oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. augusztus 30. 06:40,  Elegem lett az önsajnálatból 385 komment

2013. augusztus 30. 06:40 Határátkelő

Elegem lett az önsajnálatból

Az egyik legelcsépeltebb közhely a külföldi munkavállalást ellenzők körében az, hogy aki másik országban képzeli el a jövőjét, az a könnyebb megoldást választja. Nos, aki elolvassa Erika németországi történetét, aligha gondolja majd ezt, ő ugyanis alaposan megharcolt azért, hogy mostanra elmondhassa: megtalálta a helyét és már tudja, hol a jövője.

szobaasszony.jpg

„Az én történetem még 2005-ben kezdődött, amikor elváltam. Két kamasz gyerekkel maradtam egyedül igen nehéz anyagi körülmények között. S mivel a válás sem volt a legkönnyebb és én nem szeretek vitatkozni, így jobbnak láttam, ha lelépek úgy, hogy nem várom meg a bírósági döntést.

Megtettem, elköltöztem egy másik városba, beléptem egy másik kapcsolatba, de két év után annak is vége lett. Kénytelen voltam a gyerekeimet visszaküldeni a volt férjemhez, mert már annyira veszélyben volt a megélhetésünk.

Nem beszélve arról, hogy a volt férjem egyáltalán nem akarta azt, hogy a közös otthonunkba menjenek vissza a gyerekek. Semmiféle felelősséget nem akart vállalni értük.

Végül mégis visszaköltöztek (így legalább nem tudta eladni az otthonukat a fejük fölül). Ekkor már 18 és 20 évesek voltak a gyerekek, azaz nem voltak kicsik, de még mindketten tanultak. Én pedig visszaköltöztem a szüleimhez és próbáltam munkát keresni.

Három nap múlva indulni kellett

Nagyon hamar rájöttem, hogy Magyarország nem az a hely, ahol újra tudom kezdeni az életem. Elkezdtem nézegetni külföldi munkákat, de mivel a nyelvtudásban hiányosságaim voltak, nem akadt túl sok lehetőség. Tanultam, s küldözgettem az önéletrajzomat, eredménytelenül.

Persze mondtam az ismerősöknek is, hogy ha hallanak valamit, akkor szóljanak. Aztán egy nap jött egy telefon: idősgondozónak kellene kijönni Németországba egy családhoz. Egy feltétel van: három nap múlva indulni kell.

A döntést még a telefonálás közben meg kellett hoznom, s én rábólintottam: igen, megyek. Az indulást megbeszéltük, tudtam, mikor jön értem a busz, nekem most az volt a dolgom, hogy mindent összeszedjek és készen álljak az indulásra.

Borzasztó nagy izgalommal készültem, de a szüleimet nyugtatnom kellett, mert hiába vagyok két gyerekes felnőtt nő, akkor is az ő gyerekük maradok örökké és természetes, hogy aggódnak értem. Ez a kettős álarc pszichikailag nagyon kikészített.

Pár hónap után jöttek a bonyodalmak

Eljött a nap, reggel 7 órára jött értem a busz, egy sporttáskával a kezemben indultam el a nagy idegenbe. Sok óra utazás, fárasztó zötyögés után éjjel 1 órakor megérkeztem a családhoz a Fekete-erdőbe.

Nagyon kedves családhoz kerültem, az idős nénivel hamar megtaláltuk a közös hangot, ő tanította nekem a nyelvet, s nagyon kellemesen töltöttük el az egész napot ketten.

Eltelt pár hónap, s én rákérdeztem a közvetítő hölgynél, hogy tulajdonképpen be vagyok-e jelentve ennél a családnál. És itt kezdődtek a bonyodalmak, mert kiderült, hogy nem, nem vagyok bejelentve.

Ekkor elkezdtem gondolkodni, hogy amilyen gyorsan csak lehet, el kell innen menni, mert ennek előbb-utóbb rossz vége lesz. Augusztusban hazamentem és egy kocsit is sikerült vennem, amivel újra ki tudtam jönni Németországba.

Igen ám, de a család már közel sem volt olyan kedves, amikor meglátta, hogy kocsival jöttem vissza, és önállósodni próbálok. Így nagyon hamar búcsút intettünk egymásnak.

Ki kellett tartanom

Jött két igen kemény hónap, amikor nem volt munkahelyem, és szállásom sem, volt, amikor a hidegben éhesen, szomjasan a kocsiban aludtam. De tudtam, hogy akármilyen nehéz, nekem itt kell maradnom, mert ha hazamegyek, többet nem jutok ki. Tehát ki kell tartanom.

Kétségbeesetten kerestem munkát, először egy építkezésen találtam helyet, napi 12 órát a pincében dolgoztam, rakosgattam a téglát egyik helyről a másikra. Mivel a munkaadó nem fizetett rendesen, így nagyon sokat éheztem, s még karácsonykor is le kellett dolgoznom a napi 12 órát.

Ekkor viszont történt egy érdekes dolog: összeestem az éhségtől és a fáradtságtól, mire megkérdezte a főnök, hogy mi a bajom. Amikor elmondtam neki, hozott ételt, és felkísért egy szobába, s ott lefektetett. Mondta, hogy ne dolgozzak, inkább pihenjek, úgyis ünnep van, majd az ünnepek után beszélünk a továbbiakról.

Nem volt egy szép karácsony, sokat sírtam, egyedül voltam, s néha elkapott a kétségbeesés. Aztán elmúltak az ünnepek, jött a főnök, s közölte velem, hogy nem maradhatok itt, keressek magamnak új munkahelyet azonnal.

Két hét rémálom

Persze a fizetésem elsummantotta az ember, épp annyi pénzt adott, hogy meg tudjam tankolni az autót és kaját tudjak venni magamnak. Egy kollégám elvitt egy lengyel családhoz takarítónőnek. Na, ez volt az életemnek az a két hete, amit rémálmaimban sem kívánok vissza.

A családnál 5 gyerek, egyik kicsi, másik pici, a mosókonyhában kb. 3 hónapja összegyűlt szennyes, egész nap takarítottam, s a család hölgytagja közölte velem, hogy a csecsemőre is vigyáznom kell munka után.

Nem volt elég, hogy egész nap a zsivajt hallgattam, éjjel nem tudtam aludni, mert egy igencsak kényelmetlen kanapén volt a helyem, és még a pár hónapos csecsemőhöz is nekem kellett felkelnem.

Na, két hét után bedobtam a törülközőt. Mondtam nekik, hogy én ezt nem csinálom tovább, elmegyek. Szerencsémre addigra találtam egy másik város egyik hoteljében munkahelyet, így volt hova mennem. Azt gondoltam, talán végre vége ennek a kemény időszaknak, és most végre normális időszak jön.

A barátnőm segített

Két hét után azonban rá kellett jönnöm, hogy ez sem álmaim állása. Szuper idióta tunéziai főnök, aki rabszolgákat keresett és talált is. Délelőtt szobalányként kellett dolgoznom, este a konyhán mosogatni. Na, itt már akkor tudtam, hogy ezt addig csinálom, amíg megkapom az első havi fizetésem.

Így is lett. Megkaptam a fizum és felmondtam. Van egy barátnőm, aki azt mondta, jöjjek ide Bajorországba, itt biztos találok munkát. Lakjak addig nála, ő segít mindenben.

Bár tele voltam kétségekkel, mégis úgy döntöttem, elfogadom a barátnőm ajánlatát. Megkaptam a fizetésem, azonnal felmondtam a munkahelyemen és útnak eredtem.

A barátnőm tényleg mindenben segített, együtt kerestünk munkahelyet, s egy hét elteltével találtam is egy hotelt, ahová azonnal fel is vettek. Kaptam szállást és végre sikerült egy kicsit lenyugodnom.

Betegség és újabb hidegzuhany

Teltek a hónapok és én kezdtem visszakerülni a régi kerékvágásba. Találtam barátokat, jók voltak a kollégák, és megismerkedtem egy fiúval is, akibe szerelmes lettem. Csak egy dolog bolt, ami nem volt a helyén: nagyon sokat fájt a gyomrom. Eltelt egy-két hónap, és ez a gyomorfájás nem akart szűnni.

Már annyit kínlódtam, hogy végül orvoshoz kellett mennem, aki közölte velem, hogy valószínűleg akut gyomorfekélyem van. Egy kicsit kétségbe is estem, mert be kellett feküdnöm a kórházba.

Persze tudtam, hogy ez a betegség az előző hónapok életstílusának a hozadéka. Két hét kényszerpihenő után visszamentem dolgozni, s ekkor jött a hidegzuhany: a főnök közölte velem, hogy nem kellek tovább, azonnal felmond, de két hétig még maradhatok.

Először kétségbeestem, hogy most mi lesz, de aztán elegem lett az önsajnálatból és nekiálltam munkát keresni, ami annyira nem is volt egyszerű, mert nekem szállás is kellett. Ennek ellenére megint nagyon hamar találtam munkahelyet szállással.

Éreztették, hogy külföldi vagyok

2012 júliusát írtuk, azóta ezen a helyen dolgozom. A beilleszkedés nem volt egyszerű, mert a kollégák németek, én vagyok egyedül külföldi. Azt tapasztaltam, hogy a németek szeretnek okoskodni és dirigálni, de a munkához úgy állnak, hogy a másik is hozzáférjen.

Ebből aztán lett egy óriási botrány, mert a tél végén beadtam a felmondásom, amit a főnök nem fogadott el. Megkért, mondjam el, miért akarok elmenni. Elmondtam a kollégáimmal való viszonyomat, hozzátéve, hogy én türelmes ember vagyok, de mindennek van határa és nem tűröm, hogy hülyét csináljanak belőlem, akármennyire is külföldi vagyok.

A főnök erre behívatta a kollégákat és megmondta nekik, hogy ha még egyszer előfordul az ilyen, nem érdekli, ki kezdeményezett, azonnal felmond mindenkinek. Azóta csend és nyugalom van. A kollégák lenyugodtak, s kezdenek a normális emberi szinthez közelíteni és már nem éreztetik velem, hogy külföldi vagyok.

A múltat lezártam. Tanultam a történtekből. Most már a jelenben élek, elfogadtam, hogy itt a helyem Németországban és így is rendezkedtem be. Vannak még fájó pontok a múltamból, de azok is megoldódnak, tudom. Mindent összevetve, akármilyen nehéz helyzetben is voltam, életem legjobb döntését hoztam meg akkor, amikor úgy döntöttem, hogy Németországba költözöm."

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY! Megváltoztak a kommentelési szabályok, a részleteket ide kattintva olvashatod el, ahol az is kiderül, mi kell ahhoz, hogy a jövőben is ugyanúgy hozzászólhass a posztokhoz, ahogyan eddig. 

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Németország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr555484159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2013.08.30. 06:56:50

na ezt is olvastam volna részletesebben

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.08.30. 07:07:38

Hm...
Én valahogy nem éreztem, hogy vége lenne az önsajnálatnak.
Amin kissé felszaladt a szemöldököm:
" de a szüleimet nyugtatnom kellett, mert hiába vagyok két gyerekes felnőtt nő, akkor is az ő gyerekük maradok örökké és természetes, hogy aggódnak értem. Ez a kettős álarc pszichikailag nagyon kikészített."

Nem vagyunk egyformák, de én a gyerekeim miatt aggódtam volna...

rezsoatya (törölt) 2013.08.30. 07:26:57

Vannak idobeli ugrasok, amelyeket vagy nem akar az orrunkra kotni (ok, ehhez joga van, csak igy kevesbe erthetok egyes reszek), vagy neki termeszetes, mert benne elt, el, de igy az olvasonak hianyerzete van.

zopilote 2013.08.30. 07:48:02

Igen, ilyen poszt olvasasa utan jon ra az ember, hogy vannak kemeny sorsok is. Csodalattal tolt el egyes emberek kitartasa. Ilyenkor jovok ra, hogy szerencses csillagzat alatt szulettem, nem lehet okom a panaszra. Ezert is jo olvasni a HA -t, mert a hasonlo tortenetek elgondolkoztatjak az embert a sajat eleterol is, osszehasonlitasi alapot adnak.

nyuszigonosz 2013.08.30. 07:49:34

Az elejétöl a végéig önsajnálat az egész poszt.

2013.08.30. 07:54:48

@nyuszigonosz: ez legalabb nem giccsparade patosszal nyakonontve.

zopilote 2013.08.30. 08:02:14

@nyuszigonosz:
Miert lenne onsajnalat? Vannak eletszakaszok, amikor zsinorban szivoagra kerul az ember - vagy onhibajabol, vagy a veletleneknek koszonhetoen semmi sem jon ossze.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.30. 08:07:50

@nyuszigonosz:
Valahogy nem érzek benne túlzott önsajnálatot. Nehéz lenne ezt a sorsot vidám stílusban leírni.

zopilote 2013.08.30. 08:10:55

Bar abbol, hogy megismerkedett egy fiuval ( miert nem ferfivel?), raadasul szerelmes is lett, egy ujabb forras a leendo bajokra, varhato komplikaciokra:) Nem kell a bajt keresni, jon az magatol is:)

Alice in Wonderland 888 2013.08.30. 08:11:26

@tilmir: azt hittem csak nekem tunt fel!
Ahogyan az is, hogy utana szo sem esik roluk.

Valahogy nekem fura, hogy egy ketgyermekes anyuka igy gondolkodik es az is, hogy ennyi idosen fiunak nevezi a szerelmet, pedig elvileg ennyi idos nohoz mar ferfi kellene...

Mindenesetre csodalom a kitartasat es az erejet es minden jot kivanok neki!

andaluzkutya 2013.08.30. 08:28:24

Ha keresünk tanulságot a történetben, az lehetne a következő: ha gondod van a munkahelyeden, akkor ezt közöld előbb a főnökkel és ha a főnök nem vesz erről tudomást, csak akkor mondjál fel. Akik sokat dolgoztak Mo.-n hajlamosak csak nyelni, meg duzzogni aztán felmondani, ahelyett, hogy szólnának, hogy ez így nem jó, én szeretnék jól dolgozni, de csak akkor tudok 100%-t nyujtani, ha ezen meg azon változtatunk. Errefelé az ember sokszor (de biztosan nem mindig) megértő fülekre talál:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.30. 08:28:42

A családhoz ezen belül a gyerekekhez való hozzáállásra nem lehet sablont meghatározni.
Vannak alap sztenderdek természetesen de a mozgástér is nagy.
Lehet hogy a Ti hozzáállásotok valakinek kevés másnak sok.
Mivel magunkból indulunk ki természetes hogy a saját elvárásainkhoz mérjük más tetteit.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.30. 08:32:15

@andaluzkutya:
Jól írtad, errefelé.
Pont azért nem alkalmazzák ezt a kézenfekvő megoldást mert a Magyarországi tapasztalatokból indulnak ki.
Fel se merül hogy itt másképp van.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.08.30. 08:34:16

@diggerdriver: Azért ne csináljunk úgy mintha a munkaszerződés ördögtől való dolog volna.
Ha otthon sem írsz alá, akkor nem vagy bejelentve, ugyanúgy ahogy külföldön.
Szerintem...

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.08.30. 08:41:40

@diggerdriver: :)
Szerepel a cikkben x számú munkahely, ahol rosszul bántak vele/nem lett kifizetve stb.

"
És itt kezdődtek a bonyodalmak, mert kiderült, hogy nem, nem vagyok bejelentve."
"egy építkezésen találtam helyet, napi 12 órát a pincében dolgoztam, rakosgattam a téglát egyik helyről a másikra. Mivel a munkaadó nem fizetett rendesen,"
"Szuper idióta tunéziai főnök, aki rabszolgákat keresett és talált is"
Ha lett volna szerződés ezeknek a helyzeteknek a sora megelőzhető lett volna.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.30. 08:47:04

@tilmir:
Ok ezt értem és egyet is értek csak azt hittem arra reagáltál amit a Dokival beszéltünk a munkatársak közötti viszonyról.

zopilote 2013.08.30. 08:55:51

Munkaszerzodes??? Mi az? 15 eve nem lattam olyat:( Itt az epitoiparban, de sok mas helyen is eloszeretettel alkalmazzak az embert alvallalkozokent, egy csomo jarulekot megsporolva. Oraberben nem is lehetnek alvallalkozo, megis csak olyan stauszban vesznek fel. Sokszor meg a munkahelyi balesetbiztositast is nekem kellene fizetnem, ami 3 % - a fizetesnek. Szoban egyezunk meg az oraberben, neha nem tartjak be. Tulorat egyaltalan nem fizetnek, kb 2 honapja minden hetvegen dolgoztam. Igaz, ezelotti munkahelyemen fizettek, szombatra 1.5X -t, vasarnapra duplat, de a legnagyobb konyorgesukre sem voltam hajlando heti 40 oranal tobbet dolgozni:) Fizetesemelest meg eletemben nem kertem, inkabb kileptem:) Mint pl. tegnap, bar meg nem mondtam meg nekik:) A sok munka miatt, nem gyoztuk, igy a haverom magara marad:( Hetek ota keresnek munkasokat, de nem kapnak. Fizetesemeles eszukbe sem junta, en meg nem mondom nekik, nem alazom meg magamat:) Ahh, hagyom is a panaszkodast, az onsajnalatot:)

andaluzkutya 2013.08.30. 08:58:58

@tilmir: itt megint előjön az, hogyha az ember kiszolgáltatott, nincs pénze, ütőképes szakmája, akkor jó eséllyel átverik a világon bárhol... de ha gondom van, akkor először az asztalra csapok, és csak utána mondok fel, azzal semmit nem veszíthetek.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.30. 08:59:14

Nekem tetszett a poszt, mert a szopoag ellenere is vegigcsinalta a dolgot! Becsulendo!

@Karinette:
Megeshet, hogy tul koran, nem valodi meggyozodesbol lett a ket gyerek. Az is, hogy a 18-20 eves gyerekek mar jeleztek, hogy eleg volt anyubol.

Szerintem a korulmenyek pontos ismerete nelkul nem kell tulmisztifikalni ezt a dolgot.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.30. 08:59:28

Nekem sincs soha munkaszerzödésem.
Vállalkozó vagyok.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.08.30. 08:59:32

@tilmir: inkább átvette a szülei szófordulatát egy az egyben, szerintem eképpen ké'k értelmezni ezt.
@rezsoatya: joga van, de a foghíjas, önelrejtõs mûfaj hagyja meg privát naplója mûfajának, a közzététel megkívánja a folytonosságot. Egyfajta korrektség ez az olvasóval szemben. Az lenne. Ehelyett folyamat gödörben hagynak minket.
@Karinette: nem akarom elvitatni a küzdelmeinek ívét és nehézségeit, de nem hiszem, hogy egy tudatos, konzekvens kitartásról beszélhetünk. Inkább egy jól betanult (ösztön)séma szerepeltetését látom én a dologban. Erõltetetten próbálunk hõsöket faragni, misztifikálni, sokszor ezt érzem.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.08.30. 08:59:32

@tilmir: félreérted őt szerintem. Ezt a szüleim gyereke vagyok és maradok is mindig szöveget egy az egyben átvette tőlük, én az ő szavaikat látom benne, mikor meséli, nem pedig saját maga mondja magának. Így már más fénytörésbe kerül a kijelentés (nem?)
@zopilote: valóban vannak ilyen időszakok és a külső szemlélő előszeretettel mossa össze az önsajnálattal. Ez merőben igazságtalan (bár őket ez nem szokta zavarni, egyáltalán).
@rezsoatya: joga van, de hagyja meg önnön kis naplójának. A közzététel más műfaj. Egyfajta korrektség az olvasóval szemben, ha megvan a folytonosság. Ellenben rendszeresen gödörben vagyunk hagyva, ha meg valaki rákérdez a fehér foltokra, akkor meg csak a megkövezés van. Nem jól van ez így.
@andaluzkutya: na látod ez is egy momentum ami - nekem - illik a sorba, azaz minden egyirányba mutat: mai posztolónk nem egy észlény, viszont szeretné jól ellenpontozni - ezt is leginkább "ösztönből", betanulva - a konvenciók szorgos követésével. Kitartó lehet, de nem okosan kitartó, így aztán..
Ha javasolatom a társaságnak, ne csak marginális vonalat hozzuk, nem túl izgi az, ha megint a két végpont csap össze: hősünk van/önsajnáltatónk van. Lehet ezt árnyalni azért. Úgy érzem sokszor erőltetetten akarunk hősöket faragni itt, ahelyett, hogy a romantikus történetet kereső szemeknek sótlanabb (valójában árnyaltsága miatt sokka izgalmasabb) valóságot erőltetnénk.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.08.30. 09:02:47

@zopilote: Na most nem keverjük a szezont a fazonnal!
Más az alvállalkozó és más a munkavállaló.
Az alvállalkozó vállalási díjért dolgozik, ami lehet teljesítménybér, vagy órabér, vagy projektdíj.
Ilyenkor te fizetsz mindent magad után. Nem munkaszerződés van, hanem vállalkozási szerződés.
Az ötujjas szerződés -véleményem szerint - addig működik, amíg egy esetben eltérnek tőle. :) Onnantól nincs miről beszélni.

Bonjour 2013.08.30. 09:05:35

Hat tenyleg van olyan, hogy szivoag es csak ilyen makacs hozzaallassal van kiur, de Tilmirnek is igaza van: munkaszerzodes mindenek felett. Persze van az a helyzet, hogy mindegy, legalabb enni adnak.

Nekem is furcsa, hogy nem emliti, hogy remeli kijonnek a gyerekek most mar, stb. Ugyanakkor ket 20 ev koruli gyerek az mar inkabb felnott es viharok utan, koszonik, nem kernek a szulokbol. Aztan ha a holgy egyenesbe jott, lassan visszatalalnak hozza a gyerekei.

De mit is irt volna, amikor penze se volt telefonalni? Gondolom alig kapcsolattartas.

Ami gyanura ad okot, hogy megis egy gyerek szinten megmaradt szemelyiseg, az az, amiket Tilmir es Karina emlit. Megutkoztem ezen a fiu szon. Meg a szulokkel valo viszonyon.

Mindesetre peldaerteku kitartas es kivanom, hogy minden jora forduljon az eleteben, ugy tunik ez eppen eljon. Es idovel a bolcs megnyugvast is.

Andaluz tanacsa melyen megfontolando.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.08.30. 09:08:48

@Kellemes Zérókomponista: Lehet, rosszul értem, de ez legyen az én bajom.
Amit én tapasztaltam: csak azt lehet sorozatosan átvágni, aki hagyja magát.
:(
Ez így volt, és így is marad.
Ettől eltekintve, remélem azóta egyenesbe jött, és a megbízhatatlan férje hagyott gyerekek is képbe kerültek ismét.
:)

zopilote 2013.08.30. 09:10:27

@tilmir:
Itt oraberert nem lehetne alvallakozonak lenni, megis kijatszak.

Len.Mag 2013.08.30. 09:13:43

Ott kezdtem el nem érteni, hogy az első német munkahelyén nem jelentették be, ezért eljött, ez úgy-ahogy érthető. Tudott venni egy kocsit, ez jó. De aztán mindek ment vissza ugyanoda? És mégis mire számított a család részéről?

Bonjour 2013.08.30. 09:14:05

@Kellemes Zérókomponista: nagyon erdekes a gondolkozasod, ez mar regebben is feltunt. Ha nem is mindenben, de sok mindenben szivembol szoltal.

Kivetel a kitartas. Sokan a posztolo koraban osszeomlanak ennel kevesebbtol, aztan pszichiatria, nyugtatok, altatok, kiherelt beboditott tudat es melyen onsajnalat. Hazamenekules a szuloi hazba. O meg azt mondta, nincs mas kiut (az igaz, hogy ez eletoszton) azert is lesz munkam, megelhetesem.

Gyanitom, hogy egy koran ferjhez ment holgyrol van szo, aki egyben potolja az ifjui evek elmaradt almait, torekveseit most, talan negyvenes evei elejen.

Szoval az osztonszeru kitartas is peldaerteku, kulonosen az onsajnalatra (es besuppedesre hajlamos) magyaroknal.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.08.30. 09:15:05

@zopilote: Ha nincs papír, akkor bármit ki lehet játszani.

zopilote 2013.08.30. 09:32:02

@tilmir:
" csak azt lehet sorozatosan átvágni, aki hagyja magát "
Nem mindig van ez igy, a szukseg es kenyszer sokszor felulir minden jozan szabalyt.

Bonjour 2013.08.30. 09:35:42

@tilmir: valoszinuleg tapasztalatlan volt es orulten kiszolgaltatott, de ugy tunik tanult belole, vagy baratno segitett.

Mindenesetre nekem is nagyon furcsa, ha valaki nem veri az asztalt, pedig nagyon letezo jelenseg.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.08.30. 09:42:53

@zopilote: @Bonjour: Lehet, túl racionális vagyok. :)

Ha az első átverés után felkeresett volna egy irodát, szerencsésebb lett volna.
Ne értsetek félre, nem ostorozni akarom szegényt.
:)
Talán mások szemét sikerül felnyitni, hogy külföldön is vannak lehetőségek a jogaink érvényesítésére.
Ha ezzel tisztában vannak, elkerülhetőek az átvágások.

Shebelle 2013.08.30. 09:45:39

Hát van ilyen sajnos, sőt egyre több lesz, mármint történet. Legtöbben nem mernek beszélni róla, mert tudják ők maguk is sárosak az ügyben. Az alá nem irt szerződések, amik nem is léteztek, hiányos nyelvtudás és tapasztalat .....stb.
Viszont jó ötletnek tartom hogy megosztotta velünk a posztoló, tanulságként másoknak és nekünk!
Nem tudhatjuk milyen volt a szülőkkel a viszonya, sajnos sok szülő "zsarolja" gyerekeit érzelmileg. Én is ismerek olyat, aki megmondja a 20éves gyerekének hogy márpedig este 8ra legyen otthon, máskülönben hálatlan stb. lesz belőle. Nagyon-nagyon nehéz ilyen szülőtől elszakadni főleg ha nincs hova menni, vagy ha még tanul stb.
Lehet nem véletlenül fiúzta le szerelmét, meglehet huszonéves az illető, sok van ilyen :)
Vannak esetek mikor a gyerekek gyorsan önállósodnak(s ez lenne a jobbik eset illetve a normális), volt elég gondja a hölgynek, s tudta gyermekei jó helyen vannak, boldogulnak. Nem tudhatjuk, vagy csak nem tesz említést róla, mi ment végbe benne....
Bizony vannak akik fele ennyi megpróbáltatástól összeroppannak, hajaj!
Remélem szerencsés lesz ezután és boldog lesz minden téren, amit szívből kívánok!
:)

zopilote 2013.08.30. 09:48:28

@tilmir:
" Talán mások szemét sikerül felnyitni, hogy külföldön is vannak lehetőségek a jogaink érvényesítésére. "
Sajnos en mar nem hiszek a jogokban, ezert a torvenyeket sem mindig tartom be:)

Shebelle 2013.08.30. 09:51:53

@zopilote:
Valahogy nem lepődöm meg! És egyet is értek. Vannak esetek mikor sajnos más út nincs, s valljuk be őszintén ez egyre gyakoribb, és egyre ritkább mikor a jog 100%-an érvényesül. Kevés ország teszi ezt lehetővé.

Bocs ha beledumáltam valamibe... :)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.08.30. 09:55:09

@zopilote: @Shebelle: Ország és ország is más.
Itt (Svájc) egészen jól érvényesíthetőek a jogok, akár a privát, akár az üzleti életben.
Persze, kiskapu is mindenhol van.
De szerintem az azért kijelenthető, hogy aki egyáltalán nincs tisztában vele, az könnyebben átejthető.

Mme.Brioche 2013.08.30. 09:57:28

Számomra példaértékű ez a kitartás. Építkezésen dolgozni, autóban lakni, éhezni, egy nőnek, külföldön, egyedül. Én ehhez biztos gyáva kukac lennék, húznám haza a csíkot mint a sicc. :-)

A gyerekek: azért egy 18 és egy 20 éves fiatal embert nem neveznék gyereknek, az értük való aggódás nem hasonlítható ahhoz ha két ténylegesen gyerekkorú gyereket hagy hátra kényszerből az ember kiszolgáltatva másoknak. Két fiatal felnőtt, vagy fedél a fejük fölött, van mit enniük, és tanulhatnak (gondolom főiskolára, egyetemre járnak), akkor sínen vannak, és az esetleges külföldre költözésük az ő saját felnőtt döntésük, és nem a szülő "veszi magához" őket.

zopilote 2013.08.30. 09:58:32

" Bizony vannak akik fele ennyi megpróbáltatástól összeroppannak, hajaj! "
Bizony hajaj! En egy egyszeru fekhibatol roppantam ossze: elment a fek a kocsimon, nem tudtam munkaba menni, de javitomuhelyt keresni lusta voltam, ezert ugy dontottem, felmondok:(

Len.Mag 2013.08.30. 09:58:34

Azért azt se felejtsük el, hogy önmagában a szerződés még nem elég: a munkakezdést követően mindig jó ellenőrizni, hogy a bejelentés megtörtént-e, a járulékok fizetve vannak-e.

Már csak azért is, mert nem mindig a munkáltató mulasztásáról van szó. :) Az OEP-nél egyszer valami adminisztrációs hiba folytán úgy tűnt, mintha nem lennék bejelentve, már majdnem bekértek tőlem minden papírt, amikor rájöttek, hol csúszott porszem a gépezetbe :)

zopilote 2013.08.30. 10:04:05

@Shebelle:
Dehogy dumaltal bele, sot!!! Szerintem azert vagyunk itt, hogy kozosen beszeljunk meg dolgokat - vagy utkoztessunk velemenyeket:)

Bonjour 2013.08.30. 10:05:12

@tilmir: igen, ebben igazad van. Es lehet, azt se tudta, h vannak ilyen irodak. En nem tudom elkepzelni, hogy valaki ilyen tajekozatlan legyen, de kethetentévan egy poszt amibol kiderul, hogy de. Van ilyen tajekozatlansag.

Mme.Brioche 2013.08.30. 10:05:41

@Shebelle: "Lehet nem véletlenül fiúzta le szerelmét, meglehet huszonéves az illető, sok van ilyen :)"

ugyanerre gondoltam, lehet hogy egyszerűen tényleg fiú :-))

ugyanakkor az egyik nyugdíjas szomszédunk a minap azt mondta, hogy ismer egy fiút, akit jól ért a sövényvágáshoz, és később áthozott egy 70 éves rozoga bácsikát :-))

DieNanny CH 2013.08.30. 10:05:48

@Bonjour:

Én is úgy számoltam, hogy mivel a gyerekei a válás után 2 évvel, 2007-ben voltak 18 és 20 évesek, ezért most, 6 évvel később, 24 és 26 évesek.

Úgymond 'kihozni' nem kell őket. Hogy milyen hármójuk kapcsolata, az magánügy, ha nem, akkor majd jön Erika és elmondja.

Bonjour 2013.08.30. 10:08:18

@zopilote: mar nikit is akartam kerdezni, fogom is, hogy milyen volt a talalkozo?

NIKI LAURA 2013.08.30. 10:08:26

"Igen ám, de a család már közel sem volt olyan kedves, amikor meglátta, hogy kocsival jöttem vissza, és önállósodni próbálok"

...érthetetlen,ha hónapokig meg voltak elégedve,mi köze volt egy közlekedési eszköz meglétének a további kapcsolathoz??/bus,fzeug,bahn,auto/
Nem más ok volt?!

"Amikor elmondtam neki, hozott ételt, és felkísért egy szobába, s ott lefektetett. "

....ez mit jelent,dugtatok is?Nem mintha gond lenne..

Összességében sokat nélkülöztél,éheztél,fáztál,erkölcsileg-emberileg megaláztak,autóba aludtál,kaptál egy gyógyíthatatlan gyomorfekélyt.

Megérte.
Deutschland-Deutschland über alles!

Bonjour 2013.08.30. 10:10:55

@DieNanny: igen, igazad van, mar teljesen kesz felnottek azok a gyerekek.

DieNanny CH 2013.08.30. 10:11:14

@Len.Mag:

Ez különben már így volt 60 éve is.
2006-ban voltam Bécsben egy '56-os kiállításon. Ott volt egy cikkben, hogy az osztrákok mindig nagyon segítőkészek, adakozók, önfeláldozók voltak. De!!! Amint egy menekült "mert" magának pl egy új télikabátot venni, elfordultak tőle, merthogy: Mégis, hogy képzeli?!?!
Ez valahogy mindig is bennem volt, ezért, mikor au-pair voltam, szinte sosem mondtam el, éppen mit vettem, vagy hova utaztam...

Bonjour 2013.08.30. 10:14:26

@NIKI LAURA: latom, Niki, hozad a szokasos formad, vegre kialudtad magad? Mar kezdtem aggodni, olyan kotozkodes-mentes megnyilvanulasaid voltak.

De megnyugodtam, and show must go on.

Amugy akartalak kerdezni, hogy milyen volt a talalkozo? Konnyen ment az egymasra talalas? Marmint a beszelgetesben? Persze csak ha erzel erot valaszolni.

Len.Mag 2013.08.30. 10:14:57

@DieNanny: Közben rájöttem, hogy én értettem félre, de teljesen félreérthetően is volt megfogalmazva, mert ugyanazon bekezdésen belül az előző mondtat még az, hogy
"...elkezdtem gondolkodni, hogy amilyen gyorsan csak lehet, el kell innen menni..."
Aztán ez jön: "Augusztusban hazamentem..."
Namost én ebből azt szűrtem le, hogy azért ment haza, mert nem látott perspektívát a fekete munkában. És ezért nem értettem, mi a szösznek ment vissza! :D

zopilote 2013.08.30. 10:15:55

@Bonjour:
Hogy milyen volt a talalkozas Nikivel? Egy rendes es eletrevalo, sokat tapasztalt embert ismertem meg benne. Sajnos keves idonk volt beszelgetni. Szombaton a munkahelyemen keresett fel, szerencsere csak en dolgoztam egyedul, igy nem volt problema. Kozben visszement Magyarorszagra ugyeket intezni, de azert tartjuk a kapcsolatot.

QXI 2013.08.30. 10:20:56

Gratulálok a post írojának a kitartáshoz.

A címhez annyit szeretnék hozzáfüzni, hogy szerintem inkább a Magyarországon maradtakra jellemző, hogy a könnyebb megoldást választják. Mindenkinek van valami kifogása, hogy miért ne menjen külföldre és itt nem igazán a hazához való kötödésre gondolok.

A postból is látszik, hogy mennyi munkára és kitartásra van szükség, ha valaki külföldre akar menni. Mondjuk számomra ez az eset egy kicsit extrém.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.08.30. 10:24:36

Olvastam ezt a posztot és a kommenteket és közben az az érzés kezdett erősödni bennem, hogy sokan itt már nem mint olvasók vannak jelen, hanem inkább egyfajta ítészként mondanak véleményt a posztolóról... Felelőtlen, milyen szülő, szerelembe esik, de mért?!,mért vett kocsit, mért ment vissza, mért nem ment vissza stb.....Az igazi lényeg már nagyon messze van .......Határátkelő, sorsok, sztorik, pozitív vagy negatív tapasztalatok, amiket emberek megosztanak velünk. Egy biztos, sokan szeretnek sikersztorit olvasni, papírforma szerint tudatosan és eredményesen felépített határátkelést aminek happy end a vége. Mi magyarok ilyenek vagyunk.
Kemény dolgokat olvastam, de aki tudja milyen kényszerből, nőként, egyedül nekivágni a nagyvilágnak, hátrahagyva gyerekeket, szülőket, otthont, felborult életet, az érti a történetet lényegét.
Aki 2-3 millióval a zsebében, férjel, családdal, sokkal optimalizát statokkal indult útnak, nyilván jobb esélyekkel is , szerencsésebb kilátásokkal számolhatott szebb jövőre. Aki hangyányit sem tapasztalt az éhezésből hontalanságból, rabszolgamunkából annak nem is kéne itt nagyon elmét villogtatni, hogy kellett volna......Munkaszerződés nélkül.....Igen , tudjuk!!!! De ha nincs mit enned, nincs pénzed, nincs lakásod, nincs barátod, ismerősöd, valamit, bármit el kell vállalni, mert csak egyszerűen ....az éhendöglés mindenütt egyforma... még a határon túl is....:-(

2013.08.30. 10:25:06

@NIKI LAURA: nekem is furcsan hangzik, hogy azert rugjak ki, mert vett egy autot. Egy Lambo-val allitott be dolgozni?

zopilote 2013.08.30. 10:25:30

@DieNanny:
Ez igy van Kanadaban is: ha egy bevandorlo viszi valamire vagy csak egy kicsit is jobban el, egyes itt szuletetteknel beindul az irgyseg:( Az igazi angol szarmazasura kulonosen jellemzo, hogy szereti, ha butabb es nalanal rosszabb anyagiakkal rendelkezok veszik korul:)

NIKI LAURA 2013.08.30. 10:27:09

@Bonjour: mire gondolsz?Calgaryban Zopilot-tal?....absolut,de Kanadában nem olyan egyszerű munka közben beszélgetni.

Cselesek voltunk.
Horvát származású főnöke volt Zopilotnak,és meg rögtön elkezdtem ecsetelni -az Adriai élményeim alapján-Horvátország szépségeit,szigeteket,ételek,stb...(mint ha magyarnak magyaráznád a bugac-csikos-gulas kombot)
így nem volt probléma,mert bevettük a beszélgetésbe a kisfőnököt is.

Emlékeztek az "Irigy Hónaaljmirigy" paródiára,mikor Tony Curtis reklámozza magyarországot??

"Gulas-Báláton-Buchkarest"!...NEM,NEM,BUDAPEST..felvétel újból!:)))))

DieNanny CH 2013.08.30. 10:29:16

@QXI:

Szerintem meg nem lehet eldönteni, melyik nehezebb, vagy melyik könnyebb. Ez olyan, mint azt mérlegelni, kinek nehezebb: egy takarítónőnek, vagy óvónőnek. És nem az a kérdés, melyikük munkája pótolható!!! (Én mindkettőt csináltam.)

Aki nem tud nyelvet, annak külföldön rettenetesen nehéz. Aki tud, és Mo-on nincs lehetősége - pl én -, annak Mo-on rettenetesen nehéz. Mindenki saját életének kovácsa.

Kívánom Erikának, hogy kitartása gyümölcsöző legyen.

Shebelle 2013.08.30. 10:33:46

@tilmir: Egyértelmű!
@zopilote: na ennek örülök! :)

Jé végre rájöttem h. tudok egyszerre több embernek válaszolni egyetlen hozzászólásban! Vállveregetés!!! :)

@Brioche: Ilyennel esettel már én is találkoztam :) Minden csak viszonyítás kérdése, élve egyik közhellyel :)

@NIKI LAURA: Valószinű ha otthon marad, akkor is megkapta volna azt a gyomorfekélyt. Főleg aki hajlamos rá! Magyarország nem éppen arról híres h. nyugodt körülményeket tudna biztosítani polgárainak. Szóval így még jobban is járt ha merhetek ilyet írni: egyrészt van normális munkája és fizetése, illetve elvileg megfelelőbb egészségügyi ellátásban részesülhet, mindez nyugodtabb és rendezettebb körülmények között. Hol is van nagyobb esélye felgyógyulni?!

BTBTBT 2013.08.30. 10:44:26

Eloszor azt gondoltam, hogy bator. Aztan, hogy vakmero.
Aztan, amikor honapok utan jutott eszebe a munkaszerzodesre rakerdezni - hogy nem valami okos.
Aztan hazajon, es autot vesz? Minek is? Es visszamenve abban fagyoskodik? (Abbol a penzbol tartalekot is kepezhetett volna.)
Aztan folytatja a szerzodes nelkuli kuli munkakat?
Egy kb. 40-es no fiukkal ismerkedik? Nem ferfiakkal?

Milyen volt a kapcsolata a gyerekeivel, amig/amiota kulfoldon volt/van?

Le a kalappal az elszantsaga elott. Egyszer voltam talan meg ennel is durvabb szopoagon nehany honapig. Aterzem, mi lehetett vele, mit okozhat a ketsegbeeses - meg ha nem is vagyok no -, de azert tobb esszel es korultekintessel elkerulhette volna a bajai jo reszet.

Alice in Wonderland 888 2013.08.30. 10:44:36

@Kovermadar: Igen, ez igaz. Viszont azt se felejtsuk el, hogy nem egy 20 eves holgyrol van szo. Viszont elismerem, hogy vannak olyan emberek, akik meg 50 evesen sem nottek fel.

Nekem tulajdonkeppen mindegy is, csak megjegyeztem valamit, ami szamomra, feltunt. Sok szerencset kivanok neki, barhogyan is folytatja.

Alice in Wonderland 888 2013.08.30. 10:45:44

@Kellemes Zérókomponista: egyetertek, nagyjabol igy gondolom en is. Viszont tenyleg kitartott a nemet vonal mellett es ez becsulendo.

Bonjour 2013.08.30. 10:48:38

@zopilote: koszonom, nekem is ez volt rola a benyomasom, de nem voltam biztos benne. Teged meg egy hasonloan kepzellek, egy kicsit hobosan, tul nagy szivvel, idonkent elotoro jokedelynek alcazott melankoliaval... De abba is hagytam :))). Bocs.

Es nagyon koszonom a valaszt.

Alice in Wonderland 888 2013.08.30. 10:48:43

@charlieharper: a kislany, aki neha vigyaz Domira 18 evesen a babysitterkedesbol keresett penzebol vett egy robogot...Most rugjam ki erte? :) Szerintem mas oka is volt annak, hogy a csalad elkuldte, ilyen okbol mar a legtobb embert elzavartak volna a munkahelyukrol...szerintem.

Withamyn 1 2013.08.30. 10:48:56

@tilmir:
lehet ,hogy pasiból vagyok, én ezt másképp látom.
a 2. gyerek nagykorú, tehát jogilag is felnőtt,, járják a maguk útját, ha szabad ezt mondanom..
speciel az én lányom is 18. mult ,és semmibajom ha akkor keres ha "gáz" van ,vagy éppenséggel hiányzom neki..

2013.08.30. 10:48:57

Mióta szűrik a posztokat azóta mennyivel kevesebb a hulladék hsz:)

Nem semmi szopóroller, ha az embernek nincs ütőkártya a kezében...

a fizu kézhezvétele után felmondani ritka nagy görénység!

A németek mindenhol ilyen faszfejek, nem csak a posztolóval...Svájc német részén rühellik a fajtájukat. Mindne fórum attól hangos, h ezt a poroszos náczi stílust ki nem állhatják a nyugodt, kedves és türelmes sviccerek:)

Withamyn 1 2013.08.30. 10:48:57

uff!
nincs ezzel a cikkel semmi gond..
a cikkíró megjárta a "szamárlétrát", hol itt a probléma??
sok sikert neki..

Bonjour 2013.08.30. 10:50:05

@NIKI LAURA: :))))))))

koszonom neked is valasz, valoszinuleg alapboĺvan nemi hasonlosag koztetetek. Jo lehetett mindenesetre. Jo sztori :).

zopilote 2013.08.30. 10:52:01

@Karinette:
" Viszont elismerem, hogy vannak olyan emberek, akik meg 50 evesen sem nottek fel "
Hogy vannak e??? :) Elo pelda vagyok erre:) De nem banom, sot orulok is neki.
@Barátusz:
" de azert tobb esszel es korultekintessel elkerulhette volna a bajai jo reszet "
Ha igy lett volna, akkor nem szuletett volna meg ez a poszt:)

NIKI LAURA 2013.08.30. 10:53:24

Ezt a szösszenetet kb 10 éve láttam először..)

Cigánygyerekek Május 1-én,az RTL riportere kérdezgeti őket!:)

www.youtube.com/watch?v=mlNjSdyTpTU

Bebbi 2013.08.30. 10:53:35

@Kellemes Zérókomponista: "ké'k "
azta, mondtak mar ismeroseim, hogy letezik ez a szo valamelyik tajszolasban, de meg sosem lattam igy leirva. :-) ez azt jelenti, hogy "kellene"?

DieNanny CH 2013.08.30. 10:57:04

@Withamyn 1:

Szerintem, ahogy egy kommentemben is írtam, az egyik gyerek 24, másik 26 éves lehet.

zopilote 2013.08.30. 10:57:16

@Bonjour:
" Es nagyon koszonom a valaszt. "
De nada :)
( jo emberismero vagy maskulonben)

Alice in Wonderland 888 2013.08.30. 10:59:11

@zopilote: :) Tudod te is; hogy masra gondoltam.:)

zopilote 2013.08.30. 10:59:36

@Karinette:
" 18 evesen a babysitterkedesbol keresett penzebol vett egy robogot "
De gondolom, az a babysitter nem egy nincstelen bevandorlo volt:)

zopilote 2013.08.30. 11:01:49

@Karinette:
Persze hogy tudom:) Kulonosen most, miutan felvilagositottal:)
Ideje lenne lefekudnom, mindjart hajnal 3:(

nosuti 2013.08.30. 11:05:19

@zseketto88: ha te is tapasztaltál volna olyat hogy felmondasz es azt monjak jo akkor pa es nem fizetnek ki, akkor te is megvarnad a kovetkezo helyen a fizetesnapot a felmondassal.

Nem minden nemet faszfej. Ismerek nagyon jo fej nemeteket. Raadasul nagy orszag sokfele emberrel.

BTBTBT 2013.08.30. 11:05:50

"Ez a kettős álarc pszichikailag nagyon kikészített."
Lehet, hogy csak velem van gond, de nem ertem ezt a mondatot ebben a kontextusban. Ertem, mit akar mondani, de nem vagom az "alarc" szo ilyeten hasznalatat.

@zopilote:
Nyilvanvalo. :)
Amikor hasonlo torteneteket hallok, sajnos az jut eszembe, hogy ezek az emberek mennyire onsorsrontok.

A magyar baratomek megegyeztek a tulajjal, hogy ok intezik a lakasberles minden gondjat, de ok valasztanak uj lakokat is, hogy ne legyen annyi gondjuk, mint elotte.
Ez a mult honapban bekoltozott hozzajuk nehany hetre egy kozepkoru (kb. 40-es) no a tizeneves lanyaval. Anyuka alig nehany szot tud angolul, es egy recycling-uzemben 12-orazik, teljes vedoruha-felszerelesben, es ennek ellenere a bugyijaba is belemegy az uvegszilank. Aztan zombikent esik be az agyba, es a lanyara sem jut ideje. A szabadnapjain pedig takaritast vallal.
Ennek tetejebe a multheten kijott hozza egy maga korabeli magyar pasi, akit a neten ismert meg, es akinek kulonosebben versenykepes szakkepzettsege nincsen, es a "majd lesz valahogy"-elvet koveti az eleteben.
Most elkoltoztek, es belegondolni is rossz, hogy mi lesz veluk.
Akad, aki szimplan luzereknek nevezne oket - es valahol sajnos azok is -, de azert ezt latni is ketsegbeejto tud lenni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.30. 11:08:08

@Barátusz:
40 éves nö fiúkkal ismerkedik?
Családos Digger a Sohoba jár?
Meg múzeumba?
Ejnye ejnye.
Fel kéne már állítani valami erkölcsrendészeti alakulatot itt a kommmentelök között.

Alice in Wonderland 888 2013.08.30. 11:10:29

@zopilote: Nem. Elvaltak a szulei, ket ev mulva az apjahoz koltozott, akinek az uj csaladja nehezen fogadta el az uj helyzetet...aztan vissza anyuhoz, mert be akarta fejezni a noversulit. Mivel zsebpenzre nem futotta nekik, ezert a suli utan 16 evesen 3 csaladnal vallalt babysitterkedest es a hetvegeit is ezzel toltotte, pedig mehetett volna egesz nyaron bulizni. Most vett egy robogot es o vette meg a tanszereit is a suliba. Pedig o meg messze van attol, hogy felnott legyen. Raadasul szivesen dolgozik "bevandorloknak", kvazi nekem. :)

Ezt en mar most becsulom. Ha mashova menne, ott is megallna a helyet, biztos vagyok benne. S nem huzta a szajat, mint az a par magyar no, akik nalam akartak dolgozni, hogy mennyi gond van egy gyerekkel, tobbet kene fizetnem neki 10euro/h-nal...a kislany boldogan jott es jatszott a gyerekkel, nem mellette netezett. S az sem volt gond, hogy heti 2x2 oraban szamithatott csak munkara nalunk.

zopilote 2013.08.30. 11:13:39

@Bonjour:
Mig el nem felejtem: Niki meglepoen jol beszel angolul, kanadai viszonylatban. De o ezt tagadja:) Sokan 20 ev utan feleanyyira sem beszelik itt a nyelvet ugy, mint o. Amit mindig is szoktam mondani mindenhol es mindenkinek: merni kell beszelni az idegen nyelvet, ugy fejlodik a nyelvtudas, a beszedkeszseg.

nosuti 2013.08.30. 11:17:01

@Barátusz: mindenki azzal ismerkedik akivel akar :)

2013.08.30. 11:17:11

@zopilote: Saffa felesege volt lent elt SAban. muszaj, hogy beszeljen angolul vagy az afrikaanst

BTBTBT 2013.08.30. 11:17:42

@diggerdriver:
Nem engem zavart, hogy te a Sohoba meg muzeumba jarsz. Te is jol emlekszel.

Viszont nem en voltam itt ma az elso, aki megakadt azon a szohasznalaton, hogy a poszterina "megismerkedett egy fiuval".

zopilote 2013.08.30. 11:21:47

@Barátusz:
Epp ezt akartam irni, hogy a nehez eletu, szeretetre vagyo nok predai egy bizonyos tipusu - magyaran sarmos, de simlis - ferfiaknak:( Amit a peldad is bizonyit:(

BTBTBT 2013.08.30. 11:22:41

@nosuti:
Na, hallod. Ezt most megkaptam. :)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.30. 11:22:59

@zopilote:
Na én aztán gátlástalanul beszélek ha kell ha nem mégse fejlödik.

zopilote 2013.08.30. 11:25:56

@charlieharper:
Nem vettem eszre semmi afrikaans akcentust a beszedeben, tipikus kanadai kiejtese volt:) Volt egy zulu munkatarsam is nem regen, na annak aztan volt:)

zopilote 2013.08.30. 11:27:17

@diggerdriver:
Csak gondolod, hogy nem fejlodik:) Csak nem veszed eszre:)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.08.30. 11:27:50

@Barátusz: Te az emberről mondasz véleményt , ebből az írásból próbálsz összerakni egy személyiségrajzot ?
Lényegtelen dolgokat boncolgatsz szerintem.
"Aztan hazajon, es autot vesz? Minek is? Es visszamenve abban fagyoskodik? (Abbol a penzbol tartalekot is kepezhetett volna.)"
Mindenki tudja, hogy egy öreg használt autó mennyibe kerül.....egyébként meg tudott hol aludni, nézd így...
és igen, ha pénz kell, és kényszerhelyzet van visszamegy oda amíg nem talál jobbat.
és igen..........volnaa, ha nagymamám nem annak született volna aminek.....lehetett volna Erzsébet királynő is akár....és akkor az én sorsom sem ez lett volna........

Len.Mag 2013.08.30. 11:28:13

@nosuti: @zseketto88: Arrafelé nincs felmondási idő? Az azonnal lelépek fizu után opció leginkább ott jöhet szóba, ahol nem kötnek szerződést az emberrel, ott meg ki nem sz*rja le?

Latcho Rom 2013.08.30. 11:28:41

Bar nem kapott a posztolo jo kartyakat, maradt itt martirkodas eleg.
Ket felnott fiuval mar nemigen jon be a ketgyermekes magyar anya szoveg.

QXI 2013.08.30. 11:30:52

@DieNanny:

Ahogy az ismeretségi körömben látom, mindegy hogy valaki beszél-e nyelvet vagy nem, mert el vannak Magyarországon és nem igazán akarnak tovább lépni.

Természetesen igaz, hogy aki nem beszél nyelvet annak jóval nehezebb elkezdeni az életet külföldön mint aki beszél.

Len.Mag 2013.08.30. 11:36:59

@shakti_rom: Csak az elején pendítette meg ezt a két gyerekkel dolgot, de akkor még csak az egyik lehetett 18 körül, a másik 16 körül. Utána még évek teltek el, mire a voltaképpeni határátkelős története kezdetét vette.
És bárki bármit mond, azért egy 16 éves még kamasz.

zopilote 2013.08.30. 11:37:28

@QXI:
" Természetesen igaz, hogy aki nem beszél nyelvet annak jóval nehezebb elkezdeni az életet külföldön mint aki beszél. "
Szerintem minimum 5 ev hatranyban van az, aki nem beszeli a cel vagy befogado orszag nyelvet. Altalaban annyi ev kell, hogy el tudja magat segitseg nelkul adni, ugyeket intezni, vicceket megerteni es kotetlen beszelgetest folytatni.

BTBTBT 2013.08.30. 11:41:17

@zopilote:
Az igaz, hogy vannak ilyen palik, de sajnos ketton all a vasar.

@sodalisO:
Honnan veszed, hogy szemelyisegrajzot akarok osszerakni?
Felvetettem nehany dolgot, ami nekem nem klappol ebben a tortenetben.

Volt hol aludnia? Autoban? Az tok jo, nem.
Egyebkent nem igazan ertetted meg, hogy miert hoztam azt fel. Nem az a lenyeg, hogy mennyiert lehet egy hasznalt autot venni, hanem hogy abban aludt, mert nem volt szallasa, es ehezett is.
Az auto arabol tobbek kozott ezt a helyzetet is el lehetett volna kerulni.

Lehet, hogy tevedek, de a kommentedbol nem ugy tunik, hogy neked kulfoldon valaha is lentrol kellett volna kezdened, amikor az elejen bizony az ember nem autora kolt, amikor kilog a segge a gatyabol.

zopilote 2013.08.30. 11:41:31

Tovabbi jo es bekes csevegest,( mentem aludni)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.08.30. 11:42:29

@Len.Mag: de mért is cuppogtok ezen, hogy hány évesek voltak vagy vannak most a gyerekei a posztolónak? Lényeges ez a történet mondanivalóját tekintve ?

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.08.30. 11:46:07

@Barátusz: Olvasd el a posztomat, akkor majd gyorsan tudsz rólam is egy pontos személyiségrajzot adni, bár úgy látom a kommentem is elég volt ehhez!
Olvasd el újra miket írsz, igenis ítélkezel, az emberről, nem pedig a történetet , a sztorit véleményezed.
Véleményezed, hogy mi miért történhetett meg, mit csinált jól, mit rosszul, hogy kellett volna.....
És nem jól tudod, mert itt vehetek 500 fontért is egy autót vagy még kevesebbért is, de 500 fontból szobát bérelni, vagy ágyat, enni, közlekedni nem lehet....én tudom hidd el

zopilote 2013.08.30. 11:47:21

@Barátusz:
" az elejen bizony az ember nem autora kolt, amikor kilog a segge a gatyabol "
Sajnos nagyon sokan arra koltenek ill. koltottek elosszor, kulonosen E - Amerikaban. Es tenyleg kilog a segguk a gatyabol: egy haverom is Porchet vett 2 ev utan, kozben welfare volt:)

QXI 2013.08.30. 11:48:22

@zopilote:
Én is azon az állásponton vagyok, hogy jobb ha az ember beszél legalább alapokon valamilyen idegen nyelvet, ha külföldre akar menni. De szerintem azt a szintet, amit leírtál csak külföldön való tartozkodáskor tudja elérni. Ahhoz, hogy a helyiek vicceit megértse valaki, azt nem tudja egy magyar nyelv iskolában megtanulni. Ehhez a helyiekkel sok időt kell tölteni.

Szerintem a legjobb, ha valaki ráfeszik Magyarországon a nyelvtanulásra és tanulja kb. 1 évig, ami elég ahhoz, hogy külföldön el tudja kezdeni finomítani a tudását és a következő 4 évben eljusson arra a szintre amit írtál.

BTBTBT 2013.08.30. 11:50:20

@sodalisO:

Te nem tudsz leakadni errol az "itelkezes"-rol? Kerdeseket tettem fel, es velemenyt formaltam. Ennyi. Ha neked ez itelkezes, akkor nincs mirol beszelnunk.

Ki vagy te, hogy "gyorsan" szemelyisegrajzot akarnek rolad kesziteni? Keszitsem rolad andaluzkutya.

Az 500 fontos peldad rossza, mert nem angol posztrol van szo, tehat az ar/ber viszonyok masok, mint Nemeto.-ban, es ezzel a peldaddal megint nem arra reagaltal, amit felhoztam.

Nem vagom, hogy neked miert nem tunt fel, hogy egyutterzek a poszterinaval. Vagy a kommentem veget el sem olvastad? :)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.08.30. 11:54:11

Sztem van aki hülye azért vesz az első fizetéséből azonnal autót, van aki kényszerből, van aki azért mert fiatal és meggondolatlan bohém, van aki meg azért ...akármiért......Gondolom oka volt, hogy a posztoló autót vett, tételezzük fel....tételezzük fel azt is hogy nem egy Jaguárt vagy Ferrarit..tételezzük fel, hogy nem azért vette mert totál hülye, felelőtlen, és még azt is feltételezhetjük, hogy nem azért aludt az autóban mert ezt szereti, vagy mert ez gyermekkora egy nagy álma volt.....gondolom mindennek oka volt....még akkor is ha nem a legoptimálisabb, tervszerűbb, jövőbenéző hasznos döntéseket hozta meg akkor és ott. Aki tudja, mi a pánik, félelem, kapkodás, kényszer, az tudja azt is ezek mennyire befolyásolják sokszor a döntéseinket, választásainkat...Aki nem tudja.......A rossz döntések, választásoknak sok esetben nem csak a butaság az oka....Tételezzünk fel mást is ...:-)

BTBTBT 2013.08.30. 11:54:55

@zopilote: Jogos. Nem tettem hozza, hogy egy kis esszel meg elorelatassal az ember nem olyasmikre kolt, amikor kilog a segge a gatyabol. De van, amikor nehez ellenallni az ember vagyainak.

@sodalisO:
Az lehet, hogy te nem tudsz 500 fontert szobat berelni, kajalni meg utazni, de az a te gondod, egyaltalan nem reprezentativ, es nem jelenti, hogy nem lehet osszehozni.
Mert lehet. Meg mai arak mellett is, nemcsak 5-6 eve.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.08.30. 11:57:03

@Barátusz: Túl nagy különbség nincs az euró és a font között, és amit írtam csak egy vázlat arról hogy mire nem elég vagy mire elég egy használt autó ára...

és igen, tévedsz :-)
"Lehet, hogy tevedek, de a kommentedbol nem ugy tunik, hogy neked kulfoldon valaha is lentrol kellett volna kezdened,

zopilote 2013.08.30. 11:57:16

@QXI:
En a nulla nyelvtudassal valo kivandorlasra gondoltam es termeszetesen kinn eltotott min. 5 evre, de nem a hasonlo nemzetisegu gettoban, hanem helyiekkel dolgozva, elve.
(most mar tenyleg alvas - csak fel ne keltsen reggel a fonokom es betuszkoljon az autoba, volt mar ra pelda)

Len.Mag 2013.08.30. 11:57:55

@sodalisO: Szerintem ezt nem nekem akartad írni. Shakti_rom írta, hogy mártírkodik a posztoló, hogy úgy tünteti fel, mintha plusz terhet jelentettek volna a gyerekei.

BTBTBT 2013.08.30. 11:59:49

@sodalisO:
De az ar/ber viszonyok kozott van, ugye? Mert az is benne volt abban a kommentben, nemcsak amit kiragadtal.

Ki hulyezte le a poszterinat? Merthogy en biztosan nem.

Mivel nem tudok rolad semmit, leve ugy kezdtem a mondatot, hogy "lehet, hogy tevedek". Hol itt a gond ezzel? :)

Len.Mag 2013.08.30. 12:01:41

@sodalisO: Olyan érzésem van, mintha Te lennél a posztíró :)
De tételezzük fel, hogy ő nem használna álnevet, hogy megvédje magát! :)

nosuti 2013.08.30. 12:01:52

@Len.Mag: magyaro-n dolgoztam olyan helyen, ahol a kolléga jóhiszeműen felmondott a hónap közepén, hogy legyen idő átadni a munkáját az 1 hónap felmondási időben, sőt arra az egy havi fizura is kalkulált. Erre azt mondták másnap ne is jöjjön és nem kapott semmit, csak a fennmaradó 2 heti bért.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.08.30. 12:02:57

@Barátusz: Ezért írtam, hogy igen , tévedsz!!
Nem hülyézte le senki az Erikát, csak a kommentek többsége azt sugallja, felelőtlen döntés volt a részéről az autót megvenni.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.08.30. 12:04:33

@Len.Mag: Én Ágnes vagyok drágám, nem Erika! És nekem nem stílusom, az álneveskedés, rejtőzködés, bujdosás, lapítás, sunnyogás. Szeretem a szemtől pofába kihívásokat. Annak van íze ! :-)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.08.30. 12:05:07

@Len.Mag: Ja és konkrétan, Skócia után én most Angliában vagyok.

nosuti 2013.08.30. 12:05:41

@Barátusz: látod látod, óvatosnak kell lenni :)

amúgy nem tudom miért akadtok fenn ezen a fiú dolgon. Ha huszonéves az illető akkor fiú, és egy negyvenes nő is lehet kapcsolatban huszonévessel. Sőt mindenféle variáció elképzelhető ma már. Ha meg egy negyvenest hív fiúnak, hát az tényleg fura...de tulképp lényegtelen

rezsoatya (törölt) 2013.08.30. 12:14:12

@Len.Mag: szerintem csak talan jobban bele tudja magat erezni a posztiro helyebe...

Amugy ezt az auto=gazdagsag/felvagas/kivagyisag dolgot nem osztom. Az auto egy munkaeszkoz, hasznalati targy. Itt kint. Mo. lehet, hogy meg stauszszimbolum, bar egyre kevesbe.

Len.Mag 2013.08.30. 12:14:43

@nosuti: Amit írtam, az zseketto verziójára vonatkozott, hiszen azt írta:
"a fizu kézhezvétele után felmondani ritka nagy görénység!" Szerintem egyáltalán nem - hiszen elvileg ott van a szerződés, amely elvben mindkét felet hivatott védeni. Ez a munkaadót nem hozza hátrányos helyzetbe, hiszen még akkor is van cirka egy hónap felmondási idő, amíg új jelölt után nézhet. Ha meg nem volt szerződés? Ja kérem, a dolgozó örül, hogy megkapja a bérét. Természetes, hogy a maga érdekeit fogja védeni, ebben a tekintetben farkastörvények vannak. Ha úgy dönt, hogy nem fizet járulékot a munkavállalói után, akkor ezt a kockázatot kalkulálja bele!
Amit Te írsz, hogy azonnal kipenderítik, na az viszont tényleg szemétség, és jogilag támadható is, más kérdés, hogy megéri-e.

nosuti 2013.08.30. 12:18:27

@Len.Mag: abszolúte igazad van. Nem tartom görénységnek, sőt már én is saját hibából tanultam meg, hogy mindig a saját érdekemet kell nézni. A munkáltató megoldja majd, fel kell készülnie az ilyen esetekre. Nem tudok most olyan munkahelyet elképzelni, ahol az ő kedvükért maradnék, ha nekem mehetnékem van.

Len.Mag 2013.08.30. 12:20:31

@sodalisO: Honnan kellett volna tudnom?

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.08.30. 12:32:38

@Len.Mag: Sehonnan! :-) Jobb ha kérdezel, mint hogy az érzéseid sugalljanak tévesen bármit is ! :-D

Len.Mag 2013.08.30. 12:35:06

@sodalisO: Ugyan mi a baj a tévedéssel? :)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.08.30. 12:35:55

Én azt remélem, 7 év kemény küzdelem után Erika is megtalálja a szerencsés utat, emberhez méltó körülmények között tud élni és dolgozni. A hibás vagy kényszerűségből meghozott döntéseiből biztosan levonta a konzekvenciákat és megvan már a saját , személyre szabott használati utasítása Németországhoz. Nekem ez a véleményem mai poszt után!!! :-DD
Ja és nem én vagyok Erika!!! Csak , hogy rögződjön !

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.08.30. 12:36:39

@Len.Mag: Semmi, legfeljebb annyi, hogy néha nagyon mellémegy ! :-P

Ugyandehogy (törölt) 2013.08.30. 12:41:22

@zopilote: mondd már, milyen ember? már úgy külsőre? tökre nem bírom elképzelni, pedig mindenkit el szoktam:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.30. 12:47:27

@Karinette:
Erdekes dolog ez a "felnoves". 29 vagyok es meg en sem nottem fel. Oszinten szolva nem is akarok, mert az kotottsegekkel jar, amire nem vagyok.

Len.Mag 2013.08.30. 12:50:37

@Kovermadar: :) Echte így vagyok vele. :)

Bonjour 2013.08.30. 12:53:04

@zopilote: ez milyen igaz.
Igen, Nikinek eleg magas iq-ja lehet, ez a stilusan, humoran is lejon, en csipem. Nem mindig jo am az a magas iq, neha jobb lenne faeknek lenni. De ez utobbival te is csak probalkozol legfeljebb, marmint faek probalsz lenni, de mindhiaba, kutyabol nem lesz szalonna :). Gondolom te is remekul beszelsz angolul.

Bonjour 2013.08.30. 12:57:47

@Len.Mag: igy igaz. Egy nagyon jo munkahelyen egy titkarno szolt, hogy 4 honap mulva kulfoldre megy a ferje utan, kezdjenek keresni valakit, mert ugye angolul gepelni tudo titkarnot 2002-ben nehez volt levadaszni... Persze ott volt tobb is beloluk. A hr meg visszaszolt nekik, hogy koszonik a munkat, holnaptol nem kell jonni. Igy legyel jo fej. Mindezt ugy, hogy dolt a ceghez akkoriban a penz, nem kellett sporolni.

BTBTBT 2013.08.30. 12:59:33

@Len.Mag:
Ilyen erzesem nekem is volt. Sot meg arra is, hogy esetleg megint elofordul az, ami korababn is: hogy valaki majd a kommentek legvegen, este benyogi, hogy tulajdonkeppen csak a szociologia dolgozatahoz gyujt anyagot, es koszoni szepen a velemenyeket.

Mellesleg a poszterina nem irta, hogy 500 fontnak megfelelo osszegert vett volna Mo.-on autot.
Es hogy miert a fontos pelda jott fel Nemeto.-val kapcsolatban, az nem jon le.

@sodalisO:
Gondoltal mar arra, hogy ha a tobbsegnek szemet szur ilyesmi, akkor lehet benne nemi igazsag? Vagy akar a neminel tobb is?

@nosuti:
En a megfogalmazason akadtam meg, de nem ki. A harmincas eveimben jarva nem szoktam azt mondani, hogy lanyokkal ismerkedek, hanem nokkel.
Ha pedig majd a negyvenes eveimben fogok jarni, akkor meg inkabb a "nok" szot fogom hasznalni.
Lanyokra is. :)))

Nem baj, ha osszejonnek, sot valami jo is tortenik a poszterina eleteben, nemcsak ezek a sorozatos atvagasok.
Csak lattam es hallottam mar annyi hasonlo helyzetet, ahol a zopilote altal is felhozott pasik kihasznaljak a - naiv? buta? ketsegbeesett? szeretetehes? - noket. Es akkor csak meg egy csalodassal lesznek kijjebb. A pasik meg egy predaval beljebb. :(

Mme.Brioche 2013.08.30. 13:07:41

@Kovermadar: na de akkor mi a felnőttség definíciója? nős vagy, munkád van, adót fizetsz, lakbért, rezsit, autót tartasz fönt, intézed a hivatalos ügyeidet ezekért mind felelősséggel tartozol, és csinálod is rendesen, nem? szerintem ez kimeríti a felnőttség fogalmát. Ha ez nem felnőtt élet, akkor nem tudom mi az. Milyen egyéb felelősséggel jár a felnőttség, ha ez nem az? :-)

nyuszigonosz 2013.08.30. 13:11:00

@charlieharper: Kinek mi a jobb. :-))
Néha jobb a porcukrozott írás mint az ecetleves. :-))

Bonjour 2013.08.30. 13:11:18

@Barátusz: hagyjad, o a kis trollunk a mai napra. Igyekszik betolteni azt a fajdalmas urt, amit Toki tavozasa okozott a blog eleteben. :)))))
Mas szoval frusztralt.

De en most kilepek, ugyhogy kernem sodalist, hogy ne irjon nekem erre kommentet. Nyugodjon meg.

Karinanank meg igaza van, kialakulatlan gyerekes lelekre vall, ha egy negyvenes no fiunak nevezi a szerelme alanyat/targyat. Pasi jobban hangzana, akkor is a fia lehetne a jelolt, es akkor nem gyanakodnank. De tolem aztan hivhatja barminek, ez csak egy joindulatu figyelemfelhivas volt a tobbiek reszerol is szerintem. Ettol meg mindegyikunk elismerte kitartasat, erejet.

Udv

tanato 2013.08.30. 13:13:16

@Brioche: Mondjuk én is eléggé gyereknek érzem magam néha,sőt néha gyerekesen is viselkedek néha amit azért nem mindig tolerál a környezetem,modortalanságnak vélik.Persze amiket írsz azokban azért felnőtt vagyok,el tudom intézni az ügyeimet.

nosuti 2013.08.30. 13:14:17

@Barátusz: örülök, ez megnyugtató, hogy a nő szót használod :) lehetne annyi más is, de ez a tiszteletteljes verzió, csak úgy mint nők részéről a férfi szó használata.

Sajnos ez a kihasználás benne van a pakliban, kevésbé kétségbeesett nőknél is, csak nekik hamarabb leesik. De akkor mi lenne a megoldás? Nem mindenki tud megfontolt lenni, pláne nem szerelembeesés idején. Ráadásul ő ha akkor vált el amikor a gyerekek már felnőttek voltak, nagyon sok ismerkedése nem lehetett, lehet tapasztalatlan volt, könnyelmű és megbízott bárkiben. De nem említi, hogy baja lett volna a "fiúval". Én remélem a legjobbakat neki :)) ezen a téren is

nyuszigonosz 2013.08.30. 13:14:29

@zopilote: Pontosan tudom, milyen az, ha sok minden egész másképp alakul, mint szeretnénk, annak ellenére, hogy mindent megteszünk a jobbért.

Az én életemben már nagyon sok olyan dolog volt, amit senki másnak nem kívánok.
De nem kezdtem magam önsajnálni, meg másoktól várni a csodát.

Len.Mag 2013.08.30. 13:15:06

@nyuszigonosz: Háhháá, mekkora meglátás! A tegnapi posztot vegyíteni kéne a maival, és az eredmény tuti egy kínai poszt lenne: édes-savanyú...

nyuszigonosz 2013.08.30. 13:15:43

@diggerdriver:
Minden sorsot le lehet vidám stílusban is írni.
Megélni nem lehet mindent csak vidáman.

Bonjour 2013.08.30. 13:16:36

@Brioche: gyereket nem mer vallalni kovermadar. Van ilyen, sokan panikolnak elotte, de ezekbol lesznek a legjobb/leglelkiismeretesebb apak. Hiszen a felelem abbol indul ki, hogy azt csak nagyon nagy felelosseggel tudnak csinalni.

Ha kovermadar megis elszanja magat, remek apa lesz belole. Olyan akinek neha kiborul a bili, de egy erzelmileg elerheto, rajongo, csodalatos apa.

De kell neki meg egy par ev, nem veletlen tema ez nala ennyire. Dolgozik a tudatalatti. Bocs kovermadar, hogy ennyire kivesezlek, gondoltam rugok egyet a tudatalattidon :). Tudom, hogy ezzel atleptem egy kuszobon, es jelzem, hogy maris visszaleptem, es leszalltam a temarol.

Na tenyleg udv mindenkinek

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.08.30. 13:16:43

@Barátusz: Őszintén ?
"Gondoltal mar arra, hogy ha a tobbsegnek szemet szur ilyesmi, akkor lehet benne nemi igazsag? Vagy akar a neminel tobb is?"

Nem, még véletlenül sem. Koromból adódóan , már a számszaki különbség miatt is / közted és köztem / én már messze nem foglalkozom azzal, hogy mit gondol a többség, vagy mi a véleménye a többségnek. Mostanára kialakult az egyéni, különbejáratú vélemény rendszerem, és megtanultam, hogy sosem számít mit mond a többség, merre megy a nyáj, vagy hogy gondolkodnak mások. Nekem ez már nem szempont. A nagy csorda tagja vagyok én , igaz,! De csak azért mert egy irányba megy a többség nekem nem biztos , hogy velük kell tartanom. A mai poszt esetében én nem csatlakozom a boncolgatók többségéhez! Mi lett volna ha, mért nem ezt csinálta, mért nem azt, nem úgy kellett volna, hanem ......Sok hasznos okosság!!! Nem ismerjük a posztolót, én legalábbis nem , és vajmi keveset tudunk meg róla a cikkben is. Ez így is van rendjén, mert nem egy " Na emberek, írjátok meg merre jártatok, mi történt veletek.." blogon vagyunk, és majd mi meg megmondjuk a tuti frankót, mit csináltál rosszul, hülye vagy-e vagy nem, buta vagy-e vagy nem, megérdemled-e a sorsod, magadnak kerested a bajt...stb......
Úgy látom pár amatőr pszichológus kicsit eltéveszti néha a helyet , ahol gyakorolni szeretnék a személyiség elemzés nagy tudományát.
De jól van ez , nem vagyunk egyformák, ki ezért megy a boltba ki meg másért. Én vásárolni általában, más meg lopni. !!:-)

Bonjour 2013.08.30. 13:17:54

@charlieharper: Nikit Saffanak hivjak? Ezt meg muszaj volt megkerdeznem.

Mme.Brioche 2013.08.30. 13:20:54

@tanato: de akkor ki az aki igazán azt mondhatja magára, hogy felnőtt? mert például én sem érzem magam annak, egyáltalán. Pedig nyilván az vagyok :-) vagy csak ifjonc a lelkem, de az meg nem baj, remélem nem is keseredik meg soha :-)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.08.30. 13:21:27

@sodalisO: Jájj, troll lettem ????? Hehe, tök jó az még úgysem voltam ! Pussz! :-D

2013.08.30. 13:24:34

@Bonjour: Saffa = South African. Saffa felesege volt es lent lakott. Onnan van a harmadik utlevele.

Bonjour 2013.08.30. 13:26:33

@sodalisO: ebbol is latszik, hogy megbolcsultel, letetted a lantod es megengedoleg nezel a vilagra, mely teged, oreget tulhaladt. :))). Nem allsz be, mint a beton, forrofeju huszoneves nem vagy mar, nem tamadsz ra arra, aki maskepp gondolkodik, mas elettapasztalata van.

Na jo.

Elvesztetted a kontrollt, van ilyen, gyerekes trollkodas, gyere vissza a foldre. Itt ugyanugy alkalmazkodni kell, mint a valo eletben.

Es csak szolok, hogy itt a kommentelok kozott van nem amator pszichologus is am.

tanato 2013.08.30. 13:28:05

@Brioche: Vannak öregesen viselkedő ifjúk és vannak örökifjú idősek is.Személyiségfüggő.

Bonjour 2013.08.30. 13:28:46

@sodalisO: semmi baj, Toki. Lehet azt is szerethetoen csinalni.
Na tenyleg megyek.

Bonjour 2013.08.30. 13:35:38

@diggerdriver: digger, te meg sosem tamadtal senkire, mert mondott valamit...

andaluzkutya 2013.08.30. 13:37:18

@tanato: nekem a feleségem szokta mondogatni néha, hogy "ha így látnának a betegeid...". Hát lehet, hogy egy világ omlana össze bennük, de rosszul végezném a munkámat, ha a világuk az orvosuktól függene:)

@Bonjour: @sodalisO: Nem teljesen értem, min kötekedtek, de ha jó nektek, csak hajrá, így tovább:)

Amúgy azt még nem írtam, hogy gratula a posztolónak a kitartásához, másrészt meg az autó egyáltalán nem luxus, sokszor pl. takarítócégek is elvárják, hogy ki tudjál menni a munkára, ahova éppen menni kell. Lehet egy szükséges befektetés is és még aludni is lehet benne:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.30. 13:46:26

@Bonjour:
Nana azért ha valaki azt mondja hogy Korán kel fel a Korán attól azért rángani kezd egy ideg a szemem alatt.
Voltak itt már kemény csörtéim.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.30. 13:47:24

Valami kehéje van megint az oldalnak.

BTBTBT 2013.08.30. 13:50:04

Hol vannak a kommentek, amik megjelennek az email-jeim között, a blogon viszont nem?

Csak válaszolni akartam Bonjour-nak, nosuti-nek és sodalisO-nak.
Na, majd tán később.

andaluzkutya 2013.08.30. 13:50:39

@nosuti: a francba, előbb megírtem a létező univerzum valaha volt legnagyszerűbb kommentjét, erre eltűnt...
(most izgulhatok, nehogy előkerüljön, mert akkor kiderül, hogy nem is volt olyan nagyszerű. Bár még mindig mondhatom, hogy az egy másik komment:) )

BTBTBT 2013.08.30. 13:51:20

Sőt, a korábban nekik írt válaszkommentek sem. :(

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.08.30. 13:53:14

@Bonjour: :-D Szegény te ! Ha ismernél, nem írnál ilyen hülyeségeket ! 1. Fogalmad sincs hány éves vagyok!.2. Fogalmad sincs rólam, az életemről. 3. Nem vagyok Toki sem ! :-) Ez is mellément ! 4. "Mas szoval frusztralt." Csak , hogy elszomorítsalak nem vagyok frusztrált sem! 5. Nem tettem le a lantot, aktívan dolgozom, minden nap reggel fél 9-től este 7-ig. És csak , hogy legyen több infód rólam, nem mosogatok, nem takarítok szállodában.6. Nem vesztettem el a kontrollt csillagos harmatom, különben nem tudnék helyt állni, egy idegen országban egyedül. Valószínűleg én is autóban aludnék, ha úgy lenne ahogy te gondolod.7. Köszönöm a jó tanácsot, de legyél nyugodt, két lábbal a földön járok, alkalmazkodásból oktatok szívesen igény szerint bármikor ! Csak szólj! :-)

andaluzkutya 2013.08.30. 13:53:24

Szerintem eléggé esélyes, hogy a világ titkos irányítói csinálták ezt, így készítenek elő minket arra, hogy belépünk a nullsíkba... Ott valami hasonló lesz, eltűnik egy csomó komment:)

nosuti 2013.08.30. 13:55:56

@andaluzkutya: az a lényeg, hogy te annak tartod, ne törődj mások véleményével, hogy mit gondolnak a kommentedről. Ez a mai nap tanulsága:)

nosuti 2013.08.30. 13:57:48

@sodalisO: pedig egyre jobban emlékeztetsz tökire :))))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.08.30. 14:00:37

@nosuti: hát pedig töki az nagyon nem vagyok. :-DD

Bonjour 2013.08.30. 14:01:17

@sodalisO: semmi gond, en is elvetettem a sulykot, nincs is jo kedvem, par napig ugysem lesz idom idenezni. Jo kommentelest neked, inkabb kiszurlek, ha nem banod.
Udv, mert pirosban irom ezt,

Bonjour 2013.08.30. 14:02:58

@sodalisO: nem akarlak ismeretlenul bantani, de aki ok nelkul letamad tobb kommentelot, abbol nem szokott jo dolog kisulni. Tenyleg sikeres komm a tovabbiakbannn

Bonjour 2013.08.30. 14:04:38

@sodalisO: ja es egy utolso komment neked, most felrealltam: ezt a stilust senkitol nem turom el. De teny, en szoltam hozzad, elnezobb vagyok, ezert csak kiszurlek.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.30. 14:09:48

@zopilote:
Ugye? :)
Nem eri meg felnoni! Nincs aranyban a nyereseg es az aldozat.

nosuti 2013.08.30. 14:11:00

visszajöttek a kommentek jippijéé

DieNanny CH 2013.08.30. 14:15:32

@sodalisO:

Nem az első fizetéséből vette az autót. Már jó pár hónapja dolgozott, mikor hazament, és úgy vette az autót. Ami mondjuk 1 havi kinti fizetésébe került.
Szerintem volt értelme. Mobilabb az ember, és valóban, akár szállásnak is megteszi ideig-óráig.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.08.30. 14:15:45

@Bonjour: Ha te támadsz és neked törik be a fejed, akkor a legjobb ha bukósisakot hordasz ! De még jobb ha elmégy aludni! Ahogy ezelőtt írtad ! :-) Persze , tedd azt amit jónak látsz, nem muszály nekünk beszélgetni egymással.

Mindenkinek! Nem vagyok Töki sem más troll. Sodalis néven regisztáltam anno 4 éve . Hol sűrűbben hol ritkábban bekukkantok. Ha van kedvem, vagy úgy érzem komentelek is , ahogy mindenki más.Egy olvasó vagyok a sok közül, nem tartozom az itteni klikkekhez, baráti körökhez. Épp ezért , úgy érzem meg engedhetem magamnak, hogy mindig azt írjam amit gondolok a napi posztról, nem pedig azt amit a többség elvárna . Lehet ez nem szimpatikus, dehát evvan!
Mindentől függetlenül, senkit nem fogok leöregezni, lecsitrizni, lfrusztráltozni , akármizni, mindenkit tiszteletben tartok, addig míg velem is ugyanezt teszik. De védés-visszaszúrás, látom néha ilyen is kell.
Semmi rosszat nem írtam ma sem, úgy ahogy máskor sem, csak megemlítettem, hogy mért mindig a posztolót szedik itt szét szilánkokra, mért nem a sztorit ?! :-P
Aki ezt kikéri magának......lehet nem is velem van a baj ?? .-D

andaluzkutya 2013.08.30. 14:18:41

@nosuti: kivéve az én fantasztikus kommentemet... ;)

LyukasBogrács 2013.08.30. 14:18:49

@sodalisO:
"Aki tudja, mi a pánik, félelem, kapkodás, kényszer, az tudja azt is ezek mennyire befolyásolják sokszor a döntéseinket, választásainkat..."
Szerintem meg ezeken felul kell kerekedni es jozan donteseket hozni.

dradix [freibürger] 2013.08.30. 14:18:50

Üdv!

Érdekes lenne tudni, hogy milyen szintű nyelvtudással indult neki az ismeretlennek. Milyen végzettsége van, mit dolgozott itthon, és jelenleg szakmájában tudott-e elhelyezkedni.
Egy kicsit bővebben is kifejthette volna, miért érzi úgy, hogy élete legjobb döntése volt elindulni. Nyilván mostanság már lenyugodott, esetleg még boldog is, kevesebb a stressz, de ne mi találgassunk már, hogy mi is történt vele. A lezárás hiányos, egyébként egy kitartó, céltudatos személyiség jelenik meg, aki foggal-körömmel ragaszkodott egyszeri elhatározásához.
Csak annyi még, hogy ha távlatokban is alig volt bejelentett állása, a kórházi kezelést hogyan fedezte?

nosuti 2013.08.30. 14:19:44

@sodalisO: muszájjj megjegyeznem, hogy szerintem itt mindenki úgy és azt ír amit akar, ameddig HA nem dönt úgy, hogy a stílusa nem idevaló. Szerintem az nem a poszter szidása, ha valaki leírja, hogy neki tetszik e a story vagy sem, vagy leírja amit nem ért a történésekben, esetleg felteszi a kérdést, hogy miért nem lehetett volna máshogy.

Meg aztán mindenki okosabb a másiknál, és ez alól te sem és én sem vagyunk kivétel :)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.08.30. 14:22:26

@DieNanny: Nekem azért nem volt lényeges a történetben az autó, mert feltételeztem, hogy a sok baj között valamért fontos lehetett megvenni. Elég nagy bajban volt abban az időszakban is, feltételeztem, hogy jó oka volt.Ahogy a történetéből kiderült, valahol tudat alatt jól is tette, mert utóbb nagy szüksége lett rá, volt hol aludnia 2 hétig. Én nem aludtam kocsiban soha, de gondolom még mindig jobb mint híd alatt, vagy a parkban egy padon.

nosuti 2013.08.30. 14:23:16

@andaluzkutya: megöl a kíváncsiság :)

2013.08.30. 14:23:22

Ez az oldal az informatika szegyene

andaluzkutya 2013.08.30. 14:24:09

@charlieharper: pedig egy csomó információ van rajta...

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.08.30. 14:25:20

@nosuti: Hát ebben egyetértek veled, de nagyon ! :-) Látjátok? Van bennem kompromisszum készség ! :-DD

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.08.30. 14:27:34

@LyukasBogrács: Valaki feljebb azt írta van itt pszichológus is. Kérdezzük, meg mennyi az esély arra, hogy valaki totál kétségbe esve, pánik hangulatban jó döntést hozzon ? Kíváncsi lennék orvosilag erre mit ír a protokoll?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.30. 14:45:08

@Brioche:
Jajj, nehezet kerdeztel!
Nem tudom megmondani... pl. nem vagyok hajlando mindig jol donteni. Szeretek idonkent butasagot csinalni. :)

andaluzkutya 2013.08.30. 14:45:55

@sodalisO: mivel a legtöbb esetben a kétségbeesés nem betegség, így nincs is rá protokoll:) Természetesen vannak mindenféle módszerek, hogy hogyan lehet ilyen esetben minél jobb döntést hozni, de a helyes választ akkor is alighanem csak az tudja, akit érint.
Amúgy olvastam egyszer egy kutatásról, ahol az derült ki, hogy akik érzelmi döntést hoznak, lényegesen boldogabbak és sikeresebbnek érzik magukat, mint azok, akik racionális szempontok alapján teszik mindezt. Ennyit az agy kognitív funkcióiról:)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.08.30. 14:51:45

@andaluzkutya: oh , értem, köszi, és mi a helyzet a pánikról? Az is , gondolom egy speciális érzelmi állapot ami a tudatot valamilyen szinten beszűkíti. Vagy nem, nem tudom , de például egy tipikus pánikos állapotban képesek vagyunk "jó" döntést hozni?
Gondolom a kétségbeesés és a pánik között van némi különbség .

BTBTBT 2013.08.30. 14:52:18

@Bonjour:
Trollnak gyenge.

@nosuti:
Koszi. Arrol inkabb nem kezdek el irni, hogy a "no" meg a "ferfi" nem attol lesz no meg ferfi, mert biologiailag az. :)

Lehet, hogy kozhelynek hangzik, de mas (no) helyett nem lehetunk okosabbak, kulonosen, ha szerelmes.

@sodalisO:
Te mar megint kevered a szezont a fazonnal. A jozan paraszti esz jobban kozrejatszik, de azert, mert tobb embernek is feltunik, hogy valamivel kapcsolatban kilog a lolab, akkor te mar csordat meg nyajat emlegetsz.
Mondjuk ez nem meglepo, hogy a velemenynyilvanitasbol is szemelyisegelemzest csinaltal. :)

Bonjour 2013.08.30. 14:52:28

@sodalisO: nem sikerult szurnom teged, lehet, hogy tul gyorsan leptem ki.

Egy valamit tisztazzunk, mielott ezt a techniakî feladatot (kiszures) megoldom: nem azert fujtam bekesen visszavonulot, mert megerdemled, hanem azert mert troll vagy es energiavampir, en viszont megerdemlem magamtol, hogy az ilyenek ne szivjak le az energiam.

Nem irtam az eletedrol, hanem parodizaltalak. De te ezt ugyse erted. A korodat te irtad le kozvetve. Te nem a posztra irtal velemenyt, hanem az altalam nagyra tartott kommentelok kozul tobbet is tamadtal. Nagy kulonbseg. A kommentelok a kritika mellett dicsertek is a jo dolgokat, te viszont kizarolag kritizaltal, mindenkit szinte. Aztan betort a fejed, es ram projektalod a marhasagod.

En meg vagyok a hulye, mert a mai rosszkedvemet agy ilyen trollon vezetem le. Mea culpa maxima. En sem vagyok tokeletes, ma semmikeppen.

Ha majd visszanezek, mar a jo hangulatban teszem.

Es sodalisnak is adok majd egy eselyt, csak nem ma.

Udv

Bonjour 2013.08.30. 14:53:26

@nosuti: es koszonjuk ezt a muszaJJJ-t :)))), de a cimzett ugyse erti, fel se tunik neki.

andaluzkutya 2013.08.30. 14:53:43

@Kovermadar: ha a felnőttség definíciója az, hogy az ember mindig jól dönt, akkor szerintem csupacsupa gyerek lakja ezt a bolygót:)
Szerintem a felnőttséghez sokkal fontosabb, hogy az ember felelősséget vállal a saját életéért, tetteiért. Azt, hogy ez gyerekkel, vagy gyerek nélkül, tökmindegy. De pl. egy gyerekes ne sírjon, hogy jajj, a gyerek miatt nem tudok nyaralni, egy gyermektelen meg ne sírjon, hogy jajj, megöregedtem, nincs aki meglátogasson (ez mondjuk a gyerekessel is előfordulhat, de nyilván az valaminek a következménye). Ennyi. Szerintem.

BTBTBT 2013.08.30. 14:55:37

@sodalisO:
"Koromból adódóan , már a számszaki különbség miatt is / közted és köztem / én már messze nem foglalkozom azzal,"
Ezzel arra celoztal, hogy te mennyivel idosebb es tapasztaltabb vagy nalam?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.30. 15:01:37

@andaluzkutya:
Ez logikusnak tunik. Ha erzekmi dontest hozok, akkor feltetelezheto, hogy orulni fogok neki. Egy racionalis dontes nem feltetlen jelent oromot, csak azt, hogy valamilyen szempont szerint jol jartam.

Pl. autovasarlas: vegyek egy racionalis "kisautot", mert az olcsobb es igy tobb penzem marad VAGY vegyek egy mustangot, amibe viszont szeretni fogok beulni?

@sodalisO:
Mert a lenyeg, hogy cincalni lehessen ;)
En azt mondom, mindenki szexeljen egy jot, utana szivjon el egy jointot / igyon meg egy sort es oruljon annak ami eppen van. Nem kell leragadni az aprosagokon! :)

BTBTBT 2013.08.30. 15:02:45

@DieNanny:
"Szerintem volt értelme. Mobilabb az ember"
Nem azt irta, hogy a csaladnal lakott? Akkor minek az auto? Hogy ne busszal kelljen visszazotykolodnie Nemeto.-ba.

@sodalisO:
"Nem vagyok Töki sem más troll. Sodalis néven regisztáltam anno 4 éve ."

sodalisO
Adatlap

sodalisO 0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2012.03.08. óta tag.

A sodalis-ra is csak ez jon ki. Say no more. :)))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.30. 15:04:50

@andaluzkutya:
Ez igy van, nem kell sirni a dontesek utan. Ha megsem volt jo, akkor legkozelebb lehet mashogy is donteni.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.08.30. 15:05:34

@Bonjour: Miután még mindig nem mentél el aludni, és "mert troll vagy es energiavampir, en viszont megerdemlem magamtol, hogy az ilyenek ne szivjak le az energiam." Nekem viszont sikerül téged szűrni.
Képzeld, hogy veszi a címzett a célzást, csak épp lusta voltam javítani....de a héják lecsapnak könyörtelenül, tudom, bizony , ilyen az élet. ! :-)
Nem akarsz venni normális magyar billenytűzetet ? vagy csak simán bekapcsolni a magyar opciót ? :-D

LyukasBogrács 2013.08.30. 15:09:47

@sodalisO:
Ha férfi, akkor jó esélyekkel indul. Ha nem, akkor könyvet ír belőle, mint Anna Bognaro az erasmusos műsorával. Szánalom.

SilentDreams 2013.08.30. 15:09:48

Ha már a prémiumosoknál is késleltetve jelennek meg a hozzászólások, az már maga a vég :))))
Vagy lehet pár pillanatra megszünt a prémium klikk? :)

A poszthoz: jó nehéz út vezetett a mostani, remélhetöleg valóban tartósabban nyugalmas élethez. Ebben a posztoló is követett el hibákat, de szerintem ezzel maga is tisztában van. Töbekkel egyetértésben én is úgy gonodlom, hogy sokkal könnyebb ilyen hibákat elkövetni pánikhelyzetben. Sok mindenre fel kellett készülni elöre, de még a leggondosabb felkészülés esetén is hirtelen jöhet egy helyzet, amire bepánikol az ember és ontja a hibákat. Hátha még nem is készül fel eléggé és nem elég talpraesett/bátor....
Szerintem mostanra a posztoló tanult már a korábbi hibáiból, s tetszik, hogy kiállt magáért 1 éve a fököke elött végre, ezzel megoldva a munkahelyi problémát a kollegákkal.

Viszont ez még sántít nekem a végén:

"Azt tapasztaltam, hogy a németek szeretnek okoskodni és dirigálni, de a munkához úgy állnak, hogy a másik is hozzáférjen."

En még azt tapasztaltam, hogy ez nem nemzetfüggö, ilyesmi emberek mindenütt vannak. Es a gyengékre (pl. külföldi, a nyelvet még nem elég jól beszélökre...) aztán igazán rá is tudnak szállni. De szerencsére ök is kordsában tarthatók, na meg még igen sok másféle ember is létezik, köztük olyanok is, akik segitenek a beilleszkedésben. További kitartást ´ßes fejlödéstr kivánok a posztolónak.

Iródott: 2013.aug.30 14:50

DieNanny CH 2013.08.30. 15:15:49

@sodalisO:

Mikor írod meg az angliai élményeidet?
(A skóciait nemrég olvastam.)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.08.30. 15:18:29

@Barátusz: Hát ...a troll az évszámot benézte :-P, lusta voltam az adatlapomra kattintani, az már bizonyos, de akkor is úgy tűnik nagyon régóta itt vagyok már és olvasgatok.A kommentjeim számából meg látszik mekkora egy mocsok troll vagyok!!!! :-)) Még mielőtt Skóciába útra keltem , már előtte ráfeküdtem a posztokra, hátha tudok sok okosságot, tanácsot, tapasztalatot begyűjteni. Sajnos kevés poszt volt konkrétan Skóciáról. Ez 2011 előtt volt, mert 2011. szept.15.-én mentem ki . Lehet akkor még nem regisztráltam. Gondolom akkor csináltam meg a regemet amikor megírtam a posztomat és HÁ leközölte.
Olvasgassad !
skocia.postr.hu/
HÁ javaslatára a rövidített változata :B-terv nélkül soha -címen jelent meg !

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.08.30. 15:21:00

@DieNanny: Most még napló fázisban vagyok, de ezt inkább csak magamnak írogatom. Itt mindenki rosszul van, ha egy poszt azzal kezdődik , hogy " Anglia" ..fújjjjjjjjjjjj unalmas, ne márrrrrrr:-) Úgyhogy szerintem nem lesz poszt belőle. Jó lesz magamnak, majd olvasgatni a belgyógyászat elfekvőjében ha eljön az idő ! :-)))

DieNanny CH 2013.08.30. 15:25:03

@Barátusz:
"Nem azt irta, hogy a csaladnal lakott? Akkor minek az auto? Hogy ne busszal kelljen visszazotykolodnie Nemeto.-ba."

Talán ebben is már a tudatalattija benne volt. Mármint, hogyha nincs bejelentve, akkor talán már dolgoznia sem kellene ott.

Igazán jöhetne Erika, hogy válaszoljon a kérdéseinkre! HÁ, megtennéd, hogy szólsz neki???

(Amúgy én tuti nem vennék autót. Mo-on is ahol lakom, elérhető Pestről óránként busszal. Itt Svájcban is 50 m-re van busz, vonat. Ráadásul hazautazni is a vonat olcsóbb...)

Mme.Brioche 2013.08.30. 15:26:00

@andaluzkutya: hehe, majdnem szó szerint ezt válaszoltam én is, csak benyelte a rendszer. De nem baj, mert úgyis leírtad :-))

Mme.Brioche 2013.08.30. 15:42:44

Én tisztára azt hittem, hogy csak az számít trollnak, aki obszcén szavakat használ, mindenkibe beleköt a témától függetlenül, és a Hazám, hazám, te mindenem-et mantrázza. Meg azt hogy ott élned-halnod kell. Meg a kolbászból a kerítést.

:-)

BTBTBT 2013.08.30. 15:43:12

@andaluzkutya:
"a felnőttséghez sokkal fontosabb, hogy az ember felelősséget vállal a saját életéért, tetteiért"
A profeta beszelt beloled. :)

@sodalisO:
Ha Skociaban vagy, es eddig nem igazan szoltal hozza, akkor ma off-os vagy, hogy egy nemet poszton ennyire porogsz?

@tilmir:
De hova tunt Damon Hill? :D

@DieNanny:
Szoval megvette az autot, mert tudta, hogy ki fogjak rugni?
Azt irta, hogy amikor beallitott vele a csaladhoz, mar nem voltak vele kedvesek. Lehet, hogy rosszul latom, de ebbol ugy tunik, hogy bar a poszterina az ugynoksegnel reklamalt, hogy nincs bejelentve, de megsem azok, hanem a csalad hozzaallasa valtozott meg.

Raadasul nekem kicsit santit az, hogy szerinte a csalad azt onallosodasi torekvesnek vette, hogy a naluk (feketen) alkalmazott vasarolt maganak egy autot a toluk kapott fizetesebol.

Aludjon valaki autoban etlen-szomjan honapokon at. Arrafele nincsenek hajlektalanszallasok?

Jelenleg 70 lepesnyire lakom a munkahelyemtol, ugyhogy auto nekem sem igazan kell.

SilentDreams 2013.08.30. 15:48:36

Még valami. Gyakorlatilag így indult a posztoló külföldi szerencsepróbálása:

"....Elkezdtem nézegetni külföldi munkákat, de mivel a nyelvtudásban hiányosságaim voltak, nem akadt túl sok lehetőség...... Aztán egy nap jött egy telefon: idősgondozónak kellene kijönni Németországba egy családhoz. Egy feltétel van: három nap múlva indulni kell.
A döntést még a telefonálás közben meg kellett hoznom, s én rábólintottam: igen, megyek."

A kérdésem az lenne (lehet költöi...), hogy ez a fajta nekiindulás már eleve predesztinálta-e a késöbbi történetet, azaz ezt a hosszú "szenvedés sorozatot" a "célbaérés" elött?

Szerintem, ha nem is predesztinálta, de jelentösen megnövelte annak lehetöségét, hogy rosszul sülnek el a dolgok, hiszen:

- valoszínüleg a telefonhivásig nemt udott a posztoló tul jol megtanulni németül (bár tanult)
- rádásul azonnal a telefonban kellett az ismerösének választ adnia, igy nem valoszinü, hogy eléggé körüljárhatta a leendö munkát és a körülményeket

Ezt igy én elég nagy vakmeröségnek tartom, föleg, mivel, ha jól értem, Magyarországról nem kellett közvetlenül "menkülnie", így egy kicsit jobban is mérlegelhetett volna, hogy mibe vág bele...

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.08.30. 15:50:53

@Barátusz: Nos, már nem Skóciában hanem Anglia déli részén élek és dolgozom, és igen ma kivételesen 7 ledolgozott nap után kaptam egy offot, és a reggeli kávé közben eszembe jutott , hogy megnézem mi a mai poszt. Minden nap elolvasok minden posztot, de ritkán kommentelek, épp azért, ami ma megint elvette a kedvem a kommenteléstől újra. Maradok "troll" olvasó , hagyom itt érvényesülni a törzsgárdád! Az elmúlt időszak olvasatai alapján azonnal lejön mi itt az ábra "nálatok".
Lassan kereshettek helyettes "trollt". Hehe, kívánom, hogy rosszabbat sose találjatok! :-)))

BTBTBT 2013.08.30. 15:51:29

@Brioche:
Kolbaszbol VOLT a kerites. De mar lezabaltak az elsosorban keletrol beozonlo hordak. :)))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.08.30. 15:52:58

@Brioche: Haha, ez jó, tökéletes kollekció, eddig én is valahogy így gondoltam! De milyen igaz a nagy közhely: Van új a nap alatt! :-)

BTBTBT 2013.08.30. 15:54:12

@sodalisO:
Neked nem furcsa, hogy ha nem ertenek veled egyet, akkor mindenki "amator pszichologus" meg "itelkezik" meg a "csordaszellem hajtja"?

De mi vesszuk el a kedvedet a kommentelestol? Erdekes. :)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.08.30. 16:00:33

@Barátusz: Nem!!! Nekem az a furcsa, hogy ha én más véleményen vagyok, mint itt a többség, akkor azonnal trollt kiáltotok! Ha nem állok be a sorba szétszedni a kommentelőt a története elemzése, véleményezése helyett, ha engem a sztori érdekel és nem az illető. Nekem az a furcsa, hogy troll lettem azért mert meg sem próbáltam róla véleményt alkotni ,128 sor után.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.30. 16:04:25

Jo ez a Norwegian Airlines... wifi a fedelzeten 10e meter magasan. Mar csak a mogottem ulo kisgyerMeket kellene leszedalni, mert vagy rugkapal vagy csapkod es nem erzi, hogy nincs kedvem jatszani :)

BTBTBT 2013.08.30. 16:08:23

@sodalisO:
Nem figyeltel arra, amit elozoleg irtam, es amire a fentit valaszoltad.

Ha visszaolvasod a mai kommentjeidet, talan szamodra is kiderul, hogy miert trollozott le valaki. De segitek: beskatulyaztad azokat, akik a tiedtol eltero velemenyen voltak.
Ez a "trollt kialtotok" tobbes szam nalad arra utal, hogy aldozat vagy es teged nem ertenek meg?
Nem remlik, hogy a mai poszterinat barki is szetszedte volna. Sot. Sokan rokonszenveztek a szerencsetlensegevel.

DieNanny CH 2013.08.30. 16:09:56

@Kovermadar:

Bezzeg neked van wifid! De Apukámnak egy várostól 5 km-re épphogy csordogál a mobilnet!!!

BTBTBT 2013.08.30. 16:10:45

@Kovermadar:
Ennyire nem lehetsz fuggo, a router meg a gepben van, mukodne magasabban is. :))
Filmet nem adnak, hogy ne a neten kelljen lognod? Mert akkor annyira nem lehet jo legitarsasag.

Es kihalsz majd a messzi kis szigeteden, nyugdijas korodban, ha nem lesz wi-fi? :)))

tanato 2013.08.30. 16:25:39

@andaluzkutya: Ez jogos én sem a munka közben szoktam azért néha gyerekesen,koromnál ifjabb lendülettel és lélekkel viselkedni.A beteg előtt határozottságot,felnőttséget kell mutatni.Azért azt már egyetemista koromban is megkaptam néhány társamtól., hogy felnőttesebb kinézetem ellenére nagyon gyerek módjára viselkedek.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.30. 16:30:54

@Barátusz:
A repules unalmas :)
De igerem, hogy a hotelbol majd nem nezek be :)

jéva56 2013.08.30. 16:32:15

Nem értem, ebben hol a siker? Ha jól olvastam, még kb. 1 éve van azon a munkahelyen, ahol a főnök parancsára nem utálják.
És ennyit itthon is szenvedhetett volna, ezért nem kell ezer kilométereket utazni.
Most van lakása? Küld a szüleinek pénzt?
A gyerekei vele vannak?
A szabadidejét barátokkal tölti?
Na, elolvasom mégegyszer.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.08.30. 16:36:02

@Barátusz: Dehogyis vagyok áldozat! Troll vagyok osztjóvan! :-) Ebben az arc nélküli virtuális világban sok minden megeshet! Ne menjen jégre aki fél, hogy beszakad ! :-) Így jártam, majd legközelebb meggondolom mit írok! :-) Egyébként lehet nem egy filmet nézünk, / ezen sem lepődöm nagyon meg , magyar emberek ritkán jutnak közös nevezőre vitás kérdésekben/, 4x visszaolvastam már , mit nézhettem ennyire be. Igen , azt látom, hogy a végére mellesleg mindenki odaírta, le a kalappal, stb, végigcsinálta, de .. azért előtte kapta az ívet szegény.......:-) Meg én is !! Hogy talán Erika vagyok? Vagy na neeeem, ez a Tökiiiii, ja na neeeeem, egy új troll!!!!!!!! Haha... na , jól van nálam itt van most off. ...még van egy csomó dolgom még.
Jó volt veletek ma itt, megízlelhettem milyen is egy jó kis harcos, adok-kapok nap a HÁ az aktív kommentelők között. Azért majd jövök, addig keressetek egy helyettest, mert azért az kell nektek, segíti a csapatépítést ! :-) Üdv

BTBTBT 2013.08.30. 16:41:03

@Jánosné Kollár:
Benne lett volna a "siker" szo a posztban?

@sodalisO:
Latod, mar megint nekem cimzed ezt a "keressetek helyettest", holott le sem trolloztalak. :)

@Kovermadar:
Szoval nincs filmvetites. Legkozelebb ne ezzel a tarsasaggal utazz, ha meg az unalmadat sem tudjak eluzni. :)

Varjuk a hotelbol valo bejelentkezesedet.

ffüttyfürütty 2013.08.30. 16:47:42

@sodalisO: Nem mindenki van rosszul, én elolvasnám.

nyuszigonosz 2013.08.30. 16:50:48

@Kovermadar: Azért nézzel be és megmondod,hogy milyen a hotel: kényelem, kilátás, meg ilyenek.

VHB 2013.08.30. 16:56:04

@Jánosné Kollár:
Most van lakása?
Küld a szüleinek pénzt?
A gyerekei vele vannak?
A szabadidejét barátokkal tölti?

És ha igen? És ha nem?

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.08.30. 17:00:56

OFF
bocs, hogy off, kommenteket még nem olvastam, de most ettől dobtam egy hátast
nol.hu/belfold/tarki__mar_tobben_tartjak_rossznak_az_orszag_unios_tagsagat__mint_jonak
"A magyarok 39 százaléka szerint az ország EU-tagsága inkább rossz, 32 százalékuk szerint viszont inkább jó, míg 22 százalékuk véli úgy, hogy nem értékelhető egyértelműen az uniós tagság Magyarországra kifejtett hatása. "
(a Tárki az a Fideszes társaság, vagy az ellenzéki?)
ON

Gizi06 2013.08.30. 17:30:16

Azert egy kicsit furcsak vagytok.Amit nem irt bele , arrol biztos nem akar beszelni es egyebkent is hol vagyunk?Hazugsahvizsgalo gep is kell a blogirashoz vagy olvasashoz?
Ö igy erezte es a tapasztalatait irta le. Kesz. En meg elolvastam.Nem Nobel-ditra palyazik...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.30. 18:04:14

@Chang Yai:
Ezen en is meglepodtem. Jelentosege ugyan nem sok van, hacsak nem kerul hatalomra a Rosszabbik es nem csinal egy nepszavazast a dologrol.
Mindenesetre remelem mielobb meglesz a sved allampolgarsag es akkor nem szamit mi lesz Magyarorszaggal (bar ha mar itt vagyunk legalisan, nem hiszem, hogy kitennenek). De az ordog nem alszik...

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.08.30. 18:30:18

@Kovermadar: mondjuk így is, úgy is nagyokat néznek minden becsekkoláskor, hogy hol van az az "útlevél", és utánanéznek, hogy kell-e vízum (Thaiföldre nem kell, hála az EU-csatlakozásnak).
szerintem erre mondják angolul, hogy mintha a saját lábadba lövöldöznél, de megpróbálom én se felhúzni magam az ilyen baromságokon.

micsoda? 2013.08.30. 18:56:23

Őszinte írás, kevesen merik bevallani az egyedül nekivágó nők, hogy többet sírnak, mint esznek. Ismerős a poszt írójának helyzete. Annyi a különbség, hogy volt menekülési útvonalom, szerető család itthon.
Örülők, hogy volt kitartása, amely lassan csak beérik.

jéva56 2013.08.30. 18:56:24

@VHB: Ja, semmi gond, ha igen, ha nem, csak gondolom azért ment el, hogy jobb élete legyen. S a szüleinek való segítést akarta, ez benne volt. A siker csak azért említettem, mert az, ha minden jó bejön neki, az igenis siker!

jéva56 2013.08.30. 18:56:24

@Barátusz: "Megtalálta helyét és már tudja,hol a jövője" Szerintem ez siker, és ez benne van.

BTBTBT 2013.08.30. 19:13:28

@Jánosné Kollár:
Akkor miért írtad ezt nem sokkal feljebb?
"Nem értem, ebben hol a siker?"

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.08.30. 19:13:50

@micsoda?: ööö, most a croissant keresztbeállt a torkomon :-) sírni is szoktam, de ki nem?
ok, fogom, tényleg más műfaj, amikor kényszerből, filléres gondok és éhezés miatt, akár nyelvtudás nélkül kell nekivágni, mert különben mehetne az ember a híd alá.
de nemtom, a nők tényleg többször kerülnek ennyire sarokbaszorítva, megalázó helyzetekbe, ahonnan tíz körömmel kapaszkodva kell visszamászni, mert nincs más lehetőség? érdekelne valami statisztika erről, ha létezne.

Me.Lena 2013.08.30. 19:45:39

@sodalisO: Tehát ha jól vettem ki a szavaidból, nem ez az első eset, hogy ilyen vehemens vitába bocsátkozol másokkal. Hiszen azt írod:
"ritkán kommentelek, épp azért, ami ma megint elvette a kedvem a kommenteléstől újra"
Azt kell mondanom, hogy tényleg nagyon indulatosan támadtál a kommentelőkre ma reggel. Többen írták már neked, hogy egy kicsit gondolkozz el. Tényleg az a helyzet, hogy csak te vagy helikopter? :) Még ha van is valami abban, amit mondasz, ezzel a stílussal nem talál befogadókra sajnos.

Azt tudod, hogy időnként ellentmondasz magadnak? Azt állítod, hogy nem alkottál véleményt a posztolóról, mégis kijelentetted,
"A hibás vagy kényszerűségből meghozott döntéseiből biztosan levonta a konzekvenciákat és megvan már a saját , személyre szabott használati utasítása Németországhoz."
Biztosan? Ez legalább olyan általánosítás, mint bármelyik másik, és attól hogy pozitív megfogalmazású, még nem megalapozottabb. Nem mindig azzal teszünk jót a másiknak, ha mézzel kenegetjük. Ettől függetlenül nem hiszem, hogy találsz itt bárkit is, aki ne azt kívánná a posztírónak, hogy találja meg a számítását és jöjjön egyenesbe.

Szt Elvíz 2013.08.30. 19:45:39

@sodalisO: Nekem nagyon tetszett a történeted a blogodon. Várom a folytatást.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.08.30. 20:28:24

MeLena-nak,> bár itt nem látom a kommentjét de üziben megkaptam.
Hát el kell, hogy szomorítsalak,hogy még soha semmilyen vitába ,se vehemensbe se semmilyenbe nem keveredtem itt . A "megint elvette a kedvemet".... arra vonatkozott, hogy miután rendszeres olvasó vagyok /de legnagyobb örömére sokaknak, rendszertelenül kommentelő/, sok-sok alkalommal kellett végig olvasnom csúnya és bizony sokszor igen alpári veszekedéseket, egymás sértegető, ronda kommenteket, amik épp az adott napi poszt kommentjei közé keveredtek.Én bizony emlékszem itt híres trollokra", még amikor a HÁ nem is itt futott, hanem a postr. hu-n, na ők aztán nem finomkodtak, vagy próbálkoztak parlamentáris keretek között vitatkozni. Ezekre értettem, hogy mindig elvették a kedvem, és igen ilyenkor jó darabig nem is jöttem fel, még olvasgatni. Azokhoz képest, a mai vélemény ütköztetés igen kulturált volt, közel nem volt a vehemenshez. Szerintem, dehát nem vagyunk egyformák.

zopilote 2013.08.30. 20:36:37

@Babette_:
Hogy milyen ember, kulsore? En ugy vettem ki a hozzaszolasaibol, hogy egy ramenos, kigyurt, mazsas, kopasz nagymeno Niki baratunk. Kicsit feltem is a talalkozastol;) Erre megjelent egy normalis, hetkoznapi, 40 - es evei elejen jaro intelligens ember:) Nagy ko esett le a szivemrol.:) Amikor elkezdtunk beszelgetni, ez elso mondatok utan ugy tunt, mintha ezer eve ismernenk egymast:) Kar, hogy keves idot tudtunk egymassal tolteni, gondolom, mindkettonknek lett volna mirol meselnie:) Amugy erdekesek ezek az interneten kotott ismeretsegek, amikor a szemelyes talalkozasra kerul sor. Volt reszem ilyenben ugy az USA - ban, mint Mexikoban vagy Magyarorszagon, de meg Kanadaban is. Mindig tartottam az ilyentol, de eddig kellemesen csalodtam ( kiveve nok eseteben nehanyszor, de akkor sem a szemelyiseggel volt a baj, hanem massal, amit nem hasznaltam ki) Nalam a baratsag, haversag szent :)

rezsoatya (törölt) 2013.08.30. 20:38:20

@Kovermadar: latod, mozi nincs, a mogotted levo gyerMek meg jatszani akar veled. Nem kovetkeztetsz ebbol valami sorsszerusegre??? :-))))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.08.30. 20:45:34

@Szt Elvíz: Kedves vagy, köszönöm szépen. Hát amint lesz szusszanásnyi időm a skóciai történetet befejezem. Mostanában a 7 nap munka -1 nap off kombó sok időt nem hagy ! :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.30. 20:47:59

Na szóval...

kepfeltoltes.hu/130830/2013-02-24_190451_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ez a poszt abszolút sikertörténet. Ilyen mélységeket megjárni és onnan felállni minden elismerést megérdemel. Akármi történt vele csak ment előre rágta magát keresztül mindenen.
Feltéve ha minden így történt és nem egy tanulmány alanyai vagyunk mindannyian.
Az a téglarakásos történet nekem gyanús. Na mindegy tételezzük fel hogy így történt.

Érdekelne hogy miért van az hogy egy autó létét még mindig valami nagy dolognak tartják egyesek. A poszt írója szerint amikor vette az autót még biztos állása volt szerették a családban minden csak utána romlott el.
Miért vett autót? Csak. Ennyi.
Életem legjobb állását buktam el mert nem volt autóm. Meg mert egy hétig otthon voltam pedig azalatt vehettem volna.
Tanulság.
Legyen autód és ne menj haza. Ehhez tartom magam.

Ami viszont nálam úgy kicsapja a biztosítékot hogy egyáltalán a XXI. Században említésre méltó az hogy egy negyvenes nőnek fiatal pasija van.
Azt hittem a középkornak már vége.
Itt a fórumon embereket ítélnek meg aszerint hogy mi a foglalkozása a családi állapota és ebből következően hova jár valamint kora alapján hány éves a pasija.
Lehet hogy 18. És Én tizennyolc évesen a seggem vertem volna a földhöz ha megdughatok egy MILF-et.
Nem is értem hogy lehet ezt egyáltalán megemlíteni egy szó alapján. Merthogy fiú. Lehet hogy 60éves. Egy csomóan bevállalták ma itt hogy még nem nőttek fel. Lehet hogy ez a fiú sem.
LEHET hogy egy negyvenes nőnek fiatal kandúrja van. Ezmekkora botrány.
Eszem-faszom megáll.

Egy biztos amit bele lehet magyarázni egy történetbe az ma megtörtént.

rezsoatya (törölt) 2013.08.30. 20:48:41

@DieNanny: volt valami film, a cimere nem emlekszem, Julianne Moore & Hugh Grant jatszott benne, az utobbi orvos volt es nem akart gyereket. Aztan lett... vidam kis film volt... Kovermadar nehany hozzaszolasanal beugrott egy-egy jelenet...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.30. 20:50:43

@zopilote:
Haver figyelj, és hogy találtatok egymásra? Szózat, zászló, magyarországtérképes póló volt?

rezsoatya (törölt) 2013.08.30. 20:52:56

@diggerdriver:
" Egy biztos amit bele lehet magyarázni egy történetbe az ma megtörtént."

...en meg azert hianyoltam a napon aszalodott baklavat... :D

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.08.30. 20:53:30

@rezsoatya: 9 hónap a film címe és tényleg nagyon édi kis film.:-)

rezsoatya (törölt) 2013.08.30. 20:54:12

@diggerdriver: latom, keszulsz a kovetkezo pubos talalkara... :-P

DieNanny CH 2013.08.30. 20:55:06

@diggerdriver:

Pick szalámi egyik kézbe, túrórudi másikba. És szamócaindából font koszorú Niki fején...

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.08.30. 20:55:54

@diggerdriver: Huh, hát te is elég "vehemensen" megnyilatkoztál most. :-))) Nem félsz ?? Nagymamám szavai jutnak eszembe: " Majd kapsz a szádra" !!De egyetértek veled . :-)

zopilote 2013.08.30. 20:58:04

@sodalisO:
" Szerintem, dehát nem vagyunk egyformák. "
Meg az a szerencse! :) Ezert is erdekes az emberi nem, mindannyian masok vagyunk. Igaz, toleranciaszintunk, vermersekletunk is mas. Es valtozo, ugy idoben, terben, szituacioban, stb. Vannak jobb - es ballabas napjaink, amikor erzekenyebbek vagyunk, egy felreertett szoert gyilkolni tudnank:) Masnapra meg elfelejtjuk az egeszet, harmadnap egyenesen nevetunk valos vagy velt serelmeinken. Igy a szep:) Peace!!! :)

rezsoatya (törölt) 2013.08.30. 21:09:57

@diggerdriver: most nezem, hianyos az avatarod! Vagy megtalalta a kontaktlencset?

zopilote 2013.08.30. 21:16:05

@diggerdriver:
Konnyu volt, Calgary nem egy London meretu varos, nyomaban sem johet az 1 millios lakossagaval:) Megadtam a cimet, hogy hol dolgozok - Niki par percre lakott a repulotertol, ahol epp meloztam, Volt GPS - e (nem veletlenul, hiszen repulos ember) Plusz telefonon is kommunikaltunk, mikor nem talalta az epuletet, hatalmas epitkezesek vannak a kornyeken, orakon belul valtozo forgalommal, utlezarasokkal. Az epuletben meg nem volt senki, csak az en kocsim parkolt a parkoloban. A bejaratnal vartam, cigiztem:) Amugy e- amerikai varosokban, kulonosen Westen es a prerin konnyu tajekozodani, az utak szamozottak legtobbszor, K- NY iranyuak az avenuek, az E-D iranyuak a streetek. A belvarosok kozpontja az 1 st street es 1 st avenue. Legalabb is Calgaryban, De azert elosszor nem talalt meg, mert a hazszam 11200 volt, es egy nullat nem tett be a GPS - be:( Ez 10 utcanyi elterest eremenyezett:)

zopilote 2013.08.30. 21:25:17

@diggerdriver:
" LEHET hogy egy negyvenes nőnek fiatal kandúrja van. Ezmekkora botrány."
Egyszeru ez, irigyseg:) Ugy a ferfiak, mint a nok reszerol:) ( en is komaltam a nalamnal idosebb noket egy idoben, amikor meg ittam, konnyu predak voltak. S sors ironiaja, hogy a felesegem 16 evvel volt fiatalabb nalam, " father figure " voltam nala:) Ettol fuggetlenul siman kirugott, mikor kiismert:)

Éhes_ló 2013.08.30. 21:29:08

Nehéz sors és nehéz évek.
De örülök, hogy a vége mégis jóra fordul.
Köszi az írást.

Bonjour 2013.08.30. 21:43:44

@diggerdriver:
Magam reszerol kijelenthetem, hogy nekem semmi bajom, ha fiatal pasival jon ossze valaki. A "fiu" az Btk kategoria, a "fium van" kifejezes pedig a 80-as evekben kiment a divatbol. Az infantilizmusra ez bizony gyanut ad. De ez ugy kell erteni, hogy gyanu egy feltevesre, de nem gyanu egy buncselekmenyre. beszelgettek a kommentelok es megprobaltak a lukakat betomni (na nem ugy es nem azokat :)), es erre indult egy gondolat.
Dehogy baj, hogy az elnyomott vagyait felszinre hozza, hogy regi almokat elohiv magabol es a jeg hatan is megel. hiszen mindenki elismerte.
Szoval az infantilizmus semmi baj sincs. maga az emberiseg infantilis, keves a kivetel, es elmennek Buddha-nak, meg pàpànak. Tobbsegunk itt infantilis, es ha epp nem lenne felelosseg, belecsapnank a lecsoba. Bele is csapunk.
A gond azzal az egy posztoloval volt, aki nem a posztolot ekezte, hanem mindenki mast, foleg Baratuszt. Szegenyt utolag sajnaltam, ha kepes magaba nezni, lehet, hogy torzskommentelove avanzsal. Lehet, hogy nem troll, remelem, de ugy viselkedett. Valoszinuleg mar megbanta, talan lesz benne nagysag azt mondani, elvetette a sulykot. (Egyebkent engem nem is ekezett az elso korben, hiszen nem volt altala velt indoka se.)

Az en hibam talan annyi, hogy nem eleg higgadtan es bolcsen szoltam, de errol mas dolgok tehetnek. Igaz, anno toki pont ugyanigy lehordott, pedig ott igen baratian jeleztem, hogy ne vonjon bele engem (ossze akart velem kacsintani) mert maskepp gondolom.

De a lenyeg, hogy te, Digger, soha nem mentel neki egy egesz kommentelo gardanak es fikaztad le oket ugy egy tombben. Volt, hogy ekeztel posztolot, biztos, pl a cukros baklavasat, de az eleg jo fejen lereagalta, hogy megerti, hogy mindenkinek nem tetszhetett. Engem meg pl soha nem bantottal meg es kozszeretetnek orvendezhetsz. Raadasul remek a stilusod. Egyedi.

Azert volt trollos a megnyilvanulas, mert a vitakulturaja nem volt megfelelo. De hat jar mindenkinek az esely, ki vagyok en, hogy barkit letrollozzak. Meglehet, hogy jo fej, csak rosszul kezelte azt, hogy a kommentelok 3/4-e jelezte, lehet nyugodtan mas velemenye, de ne "fikazzon".

Magam reszerol lezartnak tekintem es ezuton is kijelentem, hogy szervezem az utam, hogy egy raklapnyi oktoberfest-es sört feltankoljak a kovetkezo egy evre, mert csaladi kedvenc.

Bar most veneto taromanybol iszom egy fel deci voroset, suru, testes. De csak hetvegen szoktam. Reg olvastam Murakamit, ot fogom olvasni, egy (nekem) uj konyvet.

Bekes estet mindenkinek. Jo nap volt, ahogy Fabry-ban volt: "sport is megvolt, hazafias tematika is megvolt, a f@szom megy fel a hegyre", ugyhogy tovabbi lelkes kommentelest a jelen levoknak.

2013.08.30. 21:44:39

@zopilote: egyertelmu, hogy Niki repulos, folyamatosan repulos szoveget nyomat. Olyan 45-re saccoltam korosztalyban.
Erdekes, hogy egy kontinenssel arrebb osszejott a HA blind date, minden gond nelkul.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.30. 21:48:02

@rezsoatya:
@DieNanny:
Naggyonhülyékvagytok:)))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.30. 21:49:39

@rezsoatya:
Most a fantáziádra van bízva mi folyik bent:)))))))))))))

Bonjour 2013.08.30. 21:52:39

Bocsanat, nem posztolo, hanem kommentelo.

@diggerdriver: nekem a mutterom jott ossze otvenvalahany evesen egy 27 eves sraccal... Valas utan ket evvel, 29 evnyi hazassag utan. Es ez nem ma volt ugye, sejtheto. Jolesett az egojanak. Aztan egy korabelivel, az meg is maradt. Nem tudom, hogy csinalta, de amikor keszen allt ra, akkor doltek utana a pasik, pedig nekem oregnek tunt :). De azt mondta, apam az igazi. Faterom ezt nem mondta ki, de latom, 29 ev az sok. Anyam maradt az etalon. Hogy miert valtak el, az hosszu, de megertettem, hogy fajdalmas, de torvenyszeru volt. En akkor 22 eves voltam.
Szoval sokunknak vannak sztoriai es csak keveseknek eloiteletei.
Szep az elet.

Bonjour 2013.08.30. 21:55:31

@diggerdriver: na most jol atvertel. Kinagyitottam a kepet, azt hittem valami izgalmas, erre egy izgalmas vajbor belso. Mekkora csalodas. Na megyek murakamihoz vissza.

:)))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.30. 21:59:32

@Bonjour:
Nekem nincs Vele bajom sőt egy kommentjével egyet is értettem meg is írtam.

A vörösben milyen hosszú a tanninok lecsengése?
A citrus íz és az gyümölcsösség mennyire jut a felszínre?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.30. 22:01:10

@Bonjour:
Nade érted? Ezen fennakadni manapság? Hol élünk?
Észak-Karolinában?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.30. 22:03:14

@Bonjour:
Ez az autó ki van állítva a Modern Művészetek Múzeumában.
Zseniális formaterv időtlen vonalak.
Sajnos már nem így néz ki.

2013.08.30. 22:06:18

Van egy aprocska gyanum, hogy kamuposzt es megint valaki szorakozik. Foleg a kirugtak, mert autot vett reszen. Egyszeruen nem megy, akarhogyis probalom elkepzelni a tortenetet.
Vegulis mindegy, nem oszt, nem szoroz.

Bonjour 2013.08.30. 22:12:18

Azt szeretem, ha tapas a nyelvre, fanyar, de nincs semmi savassag benne. Ugyhogy kerlek szepen, a tanninok kulonosen karcosan kirajzolodnak benne, etcsokolade es enyhe kaves jegyekkel, megcsillan a dohany es tolgyfahordos erleles soran leheletnyi vanilia is belekerult. Izeben elso sorban az aszalt szilva dominal, de felfedezhetoek a bogyos gyumolcsok is, kerek savakkal, markans szep tanninnal. Lecsengese hosszu, dios izt hagy maga utan. Fajtajanak egyik legszebb evjarata, koncentralt bor, erlelesre kulonosen alkalmas, nagy potencial van benne.

Bonjour 2013.08.30. 22:15:29

@charlieharper: :)))). Micsoda phd anyag gyulik itt egy pszichologia doktorihoz.

Kar, hogy nem alkalmas ra, mert tobbek kozott a mi hozzaszolasaink valosagtartalma sem vezetheto vissza. De lehet, hogy igazad van, valaki velunk egyutt jol muat, csak o mashogy.

Bonjour 2013.08.30. 22:16:24

@diggerdriver: gyonyoru auto, csak ugye nem ehhez vagyunk itt hozzaszokva.

morsels (törölt) 2013.08.30. 22:17:04

@zopilote:
Meg jo, hogy nem repulovel ment :-)

andaluzkutya 2013.08.30. 22:17:10

@Bonjour: @sodalisO: @Barátusz: Ti hárman ma pont úgy veszekedtetek (nem vitatkoztatok), mint a sok éves házasok, akiknek már nagyon elegük van egymásból:) Munkám révén találkoztam ilyen párokkal, össze tudtak veszni olyan mondatokon, mint hogy pl.: "süt a nap", vagy pl.: "Behoztad a postát?". Számomra szórakoztató volt persze, bár érthetetlen:)

"Szoval sokunknak vannak sztoriai es csak keveseknek eloiteletei." Ezzel azért lehetne vitatkozni, mármint az előítéletes résszel...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.08.30. 22:18:06

@tilmir: Nem eppen. UK-ben 60 napod van irasbeli szerzodest kapnod. ettol meg be lehetsz jelentve.
Amugy ha fiut emleget, azt irja gyerekei 18-20 eesek, siman lehet o is akar 36-38, es ahhoz kepest egy 30 eves neki lehet fiu.

Vannak ekkora korkulonbsegu kapcsolatban elok, jomagam is, es nekem is " fiu " , vagy srac , netan pasi, ha megismerkedek egy ferfival.
A ferfi olyan "rendszeridegen" :D

Bonjour 2013.08.30. 22:20:13

@Bonjour: marmint savassag helyett savanyut akartam irni.

Amugy barmikor osszedobok neked egy ilyet :).

Ugyanakkor bor es bor kozott van kulonbseg izben, de nekem nem a nyertes borok izlenek, mert a francia dominancia miatt a gyumolcsosebb borok a menoek. Jok a francia borok, hjaj, de mennyire. De sajnos a jok nagyon dragak. Viszont a nagyon olcsoak is finomak egy vacsora melle.

De en csak desszertkent iszom, es csak keveset. Cseppenkent.

rezsoatya (törölt) 2013.08.30. 22:21:12

@charlieharper: kezdhetjuk elolrol a talalgatast: mi van, ha ezert rugtak ki, mert a nagyi reszere vette az autot. Vagy nem tetszett az auto szine a csaladnak: nem ment a haz szinehez! Vagy Porschet vett, mint diggerdriver avatarja es egyszeruen csak irigykedtek ra!

Elottunk az ejszaka, lehet talalgatni meg!
Sot lehet egymas hajat is tepni, diggerdriver ugyis most hulyezett le! Mindjart letrollozom, oszt nezhet! :-)))))

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.08.30. 22:21:26

@Jánosné Kollár: Muszaj a kakan is csomot keresni? FELNOTT gyerekei vannak, miert kene vele lenniuk? FElnott embernek egyeni dontese, hogy az anyjaval akar-e elni 18-20 evesen vagy sem.

"Most van lakása? Küld a szüleinek pénzt?
A gyerekei vele vannak?
A szabadidejét barátokkal tölti?"

Van akinek mar az is siker, hogy be tudja fizetni a szamlait.

Miert kene a suzleinek kuldenie penzt? En is kinn vagyok, es bar tamogatom oket ( ezt azt viszek, veszek nekik, de nem kuldozgetek nekik penzt, bocs.)

Barati kapcsolatok kialakitasa meg mindenhol ido.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.30. 22:21:41

@Bonjour:
Köszönöm, erre voltam kiváncsi.
Ezek a jellemzők csak és kizárólag a venetoi tartomány boraira jellemzők mert a tartomány határától 34centiméterre már teljesen más jellegű borok teremnek. :))))))))))))))))))

rezsoatya (törölt) 2013.08.30. 22:25:12

@diggerdriver: kinezte a telefonkonyvbol. ott van a ze betunel! :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.30. 22:26:16

@Bonjour:
Ez az autó maga a szexualitás.
Hárulról nézve mint egy széles farú jóseggű nő.
Ha ilyen autóm lenne naponta háromszor nyalnám ki a kipufogóját.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.08.30. 22:26:55

@diggerdriver: Miert van erre minden pasi raizgulva? Rettentoen rusnya nekem.

morsels (törölt) 2013.08.30. 22:29:09

@andaluzkutya:
Azert ez nem ennyire egyszeru szerintem :-)

Baratusz peldaul nem tud a sorok kozott olvasni. Keptelen kompromisszumra, elere rakja a szavakat es kifejezeseket, neki van igaza, vagy nem szol semmit.
Bonjour egy 'szabadszellem', aki egeszen addig elfogad barkit, amig partnernek tekinti. Persze amikor nem tekinti partnernek, akkor nem nezheti le, igy probal valami masfajta megoldast talalni. Kreative munkat vegez, ami mutyurok varrasabol es olyan muforditasokbol all, amire van kereslet. 10-en eveseknek szolo irodalmak forditasa, amihez ert. Felnott nokent. A ferje orvos; Toki material :-)

sodalisO meg csak beszelgetni szeretne, de a hatter is mas, a tapasztalatok is masok. Nyivanvalo, hogy konnyebben kapcsolodik a posztolohoz, mint azokhoz, akik vagy elore lerendezetten mentek kulfoldre, vagy olyannak a kiseroi, akik lerendeztek.

zopilote 2013.08.30. 22:33:10

@diggerdriver:
Megadtam az enyemet, felhivott. Egyszeru, nem? :) En meg lattam az o szamat az en telefonomon, visszahivtam, amikor kellett. ( nem vagyok egy telefonorult, textezni nem is szoktam (sms Europaban), 2-3 emberrel beszelek csak telefonon itt, munkaban nincs is nalam, beleesik a gipszesvodorbe) Amugy nezett am a Niki, amikor meglatta a falrendszert, amit csinalunk:) Es ahogy:) Latszott az arcan a dobbenet, raadasul szova is tette:) Europainak szokatlan. Emlekszem egy kommentjere - meg tavalyrol - amiben " ocsarolta " az itteni epitkezesi szokasokat, hogy egy ilyen "fahazat" egy magyar brigad 3-4 nap alatt osszeutne:) Akkor kicsit elmagyaraztam az itteni epiteszet bonyolultsagat es elonyeit:)

zopilote 2013.08.30. 22:36:37

@diggerdriver:
" Észak-Karolinában? "
Ez ovon aluli volt:)))) Neha hianyzik, atmegyek ezert a Homarra, "elvezni" a hozzaszolasait:) Ott is hozza magat:)

Mme.Brioche 2013.08.30. 22:40:52

@morsels: azt hiszem te kevered a Bonjourt velem :-))
én vagyok a mütyürkevarró, fordító orvosfeleség, a Bonjour meg szerintem férfi :-)
Én még azt sem tudom ki az a Toki, lenézni meg aztán nem nézek le senkit :-)

Bonjour 2013.08.30. 22:44:35

@andaluzkutya: en ebbe csak a sajat hulyesegem miatt keveredtem bele, nem kellett volna figyelembe venni, de aztan nem volt belole kiut. E ma sorban alltam egy pofonert tkp :))). Raadasul engem nem is savazott addig. Na mondom, nem volt jo napom :). Kertem, meg is kaptam a pofonom. Mont egy jo papucsferj :).

Azert ilyen meg nem tortent velem :). Hogy hazisarkany modjara leszedjek a fejemet, mikor kedvesen visszakoztam, mert kigyulladt nalam a piros lampa, hogy nem vitakepes az illeto (lehet, hogy csak ma nem volt az, amugy jo fej, nekem is nagyon nyomott napom volt).

Na mindegy, ma is gazdagabb lettem egy tapasztalattal. Ha jo fej, holnap nevetunk vele ezen az egeszen, ha meg nem az, kit erdekel.

zopilote 2013.08.30. 22:44:41

@rezsoatya:
Na, ez is ketertelmu, a Z betu:) Spanyolban Zeta - nak ejtik, es nem egy eletbizositas megemliteni ezt Mexikoban:( Konnyen keresztbe teszik az ember kezet ezert ( 50 m- re a testetol) :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.30. 22:46:40

@zopilote:
Nebbazz. Telefonon?
Számot cseréltetek?
Létezik még ilyen?
Látszik hogy negyven feletti maradi őskövületek vagytok pontosan mint én.
Amit leírtál az trendi helyeken már nem így megy.
Nincs számcsere. Nincs telefonálás.
Egyik fél odamegy a találkozóra aztán vagy megismeri a másikat vagy nem.
Legyen má' egy kis izgalom a dologban vazze.
:)))))))))))))))))))))))))))

Herr Géza 2013.08.30. 22:48:23

@zseketto88:
"Mióta szűrik a posztokat azóta mennyivel kevesebb a hulladék hsz:) " - igyekszel betölteni az ürt ???

Más: a fizetés kézhezvétele elött felmondani (pláne a szürke-fekete gazdaságban) meg egetverö amatörség.....

"A németek mindenhol ilyen faszfejek," - mert biztos marhára személyesen ismered mind a ca. 82 milliót....

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.30. 22:48:24

@zopilote:
Én sem tudom elfelejteni szerencsétlen faszt.
Ideális homokzsák volt.
Komolyan hiányzik:)))))))))))))))

Bonjour 2013.08.30. 22:49:23

@diggerdriver: te ezt pontosan jol latod :))))). A vulkanikus talaj ugye...
Amugy az arany kozep ut, attol mert sokfele sajtot keszitenek, attol meg az mind tejbol keszult. Igy vagyok a borokkal. Ha toppesztik, mas az ize, mint az ujbornak. Ha cukrosabb, mas lesz. Ha szinte fekete, mas mint a sapadt lilas savanykasnak.

De kb ennyi. A sommelier-k meg hokuszpokuszolnak, amcsiul salesman...de hat valahogy el kell adni a borokat, nagy a verseny.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.30. 22:49:54

@Brioche:
Pedig milyen jó elemzést adott négyőtökről:))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.30. 22:52:46

@rezsoatya:
Fater. Ebben a korban ha lehülyéznek azt vedd dícséretnek:))))))))))))))))))))))))))))))))))

Mme.Brioche 2013.08.30. 22:55:27

@diggerdriver: :-)) sajnos nem sikerült teljes mélységében kikódolnom az elemzést, de az a sanda gyanúm, hogy nem bókot kaptam :-)))

morsels (törölt) 2013.08.30. 22:57:36

@Brioche:
Akkor melyikotok volt az, akinek problemaja volt soladissal?

zopilote 2013.08.30. 22:57:39

@Bonjour:
" Ha jo fej, holnap nevetunk vele ezen az egeszen, ha meg nem az, kit erdekel. "
Ezt nevezem, ezt a hozzaallast! Tanitani kellene! Mennyivel szebb es jobb lenne a Vilag, ha az emberek igy gondolkoznanak! Nem is tudom, hogy ez " learned or inherited behaviour "
(epp errol irtam par kommentel korabban, az ilyen hozzaallasrol)
(elnezest az angol kifejezesekert, neha konnyebb, magyarul nem hasznaltam ilyet, mig otthon eltem, csak olyat, hogy stampo, hazmester vagy 2 dekas cserko) :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.30. 22:58:53

@Bonjour:
A vulkanikus hamut azt tufa-nak mondják.
Volt szerencsém vízvezetéket ásni benne a Szépasszony Völgyben.
Én egyébként nem iszom bort.
Egyáltalán. Semennyit.
Nem jó íze van.

morsels (törölt) 2013.08.30. 22:59:53

@diggerdriver:
Te, en elhiszem neked, hogy a ti elemzesetek sokkal jobbak.

De az igazsag az, hogy tenyleg egyfajta csoportot alakitatok ki. Ami persze nem baj; es aki nem fer bele, az nem miattatok van.

Mme.Brioche 2013.08.30. 23:01:14

@morsels: Bonjournak. Aki férfi, és nem a mütyürkevarró orvosfeleség.
Énszerintem Soladis fényévekre van attól, amit én trollnak gondolok :)
Ennek fényében kaphatok feloldozást? :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.30. 23:04:30

@morsels:
Áll meg Barátom.
Egy kiváló korrekt abszolút rendben lévő hozzászólást írtál.
Komolyan mondom olyan jó volt hogy mostantól én írtam.
Félre ne érts csak azon polemizálunk hogy összecserélted a neveket.
Teljesen jó volt.

morsels (törölt) 2013.08.30. 23:04:42

@Brioche:
Ohh... akkor elnezest kerek toled.
Tenyleg.
Bonjour meg egy egy rejtely szamomra :-)

Az mellett, hogy abszolut nem tetszett a stilusa, hozzaallasa.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.30. 23:05:48

@Brioche:
Teljesen jó volt, beajánlottak Tökinek az itt már egy rangot jelent:))))))))))))))))))

morsels (törölt) 2013.08.30. 23:07:53

@Brioche:
Ja azt meg le kell irnom, hogy egy notol meg elfogadom azt a 'hisztit', amit Bonjour csinalt; talan ezert van az, hogy fel sem merult bennem az, hogy himnemu.

Mme.Brioche 2013.08.30. 23:08:56

@morsels: semmi baj, hasonlít a nevünk, fátylat rá :-)

@diggerdriver: de ki az a Töki? :-))) áruljátok már el, mert istenuccse kilukad az oldalam, ha nem tudom meg!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.30. 23:11:30

@Brioche:
Figyelj, Töki szerint Te egy kurva vagy. Ennyi.

morsels (törölt) 2013.08.30. 23:12:16

@diggerdriver:
Neha nektek is kell egy kis ellenpont. Ami regebben megvolt ugye, mostanra viszont csak egymast tudjatok dicserni hogy, hogy milyen faszan latjatok a vilagot.

Meg Nicki Laura is moderatorkent szolt hozza, mig o szokott az lenni, aki beszol.

Egyebkent en kedvellek teged is, Kovermadart is, meg meg jopar masik nicket. Nade ha csak egymas faszat szopkodjatok, meg neha jon ilyen Bonjour fele, aki melankolikusan sajnalja a vilagot es ingatja a fejet azon, hogy a ferfiak miert akarjak megolni egymast, akkor olvashatnam a Kiskegyedet is. Ugye.

Mme.Brioche 2013.08.30. 23:12:18

@morsels: áhááá... jól éreztem én, hogy nem volt pozitív kicsengése annak, amit írtál, bár nem értettem teljesen :-) Az a helyzet, hogy én vadiúj, pár napos kommentelő vagyok az oldalon, a felét sem értem annak, amit írtok, a sok visszautalást, összekacsintást, meg az emlegetett személyeket, de azért próbálom kimazsolázni a lényeget.

zopilote 2013.08.30. 23:13:12

@diggerdriver:
Ezzel a tufaval feladtad a lecket:( Tudtommal a tufa meszko, geologiailag. Az angol nyelv megkulonbozteti a kettot, a vulkanikus erdetu neve tuff. A meszko erdedetu tufa angolul is. Magyarban errol nem tudok. A Szepasszonyok Volgyeben tavaly jartam. Huu de sokat beittam ott! (is) :(

Mme.Brioche 2013.08.30. 23:13:25

@diggerdriver: mármint személyszerint én, vagy minden nőnemű lény?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.30. 23:16:04

@zopilote:
Wikpédiából:
A tufa vagy darázskő olyan, rendesen lazább összeállású, néha likacsos törmelékkőzet, melynek anyaga mint vulkáni hamu vagy homok került vulkáni kitörések alkalmával a felületre és vagy megkeményedett, összeálló állapotban került eredeti fekvőhelyén reánk, vagy pedig – ami gyakoribb eset – a víz hordta össze és rétegekben lerakta. Úgyszólván mindegyik vulkáni kőzetnek megvan a tufája (trachittufa, bazaltufa, porfirtufa, diabasztufa stb.). A puzzolantufa (Pozzuoliról elnevezve) nem egyéb mint habkő. Tufának szokták nevezni a geológiában, a mineralógiában az édesvízből lerakódó laza, likacsos képződményeit a mészkőnek, meg a kvarcnak is (kovatufa).

zopilote 2013.08.30. 23:18:05

@morsels:
Mi van " honfitars ", rossz napod volt neked is? :) Ma Vilagnap van, a Szeressuk Egymast Gyerekek Napja" :) Cheer Up! :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.30. 23:18:21

@Brioche:
Szerinte minden olyan nő kurva akit a férje tart el.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.30. 23:19:35

@zopilote:
Most ezzel hirtelen mi lett.
Az előbb még normális volt.

Bonjour 2013.08.30. 23:20:05

@morsels: huha, sommas egy velemeny. En ehhez mar semmit nem szeretnek hozzatenni.

morsels (törölt) 2013.08.30. 23:22:47

@Brioche:
Ohh... Toki egy nick volt, aki a sajat allitasa szerint no, egy magyar elitiskolaban vegszett es most egy nemet befektetesekkel foglalkozo banknal dolgozik. Szerinte ha valaki nem ert el nokent minimum azt, amit o csinalt, az vagy kitartott, vagy ha dolgozik, akkor eleve nem olyan szellemi szinvonalon, mint o; ami onmagaban nem baj, viszont nem is erdekesseg.

Persze valoszinuleg csinalt szemelyiseg volt a nick.

Viszont amilyen hisztit Bonjour csinalt itt, en tenyleg azt hittem hogy no es osszekevertelek vele.
Elnezest megegyszer.

morsels (törölt) 2013.08.30. 23:25:40

@zopilote:
Nincs semmi bajom. Tenyleg :-)
Az viszont tenyleg megfigyelheto, hogy vannak nickek, akiknek a velemenye tobbet nyom a latban. Ez ertheto, teljesen normalis. Csak altalaban azt is jelenti, hogy torzul a velemeny.

Mme.Brioche 2013.08.30. 23:27:56

@diggerdriver: jah, értem. Hát pech. Akkor azt hiszem ezentúl Töki (és tsai.) rosszallásának terhével a vállamon leszek kénytelen továbbélni. Nem is tudom hogy sikerül majd, olyan nehéz... talán megkérem a férjemet, hogy vegyen nekem egy motoros talicskát. Vagy elmegyek vécésnéninek, hogy szó ne érhesse a ház elejét.

toll a fületekbe :-)

morsels (törölt) 2013.08.30. 23:28:52

@diggerdriver:
Ja, az ellentpont nem en lennek, hanem peldaul hagyma, vagy Toki, vagy a regebbi Nicki Laura :-)

En nem szeretem azt, amikor egy tarsalgas tulzott mertekben elmegy abba az iranyba, amikor az embereknek meg kene ertenie egymast; mert ha valaki nem torekszik ra, akkor az alapvetoen rossz.

Bonjour 2013.08.30. 23:29:32

@Brioche: sajnalom Brioche, pedig te nagyon szimpatikus vagy. Epp most akartam sajnalkozni, hogy nem sikerult bekapcsolodnom a posztodhoz, elotte napokban nem is voltam itt. Ejjel olvastam, akkor mar minek hozzatenni.

Annyit akartam hozzatenni, hogy orszgszerte rengeteg esemeny van, amire mutyuroket ki lehet vinni, egy ido utan jegyeznek, es ezeken a kezmuves vasarokon remek emberek vannak. Idealis modja a beilleszkedesnek.

Meg azt, hogy en is imadom Bretagne-t, egyik legjobb baratom breton, lakni nem laknek Bretagne-ban, de misztikus hely, regota elvarazsol.

Nincs bajom salidoval, nem is engem savazott, csak amikor szoltam neki (na ezt nem kellett volna), olyan stilusban rontott nekem, hogy kopni nyelni nem tudtam. Eletem elso szurese volt. De majd holnap megbaratkozom vele. Nehany dologban igaza is lett volna, de olyan vehemensen tamadta a tobbieket, hogy az eltorpult. Pedig baratsagos termeszetu vagyok, allitolag.

Na mindegy, fatylat ra.

Szoval nagyon jo volt a posztod.

morsels (törölt) 2013.08.30. 23:31:53

@Bonjour:
Hat haver, elnezest, de nonek neztelek a hozzaszolasaid alapjan. Ahogy 'hisztiztel', mert ki milyen velemenyt mond es hogy ez mennyire nem illik hozzad.

Elnezest, dehat a fasznak picsogsz.

Mme.Brioche 2013.08.30. 23:31:59

@morsels: komoly önértékelési zavarai lehettek Tökinek, ha vadidegen nők életmódjának fikázásával vezette le a feszültségét, nem szeretnék a helyében lenni.

Bonjour 2013.08.30. 23:33:43

@morsels: koszonom a kritikat, el fogok gondolkodni rajta... :).

Abban igazad van, hogy gyakran, sot mindig most mar, elter a hataratkelestol a tema, de nem sokat vagyok en itt jelen, hogy ezt nekem kellene felroni.

morsels (törölt) 2013.08.30. 23:36:36

@Brioche:
Amennyiben valodi szemely (tehat tenyleg az, akinek mondta magat) es nem egy csinalt virtualis szemely, akkor valoszinuleg nem irigylesre melto. Annak ellenere, hogy szerinte az.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.30. 23:38:07

@morsels:
Nem értem mit akarsz mondani.
A mai nap kúrvára nem abba az irányba ment hogy az emberek megértsék egymást. A tegnapi sem.
Mi a probléma.

Mme.Brioche 2013.08.30. 23:39:13

@Bonjour: én nem mondtam rád sem semmi rosszat, és nem is gondoltam, nekem is szimpatikus vagy :-) csak arra kérdésre válaszoltam, hogy melyikünknek volt csörtéje soladissal.

ilyen mütyürvásárokról nem is hallottam, de nagyon klassz lehet! Nem tudod véletlenül mi a francia nevük? mármint milyen keresőszóval keressek rá? nekem van egy kicsi webshopom, ott adom el a dolgaimat, de mostanra már nem nagyon készítek oda semmit, mert annyi a megrendelésem, hogy örülök ha azokat bírom szusszal. De ilyen vásárokért én a világ végéig is elmennék. ezer hála ezért az infóért :-)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.30. 23:39:16

@Brioche:
A milyenkbe?
Te voltál rá kiváncsi ki az a Töki?
Lehet Te voltál:))))))))))

Bonjour 2013.08.30. 23:39:27

@diggerdriver: te nekem sincs bajom vele.

Bonjour 2013.08.30. 23:40:36

@morsels: ki mondta, hogy ferfi vagyok, vagy no? Vagy ferfi klimax? :)
Amugy ma tenyleg picsogtam. Sajnalom.

morsels (törölt) 2013.08.30. 23:41:00

@Bonjour:
Azzal semmi baj, hogy elter a tema a hataratkelestol. Sot.

Nade ahogy kezelted a 'problemat' (merthat nem is volt igazan az), az nekem egy nok kozotti balhezasnak tunt. Az mellett, hogy szerintem a masik felnek is volt igaza. Tenyleg ugy kezdodnek a commentek, hogy a torzskommentelok egyfajta 'iteletet' mondanak a posztolorol. Akar ugy, hogy a stilusa nem jott be, akar ugy, hogy milyen hulye volt, akar ugy, hogy tetszett.

Akivel te vitaba keveredtel, ezt emlitette meg igazabol; es ebben igaza volt. Utolag mindenki okos. Hogy hogyan lehetett volna jobban.

Mme.Brioche 2013.08.30. 23:44:12

@diggerdriver: akarom mondani, toll a fülébe :-) meg azokéba, akik szerint a háztartásbeli nők kurvák. Mi legalább nem vesszük el a munkahelyet a férfiak elől.

Bonjour 2013.08.30. 23:44:18

@Brioche: elarulod a webshopod nevet? Vagy blogon arulsz, akkor annak. Csak puszta kivancsisag. En nem ismerem oket, de a jovo heten megkerdezem attol, aki megy ezekre, uzenj ram (adatlapon az emailcimem), ha nem irnek.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.30. 23:44:39

@morsels:
Jó. OK.
Akkor szerinted hogyan kéne kezdődnie a hozzászólások első 30darabjának.

morsels (törölt) 2013.08.30. 23:47:38

@diggerdriver:
Ohh, problema egy szal sem.
Az meg, hogy az emberek nem ertik meg egymast, az egy dolog. Ami erdekes az az, hogy egy adott kozeg hogyan kezeli az ellentmondasokat.
Ehhez pedig szuksegesek olyan 'karakterek', akik kepesek hosszabb tavon kerdesesse tenni azt, amit a tobbseg elfogad. Ne erts felre, nincs bajom a tobbseggel, de ha visszaolvasod, akkor egy kialakult mag barmikor, csuklobol foldbe dongol egy 'ellenzot'. Es persze ez lenne a kozosseg definicioja. A baj inkabb az, hogy idovel ez reflexe valik. Minden kivulallonak eloszor 'bizonyitania' kell; aminek persze az a kovetkezmenye, hogy amennyiben a kozosseg befogadja, mar nem tudja betolteni azt a szerepet, amire a kozossegnek szuksege van.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.30. 23:48:35

@Brioche:
Tényleg milyen mütyűröket árulsz?
Két hete vettem az egyik Charity shopban egy szépen bekeretezett képet amiben egy kézzel festett madártoll van. Egy kolibri virágokból szívja a nektárt.
Nagyon szép. Dedikálva bekeretezve.

Mme.Brioche 2013.08.30. 23:49:28

@Bonjour: nem szívesen írnám ki ide a nevét, de emailben megírom. Köszönöm előre is az infót :-)

morsels (törölt) 2013.08.30. 23:49:52

@diggerdriver:
En csak azt irtam, hogy kialakult egyfajta sema. Pattern. Szokas.
Es a szokas az, ami idovel korrupta teszi az embereket :-)

Nadehat pont itt, akik nagy resze uj helyen kezdett, ahol a megszokasok nem mukodtek, ott kell elmagyaraznom, hogy miert nem jo az, amikor valami rutinna valik?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.30. 23:53:21

@morsels:
Egyáltalán nem ezt látom amit leírtál.
A tegnapi poszt kiváló példa hogy a törzskommentelők is más véleményen voltak. Én fogalmaztam meg a legmarkánsabb ellenvéleményt és még Anyám is előkerült.
A mai posztnál sem volt egységes törzskommentelői vélemény.
Pontosan ez az oldal jó példa rá hogy a törzskommentelők is gyakran szembemennek a többséggel.

morsels (törölt) 2013.08.31. 00:01:20

@diggerdriver:
Nekem tetszett a tegnapi poszt. Volt hangulata.
Es sokaig ugy nezett ki, hogy a torzskommentelok vannak tulsulyban :-)

Mondjuk a tegnapi posztnak a stilusa volt az, ami megosztonak bizonyult, a mai (es ez az altalanos) meg a temajat illetoen.

Neked is van egy stilusod. Reggel beirsz, aztan este kezded a 'Na szoval' hozzaszolassal. Masoknal is vannak felismerheto jegyek, ertelemszeruen.
Es a 'torzskozonseg' sem jelenti azt, hogy mindenki mindig egyetert. Csak az, amit irnak, masfajta szorzoval ertekelt, mint mondjuk egy uj nick eseteben. Amivel(mint ahogy azt mar irtam korabban is) semmi baj, csak a kozosseg idovel egy bekesen egymas mellett elok faluja lesz, akik a templom mellett kitargyaljak az epp soron kovetkezo posztot :)

Bonjour 2013.08.31. 00:03:59

@morsels: tudod az a gond, hogy ugy olvastad vegig ma este a kommenteket, ahogy en szoktam egy faradt nap utan. :) sehogy. Ezert is kevertel ossze Brioche-sal.

Kulonben lattad volna, hogy "harmatos viragomnak" szolitott salidomajd miutan mondta baratusznak, hogy szamszakilag o mennyivel idosebb, ezaltal bolcsebb, utana serelmezte, hogy o nem oreg. Utana mindenkinek nekiment, pedig nagyon sokan irtak neki, hogy nem korrekt, amit csinal.

Pedig egy velemenyen lettem volna vele a posztolot illetoen, de bantotta a kedvenc kommenteloimet. Dehat a fogadatlan prokatornak ugye...

Eletemben eloszor szurtem ki valakit, de csakhogy ne veszekedjen velem. :) nem szeretem, ha harmatos viragomnak szolitanak, meg dragasagomnak szolitanak. Nnnaaa. Te szeretned? Szolitsalak ugy? :)))
Vagy maradjunk a havernal?

Bonjour 2013.08.31. 00:05:22

@morsels: ebben igazad van, de szerintem nem volt ilyen most. Hat persze, lehet, hogy tevedek.

Mme.Brioche 2013.08.31. 00:06:02

@diggerdriver: hát nem is tudom, mindenfélét készítek, ami adódik. Most pár hete például nagy mennyiségű levendulához jutottam, azóta hülyére varrom magam levendulával töltött párnácskákkal, ezek voltak a prototípusok:
moly.hu/system/statements/original/statements_251873.jpg?1375551178
Tavaly karácsonyra képeslapokat csináltam, az ideire is sokat rendeltek: mdmselle.free.fr/kezimunkak/hardanger_1.jpg
Van szövőkeretem, készítek háztartási szöveteket: mdmselle.free.fr/kezimunkak/szoves_3a.jpg

Ilyesmiket, meg még ezer félét. Tényleg csak mütyürkék, de egyediek, mert saját tervezésűek, és van rá kereslet a női közönség körében. Annyi legalábbis simán összejön belőle mostmár hogy megkeressem a hobbiravalót.

Bonjour 2013.08.31. 00:15:11

@morsels: vigyazz, mert ugy beszelsz, mint egy verbeli szociologus.

Amugy en pl nem vagyok mag. Neha idejarok lazitani. Eredetileg nem is emlekszem, hogy talaltam erre a blogra, de regen volt, mas cimen. Neha hozzaszoltam, aztan soha tobbet.

Aztan volt par honapja egy francia cikk, ami miatt beregisztraltam gyorsan, akkor jutott eszembe a bonjour nev, ez egy instant tejeskave neve, eloszor "idegen" emaillel (munkaemailcimem nem akartam az adataim miatt) majd raktam hozza egy uj sajat emailcimet is. A bonjour amugy egy tejeskave neve, amolyan instant ize, allandoan azt iszom. Itt van az asztalomon.

Szoval en egy regi-uj vagyok. De mag nem. :)))

Bonjour 2013.08.31. 00:19:52

@Brioche: ezek nagyon jok! Lehet, hogy hulyet kerdezek, de ezeket te is himezted?

Mme.Brioche 2013.08.31. 00:22:50

@Bonjour: köszi :-) és persze, minden öltést én hímeztem rajtuk. Máskülönben mi lenne benne a kézimunka? :-))

Bonjour 2013.08.31. 00:27:35

@Brioche: amugy szerencses a ferjed. Ilyen feleseget keres a nyugati pasik fele, de alig talalni.

Bonjour 2013.08.31. 00:29:26

@Brioche: hat megveszed a reszeket es osszevarrod. Tudod, ilyen szettben. Nagymamam horgolt elkepeszto szepeket, sajnos akkor rondanak gondoltam mindent, ami nem khaki szinu :).

Latcho Rom 2013.08.31. 00:29:33

@Brioche: valoban szepek, piszok sok melo lehet egy ilyen parnat, teritot megcsinalni, hm? etsyn is arulsz, van ott egy kedves uveges ekszeres baratom, aki szinten nem orvosfeleseg.

Bonjour 2013.08.31. 00:31:02

Na jo ejt mindenkinek.

Mme.Brioche 2013.08.31. 00:37:17

@Bonjour: köszönöm, nagyon kedves vagy :-)
és nem, szetteket én nem veszek, minden csakis enkezemmel.

@shakti_rom: igen, az Etsy az én walhallám :-)) igen, elbíbelődök velük pár órát, de megéri.

Bonjour 2013.08.31. 00:39:45

@morsels: bocs meg ennyit:

Latod, ez egy vita volt Diggerrel.
Neked is remek a vitakulturad, de nekem legalabbis tetszik.

BTBTBT 2013.08.31. 00:57:30

@andaluzkutya:
Hajaj, nem láttál te még engem veszekedni. Akkor kő kövön nem marad. :)

@morsels:
Már a jó múltkorában is nagyokat nevettünk azon a rettentő sok baromságon, amit összehordtál rólam. Most sincs ez másként.
Mérhetetlenül restellnéd magadat, ha ismernél, és összehasonlítanád azzal, amiket ismeretlenül és "szakértőként" ide böfögtél.
Remélem, még sok vidám percet szerzel a jövőben. :)))

morsels (törölt) 2013.08.31. 01:22:28

@Barátusz:
Kik voltak azok, akikkel nagyott nevettel egyutt?

Latcho Rom 2013.08.31. 01:43:49

@Brioche: tenger kreativ jofej ember etsyzik.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.08.31. 05:54:52

@tildy:): Ok, de jelen esetben Németországról van szó.
:)
Egyébként, akkor fel is merült benneme egy kérdés: UK-ban hogyan tudja ellenőrizni a munkavállaló, hogy be van jelentve,

A "fiút" nem én nehezményeztem.
:)
Nekem az nem jött be, hogy "nyünyörög" a szülők miatt, de a gyerekeit nem említi sehol.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.31. 08:03:25

@Brioche:
Gyönyörűek gratulálok.
Egy dolog mindenképp látszik a munkáidon.
Maximalista vagy.

2013.08.31. 09:40:06

@Brioche: akkor nem tudod kik ok a regi kommentelok kozul, mar nem jarnak ide. Vaj mi, Jess, Hagyma, Tokfozelek.
Vaj mi, recepcios (recis) a Nemetorszagi kupiban. O irt posztot is ide. Egyebkent polgari foglalkozasban valami iro, szerkesztofele volt. Csak Madamekent tiszteltuk itt, neha leirta a holgyek arfolyamat is.
Jess: rozsaszin Hondaja van Northamptonshireben lakik. Maga csereli az olajat az autoban.
Hagyma: North Carolina, amerikai magyar.
Tokfozelek: Marx Karoly egyetemet vegzett (elit!), Nemetorszagban elo investment banker holgy. Bar szakmarol soha nem irt, allitolag (elit!) bankban dolgozik sok penzert.

Sajnos mar egyikuk sem irogat ide. Igy lett szerintem joval egyszinubb a commentfolyam.

Mme.Brioche 2013.08.31. 10:26:03

@charlieharper: köszi szépen, így legalább már fogom tudni kiket emlegettek :-)

tanato 2013.08.31. 10:35:37

@charlieharper: Vájmit kitiltották a stílusa miatt,meg időnként rasszista nézeteket is vallott elég durván.Mondjuk velem jóban volt mert sokat beszélgettünk itt a régi erdélyi emlékeimről,utazásaimról/mivel ő brassói magyar/.Hagyma igen bőbeszédű volt,megnyomta a kommentszámot rendesen,mindenhez volt hozzáfűznivalója.Határátkelő megírta hogy ő önként távozott.Tökfőzeléknek meg mindig egyrugóra járt az agya,szidta a munkahelyre nem járó háziasszonyokat,kitartott,értéktelen nőknek nevezte őket.Azt hiszem ő is önként távozott,mert moderálták.Jess nem volt ilyen kirívó figura,nem volt kirívó sem stílusban sem témaválasztásában.
Egyébként igazán egyikük sem régi komentelő,az Origós időkben nem ismertük őket,bár lehet hogy más nicknéven azért itt voltak./Többen is nevet váltottak,az indexre költözéskor./

2013.08.31. 10:44:41

@tanato: igazad van, en sem vagyok regi. Azt sem tudtam, hogy az Originak volt blogja.

Ugyandehogy (törölt) 2013.08.31. 10:56:26

@Bonjour:
most éppen neked írom, de mindenkinek szól:

a tököm tele van azzal, hogy mindenki meg akarja mondani, hogy a társát hogyan kell hívni. felnőtt emberek vagyunk, hadd döntsük már el, hogy páromnak, kedvesemnek, fiúmnak, emberemnek, babámnak óhajtjuk szólítani.
honnan a bánatos faszomból képzeli bárki, hogy egy szó alapján megítéljen másokat?

tanato 2013.08.31. 11:02:00

@charlieharper: Na látod olyan régi már a blog hogy arra sem emlékezem hogy Te mikor léptél a színre.Mondjuk én sem az első perctől hanem az indulástól 3 hónapra.,kezdtem komolyabban foglalkozni a bloggal.Viszont nagyon sok ős kommentelő meg lelépett az indexes váltáskor.

Ugyandehogy (törölt) 2013.08.31. 11:05:13

@charlieharper: Jess itt van, csak más néven. nem mondom meg, mert folyton kinevettek, hogy milyen fixa ideáim vannak

:)

BTBTBT 2013.08.31. 11:33:20

Már csak röhögök azon, hogy még mindig mennyi "felnőtt", "művelt" és "okos" ember tesz egyenlőségjelet a másról véleményt alkotás és az itélkezés közé. :)

DieNanny CH 2013.08.31. 13:21:33

@Bonjour:

Hát, én egyszerűbben elemzek bort: ízlik, vagy nem!

(Nagyra becsülöm a borszakértőket. De komolyan!)

DieNanny CH 2013.08.31. 13:27:10

@Brioche:

Eddig a 3 T-s volt keverve, most már a 2 B-s is lesz?
(tanato-tableno-tukano...)

Bonjour 2013.08.31. 13:33:19

@Babette_: megertem, most szerepelt sokat a nevem, jovo hettol ugysem lesz ilyen hivsagokra sok idom :). Azert lehetne, hogy engem most mar ne idezzetek ebben a butus sztoriban tobbet? Semmi kozom ehhez az egeszhez. Raadasul pozitiv volt a kommentem. Ertem, hogy kenyelmes volt, mert itt alul volt jo par kommentem, de please, peace.

Azert a tenyszeruseg kedveert megjegyeznem - ha mar le lettem 'szabadszellemuzve' - hogy nekem ezzel semmi bajom nem volt. Viszont elgondolkodtatja az embert, hogy mi lehet emogott - minden negativ kritikai el nelkul. Ezt nem tehetik meg Babette? Tok normalis, mindig pozitiv kommentelok? Ugyanmar. Ha megjelent volna a posztolo, akkor a dramaturgia kovetkezo eleme, hogy elmagyarazza, jopofin vagy se nem. De nem jott. Errol nem tehetnek a kommentelok, kivancsian feltettek a kerdest. Es mindenki ezt a salidot helyrerakta, csak a kesonjovok ertelmeztek inkabb felre.

Charlienak van igaza, kamuposzt volt. De tegnap is jot mulattam a 'penzemert'.

Lehetne akkor, hogy engem ez nem erdekel? Mert tenyleg nem erdekel.

Bonjour 2013.08.31. 13:36:38

@DieNanny: na ez jo tema.
E sem hiszek a sommelieknek, viccbol irtam azt a borelemzest, az altalam kedvelt borokra ilyesmiket szoktak irni. Nekem is az iz a lenyeg, ahogy irtam is, a sajtoknal se azt nezzuk, hol legelt a tehen, hanem a vegeredmenyt. Marmint en az egyszeru foldi halando.

De ez legalabb jo tema, ha mar a hataratkelos temak lelohadtak mostansag :).

DieNanny CH 2013.08.31. 13:57:38

@Babette_:

A te fixa ideád volt, hogy Panda egyenlő 'hogyne, persze, igazad van'-nal? (Valaki említette...) Mert osztom a véleményed! Kíváncsi vagyok, arról a Gunay-akármi szigetről - ha igaz -, fog-e írni...

Jess-ről felkeltetted a kíváncsiságomat! Ki ő?

Mme.Brioche 2013.08.31. 14:17:43

@DieNanny: ejha... kicsit túlteng benne az önigazolási kényszer.

Ugyandehogy (törölt) 2013.08.31. 15:51:15

@Bonjour: de megtehetik. szerintem meg.
csak minden másodikban ezt olvastam, egész pszichológiai tényállás rittyentve mellé. ami pedig nyilvánvalóan túlzás.
nekem meg nálad szakadt el a cérnám:)

Ugyandehogy (törölt) 2013.08.31. 16:01:07

@DieNanny: nem, az speciel nem az az enyém.

tényleg nem mondom el.

Bonjour 2013.08.31. 18:15:52

@Babette_: pedig most mar en is nagyon kivancsi vagyok

2013.08.31. 19:26:28

@Babette_: Jess stilusa innan kirivna, mindegy milyen neven. Szerintem tenyleg nincs itt. Eleg karakan egyeniseg volt, azt mondta nem fog jonni. Igy nemis jon,

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása