oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. június 05. 06:42,  Mi hiányzik Magyarországról? Minden. És semmi. 283 komment

2015. június 05. 06:42 Határátkelő

Mi hiányzik Magyarországról? Minden. És semmi.

A Magyarország és én pályázatra érkezett Puhacica írása, ami most azért kicsit más, mint az eddigiek, mert néhány hangulatos életképben hasonlítja össze a két országot. Puhacica korábbi posztjából tudjuk, hogy nemrég döntöttek a határátkelés mellett, így friss élményekből táplálkozik az összehasonlítás. (A kép a szerző fotója.)

Szavazni ma is a poszt végén és a Facebookon lehet.

puhacica_london_mo.jpg

„Nyílik a császárkorona. Sütkérezünk a napon, kisvárosi szűk utca utolsó házának udvarán. Kockás pokrócon fetrengve nézem, ahogy az uram szöszmötöl a Passattal, méregeti a csomagteret, ismerkednek. Belefekszik, előre röhögünk, hogy mennyi kalandunk lesz vele. Anyukám is velünk van, neki ez a kocsi az igazán szép autó kategória, de végül mindegy is, milyen, mert csak a színét tudja megkülönböztetni a többitől. Jól érezzük magunkat. (2014) 

Nyílik a császárkorona. Sütkérezek a napon, egy világváros kis parkjában egy padon. Nézem, ahogy a vadkacsák búvárkodnak, a mókusok szerelemittasan – vagy haragból, csak ők tudják… - hajkurásszák egymást. Egyedül vagyok. Jól érzem magam, de sokat gondolok a kisvárosi udvarra, az ottani virágokra. (2015) 

Fiatal anyuka, egyedül, gyerekkel. Tekeri a biciklit, sietni kell az óvodába. Rozoga kis gyerekülés, ami egyszercsak megadja magát. Leborul, gyerekestől a macskakőre. Biztos az rázta szét a csavarokat. Ordítás, idegeskedés, ölelés, elkésünk, nemlettbajod, jólvanodaérünkgyalogis. (1991) 

Fiatal anyuka, egyedül, gyerekkel. Rohan a babakocsival a buszhoz. Gyerek fészkelődik, addig forog, hogy szembekerül az anyjával. A kerék megakad, a gyerek kiborul a betonra. Ordítás, idegeskedés, ölelés, elkésünk, nemlettbajod, jólvanodaérünkakövetkezővel. (2015) 

Ül a férfi a buszon. Meleg van, olvad az aszfalt. Rövidgatya, póló, szandál-zokni kombó. Szép, virító, fehér zokni. Lábszárközépig ér. Röhögnöm kell. Sose megy ki a divatból ez az óvszernél is jobb hatékonysággal bíró fogamzásgátló. (2013) 

Ülnek a népek a buszon. Nincs meleg, én csizmában vagyok és kabátban. Mások is fázhatnak, ők is kabátot húztak. Meg papucsot. Szandált. Balerinát. Zokni, na az nincs. Az itt nem divat. (2015) 

Hullik a magnólia virága. Két fa öleli egymást, meg mi alatta a barátnőmmel. Sokat jártam azt a várost, szeretem. Kár, hogy nincs munka. Nincs pénz se. Országhatár van és lassú élet, lassú folyóval. Szőke. Mint mi vagyunk. Sötétebb, világosabb, olyan semmilyen. Rálátni a sóhajok hídjára. (2002) 

Hullik a magnólia virága. Két fa öleli egymást, meg én a nagy, illatos, rózsaszín virágszirmokat. Sokat járom ezt a várost, szeretem. Munka is van meg pénz is. Pörög az élet, de a folyó itt is lassú. Nem szőke, csak én vagyok az. Épp világosabb, így sikerült a festés. Eszembe jut az a régi szegedi magnóliapár. Sóhajtok. (2015) 

Vasaló. Öreg. Az a szenes fajta. A tatánál találtam. Volt neki mindene, igazi kincsesbánya volt a háza, udvara, padlása. Szerintem használt koporsó és halott német katonák nem voltak nála elrejtve, de rajtuk kívül minden. Orosz katonai sapka, láncos köcsög, cseréptányér, fahordó, strucctojás, pávatoll, birkabőr, őzbőr, kutyabőr. (Meg az öreg Wartburg, velünk, ötünkkel, unokákkal a hátsó ülésen. Mentünk a szőlőbe, mezítláb futkosni a homokban a sorok között, őznyomot találni, betongyűrűben fürdeni.) Szóval a vasaló. Hazavittem, sokáig a szobámban volt, de főiskolára már nem vittem magammal. Anyu meg elajándékozta. Azt hitte, már nem kell. Pedig… vonzódom a régi dolgokhoz. (1996)

Vasaló. Öreg. Nem tudom, milyen fajta. Picike, picike tokkal, amibe valamit tenni kell, ez fűti a lapot. A piacon találtam. Volt ott minden, csak használt koporsó és halott német katonák nem. Sörnyitó, levélnehezék, óra, könyv, kistányér, gyűszű, ingyombingyom. Szóval a vasaló. Hazahoztam. A szobánkban van. Vonzódom a régi dolgokhoz. (2015) 

Ülünk, isszuk a sört. Röhögünk. Impozáns a kocsma, ahol vagyunk. Na, nem szó szerint. Két asztal van benne. Mi ketten ülünk az egyiknél. A másiknál senki, nem férnek oda. A falon horgászcuccok, bakelitlemezek, régi, poros kacatok. Zsúfolt, szűk, nem tudjuk kinyújtani a lábunkat. Nem tudjuk abbahagyni a röhögést. Ajándékot is kapunk, sárga, műanyag cowboykalapot, Borsodi felirattal. Elvittük a Balatonra. Elvitte a szél. Visszahoztuk, őrizgettük. Most dobtam ki, év elején. Sose felejtem el. (2012) 

Ülünk, isszuk a sört. Röhögünk. Nincs benne buborék. Pub sör. Rostos. Ki kellett próbálni. Nem kapunk ajándékot, hely is van, a fal sincs teleaggatva kacatokkal. Kiülünk a levegőre. Melósok szívják a bagót körülöttünk. Nyugi van, mesélünk. Végre látjuk egymást, napok óta úgy dolgoztunk, hogy épp nem sikerült találkozni. Röhögünk a bénaságainkon, másokén, meséljük, mi történt velünk. Kezdeti időszak, elviszi a szél, emlékeink között őrizgetjük majd. Sose felejtem el. (2015) 

Mi hiányzik Magyarországról? Minden. És semmi.”

A moderálási alapelveket itt találod.

AMIT TUDNI KELL A SZAVAZÁSRÓL

A szavazás menete: voksolni a Tetszett vagy a Nem tetszett gombra kattintva lehet.

Emellett szavazhattok a Facebookon is, ott jobb híján a lájkok száma dönt majd.

A szavazás eredményét a megjelenés után 48 órával rögzítem, hogy ne kerüljön előnybe az, akinek korábban jelent meg az írása.

Mivel a két felületet nagyon nehéz összehasonlítani, ezért a sorozat legvégén a 3-3 legtöbb szavazatot kapott írás egy-egy rövid részlettel egyetlen posztban jelenik majd itt meg, és végül az ott kapott voksok döntik el a közönségdíj végső sorrendjét.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: pályázat Anglia Nagy-Britannia Magyarország és én

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr67518876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2015.06.05. 07:05:49

szia Puhacica!

kellett egy pár bekezdés hogy megszokjam ezt az írásszerkezetet, de utána világossá vált hogy nagyon tetszik az írásod! :)

Der echte Weihnachtsmann 2015.06.05. 07:17:33

Hat ez nagyon jopofa poszt. Tenyleg teljesen mas mint az eddigiek.
Olvastam volna meg par-(szaz) hasonlatot.
A ket ovodaba menes tenyleg igy volt? Törtenelem ismetli önmagat:-)

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2015.06.05. 07:21:36

Először tényleg fura egy posztnak tűnik, de ha rákap az ember a ritmusára akkor nagyon jó lesz végül.

Golf2 2015.06.05. 07:33:44

Hát ez meg mi volt.

2015.06.05. 07:46:18

Erdekes iras. Tetszik is, meg nem is... De egy kerdesem lenne: Szeged kornyeken hol van szolo???? Hosszu eveket toltottem Szegeden, de a legkozelebbi foldrajzi terulet, ahonnan szarmazo bort ittam, az Csengod-Soltvadkert tersege volt, es azota is allitom, az is legfeljebb egy szempontbol erintkezhetett homokkal: az rejtegette a tablettasbor tartalyokat a VPOP elol... :D

2015.06.05. 07:56:38

@Golf2:
Ezt kerdem en is. Valahogy nem jon be nekem ez a szerkezet. Gyorsolvaso vagyok, egy ilyen nagysagu irast 2 perc alatt szoktam elovasni, ehhez tobb ido kellene es tobbszori elolvasas. A mai vilag TV nezesere hasonlit, ahol 5 masodpercenkent valtogatjak a csatornakat, ide kapnak, oda kapnak utana csodalkoznak, hogy nem tudnak egy dologra koncentralni.
Pax vobiscum.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.06.05. 07:58:43

Tenyleg erdemes volt erre varni, Puhacica. :-)

Bebbi 2015.06.05. 08:00:58

Tok jo iras volt igy pentek reggelre, gratulalok!

Elore elnezest az offert, de...

"a mókusok szerelemittasan – vagy haragból, csak ők tudják… - hajkurásszák egymást" - par hete, amikor az allatkertben neztem a mokusokat arra lettem figyelmes, hogy ez hajkuraszas bizony kicsit mas, mint szerelem. A fiuk probaltak becserkeszni a lanyt. Durvan. A lany minden letezo eszkozzel a tudtukra adta, hogy o ezt nem akarja. Egy mokus nem is birt vele, erre segitett neki par tarsa. Ugy mar majdnem osszejott nekik, de aztan megsem.

Egyszeruen nem tudtam nem arra gondolni, hogy ez emberekkel is megtortenik... :-( Es ebben semmi szerelem vagy barmi aranyos sincsen. Rohadt allati oszton... :-(

kék madár 2015.06.05. 08:08:55

@Cascabel: en meg egy szot nem ertek abbol amit te irtal. Es persze en is csak kotozkodok, mint te.
ideirom, hogy peace attol biztos kulturaltnak tunok : )

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2015.06.05. 08:15:17

Egyértelműen tecc... pont így van! Az ember megy az utcán és bármiről beugorhat egy régesrégi emlék. Szeretek emlékezni :)

2015.06.05. 08:16:33

@kék madár:
Most veletlenul nem kotozkodtem. Egyszeruen nem ertettem az egesz posztot. Masodszor meg nem olvasom el.
PS: soha sem akartam kulturaltnak tunni. Ki hallott meg olyat, hogy kulturalt proli!?

Muscari 2015.06.05. 08:18:46

Nagyon jól megfogtad a hangulatot, Puhacica! Nagyon tetszett, szinte ott voltam veled minden helyszínen, amiről írsz :-)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2015.06.05. 08:19:55

Én is gyorsolvasó vagyok, ebből fakadóan csak annyit jegyeznék meg, hogy olvastam volna még tovább.
:)
Jó volt, köszönöm.
Az összes írásban egy közös dolgot látok: nosztalgia.

kék madár 2015.06.05. 08:27:25

@Cascabel: "Most veletlenul " miert nem figyelsz oda kicsit jobban ☻

2015.06.05. 08:30:03

@svájci sapka (ch):
En a harmadik vagy negyedik bekezdesnel abbagytam az olvasast. A csaszarkorona elvette a kedvemet az egesztol, ugyanis ezt a szot meg nem hallottam, asse tudom, hogy milyen.
(emlitettem fentebb, kulturalatlan proli vagyok, talan azert)

csőcsere 2015.06.05. 08:31:17

Szerintem puhacica vissza fog jönni. Süt a honvágy az írásból.

2015.06.05. 08:35:48

@kék madár:
" "Most veletlenul " miert nem figyelsz oda kicsit jobban"
Talan azert, mert ADD*-s vagyok? Lehetseges. Vagy csak egyszeruem egy hulye proli:)
*attention deficit disorder

csőcsere 2015.06.05. 08:37:30

A határátkelő kezd átváltozni. Egyre kevesebb infó van benne külföldről, a különböző országok kultúráiról, viszont egyre több infó Magyarországról. "Nosztalgia klub", mint új név?

2015.06.05. 08:38:38

@maxval bircaman szerkesztő:
Akkor mar harman vagyunk:) Oszintek:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.06.05. 08:41:31

@csőcsere:
Szerintem nem.
Inkább valami világpolgár szemlélet van benne.
Mindenhol jól érezni magát minden hangulatot megragadni.
Ez nem zárja ki a nosztalgiát.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.06.05. 08:44:48

@Cascabel:
Lófaszt.
Kákán is szőrszálat hasogató kötözködők vagytok.
Az őszinteség ettől baromi messze van.

Bebbi 2015.06.05. 08:45:34

@Cascabel: Koszi, ez erdekes volt. Igen, van tobbfele kergetes, amit az allatkertben lattam az semmikeppen sem az a jatszadozos fele volt. Eleg egyertelmuek voltak a fiuk szandekai.

Muscari 2015.06.05. 08:57:21

@csőcsere: van egy pályázat, Mo és én, nem rémlik? :-)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2015.06.05. 09:03:06

@Cascabel: Nem vagyunk egyformák. Képzeld, ha mindenki egy véleményen lenne.
:D

2015.06.05. 09:03:47

@diggerdriver:
Szerinted. (Ezt tedd hozza)
Most zengjek oromodakat egy olyan irasrol, amit nem is ertek es ezert nem tetszik? Raadasul nem is a kozertheto klasszikus szerkezetben lett leirva (bevezetes, targyalas, befejezes) :)))

2015.06.05. 09:13:31

@kék madár:
"@Cascabel: "Most veletlenul " miert nem figyelsz oda kicsit jobban "
Because I'm a grumpy ol' man:)
www.youtube.com/watch?v=JKSAsUOBTLw
(I'm a grumpy old man)

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.06.05. 09:13:39

@Cascabel: es raadasul meg vegig se olvastad mint mondod.de azert mar vagy 4x elmondtad, hogy szar.kicsit unalmas vagy ma.

2015.06.05. 09:25:41

@Dragonlady (Bp, Hun):
"kicsit unalmas vagy ma."
Nem csak ma, mindig! That's in my blood:)
Peace! (a kulturaltsag miatt)
joccakat, mentem aludni, hajnal 1:26 van

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2015.06.05. 09:26:42

@Cascabel: Azért a XXI. sz-ban internetközelben ezt megtudni nem igazán lehet probléma. :) Nyilván nem ezen múlott a Dislike. Nem akarsz Te is esetleg írni valami prolisat, csak hogy ne haljunk meg hülyén? :)))

puhacica 2015.06.05. 10:26:39

@diggerdriver: varjal meg azzal...

@Ödenburger [Hu/At]: Kiskunmajsa hataraban. a tata nem csinalt bort a szolojebol, volt vagy harom sor neki, csak elpruntyogott vele. a tortenet tobb helyszinen jatszodik, igaz, Szeged az egyetlen, ami konkretan felismerheto.

@Der echte Weihnachtsmann: az elso oviba menes tutira igy volt, a hugom borult le a bringarol. a masodik is igy volt, de csak azt tudom, hogy a buszhoz siettek, azt nem, hogy mi volt a celjuk.

@Bebbi: azt csak nem irhattam, hogy mert bacni akartak. bar vegul is miert is ne? majd legkozelebb. :)

@Cascabel: semmi gond, en se szerettem a matekot, biztos azert, mert nem is ertettem. bar az is igaz, hogy arra, aki ertette, sose mondtam, hogy hazudik.

@csőcsere: szerintem nem. az viszont igaz, hogy ezt a posztot pont akkor irtam, mikor visszagondolos napjaim voltak. nosztalgiaval kevert keveske honvagy van benne, akkor esett le ugyanis, hogy barhova menjek is, Magyarorszagot is viszem magammal. ez nyilvan nem azt jelenti, hogy nosztalgikus ahitattal setalok az utcan es gondolataimban otthon jarok, de be kell latnom, Magyarorszag en (is) vagyok.
a legjobb pelda egyebkent, hogy mennyire csaloka ez a honvagy dolog: volt par nap, amikor sokat gondoltam az alfoldi kisvaros utcaira, hazaira, aztan eszembe jutott, hogy amikor Szentendren vagy Pesten laktam, eszembe se jutott igy hazagondolni, szoval ott vege is lett hirtelen a nagy nosztalgiazasnak. :)

Bredpitt Monika 2015.06.05. 10:46:55

Szia, még nem is értem a végére, de szavaztam, pedig nem nagyon tettem idáig, valahogy úgy érzem nem etikus , hiszen én is küldtem be pályázati anyagot, sajnos majdnem az utolsó pillanatban, szóval arra még várni kell.
Tudod mire hasonlít az írásod? Jack Kerouac egyedülálló tehetség. Szerintem úgy tudja lefesteni Amerikát, ahogy szinte senki, nem könnyű megszokni a stílust, de ha valaki élt már ott és olvasta az Úton c. könyvét az tudja miről beszélek.
Tetszik nagyon. Olvasom tovább. Puszi,

Bebbi 2015.06.05. 10:52:52

@puhacica: :-) de pont ez a lenyeg, hogy csak az egyik akart, a masik meg nagyon nem.

Bredpitt Monika 2015.06.05. 11:09:17

Hajaj. Elolvastam. Veszélybe került a nyereményem. És még valaki eszembe jutott rólad. Palya Bea. Még egy tetsziket nyomtam (magam ellen beszélek).
Ha miattad veszítek Londonig utazom és egy nagy tepsi sütivel kell hogy várj.
A vasaló. Nagy hülye vagyok, most már bánom, hogy kidobtam a nagyszüleim nagyon régi vasalóját. Még szénnel működött. Puszi,

Bredpitt Monika 2015.06.05. 11:10:28

@pofád befogod: Idáig ez a legjobb becenév, a másik kedvencem venbanya.

Bredpitt Monika 2015.06.05. 11:11:58

@kék madár: mi van veled? Mostanában annyit kötözködsz, úgy látom a napelemek óta szakadt el a cérna (amit nem csodálok).
Béke !!!

Bredpitt Monika 2015.06.05. 11:12:52

@Réka ‎: Hol a sálas képed? Az olyan jó volt.

Bredpitt Monika 2015.06.05. 11:14:13

@csőcsere: Szerintem sem erről szól ez. Nem fog ő visszamenni egy jó darabig, én úgy látom.

Hari Seldon 2 2015.06.05. 11:21:37

Szerintem puhacica visszamegy Magyarországra.
Egyszerűen túl erősen kötődik Szegedhez.
Először zavart az időbeli ugrás, aztán rájöttem, hogy a kontrasztot akarja ábrázolni. Rendben, ha így hát így.

Még két megjegyzés:

„Nyílik a császárkorona. Sütkérezünk a napon, kisvárosi szűk utca utolsó házának udvarán. Kockás pokrócon fetrengve nézem, ahogy az uram szöszmötöl a Passattal, méregeti a csomagteret, ismerkednek. "

A császárkorona egy vendéglő vagy valami olyan, amit illik tudni? Ott a Virág cukrázda volt egy időben, aztán újranyitták, egy ideig újra "haldoklott", most nem tudom mi van vele, lehet hogy megint bezárt.

Másik: tudom nagyon „népszerű” lett ez az „uram”-ozás, de nekem nagyon nem tetszik.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.06.05. 11:32:59

@Bebbi: Honnan tudtad, hogy melyik a fiú és melyik a lány? :-o
Ja tudom már, a lánynak rózsaszínű a cipője...
:-)))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.06.05. 11:36:31

Majdnem bekérdeztem, hogy mi a p!c$@ az a császárkorona.
De a gugli kiadta.
Hol nyílik ilyen virág??

A magnóliát azt tudtam, asszem itt beszéltük valakivel, hogy az termi a mk-25-ös kazettás lejátszót...
:-))))

London2009 2015.06.05. 11:40:24

Nekem sem tetszett, nyugodtan kovezzetek meg! A “rohoges” mint szo, meg szerintem nem valo egy leirasba no tollabol…de lehet, hogy en vagyok tul kritikus! Szep hetveget!

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.06.05. 11:41:43

off: beszéltük itt Detroitot, fura, hogy egy tönkrement városban ekkora a fényár...Akkor még mindig nem értek a lejtő legaljára?
:-ooo

www.myphotodump.com/content/uploads/2015/06/detroit-mi-is-looking-first-rate-in-2015-ex-post-from-rdetroit-2048x1394-via-pau.jpg

És ez 2015-ös kép...

Ha visszatöröltök a honlap gyökeréig, q sok szép, hatalmas kép van a világ minden tájáról.

puhacica 2015.06.05. 11:42:26

@Bebbi: hat mert az egyik volt nagyon szerelemittas, a masik meg nagyon nem. :D

@Bredpitt Monika: na, ilyen illusztris tarsasagba kerulni! :D ugyan mar! :D nyugi, a nyerestol ugy latom, tavol vagyok, sutni meg nem is tudok, de ha jossz, megoldom. :)

@Hari Seldon 2: Szeged a kedvenc magyar varosom. ha olyanok lettek volna a korulmenyek, oda is koltoztem volna. de nem olyanok. ezert vagyunk itt, koszonjuk, jol erezzuk magunkat. harom honapja vagyunk itt, mi a francert akarnank visszamenni? annyi latnivalo van meg! :D

biztos en nem voltam egyertelmu, hogy nem csak Szegeden tortenik a tortenes, bar a kisvaros talan arulkodo lehet, mert Szeged minden, csak nem kisvaros. termeszetesen magyarorszagi viszonylatban.

a csaszarkorona egy virag.

mi nepszeru es mi nem, a legkevesbe sem erdekel. mint ahogy az sem, hogy neked tetszik-e, hogy irom le a szerelmem egy nyilvanos forumon. de talan ezert nem fogsz megharagudni, nem ugy "ismerlek".

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.06.05. 11:43:27

Nemtom, hogy boldogul kulfoldon idegen nyrlven, aki ilyen szinten nem tud mit kezdeni a csaszarkoronaval.... de ezt mar tobbszor nem ertettem, parhonapja a szlenges hunglish iras kapcsan sem.nekem nagyon furcsa.

puhacica 2015.06.05. 11:48:05

@geegee: hol? hat a kertben. :D

eskuszom, hogy at fogom irni, ilyenek lesznek benne, hogy
nyilik a narancssarga virag
a parom
kacagtunk

:D :D :D

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2015.06.05. 11:50:50

"szandál-zokni kombó. Szép, virító, fehér zokni"

Ismerős a kombináció, csak tudnám, miért zavarja a hölgyek szemét... :-)

esban 2015.06.05. 11:50:50

Szerintem ezt hivjak szepirodalomnak. Annyira nem szorakoztat, kicsit nehez is olvasni, viszont szep es maradando. Cica, konyvet kene irni, hatha majd egyszer tanitjak az iskolaban. Vagy legalabb novellat.

SzZoole 2015.06.05. 11:53:34

@puhacica:
"sutni meg nem is tudok, de ha jossz, megoldom. :)"
Persze,hogy megoldod,hiszen van egy nagyon jo cukrasz ismerosod,nem?:)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.06.05. 11:54:28

@puhacica: Na de bakker, ilyen virágok a trópusokon szoktak nyílni...Akkor ti valahol az egyenlítő környékén éltek/éltetek, másképp ez nem lehetséges...
:D

Herr Géza 2015.06.05. 11:54:46

@London2009: Miért? A nök nem röhöghetnek, meg mondjuk finghatnak (sorry) ? Ja tudom, ök csak kacarásznak meg illatosakat szellentenek.... Hogy el ne olvadjak a finom lelkedtöl..... :))))
P.S.: Mondjuk a "röhögés" szó vulgáris mivoltját végképp nem bírom lekövetni.....

csőcsere 2015.06.05. 11:59:45

Valamire rátapintottam.

Herr Géza 2015.06.05. 12:01:10

@maxval bircaman szerkesztő: @Cascabel: Tudom mi a bajotok...Nincs benne rothadó Magyarország (v.ö.: hazaköpködés), így nem lehet a rothadó nyugattal kontrázni... Meg nem lehet a Dominikai Köztársaság vs. Dominika kérdést hosszasan elemezni, meg....
Igaz a Szeged környéki szölöt már vki. meg is találta.
Jelentem ott voltam katona, egy bö fél évet kint éltem a szegedi tanyavilágban. Ha annyi forintom lett volna, ahány szölötöke volt 10 km-es sugarú körben, akkor módos ember letem volna. A bor minösége persze más kérdés volt, az tény.......

P.Elliot 2015.06.05. 12:03:22

@puhacica: Erdekes silusu iras es nagyon jo, ertem es erzem amit te erzel....nagyon tetszik.

puhacica 2015.06.05. 12:04:06

@pofád befogod: ez eleg vicces. :D

@Hobbiszakács: izlesen nem lehet vitatkozni. ;)

@esban: szepirodalomnak azert ezt nagyon nem neveznem, csak abbol indultam ki, hogy palyazat, palyamu, legyen kicsit mas, mint egy szokasos poszt. nekem a legjobban eddig annak a sracnak az irasa tetszett, aki tortenetbe foglalta, hogy jott haza Ozdra latogatoba. a kati nenis palyamu.

konyvet irni? hagyjad mar! meg a vegen engem is felfedeznek, aztan kenytelenek lesztek muvesznonek szolitani! :D

@Zoole[uk]: erre nem is gondoltam. :)

Bredpitt Monika 2015.06.05. 12:04:07

@puhacica: Komolyan mondtam, tényleg nagyon tetszett. Ráadásul azért is jó volt olvasni, mert szégyen gyalázat, de én sajnos nem vagyok jó magyar írók olvasásában és ez most olyan volt, mintha egy jó magyar írót olvasnék.
Szabó Magda Ajtó c. könyvét akkor olvastam el, amikor egy magazinban azt olvastam Sophie Marceau ról, hogy a kedvenc írója Ő. Azóta az Ajtó a könyvlistám élére került.
Most került a kezembe egy hajléktalanok támogatását szolgáló lapban egy Márai Sándor írás. Hű, de jó volt az is. Van még bepótolni való. És ajánlom mindenkinek angol nyelvterületen (remélem lefordítják magyarra is), hogy vegye meg a gyerekének az alábbi könyvet: The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore. Annyira kedves módon ír a könyv szeretetéről, amit szerintem most annyira meg kellene tanítani a gyerekeknek, akik ebben a borzasztó kütyü világban élnek (mondom én, aki itt ülök a gép előtt azoknak akik a gép előtt ülnek, jaj, de borzasztó ez a XXI. század).

Herr Géza 2015.06.05. 12:04:17

@puhacica: Ruleeeez! A legjobb eddig. Pont azért, mert én is egy klasszikus számvetös, plusz-minuszos posztot vártam.
Csalódnom kellett, hála istennek, ill. Neked... Köszi.

Bredpitt Monika 2015.06.05. 12:05:44

@pofád befogod: ha nem lenne annyira találó ez a bredpitt akkor most azonnal átváltanék haénegyszerkinyitomaszámat - ra

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.06.05. 12:09:23

Haha, százat tettem volna egy ellen, még az olvasás előtt, hogy Stoki-Skavsta benne lesz...Durva is lett volna, ha nem.

elet-erzes.blog.hu/2015/06/05/atveros_repterek

:-))))

London2009 2015.06.05. 12:09:53

@Herr Géza: Nem vulgaris egyaltalan. De en biztos nem irnam le, hogy “kocsmaban rohogtem”. De igy van! Olvadj csak el az erzekeny lelkemen! :D

SzZoole 2015.06.05. 12:10:52

@puhacica: Nem-e???En meg azt hittem,hogy baratok vagyunk.....
Csak vicc volt.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.06.05. 12:11:04

@Herr Géza: A csajok nem reccsentenek, hanem kimosolyogják, nem tudtad?Illetve onnan jön ki a szivárvány...
:-)))

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2015.06.05. 12:11:12

@Hobbiszakács: engem pl. nem zavar, sosem értettem a cirkuszolást a zokniszandál körül. Bizonyos szempontból még kellemesebb/higiénikusabb is, mint a mezítláb-szandál kombó, legalábbis a városban jobban esik nézni a zoknit, mint a gyakran ápolatlan, izzadt férfi tappancsot.
Szerintem sokkal szarabbul néz ki, amikor rövidnadrághoz sötét zoknit és félcipőt húznak, tökre úgy néz ki, mintha eredetileg hosszúnadrágban voltak, de valaki kirabolta őket és a boltban csak rövid volt...

puhacica 2015.06.05. 12:11:50

@geegee: sose jartam a tropusokon, ugyhogy valaki csal! ;)

@Herr Géza: a multkor ket kolleganommel annyira rohogtunk, hogy folytak a konnyeink es a padon fetrengtunk. komolyan mondom, jobban elfaradtunk, mint munka kozben. :D eszunkbe nem jutott, hogy azt nekunk nem illik.

@P.Elliot: orulok, hogy tetszik.

@Bredpitt Monika: Szabo Magdat en is szeretem. Az ajtot valami 60 forintert vettem egy utcai arusnal.

esban 2015.06.05. 12:15:27

@puhacica: Irjad akkor alneven. Vagy fogd ra valaki masra. Blogod van-e?

soad1221 2015.06.05. 12:17:01

@esban: nézd csak mi van ott a neve mellett... ?!?! :D

2015.06.05. 12:26:32

Van amugy arra valahol valami statisztika, amit meg lehet nezni az interneten a Google-bol, hogy Magyarorszagon mekkora merteku az impresszionizmus? Szerintetek mennyi lehet, szerintem 90% folott, egymillio magnoliaviragban fogadok barkivel, hogy vilagelso.

puhacica 2015.06.05. 12:30:49

olyan jokat mosolygok a kommenteken, mar ezert megerte palyazni. :)

@mojyo: megcsinaltad a napom. :D

most huzok dolgozni, este jovok. addig tartsatok a szintet! :)

Evain 2015.06.05. 12:35:16

@mojyo: én még a kérdést se értem, így nem tok neked guglizni. :)

esban 2015.06.05. 12:35:28

Korai off

Holnap lesz a szulinapom es hoztam be az irodaba sutit
Ez lesz az uj hobbim komolyan
Nagyon vicces ahogy a kulonbozo emberek kerulgetik

esban 2015.06.05. 12:35:31

@soad1221: jolvanna nem mindenki lehet kurvaokos. en mondjuk az vagyok :))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.06.05. 12:36:47

@soad1221: Na, te se kattintottál oda mostanában... :-))
Persze nincs ezzel baj.

2015.06.05. 12:38:42

OFF

Kérdés: tudja esetleg valaki, hogy a németeknél már kell-e autópályadíjat fizetni? Köszönöm a válaszokat.

ON

soad1221 2015.06.05. 12:43:26

@esban: @geegee: najó, igazából nem vagyok ilyen de, ezt most egyszerűen nem tudtam kihagyni... :D

mondjuk tényleg rég néztem, és ennek örömére meg nyitottam és hát sajnálattal láttam, hogy mi van......

2015.06.05. 12:50:50

@Evain: Jahatnyilvan, az egyik kovetkezik a masikbol, abban ugyanennyire biztos vagyok, hogy absztrakciokbol nem allunk valami jol, szerintem az olyan 30 korul lehet. :D

@esban: Boldog szuletesnapot, miert kerulgetik a sutit?

**mimi** 2015.06.05. 12:52:39

na ez nekem nagyon tetszett:)) a stílusa is...a hangulata is:))) még a röhögése is :))))

@Hobbiszakács:
ne akard tudni :))) úgy sem értheted :)))))

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.06.05. 12:59:19

@geegee:
ez tényleg nagyon jó volt :-))))

Herr Géza 2015.06.05. 13:10:59

@svájci sapka (ch): @Ödenburger [Hu/At]: Vagy jövöre sem...Az EU most foglalkozik a kérdéssel és már jelezték, hogy így, ebben a formában nem....
Nem tetszik nekik a megkülönböztetés, jogosan szerintem, a belföldieknek ugyanis a gépjármüadóban "jóváírnák" az éves díjat, így azt gyakorlatilag csak a külföldiek fizetnék....(Mondjuk a gyakorlati oldala ennek roppant érdekes lenne, mert sokan -kis autók, elektroautók..- eleve nem fizetnek annyi adót (évi 100 € körül lenne a díj), akkor most azok adófizetés címén megkapnák a különbözetet?
Szóval majd "meglássuk".... :D Egyelöre nem kell ezen aggódni, az biztos.

soad1221 2015.06.05. 13:13:50

@London2009: az hogy nem tetszett egy dolog, de a röhögés az miért? az ennyire proli, vagy mi?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2015.06.05. 13:14:30

@esban: boldog születésnapot előre is!
nálunk aki hoz be, egy post-it cetlit tesz a tál mellé, hogy tessék csak. Nehogy beszélni kelljen :)))

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2015.06.05. 13:19:27

@soad1221: valahol értem @London2009: miről beszél, a röhögtünk szót én is vonakodva írom le a saját blogomon, de nekem nyársatnyeltebb is a stílusom, mint puhacicáé (de én ezzel a stílussal érzem jól magam, hozzám ez passzol és kész). Ezzel együtt abszolút nem zavar az ő írásában, van akinek kifejezetten jól áll ez a lazaság szerintem és nem csökken tőle a nőiessége :)

a megboldogult malackaraj blog volt egy nagyon jó példa arra, amikor szerintem (meg sokak szerint) túlzásba vitték a laza dumát, ott az volt a menő, aki a legtrágárabbul írt.

London2009 2015.06.05. 13:20:17

@soad1221: Igen, leirva szerintem nem valo. A nevettem sokkal megfelelobb. De ha nevetest eroteljesebben szeretne kifejezni, akkor is inkabb a nagyokat nevettunk, mint sem a rohogtunk. De ez egy lenyegtelen aprosag termeszetesen. : )

Herr Géza 2015.06.05. 13:28:35

@Réka ‎: Megér egy tanulmányt ilyenkor, hogyan viselkedik a nép. Az elsö darab csak ca. egy óra múlva tünik el a tálcáról, utána cunami, majd az utolsó, utolsó kettö ott szárad meg....
Bár az egyik cégemnél volt egy (bácskai) magyar szarrágó kollega, na ö ott toporgott, amint meglátta, hogy van valami "potyakaja", tuti elsö volt, és a "maradékot" (ca. a felét, harmadát...:))) simán hazavitte zacsiban, "nehogymá' itt romoljon/száradjon meg".... Vérciki volt. Én simán meglestem az intranetes jelenlétin, mikor nem lesz bent, és akkor vittem a cuccot. :)))))) Le is baszott érte mindig. Ja, és fejböl tudta az egész cég összes alkalmazottjának szülinapját.....

esban 2015.06.05. 13:42:00

@mojyo: ez a suti tanc

Kovetkezo tipusokat figyeltem meg eddig

van a fuggo tipus
Aki elkezdi es jon 5 percenkent, majd szabadkozik

csoportos sutizo
csak akkor vesz belole, ha mas is vesz

nagydumas
ugy erzi hogy kotelessege fel orat beszelgetni mielott elvesz egy sutit

a dietazo
o midnig dietan van es termeszetesen most is epp. ezt el is mondja 5x, hogy o dietazik, de azert betol 5 sutit
majd fel ora mulva jon a kovetkezo korre ('jajj a dietam')

latvanyfalo
magatol sose allna meg sutizni, de ha meglatja kenyszert erez, hogy betoljon egyet.

felenk
akarja a sutit, tudja, hogy illene valamit mondani, de nem tudja mit mondjon, ezert addig jarkal a suti korul mig epp nem figyel senki, s akkor gyorsan lecsap

Herr Géza 2015.06.05. 13:46:12

@esban: Na itt is van a tanulmány... 1+ Csak az én "dögkeselyüm" maradt ki, bár tény, hogy az extrém eset... :D

Csodabogár 2015.06.05. 13:54:07

@Ödenburger [Hu/At]: Nem kell fizetni. EU belekötött, ami teljesen jogos és várható volt.

Ugyandehogy (törölt) 2015.06.05. 14:30:15

@Cascabel: majd kek hatterre tesszuk, ahogy azt manapsag szokas a birkaknak, es max ket sor lesz.

nem akarok szemelyeskedni, de nehez elhinni ezek utan az irodalmi muveltsegedet.

Ugyandehogy (törölt) 2015.06.05. 14:36:46

@Herr Géza:

A Nők nem finganak.
Mindössze apró csillámokat
puffogtatnak, ami úgy hangzik, mint egy
egyszarvú gyönyörű kacaja és az illata
pedig olyan, mint a szivárvány.

Herr Géza 2015.06.05. 14:49:21

@~~Babette~~: Jujj de lírai voltál....De tessen már mondani, a szivárványnak milyen az illata ????

montroyal ( CAN qc) 2015.06.05. 14:52:03

, hogy pont ma érek ra ... na ez mi volt ? és mi lesz ? mit lehet ehhez hozzaszolni? meg nem olvastam a kommenteket vegig de legyszi offoljatok ,mert a tetszett-nem- tettszett unalmas lesz ...

tableno 2015.06.05. 14:54:52

Nekem ez tetszett. Jól megfogta a honvágy és az egészséges nosztalgia közti különbséget.

2015.06.05. 15:03:24

@tableno: Erdekes, szerintem a honvagy az egeszseges, es a nosztalgia kevesbe :D

Evain 2015.06.05. 15:10:41

@mojyo: oi! Mi a baj a nosztalgiával? Szerintem nincs jobb, mikor egy teljesen átlagos hétköznap egyszercsak a szél úgy zörgeti meg a fák lombját, de pont úúúúgy, mint ahogy gyerekkoromban a tatabányai telken a ház előtti diófa lombját. Aminek az árnyékában mekkorákat homokoztam. Főztem a mini lábasban a fűlevest homokfűszerekkel. És akkor letaglóz az az érzés, és ettől nekem mindig mosolyognom kell. :)

2015.06.05. 15:16:20

@Evain: Ja, ezzel semmi, de ez nem nosztalgia, hanem emlekezes, nem? :D A nosztalgia a vagyat jelenti, nem? Hogy ujra gyerek akarok lenni es mini labasban fozni a fulevest. Az szerintem nem olyan egeszseges.

montroyal ( CAN qc) 2015.06.05. 15:18:31

@~~Babette~~: irodalmi muveltsegedet.

aha ..ez a palyazat arrol szolt ... akkor nagyon jol tettem ,hogy nem kuldtem be semmi .. kulomben is -Mo és én muvem a 4 oldalas lenne ... 4 ures oldal .. koltoisegrol meg csak a pénz jut eszembe ... a legszebb koltemeny ... olvasni is csak azt szeretem.. hataratkelni irodalmi zseninek kell lenni ?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.06.05. 15:20:03

@geegee:
A méhek hordják el a seggük alól nektárnak.

Matula néne 2015.06.05. 15:28:37

Sajnos nem tudtam végigolvasni.... bocs...... ettől a poszterina nagyon szimpatikus és a legjobbakat kívánom Neki! .....:::)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.06.05. 15:44:19

@~~Babette~~:
Ja. Az olyan szivárványtól folyik ki a szemem...
:)))))))))

Evain 2015.06.05. 15:46:13

@mojyo: humm, az lehet, bár nekem alapból nem szokásom olyasmire vágyódni, amit nem lehet elérni, pl ha akarnám, se lehetnék újra fizikailag gyerek. :)
De ezek mellé az emlékek mellé sokszor társul az is, hogy vajh a saját gyerekeim mikre fognak emlékezni a gyerekkorukból. :)

2015.06.05. 15:58:08

A poszt szerintem jó.

@mojyo:

Szerintem nincs éles határvonal a szimpla emlékezés meg a nosztalgia között, hacsak nem annyi, hogy a nosztalgia esetén keserédes vágy gyúl (az impresszionista lelkekben, hol máshol, és nyilván nem gyúl, hanem haloványan pislákol). :)

Azt nem hiszem, hogy a régi dolgok visszahozásának akarata követelmény volna.

Én egyébként imádom a nosztalgiát. Rá is kerestem a múltkor, hogy top reads about nostalgia, de csupa olyan toplistát dob ki, ahol szerencsétlen júzerek bedobálták a harry pottert meg mittomén, mert az nosztalgiát kelt bennük. Érted, nem a könyv nosztalgikus, hanem ők. Beteg, beteg világ ez.

Nem tudsz/tudtok baró regényeket, amiknek nosztalgikus a hangulata?

@Réka ‎:
"Szerintem sokkal szarabbul néz ki, amikor rövidnadrághoz sötét zoknit és félcipőt húznak, tökre úgy néz ki, mintha eredetileg hosszúnadrágban voltak, de valaki kirabolta őket és a boltban csak rövid volt..."

Lol.
A feminista narratíva egyik visszatérő eleme, hogy milyen csúf béklyó a nők sorsán, hogy külsejükkel meg kell felelniük a közízlésnek.
Állítom, ezek még nem konsziderálták a férfizokni kérdését. Tiszta aknamező az egész, a férfilét pedig oly nehéz.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2015.06.05. 16:06:48

@Th's child: szerintem meg az egyetlen normális és nem mellesleg a gyakorlatban működőképes modell az az, hogy a nők csakúgy, mint a férfiak - az adott kontextusban elvárt tisztaság és a szemérem határain belül - úgy öltöznek, ahogyan a legjobban érzik magukat és magasról tesznek arra, hogy más ehhez mit szól. Semmi köze ennek a feminizmushoz.

2015.06.05. 16:07:50

@Evain: Jo, ha te igy erted a nosztalgiat, az mas, akkor az teljesen egeszseges, vagyishat en nem tudom, mert nem vagyok orvos, de szerintem igen. :D

@Th's child: En sem azt mondtam hogy a regi dolgok visszahozasanak akarasat jelenti a nosztalgia, hanem a vagyat, hogy ott legyel, ahol akkor voltal, amikor az a pillanat szuletett amire emlekezel, hogy ujra atelhesd azt az erzest, amire a jelen allapotban csak emlekezni tudsz. Vagy megrosszabb, ha csak elkepzelsz valamit, ami nem is ugy volt, de oda vagysz vissza, szerintem annal keves karosabb dolog van az egeszsegre, mint valami sosemvolt dologba "vissza" vagyni.

De mindegy, ez nem ide tartozik, meg nem is a poszthoz mondtam, csak szemet szurt, hogy @tableno szerint a nosztalgia az egeszseges. :D

2015.06.05. 16:09:49

@Réka ‎:

Ugyanígy gondolom.

@mojyo:

Ok.:)

macamuca [IHUN] 2015.06.05. 16:14:12

@London2009:
Komoly érv: nő tollából.... Hát igen, a nők fingani sem szoktak, csak kecsesek, halkak, kedvesek, gyöngéden, örökké mosolyognak....
Jujj, basszus, nőietlen voltam....

2015.06.05. 16:23:21

Nem hiszem el .. csupa kibaszott (igen direkt írtam ki) stilisztikai "szakember" :DDDDD
A röhejes szó, oké? Ha nem, akkor meg kurvára nevetséges, amit műveltek. Stlisztikai faszságokba (igen, ezt is direkt írtam ki) belekötni végtelenül szánalmas. (ez megfelel: :P). Az meg a non-plus-ultra, hogy ilyen baromságokkal, jöttök: "Hádde' nő írta!" Ezek szerint, ha férfi írta volna, ugyanezen kifejezésekkel, akkor nem zavartak volna ezek a kifejezések? Szánalmas, ez egyszerűen szánalmas. Nincs rá jobb szó.

Golf2 2015.06.05. 16:24:49

Vannak benne jó sztorik,de a dátumok nagyon ugrálnak 14,15,91,15,13,15,02,15,96,15,12,15.Igy ugrott be?

2015.06.05. 16:25:28

Ja, mellesleg nekem tetszettettek ezek a "villanások" a két életből ... Jópofa megközelítés.

macamuca [IHUN] 2015.06.05. 16:28:59

Fogalomzavar.
Többek fejében.
Nosztalgia: 1-1 emlék felidézése, általában pozitiv felhanggal, amolyan"de jo lenne, ha még lenne, ha ismét atelhetnem!". Annak tudatában, hogy elmult, nincs, visszahozhatatlan, de jol esik időnként felidézni. Es meg egyszer mondom: 1-1 valami/valaki hianyzik, ÉS időnként, nem folyamatosan, egy látogatás során némelyik""pótolható"-ujraelheto.
Honvagy: az egész régi környezet hianyzik folyamatosan, napi szinten erzi+megéli a hianyerzetet. Mikozben tudja, hogy amit hiányol, az most is létezik, nem múlt el, csak eppen kimarad belole: ez a tudat meg fajobba teszi a hianyerzetet.

Na, tessenek mar NEM összekeverni a nosztalgiat a honvaggyal! E 2 szo nem egymás szinonimái, teljesen mas a jelentésük.

macamuca [IHUN] 2015.06.05. 16:35:38

@Bredpitt Monika:
Ajanlom a többit is:
Abigél, Régimódi történet, Tündér Lala, Szalmalang, Ókút, Katalin utca, meg tobbi. Különbözőek nagyon, gyerektől felnottig szo szerint mindenki talál élvezetes írást tole.
Hiaba, nekem is kedvencem, talan azert, mert foldim

2015.06.05. 16:47:42

@macamuca [IHUN]: Abigél az alap ;). Én először a filmet láttam, mint szerintem sokan mások is, de utánba nekifogtam a könyvnek is ;)
Ja, és a másik figyelemre méltó írónő, Kaffka Margit ... aki szereti Szabó Magdát, szeretni fogja őt is, garantálom.

2015.06.05. 16:51:31

@maxval bircaman szerkesztő: Jah, nem eléggé szájbarágós. No, majd az enyémet egyenesenb imádni fogod. Bőven lesz belekötni-valód :P

SzZoole 2015.06.05. 16:53:41

@Pink Petsch: hihihi,ez nagyon tetszet,ugy röhögtem rajta,hogy majd be púztam:)))
Sokan mar azt sem tudjak,hogy,hogy.....
Na mindegy

2015.06.05. 16:54:14

@~~Babette~~:
"nehez elhinni ezek utan az irodalmi muveltsegedet"
Mikor mondtam, hogy muvelt vagyok irodalomban? Raadasul magyar szepirodalmi muvet jo, ha evente egyet elolvasok.
@VPBA:
" Azért a XXI. sz-ban internetközelben ezt megtudni nem igazán lehet probléma. :)"
Termeszetesen utananezek dolgoknak az interneten, de csak olyannak, ami erdekel. Annak nagyon is.
" Nyilván nem ezen múlott a Dislike."
Termeszetes, hogy nem. Peldaul Wass Albertet sem olvasok, szemelyes okokbol, plusz a stilusa is idegen tolem, olvashatatlan.
"Nem akarsz Te is esetleg írni valami prolisat, csak hogy ne haljunk meg hülyén? :))) "
Nem. Nehezen viselem el a kritikat:) Masodszor ide tobbsegeben "irodalmilag muvelt" olvasok jarnak, nem ertenek meg ugysem egy "proli siralmait":) Mas vilag vagyunk mi kerem:)
Peace! (de ez is csak a kulturalatlantsagom alcazasara)

montroyal ( CAN qc) 2015.06.05. 17:03:27

@Th's child: mi van ? emlekezes vs nosztalgia? nincs hatar ..

emlekezem amikor a komcsi rendorok gumibottal kalapaltak minket- takarodo hazafele felkialtassal , csak mert az utca sarkon aldogaltunk rohogcseltunk csajoztunk , ha visszaszoltunk még be is vittek es ott aztan jolo agyonvertek amig ala nem irtad hogy nem bantalmaztak ..... edes nosztalgiaval gondolok vissza ..

2015.06.05. 17:04:29

@Cascabel:
Ja, ez elmaradt a kommentem vegereol:
www.youtube.com/watch?v=EvFqVgz1AGo
(Working Man - The Dubliners)

2015.06.05. 17:04:35

@Zoole[uk]: Te, ha anníira kell egy szimpla szövegtől, amkor béreld ki a budit, szerintem ;)
Különben örülök, hogy "látlak", szia! :)

SzZoole 2015.06.05. 17:08:06

@Pink Petsch: en is örülök neked,mellesleg hogy vagy?:)))

Bredpitt Monika 2015.06.05. 17:09:11

@macamuca [IHUN]: Abigel t kb tizszer lattuk gyerekkent ezert valahogy nem gondoltam hogy neki fogok, bar a konyv szinte mindig jobb. Multkor belekezdtem valamelyik regenyebe, de aztan elkevertem a konyvet. Pont valami hataratkelo s tema, nem tudod mi a cime?

2015.06.05. 17:11:10

Magyarországról nekem, különben (ha már ez a poszt címének a fele), Budapest hiányzik. A város, en-bloc. 2-3 kocsma, ahol a pincérek-felszolgálók, nem búval-baszottak, kényszeresek, vagy túristákra specializálódtak ... (az külön állatfaj, ugyanis).
Ja, ami még hiányzik, a BKK vagy BKV (a franc, aki nyomon követi őket) dunai szolgáltatása. Óránként 3 hajó megy a Dunán észak-dél irányban, a Haller utcától a Rómaifürdőig ... kurvafasza! :D

2015.06.05. 17:12:34

@Zoole[uk]: Mellesleg, csodásan! :D Nem tudsz Budapesten egy normális albérletet, véletlenül? ;)

SzZoole 2015.06.05. 17:14:28

@Pink Petsch: tud a tokom kezitcsokolom,en vidéki vagyok:)))

2015.06.05. 17:15:54

@montroyal ( CAN qc):
Ezt a rendoros dolgot mar tobbszor leirtad itt. Meg a vegen magad is elhiszed:) A 80-as evekben "emigralt" magyarok tobbsege szinte szorol szora ezt mondta a kanadai bevandorlasi interjun:) Sot ismeroseim itt is tobbszor elsutik ezt kanadaiakkal beszelve. Olyankor eg a pofamon a bor:(
BTW: engem is pakoltak meg parszor "komcsi rendorok" otthon, de okkal. Flegman beszologattunk nekik, lebunkoztuk oket. Azert itt is pepesre vernenek. Jobbik esetben.

SzZoole 2015.06.05. 17:16:07

@Pink Petsch: kérdezd meg Bregypitty Monix-ot,Ő legalább ugyanolyan belevaló faszacsaj,mint te:)))

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2015.06.05. 17:21:54

@Cascabel: Szerintem meg mindenféle műveltségű emberek járnak ide. Engem pl. tényleg érdekelne egy poszt tőled, lehetne mondjuk ez a címe: Helyek, ahol éltem egy melós (rózsaszín) szemüvegén keresztül. :DDD
Szerintem annál érdekesebb egy ilyen blog, minél több szemszögből, minél többféle társadalmi rétegből, érdeklődési, műveltségi körből jövő emberek írják le a történetüket. Sokfélék vagyunk szerencsére.

2015.06.05. 17:26:20

En amugy vallalom, hogy hordok szandalzoknit, de mondjuk en lany vagyok, az felmentes? Szerintem van benne valami csoves cukisag, de az mar igaz, hogy a fiuknak ez nem megy, rajtuk ez csak csovesul all, cukisag nelkul. :D Van ez igy, hogy bizonyos dolgokat az egyik nem szebben tud hordani, mint a masik, ezen nem kell megsertodni szerintem, vagyis en sem annak szantam, bocsanat, ha ugy tunik :D

montroyal ( CAN qc) 2015.06.05. 17:26:21

@Cascabel: tenyleg kaptunk, es eloszor csak a takarodo hazafele volt, persze lehet flegmaztunk, beszoltunk, hangoskodtunk , sot meg angyalok sem voltunk.. de ha kismotorral pl engedely nelkul motoroztunk amit persze a rendor tudott, megallitott felirta az adatokat majd becsongetett a lakasra penzert ... ha nem adtal lazongtal .. akkor talaltak okot megkenegetni a gumibottal ...

na de nem ezert jottem el Mo-rol .... az sokkal sulyosabb volt es nem azt adtam indoknak az emigracion..

2015.06.05. 17:27:07

@Zoole[uk]: Hm, nem volt interaktusunk, mindezidáig ... és különben is, csak egy töltrelék-kérdés volt ;). Bár igaz, eddig 4 azaz négy darab magyarországi ingatlanirodát küldtem el a halál náthás nemiszervére.... hogy esetleg rajtam kívül, valaki mást nézzenek madárnak :DDDD
Találok én megfelelő kecót pár napon belül, ha tényleg nekiállok keresni , mert eddig csak nézelődtem. Ja, és mert minden értelmes a Körutakat célozza meg. (oké, max, még Zuglót, de én ott már laktam, azért ... naaah, nein,danke :P). Majd rájönnek, hogy bulinegyedben kurvaszar élni ;)

2015.06.05. 17:33:12

@montroyal ( CAN qc): Jah, ilyesmit meg lehet adni indoknak? Akkor nekem tuti "passom" van Kanadába ;). Ugyanis az, hogy a Szeku 5 éves koromban, vadhajnalban házkutatást tartott nálunk "felforgató irodalmat" keresve, és ezzel nekem máig sem műló lelki sérüléseket okozott bármilyen halványan is csak rá emlékeztető rendszer, kurvajó alap lehet ;)
Kérésre, hozok pszichológiai, alátámasztó véleméynt is. Ha ragaszkodnak hozzá, akkor pszichiátriait is, de az azért többe kerül ;).

nyuszigonosz 2015.06.05. 17:37:43

A posztod tetszett , Puhacica.

**mimi** 2015.06.05. 17:46:45

@Pink Petsch:
Mi 1 nap alatt találtunk...lehet, hogy csak baromi nagy mázlink volt???
Itt vagy Mo-n? vagy mikor jössz?
Mikor kávézunk???
Több kérdésem nincs...egyenlőre...:)))

2015.06.05. 17:50:31

@montroyal ( CAN qc):
"na de nem ezert jottem el Mo-rol .... az sokkal sulyosabb volt es nem azt adtam indoknak az emigracion.. "
En is hasonlo cipoben jartam. Ha eloadom az igazi okot, kivagtak volna meg az interjurol is:) Egy mondatot mondtam, hogy unom a szocialista rendszert. Komolyan. 5 perc beszelgetes utan gratulalt a bevandorlasi tisztviselo, hogy elfogadott Kanada, meg a masodik kihallgatasra sem kellett elmennem, ahol a biztonsagi szolgalat hallgatta ki az elozoleg megfelelt jelolteket. 3 het mulva mar repultem is az "Igeret Foldjere":)
Off:
Matol 3 het kenyszerszabadsagon vagyok, a kovetkezo nagy munkankhoz a varos nem adta meg az epitesi engedelyt, ami egy hatalmas butoruzlet atalakitasa lenne. A munkatarsaim nagy letargiaban vannak, en kibacottul orulok. Jon a jo ido (+30C), mehetek furdeni, csavarogni is a Rockies-ba, Vancouverbe, a Szigetre. Par haverom hivott, hogy beugorhatnek segiteni par napra a ceguknel. A valaszom "F..d the money!" volt:)
On

2015.06.05. 17:55:30

@**mimi**: Remélem, nekem is lesz ekkora szerencsém ;)
Június 22-től leszek Magyarországon 2 hétig, de optimista vagyok, ugyanis bár 2 hetet töltök Budapesten, csak egy hétre foglaltam hostelt, a második hetet már mindenképpen, de az remélem, az első hét 3.-ik, max. 4-ik napját, már a bérelt lakásomban tölthetem. Előnyöm van, mert simán fizetek euróban, és havonta max. 2hetet leszek a lakásban ;).
Szóval, két hét múlva ilyenkor akár össze is futhatnánk, tudok, egy nagyon fasza kis helyet Újlipótvárosban (5 perc a Nyugatitól), egy fasza kis park-kert.
Jó lenne találkozni! :)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2015.06.05. 18:02:07

@Réka ‎:
"Szerintem sokkal szarabbul néz ki, amikor rövidnadrághoz sötét zoknit és félcipőt húznak, tökre úgy néz ki, mintha eredetileg hosszúnadrágban voltak, de valaki kirabolta őket és a boltban csak rövid volt..."

Ez nagyon jó :-)

Ezzel kapcsolatban, vajon hány éves korig "áll jól" a rövidnadrág (nem nyaralóhelyen, hanem a munkahelyen, az utcán, a városban)? Konkrét eset a stockholmi HÉV-en szolgálatot teljesítő kalauzok, akiknek ezt megtiltották, amire szoknyát vettek fel. Azt ugyanis nem tiltja a szabályzat. :-)

2015.06.05. 18:12:04

@Cascabel:
Ja, hogy megbotrankoztassam meg jobban a Kedves Olvasokat, azert valasztottam Kanadat, mert a menekulttaborban egy Kanadabol visszajott srac mondta, hogy milyen nagyszeru szocialis segelyeket lehet kapni, munka nelkul:) Ez olyan hihetetlen volt egy szocialista orszagban felnott embernek, hogy penz munka nelkul?! Ezt ki kell probalni!:) Eredetileg a francia idegenlegioba akartam menni, de a tapasztalt legiot megjart csavargok lebeszeltek rola. Utana meg az USA-ba a rokonokhoz, akik nagyon biztattak, hogy menjek oda. De szerencsere jott a kanadai gyerek, aki felvilagositott az ottani benefitek vilagarol:)

fhdgy 2015.06.05. 18:20:29

Magyarázza el nekem valaki, hogy mi a baj a zokni-szandál párosítással! Én nem tudnék lábbelit viselni zokni nélkül. Hamár zokni nélkül, akkor az mezítláb.

2015.06.05. 18:22:45

@svájci sapka (ch): @Herr Géza: @Csodabogár:

Köszönöm! Nekem most az a lényeg, hogy jelenleg biztosan nem. :)

montroyal ( CAN qc) 2015.06.05. 18:29:35

@Cascabel: igen az atkosba konnyebb volt ,hogy elfogadjanak mint menekult ... engem arra meg se hallgattak amit leirtam csupa hazugsagokat , badarsagokat ...Pl a rendorseg kenyszeriteni akart hogy besugo legyek, mert a barba ahol dolgoztam ott jottek ossze az ellenallok ...

vegul is a csaladomrol kerdeztek, es azt feleltem nem akarom ,hogy a lanyom is komcsi neveltetest kapjon mint én ... OK welcome... ennyi volt ... persze minden koltseget én alltam, nem voltam lagerbe ..

montroyal ( CAN qc) 2015.06.05. 18:32:21

@Pink Petsch: proba cseresznye ... de 2012-tol uj torveny van nehezebb sokkal ... talan legyel sziriai vagy lybiai .. azokbol most 10000 fogadnak be egy evben ..

2015.06.05. 18:35:42

@montroyal ( CAN qc): Afranc! Rohadt fehér a bőröm, kék a szemem, és vöröseszőke a hajam :(.
Hm, te, szerinted olyan alapon, hogy fehérként hátrányos helyzetű vagyok Európában ... úgy működne? ;)

2015.06.05. 18:41:15

@Hobbiszakács: Szerintem 20 év felett már nagyon ciki, napi viseletként ... A franc, aki kíváncsi a faszik szőrős lábára. Vegyenek fel lenszövet-nadrágot, abba nem izzadnak bele ... Ki mondta, hogy a téli farmert viseljék +30 fokban is? Bár pont Stockholmban kétlem, hogy olyan gyakran lenne +30 fok ....

montroyal ( CAN qc) 2015.06.05. 18:42:46

@Pink Petsch: hat Mo-on lassan kisebbsegbe kerulsz a barna boruekkel szembe ...

legutobb 2 ismerosomet fogadtak el mint buzik ....talan az is jarhato ut ... ( leszbi is jo de azt elobb én megszakerteném mint tudomanyos megfigyelo ...

nyuszigonosz 2015.06.05. 18:44:16

@Ödenburger [Hu/At]: A pályadíj az kitudja mikor lesz, de ami most van, azok az ellenörzések a határátkelökön vagy akárhol, a G7 miatt Elmauban meg egy rakás lezárt út.

Az aktuális mindenfélét majd itt, tudod megnézni:

www.br.de/nachrichten/verkehr/index.html

2015.06.05. 18:48:12

@maxval bircaman szerkesztő: Csemege lesz neked, bízz bennem! ;)

2015.06.05. 18:51:55

@montroyal ( CAN qc): Biszex? ;)
Ja, tesztelnéd, mi? Te élvhajhász, te! :PPPP
Különben, kissé komolyabban, nem kösz. Kanada nekem már rohadt hideg. Az én "hűűű-de-jóóóó" hőmérsékletem 19-27 fok között mozog, jobbára napos égbolttal, néha lehet felhős is, de eső kifejzetten csak éjszaka ;).

2015.06.05. 19:21:07

@Pink Petsch: Nekem ~36 fok a testhőmérsékletem. Neked hogy lehet 19-27 között? :OOO

2015.06.05. 19:26:09

@nyuszigonosz(D):

Köszi, hála Istennek ezekben nem vagyok érintett :)

bpetya75 2015.06.05. 19:34:18

Ez tök jó volt! Tetszettek a hangulatleírások. Kicsit azért mérges is vagyok. Terveztem egy hasonló típusú poszt írását, de lelőtted a poént :-D

Ugyandehogy (törölt) 2015.06.05. 19:37:56

@montroyal ( CAN qc): dehogy!
de nem kell leszolni valamit, csak mert nem illik be a tobbi koze, csak kert kicsit irodalmibb.
disznok ele gyongyot:-(

Ugyandehogy (törölt) 2015.06.05. 19:39:53

@Herr Géza: pont olyan.

@diggerdriver: hu most ezt ugy mondod, mintha abban is ne akarnatok versenyezni, meg 10 percig kuncogni, ha az asszony erosebbet tol:-P

Ugyandehogy (törölt) 2015.06.05. 19:41:11

@Golf2: ja.
meg a betuk is abban a sorrendben, ahogy leirta.

jezusom....

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2015.06.05. 19:44:40

@Hobbiszakács: szerintem a hosszától is függ, a térdig-térdalattig (nemtől függetlenül nem szeretek mások izzadt comblenyomatába ülni a metrón) érő nadrág szerintem simán hordható a városban, munkahelyen. A látvánnyal semmi bajom :)

**mimi** 2015.06.05. 19:44:43

@Pink Petsch:
Újlipotban nézegetem a lakásokat...ott szeretnék venni :)))))))
akkor találkozzunk :)

Ugyandehogy (törölt) 2015.06.05. 19:46:06

@fhdgy: igy van.
mivel a zoknit meg utalom, es mezitlab necces a kutyaszaros utca, ezert borcipot hordok. az nem izzaszt, nem budos es nem csuszik.

Ugyandehogy (törölt) 2015.06.05. 19:47:25

@Ödenburger [Hu/At]: olvastam tegnap.
az elitistak.....
kesz ovi.

Ugyandehogy (törölt) 2015.06.05. 19:48:24

@**mimi**: belotted a masodik legdragabb reszt, annya?:-):-):-)

**mimi** 2015.06.05. 19:56:21

@~~Babette~~:
beeee...de nagyon :))))
csak lesek mint a lukinyúl :)))

2015.06.05. 20:07:28

@**mimi**: Csak arra figyeljetek, hogy a rehabilitált részen vegyetek .... igaz, ott drágábbak.
Bár őszintén, én családdal kimennék a francba a budai oldalra. Szerintem Pest nem családoknak való - oké, a "klasszikus Pest" ;)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.06.05. 20:11:36

@Cascabel:
Tudod Cas én kedvellek téged. Egy rendkívül tájékozott olvasott, művelt proli vagy. Értem azt a késztetést is hogy mindig szembe mész a fősodorral. Énrám is ezt szokták mondani.
Ami a különbség köztünk az az hogy én soha nem mondom valamire azt hogy nem tetszik úgy hogy meg ne magyaráznám hogy miért. A minap egy posztban a közgazdászok pont úgy viselkedtek mint te. Ne legyél közgazdász.
Ne vagdalkozz. Ne akarj erőnek erejével kiprovokáltan mártír lenni.
Képviseld a másik oldalt. A kételkedőt, a kritikust a mögénézőt.
Ennek viszont megvan a maga felelőssége. Indokolni kell. Az a tudomány és ahhoz kell a műveltség. Azt egy ötven szókincses kocsmai zenész Kanadában is meg tudja mondani hogy "ez szar".

Még valamit...
A magyar nyelvnek vannak árnyalatnyi finomságai.
Ha azt mondod hogy "megmondom őszintén hogy nem tetszett mert..."
Ez egy teljesen rendben lévő mondat.
Ha viszont azt mondod hogy "Akkor mar harman vagyunk:) Oszintek"
Ez azt jelenti hogy a többieket lehazugoztad.
Érted a különbséget?

Ugyandehogy (törölt) 2015.06.05. 20:25:40

ekozben magyarországon

http://img.444.hu/plakát01.jpg

fhdgy 2015.06.05. 20:26:30

@pofád befogod: Az divat, hogy valaki,férfi, félcípőt zokni nélkül húz fel? Pamut zoknikat használok, mert izzadós a lában, még szandálban is. Én pragmatikus vagyok. Ha kell, a divattal szemben a józan észt választom. Március közepétől bőr papucsot használok vastag zoknival.

2015.06.05. 20:42:22

Hol a tobbi? Olvasnam tovabb bazz!

fhdgy 2015.06.05. 20:47:07

@pofád befogod: Az sem divat, hogy ilyen plakátokat tesznek közzé. http://img.444.hu/plakát01.jpg akkor már inkább zokni-szandál, az nem annyira égő!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2015.06.05. 20:47:21

@fhdgy: leginkább az, hogy a zokniszandál nem a divatmagazinok steril ideálját, hanem a valódi emberek gyakorlatias szükségleteit követi. Magyarul semmi :))

fhdgy 2015.06.05. 20:53:24

@Réka ‎: Akkor megnyugtattál. Innétől nyugiban fekszem a kórházi ágyon zokniban, hogyha mennem kell valava, ne akkor kelljen zoknit húznom.

kék madár 2015.06.05. 21:00:51

@diggerdriver:
"Ez azt jelenti hogy a többieket lehazugoztad.
Érted a különbséget?"
ezt a retorikai fogast te meg nem vetetted be soha ugye?
peace and love and understanding...

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2015.06.05. 21:01:59

@Bredpitt Monika: Az utazos konyrol jutott eszembe: Vamos Miklos New York-Budapest metro c. konyvet ajanlom mindazoknak, akik valaha is belekostoltak az amerikai eletbe. Nekem Vamos egyebkent is egyik kedvencem, ez a konyve (az Apak Konyve mellett, ami szinten fantasztikus), az egyik kedvencem. moly.hu/konyvek/vamos-miklos-a-new-york-budapest-metro

kék madár 2015.06.05. 21:02:45

@Cascabel: "penz munka nelkul?"
az egesz szocializmusban ez volt, az embereknek nem munkajuk volt, hanem munkahelyuk

kék madár 2015.06.05. 21:09:08

@Réka ‎: kivancsi lennek ra, hogy felhasznalo nev nelkul felismernenk-e egymas stilusat, szerintem en a tiedet még igen. :) celzas volt, hogy ha kezdenel tul PC lenni, stop!!!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2015.06.05. 21:15:34

@kék madár: igenis! :)
érdekes kísérlet lenne amúgy!

2015.06.05. 21:20:42

@montroyal ( CAN qc): "koltoisegrol meg csak a pénz jut eszembe ... a legszebb koltemeny ... olvasni is csak azt szeretem"

Imádlak. :D

2015.06.05. 21:23:31

@Pink Petsch: Jégből vagyok, talán fel sem olvadom...

:D

kék madár 2015.06.05. 21:24:37

@diggerdriver: eloszor is rutinosan nem allitottam, hanem kerdeztem, nincs bennem bizonyitasi kenyszer.

Masodszor, szerintem te a megmondas vilagbajnoka vagy, (minden ugy van ahogy te mondod es ha valaki szerint nincs, annak lovese sincs hozza foleg nem attol, hogy diplomaja is van rola - illetve a diplomajaval forditottan aranyos a kompetenciaja)
lasd a bevandorlos cikket, csinaltal egy osszefoglalast amiben eleg jol leertelmetlen fogalmatlan gyokereztel mindenkit. De ez csak ez en szubjektiv olvasatom volt, hehe!

kék madár 2015.06.05. 21:32:44

@diggerdriver: ja, es persze kicsit sarkitottam, ezt udvariasan nem birtam volna megfogalmazni. Csak tul magas volt az a labda Cascabelnek.

SZIZS 2015.06.05. 21:41:53

Cicaaaa ez szuper volt!!! Nagyon tetszik nagyon profi!!! :))))))))

puhacica 2015.06.05. 21:42:00

@Zsuzsi65: az Apak konyve az egyik, amit kihoztam magammal. a masik a Jozsef Attila osszes, a harmadik pedig Fekete Istvan Gyeplo nelkul cimu regenye. :)
kellene egy e-book olvaso, de azt hiszem, kenytelen leszek venni egyet. :D

hat sracok, delelott viccesebbek voltatok. bar a zokni-szandi kombo elemzes nem rossz. :) nekem ez a parositas borzasztoan izlestelen, a rovidgatyaval viszont semmi bajom. soha eszembe se jutott, hogy kilognak belole a szoros ferfilabak. lattatok mar borotvalt ferfilabat? en igen. kiabrandito.

2015.06.05. 21:42:14

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör:
Erre gondoltál, cukorborsó? ;)
www.youtube.com/watch?v=bE9WR_kc-1E
Volt különben liciben egy amatőr színjátszó-csoportunk .. a Szabadság vándorai :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.06.05. 21:43:03

@kék madár:
Az idő megint engem igazol.
Vádaskodsz és nem támasztod alá semmivel.
Nem tudom mi volt az előző nickneved de ha elküldtelek a picsába akkor jól tettem.

33621 2015.06.05. 21:45:44

Valamelyik nap volt itt vita Dominikáról. Itt egy magyar vonatkozású kényszerített határátkelési hír!

www.origo.hu/nagyvilag/20150605-megtalalta-az-interpol-az-elhurcolt-magyar-kisfiut-bandika-dominika.html

Ugyandehogy (törölt) 2015.06.05. 21:46:12

@kék madár: ugy erted, ha meglesz a diplomam, szarni fog a fejemre?

kék madár 2015.06.05. 21:52:54

@diggerdriver:
1 nem volt elozo nicknevem
2 amit es ahogy irsz azzal magadat minosited
(esetleg tabornoki rangodnal fogva kezdemenyezd a kitiltasomat, ez az elkuldes onmagaban nem tul hatekony, de azert majd igyekszem meghuzni magam)
3 ott van az alatamasztas hataratkelo.blog.hu/2015/06/02/a_bevandorlas_gazdasagi_hatasai
diggerdriver · diggerdriver.blog.hu 2015.06.02. 20:19:17

vigasztaljon 2 aprosag:
-nem vagyok nő, nem lehet rad fogni, hogy megint egy nőt alaztal.
- senki mas nem gondolja ezt rolad, csak en. Rajtam kivul "soha senki" nem tette meg szova ezt a tulajdonsagodat es "vélt" kommunikacios sajatossagod.

tanato 2015.06.05. 21:54:39

@puhacica: Gratulálok jó az írásod!

kék madár 2015.06.05. 21:56:14

@~~Babette~~: ne haragudj nem merek erre valaszolni, meg esetleg tovabbi vitat szulne. Kulonben is elfelejtettem a kerdest.

2015.06.05. 21:57:23

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: :DDD
A függöny előtt, mindig ment a Szabadásg vándorai:
www.youtube.com/watch?v=pLcZ2CxdqZc
Köszi, Rózsi! :)

2015.06.05. 22:02:58

@diggerdriver:

Kedves Digger! Megpróbálom udvariasan, remélem sikerül, mert mostanság többször is le lettem bunkózva... Többen is megindokoltuk, mi a baj a bevándorlós cikkel, és miért nem fogja neked senki két mondatban megcáfolni, noha nyilvánvalóan abban a formában, ahogy ott le van vezetve, egy nettó marhaság. Az a baj, hogy a magyarázatok ellenére te továbbra sem érted, miért marhaság. És közben azóta is hangoztatod, hogy mindenki hülye, csak vagy te vagy helikopter. Én nem értek az építőiparhoz, nem is szoktam megkérdőjelezni ebbéli hozzáértésedet. Lehet, hogy neked sem kellene az itteni közgazdászokét...

De persze jogod van hozzá...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.06.05. 22:03:01

@kék madár:
VOLT előző nickneved.
Nagyon remélem hogy magamat minősítem. Azért csinálom.
Tábornok lennék? Nagyon hízelgő:))))))))))))))))))))))
A lőtéri kutyát nem érdekli hogy nő vagy vagy másféllel kezdődik a személyi számod.
Ha annyi pénzem lenne ahányan már megmondóembernek neveztek soha többet nem kéne dolgoznom.

kék madár 2015.06.05. 22:05:50

@diggerdriver: Attol hogy nagybetuvel irod, hogy VOLT, ennek az agyszulemenyednek tobb koze lesz az igazsaghoz? Ez kb. olyan mintha azon vitatkoznank, hogy jol laktam-e ma az ebeddel. Te mar csak tudod.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.06.05. 22:09:46

@Ödenburger [Hu/At]:
Egy a probléma.
Én nem nevezek semmit szarnak anélkül hogy ne indokolnám meg miért szar. Ha nem tudom megindokolni akkor csöndben maradok.
Ez ilyen egyszerű.
Az hogy miért nem lehet megindokolni az nem indok. Az mellébeszéd.
Képzeld el hogy azt mondanám rád hogy hülye vagy.
Hozzátenném hogy egy könyvet kéne írnom hogy megindokoljam de érjed be annyival hogy hülye vagy.
Egyébként rajtam kívül még néhányan kifogásolták az érvek hiányát de ott valahogy nem reklamáltok.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.06.05. 22:11:24

@kék madár:
Hanyagoljuk egymást ha kérhetném. Van arra másik blog ahol kóstolgathatsz.

kék madár 2015.06.05. 22:17:44

@diggerdriver: es en allitok valamit ervek es tenyek nelkul? Ha majd raersz, ird mar meg az elozo nickem. hogy en is tudjak rola,
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

SZIZS 2015.06.05. 22:21:48

@~~Babette~~: :))))))))))))))))))))))))))))))

Taxomükke (UK) 2015.06.05. 22:49:45

Udv mindenkinek a nyari melegbol, Budapestrol.
:)

kék madár 2015.06.05. 22:52:39

@Taxomükke: a los angelesi meleg nem volt eleg jo? :)

puhacica 2015.06.05. 22:58:58

@Taxomükke: remelem, a kokaint nem vettek el! :D

kék madár 2015.06.05. 23:15:32

@puhacica: mostmar, hogy ilyen publikus lett a dolog, legalabb a kertet ingyen felassak neki a zsernyakok :)

puhacica 2015.06.05. 23:17:48

koszonom mindenkinek, aki szavazott, akar igy, akar ugy. erdekes tanulsag volt ez a palyazat szamomra. :) tsok, kezdodik a tollasbal!

2015.06.05. 23:31:06

Hé, hát itt kibelezés folyik! :DDDD
Aranyos :PPP

@kék madár: Na ládd. a mi kis vitánk pár napja, semmiség volt :DDD

2015.06.05. 23:32:31

@puhacica: Te, én nem szavaztam (nem szoktam, bocs), de ha végigolvastam, és tetszett, az is számít? ;)

kék madár 2015.06.05. 23:32:40

@puhacica: en tudtam volna ertekelni, ha valami masrol irsz, mas stilusban, pl. valaki mas gyerekkorarol es megint valaki mas kivandorlos elmenyeirol, le is mondom az elofizetesemet.

kék madár 2015.06.05. 23:35:20

@Pink Petsch: kepzeld, mi lenne, ha meg elveznem is a vitat, feszultseget!

SZIZS 2015.06.05. 23:36:36

@puhacica: Vegigolvastam a mai hozzaszolasokat, beszolasokat, szorszalhasogatasokat, stb. Szerintem ha te ugy erzed hogy le tudtad irni az erzeseidet, gondolataidat, emlekeidet ugy ahogy szeretted volna, akkor elegedett lehetsz es ez a legfontosabb. Az hogy ki hogy itel meg egy irast ne firtassuk miert is teszi. Mindenesetre kivancsi lennek ha nev nelkul jelennenek meg ezek a palyazati muvek, akkor tanulsagos lenne latni ki hogy szavazna, fikazna, vagy dicsene az irasokat.

2015.06.05. 23:36:57

@kék madár: Hmmmm ... többszörös orgazmus? ;)

2015.06.05. 23:43:01

@SZIZS: Mna, igen .. erre én is kíváncsi lennék ...
Őszintén szólva, amikor egy "ismert" nick posztol, tényleg megpróbálok elvonatkoztatni, és szerintem sikerül, ha mégis odaszúrok, azért legalább magamnak és utólag elismerem, hogy ez "izé" volt ...
Én a plüssmacsekot kedvelem, így a posztját is kedveltem (mivel semmi oltári faszságot nem sikerült összehoznia benne, hálisten). De ha nem tettem volna, akkor is, el kell ismerni bárkinek, hogy ezek a "villanások" - forma, jópofa. Legfeljebb másba köt bele ;)

qkuc 2015.06.05. 23:56:20

@mojyo: Nem tom, én lány vagyok és infomókus, tehát halmozottan terhelt, de időnként húzok zoknit a szandálhoz ...

Hát ez van, :D.

qkuc 2015.06.06. 00:00:59

@pofád befogod: Azon a felén, ahol most a színezett női hónaljkutya a divat ....? :D

qkuc 2015.06.06. 00:06:23

@Taxomükke: Banánrothasztó idő van, tény ...

kék madár 2015.06.06. 00:12:27

mostanra mar tok jol lehult, nem?

bpetya75 2015.06.06. 00:15:31

@kék madár:

De igen. Tulajdonképpen naon fura idő van. Elvileg csak 27-28 fok van, mégis pusztulok a hőségtől (mifranc lesz augusztusban?), viszont este kellemesen lehűl.

kék madár 2015.06.06. 00:18:38

@bpetya75: nem sok dologra tudok tippelni, jegeralsot, kabatot mar nem hordod ugye?

bpetya75 2015.06.06. 00:37:54

@kék madár:

Egy ideje nem. Viszont ma begyújtottam a grillezőbe, mert hivatalosan nem lehet kerti hulladékot égetni, de már jó ideje kerülgetünk fölöslegessé vált bambusz szálakat meg ilyesmiket, úgyhogy látszatgrillpartit rendeztem. Kilenc körül már egész jól esett a tűz körül lenni ;-)

2015.06.06. 00:40:36

@diggerdriver: Digger, mi a tökömnek kell ezt még, jó egy múlva is? Tényleg nem lett nagyobb? Vagy te nem lettél technikásabb?
Visszajövök, baszod, és ugyanaz a szarság megy részedről, amiből elegem lett anno ...
Te, amikor már Max is szórakoztatóbb nálad, lehet, el kellene gondolkoznod ....

kék madár 2015.06.06. 01:02:17

@bpetya75: akkor ez lehet a magyarazata, az idojaras megvan zavarodva, latja, hogy este tuzet raksz es arra kovetkeztet, hogy biztos fazol. erre masnapra o is ratesz egy lapattal :)

montroyal ( CAN qc) 2015.06.06. 03:18:21

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör:
ugye .. néha én is megmondom..
@~~Babette~~:disznok ele gyongyot:-(
mi van? én a nejemet gyongyomnek hivom..:-))

@Pink Petsch:
Ja, tesztelnéd, mi? Te élvhajhász, te! :PPPP
Különben, kissé komolyabban, nem kösz. Kanada nekem már rohadt hideg.

ja... nem kint gondoltam ... a meleg szobaban ...:-)))

2015.06.06. 03:36:03

@montroyal ( CAN qc): Ahham.. meleg szobäban, napersze ... :PPPP
Lófaxtot! Minimum gleccser-rianáskor :DDDD

Golf2 2015.06.06. 08:25:45

@puhacica: óvakodj a londoni keménykandúroktòl főleg a feketéktől...

jog-ász 2015.06.06. 08:25:45

szerintem nagyon megható!!

puhacica 2015.06.06. 08:31:17

@Pink Petsch: jav: koszi annak is, aki egyaltalan elolvasta. :)

@SZIZS: nem kell ennek ekkora jelentoseget tulajdonitani. de azert koszi! :)

puhacica 2015.06.06. 08:34:02

@Golf2: na most ezt meg en nem ertem. hogy kene ovakodnom? erenyovvel? vagy nem visszakoszonni? mit gondolnak emberek errol az orszagrol, istenem...

anyadmajma 2015.06.06. 09:08:58

@puhacica: Ne má, te is olyan gazdaságis bevándorló vagy, aki nyomorba dönt egy másik országot, mert odamész és elveszed mindegyik ottani keményen dolgozó kisember munkáját?:)

Amúgy meg sok sikert és szerencsét az új életetekhez, remélem jobban sikerül, mint az itthon jobban teljesítő országban.
3 alaptípus van: az egyik bármikor elmegy messzire, a második megy, ha muszáj, a harmadikat még traktorral se lehet a szomszéd faluba átvinni.
nos, én úgy gondolom, hogy a 2. csoportot már csak a családi kötelékek tartják itthon.
Amúgy tetszik az írás. meg is szavaztam:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.06.06. 10:00:51

@Pink Petsch:

Igazad van. Amióta elmentél azóta még nagyobb vaddisznó lettem.
Nem változott semmi. Minden embert kiutálok innen vagy énmiattam elmennek. Csoda hogy még él a blog. Hihetetlen értelmes jó humorú választékos beszédű művelt embereket utáltam ki innét akik után ma is sokan sírnak. Kiváncsi vagy rájuk hogy most is milyen választékosan beszélnek? Úgy körülbelül a "rák egye ki a szívedet" színvonalon.

Ilyen vagyok.
Tegnap is milyen gusztustalan módon belekötöttem kékmadárba meg Odenburgerba. Egy utolsó szemétláda vagyok, tudom.
Ja hogy ők szólítottak meg???
A rohadt életbe megint úgy kezdődött hogy valaki visszaütött.
Az meg én voltam.
Milyen érdekes hogy ha belémköt valaki akkor senkinek egy kúrva szava sincs csak a háttérből drukkolnak vagy akár nyíltan belémrúgnak(Odenburger) merthogy egységben az erő.
Diggert lehet ütni vágni bírja a kiképzést. Csak akkor nem kell csodálkozni mikor Digger visszabasz. Mégis mit gondoltok? Én leszek a boxzsák?

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2015.06.06. 10:29:08

@puhacica: nekem nagyon tetszett az írásod, szavaztam is. Valahogy én is így látom, érzem. Sokszor csak egy villanás, egy emlékkép ami beugrik, és eszembe jutnak az otthoni dolgok. És jó ezekre visszagondolni.
Eszembe jut hogy milyen sokat nevettünk, de az is, amikor szakadtunk a röhögéstol!

2015.06.06. 14:14:20

@diggerdriver: "Én leszek a boxzsák?"

Az én vagyok. Örülnék neki, hogy ha nem vennéd el a szerepemet. :D

puhacica 2015.06.06. 20:57:18

@petrasp: koszi! ugye mennyi hulyesegen keresztul megy az ember? aztan csomo minden elfelejtodik, mig egyszer csak jon valami, ami elohivja oket. ilyenkor szoktam peldaul magamban vigyorogni az utcan. :D

2015.06.06. 21:38:33

@diggerdriver:

Ok, igazad van... a süketek párbeszédének nem látom értelmét... :(

kék madár 2015.06.06. 21:52:02

@Ödenburger [Hu/At]: eddig azt hittem, hogy birca tartja az egy mondatba belesuritett ellentmondasok vilagcsucsat de mindig alulbecsulom a zemberiseget

2015.06.06. 22:04:49

@diggerdriver:

No, ezt már csak az előbbi után olvastam...

Ad 1.) nem én kötöttem beléd, hanem te kezdted megint a süketelést a bevándorlós cikkről, és te szóltál jól be mindenkinek. Olvasd csak vissza a Casabelnek irt kommentedet. Én csak arra reflektáltam. Ergo nem úgy kezdődött, hogy Digger visszaütött, hanem hogy Digger ismét beszólt, és páran nem hagyták szó nélkül, hogy Digger lehülyézi őket.

Ad 2.) ha én nyíltan beléd rúgnék, akkor a Határátkelő már rég kitiltott volna, sajnos pont te vagy az egyik, aki irányába igen elfogult, és akinek jóval többet elnéz, mint másoknak.

Ad 3.) nem tudom, kivel vagyok én egységbe, ezt esetleg bővebben is kifejthetnéd...

Ad 4.) HAJRÁ ZEBRÁK!!!!! 1-1!!!!!!!!

Peace and keep calm!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.06.06. 22:25:22

@Ödenburger [Hu/At]:
Visszaolvastam. A közgazdászok mióta mindenki? Mi az hogy beszóltam mindenkinek? Na akkor vezesd le kit hülyézem le.
Cas bírálta a posztot úgy hogy el sem olvasta. Én írtam neki egy kommentet.
Ismét beszóltam?
Hol?
Na akkor vigyük végig.
Milyen beszólás kinek a lehülyézése van a Cas-hoz írt kommentemnek?

2015.06.06. 22:41:54

@diggerdriver: Vigyük végig. Ezt írtad Casnak:
"Ami a különbség köztünk az az hogy én soha nem mondom valamire azt hogy nem tetszik úgy hogy meg ne magyaráznám hogy miért. A minap egy posztban a közgazdászok pont úgy viselkedtek mint te. Ne legyél közgazdász."

Namármost akikre itt utalsz, azok közül az egyik pont én lennék. Elég nehéz ezt nem beszólásként értékelni... Főleg az előzmények ismeretében...

2015.06.06. 22:54:00

@diggerdriver: és vigyük végig: csak én kétszer írtam le neked, mi a baj a bevándorlós poszttal. Az, hogy te nem érted, mert egyszerűen képtelen vagy felfogni, amit írnak neked, attól nem a közgazdászok a hülyék, hanem te, aki képtelen megérteni. Bocs. Viszont továbbra is beszólogat, lásd a fenti idézetet. Majd ha visszaszólnak neki, akkor meg megsértődik.

Viszont én itt tényleg befejeztem veled.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.06.06. 23:30:41

@Ödenburger [Hu/At]:
Akkor most sokadszor csak neked csak most.
Nem ti vagytok a mindenki és nem hülyéztem le senkit.
Ha ezt képtelen vagy felfogni attól nem én vagyok a hülye.

"Viszont én itt tényleg befejeztem veled."

Kardomba dőltem...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.06.06. 23:32:34

@Ödenburger [Hu/At]:
Na még valamit. Semmi baj azzal ha egy közgazdász valamit nem tud megmagyarázni.
Akkor viszont maradjon csendben.

2015.06.07. 00:26:45

@diggerdriver:

Akkor mégegyszer, de most lassan írom, hátha így megérted. El lett neked magyarázva, mi a gond. Egyszerűen túl buta és korlátolt vagy ahhoz, hogy megértsd. Vagy pedig nagyon jól érted, csak direkt kötekedsz.

"Akkor viszont maradjon csendben."

Aha, mert Digger így döntött, és ha mégsem maradna csöndben, akkor majd Digger jól kiosztja? Kicsi vagy te ehhez barátocskám, hála az égnek....

2015.06.07. 01:05:07

@diggerdriver:
Na, akkor en is beleszolok - mivel erintve voltam - pedig nem akartam. Ezt irtam:
"Valahogy nem jon be nekem ez a szerkezet. Gyorsolvaso vagyok, egy ilyen nagysagu irast 2 perc alatt szoktam elovasni, ehhez tobb ido kellene es tobbszori elolvasas. A mai vilag TV nezesere hasonlit, ahol 5 masodpercenkent valtogatjak a csatornakat, ide kapnak, oda kapnak utana csodalkoznak, hogy nem tudnak egy dologra koncentralni."
" En a harmadik vagy negyedik bekezdesnel abbagytam az olvasast. A csaszarkorona elvette a kedvemet az egesztol, ugyanis ezt a szot meg nem hallottam, asse tudom, hogy milyen."
Szerintem ennyi eleg indoknak, nem? Tanulmanyt meg mukritikat nem akarok irni ezzel kapcsolatban, meg nem is tudnek. Ja, nem csak nekem, hanem sokaknak nem jott be ez a stilus, szerkezet. Nem vagyunk egyformak. Attol meg kulonosen undorodok, hogy sokan versenyeznek a tetszesuk kifejezeseben, hogy ki tud jobban nyalni egy posztironak. Nem szeretem a szuperlativuszokat. Mindegy, ez van. Utoljara meg annyit, hogy nem akarom en innen kirugatni magam, nem azert kritizalok mindig. Ilyen vagyok,
Peace.

2015.06.07. 02:11:40

@diggerdriver: Figyelj, digger, ha egy kissé visszavennél az arcodból, az sokat segítene. Emlékszel még ugye, "váj mí"-re? Az is én voltam.
Én azt akkor elcsesztem, egészen a kitiltásig. Mondd, neked is muszáj elcseszned? Ugyehogy nem?

2015.06.07. 02:41:37

@diggerdriver: Ja, és tényleg nem tudom, miért, de a bloggazda szokatlanul türelmes veled. Engem sokkal kevesebbért tiltott ki, anno. Ha még emlékszel, azért, mert azt mondtam, hogy a moszlim férfi, ha Európába jön, akkor nekem ne ugráljon, hanem alkalmazkodjon, a mi kultúránkhoz. Ha nem, akkor meg takarodjon haza, ahol "valaki" lhet, mert itt egy senki ... és lófasz vannak, nem előjogai!
És ez így igaz.

2015.06.07. 02:55:03

@diggerdriver: Ja, különben kékmadárral én is vitakoztam, de szerintem faszául elvagyunk egymással. ettől függetlenül. Lehet, pár poszt múlva meg éppen egyetérteni fogunk ..
Ez nem a Kill Bill, baszod! Vitatkozunk, és néha veszekszünk ... máskor meg éppen egyetértünk, sokszor azzal, akivel 3-4 napja, még vitatkoztunk. Ez ilyen. És ha személyes lesz, akkor már el van cseszve.

kék madár 2015.06.07. 03:34:19

@Pink Petsch:
nem lehetne csak szeretet, egyetertes es vilagbeke!!!???

Nem. :)

Határátkelő 2015.06.07. 08:33:24

@Ödenburger [Hu/At]: @diggerdriver: Na, szerintem jó lenne, ha ezt a személyeskedést mind a ketten rohadt gyorsan befejeznétek. Köszönöm.

Határátkelő 2015.06.07. 08:38:54

@Pink Petsch: Csak szólok, hogy a múlt éjszakai ámokfutásod után most sem állsz messze attól, hogy lekerülj a whitelistről. Ami nem kitiltás, csak előmoderáció.

puhacica 2015.06.07. 08:51:52

@Cascabel: "Attol meg kulonosen undorodok, hogy sokan versenyeznek a tetszesuk kifejezeseben, hogy ki tud jobban nyalni egy posztironak." - miert nyalas az, ha valakinek tetszik valami es ezt leirja? tisztaban vagyok vele, hogy ez nem szepirodalom, pontosan a helyen tudom kezelni azt, amit csinaltam. de engedtessek mar meg, hogy mindenki leirja rola azt, ami az eszebe jut. te is leirtad, hogy csak harman voltatok oszintek, lenyegeben a tobbieket gyonyoruen lehazugoztad. jogod van hozza, egyet se kell ertenunk, de undorodnom kene toled azert, mert mas a velemenyed?

puhacica 2015.06.07. 08:53:30

@Határátkelő: azt hittem, mar lekerult rola.

Mr Long 2015.06.07. 16:10:09

Sok magyar van egy blogon es egybol egymasnak esnek?

Muscari 2015.06.09. 00:28:40

@puhacica: valahogy visszakúszott biztos :-)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása