oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. május 10. 06:47,  Az élet egy gasztrokaland 627 komment

2014. május 10. 06:47 Határátkelő

Az élet egy gasztrokaland

A mai poszt tulajdonképpen nem is egy egyszerű szöveg az ételekről (részeként az immár jó pár hete futó gasztrosorozatnak, melyhez továbbra is várom tőletek az írásokat, fényképeket emailben), hanem egy (sok képes) vallomás Diggertől, melynek minden sorából süt az evés iránti szenvedély.

3 (1).jpg

„Együnk.

Enni jó. Mindig. Mindenhol. Az étkezés az egyik központi kérdés az ember életében. Bárhová vessen az élet, ezt az egyet nem vihetjük magunkkal maradéktalanul. Valami mindig hiányozni fog, valami soha nem lesz olyan, mint otthon. Van, aki ezt személyes tragédiaként éli meg, van, aki átlép rajta és simán integrálódik új hazája ételei közé. Normális ember elfogadja azt, hogy az új életében az ételek is újak.

Magyarországon rengeteget sütöttem-főztem, itt eddig egyszer csináltam egy töltött paprikát, meg talán kétszer szalonnás paprikás tojásrántottát. Nagyon jól elvagyunk az itt kapható ételekkel, sőt a hazai ízeket is megtaláltuk.

Mikor kijöttünk, spórolni kellett, sok pénzt nem költhettünk, mert nem tudtuk, mikor találok munkát. Egy heti bevásárlás megvolt 40 fontból.

Legelsőként egy dolog tűnt fel. Az angolok nem ismerik a sót. Minden sótlan. Jóízű, fűszeres, de sótlan.

Mi úgy kezdtük, hogy a legolcsóbb készételeket, a legolcsóbb konzerveket és egyébként is mindenből a lehető legolcsóbbat vettük. A készételekről aztán később leszoktunk, de maradt néhány, amit ma is megeszek néha. Egy 50 pennys paradicsomos húsgombóc egy zacskó 50 pennys főtt rizzsel ma is kedvenc vacsoráim közé tartozik.

1 (3).jpg

A skót tojásfasírt is, ami két fasírtgombóc egész tojással a közepén.

Ami pedig a dőzsölés netovábbja, az a Chunky Chicken, ami már horribilis 80 pennys árban kapható akciósan és csirkemell darabok valami egészen kiváló fehér szószban. Azért annyi minden bevásárlásnál jutott, hogy vegyünk a grillpultnál egy egész grillcsirkét vagy sült csülköt.

2 (1).jpg

Aztán kezdett jobban menni a sorunk és néha már jutott vendéglőre is. A nyitóképen látható például a tradicionális angol ételpáros az Angol Reggeli és a Fish & Chips.

A vendéglők árszínvonala és a kapott étel sokszor nincs arányban egymással. A legrosszabb Fish & Chipset egy kosher vendéglőben ettük 15 fontért és az egyik legjobb az ASDA büféjében van 5 fontért.

Volt itt Golders Greenben egy Charlie's nevű olasz vendéglő. Elképesztően családias hangulatú, végtelenül udvarias kiszolgálású, jó konyhájú vendéglő közepes árakkal.

4 (2).jpg

Sokat jártunk oda, de sajnos megszűnt. Kerestünk egy másik olasz vendéglőt. Egy felkapott, jó hírű helyet találtunk, és ott ettük életünk legrosszabb pizzáját. Szoktunk enni angol pubokban is, ott korrekt áron korrekt minőséget lehet kapni.

5 (2).jpg

A gyorséttermek is a kedvenceink közé tartoznak, főleg a KFC. Tizenhat fontért már egy nagy papírvödör rántott csirkét kapni, ami két napra elég.

Hétvégenként megyünk heti bevásárlásra Edmontonba. Első utunk a Munchies vendéglőbe vezet. Már több mint törzsvendégek vagyunk ott, már-már családtagok. Török vendéglő török ételek nélkül. A főszakács ciprusi török. Megkülönböztetett figyelemmel szolgálnak ki.

Egyik szombaton a feleségem nem jól érezte magát és nem ette meg az összes ételt csak a felét. A főszakács kijött megkérdezte, hogy mi a baj, ha nem jó az étel, akkor hoz másikat. Következő héten első kérdés: hogy van? meggyógyult-e már?

A legdrágább étel 6 font. Lehet összeállítani is fogást különböző hozzávalókból. Ez itt dupla adag máj (erősen médium) egy adag, (2 db) bacon, egy adag gomba, egy adag krumplipüré.

6 (3).jpg

Ez pedig a Penne Chicken, ami 5 font és csirkemell kockák gombával, valamint igen kiváló gombás szósszal. Olyan nagy adag, hogy alig bírom megenni, pedig kilókban mérik, amire hitelesítve vagyok.

16.jpg

Utána a piacon bevásárolunk gyümölcsökből, esetleg zöldségekből. Aztán irány a LIDL. Én minden munkanapra megveszem, amit munkába viszek, általában szalámit, sonkát, halat, sajtot. Tény, hogy húsmentes napra nem emlékszem rövid életem folyamán.

Megvesszük a hétre való csokoládé, keksz, jégkrém, puding, margarin adagot, a vegyiárut, a friss pékárut, a lekvárokat. Kedvencem a fekete ribizli és a narancslekvár. Előbbi tele gyümölccsel utóbbi tele narancshéjjal.

Aszalt gyümölcsökből is betermelek, meg az egyik favoritomból, a makadámdióból. A Lidl-nek kiváló és olcsó saját péksége van, ott is megvannak a kedvencek.

Amikor legutóbb ott voltunk, valamilyen vadhús napok lehettek, mert jávorszarvas húst, meg kenguru húst is lehetett kapni. Én vettem négy konyhakész fürjet levesnek 5 fontért. Vagy ugyanitt, vagy a hentesnél szoktuk megvenni a húsadagot pörköltnek vagy sült húsnak.

7 (1).jpg

Itt van egy hétvégi bevásárlós számla két képben, hogy olvasható legyen.

17.jpg

18.jpg

Ha leveszem belőle a kenyérpirítót meg a pólókat, ami nem heti élelmiszer, akkor 51 font a vége. Ehhez még hozzájön a piacon gyümölcs 5-10 fontért, meg hús a hentestől max. 10-20 fontért.

A Munchies borravalóval 15 font, a charity csetreszei max. 5font. Mindent összevetve LIDL – Munchiez – piac – hentes - charity 100 font. Az autó csomagtartója tele.

Gyakorlatilag nincs olyan alkatrésze az állatoknak, ami jelen van a magyar konyhában és itt ne lehetne kapni. A disznókörömtől a pacalig, a báránynyelvtől az ököruszályig minden van. Ahol lakunk a sarkon, van egy éjjel-nappal nyitva tartó török bolt, valami hihetetlen árukínálattal.

Lehet kapni magyar tejfölt, Piros Aranyat, Gulyáskrémet, Boci csokit, Soproni Ászokot, Gyulai kolbászt (nem egyszerre mindent) és rengeteg lengyel füstölt árut. Zsírjára lesütött húst kolbászkarikákkal, olyan kolbászt, mint a Debreceni, füstölt, főtt, csíkokra vágott malacfület, Kabanossi kolbászt, sőt véres és májas hurkát is.

8 (1).jpg

Utoljára felfedeztem, hogy árulnak sózott fehér szalonnát apróra vágott hagymába vagy snidlingbe forgatva. Még főtt tokaszalonna is van, igaz nem paprikába, hanem zöldfűszerekbe forgatva. Hordós kovászos uborka sem hiányzik. A fűszerek és különböző szószok mártások terén valami elképesztő a választék mindenhol.

9_2.jpg

Savanyúságokból is minden igény ki van elégítve. Kedvencem a szeletelt jalapeno paprika, ami csak egyszer csíp. Ha nagyon erősre vágyok, akkor Ass Blastert teszek az ételbe.

10 (1).jpg

Két éve kaptam egy üveggel, de még van belőle. Sajnos, édességekből is többet kínálnak, mint aminek ellen tudnék állni.

11_1.jpg

A Tescós tiramisu nagy kedvencünk, de ha megkívánjuk, akkor veszünk kürtős kalácsot, Dobostortát, képviselő fánkot.

12.jpg

Kipróbáltunk több kávézót, mindenhol vannak nagyon finom kávék és más különlegességek, de a Caffe Nero Hot Chocolate Milanója mindent visz. Függőséget okoz.

13.jpg

Azt bizton állíthatom, hogy bármelyik magyar ételhez itt toronymagasan jobb minőségű alapanyagot lehet kapni, mint Magyarországon. Ráadásul az év minden napján elérhető áron.

15.jpg

Ha januárban frissen szedett zsenge kelkáposztából akarsz főzeléket csinálni, akkor minden adott hozzá. Ha februárban málnát vagy cseresznyét kívánsz, akkor megveszed.

Persze tudom, a magyar konyhát a hibáival együtt szeretjük. Na, de ha a Hortobágyi Kilenclyukú hidat nem tudjuk a hátunkra venni, akkor miért akarjuk a magyar ízeket ide hozni?

Mindenki nosztalgiával gondol a szülői házban az anyja főztjére. Érdekes módon mikor családot alapított új otthonnal, akkor az anyját mégsem akarta magával vinni. Az én anyám is jól főzött. Meghalt. Sajnos, az az idő soha nem fog visszatérni. Az első feleségem is jól főzött a második is bár teljesen máshogy.

Ezeket a változásokat el kell fogadnunk. Számtalan hozzászólásban olvasni, hogy egy adott országot bírálnak, mert nincs tejföl, nincs túró, nincs tepertő. Miért lenne? Az egy másik ország. Számtalan nemzet konyhája és azok variációja megtalálható itt.

Ki kell próbálni, át kell venni, meg kell szokni. Az élet egy kaland és egy ilyen városban, mint London gasztrokaland is. Pozitívan kell hozzáállni az ismeretlenhez. Megelőlegezni a bizalmat mindenki felé, sőt az ismeretlen ételek felé is.

Ha az a fő szempont, hogy tepertő legyen, akkor menj haza. Ha valaki bármilyen okból nem érzi jól magát választott hazájában, akkor haza kell menni és nem siránkozni, mert attól semmi sem változik.

Miért mondom ezt? Azért mert ha ilyen gondok felmerülnek ott nem ez a probléma. Ott más gondok vannak, ami ezen a szelepen keresztül fúj le. Tapasztalatom az, hogy az az ember, aki az ételekre panaszkodik, az mindenre panaszkodik. Régen rossz, ha az ételeket állítjuk bűnbaknak. Nem tehetnek semmiről.

Mi így élünk így vásárolunk így eszünk."

Ha te is megírnád gasztronómiai élményeid, mi tetszik és mi nem ott, ahol élsz, hogyan pótolod (ha szükségét érzed) a magyar ízeket, ne habozz, írja a hataratkelo@hotmail.com címre. Ha képeket is küldesz, akkor még jobb lesz a móka! 

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: gasztronómia London Anglia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr726146195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tableno 2014.05.10. 07:18:06

Éhes lettem. Amúgy egyetértek mindenben, Angliában (főleg Londonban) remekül lehet enni, gyakorlatilag bármit.

klappol 2014.05.10. 07:20:43

Az egész írás pont azt mutatja, amilyennek talán megismertelek. Normális, igaz, jól összerakott. :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.10. 07:28:47

:D

azert majd egyszer nezd .meg, mibol van az a tiramusu

2014.05.10. 07:33:25

@Babette_:
" azert majd egyszer nezd .meg, mibol van az a tiramusu "
Mi itt az szoktuk mondani az uzletben vasarolt kajakra, hogy ma mar minden "petroleum product": a zoldseg, a gyumolcs,a hus, kenyer, minden:)
A tiramisu is petroleum product:)))

Sütemény1975 2014.05.10. 07:46:00

Naszovall! :)

Szuper iras!

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.05.10. 07:52:08

Hát nem valami egészséges kaják :)

A minőséget viszont elhiszem, hogy jobb itthon. A magyarnak se pénze se igénye jóra, ezért egyre nehezebb olyan kaját venni, ami nem szemét.

Sütemény1975 2014.05.10. 08:02:48

@Zka: itthon is kivalo minosegu nyersanyagok kaphatok, persze nem mindenhol es olcson, sajnos.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.05.10. 08:12:39

Ja és ha már gasztrokaland. Látnod kéne az egyik londoni haverom albumát. Ott van pl olyan, hogy sült bébikrokodil és skorpió, köretnek ecetes hangyával, Japánban. Na az a kaland, nem a fish'n'chips :)

Link elek 2014.05.10. 08:15:34

konnyu neked, akarhány kilo is vagy teged elbir a gép :)

tableno 2014.05.10. 08:22:34

@Zka: Japánban nem esznek ilyesmit. Kína lesz az.

adg 2014.05.10. 08:38:39

Marpedig Londonvarosban akkor is csak fisendcsipsz van, ujsagpapiron. Pont.

En tudom, az eletben nem jartam meg csak a kozeleben sem, es nem is fogok, amig nincs ott rendes kaja.

Na mindegy, Digger, nem volt ez olyan rossz. Azert a kezdeti 40 fontos heti bevasarlat feltornaztatok szepen 100 font per hetvegere. Bar ahogy latom, rendesen minosegi ugras is volt. Hanyan vagytok, egy gyerek van ugye?

Csak meg egy kerdes, a margarint azt mar a vegyiaruhoz soroltad? :)))

Egylabu Esernyomadar 2014.05.10. 08:42:13

@Zka: Igen, mi gyakorlatilag majdnem semmit nem eszünk ezekből. Szóval azt is látni kell, hogy az egyéni igények is különbözőek. Akkor találod meg a számításod bármiben, bárhol, ha azonosak a helyileg kínált igényekkel/lehetőségekkel.

Egyébként saját tapasztalatunk az, hogy Londonon KÍVÜL egész jól működik az ár-érték arány. Londonban mi is szívtunk többször drága és szar kajával, míg ettünk jót büfében, piacon, viszonylag olcsón.

mayree 2014.05.10. 08:42:58

Szuper írás! (komázom a stílusod :))

Ellenben:
Épp diétázom!
Elnézve a fotókat... jahaaaajj! Sóvárgok mint buzi a gőzfürdőben! :))))

Nálunk a konténerfaluban amikor nem MRE-t ettünk akkor ilyen volt az ünnep:
mayree-uh-uh.blogspot.com/2013/06/a-szeizmika-diszkret-baja.html

mayree 2014.05.10. 08:48:29

Mégegy dolog eszembe jutott, angol tesco-ból szokták nekem beszerezni a Ghost Pepper-t. Próbáltad már? (Insanity level 2 :))

Imádom a csípőset! Na abból pár csepp egy kis adag Stroh rumba... RUMBAAAAA!!! :D

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2014.05.10. 08:51:26

Ezt szépen összefoglaltad Digger, köszönet érte!

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.10. 09:18:46

Igen, ez egy életerőt sugárzó cikk. S még a képek is jók. Egyetlen félelmem: nehogy ráboruljon a sör a billentyűzetre!

pappito · http://pappito.com 2014.05.10. 09:22:55

"Ha az a fő szempont, hogy tepertő legyen, akkor menj haza. Ha valaki bármilyen okból nem érzi jól magát választott hazájában, akkor haza kell menni és nem siránkozni, mert attól semmi sem változik.

Miért mondom ezt? Azért mert ha ilyen gondok felmerülnek ott nem ez a probléma. Ott más gondok vannak, ami ezen a szelepen keresztül fúj le. "

amit ez az úr mond.

pappito · http://pappito.com 2014.05.10. 09:24:11

@adg [Au, Darwin]: "Csak meg egy kerdes, a margarint azt mar a vegyiaruhoz soroltad? :)))"

+1, nem mertem megkérdezni :)))) biztos nyikorgott a zsanér a budiajtón és hirtelen csak ez volt :)

klappol 2014.05.10. 09:32:25

@Cascabel: e-mailt nézd meg lszi :)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.05.10. 09:37:26

Az eddigi legjobb kajás írás.
Köszi.
:)
Most jöttem meg a bevásárlásból, szigorúan a szomszédos országból.
A számla 82 euro, igaz ebben nincs hús, csak a többi élelmiszer, de ez elég 2 hétre.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.10. 09:40:06

@svájci sapka (ch): csak elelmiszer? en itthon nem oldom meg ennyibol (ha az itthon megtermeltet is beleveszem,akkor se)

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.10. 09:41:50

Egy picit megeheztem.:D

Nem ismerem az angol arakat, de a heti 40£-hoz mar varazsolni kell tudni nem?
Legalabbis mi 100€ alatt nem usszuk meg a hetit es ebben meg nincsen benne a cigi es a rekesz sör.

Andicop 2014.05.10. 09:41:50

A sófogyasztasról annyit , hogy mi magyarok a többszörösét használjuk az ajánlott mennyiségnek . En leszoktam róla , ma már mindennek az igazi ízét érzem.
En anno a Waitrose - ba vásároltam , tele van bio es adalékmentes ételekkel. Na meg a Marks & Spencer . Ebédre bekapni egy kis szusit , vagy isteni salátát ....
Látom a menü nem túl egészséges ;) de kinek mi ízlik ? Erdekesseg : Azt tudtad hogy a makadámdióban mennyi kalória van? Ket pici zacskóbol megvan a napi kalória mennyiség :)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.05.10. 09:44:02

Tovabbra is valtozatlanul szeretem Digger stilusat, es ez alatt az eletstilusat is ertem. Hamisitatlan kispolgarok, es ez nalam dicseret :)
Az anyas-feleseges hasonlat pedig nagyon jo volt, tokeletes erv a zotthonikonyha utan sirankozoknak.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.05.10. 09:44:12

@tableno: de, Japán volt. Nem is volt teljesen legális az a kajálda :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.10. 09:48:59

@Réka ‎: hu elsore nemigen tudtam,milyen a zoknikonyha

mayree 2014.05.10. 09:49:20

@Babette_:
Nem tudom mi van most, a Velveten ugyanígy ütik szegényt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 09:50:29

@Babette_:
Nagy ívben...
:)))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 09:52:04

@Cascabel:
De jó hasonlaz.
Én ugyanezt szoktam mondani csak kicsit másképp.
Úgy fogalmazok hogy ugyanabból ugyanazon a gyártósoron készül a termék és a csomagolása.
:)))))))))))))))))))))))

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.05.10. 09:53:53

amikor eljövök Thaiföldről, vagy Kuala Lumpurból, Yangonból, Baliról, pár percre elszomorodok, hogy most egy ideig nem lesz ez vagy az a kedvenc kaja - de hát mindig van helyette valami más. aztán amikor visszamegyek, akkor örömmel vetem bele magam az éppen ottani kedvencekbe. újévkor Pesten is végigettem fiatalságom kedvenc magyar kajáit, aztán azóta nem álmodom velük. alighanem szerencsés vagyok.
ami bosszantani szokott, meg amire vágyom azért rendszeresen, az valami normális állagú és ízű kenyér - akármilyen, csak nem édes pékáru, ez Yangonban nehéz volt, máshol megoldható. meg a tejtermék-joghurt vonal, Indonézia eldugottabb részeiben egyáltalán nincsen semmiféle tejtermék, viszont Yangonban pl rendes, igazi, gyerekkoromra emlékeztető tejet meg joghurtot lehet kapni, kis bűvészkedéssel túró is lett belőle. és ha nem pont olyan? nem is emlékszem már mondjuk, ennyi év után, hogy milyen is a pont olyan.
most első nepáli napomon ágynakestem, mert két napig nem ettem és nem aludtam rendesen (történt pár kisebb meg egy nagyobb malőr útközben, semmi tragikus, de pocsék utam volt), de alig várom, hogy végigegyem Kathmandut, az útikönyv szerint az égvilágon minden van itt, pl az összes indiai konyha is. :-)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.05.10. 09:54:48

@Babette_: Igen.
Igaz, ebben nem volt pl. most tojás, mert otthonról hoztam.
De volt benne egy láda sör, és egy üveg égetett szesz.
:)
Ha nagy bevásárlást csinálok, az 150 euro. És abban akkor a tisztítószertől elkezdve a zöldségig minden van.
Az elég 2 hétre és 4 felnőtt részére.
Itt csak pékárut veszek.
Illetve a nagykerben húst.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 09:57:22

@Zka:
Az a baj hogy én nem tudom értelmezni a gasztronómiai igényesség fogalmát.
Ha valamire mondható hogy klasszikus értelemben szemét az a 40pennys paradicsomos golyó. Direkt nem írok húsgolyót.
Egy 40dekás konzervben aminek már a csomagolása is 39penny vajon mi lehet 40pennyért?
Nem érdekel.
Nem érdekel hogy igénytelen, hogy prolikaja, hogy szemét, hogy műanyag, hogy szójanővérkénekmert...

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.05.10. 10:02:08

@diggerdriver: ne aggódj, én is úgy gondolom, hogy lehet valami nagyon finom attól, hogy gasztro szempontból igénytelen és lehet a high cuisine is rossz :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.10. 10:04:17

@pappito: @adg [Au, Darwin]: most ezen hatalmasat fogtok rohogni, de ez az igazsag. :) En imadom a vajat es tudom hogy a margarin abszolut a kozeleben sincs. Sem izben, se osszetetelben.

Megis. Olyan novembertol aprilisig margarint eszunk, azon kivul vajat. Hogy miert? Mert telen tul hideg van ahhoz a konyhaban hogy ha reggel kibotorkalok, akkor kenheto legyen a vaj (nem a hutoben tartjuk). Ennyi. :) Mikrozgatni meg nem fogok egy tomb vajat minden reggel. Ennyi egyszeru es nevetseges. :D

----------------------------------

Amugy jo kis osszefoglalo iras volt. A szoszokert en is bolondulok. Egy polc csak azokkal van tele. :) Meg az angol ale-ekrol is zenghettel volna par odat ha mar ott van az a London Pride. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 10:07:51

@adg [Au, Darwin]:
Na látod milyen érdekes hogy sokfelé utcai kajának tartják a Fish & Chipszet és én még senkit nem láttam utcán enni.
Lehet hogy eszik utcán is de én még nem láttam.

Itt az a szokás hogy a felsős iskolások a tanítás után bemennek a Peri-Peri csirkéshez és azt az utcán papírdobozból eszik.

Igen, tudod az az igazság hogy nálam az evolúció eljutott olyan magas fokra hogy maradéktalanul feldolgozza a műanyagot is. Olyan erős a gyomorsavam hogyha leköpök egy lovat patkó se marad utána.
:)))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 10:08:51

@adg [Au, Darwin]:
Jaa igen egy gyerek van.
A világ legválogatósabb gyereke.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 10:12:44

@Egylabu Esernyomadar:
Így van.
Az még érdekes hogy a Zöldség-gyümölcs boltokban ki vannak rakva kiporciózott adagok műanyag tálkákban.
Egy font minden tálcányi adag.
Ahogy a belvárosból mész a külvárosok felé úgy nőnek az adagok egy fontért.
A külvárosban már dupla annyi szőlő vagy banán van a tálcán.

klappol 2014.05.10. 10:26:28

@Der echte Weinachtsmann: Ne cigizz :)))))))) gondolom te csinálod a cigid, mert odakint is qrv@ drága :D:D:D

mayree 2014.05.10. 10:29:13

@svájci sapka (ch):
Az ár alapján tthoni metros bevásárlás... de nem elég egy hétre :)

klappol 2014.05.10. 10:29:26

@Chang Yai: A nagy utazó :))))))))

"amikor eljövök Thaiföldről, vagy Kuala Lumpurból, Yangonból, Baliról,"

Jól megy neked :))))))))))))))

mayree 2014.05.10. 10:31:03

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Párom szerint a margarin műanyag, nincs helye nálunk :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 10:33:25

@mayree:
Húúúú bazmeg ezen könnyesre röhögtük magunkat.
Ez kegyetlen.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

klappol 2014.05.10. 10:34:22

diggerdriver, a képeden a kis teknőcre azt hittem egy tál barnabab, zselében, megfordítva :D:D:D:D

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.10. 10:35:31

@mayree: "Párom szerint a margarin műanyag"

Ezt en is tudom, de amig nem talalja fel valaki a hidegben is kenheto vajat, addig marad a muanyag. :P

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 10:36:05

@pappito:
Nem, imádom a margarint és nem vagyok hajlandó lemondani róla.
Ez van.
Egyetek vajat, abban ugyanúgy nem tudjátok mi van.
:)))))))))))))))))))))))))

mayree 2014.05.10. 10:36:27

@diggerdriver:
Én imádom! Egyszer egy manchesteri srác mutatta meg a gatwicki reptéren Joe's kocsmájában azt hogy hogyan kell enni (azóta sem láttam 3 féle szósszal tálalni, egyik talán valami alga volt?)

Ő rendelt ugyanott proper english breakfast-et, huh... reggel fél hatkor a jó hideg pint istenien ment mellé :)
(Ott krokettel adták és gomba is volt rajta :))

pappito · http://pappito.com 2014.05.10. 10:38:08

@diggerdriver: egyed lelkem :)

ellenben én mind a kettőről tudom mi van benne. csak a margarin szar a vaj meg jó :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 10:38:54

@Der echte Weinachtsmann:
Akkor még ketten voltunk és tényleg a legolcsóbbat vettük mindenből.

klappol 2014.05.10. 10:39:42

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Hajsütővassal próbáld meg, vagy, forró késsel a hideg vaj kenését:D:D:D

mayree 2014.05.10. 10:40:11

@diggerdriver:
Mi is! :))))
A sok hülye meg veszi... rájöttem ám mi a lényeg: jó drága legyen és ne hasonlítson normál dologra, ez az istene (meg a sípcukor) minden olyannak, amit entellektüeleknek akarunk eladni. Tanyasi paraszt ilyet ösztönösen nem venne a szájába :)

Elnézve a kirakodóvásárokat régóta érlelődik bennem a gondolat, hogy kimegyek, leterítek egy 20x20 centis fehér vásznat, a közetére leteszek egy 12-es anyát, aztán ráírom hogy 25ezer forint.
:)))

mayree 2014.05.10. 10:41:14

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Szelni kell, mint a... ööö... vajat :)

Van aki kapargatja :)

tanato 2014.05.10. 10:41:45

@klappol: Chang hazánk ázsiai utazó nagykövete címet kiérdemelte.

Torrera (törölt) 2014.05.10. 10:46:13

Jo reggelt, nagyon jo poszt, gratulalok :)

A kepen a megforditott tal barna bab engem is atvert :D :D

Andicop 2014.05.10. 10:46:43

Vannak kenhető vajak, Lurpak pl . :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 10:55:53

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Valóban, az Ale-ek kimaradtak.
Nagy rajongójuk vagyok.
Van egy fém süteményes dobozom abban gyűjtöm minden fajtából egynek a kupakját.
Már külön vadászok a különlegességekre.
Én a keserű söröket szeretem Furós Belapur IPA-ja vagy a LIDL-ben lehetett kapni egy jó IPA-ale-t.
A pilseni sörök is azért jók mert keserűbbek.
Viszont amire rá kellett jönnöm hogy az íz nem függ az alkoholtartalomtól.
Valahol azt olvastam hogy az alkohol tulajdonképpen ízhordozó és ezért nehéz alkohol nélkül megfelelő ízű söröket csinálni.
Viszont ittam már 3 vagy 3,6-os alkoholtartalmú kiváló söröket.

klappol 2014.05.10. 10:57:28

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Van 1 megoldásom a hideg időkre, de akár a melegben is, vagy állandóan, figyu, a vajat csak vízel felöntöd egy olyan edényben, tálban, az a te dolgod miben és az aztalon hagyod. Sose fog kemény maradni és nem kell a hüttőbe se tenned. Csak lepje el a víz. :)))))) ez nem vicc.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 10:58:28

@klappol:
Na az ilyen zselé-aszpik és egyéb se íze se bűze semmik az nálunk kizárva.
:))))))))))))))))))))))

klappol 2014.05.10. 10:59:15

A vaj és a margarin közti különbség: a margarint csupán 1 molekula választja el attól, hogy ne műanyag legyen.

klappol 2014.05.10. 11:00:32

@diggerdriver: És mi van a kocsonyával??? :)))))))))))))))))))))))

Andicop 2014.05.10. 11:02:30

@diggerdriver:
Ha ha ez jó :)
Itt a vékony gyerekeket etetik vele , egészséges de vagy 800 kcal egy kis zacskó.
Nyammm , imádom én is.
Vaj országból írok ( Dánia ) van vagy 10 féle kenhető vaj. Ízesített , sózott , bio , stb stb......

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.10. 11:07:26

A poszt jo reszevel egyetertek,a mennyen hazaval nagyon nem.

En finnyas vagyok, de attol meg, hogya magyar tejfol az "igazi" szamomra, meg imadom UK-t, es abszolut nem vagyom haza. Szoval ilyen altalanosito "okorsegeket" szerintem hulyeseg irni, mert akkor ennyi erovel en szetszakadhatnek, hiszen oda es vissza vagyok az angol marhahustol, a norveg garnelatol es afonyadzsemuktol, a sved husgolyotol, a nemetek bratwurstjatol, a thai currytol, a ciprusi halloumi wraptol, a kinai fokhagymas szezammagos csirkejetol, a portugal paellatol. Es ezek igen, orszaghoz kothetoek. Akkor en most hova menjek kedves digger?

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.05.10. 11:09:35

@klappol: 12 éve jöttem Ázsiába (hű, meg is kéne keresni, mikortól is napra pontosan, valamikor most májusban, két évig aztán visszamentem egyszer, szóval összesen 10 év). főként az elmúlt 4 évben rengeteget mászkáltam. amíg Yangonban dolgoztam, tízhetente kötelező visa run Bangkokba. ezt mindenki nagyon szokta szeretni és várni, a nagy kajálások meg a gyors internet miatt :-) Kuala Lumpur sokszor tranzitállomás. Balin többször voltam nyaralni. ha jól kifogok egy Air Asia jegyet, akkor nem drágább, mint egy retúr intercity Nyíregyházára. egyébként elég alacsonyak az igényeim a mindennapos luxusokra, pl a legutolsó albérletemben azzal se foglalkoztam, hogy legyen ágyam és szekrényem, mert tudtam, hogy úgyis mindjárt eljövök, de utazni nagyon szeretek. most egyébként 2 hónapja szabadságon vagyok, és terveim szerint ezt az iskolaévet kihagyom, mert nagyon sok helyen nem voltam még, csak mindig szerettem volna, sajnos a gyengém az, hogy visszamegyek ugyanazokra a helyekre újra és újra (nem a kaja miatt). :-)

pappito · http://pappito.com 2014.05.10. 11:12:57

@diggerdriver: voltam makadamia ültetvényen Queenslandban Ausztráliában. végeérhetetlen sorokban a fák, nagyon szép volt. Sajnos messze volt még a szüret, pedig végiglegeltem volna az egészet :)

klappol 2014.05.10. 11:12:58

@Chang Yai: Az előbbi írásom mint jókedélyű megjegyzés volt. Hát nem seemi azért 12 év, nem irígyellek b@sszus:))))))))))))) így már nem .

:D:D:D Sok sikert neked és utazz sokat :))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 11:13:08

@mayree:
Ma jól beszoptam.
Reggel menni akartam a Wimbledoni carbootsra szépen kimosakodtam felvettem a népviseletem és mikor kilépek az ajtón szakad az eső.
Visszajöttem nézem az emaileket látom tegnap írt HA hogy ma az én írásom lesz.
Na gondoltam most rábasztatok mert egész nap itt leszek és védem a várat.
Erre most hétágra süt a nap.
Hogybasszameg.
Mostmár mindegy dacból se teszem ki a lábam ma. Esetleg sörért.
Na most a carbootsokon amit írtál hogy kiteszel egy csavart és árulod az teljesen életszerű.
Az egy dolog hogy miket kiraknak de ami döbbenet hogy miket megvesznek.
Múltkor egy alighasznált parókát próbálgatott mellettem egy hölgy.
A másik egy irtózatosan félretaposott cipőt vett de úgy hogy abban ment már tovább.
Látok egy árust aki mindenféle lomokat árul és úgy a lomok tetején van két szál rebarbara.
Gondolom megmaradt tegnapról és arra számít hogy valaki megveszi egy gyerekbiciklivel.
Azt látnád még hogy az indiai közönség igényeit hogyan szolgálják ki.
Az egy külön tanulmány.
Azok az aranyozott gipszszobrok, tükörkeretek, képtartók...
Elmondhatatlan.
:)))))))))))))))))))))

adg 2014.05.10. 11:15:16

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Na igen, a vajat vesni kell. Itt egesz evben. Muszaj hutobe tenni, mert kulonben elfolyik. Nem klimazunk, mert nem szeretjuk. Van jo cakkos elu kenokesem, az eleg jol kaparja.

@pappito:
A budiajto zsanerjat is sokkal jobb vajjal kenni. A margarin arra sem jo. :)) De ha valaki szereti, en nem banom.
Akartam mar toled korabban is kerdezni, kiwik tenyleg ugy mondjak, hogy fos end csopsz? Dolgozunk most egy kiwi ceggel, ugyhogy megy a kiwi-aussie viccelodes ezerrel. Multkor voltak is nalunk ketten onnan, igy a ki megbeszelesunk, hogy ket kinai meg ket ir meg en. Ez volt a au-nz talalkozo.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.10. 11:15:55

@klappol: igen en töltöm. Mert igy kb harmad-negyed annyi.
De van hogy atugrunk a Csehekhez, na Ott aztan meg olcsobb

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 11:16:22

@klappol:
Bazmeg nem arra panaszkodott hogy az asztalon kemény marad hanem a hideg spájzban.
Figyelj én kitettem a konyhaasztalra ráolvastam hogy abrakazabra és láss csodát víz nélkül kenhető maradt.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 11:17:31

@klappol:
Sajnálom hogy az z egy molekula ott van, anélkül finomabb lenne.
:)))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 11:19:40

@klappol:
Olyat nem eszek.
Amúgy a kocsonya egy sokáig főzött húsleves.
Viszont a legkiválóbb ajándék a börtönben raboskodónak mert élére fordítva be lehet nyújtani a rácson.
Képzeld el ugyanezt gulyáslevessel.
:)))))))))))))))))))

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.05.10. 11:20:04

@klappol: tudom, hogy nem kötözködés volt, azért írtam / magyaráztam kicsit a részleteket, mert szerintem mi még nem kommunikáltunk, mostanság nem sokat jártam erre. de a posztokat gyorsan átolvasom, a tiédet is láttam.

mayree 2014.05.10. 11:23:02

@diggerdriver:

"Elveimért ha a máglyára nem is, de egészen a lángokig elmegyek" :))

Akkor legközelebb a piacról várok posztot :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.10. 11:24:56

ehh, menjent akartam irni...
Ahova pubba mi mingid benezunk az a goose meg a a wetherspoons.

Sosem rajongtam a fast foodert, de szerencsere parom is leszokott mar rola. Igaz ehhez az kellett, hogy egy majizu hamburgert kapjon a mekiben. Szereti a majat, de erre abszolut nem szamitott.
Szoval gyorsetterem kilove, felevente ha egyszer beugrunk.

A lidlben vasarolok sokszor en is, a kedvenc a feketeerdei sonka. Nehany elelmiszer ott szebb es izletesebb.

Amit nehez volt nekunk talalni a felliteres literes ivojoghurtok, oszibarackle, parom kedvence a kinder pingui es meg jopar dolog. A nemeteknel pl ez nem volt sosem gond.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 11:25:03

@tildy[UK]:
Én azt mondtam hogy aki kardinális kérdést csinál a hazai ízekből és folyamatosan azok hiányára panaszkodik az nem azok hiányától szenved.
Az étel élvezeti cikk.
Mint a szex.
A tejföl hiányára panaszkodni olyan mintha azon sírnék állandóan hogy az otthoni ágyban tudok a legjobbat szexelni.
Pedig nem.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.05.10. 11:25:06

vaj vs margarin: nem vagyok nagyon öreg, de élénken emlékszem még arra, amikor éppen a margarin volt egészséges, a vaj meg nem..... de szerintem ez majdnem mindenkinek megvan 30 felett, nem? :-/ aztán majd 10 év múlva megint kitalálják,hogy ja, mégsem. a disznózsírt is lassan mintha elkezdték volna részlegesen rehabilitálni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 11:26:42

@pappito:
A makadámdiónak csak egy baja van Kúrva drága.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.10. 11:29:12

@diggerdriver: nekem kardinalis kerdes az iz. Az, hogy az pont magyar is? Vagy norveg? Komolyan, szakadjak szet?

Ezert hulyeseg , amit irtal. Mert fel sem merul benned, hogy lehet olyan is, akinek az iz a fontos. Az az iz , amire vagyik. Ezert nem jo a brit tejfolok jo resze, es ezert tokeletes pl. a litvan tejfol vagy lengyel kefir. Vagy a skandinav dzsem.

klappol 2014.05.10. 11:29:21

@Der echte Weinachtsmann: Ne cigizz, semmire se jó. sőt, csak a rossz van benne. Viccelek, cigizz csak, + a zember nehezen tud leszokni, amihez nem kell nikotin tapasz se, az agyban dől el. Mennyit megspórolhatnál???. Már elcigiztél beztos egy vagyont. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.10. 11:30:01

@tildy[UK]: legalabbis nekem tokeletes. Mindenki mas meg azt csinal, amit akat.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 11:35:39

@tildy[UK]:
Én a woodenspoon-t kedvelem.
.)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Na Feketeerdei sonka nekem is kedvenc.
Én általában 20dekányi húsfélét veszek minden napra a melóba.
Ezt viszem kenyér nélkül.
Általában a LIDL-ben öt napra 1,5 fonttól 2-ig szoktam rá költeni naponként.
Nagy kedvenc még a füstölt skót lazac.
Az ötnapi kajám amit elviszek megáll 10-12fontban.

klappol 2014.05.10. 11:35:55

@Chang Yai: Akkor értük egymást, ennek örülök :D :))))))))))))))))

Maradjon így.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.10. 11:36:04

@diggerdriver: "A tejföl hiányára panaszkodni olyan mintha azon sírnék állandóan hogy az otthoni ágyban tudok a legjobbat szexelni."
Lol, viccet felreteve , en kihozattam UK-be a matracunkat :-)
Nem volt ultrasilencer porszivo itt, csak horribilis aron? Oke, akkor vagy Nemetorszagbol hozom, vagy Magyarorszagrol. Igy is lett.

Valoszinuleg ha sajat lakas lesz, oda a butort is hozatni fogom, vagy a lengyelektol, vagy a hollandoktol, vagy otthonrol. Nekem nem bejovosek ezek az itteni steril butorok, en valami ilyesmire vagyom:

kenyelembutorhaz.hu/elemes_szekrenyek_szekrenysorok_daniela.html

klappol 2014.05.10. 11:40:40

@diggerdriver: Igen, de lusta is picit korábban kikelni a dunna alól:D:D azért a hajsütő és a forrü kés. :)))))))))))))))))))))))))))))))

A kocsonyás gulyásleves :D:D:D elképzeltem :D:D:D:D:D

Azt a molekulát felejtsed el, akkor finomabb, én is szoktam, vagy is mindig, mert nem eszek vajat se + a többit se.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 11:41:54

@tildy[UK]:
Ilyen hozzáállással örök elégetetlenségre vagy kárhoztatva.
Ugyanis tenni nem tudsz ellene csak állandóan sóvárogsz.
Figyelj én szeretem az építészetet.
Mindennap szeretném látni az Eiffel Tornyot a Big Bent a magyar Parlamentet az Atomiumot stb...
Nem láthatom minden nap.
Kardomba dőlök.
Mert nekem fontos az íz... bocsánat a mindennapi vizuális kielégülés.

pappito · http://pappito.com 2014.05.10. 11:42:04

@adg [Au, Darwin]: "Akartam mar toled korabban is kerdezni, kiwik tenyleg ugy mondjak, hogy fos end csopsz? "

melyik kiwik? a brit kiwik, az indiai kiwik, az ázsiai kiwik, a keleteurópai kiwik, a déli szigeti kiwik, az ozziban élő kiwik, a UK-ben élő kiwik? :))))

A legsúlyosabb őskiwi akcentusú arcokat a déli sziget déli részén találni, ők meg inkább fush and csupszot mondanak, de nincs recept, és, hogy őszinte legyek én még senkit nem hallottam itt fusencsupszozni. Más sokkal jellemzőbb a kiwi akcentusra szerintem.

de a lényeg, hogy itt nem eszik ecettel szarrááztatva a F/Ch-et hanem rendesen :) és itt catchup sincs, annak a maszatnak a becsületes neve tomato sauce :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.10. 11:42:08

@klappol: "Mennyit megspórolhatnál???. Már elcigiztél beztos egy vagyont. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))"

En amugy nem cigizek, szoval ertem az allaspontod, de biztos ismered azt is:

- Nahat, cigizel?
- Igen.
- Es mennyit szivsz el egy nap?
- Atlag ket dobozzal.
- Uhh, az van akkor vagy napi 1600 Ft, mi?
- Jah, rohadt draga.
- Kiszamoltad mar, hogy ha letenned a cigit, akkor egy honap alatt 48 000 Ft-ot megsporolsz. Az egy evben majdnem 600 000 Ft. Ha kamatos kamattal befektetned ezt az osszeget akkor 10 ev alatt osszejonne egy tok jo BMW ara.
- Aha, ertem. Es figyelj csak, te cigizel?
- Dehogy, soha nem cigiztem.
- Es akkor hol van a vadiuj BMW-d, bazdmeg??!! :DDDDD

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 11:43:08

@klappol:
Én soha nem cigiztem de nincs vagyonom se. Biztos rosszul csinálok valamit.

klappol 2014.05.10. 11:43:17

Na csinéltam göngyölt májat és kumpripürét, Jóétvágyakat annak akimosteszik,vagyfog :D :)))))))))))))))))))))))))

adg 2014.05.10. 11:44:08

@diggerdriver: ultetik nalunk parkokban. Nagyon szar mezitlab ralepni.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.10. 11:45:10

@pappito: "annak a maszatnak a becsületes neve tomato sauce :)"

Egyszer hallottam egy tortenetet egy fiatal parrol, akik az etteremben "tomato sauce"-t kertek. A sef orjongve rontott ki a konyhabol kezeben a konyhakessel, hogy van az a ket sznob, hipszter hulyegyerek, aki paradicsomszosznak hivja a ketchup-ot? Most azonnal felnegyeli oket. :)

klappol 2014.05.10. 11:45:25

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Ez nagyon ott van:D:D:D:D:D:D:D

@diggerdriver: Nekem sincs, akkor én is valamit nem jól teszek- veszek :)))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 11:46:29

@pappito:
Még soha nem láttam ecettel áztatott Fish&Chipset.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.10. 11:49:01

@diggerdriver: Szerintem pappito arra gondol hogy a sultkrumplit szoktak meglocsolni vele. Mint errefele minden fajta chips-et. :) Ami szerintem a vilag legjobb parositasa a krumpli melle, de valszeg en vagyok defektes, mert a legtobb magyar nem birja az ecetes krumplit. :D

pappito · http://pappito.com 2014.05.10. 11:53:42

@diggerdriver:

nesze: New Zealand Macadamia Society : www.macadamia.co.nz/

a fisencsipszet meg malátaecettel zabálják a britok, legalábbis az összes UK-ból idecsámborgó ezen hömpög, hogy itten nem adnak ecetet az embernek a fisencsipszhez, barbárság :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.10. 11:54:22

@diggerdriver: OOO dehogynem. Idehozatom, vagy itt megveszem. Problem solved.

mayree 2014.05.10. 11:59:05

@tildy[UK]:
Én ezt egyszerűen megoldom: tejfölt, kefírt csak otthon. Ennyi.
(Jaigaz én kb. hat hetente hazajárok :)))

pappito · http://pappito.com 2014.05.10. 12:00:00

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: hát szerintem a legtöbb magyar bírja, ha ecetes krumplisalátaként találkozik vele :) de az aioli feltalálása óta nem kell más a sültkrumplihoz :))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.10. 12:01:22

@diggerdriver:
Cseszd meg... most, keményen! 8)
Végre a diéta végéhet közelítek, erre bedobsz ilyen képeket és ételekről áradozol?! Nem győzöm eléggé kihangsúlyozni: CSESZD MEG!!! :)

Egyébként kellemes poszt, jók a képek, egyetlen kérdés merült csak fel:
Hová tűnt a teknős? (2. és 3. kép)

@mayree:
Csatlakozom :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.10. 12:02:02

@pappito:
Te most éjszakás vagy vagy Magyarországon vgytok éppen? :)

mayree 2014.05.10. 12:07:27

@Kövérmadár [swe]:
Teknős? Sehova, más a szög. (geodétaszem :)))

2014.05.10. 12:11:31

Nem szabad ilyen szuklatokoruen nezni a vilagot:)

10 eve elek kulfoldon es allithatom,hogy a magyarok es a lengyelek a 10 ev alatt atformaltak ezt az orszagot gasztro szinten.
Ma mar lehet kapni azokat a kelet- europai etel- vagy alapanyagfelesegeket,amit a tomeges kelet- europai nepvandorlas elott nem lehetett,pl makot,petrezselymet,zellert,turot,savanyu kaposztat es nem csupan a nemzetisegi boltokban,hanem az itteni nagy nemzeti szupermarketek is felvettek termekeik soraba a kelet- europaiak altalt preferalt etelfelesegeket.

A tepertorol annyit,hogy Daniaban nagy nemzeti kincs:) aranyarban merik exkluziv boltokban es ide hozzank is dan teperto erkezik

Sot az itteni tv musorara tuzte az altalad megvetett magyar konyhat,azzal a cimszoval,hogy,hogyan orzik meg a magyar nok szepseguket jellegzetes eteleik segitsegevel:)))

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.10. 12:11:31

@diggerdriver: de rohadtul fiiiiiinooom! A kedvencem, meg ha a heti költsegvetes fel is borul miatta.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 12:17:35

@mayree:
Nekem meg kőművesszemem van.
Egyik a vízmérték másik a függő...
:))))))))))))))))))))))

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.05.10. 12:19:19

@Kövérmadár [swe]: "Hová tűnt a teknős? (2. és 3. kép)"

Állítólag az is finom :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 12:23:00

@Der echte Weinachtsmann:
Igen. Nagy szívfájdalmam hogy a LIDL-ből ahol eddig vettem, két hete eltűnt.
Elvonási tüneteim vannak.
Amikor megvettem az első zacskóval látom hogy mind be van vágva hogy ott kell szétfeszíteni.
Én egy jó erős késsel neki s álltam ment is sikeresen a dolog mikor az utolsó diónál megtaláltam a zacsekban a saját gyári bontóját.
:))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 12:23:53

@Zka:
Háááát...
Ha az üveget és bronzot szereted...
Egyed.
:))))))))))

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.10. 12:25:34

@mayree: Az nalunk nem jatszik, kb ketnaponta hasznalok tejfolt.:)

mayree 2014.05.10. 12:28:57

@diggerdriver:
Akkor mint a disznóölésen a kancsal böllérnek odaszól az aki legogja a disznó elejét:
- Koma, maga oda szúr ahova néz?
- Oda!
- Akkor várjon, helyet cserélek a disznóval.

mayree 2014.05.10. 12:29:45

@tildy[UK]:
Nekem pedig saját szakácsom van :)))
(Csak sajnos azt főz amit ő akar :))

mayree 2014.05.10. 12:35:56

@tildy[UK]:
Egyszer azért csak megettem itt is... nem tudtam mi az. Óvatosan megkóstoltam, ahogy a túlélő gyakorlatokon tanítják, jónak tűnt, sőt finomnak... de sokáig nem tudtam mi az :)
mayree-uh-uh.blogspot.com/2013/04/keszulunk.html

klappol 2014.05.10. 12:37:38

@mayree: Ez jó is, + nem, de jól főz legalább? :)))

mayree 2014.05.10. 12:39:47

@klappol:
Igen. Volt már séfünk ötcsillagos szállodából is (igaz, Szíriában), volt francia, indiai, most épp helyi.

mayree 2014.05.10. 12:40:20

@klappol:
baconbe göngölt májat?!

klappol 2014.05.10. 12:41:48

@mayree: Amúgy te tucc azért főzni, ugye? :))))))))) és szoktál néha?

klappol 2014.05.10. 12:43:10

@mayree: Ja azt, és sajtos mártásban broccolit mellé, nyammm:))))))))))))))))))))))))
Idehaza én vagyok a kukta, így olcsóbb és tudjuk mi van benne:)))))))))))))))))))))))))))))

klappol 2014.05.10. 12:44:52

@mayree: Ja nem kell főzni mond + neki, inkább süsse :D:D:D

pappito · http://pappito.com 2014.05.10. 12:45:37

@Kövérmadár [swe]: mit keresnék én Magyarországon? még este tizenegy sincs amúgy.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.05.10. 12:52:14

@diggerdriver: persze, üvegtésztát bronzbarnára pirított csirkével pl :D

33621 2014.05.10. 12:53:06

@tanato: Olyan éjfél körül belinkeltem tegnap már az előző cikkbe, de valószínűleg már késő volt hogy senki sem reagált rá. Pedig írtam hogy büszkék is lehetünk rá.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.10. 12:58:07

@pappito: Mint irtam, szerintem az nagyon nem allja meg a helyet. De hat amit digger mond. ( akit egyebkent nagyon csipek, de utalom ezt a fajta skatulyazast).
De latom nagy sikere van itt, mindenki hajbokol azon mondat elott.

Izles, es foleg kajak egyeni preferencia kerdese, nem erdemes emaitt oltogatni, meg kitalalni mindenfele "okossagokat" , hogy "Ilyen hozzáállással örök elégetetlenségre vagy kárhoztatva."

Nem, ilyen hozzaallassal tisztaban vagyok vele, mire vagyom, mitol erzem jol magam, mit fogok hasznalni. Es ragaszkodom is hozza.

Ruhabol is megvehetnem, ami epp szembejon velem, vagy olcso, vagy barmi, de mi a francnak, ha nem fog meg, es sosem vennem fel kesobb?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.10. 13:01:08

@Der echte Weinachtsmann: Nem kell varazsolni tudni. Mi rendszeresen annyiert vasarolunk heti nagybevasarlason, sot inkabb 35 az a 40. Es abban mar van csirkemell meg husaru is.

60 font felett szerintem meg sosem koltottunk heti nagybevasarlasra, 35-40-bol megall, nagyritkan 50-55.

pappito · http://pappito.com 2014.05.10. 13:05:21

@tildy[UK]: szerintem ezügyben digger nem skatulyázott, hanem rámutatott egy létező jelenségre. Senki sem hajbókol, csak elsimerünk egy igen találóan megfogalmazott véleményt. (amit te valamiért bántónak érzel, mert hiányzik a tejföl vagy a mittudoménmi)

Ez amúgy nem csak kajára igaz, ott van az időjárás meg az a duma, hogy "felszínesek az emberek" meg mittudomén. Ezek valójában nem igazi problémák, de kiválóak arra, hogy a valódi gondokat mögéjük rejtsük és panaszkodhassunk miattuk.

klappol 2014.05.10. 13:11:27

@tildy[UK]: Te a Skótoknál laksz? :D:D

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.10. 13:15:46

@pappito: A jelenseg letezik, de nem ilyen modon, szvsz. Aki mindig panaszkodik - es most tokmindegy mire, de az otthoni az isten minden teren- na ott lehetnek honvagy gondok. De aki ragaszkodik a magyar izekhez, vagy a magyar tejfolhoz , vagy ragaszkodik ahhoz amit szeret, megszokott vagy barmi, es nem, nem panaszkodik rola, de ragaszkodik hozza az ne legyen mar beskatulyazva. Ha igen, akkor nagyon nem erti a skatulyazo a masik donteset. Es nem, nem vagyik minden ilyen ember vissza.

Anno hagyma is leszolt emiatt engem, meg menjek vissza. O sem ertette, pont, hogy elvezem a globalizmust, mert amire szuksegem van - pl. highland hatizsak ( kinai marka, az elozo 7-8 evig huzta) kellett , mert bevalt es jo , es nem eszem meg tobbet a samsonite maszlagot ( egyszer vettem, 1 ev alatt strapa lett) , szoval en elvezem, hogy amit szeretek, azt kisebb nagyobb nehezsegek aran, de be tudom szerezni.

Fogalmazta volna meg ugy, ahogy te, hogy aki mindenben a rosszat latja, mindig panaszkodik, akkor oke, megertenem. Igy viszont - bocsanat - de a tejfol miatt is szemelyes tamadasnak veszem. Mert tudja nagyon jol, hogy egyike vagyok azoknak, akik ragaszkodnak az izekhez.

rezsöatya 2014.05.10. 13:18:57

"Az étkezés az egyik központi kérdés az ember életében..."

Igen. Vannak ilyen emberek...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.10. 13:19:17

Egyebkent ahogy anno en tanultam, nincs lehetetlen, csak tehetetlen.

Teperto kene ( nem szererem) ? Megoldjuk. Tejfol kell? Megoldjuk. Australian bush hat kell? Megoldjuk.

klappol 2014.05.10. 13:19:51

@tildy[UK]: Aha, értem. Mindenki másképp csinálja, ezen nem kell kiakadni, Driggi már csak ilyen, hisz te is kedveled. :)))))))))))))),

A többik sem azért dícsérik, hogy bevágódjanak nálla, hidd el.

klappol 2014.05.10. 13:24:40

@tildy[UK]: Nem jobb lenne a magyar billentyűzettel írni? mert azt is meg lehet oldani:D:D:D

segítek elmondani mit kell csinálni :)))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 13:25:24

@pappito:
Az a helyzet Pappito hogyha negatívan akarom látni a világot akkor negatívnak látom, ha pozitívnak akarom látni akkor úgy látom.
Na most a világ olyan amilyen akárminek látom nem tudom megváltoztatni.
Akkormeg már inkább csak a jó dolgokat hangsúlyozom ki pozitívan állok neki mindennek és élvezem az életet.
Egyébként ebben a hozzáállásban Rezsőfater az etalon.
A szarban is csak a pozitívat látja.
Senki ne higgye azt hogy nem tudtuk volna leélni az életünket hasonló kispolgárként otthon.
Dehogynem.
Nem volt meg a feltétele hát eljöttünk.
Ha már eljöttünk akkor éljünk meg mindent pozitívan.
Kúrva nagy ívben leszarom hogy nincs magyar tejföl nincs német bútor nincs grönlandi rozmárbajusz.
Nem a tejföl segítette Angliát világuralomra anno.
Jelentéktelen dolgok ezek.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.10. 13:25:36

@klappol: Elhiszem, de az a mondat nyugodtan kimaradhatott volna. Anelkul tokeletes iras lenne.

Nem eloszor latom itt a hataratkelon ezt a fajta kajaugyi "leszolast" amugy.

Ebbol nem tud jol kijonni az, aki megvedene, hogy ez nagyon nem igy van, mert rogton panaszkodasnak fog hangzani amit mond-> ergo bizonyitottsagot nyer a tortenet...

33621 2014.05.10. 13:27:58

@diggerdriver: Mesélj mid volt.
Itt a válasz a kérdésedre!

Öregszel öcsi! Már egyszer felsoroltam annak idején de sebaj újra megteszem most csak neked és csak itt! Nekem soha sem volt veteránom mint neked, de sorba így jöttek .
1978: Új berúgós Verhovina
1979: Használt S 50 N
1979: Új S 51 N
1981: Új TS 250/1
1983: Új ETZ 250 dobfékes
1984: Új ETZ 250 tárcsafékes
1987: Új ETZ 150 tárcsafékes céges moci amit 1993-ban selejtezéskor megvettem. Ennyit tudok felmutatni. A TS 250/1 gyönyörűen át lett alakítva annyira hogy újonnan 18600Ft volt én meg két évesen 28000Ft ért adtam el. Ezt az összeget megpótoltam egy 500 as sal és vettem a dobfékes ETZ-t. Előtte az S51 is szépen meg volt csinálva és az is a 7900Ft új ára helyett 13000Ft-ért ment el.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.10. 13:28:05

@klappol: probalkozhatsz, kezdheted a a maces magyar billen @ irasaval.

Tudom hogyan kell irni magayr billen, de nem szeretned latni. 15 eve rendszeresen angol billen, angol kiosztassal irok. Hacsak nem syeretned latni milzen ay , ha folzamatosan keverem a magzar es az angol kiosytast , akkor tessek. Lasd, magzar kiosytassal sem all ra ay agzam ay ekeyetes betukre.

klappol 2014.05.10. 13:29:00

@tildy[UK]: Oksa, de 1-szer megírod oszt joccakát, csak magad húzod fel.:)))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 13:31:08

@tildy[UK]:
Te komolyan azt gondolod hogy azért hoztam fel példának a posztban a tejfölt hogy rád asszociáljanak az olvasók?
Uramisten.
Na akkor gyors körkérdés.
Kinek gyengéje a túró vagy a tepertő mert az is meg lett említve?
A tejfölnél tudjuk, külön tildyre lett kihegyezve az említése.

klappol 2014.05.10. 13:31:51

@tildy[UK]: Az enyám + német, azt? egy klikk váltok a magyarra azt mán magyar, ja hogy a betűk máshova kerülnek, az nem gáz, .............na nem csak te írsz ékezetek nélkül:)))))))))))))))))))

pappito · http://pappito.com 2014.05.10. 13:32:10

@diggerdriver: tudom én azt, nem velem vitázol ezügyben :)

klappol 2014.05.10. 13:33:34

@33621: Csak ennyit tucc mutatni :D:D:D :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

velem nem veszed fel a versenyt.:D:D:D:D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 13:33:37

@klappol:
Ijjjjjjjjjjjjj mekkoraaaaaa...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Bazmeg most jut eszembe hogy én személyes sértésnek veszem ha ékezet nélkül szólítanak meg.
Most úgy hirtelen rádöbbentem.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Shanarey 2014.05.10. 13:36:23

Ezt úgy hívják röviden: Koleszterin sütve.

De ennek íze van, a többi kaja meg egészséges.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.10. 13:36:37

@diggerdriver: amikor te meg itt sem voltal.tildy mar akkor kardoskodott a tejfol mellett.szerintrm azt hitte,te ezt tudod,es magara vette

klappol 2014.05.10. 13:36:53

@diggerdriver: Figyelek vazze:D:D:D meg érzékelek pár dumcsit :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 13:37:09

@33621:
Ismerem és szereltem mindegyiket.
A volt szoci országok között az MZ gyár volt az egyetlen amelyik mindig minden időben korának legkorszerűbb motorjait gyártotta.
Természetesen szoc viszonylatban.
Egy Trophy-hoz képest egy Pannonia őskövület.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.10. 13:37:58

@klappol: gondolom, te nem programozol a masik ablakban forumhozzaszolas mellett:-) Ha igen, respect.

@diggerdriver: nem. A velemenyem meg mar leirtam, viszont ahogy latom nem tudsz elvonatkotatni attol, ha valakinek hianyzik ez vagy az az iz, annak meg "nem sir a szaja, es vagyik haza" . Ennyi. Reszemrol tema lezarva.

33621 2014.05.10. 13:38:07

@diggerdriver: Én szeretem a tepertőt amelyik jó húsos. és a bőre is ropogós a jó perzseléstől. Itt a közelben a hentesnél 2500Ft/Kg áron lehet kapni csak az a baj hogy 2 hetente szállítanak nekik!

klappol 2014.05.10. 13:39:17

@diggerdriver: És még is baromi nagy a szívem, és nem szeretem a hosszúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú civakodást, azt máshol kell, kettesben, de ha többen jönnek rám, akkor futáááááááááááááás. :D:D:D:D:D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 13:40:19

@Babette_:
Távolálljon a szándék is tőlem.
Mondhattam volna mást is például a Túró Rudit.
Meg hát miért bántanám?
Semmi bajom vele sőt...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 13:41:41

@tildy[UK]:
OK. Bocsánat ha találva érezted magad tejfölügyben. Nem volt szándékom senkit megbántani.

33621 2014.05.10. 13:41:56

@klappol: Na akkor haljunk szót! Mi volt akkor neked kronológia szerint! :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 13:45:47

@33621:
Te figyu, képzeld itt is árulnak tepertőt.
Olyan fél kockacukor nagyságú kemény rettenetet amivel csúzliból kilőve remekül agyon lehetne lőni a szomszéd macskáját.

Valamikor a tepertő a legolcsóbb étel volt a belsőségekkel együtt.
Azok voltak a szegény ember eledelei.
Ma egy kiló tepertő otthoni áráért itt egy egész báránylapockát veszek.

klappol 2014.05.10. 13:47:42

@tildy[UK]: nem azt pont nem, mert te progis vagy?

Akkor viszont szünetet is tegyél be, mert a stressz, főleg a negatív az nagyon nem jó.

Biztos te is egynormális csajszi vagy, (gondolom az vagy) már hogy lány? :))))))))))))))

Dőjjé hátra nézz ki a szabadba, azt pihenj, 10 perc elég, de akkor ne gondolj semmire, csak pihi, de vigyázz el ne aludj :D:D

klappol 2014.05.10. 13:50:19

@33621: Motorboltom volt:D:D:D mondom, nem sorolhatom itt föl, hovagondolsz? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Motorokat vettem, majd átépítettem őket és haddszójjon, vigyék.

klappol 2014.05.10. 13:52:09

@33621: Volt sokszor, hogy hozták a járgányaikat, hogy ezt + azt szedjek le, ezt + azt rakjak rá, vagy csináljam meg ilyenre, vagy olyanra. Ez is volt,

pappito · http://pappito.com 2014.05.10. 13:53:23

@33621: nu, a tepertő amit egyébként szeretek eszembe se jutott évek óta. mint a gesztenyepüré mondjuk. azt se utálom, de az se jutna eszembe, hogy sírjak utána. pedig én itt se főzök nagyon másként, mint Mo-n főztem, (leszámítva a tengeri bigyókat amiket ott nem igazán ettünk) Pedig szeretem a hasam. De hirtelen nem tudnék olyan kaját mondani amiről nem tudnék lemondani.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.10. 13:55:44

@klappol: olyat nem lehet. :)

Megyunk ugyintezni, hatha nyitnak vegre unokatesomnak szamlat. A jogsikerveny visszajott, nem fogadtak el a regi tipusu szemelyi maitt.

Jahm, es 5.5 hetre ert ide az NI. Megertuk azt is, vegre.

2014.05.10. 13:56:39

@Chang Yai:

"most egyébként 2 hónapja szabadságon vagyok, és terveim szerint ezt az iskolaévet kihagyom, mert nagyon sok helyen nem voltam még "

Ó, bázz, én irigyellek. Meddig leszel nepálban? És hova mész még?

klappol 2014.05.10. 13:58:56

@tildy[UK]: Hu b@zz, akkor van mit tenned, nem lennék a helyedben.

10percet mindig lehet pihizni. Ne hagyd ki

Mrs. Clayton 2014.05.10. 13:59:24

@tildy[UK]: egyebkent ok? Nem volt gondjuk h nincs meg a hat honap? Utlevelet lehet hianypotlasban csatolni?

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.10. 14:02:53

@tildy[UK]: Basszus. Megkapta asszony a heti reklamujsagokat. Mar elköltött masfel havi fizetest.:D

Andicop 2014.05.10. 14:02:54

Ha! A dánok a májkrémes kenyér teszik a tepertöt, amúgy nem drága - mindenhol kapni. Na a tejföl az ami nekem nem hiányzik otthonról , életemben nem ettem olyan finomakat , mint itt. Van 5-9-18-36 % -os. A 36% -os már bűnözés ......
A tejszín meg igazi , sose értettem mikor a magyar receptekbe habfixalot vagy mit raknak. Na itt felvered ,megáll.
Sokat írják , hogy máshol ízetlenek a kajak, szerintem a mi nemzedékünk a telesózott , vegetázott brrrr kajákon nőtt fel, nem érezzük az igazi ízeket .
Nekem Anglia Kánaán volt kajaügyileg , sose láttam még ekkora választékot vegetáriánus kajákbol. Eszméletlen. A dánoknál ehhez képest semmi , itt mindenki húst eszik :( .

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.10. 14:02:54

@pappito:milyen este tizenegy? Deli egy ora van. A vilag masik gegen vagy? Akkor viszont joejt:D

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.10. 14:02:54

@tildy[UK]: na ezt reszletezd legyszi, mert nekünk nem sikrül. Vagy az asszony ir mindig tul nagy listakat.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.05.10. 14:02:54

@tildy[UK]: Nagybevásárlás egy hétre 35 font? Ti min éltek? Miután elköltöztem tesómhoz nagyjából kezd rálátásom lenni reálisan hogy mennyi is kell pontosan kajára, de 1 hét alatt simán elszórtam ennyit pedig nem dőzsöltem. Ja igen, megengedtem magamnak egy kis téliszalámit, gyümölcsöket (2-3 félét), ugye vettem húst(egyáltalán nem luxust, kommersz pulykamellet), a többi pedig inkább alapdolog, aminek a nagy része ugyan nem fogy el 1 hét alatt de mégiscsak kellenek. Nem tudom. Szerintem nekünk több kell mint heti 35 fontnak megfelelő euró és nem hiszem hogy Anglia ennyivel olcsóbb lenne. Hogy áll már meg annyinál mikor egy kg csirkemell 10 eur? Gondolom Angliában sem 3. Mert oké hogy vannak akciók és néha itt is van 5 ért, de ne ebből induljunk már ki. Kádár éra beli kajákat esztek? És a csirkemell az egyáltalán nem dőzsölés. Olcsó hús, amit otthon is szinte mindenki megengedhet magának. Ha kicsit kirúgsz a hámból és veszel drágább húsokat akkor meg egyenesen hihetetlenül hangzik ez a 35 euró egy hétre. Érdeses.

macamuca [IHUN] 2014.05.10. 14:04:59

@tildy[UK]:
"A poszt jo reszevel egyetertek,a mennyen hazaval nagyon nem."

Mit is írt pontosan (!!) digger? :
"Ha valaki bármilyen okból nem érzi jól magát választott hazájában, akkor haza kell menni és nem siránkozni, mert attól semmi sem változik."

Ebből hogyan következik az, hogy akinek igényei vannak (bármivel kapcsolatban, tehát nem csak ételek-ízek-alapanyagok tekintetében), az menjen haza??
Szerintem sehogy.
Innentől kár rugózni azon, hogy feladni az igényeket-ízlést (=maradni), vagy ragaszkodni ezekhez (=hazamenni).
Neked ha hiányzik valami, akkor megoldod (ha tudod), de nem panaszkodsz = miért veszed magadra a panaszkodókra/siránkozókra vonatkozó, nekik szóló mondatot?
Én igazából ezt nem értem....

Mai menü: tepsis krumpli kicsontozott csülökkel együtt sütve, fűszeresen.
Holnap marhapörkölt lesz tarhonyával.
Hétfőn meg az, ami ezekből marad :D (hétfőtől délelőttös leszek, így csak du. főzök valamit = addig még megálmodom, vagy igénybejelentés alapján sül/fő valami).

Madár, fogadd együttérzésemet :)))))))

Sütemény1975 2014.05.10. 14:05:57

@svájci sapka (ch): a jó kis svájcban nincs élelmiszerbolt? :))

mayree 2014.05.10. 14:06:54

@rezsöatya:
... egészen addig, amíg egyszer szorulásuk lesz :D

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.10. 14:08:39

@diggerdriver: mk,djuk a tejfol nalam is allando lako a hutoben!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 14:14:22

@tildy[UK]:
Ez rossz hír mert most jön egy magyar srác és neki minél előbb kellene.
Az UTR numberhez.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.10. 14:14:50

@macamuca [IHUN]:ugy, hogy ha mar pontositasz, akkor nezzed azt is, ami elotte van, mert ugy teljes "Ha az a fő szempont, hogy tepertő legyen, akkor menj haza."
Innet kovetkezett. ( meg elotte a tejfolos reszbol)

@Jess G: Igen, meg is lepodtem, de oke, kuldtek kis levelet, kuldjuk vissza utlevellel vagy kartyas szemelyivel , es oke a dolog.

@házelőtthinta: Csirkemell, rantott sajt, feketeerdei sonka, iceberg salata, krumpli, alma, tortilla wrap, stb. Ma ugyis megyek lidlbe nagybevasarolni, majd megmutatom a szamlat :)

mayree 2014.05.10. 14:16:42

@klappol:
Énnetudnék? Azt minden férfi tud! Multkor belinkeltem pl. a lazacsos karajt, krumplipürével :)

Aztán multkor halászlét főztem, csak ugye ki az aki ott áll végig mellette, leültem. A gép elé. Volt pár csata...
Mire újra kiértem a konyhába, a láthatatlan ember kimerte a vizet a hal alól, az pedig ugye megégett :S

Nem egyszerű dolgok azok :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 14:17:34

@Andicop:
Persze a sok hindu miatt.
Nem baj mindenki megtalálja a maga ételét.
Érdekes hogy az úgynevezett egészséges kaják amik otthon pusztán azért mert egészséges csillagászati áron vannak itt vagy ugyanannyi vagy egy kicsit drágább mint a másik.

mayree 2014.05.10. 14:18:45

@Babette_:
Tejföl+nyers virsli+zöldpaprika+kenyér=isteni!!!!
(csak arra kell ügyelni hogy egyszerre legyen a szádban minden komponens :))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 14:18:48

@Der echte Weinachtsmann:
Ott van a posztban egy számla a heti bevásárlásról.

pappito · http://pappito.com 2014.05.10. 14:19:19

@Der echte Weinachtsmann: én jó helyen vagyok, ti vagytok a világ másik végén :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 14:20:46

@házelőtthinta:
Kommersz pulykamell meg olcsó csirkemell? Otthon?
Aha.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.10. 14:21:14

Na keszen van. Paprikas krumpli bogracsban. Virslivel es anyos altal kuldott cserkeszkolbasszal es sütöttem hozza parasztkenyeret. Ez egy magyaros szombat lesz.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.10. 14:22:53

@házelőtthinta: font. 35 font. Az kb 40-42 euro lehet.
Persze emelett vannak kisebb bevasarlasok a heten kb 2-3-szor 5-8 font ertekben. De Nagybesarlasnal meg sosem volt 60 fontnal tobb. Az atlag az 35-40-45.

Ha neten rendelunk, akkor szokott kb £50 korul lenni.
Ez egy regebbi bevasarlasunk a neten, 50 fontra jott ki :

drive.google.com/file/d/0B03PMrqiQZTxNVJRRF80Y3dyOG8/edit?usp=sharing

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 14:23:03

@Babette_:
Nálunk is csak nem tejföl néven.
Ha kérhetném most ne kezdjük tárgyalni hogy mi az igazi tejföl.
:)))))))))))))))))

Mrs. Clayton 2014.05.10. 14:29:54

@tildy[UK]: na ez jo a tesimnak is kell proof of address a bankszamlahoz es ez a legjobb szerzek is nyomtatvanyt. Ugy toltotted le vagy postan kerted?

pappito · http://pappito.com 2014.05.10. 14:30:16

@tildy[UK]: az a tortilla wrap az gyilkos cucc. én nem nagyon szoktam hisztizni azon, hogy mi miből van (illúzióim sincsenek) de ami arra fel van sorolva az valami nagyon betyár.

ezt az old el paso fedőnevűt lehet nálunk is kapni és ez van benne:

Flour tortillas: enriched flour bleached (wheat flour, niacin, iron, thiamin mononitrate, riboflavin, folic acid), water, partially hydrogenated soybean oil, glycerin, baking powder (baking soda, sodium aluminum phosphate, fumaric acid), corn syrup solids. Contains less than 2% of: salt, potassium sorbate and calcium propionate (preservatives), monoglycerides, dough conditioner (salt, wheat starch, enzymes), l-cysteine hydrochloride. taco sauce: tomato puree (water, tomato paste), water. Contains less than 2% of: salt, modified corn starch, sugar, distilled vinegar, spice, citric acid, garlic powder, chili pepper, onion powder. taco shells: limed whole grain corn, palm oil, salt, tbhq (preservative). seasoning mix: chili pepper, salt, maltodextrin, spice, onion powder, corn starch, yellow corn flour. Contains less than 2% of: partially hydrogenated soybean oil, silicon dioxide (anticaking agent), sunflower and/or cottonseed oil, natural flavor, ethoxyquin (preservative).

És azért a flatbread/tortilla az nem atomfizika, csak liszt meg só meg víz meg sütőpor nagyjából. Ehhez képest... hát nem vagyok egy ezo-bio-öko-vegán de ennek a sok szarnak a 80%-a biztos nem kell a szervezetembe :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.10. 14:31:04

@pappito:
Nem tudom :)
Sokan esnek abba a hibába, hogy időről időre visszalátogatnak ;)

@tildy[UK]:
Tejföl sok országban létezik, így ahhoz ragaszkodni nem a hungarikumhoz való ragaszkodást jelent, hanem pusztán egy ételhez valót.

Ragaszkodni a túrórudihoz, ami hungarikus, mikor millió más édességgel ki lehet váltani, már más tészta.

A tejfölhöz én is ragaszkodom (a lekvároskenyéren kívül kb. mindenre teszek :) ), bár már helyettesítettem mással, dacára annak, hogy létezik Svédországban.

De ha boldog-boldogtalannal túrórudit hozatnék, mert nem tudok élni nélküle, az nevetséges lenne :)

pappito · http://pappito.com 2014.05.10. 14:33:56

@tildy[UK]: megnéztem a listát azt a humusz bigyót a teszkó írja houmousnak ?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.10. 14:34:43

@Kövérmadár [swe]: a turo rudi 'eredetije' orosz, meg mindig:) Mas izu kisse, de lehet naluk kapni. En szeretem. :)

fustolt kolbaszt es hegyes erost viszont rendszeresen hozatok, hozok ki. :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.10. 14:40:07

@mayree: uhh egy honapig nyers virslin eltem,most egy ideig nem kell

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.10. 14:40:41

@tildy[UK]:
Itt lehet kapni gyulai kolbászt (vagy csabait? Amelyikben egész kömény van).
Évente egyszer veszünk egy darabot.
Van téliszalámi is, az nagy kedvencem volt, ezért szintén vettük egy időben, de most a diéta miatt nem lehet :(

Tegnap viszont vettem "párizsit". Lauantai vagy mi a neve, pont olyan, de homogénebb (én a minél homogénebb dolgokat szeretem :) ).

Hegyes erős? Az az egész pirospaprika akar lenni? :)
Itt van őrölt pirospaprika, sima, füstölt és erős fajtákkal, nekem megfelel. Mondják rá sokan, hogy nemugyanaz, de nem érdekel (egyébként valóban nem lesz tőle olyan piros egy paprikás (@diggerdriver: :) ), mint a magyartól, de ez azért túlélhető veszteség.

Túró van (cottage cheese néven), az állaga kicsit más, de az íze ugyanolyan. Tulajdonképpen minden van vagy mindenből van hasonló, mint Magyarországon volt. Kivéve egy rendes pékséget, mert annak a hiánya szomorúvá tesz (Stockholmban vannak pékségek, de nincs kedvem szombat reggel 3 órát utazni egy puha kenyérért).

Múltkor megkívántuk a tarhonyát, egy srác éppen ment Magyarországra, így hozott nekünk. 3*500g, szerintem pár évig ki fog tartani :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.10. 14:40:47

@diggerdriver: pont akartam mndani,hogy kulfoldon is megtalalnam,ami helyettesiti

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.10. 14:41:45

@tildy[UK]: multkor vettem turorudit,bat borzalmas lett

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.10. 14:41:54

@Babette_:
Akkor te írtál a blogomon? :)
Miért ettél nyers virslit???

pappito · http://pappito.com 2014.05.10. 14:44:16

@tildy[UK]: köszi, de fura, aszondja a wikipedia, hogy ez valami brit elhajlás, de azon a szigeten ez normálisnak tekinthető :)

itt általában a brit ejtés/irás felé szokott minden tendálni (érthető okokból) de azt a kenőcsöt hummusnak hívják itt, ami pedig ámerikai módi. nem tudtam, hogy különféle irásmódja van.

mayree 2014.05.10. 14:44:25

@Babette_:
Úúúúú... még főzve is sok 3 nap után. Nekem is fél évente jut eszembe.

Mrs. Clayton 2014.05.10. 14:46:22

@pappito: az eleje az mind vitamin a szojabab olaj gondolom olcso, glicerin meg fektedzem azert kell h ne tapadjon ossze

adg 2014.05.10. 14:47:58

Azért csak vigyázzatok azzal a virslivel meg kolbászokkal, mert nagyon veszélyesek. Simán megölnek egy nádbékát is, pedig az még a krokodilnak is halálos veszedelem.

Itt a bizonyíték a helyi "blikk"-ből, mint a mai vezető hír.
"A cane toad found dead after eating a chain of cocktail sausages"
tinypic.com/r/xek56g/8
Hát igen, zajlik az élet, csupa feszültség.

macamuca [IHUN] 2014.05.10. 14:48:09

@tildy[UK]:
"ugy, hogy ha mar pontositasz, akkor nezzed azt is, ami elotte van, mert ugy teljes "Ha az a fő szempont, hogy tepertő legyen, akkor menj haza."
Innet kovetkezett. ( meg elotte a tejfolos reszbol)"

Prioritások.
Sorrend.
Értékrend.
Kulcsfogalmak, számomra.
Akinek az a fő szempont, hogy legyen tepertő, ÉS nem tudja megoldani, hogy legyen, annak valóban döntenie kell: továbbra is elsődleges (=fő) szempont számára a tepertő (tejföl, bárakármi) megléte, hiányában képtelen élni = ezesetben valóban vagy hazaköltözik, vagy marad és tengődik a hiányérzetével.... A másik lehetőség, hogy átértékeli azt, hogy mi is a valóban (!!) fontos dolog számára, és rájön, hogy tepertő (bárakármi) nélkül is lehetséges élni....
Persze, ezeket a dolgokat be is lehet szerezni=megoldani a létüket. Lehet, hogy ehhez némi erőfeszítésre, találékonyságra, utánajárásra van szükség, de megoldható. Annak, aki valóban akarja...
Akinél viszont "pótcselekvés", akinek igazából valami teljesen más gondja van, annál valójában csak eszköz: ráfogja, hogy azért elégedetlen/boldogtalan adott helyen adott módon élve, mert nincs tepertő/tejföl/túró/PirosArany/akármi, holott nem ezek hiánya miatt elégedetlen valójában...
Lássuk be, aki X étel/alapanyag hiánya miatt érzi magát boldogtalannak/elégedetlennnek, annál vagy értékrend-gond van jelen, vagy az ezekre történő panaszkodással elfedi a valódi problémáját (akár tudatosan, akár öntudatlanul: nem akarja/meri, vagy nem képes bevallani önmagának, hogy mi is az, ami hiányzik neki valójában....).

Ahogyan te is írtad, nincs lehetetlen, csak tehetetlen. Te ekként cselekszel = nem panaszkodsz.
Aki tehetetlen, az panaszkodik.
Nekik szóltak digger sorai, és azt ugye te sem vitatod, hogy vannak ilyen emberek, ráadásul nem is kevesen....

Ne vedd magadra azt, ami nem neked (és a hozzád hasonló felfogásúaknak-cselekvőknek) szól.
:)

Mrs. Clayton 2014.05.10. 14:48:18

@tildy[UK]: akkor nem megyek sehova ;-)

pappito · http://pappito.com 2014.05.10. 14:50:54

@Jess G: de nekem nem kell vitamin a tortillába meg aluminium-foszfát-something-or-other. glicerin meg a babakrémbe kell, nem a kajába.

évezredek óta nincs xantángumi meg karnaubaviasz a pékáruban és ezeket a nehéz időket átvészelte az emberiség egész jól :) ráadásul kétlem, hogy a gyűröttarcú mxikói nagymamák belemarkolnának a glicerines bödönbe, ha nekiállnak tortillát csinálni...

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.10. 14:51:15

En tovabbra is azt mondom, hogy amig karnyujtasnyira van indiai kaja, addig engem semmi masnak a hianya nem tud erdekelni. :) Miota megismerkedtunk az indiaival azota minden szinten ez viszi a primet nalunk. :D

@Babette_: "a vajat nem kenni kell,hanem vagni"

Ne haragudj, de ezzel nem tudok azonosulni. Az ugy tul nagy vaj/kenyer aranyt ad ki. Nem tudok 0.5mm vastag vajszeletet vagni. :)
De amugy megoldodni latszik a helyzet. Talaltunk direkt ilyen kenhetos Lurpak vajat tobbfele izben, ami nagyon-nagyon lagy. Ez mar remelhetoleg telen sem fog megdermedni. :)

mayree 2014.05.10. 14:54:01

@diggerdriver:
Ghost Pepper, ezt próbáltad már :)

adg 2014.05.10. 15:01:19

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: "Nem tudok 0.5mm vastag vajszeletet vagni."
Dehogynem. Krumplihámozóval. Símán :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.05.10. 15:03:06

@Th's child: 30 napos a vízum, ha úgy alakul hosszabbítani lehet. (jó drága - 40 dollár volt, a 90 napos 100 dollár). a pletykákkal ellentétben nem mászom meg az Everestet. de jól szórakoztam azon, hogy a helyi sörmárkát Everestnek hívják. if you can't get to the top of it, at least get to the bottom of it :-) aztán majd meglátom. vannak tervek, álmok, de fogalmam sincs, innen hogyan tovább. talán India, talán Sri Lanka. van egy meghívásom Iránba. valamikor vissza kell mennem Yangonba mindenképpen függő ügyek miatt. Indonéziából még sokminden kimaradt. még nem voltam a Fülöp-szigeteken, Kínában vagy Vietnámban. válassz :-)

klappol 2014.05.10. 15:05:29

@mayree: Fel se merném feltételezni, hogy te ne tudnád!!

Aki ennyit van úton, annak muszály tudni.:)))))))))))))))))))))

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.10. 15:08:59

Ez igy nem mehet tovabb. Palacsinta is lesz. Hizni fogok mint egy karacsonyi pulyka.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.10. 15:09:00

@diggerdriver: lattam a szamlat, akkor is hihetetlen.
Lehet tanfolyamot inditok a csaladnak a szamlad alapjan.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.10. 15:09:00

@diggerdriver: de most tenyleg, nalatok mi felel meg a tejfölnek?
Nalunk a "Schmand" all a legközelebb hozza.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.05.10. 15:15:17

@Sütemény1975: de van, csak nem vagyok a saját pénztárcám ellensége.
:)
és mivel a határ közelében vagyok, nem mindegy, hogy 4 x vagy 5 x fizetek kevesebbet.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.10. 15:18:54

@Der echte Weinachtsmann: "de most tenyleg, nalatok mi felel meg a tejfölnek?
Nalunk a "Schmand" all a legközelebb hozza."

UK-ben van "sour cream". Az egy az egyben tejfol. Bar nehanyan kuzdenek itt ellene kezzel-labbal, hogy nem olyan mint a magyar, de allitom hogy az emberek 99%-a egy vakteszten nem tudna koztuk kulonbseget tenni. ;)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.10. 15:19:57

@adg [Au, Darwin]: Az ugy milyen melos mar? :) Meg akkor most elmosni mindig a krumplihamozot is? Ahhh, akkor mar inkabb megeszem az ures kenyeret. :D

33621 2014.05.10. 15:22:49

Ha már kaja akkor van néha ami nem sikerül jól!

szem-szajnak.postr.hu/csunyan-elrontott-kajak/

33621 2014.05.10. 15:25:28

@diggerdriver: Meg milyen olcsó volt a szalonna is anno. Most meg az is drágább mint a színhús!

Mrs. Clayton 2014.05.10. 15:29:41

@pappito: nem azt mondtam hogy nem lehet egyszeubben de boltban max tartos es tapadasmentes tortillat lehet eladni. Csak arra reagaltam h az el paso v mikyen tortilla osszetevoi kb rendben viltak az angol szeletelt kenyerek ennel 100x rosszabbak

M. Péter 2014.05.10. 15:30:26

@pappito: Görögül χούμους, szerintem ennek az átírása.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.10. 16:11:29

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:lehrt hogy nem lehrt összahasonlitani a magyar 20%sal, de ITT is igy van. Van saure Sahne AZ kicsit higabb es van ez a schmand. Na ez KB. Ugyanaz mint a tejföl.
Volt aki AZT irta hogy a creme fraiche a megfelelö.
Hat nem tudom.

rezsöatya 2014.05.10. 16:15:01

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: akkor harapd(!) hozza a vajat! Nem kell elmosni sem a hamozot, sem a kest...! :-)

nyuszigonosz 2014.05.10. 16:17:41

@Der echte Weinachtsmann: Pedig azt neked kell eldöntened, neked mi a megfelelö: a Saure Sahne a Schmand vagy a Creme fraiche.
Nem az a fontos mit írnak erröl mások, mert nekik más izlik esetleg.

rezsöatya 2014.05.10. 16:18:20

@klappol: (tudom, ez nem az a blog, de bocs, en orjongok ilyenkor: nem muszaly, hanem muszaj!!!)

DieNanny CH 2014.05.10. 16:20:35

Lesz ma naszóval? :-D

Így kommentek előtt: éhes lettem!!!

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.10. 16:21:46

@Der echte Weinachtsmann: Hat izlesek es pofonok. Ez ugye azert nagyban fugg attol is, hogy otthon ki milyet evett/ivott. En speciel otthon sem szerettem a zsiros dolgokat. Tejbol is mindig 1.5%-osat vettem meg tejfolbol is 12%-osat vagy milyet. En azokat szerettem.

Nah azokhoz kepest en nem erzek kulonbseget az itteni tejtermekekbe. :) Nekem tokeletesen megfelelnek, de mindenki azt vesz/eszik/iszik, amit akar. :)

rezsöatya 2014.05.10. 16:30:02

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: vicces lehet, de en imadom a vaj izet! (Mo-on hazitejbol kopultem, na, az valami isteni!).
Sztori: egyetemista koromban egyszer nem volt nalam se kes, se bicska ((fo)varosi gyerek vagyok), s diakkent, meg ido hianyaban is, zsemle (a 40 filleresbol), meg tizdekas teavaj az ebedem. A vajat haraptam hozza... Az egyik evfolyamtarsam, aki elottem ult, hatrafordult, eltorzult az arca es megjegyezte: "fuuj! Mint a batyam...!" :-))))

klappol 2014.05.10. 16:30:49

@rezsöatya: Hu aztamindenit :))))))))))))))), van mikor kavarom- keverem, elfelejtem.....

Az efféle figyelemfelhívást nagyon becsülöm, köszi.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.10. 16:32:32

@nyuszigonosz(D): @Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Teljesen igazatok van. Csak arra probaltam ramutatni hogy annak idejen Volt a porös tetjü es ahhoz kepest melyik allhat a legkozelebb. Mert ugye egy finom töltött kaposzta a "pirossal" a legizletesebb.de egyebkent tenyleg izles dolga.
De egyebkent eddig meg mindig sikrült a magyar kajat ugy elkesziteni hogy AZ szinte eredeti Volt. Persze kellett hozza legalabb igazi piros Paprika.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.05.10. 16:32:32

@diggerdriver: Egy átlagos magyar háztartásban kerül asztalra mindkettő,amennyiben szeretik. Olcsónak számítanak. Tudom, sokaknak biztos fáj hogy otthon is ugyanazokat eszik mint ti meg mi Nyugaton. Kommersz ételek. Ez van.

klappol 2014.05.10. 16:33:03

Egyszer láttam vaj evő versenyt, ahol harapták. Jó étvágyat:))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Nem volt szép látvány.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.05.10. 16:33:42

egyébként ja, nekem is túl zsírosnak tűnt a magyar tejföl. én egyszerűen simán natúr joghurtot használtam helyette, megszoktam simán. habár Tildy, vagy anyukám, sikítófrászt kapna az ötlettől.
hamár gasztro, épp most vacsoráztam, mondtam, hogy nem ettem még nepáli kaját, hozzanak nekem valami finomat, kaptam egy thalit, kétféle curry, lencseleves, valami sült tészta, joghurt, rizs, jó nagy adag, de mivel valamikor hetedikén ebédre ettem utoljára rendes kaját, eltűnt azért. nagyon jó dolgom van :-) persze ez is olyan, hogy két hét múlva a gyomrom forogni fog a curry szagától (a rizsnek a nevétől is öklendezek mostanában), meg a dhal is unalmas minden nap, de alighanem meg fogom oldani a problémát most is :-)
a rizsről annyit, hogy tényleg megeszik naponta háromszor az átlag ázsiaiak, és ha nincs, kiakadnak, hogy akkor most mit kell enni, csak csirkét, vagy zöldséget, azt most hogy. nem tudom, hogyan lehet kibírni. nekem heti négy étkezésnél többször nem megy le, csak ha nagyon nincs más.

2014.05.10. 16:43:27

@Chang Yai:

A rizs nem fehér embernek való.

rezsöatya 2014.05.10. 16:48:55

Az arakrol még:
Szallitok pekarut Wallingfordba a henteshez. Ott pl. a scottish beef steak-nek £ 42.70 kiloja. Mondjuk jol is nez ki...
Itt a faluban a pekseg mellett van egy sajtbolt. Persze egyik sem gyari trappista, mind local es hazi. Az atlag ar £ 25-30/kg. Es isteni finomak! (bar meg csak az elejen tartok a tesztelesnek, van vagy 150 féle!)
A pek, akinek szallitok, nem hasznal sem tartositoszert, sem mas "adalekot" a kenyerhez es a liszteszsakokon latom, mind angol hazimalombol erkezik.
Finomak is a kenyerek! Es mig egy tescos/asdas stb. kenyer £ 1.50-1.70, nala £ 2.50. Meg lehet talalni a jot, egeszsegeset is elerheto aron.

nyuszigonosz 2014.05.10. 16:49:11

Digger, jó a kaja posztod.
Meg örömmel fedeztem fel a kedvenc teknöst a képeken. :-))

rezsöatya 2014.05.10. 16:51:24

@Chang Yai: hat ez az! Ok rizs nelkul nem tudnak elni, van feher ember, aki meg hus nelkul...

mayree 2014.05.10. 17:21:30

@Der echte Weinachtsmann:
Sajna elköltöztek otthon az oroszok az Auchanból, náluk volt 30%-os tejföl és finom mustár.

Tejföllel multkor átejtettek, mit éretek én hozzá, a listán nagy dobozos volt, vittem nagy dobozosat. Nem tejföl volt, hanem valami növény(?) akármiből készült utánzat. Nem is tudtam hogy ilyen egyáltalán létezik. Esmét tanultunk valamit :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 17:34:01

@mayree:
Nem. Azmiaz?
Szeretem az erőset de csak módjával.
Három csepp Ass Blaster megoldja.

mayree 2014.05.10. 17:38:39

@diggerdriver:
Keress rá a ghost pepper-re, az kidobja a paprikát, a ghost pepper sauce pedig az üvegezett verziót.
Nekem mindig Angliából hozzák, ott van a tesco-ban.
Hát... ebből egy csepp egy tányérba és nagyon vigyázni hogy szemhez fütyihez nem nyúlunk még akkor sem, ha az üveget fogtuk csak :)
Valamikor 2006 környékén ez volt a világon a legerősebb szósz, mostanában nem néztem de úgy a harmadik helyen állhat. :)

Mrs. Clayton 2014.05.10. 17:42:40

@tildy[UK]: és mit csináltál hogy legyen rajta clear plastic window to attach a photo?
na m1, én rendeltem egyet online, de lehet inkább bemegyek a postára

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 17:43:26

@33621:
Ja. valamikor a füstölt kenyészalonna volt a legolcsóbb most nem tudom mennyi. Volt olyan kollégám hogy azon élt.
A tepertő az meg egy melléktermék és brutálisan drága lett.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 17:49:37

@rezsöatya:
Először is az a 10dekás teavaj pont elég volt egy evésre másrészt még mindig a legjobb vaj az összes között.
Nagyon ritkán még lehet kapni néhány kisboltban.
Ha jól emlékszem a Kiskunsági Tejipari Vállalat készíti.

Muscari 2014.05.10. 17:51:11

Digger, csesz d meg rprobalok keveset enni, mert nagyon elengedtem magma mostansag, erre te meg jossz egy ilyen oszttal. Nem bocsatom meg!:-))))

@mayree: Cask Nem Fot? Azt a boltot en is szerettem.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 17:52:00

@házelőtthinta:
OK. Ha te mondod...
Mindig tudtam hogy Magyarország gazdag ország.
Túl gazdag hozzám ezért kerestem egy csóróbb országot ahol megélhetek.

2014.05.10. 17:52:39

Reszletes, olvasmanyos, oszinte poszt sok keppel egy kis Digger filozofiaval megspekelve. Ez a minimum amit vartunk tole. :) Barcsak tobbunknek lenne batorsaga hogy ennyire kendozetlenul megossza a mindennapjait a tarsasaggal. Nyilvanvalo hogy a UK-ben is lehet ugyanugy jokat enni - aki keres az talal.

A Szigeten nagy hagyomanya van a brit kajaknak. Nem egy British pub van a kornyekunkon, amelyek nagyon nepszeruek. Fish and chips, liver and onion, roast beef, trifle - ezek itt is nepszeru etelek a mai napig. A brit deliben vannak a legfinomabb narancslekvarok - legalabb 5-6 fele es mind nagyon finomak. Victoria-ban pedig az Empress Hotel-ben es a teazokban meg mindig van hagyomanyos Afternoon Tea, a kis szendvicsekkel, edes pogacsakkal, sutikkel.

Csak egyet magyarazzon meg nekem valami. Mi az a Marmite es mire jo? :))) (a deliben latom mindig)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.10. 17:53:52

A mai ebed: kockara vagott krumpli leontve mezes-citromlevel, megszorva petrezselyemmel. Hozza (vele egyutt sutve) csirkemellfile soval, borssal, pirospaprikaval es egy darab vajjal a tetejen.
Talalaskor kerult ra egy kis kvarg is :)

mayree 2014.05.10. 17:54:05

@Muscari:
Nem tudom mi a neve, de úgy tűnik valamiféle lánc (a budaőrsi bevásárlóközpontban is hasonló volt): kis hűtőpult, füstölt halak, pezsgők, édességek egyebek. Az eladó pedig mindig orosz akcentussal beszél (szovjetorosszal :))

rezsöatya 2014.05.10. 17:54:33

@diggerdriver: tepertoben (toportyu?) azt szeretem, amit en csinalok. Frissen, még langyosan, friss hazi kenyerrel... (amit lehetoleg szinten magam...)

mayree 2014.05.10. 17:55:10

@Kövérmadár [swe]:
Itt pedig sül a faszénen a pácolt csikken comb/szárny/mellfilé :)
Carlsberget tudtak szerezni hozzá :)

mayree 2014.05.10. 17:56:04

Remark:
Jujbasszus, mindig a fish'n'chips fotója jelenik meg amikor idelépek, nyelek akkorákat... :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 17:56:23

@Chang Yai:
Ha belegondolsz a magyar ember is egy köret szentháromságban éli le az életét.
Krumpli-tészta-rizs.
ennyi és ezek különbözően elkészített változatai.
Én mondjuk mindegyiket szeretem és mindegyik nélkül megvagyok.

rezsöatya 2014.05.10. 17:56:24

@Muscari: te az olvasastol is hizol? Pedig hizni csak ennivalotol lehet... :-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.10. 17:59:17

@diggerdriver:
Igy van!
Bevandorlok hada all a magyar hataron, hogy bebocsatast nyerjen a tejjel-teavajjal-mezzel folyo kanaanba, amit meg a nyugat rothadasa sem er el soha!

Mi tudjuk rosszul, draga baratom (mar ha nem szabad igy nevezzelek)... mi csinaljuk rosszul. Mea culpa! 8)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 17:59:45

@nyuszigonosz(D):
A teknősből két darab van egyébként.
A feleségemnek annyira megtetszett hogy neki is venni kellett.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.10. 18:01:26

@mayree:
Ingerkelto, elismerem :)

@diggerdriver:
Mondasz alternativakat?
Ott van meg a kuszkusz es mindenfele zoldseg. Van meg valami?

@rezsöatya:
Az en vagyok :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 18:02:29

@rezsöatya:
Például én.
Olyan húgysavam van miatta hogy savállóra kellett cserélni a lefolyót teljes hosszában.
A hús jó.
A fürjtől a marháig mindegy csak hús legyen.
Húst hússal.

mayree 2014.05.10. 18:06:52

@Kövérmadár [swe]:
Kuszkuszt egye aki szereti :)
(Egyébként vigyázni kell ha arabokkal beszélgetsz és kissé elnyújtod a kussz-t :))))

A rizs sem egyféle köret pl. Pakisztánban. Mazsolától kezdve mogyoróig, fűszerekig sokféle dolgot kevernek bele. A krumpli is sokféle lehet, a zöldségekről meg nem is beszélve.
Aztán vannak a zsömlegombócok, knédlik(?), és akkor még mindent meg lehet bolondítani szószokkal, mártásokkal.

mayree 2014.05.10. 18:07:30

@diggerdriver:
Ha valamiben nincs hús, az csak desszert lehet :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 18:07:52

@Muscari:
Elengedted magad mostanság???
Mi történt?
43-ról 45kilóra FELHÍZTÁL?
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Mondjuk már múltkor is meg akartam jegyezni hogy mikor beszálltál megült a kocsi...
Úgy ki vagy GÖMBÖLYÖDVE
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Én megelégednék ha annyi lennék mint a te súlyod duplája.
:))))))))))))))))))))

2014.05.10. 18:09:45

@tildy[UK]: "de a tejfol miatt is szemelyes tamadasnak veszem"

Te lennel a legutolso ember aki a poszt es azon kijelentes gyanan nekem eszembe jutna. Nekem azok az emberek jutottak eszembe akik az uj kornyezetben csak a negativumokat latjak, mikozben gorcsosen allitanak szembe mindent a magyar szokasokkal - es nemcsak kajakkal kapcsolatban. Te egyszeruen egy tejfol inyenc vagy, de ezen tul egy nyitott, pozitiv ember. :)Vannak itt mas olvtarsak akik ragaszkodnak a magyar kajakhoz, de kozben nem utasitjak el a korulottuk levo kulturat, beleertve az eteleket, vagyis pozitiv emberek ok is csak eppen a magyar izeket reszesitik elonyben.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 18:11:50

@cougarcat:
Köszi.
Szereted a narancslekvárt?
Húúú az nagy kedvencem pláne ha sok héj van benne.
Én csak úgy magában kanalazom.

Mrs. Clayton 2014.05.10. 18:14:12

@cougarcat: The British version of the product is a sticky, dark brown food paste with a distinctive, powerful flavour, which is extremely salty. This distinctive taste is reflected in the British company's marketing slogan: "Love it or hate it. The product that was to become Marmite was invented in the late 19th century when German scientist Justus von Liebig discovered that brewer's yeast could be concentrated, bottled and eaten.
I hate it :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 18:14:30

@rezsöatya:
Igazad van. A friss töpörtyű élvezeti értéke sokszorosa a boltban árultnak.
Na abból be lehet zabálni úgy hogy kórház a vége...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 18:17:03

@Kövérmadár [swe]:
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Egylabu Esernyomadar 2014.05.10. 18:18:57

@rezsöatya: Akkor ezeket te regisztráltad? ;-)

muszaly.hu
muszaj.hu

rezsöatya 2014.05.10. 18:20:09

@diggerdriver: Digger! En nem szoktam bezabalni!!!
Csak addig eszem, ameddig ehes vagyok (tudom, fuj, mint az allatok!! :-)))) )

rezsöatya 2014.05.10. 18:22:24

@rezsöatya: megneztem, van. Hogy mikre van idod neked is...!?

2014.05.10. 18:22:38

@rezsöatya: Koszi, nem hiszem hogy eleg nyitott lennek ra.... :)

_____________________

A paradicsomos husgombocrol jut eszembe.... Nalam is volt olyan periodus amikor keves penzbol, csak nagyon egyszeru eteleket tudtam eloallitani, es ezek kozul van egy, amit a mai napig szeretek. Ez nem mas mint Kanada "nemzeti etele" a Kraft Dinner - macaroni and cheese. Ehhez adsz egy egesz doboz konzerv lazacot es kesz az olcso es laktato vacsora. "Comfort food"....

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 18:23:21

@Kövérmadár [swe]:
Nézd a magyar ember fő csapásiránya mindenképp az állított három köretalapanyag.
Én szeretem a kuszkuszt is bár az is talán valami tésztaféle nem?
Otthon nem de itt a feleségem szokott csinálni párolt zöldség köretet.
Na az mindent visz.
Sokféle friss zöldség úgymint kelbimbó, brokkoli, ceruzabab, kukoricakezdemény, borsóhüvely, karfiol megpárolva és olajon átforgatva.
Na de ezeket az év minden szakában frissen olcsón be lehet itt szerezni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 18:24:51

@mayree:
Volt otthon egy egyiptomi szakács barátom.
Az csinált nekem piláfot.
Na az finom.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 18:26:32

@mayree:
Nagy igazság.
Kúrva szar lehet vegának lenni.

rezsöatya 2014.05.10. 18:26:33

@diggerdriver: azt ugye tudod, hogy a narancs (citrom, stb) heja jocskan tartalmazza a permetezoszert? Es azt is, hogy a tobb evtizede betiltott DDT-t még egyes afrikai orszagokban hasznaljak?

Na, hat csak ugy szeressed a hejat (tudjuk, abban van a vitamin!)!!!

2014.05.10. 18:28:07

@diggerdriver: Eloszor utaltam, most meg imadom. Piritosra talan a legjobban illo lekvar. Itt nagy hagyomanya van a hazi keszitesenek is es szinte minden evben kapok hazilag keszitett dzsemet a baratneimtol. En pl. a rakott palacsintat most mar ugy csinalom, hogy minden reteget megkenek narancslekvarral es aztan meghintem daralt dioval. A dio - marmalade kombinacio paratlan! :)

@Jess G: Rengeteg fele van ebbol a termekbol a polcokon, ezek szerint a brit bevandorlok kedvelik. Gondolom fuggove valnak a sos ize miatt. :)

mayree 2014.05.10. 18:29:14

@diggerdriver:
Az az! Én a rizottókért is ölni tudnék :)

mayree 2014.05.10. 18:31:27

@diggerdriver:
Most itt a füge lekvárra kattantam rá (először azt hittem narancs, de megéreztem a kis magvakat :)).

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 18:34:04

@cougarcat:
Na ugye.
A Chunky Chickent (már ha jól írom) ajánlom mindenkinek mert olcsó és finom.
Csirkemell kockák fehér mártásban.
Itt lehet kapni diónyi újkrumplit konzervben készen.

2014.05.10. 18:34:35

Meg mindig nepszeruek a UK-ben a gozolt puddingok? Csinalt ilyet valaki? Van egy feketeribizli pudding receptem (cassis es dzsem van benne), meg hagyomanyos puddingformam (a ferj tulajdona) is de nincs batorsagom nekiallni. Nem szeretnem elpocsekolni a finom cassis-t...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 18:36:59

@rezsöatya:
Fater az eddigi írásaimban volt egyetlen morzsányi utalás az egészségre?
Én a DDT-t szoktam harapni a margarinhoz.
Életcélom hogy jóllakva dögöljek meg ha már...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 18:39:09

@cougarcat:
Húúú az a palacsinta most elgondolkodtatott.
Egyetlen baj van hogy nincs itthon se palacsinta se lekvár se dió csak az igény.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2014.05.10. 18:39:18

@diggerdriver: A deliben lehet kapni ilyen brit feher martast. Feher bormartasnak hivjak, nem volt rossz, bar en az ilyesmit szivesen elkeszitem alapanyagokbol.

A feketeribizli lekvart is nagyon szeretem, a karacsonyi islerembe mar csak ezt toltom. Az egesz bogyok miatt jo magas lesz a reteg - es aztan az egeszet, az oldalat is bevonom a csokolade mazzal. A csokolade fekereribizli edes-keseru izkombinacio csodalatos.

Egylabu Esernyomadar 2014.05.10. 18:39:45

@Kövérmadár [swe]: Alternatív köretek pl.:
barna rízs (más az íze)
köles
bulgur
hajdina
árpagyöngy
rízstészta
puliszka
zsemlegombóc
stb.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 18:40:24

@mayree:
Húúú ha tudnád hogy én milyen rizottót tudok...
Azt hinnéd az Isten nyúlt le érted.
:))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 18:41:26

@mayree:
A fügét is szeretem. A datolyát csak frissen aszalás nélkül.

Mrs. Clayton 2014.05.10. 18:42:36

@cougarcat: amikor kijöttem és először jellegzetes angol dolgokra rákérdeztem kiderült általában ők is vagy imádják vagy utálják, szerintem ehetetlen, olyat nem hallottam még h vki megeszi, de azért nem szereti
képzeld el, sós sörélesztő, nyami, vagyis broáááááááááááááf

2014.05.10. 18:42:45

@diggerdriver: Az evek soran nagyon sok hagyomanyos magyar receptet kombinaltam itteni, nem hagyomanyos alapanyagokkal. Nemcsak kenyszerbol, hanem mert valami ujat akartam kiprobalni. Ha izlik a vegeredmeny, akkor miert ne?

Papagály (törölt) 2014.05.10. 18:43:22

@diggerdriver:
nincs ezzel baj, egyelőre túlnépesedés van.
a transzzsírok élettani hatásáról mostanában annyi újat sikerült megtudni, hogy az eu komplett betiltotta a 2%-nál magassabb transzzs.-tartalommal bíró élelmiszernek látszó tárgyak forgalmazását:
www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20140217-vege-a-szivgyilkos-transz-zsiroknak.html

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 18:44:57

@cougarcat:
Igen a másik kedvenc a feketeribizli.
Sok egész bogyóval.
Az is csak úgy kikanalazva.
Az aszalt vörösáfonya és a friss kékáfonya még a favorit.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 18:46:15

@Egylabu Esernyomadar:
Ez mind szép és jó de ezek közül melyik foglal el központi helyet a magyar ember konyhájában?

mayree 2014.05.10. 18:47:15

@diggerdriver:
Próbálom elképzelni... és még annál is jobb? :))))))

Muscari 2014.05.10. 18:47:47

@diggerdriver:@tildy[UK]: Raadasul, mikor telefonal az ember az NI interjura idopontot kerni, akkor megkerdezik, hogy mikor erkezett az illeto az orszagba. Nem tudom mi van akkor, ha azt mondod, hogy csak a jovo het kedden jon? Vajon akkor is adnak idopontot?

2014.05.10. 18:48:25

@Jess G: Akkor erre is mondhatnank azt hogy "acquired taste" kell hozza :)))
Egy etel van itt amit meg ket evtized probalkozasa utan se tudtam megszeretni - a sutotok (pumpkin). Nem vagyok ezzel kompatibilis, pedig itt nagyon nepszeru! :))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 18:48:29

@cougarcat:
Persze így kell csinálni.
Mi így jöttünk rá hogy a lecsó milyen jó kaliforniai paprikából.
Lehet kapni TV paprikát is de egyszer kipróbáltuk kaliforniaival és úgy maradtunk.

Egylabu Esernyomadar 2014.05.10. 18:49:12

@Egylabu Esernyomadar: Amúgy madár alternatívákat kért. Csak így a la natur. Ezek azok.

Muscari 2014.05.10. 18:50:00

@mayree: "a lathatatlan ember" :-)))))

O mar velem is kiszurt egyszer. Biztosan szomjazik a fooro gozre.

Egylabu Esernyomadar 2014.05.10. 18:50:01

@Jess G: Neeem, az ott az stb. :-DD

Igazad van. Biztos van még más is.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 18:50:33

@Papagály:
Imádom a transzzsírokat.
Az a felejthetetlen íz...
Az a buké...
Rohadt EU.
:))))))))))))))))))))))))))))))

mayree 2014.05.10. 18:51:50

@diggerdriver:
5 évig dolgoztunk Tunéziában, Szémomra a deglet nour (úgy ejtettük hogy degletenoor) a legjobb datolya: hatalmas, ha fény felé fordítod aranysárga és áttetsző, szinte látszik benne a mag, a nyelveddel szét tudod nyomni... csodás! A segédemnek volt egy ültetvénye, amikor érett, egyszer kaptam egy ágat. 20 kiló körüli volt :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 18:52:07

@mayree:
Mindennél jobb.
Azon igazán ritka ételek közé tartozik amit hús nélkül is megeszek.
Persze hússal szoktam.
:))))))))))))))))))))))

Mrs. Clayton 2014.05.10. 18:52:08

@cougarcat: én otthon is szerettem, sőt amikor 1000 ft körül lehetett kapi 1 kg édesburgonyát, akkor sima sütőtököt sütöttem helyette, senkinek nem tűnt fel ;-)
én egyedül a Marmite-tal vagyok úgy h sztem az cipőkrém, vagy növénytápszer, vagy csak maszat, de hogy nem ehető az tuti :-D

mayree 2014.05.10. 18:52:53

@Muscari:
Nekem pl. repülőn rendszeresen leeszi a pólóm. Akárhogy is vigyázok én! :))))

Egylabu Esernyomadar 2014.05.10. 18:53:04

@Muscari: Nem. Ezzel mi is bepróbálkoztunk. Mondták, leszünk szívesek itt lenni, és akkor ők adnak időpontot.
Alternatív lehetőség a valóság (tér-idő-és egyebek) kisebb-nagyobb mértékű elhajlítása... (Vigyázat, a számból látják honnan telefonálsz, tehát a hívó jó, ha UK-ben van. Már a Skype-ot is lehet követni.)

2014.05.10. 18:54:09

@diggerdriver: Aszalt vorosafonyat en sokszor mazsolas receptekben mazsolaval fele-fele aranyban hasznalok. Pl. a dios piteben, amitol jo edes-savanykas lesz. A friss vorosafonyabol meg csinalok nagyon finom martast vorosborral, balzsam ecettel, karamellizalt hagymaval, narancshej izesitessel Karacsonyra az unnepi sult sonkahoz. Puccosan hangzik de sokkal egyszerubb elkesziteni mint a tejszines martasokat es nem lehet elrontani.

Egylabu Esernyomadar 2014.05.10. 18:55:29

@Jess G: Á, a növényeknek ne add, kivéve, ha ki akarod írtani őket (sótartalom). Mondjuk gyomírtónak lehet, beválna.

Mrs. Clayton 2014.05.10. 18:55:49

@Egylabu Esernyomadar: és itt jegyezném meg hogy a csicsóka kb ugyanazt tudja mint a krumpli, amíg Mo-n az utóbbi nem terjedt el mindenki csicsókát evett, főleg hogy a rizs se honos ugye, ráadásul a csicsókát nem eszi a colorádó bogár se és totál igénytelen, ami a vicc, hogy ma többe kerül, mint a krumpli és flancos kaja

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.10. 18:56:32

@Egylabu Esernyomadar:
Ezek egy reszet nem is ismerem :)

Legalabb lesz mit kiprobalni / kiserletezni!

Egylabu Esernyomadar 2014.05.10. 18:58:09

@Jess G: Hát, azért kicsit macerásabb hámozni, és jobban szétesik főzéskor/után, no meg az íze is teljesen más. Egyébként ugyanaz! ;-)

mrsmihaly 2014.05.10. 18:58:27

@mayree: huuuuu, ez nagyon jo volt

Muscari 2014.05.10. 18:58:46

@Jess G: ha online csinalod, akkor is kuldenek egy nyomtatvanyt, amit ki kell toltened es ratenni a fotot. Annyi, hogy akkor csak a postaladaig kell eloszor elmenni. Utana viszont nem tudod mashol feladni, mint a postan, ugyhogy muszaj menni.

Mrs. Clayton 2014.05.10. 18:58:59

@Muscari: nem nem adnak, ha behazudod hogy itt az illető akkor adnak
egyébként Bedfordba illetőleg Oxfordba másnapra volt időpont még egy hete, Londont nem tudom

Mrs. Clayton 2014.05.10. 19:02:08

@Egylabu Esernyomadar: jó, ez igaz, h rücskös, de attól a többi még úgy van mint mondom :-)
@Muscari: most rendeltem online, de fizetnem ettől még így is a postán kell nem? vhol fizessek kártyával, nem láttam ilyen opciót, meg most ki is nyomtattam egyet, de ugye azon nincs rajta a window
amikor még a sajátomat csináltam simán bementem a DVLA-ba, régi szép idők :-D

Muscari 2014.05.10. 19:02:31

@mayree: En tudom a nevet: Arbat. Nagyon szerettem, szerencsere itt Londonban is vannak orosz meg litvan meg hasonlo boltok, igy hozzajutunk mindenhez. Sziljodkat is szoktal venni?

@cougarcat: Megkaptam az emailedet es valaszoltam is. Meg egyszer koszi!

mayree 2014.05.10. 19:02:39

@Jess G:
Gyerekkoromban a téeszcsé termelte az erdőben, humuszos talajon. Akkoriban mindent elszívtunk, hát kipróbáltuk a csicsóka szárát is... vagy fél órára kifeküdtünk oszt csak vigyorogtunk mint a tejbetök :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.10. 19:03:48

@cougarcat: imádom a narancslekvárt. a legjobbat cannes-ban ettem...
pedig jártam spanyol narancsültetvénynél is...

Mrs. Clayton 2014.05.10. 19:03:48

@mayree: akkor az olyan mint a weed?

mayree 2014.05.10. 19:03:59

@diggerdriver:
Tudod indián nyelven mit jelent a vegetarian? Béna vadász :)

mayree 2014.05.10. 19:05:05

@Jess G:
Azóta nem próbáltam :)
Elszívtunk minden gazt, kórót, ami úlyannak tűnt hogy kérge van, belül pedig más... Ez ütött :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 19:06:26

@nyuszigonosz(D):
Nézzél végig az ebayen üsd be hogy turtle lamp és nagyon szépeket felad.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.10. 19:07:21

@Der echte Weinachtsmann: A soured cream tejfolhelyettesitonek elmegy, ha nagyon nincs mas, akkor oke, ahogyana gorog natur joghurt is hasznalhato sutemenyben tejfol helyett. De... De az itteni soured cream kevesbe kremes, es kevesbe savanyu, mint amihez Kozep-Europaban hozzaszoktunk. Mashogy savanyitjak, vagy en nem tudom, de tejfolt otthon siman bekanalazom magaban is, itt a soured creamet nem.

A creme fraiche magas zsirtartalmu , az mar nekem sok ( 30%) , gejl. Helyettesitonek elmegy 15-18%-os tejfolnek nem.

Ami itt hasonlit a tejfolhoz, az a k-europai boltokban kaphato smietana, smetana, grietene, es hasonlo finomsagok.
Ebbol pl. mind a 18%-os mind a 25%-os olyan, mint magyar:
lh6.googleusercontent.com/-o_6jyXPKarY/U25aqFxhWOI/AAAAAAAATUU/ac-yHedVpts/w333-h589-no/IMAG0225.jpg

A cottage cheese nem turo. Izre sem. A cottage cheese sajt, aproszemu sajt, kisse tejfolszeru trutyiban. ( en mikromozzarellahoz hasonlitanam inkabb).

Ez pedig a mai hetibevasarlas a Lidlben, £45 lett a vege, igaz 3 felnott emberre vasaroltunk.
lh5.googleusercontent.com/-jj3DT32iO5k/U25cV1q4RaI/AAAAAAAATUk/ZhD0oC5SD6I/w203-h588-no/page_4.jpg

Mrs. Clayton 2014.05.10. 19:07:23

@mayree: biztos h csicsókát szívtatok és nem gombát ettetek? mondjuk a hallucinogén gombától nem fél órára ülsz fel a ringlisre, hanem egy napra :-D

Muscari 2014.05.10. 19:08:00

@diggerdriver: Horvatorszagban vettem a legistenibb fugelekvart, mert en azt jobban szeretem, amit a friss fugebol csinalnak, nem az aszaltbol.

A Borough marketen is arul valaki, a pasi angol, de a felesege horvat, onnan a recept. Van nekik olyan is, amiben narancshej is van. Naggggyon fincs!

Jartal mar a Borough Marketen?

@Jess G: Mar irtam assem feljebb, mindenkepp be kell majd menni a postara, az utlevelet is el kell kuldeni, azt meg a legjobb a legbiztonsagosabb modon kuldeni.

mayree 2014.05.10. 19:08:22

@Babette_:
Képzeld el amikor Egyiptomban belefutottam... de ott kivették a magját, és marcipánt raktak bele... szencségtörés! :)

De komolyan... az igazi, a válogatott (szezonban, menőbb szállodák éttermeiben szolgálnak fel belőle), az olyan mintha datolyamézlekvár lenne benne... el-mond-ha-tat-lan! :)

M. Péter 2014.05.10. 19:10:52

@cougarcat: Még van marmite? Azt hallottam, hogy nemrég betiltották Kanadában.

mayree 2014.05.10. 19:11:28

No hát, nem tudom megmutatja-e itt a fészbúkos fotót, de kész lett a bbq és az imént ezt tömtem az arcomba :)
A köret is megérne egy misét, vajpuha minden, de a paradicsom mégsem esik szét... és a szósz amit kikevert a srác...
www.facebook.com/photo.php?fbid=10152206799524601&set=p.10152206799524601&type=1&theater

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.10. 19:11:33

@mayree: a friss datolya elmondhatatlan, összehasonlíthatatlan, utánozhatatlan, és még egy csomó hatatlan.
a fáról szedtük, mandarinnal egyetemben.
jó az a marcipános is.
a legjobb baconba tekerve megsütve volt.

szeretem azt az országot:)

mayree 2014.05.10. 19:13:10

@Jess G:
Nem ettük, szívtuk, szóval gomba nem lehetett... a belseje ugyanúgy izzott mint a spángli, rendes füstöt adott és nagggyon megjegyeztem :)

Mrs. Clayton 2014.05.10. 19:14:09

@tildy[UK]: ezt 3-an eszitek 1 hétig? és mit esztek a maradék 4 napon? mert ezen max 3 napi étel van, én kb napi 15-20 fontot költök csak kajára, ha veszek egyebet is mint wc papír, mosogatógép tabletta blablabla, akkor felmegy 40-50 fontra
és megjegyzem ketten vagyunk és a lányom vega, jó gluténérzékeny is, de gyakorlatilag fénnyel táplálkozik

mayree 2014.05.10. 19:14:53

@Babette_:
Azám! A másik amit ott imádtam ott az mandarin volt. Olyat azóta sem találok sehol :S

Muscari 2014.05.10. 19:16:12

@cougarcat: hmmm, ez jol hangzik. En is szeretem az islert, de eddig meg csak baracklekvarral csinaltam.

Mrs. Clayton 2014.05.10. 19:16:54

@Muscari: akkor jó, én is így értettem, szóval nem lehet online intézni, csak D1 packot lehet rendelni, bár ennyi erővel a postán is van form, de m1

@mayree: fiatalság bolondság :-D

Muscari 2014.05.10. 19:16:57

@Jess G: A fiad nincs itt veled? Valamiert ugy remlett...

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.10. 19:17:14

@diggerdriver: n
Meseld el gyorsan milden rizottot csinalsz. Rizotto fan vagyok. Tudni akarom!!:D

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.10. 19:17:14

@Jess G: csak mert nem sikerült husit hoznia? :D

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.10. 19:17:14

Sorry. Mayree-nek ment a kerdes

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.10. 19:17:17

@Muscari: én csak nemrég hallottam a habos islerről. azt ismered?

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.10. 19:18:04

@mayree: nincs is. a spanyol narancs se közelíti, pedig az is apró és édes, de valahogy nincs az az átható íze..

SzZoole 2014.05.10. 19:18:34

@Muscari: miert nem mentek el Borehamwood-ba a DVLA-ba ott szemelyesen is el tudjatok intezni,helyben lecsekoljak az utlevelet par fontert es vissza is adjak par perc mulva.
Edgwarebol a 292-es buszal tudtok oda menni,20-25 perc alatt ott vagytok.

Muscari 2014.05.10. 19:19:32

@Jess G: sajnos igy van. Mikor a lanyomnak csinaltattunk, o is tok boldog volt, kitoltotte online, azt hiszem, meg fizetni is tudtunk, de nekem is az lett gyanus, hogy mi lesz a fotoval. Aztan par napra ra jott a nyomtatvany, annyi, hogy a szemelyes adatokat nem kellett meg egyszer kitolteni.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.10. 19:20:00

@Jess G: Ha van csekfuzeted, abbol irsz egy 50-es csekket az is jo. Akkor nem kell a postai utalvany arat fizetned.

Egyebkent sikerult ma a bankszamlanyitas, elfogadtaka voter reget unokatesomnak:) A Barclays-es csaj szemet volt, van lakcimigazolas, oke, az jo, ni szam igazolo lap,oke az jo, munkahelye van? Az meg nincs. Akkor sajnalom... Mondom az hogy lehet, hogy ez a neten nincs fenn? -Hat ez egy uj szabaly. ( Na mondom nezzen mast hulyenek).

Lloydsban segitokesz csaj, meg is nyitottak.

mayree 2014.05.10. 19:20:43

@Babette_:
Az a narancs amit ők thomsonnak hívtak... nincs mag, könnyen lejön a héja, nincs magja, lédús és egyszerre édes és savanykás...

mayree 2014.05.10. 19:21:31

@Jess G:
Régen volt, igaz sem volt :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.10. 19:21:34

Csekkfuzet na, ha adott a bankod. Abbol irj egy csekket, ennyi.

@Zoole[uk]: azert, mert tavaly nyaron az osszes dvla officet bezartak. Azert. Nem lehet mar szemelyesen intezni.

Mrs. Clayton 2014.05.10. 19:21:52

@Muscari: nincs, szeptemberben már nem jött vissza, egyrészt mert előbb befejezi a magyar sulit, mint ha itt nekiáll egynek, meg addig is repül, közben összeismerkedett Németországban egy kiállításon az itteni Cirrus képviselettel, ők itt vannak a város végében, de az istennek nem akar egyenlőre kijönni
most a CPL képzést nyomatja, meg egy típusvizsgát a Cirrusra, ha ez meglesz kiderül, de a jövő évet még biztosan otthon tölti

M. Péter 2014.05.10. 19:22:04

@Jess G: A marmite-ot vagy imádja az ember, vagy utálja. Középút nincsen.

Muscari 2014.05.10. 19:22:38

@Zoole[uk]: Koszi, jo tudni, hogy ott meg van iroda. Na, majd ha a fiamnak akarok csinaltatni, kimegyunk. Tudom, hogy van busz arra, egyszer mar utaztam azt hiszem a 107-en High Barnetbol Edgware-be, just for fun.

Azt tudod, milyen studiok vannak Elstree-ben?

@Babette_: nem, milyen hab van benne, tejszinhab?

Mrs. Clayton 2014.05.10. 19:24:05

@tildy[UK]: én igazoltam a tesómnak munkahelyet, most kicseréltetem a jogsiját, ha más nem lesz a bérleti szerződésembe is bele rakatom, de ezzel nem akarok variálni, meg számlát sem fogok a nevére iratni, de a voter reg az jó ötlet
meg is csinálom neki online
kösz a tippet

33621 2014.05.10. 19:24:39

@diggerdriver: Most a füstölt kenyérszalonna kilója 1100-1300Ft között van bolttól függően.

Muscari 2014.05.10. 19:24:47

@Jess G: Hat, tudom milyen ez. En majdnem harom evet voltam ugy itt, hogy a fiam meg otthon. De hadd tanulja csak azt, amit szeretne. Pilota lesz?

Mrs. Clayton 2014.05.10. 19:25:06

@M. Péter: egyetértek, annyira hogy ez is a reklámjuk, szóval ők is tudják:-D

Mrs. Clayton 2014.05.10. 19:26:51

@Muscari: már az, de a cél nem egymotoros gép, hanem valami nagy, aztán majd kiderül
addig még repülnie kell pár ezer órát
eddig úgy tűnik, hogy 5 éven belül jön neki össze annyi mérföld, amivel már lehet jelentkezni légitársasághoz

Muscari 2014.05.10. 19:32:08

@tildy[UK]: ez annyira az ugyintezotol fugg. mi is a Barclaysnal vagyunk, nem kellett a munkahely a fiamnak, nem is volt. Ez meg decemberben tortent. Lakcimigazolo, NI numberes papir, az is csak azert, mert nem volt utlevele, csak szemelyije.

A voter reg is jo otlet tenyleg, nem is tudtam, hogy az is jo.

A lanyom iden lesz 18, a council taxba mar ot is belevettuk, igy a council tax szamlaval mar mind a negyen tudunk lakcimet igazolni. Ez a legegyszerubb, mert nincs annyi kozmu, hogy mind a negyunk nevere jusson egy :-)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.10. 19:33:16

@Jess G: A cirrus miatt most irigykedem. Ha gazdag leszek, en majd felszallomotoros duo discusst szeretnek. De ez meg nem ma lesz.

Muscari 2014.05.10. 19:34:30

@Babette_: erdekes, de nekem hianyozna a lekvar savanykas ize.

Mrs. Clayton 2014.05.10. 19:35:53

@tildy[UK]: megértem az irigységed, én azt a 3 embert is irigyeltem akik pár hete a fridrichshafeni kiállításon vettek a fiaméktól egyet-egyet, az egyik ismerősünknek is van egy, annyira szép gép

DieNanny CH 2014.05.10. 19:36:43

@Egylabu Esernyomadar:

Én itt találkoztam vele először, és nagyon megszerettem: Ebly. Ez tulajdonképpen párolt búza. Előfőzöttet ismerem, nem tudom amúgy, mennyi ideig tart párolni. (Csak franciául találtam a wikin: fr.wikipedia.org/wiki/Ebly )

SzZoole 2014.05.10. 19:38:03

@tildy[UK]: hu basszus igazad van,mi meg tavaly junius vegen ott inteztuk a lakcim cseret a jogsin,akkor meg nyitva volt,most neztem a neten,hogy valoban bezartak.

Mrs. Clayton 2014.05.10. 19:38:10

@Muscari: ez a gyerekes eset sztem azért más, mert te, mint a szülője ott voltál, az én gyerekeimnek is minden szó nélkül nyitottak, most a tesómra ugyanaz a fickó közölte h majd ha lesz proof of address

mayree 2014.05.10. 19:38:16

@Babette_:
Azt azért jegyeztem meg, mert elmagyarázták hogy a francia (?) Thomson tv innen kapta a logóját, a narancs aljáról.
Azóta láttam hasonló aljú spanyol és görög narancsot is, de meg sem közelítették a tunéziait.

SzZoole 2014.05.10. 19:40:47

@Muscari: ne haragudj,felre informaltalak,Tildynek igaza van,mert tavaly valoban bezartak a DVLA -t borehamwoodban.

Mrs. Clayton 2014.05.10. 19:43:24

@tildy[UK]: egyébként egy vitorlázó gépet szinte ingyen van fenntartani, megvenni sem drága, aztán ha motoros kell, akkor a mamiknak való cesnára kell beruházni
a fiam is szeret vitorlázni, meg szokott is, de nem tudom miért az nem vonzza

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 19:45:10

Na szóval...

kepkezelo.com/images/7uumj2nrrazpdwohn596.jpg

A poszt olvasmányos és részletekbe menő de ki kell ábrándítanom a szerzőt, nem gasztronómiáról szól.
Semmi köze hozzá.
A gasztronómia művészet és a látványt helyezi előtérbe a minőséggel vagy a tartalommal szemben.
A szerző az a Kádár kor langyos állóvízében szocializálódott tipikus proli.
A vasárnapi rántott csirke petrezselymes újkrumplival és ecetes salátával című történet emblematikus képviselője.
Sorsa Londonba veti és ott örömmel fedezi fel hogy az embereknek ugyanúgy megvan a kötelező vasárnapi ebéd csak Fish & Chips-nek hívják.
A kolbászkerítéses nyugaton fejest ugrik a helyi plebs műanyag alapanyagokból vagy kétes származási helyről érkezett ételeibe és azt hiszi ő most gasztrokalandot él át.
Hátnem.
Ez a nyárspolgár, a punnyadt kisember rácsodálkozása a világra.
A beszűkült tudatú munka-család-vacsora bűvkörében, hamis elégedettségfaktort hazudó hanyatló nyugat haláltusájának áldozata ő.
A mélyebb összefüggések megértésének képtelensége egy felszínes, csak a mának élő hedonista életvitelt takar.
A poszt írója álomvilágban él.
Nem látja a kényelmes kis világát fenyegető veszélyeket, a politikai folyamatokat, az újkori népvándorlást, a homoklobbi térhódítását a nyugat Atlantiszként való elsüllyedését az erkölcsi fertőben.
Boldog álomvilág az övé a bibliai lelki szegénység álomvilága(mert boldogok a lelki szegények és övék a mennyország világa).
Az ilyen emberek egy tapodtat sem viszik előre a világot. Hangyaemberek ők egy gépezet alkatrészei, a névtelen arctalan munkásosztály chaplini világának megtestesítői.
A poszt tipikus példája annak hogy a sorok között mélyebb mondanivaló van mint amit a sorok sugallnak.
Ezt a mondanivalót keressétek és tiétek lészen a megvilágosodás.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Mindenkinek köszönöm az elismerő szavakat és jó volt ma itt veletek.

Muscari 2014.05.10. 19:48:37

@Jess G: Hu, hat az szep karrier. Sok sikert kivanok neki!

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.10. 19:49:14

@Jess G: licence, gep, meg a repteri kifizetendo motyok. Nomeg, UK nem annyira a termikekrol hires:D

Papagály (törölt) 2014.05.10. 19:52:42

@adg [Au, Darwin]:
nem csak a kiwik! egy ír lány kérdezte egyszer, hogy eszek-e halat. azt hiszem, háromszor kellett visszakérdeznem, mire rájöttem, hogy mire is gondol.
még az ártatlannak tűnő i hangot is hogy el tudják változtatni! :)

DieNanny CH 2014.05.10. 19:53:20

@diggerdriver:

Azért nem kellett volna szegény poszt-tolót ennyire kiábrándítani... Ejnye!

:-DDD

Mrs. Clayton 2014.05.10. 19:53:42

@tildy[UK]: én nem értek hozzá, de felszálló levegő az van itt is, felszállni úgy csörlőzik fel
már nem emlékszem de mintha 200e lett volna a licence, az nem drága
mondjuk nem itt kell csinálni az biztos
én most nagyon akciósan meg baráti áron fizettem a fiam cpl-jét így volt 300k huf, megnéztem itt kint 5000 font

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 19:56:44

@33621:
Az egy elég baráti ár.
Itt olyan szalonna nincs. Mondjuk nem is hiányzik.
A fehér sós az igen de olyan meg van.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.10. 19:57:26

@Jess G: annak idejen megcsinaltam a B vizsgat, persze soha semmilyen papirt nem kaptam rola, akor volt 45 ezer cakkompakk. De mar reg volt, tuti ujra el kene vegeznem.

Felszallo levego itt is van, persze, de nem tudom milyen emelesek vannak. Azt tudom, ahol en csinaltam otthon, oda jartak Belgiumbol meg tobb helyrol is.

Egylabu Esernyomadar 2014.05.10. 19:57:31

@DieNanny [SZ,CH]:
Főtt búzát ettem már (nem ezt). A tönkölybúza nagyon gazdag mikro/makrotápanyagokban és ízletes. Mondjuk olyasmi rágós lesz, mint az árpagyöngy - fogyózóknak (Madár!) ajánlott. Egy kis tállal kb. egy óra elrágcsálni Vagy amennyit akarsz! ;-)

Mrs. Clayton 2014.05.10. 19:57:52

@Muscari: az, de amikor felhív, hogy anya nem megyek mégse A-ból B-be mert aki hozta a gépet lezuhant, mert kifogyott a benzinje, meg h ő is majdnem összetörte a gépet mert ez meg az nem volt rendben, akkor jobb szeretném, ha programozó, bankár, ügyvéd akármi lenne inkább

Mrs. Clayton 2014.05.10. 20:01:04

@tildy[UK]: ha jól emlékszem akkor a vitorlázóknál is megvan, hogy évi hány órát kell repülni, különben meg kell újítani vagy valami ilyesmi
nem emlékszem hogy itt nálunk láttam volna vitorlásokat kint a reptéren, lehet hogy itt tényleg nem jellemző, motoros gép az nagyon sok van, persze magánembereké :-)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.10. 20:09:02

@diggerdriver: Utobbi idok legjobb "naszoval" kisdoktorija volt a mai. :)

33621 2014.05.10. 20:14:38

@Muscari: Lekváros isler! Hallod ezt Tildi! Nem tudják ezek az emberek hogy mi a jó. A habos isler az igen, de ezt csak a Jászságiak és a Hajdúságiak tudják! :-)

blackhairlady 2014.05.10. 20:16:44

@tildy[UK]: Nekem pont ugyan ilyen szekrenyem volt otthon. Elajandekoztam , mert utaltam, hogy foglalja a helyet a nappaliban, csak a kacatokkal volt tele. Soha tobbet szekrenysor!
(Egyebkent nekem is tetszett azert vettem meg anno, de ahogy szaradt a fa ugy kellett ujbol ragasztgatni a facsavrokat vagy stucnikat vagy hogyhivjak:)

blackhairlady 2014.05.10. 20:18:40

@tildy[UK]: Nekem is hianyoznak izek, hiaba, a negyvenakarhanyev megtette a hatasat. De azert szeretek itt elni. Viszont alig varom, hogy induljunk mar haza. Na ez a skizofrenia am:)

blackhairlady 2014.05.10. 20:22:01

@diggerdriver: Lassan kezdesz olyan fura hasonlatokat hozni mint Max. nem hiaba kedveled:)
Szerintem nincs abban semmi rossz ha sovargunk valami irant. Ez nem azt jelenti, hogy ez miatt haza kene menni, csak jo elmenyek fuzodnek hozza, ennyi. Es ha valaki ezt leirja vagy elmondja, az sem azt jelenti, hogy 24/7 tart a sovargas, hanem idonkent elojon.
En pl. imadom a hazamat othon, es bar csak belerakhatnak a borondombe es elhozhatnam. Ezzel szembe most megyek es eladom. De azert meg nagyon nagyon hianyozni fog, az emlekek miatt.

blackhairlady 2014.05.10. 20:23:48

@diggerdriver: Egyebkent a kocsonya nem husleves. A normalis kocsonya pl. nincs bezoldsegelve, csak fokhagyma es voroshagyma van benne mint noveny.

klappol 2014.05.10. 20:26:32

@diggerdriver: Ha visszatekerném a zelejére, akkor is azt írnám ami ott áll, és azt én komolyan gondoltam és gondolom most is.

Jó ez a mai nap, én is ezt látom.

blackhairlady 2014.05.10. 20:26:53

@diggerdriver:
Na na, ne fikazd mas emberek izleset, a te kacsaidat is megszoltak mar it:)))))))))))))))))))))))))))))))

2014.05.10. 20:27:43

@Chang Yai:

Hát, egy évbe valszeg az összes felsorolt hely belefér, de ha tényleg én választhatok, a fülöp-szigeteket szerintem ne hagyd ki. :)

blackhairlady 2014.05.10. 20:29:16

@klappol: Mi Red Robinban eszunk ma, ami egy gurme hamburgeres. Ez azt jlenti, hogy friss husbol ott frissen sutik a husit, rengeteg fele feltetet lehet kerni hozza.
A lanyom utolso focimeccse lesz, utana team-party:)

rezsöatya 2014.05.10. 20:30:17

@diggerdriver: szerintem is sok hulyeseget osszehordott a szerzo... aztan meg sem emliti a sarga gumicsizmat, szoval ugy szar, ahogy van. Na! :-)))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 20:32:16

@blackhair-lady:
Nézd, én az örök elégedetlen emberre céloztam aki otthon is elégedetlen volt és itt is az sőt bárhová kerül a világban mindenhol elégedetlen.
Na most az ilyennek a legkézenfekvőbb a hazai ízek hiányát felhozni.
Számtalan példa van rá.
Az csak egy szerencsétlen véletlen volt hogy a tejfölön keresztül tildy találva érezte magát.

klappol 2014.05.10. 20:33:33

@33621: Nem vagyok kimondottan hajddúsági, mert itt élek, de ebben igazad van.

Czukorbetegeknek nem ajánlom:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Ezt ismered? :A levelensült és a bika ősi magyar étel. A bika az nem az az állat, vigyázat.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 20:34:04

@blackhair-lady:
Én bezöldségelve ismerem.
Azt a változatot amit te mondasz soha nem hallottam senkitől.
De ez is a változatosságot támasztja alá.

33621 2014.05.10. 20:34:08

@diggerdriver: Pedig a túrós csuszához meg a pörkölt alaphoz ott is jól jönne!

2014.05.10. 20:34:30

@diggerdriver:

Miről szól a mai poszt?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 20:35:49

@blackhair-lady:
Meg:)))))))))))))))))))))))))))))))))
Mutattam már az újat? Amit a feleségemtől kaptam?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 20:38:38

@lexrex:
A saját uborkafája csúcsára felkapaszkodott proli étkezési szokásairól.

2014.05.10. 20:39:06

@M. Péter: Karacsony elott jartam utaljara ebben a deliben, akkor meg ott sargult a polcokon. Oszinten szolva nem kovetem a kanadai Marmite politikat. :) Tudod hogy miert tiltottak be?

@DieNanny [SZ,CH]: :))

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.10. 20:39:36

@blackhair-lady: Alapbol kupis vagyok, inkabb szekrenyben legyen. Kulonben minden a szoba kozepere kerul. NA szoval, nekem ezek a modern ikas szekrenyek nem igazan jonnek be, amik itt vannak UK-ben altalaban azok sem, ellenben a linkelttel. Az itteni puritan, tul egyszeru. En meg imadom a fat. Gondolhatod, mennyire volt egyszeru arban sem horribilis de kinezetben is normalis iroasztalt venni, vegul fenyo "fesulkodoasztal" lett.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.10. 20:41:02

@diggerdriver: En is kizarolag fokhagymaval ismerem. A kocsonyat meg nem ennem, de abba en meg csak fokhagymat lattam, mast nem. Alatamasztom, amit blackhair-lady mond.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 20:41:03

@33621:
Én a túrós tésztát cukorral-tejföllel eszem a pörköltet valóban feljavítja.

klappol 2014.05.10. 20:42:11

@blackhair-lady: Jó nektek, rossz a gyereklánynak.

Szeret focizni, na ez se szokványos a lányoktól. A lányotok 1 kicsit fijús? :)))))))))))))))))))))))))))))))))

Jó szórakozást nektek.

2014.05.10. 20:42:12

@lexrex: Kulfoldon is megehezunk, ezert eszunk. :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.10. 20:46:02

@Muscari: az ischler felenk kizarolag habos ( Jaszsagban is ugy ismerik) . Lestem is nagyokat, amikor BP-en hab nelkulit adtak. MAr majdnem azt hittem csoival bevont linzer.

Szoval ha arrafele jarsz, ezen ne lepodj meg, ha habbal adjak, ott ugy szokas.

2014.05.10. 20:46:38

@blackhair-lady: Nagyon megszerettem a hamburgert, mi elmegyunk henteshez es veszunk sirloin pattie-t vagy kulonbozo izesitesu huspogacsat es otthon grillezzuk a kertben. Szeretem amikor tele van pakolva a zsemle mindenfelevel, pl. avokado, gomba, stb. Egyik kedvenc pentek esti bunos kajam...

(Sajnalom a Cowboyokat! :( )

blackhairlady 2014.05.10. 20:48:14

@tildy[UK]: En tegnap regegl tejfolos kenyeret vacsoraztam. Kisult afriss kenyerem, a tejfolbe tettem sot, pirospaprikat, reszeltem bele egy kis hagymat, jol osszekevertem, es rakentem a kenyerre. a vegen inkabb mar tunkoltam a tejfolos tanyerbol, mert lefolyt a kenyerrol ahogy haraptam. Igen finom volt:))))
En is gyakran hasznalok tejfolt, egy nagy dobozzal elfogy egy heten. Szerencsere pont olyan finomat utdok itt az USAban venni mint otthon.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.10. 20:48:47

@diggerdriver: Nem erdekel a nosalty, bocsi , a nagyanyam, meg a rokonsagom nem onnet fozott. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 20:49:02

@tildy[UK]:
Én sem szeretem de anyám mindig bezöldségelve csinálta bár a tányérba már nem tette bele.

2014.05.10. 20:50:05

@diggerdriver:

"A saját uborkafája csúcsára felkapaszkodott proli étkezési szokásairól."

A kommentekből ítélve ez a blog tele van prolikkal.(Tudom Jess, van kivétel). Jó a csapat. Szeretem a prolikat.
A kocsonya meg ahogyan a fekete hölgy mondja.

blackhairlady 2014.05.10. 20:50:59

@cougarcat: En is rakok bele avokadot meg gombat. De legtobbszor en csinalom a husit daralt husbol, sot sokszor en daralom abbol amit a hentesnel egyben megveszek.
A multkor vettem ilyen tv shopeos toltott hamburger keszitot. Na azzal lehet am finom sajttal, gombaval, meg akarmivel toltott hamburgert csinalni. azt viszont csak sutoben lehet megsutni, mert a grillen megegne a kulseje mire atsul az egesz.

2014.05.10. 20:52:07

En fotel tolerans vagyok mindket kocsonya iranyzattal szemben, ugyanis se nem eszem, se nem keszitem. :)

blackhairlady 2014.05.10. 20:52:38

@klappol: Igen, o nagyon fius, de ezt nem irhatom ide, mert jon max es kitagad a kommentelok kozul.

Egyebkent a lanyfoci itt nagyon megy, 30 csapat van osszesen, legkevesebb 14 jatekossal egy-egy csapatban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 20:53:07

@cougarcat:
A posztban említett Munchiez-ben egyik kedvenc ételem a steak hamburger meg a baconos hamburger.
A lényeg hogy a hagyma kicsit meg van dinsztelve és a húspogácsának faszénen sült íze van. Brutál nagy és még adnak hozzá sült krumplit és káposztasalátát.
Nade az a faszenes íz...

2014.05.10. 20:54:05

@cougarcat: Es mivel se nem eszem, se nem keszitem, az en velemenyem a legmervadobb! :)

@blackhair-lady: Nagyon jol hangzik. Majd ha nyugdijba mentem en is szeretnek tobb ilyesmit csinalni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 20:54:39

@blackhair-lady:
A tejföl az egyik legsokoldalúbban felhasználható étel.
Kiváló sós és édes ételekhez is.

blackhairlady 2014.05.10. 20:54:41

@tildy[UK]: Nekunk van gardrob minden szobahoz, illetve komod, az etkezoben talalo szekreny, konyvespolc mindenki szobajaban, igy teljesen felesleges volt ez szekreny. Inkabb vettem egy nagy tv-t a helyere:))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 20:55:29

@tildy[UK]:
Az enyém se mégis zöldséggel csinálták.

klappol 2014.05.10. 20:56:23

@blackhair-lady: Az jó, csinálja csak, ártani nem árt, a fijússágát előbb utóbb + csak kinövi.:)))))

Ez Maxit nem zavarja, a többi is elfogadja. :)))))))))))))))

blackhairlady 2014.05.10. 20:57:01

@diggerdriver: Ez igy van. En imadom az edes turot is amit a palacsintaba csinalok, sot regebben amig a gyerekeim kisebbek voltak, sokszor csinaltam turokremet aminek most nem jut eszembe a hazai neve:(

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.10. 20:58:23

@diggerdriver: Tessek, itt van nagyjabol a recept es kinezet: grocceni.com/recept/kocsonya2.html

Sosem lattam zoldseget a kocsonyaban otthon , ahogy lekvar sincs az ischlerben felenk. :) Ahany haz, ugye.

2014.05.10. 20:58:40

@diggerdriver: Hu az a faszenes izu nagyon finom lehet. Itt beaztatott cedrus fan grillezunk lazacot, attol enyhen felfustolodik...

(kozben a deli szendvicsemet eszem kulonben ki se birnam az etelek utani sovargast)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 21:00:36

@blackhair-lady:
Igen, és a palacsintákat belesorakoztatni a tepsibe majd két palacsintával lefedni és cukrozott tejföllel megkenni majd megsütni.
A túrós töltelékbe gazdagon mazsolát és reszelt citromhéjat rakni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 21:02:04

@tildy[UK]:
Persze. Az a szép az egészben hogy mindenki másképp csinálja.

Mr Long 2014.05.10. 21:13:56

@diggerdriver: Keblemre Testverem!
En is joadag porcukrot szorok ra!
Hetvegente tolod a full englisht reggelre?

klappol 2014.05.10. 21:19:34

@tildy[UK]: De te azt írod csak, hogy "otthon" + "felenk", attól máshol bizony lehet! :)))))))))))))))))))))

Ma kicsit ingerült vagy, vagy csak én látom így? :))))))))))))))))))

Nem volt meg a 10 perces pihid.

Mr Long 2014.05.10. 21:21:06

@blackhair-lady: En ugy szoktam tejfolt enni, mintha korozottet csinalnek, csakturo nelkul. A nagydoboz tejfol megy a talba, so, pirospaprika, kicsi bors, apritott hagyma. Majd teszem a talcara kenyerrel, vagy zsomlevel es falom a tv elott!

klappol 2014.05.10. 21:24:18

@Mr Long: Ezt én is kiprószálom, e teccik, hogy én erre miért nem jöttem rá korábban? Mert a tejfelt imádom :))))))))))))

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.10. 21:25:41

@klappol: Sosem mondanam, hogy mashol nem lehet maskepp.
Digger irta , hogy : "Én bezöldségelve ismerem...Azt a változatot amit te mondasz soha nem hallottam senkitől." :)
Hat most hallotta ket embertol is:)

:)

mayree 2014.05.10. 21:26:52

@diggerdriver:
Jacket potato? :)
én mondjuk megfőzöm héjában a krumplit (nagyokat), levágom hosszában a tetejét, kikaparom úgy hogy kb fél-egy centis fala legyen, amit kikapartam összekeverem vajjal, apróra kockázott roogósra sütött baconnel, megy vissza a krumpliba, reszeltsajt a tetejére, zutty a sütőbe.
Baromi jó bbq mellé de önmagában is (hagymaslátával mondjuk :))

A másik amit én csinálok az az apple crisp (vagy crumble?)
Amikor kész vanilia fagyi a tetejére tálaláskor :)

klappol 2014.05.10. 21:27:28

@tildy[UK]: oksa értelek.

A rokonok dolgai végül is kész vannak? sikerült elintézni?

Egylabu Esernyomadar 2014.05.10. 21:27:34

@blackhair-lady: "En tegnap regegl tejfolos kenyeret vacsoraztam."

Ööö, na most mikor, mit csináltál? :-D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 21:32:24

@Mr Long:
Én nem szoktam de a nejem az Angol Reggelit eszik a Munchiezben.
Well done tükörtojással kolbász nélkül és dupla sült baconnal.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 21:34:19

@mayree:
Na most hogy mondod lehet hogy holnap azt eszek Edmontonban.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.10. 21:36:04

@klappol: meg a jogsit lehet kicsereltetjuk, mert oktoberben lejarna. De amugy mar csak munkat kell szerezni ( elektronikai, villmernoki vegzettseg van, jo angoltudas sajnos nincs. :)

mayree 2014.05.10. 21:36:36

Utoljára a Warner Bros. studió Harry Potter akármilyének előterében az étteremben vágtam be kettőt :)

klappol 2014.05.10. 21:37:03

Az 5 éves kérdez: Anya, ugye a madártejet a madarak csinálják?

Az Anya: Hm......ööö......, ezt honnan veszed?

A gyerek: csak kérdezem.

Az Anya: na mit mond??????

klappol 2014.05.10. 21:38:42

@tildy[UK]: Na a fele a dolgoknak kész, de a meló?? az lehet neccesebb lesz?. Optimistán, :)))))))))))))))))))))))

Mr Long 2014.05.10. 21:39:36

@diggerdriver: Te figyimá! Mi ez a muszlim erotika az avatarodon???

mayree 2014.05.10. 21:42:57

@diggerdriver:
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Muscari 2014.05.10. 21:45:14

@diggerdriver: ez egy zoldseg es gyumolcs piac, de arulnak mindenfele kezmuves cuccokat. Kenyeret, szalamikat, lekvarokat, v, olivaolaj, mindenfele finom sutik. Az osztrigat felbontjak necked
helyben Rengeteg kulonlegesseg van, mondjuk nem olcso. Viszont nagyon latvanyos, van egy csomo kostolo, egy Jo kis hetvegi program.

A Waterloo allomas mellett van kozvetlenul, azt Nem tudom, hogy parkolni hol lehet

Hari Seldon 2 2014.05.10. 21:45:55

Miután ma nincs, aki „na szóval”-lal kezdené, most beírom: na szóval…
Jó hosszú a poszt, tele képekkel, sajnos csak most lett vége a szolgálatnak (értsd: elaludtak a gyerekek) Ez a bajom mindig a hétvégi posztokkal kapcsolatban, hogy csak későn és csak átszaladva tudok pár sort írni.

„Van, aki ezt személyes tragédiaként éli meg, van, aki átlép rajta és simán integrálódik új hazája ételei közé. Normális ember elfogadja azt, hogy az új életében az ételek is újak.”
Főleg, ha azok az új ételek sokkal jobbak mint a régi.

„Mikor kijöttünk, spórolni kellett, sok pénzt nem költhettünk, mert nem tudtuk, mikor találok munkát. Egy heti bevásárlás megvolt 40 fontból.”
Ezt jól csináljátok, ha jól kalkulálok, ez nagyjából 50 Euro. Nekünk nem megy 150 Euro alá a heti bevásárlás, de inkább 200. Igaz, lehetne még kicsit lejjebb szorítani, de mindig látunk valami érdekeset mi is, és kipróbáljuk.

„A gyorséttermek is a kedvenceink közé tartoznak, főleg a KFC. Tizenhat fontért már egy nagy papírvödör rántott csirkét kapni, ami két napra elég.”
Én eddig az eddigi életemben elkerültem a KFC-t, azért mert, nincs mert. Egyszerűen, nem volt a közelben, ha úgy alakult, hogy ennék valami ilyesmit, vagy rendszeresen alulmaradt a Burger-el szemben. Aztán most tavasszal, amikor kereket cseréltünk Magyarországon hazafelé nem tudtunk Ausztria felé jönni, mert ott kell a téli gumi április 15-ig, és kénytelen voltunk Csehországon keresztül jönni. Na most már biztosan tudom, hogy az nem a sör, hanem a KFC hazája, ahány pihenőhely majdnem annyi KFC. És tényleg jó megoldás a vödör csirke, mert azt meg lehet enni fél nap múlva is, ellentétben a többi cég dolgaival.

„A legdrágább étel 6 font. Lehet összeállítani is fogást különböző hozzávalókból. Ez itt dupla adag máj (erősen médium) egy adag, (2 db) bacon, egy adag gomba, egy adag krumplipüré”
Ez a török étterem? Disznóhúst is ajánlanak?

„Megvesszük a hétre való csokoládé, keksz, jégkrém, puding, margarin adagot, a vegyiárut, a friss pékárut, a lekvárokat.”
Bizony, nálam is, ha Mme Seldon ügyel, akkor egyedül vagyok a hárommal, és én is jól pusztítom a csokit. (győznöm kell endorfinnal)

„Azt bizton állíthatom, hogy bármelyik magyar ételhez itt toronymagasan jobb minőségű alapanyagot lehet kapni, mint Magyarországon. Ráadásul az év minden napján elérhető áron.”
Ez nálunk is így van. Apám szokta mondani, hogy amit Magyarországon adnak Baguette címén, az egy paródiája ennek.

„Ha az a fő szempont, hogy tepertő legyen, akkor menj haza. Ha valaki bármilyen okból nem érzi jól magát választott hazájában, akkor haza kell menni és nem siránkozni, mert attól semmi sem változik.
Miért mondom ezt? Azért mert ha ilyen gondok felmerülnek ott nem ez a probléma. Ott más gondok vannak, ami ezen a szelepen keresztül fúj le.”
Igen, ez csak egy kifogás. Aztán jön a többi kifogás szép sorban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 21:49:06

@Mr Long:
Most költözött be ide a lakásunkba egy talibán család(csak 14fő) és itt mögöttem járkálnak mint zsidóban a fájdalom aztán néha belenéznek a képernyőbe.
Gondoltam jobb a békesség.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2014.05.10. 21:49:08

@diggerdriver: A cassis francia feketeribizli likor, az egyik kedvenc kontyalavalom. Tisztan, kir royale koktelnak vagy edessegekbe...

@Muscari: Nagyon szivesen! :)

@Babette_: Szeretek kis farmer piacokon hazilag keszitett valtozatokat nezni - sokan kulonbozo szeszes italokkal kombinaljak, ez kivalo pl. french toast-hoz, ami itt nepszeru edes bundas kenyer fele reggelire.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 21:50:43

@Muscari:
Köszi. A vateraló állomás hatalmas el lehet tévedni benne.

klappol 2014.05.10. 21:53:07

@Hari Seldon 2: 19:45,10- kor volt, de azért a tied is elolvasom :D:D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 21:56:05

@Hari Seldon 2:
Volt ma "naszóval".
Csaxólok.
Igen ez török étterem török ételek nélkül.
Igazából nem étterem talán kajáldának lehetne mondani.
A végén oda kell menni a pulthoz és ott fizetni.
Nem sok de van disznóhúsos étel.
Mi már ott családtagok vagyunk.

2014.05.10. 21:56:08

@klappol: @Hari Seldon 2: Igen a mai Naszovalban Digger jol odamondogatott a posztolonak es ezuttal meg is erdemelte a delikvens. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 21:57:14

@Hari Seldon 2:
Jó de ti öten vagytok.
Az én fiam alig eszik.

Herr Géza 2014.05.10. 21:57:21

Király! Most megy az osztrák szakállas transzi az Eurovizión... Birca a kardjába fog dölni...... :DDDDDDDDDDDDD

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.10. 21:58:12

@tildy[UK]: harom. en is teszek bele 1-1 szal repat. meg dgy cdoves paprikat

mayree 2014.05.10. 22:01:48

@Babette_:
Azért ne vegyük készpénznek :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.10. 22:02:39

@cougarcat: mar sokszor gondolkodtam,hogy csinalok,dd hat kene bele a hejais, az meg...

Hari Seldon 2 2014.05.10. 22:05:32

@diggerdriver:
A fene, most látom, mégis volt "na szóval..."

M. Péter 2014.05.10. 22:06:17

@cougarcat: A hozzáadott B-vitaminnal volt gond, emiatt a kanadai vámosok elkoboztak egy szállítmányt januárban. De állítólag van hozzáadott vitamin nélküli változat is, amelyet továbbra is lehet árulni Kanadában.

Mr Long 2014.05.10. 22:07:54

@diggerdriver: Majd ha tini lesz es kuldod kurvazni! Na akkor sem enni fog, hanem ZABALNI! :DDDDDDDDDDDD

klappol 2014.05.10. 22:09:48

@diggerdriver: Nem tudom, én ide szórakozni jövök, dumcsizni, ökörködni, tanulok is sokat.Ha valaki kötexik, tegye, az ő dolga, ha visszaszólnak neki, az is az ő dolga:D:D :))))))))))))))))))))))))))))))))

Érted..:P

Mr Long 2014.05.10. 22:11:12

Hehe! Na vajon melyik nemzet enekel a sajat nyelven, hogy masoknak is elvezetes legyen???

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 22:12:47

Valaki kérdezte hogyan csinálom a rizottót.
Na szóval...

Egy fej hagymát olajon üvegesre dinsztelek majd levéve a tűzről ráöntök fél kiló rizst. Összekeverem.
A tűzhely hátsó platniján három liter húslevest forrón tartok alacsony lángon.
Felteszem elé a közepesre kapcsolt gázra a hagymás rizst és rámerek két kanál húslevest majd folyamatosan keverve megvárom míg felveszi a rizs és utána megint két kanállal rá és ezt folytatom míg elfogy a leves és addig a rizs is puha lesz.
Leveszem a gázról és azonnal a forró rizsre teszek egy Rama 25dekás kockamargarint(aki akar tegyen vajat) és 30deka reszelt sajtot és ezeket addig keverem míg megolvadva eggyé válnak a rizzsel. Mindeközben a nejem megpárol némi brokkolit, karfiolt, kelbimbót esetleg gombát.
A zöldségeket belekeverem a rizottóba.
Mit mondjak?
Ez ragad a vesére...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 22:15:16

@Mr Long:
Remélem nem kell küldeni...
:))))))))))))))))))))))))

klappol 2014.05.10. 22:16:15

@Mr Long: Ne akard hallani azt a számot, ami úgy kezdődik, hogy" Kell rám vaj" :D:D:D

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.10. 22:23:55

@diggerdriver: AZ a valaki en voltam. Köszönöm a receptet. Igy meg nem csinaltam de KI fogom probalni.:D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 22:24:12

@DieNanny [SZ,CH]:
Én se de nem mertem megkérdezni.
Nem hiányzik hogy lófejjel ébredjek az ágyamban reggel.
:)))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 22:26:05

@Der echte Weinachtsmann:
Sok minden nem kell hozzá és edényből is csak három.
Iszonyú tartalmas nehéz étel.
Ennek az adagnak a fele is elég egy családnak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 22:29:09

@diggerdriver:
Jaa és ha egyedül főzöl érdemes előtte a zöldségek párolásával kezdeni.
Mikor kész a rizs utána bele mindent vajat sajtot zöldséget és olvadásig keverni.

puhacica 2014.05.10. 22:30:12

@Herr Géza: mondjuk, eddig az a dal volt valamennyire értékelhető, amit Kancsíta énekelt. :)

Muscari 2014.05.10. 22:47:00

@diggerdriver: erdekes, nem olyan messze toled nottem fel, de nalunk nem tesznek csak fokhagymat es hagymat a kocsonyaba, ugy, mintBlackhair Lady-eknel. A ferjem szerint Borsodban raknak, de nem biztos benne egeszen, mert anyosom nem nagyon csinalt.

Muscari 2014.05.10. 22:50:50

@blackhair-lady: milyen zsemlevel csinalod a hamburgert? Mert nalam az a gyenge pont: nagyon finom huspogacsakat lehet kapni, de a zsemle az a vacak Meki-szeru. Esetleg te magad sutod?

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2014.05.10. 22:50:54

@diggerdriver : naszóval.... :-)

Múlt hét hétfőn busszal utaztam Londonba, nagyon hosszú út volt, autópályán mentünk. Amikor létertünk reméltem hogy már Londonban vagyunk, de nem voltam biztos benne, olyan kis békés kisvárosi hangulata volt. Aztán valami gyanús lett, egy csomó zsidó embert láttam az utcán.... Hoppá, hol is vagyok??? Megneztem gyorsan és a Te lakóhelyed környékén jártunk!!! Nagyon szép környék amit láttam belőle, nekem nagyon tetszett!!

A posz

Muscari 2014.05.10. 22:54:58

@diggerdriver: tejszinnel meg finomabb, keverni kell bele egy-ket tojassargat meg vanilias cukrot.

Lehet, hogy holnap csinalok.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.10. 22:55:14

@diggerdriver: nem olyan sok az. Ket szelet rantott husi hozza es nekem pont eleg.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.10. 22:55:14

Most enekel a magyar AZ Eurovision. Azert hallottam mar jobbat is!

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.10. 22:55:14

Marmint 22.38-kor . nem tudom mikor jelenik meg a komment.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.10. 22:55:14

Off
Valaki halotta mar a "Budapest" cimü szamot goerge ezra-tol?
Nem tudok angolul. Miröl enekel ez a fazon? Valami el Kell menni, meg jol lehrt valtani, vagy a fene se tudja.

rezsöatya 2014.05.10. 22:55:31

@diggerdriver: hát mer enni??!!! Melletted???

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 22:58:28

@petrasp:
Ha a Stanstead reptérről a National Expressel mentél Londonba annak az egyik megállója Golders Green.
Szuper hely.

Herr Géza 2014.05.10. 23:00:18

@diggerdriver: Állj !! Te mióta olvasol Hétlövetet ? Csak nem ismered a Boda kapitányt ????

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 23:00:28

@Der echte Weinachtsmann:
Baszod két szelet rántott husival Fekete Lacinak is elég volna.
:)))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 23:02:03

@Herr Géza:
Fogalmam sincs miről beszélsz. Beütöttem a gugliba hogy makadámdió és ezt adta ki.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 23:04:22

@rezsöatya:
Nem. A tányért is elhúzom előle ő már csak suttyomban a takaró alatt csipeget némi száraz műzlit.
:))))))))))))))))))))))))))))))

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2014.05.10. 23:08:14

@diggerdriver: Leicesterbol mentem London Victoria Stationr-re, de

nyuszigonosz 2014.05.10. 23:08:28

Na, elment a szavazatom az Eurovision Song Contest-ra. :-))
Remélem az nyer, akire szavaztam. :-)

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2014.05.10. 23:09:20

@petrasp: a lényeg ugyanaz. Nagyon tetszett az, hogy olyan zöld volt minden, a házak, utcák is szép rendezettek voltak.

Herr Géza 2014.05.10. 23:29:16

@diggerdriver: Csak meglepödtem.... Ama blog írója 100 éves haverom +öcsém osztálytársa volt+Dunaújvárosban (ott születtem és nöttem fel vala) egy meglehetösen ismert helyi notabilitás. Újságíró, írt sokáig a helyi lapban, a Népszabiban rendszeresen, meg még a jó ég tudja hol. Mostanában a blogja maradt, buszsoförködik, furgont vezet és eröteljesen gondolkodik a határ átlépésén... Mellesleg motorbuzi. :DD
Már akartam a blogját ide belinkelni, mert nekem nagyon bejön a stílusa és rendszeresen foglalkozik HÁ-s jellegü témákkal.
Na, ez itt a reklám helye volt....
Szóval azt hittem, hogy ismered öt, vagy a blogját..... :DDD

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.10. 23:33:56

@Herr Géza:
Érdekes én egy másik fórumról ismerek egy dunaújvárosi buszsofőrt aki motorbuzi.
Sőt már csak motorbuzi mert otthagyta a sofőrkodést de az nem ilyen laza mint a blog írója.

Muscari 2014.05.10. 23:36:39

@diggerdriver: jo a rizotto recept, en a husleves elott egy keves feherborral is megkinalom, borsot szoktam meg hozzaadni, meg termeszetesen vajat, a vegen meg parmezant. Jamie Olivertol tanultam egyebkent.

Muscari 2014.05.10. 23:40:30

@klappol: az egy nagyon jo szam, epp ma hallgattam :-)

@puhacica: nekem is tetszett, sot, le is fogom tolteni. Aztan majd belinkelem holnap Maxnak ajandekul;-)

@nyuszigonosz(D): Es kire szvaztal?

Muscari 2014.05.10. 23:41:25

@Herr Géza: en is ott szulettem am:-)))

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.10. 23:42:31

@diggerdriver: hat akkor lacinak nincsen biztos etvagya. De azert egy virslievo versenyre kihivnam laci bacsit.

Herr Géza 2014.05.10. 23:43:00

@Muscari: Ne má'.... Milyen évjárat vagy ???

nyuszigonosz 2014.05.10. 23:47:10

@Muscari: Megmondom, ha nyer. :-)
Ha nem fognak megint a volt Szovjet államok egymásra és Oroszországra szavazgatni, mint sokszor.

Herr Géza 2014.05.10. 23:48:31

@diggerdriver: Tuti nem ugyanarról a pasiról van szó, mert a Boda kapitány hosszú plátói szerelem után még csak most kezdi igazán a buszozást...

Herr Géza 2014.05.10. 23:53:58

Eurovizió: 1. Hungary , 2 Sweden, 3. Austria - Madár kiegyezünk ezzel ??

Muscari 2014.05.10. 23:55:09

@Herr Géza: azt hiszem, kisse ujabb, mint te, 73-as vagyok.

A Eurovision-t nagyon huzzak, de egyelore mi vezetjuk a szavazast, ahogy orszagonkent jonnek az eredmenyek Elkezdtem izgulni!!!

Muscari 2014.05.10. 23:57:17

@Herr Géza: Most mar a szakallas no vezet, neki is drukkolok egyebkent

Muscari 2014.05.11. 00:07:14

@nyuszigonosz(D): mar csinaljak :-(

Mondjuk nincs ebben semmi meglepo, ez nem a dalokrol vagy az eloadokrol szol. Nem veletlenul szoktunk rosszul szerepelni, nem nagyon kedvelnek minket a kornyezo orszagokban, nyugaton meg nem szamitunk.

Herr Géza 2014.05.11. 00:10:19

@Muscari: Csak azért is, vagy tényleg tetszett a dala ?

nosuti 2014.05.11. 00:19:10

@Muscari: malegalább 2 ember fog sírni az eredmény miatt

Conchita és Max

Bandi ügyes volt

Herr Géza 2014.05.11. 00:19:28

@Muscari: Háát, most van valami érdekes fejlemény: a szakállas osztrák nö/faszi az tiszta (cirkuszeffektus), de amit nem értek: azt a lagymatag holland nótát nyomja mindenki, na meg a svéd is megy nagyon. Szóval nagy az egyetértés....

Herr Géza 2014.05.11. 00:22:39

@nosuti: +++1 Kíváncsi leszek Max tudományos levezetésére, még a kökeresztény országok is Conchitának hintik a 12-eseket... :DDDDD

nosuti 2014.05.11. 00:24:20

@Herr Géza: majd jön a lobbi dumával, le sem írom milyen lobbi

európa liberális és ez nagyon jó dolog :)

nosuti 2014.05.11. 00:25:48

@Herr Géza: a hollandot én sem értem, tök unalmas dal

33621 2014.05.11. 00:26:56

@nyuszigonosz(D): Ö nyert! Jó ízlésed van! :-(
Hogy ez mit fog kapni a neten ezután! Remélem Kállay azért nagyobb nemzetközi sikerre fog szert tenni a jövőben.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.11. 00:27:10

@Herr Géza:
Nekunk Izland tetszett a legjobban.

A szakallastol rosszul vagyok... :(

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.11. 00:29:11

Ez a szinpadra vonulas egy notol is szanalmas, de ettol az izetol meg annal is rosszabb...

Maxval, megiszunk egy sort? :)

Muscari 2014.05.11. 00:30:51

@Herr Géza: nem tudom, hogy a hollandon mit esznek, olyan semmilyen. Ebben a transznemu csajban legalabb van tuz, ahogy enekel. Ahogy affektal, az valami csucs :-)

Erdekes modon tobb K-Europai orszagbol is szavaztak ra, ezen meglepodtem.

Figyeltem, hogy az ukranoknal hanyadikak lesznek az oroszok, vegul negyediknek hoztak ki oket. Bekeidoben ok lettek volna az elsok naluk.

Herr Géza 2014.05.11. 00:31:17

@Kövérmadár [swe]: Igen, rohadtul toleráns vagyok, de ez nekem is sok volt. Gegnek király lett volna, de hozzá ez a nyifogós-sírós "szégyellösködés", brrrrrrrr.
Ma rosszat fogok álmodni....

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.11. 00:32:18

@M. Péter: pedig a b vitamin hasznos, segit a hangulatvaltozasok eseten.

nosuti 2014.05.11. 00:33:23

@Herr Géza: régi szép szigetes magic mirrort juttatta eszembe :))

Herr Géza 2014.05.11. 00:47:36

@Muscari: Ja itt elsikkadt a dolog. A 73 tényleg odébb volt...suliba merrefelé jártál ?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.11. 00:56:29

@Herr Géza:
Valoban.
Melegnek lenni egy dolog. Ribancban a noket sem viselem el, a ferfit meg vegkepp.
Ha legalabb a produkcio jo lett volna, de az alapjan kozepmezony volt. A magyar srac sokkal jobb volt, de meg a sved is.

Nekunk Izland, Malta es azt hiszem Ormenyorszag tetszett.

Sütemény1975 2014.05.11. 00:56:55

@Kövérmadár [swe]: én is jöhetek? bár csak kólázom :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.11. 01:09:57

@Sütemény1975:
Nem igazodok ki magamon :)
Nincs bajom a massaggal, de a melldongetest epp ugy utalom a nacionalizmus vonalan, mint melegseg tekinteteben.

Olyan van, hogy sem konzervativ, sem liberalis? :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.11. 01:14:15

@Kövérmadár [swe]: Nekem Szlovenia meg Svajc jott be, de meg csak az elmezony kozeleben sem voltak.

blackhairlady 2014.05.11. 02:00:33

@Egylabu Esernyomadar: Upssz, na itt most egy kis ellentmondas van valoban:))))))))) Szoval vacsora volt az, ha jol emlekszem:))

blackhairlady 2014.05.11. 02:03:00

@Muscari: A, dehogy, azt nem tudok sutni csak kenyeret. Itt van ezer fele hamburger zsemle, tudod, ez a hamburger hazaja:))))
Mindig masfelet veszek, egesz jok.

blackhairlady 2014.05.11. 03:39:47

@diggerdriver: Ne prolizd a posztolot, nem szereti:)))))))))
Es ne is ekezd, mert nem szep dolog. O itt megosztja velunk a gasztro kalandjait a husgomboccal, babbal es egyeb valtozatos etelekkel, te meg siman leszolod. De amugy nem baj, mert mas ugy sem merte, a mi kutyank kolke, igy nem bantjuk. Csak halkan utalunk ra, hogy a muanyag az nem etel:))))))))))))))))))))))))))))))

blackhairlady 2014.05.11. 03:43:01

@rezsöatya: A csizma Charli reszortja, azt o szokta emlegetni:))

blackhairlady 2014.05.11. 03:44:25

@diggerdriver: Nem, nem mutattad. Biztos, hogy meg akarod mutatni?:))))))))))

blackhairlady 2014.05.11. 03:46:52

@diggerdriver: Es ha csak a kocsonya szora keresel ra akkor milyeneket talalsz?

blackhairlady 2014.05.11. 03:48:02

@diggerdriver: A sargarepatol nem volt edeskes?

blackhairlady 2014.05.11. 03:50:13

@diggerdriver: A sultkrumpli mindenhol jar a hamburgerek melle normalis helyeken:)

blackhairlady 2014.05.11. 03:51:29

@cougarcat: Nekem meg messze a nyogdij sajna, addig nem varhatok, mert ehen pusztul a csalad:)))))))))))

blackhairlady 2014.05.11. 03:52:49

@klappol: Miert kene kinoni neki?:)))

blackhairlady 2014.05.11. 03:54:51

@diggerdriver: Ilyet csinaltam a mult nsp, de en meg vanilias pudingot es felvert tojasfeherjet is tettem ra ugy raktam a sutobe:)))) Jo par hetig nem kivantam edeset:))

blackhairlady 2014.05.11. 03:56:59

@Mr Long: Ilyen volt az enyem is, de en nem felvagom, hanem az apro lyuku reszelon lereszelem a hagymat, ezaltal ereszt egy kis levet is, az is megy a turoba (korozottbe is), igy meg finomabb, legalabbis nekem.

blackhairlady 2014.05.11. 03:59:04

@mayree: Hu, hogy ez milyen jo recept! Holnapra hagymas krumplisalatat terveztem a rantott hus melle, de szerintem megcsinalom ezt a tipust. Mi csak a sutoben sult baked potatot ismertuk eddig.

blackhairlady 2014.05.11. 04:15:14

@Muscari: Nekem Kallay Sanders nagy kedvencem, szerintem ez a dala es foleg a videoklippel egyutt itt Amerikaban is sikeres lehetne. Szurkolok neki, hogy talaljon egy jo producert. o ebben a szakmaban nott fel NY-ban, talan ez ad egy kis helyzeti elonyt neki.

blackhairlady 2014.05.11. 04:18:22

Na most jol tele kommenteltem a blogot, bocsi:)

2014.05.11. 06:25:54

@blackhair-lady::))))

Remelem a konyhai faradozasokert cserebe nagyon szep anyak napja lesz neked holnap a csaladoddal! :)))

2014.05.11. 07:11:31

@Kövérmadár [swe]:

Öregszel. Azt szokták mondani, az a férfi, aki legkésőbb 50 éves korára nem lesz konzervatív, az buzi.

2014.05.11. 07:13:00

@nosuti:

"európa liberális és ez nagyon jó dolog :) "

Ez nem liberalizmus. Ez idiótizmus.

Chamroe 2014.05.11. 07:32:28

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Kicsit későn, de szólok, feltalálták a hidegben is kenhető vajat. Én Lurpakot szoktam venni, van sima és sózott is.
Dobozos. Dán. Issssteni finom!
Vaj válság megoldva :-)

DieNanny CH 2014.05.11. 07:50:44

@Muscari:

Az jutott eszembe, hogy anyukám '73-ban Dunaújvárosban az újszülött-osztályon dolgozott... Lehet, "ismer" téged... :-)))

pappito · http://pappito.com 2014.05.11. 08:23:11

@Chamroe: hát az azért kenhető mert margarinnal van összekutyulva a becsületes vaj.

A vaj hidegen nem kenhető, ez a természet törvénye :) Nem is kell tőle ilyesmit elvárni. Margarint meg majd eszünk ha háború lesz és nem lesz tej, ahogy eredetileg is készült pótléknak.

én sokmindent hajlandó vagyok megtenni a kényelemért, de ezek közé nem tartozik a margarinzabálás :) Kell rendes vajtartó.

Papagály (törölt) 2014.05.11. 08:47:27

@Herr Géza:
érdekes, harminckevésnek gondoltam az írót, nem ötvensoknak.

szalka240 2014.05.11. 09:38:47

@tildy[UK]: Az elmúlt néhány év eredménye alapján már kezdtem azt hinni, hogy tényleg mindenkinek eltér az ízlésvilága az enyémtől. De jó hallani, hogy mégsem. Szintén Szlovénia. Az orosz és az ír szám is tetszett, de csak a szlovén volt képes a színpadon is igazán jó előadást produkálni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.11. 10:07:53

Még, kedves @blackhair-lady: még.
Viszont egyre inkább az lesz én csak előrébb tartok az evolúcióban.
Hadakozhattok ellene de már most is jelentős mennyiségű kőolajszármazékot toltok magatokba.
Nincs azzal baj az autók is milyen jól mennek tőle.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.11. 10:10:17

@blackhair-lady:
Az a baj hogy nem tudok róla jó fotót csinálni.
Festetlen fekete ébenfa kacsa, talán nem is kacsa inkább a bukómadarak fajába tartozik.
Gyönyörű.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.11. 10:11:56

@blackhair-lady:
Nem tudom én nem szeretem csak láttam hogy anyám tesz bele.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.11. 10:12:01

@lexrex:
Szerintem is és az egyébként valóban megértő és toleráns anyósom is azt mondta, hogy ez katasztrófa volt.
Nem azzal van baj, hogy az előadó olyan, amilyen, hanem azzal, hogy a másmilyenségére szavaztak és nem a teljesítményére.
Ez így pedig erősen diszkriminálja a "normális" előadókat.

@pappito:
Itt 3 féle kencét találtam eddig: margarint, ami műanyag tartóban lakik. Valami keveréket, ami vaj+napraforgóolaj (nem akarom tudni :) ), ez szintén műanyag tartós. A harmadik pedig a vaj, ami valami fóliaszerű dologban van.
Felmerül a kérdés, hogy miért nem teszik azt is olyan tartóba, amiből már nagyobb eséllyel lehetne kenni. De ha kiürült egy régi margarinos tégely, akkor szerintem beletesszük a vajat és onnantól az lesz a vajtartó.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.11. 10:14:42

@blackhair-lady:
Az első hamburgert 1983ban ettem a Déli Pályaudvarnál.
10,50Ft volt.
Otthon ez ilyen utcai kaja és sehol nem láttam sült krumplival ezért csodálkoztam rá itt.

pappito · http://pappito.com 2014.05.11. 10:43:45

@Kövérmadár [swe]: azért van fóliában, mert szépen hazaviszed és belerakod a kerámia vajtartódba, ami szépen kompenzálja a környezet hőingadozásait (egy határig). Ez azért nem annyira új dolog, de a kockaráma zabáltatása a későkádárkori lakossággal bevette magát a fejekbe. Meg később a szívbarát meg a fasztudja milyen dumával eladni próbált hidrogénezett növényi zsírok. Miközben azért az elmúlt párszáz évben elvolt a nép a cserépben tárolt vajjal :) Azért az elődeink nem mindenben voltak tökhülyék ám :)

rerros 2014.05.11. 10:57:56

megkérdezhetném a posztírót, hogy mennyi a testtömeg-indexe?

nem rosszból csak érdekel. esetleg a súlya és testmagassága?

Chamroe 2014.05.11. 11:32:19

@diggerdriver: 83-ban?! Basszus, én akkor születtem :-)
Érdekes, hogy amíg vidéken laktunk, és max havi 1x jutottam mekis cucchoz, meg voltam őrülve érte. Most, hogy naponta megyek el előtte, már nem izgat.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.11. 11:38:28

@Chamroe: Akkor nezd meg azt jobban, pat hete mar kiveseztuk ( pont en mutattam itt par embernek) , hogy az a lurpak szinten tartalmaz novenyi zsiradekot, nem 100% vaj.
Ingredients
Butter (69%), vegetable oil (25%), lactic culture

Ezert tudod kenni.

Chamroe 2014.05.11. 11:40:42

@pappito: Köszi... Most egy világ omlott össze bennem! :-D
Rápillantottam a neten, 80% feletti a vajtartalom.
Ahh, cserélhetem le.. :'(

Muscari 2014.05.11. 13:16:49

@Herr Géza: bocsi, csak kozben elmentem aludni. Szoval Veszpremben jartam kozepsuliba. A volt iskolamnak a mostani igazgatoja meg egy dunaujvarosi srac, aki az evfolyamtarsam volt.

TilosazA (UK) 2014.05.11. 13:40:30

@Mr Long: te mesélted, hogy szoktátok nézni a Downton Abbey-t? az utolsó sorozat christmas special-t honnan tudnám megszerezni?

szuperkrumpli 2014.05.11. 15:45:51

Az angol reggeli nagyon zura! Bár az angol kolbász a magyarénak sztem a cipőjét sem pucolhatja! Önmagában az angol konyha csapnivaló. Igazi zsír és cukorbomba. Óriási mázli, hogy utazós nemzet és a több millió bevándorló révén nincs olyan, hogy ne lehetne itt vmit kapni vagy enni.

Mr Long 2014.05.11. 16:53:01

@TilosazA (En/Mum): en az isohunt.to oldalt ismerem, mint jo forrast.

Mr Long 2014.05.11. 16:56:14

@tildy[UK]: Abba nem direkt kevernek novenyi zsiradekot? Igy erik el, hogy kenheto legyen.

2014.05.11. 17:20:43

Digger: nem neked:)

2014.05.11. 17:20:43

Nem tudom,hogy a vízízű angol zöldségekre ,gyümölcsökre gondolt - e a poszter,amikor a jobb minőségű angol ételekre célzott vagy éppen a vízágyon növesztett,napot nem látott érésgyorsító vegyszerekkel kezeltekre - e,de egy biztos,hogy a fényképeken látható ételek egyikéből sem fogyasztanék szívesen csak kizarolag életellenes fenyegetés vagy kényszer hatására :)

blackhairlady 2014.05.11. 17:29:21

@cougarcat: Igen, nagyon szep volt a reggellem, fincsi kave, kiados reggeli, virag, lustizas:)

blackhairlady 2014.05.11. 17:36:24

@diggerdriver: En nem hadakozok, mindeki azzal rontja az egeszseget amivel akarja. Cigi, pia, fuvezes, margarin, piros arany, szeles a karos dolgok tarhaza:))))))))))

blackhairlady 2014.05.11. 17:39:38

@diggerdriver: En is racsodalkoztam mikor idekoltoztunk, en pl. nem is tudom megenni a hambit es a sultkrumplit is, tul sok nekem.
Amugy itt mindig oriasiak az adagok, keptelenseg megenni az osszeset.

2014.05.11. 18:40:13

@lexrex: @Kövérmadár [swe]: Most lattam ezt a szakallas "nocit" a reggeli hiradoban - esztetikai szempontbol mindenkeppen ellenzem.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.11. 18:46:16

@cougarcat:
Valahogy így.
Szakáll nélkül nem lehetett volna meglovagolni a másságát, nem lett volna benne semmi "extra". És valószínű szavazatot sem kapott volna ennyit.
Szerintem erről szólt ez az egész, feltűnési viszketegséggel megspékelt másságról.

Az ilyet rühellem, pont annyira, mint egy Budapest Pride-ot vagy egy Miley Cyrust...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.11. 19:44:29

@Mr Long: de, de vannak meg paran, akik azt hiszik az ugyanugy 100% vaj. Pedig nem.

2014.05.11. 19:51:17

@Kövérmadár [swe]: Provokativ, polgarpukkaszto - rendben van, de akkor ne varjak el hogy tamogassam... Es ha ebbol arra a teves kovetkeztetesre jutnak, hogy "ellenuk" vagyok, akkor sajnalom.

2014.05.11. 20:06:48

@Kövérmadár [swe]: @cougarcat:

A legelszomorítóbb az egészben az üzenet, amit az ilyen dolgok hordoznak. Az érvényesüléshez, a sikerhez, nem kell tudás, szorgalom, kitartás, állhatatosság. Elég a deviáns, erkölcstelen, a társadalom normáit semmibe vevő magatartás, és már sztár lehetsz, és sok pénzt kereshetsz. Mert állítólag erre van igény.
Aztán megy a szörnyülködés, milyenek a mai fiatalok. Hát olyanok, amilyen példaképek eléjük lettek állítva.

2014.05.11. 20:17:59

@lexrex: Ez olyan mint a "no publicity is bad publicity" az un. celebeknek. Most mar ott tartunk hogy szabaly szeruen PR emberek tervezik meg mernoki pontossaggal a botranyokat, kilengeseket, csak azert hogy az ugyfel cimlapra keruljon. En tulteszem magam ezen, nem az en vilagom. De tenyleg igaz, hogy a gyerekek meg hajlamosak ilyesmit idealizalni vagy elhinni, hogy igy is lehet teljes eletet elni - leginkabb ott problema ez, ahol a szulo maga sem jo peldakep. Valamikor a szerhasznalat pl. egyertelmuen tarsadalmi vagy erzelmi problemakhoz volt kotheto. Ma egyre inkabb gyakori a kozeposztalybeli tinedzserek kozott a kemeny drog hasznalat (pl. Ecstasy) ami a bulizos "kulturaval" kotheto ossze. Mielott eszbekapnanak, kialakult a fuggoseg, a szulok meg nem ertik, hol rontottak el.

2014.05.11. 20:32:12

@cougarcat:

Ha az úgynevezett jóléti társadalmakban ez a helyzet, gondolj bele, mi lehet itthon. A társadalom 1/3-át olyan családok képezik, ahol legalább az egyik szülő munkanélküli. Az esetek többségében már évek óta. Kilátástalanság, alkoholizmus, erőszak. Az ilyen családokban felnövő gyerekeknek esélyük sincs a kitörésre.
A magyar társadalomszerkezet egy egyirányú utca. Alulról fölfelé, egy szűk réteget leszámítva, nem vezet út. Fölülről lefelé viszont sztráda.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.11. 21:24:53

@lexrex: De vezet, csak szorgalom es kitartas kell hozza.

2014.05.11. 21:29:40

@tildy[UK]:

A mai Magyarországon elsősorban kapcsolt. Akkor bekerülhetsz az általam említett szűk rétegbe.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.11. 21:42:28

@lexrex: Nem feltetlen. A kitoreshez nem kell feltetlen kapcsolat.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.11. 22:30:08

@tildy[UK]:
Igazad van, elég egy csak oda jegy Londonba
:))))))))))))))))))))

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.11. 22:35:04

@diggerdriver: Szerintem sokkal inkabb mulik az elhatarozason, az akaraton es a szorgalmon. Folyamatosan adtuk befele mindenhova a palyazatokat, hogy hatha csurran cseppen valami, nem is tudom mennyi volt az egy fore jutonk, de keves. Egyik fel munkanelkuli volt. Hat vegigdolgoztam egy nyarat, amit kaptam , abbol vettem szgepet, fura is lett volna infoskent gep nelkul tanulni....

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.11. 22:42:16

@tildy[UK]:
Az első mondat tökéletesen illik egy kitelepülőre.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.11. 23:07:30

@diggerdriver: arra is. Meg arra is , aki szegenysegbol akar kitorni.

2014.05.12. 01:30:42

@lexrex: Az az igazsag hogy nem is tudom elkepzelni az otthoni viszonyokat. Termeszetesen itt is van munkanelkuliseg, alkoholizmus meg eroszak, de segitseg is van es tobbe kevesbe jol mukodik a szocialis halo. Itt meg letezik "upward mobility", bar az is igaz hogy a kozeposztaly maga szukebb reteg lett.

@tildy[UK]: Sajnos sokan olyan szinten lesznek remenyvesztettek hogy meg az elhatarozas szintjere sem kepesek eljutni. Nalunk hivatasos support worker-ek tomkelege probalja az ilyen embereket osztonozni, motivalni - persze ehhez az is kell hogy valoban legyenek kitoresi lehetosegek. Nem mondhatni hogy mindenki el ezzel de a lehetoseg megvan.

2014.05.13. 11:48:47

@diggerdriver: mert nem tartom gusztusosnak a foton szereplo eteleket es gusztustalan etelt meg soha nem fogyasztottam
De visszaterve az etelek minosegere, ugye nem gondoltad komolyan,hogy a vízízű zoldsegek ,gyumolcsok felveszik a versenyt a napon erlelt ,asvanyianyagokban bovelkedo ejfekete csernozjom talajban neveltekkel,megsugom neked,minel delebbre latogatsz,annal finomabb minden. Egy nemet vizizu paradicsom vagy egy kanadai gumiszeru oszibarack sem izben sem tapertekben nem veszi fel a versenyt egy kecskemeti barackkal vagy az antalyai paradicsommal
Sokan hajlamosak azt hinni,hogy itt nyugaton minden jobb:)

2014.05.13. 17:36:46

@Mmj Drtmmj: Kanadaban van tobbfele minosegu oszibarack... a gumiszeru, amit az USA-bol importalnak es tul koran szuretelnek le, es a leveses, zamatos, sivatagi melegben erlelt Okanagan barack. Hivatalosan egy felsivatag, az Okanagan Desert-ben a gyumolcsosoket ontozessel tartjak fent. Meg barack fesztival is van Pentictonban... Az Okanagan gyumolcs persze dragabb, de a gumiszerut minek vennem meg?

2014.05.13. 18:03:58

A gastroblog kapcsan latszik vilagosan milyen lehetetlen beszelgetni ertelmesen ezen a forumon,mert nagyon különbözöek vagyunk kulturalisan,szocialisan....teljesen letaglozott,hogy valakinek a tescos husgomboc jelentsen gasztrokalandot....

Na mindegy, en most egy thai specialitast keszitek kis csaladomnak,amit bangkokban kedveltunk meg, kókusztejben,tenger gyümölcseivel ,thai fuszerekkel es egy orosz levest( borscs)

2014.05.13. 18:17:48

@cougarcat: a kecskemeti homoki hatsag is felsivatag:)))))
a legjobb barack hazaja,de finomabb gyümölcsöket törökorszagban,marokkoban,tuneziaban ettem,valamiert a luberoni ( France) sargadinnyenek nincs parja
Egyszer meglepo modon finom epret ettunk norvegiaban
De zamata azert nem volt,mint a deli tajak gyumolcseinek
Nagy kedveloje vagyok a thai gyümölcsöknek, zöldsegeknek
A las americas - ban en meg finom,zamatos gyumolcsot nem ettem,de lehet,hogy csak engem kerult el a szerencse a land of plenty- t járvàn,teny,hogy azon a kontinensen nem mertem meg delre menni:)

2014.05.13. 18:25:24

@Mmj Drtmmj: Tenyleg, ez nem is jutott eszembe Kecskemet kornyekerol. Pedig itt anno meg epito taborban szedtuk.... Ha a szuk kornyezetemet nezed, ezt a csendes-oceani szigetet, akkor a barack erosen felejtos - nem is hiszem hogy talalsz itt egy barackfat is. A helyi gyumolcsok az eper, malna, afonya, alma - ezeket erdemes helyi piacokon venni. A cseresznye az Okanagan-bol jon szinten - es persze draga mert nemcsak mashonnan szallitjak, hanem ide a szigetre meg a komp koltseget is meg kell a vasarlonak fizetni. De idenyben, egyszer egy evben ki lehet birni...

2014.05.13. 22:02:07

@cougarcat: romantikusnak hangzik egy szigeten elni

2014.05.14. 01:24:02

@Mmj Drtmmj: Eloszor az, aztan hozzaszoksz es egy kicsit hetkoznapibb lesz Nagyon szeretek itt elni, megis almodozunk kul. "egzotikus" helyekrol... :)

2014.05.14. 18:38:15

@Mmj Drtmmj: Hawaii, Costa Rica, Mexiko ..... Utobbi ket helyre nagyon sok eszak-amerikai koltozik nyugdij utan... Persze ha sok penzem lenne akkor az lenne az idealis, ha itt is ott is fenn tudnank tartani rezidenciat. Adjuk hozza Budapestet is, egy par honapot ott is eltoltenek evente a szinhaz szezonban.

the same thing 2014.05.17. 15:28:33

Jo iras. Pont egy Kfc-ben ulok az M4-es autopalyan London fele. Supercharger a menu.:)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása