oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. július 10. 06:42,  Belefásultam a kilátástalanságba 902 komment

2013. július 10. 06:42 Határátkelő

Belefásultam a kilátástalanságba

Miután Ágnesnek elege lett abból, hogy egy helyben topog, gondolt egyet, kiadta házát és nekiindult. Angliai munkahelyén meg kellett küzdenie a diszkriminációval, a sokkoló közös szállással, de sikerült túljutni a nehézségeken.

London tömeg_1.jpg

„Gondolkodtam, hogy írjak-e egy posztot (tudom, Anglia...), vagy sem. Végül is miért ne oszthatnám meg az élményeimet? Nem akarok senkit sem lebeszélni/rábeszélni az újrakezdése, de úgy vélem, a történetem tanulsággal szolgálhat a menni akaróknak éppúgy, mint a maradni vágyóknak.

Az elhatározás megszületett, még 2011-ben. De végleges formába 2012-ben került, amikor véletlenek (?) folytán úgy döntöttem, hogy Anglia lesz a célállomás.

Habár volt állásom (nem rossz beosztásban dolgoztam egy balatoni városban a helyi viszonylatokhoz képest nem rossz pénzért, volt egy saját – és bank- - tulajdonú házam és egy kocsim), úgy döntöttem, elmegyünk, mert elég volt. Belefásultam a mindennapokba, a kilátástalanságba.

Így röpke két hét alatt kiadtam a házat, megvettem a jegyeket (igen, jegyeket, mert egyedülálló anyaként egy darab kiskorú gyerekkel is rendelkeztem), pár nap alatt megpróbáltuk az eddigi életünket bepréselni két db. Bőröndbe. Elég nehéz belepréselni minden két bőröndbe. Emlékeket, ruhákat, itthoni ízeket. Mondjuk kb. lehetetlen.

Diszkrimináció a munkahelyen

És nekivágtunk. Szállás, állás nélkül. Szállást találtunk, két hét múlva dolgoztam, hotelben, ez is oldalakat töltene meg, a gyerek iskolába járt. (Az iskolai ügyintézés nagyon gyors volt, két nap alatt sikerült elintéznem, mert közvetlenül a kiszemelt iskolával vettem fel a kapcsolatot.).

Az első munkahelyem egy 5*-os szálloda volt, de a housekeeping ugyanúgy a legrosszabbul fizetett munkakörök között van, holott szerintem itt dolgoznak a legtöbbet.

Én dolgoztam, szembesültem diszkriminációval a munkahelyemen, de készséges ügyintézéssel is. Dolgoztam és dolgoztam, állásokat néztem, munkahelyeket váltottam.

A hotelmunkát nem ajánlom egyedülálló anyáknak, mert kb. minden hétvégen dolgoznod kell, a fizetés nem túl jó, ellenben belegebedsz a munkába. Rengeteg el nem sírt könnyem volt, a lábaimat néha nem éreztem, holott nem „csak" takarítottam, hanem supervisor voltam. (Ugyanúgy takarítod a klotyót, csak több pénzért).

Sokkoló a közös szállás

Az első szállásunk egy kínai vendégházban volt. Olcsó volt, megvolt a tisztálkodási lehetőség, meg az alvás. A második már staff szállás egy nagyon kedves angol tulajnál, igaz, hogy a hűtőben egy polcunk volt, és még így is rengetegszer eltűnt az ennivalónk, vagy a tulaj gyerekei, vagy a kutyái ették meg, de legalább volt hol aludni.

Aki megszokta, hogy önálló, hogy a hűtőben csak az ő cuccai vannak, hogy minden este le tud fürdeni, mert van melegvíz, annak sokkoló...

Olyan apróságok is kikészítik az ember lányát, hogy merre is kellene nézni az utcán? A papírmunkák. Nulla nyelvtudással szintén nem ajánlom, hogy megpróbálkozz az űrlapok kitöltésével.

De én tudtam, eldöntöttem, hogy nem a hotelszakmában akarok megöregedni, ezért minden nap böngésztem az álláshirdetéseket, küldtem naponta tucatjával az önéletrajzokat, és nem adtam fel a nemleges válaszok után.

Hittem magamban

Most egy mérnöki cégnél (kisváros) dolgozom beszerzési asszisztensként. Felvettek, mert volt tapasztalatom, mert hittem magamban. Megbecsülnek, tisztelik a tudásomat. Én pedig örömmel megyek be dolgozni minden nap.

Nem úgy kelek fel hétfő reggel, hogy mikor lesz már péntek délután, mert jól érzem magam a munkahelyemen. És ezt látják is rajtam, hogy jó hangulatban dolgozom, és értékelnek.

Keményen dolgozom, az igaz. De az ebédszünet szent, senki nem zavar, amíg a csirkecomb kilóg a számból. Ha lejárt a munkaidőm, de még van elvégzendő feladat, akkor nyugodtan megkérdezhetem a főnökömet, hogy hagyhatjuk-e holnapra a melót (mivel nem rajtam múlt, hogy nem végeztem.) Nem zsebbe fizetnek. A munkaidőbe belefér, hogy a kollégával a most született kisgyerekéről érdeklődjem.

Ha vannak céljaid, sikerülhet

Nincs egy éve sem, hogy kijöttünk, de megérte, szerintem. Nem bátorítok senkit, mert tudomásul kell venni, hogy ha a vendéglátós szakmában kezded, akkor rengeteg megaláztatásban lesz részed. Ha többre vágysz, vannak céljaid, összeszorítod a fogadat, akkor sikerülhet, nekem sikerült.

Ne azzal foglalkozz, hogy külföldi vagy, hanem azzal, hogy akarod-e azt az állást. De meg kell dolgoznod érte. Nulla nyelvtudással, nulla tapasztalattal én nem vágnék bele a helyedben. Ha otthon keményen dolgozó, becsületes ember voltál, akkor itt meglesz a gyümölcse. De ha otthon is csak hőbörögtél, és mindenről a másik tehetett, ne gyere. Ne keltsd rossz hírünket.

A nulla IQs hozzászólásokra nem válaszolok. Akik akarnak jutni valamire, azok írhatnak."

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Anglia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr955397354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

macamuca [IHUN] 2013.07.10. 07:19:19

"A nulla IQs hozzászólásokra nem válaszolok. Akik akarnak jutni valamire, azok írhatnak."

Nos, ezek a sorok (főleg zárásként) igen "hegyesre" sikeredtek.
Kit és mi alapján minősítesz nulla IQ-snak?
És mi tekinthető "valaminek", aminek elérési szándékát érdemlegesnek tartod arra, hogy válaszolj a "tulajdonosának"?
(egyáltalán: miért kezdene el valaki arról írni, hogy milyen céljai vannak, mire akar jutni = ha ezt nem írja le, akkor honnan fogod tudni, hogy érdemes-e arra a kommentelő, hogy válaszra méltasd?)

Írásban az árnyalt és pontos fogalmazás lényeges, a félreértések elkerülése miatt. Mert ami félreérthető, azt félre is fogják érteni = lehet, hogy nem akartál "szúrni", de a megfogalmazásod bizony "hegyes" lett.

orange85 2013.07.10. 07:26:37

hurré,angol poszt

az utolsó sor nem kellett volna...a poszt erőssége nem indokolja...

picit ellentmondásos az eleje és a vége.
0 nyelvtudással, 0 tapasztalattal nem vágna bele, mégis úgy ment ki,hogy egy szót sem beszélt angolul.hm...

persze értem a képletet:

akarat+kitartás+telecipő+0 angol= jó munkahely (mod London)

én úgy gondolom poszterinának vagy szerencséje volt, vagy tényleg el lehet 0 nyelvtudással helyezkedni kint.

mind a kettő üdvözlendő,
sok szerencsét és kitartást kivánok!

orange85 2013.07.10. 07:31:27

@macamuca:

aki olvassa a blogot, az tudja ilyen és hasonló mondatok csúnyán meg lesznek torolva.

ennyit a 0 Iq-s hozzászólásokról

nyuszigonosz 2013.07.10. 07:35:13

Sok sikert Angliában.

Csak... a végét ki kellett volna hagyni.
Ki is akkor a nulla IQ-s hozzászóló?
A végén még én.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.10. 07:35:20

Óvatosan bánok a kritikával, de nem ez az írás lesz a kedvencem.
Számomra pont a lényeg maradt ki.
Hogy hány darab bőröndbe mi fér be, vagy nem, szerintem sokakat nem érdekel.
:(
"Nincs egy éve sem, hogy kijöttünk, de megérte, szerintem."
Egész végig csak rossz dolgokról írt (szar szállás, sok meló, megaláztatás), holott otthon meg volt minden (jó állás, lakás, kocsi, jó pénz).
Nem értem...

"A nulla IQs hozzászólásokra nem válaszolok."
Hm... nem egész egy év alatt "szép"...
:(

orange85 2013.07.10. 07:37:41

@tilmir: heh,eddig mindenki lecsapott az utolsó mondatra...
és a bal közép még itt sincs :-)

tableno 2013.07.10. 07:41:54

Énnekem volna egy kérdésem: a poszter otthoni életéhez képest mennyivel jobb kint? Azt írja nem voltak különösebb anyagi gondjai, kint rosszabb lakhatása van, nem túl perspektívikus munkát végez... Miért érte meg? Ezt nem csesztetésből kérdezem, hanem komolyan!

nyuszigonosz 2013.07.10. 07:43:18

@orange85: Perszehogy lecsaptam én is:
olvasom, olvasom, semmi egetverö különleges benne, mármint a posztban.
Érdekes, hogy akinek mindene: munkája, saját háza, kocsija, gondolom baráti köre van, az szalad el állás és szállás ajánlat nélkül.
Kalandvágyból, magát más környezetben kipróbóbálni akarásból ez nekem mind benne lenne.
Na de mindegy. Ö élete, ö tudja , neki mi a jó.

Aztán odaérsz a poszt végére, és a poszterina egyszercsak lecsap az asztalra.

nyuszigonosz 2013.07.10. 07:45:09

@tableno: Na ezt kérdezném én, de komolyan és nem rosszindulatból, de akkor kiderül, hogy én vagyok az a nulla IQ-s.

tableno 2013.07.10. 07:48:43

@nyuszigonosz: engem ugyan nem zavar, hogy mit gondol a poszter az IQ-mról. Na bumm, legfeljebb nem válaszol. De lehet, hogy csak a Niki Laura féle bunkóskodásra értette az utolsó mondatot.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.10. 07:52:54

@orange85: Nekem is felszaladt a szemöldököm, pedig nem jellemző rám.
Meg nem is értettem, hogy ez most hogy jön ide.
Állásközvetítő irodát akar nyitni?
Olyan se füle, se farka...

orange85 2013.07.10. 07:54:31

@nyuszigonosz: nekem az azért átsüt, hogy nagyon tele volt a hócipője itthon,gondolom nem akart a gyereknek meg saját magának ilyen életet a jövőben.

jah:

"Ne keltsd rossz hírünket."

ez mi ez?ki az a "mi"?
egy gyerekes egyedülálló anyuka?angolul nem beszélő magyar?
londonban sikeres magyar?

macamuca [IHUN] 2013.07.10. 07:55:28

@orange85:
"és a bal közép még itt sincs :-)"

:DDDDDDDDDD

Hát így éjjeles műszak után egy darabig még olvasom a kommenteket, aztán du. majd visszanézek, mire jutottatok :D

La Pantera 2013.07.10. 07:58:08

@orange85: szerintem nem 0 nyelvtudással ment ki, hanem attól óv, hogy valaki úgy nekivágjon.

ruslanski 2013.07.10. 07:58:51

@tableno: pl az otthoni lehúzó légkör, tömény bunkóság (ahova csak lépsz), az emberekből áradó rosszindulat nélkül nagyon felszabadító élni ám....Nincs mindenhova beszivárgó politika, torkodon lenyomott nemzettudat, káosz. Van viszont perspektíva, ha te is akarod. Találsz munkahelyet, ha dolgozni akarsz. Nem érnek atrocitások nap mint nap. nem száll fel a büdös hugyos hajléktalan a buszra. Nincs okádékbunkó békávéellenőr. Vannak problémák, de tűréshatáron belül. Röviden....:)

orange85 2013.07.10. 07:59:10

@macamuca: heh,kapni fogja az ívet.aztán beszélgetünk a csigák párzásáról például.tudjátok a csigák hogy csinálják?

uncsi lesz a mai nap itt.

sok szerencsét és kitartást kívánok a poszterinának!

macamuca [IHUN] 2013.07.10. 08:01:08

@diggerdriver:
"Félreértitek."

A kilátástalanságba való belefásulást abszolút megértem, azt is, hogy emiatt vágott bele és vállalt mindent (gondolom, a leírt nehézségeken túl volt még bőven), azt is értem és elhiszem, hogy visszatekintve úgy érzi, hogy megérte.
Mondom, értem (pláne, hogy bennem is efféle érzések motoszkálnak, és kb hasonló szituban vagyok).

De az az utolsó 2 mondat... az hazavágta a szimpátiámat.
Ilyen kevésen múlik...

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.10. 08:02:08

Miért nem mentél Budapestre, ott is bérelhettél volna még 10 emberrel egy lakást, s lehet, hogy kevesebb gond lett volna?

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.07.10. 08:02:21

Sztem az a casus belli, hogy sokan úgy élik itthon az életüket hogy alapvetöen jó dolguk van, megvan mindenük. Persze, a kocsi hitelre meg a lakás is a bankké, de végsö soron van saját lakás, teli hütövel, ahol nem kell osztozkodni, nem kell tömegközlekedni, stb.

Majd amikor ezek az emberek külföldre mennek akkor az nagyon sok lemondással jár nekik, amihez nincsenek hozzászokva... És mivel végsö soron átvészelik ezt az idöszakot és kiépítik lassan külföldön is a saját kis életüket, utólag már úgy tekintenek vissza magukra hogy "fúúú, ez nagyon kemény volt, nah ezt csináljátok utánam". Az alkalmazkodásos idöszak túlélése egy nagy ego-boost-ot ad... amivel nincs baj, ezt lehet jellemfejlödésre használni, csak nem szép dolog olyan embereket degradálni/lenézni vele akik ugyanezeket meg még ilyenebb utakat bejártak vagy éppen most tapossák maguknak kifelé (ez egy expatos blog, itt vannak ilyen olvasók szerintem szép számmal, mégha nem is kommentelgetnek)... Szerintem.

De mondjuk én nem vagyok pszichológus... Sem...

Szóval lefordítva, hátrább az agyarakkal kisasszony, nem maga az elsö aki külföldre költözött egyedülálló anyukaként, de még csak nem is az utolsó! Tudta hogy mit vállal és ez mivel fog járni. Ennyitöl még nem lesz mártír senkiböl sem...

Azért azt mondom örüljünk a B-kategóriás angol posztoknak. A múlt hétvégi rémség után tudjuk hogy lehetne sokkal rosszabb is... Ez legalább a határátkelésröl szól. :)

Maradok tisztelettel,
Egy 0 IQ-s kommentelö :)

tableno 2013.07.10. 08:02:32

@orange85: nekem úgy tűnik, hogy a kinti élete sem tűnik jobbnak a poszt alapján. A Balaton-melléket lecserélni a borongós Londonra pedig - sok angol nézné hülyének emiatt! De lehet, hogy csak nem mondta el a kitelepülés igazi okát...

macamuca [IHUN] 2013.07.10. 08:03:54

@orange85:

Szerintem a csigák a tantra-szex abszolút nagymesterei :D
Már csak ezért is jó csigának lenni... nem ismerik az ejaculatio preacox-ot.........
:DDDDDD

Ugyandehogy (törölt) 2013.07.10. 08:04:08

a lényeg az kimaradt: hogyan találtál munkát? milyen a nyelvtudásod? a gyerek hogyan viseli az iskolát? mennyi idős? az apja mit szólt? a cégnél hogyan fogadtak? mennyit keresel? hol laksz? mennyi a lakásbérlet? hogyan találtál lakást? itthonról semmit de semmit nem intéztél, csak mindent kint, két hét alatt?
milyen autód van?
mennyi az IQ-d?

orange85 2013.07.10. 08:05:43

@La Pantera:
"Olyan apróságok is kikészítik az ember lányát, hogy merre is kellene nézni az utcán? A papírmunkák. Nulla nyelvtudással szintén nem ajánlom, hogy megpróbálkozz az űrlapok kitöltésével."

nekem ebből az jött le, hogy ő megpróbálta és neki sem sikerült mert nem volt nyelvtudása.

mert ha volt neki, ki az aki azt adja tanácsul, hogy nyelvtudás nélkül töltse ki, tudván azt, hogy egy szót sem ért belőle?

de lehet,hogy én értettem félre.
akkor viszont egy újabb tanács, hogy nyelvtudás nélkül nem menj ki.

Ugyandehogy (törölt) 2013.07.10. 08:06:19

család mit szólt? pasid nincs? hány éves vagy?

orange85 2013.07.10. 08:09:35

@tableno: az itteni emberi (és politikai, gazdasági kilátások) légkör elég indok lehet az emigrálásra.
ezt a részét megértem

think different 2013.07.10. 08:09:36

@macamuca: Mondjuk amit 'hagyma' művelt a Bulgáriával foglalkozó poszt alatt, az alulról nyaldossa a nullát.

tableno 2013.07.10. 08:12:41

@orange85: nem írta, hogy politikai menekült lenne.

orange85 2013.07.10. 08:16:52

@macamuca: áh, ez kemény.

a csigának mindegy, mert dughat egy másik csigával, de ha nincs partner akkor magával is jól elvan,szaporodik, de az aktus örömeit magával vele nem élvezheti.

noh,ha összeakad két csiga, akkor eldöntik, hogy ki a fiú és ki a lány.
nincs veszek.
de ha véletlenül a fütyike eltörik, akkor az újranő.

és még mi vagyunk az evolúció csúcsán...:-)

orange85 2013.07.10. 08:19:41

@tableno: én sem mondtam.
de miből lehet elege az embernek, hogy imigrál?

szar meló
kilátástalanság, amelyhez nagyban hozzájárulhat amit a kormány manapság az országgal művel.

Mighty Duck 2013.07.10. 08:22:28

Ez a poszt olyan volt, mint ha Csipkerózsikát úgy mesélnéd el, hogy egyszercsak jött a mostoha, akiről kiderült, hogy gonosz, ezért bármennyire is szerette apukáját, elment a törpékhez. Kicsi volt az ágyuk, nehezen értett szót velük, ráadásul meg is mérgezték, de végül mivel jó volt, elnyerte jutalmát. És senkinek sem ajánlja a mostohákat, mert csak bajba sodorhatnak és csak a legjobbakhoz fog eljönni a herceg, a többieknek marad az üvegkoporsó.

Zitalein 2013.07.10. 08:26:35

@orange85: Jah, akkor már értem! Nem tudtam, mér' jó nekik, hogy felmásznak a legtüskésebb bokor (egres, büszke, piszke) tetejébe, aztán ott lógnak egy levélen napokig). Biztos olyankor tantráznak. Mazo-eremita módozatban. (Először, amikor láttam mászni a csigát a tüskék között, elvettem onnan azzal, hogy "rossz bokrot választottál, kisöreg", de másnap láttam, hogy mégiscsak felkecmergett a tetejébe.)

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.07.10. 08:27:45

Hoppá!

Végre írt egy EGYEDÜLÁLLÓ, átlagos tanulmányi és munkatapasztalatokkal bíró nő, hogy milyen kihívásokkal jár külföldre menni.
Bizony, a nők jó része sehol sem lenne, ha külföldön egyedül is meg kellene állnia a helyét és nem csak a férfire ráakaszkodva, mindent vele intéztetve panaszkodna, hogy messze van a homokozó meg nyelvtudás nélkül nincsenek barátaim.

Nagyon kevesen vannak, akik EGYEDÜL meglépnek nőként és a maguk erejéből eltartják magukat.
Te megtetted és én ezért nagyon büszke vagyok rád!

Az egy másik dolog, hogy alantas rabszolgamunkát végzel, de legalább nem egy férfi "csecsein" lógsz.

Gratulálok!!!

Most pedig munka késő estig.

M. Úr 2013.07.10. 08:28:10

Elég semmitmondó poszt. A mondanivalóját (az utolsó előtti bekezdést) már legalább tizenötször olvashattuk itt. Tudom, egy év után még nem lehet túl sok okosságot, bennfentes tippet írni, de ez így kábé semmit nem ért.

"egy darab kiskorú gyerekkel is rendelkeztem" - A tegnapi posztban is zavart már, hogy következetesen nem akarta leírni az anyuka, hogy szült egy gyereket. Itt meg nem meri leírni, hogy van egy gyereke. "Van egy kisfiam / kislányom." Ilyen egyszerű lenne. Miért kell kerülgetni, mindig ilyen körmönfontan megfogalmazni, amit ilyen egyszerűen is lehet? Ráadásul ez a mondat magyartalan, tárgyiasítod a saját gyereked, úgy írsz róla, mintha egy tartozékod volna csupán. Pedig nyilván nem úgy érzel.

A másik - "Diszkrimináció a munkahelyen". Ezt az alcímet ki adta a bekezdésnek? Elolvastam háromszor, még csak említve sincs semmi ezzel kapcsolatban az adott bekezdésben. Én-e vagyok-e a hülye-e?

andaluzkutya 2013.07.10. 08:29:19

Amint már többen írtátok, csak az nem derül ki a posztból, hogy miért érte meg. Egyébként dicséretes a kitartás meg a céltudatosság, mégha nem is egyértelmű (számunkra legalábbis) a cél. Jó lenne ezekre választ kapni.
Mellékesen engem az is érdekelne, hogy a csirkecombot apróra szeletelve eszi-e a poszterina, vagy egészben, ennek kultúrantropo-szocio-pszichológiai jelentősége lehet:)

La Pantera 2013.07.10. 08:29:20

@orange85: én ezt úgy értettem, hogy volt nyelvtudása, értette az űrlapot, de még így is nehéz volt, így nem tudja elképzelni, hogy valaki nyelvtudás nélkül ki tudja tölteni. Ha nem tudott volna angolul, akkor most nem tudna irodai munkát végezni, mert 1 év alatt nullából nem hozza fel magát irodai szintre még anyanyelvi környezetben sem.
Remélem, megjelenik a posztoló és ezekre a kínzó kérdésekre hamarosan választ kapunk...

Len.Mag 2013.07.10. 08:37:14

A posztoló toporgott egy helyben, saját házzal meg kocsival??? Atyaúristen...

orange85 2013.07.10. 08:38:10

@La Pantera: nyelvtudás nélkül nem lehet kitölteni egy űrlapot?
ehhez kell tanács??

oké,pályázom a nap legnagyobb 0 intelligencia hányadosú posztra!:-)

orange85 2013.07.10. 08:39:23

@andaluzkutya: jól érzi magát a hétköznapokban,látja az alagút végét.

Elizabeth72 2013.07.10. 08:39:37

Szervusz posztolo.
Figyelj, ha irsz online, hogy mindenki elolvassa a tortenetedet, akkor azzal megkockaztatod, hogy tenyleg mindenki elomdja a velemenyet a te eletedrol. Ennek az irasnak valoban sajnos se fule se farka, korbeirtal valamilyen elethelyzetet amibol gyakorlatilag nem derul ki semmi. Igazabol semmirol nem derul ki semmi, kiveve egy dolgot, hogy te nagyon ki akartal jonni dolgozni es peldat mutatni masoknak ezzel. Ami egyebkent rendben is lenne, kemenynek kell lenni. Es mivel en is egyedulallo anyuka vagyok Londonban el,omdom a tobbieknek, kisse lehuzva a vizeslepedot rolad...
AKINEK GYEREKE VAN, NINCS MAS MEGOLDAS,MINT KUZDENI, ES NINCS MAS MEGOLDAS,MINT SIRVA KEMENYNEK LENNI,ES MINDEN REGGEL UJRA FELKELNI ES KUZDENI TOVABB. MERT OTT VAN A GYEREK,AKINEL AZ LENNE A LEGFONTOSABB, HOGY BIZTONSAGBAN TUDJUK.

pappito · http://pappito.com 2013.07.10. 08:41:36

apa hozzájárult a gyerek kimeneteléhez? ha nem, akkor abból lehet gond később.

"Akik akarnak jutni valamire, azok írhatnak."

hát, erre hirtelen nem tudom mit mondjak :) Ha nem is akarok UK-ban osztoszkodni a hűtőpolcon, azért akarok jutni valamire :)

Na, de hagyma szavajárásával, ott se élnék!

Len.Mag 2013.07.10. 08:42:33

@orange85: Sehol nem írta, hogy nem beszélte a nyelvet, sőt.

pappito · http://pappito.com 2013.07.10. 08:42:49

@Len.Mag: igen, elég érdekes, hogyha volt munkája (nagy szó) meg saját házikója meg kényelmes élete, akkor mi az amit nem írt meg nekünk?

andaluzkutya 2013.07.10. 08:44:07

@orange85: Az nem derül ki, hogy a hétköznapokban jól érzi magát, csak az, hogy a munkában jól érzi magát. Ami természetesen nagyon fontos, de számomra csak egy töredéke a hétköznapoknak. Ahhoz, hogy jól érezzem magam a hétköznapokban kell egy elfogadható lakhatás, hogy a gyerek jól érezze magát az iskolában, hogy legyen időm a gyerekre, stb., stb.

La Pantera 2013.07.10. 08:45:38

@La Pantera: pont az űrlapot nem adta ki... mindegy

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.10. 08:46:22

@andaluzkutya: Így-így...
Ugyanakkor szerintem kissé elhamarkodott ez a kijelentés is:
"Ha többre vágysz, vannak céljaid, összeszorítod a fogadat, akkor sikerülhet, nekem sikerült."

Nem egészen egy év után...
Hm...

Len.Mag 2013.07.10. 08:46:23

@nyuszigonosz: Pontosan. Nem arról van szó, hogy aki nem nyomorog, az már ne is menjen sehova (akár időlegesen feladva valamennyit a életszínvonalból). Kalandvágyból simán érthető.

szaszo71(D) 2013.07.10. 08:47:10

Szerintem is tudott angolul, egyébként nem tudta volna elintézni a gyereknek az iskolát meg böngészni az álláshirdetéseket.

2013.07.10. 08:47:23

@andaluzkutya: en speciel kezzel eszem a csirkecombot. Ezert nem is szoktam munkahelyen ebedre ezt enni.
Probaltam ertelmezni Toki mai termeset. Most bokolt?

pappito · http://pappito.com 2013.07.10. 08:50:32

@Tökfőzelék1: kár, hogy elbaltáztad a trollkodást ezen a nicken, ez jó lett volna, ha nem buktatod le magad korábban.

btw nem volt egyedülálló, gyerekkel ment. Az egyedüllét az esetek többségében nem érdem, ráadásul olyan ostoba trollkodást szül, mint amit te művelsz :)

tableno 2013.07.10. 08:54:20

@Elizabeth72: Na ez a gyerek dolog a másik, ami miatt nem igazán értem a posztolót. Nem jobb egy gyereknek a Balatonnál, saját házban, közel a nagyszülőkhöz felnőni, mint tökegyedül egy londoni tömegszálláson? Persze ha otthon nincs egzisztencia, az más helyzet, de itt erről nem volt szó.

Len.Mag 2013.07.10. 08:54:58

@Don Kartasch: Nem az agarakkal hátrább? :)

Egyébként oda se neki. Az agyaraknak tényleg sokkal több értelme van ebben a szövegkörnyezetben :)

andaluzkutya 2013.07.10. 08:57:31

@charlieharper: "en speciel kezzel eszem a csirkecombot" - ez furcsa... Én mindent a számmal eszek:)

Töki bókolt jelen esetben. Büszke a posztolóra, hogy szerinte nem valakinek a csecsén lóg. Bár szerintem a világon szinte mindenki (leszámítva néhány remetét a vadonban) valakinek a csecsén lóg és ez így van rendjén, de van akinek fontos azt hinni, hogy nem függ senki mástól, mégha ez nem is igaz.

Len.Mag 2013.07.10. 08:57:48

@orange85: Igen, de utána úgy folytatja, hogy "De én tudtam..."

Igaz azt már másik bekezdésbe szerkesztette (apropó, a szerző vagy HÁ szerkeszt/tördel? :))

Elizabeth72 2013.07.10. 08:58:38

@tableno: En ezert irtam, hogy egyszeruen nem lehet erteni...
Mindenesetre majd egyszer en is megirom az en tortenetemet ide, a posztolo irasanal sokkal tobb infot fog tartalmazni. Engem is el fognak paran marasztalni, de nem vagyunk egyformak, ha irok majd, vallalnom kell a kritikakat.

NIKI LAURA 2013.07.10. 08:59:32

A nagy megmondóember,és hát honnan máshonnan...angliából.

Occsó WIZZ jeggyel,Hotel takarító,mondhatni a klasszikus..(kivétel nélkül egy kaptafára készült story,"életem angliában"cimmel,megspékelve a "innen mennünk kelllett,kilátástalan minden"opcióval)

Érdekes,hogy akár szobatársat,akár munkát keresnek angol nyelvterületen(Kanada,Anglia,AUST)mindig beleirják a "keményen dolgozom"szavakat,az itt totál elcsépelt súlytalan szavak,mert ez itt kérem ALAP!!

Len.Mag 2013.07.10. 09:00:07

@Mighty Duck: Az a Hófehérke.... jaaj, most már elmegyek kávézni, mert ma reggel még az élőfába is belekötök... :S

rezsoatya (törölt) 2013.07.10. 09:00:43

@Len.Mag: igen, van ilyen szitu. Ha megvan ugyan a kocsid, azert a tartasa penzbe kerul. Ha megvan a hazad, de a bank allandoan emeli a torlesztot, akkor nem tudsz elorelepni es azert az ember nem vegetalni szeretne, hogy a honap vegere mindig kifogy a kassza. Ugyhogy attol, h kocsi, haz, meg lehet rossz kozerzete valakinek.

orange85 2013.07.10. 09:02:04

@La Pantera: megtörtént.
következő feladvány?

de én is adok egy tanácsot:aki nem beszél/olvas kínaiul az ne próbáljon meg kitölteni egy kínai nyelvű űrlapot.

no,okos tanácsot adtam?

Tiptoe 2013.07.10. 09:03:18

@Tökfőzelék1: Olyanok a hozzászólásaid, mint egy beakadt bakelit: mikor akarsz végre leakadni az egyedülálló, lábát szét nem tevő, önállóan boldoguló hősnők és az eltartott, gyenge jellemű ribancok kombóról?? Bocs, de az írásaid alapján ezzel a problematikával valszeg Neked lenne fel munkád, lelkileg....., az élet, férfiak, nők és a kapcsolataik ennél a képletnél egy kicsit bonyolultabbak és sokszínűbbek.....Sztem.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.10. 09:03:49

Nekem tetszett a poszt! :)

Kifejezetten szimpatikus vonás, hogy nem a híd alól döntött úgy, hogy távozik és így erős a gyanúm, hogy hasonló indokok is közrejátszottak, mint nálam (környezet, 0 jövőkép - mert a pillanatnyi elvegetálok valahogy minden, de nem lelkesítő).

Kicsit olvastam volna még, kicsit részletesebben.
Egy gyors kritika: kicsit összeszedetlen, de ennek biztos az az oka, hogy nem elég részletes.

@pappito:
Az sem biztos, hogy az apuka tudja, hogy kijöttek. Az sem, hogy egyáltalán érdekli apukát, hogy mi van a gyerekkel (de talán még tudni sem tud rúla). Láttunk már ilyet. Ha pedig senki sem súg neki, akkor halvány lila lepkefingja nem lesz arról, hogy hol keresse és egyáltalán mifel jelentse fel anyukát.

@diggerdriver:
Szerintem is félreértik. Illetve nem biztos, de ismerve társaság időszakos kulturáját, csak előre jelezte, hogy erre nem vevő. Keményen kell bánni velünk, na :)

Sok sikert a posztolónak!!!

rezsoatya (törölt) 2013.07.10. 09:04:01

@pappito: nem biztos, hogy gond lenne! Nekem a birosag valaskor a gyerekeket kizarolagos felugyelettel itelte, magam donthettem az iskolazasuknal es az utlevelukhoz sem kellett a "masik szulo beleegyezese".

szgy 2013.07.10. 09:07:42

@orange85: "kilátástalanság, amelyhez nagyban hozzájárulhat amit a kormány manapság az országgal művel."

hát aki annyira ostoba hogy a médiatörvény vagy az alkotmány miatt "menekül" vagy azért mert nem az ő pártja van hatalmon, az meg is érdemli.

olyan kilátástalanságban mikor nem tudod hogy másnap miből fogsz kaját venni marhára mindegy az egész politikai cirkusz.

orange85 2013.07.10. 09:07:58

@Len.Mag: hát sztem az a "De én tudtam" nem a nyelvtudásra vonatkozik, hanem az ezt követő tagmondatokra.mert egyrészt új bekezdésbe írta, másrészt vessző van utána és nem pont.

én is megyek,feszt belekötök mindenbe.

SilentDreams 2013.07.10. 09:08:39

Pár kommentben felmerült, hogy vajh miért ment-e Londonba, ha volt munkája, kocsija, meg háza.

Leírja a választ:

"...volt egy saját – és bank- - tulajdonú házam és egy kocsim), úgy döntöttem, elmegyünk, mert elég volt. Belefásultam a mindennapokba, a kilátástalanságba."

Világos, a házból nem volt kilátás ("kilátástalan volt"). Ilyen helyen én sem szeretek lakni......

Sorry :)

nosuti 2013.07.10. 09:09:04

@pappito: most már totál túljátsza a szerepet

nyuszigonosz 2013.07.10. 09:09:19

@Tökfőzelék1: Vegyél egy másik lemezt.
Ez már akadozik.

Len.Mag 2013.07.10. 09:12:29

@rezsoatya: Nekem egyik sincs, mégis jól érzem magam. És mindezt abban a magyar fővárosban, ami az itt kommentelők jó része szerint is szar, élhetetlen, befásult, büdös, fárasztó, bürokratikus... stb. stb.

Tegnap éjjel bringán suhantam végig a budai rakparton. Langyos volt a szél. Hatalmas kerülővel a Rákóczi hídtól egészen a belvárosig mentem, mert lenyűgözött a csodás épületek, fények látványa, és ahogy a folyó erre reflektált.

Nem mondom, hogy nem szeretnék többet elérni. Jaj dehogynem. De néhány mélyponttól eltekintve nem szoktam azon keseregni, hogy még nincs meg.

andaluzkutya 2013.07.10. 09:14:50

@Kovermadar: "Kifejezetten szimpatikus vonás, hogy nem a híd alól döntött úgy, hogy távozik" - ebből az következik, hogy ha valaki ugyanezt végigcsinálja, csak a híd alól indulva az nem lesz szimpatikus? Gondolod, hogy jókedvéből van valaki a híd alatt?:)

@szgy: a politika nem csak a médiatörvényre meg az alkotmányra van hatással, hanem sajnos a gazdaság/oktatás működésére is. Az elmúlt évek politikája (nem csak az elmúlt három évé, de azé különösen) kifejezetten a növekedés/fejlődés ellen volt. Ezért is van kilátástalanság, amit a hétköznapi ember is megérez és ösztönösen próbál reagálni a kihívásokra. Jó esetben.

Mighty Duck 2013.07.10. 09:14:52

@Len.Mag: @szaszo71: Köszönöm a helyreigazítást, azt hiszem ez egy erős jelzés, hogy a hétvégén le kellene töltsek egy Grimm-mesekönyvet. :)

Queen Penelope 2013.07.10. 09:19:14

Nekem tetszett a poszt. 100% hogy tudott angolul. Ez szerintem nem volt kérdés..... Az IQ-s megjegyzéssel meg egyetértek. Elég sok hülye magyar van....ne égessenek minket mint ahogyan a kormányunk teszi.

La Pantera 2013.07.10. 09:20:20

@orange85: csak az a baj, hogy külföldi munkavállaláshoz MUSZÁJ kitölteni néhány űrlapot...

Mindegy egyébként.

Warlimont 2013.07.10. 09:21:44

Ezekkel a "nekivágtunk szállás, állás nélkül" posztokkal nem nagyon tudok azonosulni. Angolul tudott legalabb? Es mindez plane egy gyerekkel, akinek szinten se szallas, se allas, se iskola. Ha 2011 ota tervezte a kulföldet, es nem is allt otthon rosszul, akkor minek kellett ennyire menekulesszeruen tavozni?

Jo lenne egy iras arrol is, hogy megerkezik a posztolo Angliaba, kimegy a repter kapujan, elötte terul el az egesz orszag, közelebbröl taxik, buszok, sietös utasok böröndökkel. Mellette egy ijedt, nyugös gyerek. Kezeben ket dögnehez börönd... Az elsö ket nap reszletei erdekelnenek, innen inditva.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.10. 09:22:32

@andaluzkutya:
Na szóval... :)

Ha valaki a híd alól megy és próbálkozik, akkor nem volt mit veszítenie. Feltehet mindent egy lapra, nincs kockázat.
Ez nem azt jelenti, hogy nem szimpatikus... félreértettél. Ez számomra egy teljesen alap gondolat, hogy ha itt nem, akkor majd ott.

Ha falaki kockáztat vagy feláldoz egy munkát ezért, az egy fokkal beválalósabb(nak tűnik).

Vagy mondjuk úgy, hogy a híd alól menés értéke mondjuk a 10-es skálán 6, míg a munka feladás, ház feladás (OK, csak kiadta) mondjuk 8. (ne kérdezd meg, hogy mi a többi :) ).

A nem hozzám címzett résszel egyetértek!

Amarante 2013.07.10. 09:23:43

Nincs ebben a posztban semmi olyan,amit mar ne csocsaltunk volna szet reges-reg!Az utolso mondat volt a hab a tortan:))))

A f...sz kivan attol,hogy a nem volt annyira szar,csak kilatastalan helyzetbol indulok mennyire flegmak! Megis mit gondolt,hogy a 0 nyelvtudassal milyen munkat kap?!Fura elkepzelese van nemely embernek a kilatastalansagrol.....

pappito · http://pappito.com 2013.07.10. 09:25:44

@szgy: "olyan kilátástalanságban mikor nem tudod hogy másnap miből fogsz kaját venni marhára mindegy az egész politikai cirkusz."

ja, ha pl. volt egy trafikod...

rezsoatya (törölt) 2013.07.10. 09:27:49

@Len.Mag: az éjszakai rakparti bringázásban nemrég nekem is volt részem (voltam Budapesten és vittem a bringámat, mert vegyes használó vagyok autó/bringa).
Ezzel a részével nincs is bajom az országnak. És nekem is megvolt ház, kocsi. De a légkör miatt jöttem el az országból. Ha fiatal Vagy, akkor még talán nem érzed, vagy reménykedsz. De sokat megéltem már és nekem most itt jó és itt van jövőképem. Ezért megértem a poszt íróját is.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.10. 09:28:09

@charlieharper:

Igen, ezt sosem értem. Elmegyek szarul élni és spórolni külföldre, miközben szarul élve és spórolva belföldön is elérhető ugyanaz.

andaluzkutya 2013.07.10. 09:30:38

@Kovermadar: Értem én, csak kötekedtem, mert kétértelmű volt. És ugye engem azért fizetnek, hogy értetlenkedjek, meg kötekedjek, ha valami nem tiszta:)

@Amarante: Amikor eljöttem nekem is betonbiztos állásom volt, hitelmentes kocsim, hiteles házam, mégis kilátástalan volt a helyzetem, mert teljesen nyilvánvaló volt számomra, hogy az a "rendszer" (=család anyagi/lelki helyzete) nem fenntartható és bukásra volt ítélve. Annak ellenére, hogy a keresztmetszeti kép nem volt feltétlenül katasztrofális. Tehát esélyes, hogy a posztoló jobban átlátja, hogy miért gondolta a helyzetét kilátástalannak. Persze még jobb lett volna, ha leírja, de hát nem lehet minden fenékig tejfel, ahogy a kerítés sincs kolbászból, stb. stb.

Amarante 2013.07.10. 09:31:54

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Azert nem fog nyomorogni,mert itt az egyedulallo szulok eleg szep tamogatast kapnak:)))

Van egy oldal az FB-n,valami csaladosak Angliaba,vagy mi,na:ott egynegyede szul es arrol ker velemenyt,a tobbseg meg a Mit,hogyan koll kerni segelyugyileg-ben tustenkedik:)))

gabigyerek 2013.07.10. 09:32:16

Hát elnézést, én leszek a nulla íkús, de szerintem a hölgy tipikusan az a fajta ember, akitől meg akarja óvni "magukat" és tipikusan tőle számíthatnék egy hátbaszúrásra az első adandó alkalommal. Idehaza nagyjából megvolt mindene, de nem volt elégedett, ezzel semmi gond. Aztán kiment, (szerencsével vagy rátermettséggel) talált egy jó munkát, és most aztán Ő a Jani, minden más, kevesebb szerencsével és rátermettséggel meg *aszódjon meg. Bennem ezt a benyomást kelti...

SilentDreams 2013.07.10. 09:32:35

@Amarante: Ö úgy itélte meg gondolom a jelenlegi, s a várható magyarországi helyzet alapján (+ az elmúlt évek történéseit ismerve), hogy ez ott neki kilátástalan. Ez teljesen szubjektív dolog, hisz igencsak függ attól, hogy mik az embernek a saját céljai. Ha valaki kilátástalannak látja a helyzetet, akkor gondolom azt is értheti alatta, hogy nem lát arra esélyt, hogy céljai megvalósulhassnak az adott helyen. Ez pedig független attól, hogy mennyire jó vagy rossz viszonyok között él éppen.

Tehát belevágott a külföldi életbe annak reményében, hogy elmúlik a kilátástalansága. Reméljük így is lesz... :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.10. 09:33:34

@rezsoatya:
Én ezért nem értem igazán azokat, akik kimennek külföldre, éveken keresztül minimálköltségvetésen élnek, hogy utána vehessenek Magyarországon egy házat.
Mondjuk sikerül, elmegy rá 5-10 év gürcölés... ezt az 5-10 évet már senki sem fogja visszaadni, különösen, hogy vélhetően a legjobb 5-10 éve az embernek (kor alapján). Megveszi a házat (vagy felépíti) és onnantól mi lesz? Elmegy Magyarországon dolgozni, jó eséllyel annyit keres, amiből éppen fenn tudja tartani magát.
Ez előző 10 évben nem élt, mert spórolt... a következő 10 évben pedig azért, mert fenn kell tartani a házat (esetleg autót).

Nincs kizárva, hogy nincs igazam, nem ismerek olyat, aki így tett volna, csak azt tudom, hogy sokan tervezik így.

Ez számomra semennyire sem lenne motiváló, de lehet a hiba az én készülékemben van. :)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.10. 09:34:32

@Babette_:

Szegény szerencsétlen teremtés vagyok, kabáttal együtt 42 kilós lányka. Kimentem, de nem jött össze semmi. Éppen készültem a helyi Dunába ugrani (valami ,londoni folyó, kit érdekel mi a neve), amikor a folyóparton észrevettem egy gémkapcsot. Felemeltem. Egy arra sétáló fiatal multimilliomos menedzser észrevette ezt, s annyira meghatódott spórolós természetemtől, hogy belémszeretett és azonnal megkérte a kezemet. Ez tavaly volt, most már egy kastélyből kommentelek.

Taxomükke (UK) 2013.07.10. 09:34:36

Jó írás volt, nekem tetszett, további sok sikert!
Most elolvasom a hozzászólásokat...

Elizabeth72 2013.07.10. 09:34:51

@rezsoatya: Sztem mindenki megerti a posztolot, de tobb helyen sem ugy irt hogy az egyertelmu lenne, es igazabol ebbe kot bele mindenki, meg abba, hogy leszarja, hogy kinek mi a velemenye. Ebbol viszont egyertelmuen kiderul, hogy vannak a tortenete szempontjabol fontos dolgok, amelyeket tudatosan elhallgatott. Lehet szuksegesnek erezte, hogy nehogy veletlenul felismerhetove valjon.Mondjuk meg ez is megertheto, csak akkor se igy adja elo magat.

rezsoatya (törölt) 2013.07.10. 09:34:53

@Warlimont: erdekes a felvetésed. De a szar első napokat már én is elfelejtettem (pedig nem tömegszállás volt és nem kisgyerekkel jöttem ki) és annak örülök, hogy most van biztos állásom, jó keresetem és a szabadidőmet én osztom be, nem kell rohannom másodállások után. Nem tudom, ha valaha megírnám "az én történetemet", foglalkoznék-e az első időszakkal részletesen. De most, hogy így rakérdeztél, igazad lehet, hogy sokakat ezek a részletek érdekelhetnek...

Amarante 2013.07.10. 09:35:14

@andaluzkutya:

En nem ezt mondtam vagy kifogasolom,hanem azt,hogy flegma a posztolo.

otthon jobb tarsadalmi kasztban volt itt meg lejjebb csuszot.Utalja amit csinal,utalja a tomegnyomort,de mivel o egy valaki volt legalabb az IQ szintet nem adja alabb!:))))

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2013.07.10. 09:36:12

@Kovermadar: szerintem olyan is van, aki egy idő után belátja, hogy fene kényelmes és kellemes "kint" és a magyarországi ingatlan lassan veszít a varázsából, a vágyak és ambíciók szép lassan más formát öltenek :) sőt talán ez a gyakoribb.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.10. 09:36:13

@Mighty Duck:

Ezt én már egyszer megcsináltam: isaura történetét mondtam el határátkelő-cikk formában... :-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.10. 09:36:40

@andaluzkutya:
:)
"A pszichiáterektől ments meg minket Urunk! ;)"

Hol dolgozol egyébként?

@Réka ‎:
Tökfőzelék? A házi troll :)

@gabigyerek:
Ilyet sehol sem írt...

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2013.07.10. 09:38:03

@Kovermadar: ja, nem úgy értettem, pappito kommentjéből azt olvastam ki, hogy Töki valójában egy másik törzskommentelő, álnicken, és ezt a kilétet firtattam :)

gabigyerek 2013.07.10. 09:38:29

@Kovermadar:
Nem is kellett írnia, lejött az nekem magától.

rezsoatya (törölt) 2013.07.10. 09:38:49

@Elizabeth72: látod, azt hiszem, azért nem írom meg a történetemet, mert ami nekem fontos, az lehet, hogy másokat nem érdekel, s amibe "belemásznának", azt meg nem adnám ki...
De Te legalább megpróbálsz a dolgok mögé nézni/gondolni a sima fikázás helyett

Taxomükke (UK) 2013.07.10. 09:39:25

Olvasom a hozzászólásokat, és fogom a fejem... Pár ember magyarul sem ért.

tableno 2013.07.10. 09:40:47

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Áááá gászungárungééérung, gááászung, gárungéé! (ha érted, hogyan mondom... :)

andaluzkutya 2013.07.10. 09:41:05

@Amarante: Érdekesek lennének a kommentek, ha ugyanez a poszt a legutolsó sor nélkül jelent volna meg:)

A "kaszt" önmagában semmit sem jelent, legalábbis Európában, sokkal fontosabb szempont lehet, hogy mennyire van átjárás a "kaszt"-ok között. Így pl. az is lehetett szempont a kilátástalanságnál, hogy gyermekének milyen átjárási lehetőségei lesznek a későbbiekben.

2013.07.10. 09:41:26

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: a UK hazam is hitelen van, sot az egyik autonk is. Ez kilatastalansag lenne? Most azonnal koltozzek Ozba?

A politikai indokot nem ertem, nem lattam olasz londoni mosogato hordakat a bunozo Berlusconi alatt

Elizabeth72 2013.07.10. 09:41:47

@rezsoatya: Ez a legjobb tulajdonsagom:)
Ugy szulettem, hogy kimaradt belolem az itelkezes. :)
Genetikai hiba :D

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 09:41:51

Van meg helya nulla iq brancsban? Csatlakoznek!

Vegre angol poszt, erre tegnap adott fonok munkat mara...
na nem baj, majd multitaskolok :)

Taxomükke (UK) 2013.07.10. 09:43:15

@charlieharper: Dehogy bókolt, nagyképűsködött. Most Ő BÜSZKE a csajra, de rohan, mert MELÓ KÉSŐ ESTIG.
Na, most már érted?
:))))))))))

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 09:44:33

@orange85: ugy tudom a csigak himnosek, de nem tudjak megd**ni magukat.

Amarante 2013.07.10. 09:44:40

@andaluzkutya:

Nalam az volt a viocc kategoria:))))azzal csak bizonyitott:)))

Semmi kulonleges nincs a posztban...szerintem.

andaluzkutya 2013.07.10. 09:45:20

@Kovermadar: Én se kívánom neked, hogy kezelésbe vegyelek:) Bár ha tovább növeled a villanyszámlád a pincében, akkor még erre is sor kerülhet ;) (ha érted, mire gondolok).
Amúgy Norvégiában dolgozok, állami kórházban.

Amarante 2013.07.10. 09:46:20

@Mr. Long:

Isten hozott!:))))))

A csigakrol meg jol tudod,amit tudsz:))

rezsoatya (törölt) 2013.07.10. 09:46:24

@Kovermadar: Egy lettországi kollégám mondta épp, hogy az itteni fizetéséből tudna venni házat otthon, de nem tudna megélni, itt meg túl drága, hogy vegyen egyet (UK-ról beszélek).

Amit írsz, azt az egészséggel ismerem:

"Az ember feláldozza az egészségét, hogy pénzt keressen. Azután feláldozza a pénzét, hogy visszaszerezze az egészségét. És mivel olyan izgatott a jövőjével kapcsolatban, hogy elfelejti élni a jelent. Az eredmény az, hogy nem él sem a jelenben, sem a jövőben: úgy él, mintha soha nem halna meg és úgy hal meg, hogy soha nem élt igazán" (Dalai Láma)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.10. 09:46:53

@charlieharper:

Ez a politikai ok kitalált indok. Még a kommunizmusban sem volt igaz, akkor is a politikai menekültek 95 %-a nem volt politikai menekült valójában.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.10. 09:47:25

@Réka ‎:
Erős a hasonlóság bircaval, szeritem (is) :)

Érdekességek:
- sosem estek még egymásnak;
- egyszerre változtattak a nickjeiket (birca bevallottan időnként újranevezi magát és tökinek is egészen véletlenül veszett el a jelszava);
- látok nemi hasonlóságot a fogalmazásmódban.

Szóval nincs kizárva :D

@andaluzkutya:
Ugye? A legjobb, ami egy gyerekkel történhet, hogy Nyugat-Európában nőhet fel...

Taxomükke (UK) 2013.07.10. 09:48:46

@Amarante: @orange85: Hol írja a posztoló, hogy nem tud angolul???

Taxomükke (UK) 2013.07.10. 09:49:30

@Taxomükke: I mean hogy nem tudOTT angolul?

andaluzkutya 2013.07.10. 09:49:51

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: de ha a politikai ok kitalált, akkor hogyan lehetséges az, hogy pl. a II. vh után a két tábor között olyan jelentős gazdasági különbség keletkezett? A politika mégse csak magának van, hanem rányomja a bélyegét rossz esetben szinte mindenre.

james80 (törölt) 2013.07.10. 09:50:17

Az utolsó előtti mondat tetszett! A többi érdektelen számomra.

Fülpiszkáló 2013.07.10. 09:50:18

Még nem olvastam a kommenteket, lehet kérdezte már más is.

Apuka mit szólt hozzá? Tényleg érdekel.

Amarante 2013.07.10. 09:51:06

@Amarante:

En altalanossagban beszeltem:)))

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.10. 09:51:47

@andaluzkutya:

Mert a marxizmus nem működik, a marxizmus egy téveszme, ezért a marxi elvekre épült rendszer sem tud előrehaladást adni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.10. 09:51:59

@Taxomükke:
Szerintem sehol... ellentmondana neki ugyanis, hogy álláshírdetéseket nézegetett naphosszat.
Hacsak nem nézegette, de nem értette; úgy viszont elég nehéz lenne munkát találni.
Annál is inkább, hogy kevesebb, mint egy év alatt jutott olyan pozicióba, ahol azért jobban kell a nyelvtudás, mint a mosogatáshoz.

Gyerekek, mi van Sámánnal?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 09:52:41

mondjuk erdekelne, hogy milyen diszkriminacioval talalkozott. mondjuk kineztek a roman takaritok? vagy a lengyel recisek? vagy csak nem aszerint osztottak be a munkaidejet, ahogy akarta?

Len.Mag 2013.07.10. 09:52:48

@rezsoatya: Nézd, én nem mondom, hogy ahogyan én csinálom, az jó. Csak relatív vagyok fiatal, gyermek nélkül ugye könnyebb, és nekem is sokszor eszembe jut, hogyan fogom megteremteni, hogy egyszer legyen.
Lehet, hogy nincs minden, az érvényesüléshez szükséges képességem elég magas szinten. Valószínűleg több váltással, merészebben, céltudatosabban, nem itt tartanék.
És igen, reménykedek. És azt sem zárom ki, hogy egy napon én is elmegyek innen, ezért is vagyok itt, nyilván ezért is érdekel a blog.
Csak azért írtam le a helyzetemet, mert tényleg nehezen értem, amikor lakással, autóval, munkával rendelkező emberek kilátástalanságról panaszkodnak.
Ha azt mondják, unják az életüket (minden nap ugyanaz, mert fenn kell tartani a dolgokat), megértem. Ha azt mondják, kapuzárási pánik (nehogy már csak ennyiből álljon az élet), megértem. Ha azt mondják, kalandvágy, megértem.
De könyörgöm, ez hol kilátástalan?
Tényleg ennyire nincsenek jó momentumok ezeknek az embereknek az életében?
A rakparti bingázás csak kiragadott - a legfrissebb - élmény, de én amikor a 7-es buszon ülök, onnan is büszkén nézem a várost. Tényleg nagyon tetszik építészetileg, és jó nézni, ahogy az a sok ember mind igyekszik valahová.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.10. 09:53:07

@Kovermadar:

Amikor újranevezem magamat, mindig ott a honlap linkje és a név is nagyon hasonló. A legtöbben észre se veszik, hogy változott a nickem.

Anoním nickem nincs.

Amarante 2013.07.10. 09:53:41

@Kovermadar:

Biztos vagy te abban,hogy szeretned tudni??:))))

Egyszer majd hirtelen megjelenik poszt formjaban:))

Len.Mag 2013.07.10. 09:54:10

@andaluzkutya: "És ugye engem azért fizetnek, hogy értetlenkedjek, meg kötekedjek, ha valami nem tiszta"
Ezért valahogy fizetnek? Hogy lehet bekerülni? Ebben én is jó vagyk ;DD

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 09:54:21

@Tökfőzelék1: most akkor barinok lesztek, vagy mi? csak ovatosan kozelits fele, mert szerintem nincs elit diplomaja es lehet, hogy fertozo is.

andaluzkutya 2013.07.10. 09:55:38

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: de akkor hogy tudod kijelenteni, hogy 95% nem politikai menekült volt? Nehéz szétválasztani a marxizmus gazdasági és politikai részét...

Len.Mag 2013.07.10. 09:55:49

@Amarante: Fú de ismerős. Magyarországon is sokan ezt csinálják...

Spacecake 2013.07.10. 09:56:46

nem ertem a motivaciojat,mi lett jobb??
de anelkul is eleg gyatrara sikeredett,bocs.
2/10

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.10. 09:57:07

@andaluzkutya:
Ha lenne pince... és lenne mit megvilágítani... hjajj, régi szép emlékek, mikor még... :)

@rezsoatya:
Egyetértek... igyekszem a jelenben "kiszívni az élet velejét", miközben gondolok a jövőre is. Biztos szerencsés vagyok, hogy megtehetem.

Len.Mag 2013.07.10. 09:57:38

Egyébként a poszter nem jelent meg a kommentek között. Ezek szerint eddig az összes hózzászólást 0 IQ-snak minősítette :D

rezsoatya (törölt) 2013.07.10. 09:58:09

@Len.Mag: orulok, hogy optimista Vagy. Legyel is! Egesz eletedben, kivanom! En is az vagyok. Es pont ezert jottem ki...

2013.07.10. 09:58:17

@Mr. Long: azert odairta Toki a vegere, hogy szerinte alantas rabszolgamunkat vegez. Csak hogy tudja hol a helye

Amarante 2013.07.10. 10:03:16

@Spacecake:

az,hogy nem zaklatjak csirkecombeves kozben:))))

Amarante 2013.07.10. 10:03:49

@Len.Mag:

Akkor ma nem is nagyon fog itt lenni:)))

andaluzkutya 2013.07.10. 10:04:58

@Len.Mag: Mondjuk gimnázium után még 11 év tanulás, hogy ezt csinálhasd, de megérte:)

A másik hozzászólásodhoz: amíg nem volt családom én is ugyanúgy éreztem mint te Budapesttel kapcsolatban. Aztán család/munka/kilátástalanság... Kívánom, hogy neked az utóbbi ne jöjjön el:)

orange85 2013.07.10. 10:07:58

@Mr. Long: hímnősek de tudnak dugni is.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 10:09:03

miert szar budapesten elni? es ki jar naponta a "burokratikus hivatalokba" az ott dolgozokon kivul? az elmult ot evben ketszer voltam hivatalban. ketszer utlevelet csinaltatni. nem adnak kavet, nem kenyelmes a szek. mi a francot lehet ott csinalni allandoan?

Mrs. Clayton 2013.07.10. 10:10:45

Csak gyorsban akartam szolni, ha a poszterina meg nem avatott volna be h egy asszisztensi melo alt reszmunkaidos de ha a holgy fulltime is dolgozik akkor is max 8 fontot kap orankent sztem. Ebbolkifolyolag kap ilyen olyan benefitet es el mint hal a vizben. Az teny h egy londoni 300 k- s lakasra nem mostanaban lesz onereje de minek is ha annyit osszeszed h Mo- n maid elnyugdijaskodik a sajat hazaban amit addigra kifizet

Spacecake 2013.07.10. 10:10:47

@Amarante: mondjuk arra en is haklis vagyok!!!:-)
mondjuk emiatt nem megyek UKba.
de ha paprikaskrumplieves kozben zaklatna vki,lehet elgondolkodnek rajta.

Amarante 2013.07.10. 10:12:50

@Mr. Long:

En is eltem ott es nagyon szerettem a varost:))))Csodaszep!!

Vicces,de jobban kerestem,mint itt,de bennem volt egy vagy,ami osztonzott az utazasra.mi ezert jottunk igazabol.kerestem valamit,ami hianyzott az eletembol es itt megtalaltam.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 10:13:34

@Amarante: az a kilatastalan, aki meg a repjegyet sem tudja megvenni szerintem.
@orange85: de nem magukkal!

nyuszigonosz 2013.07.10. 10:14:27

@Len.Mag: Na ez engem is érdekelne. :-)
Nincs jobb annál fizetetten gonoszkodni. :-)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 10:14:29

@Amarante: "vicces,de jobban kerestem,mint itt" aha, foleg, hogy kitartott vagy... :D

Robert N. Danahi 2013.07.10. 10:14:39

az Erasmusos könyvajánló poszt óta ez a kedvencem!
Húh, azt se tudom, hol is kezdjem :D

Amarante 2013.07.10. 10:16:08

@Mr. Long:

Volt egy baleset a munkahelyemen,azota tartanak ki:))))
Vegre megallapitottak mi bajom es most mar ujra keresek melot:)))

2013.07.10. 10:16:11

@Robert Noel Danahi: lattad mar Toki mai beszolasat? Kezd ott

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.10. 10:16:24

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: ezt a kerdest en mar nagyon sokszor feltettem
de pestre sem kellett volna
ott a haza
a nappalit megy agyerekszobat kiadja 4 pakisztaninak es 2 kinainak
es anyagilag ugyanott van
es meg ahutojebol sem lophatnak, mert O a fonok

Robert N. Danahi 2013.07.10. 10:18:06

@Tökfőzelék1: elmondtad a napi igét, köszönjük, te Istennő, te!

orange85 2013.07.10. 10:18:30

@La Pantera: hm,nem hittem volna, hogy ilyen nehéz amit írok...

1.külföldi munkavállaláshoz kell néhány űrlapot kitölteni.
2.ehhez valamilyen szinten tudni kell az űrlap nyelvét érteni.

hogy tudná kitölteni ha nem érti?erre külön fel kell hívni a figyelmet?

olyan mintha valaki tésztát akarna nyújtani, de előtte azt mondja, hogy "de nem tanácsolom, hogy liszt nélkül megpróbáld."

de ha erre azt mondod, liszt nélkül is lehet, akkor felkötöm magam:-)))

pappito · http://pappito.com 2013.07.10. 10:18:55

@Réka ‎: csak egy troll, de nagyon sokáig ügyesen és konzekvensen csinálta, a kreált személyiség (amilyen valószínűleg az életben szeretne lenni) szépen egyben volt, de aztán pár kommenttel tönkretette az egészet, elszólta magát, a szerepéhez nagyon nem illő dumákat használt amilyeneket sose mondana olyan, amilyennek előadja magát. Kár érte, amúgy, de majd lesz neki másik nickje biztos, vagy reménykedik, hogy elfelejtődik a kis botlása. (bár nem csak nekem tűnt fel, szóval mindig lesz itt aki beleveri az orrát abba amit csinált :)

Egyébként egyszerű de hatékony panelekkel operált, nem csinálta rosszul. (a minek az persze jó kérdés, de hát mi is itt kommentelgetünk :)

Robert N. Danahi 2013.07.10. 10:19:03

@charlieharper: áh, gyönyörködök benne, bár Tökinek valaki elmondhatná, hogy a nők nem a férfiak csecsein lógnak, jobbára.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 10:19:27

Angliaban miert termeszetes az, hogy valaki bekoltozik egy tomegszallasra? Magyarorszagon miert csak az egyetemistak vallaljak be? Ott szegyen, itt meg mindenki termeeszetesnek mondja? Kicsit kettos a merce.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 10:20:11

@Robert Noel Danahi: Tanitani kell, mert az elitegyetemen biologiat nem tanitottak!

orange85 2013.07.10. 10:21:31

@Mr. Long: ismétlem magam:
"de az aktus örömeit magával vele nem élvezheti."

egyre izgibb ez a csigás vonal.

Ugyandehogy (törölt) 2013.07.10. 10:21:35

@Elizabeth72: " Lehet szuksegesnek erezte, hogy nehogy veletlenul felismerhetove valjon"

akkor ne írja le a történetét a netre,,....

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 10:21:49

@Amarante: van ilyen stilusu kommentelo itt, csak elvileg o nincsne lejjebb csuszva.

Amarante 2013.07.10. 10:24:43

@Babette_:

Mar hogyne irna!!csak o tudja a frankot:))))Es neki eleg magas az IQ-ja ehhez:)))))

Robert N. Danahi 2013.07.10. 10:26:20

egy valami nem tiszta, akkor most a poszt-asszony minek is vágott bele a nagyvilágba? veszélyeztetve egy kis korút maga mellett. Mert gondolom annak a gyereknek aranyélete lehetett másokkal (vadidegenekkel) osztozni valami bérelt koszos lakást.

Egy valami észrevettem: a külföldi kurvaszarkörülményeket úgy állítják be, mint valami romantikus kalandregényt, miközben azok nem mások, mint kurvaszarkörülmények.
Otthon nem dívik a bérelt lakás? Gyertek! Költözzünk inkább ki Londonba! Ott öt lengyellel és afrikaival élhetünk egy lakásban!

Otthon nem dívik alantas munkát végezni? Gyertek! Költözzünk ki inkább Londonba! Nincs is annál jobb, mint a szaros budit pucolni a helyi Mekiben!

Otthon nem telik semmire, csak koszt és kvártély? Gyertek! Költözzünk ki inkább Londonba! Átszámítva ugyanott leszünk, de legalább pennyk csörögnek a zsebünkben nem szaros forintok!

Robert N. Danahi 2013.07.10. 10:28:24

@Mr. Long: kellett a hely a sok más elit tudásra. Végül is ő nem a külső nemiszerveivel akarja megfogni a férfit, hanem a kíváló elit életmódjával.

La Pantera 2013.07.10. 10:32:51

@orange85: véletlenül se kösd fel magad, annyit nem ér az egész...:)

Inkább nem mondok a tésztás hasonlathoz semmit, nehogy megkíséreld...

M. Péter 2013.07.10. 10:33:19

@andaluzkutya: A politikaik menekült státuszhoz elvileg az kellene, hogy a politikai nézetei miatt üldözzék. A "disszidensek", akiket ismertem, távoli rokonok, ismerősök, nem voltak ellenzéki politikában aktívak, sőt magyar viszonylatben nem is éltek rosszul, csak helyesen úgy látták, hogy az USA-ban vagy az NSZK-ben sokkal jobban tudnának élni.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 10:36:42

@Robert Noel Danahi: egy csomo ember azt hiszi attol el jobban, mert van nagy tv a falon, van iphone 5, galaxy s4 (a szimpibb alahuzva), meg ho vegen marad 100 font a szamlan. ezek egyike sem nagy dolog szerintem itt. de ettol ukban sem lesz elorebb, mert a nem lepukkantabb lakasok is 80000 fontnal kezdodnek. normalisabb kocsi is also hangon 2000 font (amivel el merek indulni magyarorszagra anyamaekhoz telen, vagy nyaron). elfelejtik, hgy mi lesz a gyerekkel amikor 6 hetente van minimum 1 het szunet, de tobb helyen a 2 het a gyakoribb. ezekkel kel szamolni elore, mert a csak elvagyok, mint hal a vizben mentalitas itt sem visz elore. nyomulva meg el lehet erni otthon is dolgokat, de konnyebb azt mondani, hogy nem lehetseges.

Robert N. Danahi 2013.07.10. 10:40:55

@Mr. Long: egyre jobban gyanítom, hogy Töki amúgy egy 13 éves pubi fiú, aki a reakcióinkra rejszol, majd felveszi a kis hátizsákját és beballag az általános iskolába

Mighty Duck 2013.07.10. 10:46:52

@Elizabeth72: Én ezt megértem, de ha semmit sem akarunk mondani, akkor ne beszéljünk 10 percig, mert az, hogy komolytalannak néznek, csak a minimum. Ha pedig egy ilyen történet végén a tanulságot le kell írni, akkor vagy az olvasót nem tartja képesnek a befogadásra, vagy pedig az írásban van a hiba.

sylblog 2013.07.10. 10:49:29

Hát, ha igaz az egyedülálló anyuka gyerekkel UK story, sántít néhány pontot: 1. 0 nyelvtudással érkezik szigetországba, hotelben dolgozik, majd beszerzési asszisztens lesz szűk 1 év után egy cégnél. Nagy az esélye, hogy azért németül beszül vmilyen szinten -csak tippelek, mert banki szektorból jött- és gondolom beszerzési asszisztensként ez jól jöhet (tippelek, de tényleg kíváncsi lennék, milyen szinten beszél angolul)
2. Nem volt egyértelmű mitől sokkalt be itthon, ha mindene meg volt. Feltételezem: banki munkából lett elege, ügyfelekből, munkahelyi légkörből (ez is csak egy tipp)

Zita Antalné Szekeres 2013.07.10. 10:49:44

Ez egy nagyon találó kifejező és nagyon jellemzi a kint uralkodó helyzetet, mutatja be mi is vár(hat) a kijönni szándékozókra. Köszi Ági és további sok sikert!!

pappito · http://pappito.com 2013.07.10. 10:54:21

@M. Péter: de akkor volt vasfüggöny meg disszidálás ami gyak. politikai menekültstátuszt okozott nyugaton, függetlenül attól, hogy valaki üldözött értelmeiségi volt aki a szamizdatban publikált vagy egy társas ibusz útról haza nem térő.

most azért elég nehéz lehetne bebizonyitani, hogy téged a politikai nézeteid miat üldöznek Mo-n. (hacsak nem volt trafikod)

tableno 2013.07.10. 10:55:07

@Robert Noel Danahi: Töki elsődleges nemi szerve a diplomája. A másodlagos nemi szerve a laptopja.

andaluzkutya 2013.07.10. 10:56:50

@M. Péter: szerintem a "politikai menekült" ill. a "politika miatt menekültem el" között komoly jogi és hétköznapi különbség van. Pl. én nem vagyok politikai menekült, de a politika vagy inkább politikai mentalitás igenis közrejátszott abban, hogy a jövőképem eléggé negatívra váltott Mo.-n. Nem tartom magam menekültnek sem, mert nem vártam meg, amíg abba a helyzetbe kerülök, hogy meneküljöm kelljen, de ha nem lépek, akkor szinte 100%, hogy tényleg menekülnöm kell (és nem azért mert üldöznek, hanem hogy egészséges maradhassak).

@Len.Mag: kovermadar már leírta a választ:) A jogász nem gonoszkodhat korlátlanul, mert elveszíti az ügyfélkörét. Én viszont mondhatom, hogy az "ügyfelet" motiválom a változásra/változtatásra:)

SzumóNé 2013.07.10. 10:58:22

Egyaltalan nem irta, hogy nem tud angolul, a 0 nyelvtudast masoknak irta, mert ugy tunik, neki anelkul nem ment volna, hiszen volt eleg tennivaloja (iskolaba beiratas, stb.) igy jelzi a leendo, Angliaba vandorloknak, hogy nyelvtudas nelkul nem erdemes belevagni. Nekem igy jott le.
Amugy meg - mint mashol is - a jol dolgozo munkaerot altalaban megbecsulik. Kulfoldon. Legalabbis Nemetorszagra is ez a jellemzo, Angliara is, gondolom van meg par hasonlo. Mondjuk az angol posztok unalmasok olyan szempontbol, hogy lakas, arak, stb., maximum erdekesseget a posztolok motivacioja jelenthet.

pappito · http://pappito.com 2013.07.10. 10:58:29

@Robert Noel Danahi: sokaknak semmilyen munkalehetősége nincs Mo-n, ehhez képest egy viszonylag normálisan megfizetett takarító állás valós alternatíva amivel az értelmesebbje él is. Nem lesz gazag meg csiribiri, de munkanélküliként Mo-n hozzászokott a fényűzés hiányához

Amarante 2013.07.10. 10:59:21

@andaluzkutya:

Én viszont mondhatom, hogy az "ügyfelet" motiválom a változásra/változtatásra:)

Azert nyugtass meg,hogy nem te vagy Saman alruhaban:))))))

Robert N. Danahi 2013.07.10. 11:00:35

@pappito: azt milyen logika érvrendszerrel magyarázod, hogy mások komoly és jó állást hagytak ott, hogy londonban takarítsanak nyelvtudás nélkül, vagy mert a saját szakmájukban külföldön lehetetlen elhelyezkedniük?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 11:04:04

@pappito: a takarito sincsen normalisan megfizetve angliaban.

Igényes 2013.07.10. 11:08:47

Tök vicces amit a másikban a szárítógépekkel csináltok:)

andaluzkutya 2013.07.10. 11:08:55

@Amarante: Nem én vagyok a Sámán álruhában.
Most megnyugodtál?:)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 11:11:03

@Igényes: mi semmit nem csinalunk vele, csak hagyma szexualizalja allandoan...

Amarante 2013.07.10. 11:14:15

@andaluzkutya:

Meg:))))sejtettem en,de a mai vilagban ki tudhassa?:))))
Lasd Tokit:)))

pappito · http://pappito.com 2013.07.10. 11:15:37

@andaluzkutya: "Nem tartom magam menekültnek sem, mert nem vártam meg, amíg abba a helyzetbe kerülök, hogy meneküljöm kelljen"

same here. sem gazdasági sem politikai menekültek nem voltunk, de valószinűleg gazdaságiak már lennénk, ha nem gondolkodunk előre

Len.Mag 2013.07.10. 11:18:02

@andaluzkutya: Áhá! Alaposan mellélőttem! :)

pappito · http://pappito.com 2013.07.10. 11:20:42

@Robert Noel Danahi: nem magyarázok én semmit, millió sors van, a fene tudja ki miért indul el?

pappito · http://pappito.com 2013.07.10. 11:21:25

@Mr. Long: a munkanélküliséghez képest dehogynem

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 11:23:19

most, hogy tobzodnak itt a politikai menekultek, uldozottek, tegye fel a kezet, akinek barmi valodi problemaja adodott a napi politika miatt. trafikosok ebben a korben kimaradnak!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 11:27:58

@pappito: es mo-n hanyan probalnak meg takariokent dolgozni? nekem a kettos mercevel van gond. megerkezik uk-ba, nem gond a takaritoi munka. mo-n fel sem merulhet, mint opcio.

tableno 2013.07.10. 11:29:18

@Mr. Long: én ismerek olyat, akinek igen. Nem politizál amúgy, csak állami intézményben dolgozik, és a mostani kormány alatt mindenkit kiszekálnak onnan, aki nem nyal elég mélyen, és még az előző kormány(ok) alatt nevezték ki. Tényleg szanaszét szivatják, komolyan féltem, hogy bele fog betegedni.

andaluzkutya 2013.07.10. 11:29:30

@Mr. Long: a politikai populizmus, ill. a rövidtávú politikai előnyök hajhászása a politikusok részéről okozta azt, hogy az egészségügy a rendszerváltás óta lényegében változatlanul működött, azáltal a benne dolgozók életminősége/anyagi lehetőségei semmit sem javultak, inkább csak romlottak. Ez az én esetemben valódi problémát okozott, mivel a megengedettnél sokkal több órát kellett dolgoznom kifizetetlenül, és amit kifizettek az is a mekis órabérrel vetekedett. Így nem volt pénzem a családom fenntartására és nem volt időm arra, hogy valóban apaként funkcionálhassak a gyerekeim számára, ill. férjként a feleségem számára.
Szerinted?:)

pappito · http://pappito.com 2013.07.10. 11:31:44

@Mr. Long: hát aki ottan él még az nem fogja ezt kikiabálni...

pappito · http://pappito.com 2013.07.10. 11:34:59

@Mr. Long: nézz körül kelet mo-n, sokan a seggüket földhöz vernék egy takarítói munkáért, de nincs az se, ha meg véletlenül van, akkor arra kétszázan jelentkeznek.

a számlák meg jönnek. gondolom senki nem úri hobbiból megy el három műszakba húst csomagolni hollandiába, ha ezt otthon is megtehetné.

andaluzkutya 2013.07.10. 11:35:07

Érdekes számomra, hogy miért próbálják sokan elmaszatolni a politikusok felelősségét egy ország működése szempontjából. A politikusok vezetik az országot, ők vannak abban a pozícióban, hogy dönthessenek arról, egy ország hogyan működik. Az, hogy egy ország hogyan működik, befolyásolja az ott élők életminőségét. Így az én életminőségemet befolyásolják a politikusok döntései is, itt is, ahol most élek.
Természetesen a sorsomért nem a politikusok felelősek, hanem én. De a mo.-i lehetőségeimet igenis befolyásolják a mo.-i politikusok, mint ahogy az itteni lehetőségeimet is befolyásolják a norvég politikusok. Én meg eldönthetem, hogy hol lesz jobb sorsom:)

HaHáromLábonGyábokorsz 2013.07.10. 11:36:31

Szia Agnes. Nekem nagyon tetszett a hatarozottsagod es hogy nem adtad fel egy pillanatig sem, pedig biztos nem lehetett egyszeru. Ugyes vagy, csak igy tovabb! :)

tableno 2013.07.10. 11:37:47

@andaluzkutya: mondjuk az ottani sorsodat a norvég olaj- és földgázkészlet is nagyban befolyásolja... :)

andaluzkutya 2013.07.10. 11:39:58

@tableno: perszepersze, de az is, hogy a politikusok nem (csak) a saját zsebüket tömik vele, hanem másnak és másra is marad:) És igyekeznek nem eltapsolni, hanem hosszabb távon gondolkodnak.

HaHáromLábonGyábokorsz 2013.07.10. 11:42:38

@Mr. Long: Nekem adodott. Amikor az XY roppant okos politikus egy beszedeben bejelentett valamit es megzuhant a forint. Bar nekem nincs hitelem de edesanyamnak van. Es en vagyok olyan becsuletes (hulye?) hogy nem fogom hagyni, hogy tonkremenjen abba, hogy az egesz fizeteset elviszi egy 2 szobas panel... Viszont igy meg az en fizetesem fele tunt el a csaladi kasszankbol es a parom sem kereste magat halalra...
Vagy amikor bezartak a bolcsiket a kornyeken mert draga a fenntartasuk es csak a fizetesesek voltak nyitva. Hova teszed a gyereket a semmibol? Es akkor minden no menjen vissza dolgozni, de szuljon meg mellette es vigye a haztartast is meg segitse a szuleit, mert azok ehenhalnak a jelenlegi dontesek miatt. Igenis az en eletem befolyasolta a politika otthon! Nehez elhinnem hogy a tiedet nem.

Ugyandehogy (törölt) 2013.07.10. 11:52:11

@Mr. Long: engem nem vettek fel az egyetemre, mert nem voltam párttag.

Ugyandehogy (törölt) 2013.07.10. 11:53:29

@Mr. Long: nem erről van szó. Maon a takarítóság kiváltságos, alkalmazottként meg kap minimálbért, 4órásra bejelentve.
ott meg bérelt lakással is megél belőle.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 12:00:05

@pappito: mondjuk nekem kelet-mo-i hentes mondta, hogy azert jar el svajcba dolgozni egy honapot, mert utan akettot otthon van es nem csinal semmit, esetleg maszekban tol par disznovagast.

@Babette_: es akkor hagytad el az orszagot? vagy kesobb?

@HaHáromLábonGyábokorsz: nekem is volt autohitelem, persze eros svajci frankban. de nem tudtam mit csinalni, en vettem fel (vagyis nem, de mindegy, mert en fizettem), fizetnem kellet. de nem tartottak pisztolyt a fejemhez, hogy chf hitelem legyen, tudva levo volt, hogy fugg a torlesztoreszlet sok mindentol.

okolni az aktualpolitikaert meg azokat kell, akik ezeket a bandakat megszavazzak. kulonben kulfoldon is ilyen ontudatosan koveti mindenki az aktualpolitikat? vagy ott nem befolyasolja senki eletet?

London2009 2013.07.10. 12:05:39

Semmi nem volt ebben a cikkben. Ha már eldöntötte, hogy leírja a történetét akkor már csinálhatta volna rendesen. Önigazolásszagú az egész. Mondogatja magának, hogy milyen jó döntést hozott.
Egy gyönyörű kis balatoni kisvárost, feltehetőleg családdal, barátokkal le nem cserélném Angliáért.
Azért egy év után nem jelenteném ki, hogy megérte. Kiváncsi vagyok hogyan fog érezni a szerző 5 év után. Az elején még annyira bennünk van a bizonyítani, megfelelni akarás, hogy könnyebben vesszük az akadályokat. Aztán majd kialakul a rutin ugyanúgy itt is és rájön a szerző, hogy pont olyan unalmas tud lenni itt is mint a balatoni kisvárosban, csak még az idő is szar.
Aztán persze lehetnek más tényezők ami miatt marad az ember (párkapcsolat, anyagi biztonság stb) De ezt egy év után ő még nem tudhatja…
Egyértelműen beszélt angolul amikor kijött. Ezt nem tudom honnan veszitek, hogy nem beszélt. Legalábbis nekem ez a benyomásom.

2013.07.10. 12:08:49

@andaluzkutya: ok, de hogy magyarazod az olaszokat Berlusconi alatt? Ugyanezzel a logikaval olasz exodust varnek

Taxomükke (UK) 2013.07.10. 12:13:38

@Len.Mag: Elmagyarázom röviden, ha már nem tudod/akarod megérteni.
Van mondjuk egy akármilyen autója, ad absurdum hitelre. Lakása/háza, rajta jelzálog. Munkahelye, ahol tisztességesen dolgozik, de a fizetése nem vagy alig elegendő a hitelekre és a megélhetésre.
OK, adja el az autóját. Kap érte valamennyit, kifizeti az esetleges hitelt, a maradék pénz elmegy egyéb dolgokra, mert valószínűleg inkább csak párszázezerről beszélünk, nem milliókról. Ilyenkor általában mindig van valami extra kiadás.
Adja el a házat, amiért esetleg egész életében dolgozott, a mai piaci helyzetben ugye jóval kevesebbért, mint amit amúgy remélhetne érte, és költözzön egy kicsi lakásba, lehetőleg a nyolcadikra. Így aztán lesz mégis kilátása.
De én ezt inkább kilátástalan küzdelemnek érzem.
A csaj nem nyekergett, hanem fogta magát, és kiment, és elérte, amit akart. Mi ezzel a gond?
Az persze sok olvasónak nem tetszik, hogy előre beszólt a kritikusoknak. Ők meg igyekszenek is erre utólag okot adni. LOL.

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2013.07.10. 12:15:27

Hát elolvastam az írást, végignéztem a kommenteket remélve, hogy megjelenik itt Ágnes, de sajnos nem találtam nyomát.
Kicsit hiányos a poszt számomra, pontosabban pont az maradt ki, ami igazán érdekelt volna.
Gyerekes anyaként el sem tudom képzelni, hogy elindulok a világba úgy, hogy nincs szállásunk...
Mekkora ez a gyerek? Egyedül volt otthon, amíg te hétvégén dolgoztál? Voltak gondjai az iskolában? Ő illetve te mennyire beszéltetek angolul, amikor megérkeztetek?
Apa mit szólt az úthoz?
Az itthoni kilátástalan élet miben nyilvánult meg? Ez mennyiben változott az elmúlt 1 év alatt?
Hát az utolsó mondatok nekem is furcsák...főleg 1 év után.
Ez miért kellett ide a végére?
"Ne keltsd rossz hírünket.
A nulla IQs hozzászólásokra nem válaszolok."
Most úgy néz ki, hogy semmilyen hozzászólásra sem reagálsz. Ez azt jelenti, hogy még senki sem írt, aki a nulla IQ-t átlépte volna szerinted?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 12:18:33

@Taxomükke: kiadhatna a lakas par szobajat albiba. Otthon is osszekoltozhet par emberrel, beszelhetnek egymaskozt angolul, nem kell ezert idaig eljonni.
Gyerekkel meg kifejezetten felelutlenseg a semmibe beleugrani.

tableno 2013.07.10. 12:19:20

@Taxomükke: "A csaj nem nyekergett, hanem fogta magát, és kiment, és elérte, amit akart. Mi ezzel a gond?" - az, hogy a posztból kurvára nem derült ki, hogy tulajdonképpen mit is akart? És biztos vagy benne, hogy 1 év kintlét után azt lehet mondani, hogy "elérte amit akart", bármi is volt az? Annyit ért el eddig, hogy megél hónapról hónapra, ez ugyebár otthon is megvolt.

tableno 2013.07.10. 12:21:17

@Gilda66: "Ez azt jelenti, hogy még senki sem írt, aki a nulla IQ-t átlépte volna szerinted?" - a csaj stílusából ítélve nem lepne meg. Mondjuk az is lehet, hogy nem tudja még, hogy ma jelent meg az írása...

négyzet 2013.07.10. 12:23:44

de legalább egy munkanélkülinek álláshelyet csinált ott a balatoni városban :-/

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2013.07.10. 12:24:00

@tableno: Na meg utána jutott eszembe, hogy esetleg most dolgozik, majd este reagál :-) Csak már elküldtem a kommentet...
mindenesetre én visszanézek, hátha megtudok valami érdemlegeset is.

pappito · http://pappito.com 2013.07.10. 12:25:26

@Mr. Long: ja, csak egy faluba kell egy hentes, az egész falu meg várja a segélyt, hogy odaadhassa a hentesnek a húsért

én nem vitázom veled, és nem is szeretnék belemenni ezekbe az "igy hallotam, úgy hallottam" dolgokba. 10% felett van a munkanélküliség, K-Maon ez magasabb és ott nincs csiribiri állami beruházás, stadion meg a fasztudja milyen vakítás. Córesz van.

Van aki ül benne és még arra sincs lehetősége, hogy UK-ban felmosson. Van aki legalább ezt választja a segély helyett. A nyomor helyett elmennek dolgozni és pozitivan jönnek ki a dologból.

tableno 2013.07.10. 12:26:31

@négyzethálós: szerintem például kiadhatná a házát egy brit nyugdíjasnak, aki egy kis napfényre vágyik. Win-win! :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 12:27:00

@tableno: egy ev utan is lehet azt mondani, hogy elerte amit akart. mikortol lehet azt mondani? 5-10-15-20-30 ev mulva? mint az indef forumon diofa szelleme. csak o tudhatja olyen az elet kint, mert van sajat haza, ket autoja, a gyerek most fejezi be az egyetemet. mindenki mas hulye. de neki nincs semmi szocialis elete a csaladjan kivul. akkor ki most a helikopter?

Spacecake 2013.07.10. 12:27:43

@Taxomükke: ja,csak elore beszolni olyan,mint a nyuszika esete a medve funyirojaval:-)

tableno 2013.07.10. 12:32:04

@Mr. Long: Még egyszer: fogalmunk sincs, hogy mit akart elérni, mert nem árulta el, ez a fő bajunk a poszttal. A leírtak alapján viszont egyértelmű, hogy az anyagi helyzete nem javult jelentősen a kint töltött egy év alatt az otthonihoz képest, az életminősége meg kifejezetten romlott. Ha például az volt a célja a kimenetellel, hogy 1 év alatt felhozza az angoltudását, akkor OK, elérhető a dolog. Ha unta a banánt otthon, és világot akart látni, az is OK (bár kisgyerekkel kissé necces). De erről mit sem tudunk, csak azt, hogy a "kilátástalan" otthoni létből elment egy kilátástalan angliai létbe.

HaHáromLábonGyábokorsz 2013.07.10. 12:33:21

@Mr. Long: a hiteles dologban igazad van. Viszont azzal nem ertek egyet amit a politikaval kapcsolatban irsz. Szerintem az, hogy az emberek megbiznak egy csapat felnott, ertelmiseginek gondolt embert azzal, hogy iranyitsanak egy orszagot azzal ok nem kovettek el hibat. A hiba ott van, hogy a csapat felnott, ertelmiseginek gondolt ember valojaban egy valag durcas gyerek akik kaptak egy uj jatekot es most azt hiszik, hogy azt csinalhatnak vele amit csak akarnak mert a felnottek eppen kint kaveznak a konyhaban es senki sem figyel. Ez szerintem nagyon szomoru.
De aztan meg mindenki azt gondol amit szeretne en ugy hataroztam peldaul a csaladdal, hogy mi nem varjuk meg mig kidobja valaki a jatekot miutan ripityomra lett torve.
En amugy kovetem a politikat itt is, sot a kollegak nyilvan napi szinten megbeszelik egymassal. Sokszor meglepodom rajtuk, de a politikusok mindenhol ugyanolyan galad szemetnek vannak beallitva mint otthon. A kulonbseg az csak annyi, hogy mondjuk az itteniek (amellett hogy lopnakcsalnakhazdunak) azert valamennyit vissza is tesznek a gazdasagba, kicsit megporgetik, befektetnek segitik az embereket uj munkaehlyek teremtesevel stb. Mig mondjuk ezt otthon en teljesen maskepp erzem. Otthon azt latom, hogy ugy vannak vele, hogy hat van ott meg az aljan egy kicsi majd abbol csinalunk valami latszatjot...

Len.Mag 2013.07.10. 12:33:29

@Taxomükke:
Hitelre autót venni tényleg hülyeség, kifogástalan használt autókat lehet kapni. A fenntartása már más kérdés.
Ha lakása/háza van, még ha hitellel terhelt is, akkor össze tudta gyűjteni az önerőt. Ezzel máris többet elért, mint amit a legtöbb magyar fiatal elmondhat magáról (nem véve ide azokat, akiket a szülei szerencsésen tudnak segíteni).
"a maradék pénz elmegy egyéb dolgokra, mert valószínűleg inkább csak párszázezerről beszélünk"
Így már mindent értek. Ja igen. Párszázezer az tényleg könnyen elmegy erre-arra...

Taxomükke (UK) 2013.07.10. 12:34:12

@Mr. Long: Ez te sem gondoltad komolyan, ugye? Mi van, ha csak egy- vagy másfélszobás lakása vagy háza volt? Abból mit adjon ki?
Kivel beszélgessen angolul, az erdélyi vendégmunkásokkal?
Lehet, hogy otthon maradni lett volna felelőtlenség. Csak nézőpont kérdése.
@tableno: Lehet, hogy csak hónapról hónapra él meg, de az is lehet, hogy pl. félre tud tenni, ami otthon nem ment, jobban érzni magát, mert kevesebb a stressz stb. Fel kéne végre fogni (ezt sokaknak írom, nem veled akarok személyeskedni), hogy számos embernek nem a kiemelkedő fizetés és a felívelő karrier a cél, hanem a tisztes megélhetés, a boldog család, valamint a szabadidő számára értelmes mdon történő eltöltése.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.10. 12:35:03

@tableno:

Nem szeretném a Fideszt védeni, de a nem pártgű állami alkamazottak kirúgása eddig MINDEGYIK kormány alatt megtörtént ugyanígy.

Az 1989-ben eltervezett brit modell, hogy van a az államigagatásban politakementes szakértői gárda és csak a legfelső poszt politikai, SOSEM valósult meg. Az MDF 1990-ben kirúgra az előzőről ottmaradt embereket, aztán 1994-ben az MSZP kirúgta a MDF-eseket, majd 1998-ben a Fidesz az MSZP-eseket, s így tovább.

pappito · http://pappito.com 2013.07.10. 12:35:10

@charlieharper: hát a magyarázat, hogy azok olaszok :)

Mrs. Clayton 2013.07.10. 12:37:29

@sylblog: azért azt ne feledjük el, h amikor vége lett a nagy hitelezésnek 08-ban, akkor rengeteg mobil/privát bankárnak nem volt tovább bevétele, sőt sztem még nekik kellett fizessenek, ugyanis általában a kihelyezés úgy működött, h ha a hitel 0.5-1 éven belül bedőlt, akkor az ügynöknek vissza kellett fizetnie az egész v egy részét az 5-105-os jutaléknak
így viszont érthető, ha vki kapva kap egy londoni hoteltakarítás meg paki lakótársak után

tableno 2013.07.10. 12:38:02

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Hát nem tudom, az ismerősöm huszoniksz éve dolgozik ugyanott, és a mostani Fidesz-kormány előtt egyik sem akarta kirúgni. Amúgy informatikai szakember, tehát nem egy politikai pozícióban van, és nem is hazsontalan aktatologató.

Taxomükke (UK) 2013.07.10. 12:39:54

@Spacecake: Na én ezért nem írok posztot, mert már előre fejben kiosztok mindenkit, és ha azt le is írnám, az casus belli lenne. Elég nekem, amit a kommentjeim miatt kapok. :))

tableno 2013.07.10. 12:40:09

@Taxomükke: "számos embernek nem a kiemelkedő fizetés és a felívelő karrier a cél, hanem a tisztes megélhetés, a boldog család, valamint a szabadidő számára értelmes mdon történő eltöltése." - aha, és szerinted a szabadidőt boldog családi körben hol lehet értelmesebben eltölteni: egy Balatoni házban, rokonok és barátok közelében, vagy egy külső-londoni szuterénben paki vendégmunkások között?

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2013.07.10. 12:41:29

@Taxomükke: Hát pont ez nem derült ki az írásból! Nekem ez a problémám vele...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 12:42:05

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: lasd egyik haver fonoke. nem csak az aktualis kormanytol fuggott a szemelye, hanem meg az aktualis minisztercserek utan is uj nev kerult az ajtora.
@Len.Mag: miert hulyeseg hitelre autot venni. nekem nincs 2-3 milla a szamlamon, hogy egy osszegben megvegyek egy hasznalt kocsit. bar lehet olcsobb autot kellene akarnom...

Len.Mag 2013.07.10. 12:43:44

@Taxomükke: Egyébként sehol egy szóval nem írtam, hogy ne menjen és ne változtasson. Csak meglepett, hogy kilátástalannak érezte az életét, holott sokkal jobb feltételek közül indult, mint sokan mások.

Taxomükke (UK) 2013.07.10. 12:44:08

@Len.Mag: Párszázezer az mondjuk lehet kétszázezer, nemde? Megkeresni sok, elkölteni... hát... beszarik a mosógép vagy a hűtőszekrény, vagy mondjuk a SZÁRÍTÓGÉP, vagy a gyereknek a számítógépe... basszus, mit magyarázzam neked, érted, csak úgy teszel, mintha. Szerinted nincs olyan az életben, hogy jön váratlan kiadás?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 12:44:45

@tableno: en laktam a balatonon is, inkabb anglia, igaz egyedul asszonnyal egy nagy lakasban. nekem nem jott be a nagy magyar tenger, a lakotarsak meg meginkabb nem.

pappito · http://pappito.com 2013.07.10. 12:45:03

@Mr. Long: "kulonben kulfoldon is ilyen ontudatosan koveti mindenki az aktualpolitikat? vagy ott nem befolyasolja senki eletet?"

nem tudom más mit csinál, én spec követem az itteni politikát (szavazó vagyok), csak mondjuk nem gyújtják fel a postaládámat, ha éppen valakinek nem tetsző ojságot járatok, vagy nem kell aggódnom az autóm miatt, ha esetleg kiragasztok valami matrincát a kocsimra - tehát nem befolyásolja a mindennapjaimat sem a politika maga, sem pedig az, hogy esetleg milyen politikai nézeteim vannak vagy vannak-e. És a munkahelyi karrierem sem függ a politikai nézeteimtől (ha állami intézményben dolgoznék, akkor se függne)

mirx 2013.07.10. 12:46:51

Egyre inkább azt figyelem meg, hogy nem azoknak a legnagyobb az egójuk (meg a pofájuk, már bocs), akik napi 12 órában robotolnak valami fárasztó fizikai munkát, vagy végigizzadtak egy egyetemet, és orvosként kimentek, majd meg kellett küzdjenek a beilleszkedéssel - teljesen más protokollok, gyógyszerek, gépek, módszerek, és ez nem könnyű -, hanem pont ez a típus, aki takarítóból felküzdötte magát egy, a 10-es skálán mondjuk 5-ös szellemi képességet igénylő irodai papírtologató munkába. Ha már exceltáblázatba írogathat adatokat, e-maileket, hogy "küldjetek 2 mázsa lisztet", azt képzeli, a Himaláját mászta meg. Mert ő irodista.

Oda is biggyeszti a végére, hogy másoknak bizonyára mennyivel kevesebb iq-ja lehet, mint neki.
Szánalom.

Taxomükke (UK) 2013.07.10. 12:47:29

@tableno: Sarkítgatunk, sarkítgatunk?
@Len.Mag: Én is sokkal jobb feltételek közül indultam, mint sokan mások, de nem gondolom, hogy a népesség alsó 5%-ához képest kellene meghatároznom a vágyaimat és a céljaimat.

Len.Mag 2013.07.10. 12:48:01

@Taxomükke: A szárítógépet miért emelted ki?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.10. 12:50:09

@Babette_:

Annak idején még a rendszerváltozás előtt az egyetemi felvételihez kellett az iskolai KISZ-bizottság jellemzése. Kivétel: olyan iskolák, ahol nem volt KISZ-bizottság, ilyenek csak az egyházi gimnáziumok voltak akkoriban. Hozzáteszem: egyházi gimnáziumi érettségivel fel se vették az embert bizonyos szakokra.

Aki külföldön tanult, ott meg a magyar követség KISZ-bizottsága írta a jellemzést.

Na most, ez jellemző volt a Kádár-rendszer utol lágy szakaszára, mindez formaság volt a legtöbb helyen, azaz midenki megírta a saját jellemzését, majd azt a KISZ_titkár olvasatlanul aláírta,

A röhej: a nem KISZ-tagnak is kellett jellemzés. Nekik is aláírta a KISZ.

Na most, történt egsyzer, hogy egy követségi KISZ-bizottságban csupa hithű komcsi volt. Akik komolyan hitték az eszmét. . S elhatározták, ők rendesen meg fogják csinálni a jellemzéseket. S meg is csinálták, mindig az igazat írták, a rosszat sem spórolták ki. Persze aki rossz jellemzést kapott, az fel volt háborodva. Többen feljelentették a KISZ-titkárt a magyar Külügyben. A miniszterérium párttitkára elé került az eset. 5 percig vizsgálta az ügyet, majd felemelte a telefont és ezt mondta a KISZ-titkárnak szó szerint "idefigyelj, hülyegyerek, kinek képzeled magad, hogy emberek életével játszol? 72 órát kapsz hogy mindenkinek új jelentést készíts, a szokásos formális szöveggel, ha nem, akkor pártfegyelemit indítok ellened valami kitalált ürüggel, megértetted, a kurva anyádat?".

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2013.07.10. 12:50:44

@tableno: de gondolom nincs befolyása pénzre vagy emberek felvételére/elbocsátására. Ha lenne, tutira nem hagyják 20 évig a helyén.

pappito · http://pappito.com 2013.07.10. 12:51:38

@Mr. Long: jajj, azon a nicken mi mennyit röhögtünk mindig :) csodaklassz dolgokat irkált mindig :)))))

én már a fény gyermeke vagyok 2013.07.10. 12:54:19

Nívós katona vicc a 80-as évekből:

- Nem érzem a lábam.
- Akkor szagold az enyémet.

Ennyit tudok hozzátenni a mai poszthoz, szerintem nem kevés.

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2013.07.10. 12:56:30

@Babette_: Hát én még Kisz tag sem voltam, mégis felvettek :-)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 12:57:35

@pappito: hat en kb a masodik kommentemben kiakasztottam es felakart jelenteni, de a tobbiek is az en oldalamon voltak. pedig csak annyit mondtam neki (fingom sem volt, hpgy ki-fia-borja), hogy aki nem kepes a beilleszkedesre, az minek van angliaban. vagy csak a penz kell az angoloktol? mindig is kedves stilusom volt, olyan egyenes, oszinte. bar latom ez nagyon nem jo dolog.
erre a legjobb pelda, amikor megkerdeztem fonokom,hogy mibol gondolja, hogy csak o ulhet a szekeben? na nem kicsit akadt ki. szerencsere nem ram, mert mas palyazott oda.

Taxomükke (UK) 2013.07.10. 12:59:09

@Len.Mag: A tegnapi (tegnapelőtti?) poszt kommentjei miatt. :))

pappito · http://pappito.com 2013.07.10. 12:59:27

@Mr. Long: fórumoztam én eleget, nem kell bemutatnod :)

andaluzkutya 2013.07.10. 13:01:00

@charlieharper: Gondolom Berlusconinak volt annyi esze, hogy ne szóljon bele mindenbe, amihez nem ért:) De amúgy nem ismerem, lehet, hogy tévedek.

Len.Mag 2013.07.10. 13:02:14

@Taxomükke: Ezzel kapcsolatban nem vagyok képben. Mi volt a szárítógéppel?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 13:03:56

@Len.Mag: kerdezzed meg hagymat, hogy mire jo. csudadolog am az!

Ugyandehogy (törölt) 2013.07.10. 13:04:18

@Mr. Long: nagyjából 3-5 éve. lélekben. de ott jobban, mint ti.

KrisztinaKrisztina 2013.07.10. 13:08:51

...na szóval, én arra jutottam, hogy kamu a poszt.

Egyedülálló anya kiskorúval, ha csak nem ég a ház a feje felett, nem indul el az ennyire bizonytalanba, főleg, ha itt sincsenek túl nagy bajok.

Tudom, hogy mit beszélek, magam is voltam egyedülálló anya két gyerekkel, és a legfontosabb a gyerekek létbiztonsága volt.

Szóval, vagy nem igaz a sztori, vagy betegesen felelőtlen a poszterina.

Ugyandehogy (törölt) 2013.07.10. 13:08:57

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: ja kisz-tag se voltam, 1 hónap után kirúgtak, mert nem vettem részt az eligazításokon (már nem emlékszem, hogyan hívták őket).

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.10. 13:10:43

@Babette_:

Én meg be se léptem. Aztán hivatták is apámat, hogy miért nem vagyok KISZ-tag.

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2013.07.10. 13:13:45

@KrisztinaKrisztina: Hát igen, elég érdekes része ez az írásnak.
Kíváncsian várom, hogy Ágnes megjelenik-e, talán ő pontosabban megmagyarázza ezeket a dolgokat (is).

Ronnie_27 2013.07.10. 13:15:22

Az "akarnak jutni valamire" típusú emberek általában boldogtalanok, mert egész életüket arra áldozzák, hogy olyan dolgokat érjenek el, amik által a környezetük elismeri őket, de legbelül ők ettől nem lesznek igazán boldogok, csupán a frusztrációjuk csökken. Egy egészséges, boldog ember nem azért él és dolgozik, hogy elismerjék, és hogy elmondhassa, hogy jutott valamire. Hanem egyszerűen a saját és szerettei boldogságával törődik, nem pedig elvárásoknak próbál megfelelni.

andaluzkutya 2013.07.10. 13:21:54

@Ronnie_27: ugyanakkor a boldogságérzet feltétele az is, hogy az ember úgy érezze, van értelme annak amit csinál ill. képes benne/általa fejlődni, előrelépni. Nem azért, hogy a szomszéd irigykedjen, vagy bárkinek eldicsekedjen, hanem azért, hogy azt érezze, hogy "nahát, megcsináltam".

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 13:22:08

@Len.Mag: aa, az nem jo! hagymat kellett volna megkerdezned! lett volna megint tema rendesen. :)

négyzet 2013.07.10. 13:24:04

@tableno: ki tudja, lehet, hogy tényleg így is történt :)

Ugyandehogy (törölt) 2013.07.10. 13:25:15

@Ronnie_27: ez nem igaz. minden ember szeretne nyomot hagyni a világban.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 13:26:35

@Ronnie_27: de van, akit az tesz boldogga. ugy latom, hogy itt a magyar munkatempoval elegge le lehet korozni pl az angol kollegakat. konkretan fele annyi ido alatt el lehet vegezni a munkat. ami nem rossz, mert ki lhet emelkedni a mezonybol, eloterbe kerulni, elore jutni.

Taxomükke (UK) 2013.07.10. 13:26:43

@Len.Mag: Semmi, csak kb. 150 hozzászólás arról szólt, érdemes-e szárítógépet használni, terítékre kerültek a teregetés előnyei és hátrányai (a lokáció, a meteorológia, a környezetvédelem, továbbá ergonómiai és szociális aspektusok figyelembe vételével), főleg hagyma rugózott rajta. :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 13:30:43

@pappito: viszont, ha szavazo vagy lenne egy kerdesem. ez csak annyi, hogy a council honlapjarol letoltom a formanyomtatvany, kitoltom, elkuldom postan es kesz? szavazo lettem?

Longshanks 2013.07.10. 13:31:42

@Tökfőzelék1: hat te meg itt vagy? Nem emesztett fel az allandosult gyulolkodesed a nem egyedulallo nok fele? Kitarto vagy! Bar nem irigyellek,amiert keptelen vagy barmi mast is erzekelni a vilagbol. Nehez lehet ilyen foku onertekelesi zavarral nekivagni minden napnak....

pappito · http://pappito.com 2013.07.10. 13:39:27

@Mr. Long: postán küldenek papírt, hogy mikor lesz (general election), és akkor el kell ballagni a szavazókörzetbe, ottan adnak kis papírt amin ikszelgetni kell a kis fülkében. aztán rá kell ragasztani a gyerekre a "voltam szavazni" matricát, mert nyafog érte, és hazasétálni.

tableno 2013.07.10. 13:42:27

@Taxomükke: nem sarkítgatunk. A posztból konkrétan ez derül ki, vagy te mást olvastál ki belőle?

Taxomükke (UK) 2013.07.10. 13:46:21

@tableno: "külső-londoni szuterénben paki vendégmunkások között"
Ezt írta a posztoló? Hogy ilyen körülmények között lakik?
Vagy sarkítás történt?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 13:48:30

@pappito: nem a szavazasra gondoltam, hanem bekerulni a valasztoi jegyzekbe.
ezt kitoltom, visszakuldom es ennyi?
www.manchester.gov.uk/downloads/download/4207/electoral_registration_form

Taxomükke (UK) 2013.07.10. 13:48:33

Ezt a hozzászólásomat öncenzúráztam.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 13:49:56

@pappito: mert probalok mindent megtudni az angliai rendszerekrol.es mondtad, hogy szavazo vagy, az itteni ismeroseim meg nem. igy toled probalok infot szerezni.

Amarante 2013.07.10. 13:50:38

@Babette_:

En 3 him es egy nonemu nyomot fogok hagyni.Az szamit?:))))

tableno 2013.07.10. 13:51:46

@Taxomükke: "Az első szállásunk egy kínai vendégházban volt. Olcsó volt, megvolt a tisztálkodási lehetőség, meg az alvás. A második már staff szállás egy nagyon kedves angol tulajnál, igaz, hogy a hűtőben egy polcunk volt, és még így is rengetegszer eltűnt az ennivalónk" - bocs, igazad van. Kínai vendégmunkások... :))

tableno 2013.07.10. 13:54:29

@Mr. Long: Szerintem pappitotól nem fogsz sokat megtudni az angliai rendszerekkel kapcsolatban, bár lehet, hogy az új-zélandi is hasonló... :)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.10. 13:55:12

@Longshanks: Ne bántsd szegényt! A legnagyobb problémája, hogy nincs meg a napi betevője...
Sokat segítene rajta...

Amarante 2013.07.10. 13:58:48

@tilmir:

Na kepzeld el,hogy akkor mekkora arca lenne,ha az elit diplomaja melle meg egy elit hapsija is lenne:)))))Csak akkor mas lemezt kene feltennie,mert a kitartottsag nem mukodne:)

pappito · http://pappito.com 2013.07.10. 14:00:50

@Mr. Long: ehm, ahogy tableno volt kedves rámutatni, nem az Egyesült Királyságban vagyok szavazó, hanem Új-Zélandon, és nem tudom mi az ottani szisztéma. Sajnálom.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.10. 14:01:19

@Amarante: Szerinted ekkora ego mellé egy elit hapsi is jutna?
:D
Egyébként, még azt is megszavazom, csak valaki vállalja már be!

Amarante 2013.07.10. 14:06:11

@tilmir:

Hogyne!!!de csak miniszeriumi allamtitkartol felfele:)))))

Mezei korokbol meg csak a mazochistaknak van realis eselyuk:)))

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.07.10. 14:08:44

@pappito: nem tudom, hogy miért gondolod trollkodásnak a véleményemet a posztokkal kapcsolatban

lehet, hogy talán nem tudod feldolgozni, hogy vannak sikeres és független nők?

@Mr. Long: nem leszünk barátnők, mert nem egyforma közegben mozgunk, így úgysem találkozunk soha

@Longshanks: igenis büszke vagyok azokra a nőkre, akik egyedül is megállják a helyüket és nem csak egy hím által szerzett előnyökön keresztül élik le a megkönnyített életüket

2013.07.10. 14:09:03

@tilmir: Robert mar bevallalta. De nem jo, csak andaluzkutyara nez fel.
Andaluzkutya meg pszichiater, tudna kezelni. 2 fecske egy kovel vagy hogy is van az a mondas

Amarante 2013.07.10. 14:09:28

@tilmir:

Na ne tulozz! Beszelni a pornep szokott.Elittek kinyilatkoztatnak:))

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.10. 14:09:42

@Amarante: "csak miniszeriumi allamtitkartol felfele"
Az nem jó, oda nem kell elit végzettség, elég ha megfelelőek a kapcsolatok.
;)

Taxomükke (UK) 2013.07.10. 14:11:06

@tableno: ... és azóta továbbálltak, gondolom.
Mindegy, szerintem átmeneti visszalépést be lehet (olykor be kell) vállalni.
Persze annak nem, aki magasan képzett, sikeres és mindig mindenben messze az átlag felett teljesít.

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.07.10. 14:12:47

@tilmir: @pappito: nem talált, nyugodjatok meg, van valakim erre a célra, de nem komoly a kapcsolatunk
a téma pedig részemről lezárva, mert az a magánéletem!

Amarante 2013.07.10. 14:15:15

@Tökfőzelék1:

Ilyen szoveggel a noi egyenjogusagert vivott harcok fenykoraban te lettel volna a sztar!!!Mara mar csak egy pislakolo mecses vagy:)))

De azert vicces,hogy ezt igy gondolod:))))

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2013.07.10. 14:15:36

@Tökfőzelék1: ahhoz kepest eleg vigan turkalsz mas maganeleteben, sot mi tobb a labai között

Nem arrol volt szo, hogy keso estig dolgozol? Vagy arra palyazol, hogy a fonok elnezi a netezest, ha kenyezteted egy kicsit? Olyannak tunsz :)

pappito · http://pappito.com 2013.07.10. 14:15:53

@Tökfőzelék1: nekem már hiába futod a köröket, ez a vonat már elment. tudom, hogy macera, de kezdjél új karaktert, ez az utómozgás már tényleg ciki

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 14:16:24

@Tökfőzelék1: es mi a veemnyed arrol. ha egy "him" tartarja ki magat?

Amarante 2013.07.10. 14:16:55

@Tökfőzelék1:

Es strasszkoves nyakorve is van vagy szabadon mozoghat?

andaluzkutya 2013.07.10. 14:16:57

@charlieharper: "andaluzkutyara nez fel" - ez se biztos, mert mint rávilágítottam, lehet, hogy a szüleimre kellene inkább felnéznie azért, amiért rám felnéz.

pappito · http://pappito.com 2013.07.10. 14:17:03

@Tökfőzelék1: ha a téma lezárva, akkor mit locsogsz itt a magánéletedről?

ejj, bennégett ez a nick, most már tényleg elbénázod, csinálj másikat. lehet nő az is, ez is klassz volt.

2013.07.10. 14:18:54

@pappito: ne mar! Engem szorakoztat

2013.07.10. 14:19:48

@andaluzkutya: igazan adhatnal egy szakvelemenyt a holgyrol

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.10. 14:20:29

@Tökfőzelék1: Ez érdekes. A te életedben ne turkáljon senki, de te mindenkit két mondat után minősíthetsz.
Vicces vagy...
:)

pappito · http://pappito.com 2013.07.10. 14:21:45

@charlieharper: persze, hogy. csak igy, hogy már megdőlt a karekterrel nem az igazi, ha már ez a hobbija csinálja rendesen, ez a maszatolás olyan izé már

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.07.10. 14:23:30

@Amarante: pedig így van, nézz szét a környezetedben

@Réka ‎: ebédkor kiszabadulok mindig egy kicsit, nyugodj meg, én keményen dolgozom, nem a .inámmal szerzek különböző előnyöket, nem úgy, mint sok másik nő

@pappito: látom képtelen vagy befogadni amit mondtam

@Mr. Long: olyan nemigen szokott előfordulni, legalábbis én még nem láttam ilyet, mindenhol a feleség a "titkárnő, mindenes, könyvelő", vagy ha feljebbvaló, elit családből származik akkor valamilyen mondvacsinált vezető (PR, kommunikáció, marketing und Co.)

2013.07.10. 14:23:45

@pappito: arra gondolsz, hogy a Marx Karoly egyetem nem elit?

andaluzkutya 2013.07.10. 14:26:53

@charlieharper: szakvéleményt csak hivatalos írásbeli megkeresésre adok. És különben sem kötök mindent az orrotokra:)
Sajnos nem tudom minden nap követni a házzászólásokat (néha ugye dolgozni is kell), így nem tudtam még eldönteni, hogy Tökfőzelék1 komolyan írja-e amiket ír vagy sem. Azt már írtam neki egyszer, hogy semmiképpen sem nevezném szimpatikusnak, legalábbis a hozzászólásai alapján, de ez nem azért van, mert büszke arra, hogy egy nő egyedül is elér dolgokat. De ő szerintem erre gondol. De lehet, hogy nem:)

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.07.10. 14:27:11

@Amarante: mozoghat, de téma lezárva!

@pappito: látom nem értesz a szóból...

@tilmir: amit kitesz a posztba, abban lehet turkálni, mert kitette

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.10. 14:27:46

@Tökfőzelék1: Most komolyan kérdezem: neked nem volt gyerekszobád? Minden mondatban ott szerepel az elit kifejezés, már-már betegesen alkalmazod.
Nem gondoltál rá, hogy felkeress egy szakembert?

Amarante 2013.07.10. 14:27:58

@Tökfőzelék1:

Lehet az a te bajod,hogy minden olyanert kemenyen dolgozol,amit mas no elvezettel kap meg:)Ezert vagy ilyen elharcosa a noi emancipacionak.

Meg csak azt nem ertem,hogy neked mi a jo abban,hogy olyanokat mondassz,olyan stilusban,hogy mindenki utal erte?

Szamomra ez nem fer ossze egy ontudatos,ertelmes,szep karriert befuto no kepebe...

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.07.10. 14:28:57

sikerült jól felidegesítenetek, de úgyis mennem kell dolgozni

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 14:30:27

@Tökfőzelék1: neked volt tartos kapcsolatod? amikor egyutt is eltetek? ott hogy ment? volt ket vizora es az egyik a te fogyasztasodat nezte, a masik a pasiet? meg kulon vasaroltatok be a hutobe is? kulon polcra? gondolomo a nem materiali sertekek neked semmit nem jelentenek. mondjuk hazamegy a ferfi a munkabol es meleg vacsi varja, esetleg reggel nem kell rohanni az oviba, iskolaba a gyerekkel, mert anyu elviszi oket, megsetaltatja a hazi kedvenc kutyat, elmegy delutan a gyerekert, bevasarol, kitakarit. igy hetvegen semmivel nem kell foglalkozni a ferfinak, csak a csaladjaval torodni. gondolom ez meg lealacsonyito. te is "kurva" vagy, csak nem teszed szet a labad, de gurizel mint az allat par petakaert. nem gondolod, hogy gaz a mentalitasod?

2013.07.10. 14:30:37

@andaluzkutya: ok, mas kerdes.... Miert van az OSSZES orvosnak olvashatatlan kezirasa, orszagrol fuggetlenul? Ez kulon kotelezo targy az orvosin?

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.10. 14:31:15

@Tökfőzelék1: Drága töki, engem az alapján kurváztál le, hogy délelőtt mertem hozzászólni valamihez, anélkül, hogy én írtam volna a posztot.
Tehát, ha és amennyiben neked ez a "jog" adott, akkor más is turkálhat nyugodtan a te életedben a te hozzászólásaid alapján.

Tudod, egyenjogúság...

Amarante 2013.07.10. 14:32:14

@Tökfőzelék1:

Nos, ezt megint nem hiszem el:)))))

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 14:34:02

"elit családből származik akkor valamilyen mondvacsinált vezető (PR, kommunikáció, marketing und Co.)"
LOL
tokinel ez mar elit. azt hittem magasabb a merce...

Amarante 2013.07.10. 14:35:35

@Mr. Long:

A felidegesitest:)))

Ha tenyleg valos szemely,ilyen a stilusa es azt elvezi,hogy mindenki utalja,akkor beteg.
ha elkepzelt nick,akkor meg miert lenne ideges? Max.jol szorakozna:))

andaluzkutya 2013.07.10. 14:37:16

@charlieharper: Nekem sokkal hamarabb volt olvashatatlan a kézírásom, minthogy orvos lettem volna, vagy egyáltalán kitaláltam volna, hogy orvos legyek. Általános iskolában csak külalakra kaptam rossz jegyet:)
De lehet amiatt, hogyha valakinak sokat kell írnia rövid idő alatt, akkor "elvész a karakterek jellegzetessége", azaz minden betű ugyanúgy fog kinézni. Namármost az egyetemen csomót kell jegyzetelni, a munkában csomót kell dokumentálni, aláírni, ha az ember rááll erre, akkor nem fogja a receptet olvashatóan írni. De ez csak egy hirtelen jött elmélet, nem végeztem ilyen irányú kutatást...
Most, hogy szinte mindent gépelek és minimálisat kell kézzel írnom (lázlap, néhány igazolás aláírása, az aláírás is többnyire elektrónikus), sokkal olvashatóbb az írásom. Persze még mindig nem olvasható, de jobb, mint volt.

tableno 2013.07.10. 14:38:16

@Taxomükke: "és azóta továbbálltak, gondolom.
Mindegy, szerintem átmeneti visszalépést be lehet (olykor be kell) vállalni." - na pont ez az, ami nem derül ki a posztból, mármint, hogy átmeneti volt-e a visszalépés, és hogyan tovább...

tableno 2013.07.10. 14:39:21

@andaluzkutya: "Nekem sokkal hamarabb volt olvashatatlan a kézírásom, minthogy orvos lettem volna, vagy egyáltalán kitaláltam volna, hogy orvos legyek." - aha, egy született tehetség! :)

Amarante 2013.07.10. 14:40:05

@tableno:

Ne rugozzatok a poszton!Szerintem ez csak Tokinek irodott!!:)))

O meg van elegedve es ez a lenyeg.A ket IQ-huszar egymasra talalt:))))

Mrs. Clayton 2013.07.10. 14:40:58

@charlieharper: természetesen nem, de minden olyan embernek, akinek 100x kell leírnia ugyanazt, annyira le fog egyszerűsödni az írása, h csak a bennfentesek tudják olvasni, másodszor akik sokat tanultak, ehhez sokat jegyzeteltek kénytelenek lerövidíteni az írást, ha haladni is akarnak, nem csak piszmogni
aztán ott vannak még az olvashatatlan aláírások, amelyek szintén sokszor a fentiekből következnek

Ronnie_27 2013.07.10. 14:41:11

@andaluzkutya:

Nyomott hagyni mindenki szeretne, én is. Inkább a beteges megfelelési kényszerre céloztam, amikor az ember azért küzd az életben, hogy azt mondják róla, hogy ő bizony jutni valamire.
Én is szeretném vinni valamire, talán részben már sikerült is, de sokan azért szeretnék vinni valamire, hogy dicsekedhessenek azzal, hogy vitték valamire.
Az általad írt „nahát, megcsináltam” érzés sokakban csak a környezetük elismerésének hatására alakul ki, attól függetlenül nem.

2013.07.10. 14:44:21

@Jess G: szerintem van egy tantargy a SOTEn olvashatalan iras nevvel. Szigorubban isztalyozzak, mint az anatomiat

2013.07.10. 14:45:42

@andaluzkutya: az enyem is olvashatatlan, szinten kb 7 eves kor ota. Pedig meg phd-m sincs

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 14:48:00

@charlieharper: de ha olvashatatlan a keziras, akkor a gyogyszereszek hogy tudjak elolvasni? vagy nekik meg van az olvashatatlan iras olvasasa tantargy?

tableno 2013.07.10. 14:49:12

@Amarante: Bocs, elfelejtettem, hogy a 100-dik hozzászólás után a poszttal kapcsolatban kommentelni illetlenség... :)

orange85 2013.07.10. 14:49:47

@én már a fény gyermeke vagyok:

nívós vicc a 80-as évekből (Anglia)

-Doctor, I can't feel my legs
-Yes I'm sorry, we had to amputet your arms

Mrs. Clayton 2013.07.10. 14:50:19

@charlieharper: tekintettel, h papírom van róla, ezért bizton állíthatom, h a kézírás olvashatatlansága, amennyiben ennek oka a sebesség, akkor kizárólag amiatt olyan, mint amilyen, mint amit mondtam
amit andaluzkutya említett, h neki már kisiskolás korában is olyan volt, az is teljesen normális, sőt, az intelligens gyerekeknek általában hamar leromlik az írásképük, szemben a nagyon normakövető, kevésbé gyors tempójú gyerekekkel, akik a régen oktatott állóírást 4. osztályos korukig v tovább is képesek tartani
csak a tanító néniket ugye egyen gyerekek képzésére képezték ki a főiskolán, s így rossz jegyet adtak külalakra, ahelyett h megdicsérnék a gyereket

2013.07.10. 14:54:52

@Mr. Long: valaszolltal a kerdesre. Gyogyszereszek tanulnak orvos irast olvasni.
Nalunk mar reg nyomtatott receptek vannak, de oskorbsn meg lattam kezzel irottat.
Algeriaban volt arabul irt receptem. Gyakorlatilag egy hullamos hosszu vonal volt rajta ket potty. Maig nem tudom honnan tudta a gyogyszeresz, hogy mi volt a recepten

Amarante 2013.07.10. 14:55:27

@tableno:

:)))))

Azert szoltam,hogy ne illetlenkedjunk:)))
Na akkor keressunk mas temat!:))))))))

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 14:56:23

@charlieharper: ismered az oroszrulett jatekot? na kb olyan, csak veletlen szeruen kivalasztott gyogyszert adott a patikus a koma kezebe...

andaluzkutya 2013.07.10. 14:59:51

@Ronnie_27: Bíztam benne, hogy erre gondolsz (bár végülis az én szempontomból tökmindegy, hogy mire gondolsz), de az "akarnak jutni valamire" és a "beteges megfelelési kényszer" között van még néhány átmenet, de mondhatnám azt is, hogy minőségileg más.

"Az általad írt „nahát, megcsináltam” érzés sokakban csak a környezetük elismerésének hatására alakul ki, attól függetlenül nem. "
Én nem sok olyan emberrel találkoztam, akit őszinte jóérzéssel töltött volna el az, hogy megcsinált valamit, amit csak a környezete akart. Olyat már láttam, nem is keveset, aki pl. az anyja/apja/házastárs/szomszéd/akárki álmát akarja megvalósítani, és amikor sikerül, akkor pislog nagyokat és csodálkozik, hogy mégse boldog.

Mrs. Clayton 2013.07.10. 15:00:06

off

tudja vki h mit jelent angolul ebben a szövegkörnyezetben az m/c?
Too late ...He visited this morning apparently but m/ c is now ok.
lehet maschine?

köszi ha vki tudja

BTBTBT 2013.07.10. 15:01:59

Ilyen nincs! Pont ma nincs idom estig az idevago poszttal fogalkozni... :(

2013.07.10. 15:07:14

@Jess G: lehet, de sch nelkul ird le

Mrs. Clayton 2013.07.10. 15:12:52

@charlieharper: ja, bocs, hiába nekem németül több értelme van mint a machinenak
és tudom már nem először írom el
kösz
és miért rövidítik így? múltkor ugyanez a faszi ezt írta I think w/c August 28th would be preferable.
akkor is néztem mint a lukinyúl
azért köszi

tableno 2013.07.10. 15:14:31

@Jess G: "I think w/c August 28th would be preferable." - mi ezen a nem világos? Az illető augusztus 28-án szeretne vécére menni.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.10. 15:17:04

@orange85:

Bolgár orvosvicc:

A páciensek beszélgetnek:
- A mi körzeti orvosunk egy dilletáns alak. Az összes betege egész másban hal meg, mint amivel a mi orvosunk gyógyította őket.
- Szerencsére a mi orvosunk nem ilyen, ő komoly szakember. Az összes betege pontosan abban hal meg, amivel gyógyította őket.

2013.07.10. 15:22:54

@Jess G: week commencing 28 Aug

Ronnie_27 2013.07.10. 15:24:09

@Jess G:

Én nem, de viccesek tudnak lenni az angol rövidítések, meg akronímák.
Pl. pár napja néztem egy filmet, és ott az "OD" rövidítést a túladagolásra használták, míg nekem a folyószámlahitel jut róla eszembe.

Mrs. Clayton 2013.07.10. 15:27:39

@Ronnie_27: velem mondjuk csak ez az egy pali csinálja, muszáj neki két betű közé perjelet tegyen, nincs olyan mondata, én meg lesek, először visszakérdeztem, aztán megnéztem neten, de ezzel az m/c-vel még mindig csak tapogatózom, mondjuk szinte biztos h gép lesz, de akkor se értem
@charlieharper: azt egyszerű volt megfejteni, de addig életemben nem hallottam

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.10. 15:32:38

@tableno:

Nálunk előző munkahelyemen, az onlájn pókerteremben voltak ilyen rövidítések. A legelején néha egy szót sem értettem az üzenetekből. 6 hónap kellett a rövidítések tökéletes elsajátításához.

Valamikor az első hónap végén kaptam pl, valami olyat, hogy plr req co via bt iban inv / plr cldbck, ipn, sen / plr doesnt spk eng plz clbck hun lge - 10 perc alatt félig megértettem, de a sen szót nem értettem, elkönyveltem, hogy biztosan sent, de kimaradt a t betű, viszont az ipn szót fél óra után sem tudtam megfejteni. 40 perc múlva szóltam, hogy mi az az ipn, mert új ember vagyok... :-)

Direkt nem mondom meg, hogy mit jelent az ipn, aki kitalálja, az nagyon okos ember.

Amarante 2013.07.10. 15:32:46

@Jess G:

Nem akarok belepofazni,de nem lehet a jovo hetfo??/mert valami miatt mar keso,vki volt mar ott....????

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.10. 15:35:27

@Ronnie_27:

Akkor még nem láttál orosz rövidítéseket, különösen intézmények neveinél vannak vicces dolgok, pl. húsz betűs "rövidítések". S aztán a rövidítések önálló életre kelnek, pl. melléknevek képződnek belőlük.

Pl. a gulág szó is eredetileg oroszul egy rövidítés.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.07.10. 15:36:04

@andaluzkutya:
"okolni az aktualpolitikaert meg azokat kell, akik ezeket a bandakat megszavazzak. kulonben kulfoldon is ilyen ontudatosan koveti mindenki az aktualpolitikat? vagy ott nem befolyasolja senki eletet?"

Igen, az a helyzet. hogy tényleg alig van hatása a mindennapi életedre a politika kimenetele.
Ki lett az elnök?
Nahát Obama nyert? Maradt a régi elnök.
Lecserélnek pár nagykövetet, pár előre ismert politikai poziciót egyébként minden megy a maga utján.

A politikusra haragudni pedig tényleg felesleges. Az egy ilyen állatfaj. Abból él hogymegválasszák újra és jövedelmet kapjon áldásos tevékenységért.
Van ahol az újraválasztásért teljesiteni is kell. Van ahol elég indulatokat szitani.
Olyan is van hogy egy rakás olajon ül az ország, és normálisak az ország lakói. (Norvégia nagy kedvencem)

Mrs. Clayton 2013.07.10. 15:37:58

@Amarante: nem, arról volt szó, h írtam h megy az ember a numatictol megcsinálni egy gépet, de nekem a numaticos azt mondta, h a héten vmikor, erre írta h már túl késő mert volt már
és mert eleve gépről volt szó ebből sejtem, de nem tudom
viszont a délutánomat ennek függvényében tervezném, de cseszik válaszolni, na m1

Amarante 2013.07.10. 15:41:36

@Jess G:

legkozelebb szolj neki,hogy te csak angolul tudsz es nem gyorsiroilag:)))

Mrs. Clayton 2013.07.10. 15:44:06

@Amarante: á, nem lehet, komoly ügyfél és baromira komolyan is veszi magát, mint facilitie manager, élet halál ura az iskolában, szóval ink barchobazom, v mindjárt felhívom, h most akkor mi van
egyébként meg kiröhögne, ha azt mondanám, h angolul tudok :-)

Mrs. Clayton 2013.07.10. 15:48:12

@Taxomükke: ok,köszi és miért kell az a perjel a két betű közé? mert csak?

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.07.10. 15:49:20

@charlieharper: Nem kell szerénykedned, mert igazából Te voltál Töki első jelöltje.
Nem ártott volna persze a Phd. de hát minden nem lehet tökéletes.
Veled már kiegyezett volna.

morsels (törölt) 2013.07.10. 15:51:48

@Jess G:
Gondolom azert, mert az mc a master of ceremonies-t jelenti.
De nem tudom, csak feltetelezem.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 16:01:02

@Jess G: nem todom mit jelent, de nekem a kedvencem az x/x cross-section, magyarul metszet, muszaki rajzban

Mrs. Clayton 2013.07.10. 16:01:58

@morsels: hát így még érteném is, de az meg pláne vicces lenne ha az m/c a levélben master of ceremonies-t jelentene, hacsak nem átvitt értelemben persze
én azt nem értem, h a machine-t miért így rövidítik? miért kell megbontani a szót, majd 15 év után lehet rájövök a logikára
bár sztem elég okos vagyok, így lehet 2 is elég lesz

Mrs. Clayton 2013.07.10. 16:04:17

@Mr. Long: na, gyűlik itt az acronym
az ilyeneket mint lol, meg wtf könnyű kitalálni, de van egy csomó, amihez idő kell

Igényes 2013.07.10. 16:05:01

@Jess G: Úgy értik, hogy bohóc.

Igényes 2013.07.10. 16:05:50

Történt ma valami érdekes? Hogy áll a szárítóháború?

BTBTBT 2013.07.10. 16:06:39

"A nulla IQs hozzászólásokra nem válaszolok."
A nulla IQs poszterina-beszolasra tojunk. Foleg, hogy a poszt alapjan ertelmesebbnek tuntel. :)

"Akik akarnak jutni valamire, azok írhatnak."
Koszonjuk, hogy engedelyt adsz arra, hogy irjanak neked az emberek, amikor kozszemlete teszed a tortenetedet.
Csak szolok, hogy itt mar jutottak (multido, nem felteteles mod) valamire a kommentelok. :)

Amarante 2013.07.10. 16:08:01

@Igényes:

Szervusz,kedves!

Szaritougyben fegyvernyugvas van:))))

Toki viszont kituntetett figyelmevel minket:)))

Amarante 2013.07.10. 16:08:46

@Barátusz:

Szervusz masik kedves:))))

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.07.10. 16:09:35

@charlieharper: egyszer sikerült a gyógyszerésznek fogamzásgátló helyett féreghajtót kiadnia. még jó, hogy rákerestem a gyógyszer nevére otthon (nem adnak betegtájékoztató papírt semmit), nemcsak elkezdtem szedni a bogyókat. utólag tudom, hogy oltári nagy balhét kellett volna csinálnom, mert a város legjobb magánkórháza volt, tényleg semmi panaszom nem volt rájuk soha az évek alatt, csak ez az olvashatatlan írás, na de ez azért elég súlyos.

@Jess G: olvashatatlan kézírás versus harmadik á osztály, egyetlen dologhoz szoktam ragaszkodni, az pedig, hogy a delikvens el tudja olvasni a saját kézírását. (a kis zsenik macskakaparása szokott a legborzalmasabb lenni.)

egyébként mellesleg kérem Töki kollégát, hogy légyszi engem húzzom le a listáról, mármint arról, ahol büszke az egyedülálló stb nőkre. (vagy ha szülnék egy gyereket, akkor húzzak vissza dolgozni hat hét után, avagy csak a megtakarításaimból éljek, míg el nem fogy? vagy akkor hogy? hány év egyedülállóság és büszkén egyedül önfenntartás után jogosult az ember arra, hogy a családjával foglalkozzon? mennyi ideig pontosan? áááá inkább nem húzom fel magam.)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 16:11:38

@Igényes: hagyma nem jelentkezik, valszeg elromlott a gep es Mary kizavarta teregetni...
@Jess G: nekem a kedvenceim a kozlekedesi tablakon levoek. gps nelkul rohadtul nem tudnam merre kell menni... foleg a benne levo logika Traf'd means Traford, mellete sav Sal'd means Salford... akkor nem Salf'd -nak kellene lennie?

andaluzkutya 2013.07.10. 16:13:45

@ctboy: Vannak olyan norvégok, akik szerint nekik vannak a világon a leghülyébb politikusaik. Na erre varrjál gombot:)

Mrs. Clayton 2013.07.10. 16:16:55

@Mr. Long: nekem ezzel kapcsolatban volt egy vicces sztorim még az elején, egyszer vki mondta, h megy Toszterbe, mondom, tessék? hová? kérdeztem mint a szendvicssütő? erre ő csodálkozik el,majd leesik neki és mondta, h ja tényleg csak ez eredetileg toszeszter csak a közepét nem mondjuk, ha sokat közlekedsz akkor egyértelmű lesz
nekem nagyobb gondot okozott, amikor azt mondták h az M1-en a 19-es kihajtó le van zárvai, mondom és az melyik, mire rájöttem, h ki van írva kis számmal, de addigra már bent is álltam a dugóban

BTBTBT 2013.07.10. 16:18:05

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Mivel kapcsolatban hasznalatos az altalad kerdezett ipn?

@ctboy:
Bar abban egyetertunk, hogy a politikanak a szigetorszagban sincs nagy hatasa napi szinten a mindennapi eletre, viszont -.

"A politikusra haragudni pedig tényleg felesleges"
Miert is? Mert az eletunket jelentosen erinto donteseket hoznak? Vagy mert idot huzva nem csinalnak semmit?

Egy Bostonban elo ismerosom mondta, hogy tulajdonkeppen tok mindegy, hogy republikanus vagy demokrata vagy, mert ugyanarra voksolnak.

Mrs. Clayton 2013.07.10. 16:18:59

@Chang Yai: aztán kínaiul, thajul lehet-e gyorsírni?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 16:28:31

LOL gigantikus bordely epul becs mellett, magyarokat is varnak dolgozni. Vaj mi elolephet, mint reci izgatono...

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.10. 16:28:46

@Barátusz:

Idéztem az egész üzenetet. Ez egy pókerterem rendszere, az ügyfeleket támogató részlegek egymás közti kommunikációja.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.10. 16:36:30

@Mr. Long:

Nem. Annyit elárulok: ez egy három szóból áló kifejezés rövidítése, a három betű a három szó első betűje.

Mrs. Clayton 2013.07.10. 16:41:04

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: akkor ez olyan mint az egyiptomi hieroglifáknál a demotikus meg a hieratikus

Elizabeth72 2013.07.10. 16:46:42

Hadd kerdezzem mar meg, megis hova tuntek a hozzaszolasaim?
Mert igazabol en meg csak nem is itelkeztem........mifele forum ahonnan torlik a hozzaszolasokat?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 16:48:38

@Elizabeth72: na ez a baj, ez egy gyalazkodo forum, a semleges hozzaszolas nem jo :)

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.07.10. 16:52:10

@Barátusz: "Miert is? Mert az eletunket jelentosen erinto donteseket hoznak?"

Azért mert kizárolag az vezérli hogy megválasztjáküe újra vagy sem. Ezért politikus.
Ha el tudja érni ezt (akár a másik besározásával, vagy indulat szitásával) és közben tömködheti a zsebét, vagy akár csak rendes fizetést kap, már elvégezte a dolgát.
A politikus nem szent ember (mint tapasztaljuk) a szentek pedig sokszor korán halnak, mert politikusok útjában állnak. Ugye Jézus?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.10. 16:52:27

@Jess G:

Nem, ez nem jó hasonlat. A kínai gyorsírás logografikus, csak egyszerűbbek a jelek, tehát nem ugyanaz, mint az egyiptomi demotikus, mely alapvetően mássalhnagzós hangírás.

Azaz a kínai gyorsírás olyan, mintha az eerdeti egyiptomi logografikus írásnak lett volna egy egyszerűsítet verziója. De nem lett, mert ott az írás a hangírás felé ment el.

Nohát 2013.07.10. 16:55:07

Ahhoz képest, hogy honnan és miként indult el a HÁ a postr-en, fura látni ezt a belterjes és erősen lábszagú ájert, ami lett, no meg tilmirt, meg tablenot, és a többi törzsasztalgárdajelvényes tagot aki ugyanúgy osztja az észt évek óta. Tényleg ennyi az élet?

Elizabeth72 2013.07.10. 16:55:39

A forum olyan mint a hozzaszolok velemenye, ha gyalazkodo, akkor olyan...de en legalabb korrekt voltam. Sajnalom ha nem megy a gyalazkdas.

Amarante 2013.07.10. 17:00:23

@Elizabeth72:

Itt van az osszes kommented,ne izgulj,csak nyomj ra a lassam az osszes kommentet opciora,mert per pill csak az utolso 100-at latod:)))

Legalabb korrekt voltal az utolso kommentedig is:)))))

Elizabeth72 2013.07.10. 17:02:10

@Amarante: Ja? Bocsi, szoke vagyok :D

Igényes 2013.07.10. 17:03:44

@Amarante: Szia drága. A Töki? Nabazmeg. :)

@Mr. Long: Ezt végtelenül sajnálom.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.07.10. 17:05:33

@andaluzkutya: Igen ez virtuális ellentmondás. Sajnos nincs tapasztalatuk egy jó kis balkáni, magyar, orosz vagy egyiptomi politikus társasággal. Mindjárt jobban becsülnék a saját idiótáikat.

Igényes 2013.07.10. 17:07:12

@ctboy: És ezekből melyik van Norvégiában?

Igényes 2013.07.10. 17:10:43

Tényleg, már akartam kérdezni, miért jött el a HA az origóról?

Amarante 2013.07.10. 17:10:47

@Igényes:

Ne sajnald!Ha hianyerzeted van szolj,mert ertekezem az enyemrol:))))Igaz,hogy ez csak moso-szarito,de elsosegelykent megteszi:)))

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.07.10. 17:12:04

@Igényes: Inkább kétkezi munkásokat, buszsofőröket és nem politizáló orvosokat importálnak.
Saját politikust tudnak nevelni ők is, még tömeggyilkost is.

Igényes 2013.07.10. 17:14:12

@Amarante: LOL. Tudtam hogy számíthatok Rád. ;)

@ctboy: Van amiből csak a hazai elég jó, nem? :)

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.07.10. 17:19:19

@Igényes: Volt pl egy jó kis Quisling-jük, meg aztán okos svédek és dánok vezető pozicióban.
Jutott azért szenvedés nekik is elég, a jó kis hideg klima mellé.
Lehet ezért szeretik a saját hülyéiket.

Pedig ilyen szempontból nálunk értékesebb a felhozatal. Gondolom sokan exportálnának pár száz vezető politikust, mondjuk Dél Vazirisztánba.

SilentDreams 2013.07.10. 17:30:47

@Igényes: Technikai problémák voltak elég gyakran a bloggal ott, meg talán ki akart lépni nagyobb közönsség elé is... :)

SilentDreams 2013.07.10. 17:32:02

@SilentDreams: "közönség"

(közönségésség lenne 2 s, de nem azt akartam írni :)) )

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.10. 17:45:47

@SilentDreams:

Ennél sokkal hétköznapibb dolog. Nem kell hozzá szaktudás.

2013.07.10. 18:02:41

@ctboy: mar majdnem felnezett ram. Szerintem egy mernokot nem vet meg CTbol...

orange85 2013.07.10. 18:03:13

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
nem értem az elejét, így tippelek

if person not

Igényes 2013.07.10. 18:13:56

@charlieharper: Nebazz, lenyúlták Tökit? Hát ki volt az a boldogta... szerencsés? :D

2013.07.10. 18:15:26

@Igényes: andaluzkutya. O ugyis pszichiater, felkeszult.

Robert N. Danahi 2013.07.10. 18:16:01

@Tökfőzelék1: te Töki, nézzed mán, Corvinus egyetemen pénzért lehetett papírt kapni:
www.blikk.hu/blikk_aktualis/tizennyolc-vadlott-a-vizsgagyar-ugyeben-2199721

te mennyiér' vetted az elit papírodat?

Igényes 2013.07.10. 18:17:12

@charlieharper: Ebben az esetben kénytelen leszek kitalálni, hogy hódítsam meg amarantét. Pedig Töki egyszerűbb lett volna.

Igényes 2013.07.10. 18:17:49

@charlieharper: És ha pszichiáter, minek neki a Töki? Munkamániás is?

andaluzkutya 2013.07.10. 18:19:05

@Igényes: Töki csak annyit mondott, hogy van valaki bizonyos dolgokra. De ebből az is következik, hogy bizonyos igények kielégítéséhez neki is szüksége van egy csecsre, amin csünghet.

@charlieharper: most eszembe jutottak szavak, amiket nem írok le, mert akkor kiderülne, hogy én se vagyok mindenre felkészülve:)

Igényes 2013.07.10. 18:22:45

@andaluzkutya: Hát kedves barátom... sok boldogságot. Az egyik kis Tökit majd nevezzétek el rólam.

2013.07.10. 18:25:33

@andaluzkutya: a blogkozossegert nem hoznal aldozatot?

BTBTBT 2013.07.10. 18:25:50

@ctboy:
A politikust nem azert utaljak, mert a sajat ujravalasztasa vezerli, hanem azert, ha nem vegzi el a munkajat.
Es a dolgat nem akkor vegzi el, amikor a zsebet tomi, vagy teged es akarki mast ravesz, hogy ra szavazzon.
Nem veletlenul hivjak parlamentnek azt a helyet, ahol a munkajat kell/kene vegeznie, az pedig az orszag haladasanak elosegitese a hozzaertesevel es/vagy donteshozasaval.

andaluzkutya 2013.07.10. 18:36:00

@charlieharper: persze, már megint az orvos hozzon áldozatot... Most már áldozhatna kicsit az elit is:)

Ugyandehogy (törölt) 2013.07.10. 18:37:27

@Amarante: csak ha te úgy érzed, hogy számít.

Igényes 2013.07.10. 18:37:31

@andaluzkutya: Most már te vagy a férfi a háznál, dirigáljál szépen. (A magam részéről topless áldozathozatalt szeretnék.)

Ugyandehogy (törölt) 2013.07.10. 18:41:24

@Tökfőzelék1: mi a problémád a pináddal, hogy nem mered leírni?

Vadalmaaaaa 2013.07.10. 19:02:29

hány ilyen irígy magyar van még,aki posztjában leírja,hogy ne gyertek,most komolyan azt gondolod,hogy ettől nem fognak menni?

nehogy már előadd az irgalmas szamaritánust,aki azon jókodik,hogy megóvja a "felkészületleneket" csalódástól:D

komolyan abba ringatod magad,hogy kevésbé fogják útálni a kelet-európai fajtádat,ha kevesebb magyar megy ki

te azt képzeled,hogy egy átlag britt disztingvál akötött,hogy magyar vagy román?? lol

orange85 2013.07.10. 19:04:00

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: oké,segíts kicsit mert nehéz.mi a cldbck?

andaluzkutya 2013.07.10. 19:10:06

@Igényes: És ki legyen toppless, én?:)

@vöribaba: "kevésbé fogják útálni a kelet-európai fajtádat"
áááááááááááá, mi van ma itt? Elit, kaszt, fajta? Hanyadik században vagyunk?

macamuca [IHUN] 2013.07.10. 19:15:04

Üdv ismét.

Látom, kollektív IQ-nullasággal "küzdünk" (vagy sem.. :D )

A poszterina nem jelent meg, senkinek sem válaszolt...

Reggel effélére tippeltem, bár így lenne ötösöm a lottón :)

orange85 2013.07.10. 19:15:30

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: ááááááááááááááá,el kell jobban lazuljak.
iszok még egy sört és meglesz az ipn

orange85 2013.07.10. 19:28:07

@macamuca: óh még bejöhet aztán mindenkit leoszt a vérbe:-)

macamuca [IHUN] 2013.07.10. 19:42:09

@orange85:
:)
Kétlem, de ha igen, akkor lesz "dolga" :)
Íródott itt pár nem túl kedves/kedveskedő komment... :)

Amarante 2013.07.10. 19:47:21

@macamuca:

Rendszerint ez van ha sok a kritika:))

hiaba na,nem mindenki birja a gyurodest:))

orange85 2013.07.10. 19:52:54

@Amarante: szerintem meg be fog jönni.
tökös poszterina,nem fog csak úgy meghátrálni.

Amarante 2013.07.10. 19:57:14

@orange85:

Akkor meg nem utottuk meg a mercejet:))))

Mondjuk azert Tokinek irhatna egy ropke uzit:))))

Amarante 2013.07.10. 20:00:06

@Igényes:

Hidd el nekem,hogy nem akarsz te magadnak ilyen rosszat:))))))

Amarante 2013.07.10. 20:02:08

@tanato:

Ha jol ertettem ez a hivatalosan bejelentett kulfoldre tavozok szama.Szerintem ettol sokkal tobben vagyunk kulfoldon.

macamuca [IHUN] 2013.07.10. 20:02:31

@Amarante:
No igen...
Ettől még az is jobb, ha zokon veszi a kapott véleményeket és ennek hangot ad = válaszra méltatja azokat, akiknek írt valamiről.
Elvégre azzal a szándékkal íródik egy poszt (pláne a kimondottan kommentelésre épülő blogoknál, mint pld a HÁ), hogy olvassátok, aztán mondjátok el, mit gondoltok = másoknak íródik, mások véleményét firtatva.

Igaz, a posztoló eleve jelezte, hogy "A nulla IQs hozzászólásokra nem válaszolok. Akik akarnak jutni valamire, azok írhatnak.".

Ezek szerint mindannyian nulla IQ-sok vagyunk és egyikünk sem akar jutni valamire :D
Hiába, egymásra leltek az itt kommentelők = hasonló a hasonlóval.... :D
A poszterina meg felettünk áll. Mármint őszerinte. Kérdés, mire jut ilyen mentalitással (mármint a zéletben).
:D

BTBTBT 2013.07.10. 20:04:27

@macamuca:
Még benézhet, de akkor is csak a megfelelő IQ-val rendelkezők kérdéseit méltatja majd figyelemre. :)

A rossz hírünket kelti a világban...

tanato 2013.07.10. 20:05:21

@Amarante: Senki nem tudja,de a duplája mindenképpen.Meg a nem dolgozó családtagok,eltartottak.

BTBTBT 2013.07.10. 20:05:23

@tanato:
Megszoroznám kettővel azt a félmilliót, különös tekintettel az elmúlt 8-9 évre.

Amarante 2013.07.10. 20:06:30

@macamuca:

Az a helyzet,hogy nehez megirni egy olyan posztot ami nem ad tamado feluletet.Reszint,mert nem lehet tul hosszu,tul aprolekos stb. ez rendben is lenne,en meg a maival sem bajlodtam volna ha nincs ez a hulye stilusa.egy ev meg nem akkora ido,hogy ilyen lekezeloen irjak barkinek is....szerintem:)

macamuca [IHUN] 2013.07.10. 20:06:41

@tanato:

Szerintem ettől jóval többen vannak kint (rendszeresen vagy pláne állandóan), hisz ez a hivatalosan bejelentett létszám.
És sokan nem jelentik be, mert minek. Csak mennek...

Amarante 2013.07.10. 20:08:27

@tanato:
Szerintem jarunk boven a milla korul.Es lesz ez tobb is....

macamuca [IHUN] 2013.07.10. 20:08:38

@Barátusz:
:)

"A rossz hírünket kelti a világban... "

Kétlem. Az enyémet legalábbis tuti nem: szerintem max a saját hírét kelti (jót vagy rosszat) :)

A mentalitása és az ebből eredő viselkedése őt jellemzi. Node ő tudja, hogy jó neki :)

Amarante 2013.07.10. 20:10:52

@Barátusz:

Na azt a 3-4 embert hamar lerendezi:))))Mi,intellektualis selejtek,majd kapunk egy kollektiv valaszt:))))

tanato 2013.07.10. 20:11:17

@Amarante: Ha szomszédos országok magyarjait is tekintetbe vesszük,mindenképpen ott tartunk már.

Amarante 2013.07.10. 20:13:50

@tanato:

Nem biztos,hogy figyelembe kell venni.Csak az en ismerosi koromben kapasbol tudok 4-5 olyan csaladot,akik kozt mi vagyunk a legkisebb csalad a 3 gyerekkel:))Es egyikuk sem jelentette be ,csak jott es kesz:)))

BTBTBT 2013.07.10. 20:14:21

@Amarante:
Persze simán van 1 millió, mert az 5-10 éve kijöttek közül sokan már külföldön babáztak le. :)
Érdemes lenne az APEH-nél vagy mi a fene most a neve, valami "Nemzeti" kezdetű, hogy mondjuk az elmúlt 3-5 évben hányan nem adtak be bevallást.
A lakcímnyilvántartó adatai nem mérvadóak, mert akinek volt esze, és utána nézett az ide vonatkozó rendelkezéseknek, hogy az EU-ban csak egy állandó lakcímed lehet, és például Angliában nem létezik olyasmi, hogy állandó lakcím (még ha huzamosabb ideig ugyanott élsz is), ezért elköltözni Mo.-ról, de megtartani a lakcímkártyát egyáltalán nem törvényellenes.

@macamuca:
Ahog ykorábban írtam, egészen normális volt - és bátor egy kisgyerekkel -, hogy nekivágott. Csak az az utolsó bekezdés ne lett volna, hogy ő 1 év után osztja az észt meg az íkút. :)

macamuca [IHUN] 2013.07.10. 20:16:16

@Amarante:
Abban igazad van, hogy minden vélemény/stb támadható, hisz olyan soha semmiben nem létezik, hogy mindenkinek tessen.
Ugyanakkor a vegyes vélemények jelzik 1-1 poszt (ill. az abban leírtak) alapján, hogy mennyire sokfélék az emberek.
Ami nagyon jó és ez a természetes.
Node ezt figyelembevéve abszurd (nekem) az az elvárás, hogy csupa (vagy zömmel) pozitív reakciót vár el valaki.
Vajon ha ma csupa pozitív komment születik, elismerő, dícsérő, stb, akkor is távolmaradt volna a posztoló?
Kétlem...

Mindegy, ő tudja, mire fel tekinti magát (tapasztalatait, véleményét, stb) mérvadónak, és miért nem "ereszkedik le" hozzánk.
Ahogyan az is az ő dolga, hogy mire jut efféle mentalitással.

Csak tudnám, hogy akkor mi a fenének írt posztot?????
Ugye, van az a mondás, miszerint aki k...nak áll, az ne csodálkozzon, ha b....gatják....
:)

Amarante 2013.07.10. 20:16:27

@macamuca:

Mit izelsz!? HIresek leszunk!!!!a rossz reklam is reklam!:))))))

BTBTBT 2013.07.10. 20:16:37

@Amarante:
Kérdezd meg, hogy érdekel-e, hogy mit fog válaszolni... :)

neoteny · http://word.blog.hu 2013.07.10. 20:19:22

@pappito:

"de akkor volt vasfüggöny meg disszidálás ami gyak. politikai menekültstátuszt okozott nyugaton"

Nem igazán. Én '86 augusztusában adtam be politikai menekültkérelmet Ausztriában (Traiskirchenben); meg kellett tennem, mert nem tartózkodhattam volna 30 napon túl Ausztriában (és eleve a traiskircheni táborba úgy lehetett belépni hogy az ember azt mondta a kapuőrnek: "flüchtling!"). Persze el is utasították (mint mindenkiét, akivel beszéltem; _hallottam_ olyanokról akik megkapták, de nem találkoztam velük). Viszont közben (pár nappal a menekültkérelem után) beadtam a bevándorlási kérvényt Kanadába (_nem_ menekültkérelmet) amit el is fogadtak előbb-utóbb... az osztrákok meg hagyták hogy Ausztriában dekkoljak amíg a kanadaiak "elvittek".

A vasfüggöny megléte és a "disszidálás" ténye önmagában nem volt elégséges ahhoz hogy az ember menekültstátuszt kapjon.

Amarante 2013.07.10. 20:19:30

@Barátusz:

En a baratuszod vagyok es tudom a valaszt:))))))

En meg mar elore parazok,hogy egy vilag fog, a valasza miatt, osszeolani bennem:((((

macamuca [IHUN] 2013.07.10. 20:20:08

@Barátusz:

Kb ezen a véleményen vagyok magam is, a szimpátiámat az utolsó bekezdése vágta haza.
Ahogyan (jócskán) fentebb írtam: ilyen kevésen múlik (a szimpátia, meg az ebből adódó minden egyéb.)

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.07.10. 20:21:11

@Jess G: nemtom. de az orvosok angolul írnak alapból, nem tudom, miért.

J.László 2013.07.10. 20:21:31

A '90-es években - nem "kivándorlóként" - egy ízben fél évig Németországban dolgoztam. Nagyon viccesnek, majdhogynem morbidnak találtam, hogy nagyjából egyidős, azonos nemű, 5-10 éve egy szobában dolgozó kollégák magázódnak.

Az angolok is ilyenek (jó tudom, az angolban nincs magázás-tegezés, de a hozzáállás)?

macamuca [IHUN] 2013.07.10. 20:23:23

Mindegy, megyek, cihelődöm, aztán irány a meló.
Egy darabig az uccsó, merthogy jön a pihi/szabi :)

Jóccakát!
:)

orange85 2013.07.10. 20:24:13

@Barátusz: de legalább megtudtuk, hogy kint inglisbe jó a dolgozó magyarok híre.
ezért megérte ma felkelni.

Taxomükke (UK) 2013.07.10. 20:24:31

@Jess G: Nemtom, de szeretik használni egyes rövidítésekben. Illene tudnom a pontos megfejtést, de sajna erre nem terjed ki a tudásom. Birca esetleg...?
Van több ilyen, pl. w/o (without), N/A (biztosan ismered, not applicable), c/o (care of, ha valakinek a címére írsz vagy küldesz valamit egy ott tartózkodó, de nem ott lakó embernek), meg még van pár.

tanato 2013.07.10. 20:24:33

@neoteny: Aki átment a vasfüggönyön azt nem adták vissza az osztrák rendőrök a magyar határőröknek soha, mert tudták hogy itthon börtön várt volna rá.

Taxomükke (UK) 2013.07.10. 20:25:43

@Amarante: Btw én ma megint terigettem...

Igényes 2013.07.10. 20:25:56

@Amarante: Azt nem is. :)

@andaluzkutya: Hát első körben Tökire gondoltam, de amíg a gatyádat magadon hagyod, nem bánom ha vetkőzöl. :D

2013.07.10. 20:28:31

@Taxomükke: tisztitobol elhoztam az ingeket. Biztos, hogy szaritogepeztek!

Igényes 2013.07.10. 20:28:37

@Amarante: Szerintem ez egy titkos kormányprogram, amivel azt próbálják felszámolni, hogy a magyar nem hajlandó kűföldiül tanulni. Na itt majd kénytelen lesz.

Igényes 2013.07.10. 20:29:44

@charlieharper: Megkérdezted milyen fajtával? Ha nem, pótold, aztán egyeztesd hagymával.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.07.10. 20:30:17

@tanato:

Azt nem tudom hogy az Ausztriából kiutasítás mit jelentett a gyakorlatban (mert gondosan elkerültem hogy előállhasson az a helyzet velem), de menekültstátuszt nem adtak pusztán azért mert valaki lepattant a vasfüggönyön túlról.

Amarante 2013.07.10. 20:31:30

@Taxomükke:

Nagyon helyesen!Nem szabad kijonni a gyakorlatbol:))))

Amarante 2013.07.10. 20:32:03

@Igényes: Na ettol feltem en is:))))

BTBTBT 2013.07.10. 20:32:20

@Amarante:
Tojok rá, hogy idetolja-e azt a nagy arcát. Te meg csak parázz. Nem fog kiábrándítani. :)

@orange85:
Na hallod, ha legalább akkor keltené a hírünket, ha régóta lenne már idekint...

De ezzel kapcsolatban nincs sok pozitív tapasztalatom. Ha tehetem, igyekszem kerülni a magyarokat. Rengeteg fölösleges feszültségtől óvom meg így magamat. :)

@Taxomükke:
Én meg tegnap, csak nem a kertbe, hanem a ruhaszárítóra.
Próbált is leoltani egy ámerikái mágyár a poszt végén, hogy nekem az amishokhoz kéne mennem mosni meg mosogatni. :)

Igényes 2013.07.10. 20:32:37

@neoteny: Kiadtad magad norvégnak?

Igényes 2013.07.10. 20:34:14

@Barátusz: Én is ezt próbálom, de itt az istennek se lehet. Pedig párból nagyon elegem van.

BTBTBT 2013.07.10. 20:36:05

@Igényes:
Szerencsére itt kevesebb magyar van, mint a nyóckerben.
Persze nem is keltik jó híremet azok, akiket elhajtok a hülyeségeik miatt. :)

tanato 2013.07.10. 20:38:24

@neoteny: Igen a kettő azért nem ugyanaz,de szerencsére nem adtak vissza senkit a magyar határőröknek.Arra viszont volt példa hogy a magyar katonák még osztrák területen is üldöztek szökevényeket.

Igényes 2013.07.10. 20:38:47

@Barátusz: Nem a nyócker, oda csak kajáért járok. :) De cseszhetem, mert összeér. Különben ez rosszabb szerintem.

De nagyon játszom a gondolattal, hogy egy szép hosszú hivatalos levélben igen naturalista módon fogom részletezni pár helyen, hogy szerintem mi hasznosabbat csinálhattak volna a megszületésük előtt.
Ami nem annyira jó jel, mert amivel sokat játszok, azt meg is szoktam csinálni.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.07.10. 20:40:32

@Igényes:

Nem, beadtam egy menekültkérelmet -- amit jól el is utasítottak. De amíg a menekültkérelem elbírálása folyt (ha jól emlékszem olyan 2,5-3 hónap), addig legálisan tartózkodhattam Ausztriában... az elutasításkor pedig már a kanadaiak elfogadták a bevándorlási kérelmemet, így hát az osztrákoknak nem kellett kiutasítaniuk: tudták hogy el fogok húzni Ausztriából.

Igényes 2013.07.10. 20:40:33

Izé, helyett.

@tanato: Gondolom nem dicsérték meg őket, ha valakit hagytak átjutni. Ha az van, hogy lelövök valakit, vagy én megyek börtönbe, akkor lelövök valakit.
De persze lehet hogy csak született aljas geci rohadékok voltak, és irigyelték a jobb életet a másiktól.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.10. 20:41:00

@Barátusz:

"az EU-ban csak egy állandó lakcímed lehet"

Elvileg. A gyakorlatban ez ellenőrizhetetlen, s senki nem is ellenőrzi. Nekem is 2 van.

Amarante 2013.07.10. 20:42:41

@Barátusz:

Erre mar nalam is volt pelda:)

Igazabol van nehany ismerosom,de barataim nincsenek.a nyelv miatt nem is problema:)

neoteny · http://word.blog.hu 2013.07.10. 20:43:12

@tanato:

"de szerencsére nem adtak vissza senkit a magyar határőröknek"

Mit kezdtek az osztrákok azokkal akik menekültkérelmét megtagadták? Nyilvánvalóan nem kapott mindenki letelepedési engedélyt Ausztriában -- hiszen ha az történt volna, szükségtelen lett volna menekültstátuszt kérvényezni.

Igényes 2013.07.10. 20:46:00

@Barátusz: Kösz a biztatást, egyelőre a nászéjszaka körülményeinél tartok. :)

@neoteny: Itt majdnem mindenki kanadai? Király.

BTBTBT 2013.07.10. 20:50:01

A poszt eleji kép az Oxford Street-en készült, a Tottenham Court felé nézve, a metrólejárónál, a Gap-nél.

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Attól "elvileg", hogy a gyakorlatban ellenőrizhetetlen?
Mondjuk Bulgáriában meg Mo.-n nem csodálom, ha gyakorlatilag kivitelezhetetlen az elllenőrzés.

@Amarante:
Helyes. Barátom 2, azaz kettő van. Persze magyarok. A kivétel erősíti a szabályt. Mások meg hadd mossák csak össze az ismerőst a baráttal.

Igényes 2013.07.10. 20:51:46

@Barátusz: Az rengeteg. Nekem életemben összesen nem volt annyi. Talán egy, némi jóindulattal.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.07.10. 20:53:12

@Igényes:

Én két itteni kommentelőről tudom hogy kanadai (rajtam kívül): a nickjük most nem jut eszembe, de az egyik Quebec-ben (Montreál?) él, a másik meg azt hiszem most Albertában (habár élt sokat a nyugati parton).

Három kommentelő (a legalább tucatnyi külföldről kommentelő közül) nem igazán a "majdnem mindenki" kategória...

Viszont szintén három külföldről kommentelő emberről (magamat is beleszámítva) tudom hogy eredetileg egriek; mégsem mondja senki azt hogy "itt majdnem mindenki egri"... :)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.10. 20:54:39

@Barátusz:

Más országban ugyanez a helyzet. Egyszerűen nem létezik központi EU-szintű nyilvántartás.

Pl. EP-választáson ki kellene szűrni a duplán-triplán szavazókat, de erre sincs megoldás.

2013.07.10. 20:55:21

@neoteny: cougarcat B.C.
En meg T.O-ban laktam

Amarante 2013.07.10. 20:56:18

@Barátusz:

Semmi gond!Majd megbeszeljuk Hagymaval,hogy zsirozza le a CIA-nal ezt az ellenorzest:)))))

Igényes 2013.07.10. 20:56:54

@neoteny: Majdnem mindenki, akit figyelek. Kivéve Amarantét, Barátuszt, Madarat, Bircát, meg még párat. Szóval majdnem.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.07.10. 21:00:54

@charlieharper:

"cougarcat"

No az mégegy; valami más néven fut(ott) egy idősebb csákó aki élt BC-ban (és most azt hiszem AB-ban).

2013.07.10. 21:02:14

@neoteny: zopolite. O ABben van
Niki Laura is ott volt citzenship ceremonyn

neoteny · http://word.blog.hu 2013.07.10. 21:02:30

@Igényes:

"Majdnem mindenki, akit figyelek. Kivéve Amarantét, Barátuszt, Madarat, Bircát, meg még párat. Szóval majdnem."

Ez így nem jó: nem mondja meg hogy hányat figyelsz, és nem mondja meg hány az a "meg még pár".

neoteny · http://word.blog.hu 2013.07.10. 21:04:01

@charlieharper:

"zopolite"

Ő (vagy valami hasonló) az!

"Niki Laura"

Róla nem tudtam.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.10. 21:04:13

Na szóval...

Fórumtársaim az Úrban hát mi történt? Mi a lómáj van? Valaki puskával jött az oroszlán barlangjába és Ő lőtt elsőnek? Valaki belépett a ringbe és bevitte az első felütést?
Azt mindenesetre látom hogy bennetek maradt mint Kokoban Chakon első egyenese.
Probléma hogy a posztoló olvasta már a fórumot és felkészült?
Legalább ne tegyetek úgy mint a ma született szűzleány. Mindenki pontosan tudja hogy kinek üzent az IQ-0ás mondattal.
Jaaa hogy magatokra vettétek. Én nem. Tartom magam minimum IQ-1nek.
Ráadásul igaza volt. Voltak IQ-0ás hozzászólások. Valamelyik kandidátus logikai úton levezeti hogy nem tudott angolul. Ugyan utalás sincs rá de Ő kitalálta.
Aztán…
Innen üzenném hatszázadszor annak az IQ-minuszos egyednek hogy most elmondom miért vállalnak be az emberek rosszabb körülményeket itt mint a langyos állóvizet otthon.
Azért bazmeg mert itt van miért hinni egy jobb jövőben. Mert miről szól ez a poszt és a posztok többsége?
Otthagyta valaki az országot és lentről kezdve egy felfelé ívelő pályát fut be.
A REMÉNY bazmeg és a HIT késztet mindenkit erre.
Az hogy MAJD JOBB LESZ.
Elárulom hogy a többségnek tényleg jobb lett. Arohadtéletbe. Emberek elmennek és mernek jobban élni.
Mi is úgy kezdtük. Hatan hat négyzetméteren két darab háromemeletes vaságyon. Az otthoni tehermentes kertes házamat cseréltem el rá. Nem bántam meg.
Miről szól ez a poszt? Ugyanarról mint a többi londoni poszt csak ne felejtsétek el hogy ami nekünk tizenkettő egytucat az neki az élete. Amire joggal büszke és megtisztel vele hogy megossza velünk. A fikázók többsége még erre sem volt képes.
Rengeteg ilyen posztot olvastunk a mostaniban annyi a csavar csak hogy egyedül jött egy gyerekkel. Meggyőződésem hogy a gyerek minimum felső tagozatba jár hogy érte menni ne kelljen és egyedül lehessen hagyni.
Aztán szépen befejezi az írást egy gyomrossal ami nekem nagyon tetszett.
Valljuk be ez a közösség megérdemli. Én is. Mindenki.
Miért baj ha a posztoló nem nyuszi?
Olyan jókat röhögtem a felhördüléseken…
Javasoljátok hogy mostantól csak az írhat posztot aki fülét-farkát behúzva tűri a kritikát.
Én úgy posztoltam ide mint egy nyeretlen kétéves. Ha tudom milyenek lesznek a reagálások akkor én is így köszöntem volna be.
Tisztelt Fórumtársaim legyen már egy kis önkritikánk a kútyaúristenit.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

nyuszigonosz 2013.07.10. 21:07:53

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Igen, lehet több lakcímed, de altalában meg kell adni, melyik az 1. vagyis hol tartózkodsz a legtöbbet.

2013.07.10. 21:08:50

@neoteny: Nikinek van meg masik 3 apolgarsaga. Mindig azt huzza elo, amelyik kell

Taxomükke (UK) 2013.07.10. 21:09:26

@neoteny: Niki többlaki, ingázik a kiskunpiszkosi meg a kanadai farmja közt.

Igényes 2013.07.10. 21:13:01

@diggerdriver: Én nem tudom. Azt sem, milyen üzenetről van szó. Milyen üzenetről van szó?

Rossz körülményekről meg jövőhitről annyit, hogy a nyomor, az nyomor, akármivel magyarázod. :) Jobb meg vagy lesz, vagy nem.

És nem, én nem érdemlem meg. De tényleg, ha szerinte hülyék akik olvassák, minek ír? Kinyomtatja és beragasztja a családi albumba?
Épp eléggé elegem van abból, hogy itthon a takarítónő, a portás meg a titkárnő a legnagyobb úr, akinek ki kell nyalni a seggét, mert annak HATALMA van.
Úgyhogy a kedves posztoló kinyalhatja a seggem, és ha már arra jár, boldoggá is tehet.

Amarante 2013.07.10. 21:13:10

@diggerdriver:

A nulla IQs hozzászólásokra nem válaszolok. Akik akarnak jutni valamire, azok írhatnak."

Na fussal neki megegyszer:)))))
Lehet eletvezetesi tanacsado es igy reklamozza magat:))))

Igényes 2013.07.10. 21:13:53

@Igényes: Jah most már elolvastam a posztját. De csak az üzenet miatt.
Szerintem szar.
IQ nulla? Nem baj.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.07.10. 21:13:56

@charlieharper:

Másik három? No az derék; az én lányomnak csak három (lenne); született kanadai, anyja révén amerikai (és ott is él), és ha nagyon akarta volna akkor az én révemen magyar állampolgárságot is szerezhetett volna.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.07.10. 21:15:17

@Taxomükke:

Mindig az élet napos oldalán, mi? :)

2013.07.10. 21:16:04

@neoteny: hobby
Lanyomnak is 4 lehetne, de nincs neki

BTBTBT 2013.07.10. 21:16:05

@Igényes:
Nászéjszaka? Mi van?
2 rengeteg? Eddig azt hittem, hogy velem van baj, hogy csak ilyen kevés. :D

@Amarante:
Neki olyan messzire nem ér el a keze. Legfeljebb a távirányítóig. Ami viszont totál univerzális, mert eggyel tudja minden háztartási eszközét működtetni. :)
Hallod-e tegnap éjjel próbált lesajnálni valami amcsi magyar (nem h.) a poszt végén.

@diggerdriver:
Tökire célzol, mint nullás íkójúra?

Bárki írhat posztot, de kitenni nem kötelező, viszont akkor ne oltson le előre. Ahogy a mondás tartja: "Aki kurvának áll, ne sírjon, ha basszák."

@nyuszigonosz:
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Nem adtam meg sehol. A magyar az állandó, az angliai meg "huzamos ideig tartózkodó", merthogy ha a szerződésem meg munkalehetőségek engedik, lehet költözni.

Igényes 2013.07.10. 21:16:36

@charlieharper: Ismerős mesélte egyszer, hogy egy haverjának 56 körül volt 3 igazolványa, úgyhogy mindenhol tudott érvényesülni. Délelőtt harcolt itt, ha rosszul álltak, átment a másik bandához.

Csak nagyon be volt tojva attól, hogy esetleg valahol a rossz papírt veszi elő.

Igényes 2013.07.10. 21:17:55

@Barátusz: Aha, az. Tudod, a picsábaküldős levélnél.
Ha valódi barát, akkor sok a kettő. Ha nem, akkor mindegy mennyi van belőle.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.07.10. 21:19:00

@charlieharper: Nagyon hiányozna egy ilyen jóravaló mindentudó az életemből.
Még szerencse hogy csak virtuális nő.
Inkább azért meghagyom Neked. Majd ha lesz Phd-d persze.

BTBTBT 2013.07.10. 21:20:33

@Igényes:
Bocs, de nem értem, hogy jön az elküldős levél a nászéjszakához. Fáradnék?

Hasznos, ha a magamé mellett rendelkezem nem több, de még két nézőponttal. Akkor még valaki mellett ki is tudok állni.
Meg hármasban jobb kártyázni/sörözni is. :)

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.07.10. 21:22:37

@Barátusz: Drága Barátusz, Hol élsz Te, a mesében?
A Grimm testvérek irtak ilyen őszinte a közjóért dolgozó politikusokat a meséikbe.
Akikről irsz azok érdekes módon mindig ellenzékben vannak.

Igényes 2013.07.10. 21:22:41

@Barátusz: Megelőlegeztem neki, hogy törvényes keretek között keletkezett, és részletezem, hogy mit kellett volna ehelyett tenni (az érintettnek jó nagyokat nyelni, konkrétan).

De befejezni később fogom, túl fáradt vagyok a dühöngéshez.

Taxomükke (UK) 2013.07.10. 21:22:47

@diggerdriver: Tökéletesen igazad van. Kiválóan megfogalmaztad. Talán kicsit túl kedves voltál. :))

nyuszigonosz 2013.07.10. 21:23:59

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Munkaadónál. Az adóügyek miatt.
Betegbiztosítónál:
Banknál....
Autóbizotsításnál is, meg minden biztosításnál
Adóhivatalnál...
- lehet, hogy még több helyen, most ennyi jutott eszembe

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.10. 21:24:13

@charlieharper:

Egy ismerősnek van 4 és most van folyamatban az 5. S mindegyiket használja. Én nagyon irigylem, nekem csak 2 van, keveslem.

Igényes 2013.07.10. 21:24:16

@Barátusz: Nekem a saját nézőpontjaim a szimpatikusak. A barátaimmal nem szoktam megtárgyalni őket. De ott nem is működne, mindenki elég megalomán.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.10. 21:25:25

@nyuszigonosz:

De az mindegy. Nem szánik meg X országban az állandó címed, attól, hogy Y országban be vagy jelentve.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.10. 21:26:16

@Igényes:

Kevés az olyan ország, ahol házasodással jár állampolgárság.

Taxomükke (UK) 2013.07.10. 21:26:25

@Igényes: Te is azt érted ki az írásból, amit érteni akarsz, mint oly sokan mások. Én is sokszor azt hallom, amit hallani akarok, nem pedig amit az illető mond.
Nem en bloc szólt be a csaj, hanem a suttyóknak. Csak sokan magukra vették. És szerintem nem akarta mások fölé helyezni magát, de sokan ezt érezték ki belőle, mert kisebbrendűségi komplexussal küzdenek, még akkor is (sőt), ha itt kurva nagy szájuk van.

Vadalmaaaaa 2013.07.10. 21:27:42

van az efféle posztoknak egy diszkrét bája
poszter vágyik rá,hogy dicsekedhessen,de felhorgad benne a kétely,hogy esetleg ezzel mást ösztönöz, ide járok röhögni

Amarante 2013.07.10. 21:27:52

@Barátusz:

Most olvastam vissza:))))

Nem tudom,hogy tenyleg akkora a setetseg arra vagy csak ide jarnak arnyaltabb emberek??:))))

2013.07.10. 21:28:08

@ctboy: akkor varjunk a PhD-mig

2013.07.10. 21:29:19

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: a Saudi es Izraeli apolgarsag igy egyutt nincs az 5-ben?

Igényes 2013.07.10. 21:29:54

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Idővel sokfelé adnak ha kéred, nem?

@Taxomükke: De ha nem akarom hogy magukra vegyék emberek, akkor senkinek nem szólok be. Nem várom el, hogy ezt felfogd, de a kisebbrendűségi komplexus csodákra képes. Például belelátjuk másokba a sajátunkat.
Mint most te.

(Ma próbálj meg ne baszakodni velem kérlek, nem vagyok olyan hangulatban.)

Vadalmaaaaa 2013.07.10. 21:31:27

@andaluzkutya:
hallgass BBC-t, én szoktam
a brittek jelenleg nyíltan küzdenek a kelet-európai bevándorlók hordáinak beáramlása ellen,még azt is fontolgatják,hogy az EU-ból kiléphessenek ennek érdekében

komolyan felvetült az a javaslat,hogy a keleti csak dolgozhassan,de ne élvezhesse a szoc. ellátórendszer előnyeit,ha megbetegszik,munkanélkülivé válik es az is elhangzott,hogy a keleti ne hozhassa családtagjait

2013.07.10. 21:31:46

@neoteny: te merre? AB-ben szinten?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 21:33:27

@Amarante: en most hogy vagyok akkor nyilvantartva, ha leadtam a szemelyim? remelem nem kevernek bele a szarjukba.

AgnesE 2013.07.10. 21:33:28

Élvezettel olvastam a hozzászólásokat, bár lehet, hogy párat kihagytam. Megpróbálok összefoglalva válaszolni:
1. Napközben dolgozom, ami tényleges munkát takar, nem fészbúkozást, vagy kommentelgetést. Ezért csak este jutottam hozzá ahhoz, hogy elolvassam a hozzászólásokat. Mea culpa.
2. Hogy kinek milyen életszínvonal a megfelelő, az sok mindentől függ. Persze, mindig lehet egy szinttel alább adni, az is egy lehetőség, végül is a közmunkánál még a minimálbérre bejelentett, többit zsebbe kapós fizetés is jobb. De nem hiszem, hogy elítélendő lenne az az ember, akinek ebből elege van. A mutyizásokból, a számlátnemkérekakkoócsóbb mentalitásból, abból, hogy hiába dolgozol, a hó végén nincs már egy filléred sem. Szerintem nem mindegy, hogy élsz, vagy túlélsz.
3. A történet szempontjából teljesen mindegy, hogy fiú vagy lány a kiskorú gyermek. Szerencsére ő is beilleszkedett. Nem tudom, más iskolákban hogyan zajlik, itt az egyik tanár kifejezetten csak a bevándorló gyerekekkel foglalkozik, az a dolga, hogy megkönnyítse a beilleszkedést, és nagyon jól végzi a munkáját.
4. Beszélek angolul, de még így is néha gondjaim voltak a papírmunkákkal. Szerencsére az itteni ügyintézők segítőkészek, és azért vannak, hogy ügyeket intézzenek, nem azért, hogy kiskirályként üljenek a hivatalban.
5. Végeztem előmunkát, mielőtt kijöttem volna, de tény az, hogy távolról elég nehéz munkát találni, ahhoz helyben kell lenned, caplatni, kopogtatni, napi száz CV-t elküldeni.
6. Miért érzem jól magam? Mert az emberek kedvesek, az ügyintézők ügyeket intéznek, a szolgáltatók szolgáltatnak, a kutyások összeszedik a kutyaszart, a melóhelyeden elvárják, hogy keményen dolgozz, de nem azt várják el, hogy fél fizetésért 3 ember helyett dolgozz, szerintem meg sem értenék, hogy mi az, hogy feketén fizetni. (Másnak lehet, hogy más a tapasztalata.)
7. És a politika igen is sokat számít. Teljesen mindegy, hogy határátkelós, bezzeganyás, akármilyen posztot olvasok, a politika előbb-vagy utóbb megjelenik. És a kommentek 90%-a fröcsögő, toleranciától mentes.
8. A kommentelők kb. 80%-a nem olvasta el, amit írtam, de ezen nem lepődöm meg. Visszavezethető a 7. pontra.
9. Nem könnyű az újrakezdés, senkinek sem. Kitartást kívánok mindenkinek, aki neki mer vágni.
10. Köszönet mindenkinek, aki értő olvasással olvasta végig. Szurkolok a hasonló cipőben lévőknek.
11. Köszönöm a tárgyilagos kritikákat.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.10. 21:34:09

@charlieharper:

Az izraeli az egyik, de szaúdit nem szerzett mellé... :-)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.10. 21:34:51

@Igényes:

Jellemzően élni kell évekig. Kevés kivétellel.

Igényes 2013.07.10. 21:34:57

@vöribaba: Ez jól hangzik. Hamar kiürülne Anglia, aki mégis maradna azt vagy megfizetni kellene, vagy a helyére állni, és dolgozni. :) Mivel egyikre sem igazán hajlandóak, elég komolytalan javaslatnak tűnik, ha felmerült, ha nem.

nyuszigonosz 2013.07.10. 21:35:12

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Nem, nem szünik meg.
Akármennyi országban lehet egy vagy akár több lakcímed is.

2013.07.10. 21:36:34

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Depardieunek nem kellett az oroszert ottelni, megis Putintol megkapta

2013.07.10. 21:37:57

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: na, azt a legkonnyebb szerezni. Nem tudom a mostani allapotokat, de izraelit ugy vagtak utanad, ha bizonyitottad a vallasod es hajlando voltal kirepulni. Sot kezdo penzt, amit Niki is kapott, stb. Legtobben besorozas elott leleptek.

Igényes 2013.07.10. 21:38:20

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Az a pár év hamar elmegy.

@AgnesE: Miért nem a saját neveden írtál? Itt aki elkezdett fröcsögni, az TE voltál, kisangyalom.

Amarante 2013.07.10. 21:38:31

@Mr. Long:

Nemtom:))))

Oszinten:miert akarod,hogy nyilvantartsanak?:)))

neoteny · http://word.blog.hu 2013.07.10. 21:39:22

@charlieharper:

Victoria, BC (éltem Ottawában, TO-ban és egy rövid ideig Montreálban is).

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.10. 21:40:10

@charlieharper:

Ismerős nő és gyerekkel ment, így mentesült az izraeli haderőben szolgálat alól. S ott élt 3 évig Petah Tikvában.

2013.07.10. 21:41:04

@Barátusz: minden London poszthoz ez a foto van.
A bal sarokban a csapott seggu szokenek a polojan az arcedula log?

yooli 2013.07.10. 21:43:04

Köszi Ági,adtál egy kis lendületet:)) Én ugyan még csak a második munkámat fogyasztom itt Angliában és 3 hónapja jöttem,de az biztos,hogy nagyon keményen meg kell dolgozni mindenért!!!Most éppen egy live-in care képzést csinálok,mindennap úgy érzem magam,mint egy citrom,amit jó erősen kifacsartak.Pedig nagyon folyékony angol nyelvtudással jöttem ide,de még így is rengeteg szakszó van,amit nem értek és napi 10-12 órát folyamatosan koncentrálni és vizsgázni...nem gondoltam,amikor nekivágtam,hogy ilyen keményen kell majd küzdenem.De legalább azt tanulom,amit szeretnék:))

Igényes 2013.07.10. 21:43:07

@charlieharper: Ez még mindig így működik?

Amarante 2013.07.10. 21:44:25

@Igényes:

A,hagyd!o dolgos ember es nem er ra itt lebzselni:)))

Olyan,mintha egy gyenge tokiutanzatot olvasnek:))))Vagy az is lehet,hogy ez a toki valojaban?????

Igényes 2013.07.10. 21:45:10

@yooli: Neked meg miért van vajon ugyanolyan stílusod, mint a posztolónak. :) Véletlenül nem ő vagy?

Vagy paranoid lennék?

Btw, lassan értem miért mondjátok, hogy kerülni kell a kinti magyarokat. Ti olyan normálisnak tűntetek, de ez a nő, ettől a hideg kiráz.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.10. 21:45:37

Azért fogjuk már fel úgy kollektíve hogy senkivel nem személyeskedett senkit nem nevezett néven.
A miheztartás végett beírta hogy trolloknak coki. Ennyi.

@Amarante: Nézd, én is segítettem már valakinek aki ki akart jönni.
Két éve sincs hogy kint vagyok. Itt egy hónap alatt is lehet elég sok tapasztalatot szerezni ami másnak fontos információ és segítség.

@Barátusz: Ez a kurvás mondás pont annyira érvényes oda mint vissza.

@Taxomükke: Erről van szó.
Azon vannak megsértődve hogy felkészülten jött ide.
Azért nem apácaneveldei széplelkek gyülekezete ez.

Igényes 2013.07.10. 21:46:04

@Amarante: Nekem butának tűnik. És ellenszenvesnek. Nagyon.

2013.07.10. 21:46:36

@Igényes: nem tudom, utoljara 91-ben voltam a Szochnutnal, azt hiszem a Damjanich utcaban. Csak a gatyamat nem tolattak le velem a zsidosagi vizsgalathoz, minden mast kertek. Egy beszelgetes utan tovabbtanulasrol, inkabb az USAba mentem. Egyik unokatesom ment a 90-es evek vegen, akkor meg igy ment.
Niki azt irta, hogy nala is igy ment

Vadalmaaaaa 2013.07.10. 21:46:43

diggerdriver
te gyomrosnak élted meg, én pedig nőként irigységet látom benne,egy picit elszaporodtak mostanában:" az anglia megtelt,ne gyertek "cikkek lol

hadd osszak meg egy személyes történetet,hajdanában -danában ,mikor a dinoszauruszok is kihaltak,volt nekem egy kolléganőm Magyarországon,aki azzal dicsekedett a kollektívának,hogy a lánya svédhez ment és az unokáira nemes egyszerűséggel "a svédek "megnevezéssel utalt, majd hozzám érkezve,mikor befejezte a dicsekvőkörútját,epésen megjegyezte: de neked eszedbe ne jusson Svédországba menni

hát eszembe jutott:D ,

de nem csak nekem,hanem az unokatestvéremnek is,az ő családjának is,a barátnőmnek is és az ő öccsének is,sőt az öccse nőjének és annak a szüleinek is,azóta mindenki Svédországban él,tanul,ki mit ,életkorából adódóan

most úgy szeretném megírni az ex kolléganőmnek,hogy: köszi a bíztatást Erzsike:D már cssak abban reménykedhetek,hogy olvassa:D

ezzel a kis sztorival nem a frászt akarom hozni a Poszterinánkra,de bizony tuti,hogy a félelmei be fognak igazolódni és egyre több és több magyarral kell megküzdenie a munkahelyéért a jövő Angliájában neki is és a gyerekének is,mert az angol egy nagyon könnyű nyelv:D

tanato 2013.07.10. 21:48:00

@Igényes: Így volt,ha nem kapták el a szökevényt ,a sorkatonát büntették meg,büntetőszázadba kerültek.Ezért azután tényleg sokszor átmentek osztrák területre is elkapni a szökevényt,a nemzetközi jogot semmibe véve.És meg is tudták tenni mert osztrák rendőrök alig voltak a határon,nem tünt fel.

Igényes 2013.07.10. 21:48:31

@charlieharper: Jó, de minden másból mi mást? Anyakönyvi kivonatot, kutyabőrt, ajánlást a rabbitól, miegymást?

AgnesE 2013.07.10. 21:49:56

@diggerdriver:
Köszönöm a hozzászólásodat. Nagyon ott volt!
Én nem gondolom, hogy gyomros volt az utolsó mondatom, de hellyel-közzel szükségszerűnek ítélem meg. Miért is?
1. A hozzászólók minimum fele támadott azért, mert nem reagáltam. (Szerintem leírtam, hogy dolgozom.)
2. Kb. 150 ember vezette le, hogy nem beszélek angolul. Ezt honnan vették?
3. Ki mondta, hogy most tömegszálláson lakom?
4. Ki a tököm mondta, hogy kicsempésztem a gyerrekemet?
5. Mondtam valahol, hogy ciki takarítani? De konkrétan épp most nem azt csinálom.

Nem volt könnyű. Megcsináltad, te is, én is. És igen, egy minőségibb, nyugodtabb életre vágytam :)

2013.07.10. 21:50:26

@Igényes: rabbitol igazolast, hova vannak eltemetve nagyszulok (zsido temeto) vagy ha elnek toluk a papirt. Nekik meg benne volt az anyakonyviben a vallas "izraelita" cimszoval azt hiszem. Maxval?

tanato 2013.07.10. 21:50:57

@neoteny: A válasz egyseszrű,addig a táborban maradhattak amíg harmadik országba el nem távozhattak.Ez esetleg nagyon hosszú idő volt,de vissza ,a kommunista világrendszer hatóságainak nem szolgáltatták ki őket.

Amarante 2013.07.10. 21:52:07

@diggerdriver:

Nem a poszttal volt a nagy baj,hanem a hangnemmel,amit eleg sokan kihallottak:)

Mondjuk a poszt sem egbekiallto,de az most mindegy.

Tudod mit:en nem fogok veled,miatta vitazni.:))))ez egy fasza,informativ poszt volt egy olyan notol,akinek a kozepso neve Szerenyke:)))))

Birom a stilusodat igy inkabb nem kritizalom tobbet:))))

Igényes 2013.07.10. 21:53:14

@charlieharper: És ha azt mondtad, hogy hamisak a papírjaid, mert a nagyidék féltetek az üldöztetéstől, aztán úgy maradtál? Vallásosnak is kellett lenni, vagy elég volt a származás?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.10. 21:53:33

@Igényes:

Úgy tudom, ott kell lenni minimum 12 hónapot. Legalábbis ezt mondta nekem valaki, aki jobban ért hozzá. Ja, s persze igazoltan zsidónak kell lenni. Aki nem zsidó, annak évekig kell várnia, ha állampolgár akar lenni, kivétel: ha a házastárs zsidó.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.10. 21:54:21

@macamuca: En se voltam itt egesz nap, na und? Van akinek dolgoznia is kell.

AgnesE 2013.07.10. 21:55:01

@yooli:
carerként (ahogy én látom) lesz sok lehetőséged, az éjszakai meló nagyon jól fizet ráadásul. Kemény munka, de ha- sikerül egy jó helyre bekerülnöd (jobb lenne otthonban dolgoznod, mint kijárnod), akkor jó lesz a fizud és élvezni is fogod. Sok siket!

Igényes 2013.07.10. 21:56:01

@Amarante: digger jó fej, mindenkit megvéd.

AgnesE 2013.07.10. 21:56:17

@Igényes:
Szerencsére te felvállaltad a nevedet, Kovács Béla.

2013.07.10. 21:56:28

@Igényes: nem tudom. Ez rank nem vonatkozott. A szuleimet ismertek a korokben amugyis. Az egyik ugyintezo ott volt az egyik nagyanyam temetesen, ott mondta a kaddisht. Nem is ertettem, hogy mit szivoznak.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.10. 21:56:52

@charlieharper:

Igen, valahogy így.

Pl. ha valaki betért, akkor nem biztos, hogy megadják neki. Betért személy esetében bizonyíték kell, hogy nem csak ezért tért be. Azt mondta egy ismerős: ha betérsz, s mondjuk 5-6 évig szorgalmasan őszinte hívőnek mutatkozol, akkor mehetsz,

Mert voltak trükkös emberek, akik azt hitték, hogy ha hétfőn betérnek, kedden már kapják is a repülőjegyet,,, :-)

Vadalmaaaaa 2013.07.10. 21:58:02

@Igényes:
reménykedj csak:D

koránt sem komolytalan a javaslat,széles társadalmi támogatottsága van

egyébént az állások betöltetlenségért nem kell aggódnod,mert az nem hangzott el,hogy a bevándorlást ámblokk akarják csökkenteni,hanem csak a kelet -európait és én magam sem azt írtam ,hogy a bevándorlás csökkentése a cél,csak a kelet-európai migránsok megállítása

ez a társadalmi igény,de az Eu arra kényszeríti a britteket,hogy ezt ne lépjék meg
egyébként ez nem új, évek óta téma

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.10. 21:58:30

@AgnesE:
Nagyon szívesen.
Mindössze annyi történt hogy a fiúk-lányok nem ehhez vannak szokva.

Sok sikert.

Azért nézzél be ide néha mert az itt kommentelők annyira visszafogottak olyan diplomatikusan fogalmaznak hogy felüdülés időnként valami határozottabb vélemény:))))))))))))))))))))))

Igényes 2013.07.10. 21:58:38

Bakker, ez most önmagával beszélget?

Amarante 2013.07.10. 21:59:02

@Igényes:

Tudom,azert mondtam,hogy nem szeretnek huzakodni vele:)

Ez a lekovacsozas kilonosen magas ikura utal:)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.10. 21:59:11

@Igényes:

Nem kell vallásosnak lenni. Viszont kizáró ok, ha valaki önként áttért más vallásra. Azaz vagy zsidónak kell lenni vagy ateistának - ha más vagy, akkor nem lehet. S természetesen kell a zsidó etnikai származás, mert új zsidókra komolyabbak a követelmények, ahogy ezt az előbb írtam.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.10. 22:01:18

@Amarante:
Na most ezen nem fogunk összeveszni.
Miért kéne mindenben egyetértenünk?
Jól elvagyunk mi egymással.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 22:01:43

@Amarante: nem akarom, anno kamu cimet mondtam be, mint allando angol. kerdeztem mi van, ha koltozok, be kell jelenteni? nem. bemondtam egy letezo szalloda cimet.

Amarante 2013.07.10. 22:02:45

@diggerdriver:

Igy van:))))

Tudod:kinek a pap,kinek a papne.en altalaban a fiukat valasztom ha van nekik:)))))

BTBTBT 2013.07.10. 22:03:35

@ctboy:
Drága ctboy! Dehogy élek a mesékben. Csupán arra reagáltam, hogy szerinted miért nem érdemes haragudni egy politikusra.

@charlieharper:
Úgy tűnik, hogy árcédula, bár annak óriási.
A múltkor a Shafterbury Avenue-ról volt egy, előtte meg a buszos srác tette fel a sajátjait. Még előtt meg a bébisintér a család rendetlen hálószobájáról. :)

@Amarante:
Még mindig folytatja, és magyarázza, de már nem is válaszolok neki. Semmi értelme. Más értékrend, más felfogás, más stílus. Egyiket sem muszáj kedvelnem. :)
Egy ideig nyugi volt, de azért úgy kéthetente belefutok egy-két olyanba, aki félreértelmezi és félremagyarázza a mondataimat, és bebizonyítja magának, hogy hülye és maradi vagyok. :D

@diggerdriver:
Tudod, amikor a poszt végére valaki ezt odabiggyeszti, akkor tök mindegy, hogy kinek szánta. Mert mindenki magára veheti, aki olvassa. Nyilván ez volt a cél, de most már tudjuk, hogy mennyire legény - akarom mondani, leány - a magyar az angliai gáton. :)
Ezt a visszafelé érvényességet nem vágom.

@Igényes:
Hogy tökéletesen biztos legyek abban, hogy igazam van, érdemesnek tartom legalább még egy megbízható kivülálló véleményét meghallgatni. Nem egyszerű befolyásolni, és a döntést még én hozom. :)

Igényes 2013.07.10. 22:04:42

@Amarante: Minden esetre érdekes lesz, ha idekap. Mi ugye nem fogunk vele beszélgetni, mert nem lesz miről, meg ő sem ereszkedik majd le hozzánk, mert ennyi hülyéhez hogymár. Majd egyeztetnek időpontot gondolom. :)

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Elég bonyolultan hangzik.

@vöribaba: Ahogy elnézem, ott is a hajukra kenhetik az igényeiket. :)

AgnesE 2013.07.10. 22:05:54

@diggerdriver:
Évek óta olvasom a blogokat :) De most a határ másik oldaláról jelentkeztem. Viszont nem lepődtem meg a kommenteken :) Ezért jó olvasni, és felkészülni :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 22:06:14

@vöribaba: miert pont a magyarokkal kellene megkuzdenie? vagy mas nem megy oda? en nemes egyszeruseggel akartam magyart hozni a munkahelyemre. otthon sem versenyeztunk, itt miert tennenk?

Amarante 2013.07.10. 22:07:16

@Mr. Long:

Na akkor ne foglalkozz vele.Ott kereshetnek:)))

Igényes 2013.07.10. 22:07:58

@AgnesE: Buta vagy. Szokott fájni?

BTBTBT 2013.07.10. 22:08:19

@Amarante:
"a kozepso neve Szerenyke"
No, erről mindig is a Frakk fog eszembe jutni. :)))

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 22:10:29

@diggerdriver: plusz megtud egy csomo mindent a szaritogepekrol is. nektek van? tudod mi az? ha nem hagyma szivesen elmagyarazza am!

BTBTBT 2013.07.10. 22:10:48

@charlieharper:
"a polojan az arcedula log"
Most nézem meg jobban: az a melltartója pántján van, nem is a pólóján. Lehet, hogy a Gap-ben vagy a Mango-ban lopta, a sajátja meg vagy a táskájában van, vagy a próbafülkében hagyta.

Amarante 2013.07.10. 22:10:50

@Barátusz:

Jo kis mese volt:))))

Igazam van vagy igazam van??:))))

Igényes 2013.07.10. 22:12:15

@Barátusz: A Frakk egy polgári csökevény volt, és az imperialista aknamunka miatt nevezték el úgy. Múltkor olvastam valahol. Sok baromságot olvasok.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 22:13:05

juteszembe hol van afazekas? multkor olyan komolyan adta elo magat. nem akar megint erre tevedni?

Vadalmaaaaa 2013.07.10. 22:13:12

@Mr. Long: mert a magyarok irritáljak csak

Amarante 2013.07.10. 22:13:18

@Igényes:

Tolem johet,nem zavar.van itt mas is,akivel elitebb dolgokrol lehet tarsalogni:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.10. 22:13:19

@Barátusz:
Figyelj, mi az hogy mindenki magára veheti? IQ-0nak érzi magát valaki? Mert én nem.
Akinek nem Inge... annak a Gertrúd.
Kiváló debattőr a csaj. Nem hagyja magát és tudja az ellenfél következő lépését. Ennyi.

Ha valaki kurvának áll...
Ha valaki keményen ordenárén trágárul trollként stb nyilvánul meg a fórumon az ne csodálkozzon ha megbasszák vagyis a helyén kezelik.

BTBTBT 2013.07.10. 22:13:59

@Amarante:
Igazad van-e? Hát,... őőőő..., khm. Mit is mondjak erre? Tudod a választ. :)

@Igényes:
Őszintén szólva tojok rá, hogy minek nevezték el. Gyerekkorom egyik kedvenc meséje volt.
Válogasd meg, mit olvasol.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.07.10. 22:14:09

@tanato:

"addig a táborban maradhattak amíg harmadik országba el nem távozhattak.Ez esetleg nagyon hosszú idő volt"

Tehát akkor be kellett menni a táborba és be kellett nyújtani egy menekültkérelmet -- pontosan amit írtam.

Igényes 2013.07.10. 22:15:12

@Barátusz: Én azt hittem, hogy az egy nyakbaakasztós belépőkártya, csak valahogy hátracsúszott.

orange85 2013.07.10. 22:16:12

@Mr. Long: mit kell ott küzdeni?
az odamondó földmunkás barátunk említette épp a múltkori posztban, hogy a képzett munkaerőnek mindig van meló.
csupa kánaán.
az meg hogy 2 négyzetméteren kell élni egy ágyon az meg ki a faszt érdekel?
ha álmos vagy alszol.

BTBTBT 2013.07.10. 22:16:18

@diggerdriver:
Az, hogy az elején kijelented, hogy mindenki le van szarva, aki piszkálni merészel, nem éppen jó vitázóra utal. Az érveket tud felhozni a véleménye megvédésére.
A poszterina meg nem éppen erről ismerszik meg a mai produkciója révén.

A trollost már vágom. Esetleg beleírhattad volna az előző kommentedbe is. :)

Mi van a neteddel?

Amarante 2013.07.10. 22:16:42

@diggerdriver:

kedves baratuszaim nyughassatok mert igy a rohadt eletben nem jon ossze az a kozos sorozes!ennyire jo azert nem volt a mai poszt!:))))

tanato 2013.07.10. 22:16:49

@neoteny: Persze te első kézből tudod,így volt,nagyon sok magyar Traischkirchenben dekkolt sokáig.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.10. 22:17:53

@Igényes:
Szerintem nem az a fajta aki nem ereszkedik le. Sőt.
Szerintem inkább vagdalkozás helyett érvekkel operálna.
Néhányan meglepődnének.

BTBTBT 2013.07.10. 22:18:08

@Igényes:
Mióta charlie észrevette, már megnéztem néhányszor. Árcédula nem szokott ekkora lenni.
Mondjuk lehet, hogy turista a csajszi, és még otthon vette fel a felsőt/melltartót, és úgy sasszézott végig a reptéren egy másik országba. :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 22:18:24

@Amarante: holnap mirol beszelgessunk? mert akkor meg este utana olvasok, hogy elit tudasunak tunjek.

Amarante 2013.07.10. 22:19:10

@Igényes:

Szerintem is az,mert jol latszik a madzzzagja,ami kek es szelesebb egy olyan arcedulafityegteto muzanyagnal:)))

2013.07.10. 22:19:11

@neoteny: nagyon jo hely! Csak horgaszni voltam Victoriaban. Gyonyoru volt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.10. 22:20:02

@Barátusz:
Melyik az a sor ahol az van írva hogy mindenki le van szarva?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 22:20:27

@Barátusz: lehet nem arcedula,, de sokszor tesznek a ruhakra leveheto papir markajelzest, pl farmer, de hasonlo volt multkor a zakomon is.

BTBTBT 2013.07.10. 22:20:31

@Amarante:
Most már szerinted is, mi? :))

2013.07.10. 22:20:37

@Mr. Long: reg volt Saman poszt. De valamiert Hollandiara tippelek.

AgnesE 2013.07.10. 22:21:10

@Barátusz:
Tudtommal "Szerénke" de végül is majdnem mindegy :)

Igényes 2013.07.10. 22:21:40

@Amarante: Az lesz a vége, hogy elkezdjük értékelni Töikit... vájmít meg visszasírjuk. :D

@vöribaba: Engem kötéllel sem tudnak behúzni Angliába, nekem körülbelül tökmindegy. Csak a britek meg az ő igényeik így egy mondatban, valahogy tréfásan hangzottak. :)

@Barátusz: Akkor egy csomó mindent nem olvasnék, és nem tudnám, hogy szar.:(
Pl. amíg digger nem védte ne a nyomott (=poszter) nőcét, erről sem tudtam.

Amarante 2013.07.10. 22:22:45

@Barátusz:

En csak akkor neztem meg,miutan Igenyest olvastam,neki helyeseltem.

Igényes 2013.07.10. 22:23:24

@diggerdriver: Ismered máshonnan is?

@Barátusz: Lehet. De csak nem annyira hülye hogy ha lop, rajta felejti. Plusz direkt jó feltűnően.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.10. 22:24:01

@Barátusz: Errol jut eszembe, hogy nekunk volt egy cicank , "Szerénke". Anno dolgozatot irtam rola, talan gimi elso osztalyaban,a hulye irodalomtanar meg kijavitotta a Szerenykere, majd ezzel meg ket masik hiba miatt rairt egy harmast. Kocsog. Fel sem merult benne, hogy tenyleg "Szerénke" a macska?

gyonyoru szurke cica volt amugy, sosem feledem.

@AgnesE: errol van szo.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.10. 22:24:58

@Amarante:
Na akkor beszéljük meg.
Nekem az iskolaszünet kezdetéig csak a szombat jó.
Mondjuk délután 3kor találkozhatnánk valamelyik belvárosi műintézményben.
Iskolaszünetben vasárnap bármikor.

orange85 2013.07.10. 22:25:15

@diggerdriver: te el vagy varázsolva.
ha annyira jó a csaj akkor nem kellene most több száz olyan kommentek között szemezgetnie, amik 0 iq-t feltételeznek.
és ezt csak az utolsó mondatának köszönheti.

gratulálok neki ehhez.meg neked is.

nzk 2013.07.10. 22:26:14

@tableno: szongéléngárungééélungázuuungárungél... :)

Igényes 2013.07.10. 22:26:19

@vöribaba: Pesten, és nem tudom, elmegyek-e. Majd meglátom, de Anglia nem célország. Viszolygok Koburgéktól. :)

AgnesE 2013.07.10. 22:26:49

@Igényes:
Kérdezd így:
Buta-e vagy? :)

Amarante 2013.07.10. 22:27:09

@diggerdriver:

Nekem meg az sem,mert uszkve 250 km-t koll uaznom a muintezmenyig:))

Igényes 2013.07.10. 22:28:12

@orange85: Nekem tényleg tetszik hogy digger mindenkit bevéd. Irigylem tőle, hogy ilyen pozitívan tud állni emberekhez.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.10. 22:28:43

@Igényes:
Nem de amit ide írt abból látszik hogy kemény csaj.

Amarante 2013.07.10. 22:29:16

@Igényes:

Mondjuk vajmi velemenyere azert kivancsi lettem volna:))))

Amarante 2013.07.10. 22:30:19

@Mr. Long:

Nem,delen.Egesz delen:)))

Igényes 2013.07.10. 22:31:33

@diggerdriver: Hát én egészen mást látok rajta. De ha idekap, majd bizonyít. Vagy nem.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 22:31:37

@Amarante: ja igen, nem ott volt a vitorlas szam az olimpian?

eszakon nem lakik senki? na jo, kozeptajt?

Vadalmaaaaa 2013.07.10. 22:32:41

@AgnesE:

miért írtad a végére,hogy aki boldogulni akar írjon?

ennek mi értelme volt?

neoteny · http://word.blog.hu 2013.07.10. 22:32:51

@tanato:

"Persze te első kézből tudod"

Igen; a(z első) hozzászólásomban, amire te reagáltál, leírtam hogy bementem Traiskirchenbe '86 augusztusában (4-én, egy hétfői napon). Oda csak úgy lehetett bemenni hogyha politikai menedékjogot kért az ember. Azzal kezdődött hogy bezárták egy hétre az "újakat" a legfelső emeletre, nem lehetett onnét eltávozni (kajálni is együtt mentek az "újak", őrség felügyelete alatt, nem keveredve a többiekkel). Annak az egy hétnek a során jött egy ember a megfelelő osztrák hivataltól aki meginterjúvolta a menedékkérőt. Egy hét után átkerültek az "újak" a "rendes" tábori részbe; akkor lehetett elmenni "regisztrálni", ti. kérvényezni a bevándorlást különböző országokba (én csak Kanadába tettem ezt, mert oda akartam menni. Szerencsémre el is fogadtak.)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.10. 22:33:43

@vöribaba: beszallhatna saman eletvezetesi tanacsado cegebe.

Vadalmaaaaa 2013.07.10. 22:33:57

@AgnesE:

miért írtad a végére,hogy aki boldogulni akar írjon?

ennek mi értelme volt?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.10. 22:35:01

@Igényes:
Figyelj, nekünk nincs bajunk egymással. Nem értünk egyet valamiben hát nem. Majd lesz amiben egyetértünk.
Tényleg jóindulatból mondom.
Ezzel a csajjal vigyázz mert lesöpör a pályáról.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.07.10. 22:35:14

@charlieharper:

Hát nehéz panaszkodni a városra, legalább is ami a klímát és a környezetet illeti. Drágának elég drága, és tele van nyugdíjasokkal, de ezektől eltekintve -- szerintem -- a legjobb hely Kanadában.

orange85 2013.07.10. 22:35:31

@Igényes: fasza.akkor engem is megfog,azaz magát fogja ütni.
nem,erről már lekésett.

kicsit a csávó olyasféle típusra hajaz, akit a kocsmában a nagy pofája miatt meg szoktak verni.
nekem nem szimpi ha valaki ordít.

Vadalmaaaaa 2013.07.10. 22:36:12

@Mr. Long: ja valami hasonlóra hajt:

úgy érzi elveszettek vagyunk nélküle:

milyen jó,hogy vagy egy ilyen Ági ,aki el akarja dönteni ki jöhet Angliába és ki nem

lol

Igényes 2013.07.10. 22:37:35

@diggerdriver: Persze, nincs ezzel baj. Te így gondolod, és megvan rá az okod, én is, és nekem is.
Hogy lesöpör... nos, ebben sem értünk egyet. De a söpréssel tényleg lesz valami, szerintem. :D

Igényes 2013.07.10. 22:39:35

@orange85: Én szoktam. De már mondták hogy szokjak le róla, mert hülyén nézek ki közben. Viszont van hogy hülyéknél nem használ más.
Ez sem, de legalább nem kapsz gutaütést tőlük.

De digger mikor ordított?

AgnesE 2013.07.10. 22:41:16

@vöribaba:
esetleg tudnék segíteni tippekkel, tanácsokkal annak, aki ki akar jönni/itt van, vagy elmesélném, én mit szúrtam el, mit nem tanácsolok, vagy elmondanám, nekem mi vált be az álláskeresésnél (segítettem már mást munkához), vagy elmondanám, hogy melyik hivatalnál szerintem mire kell figyelni. (De ezek az én szubjektív gondolataim, illetve tapasztalataim.)

Határátkelő 2013.07.10. 22:43:11

Ágnes kérésére én teszem itt közzé a nap során felmerültekre írt válaszait, változtatás nélkül.

"Élvezettel olvastam a hozzászólásokat, bár lehet, hogy párat kihagytam. Megpróbálok összefoglalva válaszolni:
1. Napközben dolgozom, ami tényleges munkát takar, nem fészbúkozást, vagy kommentelgetést. Ezért csak este jutottam hozzá ahhoz, hogy elolvassam a hozzászólásokat. Mea culpa.
2. Hogy kinek milyen életszínvonal a megfelelő, az sok mindentől függ. Persze, mindig lehet egy szinttel alább adni, az is egy lehetőség, végül is a közmunkánál még a minimálbérre bejelentett, többit zsebbe kapós fizetés is jobb. De nem hiszem, hogy elítélendő lenne az az ember, akinek ebből elege van. A mutyizásokból, a számlátnemkérekakkoócsóbb mentalitásból, abból, hogy hiába dolgozol, a hó végén nincs már egy filléred sem.
3. A történet szempontjából teljesen mindegy, hogy fiú vagy lány a kiskorú gyermek. Szerencsére ő is beilleszkedett. Nem tudom, más iskolákban hogyan zajlik, itt az egyik tanár kifejezetten csak a bevándorló gyerekekkel foglalkozik, az a dolga, hogy megkönnyítse a beilleszkedést, és nagyon jól végzi a munkáját.
4. Beszélek angolul, de még így is néha gondjaim voltak a papírmunkákkal. Szerencsére az itteni ügyintézők segítőkészek, és azért vannak, hogy ügyeket intézzenek, nem azért, hogy kiskirályként üljenek a hivatalban.
5. Végeztem előmunkát, mielőtt kijöttem volna, de tény az, hogy távolról elég nehéz munkát találni, ahhoz helyben kell lenned, caplatni, kopogtatni, napi száz CV-t elküldeni.
6. Miért érzem jól magam? Mert az emberek kedvesek, az ügyintézők ügyeket intéznek, a szolgáltatók szolgáltatnak, a kutyások összeszedik a kutyaszart, a melóhelyeden elvárják, hogy keményen dolgozz, de nem azt várják el, hogy fél fizetésért 3 ember helyett dolgozz, szerintem meg sem értenék, hogy mi az, hogy feketén fizetni. (Másnak lehet, hogy más a tapasztalata.)
7. És a politika igen is sokat számít. Teljesen mindegy, hogy határátkelős, bezzeganyás, akármilyen posztot olvasok, a politika előbb-vagy utóbb megjelenik. És a kommentek 90%-a fröcsögő, toleranciától mentes.
8. A kommentelők kb. 80%-a nem olvasta el, amit írtam, de ezen nem lepődöm meg. Visszavezethető a 7. pontra.
9. Nem könnyű az újrakezdés, senkinek sem. Kitartást kívánok mindenkinek, aki neki mer vágni."

AgnesE 2013.07.10. 22:46:12

@vöribaba:
Ha most megkérdezném, hogy normális vagy-e, akkor még te lennél megsértődve, szerintem.
Én adtam egy normális választ egy kérdésedre. De te anélkül, hogy megvártad volna, hogy válaszoljak, már qva nagy mellénnyel osztottad az észt, és ítélkeztél.
Bocs. Én dolgozom, anya vagyok, főzök, mosok, egyebek, nem tudok a gép előtt ülni. De gratulálok neked.

Igényes 2013.07.10. 22:48:38

@vöribaba: Mindegy. Ne legyen túl meleg, ne legyen nyomor, legyenek fehérek az emberek, távolságtartás, merevség, rend, tisztaság. És ne kapjak hányingert az uralkodótól.

Ennyi.

BTBTBT 2013.07.10. 22:49:40

@Határátkelő:
Kicsit elkéstél, de azért köszi.

@diggerdriver:
Az íkús-attitűdből jött le, hogy "leszar mindenkit".

orange85 2013.07.10. 22:50:44

@Igényes: olvasd el a ma esti első hozzászólását.

BTBTBT 2013.07.10. 22:52:31

@AgnesE:
Láttad az idézőjeleket a Szerénkénél? Nem, akkor értem, miért írtál nekem. Igen? Akkor láthatnád, hogy idéztem - mástól. :)

@Igényes:
Szét kell nézni olvasói véleményekért a neten. Ha valami szar, azt a többség annak fogja tartani. Annyi olvasnivalóm van, hogy ritkán érek rá számomra ismeretlenek könyveivel foglalkozni.

A lopással csak találgattam. De ki tudja? Egyébkénr inkább tűnik valami munkahelyi nakbvaakasztós ID-nak, ahogy mondtad.

Amarante 2013.07.10. 22:52:47

@AgnesE:

Kar ezen rugozni,hidd el.
A poszttal nem volt baj,atlagos anglias poszt.
azt az utolso ketto mondatot ha nem teszed a vegere,nem lett volna semmi baj:))))
Igy sincs baj,csak van itt olyan,aki tobb,mint az atlag...sajat velemenye szerint es erre emlekeztetted a jonepet azzal a ket sorral.

Sokan az elejetol itt vagyunk es lehet,hogy neha elgaloppirozzuk magunkat,de ki nem hasonlo szituban?

Maskor figyelj a celkozonsegre jobban :))))

Minden jot neked a tovabbiakban!

BTBTBT 2013.07.10. 22:53:46

@tildy:):
Lehet, hogy nem látta a Frakkot. Vagy nem szerette. Vagy nem tudta, hogyan kell helyesen írni. :)

@Amarante:
Ja persze. Ha Igényes, akkor igényes? :)

Vadalmaaaaa 2013.07.10. 22:54:12

@AgnesE
értem,nemes a szándék,

miért tettél bele egy olyan mondatot is,hogy ne jöjjenek nyelvtudás nélkül,ne keltsék rossz hírünket? úgy gondolod,hogy a világ legkönnyebb nyelvével sokan nem tudtak megbirkózni?

Vadalmaaaaa 2013.07.10. 22:56:03

@Igényes: hol van szerinted még ilyen?

Igényes 2013.07.10. 22:56:12

@Barátusz: Ha valamiről mindenki azt írja, hogy szar, az két dolgot jelenthet: 1. tényleg szar, 2. érdemes elolvasni.

@orange85: Azt írta, hogy "félreértitek, majd este".

Amarante 2013.07.10. 22:57:48

@Barátusz:

Te ne bantsd a szivem egyik csucsket:))))))O az en baratuszom:)

Te meg a masik:)

Vadalmaaaaa 2013.07.10. 22:57:50

@AgnesE:

miért nem alapítasz egy céget a nagy segítőkészségedre?

lehet,hogy nem tűnt fel ,de nem tolongnak a tanácsaidért

lol

Igényes 2013.07.10. 22:59:54

@vöribaba: Valamennyi hibaszázalék belefér azért. Szerintem valami skandináv ország lesz belőle, de mondom, nekem egyelőre kösz, jó itt. Akkor megyünk, ha esetleg változik.

@Amarante: Szerintem elég hülyén veszi ki magát, ha körülbelül közli, hogy aki nem tetszik az hülye, előtte meg picsog egy sort toleranciáért... de majd meglátjuk mi lesz belőle.

Amarante 2013.07.10. 23:00:24

@Igényes:

Nos,ha szigoruan az igazat tartjuk szem elott a posztrol vajmi keves szo esett.Mindenki leragadt az uccso ket mondatnal:))))

Na jo azert itt-ott nemi szemelyeskedest elkovetve:))

Ettol fuggetlenul tartom,hogy maga a poszt nem volt nagy durranas.

Igényes 2013.07.10. 23:01:08

@Amarante: @Barátusz: Igényesnek ma a pöcse ki van, szóval ne bántsátok, mert harap. Na.

AgnesE 2013.07.10. 23:02:14

@vöribaba:
Nyuszikám, én nem támadtalak téged. Te kezdtél el személyeskedni. Tegyed. Lelked rajta. Hogy tolonganak-e a tanácsaimért? Ez más posztra való. De nyugodalmas jó éjszakát kívánok neked.

Amarante 2013.07.10. 23:02:16

@Igényes:

En szeresselek nyugosen is teged:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.10. 23:03:49

@Amarante:
Mondom én...
Bennük maradt az ütés:)))))))))))))))))))

AgnesE 2013.07.10. 23:03:54

@Amarante:
Ez már majdnem a legjobb kritika volt, köszönöm, sokat tanultam belőle.

Igényes 2013.07.10. 23:05:09

@Amarante: Azt nem tudom, csak a kommentek végét olvastam. A posztot is csak digger után, hogy mi a fenét írt bele, amit ennyire tutujgatni kell.
Mint poszt, olyan... fene tudja, semmilyen. Igen, kijöttem, fű csúnyagonosz magyarország, pfejpfej, ráadásul még fel is csináltak ott, fogjuk a kis pakkunkat, aztán álmodjunk nagyokat. Nohát, takarítani nem jó, jéééé. De most fasza csaj vagyok, összejött nekem a csirkecomb is, hurrá.
Az utolsó mondat meg nagyjából a "leszophattok kisgecik", eufemizálva. :)

Szóval semmi extra, amolyan kishagyma. Kevesebb rutinnal.

Amarante 2013.07.10. 23:05:44

@diggerdriver:

Ez csak azert nem annyira jo,mert nem igazan figyelunk a posztra:)

De ez nem az elso eset lenne:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.10. 23:06:39

@orange85:
Akarsz beszélni róla?
Van szárítógéped?

Igényes 2013.07.10. 23:07:06

@diggerdriver: Elvégre pont ez volt a célja. De most álmos vagyok, majd a kutya kielemzi. :)

AgnesE 2013.07.10. 23:08:13

@Igényes:
Kérdezd meg Mary véleményét is :)
Egyébként neked is ajánlom az értő olvasást, hangyányit félrementél, de ez megesik, emberek vagyunk :)

Igényes 2013.07.10. 23:08:57

@orange85: Elolvastam megint, de én nem látom, hogy ordítana...

Igényes 2013.07.10. 23:10:09

@AgnesE: Nem ismerem Maryt.

Szerinted hol tévedtem?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.10. 23:10:26

@Amarante:
Én még mindig azon csodálkozok hogy miért csodálkoztok?
Végre valaki aki közénk való a mi stílusunkban indít.
Mi ebben a furcsa?

orange85 2013.07.10. 23:11:57

@Amarante:
megtanultam, hogy ismeretlen nyelven ne próbálj meg olvasni mert nem fog sikerülni.ezt tanácsolta nekem a poszt.

I'm off.

Igényes 2013.07.10. 23:12:22

@diggerdriver: Hogy eddig nem vettem észre, hogy el vagyok tévedve.

Amarante 2013.07.10. 23:14:28

@diggerdriver:

Nemtom.nekem mas a stilusom....

Tudod:izlesek es pofonok.Neked jobban bejon,nekem nem annyira.Es sokmindenki masnak sem.Ennyi.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.10. 23:20:44

@Amarante: Na látod ebben teljesen igazad van.
Lehetne ezen még rugózni tudnék még írni egy félhasábot az itt szokássá vált belemagyarázásokról meg a "nekem az jött le" dolgokról de inkább nem.
A másik poszton tegnap volt még valami utójáték?
Hagyma ma Hagyjma?

AgnesE 2013.07.10. 23:23:21

Valójában bocsánatot kéne kérnem azért, mert élek, mert nem 35 éves angliai/indiai/szingapúri munkaviszony után mertem leírni, hogy már nem takarítok/ feketemosogatok/ vasalok/ minimálbérért/ zsebbe/nem szexeltem a főnökkel/nem pasi vagyok/mert nem elégedtem meg a londoni/kongói/cape town-i tömegszállással/ mert nem utálom az angolokat/japánokat/tökmindegykiket akik a munkáltatóm
mert tanultam/tanulok/tanulni fogok továbbra is
Mert ki merem mondani, hogy ha van elég erőd, kitartásod, küzdeni vágyásod, akkor megvalósíthatod az álmaidat. Mert le merem írni, hogy az acsarkodók/irigyek nem érdekelnek., Mert úgy mertem dobbantani, hogy még volt állásom.
Ja, hogy persze a kommentelők 80%-ának tetszetősebb lett volna egy szokásos poszt, hogy nyelvtudás nélkül, pénz nélkül, akarat nélkül mentem ki külföldre 10 éve, és még mindig egy matracon vegetálok, milyen szemét is ez az ország? Bocs. Ez most elmarad. Mert én azt látom, hogy a tanulást, küzdést, kitartást megbecsülik, és mindenkit erre bíztatok, aki komolyan gondolja, hogy küzdjön,, tanuljon, és ne adja fel.

Vadalmaaaaa 2013.07.10. 23:23:25

@AgnesE:

támadás?
jaj neeem,abból még nem kaptál
én jót mosolyogtam a cikkeden,mert vágytál egy kis elismerésre,de a végén begyulladtál,hogy valakit még a végén bátorítasz és beírtad,hogy ne gyertek-sok ilyen anglia megtelet ,ne gyertek cikket olvashatunk mostanában

dehogy segítenél te senkinek,te lennél az utolsó

csak nincs kinek eldicsekedned azzal,hogy wc-t pucolsz és ide leírtad nekünk

miből gondolod,hogy nem vagyunk a szomszédaid?

Amarante 2013.07.10. 23:26:03

@diggerdriver:

hamar kiszalltam a tegnap.De ahogy lattam par perce meg mindeg hullamzik a mosogatas,teregetes korul a kaksi.

szerintem mar regen nem tudjak,hogy honnan indult az egesz vita:))))

Mindenki mastol boldog:))

AgnesE 2013.07.10. 23:28:16

@vöribaba:
Mert a szomszédaim angolok :)
És már több embernek (magyar nemzetiségű) szereztem állást :)

Igényes 2013.07.10. 23:29:03

@AgnesE: Valójában bocsánatot kellene kérned azért, hogy látatlanban megsértettél mindenkit, és nem hisztizni. De ezt te úgysem érted.
Mi meg úgysem fogunk körbeajnározni, hogy mekkora hős vagy. Úgyhogy nincs nagyon miről vitatkozni.

Menj el, vagy maradj itt, ahogy jólesik, de lépj ezen túl. Szerintem.

BTBTBT 2013.07.10. 23:29:05

@Igényes:
Ebben van némi igazság. Persze az is kérdés, hogy mi a szóban forgó írás/könyv, és kik mondanak róla véleményt.

@Amarante:
Nem is bántottam. :)

@AgnesE:
Nem ekézésképpen, de kifejtenéd, hogy a te történetedben mi irigylésre méltó van? Teljesen átlagos London-poszt. Seen it, been there.
Vagy szerencsésebb esetben eleve magasabb szinten kezdődött a többség tapasztalata. :)

yooli 2013.07.10. 23:29:13

@AgnesE:Köszi szépen,aranyos vagy:) remélem jó munkát kapok,már nagyon rámférne:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.10. 23:30:38

@AgnesE:
Jóóóóóóóóóóó:)))))))))))))))))))))))))

Tudtam én:)))))))))))))))))))

Vadalmaaaaa 2013.07.10. 23:31:32

@AgnesE:
honnan tudod,hogy nem én vagyok -e?

életemben soha nem merült még fel az angolokban,hogy nem angol vagyok lol

yooli 2013.07.10. 23:34:09

@Igényes: Talán azért,mert én is normális vagyok:) Te viszont eléggé paranoid,de ezen az oldalon én már nem lepődöm meg ezen...Ahol Amarante a fő hangadó és regényeket ír a semmiről,ott a színvonallal van valami gáz:) Egyetértek a posztolóval és becsülöm,mert kiharcolta a helyét úgy,hogy még egy gyerekről is gondoskodnia kellett,ami nem semmi! Ezen mi olyan meglepő?Hogy nem fikázom,hanem tisztelem ezért?

Igényes 2013.07.10. 23:35:22

@Barátusz: Általában a szűk baráti/ismerősi körömét ismerem el hiteles véleménynek. Ez vagy 10 ember, és ha elég sokat is olvasnak, nem állandóan, szóval általában nem sokra megyek velük. Ebben egyszer inogtam meg, amikor végigolvastatták velem a Gyűrűk Urát. :D

A többi inkább csak valami halvány támpontot ad. De általában azt csinálom, hogy elkezdem olvasni a boltban, és ha 20 oldal után még mindig érdekel, megveszem.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.10. 23:36:08

@Barátusz:
Szóval a net.
Én nem értek hozzá.
Beköltöztünk ide kaptunk egy jelszót amivel általában jó a net néha meghülyül akkor átállok a mobiltelefonra és a onnan használjuk a netet.
Na most itt a gép mellett van ez a fali csatlakozó én csak a magam hozzánemértő fejemmel gondoltam hátha net van benne.
Ennyi.

Igényes 2013.07.10. 23:39:00

@yooli: Én kedvelem Amaantét. Tényleg regényeket ír?

Nem tudom normális vagy-e, a poszter nem az, de az turkáljon benne, akinek hét anyja volt. Aki meg gyereket szül, előtte gondolkodjon, és ne utána lepődjön meg, hogy nahát, erről gondoskodni kell. Viszont ebben sincs semmi különleges, nők milliárdjai örömmel vállalják.

Csak tiszteld nyugodtan, nekem semmi kifogásom ellene.

Igényes 2013.07.10. 23:39:43

@Amarante: Te regényeket írsz? Nem is mondtad.

BTBTBT 2013.07.10. 23:41:14

@diggerdriver:
Azt kérdeztem, hogy sikerült-e már beszerezned azt a csatlakozót/kábelt?

A net nem szó szerint a dobozban van, de onnan jön, a telefonvonalon keresztül.
De akkor most van router-etek is, hogy a mobilon is azt használod időnként?

@Igényes:
Első 20 oldal? Elismerésem. :)
Nekem az 1. bekezdés, de legfeljebb az 1. oldal alja. A könyv írója kezdje úgy, frappánsan, hogy már az elején megragadja a figyelmemet.

Amarante 2013.07.10. 23:41:35

@Igényes:

Szerintem hagymaval kever,de mindegy:)))

Azert vigyazz vele,mert kemeny 3 honapja itt van Angliaban es majd jol megaszondja a tutit:)))

Vadalmaaaaa 2013.07.10. 23:41:41

@AgnesE: sosem fogom megérteni miert kell valakinek állást szerezni? nem is igen hiszem,hogy van ilyen

olyat pedig meg soha nem hallottam,hogy magyar magyarnak szerezzen a kellemetlen perceken kívül bármit is külföldön

miért félsz attól,hogy egyre-többen és többen lesznek magyarok Uk-ban?

AgnesE 2013.07.10. 23:44:06

@Igényes:
Ha ezen múlik a lelki nyugalmad, akkor bocsánatot kérek azért, ha bárkit is megsértettem. Persze nem hánytorgatom fel annak a kb. 450 kommentelőnek azt, hogy eleve elítélt, mert nem válaszoltam, holott olyan pitiáner gondom volt, hogy dolgoztam. Picit necces a kérésed, hogy menjek, vagy maradjak, mivel szerintem elég egyértelműen leírtam, hogy leléptem. De semmi baj, fáradt vagy, nem olvastad el a cikkemet, emberek vagyunk, megtörténik. Remélem, azért a munkádban figyelmesebb vagy. Én nem ézem úgy, hogy bármikor is hisztiztem volna, lehet, hogy a te toleracia-küszöböddel van gond. De ez is megesik. Az is lehet, hogy én tévedtem. Szerintem.

Igényes 2013.07.10. 23:46:44

@Amarante: Én örülök neki. Tényleg. Ha ott van, azt jelenti, hogy nem itt van.

@AgnesE: Nagyon helyes, hogy beláttad. Én megbocsátok. :) Ha sokáig húzod, és diggernek lesz igaza, még barátuszok is lehetünk.

AgnesE 2013.07.10. 23:48:46

@vöribaba:
Mert sokan rászorulnak.
Van ilyen.
A te egyéni szocproblémád, hogy nem hallottál róla.
Miért is gond? Nem tudom, talán azért, mert egyre többször fordul elő, hogy magyar ír posztot valamiről, ere nekitámad egy másik magyar, és nekiáll vádaskodni. Tudom, hogy ez hihetetlen számodra, de megtörténik! Képzeld, mik vannak!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.10. 23:49:38

Szep-jo estet az egybegyulteknek. Ma vendegeink voltak (es lesznek a kov. par napban).
Mi volt a mai tenyallas? Reggel meg kovettem az esemenyeket, akkor sok haragos volt. Ez valtozott valamit?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.10. 23:50:04

@Barátusz:
Nincs ruter. A telefon netjét osztom meg ha kell.
Vettem kábelt de nem jó mert minkét vége egyforma ami érthető mert ahogy mondod nem abba dugaszba kell bedugni hanem van a doboz meg a gép között még valami.
Nem tudom érdemes e vele foglalkozni mert lehet hogy nincs is benne net én meg veszek egy olyan kütyüt hiába.

Igényes 2013.07.10. 23:50:07

@Barátusz: Azért nem halálbiztos, van egy szép nagy kupac könyvem, amit nem olvasok el. Csupa hasznos és okos dolog, én meg most nem olyanra vágyom.

AgnesE 2013.07.10. 23:50:19

@Igényes:
Örülök, hogy a bocsánatkérésem értő fülekre talált :)

Igényes 2013.07.10. 23:51:13

@Kovermadar: Sziaaaaaaaaaaaaaaa barátusz!

Te figyelj már, mi volt az a Csirkezselés szöveg tegnap? Nem emlékszem az egészre, és lusta vagyok visszakeresni.

AgnesE 2013.07.10. 23:51:21

@Igényes:
tedd az ebédlőasztal alá, nem fog billegni :)

Amarante 2013.07.10. 23:51:59

@Kovermadar:

Hogyne! Azota meg tobb lett:)))))

Most szoltak,hogy regenyt irok

Digger egy hos lovag

Tokit felbosszantottuk

Kb ennyi:)))

Taxomükke (UK) 2013.07.10. 23:52:45

@Igényes: Nekem olyan nincs.
Nem akarok baszakodni veled, abban simán lenyomsz.
Húú, akkor ez.... ez mégiscsak kisebbrendűségi k.?
Nabazmeg.
Na jó, szépen kértél, nem baszakodok veled.
:))

Igényes 2013.07.10. 23:53:59

@AgnesE: Szerintem rövidítsük ezt le; abbahagyod a duzzogást, vagy szűrjelek?

AgnesE 2013.07.10. 23:54:10

@Amarante:
Nyuszikám, ha rám céloztál, akkor hadd mondjam el, hogy nem vagyok olyan őrült, hogy Hagymát merjem Mary-vel keverni, és qa nem 3 hónapja vagyok kint :)

AgnesE 2013.07.10. 23:54:49

@Igényes:
Nem láttál még duzzogni :)

Vadalmaaaaa 2013.07.10. 23:55:05

@AgnesE:

Ági ,de te provokáltál

írták itt neked,hogy ,aki kurvának áll ne csodálkozzék,hogy megbasszák

ezt erre írták neked

én arra figyeltem fel,hogy már nem először írják le,hogy ne gyertek,te is leirtad

ezzel világossá tetted,hogy félsz,hogy a te történeted nyomán még többen elindulnak

én azt kérdezem miert kell ettől félni?

erre nincs befolyásod,azzal,hogy leírod, ne gyertek,menni fognak

dehogy szorulnak,mindenki tud maganak keresni és én nem is vennek fel olyat,akinek keresni kell

Amarante 2013.07.10. 23:55:23

@AgnesE:

Nem rad celoztam.A csodalodrol beszeltem.

AgnesE 2013.07.10. 23:55:34

@Igényes:
és szűrd a tésztát a spagettinek :) Én nem vagyok olyan nyálkás :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.10. 23:57:15

@AgnesE: en csak egynek. De ha tudsz junior QA , vagy pc support pozit , csak szolj :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.10. 23:57:30

@AgnesE:
Persze. A tulaj megadta a jelszót jól is működik általában. Ha nem akkor a telefonon bekapcsolom az internet megosztást aztán arról megy.
Csak van a falon egy doboz ami érdekelt hogy mi meg hogyan.

Taxomükke (UK) 2013.07.10. 23:57:54

@AgnesE: Annyit a kutyás ponthoz, hogy vannak kutyások, akik mégsem szedik össze a kutyaszart, pedig mindenütt többszáz fontos büntetések vannak kilátásba helyezve.
Kutyás vagyok én is, így eléggé ki van hegyezve a szemem a kutyaszarra.
Csodálkozom is mindig, hogy a parkban, ahov járunk, 100 méterenként ott a kutyagumis kuka, az ingyenes kakiszacskóval, sokan mégsem használják. Hiába, a bunkó itt is bunkó.
.

Taxomükke (UK) 2013.07.10. 23:59:44

@Igényes: Teljesen igaz. Bajban lennének, ha nekik kéne mosogatni meg mások seggét törölgetni meg pizzát kivinni meg takarítani. A nagyvárosokban legalábbis.

BTBTBT 2013.07.10. 23:59:56

@diggerdriver:
Sokat neteztek? Mert akkor érdemes lenne beruházni egy olcsó netes csomagra. Mert relatíve megbízhatóak.
Ami azzal jön, hogy kapsz 1 router-t, amit ha wifi-ozni akarsz, akkor használsz. Ha nem, akkor egyik végén lapított, telefondobozba való kábel kell, a másik vége, amit Shanarey azt hiszem RJ45-ösként aposztrofált, megy a gépbe.
De ezt adják a csomagban. Legfeljebb az lehet a gond, hogy az említett kábel alig egyméteres.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.11. 00:00:22

@vöribaba:
Figyelj, ki fognak csontozni.
Én szóltam.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.11. 00:03:25

@Barátusz:
Kizárt dolog.
Jól jön a wifin száguld a telómról én egy fillért se fizetek.
A doboz meg ott marad a falon:)))))))))))))

AgnesE 2013.07.11. 00:03:33

@vöribaba:
1. Nem álltam kurvának, azért ők jóval magasabb órabérben dolgoznak.
2. Provokáltalak? Elolvastad azt, amit én írtam neked? Csak, mielőtt esetleg más lekurváz, betűről-betűre bemásolom:
AgnesE 2013.07.10. 22:41:16
@vöribaba:
esetleg tudnék segíteni tippekkel, tanácsokkal annak, aki ki akar jönni/itt van, vagy elmesélném, én mit szúrtam el, mit nem tanácsolok, vagy elmondanám, nekem mi vált be az álláskeresésnél (segítettem már mást munkához), vagy elmondanám, hogy melyik hivatalnál szerintem mire kell figyelni. (De ezek az én szubjektív gondolataim, illetve tapasztalataim.)
3. Elolvastad az eredeti sztorimat? Ami pro és kontra szólt?

És hogy miért félek a magyaroktól? Mert a mai posztom után a kommentelők 2/3-a azt gondolta, nem beszélek angolul, 1/3-a, hogy kurva vagyok, 52.3%-a, hogy felelőtlen anya, 82.3%-a, hogy egy londoni tömegszálláson élek, 42.68%-a, hogy mindenkit rá akarok beszélni a maradása, és 9.2%-a olvasta el, hogy mit írtam.

Taxomükke (UK) 2013.07.11. 00:04:39

@AgnesE: Jól csináltad. Aki direkt félreért és/vagy beszól: le se szard. Ezt csinálják mindenkivel, szerintük csak ők az okosok, náluk van a Bölcsek Köve. Faszt.

BTBTBT 2013.07.11. 00:07:30

@Igényes:
Kupacok, illetve roskadozó könyvespolcok nekem is vannak. Lehet, hogy az a baj, hogy lassabban olvasok, mint amilyen iramban veszem a könyveket. :)
Ha valami nagyon gyenge, elajándékozom, ha végeztem vele.

AgnesE 2013.07.11. 00:07:48

@Taxomükke:
Oks, a kutyában lehet, hogy tévedtem, mert errefele nagyon tisztességesek a kutyatartók, és bedobálják a kukába. Általánosítottam, elnézést. Szóval ITT DÉLEN a kutyások kidobják a kutyagumit.

Igényes 2013.07.11. 00:09:05

@Amarante: Tökiklón lesz ebből mégiscsak. Már részletezgeti, miért nem érünk fel hozzá. :))

Vadalmaaaaa 2013.07.11. 00:09:47

@AgnesE:

neeeeeé ágiiiii,teljesen félreértetted

azt írták neked :ki ,mint vet úgy arat,nem azt,hogy kurva vagy

leirtál pár nem túl kedves mondatot a végére,erre jött neked reakcióként: amilyen az adjon isten,olyan a fogadj isten

Taxomükke (UK) 2013.07.11. 00:09:57

@vöribaba: Attól függ, honnan tájékozódsz.
A UKIP persze ezen a témán lovagol, sokan viszont pontosan tudják, hogy bevándorlók és vendégmunkások nélkül megállna az élet Angliában.
Nagyon jól tudják ők is, hogy az ide érkezők többsége melózni akar, nem segélyeken élni. Azt inkább az angol alsóbb néprétegek csinálják.
Keltik a feszkót, megy a manipuláció, és próbálnak szavazatokat szerezni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.11. 00:11:11

@Amarante:
Szuper!
Akkor rl is teszem magam holnapra.
Jo ejt mindenkinek!

Amarante 2013.07.11. 00:11:21

@Igényes:

Ha mogmondtam,hat mogmondtam:)))

Egy csipetnyi vajmival fuszerezve:))

Annyira nem erdekel,mert bizonyos szint ala nem vagyok hajlando lemenni:))

Vadalmaaaaa 2013.07.11. 00:14:25

@Taxomükke:
nyilván a szavazat is,de tudod te is,hogy csak a kelet-europai bevándorlók vannak névleg megemlítve,nem a többiek

amúgy Uk már régóta húzza,hogy kilépne az Eu-ból ez egy jó indok lenne

Igényes 2013.07.11. 00:16:29

@Amarante: Én sajnálom kicsit, úgy gondolta hogy elért valamit, idejött, elénk tárta, mi meg leszarjuk. Biztos rosszul eshet.
De hát aki kurvának áll, ugye.

@Kovermadar: Gyors kör volt. Jó éjt.

@Barátusz: Valamiből az íróknak is meg kell élni. :) Itt van olyan, hogy sikerkönyv kölcsönző, úgy működik hogy megveszed rendes áron, és ha visszaviszed úgy hogy a könyvnek nincs baja, megkapod az ára felét.
Az ötlet jó, csak kár hogy vackokat tartanak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.11. 00:17:13

@AgnesE:
Kösz Csoki sokat segítettél:)))))))))))

Igényes 2013.07.11. 00:17:28

@vöribaba: Szerintem mi ott bőven kelet-európának számítunk.

Taxomükke (UK) 2013.07.11. 00:17:58

@orange85: Na, eddig nem szóltam, de pont te voltál az, aki nem értette meg a posztot, és folyton azon rugóztál, hogy nulla angoltudással ment ki.

BTBTBT 2013.07.11. 00:18:04

@vöribaba:
Eredetileg be sem akartak lépni az EU-ba. Két évtizedig vakargatták a fejüket, mire aztán mégis. Még jó, hogy az erős fontot nem adták fel az euróért.
Bő 40 év múltán meg lehet, hogy tényleg hátraarcot csinálnak.
Akkor aztán lehet majd nekiállni az állampolgárság megszerzésének.

Taxomükke (UK) 2013.07.11. 00:18:30

@AgnesE: Én is Délen vagyok. Nem mindenki dobja ki. Minden nap látok kg-t.

AgnesE 2013.07.11. 00:18:41

@vöribaba:
Évek óta blogolvasó vagyok :)
Mint írtam, ha tudok, segítek. Megtettem már többször. De nem fogok azért bocsánatot kérni, mert élek és mertem boldogulni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.11. 00:20:02

@Taxomükke:
Ő volt az?
Nabazmeg ha tudom akkor még részletezem egy kicsit:)))))))))))))))

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.11. 00:20:32

@Taxomükke: most neztem epp a 4-on zsebtolvajokrol musort, a masodik romannal mar kezdett gyanus lenni a dolog....

Vadalmaaaaa 2013.07.11. 00:20:50

@AgnesE: nem kell félni a magyaroktól

szokd meg,hogy egyre többen lesznek körülötted,nem tehetsz ellene semmit

BTBTBT 2013.07.11. 00:21:14

@Igényes:
Nem hiszem, hogy Mo.-on meg tud élni egy főállású író. A piac beszűkült, a színvonal a silányhoz közelít, és a könyv árának legfeljebb a 10%-át kapja meg.

Sikerkönyv kölcsönző? Inkább a közkönyvtár. Ott van választék.

Amarante 2013.07.11. 00:22:17

@Igényes:

Ha regi blogolvaso kellett volna tudnia,hogy hova ir:))

Igényes 2013.07.11. 00:22:30

@Barátusz: Könyvtárban nincsenek meg a legújabb dolgok. És macerás, és drága.
Könyvesbolt, az jobb.

Igényes 2013.07.11. 00:23:53

@Amarante: Mindegy, eljutottam oda, hogy annyira uncsi a csaj, hogy bántani sincs kedvem. De amúgy jah.

Azt sem hiszem el neki, hogy nincs másik nickje. Lehet hogy tényleg a Töki. :D

BTBTBT 2013.07.11. 00:24:05

@Igényes:
Londonban megvannak a legújabbak is. Ha valamiért nem akarom megvenni, akkor beszerzek egy új példányt.

Vadalmaaaaa 2013.07.11. 00:24:58

@AgnesE:

senki nem kérte,hogy bocsánatot kérj,mert boldogulsz

csak vedd észre,hogy nem te vagy az egyetlen
ennyi

ok el akartad mondani,hogy sikerült,elmondtad,de ez nem jelenti azt,hogy nekünk ne sikerült volna akar több is vagy,hogy tanácsokra lennenk szorulva

szerintem a legtöbben itt csak beszélgetnek és nem tanácsokat kérnek

már ne vedd megint rossz néven

AgnesE 2013.07.11. 00:25:06

@diggerdriver:
Néha érdemes kikapcsolni, nálunk is el szokott szállni a router. Nem tudom, miért.

Amarante 2013.07.11. 00:26:17

@diggerdriver:

Ezt mondom en is:)))

Kellett ismerje a nagykozonseget.Akkor miert is csodalkozik?

Igényes 2013.07.11. 00:27:07

@Barátusz: Hát itt nem. Tulajdonképpen normális könyvtárról sem tudok, a Széchenyi egy rakás szar, a Szabó Ervinben vagy 10 éve voltam utoljára, most nem tudom milyen, de még mindig van vagy 60 fiókja.. a többi még bénább.
Klasszikus irodalomhoz még jó, de amióta net van, kényelmesebb letölteni.

@diggerdriver: Akkor meg minek játssza a kezdőbuzit a gőzfürdőben...

BTBTBT 2013.07.11. 00:27:16

@diggerdriver:
Oké, nekem mindegy. A te neted. :)

@Igényes:
Miért macerás és drága a könyvtár? Márhogy Mo.-on? Pesten? Mitől drága? Nem ingyenes a tagság? Micsoda ország! :)

AgnesE 2013.07.11. 00:27:18

@vöribaba:
Nem veszem rossz néven, azt észre vetted volna.
Próbáltam az irónia fegyverével élni, de nem sikerült.
Feladom.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.11. 00:27:52

@AgnesE: Igaz. A Talk Talk olyan hogy állandóan ki-be kell kapcsolgatni.
Ez nem az.
Jól van ez így csak baszta a csőrömet a doboz a falon.

Vadalmaaaaa 2013.07.11. 00:28:16

@Igényes: mire mondod ezt ,elvesztettem a fonalat hirtelen

AgnesE 2013.07.11. 00:28:52

@diggerdriver:
Lődd le vagy dobj rá egy pokrócot :)

Igényes 2013.07.11. 00:29:01

@Barátusz: Amikor utoljára megpróbálkozni (tizenéve) a Széchenyibe, úgy rémlik 6000 körülbe került, és diák voltam. Szerintem az drága.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.11. 00:29:23

@Amarante:
Ezt mondom én is:)))
Miért csodálkoztok?:))))))))))

Igényes 2013.07.11. 00:29:40

@vöribaba: Arra, hogy kelet-európára vonatkozik, hogy ne menjenek angliába. :)

River_Of_No_Return 2013.07.11. 00:29:46

@AgnesE:
Szerintem jó ötlet volt az utolsó két mondat a posztban, csak annyit kellett volna még megtenned, hogy azt a pár embert, aki egyből magára vette, azokat szűrnöd vagy ignorálnod is kellett volna rögtön. Tegnap este, amikor olvastam, előre röhögtem magamban, hogy akikre vonatkozik, azok az első hozzászólásukban szépen be is fognak jelentkezni a kitüntető címért felháborodva. Well done!

Vadalmaaaaa 2013.07.11. 00:30:03

@AgnesE:

jaj dehogy vagy te ironikus

egy kissé frusztrált talán

AgnesE 2013.07.11. 00:30:39

@tildy:):
Azt a részt nem ismerem, de a itt a volt munkahelyemen br. 12 körül keresnek night shift carert. (Bournemouth fele lakom.)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.11. 00:31:44

@AgnesE: bar tudom, minden enny szamit, de kicsit kvalifikaltabb munkakat keresunk. Egyelore keves sikerrel.

AgnesE 2013.07.11. 00:32:16

@kalandortexasi:
Mégha pár ember lett volna! Az évek múlásával hatványozottan nőtt a trollok száma! De köszi :)
A hibát már elkövettem :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.11. 00:33:32

@Igényes:
Mert az egy gazdag ország. Itt csóróéknál ingyen van meg ingyen netezhetsz is ott meg 10penny-ért nyomtathatsz.
Hiába na halódunk:))))))))))))))

Taxomükke (UK) 2013.07.11. 00:33:48

@vöribaba: Igaz, most ugye főleg a románokon meg a bolgárokon izgulnak a közelgő jan. 1. miatt.

Igényes 2013.07.11. 00:34:24

@AgnesE: Mondjuk az vicces hogy pont te kéred számon másokon az értő olvasást, de most biztos idegállapota kerültél. :)

AgnesE 2013.07.11. 00:35:00

@vöribaba:
Fusztrált? :) Az aztán végképp nem :) Esetleg, ha majd kicsit ráérsz, olvasd el még egyszer a posztomat. Köszönöm.

Amarante 2013.07.11. 00:35:51

@diggerdriver:

Na akkor utoljara,magyarul:en nem csodalkozom.az jott be rola,amit felteteleztem,nem ert meglepetes.

Magasrol leszarom az egeszet,ne engem kerdezz,hanem azt ,aki a nyelvtudasaval,gyerekevel basztatta.

attol,hogy mindenaron bizonyitani akarja,hogy milyen jo fej,meg nem erdekel,nem en kell eltartsam.

velemenyem barkirol lehet.

neked bejon,nekem nem.de ezt mar mondtam.

azert a kommentek 80% nem rola szolt:)))))de ezt gondolom tudod:)

BTBTBT 2013.07.11. 00:36:06

@diggerdriver:
Miért nem vágtad ki az ablakon, ha piszkálta a csőrődet? :)))

@Igényes:
Főiskolai/egyetemi jogviszony igazolásával régen ingyenes volt a Széchenyi látogatása. Változnak az idők.

@vöribaba:
Őőőő, micsoda korrekt?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.11. 00:38:43

@AgnesE:
Délen mi? Mihez képest?
Glasgow-hoz?
Miért nem mindjárt a Buckingham palotában?:))))))))))))))))

Amarante 2013.07.11. 00:39:34

@Barátusz:

Kisert a rossz szellemed:))))

Lehet lejart a szaritogep?:)))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.11. 00:39:52

@kalandortexasi:
Kúúúrva jól szórakoztam ma:))))))))))))))))

BTBTBT 2013.07.11. 00:40:27

@Amarante:
Kérdezd meg, hogy érdekel-e, hogy kísért? :)))

AgnesE 2013.07.11. 00:41:12

@diggerdriver:
Southampton-tól nem messze:)
Mert a palotába azért másokat vesznek fel:)

Igényes 2013.07.11. 00:41:44

@diggerdriver: A nagyobb baj inkább az volt vele, hogy alig volt olyan része, ahol ki voltak rakva a könyvek, aztán szedegesd le magadnak, ami érdekel. Volt elektronikus nyilvántartás, ott kikerested mi kellett, adtál egy vackot a könyvtárosnak, aztán amikor az úgy gondolta, hogy majd a sűrű dolga engedi hogy elmásszon érte, akkor elmászott. Te meg vártad, jobbik esetben órákig. Utána kikölcsönözted, mert ha nem kölcsönözted ki, pofákat vágtak, hogy mit ugráltatod te őket.

Szóval a híre nagyon szép, de eléggé ilyen sztk jellegű könyvtár. :)
Volt akkor, most passz, de én ezért nem fizetek.

Jah meg voltak benne fasza kiállítások, azok ingyen.

Igényes 2013.07.11. 00:42:47

@Barátusz: Az fura. Ez 2000 első éveiben volt, és tőlem bizony pénzt kértek érte. Pedig volt diákom.

Vadalmaaaaa 2013.07.11. 00:42:48

@Taxomükke: pontosan
arról szól a felvetés,hogy változzon a újraelosztó rendszerhez való hozzáférésed származásod szerint

mert erről van szó,dolgozni jöhetnek,de no benefits

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.11. 00:43:00

@Barátusz:
Békés visszafogott szerény ember vagyok tárgyakkal emberekkel kerülöm a konfliktust:)))))))))))))))

BTBTBT 2013.07.11. 00:45:05

@vöribaba:
Ja, így mán írteeem. :)

@Amarante:
Úgyis tudod a választ. :)

Amarante 2013.07.11. 00:46:36

@Barátusz:

De uj jatekos is beszallt a buliba es megaszondta neked:)))
Lattad?

Igényes 2013.07.11. 00:47:38

@vöribaba: Valahol amúgy bájos, ha egyszer a gyarmatok elúsztak, csináljunk rabszolgát a bevándorlókból.

AgnesE 2013.07.11. 00:47:56

@Amarante:
sztem a kommentek 90%-a nem a kommentelőről szól. Köszönöm a véleményedet.

BTBTBT 2013.07.11. 00:48:20

@diggerdriver:
Tudom én, hogy a markolón éled ki az aggresszivitásodat. :)

@Igényes:
Nem diákigazolványról beszéltem. Volt az egyetemről egy A4-es, tanulói jogviszonyt igazoló, pecsétes írás, azt felmutattam, amikor beiratkoztam, és 1 évre ingyenes volt a tagságom. Aztán a következő évben kellett vinni egy friss igazolást, hogy újítsanak.

Igényes 2013.07.11. 00:50:12

@Barátusz: Jah... hát azt nekem nem mondták. Nekem meg eszembe sem jutott, hogy kérni kellene... Akkor magamat szopattam. :D

Igényes 2013.07.11. 00:51:02

@Igényes: Ezek szerint a teljes árú cucc volt annyi.
Mindegy, utáltam, nekem olyan legyen a könyvtár, hogy ki vannak rakva a könyvek.

BTBTBT 2013.07.11. 00:53:33

@Amarante:
Nem. Általában másnap délelőtt még felnézek az előző napi posztra, hátha írt valaki, de aztán már vagy az újjal foglalkozom, vagy ha nincs időm, azzal sem. Az értesítők meg időnként elakadnak, és jó ideig semmi sem jön.
Valami amerikás magyar szótt bé? Haggyá mán! :)))

@Igényes:
Nekem is az egyetemen szóltak, hogy így szerezzek tagságit.

Vadalmaaaaa 2013.07.11. 00:58:06

@AgnesE:

jaj dehogynem! otthon se ment,UK-ben sem sikerült nagyon
leírtad,elolvastuk,nem hibáztatunk

a gondja mindenkinek azzal az utolsó két frusztrált mondattal volt
-ne gyertek
-nem beszéltek angolul

ez frusztráció

honnan tudod,hogy ki honnan ír és hány nyelven ,milyen szinten beszél
az angol a világ legkönnyebb nyelve,mindenki beszéli
honnan tudod,hogy az itt lévők közül nem vitték többre nálad
miből gondolod,hogy te minden magyart felismersz magad körül
ja csak azért ,mert a neve angol és tökéletesen beszél attól te már azt hiszed angol és nem magyar véletlenül?- önhitt vagy

pici a te világod, ennyit mondok

amúgy miért az angolul nem beszélő magyarok zavarnak épp?

London tele van katasztrofálisan beszélő szlovákokkal ,kínaiakkal és még sorolhatnám,téged meg magyar létedre miért pont a magyarok zavarnak?irigy vagy?

Amarante 2013.07.11. 01:00:18

Jo ejt mindenkinek!:)

Vadalmaaaaa 2013.07.11. 01:01:30

@Igényes: na ez is változik ,képzeld a spanyolok és portugálok épp most a volt gyarmataikon találják meg az ígéret földjét ebben a válságban

A portugálok már nem Braziliaba mennek,hanem Angolába, Mozambikba,mert több a zsé,mint EURÓPÁBAN

Igényes 2013.07.11. 01:03:10

@vöribaba: Én elvagyok viszonylag szegényen. De a civilizációhoz ragaszkodom.

BTBTBT 2013.07.11. 01:03:20

@Amarante:
Beleolvastam, és ahelyett, hogy felidegesített volna, jót röhögtem rajta. A nőnek legalább volt jó gondolata, de a többi?
Eszméletlen, hogy emberek mennyire mellé tudnak lőni. :)))
Az egyiket nem ismertem, a másikkal viszont a napokban már sikerült közös nevezőre jutnunk, úgyhogy nem értem, hogy akkor most miért jó a kis lelkének, hogy anomím fikázhat, amikor nem is vele vitáztam.

BTBTBT 2013.07.11. 01:05:08

@vöribaba:
Múltidőben fogalmazol? :)

Ezek itt elkezdték ezt a "barátuszozás"-t egy hete. Hogy vajon honnan is szedték, ha előtte 2 hónapig eszükbe sem jutott?

@Amarante:
@Igényes:
Bevesszük a vöröst? :)

BTBTBT 2013.07.11. 01:08:05

@Igényes:
Oké. Nem mintha rajtam múlna. :)

@vöribaba:
A férfiszakasz fele által be vagy véve. :)

Vadalmaaaaa 2013.07.11. 01:10:03

@Igényes: megértelek
Afrikában tényleg csak a természet van és pénz

Vadalmaaaaa 2013.07.11. 01:12:20

@Barátusz::D
tetszik a neved
mi ihlette?
rendtag nem lehetsz,ugye?

Vadalmaaaaa 2013.07.11. 01:13:35

@Igényes: mi keletiek vagyunk a nyugat négerei lol

BTBTBT 2013.07.11. 01:14:59

@vöribaba:
Ne nekem köszönd.

De, cölibátust is fogadtam. Már ide is bevezették a netet. Haladunk a korral. :)
Á, dehogy, csak egy kis szófarigcsálás eredménye a dolog.

Vadalmaaaaa 2013.07.11. 01:40:08

@Barátusz:

az egy arany élet, én láttam

Vadalmaaaaa 2013.07.11. 01:41:10

@Barátusz
nyugodalmas jó éjszakát

2013.07.11. 03:51:54

@neoteny: "Drágának elég drága, és tele van nyugdíjasokkal, de ezektől eltekintve -- szerintem -- a legjobb hely Kanadában. "

Sajnos mi is növelni fogjuk majd a nyugdijasok számát, de addig még jó pár évet ki kell bekkelnem a public service-ben itt Nanaimo-ban! :)) Addig is Victoria marad az egyik kedvenc célpontom a szigeten - anyósék Saanich-ban élnek, még oda is nagyon szivesen megyek! :))

neoteny · http://word.blog.hu 2013.07.11. 04:34:09

@cougarcat:

Special! :)

Létezik még az az oriental restaurant Nanaimo előtt aminek anno volt egy nagy neonja "NO MSG" felirattal? :))

2013.07.11. 05:17:56

@neoteny: Hmmm, a fene tudja, a felirat persze rémlik, de az étterem?? :))

neoteny · http://word.blog.hu 2013.07.11. 05:33:17

@cougarcat:

Hát lehet hogy már nincs meg. Utoljára vagy 15 éve jártam arrafelé; ahogy közeledett az ember Nanaimo-hoz a Hwy 1-en észak felé haladva, valahol az út bal oldalán volt egy (talán kínai) étterem, aminek volt egy elég nagy, külön álló neonja amin (ha jól emlékszem kék oválban rózsaszín-pirosas) "NO MSG" felirat volt. Párszor kajáltam ott...

2013.07.11. 05:39:58

@neoteny: Nagyon sok minden változott azóta, szinte biztos hogy nincs meg. Nehéz idők járnak az éttermekre amúgy is, ritka az amelyik hosszú távon üzemel.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.07.11. 05:50:12

@cougarcat:

Hát igen.

Szerencsére a nanaimo bars még létezik... ;)

2013.07.11. 06:02:21

@neoteny: Az mindent túl képes élni. Nanaimo bars 4ever! :)))

Ugyandehogy (törölt) 2013.07.11. 06:40:01

@AgnesE: te tényleg nem érted, hogy mi a baj azzal, hogy ha bemegy valaki a kocsmába és felkiált, hogy a "suttyók hagyjanak békén"?
te tényleg nem érted, miért néz ki ezek után mindenki a kocsmából?

te tényleg a lelkedre veszed, ha ezt nem fogadják elnéző mosollyal?

ha nem, akkor te még nem érkeztél meg külföldre igazán...

Ugyandehogy (törölt) 2013.07.11. 06:42:20

@AgnesE: a kérdésékre bezzeg nem válaszoltál...

Kacorlakk 2013.07.11. 06:56:37

Gratulálok Ágnes az utolsó mondataidhoz.

Bebizonyosodott, a munkaidőben itt homokozó törzsközönség 90%-a a saját képzeteit vetíti ki egy poszt kapcsán, a tények egyáltalán nem zavarják ebben, sőt, megsértődnek, ha valaki felhívja rá a figyelmüket.

Értetlenül állnak sokan olyan dolgok előtt is, hogy másnak segíteni, az önzetlenség számukra idegen fogalom. Kivételt képeznek néhányan, főként azok, kik álltak már az élet "purhabos" oldalán is.

Ne alázkodj meg, ne kérj elvtelenül bocsánatokat! Maradj ilyen dolgos, felkészült, céltudatos és emberséges. Ha nem fogadnak be, nem te veszítesz vele.

macamuca [IHUN] 2013.07.11. 07:20:52

@diggerdriver:
"Nem Sanyi, Lali"

Éreztem én, hogy Apám felfogásának tükröződése a posztjaidban-kommentjeidben nem lehet véletlen....
(tényleg, Apu, Te vagy az??? :D )

ffüttyfürütty 2013.07.11. 07:32:30

@AgnesE: Szia! Engem ezek érdekelnének. Olvasható (lesz) valahol?

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2013.07.11. 09:09:32

@Babette_: Hát azok nem fértek bele a nulla feletti IQ-ba :-)
Direkt visszanéztem ide, átolvastam ezt a rengeteg kommentet, de választ nem kaptam. Bár azzal is megelégedtem volna, hogy leírja, hogy nem tartozik rátok, hogy például hány éves a gyerek...Ezt nem kívánom veletek megosztani.
Olyan érzésem van, hogy felült a hölgy a magas lóra és onnan beszél, pontosabban kinyilatkoztat, mert ezt beszélgetésnek a legnagyobb jóindulattal sem lehet nevezni.
Sajnos használható információt azok sem kaptak, akik kértek a kinti munkavállalásról, intézkedésekről, stb.
Viszont százalékosan megtudhattuk, hogy a kommentelők mekkora része foglalkozott bizonyos kérdésekkel, amiket hiányolt az írásból :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.11. 09:18:59

@Babette_:
Az mennyivel elegánsabb ugye ha valaki bemegy a kocsmába leül a sarokba és az úri közönség egy emberként agyba-föbe veri.

BTBTBT 2013.07.11. 09:20:27

@vöribaba:
Jó reggelt!

Szóval ha ismerős az a fajta arany élet, akkor apáca voltál? Vagy még mindig az vagy? :)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.11. 09:21:05

@macamuca:
LEÁNYOM
Én vagyok az apád.
A Lajos, Kakszi Lajos
:)))))))))

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2013.07.11. 09:27:25

@Kacorlakk: Hol láttál te ebben az írásban önzetlenséget, segítséget?
Semmi konkrét, használható információ nem volt benne...

Amarante 2013.07.11. 09:30:29

@Gilda66:

Most mit izelsz!O latta,mert poszterina megmondta:))))
Engem az ilyen kijelentesek az amerikai szepsegkiralynok szlogenjeire emlekeztet:vilagbeke meg hasonlok:)))))

Volt egyfajta velemenyem a poszt olvasasa utan es ezt meg is erositette a kesobbi hsz-ivel:)))

M. Péter 2013.07.11. 09:45:04

@Barátusz: Amikor meg be akartak lépni, akkor meg de Gaulle ellenezte.

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2013.07.11. 10:11:39

@Amarante: Mondjuk ez a "Nyuszikám" megszólítás sok mindent elárul...de a hozzászólásai is :-)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.11. 10:24:30

@Igényes: na ha irok posztot ezzel a "leszophattok kisgecik"-kel fogok kezdeni. stilusos lenne ide!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.11. 10:25:05

@Kacorlakk: latom neked is csak az utolso mondatok maradtak meg.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.11. 10:26:27

@Igényes: rabszolga abbol lesz, aki hagyja. ha altaluk is ertekelt munkat vegzel, akkor megbecsulnek.

nyuszigonosz 2013.07.11. 10:30:51

@Gilda66: Ez van. :-)
Meg a "tele van a .... " Na ez is.

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2013.07.11. 10:31:45

@AgnesE: Hanem miről? Hogy végezted el ezt a számítást? Tényleg nem érzed, hogy veled van a baj, nem Angliával...?
Én neked tettem fel kérdéseket kíváncsiságból, de választ nem kaptam, bár véleményem szerint a nulla IQ-nál nagyobbal rendelkezem, ráadásul nem is támadtam, csak kérdeztem...

Amarante 2013.07.11. 10:35:23

@Gilda66:

Ezt nem jol ertette,mert azt irtam Digginek,hogy a hsz-ek 80% nem a posztrol szolt,de ez ugye,nem meglepo:))))

Vadalmaaaaa 2013.07.11. 10:43:09

@Barátusz:
:DDDDDDDDDDD készülök rá:D
arany élet ,hidd el:D
most még a cölibátussal akadnának gondok

Vadalmaaaaa 2013.07.11. 10:47:11

@Kacorlakk:

de miért nem kéri az ő tanácsait senki???? erre gondoltál?

mintha mostanában elszaporodtak volna a "megtelt Uk ne gyertek írások",nem gondolod?

én csak remélem,hogy nem sikerült elijesztenie senkit,még ,ha meg is próbálta

Vadalmaaaaa 2013.07.11. 10:48:57

@Barátusz
tudom én azt ,láttam én már apát alatt wolkswagen phaeton-t,amikor az még újdonság volt:D

Vadalmaaaaa 2013.07.11. 10:50:35

@Amarante:
na de mit lehetett ehhez hozzászólni?

ne utáld a magyarokat? lol

Amarante 2013.07.11. 11:05:46

@Gilda66: Allitasa szerint regi olvasoja a HA-nak....Akkor viszont kene ismerjen minket:))))vagy nem kene meglepodnie a reakciokon:)))

Ez a ket utolso mondata a regi hirdetes szovegere emlekeztet:Hazassagszedelgok keruljenek:)))))

DieNanny CH 2013.07.11. 12:07:44

@Mighty Duck:

Ez Hófehérke volt...
(Bár tegnap óta gondolom már más is mondta. Egyelőre itt tartok az olvasásban.)

Vadalmaaaaa 2013.07.11. 13:14:34

Emberek!

Mi van Magyarországon?
Már rég éltem ott,de ennyi panaszkodó embert ,mint ezen a blogon nem láttam!

Ennyit romlott volna a helyzet vagy csak ez egy ilyen hely,mindenki ide jár panaszkodni?

A poszter is a Balatonnál élt,azok ott sosem éltek rosszul emlékeim szerint,kétlem,hogy wc pucolásból jobban élne Londonban.

DieNanny CH 2013.07.11. 14:09:39

@AgnesE:

Szerintem jól csináltad. A "beszólásodon" elmosolyodtam. Éreztem, hogy sokunknak csípni fogja a szemét.
Jól tetted, hogy mielőtt lenullázódott volna az életed, leléptél. Még mielőtt a repjegyre is kölcsönt kellett volna felvenned.

Kitartást, szép életet, gyermekednek jó tanulást.

DieNanny CH 2013.07.11. 14:14:53

@Amarante:

Lenn délen, édes éjen, édent remélsz?
(Bocs, nem tudtam kihagyni!)

DieNanny CH 2013.07.11. 14:22:13

@Igényes:

Szerintem ne elemezd tovább a posztot. Egyre inkább eltávolodsz a mondanivalójától!

DieNanny CH 2013.07.11. 14:31:19

@Amarante:
"Most szoltak,hogy regenyt irok"

Erről az Üvegtigris 2 jut eszembe:

Egy balesetet szenvedett autó 5 ittas utasát előállítják a rendőrségen.
Rendőr: -Ki vezetett???
Egyikük bátortalanul: -Szerintük én...

DieNanny CH 2013.07.11. 14:37:46

@Taxomükke:

Itt Svájcban kutyagumit még sosem láttam a földön. Lócitromot annál többet! Ugyanis a lovasok el vannak tiltva a földutakról, mert tönkreteszi a pata, ezért a városokba járnak lovat járatni. Az meg nem érdekli őket, hogy a járdára pottyan a fél köbméteres bélsár... Erre ugye még nincsen szabályozás, vagy büntetés. Ha este sötét helyen megyek - mert azért mindenhol nincs világítás -, nagyon kell figyelnem a fekete foltokra a lábam előtt. Mert bármi lehet.

DieNanny CH 2013.07.11. 14:40:23

@AgnesE:

:-D
Ennyire jó matekos még én sem vagyok...

DieNanny CH 2013.07.11. 14:54:02

@vöribaba:
"-ne gyertek
-nem beszéltek angolul"

Azt írta: HA nem beszéltek angolul, NE gyertek.

Én is azt mondom, bár Svájcban élek: HA a terület fő nyelvét nem beszéled (német, francia v olasz) NE gyere Svájcba.
CSAK angollal speciális területen lehet itt boldogulni.
Mert bármennyire is könnyű nyelv az angol, pl én sem beszélem. És a svájci ismerőseim közül is kb 5%.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.11. 15:07:16

@DieNanny:
Végre valaki aki érti is amit olvas.
A többi meg beleérti.

Vadalmaaaaa 2013.07.11. 18:49:09

@DieNanny:
akkor ritka hülye svájci ismerőseid vannak:D az én svájci ismerőseimnek nincs gondja az angollal,biztos nagyon eltérő körökben mozgunk:D

meg lehet tanulni a kinti nyelveket,ráadásul kinn gyorsabban megy

Vadalmaaaaa 2013.07.11. 19:15:14

@diggerdriver: de miért az angolul nem beszélő magyarok zavarjnak valakit?
Uk tele van angolul nem beszélő emberekkel és akkor mi van?

Vadalmaaaaa 2013.07.11. 19:21:10

@DieNanny:

na Svájcra hatványozottan igaz,hogy érdemes a nyelvjárás miatt helyben fölszedni a nyelvet

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2013.07.11. 20:17:57

@DieNanny: Húúú....errefelé mindenki beszél angolul :-)

AgnesE 2013.07.11. 21:00:25

Igazából Emese vagyok, utolsó éves szociológia-tarisznya szakos főiskolai hallgató, és diplomamunkám (“Egy blog élete és halála, avagy a kommentelők osztályozása hozzászólásuk alapján, majd az eredmény vektorális kivetítítése”) megírásához végeztem kutatómunkát. Köszönöm az együttmködéseteket!
Emese

Muscari 2013.07.11. 21:07:54

@Nohát: Nem tudom, visszanezel-e meg, bar valszeg nem. Ha megis, szoval en asszem tudom, ki vagy, olvastam regen a blogodat, amit sajnos befejeztel. Azota sem talallak sehol, pedig nagyon jo volt teged olvasni :-(

Vadalmaaaaa 2013.07.11. 21:08:32

@AgnesE: sz..r volt a posztod,ne szívd mellre a kapott reakciókat

DieNanny CH 2013.07.11. 22:02:38

@vöribaba:

Maradjunk annyiban, hogy attól, hogy valaki nem tud angolul, még nem hülye. Ezen kívül ugyanis még létezik pár másik nyelv...

2013.07.11. 22:59:55

@DieNanny: dehogyisnem!:))

Ja,hogy te nem beszeled?verciki

Shanarey 2013.07.12. 00:04:48

@AgnesE:

Köszönjük Emese.
Köszönjük ezt a novellába oltott brigádnaplót

Shanarey 2013.07.12. 00:05:37

@DieNanny:

meseszép, meseszép.

:-))

Amarante 2013.07.12. 00:06:09

@Shanarey:

Na azert mindent nem kell elhinni:))))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.12. 00:24:34

@AgnesE: ne foglalkozz veluk
itt van egy ilyen csordaszellem
par vezer az elejen leirja, hogy hu ez fantasztikusan jo, akkor tucatnyian kovetik, sot meg tobben
ha a vezeruruk leirjak, hogy szar, akkor acsorda egy resze koveti es akkor szar lesz
semmi baj nem volt a poszttal
foleg azok haborogtak akik tenyleg nem beszelnek angolul, mert eszukbe juttatad, hogy semmi , de legalabb is nem sok, eselyuk angliaban
teketizi

Shanarey 2013.07.12. 00:24:43

@Amarante:

A kínai vendégháznál bukott meg, azért nem is írtam, mert az írás az aminek minősítettem, ilyet normális ember nem ír.

Amarante 2013.07.12. 00:34:39

@hagyma:

visszaneztem es nem a vezeruruk voltak az elsok,megsem jott be a stilus:)))

en a posztot atlagosnak minositettem,a hangnem nem tetszett.
amit meg most produkalt az gyenge probalkozas.

ha tenyleg diplomamunkahoz kellett....nos nem sok spiritusz szorult bele:)

macamuca [IHUN] 2013.07.12. 06:56:13

@AgnesE:

"Egy blog élete és halála, ..."

Egy ilyen poszt, még ha te magad írtad is, kevés.
Ahhoz is, hogy életben tartson egy blogot, meg ahhoz is, hogy "behaljon" a blog.

Gyönge dolog, még ha erősnek tartod is magadat/véleményedet.

Az efféle beszólásokkal max provokálni lehet, nomeg önmagadat minősíted.

Minden bántó szándék nélkül mondom/írom ezt, akár elhiszed, akár nem.

macamuca [IHUN] 2013.07.12. 07:07:05

@vöribaba:
"Mi van Magyarországon?
Már rég éltem ott,de ennyi panaszkodó embert ,mint ezen a blogon nem láttam!

Ennyit romlott volna a helyzet vagy csak ez egy ilyen hely,mindenki ide jár panaszkodni?"

Igen, ennyit romlott a helyzet.
Pld a Balaton és környéke: amíg volt stabil munkahely és jövedelem, addig belefért a hazai lakosság számára is, hogy évente pár napot, 1-2 hetet a honi tenger partján töltsön (káromkodva az árak, a meleg, a tömeg, stbstb miatt :) ), és ez a kiszámítható turista-tömeg adott annyi munkát és jövedelmet szezonban a B-környéki lakóknak, vállalkozóknak, hogy egész évben megéltek belőle. A külföldi, főleg német turisták hada is jókora volt.
Mióta a népesség zömének mindennapos megélhetési gondjai vannak, azóta a nyaralás (bárhol is) a luxus-kategóriába került. Akinek meg telik még valamennyi nyaralásra, azok jó része nem Mo.-on nyaral, az árak és a szolgáltatások színvonala miatt a Balaton-part helyett a horvát vagy görög tengerpartra mennek: nagyjából hasonló árak tengerparti nyaralásként.

Szóval, igen, ennyit romlott a helyzet. Nem véletlenül indult meg külföld felé annyi ember, és nem csak a fiatalabb korosztályból, hanem a középkorúak közül is. Pedig a magyar nem igazán mobilis népség, most mégis mennek és próbálkoznak. Hátha...

:(

macamuca [IHUN] 2013.07.12. 07:12:30

@diggerdriver:

:DDD
hát tényleg kicsi a világ :DDDD

(ja, és szia, Apu! :D )

tanato 2013.07.12. 07:35:41

@macamuca: Hát a mi alföldi kisvárosunkban /25 ezer fő/most behalt a strand,a Profi áruház egy bútorüzlet,egy 30 éven keresztül jól működő étterem két kínai bolt meg egy kínai büfé,két gyógyszertár,egy nagyobb és több kisebb méretű élelmiszerüzlet stb.A helyükön tátongó falak,Eladó,Kiadó felírással,rossz nézni őket.

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2013.07.12. 09:25:36

@AgnesE: De gyenge próbálkozás lett belőle :-)
Vicces már amit művelsz...

PannonBoy 2013.07.13. 00:32:31

Uhh, nagyon unalmas poszt lett, eléggé sablonos, kezdeti nehézségek, blablabla, közös szállás blablabla... túllendülés blablabla...

"De az ebédszünet szent, senki nem zavar, amíg a csirkecomb kilóg a számból."
Nem túl gusztusos, képzelem milyen munkahely lehet...

PannonBoy 2013.07.13. 00:38:46

"Uk tele van angolul nem beszélő emberekkel és akkor mi van?"
@vöribaba: @DieNanny: Csak az a baj, hogy az Egyesült Királyságban az angol a hivatalos nyelv, így elvárható, hogy legalább alapszinten beszéljen angolul.

Gondoljatok bele, hogy pl. Magyarországon, aki nem beszél magyarul (vagy angolul / németül) az egy utolsó kis senki, a proletária oszlopos képviselője.

Igenis, ha valami egy másik országban él és dolgozik, akkor beszélje az adott ország nyelvét, vagy minimum angolul (pl. UK-ban ez a kettő pont egybeesik). Nem is értem, hogy élhet valaki úgy egy országban, hogy nem beszéli a nyelvet. Max. csak proli lehet.

Vadalmaaaaa 2013.07.13. 13:42:42

@PannonBoy: jó ,de nem így van és kész,az élet más
ha mindenki beszélné a fogadó ország nyelvét érkezéskor,éhen haltak volna az ottani nyelvtanárok,nem?

menj be egy boltba és meglátod,hogy külföldiekkel van tele az egész szolgáltató szektor,akik még alapszinten sem beszélnek angolul
legutóbb bementem egy helyre kértem egy zabkását,a szlovák csaj fel sem fogta a kérdést,majd mire többszöri nekifutásra megértette,rávágta nincs,pontosan úgy,ahogy Szlovákiában megszokta:nye nyi-na velem ráfázott,mert szlovákul is tudok,nem csak angolul és mondtam neki az édes anyanyelvén,hogy ott van kiírva a feje felett-ekkor kaptam,meg a rendelésem,de angolt nem beszélte a drága, perfekt angolommal nem tudtam volna megvenni a kaját,mert a kiszolgáló személyzet nem beszélte az államnyelvet:D
de állása azért volt Londonban::D
ez egy röhejes eset volt,de példázza,hogy marha sokan elvannak ott jól és nem beszélik az ország nyelvét

ott is itt is,ahol jelenleg élek

amugy,meg az angol a világ legkönnyebb nyelve,ha valaki nem totál lusta és veszi a kis fáradtságot,megtanulja

nyelvi környezetben meg tuti meg fogja gyorsabban tanulni,mint Mo-on ücsörögve

biztos hajmeresztően hangzik számodra,de rengeteg példa van arra,hogy nem beszélik az ország nyelvét a lakosai

uSa is jó példa-a dél-amerikaiak nem akarjak megtanulni,élnek az angol nélkül és jól elvannak,mert összetartó közösség és,ahogy szaporodnak a amcsiknak kell spanyol nyelvkurzusra járni,nem fordítva

nem akarok belemenni,hogy itt ,ahol élek mást se látok,csak azt,hogy a bevándorló gyarmatosítja a befogadó országot
,de itt is olyan sok a migráns,hogy jelentős néptömegek élnek le egy életet anélkül,hogy a fogadó ország nyelvéhez bármit is konyítanának

Vadalmaaaaa 2013.07.13. 13:54:40

kevesen látják át,hogy a gyarmatosítás kulturális szinten is folyhat
ebben az országban ,ahol most élek rengeteget költenek arra,hogy a külföldi megtanulja a nyelvet

na nem jókodni akarnak vele

egyszerűen nem akarják,hogy a migráns gyrmatosítsa őket,kulturálisan is integrálni akarják

csak ezen senki nem szokott elgondolkozni

na most én nem az ellen beszélek,hogy ne tanuljunk nyelveket, én magam i számos nyelven beszélek,imádok angolul dolgozni,olvasni,büszkre vagyok magamra,ha ezt még nehezebb nyelveken is meg tudom tenni,de azért nyitva tartom a szemem a világ dolgaira,mert összetett és látok érdekes dolgokat

ebben az országban pl. az a pletyka kering,hogy ,ha a magyarok összetartóak lennenek,és egy tömbbe telepedtek volna le,teljes joggal kérhették volna,hogy a magyar is felvétessék ennek az országnak a hivatalos nyelvei közé
de a magyarokkal szerencséje van minden befogadó országnak,mert széthúzó fajta,nem kell számolni velül

egy holland ismerősöm azzal lepett meg,hogy szerintük 200 év múlva amgyar nyelv el is fog tűnni

végül is nem tudok állást foglalni ebben,látnok nem vagyok,de az tény,hogy egy magyar falu elkezdett finnül tanulni,mert pár finn beköltözött, olvastam a neten
ilyen a világon sehol nincs,vagyén nem hallottam róla

Vadalmaaaaa 2013.07.13. 14:03:35

talán mindenki előtt ismert az a hírhedt eset,hogy egy angol idénymunkást azért utasítottak el egy állásból Uk-ban,mert nem beszélt lengyelül

Vadalmaaaaa 2013.07.13. 14:10:55

szóval nem olyan pepita a világ,ahogy itt leírjátok

Vadalmaaaaa 2013.07.13. 14:15:42

@macamuca: nekem otthon egy barátnőm azt mondta,hogy ez csak olyan divat a fiatalok körében
erről mi a véleményed?

DieNanny CH 2013.07.14. 20:04:21

@PannonBoy:
Tökéletesen egyetértek veled; én csupán vöribaba hsz-re reagáltam, aki azt írta, aki nem tud angolul, az hülye. (Nem tette hozzá, hogy Angliában.)

PannonBoy 2013.07.14. 20:54:10

@vöribaba: Végigolvastam. Oké, de ez akkor sem így működik. Az meg elég undorító, hogy egy bevándorolt nép rá akarja erőltetni az ő nyelvét az ott élőkre.
Másrészt lehet, hogy az utca prolija lengyelül, meg románul beszél, de a normális állásoknál az angol követelmény. Londonban is.

Aki csak a saját nyelvén beszél, az előbb-utóbb begettósodik. Nem fognak vele foglalkozni az angolok.

macamuca [IHUN] 2013.08.04. 10:24:53

@vöribaba:
"nekem otthon egy barátnőm azt mondta,hogy ez csak olyan divat a fiatalok körében
erről mi a véleményed? "

Bocsesz, de az utóbbi időben kissé "utógyújtásom" van, az értesítőt is most olvastam a ládikámban (meg az összes egyéb levelet is), ezért válaszolok ennyire megcsúszva.

Nos, "divat"-nak nevezni, hogy százezres nagyságrendben indulnak külföldre szerencsét próbálni az emberek: lehetséges így minősíteni, de azt hiszem, ettől még nem lesz az.
Vagyis nem divat, hanem kényszer. Itthon ennyire nincs munka (vele megélhetés, kilátás/remény valamire a jövőben, olymindegy, ki mit szeretne tervezni, lakást/családot, vagy nyaralást/mást).
Ráadásul nem csak a fiatalok indulnak meg kifelé, hanem egyre többen a középkorúak közül (40-es, 50-es korosztály). Ők is divatoznának? Vagy vajon mi visz rá egyre több középkorút arra, hogy egy felépített, olyan-amilyen életet feladjon és újrakezdje/megpróbálja újrakezdeni külföldön?

Önmagában véve a külföldi tapasztalatszerzés, a kinti munkavállalás nem rossz, sőt, nagyon is jó. Ami problémás, az a próbálkozók motivációja és száma.
Vagyis ha nem tapasztalatszerzés/világlátás a fő motiváció (nyilván némi tőkegyűjtéssel kombinálva, amit aztán majd hazahoz és itthon kezdi el kialakítani az életét), hanem a kétségbeesés a kilátástalanság miatt. Ha ezért megy ki egyre több ember, az nem divat. Mint írtam, a magyar nem igazán mobilis népség, nem volt jellemző a külföldi munkavállalás (pláne nem ilyen arányban). A kb a '90-es években elkezdődött kinti munkaválalásnak teljesen más volt a fő motivációja: kiment, lehúzott kint 2 évet, pénzt gyűjtött, majd itthon házat épített, vállalkozásba kezdett. Vagyis Mo.-ra tervezte az életét minden szempontból, egy nagyobb tervhez szükséges tőkét akart szerezni kint az itthoninál jóval rövidebb idő alatt.
Most nem itthonra terveznek a "divatozók", hanem kintre (ki hova ment-került), és ez lényeges különbség, éppúgy, mint a motiváció.
Azok közül, akik manapság tőkegyűjtési szándékkal mennek ki, sokan vagy menetközben meggondolják magukat (megtapasztalva a kinti és az itthoni mindennapi élet közötti óriási és alapvető különbséget a kinti javára), vagy hazatérve fordulnak vissza több-kevesebb idő után. Hisz megvette-felépítette a házát/lakását, kifizette a hitelt (ha volt), stb, node ha nincs munka, miből tartja fent a lakást, és miből él meg??
Tesóm lehúzott kint 3 évet, majd hazajött, mert összegyűlt a kívánt összeg. 2 év itthon, kínlódással, majd ismét irány kifelé, egy teljesen más irányba/országba. Nem divatból, hanem kényszerből. Pedig ő nagyon is itthonra tervezett. És nem a ritka kivételek közé tartozik, csak ő a hozzám legközelebbálló ismerős, aki a külföld-Mo. duettből a külföldet választotta.

Az indokok nagyon eltérőek, de divatnak (és mint ilyen, átgondolatlan hóbortnak) nevezni a mostanság zajló tömeges kivándorlást finoman szólva is szűklátókörűségre utal (nem szeretném megbántani barátnődet, de erre nincs más szó).

macamuca [IHUN] 2013.08.04. 10:32:30

@vöribaba:
A finnül tanuló falu a gyakorlatban azt jelenti, hogy a bolt-kocsma-művház háromszögben pár ember elkezdett megtanulni néhány szót-kifejezést. Ami kedves dolog és minden bizonnyal nagyon jólesik a betelepült finneknek, de nem jelenti azt, hogy a teljes falu
1: elkezd finnül tanulni ÉS beszélni
2: ezzel párhuzamosan elfelejti a magyar nyelvet.

A honi sajtó uborkaszezonos túlzása a cikk címe, és az, amit sugall.

macamuca [IHUN] 2013.08.04. 10:53:28

@tanato:
Alföldi kisvárosból költöztem a szomszédjában lévő faluba, onnan a Kisalföld szélén lévő kisvárosba.
Előbbiekben már rég mindennapos volt a "behalás" = üzlet-bezárások, munkahelymegszűnések, stb (nem véletlenül szedtük a sátorfánkat...), utóbbinál az elmúlt kb 1 évben indult meg a folyamat, gyorsuló ütemben.

Rossz nézni, főleg megélni...
Nem véletlenül nézelődök nyugatra... mert ha itt is olyannáé válik a helyzet, mint az Alföldön (és minden jel arra mutat, hogy olyan lesz, idő kérdése, mikorra), akkor választhatunk:
1: maradunk itt és kínlódunk, mint a költözésünk előtt az Alföldön
2: visszamegyünk az Alföldre, a "nincs"-be
3: továbbmegyünk nyugatra (vagy északra).

@vöribaba: ha megtörténik itt is, amit egyszer már átéltünk az Alföldön, akkor nekünk is a külföld marad (vagy az ellehetetlenülés, anyagi csőd). Nem keresve, hanem rákényszerülve, nem divatból, és nem fiatalként, bár egy fiatalt magunkkal víve....

tanato 2013.08.04. 17:54:49

@macamuca: Na,már arrafelé a Kisalföldön is ez megy?Pedig azt hittem ott nagyobb a vásárlóerő.

macamuca [IHUN] 2013.08.08. 23:05:33

@tanato:
Ez megy.
Elbocsátások, csökkenő munkahely-számok, ezzel együtt csökkenő jövedelmek = csökkenő vásárlóerő.
Valahol félelmetes végignézni azt, hogy mindössze 5 év alatt hogyan változott a helyzet.
Ég és föld volt a különbség a két régió között minden tekintetben, átköltözve ordító volt a differencia.
Most meg kezd ez a rész is lecsúszni, erősen.
Persze, az Audi nagy húzóerő, de mindenkinek ők (+beszállítóik, alvállalkozóik, stb) sem tudnak munkát adni, a többi ágazat munkáltatói küszködnek, ahogy tudnak, velük az alkalmazottak is.
Aztán majd csak lesz valahogy...

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása