oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. május 09. 06:43,  Hogyan gondolunk a szülőföldünkre? 61 komment

2015. május 09. 06:43 Határátkelő

Hogyan gondolunk a szülőföldünkre?

A mai poszt különlegessége, hogy voltaképpen egy szerzői reakciónak indult, de aztán Melinda olyan részletesen (és érdekesen) leírta gondolatait, hogy megkértem, hadd jelentessem meg önálló posztként (ezért tehát a felelősség teljes mértékben az enyém). Aki nem olvasta volna az előző posztot, az ide kattintva megteheti.

balaton_sajat.jpg

„Érdekes volt számomra olvasni a kommenteket, visszajelzéseket; köszönöm, hogy sokan hozzászóltatok. Szeretnék reagálni ezekre.

A cikket a „Magyarország és én” pályázat ihlette. És ebben a posztban - sokakkal ellentétben - nem a külföldi országról írtam elsősorban. Tudnék arról is… és abban a cikkben is ezer oldalról tudnám lelkesen ecsetelni, hogy miért szeretek az adott országban élni, hogy abban az országban miért van okom hálásnak lenni.

(Ahogy a facebookos hozzászólásban Ágnes is nagyon szépen leírja, mely helyeken élt élete során, és az egyes helyeken mit szeretett.)

Alapvetően a Határátkelő az a blog, ahol bárkitől bármikor szívesen várnak írásokat a külföldön szerzett tapasztalataival kapcsolatban. De lehet, hogy én értettem nagyon félre a pályázat témáját. Talán ennek is a célországról kellett volna szólnia?

Mindenesetre nem azt akartam az írással hangsúlyozni, hogy rossz nekem kint, és rohannék haza. (Sőt, egyelőre nem is tudom elképzelni, hogy otthon vállaljak munkát - egészen távoli jövőre vetítetten.)

Kik képviselik az érdekeinket?

Életem során már nagyon sokszor hasznosnak bizonyult, hogy meg tudom látni az értéket ott is, ahol egyébként más többnyire csak a mocskot, a nyomort, a kilátástalanságot látja. És hogy a változás/változtatás vonatkozásában totál szembe megyek piszokmód naiv és korlátozott szemlélettel.

Változás/változtatás becsapós kérdés számomra, különösen, ha a társadalmunkban akarunk bármiféle változást. Azt látom, hogy egyelőre csak a rendszerbe épített illúzió része, hogy szavazással bármiféle változást is generálhatunk.

Egyelőre nem látjuk át, hogy tömegesen kell akarnunk változtatni a kiszolgáltatottságunkon, máskülönben bábuk vagyunk és maradunk a rendszerben. Színjáték, a választóurnák elé vonulás.

Ha őszinték vagyunk magunkhoz, be kell lássuk: gyakorlatilag majdnem mindegy kire szavazunk. Lehet itt „jobbikozni”; az egész annál sokkal mélyebb dolog, hogy ilyen könnyen bárki bármit is megoldjon.

Sőt félek, hogy csak a zsarnokság, és a kiszolgáltatottság nőne, hogy bizonyos rétegek vonatkozásában a bűnbakképzés és büntetés szembetűnő lenne ugyan, de összességében csak a „rendszerszintű problémát” erősítené.

Olyan vezetőket kellene kitermelnünk magunkból, akik aztán valóban képviselik az érdekeinket, és munkájukat ennek mentén értékelnünk. Nem tudom, hogyan kellene erről beszélni, mit kellene mondani, hogy az emberekben elinduljon valamiféle szemléletváltás. Vagy egyáltalán csak mit kéne mondani, hogy ne a széthúzást erősítsem magyar és magyar között?

Nem szidom Magyarországot, az itthon maradt embereket; meglátom kicsi országunk értékekeit, és elsősorban nem a hiányosságokra világítok rá. Nem azt hangsúlyozom, hogy jejjj de szép és jó az élet odakint. Hanem - ha már Magyarországról beszélek – akkor azt, hogy: EMBEREK ÉRTÉKELJÉTEK, AMITEK VAN, MERT CSAK ARRA LEHET ÉPÍTENI (KINT IS CSAK ARRA AZ ALAPRA TUDTATOK ÉPÍTENI, AMIT OTTHONRÓL HOZTATOK!)

EMBEREK, PRÓBÁLJÁTOK ÁTLÁTNI A TITEKET BESZIPPANTÓ RENDSZERT, ÉBREDJETEK ÖNTUDATRA, PRÓBÁLJATOK ÚGY ÉLNI ÉS GONDOLKODNI, HOGY AZZAL ÉLHETŐBB RENDSZERT TEREMTSETEK!

Megvalósítani az álmokat

Elértem dolgokat az életemben és ahhoz képest, ahonnan indultam; büszke vagyok a sikereimre! 34 évesen tudom, oda megyek a világban, ahova akarok; tudom, hogy bárhol megállom a helyem és úgy általánosságban boldog vagyok „magammal”.

Egyébként még mindig nagyon erős a kalandvágy bennem és tudom, hogy annyi gyönyörű és érdekes hely és ország vár még rám. És igen, kötődöm... de nem csak Magyarországhoz, hanem Skóciához is már. És ezután is kötődni fogok helyekhez, emberekhez, bárhová is vet, bárkivel is hoz majd össze a sors: egész egyszerűen azért, mert nem félek őszintén szeretni!

Képessé váltam elkezdeni megvalósítani a személyes álmaimat. És ez nem azért van, mert azok, akik körülvettek, akik az énképemet alakították a rosszat látták kizárólag bennem. Hanem ezért, mert meglátták az erősségeimet, mert értékeltek, mert szerettek. (Ahogy teszem ezt én is Magyarországgal.)

Itt még bejön a személyes látásmód: nem azon nyavalyogtam, hogy nem tudom megcsinálni; időbe telt, de megtanultam nem hárítani a felelősséget az életem apró vagy éppen nem annyira apró kudarcaival kapcsolatban.

Megtanultam szembenézni azzal, ami aktuálisan körülvesz, ami aktuálisan az élethelyzetem; és ettől a ponttól sikerült meglátnom, hogy változtathatok, meglátnom a saját életemre vonatkozóan a felelősségemet.

Elsődlegesen sosem magamat fényez(t)em, hogy én milyen király csaj vagyok; amiért a szegény falusi leányt „kinőve” világpolgárrá lettem. Hogy a zűrös családi hátteremmel megbékélve magam mögött tudtam hagyni a múlt sebeit.

Hogy főiskolát végeztem, hogy az anyanyelvemen kívül két nyelven beszélek - ebből az angol kizárólag hobbi nyelv (és még további nyelveket tervezek megtanulni). Hogy van merszem külföldi kalandokban és élményekben gazdag életet élni. Hanem elsődlegesen hálás vagyok azért, amit kaptam.

Bár volt részem sok rosszban, de abból fejlődni tudtam, és az életem értékes tapasztalatokkal, tanulságokkal, önismerettel gazdagodott. Mert nem a jólét, nem a készen kapott szép és jó dolgok, nem a problémamentesség fejleszti, edzi az embert.

Az adott téma és poszt esetében pedig különösen távol állt tőlem, hogy az otthon maradottak képébe nyomjam fölényeskedve, hogy mennyire király minden külföldön. És hogy bő-bőőő úgy kell neked, hogy még mindig Magyarországon vegetálsz!

Mi a tanulság számomra?

Hmmm... lehet, hogy a történetemben eltoltam az arányokat és ettől talán tényleg úgy tűnik, hogy siratok valamit. Pedig nem – csak értékelek és szeretek. Hogy az átlagolvasó nem szereti a hosszú cikkeket, főleg, ha a téma és előadásmód nem igazán érdekfeszítő és élvezetes.

Talán nem mértem fel körültekintően azt sem, hogy szinte kizárólag azok olvassák a blogot, akik már kimentek, vagy a közeljövőben szándékoznak kimenni. És nem azok, akik az otthont nyögik.

De a kinti magyarok kommentjei kapcsán megfogalmazódott bennem egy kérdés: Te, aki új hazát választottál magadnak; szereted is azt a külföldet vagy elsősorban az élvezeti értékét szereted?

De hogy értsd, mire gondolok, párkapcsolati példát hozok: lehet valakivel együtt lenni kizárólag hasznosság és érdek mentén, meg lehet azért is, mert szereted. Ha szereted, akkor azzal együtt szereted, hogy horkol, hogy hízott két kilót, hogy morog veled néha, hogy vannak bizony – sokszor szinte elviselhetetlenül – rossz tulajdonságai.

Ha esetleg az együtt töltött évek során kiderül, hogy valamiért már nem passzoltok össze, hogy túlnőttél a kapcsolaton, akkor elváltok. Békével; a másikat és az együtt töltött időt megtisztelve; nem leszidva a sárga földig; nem elfelejtve a szép pillanatokat. A még megmaradt kötődést nem érezve feljogosítónak arra, hogy a másikat vég nélkül hibáztasd és lealázd.

Ez a kötődés feljogosíthat arra, hogy rávilágíts hibákra, de sokkal hatásosabbak a szavaid, ha mindeközben érződik belőlük a szeretet és tisztelet. Egyébként csak üres fölényeskedés.

A szülőföld és a szülők iránti szeretet közt talán könnyebb párhuzamot vonni. De ha nem arra irányítod a figyelmedet, hogy ebbe akár bele is köthetnél, akkor könnyebben meglátod ezt a fajta párhuzamot is.

Szóval lehet kizárólag érdekek mentén „szeretni” és lehet őszintén is; és el lehet válni így is, úgy is. Meglehetősen naivan azt gondoltam, a legtöbb határátkelő képes volt szeretni a szülőhazáját és képes volt méltósággal „elválni”. Azt, hogy képes a szülőföldjére szeretettel gondolni. Ezekben most már nem vagyok annyira biztos.

Ui.: az „ellenforradalomért” őszintén elnézést kérek!”

A moderálási alapelveket itt találod.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr897443794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DieNanny CH 2015.05.09. 07:14:45

Azt hiszem, egyszer már ketté lett választva a "szülőföld" meg az "állam".
Az előbbiként én legalábbis "ingatlan"-ra, vagyis a megingathatatlanra, magára a földre, a természeti adottságokra gondolok.
Hogy otthoni képeket elnézve kopár a táj, vagy sár van a sok esőtől, vagy csonttá száradt a fű a kánikulában... A táj nekem Tatabánya magasságában, az autópályáról nézve tetszik nagyon. Amikor nem lógnak bele házak, villanyoszlopok a kilátásba.
Az "állam" pedig ami kormányoz. Ami engem leginkább zavar, hogy nem a hozzáértők. Kicsiben már láttam. Egy vidéki bölcsőde átépítését olyan építészre bízták, aki talán még életében nem látott bölcsit belülről.
Nagyban ez hasonló a gazdasági, nevelési, pedagógiai törvényekben.
Lehet, nem erről akart szólni a poszt, nekem ilyen gondolataim támadtak tőle.

puhacica 2015.05.09. 08:05:55

nahat, inkabb ezt kellett volna bekuldeni a palyazatra.

Ugyandehogy (törölt) 2015.05.09. 08:12:41

nemtom, mi lett a vege, lehet-e mas velemenyem, de ha igen, akkor megkerdem:
ez most mi?
hanem lehet, akkor ma se szoltam.

Muscari 2015.05.09. 08:38:42

Nem értem. Az biztos, hogy Melinda nem vált még el életében :-)
Nem akarok azonban kötekedni, ha így érezte, hogy ezt le kell még írnia, akkor jól tette.

2015.05.09. 09:08:37

@Muscari:
"Nem értem. Az biztos, hogy Melinda nem vált még el életében :-)"
Halottam mar olyat, hogy voltak, akik bekesen elvaltak. Vagy esetleg kesobb megbekeltek egymassal.
" ha így érezte, hogy ezt le kell még írnia, akkor jól tette. "
Inkabb ki kellett irnia, onmaga megnyugtatasara, igazolasara. Jol tette.
A poszthoz:
"Olyan vezetőket kellene kitermelnünk magunkból, akik aztán valóban képviselik az érdekeinket, és munkájukat ennek mentén értékelnünk."
Vezeto csak a gyengeknek, hatarozatlanoknak kell. Szabad embernek nem, sot nem is fogad es nem is ismer el vezetot! (Istenen kivul) :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.05.09. 09:31:59

Nem volt tobb palyazat, hogy vki mar masodszor is ir, es raadasul azert, hogy megmagyarazza az elsot? :-(

Határátkelő 2015.05.09. 09:35:50

@Dragonlady (Bp, Hun): Rengeteg írás van még, több mint 50 érkezett be. Csak hogy ne nyugtalankodj. :) (Ez meg egyébként még csak nem is a pályázatra érkezett.)

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.05.09. 09:44:13

Akkor meg vegkepp nem ertem, akkor most meg ket honapig huzodika verseny? Es kozben masodik korben magyarazkodhat, aki ugy erzi, felreertettek? - hm, oke. Erdekesek az irasok, tobbseguk jok is, csak furcsa lett itt hirtelen ez a mas hangulat.

leblebi 2015.05.09. 10:11:43

ez az eddigi legértékesebb poszt számomra a blogon. én is pont ehhez a nézőponthoz szeretnék felnőni egyszer.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2015.05.09. 10:22:50

Hát ez nekem nagyon nem... az 1. résszel együtt a blog leggyengébb írásai közé sorolnám. Közhelyek rendezetlen halmaza.
"EMBEREK, PRÓBÁLJÁTOK ÁTLÁTNI A TITEKET BESZIPPANTÓ RENDSZERT, ÉBREDJETEK ÖNTUDATRA, PRÓBÁLJATOK ÚGY ÉLNI ÉS GONDOLKODNI, HOGY AZZAL ÉLHETŐBB RENDSZERT TEREMTSETEK!"
Külföldről hazaordibálva ez az utasítás nem kicsit erős szerintem... a beszippantó rendszer nemtom mi akar lenni, de ez az egész bekezdés olyan chemtrailduma állagú.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2015.05.09. 10:36:59

Popper Péter úgy kezdte olykor a pszichológiáról szóló előadását, hogy vannak olyan terápiás iskolák, amelyek a "feltárás" eszköztárát alkalmazzák az adott esetben, és vannak olyan pedagógiai / pszichológiai iskolák, módszerek amelyek ezzel ellentétes irányúak.

Én gátlástalanul össze szoktam keverni a tudmányokat és néha etológiai nézpontból elemzem a konkrét politikai propagandát, vagy politikai szocializációs / politikai marketing / GDP számszaki kérdésekre is ráhúzom a Popper féle sablont és hangot adok annak, hogy felettébb furi hogy a magyarok képesek nemzeti síkon az elfojtókájukat bevetni pl abban a kérdésben hogy 12 évig nem veszik észre hogy befagyasztják a bért és a KSH átveri a népet a reálbér kérdésről.

Újságírók bloggerek háziasszonyok és celebközgazdászok együttesen produkálják azt a kulturális teljesítményt, hogy elhisszük, amit a királyi TV belegrág a szánkba!

És ennél is brutálisabb kulturális teljesítmény az, hogy azt is elhisszük, hogy ennek nem kell majd megfizetni az árát!

Az etológusok szerint a "kultúra = probléma megoldási algoritmusok összessége".

Értem én, hogy mire használják a civil érdekképviseletek, szerkesztőségek és pártdemokráciák azt, hogy "NE NÉZZÜNK ODA", de úgy összességében én nem gondolom hogy ezt az életvilágból eredő hozzáállást, a közösségi síkoknak át lehet venni a kisembertől!

Nem lehet!

Nem lehet arra országot, sajtót, vonatkoztatási csoport szintű blogot építeni, hogy mereven ragaszkodunk ahhoz, mire nem szabad gondolni!

Ez hülyeség!

Az elfolytó terápiának ott van értelme, hogy az ember kivándorlás élethelyzetben garantáltan megsokszorozza a problémáit! Olyankor kondi termeben edzett elfojtókára van szükségünk, mert aki fokozottan hajlamos a sbeit nyalogatni, az összetörheti magát ebben az embert próbáló helyzetben!

De ezt nem lehet kivetíteni közösségi síkra!

Szerintem szükség van arra, hogy külföldről, angol kalapot húzva /kinek milyen van/ brutális őszinteséggel azt mondjuk a magyar országos vagy szakmapolitikai kérdésekről, hogy emeletes marhaságok!

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.05.09. 10:58:44

"De a kinti magyarok kommentjei kapcsán megfogalmazódott bennem egy kérdés: Te, aki új hazát választottál magadnak; szereted is azt a külföldet vagy elsősorban az élvezeti értékét szereted?"

Szeretem is. Hibaival egyutt is jobb vele.

Hari Seldon 2 2015.05.09. 11:17:19

@Réka ‎:
Nekem az első a világképe miatt nem tetszett. (Persze ez a személyisigemből következő szubjektív szemlélet)
A nosztalgiázás a régi világ iránt, stb..

A második csak egyszerűen követhetetlen.
Nekem túl filozófikus.
(bár néha nálam is elszabadul a hajóágyú, de igyekszem koherensen végigvinni a mondanivalót, bármilyen is az)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2015.05.09. 11:29:28

@Hari Seldon 2: Erika nosztalgiázós posztja nagyon tetszett, de ennek az 1. része nem...

HardPötty 2015.05.09. 11:43:09

Túl zsibbadt vagyok most ehhez. Inkább eszek pár kanál nutellát. :)

2015.05.09. 11:43:56

@Réka ‎: Már nagyon sokszor ki lett tárgyalva, hogy egy embernek semmilyen hatása nincsen a társadalomra, legalábbis, ami a magyar viszonyokat illeti. Innentől kezdve, ha megfeszülök, akkor sem fog semmi sem érdemben változni, amíg az emberek nem változnak meg önmaguktól és/vagy nem fognak többre vágyni a jelenlegi magyar rögvalóság helyett. Az sok mindent elmond azért a magyar társadalomról is, hogy csak populista maszlaggal lehet választást nyerni. Nemcsak a hal feje bűzlik, de a farka is...

puhacica 2015.05.09. 11:44:40

nagyon varom azokat a posztokat, amik vegre a Magyarorszag es _en_ temat boncolgatjak, amik nem arrol szolnak, amit a zindexen is mindennap olvashatok.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.05.09. 11:54:37

@puhacica: varom a te posztodat :-)

Naigen. En se szeretem, ha szombat hajnalban a pofamba kiabalja vki, mit csinaljak es mit erezzek. Koszi, azt majd _en_ eldontom....

2015.05.09. 11:58:03

@puhacica: Mit olvasol a zindexen?

ruslanski 2015.05.09. 12:11:31

Szép poszt, csak kicsit naiv. Ha már párhuzamot vonunk a válás és az országelhagyás között, akkor érdemes kicsit árnyalni a képet. Válni lehet szépen is, ha mindenki nagyon kulturált, félre tudja tenni a sérelmeit, a gyerek sem sérült, anyagilag is jól járt mindeki. Khm....Ha a hazádban apolitika és a gazdasági nehézségek szétdúlták a családodat, felrúgtak emberi kapcsolataidat, ha a gyerekednek csak azon az áron tudod biztostani a megélhetését, hogy nem vagy vele.... na akkor egy picit nehezebb poztívnak maradni. Mocskolódni akkor sem szükséges, persze, de a tények tények maradnak és én, akivel a fentiek megtörténtek, tudom, minden zsigeremmel tudom, hogy ezek azért vannak, mert sajnos Magyarországra születtem. Ettől még honvágyam van néha.

puhacica 2015.05.09. 12:14:52

@Dragonlady (Bp, Hun): te, nincs ra garancia, hogy az enyem jo lesz! :D azon gondolkodtam, hogy a nagyon _en_-poszt se biztos, hogy jo, mert az meg lehet, hogy tul szemelyes es ezaltal erdektelen is egyben. mindenesetre kivancsi vagyok mar valami masra.

@Philosoraptor: hogy vasarnap zarva vannak a boltok, hogy szar az oktatas, a kozlekedes... miert, te mit olvasol rajta? ne mondd, hogy neked nem koszontek vissza a posztokban a cikkek!

tenyleg csak errol szol ma Magyarorszag? ha az lett volna a tema, hogy miert jottem el, akkor megertenem. de igy van nemi hianyerzetem. masra szamitottam. de abba is hagyom, kivancsian varom a folytatast. :) most pedig irany a gya... akarom mondani, megyek dolgozni. :D

2015.05.09. 12:34:45

@puhacica: Nem olvasom egyiket sem, azért kérdeztem. Nincsen szükségem arra, hogy az amúgy se jó kedvemet még jobban letörjék.

GERI87 2015.05.09. 13:29:04

"Hmm..." ,"bő-bőőő" , meg NAGYbetű.
Ez egy hosszú sms, vagy valami tini napló/FB bejegyzése?:)

(Nem tudom mondták e már, de nem a gondolataidat kell leírni szó szerint, ahogy éppen jönnek!)

montroyal ( CAN qc) 2015.05.09. 14:40:18

szép napot

akkor ma skandinav furdo elmeny mert meg a strandok nincsenek nyitva de egesz heten 28-30 fok volt

www.scandinave.com/en/tremblant/

skye8 2015.05.09. 16:02:44

'Meglehetősen naivan azt gondoltam, a legtöbb határátkelő képes volt szeretni a szülőhazáját és képes volt méltósággal „elválni”. Azt, hogy képes a szülőföldjére szeretettel gondolni. Ezekben most már nem vagyok annyira biztos.'
Jaaaaj kedves poszter faj a fejem a sok altalanositastol.
Azt nagyon is elkepzelhetonek tartom, hogy egyesek nem szeretettel gondolnak szulofoldjukre, hanem haraggal. Esetleg vissza sem gondolnak. Hogy miert? Mert eppen szeretik ahol most elnek es nincs szukseguk a mult allando felmelegitesere.
Mit nevezel meltosagnak? Hogy tanarok es orvosok vandorolnak ki Kelet-Europabol mert a berezesek rohejesek? Nekik hogyan kellene visszagondolniuk szulohazajukra?
Ha annyira szereted szulohazadat, tessek hazamenni es otthon harcolni a valtozasert, ne Skociabol. Kesz vagyok az ilyen irasoktol, annyira ketszinuek.

Göntér László 2015.05.09. 16:10:15

Biztosan vannak olyanok is, akik az elhagyott dolgok kapcsán, a szülőföldjükre gondolnak. Én elég sokáig voltam külföldön, de leginkább az szüleimre, a rokonaimra és a közeli ismerőseimre gondoltam. Ha magyaros ételekre, vagy italokra gondoltam, soha nem a szülőhazám, hanem azok jutottak eszembe, akik ezeket az ételeket és italokat készítették számomra. A közös tevékenységek sokkal maradandóbbak voltak számomra, mint a látott szép tájak, vagy elrettentő látnivalók.

Kiég3tt 2015.05.09. 16:54:22

Sokan hataratkelok eljottunk Magyarorszagrol ilyen-olyan okokbol. Tobbunk azert, mert ugy ereztuk, h mashol konnyebb. Lenyegtelen, hogy a rendszer, a munkahely, szerelmi mizeria, csalad, onnon kompetenciank vagy ezek tetszoleges kombinacioi miatt.
Nem ertem miert van sokakban magyarazkodasi kenyszer - foleg az otthoniak fele.
Lehet cukrozni a taknyot, de attol a teny teny marad. Sokunknak kivul tagasabb es jobb. En vallalom meg akkor is, ha ezert masok leballibsiznek, hazugnak neveznek, megkoveznek, stb. - az se zavar h zomeben ezek olyanok, akik sose eltek kulfoldon huzamosabb ideig.

qkuc 2015.05.09. 18:28:51

@montroyal ( CAN qc): Kezdelek "utálni", :D. Volt hó, most meleg van, mi a gond? :D

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.05.09. 21:15:23

Tenyleg csak 33komment eddig? - ugy tunik, megse en voltam az egyetlen kiabrandult olvaso ma.

Shanarey 2015.05.09. 21:23:32

Jaj, mi ez a zagyvaság?

Szülőföld? Oké.
Aztán mégsem ott húzom az igát.
Miért? Azért, mert választhattam, s ha már jó kormányt nem lehet, akkor jobb országot választottam.
Ennek az országnak(UK) is megvannak a maga hibái, de élhetőbb mint Magyarország. S hogy ez mit is jelent ? Azt hogy itt nincs törvényhozási mániában szenvedő kormánypárt, hogy a helyi adóhivatal és a felette álló pénzügyi okosok nem találnak ki kéthetente új adószabályokat. Az adóhivatallal ha gondom van neten elintézhető, nem kell személyesen megjelenni. itt a munkaidő annyi a valóságban, mint a papíron, és a fizetés szintén.Itt a rendőr nem áll az út szélén, várva a leendő fizetőképes áldozatot, az autóátírásért nem kérnek pénzt, az autóval kapcsolatos összes ügyintézést, postán és neten keresztül meg lehet oldani. Ha, mégis bemegyek egy hivatalos ügyintézésre, nem néznek úgy rám mint gyújtogató a vizes szénára, amiért megzavartam az épp aktuális sziesztáját valakinek. Viszont szégyenkezhetek a magyarságom okán hogy egy okleveles idióta aki az aktuális Magyar kormány tagja, vagy épp a fővezére, mekkora ökörséggel hergeli Európa jobbik felét éppen. Lásd menekültek kezelése, vagyis munkatábor, halálbüntetés, ami jelenleg nonszensz, mert EU tagok vagyunk és nem ez az egyetlen ok. a sort még lehetne folytatni. Aki akarja, pro és kontra, tegye.

SzZoole 2015.05.09. 22:03:21

@Dragonlady (Bp, Hun):
"Tenyleg csak 33komment eddig? - ugy tunik, megse en voltam az egyetlen kiabrandult olvaso ma."
'Túl jo' a poszt

KanáriHajni 2015.05.09. 23:03:16

@Philosoraptor: "akkor sem fog semmi sem érdemben változni, amíg az emberek nem változnak meg önmaguktól és/vagy nem fognak többre vágyni a jelenlegi magyar rögvalóság helyett"

Kik azok az "emberek"? Te nem tartozol közéjük? :-)
Alapvetően igazad van, Mo-on az embereknek kellene megváltozniuk, csak sajnos ezt mindenki a másiktól, a többiektől várja...
Ráadásul önmaguktól ritkábban változnak az emberek, de lehet őket így-úgy jó irányba terelgetni. Egy felelős kormánynak többek között ez IS a feladata lenne.

2015.05.10. 00:08:02

@KanáriHajni: A magyar társadalom tagja vagyok, de ettől függetlenül, sok helyzetben kívülállónak érzem magamat. Alapvetően nem azokat az értékeket képviselem, amit az átlagbutamagyar, lehet, hogy ez a baj. Én már régen nem várok senkitől semmit, így legalább nem ér csalódás sem. :) Van egy értékrendem, amitől nem vagyok hajlandó eltérni. Akinek meg nem tetszik, az meg így járt. Az utóbbi években döbbentem rá arra, hogy nekem nincsen semmi keresnivalóm ebben az országban. Az emberek hozzáállása konzerválni fogja azt, ami jelenleg is folyik ebben az országban.

Hatalmasat tévedsz a terelgetést illetően. Nem tudom, hogy miért gondolják azt az emberek, hogy bárkit is megtudnak változtatni saját magukon kívül...

KanáriHajni 2015.05.10. 00:13:45

Olyan mintha hiába mondanánk ugyanazt, te mégsem ugyanarra gondolsz. Megint jössz az emberekkel, stb. Bőven elég, ha mindenki saját magát változtatja meg.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.05.10. 00:58:29

Na ez is megvolt...
Óriási siker...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Herr Géza 2015.05.10. 01:28:28

@diggerdriver: Gratulálok!! Beszámoló ??

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.05.10. 01:32:02

@Herr Géza:
Gézám mindent tudni fogsz de most jöttünk haza a premier utáni fogadásról. Négyre kint kell lenni a reptéren.

Igaz Barát 2015.05.10. 01:40:32

@diggerdriver: Addig pont meg tudnád írni, lefeküdni úgysem érdemes :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.05.10. 01:47:29

posta.blog.hu/2015/04/17/ember_a_csomagban

Haha, manapság kb senki se csinálna ilyet, mikor a csomag drágábban utazik, mint az ember... :-o

montroyal ( CAN qc) 2015.05.10. 05:56:29

szép napunk volt , jot skandinav furdoztunk , este sportbar és fo hogy a montreali csapat gyozott ... a magyar sport és én ? semmit nem tudok rola ... max az olimpiai eredmenyeket kovetem ...

www.cbc.ca/sports

montroyal ( CAN qc) 2015.05.10. 06:06:18

@qkuc: Volt hó, most meleg van, mi a gond? :D

csak a sor legyen hideg es akkor nincs gond ..:-)

bergekirka 2015.05.10. 08:20:54

csak erdekessegkeppen. arrol, hogy nem csak a magyarok szuletett, gaz torvenyszegok, es nem minden ember helybol nemes, makulatlan es torvenytisztelo, aki "nyugaton" szuletett vagy el.
mert ha egy marslako olvasna ezt a blogot, szerintem ilyesfele benyomasa alakulna ki a magyarokrol az itt megfogalmazott tobbsegi velemeny alapjan: az orszag, ahol maffiozok vezetik a bunozoket, a gazembereket es a bolondokat.

ausztriaban a termeszetbaratok szovetsege most inditott egy kampanyt annak erdekeben, hogy vegre legyen szabad az erdeszeti utakat a montenbajkosoknak hasznalni. naturfreunde.at/portale/bund/freie-fahrt/
ugyanis jelenleg a 800.000 osztrak hegyikerekparos tobb-kevesebb rendszeresseggel mind torvenyt szeg, amikor az erdoben bringazik. idestova 40 eve, miota ilyen biciklik vannak. sokan biciklis vallja a marihuana-fogyasztok mottojat: "legal? illegal? scheißegal!" (legalis? illegalis? tökmindegy, leszarom!)

adg 2015.05.10. 08:59:00

@KanáriHajni: "Mo-on az embereknek kellene megváltozniuk, csak sajnos ezt mindenki a másiktól, a többiektől várja..."

Hat igen. En is azt vartam, hogy a tobbiek valtozzanak meg. En csak egyedul vagyok, hiaba valtozom, annak nem sok hatasa lesz az egeszre.
A tobbiek viszont marha sokan vannak, ha ok valtoznak, na az mar szamitana. :))

nyuszigonosz 2015.05.10. 09:01:36

@diggerdriver: Gratulálok és várom a beszámolót!

2015.05.10. 09:38:31

@Philosoraptor:

Quercus sztárt csinált belőled fiatal barátom. Mész neki eggyel.

adg 2015.05.10. 10:41:50

@az igazi Trebitsch: ez eleg is volt egy index cimlaphoz?

2015.05.10. 11:13:36

@KanáriHajni: Pontosan én is erről beszélek, de mindegy, látom, hogy nem egy hullámhosszon vagyunk. Nekem sikerült megváltoztatnom a saját hozzáállásomat sok mindenhez, és éppen ezért érzem magamat sokszor kényelmetlenül itthon, mert akikkel eddig találkoztam, azok nem feltétlen ugyanúgy látják, ahogy én. Ami természetesen nem baj, csak akkor nem is kell mindig arra panaszkodni, hogy a magyar mentalitás ilyen meg olyan.

2015.05.10. 11:16:10

@az igazi Trebitsch: Már azelőtt sztár voltam, mielőtt idetolta a képét. ;) Szóval ebben tévedsz Quercus bácsi.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.05.10. 13:17:12

@adg [Au, Darwin]: mirol van szo? Elvesztettem a fonalat

adg 2015.05.10. 13:32:28

@Dragonlady (Bp, Hun): quercus irt a blogjan egy posztot raptorrol, es index cimlapra kerult vele. Nem maradtal le semmirol. :)

adg 2015.05.10. 13:36:36

@Dragonlady (Bp, Hun): amugy arra jo volt, hogy atolvastam nagyjabol quercus blogjat, van rajta egy-ket jo tema. Ra fogok nezni ezentul arra is neha.

2015.05.10. 15:49:03

@adg [Au, Darwin]: Csak addig szimpatikus, amíg nem kerülsz bele te is abba a bizonyos kalapba. Nagy szerencséd, hogy nem vagy az ellensége, hiszen ha ez megtörténik, onnantól kezdve te is rádöbbensz, hogy egy gerinctelen, szar alak ez az ember. Tipikus példája az átlagbutamagyarnak, hiszen aki nem velem van, az ellenem. :)))

adg 2015.05.10. 16:09:04

@Philosoraptor: nem sok embernek vagyok en az ellensege. :)
Amugy szerintem o messze nem buta, van egy nem kifejezetten mainstream gondolkodasmodja, vilaglatasa, de az meglehetosen koherens es gondolkodason alapul. Nincs ezzel problema.
Egy reszevel egyet ertek, mas reszevel nem. Engem nem zavar egyaltalan, vannak kifejezetten hasznos hozzaszolasai is.
Valamint eleg sok ironikus kommentje is van, nehez nem eszrevenni, hogy ugratja vele a nepeket, es mindig ugrik is valaki. Legalabbis en igy sejtem, aztan lehet, hogy tevedek.

Azt viszont latom, hogy ti mar nem fogtok egyutt jarni. :)) Annyira nem kovettem az esemenyeket, nem tudom, hogy jutottatok el idaig, de ez legyen a ti dolgotok.

2015.05.10. 16:21:14

@adg [Au, Darwin]: Nekem csak az nem tiszta, hogy azt kéri számon a blogon az emberektől, amit ő is megcsinál a saját szekértáborával. Ezért mondtam, hogy gerinc az nincsen. :)

Hogyan jutottunk el idáig? Vannak emberek, akiknek mindig kell ellenségkép, hogy valakit gyűlölhessenek, ez teszi a szutyok életüket kevésbé sikertelenné. Elég sokat ironizáltam én is a hozzászólásain, de érdekes mód én más reakciókat kaptam rá, mint amit vártam volna. Vállrándítás, megy tovább az élet.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása