oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. június 05. 06:42,  Mi hiányzik Magyarországról? Minden. És semmi. 283 komment

2015. június 05. 06:42 Határátkelő

Mi hiányzik Magyarországról? Minden. És semmi.

A Magyarország és én pályázatra érkezett Puhacica írása, ami most azért kicsit más, mint az eddigiek, mert néhány hangulatos életképben hasonlítja össze a két országot. Puhacica korábbi posztjából tudjuk, hogy nemrég döntöttek a határátkelés mellett, így friss élményekből táplálkozik az összehasonlítás. (A kép a szerző fotója.)

Szavazni ma is a poszt végén és a Facebookon lehet.

puhacica_london_mo.jpg

„Nyílik a császárkorona. Sütkérezünk a napon, kisvárosi szűk utca utolsó házának udvarán. Kockás pokrócon fetrengve nézem, ahogy az uram szöszmötöl a Passattal, méregeti a csomagteret, ismerkednek. Belefekszik, előre röhögünk, hogy mennyi kalandunk lesz vele. Anyukám is velünk van, neki ez a kocsi az igazán szép autó kategória, de végül mindegy is, milyen, mert csak a színét tudja megkülönböztetni a többitől. Jól érezzük magunkat. (2014) 

Nyílik a császárkorona. Sütkérezek a napon, egy világváros kis parkjában egy padon. Nézem, ahogy a vadkacsák búvárkodnak, a mókusok szerelemittasan – vagy haragból, csak ők tudják… - hajkurásszák egymást. Egyedül vagyok. Jól érzem magam, de sokat gondolok a kisvárosi udvarra, az ottani virágokra. (2015) 

Fiatal anyuka, egyedül, gyerekkel. Tekeri a biciklit, sietni kell az óvodába. Rozoga kis gyerekülés, ami egyszercsak megadja magát. Leborul, gyerekestől a macskakőre. Biztos az rázta szét a csavarokat. Ordítás, idegeskedés, ölelés, elkésünk, nemlettbajod, jólvanodaérünkgyalogis. (1991) 

Fiatal anyuka, egyedül, gyerekkel. Rohan a babakocsival a buszhoz. Gyerek fészkelődik, addig forog, hogy szembekerül az anyjával. A kerék megakad, a gyerek kiborul a betonra. Ordítás, idegeskedés, ölelés, elkésünk, nemlettbajod, jólvanodaérünkakövetkezővel. (2015) 

Ül a férfi a buszon. Meleg van, olvad az aszfalt. Rövidgatya, póló, szandál-zokni kombó. Szép, virító, fehér zokni. Lábszárközépig ér. Röhögnöm kell. Sose megy ki a divatból ez az óvszernél is jobb hatékonysággal bíró fogamzásgátló. (2013) 

Ülnek a népek a buszon. Nincs meleg, én csizmában vagyok és kabátban. Mások is fázhatnak, ők is kabátot húztak. Meg papucsot. Szandált. Balerinát. Zokni, na az nincs. Az itt nem divat. (2015) 

Hullik a magnólia virága. Két fa öleli egymást, meg mi alatta a barátnőmmel. Sokat jártam azt a várost, szeretem. Kár, hogy nincs munka. Nincs pénz se. Országhatár van és lassú élet, lassú folyóval. Szőke. Mint mi vagyunk. Sötétebb, világosabb, olyan semmilyen. Rálátni a sóhajok hídjára. (2002) 

Hullik a magnólia virága. Két fa öleli egymást, meg én a nagy, illatos, rózsaszín virágszirmokat. Sokat járom ezt a várost, szeretem. Munka is van meg pénz is. Pörög az élet, de a folyó itt is lassú. Nem szőke, csak én vagyok az. Épp világosabb, így sikerült a festés. Eszembe jut az a régi szegedi magnóliapár. Sóhajtok. (2015) 

Vasaló. Öreg. Az a szenes fajta. A tatánál találtam. Volt neki mindene, igazi kincsesbánya volt a háza, udvara, padlása. Szerintem használt koporsó és halott német katonák nem voltak nála elrejtve, de rajtuk kívül minden. Orosz katonai sapka, láncos köcsög, cseréptányér, fahordó, strucctojás, pávatoll, birkabőr, őzbőr, kutyabőr. (Meg az öreg Wartburg, velünk, ötünkkel, unokákkal a hátsó ülésen. Mentünk a szőlőbe, mezítláb futkosni a homokban a sorok között, őznyomot találni, betongyűrűben fürdeni.) Szóval a vasaló. Hazavittem, sokáig a szobámban volt, de főiskolára már nem vittem magammal. Anyu meg elajándékozta. Azt hitte, már nem kell. Pedig… vonzódom a régi dolgokhoz. (1996)

Vasaló. Öreg. Nem tudom, milyen fajta. Picike, picike tokkal, amibe valamit tenni kell, ez fűti a lapot. A piacon találtam. Volt ott minden, csak használt koporsó és halott német katonák nem. Sörnyitó, levélnehezék, óra, könyv, kistányér, gyűszű, ingyombingyom. Szóval a vasaló. Hazahoztam. A szobánkban van. Vonzódom a régi dolgokhoz. (2015) 

Ülünk, isszuk a sört. Röhögünk. Impozáns a kocsma, ahol vagyunk. Na, nem szó szerint. Két asztal van benne. Mi ketten ülünk az egyiknél. A másiknál senki, nem férnek oda. A falon horgászcuccok, bakelitlemezek, régi, poros kacatok. Zsúfolt, szűk, nem tudjuk kinyújtani a lábunkat. Nem tudjuk abbahagyni a röhögést. Ajándékot is kapunk, sárga, műanyag cowboykalapot, Borsodi felirattal. Elvittük a Balatonra. Elvitte a szél. Visszahoztuk, őrizgettük. Most dobtam ki, év elején. Sose felejtem el. (2012) 

Ülünk, isszuk a sört. Röhögünk. Nincs benne buborék. Pub sör. Rostos. Ki kellett próbálni. Nem kapunk ajándékot, hely is van, a fal sincs teleaggatva kacatokkal. Kiülünk a levegőre. Melósok szívják a bagót körülöttünk. Nyugi van, mesélünk. Végre látjuk egymást, napok óta úgy dolgoztunk, hogy épp nem sikerült találkozni. Röhögünk a bénaságainkon, másokén, meséljük, mi történt velünk. Kezdeti időszak, elviszi a szél, emlékeink között őrizgetjük majd. Sose felejtem el. (2015) 

Mi hiányzik Magyarországról? Minden. És semmi.”

A moderálási alapelveket itt találod.

AMIT TUDNI KELL A SZAVAZÁSRÓL

A szavazás menete: voksolni a Tetszett vagy a Nem tetszett gombra kattintva lehet.

Emellett szavazhattok a Facebookon is, ott jobb híján a lájkok száma dönt majd.

A szavazás eredményét a megjelenés után 48 órával rögzítem, hogy ne kerüljön előnybe az, akinek korábban jelent meg az írása.

Mivel a két felületet nagyon nehéz összehasonlítani, ezért a sorozat legvégén a 3-3 legtöbb szavazatot kapott írás egy-egy rövid részlettel egyetlen posztban jelenik majd itt meg, és végül az ott kapott voksok döntik el a közönségdíj végső sorrendjét.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: pályázat Anglia Nagy-Britannia Magyarország és én

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr697518876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.06.05. 20:07:28

@**mimi**: Csak arra figyeljetek, hogy a rehabilitált részen vegyetek .... igaz, ott drágábbak.
Bár őszintén, én családdal kimennék a francba a budai oldalra. Szerintem Pest nem családoknak való - oké, a "klasszikus Pest" ;)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.06.05. 20:11:36

@Cascabel:
Tudod Cas én kedvellek téged. Egy rendkívül tájékozott olvasott, művelt proli vagy. Értem azt a késztetést is hogy mindig szembe mész a fősodorral. Énrám is ezt szokták mondani.
Ami a különbség köztünk az az hogy én soha nem mondom valamire azt hogy nem tetszik úgy hogy meg ne magyaráznám hogy miért. A minap egy posztban a közgazdászok pont úgy viselkedtek mint te. Ne legyél közgazdász.
Ne vagdalkozz. Ne akarj erőnek erejével kiprovokáltan mártír lenni.
Képviseld a másik oldalt. A kételkedőt, a kritikust a mögénézőt.
Ennek viszont megvan a maga felelőssége. Indokolni kell. Az a tudomány és ahhoz kell a műveltség. Azt egy ötven szókincses kocsmai zenész Kanadában is meg tudja mondani hogy "ez szar".

Még valamit...
A magyar nyelvnek vannak árnyalatnyi finomságai.
Ha azt mondod hogy "megmondom őszintén hogy nem tetszett mert..."
Ez egy teljesen rendben lévő mondat.
Ha viszont azt mondod hogy "Akkor mar harman vagyunk:) Oszintek"
Ez azt jelenti hogy a többieket lehazugoztad.
Érted a különbséget?

Ugyandehogy (törölt) 2015.06.05. 20:25:40

ekozben magyarországon

http://img.444.hu/plakát01.jpg

fhdgy 2015.06.05. 20:26:30

@pofád befogod: Az divat, hogy valaki,férfi, félcípőt zokni nélkül húz fel? Pamut zoknikat használok, mert izzadós a lában, még szandálban is. Én pragmatikus vagyok. Ha kell, a divattal szemben a józan észt választom. Március közepétől bőr papucsot használok vastag zoknival.

2015.06.05. 20:42:22

Hol a tobbi? Olvasnam tovabb bazz!

fhdgy 2015.06.05. 20:47:07

@pofád befogod: Az sem divat, hogy ilyen plakátokat tesznek közzé. http://img.444.hu/plakát01.jpg akkor már inkább zokni-szandál, az nem annyira égő!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2015.06.05. 20:47:21

@fhdgy: leginkább az, hogy a zokniszandál nem a divatmagazinok steril ideálját, hanem a valódi emberek gyakorlatias szükségleteit követi. Magyarul semmi :))

fhdgy 2015.06.05. 20:53:24

@Réka ‎: Akkor megnyugtattál. Innétől nyugiban fekszem a kórházi ágyon zokniban, hogyha mennem kell valava, ne akkor kelljen zoknit húznom.

kék madár 2015.06.05. 21:00:51

@diggerdriver:
"Ez azt jelenti hogy a többieket lehazugoztad.
Érted a különbséget?"
ezt a retorikai fogast te meg nem vetetted be soha ugye?
peace and love and understanding...

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2015.06.05. 21:01:59

@Bredpitt Monika: Az utazos konyrol jutott eszembe: Vamos Miklos New York-Budapest metro c. konyvet ajanlom mindazoknak, akik valaha is belekostoltak az amerikai eletbe. Nekem Vamos egyebkent is egyik kedvencem, ez a konyve (az Apak Konyve mellett, ami szinten fantasztikus), az egyik kedvencem. moly.hu/konyvek/vamos-miklos-a-new-york-budapest-metro

kék madár 2015.06.05. 21:02:45

@Cascabel: "penz munka nelkul?"
az egesz szocializmusban ez volt, az embereknek nem munkajuk volt, hanem munkahelyuk

kék madár 2015.06.05. 21:09:08

@Réka ‎: kivancsi lennek ra, hogy felhasznalo nev nelkul felismernenk-e egymas stilusat, szerintem en a tiedet még igen. :) celzas volt, hogy ha kezdenel tul PC lenni, stop!!!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2015.06.05. 21:15:34

@kék madár: igenis! :)
érdekes kísérlet lenne amúgy!

2015.06.05. 21:20:42

@montroyal ( CAN qc): "koltoisegrol meg csak a pénz jut eszembe ... a legszebb koltemeny ... olvasni is csak azt szeretem"

Imádlak. :D

2015.06.05. 21:23:31

@Pink Petsch: Jégből vagyok, talán fel sem olvadom...

:D

kék madár 2015.06.05. 21:24:37

@diggerdriver: eloszor is rutinosan nem allitottam, hanem kerdeztem, nincs bennem bizonyitasi kenyszer.

Masodszor, szerintem te a megmondas vilagbajnoka vagy, (minden ugy van ahogy te mondod es ha valaki szerint nincs, annak lovese sincs hozza foleg nem attol, hogy diplomaja is van rola - illetve a diplomajaval forditottan aranyos a kompetenciaja)
lasd a bevandorlos cikket, csinaltal egy osszefoglalast amiben eleg jol leertelmetlen fogalmatlan gyokereztel mindenkit. De ez csak ez en szubjektiv olvasatom volt, hehe!

kék madár 2015.06.05. 21:32:44

@diggerdriver: ja, es persze kicsit sarkitottam, ezt udvariasan nem birtam volna megfogalmazni. Csak tul magas volt az a labda Cascabelnek.

SZIZS 2015.06.05. 21:41:53

Cicaaaa ez szuper volt!!! Nagyon tetszik nagyon profi!!! :))))))))

puhacica 2015.06.05. 21:42:00

@Zsuzsi65: az Apak konyve az egyik, amit kihoztam magammal. a masik a Jozsef Attila osszes, a harmadik pedig Fekete Istvan Gyeplo nelkul cimu regenye. :)
kellene egy e-book olvaso, de azt hiszem, kenytelen leszek venni egyet. :D

hat sracok, delelott viccesebbek voltatok. bar a zokni-szandi kombo elemzes nem rossz. :) nekem ez a parositas borzasztoan izlestelen, a rovidgatyaval viszont semmi bajom. soha eszembe se jutott, hogy kilognak belole a szoros ferfilabak. lattatok mar borotvalt ferfilabat? en igen. kiabrandito.

2015.06.05. 21:42:14

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör:
Erre gondoltál, cukorborsó? ;)
www.youtube.com/watch?v=bE9WR_kc-1E
Volt különben liciben egy amatőr színjátszó-csoportunk .. a Szabadság vándorai :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.06.05. 21:43:03

@kék madár:
Az idő megint engem igazol.
Vádaskodsz és nem támasztod alá semmivel.
Nem tudom mi volt az előző nickneved de ha elküldtelek a picsába akkor jól tettem.

33621 2015.06.05. 21:45:44

Valamelyik nap volt itt vita Dominikáról. Itt egy magyar vonatkozású kényszerített határátkelési hír!

www.origo.hu/nagyvilag/20150605-megtalalta-az-interpol-az-elhurcolt-magyar-kisfiut-bandika-dominika.html

Ugyandehogy (törölt) 2015.06.05. 21:46:12

@kék madár: ugy erted, ha meglesz a diplomam, szarni fog a fejemre?

kék madár 2015.06.05. 21:52:54

@diggerdriver:
1 nem volt elozo nicknevem
2 amit es ahogy irsz azzal magadat minosited
(esetleg tabornoki rangodnal fogva kezdemenyezd a kitiltasomat, ez az elkuldes onmagaban nem tul hatekony, de azert majd igyekszem meghuzni magam)
3 ott van az alatamasztas hataratkelo.blog.hu/2015/06/02/a_bevandorlas_gazdasagi_hatasai
diggerdriver · diggerdriver.blog.hu 2015.06.02. 20:19:17

vigasztaljon 2 aprosag:
-nem vagyok nő, nem lehet rad fogni, hogy megint egy nőt alaztal.
- senki mas nem gondolja ezt rolad, csak en. Rajtam kivul "soha senki" nem tette meg szova ezt a tulajdonsagodat es "vélt" kommunikacios sajatossagod.

tanato 2015.06.05. 21:54:39

@puhacica: Gratulálok jó az írásod!

kék madár 2015.06.05. 21:56:14

@~~Babette~~: ne haragudj nem merek erre valaszolni, meg esetleg tovabbi vitat szulne. Kulonben is elfelejtettem a kerdest.

2015.06.05. 21:57:23

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: :DDD
A függöny előtt, mindig ment a Szabadásg vándorai:
www.youtube.com/watch?v=pLcZ2CxdqZc
Köszi, Rózsi! :)

2015.06.05. 22:02:58

@diggerdriver:

Kedves Digger! Megpróbálom udvariasan, remélem sikerül, mert mostanság többször is le lettem bunkózva... Többen is megindokoltuk, mi a baj a bevándorlós cikkel, és miért nem fogja neked senki két mondatban megcáfolni, noha nyilvánvalóan abban a formában, ahogy ott le van vezetve, egy nettó marhaság. Az a baj, hogy a magyarázatok ellenére te továbbra sem érted, miért marhaság. És közben azóta is hangoztatod, hogy mindenki hülye, csak vagy te vagy helikopter. Én nem értek az építőiparhoz, nem is szoktam megkérdőjelezni ebbéli hozzáértésedet. Lehet, hogy neked sem kellene az itteni közgazdászokét...

De persze jogod van hozzá...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.06.05. 22:03:01

@kék madár:
VOLT előző nickneved.
Nagyon remélem hogy magamat minősítem. Azért csinálom.
Tábornok lennék? Nagyon hízelgő:))))))))))))))))))))))
A lőtéri kutyát nem érdekli hogy nő vagy vagy másféllel kezdődik a személyi számod.
Ha annyi pénzem lenne ahányan már megmondóembernek neveztek soha többet nem kéne dolgoznom.

kék madár 2015.06.05. 22:05:50

@diggerdriver: Attol hogy nagybetuvel irod, hogy VOLT, ennek az agyszulemenyednek tobb koze lesz az igazsaghoz? Ez kb. olyan mintha azon vitatkoznank, hogy jol laktam-e ma az ebeddel. Te mar csak tudod.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.06.05. 22:09:46

@Ödenburger [Hu/At]:
Egy a probléma.
Én nem nevezek semmit szarnak anélkül hogy ne indokolnám meg miért szar. Ha nem tudom megindokolni akkor csöndben maradok.
Ez ilyen egyszerű.
Az hogy miért nem lehet megindokolni az nem indok. Az mellébeszéd.
Képzeld el hogy azt mondanám rád hogy hülye vagy.
Hozzátenném hogy egy könyvet kéne írnom hogy megindokoljam de érjed be annyival hogy hülye vagy.
Egyébként rajtam kívül még néhányan kifogásolták az érvek hiányát de ott valahogy nem reklamáltok.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.06.05. 22:11:24

@kék madár:
Hanyagoljuk egymást ha kérhetném. Van arra másik blog ahol kóstolgathatsz.

kék madár 2015.06.05. 22:17:44

@diggerdriver: es en allitok valamit ervek es tenyek nelkul? Ha majd raersz, ird mar meg az elozo nickem. hogy en is tudjak rola,
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

SZIZS 2015.06.05. 22:21:48

@~~Babette~~: :))))))))))))))))))))))))))))))

Taxomükke (UK) 2015.06.05. 22:49:45

Udv mindenkinek a nyari melegbol, Budapestrol.
:)

kék madár 2015.06.05. 22:52:39

@Taxomükke: a los angelesi meleg nem volt eleg jo? :)

puhacica 2015.06.05. 22:58:58

@Taxomükke: remelem, a kokaint nem vettek el! :D

kék madár 2015.06.05. 23:15:32

@puhacica: mostmar, hogy ilyen publikus lett a dolog, legalabb a kertet ingyen felassak neki a zsernyakok :)

puhacica 2015.06.05. 23:17:48

koszonom mindenkinek, aki szavazott, akar igy, akar ugy. erdekes tanulsag volt ez a palyazat szamomra. :) tsok, kezdodik a tollasbal!

2015.06.05. 23:31:06

Hé, hát itt kibelezés folyik! :DDDD
Aranyos :PPP

@kék madár: Na ládd. a mi kis vitánk pár napja, semmiség volt :DDD

2015.06.05. 23:32:31

@puhacica: Te, én nem szavaztam (nem szoktam, bocs), de ha végigolvastam, és tetszett, az is számít? ;)

kék madár 2015.06.05. 23:32:40

@puhacica: en tudtam volna ertekelni, ha valami masrol irsz, mas stilusban, pl. valaki mas gyerekkorarol es megint valaki mas kivandorlos elmenyeirol, le is mondom az elofizetesemet.

kék madár 2015.06.05. 23:35:20

@Pink Petsch: kepzeld, mi lenne, ha meg elveznem is a vitat, feszultseget!

SZIZS 2015.06.05. 23:36:36

@puhacica: Vegigolvastam a mai hozzaszolasokat, beszolasokat, szorszalhasogatasokat, stb. Szerintem ha te ugy erzed hogy le tudtad irni az erzeseidet, gondolataidat, emlekeidet ugy ahogy szeretted volna, akkor elegedett lehetsz es ez a legfontosabb. Az hogy ki hogy itel meg egy irast ne firtassuk miert is teszi. Mindenesetre kivancsi lennek ha nev nelkul jelennenek meg ezek a palyazati muvek, akkor tanulsagos lenne latni ki hogy szavazna, fikazna, vagy dicsene az irasokat.

2015.06.05. 23:36:57

@kék madár: Hmmmm ... többszörös orgazmus? ;)

2015.06.05. 23:43:01

@SZIZS: Mna, igen .. erre én is kíváncsi lennék ...
Őszintén szólva, amikor egy "ismert" nick posztol, tényleg megpróbálok elvonatkoztatni, és szerintem sikerül, ha mégis odaszúrok, azért legalább magamnak és utólag elismerem, hogy ez "izé" volt ...
Én a plüssmacsekot kedvelem, így a posztját is kedveltem (mivel semmi oltári faszságot nem sikerült összehoznia benne, hálisten). De ha nem tettem volna, akkor is, el kell ismerni bárkinek, hogy ezek a "villanások" - forma, jópofa. Legfeljebb másba köt bele ;)

qkuc 2015.06.05. 23:56:20

@mojyo: Nem tom, én lány vagyok és infomókus, tehát halmozottan terhelt, de időnként húzok zoknit a szandálhoz ...

Hát ez van, :D.

qkuc 2015.06.06. 00:00:59

@pofád befogod: Azon a felén, ahol most a színezett női hónaljkutya a divat ....? :D

qkuc 2015.06.06. 00:06:23

@Taxomükke: Banánrothasztó idő van, tény ...

kék madár 2015.06.06. 00:12:27

mostanra mar tok jol lehult, nem?

bpetya75 2015.06.06. 00:15:31

@kék madár:

De igen. Tulajdonképpen naon fura idő van. Elvileg csak 27-28 fok van, mégis pusztulok a hőségtől (mifranc lesz augusztusban?), viszont este kellemesen lehűl.

kék madár 2015.06.06. 00:18:38

@bpetya75: nem sok dologra tudok tippelni, jegeralsot, kabatot mar nem hordod ugye?

bpetya75 2015.06.06. 00:37:54

@kék madár:

Egy ideje nem. Viszont ma begyújtottam a grillezőbe, mert hivatalosan nem lehet kerti hulladékot égetni, de már jó ideje kerülgetünk fölöslegessé vált bambusz szálakat meg ilyesmiket, úgyhogy látszatgrillpartit rendeztem. Kilenc körül már egész jól esett a tűz körül lenni ;-)

2015.06.06. 00:40:36

@diggerdriver: Digger, mi a tökömnek kell ezt még, jó egy múlva is? Tényleg nem lett nagyobb? Vagy te nem lettél technikásabb?
Visszajövök, baszod, és ugyanaz a szarság megy részedről, amiből elegem lett anno ...
Te, amikor már Max is szórakoztatóbb nálad, lehet, el kellene gondolkoznod ....

kék madár 2015.06.06. 01:02:17

@bpetya75: akkor ez lehet a magyarazata, az idojaras megvan zavarodva, latja, hogy este tuzet raksz es arra kovetkeztet, hogy biztos fazol. erre masnapra o is ratesz egy lapattal :)

montroyal ( CAN qc) 2015.06.06. 03:18:21

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör:
ugye .. néha én is megmondom..
@~~Babette~~:disznok ele gyongyot:-(
mi van? én a nejemet gyongyomnek hivom..:-))

@Pink Petsch:
Ja, tesztelnéd, mi? Te élvhajhász, te! :PPPP
Különben, kissé komolyabban, nem kösz. Kanada nekem már rohadt hideg.

ja... nem kint gondoltam ... a meleg szobaban ...:-)))

2015.06.06. 03:36:03

@montroyal ( CAN qc): Ahham.. meleg szobäban, napersze ... :PPPP
Lófaxtot! Minimum gleccser-rianáskor :DDDD

Golf2 2015.06.06. 08:25:45

@puhacica: óvakodj a londoni keménykandúroktòl főleg a feketéktől...

jog-ász 2015.06.06. 08:25:45

szerintem nagyon megható!!

puhacica 2015.06.06. 08:31:17

@Pink Petsch: jav: koszi annak is, aki egyaltalan elolvasta. :)

@SZIZS: nem kell ennek ekkora jelentoseget tulajdonitani. de azert koszi! :)

puhacica 2015.06.06. 08:34:02

@Golf2: na most ezt meg en nem ertem. hogy kene ovakodnom? erenyovvel? vagy nem visszakoszonni? mit gondolnak emberek errol az orszagrol, istenem...

anyadmajma 2015.06.06. 09:08:58

@puhacica: Ne má, te is olyan gazdaságis bevándorló vagy, aki nyomorba dönt egy másik országot, mert odamész és elveszed mindegyik ottani keményen dolgozó kisember munkáját?:)

Amúgy meg sok sikert és szerencsét az új életetekhez, remélem jobban sikerül, mint az itthon jobban teljesítő országban.
3 alaptípus van: az egyik bármikor elmegy messzire, a második megy, ha muszáj, a harmadikat még traktorral se lehet a szomszéd faluba átvinni.
nos, én úgy gondolom, hogy a 2. csoportot már csak a családi kötelékek tartják itthon.
Amúgy tetszik az írás. meg is szavaztam:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.06.06. 10:00:51

@Pink Petsch:

Igazad van. Amióta elmentél azóta még nagyobb vaddisznó lettem.
Nem változott semmi. Minden embert kiutálok innen vagy énmiattam elmennek. Csoda hogy még él a blog. Hihetetlen értelmes jó humorú választékos beszédű művelt embereket utáltam ki innét akik után ma is sokan sírnak. Kiváncsi vagy rájuk hogy most is milyen választékosan beszélnek? Úgy körülbelül a "rák egye ki a szívedet" színvonalon.

Ilyen vagyok.
Tegnap is milyen gusztustalan módon belekötöttem kékmadárba meg Odenburgerba. Egy utolsó szemétláda vagyok, tudom.
Ja hogy ők szólítottak meg???
A rohadt életbe megint úgy kezdődött hogy valaki visszaütött.
Az meg én voltam.
Milyen érdekes hogy ha belémköt valaki akkor senkinek egy kúrva szava sincs csak a háttérből drukkolnak vagy akár nyíltan belémrúgnak(Odenburger) merthogy egységben az erő.
Diggert lehet ütni vágni bírja a kiképzést. Csak akkor nem kell csodálkozni mikor Digger visszabasz. Mégis mit gondoltok? Én leszek a boxzsák?

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2015.06.06. 10:29:08

@puhacica: nekem nagyon tetszett az írásod, szavaztam is. Valahogy én is így látom, érzem. Sokszor csak egy villanás, egy emlékkép ami beugrik, és eszembe jutnak az otthoni dolgok. És jó ezekre visszagondolni.
Eszembe jut hogy milyen sokat nevettünk, de az is, amikor szakadtunk a röhögéstol!

2015.06.06. 14:14:20

@diggerdriver: "Én leszek a boxzsák?"

Az én vagyok. Örülnék neki, hogy ha nem vennéd el a szerepemet. :D

puhacica 2015.06.06. 20:57:18

@petrasp: koszi! ugye mennyi hulyesegen keresztul megy az ember? aztan csomo minden elfelejtodik, mig egyszer csak jon valami, ami elohivja oket. ilyenkor szoktam peldaul magamban vigyorogni az utcan. :D

2015.06.06. 21:38:33

@diggerdriver:

Ok, igazad van... a süketek párbeszédének nem látom értelmét... :(

kék madár 2015.06.06. 21:52:02

@Ödenburger [Hu/At]: eddig azt hittem, hogy birca tartja az egy mondatba belesuritett ellentmondasok vilagcsucsat de mindig alulbecsulom a zemberiseget

2015.06.06. 22:04:49

@diggerdriver:

No, ezt már csak az előbbi után olvastam...

Ad 1.) nem én kötöttem beléd, hanem te kezdted megint a süketelést a bevándorlós cikkről, és te szóltál jól be mindenkinek. Olvasd csak vissza a Casabelnek irt kommentedet. Én csak arra reflektáltam. Ergo nem úgy kezdődött, hogy Digger visszaütött, hanem hogy Digger ismét beszólt, és páran nem hagyták szó nélkül, hogy Digger lehülyézi őket.

Ad 2.) ha én nyíltan beléd rúgnék, akkor a Határátkelő már rég kitiltott volna, sajnos pont te vagy az egyik, aki irányába igen elfogult, és akinek jóval többet elnéz, mint másoknak.

Ad 3.) nem tudom, kivel vagyok én egységbe, ezt esetleg bővebben is kifejthetnéd...

Ad 4.) HAJRÁ ZEBRÁK!!!!! 1-1!!!!!!!!

Peace and keep calm!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.06.06. 22:25:22

@Ödenburger [Hu/At]:
Visszaolvastam. A közgazdászok mióta mindenki? Mi az hogy beszóltam mindenkinek? Na akkor vezesd le kit hülyézem le.
Cas bírálta a posztot úgy hogy el sem olvasta. Én írtam neki egy kommentet.
Ismét beszóltam?
Hol?
Na akkor vigyük végig.
Milyen beszólás kinek a lehülyézése van a Cas-hoz írt kommentemnek?

2015.06.06. 22:41:54

@diggerdriver: Vigyük végig. Ezt írtad Casnak:
"Ami a különbség köztünk az az hogy én soha nem mondom valamire azt hogy nem tetszik úgy hogy meg ne magyaráznám hogy miért. A minap egy posztban a közgazdászok pont úgy viselkedtek mint te. Ne legyél közgazdász."

Namármost akikre itt utalsz, azok közül az egyik pont én lennék. Elég nehéz ezt nem beszólásként értékelni... Főleg az előzmények ismeretében...

2015.06.06. 22:54:00

@diggerdriver: és vigyük végig: csak én kétszer írtam le neked, mi a baj a bevándorlós poszttal. Az, hogy te nem érted, mert egyszerűen képtelen vagy felfogni, amit írnak neked, attól nem a közgazdászok a hülyék, hanem te, aki képtelen megérteni. Bocs. Viszont továbbra is beszólogat, lásd a fenti idézetet. Majd ha visszaszólnak neki, akkor meg megsértődik.

Viszont én itt tényleg befejeztem veled.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.06.06. 23:30:41

@Ödenburger [Hu/At]:
Akkor most sokadszor csak neked csak most.
Nem ti vagytok a mindenki és nem hülyéztem le senkit.
Ha ezt képtelen vagy felfogni attól nem én vagyok a hülye.

"Viszont én itt tényleg befejeztem veled."

Kardomba dőltem...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.06.06. 23:32:34

@Ödenburger [Hu/At]:
Na még valamit. Semmi baj azzal ha egy közgazdász valamit nem tud megmagyarázni.
Akkor viszont maradjon csendben.

2015.06.07. 00:26:45

@diggerdriver:

Akkor mégegyszer, de most lassan írom, hátha így megérted. El lett neked magyarázva, mi a gond. Egyszerűen túl buta és korlátolt vagy ahhoz, hogy megértsd. Vagy pedig nagyon jól érted, csak direkt kötekedsz.

"Akkor viszont maradjon csendben."

Aha, mert Digger így döntött, és ha mégsem maradna csöndben, akkor majd Digger jól kiosztja? Kicsi vagy te ehhez barátocskám, hála az égnek....

2015.06.07. 01:05:07

@diggerdriver:
Na, akkor en is beleszolok - mivel erintve voltam - pedig nem akartam. Ezt irtam:
"Valahogy nem jon be nekem ez a szerkezet. Gyorsolvaso vagyok, egy ilyen nagysagu irast 2 perc alatt szoktam elovasni, ehhez tobb ido kellene es tobbszori elolvasas. A mai vilag TV nezesere hasonlit, ahol 5 masodpercenkent valtogatjak a csatornakat, ide kapnak, oda kapnak utana csodalkoznak, hogy nem tudnak egy dologra koncentralni."
" En a harmadik vagy negyedik bekezdesnel abbagytam az olvasast. A csaszarkorona elvette a kedvemet az egesztol, ugyanis ezt a szot meg nem hallottam, asse tudom, hogy milyen."
Szerintem ennyi eleg indoknak, nem? Tanulmanyt meg mukritikat nem akarok irni ezzel kapcsolatban, meg nem is tudnek. Ja, nem csak nekem, hanem sokaknak nem jott be ez a stilus, szerkezet. Nem vagyunk egyformak. Attol meg kulonosen undorodok, hogy sokan versenyeznek a tetszesuk kifejezeseben, hogy ki tud jobban nyalni egy posztironak. Nem szeretem a szuperlativuszokat. Mindegy, ez van. Utoljara meg annyit, hogy nem akarom en innen kirugatni magam, nem azert kritizalok mindig. Ilyen vagyok,
Peace.

2015.06.07. 02:11:40

@diggerdriver: Figyelj, digger, ha egy kissé visszavennél az arcodból, az sokat segítene. Emlékszel még ugye, "váj mí"-re? Az is én voltam.
Én azt akkor elcsesztem, egészen a kitiltásig. Mondd, neked is muszáj elcseszned? Ugyehogy nem?

2015.06.07. 02:41:37

@diggerdriver: Ja, és tényleg nem tudom, miért, de a bloggazda szokatlanul türelmes veled. Engem sokkal kevesebbért tiltott ki, anno. Ha még emlékszel, azért, mert azt mondtam, hogy a moszlim férfi, ha Európába jön, akkor nekem ne ugráljon, hanem alkalmazkodjon, a mi kultúránkhoz. Ha nem, akkor meg takarodjon haza, ahol "valaki" lhet, mert itt egy senki ... és lófasz vannak, nem előjogai!
És ez így igaz.

2015.06.07. 02:55:03

@diggerdriver: Ja, különben kékmadárral én is vitakoztam, de szerintem faszául elvagyunk egymással. ettől függetlenül. Lehet, pár poszt múlva meg éppen egyetérteni fogunk ..
Ez nem a Kill Bill, baszod! Vitatkozunk, és néha veszekszünk ... máskor meg éppen egyetértünk, sokszor azzal, akivel 3-4 napja, még vitatkoztunk. Ez ilyen. És ha személyes lesz, akkor már el van cseszve.

kék madár 2015.06.07. 03:34:19

@Pink Petsch:
nem lehetne csak szeretet, egyetertes es vilagbeke!!!???

Nem. :)

Határátkelő 2015.06.07. 08:33:24

@Ödenburger [Hu/At]: @diggerdriver: Na, szerintem jó lenne, ha ezt a személyeskedést mind a ketten rohadt gyorsan befejeznétek. Köszönöm.

Határátkelő 2015.06.07. 08:38:54

@Pink Petsch: Csak szólok, hogy a múlt éjszakai ámokfutásod után most sem állsz messze attól, hogy lekerülj a whitelistről. Ami nem kitiltás, csak előmoderáció.

puhacica 2015.06.07. 08:51:52

@Cascabel: "Attol meg kulonosen undorodok, hogy sokan versenyeznek a tetszesuk kifejezeseben, hogy ki tud jobban nyalni egy posztironak." - miert nyalas az, ha valakinek tetszik valami es ezt leirja? tisztaban vagyok vele, hogy ez nem szepirodalom, pontosan a helyen tudom kezelni azt, amit csinaltam. de engedtessek mar meg, hogy mindenki leirja rola azt, ami az eszebe jut. te is leirtad, hogy csak harman voltatok oszintek, lenyegeben a tobbieket gyonyoruen lehazugoztad. jogod van hozza, egyet se kell ertenunk, de undorodnom kene toled azert, mert mas a velemenyed?

puhacica 2015.06.07. 08:53:30

@Határátkelő: azt hittem, mar lekerult rola.

Mr Long 2015.06.07. 16:10:09

Sok magyar van egy blogon es egybol egymasnak esnek?

Muscari 2015.06.09. 00:28:40

@puhacica: valahogy visszakúszott biztos :-)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása