oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. április 22. 06:46,  Mintha munkatáborban lettünk volna 780 komment

2014. április 22. 06:46 Határátkelő

Mintha munkatáborban lettünk volna

A raktárban végzett munka kevés ember álma, erről már több poszt szólt ezen a blogon is. A körülmények sokszor nagyon kemények, nem ritkán embertelenek, és nem csak a munkahelyen, hanem a szállásokon is. Ebből már komoly botrány is volt Németországban bő egy évvel ezelőtt. Mai posztunk, melyet Klappol küldött, egy karácsony környéki (azaz csúcs-)időszak tapasztalata.

Németország, Amazon, Trenkwalder.jpg

„Azt gondoltam írok arról, milyen volt az Amazon és az ott töltött keserves időm, még a karácsonyi szezonban. Nem szolgálhatok képekkel, mert tilos volt minden, meg nem is tudtunk bevinni a cég területére semmit, előre is elnézést kérek.

Az egész azzal kezdődött, hogy munkát kerestem, persze idehaza. Reménytelen volt a helyzet, mert már nem vagyok fiatal (57). Egy hirdetésre reagálva, gondoltam, jelentkezem az Amazon nagy online kiszolgáló grabeni telepére.

Budapesten volt a toborzás, ahol 54 dolgozót fel is vettek velem együtt. A némettudásom miatt azonnal csoportvezetői beosztásra soroltak be. Megörültem, hogy október 10.-én kezdődik majd a munka.

A kiutazás egy nagy panorámabusszal, amiért mindenkinek 17.500- forintot ki kellett fizetnie a buszon. A buszos rajtunk ennyit keresett: 945.000.- ft. 13 óra igen kényelmetlen utazás után megérkeztünk a szálláshelyre.

Furcsa szállás

Kis bajor szálloda, kétágyas szobák, 52 km az Amazontól. Reggeli, ebéd minden nap, hétvégén is. Mivel a nevelt fiam is vittem magammal, így mi ketten laktuk be a szobát, szerencsére.

Internet nuku az elején, majd egy hónap múlva a tulaj beszereltetett wifit. Mi hajtottuk a dolgot, jó magyar szokás szerint. :D

A szálloda tulaja egy… na… hogy is mondjam, hasonlított ahhoz az emberhez, aki anno a második világháborút elbukta. Gondolhatjátok mennyire kedvelt minket, de neki a pénz számított, ráadásul ő volt a szakács is.

A céghez másnap vittek be bennünket. Az ottani ügyintézőnk nem jelent meg időben, ezért minket félre tessékeltek és várnunk kellett több mint egy órát. Mondom, ez jól indul.

Komoly biztonsági intézkedések

Végre előkecmergett egy kövér német hölgy nagy Audival, rajta a Trenkwalder logó. Az Amazon biztonsági rendszere komoly, nem lehet csak úgy besétálni. Na, szóval beengedtek minket, majd a papírdolgokat töltögettük.

Az Amazon b@zi nagy

Körbementünk, megmutatták a folyamatot, munkaruhát csak bakancsot és láthatósági mellényt adtak. Átestünk minden fontos okításon, majd beosztottak mindenkit a helyekre. Nekem szerencsém volt a nyelv miatt és a minőségbiztosításhoz kerültem.

Ebben az időben októbertől december végéig irgalmatlan sok munka volt, nap mint nap. Napi 9 óra munka, 40 perc kajaidő, nincs késés. Kicsekkol, becsekkol a birkaterelőknél. Állandó motozás.

Két műszakot toltunk

A délelőttös műszak hajnali kelése, gyors reggeli és az emeletes busszal való egy óra utazás elég fárasztó volt. Megérkezve a sok mindenfelől érkező dolgozókkal, ami olyan ezer főre volt tehető műszakonként, irány a zsúfolt öltözők.

Becsekkolás a karos áteresztőknél, ahol irgalmatlan tömeg várta a beeresztést. Tilos volt bármilyen személyes tárgyat bevinni, csak költőpénzt. Az emberek arcán nem az öröm és jókedv látszott, hanem a lelki felkészülés arra, hogy „csak bírjam ki ezt a napot”. Annyi nemzetiséget és színekben gazdag embereket egy munkahelyen még nem láttam.

A munkaterületen bemutattak a csoportnak, majd hozzám csapott a főnök egy régi dolgozót, hogy a legrövidebb idő alatt tanítsa meg a folyamatokat. Nem írom le részletesen a munkát, mert ahhoz több posztot kellene szerkesztenem.

Magyarul spicli

A beosztásom nem lett csoportvezető, ahogy még Magyarországon mondták az interjún, hanem auditor. Annyit jelent, hogy ellenőriznem kellett azt, hogy a különböző munkaterületeken a dolgozók előírásszerűen dolgoznak-e. Magyarul spicli. Na, én azért nem voltam az, mert van NAGY szívem.

Az 5.78.- eurós nettó fizetésem óránként nagyon kevés volt. Minden nap kaptam egy listát, hogy mit kell ellenőrizni, ezen legalább 20 dolgozó hibáit kellett feltüntetni.

A magyarokat nem ellenőriztem, hisz volt ott rengeteg más nemzetiség. A német nyelvet kevesen beszélték, így nehéz volt elmagyarázni, hogy mit is csinálnak rosszul.

Az állóképesség nagyon kell, mert ha hiszitek, ha nem, a 9 óra munkaidőből csak 40 percet volt szabad ülni, mikor kajáltunk. Külön felügyelők járták a területeket mappával a kezükben, és akit elkaptak, mert lógtak, azokat felírták.

Mintha egy munkatáborban dolgoztunk volna. Három felírás egyenlő kirúgás. Itt most megállok, mert terjedelmes lenne az írás, de folytatom, ha kéritek.”

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz. 

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: raktár Németország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr956067245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

33621 2014.04.22. 07:14:38

Gratulálok a poszthoz földim, várom a folytatást!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.22. 07:29:10

Eddig nem egy vidam tortenet, de varom a folytatast :)

Link elek 2014.04.22. 07:30:18

Jó/rossz hir, hogy az amazon megvette a Kiva Systems raktár robotikai ceget, ugyhogy ez az 1000 ember/muszak hamarosan _jelentosen_ csokenni fog. Ami jo hir, mert kevesebb embernek kell ennyire szar munkat vegeznie, es ami marad az is kevesse megterhelo, rossz hir, mert nem nagyon lesz helyette mas munka.

Igy nez ki egy robotizalt raktar:
www.youtube.com/watch?v=3UxZDJ1HiPE

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.22. 07:31:12

Hát, kedves Klappol, ez nekem nagyon nem klappol.

1. Más zsebében kotorászni lehet, de minek? Vegyél te is buszt és fuvarozz.
2. Gondolom az óradíjat előre közölték, miért csak utólag lett kevés?
3. Utaztatás, koszt, kvártély - mi kell még?
4. Ja, hogy dolgozni is kell? Lehetőleg jól? - hát, ez a való világ...
;)

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.22. 07:38:14

nos.
elore bocsatom,nem gondollm, hogy ez jo volna, DE
amig meg leteztek gyarak itthon, pont uganez volt, a munkafeltetel mjndenhol. najo, 8 oras muszakban,mert az ebedidot nem kellett ledolgozni.
max kopenyt adtak, csak ebedkor ultel, motozas, mondjuk mobilt nem tiltottak. de csak mert nem letezett:)

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.22. 07:42:00

@svájci sapka (ch): 1. ez az ar evyebkent nem is magas, ha a z uzemanyag arakat , min 2 sofor dijat, palyadijat, adokat nezzuk..esetleg 1 ejszakai szallas meg. de tenyleg, mi kozunk hozza, minden annyit er,amennyit fizrtnek erte. ha csak az nem hibadzik, hogy kotelezo ezt valasztani.

adg 2014.04.22. 07:42:31

"A buszos rajtunk ennyit keresett: 945.000.- ft."
Ez nagyon jo!
Mint tudjuk a buszokat ingyen adjak, akarcsak a gazolajat. A sofor nem fizet se adot, se semmit, nem is alkalmazott. Megkapta a penzt, es a szabadidejeben az ajandekbuszaval elvitt titeket.

------------
Most voltam a boltban, vettem ezt azt ebedre, a penztaros meg keresett volna rajtam 8.50 dollart. De kicsesztem vele kemenyen, mert az automata kasszahoz mentem, hogy ne keressen rajtam senki. De ez meg nem minden, mert en nem is adtam nekik penzt, csak a kartyamat tartottam oda, meg azt sem adtam ki a kezembol. Szemetek.
Viszont a multkor milyen jol jartam. Adtam a majom penztarosnak egy penzt, o meg visszaadott kettot. En kerestem rajta.
:D

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.22. 07:43:31

es az is erdekes, hogy a meost spiclinek tekintik...

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.22. 07:45:12

@Babette_: Sok vállalkozás épül az ingázók utaztatására, a tarifa Svájc és Ma.o között, 50-100 frank. Ki lehet számolni. :)
Én már kiszámoltam, ha legálisan csinálja valaki, nem egy nagy biznisz.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.22. 07:45:47

es azt is tudjuk, ott az otthon,ahol az ingyen wifi

Mr Long 2014.04.22. 07:55:26

" A szálloda tulaja egy… na… hogy is mondjam, hasonlított ahhoz az emberhez, aki anno a második világháborút elbukta."
Magyar volt? ;)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.22. 07:57:55

Mi ez az Amazon-hiszti? Biztos munkaadó, tiszta munkahely, minden fehéren megy, fizetnek mindent rendesen, ráadásul kiváló bérezés. Az Amazonnak dicséretet kellene kapnia!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.22. 08:03:14

Nabazmeg ez elözetesnek is kevés volt.
Már ne haragudj meg de ez semmi.
Jól írsz felcsigázod az érdeklődést aztán hirtelen vége.
Hogy lehet ilyen merényletet elkövetni?

2014.04.22. 08:07:53

Hát klappol, tudod ... szóval, hm. A "lépj be hozzánk, utazz, ismerj meg új, érdekes embereket .... és öld meg őket" szlogent az amerikai tengerészet már lefoglalta, így a raktárosi, csomagoló munka már csak a monotóniatűrést ajánlhatja fel, mint olyant.
Szar meló, nah, tényleg monoton, mint a fene, anno, alkalmanként én s csináltam csomagolást este-éjszaka. Nem volt fasza. De üreg kandúrként, pontosan tudhattad, hogy milyen lesz, oder?
Ja, a minőségellenőr nem spicli és a munkája nem spicliskedés, ezt azért jegyezzük meg. Tudom, tudom, a rég beidegződések.... no de, a folyamat végén ott van vasárló, aki ha nem megfelelő vagy sérült árut kap rossz csomagolásban, kiver a balhét. Mert a vásárló már csak ilyen.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.22. 08:08:30

@maxval a gondolkodó birca:
Azért ez a bér messze elmarad az angol minimálbértöl.
Ebböl mennyi a levonás?

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.04.22. 08:09:52

Annyira magyaros precízen kiszámolni hogy más mennyit "keres", majd elegánsan elfeledkezni a kiadási oldalról és szörnyülködni, mennyire le lettünk húzva.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.22. 08:10:18

@diggerdriver:

A munkahely Angliában van? Nem Németországban?

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.22. 08:10:39

@diggerdriver: De számold hozzá a sallangokat. koszt, kvártély stb...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.22. 08:10:51

@diggerdriver:
Igaz ha viszont a szállás ingyen van akkor meg jóval több.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.22. 08:11:50

Szóval ez így engem Feketéné Fehér Farkasella szenvedéstörténetére emlékeztet, olvasható a munkahelyiterror.blog.hu/2012/12/24/mindenert_az_orban_es_a_gyurcsany_a_hibas linken.

adg 2014.04.22. 08:13:15

@diggerdriver: De benne van a szallas meg az utazas meg a kaja, ha jol ertelmezem...

2014.04.22. 08:14:38

@diggerdriver: Nettó 5.78 euró óránkénti fizetés egy semmilyen szakképesítést nem igénylő munkáért, elég meglehetős összeg. Plusz sem szállásra, sem számlákra, sem kajára nem volt gondjuk. Jó, ez utóbbira pluszban valamicskére mégis, de ismerve az élelmiszerárakat, ha napi 5 eurónál többet költöttek rá, akkor már habzsi-dőzsi ment ...

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.22. 08:19:07

Én mondjuk az indulást sem értem. Ha valaki beszéli a nyelvet, van egy szakmája, miért nem keres önállóan munkát? Miért mások intézik helyette?

2014.04.22. 08:20:37

@svájci sapka (ch): Azt anno én sem értettem, amikor, klappol itt a kommentekben mesélt egy közvetítővel való rossz tapasztalatáról. Mi a fenének közvetítő? Hogy legyen, aki lenyúljon????

2014.04.22. 08:21:29

@Pink Petsch: hiaba hasonlitgattoj minimalbert, ha a lakber es a kozlekedes UKban joval dragabb, mint a kontinensen. Ok, ha a Lidlben vasarolsz, akkor a kaja valoszinu ugyanannyi. A kaja csak egy resze a kiadasnak.

2014.04.22. 08:23:47

@maxval a gondolkodó birca: az Amazon Londonban dronokkal akar majd kiszallittatni. Nem hiszem, hogy engedni fogjak, hogy a city of london felett dronok repuljenek majd.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.22. 08:26:12

@Pink Petsch: Én sok mindent nem értek. :)
Nálunk is voltak páran, akik elég érdekesen álltak a munkához, szóval van róla fogalmam.

2014.04.22. 08:28:24

@diggerdriver: Hát jah .. önmagában (szállás és egyebek nélkül), valóban nem a legfaszább, de így? Szinte az egész fizetésüket félre tudták tenni.

@charlieharper [home, sweet home]: A meló Németországban volt. Tudod, nemcsak az UK-ben van amazon ;). Reggelit-ebédet kaptak, vacsorára meg uzsira meg bőven be lehet vásárolni 5 euróból. Kérdem, tisztelettel, te egyébként hol vásárolsz? A helyi Culinarisban? No mert, ugyanaz az előre csomagolt sonka a "proli" Lidl-ben 1,79 euró, a nem "proli" fasza boltban meg 2,39. Hát, ja a sznobságot is meg kell fizetni....
Azonkívül, közlekedésre nem költöttek, vitték őket busszal a melóhelyre.

2014.04.22. 08:32:12

@Pink Petsch: digger hasonlitotta a ket minimalbert.
Vasarolni olyan helyen, ahol online rendelek es van kiszallitas. Mert nincs ra idonk, plussz igy nem tud senki sem elcsatangolni a kocsi mellol es hisztizni a csokiert. Ocado mostanaban, a nagy bevasarlas meg Costco. Voltam mar a Lidlben, de hozzank nincs nagyon kozel.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.22. 08:37:16

@charlieharper [home, sweet home]:

Ha sok lesz a panasz az Amazonra nyugaton, majd legfeljebb átteszik a raktárt Mo-ra. Ott mindenki nagyon fog örülni ennek a bérszintnek.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.22. 08:38:38

@charlieharper [home, sweet home]:

Nagyon távol áll ez tőlem. Ha nem lehet megtapogatni a
kaját, akkor az nem jó már eleve. Szóval onlájn csak könyvet, műszaki terméket, ruhát.

2014.04.22. 08:40:15

@svájci sapka (ch): Olyanok nálunk is ;). Volt, aki azt hitte, azzal, hogy hajlandó volt megjelenni, neki már jár a pénz ;)))))

@charlieharper [home, sweet home]: Akkor talán eltévesztetted a címzést ;).
No ládd, akkor, mit Lidl-lezel itt? Te is azt nézed, hol olcsóbb, ugyanaz ... Sőt, a Lidl annyira nem is olcsó, a Nettó vagy a Norma árban alatta van.

2014.04.22. 08:41:19

@maxval a gondolkodó birca: Nem gondolod tán, hogy a bérszint megmarad majd 6 eurón? :DDDD

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.04.22. 08:45:45

hat a posztolo nem lopta be magat a szivembe, talan azert, mert az enyem nem nagybetusen NAGY, hanem csak olyan standard meretu szivecske. En is ugyanazokra reagaltam, mint eddig tobben: a buszos zsebeben kotoraszas, a mas emberek kinezeten elcelodes/biraskodas, "spiclizes", kivetelezes, nyafogas, hogy dolgozni kell, kenyelmetlen volt a buszos ut, stb - megis mit vart, maganrepulot Playmate styuvikkal, fohercegi lakosztalyt, komornyikot es barsonyfotelt a raktari munkahoz? eh... varom a folytatast, de hasonlo okokbol, mint amiert neha beleneztem a Monika showba anno.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.22. 08:46:39

@Pink Petsch:

Kicsit leviszik. Megéri a cégnek is, a magyar munkavállalónak is.

2014.04.22. 08:47:14

@maxval a gondolkodó birca: Jah, úgy 2 euróra óránként ...

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.04.22. 08:47:31

@maxval a gondolkodó birca: nekem is a Munkahelyi terror blogon folyo sirankozas es mindigmasahibasozas jutott eszembe, amikor olvastam a posztot :)

2014.04.22. 08:48:02

@maxval a gondolkodó birca: mit tapogatsz egy ledobozolt, lefoliazott kacsamellen?
@Pink Petsch: hat, nalunk a Lidlnek van egyfajta hangulata. Amire nem vagyom gyakran.

2014.04.22. 08:49:46

@maxval a gondolkodó birca: az Amazonban az a jo, hogy 1-2 napon belul megkapod az arut. Van amikor aznap. Kenytelenek helyben tartani a raktart.

2014.04.22. 08:52:23

@charlieharper [home, sweet home]: Itt tök átlagos konténer-üzlet. De értem, az a fajta sajátos hangulat itt a Norma meg a Netto sajátja. Olcsóbbak is, így, ha például tisztítószerek kellenek, akkor azokat ott veszem meg, mert olcsóbbak, mint a szabályos ABC-kben.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.22. 08:55:00

Halljuk a veget is. Most mar kivancsi vagyok, hogy lesz-e happy end. :)

Ilyenkor mindig lelkiismeretfurdalasom van. Annyi mindent veszek az Amazonrol, amit megvehetnek inkabb a helyi, kisebb vallalkozasoktol is. :(

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.22. 08:56:49

@Pink Petsch:

Nem tudom. A cégek általában jól belövik a jó szintet.

Az ilyen, szegényebb helyre kitelepülő cégek azt szokták csinálni, hogy megnézik a helyi bérszintet, s aztán felette ajánlanak.

Amikor a PP-nél dolgoztam, pl. úgy volt, hogy a kezdőbér ugyanazért a munkáért Angliában 3000 euró volt, Gibraltáron (a cég központjában) 2500, Izraelben 2000, Bulgáriában 600, Indiában 150.

A bolgár és az indiai bért érdemes nézni és összehasonlítani a helyi átlaggal: BG-ban az átlag 300, Indiában 50. Azaz BG-ban a helyi átlagbér dupláját adta a cég, Indiában meg a tripláját.

De mondhatnám a Nike és az Adidas üzemeit is Indonéziában és Vietnámban. Vietnámban diplomás emberek verekednek a Nike állásaiért, ugyanis a Nike havi 80 dollárt fizet kezdőfizetésként, míg egy átlag gimnáziumi tanár 30-40 között keres.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.22. 08:58:39

@charlieharper [home, sweet home]:

Oké, dehát nemcsak helyi vevők vannak. Amikor én rendelek, nekem pl. furcsa módon az amerikai raktárból szoktak szállítani.

2014.04.22. 09:00:02

@maxval a gondolkodó birca: az Ocadonal a szavatossagot laton online. A hus naluk mindig szep. Ha megsem, telefon es masnap cserelik.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.22. 09:01:31

@Babette_: "es azt is tudjuk, ott az otthon,ahol az ingyen wifi"

Majdnem. Az otthon fogalma a XXI. szazadban: "A hely, ahol te allitottad be a WiFi jelszot." :) (ingyen wifi sok helyen van).

2014.04.22. 09:09:01

@maxval a gondolkodó birca: Igen, én is pont erre gondoltam ... Meosnak, csoportvezetőnek kb. 3 euró óránként, a szimpla melósnak meg 2 körül, ez olyan 351 euróra jön ki havonta egy melósnak ... ez máris több, mint amennyit egy pedagógus keres ...
A szállításért nem aggódnék, Magyarországról is odaér 2-3 napon belül a csomag Essenbe (például).

eddie1977 2014.04.22. 09:11:39

Hirtelen három gondolatom támadt. Aztán még néhány.

1. Igen, nyugaton dolgozni kell. Öt ember munkáját egy végzi, hiszen a pénzembereknek így lesz a legnagyobb hasznuk. Ez utóbbi kifejezésre mindjárt visszatérek.

2. Ez a poszt egy kicsit visszaigazolja azt, amit hónapok óta ugatok. Nyugatra nem munkások, hanem rabszolgák kellenek, így az is egyértelmű, hogy a fejletlen régiók lezüllesztése tudatos folyamat.

3. Nem [csak] a magyar politikával van baj, amely ilyen helyzetbe hozza például a magyarokat, hanem a világ működésével, amely lehetővé teszi, hogy az emberből haszonállat váljon.

Meg lehetne állítani a folyamatot, de senki nem fogja megtenni, mert mindenki fosik.
Ha mondjuk az Amazonnál senki nem venné fel a munkát [úgy értem, hogy tényleg senki, és nem csak ma, hanem holnap és holnapután és azután sem], akkor a gigagazdag pénzembereknek is el kéne gondolkodniuk azon, hogy mennyit engedhetnek meg maguknak.
Nyomás alá lehetne helyezni a multikat, de mint ahogy írtam, ez soha nem fog megtörténni.
Mert ha Klappol, vagy én, vagy te nem vesszük fel a munkát, majd jön a tizedik csicska indiából, pakisztánból vagy a Fülöp-szigetekről, és be fog állni melózni. Nem 5-6-7 euróért óránként, hanem akár egy tál ételért is naponta.

És akkor a következő kulcsszó: túlnépesedés.

A rendszerváltás óta [és az csak 25 év] nagyjából 2 milliárd fővel gyarapodott a bolygó népessége. Ma hozzávetőlegesen 7 milliárd ember él a földön. Ez a szám az előrejelzések szerint 10 év múlva már 8 milliárd lesz, 35 év múlva pedig eléri a 9,5 milliárd főt.

Nincs annyi munka, mint ahány ember munkára vár, így a bérek egyre lejjebb csúsznak, hiszen az egy munkahelyre eső emberek száma napról napra egyre magasabb.

Hogy ennek mi lesz a vége? Nem tudom.

De aki erre a világra ma gyereket szül, az nagyon bátor.

2014.04.22. 09:11:44

@svájci sapka (ch): Már ne is haragudj, de ez nem munka, hanem állattartás és emberkínzás.

HakapesziM 2014.04.22. 09:12:00

"A buszos rajtunk ennyit keresett: 945.000.- ft. 13 óra igen kényelmetlen utazás után"

Csak nagyságrendileg, én inkább a kamionos mennyiségekkel vagyok tisztában:

13 óra, az legkevesebb 800 km kell, hogy legyen busszal, de meglehet, hogy 1000km is van. Egy komolyabb busz lehet 20 - 25 tonna is. Ez olyan bő 200 liter nafta összesen, 80 ezer Ft. Útdíjak három országon keresztül, ez is legalább több tízezer Ft, ma már a magyar is elég húzós. Ha a 13 óra tiszta menetidő volt, akkor két sofőrnek kellett ott lennie, az ő napi bérük, minimum 50 - 70 euró, legalábbis én kevesebbért nem csinálnám, egy német pilóta meg pláne nem. És akkor még hol a lízingdíj, egy ekkora biciklinél lehet fél milla is havonta.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.22. 09:14:30

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: hát ugye ez sem igaz, mert akkor én nem vagyok itthon otthon, ugyanis a Té állította be a wifi jelszót, nem is tudom megjegyezni:D

nigara 2014.04.22. 09:15:13

Réka, Eddie - köszönöm, hogy elmondtátok mindazt, amit én is mondtam volna.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.04.22. 09:16:16

@maxval a gondolkodó birca: "Vietnámban diplomás emberek verekednek a Nike állásaiért, ugyanis a Nike havi 80 dollárt fizet kezdőfizetésként, míg egy átlag gimnáziumi tanár 30-40 között keres."

Ez a rohadt szemét kapitalizmus hogy kihasználja már a harmadik világ szegényeit, hallatlan! :D

2014.04.22. 09:17:26

@Diorella Queen: Nem kötelező. Ez egy szakképesítést nem igénylő munka, amit ahhoz képest jól megfizetnek. Monoton, mint a fene. De vannak ilyen munkák. És nem mindenki képes hosszú távon végezni. Mondjuk, pont a posztban egy szezonális melóról volt szó ...
Hm, jártál már te magyar csomagolóüzemben? Láttad te azokat a körülményeket? És még csak meg sem fizetik.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.22. 09:17:30

@eddie1977:

Pont ellenkezőleg. A nyugati bérek fognak esni, mert túl magas szintre értek el.

A túl magas szintet célként kitűzni Kelet-Európa számára abszurdum.

A globalizáció pozitív hatása mindez. A világ nagy egyenlőtlenségeei csökkenni fognak egyre inkább.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.22. 09:21:32

@Zka:

Pont ellenkezőleg. A nyugati nagytőke segít ezzel a nagyon elmaradott vidékeknek. Ez a globalizáció pozitívuma.

Vedd észre hol aktívak az antiglobalizációs mozgalmak? Indiában, Afrikában, Vietnámban, Kínában, Oroszországban? Nem, ott szinte nem is léteznek. Hanem Észak-Amerika és Nyugat-Európa leggazdagabb országaiban van az antiglobalizácoiós mozgalom központja! Miért? Mert az antiblobalizációs mozgalom alapvetően fasiszta szellemiségű és valódi célja: a túlfizett nyugati lakosok életszínvonalának bármi áron való megtartása.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.22. 09:25:45

@eddie1977:

"Nyomás alá lehetne helyezni a multikat, de mint ahogy írtam, ez soha nem fog megtörténni."

Pontosan ez történik. Ezért mennek el a multik nyugatról máshová egyre inkább.

A Nike és az Adidas alkalmazottainak a 99 %-a a harmadik világban van. De pl. a Microsoft esetében is 5 % lehet csak az USA-ban.

Amikor a PP-nél dolgoztam 5 éven keresztül, ez idő alatt folyamatosan szüntették meg a munkahelyeket Angliában és Gibraltáron, s vitték át őket BG-ba és Indiába.

**mimi** 2014.04.22. 09:26:44

@maxval a gondolkodó birca:
nem hiszem, hogy Mo.-n maradna ez a bérszínvonal...:)

**mimi** 2014.04.22. 09:28:13

@maxval a gondolkodó birca: @Pink Petsch: látom már kitárgyaltátok...lemaradtam :)))

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.22. 09:28:52

@eddie1977:

"a gigagazdag pénzembereknek is el kéne gondolkodniuk azon, hogy mennyit engedhetnek meg maguknak"

Erre egyetlen megoldás van: a világ összes offshore zónáját megszüntetni. Azaz ne lehessen kibújni az adózás alól.

Ugyanis nem azzal van baj, hogy XY millárdos bevételekkel rendelkezik, ezzel semmi gond. A baj ott van, ha XY nulla körüli adózással tud milliárdos jövedelemhez jutni.

De ez még a jövő terve. Ez is meglesz 20 éven belül.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.04.22. 09:28:59

@eddie1977: "Nyomás alá lehetne helyezni a multikat, de mint ahogy írtam, ez soha nem fog megtörténni.
Mert ha Klappol, vagy én, vagy te nem vesszük fel a munkát, majd jön a tizedik csicska indiából, pakisztánból vagy a Fülöp-szigetekről, és be fog állni melózni. Nem 5-6-7 euróért óránként, hanem akár egy tál ételért is naponta."

Ellenben ha "nyomás alá helyezed őket" akkor meg elmennek a "csicskák" országába és ugyanott leszel ahol voltál, csak már lehetőség sincs robotolni nyugaton. Szuper ötlet. Mi lenne, ha mondjuk akinek ez a munka nem tetszik, keresne mást, vállalkozna, vagy ilyesmi, ahelyett hogy sír és hülyeségeket beszél?

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.04.22. 09:29:33

@maxval a gondolkodó birca: hey birca, aszittem neked ennél jobbak az iróniadetektoraid :)

**mimi** 2014.04.22. 09:33:28

idénymunka-nem idénymunka...nekem nagyon lehangoló az egész, és rabszolga munka ...
nem tudnám csinálni, az biztos :(
Klappol, jöhet a folytatás ..:)

2014.04.22. 09:36:20

@**mimi**: Szerintem a rabszolgák anno kurvára örültek volna, ha majd 6 eurónyi értéket kaptak volna a munkájukért, akár egy egész hétre is, nemhogy egy órára;))). No, hát nem kötelező, nem is képes mindenki ezt hosszútávon, de azért, hogy rabszolgamunka lenne ... Ne túlozzunk már, nah!

swGuru 2014.04.22. 09:39:36

Én már a buszos storynál leakadtam, a szemét, nem ingyen vitt ki, sőt, még az üzemanyagot és a busz egy útra eső karbantartási költségét is fizette volna. Az egész egy nagy fröcsögés, sírás magyar módra. Miért nem dolgozol egyedül, és fizeted a szállásodat és az ételt? A minőségellenőrzés pedig fontos, nézd meg a selejt bosszúja c. magyar filmet!

nigara 2014.04.22. 09:40:41

@**mimi**: nem sok fogalmad van, hogy emberek milyen körülmények között, mit és mennyiért dolgoznak a világban.

**mimi** 2014.04.22. 09:40:50

@Pink Petsch:
jóvanna...nekem akkor is baromi lehangoló, bár tudom, hohy van igazságotok :))

nigara 2014.04.22. 09:41:57

@Pink Petsch: nemcsak a rabszolgák anno, de az egész mai harmadik világ örülne

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.22. 09:43:59

@Zka:

Nyugati fasiszta: ne menjen el a cég, hanem itt fizessen 25-30 euró órabért, micsoda dolog, hogy a szemét alsóbbrendű kelet-európaiak megcsinálják ezt a munkát 3-5 euróért!

Keleti fasiszta: ne menjen el a cég, hanem itt fizessen 3-5 euró órabért, micsoda dolog, hogy a szemét alsóbbrendű ázsiaiak megcsinálják ezt a munkát 1 euróért!

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.22. 09:50:09

@Pink Petsch:

Igen, így van.

Az ókori Rómában az átlag rabszolga napkeltétől napnyugtáig dolgozott, azaz nyáron akár 18 órán keresztül is. S eközben egy darab egyórás szünet volt ebéddel.

S persze a szálláson és ételen kívül nem járt semmilyen jutalom. Az számított jutalomnak, ha megengedték a rabszolgának, hogy feleséget vegyen el, s együtt élhettek.

Mielőtt valaki megcáfol: igen, voltak kivételek is, de ez volt az átlag. Igen, a házi rabszolgák sokkal kevesebbet dolgoztak. S volt rabszolga-elit is: a házi tanítók, akiknek még pénz is járt külön, s jellemzően megkapták a szabdságukat is 10-15 év után. S szintén voltak a gazdag kereskedő-rabszolgák is. De a nagy átlag bizony nem ez volt.

2014.04.22. 09:50:32

@eddie1977: amikor utoljara felhoztam a tulnepesedst, amit egyebkent Sir Attenborough is mond, akkor Maxval kozolte, higy ez hulyeseg.
En meg nem vitatkoztam. Durvan 30 ev alatt 2 milliard ember. Nezd meg hozza a regiokat, amelyek ehhez hozzajarultak. Jol behatarolt. Es nincs annyi munka.

@maxval a gondolkodó birca: az en berem, ha Pekigbe vagy Shanghaiba mennek JELENTOSEN novekedne. Nem olyan olcso mar az a kelet. ITban mar mindegyik outsourceolt ismerem, Cognizant, Infosys, stb. A banki szeltor most nez azzal szembe, hogy bizony nem mindig okos otlet kitenni minden IT supportot Indiaba. Nem olcso es nem feltetlenul jo minosegu.

Mrs. Clayton 2014.04.22. 09:52:15

@charlieharper [home, sweet home]: és a Lidliben alig lehet valamit kapni, oda csak akkor megyek ha nem akarok pénzt költeni, vagy spec guminyugi kell a gyereknek
okado meg csak addig jó amíg az első 60 fontos gift voucheredet el nem lövöd egyébként a hús/hal osztály sokszor büdösebb a waitroseban mint a tescoban, szóval farmshop, ha ilyen cucc kell
nem fogok arielt meg farmhouse kenyeret 15%-kal többért venni, mint bárhol máshol

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.22. 09:53:59

@charlieharper [home, sweet home]:

Kína már kezd erősen felzárkózni, ez tény. Az egyszerű betanított munka Kínában már nem olyan olcsó, mint 10-15 éve, Nemigen lehet Kínában havi 200 euró alatt dolgoztatni ma már.

S a szakembereket pedig egyre jobban fizetik meg. Indiában is így van. Az átlagbér nagyon alacsony (a magyarnak kb. a tizede), de a szakemberek bérei egyre nőnek.

2014.04.22. 09:54:54

Azt hiszem, ezutan a poszt utan nem fogok Amazonnal rendelni, bar eddig sem sok dolgot vettem toluk, csak par ekonyvet. Igenis, rabszolgasag az, amit a posztolo leir, XXI. szazadi: csaladtol tavol, alamizsnaert, a lelkuket is kihajtva.
Legy atkozott, Jeff Bezo!!!!!!!

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.22. 09:54:59

@Diorella Queen: Nem haragszom.
:)
Miért szerinted mit kell csinálni egy munkahelyen? Szerintem dolgozni. Halkan, csendben megjegyzem, a lányom ilyen helyen dolgozik. Sok esetben nem 9, hanem több órát. :)
Eszébe sem jut panaszkodni, sőt jól érzi magát. Hozzáállás kérdése.
:)

2014.04.22. 09:59:04

@maxval a gondolkodó birca: igy van. Berkoltseg Kina/India a "highly skilled" kategoriaban nagyon nem olcso! Az hogy a berek lemennek egyszeruen nem igaz. Csak par evig, utana elkezdodik a konvergalas.

pamut 2014.04.22. 09:59:26

Jó post volt ez, olvastam volna tovább. Leírt egy rossz sort, erre azonnal szétszedi mindenki, rohadt uncsi már a sok kényszeres kötekedő akik csak azt keresik mibe lehet belekötni.

A raktári meló tényleg monoton rabszolgameló, és annyira egyszerűen modellezhető, hogy hamarosan gépek fogják átvenni a meló nagyját. Aki nem akar hoppon maradni tanuljon valami szakmát vagy találjon ki valamit magának, mert pár év múlva robotok lesznek vezetik a buszt is meg a raktárban is gépek dolgoznak majd.

nyuszigonosz 2014.04.22. 10:00:21

Az Amazon: problémás amerikai munkáltató itt Németországban, ahol is a törzs- munkásai nagyon sokszor sztrájkolnak is az emberibb munkafeltételek és fizetés miatt.

Ezt az Amazon úgy kezeli, hogy idecsödíti fél Európa kevesebb pénzért is dolgozó népeit, úgymond idénymunkára: karácsonyi szezon meg húsvéti szezon meg mindenféle szezonra.
Öket az Amazon eleve különbözö alvállakozóktól, elsösorban nem német munkaerö kölcsönzöktöl béreli.
Ezek a szerzödések idénymunkáról szólnak, a lakhatás, étkezés és munkába szállítás biztosított.
Az idénymunkásokat végtelnül kihasználják, amit azok itt-ott el is mondanak invesztigatív ujságíróknak, így gyakran téma az Amazon a sajtóban, tv-ben, mindenhol.
De ennyiben is marad a dolog, mert a kihasznált munkások nem hajlandóak egy- egy munkajogi kivizsgálás esetén az Amazon vagy az alvállakozók ellen vallomást tenni.

pamut 2014.04.22. 10:00:49

@Cascabel: Minden cég amelyiknek raktára van, hasonló. Ez nem az Amazonon múlik, ez egy ilyen meló. Sőt, lehet az Amazonnál még jobbak is a körülmények (tisztább, rendesen fizetnek, stb).

2014.04.22. 10:00:56

@**mimi**: Minden monoton munka lehangoló, a gyári szalagmunkásé is. Tudom, hogy költői túlzás volt, de azért nah, óránként 5,78 euróért nem olyan rossz az, ha semmi másra nincs gondod (szállás, közlekedés, kaja egy része).

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.04.22. 10:01:54

@Cascabel: nem rabszolgaság, mert szabad vagy elmenni. Senki nem kényszeríti rád az akaratát. Nincsenek tisztában az emberek a fogalom jelentésével?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.22. 10:02:30

Érdekes volt a poszt, bár a tartalommal van némi gondom (ahogy látom, másnak is). Ez a munkatábor-dolog...ennél jóval húzósabb helyek vannak, akár még itthon is és még ennyire sem fizetik meg...A hasonló helyeken - de a kereskedelemben is gyakran - teljesen megszokott, hogy a munkaidőt az ebédidő kivételével végigállod. A 9 óra (mínusz ebédidő) még nem is sok, gyakran ez 10-12 óra. A szállásért és a reggeli-ebédért kellett valamit fizetni? Ez nem derült ki a posztból. A kiutaztatás, ha busszal megy az ember, soha sem kényelmes, teljesen mindegy, hogy turistáskodni vagy dolgozni utazol. Az, hogy a buszos mennyit keres az úton, nem tudhatod, csak azt, hogy ti mennyit fizettetek érte. A minőségellenőrzés meg nem spicliskedés, hanem szükséges rossz, mert emberek vagyunk, hibázunk, de ezt ne a vevőnél derüljön már ki. Igazán nem akarok Klappol lelkébe gázolni, de nem az a gond, hogy 57 évesen már nem bírja az ember annyira a fizikai hajtást - főként, ha esetleg előtte nem igazán dolgozott ilyesmit - mint a huszon-harmincasok?

2014.04.22. 10:03:09

@Cascabel: Javaslom, gépkocsit se használj, pláne ne vegyél. Ha tudnád, milyen lélekölő rabszolgamunka egy gyári szalagmelós élete. És nincs túlfizetve ...

2014.04.22. 10:04:47

@pamut: Abból a világból azért kimaradnék, amikor gép vezeti a buszt, ha lehet ...

pamut 2014.04.22. 10:04:51

@nyuszigonosz(D): Lehet német szemmel ez kihasználás, de legalább 3 millió magyar ember dolgozna boldogan óránként nettó 5,8 euró + szállásért. A magyar cégek is kizsigerelik a magyar munkavállalókat, de nem ennyiért hanem éhbérért, és még azzal is késnek. Vagy vegyük elő a közmunkásokat? Ők mennyit is kapnak havonta? Na ezt hívják rabszolgaságnak, nem az Amazont.

2014.04.22. 10:07:10

@Pink Petsch:
Nem a szalagmeloval van bajom, hanem a fizetessel. Szivesen meloznek egy autogyar szalagjan:)

Mrs. Clayton 2014.04.22. 10:09:13

@Cascabel: ne akarj ott dolgozni, max indiában ott ha kell 1000 ember felvesznek 2000-t mert csak a felét lehet rábírni h csináljon is valamit

pamut 2014.04.22. 10:09:15

@Pink Petsch: Erről lekéstél, hacsak nem tervezel meghalni 1-2 éven belül.
Egyébiránt nem olyan vészes, a robotok jobban/biztonságosabban fognak vezetni mint az ember, nem fáradnak, nem telefonálnak, több érzékelőjük van/lesz, stb. Mellesleg a metrókat már most is robotok vezetik, nem zavar senkit.

2014.04.22. 10:09:22

@Pink Petsch:
Ha buszt nem is, de villamost vezet gep, pl. Vancouverben a Skytrain.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.22. 10:10:11

@eddie1977: Kezdtunk piramisokkal es zikkuratokkal. Aztan foldesurak varakkal. Most CEO-k multikkal.

A vilag mindig igy mukodott es ketlem hogy belathato idon belul megvaltozna. Tudod, penz beszel... , erosebb kutya..., megszoksz vagy.... esatobbi igy tovabb.

Es tegyuk hozza hogy azert ma meg mindig klasszisokkal jobb a helyzet mint volt. Pl. ha elcseszed a csomagolast az Amazonnal akkor nem korbacsolnak meg. Ez is valami, nem? :)

Nyugati berek esese, mag csunya karvalytoke meg hanyatlo fejlett orszagok. Hagyjuk mar. Soha nem lesz a vilagon egyenloseg es soha nem fognak a fold osszes orszagaban meg csak kozel sem ugyannyit keresni mert ez teljesen szembe megy az alapveto emberi termeszettel, a tomegbol valo kiemelkedessel es tobbrevagyassal. A vilagon soha nem lesz egyenloseg. Max. csak akkor ha eljutunk odaig hogy atprogramozzuk az ember gondolkodasat, de en ezt a reszenrol nem varnam meg...

Arrol nem beszelve hogy ha a vilag vagyonai egyenletesen lennenek elosztva, akkor az embereknek kevesebb gondjuk van es tobb idejuk unatkozni es gondolkodni. Ha az ember unatkozik akkor pedig nagyon sok baromsagot tud csinalni, pl. vallashaborukba fekteti az idejet.

Amig az emberiseg tobbsege "kuzd" a megelhetesert legalabb nem csinal hulyeseget.

2014.04.22. 10:10:57

@Jess G:
Hallottal a Suzuki indiai gyaraban tortentekrol par eve?? :((((

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.04.22. 10:11:47

@Cascabel: a fizetést a piac alakítja ki. Ha egy munkát bárki el tud végezni, akkor az szarul lesz megfizetve. Ezt nem lehet hatékonyan megakadályozni: ha mégis komolyan megpróbálják, azt úgy hívják hogy államszocializmus vagy kommunizmus és az mindig általános szegénységbe, továbbá gyakran diktatúrába torkollik.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.22. 10:13:08

@maxval a gondolkodó birca: á, ugyanez megvan ma is.

csal el kell menni vállalkozónak.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.22. 10:14:59

@Cascabel: Gyümölcsöt és zöldséget se vegyél, tudod milyen kizsákmányolás a mezőgazdasági idénymunka? Írhatnék én is posztot erről, de csak panaszkodnék, úgyhogy inkább nem teszem ;)!

Mrs. Clayton 2014.04.22. 10:15:26

@Cascabel: én személyesen láttam mi van ott ;-)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.22. 10:16:19

@Pink Petsch: Hol derül az ki, hogy ezek 'ingyen' voltak? Már kétszer is átolvastam a posztot, hogy biztos én vagyok figyelmetlen, de sehol sem látom, hogy ezekért nem vontak le semmit a fizuból.

öreg_répatorta 2014.04.22. 10:17:02

Ne sírjunk már cirka 340000 Ft jövedelemnél. És elméletileg ebből nincs kiadás. Utazás, szállás, kaja, internet minden pluszban számolandó. Ez tudod mennyi haver? Mo-on ha van bérleted az utazás min. 10e HUF, szállás: egy nyomoronc albérlet egy szobával is legalább 20e HUF+rezsi (még egy huszas?), kaja visszafogottan napi 1,5e az min. 45e HUF és a net persze, előfizetéssel 3-4e HUF. Ha jól számolom ez pluszban: cirka 110e HUF. Gyere haza és keress egy munkahelyet, ahol keresel netto 450e HUF-ot havonta.

untermeitingen 2014.04.22. 10:17:36

Közel másfél évet dolgoztam az Amazonnál, azért nem annyira szörnyű hely az (bár nem szívesen mennék vissza). Képzetlen, nyelvet nem, vagy alig beszélő munkaerőnek tökéletes. A legnagyobb nehézséget az állandó bizonytalanság jelenti, nem, vagy csak nagyon nehezen adnak határozatlan idejű munkaszerződést, többnyire néhány havonta hosszabbítanak (vagy nem). Ez egyfajta kényszerítő eszköz a vezetők kezében, mert egyébként igen sok a hiányzás, a betegszabadság. A ledolgozott munkát viszont rendesen kifizetik, a túlórákat is vagy le lehet csúsztatni vagy kifizetik (és nem kötelező túlórázni, csak egy lehetőség). Valóban sokat és igen fürgén kell dolgozni, ha ez valakinek nem megy, annak is esélyes, hogy nem hosszabbítják meg a szerződését (vagy elküldik a próbaidő lejárta előtt). A munka ráadásul nagyon monoton, nem is értem, hogy miért nem gépekkel dolgoztatnak már most is. Szerintem a MEO még az egyik legjobb, legkevésbé monoton munka, én ennél csak rosszabbakat láttam. Nekem az egyik legjobb időszak az eleje volt, amikor még munkaközvetítőn keresztül dolgoztunk, kaptunk szállást (én teljesen elégedett voltam vele), ellátást. Szűk egy hónapi munkáért szinte tisztán megmaradt 1000 EUR. Később már mindenkinek magának kellett szállást keresni, igaz, akkorra a munkabért is felemelték. Jelenleg 10,50 EUR a bruttó órabér.

Szakura 2014.04.22. 10:17:41

@maxval a gondolkodó birca: Hát nem tudom, csökkennek-e az egyenlőtlenségek. Otthon több százezer ember keres 8 órában 47 ezret, próbál ebből családot nevelni. Nem, az egyenlőtlenségek nőnek, és nőni fognak.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.22. 10:18:30

@charlieharper [home, sweet home]:
Tulnepesedes nekem is vesszoparipam volt, aztan le lettem ugatva mindig. Mert kell a sok ember... minek? Konzervnek?

Jobb lenne a vilag egy aranyosan elosztott 3-4mrd fovel.

Hari Seldon 2 2014.04.22. 10:20:27

„Ebben az időben októbertől december végéig irgalmatlan sok munka volt, nap mint nap. Napi 9 óra munka, 40 perc kajaidő, nincs késés. Kicsekkol, becsekkol a birkaterelőknél. Állandó motozás.”

Ez van, egy sima elektronikai összeszerelő üzemben is, ahol a magyarországi időm elég jelentős részét letöltöttem. Semmi különöset nem találok benne.

„A délelőttös műszak hajnali kelése, gyors reggeli és az emeletes busszal való egy óra utazás elég fárasztó volt. Megérkezve a sok mindenfelől érkező dolgozókkal, ami olyan ezer főre volt tehető műszakonként, irány a zsúfolt öltözők.”

Ez is ismerős. Szerencsére én nem igen használtam, mert elég volt a „fehér” köpeny felvétele. (Egyből fehérgallérosban éreztem magam… :-) He-he. Aztán idővel rájöttem, hogy a mérnökök egy jelentős része ugyanolyan „sori dolgozó” mint aki valóban a sor mellett dolgozik, legfeljebb kicsit jobban megfizetik…)

„Az állóképesség nagyon kell, mert ha hiszitek, ha nem, a 9 óra munkaidőből csak 40 percet volt szabad ülni, mikor kajáltunk. Külön felügyelők járták a területeket mappával a kezükben, és akit elkaptak, mert lógtak, azokat felírták.”

Vannak olyan munkafolyamatok, ahol tényleg nem lehet ülni. Úgy látszik ez is főleg az volt.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.22. 10:22:56

@Szakura:

Amit írsz, az a közmunka. Ez eleve egy segélyjellegű kifizetés. Ezt öszevetni a munkabérrel abszurdum. Mo-n a havi átlag munkabér NETTÓ 135 ezer Ft.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.22. 10:25:50

@maxval a gondolkodó birca: Azt tudod, hogy az átlag milyen torz képet mutat a valóságról? A 135000 nettóhoz majd' 200000 bruttót kell keresni...

**mimi** 2014.04.22. 10:26:32

@Pink Petsch:
jóvanna...én biztos nem megyek ilyen helyre, az tuti...belebolondulnék..

2014.04.22. 10:27:54

@Zka:
" Ha egy munkát bárki el tud végezni, akkor az szarul lesz megfizetve. "
Nalunk egy segedmunkas - nyelvtudas, szakkepzettseg nelkul kell takaritania - 20 dollaros orabert kap. A 8 orabol kb 6 - ot dolgozik, de benn marad onkent meg 2 orat. Sajnalja, hogy csak 1 evre kapott munkavallalasi engedelyt, utana vissza kell mennie Horvatorszagba.

pamut 2014.04.22. 10:28:00

@zöldeketbeszélek: Mert eleve nem az átlagot kéne nézni hanem a mediánt. Az átlagot felhúzza egy szűk réteg amilyen nagyon sokat keres. Ettől még a nagy többség, a milliók minimálbér körül keresnek, ami a hivatalos megélhetési minimumot sem éri el.

Hari Seldon 2 2014.04.22. 10:28:29

@Babette_:
Ahol én voltam ott mindenhol le kellett dolgozni, tehát 8.30 volt a munkaidő. Mondjuk én multiknál voltam és ott legtöbbször a dolgozók is egy műszakban jártak.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2014.04.22. 10:30:22

Ez egy nagyon szép röntgen felvétel arról, hogy az intézményességtagadó kultúra mit gondol igazságosnak azügyben, hogy bizonyos automatizmusok felépíttettek.

Már a buszos árbevétel / profit csúsztatásnál feltűnik, hogy a szerző hajlamos eltekiteni a közgazdaságtan természet törvényeitől.

Ha a buszos cég vagy a szállásadó a piaci ártól jelentősen elütő árképzés alkalmaz, akkor ide mellé kellene írni, hogy mekkora az ár a fősodorban és fel lehetne tenni a kérdés, hogy akkor ahhoz képest miért ilyen az árképzés itt.

A minőségbiztosítás is simán átváltozik itt vegytiszta rasszizmussá.

Ez az ember nem érti, hogy mi szükség van arra a pozícióra, amit ő betöltött.

Hogyan hitette el a főnökeivel, hogy érti, hogy mit csinál "ő" a fogaskerében?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.22. 10:31:26

@pamut: Így igaz. A téma egyébként vissza-visszatér itt a blogon, amikor valaki felhozza, hogy milyen jó is a magyar átlagbér...

nyuszigonosz 2014.04.22. 10:31:28

@pamut: Én a kihasználást nem a bérezésben látom. Ugyanis teljes ellátás megvan. Lakhatási, utazási étkezési költségekre nem kell költeniük, így szinte az egész bevétel megmaradhat.
A kihasználás az, hogy betegség esetén menesztik a munkavállalót, és olyan, hogy fizetett szabadság sincs. Munkaszerzödések pár hónapra vannak. Jó, persze, idénymukáról van szó.
De hidd el: sokan dolgoznának szivesen nem idénymunka jelleggel is ilyen helyeken.
És dolgoznak is: csomagolókban, raktárakban, söt szeretik is a munkájukat, de az nem az Amazon.

Hari Seldon 2 2014.04.22. 10:31:52

@Babette_:
Igazából ahol én voltam több helyen is volt auditor. Tényleg egy belső ellenőr-féle. Azt mondták nekünk, hogy csak a sori dolgozókat figyeli, de azért aki tehette elkerülte őket.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.04.22. 10:32:58

@Szakura: globális szinten csökken az egyenlőtlenség. Értsd: a szegény országok gazdagabbak, a gazdagok szegényebbek lesznek. Országokon belül már más a helyzet, a gazdasági növekedés, de annak hiánya is generálhat egyenlőtlenséget.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.04.22. 10:33:54

@Cascabel: ok, megint a viszonylagosság. Gondolom az a segédmunkás szarul keres egy képzett munkaerőhöz képest.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.22. 10:35:19

@maxval a gondolkodó birca: Átlag. De az átlag, ahogy pamut is rámutatott, nem alkalmas arra, hogy a dolgozók zömének fizetését megmutassa...arra ott a medián. Bruttó 220000 ft-ot igen nehéz itthon összehozni.

Aye aye 2014.04.22. 10:35:23

OFF

a gyerekeknek csináltatnék személyit és/vagy útlvelet
tapasztalat? van-e valami buktató vagy egyszerűen megy, ahogy a neten le van írva?
van értelme útlevelet is csináltatni (felnőttét hosszabbítani), ha EGT-n kívüli országba nem megyünk?
(most nyáron Németo. és Norvégia a cél csak nyaralásképp, mindkettőbe jó a személyi tudtommal. )

Esetleg kiköltözés utáni ügyintézéskor kellhet bárhová az útlevél, ahová személyi nem elég?

Köszi!

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.22. 10:36:15

@Zka:

Ez pontosan így van. Pontosan e folyamat része a nyugat hanyatlása.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.22. 10:37:19

@zöldeketbeszélek:

Az átlag egy adat.

Igenis jó eszköz az egyes országok összehasonlításához.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.22. 10:38:01

@nyuszigonosz(D): Nem mindegy mit értünk betegség alatt. Nem hiszem, ha valaki egy szezonban elmegy egy hétre betegnek, hogy azért kirúgják, de ha havonta beteg egy hetet, azért az már nem normális. Mint ahogy untermeitingen írta: " mert egyébként igen sok a hiányzás, a betegszabadság."

2014.04.22. 10:38:44

@Zka:
Mi, kepzettebb es tapasztaltabbak ugyan annal a cegnel 25-35 dollart kapunk orankent. 20 dollar segedmunkaert nem is olyan rossz.

pamut 2014.04.22. 10:39:20

@Cascabel: 20 dolcsi/óráért én is megyek, szólj ha lejár horvát kolléga vízuma ;)

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.04.22. 10:39:25

@zöldeketbeszélek: szerintem meg nagyon könnyű, most akkor vitatkozzunk? :)

nyuszigonosz 2014.04.22. 10:41:03

@svájci sapka (ch): Igen, közben én is olvastam Untermeitingen írását, és abból más kép jött le.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.04.22. 10:41:26

@maxval a gondolkodó birca: de sok másra nem jó. Bár én még abban is kételkednék, hogy arra jó. Itthon pl nagyon kicsik az egyenlőtlenségek, ellenben pl Braziliában vagy Kínában óriásiak. Minél nagyobb az egyenlőtlenség, annál semmitmondóbb az átlagbér.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.22. 10:43:12

@Aye aye:

A szabály pár éve változott. Korábban csak útlevéllel utazhatott a kiskorú, most már nem. Elég a személyi. Persze csak az EGT-térségben.

A közhiedelemmel ellentétben ennek semmi köze a schengeni térséghez. Azaz a nem-schengeni EGT-tagállamokba is elég a személyi, s a schengeni EGT-tagállamok nem-schengeni terüleire is elég.

2014.04.22. 10:43:30

@svájci sapka (ch): Mert még fiatal és azért.De később fájni fog neki a 9 órás vagy több órás és a fentihez hasonló típusú munkahely!
Mert ez kínzás, akár hogy is nézem!
Az is kínzás, hogy ha órákat kell állni egy helyben , és az is ha 2x 10 perc szünet van és, minden további nélkül a 8 órás vagy annál több órás munkahely is emberkínzás.Továbbá antihatékony!
Csak erről még nem készült tanulmány4
Max 4-6 órát képes az ember hatékonyan dolgozni!Ennyi lenne a normális munkaidő és ennél többet nem szabad hogy a szeretteidtől távolt tölts!
Mert embertelen!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.22. 10:43:38

@maxval a gondolkodó birca: De nem akkor, ha a foglalkoztatottak tömegei a szürke zónában evickélnek. Az átlagba a 0 munkabérrel rendelkezők is benne vannak? A rendszerből kikerültek is?

2014.04.22. 10:43:45

@Pink Petsch: Igen és nem csak jértam én magam is dolgoztam hasonló munkahelyen.Tudom milyen, ezért írtam hogy a 21. században a szánalomnak a csúcsa az ilyen típusú munkahely.

Mrs. Clayton 2014.04.22. 10:45:01

@pamut: azért arra készülj fel, hogy egyrészt sokkal nagyobb retket kell eltakarítanod mások után illetve kb 10x olyan szépre kell csinálnod, nálunk pl alap, h sehol egy szem por, maszat, folt, minden csillog villog és mindenre van kb pár órád
most mondom, h eléggé fárasztó idegölő kimerítő
ha érdekel tudok elrettentő sztorikat mesélni

Aye aye 2014.04.22. 10:45:40

Amúgy a poszt jó, várom a folytatást.
Én szerintem nem bírnék már a 4. nap végig talpon lenni. Azt hittem ilyen raktáros/csomagolos/üzemi munkát is szívesen bevállalnék, de mostmár ezt másképp látom..

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2014.04.22. 10:46:44

@zöldeketbeszélek:

"Írhatnék én is posztot erről, de csak panaszkodnék, úgyhogy inkább nem teszem ;)!"

Én eredetileg állategészségőrnek tanultam, imádtam gyerekként falun nyaralni. Ha lehetett bekapcsolódtam TSZ által kitervelt paradicsom, meg dohány, vagy szamóca projektekbe. Amit a családi kaláka munkahelyteremtő kommandó hajtott végre. Nem vagyok teljesen városi ember, mert megfogott az a világ.

Mint közösségfejlesztő dolgoztam vidék/munkahelyteremtés témában sokat.

Igen is ösztönöznélek arra, hogy megírd, hogy milyen ma a mezőgazdasági vállalkozások élete. És a munkásoké!

Nagyon szivesen segítek abban, hogy egy kicsit betegyük a történetet abba a keretbe, hogy "mi az atya úr isten történik vitt velünk???!!!"

A Rákosi érában kettőmillió foglalkoztatott élt mezőgazdaságból! Ma ennyien dolgoznak a piaci oldalon, beleértve az összes magántulajdonú cég összes foglalkoztatottját! A Kádár érában menyien tudtak projekt szerűen kapcsolódni a mezőgazdasághoz? Ma milyenek a munkahelyteremtési sikereink a mezőgazdaság körül?

Mórahalmon elkezdték gettókban őriztetni az éhbérért dolgozó vendégmunkásokat. A falusial már nem tudnak elmenni napszámba, mert olyan alacsony a bér, meg olyanok a törvényi feltételek....

Ezer féle oldalról ki kellene ezt beszélni!

Az EU Közös Agrár Politika nagymértékben felelős azért, hogy a hazai mezőgazdaság romhalmazzá vált munkahelyteremtési szempontból!

A politikai elit és a szakmai érdek képviseletek is megérdemelnének pár kérdést!

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.04.22. 10:48:42

@zöldeketbeszélek: az itthoni átlagbérekben sokminden nincs benne, de ezt mindig közli a KSH amikor közli a számokat. Csak sokhelyen ezt nem veszik át a hírt közlő médiumok, vagy ha igen akkor se veszik ezt figyelembe az olvasók, csak megy a hőzöngés :)
Ld egy ilyen közleményt: www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/let/let21402.pdf

"A nemzetgazdaságban – a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézmé-
nyeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél
...
2014. január–februárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete"

Szóval nicsenek benne a munkanélküliek, a közmunkások, a kényszervállalkozók, a részmunkaidősök és még sokminden más sem. De pl a zsebbe kapott pénz sincs benne.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.22. 10:49:47

@Zka:

Kína kb. az USA szintjén van egyenlőtlenségben. A legnagyobb egyenlőtlenségek egyes afrikai országokban vannak, pl. Dél-Afrika.

A nagy egyenlőség pedig 2 különböző helyzetet is jelenthet:
- a nagy többségnek magas jövedelme van, a szegények sem nagyon szegények, s a gazdagok se nagyon gazdagok az átlaghoz képest, pl. Norvégia,
- szinte mindenki egyformán szegény, pl. Kuba.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.22. 10:51:14

@zöldeketbeszélek:

A statisztika csak a bejelentett béreket veszi figyelembe. Azaz a valós átlag magasabb.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.22. 10:51:51

@Diorella Queen: "Ennyi lenne a normális munkaidő és ennél többet nem szabad hogy a szeretteidtől távolt tölts!" - Ezt ugye nem gondolod komolyan te sem? :D :D

2014.04.22. 10:52:49

@Jess G:
Ez nem olyan takaritas, itt az eldobalt gipszkarton darabokat kell osszeszedni es levinni a kontenerbe peldaul. Ha hoznak anyagot, azt kell felhordani, szoval eleg kenyelmes egy melo.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.22. 10:54:47

@Hari Seldon 2: nem multikról beszéltem, hanem hazai gyárakról. jellemzően 89 előtt.

Hari Seldon 2 2014.04.22. 10:55:30

@charlieharper [home, sweet home]:
Pontosan így gondolom én is.
Be fog állni egy "egyensúly", lesznek akik ott termelnek (mindegy, hogy termék vagy szolgáltatás) lesz aki visszahozza. (pl: Google, Apple egyes termékeiket)
Ha túl magas lesz ott a bér a szállítással, és összevetik mondjuk az elvárt minőséggel, akkor lesznek olyan dolgok amiket "visszahoznak".
Egy kézenfekvő példa:
Ha annyira olcsó az indiai munkás bére, miért nem csak és kizárólag Indiában gyártat kocsit a Toyota (mondjuk) és adja egy Európában? Nyilván van amit célszerűbb így mást meg úgy megoldani.
Az más kérdés, hogy nem mi fogjuk eldönteni, és megmondani, hogy mi hol készüljön.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.22. 10:55:46

@Hari Seldon 2: és? rosszak? nem. a minőség kell. nem rosszat akarnak, igaz?

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.22. 10:57:45

@Aye aye: ennyi idősen már én sem. húszévesen semmi bajom sem volt.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.22. 10:59:22

@Saman: "Mórahalmon elkezdték gettókban őriztetni az éhbérért dolgozó vendégmunkásokat. A falusial már nem tudnak elmenni napszámba, mert olyan alacsony a bér, meg olyanok a törvényi feltételek...."

????

nyuszigonosz 2014.04.22. 10:59:26

@Diorella Queen: " Max 4-6 órát képes az ember hatékonyan dolgozni!Ennyi lenne a normális munkaidő és ennél többet nem szabad hogy a szeretteidtől távolt tölts!
Mert embertelen! "

Ez így butaság, ahogy leírtad.
De jó, ha te így gondolod, akkor te dolgozzál így. Keress és találj olyan munkát, ahol napi 4-6 órából úgy élsz, ahogy szeretnéd.

Szabadidö, lustálkodás az egy kellemes dolog, de hosszútávon butító és unalmas.

Mrs. Clayton 2014.04.22. 10:59:28

@Cascabel: hát ja, az lehet kicsit kellemesebb, de komolyan mondom itt sokszor olyanokért hívnak raportra, h az eszem megáll
pl. kb 1 hónapja, hívott a bursar h azonnal mert ez tovább nem állapot mivel az egyik wc szte még soha nem volt kitakarítva, menjek nézzem meg a saját szememmel
ok, tudtam h kamu az egész, de mit lehet tenni, megyek
két kb mikroszkóppal nem látható pötty volt a mosdón és egy némileg nagyobb a wc peremén
azért megjegyeztem, h már délután 2 van, szóval páran nyilván használták ezt a helyiséget, ahhoz képest egész jól néz ki se papír, se dzsuva nem volt sehol
a válasz, ennél még az ő fürdője is különb otthon, teljesen elfogadhatatlan ez az állapot, tréningeljem jobban az alkalmazottainkat
közben ugyanezek az emberek a saját fekáliájukat szétkenve a wc-n hagyják, jelzem tanárok

2014.04.22. 11:00:52

@svájci sapka (ch):
Szerintem termelo, epito agazatban az ember az elso 5-6 oraban effektiv. Utana mar a fo feladat agyonutni a hatralevo idot:) Mondom azok utan, hogy dolgoztam honapokig napi 14 orakat, hetente 7 napon at. Kemeny fizikai munkat:(

pamut 2014.04.22. 11:03:26

@zöldeketbeszélek: ez így van, én is olvastam.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.22. 11:03:36

@maxval a gondolkodó birca: Teljesen mindegy, hogy a valós átlag magasabb-e, akkor sem mutatja meg, hogy valójában hogyan keresnek az emberek itthon. Hogyan keres nem az átlag (olyan amúgy sem létezik a való világban), hanem a többség. Vagy az alsó kétharmad. Engem csak ezért zavar, amikor az átlaggal azért példálózik valaki, hogy bebizonyítsa, milyen jól élünk ebben az országban.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2014.04.22. 11:04:34

@Zka:

A KSH, a sajtó és a politikai elit hantázik a reálbérről.

Sajnos a szakmai érdekképviseletek nem veszik a fárdtságot hogy ilyenkor neki menjenek ennek a hazugságcunaminak.

Módszertanilag tök gáz egyetlen tömegként kezelni a bért.

Ha mondjuk decilisekre lebontjuk /minden 10%-ot külön külön kalapban kezelünk/, akkor látszik szépen, hogy a 47.000 Ft-tos életszinvonaltól kezdve ki hol tart.

Ebben a nézőpontban az látszik, hogy csak a legfelső 10% őrizte meg hellyel-közel a pár évvel ezelőtti fogyasztási szokásait.

Az alsó 5 decilis lepusztult a csirkefrahátos életmódba!

Az alsó 7 decilisnek nincsenek megtakarításai! Ezek nem is képesek felhalmozni, azaz arra a kérdésre, hogy egy váratlan kiadás megrengetné-e a családi kasszát, megmondják, hogy igen. Nem fér bele egy temetés vagy akármilyen sztori, itt sokan leírják, hogy az általuk elérhető jövedelemből lehetséges-e mondjuk a kivándorlás alaptőkéjét össze rakni.

Léteznek olyan módszerek, amik segítenék a tisztább képet!

De mi nem szeretnénk tisztábban látni!

A blogomban csinálok sajtó figyelést a reálbér körüli kormánypropagandáról.

A Népszabadságban évente kb 15-20 cikk jelenik meg erről a "porhintés" paradigma szellemében.

És kb 5 évnete egy cikk a valóságról.

Az idén leközölték a deciliskre lebontott nézőpontot, meg az OECD jelentés is szépen mutatja, hogy micsoda összeomlás ment végbe a magyaroknál.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.04.22. 11:05:04

@Cascabel: Semmitmondó csak a bér, nem is értem minek vagdalózni csak ezzel a számmal. Meghallja a lumpen, kiszámolja forintban és leszűri hogy akkor most ott mindenki millomos meg de jó. Minek kábítjátok a népet? A segédmunkás mindenhol a megélhetésért fog csak dolgozni leginkább. De minden egyes nap be akarjátok mesélni hogy de nem.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.22. 11:06:03

@Cascabel: Mi 9 órát dolgozunk, heti 5 nap, egyenlő intenzitással.
A munkát nem lehet imitálni nálunk. :)

Muscari 2014.04.22. 11:06:35

Nem tudom, szegeny Klappol vajon megelenik-e, de mindenesetre jol megkapta.
Igen, az a buszos mondat szerencsetlen volt, de miert kellett igy nekiesni?

Azt en sem ertem, miert csak egy ilyen otthonrol szervezett idenymunkat vallalt be, ha egyszer van megfelelo nyelvtudasa. Talan majd elmondja.

Ez a fajta munka igenis elegge lelekolo a maga monotonitasaval, nem is valo mindenkinek. En sem tudnam csinalni, megorulnek szerintem.

2014.04.22. 11:06:36

@zöldeketbeszélek: Nos, klappol azt megemlítette volna,nyugodt lehetsz ... Ha már a buszsofőrt felhozta ;). Különben más országokból szervezett, idénymunkára vitt melósoknál a szállás és némi étkezés általában benne van a csomagban, külön levonások nélkül. És nekik még kurva jó helyük is volt, kétágyas szobákban, nem egy 6-8 ágyas teremben kellett lakniuk. Hát, istenem, nem olyan volt, mint otthon, de azért ennyit rinyálni sem kellene nah!

Hari Seldon 2 2014.04.22. 11:07:07

@Diorella Queen:
"Max 4-6 órát képes az ember hatékonyan dolgozni!Ennyi lenne a normális munkaidő és ennél többet nem szabad hogy a szeretteidtől távolt tölts!"

Én csak Franciaországról tudok nyilatkozni. Itt délelőtt 4 óra munkaidő aztán 3 óra szieszta, mindenki hazamegy a családhoz, aztán még 3-3,5 óra munka. Ki lehet bírni, na.

pamut 2014.04.22. 11:07:40

@zöldeketbeszélek:
444.hu/2014/04/04/vendegmunkasok-kordaban-tartasarol-beszelt-morahalom-fideszes-polgarmestere/

Így tartják a román vendégmunkásokat rabszolgaként Mórahalmon

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.22. 11:07:42

@nyuszigonosz(D): Pedig van ebben azért ráció. A hatékony, összpontosított figyelem tényleg nem tart ki 8-10 órán keresztül, a gépies munka is lassul egy idő után. Az lenne az ideális - szerintem - hogy mondjuk 3-4 óra munka után 1-2 óra szünet majd újult erővel ismét dolgozni 3-4 órát. Tudom, már feltalálták a sziesztát :).

2014.04.22. 11:07:48

@Jess G:
Ismerem a takaritast is, amikor kijottem abban kaptam elosszor munkat. Irodakat, egesz emeleteket kellett takaritani,2 honapig birtam:) Ahol most dolgozunk - egy 10 emeletes irodahaz - mar ki van adva tobb, mint a fele (jogi iroda, konzulatus, olajceg, stb) Elnezem a takaritokat, hat siralmas amit csinalnak:( Kedvem lenne kivenni a kezukbol a felmosorongyot es megmutatni, hogy kell csinalni:(

klappol 2014.04.22. 11:07:59

Gyerekek rengeteget írtatok és ami tetszik, hogy a témánál vagytok. Ez volt a célom, mert ha a posztról csevegtek akkor megérte leírni. A második részt is csinálom, abban lesz több is. Az egész sztorit azért nem adtam be, mert nagyon hosszúúúúúúúúúúúúúúú lett volna és már a felénél sokan abbahagyták volna az olvasást (ismerlek benneteket:D:D:D). Ha még mindig szeretnétek a folytatást szívesen beadom hamarosan.

Sok kérdésre kellene választ adnom :))))) elég nehéz.

Na lássuk.

Az igaz, hogy a fizu nem volt sok de a szállás és a kaja, meg az utazás fizetve volt, ez oksa. ami megmaradt tisztán az 1150 Eur volt a munkáért. ebből nem sokat költöttünk, inkább hazaküldtük a családnak. Az állóképességre nagyon szükség volt. Az a bizonytalanság, hogy átvesznek az mindig ott lebeg még ma is az emberek szeme előtt. Ha lefut a szezon, már könnyebb, ahogy hallom a volt társaimtól, akiket felvettek. Már volt nagy botrány is, az ARD csinált is egy rövid filmet, mert valami neonáci társaság volt az őrző védő gang.

Tudom, hogy ha már megkötöttem a szerződést, akkor tisztában kellett volna lenni mindennel, csak az a baj, hogy a fejvadász cég annyira burkoltan mondott el mindent, hogy ez inkább egy rizikó út volt, mint sem biztos. Még is megcsináltuk. Na mind 1. Írom a folytatást, kis türelmet még.

Nagyon köszönöm, hogy a nagy többségének teccik :D:D :)))))))))))))))))))))))))))))

2014.04.22. 11:08:55

@Diorella Queen: Akkor, miért írsz marhaságokat?

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.22. 11:09:06

@zöldeketbeszélek:

Mo-n az átlag nagyon jól él. Ez vitán felüli tény. Ezt mutatja az átlagjövedelem is.

2014.04.22. 11:10:41

@klappol: Írjad, írjad ... ha bírod kiképzést ;)))))

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2014.04.22. 11:11:31

Mórahalom:

Az Érpataki modell egyik helyi tovább fejlesztett változata szerint a gazdák az államnak fizetnek pénzt egy szolgáltatásért.

A szolgáltatás lényege, hogy ha a gettókban élők elhagyják a szálláshelyeiket és mondjuk a kocsmákat használják, vagy a boltokat vagy ilyesmit, akkor az őrök vissza tessékelik őket a helyükre.

A gyámügy meg a többi állami hatóság meg azzal foglalkozik, hogy EZEK nehogy kitalálják, hogy családostul át akarnak települni Magyarországra.

hvg.hu/itthon/20140416_morahalom_vendegmunkasok_riport

Amikor elmondtam a marokkói lakótársamnak, hogy nálunk egy falu polgármstere őrökkel viteti el a kocsmából kitiltott bevándorlókat, akkor ilyen nagy kerek szemekkel nézett vissza és ezt kérdezte:

"Ez itt most 2014-ben?"

Marokkó észak - nyugat afrikai ország.

Amikor otthon közösségfejlesztőként dolgoztam , akkor a 2. országos társadalmi vitát a "Munkahelyteremtés" témában folytattuk le. A 20 fórumból 4-et cigány egyesületek hívtak össze. Az egyik fórumon azt mondta egy cigány ember : "Adjatok egy lapátot!" - Ez lehetne a mottója ennek az egész törtétnetnek.

A kétkezi munkából élők kiszorultak a hagyományos piacaikról.

Az én gyerek koromban volt napszám. A rendszerváltás kirekesztő folyamatai oda juttatták a kétkezi munkából élőket, hogy se az építő iparba se a mezőgazdaságba nincsen ilyen meló!

Én 5 éve úgy jöttem ki Angliába, hogy alig beszéltem angolul. A mai napig nem megy zökkenőmentesen, hogy megértsem az újságot.

El tudom képzelni, hogy milyen analfabéta "idegen"-ként élni.

Csakhogy ez a rendszer itt tárt karokkal várt ebben a minőségemben!

Megpróbálhatnak engem le idegenezni, de akkor szembe találják magukat a hatóságokkal!

Nálunk ezerrel megy a hatósági faji üldözés eszkalálódása.

Pedig pusztán arról van szó, hogy a napszám 3000 meg 3500 Ft naponta, szemben azzal, amit az újságíró itt lefestett.

A 3000 Ft-os napszám meg nem alkalmas arra, hogy "munkára képes állapotba hozzam magam". Ez a kirekesztő mechanizmus okozza azt hogy ott ezerszámra vannak "külföldi" napszámosok és tízezer számra otthon ülő nyomorgók!

Azt meg már össze se számoljuk, hogy a fasizmus mint jövőkép alternatíva riszálja a popóját a politikai jövőkép alkotók versenyének piacán, akkor valahogy mi 70%-ban azt találjuk vonzónak!

A vidéki élettérben 70% körüli a két fasisztoid párt kivívott elfogadottsága. A városokban meg 60%.

A magyar nacionalizmus még olyan skizofrén mutatványokra is képes, hogy a magyar identitására méltán büszke határon túli magyarokat lépten nyomon azzal a billoggal süsse homlokon, hogy ROMÁN.

Ebben a cikkeben ez a nemzeti identitás száll undorító, gusztustalan, újságírtóhoz méltatlan mocsodék manipulációba van becsomagolva!

A cikk író azt a látszatot kelti, hogy itt minden más romániai poluláció ott van. Azaz "sültrománok", akik nem is beszélik a magyat, meg cigányok, de az újságíró szeriont az a mainstream magyar, akit a történelem egyszer csak könyvelésileg átsorolt annak az államnak a polgárai közé... na olyan itt nincsen.

Van még egy metszete ennek a sztorinak, ami itt nem látszik. Az EU mondjuk 18 évvel ezelőtt a költségvetése 80%-át tartja a mezőgazdasági támogatások bugyorban. /Erről is írtam társadalmi vita anyagot/.

Az EU-s rendszer arra való, hogy a bér kérdést kivegye a piaci hullámzás viharából.

Ehhez képest nálunk az EU Közös Agrár Politika nem véd. Nem csinál(t) jóléti társadalom bért.

Sőt! Legfőbb okozója annak, hogy ezek az emberek belekerültek egy több generáció óta tartó mélyszegénységbe.

Egy olyanba, hogy a villany nélküli kunyhók perspekítávjából sem perspektíva ma már a 3000 Ft-os napszám!

Hari Seldon 2 2014.04.22. 11:12:14

@Babette_:
Igen. Én csak azt mondtam, hogy a multiknál inkább auditorok voltak, akiknek elég sokrétű volt a feladatuk, van olyan amikor a terméket ellenőrzi, van amikor a gyártási folyamatot ellenőrzi, hogy a dolgozó jól csinálja ez azt. (Mondjuk ez a kettő összefügg, mert ha rosszul csinálja, nagyobb eséllyel lesz rossz a termék, vagy baleset veszélyes, stb...)

Mrs. Clayton 2014.04.22. 11:12:46

@Cascabel: én már ráálltam arra, h csak lengyelt veszek fel a kényes helyekre, fél éve azzal küzdöttem, h az angolok 2 nap után elszaladtak, komolyan, végül egy angolul semmit nem beszélő lengyelt csajt vettem fel, most azért vagyok pácban mert túl jó munkát csinál a többihez képest
a mi ügyfeleink hihetetlen haklisok
persze árat emelni két éve nem lehet, az egyiknek emeltem havi 50 fonttal, ki van akadva
egyszerűen nem lehet sumákolni nálunk, vagy csinálják vagy nem, különben lehet menni
a legjobb egyébként a warehouse, ott lehet lógni és átlagban 10 fontot fizet óránként

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.22. 11:15:00

@pamut: Nem ettől akarják megvédeni a helyieket? (Vagy ettől is?) Egyébként megdöbbentő ez az egész ügy Mórahalomban...

www.delmagyar.hu/szeged_hirek/egymasra_vallottak_a_morahalmi_gyilkossag_gyanusitottjai/2352815/

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.22. 11:16:42

@maxval a gondolkodó birca: Mi az, hogy az átlag? Mikor voltál utoljára Magyarországon?

Hari Seldon 2 2014.04.22. 11:18:21

@Saman:
"Az idén leközölték a deciliskre lebontott nézőpontot, meg az OECD jelentés is szépen mutatja, hogy micsoda összeomlás ment végbe a magyaroknál. "
Ezt hol lehet olvasni, mert megnézném.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.22. 11:18:32

@Zka: Igen látom, hogy lemaradtam. Hát ez nem normális.

nyuszigonosz 2014.04.22. 11:22:02

@klappol: Akkor ez minden ellenére összeségében egy nagyon jól fizetett munka volt.

2014.04.22. 11:22:42

@házelőtthinta:
Azon kevesek egyike vagyok, aki egyetert a hozzaszolasaid nagy reszevel, mivel proli vagyok, sot lumpen is a javabul:) Ha 20 dollaros orabert keresorol egy milliomos jon le valakinel, ott baj van, de nagy. Igaz, ezek a horvat segedmunkasok nem a megelhetesert jottek: varjak a baratnoiket, a megkeresett penzbol 2 honapig akarnak csavarogni az USA - ban es Kanadaban, mielott hazamennek. Nem mindenki ilyen szerencses.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2014.04.22. 11:23:10

@Hari Seldon 2:

a nol keresőjével meg a googlel nem lehet rákeresni pl. A multkor már eltöltöttem ezzel egy órát.

Most nekifutok még egyszer hátha sikerül

klappol 2014.04.22. 11:27:33

@nyuszigonosz(D): Valahol igen, nem is a fizetéssel volt annyira a baj, de ezt majd a következő posztból fogod látni. Kicsit részletezek benne.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2014.04.22. 11:30:56

A google arra a kulcsszóra, hogy

decilis, Ferge Zsuzsa, nol.hu egyetlen cikket dob ki. Ebben megjelenik ugyan az alsó és a felső decilis jövedelem változása, mint égbe kiáltó igazságtalanság.

nol.hu/belfold/20120525-negymillioan_a_letminimum_alatt_-1311076

De miért olyan az informatika, hogy az a cikk ami az összes decilisről beszél az nem rákereshető?

Na nekimegyek úgy, hogy átnézem az összes nol cikket a " Ferge" kulcsszóra.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.22. 11:34:02

@házelőtthinta: te ugyanazt a blogot olvasod mint én? :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.22. 11:35:43

@klappol:
" ha a posztról csevegtek akkor megérte leírni."

:DDDD

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.22. 11:36:38

@Hari Seldon 2: összevonták a meóst meg a belső ellenőrt, és elnevezték auditornak:)

klappol 2014.04.22. 11:42:15

@Babette_: de nem így van? jobb ez mintha egymást ölik :D:D:D
én bírom a kritikát, mert abból tanulok. Sőt a kritika kell is, ne sajnáljatok, attól a folytatás csak jobb lehet. :))))))))))

Sexual Harassment Panda 2014.04.22. 11:42:40

@klappol: te fordìtva ülsz a lovon b+.
Èn 2000eurot keresek nettò.
A bruttòm 3000körül van.qrva sok az adòm mert 35 alatt vok, ès nem csinàltam fel senkit.
Nem győzöm tovàbb kèpezni magam hogy lèpèst tudjak tartani az űrtechnològiàs konyhatechnològiai eljàràsokkal.(pacojet, termomix, sousvide, antigrill,stb.)Szakmunkàt vègzek, amihez èrteni kell.A szìnvonal nagy, 2 michelin csillag.
Ètkezèsre nem költök.Munkaruha van.
Bèrletet fizetik.Szàllàs 600 euro + rezsi.
De nagyon kemènyen kell dolgozni, nem 9òràt, sokkal többet.

firg_firg 2014.04.22. 11:43:13

Hat ez a rabszolgasag se olyan mar mint regen... Se korbacs se szogesdrot... Se barakkok se agyonloves az udvaron...

A buszra nem tudok mit mondani, most az a baj hogy PANORAMAtetos vagy hogy FIZETNI kellett erte? Kisbetus resz nem volt valahol a szerzodesben?

Napi egy ora az ut a munkataborba hova busszal visznek, borzalom. (Egyeni szoc problem, de en pest egyik felebol a masikba masfel orat bkv-ztam, ja es nem PANORAMA busszal, hanem csoves szagu busszal) A hotelben KET AGYAS szobakat adtak penthouse helyett de egy 100 fos haloterem is jobb lett volna.Az a geci tulaj beszerelte a WIFIt is, borzalom hogy hajtani kellett (de mi megtettuk, magyar virtus, orszagimazs #1). A geci tulaj ugy nezett ki mint a tudodki, biztos naci volt es utaalt minket, erted, hogy meg a wifit is beszerelte es mellesleg o volt a szakacs is (ami nem tudom miert fontos) es kepzeljetek hetvegen is adott REGGELIt a geci. Es a profitorientalt geci csak a penzre ment, hogy wifit szerelt es reggelit adott.

A mukakozvetito meg NEMET raadasul NO raadasul KOVER raadasul AUDIJA van raadasul KESETT es minket addig csak ugy FELRETESSEKELTEK, es tessenek elkepzelni,hogy lehet minket csak ugy felretessekelni es VARNUNK kellett egy orat! Borzalom! Ahelyett hogy beengedtek volna csak ugy, mintha egy atjarohaz lenne, leultettek a recepcion / kizavartak a kideg kormos esos koszos gyarudvarra a sarba, a pocsojaba.

A geci amazon meg biztonsagi oroket alkalmaz. Pedig mindenki tudhassa hogy az ilyen jott-ment K europeeer munkavallalok sohasem lopnak. Nincs olyan foleg egy raktarban hogy elkallodnak a dolgok ugy hebe-hoba! Sosincs olyan! Mi becsuletesek vagyunk! En is es mindenki! Szegyen gyalazat hogy megmotozak minket es mint a marhakat beleptetokapun lehetett csak bemenni. Erted, nem lehetett csak ugy ki-be setalni, meg kijonni cigizni mikor kedvem szottyant ra. Es dolgozni is kellett kemenyen! Aljasok, koverek, nacik!

Persze en csopvez voltam amibol minosegbizti lett amibol auditor lett ami meg pedig tulajkeppen spicli. Erted, mint a MEOs vagy a haromperharmas. Azok mind spiclik. A csopvez az nem spicli de az audit az igen. Erthetetlen, hogy egy gyarban raktarban akarhol a munkavallalokat kontrollalni kelne. Hiszen tudjuk, a munkas sohasem lop es sohasem hibazik. Ennel fogva az ellenorzes is szemelyes sertes.

Aki hibazik azt felirtak. Kepzeld el, FELIRTAK. Kapott harom eselyt aztan ropult. Nem volt se korbacs, se tomloc, se botozas, se tarkoloves. Felirtak, haromszor, mint a dedoban. De en jol kibasztam veluk, bejott a magyaros passziv resistance, nem vettem komolyan az auditorkodast,es a magyarokat meg kivaltkepp nem ellenoriztem. A tobbi nacio ezert aztan kulonosen szerette a magyar csopvezt, akinek a sajatjai fele hajlik a keze (orszagimazs #2)

Es mindezert a megalaztatasert csak 5 eur nettot fizettek per ora, kiszamolva a havit messze alatta voltam bankigazgatoi fizuknak, szoval keves ez mert audirra se tellik mint a kovernek.

Ehh, maradtam volna inkabb kozmukas!

Sexual Harassment Panda 2014.04.22. 11:43:30

@klappol: te mrg sìrsz az 1100euròèrt, gyakotlatilag elèg ha ìrni olvasni tudsz..

Sexual Harassment Panda 2014.04.22. 11:44:55

@firg_firg: hàt kb.
Az ilyen tènyleg maradjon otthon.

klappol 2014.04.22. 11:45:32

@Sexual Harassment Panda: Mindennek van ára, ezt gondoltad? :D:D:D:D:D

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2014.04.22. 11:45:40

Megvan a cikk.

Ebben azt mondja Farkas Zsombor, hogy a 10 decilisből 9-nek romlott a reáljövedelme és 1 db decilisé nem!

Ha lenne alternatív fogyasztói kosár, akkor ennél sokkal de sokkal rosszabb lenne a kép! Meggyőződésem, hogy a KSH évről évre hazudik!

nol.hu/belfold/csuszik-lefele-a-kozeposztaly-1451637

"Ez óriási romlás: hat év alatt tizenhétről harminc százalékra emelkedett a nélkülözéssel valamilyen fokon küszködők aránya, ez az ország harmadát jelenti. Ezekből a számokból azonban nem csak a mélyszegénységben élők helyzetének romlására következtethetünk – ez már nem is lenne meglepetés. Van egy másik, ennél kevésbé látványos, ám szintén megrázó trend: zuhanásnak indult a középosztály. Ferge Zsuzsa számításai beszédes adatsort hoznak elő, amelyből kiderül, hogy a középosztály csúszása nagymértékben rontja a magyar szegénységi mutatókat.
Igaz, a nagyon nagy baj „lent” van. Míg 2007-ben az alacsony iskolai végzettségű szülők hat éven aluli gyerekeinek 73 százaléka élt valamilyen fokú nélkülözésben – ez az arány az összes uniós ország átlagában 26,7 százalék –, addig 2012-ben már 78,5 százalékuk. Hozzá kell tennünk, hogy a romlás nagy része 2010 és 2012, tehát az Orbán-kormány alatt következett be. Ferge Zsuzsa rámutat, hogy a szegényedés a közép- és felsőfokú végzettséggel rendelkező szülők hatévesnél fiatalabb gyerekei esetében is szembeötlő: 2007-ben a középfokú végzettséggel rendelkező szülők kisgyerekeinek 23,8 százaléka élt nélkülözésben, s ez az arány 2012-ben már 32 százalék (2011-ben még „csak” 26,7 százalék) volt.
Említésre érdemes, hogy ebben a kategóriában eközben a frissen csatlakozott kelet-európai országok átlaga javult: a 2007-es 24,5 százalékról 22 százalékra csökkent 2012-re. "

"arkas Zsombor szociálpolitikus lapunk kérdésére rámutat: az egy főre számított jövedelmek szintje 2010 és 2012 között 78 ezerről – folyó áron számítva, azaz nominálértékben – 83 ezerre nőtt. A 2010 és 2012 közti tízszázalékos áremelkedéssel számolva azonban az egy főre számított vásárlóérték két év alatt 3,5 százalékkal csökkent. Ha a legrosszabb helyzetű egymillió embert nézzük, esetükben 2010 és 2012 között még névlegesen is csökkent az egy főre jutó jövedelem, ami 2012-ben 25 ezer forint volt.
HIRDETÉS
A többieknél volt valamennyi névleges növekedés. Ám az árnövekedés miatt a vásárlóérték a legfelső tized kivételével mindenütt csökkent. A csökkenés a legszegényebbnél volt a legnagyobb (tíz és hét százalék), de a középrétegek is veszítettek négy-öt százalékot. Csak a leggazdagabb egymillió embernél nem volt vásárlóérték-veszteség. – Csak a leggazdagabbak tudtak az arányosnál jóval többet kapni, az összes jövedelem 24 százalékát. És csak ők tudtak az egészből a korábbinál nagyobb hányadot kihasítani – mindenki más a korábbival az onos vagy annál kisebb részt kapott – elemezte a Népszabadságnak Farkas Zsombor."

Sexual Harassment Panda 2014.04.22. 11:45:48

@klappol: maradjunk annyiban hogy jòdolgodban szenvedsz.
Menj haza.ott biztos jobb.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.22. 11:49:00

@maxval a gondolkodó birca: Ez már régóta izgat. Átlagember. Mit is jelent ez? Mert szerintem egy nem létező típust akar a fogalom megjelölni...sikertelenül.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.22. 11:49:24

@Saman:

"A magyar nacionalizmus még olyan skizofrén mutatványokra is képes, hogy a magyar identitására méltán büszke határon túli magyarokat lépten nyomon azzal a billoggal süsse homlokon, hogy ROMÁN."

Igen, mert a modern magyar nacionalizmus jelentős része már jóléti nacionalizmus.

2014.04.22. 11:49:48

@Sexual Harassment Panda: Hát, édesapa, kellett neked 2 csillagos fogadó ;))))))))

klappol 2014.04.22. 11:50:51

@firg_firg: A kifelyezési stílusod nem valami művelt emberre vall, ez itt szerintem 1 jó társaság, de te semmibe veszed. A kritikád az magas. Nem baj.

klappol 2014.04.22. 11:52:21

@Sexual Harassment Panda: Már rég idehaza vagyok, és jobb is, igazad van.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.04.22. 11:55:39

@Saman: a KSH nem hazudik, csak az átlagbérbe nem számolja be azokat a rétegeket, akik szinte biztosan vesztettek. Tekerj feljebb, linkeltem mi van benne és mi nincs. Nem titok egyáltalán. Az átlagbér kimutatásnak természetesen ebben a formában nincs különösebb értelme.

2014.04.22. 11:58:48

@firg_firg:
Te sem tudod, hogy mi az a munkas szolidaritas:( Szomoru, nagyon szomoru:(

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2014.04.22. 12:06:57

@maxval a gondolkodó birca:

Ez a fajta politikai szocializációs elfojtás nem ennek a kornak a terméke.

A XX. század eleji erőszakos magyarosítás idején alakult ki az a fajta vegytiszta nemzeti szintű "elfejtettem" attütűd, hogy mi magyarok nem vagyunk hajlandóak a nevén nevezni a nemzetiségeket.

A szerbet azzal a gúnynévvel illetjük, hogy rác
a szlovákot azzal, hogy tót.
a románt azzal hogy oláh,
a 4 német kisebbségünket azzal, hogy fritz,
a cigányok is egy ilyen rájuk ragasztott jelzőt kapnak,
az oroszokat - ukránokat így együtt egy kalapban "muszka"

és ennek mai kontinuitása, hogy a határon túli magyaroknak nem szoktuk megadni azt a tiszteletet, hogy lemagyarozzuk őket.

Hátha sokkal megalázóbb, hogy románnak, meg szlováknak, meg ukránnak meg ilyesminek titulájuk őket. Ezt mondjuk egy hvg-ben olvasni.... na ez már nem semmi!

Ennek semmi köze a jóléti fasizmushoz vagy mihez. Mellesleg én nem is hallottam ilyesmiről, így kizárt hogy érteném hogy mi az.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.22. 12:07:26

@Cascabel: Szerintem nagyon jól átjött az irónia :). (A túlzott proletár-öntudat is szomorú, nem csak a munkás szolidaritás hiánya.)

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2014.04.22. 12:08:34

Az alsó 7 decilis meg az ő középosztályiságuk.

"A minden gyereknek adott családi pótlék értékét 2008 óta nem növelték, azóta ennek jó ötödét elveszítette. A jobb helyzetű háromgyerekes családok a családi adókedvezménnyel havi 100 ezer forintot kaptak, és most már az 1-2 gyerekesek többsége hozzájut a havi 10 vagy 20 ezerhez – ha van kereső. A nyomor nő, sok a nélkülözés. Mi azért még akkor sem mondjuk, mint az OECD-jelentésről szóló újsághírek, hogy az éhezők száma a kétszeresére nőtt. Ezt egyszerűen nem tudjuk – nincs igazi mércénk. Annyit tudunk biztosan, hogy sokan esznek kevesebbet, sok gyerek és még több felnőtt fekszik le éhesen. De nem csak ez a baj, bár ez a legnagyobb. Az emberek többségének romlik a helyzete, több mint felének (egyes mérések szerint 70 százaléknak) rosszabb a helyzete, mint a rendszerváltáskor. Vagyis a középosztálynak is egyre rosszabb, 70 százalék nem tudja a számláit fizetni, nincs egy hónapnyi tartaléka, nincs lazítás, csak szorongás. És ennek ellenére még mindig nem érinti meg a többséget a közös tragédia, inkább – talán félelemből is – a legrosszabbtól, a mélyszegénységtől elfordul".

nol.hu/belfold/nyilvantartasuk-szunetel-1451655

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.22. 12:09:04

@Saman: Nem mondanám, a tót, rác stb. soha nem gúnynév volt. Vagy a Rácváros, Tótkomlós és hasonlók mind megbélyegzett városok lennének. Mikszáth-tól a Jó palócok, tót atyafiak is gúnyolódás?

2014.04.22. 12:09:56

@Cascabel: Hogy a micsoda??? :DDDD Te szegény, jó 90 éve kellett volna születned, és a Nagy Tezsvírhez, hogy teljes fényében kiélvezhesd a Szovjetuniót ....

Herr Géza 2014.04.22. 12:10:52

@klappol: Jól bírod, szó se róla.. Azt hittem simán kardodba dölsz (mottó: kellett nekem posztot írni..?) Folytasd csak, én tudom (jó, sejtem) mi jön még, ugyanis én is láttam a filmet, és amit eddig írtál, az tényleg nem a "nagy szívás" kategória volt. A buszos dologgal viszont tényleg nagyon mellényúltál (lám ki is húztad a gyufát rendesen...), mert az tény, hogy háztól-házig semmi más módon nem úszod meg ilyen olcsón a bulit (kvázi 50 €-ért). Ez akkor lett volna felháborító, ha azt mondják (szerzödésileg), hogy a kiutazásról mi gondoskodunk (amit persze az ember úgy ért, hogy ök is fizetik), majd a buszon jön a soför és kasszíroz... Akkor érteném. Szóval nyomd a folytatást...

2014.04.22. 12:11:37

@zöldeketbeszélek:
Most erre mit mondjak? :)
" Vilag proletarjai egyesuljetek! " :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.22. 12:12:09

@Sexual Harassment Panda: az antigrill az leszedi pörzsöt a húsról, vagy csak tüntet?

2014.04.22. 12:13:32

@Herr Géza: Megjegyzem, ennyiért vonatjegyet sem kap, hacsak nem veszi meg minimum 1 hónappal előtte. No de, az államostól állomásig van csak ;))))

nyuszigonosz 2014.04.22. 12:14:16

@Herr Géza: Én is láttam az ARD filmet, söt nemrég valaki belinkelte ide is.
De várom a folytatást.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.22. 12:19:34

@Saman: A cikkben sok igazság van, de nagyon kilóg a lóláb...választások előttre időzíteni az utolsó bekezdésben foglaltakat.

Ezzel pld. mi a gond?

eduline.hu/kozoktatas/2013/8/30/Az_osztalyfonoki_orara_is_beulhetnek_az_isk_RMJH9X

Ez meg érthetetlen a számomra:

"És mégis: ha a gyerekeket nézzük, akkor kiderül, hogy a kormány oktatáspolitikája minden társadalompolitikai erőfeszítést keresztbe vágott. Egyszerűen sokkoló módon sodródnak ki a szegény gyerekek az iskolából. Az évismétlők aránya 2011 és 2013 között 14-ről 16 százalékra nőtt. Egy százalékról hat százalékra nőtt azoknak a gyerekeknek az aránya, akik 15–17 éves korukban nem tanultak és nem is dolgoztak. A korai iskolaelhagyók aránya a 2011-es 21-ről 31 százalékra nőtt!"

klappol 2014.04.22. 12:22:10

@Herr Géza: Ezt szívesen olvasom, mert tudom, hogy mindig azt írod amit gondolsz. A kritikát azt bírom, hozzászoktam :D:D A buszos utazást elsumákolták és csak a buszon tudtuk meg, hogy ezt nekünk kell fizetni. Az pont így volt" Az utazást mi intézzük, fejvadász", igen, de nem mondta senki, hogy mi fizetjük, ez szívás volt. Mind1 hiszen rengeteget kerestem :D:D:D

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2014.04.22. 12:22:18

@Zka:

" KSH nem zahudik"

Írtam egy cikket arról a digrammról, ami szerint a reálbér 1996 és 2005 között exponenciálisnál nagyobb mértékben felment az egekbe és az utóbbi 6-8 évben ott tanyázik. Stagnál.

nol.hu/gazdasag/20140222-csucson_a_kozmunkasok_szama-1446441

reszvetelidemokracia.blog.hu/2014/02/22/a_ksh_szerint_megint_leeloztuk_a_svedeket_eletszinvonal_emlekedesben

Meggyőződésem, hogy a KSH prolitikai parancsra úgy hazudik, mint ha muszáj volna! Akkora kamu a reálbér ábra, hogy ekkora jelenkor hamisítást a Rákosi féle propaganda gépezet sem engedett meg magának soha!

Az meg a szakmákról egy képet ad, hogy nincsen ezzel szemben közgazdász vagy szocilológus oldalról ellen állás.

Nagyjából az örményországi szinten hazudunk magunknak és ezzel senkinek semmi baja!

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.22. 12:23:10

@firg_firg:

Az egyik Bújtor-filmben, valamikor a 80-as évek elejei, volt egy ilyen beszólás: "dolgozni kell a fizetésért??? hát mi van itt, kapitalizmus???".

Sexual Harassment Panda 2014.04.22. 12:23:45

@Saman: nyilvàn.Mert te meg vagy győződve.
Èrtjük.

2014.04.22. 12:25:50

@Pink Petsch:
Gondolod, hogy a munkas szolidaritas egy komcsi kivaltsag? Nem hinnem, sot!!!!

Sexual Harassment Panda 2014.04.22. 12:27:21

@Babette_: :)
Az antigrill egy olyan grill, akit Tòninak hìvunk..
Olyan grillsütő amiben folyékony nitrogèn van, ès a felülete nem forrò, hanem kb -180 fokos..
@Pink Petsch: szia!
Nagyon kipihent vagy ma!
Nem volt az èjjel cicacsata?

Sexual Harassment Panda 2014.04.22. 12:31:23

@zöldeketbeszélek: pontosan ilyen.A gobd az, hogy èvente jön vmi ùjabb baromsàg.
Thermomix
Pacojet
Antigrill
Vàkumgèp
Vàkumfőző
Van egy olyan cuccunk is, ami egy pàlinjafőzőre hajaz, csaképpen olahajat csinàlunk benne.Valami rotàciòs lepàrlò a neve.Màr nem is tudom követni.

Stb.

2014.04.22. 12:34:01

@klappol: Ne hülyéskedj már. Uszkve 50 euró nem lett volna elég a vonatra sem. És aztán az állomástól taxizhattál volna a szállásig. Azt mondta a fejvadász, hogy "intézik", nem az, hogy "fizetik". Két különböző dolog.

@Cascabel: No nem, de elméletben tökélyre fejlesztették. Tetszett volna neked. Már az elmélet :PPP

@Sexual Harassment Panda: Jah, egyelőre az ;). Nem, az elmaradt ... kevés a cica ;).
Node, 2 csillagos fogadó ... hát más mint egy sima gasthaus ... Tudtad, oder?

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.04.22. 12:35:53

@Saman: látom, írni (és felkiáltójelezni) jobban szeretsz, mint olvasni. Leírtam, egyébként is nyilvános tény, hogy a KSH olyan adatokból számolja az átlagbért, amikben az alsó decilisek gyakorlatilag nincsenek benne. Ld a doksi elejét. www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/let/let21402.pdf
Ergo nagyon nagy gáz kell történjen ahhoz, hogy ne mutasson pár % növekedést. Ez nem hamisítás vagy hazudozás, ez szimplán rossz módszertan. Tudatosan vagy sem, azt nem tudjuk. Mindenesetre tutira nincs kormány, aki bánatos lenne, ha kimutatják neki, hogy minden fasza :)
Egy darab tescos blokkból és egy munkahelyből felépített számítással pedig nem igazán tudod szavahihetően megcáfolni a KSH eredményeket, ha meg nem haragszol.

Mr Long 2014.04.22. 12:35:58

Most rendeltem az amazonrol a carcassonne tarsast. Rossz ember lennek?

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2014.04.22. 12:36:01

@zöldeketbeszélek: "Nem mondanám, a tót, rác stb. soha nem gúnynév volt. Vagy a Rácváros, Tótkomlós és hasonlók mind megbélyegzett városok lennének. Mikszáth-tól a Jó palócok, tót atyafiak is gúnyolódás?"

A namzeti szintű elfojtóka olyan, hogy nem fog feltűnni, mert mindenki úgy beszél.

Nekem itt az angolok sokat segítettek abban, hogy eből a kultúrából lássak egy ellenekező attitűdöt.

Több angol tanárom is azt tanította hogy a paprika az "red pepper". Itt angliában a paprikát mindenki paprikának hívja és elképezlésük sincsen arról, hogy a "red pepper" az esetleg paprika lehetne.

Az ételek nevénél is simán meghagyják az eredeti elnevezést.

A magyaroknál az van, hogy mi mindent le akarunk fordítani. Az erőszakos magyarosítást és az ideológiai kavarást szépen örökítettük a korábbi nemzetiségeinkre is. Így került el a kürtős kalács Erdélyből a "szlovákikumok" közé. vagy a Tokaji is .

Abban, hogy a népek nevét NEM VAGYUNK HAJLANDÓAK használni, abban én igen is azt látom, hogy gúnyolódunk velük!

Nem vagyunk hajlandóak megadni azt a tiszteletet, hogy ne a gúnynevüket használjuk hanem az eredetit. A függetlenedő nemzetiségekkel szemben megvan ez a fricska.

Meglehet, hogy ezt annyira megszoktuk, hogy képesek vagyunk utcanevekkel vagy Mikszáth nyelvhasználatával igazolni, hogy márpedig ezek elfogadható elnevezések.

A mai napig nem tudutunk békés viszonyt kialakítani egymással. Egyre inkább nem is akarunk!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.22. 12:37:44

@Sexual Harassment Panda: Na de milyen jó, hogy a sok kütyü között azért még mindig szükség van a munkádra, nem ;)? Képzeld el, ha a következő újítás már a 'robochef' lenne...

Sexual Harassment Panda 2014.04.22. 12:38:03

@Pink Petsch: nem màs.Ugyanaz, kicsit magasabb szìnvobal, de alaphaiban uaz.
Na akkor randevù jövőhèten, vagy kitalàlsz valami hazugsàgot hogy ne kelljen fizetned?

2014.04.22. 12:38:19

@Mr Long: A Pokol tüzén fogsz égni!!! :DDD
Bár, ha nem rendelsz, nincs meló, és az a sok szerencsétlen "rabszolga" mehet közmunkára ....

2014.04.22. 12:40:00

@Sexual Harassment Panda: Alapjaiban jah, csak nem kell "költeményeket" készítened, megteszi az étel is ;).
Jah, hívj majd fel, szerda vagy még inkább csütörtök lenne jó.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2014.04.22. 12:40:44

@Zka: Az egy darab TESCO számla mellé bejött azért pár kontroll adat.

Az OECD jelentés például.

A fogyasztási adatok. Ágazatonként.

Az EU "hátrányos helyzetű régiók" statisztikái.

A valóság szemben a KSH a reálbér ábrájánál bemutatotthoz képest éppen az ellenkezője.

Az utóbbi 8-10 év elképesztő mélyrepülés volt! Nyoma sincs annak amit az az ábra mutat!

Az OECD adatsorban van vagy 25 tök jó mérőpont, ami ezt alátámasztja!

A KSH hazudik!

Mrs. Clayton 2014.04.22. 12:41:11

@Mr Long: ebből pusztán egy dolog következik, nem szexeltek eleget :-P
ne válaszolj ma nagyon zizi vagyok :-D

Sexual Harassment Panda 2014.04.22. 12:41:49

@Saman: ja hogyne.Tisztaczzerencse hogy a britek nem irexik meg skòtozzàk egymàst.nincs semmi ellentèt.rossz olvssni a sok baromsàgot amit össsehordasz.
A paprikàt is simàn hìvjàk bellpeppernek, red peppernek.

Mr Long 2014.04.22. 12:43:19

Na elolvastam a poszt masodik felet. Az auditorbol hogy lesz spicli? Ez felreforditas? Lehet rossz a hozzaallasom, de en kijavitom a munkatarsaim szamolasi/tervezesi hibait is, ha latok, sot el is mondom nekik. No mindegy, ez mas teszta.
Ellenben epitesvezetokent sem hagytam, hogy ferde legyen az acelszerkezet es kijavittattam veluk. En balga!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.22. 12:45:00

@Saman: Nem értek veled egyet abban, hogy mindenhol máshol a népeket a saját nevükön hívják. (a magyarokat hány helyen hívják pld. magyarnak?) A paprika hasonlat meg azért sántít, mert ki tudja, a paprikának mi az eredeti neve? Nálunk sokáig törökbors volt, azért, mert török-arab kereskedelmi úton került ide és a bors csípős íze miatt kapta a hasonlóságra utaló elnevezést. Tudtommal a paprika nem magyar név. De az összes hasonló, nem honos növénnyel el lehetne játszani ezt (nem csak a magyar, de más nyelvekben is). Miből gondolod, hogy a 19. században a tót, a rác dehonesztáló elnevezés volt? Csak azért kérdezem, mert a mai gondolkodásmódot - meg az erőltetett pc-séget - ráhúzni, ráerőszakolni egy 200 évvel ezelőtti társadalom gondolkodásmódjára elég elrugaszkodott elképzelés.

Mr Long 2014.04.22. 12:45:25

@Jess G: Megvan? Persze nem, de akkor is jo kifogas :D

Sexual Harassment Panda 2014.04.22. 12:46:10

@Pink Petsch: na akkor jòl felhìlak szerdàn hajnali 2kor.
Remèlem nem gond?
Nem alszol v. Ilyesmi? DD

2014.04.22. 12:46:57

@Sexual Harassment Panda: Nekem nem gond, legfeljebb nem veszem fel ;).

Mr Long 2014.04.22. 12:47:40

@Jess G: Marmint a havi kifogas, nem a tarsas.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.04.22. 12:47:50

@Saman: te tényleg fárasztó vagy.
Nem mondtam, hogy nincs baj.
Nem mondtam, hogy nem nő a baj.
Csak azt mondtam, hogy a KSH nem hazudik, hanem nem azt a számot mutatja, amit te gondolsz, hogy mutat, csak ezt valamiért nem akarod tudomásul venni. Ja meg azt is mondtam, hogy a pár számot tartalmazó kimutatásod egy vicc.

Sexual Harassment Panda 2014.04.22. 12:49:16

@Pink Petsch: ùgy nem èr semmit.
Ne legyèl maradi!
Beszèlünk hajnali 2kor!

Sexual Harassment Panda 2014.04.22. 12:49:52

@Zka: ugyan!
Ha ő megìrta, akkor az ùgy is van!

2014.04.22. 12:50:57

@Sexual Harassment Panda: Velem nehezen, mert olyankor már offline a telefonom ...

Mr Long 2014.04.22. 12:51:26

Saman! A csirkemellet milyen panirba teszitek? Zabpehely van belekeverve? Vagy mik azok a kis kiallo darabok? Olyat akarok otthon csinalni a heten.

Sexual Harassment Panda 2014.04.22. 12:52:16

@Pink Petsch: akkor mikor felelne meg Őnagysàgànak, ha szabadna érdeklődnöm?

Herr Géza 2014.04.22. 12:53:06

@Mr Long: "...sem hagytam, hogy ferde legyen az acelszerkezet es kijavittattam veluk. " :)))) Akkor is, ha annak ferdének kellett lennie ??? :XDD Ugye-ugye, a "kockafejü" mérnökök....

2014.04.22. 12:53:13

@Saman:
" Abban, hogy a népek nevét NEM VAGYUNK HAJLANDÓAK használni, abban én igen is azt látom, hogy gúnyolódunk velük! "
Ugyanez elmondhato az angol nyelvuekre is: paki, kiwi, newfie, stb. Folytassam? Arrol tudsz-e, hogy a szomszedos orszagokban milyen gunynevvel illetik a magyarokat? A rac, tot, krabot nem gunynevek, hanem a Magyarorszagon elo nepek megnevezesei.

Sexual Harassment Panda 2014.04.22. 12:54:36

@Cascabel: pontosan.
Ezt akartsm èn is ìrni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.22. 12:55:12

Latom, ma is a sz@rt masszirozzatok.

Birca vs saman cicaharc?

Sexual Harassment Panda 2014.04.22. 12:55:29

@Pink Petsch: jòvanna.Màr vàrom a currywurstot amit fizecc.addìg mà' nem is eszem.

firg_firg 2014.04.22. 12:56:41

@Cascabel: "munkas szolidaritas"

Ird mar le pls, hogy neked mit jelent a "munkas szolidaritas".

Azt tudom, hogy nekem mit jelent. Es abban is biztos vagyok, hogy nekem NEM azt jelenti, hogy egyik melos a masikkal automaitkausan egyet (kell hogy) ertsen, pusztan csak azert, mert a masik is melos.

Van a jo melos, aki sokat, jol es lelkiismeretesen dolgozik (tobbnyire a munkaadok is felismerik az ilyet es megtartjak, leszamitva a kreten munkaadokat), es van a lablogato melos, aki ugy dolgozik hogy mas is hozzaferjen, 8 orabol 4-et tolt cigiszunettel, de cserebe nagy a pofaja a premium osztasnal es rohadtul meglepodik ha elsokent teszik ki az utcara. Olyankor aztan nekiall szidni az embertelen kapitalizmust meg a kegyetlen vilagot.

A ketto kozott nincs szolidaritas.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.22. 12:57:37

@Kövérmadár [swe]: Valahogy el kell ütni az időt, míg Klappol elmondja egy következő posztban (meg később a válaszokban), hogy akkor mi nem klappolt neki az amazonoknál...

2014.04.22. 12:58:42

@Saman:
Hallottal mar arrol a szorol, hogy "hunky" ?

2014.04.22. 13:01:24

@firg_firg:
Nincs olyan, hogy jo melos vagy rossz melos. Melos van:)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.22. 13:04:58

@Saman: forum.index.hu/Article/showArticle?go=20547043&t=9041441

"Rác: A Szerb Királyság XIII. sz-i központja Ras volt (ma: Novi Pazar), mely az ország akkori magyar elnevezésének alapjául is szolgált: *Rászország > Rácország. A népnév ebből keletkezett később elvonással.

...............

Tót: Eredetileg a teuton törzsnév átvitele. A középkor folyamán a Sclavonius megnevezés magyar megfelelője: ennek megfelelően minden szláv, illetve szűkebben a történeti Magyarország területéhez kapcsolható szláv neve. A későbbiekben a latin szó és annak honosított szlavón formája egyre inkább csak a déli-délnyugati szláv etnikumot, míg a tót az északi magyarországi szlávokat kezdte jelölni. Manapság semleges használata a magyarországi (ezen belül leginkább alföldi) szlovákokat jelölheti. "

Mr Long 2014.04.22. 13:06:53

@Herr Géza: 0 - 45 - 90 fok az elfogadott :D Regebben engedelyezett volt a 75 a muszaki rajzok feliratanal! :D

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2014.04.22. 13:07:02

@Zka: Amikor a decilisekre lebontott kép azt mutatja, hogy 10 darab egymilliós kosárkákba betett magyaráságból 9-nek romlik az életszinvonala és egynek nem.

Akkor hogyan alakul ki a reálbér emelkedés képe?

És ez miért folyik így 10 éve?

Ameddig nem fordul szembe az ország ezzel a parasztvakítással, addig én fogom az ex nejem TESCO számláját és azzal riogatom a magyarokat, hogy egy hatalmas nagy gigantikus átbverés áldozatai.

Szeireintem nem lehet ez annyira lényegtelen kérdés, hogy ennyire ne kelljen foglalkozni ezzel!

Mellesleg van egy sor nézőpont, ahol nem ennyire rossz a helyzet. Ha a tej, kenyér, autó, lakás, közlekedés stb. fogyasztási adatait nézzük, akkor tényleg nem a megfeleződés látszik. Legalábbis nem egyik évről a másikra.

Még egy egyszerű piaci szervezet marketing tervéhez is az kellene hogy nyilvános adatokból lehessen dolgozni.

Nem tudok elképzelni olyan módszertant, ami egy ekkora méretű lepukkanást növekedésként tud kihozni!

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.04.22. 13:18:29

@Sexual Harassment Panda: Muszáj ilyen teátrálisan megbeszélni a randit? Egyébként Pinknek szerintem én tetszem. A fiatal srácokat kedveli :P

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.04.22. 13:21:25

@Saman: nem az "átverés" a problémánk (senki nem lenne gazdagabb, ha az átlagbér grafikon lefele tendálna a mostani felfele helyett), hanem a szarul működő gazdaság ami alapvetően a magyar ember piacellenes hozzáállásában és képzetlenségében gyökeredzik. Csak ez egy sokkal kellemetlenebb téma, mint hogy "hazudnak nekünk", mert magára mutogatni senki se szeret.

Sexual Harassment Panda 2014.04.22. 13:22:45

@házelőtthinta: termèszetesen ez nem "olyan" randi.Màs is jöhet.

Mrs. Clayton 2014.04.22. 13:29:57

@Mr Long: nekem dragam havonta maximum penz gondjaim vannak, nem lattam tampont 15 eve csak a boltban. Almos vagyok csak, alig aludtam 4 orat.

Mr Long 2014.04.22. 13:30:28

@házelőtthinta: Tegnap kerdezted, most valaszolok. Nem akarok gazdag lenni, mert sikeresen leepitenem magam, bar k. sokat pecaznek kozben :D Nekeme eleg a jomod.

klappol 2014.04.22. 13:31:53

A második részt elkőldtem a HÁ részére, meglássuk mikor teszik ide. egy harmadik részt is terveztem, mint befejezést. Később még benézek :))))))))))))))))))))))))

2014.04.22. 13:40:36

@házelőtthinta: @Sexual Harassment Panda: Nem összeveszni, hé, kiskakasok! :PPPP

2014.04.22. 13:41:27

@Jess G: Há' szójjá', kűdök egy tucatot ;)))))

klappol 2014.04.22. 13:42:14

@zöldeketbeszélek: Elvileg és gyakorlatilag sokminden nem klappolt, de a kényszer az nagy úr. :))))))))))))))))))

2014.04.22. 13:44:37

@Sexual Harassment Panda: Áh, nem vagyok királylány ... ;)

Sexual Harassment Panda 2014.04.22. 13:47:47

@Pink Petsch: képzelem dràgàm..
Jò xar munkahelyed lehet ha tucc netezni napközben.
Vagy most csak senkinek nem "sűrgős"?

Mr Long 2014.04.22. 13:48:18

@Saman: Nem mondod el a panir titkat? Feljebb kerdeztem.

2014.04.22. 13:55:43

@Pink Petsch: Közben telefonálok is ... a net egész nap megy, pontosan 7 lap van megnyitva per pillanat a gépen, amiből 5 a meló miatt. Meg pár percekre fogadom a vendégeket, meg levelezek a hirdetővel, mert valamit megint elcs.sztek. Szokás szerint.

bpetya75 2014.04.22. 13:55:52

@zöldeketbeszélek:

És még ezt is sikerült tovább osztani vad rácra és szelíd rácra. Utóbbiak a bunyevácok. Állítólag véreim ;-)

2014.04.22. 13:56:32

@Sexual Harassment Panda: Jah, az előbbi neked ment.. csak gyorsabb vagyok, mint a net ;)

Mrs. Clayton 2014.04.22. 13:58:45

@Pink Petsch: isten orizz, azota vagyok boldog miota nem koll ilyen faszsagokat vennem, aldom a gyogyszeripart, eme nagyszeru lehetosegert

Mrs. Clayton 2014.04.22. 13:59:37

@shakti_rom: ok, en jellemzoen zizi vagyok, de ez egyben ereny is :-P

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.04.22. 14:00:21

@firg_firg: Ezt reszletekben kellett elolvasnom, kozben rohogoszuneteket tartva :D tenyleg pont ilyen a poszt.
@klappol: ez az ev ongolja volt.

2014.04.22. 14:02:00

@Jess G: Hm .. hát én is szívesen tudnám feledni ......

Mrs. Clayton 2014.04.22. 14:05:43

@Pink Petsch: ugy hijak h mirena a schering gyartja

bpetya75 2014.04.22. 14:08:44

@zöldeketbeszélek:

Anyai nagymamám mesélte, aki újvidéki család sarjaként a győri vagonvárosban jött világra. De rég volt, s már nem él szegény, hogy rákérdezzek, hogy is volt ez.

Mrs. Clayton 2014.04.22. 14:08:56

@svájci sapka (ch): csak batran :-) en nagy propagaloja vagyok ennek a cuccnak

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.22. 14:15:37

@Sexual Harassment Panda: "Az antigrill egy olyan grill, akit Tòninak hìvunk..
Olyan grillsütő amiben folyékony nitrogèn van, ès a felülete nem forrò, hanem kb -180 fokos.."

Heeee? O.o

Most akkor ti egy konyhat visztek vagy kiserleti fizikaval foglalkoztok? Mi a banatot csinaltok a folyekony nitrogennel? Marmint tok buli, en is imadtam szorakozni vele. De eszembe nem jutott meg ezt kajaval parositani.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.22. 14:20:42

@Babette_: Ohh, varj! Figyelj, figyelj, ezt pont tudom! :)

A decilis az amikor a lakossagot a valami alapjan 10 savra osztjak. Jelen esetben gondolom leginkabb anyagi szempontbol. Legszegenyebb 10%, az egy fokkal kevesbe szegeny 10%....egeszen a felso leggazdagabb 10%-ig.

Kapok piros pontot?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.22. 14:21:40

@Cascabel: Tényleg nem az. Még gugli-fordítós verzióban sem :).

Quercus a favágó 2014.04.22. 14:23:05

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

Az antigrill a romlott kajákra lett kifejlesztve. Tudod, amelyik már mozog. Ez nem fölmelegít, hanem lehűt. Tehát nem mászik le a takarmány a tányérról.

klappol 2014.04.22. 14:24:16

@Réka ‎: Nem baj az is kell néha, ha csak a statisztikához is :))))))))))))))))))))))))))))))))))))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.22. 14:25:13

@bpetya75: Ezzel én is így vagyok...mármint, hogy már nincs kitől megkérdeznem a régi családi sztorikat, csak gyerekkori, kamaszkori emlékekre támaszkodhatok.

Off. Nem tudod, hogy kell a google-n kifejezetten és kizárólag tudományos cikkeket keresni? Vagy 7-8 éve nem csináltam ilyesmit (papír alapú szakirodalomban búvárkodtam), de a mostani témám megkívánja.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.22. 14:26:12

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Nem nézed az infantilis, kopasz, milliomos szakács műsorait sosem?

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.22. 14:27:00

@Herr Géza: ""...sem hagytam, hogy ferde legyen az acelszerkezet es kijavittattam veluk. " :)))) Akkor is, ha annak ferdének kellett lennie ??? :XDD Ugye-ugye, a "kockafejü" mérnökök...."

Legszebb amikor a tulbuzgo epitesz az alaprajzra felskiccel par alap butort is, a tulbuzgo komuvesek meg megcsinaljak betonbol a kanapet a szoba kozepere... nem tudom hogy igaz-e, amolyan varosi legendakent terjed. :D

2014.04.22. 14:27:25

@Jess G: Hm, nem is tudom .... azért én parázok a gyógyszerektől, nálam egy levél aszpirin kitart egy évig. No meg, azt sem tudom, itt kapni-e? Például, Coldrex vagy Neocitran nem kapható, mert lehet, ismétlem lehet, hogy álmosságot okoz, és az vezetés közben veszélyes .. Na????

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.22. 14:27:48

@klappol: Látom, nem veszel semmit a szívedre. Akkor esetleg válaszolsz majd az én kérdésemre (inkább feltételezésemre) is?

2014.04.22. 14:28:37

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Túlbuzgó kőműves??? Mna, az csak város legenda lehet ;).

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.22. 14:30:13

@zöldeketbeszélek: Bevallom nincs TV-m, mar vagy 6 eve nem nezek TV-t. Internetrol toltok le ezt-azt, de hogy is mondjam, a gasztronomiai tudasomon vannak bizony hianyos foltok, amiket be kene potolnom. :) A folyekony nitrogen is ilyen. :D

Bar isten tudja mikrol maradok le.

Panda, olyat csinaltok hogy dusitott uran-hab?

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.22. 14:32:05

@QUERCUS(a favágó): Amugy belegondolva nem hulyeseg. Peldaul amikor hazaerek es a jegkrem mar egy picit folyossa olvadt, akkor csak radobom az antigrill-re, jo alaposan "atsutom" mindket oldalat es ujra jo fagyos lesz a jegkrem. :)

Sexual Harassment Panda 2014.04.22. 14:33:54

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: akkor maradi vagy!
A folyèkony nitrogèn ojan "alap", mint a sò!:)
Ha jobban utànagondolsz, a konyha nem àll tàvol sem a fizikàtòl, sem a kèmiàtòl.
Abban is egyetèrthetünk, hogy a gasztronòmia olyan terület, ami mindenkit èrint, ès igen jelentős bevètelt hoz egy orszàgnak.A vendèglàtàsban mindìg van munka, mindìg könnyen el lehet helyezkedni.Kezdvd egy egyszerű szabadsàgos egyetemistàtòl, aki nyàron üdìtőket hord ki a Liszt Ferenc tèren, vagy egy luxusètterem konyhafőnökèn àt, egy luxusszàlloda igazgatòjàig.
Gyakorlatilag űrtechnològia van egy konyhàn.Pl a folyèkony nitrogèn.
Lehet rendelni, napi kiszàllìtàssal hozzàk.
Csinàlsz pl. Egy vanìliàs krèmet.Mondjuk egy madàrtejet.
Beletöltöd egy szifonba.belecsavarsz 2 patront.
Aztán ranyomod egy evőkanàlra, ès beleteszed pàr màsodpercre folyèkony nitrogènbe.Ezt tolja az arcàba a vendèg, akàr kèszülhet az asztalànàl.Az eredmèny egy kőkemèny gőzölgő golyó, aminek a közepe folyik, ès a nitrogèngőz jön ki az orràn, szàjàn keresztül.mòkàs.
Vagy pl ùgy is adjuk mint egy "fondue".
Kis edènykében megy a vendèg elé a folyèkony nitrogèn.kūlòn edènykèkben gyümòlcsnyàrsak, folyèkony gyümölcskrèmek, ès a vendèg az asztalnàl martogatja magànak kis nyàrsakon mint a fondue-t.
Sajnos mobilròl nem tudok kèpeket feltölteni hogy megmutassam.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2014.04.22. 14:34:08

@Mr Long: Amikor vagy 8 hónap után csináltam azt a részt ahol paníroznak, akkor teljesen kiakadtam, ugyanis az a panír az víz meg liszt. Van ugyan némi tejpor az adalékanyagban, de .... az én ízléesemnek ez kicsit meglepő volt.

Magyarul csiríz!

A normál csirke panír csak agyon van sózva és borsozva, de a fűszeresebb izéken van egy csípős fűszerkeverék, amit nem a helyi technológia kezel, hanem eleve benne vana panírban. Így sajna annak a receptjén nem tudom elárulni, mert én se tudom.

bpetya75 2014.04.22. 14:34:16

@zöldeketbeszélek:

Halovány fogalmam sincs róla. Ha valaki kisegít benne, megdobhatnál a hozzászólással ;-)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.22. 14:35:43

@házelőtthinta: Ha parbajozni is fogtok Pink kegyeiert, akkor feltetlenul szoljatok elotte. Ott akarok lenni. :)

Sexual Harassment Panda 2014.04.22. 14:36:49

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: vàrjàl! Küldòk pinknek egy képet, ő, ha szèpen megkèrjük, esetleg feltölti ide.

morsels (törölt) 2014.04.22. 14:38:43

@Sexual Harassment Panda:
Szerintem osszekever dolgokat es azt hiszi, hogy erti, pedig nem :-)
Angolban (persze ez mast jelenthet Angliaban, Eszak-Amerikaban, Ausztraliaban stb.) a red pepper az altalanos megnevezese a paprikanak. Amikor specifikus dologrol van szo, akkor azt kulon jelolik. Tehat a chili, a paprika (ebben az esetben kifejezetten a magyar fuszerpaprikarol van szo), piri piri is paprika, vagy eros paprika, de igy jelolik azt, hogy ez egy specialis, masfajta dolog.

De samantol barmi kitelik. Peldaul rendkivul buszke volt magara akkor, amikor lierta, hogy a KFC csirkedarabolasi technologiaja (miszerint a farhat a comb reszeve valik) milyen demokratikus es hogy a keleti konyhakban sincs megkulonboztetes, tarsadalmi hieararchia kivetetese az etelek elkesziteseben. Mint ahogy azt a magyar etelek eseteben jol meg lehet figyelni :-)

Mr Long 2014.04.22. 14:38:57

@Saman: Aha. Mert olyan jol kinezo fodros a panirja, azt hittem van valami belekeverve miatta.

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: A deciliseket mi alapjan allapotjak meg? Vagyis a legalacsonyabb es a legmagasabb ber kozti szakaszt osztjak 10 reszre? Vagy a decilisek penzbeli vastagsaga nem egyenlo es a lakossag letszamahoz van igazitva? 1 d = 1 m ember?
vegyel tevet, azon maris jobb a letoltott filmet nezni. Pl Hobbit 2 full hd-ben a kanapen dogolve.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.22. 14:40:30

@Sexual Harassment Panda: Picit bizarr, de szivesen megkostolnam mert jol hangzik. :)

Meg amugyis jo moka a folyekony nitrogennel jatszani. :)

Es amikor kiviszitek a vendegnek fondue jelleggel, akkor mellekeltek egy munkavedelmi gyorstalpalot is melle hogy azert lehetoleg ne logassa bele semmilyen testreszet sem a kedves vendeg? :) Vagy ott all vegig a pincer mellettuk es amikor Hans csupasz kezzel nyul a tal fele, akkor a pincer csak hetyken racsap egy bor lovaglopalcaval a kezfejere? "Nein, nein, nein." :)

Sexual Harassment Panda 2014.04.22. 14:40:51

@morsels: nos, vègülis mindenkinek joga van baromnak lenni.Csak a gond az, hogy komolyan veszi magàt.

morsels (törölt) 2014.04.22. 14:41:38

@Mr Long:
Keverj ossze zsemlemorzsat egy kis Pankoval (japan 'morzsa'). Csak vigyazz, mert az konnyen megszivja magat olajjal, szoval a keveresi arany olyan egy a negyhez legyen. De majd kitapasztalod :-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.22. 14:42:17

@Babette_:
Az angolok decilis poharbol isszak a sort.
Van a korabbi 33ml-es doboz, ahhoz tercilis pohar kell.
Van meg az a pohar, amibe az ejakulatumot kell leadni a korhazban: g€cilis.
Van meg a Saman felesege, o meg a Julis...

Sexual Harassment Panda 2014.04.22. 14:42:30

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: termeszetesen kiviszi egy szakèrtő, ès mindeny elmagyaràz.
Pinknek küldtem egy rebarbaràs desszert kèpet, az ő jòindulatàn mùlik hogy feltölti e.

morsels (törölt) 2014.04.22. 14:42:57

@Kövérmadár [swe]:
Hat Saman a napokban irta, hogy ir egy posztot, amit a HA ki fog tenni... gondolom arra melegit be :-)

Sexual Harassment Panda 2014.04.22. 14:45:02

@morsels: a panko az nagyon jo cucc.
Èn mèg azt szoktam csinàlni, hogy mixerben összeturmixolom a zsemlemorzsàt zöldfűszerekkel:petrezselyem, snidling, stb.ebbe aztàn lehet panìrozni, a hàtrànya hogy nem lehet sojàig eltartani.kiszàrad.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.22. 14:48:13

@Mr Long: Szerintem amugy az utobbi, de nem tudom pontosan milyen statisztikai eszkozoket hasznalnak.

Arra emlekszem a cikk kapcsan, amit errol olvastam hogy ha a fix kiadasok utan a haztartas jovedelme meghaladja a havi netto 120 000 Ft/fot, tehat a lakbert, rezsit, berletet es mindent kifizetve, kettotoknek minden honapban marad 240 000 HUF, akkor azzal mar a leggazdagabb retegbe tartozol. Ezen meglepodtam.

Filmet nezni tenyleg jo egy nagy TV, de ez csak tavlati terv. Egyelore megvagyunk nelkule is, vannak fontosabb kiadasok a listan a TV elott. :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.22. 14:53:08

Off!

Tudja valaki, hogy kell a google-n kifejezetten és kizárólag tudományos cikkeket keresni? Sok évvel ezelőtt volt valami beállítási opció vagy hasonló (iszonyú tudatlan vagyok e téren...), de most nem tudok rájönni és eléggé szükségem lenne rá...

On és köszi

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.22. 14:53:54

@Sexual Harassment Panda: Egy olasz szakács műsorában láttam, hogy reszelt parmezánt is tesz a fűszeres morzsába. Jól hangzik, nem?

blackhairlady 2014.04.22. 14:54:38

@Réka ‎: " a mas emberek kinezeten elcelodes/biraskodas"
En nem olvastam ilyet. Megjegyezte, hogy ilyen szines kornyezetet meg nem latott. Szerintem ebben nincs semmi rossz, serto. Ezek szerint mar sehol, soha meg sem lehet emliteni a borszint? Ez mar tulontul PC -seg szerintem.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.22. 14:55:19

@Kövérmadár [swe]: Amiben meg a pincér a túlárazott ásványvizet kínálja, a szervilis :)...

Herr Géza 2014.04.22. 14:55:41

@klappol: Kösz a bizalmat ! :DD Látod, rátapintottam a lényegre, egyböl más az olvasata a dolognak. Sajna ez a része "nem jött át"... Sok mindent megéltem én is ebböl a világból, tudnék mesélni. Bár "fejvadász" speciel nem voltam, de "rabszolgakereskedö" igen. Hát nehéz volt az ember igazságérzetét összeegyeztetni a "keressünk gyorsan sokat" világgal, néha sikerült, néha nem annyira. Persze én a "másik" oldal embereiröl is rendelkezem nem kevés negatív tapasztalattal, szóval ritkán éreztem úgy, hogy szégyellnem kéne magamat... De volt olyan is.

Sexual Harassment Panda 2014.04.22. 14:55:59

@zöldeketbeszélek: klasszikus.Ez az eredeti milànòi.
Pl milànòi spagetti:
A tèszta ès a "ràntotthùs" parmrzànnal a panìrban.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.22. 14:56:16

@morsels: Ez az!!! Ezt kerestem volna, ha emlékeztem volna rá :))! Köszi!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.04.22. 14:56:20

@blackhair-lady: az fel se tunt, en az audis nore meg a diktator kinezetu haziurra gondoltam

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.22. 14:56:49

@bpetya75: morsels 2014.04.22. 14:54:54

@zöldeketbeszélek:
Probald meg ezt:
scholar.google.ca/

Herr Géza 2014.04.22. 14:59:11

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: :XDDD Sztem urban legend, bár.... Láttam én már sokmindent az építö- és szerelöiparban.... :DDDD

Mr Long 2014.04.22. 15:00:43

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: 32" nem olyan nagy.
www.richersounds.com/product/tv---all/sharp/aquos-lc90le757k/shar-lc90le757k Na ez mar nagy, bar nem ultraHD...

klappol 2014.04.22. 15:06:25

@zöldeketbeszélek: Mindenre válaszolok. Nyugodtan. Ha vállalok valamit felelek is érte a mottóm. :)))

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.22. 15:07:49

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: kettot is. ot piros pont egy szivecske.
de ha pirospont egy keretezes?

klappol 2014.04.22. 15:09:47

@Herr Géza: Nem szégyellem magam, úgy mint ahogy te se, szerintem a földön járunk, vagy nem??? és még tudjuk azt is, hogy honnan jöttünk. :)))

Szilvana1[Bucks, UK] 2014.04.22. 15:11:13

Érdekes poszt, épp tegnap este volt egy műsor (a bbc-n talán) arról, hogy hogyan született és virágzott fel az amazon. Lebilincselő műsor, érdemes megnézni. A posztolóról sajnos nincs mit mondanom. Egy páran már elmondták előttem, dolgozni mindenhol kell.

Sexual Harassment Panda 2014.04.22. 15:12:37

@klappol: ès most otthon milyen àllàsod van, hogy a szar 1100 eurò nettò nem felelt +?@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Pinki azt hazudta hogy feltölti a kèpet.
Egyvrebarbaràs desszert, aminek a tetején egy rebarbara-golyò van, folyekony nitrogènnel kèszìtve.

blackhairlady 2014.04.22. 15:13:42

@Aye aye: Egy dolog biztos. Az utlevelnel mindket szulonek szemelyesen meg kell jelennie a gyermekkel az utlevelkerelemkor.

Mrs. Clayton 2014.04.22. 15:15:07

@Pink Petsch: szerintem biztos kapni, egyrészt mert a schering gyártja az meg sztem német
én nem bírom a hormonkészítményeket, mert migrént okoz, és akkor tényleg nyűgös vagyok, meg hisztis
nekem csak ez az egy vált be, annyira alacsony a hormontartalma
de én a pozitív mellékhatás miatt soha nem fogok lemondani róla
egyébként pont emiatt olyanoknak direkt ajánlják akik niagarával küzdenek, görcsökkel küzdenek havonta

2014.04.22. 15:16:46

@klappol: Nekem nagyon tetszett a poszt, olvastam a temaval kapcsolatos ujsagcikkeket es nagyon erdekes egy 'bennfentes' szemszogebol olvasni a sztorirol. Remelem nem vettek el a kedvedet a negativ kommentek - itt a blogon sokan mindig mindent jobban tudnak mint a posztolo, kivancsi lennek kozuluk hanyan birtak volna ki egy hetet az altalad leirt munkakorulmenyek kozott. Remelem hamarosan talalsz normalis munkat valahol.

klappol 2014.04.22. 15:17:46

@Sexual Harassment Panda: Vagy nem olvasol el mindent, vagy nem látsz jól :D:D Nem a fizu a gond, hanem a munkavitel. Érted???? Amúgy most német munkanélkülin tengek, munkát keresve. :))))))))))))))))))))))))

Sexual Harassment Panda 2014.04.22. 15:18:50

@klappol: nem èrtem.9òra volt a gond?
Komolyan kèrdem.

Sexual Harassment Panda 2014.04.22. 15:20:29

@Pink Petsch: köszönjük.Ettől persze mèg te fizecc jövő7en. (Is)

Aye aye 2014.04.22. 15:20:51

@blackhair-lady:
"Az utlevelnel mindket szulonek szemelyesen meg kell jelennie a gyermekkel az utlevelkerelemkor. "
na pont ilyesmire gondoltam, ez ugyanis nincs feltüntetve a kormányablak oldalon, de rémlett. Köszi!

2014.04.22. 15:20:54

@Jess G: Szerintem én ennek utána fogok nézni ... köszi :)

rezsöatya 2014.04.22. 15:21:35

@zöldeketbeszélek: vard meg Diggert es kerdezz tole! Mindenhez ert! A noktol a turon keresztul az atomenergiaig! TUDOMANYOSAN! :-P
:DDD

klappol 2014.04.22. 15:22:13

@Mirjam2: Ki lehetett bírni, de azért elég rabszolga meló volt. Nekem nem árt a kritika, aki azt gondolja látatlanban azon csak magamban mosolygok, hiszen nem veszekedő bloggon vagyunk. A kritika csak épít :D:D Na most ezt a posztot nem azért írtam, hogy sajnáljanak, vagy ocsmároljanak, hanem, hogy másoknak is legyen képük arról, hogy nem minden tejfel :)))))))))))))))))))))))))))))))

Aye aye 2014.04.22. 15:23:00

@klappol: a német munkanélküli segély itthon egész jó keresetnek számít, ha nem tévedek :))))))
(legalábbis azt osztrákot vágom mennyi, ha ez ahhoz hasonló, akkor nem túl sürgős munkát találni :))))

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.04.22. 15:23:21

@Pink Petsch: ez miez? Én ebből csak a tányért ismertem fel :D

Mrs. Clayton 2014.04.22. 15:23:32

@Pink Petsch: tedd ezt, én ilyen jószolgálati nagykövete vagyok a mirenanak, annyit ajánlgatom mindenkinek :-) ráadásul uk-ban ingyenes, az tb fizeti

klappol 2014.04.22. 15:23:32

@Sexual Harassment Panda: nem a 9 óra, hanem amit majd a második részben olvashatsz, ha felteszik. :D:D:D

2014.04.22. 15:24:31

@Zka: A Pandát kérdezd, én csak feltöltöttem, mert megkért, ugyanis telóról béna szegény ;)))

Aye aye 2014.04.22. 15:24:34

@klappol: én nem vagyok egy tájékozott ember és gondolkodtam is ehhez hasonló munkában, ha minden kötél szakad. Ennek a posztnak hála sokkal tisztábban látok (látom, h nekem ez nem menne), szóval részemről nincs fikázás csak egy köszi van!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.22. 15:25:21

@klappol: Abból, hogy munkatábornak neveztél egy napi 9 órás álldogálás-járdigálásból álló helyet (amit aláírok, hogy nem kellemes), arra következtetek, hogy az előző munkáid nem igazán fizikai jellegűek voltak...meg hogy is mondjam, khm...nem voltál egy kicsit túlkoros az ilyen hajtós melóhoz?

Aye aye 2014.04.22. 15:25:27

Persze, ha nics más, akkor ezt is bevállalom, de legalább már tudom, mire számítsak..

2014.04.22. 15:25:54

@Jess G: Hát, utánajárok, mert tud a szervezetem produkálni, és meg csak meg sem kell erőltetnie magát ... :( Én meg már rohadtul unom :((((

klappol 2014.04.22. 15:25:56

@Aye aye: Így igaz ,és 1 évig jár. Most áthoztam MO-ra, mert ezt is lehet, 3 illetve 6 hónapra megadják itthol is. De azért keresek munkát, nem lazsálok.

bpetya75 2014.04.22. 15:27:13

@Babette_:

Nagyanyám szerint 1923-ban volt.

Quercus a favágó 2014.04.22. 15:27:53

@klappol:

Nyugi. Énrám is rám jön néha a roham, hogy dolgozni akarok. Olyankor leülök egy csendes sarokba, és megvárom míg elmúlik.

Sexual Harassment Panda 2014.04.22. 15:28:21

@Zka: ez egy rebarbaràs desszert.Alul van egy ropogòs tèsztalap, rajta fehèrcsoki krèm, rebarbaras tekercs, ès a rebarbara golyò, folyékony nitrogénes vàltozata.csak egy kis ìzelìtő kartàcsnak.na most megyek dolgozni a rohadt kapitalista nèmetekhez.csak az vigasztal hogy a főnökömnek egy règi bmw-je van!

klappol 2014.04.22. 15:31:00

@zöldeketbeszélek: Sajnos és már írtam, hogy az avatáromon én vagyok a fiaimmal, hát az 57 évemet töltöm az idén. A kondim azonban még jó, igaz az is, hogy egy 35 évessel fizikailag nem veszem fel a versenyt, mert ismerem a képességeim, de egy 45 évessel még bőven. Sokáig edző voltam.

Igen nem végeztem fizikai munkát az utóbbi 15 évben. ELőtte viszont igen.

Mrs. Clayton 2014.04.22. 15:31:16

@Pink Petsch: sokan kérdezik, h és mi van a nőiséggel, meg effélék, hát basszus, amikor felöltözök eléggé nőiesnek nézek ki, sőt egyesek szt ruha nélkül meg pláne, úgyhogy kicsit sem hiányzik a sors ilyen csapása

klappol 2014.04.22. 15:31:52

@QUERCUS(a favágó): :D:D:D ehz a szlogenhez van vicces rajz is :D:D:D

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.04.22. 15:34:04

@Sexual Harassment Panda: én a barbarát se ismerem, nemhogy a rebarbarát, de kösz az infót. :)

klappol 2014.04.22. 15:37:04

Mondjuk, ha a beillesztett képet megnézitek amiért köszönet a HÁ-nak, láthatja mindenki, hogy egy részlege mekkora és csak az a kis hely maradt a dolgozóknak ahol serénykednek.

2014.04.22. 15:40:49

@Jess G: Hát jah, nekem az anti-t javasolta a doki.. de azt én inkább nem ...

Mrs. Clayton 2014.04.22. 15:44:30

@Pink Petsch: édesem 30 fölött az ember már nem finnyás, ha Anti akkor az, felőlem Béla is lehetne, csak csöngessen már be,
cím a szerkesztőségben, harangvirág jeligére várom a jelentkezőket ;-)

2014.04.22. 15:46:15

@klappol: Te, most őszintén, én próbáltalak nem basztatni, de mégis mi a tökre számítottál? Hány képet láthatsz az Amazon raktárairól a neten?
De tényleg van egy olyan érzésem, hogy neked semmi sem jó. Szemét a fejvadász cég, mert nem ingyen vitetett egyenesen a szállásra, hanem elkértek érte kemény 55 eurót. Tudod, hogy ennyiért Salzburgig ha eljutsz vonattal?
Szemét a cég, mert tényleg azt a raktárosi csomagolói munkát kellett végezni napi 9 órában, amiről a szerződés szólt.
Szóval, mindenki szemét, csak a "hős munkavállaló", na az nem ...

2014.04.22. 15:47:59

@Jess G: Hát, én 30 feletti létemre, kurvára válogatós vagyok ... és van is kiből ;))).
No de, én az anti-bébi tablettára gondoltam, úgy amúgy.

Mr Long 2014.04.22. 15:48:42

@Jess G: Vannak 30 feletti nok? Azt hittem ott mar csak nagyik vannak :D

Mrs. Clayton 2014.04.22. 15:50:20

@Pink Petsch: értettem én :-)
@Mr Long: de még micsoda nagyik, tudnád :-D

Muscari 2014.04.22. 15:56:10

@Jess G: nekem is volt, nagyon jo. Itt a UK-ben van implantatum is, amit a felkar bore ala ultetnek. 3 evig jo, ugyanaz a hatasa :-)

Mrs. Clayton 2014.04.22. 16:00:16

@Muscari: igen említettem is vkinek, a mirena egyébként 5 évig jó
nekem eddig mindig azt mondta az orvos h még +1-t kibírt volna, de kockáztasson a fene

M. Péter 2014.04.22. 16:01:50

@maxval a gondolkodó birca: Attól függ, mihez. Az átlagot néhány kiugró adat nagyon befolyásolhatja, pl. ha Magyarországra költözne néhány milliárdos, ettől emelkedne az egy lakosra jutó átlagjövedelem, de az átlagmagyar ebből nem látna semmit. A médián jobban méri, hogy mi a tipikus. Egyenlítői-Guineában az egy főre jutó GDP a magyarnak kb. 2-szerese, de ebből nem látszik, hogy az uralkodó elit óriási luxusban él, míg a lakosság nagy része a putriban lakó magyarországi cigányok szintje alatt.

Herr Géza 2014.04.22. 16:01:54

@Jess G: "...amikor felöltözök eléggé nőiesnek nézek ki, sőt egyesek szt ruha nélkül meg pláne" :DDD
Nem hisszük el! Képet ide! :DD

Mrs. Clayton 2014.04.22. 16:03:24

@Herr Géza: előbb pinky teszi fel a bögyös képét utána jövök én :-) aztán átalakul a blog vmi egészen mássá :-D

Latcho Rom 2014.04.22. 16:11:46

@Pink Petsch: Itt a harmincas években meg elessel lottek a sztrajkolo munkasokra szivem, nem kell ehhez Szovjet parhuzam.

Melos szolidaritas eltunt, ahogy az oregur irja. Elment Kinaba.

eddie1977 2014.04.22. 16:11:46

@Aye aye: Nem tudom, hogy válaszolt-e már valaki, mert nem olvastam vissza.
Az útlevél sosem árt.
Egyrészt nem tudhatod, hogy egy-két éven belül hol fogsz kikötni, másrészt például egy bankszámla megnyitásához külföldön nem elég egy magyar személyi. Az útlevél a legjobb fényképes azonosító.
Szóval szerintem ezen ne múljon.

esztar 2014.04.22. 16:11:46

Hol lehet jelentkezni az Amazonhoz munkára?
Mert sehol nem találtam a Google-n linket róla.

Neked ugatok nem a házat őrzöm 2014.04.22. 16:11:46

Hallatlan! Elvárják, hogy ledolgozzák a munkaidőt, lógni sem szabad. Még ilyet? A lopást meg nem tűrik? A rohadt nácik!

Tényleg csak éppen a seggüket nem nyalták ki. Kap szállást, kaját, és nincs Wifi? Borszasztó.

Egy olyan munkahelyen, ahol mindent alád tolnak mégis még mit kellett volna hogy tegyenek? Nehéz lett volna elmenni egy boltba és venni egy feltültős mobil internet sticket?

Otthon is mindent elintéz a munkáltató? Mert ha igen, már indulok is haza. 6 éve vagyok Németországban, és még soha senki semmit el nem intézett helyettem, se lakást, se a Zollamtot, sem egy reggelit, semmit.
Hát tényleg szar egy ország az ilyen.

goes 2014.04.22. 16:11:46

a HPH ban szarabb a heilzet, fele ennyiért... kár volt az 5 percért amit az olvasással töltöttem...

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2014.04.22. 16:11:46

@firg_firg: Erről van szó kérem szépen! Talált, süllyedt!

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2014.04.22. 16:11:46

Ez az írás nem lehet igaz, hiszen NYUGATON kolbászból van a kerítés, aranyból vannak a házak, és hatalmas pénzeket lehet kaszálni.

Csák Morritz AKA Alibiman · http://alibiman.blog.hu 2014.04.22. 16:11:46

Ez a poszt, nem biztos, hogy panasz volt. Esetleg pusztán csak leírta a szerző, hogy mi a helyzet. Kiderül, amit már eddig is jó páran tudtak, kint sincs kolbászból a kerítés, dolgozni kell, keményen. Kapitalizmus van, a nem kvalifikált munkaerő alacsony pénzt kap a világon mindenhol.

Hogy mennyire volt objektív a tudósítás, ki tudja?

Az meg, hogy nincs tisztában az illető azzal, hogy mi a különbség az árbevétel és a nyereség között, most ezen nem nagyon döbbenek meg. Sajnos ez van.

Túrós (törölt) 2014.04.22. 16:11:46

nem imádjátok mikor ránéztek a kommentekre és már egy sincs ami hozzászólna a cikkhez mert mindegyik csak egy 2 oldallal arrább lévő másik ember kommentjére válaszol?

Latcho Rom 2014.04.22. 16:11:46

@Jess G: Végy 3 deka erényt kérlek, adj hozzá házilag készitett zsemlemorzsát, két kanál pankot, csiriz lesz vagy multiorgazmikus élmény? :D

TibiOriginal 2014.04.22. 16:11:46

Csak egy kérdés, ott dolgozol még az Amazon grabeni raktárában?

2014.04.22. 16:12:01

@Pink Petsch: nettó 351.000 magyar forintocska egy képzettség nélküli munkáért (22 munkanap, napi 9 óra, 307-es euro árfolyam)

Herr Géza 2014.04.22. 16:13:12

@Jess G: :DDD Benne vagyok. Az az "egészen más" csak jobb lehet annál, mikor néhány díszf@sz virtuális boxmeccset vív itt...
Na meg hajrá: radírozzátok le diggert az avatarjaival... :DDDDD

2014.04.22. 16:19:29

@Jess G: Azt lesheted ;))))

2014.04.22. 16:20:24

@shakti_rom: Soha nem s volt olyasmi.. ne kábítsuk már egymást. Munkásököl, he??? :P

2014.04.22. 16:21:35

@shakti_rom: Valami desszert, Panda alkotta. Ahogy elnézem kandírozott meggyel vagy cseresznyével, valami vaníliás izé ... Nem tudom, csak a képről tippelek.

Mr Long 2014.04.22. 16:21:45

@klappol: Nekem is ekkora helyem van a cegnel. Eleg. A csomagolando aru a mogotteg levo kocsikban van? Vagy szalag hozza?

2014.04.22. 16:25:40

@HUN_Sector: Hát jah ... itt élve nem egy nagy truváj, valóban, de alkalmi melónak, ha utána hazalép az ember, azért meglehetős.

2014.04.22. 16:27:48

@esztar: Nah, mert csak akkora nagy a szívem. Itt a német Amazon direkt linkje: www.amazon.de/b/ref=footer_careers?ie=UTF8&node=202588011

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.22. 16:28:51

@klappol: Nem 15, de 1-2 év kihagyás után is érezheted úgy, hogy megrágtak és kiköptek, amikor ismét fizikai munkát végzel...15 év? Az már majdnem olyan, mintha mndig csak íróasztal mögött ültél volna. Az edzősködés (sportoltál is?) meg nem ugyanúgy terhel, mint egy állómunka. Nem bántani akarlak, tényleg, de amit leírtál, az nem horror, hanem egy teljesen szimpla, ezer helyen ugyanígy - sőt, még keményebben - folyó betanított munka, ami persze eléggé megviseli a hátat, derekat, vállat, lábakat, ezért sem árt, ha az ember fizikailag felkészült és/vagy fiatal(os). (Saját, keserves tapasztalatom is ezt támasztja alá...)

2014.04.22. 16:31:01

@Herr Géza: Azt elhiszem! :P De te is lesheted! :PPP

Hanastazia 2014.04.22. 16:33:19

@Csák Morritz AKA Alibiman:
"Mintha munkatáborban lettünk volna"
Ez csöppet sem hangzik panasznak, sőt igazából egy luxus munkahely jutott eszembe a címről.

blackhairlady 2014.04.22. 16:40:45

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Panda helyzeti elonyben van, mert o Nemetorszagban dolgozik, mig Hinta csak nemet kornyezetben, de kisse tavolabb. Bar a szerelem mar sokszor legyozte a tavolsagi akadalyokat:))))))))

blackhairlady 2014.04.22. 16:43:08

@Mr Long: Milyen kabel kell, hogy a laptopra letoltott filmet tv-n nezzem? (Bocsi, biztos evidens ez mindenkinek rajtam kivul:)))

M. Péter 2014.04.22. 16:43:43

@eddie1977: Angliában már nyitottam számlát magyar személyivel. Az EGT-ben és Svájcban el kell fogadni a magyar személyit személyazonosság igazolására, az persze megeshet, hogy a kisasszony a bankban nem hallott erről.

Mr Long 2014.04.22. 16:45:02

@blackhair-lady: van a tvden es a laptopodon hdmi?

blackhairlady 2014.04.22. 16:47:51

@Kövérmadár [swe]: Te annyira hulegyerek vagy:)))))))) a munkatarsaim nem tudjak milyen vicces konyvet olvasok a Kindlemon igy reggeli idoben:)))))) (Hivatalosan nincs reggeli idonk, de a menedzserunk a legjobb fej a vilagon, es azt mondta, hogy ures hassal nem lehet dolgozni, igy engedelyezte:)

klappol 2014.04.22. 16:49:27

@zöldeketbeszélek: teljesen igazad van és megértelek. Az idő nagy úr, mi pedig sajna fiatalabbak nem leszünk. Alapjába véve ma már nem gondolok úgy arra az időre, lehet akkor abban a helyzetben, a sokáig tartó irodai munka, elszoktam, na. A végén még azt fogom írni, hogy milyen klassz volt:D:D:D.
A tied egy pozitív kritika volt, nagyon jó, tanultam sokat ma.

blackhairlady 2014.04.22. 16:49:39

@zöldeketbeszélek: Itt lehet kulon parmezanos morzsat is kapni, nekem nem izlik, szerintem nem jo az arany. Amit magam cinaltam az jobb volt.

M. Péter 2014.04.22. 16:49:47

@blackhair-lady: Attól függ. Milyen kimenete van a laptopnak, milyen bemenete van a tv-nek?

blackhairlady 2014.04.22. 16:50:17

@Mr Long: Elarulod, hogy mi az, vagy nezzek utana a googlen?:)

blackhairlady 2014.04.22. 16:52:41

@Mr Long: Na megneztem a hatuljan a tvnek, van olyan (ugy nez kia tv-m hatulja mint egy szita, tele van lukakkal:))))))
A laptopon hol keressem, hogy nez ki? Egyszeru USB?

2014.04.22. 16:53:11

@blackhair-lady: Nah, basszus, már te is????? :DDDDDDD

Quercus a favágó 2014.04.22. 16:53:34

@Pink Petsch: @Jess G:

A magam egyszerű, szerény, visszafogott módján szeretném jelezni a hölgyeknek, vény nélkül is kapható vagyok. Mellékhatásom nincs, hacsak azt nem vesszük annak, hogy kis mértékben gyógyszernek, nagy mértékben orvosságnak számítok.

2014.04.22. 16:54:58

@blackhair-lady: Nem ... vagy igen ... laptoptól függ, Próbáld k, melyikbe megy bele ;)))

blackhairlady 2014.04.22. 16:56:13

@Réka ‎: Na nekem meg az nem tunt fel. De hat ha ugy nezett ki:)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.22. 16:56:26

@klappol: A folytatásra is kíváncsi vagyok. Oké, azt már tudjuk, hogy végül csak itthon kötöttél ki...egyelőre legalábbis.

Herr Géza 2014.04.22. 16:56:40

@blackhair-lady: Egyszerübb úgy: milyen laptopod, milyen TV-d van ??

2014.04.22. 16:56:51

@QUERCUS(a favágó): Ahham, és mennyit fizetsz? ;)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.22. 16:57:55

@blackhair-lady: Általában azt szoktam olvasni-hallani, hogy soha nem szabad előre reszelt parmezánt venni, mert veszít a minőségéből. (Eleve nem a csúcsminőségű sajtot fogják lereszelve, zacsizva árusítani), tehát csak jobb lehet az, amit te frissen reszelsz, keversz.

Muscari 2014.04.22. 16:58:07

@blackhair-lady: nem feltetlenul. Az is eleg, ha az egyik szulo bemegy egy okmanyirodaba es ott nyilatkozik, amit aztan elkuldenek oda, ahova a masik szulo tenylegesen megy a gyerekkel. A lanyomnak igy csinaltattunk utlevelet annak idejen. Persze azt nem tudom, hogy ez kulfoldon hogy mukodik.

Herr Géza 2014.04.22. 16:58:24

@blackhair-lady: Söt így: laposabb és szélesebb, mint egy USB-lyuk, és rá van írva, hogy HDMI. És persze értelemszerüen HDMI kábel kell hozzá.... :)))

Sexual Harassment Panda 2014.04.22. 16:59:40

@blackhair-lady: ja, sosem olvasom el a történeteket Egyiket sem.
Soha.
Elèg a kommenteket vègigolvasni.

Mrs. Clayton 2014.04.22. 17:00:01

@Pink Petsch: nem is én vagyok rá kíváncsi :-D @QUERCUS(a favágó):hát ez mérhetetlenül megtisztelő, ugyanakkor a megszaporodott jelentkezéseknek hála fényképes, egészalakos bemutatkozóleveleket szintén a szerkesztőségbe nőszirom jeligére várjuk :-D

Sexual Harassment Panda 2014.04.22. 17:01:00

@zöldeketbeszélek: ìgy van.Az a parmezàn, amit darabban megveszel ès lereszeled .A zsemkemorzsàt is szàrazkenyèrből otthon lereszelni.

blackhairlady 2014.04.22. 17:02:13

@Aye aye: Szemelyes tapasztalat. Mi most pont bajban vagyunk, mert a legkisebbemnek juliusban lejar a magyar utlevele, de az apja nem jon velunk haza Magyarorszagra, igy nem tudjuk megujitani.

2014.04.22. 17:04:05

@zöldeketbeszélek: Khm, már elnézést, de lófasztot ....

2014.04.22. 17:04:53

@Jess G: Meg is lepődtem volna, de rendesen! :DDDDDDD

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.22. 17:06:06

@QUERCUS(a favágó): "Mellékhatásom nincs, hacsak azt nem vesszük annak, hogy kis mértékben gyógyszernek, nagy mértékben orvosságnak számítok."

Aham, es mit javasol a kis mellekelt fuzetecsked a lanyoknak? Szajon at vagy kupkent erdemes teged hasznalniuk?

2014.04.22. 17:07:15

@shakti_rom:
" Melos szolidaritas eltunt, ahogy az oregur irja. "
Oregur?????? Ne mar!! Se oreg, se ur nem vagyok!! Igaz, most labadozo nagybeteg vagyok, tegnap meg menni sem tudtam, de leszek en meg ujra fiatal!! :)

Mrs. Clayton 2014.04.22. 17:07:20

@Pink Petsch: miért? nők már nem is érdeklődhetnek ilyesmi iránt?
na asszem befejezem, mielőtt le kell cserélni a fejlécet HÁ-ról randivonalra

Muscari 2014.04.22. 17:08:28

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: ez afolyekeony nitrogen nagyon veszelyes is tud lenni. Tavaly volt az ujsagban, hogy egy lanynak gyakorlatilag kivettek a gyomrat, miutan egy nitrogenes koktellal sz@rra fagyasztotta. Alig maradt eletben.

www.telegraph.co.uk/news/9637665/Teenager-who-lost-stomach-after-drinking-liquid-nitrogen-cocktail-speaks-of-her-ordeal.html

2014.04.22. 17:08:43

@Sexual Harassment Panda: Ne hülyéskedj már, nem 3 M-csillagról beszélünk, hanem anyuról otthon. A védőgázas csomagolású reszelt parmezán, vagy grana panado semmivel sem rosszabb minőségű, mint a tömbben kapható. Persze, éttermeknek hoteleknek nem éri meg reszelve, 50-100 grammos csomagolásban beszerezni, reszelve.

Muscari 2014.04.22. 17:10:33

@Jess G: mondjuk a Mirenat nem csak az viselheti, aki mar szult? Erre nem emlekszem.

2014.04.22. 17:10:40

@Jess G: Óh, dehogynem, érdeklődhetnek, De én inkább kimaradnék a szórásból. Voltak már kellemetlen pillanataim ..... ;)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.22. 17:12:30

@Muscari: A Helyszínelőkben és egyéb hasonló sorozatokban is szeretik, mint gyilkos fegyvert..

Mrs. Clayton 2014.04.22. 17:13:05

@Muscari: ó tényleg erről meg feledtkeztem, igaz, pinkynek nem javallott
@Pink Petsch: most olvastam, h az ember alapvetően biszexuális lény csak a társadalmi elvárások okán elfojtja ebbéli ösztöneit, már aki

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.22. 17:13:36

@Muscari: Durva sztori. Dehat jah, -200 fok az nem jatek.

Erdekessege amugy a folyekony nitrogennek hogy szigoruan tilos belenyulni a folyadekba, de ha kinyujtod a kezed ugy, hogy le tud folyni rola az anyag, tehat nem reked meg rajta, akkor siman raontheted mondjuk a kezfejedre, nem lesz semmi bajod. :)

www.youtube.com/watch?v=chloLLTyhS4

blackhairlady 2014.04.22. 17:15:52

@M. Péter: Erre nem tudok most igy kapasbol valaszolni, ha konkretabban tenned fel a kerdest? (csak azt akartam irni, hogy hulye vagyok hozza es nem tudom:))

2014.04.22. 17:16:43

@Jess G: Ahham, hát én akkor kurvára elfojtom... :DDD

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Ahham, én azért ki nem próbálnám. Mondjuk fasza dolog ez, például a gasztronómiában, mint Panda anti-grillje, de hogy én csupasz kézzel nem közelíteném meg a nitrogénes tartályt, az is tuti ...

blackhairlady 2014.04.22. 17:17:37

@Pink Petsch: Sajnalom, ez a te hibad, te vagy itt mindenki nagy O-je:))

2014.04.22. 17:19:02

@blackhair-lady: Ó, b+! Most akkor ahhoz a tehén Nagy Ő Anikóhoz hasonlítottál? Hááát, köszikeeee ... :(((

Mrs. Clayton 2014.04.22. 17:20:18

@Pink Petsch: mér szép lány volt az 50kg-val könnyebben

jewel79bp 2014.04.22. 17:22:04

Nem igazán találtam semmi felháborítót a történetben. A buszos társasutak pont ilyen kényelmetlenek, mégis nyaralni járnak így sokan és örülnek neki... 2 ágyas szobák, fuvar a munkahelyre, van ebédszünet, adnak bakancsot, nem neked kell megvenni. Ez egy tök átlagos gyári meló, ami mindenhol ilyen (vagy sokkal rosszabb). Mondjuk lehet, hogy ilyen idősen már megterhelő volt, de szerintem örüljön a posztoló, hogy van munkája... A lopás meg a minőségellenőrzés: mint vásárlónak, nekem fontos, hogy amikor rendelek valamit (és gyakran rendelek), akkor az legyen a csomagban, amit kértem, ne legyen összetörve, stb. Szóval miért is gond a minőségellenőrzés?... Nagyon is fontos dolog.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.22. 17:22:30

@Kövérmadár [swe]: Ma rajottem hogy nekem is kell egy nyul. Hasznos haziallat. A vilag legkiralyabb levelbonto kese. :)

www.youtube.com/watch?v=bZBHZT3a-FA

Mr Long 2014.04.22. 17:23:02

@Jess G: max is biszex????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

blackhairlady 2014.04.22. 17:23:31

@Muscari: Latod ezert szoktam en agybajt kapni amikor kerdezek valamit, es az okosok mindjart azzal jonnek, hogy miert nem nezem meg a gogglen. Hat ezert. Mert eleve nincs is a honlapjukon ez az info, es mindegyik gyerekemnel kulon kihangsulyoztak, hogy az apanak ott kell lennie. Te meg most irsz egy masik verziot, ami allitolag mukodik(hisz igy intezted el), de errol sem szolt a fama anno.
Nem tudom Aye Aye -eknal mukodik-e, nalunk a ferjemmel nem mukodott volna.

2014.04.22. 17:24:46

@zöldeketbeszélek: Hát éppen ez az, hogy semmi gond nincs vele. Mármint minőségileg, és mármint a reszelt sajttal. Nem szárazabb, nem "állottabb", mint a tömbből frissen reszelt, hála a védőgázas csomagolásnak. Viszont 300-500 grammos tömb annál hamarabb kiszáradhat (már ha zsírosabb sajtról van szó), ha nem fogyasztódik el ...

2014.04.22. 17:25:45

@Jess G: A fejét már akkor is le kellett volna takarni .... úgyhogy inkább nem, köszi ;)))

Mrs. Clayton 2014.04.22. 17:25:48

@Mr Long: nem már mondtam h látens homi :-)

**mimi** 2014.04.22. 17:26:30

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
hát ez óriási:))))))))))))))
nem lesz baja attól a papírtól amit megeszik???

Mrs. Clayton 2014.04.22. 17:26:44

@Pink Petsch: most mér mi a bajod egy ndk-s úszónővel, különben is a személyiség a fontos, nem a külső

blackhairlady 2014.04.22. 17:26:57

@Herr Géza: hat miert nem ezzel kezdtetek? Igen, megtalaltam, mert ODA VOLT IRVA:)))) Tehat akkor csak elmegyek a husboltba es kerek 2 meter HDMI kabelt? Ma este mar elkezdthetjuk nezni a 80 nap alatt a fold korul Willy Foggal c. klasszikust:))))))

2014.04.22. 17:26:59

@Mr Long: Nem, max látens buzi ;))))))))))))))))

morsels (törölt) 2014.04.22. 17:28:06

@blackhair-lady:
Inkabb azt mond meg, hogy mikor vettetek a tv-t (ha 10 evnel fiatalabb, akkor szinte biztos van rajta hdmi), meg milyen tipusu es milyen regi laptopod van :-)

blackhairlady 2014.04.22. 17:28:27

@Sexual Harassment Panda: Ne is olvasd. igy legalabb kevesebbet vadbarmozol

2014.04.22. 17:28:36

@Jess G: Azonkívül, hogy transznak néznek ki, ellenkező előjellel, semmi ;)))))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.22. 17:30:15

@Pink Petsch: De a kiszáradt parmezánt is lehet használni, mint fűszert. Belefőzni levesbe, mártásba...

Mrs. Clayton 2014.04.22. 17:32:00

@Pink Petsch: na jól van,végül is te vagy itt a kerítőnő nem én, nem tukmálok én senkit :-)

Mr Long 2014.04.22. 17:32:15

@blackhair-lady: A laptopon is van olyan "lyuk", mint a tvn levo hdmi?
Mert akkor csak kell venned egy darab "madzagot" kozejuk es csapatni a filmnezest!

2014.04.22. 17:33:05

@zöldeketbeszélek: Perszehogy, lehet, de a védőgázas csomagolású előre reszelt parmezán meg egyéb sajtok, pont olyanok, mntha frissen reszelnéd őket. és hát erről volt szó eredetileg, hogy nem is ...

blackhairlady 2014.04.22. 17:34:52

@morsels: A tvnk egy majdnem egesz falat elfoglalo samsung, es pontosan 2009. szeptember 21.-en vette a ferjem, adtak a bor ulogarnitur-asztal kombohoz a butorbotba:))) Egyebkent azt mar irtam, hogy megtalaltam rajta a likat, mert oda volt irva:)
A laptop valasztekunk: Fujitsu, mcbook, Vaio es Samsung. A vaio regebbi, a tobbi 1-2 eves.

Mrs. Clayton 2014.04.22. 17:40:22

@blackhair-lady: á, ismerem ezt a típusú tv-t az ikeában is ilyen van kiállítva, de az csak műanyag, max diavetítővel lehet rávetíteni :-D
bocs :-D

2014.04.22. 17:43:42

@Jess G: A nénikéd ... :PPPP

blackhairlady 2014.04.22. 17:44:03

@Cascabel: Azert mar egy kicsit vidamabbnak latlak ma:) Jobban vagy?

blackhairlady 2014.04.22. 17:45:40

@Jess G: Basszus, akkor azert nem mukodik a tavkapcsolo? azt hittem az elem fogyott ki, de ezekszerint akkor atbaszarintas az egesz akcijo! szerinted 4 ev utan is visszadjak a penzemet?:)))))

morsels (törölt) 2014.04.22. 17:45:53

@blackhair-lady:
Ohhh, akkor HDMI cabel, nem kerdes.
Csak eleg hosszut vegyel. Es igen, bemesz egy elektronikai boltba (biztos van Best Buy, vagy annak megfelelo), megkerdezed, hogy hol van HDMI cabel, ok megkerdezik, hogy milyen hosszu kell (ja es ne vedd meg a legdragabbat, nem eri meg), hazaviszed es este mar nezheted is a tv-n azt, amit akarsz :-)

2014.04.22. 17:46:40

@blackhair-lady: Megnézed a tévén, hogy mijafax nevű dugó megy be oda, aztán válogatsz a laptopokból, hogy a megfelelő tyúkbelet vehesd meg a helyi MediaMarktban.
Te, ezt látatlanban nem lehet megmondani. Van tévé, ami egy usb-ről is megy, máshoz meg vehetsz 1 kilométer tyúkbelet.

2014.04.22. 17:47:55

@M. Péter:
Egyszerubb lenne, ha @blackhair-lady megirna a laptop tipusat es annak a TV-nek a tipusat, amivel ossze akarja kotni. Tipusbol meg lehet tudni, milyen csatlakozok vannak a keszulekeken es annak alapjan lehetne tanacsot adni.

blackhairlady 2014.04.22. 17:50:37

@Pink Petsch: Mna (hogy a te szofordulatoddal eljek amit eddig csak nalad lattam:), szoval mna, ez eszembe sem jutott, folg mert nem tudom te mekkora tehen vagy:))), illetve ez a musor mar reg az agyam abba a reszebe kerult amit mar majdnem (mondom MAJDNEM) a feledes homalyaba merult, de te most ujbol felszinre hoztad. Es ezt en enm bocsajtom meg neked ha 100 evig elsz akkor sem! :)

Mrs. Clayton 2014.04.22. 17:51:29

@blackhair-lady: hát, ha a bőrülőt is visszaviszitek akkor lehet :-D

blackhairlady 2014.04.22. 17:54:48

@zöldeketbeszélek: Mikor leirtam, mar tudtam, hogy varod ezt a valaszt:)

2014.04.22. 17:57:32

@blackhair-lady: Mna, olyan közepes, ha már a szarvasmarha női változata a viszonyítási alap ;))) De a büdös életben nem leszek vágósúlyú transznemű :PPPP Mint az a szerencsétlen ...
Különben a Nagy Ő-s cuccot nem én hoztam fel, csak megjegyzem halkan ... ;)

2014.04.22. 17:57:35

@blackhair-lady:
Koszonom kerdesed, sokkal jobban! A gyogyszerek megtettek hatasukat: Tylenol-3 es a gyomorfekely elleni is. 2-3 nap es mehet dolgozni:(

blackhairlady 2014.04.22. 17:57:44

@morsels: Igen, a Best Buy a szomszedom:) Delutan meglatogatom oket, koszi mindenkinek a segitseget, ezert jo ez a HA blog!:)
(Es hogy megtudjuk, ne menjunk az Amazonhoz dolgozni, csak hogy ON maradjak:)

blackhairlady 2014.04.22. 17:58:30

@Pink Petsch: De latod, megy, sokan megszagertettek latatlanban:)))

2014.04.22. 17:59:14

És Klappol kartárcs most dőlt a kardjába, mert már rég nem a posztjával foglalkozunk ;)))))))

2014.04.22. 17:59:54

@blackhair-lady: Én ilyet soha nem tennék .. de ezek pasik ;)))))

blackhairlady 2014.04.22. 18:00:38

@Jess G: Szivesen visszavinnem, mert mar kezd atomjaira hullani:((( Ocso vot, annyit is ert:(((( jellemzo Rooms to go akcio, amit a hulyek mint mi be is vesznek minden alkalommal:( Es meg a TV is muanyag:)))))))))

blackhairlady 2014.04.22. 18:02:41

@Pink Petsch: A kozepes az jo:)
A Nagy O-t ugy ertettem ahogy a nagybotus eletben szoktak, teee!:)

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.04.22. 18:02:50

@HUN_Sector: forintosítani pedig nulla értelme van. mégis mi értelme van? az otthon "ragadt" rokonoknak vagizni vele?

Latcho Rom 2014.04.22. 18:02:55

@Pink Petsch: Ne jajgass, tudom mi lett Leszekbol mi lett Tokesbol, ez az akkori tetteikbol nalam egy jottanyit se von le.

Ha kozel elsz a mai dolgaikhoz, akkor levonhat, mert nem tudod erzelmek neluk kezelni a multat sem.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2014.04.22. 18:02:59

Te munkahelyre jelentkeztél, de csak ott közölték veled, hogy dolgozni is kell? Micsoda kikúrás!

Latcho Rom 2014.04.22. 18:03:07

@Cascabel: Tudtam hogy erre reagálsz majd Mr. Vanity :-)

Jobbulást!

2014.04.22. 18:03:13

@morsels:
Vannak wireless display adapterek is laptopokhoz, tipusfuggetlenek. Igaz, dragabbak, mint a vezetekesek.

blackhairlady 2014.04.22. 18:04:04

@Cascabel: Orulok, de tenyleg! Viszont le a kapitalizmussal! Par napja meg halni keszultel (es vissza Magyarorszagra, bar szerintem az csak lazalom volt), most meg mar melo???? Nem jo ez igy:(

2014.04.22. 18:05:35

@blackhair-lady: Hát ha jó, ha nem, ez van ... Indulhatnék a Dove Real Beauty kampányában ;)))

@shakti_rom: Tőkés??? Hagyjál már békén ...

klappol 2014.04.22. 18:08:00

Szeretném mindenkinek megköszönni a "jó" s "rossz" véleményeket.
Sokkal rosszabbra számítottam. A nap még nem telt el tudom, de akkor is.

montroyal ( CAN qc) 2014.04.22. 18:08:24

@pamut: azert canadaban nalunk siman sokan dolgoznak 10-12$ minimalberert..

2014.04.22. 18:11:12

@házelőtthinta: Forintosítani általában nincs értelme. Na most, pont a Klappol által elvállalt, 3 hónapra szóló alkalmi munka esetében van. Sőt, csak ilyenkor van, amikor valaki egy szezonális, időszakos melóra megy ki valahova melózni, de egyébként otthon él. És mondjuk összehasonlítja, hogy az alatt a 3-4 hónap alatt, amíg kint dolgozott, mennyit kereshetett volna otthon. Nos, ilyen összehasonlításban Klappolnak kurvára megérte, pláne, ha nem feledkezünk meg a német munkanélküli segélyről sem.
És ezért sem értem, mi a fasznak nyíg itt. De ha a következő posztjában bebizonyítja, hogy az Amazonnál 1x1 méteres mozgástere volt, akkor tökön lövöm magam!

klappol 2014.04.22. 18:14:51

@Pink Petsch: Hehe, teccik :D:D:D.

ne burrogjámán :D:D:D, ez csak egy poszt, amit a jövő héten már el is felejtesz :)))))))))))))))

blackhairlady 2014.04.22. 18:20:11

@montroyal ( CAN qc): Amerikaban is egyre tobb a minimalberes allas.

2014.04.22. 18:22:55

@klappol: Téged, szívem? Nincs az az isten!! ;)))) De most komolyan, mi a töknek vernyákolsz?
Egyébként, hogy áll a melókeresésed? Beadtad már a CV-det az itten futikhoz? És a DHL-s ügy, hogy áll?

Herr Géza 2014.04.22. 18:24:26

@blackhair-lady: Hát a magamfajtának is elöször a bonyolultabb megoldás jut eszébe. De aztán a feleségemre gondolok (:XDD) és máris tudom, hogy kell kérdezni.... :XDDDDDDDD

2014.04.22. 18:25:19

@blackhair-lady: Itt olyan nincs is .. majd jövő évtől, ha ősszel átverik az összes törvényhozói ágon. Addig én ebből a melóból nem mozdulok. Sőt, utána sem vagy fél évig, amíg le nem tisztulnak a dolgok ...

klappol 2014.04.22. 18:28:56

@Pink Petsch: Az ügy a DHL terén nem megy tovább, mert a fószernek nincs szerződése, csak magánba csinálja. Sok helyre be van adva a CV-m, de nem jön válasz. Biztos véltoztatni kellene a stílusomon :D:D:D. :)))))))))))))))))))

2014.04.22. 18:33:35

@klappol: Mi az hogy magánban csinálja???? Ezt nem értem. Nincs szerződése avval, akihez közvetít? És még nem jelentetted fel csalásért?????
Milyen stílus? Típus cv-k vannak, letöltöd, kitöltöd. Kit érdekel a stílusod?

Muscari 2014.04.22. 18:34:05

@klappol: erdeklodve varom a folytatast. Magyarorszagon kuldozgeted az oneletrajzodat vagy Nemetbe?

blackhairlady 2014.04.22. 18:37:53

@Herr Géza: Na latod, te lagalabb tanultal valamit a hazassagodbol:)))
Kar, hogy a mult nap nem tudtam jonni, a versekhez es az irodalomhoz viszont en ertek, tudtam volna osztani az eszt:)))))))

Quercus a favágó 2014.04.22. 18:49:17

@blackhair-lady:

Nem hosszabbítanak útlevelet hanem újat csinálnak. Ha az apa nem jön haza, nyilatkozhat egy konzuli képviselő előtt, de elfogadják a teljes bizonyító erővel rendelkező hozzájáruló nyilatkozatát is.
Egyébként tudtommal a konzulátuson is intézhető az útlevél igénylés.

blackhairlady 2014.04.22. 18:57:20

@QUERCUS(a favágó): Ugyan az a szabaly az uj es a hosszabbitott utlevelre is szerintem.
En azt tudom, hogy lehet konzulatuson is hosszabbitani, de nekunk el kellen utazni Los angelesbe ami ugye nem ocso:))
Mi az a bizonyító erővel rendelkező hozzájáruló nyilatkozat? Mert sima meghatalmazas az nem jo, ez biztos, szemelyes tapasztalat.

Muscari 2014.04.22. 18:57:21

@QUERCUS(a favágó): jol van akkor, kulfoldrol is meg lehet oldani.Lehet azonban, hogy Blackhair Lady-ekhez tul messze van a konzulatus, kulonben siman csak kertek volna egy idopontot es kesz.

klappol 2014.04.22. 18:57:33

@Muscari: Már csak idehaza. keresek munkát.

Muscari 2014.04.22. 18:58:45

@blackhair-lady: na, megeloztel :-)

Tenyleg jo messze van!

eddie1977 2014.04.22. 19:11:14

@M. Péter: Akkor ez is országonként változó.
Írországban két bankban is van számlánk, mind a kettőben útlevelet kértek a személyazonosság igazolására.

klappol 2014.04.22. 19:13:15

@Pink Petsch: Miért idehaza? Sok oka van, maradjunk ennyiben, had ne soroljam.

Ment emil.

2014.04.22. 19:14:46

@zöldeketbeszélek: A tömb is védőgázos csomagolásban van, és hacsak nem használsz fel egyszerre 200-250 gramm lereszelt parmezánt egyszerre, hanem csak alkalmanként a tészták vagy saláták ízesítésére, akkor jobban megéri az 50-100 grammos, előre lereszelt kiszerelést választani. Mert ha 2 hetet ül a hűtődben a tömb fele lereszelésre várva, akkor már nem lesz ugyanolyan friss, mintha a reszeltet vennéd felbontatlanul. És ez fokozottan igaz a félzsíros, pláne a zsíros sajtokra. Hát nagyjából erre gondoltam. Panda másképp látja ezeket, az echte hotelszakács szemszögéből.

Quercus a favágó 2014.04.22. 19:20:34

@blackhair-lady:

Útlevél érvényessége nem hosszabbítható meg. Hány éves a lányod? Ha még nincs 12, akkor neki nem kell személyesen megjelennie. Mennyi időt lesztek itthon? Alapesetben 20 nap az ügyintézés. Lehet kérni soron kívüli eljárást(7 nap).
A teljes bizonyító erejű magánokirat:
-saját kézzel írt
-ha nem saját kézzel írt(nyomtatott) 2 tanú által hitelesített
-közjegyző, vagy bíróság által hitelesített
-ügyvéd által ellenjegyzett

A legjobb az lenne, ha megérdeklődnéd abban az okmányirodában, ahol intézni akarod.

blackhairlady 2014.04.22. 19:26:22

@Muscari: Nem fontos nekunk annyira a magyar utlevel, mert van amerikai ami meg sok evig jo, mert 10 evre adtak, ellenben a magyarral ami csak 5 evig ervenyes.

blackhairlady 2014.04.22. 19:27:46

@zöldeketbeszélek: Bizony, bizony, nyitott konyv vagy szamomra:)))))))))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.22. 19:29:46

@Pink Petsch: Én tömb alatt azt a szép, kerek, malomkeréknyi sajtot értettem, amit a sajtpultban látsz :). Abból meg elméletileg lehet kérni 10 dekát is - más kérdés, hogy a sajtkarika olyan nagy, hogy az valószínűleg egy hajszálvékony szelet lenne :).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.22. 19:30:43

@blackhair-lady: Na úgy érzem, most kell nicket és személyiséget váltanom :)))!

2014.04.22. 19:31:24

Reggel ota az utolso 450-500 bejegyzest nem volt idom kovetni. Atporgettem. Az executive summary:
Jess nem hasznal tampont
Vaj mi a 3 hetes HA visszaterese alatt osszeszedett 3 udvarlot

blackhairlady 2014.04.22. 19:31:57

@QUERCUS(a favágó): Biztos, hogy kell a ket szulo, ezt mar ketszer eljatszottuk az okmanyirodaban, nem fogadtak el semmilyen papirt, foleg, hogy az apa nem magyar allampolgar. Majd egyszer megcsinaltatjuk ha nagyon muszaj, szerencsere van neki amerikai utlevele, tehat nyugodtan utzahat. A lanyom 14, es o ott tudna lenni, hisz mi megyunk haza magayrorszagra, az apa nem tud ott lenni, mert valakinek dolgozni is kell a csaladban, hogy a repjegy arat megteremtse:)))))))))

blackhairlady 2014.04.22. 19:33:17

@zöldeketbeszélek: Mindegy, azonnal radismernek az elso mondatodbol, szoval maradjal csak szepen Zoldike:)))))))))

Mrs. Clayton 2014.04.22. 19:35:57

@charlieharper [home, sweet home]: olvass még lejjebb is, van ott más is :-)

Muscari 2014.04.22. 19:37:21

@klappol: sok sikert, de tudod, hogy nem lesz egyszeru :-(

2014.04.22. 19:37:46

@charlieharper [home, sweet home]: Csak 3-at? Baszod, nem vagyok formában :(((

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.22. 19:39:32

@rezsöatya:
Menjapicsába...
:)))))))))))))))))))))))))))

2014.04.22. 19:39:40

@zöldeketbeszélek: Na, azt csomizzák be neked védőgázas fóliába, hogy friss maradjon ;)

Mrs. Clayton 2014.04.22. 19:40:33

@blackhair-lady: először írtad helyesen, olyan nincs h rádismernélek, csak rádismernék van :-D

Mr Long 2014.04.22. 19:44:53

@charlieharper [home, sweet home]: Milyen az FT a Kindleon? Mostmar azon olvasod?

blackhairlady 2014.04.22. 19:45:07

@Jess G: radismernek=radismernelek=radismernek, Mna:)))))))
En tenyelg igy hasznalom, hogy radismernelek. Jujjj:(((((

Mrs. Clayton 2014.04.22. 19:46:39

@blackhair-lady: ok, de a jót nem kell kijavítani rosszra :-)

Quercus a favágó 2014.04.22. 19:50:05

@charlieharper [home, sweet home]:

Gondolod, hogy én beszállnék egy ilyen versenybe ezekkel a fiatal kandúrokkal?
Egyébként is, kinek kellene egy ilyen öreg ember mint én?

Sütemény1975 2014.04.22. 19:59:06

A posztrol jut eszembe van meg par blu-ray az amcsi amazonos kosaramba. Meg is rendelem. :)

blackhairlady 2014.04.22. 20:06:19

@Jess G: Azert javitottam ki, mert visszaolvasva nekem ugy jott le, hogy radimrnek (ok, tobbes szam harmadik szemely) Ez a franya ekezetlen billentyuzet:(

blackhairlady 2014.04.22. 20:07:04

N amost meg a fele szo lemeradt:))) Na mind1 nem vagyok en eddi.

Mrs. Clayton 2014.04.22. 20:08:33

@blackhair-lady: asszem nem tudlak követni, de elfogadom az érveidet, vitán felül állnak :-D

2014.04.22. 20:11:19

@Jess G: a panirozast es a HDMI kabelt majd Digger beteszi a "Naszoval" appendix-be

Mrs. Clayton 2014.04.22. 20:13:18

@charlieharper [home, sweet home]: ok értem én h te a lényeget emelted ki :-)
figyi, az nem tűnt fel h közben hirdetek is :-P

2014.04.22. 20:15:17

@Jess G: mit? Tampont nem, azt nem hasznalsz. Vagy magadat? Ugye nem a Vaj mi businessen ketesztul?

Mrs. Clayton 2014.04.22. 20:19:32

@charlieharper [home, sweet home]: nem én tök szolidan nyomom, ilyen kékibolya jeligére várok a szerkesztőségbe egészalakos fényképes, humoros, intelligens, kulturált, jóképű, egzisztenciával rendelkező 40-esek jelentkezését, olyat aki hosszútávban gondolkodik ,lassan m1 h fiú vagy lány :-D
mondjuk még reggel mondtam h zizi vagyok, szóval annyira nem kell komolyan venni ám
bár ha jobban belegondolok akkor lányok is komolyan jelentkezhetnek :-D

2014.04.22. 20:22:32

@Jess G: mi a sorrend? Virag, vacsora, fofogas?

2014.04.22. 20:22:39

@QUERCUS(a favágó): Mnaaa, ilyen könnyen feladod "papó"? ;)))))

Mrs. Clayton 2014.04.22. 20:23:28

@Jess G: jaja, virág, vacsora, ebben a sorrendben a főfogás ha minden klappol én leszek :-D

2014.04.22. 20:23:58

@charlieharper [home, sweet home]: Most szögezem le, hogy semmi közöm Jess biológiai folyamataihoz, businissileg sem ;)))))))

Mrs. Clayton 2014.04.22. 20:24:04

@charlieharper [home, sweet home]: az előbbit szántam neked,de sztem értetted

2014.04.22. 20:24:56

@QUERCUS(a favágó): Ha tudnék sem sz.p.l.k le :PPPP

blackhairlady 2014.04.22. 20:25:16

@Jess G: Koszonom, ezt akartam hallani:D (de azert megmagyarazom ha nagyon akarod)

Mrs. Clayton 2014.04.22. 20:26:01

@blackhair-lady: nem, asszem ennyi elég lesz :-)

Quercus a favágó 2014.04.22. 20:27:04

@Pink Petsch:

Konkrétan azért kérdeztem, mert másképp nem tudom belelógatni.

2014.04.22. 20:28:32

@QUERCUS(a favágó): Konkrétan értettem a "finom" érdeklődésed :DDDD

Sexual Harassment Panda 2014.04.22. 20:46:07

Mi az isten màr ez?
Pornogràf blog?
Ez a nèmber mit művel màr!
Agitàlja a nèpet.
@Pink Petsch: igen, ròlad (is) van szò.:)

2014.04.22. 20:46:35

@Mr Long: ezek a kovetelmenyek "humoros, intelligens, kulturált, jóképű, egzisztenciával rendelkező 40-esek jelentkezését, olyat aki hosszútávban gondolkodik "
Eselyem sincs

Mrs. Clayton 2014.04.22. 20:48:29

@Mr Long: a gond az h itt mindenkinek nagy a szája, de még nem kaptam meg a korábban felsorolt kritériumoknak megfelelő jelentkezési lapokat :-)
bár itt volt olyan elvi jelentkező, aki kizárólag lógatni képes, így ő sajnos eleve parkolópályás
mondjuk a nőtlenség is eleve elvárás lenne,szóval azt hiszem nemez az oldal fogja kitermelni a potenciális befutót, meg hát a vacsora hely se lenn m1, majd összeállítok egy listát holnapra

Mr Long 2014.04.22. 20:49:08

A domino pizza weboldalan van online tracker a pizza nyomonkovetesehez.
1- Order placed
2- Prep
3- Bake
4- Quality control (lovesem sincs, talan beleesznek a spiclik????)
5- Delivery
Milyen hulyesegeket nem csinalnak az online lehetosegekhez :)

2014.04.22. 20:50:29

@Sexual Harassment Panda: Ugyan már, lassan olyan álszent leszel, mint max :PPPPP

Mr Long 2014.04.22. 20:50:43

@charlieharper [home, sweet home]: "hosszútávban gondolkodik" szoval aranyhalak kilove?

bpetya75 2014.04.22. 20:51:51

@Babette_:

Na, még időben kapcsolatál, mielőtt lelepződött volna élemedett korod :-P

2014.04.22. 20:53:52

@Mr Long: Szeretnéd a pizzádon a félig megolvadt sajtot, vagy hogy a bombay pizzádról lemaradjon a mangós-curry szósz? Na ugye .. hát ezért a quality ;))))) Tudod, a meós, a spicli ;)

2014.04.22. 20:54:57

@Sexual Harassment Panda: ez teny
@Mr Long: a hosszutav relativ fogalom. Max 1 ora

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.22. 20:55:12

@bpetya75: mondjuk szaznak erzem ma magam...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.22. 20:56:48

Na szóval...

kepkezelo.com/images/whhhttwv1o14ljb3p71w.jpg

A posztról. Egy rendkívül naiv és gyakorlatlan posztíró a mai áldozati bárány.
Aki a törzsközönséget ismeri és elolvasta a posztot az már kora reggel borítékolta hogy szegény ürge házhoz jött a lófaszért.
Mindezek ellenére nekem tetszett.
Azt nem bocsájtom meg hogy három sor az egész de az legalább jól van megírva.
A buszos dolog volt a mai gumicsont ez egyértelmű. A bírálatok és dicséretek a maguk szemszögéből jogosak voltak.
Az egésznek az a legnagyobb tanulsága hogy ugyanazt a dolgot hányféleképpen lehet megítélni.
A poszt írója leírta ő hogyan élte meg ő hogyan látta.
Míg neki munkatábor volt másnak álommunka.
Ez így van rendjén nincs ezzel baj.
Mindenkinek mást jelent a munka.
Mondjuk voltak azért itten vadhajtások mint a 6órás munkaidő például.
Ja hát álmodozni lehet az nem tilos.
Angliában 9óraz átlag az építőiparban erre jön két félórás szünet tehát 10óra a munkaidő. Svájci Sapkának reális fogalmai vannak az építőiparról mert benne él. Cascabel munkája más területen van az is komoly szakmunka de mégsem olyan szoros mint az enyém.
Nálam kilométerről látszik hogy dolgozok vagy nem.
Most jelenleg a 9 órát teljes egészében végigdolgozom már hónapok óta.
Van amikor más a munka olyankor nem.
Az első munkám Londonban fél évig tartott és reggel négykor indultam otthonról és este nyolcra értem haza.
Kibírtam, örültem hogy van munkám.
Az kellett a megkapaszkodáshoz.
Nem nevezem sem munkatábornak sem rabszolgamunkának.
Én szeretem amit csinálok és élvezem minden percét.
Másnak lehet hogy ez lenne a gulag.
Mások vagyunk másképp látjuk ugyanazt.
A végén azért bevallok valamit.
Még mindig fogalmam sincs mi a rosseb az az Amazon.
Valami csomagküldő cég?

Más téma.
Tegnap a vasárnapi poszton váltottunk néhány szót @blackhair-lady: -vel.
Többek között ez volt az egyik kommentem.

kepkezelo.com/images/ajzzzncbpj48v37qqedk.jpg

A tegnapi poszton néhányan beszélgettünk a túrókészítésről meg egyebekről mikor szinte minden átmenet nélkül megjelent két komment.

kepkezelo.com/images/lsyu64ws55r9wzxx3sp.jpg

kepkezelo.com/images/oc0qgrti9u6t8gxmmy.jpg

Persze azonnal levágtam hogy valaki elolvasta és megtette a megfelelő háttérmunkát.
Csaxólok minden itt olvasónak.
Nem adja fel.
Mindig megtalálja a hozzá hasonló gerinctelen embereket a játékaihoz.
Nem ad támadási felületet.
A tegnapi eset két külön poszton zajlott. Akinek szánva lett az úgyis tudja merről hány méter de összefüggésbe hozni más nem fogja.
Persze egy ilyen átlátszó nyílt provokációnak nem ülök fel.
Tehát:

kepkezelo.com/images/ct1p05mev9nrmdvdnqee.jpg

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.22. 20:57:30

@Mr Long: a spicli meosok megint...csak a baj van veluk.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.22. 20:59:24

Szerintem hasonloan megy barmely magyar gyarban. Szet lehet nezni az autogyartoknal, vagya Samsungnal, Boschnal, Electroluxnal. A szalagmunka tobbnyire ilyen.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.22. 21:01:46

@charlieharper [home, sweet home]:
A HDMI kábel nem tudom mi de a panírozásról.
Charli ha jót akarsz enni akkor panírozd be a húst darált dióval zsemlemorzsa helyett.
Vagy legalább felesben keverd vele.
Vigyázz mert olyan laktató hogy 2-3hús még nekem is elég pedig...
:))))))))))))))))))))

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.22. 21:02:35

@diggerdriver: en nem ereztem az osszefuggest, de ez nem jelent semmit. szard le konkretan, tudod,mindenkit a sajat cselekedete minosit.
reszemrol ugy vagyok, hogy tobbre becsulok egy takaritonot, mint egy igazgatot. mint a kannibalos viccben.
meg birlak is, barmilyen szexista esmegmondoember hapsi vagy

2014.04.22. 21:05:09

@diggerdriver: ilyen hosszu kommentet egy 3 oras management call utan nem fogok elolvasni. Tiszta mamacuca hosszusagu

2014.04.22. 21:05:09

@diggerdriver: ilyen hosszu kommentet egy 3 oras management call utan nem fogok elolvasni. Tiszta mamacuca hosszusagu

blackhairlady 2014.04.22. 21:06:50

@diggerdriver: De en mar tudom! es jo lesz nekem ma este:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.22. 21:08:21

@tildy[UK]:
Nemcsak a szalagmunka.
Az én munkámat is folyamatosan ellenőrzik. Nincs ebben semmi.

blackhairlady 2014.04.22. 21:09:11

Most hirtelen eszembe jutott, hogy a regi atkosban (es meg utana is 95-ig) amikor egy nagy sutoipari vallalatnal voltam konyvelo, ket utalt szemely volt a cegnel: a belso ellenor es a meos. Kivetel nelkul mindenki utalta oket a hatuk mogott, de persze a szemukben ment a nyalas.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.22. 21:11:48

@charlieharper [home, sweet home]:
Mamacuca???
Azért a képet megnézted miiii?
:))))))))))))))

Sexual Harassment Panda 2014.04.22. 21:12:44

@diggerdriver: ùgy èrted 2-3 kilò hùs elgg neked?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.22. 21:13:11

@blackhair-lady:
Aha...
Elfelejted azt a szót hogy dió és azt mondod helyette hogy dejóóóóóóóóóóóóó
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2014.04.22. 21:13:46

@diggerdriver: Ne idegesíts már baszod .. Ha nem ismernénk Klappolt, vesszőre szétszednénk a posztot, mert nagyban tükrözi azt a visszahúzó, mindenben a kifogást, hibákat kereső, a 40-50-60-as otthon, Kádár alatt nevelkedett korosztályra jellemző otthoni, "tipikus magyar"nak mondott gondolkodásmódot.
Szerintem, kurvára szelídek voltunk ....

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.22. 21:14:14

@Sexual Harassment Panda:
Annyival szoktam étvágyat csinálni magamnak:)))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.22. 21:15:40

@Pink Petsch:
Hölgyeim-Uraim ez volt a nap letalálóbb hozzászólása.
:))))))))))))))))))))))))))))))))

Sexual Harassment Panda 2014.04.22. 21:15:53

@Pink Petsch: szerintem csak qrvàra nem akar kint dolgozni.

Mrs. Clayton 2014.04.22. 21:18:52

@diggerdriver: idefigyelj digger
én nem csinálok ebből titkot hogy nem bírlak, azért mert számomra bunkó vagy, nem hülye, de annyi benned az elegancia mint ázott kutyában a fing
ugyanakkor te mindig betalálsz idióta kommentekkel amire általában nem válaszolok
én nem bánom hogy mikor meg honnan vágod össze a kommentjeimet, de ne gondold már magadat akkora embernek, ha proliról van szó, akkor pont te jutsz eszembe, most mondom h rohadtul nem
és nem tegnap írtam le ezt először, szóval menj orvoshoz aztán írass fel valami szorongás oldót meg kezeltesd az üldözési mániádat is egyúttal, és gondolkodj el kicsit, h egy virtuális térben élsz, itt nincs se ellenség se barát, érted? ez egy blog ahol nickek vannak
menj ki emberek közé inkább ha ezzel nem tudsz megbarátkozni, vagy dugj meg egy nőt inkább a csöcsös képek nézegetése helyett

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.22. 21:20:06

@blackhair-lady:
Nekem erről a 20embert kellett találni aki hibázikról az jutott eszembe hogy a Rákosi rendszer alatt volt olyan hogy a pártvezetés kitalálta hogy Magyarországon 20%reakciós van aki nem támogatja a Népköztársaság Kormányát.
Kiadták parancsba hogy mindenhol meg kell nevezni a dolgozók azon 20%-át akik a reakciósok.
Most gondolj bele, odamentek egy 10fős kubikos brigádhoz és azt mondták a brigádvezetőnek hogy nevezzen meg két embert. Mert a 20%...
Őrület.

2014.04.22. 21:20:33

@diggerdriver: tudod ki. Akinek 5000 karakter alatt nincs kommente

2014.04.22. 21:21:30

@diggerdriver: Kabbe! :DDDDD

@Sexual Harassment Panda: Egy jó 50-es embernek vannak más jellegű kötelezettségei is. Ez is megérthető. Az már kevésbé, ha ezen, a lehetőségek szerint nem próbál meg változtatni, kényelemből.

Sütemény1975 2014.04.22. 21:25:37

@Jess G: se ellenseg, se barat. meg bunkok. mint te.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.22. 21:28:00

Klappol, köszi, hogy írtál erről , anno amikor még kifelé kezdtem tekingetni és bőszen küldözgettem a CV-et külföldre, eszembe jutott, hogy ha nem sikerült a szakmámban elhelyezkedni, elmegyek én még raktáráruházba is, vagy gyárba, leszarom, csak munka legyen kint.......és hiába dolgozok a szakmámban, teljesen ugyanazt csinálom mint te ott, persze, mondhatni, így jártam, mért nem vagyok mérnökasszony, vagy IT , vagy bróker vagy akárbármi más, ahol nem kell ennyit állni.....
Jó poszt, /nyelvtanilag, stilisztikailag majd szakértőnk,Digger elemzi/
nekem teccettttttt oszt kész , akinek meg nem az olvasson Rejtőt vagy Dosztojevszkijt!! :-)) / vág egy fintort/

Mrs. Clayton 2014.04.22. 21:28:06

@Sütemény1975: így van édesem
csak kettőnk közt az a különbség, h én akit szinten alulinak érzek ahhoz nem szólok, mert nem fogok egy kreténnel beszélgetni, érted?
egyébként azt se tudom kivagy, eddig is itt voltál? ha igen akkor szia

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.22. 21:30:13

@Jess G: szerintem a proli nem azonos a kozonsegessel,nem?

Mrs. Clayton 2014.04.22. 21:31:42

@Babette_: nem, az egy teljesen más fogalom, sőt most mondom a ribanc az egy harmadik

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.22. 21:33:18

@charlieharper [home, sweet home]:
Tudom.
Én bírom a csajt de nem lehet végigolvasni az tény.

Sexual Harassment Panda 2014.04.22. 21:33:34

@Pink Petsch: mondjuk +èrtem hogy minden fűszàlba belekapaszkodik valaki hogy ne kelljen kint maradni.
A helyzet az, hogy dolgozni kell, sokat ès kemènyen, mire elèrsz valamit.

2014.04.22. 21:33:48

@Jess G: Ne baszd már, minek húzod fel magad?
Digger alapjában a jófiú, néha kiereszti a gőzt itt. De hol máshol tegye?
A csöcsös képeit meg ne bántsd, a német megfelelői a legjobb klienseink :)))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.22. 21:34:24

@Pink Petsch:
Neee. Teljesen komolyan írtam.
Tökéletes jellemrajz volt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.22. 21:35:48

@Sütemény1975:
Kösz Csoki sokat segítettél...
:)))))))))))))))))))))))))

2014.04.22. 21:35:53

@Sexual Harassment Panda: Nekem mondod? Amint egy pillanatra leeresztesz, máris pénzt veszítesz. Te vagy a cég ...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.22. 21:37:39

@sodalisO [eng]:
Na. Nekem is tetszett.
Csak kúrva rövid volt.

Sexual Harassment Panda 2014.04.22. 21:38:29

@Pink Petsch: tefigyejjémà...
Izè..
Ha munkahelyet vàltol itten nèmetorszàgba..
Ès a kettő között van szünet..tudod, mint a fogaid között elöl..
Ùgy èrtem hogy kilèpsz az egyik helyről, ès a màsik helyen mondjuk 2 hèt mùlva kezdesz..akkor miafasz az eü biztosìtàssal? KI fizeti?

2014.04.22. 21:38:52

@diggerdriver: Hm.. csak nem túl hízelgő ... ;)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.22. 21:38:56

@Babette_:
Hagyd. Felsőbbrendű.
Szintje van.
:))))))))))))))))))))))))))

Mrs. Clayton 2014.04.22. 21:39:21

@Pink Petsch: nem erről van szó, itt mindenki tudja, h eltartott ujjal iszom a kv-t, sztem ez nem új
mi a tökömért kell itt a kommentjeimet kivagdosnia, nem tudta ma kiverni? komolyan átmegyek alpáriba
kb minden 3. napi kommentemben elolvashatja ezt
hogy jön ahhoz h engem akármibe is belemosson
egyébként meg nem érdekel senki vélt vagy valós internetes sérelme
leszarom
ha valakivel gondom van meg fogom mondani h apám te egy kripli vagy
de már azt gondolom, h jelentkezne a hirdetésre csak nem mer
eszem megáll komolyan

klappol 2014.04.22. 21:39:46

@sodalisO [eng]: Te megtudod fogalmazni a véleményed stílusosan. Tökre értem és elviselhetőbb. Ennyire eccerő az egész, de jön a második felvonás is.:))))))))))))))))))))))))))))

Rejtő az ÁSZ:D:D,

ő nagyon jó író volt, az egyik kedvencem.

Mrs. Clayton 2014.04.22. 21:40:16

@Sexual Harassment Panda: van neted nem, keress rá, mi vagyok én szótár?

Sexual Harassment Panda 2014.04.22. 21:40:27

@Pink Petsch: iigen.sokan azt hiszik milyen könnyű.pedig kurvàra nem.amikor hazamegyek szabaccsàgra, jönnek a rohadèk ismerősök.első kèrdès:tucc kölcsönadni?
2.Kèrdès:tucc munkàt?

2014.04.22. 21:41:04

@Sexual Harassment Panda: Először is, nincs rés a fogam között, nem én vagyok a Fehér Anna. :P
Másodszor, a Krankenkassét most is én fizetem.

Sexual Harassment Panda 2014.04.22. 21:42:10

@klappol: nekem is!
"Mindenki onnan jön ahonnan akar, vagy ahonnan szabadon bocsàjtjàk"..
"Uram, a kèsemèrt jöttem.."

2014.04.22. 21:42:12

@Sexual Harassment Panda: És minek neked olyan ismerősök? Nekem már nincsenek ...

2014.04.22. 21:43:50

@Jess G: az eltartott kisujj az nem urnoi neveltetesre utal

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.22. 21:44:04

@Pink Petsch:
Azért mondom mert én is abban a korban szocializálódtam és pontosan ilyen volt a gondolkodásmódom például 10évvel ezelőtt.
Az ember ne próbálja letagadni a nyilvánvalót.
Volt egy rendszer amiben felnőttünk.
Az nyomtalanul nem múlik el.

Sexual Harassment Panda 2014.04.22. 21:44:48

@Pink Petsch: persze, meft tèged senki se szeret! Mer' csùnya vagy! De èn?
(Csakwiccelek, sajnos extrèm dark humorom van, monthy pythonon nevelkedtem)@diggerdriver: adztánmèvagyokjujdehülye?
A fogszünet miatt?

Sexual Harassment Panda 2014.04.22. 21:45:41

@Pink Petsch: miazhogytefizeted? Privàt vagy mijagetszi?
Nekem cèg.

2014.04.22. 21:45:56

@Jess G: A teásbögrét bezzeg marokra fogod! Na látod, hát ez a baj! ;)))
Édesem, ha valakinek esetleg nem jössz be stílusilag, vagy máshogy, akkor ez van. Én aztán tudom, hány embernek nem jövök be. Na de, mondd már, k a faszt érdekel? És ki a fasz törődik vele?
Barátuszra még emlékszel? Na ugye ;)))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.22. 21:45:58

@sodalisO [eng]:
Sőt akinek nem tetszett az hazudik.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Sexual Harassment Panda 2014.04.22. 21:46:32

@diggerdriver: ööö, de te kimentèl ès sijerült.akkor hogyisvanez?

klappol 2014.04.22. 21:48:59

@diggerdriver: Jó válasz, teccik. Igaz is. Minden ember más, máshogy él- gondolkozik, szerencsére.:))))))))))))))))))))))))

Kaptam is ma rendesen ezt is azt is, sebaj, de nem tettem hozzá semmit, hogy valaki kedvébe járjak. Így belegondolva nem is volt az olyan rossz. :D:D:D

Az Amazon egy nagy internet áruház, írgalmatlan raktárral. kb ennyi. Itt a kutyakajától a wc papírig, gyerekjáték, ruházat elektronika...és és és minden van.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.22. 21:49:53

Uhhh, ahogy nezem igy keso delutanra/estere picit "out of control" volt a blog. :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.22. 21:50:01

@Sexual Harassment Panda:
Ne feledd.
Én egy munkamániás fasz vagyok.
Van egy keresett szakmám amit ingyen is csinálnék csak ezt ne mond el senkinek.

Sexual Harassment Panda 2014.04.22. 21:51:17

@diggerdriver: mit? Hogy fasz vagy?
Szerintem evidens;)
Èrtem mit moncc.
Èn is hasonlò cipőben..

InteriorLulu 2014.04.22. 21:51:24

A posztoló 5,78-as nettó órabére azért annyi, amennyi, mert az Amazon nem közvetlenül foglalkoztatja őt, hanem közvetítőn keresztül. Ami a közvetlen foglalkoztatást illeti: minden év októberétől felvesz az Amazon bárkit, aki minimum kábé alapszinten bírja a németet. Ez esetben a bruttó órabér 9,50-10 € (ez az egyes konkrét Amazon-raktáraktól függ), ami mondjuk az egyes (nőtlen, gyermektelen) adóbesorolás esetén 7-7,5 € nettó. Már amennyiben az ember az egész hónapot végigdolgozza, az Amazon ugyanis ebben a tekintetben egyáltalán nem korrekt: minél kevesebbet dolgozol egy hónapban, annál kevesebbre jön ki a havi bérelszámolásodban a bruttó órabér, azaz az a bruttó tíz pénz.

A posztoló nem írja, de neki, mint közvetítőn keresztüli melósnak nem kellett fizetnie a szállásért, ez mindenképp jelentősen szépíti az amúgy odakint siralmasan kevésnek számító 5,7 €-s összeget. Más kérdés, hogy még így is rosszabbul jár, mintha közvetlen lenne alkalmazva, ugyanis a grabeni Amazon húsz km-es körzetében nem egy falusi panzió akad, ahol 300-350 €-ért lehet egyszemélyes szobát bérelni. (Ehhez persze már saját jármű kell).

Az Amazon amúgy ezzel a 9,50-10 €-s bruttó órabérével abszolút versenyképes: betanított munkát Németországban ennél gyakorlatilag csakis kevesebbért lehet találni, pláne, hogy szinte minden betanított melót közvetítő ügynökségen keresztül talál az ember (pont mint mondjuk Angliában). Átlag fél év-egy év után veszik át a cégek a melóst közvetlen alkalmazásba, és ezáltal jobb órabérbe.
Ugyanakkor viszont az Amazon (bármelyik németországi, összesen amúgy nyolc van) nemigen tartja meg a felvett embereit. A karácsonyi szezonra felvetteket szinte mind kiteszi december végén, az év közben felvettek nagy részét szintén, vagy mondjuk egy év elteltével. Nagyon kevesek azok, akik a pár hónapos/fél éves/egy éves szerződés lejártával határozatlan idejűt kapnak.

program készítő 2014.04.22. 21:51:24

Az nem is rossz pénz,bárhogyan is számolom,fizetem a benzint,15 napot dolgozom átlag 9 órában.és 4 napi béred kapom havonta.

micsoda? 2014.04.22. 21:51:24

Nem annyira meglepő a munkatempó amiről a poszt szól. A könnyű iparban nálunk is sok álló munka volt, igaz 8 órát, viszont a szünet 10 perc volt. Nem kerestek jól, viszont sok mindent kaptak ingyen, vagy minimális költségért. Oktatás, egészségügy, üdülés, lakás.....

Latcho Rom 2014.04.22. 21:51:37

@Pink Petsch: Oregszik a Gott, ne báncsad :P

Hanastazia 2014.04.22. 21:51:41

"A magyarokat nem ellenőriztem, hisz volt ott rengeteg más nemzetiség."

Ebből nagyjából arra lehet következtetni, hogy inkább felírtad a háromszor hibázó kínait a százszor hibázó magyar helyett. Ez aztán a minőségi munka, gratulálok! De gyanítom, hogy volt ott egy román is, aki inkább téged írt fel a sokat hibázó románok helyett, hiszen az írásod alapján arra lehet következtetni, hogy már nem dologzol az Amazonnak.

Egyébként pedig bármilyen furcsán is hangzik, aki teljes állásban dolgozik, annaki a napi 8 óra munka a normális. Plusz 40 perc ebédszünet, mert előírás, hogy 6 óra munka után kötelező szünetet tartani. De hát vannak páran, akik azt hiszik, hogy Németországban kolbászból van a kerítés, aztán amikor meg kell dolgozni a pénzért, meglepődnek.

Sexual Harassment Panda 2014.04.22. 21:52:16

@klappol: azt hitted, csak te olvasol Rejtőt?
Kedvencem az előretolt helyőrsèg .

2014.04.22. 21:52:39

@diggerdriver: Én s abban a rendszerben szocialzálódtam14 éves koromig, szóval épp a legbefolyásolhatóbb korban.. Sőt, még olyanabban Ceau bácsi Romániájában. De mégis ... nekem az felszabadulás volt, akkor is, ha tudtam, hogy Brassóban éppen lőnek (a lövésnyomok még mindig megtekinthetőek az egykori iskolám falán), miközben nálunk a Partiumban, csak a Ceau bácsi képeit baszták k az ablakokon mindenhonnan. Még gyújtogatás sem volt.

Mrs. Clayton 2014.04.22. 21:53:44

@Pink Petsch: na, az a másik fazon, de akkor is mit idézget itt?
nem bírom az igénytelen, a bevásárlókocsit hazatoló, a szemetet az utcán hajigáló, a mackónadrágos segélyen élő, azt a Primarkban elköltő, McDonaldsban vacsorázó néptömeget, habár ezek között is lehet normális ember is
magyarul a prolikat
nem fogok köztük lakni, velük egy boltban vásárolni egy pubba járni
ha valakinek nem tűnt még fel, h ezek egy jellegezetes népcsoport és meghatározható helyeken fordulnak elő akkor sajnálom, az meg hogy valaki ilyennek tartja magát de ennek alapja nincs arról meg nem én tehetek, arról se hogy traktort vezet, viszont nem is érdekel
és ha valakinek nem válaszolok az azért van mert nem szeretnék vele beszélgetni
magyarul eléggé egyszerűnek kell lenni ahhoz h az illető meg továbbra is kontaktust akarjon velem létesíteni

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.22. 21:54:57

@klappol:
Mondom hogy jó volt.
Ha szar lett volna biztos lehetsz benne hogy megírom.
Nem tartalak se lustának se munkakerülőnek se elégedetlenkedőnek.
Ezt is végigcsináltad.
A véleményed írtad le.
Más meg a sajátját.
Lehet hogy holnap kapnál egy sokkal nehezebb munkát amit örömmel csinálnál.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.22. 21:57:39

@Jess G: Azt mintha mar mondtad volna hogy valamifele uzleteket menedzselsz. Az publikus hogy milyen profilu ceg ez? Marmint ruhaboltrol beszelunk vagy valami termelocegrol vagy etterem vagy mi?

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.22. 21:57:46

@diggerdriver: Ja,akinek nem teccik, annak nem teccik!!! És azt csinál amit akar!!! It's not my business!!!!! :-DDD / röhög/

klappol 2014.04.22. 21:58:46

@Hanastazia: Nagyon rosszul ismered a Magyarokat. Voltak románok is. De sajna vannak igen buták is, akik nagy hibákat követtek el, erre speciztem ki a munkám, amiből nagy kár lehetett volna, na a Magyarok nem vétettek súlyos hibákat. Tudod, hogy egy tömegkarambolnál kiket mentenek meg az orvosok?? nem, akkor nézz utánna.

Látom nagyokosvagy. Itt okoskodhatsz, megyek úgy is aludni. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))999

2014.04.22. 21:59:44

@Jess G: biztos, hogy nem a menszesz lesz ez?

blackhairlady 2014.04.22. 22:01:55

@diggerdriver: Nem szeretem a dejot, olyan mellekize van:))))

klappol 2014.04.22. 22:03:10

@diggerdriver: Így van, értettelek, lehet félreértetted? Tudod, hogy én kedvelem az itt kommentelőket, s a véleményüket is, a tieid mindig teccenek, mind1 ki mit ír róllad..))))))))))))))))))))

@Sexual Harassment Panda:
Mind a kedvencem :))))))))))))))))))))))))))))

2014.04.22. 22:03:36

@Jess G: Mert valamiért érdekesnek talál. Ha te is annak találod, akkor válaszolsz, vagy reagálsz. Ha nem, hát nem ...
Ha a nyilvánvaló figyelmen kívül hagyás után is akar valaki valami konkrétat tőled, akkor első szinten nyilvánosan szólsz, hogy legfeljebb az álmaiban, másodszinten meg szűröd a fenébe.
Te, ne vedd már annyira komolyan. Ez Virtuália. Páran megismerkedhetünk ugyan egymással irl is, de ez lényegében nem a valós életünk. Csak jól esik itt lenni. Dumálni, vitatkozni, néha veszekedni is ... Csak komolyan ne vedd ;)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.22. 22:03:59

@blackhair-lady:
Hijjjjjjjjjjjjjj ebbe egyre jobban belemászol...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Mrs. Clayton 2014.04.22. 22:04:06

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: egyik sem, iskolákat, irodákat, és egyéb termelő egységek tartunk fenn és ezek karbantartását látjuk el
hozzám pillanatnyilag a "bérszámfejtés" illetve maga működtetés tartozik, azért idézőjeles mert egy programba csak beviszem a saját magam általjóváhagyott számsort
én felek tehát a bérekért, az anyagrendelésért, én hozok új ügyfeleket, én tartom velük a kapcsolatot is és gyakorlatilag munkáltatói jogokkal rendelkezem az összes létező beosztottunk fölött
ez egy kis cég nincs 1m a nyereségünk évente, szóval nem kell nagy dolgokra gondolni van most kicsit több mint 100 emberünk
de épp most vásárolunk fel a környező megyékben még néhányat

Mrs. Clayton 2014.04.22. 22:05:43

@Pink Petsch: mondjuk rólad nyilvánvalóan kiderül h nem vagy hülye, szóval ezzel most nem leptél meg
egyszerűen rosszul tűröm az igazságtalanságot, ennyi az egész

2014.04.22. 22:07:57

@blackhair-lady: Pontosabban édesítőszer mellékíze van, cserében viszont dió semmi ;). Én nagyon utálom a cukorhelyettesítő mesterséges faszságokat, mert van egy olyan édeskés gyógyszerízük, hogy menten kiszaladok a világból tőle. Az ízük szar, az édesség-érzet baszott koncentrált, és nem egészségesebbek a süvegcukornál. Mégis, mi értelmük van?

Mrs. Clayton 2014.04.22. 22:08:02

@charlieharper [home, sweet home]: ne hozzilyen helyzetbe mert kényszeres válaszolhatnékban is szenvedek
nincs olyanom 15 éve
csak felhúztam magam hülyeségen
hívj meg egy pohár borra kettőre és lenyugszom, ne is mézsörre ;-)

2014.04.22. 22:12:56

@Jess G: Huhh, nah most elpirultam, afrancba .... ;))))
De figyelj, csajszi, ha nem akarsz szívaritmiában elhunyni a másokat ért igazságtalanságokat oly mértékben vedd figyelembe, és tégy ellenük, amilyen mértékben érinthetik a saját életformádat.
Ha ez mégsem gyün' össze, akkor itt van neked: www.greenpeace.org.uk/ ;)))))

2014.04.22. 22:13:52

@Jess G: de ne tartsd el a kisujjad a borospohartol. Csak chilei (nekem) meg del-afrikai (olaldborda), ez sjat termes, van itthon. New world borok, na!

blackhairlady 2014.04.22. 22:16:49

@diggerdriver: Az lehet, de nem tudom mibe, nem erteeeeeem! (Belso szoke vagyk:))))))))

Mrs. Clayton 2014.04.22. 22:18:18

@charlieharper [home, sweet home]: valójában nem szoktam, egyedül a pohárra vagyok kicsit finnyás, de gondolom nem vizesben szolgálod fel, ebben a sorrendben, akkor h senkit se sértsek meg :-)
kösz, máris jobb
@Pink Petsch: ne, a grinpiszesektől konkrétan agyvérzést kapok, kiírtam, ennyi volt, beteszek egy always betétet :-D

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.22. 22:18:40

@Jess G: Ertem. THX!

@Mr Long: Egeszen eddig a pillanatig nem is gondoltam ilyesmire. Most viszont hogy rakerestem es kepeket is neztem... eros kesztetest erzek! :)

Viccet felreteve nem keversz ossze valakivel? Nem terveztem oda turat. :) Egeszen mostanaig. :D

blackhairlady 2014.04.22. 22:18:58

@Pink Petsch: Nem tudom milyen az edesitoszer, meg sosem hasznlatam, amennyi cukrot fogyasztok a kavemban, nagyritkan a teaban attol nem leszek vastagabb bokaban, szoval mellozom a muanyagot:)

2014.04.22. 22:22:06

@Jess G: az enyemnel nem lehet rosszabb napod. 2 kulcsemberem felmondott. A feleseg benzint rakott a diesel automba (nem a 4*4-es babybe!), amit 2 het mulva szeretnek meghirdetni eladasra.
Ha ezt felul tudod mulni, szoljal

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.22. 22:22:44

@Pink Petsch:

Haggyadmá'
Holnap összevesznek Mr Jellemmel és az kiteszi ide az egész háttérlevelezésüket.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2014.04.22. 22:23:20

@Jess G: Az emlékek kedvéért?;)))

@blackhair-lady: A dejó-ról jutott eszembe, mert abban az van ... meg még ki tudja mi...
Hűűűű, te a múltkor beleittam, egy zero-s red bullba.. azt a sokkot!!!! Pfejjj!!!!

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.22. 22:23:34

@charlieharper [home, sweet home]:
@Jess G:
Ne hisztizzetek itt, mert megint kiveritek a biztosítékot Winnetounál! :-))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.22. 22:25:59

@blackhair-lady:
Na most figyelj ide.
Csukd be a szemed és gondold azt hogy nekem olyan mocskos a fantáziám ami a te képzelőerődet meghaladja.
Megvan?
Jó, akkor azt szorozd meg tízezerrel.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Akkor már a KÖZELÉBEN jársz az igazságnak.

Mrs. Clayton 2014.04.22. 22:26:58

@charlieharper [home, sweet home]: és ment is vele? mondjuk messzire nem juthatott
egyszer nekünk egy kutas tankolta meg az új dízel Hondát benzinnel, ő még nem hallott dízel hondáról akkor, kb 3 km-re jutottunk a MOL meg fizetett 1,5 milliót, de3 volt a javítás
ha nem ment vele, akkor csakki kell mosni le kell engedni a tankot, különben szétment benne a befecskedezés minden
ok te nyertél
én ma csak baromi fáradt voltam meg alig értünk ki reggel a reptérre mert az M1 szokás szerint Milton Keynestől Lutonig be volt állva, de 20 perccel boarding előtt végül is ott voltunk

2014.04.22. 22:27:11

@diggerdriver: Ne légy már ilyen majom ... ;))))

Mr Long 2014.04.22. 22:28:41

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Nem keverlek ossze, valahogy ereztem, hogy csak meg kell emliteni neked :)
Ha lesz kocsid megkerdezem, hogy beferunk e meg az utra :DDDDDDD

Mr Long 2014.04.22. 22:29:48

@charlieharper [home, sweet home]: Borospohharat ket kezzel fogjuk, nehogy elvegyek. Alap szabaly!!!!!

Mrs. Clayton 2014.04.22. 22:30:54

@Pink Petsch: nem, hanem hogy charlienak igaza legyen vagy még inkább h büntessem magamat :-)

2014.04.22. 22:32:47

@Jess G: Te kis mazo, te... ! ;)
Hm, tudtál róla, hogy ezzel rengeteg pénzt kereshetnél??? :DDDD

Mrs. Clayton 2014.04.22. 22:35:02

@Pink Petsch: mivel? h charlienak hagytam h igaza legyen? mondta neked h fizetne ezért? mert akkor írom is a számlát
bár így h tudom h az ágis húzza,mégse venném le max egy prada táska árával :-P

2014.04.22. 22:39:03

@Jess G: Hát, a charlet nem tudom, de vannak új horizontok ezzel a sub hozzáállással... ;)))))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.22. 22:40:23

A szavakkal az a baj, hogy mindenkinek mást jelentenek.Ezért nincs értelme a vitáknak./bólogat/ Mert csak a szavakon vitázunk és észre sem vesszük, hogy nem is értjük egymást. Csakis az a tiéd, amit megéltél - akár a valóságban, akár a képzeletedben. Ezzel én is így vagyok.
*Vita helyett inkább tanuld meg érteni és tisztelni más ember valóságát./ kuncog/
Na ez az ami itt sokaknak nem nagyon megy ! De hát, mitől is menne?? /vigyorog/........

Mrs. Clayton 2014.04.22. 22:40:54

@Pink Petsch: csak tudd Pinky, h mindig a könnyebb pénz felé húzok, ha azzal lehet pénzt keresni, h másnak legyen igaza vagy h kínozzam magamat mert mások erre élveznek, azt hiszem inkább sosem lesz igazam :-)

blackhairlady 2014.04.22. 22:41:40

@Pink Petsch: Na most ha meg azt is elarulom, hogy csak vizet iszom, se alkohol, se bambi, semmi mas csak hus vizecske...:)

blackhairlady 2014.04.22. 22:42:25

@diggerdriver: Ok. Becsuktam. Es elszornyedtem:))))))))))

Hari Seldon 2 2014.04.22. 22:43:35

@shakti_rom:
Ne húzd fel magad. A magyarnak jó a maffia, akkor megérdemli. Nem ér annyit.

Diggernek volt régebben egy gondolat, amibe ha belegondolok igaza volt.
Ő is Magyarországon maradt volna, ha emelik egy kicsit a bérét, és utólag látja, hogy milyen rosszul döntött volna.

Mi is így vagyunk vele, még én is el lettem volna bruttó 400-ért valami gyárban évekig. Aztán ott ragadtunk volna. Nem vettük figyelembe, hogy a magyar társadalom mennyire beteg. Ha nemnyer Orbán 2010-ben, nyer 14-ben vagy 18-ban. Mindegy a maffiája attól még meg lett volna akkor is. És a birkákat nem zavarja. Elveszik a magánnyugdíjt? nem zavarja. Kiadják a baltás pénzért. Nem zavarja. fejére sz@nak? Kinyitja a száját,mert kap "rezsicsökkentést". Áh, hagyjuk.
Ezért most már én is azt mondom amit digger: nekem jó hogy nyert ez a bűnöző, mert e nélkül a lökés nélkül nem indultunk volna el.

2014.04.22. 22:43:41

@Jess G: Nos, akkor költözz Németországba. Itt legális, és kb. 200 euró/óra alsó hangon ;)

Mrs. Clayton 2014.04.22. 22:47:07

@Pink Petsch: az önkínzás? pályát tévesztettem, az baj ha rosszul tűröm a fájdalmat, ráadásul szeretem magamat így csak egész kis fájdalmat okoznék, úgy értem kiszedem a szemöldököm, na nem teljesen,csak így fazonra, ez azért fájdalmas :-)
mondjuk tükör előtt kis köntösben még lehet valakinek szexi is

2014.04.22. 22:49:44

@blackhair-lady: Édesanya, nincs ezzel baj .. egészséges hulláknak is kell lenniük a végén. Ha nem, értelmét vesztené a donorprogram, mert belőlem legfeljebb a hasnyálmirigyemet hasznosíthatják, plusz a vesémet, meg a szemeket. Ez utóbbival kurvajól jár majd a tulajdonosa, mert fasza világító világoskék, nem az a vízszínű semmilyen, hanem, mint a kifestőkönyvekben ;).

özv. Marx Károlyné 2014.04.22. 22:49:59

Régebben rendszeres olvasója voltam a blognak, ma már csak ritkán. Eddig még sosem kommenteltem. Most is a fb-on megjelent posztajánló hozzászólásainak száma és stílusa hozott ide. Aztán itt is hasonló fogadott. Tegnap olvastam éppen egy cikket :index.hu/tudomany/tortenelem/2014/04/20/szaz_eve_tortent_a_ludlow-i_meszarlas/?utm_source=facebook&utm_medium=share&utm_campaign=index
Elgondolkodtam milyen szörnyű élet lehetett. Mennyit fejlődött azóta a világ!Ugyanakkor miért tartja ma is az emberek többsége elérhetetlennek, hogy méltó körülmények között,tisztességes bérért dolgozzunk? Azt hiszem az emberi munkaerő-érték Gauss-görbéjének csúcsán túljutva, újra lefele csúszunk. Ez válik természetessé és azt szidjuk, aki ez ellen szól.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.22. 22:54:30

@Mr Long: Ja, teny hogy eleg jol behatarolhato az izlesem ilyen teren. :) Es persze, ha autoval megyunk, akkor majd szolunk nektek joelore. :) Bar nem tudom mikor lesz ilyesmi mert a szabadsagok es utazasok mar kb. egy evre elore be vannak tervezve. :P De ami kesik, nem mulik.

Az megvan hogy ha veszel egy uveg Laphroaig single malt-ot, akkor kapsz egy talpalatnyi foldet Islay-n? :) Es a jarandosagodat minden evben behajthatod egy keves whisky formajaban.

www.whiskynet.hu/single-malt/236-laphroaig-10-years-07l-40/?el=1

Nah azt hiszem itt kezdodik a marketing halado szintje. :)

2014.04.22. 22:55:22

@Jess G: Fájdalomtűrés negatívban, az mínusz... no de a elég alázatos vagy, akkor talán lehet kezdeni veled valamit ;))))
Szemöldököt meg nem szedünk, ha nem dzsungel-típus, mert olyan leszel a végén, mint az a szerencsétlen Ábel Anita. ...

Mr Long 2014.04.22. 22:56:18

@Pink Petsch: Es van hozza tuzvoros hajad is?

Mrs. Clayton 2014.04.22. 22:57:43

@Pink Petsch: dzsungel? jézus és mi van a hónaljkutyával meg a bikinivonallal? azt se?
ábel anita milyen? szőrős?

blackhairlady 2014.04.22. 23:00:15

@Pink Petsch: :))))))))) Nem azert nem iszok ilyeneket mert nem egeszseges hanem mert nem kivanom.
A donor programba pedig fliratkoztam amikor a jogsimat kervenyeztem:)))))

2014.04.22. 23:01:13

@Mr Long: Neeem, tűzvörös csak festéssel van :) Természetes állapotában ilyen szín nincs. Az enyém is rézvörös, de mivel pasi vagy, leírom érthetőbben, szőkés-vöröses, mint egy kifejlett, egészséges róka bundája.
Nem, szeplőm nincs. Sehol. Nem, ott sem :P

2014.04.22. 23:01:46

@diggerdriver: 'Még mindig fogalmam sincs mi a rosseb az az Amazon.
Valami csomagküldő cég?'

:)))))))))))))))))

Ami a 9 ora munkat stb. illeti, te fogalmaztad meg a lenyeget: sokszor 'csak' annyi a kulonbseg a rabszolgamunka es mas munka kozott, hogy szereted-e csinalni vagy nem. Gyanitom hogy a raktari csomagolo munkat szinte senki sem szereti. En csinaltam gyarban betanitott munkat, iszonyatosan utaltam, igy valoban szinte 'rabszolgamunkakent' eltem meg. Most hogy olyan munkam van amit szeretek csinalni, sokszor fel sem tunik hogy pl. egesz nap allok, reggel 8-kor kezdek es este 9-kor vegzek stb.

Hari Seldon 2 2014.04.22. 23:02:01

@özv. Marx Károlyné:
Az ő áldozataik is hozzájárultak ahhoz, hogy mostanra a munkásoknak jobbak legyenek a munkakörülményei.

A Gauss-görbe hasonlattal viszont nem értek egyet. Egy hasonló szerepű és tevékenységű cég 100 évvel ezelőtt sokkal jobban kihasználta volna a dolgozókat.

2014.04.22. 23:03:24

@blackhair-lady: :DDDD
Tudod, itt meg, a jó öreg Európában alapból mindenki donor, ha kifejezetten meg nem tiltja.... De ha nem így nem lenne, én is kiváltanék donorkártyát, mert az buli, ha halálom után a szaruhártyám tovább él ;))))

blackhairlady 2014.04.22. 23:09:53

@Mirjam2: Nagyon jol megfogalmaztad, en is igy gondolom. Ha valaki szereti amit csinal akkor napi sok oraban kepes azt vegezni anelkul, hogy feltunne hogy elszallt az ido. Az utalatos melonal meg mar az elso ora is faraszto. szerencses aki megtalalja az alom munkat.

2014.04.22. 23:09:55

@Jess G: Az olyan, mintha az ex-férjedé lenne... szőrös-mackós .. az a szerencsétlen Ábel Anita meg még mindig így néz ki szemöldökügyileg:
www.femina.hu/hazai_sztar/abel_anita_ujra_kepernyon_heti_hetes/abel_anita.jpg
Az a két "csodálkozó vonal"... mnaa, az már akkor gáz volt, amikor a Szomszédokban szerepelt, de gondolom kiirtotta azóta az összes szőrzetét ott, így legfeljebb tetováltathat a helyükre ...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.22. 23:10:26

@Pink Petsch:
...és levetíti az új tulajnak amit láttál.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

özv. Marx Károlyné 2014.04.22. 23:11:27

@Hari Seldon 2: Igen. Úgy értettem, hogy visszafele haladunk.

Latcho Rom 2014.04.22. 23:11:28

@Hari Seldon 2: Húzza a rák, egy jó cikk, s ennyi, érdemes elgondolkodni rajta...compris?

blackhairlady 2014.04.22. 23:12:21

@Pink Petsch: Errol lattam egy jo filmet, amikor egy ember megkapta kulonbozo emberek szerveit, es kezde felvenni az o szokasaikat. Termeszetesen nem jut eszembe a cime.

2014.04.22. 23:12:25

Olvasgatom a kommenteket visszafele haladva, nagyon vicces ahogy Max kb. tizszer leirja hogy Mo.on milyen jol elnek az atlagemberek (Nyugaton meg 'tul sok penzuk van', de mar nem sokaig), mig Saman is leirja ugyanennyiszer hogy Mo.on mar majdnem a lakossag fele a letminimum alatt el, mindenki elszegenyedik stb. Kar hogy nem reagalnak egymasra. HA esetleg meghivhatna oket egy nyilvanos vitara Facebook-on, en mindenkeppen szivesen olvasnam! :) (Az persze kulon vicces hogy egyikuk sem el Mo.on legalabb 5 eve.)

2014.04.22. 23:14:04

@diggerdriver: Mnaaaaaaaaaaaaaa, azt azért inkább ne tegye, mert ha korosabb az illető, lehet szívbillentyűre is szüksége lesz, vagy egy tök új szívre ;)))))

2014.04.22. 23:16:00

@blackhair-lady: Természetesen nekem sem, de én is emlékszem halványan valami thrillerre, amikor a donor bal kar önálló életet kezdett élni. Tök buli lehetett ;).

Hari Seldon 2 2014.04.22. 23:17:43

@shakti_rom:
OK. De, aki el tudott, az már évek óta elgondolkodott rajta. Aki meg nem, annak lehet írni ezer ilyen cikket, a felét sem érti meg.
Bocs, hogy most ez nagyon "nagyképűs" lett.

2014.04.22. 23:19:31

@Mirjam2: nem kellett volna elolvasnod. Osszefoglaltam korabban. Megkimelted volna magad

Off
Saudi belepecsetel az utlevelbe vagy kulon papirt ad?
On

Latcho Rom 2014.04.22. 23:29:26

@Hari Seldon 2: Mi egész más világot hagytunk ott, tudod..s az a fojtogató undor most visszjött...tenger nyomortal, szenvedéssel.

Láttad a Hare Krisnások húsvéti étkeztetési képeit?

2014.04.22. 23:29:54

@Mirjam2: És lenne türelmed hozzá? Már végigolvasni? Mert én Sámánt már automatikusan ugrom át ... a sült csirkeszag még erőteljesen kísért, ugyanis ;)))) Max-tól meg alapból nem olvasok el 4 mondatnál többet, mert felesleges, csak önmagát ismétli úgyis ;))))

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.22. 23:31:47

@Mirjam2: "(Az persze kulon vicces hogy egyikuk sem el Mo.on legalabb 5 eve.)"

Az meg csak tovabb szinesiti a dolgokat hogy bircarol jellemzoen ugy pattannak le az eszervek mintha a csavo 'write-only' uzemmodban mukodne.

2014.04.22. 23:34:25

@shakti_rom: Hagyjál már békén a Krisnásokkal, 20 éve minden sátoros ünnepkor ott vannak kajával... Félre ne értsd én imádom őket, anno 1997-ben több alkalommal is ők mentettek meg a Szigeten az éhenhalástól, mert az összes pénzemet elpiáltam. ;)
De ne basszuk már, a Blahán is mindig ott voltak, csak most a marha politikusok ügyet csináltak belőlük. Marha, disznóbarmok. Pont az országhoz illenek :P

M. Péter 2014.04.22. 23:42:54

@eddie1977: Ha nem fogadják el a személyit, akkor fel kell jelenteni a bankot az EU-nál. De inkább csak egy okosabb pénztárost kell keresni, aki már hallott arról, hogy személyivel is lehet utazni. Pl. az Ulster Bank-nál ezt fogadják el személyazonosság igazolására:
Certified copy of current valid signed Passport,
Certified copy of full Republic of Ireland/Northern Ireland/UK driving licence or provisional licence,
Certified copy of Garda Identification (ML10) form and photograph,
Certified copy of National Identity Card;
Permanent TSB-nél:
Your current valid passport,
Your current valid Irish, UK or European drivers licence (with photo),
Your EU National Identity Card.

morsels (törölt) 2014.04.22. 23:45:07

@charlieharper [home, sweet home]:
Neked meg kuldtem egy linket. Azt sem nezted meg?

montroyal ( CAN qc) 2014.04.23. 00:47:37

@blackhair-lady: donornak nalunk csak ala kell irni az egeszseg kartya hatuljat nem kell feliratkozni sehova .. mar darabolnak is szet .. de azert a rokonok allitolag megakadalyozhatjak ha akarjak ..

montroyal ( CAN qc) 2014.04.23. 00:52:11

@Mirjam2: azt hiszem sokan szeretnenek CSAK 9 orat dolgozni akiknek sajat valalkozasa van ... ha 7re megyek es este 6-7 kor vegzek fel sem tunik.. es termeszetes hogy szombaton is dolgozok igaz csak felnapot...

blackhairlady 2014.04.23. 00:56:43

@montroyal ( CAN qc): Amikor csinaltattam az itteni jogsim, akkor a kitoltendo pairon volt ilyen kerdes, hogy akar-e donor lenni, en beixeltem hogy igen, es a jogsim jobb also sarkaban van egy kis piros szivecske amiben bele van irva, hogy donor. A csladom is tudja, hogy igy akarom ha arra kerul a sor, szoval nincs gond, vihetik a cuccost belolem:)

montroyal ( CAN qc) 2014.04.23. 01:07:40

@blackhair-lady: hat nem azert mondom de .... a vezetesed utan potencialis donort lattak benned?

Hari Seldon 2 2014.04.23. 01:47:49

@Pink Petsch:
Abból is politika lett? (mármint Magyarországon)
Mondom, hogy egyre inkább igaza van diggernek, hogy micsoda szerencsénk volt, hogy mindenkinek volt egy utolsó lökés, hogy elinduljunk. (hogy kinél mi, az most mindegy)

blackhairlady 2014.04.23. 04:04:33

@blackhair-lady: :))))))))) Kb 30 metert kellett vezetni, abba volt 5 stoptabla, a sebesseg 30:)))) Ja, es eloszor rutin: hatrafele beallni ket pozna koze, ennyi, 5 perc tokkal vonoval.
Amugy a papirt meg a vezetes elott kellett kitolteni:)

adg 2014.04.23. 05:28:41

@blackhair-lady: "Amugy a papirt meg a vezetes elott kellett kitolteni:)"
Nyilvan, hisz ott mar realis eselye volt a donorra valasnak. Mi van, ha eltalalod a poznat? :)
Amugy rendesek, hogy megvarjak, amig kinyirod magad valami balesetben, es nem jonnek csak ugy - szukseg eseten - valami kis belsosegert. :D

- Asszonyom, on akart donor lenni?
- Igen.
- Jo, akkor egy tudo, fel maj, egy szaruhartya meg 3x8" bor lenne, tessek velunk faradni.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.23. 06:16:03

@Pink Petsch: a valosagban a rokak koszlott szurkes barnas vorosek

2014.04.23. 06:22:02

@morsels: ha abban az 500 kommentben volt benne, akkor nem lattam

tanato 2014.04.23. 08:32:51

@Mirjam2: Egy kis szaudi érdehttp://www.origo.hu/nagyvilag/20140420-megbirsagoltak-egy-szaudi-ferfit-mert-engedte-vezetni-a-feleseget.htmlkesség

tanato 2014.04.23. 08:40:08

@NorthPier: Ilyen eset előfordult egy félig kómában lévő ismerős orvos kollégával is egyik klinikánkon.Hallotta amikor beszéltek az ágya mellett az ott dolgozó orvosok,Találgatták hangosan hogy meddig húzza még,de nem sokat adott arra egyikük sem hogy megéri a másnapot.Szerencsére mint a közmondásban azóta is jó egészségnek örvend.

Quercus a favágó 2014.04.23. 08:47:52

Megnyugtató érzés látni, nem csak a a férfiaknak megy az agyára, ha nincs szex.
Egyébként, ha valaki listát vezet, és eddig nem lett volna egyértelmű, én is egy hülye proli vagyok.

2014.04.23. 08:59:50

@charlieharper [home, sweet home]: 'Saudi belepecsetel az utlevelbe vagy kulon papirt ad?'

Mikor eloszor es / vagy rovid tavon belepsz az orszagba, vizumot kell kerni, amit beletesznek az utlevedbe (egy oldal, rajta van a keped stb.). Kesobb ha 'allando lakos' vagy (van residency card-od / iqama), akkor egy kulon papiron van a vizum, de akkor is pecsetelnek az utlevelbe be- es kilepeskor. Ha izraeli pecset van az utleveledben, nem engednek be az orszagba.

2014.04.23. 09:04:28

@Mirjam2: kosz, a magyarral szandekoztam belepni Ben Gurionon Tel Avivba

2014.04.23. 09:07:01

@tanato: Igen, ez azt mutatja hogy jelentos elorelepes tortent a vezetes teren, vagy csak nagy mazlija volt ennek a hazasparnak. Altalaban bebortonzik a noket ha vezetesen kapjak, de itt ugy tunik a no 'meguszta' es helyette a ferjet birsagoltak meg, raadasul kis osszegre, illetve eltiltottak a vezetestol 7 napra. Az is lehet hogy mivel a ferj magara vallalta a 'buntettet', enyhebb volt az itelet, mivel igy a pasi hibaja es nem a noe (szegeny pasast meg csak nem buntethetik meg komolyan...). Az a 'vicces' hogy ha egy no vezet, jogositvany nelkuli vezetessel vadoljak meg (nok nem kaphatnak jogositvanyt). Kozben teljesen normalisnak szamit az hogy 12 (!) - 14 eves fiuk vezetnek, szinten jogositvany nelkul, mivel a koruk miatt nem lehet meg jogositvanyuk. Oket soha nem tartoztatjak le.

tanato 2014.04.23. 09:17:00

@Mirjam2: Ezek szerint téged is sofőr visz dolgozni,vagy vásárolni esetleg?Vagy külföldi nőkkel kivételt tesznek?

tanato 2014.04.23. 09:34:11

@Mirjam2: Na ezt csak azért kérdeztem mert a régebben itt kommentelő Kuwaitban élő magyar hölgy sofőrt fogadott hogy dolgozni vigye,ellenben a Dubaiban élő ,szintén régen itt jelenlévő hölgy viszont maga vezet.

Latcho Rom 2014.04.23. 10:41:01

@Pink Petsch: Enni adnak éheseknek, nyista politika.
Nem hiszem hogy ennyi embert etettek volna régebben is.

Does not fucking matter.

Latcho Rom 2014.04.23. 10:41:01

@Pink Petsch: Többszázer éhes gyerek, mindig??

Tudom, te gyűlölöd az afrikai gyüjtéseket, de legyen már egy kis eszed baszodalássan! :)

Kaksi Kapitány 2014.04.23. 10:41:01

Eleg sokat cikkeztek rola az ujsagok, tenyleg egy szemet hely lehet. Reszvetem.

eddie1977 2014.04.23. 10:41:01

@M. Péter: Jó, akkor nézzük ennek az életszerűségét!
Megérkezek egy idegen országba, ahol letelepedni készülök. Szerzek egy szállást, onnan egy igazolást és egy számlát, hogy tényleg ott lakok. Aztán besétálok a bankba, és azzal nyitok, hogy ha nem fogadják el a magyar jogsimat [amin egy árva angol kifejezés sem található], akkor megyek, és azonnal feljelentem a bankot az EU-nál.
Nem egyszerűbb otthon besétálni egy okmányirodába, és kérni egy útlevelet?

Papagály (törölt) 2014.04.23. 10:41:01

Maximillian, attól, hogy többször is elmondod a butaságot, nem lesz belőle okosság.

Nem szimmetrikus eloszlás esetén az átlag semmire se jó: semmit sem mond el az "átlagember" jövedelméről. Minél aszimmetrikusabb az eloszlás, annál kevésbé releváns információt hordoz.
Magyarországon a keresők kb. 70%-a átlag ALATTI jövedelemmel rendelkezik.

Nem csak én állítom ezt, olvass utána (ne csak írj)!

www.atv.hu/belfold/20131208-a-magyarok-tobbsege-atlag-alatt-keres
2013-12-08 10:29:00
A magyarok többsége átlag alatt keres
A munkavállalók kétharmada az országos bruttó 225 ezer forintos átlagjövedelemnél 18 százalékkal kevesebbet, bruttó 190 ezer forintot keres havonta, derül ki a Workania állásportál által üzemeltetett Fizetések.hu legfrissebb felméréséből, írta az MTI.

A portál munkatársai összehasonlították a fizetési átlagokat a medián értékével: míg a fizetési átlag torzított képet mutat a munkaerőpiacról, addig az utóbbi a fizetések valódi középértékét jelenti, mivel az átlagértéknél reálisabban és pontosabban jellemzi a fizetésbeli eloszlásokat.

Az elmúlt egy évben a Fizetések.hu felmérésében részt vevők átlagjövedelme bruttó 225 ezer forint volt, míg a fizetések medián értéke bruttó 190 ezer forint, ez 18 százalékkal kevesebb az átlagnál. (A medián az az érték, amely a sorba rendezett adatokat két egyenlő részre osztja, míg a számtani átlag n darab szám összegének n-ed része. Utóbbi néhány kiugró, magas érték miatt jóval magasabb lehet, mint a medián.)

Tehát hiába a jóval 200 ezer forint feletti átlagérték, 35 százalék havi bruttó jövedelme 90 és 130 ezer forint közötti, azaz messze elmarad az országos átlagtól. A felmérés szerint az alkalmazottak 15 százalékának havi bére a 130–170 ezer forintos sávban található, és mindössze 10 százalékuk keres az átlagnak megfelelően 210 ezer és 250 ezer forint közötti összeget havonta. A medián alapján a munkavállalók mindössze 5 százaléka keres bruttó 400 ezer forint feletti összeget havonta.

vagy:
iksz.beszolunk.hu/wp-content/uploads/2013/07/keresetmegoszlas.jpg

iksz.beszolunk.hu/hanyan-keresik-meg-ebben-az-orszagban-az-atlagbert-lerantottuk-a-leplet-a-kamu-adatokrol-es-az-egykulcsos-adorol/

Papagály (törölt) 2014.04.23. 10:41:01

Aki a deciliseken szeretne borzongani (tény, hogy van miért):

A KSH módszertani megjegyzéséből kitűnik, hogy a magyar lakosság egytizedének (decilis) az éves egy főre jutó nettó jövedelme nem éri el a 392.595 forintot. További egytized nettó jövedelme efölött van, de nincs 521.184 forint. A legfelső, a tizedik decilisbe tartozó egytized népesség egy főre jutó nettó jövedelme 2010-ben már legalább 1.559.439 forint volt.
www.kisalfold.hu/belfold_hirek/a_felso_tizezernek_nagyon_jol_megy_alul_igen_szegeny_a_magyar/2254054/

Azaz: van kétmillió magyar állampolgár, akiknek az egy főre jutó átlagjövedelme nem éri el az 1500 Eurót. Évente.

Persze, ezek 2010-es számok, azóta nyilván sokszorosára nőtt. Kár, hogy nem a jövedelemszint, hanem a mélyszegénységben élők száma.

Statisztikus hozzászólónknak (sámán?), aki az OECD adatokat isteníti a hazug KSH-val szemben, megsúgom: az OECD is a KSH-től kapja az adatokat.
(Ha csak fele annyit olvasnátok, mint amennyit írtok, már jelentősen javulna a blog színvonala. :) )

Ostor Karikás 2014.04.23. 10:41:01

A cikk szóról szóra igaz! Ne gyertek! Németország betelt! Nincs több munka csak szegénység! Higyjetek az otthon acsarkodó tehetelen és telhetetlen majmoknak! :) Na meg a Nagyúr propagandájának!

2014.04.23. 11:45:15

@tanato: Szaudiban szigoruan tilos noknek vezetni, nem erdekli oket hogy kulfoldi vagy-e vagy szaudi. Az egyetem altal biztositott busszal jarunk dolgozni, ha mashova megyek, talalnom kell egy pasit aki vezet - ez altalaban taxisofor, de lehetne akar a ferjem is, azert nem az utobbi mert ugy dontottunk hogy nem berelunk autot az extremen veszelyes korulmenyek miatt (a vilagon az egyik legveszelyesebb hely vezetes szempontjabol). Dubaiban barki vezethet es vezetnek is nok sokan, ugy tudom az egesz vilagon Szaudi az egyetlen hely ahol nem vezethetnek nok.

2014.04.23. 11:57:22

@charlieharper [home, sweet home]: Ki gondolna hogy neha a magyar utlevel is jo lehet valamire! Ha mas kerdesed van, nyugodtan irj illetve szolj ha errefele jarsz, van vendegszobank :). Bar ketlem hogy pont a mi kisvarosunkba vetodnel, sajnos tobb mint ezer km-re vagyunk Rijadhtol / Jeddahtol.

2014.04.23. 12:03:51

@tanato: Szivesen. Ha esetleg erdekelne a tudomanyos magyarazat arra hogy miert nem vezethetnek nok (mint orvos remelem ertekelni fogod!), olvasd el ezt: www.bbc.com/news/world-middle-east-24323934 (szaudi vallasi vezeto szerint a vezetes karositja a nok petefeszket es a rendszeresen vezeto nok gyerekei nem lesznek egeszsegesek).

2014.04.23. 12:14:39

@Papagály: Igen, en sem ertem miert ervel az 'atlagjovedelemmel' Max. Pl. azt mondja hogy az indiai atlagjovedelem 50 euro havonta. Ez statisztikailag ugy tudom stimmel, ugyanakkor a realitas az, hogy a havi 50 euro pl. egy atlagos kisvarosi sofor fizetese, aki jellemzoen a kozepiskolat sem fejezte be es alig tud irni-olvasni. Persze sokan vannak ilyen vagy rosszabb helyzetben. Ugyanakkor ha valaki befejezte az iskolait, foleg ha egyetemet vegzett, az legalabb ugyanannyit vagy tobbet keres mint egy magyar diplomas, mikozben majdnem minden olcsobb mint Magyarorszagon. A vezetok pedig nyugati szinten keresnek. Ennyit az atlagberrol...

M. Péter 2014.04.23. 13:35:56

@eddie1977: A legéletszerűbb az, hogy szükség esetén kinyomtatod a bank honlapjáról, hogy mit fogadnak el, aláhúzod azt, hogy “EU National ID card”, és az ügyintéző orra alá nyomod.

eddie1977 2014.04.23. 14:23:31

@M. Péter: Bár a kérdező pont letojja, hogy mi itt miről beszélgetünk, én még mindig azt modnom, hogy jobb megelőzni a bajt és a vitákat.
Ha valaki a kivándorlás előtt még arra sem képes, hogy besétáljon egy okmányirodába, és igényeljen magának egy útlevelet, az meg is érdemli, hogy [akár felperesként is] bíróságra rohangáljon.

blackhairlady 2014.04.23. 14:39:56

@NorthPier: Hu, ez tiszta Robin Cook sztori:(
En is remelem, hogy nem jarok igy, de megis inkabb lennek donor ha mar ugy alakul a helyzet. Bizom benne, hogy az ilyen esetek igen ritkak, es mint tudjuk, velunk nem tirtenhet meg ilyen remalom, az mindig masokkal tortenik:)

blackhairlady 2014.04.23. 14:42:18

@adg [Au, Darwin]: Jujj de fekete humorja van valakinak mama:))))))))))
Egyebkent jol vezetek mint ninden no, ezt ne is vitasd kerlek!:)

tanato 2014.04.23. 18:27:46

@Mirjam2: Köszi a linket!Tényleg durva.

tanato 2014.04.23. 18:54:38

@Mirjam2: Átlagjövedelem:Én és Max tényleg azon időszakban nevelkedtünk amikor egyazon bért kapott a szemetes,a betanított munkás az orvos ,a tanár a bíró stb.És hellyel közzel ez a kommunista szokás még úgy Bulgáriában mint itthon továbbél valamilyen szinten.Ugye a Horthy rendszerben az volt mint amit most Indiáról írsz,óriási jövedelemkülönbségekkel.Ezt azután politikai okokból nivellálták.Az sem jó persze,meg az egyenlősdi sem.Inkább a széles középső osztály volna az ideális,jelentős ,de nem megalázó jövedelmi különbségekkel pl. a tanult és a kevésbé képzett dolgozók között.Mint pl. a mai téma szerint aktuálisan Norvégiában.

2014.04.23. 21:25:26

@tanato: Bar nem eltem Skandinaviaban (es nem is tervezem), valoban azok a tarsadalmak tunnek szamomra a legidealisabbnak (ez nyilvan szubjektiv). Erdekes egybeeses, hogy egyben a leginkabb jomoduak is, elo pelda arra hogy a tarsadalmi egyenlotlensegek nem kedveznek a gazdasagnak (nyilvan a tulzott mesterseges egyenloseg sem). Szamomra nagyon erdekes hogy a norvegok es a szaudiak mennyire maskepp kezelik a rajuk szakadt penzt / olajat. Kicsit olyan mintha ket, teljesen kulonbozo szemelyisegu, kulonbozo hatteru ember nyert volna a lotton...

LidércFény 2014.04.30. 13:53:31

@zöldeketbeszélek:

scholar.google.com/schhp

Külön beállításokat nem tudok, de próbáld ki a Google Scholar-t.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása