oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. március 22. 06:47,  A honvágytól a rakott krumpliig 387 komment

2014. március 22. 06:47 Határátkelő

A honvágytól a rakott krumpliig

Egy év, négy fordulópont, avagy hogyan élte meg egy egyetemista a külföldön töltött tanulmányévet. A 22 éves Esther aligha van egyedül mindezzel, így talán sokaknak tanulságos lehet, ha felidézzük történetét.

Franciaország, Lille egyetem.jpg

Esther Mngola a kenti egyetem Politika és Nemzetközi Kapcsolatok, valamint francia szakos hallgatója, így aztán nem meglepő, hogy az előző tanévet a lille-i egyetemen töltötte. Mint írja (az eredeti posztot ide kattintva olvashatjátok el), mielőtt belevágott volna, rengeteg tanácsot és „okos gondolatot” kapott, kezdve attól, hogy „ez lesz életed legjobb éve”, folytatva azzal, hogy „hatalmas buli lesz”, egészen addig, hogy „kihívás” lesz és „nehéz”.

Szerinte viszont (noha mindegyikben van némi igazság), érdemesebb arról a négy szakaszról beszélni, melyen ez alatt az egy év alatt átment.

1. Honvágy

Értelemszerűen és nem meglepő módon a honvágy jelent meg először, bár Esther szerint ő későbbre várta. Ugyanakkor ő nagyon szoros kapcsolatban van a családjával, a költözést megelőző nyáron rengeteg időt töltött velük (és néhány régebben látott családtaggal), így már akkor elfogta a honvágy, amikor a vonat kifutott az állomásról.

A nyelvi nehézségek is súlyosbították a helyzetet. „Akár egy sima, hétköznapi út a sarki kisboltba is kínos és kellemetlen helyzetté vált, amikor képtelen voltam megérteni az eladót. Az sem segített, hogy erősen törtem a nyelvet, így aztán elég gyorsan feltorlódott mögöttem a türelmetlen vásárlók sora. Legszívesebben elbújtam volna egy sarokba mindenki elől” – írja.

2. Izgatottság

Esther egy éve alatt ez volt a második fázis – amikor rájött, milyen hatalmas lehetőséget jelent, hogy egy évig Franciaországban élhet: „Ettől a pillanattól kezdve mindent meg akartam élni, belélegezni ami francia és jól akartam érezni magam”.

Esther vacsorázni járt francia szobatársaival, ahol sajtot, bort, palacsintát és más francia finomságokat fogyasztottak, gyakran járt a helyi cukrászdába, vasárnaponként a piacra, ahol jól bevásárolt.

„Éjszakákat töltöttem házibulikban, ahol mind a bor, mind a beszélgetések frissítő újdonságot jelentettek. Hasonló esték korábban soha nem érdekeltek, mert csak a tánc és a zene volt a fontos”.

3. Túlpörgés

A harmadik szakasz akkor érkezett el, amikor – körülbelül fél év eltelte után, egészen pontosan amikor a karácsonyi szünet után visszatért Franciaországba – Esther rájött, hogy véges az ideje, ezért a lehető legtöbbet kell kihoznia belőle.

„Hirtelen minden időmet a francia nyelvtudásom fejlesztésére kezdtem fordítani. Még a külföldi barátaimmal is próbáltam mindig franciául beszélni. Minden korábbinál többet néztem a francia tévét és annyit hallgattam rádiót, amennyit csak tudtam. Megpróbáltam minden fontos látnivalót megnézni, múzezmokba eljutni. Még kortárs táncelőadásra és operába is elmentem. Mire letelt az egy évem, már rutinból készítettem el olyan klasszikus francia ételeket, mint a tarte tatin (egyfajta fordított almatorta – Határátkelő) és a tartiflette (a rakott krumpli francia változata – HÁ).

4. Fordított kultúrsokk

Amikor Esther egy éve június elején véget ért, és vissza kellett mennie Angliába, akkor hirtelen beütött nála a fordított kulturális sokk.

„A legjobban talán úgy tudnám leírni, hogy annyira hozzászoktam a franciaországi életemhez, hogy az angliai furcsának tűnt. Például pár héttel azután, hogy hazaköltöztem, és elmentem vásárolgatni, minden egyes alkalommal, amikor beléptem egy üzletbe, előre köszöntem, ami miatt elég furcsán néztek rám. Egy társadalmi szokás, amit a franciaországi évem elején nagyon furcsának találtam, most a visszájára fordult Angliában” – emlékezik vissza Esther.

Ami még nagyon hiányzott neki, azok a jó cukrászdák, a szupermarketek sajtpolcai minden létező finomsággal. Persze akadtak kellemes meglepetések is, például a gyors és hatékony banki és egyéb ügyintézés, ami Franciaországban hosszas és soha véget nem érő folyamat volt.

Egy biztos: Esther szerint a Lille-ben töltött egy éve valóban sorsfordító élmény és tapasztalat volt, ami sokkal magabiztosabbá ás függetlenebbé tette.

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: felsőoktatás egyetem Anglia Franciaország Lille

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr945864349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tableno 2014.03.22. 07:15:32

Anna Bognaro visszatér.

DieNanny CH 2014.03.22. 07:16:46

Aha.

(Viszont szidhatjuk a posztolót, mert úgyse érti...)

Amúgy volt egy srác, aki Luganóban volt egyetemen 1-2 évet, aztán hazahúzta a barátnője meg a honvágy. Az a poszt jobban tetszett.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.03.22. 07:19:37

@DieNanny [SZ,CH]: Ja, arra emlékszem. :D Ő is kapott hideget, meleget...

Taxomükke (UK) 2014.03.22. 07:21:20

Ez már megint mi volt? :(((

morgo1229 2014.03.22. 07:35:21

na ez se tudott franciaul pedig nyelvszakos. Ugy latszik ez megse magyar sajatossag.

Shebelle 2014.03.22. 08:03:34

@morgo1229 féreglyuk ellenes:
Igazad van, ez azt is bizonyítja, hogy csak az irodalmi nyelv tanításával nehéz megtanulni egy idegen nyelvet, kell mellé valós emberek kapcsolata stb.

Érdekes ez a fordított kultúrsokk, hallottam már mástól is!

morgo1229 2014.03.22. 09:20:22

@Shebelle: en imadom a hazamat. Engem csak Budapest szokott kultursokkent erni. Mar a repteren. Megfogjak a vallamat hogy he nem kell taxi? Vedd le rolam a kezed ba.meg. Aztan a bkv ferihegyi automataja elnyelte 2 perc mulva az utastarsam bankkartyajat. Hivtam rendort mert o mar nekiallt valami csavarhuzoval hogy kiszedje. Mondtam, hogy hagyja mert meg nagyobb bajba kerul rongalasert. Aztan bementem a trafikba buszjegyert a csaj 200 forinttal becsapott. De visszakertem. Aztan kobanyan fel a lepcson a 3 taskaval a metroig. Aztan atszallas ellenorok hada deak ter aztan vegre keleti. A jegypenztar a foldalatt. Kigyozo sor es mindenki retteg mert valaki okos hagyja, hogy ott kocsma legyen es olyan torzonborz alakok egymassal veszekednek total berugva. Felelmetes Budapest. Kaffka elbujhat.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.22. 09:27:41

Egyszer - 35 évvel ezelőtt - volt honvágyam, de elmúlt.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.22. 09:31:19

@morgo1229 féreglyuk ellenes:

Saljapin, a világhírű orosz operaénekes, aki 1917-ben Amerikába emigrált, hazatér Moszkvába egy fellépés kedvéért. Saljapin amikor kiép a repülőtérről, döbbenten veszi észre a leromlott viszonyokat. Döbbenetében leteszi maga mellé két bőröndjét, majd két kezét a levegőbe emeli és felkiált:
- Oroszország, nem ismerlek meg!
Majd pár másodperc múlva megnyugszik, lenyúl a bőröndökért, de azoknak már csak hűlt helye van. Ekkor Saljapin ismét megszólal:
- Oroszország, most már megismerlek!

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.22. 09:34:07

Ami a kultúrsokkot illeti, ez csak első alkalommal furcsa. Aztán az ember megszokja, hogy más közösségen más a szokás.

Okos ember megszokja, buta ember meg hőzöng, hogy "baszdmeg, miért nem ugyanaz a szokás???".

morgo1229 2014.03.22. 09:42:48

@maxval a gondolkodó birca: most elment a kedvem. Onellentmondasba kerultem. A videk is egy nagy szar nem csak bp. A Szita Bence gyilkosai kaposvari hajlektalanok voltak. Immaron bekerultem a visszakopkodok taboraba. Nekem van honvagyam mindezek ellenere.

tanato 2014.03.22. 09:49:53

Ha jól értem Esther ugye nem magyar,hanem angol,csak a határátlépése miatt került fel erre a magyar blogra?

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.22. 10:06:51

Nah, mondjuk azt elhiszem hogy Franciaorszagbol visszaterve Angliaba hianyoztak neki a cukraszdak. Sajnos az angol sutik es sos peksutemenyek felhozatala nagyon sovany es a sajttortakat leszamitva tobbseguk eleg gyenge eresztes szerintem is. :P

2014.03.22. 10:19:47

Ez a forditott kultursokk erdekes dolog. Nekem meg sose volt kultursokkom, vagy nem vettem eszre, de most par napja visszatertem Szaudibol Londonba (most hagytam el eloszor Szaudit miota oda koltoztunk - 7 honap) es tenyleg van forditott kultursokkom, vagy legalabbis valami erdekes folyamaton megyek keresztul ami meg sosem fordult elo... Mondjuk a szaudi kisvaros es London kozott nagyon drasztikus a kulonbseg, ugyhogy gondolom a sokk ertheto valamilyen szinten. Olyan dolgok jottek elo amikre abszolut nem szamitottam. Pl. a nok - teljesen az az erzesem hogy a nok meztelenul jarkalnak az utcan, nem gyozom bamulni oket! Pedig a legtobben kabatban vannak :). Tok fura erzesem van attol hogy pasik csak ugy leulnek mellem, es nem bamulnak vagy menekulnek el ha meglatnak, stb. Meg mindig korulnezek az utcan hogy jon-e a vallasi rendorseg (!) - reflex. Kilatok az autok ablakain, nincsenek lesotetitve. Folyton beleutkozok az emberekbe az utcan :), nagy nyilt terekhez vagyok hozzaszokva. Eloretolakszom a sorokban, aztan rogton rajovok hogy ezt nem kene, bocsanatot kerek es beallok a vegere. Szerencsere meg nem vertek meg, mindenki mosolyog es azt mondja, 'no problem'! Stb. stb. stb. Hetek, honapok kellenenek mire 'normalisan' ereznem magam megint (jovo heten megyek vissza, kivancsi vagyok lesz-e kultursokkom ott is - remelem nem, mikor eloszor mentem, nem volt).

Latcho Rom 2014.03.22. 10:25:31

@Mirjam2: Vedd le a fejkendőd, hidd el jól nézel ki anélkül is :))

Meddig maradsz, mit láttál, mit tervezel..szinház, zene, kiállitások...?

morgo1229 2014.03.22. 10:33:25

@shakti_rom: mikor voltal ? Most tortent ott valami. At lett epitve. Viszont a metrot tovabbra is egy kihivas megkozeliteni. Mintha direkt szivatnak a repterrol jovoket.

morgo1229 2014.03.22. 10:35:34

@Mirjam2: de jo neked. Tavaszi szunet van ?

morgo1229 2014.03.22. 10:44:08

@shakti_rom: jok van akkor lesz valtozas mikor jossz boven. De nem eleg. Ha a frissenerkezett nez ki a buszbol folyamatosan egesz Kobanyaig akkor elmegy a kedve Magyarorszagtol. Asszem az a sherwood is ott van. Legalabbis en latok abban az erdoben kaibakat. Tuti laknak benne.

Latcho Rom 2014.03.22. 10:48:09

@shakti_rom: Lehet hogy a csepeli csöveskunyhók lebontására emlékezem..

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.22. 10:48:29

@morgo1229 féreglyuk ellenes: Most a tavasz kozeledtevel probalok par folos kilotol megszabadulni igy hetek ota nem ettem semmilyen edesseget. Nem tudod min megyek keresztul. :D Nagyon edesszaju vagyok. :) Hidd el hogy szamomra ez volt a leghangsulyosabb mondat az egesz posztban. :D

Mrs. Clayton 2014.03.22. 10:48:39

@Mirjam2: ne haragudj, de erről az jut eszembe, amikor az orosz tanárom kiment Svejcba a nővéréhez, hogy németül tanuljon, fél év után hazajött és nem emlékezett, hogy hogy is mondják a szalvétát magyarul

morgo1229 2014.03.22. 11:01:03

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: csak igy tovabb. Nekem este van rohamom szenhidrat utan. Sok erot neked a megtartashoz is!

2014.03.22. 11:06:36

@morgo1229 féreglyuk ellenes: Te, hogy nézel ki, hogy csak úgy meg merik fogni válladat? ;) Mna, csak azért kérdem, mert elég szokott lenni egy fejrázás hiénáéknak, hogy "kösz, nem kell".
Viszont az igaz, hogy az akadálymentesítés nincs a csúcson Budapesten. Nekem csak kényelmetlen nagy csomaggal, de egy ténylegesen mozgásában korlátozott személynek eléggé kihívás lehet a Kökinél eljutni a 3-as metróhoz.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.22. 11:10:56

@shakti_rom: "Vedd le a fejkendőd, hidd el jól nézel ki anélkül is :))

Meddig maradsz, mit láttál, mit tervezel..szinház, zene, kiállitások...?"

Ahhh, hagyjuk mar ezt a sznobizmust. :D Nyilvan irany az elso pub. Araboknal vagy nincs pia vagy horror aron megy. Tudod te hany elvesztegetett pentek estet kell most bepotolnia? :D

morgo1229 2014.03.22. 11:12:44

@Pink Petsch: hogy nezek ki hogy nezek ki :-) mekkorat rohogtem hangosan. Eskuszom megfogott a hiena. Amugy 186. No :-(

VHB 2014.03.22. 11:14:07

@Pink Petsch: és ha el is jut a metróig, a kaland csak ott kezdődik igazán...
mosolyka.blog.hu/2010/04/02/nem_akadaly_megoldjuk

Latcho Rom 2014.03.22. 11:16:23

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Miattam többet is levehet egy péntek este :DD

morgo1229 2014.03.22. 11:16:36

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: :-) de aze a kendot vegye le. Mert ha kendoben iszik akkor abbol baja lesz. Ott is vannak onkentes erkolcs vagy mi a szar csoszok.

2014.03.22. 11:16:51

@Mirjam2: Hm, amikor a fene kievett Londonba úgy jó egy éve, kisebb mértékben ugyan, de nekem is voltak hasonlóim. Mondjuk, nekem inkább a nyelvvel. Vannak ezek az "automatikus" cuccok, amikor belépsz egy boltba, mondjuk. A "hallo" még elment, talán a "danke" is, de szerintem nagyon nem értették, hogy "mi van?", amikor kellemes hétvégét kívántak, és én rávágtam gondolkodás nélkül, hogy "ebenfalls", akkor a felmenőket szidtam-e vagy éppen kedves voltam. És a szar ezekben, hogy mindig utólag esik le, "hú-basszus-ezt-nem-így-kellett-volna".
Persze, ez nem éppen hardcore kulturális sokk.

2014.03.22. 11:18:39

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: :))) Nem iszom alkoholt egyaltalan, sem itt, sem masutt... De azert szivesen beulok a pubba baratokkal.

2014.03.22. 11:21:09

@Jess G: Ezzel nem igazan tudom mit akartal mondani. Ha azt hogy nem hiszed el hogy 7 honap szaudi kisvaros utan kulturalis sokkom van Londonban - azt javaslom, hogy probald ki, lehet hogy el fogod hinni. Egyebkent nem ertem miert kell valakinek mindig beszolni hogy nem hiszed el amit ir. Megosztjuk egymassal a tapasztalatainkat itt a blogon, miert feltetelezed, hogy kitalalom amit irok.

2014.03.22. 11:23:09

@morgo1229 féreglyuk ellenes: Szunet van, es annyira nem jo nekem, mert egy het nagyon rovid, ahhoz sem eleg hogy hozzaszokjak ahhoz hogy itt vagyok, es maris vissza kell menni. De ez van... muszaj volt jonnom mert hivatalos ugyeket kell intezni.

VHB 2014.03.22. 11:23:41

@Mirjam2: Jess arra céloz, hogy 7 hónap nem kellően hosszú idő ahhoz, hogy meglepődj dolgokon. Nekem helyzeti előnyöm van, én a szokásos dolgokon is rendre meglepődök. ;)

2014.03.22. 11:26:02

@shakti_rom: Egy hetig vagyok csak itt, es egy csomo hivatalos ugyet kell inteznem meg persze baratokkal talalkozni plusz orvos stb., szoval nem tudom mennyi kultura fog beleferni, sajnos :(. Ha marad idom, akkor a terveim kozott szerepel a 12 duhos ember (szinhaz), Vikingek kiallitas a British Muzeumban, Noah film stb. de egyelore sajnos ugyvedekhez, bankokba stb. rohangaszok.

Latcho Rom 2014.03.22. 11:27:16

@VHB: Jess viszont nem élt egy ennyire más kulturában, ergo a hasonlat sux, nem?

2014.03.22. 11:27:34

@morgo1229 féreglyuk ellenes: Hm, talán próbáld majd ki, hogy becélzol egy konkrét helyet (mondjuk egyenes vonalban egy ajándékbolt, ami a kijárat és közted van), és céltudatosan nyomulsz feléje. Ha belemászik a parasztja az útvonaladba, rázd meg a fejed és nyomulj tovább ;). Ha bámészkodsz, meg látszik rajtad, hogy bizonytalan vagy, tuti betalálnak. Nemcsak a reptéren, a Keletinél is. Ja, és nulla szemkontaktus. Kis túlélőpraktikák ;).

2014.03.22. 11:29:44

@VHB: Ezt mondom - probalja ki Jess hogy 7 honapig nem mozdul ki egy kisvarosbol ahol egyetlen no sem mutatja az arcat es a legtobb epuletbe (pl. etterem, hivatal) nem mehet be mert no, nincsen tomegkozlekedes, egy sivatag kozepen van, mindenhol homok, feher emberek sehol, mindenki leplekben es vallasi rendorseg csoportok cirkalnak akik leorditjak a fejedet arabul ha kilatszik a csuklod, nem lehet zenet hallgatni es nincsenek mozik stb. stb. es aztan erezze teljesen termeszetesen magat mikor megerkezik Londonba. Persze direkt beirtam ide egy kitalalt tortenettel, mert nincs jobb dolgom. Oke, akkor most megyek is, tenyleg kar volt hozzaszolni.

Latcho Rom 2014.03.22. 11:29:48

@Mirjam2: cool :) ) majd ha visszamész blogolsz nekünk egy Londont a nyugiban :)

Latcho Rom 2014.03.22. 11:31:39

@Pink Petsch: :)) elképzeltek mint egy kis fireball Bpest Félelmetes uccáin
:)

2014.03.22. 11:34:39

@VHB: Igen, ez a másik, hogy nincsenek liftek. Bár, mintha pont a Kökinél lennének, csak odáig kihívás eljutni. De valóban, általánosságban nézve, nem könnyű egy mozgáskorlátozottnak Budapesten. Sokszor a rámpák is olyannyira meredekek, hogy mikor azokat használom nagy csomaggal (aka. "gurulós bőrönd"), szabályosan rángatnom kell a cuccot, pedig négykerekes, így a járdaszegélyeket simán veszi.

2014.03.22. 11:36:01

@shakti_rom: Ok, megirom (ha maskepp nem, privatban) ha sikerul valami erdekeset is csinalnom, marmint kultura szinten... :)

2014.03.22. 11:37:59

@shakti_rom: Á, Budapest utcái nem félelmetesek, viszont van pár csomópont, ahol a számomra nem kívánatos egyének tömörülnek, mint reptér, pályaudvar, aluljárók, stb.
Fireball? Aszondod, fireball???? :P

DieNanny CH 2014.03.22. 11:40:46

@Jess G:

Lehet, hogy Svájcban használta először, ezért csak a német nevét tudta! :-)))

(Mint én itt hallottam először a Tamporär szót. Ez olyan "beugró"-t jelent, mármint, munkapiacon.)

Latcho Rom 2014.03.22. 11:42:42

@Mirjam2: Ne kapkodj minden kis szilánkhoz lányom, sokan kedveljuk amiket irsz, hozd csak ide..

2014.03.22. 11:44:57

@Mirjam2: Ne szívd már fel magad, na. De azért én ott 2 hónap után kissé depis lennék a beszűkült tudatállapot okán. Értem én, hogy aki beleszületett, annak ez oké, de nyugati szemmel nézve, nincs az a pénz, hogy én ilyesmit bevállaljak. Minden tiszteletem.

morgo1229 2014.03.22. 11:47:18

@Pink Petsch: igazad van ez is benne volt. A tetovasag. Mert a cdalad eljon ertunk a repterre altalaban. De ezuttal nem hittem el. Hogy most tuti nem jottek? Kutatva neztem mikor tunik fel nagy, hogy infuziokent tolcse bele a gyerekbe a parizeres zsemlet turorudival.

2014.03.22. 11:50:46

@Pink Petsch: Vonzó kép ez .. én, mint shon goku Budapest utcáin ;)

2014.03.22. 11:51:58

@shakti_rom: Oke, koszi. Azt hiszem tulreagaltam, lehet hogy tenyleg kivulallokent nehez elkepzelni mekkora a kulonbseg. Engem is teljes meglepeteskent ert ez a forditott kultursokk, foleg mivel meg kultursokkom sem volt eddig, akkor sem mikor oda mentunk, most meg visszafele... De ilyenek ezek a pszichologiai dolgok, kiszamithatatlanok.

Mrs. Clayton 2014.03.22. 11:53:26

@Mirjam2: nekem m1, és nem szóltam be, pusztán mosolyogva leírtam, ami a sztoridról eszembe jutott

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.22. 11:54:09

@Pink Petsch: "de nyugati szemmel nézve, nincs az a pénz, hogy én ilyesmit bevállaljak."

Erre szoktam mondani hogy mindig van az a penz, csak sajnos nincs olyan munkaltato aki ezt nekem kifizetne. :D

SzZoole 2014.03.22. 11:56:40

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: "Nah, mondjuk azt elhiszem hogy Franciaorszagbol visszaterve Angliaba hianyoztak neki a cukraszdak. Sajnos az angol sutik es sos peksutemenyek felhozatala nagyon sovany es a sajttortakat leszamitva tobbseguk eleg gyenge eresztes szerintem is. :P"
Azert,ha egyszer erre jarsz ugorj be es megmutatom,hogy itt lehet jo es finom sutiket enni:)))

2014.03.22. 11:56:57

@shakti_rom: Ööööö.. a magamnak írt válasz, természetesen neked szólt, csak gyorsabb voltam, mint a netkapcsolatom ;)

2014.03.22. 11:58:35

@Pink Petsch: Igazad van, ahogy mar irtam Shaktinak is, 'overreaction' :). Egyebkent az az erdekes, hogy en eleg jol erzem magam Szaudiban, nem voltam ott egyaltalan depresszios stb., de most hogy visszajottem, most tudatosult hirtelen hogy mennyire mas itt minden. Mikor megerkeztem Dubaiba a repterre (at kellett szallnom) es meglattam a rengeteg 'meztelen' not stb., teljes sokkot kaptam, ugy ereztem mintha egy filmben lennek es kb. 2 nap kellett mire ez az erzes elmult.

2014.03.22. 12:01:34

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Nem, nem, nem. Esetemben még ez sem lenne. Itt csak szánakozva nézve a szerencsétleneket, akik a +30 fokban talpig feketében nyomják. Mondjuk, szoktam wtf-fejet vágni, amikor a CundA tele van velük, és rendszeresen. Mert minek nekik? Pláne nyáron. Jobb ha meztelenek a csador alatt. Már nekik jobb.
De hogy én azt a szart magamra? Azon a hőmérsékleti övön? Nem, nincs az a pénz.....

2014.03.22. 12:06:14

@Jess G: Jo, jo, jo, ok, peace :).

Latcho Rom 2014.03.22. 12:07:30

@Pink Petsch: Cuz u r a fireball mein libe dikk :P

2014.03.22. 12:09:56

@Mirjam2: Szerencsés természeted van :). Én nem bírnám. Nem vagyok ugyan egy hardcore punk alkat, de ezt nagyon nem. Inkább flangáljon mindenki meztelenül, mint ennyire overclothedban nyomulni ... Szerintem azok nagyon szadista férfitársadalmak. Arra kényszeríteni a nőket, hogy 30+ fokokon fekete, teljes lepleket hordjanak, szadizmus. És alá még fel is öltöznek. Brrr!

2014.03.22. 12:10:38

@shakti_rom: Ich bin nicht ein dikk ... :P

2014.03.22. 12:12:05

@morgo1229 féreglyuk ellenes: Hm, tényleg, miért vagy te féreglyuk ellenes? Nem szereted a messzi, messzi galaxisokat? ;)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.22. 12:14:39

@Zoole[uk]: "Azert,ha egyszer erre jarsz ugorj be es megmutatom,hogy itt lehet jo es finom sutiket enni:)))"

De most komolyan, mit keressek? Jo, valoszinuleg nem sokat segit hogy ez egy videki kisvaros es ezert tobbnyire a Greggs-ben ki is merult az elerheto helyek szama, de ahogy en eszleltem (az amugy nagyon finom sajtottortakat leszamitva) mindig csak a piskota+custard+dzsem+tejszinhab kombinacioig jutnak a sutik teren. :( Valami tobbre vagyom.

@Pink Petsch: Hat nem tudom, lehet te az elvek embere vagy. En inkabb amolyan mukedvelo uzleti kurva lennek. :) En sem mennek oda, de ha valaki azt mondja hogy itt van 10M HUF/ho, akkor nagy duzzogva kihuznam vagy fel-egy evig. :D De senki nem akarja ezt mondani. :D

@morgo1229 féreglyuk ellenes: "te vagy az az offshore wannabe ugye?"
Anyam borogass, megelozott a hirnevem? Pedig azt a rockstar korszakomra tartogattam. Amugy igen. :D

morgo1229 2014.03.22. 12:15:53

@Pink Petsch: jaj majd mindjart megvaltoztatom. Eccer Nekem volt igazam de a blogon mindeki ellenemfordult. Hagyjuk is. Remelem nem kezdodik ujra a ferges leragott csont.

morgo1229 2014.03.22. 12:20:21

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: jo, csak azt akartam mindani, hogy lehet elmehetnel mirjamhoz gyakornoknak mert az csak ujjgyakorlat lenne az offshoros elszigeteltseghez.

Muscari 2014.03.22. 12:22:26

@DieNanny [SZ,CH]: Szia, kuldem mailt vegre.

A poszthoz nem igazan tudok hozzaszolni, ilyenkor jon a szokasos idojaras jelentes.

London 9 fok, valtozoan napos-felhos, az elobb meg egy kis eso is esett.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.22. 12:28:53

@morgo1229 féreglyuk ellenes: Amugy errol beszeltunk mar, csak akkoriban talan te meg nem kommenteltel itt, hogy nalam ez nem kizaro ok. Alapvetoen ugy vagyok osszerakva hogy az egeszseges, normalis ember hardver mogott egy picit antiszocialis, maganyos farkas szoftver fut, szoval nem esem ketsegbe az ilyen korulmenyek miatt. :)

A kozel-keleti legkorben azt hiszem nalam az eghajlat az elso kizaro ok, nem birom tartosan a hoseget.

DieNanny CH 2014.03.22. 12:30:10

@Pink Petsch:

Han-nak is sikerült féreglyuk nélkül messzi-messzi utazni. Csak a kalapácsával kellett jól rávágni a hajtóműre...

morgo1229 2014.03.22. 12:31:26

@Muscari: Haga 9 fok eso. Obama hamarosan erkezik. Gondolom Putyin nem jon el. Es nekem nem kell mennem dolgozni hetfo kedd mert az irodank kozel van a summithoz. Es online traininget kell csinalni itthon :-) Persze menni barhova nagyon nehez. Lezartak fel hollandiat.

Latcho Rom 2014.03.22. 12:33:58

@morgo1229 féreglyuk ellenes: ottawa -4, szakad a hó, viszem majd onokát szánkázni.
Tavasz te fasz.

Ide nem jön senki.

2014.03.22. 12:42:21

@Muscari:
Reggel fel 6 van, -16C (-23C-nak lehet erezni)
Kanadat az idojaras miatt lehet nem szeretni:(
Tudom, nem kotelezo itt elni. 35 millio mazochista megis vallalja.

www.theweathernetwork.com/14-day-weather-trend/canada/alberta/calgary

2014.03.22. 12:43:10

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Pasiként én is kihúznám. Nőként inkább passzolom. A depresszió állítólag nem valami fasza dolog, én meg biiztos elkapnám, mert bzonyos mértékig hajlamos vagyok a kompromisszumra (pl. templomokba fedetlen testrésszel nem bemenni), de van egy határ. És ha ezt át kellene lépnem, akkor a havi 10 millát költhetem is kezelésre.

2014.03.22. 12:45:44

@morgo1229 féreglyuk ellenes: A "férges" esetet nem ismerem, de ha igazad van, mért nem szarod le, hogy ki van ellened? Majd egy másik poszt, kérdés, probléma kapcsán azok értenek majd veled egyet, akik 1-3 napja más témakörben nem. Ilyen ez ... ;)

2014.03.22. 12:46:23

@DieNanny [SZ,CH]: Na jó, oké, de a Csillagkapuk, he????? ;)

morgo1229 2014.03.22. 12:51:59

@shakti_rom: szankozas. jo fej vagy hogy viszed. Mi basketballra megyunk szombatonket. De az amerikai suliban van es mindenki baszott nagy dzsippel jon. Tok szar mikor beallok a kis kocsimmal a parkoloba mellejuk. Szep napot.

SzZoole 2014.03.22. 12:54:34

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: es mi vagyad,mi a kedvenced?
A felesegem keze alol 30 fele termek megy ki,azon kivul nem tudsz olyat mondani,amit ne tudna elkesziteni:)))

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.22. 12:55:03

@Pink Petsch: "A "férges" esetet nem ismerem"

Epic pillanat volt a blog torteneteben, nem tudod mit hagytal ki! :D

Ne haragudj morgo, en inkabb veled egyutt nevetek, nem rajtad, de az akkoris egy sirvarohogos felejthetetlen nap volt. :DDD

2014.03.22. 12:58:30

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Adjá' mán egy linket, vagy valamit!

______________ (törölt) 2014.03.22. 13:00:37

@Mirjam2: nem volt kár, nekem nagyon tetszettek a "meztelen nők", és el is tudom képzelni az élményt.
képzeld el azoknak milyen lehet, akik először lépnek ki abból az országból!

______________ (törölt) 2014.03.22. 13:03:26

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: úgy tűnik, itt a blogon mi, antiszociálisak, vagyunk többségben. :) madár is épp ma coming outolt.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.22. 13:05:52

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Ismerős érzés :D
Mennyi az a néhány plusz kiló? Nekem a mai, szeizmikus mérések alapján még 10,8 kg feleslegem van :) Ezt 10-12 hét alatt tervezem ledobni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.22. 13:08:39

@Pink Petsch: @morgo1229 féreglyuk ellenes: @Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

Az valóban egy felejthetetlen pillanat volt! Még mindig megkönnyezem, ha eszembe jut... :D

@sorsolo:
Hol? Mikor? Éééén? :)

Latcho Rom 2014.03.22. 13:13:09

@morgo1229 féreglyuk ellenes: ki kell menni mert hujét kapunk :)

2014.03.22. 13:17:37

@Pink Petsch: hat kerlak az ugy volt, hogy az egyik posztnal tettem egy koltoi felkialltast, hogy hogyan kerult az adott orszagba/varosba a poszterina. Mire Maxval kozolte, hogy a fereglyukon keresztul utazott (vagy valami hasonlo).
Morgo, erre masnap durvasan kozolte, hogy Maxval egy troll, mert legeferegezte a poszterinat.
Morgo azota sem vette fel az elmeleti fizikat a hobbijai koze es meg mindig ezek szerint azt hiszi, hogy ez egy sertes.

Latcho Rom 2014.03.22. 13:18:03

@Kövérmadár [swe]: víz, water, aqua..2 liter minimum naponta.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.22. 13:21:26

@Pink Petsch: @morgo1229 féreglyuk ellenes: Ha akarnek sem tudnek mert fogalmam sincs mikor volt. Tobb hete tortent mar. Meg persze tiszteletben tartom morgo kereset. :)
Amugy viccen kivul orulok hogy a kezdeti megprobaltatasok ellenere velunk maradtal. ;)

@sorsolo: "úgy tűnik, itt a blogon mi, antiszociálisak, vagyunk többségben. :) madár is épp ma coming outolt."

En ugy gondolom hogy a kiegyensulyozott es szines tarsadalomhoz hozzatartoznak a csendes orultek is. :) Igy van ez jol. :) En ezert birom hogy hinta velunk van a sajatsagos velemenyevel. A szines tarsasaghoz o is hozzajarul a szokatlan vilagkepevel. :)

@Kövérmadár [swe]: "Ismerős érzés :D
Mennyi az a néhány plusz kiló?"

Hat a mostani terveim szerint egy olyan 12-t le kene dobnom. Abbol a szempontbol szerencses hogy 2m magas vagyok ilyen favagos testalkattal, igy nem latszik rajtam a felesleg mert nagy feluleten tud eloszlani, meg 10-12 plusz igazabol az en versenysulyomhoz kepest is csak meresi hiba. :D De a hosszotavu egeszsegmegorzes vegett ideje megszabadulni tole. :)

@Zoole[uk]: "es mi vagyad,mi a kedvenced?
A felesegem keze alol 30 fele termek megy ki,azon kivul nem tudsz olyat mondani,amit ne tudna elkesziteni:)))"

Alapvetoen nyitott vagyok mindenre. Nagyon szerettem az otthoni gyumolcsos-turos dolgokat, ugyanakkor neha az emelyitoen tomeny marcipanos dolgok is bejonnek (Mozart szelet, Sacher torta) de feltetelezem ilyesmit UK-ben ne nagyon keressek. Tenyleg szivesen kostolok barmi ujat. Igazabol itt az ujon van a hangsuly mert kicsit ugy erzem a helyi lehetosegeket mind kilottem mar honapokkal ezelott. :D

Ha mondasz cukraszda nevet, mit erdemes majd meglatogatni, azt szivesen veszem. Most ugyebar dieta van, de majd lehet nyaron, ha ugyis megyunk Londonba beneznek ide-oda. :)

Latcho Rom 2014.03.22. 13:21:59

Tudtam hogy karel tovább fogja guritani ezt a szargalacsint.
ahh well :)

kepfeltoltes.hu/140322/803568613image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.22. 13:23:10

Nálatok se megy az Origó? 503 Service Unavailable...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.22. 13:30:19

@shakti_rom:
Ennél azért jóval több kell :)
Heti 4-5* mozgok minimum (futás, úszás, séta) + tartom a maximum 1400-1500 kcal bevitelt. És persze iszom...

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
2m? :) Én bezzeg csak 1,73 "alacsony" vagyok, rajtam 2kg is meglátszik... :) Pont olyan vagyok, mint egy kiwi :D

@geegee:
Próbáltad már rövid-ó-val? :)

Latcho Rom 2014.03.22. 13:31:57

Könnyes búcsut veszek ezen a havas márciusi szombat reggelen..
de itthagyom ir kedvencem muzsikáját nektek, különös tekintettel az ír kultúra csodálóira, eddie és Gott olvtárs figyelmébe :)

csapj a lecsóba Rory!

m.youtube.com/watch?v=zYYbK2sDaJ4

Latcho Rom 2014.03.22. 13:33:32

@Kövérmadár [swe]: Nekem bejött..heti egy úszással igy télen..
S lassaban égetek mint te tekintettel agg koromra :)

2014.03.22. 13:35:51

@charlieharper: :D Ez kurvajó! Kár, hogy kihagytam :(. De hát nem mindenki néz Csillagkaput meg hasonlókat;).
Hm, ettől eltekintve, Max időnként troll :). Nemcsak itt, vannak blogok, ahol amint megjelenik, automatikusan aktiválódnak a pajzsok :DDDD

2014.03.22. 13:38:13

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Márminthogy 'ich' veletek? ;) Ha igen, köszi. De milyen megpróbáltatások?

SzZoole 2014.03.22. 13:41:26

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: amiket fentebb felsoroltal azok mind megtalalhatok,sok jo cukraszda van Londonban a belvarosban franciat is talalsz Maison Blanc neven,Notting Hill-ben ahol szinten egy magyar leany a fo cukrasz,Peggi Poschen (az egyik legjobb)a Victoria Station-tol 5 percre,Hampsteadben a Luis(Lajos egy regen kivandorolt magyar)cukraszda,de sorolhatnam meg,mert nagyon sok van a felesegemet hagy ne irjam ki ide:)))
Ez nem a reklam helye:)

______________ (törölt) 2014.03.22. 13:41:29

@Kövérmadár [swe]:
"És persze iszom..."
úgy hallottam, az drága mulatság skandináviában... ;)

2014.03.22. 13:47:02

@Pink Petsch: voly egy masik "epic moment" amig Hess es te tavol voltatok. Volt egy amerikai magyar anyuka (csodak csodajara North Carolinabol), aki a gyereket haza akarta vinni iskolaba es leirta a kalvariat. Az a poszt kihozta Maxvalt a mindig huvos termeszetebol.

______________ (törölt) 2014.03.22. 13:47:45

@Pink Petsch:
"Max időnként troll :). "

fura definíciója lehet a troll szónak.
szerintem egyáltalán nem troll, csak határozott véleménye van sok dologban (nem baj), ami eltér a többségi véleménytől (szintén nem baj), s ezt nem rejti véka alá (egyáltalán nem baj).

troll akkor lenne, ha az emberek összeugrasztása, anyázás, vagy parttalan viták provokálása lenne a célja. talán ezért is használhatatlan fogalom a troll, mert a "parttalan vita" is definiálhatatlan...

2014.03.22. 13:48:08

@charlieharper: Jess, mem Hess. Telefon

2014.03.22. 13:49:56

@charlieharper: Ajjajjj, az Maxnak második szülinap lehetett! :D

SzZoole 2014.03.22. 13:50:58

@Kövérmadár [swe]: nem baj az madar.majd a szep autod megszepit egy dalianak fognak nezni:)))
Kepzeld el az en nejem 153cm,egy orias,ha az enyemel megy valahova azt hiszik az emberek,hogy az auto magatol megy:)))

2014.03.22. 13:55:03

@sorsolo: De sokszor provokál, tudatosan. Ettől troll. Nézz szét az index címlapos blogokban olyan hívószavakra, mint "ideális női test", "plus-size modellek" meg "melegek, melegjogok". Ezek a leggyakoribbak. A politikai rendszerek kapcsán jórészt itt él ki magát ;).
Félreértés ne essék, engem elszórakoztat, sokat vitáztunk, anno. De troll attól még, bár az értelmesebb fajtából ;).

______________ (törölt) 2014.03.22. 13:58:19

@Pink Petsch:
önmagában a provokáció lehet szerintem a vita eszköze, számomra az nem feltétlen negatív. (oops! vagy lehet hogy én is troll vagyok? ;)) )

erről jut eszembe jorge luis borgestól a körkörös romok varázslója. annak a végén van egy hasonló "önmagára ébredés". :) )

______________ (törölt) 2014.03.22. 13:59:27

@Pink Petsch: @Kövérmadár [swe]: rövid ó-val? úgy könnyű! az bárkinek megy. ;)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.22. 13:59:56

@Pink Petsch: Neem, ezt morgonak cimeztem. O volt aki, szegeny egy csunya felreertessel kezdte itt a palyafutasat es ezert kapott hideget-meleget, megse ment el a kedve a kommentelestol. :)

@Zoole[uk]: "a felesegemet hagy ne irjam ki ide:)))
Ez nem a reklam helye:)"

Dehogynem! :) Hagy tudjam hova kell bemenni jo hangos "Kezicsokolom" koszonessel. :) Amugy koszi a tippeket, felirom telefonba es utanuk fogok nezni. Sajnos itt nagyon gyer a valasztek.

@sorsolo: ""És persze iszom..."
úgy hallottam, az drága mulatság skandináviában... ;)"

Moonshine, my dear friend, moonshine it is! :)

DieNanny CH 2014.03.22. 14:02:24

@Pink Petsch:

Na, azok kimaradtak az életemből...

2014.03.22. 14:02:46

@sorsolo: Ha a vitakultúra mindössze a provokációra alapul, akkor beszélhetünk trollról. És Maxnál, arra alapul. Ettől troll. És ettől lehetnek figyelemreméltó meglátásai is akár egy-egy kérdés, de az ember már csak ilyen skatulyázós fajta ;). A kevesebb több lenne, esetében is.

montroyal ( CAN qc) 2014.03.22. 14:03:09

@shakti_rom: vegre .. szakad a ho jovo heten meg lesz -20 alatt vivre quebec fu...

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.22. 14:03:11

@Pink Petsch:

Ki vagyok tiltva több blogból is:

orulunkvincent.blog.hu/ - mondjuk ez nem furcsa, ez a blog.hu legnagyobb cenzorblogja, onnan 4 emberből 3 ki van tiltva

koznaplo.blog.hu/ - innen azért, mert nem képesek elviselni az ellenvéleményt, állítólag megsértettem a magyarságot

fideszfigyelo.blog.hu/ - ők legalább bevallották, hogy nem képesek elviselni hozzászólásaimat

atlatszooktatas.blog.hu/ - innen ok nélkül

comment.blog.hu/ - innen, mert ellentmondtam a blog homoklobbista gazdájának, bár a mostani nickem már nincs kitiltva

S még számtalan több helyről ideiglenesen, de jellemzően vissza szoktak tenni aztán, mert rádöbbennek, hogy képtelenek építő kritikám nélkül létezni.

2014.03.22. 14:04:04

@DieNanny [SZ,CH]: Hm, most fejeztem be a Csillagkapu Atlantisz 5 évadának visszanézését. Ott vannak féreglyukak, többek között ;)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.22. 14:06:52

@Pink Petsch:

A Wikipédia szerint a troll: "is a person who sows discord on the Internet by starting arguments or upsetting people, by posting inflammatory, extraneous, or off-topic messages in an online community (such as a forum, chat room, or blog), either accidentally or with the deliberate intent of provoking readers into an emotional response or of otherwise disrupting normal on-topic discussion".

Na, hát ebből látható: nem vagyok troll.

SzZoole 2014.03.22. 14:07:29

@maxval a gondolkodó birca: "comment.blog.hu/ - innen, mert ellentmondtam a blog homoklobbista gazdájának, bár a mostani nickem már nincs kitiltva"
Miert,ajanlatot kaptal?:))))

2014.03.22. 14:08:34

@maxval a gondolkodó birca: Tudom, hogy ki vagy tiltva sok blogról :). Politikai blogokat hanyagold szerintem, már a magyarországi politikai blogokat. Nincsenek még felkészülve rád :).
Sixx meg pár nap után azért visszaenged a comment.com-ra, miután direkt kirúgatod magad :P.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.22. 14:08:54

@maxval a gondolkodó birca: Max, te napi hany orat toltesz az interneten hogy ennyi blogra van idod? O.o

Lehet en nem osztom be jol az idomet, de hataratkelon kivul 3-4 tech portalt szoktam (Gizmodo, Totalcar, stb.) atfutni meg hireket olvasok, de a kommentekre egyedul HA-n van idom/kedvem.

Latcho Rom 2014.03.22. 14:10:59

@Pink Petsch: Nem az. Troll MINDIG személyekre utazik, max soha.

monti: kibirjuk, winter fucké, amour brisée :)

2014.03.22. 14:11:07

@maxval a gondolkodó birca: Aki wikipédia cikkeket idézget, az sikeres ember nem lehet :P. Ha beírom a wikibe, hogy Eforie a bolgár tengerparton van, azt is szó nélkül benyeli. Szóval .... :P

DieNanny CH 2014.03.22. 14:12:24

@Pink Petsch:
A "Hiradósok" című sorozatban mondta el egy riporter, hogy létezik troll-blog is. Ahol verseny van. Az győz, akit nem csak kizárnak egy blogból, de őmiatta az a blog meg is szűnik!

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.22. 14:12:59

@charlieharper:

:-)

Azért nem teljesen.

Szoktam néha mérges is lenni, átlagosan félévente egyszer.

De a stílusom valóban sokakat marhára idegesít, ezt jól tudom. Hozzáteszem: mint kis mértékben autista, ez eleve bennem van, azaz nem kell rájátszanom se. De időnként direkt rá is játszom azért.

Múltkor egy vitában egy hisztérikusan oroszellenes hozzászóló elküldött a kurva anyámba. Majd pár óra múlva egy másik trágárkodó ugyanazt beírta. Mire azt válaszoltam: "ez ma már volt, olvasd vissza az előző felvetésre adott válaszomat".

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.22. 14:13:48

@Pink Petsch:

Az angol Wiki 99 %-ban megbízható. A magyar valóban nem, de kit érdekel a magyar verzió?

______________ (törölt) 2014.03.22. 14:14:47

@DieNanny [SZ,CH]: ez úgy hangzik, mint a birkaiskola weöres sándortól. a résztvevők-üzemeltetők vajon nem ismerik?
vagy félreértem és nem egy blogról van szó, hanem csupán egy troll-versenyről (ami a népes blogmezőnyt tekinti játszóterének)?

Latcho Rom 2014.03.22. 14:15:18

@Pink Petsch: gmail tüzes ziherkém, c u later :)

2014.03.22. 14:15:24

@shakti_rom: Nem, ez téves. A troll néha kipécéz valakit magának, de főként a vita kedvéért cincálja szét az adott posztot, legtöbbször a témán kívül. Persze, ha akad egy konkrét nick, aki vitába száll vele, akkor arra mozdul rá. Ez a troll-feeding ...

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.22. 14:17:17

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

Eleve minden reggel megnézem a magyar híreket.

S aztán meg ha van reakció, válaszolok.

Megesett, hogy egy nap egyetlen kommentet sem írtam délelőtt 10 után, mert nem volt se hír, se reakció.

Az előző munkahelyemen eleve netes munkám volt, szóval sosem volt gond a neten írni.

______________ (törölt) 2014.03.22. 14:19:27

@maxval a gondolkodó birca: szerintem inkább üdítő, hogy tényszerűen reagálsz. engem nemhogy nem idegesít, de vonzónak találom. (persze nem a buta véleményt, amit néha megfogalmazol, hanem a stílust, amibe csomagolod.)

Latcho Rom 2014.03.22. 14:20:08

@Pink Petsch: nyet nyet szovjet, s hagyjál menni a szép kis winter wunderbárba
hogy verjem bele balog máriába
())$&@$!

Quercus a favágó 2014.03.22. 14:22:53

@maxval a gondolkodó birca:

Több nick nevet kell használni. Minden vélemény stílushoz egyet. Így lehetsz fasza gyerek, vagy egy rohadt mocskos állat.

Latcho Rom 2014.03.22. 14:24:34

@Pink Petsch: Ismered a Máriát?? :)*

Gone, goner, ghone.

Latcho Rom 2014.03.22. 14:26:00

@QUERCUS(a favágó): este hatkor frakció gyűlés! Pontos légy :)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.22. 14:28:16

@QUERCUS(a favágó):

Exhibicionista alkat vagyok. Ha senki sem tudja, hogy én írtam valamit, akkor hol az élvezet? Ezért nincs anoním nickem.

2014.03.22. 14:28:54

@shakti_rom: Attól még, hogy eltüntetik, ugyanúgy marad 4 millió ember, akik a létminimum alatt élnek...

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.22. 14:29:07

@sorsolo:

Egyszerűen élvezetesebb a semleges stílus.

2014.03.22. 14:32:24

@maxval a gondolkodó birca: Olyan nincs édesem, pláne esetedben.
És igen, éppen "etetlek" ;).

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.22. 14:39:13

@shakti_rom:
Na jo, de tudod kinek hianyozna telen egy uszas hetente a Hudson obolben?

@sorsolo:
Hule ;)

@Zoole[uk]:
Csak mikor lesz mar meg?! :)
Most Nemetorszagban neztem autokat, olcsobb, mint itt, a honositasa pedig megall 1500kr-ban kb. Lehet megeri elmenni addig. Meglatjuk. Meg egy ev sajnos, nem akarom elkapkodni sem es meg eleg toket sem szedtem ossze (minel kevesebb hitellel szeretnem meguszni).

Quercus a favágó 2014.03.22. 14:41:27

@maxval a gondolkodó birca:

Pedig érdekes játék. Mindenki mindenkit skatulyáz. Itt is. El vagy helyezve egy fakkban a polcon. Ha mást mondasz, mint amilyen kép kialakult rólad, értetlenül nézik. Ha megpróbálsz bizonyos témákban megnyilvánulni, ami nem a "szakterületed" szerencsés vagy, ha csak, elnézően nem fűznek hozzá véleményt. De ha egy adott témakörben az első perctől kezdve mint szakember jelensz meg, egy idő után óhatatlanul elismernek.
Mondom, érdekes játék.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.22. 14:43:40

@QUERCUS(a favágó):

Igen, ezt elhiszem, s meg is értem miért érdekes, de engem mégis kevésbé vonz ez.

DieNanny CH 2014.03.22. 14:51:44

@sorsolo: Szóval, igen, egy troll-verseny, viszont nekik is van saját blogjuk, ahol elmondják, éppen hol tartanak a hadművelettel. Mármint, a más-blogok-megszüntetésével.

SzZoole 2014.03.22. 14:57:05

@Kövérmadár [swe]: turelem az ido sok mindent megold:)))
En szetneznek meg Hollandiaban is a helyedben.

DieNanny CH 2014.03.22. 16:02:22

@nyuszigonosz(D):

Hát, igen. Körbeírni tudtam - a szókörnyezet miatt -, de a pontos jelentését nem. Köszi!

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.22. 16:17:19

@Kövérmadár [swe]: na, elmész te a bánatba... :-)
De mostmá' megyen...

______________ (törölt) 2014.03.22. 16:23:44

@QUERCUS(a favágó):
én ezért is szeretem jobban azt, amikor az emberek úgy vitáznak, hogy senki nem árul el magáról semmit (hol él, milyen a bőrszíne, mi a biológiai neme, mi a pártállása, a foglalkozása, a végzettsége...)
mert ilyenkor az érvek súlya nyom a latban, az méretik meg, nem a közlőről kialakult kép (és hogy mekkora szaktekintélynek látszik).

értetlenül is állok, amikor úgy érvelnek mondjuk hintával szemben, hogy "ja, te 23 éves vagy, honnan is tudhatnád, kis hülye, csak tévében láttad a külföldet", ergo: helyből hülyeség, ami mondasz, megfontolásra sem érdemes, főleg nem nekem, akik 98 éves vagyok, ebből 117-et nyugaton éltem, 7 diplomám van, 47 nyelven beszélek az anyanyelvinél kicsit magasabb szinten, és 16 országban éltem egyenként legalább 20 évet.
feltéve, de meg nem engedve, hogy hinta a hülyébb, tapasztalatlanabb, idealistább, lehet, hogy ezek dacára mégis neki van igaza egy vagy akár egy csomó kérdésben.

sajnos a világban szinte mindig a "magister dixit"-jellegű érv dönt, azaz a tekintély(re hivatkozás) eldönti a vitát, mielőtt még elkezdődhetne. legalább a blogokat meg kéne őrizni a tiszta érvek terepének.

______________ (törölt) 2014.03.22. 16:25:47

@Babette_: bocsánat, nem értem. kiestem a kontextusból.

______________ (törölt) 2014.03.22. 16:27:54

@DieNanny [SZ,CH]: tényleg van ilyen? el nem tudom képzelni, hogy milyen kommentelő és milyen módon vezethet a blog megszűnéséhez.
de volt már itt is valaki, aki ezt pedzegette.
elmagyarázod, hogy ez hogy megy? van esetleg linked?

______________ (törölt) 2014.03.22. 16:29:35

@Pink Petsch: miért mondod? a stílusa többnyire tényleg nagyon semleges, tényszerű. mutass egy példát, ahol nem. biztos van, de nem hiszem, hogy könnyen találsz.

______________ (törölt) 2014.03.22. 16:30:40

@maxval a gondolkodó birca: eddig az autizmus az exhibicionizmussal csaknem összeférhetetlennek tartottam. tévedtem?

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.22. 16:32:24

@sorsolo: mindegy, nem érdekes. Körkörös romok nagy piros pont:)

______________ (törölt) 2014.03.22. 16:33:16

@QUERCUS(a favágó): még egy tipp. szerintem fáj neked (teljes joggal), hogy a gazdasági észrevételeid visszhang nélkül maradnak. javaslom (komolyan) az új nicket, amit ne hagyj beskatulyázódni. (vagy ez utóbbi törekvés illuzórikus lenne?)

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.22. 16:33:22

@sorsolo: öndiagnózisnál minden összefér mindennel:)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.22. 16:33:26

@Kövérmadár [swe]: "Most Nemetorszagban neztem autokat, olcsobb, mint itt, a honositasa pedig megall 1500kr-ban kb. Lehet megeri elmenni addig. Meglatjuk. Meg egy ev sajnos, nem akarom elkapkodni sem es meg eleg toket sem szedtem ossze (minel kevesebb hitellel szeretnem meguszni)."

Ennek nagyon alaposan nezz utana mielott belevagsz.
Egyik magyar kollega otthonrol hozta ki a kocsit es nem akart tul adni rajta, es helyit venni. Azt mondta hogy o honositja, nem olyan draga az. Amit nem tudott elore, hogy a honositas maga az tenyleg nem draga, de 17896 kulonfele certificate-t is meg kellett szereznie ami pedig mind ugy mukodott hogy el kellett vinnie a szervizbe ahol termeszetesen X font munkadij elleneben kiallitottak a kocsirol a tanusitvanyt a vizsgalat utan.

Vegso soron 6 honapnyi utanajaras volt neki es kb. az eredetileg tervezett osszeg 4X-ese. Azt hiszem a folyamat felenel mar regen megbanta hogy belevagott...

Nem allitom, lehet hogy a sved rendszer is ilyen komplikalt es draga mert nem ismerem, de eleg sok rejtett koltseg akadhat szerintem egy ilyen proceduranal.

______________ (törölt) 2014.03.22. 16:36:41

@Babette_: Lukáts Andor felolvasásában megvan jó néhány novellája. annyira jók, hogy a legtöbbet vagy tízszer meghallgattam, pedig régen soha nem értettem, hogy lehet valamit egynél többször elolvasni. :)
ha érdekel, szólj, és küldök hozzá letöltési linket.
dél, isten betűje, emma zunz, márk evangéliuma.
mind nagyon erősek.

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.22. 16:38:21

@sorsolo: jöhet, a könyveim a padláson vannak.

______________ (törölt) 2014.03.22. 16:39:37

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: @Kövérmadár [swe]: ausztriában is nagyon költséges a honosítás. szinte mindenki inkább eladja a magyar rendszámost, és itt vesz újat.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.22. 16:43:57

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Apósom 1,5 éve hozta ki a magyar autóját és 1500-ban állt meg a dolog.
Ebben volt egy soron kívüli "nagyműszaki" 800kr-ért, pár hónappal később még egy (itt a rendszám alapján adják az időpontot és peche volt, mert olyan rendszámot kapott, ami 2 hónap múlvára szólt), ez még 350. A maradék pedig az eljárási díj.

______________ (törölt) 2014.03.22. 16:43:59

@Babette_: enjoy!
Rádiószínház - Jorge Luis Borges novellák - Emma Zunz

data.hu/get/7201971/Luis_Borges_novellak_-_Emma_Zunz.zip
[12.8 M, 96.0 Kbps, 18mn 37s]

„Emma bosszút esküszik apja életének megrontója ellen. Megerőszakoltatja magát egy ismeretlen tengerésszel, majd megöli apja ellenségét, úgy állítva be a dolgot, hogy önvédelemből cselekedett.”

Jorge Luis Borges novellája
Fordította: Benczik Vilmos

Közreműködik: Lukáts Andor

Zenei munkatárs: Kakó Gyula
Szerkesztő: Turai Tamás
Rendező: Dániel Ferenc (1999)
Szerda, December 4, 2013 21:32

data.hu/get/7201972/Luis_Borges_novellak_-_Mark_evangeliuma.zip
data.hu/get/7201970/Luis_Borges_novellak_-_Del.zip
data.hu/get/7201969/Luis_Borges_novellak_-_Isten_betuje.zip
data.hu/get/7201968/Luis_Borges_novellak_-_Korkoros_romok.zip
[13.4 M, 96.0 Kbps, 19mn 35s]

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.22. 16:45:16

@sorsolo: @Don Kartasch [Warwickshire, UK]: @Kövérmadár [swe]:
Még annyi, hogy Németországban közel ugyanaz az autó 10.000 oronákkal olcsóbb.
Itt 200e magasan mennek most, igaz addigra lesz elvileg egy generációváltás, így lehet esik a "régi", pár éves modellek ára egy picit.
Meglátjuk jövőre :)

DieNanny CH 2014.03.22. 16:56:44

@sorsolo:

Ez az a sorozat:
www.imdb.com/title/tt1870479/?ref_=fn_al_tt_1
2 évad, összesen 19 rész. Nagyon-nagyon jó!!! Már nem emlékszem, melyik részben volt, ez csak egy pár perces jelenet volt.

Na, szóismétlés...

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.22. 16:57:01

@Kövérmadár [swe]: Akkor szerencsetek van, ezek szerint Svedorszagban konnyu honositani. Az mak. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.22. 16:59:21

@sorsolo:
Az ő gazdasági észrevételei helyénvalóak azért nem szól hozzá senki.
Egyébként Quercussal ritkán lehet beszélgetni mert amit ír az ül.
Az úgy van rendben.

abaya-oman 2014.03.22. 17:00:49

@Mirjam2: Ezt a 'nők pucéron járnak'- ot en is megéltem az elso ománi év után, pedig itt közel sem annyira szigorú az öltözködés. Az en vékony de hosszú ujjú blúzomat meg igencsak megnéztek a 35 fokban a repülőtérről hazafele.

______________ (törölt) 2014.03.22. 17:05:15

@diggerdriver:
@QUERCUS(a favágó) írta:
" Ha megpróbálsz bizonyos témákban megnyilvánulni, ami nem a "szakterületed" szerencsés vagy, ha csak, elnézően nem fűznek hozzá véleményt. "

nekem olyan érzésem volt, hogy ezt saját tapasztalatból írja. de majd talán jön és elmondja.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.22. 17:06:17

@DieNanny [SZ,CH]: Mi most nézzük a Star Wars összest. A régieket én még magyarul lättam, Drot Vödör hangja emlékeim szerint jobb, mint a német. A jelenetek viszont néha viccesek még ujradigitalizält formäban is.
Mellette még a régi Csillagkaput (Atlantis) nyomatjuk, mert elötte a Stargate Universe-t néztük, és eszünkbe jutott, hogy milyen jo is volt a régi. :-)
Ha szereted az ilyen témäju filmeket, akkor ajänlom figyelmedbe a Continuum szériät. (A föszereplö csaj tök ugy néz ki, mint Dobo Kata)

______________ (törölt) 2014.03.22. 17:07:19

@DieNanny [SZ,CH]: köszi! azt hittem, olvasható, blog.
két évadot nem biztos, hogy bevállalok. :)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.22. 17:14:56

@Mirjam2: @abaya-oman: Nekem Izrael közben / utän volt igy, csak akkor még nem tudtam, hogy ezt igy hivjäk. :-)
Viszont az elmult nyäron vettem föl Mo-on egy fehér szük hosszunadräg hosszuujju fehér tunika(szerüsége)t, (amin ezüstszinü himzés volt), mindezt flipfloppal. Tengerparti ideälis viselet...és a sajät anyäm kérdezte meg haläl komolyan, hogy muszlim lettem-e...

DieNanny CH 2014.03.22. 17:19:41

@sorsolo:

Ja, nem olvasható. Bocs, ha félreérthető voltam!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.22. 17:21:07

@sorsolo:
Nem tudom...
Amit írni szokott ahhoz általában csak annyit szoktam hozzáfűzni hogy nagyon egyetértek.

DieNanny CH 2014.03.22. 17:21:46

@Naschkatze (Mostindien / CH):

Ránézek a Coninuumra, bár tegnap megjött a Tolino-m, és töltöm ezerrel a könyveket, mert elhatároztam, megint ráállok a sok olvasásra. Jelenleg a "Vadhattyúk"-at olvasom.

Latcho Rom 2014.03.22. 17:27:33

@DieNanny [SZ,CH]: Három részt birtunk megnézni...annak dacára hogy Jeff nagy kedvenc.

Latcho Rom 2014.03.22. 18:01:20

@DieNanny [SZ,CH]: Hát..volt valami izgibb , talán Nurse Jackie, Mad man..hamar lekattantuk rola.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.22. 18:14:34

@Naschkatze (Mostindien / CH):

Nagy csalódás a legutolsó sorozat, a Stargate Universe.

Quercus a favágó 2014.03.22. 18:27:36

@sorsolo:

Elmondok két történetet.

Van egy háziorvos ismerősöm(tanato tudja kiről beszélek). Van saját blogja. Annyit kell tudni róla, hogy gyakorlatilag a fél világgal harcol(ANTSZ, OEP, önkormányzat, rendőrség, ügyészség, stb.).
A blogján, mint kommentelő, hónapokon keresztül segítettem neki. Elsősorban jogi kérdésekben(ez az egyik mániám). Persze nem tudta, hogy én vagyok. Mit mondjak. Az egekig voltam magasztalva, ő és a kollégái által. Aztán rájött a doki, hogy ki van Quercus név mögött. Na onnantól kezdve megfagyott körülöttem a levegő. Egy favágó? Nem jogász? Ugyan!

A másik. Trebitsch barátom kommentelt egy blogon. Róla tudták, hogy jogász, közgazdász. Egy alkalommal hozzászóltam egy gazdasági kérdéshez. Na minden voltam, még 3 lábú kisszék is. Aztán Trebitsch gyakorlatilag ugyan azt megfogalmazta, persze szaknyelven, mint én. Láss világ csodát, azzal mindenki egyet értet.

Mint mondtam, be vagyunk skatulyázva.

DieNanny CH 2014.03.22. 18:35:24

@diggerdriver:

Hogy te miket nem találsz! Vagy ez saját felvétel...??? :-)))

**mimi** 2014.03.22. 18:36:15

@QUERCUS(a favágó):
tojd le nagy ívben, szerintem is minden ül, amit írni szoktál...

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.22. 18:43:14

@maxval a gondolkodó birca: Voltak nagyon jo részei, de alapjäban véve tényleg nagy csalodäs. Egy idö utän nem tudtak ujat mutatni, és szerintem hiänyzott az a fajta utazäs, mint az Atlantisban.
@DieNanny [SZ,CH]: Sanctuary is tetszett, ha van idöd. ;-)
Olvasni én még mindig papir alapon szeretek, bär egyre kevesebb idöm van rä...:-(

______________ (törölt) 2014.03.22. 18:45:28

@QUERCUS(a favágó):
abszolút értem, miről beszélsz, és tudom is, hogy iszonyatosan tekintélyelvűek vagyunk - talán a magyar társadalom még jobban, mint mondjuk a nyugati, főleg az észak-amerikai.

tudom, hogy mit ér egy diploma, és mennyi extra tudás van mögötte, amikor kijön az ember az iskolából.
valaki, aki hobbiként foglalkozik egy témával, 3-5 év alatt SOKKAL komolyabb tudásra tesz szert azon a területen. miért?
1. mert motivált, érdeklődő, nem csak egy papírt akar ("essünk már túl rajta, és nyomják a kezembe") - tudom, hogy az egyetemisták egy része sem ilyen, de a képzési színvonal olyan, hogy a fenti, minimalista igényekkel rendelkező hallgató is röhögve elvégzi.
2. mert nem kell neki egy csomó járulékos dolgot tanulnia, amire valaha talán szükség volt, de mára jelentőségét vesztette, vagy aminek az a szerepe, hogy kiszűrje a "felesleges kapacitást", vagy egyszerűen az, hogy "széles körű tudást alapozzon meg" - aminek csupán töredékére lesz később ténylegesen szükség.

egyébként nekem részben ezért tetszik az IT, mert ez nagyon kevéssé tekintélyelvű. én úgy programozok, hogy a programozásról az összes papírom egy magyar munkanélküli átképző tanfolyam 1993-ból. :))
a kutyát nem érdekli - se magyaro.-n, se ausztriában -, hogy van-e bsc-m, meg msc-m, meg phd-m, vagy netán akadémikus vagyok-e....
senkit se zavar, hogy erdőmérnök vagyok. a lényeg: tudok-e programozni. ha igen, otthon is, itt is simán kapok állást.
(annyival még finomítható a kép, hogy akkor is kapok állást, ha nem tudok programozni, de meg tudom győzni a munkáltatót, hogy van hozzá affinitásom - a munkáltatók ezirányú "nyitottságában" nyilván óriási szerepe van a ténynek, hogy hiányszakmáról van szó.)

2014.03.22. 18:47:15

@sorsolo: Nagyon könnyen találok, például a testvérblogon is, a kívül-ön. De minden egyes "kényes" témát érintő címlapos blogra bekommentel a mi maxunk, és eléggé sarkosan, aztán, ha olyanja van, akkor tovább hergeli a népet. Amikor sixx valakit kibasz a comment.comról, az azért nem piskóta. ...

______________ (törölt) 2014.03.22. 18:51:35

@Pink Petsch: elhiszem, mert nem olvasok semmit. csak egy linket küldj a trollkodására, hogy értsem, mire célzol.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.22. 18:52:51

@Naschkatze (Mostindien / CH):

Nem. De megnézem.

Hetente letöltök 20-30 filmet átlagban. De persze az első 10 perc után abbahagyom azt ami rossz.

______________ (törölt) 2014.03.22. 18:59:30

@QUERCUS(a favágó):
"jogász, közgazdász. Egy alkalommal hozzászóltam egy gazdasági kérdéshez. Na minden voltam, még 3 lábú kisszék is. Aztán Trebitsch gyakorlatilag ugyan azt megfogalmazta, persze szaknyelven, mint én. Láss világ csodát, azzal mindenki egyet értet."

ebből szerintem megfogalmazhatunk még egy következtetést és még a kiútra is tehetünk javaslatot.

az emberek gyorsan elkábulnak a szaknyelvtől. ha valamit ebben a nyelvjárásban adnak elő, egy mondat után elvesztik a fonalat, és - hogy hülyének azért mégse látsszanak - már csak vadul helyeselnek, bólogatnak, bár valójában semmit se értenek belőle. minél kevesebbet értenek belőle, annál hevesebben helyeselnek. :)

és a kitörési javaslat számodra:
sajátítsd el a jogi-közgazdasági tolvajnyelvet. ha érdekel a téma, úgy is sok ilyet olvasol, és magától rádragad.

Latcho Rom 2014.03.22. 18:59:49

@maxval a gondolkodó birca: A fridi neked is maxwell, érdekes elemzés.

2014.03.22. 19:00:36

@QUERCUS(a favágó): Hát ládd, én most tudtam meg, hogy te favágó vagy. Na és? A véleményed és a meglátásaid nem a melódból adódnak. Mert lehet, holnap meg már szakács leszel, ha úgy fordul, holnapután meg, ki tudja mi?
Olyan közösségbe meg virtuálisan is szar tartozni, amelyik a diplomák száma után határozza meg egy ember értékét. Irl meg pláne szar ;).
De ez valami nagyon is magyarországi betegség, címkórság, vagy mi a frász. Amikor megismerkedtem anno az exemmel, hónapok múltán került csak szóba köztünk, hogy mivel foglalkozik. Nem volt fontos, mert az értékrendje, véleménye, meglátásai jobban érdekeltek, mint az, hogy éppen mit dolgozik.

Latcho Rom 2014.03.22. 19:02:51

@Naschkatze (Mostindien / CH): Na ez kimaradt...nekivetkezik benne az Amanda? :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.22. 19:06:10

@QUERCUS(a favágó): Azert nagyon ne vedd ezeket a dolgokat a szivedre. Az en elborult vilagkeppel rendelkezo ertekrendemben peldaul egy erdesz sokkal ertekesebb mint egy jogasz. ;)

Latcho Rom 2014.03.22. 19:08:42

@**mimi**: Milyen pont mimikém, pinky ippeg közhelykedik ezerrel ;)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.22. 19:13:07

@maxval a gondolkodó birca: Szerintem érdekes kérdést boncolgat ugy szäjönsz fiksönösen. :-) Meg ismét jo volt 13-ast egy ilyen filmben lätni. Itt mondjuk elöször nem ismertem föl: www.imdb.com/title/tt1104001/?ref_=nm_knf_t3 - Ezt a zenéje miatt is nagyon kedvelem.
@shakti_rom: Ebben nincs Amanda... (Ha a Sanctuary-ra gondolsz, akkor ott csak elönyös ruhadarabokat aggattak rä. :-) ) Amugy meg nézd meg, és megtudod, hogy ki vetközik benne. :-)

2014.03.22. 19:15:19

@sorsolo: Ó, basszus, ne csináld ezt velem! Nézd át az aktivitását, és rájössz. Mostanában főként az orosz-ukrán kavar kapcsán, voltak olyan provokációi, hogy csak röhögtem. De ha nem akarsz politikai témájút, akkor keres rá bármelyik mainstream blog nőkkel vagy melegekkel foglalkozó posztjaira. Ott lesz a mi maxunk. Sőt, odáig vitte, hogy vannak már pszeudo-nickjei is. :D Nem, nem ő csinált másik nicket magának, hanem azok, akiknek jól felcseszte az agyát a trollkodásával (max, a gondolkodni képtelen birka, például.. de még láttam párat). Szóval, valóságos ikon lett! Igazán büszke vagyok rá! :D

Latcho Rom 2014.03.22. 19:18:19

@Naschkatze (Mostindien / CH): Nem is láttam olyanban ahol ne puccoskodna a kis gülüszemű :) Utolsó a deep throat story volt vele..
Nincs benne? akkor elnéztem az imdb szereplőlistát

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.22. 19:20:25

@QUERCUS(a favágó): Hät ha mär a nicknevedben elärulod, akkor ne csodälkozz, hogy igy gondolkoznak. :-))))))
Én mondjuk tudom / tudtam, hogy te mit csinälsz, mert közvetlen / közvetve mär régebben elärultad (nem is volt soha titok), de leszarom, mert az iräsaidat olvasom, és nem azt, hogy mivel foglalkozol. Ez többek között diggerre is äll. És Trebischre is, vele kapcsolatban csak kicsit késöbb raktam össze a mozaikokat. :-)

2014.03.22. 19:22:30

@shakti_rom: Kellenek a közhelyek, azok adnak biztonságos keretet a dolgoknak. ;).
De viccen kívül. Átkozottul nem érdekel, hogy ki mit dolgozik, nem az határoz meg egy embert. Ha így lenne, szóba sem állnék veled, mert szerintem az emberiség legfeleslegesebb találmánya a katonaság volt. No, de hát a fiúk és az ő játékaik ... :P

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.22. 19:22:57

@sorsolo: Beirod a keresöbe, hogy leggins és kiadja maxot. :-))))
Amugy meg: klikk a nevére, kiadja az adatlapjät és ott az aktivitäsok között csemegézhetsz! ;-)

Latcho Rom 2014.03.22. 19:25:57

@Pink Petsch:
Khm. Civil vagyok teeee, csak marhultam :)
Amúgy meg nem tartozik ide...kapish?

Private Djuri

;)

nyuszigonosz 2014.03.22. 19:27:04

@sorsolo: "az emberek gyorsan elkábulnak a szaknyelvtől. ha valamit ebben a nyelvjárásban adnak elő, egy mondat után elvesztik a fonalat, és - hogy hülyének azért mégse látsszanak - már csak vadul helyeselnek, bólogatnak, bár valójában semmit se értenek belőle. minél kevesebbet értenek belőle, annál hevesebben helyeselnek. :) "

Nézd, szerintem nem szak blogokon, mint ez is itt egy általános és nem szak-blog, hát próbál az ember - Quercus is - általános érthetöséggel dolgokat leírni.
Sajnos megtörténik, hogy az embert hülyének nézik, lenézik, pont azok, akik az adott témáról a világon semmit nem tudnak.

A legbutább dolog meg az, hogy leírsz valamit, erre valaki végtelenül "okos" azonnal megkérdöjelezi, olyan hangnemben, hogy vedd észre, hogy hülyének tart, viszont saját maga nem ad a megkérdöjezett dologra semmiféle választ.
Elszomorító az ilyen.

______________ (törölt) 2014.03.22. 19:28:36

@Pink Petsch: hát, akkor továbbra is azt gondolom, hogy másként címkézzük ugyanazt a jelenséget.
finoman szólva nem mondhatom, hogy egyetértettem az itt hangoztatott véleményével az ukrán-orosz kérdésben, de trollkodásnak sem tekintettem. más volt a véleményünk, ennyi. ettől (meg attól, hogy mennyien és mennyire háborodtunk fel rajta) még lehet, hogy neki volt igaza. :)

például amerre elment az a konfliktus, most sokkal kevésbé vagyok a bűnöző putyin ellen. azt gondolom, hogy erkölcsileg ugyanott van (a béka segge alatt), ahol orbán, obama, meg az összes többi nyugati politikus, akik számára semmi más nem létezik, mint hatalmi érdekek. az összes frázis a demokráciáról meg emberi jogokról üres frázis, káromkodás a mocskos szájukból.

Latcho Rom 2014.03.22. 19:29:59

@Pink Petsch: Van akit meghatároz - többség - s van akit nem.

Az ide publikáló hölgyek s urak natürlich sokkal okosabbak mint a munkájuk, keresetük, iskolázottságuk megengedné.
:))

2014.03.22. 19:31:51

@shakti_rom: Civilként is lehet oda melózni, de mint mondtam, nekem tökmindegy. Ha marhapásztor vagy, az sem különösen érdekel, meg az sem, ha a JP Morgan elnöke.
Ja, máskor meg szólj, hogy mi neked az übertitkos, és mi nem. Há' mi vagyok én? Gondolatolvasó? Na ugye ...

______________ (törölt) 2014.03.22. 19:32:27

@nyuszigonosz(D):
jogos amit írsz.
én csak működő tippeket akarok adni quercusnak, mert őt szerintem (joggal) zavarja, hogy ignorálják a nem kellően szakmainak vélt hozzászólásait.
ha az elismeréshez a szaknyelv kell, akkor szerintem azt kell használni - ha elismerést akarunk. :)

Latcho Rom 2014.03.22. 19:37:05

@Pink Petsch: passz.

Szakadjatok már le a maxról, megyek is a dolgomra ha ezt a szart fogod feszegetni egész nap :(

Sose jutna eszembe hgy ne bizzak benne, facebook kapcs..vagy bármi, vannak itt gennyes emberek akikről nem mondhatom ezt el.

viderzén.

2014.03.22. 19:39:43

@sorsolo: Á, ez csak a politikai blogos része a tevékenységének.
De ott van a homofóbiája is, ugye :D. Aztán fogalmazott meg párszor olyan sarkos álláspontot ezzel kapcsolatban, ami csak egy lépésnyire volt a gázkamrától. Persze, hogy ráugrottak, ő meg folytatta a trollingot ;). És tudom, hogy a melegek számára valami nyálkás, csigatestű, űrlényszerű dologgal hozhatók összefüggésbe leginkább, de sokszor érzékelhető volt, hogy csak húzza a népeket, direkt spannolja őket, egyre meredekebb kijelentésekkel.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.22. 19:40:09

@Pink Petsch:
Én csak szeretnék olyan kidolgozott testet, mint ami egy tengerszgyalogosnak van :D

@QUERCUS(a favágó):
Én még mindig nem skatulyáztalak be :)

2014.03.22. 19:41:39

@shakti_rom: Mit te megsértődsz itt, he? Ahogy nem veled van foglalkozva, rögtön hisztizel, mint egy 6 éves kölyök :P

2014.03.22. 19:43:05

@Kövérmadár [swe]: Hát irány az edzőterem, édesapa! Nekik sem a legyek hordták össze! ;)

______________ (törölt) 2014.03.22. 19:45:35

@Pink Petsch:
én az átlagnál is liberálisabb vagyok, így megvan a véleményem a homofóbiáról, ill. az ő hangoztatott véleményéről. lehet, hogy bennem van a hiba, mert ha olyan véleménnyel találkozom, amiről nem gondolom, hogy a hirdetője nyitott a változásra és az (ész)érvekre, akkor nem vitázom. eddig egyetlen ezirányú megnyilatkozására sem reagáltam, mert nem láttam értelmét. lehet, hogy troll-proof vagyok? ;)

Quercus a favágó 2014.03.22. 19:50:01

@Pink Petsch:

Van egy pár blog, ahol sütőlapáttal eszik a nyugtatót, ha max megjelenik.

Quercus a favágó 2014.03.22. 20:00:20

@shakti_rom:

Már elkezdtem nézni a minap, de nem jutottam a végére. Békesi egy nagyon jó közgazdász. Magyar Bálint meg egy idióta. Akárcsak méltó utóda Hoffmanrózsaszál. Két felkészült, elhivatott oktatáspolitikus van Magyarországon, Hiller István, és Pokorni Zoltán. Amíg nem valamelyikük irányítja az oktatás politikát, nincs miről beszélni.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.22. 20:02:09

@shakti_rom: Ahhh, rä gondoltäl.... én meg Tappingra. Azért nem értettem, hogy mi van. :-)
@Kövérmadár [swe]: "Én csak szeretnék olyan kidolgozott testet, mint ami egy tengerszgyalogosnak van :D" - Hät akkor az edzötermen kivül szükséged lesz még egy alapos étrend vältoztatäsra. (+ ha gyorsabban szeretnél eredményt, akkor mäsra is... :-))) )

Latcho Rom 2014.03.22. 20:05:59

@QUERCUS(a favágó):

Csak a Békési dologhoz tudok bólogatni, a többit nemigen ismerem, a ruzsán kivül(mediákból), magyarral meg nem vagyok objektiv mert ismerem nagyon régről.

holl gold 2014.03.22. 20:07:52

@Kövérmadár [swe]:

Gratulalok, atlepted a 8 ezredik hozzaszolasod, bonthatod a Systemben vasarolt, behutött TÖRLEY-t :) :) :)

Latcho Rom 2014.03.22. 20:09:49

@shakti_rom: Ahhh. Nem igazán a tipusom se szőkén se barnán....

famousdude.com/images/amanda-tapping-06.jpg

Quercus a favágó 2014.03.22. 20:21:08

@sorsolo:

Az alapvető gond szerintem az, hogy nem igazán tudjuk tolerálni a miénktől eltérő véleményt. Én személy szerint szeretem, ha másoknak bizonyos dolgokról más a véleményük. Ha észérvekkel alá van támasztva, abból csak tanulni lehet.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.22. 20:24:31

@QUERCUS(a favágó): @Pink Petsch:
A beskatulyázás és a címkórság nagyon is létező jelenség.
Mint ezen a blogon a legalulképzettebb embert engem már azért is megszóltak hogy múzeumba járok.
Egy digger miért jár múzeumba?
Aztán azért is megszóltak mert családos létemre a SOHO-ba járok.
Merthogy az a kúrvák helye.
Ja hogy ott van például az M&M's csokoládé bemutatóháza?
Kit érdekel?
Múltkor azt találtam írni hogy csináltam egy értekezést a háromhatalmi leosztásról.
Az "értekezés" szóért megszóltak.
Egy digger értekezést ír?
Nehogymá...
Rengeteg embernél az értékrendet a papír határozza meg.
Pedig egyetlen hely van a világon ahol a papír jelenléte a leglényegesebb. A WC.
:)))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.22. 20:26:11

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Mondtam már hogy az erdészek fasza csávók?
:))))))))))))

Latcho Rom 2014.03.22. 20:28:56

@Kövérmadár [swe]: van fogalmad muffin hogy milyen messze van ide a hudson bay? :)

Quercus a favágó 2014.03.22. 20:30:42

@Pink Petsch:

Tündérem, ha én szakács leszek, azzal annyi pénzt sem fogok keresni, hogy gyalog haza tudjak menni.

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

Kösz. Egyébként nem vagyok lelkiző típus. Valahogy úgy kezelem ezeket a dolgokat, mint Max.

@Naschkatze (Mostindien / CH):

A favágó kifejezés a nick névben nem véletlen. Bár gyerek korom óta erdésznek készültem ,most mégis úgy döntöttem, hogy befejezem.

nyuszigonosz 2014.03.22. 20:30:58

@diggerdriver: A vége nagyon jó. :-))

És nem csak a vége, az egész így van.

Pedig honnan a fészkes fenéböl tudjuk, hogy kinek mire mennyi papírja van?
Csakis abból, hogy ki mit ír le magáról - és/vagy a papírjairól.
Aztán honnan tudjuk, hogy egy "sokpapírosnak" esetleg semennyi sincs, vagy egy "papírtalannak" esetleg van, vagy legalábbis esze van egy "sokpapírossal" ellentétben?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.22. 20:31:12

@Pink Petsch: @Naschkatze (Mostindien / CH):
A konditermezés még kb. 1-1,5 hónap kérdése (addig fogyni szeretnék, ahogyan csak tudok - remekül halad).

Étrendváltoztatás is megvolt, nyilván nem a SEAL által javasolt módon, de rengeteg szemetet elhagytam az étrendemből.

@holl gold:
Te jó ég, számolod? Vagy már készültél rá egy ideje? :D
Köszönöm a gratulációt, de azért van itt egy-két őskövület, akik ennél nagyságrendekkel termékenyebbek.

@diggerdriver:
Érdekes, egyik miatt sem szólnálak meg... az M&M's-es dolgot mondjuk irigylem, Nóri méginkább, de...

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.22. 20:33:00

@sorsolo: köszönöm. isten betűje nincs ott, sajnos.

Latcho Rom 2014.03.22. 20:33:58

nem a szakmád miatt szóltak le, hanem azért mert fingod sincs a dologról, nevermind "értekezés".
olyan ez mintha én oktatnám ki morselt c++++++-ban, vagy a sci fi irodalmi műfajban.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.22. 20:39:25

@Kövérmadár [swe]: Ne feledd az "örök igazsägot": Igyäl sok vizet!
Nälunk ez szälloige lett, mert amikor a férjem nyavalygott, hogy éhes, én félvällrol odavetettem neki, hogy Akkor igyäl vizet! Na azota ezt én mär szämtalanszor visszakaptam. :-)
Nekem mondjuk attol van herotom, hogy a jotanäcsok azzal szoktak kezdödni: Este 6utän ne egyél semmit! B+, én akkor szoktam reggelizni....

2014.03.22. 20:45:18

@QUERCUS(a favágó): Akad pár ;). Ha szórakozni akarok, akkor csak megnézem, mihez szólt hozzá legutóbb max. :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.22. 20:45:26

@Naschkatze (Mostindien / CH):
Azon vagyok :)
Citromos vizet iszom egész nap, mert a sima vítől herótom van. De ez itatja magát. + szedek mindenféle zsírégetőket is (beváltak :) ).

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.22. 20:46:02

@Kövérmadár [swe]: Na ha Londonba vet a sors azt mindenképp nézzétek meg.
Már maga az illat elvarázsol.
Én egyébként nem nagyon szeretem az M&M's-t de ami ott marketingben ráépül az elképesztő.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.22. 20:51:34

@diggerdriver:
Mindenképpen!
Sűrű programnak ígérkezik... :)

Egyébként mi van rezsőatyával? Tudsz róla valamit? Nagyon eltűnt...

DieNanny CH 2014.03.22. 20:53:14

@diggerdriver:

És az ellenpélda: Egyik osztrák családom baráti családjának férfi tagja az igazgató az ország egyik vezető cégénél. Még a kertkapujuk is ujjlenyomattal nyílik... 2 fiuk van, náluk volt az én két "gyerekem"játszani. Ott játszottak a legmodernebb hight-tech kütyüvel a nappaliban, anyuka meg mit csinált eközben? Kötött. Gyönyörű dolgokat...

Hát mit számít a végzettség vagy nem végzettség, társadalmi rang, ha közben az ember azzal foglalkozhat, ami érdekli???

______________ (törölt) 2014.03.22. 20:53:38

@QUERCUS(a favágó):
"Bár gyerek korom óta erdésznek készültem ,most mégis úgy döntöttem, hogy befejezem. "

miért?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.22. 20:53:59

@Pink Petsch:
Figyelj ide Vaj-mi.
Más ember jött vissza a blogra mint aki elment.
Rendkívűl örülök neki hogy itt vagy.
Hogy ilyen vagy.
Nem kell kerülnöd és nem is kerülöd a konfliktusokat és az így van jól.
Határozott véleményed van mindenről, és az is így van jól.
Aki vissza jött az egy tőrölvágott vagány csaj akinek oda kell figyelni a mondanivalójára és aki már nagyon hiányzott innen.
Nem tudom mi történt a háttérben, de tény hogy elhagytál minden negatívumot.
Most már néhány hét után teljes szívemből mondom hogy ÜDV A FEDÉLZETEN.

DieNanny CH 2014.03.22. 20:55:38

@DieNanny [SZ,CH]:

(Ja, amúgy ez az apuka '48-ban magyar szülők gyermekeként, de Bécsben született...)

Quercus a favágó 2014.03.22. 20:55:58

@diggerdriver:

Magyarország azért tart ott ahol tart, mert olyan emberek irányítják akiknek papírjuk van, nem eszük.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.22. 20:56:08

@Kövérmadár [swe]:
Fater jól van, olvassa blogot és napi kapcsolatban vagyunk.
Majd ha legközelebb beszélek vele bíztatni fogom hogy írjon.

2014.03.22. 20:56:32

@diggerdriver: Ne hülyéskedj már! Ha te alulképzett vagy, akkor én mi vagyok? ;). És járok én is színházba, múzeumba, képtárba, ilyesmi helyekre. Persze, nem nap rendszerességgel, de előfordulok azért. Pláne, hogy sokat utazom ...
Én nem olvastam ilyesmit veled kapcsolatban, igaz, úgy 1 évig nem nagyon követtem a blogot ...
De azért, basszus, ez a "én csak ..." hozzáállás sem okés, szerintem. Tök mindegy, hogy mit csinál az ember, az a lényeg, hogy elsősorban valóban a tőle telhető legjobban csinálja. Másodsorban meg, hogy úgy is adja el magát, mint aki totál ász benne. Mért? Nem tudtad, hogy én vagyok a legprofibb recis egész Németországban? Sőt, a teljes német nyelvterületen. Bizony ám!
Hát ilyen ez ... :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.22. 21:00:58

@DieNanny [SZ,CH]:
Vagy itt a blogon például Charli.
Nála jobb fej gazdag emberrel még nem találkoztam.

2014.03.22. 21:01:06

@diggerdriver: Huhh, köszi. Ez most olyan, hm hát olyan elpirulós volt részemről. Komolyan, kösz, de tényleg! :)

Quercus a favágó 2014.03.22. 21:01:43

@diggerdriver:

Mond meg az atyának, ha nem ír, nem fogok neki válaszolni.
Isten engem úgy segéljen!

Quercus a favágó 2014.03.22. 21:03:23

@Pink Petsch:

De azért nyugtass meg. Azok a széééép, naaaaagy természetes melleid még megvannak.
Egyébként én is kedvellek. Belevaló csaj vagy.

2014.03.22. 21:03:48

@QUERCUS(a favágó): Ne légy kishitű tezsvírem a zÚrban! :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.22. 21:05:54

@Pink Petsch:
Nemár neked valami diplomád van nem?
Nekem három év traktorosiskola.
Azt azért nehéz alulmúlni.:))))))))))))))

Na néhány napja olvastad talán hogy az elektromérnök kishitűségét próbáltam kicsit felturbózni úgy hogy azt mondtam hogy ő a világ legjobb villamosmérnöke és Madár a világ legjobb CNC-se én meg a legjobb diggerdriverje.
Ebből következik hogy te vagy a legjobb recis természetesen.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.22. 21:07:51

@QUERCUS(a favágó):
Szerintem ha te is hiányolod akkor tényleg írni fog.

DieNanny CH 2014.03.22. 21:08:44

@diggerdriver:

Óóó... Ő még ráadásul gazdag is??? Hát már nem mosogat???
:-)))

Quercus a favágó 2014.03.22. 21:12:55

@diggerdriver:

Én bírom az atyát. Nekem hiányzik. Mint ahogy SodalisO, meg Cougar is.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.22. 21:13:05

@QUERCUS(a favágó):
Nah, csak most, csak a kedvedért írásbafogava is egyetértek veled :)

@diggerdriver:
Köszönjük!

______________ (törölt) 2014.03.22. 21:15:20

@QUERCUS(a favágó): most mér mondod? szerintem orbán egy zseni, az orránál fogva vezet milliókat!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.22. 21:15:52

@shakti_rom:
Nincs távolság, csak az akarat hiánya :D

@DieNanny [SZ,CH]:
Dehogynem!
Csak 2,5 műszakot visz, párhuzamosan 4 pakisztáni étteremben.

@QUERCUS(a favágó):
Télleg a Cougar... szépen kopnak az emberek :(

2014.03.22. 21:17:12

@diggerdriver: Hm, jó, oké, van egy társadalomtudományi, de az Románián kívül olyan, mintha nem is lenne. Szóval, én még hátrányban is vagyok veled szemben, mert a közeljövőben akarok majd egy szakmát kitanulni. Csak még nem döntöttem el, hogy melyik végéről álljak neki: előbb meló a legaljáról, aztán közben suli, vagy előbb sul, aztán meló, de már nem a legaljáról .. hm...
Mna látod, érted te a csíziót! :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.22. 21:18:06

@sorsolo:
Ismered ugye azt, hogy "hülyék között féleszű a..."? :)

Azoktól a millióktól mentsen meg a digger markolója, akiket az Orbán megvezet... hjajjj?!

Latcho Rom 2014.03.22. 21:21:26

@Pink Petsch: dolgozhatnál a mediában is bazmeg, nem kell ez az avétos önleértékelés, iskolád is megvan hozzá - s fogsz is.
nu

2014.03.22. 21:21:55

@QUERCUS(a favágó): Hm, azoooook méééég meeeeg. :D
Aszondod, belevaló? Mibe? ;)
(Egyébként köszi, tényleg)

DieNanny CH 2014.03.22. 21:26:44

@Kövérmadár [swe]:

Ja, hát akkor értem... Így könnyű!!! (Most sárga vagyok az irigységtől!)
:-)))

______________ (törölt) 2014.03.22. 21:27:38

@Kövérmadár [swe]: rádküldöm a cöföt! méghogy itt sértegeti valaki a magyar népet!

2014.03.22. 21:28:06

@shakti_rom: Nézd, én már románul sem tudok úgy írni, ahogy magyarul tudok. Pedig a román az az idegen nyelv, amelyet közel anyanyelvi szinten beszélek, és megértem a kulturális utalásokat is. Na, akkor képzeld el ezt angolul (a németet inkább hagyjuk, szerintem ...). Nem, nem menne, nem lenne elég jó. Az én elvárásaim szerint.

SzZoole 2014.03.22. 21:30:27

@Kövérmadár [swe]: csak vigyaz,mert ha bementek a Sohoba a nejet meg a Norit be kuldi a M&M's shopba teged meg elvisz kqvazni:)))
A sohotol nem messze van a Covent Garden,ott market-ben jo minosegu mariskat is lehet venni:)))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.22. 21:30:30

@DieNanny [SZ,CH]: Mär nem...nyugdijba vonult...(meggazdagodott a mosogatäsbol)

______________ (törölt) 2014.03.22. 21:30:41

@Babette_: próbáld naponta újra, a data szerverei gyakran hibásan működnek, a fájl nincs törölve.

Latcho Rom 2014.03.22. 21:32:08

@Pink Petsch: Számitanak az ALAPOK. Legyen az afgán, hottemtotta, az a degree, PAPIR sokat fog segíteni.

Hess vissza suliba, jól kommunikálsz, még bármi is lehet belőled..;)

nyuszigonosz 2014.03.22. 21:33:21

@diggerdriver: "Nekem három év traktorosiskola."

Ne rakd már magadat az alsó polcra. Befejezett szakvégzettséged van plusz nemcsak megvan, értesz ahhoz, amit csinálsz.
Azthiszem sok telipapírozott ember örülne, ha legalább egy valamihez értene rendesen.

______________ (törölt) 2014.03.22. 21:33:22

@Zoole[uk]: megmutatja azt a hangárt, ahol őrzi azokat a nőket, akiknek a fényképeit itt közzé szokta tenni?
(akkor lehet, hogy én is meglátogatom az m and m's-et. ki emlékszik még a reklámra?
"én vagyok a csokigolyó! én meg a mogyoró!" :) )

Quercus a favágó 2014.03.22. 21:35:54

@Naschkatze (Mostindien / CH): @sorsolo:

Nem titok. Bár ma már szerintem sok volt belőlem.

Harcolok egy volt erdőgazdálkodómmal, aki volt tsz elnök, helyi kiskirály, és milliomos. Polgári és büntető ügyek. A rendőrség, ügyészség, bíróság a zsebében. Azzal kellett szembesülnöm, hogy habár az erdő hasznát a gazdálkodó húzza, de az általa elkövetett törvénysértésekért a szakirányító erdész a felelős.
Az Erdészeti Igazgatóság bennünket kér számon, a bíróság szerint mi vagyunk a szakemberek, a hatályos jogszabályok, meg úgye szokás szerint olyanok, hogy mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja. A "kollégák" hozzáállásáról már nem is beszélek.

Hosszú történet, nem untatok vele senkit. Nem tudom hogyan fogok kimászni belőle, de egy dolgot tudok.
Befejeztem az erdészkedést.

morsels (törölt) 2014.03.22. 21:36:32

@nyuszigonosz(D):
"Ne rakd már magadat az alsó polcra."

Hat a godrokhoz ert, polcot is tud csinalni bennuk :-)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.22. 21:36:37

@QUERCUS(a favágó): "Van egy pár blog, ahol sütőlapáttal eszik a nyugtatót, ha max megjelenik."

Hat ahogy a fentiekbol mar kiderult, Maxval tulajdonkeppen a blogvilag Voldemortja. :)

2014.03.22. 21:40:06

@shakti_rom: Hm, ezzel egy baj van. Az a szakácssuli, ami nagyjából olyan mint az otthon vendéglátóipari (már nem minőségében, hanem amely olyasmi értékű diplomát ad), az 2 éves -ez nem baj-, és Berlinben van -ez viszont kibaszottul kurva nagy baj, mert Berlin undorító nekem-. Persze, vannak más lehetőségek is: legaljáról kezdeni a szakmát, és ha már "gyakorlaton" van az ember, akkor vannak más módok is. Például, Passauban egy kurzus kifejezetten dolgozóknak, akik képeznék magukat. Hm, Passau közelebb is van, mint Berlin ...

______________ (törölt) 2014.03.22. 21:41:32

@QUERCUS(a favágó): köszi, hogy ennyit is megosztottál belőle. értem, hogy szakirányítóként megégetted magad. más erdészeti tevékenység sem jöhetne szóba?

Latcho Rom 2014.03.22. 21:42:36

@Pink Petsch: Van ott Cordon Bleue suli? s miért undor Berlin? neked.

SzZoole 2014.03.22. 21:42:52

@sorsolo: igazsag szerint a castingon en is reszt szoktam venni:)))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.22. 21:43:58

@sorsolo: Férjemnek pär hete mutattam meg a magyar reklämokat. Anno nem értette, hogy miért rötyögnek azon a kölkök, hogy hó, és miért huzzäk az öcséim az egyik öcsémet ezzel. (A sräc kb azzal a hangsullyal, monotonitässal beszél, mint a särga csokigolyo. :-) ) Na azota ha azt mondom, hogy hó, mär ö is szakad a röhögéstöl.
@QUERCUS(a favágó): :-( Hät ez tényleg B+... :-(

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.22. 21:48:19

@nyuszigonosz(D):
A traktorosiskola adott egy szakmát amit soha nem használtam.
A gépkezeléshez elég egy kéthónapos tanfolyam vagy ha úgy tetszik gyorstalpaló.
A szakma pedig amit csinálok örök szerelem.
Tudom a helyem a világban és kúrvára nem érdekel a sznob "műveltek" meg agyoniskolázottak véleménye.
Én még 32év alatt nem mentem be utálkozva a munkahelyemre hogy "akurvaéletbemármegintittkelllennem".
Az elégedettségfaktort nem diplomákban mérik.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.22. 21:50:24

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Max egy egyéniség. Szegényebb lenne nélküle a világ.

2014.03.22. 21:57:07

@shakti_rom: Van.
Hogy miért? Hm, ezt nehéz logikusan megmagyarázni. Nem jön be a város, nem érzem jól magam benne. Ezek érzések, benyomások, nincs logikus magyarázatuk. Egyszerűen nem szeretnék benne élni. No, de van még pár ilyen no-no-no-no "városom" Németországban, mint Frankfurt, Drezda, Köln, Hannover, Bonn, Zwickau, Hamburg ..

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.22. 21:58:33

@diggerdriver: Ettol fuggetlenul ez nyilvan igy van. En egyebkent igy velekedem hintarol is. Sokaknal ki tudja huzni a gyufat a pillanat tort resze alatt de jopofanak tartom hogy van egy ilyen csodabogar is a blogon a sajatsagos apokaliptikus joslataival. :)

Quercus a favágó 2014.03.22. 22:00:26

@sorsolo:

Nem igazán van lehetőség. A magán erdőgazdálkodóknak pl. igen sok pályázati lehetőségük van. Amiről többségük nem is tud. Én ha megnézek egy erdőrészlet leíró lapot, nagyjából el tudom mondani, milyen lehetőségek vannak. Ennek sokan örülnek. Már persze ha nem kell érte fizetni. Mert ugye miért fizetnének nekem. Azért a pár milláért, amit esetleg kapnak?

A baj az, hogy nem igazán értek máshoz. Bár...mosogatni, takarítani szeretek. Ausztriában meg azt is megfizetik.

Latcho Rom 2014.03.22. 22:08:37

@Pink Petsch: túl sokba kerülne?

Csak a régi ndk-t ismerem, meg aachent, ott éltek barátok..tenger barát él ott, egy nap sorba lesztek látogatva :)
Dédszüleim Heiderbergből jöttek, az bejön neked?

2014.03.22. 22:12:23

@shakti_rom: Nem pénz kérdése. jelenleg Németország egyik eléggé kurvára drága városában élek a svábok között. Szóval, ja Heidelberg teljesen rendben van, egy kisváros, de nagyon jópofa, szinte egybe van épülve Mannheim-mal, egy híd választja el gyakorlatlag a két települést.

bpetya75 2014.03.22. 22:14:34

@QUERCUS(a favágó):

Küldhetnél egy pm-et. Írnék valamit.

2014.03.22. 22:20:42

Ez szerintem csak az angoloknak erdekes, nekunk, foleg itt ezen a blogon ezmar megvolt. :D

Elolvastam a kommenteket is, amit a trollkodasrol irtatok meg arrol, hogy alneven is lehet szakerteni... Szerintem ennek a masik oldala az amit en ugy hivok, hogy Internetes Munchausen-kor :D Amikor a kommentekben csomoan beirjak a maguk fontoskodo velemenyet, alatamasztva olyanokkal, hogy "velem is megtortent" meg "en ezzel foglalkoztam x evig", akkor is, ha nem igaz, a lenyeg, hogy higgyenek nekik es felnezzenek rajuk/sajnaljak oket, kapjak a lajkot, stb. Enmarcsak tudom, pszichologus vagyok, rengeteg ilyen esettel talalkoztam ;-))))

nyuszigonosz 2014.03.22. 22:22:43

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Velük együtt szinesebb a világ.
Söt a max érdekes dolgokat is tud írni, a hinta is.
És mindketten szeretnek a figyelem középpontjába kerülni.

2014.03.22. 22:24:51

@mojyo: Hát igazad lehet, elvégre pszichológus vagy ;)

bpetya75 2014.03.22. 22:26:59

@QUERCUS(a favágó):

Nem jó, akkor is csak azt az emailedet érem el, amit nem tudsz csekkolni. Írhatnál nekem a gmailre.

2014.03.22. 22:27:03

@nyuszigonosz(D): Én élvezem őket, még azt a szerencsétlen, hülye Hintát is.
"Mindenkinek van hely a Nap alatt" .... Good morning sunshine :D

______________ (törölt) 2014.03.22. 22:27:24

@QUERCUS(a favágó):
"A magán erdőgazdálkodóknak pl. igen sok pályázati lehetőségük van. Amiről többségük nem is tud. Én ha megnézek egy erdőrészlet leíró lapot, nagyjából el tudom mondani, milyen lehetőségek vannak. Ennek sokan örülnek. Már persze ha nem kell érte fizetni. Mert ugye miért fizetnének nekem. Azért a pár milláért, amit esetleg kapnak?"

sikerdíjas tanácsadó lehetnél. a kapott pénz x százalékáért végig is vihetnéd a pályázati folyamatot.
gondolom, van a potenciális ügyfelekre vonatkozóan is infód.

"A baj az, hogy nem igazán értek máshoz. Bár...mosogatni, takarítani szeretek. Ausztriában meg azt is megfizetik. "

amiket itt a blogon olvastam, az alapján nem biztos, hogy ajánlanám a mosogatást meg a takarítást.

______________ (törölt) 2014.03.22. 22:36:11

@bpetya75:
most néztem az évfolyamemailt a felhívással, hogy legyen az akác hungarikum. elküldték mátyás csaba akadémikusnak is, aki azt válaszolta rá:
"Nagyszerű. Javaslom továbbá a parlagfűvet is hungaricumnak.

...ajánlanék egy friss kötelező olvasmányt: Bartha Dénes prof (NyME Sopron) nyilatkozott az akácról (3 old.) a Magyar Narancs febr 13-I számában!

Mátyás Cs."

egy másik címzett egy hosszabb választ írt:

Az EU természetesen nem irtaná ki az akácerdőket. Az akác természetesen közel sem hungarikum. Az akác, megannyi más dologhoz hasonlóan, egy hasznos szereplője az életünknek, amely kétségtelen hasznai ellenére néha a terhünkre van, és komoly költségeket is generál olyan társadalmi szereplőknek, akik a hasznait nem, vagy csak kismértékben szedik. Ahogyan mondjuk az autó, vagy az internet is. Attól, hogy az autó hasznos, még nem biztos, hogy Budapesten, a reggeli csúcsforgalomban is az a leghasznosabb közlekedési eszköz. Attól, hogy az internet nélkül elég nehéz meglennünk, még nem biztos, hogy hasznos, ha valaki napi 12 órában függ rajta. Attól, hogy az akác jó minőségű ipari és tűzifát ad, és jó mézlegelő, még nem biztos, hogy hagyni kell, hogy elözönöljön olyan területeket is, amelyeknek a jogszabályokban rögzített, vagy éppen a tulajdonosa/vagyonkezelője által meghatározott rendeltetése közel sem az akáctermesztés.

Kötelező olvasmány: greenfo.hu/hirek/2014/02/11/akacmagyarazo

(valaki kért véleményt a témáról, igazából azért másoltam be.)

Quercus a favágó 2014.03.22. 22:38:43

@sorsolo:

Az akác választási hungarikum.

2014.03.22. 22:43:37

@QUERCUS(a favágó): Az akácvirág rántva, viszont fasza desszert :)

Quercus a favágó 2014.03.22. 22:45:04

@Pink Petsch:

Nem bánom anya. Rántsd ki nekem.

2014.03.22. 22:46:29

@QUERCUS(a favágó): Már az akácfürtöt, meinst du, oder? ;)

Quercus a favágó 2014.03.22. 22:48:45

@Naschkatze (Mostindien / CH):

Azért nem maradok adósa. Most állítom össze a harmadik feljelentést ellene. Sok mindent tudok róla. Ezt a sok mindent meg össze tudom kapcsolni a Btk.-val. Életemben nem jelentettem még föl senkit, de kezdek belejönni.

2014.03.22. 22:53:24

@QUERCUS(a favágó): Hm, nem esik védelem alá véletlenül az az erdőterület? Vagy legalább egy része? Mert akkor lehetne valamit kezdeni ....

Quercus a favágó 2014.03.22. 22:53:35

@Pink Petsch:

Hát merem én másképp érteni?

______________ (törölt) 2014.03.22. 22:56:01

@QUERCUS(a favágó): fenetudja... szerintem érdemesebb lenne az energiáid hasznosabb ügybe plántálni. mondjuk amit már felvázoltál tanácsadóként.

Quercus a favágó 2014.03.22. 22:57:50

@sorsolo:

Ismerem a tagot. Nem fog leszállni rólam. Csak ha megszorítom.

______________ (törölt) 2014.03.22. 23:07:17

@QUERCUS(a favágó):
akkor abban bízom, hogy tévedtél, amikor leírtad nekünk, hogy melyik hatóságok vannak a zsebében. ha mégse, akkor az országról rendelkezésemre álló infók alapján meglehetősen borúsan látom a vállalkozásod sikerét. :(

nem lenne jobb elköltözni (ha már tényleg nem száll le rólad)?

vagy ennél tényleg még az ausztriai "mosókató" (ahogy egy kínai büfé kirakatában láttam egy álláshirdetést) is sokkal jobb esélyekkel kecsegtet.

Quercus a favágó 2014.03.22. 23:15:13

@sorsolo:

A nyomozó ügyészséget "bombázom". Majd kiderül. Egyébként a költözés is napirenden van. A húgomék a Dunántúlon laknak, a lányom Pesten dolgozik. Majd meglátom.

Holnap munkanap. Ma "túlsúlyos" voltam a blogon. Jó éjszakát.

www.youtube.com/watch?v=bzePqXEJrBY

______________ (törölt) 2014.03.22. 23:28:26

@QUERCUS(a favágó): ha tényleg megpróbálod ausztriát, jelezd majd magánüzenetben.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.22. 23:29:44

@QUERCUS(a favágó): Hät eléggé idegörlö lehet... :-(
Föleg az, hogyha jogilag igazad van, de ha a mäsik oldal ezt nem akarja...
Sok sikert kivänok hozzä!
És joéjt!

Latcho Rom 2014.03.22. 23:53:36

@Pink Petsch: Nem tanultál a családban németül?

2014.03.23. 01:01:06

@tanato: Kovet engem ez a pasi, vagy mi? :) Pont egy nappal utanam fog megerkezni. Ez mar a 3. latogatasa, nagyon bejon neki a ferfikozpontu, anti-demokratikus kornyezet.

blackhairlady 2014.03.23. 01:09:49

@QUERCUS(a favágó): Oh, ezt szegeny apukam szokta mindig mondani: Ha nem irok ne valaszolj:)

bpetya75 2014.03.23. 07:03:00

@sorsolo:

Ez a Sipos Ferenc féle összefoglaló nagyon jól sikerült írás. Persze az elvakultaknak nem tetszik, mert nem az előnyöket domborítja ki. Viszont ellentétben az akác mellett érvelőkkel, akik kizárólag az akác fantasztikusságát hangoztatják (én legalább is és meg nem igazán olvastam visszafogott véleményt tőlük), Ő nem csak a hátrányairól ír, hanem az előnyeit is elismeri.
Milyen hülye gondolta, hogy Mátyás Csaba alá fogja írni? Barthának is elküldték? Barmok...

@QUERCUS(a favágó):

Írtam.

tanato 2014.03.23. 08:56:05

@Mirjam2: Nem tudom mit remél,csak nem olajat akar venni?De mit akarhat helyette adni?

2014.03.23. 10:40:44

@tanato: 'De mit akarhat helyette adni?'

Hat... szoke noket, kecskeket, Hajdu sajtot? Az utobbibol szerintem nincs szukseg tobbre, az osszes szaudi bolt tele van vele! A szoke nok be vannak tiltva, kecskeik meg vannak, szoval nem tudom elkepzelni.

Az igazi valasz valoszinuleg az hogy azert szeret Szaudiba jarni a Nagy Vezer mert a beteg egojanak megfelel hogy az ottani vezetes 'kiralykent' kezeli egy napig, ami a helyi szokas - minden 'magas rangu' (ferfi) latogatonak otcsillagos luxusszalloda, szolgak, nagy autok, giccses barokk butorokkal berendezett szobak, kezfogas, mosolygas, tea, kaja, stb. Az hogy emogott nincsen semmi, sem az elozo ket talalkozon nem ertek el, sem ezen nem fognak semmit elerni ami a magyar polgarokat pozitivan erinthetne - az kit erdekel. Sem a szaudiakat, sem Orbant.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.23. 11:20:27

@Mirjam2:
Ez jóóó volt.
:))))))))))))))))))))))

tanato 2014.03.23. 11:48:02

@Mirjam2: Hát.lehet hogy igazad van.Bár olajat vehetne azért,hogy ne legyen egyoldalú az olajfüggésün k az oroszoktól.

tanato 2014.03.23. 12:19:12

@Mirjam2: Amit írtál emlékeztet a néhai Ceausescu román diktátor külföldi útjaira.Országlása vége felé már nem fogadták egy civilizált államban sem,ezért állandóan a harmadik világ általunk alig ismert diktatúráiba utazott vendégeskedni,ahol ünnepeltette magát.Cserébe rengeteg diákot fogadtak román egyetemeken onnan,akik legtöbbször csak pénzért teljesítmény nélkül jutottak /pl. /orvosi/román diplomához.

2014.03.23. 12:51:26

@tanato: 'Cserébe rengeteg diákot fogadtak román egyetemeken onnan,akik legtöbbször csak pénzért teljesítmény nélkül jutottak /pl. /orvosi/román diplomához.'

Nem fogod elhinni, de O.V. is pont ezt csinalja. Szaudi diakokat probal vonzani Mo.ra (elobbiek arrol kozismertek, hogy fizetnek valakit azert hogy megirja a dolgozataikat, mig ok buliznak kulfoldon). www.atv.hu/belfold/20130530_keleti_nyitas_szaudi_milliok_diakok_es_mini_kaba_mecset_magyarorszagon

Latcho Rom 2014.03.23. 12:54:07

@tanato: jaja, járjon szerencsével olajilag..

tanato 2014.03.23. 12:55:12

@Mirjam2: Köszi,erre nem is gondoltam,de úgy látszik igaz a mondás hogy a történelem ismétli önmagát.

______________ (törölt) 2014.03.23. 13:03:13

@bpetya75:
előkerestem a barthával az "akáckérdésről" nemrég készült magyar narancs interjút is.
ahhoz képest, milyen szélsőségesnek tartják sokan barthát, szerintem nagyon korrekt álláspontot képvisel:
magyarnarancs.hu/lokal/tobb-ezer-milliard-eletkepes-akacmag-88708

Latcho Rom 2014.03.23. 13:03:40

@Mirjam2: De ha van szőke arab..az gyönyörű, szexi mint ő is :)
youtu.be/lo13TKXB-P0

Latcho Rom 2014.03.23. 13:05:50

@tanato:

Megyek friss bégelért, neked milyet hozzak...mákosat,,sesamee seedest?

Mirjam, neked?

______________ (törölt) 2014.03.23. 13:06:11

@Mirjam2: @tanato: @diggerdriver:
nem értitek a csíziót. kölcsönös politikai támogatás, szövetség kötés, erről van itt szó. amiből mindkét oldalon hiány van (megjegyzem: talán nem véletlen).

2014.03.23. 13:07:53

@Mirjam2: Elolvastam a cikket, lenyugozo dolgokat tudtam meg. Pl. Kover Laszlo azt mondta a legutobbi talalkozon hogy (idezem):

'bár Magyarország keresztény állam, Szaúd-Arábia pedig az egyik legfontosabb iszlám ország, a hit, a nemzet, a család és a munka megbecsülése „összeköt bennünket”'.

Ez igen! Kozos ertekrendszer - koszonjuk Kover Laszlonak, hogy ramutatott erre. Az is kiderul a cikkbol, hogy 2010-ben 110 (szaztiz) millio dollar ertekben exportaltak Mo.rol Szaudiba - ezert a hatalmas piacert tenyleg erdemes erofesziteseket tenni... Ja es a szaudiak felkinaltak a lehetoseget hogy magyar diakok tanulhatnak az ottani egyetemeken. Ezzel nyilvan rengetegen fognak elni (kulonosen kalandra vagyo fiatal magyar nok!), miutan megtanultak folyekonyan arabul, mivel tudtommal minden szaudi allami egyetemen felveteli kovetelmeny a folyekony arab nyelvtudas. Hihetetlen eredmenyeket er el a magyar diplomacia.

2014.03.23. 13:11:09

@shakti_rom: Sesame seed, please :) Bar itt mar ebedido van.

2014.03.23. 13:17:06

@sorsolo: Tenyleg, a szaudiaknak hianyuk van politikai tamogatokbol es szovetsegesekbol, ezert Mo.hoz fordulnak... Ugyan a britek meg az amerikaiak is tamogatjak oket, Charles evente legalabb egyszer megfordul arrafele, minden par honapban legalabb egyszer magas rangu amerikai diplomatak erkeznek Riyadba stb., de tutira nem tudna nyugodtan aludni a kiraly ha O.V. nem biztositana szemelyesen a tamogatasarol.

2014.03.23. 13:22:25

@sorsolo: Egyebkent rajottem mi hianyzik O.V.-nak: az olaj! Minden mas megvan. Ott a kiralysaga, a nepe, a vallas, az ideologia, stb., ha vegre megtalaljak az elso olajkutat, elfoglalhatja melto helyet az uralkodok soraban. Gondolom mar alig varja. Lehet hogy van egy titkos kozmunkas-osztag, akik a kutat keresik a Hortobagyon.

______________ (törölt) 2014.03.23. 13:36:41

@Mirjam2: :) igazad van.

de rossz cikkeket olvasol. magyar nemzetet, meg hasonlókat kellene, ott nem cinikusan értelmezek a Nemzet sikereit:

"A kormány felismerte, hogy a nyugati országok versengenek a keleti szövetségkötési lehetőségekért, így Magyarország is benevezett ebbe a küzdelembe, és komoly erőfeszítéseket tesz a sikerért – mondta Szijjártó Péter a magyar–azeri tárgyalások kapcsán. "
mno.hu/gazdasag/szijjarto-sikeresnek-nevezte-a-keleti-nyitas-1131807

persze a sikereket is el lehet torzítani:
Egyszer volt, hol nem volt, az lessz, hogy még a levelek le se hullnak, mikó Magyarország baltát fog ajándékozni Azerbajdzsánnak, de ennek íziknyi köze nem lössz Safarov hadnagy nyárvégi kiadatásáhó rutineljárásba. Akkó az történt, hogy I. Fülkefort többedsző megkereste kérésivel a régtül való azeri komája, és ű gondos mérlegelés után engedett néki. Idehallgass Viktorham, bülbülérozott Ilhan Alijev, ül a tömlöcbe tikteknél az a katonatiszt, ki magyar baltával(!), magyar ágyba kinyuvasztott eggy örmény katona­tisztet. Néktek állampapír-jegyzés köll, meg keleti szél gáz képibe, nékünk a mi hősünk. Adjátok ki, hejszen ha van kiadás, van bevétel es, monta, oszt őszintén csippentett a szemivel, posztszovjetmód. Lehet, csak ne kölljön a törvénesség talajárúl lelépni, felelte nagy ravaszul a kerál, mer onnét ű lelépni sohse fog. Nem es köll, Viktorham, monta Ilhan, te kiadod, én különgépet menesztek érette, oszt kalap. Mer a kalap azeriül es kalap vót. Na de mit tész véle, kért garanciját a kerál. Há mit tennék! Előléptetem, lakást adok néki s a nyóc évnyi megszógált füzetésit. Höjdemán, remélem a börtönfüzetésire gondúsz, komám, tárgyalt kutyakeményen a kerál, hejába vonkotta Szijjártó különmegbízott a palástját. Pont arra gondul, mosolyintott az azeri elnök, avval meg es vót a „gentleman léprement”. Minekutánna történt, ami történt, megen kard nyúlt a magyar fele barlangjába. Örményország epp hadat nem izent, a művelt világ rászta a pöcsike öklit, de mivel Selmeczi Gabriella szerént ez moszkovita álbotrány vót, hamar elcsihatt a dolog. Naná, hogy a szeptemberbe fontosabb vót az öszves magyar pulya keráli iskolaköppenye, s hogy Hoffmann Rózsa bordásfalnak őtözve fogja ellenőrözni a mindennapi tornaórát. Na, mán epp föl vóna lélegezve a nemzet, mikó gyön majd az újabb megkeresés Azerbűl. Hogyhát, a jegyzéshő még hibádzik valami. Ha mán I. Fülkefor így bétartott vót az ünneplő azeri népnek, jegyzékvel meg hasonlókval, hozza el a baltát különvonaton, épül nékije a múzeum. Na, a kerál majd hímöl-hámol, hogy nem errűl vót szó. Dehonnem, feleli a jeles azerokrata szárazon, hanem ha az ű komája ekép gondulkodik hárommilliárd dollárrú, úgy es jó. Avval lerakja a telefont. Nem lössz mit tenni, azon mód fő köll fűttőztetni különmozdonyt, látványszerelvényt, és irány Baku a véres baltával. Az azeri állomáson a két kurátor nyugott és tárgyilagos beszédet fog mondani, mibe reményüköt fejezik ki az örmény-magyar-azeri megbékélés eránt. Ezt az elnök három vicces seggberúgásval honorálja, oszt hazakűdi Szijjártót és Navracsicsot, kik mán a vonaton sajtótájékoztatót tartanak az azeri-magyar műtárgycsere-program fontosságárúl. Annak utána penig Mária országa veres orcával várja a gázt meg a jegyzést, de hejába, Közép-Európa motorgyának, csak a belső égés marad, amég kerál a kerál, s még azon es túl.
www.es.hu/print.php?nid=32215

Latcho Rom 2014.03.23. 13:42:20

@Mirjam2: már meg is jött, krémsajtot kaptatok rá, jó meleg :)

A cég eredetileg zsidó bolt volt, most indiai a tulaj, az alkalmazottak szintén..öt perc tőlünk..

www.kettlemansbagels.ca/menu/catering/?gclid=CInv7KHWqL0CFSho7AodFXoArw

Ropogós -13 van..brrrrrr

2014.03.23. 13:47:05

@sorsolo: Te mer' gondolod, hogy cinikus vagyok? Nem tudom mire celzol, en mindent komolyan gondoltam. Koszonom az informaciot vezetoink tovabbi sikereirol Keleten. Persze azt az emlekezetes esetet se felejtsuk, amikor Vezetonk volt az utolso kormanyfo aki Mubarakkal talalkozott, egy nappal mielott sotet baloldali erok megbuktattak az Elnokot (nem O.V.-t, hanem Mubarakot, de ami kesik, nem mulik...). Ez csak az egyik peldaja volt O.V. politikai eleslatasanak.

Latcho Rom 2014.03.23. 13:52:55

@Mirjam2: :)

Nézem a 12 dühös szereposztást, nagyszerű a szereposztás, menjünk! :)

www.lovetheatre.com/tickets/3532/Twelve-Angry-Men

2014.03.23. 14:31:22

@shakti_rom: Megprobalom meg het kozben elkapni, mielott indulok vissza, de nem lesz konnyu. Ma probaltam a Vikingekre bejutni, nem foglaltam elore jegyet, termeszetesen nincs mar jegy vasarnapra :(

______________ (törölt) 2014.03.23. 14:33:04

@Mirjam2: allah őrizz, hogy cinikusnak gondoljalak! csak cinikus médiahírbe botlottál, azért ajánlottam a kiegyensúlyozottságáról híres kormányzatközeli sajtót a figyelmedbe.

Latcho Rom 2014.03.23. 14:35:03

@Mirjam2: Na most kereshetem a Vikinget is :)

Hari Seldon 2 2014.03.24. 12:33:19

@Mirjam2:
A Szaudi látogatásról jutott eszembe:
Láttam a francia tv-ben (ezek szerint Orbán volt, mert megkérdeztem az öcsémet, hogy kijött-e ide. Csak egy pillanatra láttam, hogy na nézd már ide is eljött...)
Ment a Hollande a folyosón, beszélgetett a Merkel-lel, újságírók követték és kamerázták. Egyszer csak a folyosó egyik oldalán az Orbán meg akarta fogni a karját, vagy legalábbis intett felé, hogy szeretne vele parolázni, vagy valami, az meg tényleg csak egy pillanatra ránézett egy unott képpel (nem is bólintott vagy mosolyodott vagy valami ilyesmi), és ment tovább Merkel-lel, nem is lassított. Szó szerint totálisan levegőnek nézték. Mintha ott sem lett volna.
Iszonyúan látszott, hogy semmibe veszik.

bpetya75 2014.03.24. 19:43:44

@sorsolo:

Köszi a linket, ez egy hasznos olvasmány volt. Gyanús volt, mintha változott volna az akác mag csíraképessége, de nem tudtam, hogy ezt már igazolták is...

______________ (törölt) 2014.03.24. 19:54:28

@bpetya75: olvastam én is, de átsiklottam felette, mert olyan hihetetlennek hangzik, hogy evolúciós léptékkel nézve egy szempillantás alatt alkalmazkodjon bármi.
nem lehet, hogy csak most vették észre, de valójában mindig is előfordulgatott, hogy csírázgat?

bpetya75 2014.03.24. 22:04:46

@Hari Seldon 2:

Ami mondjuk mi is Hollande részéről? Tahóság? Vagy suttyóság?

@sorsolo:

Lehet, hogy nem is alkalmazkjodásról van szó, hanem számára szeremcsés véletlenről. Az itteni körülmények között talán nem fejlődik ki olyan kemény magburok?

______________ (törölt) 2014.03.24. 22:50:05

@bpetya75:
á, te úgy érted, hogy amerika és magyaro. között változott a csírakép., nem pedig az elmúlt évtizedekben (magyaro. és magyaro. között).

de a szövegből nekem az jön le, hogy néhány évtizeddel ezelőttig magról lényegében nem szaporodott (kivéve tábortűznél), most meg már mindenfelé szaporodik magról is (tűz nélkül):

"BD: Igen, annak. És már nem csak gyökérsarjakról tud terjedni: az utóbbi néhány évtizedben azt figyeltük meg, hogy már magról is. Korábban legfeljebb akkor verődött fel magról az akác, ha tábortüzet raktak és ott véletlenül megpörkölődött a mag. Az akácmag héja nagyon kemény, azonban a tűz megpuhítja, és kicsírázik. De az akác terjedéséhez már nem kell tűz: időközben eljutott az ország minden szegletébe, és magról verődik fel."

bpetya75 2014.03.25. 09:21:53

@sorsolo:

Emlékszem fotókra, amiken a vágástakarítás után, az elégetett ágkupacok körül gyűrűben lehet látni az akác magoncokat.

Szóval való igaz, hogy pár évtizede még nem nagyon tudott csak úgy kicsírázni. Gatni, getni esetleg ;-)

Azt mondjuk nem tudom, hogy mennyire vált tömegessé ez a spontán csírázás, én olyan nagyon nem tapasztalom. Persze lehet, hogy azért, mert a sarjak elnövik a csemetéket? Minden esetre ezt a részét: "De az akác terjedéséhez már nem kell tűz: időközben eljutott az ország minden szegletébe, és magról verődik fel." vitatom. Kíváncsi lennék arra, hogy az akác terjedéséből mennyire viszik ki a részüket a magról kelt csemeték. Szerintem nem az a jellemző.

bpetya75 2014.03.25. 09:23:41

@sorsolo:

"Kíváncsi lennék arra, hogy az akác terjedéséből mennyire viszik ki a részüket a magról kelt csemeték. Szerintem nem az a jellemző."

Itt természetesen az önerdősülésre gondolok.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.25. 09:28:46

@Hari Seldon 2: Amennyiben ez így igaz, a miniszterelnök személyében az országot vették semmibe, annak meg nem kellene örömködni, még ha ti már nem is itt éltek.

______________ (törölt) 2014.03.25. 21:16:39

@bpetya75:
az, hogy nem a magról a kelés jellemző, egészen biztos.
nekem az a benyomásom, hogy ez a magról kelés nagy ritkaság lehet. inkább az ijesztgetés kategóriába sorolom (ha lenne adat, biztos mondta volna, szórványos megfigyelések lehetnek max.). :)

______________ (törölt) 2014.03.25. 21:21:20

@zöldeketbeszélek: én nem érzékeltem örömöt a megfigyelésben.
nem lenne meglepő számomra, ha az ország külpolitikailag is megsínylené az orbanizmust (miért pont az a terület úszná meg a dúlást?).
de nekem a sajnálat aktiválódása előtt mindig azok a közvélemény-kutatói felmérések jutnak eszembe, amik jelzik, hogy mekkora a választópolgárok körében orbán támogatottsága. és akkor max. a kisebbséget tudom sajnálni (mármint a nem a fideszre szavazókat).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.26. 10:20:11

@sorsolo: A kisebbség gyakorlatilag alig kevesebb, mint a szavazók fele, ha a négy évvel ezelőtti választást nézzük. A mostani adatokhoz sem kell már sokat várni...

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása