oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. január 10. 06:47,  Buta, igénytelen kelet-európainak hisznek 365 komment

2014. január 10. 06:47 Határátkelő

Buta, igénytelen kelet-európainak hisznek

Egy furcsa (de valami azt súgja: nem egyedi) lakásmizéria története következik Németországból, de Dániel története bármely más országban megtörténhetett volna. A kérdés persze az, hogyan kerülhetők el az ilyen és hasonló esetek, mire érdemes figyelni – mindebben majd segítetek ti a kommentekben.

albérlet.jpgA kép illusztráció

„Elöljáróban szeretnék némi előtörténetet elmesélni, hogy mindenkinek kerekebb legyen a történet. A párommal a húszas éveink közepén járunk, mindketten felsőfokú végzettséggel, és minimális munkatapasztalattal vágtunk neki Németország északi részén egy McDonalds-os munkánk.

A jelentkezés után 2 héttel már itt voltunk, minden gyorsan és korrektül ment, kedvesen fogadtak minket és az elején a hivatalos ügyek elintézésében is segítettek. Nem terveztünk kitelepülni csak egy kis tapasztalatszerzés és nyelvtanulás volt a cél.

A munkába hamar beletanultunk, azzal igazából semmi probléma nem volt. A megállapodásunk úgy szolt, hogy az első hónapban egy kisebb lakásban szállásolnak el, majd utána költözünk egy nagyobb, szebb és a munkahelyhez közelebb lévő lakásba.

Ebben az első lakásban némi kellemetlenséget jelentett, hogy elég rossz környéken volt, sok volt a hangoskodás és, bár azt hiszem ez egyáltalán nem direkt történt így, de az egyik lakótársunk, aki német volt, folyamatosan leskelődött a kedvesem után a zuhanyzóban... tehát vártuk nagyon a költözést.

Kellemetlen fordulat

Sajnos várakozásunk csalódásba ment át, miután megláttuk az új lakást. Egy kb. 25 nm-es tetőtéri szoba, egy olajradiátorral és egy kis tetőablakkal, amin még függöny sem volt, a tulaj ugyanaz volt, mint az előző lakás esetében.

A legnagyobb kellemetlenség mégis az volt, mint ahogy írtam, hogy ez csak egy szoba volt se konyha se fürdőszoba. Mikor megkérdeztem, mégis ezt hogyan gondolták, azt mondták, szemben a folyosón lakik másik két munkatárs, hozzájuk járjunk át konyhába és fürdőbe (mert annak a lakásnak a tulaja is ugyanaz a család volt).

Ezek mellett természetesen más kellemetlenségek is voltak, minthogy az ágyak szétesőfélben voltak, az említett fürdőszobában csak langyos víz volt, de ezek már említésre sem méltóak.

Természetesen jeleztük, hogy nem erről volt szó, amire kaptunk egy ígéretet, hogy várjuk meg a jövő hét elejét, addigra szereznek új szállást. Majd a jövő hétből lett még egy hét, a végére meg másfél hónap, ami decemberben egy rosszul szigetelt tetőtéri szobában egy kis olaj radiátorral, (amit, megjegyezném, nem lehetett teljesen kihasználni, mert az egyik kapcsolója zárlatos volt) elég kemény volt.

Nem beszélve hogy a szóban forgó szobáért a fizetésünkből automatikusan levontak 550 eurót havonta. A főnökasszonyunk felé többször jeleztük a problémáinkat, mivel ő volt a kapcsolattartó a tulajjal.

Fizessünk plusz 200 eurót

Persze el akartunk költözni, kerestünk új lakást, több is szóba jött, de a főnökasszony azt mondta ne keressünk, majd ő elintézi. Az első 3 hétben nem történt semmi, pedig kb. minden 2. nap jeleztük mailben, telefonon, vagy személyesen a problémáinkat.

Majd jött a hír, hogy túl magas a villanyszámla, fizessünk plusz 200 eurót (az 550-en fölül). Természetesen ezt nem hagytam annyiban, folyamatosan figyeltem a villanyórát, illetve kértem, hogy mutassák meg a számlát, amire természetesen nem került sor.

Egyszer csak hívatlanul megjelent a lakásnál a tulajdonos és a férje, és megállapították, hogy azok a problémák, amiket mi felvázoltunk, nem is léteznek és hívták egyből a főnökasszonyt, hogy minden rendben, minden jól működik, nincs hiba a lakásban.

Olyan hideg volt, hogy láttuk a leheletünk

Ezután levélváltások sorozata következett a főnök és köztünk, a főnök és a tulajdonos között, mire megszerveztünk egy közös találkozót, ahol végre a főnökasszony láthatta azt a lakást, amit látatlanba kibéreltetett velünk.

Meglepődött annak állapotán és a körülményeken így kb. két hét múlva, szilveszter előtt, költözhettünk egy másik lakásba. Közben történtek még apróságok, pl. a tulaj elvitte a fűtést a fürdőből arra hivatkozva, hogy elromlott, így olyan hideg volt a fürdőben hogy a saját leheletünket láttuk, plusz még ugye a víz sem volt meleg. Mindemellett vélt károkra hivatkozva próbáltak tovább pénzt kicsikarni tőlünk.

Heten egy irodaépület felső szintjén

Végre átköltöztünk az új lakásba, szó se róla, szebb és felszereltebb az előzőnél. Heten lakunk itt egy régi irodaépület felső szintjén, a bérleti díj olcsóbb, bár a kedvesemmel egy egyszemélyes szobát kaptunk egy egyszemélyes ággyal, ami az első nap eltört, de ez a pechsorozatba beleillik.

Szilveszterkor végre kicsit lazíthattunk, bár én hajnalban már dolgoztam, de végre először kissé felhőtlenebbül tölthetjük napjainkat. Amikor is kapom az üzenetet, hogy az előző házban, a tetőtériben, egy szekrényt, amit arrébb raktam, a költözéskor nem raktam vissza és ezért vissza kell mennem a helyére rakni.

Készenlétben a felmondásom

Mondanom sem kell, egyből ideges lettem, de mondtam magamnak, na, ezt az utolsó dolgot még megteszem, és többet nem kell hallanom efelől a csaló család felől. Munka után, hót fáradtan, a fél városon átbiciklizve visszamentem és a szekrényt arrébb raktam.

Aztán 2 nap múlva jön a telefon a főnöktől, hogy azonnal menjek vissza a régi lakásba és tegyem át a szekrényt máshova, mert még mindig nincs jó helyen, vagy ha nem így teszek, akkor fizetnem kell az előző tulajnak.

Azt azért megjegyezném, hogy semmilyen papírt nem írtunk alá a szállásról, tehát ha minden igaz, jogi kötelezettségünk nincs. Ezt megírtam a főnökömnek is, és ezzel egyidejűleg a felmondásomat is készenlétben tartom, mert sajnos itt azt hiszik, csak buta, igénytelen kelet-európaiak vagyunk."

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: albérlet Németország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr525749410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

33621 2014.01.10. 07:00:48

EZ egy szívás sorozat eddig!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.10. 07:16:10

Szep tortenet.

Tobb dolog sem vilagos:
- ha van fejenkent egy diploma, akkor miert egy Mekis munka jut csak osszesen?

- milyen teruletrol van az a ket diploma?

- " hót fáradtan, " ez mi? Egy diplomastol ennel tobbet vartam volna... :(

Hogy miert nezik az embert igenytelen kelet-europainak? A Kelet-Europa ketsegtelenul stimmel. Az igenytelenseg egyenre szabott, de ha hallottak mar olyanrol, hogy a magyarok (is) hajlandoak 8-ad magukkal egyutt lakni egy 5 fos lakasban, akkor van alapja a feltetelezesnek...

tableno 2014.01.10. 08:09:32

Hát már elnézést, de ha a posztoló ezt hagyja megcsinálni magával, akkor tényleg igénytelen kelet-európai. Meg hülye is ráadásul. Szerződés nuku, 550 eurót fizet egy szar szobáért, és még vissza is megy szekrényt tologatni? Bocs haver, de ha eddig még nem mutattad be a tulajt a középső ujjadnak, akkor megérdemled a sorsod...

tableno 2014.01.10. 08:14:10

@tableno: na jó, elnézést kérek a posztolótól, kissé elragadtattam magam. De azért mégis: a "bocsánat hogy élek" hozzáállás az, ami miatt egyesek azt hiszik, hogy a kelet-európai mindent lenyel (mert ezek szerint tényleg).

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.10. 08:15:38

Korabban azt mondtak a nemetorszagiak, hogy hasonlo aron rendes lakast is lehet berelni, vagy rosszul emlekszem? Miert nem kerestek onalloan szallast? Tudom hitegettek oket, de akkor is.

2014.01.10. 08:19:43

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: lehet, hogy angol a tulaj...
Viccet felretece, az elethez kell egy joadag pofatlansag es kiallas. Nem hiszem, hogy ugyanezt Tokfozelekkel eljatszani a lakas tulaj.

tableno 2014.01.10. 08:20:11

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: hát ezért az árért Németországban kétszobás összkonfort jár, különösen északon (hacsak nem Hamburg bevásárlóutcájában lakik).

2014.01.10. 08:21:14

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: nalatok fagyott reggel? Kapartam es sprayztem reggel az autot. A legrosszabb, amikor a szelvedo belseje is befagy

tableno 2014.01.10. 08:24:24

Mondjuk diplomával kimenni mekibe, szar tömegszállásért vagyonokat fizetni, lenézett kelet-európaiként... Az igazi lúzer kitántorgó sztereotípia, amit annyira szeretnek az otthonmaradt károgók általánosítani.

bpetya75 2014.01.10. 08:24:31

@Kövérmadár [swe]:

Ugyan már Madár! Akárhány diplomával lehet hót fáradt az ember. Nincs ezen mit cizellálni.

@tableno:

Betalált a múltkori posztoló, aki beszólt neked, mi? ;-)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.10. 08:24:39

@tableno: :) Latom utana nezett akkor tenyleg az araknak. Ennyire olcso No? Ha nem kellene beszelni a nyelvuket, akkor meg oda is koltoznek esetleg...

@charlieharper (UK, de nem London!): Asszony nottinghami szallasan is az angol tulaj b@szott rendesen penzt tolteni a kozponti futes villanykartyajara. A lakok meg vettek a szobaikba olajradiatort (asszony meg kvartzfutot), de szerintem igy rosszabbul jart a koma...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.10. 08:25:39

@tableno: ment volna londonba, ott legalabb multikulti kornyezetben is lett volna raadasul :)

Shebelle 2014.01.10. 08:25:56

Szerintem is sok 550 euro egy szobáért főleg északon..., Wiesbadenben, Frankfurtban ezért már csini lakást lehet bérelni normális helyen, de gondolom máshol is. Sajnálom hogy igy belefutottak az un. pechszériába, de ehhez is ember kell.
Még annyit, nem írt már a pár hölgy tagja ide posztot?! Mintha rémlene valami....
Remélem hamarosan jobbra fordul az életük, csak több önbizalom kéne!!!

tableno 2014.01.10. 08:26:40

@bpetya75: nem vágom, melyikről beszélsz?

2014.01.10. 08:27:28

@tableno: mi az a osszkonfort?

tableno 2014.01.10. 08:29:34

@charlieharper (UK, de nem London!): Komfort, bocs. Hát pl hogy van rendes fürdőszoba és konyha.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.10. 08:31:51

@charlieharper (UK, de nem London!):
Golders-ben fagyott de csak a szélvédö, oldalt nem.
Január közepe és szuper idö van.
Csak nagy a sár.
Ha most ledobná a lánctalpat a gép tökön bökném magam.
Nagyon óvatosan forgolódok.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.10. 08:33:19

@charlieharper (UK, de nem London!): Nem tudom, meg nem voltam kint :) De itt talan egyszer volt reggel fagyos a helyzet az iden (leszamitva a karacsonyi idoszakot, akkor nem voltam). Egy jatszoteren mentem keresztul es a turacipoben csuszkaltam a lefagyott gumiszonyegen. Sajnos mi nagyvarosban lakunk veled ellentetben, igy itt ritkabb a fagy szerintem.
Olyannal meg sehol sem talalkoztam, hogy a szelvedo belseje is lefagy, az mar kemeny :)))

Din Serpahis 2014.01.10. 08:34:10

@tableno: Na pont ezt akartam mondani en is...En fogadni mernek, hogy a posztolo mindenfele nyelvtudas nelkul ment ki, ugyanis ha az van, siman talalhatott volna maganak sokkal jobb alternativakat is, rendesen szerzodessel lepapirozva.

550 euroert szerintem meg lakast is lehet talalni, ha nem valami nagyon pro kornyekrol van szo.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.10. 08:35:32

A történet arról szól hogy a tulaj és a Meki fönöke osztoztak a lóvén.
Ilyen egyszerű.

tableno 2014.01.10. 08:38:38

Mondjuk nekem is ajánlgattak anno 800 euróért penészes patkánylyukat (de még az sem szoba volt, hanem komplett garzonlakás), csak én pofánröhögtem a tulajt, és kerestem másikat. Nem kell beszarinak lenni, ennyi. Ja, és tájékozódni a helyi viszonyokról, meg bírni a nyelvet, de ezt már milliószor elmondtuk.

2014.01.10. 08:40:30

@tableno: Nemetorszagban nem igy van, hogy butorizatlan lakast szoktak adni? Meg konyhabutor sincs.
Mondjuk ilyet egy Ikeas online rendelessel megold az ember (nem, nem erdekekel, hogy csak proli vasarol Ikeaban)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.10. 08:44:35

@charlieharper (UK, de nem London!): Jaj, nem proli butorok... Multkor talaltam egy butorboltot a belvarosban, hat olyan agyakat ajanlgattak a kirakatban, amiket meg a ciganyvajdak sem vennenek meg, mert annyira giccses. Ilyen "nemesi"-nek hatoak akartak lenni, de csak fortelmesek voltak...
A masik kedvenc butorboltom, ahol a kirakatban van egy £4000-os agy, de az elmult felevben a ra adott kedvezmeny folyamatosan no. Szerintem lassan mar rendes aron is meg lehet venni.

bpetya75 2014.01.10. 08:47:25

@tableno:

Greg_Sydney 2014.01.08. 13:13:44
@tableno:
Tiz hónapot összefoglalni nem egyszerű, főleg úgy nem, h mindenkit más érdekel. Számomra ezek tűntek olyan témaköröknek, amik talán több ember méltányolni fog.

Bár talán én se seggel állnék, az amúgy lehet, hogy értelmes kérdéseidhez, ha nem egyből fikázással kezded a véleményed.

tableno 2014.01.10. 08:48:25

@charlieharper (UK, de nem London!): a bútorozatlan lakás eléggé általános Nyugat-Európában. Bútorozottat általában csak rövid távra adnak ki, és sokkal drágább is. Tényleg sokkal jobban megéri bevásárolni az Ikejában. Egy hétvége az egész. Ami a proliságot illeti: egyrészt igazad van, kit érdekel, én is sokat vásároltam ott, másrészt meg a posztoló konkrétan egy proli. Nem leszólásként, hanem tényleg. Mekiben dolgozva friss bevándorlóként mi más lenne?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.10. 08:48:49

Kiszamoltam, mi 539 eur-t fizetunk egy 2 szobas, furdoszobas, konyhas, 64nm koruli lakasert. Van hozza gardrobszoba (nem nagy) es egy raktarszoba (kb. 10 nm) a lepcsohazban.
Egy lyukert ennel tobbet fizetni... nem samli. :(

@diggerdriver:
Jo meglatas, apjuk!

@bpetya75:
De mit jelent az, hogy "hót".
Ismerem azt, hogy Tóth, Thor, hód, holt, Hold... de olyan szo nincsen, hogy hót... vagy van?

tableno 2014.01.10. 08:51:42

@bpetya75: Ja, az? Nem vettem a szívemre. Az a szép onlájn, hogy az ember finomkodás nélkül megmondhatja a véleményét, és ez oda-vissza érvényes.

tableno 2014.01.10. 08:52:46

@Kövérmadár [swe]: van, csak helyesen úgy mondják, hogy "havat" :)

bpetya75 2014.01.10. 08:56:23

@Kövérmadár [swe]:

Na jó, lehet, hogy helyesebb lett volna ha azt írja, hogy hótt fáradt :-P

@tableno:

Na például ezt bírom benned, hogy nálad ez tényleg megy oda-vissza. Nem ez az általános.

2014.01.10. 09:00:43

@tableno: ugyis mindjart megkapom, hogy a gyerekszobat biedermeierrel kellene megpakolnom
En mar vettem nutort garage sale-en is

rumitom 2014.01.10. 09:05:34

@tableno: vagy frankfurtban, vagy muenchenben, vagy stuttgartban, vagy koelnben …. :)

tableno 2014.01.10. 09:05:46

@charlieharper (UK, de nem London!): Na pl. a gyerekszoba nálunk 100% Ikea. Hát most nem mindegy a gyereknek, hogy min ugrál cipőben, mit hány le, mit nő ki, stb.? Ráadásul sok Ikea bútor még jól is néz kis, különösen a gyerekbútorok.

tableno 2014.01.10. 09:06:22

@bpetya75: kösz a bókot, meghatódtam! :P

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.01.10. 09:06:53

Srácok, felsőfokú végzettséggel itthon ennél sokkal jobban lehet élni. Minek szívatjátok magatokat?

tableno 2014.01.10. 09:09:05

@rumitom: azért Hamburgot írtam, mert Észak-Németországot említette a posztban. De persze bármelyik nagyváros központja drága. Csak egy mekis szerintem eleve nem a helyi Váci utcán fog lakást bérelni...

tableno 2014.01.10. 09:10:30

@Zka: Jó kérdés nagyon. Én abban sem vagyok egészen biztos, hogy nem kamu a poszt.

**mimi** 2014.01.10. 09:12:17

szívás....

"A párommal a húszas éveink közepén járunk, mindketten felsőfokú végzettséggel, és minimális munkatapasztalattal vágtunk neki Németország északi részén egy McDonalds-os munkánk."

Tehát nem beszélik a nyelvet, hiába a felső fokú végzettség.
Remélem hamarosan jobbra fordul az életük, csak álljanak a sarkukra!
Érdekelne az, hogy milyen végzettségük van, próbálnak e azzal tovább lépni?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.10. 09:13:34

@tableno:
Ez volt a masik tippem, igazad lehet! :)

@bpetya75:
Az a hottentotta roviditese?
De akkor milyen faradt az, aki hottentotta faradt?
Talan skorpio? Vagy afrikai? Esetleg erthetetlenul faradt?

Legutobbi talan meg tableno megoldasat is ubereli, nehez ertelmezni a "havat faradt" kifejezest... hacsak... leesett a labarol, olyan faradt.

Errol jut eszembe:
"Mit esznek Dzsudzsakek?
Ma? Halacskat..."

Bocsanatot kerek!

rumitom 2014.01.10. 09:17:32

igazabol altalanoitani nem erdemes ebbol az egyedi esetbol. en eddig csak korrekt nemettel talalkoztam, a nem szimpatikusak is mind korrektek voltak egytol egyik, es laktam mar par helyen :)

@posztolo
kifogtal egy kapzsi landlordot, ilyen sajnos van, ezzel nem lehet mit kezdeni, azonnal tovabb kell allni, persze utolag okos az ember.

mint irtad amint a fonokasszony tuljutott a tulaj hazugsagain es maga gyozodott meg az allapotokrol, rogvest intezkedtek. raadasul meg komolyan is vett, elment megnezni a szallast gondolom szabadidejeben, a tulaj eroskodese ellenere hogy minden rendben. ez nekem nem lenezesre utalo magatartas.

ettol fuggetlenul konnyen el tudom kepzelni hogy lakasnezoben sokan leneztek miutan meghallottak, hogy mekiben dolgozol. sajnos az emberek tobbsege ilyen, es a mekis munkanak sehol a vilagon nincs nagy presztizse.

tapasztalatszerzesnek, es nyelvtanulasnak mindenkepp jo volt, ezert mentel ki, tehat ez nezopont szerint akar sikertortenet is lehet
keveseknek sikerul mar otthonrol munkat talalni (aki nem mernok ugyebar)

szerintem a hozzaallasoddal nem volt semmi baj, a durva dolgokat nem hagyta, sarkara allt, es picit naiv modon hitt az igergeteseknek. inkabb maradj ilyen mint Toki fele velem nem cseszik ki senki soha tipus. most megszivtad, de tapasztalatom szserint hosszutavon elorebb jutsz ezzel mint a pokhendi harciassaggal.
raadasul, nem ereztem ki semmilyen kiprojektalt utalatot az ossznepi nemet tarsadalom ellen, ami intelligens emberre vall

rumitom 2014.01.10. 09:24:33

@charlieharper (UK, de nem London!): ikea a legjobb, az olcso cuccaik is kozepes minoseguek (bar szerintem egyre gyengebbek), ellenben jol neznek ki. es ar-ertek aranyban verhetetlen.
a dragabb cuccaik azok amik kevesbe versenykepesek szerintem.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.10. 09:26:56

@Zka:
Muvelodesszervezo; kommunikacio es media; fitneszedzo; barmilyen muveszeti...

Ha atomfizikus lenne vagy raketatudos... de gyanus, hogy nem. Onmagaban az, hogy valaki diplomas, semmit sem jelent, eleg megnezni engem. Aztan az sem, hogy ha nincs, mint pl. neked. A diploma nem jelent rogton @charlieharper (UK, de nem London!): -i kepzettseget vagy tudast.

bpetya75 2014.01.10. 09:29:26

@tableno:

Képzelem :-D

@Kövérmadár [swe]:

Dejszen az Mahacskala, nem pedig Mahalacska!

Be kell valljam, papír húszas volt, de nagy nehezen leesett ;-)

négyzet 2014.01.10. 09:31:42

Esetleg ha Berlinben van (észak az még, persze inkább észak-kelet), mert ott aztán van sorban állás, és minden szar albérletet azonnal elkapkodnak. Más kérdés, hogy én biztos leléptem volna, amint nyilvánvalóvá válik az első albi állapota és a hozzáállás.

peacefroggg 2014.01.10. 09:32:59

@Kövérmadár [swe]: az a holt fáradt, azaz hulla fáradt hogy is mondjam - változata..

tableno 2014.01.10. 09:33:12

@bpetya75: igen, nekem is Ross Szovix, a belga jutott eszembe az Asterix a légiósból... :-)

Sexual Harassment Panda 2014.01.10. 09:35:05

Mostanaban sokat jarok Nemetorszagba, valszeg Guernsey utan oda megyek.
Konkretan Remblinghausen, Dortmund melletti kisvaros, netem Pl lakast, 50nm kert, 340euro.

2014.01.10. 09:36:39

@tableno: majd a madodik gyereknel rajossz, hogy siman eleg az ebay :)
@Kövérmadár [swe]: meg mindig nincs phd-m, csaxolok
@rumitom: vannag ott jo dolgok, de nalunk 2 evnel tovabb nem birjak az ikeas butorok. Meg en az igazi fat szeretem, nem a preseltet. A Costcoban vannak jo butorok (amikor epp vannak), az indiai boltokban is meg rendes fabutort arulnak (igen, UKban rendes fabutort indiai boltbol a legjobb), de oda a fustolo miatt csak ritkan tudok bemenni.

négyzet 2014.01.10. 09:37:38

@Kövérmadár [swe]: @Zka: nem azt mondta, hogy diplomás, hanem, hogy felsőfokú végzettségű. Vannak felsőfokú felnőttképzési és mindenféle OKJ-szakmák, bár tény, hogy elsősorban diplomát szoktak érteni alatta. Egy jól megválasztott felsőfokú OKJ amúgy elég jó állást tud hozni.

www.szakkepesites.hu/szakiranytu/felsofoku_szakkepzes.html

Btw, azt írta, hogy nyelvet tanulni mentek ki, nem kitántorkodni, nem? Semmi izé nincs akkor abban, hogy Mekiznek.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.01.10. 09:38:04

@rumitom: a dragabb termekekbol nekem az uj Stockholm sorozat tetszik nagyon, tiszta art deco. Az en lakasomba nem talalna, de nagyon szep fotelek, dohanyzoasztal, kanape stb. van, elegans :)

tableno 2014.01.10. 09:42:02

@Réka ‎: mekizés közben nyelvet tanulni? Hááát, esetleg ha az a nyelv a török...

Sexual Harassment Panda 2014.01.10. 09:42:37

@négyzethálós: valoban sztem a munkaban nincs szegyellnivalo,
De ha felhivna a volt haziur hogy toljam at a szekrenyt balrol jobbra, elhajtanam az annyaba.

rezsoatya (törölt) 2014.01.10. 09:43:26

Az volt mar, hogy ma is a posztolo a hibas, mert kihivoan oltozkodik? :D
Azert olyan konnyu jol odamondogatni, de atelni, amikor azert nem lehet konnyen ugralni, az mar kevesbe...!
Tegye szivere minden hozzaszolo a kezet: mindenben olyan fasza legenyek voltunk eleitol fogva?

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.10. 09:43:43

Ez egy vicces cikk, olyan műbotrány szagú.

A bérlakás egy árucikk, s azt veszed meg, melyeket akarod.

Lefordítom a cikket érthető nyelvezetre:

"Bementünk a McDonald´sba. Kértünk 2 menüt. Fizettünk 4 ezer Ft-ot. Felháborító, hogy nem volt a menüben rántott libamáj és konyak."

tableno 2014.01.10. 09:47:03

@rezsoatya(eng): nem, de azért vannak fokozatok. Egyszer-egyszer mindenkit meg lehet szívatni, de ez már olyan sorozat, hogy a medve és a vadász története ugrik be...

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.01.10. 09:52:06

@négyzethálós: ja, igazad van. Kicsit elsiklottam afelett, hogy mi célból vannak ott. Hát a tapasztalatszerzés az meglesz :D

Gizi06 2014.01.10. 09:53:07

Nem olvastam el a hozzaszolasokat. de a különbseg Nemetorszag es Magyarorszag között, hogy a törvenyeket itt betartjak. Persze szamitanak arra, hogy a hülye kelet-europai nem ismeri öket--tehat nem is kell betartani.Bocs, de ilyen nincs, hogy szerzödes nelkül fizetsz 550 eurot. Vegül is megkerdezhettel volna itt is barkit--rögtön kaptal volna eleg tanacsot :))

tableno 2014.01.10. 09:56:11

@négyzethálós: úgy lenne a történetnek értelme, ha félállásban mekiznének, és mondjuk mellette nyelvet tanulnának. De nekem ebből az derül ki, hogy egész nap güriznek (közben anyanyelvi közegben sajátítják el a török nyelv alapjait), aztán "hót fáradtan" beesnek az ágyba egy luxusáron bérelt fűtetlen lyukban. Szerintem ezt így nem kéne eröltetniük...

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.10. 10:07:08

@**mimi**: a diplomához nyelvvizsga kell, tehát valamennyire tudniuk kell

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.10. 10:08:22

@Sexual Harassment Panda: kíváncsi leszek, mi a következő kamud...

Len.Mag 2014.01.10. 10:11:58

Nekem sokkal kevesebb is elég lett volna, hogy eljöjjek...

Egyébként hogy lehet véletlenül leselkedni?

auntbessi 2014.01.10. 10:17:51

@Babette_: nem mondta, hogy diplomasok, lehet felsofoku okj-s papirja van

@tableno: miert ne eroltessek, tapasztalatot akartak szerezni, hat ez egy baromi jo tapasztalat lesz, hogy hogyan ne hagyjuk atverni magunkat
azert en siman elhiszem, hogy valaki a 20-as eveiben meg egyaltalan nem tokos annyira, hogy egy idegen nyelven valakit elkuldjon a fenebe, ha egy futetlen lyukat akarna rasozni, meg szekrenyeket tologattatni, ezt nem is ertettem, annyira szurrealis

macilacihamburgban 2014.01.10. 10:18:07

Sziasztok!
Eddig en is a csendes olvasok taborat erösitettem, de most nem tudom megallni, hogy ne szoljak hozza, hisz en is Eszak-Nemetorszagban, pontosabban Hamburgban elek par eve. A szoba-arbol kiindulva a posztolo is itt elhet. :)
A posztolonak van diplomaja, tehat beszel egy idegen nyelvet. Miert nem keresett maganak sajat szobat/lakast? Persze, ez elsöre nem egyszerü, de a kezdetek utan mar nem feltetlenül kellene a munkaadora varni, hogy majd ö biztosit egy szep szallast. Ilyen arakon talalhatott volna mar egy kisebb lakast Hamburg külsö reszein vagy egy nagy szobat Hamburg belvarosaban is akar.
Az eszak-nemet emberek raadasul elegge toleransak. Engem meg soha senki nem nezett le, mert a kontinens keleti feleröl jöttem. Söt, nagyon sokszor elöny, hogy magyar vagyok, az emberek sokkal könnyebben megnyilnak nekem, sztorizgatnak Magyarorszagrol… :)
Kedves Posztolo, ha gondolod keress meg e-mailben, talan tudok par hasznos tanaccsal szolgalni, hogy a pech-sorozat veget erjen.

barumka 2014.01.10. 10:18:18

A mekis melóhoz elvileg jár lakás, fejenként 250 euért. ez a bajor részen igy van. kevés nyelvtudással itt kezdenek a magyarok. Én sem értem ez a pár miért ott kezdett, szerintem kamu a cikk.Nem diplomás pali ez, hanem egy lúzer

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.10. 10:18:24

@Réka ‎: Amitket az IKEA keresoje kidobott a stockholm kulcsszora jol neznek ki, csak dragak :(

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.10. 10:18:54

@bpetya75:
Az oroszok nem tudnak rendesen irni ;)

@négyzethálós:
Igazatok van. Nem gondoltam az OKJs kepzesekre.

@Sexual Harassment Panda:
Minimum...

@charlieharper (UK, de nem London!):
Most nagyot csalodtam! ;)

@peacefroggg:
Pedig a hód faradtsag is vicces lehet... :)

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.01.10. 10:23:30

@négyzethálós: én ezt találtam a neten, szóval a végzettség az egyetem/főiskola és nem egy OKJ vizsga. Jól értem, vagy menjek napocskát rajzolni?

"Felsőfokú szakképzés: a felsőoktatási intézmények által hallgatói, valamint felsőoktatási intézménnyel kötött megállapodás alapján tanulói jogviszony keretében folytatott szakképzés, amely beépül a felsőoktatási intézmény alapképzésébe, és egyben az Országos Képzési Jegyzékben szereplő felsőfokú szakképesítést ad. A felsőfokú szakképzés nem ad felsőfokú végzettséget, hanem speciális szaktudást biztosít, általában két év alatt.

Felsőfokú végzettség: a „hagyományos" képzési rendszerben a főiskolai és egyetemi alapképzésben, a többciklusú képzési rendszerben pedig az alapképzésben és mesterképzésben, illetve a doktori képzésben szerzett végzettség, mely elsősorban a munkavállalás szempontjából mérvadó."

DieNanny CH 2014.01.10. 10:24:48

@Babette_:

Hoppá, egy rugóra jár az agyunk... ;-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.10. 10:27:01

@Babette_:
Nekem volt csoporttarsam, nem is egy, akinek alibi nyelvvizsgaja volt csak.

Sexual Harassment Panda 2014.01.10. 10:27:03

@Babette_: nagyon hizelgo, hogy ennyire nyomonkoveted a sorsomat!
Nem szeretnelek elkeseriteni de Remblinghausenben vagyok , tavaly voltam itt probamunkan, es valszeg ide jovok.
Ha ennyire izgulsz csinalok neked egy fenykepet a remblinghausen tablanal es feltoltom neked, csak hogy pofaraessel..

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.10. 10:30:27

@Sexual Harassment Panda: ugyan, ugyan.
svájcról se csináltál, guernsey-ről sem.
egy német fénykép nem hat meg bennünket

Taxomükke (UK) 2014.01.10. 10:33:29

@Babette_: Lehet, hogy kamu lovári nyelvvizsgájuk volt... :)

tableno 2014.01.10. 10:33:44

@auntbessi: "en siman elhiszem, hogy valaki a 20-as eveiben meg egyaltalan nem tokos annyira, hogy egy idegen nyelven valakit elkuldjon a fenebe, ha egy futetlen lyukat akarna rasozni, meg szekrenyeket tologattatni" - én is, de akkor a külföldi élet nem biztos, hogy neki való. Persze abban igazad van, hogy mint mindenben, ebben is lehet fejlődni. Reméljük a posztoló is rájött már merre van az arra, és innentől már jobban fogja csinálni. A tanulópénzt megfizette, az biztos.

SilentDreams 2014.01.10. 10:37:18

@Len.Mag: Véletlenül mindig benéz a fürdöbe, és véletelnül mindig akkor, amikor a posztoló barátnöje fürdik. Van ilyen, véletlenek erös láncolata :))))

En is nyelvtudás hiányát vagy/és felkészülés hiaányát olvasom ki a posztból. Az oké, hogy a McDonalds szerez a dolgozónak egy átmeneti szállast, ez pont arra jó, hogy legyen hol laknia az embernek, amig maga nem talál jobbat.
Egyébként nem egyszerü jo szállást találni, de nem lehetetlen. Rövid idöre (par honap) lehet butorzozott lakast is berelni, persze dragabban, ha legalább 1 évre bérel az amber, akkor sokakl jobban megéri a butorozatlan lakas, föleg, ha konyhabutor van benne (ilyen is van).

A lakasarakban területtöl függöen oriasi különbsegek vannak, nagy varosokon kivül viszont Németország joval olcsobb pl. Dél-Angliánál.
Frankfurthoz közel 2 szobás kitünö lakást 470 Eur (+rezsi)-ért bérlek. Nem volt egyszerü megtalálni, de leteznek ilyenek. Kevesbe igyényes illetö vagy szerencse esetén 1-2-3 hét, esetemben 1,5 honap kelleltt hozzá, ameddig a munkaado altal szerzett lakás/szoba még elviselhetö.

BTBTBT 2014.01.10. 10:39:51

"mindketten felsőfokú végzettséggel, és minimális munkatapasztalattal vágtunk neki Németország északi részén egy McDonalds-os munkánk."
De fogalmazni azert meg meg kene tanulni.

Kiirom nagy betukkel, mert meg mindig sokan vannak, akik az onszopatas ekes peldaikent tetszelegnek: SZERZODES nelkul nem mesz sehova lakni. Ha igen, akkor magadra vess.

@rezsoatya(eng):
Hat b+, bar munkam nem volt egybol, ahogy kijottem, de senkihez nem koltoztem a ket szep szemeert. Szerzodes, vegigolvasva, nem csak alafirkantva - a tulaj/foberlo altal is, az atadott penzrol pedig elismerveny. :)

SilentDreams 2014.01.10. 10:41:39

@Barátusz [UKCaLCM]: Ja, szerzödés lenne az alap, ahhoz viszont azt értenei is kellene.... Nem tudom, ez itt teljesült volna-e.
Anélkül meg bármit aláirathatnak vele....

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.10. 10:43:05

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
...fizettünk 4000forintot.
Háromnapos romlott ételt kaptunk érte.

Szilvana1[Bucks, UK] 2014.01.10. 10:43:53

Szerintem a pár úgy diplomás, hogy megvan ugyan az allamvizsga de épp a nyelvvizsga miatt mentek No-ba.
@Kövérmadár [swe]: hótt, azaz hulla. Úgy mint meghótt = meghalt.

tableno 2014.01.10. 10:45:09

@diggerdriver: ...aztán még el is mosogattunk magunk után.

Sexual Harassment Panda 2014.01.10. 10:45:42

@Babette_: Hova tolthetem a kepeket?
(Nem hittem volna hogy barkit is erdekel)

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.10. 10:47:56

@Taxomükke: @Kövérmadár [swe]:
képzeljétek, a lovárit nem mindenhol fogadják el, pl idéntől nálunk sem...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.10. 10:47:59

@Sexual Harassment Panda: En irtam anno, hogy erdekelnek a szigeti kepeid.
www.kepfeltoltes.hu ide toltsed es masol utana be a linkeket.

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.10. 10:49:07

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: én is írtam neki már, de pökhendin lepattintott.

DieNanny CH 2014.01.10. 10:53:19

@Sexual Harassment Panda:

Ilyet már egy éve is kérdeztél. Többen is felvilágosítottak. Most én is megteszem. De a szigetről is kérek képeket, nem pedig a szálloda weboldalát!
www.kepfeltoltes.hu/

Ha valóban annyi helyen voltál, akkor talán egypár kép feltöltése sem fog nehezedre esni.

Len.Mag 2014.01.10. 10:54:11

Egyébként eddig ahány olyan történetet olvastam, ahol a munkaadó intézett szállást, szinte az összes szívás volt. Van ez alól kivétel?
Miért várják az emberek a munkaadójuktól, hogy megoldja az életüket?

SilentDreams 2014.01.10. 10:56:21

Közben bizottság alakul az egyes gyanús hozzászólók lakóhelyeinek kivizsgálására képek alapján?

Nem mondjátok komolyan.... :)))))

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.10. 10:56:39

@DieNanny [SZ,CH]: Az nem biztos, hogy vannak kepei is (bar lehet irat). Mi egy csomoszor nem csinalunk kepeket asszonnyal amikor kirandulunk, mert nem szoktuk visszanezni oket. Max erdekes, foleg technikai dolgokat fotozok altalaban, de csak ritkan. Anyam meg total kiakad ezen, mert igy nem tudja merre jartunk :D

tableno 2014.01.10. 10:58:16

@Len.Mag: Ha az ember ismeretlen helyre megy, nem mindig egyszerű szállást találni, nem ismered a piacot, ráadásul van ahol magas kaució, sőt helyi referencia is kell. Ilyenkor a munkaadó által biztosított szállás az egyetlen lehetőség, ami tényleg jellemzően drága és szar. Viszont pár hónap után lehet (és kell is!) saját helyet keresni, különben csak magát szopatja az ember.

BTBTBT 2014.01.10. 11:00:20

Jol vettem ki nehany kommentbol, hogy a nemeteknel a munkaltato intezi a kulfoldrol erkezo mekiseknek a szallast?

@SilentDreams:
Egyreszt a nyelvtudas hianya, masreszt - minden, ami ebbol kovetkezik.
Mert peldaul ha nem is beszeli a nyelvet (tehat konnyen atvaghato/ugraltathato/megfelelmitheto), akkor meg ha elsore bele is fut ilyen helyzetbe, nem fog tudni kilabalni belole, es ha nem ugyanz, akkor valaki mas rug majd bele meg egyet.
Ha viszont nyelvtudassal szivatjak meg elsore, akkor megprobalna elkoltozni. Itt ez nem tortent meg, kulonosen, hogy szerzodes sem volt.

Hogy kamu-e a poszt vagy sem, az jo kerdes, mindenesetre keseru, es ilyen poszter-hozzaallassal talan Nemeto.-ban sem lehet messzire jutni, tartosan megmaradni.

DieNanny CH 2014.01.10. 11:00:23

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:

De ő büszkélkedett a szigettel, meg már anno is kérdezte, hogyan tudna képeket feltölteni. Tehát készített.
Kb 8-10 havonta előjön egy újabb állásajánlattal, hogy oda hívják, mert nagyon jó szakács.
Igazából kissé felnézek rá, mert mi munka lehet különböző helyszíneknek utánajárni, szállás, és kompdíj pl. Tiszta Norbi! Ő is mennyit utánaolvashatott az olajfúró kutaknak...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.10. 11:00:56

@tableno:
Igen.
Soha nem az a baj ha drága valami.
Hanem ha drága is meg szar is.

tableno 2014.01.10. 11:01:00

@tableno: Persze olyan még a munkaadó által biztosított szállás esetén sem elfogadható, hogy nincs írott szerződés. Aki ilyenbe belemegy, az önként kéredszkedik fel a szopórollerre.

SilentDreams 2014.01.10. 11:04:02

@Len.Mag: "Miért várják az emberek a munkaadójuktól, hogy megoldja az életüket?"

Ez ugyanolyan, mint ahogy sokan az államtól várják, hogy minden bajukat megoldja. Az öallóságot meg kell tanulni, de jobb késön, mint soha.

En a német munkaadómtól egy egyágyas kollégiumi szobát kaptam fürdöszobával, internet eléréssel, iroasztallal, nagy ablakkal + közös konyha/hütö használattal, azaz kb egy szallodai szobát, de az ára annak kb 5öde volt. Mindezt addig ki is használtam, amig nem siekrült lakást bérelnem.
Ugyhogy nem mindig szivás a dolog, nagyon fontos, hogy tudjon az ember olyan nyelven, amin a munkaadoval kommunikálni tud és mindenröl legyen irásos szerzödése.
Szivas ekkor is lehetséges, de joval kisebb az esélye szerintem...

BTBTBT 2014.01.10. 11:07:11

@DieNanny [SZ,CH]:
@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:
Errol a temarol kerdezzetek a Nasimacskat (NassKatze vagy mi).

négyzet 2014.01.10. 11:12:22

@Zka: Szerintem ne várjuk, hogy definíciópontosan írjon a poszter :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.10. 11:13:46

@Szilvana1:
Értöm! :)
Akkor az is jo, hogy "glett faradt"? A megdeglettből...

@Babette_:
Akkor fejlodik az orszag :)

@Len.Mag:
Nekem a tulaj adott olyan elerhetoseget, ahol szekirozas (deposit, background check) nelkul adtak hivatalosan lakast (azaz en voltam a berlo).

BTBTBT 2014.01.10. 11:13:48

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:
Arrol kerdezd ot (mert ugy remlik, o volt a legelso, aki ezt megjegyezte a mostani SHP-nek), hogy elojon egy uj nick-kel es uj orszaggal, es tanacsokat ker a kommenteloktol az ottani tudnivalokkal kapcslatosan. Aztan ir arrol, hogy mar ott van, es milyen fasza minden - de kep sosem jon.

négyzet 2014.01.10. 11:14:51

@Zka: ja igen, meg ahogy az előbb valaki írta, lehet, hogy úgy diplomások, hogy nincs meg a nyelvvizsga, és ezért mehettek ki tanulni.

Szilvana1[Bucks, UK] 2014.01.10. 11:19:17

@Kövérmadár [swe]: majdnem! Ha a megdöglöttből dög fáradt, megdeglettből deg fáradt? !

BTBTBT 2014.01.10. 11:19:53

"mindketten felsőfokú végzettséggel, és minimális munkatapasztalattal vágtunk neki"
Ebbol nemcsak nekem jon le az, hogy kiseggeltek egy diplomat, valami alibi szak ovo-vedo szarnya alatt, es nemcsak munka, hanem mas tapasztalatuk se nagyon volt?

@négyzethálós:
"egy kis tapasztalatszerzés és nyelvtanulás volt a cél"
Ebbol - ha nem is teljesen egyertelmuen, de - latszik, hogy voltak nyelvi hianyossagaik. Persze az idezet azt is jelentheti, hogy 20 szot nem tudtak nemetul, meg azt is, hogy talan szazat is, de beszelni nem nagyon voltak kepesek. Catch 22.
A meki konyhajan meg legfeljebb rendeleseket orditanak. Aki nem tud beszelni, azt nem engedik a penztarhoz.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.10. 11:21:20

@Barátusz [UKCaLCM]: De a nyelvtudas az olyan, mint a kosz. Csak mesz az utcan es ragad rad... (Vagyis vannak akik ezt mondjak...)

SilentDreams 2014.01.10. 11:22:48

@négyzethálós: Ha nincs meg a nyelvvizsga, akkor pont kitünö lehetöség lett volna (vagy lenne még mindig...) a nyelvgyakorlásra az egyéni lakás keresésbe belevágni.

Tele van a net hirdetésekkel, lehet válogatni, telefonálgatni, idöpontot egyeztetni, tulajnak személyesen is kérdéseket feltenni, s haladóbb változat esetén pedig már szerzödést elkérni és átrágni magát rajta....

Ingyen nyelvgyakorlás, amiböl akár jobb + olcsóbb lakás is kikerekedhetett volna....
Kiváncsi lennék, hogy ezt a poszter + barátnöje miért nem lépték meg.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.10. 11:23:13

@Babette_:
Nahallod?!
Reggel kineztem az ablakon egy latszott a felcsuti stadion ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.10. 11:24:20

@Szilvana1:
Ez igy diszkriminal betuket. Az ugy korrent, ha barmely 3-4 betubol kepezheto az elotag.

BTBTBT 2014.01.10. 11:25:49

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:
Arra ragad, aki szeretne. Aki fejlodni akar.
Valaki nemreg emlitette, hogy peldaul egy csomo londoni lengyel alig tud angolul, mert a sajat kozossegeikbe tomorulnek, es ott erre nincsen szukseg.
De a kinai negyedekben is jellemzo az ilyesmi. Anelkul leelhetik az eletuket, hogy megtanulnanak egy masik nyelvet, mert a kornyezetuk elintez papirmunkat, biztosit munkat, tan meg iskolat is.
A posztban viszont valakiket mar az erkezesuk pillanatatol szopattak - mert nem ragadt rajuk eleg "kosz". :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.10. 11:29:59

@Babette_:
Miért kellett leleplezned szerencsétlen picsagyümölcsöt?
Mostmár Charlira is gyanakodni kezdek.
:)))))))))))))))

Sexual Harassment Panda 2014.01.10. 11:31:44

Először is, régebben töltöttem már fel képeket.Aztán hogy ki hiszi el és ki nem, nem érdekel.
Olyan képeket, amik személyes adatokat tartalmaznak, majd akkor teszek közszemlére, ha mások is.
Az a szar amit nelinkeltetek nem működik.tekeri a vincsesztert, és eltűnnek a képek.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.10. 11:32:33

@Barátusz [UKCaLCM]: Igen, aki akarja.
A masodik generacios nemetbeli torokorol mondtak ezt - bar szerintem barhol megallja a helyet -, hogy az elso generacionak kell tudnia a befogado orszag nyelvet, mig a masodiknak mar nem, mert addigra az elsok kiepitik a kozosseget.

tableno 2014.01.10. 11:33:08

@Sexual Harassment Panda: mindenki másnak működik, csak neked nem.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.10. 11:33:35

@diggerdriver: pedig ugy hallottam, hogy a prolik nem is furdenek naponta ;)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.10. 11:35:33

@Sexual Harassment Panda:
Értjük mi.
Nem probléma.
Te a képzelet szárnyán utazol.
Van ilyen.
Ne magyarázkodj.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.10. 11:37:49

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:
Igaz.
Csak másnap.
Karácsony másnapján meg Húsvét másnapján.
:))))))))

BTBTBT 2014.01.10. 11:37:56

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:
Pontosan ugyanez es ugyanigy igaz a masodik generacios londoni bengaliakra is. A gyerekeik, a mostani tizenevesek, jol teljesitenek az iskolaban, mikozben a szuleik alig/nem kielegitoen, a nagyszuleik meg egyaltalan nem beszeltek angolul.

Sexual Harassment Panda 2014.01.10. 11:39:23

@diggerdriver:
egyszer már ezt eljátszottuk.
Először is semmi közöd hozzá, másodszor leszarom mit hisz el egy ilyen prosztó proli mint te.

BTBTBT 2014.01.10. 11:41:51

Hu, B+!
Lesz itt ma olyan naszoval, hogy csak na! :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.01.10. 11:41:51

Madár, nálatok is ilyen durva ez a tél?Az éjszakai nagy hófúvás után van kábé egész komoly fél centi havunk... :-( Szigorú ez az idei tél, na,..
Az újságok azt pofázták, hogy jön a vargaváder. Nézem, miajóisten, varga?Egy újabb magyar szó...? :D Aztán rájöttem, hogy farkas lesz az.Farkasordító hideg.Mármint a minusz 15, amit jósolnak 7vg-re. Mit szólnának ezek a sarkköri minusz 30-akhoz, vajon?
Puhány banda ez itt a stockholmi mediterráneumban...továbbra is tartom, hogy 5-10 év és jönnek a pálmafák.Először csak dézsában, de nem fog kelleni télen se bevenni őket.Aztán meg simán, a földből kinőve, őshonos növényként...Rettenetes...:-[

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.01.10. 11:42:27

Rohadék blogmotor, namégeccer:

Madár, nálatok is ilyen durva ez a tél?Az éjszakai nagy hófúvás után van kábé egész komoly fél centi havunk... :-( Szigorú ez az idei tél, na,..
Az újságok azt pofázták, hogy jön a vargaváder. Nézem, miajóisten, varga?Egy újabb magyar szó...? :D Aztán rájöttem, hogy farkas lesz az.Farkasordító hideg.Mármint a minusz 15, amit jósolnak 7vg-re. Mit szólnának ezek a sarkköri minusz 30-akhoz, vajon?
Puhány banda ez itt a stockholmi mediterráneumban...továbbra is tartom, hogy 5-10 év és jönnek a pálmafák.Először csak dézsában, de nem fog kelleni télen se bevenni őket.Aztán meg simán, a földből kinőve, őshonos növényként...Rettenetes...:-[

BTBTBT 2014.01.10. 11:43:20

@geegee:
Vargavader? Ez olyan, mint a Darth Vader? :)

Sexual Harassment Panda 2014.01.10. 11:45:06

[url=http://kepfeltoltes.hu/view/140110/20130503_210533_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/140110/20130503_210533_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/url]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [url=http://www.kepfeltoltes.hu]http://www.kepfeltoltes.hu[/url]

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.10. 11:45:51

@Sexual Harassment Panda:
Jólvan na.
Ne húzd fel magad kicsihuszár.
Vannak olyanok mint te hogy a faluhatárnál honvágyuk lesz.
Hidd el megértünk.
Mi vagyunk a Nagy Megértök Bandája.
:)))))))))))))))))

Sexual Harassment Panda 2014.01.10. 11:54:04

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: A múltkor pont ugyanez volt, jött a személyeskedés.
Bizonyítéknak elég, a személyeskedésből, kitárgyalásból nem kérek kösz.

DieNanny CH 2014.01.10. 11:54:05

@Sexual Harassment Panda:

Kajáról már egyszer töltöttél fel.

Alaister Grand 2014.01.10. 11:54:13

Szerintem ami történt, szörnyen kellemetlen, viszont várható volt. Mekis robotot bármelyik sarkon fel lehet szedni. Érdemes tehát elgondolkodni, hogy miért választana valaki mégis egy sokkal macerásabb procedúrát, és venne fel határon túliakat?
Én úgy látom, a válasz az, hogy pont azért, hogy a főnök barátainak legyenek bérlői a putri szobáiba. A főnök vagy szívességből, barátságból, vagy némi sápért cserébe szorgalmasan szállítja a a keleti szektorból a bérlőket. Azoknak ugye úgyis mindegy alapon jó kis biznisz ez.
Olyan, mint a "segítünk kitelepedni, de nálunk kell laknod" típusú magyar rablók.

Sexual Harassment Panda 2014.01.10. 11:55:19

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: egyébként nyers hal van benne, és céklafóliába van csavarva, a zöld meg rukkolapüré, pacojettel készül.

Sexual Harassment Panda 2014.01.10. 11:56:33

@DieNanny [SZ,CH]: nem csak kaja volt benne.Magamról is voltak képek, úgyhogy nem kell a duma hogy nem töltöttem fel képeket.Személyit meg lakcímkártyát nem fogol feltölteni, ne is haragudj.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.10. 11:56:35

@Sexual Harassment Panda: En nem kerdojeleztelek meg, nekem mindegy merre vagy.
Csak nem tudtam felismerni azt a kis tekercset a zold paszta mellett.
Kulonben jol nez ki a hely, meg a kajak is. Az a vattacukoros valami az nem angol dessszert? :) Azokbol kinezem, masbol nem, hogy talaljak a vattacukrot.

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.10. 11:58:20

@Sexual Harassment Panda:
nem kell személyeseket, nyilván nem azt várjuk (de:)))),
hanem olyanokat, amiből látszik, merre jártál, milyen a hely, satöbbi
(és nem kötözködésből, de néhány német falusi utca....szépnek szép...de a gugli mutat ilyeneket.
mindenesetre köszi)

rumitom 2014.01.10. 11:58:54

@DieNanny [SZ,CH]: igazából nem mindegy? én is bemondhatnam h a Bentley ami az iroda élott all az enyém, de ettől nem lennék több, sőt ha vmi akkor kevesebb hisz másnak adom ki magam mint ami. ez miért annyira fontos? nem értem ezt a mentalitást. ha neki így jó nekünk ettől miért rossz? miért kérünk számon?

Sexual Harassment Panda 2014.01.10. 11:59:00

@Babette_: a tengeres képek guernsey-n készültek, nem remblinghausenben

kepfeltoltes.hu/view/140110/20130911_144815_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

1 db képem van guernseyről.

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.10. 12:01:55

@Sexual Harassment Panda:
hát nem vagyunk egyformák.
én nyilván legalább száz képet készítenék, ha eljutnék egy ilyen szigetre.

Sexual Harassment Panda 2014.01.10. 12:02:06

@Babette_: értem.Akkor egy lapra felírjam hogy "idióta vagy babette" és a községháza elé teszem, az elég lesz??
Idióta vagy, pofáraestél, és már kínodba nem tudod mibe kössél bele..

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.10. 12:02:29

@rumitom: hm... milyen burzsuj helyen dolgozol? Nalunk csak Porsche, Range, Jaguar, Merdzso all.

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.10. 12:03:00

@Sexual Harassment Panda:
igen, az jó lesz

de csak ha guernsey-i községháza.

Sexual Harassment Panda 2014.01.10. 12:03:25

@rumitom: ennyi erővel mindenkit megkérhetnénk, hogy igazolja magát!Miért csak engem??!!
Amúgy a blogíró biztos mindenkit tudna igazolni ip-cím alapján.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.10. 12:03:34

@Babette_: Minke csinalni maniakusan kepeket? Mondjuk meg fiatal vagyok, emlekszem a helyekre amerre jartam ;)

rumitom 2014.01.10. 12:03:43

@rumitom: persze most rahibaztam mert mindjárt tolthetem fel a képet róla aztán kiderül ma pont nincs is itt

Sexual Harassment Panda 2014.01.10. 12:04:27

@Babette_: mivel jelenleg Észak-Rajna Vesztfáliában vagyok, nehéz lesz.

2014.01.10. 12:04:44

@diggerdriver: varjal luldok par igazi london kepet
De, mind a kettorol meg kell mondanod, hogy mi az. Ha nem tudod, nem vagy Londonban :)

kepfeltoltes.hu/view/140107/780206833image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kepfeltoltes.hu/view/140110/1325097056image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.10. 12:04:51

@Sexual Harassment Panda: Engem amerikaba mutatna elvileg, szoval meg menobbnek mondhatnam magam :DDDDDDDDD

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.10. 12:06:57

@rumitom: A Mo-ra kihelyezett hitelekbol telik is ra :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.10. 12:07:48

@Sexual Harassment Panda: basszus, pedig én itt állok Portbait-ben, átugrottam volna.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.10. 12:07:56

@Sexual Harassment Panda:
Van még néhány milliárd ember aki tudna ilyen kiollózott képeket feltölteni.
Minél jobban dagasztod a szart annál mélyebben süllyedsz bele.
Mi azért megértünk.
Tudob mi vagyunk.....
:)))))))))))))))

Sexual Harassment Panda 2014.01.10. 12:09:46

@diggerdriver: kiollózott képek.Persze.Kár hogy ott van a dátum ..:)

2014.01.10. 12:11:24

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: ne aruld mar el diggernek. Az uttesten az egyik kollegam uj jatekszere virit, a taxi utan

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.10. 12:14:17

@charlieharper (UK, de nem London!):
A Ferrari ebben a színben szörnyű.
Honnan tudtad hogy az egyik legnagyobb élményem egy igazi dodo megnézése volt?
Meg a Latimeria-é.

tableno 2014.01.10. 12:15:47

@charlieharper (UK, de nem London!): na de egy bankárnak minek egy kitömött dodó?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.10. 12:17:55

@Sexual Harassment Panda:
Köpüld még egy kicsit ha elég kemény talán ki tudsz mászni.
:))))))))))))))))

2014.01.10. 12:17:55

@diggerdriver: a ferrari mindegyok szinben szornyu.
Figyelj, amikor eloszor lattam a dodot felloktem vagy 4 kinai turistat, hogy vegre elekeruljek es annyira elfeledkeztem magamrol, hogy meg elnezest se kertem. Az epulet maga az egyik kedvencem Londonban.
Majd munka utan visszaterek

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.10. 12:18:15

@tableno: lehet kapni felfujhato birkat is (legalabbis igy hallottam...), de lehet van aki a tollasokat szereti :D

2014.01.10. 12:20:48

@tableno: a nappaliba disz. Van aki Monet meg Mirot gyujt. Es?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.01.10. 12:21:17

@bpetya75: Macskahalacska az, csak mindig elírják.Úgy mint a Gyors, Óriás és a hasonló cégtáblák...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.10. 12:21:19

@charlieharper (UK, de nem London!):
Mi hátulról az Exhibition Road felöl mentünk be és a föbejáraton mentünk ki.
Leesett az állam olyan szép.
Mint egy katedrális.

BTBTBT 2014.01.10. 12:22:23

@rumitom:
Nem kotelezo.
Itt csupan arrol van szo, hogy SHP tobbszor is igergette, hogy kuld kepeket onnan, ahol el. Korabban mas neven is megigerte.
Lasd a Nanny/Long-nak irt kommentemet fentebb.

Lehet, hogy most cirkuszol egy kicsit, "megsertodik", "hulyet csinal magabol" - es uj nick-re valt. Nekem mindegy.

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.10. 12:24:23

@diggerdriver:

nézzük általánosságban(!) a kérdés: miért az a hibás, aki felfedi a hazugságot, nem pedig a hazug?

bpetya75 2014.01.10. 12:25:56

@geegee:

Azt hiszem inkább nem is hiszek neked. Még egy óriást se láttam az olyan helyeken, de mindig sok óra volt ott. Meg a gyrosra is mindig várni kell, szóval arra se mondanám, hogy gyors.

Nnna, ennyit a macskányi halacskádról! Dezinformista!

tableno 2014.01.10. 12:34:50

@charlieharper (UK, de nem London!): én sportkocsinak valószínűleg Lotust vennék. Jóval olcsobb a Ferrarinál, és kb ugyanazt tudja. Ha a pénzem akarnám villogtatni, akkor meg mondjuk Astont, esetleg egy jobbfajta Porschét. A Ferrari oooooolyaaan snassz! :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.10. 12:36:22

@diggerdriver: hát csak úgy általánosságban kérdem, neked mindenről van véleményed

tableno 2014.01.10. 12:36:31

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: Az! (meg a tag, aki a műlábában csempészte a heroint)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.10. 12:37:13

@tableno: Penzt vllogtatni szerintem egy jobbfajta oldtimer kell. (Bar hulyen nez ki benne az ablakra cuppantott GPS, ha kirandulsz vele) :DDDDDDDDD

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.10. 12:37:42

@tableno:
Igen.
Mellette a másik fantasztikusan jó múzeum a Science.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.01.10. 12:38:02

@Barátusz [UKCaLCM]: Igen, teljesen hasonló, csak ez kockás...
:-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.10. 12:40:27

@tableno:
A Ferrari szar. A Lotus még szarabb és még el se férsz benne.

nyuszigonosz 2014.01.10. 12:42:52

@Alaister Grand: Szerintem is pontosan erröl szól az egész. Nem egyedi eset sajnos.

2014.01.10. 12:44:56

@tableno: ha jo autokat akarok nezegetni, elmegyek egy Merci szalonba vagy az AMG napokra a Silverstone-on. Errol nem nyitok vitat!

tableno 2014.01.10. 12:45:50

@diggerdriver: a Lotus egy go-kart. Nem közlekedésre való, hanem játszani. Akrcsak a Ferrari, csak azt inkább gizdák veszik, farokhosszabbítónak.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.10. 12:46:16

@charlieharper (UK, de nem London!): Me' mennek oda rendes autokkal is nezelodni? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.10. 12:46:54

@Barátusz [UKCaLCM]:
Ma "Nabazdmeg..." lesz ;)

@geegee:
Delen mar vannak :)
Itt is szornyu az ido, reggel az auto ablakan volt jegkasa :D

Macskahalacska :DDD

@rumitom:
Mert magyarok vagyunk! :D

Taxomükke (UK) 2014.01.10. 12:50:29

@geegee: Csak úgy eszembe jutott... azt tudtátok, hogy az egyik finn rádiónak van latin nyelvű adása?
Nem vicc, hallottam is nemzetk9zi híreket latinul... örület. :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.01.10. 12:53:34

@bpetya75: Várjál, a dezinformista az egy vasúti dolgozói munkakör, nem?Olyan, mint az antibakteriális...nem? :-)

BTBTBT 2014.01.10. 12:57:41

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:
Ki tudja? :)

@geegee:
A "lucka" szerencset/szerencsest jelent? (Csak talalgatok. Hasonlit az angol "lucky"-ra.)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.01.10. 12:58:15

@Taxomükke: Nem tudtam, de hát mért ne, biztos van rá igény, különben nem csinálnák...Lehet, hogy bevándorolt latin orvosok hallgatják...

Ja, az Ekológia nevű ország, az melyik földrészen van?Nálink egy csomó élelmiszeren rajta van, hogy onnan jön...És pl. HÁ-poszt mikor lesz Ekológiából...?

BTBTBT 2014.01.10. 12:59:36

@Kövérmadár [swe]:
Nem jellemzo, hogy ketszer is hasznalnam egy poszthoz. De ez egy ilyen nap. :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.01.10. 13:00:41

@Barátusz [UKCaLCM]: Nem, a szerencsét/szerencsést a lycka jelenti.Az is hasonlít, nem? :D

A lucka az fedél, nyílás, hézag a szótár szerint.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.01.10. 13:02:09

@Barátusz [UKCaLCM]: Egyébként a svéd tele van németes, meg angolos szavakkal.Ja, és magyarosakkal is... :D

tableno 2014.01.10. 13:02:29

@diggerdriver: nono. Azért Nissanban is van GT-R. Na azt pl elfogadnám.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.10. 13:08:40

@diggerdriver: Nem. Az a 10 kilos samu, ami mindent ver :DDDD

skylla 2014.01.10. 14:24:12

@Kövérmadár [swe]: ket lehetöseg van: vagy mas generacio, es nem erzi, milyen kinos a hót a hulla helyett ( vagy barmi helyett ), vagy kamu az egesz poszt. mindenesetre büzlik ;)

off: ennyi hülye hozzaszolast mar reg olvastam, mindenki bepentekedett? :)

on: 500 stb euroert barhol lehet kapni normalis lakast. akar nemetorszagban, akar ausztriaban.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.10. 14:29:44

@geegee:
Jah, mint a ful, haj, apa, tårta, nej... tuti, hogy kozosek az osok ;)

@Taxomükke:
Es hogy mondja a latin, hogy auto, repulo, raketa?

skylla 2014.01.10. 14:32:50

"buta, igenytelen kelet-europainak hisznek"

mert buta, igenytelen kelet-europai vagy

de föleg buta.
meg mellesleg igenytelen.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.10. 14:35:11

@skylla:
29 vagyok, nekem kinos lenne. A menyasszonyom 24, neki is kinos lenne. Ezzel eleg jol lefedtuk a 20-on eves korosztalyt szerintem. :)

BTBTBT 2014.01.10. 14:36:53

A poszt elejen levo kep akar egy londoni lakasban is keszulhetett. Ugyanaz a szedett-vedett berendezes jellemzo ra.

@geegee:
Nem csoda.
Ezt ismered?

www.businessinsider.com/european-maps-showing-origins-of-common-words-2013-11

BTBTBT 2014.01.10. 14:49:14

@geegee:
Es ha mar kulonbozo nyelvekrol es hasonlo szavakrol volt szo, ez is ide kivankozik -
common-words-translated.findthedata.org/

skylla 2014.01.10. 14:52:02

pedig ez milyen jo kis london poszt lehetett volna

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.10. 14:55:45

@skylla: kicsereljuk a nemetet angolra es az ajrot fontra es ujra bekuldjuk? :D

**mimi** 2014.01.10. 14:57:01

@Sexual Harassment Panda:

mit kell nézni?
nem látok semmit se...

skylla 2014.01.10. 14:58:10

@Kövérmadár [swe]: hm, ezen elgondolkoztam: de nektek van diplomatok, neki meg csak egy felsöfoku vegzettsege :P

BTBTBT 2014.01.10. 14:58:12

Haj, de jo lenne egy ilyen, alant lathato telnek reszese lenni! :)

@Kövérmadár [swe]:
@geegee:
Ilyen telrol almodoztok?

www.businessinsider.com/frozen-niagara-falls-pictures-2014-1

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:
Oke. Ird at, es holnap kivesezzuk. :)))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.10. 15:03:32

@skylla:
Diggernek meg 6 elso es 2 masodik, megis tud irni/beszelni ;)

peacefroggg 2014.01.10. 15:03:46

@Barátusz [UKCaLCM]: nagyon jó ez a pár tárkáp, már ismertem, rögtön az elsőnél meg is lepődtem, hogy annak ellenére, hogy Európában a latin milyen elterjedt és használt volt, csak nálunk maradt templom, a többi nagyon eltér...
illetve nem teljesen, mert pl. az angolban is van temple, de akkor azt mikor használják - mi a különbség a temple és a church között?

skylla 2014.01.10. 15:06:53

@Kövérmadár [swe]: na azert ez tulzas, neha elöterbe kerül a 6 elsö :P

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.10. 15:09:38

@peacefroggg: az oxford dictionariesban ezek voltak temahoz kapcsolodobb jelentesek
- (North American) a synagogue
- a place of Christian public worship, especially a Protestant church in France.

BTBTBT 2014.01.10. 15:15:37

@peacefroggg:
A terkepen ott van nemi magyarazat a szo gorog, illetve latin eredetevel kapcsolatban.
Ezenkivul megkerdeztem egy nagyon okos angol ismerosomet, es azt mondta, hogy a "church"-ot keresztenyek hasznaljak, a "temple" pedig zsido korokben szokas - Angliaban.

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:
Aha, legyszi-legyszi. :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.10. 15:18:33

@Barátusz [UKCaLCM]: "Ezenkivul megkerdeztem egy nagyon okos angol ismerosomet" erre azt kell mondanom magyarkent, hogy "Biztos nagyon okos (ezt ironikus hangnemben), hisz nem tudja felsorolni az osszes magyar megyet." :DDDDDDDDDDDD
Mindjart megy, de ket reszben, mert tobb, mint 5000 karakter.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.10. 15:19:27

@geegee:
Ez mit bizonyít?
Azt hogy gerslit csináltál görslin?
:)))))))))))
Na jó valóban bizonyítja hogy kaptál útlevelet Noviszibirkszben.
:))))))))))))

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.10. 15:19:30

@Barátusz [UKCaLCM]: @skylla:
„Elöljáróban szeretnék némi előtörténetet elmesélni, hogy mindenkinek kerekebb legyen a történet. A párommal a húszas éveink közepén járunk, mindketten felsőfokú végzettséggel, és minimális munkatapasztalattal vágtunk neki London északi részén egy McDonalds-os munkánk.
A jelentkezés után 2 héttel már itt voltunk, minden gyorsan és korrektül ment, kedvesen fogadtak minket és az elején a hivatalos ügyek elintézésében is segítettek. Nem terveztünk kitelepülni csak egy kis tapasztalatszerzés és nyelvtanulás volt a cél.
A munkába hamar beletanultunk, azzal igazából semmi probléma nem volt. A megállapodásunk úgy szolt, hogy az első hónapban egy kisebb szobában szállásolnak el, majd utána költözünk egy nagyobb, szebb és a munkahelyhez közelebb lévő szobába.
Ebben az első szobába némi kellemetlenséget jelentett, hogy elég rossz környéken volt, sok volt a hangoskodás és, bár azt hiszem ez egyáltalán nem direkt történt így, de az egyik lakótársunk, aki paki volt, folyamatosan leskelődött a kedvesem után a zuhanyzóban... tehát vártuk nagyon a költözést.
Kellemetlen fordulat
Sajnos várakozásunk csalódásba ment át, miután megláttuk az új szobát. Egy kb. 10 nm-es tetőtéri szoba, egy olajradiátorral és egy kis tetőablakkal, amin még függöny sem volt, a tulaj ugyanaz volt, mint az előző szoba esetében.
A legnagyobb kellemetlenség mégis az volt, mint ahogy írtam, hogy ez csak egy szoba volt se konyha se fürdőszoba, nem en-suit. Mikor megkérdeztem, mégis ezt hogyan gondolták, azt mondták, szemben a folyosón lakik másik két munkatárs, hozzájuk járjunk át konyhába és fürdőbe (mert annak az en-suit szobának a tulaja is ugyanaz a család volt, hisz ugyanabban a házban volt).
Ezek mellett természetesen más kellemetlenségek is voltak, minthogy az ágyak szétesőfélben voltak, az említett fürdőszobában csak langyos víz volt, de ezek már említésre sem méltóak.
Természetesen jeleztük, hogy nem erről volt szó, amire kaptunk egy ígéretet, hogy várjuk meg a jövő hét elejét, addigra szereznek új szállást. Majd a jövő hétből lett még egy hét, a végére meg másfél hónap, ami decemberben egy rosszul szigetelt tetőtéri szobában egy kis olaj radiátorral, (amit, megjegyezném, nem lehetett teljesen kihasználni, mert az egyik kapcsolója zárlatos volt) elég kemény volt.
Nem beszélve hogy a szóban forgó szobáért a fizetésünkből automatikusan levontak 550 font havonta. A főnökasszonyunk felé többször jeleztük a problémáinkat, mivel ő volt a kapcsolattartó a tulajjal.
/Folyt kov!/

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.01.10. 15:19:57

@Kövérmadár [swe]: Nekem van egy egész posztom:

eszakonelunk.blog.hu/2014/01/10/sved_magyar_nyelvrokonsag

Imádom a témát... :-))

Még lehetne gyűjtögetni simán...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.10. 15:20:18

Fizessünk plusz 200 fontot
Persze el akartunk költözni, kerestünk új lakást, több is szóba jött, de a főnökasszony azt mondta ne keressünk, majd ő elintézi. Az első 3 hétben nem történt semmi, pedig kb. minden 2. nap jeleztük mailben, telefonon, vagy személyesen a problémáinkat.
Majd jött a hír, hogy túl magas a villanyszámla, fizessünk plusz 200 fontot (az 550-en fölül). Természetesen ezt nem hagytam annyiban, folyamatosan figyeltem a villanyórát, illetve kértem, hogy mutassák meg a számlát, amire természetesen nem került sor.
Egyszer csak hívatlanul megjelent a lakásnál a tulajdonos és a férje, és megállapították, hogy azok a problémák, amiket mi felvázoltunk, nem is léteznek és hívták egyből a főnökasszonyt, hogy minden rendben, minden jól működik, nincs hiba a lakásban.
Olyan hideg volt, hogy láttuk a leheletünk
Ezután levélváltások sorozata következett a főnök és köztünk, a főnök és a tulajdonos között, mire megszerveztünk egy közös találkozót, ahol végre a főnökasszony láthatta azt a lakást, amit látatlanba kibéreltetett velünk.
Meglepődött annak állapotán és a körülményeken így kb. két hét múlva, szilveszter előtt, költözhettünk egy másik lakásba. Közben történtek még apróságok, pl. a tulaj elvitte a fűtést a fürdőből arra hivatkozva, hogy elromlott, így olyan hideg volt a fürdőben hogy a saját leheletünket láttuk, plusz még ugye a víz sem volt meleg. Mindemellett vélt károkra hivatkozva próbáltak tovább pénzt kicsikarni tőlünk.
Tizenheten egy irodaépület felső szintjén
Végre átköltöztünk az új lakásba, szó se róla, szebb és felszereltebb az előzőnél. Tizenheten lakunk itt egy régi irodaépület felső szintjén, a bérleti díj olcsóbb, bár a kedvesemmel egy egyszemélyes szobát kaptunk egy egyszemélyes ággyal, ami az első nap eltört, de ez a pechsorozatba beleillik.
Szilveszterkor végre kicsit lazíthattunk, bár én hajnalban már dolgoztam, de végre először kissé felhőtlenebbül tölthetjük napjainkat. Amikor is kapom az üzenetet, hogy az előző házban, a tetőtériben, egy szekrényt, amit arrébb raktam, a költözéskor nem raktam vissza és ezért vissza kell mennem a helyére rakni.
Készenlétben a felmondásom
Mondanom sem kell, egyből ideges lettem, de mondtam magamnak, na, ezt az utolsó dolgot még megteszem, és többet nem kell hallanom efelől a csaló család felől. Munka után, hót fáradtan, a fél városon átbiciklizve visszamentem és a szekrényt arrébb raktam.
Aztán 2 nap múlva jön a telefon a főnöktől, hogy azonnal menjek vissza a régi lakásba és tegyem át a szekrényt máshova, mert még mindig nincs jó helyen, vagy ha nem így teszek, akkor fizetnem kell az előző tulajnak.
Azt azért megjegyezném, hogy semmilyen papírt nem írtunk alá a szállásról, tehát ha minden igaz, jogi kötelezettségünk nincs. Ezt megírtam a főnökömnek is, és ezzel egyidejűleg a felmondásomat is készenlétben tartom, mert sajnos itt azt hiszik, csak buta, igénytelen kelet-európaiak vagyunk."

Evain 2014.01.10. 15:24:27

"A párommal a húszas éveink közepén járunk, mindketten felsőfokú végzettséggel, és minimális munkatapasztalattal vágtunk neki Németország északi részén egy McDonalds-os munkánk."

Ezt beküldés előtt visszaolvastad, hogy mennire rosszul hangzik? Brutál módon erősíti a sztereotípiát miszerint:

Mit mond egy frissen végzett építészmérnök egy frissen végzett bölcsésznek?
- Egy fishmac menüt kérnék kólával.

Ha csak nyelvet akartatok tanulni, még egyetem/fősuli alatt is lehetett volna valami ösztöndíjjal. Milyen tapasztalatot akartatok így gyűjteni? Azért németországi mekis meló nem mutat jól semmilyen önéletrajzon.
Hogy jött ez az egész ötlet? Mi motivált arra, hogy többszáz km-re költözzetek, hogyha nem voltatok rászorulva (gondolom ezt abból, hogy kiköltözni akartatok)?

Megértem azt, aki olyan helyzetből akar otthonról elszabadulni, amikor még a gyári munka meg 10 lakóval megosztott szállás is jobb alternatíva, mint otthon vegetálni, de itt valahol nem ez a helyzet.

Nem kötözködésiből, de tényleg kíváncsi vagyok, hogy mi motivált. :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.01.10. 15:27:32

@Barátusz [UKCaLCM]: Tyúú, nagyon jó, kösz.

Ja, németesek, a kirche az nem cseresznyét jelent...? :-o

BTBTBT 2014.01.10. 15:29:33

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:
Es aztan a vegen visszamentel arrebb tolni a szekrenyt? :)))

Egyebkent tenyleg nagyon okos, de tenyleg nem tudja Mo. megyeit.

@peacefroggg:
Nincs mit.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.10. 15:33:16

@Barátusz [UKCaLCM]: Nem ment vissza az ismerosom.
Remelem mar korepetalod a magyar toribol is :D

Fuck! Azt tudtatok, hogy a majdk MAGYAR szarmazasu isteneket imadtak? Volt nekik 13, ha jol emlekszem. A heten neztem a tv-ben az Indiana Jones es a kristalykoponya atka c. tortenelmi filmet es ott mutattak a sziriusziak kristaly csontvazat.

peacefroggg 2014.01.10. 15:38:41

@geegee: de persze van olyan dialektus, ahol a kirche-t simán úgy ejtik, mint a kirsche-t

bpetya75 2014.01.10. 15:40:29

@geegee:

Nem! Az egy fedett ügynök, aki félrevezető információkkal terheli meg az ellent. Csak annyira beállt az agyam, hogy nem jutott eszembe a megfelelő szó. Szóval: dezinformátor!

Fogadjuk számítástechnikai segédeszköznek vélnéd, ha nem tájékoztatlak előre.

TilosazA (UK) 2014.01.10. 15:40:30

Nekünk úgy magyarázták, hogy a synagogue az ugye a zsinagóga, a temple pedig az indiaiak imahelye. Itt Angliában. A church meg a keresztény templom.

nyuszigonosz 2014.01.10. 15:47:50

@geegee: A Kirche az templomot jelent.
Kirsche a cseresznye ( inkább Kirschen-ként, igaz nem mindig így használatos)

nyuszigonosz 2014.01.10. 15:51:06

@peacefroggg: @geegee: Igen, pár dialektusban a ch-t simán s-nek ejtik.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.10. 15:56:47

@Sexual Harassment Panda:
Oriasi! :D

@Barátusz [UKCaLCM]:
Ez az uj kivagyisagi fokmero? Magyarorszag megyei?

@Evain:
Ma egesz nap a Mekis kajan jart az eszem... mar amikir nem azon a bizonyos masikon. :)

@geegee:
Majd lopok a blogodrol es azzal teszem nepszeruve az enyemet ;)

DieNanny CH 2014.01.10. 16:03:29

@Sexual Harassment Panda:

Sem rólad nem kell, sem a személyes adataidról.

DieNanny CH 2014.01.10. 16:09:13

@rumitom:

Ennek az egésznek van egy előélete, ami még talán áprilisban kezdődött. Úgy, hogy tanácsot kért tőlünk, hogy küldtek neki egy email-t Svájcból, hogy felvennék szakácsnak egy szállodába. Aztán Hagyma felfedezte, hogy egy tök más fórumon, de ugyanazzal a névvel azzal dicsekszik, hogy 2 hónapja dolgozik egy svájci szállodában, és milyen jó dolga van. Páran rákérdeztünk, hogy most mi az igazság. Azóta sem kaptunk választ, viszont azóta 2 másik helyről mondta, hogy ott dolgozik. Szóval, bonyolult ügy, és mi csupáncsak a kommentjei miatt nem hiszünk neki.

Evain 2014.01.10. 16:09:19

@TilosazA (wannabe mafla zsiráf): meg van még a chapel (kápolna), meg a cathedral (katedrális), meg a monastery (monostor), cloister (kolostor), meg az abbey (apátság). Csak hogy ne legyen ilyen egyszerű. :D Ja, és ezek csak keresztény épületek. :D

@Kövérmadár [swe]: most akkor ugye nem jól gondolom, hogy a másik a burger king lenne, vagy a KFC? :D

Jut eszembe, egyik ifjúkori kedvenc vígjátékom a Demolition Man volt. Az eredetiben az egyetlen megmaradt étteremlánc a Taco Bell volt (gondolom az fizette a legtöbbet, mikor forgatták a filmet). Na a felújított változatban már Pizza Hut van :D:D Az egész filmben átírták a szövegeket, szinkron van rajta, totál aszinkronban a szájmozgással. :D Marha vicces volt látni. :P

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.01.10. 16:20:51

@Barátusz [UKCaLCM]: Hát ja.Vagy legyen rendes tél, fél méter hóval, minusz 15 fokkal, vagy legyen nyár, minimum plusz 15 fok.Ez a kettő közti semmire se jó... :-/

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.01.10. 16:23:51

@diggerdriver: Ne nekem mondjad, nem én raktam ki, csak Szekszuális Zaklatás Panda linkjét javítottam.
Ti mondtátok, hogy a netről szedte a képeket.
Ezt már nehéz azért erre ráhúzni, csak azt jeleztem.

De nem ugatok én bele, ez a ti vitátok... :-)

DieNanny CH 2014.01.10. 16:24:17

@Barátusz [UKCaLCM]:

A képek gyönyörűek! Semmi gond nincs azzal, ha ilyen képeket lehet készíteni az északi féltekén dec-jan-febr-ban!

BTBTBT 2014.01.10. 16:26:33

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:
Annal sokkal okosabb, hogy meg a magyar megyeket is megtanulja. :)

@Kövérmadár [swe]:
Nem nekem Londonban, hanem Hosszunak Manchester-ben

@geegee:
Nincs bajom az enyhe angol tellel, de legutoljara 2001 es 2002 telen volt reszem - meg otthon - minusz 20 fokban. Halasto jeen jaro ido volt. Dupla nadrag, ilyesmi. Imadtam.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.01.10. 16:29:14

@peacefroggg: @nyuszigonosz/D/: Jajó, akkor azért nincs messze...Mentségemre szolgáljon, hogy ennyit tudok kábé németül (sajnos) , meg hogy ich bin strassenbahn... ha jól írom... :D
Esetleg sa13enbahn... :-))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.01.10. 16:31:44

@bpetya75: Ha nem is számítástechnikainak, de mindenképp elektromos készüléknek... :D Biztos van ennek is primer meg szekunder tekercse... :-))

Azért remélem nem vagy dühös. :-)

DieNanny CH 2014.01.10. 16:31:53

@geegee:

Az a Kirsche. Egy 's'-sel több. Kiejtése "kirse".

nyuszigonosz 2014.01.10. 16:33:07

@geegee: Ich bin Strassenbahn??? :-))
Ezt mikor mondod?
Mert ez azt jelenti, hogy : Én vagyok a villamos.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.01.10. 16:33:22

@Kövérmadár [swe]: Jóvan, lopjál, de az én blogom még kevés lesz hozzá... :-)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.10. 16:35:03

@Barátusz [UKCaLCM]: Nem nekem az, hanem ugy altalaban a kulfoldiekkel szembe, hisz alap, hogy minden magyar tudja az angol megyeket :DDD

DieNanny CH 2014.01.10. 16:35:40

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:

Valamelyik szomszédom néha megjelenik ilyen régi autóval. Különbözőekkel. Szerintem felújítja őket, aztán eladja. Nagyon szépeket szoktam látni.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.01.10. 16:35:58

@nyuszigonosz/D/: Igen, tudom. :-))
Valami idióta mesében volt, azóta ezzel dicsexem. :D

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.10. 16:37:22

@DieNanny [SZ,CH]: Mazlista. Regen lattam egy Mininek az atalakulasat jobbrol balkormanyosra. Egy faszi csinalta egy garazsban delutanonkent.

DieNanny CH 2014.01.10. 16:38:42

@Sexual Harassment Panda:

Ebbe a képbe valóban nem lehet belekötni. Köszönd meg geegee-nek a javítást.

BTBTBT 2014.01.10. 16:59:25

@DieNanny [SZ,CH]:
Az egyetlen gond, hogy nem vagyok rajta azokon a kepeken. :)
El tudnam viselni azt a hideget egy hetig.

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:
Ismerek egy francia/angol feka sracot, az kitalalta, hogy megtanul 1000 magyar szot. Kerdeztem tole, hogy biztosan jo nyelvet valasztott-e? Nem tudtam eltantoritani. A koszonomot meg a sziat mar tudja.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.10. 17:02:05

@Barátusz [UKCaLCM]: kezdje a megszentségteleníthetetlenkedeseitekert-tel :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.10. 17:03:39

@Barátusz [UKCaLCM]:
Önként szórakozás eszközlése céljából hidegbe nem megyünk .
Ennyi.

2014.01.10. 17:14:53

@nyuszigonosz/D/: hogy van az nemetul, hogy
"A mernokok, akik az A osztalyt terveztek, azonnali hatallyal ki kell rugni es beajanlani az Audihoz"

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.01.10. 17:15:10

Végre egy mekis poszt amire a polihisztor burzsujok( inkább csak azok akarnak lenni) fújhatnak örömükre. Én már több mint 1,5 éve mekizek és nagyon szeretem! Nem túl nehéz meló, a társaság szuper, a megélés megoldva. Többre nem is vágyhatna az ember! Gyertek máshová mekizni!

BTBTBT 2014.01.10. 17:15:32

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:
Kedves megegészségesedésetekre :)

@diggerdriver:
En szivesen mennek 1-2 hetre akar az Antarktiszra is. Na jo, megelegednek az Eszaki sarkkal is, mert az kozelebb van.

BTBTBT 2014.01.10. 17:20:11

@házelőtthinta:
Mekis poszt? Egyszer van megemlitve. Rajtad kivul mas talan nem is hozta szoba. Lakhatasi kuzdelemrol es onhibas szoporollerrol szol a poszt.
Csinald csak tovabb a 10-4-okat, ha neked bejon! De gyorsabban, mert ehesek a vendegek! :)

peacefroggg 2014.01.10. 17:24:39

@Barátusz [UKCaLCM]: egyszer repültem Grönland fölött. Azóta bakancslistás (ha Antarktisz nem jön össze)

BTBTBT 2014.01.10. 17:41:47

@peacefroggg:
Ahhoz minimum be kene vagodni egy kutatoexpedicional.

Bar a hideg itt nem jelentos, de ezt is megneznem. Viszont szinten csak expedicio visz fel a maradvanyokba.

www.google.co.uk/search?q=east+england+sea+forts&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=YSLQUtihMIa47Qa1r4HoBg&ved=0CD8QsAQ&biw=1163&bih=849

BTBTBT 2014.01.10. 18:18:00

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:
@**mimi**:
Maunsell vedelmi erodok Anglia del-keleti partjainal, a 2. VH-ban voltak hasznalatban.
en.wikipedia.org/wiki/Maunsell_Forts

skylla 2014.01.10. 18:18:31

@nyuszigonosz/D/: kedves nyul, nalunk van egy srac insbruckbol, es szerinte a hochdeutsch blöd. ö mindent, ami ch sch-nak ejt ki. tehat pl: näschte vosche. de az insbruckot is inschbrucknak ejti. ugyhogy ne filozofalj ;)

skylla 2014.01.10. 18:20:28

@diggerdriver: na most szalonképes leszek: úgy érted, kaptyam bé?

nyuszigonosz 2014.01.10. 18:38:37

@charlieharper (UK, de nem London!):
Die Ingenieure, welche die A Klasse entwickelt haben, sollte man fristlos kündigen und bei Audi empfehlen.

nyuszigonosz 2014.01.10. 18:39:16

@skylla: Szörnyü lehet hallgatni. :-)))

nyuszigonosz 2014.01.10. 18:44:46

@házelőtthinta: Nem tudom kinek van baja a "mekizéssel", nekem például egyáltalán nincs azzal bajom.

Csak szerintem egy mekibe is jobb egy civilizált, és föleg nem túlfizetett lakásból dolgozni menni.
Remélem azóta a poszt írója keresett és talált megfelelö lakást is, és nem a a fönöke ismerösei lelakott odújáét fizet ekkora összeget.

bpetya75 2014.01.10. 18:47:06

@geegee:

De igen! Dühös vagyok! Másfél órát takarítottam a házat, és asszony még csak észre sem vette magától. Szóval nagyon dühös vagyok.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.10. 19:05:01

@bpetya75:
Vegyél egy jó drága autót a közös pénzből. Ha észreveszi a számlán a változást, mondd bátran, hogy "ha a takarítás nem volt elég fontos, akkor ez miért?" ;)

@geegee:
Jóféle poszt, nem is gondoltam egy csomóra belőlük! :)
Jó lenne gonoszkodni egy jót! :D

morsels (törölt) 2014.01.10. 19:06:04

@bpetya75:
Mert te eszreveszed, amikor uj frizuraja van?
:-)

2014.01.10. 19:06:30

@házelőtthinta: akkor a minapi panaszkodasid, hogy nincsenek barataid es nincs tarsasagod csak egy brain fart volt?

morsels (törölt) 2014.01.10. 19:10:49

@charlieharper (UK, de nem London!):
Hat a munkahelyin (meki) kivul lehet, hogy nincs tarsasaga.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.10. 19:11:29

@skylla:
Én ilyet soha nem mondanék.
Létesíts orális kontaktust a legnemesebb szervemmel.
:))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.10. 19:13:11

@charlieharper (UK, de nem London!):
Mi van, már megint szar a Merci?
Fogadjanak fel valami rizsaszeműt az majd rendbevágja a céget.
:)))))))))))))))))))))))))

Quercus a favágó 2014.01.10. 19:18:23

@morsels:

Azt minden férfi észre veszi. Ilyenkor jönnek a kérdések. Pl.

Na mi van zárva volt a fodrászat?
Ugye nem akarod azt mondani, hogy ezért fizettél is?
Ugye elmondtam már neked anyukám egy párszor, hogy a fodrász nem plasztikai sebész? Mégis mit vársz tőle?

VHB 2014.01.10. 19:30:41

@charlieharper (UK, de nem London!): Amikor kijött az A osztály, sokáig tanakodtunk, hogy akkoreztmostígyhogy.

Aztán ráleltünk a megoldásra:

A als Arbeiterklasse :)

VHB 2014.01.10. 19:34:17

@bpetya75: Az enyém minden apró változást kiszúr. Nem lehetséges, hogy férfi interpretációban "kidolgoztad a beledet", de ő csak azt (nem) látja, hogy kivitted a szemetet? :)

bpetya75 2014.01.10. 19:36:41

@Kövérmadár [swe]:

Abból a közös pénzből, ami jelenleg van a számlán, max egy trabira futná. Vagy egy kispollakra motor nélkül ;-)

@morsels:

Ebből a szempontból piszok mákom van vele. Mivel nem futotta rája, magától leszokott a fodrászról meg a kozmetikusról. Amúgy észre szoktam venni régebben. Majdnem mintaférj vagyok :-P

bpetya75 2014.01.10. 19:38:41

@QUERCUS:

Én még szeretem ám a feleségemet. Meg aztán a saját testi és lelki épségem okán se mondanék ilyeneket.

rezsoatya (törölt) 2014.01.10. 19:51:17

@QUERCUS: Vagy a kozmetikus után... miután a feleség két órát volt bent, kijön, a férj ránéz és megjegyzi: "hát legalább megpróbáltad!" :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.10. 19:52:06

Na szóval...

kepkezelo.com/images/1v67vr32dme7bs8gzhgc.jpg

Mit lehet erre a posztra mondani.
Minden lehetséges hibát elkövettek amit el lehetett.
Mikor idejöttünk mint nyeretlen kétévesek mi is követtünk el hibákat.
Anélkül nincs.

Quercus a favágó 2014.01.10. 19:53:39

@bpetya75:

Az én feleségem sem jár fodrászhoz. Persze nem a spórolás miatt.
Nincs értelme. Kihullott a haja mellettem.

micsoda? 2014.01.10. 20:13:52

Egyébként szép dolog a kitartás (ami a posztból kitűnik), de egy bizonyos határún túl, már nem az.:-) Előbb leléptem volna, ráadásul nem is vagyok egyedül, és ezt nem csak külső szemlélőként irom.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.01.10. 20:49:01

@Barátusz [UKCaLCM]: "A poszt elejen levo kep akar egy londoni lakasban is keszulhetett. Ugyanaz a szedett-vedett berendezes jellemzo ra." Ezeket a butorokat hivjuk mi starter kit-nek. :-)
Hamär autok, és a gyerekek is szobajöttek: :-)
kinderbettundmoebel.de/supercars-z4-roadster-rennwagen-autobett-bmw.html

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.01.10. 20:59:07

@Evain: "Ha csak nyelvet akartatok tanulni, még egyetem/fősuli alatt is lehetett volna valami ösztöndíjjal." - és ezt mär Ana Bognaro ota mindenki tudja... :-))))
OFF:
Még tavaly belinkeltél 2 Pringlest. Jelentem, megkostoltam öket. A Pecan Pie-os jo(bb) volt.
ON

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.01.10. 21:12:19

@Barátusz [UKCaLCM]: Ez nagyon állat, volt egy blogposzt, hogy valami f@szi befészkelte az egyikbe magát a családjával és kikiáltott egy saját államot magának. :D Persze sehol senki nem ismeri el őket, de hatalmas poén lehet...:D Ha megtalálom, belinkelem.

2014.01.10. 21:12:55

@diggerdriver: ezt meg egy sor utan sem tudtam vegignezni. Meg kene innom megegyet? Van benne szo Sziriuszrol meg Illuminatirol? Akkor, talan

kandel 2014.01.10. 21:13:41

Ez a mondat mar mindent elmond rolatok: "A párommal a húszas éveink közepén járunk, mindketten felsőfokú végzettséggel, és minimális munkatapasztalattal vágtunk neki Németország északi részén egy McDonalds-os munkánk."
Mi az a felsofoku vegzettseg? Vagy nyelvet csak a hamburgerek kozott lehet tanulni?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.01.10. 21:20:26

@QUERCUS: "Drágám, ilyen lett, de legalább megpróbáltad..." :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.01.10. 21:23:21

@rezsoatya(eng): Elnézést, az előbbi kommentnél még nem tartottam itt az olvasásban...

bpetya75 2014.01.10. 21:51:34

@Babette_:

Ki a kicsit ben becsüli...

Quercus a favágó 2014.01.10. 22:31:35

@bpetya75:

"Egyszer minden férfi életében eljön az idő, amikor el kell döntenie, hogy aranyból van-e, vagy vasból. Látszólag ez egy könnyű döntés, de nem minden nőnek kell olyan férfi, aki jobban csillog, mint amennyi haszna van."

Fekete Pestis 2014.01.10. 22:39:08

Hehe, a megoldás a rechtbijstandverzekering ;)

Amikor már vagy 5 éve laktam ugyanabban a lakásban [és a háziúr nem tudott lakbért emelni, csak az inflációnak megfelelöen], emberünk megpróbált kirúgni a lakásból.

Rögtön a jogvédelmi biztosítóhoz fordultam (= ingyen volt az ügyvéd), és az ügyvéddel küldtünk a háziúrnak egy levelet, mely szerint 2 napon belül elköltözök, ha és amennyiben fizet ötezer EUR kárpótlást. Emberünk még csak nem is válaszolt.

Amikor már tudtam, hogy el fogok töle költözni, megkérdeztem töle, hogy hány havi ingyenes lakhatást ér meg neki, hogy elmenjek. Mondta hogy egyet sem. Erre mondtam, hogy akkor maradok, elvégre elég hosszú idö óta állunk kapcsolatban ;). Erre rám nézett és megkérdezte, hogy TËNYLEG el akarok-e menni. Mondom, ha elenged lakbért, akkor igen (egyébként is elmentem volna). Elöször csak egy hónapot akart, de aztán rászóltam, hogy emberelje meg magát. A vége három hónapi ingyenes lakhatás lett ;).

De megszabadult tölem, és másfélszeres áron ad6ta ki a kecót ;)

Herr Géza 2014.01.10. 22:52:26

@rumitom: No azért ennyire nem egyszerü: pont ezek a városok (itteni viszonylatban) rohadt drágák. Münchenre pl. az egyik kedvelt keresö ezért az árért 17 db. kétszobás kecót nyom ki, ennek kb. fele kamu (internetes átb@szás: küldd a lóvét WU-val én meg küldöm a kulcsot, mert éppen Katmanduban dolgozok, bla-bla..) A maradékra bukik darabonként jó esetben "csak" 50-100 polgár és valljuk be: nem a bérbeadók igazi zsánere az "én jönni from Hungary, dolgozni Meki, ide a kecót"-típusú palimadarak. És ha mégis, akkor még ott van a jellemzöen 2-3 hónap kaució + a legtöbbször 2,38 x havibér provízió. Még be sem költöztél, de már tégy ki az asztalra alapágon 3000 eurót. Persze ez máshol, más országokban sincs másképp. Azért alternatíva lett volna nem kevés....

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.10. 23:00:02

@charlieharper (UK, de nem London!): @diggerdriver:
Nesztek nektek angol kulon csap. Ma este fotoztam a budiban kocsmazas kozben. Azert nincs vaku, mert tele volt a ferfibudi es ott azert megsem fotozgatunkj csak ugy...
kepfeltoltes.hu/view/140110/IMG_20140110_200419_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ha nem ismeritek fel minden reszet kerdezzetek.

Diggi! Irni akartal nekem valamit, csak nem irtal semmit a nevem utan!

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.01.10. 23:00:29

@tableno: Nyelvet tanulni mentek, bocs.

Lehet 21-23 evesen meg nem feltetlena szakmajukban akarnak rogton, kulfoldon boldogulni.

Tessek, itt egy 2005-os hozzaszolasom a ph anglia topikjabol:

(#118) tildyt2005-02-21 12:33:25
Én is gondolkodtam , hogy nekivágok, de 100 ezer forinttal eselytelen a dolog:(
Mindegy milyen munka lenne, meg a mekibe is elmennek, csak hadd tanulhassak angolul, meg legyne mit ennem es hol aludnom:(

Herr Géza 2014.01.10. 23:13:49

@Alaister Grand: Igen, pont erröl van szó. Csak ebbe jellemzöen nem két "diplomás" ember szokott belefutni... Vagy, ha mégis, hamar észre veszi. És lép valamit. Kezdve ott, hogy ha a föbérlö elviszi a rosszhösugárzót és nem hozza vissza, ha mást nem is tesz, vesz magának egyet...:-), nem blogot ír arról, hogy fázik.

bpetya75 2014.01.10. 23:17:00

@QUERCUS:

Érdekes gondolat. Honnan?

Herr Géza 2014.01.10. 23:27:35

@tableno: "Ha az ember ismeretlen helyre megy, nem mindig egyszerű szállást találni, nem ismered a piacot, ráadásul van ahol magas kaució, sőt helyi referencia is kell. Ilyenkor a munkaadó által biztosított szállás az egyetlen lehetőség,..." Háááát, nem. Jó reggelt! 2014-et írunk. A neten blogok, oldalak százai foglalkoznak (magyarul is) behatóan a témával. Tudtommal még a népmüvelés-ruhatár szakosak is megtanulnak olvasni...(?) Ha meg macerás ennyit olvasni, hát jobb, ha el sem indulnak!

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.01.10. 23:28:50

@Evain: Azt én ugy hallottam, hogy azért irtäk ät, mert Europäban ismeretlen a Taco Bell länc. Ugy emlékszem, hogy hozzänk anno mär Pizza Hut-tal érkezett meg.
@DieNanny [SZ,CH]: De miért takartad ki? :-)
@nyuszigonosz/D/: Ez olyan, mint a helikopter...csak täjszoläsban. :-)
@diggerdriver: És mi van a téli sportokkal? (Nem a Hüttés forraltborozäsra gondolok. :-) )
@bpetya75: A jutalom este szokott jönni... :-) Észrevette mär azota? Vagy segitettél neki? :-)
@morsels: A nöknek ältaläban akkor van uj frizuräjuk, ha vältozäs lép be az életükbe. Régi pasi lapätra tevése, gyerek születése stb. :-)
@VHB: :-)))))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.01.10. 23:29:38

@QUERCUS: Ezért szoktätok polirozni a bohocot? :-)))))

holl gold 2014.01.10. 23:41:21

ha engem csicskaztatnanak hogy menjek vissza az elözö lakasba visszarakni (tolni) a szekrenyt akkor elhajtanam a verbe az egesz zsurit vagy ha mar odamegyek akkor veletlenul kiejtenem az ablakon az ugyis selejt radiatort, tiszta sor hogy a tulaj-fönök osztoztak az uzsoran de hogy ez nem esett le elöbb a fiatal parnak....no itt a problema meg a rutintalansag...

DieNanny CH 2014.01.10. 23:46:21

@Naschkatze (...awesome shape baby.. ):

"De miért takartad ki? :-)"

Mit miért takartam ki?

morsels (törölt) 2014.01.10. 23:53:20

@holl gold:
Namost tenyleg nem kotozkodes; de te hogyan tettel szert rutinra?
Es tenyleg dobaltal ki ablakon selejt dolgokat?

Herr Géza 2014.01.11. 00:03:21

@morsels: Már meg miért is? Kéne ?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.11. 00:05:08

@morsels: Ez a "na nekem szoljon be es szajbaverem" kategoria :D

morsels (törölt) 2014.01.11. 00:14:46

@Herr Géza:
Nem, nem kene, csak kivancsi vagyok :-).

holl gold 2014.01.11. 00:17:31

@morsels:
Fiatalok, nincs elettapasztalatuk, ezert kellett volna utanaolvasni az utazas elött hogy mennyi simlis dolog van amivel atverhetik az embert. Megemlitenem a HA nemetorszagi posztokat, lakasberlesi tapasztalatokat, igy azonnal kiderult volna hogy horror aron akarjak rajuk sozni az albit...

morsels (törölt) 2014.01.11. 00:26:56

@holl gold:
Ohh.. .szobeszed van. Jorol is, meg atveresrol is.
Szemely szerint a HA-t nem tartom igazan jo forrasnak, megmondom azt is, hogy miert.
1. El kene olvasni tobb ev posztjat, abbol kiszurni azt, ami rajuk ervenyes es abbol valami tanulsagot levonni.
2. Kerdezni a HA kozonsegetol, ami... hat sok esetben nem fog segiteni nekik :-).

Volt egy lehetoseg, ami jonak tunt, rabasztak, tanultak belole valoszinuleg. Fiatalok, tul fogjak elni.
Nem szulethet mindenki ugy, hogy tele van tapasztalatokkal. Mindenkinek megvan a maga utja.

Amit nem ertek, hogy aki alapvetoen ilyen pofanveros, az hogyan lett olyan?

morsels (törölt) 2014.01.11. 00:29:29

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:
Szoval persze, van ilyen is, nade hogy lett ilyen?
Mar az oviban verte a tobbieket? Vagy magansuliban erre tanitottak?
Mert azt elhiszem, hogy most ilyen pofanveros, nadehat o is kezdte valahol, valahogy, nem?
Es persze, erdekel a tortenet :-)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.11. 00:38:04

@morsels: Nem fejeztem be (nem is ertem miert). Szoval mondja, de amikor odafordul a szajbaverendo, hogy "mivan?" akkor jon a "ja semmi, ize mikor menjek?"

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.11. 00:40:13

@morsels: "Kerdezni a HA kozonsegetol, ami... hat sok esetben nem fog segiteni nekik" Na volt olyan, akit nem osztottunk le, ha kerdezett? :)))) Viccet felreteve, mondunk egy-ket dolgot, ami nem feltetlenul ra van szabva. De mondjuk velemenyt lehet mondani csak, nem tanacsot, vagy orok igazsagot.

morsels (törölt) 2014.01.11. 00:53:37

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:
Ezzel semmi problema, nade gondold vegig.
Ha valaki ugy jon ide, hogy 'hol talalok munkat meg szallast', akkor mit fog itt kapni?
Viszont ha van egy munka-lakhatas csomag, akkor ugy gondolja, hogy kezdesnek jo. Miert ne gondolna?
Persze utana johetne ide es kerdezhetne, hogy ki mit gondol errol a lehetosegrol, nade egyreszt szerinted milyen valaszokat kapna, masreszt szerinted utana azt kene mondania, hogy 'fuck it, I wait for a better one'?

Szoval ja, sokszor nem ertem a reakciokat. De ennek nincs igazan jelentosege :-).

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2014.01.11. 01:19:31

A túlélők díja
- - - - - - - - - -

A hármas szektorban ott várnak a gyermekek és a babák.
A kettes szektorban láttam küzdeni értük több anyát.
Az egyesben állandóan harcolnak a férfiak,
számukra jutalmul végül csak a kettes és a hármas szektor marad.

Győr, 2014.01.11.

Herr Géza 2014.01.11. 01:42:25

@morsels: "Viszont ha van egy munka-lakhatas csomag, akkor ugy gondolja, hogy kezdesnek jo. Miert ne gondolna?"

Szóval nem akartam öket a földbe döngölni, de: nem a szocializmusban nöttek fel, miért hiszik azt, hogy a munkáltató=vöröskereszt. Munkát ad, etet (a Mekinél ez pont nem mérvadó), szállásról is gondoskodik, stb. Hol látta vajon, hogy ez így müködik? Oké, van kivétel, de miért veszi ezt bárki is magától értetödönek? És ha szar a szállás, miért nem lép ö? Na meg az olajradiátor. 30 €-ért már kap sokfelé. Ha fázik a csajom+én, akkor eldöngetek a legközelebbi boltba és veszek egyet... Ennyi lóvé 2 mekis fizuból csak marad?? És ami abszurd: azt írja, nem volt szerzödés a lakásról, de: "... szobáért a fizetésünkből automatikusan levontak 550 eurót havonta." Azért álljon már meg a hegyimenet: a meki (nem a Jancsi és Juliska Bt.) a fönökasszony által privátbizniszben közvetített, feketén bérelt kérónak a díját a fizuból levonja ?? Na, ilyen nincs. Vagy valaki nagyon nem értett valamit, vagy valahol kamu van a sztoriban. De miért is lenne, ezen nem sok dicsekedni való van.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.01.11. 03:09:08

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: Jó, hát oké, férfibudi, de ennek így semmi értelme... mit kéne látni belőle? :D Már bocs... Különbözik a többi angol csapoktól?

bpetya75 2014.01.11. 07:44:10

@Naschkatze (...awesome shape baby.. ):

Egyből szóltam neki. Egyébként meg tudsz valamit ;-P

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.11. 09:18:02

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:
Azt csak véletlenül küldtem.

Köszönjük a művészi igénnyel készült fotót, ha lehetne akkor MINDEN részletre rákérdeznénk merthogy a kép hasonlít az "ürgeöntők éjjel" című alkotásra ami egy fekete vászon, keretben és mikor megkérdeztem hol vannak az ürgeöntők azt mondták hogy éjjel van nem látszanak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.11. 09:28:47

@Naschkatze (...awesome shape baby.. ):
Figyelj, hidegbe csak kényszerből vagy bírósági ítélet (száműzetés Szibériába) hatására megyünk ki.
A téli sport ezek közül egyik sem tehát nem sportolunk.
Melegben sem hidegben meg hatványozottan NEM.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.11. 10:00:15

@diggerdriver: Na akkor leirom, bar egyes reszei kivehetoek voltak a monitoromon.
Ez a fajta angol "csaptelep" kb 1/2"-os rezcsobol all, azok jonnek le parhuzamosan a falon kb 10cm-re egymastol. A veguk par centit ki van hajtva, hogy megse a falon keljen teljesen kezet mosnod, a viz szabalyozasa meg a csobe beleszerelt nyomogombbal tortenik. Kb ez a legalapabb megoldas a kulon csapos szerkezetek kozul...

DieNanny CH 2014.01.11. 10:56:51

@Naschkatze (...awesome shape baby.. ):

Ja, értem. :-)
Az nem én voltam, valamiért előrébb kellett állnia. Ha megint jönne, lekapom jobb szögből. Itt egy kicsit jobban látszódik:
kepfeltoltes.hu/140111/SAM_1719_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
:-)

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.01.11. 11:11:26

@charlieharper (UK, de nem London!): nem. tényleg nincsenek. de van egy sejtésem hogy az ide állandóan írogató tagoknak se különösebben vannak fényes emberi kapcsolatai az adott országban, ahol élnek. Ja persze, a kötelező jópofizás a szomszédokkal biztos sokaknál megvan, meg persze azt is lehet hazudni hogy ez elég meg barátság. Természetesen ez nem az ő (mi) hibánk, huszonévesen már a szülőföldön se nagyon alakulnak ki tartós, igazi barátságok szerintem. Idősebb korosztályokról nem is beszélve. 30-40 éves emberek egyszerűen már nem tudnak annyira nyitni mint mondjuk egy tizenéves. A barátságok csírázási ideje fiatalon van. Fényes kivételek biztosan vannak, de tegye a szívére minden hazájától elszakadt a szívét : Vajon hány embert merne őszinte barátjának nevezni a közvetlen környezetében? Amikor a barátság nem arról szól hogy jól keresünk és együtt iszunk meg bohóckodunk, hanem arról hogy nyújtani kell a kezed. Sokszor mélyebbre. Ilyenkor pedig a haverok elfordulnak. A barátok meg nyújtják.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.01.11. 16:16:13

@Herr Géza: Anno nekünk is levontäk a fizunkbol a szälläst, és nem volt szerzödésünk. Ez ugy lehetséges, hogy a cég ällt szerzödésben, és mi a cégtöl béreltük. Arra viszont mär nem emlékszem kirstäly tisztän, ha agyon versz, akkor sem, hogy volt-e a munkaszerzödésünknek egy külön része ami arrol szolt, hogy a cég biztositja az elsö 2havi szälläst, aminek a dijazäsät a havi fizetésböl a cég automatikusan levonja.

morsels (törölt) 2014.01.11. 16:41:00

@Herr Géza:
Latod, itt nem ertunk egyet.
Mi koze ennek a szocializmushoz????
Nem vartak el semmit, egyszeruen elhittek, hogy van ilyen csomag (munka+szallas).
Es hat ha belegondolsz, akkor helyismeret nelkul es keves nyelvismerettel ez jonak tunhet.

Persze, nem neked, mert te mar rutinos vagy.
Good for you.

2014.01.11. 19:34:07

@házelőtthinta: van igazsag abban, amit mondasz. Felnott korban ritkabb az eletreszolo baratsag. Azert lehet. Teny, hogy baratsagokat, felszibesebb vagy melyebb, a munkahelyen vagy szomszedaival kot az ember altalaban, hiszen e ket helyen toltod a legtobb idodet.
Mi csak 10 eve vagyunk Ukben, vannak brit barataink, van egy-ketto melyebb barat is, de nincs 100 fos brit barati tarsasag. Nincs is ra igenyem, se idom. A legtobb embernek a csalad mellett nincs ideje vagy igenye nagy tarsasagot fenntartani. En legalabbis igy latom.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása