oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. június 09. 06:44,  Nem látok pozitív jövőt Magyarországon 631 komment

2014. június 09. 06:44 Határátkelő

Nem látok pozitív jövőt Magyarországon

Úgy alakult, hogy a mai is bizonyos értelemben válaszposzt (noha nem annak íródott), hiszen míg tegnap Lobelt Ledfold írt arról milyen volt visszaköltözni Kínából Magyarországra és milyen tapasztalatok érték, addig ma ismét egy régi ismerős, Nyúlz of the World írása következik. Róla annyit kell tudni, hogy immár évek óta Bécsben dolgozik, miközben Sopronban él, de egyre inkább úgy gondolja, az anyagi hátrányok ellenére is költözni kellene…

Ausztria, Bécs, vasútállomás.jpg

„Lassan két éve lesz, hogy egy posztban összeszedtem a tapasztalataimat és a gondolataimat Ausztriáról és az ingázásról. Mivel mostanában egyre többet gondolkozom én is a jövőmön, így gondoltam, hogy újra megosztom veletek, hol tartok most.

Nekem is sokat segítenek a mások, hasonló helyzetben lévő emberek gondolatai, legutóbb a bandirepublik a Határátkelőn is idézett posztja volt számomra nagyon elgondolkoztató, mivel szinte minden szavát magaménak éreztem. Remélem, hogy tudok majd adni én is néhány gondolatot annak a pár embernek, aki hozzám hasonló helyzetben van, és remélem, hogy én is kapok tőletek jó gondolatokat a kommenteken keresztül.

A helyzetem annyiban nem változott, hogy ugyanott dolgozom Bécsben, ahol 3,5 éve kezdtem, ugyanúgy rendszergazdaként, igaz évről-évre egyre jobban megbecsülve. Itt nem kell feltétlenül munkahelyet váltanod, ha több pénzt vagy több megbecsülést szeretnél kapni. Egyszerűen jól kell dolgoznod.

Tavaly az átlagos, a szakszervezetek által kialkudott béremelés háromszorosát kaptam meg, mert elégedettek voltak a munkámmal. Plusz felajánlották, hogy évente egyszer bármilyen szakmai képzést fizetnek, ami segítheti az itteni munkámat.

Nincs tanulmányi szerződés, nem kell aláírni semmit, ezt azért kapom, hogy naprakész legyek szakmailag és jobban dolgozzak a cégnél. Mert nekik ez az érdekük. Otthon minden tanfolyamért külön kellett harcolni, és hatvanhat papírt aláírattak, hogy ha ennyi-annyi időn belül elmész a cégtől, majd még a fél vesédet is elárverezik.

Ingázva

A naponta Sopron-Bécs ingázás vonattal viszont elég megterhelő. Napi közel 4 óra utazás még a munkaidőn felül - ez nekem a vége fele kezdett nagyon sok lenni.

Így fél éve jött a megoldás: autóvásárlás. Ez nem mindenkinek a jó megoldás, de én hála Istennek Bécs déli szélén dolgozom, közel az autópályához, így nekem ezzel a napi utazás kb. felére csökkent, jelenleg ajtótól-ajtóig megyek kb. 50 percet egy irányba, 65 km, ebből 45 autópálya.

Ennél többet utaztam anno Budapesten belül, de sok észak-bécsi kollégám is ennél többet utazik. A különbség a vonatjegy és az autó költségei közt kb. 80-100 euró havonta. Természetesen ez nagyon függ attól, a város melyik részén dolgozik az ember.

A fentiekből is látszik, hogy igazából így, autóval, az ingázás teljesen vállalható, gyakorlatilag nem megterhelőbb, mint a bécsi agglomeráció bármelyik településéről.

Osztrák bérből Magyarországon élni pedig azt hiszem a legtökéletesebb kombináció. Kiszámoltuk, hogy kb. havonta 600-800 euróval kerülne többe, ha Ausztriában szeretnénk ugyanezen az életszínvonalon élni. Ez azért nagyon sok.

Miért mennék mégis?

Ráadásul Sopront is nagyon szeretem, befogadott a város, sok barátom van, csak pozitívat tudok írni Sopronról. Soha sehol nem éreztem ennyire otthon magam. És ennek ellenére, mégis rendszeresen rám tör a „költözzünk ki".

Nehéz leírni az okokat, főleg, hogy én is gyakran csak a sötétben tapogatózom ez ügyben. De azt hiszem, az, amiket bandirepublik a bevezetőben idézett posztjában ír, az vaskosan benne van.

Mi változott az elmúlt két évben, amióta az előző posztomban amellett érveltem, hogy miért jobb otthon élni és ingázni? Miért gondolkozom el mégis az itthoni lét biztosította vitathatatlan anyagi előnyök ellenére is egyre gyakrabban a kiköltözésen?

Két fontos dolog miatt. Az egyik magyarországi helyzet: a hosszú távú jövő még kiszámíthatatlanabb és meg zavarosabb lett az elmúlt két évben. A másik pedig, hogy minél többet vagyok kint, annál jobban válik meggyőződésemmé, hogy még ha valóban közel nem tökéletes is, de mindenképpen a jelenleg elérhető egyik legjobb rendszer az, ami ma Nyugat-Európában van.

Mivel napi szinten kint vagyok a „hanyatló Nyugaton", látom, miben más, miben jobb, miben több, és hazamenve Magyarországon napi szinten élem meg, hogy mi mennyire távolodunk el ettől, a számomra igen vágyott világtól.

Nem lehet tervezni

Én jelenleg nem látok reális pozitív jövőt Magyarország számára. Ausztriában tervezhetsz harminc évre, és bízhatsz benne, hogy ha csak valami nagyon extrém forgatókönyv be nem jön (pl. egy háború), akkor amit terveztél, azt meg is fogod valósítani. Erre Magyarországon semmi esélyed.

Ausztriában megvannak kialakult és bejáratott rendszerek, amik évtizedek óta stabilan és kiszámíthatóan működnek. Magyarországon nincsenek, mert amik kezdtek kialakulni, azokat is teljesen felborogatták, és önös politikai-hatalmi érdekek mentén szerveződik minden.

Ausztriában is kell alakítgatni a rendszereket, itt is sokszor kell finomhangolni, de itt sokkal átgondoltabban teszik, nem porig zúzva mindent, ami addig megvolt, és helyette találomra összetákolva valamit, amiről majd az élet eldönti, hogy működőképes-e vagy nem?

Nem visszamenőlegesen módosítanak, és nem az a legfőbb szakmai érv, hogy mert egy politikus úgy döntött, hanem van valódi társadalmi és szakmai vita a változtatások előtt-alatt.

Nem tetszik, amit látok

Ami ma Magyarországon alakulgat, az nekem nagyon nem tetszik, és nagyon nehéz függetlenítenem magam az eseményektől. Attól, hogy ma 1 millió ember komolyan megoldásnak tartja a szélsőjobbot, és attól, hogy további több mint 2 millió pedig komolyan azt szeretné, hogy ez a bizonytalanság és kiszámíthatatlanság, az Európától való eltávolodás, és az orosz érdekszférába sodródás folytatódjon.

A félreértések elkerülése végett, egyáltalán nem vagyok baloldali, sőt. De semmilyen szinten nem tudok azonosulni sem az értelmetlen nacionalizmussal, sem az esztelen EU-ellenességgel, ami ma Magyarországon van. Azt gondolom, a nemzetállamok ideje már a múlt században lejárt, a következő fejlettségi szint a föderális Európa, egy globalizált világban csak így lehet esélyünk.

Tudom, hogy Európa több országában is gyülekeznek a felhők, nagyon szépen kijött ez az EP-választások eredményeiben is. Egyáltalán nem vagyok meggyőződve arról, hogy az EU az általam jónak tartott irányba fog fejlődni.

De még mindig kevesebb az esélye egy nacionalista és/vagy autoriter rendszer kiépülésének nyugaton, mint kis hazánkban. Természetesen nem egy-két évről beszélek, hanem tíz-húsz éves távlatokról. És nem arról, hogy biztosan ez lesz, csak arról, hogy jelenleg a közhangulat és a közállapotok alapján egyértelműen erre sodródik az ország.

De ez a kiszámíthatatlan jövő, amiben nagy eséllyel lehet jelen egy diktatúra kiépülése és az újra kelet felé tolódás, na ez az, ami miatt mégis rendszeresen rám jön a kötözés.

Mert ez az, aminek az esélye egyre csökken, ahogy egyre nyugatabbra költözik az ember. Hogy ironikusan fogalmazzam meg, nem szeretnék néhány év múlva rovásírással írni oroszul. Inkább uralkodjon rajtam a cionista bankárlobbi / buzilobbi, mint a Putyin, ha már mindenképpen választani kell.

Mikor szánom rá magam a döntésre?

Nem tudom. Sajnos gyarló emberként egyelőre inkább élvezem a kényelmes jólétet, minthogy jó pár évre beáldozzam azt azért, hogy elinduljak a biztosabb, kiszámíthatóbb jövő irányába.

Közben azzal próbálom áltatni magam, hogy van még esély Magyarországon, nem veszett el minden, előbb-utóbb újra elindul az ország Európa felé. Amit aggasztónak tartok, hogy azt látom, jelenleg ennek a legnagyobb akadálya az, hogy erre az emberek részéről nincs semmi igény. Akinek a részéről meg van, az maga indul meg Európa felé, 2-3 jól megpakolt bőrönddel.”

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: ingázás Magyarország Ausztria

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr66286841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.09. 07:17:51

Igazából csak azt tudom mondani hogy ékvezd a nyugati fizetést Magyarországon de tartsd szárazon a puskaport.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.06.09. 07:19:15

Jó írás!
Nehéz döntés.
Nekem mindig elszorul a szívem, ha épp péntek este megyek haza, hogy mennyien csatlakoznak hozzám nagyjából Münchentől, akik a hétvégére mennek haza a családhoz. Nagyon sokan vannak.
Igaz, ők nem napi szinten utaznak, de akkor is ingázók, mert nem együtt élnek. :( Nem szerencsés (szerintem).
Ismerőseim között is vannak, akik 8-10 (!) éve élnek így. Ki ezért, ki azért.

pappito · http://pappito.com 2014.06.09. 07:43:54

az anyagiakon kívül mi lenne nagy különbség, ha Ausztriába költözne a szerző? Kevesebb közlekedés mondjuk, de mi még? Sopron ugyanolyan messze/közel lesz.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.06.09. 07:47:37

Jo iras es sokmindenben igaz - am a jobbikozas nagyon unalmas es ebben a formajaban hulyeseg is. Az egyaltalan nem baj, hogy letezik a Jobbik, sot. Ami baj, az az, hogy a szavazotaboruk tobbsege nem ideologiai vagy szakpolitikai meggyozodesbol, hanem a tobbi part inkompetenciaja es nemtorodomsege folott erzett tehetetlen duheben voksol rajuk.

tableno 2014.06.09. 07:47:52

Érdekes élmény lehet ez a határ menti ingázás. Sopron jó kis hely, osztrák fizetéssel királyság lehet ott élni. De, az a bizonyos de. Amit Newlz a bizonytalanságról ír, az 100%-ig igaz. És bizony előfordulhat, hogy előbb-utóbb Magyarország EU-tagsága is veszélybe kerül (vagy akár magában az EU-ban történnek kedvezőtlen változások), és akkor vége a mostani szabad munkavállalásnak. Newlz helyében én is erősen gondolkodnék az áttelepülésen.

tableno 2014.06.09. 07:54:44

@Réka ‎: na ebben rohadtul nem értünk egyet. A Jobbik egy olyan párt, amellyel a nyugati szélsőjobb sem szívesen közösködik, nálunk meg jelenleg a második számú politikai erő.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.06.09. 07:58:18

@tableno: ugyan mar. A tobbi jobboldali radikalis part (szelsojobboldalinak a befutottak kozul a gorog Arany Hajnalt neveznem) csak azert nem kozoskodik a Jobbikkal, mert otthon elitelnek oket. A Jobbik sikerenek okaval kapcsolatban nincs mit nem egyeterteni, az teny.

tableno 2014.06.09. 08:01:05

@Réka ‎: a sikerének okában egyetértünk. Abban nem értünk egyet, hogy ez nem nagy baj.

szuperkrumpli 2014.06.09. 08:04:58

"Amit aggasztónak tartok, hogy azt látom, jelenleg ennek a legnagyobb akadálya az, hogy erre az emberek részéről nincs semmi igény."

Ez az ország a totális közönybe süllyedt! Ha holnap bejelentenék, hogy Felcsútra vontatják a parlmentet és Orbániának fogják hívni ezentúl az országot az se érdekelne senkit, max 4-500 tüntetőt kivéve. Teljesen érthető ha a posztoló le akar lépni.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.06.09. 08:06:00

@tableno: az a baj, hogy sokan sirnak, hogy benaczult a magyar, kozben egy turot...a Jobbik egy hatalmas szervezett beintes a jelenlegi politikai elitnek.

**mimi** 2014.06.09. 08:07:49

Nagyon jó írás! :)

@Réka ‎:
teljesen igazad van, de akkor is nagyon ijesztő ..:(

tableno 2014.06.09. 08:12:48

@Réka ‎: attól, hogy beintés, attól még óriási károkat tudnak okozni. Az elveik fasiszták, ha hatalmat kapnak, fasiszta módon fognak kormányozni, mint ahogy potosan ezt teszik a mostani jobbikos polgármesterek.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.09. 08:13:36

Es ezen kozony miatt van ketharmada 1. Orban kiralynak.

Hari Seldon 2 2014.06.09. 08:17:18

Szerintem itt sokan fogják javasolni a kiköltözést. (nem mintha rá lennél szorulva)
Én egyből egy gyakorlati megoldást mondok. Kismarton. Mi például elég jól ismerjük, évente egyszer kétszer megfordultunk mostanában ott. Szép kis város. Kicsit emlékezetet a Sopronra (szerintem) és nem hiszem, hogy 700 euro-nál többe kerülne egy 100 négyzetméter körüli lakás garázzsal. (sőt szerintem annyi se)

Ráadásul azért is fontos, hogy kiköltözz, mert onnantól kezdve az állampolgárság megszerzésének ideje is indulhat.
Ez a végső "menekülési terv", amit nem szabad figyelmen kívül hagyni.

tableno 2014.06.09. 08:18:05

@svájci sapka (ch): szerintem eddig még nem offoltunk... :)

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.09. 08:19:28

Ja azt el is felejtettem. Jo ez az iras, Tetszik. Valoban nehez döntes ez de ha egyszer Maud meglepi szerintem nem fogja megbanni.

@svájci sapka (ch): ilyen iras utan varhato hogy efajta komm.-ek is lesznek. De azert igazad van:D

Hari Seldon 2 2014.06.09. 08:19:31

@Hari Seldon 2:
És, hogy miért kell kiköltözni?
Pont te írod le a lényeget a végén:
"Amit aggasztónak tartok, hogy azt látom, jelenleg ennek a legnagyobb akadálya az, hogy erre az emberek részéről nincs semmi igény."

Hari Seldon 2 2014.06.09. 08:24:50

Nem kell annyira félni a költözéstől.
Mi három gyerekkel költöztünk ki 1100 km-re. Utána pár hónapra megint költöztünk. És most várhatóan megint fogunk nem sokára.
Szóval "nem nagy ügy".

tableno 2014.06.09. 08:26:52

@Hari Seldon 2: hova költöztök? Maradtok Franciaországban, vagy országot is váltotok?

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.06.09. 08:28:29

@tableno: @Der echte Weinachtsmann: Annyi minden volt még benne, amiről lehetne beszélni. :)
Végre Max nélkül, már azt hittem nem fogunk elmerülni az aktuálpolitikában.
:D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.09. 08:31:14

@svájci sapka (ch):
Bocsánat minden tiszteletem Kegyedé de ez a cikk tömény aktuálpolitika.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.09. 08:38:31

@svájci sapka (ch): en utalok politizalni. Beszelgessünk a munkadaok kulonbsegerol?
Csak nehogy tiz komm.-tel kesobb ebbol is politika legyen,

tableno 2014.06.09. 08:39:43

@svájci sapka (ch): bocs, de mi van a cikkben ami nem aktuálpolitika? Eddig mindenki lehurrogta azokat a határátkelőket, akik a politikai helyzettel (is) indokolták a kivándorlásukat, hogy nem is, csak az anyagiak miatt mennek el. Hát itt egy példa, aki kifejezetten rosszabbul járna anyagilag, mégis menni készül.

nigara 2014.06.09. 08:45:19

@tableno: na de már elment! nem arról van szó, hogy élete gyökeresen átalakul, ha elmegy - pusztán más lakcíme lesz, kb 40 km-re...
Az, hoyg "kifejezetten rosszabbul járna" is erős.

Ezzel együtt nem nagyon értem, mi a kérdés - bocs Newlz. A pénz nem minden, sőt.

Hari Seldon 2 2014.06.09. 08:46:09

@tableno:
Persze, maradunk.

Csak körülnéztünk az ingatlan piacon. Jelenleg mérlegeljük a lehetőségeket, hogy hova érdemes, és mennyiért.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.09. 08:49:05

@tableno: szerintem többen vannak joval azok akik a pol.helyzet, a közhangulat meg a munkavallaloi viszonyok miatt können el, mint akik az anyagiak miatt. Hisz aki össze tud rakni annyit hogy elinduljon annak mo-n nincsenek igazan anyagi gondjai.
Ellenben ami a tervezhetosehet illeti poszternek teljesen igaza van.
Persze ha events koltoznek mint hari saldon kettö akkor mint sem lhet tervezni illetve hat nem tudom Ott a koltozes okat lehrt a munkahelye is koltotik?!

nigara 2014.06.09. 08:50:18

@Der echte Weinachtsmann: beszélsz esetleg magyarul is? mert a komment nem volt az...

tableno 2014.06.09. 08:51:06

@nigara: eddig Magyarországon élt, a tervei szerint ezentúl nem ott fog. Ugyanannyit fog keresni, de a kiadásai jóval magasabbak lesznek. Nem igazán értem, miről beszélsz...

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.09. 08:53:01

@nigara: orulok hogy ennyire is megy.nem volt olyan szerencsem hohy iskolaban tanuljam a magyart. Minden javitasert koszonetet mondok. Legalabb tudom fejleszteni.

NIKI LAURA 2014.06.09. 08:54:28

Nagyfiu,pontos a jo eleted kepletenek felallitasa:

Osztrak berbol itthon elni!

Jo,jo,ez mukodok Sopronbol,de hogy oldja meg ezt egy Londoni mosogato?
Sehogy,ez csak igy tud mukodni,maradj a fenekeden ITTHON,bar Sopron helyett mondjuk jobb lenne Velem,vagy Koszeg

DieNanny CH 2014.06.09. 08:54:54

Jó a poszt, valós dilemma.
Nálam pár hónapja kezdődött az "átalakulás", hogy már merek tervezni. Eddig mindig úgy voltam vele, hogy nem fárasztom vele az agyam, mert kitudja, mit hoz a holnap.
Aztán mikor rájöttem, hogy itt megtehetem - eléggé elcsodálkoztam... És jó érzés!
Én is az átköltözést javaslom, a későbbi állampolgárságfelvétel miatt.

tableno 2014.06.09. 08:56:59

@Der echte Weinachtsmann: ha jól értem Hari 2 esetében a költözés csak lakáscserét jelent. Ami az első pár évben eléggé általános dolog, amíg meg nem találja az ember a neki minden szempontból megfelelőt.

DieNanny CH 2014.06.09. 08:57:12

@NIKI LAURA:

Sopronból kitűnő a közlekedés, elmegy Wiener Neustadtba a gysev-vel, onnan meg gyorsvonat Bécsbe.
Bár, hogy autóra váltott - na, a közutakat nem tudom Kőszegről.

Hari Seldon 2 2014.06.09. 08:58:36

@Der echte Weinachtsmann:
Majd ha lezajlik, írok róla egy posztot.

(tudom már mondtam, hogy a legolandi és svéd útról is írok, de annyi minden zajlik egy háromgyerekes családban, hogy nem győzöm)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.06.09. 08:59:13

@diggerdriver: @Der echte Weinachtsmann: @tableno: Ok, megadtam magam.
:)
Kérdésem: mi változik a Zorbán-Gyurcsi szidalmazásával?
Ám, ha erre van igény...

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.09. 09:02:31

@tableno: azt ugy megertem. Nem lehet elsöre minden tökeletes. Tehat nala az nem olyan "nagy" költözes, hanem masik lakas -hazkereses.

tableno 2014.06.09. 09:02:57

@svájci sapka (ch): azzal semmi. De a politika normális esetben nem csak ebből áll... Ok, tudom, hogy Magyarország nem normális eset, de hát Newlz is ezért akar lelépni, nem? ;)

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.09. 09:05:14

@Hari Seldon 2: nalunk kettovel is zajlik es ha itt vannak az unokatestverek akkor közelit a katasztrofa

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.09. 09:09:55

@svájci sapka (ch): en nem szidom egyiket sem. Jo az egyiket kiralynak titulaltam. Amugy total nem erdekelnek. Nem Ott elek. En szidom Angi-t meg a koaliciojat.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.06.09. 09:10:39

@tableno: nahát, én eddig csupa olyat olvastam, hogy a jobbikos polgármesterek rendet teremtettek és ebben a cigányok is partnerek voltak. Persze biztos van olyan, akinek ez lenne a megtestesült fasizmus:

alfahir.hu/node/37648
magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/hiaba-jobbikos-a-ciganyok-szeretik-tuzser-a-szelsojobbot-valasztotta-87471

Gyöngyöspata az ellenpélda, de fasizmust ott se sokat láttam, csak egy átlagos seggfejet.

tsabus UAE 2014.06.09. 09:11:53

@NIKI LAURA: Te könnyen beszélsz. Ha az állam nagyon bekavarna neked (gondolok itt arra, hogy a megélhetésed, vagy a vagyonod kerül veszélybe), akkor te fél perc alatt le tudsz lépni. Newlz-nak szerintem csak egy állampolgársága van és ezáltal ő nem olyan "newl", aki sokat ugrálhatna veszély esetén...

tableno 2014.06.09. 09:14:26

@Réka ‎: hja, ha valaki az alfahírből tájékozódik... Tudod anno a Völkische Beobachter is csupa jót írt a Führerről... :)

tsabus UAE 2014.06.09. 09:16:26

@svájci sapka (ch): Meggyőződésem, hogy ha nem lett volna Zorbán és Gyurcsi, akkor a hazai közállapotok kitermeltek volna valaki mást helyettük. Szóval, én sose őket szidnám, hanem azokat a jelenségeket, amiknek ezt a két jómadarat köszönhetjük. Sőt felesleges erre a két egyénre szűkíteni a dolgokat, hiszen vastagon megvan a felelőssége az ÖSSZES eddigi kormánynak - pontosabban nekünk, akik őket valamiért megválasztották.
A Zorbán-Gyurcsi szidalmazást hagyjuk meg az egybites fanatikusoknak.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.06.09. 09:16:28

@tableno: a magyar narancsot is linkeltem, de talán az sem felel meg... mondjuk én a cikket is elolvastam fintorgás helyett és értékeltem, hogy hiteles-e. Ez mondjuk nem kötelezo, a fintorgás neked jobban áll.

tableno 2014.06.09. 09:18:01

@Réka ‎: de amúgy a lényeg az, hogy bizonyos helyzetekben a fasiszta kormányzás hoz pozitív eredményeket rövid távon, ahogy a 30-as években Olaszországban és Németországban is hozott. A sötét oldal az majd csak később kerül előtérbe.

tableno 2014.06.09. 09:19:53

@Réka ‎: na még egy hitvitába nem megyek bele, de én is olvastam a magyarnarancsos cikket, és egyáltalán nem pozitív a kicsengése, legalábbis nekem.

tableno 2014.06.09. 09:22:40

@Réka ‎: ja, még egy utolsó kérdés: szerinted annak idején azért választották meg Hitlert, mert minden német hülye és/vagy gonosz volt?

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.06.09. 09:23:49

@tableno: @Der echte Weinachtsmann: OK ;)
@tsabus: +1

Akkor térjünk át a hüvelygomba, vagy a prosztata problémákra.
:D
;)

tsabus UAE 2014.06.09. 09:26:36

Kedves Nyúlz of the World,
Ha van esélyed megszerezni egy osztrák állampolgárságot azáltal, hogy kiköltözöl, akkor kezdj el pakolni. Egyszerűen azért, mert logikusan végiggodolva a kilátásokat, a magyar állampolgárság rohamosan veszít az értékéből. A második legerősebb párt ki akar lépni az EU-ból, a kormányzó párt pedig... ehhh... arra már szót se pazaroljunk. Ha nem lesz gyökeres fordulat, Magyarország pont akkor állhat bele a földbe, mikorra meglesz az osztrák útleveled.
Pillanatnyilag, a magyar jövőkép valami ilyesmi:
annyit.blog.hu/2013/06/13/a_magyar_jovo_megtekintheto_ormenyorszagban?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook&utm_campaign=blhshare

tanato 2014.06.09. 09:27:38

Tetszett a cikk nagyon,főleg az utolsó gondolata"Inkább a cionista bankárlobbi és buzilobbi uralkodjon felettünk a haldokló nyugati rend keretében minthogy rovásírással oroszul kelljen kommunikálni Putyin fennhatósága alatt a felemelkedő keleten.
Egyébként az utóbbi időben sokat megfordultam nyugat _Magyarországon Szentgotthárdtól-Sopronig,Magyaróvárig:Tényleg az aktív korú lakosság jelentős része",a fiataloknál ez az arány még nagyobb" a sógorokhoz jár át ingázni napi szinten.

Imre apó 2014.06.09. 09:27:53

Jó poszt.

Ma strand, 33 fok

Estig:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

nigara 2014.06.09. 09:39:49

@tableno: ma úgy látom, kicsit morcos vagy... minden kommentedből ez süt.
mindegy.
mivel a kiadásait csak ő maga tudja, ezért erős kijelentés bárki más részéről az, hogy "kiadásai jóval magasabbak lesznek".
majd azt ő tudja.

Hari Seldon 2 2014.06.09. 09:42:21

@tsabus:
Igen, én is pont erre céloztam, hogy költözzön. - Ha nem nagyon akar sokat vacakolni, akkor csak Kismartonba.

Hari Seldon 2 2014.06.09. 09:43:31

@Imre apó:
Itt is ennyi van.
Csak te valamiért smile-t raktál utána!

tableno 2014.06.09. 09:43:49

@nigara: izé, elolvastad a posztot? "Kiszámoltuk, hogy kb. havonta 600-800 euróval kerülne többe, ha Ausztriában szeretnénk ugyanezen az életszínvonalon élni"

Kiég3tt 2014.06.09. 09:51:35

Huu, ma en vallalom a feketeseggu halatlan szerepet. Hiaba telt el egy kis ido a post elolvasasa es a kommentem irasa kozott... nem tudom nem elrugni a pottyost.
Az elso dolog... nem ertem ezt a "rovasiras orosz nyelven" dolgot... ciril betukre gondolt a szerzo, vagy esetleg arra, h a nagy nacionalizmusunkban visszaterunk kepmutatoan az osi rovasirasra mindekozben az orosz medve szebbik felebe dugjuk a nyelvunket.
A masik dolog, h szerintem nincs olyan orszag ahol ne lenne mutyi es korrupcio. Kulonbseg annyi, h ezt a nep mennyire erzi a sajat penztarcajan. En vhogy pont ugy latom innen messzirol, h a szerzo abban a kellemetes helyzetben van, h elvezheti a nyugati szinvonalat Magyarorszagon, amiert csupan kevesebb, mint 2 orat kell ingaznia:
Baratok, csalad keznel... Valoszinuleg a sajat ingatlan hitel nelkul lesz elerheto par ev utan... Sopron es kornyeke gyonyoru...
Nyugati ber...
Ha azok a veszelyek bekovetkeznek, amitol itt olyan sokan rettegtek... akkor a ceg vszinuleg mindent megmozgat, h a jo munkaerojet megtartsa. De ezek a remkepek nem fognak bekovetkezni... Ekkora ongolt azert nem fogunk rugni... Mibol epulnenek eztan a Genfi to mellett a Csak Matek villai, ha az EU penz elapadna?
Az, h a medve bajszat meg nem cibaljuk ugy, mint nyugati testvereink? Magyarorszag azert mancstavolsagra van a macitol... nem arthat a megfontoltsag.
Szo mi szo, en nem koltoztem volna ki Magyarorszagrol, ha a postiroval hasonlo korulmenyeim lettek volna. De ha neki van felesleges havi 600-700 Euroja azert, h sajat bevallasa szerint hasonlo szinvonalon eljen... akkor inkabb adok egy bankszamla szamot es en azert a 600-700 Euroert jobb szinvonalon fogok elni :)

Hari Seldon 2 2014.06.09. 09:55:46

@Réka ‎:
Az a helyzet, hogy rövid távú szőnyeg alá seprést végeznek a jobbikosok. A szavazópolgár meg azt látja, és kész. Nem gondolnak bele, hogy a problémák az évek múltával kummulálódnak. Ez a baja a magyar politikai közgondolkodásnak is: egybitesen gondolkodnak. Most ezt látom, ez így MOST jó / vagy nem jó. Folyamatokat nem érzékelnek.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.06.09. 09:59:34

@Hari Seldon 2: sajnos ebben az esetben teljesen jogos, de legalábbis érthető a választópolgár, ugyanis a Jobbik által megcélzott problémák huszoniksz év alatt kumulálódtak anélkül, hogy bárki a kisujját mozdította volna a megoldásukért. Hát most egyék meg a többiek, amit főztek, orrhúzás nélkül.

2014.06.09. 09:59:39

@Réka ‎: na, Jobbik-ügyben nagyon nem értünk egyet. Én elég sokat láttam belőlük, több jó ismerősöm is van a párt magasabb köreiben is (pl. megyei vezetés vagy frakció "szakértő") és nagyon jól tudom, hogy gondolkoznak. Lehet, hogy most ki van adva, hogy finomodni kell, de ez csak a felszín. Alatta ugyanazok az emberek vannak, akikkel pl. még gimiben Fejbőr koncertekre jártunk. Annyi a különbség, hogy én már rég kinőttem a lázadó kamaszkort, ők viszont ugyanazzal a hévvel zsidóznak és cigányoznak, ha nem nagyobbal.

tableno 2014.06.09. 10:01:03

@Kiég3tt: ez egy viccen alapul: "kaptam egy jobbikos szórólapot. Rovásírással írták, de oroszul"

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2014.06.09. 10:01:14

Jó írás. Teljesen meg tudom érteni a poszt író dilemmáját. Szerintem csak idő kérdése mikor eljut oda hogy az sem számít majd hogy ingázva több félretett pénze marad. Mert a nyugodtabb életet előbbre valónak fogja érezni.

tableno 2014.06.09. 10:05:21

@Réka ‎: van ám olyan gyógymód, ami rosszabb, mint a betegség...

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.06.09. 10:07:33

@tableno: Goodwin törvénye... váltsunk :)

@Nyúlz of the World [A]: ez azért tipikusan a "ha van rajta sapka, ha nincs" esete... ha véresszájúak, akkor az a baj. Ha finomítanak, az csak kamu lehet. Ez nem vezet sehova. Persze nem célom, hogy most mindenki keblére ölelje a Jobbikot, de azért jó lenne belátni, hogy alaposan indokolt a létezésük és a sikereik is. (jó az avatarod.)

2014.06.09. 10:09:10

Többen is írtátok az osztrák állampolgárságot. Egyelőre nem érzem kritikusnak, de ki tudja, mit hoz a jövő. Csak azért nem költöznék. Meg hát Ausztria sem fenékig tejfel, ott is vannak gondok. A klasszikus pártok ott is válságban vannak, erős a radikális párt - igaz inkább csak stagnál, mint tovább erősödne. Igaz, hogy ott a konzervatívoktól és szociktól elpártoló szavazók jelentős része a zöldeket és az új liberális partot választja.

Pe_Peter (törölt) 2014.06.09. 10:14:00

A szerző nem tudom, hogy olvas-e bécsi újságokat, de olyan, mintha egy másik Bécsben élne, mint ahol én vagyok.

Az osztrák politikában semmi sincsen rendben, folyamatosak a korrupciós ügyek és a botrányok, a reformokat itt is ugyanúgy halogatják, a legtöbb állami beruházás késik és többet kerül, mint tervezték, pont mint otthon, a politikusok is nem meglepő módon hazudnak (Budgetloch és tsai), folyamatosan ígérgetnek és majdnem annyira inkompetensek, mint az otthoniak, a Hypo botránynál szépen védik a klientúrájukat úgy, hogy ki sem akarták vizsgálni az ügyet, csak népszavazásra, de ott is titkolóznak az ún. titoktartási nyilatkozatok miatt, egyébként ez a kis Hypocsőd laza 5%ponttal megdobta az osztrák GDP arányos hiányt (75->80%-ra), ezenkívül folyamatos adóemelésekből finanszírozzák az emelkedő nyugdíjakat és a sok segélyest, az oktatásból vonnak el cserébe pénzeket és állami lakásokat ezért nem építenek, így a szabad piacon iszonyatosan nőnek a lakásárak a sok bevándorló miatt, nemrég derült ki, hogy a munkanélküliséggel az AMS, a munkanélküli kp. folyamatosan trükközik állami beleegyezéssel, sokkal több a munkanélküli, mint a hivatalos, a pár nappal ezelőtti vagyonadós nyilatkozat is nagyon hasonló ahhoz, amit a fidesznél szoktunk látni (Sonja Steßl, aki tud németül), megy nagy pofával, hogy csökkentjük a középosztály terheit, erre megkérdezi a 10 perces riportban 3x 5 percen keresztül a riporter, hogy ezt hogy képzelik el, az spös csak hebeg-habog és ugyanazt a szlogent ismételgeti, végül nem sikerült belőle semmit kihúzni, azaz sejteni lehetett, hogy az spö csak valami jól hangzó tervet bedobott, de semmit nem dolgozott ki és a befolyó pénzekre való becslés is csak hasraütés volt, mert a Staatsekretärin nem tudta sem a metodológiát sem a befolyó összeg kiszámítási módját megmagyarázni. Ugye milyen ismerős?

A többi párt: erősödik az FPÖ, amelyik csak azzal, hogy EU-ellenes és bevándorló- és iszlámellenes rengeteg szavazatot tud szerezni plusz a Neo, akik szélsőségesek, a bécsiek szerint évtizedek óta nincsen kit választani pont ugyanúgy, mint otthon, mert a koalíció (spö-övp) folyamatosan lop, inkompetens, és nem a nép érdekeit nézi, megy a Freundertwirtschaft = lopnak a haveroknak, egészséges ember a szélsőséges fpö-t és neo-t nem választhatja, általában a buta prolik szavaznak rájuk, maradnak a zöldek, akik feministák és kommunisták egyszerre, meg populisták, mindenkinek magas minimálbért akarnak egész Európában, ez volt a kampányukban.

Ezeket olvastam a legutóbbi pár hétben, szerintem ez messze nem a normális irány.

Azzal, hogy beköltözöl, elveszíted az összes Sopronban szerzett barátaidat, itt nem fogsz újakat találni, csak magyarokat, és mivel kicsi a merítés, sokkal inkább kényszerbarátságok köttetnek, őszinték nem, mivel kevés a merítés, akikkel találkozni tudsz nem úgy, mint Sopronban. Osztrákokat nemigazán fogsz közelről, baráti viszonyban megismerni, mert nem barátkozóak, sok magyar ismerek, egyetlen magyarnak sincsenek osztrák barátai, ezenkívül minden nép elszeparálódva él kis közösségekben és mivel magyar vagy, magyarból meg kevés van, így nagyon nehéz társaságot találni, olyat, ahová jó szívvel jársz és nem csak azért, hogy ne legyél magányos. Kivétel az a néhány magyar lány, akiknek osztrák férjük van, nekik sikerül beilleszkedniük, de fordított párosítást még soha senki nem látott.

Az egész persze még mindig jobb ANYAGILAG, mint otthon, ezt elismerem, de rengeteg hátulütő van, amire nem gondol az ember, amikor kiköltözik.

Egyetlen dologra gondolok, amiért olyan pozitívan látod a dolgokat, hogy nem olvasol újságokat, ill. nem nézel híradót, vagy nem tudsz olyan jól németül, h mindent megérts. Ha elkezded követni az eseményeket, láthatod, hogy sokkal magasabb jóléti szintről, de nagyon hasonló dolgok mennek itt, mint otthon.

Ha családdal vagy barátnővel jönnél, kicsit jobb a helyzet, mivel a családdal ill. barátnőddel fogod tölteni időd 95%-t a munkahelyen kívül, de az egyedülállók eléggé szenvednek az egyedülléttől, ismerkedni és igazi barátokat szerezni meg nehéz, mert nincs nagy merítés.

Pe_Peter (törölt) 2014.06.09. 10:14:32

Hogy szemléletesebb legyen, kiszámoltam a Hypo-csőd miatt GDP arányos 5%pontos adósságnövekedést forintban: 4600 milliárd forint és még évtizedekig fizeti az osztrák nép és aki itt adózik ennek a következményeit, amit senki nem tud, hogy végösszegben mennyi lesz, mert ez még nem a végösszeg.

Még annyit, hogy nemrég a Format-ban, újságban olvastam, hogy az utóbbi 10-20 évben a mindenkori osztrák kormányok mindent elrontottak, amit lehetett pénzügyileg, rosszul privatizáltak, rosszkor adtak el, stb. stb.
A nyugdíjakról még nem is írtam: kb 2000 db állami vezető van, akiknek az átlagnyugdíja, NYUGDÍJA 80-90 EZER euró/év, több, mint amennyi az osztrák nemzeti bank dolgozóinak jelenlegi átlagbére, ezt próbálják most újratárgyalni, de okosan elintézték az elvtársak, hogy ezt ugye nem igazán lehet, mert az már visszamenőleges változtatás lenne, az meg ugye jogellenes, ezt is még évtizedekig lehet fizetni. Plusz a rengeteg Frühpensionist = korai nyugdíjazásba elküldött, legtöbbször állami dolgozó 50-55 évesen elmennek jó nyugdíjba, mivel az állami fizetések is az egekben vannak, amit a középosztály kénytelen fizetni. Ezt szerencsére kicsit megkurtították már.
Ugye ismerős?

A helyzet ugyanaz, mint otthon, rengeteg nyugdíjas vagy nyugdíj előtt álló miatt nemigazán akarnak tutyi-mutyi kormányzópártok megszorítani, mert a nagy szavazóréteg ugye ők és félnek a szavazatvesztéstől. Ezenkívül a sok kisebbség és bevándorlók segélyezését sem akarja megváltoztatni, mert ők is rengetegen vannak, az ún középosztály meg agyon van terhelve, egy normális bérből 50-60%-ot fizetsz te és a munkáltatód és utána még a 10-20%-os ÁFA és egyéb adókat fizetsz be, ha veszel valamit.
Ismerős, ugye?

Említhetném a Facultas állami könyvhálózat vezetőjének bérét, ami csak körülbelüli számokat mondok, 500ezer euró / év úgy, hogy az egész konszern veszteséges, kb 300 ezer euró / év arányban, ebből is volt botrány.
Ismerős, nem?

TÉNY, hogy egy kicsit több marad a lakás bérleti díjának levonása és rendes szórakozás után, de nem tudom, h a magyar társaság és barátok hiánya mennyit nyom neked a latba, mert akkor lehet számszerűsíteni, h megéri-e.

Elolvastam Bandirepublic blogját is, ő persze nagyon jól érzi magát Svédországban úgy, hogy csak a munka - család vonalon mozog, a többiekkel angolul napközben eldumálgat picit, újságot és a tv-t, belpolitikát, botrányokat nem érti, mivel nem tud svédül, ráadásul nagyon családbarát támogatásoknak és rugalmas foglalkoztatottságnak köszönhetően az anya és vissza tud majd menni dolgozni, de ha egyedül ment volna ki, akkor nem hinném, hogy ennyire örülne.

Mint tudjuk, különösen az első hónapok jók, amikor még eufória van, azután ahogy elkezdi az ember érteni és észrevenni, hogy mi folyik körülötte, úgy egyre inkább felismeri a valóságot, miután már a kezdeti magas összegű fizetés igazi értékét megismerte.

Bevallom, én is ugyanezt a felszabadultságot éreztem az első hónapokban, de miután elkezdtem a nyelvet tökéletesíteni, illetve követni a helyi dolgokat, így már sokkal árnyaltabbá vált a kép, mivel az sokkal bonyolultabb, mit ami a posztban le van írva.

Pe_Peter (törölt) 2014.06.09. 10:14:46

Bónusz: Sebastian Kurz, 27 éves, pár hónapja kinevezett osztrák külügyminiszter és nincsen diplomája, mert nem tudta letenni 8+ év alatt sem, végül úgy döntött, hogy minek is az, anélkül is boldogul.

Irritációfaktor hasonló ugye már a Schmitt- és egyéb diplomamásolók vagy diplomanélküliek (Kósa) ügyéhez, annak aki itt él.

Még egy megjegyzés: még véletlenül sem az én túlzottan negatív hozzáállásom a baj, tessék beleolvasni a facebook/die presse/der standard hozzászólásokba, ugyanaz a panaszkodás megy, mint otthon.

nigara 2014.06.09. 10:17:17

@tableno: oké igazad van - ez tényleg kimaradt :)
és akkor azt sem véleményezem, hogy ez szerintük sok vagy kevés, mert azt is elmondták.

Mindenkinek más a szempont. De nehezen hiszem el, hogy tényleg ekkora a különbség - hacsak nem egy belvárosi vagy menő kertvárosi lakhelyet keresnek, másrészt ugye mindig az van, hogy "kint a kaja is olcsóbb"...
Ezzel együtt megint azt mondom, hogy a pénz nem minden. Sőt.

tableno 2014.06.09. 10:18:51

@Pe_Peter: és ha én már tíz éve érzem jól magamat külföldön, akkor bennem van a hiba?

tsabus UAE 2014.06.09. 10:19:05

@Nyúlz of the World [A]: Csak azért írtam az állampolgárságot, mert az embernek kell egy menekülési útvonal - főleg ha van lehetőség a kiépítésére. Nekem az önvédelmi reflexem simán elintézné, hogy pikk-pakk költözzek ilyen esetben. Nyilván minden embernek máshol van a fájdalom küszöbe. Én viszont néha elég csúnyán besétáltam zsákutcákba és csak akkor döbbentem rá, hogy néhány utcával azelőtt, több jelet is figyelmen kívül hagytam, amik alapján rég el kellett volna fordulnom. Ha gondolod, tanulhatsz más hibájából, vagy kibekkeled és arra játszol, hogy ez talán nem is zsákutca...

33621 2014.06.09. 10:19:15

@tsabus: Elolvastam a belinkelt cikket és nagyon tetszett. Vannak áthallások benne rendesen. Szegény örmények.

tucano 2014.06.09. 10:19:51

mult heten volt otthon egy harcmuveszeti verseny. az egyik kategoriaban egy sracnak nem volt ellenfele, automatikusan elso hely. felall a dobogora, megfordul es a hatan k. nagy naci szimbolum. az ermet egyik olimpikonunk adta at. amikor meglatta teliszajjal mosolyogva bologatott. a foto bejarta az egesz sportvilagot. leeg a pofam, mar a sportban is nyiltan megy a terhoditas es senkit sem zavar:(

33621 2014.06.09. 10:21:57

@Imre apó: Én tegnap áztattam magam Demjén fürdőn! Jó volt! Ma pedig munka.

tsabus UAE 2014.06.09. 10:22:34

@33621: Nekem is végigfutott a hideg néhányszor a hátamon utána...

rezsöatya 2014.06.09. 10:31:30

@tableno: epp ezt akartam kerdezni @Pe_Peter: -tol, hogy ha valaki nem panaszkodik, az baj?

nyuszigonosz 2014.06.09. 10:39:49

@Pe_Peter: Jó, amit írtál, Mondjuk én az Osztrák politikából föleg a skandálokat tudom, mert nem ott élek és föleg azokról hallok az itteni hírekben és van ott is sok.
Mint ahogy itt, Németországban is.
Az itteni politika az, amire figyelek, és hát megvan itt is minden.
A rossz döntések, a korrupció, az "addig ülök, míg a dolog valahogy magától meg nem oldódik"- Merkel, meg "az órák hosszat beszélek, de nem is mondtam semmit "- Merkel, meg a ma ezt mondom, holnap meg mást - Seehofer, és az Elbfilharmónia és a berlini reptér csak a jéghegy csúcsa. Meg a Stuttgart 21, és még sok minden más is.
Szóval a politika az mindenhol egy piszkos dolog, úri huncutság.

2014.06.09. 10:42:05

@tableno: @Réka ‎: bajnak baj, de nem akkora, mint azt sokan hiszik. A par jobbik-szavazo ismerosom egytol egyig VALOBAN politikai beintes okan szavazott rajuk, egyikuk sem rasszista/antiszemita/eu-ellenes - teny, hogy nem is tul tajekozottak.

Fel sem fogtak, hogy az iszlam/Putyin helytartoira es az EU ellen szavaznak. Szimplan nem hittek az LMP-ben, a "bal" es a "jobb" frontokban meg plane nem.

Olyan ez, mint az UKIP gyozelem Angliaban. Az EP-szavazasra foleg azok mentek el, akik nagyon meg akartak mondani a velemenyuket (36% koruli reszvetel), a tobbseg otthonmaradt es heret vakart. De aki EU-ellenes, az nyilvan csakazertis elmegy es csakazertis az UKIP-re adja le - ok kozel mindannyian ottvoltak a fulkekben. Szerintem ha ketszer ekkora lett volna a reszveteli arany, kozel felezodott volna a szavazataik aranya.

nyuszigonosz 2014.06.09. 10:43:53

@tableno: Dehogy van benned hiba. Én egyszer annyi ideje és én is jól érzem magam.
Mindamellett, hogy tudom, látom itt is a politikai összefüggéseket .

Aztán azokból ami érint, és nem tetszik, hát azon szoktam néha mérgelödni. :-)

Din Serpahis 2014.06.09. 10:45:11

Ausztria... hat fene tudja, egy evig eltem becsben, es en se koltoznek ki oda allandora.

A fizetesek kimondottan szarok. En osztrak viszonylatban is egesz jol kerestem, bele is logtam a legfelso adosavba, minek kovetkezteben a fizumbol nem sok maradt. A maradek javaresze elment egy berlakasra, nagyjabol olyanra, amit a szulovarosomban 30.000 forintbol ki lehet berelni.
Jo igy is tudtam szepen megtakaritani, na de messze van ez az egesz attol az eletformatol amit a nyugathoz tarsitana az ember.
Regebb ota kinn dolgozo ex kollegaim szerint a fizuk az ITben evek ota csokkennek, mert rengeteg kelet europait huztak be, es azok lenyomjak az arakat.

Ugyhogy nekem annyira nem jott be, tovabb alltam Svajcba, na ez elso blikkre jobb lesz (aztan hogy masodikra is vagy sem, az mar mas kerdes...)

Pe_Peter (törölt) 2014.06.09. 10:45:11

@rezsöatya: @tableno: félreértetek.

Én a válaszaimat az osztrák politikáról írtam, nem arról, hogy jó-e itt. Nyilván jobb még így is, de nagyon messze van azoktól, amiket a posztoló leírt, hogy itt minden szép és jó.

Amúgy @tableno te itt élsz Ausztriában? Mert a "külföldön boldog vagyok" jelenthet sok mindent a rokonok, család, anyagi helyzet, dolgozol-e még, nyelvtudás szempontjából.

pappito · http://pappito.com 2014.06.09. 10:50:28

@nyuszigonosz(D): hát itt nálunk vidéken pont most bukott meg a kormánypárt egy jóbarátja, tizenhuszonéve parlamenti képviselő mert a legutóbbi polgármesterválasztási kampányában kummantott 50k dollárral. Azt se ellopta, csak úgy tüntette fel, mint névtelen adomány, pedig nem névtelen volt. És most ment a lecsóba, karrier örökre ugrott, kiviselkedte magát a politikából egy életre és amellett, hogy repült a parlamentből még a bíróság is el fogja ítélni. Jó, valszeg megússza 1-2 év háziőrizettel, de ha nagyon szigorúak lesznek, akkor böri.

egy közepes új autó áráról beszélünk ami ráadásul nem is közpénz volt...

Hari Seldon 2 2014.06.09. 10:56:58

@Réka ‎:
Igen. Az elmúlt 20-on évben a politikusok nem csináltak semmit a cigányság ügyében.
És akkor most mi a megoldás? Hogy ha eddig nem csináltak semmit, most ez lesz?
Akkor most már ez lesz?
Nem esetleg el kéne kezdeni VÉGRE csinálni valamit?
Tudom bilibe lóg a kezem, és ez újabb 20 év.

M. Péter 2014.06.09. 10:58:57

@szuperkrumpli: Lenne viszont egy békemenet, amely támogatná a döntést, és hírdetné, hogy ezzel hogy megmutattuk Brüsszelnek.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.06.09. 11:01:10

@Hari Seldon 2: ezt úgy mondod, mintha már épülnének a koncentrációs táborok. Mi is pontosan az az "ez", amit a kommentedben említesz és ami most már a régi helyett lesz? Milyen konkrétumokat takar?

nyuszigonosz 2014.06.09. 11:01:20

@pappito: Nos itt is menni kell a politikusnak, ha kiderül valami.
A Christian Wulff államelnöknek is mennie kellett, söt hosszantartó bírósági eljárás lett a dologból.
És hát nem ö volt az egyetlen.

Én csakis annyit akartam hozzátenni a mai eléggé politikai beszélgetéshez, hogy: mindenhol van minden.
Rossz is.
Hogy aztán hogyan kezeli egy egy állam az ilyet, az különbözö.

Hari Seldon 2 2014.06.09. 11:02:53

@Réka ‎:
Azért az tudod, hogy a SD más vonalon nyomul, mint a Jobbik?

Vagy például itt Fr-oban:

Az UMP nemtartja szalonképesnek a Fidesz(maffiát)
A Front national (FN) pedig a Jobbikot.

Mindegyik egy szinttel lejjebb van a nyugati "jobb oldaltól".
Itt adott esetben simán tudnék szavazni az UMP-re.

rezsöatya 2014.06.09. 11:04:01

@Pe_Peter: sztem a hozzaszolasod nagyon is elment a politika fele. En Mo-on nagyon is benne voltam a kozeletben, probaltam javitani a szukebb kornyezetemben (a faluban, ahova Bp-rol lekoltoztem), de eleg volt. S bar itt is figyelem a torteneseket, korantsem hoznak annyira lazba, mint teged. Es valoszinuleg Nyúlz is igy van vele. Dolgozni ment ki, nem azert, hogy a kozelettel bosszantsa magat. Mivel Sopronban lakik meg, ezt megteheti otthon is.
Ha pedig atkoltozik, a baratait meg mindig meglatogathatja (az tobbnyire ritkabb alkalom, dolgozni meg mindennap jar), "turistakent" meg vidamabban el lehet tolteni egy ket hetet Mo-on...

DieNanny CH 2014.06.09. 11:06:23

@Pe_Peter:

Látom, nagyon tájékozott vagy politikai téren, ezt becsülöm is.

Amitől sikítófrászt kapok: ABBA KÉNE HAGYNI, HOGY KI MILYEN BARÁTOKAT TALÁL VAGY NEM TALÁL AZ ÚJ LAKÓHELYÉN!!!! Mindenki másmilyen! Aki pillanatokon belül talál Mo-on, az, ha akar, ott is. Aki Mo-n sem akar, az eldönti, az új lakóhelyén akar-e. És akar egyáltalán??
Na, elég volt.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.06.09. 11:08:18

@Hari Seldon 2: tökéletesen tisztában vagyok mindegyik európai jobboldali (mérsékelt, radikális vagy szélső) párt politikájával.

2014.06.09. 11:13:40

@Pe_Peter: én is írtam, hogy látom, hogy Európa nyugati felén is vannak gond. És a politika mindenhol politika, illúzióim sincsenek. Olvasom az újságokat, tisztában vagyok, milyen a helyzet. Viszont azt gondolom, hogy a hosszú távú jövő szempontjából nem összehasonlítható Ausztria és Magyarország. És ez szerintem nem a politikusokon múlik, hanem az embereken, ezért látom sötéten Magyarország jövőjét.

nyuszigonosz 2014.06.09. 11:16:33

@DieNanny [SZ,CH]: Ne kapj sikítófrászt. :-)
Én az ilyen megjegyzéseken átsiklok. :-) Mert másképp látom, érzékelem és éltem/élem meg.

2014.06.09. 11:18:12

@rezsöatya: igen, én is ezt érzem, hogy a magyar politikai és társadalmi állapotok nem tudnak hidegen hagyni, amíg az valahogy nem mozgat meg, hogy a Kurz-nak van-e diplomája, vagy hogyan mentik a hypo-t, esetleg melyik karintiai FPÖ-s próbál az orosz partnerének állampolgárságot szerezni.

2014.06.09. 11:20:33

A nagy különbség talán az, hogy kint a legcsekélyebb jele sincs a demokrácia lebontásának, amíg itthon gőzerővel haladunk egy központosított ál-demokrácia fele.

tableno 2014.06.09. 11:24:52

@Pe_Peter: korrupció és mocskos politika nyugaton is van, ez igaz. Viszont messze nem keseríti meg annyira a hétköznapi életet, mint nálunk, és ennek nem csak anyagi okai vannak.

pappito · http://pappito.com 2014.06.09. 11:33:16

@nyuszigonosz(D): csak az a nem mindegy, hogy mi az a határ ami után menni kell. én azért elégedetten szemlélem, hogy nem kelll szőlőbánya, kádkőgyár, havereknek juttatott (neminyerjükalegtöbbet) sokszázmilliós kummantás, amik után ugye le se mond senki, hanem szépen üldögél tovább a parlamentben, hanem viszonylag pitiáner dolgokkal is elvágja valaki a torkát. van kontroll. vannak normák.

nyuszigonosz 2014.06.09. 11:36:38

@pappito: Igen, ez nem mindegy.
Ez az a dolog, hogy egy egy ország, hogyan kezeli az ilyet.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.09. 11:39:47

@Hari Seldon 2:
Mi van szar helyen van a konnektor?
:))))))))))))))))))))

Mrs. Clayton 2014.06.09. 11:40:56

@pappito: en nem gondolom egyebkent, h emberek eletet kozvetlenul befolyasolna-e az hogy xy boribe megy-e mert minden kozbeszerzest ok nyernek, vagy hogy a kertjebe epitett-e stadiont vagy sem
sokkal inkabb az tette tonkre az embereket, hogy senki nem tudja, hogy most akkor kinek lehet mutyizni, meddig lehet mutyizni, miben lehet mutyizni
mert azt azert lassuk, h ha erdekek ugy kivanjak, akkor MO-n is indul eljaras, meg be is csuknak es meg a penzt is visszaszedik, szoval a mutyizok se tudjak, h mikor fog rajuk kerulni a sor, egyaltalan rajuk kerul-e valaha
igy elni viszont kurva streszes, mint a maffiaban kb
na es ez a feszultseg szivarog le az emberekhez, a munkahelyre, haza, mindenhova

Hari Seldon 2 2014.06.09. 11:41:02

@Réka ‎:
Miért épülnének? Az a világ elmúlt. Attól még szépen lehet szegregálni a társadalom egy jelentős részét (nemcsak a cigányokat, de a szegényebb polgárokat is).
Szépen le lesz nyomva egy nagy tömeg (nem csak cigányok).
Lesz egy jó kis "rend", és akinek lesz pénze, az támogatja a megvalósított szép új "rendet". A tömeg jelentős része meg el lesz nyomva, olyanok által, akit kiemel a mélyből az uralkodó osztály.

RoxiSpain 2014.06.09. 11:43:21

Jujj, de régne kommenteltem már, de az az írás nagyon ott van! Az utolsó bekezdés gyakorlatilag nagy részben összefoglalja miért döntóttem a határátkelés miatt (volt még pár ok ezen kívül). A post is nagyon jó, a döntés pedig valóban nagyon nehéz...nemt tudom a ti helyzetetekben (hieszen fél lábbal már kint vagy) nem érné meg egy picit várni, de ahogy én látom el'g régóta gondolkozol rajta...huhh. Mindenképpen gratula a posthoz, és türelmet a döntéshez! (tényleg nagyon nehéz). Mindeképpen írd meg mi lett a vége!

2014.06.09. 11:43:50

@svájci sapka (ch): Elég nagy baj, hogy a Mo.-i politika ennyiben merül ki.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.06.09. 11:45:04

@Hari Seldon 2: mert most szerinted nincs szegregáció? Etnikai ÉS szociális ÉS regionális? Csak most még rend sincs...

2014.06.09. 11:45:18

@tableno: Felpörgött a gazdaság, nőtt az életszínvonal, lett munkája az embereknek. (?)

2014.06.09. 11:46:10

@Nyúlz of the World [A]: @tableno: @pappito: igen, ezert is szoktak mondani, hogy Magyarorszag kovetkezmenyek nelkuli orszag.

Lazar mutyijai, "ja HA MAR lebuktam, utolag befizetem, semmi baj" hozzaallasa? Rogan folyamatosan bovulo ingatlanjai (ami kulonosen szep volt a Simon-uggyel kontrasztban)? Balog noverese? Felcsuti polgi milliardjai? A zugloi vadbarom aranybudija? Orban-csalad eskuvojehez a betonozas, felujitas?

A sajat tabornak nincs igenye arra, hogy a "sajatjaik" tisztessegesek legyenek, igy elo sincs veve soha senki. Egyszeruen szinte barmit elkovethetsz, ha mar eleg nagy kutya vagy. Ez egy igen nagy kulonbseg...

Hari Seldon 2 2014.06.09. 11:46:58

@diggerdriver:
Túl magasan van a villanykapcsoló, a gyerekek nem érik el.
Nem vicc. Komoly.
Na jó, nem komoly, hanem vicc... :-)

Készítheted a csontozót! (Bár még odébb van.)

2014.06.09. 11:48:00

@Kiég3tt: Azért sok mindent elárul Mo. politikusairól és elitjéről, hogy csak azért nem lépnek ki, hogy legyen mit lopni. :D

2014.06.09. 11:48:51

@tsabus: A Jobbik eu-s zászlót égetett, aztán meg indult az eu-s parlamenti választásokon. Szóval kb. amerre fúj a szél, arra dőlnek.

tableno 2014.06.09. 11:49:26

@Philosoraptor: így van. Ezért említettem a rövid távú pozitív hatásokat.

2014.06.09. 11:51:04

@Jess G: szerintem hosszutavon igencsak befolyasolna az emberek eletet, hogy az a parmilliard, ami korrupt politikusok es haveri koreik kozeleben csapodik le akar trafikmutyi, akar kaszinomutyi, akar stadionmutyi, akar autopalyamutyi formajaban, a normalis helyere kerulne, de legalabbis nem deficitkent jelenne meg a rengeteg koltes. Nem lenne szukseg olyan idiota kontraproduktiv kulonadokra, amiknek eredmenyekeppen a nyugati arak tobbszorosere rug jopar szolgaltatas ara.

Mindenki megfizeti naprol napra, hogy aki lop, az a lebukas veszelye nelkul buntetlenul, pofatlanul es barmeddig lophat. A kovetkezmenynelkuliseg meg csak arra sem osztonzi oket, hogy egy ido utan aszondjak, ok, eleget loptam, hatterbe huzodok mielott baj lesz. Nem lesz baj, lehet folytatni.

NIKI LAURA 2014.06.09. 11:54:37

@tsabus: no,no..
A mostani helyzet sokkal,sokkal,sokkal konnyebb,sot...a mai gyerekeknek meselhetsz a ketszinu magyar utlevelrol,az "ablakrol"az utlevelbe,vagy Valuta keretrol..nem is ertik..

A mai magyar utlevel jo,nagyonjo.Barhova-szinte-vizum nelkul utazol,mint a reklamban:hetfo Berlin,szerda Fokvaros,pentek Newyork...
Oszt akko mi van,ha van Israeli,vagy Afrikai,vagy akar NZ-i,vagy Canadai...semmi,a problemak,gondok veled maradnak.
A Kanadai redneck csodalkozik Quebeken,es europaba vagyik,mert ott olyan minden mas,es jobb!

Aki balf@sz volt itthon,az az marad Ausztraliaba is,csak az evszakok lesznek forditva.
Persze a kulonbseget ertem En,pl Digger jo munkasember volt itthon is,es most Londonban is,csak most nem csorja el a gazolajat,meg nem maszekol,mert szepen megel a hivatalos fizetesbol.

Hari Seldon 2 2014.06.09. 11:55:48

@Whave:
Erre mondtam már régen, a legnagyobb bűne Orbánnak, hogy bevezette a "drukker-politizálást". 98 előtt nem volt ilyen, hogy a mi csapatunk csinálja az nem baj, mert inkább ő lopja el mint a gaz "kommunista".
Kb. ennyi elég is önfelmentésnek, és hogy megdolgozzák a kognitív disszonanciájukat.
Aki még emléxik rá: 98 előtt mentek tönkre barátságok a "politika" miatt?
Ettől függetlenül most innen már látom, nem kell "bántani" Orbánt. (egy év alatt rájöttem). News-nek igaza van:

Előbb - utóbb ez a nép kitermelt volna magának egy ilyen figurát. Most az mindegy, hogy Orbánnak, Lázárnak Rogán-nak, vagy még "nem is ismerjük a nevét"-nek hívják. Mindegy. A lényeg hogy "drukkolhassunk". - Gondolkozni nem kell.

Pocky 2014.06.09. 11:57:39

Mindig nagyon élvezetes olvasni az írásodat!

"Nem tudom. Sajnos gyarló emberként egyelőre inkább élvezem a kényelmes jólétet, minthogy jó pár évre beáldozzam azt azért, hogy elinduljak a biztosabb, kiszámíthatóbb jövő irányába." - Ehhez azt tudom hozzáfűzni, hogy ha tényleg előbb-utóbb költözni szeretnél, akkor lehet, hogy érdemes előbb beáldozni azt a pár évet, mint utóbb. Mert lehet, hogy aztán több lesz a kötöttség, vagy úgy alakul a helyzet, hogy nehezebben tudsz mozdulni. Esetleg ezt is számításba veheted, amikor mérlegeled a döntésedet.

Csodabogár 2014.06.09. 11:57:39

Nagyon jól lehet itthon is élni, ha az ember tudja, hogy bármelyik pillanatban elmehet. Én már eleget költöztem életemben és nem is vagyok fiatal. Most nekem jó itthon élni, nincs is szándékomban elmenni. Viszont ha valamiért nagyon durvulna a helyzet, úgy hogy engem személy szerint is érintene, rögvest elhúznék innen. Van "nyugati" utlevelem is.
A posztoló helyében szépen élére raknám azt a pénzt, amit a Sopronban lakással megtakarít. Valamikor biztos jól fog jönni majd egyszer valamire. Nem hazai bankba raknám élére az biztos.

2014.06.09. 11:58:21

@Jess G: "mert azt azert lassuk, h ha erdekek ugy kivanjak, akkor MO-n is indul eljaras, meg be is csuknak es meg a penzt is visszaszedik, szoval a mutyizok se tudjak, h mikor fog rajuk kerulni a sor, egyaltalan rajuk kerul-e valaha"

Lássuk be, ez a közélet színház része. Hogy a prolik tudjanak min csámcsogni.

Sütemény1975 2014.06.09. 12:00:00

Kb a poszt feleig birtam a sirankozast, meg a nacionalizmust, stb.
Olvasom a kommenteket, hatha felmerult vmi erdekesebb tma.

Sütemény1975 2014.06.09. 12:02:40

@tableno: baromsag! Mar ne is haragudj! Fujod te is a ballib mantrat.

tsabus UAE 2014.06.09. 12:03:03

@NIKI LAURA: Félreértesz, nem a mostani értékéről beszéltem a magyar útlevélnek. Tudom, hogy pillanatnyilag a legjobbak között van. Csupán azt mondom, hosszú távon komoly kockázatai vannak, hogy CSAK magyar útlevele van valakinek. Egyszerűen a magyar kormány(ok), a jogi és politikai környezet egyre nagyobb esélyt ad arra, hogy egyszer csak ez kevés lesz. Akkor pedig késő lesz egy újat felhajtani valahonnan.

Pe_Peter (törölt) 2014.06.09. 12:04:51

@nyuszigonosz(D): megnyugodtam, hogy ott sem jobb a helyzet

@rezsöatya: @Nyúlz of the World [A]: ez azért van, hogy a kinti politika nem fog meg benneteket, mert még lélekben otthon vagytok vagy nem teljesen köteleződtetek el külföldön hosszú távra.
Ha tényleg 30-40 évre kint terveztek élni és ez már fejben is eldőlt, akkor ugyanúgy felkapjátok majd ilyeneken a vizet. Persze lehet úgy élni, mint a legtöbb első generációs török asszony, gyereket szülni, otthon lenni, az utcán csoportosan járni, török tv-t nézni és a fogadó ország nyelvét nem beszélni, csak ez nem életforma szerintem.

Én meg azon tudok néha kacagni, hogy itt néha milyen idegesek egyesek a magyar politikán, holott már rég eljöttek otthonról. Én csak vicc szintjén ill. barátok által tudom, h otthon mi van mióta eljöttem, az itteni dolgokkal foglalkozom inkább.

" És ez szerintem nem a politikusokon múlik, hanem az embereken, ezért látom sötéten Magyarország jövőjét. "
Az igaz, hogy elmennek Magyarországról az okos emberek, de nézd meg itt az új nemzedéket, 50%-a a gyerekeknek bevándorló családból származik, a legtöbben iszlám/balkáni/közel-keleti/k-eui szülőktől és mivel az 1. generációsok között nem történik meg az integráció ezért igen kérdéses, hogy milyen értékrendet visznek tovább az így felnövő generációk. Rendszeresen vannak róla cikkek, hogy identitásválságban szenvednek, mert hála a hasonló nemzetekkel való gyakori összejárásnak és a szülők eltérő kultúrájának nem igazán érzik magukat osztráknak, pedig itt nőttek fel. Úgyhogy ebben nem igazán bíznék a helyedben, mert ki tudja mi lesz itt.

@DieNanny [SZ,CH]:
"Amitől sikítófrászt kapok: ABBA KÉNE HAGYNI, HOGY KI MILYEN BARÁTOKAT TALÁL VAGY NEM TALÁL AZ ÚJ LAKÓHELYÉN!!!! Mindenki másmilyen! Aki pillanatokon belül talál Mo-on, az, ha akar, ott is. Aki Mo-n sem akar, az eldönti, az új lakóhelyén akar-e. És akar egyáltalán??"

Hiába leszel ideges ettől, márpedig ez így van. Akinek a családja/régi barátai/iskolatársai/egyetemi csoporttársai stb. otthon maradnak és idősebben (25+) vándorol ki, annak nagyon fontos, hogy kint külföldön tud-e találni új barátokat. Én ismerek mindenféle korú embert, eddig mindenkitől kivétel nélkül azt hallottam, hogy osztrák barátai nincsenek.
Svájcról meg még rosszabbakat hallottam, hogy a svájciak még zárkózottabbak, úgyhogy garantálom neked, hogy ez a probléma ott is jelen van. Esetleg írhatnál erről, hogy mit tapasztalsz ott kint.

Persze aki családdal jön, annak ez mindegy, de ha egyedül vág neki a kalandnak valaki, akkor ez igenis egy nagy probléma, ha a helyiekkel nem igazán tudsz vegyülni, a bevándorlók sokszor teljesen mások, mint te, a nyelvet sem igazán jól beszélik, így marad a pár ezer fős magyar közösség, akik között ugye vannak mindenféle népek, akikkel nem biztos, hogy szeretnél barátkozni.

@tableno: azért nem keseríti meg, mert MÉG marad pénz a zsebében, mivel a politikusok gyávák megszorítani, illetve reformokat csinálni (pl. nyugdíjakat csökkenteni és a korhatárt megemelni) és inkább adósítják el a jövő generációit ill. kicsit emelgeti az adókat.

Itt is ahogy beindult a pártok közötti párbeszéd a nyugdíjkorhatár-emelésről, a TV-s kibeszélőshowban már ment a vita, hogy "jajj, hogy fogunk 65 éves korig dolgozni, az lehetetlen". Ez a valóság, egyszerűen nem termelhető ki 20-30 évnyi JÓ nyugdíj, amit a mostaniak megkapnak, ezt te is tudod.

Ugyanígy érvényes ez minden más területre, az oktatásra, a támogatásokra, a beruházásokra, az itteni bkv-ra, az adókulcsok nagyságára, stb. stb. Óriási megszorítások lesznek nyugaton a mostani állapotokhoz, ezt minden józan ember beláthatja. Nem mindenhol, csak ott, ahol nem elég nagy a bevándorlás és ahol kevés gyerek születik.
Ahol meg vándorolnak be, ott meg másmilyen hátrányok érnek. Ott meg mennek a csillagos égbe az ingatlanárak, növekszik az idegenellenesség, zsúfoltak lesznek az utcák, a tömegközlekedés, rengeteg idegen arc lesz az utcán másmilyen nemzetiségekből és kultúrákból, akivel igencsak nehezen lehet szót érteni, ezenkívül lesz egy olyan érzésed, hogy te nem X. nyugati-európai városba érkeztél, hanem Kis-Afrikába, Kis-Közel-Keletre, Kis-Balkánra, tehát a fogadó ország kultúrája elveszik, jönnek a bűnözők is szép számmal a szegény országokból, koldusmaffia itt is napi téma például vagy a megemelkedett betörések száma, illetve az elkövetők nemzetiségi aránya (segítek: kb. 80% külföldi ahhoz képest, hogy 20%-nyian vannak hivatalosan itt).

Kérdezhetitek, hogy ha ennyi rosszat írok, akkor miért vagyok még itt? Mert még mindig jobb, mint otthon, ami abszolút kuka lett az utóbbi pár évben!
Csak a "tervezhető" nyugati képet és az olyan megjegyzéseket, hogy "Nem visszamenőlegesen módosítanak, és nem az a legfőbb szakmai érv, hogy mert egy politikus úgy döntött, hanem van valódi társadalmi és szakmai vita a változtatások előtt-alatt." szerettem volna egy picit árnyalni.

Sütemény1975 2014.06.09. 12:08:50

@tableno: jaj nekem, nem gondoltam volna, hogy tanult ember letedre ennyire beszukult lehetsz...

tsabus UAE 2014.06.09. 12:09:45

@Jess G: Azért nem kellene két kéz, hogy felsorold az eredményesen zárult ügyeket. A többségük, amiket nagy csindadrattával megszellőztetett a sajtó (természetesen valami fontos időpontban), szépen csendben, vádemelés nélkül, vagy felmentéssel "lecsengtek". Az egyszerű embernek ez azt jelenti, hogy a lopást nagyban kell csinálni és felső csókosokkal, mert akkor meg lehet úszni. Ha viszont ellopsz egy plédet, akár évekre is börtönbe mehetsz.

2014.06.09. 12:14:48

@Pe_Peter: ideges leszek 5 ev mulva is a magyar politikara, valoban, mert a csaladom jo resze nincs abban a helyzetben sajnos, hogy kivandoroljon, ellenben csattog a hatukon a kakis strandpapucs rendszeresen. Ha ez nem igy lenne, tuti del-kelet fele sem neznek, nemhogy a hireken idegesitsem magam...

2014.06.09. 12:16:06

@Sütemény1975: te amugy akarsz is valamit mondani neha, vagy csak ugy rapofazol mindenkire, konkretumokat mellozve? :) ennel egy igazi troll is tobb energiat fektet egy hozzaszolasba :)

Hari Seldon 2 2014.06.09. 12:16:23

@Pe_Peter:
"Az igaz, hogy elmennek Magyarországról az okos emberek, de nézd meg itt az új nemzedéket, 50%-a a gyerekeknek bevándorló családból származik, a legtöbben iszlám/balkáni/közel-keleti/k-eui szülőktől"
Itt Franciaországban a franciáknál is sok gyerek születik. Az "őslakosok" 1,9 gyerek, a bevándorlóknál 2,1 (és ez magasabb volt, és tovább csökken)
Szóval a befogadó ország polgárai a "hibásak", ha "arányaiban" sok gyerek születik a bevándorlóknál.

Volna megoldás. (itt valamennyire kezd is működni) Csak alkalmazni kellene.
A családtámogatás, és adózási lehetőségekkel "beállítani", hogy "ne érje meg a bevándorlónak" sok gyereket szülni.

Hari Seldon 2 2014.06.09. 12:18:52

"Hiába leszel ideges ettől, márpedig ez így van. Akinek a családja/régi barátai/iskolatársai/egyetemi csoporttársai stb. otthon maradnak és idősebben (25+) vándorol ki, annak nagyon fontos, hogy kint külföldön tud-e találni új barátokat."

Mi 41 évesen jöttünk ki,a gyerekekkel. Szerinted érdekelt minket?
Évente kb 7-8 szor visszamegyünk Magyarországra. Sőt ha belegondolok korábban sem találkoztunk többször a barátokkal.

2014.06.09. 12:19:00

@Sütemény1975: szoval ujhullamos kocsog troll vagy, jo tudni, pusszantas :)

Hari Seldon 2 2014.06.09. 12:22:50

@Whave:
Nem. Jobbik drukker. Szerintem Kenyér-Magyarország matrica is van a kamionján.

2014.06.09. 12:25:11

@Hari Seldon 2: az ugyanaz. Barmilyen normalis ember szamara kizarja a nemzeti erzelmeket az orosz penisz tutujgatasa :D

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2014.06.09. 12:26:28

Én ugyan nem ingázok, de a választások után én is úgy éreztem, hogy eztán nem csak a politikai elitünk felelős azért az ámokfutásért, ami Magyarországgal történik.

Ha a JOBBIK + FIDESZ szavazókat összeadjuk, akkor látszik, hogy az ország 70%-a olyan politikai szocializációs belső művel mászkál a hétköznapjaiban, ahol a "cionista bankárlobbi / buzilobbi jelenti a politikai jövőkép alkotás sarokkövét.

A mai posztoló nem arról ír, hogy életmód vagy anyagi okok miatt országot kellene váltania. Arról ír, hogy a nemzeti idnetitás levehető, mint egy ruha.

És ez már annyira szorít, hogy nagyon, de nagyon nehéz elviselni. Ezért megfogalmazódott az, hogy nem kellene ebben a "elképesztően vállalhatatlan" közegben tartózkodni.

Én mint a Részvételi Demokrácia Hálózat elnöke sem óhajtok ezek után szembe menni ekkora nyomással.

Ha ők meg tudnak egyezni abban, mármint a pártokrácia és ezek a birkák, hogy a közös probléma felvetés, közös értékelés helyett a társadalmi párbeszéd minden formáját el kell tiporni és utat kell engedni a nyílt erőszak eszkalálódásának, akkor nekem ezzel a néppel nincsen több dolgom!

Kb. 1000 cikk után bezártam a blogomat és nem írok oda többé magyarul.

Örülök, hogy itt a Határátkelőn ilyen témák is felmerülnek.

Nemcsak a családi kassza tervezéséhez szükséges hasznos tanácsokról szól ez a történet.

Ebben a cikkben egy olyan perverzió rajzolódik ki, ahol a szerző a saját belső fájdalmáról ír, de a címzett a közösség.

Vannak, akik a civil párbeszéd, a sajtó és a politikai aktivitás terepein ezt tették és ez rám így hat.

Nem levegőbe boxolás ez.

A korábbi generációink hányszor taszították nyomorba a sikeres feltörekvő polgártársainkat?

Azért, mert rendszerellenes, mert kulák, mert nemzetiségi., mert zsidó, mert drótos tót, maszek, mert dezertőr, mert ... nekünk mindig van egy listánk. Ha bele kell taposni családok álamiba.

Ez a generáció megúszta?

Te meg fogod úszni?

Hari Seldon 2 2014.06.09. 12:28:09

@Whave:
Nem értesz te ehhez.
Putyin "hős" mert a "nyugati pénzügyi körök" ellen harcol.

2014.06.09. 12:31:10

@Hari Seldon 2:

a magyar jobbosnak csak egy vezeralak kell.

a magyar jobbos meg mindig nem tanulta meg, hogy nem hiszunk politikusnak.

ezert hiszi a magyar jobbos, hogy aki nem szereti orbant/vonat/putyint, az csak ballib lehet, es gyurcsanyt/bajnait/mesterhazyt szereti.

fel sem merul benne, hogy nincs szuksege mindenkinek egy vezerre.

QXI 2014.06.09. 12:33:44

Nost elolvastam mindkét posztot amik nagyon tetszettek nekem. A legtöbb dologgal egyetértek az íróval. két megjegyzésem lenne: általában a tanulmányi szerződés a kollektív szerződésben található ausztriában, ezért ha előbb lelépsz akkor itt is ki kell fizetnem a tanfolyam fennmaradó költségét.
nem jönne ki ugyan annyira a költségeid ha Bécs mellett 1 kisebb településen laknál? tapasztalataim szerint egyetlen dolog számottevően drágább Bécsben mint Budapesten és ez az albérlet!

2014.06.09. 12:36:07

@Whave: Don't feed the troll! ;)

@Pe_Peter: valószínűleg igazad van sok dologban, tényleg nagyon kötődöm még ide. Habár már a kinti dolgokra is figyelek, pl. lelkesen követem az új adóterveket, mert az az én zsebe met is érinti.

Sütemény1975 2014.06.09. 12:37:10

@Whave: fogalmad sincs ki vagyok, de gondolj amit akarsz :)

Sütemény1975 2014.06.09. 12:37:52

@Hari Seldon 2: harom is van. sot, a rendszamom is rovasirassal van felirva :)

2014.06.09. 12:40:21

Azért lenne sokkal drágább a kinti élet, mert Sopronban saját ingatlanban lakunk. Ha kiköltöznének, azt el lehetne adni simán, de max egy hasonló méretű Ausztriai lakás önrészére lenne elég, és még vagy 20 évig törlesztgethetnénk a lakáshitelt. Plusz 2 autót fenntartani sem ugyanannyi, mint itthon. Nagyjából ez az 600-800 eurós különbség.

Sütemény1975 2014.06.09. 12:42:02

Na ma mar troll is lettem :) Jo napom lesz ma :) Megyek is, himzek egy Arpad savos zaszlot a parnacskamra :)

DieNanny CH 2014.06.09. 12:42:46

@Pe_Peter:

"Akinek a családja/régi barátai/iskolatársai/egyetemi csoporttársai stb. otthon maradnak és idősebben (25+) vándorol ki, annak nagyon fontos, hogy kint külföldön tud-e találni új barátokat."

Tévedsz. 26 évesen kerültem külföldre, 14 éve külföldön élek, és nekem sosem volt fontos, hogy találok-e új barátokat.
Ne általánosíts!

fhdgy 2014.06.09. 12:44:14

@Nyúlz of the World [A]: Van egy "kecske is jól lakik, a káposzta is megmarad" megoldásom. Igaz, egy kicsit olyan mint, amikor az ember 19-re lapot húz! Próbáld ki, milyen Pozsonyban élni és ott költeni az osztrák jövedelmet.

Egyébként itt sokan írtak arról, hogy külföldön is olyan a politikai morál, mint ...

Igen, csak külföldön én sem figyeltem rá annyira, mert nem érdekelt, mert nem is akartam, hogy érdekeljen. Megtehettem, hogy azt mondtam: itt idegen vagyok, addig maradok, amíg tetszik, he meg nem, elhúzok!

Külföldről kettőször is egyszerűbb volt elhúznom haza! Csak utána jött a pofáraesés: idegenebbnek érzem megam itthon, mint Németországban. Elhúznék megint, de most ellenkező irányba, de nagy csoda lenne ha sikerülne, így hatvankettedik évesen. Még nem adtam fel teljesen!!!

Nagy István55 2014.06.09. 12:44:33

A jövőt mérlegelve dönteni!
Van családod?Az ők lehetőségeit is mérlegelni kellene.
Itthon biztosítani tudod-e öregkorodra a gondtalan életet?
Tudsz-e kialakítani magatoknak elfogadható környezetet,benne igazi barátokkal,ha kiköltözöl?
Elfogadhatóak-e számodra/számotokra/ az emberi kapcsolatok ott,ahova költözni szeretnél?
A kiszámíthatóság?
Ezek talán a fő kérdések.
A politika másodrangú,folyamatosan változik mindenhol,bár komoly hatása van az életünkre.Sajnos nálunk abszolút nem az ország,az emberek érdekei szerint,bár ebben mindenkinek komoly felelősége van,mert meg van még a lehetőség változtatni,igaz egyre inkább csak drasztikusan,hiszen amikor egy csoport csak magára kedvező törvényeket hoz,ott nehéz demokratikusan befolyásolni azt.
Sajnos az ország szempontjából nagyon súlyos probléma,hogy az értelmesebb emberek nagy számban hagyják el azt és egyre kevésbé tudnak beleszólni,javítani az itt történtekbe.Maradnak nagy számban a birkák és ebből profitál a politikai és gazdasági elit.
Nehéz dönteni,az biztos........Talán segített ez a néhány mondat....

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.06.09. 12:44:36

@QXI:

Meg az élelmiszerek. Meg a szolgáltatások. Meg nagyjából minden. Édes kis semmiségek.

tsabus UAE 2014.06.09. 12:44:43

@DieNanny [SZ,CH]: Még csak a 6. évet kezdem, de így vagyok én is. Antiszoc vagyok, na... :-)

Pe_Peter (törölt) 2014.06.09. 12:44:47

@Whave: ez szomorú :(

@Hari Seldon 2: igen, a támogatási modelleket is át kéne alakítani, de ugye sok az állampolgárságot kapott bevándorló, így félnek ehhoz is hozzányúlni, mivel ugye a népes rokonság ismerősökön keresztül boldogan jön, ráadásul anyanyelvi támogatást kap a sok itt élőtől, sőt, az eu-s kampánytáblák már ki voltak téve törökül is! Most meg mi a másik párt kampányszlogenje, ami a külföldieket nem szereti: "nem lesznek török táblák az utcákon!". Ez aztán a színvonal (ezt most olvastam), ezért nem történik semmi.

""Hiába leszel ideges ettől, márpedig ez így van. Akinek a családja/régi barátai/iskolatársai/egyetemi csoporttársai stb. otthon maradnak és idősebben (25+) vándorol ki, annak nagyon fontos, hogy kint külföldön tud-e találni új barátokat.""
Lejjebb odaírtam, hogy akinek családja van, annak gyakorlatilag mindegy. Plusz ha valaki éhenhalás szélén van és nem csak több pénzért, jobb jövőért, nagyobb perspektíváért jön, az persze ilyenekkel nem foglalkozik, amit megértek.

Határátkelő 2014.06.09. 12:46:05

@Sütemény1975: @Whave: Jó lenne, ha ezt abbahagynátok. Kösz.

2014.06.09. 12:46:52

Sutemeny foloslegesen irogatsz nekem, szuresre raktalak reg, csak az email-notifikaciokat kapom, hogy mar a harmadik szarodat cimzed nekem, ami megy is rogton a kukaba :)

2014.06.09. 12:48:26

@Határátkelő: na mar, hintat, a fo-trollt honapok ota eteti mindenki, en meg ejnyebejnyet kapok 3 hozzaszolasert? :) (de mint mondtam, mar szuresen van, szal reszemrol vege)

tsabus UAE 2014.06.09. 12:48:38

Na, a FB-ra megérkezett a Harley Davidsonnal pöffeszkedő turbómagyar és jól kiosztotta a posztolót. Mert aki elmegy, "szar ember". Istenem...
Kell ennél több, Newlz ?

Hari Seldon 2 2014.06.09. 12:52:50

@Sütemény1975:
Az tényleg tök jó lehet.
Te biztos autentikus vagy: Van számjegy írás a rovásírásban?

nigara 2014.06.09. 12:52:56

@DieNanny [SZ,CH]: ezen én is fennakadtam, hogy az egyetlen szempontja az, hogy talál-e barátokat???
De biztos azért, mert vannak, akik kapcsolat-függőek és egyedül elvesznek a világban.
Azoknak tényleg nem kéne menni sehova, mert úgysem lesz jó.

Egyébként meg az én tapasztalatom gyökeresen más: sokkal jobb barátokat találtam külföldön - persze nem magyarokat kerestem, ahogy a mantra indult...

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2014.06.09. 12:53:30

A szerző előző meglátása a PREDÁTOR MODELL VS. JÓLÉTI TÁRSADALOM MODELL ügyben a mi kis hazánkról és Ausztriáról.

"Ausztria szerintem a tökéletes szocialista ország, néhány erős kapitalista attitűddel. Erős szakszervezetek, akik minden szektorban letárgyalják minden évben a béremelést, és azt kötelező is megadni, a magáncégeknek is. 5 hét szabadság jár mindenkinek, ami egy kicsit idióta megoldás, hogy nem naptári évre, hanem amikortól beléptél, akkortól indul"

Ez ennyire egyszerű.

A sógorék Európában élnek, hisznek abban, hogy az emberi lények a beszéd útján képesek tárgyalni egymással. Meg tudják foglamazni a problémáikat. Megoldásokat tudnak találni a megfogalmazott problémákra.

Nálunk meg megy a nyilt erőszak eszkalálódása. Törvényekkel próbláják elbarikádozni azt, hogy a következő generációk beszélhessenek majd a saját keretalkotó sikerességükről.

Ez nagyon aranyos kis próbálkozás, kicsit furcsa, hogy az alkotmány meg az új munka törvény könyve erről szól, de sajnos ez így nem fog menni.

Ezek az ötletek kérész életűek! Szappanbuborék élete van annak a rendszernek, amely a kommunikáció blokkolására épül. Mert ez itt az internet kora után van.

Hari Seldon 2 2014.06.09. 12:54:55

@Nyúlz of the World [A]:
Ha a lakást eladod, berakod hosszútávú-ra, és a kamatok elég jól lefedik a lakás költségét.

Hari Seldon 2 2014.06.09. 12:55:57

@Hari Seldon 2:
Mármint az árát berakod hosszútávú befektetésbe. kamatot kiveszed. - na erre gondoltam, mert hogy az előbbi nem volt világos.

tucano 2014.06.09. 12:57:20

@Whave: www.facebook.com/Brazilian.Jiu.jitsu.Eastern.Europe/photos/a.578540585568836.1073741827.221132547976310/629504830472411/?type=1&theater

AZóta egyébk. örökre eltiltották a srácot a versenyről. A díjátadós képet meg letiktosították, nehogy szó érje olimpikonunkat, pfúj. Nem lihegem túl a dolgot, az ilyen senkiházi (folyamatos négysornyi káromkodás) tetveknek nincs helyük a sportban.

DieNanny CH 2014.06.09. 12:57:24

@Pe_Peter:

Technikailag van itt családom - a húgom lakik a közelben a családjával, de kb havonta-kéthavonta látjuk egymást.
Éhenhalástól nagyon messze vagyok - sőt! - szóval: Ne általánosíts!

Sütemény1975 2014.06.09. 12:58:07

@DieNanny [SZ,CH]: Parsbergben allok, egy autohofban. Hazafele, szerencsere :)

Sütemény1975 2014.06.09. 12:59:13

@Hari Seldon 2: nem beszelhetek rola. tudod, ez ilyen szelsojobbos biznisz, ti nem tudhatjatok :)))))

Papagály (törölt) 2014.06.09. 12:59:27

@Réka ‎:
"letezik a Jobbik, sot. Ami baj, az az, hogy a szavazotaboruk tobbsege nem ideologiai vagy szakpolitikai meggyozodesbol [...] voksol rajuk. "

én nagyobb bajnak tartanám, ha ideológiai meggyőződésből voksolnának rá. sőt, elég nagy baj az is, hogy az ideológiai meggyőződés nem diszkvalifikálja ab ovo a jobbikot.

Sütemény1975 2014.06.09. 13:00:32

@DieNanny [SZ,CH]: tudom, hogy egy holgytol nem illik meg egyebkent is, de mennyi idos vagy? :)

Hari Seldon 2 2014.06.09. 13:02:23

@házelőtthinta:
Élelmiszerek?
Itt 0,39 E a baguette.
Magyarországon hol kapsz 120 Ft-ért jó baguette-t?
Ja bocs, jót nem kapsz, csak aranyáron.
A vacakot meg 200-ért adják.

Sütemény1975 2014.06.09. 13:02:29

@Papagály: az SZDSZ-t sem diszkvalifikalta. pedig szerintem ok sokkal tobb kart okoztak mint a jobbik.

rezsöatya 2014.06.09. 13:03:06

@Pe_Peter: megertem az allaspontodat, de leirtam, nem maszom bele kozeletbe sem itt (Mo-on meg mar nem!). Egy dologra nem gondoltal: vannak emberek (szulo, felnott gyerekeim), akik miatt erdekel, hogy mi tortenik Mo-on, s az sem mindegy, mennyit nyulnak le a hazakuldott penzembol (amit mellesleg nem ingyen vagnak itt hozzam!), egeszen addig, hogy adott esetben a kijoveteluket megoldjam, segitsem. Szoval ezernyi szempont van. Miert foglalkoznek Mr. vagy Herr diplomajaval? Olvasom a hireket, kepben vagyok, de az is bennem van, hogy lehet, hogy tovabblepek... széles a vilag...!

tsabus UAE 2014.06.09. 13:03:13

@Papagály: A legnagyobb baj, hogy szinte mindenki zsigerből szavaz és politizál. Így pedig sem logikát, sem programot, sem erkölcsöt nem lehet számonkérni. A legutóbbi szavazáson ez volt a pártok programja: GRRRRRRR...

Hari Seldon 2 2014.06.09. 13:03:47

@Hari Seldon 2:
Ja, persze te képben vagy, hiszen 120-ért veszel nadrágot.

nigara 2014.06.09. 13:06:29

@Hari Seldon 2: nem kétszázért, hanem sokkal többért.
A múltkor belefutottam egy öngólba: életmentő kajaként vettem egy sajtos croissant egy jobb(nak mondott) pékségben: 245 Ft volt.

tableno 2014.06.09. 13:07:04

@Sütemény1975: neked is van véleményed, nekem is. Nem kell, hogy egyezzen. Azzal is tisztában vagyok, hogy a magyar többség úgy gondolkodik, ahogy te. Ami az egyik fő oka annak, hogy nem vágyom vissza.

Hari Seldon 2 2014.06.09. 13:10:12

@Sütemény1975:
Lehet, hogy már most is sokat árultál el itt.
Nem lesz bajod belőle?!? :-)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.06.09. 13:13:25

@rezsöatya: Ha indulna atyám, akkor merre menne tovább? Tudom mindenhol sok a megtérésre váró lélek, de mégis? :)

Sütemény1975 2014.06.09. 13:15:17

@Hari Seldon 2: basszus, lehet, hogy igazad van, ezek figyelnek allandoan, ideje visszafogni magam :))

Papagály (törölt) 2014.06.09. 13:18:02

@Der echte Weinachtsmann:
"szerintem többen vannak joval azok akik a pol.helyzet, a közhangulat meg a munkavallaloi viszonyok miatt können el, mint akik az anyagiak miatt."

nem gondolom, hogy így van, bár én is elsősorban a közállapotok miatt jöttem el. szerintem az anyagi okok a meghatározók.

pappito · http://pappito.com 2014.06.09. 13:19:27

@Jess G: ezért kell a legkisebb mutyiért is szájonvágni a mutyizót, kiirni az ojságba és kirúgni mindenhonnan. és akkor nem kell a fél életed azzal tölteni, hogy a környékeden kit mikor kell megvesztegetni és mivel, hogy kapjál boltengedélyt, parkolóhelyet, tetőráépítési engedélyt vagy kutyaoltást. Van balkáni romantika, de épp azért nem tartanak az ilyen kutyaütő országok sehol általában, mert rengeteg energiát vesz el a korrupció meg a vele járó álszenteskedés.

Sütemény1975 2014.06.09. 13:20:01

@nigara: egy picit megvedenem a sutoipart, leven 18 evig volt hozza szerencsem. ha minosegi termeket akarsz eloallitani, az itthon draga. nem azert mert a pek marha gyorsan meg akar gazdagodni, hanem azert, mert a minosegi alapanyag sem olcso. Hanyszor szembesultem azzal otthon, hogy kivalo minosegu arut nem tudtam eladni, mert a konkurens peke 30%-kal olcsobb volt! Igaz, a minosege meg gyatra, de az ar volt a donto tenyezo.

palipista 2014.06.09. 13:23:42

@Pe_Peter:

Nagyon rendben, amit írtál, de nekem más magyar pártvezetők diploma zűrjei is felderengenek.
Valamint az osztrákok idegen gyűlölete is érzékelhető, meg az állandó görögözés…
A pénzért megéri Sopronból bejárni, máskülönben nem egy Kánaán….

druppel 2014.06.09. 13:23:43

Egyet kell, hogy értsek a szerzővel. Magyarországon tényleg nem lehet tervezni, tényleg egyre inkább a diktatúrába sodródunk jövőkép nélkül. Aki a hűbérese a jelenlegi rendszernek, az élhet olyan életszínvonalon, amin a teljes társadalom élhetne egy normális demokráciában.

A globális világban ténylegesen nincs hely és esély a nemzetállamoknak. Viszont, amíg a hatalmi elit ellopja a fejlesztési pénzeket, még inkább szélesítve a szakadékot a szegények és a gazdagok között, amíg ezek a pénzek a korrupció erősítésére, haveri alapon kerülnek kiosztásra, addig ebben az országban minden csak egyre rosszabb lesz. Az átlagos választópolgárnak pedig el kell magyarázni, hogy miért nem teljesülnek azok az álmok, amiket az EU csatlakozáskor kitűztünk magunk elé. Miért nem teljesülnek úgy, ha az EU 7000 milliárd forintot pumpál az országba 7 év alatt.

nigara 2014.06.09. 13:25:51

@Sütemény1975: a minőség és az ár együtt jár, ez evidens.
Na de azért van egy határ... -ja, és a croissant nem volt extra jó, szimplán átlagos.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.06.09. 13:27:17

@rezsöatya: Na, azt meg tudom érteni. :)

OFF

A Lego a nemi egyenjogúság jegyében kiad egy mini legofigura-sorozatot, amiben nők vannak tudományos szerepekben: asztronómus, paleontológus, vegyész.

Most elmorzsoltam egy könnycseppet hogy birca már nem élhette itt meg ezt a zseniális bejelentést. :D Pedig tudjuk ki van a háttérben... :)

ON

DieNanny CH 2014.06.09. 13:32:32

@Sütemény1975:

Khm. Add össze a megadott információkat! :-)

nigara 2014.06.09. 13:35:11

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: mi az hogy birca nem élhette meg? valamiről lemaradtam?

csőcsere 2014.06.09. 13:38:22

@Pe_Peter: Tök mindegy, hogy Bázakerettye alsón, vagy Manhattan-ben élsz, ha zárt vagy és bizalmatlan, akkor zárkózottak lesznek feléd a zemberek, ha nyitsz, akkor ők is nyitni fognak.

Mrs. Clayton 2014.06.09. 13:38:27

@pappito: egyetertek, de valamiert a fideszben azt hiszik h egy magyar tokesosztaly kiepitese segiti a felemelkedest, csak hogy az e,berek nem vakok am, lehet h a lepapirozott lopasnak nem lesz jogi kovetkezmenye, de politikai bizonyosan

mondjuk en szemely szt nem latom annyira borusan a helyzetet, mit itt egyesek, ugyanis sztem Orban egyaltalan nem EU ellenes annyira mint amennyire tunik es kozel sem annyira Putyin barat mint ahogy az lejon, egyszeruen probal a ket szek kozt egyensulyozni, egyikre se raulni, de mindegyikhez odarakni a feneket
viszont ez veszelyes es nem is hiszem h sikerulhet

rezsöatya 2014.06.09. 13:38:42

@Sütemény1975: nem csak a sutoipart véded, hanem a minoseget! Mas teruletrol ismerem ezt. Hanyszor belszaladtam ebbe, egy-egy kezmuvesvasaron arusitva a portekaimat, hogy "de hiszen a tescoban olcsobb!" (a kinai). A magyar ember tenyleg nem lat az orranal tovabb...!

2014.06.09. 13:43:33

@Jess G: az a legnagyobb baj, hogy az atlagszavazo azt nem erti meg: ha kiepulget szep lassan ez a huberur-szeru tokesosztaly, abba o NEM FOG beletartozni csak ugy, mert a fideszre szavazott. elhiszi, hogy ha az "ovei" nyernek, akkor minden megjavul kivetel nelkul.

pappito · http://pappito.com 2014.06.09. 13:45:42

@Jess G: ez nem tőkésosztály építés, hanem hűbéri rendszer

egyébként meg két szék között a padlóra...

Mrs. Clayton 2014.06.09. 13:57:51

@Whave: @pappito: mindkettottokkel egyet ertek, de en megis ugy gondolom, ha ezt a ciklust kiszenvedik, akkor muszaj olyanoknak eloretorjenek, akik erdemben csinalnak is valamit
a balos nem csinalunk semmit patopalozas kifulladt, most a mindent magunknak osztunk, roppantul intezkedunk fog levitezleni
szerintem ki fog noni a jarhato ut partja, lehet nem az LMP lesz az, de talan vmi hasonlo

Papagály (törölt) 2014.06.09. 14:00:02

@Réka ‎:
"Goodwin törvénye"

azzal egészíteném ki a törvényt, hogy ha a jobbikról van szó, akkor nem előbb-utóbb kerül elő a nácizmus, hanem előbb, ami nem a véletlen műve. csak tiszta forrásból:
alfahir.hu/harom_csapas_helyett_egy_csapas_kell_kemiai_kasztralas

Sütemény1975 2014.06.09. 14:00:31

@DieNanny [SZ,CH]: ha emlekeznek a megadott informaciokra, nem kerdeztem volna :) igy jartam :)

Papagály (törölt) 2014.06.09. 14:01:15

@Jess G:
"szerintem ki fog noni a jarhato ut partja"

unokáink sem fogják látni...

2014.06.09. 14:01:57

@Jess G: teljesen mindegy, ki lesz a kovetkezo, meg akkor is, ha tortenetesen megjelenik Egy Uj Tisztalelku Remenyseg Partja. Minden fontosabb poziban ott ul 5-7-9 evre a bebetonozott fideszes, ketharmaddal megerositve. Probalj majd meg ugy orszagot iranyitani, hogy matrollcsi kozben kameleon-szeru szemeinek a forgatasaval rangatja a forintarfolyamot naprol napra, fideszkozeli az alkotmanybirok nagyja, stb.

tableno 2014.06.09. 14:02:46

@Pe_Peter: nem tudom, hogy magyarázzam el neked másképp, mint a saját példámon: ahol dolgozom, a közvetlen kollégáim között van kínai, filippino, orosz, arab, laoszi, lengyel, francia, holland. Mindegyikkel remekül kijövök. Ja, a feleségem meg latin-amerikai. Szerinted mennyire zavar, hogy sok itt a bevándorló? Én is az vagyok. Egyébként a minap egy mecset mellett működő arab étteremben kajáltunk birka tajine-t, isteni volt. A feleségem sört akart rendelni, mire udvariasan közölték, hogy itt nem szolgálnak fel alkoholt. Jót nevettünk a pincérrel, ennyi.

Papagály (törölt) 2014.06.09. 14:05:11

@Jess G:
"az e,berek nem vakok am, lehet h a lepapirozott lopasnak nem lesz jogi kovetkezmenye, de politikai bizonyosan"

ékesen támasztja alá az állításod a legutóbbi választási eredmény. az emberek remek vizuális képességekkel rendelkeznek. mint a cigány lova: nem vak az, csak vakmerő! :(

DieNanny CH 2014.06.09. 14:06:22

@rezsöatya:

Ezt sajnos átéltem. Termett a kertünkben egy csomó koktélparadicsom. Hajnali 5kor kimentünk leszedni, apukám vitte a piacra. Az Aldiban 350 Ft volt a 250 grammos, mi alig tudtuk 400-ért eladni kilóját. Pedig az Aldis ki tudja, hány napja és honnan jött!

Papagály (törölt) 2014.06.09. 14:08:29

@nigara:
maxval feláldozta magát a közjó oltárán, és önkéntes száműzetésbe vonult.

Mrs. Clayton 2014.06.09. 14:09:28

@Papagály: ugy ertem h rovid tavon konnyen becsaphatok, hiszen nekik is jutott egy kis rezsicsokkentes, meg devizxaados mentes, meg szja csokkentes, de nem gondolom, h hosszu tavon ne vennek majd eszre h mi folyik, sot sztem mar most is lattak, ezert probaltak alternativa utan nezni, ezert nyert akkorat a jobbik

Mrs. Clayton 2014.06.09. 14:11:12

@Whave: jo, es? 9 ev a tortenelemben semmi, a kommunizmus is sokkal hamarabb vegetert, mint ahogy azt terveztek

2014.06.09. 14:11:26

@Papagály: neeeeee, hogy tortent ez? Ki csapta ki a biztositekot?

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.06.09. 14:12:10

@nigara: Deklarálta, hogy a blog a "tudjukmelyik" háttérhatalom kezében van, így elment máshová "élesíteni a kardját". :)

(AKA meleglobbizott még egy jóízűt búcsúzásul, majd bedurcizott és lelépett. :))

DieNanny CH 2014.06.09. 14:13:15

@Whave:

Szerintem is van kb 10ezer ember, akik egymás között szépen beosztják a feladatokat az országban. Itt EGY új ember nem oszt, nem szoroz. Olyasmi kellene, mint a Macskafogóban: ennek a 10ezer embernek átmosni az agyát...

Papagály (törölt) 2014.06.09. 14:13:38

@Whave:
ő maga, ki más? a bloggazda megvonta a moderálatlan kinyilatkoztatáshoz való jogát, ő pedig a moderált közléssel nem kíván élni.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.06.09. 14:13:42

@Whave: Igazából senki nem csapott ki biztosítékot, a végére olyan szinten túlpörgött, hogy saját maga alatt vágta ki a fát.

2014.06.09. 14:14:26

@Jess G: a tortenelemben semmi, engem viszont onzo modon jobban erdekel a csaladom elete, a sajat eletem. Az viszont keves ahhoz, hogy kivarjuk, amig kishazank behozza ezt a sokevtizednyi agyatlan rombolast... Nyilvan mar az is elorelepes lenne, ha nem MINDEN EGYES dontes kontraproduktiv lenne es az ellenkezoje a mashol tokeletesen bevalt semaknak, unortodox maszturbacio. De egyelore itt se tartunk.

nigara 2014.06.09. 14:21:12

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: óóóóó... én azért sajnálom:) voltak érdekes kommentjei is

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.09. 14:24:53

bocsánat, hogy nem vagyok képben, Nyúlz, van családod, gyerekeid?
nekem ez jut eszembe fontos szempontnak költözés vagy nem szempontjából, hogy pl hol járnak iskolába. mert az ilyen dolgokban nem lehet egyik pillanatról a másikra ugrálni, hanem fel kell építeni a döntést.

Mrs. Clayton 2014.06.09. 14:27:22

@Papagály: es? majd latjak a dedunokak vagy azok unokai
es egyebkent meg nem is biztos, h Mo-nak fel kell emelkednie barhova is, lehet afrikai korrupt viszonyok jonnek, bar sztem ez kizart, amig unios tag az orszag

ki tudja mi lesz hosszu tavon az euval, azt orban okosan latja, h ha annak annyi, akkor Mo-nak is, ezert probal kelet fele is nyitni
a gond csak az h nem lehet ilyen koponyegforgatonak, ketarcunak lenni, szerintem

Mrs. Clayton 2014.06.09. 14:30:45

@Whave: hat ez az, eljossz aztan annyi, miert kell ezen ennyit rugozni?
engem kicsit bosszant, h ez akkora ugy egyeseknek, hogy allando tema itt a blogon is, feszt ez megy, h mert igy az orban meg ugy, kit erdekel...
eljossz, aztan mit izgat?

Papagály (törölt) 2014.06.09. 14:31:00

@Jess G:
"majd latjak a dedunokak vagy azok unokai"

végülis... :)
szerintem a többség nem ilyen zen-buddhista állásponton van az életével, sorsával, gyerekei sorsával kapcsolatban. nem tapsol lelkesen a kilátásnak, hogy három generáció múlva akár még javulhat is a helyzet.

Papagály (törölt) 2014.06.09. 14:33:59

@Jess G:
ez a sok ember miért csinál akkora ügyet a kivándorlásból? ahelyett, hogy úgy váltana országot, mint alsóneműt... :)
ha igazad lenne, már rég meg kellett volna szűnnie ennek a blognak, nem? minek feszül rajta a sok ember? döntse el, hol akar élni, vegye meg a repjegyet, aztán felejtse el a dilemmáit sürgősen. :))

2014.06.09. 14:34:16

@Jess G: mint fentebb leirtam, a csaladom 90%-anak nincs lehetosege eljonni. Kizarolag ezert izgat.

Papagály (törölt) 2014.06.09. 14:40:36

@Nyúlz of the World [A]:
érdekes volt az írásod, de nem értem, mi a dilemmád. miért költöznél, ha az állampolgárság még csak nem is szempont?

montroyal ( CAN qc) 2014.06.09. 14:45:56

ezt mar feltette valaki ? ha van benne egy kis igazsag , vagy canuler ?

gepnarancs.hu/2014/06/s-kitantorgott-angliaba-egymillio-emberunk/

Mrs. Clayton 2014.06.09. 14:52:35

@Whave: mindenkinek van lehetosege, az hogy nem akar, emrt fel, hogy rosszabb, nehezebb lesz mint most, az egy masik kerdes, csak akkor hagyjuk mar a nyervogast

2014.06.09. 14:55:35

@montroyal ( CAN qc): nehezen hiszem el, hogy ennyien lennenk itt.

Csomoszor dobaloznak a statisztikakkal, hogy uristen ennyiszazezer kelet-europai, meg kozel egymillio lengyel, a magyarok pedig soha nincsenek fenn ezeken a listakon.

2014.06.09. 14:57:12

@Jess G: nincs mindenkinek lehetosege. Vannak pl betegsegek is a vilagon, tudod. Nem minden fekete es feher.

Mrs. Clayton 2014.06.09. 14:58:05

@Papagály: mert alapvetoen ez nem egy politikai blog, azert nem szunt meg, de szerintem a magyar politikusokon nyigni, meg h Londonban olcsobb az Ariel baromi uncsi, legalabb annyira, mint olyan londoni kivandorlos posztokat olvasni, h bezzeg itt nincs korrupcio es mosolyog a tesco penztaros, es mennyi a guinissen a kedvezmeny, ha 6ot veszek
az emberekrol meg annyit, h tessek eldonteni, h zavar-e az orban vagy nem, ha igen akkor ne nyikorogjanak, hanem menjenek, ha meg nem, akkor fejezzek be h de az orban ilyen meg olyan, probaljanak az adott korulmenyek es feltetelek kozott boldogulni
most mi a fenenek kell sajnaltatniuk magukat csak azert mert nem tetszik a mai magyar politika
basszus csomagolsz azt mesz...

Mrs. Clayton 2014.06.09. 15:00:05

@Whave: vannak betegek is, de akkor most mit csinaljak?
ha le lesz irva meg 1000x h orbangyurcsany mittomenki meg mutyi akkor jobb lesz
jeloltesse magat aki nem tud eljonni, csinalja jobban mittomen, de komolyan nem veszitek eszre, h eljossz Mo-rol mert mindent atszo a politika, erre itt ugyanazt csinaljatok, itt alatt a blogot ertem

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.06.09. 15:02:59

@montroyal ( CAN qc): Az, hogy hány NI szám lett kiosztva még nem jelenti azt, hogy ennyien kinn is vannak jelenleg.
Nem tudok statisztikákat ezzel kapcsolatban, de ugye jó részük hazamegy pár év után vagy méghamarabb.

Én is több olyan embert ismerek, akik dolgoztak kinn, tehát valszeg van NI számuk, de már régen otthon élnek. Plusz ebbe a csoportba tartoznak az ingázók is (tömérdek sok orvos például), akik kijönnek, rendelnek pár napig majd mennek haza. Ettől alapvetően ők még otthon élnek.

montroyal ( CAN qc) 2014.06.09. 15:03:43

@Whave: talan ennyien valtottak ki soc szamot .. a nejem is rajta van akkor a listan pedig mar 3 eve nem dolgozik ott ...

Hari Seldon 2 2014.06.09. 15:07:07

@nigara:
És milyen gyorsan tudott google-ni!

tsabus UAE 2014.06.09. 15:10:24

@montroyal ( CAN qc): A cikk szerint összesen 1,4 milliónak van NI száma és egymillióan fizetnek is.
Kicsit soknak tűnik...

Papagály (törölt) 2014.06.09. 15:15:47

@Jess G:
"komolyan nem veszitek eszre, h eljossz Mo-rol mert mindent atszo a politika, erre itt ugyanazt csinaljatok, itt alatt a blogot ertem "

szerintem nem az a bajuk az embereknek, hogy "mindent átsző a politika". ez következmény. az ok az, hogy rosszul mennek a dolgok. nem csak londonhoz, meg ausztriához képest, hanem csehországhoz meg lengyelo.-hoz képest is.

a kutyát nem zavarná a megalomán, beteg miniszterelnök standionjai, simicska 500 milliárdos közpénzből elnyert megrendelése meg a többi hungarikum, ha egyébként boldogulna otthon.

2014.06.09. 15:17:00

@Jess G: ertem en az allaspontodat, de attol meg ugy gondolom, igenis kiadom neha a bennemlevo keseruseget a helyzet miatt. Ha nem ilyen gyatra lenne a jovokep (illetve annak a hianya), peldanak okaert nem vegleges kivandorlasban gondolkodnek. Igy viszont kenytelen vagyok, es ez bizony keseruseget szul. Nem az a bajom, hogy mindent atszo a politika, hanem hogy ez a politika egy rakas szar populizmus, ami sehova sem vezet.

Ettol persze az teny, hogy semmi sem valtozik, ha leirom ujra, hogy mutyi. :)

2014.06.09. 15:17:59

@tsabus: a Facebook-on nem vagyok fent, igy ettől megmenekültem! :) De egyébként én abban hiszek, hogy mindenkinek joga van hülyének lenni, és hülyének nézni másokat. :)

2014.06.09. 15:18:33

@montroyal ( CAN qc): irjak hogy 1.4M a kivaltottak szama, es allitolag 1M az AKTIVAK szama. Szoval van kulonbseg, de az 1M nekem akkoris soknak tunik, foleg hogy azzal tenyleg listazhatnanak minket a legtobben bevandorlo kelet-europai nepek kozott. De nem ez a helyzet.

2014.06.09. 15:19:25

@Papagály: orulok, hogy ilyen szepen leirtad, erre en most keptelen voltam ugylatszik :D

Hari Seldon 2 2014.06.09. 15:20:12

@Papagály:
Engem zavarna. Mi alapvetően ezért jöttünk el. Igaz az orvosi fizetések különbsége is szempont volt. De ha nem az lett volna, akkor én kerestem volna munkát Angliában, és utána Mme Seldon.
Szóval ha súlyoznánk 2/3 - 1/3 lenne, vagy még inkább 4/5-öd.

Papagály (törölt) 2014.06.09. 15:22:26

@Hari Seldon 2:
engem is zavarna és én is ezért jöttem el. de a zemberek 90%-át nem zavarná, ebben biztos vagyok. és ez is a távozásom indokai között volt. :(

2014.06.09. 15:31:38

@Papagály: a dilemma az, hogy nem tudom függetleníteni magam attól, ami ma Magyarországon megy. És mivel eléggé sötétnek látom a jövőt, plusz folyamatosan felhúzom magam a jelenen, mert napi szinten szembesülnöm kell vele, igy a rövid távú nyugalmamat és a hosszútávú biztonságomat is kint látom biztosítottnak. Csak hát az ember nagyon bele tud ülni a jólétbe, és nehezen adja fel azt.

Mrs. Clayton 2014.06.09. 15:33:20

@Whave: m1, mar igy is tobbet foglalkoztam ezzel a temaval, de szerintem mint irtam legeloszor is, annyira nem veszes a szitu, mint amennyire sirnak emberek

montroyal ( CAN qc) 2014.06.09. 15:35:29

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: @Whave: @tsabus:

jo akkor ne mozogjatok ott , es szamolja meg mar valaki ...DDD

Quercus a favágó 2014.06.09. 15:36:54

@Pe_Peter:

Eddig jutottam az olvasással, nem tudom milyen reakciók születtek, de abban biztos vagyok, nem leszel népszerű a meglátásoddal.

A Jobbikkal a legnagyobb gond itthon, és Európában, hogy zsidóellenes. Ha az arabokat rühellné, mint a Nemzeti Front, semmi gond nem lenne vele.

Olvasok tovább, bár nem áll szándékomban belefolyni a mai témába, de azért megjegyezném. Már olvastam itt egy pár posztot, és nem kevés kommentet, ami arról szólt itthon minden szar.
Szeretnék végre olyan posztot, vagy kommentet olvasni, ami világosan elmagyarázza, miért jutottunk ide. Na meg olyatt is, mi lenne a megoldás.

2014.06.09. 15:40:02

@tsabus: Meglepődünk "mi" ezen? :)

2014.06.09. 15:41:39

@montroyal ( CAN qc): nem birunk megulni a seggunkon :)

a cikk szerint amugy: "Idén ez a szám az első négy hónapban több mint hetvenezerrel nőtt és minden hónapban rekordot dönt."

Mindekozben a hivatalos www.migrationwatchuk.org/ oldalon talalhato tanulmany szerint:

"Latest figures for the year ending December 2013 show a statistically significant increase in
EU citizens arriving for a definite job to 76,000 from 56,000 the previous year."

Es:
"Polish nationals continue to receive the most NINo allocations, 102,000 in the year ending March
2014, an increase of 11,000 (12%) on the previous year (please see table 2 in section 3)."

Szoval az a 70K egyertelmuen nem a magyarokra vonatkozik :) Ime: "New National Insurance Number Registrations to Adult Overseas Nationals Entering
the UK - Top 20 Registrations Year Ending March 2014"

Hungary 2012-13: 24.670, 2013-14: 23.620

2014.06.09. 15:45:23

@DieNanny [SZ,CH]: Sokaknak nem megy a matek. Ha nincsen akcióban a koktélpari, 1000 forint körül van a kilós ára...

2014.06.09. 15:45:57

@Jess G: De a jobbik sem lesz jobb...

2014.06.09. 15:54:26

@QUERCUS(a favágó): "Szeretnék végre olyan posztot, vagy kommentet olvasni, ami világosan elmagyarázza, miért jutottunk ide. Na meg olyatt is, mi lenne a megoldás."

Volt már ilyen, nem is egy (kommentben). Azt nem tudom, hogy miért jutottunk ide, de abban biztos vagyok, hogy kellene egy nagy RESET a magyar társadalom nagyobbik részének. A mentalitásbeli különbségek miatt tartunk ott, ahol.

Ha lenne egy olyan kormány, akinek a programja azt tartalmazná, hogy mostantól megvonnak minden kedvezményt, de garantálják a nagyobb fizetéseket, az nem nyerne választást. Mert a magyarnak adjon mindent az állam INGYEN. Erre vannak nevelve Kádár óta. Az a megoldás, hogy kihal pár generáció, és talán a fiatalok majd másképp fognak gondolkodni. De erre a tettrekész, valamit az életben elérni akaró embernek nincsen ideje.

2014.06.09. 15:57:35

@QUERCUS(a favágó): "Szeretnék végre olyan posztot, vagy kommentet olvasni, ami világosan elmagyarázza, miért jutottunk ide. Na meg olyatt is, mi lenne a megoldás."

Írtam egy hosszú hozzászólást, de megették... A lényeg annyi, hogy a magyar mentalitást teszem felelőssé azért, hogy itt tartunk, ahol. A megoldás, hogy kihal pár generáció, és a fiatalok talán változtatnak. Erre azonban sok embernek nincsen ideje, se türelme.

Sütemény1975 2014.06.09. 16:06:46

@Philosoraptor: "Mert a magyarnak adjon mindent az állam INGYEN. "
Ez durva altalanositas, ami nem igaz. Lehet, hogy egy szuk retegre igen, de a tobbseg dolgozik es tobb penzert meg szivesebben dolgozna.

Quercus a favágó 2014.06.09. 16:12:02

@Philosoraptor:

Sajnos a dolog nem ilyen egyszerű. Kelet-Európában, így Magyarországon sem lesz nyugati bérszínvonal még nagyon sokáig. Ez nem érdeke az Uniónak. Lehetne erről értekezni, de viszem a lányokat a vonathoz. Meg ez a blog nem erről szól.

DieNanny CH 2014.06.09. 16:15:34

@Sütemény1975:

Szerintem ezért kellene 3 kulcsos adó.
0-160ezer: 0%
160ezer-600ezer: 15%
efölött: 25%
élelmiszer:2,5%
többi: 8%
Más osztályozást nem tudok, de ha van, lehet továbbgondolni.

(Nem vagyok gazdasági szakember, ha hülyeséget írtam, nézzétek el!)

Elizabeth72 2014.06.09. 16:17:12

Oszinten szolva a " rovasirassal oroszul" igencsak szelsoseges tulzas... Annak ellenere, h ugy latod, nincs igeny a változtatásra.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.09. 16:27:33

@Papagály: sorry csak most jöttem vissza! Ami az okokat illeti lehet igazad van, de en igy lattam, latom. Aki össze tudja szedni a "hataratkelesre" a penzt, az ott sem szenved anyagi problemaktol. Tehat ergo nem a "nincstelen" jön ki elsösorban. Nem vitatkozom csak beszelgetek!

Bar mostanra teljesen mas a tema.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.09. 16:44:26

@Philosoraptor: a magyar mentalitassal szerintem alapvetöen nem Lenne gond csak belefasultak az emberek. Mar egyszer megkerdeztem, emlitettem, hogy hova lett az a magyar aki vendegszereto, eletvidam, elborozgato emberke. Ehelyett mar csak olyat latni hogy "dögöljön meg a szomszed tehene is"?!
Es ezt nem ertik meg "itt europaban" sem. Csodalkoznak hogy ez nem is lehet. Mar aki tudja itt hogy hol van Mo. es ne adj isten meg azt is tudja hogy az EU tagja. Mert az valo igaz, hogy nemelyik hivatalban sem tudjak

2014.06.09. 16:50:22

@Sütemény1975: Erre csak annyit tudok mondani, miért nincsen igény arra, hogy legyen szakszervezet? Ha már a fizetésekről esik szó. Mindenki sütögeti a saját kis pecsenyéjét, majd lesz valahogy alapon, aztán csodálkoznak az emberek, hogy nem jutnak egyről a kettőre.

Sanyi9 2014.06.09. 16:51:46

Nesze semmi, fogd meg jol iras...

2014.06.09. 16:52:01

@QUERCUS(a favágó): Persze, hogy nem lesz nyugati bér, ahhoz gazdaság is kellene. Nehezen hiszem el, hogy Mo. azért tart ott, ahol, mert a rohadék EU kiszív mindent innen.

2014.06.09. 16:53:53

@Der echte Weinachtsmann: "Aki össze tudja szedni a "hataratkelesre" a penzt, az ott sem szenved anyagi problemaktol."

Elfelejtkezel azokról, akik munkaközvetítőn v. ismerősök által kerülnek ki. Az meg tényleg az ország szégyene, hogy a "jómódúak" (is) elhúznak.

2014.06.09. 16:56:14

@Der echte Weinachtsmann: Figyelj, nincsen új a Nap alatt. Akinek több van, azt irigylem (biztos összelopta), akinek kevesebb van, azt meg lenézem. Sajnos hiányzik sok emberől a szolidaritás, mint fentebb írtam. Csak engem hagyjanak békén, a többik meg le vannak sz@rva. :) Nem tudok mit kezdeni egyszerűen az emberek közönyével, a majd lesz valahogy mentalitással.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.09. 17:08:37

@Philosoraptor: az "emberek közönyevel" valoban nem lehet mit kezdeni. Azt megvaltoztatni nem lehet vagy csak nagyon nehezen. A magyarok itteni megitelesere probaltam ramutatni, hogy itt meg nem könyveltek el teljesen balkannak es sokan nem ertik az ottani valtozasokat. Mar akik tudjak hol van Mo. Es vannak tapasztalataik.

bpetya75 2014.06.09. 17:29:08

Nem értek egyet ezzel a nagy oroszutálattal, amivel sok itteni hozzászóló, meg érzésem szerint sok nyugat-európai is reagált Oroszország megerősödésére. Véleményem szerint ez a létező legóvodásabb kezelése a helyzetnek, kevés butább reakciót tudok elképzelni.

Ha Kínával sikerül valahogy együttműködni, akkor nem értem, mi akadálya van ennek a ruszkik esetében. Oké, közelebb vannak kicsivel, de épp ezért is lenne fontos felnőttként viselkedni velük.

Az 1M jobbik meg a 2M fidesz szavazó jelentős része protestszavazatot adott le. A bukott baloldal kritikájáról van szó, nem a kormánypárt tündökléséről meg a szélsőséges eszmék hihetetlen előretöréséről. Finoman szólva rossz véleménnyel vagyok azokról, akik a jobbik erősödése kapcsán nácizni meg antiszemitázni kezdenek, szőnyeg alá söpörve ezzel több százezer elkeseredett szavazó véleményét. Teljesen biztos vagyok abban, hogy szavazóik jelentős része a valós problémákkal kapcsolatos kérdésfelvetéseik miatt tette melléjük az ikszet. Ugyanis olyan mély hallgatás van ezekkel kapcsolatban az elmúlt kormányok részéről, ami semmi jóval nem kecsegtet, így marad az, aki ha rosszul is nyúl a kérdéshez, de legalább foglalkozik vele és nem tagadja le a létezését is.

Egyébként Nyúlz, nagyjából követem a srác írásait a fészen, akire felhívtad a figyelmemet, elgondolkoztató dolgokat ír a parlamenti munkával kapcsolatban.

bpetya75 2014.06.09. 17:31:42

@Der echte Weinachtsmann:

Nem tüntek el ezek az emberek, csak sokan közülük kiköltöztek a városokból. ;-)

Pe_Peter (törölt) 2014.06.09. 17:37:16

@DieNanny [SZ,CH]: barátok és saját család nélkül hosszú távon élni szerintem nem embernek való

@rezsöatya: ha ideiglenesen akarsz lenni valahol vagy csak pénzt gyűjteni vagy ott, akkor ez nem probléma, ezt megértem. Ha tartósan ott akarsz vhol lenni, akkor viszont már igen. Nekem legalábbis.

@Nyúlz of the World [A]:
"Habár már a kinti dolgokra is figyelek, pl. lelkesen követem az új adóterveket, mert az az én zsebe met is érinti. "
Engem is, és végre normális dolgokról kezdtek el vitázni (adócsökkentés, bürokr. leépítés, nyugdíjasok, vagyonadó), remélem ez nem csak ideiglenes lesz és mindent meg is csinálnak, amiről szó van.

@csőcsere: akkor az hogy lehet, hogy akiket ismerek magyarokat és külföldieket, minimum 50 darabot, egyiknek sincsen tartós baráti/akármilyen kapcsolata az osztrákokkal? Vannak közöttük barátságosak is szép számmal. Nem egyéni példa és kiragadásról van szó.

@tableno: engem csak akkor zavarnak, ha több van belőlük, mint a fogadó népből vagy ordenáré módon viselkednek vagy bűnöznek, illetve apasztják a befizetett államháztartást jobban, mint amit befizetnek vagy nem dolgoznak, meg azt is utálom, ha nem tud minimum középszinten németül, nem érti, h mit mondok és nem is tanulja meg, mert gettósodik a többivel és az utcán csordákban járnak.

Ezek mindegyike fennáll igencsak jelentős tételben és már olyan mértékben, hogy zavaró és káros mind egyéni szinten, mind közösségi szinten.

M. Péter 2014.06.09. 17:39:38

@Whave: A migrationwatch nem hivatalos, hanem egy magát függetlennek nevező bevándorlásellenes szervezet.

Hari Seldon 2 2014.06.09. 17:40:56

@bpetya75:
Azért nagy tételben nem kell fogadni "Oroszország megerősödésére". Ez most egy felkapott sláger.
Egy valaki erősödött meg: Putyin, és most előadja magát. Oroszország hatalmas tömegei nyomorban kilátás nélkül tengődnek. Ne tévesszen meg senkit a "moszkvai csillogás". Budapestről is lehet a külföldi médiának olyan helyeket mutatni, hogy az a világ közepe.
A "hadiiparuk az utóbbi 20 évben nagyon erősen függővé vált a nyugati technikától.
Még a hadihajóikat is tőlünk vették meg.

2014.06.09. 17:46:12

@M. Péter: nem tudtam, koszi. de ha ennyire bevandorlas-ellenesek, akkor plane nem hiszem, hogy ennyire ALAbecsulnek a bevandorlast, elvileg ok is a hivatalos NI adatok alapjan hoztak ki azt, amit fentebb bekopiztam.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.09. 17:49:02

1 millió angliai munkavállaló mögöttt / mellett vajon hány eltartott családtag és kiskorú/ tanuló gyerek lehet pluszban?

tableno 2014.06.09. 17:53:44

@bpetya75: Oroszország igen komplikált kérdés. A nyugatiak nagy része nem utálja őket, hanem fél tőlük. Részben a hidegháborús propaganda maradványaként, de azért nekünk magyaroknak azért konkrétabb okunk is van rá. Ezzel együtt teljesen igaz, hogy az egyűttműködést kell velük keresni, csak nem akkor amikor épp katonai agressziót hajtanak végre a szomszédunk ellen. Ami a Jobbik protest-szavazókat illeti, teljesen megértem a motivációikat, de fenntartom, hogy a lehető legrosszabb megoldásba menekülnek. Pont ahogy a németek tették 33-ban.

Pe_Peter (törölt) 2014.06.09. 17:54:03

@tableno: illetve ennek következményei is idegesítenek, amiket írtam. Mivel túl sok a külföldi, ezért a helyiek is utálják már, h mindenhol belőjük botlanak és nem tudnak németül, így ellenségesek lesznek velük szemben és "összehúznak", tehát nem engedik közel a másik fajtát, nem tudsz vegyülni.
Persze a felszínen mindenki korrekt, amíg muszáj, de közel senki nem enged magához.

Kíváncsi lennék a te tapasztalataidra is.

Persze ahol mondom van egy barátnő vagy család, vagy terveztek gyereket, ott ez az egész rögtön másodlagos lesz, mivel a szeretteiddel töltöd úgyis a munkaidőn kívül idő 90+%-t. Ez az egész csak annak fáj, aki egyedül megy valahova és barátkozni akar, illetve barátnőt akar szerezni.

2014.06.09. 17:54:13

@Chang Yai: figyi: The 2001 census recorded 58,000 Poles in the UK; by 2011, the figure had risen to 579,000.

Valamint:

Unofficial estimates have put the number of Poles living in the UK higher, at up to one million.

A lengyelek tenyleg rohadtul sokan vannak, a mi kornyekunkon ha valaki feherboru es 50-en aluli, akkor 90%, hogy lengyelul beszel. Es ok sincsenek egymillioan, pedig MESSZE ok a legnepesebb EU-bevandorloi reteg.

Marhasag ez az egymillio magyar, egeszen biztos.

Quercus a favágó 2014.06.09. 17:56:52

Amíg tematizálva lesz a közbeszéd, addig nem fogjuk tisztán, és világosan látni az ország gazdasági helyzetét. Vannak közgazdászok, akik kísérletet tettek/tesznek az gengszterváltás óta eltelt időszak áttekintésére, de erre egyik politikai oldal sem vevő. Maradnak a legendák.
Pedig ha az ember beleássa magát a dolgokba, és hozzáteszi a saját élettapasztalatát, kirajzolódik a kép.

Papagály (törölt) 2014.06.09. 17:59:38

@bpetya75:
"Az 1M jobbik meg a 2M fidesz szavazó jelentős része protestszavazatot adott le. A bukott baloldal kritikájáról van szó,"

mi már nem 2010-ről beszélünk. :)
vagy te 2018-ban is a bukott baloldal kritikájaként fogod értékelni a "protestszavazatokkal" elnyert kétharmados(!) parlamenti többséget?

(mellékesen: ha egy országban a többség úgy protestál, hogy ÚJRAVÁLASZTJA a kormányt, nos, ott még annál is nagyobb gondok vannak, mint amit eddig magyaro.-ról feltételeztem.
talán érdemes lenne az ilyen választói közösségnek elmagyarázni, hogy miről szólnak a választások.)

Imre apó 2014.06.09. 18:00:38

@33621: Szegény ember :( :))))))

Tegnap a Szuszban voltunk. ma a debreceniben. B@zi nagy stadion, de a fűrdő az lepukkant, igaz meccs se sok van, de fürcsisek lennének, na mind 1.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.09. 18:00:45

@bpetya75: na de hat pont hogy videken hianyoltam öket !
Varosban mar sok eve nincsenek.
Bar igazad van. KB 14 eve laktunk ket evig fehervaron. Hat az nagyon jo volt. Azok az emberek akkor visszahoztak azt az erzest hogy jol vagyunk minden OK. Hetvegen felhötlen kikapcsolodas, piacon nem egymast lökdössük es küldjük el a q..va anyankba,stb. Azota ezek is eltüntek vagy csak bezarkoztak!?

Imre apó 2014.06.09. 18:03:34

Ma esélyem nincs, hogy végig olvassam az írástok. Gondolom olyan mint máskor, jó rossz, okos, okoskodós, de ettől jó:)))))))))))))))))))))))))))))))))))

Tart a forróság, a konyhában 30 fok. Nem ott lakom :D:D

2014.06.09. 18:04:52

@montroyal ( CAN qc): @Whave: Szerintem ez az egymillio magyar Angliaban nagy marhasag, nem tudom honnan szedik ezeket a szamokat. Kizart dolog. Meg a sokat emlegetett 300 ezer is eros tulzas szerintem, nemhogy egymillio. Most nincs kedvem / idom ezt forrasokkal alatamasztani, de ha valaki utananez, kizart dolog hogy van bizonyitek akar 300 ezerre is. Vagy ha megis, akkor linkelje mar be valaki - koszi.

Quercus a favágó 2014.06.09. 18:05:08

@bpetya75:

Cigánykérdés, és elszámoltatás. Ez a két dolog volt, ami a többséget a Jobbikhoz vonzotta/vonzza.
A cigánykérdést eddig egyetlen párt sem tudta kezelni(Kádár igen). A Jobbik sem tudná.
Az elszámoltatást meg csak a Jobbiknak hiszik el az emberek. Mert ugye ez röhejesen hangzik akár a Fidesz, akár a liberálisok szájából.

2014.06.09. 18:06:59

@Whave: +1, most lattam hogy megeloztel.

Papagály (törölt) 2014.06.09. 18:08:13

@QUERCUS(a favágó):
arról, hogy ki kormányozza az országot.
nem pedig arról, hogy jól bekiabáljuk a focimeccsen a b-középről, hogy mocskos xxxxxx.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.09. 18:10:59

@Imre apó: ha csak nem vagy oda a politikaert akkor nem vesztesz semmit.
Azt megtudtuk hogy a jobbik jot akar de senki nem erti meg öket, külföldön ugyanolyan a politika (ez igaz is), en nem tudok magyarul es ha a poszter jot akar menjen minel elöbb.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.09. 18:11:53

@Whave: ááá ma nem megy ez a net.
nekem is soknak tűnik a szám. de a kérdés marad, ha van 300,000 mgyar munkavállaló Angliában, az pluszban hány eltartott családtagot jelenthet?

Imre apó 2014.06.09. 18:12:35

Politizálás a blogon, segítség:))))))))))))))

Addig nem lesz semmi változás, ameddig az orbánék próbálnak a kormánykeréken tekerni, semmi se nem lesz. Kész 1 fecske nem csinál nyarat. Gyáva nép a mienk. Pont.

2014.06.09. 18:13:31

@Der echte Weinachtsmann: Oh, most már értem, mire utaltál. :D

bpetya75 2014.06.09. 18:13:38

@tableno:

Igen, én is erre gondolok, hogy a félelem motiválja ezeket a reakciókat. Az ukrán helyzetet diplomáciai úton fogják megoldani. Ahhoz is jó a félelmeken túllépni. Bár azt kétlem, hogy a csúcsdiplomaták félnének tőlük.

@Hari Seldon 2:

Kína sem attól vált hatalmi tényezővé, hogy a kínai átlagember elkezdett jól élni.

@Papagály:

Nem vagyok benne biztos, de az az érzésem, hogy ha 2013 őszéig a baloldalon az összes "kipróbált arc" eltűnt volna és újak bukkannak föl valami hiteles programmal, akkor izgalmasabban alakul a választás. Amit ez a koalíció(?) bemutatott, az rettenetesen sokat ártott a baloldalnak. Ők voltak a fidesz legfőbb támogatói a kampányban.

@Der echte Weinachtsmann:

Én városon nem Budapestet értem ám csak ;-)

Nézd meg HÁ Ezer című ezredik posztját. Abban leírtam a lagzink sztoriját. Tegnap beszélgettünk kicsit a főkolomposokkal, azt mesélték, hogy nagy élmény volt, ahogy mindenki egyből benne volt a buliban, sőt úgy kellett visszafogni a bandát, nehogy túl nagy banzájt akarjanak csinálni.

bpetya75 2014.06.09. 18:16:17

@QUERCUS(a favágó):

Így van. Pedig ezek a problémák a körmünkre égnek, ha nem kezdünk velük valamit.

Papagály (törölt) 2014.06.09. 18:17:03

@Chang Yai:
szerintem keveset. egy-két gyereket biztos, de szerintem a kivándorlók legalább fele család nélküli.
ha azzal számolunk, hogy egy családban van két szülő meg két gyerek, akkor 1 munkavállalóra 0,5 eltartott jut. de még ez is erős felülbecslés lehet.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.09. 18:18:01

@Imre apó: NEM!! Gyavak a magyarok (ezt mondom mint felig kivülallo) Akaratos, eros nep lenne, ha nem fasultak volna vele az elmult 20 egynehany evbe!

2014.06.09. 18:19:03

@Imre apó: Az talán megbocsátható, hogy én mint egy szem ember v. mások egyénenként túl sok mindent nem tudunk változtatni az országon. De amikor egymást gyilkolják az emberek, hogy előrébb jussanak v. éppen kevesebb legyen a másiknak, az szánalmas.

**mimi** 2014.06.09. 18:28:14

@montroyal ( CAN qc):
tegnap feltettem, de nem érdekelt senkit...

**mimi** 2014.06.09. 18:31:07

@QUERCUS(a favágó):
ilyent én is szeretnék olvasni...

Papagály (törölt) 2014.06.09. 18:34:47

@bpetya75:
a valódi protest tudod, hogy hangzik? kivándorlás.
de az a minimum, hogy nem veszünk részt a választásokon.
ezek mindegyike hatékonyan rántja ki az elit lába alól a legitimációt.
még jobb: utcára menni és tüntetni! na de nem "békemenettel", hogy megerősítsük a csodálatos kormányt...
teljesen nyilvánvaló: a magyar olyan vezetést akar, amilyet pár hónapja is elsöprő többséggel megválasztott. protestszavazat? ugyan már...

nekem elég rossz véleményem van a magyar választókról. de ekkora eszetlenséget ezzel együtt sem tudok róluk elképzelni:
azt gondolni, hogy a kormány újraválasztásával fejezzük ki a legnyomatékosabban véleményünket a kormány és az ellenzék, a teljes politikai elit gyatra teljesítményéről - ez valóban egészen egyedi.

tableno 2014.06.09. 18:35:42

@Pe_Peter: családdal vagyok, barátokban sincs hiány. Helyiek, külföldiek, vegyespárosok. Élek akkora társasági életet, mint otthon.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.09. 18:36:30

@bpetya75: HA ezredik posztjat olvastam bar most a lagzid nincs elottem. De fogadd jo kivansagaimat igy utolag is.
En sem Bp-re gondoltam csak es komolyan mondom neked, örülök ha ilyet olvasok mint amit irtal. (Emberek buliban stb.) ez ad nemi remenyt arra hogy van elet a magyarban.

Quercus a favágó 2014.06.09. 18:42:14

@DieNanny [SZ,CH]:

A tőkejövedelmeket(spekulációs pénz) kell keményen megadóztatni, továbbá be kell vezetni egy globális vagyonadót.

tableno 2014.06.09. 18:47:14

@QUERCUS(a favágó): na és ki fogja azt behajtani, te közgazdászzseni?

2014.06.09. 18:47:20

@bpetya75: Szia Pater! :)

Az oroszokról csak annyit, hogy az elmúlt időben a törtnélmi tapasztalatok nem sok jót igérnek, eddig még csak szívás volt velük: 1948, 1918, 1945, 1956, egyszer sem jártunk túl jól, amikor méltóztattak hozzánk benézni. És én azt gondolom, aki nem képes a történelem tapasztalatokból tanulni, az meg is érdemli, hogy jól megszívja újra. Csak én ezt a saját bőrömön nem szeretném megtapasztalni.

Lehet itt egy 10 milliós országban hintapolitikát játszani, csak az sem jött be nekünk még egyszer sem, abból is mindig csak baj lett. A romanok csinálják jól most is: amerikai támaszpontok és nagy EU bartátság. Megint jól helyezkednek, mi pedig a nagy hintapolitikánkkal azt értük el eddig eddig, hogy az EU-ban lassan mindenki gyanakodva néz ránk, az oroszok pedig amúgy sem bíznak senkiben, ők legfeljebb megszállnak, ha nem is katonailag, akkor gazdaságilag.

Ami meg a Jobbikra adott protestszavazatokat illeti, arról is ismered a tömeny véleményemet: Hitler is a protestszavazatokkal nőtt nagyra. Nem hiszem el, hogy emberek képesek bedőlni egy vizslasimogatós nácinak, de ha igen, akkor pláne nincs mit keresnem ebben az országban, mert akkor ez az ország halálra van itélve.

DieNanny CH 2014.06.09. 18:52:39

Eddig volt vagy 35 fok, de most jött egy fekete felhő, és leszakadt az ég...

kepfeltoltes.hu/140609/20140609291_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.09. 18:55:24

@QUERCUS(a favágó): a globalis vagyonadot nem fogod (lehet) bevezetni mivel a globalis töke iranytja a vilagot es ezt nem fogja engedni. Amiben egyetertek az a tözsdei penzmozgasok adoztatasa. Azt lehetne, kellene adoztatni. Aztan hogy az a penz megint hova vandorolna, az megint mas kerdes.
De nem vagyok szakertö ugyhogy mindjart valaki megint jol leteremt milden hülyesegeket irok

Quercus a favágó 2014.06.09. 18:58:26

@tableno:

Kérdezd meg Thomas Piketty-t, francia közgazdász professzort. Nemrég írt agy nagy sikerű könyvet, amiben ezt a gondolatot is fölvetette. De egy IMF tanulmány is foglalkozik ezzel a kérdéssel.

Nem kellene képezned magad egy kicsit? Eléggé tájékozatlan vagy a saját szakmádban.

Imre apó 2014.06.09. 19:01:11

@Der echte Weinachtsmann: Igaz, erőszakos nép lenne,csak belefásult?

@Philosoraptor: Nagyon szánalmas, amit a népek művelnek, nem csak idehaza.

nyuszigonosz 2014.06.09. 19:05:29

@Sütemény1975: Lávásodik az A3 Regensburgtól Passauig a forróságtól. Meg az óriási forgalomtól is.

50 éve nem volt ilyenkor ennyire meleg itt. 35 fok mindenhol volt, de Kitzingenben még most is 37,5 van.

@DieNanny [SZ,CH]: Akkor nálad már lélegezni is lehet. Itt talán holnap lesz vihar. Vagy nem.

tanato 2014.06.09. 19:10:04

@Sütemény1975: Nem tudom hány éves vagy,de én már 30 voltam a rendszerváltáskor,így nem kívánok vissza semmiféle orosz dominanciát .Még a késői Kádár korban is megszabták hogy elmehet e MO.egy Olimpiára/Los Angeles 84,nyet/ és megtiltották hogy levetítsék az 1984 című filmet.
Akkor már inkább a cionista bankárlobbi.

tanato 2014.06.09. 19:13:19

@Mirjam2: Na most tisztázzuk,ki számít emigránsnak?Csak az aki elköltözik a világ másik felére családostul,vagy az is aki napi vagy heti,havi szinten ingázik Ausztriába vagy Németországba?
Szerintem a második pont az igaz.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.09. 19:13:54

Az eröszakost egyebkent pozitivan ertettem!

tanato 2014.06.09. 19:15:28

@Nyúlz of the World [A]: Oroszország hívószáma Magyarországról:49 44 56

tableno 2014.06.09. 19:19:19

@QUERCUS(a favágó): ja, bezzeg te a favágó. Bár Hinta valószínűleg még nálad is jobban ért hozzá. A kérdésre viszont nem válaszoltál. Ki vetné ki a globális vagyonadót, és kire? Ki hajtaná be, és hogyan? Ki döntene a befolyt pénz sorsáról? Mert szerintem ekkora hatalma csak a cionista bankárösszeesküvésnek van... :)

Imre apó 2014.06.09. 19:21:48

@Der echte Weinachtsmann: Mi...nincs kérdés, ott ragadt a kérdőjel.:)

tanato 2014.06.09. 19:23:43

@QUERCUS(a favágó): természetesen ha véletlenül hatalomra kerülne a Jobbik,akkor sem lenne a cigánykérdés megoldva,legfentebb a feszültség fokozódna inter etnikai szinten.A cigányok beillesztése összeurópai ügy /lenne/ egyes nemzetállamok ezt nem tudják egyedül megoldani.Valamint már írtam itt nemrégen, Indiának mint anyaországnak is szerepet kellene vállalnia a cigányok ügyében.Nemrégen olvastam a neten hogy kb. 40 milla cigány van a világban ebből több mint a fele még mindig Indiában él.
Ha a Jobbik hatalomra kerülne egész egyszerűen megszednék magukat,tőlük jönnének az új Mészáros Lőrincek.De az ország állapota nem változna.

tableno 2014.06.09. 19:27:41

@Der echte Weinachtsmann: van egy olyan dolog, hogy Tobin-adó. Egy Tobin nevű Nobel-díjas közgazdász javasolta, a lényege a nemzetközi pénzátutalások megadóztatása, és ezáltal a spekulációs tőkemozgások lefölözése. Az ötlet jó, és működőképes is lehetne, ha a világ vezető gazdasági hatalmai meg tudnának egyezni a közös bevezetésében. Ugyanis ha bármelyikük egyoldalúan próbálkozna vele, azzal gazdasági öngyilkosságot követne el. Eddig nem sikerült még komolyan tárgyalni se róla, mert pl Kína érdeke az ügyben teljesen más mint az USA-é vagy az EU-é.

tanato 2014.06.09. 19:27:59

@Elizabeth72: Nem túlzás sajnos, jellemzi a szélsőjobb politikáját,Unió ellenesség,Orosz illetve Putyin barátság és a magyar kereszténység előtti múlt előrángatása.együtt.

bpetya75 2014.06.09. 19:28:18

@Papagály:

Nem élhet mindenki külföldön. Egyébként én is gondolkoztam azon, hogy érvénytelent adok le, de végül arra jutottam, hogy meg kéne valahogy akadályozni a 2/3-ot, arra meg az érvénytelen, meg a nem szavazás nem jó módszer. Nem jött össze...

@Der echte Weinachtsmann:

Köszi :-)

@Nyúlz of the World [A]:

Amikor az ember meg van szorulva, akkor szinte bármiben hinni tud. Az értelmesebbje is. Saját bőrömön tapasztaltam.

Szerintem igazából nem hintapolitikázunk, csak a retorika olyan, mintha. Valójában minden meg van, amit az unió megkövetel, csak idehaza eladják a nagy szabadságharcot. Amiben meg valóban szembeszállnak az EU-val, azok egy része szerintem normális. Kétlem, hogy más országok ne tennék. Ez is egy nagy gyengéje a magyar baloldalnak, hogy azt képzelik, az unióban csak farkcsóválva és pitizve lehet léteznünk.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.06.09. 19:31:11

@tanato: Nem akarok gonosznak és rosszmájúnak tűnni, de nekem néha sajnos az az érzésem, hogy a világ/EU-nak van terve a cigányokkal kapcsolatban. Méghozzá az, hogy Magyarországon és Romániában próbálják tartani őket szegregálva a többi országtól, kvázi kialakítva nekik hosszú távra egy saját országot. :(

tanato 2014.06.09. 19:33:38

@bpetya75: Természetesen nem kell, orosz utálat,félre kell tenni a régi történelmi sérelmeket,akár a törökök esetében.Ki kell használni a kereskedelmi kapcsolatokat,idegenforgalmat/lásd Hévíz,Tapolca, Szoboszló orosz turistáit/
De azért nem szabad a nagyhatalmi ,világuralmi terveket szövögető orosz imperializmus hálójában csatlósként részt venni.

tableno 2014.06.09. 19:34:04

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: hát ugye a schengeni övezettel ez a lehetőség ki van lőve.

puhacica 2014.06.09. 19:34:06

en sem latok pozitiv jovot. ha visszagondolok 4-5 evvel ezelottre, valahogy mas volt a helyzet. normalisabb talan. elkepeszto, mive valtak az emberek. nincsenek korlatok. agresszio van. ego van. butasag van. aranytalanul eltolodtunk valami nagyon rossz fele. :(

tanato 2014.06.09. 19:35:42

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Látod ebben van valami,de ismétlem csak nemzetállami kereteken belül nem lehet a cigányokat beilleszteni,ez európai sőt azon túlmutató ügy.

Imre apó 2014.06.09. 19:36:46

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Így gondolom én is, mert a cigánykérdés nem kérdés, a tény az, az van és ötlet nem lesz egyik párt se fog tenni tudni. Ahogy írod itt ragadtak, itt maradnak.
Okoskodhatnak az okosok.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.06.09. 19:37:58

@tableno: Mert az egy felbonthatatlan szerződés?
Nem a holnapról beszélek, hanem 50-70 éves távlatokról.
De ne legyen igazam.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.06.09. 19:41:13

@Imre apó: És valahányszor megpróbáltak nagyob méretekben emigrálni bármerre is, mindig vissza lettek irányítva ide. Mintha ez lenne a terv...

@tanato: Én igazat adok neked. Dehát manapság nem ez lenne az első eset, hogy valamit, megoldás helyett besepernek a szőnyeg alá...

tableno 2014.06.09. 19:42:11

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: szerinted a romák várni fognak 50-70 évet a fejlett nyugat elözönlésével, ha nem javul a helyzetük otthon?

tanato 2014.06.09. 19:42:32

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Per pillanat ez az egyszerűbb megoldás nekik.Azután majd eszmélnek,de már késő lesz.

Quercus a favágó 2014.06.09. 19:43:50

@tableno:

Ahogy írod,én favágó vagyok. Te állítólag közgazdász, és egy multinál dolgozol. Sajnos nekem még nem sikerült épkézláb gondolatokat olvasni tőled. Mert a liberális mantra nem az. Ebből már elegünk van. Ezt jelezte a magyarok többsége 2010-ben, és most 2014-ben is. Csak nagyon nehezen értetek.

tableno 2014.06.09. 19:44:24

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: vissza lettek küldve, nulla sikerrel. Az összes nyugati nagyváros tele van velük.

Imre apó 2014.06.09. 19:46:03

A cigányok nem akarnak dolgozni, a gyerekek nagy többsége nem jár suliba, a jövőjük már megvan írva. Erre kellene valamit kitalálni, hogy megszűnjön, na de hogy? Ezt a nagyoknak tituláltak se fogják megoldani.

Papagály (törölt) 2014.06.09. 19:46:29

@QUERCUS(a favágó):
majd pont magyaro. fog ebben élenjárni? ahol a gazdagokat támogató módosításokat léptetnek életbe az adórendszeren (egykulcsos)?
szerintem hasznosabb lenne a népnek olyan vezetést választani, amelyik nem a társadalom szétszakadását, a gazdagok további gazdagodását segíti aktívan elő.

globális vagyonadóról álmodozzunk, miközben magyaro.-on pont ellenkező irányba visszük az ügyeinket? a magyar a népnyúzást választotta, választja. tessék megnézni a véleménynyilvánítását (parlamenti választások). nincs miről beszélni...

tableno 2014.06.09. 19:47:33

@QUERCUS(a favágó): már elmondtam, hogy tiszteletben tartom a magyar nép döntését. Lehet próbálkozni alternatív unortodoxiával. Meglátjuk, mi lesz a vége.

Hari Seldon 2 2014.06.09. 19:49:32

@bpetya75:
"Ez is egy nagy gyengéje a magyar baloldalnak, hogy azt képzelik, az unióban csak farkcsóválva és pitizve lehet léteznünk. "
Sosem érettem, hogy miért kell az együttműködést pitizésnek hívni. A románok elég jól csinálják. Talán nekik nem számít?

Egyébként meg, miután tudjuk, hogy milyen szinten van a "magyar politikai elit", nem jobb ha inkább szót fogadunk. ha ugyanis az EU mondja meg a döntéseket, a véletlen szerűen időnként JÓ döntések születnek. Így meg gyakorlatilag biztos hogy mindig rossz, és a maffiának kedvező döntések születnek. Merthogy így elrontani véletlenül NEM lehet. - Így rombolni csak szándékosan lehet.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.06.09. 19:51:38

@tableno: Azt ne felejtsd hogy egy cigány nem úgy gondolkodik, mint egy magyar vagy osztrák vagy német. Más az értékrendje. Náluk a családi kapcsolatoknál nincs fontosabb. Nem annyira érdekli őket a szép lakás, jó minőségű kaják, anyagi biztonság, megfelelő oktatás, stb.

Nézz megy egy átlagos ilyen családot. Valami minimál családi ház, villantós verda, parabola TV oszt csá. Együtt a család, akkor már megvan a boldogság.

Hány cigány apukáról tudsz, akik külföldre dolgoznak járni, hogy eltartsák a családot?(Az, hogy páran a falu cigánylányait futtatják Svájcban szerintem nem számít ide.)

Arra akarok kilyukadni, hogy arányaiban a cigányok nem akarnak elmenni Mo.-ról. Miért akarnának? Nekik azok az életkörülmények tökéletesek, együtt a család. Boldogság van.

Nem hiszem, hogy terveznék, hogy tömegesen ellepik Nyugat-Európát. Maximum akkor tennék, ha valahol kiugróan jó a szociális ellátás (mint történt pár éve Kanada esetében), dehát azt pont hogy leépítik a legtöbb helyen a bevándorlókkal szemben.

Szerintem alapvetően ők jól érzik magukat Mo.-n.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.06.09. 19:54:58

@tableno: Sokan vannak több Nyugat-Európai nagyvárosban is, de ha olvasod a híreket, akkor azt is tudod, hogy nem bánnak velük kesztyűs kézzel (teljesen jogosan). Londonban néha befészkelik magukat egyik-másik parkba, koldulgatnak kicsit, de a rendőrök elég rövid időn belül szétcsapnak köztük és elzavarják őket. Szerintem nagyon sokuk visszatér Mo.-ra, Romániába vagy ahonnan érkeztek.

Imre apó 2014.06.09. 19:55:27

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: A régi rendszerben sok cigány dolgozott, ráadásul a nehezebb munkaterületeken, téglagyárak, a téeszcsékben, a fonók tele voltak, persze a fogdmeg melókat, na ma már nem. A rend őrei is "jobban" őriztek, nem volt ez a nagy üvegzsebezés, ez is szégyen.
És még lehetne sorolni. A jobbik, ...ugyan, csak azt, vagy azokat használják ki, akik nem látják át a struktúrát, de ők se tudnak elég embert toborozni. Megbuknának, mi pedig velük.Az erőszak erőszakot szül, de néha hatásos az erőfölény.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.09. 19:58:32

@tableno: na hat akkor nem is irtam akkora marhasagot. Persze abban igazad van, hogy ezt globalisan kellene bevezetni es ez nem egyszerü. De szerintem nagyon nagy összegeket tudnanak jovairni az egyes orszagok. Csak hat orszagon belül hol csapodna le ez a penz?
De mas: pl. Nem bizros hogy olyan nagy hülyeseg az alanyi jogon jaro havi jaradek. (Es most mindjart ram tamadtok). De ha azt vesszük, gazdasagot elenkitene, fizetni meg igy is ugy is fizetjük a segelyeket. Nalunk itt a Harz4-es ha kutyat trat meg annak is kifizetik a kajajat. LOL.van olyan elvetemült aki 3 kutyat jelent be es bekebelezi a segelyt, azt meg elkölti piara. Na ezt is mi fizetjük. Ezzel az atalannyal ennek Lenne egy hatar szabva.szerintem legalabbis.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.06.09. 19:58:35

@QUERCUS(a favágó): "A tőkejövedelmeket(spekulációs pénz) kell keményen megadóztatni, továbbá be kell vezetni egy globális vagyonadót."

Ez tényleg jól hangzik és az emberiség többsége támogatná is. A baj az, hogy a maradék kisebbség dönt, nem a széles többség. Szűk, pár ezer éves világtörténelmünk alatt szerintem nemigen volt még olyan, hogy a széles proletár réteg megszorongassa a nagykutyák tökeit.
Van néha 1-2 kisebb Robin Hood, de globális szinten nem hiszem hogy megvalósulhat valaha is ilyesmi... pedig tényleg jó lenne...

Imre apó 2014.06.09. 20:01:11

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Jól érzik magukat, mert ők ismerik az összetartozást. Alapjában egy buta tanulatlan társaság, van persze itt is kivétel, de az csekély.

Cigány apuka külföldre menne dolgozni??? hát itt se dolgozik:) Mindenhol ismerik ezt a népet és sehol nem szeretik.

Papagály (törölt) 2014.06.09. 20:01:17

@bpetya75:
"Kétlem, hogy más országok ne tennék. Ez is egy nagy gyengéje a magyar baloldalnak, hogy azt képzelik, az unióban csak farkcsóválva és pitizve lehet léteznünk. "

hát, ennél csak az a nagyobb tévedés, amit orbán képvisel: tiszteletet magyaro.-nak. miközben nettó támogatásélvezők vagyunk, az eu-n belüli 3%-os népességarányunkkal mi akarjuk meghatározni az uniós politikát.
kevésbé szofisztikáltan ezt úgy szokták mondani. más xxxxxx-val verni a csalánt.

nem kell se pitizni, se farkat csóválni, de ne higgyük már azért, hogy mi vagyunk a tizenharmadik törzs - minimum a szíriuszról -, és valójában jézus is magyar volt, úgyhogy vegye az eu a legnagyobb megtiszteltetésnek, hogy hajlandók voltunk belépni a vacak uniójukba..

bpetya75 2014.06.09. 20:02:20

@Hari Seldon 2:

Az nem együttműködés, hogy szolgai módon, minden ellenvetés nélkül végrehajtunk, meg még túl is teljesítjük az elvárásokat egy aranyos kis pedálmedálért. Sokkal közelebb lenne az együttműködés fogalmához az, amit a fidesz csinál, ha nem ezzel a tahó retorikával adnák elő és valóban fontos ügyekben mennének csak szembe az uniós irányelvvel, és nem belpolitikai előnyszerzés lenne a főcél.

Muscari 2014.06.09. 20:09:19

Kedves Nyulz, orulok, hogy visszajottel es mindjart egy ilyen posztot rittyentettel nekunk. Elolvasdtam ujra a regit, de emlekszem a kommentjeidre is. Jol erzem, hogy nagyot valtozott a velemenyed azota?

Nem olvastam meg vegig a kommenteket, addig eljutottam, hogy a baratnod Sopronban dolgozik. O hogy talalna munkat Becsben? Jol emlekszem, hogy van egy lanyod is? Ot hogy erintene? Ha leirtad mar akkor bocs, olvasok tovabb.

Megertem a dilemmadat, de nehez okosnak lenni. Szerintem varj meg ezzel, semmikepp ne hozzal elhamarkodott dontest. Talan az lehetne a megoldas, amit valaki mar felvetett, hogy atkoltozni Ausztiaba, de csak eppen a hatar tuloldalara. Nem ismerem az ottani ingatlanpiacot, de ugy remlik az Ausztria legolcsobb resze. Igy a baratokhoz is kozel lennel, de megis mar Ausztriaban.

bpetya75 2014.06.09. 20:10:05

@Papagály:

Eszembe jut az, amit a traktoroktatóm mondott az egyik évfolyamtásamnak Sopronban. "Török úr! Maga kétállású kapcsolóként kezeli a gázpedált!"

A mindenkori magyar kománynak el kéne jutnia odáig, hogy a melegszarignyalás és a teljes konfrontáció között valahol középtájt tudjon maradni.

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

Réka panaszkodott rájuk pár hete, hogy Stockholmban elég komoly gondot okoznak és a helyiek nem tudják kezelni a helyzetet.

Imre apó 2014.06.09. 20:11:11

@Der echte Weinachtsmann: Az az ország 1 gazdag ország ne feledd. A nép ott ezt tudja, kihasználja.

A harz 4 emberkék járnak a Tafelhez, ami itt is jó lenne, mert az Aldi, lidli, meg a többi le tudna adni annyit, hogy sok szerencsétlen valahogy átvészelné.

Ne feledjük, az ember gyarló.

bpetya75 2014.06.09. 20:13:04

@tanato:

Megtehetik. Nem tudom, hogy meddig, de egyelőre megtehetik.

Hari Seldon 2 2014.06.09. 20:16:57

@bpetya75:
Papagály már megírta a válaszát. Szerintem nagyjából ugyanazt mondtuk.
Így rombolni csak szándékosan lehet. Ennél még az EU gyarmat is jobb, mert ekkora rombolást ha akarnának sem tudnának csinálni Brüsszelben. (a véletlen törvényei szerint időnként lenne jó ötletük is)
Orbánt meg Európában mindenhol kerülik mint a pestisest. Ezt biztosan elérte.
Az lenne a legjobb, ha Orbánnak olyan hatásköre lenne, hogy felkelésnél azon gondolkozhasson, hogy aznap milyen díszzászlót húzat fel a Parlament tetejére.

Papagály (törölt) 2014.06.09. 20:18:45

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
"néha sajnos az az érzésem, hogy a világ/EU-nak van terve a cigányokkal kapcsolatban. Méghozzá az, hogy Magyarországon és Romániában próbálják tartani őket szegregálva a többi országtól, kvázi kialakítva nekik hosszú távra egy saját országot. :( "

hát, minimum hajmeresztő, amiket írsz. titkos terv a cigányokról?
a svábokról meg a palócokról is van esetleg ilyen terv? vagy a székelyekről?

DieNanny CH 2014.06.09. 20:19:35

@nyuszigonosz(D):

Nemrég múlt el a vihar, most 35 helyett "csak" 30 van... :-)

Sütemény1975 2014.06.09. 20:20:19

@**mimi**: ? Ezt a ket szamot en is ossze tudom adni, ha tudok roluk :)

2014.06.09. 20:24:42

@tanato: Ha ugye a politikusok a magyar társadalomból kerülnek ki, akkor vajon mikor várható egy olyan párt, ami esetleg különb lenne a jelenlegiektől?

bpetya75 2014.06.09. 20:25:13

@Hari Seldon 2:

Ugyanmár! Ceausescut se kerülték, mint a pestisest, meg még egy jó csomó orbánnál nagyobb idiótát sem.
Volna mit fejleszteni a nemzetközi kapcsolatokon, nem mondom,hogy nem, de azért messze van még a fazon a persona non grata-ságtól.

Papagály (törölt) 2014.06.09. 20:25:23

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
"Sokan vannak több Nyugat-Európai nagyvárosban is, de ha olvasod a híreket, akkor azt is tudod, hogy nem bánnak velük kesztyűs kézzel (teljesen jogosan). Londonban néha befészkelik magukat egyik-másik parkba, koldulgatnak kicsit, de a rendőrök elég rövid időn belül szétcsapnak köztük és elzavarják őket."

remélem, a rendőrök nem a cigányok, hanem a rendbontók és szabályszegők között csapnak szét. akik lehetnek lengyelek, angolok, magyarok - meg cigányok is.

Sütemény1975 2014.06.09. 20:25:41

@tanato: a nickembol talan kiderul :)
Amugy meg fogalmam sincs mirol beszelsz.

2014.06.09. 20:26:24

@tanato: En Angliarol beszeltem, oda tudtommal viszonylag keves magyar ingazik naponta (bar ugy tudom vannak akik pl. hetente igen).

bpetya75 2014.06.09. 20:27:02

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

Nekem is van ilyen érzésem. Konteó is van rá, de attól még lehet benne valami.

Persze életképtelen az ötlet, alkalmatlanok az önfenntartásra.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.09. 20:27:13

@DieNanny [SZ,CH]: nalatok volt vihar? Küldd mar ide legyszi mert mar eleg volt. Egesz nap arnyekban üldögeltem es meg igy is leegtem

2014.06.09. 20:27:48

@bpetya75: "Szerintem igazából nem hintapolitikázunk, csak a retorika olyan, mintha. Valójában minden meg van, amit az unió megkövetel, csak idehaza eladják a nagy szabadságharcot. Amiben meg valóban szembeszállnak az EU-val, azok egy része szerintem normális. Kétlem, hogy más országok ne tennék. Ez is egy nagy gyengéje a magyar baloldalnak, hogy azt képzelik, az unióban csak farkcsóválva és pitizve lehet léteznünk."

Az a baj, hogy nem harcolni kellene, hanem együttműködni. Ez az, amit sajnos itthon nem látnak az emberek. És OV nagyon jól kapta el a fonalat. A magyarság gyakorlatilag 1918-ig középkori jobbágysorban élt. A nemzet néhány nemesi családot és (nem ritkán magyar zsidó) gyáriparost jelentett, akik egyrésze még magyarul sem tudott! A tényleges magyar pedig vagy egy városi nyomortelepen élt és robotolt a gyárban, vagy jobbágyként szolgált.

És 100 év sajnos nincs túl messze. Egyrészt a magyarok sokszáz éve folyamatosan szabadságharcolnak és elbuknak, erről szólnak a történelem tankönyveink is. Másrészt pedig a jobbágysors, majd a kommunizmus mesterfokra emelte a szervilizmust és az alattomosságot az emberekeben, teljesen érthetően, ez kellett a túléléshez. És ez nemcsak a magyarokra igaz, a legtöbb Kelet-Európai népre igaz. Ehhez jön még a kisebbségi komplexusunk, amit azzal kompenzálunk, hogy komolyan képesek vagyunk elhinni, hogy mi szartuk a spanyolviaszt is.

Európában pedig pont ennyit látnak belőlünk. Hogy átlagon felül beképzeltek és arrogánsak vagyunk, állandóan különjogokat akarunk és menekülünk még azok alól a kötelezettségek alól is, amit korábban vállaltunk, és a tolerancia és együttműködés legkisebb jelét nem adjuk, sem befele, sem kifele. És abszolút nem értik, mire fel. Miért van az, hogy minden, ami Nyugat-Európában teljesen normális 50-100 éve, az nálunk nem, és ráadásul úgy akarunk minden másképpen csinálni, hogy mi akartunk hozzájuk tartozni.

Kicsit olyan ez, mint amikor feleségül veszel valakit, aki nagyon kedves és csendes, majd amikor beköltözik, akkor felforgatja a lakásodat, közli, hogy mostantól dolgokat másként kell tenned, mert mostmár neki is jogai vannak, nem végzi el a házimunkát, de követelőzik, miközben ez a te házad volt, és jelenleg is te dolgozol, te tartod el.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.06.09. 20:27:57

@Papagály: Mert több millió székely megállás nélkül csinálja a feszültséget Nyugat-Európában, mi? Kérdezd meg az osztrák kollágékat hallottak-e már a palócokról? Van-e véleményük róluk? OK, most kérdezd meg ugyanezt a cigányokkal kapcsolatban. Ugyanmár, értelmes gyerek vagy, ne játszd a hülyét. :)

Hajmeresztő, mert nem történtek még hajmeresztő dolgok a világban és a történelemben, ugye? Most tényleg kezdjem el összeszedni hányszor szegregáltak különféle nemzeteket vagy próbáltak meg kiírtani?

De elmondom egyszer és utoljára. Ez csak egy összeesküvés elmélet. Nem kívánom én sem ezt a forgatókönyvet mert hatalmas hiba lenne, de nekem sokszor az a benyomásom hogy akár tudatosan, akár tudatalatt, de ebbe az irányba tendálnak a dolgok. De ne legyen igazam. Ennyi. Nem akarok ennél jobban belemenni ebbe.

2014.06.09. 20:28:30

@bpetya75: "Nem élhet mindenki külföldön."

Nem is kell. Mert akkor még hamarabb bekövetkezik az, ami borítékolható 10-20 éven belül, talán előbb.

Sütemény1975 2014.06.09. 20:30:50

@nyuszigonosz(D): mi ugye este 10 tol mehetunk csak, addigra talan a homerseklet es a forgalom is csokken :)

2014.06.09. 20:32:39

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Lehet halászni a zavarosban, persze, hogy jól érzik magukat.

33621 2014.06.09. 20:32:44

@Imre apó: Írtam is Cascabelnek mert tudom hogy szereti a helyet.

@33621:
A demjeni fürdőzésedért kimondottan irigyellek!:) Szívesebben lettem volna ott ma, mint Banff-en:) Itt a fürdőkbe nem lehet bevinni alkoholt, élelmiszert, nem lehet dohányozni. Csak áztatni lehet. Szeptemberre tervezem a legközelebbi hazamenetelemet, 2-3 hétre. Akkor találkozhatunk és egy jót beszélgethetünk. Hozzánk közel van mindkét fürdő, 15 km. Minden délután el szoktam ugrani fürdeni a haverjaimmal vagy egyedül amikor otthon vagyok.

Apó ha gondolod és úgy jön össze, akkor jöhetsz velem ha akarsz majd egyet fürcsizni meg dumálni Cascabellel!

Imre apó 2014.06.09. 20:32:46

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Papagály csak idegelni akar, nem látod? :D

nyugi:))))))))))))))

Imre apó 2014.06.09. 20:34:31

@33621: NANÁ, nem hagynám ki, ha belefér az időmbe okvetlen:)

nyuszigonosz 2014.06.09. 20:36:07

@DieNanny [SZ,CH]: Kösz, Nanny. Legalább képen nézem a viharfelhöket.
Igaz, már itt is "csak" 30 fok van, de még holnap is rekord kánikula lesz.

Quercus a favágó 2014.06.09. 20:36:36

@tableno:

Nincs itt semmiféle unortodoxia barátom. Talán a különadók kivételével. Az egykulcsos adó elméletét az USA-ban dolgozták ki még a 80-as években(egyébként már Bajnai is be akarta vezetni). Nem igazán vált be sehol. A közfoglalkoztatást már a New Deal idejéből ismert. A növekedési hitelprogram meg Angliából lopott ötlet. A különadókat Gyurcsány találta ki, igaz Matolcsy emelte a tétet, és a játékosok számát. Személy szerint ezzel az adóval max. egyetértek.

nyuszigonosz 2014.06.09. 20:39:22

@Sütemény1975: Tudom, hogy csak este tízkor indulnak a kaminok, A szétment út részek este is szétmentek lesznek még és forgalom is lesz, ha megindul az a nagyon sok kamion, ami eddig ácsorgott.

De igaz, olyan meleg nem lesz már, mint napközben.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.09. 20:39:27

@Nyúlz of the World [A]: te alapvetöen jol latod a dolgokat. Ez latszott a poszton is es most ez a hozzaszolasod megerösiti. De ez nem a magyarok hozzaallasa hanem a jelenlegi kormanyzate. Jo, persze a magyarok valasztottak meg öket. Bar szerintem ha elmegy 90% szavazni kisebbsegben lennenek. Csak hat van aki nem akart, van aki nem tudott es van akit megfelemlitettek vagy megvettek.

Papagály (törölt) 2014.06.09. 20:40:22

@Philosoraptor:
"mikor várható egy olyan párt, ami esetleg különb lenne a jelenlegiektől? "

talán 3-6 generáció múlva, ahogy jess írta korábban. :)

tanato 2014.06.09. 20:40:24

@Sütemény1975: Ja hogy 75-ben születtél,akkor még emlékezel,emlékezhetsz a Kádár rendszerre.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.09. 20:41:32

@nyuszigonosz(D): holnap meg allitolag meg egy lapattal rakerül a hösegre, majd szerdatol varhato enyhüles.

tanato 2014.06.09. 20:42:11

@Mirjam2: Jogos ,onnan tényleg nehéz akár hetente ingázni.De hogy mennyien lehetnek ott dolgozni azt csak a nagy ég tudhatja.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.09. 20:43:09

Na szóval...

kepkezelo.com/images/3smdxheoudmqu2bdntp8.jpg

Jó poszt volt. Maradj ahol vagy. Megtárgyaltuk ezerszer hogy a Magyarország jó hely ha van pénzed.
Márpedig van. Ez egyetlen esetben lehetne meggondolás tárgyává tenni ha lenne kiskorú gyerek és az ő jövője komoly szempont lenne.
Magyarország stabil tagja az EU-nak és az is marad. A nép másodszor szavazott kétharmados bizalmat a kormánynak.
Egetverő ostobaság hogy protest választás volt.
Támogató választás volt ez egyértelmű.
A dolgok jó irányba mutatnak. A nép elégedett. Hogy mivel? Neveltetésem tiltja hogy kimondjam.
Az hogy mi az én véleményem és a kin élőknek Orbánról az a lőtéri kutyát nem érdekli.
Maradj ott költsd a pénzed élvezd az életet de tartsd szárazon a puskaport.
Legyél mindig készen az indulásra.
Amit felsoroltál az nem elég az országváltáshoz. Jövő nélküli ország?
Mit érdekel az téged? Te megcsináltad a saját jövődet. Országot váltani elkeseredettségből vagy dühből kell.
Benned ez nincs meg.
Az ország legjobb helyén laksz. Saját házad van két autót tartasz fenn keményen dolgozol. Szerencsés ember vagy. Nézz kevesebb Híradót és olvass kevesebb újságot.
Élj Magyarországon úgy mintha Ausztriában élnél.

Néhány szót egyik kommentelőtársunkról.
Sütemény az egyik legjobb arc itt. Szinte mindenki által elfogadott jó humorú faszagyerek.
Hatalmas hazaszeretet van benne. Nem tudom kormánypárti szavazó e de ha az akkor is fenntartom hogy kiváló ember.
Amióta idejött figyelem mert érdekel hogy hogy birkózik meg a "korpa közé keveredett" dilemmájával.
Nagyon ritkán odaszúr egy egy kormánypárti kommentet de ez soha nem megy a kritikus tömeg fölé.
Soha még hozzá hasonló szemléletű ember nem tudott tartósan megmaradni ezen a blogon.
Érthető okokból.
Néha bebőffent valami turbómagyar aztán leugatva elkullog.
Sütemény nem turbómagyar nem troll csak a hazáját szerető és talán a kormányát támogató ember.
A mai nap valóban nem az övé.
Aktuálpolitikában egyedül áll a teljes bloggal szemben.
Semmit nem kérek tőletek csak egy kis megértést.
Én például végtelenül örülök neki hogy meg tudott itt maradni és remélem jól érzi itt magát. Nincs az sehol előírva hogy egy közösséget a hazájával szembeni kritikus megnyilvánulásnak kell összetartani.
Szóval próbáljátok így nézni a dolgot.

bpetya75 2014.06.09. 20:43:27

@Nyúlz of the World [A]:

Te most azt írtad le kicsit eufemisztikusan, amivel Kertész Ákos kiverte a biztosítékot? :-P

Egyébként ahogy látom, egxyetértünk, csak én úgy látom, hogy orbánék szabadságharca jobbára itthon zajlik, Brüsszelben nem annyira érzékelhető, mert ez nem is igazi szanadságharc, csak a hazai bezárkózott elméjűek beetetése.

tanato 2014.06.09. 20:44:48

@Philosoraptor: nem várható,a jelen állás szerint

Quercus a favágó 2014.06.09. 20:48:03

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

Pedig úgy igaz, ahogyan írod. Az EU-ban az urak úgy gondolták, úgy fog működni a dolog, hogy elszipkázzák Kelet-Európából a jól képzett szakembereket(pl. Téged), betelepítik az alacsony hozzáadott értéket produkáló termelési fázisokat, fillérekért dolgoztatják az "öslakosokat", És minden hapy. Na meg persze kioktatnak bennünket toleranciából. Mert ugye mi egy szarházi rasszista népek vagyunk. Csak aztán benézett a ló az ablakon. Mert nem csak a búza ment, hanem az ocsú is. Mi meg vártuk, mutassa már meg a toleráns nyugat, hogyan kell megoldani a cigánykérdést. Megmutatta. Vissza a feladónak.
Akkor most mi is mutassuk meg nekik merre van India,

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.09. 20:49:53

@DieNanny [SZ,CH]: kösz. Azt hittem ra tudsz segiteni (mint ahogy eddig is mindig segitettel

rezsöatya 2014.06.09. 20:51:07

@Nyúlz of the World [A]:
"Kicsit olyan ez, mint amikor feleségül veszel valakit, aki nagyon kedves és csendes, majd amikor beköltözik, akkor felforgatja a lakásodat, közli, hogy mostantól dolgokat másként kell tenned, mert mostmár neki is jogai vannak, nem végzi el a házimunkát, de követelőzik, miközben ez a te házad volt, és jelenleg is te dolgozol, te tartod el."

Te honnan ismered az elso exnejemet???

:-)))))))

Quercus a favágó 2014.06.09. 20:51:10

@diggerdriver:

"Aktuálpolitikában egyedül áll a teljes bloggal szemben"

Nem egészen.

DieNanny CH 2014.06.09. 20:51:44

@nyuszigonosz(D):

Nézd meg az előző linket, amit boros/teles apónak küldtem.

DieNanny CH 2014.06.09. 20:56:25

@Der echte Weinachtsmann:

Hát, azért nem fogok kiállni a teraszra, fújni a felhőket!!!
:-DDDD

2014.06.09. 20:56:53

@Muscari: Szia! :) A gyerek meg nem gond, kicsi. Ha költöznénk, akkor meg úgy is csak a határ túloldalára, mert párom soproni, itt az egész család, és nem nagyon szeretne messze menni. Igazából ő egyáltalán nem szeretne menni, de mivel itt született és nőtt fel Sopronban, soha nem lakott máshol, ez érthető. A határmellől pedig vissza tud járni dolgozni Sopronba, a jelenlegi munkahelyére. Igazából az, Kópháza, Nagycenk, Balf, Schattendorf vagy Siegendorf, ebből a szempontből mindengy, ugyannyira van Soprontól. És pont ezért dilemma, hogy az a 10 km megéri-e azt, hogy el kelljen adni a lakást, újra hitelt felvenni? Én egyébként meg sem állnék Németországig, vagy Norvégiáig, de ezt kilőttük, mert ő nem szívesen menne el a környékről. Szóval ez egy amolyan kompromisszumos megoldás lehetne, hogy én megkapom Ausztriát, ő meg azt, hogy nem megyünk el Sopron környékéről. :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.06.09. 20:59:41

@QUERCUS(a favágó): Igen, többek között emiatt is érzem így.

@bpetya75: "Persze életképtelen az ötlet, alkalmatlanok az önfenntartásra."

Sajnálatos, de a világ többi részét ez a része már érdekli, csak ne legyenek láb alatt...

@Imre apó: Teljes mértékben nyugodt vagyok.

Utólag is bocsánat Papagálytól ha lecseszősnek tűnt az előző, nem vagyok dühös. Zenbuddhistákat megszégyenítő belső nyugodtság áramlik bennem 24/7. :)

Bár néha megpróbál játékosan incselkedni velem, de nem húzott még fel egyszer sem. Mondjuk más se. :)

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.09. 20:59:52

@rezsöatya: te atyam, megis hanszor leptel a hazassag "Szent" kötelekebe. Tud erröl az öreg odafenn?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.09. 21:00:42

@tableno: a life in the uk tesztemen egy magyar romalany irta ala az igazolast, hogy sikerult a vizsga, ott dolgozott az adminisztracion.

Pe_Peter (törölt) 2014.06.09. 21:01:15

@tableno: akkor te kivétel vagy!
Én ilyen emberrel itt még nem találkoztam. Nem tudom, hol vagy, de kíváncsi lennék rá!

Mert Olaszországban vagy a spanyoloknál úgy tudom, hogy azért könnyebb a beilleszkedés, mint a németnyelvűeknél vagy skandinávoknál. De lehet, h ez sem igaz, nem éltem még ezeken a helyeken tartósan.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.06.09. 21:01:15

@Papagály:

A kivándorlás nem tüntetés. A kivándorlás kiskapu. Vagy ha úgy tetszik egy alternatíva. Semmi köze Magyarországhoz. Azzal hogy lelépsz te nem tüntetsz, csak elmenekülsz. Az tüntet aki képes kimenni az utcára és felemelni a szavát hogy elege van. Aki lelép Nyugatra az nem tüntet. A tüntető az országáért (is) kimegy az utcára. A kivándorló csakis saját magáért hagyja el a hazáját. Ebben mégis mi a tüntetés?

2014.06.09. 21:01:22

@bpetya75: Igen, olyasmi... :) De legalább majd lesz egy jó okom, hogy menedékjogot kérjek, mert üldöznek... Habár zsidó nem vagyok... :)

tableno 2014.06.09. 21:02:49

@tildy[UK]: ez jó, reméljük errefelé fognak a dolgok haladni.

Sütemény1975 2014.06.09. 21:06:47

@tanato: emlexem, de nem kivanom vissza.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.06.09. 21:07:05

@diggerdriver: Amúgy sütivel kapcsolatban maximálisan egyetértek.
Jó arc. Nem tudom, de valahogy engem sosem zavar ha valakinek más nézetei vannak politikai vagy vallási vagy bármilyen szempontból. Ha valamiben nem értek egyet valakivel és tudjuk hogy úgysem tudjuk meggyőzni a másikat, akkor egyszerűen nem eröltetem ezt a témát. Ettől még lehet beszélgetni másról.

De nem hiszem, hogy egyedül van. Alapvetően zöldeketbeszélek is ki szokott állni Mo. oldalán nagyon helyesen, de Quercus vagy Petya is megvédi a haza becsületét ha arról van szó. Szerintem nagyon jól teszik. :) Amúgy Morgo123 is felveszi a kesztyűt, csak neki picit nyersebb a stílusa. :)

2014.06.09. 21:07:25

@bpetya75: Arról meg, hogy mit gondolnak rólunk, és mit látnak rólunk kint, érdemes rendszeresen lapozgatni a kinti sajtót. Nem igaz, hogy nincs jelen benne OV és Magyarország. És sajnos legtöbbször nem túl jó színben, pont azért mert nagyon jól látják, mi megy itthon, és nem hülyék. Az más kérdés, hogy sok dolog - még - nem ütötte meg az ingerküszöböt Brüsszelben, de azért egyre több vezetőnél kezd elgurulni a gyógyszer odakint is OV miatt. Nem hülyék, csak jelenleg nagyobb bajaik vannak.

Sütemény1975 2014.06.09. 21:07:50

@nyuszigonosz(D): mar reg otthon lehetnenk, ha nem lenne ez az "okos" tilalom.

rezsöatya 2014.06.09. 21:08:49

@Der echte Weinachtsmann: azt hiszem, nicknevet kene modositanom, mert idorol idore magyarazkodnom kell, hogy ez skotszoknya, nem reverenda... de szeretek ezzel az apacaval csokolozni (lasd kep!), mar ugy megszoktam... :-)))

Szoval semmi kozom a papokhoz, kerdesedre valaszolva pedig: masodjara gyozott az optimizmus a tapasztalat felett, de mara csak az optimizmusom maradt a hazassaggal orokre leszamolék vala...

2014.06.09. 21:11:04

@tanato: Azert vannak errol adatok, par hete olvastam hogy szazezernel valamennyivel tobb magyar allampolgar kert adoszamot Nagy-Britanniaban osszesen az EU-csatlakozas ota. Sajnos nem emlekszem hol olvastam, de nekem ez kb. realisztikus szamnak tunik. Adoszam nelkul nagyon nehez letezni Angliaban, illetve nem lehet legalisan dolgozni, igy szinte mindenkinek van aki munkakeresesi cellal tartozkodott valaha is Nagy-Britanniaban (a statisztika azokat is tartalmazza akik mar elhagytak az orszagot). Igy csaladtagokkal egyutt sem lehet tobb kb. 200 ezernel az Angliaban elo magyar allampolgarok szama.

Papagály (törölt) 2014.06.09. 21:11:18

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
nem is akartam reagálni, mert nem találtam sértőnek. megnyugodtam, hogy nem internalizáltad (még! ;) ) ezt az összeesküvéselméletet.
szeretek hinni abban, hogy az emberek normálisak, jószándékúak, nem rasszisták, ezért nem is feltételezek ilyen típusú etnikai alapú kirekesztést - országok feletti szövetség formájában.

aki viszont indiába küldené a romákat, attól szívesen megkérdezném, hogy hány generációra tudja visszavezetni a családfáját magyarországon. gyanítom, hogy közülük sokan újabb bevándorlók a kárpát-medencében, mint a romák.
(nem mintha számomra fontos lenne, hogy ősmagyar-e valaki vagy sem.)

a cigányozás cigányozás marad akkor is, ha statisztikailag kimutatható, hogy a cigány származásúak között több tyúktolvaj van, mint költségtérítéssel visszaélő, napi 300-500 ezer Ft-os szállodaszámlát produkáló politikus.

2014.06.09. 21:11:36

@diggerdriver: "Magyarország stabil tagja az EU-nak és az is marad. "

Na, ez az, ami felől nekem kétségeim vannak. Nem 1-2 éven belül, de hoszabb távon. Minél nagyobb teret nyernek a föderáció hívei, annál inkább fogunk mi (is) a perifériára szorulni. És a folyamat lasső, de megállíthatatlan, Európának egyesülnie kell, nincs más esélye.

rezsöatya 2014.06.09. 21:12:49

@házelőtthinta: nem kell mindig (az utcan) hangoskodni...! En azt mondom, nem en hagytam el a hazamat, a hazam hagyott el engem. Tudod, okos enged...

:-P

nyuszigonosz 2014.06.09. 21:13:26

@Sütemény1975: A tilalomnak oka van.
Természetesen megértem, hogy mindenki sietne haza és ki az aki két munkaszüneti napot szivesen tölt egy nagy kamionparkolóban, hát senki.
De a pályák pont vasárnap és munkaszüneti napokon nagyon teli vannak, plusz kamionforgalom is van: friss élelmiszer meg virágok.

Sütemény1975 2014.06.09. 21:14:22

@diggerdriver: kosz, digger, ez jol esett!, jol erzem magam itt, nagyon jo arcok irogatnak ide, nem veletlenul lettem allando tag itt. Tenyleg szeretem a hazamat, talan tulsagosan is. En vagyok a legszomorubb, hogy az a helyzet, ami jelenleg van. De naiv modon remenykedek. Mert mint tudjuk az hal meg utoljara ;)

Sütemény1975 2014.06.09. 21:16:52

@nyuszigonosz(D): angliaban, belgiumban, hollandiaban, a skandinav orszagokban senkit sem zavarnak hetvegen a kamionok.

Quercus a favágó 2014.06.09. 21:17:44

@Nyúlz of the World [A]:

Tanulmányozni kellene azon országok gazdaságtörténetét, akik ma a világ vezető gazdasági hatalmai(USA, EU centrum országai, Japán, stb.) Hogyan jutottak el addig, amíg liberalizálták a gazdaságukat. Aztán kellene egy pillanatfelvételt csinálni Magyarország gazdaságáról anno 1989 gengszterváltás. Vége a komenizmusnak dicsértessék a liberalizált piacgazdaság. Össze kellene hasonlítani a magyar gazdaság helyzetét '89-ben a fentebb felsorolt országokéval.
Ha ez megvan tessék már nekem elmagyarázni, hogy a kurva életbe tudna Magyarország fölzárkózni a fejlett nyugathoz egy teljesen nyitott, liberalizált piacon. Hogyan tudna versenyezni olyan országokkal, ahol több száz éve kapitalista piacgazdaság van, akik évtizedeken át védték a belső piacukat pl. vámokkal, akiknek gyarmataik,így olcsó nyersanyagaik, kizsákmányolható rabszolgáik voltak. Ahol tőke bőség van, generációkon keresztül kialakult vállalkozás kultúra, Bejáratott adórendszer, stb.
Ez olyan, mintha valakit fölébresztenénk egy több évtizedes kómából, majd közölnénk vele, holnap indulsz az olimpia 100 méteres síkfutás döntőjében. Egyenlő pályák egyenlő esélyek.

Többek között erről szól a történet. Meg még sok másról.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.09. 21:17:45

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Igen igazad van akiket felsoroltál azok is kiállnak Magyarországért de a kormányt már kritikusabban ítélik meg.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.09. 21:19:26

@Mirjam2: 16 ev alatti gyerekeknek nincs adoszama , aki meg gyesen annak sem feltetlen van. Szerintem.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.09. 21:20:24

@Nyúlz of the World [A]:
Na most az utolsó mondatoddal agyoncsaptad az előtte levőket.
Magyarország Európában van akár tetszik ez Orbánnak akár nem.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.09. 21:23:55

@Sütemény1975:
Nagyon szívesen. Attól tartottam lelépsz te is mint annyi kiváló ember.
Vessetek a mókusok közé de nekem személyes veszteség ha értékes emberek elmennek innen.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.06.09. 21:24:54

@Papagály: "szeretek hinni abban, hogy az emberek normálisak, jószándékúak, nem rasszisták, ezért nem is feltételezek ilyen típusú etnikai alapú kirekesztést - országok feletti szövetség formájában."

Látod, én ennél jóval borulátóbb vagyok ezen a téren.

@diggerdriver: Ez igaz.

33621 2014.06.09. 21:27:04

Ez nem politika de utazás a világ körül! Magyar származású búvár és a cápák!
bigblue.postr.hu/aki-nem-tart-a-capaktol?utm_source=origo-nyito&utm_medium=cimlapi_box&utm_campaign=sec

2014.06.09. 21:28:47

@diggerdriver: Én megrögzött föderalista vagyok, hiszem, hogy a nemzetállamok ideje lejárt, ideje elindulni a következő fejlettségi szint fele, aminek a vége pár évszázad múlva a Bolygók Egyesült Föderációja. :)

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.09. 21:29:09

@rezsöatya: neuem mar csak atya maradsz akarmire valtoztatsz.
Ezt az apocat meg ne hanyagold el (mar sargulok) lehet egyszer igazibol jön feled es ennek megfeleloen a hazassaggal se szamolj le teljesen.

nyuszigonosz 2014.06.09. 21:29:10

@Sütemény1975: Németország bár a legsürübb és leghosszabb autópálya utakkal rendelkezik, mégis egyfolytában dugók vannak, mert tranzit ország. Föleg kamion tranzit ország is.
Legalább vasárnap és munkaszüneti napokon jó, ha kevesebb van belölük az utakon.
Így is túl sok a baleset.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.09. 21:30:37

Neuem= nekem hat basszus eleg volt ebböl a rohadek szofelajanlobol.

nyuszigonosz 2014.06.09. 21:33:30

@Der echte Weinachtsmann: Ez az, hogy nem csak felajánlja, hanem javítja-átírja is.
Mindig vigyorgok, miket írsz, mert nekem ugyanilyenekre javítgat a tablet, ha arról írok. :-)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.09. 21:33:55

@QUERCUS(a favágó):
Nézd, többször írtam már hogy Magyarország a komenizmusban kőbaltát gyártott.
Rendben van.
Jött a gengszterváltás eltelt 24év.
Mikroprocesszorokat gyártunk Mercedest gyártunk Audikat gyártunk rengeteg PIACKÉPES terméket gyártunk.
Nem mondom azt hogy nyugati szinten kéne élnünk. De igenis valami közeledésnek valami felzárkózásnak azért 24év alatt lenni kellett volna.
A négyszeres nyugati munkabér szorzó inkább növekedett mint csökkent.
24 év nem felzárkózást hozott hanem lemaradást.
Ha legalább a négyszeres szorzó háromszorosra csökken akkor azt mondom "válámi ván ha nem is áz igázi"
Az eurózkeptikusok még mindig nem tudnak megegyezni hogy olcsó munkaerőnek kellünk az EU-nak vagy piacnak. Mert a kettő együtt nem megy.
Aztán meg miért pont szerencsétlen Magyarországot érte a megtiszteltetés hogy az EU visszafogja miért nem a többit amelyikek ha lassan is de csak haladnak fölfelé.

Hari Seldon 2 2014.06.09. 21:34:06

@bpetya75:
Kína most "világhatalmi tényező".
Viszont ha hosszabb távon nem tudják a tömegeket felemelni ez a "világhatalmi tényező" szerepe jelentősen csökkenni fog. Meglátjuk mit hoz a jövő. Én is kíváncsi vagyok rá. (szerintem 20-30 éven belül visszatekintve meglátjuk)

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.09. 21:35:55

@Nyúlz of the World [A]: "Európának egyesülnie kell, nincs más esélye."
na ebben nem ertünk egyet. Szerintem Europa sosem fog egyesülni ( meg ha ez is az egytlen eselye). Ahhoz tulsagisan különbözö nepek, kulturak lakjak ezt a kontinenst.

DieNanny CH 2014.06.09. 21:36:35

@Der echte Weinachtsmann:

Kapcsold ki! Állítólag ki lehet...

M. Péter 2014.06.09. 21:37:13

@tildy[UK]: Segélyhez is kell NI number, ha gyerek után igényelnek családi pótlékot, akkor a gyereknek is kell.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.09. 21:38:32

@Nyúlz of the World [A]:
Teljesen egyetértek bár én másképp.
Három gazdasági és hatalmi központ van a világban A Távol Kelet, az USA és Európa.
Európa csak úgy tudja megőrizni pozícióját ha egy Egyesült Európai Államok lesz.

2014.06.09. 21:38:58

@tildy[UK]: Igen ezert mondom hogy ha van kb. 120 ezer adoszam, akkor lehetnek kb. osszesen 200 ezren (feltetelezve hogy nem dolgozo csaladtagoknak / gyerekeknek nincs adoszamuk). Persze a nyilvantartasban minden adoszam benne van amit kiadtak, fuggetlenul attol hogy UK-ben tartozkodik-e meg az illeto vagy sem.

bpetya75 2014.06.09. 21:39:28

@Nyúlz of the World [A]:

Ehhez szerintem kell egy katalizátor, ami vleményem szerint E.T lehet csak ;-)

Hari Seldon 2 2014.06.09. 21:40:09

@tanato:
"Az újság arra figyelmeztet, Kínának vigyáznia kell, nehogy az úgynevezett nyugati stílusú demokrácia csapdájába essen. Ezt alátámasztandó felhozza, hogy az elmúlt hónapokban Kijevtől Bangkokig az utcai politizálás, a közvetlen konfrontáció mély fájdalmat eredményezett."

Szeretem az ilyen megfogalmazásokat. Nem kér. - lefordítva a központi pártvezetés nem szeretne, mert akkor nem uralkodhatnának.
Mert az ő kézivezérelt demokráciájuk jobb?
Nem írja meg a pártlap, és nagyon hiányosan jut el nyugatra is de ott évente 1000-es nagyságrendben vannak "éhséglázadások" a belső részeken.
A Parti részek fejlődése jelentős részben a nyomorból menekülő belső részekről menekülő embertömeg rabszolgamunkáján alapul.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.09. 21:40:48

@Hari Seldon 2:
Kínára egyetlen veszélyt látok.
Ha kér a nép.
Ha kinyílik a világ és a belső fogyasztás az egekbe szökik.
Akkor lesznek gondban.

Papagály (törölt) 2014.06.09. 21:41:21

@házelőtthinta:
"A kivándorlás nem tüntetés. A kivándorlás kiskapu. Vagy ha úgy tetszik egy alternatíva. Semmi köze Magyarországhoz. Azzal hogy lelépsz te nem tüntetsz, csak elmenekülsz. Az tüntet aki képes kimenni az utcára és felemelni a szavát hogy elege van. Aki lelép Nyugatra az nem tüntet. A tüntető az országáért (is) kimegy az utcára. A kivándorló csakis saját magáért hagyja el a hazáját. Ebben mégis mi a tüntetés? "

annyiban tüntetés, hogy nyilvánvalóan és drasztikusan kifejezi az állampolgár elégedettségét az országgal. lehetnek egyedi esetek, amikor a rendkívül elégedett polgár kivándorol, de ez a kivétel, belőlük semmiképp se lesz tömeges a kivándorlás.

a kivándorlás lábbal szavazás. magyaro.-on nem fog tüntetni az, aki hisz a demokráciában és abban, hogy a többség tudja mit választ. nincs értelme a többségi akarat ellen tüntetni. én nem a partikuláris érdekeimet szeretném érvényesíteni, hanem mást gondolok az ország számára kívánatos jövőről, mint a (relatív) többség.

ma magyaro.-on a kormány ellen tüntetni: értelmetlen. sőt: antidemokratikus is lenne, hiszen a kormány bírja a (relatív) többség bizalmát, legitim módon lett újraválasztva.

én egy lázongó kisebbséghez tartozom - csakúgy mint a kivándorlók nagyobb része. nem hiszem, hogy a lázongó kisebbségnek kellene a saját véleményét ráerőltetni az országra. az ország a fideszes megváltásra szavazott - másodszor is. nem állok az üdvtörténet útjába.

bpetya75 2014.06.09. 21:42:19

@Hari Seldon 2:

Egyetértek. Nagy időket élünk. Ezekben az évtizedekben sok minden el fog dőlni az emberiség sorsával kapcoslatban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.09. 21:42:21

@Der echte Weinachtsmann:
Az Egyesült Európa nem lehetőség hanem a túlélés egyetlen esélye.
KÉNYSZER

Hari Seldon 2 2014.06.09. 21:42:30

@Hari Seldon 2:
"A brit parlamentben még mindig örökletes nemesi címmel rendelkezők vannak, ami a kínai emberek számára elképzelhetetlen - jegyezte még meg a Zsenmin Zsipao"

lefordítva: A miénk azért jobb, mert nem nemesek vannak, hanem több generációs kommunista apparatcsikok a parlamentünkben.

2014.06.09. 21:44:27

@tildy[UK]: Koszonom a statisztikat! Jol szamolom hogy ezek szerint osszesen kb. 130 ezer NI-szamot adtak ki magyar allampolgaroknak 2002 ota?

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.09. 21:44:30

@DieNanny [SZ,CH]: kikapcsoltam en mar itt minden. Letiltottam a nemet billentyüzetet es megis mindig jön valami hülye javaslat. ill. Gonosz nyuszinak igaza van ezt csak a Tabletten meg telon csinalja. Marpedig altalaban ezekröl irok.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.09. 21:46:42

@Mirjam2: valos adatnak tunhet a 130 ezer. Viszont erdekes, hogy kevesebb adoszamot adtak ki pakisztaniaknak, meg indiaiaknak, mint magyaroknak. MEglepett.

DieNanny CH 2014.06.09. 21:51:30

@tildy[UK]:

Rossz poén, de: annyira hasonlítanak a mi szemünkben egymásra, hogy 2 embernek elég 1 adószám. Hm?

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.09. 21:52:22

@diggerdriver: egyetertek veled teljes mertekben. Valahogy szembe kell szallni az USA hatalmaval. Erre csak egy Egyesült Europa kepes. De nem fog megvalosulni soha. Tulsagosan elteröek a nepek, az erdekek meg minden.

2014.06.09. 21:53:54

@M. Péter: Tenyleg? Ezt nem is tudtam.

2014.06.09. 21:56:46

@Der echte Weinachtsmann: Nem, 2 millió ember (az ország lakosságának egyötöde) úgy gondolja, hogy a fidesz a nyerő. Nehezen hiszem el, hogy őket meg kellene félemlíteni.

2014.06.09. 21:57:17

@Papagály: Hm, addig még párszor meghalok és forgok majd a síromban...

2014.06.09. 21:58:50

@tildy[UK]: Nezd meg meg egyszer - en azt latom hogy tobbet adtak ki nekik, foleg indiaiaknak sokkal tobbet. Egyebkent a legtobb indiai meg pakisztani akivel talalkozol brit allampolgar, tehat ok nem szerepelnek ebben a statisztikaban, mint ahogy a nem dolgozo 'importalt' felesegek sem, gondolom en.

2014.06.09. 22:01:25

@házelőtthinta: Jaj, ne. Apa kezdődik. Amúgy hiteles is lennél, ha te Mo.-n dolgoznál. Mert így ugye azért elég szánalom más kukijával verni a csalánt.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.09. 22:03:14

@Mirjam2: Megneztem, a pakisztaniak a magyar alatt maradtak tavaly, az indiait nem tudom miert irtam. Lehet azert mert valami kicsi volt a kulonbseg ( nem a korabbi evekrol beszelek, hanem most valami 28 ezer indiai kontra 23 ezer magyar?)

2014.06.09. 22:04:39

@QUERCUS(a favágó): Mi a helyzet a környékbeli v. hasonló gazdaságú országokkal kelet-európában? Mi az oka annak, hogy Mo. sereghajtó lett?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.09. 22:05:11

Mintha a sorban a 6.-ok lennenk.

Hari Seldon 2 2014.06.09. 22:05:33

@Der echte Weinachtsmann:
Felétek még melegszik holnap is? Itt is 35 fok volt ma.
Nem bírom a meleget! Mondtam már?
Az lenne a nagy poén, ha aztán néhány év múlva menne egy poszt Martinique-ről.

2014.06.09. 22:07:20

@tildy[UK]: Igen, hirtelen megugrott a magyarok szama, en az egesz idoszakra gondoltam 2002 ota. Mondjuk nekem nagyon feltunt az utolso kb. 2 evben mielott eljottunk hogy hirtelen mennyi magyar jelent meg Londonban. Meg egyszer koszi a statisztikat, imadom az ilyeneket, most eppen a gorogoket meg a spanyolokat nezem :)

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.09. 22:07:55

@Hari Seldon 2: allitolag igen. En sem birom a meleget. Ebert is varom Nanny "viharjat".

rezsöatya 2014.06.09. 22:08:41

@QUERCUS(a favágó): "Ez olyan, mintha valakit fölébresztenénk egy több évtizedes kómából, majd közölnénk vele, holnap indulsz az olimpia 100 méteres síkfutás döntőjében"

azert Csipkerozsikanak bejott... szaz ev utan a herceg... :-)))

@Der echte Weinachtsmann: mar megvan (es dehogy hanyagolom!)!

2014.06.09. 22:09:20

@Philosoraptor: 'Mi az oka annak, hogy Mo. sereghajtó lett?'

Ecceru. Vagy az Orban, vagy a Gyurcsany.

Sütemény1975 2014.06.09. 22:11:17

@nyuszigonosz(D): csak tudod az a szomoru, hogy mi tartjuk fent az autopalyat, mert csak mi fizetunk erte, es erre mi vagyunk letiltva. no comment.

Hari Seldon 2 2014.06.09. 22:12:44

@Sütemény1975:
Tényleg! Most hogy mondod: Svédországban hétvégén is mentek a kamionok! Csodálkoztam is rajta.

nyuszigonosz 2014.06.09. 22:15:39

@Sütemény1975: Ellent kell mondjak.
Az utak, autópályák építése, javítása az adofizetök pénzéböl van. Igen, a kamionok is fizetnek úthasználatot. De nem csak azok fizetnek arra, hogy egyáltalán legyenek itt utak.
És a hét 6 napján az összes kamion használja is. Nincs minden héten további munkaszüneti nap. Sokan meg mindig.

Hari Seldon 2 2014.06.09. 22:15:56

@Nyúlz of the World [A]:
Én a második galaktikus birodalmat tervezem!
Szerintem itt valami félreértés lesz.

Hari Seldon 2 2014.06.09. 22:21:49

@Hari Seldon 2:
Ez egy kamu trailer az alapítványról, de elég jól megcsinált:
www.youtube.com/watch?v=k4wJxW9BI_k

rezsöatya 2014.06.09. 22:23:52

@Hari Seldon 2: Angliaban is.

@Sütemény1975: Jozan esszel belathato, hogy Mo tranzit orszag ebbol a szempontbol, anno megigertek a 400 akarhany km autopalyat. . Az M1-et legalabb 2x4 savossa kellett volna fejleszteni, de egyszerubb a tiltas...

Papagály (törölt) 2014.06.09. 22:25:40

@Hari Seldon 2:
a melegedés ellen küzd texas is.
bár az usa több államában egyenesen tilos kiskorúak esetén a homoszexualitásból "kigyógyító" terápia, és a terápiáért felelős szakmák is elutasítják, azért a felvilágosult texasi republikánusok foggal-körömmel küzdenek érte:

"The most important fact about these 'therapies' is that they are based on a view of homosexuality that has been rejected by all the major mental health professions," said the APA, the nation's largest scientific and professional organization representing psychology.
edition.cnn.com/2014/06/08/us/texas-gop-gay-therapy/

Quercus a favágó 2014.06.09. 22:30:27

@Philosoraptor:

Szlovákia kivételével ugyan abba a cipőbe járnak a volt Kelet-Európai országok is(Szlovénia minden szempontból kakukk tojás).
Nem igazán lehet ezeket a dolgokat egy -két mondatban összefoglalni. Ha majd lesz időm,és kedvem leírom a blogomon(ami még üres). De hogy az mikor lesz....

Sütemény1975 2014.06.09. 22:31:39

@Hari Seldon 2: es ugye nincsenek utban? Mondjuk az is igaz, hogy ott nincs akkora forgalom...

Sütemény1975 2014.06.09. 22:36:02

@rezsöatya: napkozben meg elozni sem enged! Ez Angolban elkepzelhetetlen lenne.. tobbek kozott ezeert is szeretek legjobban a szigeten kamionozni..

Hari Seldon 2 2014.06.09. 22:44:00

@Sütemény1975:
Te most úton vagy, és úgy írsz?!?

tanato 2014.06.09. 22:45:41

@Mirjam2: Valószínűleg sohasem tudjuk megmondani a pontos számokat,de több százezer csak Angliában.A lényeg az hogyan fog változni,nőni vagy csökkenni fog.

Sütemény1975 2014.06.09. 22:46:25

@nyuszigonosz(D): ne erts felre, nem az utdijjal van bajom. Van minden orszagban, ez tok normalis. Csak vannak olyan orszagok, ahol emberszamba vagyunk veve es hagynak minket normalis keretek kozott jonni-menni, es vannak olyanok a csak tiltas letezik. Itt elen jar Stauland :)

rezsöatya 2014.06.09. 22:46:29

@Sütemény1975: pont ezert baj a fejlesztes elmaradasa (a penzeknek meg jobb helye van ugye a partkasszakban! :-P ).
Mar bocs, de nagyon utaltam korabban (amig nem volt tabla), hogy a 89-cel hajto kamiont elozi a 91-gyel halado (tudom, a tachograf miatt nem lehet gyorsabban) ez neha tobb km-en at tartott... kozben feltorlodtak a frusztralodott autosok, akik aztan egymast lenyomva probaltak eloretorni, mikor vegul szabadda valt az ut...

Sütemény1975 2014.06.09. 22:47:37

@Hari Seldon 2: aaaahhhh, dehogy! :))
Be is teszek egy filmet, mert unalmas az ejszakai palya :))

Hari Seldon 2 2014.06.09. 22:48:01

@Sütemény1975:
Stauland. Nagyon jó.
Jártál mostanában az Elba alagútnál?

tanato 2014.06.09. 22:48:04

@Hari Seldon 2: www.kisalfold.hu/velemeny/cseledhiany_kinaban/1076699/
Egy kis érdekesség a kínai belső /rabszolga,cseléd/munkaerő vándorlásról.

rezsöatya 2014.06.09. 22:49:55

@Hari Seldon 2: hallod, hogy pont kamionstop van!

Hari Seldon 2 2014.06.09. 22:49:59

@Sütemény1975:
Igazad is van.
Keress valami Need for speed-et, vagy Féktelenül-t (igaz ott busz van, de az is baró, amikor átmegy mindenhol...)

tanato 2014.06.09. 22:50:00

@Sütemény1975: Én is így vagyok vele,pedig te csak kiskamasz voltál,mégsem kívánod vissza.

Hari Seldon 2 2014.06.09. 22:51:23

@rezsöatya:
Én úgy értettem, hogy most este 10-ig volt.
Most már 11 van.
Viszont már nekem is mennem kell aludni.

Jó éjszakát!

Sütemény1975 2014.06.09. 22:53:09

@rezsöatya: en mindig azon csodalkozom, hogy a szemelyautosnak azon a 3 percen mulik az elete, amig az egyik kamion megelozi a masikat?
Nekunk rengteg szabalyt be kell tartani. Nem akkor megyunk es nem akkor pihenunk amikor akarunk. En is mehelozom a lassabb kamiont, mert nekem az idoveszteseg, hogy 2-3 km/h-val lassabb nalam.

nyuszigonosz 2014.06.09. 22:58:42

@Sütemény1975: Nem értelek félre, remélem te sem engem. Nem ellened írom amit írok, söt még csak nem is a kamionok ellen, de jó nevet adtát: Stauland, és ez sajnos így van. Óriási a forgalom és ha áll az egész, akkor áll.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.09. 23:01:02

Nem olvastam a kommenteket, ugyhogy nem vallalok felelosseget a szavaimert :)

Orulok, hogy bejott az elet a posztolonak! Volt nekem is ingazos ismerosom, szinten Ausztriaba. Hetkoznap Sopronbol ingazott, hetvegen pedig haza, Veresegyhazra. Kemeny, nem hiszem, hogy birtam volna.

Sopronban egyebkent egyszer voltunk, nagyon tetszett, szep kis varos.

Azon csodalkozom, hogy evek kellettek az autovasarlashoz, nekem biztosan az elsok kozott lett volna, kulonosen, ha napi 2 orat sporolhatok. Ez heti 10 ora, havi 44. Havonta egy munkahet, feleslegesen. De a fo, hogy "benott a feje lagya" ;)

Sok sikert es boldogsagot a tovabbiakhoz!

Papagály (törölt) 2014.06.09. 23:35:29

újabb fényes szög a nyugat koporsójában:

a friss adatok szerint a magánvagyonok nagysága tekintetében ázsia már idén utoléri és megelőzi európát, majd 4 múlva észak amerikát is.
nem is csoda; az európai gyarapodás 5, a kínai csaknem 50%-os.

érdekes a dollármilliomos háztartások (csak pénzügyi vagyont beleértve) előfordulási gyakorisága is:
a világban 13,7-ről 16,3 millióra nőtt a számuk.
katarban az összes háztartás 17,5%-a tartozik ide, svájcban csak 12,7%, szingapúr áll a harmadik helyen, 10%-kal. (németországban csupán a háztartások 1%-a dollármilliomos.)

www.marketwatch.com/story/despite-robust-year-wealth-managers-face-daunting-challenges-2014-06-09
www.welt.de/wirtschaft/article128868601/Der-Reichtum-der-Welt-waechst-so-stark-wie-nie.html
www.salzburg.com/nachrichten/welt/wirtschaft/sn/artikel/asien-laut-studie-bald-reicher-als-westeuropa-109840/

pappito · http://pappito.com 2014.06.09. 23:39:26

@Jess G: "e komolyan nem veszitek eszre, h eljossz Mo-rol mert mindent atszo a politika, erre itt ugyanazt csinaljatok"

de komolyan nem veszed észre, hogy egy ember pár kommentje nem az egész ember? idekommentel vki párat, a napja további huszonhárom órájában és negyvenöt percében meg nem foglalkozik ezzel :) csak egy nagyon kis szeletet látunk egymásból itt ám

Papagály (törölt) 2014.06.09. 23:40:47

@Sütemény1975:
"en mindig azon csodalkozom, hogy a szemelyautosnak azon a 3 percen mulik az elete, amig az egyik kamion megelozi a masikat?
... En is mehelozom a lassabb kamiont, mert nekem az idoveszteseg, hogy 2-3 km/h-val lassabb nalam. "

:))
kiszámoltad már,hogy neked mennyi időveszteség? óránként 1-2 perc...

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.06.09. 23:54:54

A facebookos bunkósággyőztes komment ki volt már tárgyalva? Ha nem, még sose késő! :D

"Berecz Gábor ...Kedves Bécsben dolgozó! Írásod igen megfogott, úgy mond, nagyon tetszett.Fel is kavarta bennem az "iszapot". Az, hogy a szüleid nem tanítottak meg a Haza szeretetére, nem lep meg. Gondolom ők is amolyan nyugatimádó típusok.Remélem a szüleid majd annyi nyugdíjat kapnak, amennyit a kicsi gyermekük befizetett a magyar társadalombiztosításba. Mert igen, minél többen hagyják el ezt az országot annál szegényebb lesz. Ja, ki a szart érdekel az ország? Akkor meg húzzál el oda lakni is, ne gyere az olyan szöveggel, hogy neked tetszik ám különben Sopron, mert ez csak "vaker". Ha tetszene tennél érte valamit. Az ilyeneket hívom én szar embernek, akik csak a saját érdekeiket nézik, utána meg egy egész országra csak pofáznak. Én eddig is lehugyoztam az idegenbe szakadt hazánk fiait, főleg amikor hazaköltöztek. De neked barátom csak annyit mondhatok, fogd vissza a pofádat míg meg nem találnak, nem kell itt a hangulatot kelteni..."

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.06.10. 00:13:58

Még nem olvastam a kommenteket, de van rá egy öt-őrésem, hogy a *.lobbi vs Putyin szavak hatására Max önkéntesen is visszatért, nem hiszem, hogy ezt meg tudná állni komment nélkül... :D
:-)))))))))

Sütemény1975 2014.06.10. 00:18:21

@Papagály: nekem azon tobb tizezer forintom mulhat. a szemelyautosnak semmi.

Sütemény1975 2014.06.10. 00:29:25

@Papagály: @Papagály: arrol nem is beszelve, hogyha te az szgk-val megelozheted azt, aki lassabban megy, akkor en miert ne tehetnem?
nagyon sok urvezetonek nincs arrol fogalma, hogy a kamionosok mit, miert csinalnak. hidd el, nem azert vagyunk, hogy veletek kiszurjunk. De mi szallitjuk a polcra ax arut, amit megveszel. Ehhez kepest nem sok megbecsulest kapunk.

Papagály (törölt) 2014.06.10. 00:39:35

@Sütemény1975:
milyen több tízezer Ft-ra célzol?

meglehet, hogy a személyautósoknak ugyanannyira nincs fogalma róla, hogy mi múlik a pár percen, amit nyersz, ahogy te sem tudod, neki miért fontos.
mindenki azt hiszi, hogy csak az ő útja fontos, a többiek meg csak passzióból vannak ott, rosszabb esetben, hogy őt bosszantsák.
és mindenki meg van győződve róla, hogy a másiknak lényegtelen az a pár perc, de neki életbevágó. nem vicces ez? :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.06.10. 00:45:47

@Pe_Peter: Az osztrákok nem ismerik ezt a szót?Ilyen névvel, hogy Hypobank, csak pénzmosó cég lehet a társaság... :-))))))))
Persze én innen könnyen humorizálok...

M. Péter 2014.06.10. 01:02:36

@Sütemény1975: Mentem egy 2x2 sávos autópályán a hegyekben, előttem ment ugyanahhoz a céghez tartozó 2 kamion egymás után. Meg akartam előzni őket, de a második kihúzódott elém, és úgy tett, mintha meg akarná előzni az elsőt. Percekig mentek egymás mellett, majd a második visszahúzodott a jobboldali sávba. Ezt eljátszották néhányszor, majd 20 perc után megunták, és elengedtek. Erre van valami magyarázatod? Csak azt tudom elképzelni, hogy szemétkedn akartak.

pappito · http://pappito.com 2014.06.10. 01:22:30

@Papagály: csodálatos ma a kommentvihar
az EU/Világ titkos terve, hogy magyar/román ketrecben tartsa a cigányokat...
persze a világnak nincs titkos terve a kurdokkal, örményekkel, tamilokkal, baszkokkal, tibetiekkel, szikhekkel, nem. a magyaroroszági cigányokkal van :)

csodás látni, hogy az emberek mennyire képtelenek kiszakadni a rögmagyar kontextből és a faluhatárnál messzebbről is ismereteket szerezni.

pappito · http://pappito.com 2014.06.10. 01:24:45

@bpetya75: "Persze életképtelen az ötlet, alkalmatlanok az önfenntartásra."

öcsi, egy lépésre vagy attól, hogy kijelentsd nem is emberek...

pappito · http://pappito.com 2014.06.10. 01:35:15

@QUERCUS(a favágó): "Az EU-ban az urak úgy gondolták, úgy fog működni a dolog, hogy elszipkázzák Kelet-Európából a jól képzett szakembereket(pl. Téged), betelepítik az alacsony hozzáadott értéket produkáló termelési fázisokat, fillérekért dolgoztatják az "öslakosokat", És minden hapy."

ezt a baromságot honnat méltóztatott meríteni?

"Na meg persze kioktatnak bennünket toleranciából. Mert ugye mi egy szarházi rasszista népek vagyunk."

Igen, de ennek ellenére felvettek a kultúrországok közé, hátha felnövünk.

"Mi meg vártuk, mutassa már meg a toleráns nyugat, hogyan kell megoldani a cigánykérdést. Megmutatta. Vissza a feladónak.
Akkor most mi is mutassuk meg nekik merre van India,"

Igen jellemző, hogy a maroktartás mellett még a saját szarunk feltakarítását is az EU-tól gontoltuk várni. (mellesleg ez szimplán nem igaz, de gondolom valami turujos szájton ki van fejtve alaposan)

Az a mutassuk meg nekik merre van india, azt mégis hogy drága favágó? Most éppen indiába deportálnál (meg elvtársdaid) magyar állampolgárokat? a zsidók, svábok kitelepítése nem volt elég? a malenkij robot is megmutatta milyen faszán járhatunk.

komolyan, a posztoló morfondírozk, hogy átköltözzön-e a határ másik oldalára, a kommentek között meg jobbikfeszt van? :(

Sütemény1975 2014.06.10. 02:48:45

@Papagály: nem, nem vicces. Nekunk a tachograf beosztja az idonket. Ha tullepjuk pl a vezetesi idot, az nekunk bunti.
De, hamar ott tartunk, hogy mindenkinek fontos az ideje, akkor a szemelyautosban is legyen annyi turelem, hogy megvarja amig elozok.

Sütemény1975 2014.06.10. 02:51:11

@M. Péter: sajnos kozulunk sem mindenki normalis. direkt szemetkedes ritka, de sajnos erre is van pelda. az ilyenek miatt vannak rank kiakadva.

Sütemény1975 2014.06.10. 02:55:42

@pappito: erre inkabb nem reagalok, mert HA vegleg kivag.
Kar, hogy az allando szurest nem lehet beallitani.
Kulturorszagok! Hogy hasra ne essunk! Kezet csokolni hol kell?

pappito · http://pappito.com 2014.06.10. 04:31:09

@Sütemény1975: elég egybites gondolkodás, hogy van az orbán féle szabadságharc (eus pénzből) meg a kezet csókolás. Okos országok simán mozognak a két véglet között. Ezt együttműködésnek hívják.

Plusz nem árt észben tartani, hogy mi akartunk EU tagország lenni, mi teljesítettük a bekerüléshez előírt feltételeket és élvezzük az országba folyó pénzt, amit az EU pont azért ad, hogy felzárkózzunk. Persze el lehet cseszni falusi stadionra meg haveri hidegvizes termálfürdőre meg a fene tudja mire, de ez persze nem felzárkózás.

a valósággal szembenézés nem az ürdüngtől való, ellenben az eu-s pénzből eu elleni uszítás az több, mint gusztustalan, ráadásul még kontraproduktív is. Mo nem görögország.
De egyébként szépen látszik, hogy mindent lehet, húsz évvel ezelőtt ezek a csávók akik most a ruszkikhoz dörgölőznek, nekik csaholnak, egy összetett mondatot képtelenek voltak úgy végigmondani, hogy ne szerepelt volna abban a kommunisták szó. Jó, hát nyilván nem gericbántalmakkal fog a polelit kórházba kerülni, de ez nekem azért eléggé gyomorforgató.

Az eunak is megvannak a maga faszságai, de azért eltapsolni a pénzüket, aztán amikor erre valaki rákérdez, akkor az asztalra köpni, hogy "mink persze csak jobbágynak kellettünk, minket tessék tisztelni" - na ez igen balkáni tempó. Meg a konnektorba hugyozás minősített esete.

A második esélyét játssza el az ország a kivakaródzásra. És ez most komoly esély. Lenne. Lehetne.

2014.06.10. 07:14:58

@QUERCUS(a favágó): Leírhatnád most is, dióhéjban.

2014.06.10. 07:17:49

@Zka: Nem olvastam fb-t, de ahogy látom, nem is kár érte.

2014.06.10. 07:19:11

@Zka: Huuuha. Te mer' olvasod az ilyeneket, mazochista hajlamaidat probalod itt kielni, vagy mi? :) Nem vagyok egy nyelvtan-naci, de az ilyeneknel tenyleg nem ertem, miert nem tanul meg magyarul rendesen irni legalabb. Egyebkent erdekes fejlemeny: mar nem csak hazaarulok vagyunk, hanem a gazdasag is miattunk omlik ossze, mert azt a rengeteg penzt a felnevelesunkre koltottek, mi meg semmit sem adunk vissza a Koznek... Most mit fognak csinalni, CIA korozest adnak ki mindannyiunk ellen nagy ertekben elkovetett lopas miatt? Visszafizettetnek velunk minden fillert amibe valaha is kerultunk? Akinek nyugdijas szulei vannak, azzal a nyugdijat is kifizettetik (azon a penzen felul, amit egyebkent a szuleinek kuld)?

tableno 2014.06.10. 07:20:07

@Philosoraptor: valóban nem. Főleg hogy a felháborodott válaszok egy része semmivel sem volt kevésbé bunkó.

tableno 2014.06.10. 07:23:31

@Mirjam2: több turbóhazafi felvetette már, hogy a kivándoroltak szüleitől meg kell vonni a nyugdíjat, mert hogy "neazénadómból". Erre általában azt szoktam válaszolni, hogy OK, de akkor Magyarországtól meg az EU-támogatásokat kell megvonni, mert az meg az énadómból van... :)

2014.06.10. 07:26:34

@Papagály: Koszi a linket, nagyon erdekes statisztikak. Meglepni nem lep meg, de mindenkeppen elgondolkoztat... Svajcban a legutolso melos vagy akar munkanelkuli lakos is emberi korulmenyek kozott el (sot vilagviszonylatban jo korulmenyek kozott), mig Katarban szo szerint rabszolgakent tartjak a munkasokat, meg azt a kis penzt sem fizetik ki nekik amivel elcsaltak oket otthonrol. Mikozben Katarban tobb szupergazdag van mint Svajcban. Felolem Katarban meg mas hasonlo orszagokban lehet a vilag osszes penze, akkor sem fogom oket irigyelni, mert szellemileg / erkolcsileg nagyon szegeny tarsadalom, szerintem.

2014.06.10. 07:30:48

@pappito: Arról kellene valami kimutatás tételesen, hogy amióta eu tagok vagyunk, a kapott pénzből mire, mennyi ment el.... Aztán lenn e nagy meglepődés mindenhol.

2014.06.10. 07:32:47

@Mirjam2: Hiszen ti meglopjátok a jövőbeni Mo.-t... :D

Az nem baj persze, hogy a Simicska meg a Mészáros a magyar adóforintokból meg az eu-s pénzekből lett milliárdos. Nekik szabad, ők "urak".

2014.06.10. 07:33:15

@tableno: Amilyen a fogadj Isten...

2014.06.10. 07:35:35

@tableno: Hogyan lehetnek ilyen idióták? Valószínűleg senkinek sem lesz (állami) nyugdíja, vagy csak tengődésre futja majd belőle, de lehet, hogy még arra sem.

tableno 2014.06.10. 07:44:54

@Philosoraptor: itt jön be a hagyományos k-európai fifika: ha tőlük elvesszük, hátha nekem több jut...

bpetya75 2014.06.10. 07:59:12

@pappito:

Miért ne lennének emberek? Csak éppen olyan emberek, akik között az önálló nemzetként való létezéshez szükségesnél jóval alacsonyabb a tervezni, hosszabb távra, értsd 1 napnál tovább, gondolkodni akarók vagy tudók aránya.

Unalmas már, hogy ha valaki kritikát mond rájuk, az kapásból rasszista lesz. Szembe kéne nézni a valósággal, vagy ha zavaró, akkor lehet kussolni is.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.06.10. 08:00:31

@Mirjam2: FBn ritkán szoktam nézni a HÁ postokat, de most épp így jött ki és kiesett a szemem, hogy mekkora parasztot találtam :D

2014.06.10. 08:02:27

@tableno: Ez az, ha tolem barmilyen jogcimen penzt kernek, megirom nekik hogy szivesen adok, csak eloszor kuldjenek nekem egy reszletes kimutatast arrol hogy mire koltottek a - reszben az altalam befizetett adobol finanszirozott - EU tamogatasokat.

2014.06.10. 08:04:45

@Zka: En a magam reszerol halas vagyok hogy felhivtad a figyelmemet, mostantol kezdve biztosan nem fogom a FB-kommenteket olvasni :). Mondjuk az amit megosztottal az tenyleg egy gyongyszem, kar lett volna veszni hagyni.

2014.06.10. 08:07:10

@Philosoraptor: Hat meg is mondtak, hogy akinek nincs semmije, az annyit is er, nem? Nem kovetem a magyar politikat mar hosszu evek ota, de ez a mondat valahogy eljutott hozzam es kitorolhetetlenul beleegett a tudatomba...

2014.06.10. 08:12:21

@bpetya75: Nem gondolom hogy rasszista vagy, csak megjegyzem hogy egy csomo szociologiai kutatas kimutatta hogy barki aki egy bizonyos szegenysegi kuszob alatt el, nem tervez a jovore. Ez altalanosan igaz, kulturatol fuggetlenul. Az illeto tudata 'beszukul' es csak a masnapi etkezesre tud tervezni pl. Sajnos nagyon valoszinu hogy veled is, velem is ez tortenne, ha nagyon szegenyek lennenk. Tulelo uzemmodba kapcsolnak az emberek.

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2014.06.10. 08:18:10

Nem egészen értem a posztolót. Elmondása szerint csak aludni jár Sopronba és a megélhetését Ausztria biztosítja. Ebben az esetben nem teljesen mindegy akkor, hogy hol él és milyen a politikai helyzet otthon?

Szerintem inkább csak az ingázást unja és gyárt valami aktuálpolitikára mutogató ideológiát.

Ki tudja miért?

Éhes_ló 2014.06.10. 08:19:04

Politikai lozungokkal toltott semmi.
Menj, es vissza se nezz!

esefe 2014.06.10. 08:19:19

Mi van egyszerűkém? Nem teszik, ha valaki a valóságot is terjeszteni próbálja? Jobb, ha átbasszátok a fiatalokat és azok maid kínlódnak kinn is jobban, mint itthon?

Szánalmas bagázs.

Mondom ezt úgy, hogy a fiam és a lányom is éveket élt nyugaton és nem is kicsit szedték össze magukat. Dugjátok a homokba a fejeteket és lelkendezzetek, hogy olyan jó mint kinn, nem lehet soha itthon. akkor is tegyétek azt, ha ez a 90%-ra nem igaz, mert az anyagiak az messze nem minden.

Szánalmas bagázs.

tableno 2014.06.10. 08:20:12

@Mirjam2: egyébként olvastam egy tanulmányt, miszerint az Angliába, Kanadába, stb kivándorolt romák (de legalábbis a gyerekeik) meglepően jól teljesítenek az iskolában, munkahelyen. Az kell csak ehhez, hogy előítéletektől mentes környezetbe kerüljenek, ahol a "cigány" nem eleve stigma. Persze vannak a kivándorlók közt bűnözők is, de ez melyik kivándorlócsoportban nincs így? Európában már nehezebb a helyzet, mert egyrészt több az előítélet, másrészt nehezebb elszakadniuk a saját közösségük visszahúzó erejétől.

bpetya75 2014.06.10. 08:20:38

@Mirjam2:

Teljesen igazad van. Csakhogy nekem vannak tapasztalataim nem éppen mélyszegénységben élőkkel is, és nem látom a különbséget. Ahhoz szerintem nem kell valami hűdemagas pénzügyi kultúra, hogy ha kevés van (ami ugye már nem mélyszegénység, mert van hol lakni, van mit felvenni, van mit enni, inni, csak be kell osztani a lóvét), akkor nem veszünk előfizetéses tapitelefont. Például.

Másrészről nekem a túlélő üzemmóddal nem fér össze az, hogy a jóember kivágja az udvaron álló meggyfát, hogy eladja róla a meggyet. Ez nem túlélő, ez degenerált. És ezt most nem a cigányokkal kapcsolatban írom, mert két esetről tudok a közelünkben, és csak az egyik volt cigány.

tableno 2014.06.10. 08:22:26

@esefe: @flash.gordon: @Éhes_ló: éljen, megjött a Hazaffyas Népfront papagájkommandó! :)))))

bpetya75 2014.06.10. 08:24:03

@tableno:

"Európában már nehezebb a helyzet, mert egyrészt több az előítélet, másrészt nehezebb elszakadniuk a saját közösségük visszahúzó erejétől. "

Így van. Ezzel a kettővel kell megküzdenie közülük annak, aki be akar illeszkedni. Őket maximálisan tisztelem.

2014.06.10. 08:32:21

@bpetya75: Bevallom hogy egyaltalan nem ismerek ciganyokat, egyet sem, Pesten is alig talalkoztam veluk es ott sem eltem mar nagyon regen, szoval nem vagyok kepben. Viszont dolgoztam nagyon szegeny emberekkel mas orszagokban, es sajnos az a tapasztalat hogy szamunkra 'irracionalis' dolgokat csinalnak mivel szo szerint arra koncentralnak hogy meg egy napot vagy hetet tuleljenek, elveszitik vagy soha nem fejlesztik ki azt a kepesseget hogy hosszu tavon gondolkodjanak.

Nem menteni akarom a korulotted eloket, mivel nem ismerem oket stb., csak altalanossagban mondom hogy neha nehez atlatni kivulrol masok helyzetet. Pl. velem elofordult korabban hogy angol kozeposztalybeli emberekkel beszeltem, akik nagyon udvariasan bar, de ertesemre adtak hogy szerintuk buta vagyok mert nem invesztaltam penzt bizonyos dolgokba (pl. PhD), ami bar eloszor penzbe kerul, de kesobb profitot termel. Probaltam megmagyarazni hogy ez nekem nagyon draga lenne, nincs ennyi tartalekom, kolcsont felvenni kockazatos stb. Egyszeruen nem ertettek meg. Mas vilagban elnek mint en, mentalisan.

tableno 2014.06.10. 08:35:16

@bpetya75: igen, én is ismerek ilyeneket. Ők Magyarországon élnek, tisztes ottani középosztálybeli életet, mégis állandóan van bennük egy görcs, egy "bocsánat hogy létezem" mentalitás a származásuk és a bőrszínük miatt. Nem irígylem a helyzetüket, nagyon nem.

DieNanny CH 2014.06.10. 08:38:27

@tableno:

Ez érdekes. Szóval, akkor van remény.

Netuddki. 2014.06.10. 08:41:23

@esefe: "mert az anyagiak az messze nem minden."

Ya! A pénz nem boldogít. De a hiánya se...

bpetya75 2014.06.10. 08:41:40

@Mirjam2:

Ebben is teljesen igazad van, nem élek velük, nem ismerem pontosan a helyzetüket. Viszont tudom, hogy ha Tomi Jancsival megy ki dolgozni, akkor nem haladnak semmire, viszont ha Kálmival, akkor három helyett dolgoznak. És a Kálmi-Jancsi páros ugyanúgy. A körülményeik hasonlóak, csak Kálmi dolgozni tudó és akaró ember, aki hajtja a többieket is. A másik kettő meg kizárólag akkor dolgozik, ha valaki folyamatosan(!) felügyeli a munkáját.

A példát köszönöm, igyekszem applikálni, mert tényleg tanulságos ;-)

tableno 2014.06.10. 08:42:47

@DieNanny [SZ,CH]: persze hogy van. Nem a cigányság az első nyomorba és tudatlanságba merevedett "underclass" a történelemben. A 19-dik században például az íreket tekintették "cigánynak", az 20-dik században az amerikai feketéket, egy időben a kínaiakat is, aztán meg...

bpetya75 2014.06.10. 08:44:11

@tableno:

Azért is rühellem a rasszistákat, mert az ilyen embereknek piszkosul megnehezítik az életét. Sajnos láttam már olyat, aki végül megtört és visszament a putriba. Pedig messze jobb ember volt azoknál, akik mocskoscigányozták...

tableno 2014.06.10. 08:49:47

@bpetya75: hát az ilyen helyzetben lévőknek tényleg jó megoldás lehet a kivándorlás. Biztos emlékszel, volt is egy roma srác aki posztolt ide, azt hiszem Írországban informatikus.

micsoda? 2014.06.10. 08:58:17

Valahova csak állni kell, nem lehet a levegőbe ingázva hol ide, hol oda, mondanám a poszt írójának.
A baloldali értéket elismerni nem szégyen, nem azt jelenti, hogy az illető kommunista, diktátor módban.
Egyébként nagyon egyetértek a "Nem lehet tervezni" és a "Nem tetszik, amit látok" részekben írtakkal.
Valóban meg kéne őrizni ami jó volt a múltban, mint például "Tanulni, tanulni, tanulni" :)(mondjuk, a szomszédtól)

tableno 2014.06.10. 09:00:58

@micsoda?: nem is tudtam, hogy Magyarország hadban áll. Kivel is?

2014.06.10. 09:17:19

@bpetya75: Hat abban egyetertek hogy nagyon idegesito mikor valaki nem dolgozik vagy nagyon lassan es azt is csak folyamatos felugyelet mellett. Ez borszintol meg mindentol fuggetlenul nagyon idegesito, es valamennyire szerintem is kultura-fuggo. Pl. regen dolgoztam gyarban es kiidegelte az egesz csapatot hogy egy spanyol munkatarsunk sokkal lassabban dolgozott mindenkinel, hosszabb szuneteket tartott, stb. Kulonben nagyon jo fel volt, jokat dumaltunk vele, de tobbszori figyelmeztetes ellenere sem dolgozott jobban, sot meg o volt mindig megsertodbe ha megkerte valaki hogy szedje mar ossze magat. Remelem ez nem eloiteletes gondolkodas a reszemrol, de ugy ereztem hogy a 'mediterran' munkatempoja akadalyozta abban hogy ugyanolyan hatekonyan dolgozzon mint a tobbiek.

2014.06.10. 09:22:02

@tableno: Norvegiaval, azert mert tul sok penzt osztogatnak erdemtelen magyar embereknek. Meg kell allitani oket, amig nem keso!

tableno 2014.06.10. 09:36:35

@flash.gordon: lehet, hogy félreértettelek, de nem te is libsibérrettegőztél éppen?

tableno 2014.06.10. 09:37:56

@Mirjam2: olyan nincs, hogy érdemtelen magyar ember. Aki (szerintünk) érdemtelen, az nem is magyar!

2014.06.10. 09:41:37

@tableno: Igy igaz, vagy legalabbis nem Magyar!

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2014.06.10. 09:48:21

@tableno: Hát elolvastam újra a hozzászólásom de szerintem nem. Inkább értetlenségemet fejeztem ki az iránt, hogy a posztoló ha megunta az ingázást miért visz aktuálpolitikai vonalat a mondókájába és indokolja azzal döntését.

szonár 2014.06.10. 10:08:18

Az ilyen emberek, mint a szerző, fognak majd nagyot koppani, amikor rájönnek, hogy "odaát" sem minden fenékig tejfel. Hogy mit ne mondjak, miközben azon agonizál a szerző, hogy idehaza előretőrt a szélsőjobb - ugyanez igaz Ausztriára is, ahol 20%-ot értek el a 2009-es 12% után.

Egyébként is röhej, hogy a szerző megülönbözteti a "Nyugat"-ot és Magyarországot - utóbbi az előbbi része. Amit ő nagy különbségnek golndol, az valójában lóf. a világ többi részével összehasonlítva.

Éhes_ló 2014.06.10. 10:08:54

@tableno: tévedsz.
Egy üres és unalomig ismert politikai közhelyhalmaz kapcsán mertem kommentelni, röviden, kerülve a kommentelő személyének és világlátásának bírálatát, amiben te a komment kapcsán koránt sem voltál sem visszafogott, sem tárgyszerű.

Elköszönésképp pedig - rövid -jótanácsot kapott - mint oly sokan mások is, akiknek szűk és jövőtlen a szülőhazájuk és máshol kívánnak boldogulni: - menjen és vissza se nézzen!

Figyelmedbe ajánlom ezt a nagyon szép dalunkat, hátha megérted azt miért írom ezt és képes leszel kliséken kívül is gondolkodni:
verspatika.wordpress.com/2010/04/06/magyar-nepdal-indulj-el-egy-uton-muzsikas/

2014.06.10. 10:10:53

@flash.gordon: Mert semmi bajom az ingazassal, foleg amiota autoval jarok. Mondjuk ma reggel valamiert dugo volt befele az A2-n, igy majdnem egy orat tartott az ut.

Az a bajom, hogy szeretnek egy hosszu tavon elheto jovot latni magam elott, es szeretnem azt latni, hogy az orszag es polgarai integralodnak Europaba, nem pedig eltavolodnak tole. Szeretnem azt latni, hogy ha kotok megtakaritasi cellal egy biztositast a gyerekemnek Magyaroroszagon, akkor biztos lehetek benne, hogy 20 ev mulva meg is fogja kapni a penzt.

Az a bajom, hogy van egy orszag, ami a hazam, es ami szemmel lathatoan tavolodik attol a vilagtol es ertekrendtol, amiben en hiszek, es teszi ezt a honfitarsaim jelentos reszenek tamogatasaval. Az a bajom, hogy szeretem ezt az orszagot, mert igy neveltek, eroteljesen vallasos es konzervativ csaladban nottem fel egy faluban. Megis rendszeresen lehazaaruloznak, csak mert nem ertek egyet azzal az irannyal, amerre az orszag tart. Es igen, ez aktualpolitika.

2014.06.10. 10:15:13

@Mirjam2: Nem lehetne, hogy Norvegia annektalja Magyarorszagot?? En tamogatnam!

bpetya75 2014.06.10. 10:26:00

@Hari Seldon 2:

Most olvastam ezt a kommentedet. Ezek szerint tudtak valami érdemi választ adni a 2005-ös zavargásokra?

bpetya75 2014.06.10. 10:27:10

@Nyúlz of the World [A]:

Nem lehet, mert a nagyonlegitim valamint csúcsnemzeti kormányunk fél a norvégoktól, és nem bízik bennük.

pappito · http://pappito.com 2014.06.10. 10:39:33

@bpetya75: "Persze életképtelen az ötlet, alkalmatlanok az önfenntartásra."

"Csak éppen olyan emberek, akik között az önálló nemzetként való létezéshez szükségesnél jóval alacsonyabb a tervezni, hosszabb távra, értsd 1 napnál tovább, gondolkodni akarók vagy tudók aránya."

mind a két mondatot te írtad és a két mondat nem ugyanazt jelenti.

legalább egy kis gerincet szerezz be, ez a maszatolás elég pitiáner

2014.06.10. 10:39:38

@Nyúlz of the World [A]: Leleplezted magad: Hazaarulo vagy! :)

2014.06.10. 10:44:08

@pappito: Ugyan nem tisztem megvedeni, de szerintem felreerted a Patert (talan meg emlekszel a postr-es idoszakbol, o a nehai Pedroatya). Azt gondolom, ha valakinek, hat neki nincsenek gerincproblemai. Legfeljebb o is egy gondolkodo ember, aki keresi a jo megoldasokat, es neha valoban elofordul, hogy amig az ember keres (es hat a vilagra nyitott ember elete vegeig keres), addig neha ellentmondasba keveredik onmagaval is.

pappito · http://pappito.com 2014.06.10. 10:46:25

@Nyúlz of the World [A]: tényleg nem tiszted. de akárki is írja le, ez a mondat: "Persze életképtelen az ötlet, alkalmatlanok az önfenntartásra" ostoba, rasszista és általánosító. Mindegy kikre vonatkozik.

az, hogy utána meg finomítunk és árnyalgatunk az meg...

na mindegy

költözöl? :)

2014.06.10. 10:56:08

@pappito: Hat, oszinten, elkepzelesem sincs. A szivem egy resze azt mondja, hogy ez csak egy atmeneti idoszak, es lesz meg itt jobb, lassan az elottunk jaro generacio is kioregszik, es jonnek a fiatalok, akik mar a rendszervaltas utan, europaikent szocializalodtak. A masik azt, hogy akinek esze van, addig huz el innen, amig meg megteheti, mert itt semmi jora nincs esely, ugyanis jelenleg az latszik, hogy a fiatalok nagyresze beszopja a radikalis es populista maszlagokat. Az eszem egy resze azt mondja, hogy amig Magyarorszag az EU tagja, addig nincs ertelme menni. A masik azt, hogy inkabb 35 evesen kezdje ujra az ember, mint 45 evesen, mert ennek elobb-utobb ugyis az lesz vege. Szoval... elkepzelesem sincs... :)

bpetya75 2014.06.10. 11:01:15

@pappito:

Nem ugyanazt jelenti, a másodikban árnyaltam az elsőt. Mi ezzel a baj? Egyébként neked miért lenne tiszted "megvédeni" tőlem a cigányokat?

@Nyúlz of the World [A]:

Kartács hozzászólására reagáltam, amiben egy önálló országot említett. Szerintem nincs ellentmondás.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.06.10. 11:05:21

Csak most sikerült elolvasnom a posztot. Szinte minden szavával egyetértek.
Ez nálam egyébként ritkaság... :)

2014.06.10. 11:09:13

@Nyúlz of the World [A]: +1, el a kezekkel Petyatol! Nagyon unalmas lenne ez a blog ha nem szolnanak hozza erdekes emberek Magyarorszagrol.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.06.10. 11:11:23

@Nyúlz of the World [A]: Látom, itt vagy.
Gratula az írásodhoz.
A kommenteket nem volt időm elolvasni, csak ehhez a kommentedhez reagálnék.
Én 42 és fél évesen jöttem el Magyarországról. Nagyon megbántam... Mármint azt, hogy nem jóval előbb tettem meg ezt a lépést ...

Az ÉLETMINŐSÉG teljesen más. Azóta nyugodt vagyok, és nem gyűlnek az ősz hajszálaim. Pedig én nem is a "haldokló Nyugaton" lakom, hanem az "elmaradott Balkánon"... :)

apityesz 2014.06.10. 11:19:38

@Nyúlz of the World [A]: Az irasod rendkivul szubjektiv - ebben a formaban nem tudom hogy van-e valaki aki tudna veled azonosulni.

Ugy latom hogy a helyzeted tobb mint idealis - Ausztriai fizetesbol elsz Mo.-on. Sopron egy remek varos - ahogy ezt te is emlitetted.

Az aktual politikai aggalyaid termeszetesen elnagyoltak es javareszt alaptalanok. Ha megis ennyire aggodsz akkor nyilvan talalhatsz magadnak biztonsagos befektetesi lehetosegeket Ausztriaban.

En szeretem elhataroni magam a politikatol es azon a velemenyen vagyok, hogy aki ugyes es tehetseges, az el tud boldogulni ma Magyarorszagon. Ha megsem sikerul akkor elmegy kulfoldre szerencset probalni.

3,5 eve itthonrol nyomod, en fogadnek arra hogy itt is maradsz mert ez igy rendkivul kenyelmes. A jovorol valo sirankozast pedig nem fogadom el, politikai helyzettol fuggetlenul rentgeteg opciod van a felelos gazdalkodasra. Elvegre nem a 30-as evekben elunk.

pappito · http://pappito.com 2014.06.10. 11:21:03

@Nyúlz of the World [A]: "lassan az elottunk jaro generacio is kioregszik, es jonnek a fiatalok, akik mar a rendszervaltas utan, europaikent szocializalodtak"

hm... akik most irányítják az országot, a harmadik kormányt alakították éppen meg saját magukból - ők a fiatalok akikben reménykednél...

"A masik azt, hogy inkabb 35 evesen kezdje ujra az ember, mint 45 evesen"

hát igen.

komoly dilemma, én ezt belátom, nem is irigyellek érte, nekünk sokkal kisebb dilemmáink voltak anno

pappito · http://pappito.com 2014.06.10. 11:22:14

@bpetya75: " Egyébként neked miért lenne tiszted "megvédeni" tőlem a cigányokat?"

tehát nem érted mit írtam. sebaj.

bpetya75 2014.06.10. 11:31:48

@pappito:

Fejtsd ki kérlek. Komolyan érdekelne.

2014.06.10. 11:36:31

Koszonom a Hataratkelonek, hogy kitette a posztot, es koszonom mindenkinek a hozzaszolasokat! Erdekes volt, es sok elgondolkoztatot irtatok.

Koszonom azoknak, akiktol kedves szavakat kaptam a poszt kapcsan, es koszonom azoknak is, akik kritikaval illettek miatta, azt gondolom, mindkettonek helye van, helye kell, hogy legyen, hiszen ettol szep a vilag, hogy sokan, sokfelekeppen gondolkozunk.

Tovabbi szep hetet mindenkinek, menjetek strandra es elvezzetek a jo idot! :)

2014.06.10. 11:43:55

@apityesz: Aruld mar el nekunk, hogy te meg az osszes tobbi uj kommentelo aki hirtelen megjelent itt, hogyan kattant ra hirtelen erre a posztra? Eddig hol voltatok? Gondolok itt @szonár: -ra meg a tobbire. Hogy a csudaba kezdtetek el mind egyszerre olvasni ezt a blogot, es pont ezt a posztot?

2014.06.10. 11:46:07

@Nyúlz of the World [A]: Koszonjuk, neked is! Es sok sikert, barhogy is dontesz.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.10. 11:47:30

lehet, hogy nagyon nem értem, az egészet, mi lenne a nagy különbség, ha pár kilométerrel odébb költözne az ember? akkor már nem látja, olvassa a magyar politikát, és nem bosszantja? vagy annyival rendesebbek ott a szomszédok? kevesebbet zrikál a vízművek?
ami kérdés nekem, amin múlna - állampolgárságért ketyegő idő, gyerek hol jár iskolába, óvodába (szabad gyereket átvinni ingázni, ha a másik oldalon lakik, az ottani szabályok szerint?), lehet-e bankszámlát, megtakarítást, egészségbiztosítást stb ott intézni ingázó munkásként, vagy kell hozzá osztrák állandó lakcím? jár egészségügyi ellátás most, munkanélküli segély, ha odajut a sor, stb? - bocsánat, nem vagyok tisztában az ingázó munkások státuszának részleteivel.

Jani, jó téged is látni olykor (bocs, valamiért nem linkeli rendesen a neveket...)

tableno 2014.06.10. 11:50:28

@Éhes_ló: az "unalomig ismert politikai közhelyhalmaz" sokak szerint a nyugtalanító valóság.

micsoda? 2014.06.10. 11:51:16

@tableno: Te meg kinek válaszoltál? Nekem nem az biztos:)))

2014.06.10. 11:53:49

@tableno: Ja, az lehet. Nekem akkor is 'kicsit' gyanus a hozzaszolasok hangvetele (aki ugyes es tehetseges, Mo.on is boldogul, varjal csak, hol is hallottam ezt utoljara...?).

bpetya75 2014.06.10. 11:55:26

@Nyúlz of the World [A]:

Máris tiplizel? További jó ingázást! ;-)

tableno 2014.06.10. 12:06:26

@micsoda?: neked. De mindenkinek javaslom, hogy fogalmazzon egyértelműen, ha nem akarja hogy félreértsék.

2014.06.10. 12:07:03

@bpetya75: Melo van. :)

Meg azt gondolom, hogy ma mar erdemesebb a mai posztra koncentralni, ott kommentalni, azt hiszem, itt tegnap elegge kimeritettunk, amit ki lehetett. Oszinte leszek, almomban nem gondoltam volna, hogy egy hosszuhetvegi szabadnapont 500+ komment lesz.... :)

bpetya75 2014.06.10. 12:21:06

@Nyúlz of the World [A]:

Jó munkát :-)

Mi épp 30 fokban költöztetjük az irodát. Jó buli .-P

Éhes_ló 2014.06.10. 12:36:01

@tableno: ha van bármi, amit még viccből és részegen sem vitatnék az a poster és a kommentelők joga a saját vélemény megalkotásához.

Ezzel - a moderáció korlátai között - én is rendelkezek és nem a személyükkel, a jogaikkal, hanem a véleményükkel kapcsolatban tettem - rövid - megjegyzést, amibpl kiderülhetett, hogy nem a valóságalapjával, hanem annak igénytelen és egysíkú kifejtésével volt/van gondom.

A valóság pedig eddigi életem folyamán mindig aggasztó volt.
Sőt.
Volt sokkal aggasztóbb is, amikor még vadásztak a "határátkelőkre" azok és az alkalmazottaik, akik ma engem tanítanának toleranciára és demokráciára.

Nyilván számos aggodalmam van a mai állapotok és a postban is megjelentek kapcsán, de ez itt off lenne és inkább megkímélem tőle a kommentelő társadalmat és a moderátorokat.

McZozo 2014.06.10. 13:38:03

@apityesz:
Sokan vagyunk akik teljes mertekben tudunk vele azonosulni.
Ha te nem is latod sajnos pontosan ennyire rossz a helyzet ma magyarorszagon. Nem mindenbe csaka penz a 100% os befolyasolo tenyezo. En peldaul mar csak azert is kimennek hogy a gyerekem egy jo nemet iskolaba jarjun nemetul anyanyelvi szinten megtanuljon es mikor felno ne annak legyen kiteve hogyha nem fidesznyik akkor eselye se legyen karriert epiteni. Es meg folytathatnam. Es mindenzt ugy mondom hogy nem vagyok szoci berenc pusztan ugy erzem tisztan latom azt hogy mi tortenik sajnos magyaroeszagon

Badeni_lakos 2014.06.10. 13:38:04

Nyúlz nak (és mindenkinek):

Együttérzek veled, én is hasonló cipőben járok.

Remélem én is tudok neked adni néhány hasznos gondolatot:

Ausztr.ban és a DACH országokban minden jól szervezett, szabályokat tiszteletben tartva játszanak a szereplők (politikusok és dolgozó állampolgárok) Ez ma (még) Magyaro.on nem így van.

Magyaro.on a ködösítés, félrevezetés, megszépítés / átverés minden téren: már a KSH adatok és számítási módszereket is manipulálni kezdték "A Párt" utasítására. gazemberek! A dolgozó embereket is manipulálják (akiknek nincs idejük alaposabban utánanézni mi történik valójában) a közmédián keresztül (Rádiók, MTV -k, Dunák, TV2, HírTv, EcoTv, stb. mindet befenyítik lassan. maffiamódszerek, minden játszik.)

És Te Mit érzel? ezeknek a hatását, Okozatát: Általános rosszkedvűség, bú-bánat telepedett az emberekre, csalódottak, és félnek, ezért ingerültek, általában indulatosak is. Pesten legalábbis.

Még mit éreznek az emberek? Azt hogy mindenre adót vetnek ki. Különadók sora, Reklám adó pl. egyik napról a másikra. Sarcolnak, akit csak tudnak.
Miért? Mert a rendszer forrásait / tartalékait kiapasztották. (elpocsékolták, és kilopták) az MSZP-SZDSZ és FIDESZ trió. már 2002 től felelőtlenül gazdálkodott (populisták) óriási állami hiányt és államadósságot generáltak > 2006 ban leírták az országot nyugaton, 2008 ban az Amerikából tovagyűrűző hitelválság telibe találta Magyaro.ot, és léket kapott a gazdaság, pont úgy, mint 1973 -'79 es olajsokk idején: Az is begyűrűzött, és akkor is léket kapott a kis nyitott gazdaságunk. (mert nem volt innovatív, A szociban a "párt" alkuk, korrupció stb minden volt, csak verseny nem.)
Vissza 2008: Gyurcsány "nem takarodott" hiába MTV székház ostrom, stb stb.

Miért?
MErt az MSZP és FIDESZ háttér emberei lepaktáltak 2008 ban, megegyeztek abban, hogy felhergelik a népet és a nagy népharaggal 2/3 -ra juttatják majd a FIDESZ-t amekkora hatalommal majd mindent ki tudnak lopni maguknak. (Oszd meg, hergeld fel, uszítsd egymás ellen, és uralkodj! Római mondás)
ÉS csurran cseppen majd a balos és jobbos gazembereknek, az egész rablóbanda pol. klientúrának jut majd, mert olyan hatékonyan lopják szét a forrásokat, a mi forrásainkat!!!
(pl. 3000 mrd magánnyugdíj 2010-ben, az MNB függetlenségét lopták el, mutyik sora (üzleti szektorokat sajátítottak ki maguknak stb. stb.)

Bizonyíték: Kóka János.
Azt mondta 2010-ban Orbán, h szigorúan elszámoltatják az "Elmúlt 8 év" gazembereit, akik loptak.
Kóka 1 milliárdot lopott ki a MÁV ból és BKV ből hátsó kiskapun inform. rendszerek beszerzése ürügyén.
Kóka János néhány hete Orbánnal együtt utazott és lépett színre arab országokban üzleti célból, akkor már csókos barátok voltak, milyen érdekes!!! Szóval nagyon durván Kilóg a lóláb!!!
Ezek lopnak, lopnak, és lopnak. PAKS sal a jövőnket is ellopnák, (az is 3000 mrd os tétel, csk hitelbe egy keleti orosz maff.stílusú hitel, tudod az nem nyugati hitel, az ukrán-orosz üzleti mentalitás teljesen más! egy szóval: veszélyes.)

És ez is benne vagy a magyar emberek rosszkedvében, csalódottságában, és ingerültségében. A KÖZLOPÁSOK SORA.

És Te is ezt érzed. Lehet, h a fizikai tested biztonságban van Au. munkahely, kikölt. lehetőség, stb. de a lelkedben szenvedsz, ez az érzés téged is nyomaszt, h a hazád, ahol felnőttél, ahogy gyerek voltál, az ételek illatai, a pajtások tréfái, a minden ami beléd épült, amiből összeállsz: Magyarország. Ezt nem tudod kitörölni (sajnos vagy sem) mert ezek a kora gyerekkori empirikus emlékek nagyon erősen a hosszútávú memóriában tárolja az agy (a hippocampus ban) amit semmilyen természetes újratanulási metódussal nem lehet kitörölni.

Szóval marad az ingerültség: Miért hagyjuk h oligarchák lopják szét országunkat? Ez ellen lehet harcolni (civil összefogás, tüntetések, stb sok-sok áldozat árán meglehetne próbálni változtatni a magyar helyzeten. És akkor sok-sok polgártársadnak is örömet okozhatnál / nánk)
Mi a játékelmélet ekkor?
Mindenki a másikra vár. vár-vár, h majd történik vmi. Mert potyautasnak lenni könnyebb a megújulásban (erőforrás kímélőbb) mint aktívan áldozatok árán (anyagi, pénzbeli, energia, idő, stb) TENNI ÉRTE hogy jobb legyen! Tenni, tenni ami könnyen forradalmon lehet a végén. De nem kell messzire menni: Ukrajna. Minden kiloptak. Nálunk is a végét járja minden forrás, (gazd.növekedés motorja nincs, államadósság magas maradt, nemtudni honnan lesz finanszírozva, így 2-3 év múlva újra gebasz lehet) és ha még beüt még1 válság? Újra léket kap a gazdaság, és OFF.

A kérdésem hozzád az:
Harcolsz, vagy elbújsz?? de ha el is bújsz akk is ott lesz a rosszérzés a szíved mélyén.
Tehát TENNI KELL. VALAMIT TENNI KELL, MOST!
(ez a siker titka. tenni kell a hazánkért, szerveződnünk kell civil szervezetekbe, és elkergetni a gazembereket, most!!!!

McZozo 2014.06.10. 13:38:04

@Jess G: Ezzel csak az a ket gond hogy ad egy addigra jogilag visszafordithatatlanul minden az o tulajdonukban lesz meg ha el is vesztenek a valasztast naluk van minden zsozso. Ad ketto meg te elhiszed hogy a ketharmadukkal nyerhet itt mas is lasd most 500 000 szavazattal kevesebbet kaptak mint negy eve megint 2/3 uk lett. illetve jon a onkormanyzati valasztas latjak hogy budapesten billeg erre nem sokkal a valasztas elott amit sehol nem illik demokratikus korokben csinalni teljesen megvaltoztatjak ugy hogy ha nem ok nyernenek is ok nyerjenek. Itt egyedul kulso belso forradalommlal bukhatnak ok meg azt meg ne adja a sors

tableno 2014.06.10. 13:53:13

@Éhes_ló: az, hogy megengeded, hogy másnak is legyen véleménye, az jó. Az, hogy lekommunistázod azokat, akiknek a véleménye nem egyezik a tiéddel (miközben a jobboldalon ugyanannyi a volt kommer), az nem jó. Nagyon nem.

Jaffar 2014.06.10. 14:08:37

A posztolónak csak annyit üzennék, hogy már most kellene elkezdeni lakást keresni, mert egy jó lakást (megfelelö infrastruktúrával) nagyon nehéz találni. Gondolom nincs a párna alatt 50-100 millió FT, ami Bécsben egy lakás induló ára, tehát marad a bérlés. Ha magánszemélytöl bérled, akkor egy 75nm-es lakás legolcsóbban 500€ körül indul és kb 900-1000€ áll meg havonta. Viszont cserébe valszeg a szomszédok migránsok lesznek (pl 10. kerület), ami nem éppen nagy elöny. Arról nem is beszélve, hogy jellemzöen 3-5 évig tartanak a bérleti szerzödések. Ezzel szemben vannak hosszútávú (életre szólól) bérleti megoldások is. 2-3 év alatt azonban már lehet kis szerencsével egy jó hosszútávú bérlemény találni. Rengeteg új lakás épül, sok közülük a hosszútávú (az un. Genossenschafft Wohnung), de jellemzöen azok a lakások, amiknek ma rakják le az alapjait és kb 1,5-2 éven belül készen lesznek, már megvannak a bérlöik. Mindenhova fel kell iratkozni, mert sokszor van olyan, hogy valaki visszamondja az igényét és akkor a várólistán szereplök jönnek. Mindenesetre sok sikert kívánok.

bpetya75 2014.06.10. 14:18:22

@Mirjam2:

Köszi, de alapvetően nincs gond azzal, ha valaki időnként rákoppint az orromra, ha úgy érzi, elszaladt velem a ló. Pappito nem a finom stílusáról híres, Ő így nyomja. Kár, hogy nem vette komolyan a kérésemet...

Én továbbra sem érzem rasszizmusnak, amit írtam, de privátban is megkaptam ezt, úgyhogy valami mégis lehet benne. Bár én továbbra is inkább a túlzott érzelmi töltést érzem ezzel kapcsolatban.

2014.06.10. 14:28:01

@Jaffar: Koszonom a tippeket. A Genossenschaftswohnung-okkal en eleg bizalmatlan vagyok, tobb rosszat hallottam roluk, mind jot. Nem orokolheto, elegge lehuznak, ha valamiet el akarsz koltozni, a szomszedsag sem mindig a legjobb... Igazabol nekunk a koltozes max. Eisenstadt-ot vagy kornyeket jelenetne, Becset biztosan nem. A legeselyesebb valamelyik hatarmenti falu (Schattendorf, Loipersbach, Drassburg, Siegendorf, Klingenbach, stb.) Itt ilyen 100.000-120.000 euro korul mar lehet normalis hazakat kapni, ennek kb a felet tudnank belerakni. Majd kiderul.

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2014.06.10. 14:42:46

@Nyúlz of the World [A]:

Lehet, hogy már mások is leírták előttem, de azért reagálok. Hogy nem tetszik az aktuális irányvonal az egy dolog. De mivel a munkád és a léted per pillanat nem ettől függ, ezért ezen a logikán nem tudok elmenni. Mert ha a jelenlegi állapotban zavar az ország sorsa akkor ez Bécsben van a világ másik pontján is élve zavarni fog. Ha nem bízol abban, hogy Magyarországon nincs biztonságban a pénzed rakhatod, akármelyik más országnak a bankjába.

Én mondjuk ebből az európai értéktől való távolodásból sokat nem vettem észre azonkívül, hogy a sajtóban (ahol, mint tudjuk nincs sajtószabadság) időről-időre kihirdetik. (Itt a HÁ blogon is)

A hazaárulózást meg tudomásul kell venni. Ausztriában sem fog mindenki állva tapsolni, mert idejöttél mint, ahogy otthon is lesznek irigyeid meg gyűlölőid, mert elmentél.

Jaffar 2014.06.10. 15:06:09

@Nyúlz of the World [A]:

Nincs semmi gond a Genossenschafftwohnungokkal. A lakhatást a gyermekeid örökölhetik, és lényegesen olcsóbbak (20-40%), mint az egyéb bérlemények. A szomszédokat sehol sem te válogatod :)
Én is kifogtam egyet, ráadásul a legrosszabb fajtából. Ezzel mindenhol együtt kell élni. Mondjuk, ha Eisenstadt a cél, akkor én inkább maradnék Sopronban ^^.

micsoda? 2014.06.10. 15:23:46

@tableno: Persze az is lehet, hogy a szövegértést kéne gyakorolni. Tisztelet a kivételnek, bizony gond ez esetenként:)

Sütemény1975 2014.06.10. 15:30:06

@bpetya75: a ciganyokat altalaban azok vedik a legvehemensebben akik sosem talalkoztak veluk...

2014.06.10. 15:41:29

@Jaffar: Nekem azt mondta az ugyintezo, amikor erdeklodtem, hogy a befizetett onresz evente 1%-al csokken, kozben meg fizeted a havi Miete-t, aminek egy resze a lakber, masik az onresz, a harmadik meg a Wohnbauforderung. Majd 10 utan megveheted az ingatlant, de nem az eredeti epiteskor megallpitott aron, hanem ujraertekelik, es azon az aron. Vagyis lehet, hogy 20-30%-al dragabban, mint addig gondoltad. Es nem adhatod el, csak rajtuk keresztul, szigoru szabalyok alapjan ha mashova szeretnel koltozni.

Gyors fejszamolas alapjan arra jutottunk, hogy befizetek 38.000 onreszt, majd 10 evig fizetek 580 eurot, ami utan 10 ev utan kifizettem kb. 20.000-et a 60.000 euros Wbf-bol, es kb. 55.000-et a lakasbol ((38.000-3.800)+(120*180)), vagyis osszesen 75.000-et, ugy, hogy kozben befizettem kb. 100.000 eurot. Es lehet, hogy kozben 10 ev mulva a lakast magasabbra ertekelik, mint az eredeti epiteskori ara volt. Hol ebben az uzlet? Akkor mar inkabb beteszem egy lakas onreszebe a 38.000-et, felveszek meg 110.000-et es fizetem hiteltorlesztesre az 580 eurot havonta, es 20 ev mulva ki van fizetve a lakas, a tied, ugy es akkor adod el, amikor akarod.

Quercus a favágó 2014.06.10. 16:45:30

@pappito:

Tőled nem vártam más reakciót. Igazi véresszájú jakobinus vagy.
Ha itt valaki nem a liberális dumát nyomja, ha nem mocskolja az országot, már jössz a hülye dumáddal, hogy rasszista, antiszemita, jobbikos fasiszta. Lehet, hogy nem veszed észre, de már kurva unalmas.
Azért öröm az ürömben, hogy jól messzire elhúztál innen. Maradj is ott, ha kérhetjük.

Badeni_lakos 2014.06.10. 17:16:30

@Nyúlz of the World [A]: Pár kérdés:

Te hogy látod, többen ingáznak ma vonattal Sopron-Bécs vonalon, mint 2 évvel ezelőtt? (amikor írtad első posztod)

A Unix Rendszergazda munkakörhöz nem kér a bécsi cég (kanadai cég) infós diplomát? Azt pedig ki szokták kötni a Qualifikationen / Anforderungen részben...

Én ismerem Sopront, és voltam már Eisenstadt ban , Wulka.dorfban is. Sopron az különleges, teljesen más, mint Eisenst. vagy Wulka. Ha igazán megszeretted Sopront, a Lővéreket, a tájat, az erdőt, akkor azt nem hiszem, h napi szinten máshol is látni fogod.

Márai Sándor Sopronról:
www.ikvahir.eu/marai-sandor-sopron/6098

2014.06.10. 17:38:08

@Badeni_lakos: Osszehasonlithatatlanul tobben ingaznak. Vonattal es autoval is, en mostanaban ugy intezem, vagy elindulok haza 4 elott, vagy csak 6 utan, kulonben az Wulkai elagazasig all a kocsisor a Siegendorfi korforgalomtol, es a hatarnal ugyanez.

Semmilyen diplomat nem kertek. Volt szakmai interju, voltam probanapon, lattak, hogy tudom, ami kell nekik, ennyi volt. Mondjuk azert nekem referenciaim is eleg jok voltak, dolgoztam Magyarorszagon osztrak banknak es nemet telekomcegnek is ugyanebben a munkakorben, es adtam meg referenciat mindket munkahelyrol, akit felhivhatnak. De ez sem nagyon erdekelte oket.

Badeni_lakos 2014.06.10. 18:11:11

@Nyúlz of the World [A]: Értem, akkor megsokszorozódott az ingázók száma. Hú te jó ég, akkor már ott is a határ előtt kilométereken át áll a forgalom. Stau van már ott is. ezzel számolni kell akkor.
Köszi az infót.

És tudsz esetleg valamit a Mosonmagyaróvár - Bécs ingázás viszonylatáról? Az milyen lehet? Ott is áll vajon a forgalom? Ott mondjuk már autópálya van. Az csak jelent valamit, nem? Az is olyan 80 km lehet.

Tényleg és még vmi a 13., 14. havi fizuról. Az tényleg sokat jelent, vagy Pesten is megkaptad anno az osztr. leánybanktól? (gondolom Raiffeisen vagy Erste) csak bónuszban és év végén egy összegben.

2014.06.10. 18:14:48

@tableno: Jah értem, illetve még sem. Hiába no, nem lehet mindenki egybites. :D

Papagály (törölt) 2014.06.10. 18:14:53

@Sütemény1975:
"De, hamar ott tartunk, hogy mindenkinek fontos az ideje, akkor a szemelyautosban is legyen annyi turelem, hogy megvarja amig elozok. "

teljes mértékben egyetértek. szerintem sincs semmi ok másodrangú járműnek kikiáltani a kamiont.
ugyanúgy, ahogy semmi ok sincs a taxik pozitív diszkriminálására a városokban. (szemben a tömegközlekedési járművekkel!)

Papagály (törölt) 2014.06.10. 18:23:10

@Mirjam2:
itt még néhány adatot lehoztak a szupergazdagokról is (100 millió dollár feletti vagyon):
www.portfolio.hu/vallalatok/privat_bank/tudja_on_hol_el_a_legtobb_milliomos.199939.html

érdekes, hogy milyen kevés szupergazdag van. nincs 10.000 háztartás az egész világon.

2014.06.10. 18:27:36

@Badeni_lakos: Az autopalyan szerintem nincs dugo, habar nagy forgalom szokott lenni, de kb. 1-2 havonta jarok csak arra, amikor Pestre szoktam neha menni, vagy onnan jovok vissza. Viszont jelenleg az S1-n is van utjavitas, es az A4-en a repuloter utan egy jo hosszu szakaszon, na ott rendesen megszivtam mult penteken, meg szerencse, hogy a dzsipiesz szolt, hogy tud egy gyorsabb utat a kertek alatt. Kulonben kb. 2 orat ultem volna a dugoban. Mindenki elindult keletre pentek delutan, az S1 es az A4 is allt, mint a covek.

Otthon a magyar Mtk. szerint volt a berezes, semmi 13-14. havi, es bonusz is csak igen szelektiven, ha jol nyaltal. A fonokoknek persze volt, de egy gyalogkakukk rendszergazda oruljon, hogy van allasa. Mondjuk nem voltunk alulfizetve, szoval panaszra semmi okunk nem volt, meg a juttatasok is jok volt. De bonusz nem igen volt.

Papagály (törölt) 2014.06.10. 18:44:41

@bpetya75:
"Ahhoz szerintem nem kell valami hűdemagas pénzügyi kultúra, hogy ha kevés van (ami ugye már nem mélyszegénység, mert van hol lakni, van mit felvenni, van mit enni, inni, csak be kell osztani a lóvét), akkor nem veszünk előfizetéses tapitelefont. Például."

sajnos a gazdálkodás képességével nagyon sokan nem rendelkeznek.
s ami itt és most a lényeg: a gazdálkodás képessége SEM azzal függ össze, hogy cigány-e valaki vagy sem.
a magyarok között is rengeteg ilyen van. nyilván a szegények között feltűnőbb a dolog, mintha valaki a 300 nettóját nem tudja beosztani.

ahogy te magad is írtad: ahhoz, hogy valaki olyan hülye legyen, hogy kivágja a fát, hogy megszerezze a gyümölcsöt, nem kell cigánynak lenni. ahhoz sem, hogy ne tudjon gazdálkodni, hogy szegény legyen, hogy munkanélküli legyen.

nem akarok mindenkit felbőszíteni, de nekem más, igen közelről ismert nemzetek nemzetalkotó képességéről (önálló "életvezetési" képességéről) is vannak komoly kétségeim. akiknek ráadásul minden feltétel adott volt, hogy az ellenkezőjét bizonyítsa. s szerintem folyamatosan könnyűnek találtatik.

Papagály (törölt) 2014.06.10. 18:54:21

@Badeni_lakos:
csak megerősíteni tudom a szerzőt: az osztrákokat nem érdekli, hogy van-e diplomád, végzettséged (legalábbis IT állásoknál). nekem lényegében szakirányú gyakorlatom se volt (vagy csak hellyel-közzel releváns), mégis gond nélkül felvettek egy neves céghez.
sőt, már IT-s diplomával rendelkező, évek óta a cégnél dolgozó, osztrák kolléga betanítását is rám bízták (aki eddig más részterületen dolgozott).
a magyar viszonyok után tényleg meglepő, hogy itt mennyire csak az számít, hogy mit tudsz, mit produkálsz. se a diploma hiánya, se a nemzetiség nem téma.

2014.06.10. 18:59:52

@Mirjam2: Megmondták, ez a norma, úgy látszik, legalábbis az elitnél.

2014.06.10. 19:01:39

@kovi1970: A pénz nem boldogít, de nélküle nem boldogulsz... :)

Papagály (törölt) 2014.06.10. 19:07:24

@Nyúlz of the World [A]:
"ez csak egy atmeneti idoszak, es lesz meg itt jobb, lassan az elottunk jaro generacio is kioregszik, es jonnek a fiatalok, akik mar a rendszervaltas utan, europaikent szocializalodtak."

nézz utána, hogy a fideszes gyerekek, még inkább: lázár mikor született és szocializálódott. aligha lehet a komenizmusra fogni, hogy így sikerültek... :(

"latszik, hogy a fiatalok nagyresze beszopja a radikalis es populista maszlagokat."

van egy rossz hírem: ez nem magyarspecifikus. nézz utána, hogy a legutóbbi osztrák eu-s választásokon a 30 év alatti férfiak körében melyik párt volt a legnépszerűbb. ha nincs hozzá kedved, elárulom: haider pártja, az fdp. és nem egy hajszállal. kétszer annyian támogatták a fiatal férfiak körében, mint a második legnépszerűbb pártot (ami talán az övp volt).

egy kicsit azért hadd védjem meg a sok eltévedt bárányt. nézd meg, milyen arányú a fiatalok körében a munkanélküliség. brutális. többnyire a foglalkoztatottak teljes körére jellemző arányszám duplája (a spanyoloknál pl. jóval 50% feletti). :(

2014.06.10. 19:09:14

@apityesz: "Az aktual politikai aggalyaid termeszetesen elnagyoltak es javareszt alaptalanok."

"Természetesen". :DDD Igen, teljesen alaptalanok. Végül is a rendszerváltás óta nem változott semmi.

"En szeretem elhataroni magam a politikatol es azon a velemenyen vagyok, hogy aki ugyes es tehetseges, az el tud boldogulni ma Magyarorszagon. Ha megsem sikerul akkor elmegy kulfoldre szerencset probalni."

Aki lop, csal, hazudik, az tud boldogulni. Aki tisztességes, és dolgozik, az nem.

2014.06.10. 19:13:47

@Nyúlz of the World [A]: nekem tetszett az irasod,szerintem nem csak az anyagi szempontokat kene merlegre tenned!
Az egeszsegednek nem biztos,hogy jot tesz ennyi ingazas es lehet,hogy a tarsasagi eleted is megelevenedne,ha kikoltoznel.
Vagy keress olyan orszagot,ahol be tudod hozni azt a 800 euro kulonbozetet. Vajon a csaladodra,barataidra, egyeb feltoltodesi lehetosegre tudsz elegendo idot szanni most?
Mennyire valos veszely ez az eurazsiai unio????

2014.06.10. 19:13:47

@Papagály: elkepzelheto - e,hogy ez csakis es kizarolag az informatika vilagara vonatkozik,amely annyira friss tudomany,hogy nem volt ideje hierarchizalodni es megkovesedni?

Papagály (törölt) 2014.06.10. 19:15:10

@Badeni_lakos:
"TENNI KELL. VALAMIT TENNI KELL, MOST!
(ez a siker titka. tenni kell a hazánkért, szerveződnünk kell civil szervezetekbe, és elkergetni a gazembereket, most!!!! "

az ország lakosságának ellenében értelmetlen bármit is tenni. és naivitás azt hinni, hogy bármit lehet tenni.
az ország lakossága legnagyobb arányban a fideszt támogatja. nem elkergetni akarja, hanem ünnepli őket. tudomásul kell venni a legitim relatív többség akaratát.

Papagály (törölt) 2014.06.10. 19:16:20

@Mmj Drtmmj:
talán az is része a történetnek, amit mondasz, de még inkább az óriási szakemberhiány.

2014.06.10. 19:18:27

@Badeni_lakos: Nagyon szép és jó, de amit igazán tenned kell, az, hogy nyelvet tanulsz, és keresel egy másik országot. Hiszen széllel szemben pisilni fölösleges.

2014.06.10. 19:19:54

@Papagály: Ebben én nem vagyok olyan biztos. Mármint, hogy a többség őket támogatja. De abban igen, hogy a közöny nem fogja előrébb vinni senkinek se a szekerét, kivéve a politikusokét és holdudvaraikat. Nekik tökéletesen megfelel a jelenlegi helyzet.

Papagály (törölt) 2014.06.10. 19:25:55

@Philosoraptor:
"Ebben én nem vagyok olyan biztos. Mármint, hogy a többség őket támogatja."
pedig ez nem vélemény, hanem ténykérdés. nézd meg, hogy a legutóbbi parlamenti választásokon melyik párt kapta a legtöbb szavazatot.

bpetya75 2014.06.10. 19:36:24

@Papagály:

Erre gondoltam én is a nap folyamán. Ha nekünk sem igazán megy, pedig némi gyakorlatunk azért van, vagy legalább is lehetne benne, akkor nekik?

2014.06.10. 19:39:14

@Papagály: Ez tenyleg nagyon erdekes, koszi a linket!

2014.06.10. 19:52:03

@Papagály: Igy van. Az meg vegkepp nem hianyzik hogy Ukrajna-tipusu 'forradalom' legyen.

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2014.06.10. 20:13:04

@Philosoraptor: "Aki lop, csal, hazudik, az tud boldogulni. Aki tisztességes, és dolgozik, az nem. "

brühühü brühü :)

2014.06.10. 20:43:33

@Papagály: 2 millió ember képviselné Mo.-t?

2014.06.10. 20:45:38

@trolololol: Elolvasva a blogodat, nem megyek le a te szintedre.

mommmmo 2014.06.10. 20:47:25

Nem olvastam vegig az osszes hozzaszolast, de szerintem Nyulznak az egzisztenciaja mar Ausztriaban van, az ingazast is jol megoldotta, innentol kezdve nem rohadtul mindegy, hogy hol lakik??? Szerintem ilyen tavoli problemak miatt, hogy az "orszag hova tart" meg miegyeb,tok folosleges egy rakas plusz koltseget bevallalni. Mindez csak akkor realis problema, ha van gyerek, akit a koltozessel be lehetne integralni Nyugat Europaba, de ugy emlekszem a kislany nem Nyulzzal lakott.

Papagály (törölt) 2014.06.10. 21:59:26

@Philosoraptor:
sajnos ez a szám a magyar választó érdektelenségét is jellemzi. de ettől még tény marad, hogy a fidesz nevű pártra szavaztak a legtöbben. az összes párt közül ennek a társaságnak van a legnagyobb híve. az összes többi pártnak ennél kisebb a bázisa, szavazótábora.

Papagály (törölt) 2014.06.10. 22:00:09

@Papagály: talán a "legnagyobb" híve is, de a legtöbb biztosan. :)

Badeni_lakos 2014.06.10. 23:17:55

@Nyúlz of the World [A]: Köszi a hasznos infókat! Ezek szerint érdemes beszerezni egy műholdas, mindig frissülő dzsipieszt. :)

@Papagály: Ez tényleg nagyon meglepő. Rugalmasak. Igen, ez a versenyorientált szemlélet és munkaerő-kiválasztás miatt lehet. Csak a tiszta teljesítmény számít, a hozzáadott érték, a szolgálataid értéke.
Ezt tapasztaltam kint Baden-Württemb.ben is annál az autóip. cégnél ahol dolgoztam. de hazajöttem a levelező infó kar miatt. Be kell fejezni. (meg ink. az IT szektorban sznék dolgozni.)
Meg tudnád írni nekem (akár privátban is) ennek a neves cégnek a nevét? érdekelne. Nahát, h betanítottad a diplomierter osztrák Kollegát , hát akk akár engem is betaníthatnál :D (nincs sok tapasztalatom egyelőre az IT Branche ban) persze kijárom én a saját utamat ,) nem úgy értem, nem vok rászorulva én semmire.

@Mmj Drtmmj: Általában a programozók már tanulmányaik alatt elkezdenek dolgozni, és utána ottmaradnak a cégnél (berántja őket a gépszíj) mert tul.képpn nincs is szükségük annyira befejezni a diplomát, hiszen a függvények/parancsok specifikációját megtalálják a neten. Maga a szakma már szépen kibontakozott, sok-sok speciális készségre, kül. részterületre. Ennek nagy a hozzáadott értéke, a jó programozó nagyon megbecsült értelmiségi szakember nyugaton.

Épp vizsgaidőszak van az egyetemen, de már megint demóznak a Morgan Stanley-sek és lasszóval próbálják befogni a végzősöket,
mindenkit aki tud programozni.

@Philosoraptor: Nem teljesen igaz, h a magyar adófizetők többsége választotta újra a Fidesz-t, hiszen a belföldi adófizetők (TB, Szoc. járulék, és adófizető emberek) csak 44,5% a voksolt a Fideszre. Akik aztán az ő adó és járulékbefizetéseiről döntenek. Tehát nem hogy 2/3, de többségük sem volt biztosított a kormányalakításhoz.
lásd: index.hu/belfold/2014/04/06/elozetes_eredmenyek/

Szumma szummárum: Azért az internet korában csak lehetne vmi civil szerveződés, akik látják a nyugati normákat, normális kiszámítható jövőképet, és szervezésükkel tesznek vmit Magyaro. ügyének érdekében, hogy ne legyen már Oligarchák martaléka az ország. És ne jusson Ukrajna sorsára. mert:

@Mirjam2: Ukrajnában eddig mindegyik vezető elnök gátlástalanul lopott, még Julia Timoschenko is. Az történt , h konkrétan szétlopták Ukrajnát. És már már a 30ezer Ft os nyugdíjat (eleve kevés) felezni tervezik. éés hát eléggé permanens forradalomszagú az egész ország. Nekik nagyon nehéz munkaváll. vízumhoz jutni pl. Németo.ban. És nem akarom h ilyen sorsra jusson bármelyik másik ország is, mint Ukrajna, amit szétloptak, aztán a galádok eltűntek.

svajcineger 2014.06.11. 02:44:52

Kösz a posztot, jó volt! Maximálisan egyet tudok érteni a benne megállapítottakkal.
Ráadásul, irigylem a poszt íróját, mert megvalósította azt, amit én is szeretnék. Mármint, hogy nyugati bérből otthon élni. Plusz, Sopron nekem is a szívem csücske, laktam, dolgoztam ott kétszer is.
Szóval, ha terveim beválnak, akkor én is megpróbálok kicsit közelebb kerülni otthonhoz, és ingázni Bécs és Sopron között.

2014.06.11. 06:42:15

@Papagály: Továbbra is egyetértünk, de ha egy másik párt nyerte volna a választást, akkor sem lennénk semmivel sem előrébb.

2014.06.11. 06:45:33

@Badeni_lakos: "Szumma szummárum: Azért az internet korában csak lehetne vmi civil szerveződés, akik látják a nyugati normákat, normális kiszámítható jövőképet, és szervezésükkel tesznek vmit Magyaro. ügyének érdekében, hogy ne legyen már Oligarchák martaléka az ország. És ne jusson Ukrajna sorsára. mert:"

Azt hiszem, ezzel már elkéstünk. Nem tartom kizártnak, hogy vérnek kellene folynia ahhoz, hogy bárminemű változás bekövetkezzen. A politikusok érintethetetlenek a kisember számára.

Éhes_ló 2014.06.11. 08:13:50

@tableno: nem megengedem (ezt a szót nem is hazsnáltam) hanem tisztelem a jogát. Ez ismét jelentős különbség a tények és az állításod között, még ha nem is érted.

Ebben a blogban soha senki posztert, vagy kommentelőt nem kommunistáztam le.
Egyéb helyeken is max. csak a komancsokat.

A tudatzavarodban valakivel összekeversz itt, ami nem vet rád jó fényt amúgy sem.
Ha valami bánt inkább azt írd le, de ne vádolja a hazugságaiddal és ne ferdítsd el a leírt szavaimat.

Badeni_lakos 2014.06.11. 08:13:50

@Philosoraptor: Jó reggelt!
Szerintem Sose késő!
Amiről nem mondunk le önként, azt el nem veszíthetjük teljesen.
Nézd, valamit valamiért. Nézd meg a franciákat! milyen kitartóan tüntetnek és küzdenek ha országukról van szó.

De az első lépésnél, ami a civil szerveződést illeti, nem kell rögtön naagy-nagy dologra gondolni:

"Jobb egy gyertyát gyújtani, mint átkozni a sötétséget"
(tegnap éjjel olvastam ezt a Kínai közmondást, szerintem pont idevág.)

négyzet 2014.06.16. 10:50:35

@Nyúlz of the World [A]: csak most tudtam elolvasni ezt a posztot... annyit mondanék csak, hogy szerintem az a lényeg, mint Bandirepublicnál, hogy vajon le tudod-e rázni magadról a lehúzós magyarországi dolgokat úgy, ahogy most élsz.
Sopronban aggódnék a legkevésbé egyébiránt, az már majdnem osztrák város emlékeim szerint :) Ott más lehet a helyi társadalom szövete is ennek megfelelően.

négyzet 2014.06.16. 10:54:26

@Pe_Peter: jókat írsz az osztrák politikáról, bár persze botrányok, meg rossz döntések mindenütt vannak, ahol politika van, meg mutyi , korrupció, bár különböző mértékben persze, és máshol vannak a bukáshatárok is. Amúgy talán azért a sok hasonlóság, mert az osztrákok a magyarok legközelebbi genetikai rokonai :D (a korábbi évszázadok keveredései miatt)

négyzet 2014.06.16. 11:17:59

@Réka ‎: a jobbik ugyanolyan üzleti vállalkozás, mint a többi párt. A jelenlegi politikai elitnek való beintés legfeljebb az olyan formáció lehetne, mint a kétfarkú kutya párt, de őket nem is engedték indulni a választásokon...

NC lany 2014.07.09. 07:50:36

Oh, mennyire egyet ertek veled! Ket heten belul utazunk vissza az allamokba egy 1 eves minek is nevezzem, igen "tanulsagos" kirandulasunk utan. Mit is mondhatnek errol a szep orszagrol? Foleg amit te nem irtal le. Itt nem lehet elni! Nem leginkabb az emberek miatt de oket is hibaztatom, mert megengedni ezt a bizonytalansagot, atverest, semmibe nezest, az allam teljes felelosseg mentesseget - azert nekik is van valamilyen reszuk benne. Milyen messze is all ez az orszag, hogy a tisztesseges emberek ne ugy gondolkozzanak, hogy itt nem lehet boldogulni. A hivatalokban dolgozok nem tudjak a munkajukat es ha valaki felhivja ra a figyelmet onnantol kezdve az osszes energiajat azzal tolti, hogy bebizonyitsa miert is neki van/volt igaza meg ha teljes mertekben ki is kell csavarnia a tenyeket. Az itt eloknek ket valasztasa van. Vagy belefarad a szelmalom harcba es feladja vagy kimegy. Es ha egyszer kiment SOHA nem akar visszajonni! Csak latogatoba. Es minden alkalommal dobbenten kerdezi magatol, hogy birjak ezt itt az emberek? Mert lehet jobban. Mert lehet megbecsulve. Mert lehet tisztelve. Es ha valahol egy hivatal teved ott elnezest kernek es kijavitjak a hibat!

bunny.hu · http://www.divecenter.hu 2014.12.19. 14:10:25

Azért a változásra van igény, lásd tüntetések. Jelenleg a legnagyobb gond, hogy a teljes politikai csűrhe vállalhatatlan, nincs egy olyan párt ami mögé beállhatna az ország. A kátfarkúkutya nyilván viccpárt, és sajnos a tüntetések szervezői se akarnak előlépni, ami egyrészt megsüvegelendő másrészt meg így el fog halni az egész imho.
Rövid 1-2 éves távon nem látok esélyt én se semmire, de azt gondolom ha sikerülne a következő választásig előteremteni egy vállalható szereplőkkel induló európa és nyugatbarát pártot úgy elpicsáznák a fideszt és persze a többi pártot mint a pinty. Másik reális opció, hogy fideszen belül lesz egy rendszerváltás, vannak ráutaló jelek pl. Pokorni nem lenne szerintem rossz csere. De ezeknek a dolgoknak MOST el kéne indulni, hogy valóban fel tudjon épülni.
Ettől eltekintve egyetértek a postolóval maximálisan. Csak én még áltatom magam, hogy van esélyünk, mert nagyon nincs kedvem elhagyni az országot azért, mert egy párezres szűk réteg élhetetlenné teszi. Ha már választani lehet inkább ők menjenek, nem?

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása