oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. június 24. 06:49,  Magyar magyarnak barátja legyen 476 komment

2013. június 24. 06:49 Határátkelő

Magyar magyarnak barátja legyen

A mai poszt – miként szerzője, Péter is írja – reakció, méghozzá a napokban megjelent Magyar a magyarnak című írásra. Péter szerint – és ezzel nehéz vitatkozni – a magyarok külföldön is pont olyanok, mint Magyarországon, így aztán miért is várnánk el tőlük, hogy mások legyenek.

kutya macska.jpg

Zsuzsa posztjára szeretnék reagálni elsősorban. Megint ez a kurvamagyarozás megy, pedig kint is azok a magyarok élnek, akik Magyarországon korábban szembe jöttek az utcán, kikanyarodtak eléd váratlanul, a lábatokra léptek a buszon, esetleg egy jó szót sem sajnálva segítettek egy útbaigazítással, amikor eltévedtél egy nagyvárosban.

Tessék megérteni, emberek vagyunk, magyar emberek, akiket sok-sok éve úgy tartanak a seggünkön, hogy megosztanak minket, és hagynak veszekedni.

Talált Zsuzsa egy ügyeskedő magyart... na puff! Még ott is... Tragédia. Nem tudom, miért gondolják sokan, hogyha kimegyünk nyugat felé, megváltozunk. Én Londonban töltöttem a tavaszt, és bizony a Kurvaangoloknál is mozogni kell! Ha nem mozdulsz meg egy pillanat alatt észreveszik és egy lengyel nagymama üvölt veled, hogy „akkor miért vagy itt"???

Elárulom: a magyarokat ott azért szeretik dolgoztatni (az indiaiak), mert képzettebbek, ügyesebbek, és fürgébbek vagyunk, mint az angolok. Viszonylag szervezetlen a magyarok ottléte, pláne ha azt nézzük, amit a lengyelek
művelnek.

DE. Magyar magyarnak igenis segít kint, ha jó fej és nem unja már, illetve ha tud. (Sokan kérnek lehetetlent, és bizony előfordulnak pofátlan kérések is.) Ha nem segít, akkor sem rossz fej, csak esetleg nem akar nyivákoló magyarokat a küszöbre vagy a single szobába, akit aztán hallgathat. (Jajj, OK, itt van munka, de állandóan dolgozni kell...)

De vannak, akik önzetlenül, mennek veled, hívnak, kérdeznek, és olyanok is akik nemes egyszerűséggel üzletet építenek a segítségbe, bérelhetsz tőlük szobát, rendelhetsz cigit, vagy magyar csatornákat. Itthon is hasonló a helyzet, nem?

Én igyekeztem Anglia felé távozni (más okokból adtam most fel), de igazi nyelvtudás nélkül bizony a magyarok fognak kint is szembe jönni. És mindegy melyik kerületben vagy. Wembleyben például gyakorlatilag folyamatosan jön szembe egy magyar, vagy legalábbis minden sarkon.

Ahová te bekerülsz a diplomáddal pakolónak vagy viráglocsolónak, ott is azonnal melléd csapódik egy mosolygós hazánkfia. Vagy 22.

Nem rosszabbak, mint azok a magyarok, akik itt is a szomszédaink, elénk söprik a szemetet, fúrnak vasárnap, sőt egész hétvégén, a legfontosabb beszédtémájuk pedig nyilván hogy mennyit keresel.

Elmesélik a történetüket, meghallgatják a tiédet, és meghívnak az albérletükbe (a többi magyarhoz) inni egyet szombaton. Mások felhívják (akár pénzért is) helyetted az NI interjút (mert annyira sem beszéled a nyelvet), esetleg bevisznek egy ügynökséghez is, ahol a legenda szerint csak ülsz, amíg ki nem visznek valahová dolgozni, ahol nem kérik, hogy beszélni is tudj.

Aztán lehet panaszkodni tovább, hogy nem lehet leülni, pakolni kell a kamiont vagy a csipszet, esetleg felmosni a csarnokot.

De.

Ne bántsuk már egymást...!

Ha zavarnak a magyar emberek, menj, fordíts hátat, töltsd ki a papírokat... de akkor ne az itthoni híreket figyeld és üzengess „haza", hogy szar a világ. Teremtsd meg magadnak a kinti életet, alapíts családot, és élj boldogan! Ha pedig nem zavarnak, sőt igényled a magyarok társaságát, szomjazod a magyar szót... akkor segíts inkább Te is építeni a közösséget!"

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: magyar társadalom kapcsolat Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr925375114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyuszigonosz 2013.06.24. 06:59:51

Jó poszt így a hét elején. Lesz is hozzászólás rendesen. :)

KJ.. 2013.06.24. 07:17:25

Ebbe is biztos bele lehetne kötni valamilyen oldalról,,De mint ahogy írta,nem ezt kellene csinálni! Ugyhogy ne is csináljuk.sztem. is tök igaza van,ha össze tartunk nem csak panaszkodunk,(mondjuk a másikra),akkor mi is vissza kapjuk majd a figyelmet,és ez jó érzés!! Milyen egyszerűnek,és logikusnak tűnik,ha így leírják nekünk..:)) grat.

tableno 2013.06.24. 07:26:30

Szerintem minél magasabban kvalifikált munkát végez kint valaki, annál kevesebb magyarral lesz dolga. Nem azért mert sznob lenne és kerüli a magyarokat, hanem mert eleve nem abba a társadalmi rétegben mozog, ahol sok a magyar. Mer valószínűleg, aki értelmiségi munkát kap kint, annak a nyelvvel sincsenek gondjai.

NIKI LAURA 2013.06.24. 07:38:48

Mi az hogy "szerez "Cigit?
Csak nem csempész Prilukit árulnak kint is?..na megy a telefon a megfelelő helyre!

Nah,mikor múlt héten vártam a Bpesti csatlakozást,át kellett mennem a 3- terminalra az 5-ről.
7h nem akartam bent várni,kimentem a városba...hát tleg,aki igazi mutatós nő volt,az magyarul vagy polandúl beszélt!
Ebben a két népben tényleg sok közös van..

A Cica-kutya aranyasos,de hogy jön a poszthoz?

DieNanny CH 2013.06.24. 07:56:30

Azért más posztok komenteiből világosan lejött, hogy mindenkinek voltak pozitív és negatív tapasztalatai is, attól is függően, hogy ő maga milyen típus.
Ez a poszt elég lett volna egy kommentnek is...

DieNanny CH 2013.06.24. 07:57:40

@NIKI LAURA:
"A Cica-kutya aranyasos,de hogy jön a poszthoz? "

Úgy, hogy ha ők is lehetnek barátok, akkor a magyar a magyarnak is lehet...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.24. 07:58:48

Nehez mit mondani a posztra. Koszonjuk a belefektetett energiat!

2013.06.24. 08:02:33

"De vannak, akik önzetlenül, mennek veled, hívnak, kérdeznek, és olyanok is akik nemes egyszerűséggel üzletet építenek a segítségbe, bérelhetsz tőlük szobát, rendelhetsz cigit, vagy magyar csatornákat. Itthon is hasonló a helyzet, nem?"

"Elmesélik a történetüket, meghallgatják a tiédet, és meghívnak az albérletükbe (a többi magyarhoz) inni egyet szombaton. Mások felhívják (akár pénzért is) helyetted az NI interjút (mert annyira sem beszéled a nyelvet), esetleg bevisznek egy ügynökséghez is, ahol a legenda szerint csak ülsz, amíg ki nem visznek valahová dolgozni, ahol nem kérik, hogy beszélni is tudj."

Nos hát, milliószor lerágott csont ez a téma, lehet, hogy ufo vagyok, de ha már kimegyek, nem az lesz az első, hogy másra akaszkodjak. Nem értem, hogy egyesek miért hiszik azt, hogy fogni kell a kezüket meg terelgetni őket, mert mi egy nemzet fiai és lányai (:D) vagyunk. A közösség meg a segítés egymásnak nagyon jó dolog (lenne), csak nem kell átesni a ló túloldalára sem.

2013.06.24. 08:03:29

@Kovermadar: Diplomatikus vagy, mint mindig, uram. :D

tucano 2013.06.24. 08:31:59

nagy tervem, hogy választási évben semmilyen magyar hírt nem fogok olvasni, sőt lehet, hogy a magyar nyelvű fórumokról is eltűnök, kivéve a hobbijaimmal foglalkozókat.
Még nem tudom, mikor kezdjem. Lehet, hogy semmi értelme, meg nem sikerül. De kb. akkora vágy, mint leszokni a cigiről.
Képzeljétek el, egy év magyar politikusok nélkül, sőt, nem tudni, hogy ki nyerte a választásokat! Mint egy álom...

2013.06.24. 08:33:54

@Kovermadar: Láttalak, ne hazudjál! :>

nyuszigonosz 2013.06.24. 08:36:55

@NIKI LAURA: "Mi az hogy "szerez" Cigit? Csak nem csempész..."

Nemtudtad, hogy a legnagyobb tétel csempészcigi az pont arrafelé megy?
Na, akkor most már tudod. :)

2013.06.24. 08:40:23

@tucano: Nekem az a nagy tervem, hogy valahogy kiszűrjem a hazai politikát az életemből amíg itthon tartózkodom, de elég nehéz, mert ha kidobod az ajtón, bemászik az ablakon keresztül. "Komolyabb" hírportálokon (tehát nem index meg origo) sem lehet azonban megkerülni őket, részben persze azért is, mert a gazdaságra eléggé nagy kihatással vannak a döntéseik, részben meg azért, mert erre van igény. (?)

A híradókat és bizonyos agymosó csatornákat és portálokat pedig messziről kerülöm.

tucano 2013.06.24. 08:52:22

@Philosoraptor: á, otthon nem lehet. Amikor még nem volt net (volt olyan is?:) akkor tudtam dobni pár hónapra a magyar politikai híreket, de cserébe a brazilokon húztam fel magam és még jobban.

Spacecake 2013.06.24. 08:52:24

teljes mertekben egyetertek a posztoloval.

vazzup 2013.06.24. 08:54:01

Sziasztok, vazzup vagyok, két hete nem küldtem el egy magyart sem az anyjába...

Ennek a posztnak mi értelme van? Akinek szól az nem olvassa és nem is érdekli, aki meg esetleg elolvassa, az meg úgy sem az alapján szelektál, hogy valaki magyar-e vagy sem.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.24. 08:55:46

@tucano:
Sok szerencsét hozzá!
Nem tudom egyébként mennyire kivitelezhető, jövőre a csapból is az fog folyni, ha csak minimális szinten is látogatsz magyar helyeket, előbb-utóbb szembe fog jönni.
Azt is igaz, hogy a hobbifórumokon erre ügyelnek, szerintem itt sem lesz politizálás (eddig sem volt igazán).
Mindenesetre érdekes kezdeményézés, nekem tetszik! :)

Igazából azt sem tudom mikor kezdődik a kampány... annyit tudok, hogy tavasszal lesznek a választások (mint mindig). Itt pedig szeptemberben. Az lesz számomra az érdekesebb. :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.24. 08:57:51

@vazzup:
/taps/
Szervusz vazzup! Én Kövérmadár vagyok, alkoholi... (jajj, az egy másik fórum) és már 4 napja tiszta.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 09:08:53

Én ha magyart látok, menekülök. S soha nem kommentálok magyar blogban!

:-)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 09:19:03

Az ilyen tartalmas posztokat minek teszi ki a HA? Ez meg az index cimlaphoz is keves szerintem es ott azert nem magas a merce.

Aztan ha valaki szembe jon velem az utcan (UK-ban) honnan tudom, hogy magyar? Vagy O honnan tudja, hogy magyar vagyok? Meg annak kell segiteni, aki mgerdemli, nem annak aki csak annyit csinal, hogy magyar...

Mrs. Clayton 2013.06.24. 09:19:46

meg kell mondanom, h én itt gyakorlatilag alig ismerek magyarokat, őket is csak egy ismerős révén
ellenben tegnap szerettem volna venni egy körömkefét, mert a fiammal fékbetétet cseréltünk a Hondán és hát szükségét éreztük
tekeregtünk a Tesco körömkefe részlegén, de nem volt, sehol, egyszer csak mit hallok:
- Rendben, akkor megyek egyedül, nem érdekelsz, majd keresek olyat, aki mellém áll
-Mi van, én melléd állok, jó, rendben, akkor menj te okos
gyorsan átmentünk egy másik sorba és jót röhögtünk, hogy még ezek se hallották, h magyarok mindenhol vannak

tableno 2013.06.24. 09:20:04

Berci Bercinek farkasa!

tucano 2013.06.24. 09:21:23

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
úgysem szavaznék, viszont mérhetetlenül idegesíteni fog a kampány és az ahhoz kapcsolódó mocskolódás. Ezen változtatni nem tudok/nem lehet, de nagyon szeretném a teljes magyar politikai osztályt kihagyni az életemből.
Nekik az a feladatuk, hogy megpróbáljanak betörni az életembe és döntésre kényszerítsenek. Ezért érzem kicsit kihívásnak, hogy ezt megakadályozzam.

Egon Krenz 2013.06.24. 09:23:12

@tucano: Hogy ki nyeri meg a választásokat már most is lehet tudni. :D

A posztolót nem értem. Ha egyszer Szváziföldtől Kamcsatkáig mindenki leírja, hogy mekkora egy sudribunkó lehúzós alja nép a magyar, akkor minek akarja az ellenkezőjét bebizonyítani?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 09:24:04

@tucano: En nem is szavazhatok, vagyis csak orszagos listara. Amikor kikoltoztem leadtam a szemelyim. De hogy megy ez a levelben szavazos dolog? Mert kertek cimet tolem (meg van lakcimkartyam, mert nem szuntettem meg a bankszamlaimat ME'G), de kamu cimet mondtam. Oda kuldik, probaljak kuldeni a szavazolapomat?

tableno 2013.06.24. 09:25:18

@Egon Krenz: mert ez így ebben a formában nem igaz. Csak meg kell válogatni a barátaidat, akárcsak otthon.

tableno 2013.06.24. 09:26:46

@Mr. Long: miért adtál kamu címet? Egészséges paranoia?

tucano 2013.06.24. 09:33:14

@Mr. Long: Semmit sem fognak csinálni, nem fognak neked küldeni semmit. Legalábbis az eddigi választások során (2006, 2010)meg sem próbáltak elérni.
Esetleg akkor, ha a Vezér vesztésre áll, akkor odahamisítják a voksodat. Kivéve ha Erdélybe költöztél, akkor személyesen is elmennek hozzád és műszékely tájszólással próbálnak nemzetiszín masnit kötni rád.

pappito · http://pappito.com 2013.06.24. 09:38:42

@tucano: te, én le tudtam tenni a cigit, szóval semmi se lehetetlen :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 09:39:01

@tableno: nem paranoia, hanem kikoltozes elott inteztem otthon az ugyeket. Amikor kijottem eloszor par napig szallodaban laktam es onnan kerestem kecot. De ragaszkodtak egy kulfoldi cimhez, ha akarok lakcimkartyat. Ami kell a bankhoz, mert anelkul nem tudom majd megszuntetni a szamlaimat. A magyar szamla meg kellett akkor, mert a penzem bankkartyan hoztam ki. Mondjuk megkerdeztem, hogy mi van, ha megvaltozik a cimem, erre azt mondtak, hogy nem szamit. Mondjuk itt elgondolkoztam, hogy paranoiasnak kellene lennem, nem szamit (ugyis tudjuk...). De par het mulva megyek haza, megszuntetem a szamlaimat, aztan odaadom anyamnak a lakcimkartyamat. O szeret minden ilyen izera vigyazni, fel kilo a penztarcaja penz nelkul...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 09:40:46

@tucano: Ahhh, lassan tobben leszunk UK-ban, mint Erdelyben. Majd tuntetunk itt is az autonomiaert, vagy letrehoznak majd Londonban Hungaty Town reszt, mint a kinaiak, vagy az arabok.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 09:42:37

@tucano: Kulonben masnit csak en kothjetek magamra, amikor asszonyt megajandekozom a szulinapjan egy reszemmel... Gonosz torpek kimeljenek!

én már a fény gyermeke vagyok 2013.06.24. 09:49:44

Posztoló barátom, nagy marhaságot írtál. És főleg az a baj veled, hogy nem lehet meggyőzni ha nincs igazad. Régebben én is hasonlóan vélekedtem, de volt erőm változtatni. Az itt kommentelők meg tudtak győzni arról, hogy aki külföldön él magyarként, az biza mind gyökér. És ki vagyok én (vagy te), hogy ellentmondjak a többségnek?

Len.Mag 2013.06.24. 09:53:20

Nagy vonalakban egyetértek, de azt nem lehet elvárni, hogy ha valaki nem elégedett a magyar "közhangulattal", akkor teljesen fordítson hátat a magyarságnak.
A sarkalatos pont számomra az, hogy hogyan fogalmazzák meg az emberek a kritikát, mert abban igaza van a posztolónak, hogy a tipikus "kurvamagyarozás", a fröcsögés meg a panaszkodás sehova nem vezet, sőt idegesítő. Mert mindezzel a jelen állapotot rögzítjük, arról beszélve, hogy mi a szar, meg mi nincs, ahelyett, hogy megfogalmaznánk azt, hogy MIT AKARUNK.
És ez utóbbi azért benne volt a posztban, nem irreális elvárások formájában, de pozitívan.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 09:54:39

@Mr. Long:

Még nincsenek meghozva a szabályok, azaz ez még nem tudható.

Eddig aki leadta a személyijét, az eleve nem szavazhatott.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.06.24. 09:55:46

@tucano: :)
A hírekről már leszoktam.
Tapasztalat: van élet nélküle.
:D

A posztot nem igazán értem.
Egy vélemény a sok közül.

Amarante 2013.06.24. 09:56:41

Jo nagy marhasag a mai poszt!
Kezdve onnan,hogy a magyar sajat hangyafasznyi orszagaban is a masik atb...ra jatszik odaig,hogy kulfoldon is azt teszi a sajat nemzetevel,mert kint ugye az adott orszag nyelven nem tud,ezert ugye csak a masik magyart tudja atkurni!
!7 ev mo-i munkabol 1et tudok papiron felmutatni,mert a tobbi ideiglenesnek titulalt,probaidos fos volt.Mivel csaladom van ebbe is belemegyek ugyebar sok szazezer tobbivel....
Negy ev kinti eletem alatt eddig minden magyarral csak negativ tapasztalatom volt,ugyhogy halisten mar nincs egy magyar ismerosom sem.Ez az egyetlen hely,ahova magyarok kozze jarok,de nem a nyelv hianya miatt,hanem az a nehany jofej kommentelo miatt,akik nekem szimpatikusok,mint ember es nem mint magyar.

Warlimont 2013.06.24. 10:01:20

A posztolo alapfelvetesevel nem teljesen ertek egyet. Otthon sokfele ember van, ahogy szuletnek es elnek, de aki viszont kimegy, az egy erösen leszukitett keresztmetszete a magyar tarsadalomnak: batorsag, kalandvagy, penzeheseg, ugyeskedesre hajlam, nagy adag egoizmus, stb. Ez maris egy nagyon erös szurö, de a tartos kintlet hatasai tovabb rontjak a helyzetet: az izolaltsag miatt befordultabb eletmod, a kulturalis utközessel valo megszokhatatlan surlodasok, fokozott stressz, szorongasok, tepelödes (menjek? maradjak?) mind erösen torzitjak a szemelyiseget.

Ezekkel nem az önzetlen segitökeszseg lett körbeirva, szoval aki kimegy, lehet szerencseje egy jofej magyar kollegaval, de jobb ha bekalkulalja, kint 10 magyar az nem olyan, mint otthon 10 magyar.

Len.Mag 2013.06.24. 10:01:29

@tucano: Nem teljesen irreális. Én pl. kukáztam a tévét, így csak arról vagyok tájékozott, aminek utánanézek. Namost a politika meg a hírek egy csomószor olyanok, mint egy brazil szappanopera: kicsit vontatott, mindig ugyanazok a szereplők, és ha két múlva "nézek meg egy részt", akkor is fel tudom venni a fonalat. Persze nem biztos hogy ez jó, simán meg lehet vádolni azzal, hogy nem tudom, hogy mi zajlik, elismerem, de én jól érzem magam, és eddig semmi váratlan helyzet vagy hátrány nem ért.

Egon Krenz 2013.06.24. 10:03:38

@tableno: gondolod ez a nagyszerű módszer Szváziföldtől Kamcsatkáig még senkinek sem jutott eszébe?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 10:04:37

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Orszagos listara szavazhatok, mert kulfoldon elo magyarkent vagyok nyilvantartva es az nagy nemzeti osszetartozas partjanak kellenek a szavazatok (mondjuk nem kaptak meg meg soha az enyemet). Ugyhogy PAPIRON egyenerteku vagyok egy '56-os menekulttel, vagy egy erdelyi, esetleg felvideki, vagy delvideki magyarral.
Mondjuk erdekes, hogy a szegeny "nyugatvideki" magyarokat senki sem hianyolja, vagy azok nem kernek magyarhonbol? Jobb nekik Ausztria?

érthetetlen chris 2013.06.24. 10:04:42

@én már a fény gyermeke vagyok: Sajnos van igazság a mondandódban.

Egyébként meg az embernek tudnia kell megválasztani a barátjait.

Len.Mag 2013.06.24. 10:10:23

@én már a fény gyermeke vagyok: Minden külföldi magyar gyökér, csak te vagy "helikopter", tudjuk :)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 10:13:39

@Mr. Long:

Ausztriában nem engedélyezett a többes állampolgárság, komoly kockázata van, ha valaki áthágja a szabályt, ezért nincs tömeges érdeklődés. Más részről pedig Ausztriában a legkevesebb a magyar az összes szomszédos ország közül. Trianon idején 290 ember élt az Auszriához csatolt ex-magyar területen, de ennek csak 10 %-a volt magyar. Azóta pedig ott volt a legerősebb az asszimiláció. A legutóbbi felmérés 10 ezer magyart mutatott ki.

zsu.zsa 2013.06.24. 10:18:19

Kedves Péter! Megtisztelő a válaszod. :)
"Magyar magyarnak igenis segít kint, ha jó fej és nem unja már, illetve ha tud. (Sokan kérnek lehetetlent, és bizony előfordulnak pofátlan kérések is.) " - a segítséget nem én kértem, ő ajánlotta fel. nem volt célom mások hátán felmászni, élősködni, és hidd el, nincs is rá szükségem...
"Aztán lehet panaszkodni tovább, hogy nem lehet leülni, pakolni kell a kamiont vagy a csipszet, esetleg felmosni a csarnokot." - abszolút nem panaszkodtam a munka miatt (nekem pl. soha nem volt azzal gondom otthon sem, ha dolgoznom kellett; itt sem, annak ellenére, hogy a vezetői hozzáállásával nem értek egyet - ezt viszont természetesen nem közöltem/éreztettem vele, hiszen tisztában vagyok vele, hogy a "messziről jött kis senki" most itt én vagyok; de könyörgöm, az szerintem nem extra óhaj, hogy kimehetsz-e mosdóba, vagy nem...) ráadásul ő hangoztatta, hogy maximálisan meg van velem elégedve... no de ez már mindegy is!
A posztom célja az volt, hogy talán ezt olvasva azok, akik most indulnak útnak, nem lépnek bele ugyanebbe a pocsolyába. Én tanultam belőle, és igen, kerülni fogom a magyarokat!
"Ha zavarnak a magyar emberek, menj, fordíts hátat, töltsd ki a papírokat... de akkor ne az itthoni híreket figyeld és üzengess „haza", hogy szar a világ. Teremtsd meg magadnak a kinti életet, alapíts családot, és élj boldogan!" - Azt üzenek haza, amit akarok. Mellesleg a világ nem szar, de vannak benne tanulságok, amik hasznosak lehetnek, ha megosztjuk másokkal(elvégre ez az internet egyik nagy előnye). Én ezt tettem. És ha már csak egyetlen embernek segített, amit leírtam, akkor én örülök neki!
De továbbra is csak azt tudom mondani: engem bizony meglepett és rosszul érintett, hogy egy magyar rúgott belém, miközben a németek mindegyike rendkívül segítőkész és kedves...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 10:22:33

A poszt alapjan eszembe jutott, hogy miert elvaras kulfoldon, hogy segitsek mindenkit, aki magyarul beszel? Peldaul bankszamla nyitaskor. Otthon is elhajtana az a "vadidegen" magyar akitol itt elvaras, hogy segitsen az ugyintezesben. Kulonben meg szomoru, de nem szabad akkor elkoltoznod masik orszagba, ha ilyen alap dolgokat sem tudsz egyedul elintezni. Tudom, nem mindenki beszeli magas szinten e anyelvet, de egy eros, a rigo utca altal kozepfokunak minositett tudassal neki lehet vagni a vilagnak.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 10:22:45

@Mr. Long:

Nos, a legtöbb magyarnak erről fogalma sincs. MÍtoszok vannak Trianonról, pl. hogy magyar többségű vidékeket csatoltak el. Valójában a legnagyobb arányú magyar lakosság a Romániához csatolt részen volt, ott 32 %. Az összes többi részen kevesebb:
Ausztria - 9 %
Lengyelország - 1 %
Csehszlovákia - 30 %
Jugoszlávia - 15 %
Olaszország - 15 %

Az az elcsatolt részeket összeségükben nézve, sehol sem volt magyar többség.

tableno 2013.06.24. 10:25:18

@Egon Krenz: Akinek eszébe jutott és alkalmazza is, annak nincsenek "borrrrrzasztó" tapasztalatai a kinti magyarokkal.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 10:27:50

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ezzel a reszevel tisztaban voltam, csak az a gyanus, hogy az Ausztriahoz csatolt teruletert senki sem sopankodik, bar sejtettem, hogy az ott elok annyira nem is sirnak a magyar mezesbodonhoz tartozasert. Tudom, ott vannak-voltak olyan telepulesek, akik visszakertek magukat, nem kell erre figyelmeztetni. Csak a tulmagyar baratai sosem tudtak erre a kerrdesemre valaszolni, ezert erdekelt mindig.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.06.24. 10:32:43

@Mr. Long: Ha valakinek van vér a megfelelő helyen, akkor Rigó utca sem kell hozzá.
:)

tucano 2013.06.24. 10:38:16

@tilmir: @Len.Mag: Ezért csak irigykedni tudok. Sajnos súlyos hírfüggőségben szenvedek, már végső stádiumban, vénásan nyomom :D

Len.Mag 2013.06.24. 10:47:20

@tucano: Hűű! Nem is tudtam, hogy ilyen durva a szer! Jó, hogy még időben leálltam vele. :D Igaz, már akkor is nagyon szenvedtem a mellékhatásoktól. Az elvonási tünetek ahhoz képest semmi!
Egyébként viccet félretéve, egy nagyon jó aktív időszakom volt az első tévé nélküli pár hónap, mert valamivel ki kellett tölteni az űrt, így szinte "beszippantotta" a felszabadult szabadidőm az olyan tevékenységeket, amik vagy kreatívak voltak és kikapcsoltak, illetve régen csinosítottam annyit a lakást! :)
Azóta sajnos rákattantam az internetre (hiába no, aki függő személyiség...)

fideszesgengszterekpusztuljatok 2013.06.24. 10:48:41

"Tessék megérteni, emberek vagyunk, magyar emberek, akiket sok-sok éve úgy tartanak a seggünkön, hogy megosztanak minket, és hagynak veszekedni."

Egy lóf*szt, véreim: nem valami titkos "AZOK" osztanak meg bennünket, hanem saját erőből rúgjuk egymást seggbe, szóljuk le egymást...

És valljuk be: néha-néha, amikor vámpírként ránk szálló hazánkfia-lánya várja el tőlünk, hogy elé terítsünk szállást, melót, egzisztenciát (pusziért-pacsiért, hiszen mind magyarok vagyunk!), joggal is tesszük ezt.

tableno 2013.06.24. 10:59:47

@Mr. Long: Tyrion Lannister-re gondolsz?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 11:05:02

Oooo...... Igen. Vagyis majdnem, hasonlo magas, csak gonoszabb.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.06.24. 11:12:24

@Mr. Long: Persze, csak sokaknak egyszerűbb valaki másra támaszkodni, mint önállóan megoldani valamit.
Erre próbáltam utalni.
:)

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2013.06.24. 11:15:03

Azért tűnik fel külföldön, hogy a másik magyar mennyire bunkó vagy jó fej, mert mindketten "természetes környezetükből kiragadottak" vagytok, más a viszonyítási alap.

De ugyanazt tudom elmondani mint mindig: ezzel nem csak a magyarok vannak így egymás között, hanem az össze bevándorlócsoport.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 11:20:45

@tilmir: OK, elismerem en is paraztam elotte egy kicsit, megis minden angol, stb.

De nem ordongosseg elintezni ezeket a dolgokat. Elmentem vettem egy soimkartyat, elotte meg otthonrol lebeseltem flatmateroom-on par szobat megnezesre, elmentem megneztem, megallapodtunk, bekoltoztem. Felhivtam a kozpontot NINo intejura, elmondtam a cimem, elmentemn amikorra kellett. Ok, nem kellett munkat keresni, mert szerzodessel jottem ki. Mult heten voltam lakast nezni, mert koltozom tovabb a szobambol, nem komplex dolgok ezek es nem kell C2++ szintu nyelvtudas sem, illtve nem kell hogy az a bizonyos resz bekekuljon a sok vertol, hogy a masik utat is felvazoljuk.
Sokan tulmisztifikaljak a kulfoldi eletet. Nekem egy dolog hianyzik (NEM A TURORUDI, PILOTAKEKSZ, VAGY A TELISZALAMI), nem tudok jatszani a szavakkal ugy, mint otthon. De majd kepzem magam, pont most talaltam nagyon jo hallott szovegertest fejleszto videokat a youtube-on.

BTBTBT 2013.06.24. 11:35:15

Ez M. Peter posztja?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.24. 11:36:30

@Mr. Long:
Érdekes, hogy nincs személyid, de a lakcímkártyát megtarthattad. Én mikor leadtam a szig-t, akkor ment a darálóba a lakcímkártya is.
Kérdezték, hogy adok-e meg címet, mondtam, hogy nem.

@Egon Krenz:
A Kétfarú Kutyapárt? :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.24. 11:38:06

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Akkor azok inkább "gyarmatok" voltak, mint magyar terület... mi a gond az elcsatolással?

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.06.24. 11:41:54

@Mr. Long: Erről van szó. Én NULLA nyelvtudással mentem a közlekedési hatósághoz kikérni a rendszámot. Vicces volt, de sikerült.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 11:44:44

@Kovermadar: Ugy van lakcimkartyam, hogy allando lakcimnek az van beleirva, hogy kulfoldi cim. Ideiglenes cimem van Magyarorszagon. De ezt csak azert kertem, hogya bankba megszuntethessem a szamlaimat.
De nem hiztam ki magammal, otthagytam anyamnal a fiokomban. Nyaron, ha hazamagyek hasznalom, aztan visszateszem a fiokba, vagy odadom anyunak megorzesre.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 11:46:31

@tilmir: Szeretem az activity-t, csak vigyaznom kell, hogy mutatom itt, hogy ket szo. Rossz iranyban tartom a kezem es verekedes lesz. :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.24. 11:48:28

@Mr. Long:
Értem.
Bankszámlamegszűntetéssel nekem is volt sok gondom, mert akkor már nem volt lakcímkártyám.
Felvilágosítottak, hogy vegyek le róla minden pénzt, majd ha nincs mozgás, akkor fél év után zárolják a számlát (és megszűnik). Ha a tartozás nem éri el a minimálbért, akkor a bank leírja a veszteséget és kész (6 havi számlavezetési díj nem hiszem, hogy bármelyik banknál elérheti a minimálbért :) ).

Nekem nem lenne hol hagyni és ideiglenes címet sem tudnék hová megadni (max. a nővéremét, de minek tegyem ki hatóságok zaklatásának).

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 11:57:23

@Kovermadar: MOndjuk jogkoveto akartam lenni (tudom ekutam) de a legaranyosabb az volt, amikor felhivtam a navot, hogy mi legyen az ebben az evben szerzett jovedelmem utani bevallasommal, mivel elvileg soron kivuli adomegallapitast kellene kernem. A fazon elkerte a szamom, hogy visszahiv. 40 perc mulva kozli velem, hogy erre nincs nyomtatvany, de a kollega aki elvileg ezzel foglalkozik csak annyit mondott, hogy eddig nemkertek tole meg ilyet a kikoltozok. De, ha akarok, akkor irjak egy kervenyt es csatoljam hozza a papirokat, ami alapjan megcsinaljak es elkeszitik, mint amikor rendes adobevallasnal azt kered, hogy a NAV csinalja meg neked.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 12:03:57

@diggerdriver: A linket, vagy a tortenetem? ;)
A linket este megadom, mert otthon van lementve. Bar minden video vegen a fazon ezt a webcimet irja fel a tablara: www.EngVid.com
Nem is az az erdekes, amit mond, hanem ertheto modon beszel, nem ugy, mint a munkatarsak :) es ad par jo tanacsot. Mondjuk eddig csak 4 reszt neztem meg.
A weblap elvileg a gyujto oldaluk, de 8 tanar csinalja es sajat csatornajuk van a youtube-on. En a neger fasziet kezdtem nezni, talan James a neve, vagy valami hasonlo.
A tortenetem, meg az elobbi roviditett valtozat lenne hosszabban es tenyleg kevesebb minden tortent benne, mint egy mosogatos posztban. Most koltozok eloszor tovabb es nem laktam meg 8 emberrel, sem osztott szobaban es nem vertek at (szerintem).

tucano 2013.06.24. 12:06:20

@Mr. Long: kérhetsz önvizsgálatot vagy hogy hívják. Akkor van értelme, ha új lakhelyeden lényegesen alacsonyabb az adó és minden magyar adófizetéssel eltöltött nap kárba vész:)
Olyankor átnéznek mindent és lezárják az adott időszak magyar adóvonatkozásait és tiszta lappal, üdén mosolyogva kezdhetsz új adózási életet. Vagy amint meghaladta a fél évet a külföldi tartózkodásod, felejtheted a magyart, ami lényegesen jobb megoldás szerintem.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 12:10:44

@tucano: Magyarorszagon addig fizettem adot, amig ott dolgoztam. Raadasul, mint kiderult (kosz oep-es haver), ha letelepedesi szandekkal hagyom el az orszagot akkor meg az oep fele sem kell ugyetinteznem, hanem a rendszer elvileg automatikusan lezar engem. Mondjuk az oep kijelentkezes tunt a legegyszerubbnek, mert csak letoltesz egy a/4-est a honlapjukrol, kitoltod elpostazod nekik es hatradolsz.

2013.06.24. 12:15:48

@tilmir: Lehet, hogy nekem is ez lenne a tökéletes megoldás.

2013.06.24. 12:18:29

Én a bajok okát abban látom, hogy aki segítséget kér, ő van a legjobban felháborodva, hogy ha benyújtják neki a számlát.
Pedig ha velaki segít neked állást, lakást keresni, ügyket intézni, erre időt és fáradságot álldoz, akkor jogos neki az anyagi ellenszolgáltatás.
Ha ez természtes lenne, könnyebben segítene: az az dolgozna helyetted mindenki.
Én segítettem egy családnak, jártam velül hivatalba, korrepetáltam a gyereküket, de a lakás keresés kifogott rajtam. Találtam nekik egy ismerős magyart, aki 300€-ert bevállalta. Elintézett nekik mindent, gyerekpénzt, lakástámogatást. A család még 50€-val megtoldotta az összeget, mert bőségesen megtérült nekik a "segítség". Szerintem ez így volt korrekt.

London2009 2013.06.24. 12:20:51

@tableno: Ez teljesen igy van. Kvalifikaltabb munkakorben alig lehet talalkozni magyarokkal. Az irodaban 8-an vagyunk magyarok es kb 1000 en dolgozunk az irodahazban. Mindig elbeszelgetunk ha talalkozunk, megallunk egy szora. Kifejezetten kedvesek vagyunk egymassal.
Ezekrol a gulyasfozesekrol, szalonnasutesekrol meg “magyarbulikrol” csak hirbol hallottam hala az egnek. Szemely szerint en nem keresem a magyarok tarsasagat egyaltalan. Azt tapasztaltam, hogy a sorskozosseg csak addig van mig mosogatni jottel Angliaba. Mikor kiderul, hogy nincs a nyelvvel problemad, jo munkahelyed van, akkor mar jon a “neked konnyu”…az meg olaj a tuzre ha kiderul, hogy a ferjed nem magyar… De ebben vegulis nincs semmi meglepo.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.24. 12:26:45

@London2009:
Miért ne lenne ebben semmi meglepő?
Szánalmas, ha valaki azért "szól be" a másiknak, mert az tanult, szorgalmas volt és jutott valamire.

Az ilyeneket el kell kerülni, mindegy, hogy az magyar, angol, német, cseh, lengyel vagy bármi más.

tableno 2013.06.24. 12:29:52

@London2009: Nekem az a tapasztalatom, hogy a kvalifikált magyarok között nincsenek is kifejezett "magyarbulik". Vannak összejövetelek, de ott általában baráti alapon hívnak meg embereket, nemzeti hovatartozástól függetlenül. Ebből kifolyólag a társálgás sem csak magyarul folyik.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.24. 12:31:10

@Mr. Long:
Érdekes :)
Én is jogkövető akartam lenni, ezért jeleztem azonnal mindenhol, hogy "viszont látásra". Tud róla a TB és a NAV is.
A GRP-m engedélyét visszapostáztam a rendőrségnek (mert lakcím nélkül nem kapok rá viselési engedélyt).

Egyedül a Diákhitel Központnak atdam meg egy címet, hogy képben legyek a törlesztési összeggel (amit egyébként év elején telefonon lekérhetek).

Igyekeztem elvarrni minden szálat, mert szerintem jobb az úgy. Ha végre vége lesz a hagyatéki eljárásnak, akkor az utolsó függő dolog is lezárul és mehetek isten hírével (kb. sosem lesz vége :( ).

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 12:44:24

@tableno: Engem egyszer hivtak magyar buliba. Azt mondtam, hogy szerintem nem fogok raerni. Azota nem hivtak buliba, mondjuk masert sem.

London2009 2013.06.24. 12:48:35

@Kovermadar: El is kerulom.
Azt figyeltem meg, hogy az esetek tobbsegeben a magyar nyelv a fo osszetarto ero. Egyszeruen nem ertem, hogy miert nem kepesek/nem akarnak megtanulni annyira angolul a magyarok, hogy ne legyen erofeszites tarsalogni?
Szemely szerint en tokeletes sorskozosseget talalok egy akarhonnan szarmazo foreign professionallel /expattal…ennyi meg nekem pont eleg is : )

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 12:55:39

Mondjuk beneztem az indexes angol forumra, ahol a ket fo tema az onkormanyzati lakas megszerzese, meg a magyar politika volt. Hat mit ne mondjak...
Momdjuk nekem van itt magyar ismerosom, kb 12 eve ismerjuk egymast. De O mondta jol, amikro megkerdeztem koveti-e a magyar esemenyeket, hogy minek figyelje nem erinti. Neha iszunk egy sort, vagy elmegyunk snookerezni, vagy egyutt vasarolni. De nem azert keressuk egymas tarsasagat, mert magyarok vagyunk.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 12:59:12

@Kovermadar:

Nem, nem voltak gyarmatok. A gyarmati terület más.

Mi agond az elcsatolással? Hát az, hogy mindig rossz, amikor az ember veszít, nem?

BTBTBT 2013.06.24. 13:00:02

@Mr. Long:
Mar gondolkodom egy ideje, hogy el kene menni egy ilyen londoni "magyar buli"-ra, de tartok tole, hogy a vetitesen meg a nagyzolason kivul mas nem lehet ott.
Nem arra szamitok, hogy kvalifikalt, hanem hogy normalis emberekkel is osszfussak. A nagy szamok torvenye alapjan erre keves esely van.

2013.06.24. 13:03:32

@Mr. Long: "Mondjuk beneztem az indexes angol forumra, ahol a ket fo tema az onkormanyzati lakas megszerzese, meg a magyar politika volt. Hat mit ne mondjak..."

A vér nem válik vízzé. Amúgy szánalom...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.24. 13:05:20

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Tudom, ezért tettem (vagy csak akartam) zárójelbe.

Nekem semmi gondo az elcsatolással. Kevesebb ember -> kevesebb éhes száj.

Vesztésben jó vagyok, a társadalmi ranglétra legalsó fokán állok, hisz mindig nekem kell megértőnek és elfogadónak lennem :) Ez már csak ilyen :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 13:06:18

@Barátusz: Majd meseld el milyen volt. En mondjuk probalom magam elszigetelni a magyaroktol, mert probalok integralodni es a magyar kozosseg konnyen beszippantana, amennyire magamat ismerem.
De mivel egyedul jottem ki, angol ceghez, hasrautes alapjan 97%-ban angolok koze, vagy sokadik generacios bevandorlokhoz jo eselyem van a helyi szocialis kapcsolatok kiepitesere es remelhetoleg nem lengyel akkcentussal fejlesztem az angolom. :)

2013.06.24. 13:12:33

@Barátusz: en is filoztam mar rajta, hogy csak kivancsisagbol benezni egy ilyenre :) szervezzunk ossze valami ilyet :D

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 13:13:15

@diggerdriver: Ezt a csatornat nezem, nem tudom mennyire jo, nem vagyok nyelvtanar. www.youtube.com/channel/UCwA7Aepp7nRUJNa8roQ-6Bw
Ezt a komat hallgatom, mert a hallott szovegertesem eleg gyenge. Foleg ahogy itt beszelnek mancunian akkcentussal...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 13:13:49

@Whave: merre laktok? csatlakoznek az antimagyar bulihoz

2013.06.24. 13:15:23

@Mr. Long: na, az antimagyar azert olyan gonosz :D nem fikazni akarok menni elbol, csak siman korulnezni kivancsisagbol, hogy milyen tarsasagot hoz ossze egy ilyen meghirdetett magyarbuli. :)

Amugy Kilburnben lakom (NW6).

2013.06.24. 13:17:55

@Mr. Long: ja es felreertes elkerulese vegett, nem bulit akartam szervezni, csak szarul fejeztem ki magam... egy eleve megszervezett magyarbulira valo latogatas szervezeserol beszeltem :)

London2009 2013.06.24. 13:18:36

@Barátusz: El ne menj! Allitolag meg veszelyes is.
Koncerteken meg szinhazi eloadason voltam mar. Abban meg nem csalodtam. De persze, ne Bikini koncertre menj…
Amugy teljesen kiabrandito az egesz. Kivalo pelda a magyar olimpiai szurkolo sator. Leginkabb csak szegyenkezni lehetett, hogy na ezek a londoni magyarok…remek.

GERI87 2013.06.24. 13:21:05

@Kovermadar:

Azta...hát ezt még nem hallottam a témában, mindig vannak csodák.
Komoly problémák vannak itt.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 13:22:12

@London2009: Reszegebbek voltak az angoloknal? Nem lennek meglepve.
Gondolom szinhazi eloadasra azert nem a legsotetebbje megy, igy kicsit mas a lehet a szinvonal.

2013.06.24. 13:23:29

@London2009: veszelyes? szegyenteljes? van par konkret peldad ezekre? :)

mondjuk Bikini koncertre elobb mennek, mint valami bereltklubos-asztalontancolvaOmegateneklos mittomenmire :))

London2009 2013.06.24. 13:31:38

@Whave: @Mr. Long: Pontosan. Az angolok legalabb sort isznak, nem palinkat… allitolag mindig a rendorsegen er a moka veget. De mint emlitettem, meg nem voltam es nem is leszek magyarbulin. Voltam egyszer 30Y koncerten. Az is feler egy szocilais tanulmannyal. Volt mondjuk 10 lany osszesen. (Ugy kell nekem!) Aztan miutan mondtam kb 100szor, hogy ne haragudj, de nem szeretnek beszelgetni vegul leontottek sorrel…
Benne vagyok az antimagyar buliban! : )

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.24. 13:33:07

Tyűha, micsoda szerveződések vannak itt :D

GERI87 2013.06.24. 13:34:47

@Mr. Long:

termtud.akg.hu/okt/9/5/nemzterkep.gif

nemzetpolitika.gov.hu/data/images/burgen.jpg

én ott túl sok magyart nem látok...

"az Ausztriahoz csatolt teruletert senki sem sopankodik,"

-nincsenek ott számottevő magyarok, a horvát, szlovén területek élőkről sincs szó többnyire számuuk pártízezer...
-a legtöbb ember a jelenlegi megyéket sem tudja felsorolni, történeti földrajzból pedig halvány fogalmai vannak, talán.

"bar sejtettem, hogy az ott elok annyira nem is sirnak a magyar mezesbodonhoz tartozasert."

Minek? olyan kevesen vannak hogy eleve a kétnyelvűségért sem lehet már küzdeni....az életszinvonal pedig magas, innen nem kell nekik semmi.
ma már jóval több, az ingázó és kint munkátvállaló, letelepülő MO-i magyar Burgenlandban mint az őslakos.

Ronnie_27 2013.06.24. 13:35:07

@tableno:

Egyetértek. A "magyarbuli" valahol annak a kifejezése, hogy nem tudok és nem is akarok beilleszkedni.

2013.06.24. 13:37:11

@diggerdriver: melyik reszen? :)

@London2009: na tessek, felrefogalmazok, es mar rogton "antimagyar" buli kezd szervezodni :D

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 13:39:14

@London2009: Mondjuk orulhetsz, hogy csak a csajok ragtak be. Gondolom nem te voltal az egyetlen himnemu a buliban es biztos ott is vannak akik tenyeszbikanak hiszik magukat. Altalaban nem nezik jo szemmel, ha az osszes lany egy sracnal probalkozik csak.

2013.06.24. 13:39:33

@Ronnie_27: azert szerintem ez mar sarkitas. Biztos sok olyan arc van, akinek 20 bulijabol mondjuk 1 az, amikor kifejezetten a magyarbuliba megy.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 13:42:26

@Whave: Olyan antimagyar buli, ahol magyarok a resztvevok :) elmegyunk es magunkat fogjuk fikazni, hogy magyarokkal bulizunk. vegre kihasznalhatom a hasadt szemelyisegem :D:D:D

London2009 2013.06.24. 13:44:13

@Mr. Long: En lany vagyok es a tenyeszbikakkal gyult meg a bajom : )

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 13:45:13

@diggerdriver: Te nem London kozeleben, vagy benne laksz? Ezt minden nap lenyomod kocsival? Az elmult ket hetben nem olvastam a blogod, nem tudom mit csinalsz mostanaban.
Viszont hol tudok utana nezni olyan hasznalt cucc vasaroknak, ahova ti is szoktatok jarni?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 13:46:44

@London2009: :) uhh tenyleg, regebben utaltal ra. De ha mar itt tartunk, akkor tancolunk, vagy iszunk valamit?

DieNanny CH 2013.06.24. 13:48:32

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Sőt, Nagymagyarország (Monarchia) lakosainak 48%-a volt magyar nyelvű. Trianon után lett 99%.

Amúgy is: Minek nekünk nagyobb ország? Hogy ne 9 millió koldus legyen, hanem 19 millió???

tableno 2013.06.24. 13:48:41

@Mr. Long: Szerintem úgy lenne igazán ütős, ha megszerveznénk egy antimagyarbulit, aztán dafke nem menne el senki!

vazzup 2013.06.24. 13:48:46

Azért szerintem nem kell rögtön a paci másik oldalára fordulni átal. Én tökre megértem, hogy szerveznek magyar bulit, meg próbálják felvenni a kapcsolatot a kintiek. Ez a közös nyelv és neveltetés miatt valahol természetes is. S az sem baj, ha nem akarnak teljesen elszakadni mindentől, ami magyar.
Miért is kellene? A legtöbb ember nem azért megy el, mert minden szar, ami magyar, hanem azért, mert kalandvágya van, jó lehetőséget kapott, kíváncsi, vagy az nem tetszik neki, ami itthon történik.

Nem értem soha ezt a végletességet. Pedig ez amúgy a magyarokra annyira jellemző, minden fekete vagy fehér, a szürke (50 :D) árnyalata már nem is játszik.
Mondjuk tény, hogy a magyar kultúra erős része ez, kezdve a népmesékkel. No de felnőttként azért sokkal jobban tudni kéne középre lőni.

Shanarey 2013.06.24. 13:48:59

Jó ez a poszt, de hogy mire?

Megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, védeni a védhetetlent.

Az internetes fórumok tele vannak lehúzós történetekkel, köddé váló fantom (munkát szerzek és lesz hol laknod csak fizess 200 Euró-t, Fontot stb)
Egy közös vonás van ezeknél a "cégeknél" mégpedig az hogy magyarok.

Sajnos nem mindenki működik becsületesen, és toleránsan.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.24. 13:49:05

@Whave:
A metróállomás mögött azon a nagy épìtkezésen

tableno 2013.06.24. 13:50:27

Amúgy legalább itt mellőzhetnénk a trianonozást! Beszéljünk inkább Dél-Szudán elszakadásáról, vagy Nagorni-Karabahról, vagy bármi...

London2009 2013.06.24. 13:50:45

@Mr. Long: nana! Az antimagyar buliban mindenkeppen. I cannot wait! : )

2013.06.24. 13:52:14

@diggerdriver: ja, gondolom a Jubilee-fele Kilburn metroallomasrol beszelsz, arrafele nem nagyon vagyok ismeros, en delebbre, a Queens Parkhoz kozel elek. Mondanam, hogy majd arra futok egyszer (este) es integetek, de szerintem nem este szoktatok epitkezni :)

tableno 2013.06.24. 13:53:46

@London2009: Jó-jó, de például egy antimagyar-bulin milyen zene van? Anti-lakodalmas (válóperes?)?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 13:58:55

@diggerdriver: jah, most neztem, hogy a londoni kilburn, akkor mindegy.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.24. 13:59:38

@33621:
Mindig van lentebb...
Ha az ember nem szeretne többet, jobbatt, szebbet, akkor nem lenne fejlődés. Akkor még mindig gyalog járnánk a barlangok között és a földet túrnánk.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.24. 14:01:10

@tableno:
Ma hagymás krumpli lesz, egyben sült, fokhagymás csirkemellel. :)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 14:01:53

@tableno:

Dél-Szudán nagy híve vagyok. Ami pedig Karabahot illeti, iszonyúan elfogult vagyok, szerény módon magam is támogattam távolról az örmény nép harcát az azeri elnyomás ellen.

2013.06.24. 14:02:23

@London2009: Egy igazi alfahím vagy. :D

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 14:03:08

@33621: Mondjuk a dolgozo hangyat megkerdezte a koma, hogy zavarja-e a beosztasa? Vagy akar elore lepni a rangletran... Ez olyan, minta koma, aki egy digitalis videon, az interneten bizonygatja, hogy matematika nem letezik...

tableno 2013.06.24. 14:03:17

@Kovermadar: Barlang?! Úri huncutság! Már ott el lett rontva, hogy lejöttünk a fáról...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 14:04:25

@Kovermadar: nem turnank a foldet, mert az fejlodes a gyujtogeteshez kepest.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.24. 14:05:07

@Mr. Long:
Ha hazamentem irok piac címeket.
Hol laksz?
Én Golders Greenben.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 14:05:12

@DieNanny:

Ezzel most pontosításra provokálsz.

Trianon előtt: 20,9 millió lakos - ebből 10,2 millió magyar - 48,7 %
Trianon után: 7,6 millió lakos - ebből 6,8 millió magyar - 89,8 %

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 14:05:16

@Philosoraptor: pontositva alfa nosteny, de nekem van elsobbsegem hyozza!!!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 14:06:45

@diggerdriver: Manchester, ugyhogy London kornyeke nem palya. Az erdekelne, hogy mi alapjan keressek ilyeneket a neten, mert eddig nem voltam sikeres a keresesben.

2013.06.24. 14:07:20

@Mr. Long: Nőstényördög akko'!

Shanarey 2013.06.24. 14:08:16

@tableno:
Na ezzel engem is ki lehet kergetni a világból.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 14:08:31

@Kovermadar:

Veszteni még akkor sem jó, amikor tudod, hogy csak veszthetsz.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 14:08:33

@Philosoraptor: Bocs, nekem nem mindegy az a plusz 20 deka... :D

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.06.24. 14:10:30

csináljatok Londonban antimagyar bulit, ahol csak magyarok vesznek majd részt és szidjátok a többieket!

ez az igazi Magyarország! :D

amúgy én is a felsőbb rétegekhez tartozom, magasabban kvalifikált munkát végezek és nem igazán szoktam magyarokkal találkozni, de nem is törekszem rá

BTBTBT 2013.06.24. 14:11:50

@Mr. Long:
A magyarokkal en sem nagyon keresem a kapcsolatot, mert 1 kezemen meg tudom szamolni, hanybol nem lett elegem a millioszor taglalt okok miatt.
Talan ha mast is erdekel, elmegyek, de magamtol biztosan nem allitok be egy ilyen bulira.

@Whave:
Tenyleg csak kivancsisagbol, hogy jol gondolom-e, hogy szar lesz az egesz a sok nagykepu es -pofaju alak miatt - vagy sem.

@London2009:
A Bikini nem kulonosebben erdekel. :)

33621 2013.06.24. 14:13:36

@Kovermadar:
Ennek a cikknek a belinkelését nem elsősorban a hangya sorsa miatt tettem, hanem a cikk végén található leírás és a hozzátartozó kép miatt!

tableno 2013.06.24. 14:13:39

@Tökfőzelék1: Na akkor te leszel az, aki magyar létére annyira utálja a magyarokat, hogy még antimagyar buliba sem hajlandó elmenni, nehogy (anti)magyarokkal kelljen találkoznia! :))

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 14:17:22

@DieNanny:

S hozzáteszem, ezek a százalékokat a magyar anyanyelvű zsidókat magyarnak tekintik, nélkülük kevesebb lenne a magyar arány. Ami kicsit visszás dolog, mert valahogy mesterkélt, hogy a zsidó csak akkor magyar, ha a magyar arányt kell feljavítani, egyébként meg nem az.

A leghomogénebb az ország a II. vh. után lett, egy részt a zsidó holokauszt miatt, más részt a német kisebbség 70 %-ának elűzése következtében.

Viszont a legutóbbi népszámláláson már csak 91,2 % vallotta magát magyarnak. Ennek fő oka, hogy a cigányok jobban szaporodnak és egy részük már nem vallja magát magyarnak. Ezen kívül a Kádár-korban asszimilált kisebbségek egy része disszimilációs folyamaton megy keresztül, azaz igyekszik visszatérni ősi gyökereihez.

2013.06.24. 14:23:15

@Barátusz: Nos, nem irl, de azért csak keresed valamilyen szinten a kapcsolatot, ha itt vagy. :P

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 14:25:14

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Hehe dedapam jo fej volt es kicseszett a rendszerrel a II. vh utan es magyar nevet vett fel, igy nem kellett nemetbe koltoznunk. Mondjuk en nem tartottam jo otletnek ezt, amikor megtudtam kiskoromban...

BTBTBT 2013.06.24. 14:27:18

@Philosoraptor:
Londonban nem nagyon keresem oket. Mondjuk mindig megtalalnak. :)
Eleg az a nehany megbizhato barat, nem hianyoznak az eletembol a linkek meg a halatlanok meg a kocsogok.
Mar nehanyszor megfogadtam, hogy soha tobbet nem segitek magyarnak (baratokat kiveve), es ugy latszik, sikerul betartani, es ezzel nem novelni a rossz tapasztalatok szamat.

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.06.24. 14:35:23

@Mr. Long: nem tudom, mit értesz "oribari" alatt

de ha megfelelsz a kritériumaimnak (életrajzot is kérek), akkor hajlandó vagyok ismerkedni

BTBTBT 2013.06.24. 14:37:19

@Tökfőzelék1:
"amúgy én is a felsőbb rétegekhez tartozom"
Errol csak almodsz, te kis bevandorlo. :)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 14:38:31

@Mr. Long:

Ha az 1941-es népszámláláson németnek vallotta magát, akkor mindegy volt a későbbi névváltoztatás. Ugyanis a hatóság nem semmisítette meg az íveket, s vissza voltak kereshetők a nyilatkozók.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 14:40:52

@Tökfőzelék1: "amúgy én is a felsőbb rétegekhez tartozom, magasabban kvalifikált munkát végezek és nem igazán szoktam magyarokkal találkozni, de nem is törekszem rá"
En is ezt csinalom es ket olyan magyar, aki nem torekszik masik magyar tarsasagara milyen jol kijonne egymassal :) foleg ugy, hogy nemetorszag messze van, nem tervezek odamenni, nem is talakozhatnank, nem beszelnenk, pont idealis baratsag lenne.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 14:43:04

@Mr. Long:

Mindenesetre szar volt, az tény. Az én egyik dédnagymamám német anyanyelvű volt, de NEM MERTE tanítani a nyelvet anyámnak, mert féltek, hogy baj lehet belőle.

Shanarey 2013.06.24. 14:44:29

@Tökfőzelék1:

"amúgy én is a felsőbb rétegekhez tartozom, magasabban kvalifikált munkát végezek és nem igazán szoktam magyarokkal találkozni, de nem is törekszem rá"

Hmm.......

A múltkor mintha nem pont így definiáltad volna a munkád.

Vagy azóta kineveztek?

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.06.24. 14:45:51

@Barátusz: nem fogom neked bizonygatni, hogy hol vagyok és hol nem
amúgy te mit csinálsz a nagy Londonban?

@Mr. Long: ezt nem értem, hogy lenne barátság, ha nem is találkozunk? Akkor mi értelme van az egésznek?

bioborsó 2013.06.24. 14:47:08

Én egy dolgot nem értek az itt(London) élő magyarokkal kapcsolatban. Miért nem próbálnak beilleszkedni? Megismerni a kultúrát, a nyelvet, az ételeket, a nemzeti ünnepeket stb. Van egy csoport, aki egész egyszerűen nem akar beilleszkedni, nem érdeklik a brit szokások, hagyományok, a brit ételek, sírnak, hogy Magyarország mennyire szuper és , hogy miért nem lehet Túró Rudit kapni a közértbe. Mintha kizárnák az itteni világot.

2013.06.24. 14:47:25

@Philosoraptor: en is ittvagyok, ez megsem jelenti azt, hogy keresnem a kapcsolatot :) mar akkoris itt voltam, amikor meg otthon eltem.

De abbol, hogy nem keresem, nem kovetkezik egyenesen az, hogy el is utasitom a magyarokkal valo ismerkedest :) csak nem teszek kulon erofesziteseket ez iranyban.

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.06.24. 14:47:29

@Shanarey: miért, hogy definiáltam a munkámat?

2013.06.24. 14:49:44

@Barátusz: es honnan lehet megtudni, mikor es hol lesz ilyen parti? :)

Shanarey 2013.06.24. 14:53:09

@Tökfőzelék1:

Tökfőzelék1 2013.06.21. 21:59:13
Kár, hogy most (is) rengeteget kell dolgoznom (persze túlórapénzért + este ingyen hami-hamiért :-)) és nem tudok napközeben részt venni a beszélgetésben.

Ez inkább a gyorsétterem kategória.
:-)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 14:55:20

@bioborsó:

Korábban erről írtam. Alapvetően 3 kategória van: vendégmunkás, emigráns, asszimiláns. Ez nem magyar sajátosság, minden népnél így van. Az előbbi kettő NEM IS AKAR beilleszkedni túlzottan, sőt az első csoport eleve ideiglenesnek tekinti a külföldi életet.

andaluzkutya 2013.06.24. 14:56:18

@bioborsó: Pont mostanában olvastam egy helyi újságban, hogy egy közeli kisvárosban mekkora gondot okoz egy lengyel kisebbség, mivel nem hajlandók megtanulni a nyelvet, így az iskolaköteles gyerekeik sem hajlandók erre és a szüleik se erőltetik ezt különösebben. Mivel van elég lengyel mindegyik osztályban, így egymással kiabálnak csak lengyelül az órákon, lehetetlenné téve a tanítást ill. a többi gyerek számára a tanulást. Tehát ez se kizárólag magyar jelenség. De gondolhatunk pl. sok muszlimra, akik megintcsak nem törekednek a beilleszkedésre.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 14:57:03

@bioborsó: Mondjuk annyiban megertem a LONDONI magyarokat, hogy ott meg nyomokban talalni mar csak angolt (ahogy hallom, nem tudom konkretan), a lengyelek konnyebb lenne beilleszkedni :) de az orszag tobbi reszen meg vannak brittek.

andaluzkutya 2013.06.24. 14:57:45

@Shanarey: de lehet, hogy ő csinálja a gyorsétteremben a DeLux menüt, az felsőbb kategória, nem?:)

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.06.24. 14:58:21

@Shanarey: tényleg szar egy befektetési bankban dolgozni, ahol ha sok a meló és estig bent kell maradni, még a kaját is fizetik

a pénzért pedig mindenhol meg kell dolgozni, de ha tudsz olyan melót, ahol keveset kell dolgozni és sokat lehet keresni, akkor kérlek szólj nekem is!

köszönöm

na most is megyek, este még lehet, hogy benézek

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 15:00:31

@Tökfőzelék1: Magnes Miskat kerdezd. O azt mondta, hogy bejott neki az elet. Vannak hazai Magyarorszagon es mivvel nem multikulti meg Muller Petert, vagy valami hasonlo okossagot is tud az asszonnyal elvezkedni.

Shanarey 2013.06.24. 15:01:47

@andaluzkutya:

A muszlimok, nem beilleszkedni akarnak, hanem a maguk képére formálni az országot. Szánnak is rá kb 50-100 évet.

Sose értettem, ha valaki utálja a "Nyugati" kultúrát akkor miért költözik oda. Ám az élet bizonyítja tömegek vonulnak keletről a gyűlölt nyugat irányába.

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.06.24. 15:02:05

@Tökfőzelék1: ja és a magas alapfizuról, egyéb juttatásokról, bónuszról nem is szóltam semmit, de ugyan minek is győzködnélek titeket, teljesen felesleges
persze a válság előtt azért minden sokkal jobb volt :((((((

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 15:02:36

@Tökfőzelék1: Mondjuk egy befektetesi bankban ha estik bent kell maradni, akkor atulorapenz lehet, hogy jobb opcio, mint a kaja... de te tudod

Shanarey 2013.06.24. 15:05:16

@Tökfőzelék1:

Sok a meló estig benn kell maradni...
Na így már érthetőbb.

Igen ez ismerős, ez nálam is előfordult párszor. Bár az utolsó pár évben én fizettem a késő esti kaját.
A határidős melók, nagyon macerássá teszik az alvási periódus betartását.

bioborsó 2013.06.24. 15:07:44

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: ez biztos így van, de valahol ezt korlátoltságnak tartom. Még, ha nyaralni is megy az ember 2 hétre, akkoris igyekszik megismerni a helyi kultúrát és nem pörköltön élni.

pappito · http://pappito.com 2013.06.24. 15:08:35

@Tökfőzelék1: arrafelé még megy a válságduma? errefelé az már egy éve ciki

2013.06.24. 15:09:23

@Tökfőzelék1: szerintem meg gyere vissza gyorsan 1-2 hozzaszolas erejeig bizonygatni, hogy te mennyire a felso reteghez tartozol, de mindegyiknek a vegere ird oda, hogy mostmar nem ersz ra, meg folosleges mindenkit gyozkodni ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.24. 15:10:58

@bioborsó:
Szerintem ilyen réteg minden nemzet fiai között és minden befogadó országban van.
Itt a muzulmánok nem képesek felvenni a helyi lépést, de szerintem megismerni sem akarják a "disznózabáló hitetleneket".

Bár tény, hogy többett hallottam magyart a rudi után sírni, mint muszlimot a disznót szidni.
(hozzáteszem, nem barátkozom a muszlimokkal, lehet ezért :D )

bioborsó 2013.06.24. 15:11:50

@Mr. Long: tény és való, ha jól tudom 45% a brit lakosok aránya.. Az is igaz, hogy nem csak a magyar népre jellemző.. Viszont a színes londoni multikulti felkínálja annak a lehetőségét, hogy megismerj egy csomó más népet. Ezzel élni kell! Szerintem minél több kultúrát ismersz meg , annál szélesebb lesz a látóköröd..

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.24. 15:13:19

@pappito:
Arrafelé sosem volt válság :D

Nálunk sem nagyon érződött (már ami a 2011 utáni időszakot illeti). Most viszont, hogy Kína szarban van, jönnek vissza a megrendelések, ami nagyon-nagyon jó! :)
Úgy látszik a kiciszárgabányagép mégsem olyan jó, mint a drágább svéd :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 15:13:42

@bioborsó: NANA! lasd horvat tengerpart, amikor azon paraznak az emberek, hogy 25 kg kolbaszt vajon bevihetnek-e az orszagba.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 15:17:27

@Shanarey:

"Sose értettem, ha valaki utálja a "Nyugati" kultúrát akkor miért költözik oda."

A pénz miatt. Szeretem a magas jövedelmet, de utálom az USÁ-t - ez gyakori latin-amerikaiak között is.

pappito · http://pappito.com 2013.06.24. 15:18:38

@Kovermadar: dehonnem volt, felment a munkanélküliség meg lement az itteni dollár meg minden. bár az igaz, hogy a válság kevésbé ütött itt, mint az usában v. euban

egyre több gyártás megy haza, nem csak a svéd, az usában is van ilyen jelenség, ahogy kina versenyelőnye csökken (azért még elpöncög egy darabig :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.24. 15:19:12

na mielott elolvasom a kommenteket, csak elmondom az en "magyar" storymat

meg illegalis voltam, de supervisor egy Targetben, takaritas, waxolas, szonyegtisztitas stb.
ejjelente meloztunk
volt 3 emberem, en is meloztam amugy, azzall a nagy geppel ami mossa fel a padlot
nade ez mindegy
szoval jott egy magyar srac, meg nem mondom, honnan tudta meg a szamomat, mindegy
melo kellett neki es pont kellett emvber az en targetomba, valaki elmenobenn volt
OK
beszeltem a fonokkel, mondta OK johet
mondtam neki OK johetsz
erre mondta, hogy le van egve kene egy kis eloleg
mondom neki, beszelek a fonokkel
elso nap eljott melozni, melozott, mondom neki a fonok azt mondta 2 hetre elore nem fizet, de /ram valo tekintettel/ az elso hetet megelolegezi
masnap jott, dolgozott odaatam neki a csekket az 1 hetrol
elment
soha az eletben nem lattam, a kovetkezo 5 napban en dolgoztam le a melojat addig nem kaptam masik embert
hat igy szoptam meg, ha nem is kp-ben de erosen megkarositott

tanulsag
ezt nem magyar is megcsinalhatja, igaz, barki, csak azoknak alapbol nem segitek
ezek utan magyarnak se?
hat jol meg kell gondolni

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 15:23:19

@bioborsó:

Egyik felejtehetetlen élményem Kubából. Apámnak el kellett cipelnie egy magyar delegációt Varaderóra. Én is mentem. Persze ez amolyan szabadidős jutalomprogram, azaz megérkezés 11-kor, fürdés a vízben, 1-kor ebéd, aztán fekvés a pálma alatt. Aztán vissza Havannába, másnap repülőtér és haza Budapestre.

Szóval, az ebédet persze előre meg kellett rendelni (ilyen a kommunizmus), s apám elég jót választott: rákkoktél előétel, babos rizs (ez kubai nemzeti étel) és szépen sült marhabélszín, sült banán, sajt lekvárral (kubai specialitás), meg persze rum, kávé. Emlékszem, az egyik magyar nő, amikor meglátta a bélszínt, kijelentette, hogy ez NEM LEHET megenni, mert a marhahús levesbe való, sütve nem jó, s meg se kósolta.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.24. 15:27:52

@hagyma:
Egyébként hogy megy ez ott?
Mondjuk kimegyek turistaként, megtetszik és maradok illegálisként.
Mondjuk találok egy munkát, ahol ugyan úgy fizetik utánam a dolgokat, mint utánad fizették.

Lehet ebből később, házasság nélkül is zöldkártya vagy ha illegálisként van ott az ember, akkor ugyan élete végéig ellehet, de sosem lesz állampolgár?

Mrs. Clayton 2013.06.24. 15:30:48

@Tökfőzelék1: te Töki, egyébként pont olyan vagy mint a gyerekek 3-4 éves korukban: bibí nekem az apukám rendőr és majd jól megbüntet, az semmi, mert az én apukám meg bíró és majd jól becsukja a tiédet
valahogy nehezen hiszem az ilyen a beírásaid alapján h tényleg komoly pénzt keresel, persze lehet h mégis, nem is ez zavar, hanem, hogy mennyire gyerekesen kezeled
és ha itt ilyen gyermeteg vagy, akkor ki bízna rád felelős melót?

pappito · http://pappito.com 2013.06.24. 15:31:47

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: hú de jó az a kubai babos rizs...

(a sztori se rossz amúgy :)

Mrs. Clayton 2013.06.24. 15:33:08

@hagyma: aztat úgy híjják mifelénk h scrubber dryer, a másikat meg buffing mashine, azzal políroznak

bioborsó 2013.06.24. 15:34:41

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: ez sajnos tipikus. Nekem a görög és spanyol nyaralásról vannak hasonló élményeim, ahogy a magyarok főzik a lecsót az apartmanban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.24. 15:37:22

@tucano: oh en mar egen nem olvasok magyar politikat, de tok eleg a homar meg a HA, hogy mindent tudjak:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.24. 15:38:14

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Nabazmeg.
Múlt héten csinált a Feleségem fantasztikusan finom húslevesr marhahúsból.
A faszbukra beírta.
Visszaírták hogy marhahúsból nem lehet levest csinálni.
Akkor most mi van?
:)))))))

nyuszigonosz 2013.06.24. 15:39:35

@zsu.zsa: Azért most eléggé pislogok, hogy látom. idetaláltál.
Szóval akkor ezt az inget tartod magadénak, ha azonnal felvetted.

Tudod, mikor megjelent a posztod, sokank írtak neked: együttéreztek veled, tanácsokat is adtak.
Nem tiszteltél meg senkit a kedves jelenléteddel itt.

Most meg azonnal szaladtál magyarázkodni.
A múltkor kérdezte tölem valaki, mi is a bunkóság. Most tudnám, mit válaszoljak.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.24. 15:41:38

@Jess G: eroteljesen igyekszem kerulni az angol szavakat, sokszor elofordul, hogy miutan elolvasom mit irtam /az eltesek nem erdekelnek/ visszamegyek es magyarositom, ha angolul irtam, pontaz elobb fordult alo az elozo topicban es pont eszembe jutott, hogy bazmeg sok szot eleve mar angolul beleszosz, oszt ezt nem kene
hat ez van
meg igy is becsuszik, hogy igyekszem figyelni ra
igen en bufferoskent kezdtem:) es szonyegeskent a side by side geppel, amit amugy petufkanak hivtunk, mert litvanul meg ugy van

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.24. 15:42:15

@nyuszigonosz:
Huhúú, érdekes fejlemények!
Mi lapul a háttérben? :)

rumitom 2013.06.24. 15:44:08

@tucano: ekkor fogsz külföldive válni. nekem sikerült par évig, de azóta újra itt vagyok és napi szintén olvasom a magyar médiát nehogy honvagyam legyen :)

nyuszigonosz 2013.06.24. 15:45:19

@Kovermadar: Azt én senm tudom, mi lapul a háttérben, ha már van háttér is.
Csak a saját posztja kommentjeihez, azokhoz nem tartotta fontosnak, hogy hosszászóljon.
Ma meg hosszút tudott írni. Magyarázkodót.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.06.24. 15:45:19

@Warlimont: batorsag, kalandvagy, penzeheseg, ugyeskedesre hajlam, nagy adag egoizmus, stb. Ez maris egy nagyon erös szurö, de a tartos kintlet hatasai tovabb rontjak a helyzetet: az izolaltsag miatt befordultabb eletmod, a kulturalis utközessel valo megszokhatatlan surlodasok, fokozott stressz, szorongasok, tepelödes (menjek? maradjak?) mind erösen torzitjak a szemelyiseget.

azért ez egy kicsit tömény volt....
vagy megint én vagyok ufó, hogy nem ügyeskedek, örülök a jó fizetésnek, de nem ez az első számú szempont, nem fordultam be nem ütközök kulturálisan senkivel (mindenki éli a maga világát), stressz szorongás és tépelődés pedig a kanyarban sincs.
vagy egyszerűen minden külföldön élő bevándorló / expat mazochista.

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.06.24. 15:45:21

@Jess G: ezt nem hagyhattam szó nélkül
azért írom mindig be, mert büszke vagyok, hogy megállom a helyemet egyedül is nőként, nem úgy, ahogy a kortársaim többsége

@Whave:
de nem is értem, minek írok nektek, mert rengeteget kell dolgoznom, hogy rengeteg pénzt keressek
most is mennem kell

:D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.24. 15:46:29

@Kovermadar: hat manapsag mar azt hiszem nem sok ut van
a hazassag az tuti
regebben gyakori volt, hogy egy ceg szponzoralt, de pl a litvan kontraktorom biztos nem szponzoralna, nagyobb ceghez meg nem tudsz illegaliskent bekerulni
varja is vagy 10 millio ember az amnesztiat, most eppen arrol dontottek, hogy megerositik a deli hatar vedelmet, mert az az elso lepes a bevandorlasi torveny modositasara
ezt meg is szavaztak
amnesztia olyan 20 eve - vagy tobb -volt es a mostani amnesztiat ellenzok, pont ezzel ervelnek, ha megint legalizaljuk az illegalisokat, akkor megint jonnek illegalisak, mert majd egyszer legalizalva lesznek

szerintem, ha a mostani helyzetben jonnek ki, nem a 15 evvel ezelottiben, akor eselyem sem lenne, hacsak nincs valaki ismeros aki ad munkat

Mrs. Clayton 2013.06.24. 15:47:10

@hagyma: én ezeket ha akarnám se tudnám magyarul mondani, mert sztem nincs is nevük magyarul, ha azt mondom takarítógép, az mást jelent nem a scrubber dryert, de a polírozógép se buffing machine, max Tesco ill más nagy cégek ha használnak otthon, így nevet se kaptak magyarul, szóval ez olyan mint a SIM card, nem tudsz rá mást mondani

Shanarey 2013.06.24. 15:47:18

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

A latinoknál igen, a megélhetés. Ám én a muszlimokról beszélek.

Bár az USA is esélyes a változásra, a beáramló mexikóiak és azok leszármazottai jóvoltából.

nyuszigonosz 2013.06.24. 15:47:36

@diggerdriver: Nahát! A legjobb húsleves marhahúsból van. Szóval a majdnem legjobb, mert én talán mégis a tyúkhúslevest szeretem jobban.

Azthiszem, aki ilyet visszaír, az még nem fözött jó marhahúslevest. ( esetleg semmit sem fözött még...) :)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 15:47:46

@bioborsó:

Volt egy ilyen magyar fazon Kubában. Háztartásbeliként ment ki, a felesége volt a kiküldött. Lényeg: a fő témája az volt, hogy minden ami kívül van a magyar konyhán, az rossz és embernek nem való állati takarmány. Sült bélszín? Fújj, csak sertésszelet, Avocado-saláta? Nyúlnak nézel? Rizs babbal? Hülyeség. Sült banán? A banán gyümölcs, nem lehet sütni. Csak a kávéra bólogatott, mert a kubai készítési mód egyezik a magyarral. A rum még elment, de hozzátette, hogy mégsem olyan, mint az igazi házi szilvapálinka.

Hetekig szenvedett, míg ráaakadt egy hozzá hasonló alakra. Azonnal hű barátok lettek, s éjjel-nappal együtt panaszkodtak hogy milyen rossz az élet Mo határain kívül. Időnként aztán kiültek a kertbe szalonnát és kolbászt sütni! Ez közmondásként terjedt: a két magyar, aki a rekkenő melegben ül a napon és szalonnát süt.

2013.06.24. 15:48:18

@Tökfőzelék1: erteni en se ertem (se azt, hogy te miert irsz ide, se azt, hogy en), de mivel szorakoztat, nem kell erteni :))

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 15:49:05

@Shanarey:

Visszafoglják nyelvileg és kulturálisan azokat a területeket, melyek eleve spanyolok voltak 150-200 éve.

pappito · http://pappito.com 2013.06.24. 15:51:04

@Tökfőzelék1: azon kivül, hogy nő vagy még mit értél el?

miért gondolod, hogy nőként más helytállni, mint ffként?

GERI87 2013.06.24. 15:51:57

@bioborsó:

"hogy miért nem lehet Túró Rudit kapni a közértbe."

Nem hiszem el hogy létezik a valóságban olyan nyomi aki konkrétan ezért nyivákol, ez olyan mint a Coelho idézetek, valaki elkezdte a többi hülye meg folytatja....

"Még, ha nyaralni is megy az ember 2 hétre, akkoris igyekszik megismerni a helyi kultúrát és nem pörköltön élni. "

Te csak hiszed, a rántott húsos szendvics alap, főleg azoknál akik még a KGST országokba mentek nyaralni és akkor ott "semmit nem lehetett kapni" "száraz kenyeret" vízzel, "nekünk sokat nem adtak, mert irigykedtek hogy ki tudjuk fizetni" stb...

Amúgy ha döglesz a parton és kebabon vagy pár helyi kaján élsz az sem a kultúra megismerése....
Amúgy Európa még OK, de ázsiában én sem ennék meg mindent, szépen elmennék a mekibe, a franc se enne pl nyálkás szarokat...

Mrs. Clayton 2013.06.24. 15:52:32

@Tökfőzelék1: ok, legyél büszke, de te itt nem büszkélkedsz, hanem kérkedsz valamivel, ami bennünket egy kicsit sem izgat, főleg mert senki se tudja, h igaz-e vagy se, de egyébként nem is lenne lényeges
és ezért tűnsz roppant gyerekesnek, és ezért vagyunk páran, akik emiatt megkérdőjelezzük, azt amit állítasz
a másik része pedig, én még olyan gazdag, felsőbb körökbe tartozó embert nem ismertem, aki dolgozott volna, csak olyat, aki döntéseket hozott és mások dolgoztak helyette

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.24. 15:53:09

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: arra a fertozesre ami otthon van
annak gyogfyitasara
felmegyek ma is a facera es a 75 eves anyam egy kommentjeben Kover Laszlo fenykepe szerepel
el sem olvastam persze
ha otthon az emberek leszoknanak holnaptol a politikarol, csak 4 evente elmennenek valasztani, a kozhangulat 1000 szazalekban javulna

Shanarey 2013.06.24. 15:54:01

@hagyma:

Képes vagy olvasni a homár blogot?

Jaj, az maga a lidérc

A posztok egy része a posztoló saját butaságáról szól, a hozzászólások lényege, pedig hogy ki az első, második, és ki tudja jobban fikázni a posztolót, vagy bárkit aki hozzászólt.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 15:54:29

@Whave: Mindegy, Toki nobol van, visszuk az antimagyar buliba!

Mrs. Clayton 2013.06.24. 15:54:52

@pappito: hát azért annyiban más, h nőként felső vezetőnek lenni Mo-n konkrétan lehetetlen, míg Ny-Európában már van esélyed, ha nem is sok, egyszerű befektetési bankárnak lenni gondolom nőként sem kunszt sehol sem

Shanarey 2013.06.24. 15:55:38

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Na persze, ők az indiánok leszármazottai... frászt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.24. 15:55:50

@Jess G: hat igyekeztem korulirni, egy gep ami utan setalsz es mossa a padlot
a masik egy masik gep ami utan setalsz es fenyesiti a floort
:)

amugy igazad van, nincs ra jo magyar szo

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.24. 15:56:39

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Ilyet én is sokat ismerek itt :) csak azt nem értem, hogy ha nem kötelező itt lenni, akkor miért nem mennek el innen? Vagy mégsem olyan rossz? Akkor minek panszkodik?

Ha már kávé: itt nagyon rászoktam és mostanra jelent meg, hogy szeretnék valami különleges kávét, finomat, ízeset, ilyesmi is inni. Unom már az itteni Nescafe lyx-öt...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.24. 15:57:38

@Shanarey: mar nagyon ritkan nezek be
2-3 eve szuper volt
5-6 ember szetbaszta
es a tenyleg szellemesek elmaradtak
/mint pl en:)/
na meg is nezem, hetfon ott szokik/sic/ blog lenni:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.24. 15:58:04

@hagyma:
És megszűnne az emberek közti kommunikáció 75%-s :) Ha melltesszük még a focit is, akkor már a 95% :)
Végre lehetne beszélni a hüvelygombáról!

DieNanny CH 2013.06.24. 15:58:05

@Tökfőzelék1:

Mit szólsz az olyan álláshoz, ahol felesége vagy egy kiküldetésben lévőnek, ingyenes ottlakás, teljes ellátás, és mivel van bejárónőd, ezért a munkaidőd csupán este 6-10-ig tart?

Mrs. Clayton 2013.06.24. 15:58:54

@hagyma: ááááááá, megbuktál a floort kimondtad :-D :-D

zsu.zsa 2013.06.24. 15:59:31

@nyuszigonosz: Na látod, ezzel a hozzászólásoddal stílusosan bemutattad az igazi magyar paraszt mentalitást. Írok valamit és máris jön a bunkózás... gratulálok. ui: Nincs okom magyarázkodni se neked, se másnak. Egy történetet meséltem el -mint ahogyan ezt korábban már említettem- tanulságként, segítségként. De úgy látom, hiba volt. Nem gondoltam, hogy ez a fórum is csak a pocskondiázásról szól, ahol megkeseredett emberek élik ki rosszindulatú hajlamaikat. Bocsánat, rossz csapathoz kopogtattam...

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.06.24. 16:00:34

@GERI87: ööööö, milyen "nyálkás szarok" vannak Ázsiában? csak komolyan érdekel ennyi év után :-)
(én se eszek egyébként kutyát és bogarakat, azért ami sok az sok. és minden vasárnap főzök paprikáskrumplit. és oda meg vissza vagyok, amikor valamelyik török kolléga hoz kaját, mert 95% olyan, mint a magyar konyha. kell egy kis változatosság. de majd most biztos az lesz a baj, hogy méééér nem asszimilálódtam :-) )

Shanarey 2013.06.24. 16:00:37

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

De ha már itt tartunk, mesélj a muszlimok érdekes bevándorlásáról nyugat európába.

pappito · http://pappito.com 2013.06.24. 16:02:13

@Jess G: "hát azért annyiban más, h nőként felső vezetőnek lenni Mo-n konkrétan lehetetlen,"

nono! és Némethné??? :)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 16:03:42

@Shanarey:

Részben az indiánoké. A mexikóiak jelentős részében van indián vér.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.24. 16:05:02

@diggerdriver: elmult a kommunizmus:)
steaket eszunk nem huslevest

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.06.24. 16:05:42

OFF bakker másodszror robbant fel ma a trafó a sarkon. ma se lesz már áram többet :-( na ez az igazi kultúrsokk, grrrrr elegem van a sötétből!! ON

Mrs. Clayton 2013.06.24. 16:05:52

@pappito: hát nem tudom, ő nőnek számít? legalábbis ahogy kinéz, kissé bizonytalan vagyok, meg azért én a politikával úgy vagyok, h az nem számít, szegény Dávid Ibolya is megszívatta saját magát, aztán az ügyvédi praxisnak is annyi, bár a férje a II. kerület közjegyzője, szóval éhezni nem éheznek

GERI87 2013.06.24. 16:07:32

@Chang Yai:

Nem láttál még pl Thai kaját..?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 16:08:48

@Shanarey:

Mennek, mert jobb az élet. Viszont eszük ágában sincs kulturálisan alkalmazkodni. Eleve az ateista Európa védtelen, a vallás kell, s ha nem keresztény a vallás, akkor lesz helyette muzulmán.

Végülis eddig 2-szer már próbálkozott az iszlám Európa megtérítésével. Az egyik elbukott a VIII. században, a második a XVI: században, bár a másodiknak lett maradandó eredménye a Balkánon. Most a harmadik alkalom, ez valószínűleg már sikeres lesz, mert az eszközök kifinomultabbak.

Shanarey 2013.06.24. 16:10:09

@Chang Yai:
Hehe, az a fránya fogyasztás növekedés, ugye.

A transzformátor pedig fix kapacitással üzemel, és nem képes követni az újabb 300 db klímaberendezés beüzemelését.

Ez lesz magyar országon is hamarosan, köszönhetően a "rezsi csökkentésnek"

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.06.24. 16:10:37

@GERI87: óóóó de beletrafáltál :-D 7 évig éltem Thaiföldön. minden hétköznap thai kaját ettem, nem tűnt fel semmi nyálka.
azért ha erre vetődsz, próbáld ki az igazit is, nem véletlenül népszerű és híres.... nem kell alapból leírni.

2013.06.24. 16:11:18

@Mr. Long: hogy antimagyar gentleman legyek, az eddigi insecure white middleclass hisztijei alapjan, tulsagosan high maintenance :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.24. 16:11:49

@Shanarey: a mexikoiak mindig is itt voltak es itt is lesznek, ugyanolyan emberek mint feketek vagy az "europaiak", ezzel itt senkinek semmi gondja nincs
itt ezzel nem foglalkoznak
ezt csak otthon gondoljak, akik nezik a tv-t
a problema az "illegalisokkal" van, legyen az barmilyen nemzetisegu
hat ezek kozott persze a legtobb mexikoi
de ha legalisan jonnek, onnantol ugyanolyan amerikaiak mint barki
ez az orszag errol szol

Shanarey 2013.06.24. 16:12:09

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Na meg több időt szánnak rá.

A vallás nem szükséges, ezt már a múltkor leírtam.

DieNanny CH 2013.06.24. 16:12:43

@zsu.zsa:

Segítek, hogy oldjam a feszültséget: Hiányoztál nekünk az elmúlt napokban, pontosabban a posztod megjelenésének napján. Sokan kérdeztünk volna tőled pontosítási szándékkal dolgokat.
Szerintem egyszerűbb, ha rámész a posztod oldalára, végigolvasod a kommenteket, és minden felmerülő kérdésre válaszolsz. Szerintem.

2013.06.24. 16:13:18

@Kovermadar: Én itt élek Magyarországon, és már elég régóta nem fogyasztok túrórudit. Se pöttyöst, se mást. Akkor én egy speciális egyed vagyok?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.24. 16:13:32

@nyuszigonosz: mondjuk igy belegondolva itt semm levest foznek belole:)
sot talan meg nem is ettem itt marhahuslevest
mondjuk kulonosebben nem is hianyzik, leves helyet sort iszom
azert vannak itt jo levesek, de husbol szinte csak a csirke

Shanarey 2013.06.24. 16:14:47

@hagyma:

Nem is arra gondoltam hogy ez baj, Mexikó nagyobb volt régen, és sok embernek az USA beli élet egy minőségi változást jelent, na meg a többség tényleg dolgozni akar.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.06.24. 16:15:11

@Shanarey: esik az eső nagyon, szerintem elöntötte a víz. átlag szomszédnak meg nincs légkondija. mondjuk szerencsére nincs meleg, de nemtom, a laptop meg a telefon meddig bírja :-( aludni kéne inkább, de még korán van :-(
fogyasztásnvkekedésről "érdekesség": amikjor csúcsidő van Kínában és Thaiföldön, és túl sok áram kéne nekik, viszont nincsenek tele a víztározók, és sehogy sem elég, na akkor kapcsolnak le minket. szerencsére sokkal-sokkal kevesebbszer, mint tavaly. nem móka a 12 óra áram, 6 óra nincs áram, de mondjuk abban legalább van rendszer, lehet tudni előre.
ezt utálom a legjobban. ja, meg a bételköpdösést. minden mással elvagyok.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.24. 16:15:56

@Philosoraptor:
Nem tudom.
Én sem voltam fogyasztó.
Őszntén szólva alig néhány olyan étel van, amihez ragaszkodom, de azokat megfőzöm és kész.

Ezen kívül szeretek gasztrokalandozni :) Szeretem az olasz ételeket, görög ételeket, sok mindent, ami nem hal vagy hasonló :)

nyuszigonosz 2013.06.24. 16:15:56

@hagyma: Gondolom ott inkább a Steak megy a marhából.

zsu.zsa 2013.06.24. 16:16:36

@DieNanny: Köszönöm, így már értem! :) Meg is teszem...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.24. 16:17:10

@pappito: haggyad mar
az a problemaja, hogy van aki jol megy ferjhez es jol el emiatt, van aki kurvanak megy es jol el, neki meg dolgozni kell, mert neki egyik sem jott be:)
mondjuk a kurvasagot en sem tamogatom - tenyleg hol van vajmi? - viszont azon kiakadni, hogy valaki gazdag pasihoz megy ferjhez....

Shanarey 2013.06.24. 16:17:30

@Whave:

Magyarországon ezt úgy mondják, hogy magas az illető THM-je.
:-)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 16:18:05

@hagyma:

A titka az, hogy nem a "normál" evőbanánt kell sütni, hanem a sütőbanánt. Ami a buta európainak banán, az valójában több változat.

A krumplival hasonló van. Peruban az indiánok külon nevet adnak 10-20 féle krumpliverziónak, s mindegyiket arra használják, amire való. Csak aztán a fehér ember nem tudja ezt, s neki mindegyik csak egyszerűen krumpli.

2013.06.24. 16:18:23

@Shanarey: vilagosits fel, kerlek :)

2013.06.24. 16:19:23

@hagyma: A közhangulat lehet, hogy javulna, de minden más maradna a régi kerékvágásban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.24. 16:19:29

@Shanarey: es dolgozik is es kemenyen
csak rendezni kell a statuszujat, mert sok az illegalis, akiknek altalaban mar van 2-3 amerikai gyereke
pontosan 10 eve ragjak ezt a csontot a szenatusban

Shanarey 2013.06.24. 16:19:49

@Philosoraptor:

Nyugi, nem vagy egyedül én sem eszem, csak ha valaki a kezembe nyomja nagy ritkán. Pénzt nem adnék érte.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.06.24. 16:19:53

az milyen speciális kategória, aki a sült banánt és a túrórudit IS szereti? :-D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.24. 16:21:42

@nyuszigonosz: hat leginkabb, meg hamburger, meg van par szendvics is, meg a marhaporkoltet is ismerik, de az inkabb otthoni kaja
@Philosoraptor: nem lehet,, hogy ne valtozzon valami, nem ertem, vagyis ertem , de nem testkozelbol erzekelem, mi folyik, de mindig arra gondolok, akkora baj azert nem lehet, mint amit neha a kommentekbol leszurok

Shanarey 2013.06.24. 16:22:40

@Chang Yai:

A fogyasztás növekedés állandó, a hálózat fejlesztés nem annyira.
Emiatt döglenek meg a trafók.
Arrafelé hogy áll a "zöld" energia kihasználása?

Shanarey 2013.06.24. 16:24:11

@Whave:

Teljes Hiteldíj Mutató.

Mrs. Clayton 2013.06.24. 16:25:07

@hagyma: hát nem tudom, de mivel múltkor keretek az itteni Monstertől, ezért benéztem a magyar oldalukra is, hátha megváltozott a helyzet
és képzeld a saját városomban hirdettek állást, ami megfelel a végzettségemnek, na, felcsillant a szemem, mondom mennyi a pénz, azt írja versenyképes, 150-200 bruttó, nem kérdeztem meg h hetente-e
a helyzet katasztrófa, legalábbis vidéken

2013.06.24. 16:25:45

@Shanarey: ja ok, EZT tudtam, aszittem valami betujatek lesz noi tulajdonsagokra vonatlkozolag :D

Shanarey 2013.06.24. 16:26:55

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Tehát kell egy maszlag a fejekbe, hogy egy másik maszlaggal már ne tudjanak mit kezdeni?

Ha ez így lenne akkor a nyomottabb országokban a vallás elhagyást, illetve áttérést, nem büntetnék, és főleg nem halállal.

2013.06.24. 16:28:10

@Kovermadar: Én igen, de sikerült teljesen elkúrniuk a pöttyöst is. Régen se volt nagy szám, de most már egyenesen katasztrófa. Nem is értem, mit szeretnek benne az emberek...

Shanarey 2013.06.24. 16:29:02

@hagyma:

Azért rágják 10 éve mert óriási szavazóbázist jelent, amely nem republikánus, és nem demokrata.

Shanarey 2013.06.24. 16:29:47

@Whave:
Röviden annyi, sokba kerül a fenntartása

2013.06.24. 16:30:49

@hagyma: Hogy mikor változik itt bármi is, azt nem tudom megmondani, de az itt jelenlevők többsége sem várta meg, érthető okok miatt. Másrészt a politika belefolyik az emberek mindennapos életébe, és az emberek szeretik kizárólag a politikusokat hibáztatni a saját (rossz) döntéseik következményeiért.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 16:30:58

@Whave: "middleclass" faszan megsertetted... Ezt buktuk...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 16:34:18

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Multheten megkostoltam nyersen a sutobanant. Hat azt tenyleg jobb megsutni, vagy megfozni.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.06.24. 16:36:11

@Shanarey: ok, nyilván több a fogyasztás, ha napi 22 órát van áram, nemcsak 18-at :-)
zöld emergia, asszem minden vízerőműből jön, de ez sem egyszerű dolog, nagyon sok embert kellett kitelepíteni nem burmai etnikumú területeken ehhez, állandó konfliktusforrás a kisebbségekkel a folyók kizsákmányolása (meg persze ahol kínai pénz van, ott kő kövön nem fog maradni, nemhogy környzetevédelem vagy emberi jogok).

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.24. 16:36:22

@Chang Yai: az a kategori benne van a nickedben:)
meg mindig jobb mintha kutyat ennel amugy

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.24. 16:38:05

@Shanarey: amugy a legutobbi valtozatot kozosen egy republikanus es egy demokrata szenator nyujtotta be
par vokson mullott

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.24. 16:41:04

@Philosoraptor: ezt nem ertem, vagyis lehet ertem, csak nem fogadom el, minek kell mindenkinek allandoan politizalnia?
a felesegemmel az eltelt 5-6 evben kb ha tizszer szoba kerult Obama, akkor is csak ha valami tortent
/jo itt is vannak megszallottak, van egy rokonom a Facen, az szapula Obamat napi szinten:)/
a melohelyen is jo ha hetente szoba kerul, ott is ha valami tortent

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 16:41:35

@Mr. Long:

Eleve nem való nyersen evésre. Anyám Kubában mindig az csinálta, hogy a sütőbanánt becsomagolta újságpapírba és a konyhafiókban tárolta. Így lágyabb lett és jobb íze lett sütéskor.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.06.24. 16:41:35

@hagyma: szia Hagyma, na pont rólad nem gondoltam volna, hogy érted a nevem / megnézed / emlékszel rá. :-D
jaja, édesszájú :-) tamarind candy, itt helyben ez a kedvenc. van kicsit csípős változat, meg savanykás.
valaki küldjön túrórudit, már vagy 5 éve nem is láttam.
de inkább zserbó, az lenne az első választás. vagy túrós-meggyes rétes.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.06.24. 16:43:30

@hagyma: szia Hagyma, na pont rólad nem gondoltam volna, hogy érted a nevem / megnézed / emlékszel rá. :-D
jaja, édesszájú :-) tamarind candy, itt helyben ez a kedvenc. van kicsit csípős változat, meg savanykás.
valaki küldjön túrórudit, már vagy 5 éve nem is láttam.
de inkább zserbó, az lenne az első választás. vagy túrós-meggyes rétes.

DieNanny CH 2013.06.24. 16:45:38

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Én is egészen egy héttel ezelőttig nem hallottam a főzőbanánról. Aztán véletlenül azt vettem el a gyümölcskosárból a gyerekeknek uzsonnára. Fura rózsaszín színe van. Ízre biztos jó, legalábbis megették... Aztán este mondta anyuka, hogy ez nem nyersen evésre van.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 16:47:06

@hagyma:

Az amerikai helyzet egész más, mint a kelet-európai és speciel a magyar.

Amerikában a 2 nagy párt majdnem ugyanazt akarja, alig vannak különbségek politikában és gazdaságban, inkább a hangsúlyokban vannak eltérések. Pl. senki sem akarja megváltoztatni az alkotmányt, a politikai rendszer, s az alapvető jogszabályokat és az alapvető polgári jogokat. A legnagyobb különbségek egyes társadalmi kérdésekben vannak: legyen-e homokos "házasság", legyen-e szabad a meg nem született gyermekek megölése, legyen-e drog szabadon, stb.

Mo-n a helyzet egész más. Mo-n a legalapvetőbb kérdésekben sincs konszenzus.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 16:49:44

@Chang Yai:

Tamarindo! A havannai iskolánkban tele volt vele az udvar. Aztán láttam Mo-n az Auchanban csillagászati áron. Röhögve meséltem: nálunk az iskolában a gyerekek ezzel dobálóztak.

GERI87 2013.06.24. 16:52:50

@Chang Yai:

Nem tudom mi volt "nyálka" rajtuk de nem akartam kipróbálni:)
Ami nem tetszik külsőre, állagra azt ritkán eszem meg.

Shanarey 2013.06.24. 16:57:19

@hagyma:

Latino, olyan képviselet nagyban "még" nem létezik, de lesz az biztos

Shanarey 2013.06.24. 17:01:45

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Lelki táplálék. De jól hangzik. S mégis az ősemberek egész jól megvoltak e nélkül, amíg az első okosabb nem kezdte el a sztár allűröket működtetni, mert ő a törzs varázslója. Na így kezdődött az emberiség hülyítése.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.24. 17:02:36

@Chang Yai: rolam te sok mindent nem gondolsz:)
namost tegnap volt az indexen a turo rudi keszites, de mondjuk gyarilag
de lehet hazilag is is csinalni, valamelyik noiholgu gasztroszakacsnal meg is jelent, nem a Fuszeres Eszter, hanem a masik
zserbot, meg retest meg siman tudsz sutni
en maximum almaspitet vagy repatortat tudok kuldeni
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: es lehessen-e korlatozni a fegyvertartast
bevandorlasi torveny stb stb
ami erdekesebb ennel sokkal tobb az atfedes mint otthon
itt nem letezik, hogy egy szenatornak megmondja a partja hogy szavazzon
befolyas persze van, de sokkal nagyobb az onallosag a partfegyelemnel
itt nem kell kilepni, meg nem zarjak ki stb.
az otthoni rendszer szar

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.06.24. 17:03:22

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Kuba nagyon jó lehetett gyerekként :-) vannak fényképeid a neten valahol akkoriból?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.24. 17:04:07

@Shanarey: nem lesz
mert nincs ra szukseg
az lesz szenator, vagy kongresszusi kepviselo, vagy sheriff akit megvalasztanak
tok mindegy hogy spanyol, fekete vagy kaukazusi

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.24. 17:05:14

es elnok is az lesz, ki gondolta volna 20 eve hogy fekete lesz az elnok
es nem dolt ossze a vilag, bar ketsegtelen nem mindenki boldog tole, de nem a borszine miatt!!!

GERI87 2013.06.24. 17:07:53

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Lehet egyszer még Oroszország (és közép európa) lesz a fehér ember védőbástyája....vagy rájönnek hogy ez így nem jó és szépen kipaterolják a nem kívánatos elemeket, vagy rosszabb.

@hagyma:

"a mexikoiak mindig is itt voltak es itt is lesznek, ugyanolyan emberek mint feketek vagy az "europaiak", ezzel itt senkinek semmi gondja nincs
itt ezzel nem foglalkoznak"

Most még a fehérek vannak többségben, na de nem tudom elhinni hogy kisebbségbe kerülve mindenki annyira örülne, és ehhez nem kell rasszizmus sem. egyszerűen mások, ennyi elég is.
Azért minden kultúra, közösség védi magát, az érdekeit nézi...

Nekem nem tetszenek pl az ázsia nők és nem is tudnék, akarnék ázsiaiak közt élni sem, mert csak...

Shanarey 2013.06.24. 17:09:49

@hagyma:

Na igen, ez így jó is, ám a szenátus azért még aggódik miatta, különben már rég megszavazták volna. Ha legalizálnak egy rakás embert aki ott él dolgozik és adót fizet, az jó a költségvetésnek.

Érdekes módon erre az osztrákok is rájöttek, a magyaroknak ehhez fel kellene nőni.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.06.24. 17:10:03

@hagyma: namost ez ott kezdődik, hogy vesz a fene egy sütőt :-) biztos létezik, de afféle európai flanc, nem vettem Thaiföldön se. a sütésben különben is az a poén, hogy télen a hidegben oda lehet kucorodni mellé. 30 fok felett süssön, akinek két anyja van, meg a cukrászda. én meg álmodozok. aztán majdcsak megyek egyszer látogatóba így 7 év után és jól bezabálok. (kb egy évig kapartam a falat, túró hiányzott a legjobban, meg egy-két dolog. mostmár elvagyok, csak néha jó lenne valami más.)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 17:16:01

@Shanarey:

Az antropológusok szerint ateista ember nem létezett a múltban. Az ember azért ember, mert egy részről tudományos megállapításokat tesz, vizsgál, kutat, inen a tudomány, ez a kőkorszakból ered, más részről meg a filozófiai útkeresés, azaz mi van az ami van, mi az élet, mi a létezés, mi a minden, ez is a kőkorszakból ered, s ez a vallás.

Csak modernkori materialista babona, hogy a második hülyeség.

Az állat nem tesz fel kérdéseket, még a fejlett háziállatok sem és a főemlősök sem. A legtöbb amit tesznek, hogy egyes dolgokat megszoknak, de a miért nem érdekli őket.

GERI87 2013.06.24. 17:16:04

@Shanarey:

"Lelki táplálék. De jól hangzik. S mégis az ősemberek egész jól megvoltak e nélkül,"

Nem volt meg, az ősember is hitt valamiben, tűz imádat, természeti erők, szellemek, démonok stb...
Az első civilizációknak is fontos alapja a vallás, ezt azért nem tagadhatjuk, e nélkül nem jött volna létre amit úgy hívunk: állam.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.24. 17:18:44

@GERI87: de ez az orszag nem errol szol
itt amerikai leszel, sot a tobbseg akar lenni huzott szemmel feketen es spanyolkent
ez egy mas felfogas itt
teljesen mas...
@Shanarey: az jo a koltsegvetesnek, jo a bunuldozesnek jo mindennek stb.
de........
es itt jon a de
jol at kell gondolni, mert egyreszt a szenatornak is van allama, ahol eltero lehet a tobbseg velemenye, amit O kepvisel
nem a partot kepviseli, hanem a valasztoit, masreszt tenyszeruen politikai kerdes IS es bonyolult kerdes is, kit hogyan miert es miert ne legalizaljanak
nem egyszeru dolog ez
@Chang Yai: mindenki mas, van akinek a turo hianyzik, van akinek a tejfol
a mi turonk is szar, de leszarom, hogy nincs turoscsusza

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 17:20:22

@hagyma:

Nagyon más az amerikai rendszer.

Elnöki koztársaság a hatalmi ágak szinte tökéletes szétválasztásával. Európában ez sehol sem divat.

Az amerikai képviselő önállósága nem veszélyezteti arendszert, hiszen az amerikai rendszerben a képviselő nem tud kormányt buktatni.

Az Európában szokásos parlamentáris köztársaság egész más rendszer. A végrehajtó hatalom pl. szorosan függ a törvényhozó hatalomtól, nincs elválasztás köztük.

BTBTBT 2013.06.24. 17:21:21

@Tökfőzelék1:
Nem kertem, hogy bizonygasd, mert nem is tudnad.

Mivel nehez lenne bebizonyitani, hogy mit csinalom Londonban, inkabb azt irom le, amit NEM csinalok:
- a heti 35 munkaoramon felul egyetlen percet nem tulorazom,
- ezert tobbet kapok, mint a jelenlegi atlagkereset,
- nem allitom, hogy a 2. hazra gyujtok,
- nem hajtogatom, hogy nekem egyedul van igazam, es mindenki mas teved,
- nem allitom magamrol, hogy felsobb korokhoz tartozom,
- es nem a szobam maganyaba erek haza az egesznapi hajtast kovetoen.

@Whave:
Keresni kell a partikat. A google a (legjobb) baratod.

Shanarey 2013.06.24. 17:23:42

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Ateista ember nem létezett a múltban. Ez igaz, de azt elfelejted hozzátenni hogy miért nem. Azért nem mert nagyon keveset tudtak az őket körül vevő világról, és amit nem értettek, azt felsőbb hatalommal magyarázták.

Előbb volt az ember és csak utána jöttek az ideológiák

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 17:25:07

@Chang Yai:

Sajnos nem voltam abban a koromban fényképezős típus, de a fényképalbumomban - www.flickr.com/photos/bircamax/sets/ - van pár kép azért.

Ez maxval1967.files.wordpress.com/2013/06/wqe01.jpg én vagyok Havannában 1985 decemberében. igen, akkor sovány gyerek voltam.

Itt meg 1986 júnusában barátnőstül maxval1967.files.wordpress.com/2013/06/wqe03.jpg Varaderóban.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 17:26:03

@GERI87:

Oroszország sajátos képződmény és sosem akart recept lenni.

Igényes 2013.06.24. 17:26:54

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Néha az az érzésem, hogy te valami sajátosan értelmezett keresztesháborút viselsz a blog.hun...

@Shanarey: Te most sem tudsz túl sokat. Pl. azt sem, hogy a sztárallűrt egybe írják.

GERI87 2013.06.24. 17:28:10

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

De nincsenek is bevándorlási gondjai és valószínűleg nem lesznek..

2013.06.24. 17:28:48

@Barátusz: azt mar probaltam, de a talalatokon elszornyulkodtem.

londonimagyarbuli.com/

Happy Gang
Groovehouse AAAARTATLAN SZEMMEL NEZ MOST RAM A HAJNAAAAAAL
TNT
Republic

Hat koszi szepen :DDD

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 17:29:27

@Shanarey:

Ez a marxista álmagyarázat. Teljesen hamis.

Gyakori – marxista gyökerű – ateista tévhit, hogy a vallás szerepe annak magyarázása, amit még nem tudunk, a vallás egyfajta valláspótló. Ezért a vallás folyamatosan szorul vissza, hiszen a tudomány egyre többet magyaráz meg a világból. A vallásra emiatt egyre kevesebb a szükség.

Természetesen a marxista magyarázat – ebben is – teljesen téves.

A vallás nem része a tudománynak, s nem foglalkozik tudományos kérdésekkel.

Mindig felmerül erre ellenérvként, hogy “dehát x éve a keresztények ezt és ezt mondták, pedig ma már tudományosan bizonyított, hogy ez nem így van”. Igen, ez igaz, de ennek nincs vallási kihatása. Lássuk miért!

A kereszténységben különbséget kell tenni 3 dolog között: dogma, kánon és álláspont.

A dogma az Istentől van, megváltoztathatatlan igazság.

A kánont az Egyház hozza létre, kötelező érvényű, be kell tartani, de nem örök igazság, hiszen változott és változhat.

S utoljára az álláspont vagy vélemény. Ez időben és térben változó, az elfogadása ajánlott, de nem több ennél. Vitatható is akár.

Az Egyház természettudományos kérdésekkel SOSEM foglalkozott dogma vagy kánon szintjén, ezek mindig az álláspont szinten voltak, ha egyáltalán voltak.

Pl. 500 éve – az akkori tudomány alapján – az volt a általános nézet, hogy a Föld a világ központja, 400 éve az, hogy a Nap a világ központja, 150 éve az, hogy a Nap egy csillag a Tejút egyik külső karjábanm, 50 éve meg az, hogy maga a Tejút is csak egy a sok galaxis között és nincs is közepe a világnak, mert állandóan tágul.

Valójában fentiek egyikét sem hirdeti/hirdette az Egyház, de nyilván minden korban felhasználta az aktuális tudományos ismereteket. Manapság pl. az ősrobbanáshoz szokás hasonlítani a teremtést, pedig lehet, hogy 50 év múlva az lesz a fizika álláspontja, hogy az ősrobbanás nem is a világ kezdete, hanem pl. egy világegyetem kiválása egy másikból. Ez esetben 50 év múlva az Egyház is az akkori általános nézeteket fogja felhasználni.

Mindez azonban mindig kiegészítés csupán. Az Egyház igazsága nem ezen dől el, ezek legfeljebb segítő módszerek a hittérítéshez, miközben maga a hit nem kapcsolódik egyáltalán ezekhez a kérdésekhez.

Pl. a teremtés kérdése. Az egyetlen, amit az Egyház hirdet: a világot Isten teremtette. Hogy ez tudományosan hogyan magyarázandó, az nem teológiai kérdés és tökéletesen érdektelen az Egyház szempontjából.

Minden korban az Egyház valójában éppen azt “hitte” tudományos kérdésekben, amit az akkori tudomány is. Sosem született egyházi döntés semmilyen tudományos kérdésről. Miért nem? Mert nem ez az Egyház dolga.

Na de, jön a felvetés, akkor miért harcolnak a régészet, az evolúció ellen a keresztények, miért hirdetik, hogy a Föld alig 6000 éves? A helyzet az, hogy ilyen nézeteket csak egyes keresztény fundamentalista újprotestás felekezetek hirdetnek, s az általuk használt teológia és ideogia teljesen idegen az apostoli eredetű keresztény hagyománnyal.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 17:31:17

@Igényes:

Igen, már őrnagyi rangig vittem Isten hadseregében... :-)

Itt felmerül: mi a kommentelés célja? Szerinted mi?

Shanarey 2013.06.24. 17:31:51

@GERI87:

??
Amit bircának írtam olvasd el.

Miért is kell a vallás az államalakításhoz? Anélkül is megy, legalábbis ma már. Az hogy a vallás szerepelt az alkotmányokban, az nem azért van mert anélkül nem megy hanem azért hogy a vallásos embereket is megfogják. A magyar állam alapítás is azért történt, mert szükséges volt, és mert meg kellett felelni a többi ország elvárásainak, Rómának stb.

GERI87 2013.06.24. 17:33:17

@hagyma:

Az hogy "Amerikai" azért az elsősorban legalábbis európai fehér keresztény kultúrájú embert jelentett és mások ehhez igazodtak, és azért most is...
Ez a kép amit mutatnak a világnak.
Nem hiába van ezen kívül pl afro-amerikai, latino...

Ha ez megváltozik és megborul az egyensúly, szerint semmi változás nem fog történni?
Nehezen hiszem.

2013.06.24. 17:33:23

@Igényes: Pontosan ezért szoktam szűrni Bircát. :)

Shanarey 2013.06.24. 17:33:27

@Igényes:

Gratulálok. ha neked csak ennyi az észrevételed..................

GERI87 2013.06.24. 17:35:10

@Shanarey:

Ki mondta hogy MA? Én a korai államalakulatokra gondolok...

Shanarey 2013.06.24. 17:38:09

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

"A dogma az Istentől van, megváltoztathatatlan igazság."

Na, ez sem az ami, ahogy Charlieharper írta a múltkor a beszélő kígyóval kapcsolatban...............
:-)

Shanarey 2013.06.24. 17:39:35

@GERI87:
Rendben de a korai államalakulásokat az adott korszakban kell értelmezni, de nem etalonként.

GERI87 2013.06.24. 17:44:32

@Shanarey:

te írtad: az ősembernek nem volt szüksége vallásra.

Most akkor mégis csak szüksége volt rá, hogy egyáltalán az emberi civilizáció kialakuljon.

"Na így kezdődött az emberiség hülyítése. "

Jól jártunk ezzel a hülyeséggel....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.24. 17:44:42

@GERI87: nem ezen kivul van
egyutt van
ha hivatalos papirt toltok ki ott vannak a kerdesek
fekete
kaukazusi
spanyol
azsiai
mittudomen mi
ha amerikanak a 90 szazaleka spanyol lesz, nem lesz igy, akkor az lesz amerika
ennyi

BTBTBT 2013.06.24. 17:44:45

@Whave:
Van meg a magyaroklondonban.com is, de engem nem erdekelnek ezek a "jon a magyar egyuttes koncertezni"-dolgok.
Olyasmi sem vonz, hogy "magyar kanok es ribancok egyesuljetek"-party. :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.24. 17:47:35

azert kulonbozteesunk meg
ateista
hivo
es
vallasos embert
a felesegem hivo, mert hisz Istenben, de nem vallasos, mert nem jar templomba, meg biblia sincs itthon
en mar nem vagyok ateista feltetlenul, de meg nem vagyok hivo feltetlenul
vallasos en sem leszek
vagy ki tudja...

Igényes 2013.06.24. 17:50:37

@Philosoraptor: Nekem szimpatikus, amit csinál. Nekem kellene, de ő jobban élvezi, vagy elhivatottabb, vagy nem tudom. Lehet hogy egyszerűen többet számítotok neki. :)

Igényes 2013.06.24. 17:51:42

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Engem eltompít, és folyamatosan emlékeztet rá, hol élek. Ez jó. :) Ezért éri meg az energiát.

GERI87 2013.06.24. 17:52:28

@hagyma:

ezen belül...ja így akartam

"akkor az lesz amerika
ennyi "

meglátjuk..van idő:)

Shanarey 2013.06.24. 18:04:13

@GERI87:

Nem azért esik az eső, mert valaki úgy akarja. S a múltban sem azért esett. Ám akkoriban ezt gondolták.

Nem jártunk jól.

A vallás egy ok arra hogy másokat rosszabbnak lásson mint amilyenek. Lehet gyűlölni a másikat, azért mert más a vallása, és azért mert a más vallás okán mégy egyéb negatívumokat is társítanak. Először volt az ember, és csak később lett abból zsidó, cigány, román, arab, mexikói, katolikus muzulmán hindu, pogány, ateista. stb. A felsorolás szabadon bővíthető

GERI87 2013.06.24. 18:11:55

@Shanarey:

A vallás az emberré válás következménye.

"A vallás egy ok arra hogy másokat rosszabbnak lásson mint amilyenek."

Ennek az ellenkezőjét is le lehet mondani.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 18:15:09

@GERI87:

Amerika kicsit olyan mint Róma. Azaz bárki lehet amerikai. A származás nem számít. Persze ott is vannak etnikai alapú szélsőségesek, de marginálisak. Azaz végülis az, hogy esetleg spanyol lesz a fő nyelv mondjuk 2100-ban, nem változtat az amerikaiságon.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 18:17:18

@Shanarey:

Az ellentét fő oka a különbözőség, elsősorban a más etnikum. A vallás ebből a szempontból nincs az első helyeken. Lásd: a háborúk minimális része volt vallásháború.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.06.24. 18:27:41

köszi a képeket Birca, nagyon retró a frizura :-)
(méééér tűnt el a kommentem, vagy most majd itt lesz mégis?)

GERI87 2013.06.24. 18:33:58

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

"Azaz végülis az, hogy esetleg spanyol lesz a fő nyelv mondjuk 2100-ban, nem változtat az amerikaiságon"

magán az amerikaiságon elveben nem, vagyis nem lesz Amerika másik állam, másik néppel, de a tartalom megváltozik, vagyis az angolszász amerikai kultúra, ami ma dominál, és ezt tartjuk elsősorban az "amerikainak" felváltja a latino amerikai így lesz.
vagyis a származás számít, a mai amerika a pionír farmerek leszármazottja...

ha már róma:
Mintha az addig itáliai, mediterrán és latin római képe megváltozna és lenne belőle sztyeppei türk turáni...
ugyanaz a kettő? nem.
folytonosság van persze, mi is magyarok vagyunk, meg a honfoglalók is, de a különbség nyilvánvaló...

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 18:35:38

@Chang Yai:

Akkoriban nem is gondoltam másra.

Kisgyerekként anyám folyton buzifrizurát csinált nekem. Aztán kamaszként már rövidebbre vettem. De csak 40 évesen ébredtem rá, hogy nekem az amerikai tengerészgyalogos frizura a legideálisabb. Sok előnye van, nem izzad a fejem, a hajmosás 1 perc, nem zsírosodik, nem idegesítő pl. strandon, stb.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 18:38:46

@GERI87:

Ha meggondolod, hogy a RB végülis az utolsó 700 évében már görögül volt római, s a latinból egy iskolai tárgy lett a birodalom iskoláiban, Ennek ellenére az összes bizánci verte a melllét, hogy ő bizony római.

vazzup 2013.06.24. 18:50:27

@Whave: néha azért vannak értelmesebb koncertek is Londonban: www.songkick.com/concerts/15496599-tankcsapda-at-dingwalls :D Igaz, ez már elmúlt.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.24. 18:52:10

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Erdekes szemszogbol vilagitod meg a dolgot.

A megerteshez kozelebb kerultem, de hinni akkor sem tudok.

Shanarey 2013.06.24. 18:52:13

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Igen a minimális része volt, ám a hozzá kapcsolódó népirtás már nem annyira. Az etnikum is ok a problémára, de közel sem annyira mint a vallás. Mesélj, ki találta ki hogy gyűlölni kell a zsidókat? Amerikában, az indiánokat sem irtották volna akkora lendülettel, ha azok pánikszerűen felveszik a fehér ember vallását. A szerbek és a horvátok közti nyelvi különbségekről írtál pár sort a múltkor. Akkor miért is utálják egymást annyira? A törökök ugyanúgy nekirontottak volna az örményeknek, ha azok muzulmánok?

GERI87 2013.06.24. 18:52:31

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Bizony, írtam is: folytonosság van, de a latin római bir. helyett a görög kultúrájú maradt fenn. vagyis változott tartalmában.
Én ne azt mondom hogy az amerikai identitás veszik el, csak nem az lesz teljesen mint ma.

vagy ott vannak a bolgárok ugye...

2013.06.24. 18:54:31

@vazzup: tudom, a zene izles kerdese, de szamomra a csapda is groovehouse-al egyenerteku buta popzene, csak abban epp torz a gitar :)

vazzup 2013.06.24. 19:01:07

@Whave: neked semmisejó! De gondolom már teljesen megsiketített a skótduda. :P :D

2013.06.24. 19:04:03

@vazzup: igazabol csak nem gyozok hegedure szteppelni.. :)

Magyar Vitéz · http://objektivmagyarsag.blog.hu 2013.06.24. 19:04:46

ez a cikk egy hülyeség, fölösleges, naív sopánkodás.
tény: a legtöbb magyar bűnöző. ráadásul úgy bűnöző és rasszista, hogy ezt nem is tudja magáról. az hogy nem fizeti az adót, az szerinte nem bűnözés, az meg hogy átbasz mindenkit, csencsel, ügyeskedik, ahhoz neki meg joga van, mert őt is átbaszták, máshogy meg nem lehet boldogulni a magyarnak, ugye.
óvakodj a magyartól, féld, kerüld, ha lehet, ne is szólalj meg magyarul, nehogy megismerjenek! becsüld meg a befogadó országot, hamar tanuld meg a nyelvet, és szívódj fel. csak így menekülhetsz meg a turáni átoktól!

Magyar Vitéz · http://objektivmagyarsag.blog.hu 2013.06.24. 19:06:31

@Shanarey: ez egy nyomorult hülyeség. délamerikában a mai napig keresztyén-nyomorított a lakosság, teljesen meghülyülve a saját kultúrájuk meg a keresztény-spanyol agymenés között, mégis írtották őket milliószámra. szánalmas a mi "szent" istván királyunk is, aki behódolt a keresztyény szektának, kiárulva-eladva országunkat egy idegen, kozmopolita hatalomnak, az ókori szcientológiának...

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 19:10:18

@Shanarey:

"Mesélj, ki találta ki hogy gyűlölni kell a zsidókat?"

A zsidó az egy nép elsősorban,

"Amerikában, az indiánokat sem irtották volna akkora lendülettel, ha azok pánikszerűen felveszik a fehér ember vallását."

Gyarmatosítás, semmi más. A valás szerepe nem komoly ebben. Azért lettek irtva, mert más vallásúak?

"A szerbek és a horvátok közti nyelvi különbségekről írtál pár sort a múltkor. Akkor miért is utálják egymást annyira?"

Mert 2 külön nép.

"A törökök ugyanúgy nekirontottak volna az örményeknek, ha azok muzulmánok?"

A te logikád szerint a muzulmán törököknek nem kellett volna a muzulmán kurdokat üldözniük. S miért háborúzott egymásssal
10 éven keresztül a muzulmán Irak és a muzulmán Irán?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 19:12:29

@Magyar Vitéz:

Valójában éppen a katolikus papság mentette meg az indiánokat a kiirtástól.

Shanarey 2013.06.24. 19:25:31

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Nem állítottam azt hogy minden háború fő mozgatórugója a vallás lenne. Ám az is egy jó ok, arra hogy a szimpla győzelem helyett valami drasztikusabbat tegyenek.

"A zsidó az egy nép elsősorban" Ez így van, de akkor itt Európában mi is a baj velük? A múltszázad elején miért is kergették őket?

A Szerb és a Horvát, a vallásában különbözik főleg. Persze van mentalitás béli különbség is. Ahogy azt egy újságíró, a Jugoszlávia szétesését követő háború kapcsán írta: A Horvátoknak ipara van, a Bosnyákoknak mezőgazdasága, a Szerbeknek pedig harcolhatnékja.

A múltkor pont te írtad hogy a Muzulmán valláson belül is több ág létezik, nos ez így van és nem is rajonganak egymásért.Nekik ez elég ok a háborúra, persze kell hozzá még valami egyéb cél,gazdasági, vagy területi nyereség. Ha ez nem lenne már rég letörölték volna Izraelt a térképről, akármennyire is mellé áll az USA.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.24. 19:36:22

@Shanarey:
"A múltszázad elején miért is kergették őket?"

Mert a vacak gazdasági helyzetben kellett egy bűnbak. A zsidók, mint "bankárok" kitűnő céltáblának bizonyúltak a gazdasági válság idején (után).

De tévedhetek is :)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 19:40:47

@Shanarey:

Ugye nem gondolod komolyan, hogy az antiszemitizmus alapja a zsidók vallása?

Taxomükke (UK) 2013.06.24. 19:59:41

London környéki Magyarok, jelentkezzetek! Klubbot szervezek itteni Magyarok számára, tagsági díjjj 15 font előre utalva. Jelige: legyen gyulai kolbászból a kerítés. Csak rendes Magyarok jőjenek.
Cim: t.rudolf@citromail.com
:)

Igényes 2013.06.24. 20:03:23

@Taxomükke: Igen, ilyet én is szeretnék, de nálam csak tíz font a tagdíj.

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ők azt állítják.

ffüttyfürütty 2013.06.24. 20:04:13

@Taxomükke: Legalább küldj már egy pöttyöt mindenkinek a rudiról a tagságért cserébe.
Egyébként itt is próbálják nyomni a hepigenget meg az ilyeneket 90-es évek zenéje címszó alatt. Total 90's summer party : budapestpark.hu/program.php
(lehet hogy még Álomhajó is lesz? brrr)

Igényes 2013.06.24. 20:08:20

@ffüttyfürütty: Combinóeléugrálás lesz. Aki túléli, kap egy adag kolozsvári töltöttkáposztát. Aki nem, abból lesz a töltelék.

33621 2013.06.24. 20:20:45

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
1985-höz képest már 1986-ban a barátnőddel készült képen is látszik hogy híztál. Csak nem valami hormonális probléma?

Ugyandehogy (törölt) 2013.06.24. 20:23:29

@pappito: ő n3m f3lső v3z3tő. b0lítíkús.

(3llml0tt a bíll3ntyűz3t3m...)

nyuszigonosz 2013.06.24. 20:29:09

@Babette_: Nahát Babette! Még jó, hogy annyi krimit olvastam már így megértettem. :)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 20:30:27

@33621:

1986-ban visszatért az eredeti állapot. 1985-ben fogyókúrán voltam: csak naponta egyszer ettem, s sokat gyalogoltam.

Serdülőkorom óta van súlyproblémám.

nyuszigonosz 2013.06.24. 20:33:45

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Az elöbb néztem a képeid: nagyon jók!

A súlyprobléma: te nem a több vagy kevesebb súly miatt vagy érdekes ember.

Magyar Vitéz · http://objektivmagyarsag.blog.hu 2013.06.24. 20:37:33

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: csak egy provinciális szűklátókörű paraszt lehet az, aki nem képes a sorok között olvasni... Nincs harmadik verzió? magadról állítottad ki a szegényparasztsági bizonyítványt - nincs is ezen meglepő, a tízmillió proli és zsellér országában.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 20:38:36

@Kovermadar:

Egy gyöngyszem írásaiból:

"Rengeteg emigráns, harmadik világbeli országokban angol anyanyelvét a helyieknek tanító nacionalista ír sokszor bele sem gondol abba, hogy ha az angolok nagylelkűen nem tanítják meg őket egy kultúrnyelvre, akkor ők nem tudnának pusztán az anyanyelvük tanítgatásából szinte bármelyik országban könnyedén nevetve megélni, mivel a vartyogó-harákoló gaelic nyelvükre néhány maréknyi, szintén örök vesztes holdkóros fanatikuson kívűl, mint például a baszkok, senki sem lenne kíváncsi, és kénytelenek lennének a napi betevőt lengyel bevándorlóktól összekoldulni az O'Connell streeten."

Sanyi9 2013.06.24. 20:40:14

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: ha teljessegeben nezzuk a terulteteket, akkor igazad van, de peldaul a hatar nyugodtan lehetett volna az Arad-Varad-Szatmarnemeti vonaltol keletre, mert ettol nyugatra (meg a falvakban is) magyar tobbseg volt. Mondjuk, leven, hogy a gyoztesek osztozkodtak, jo, hogy Debrecen meg Szeged magyar maradt. :D

2013.06.24. 20:40:37

@Magyar Vitéz: nagyon jopofa az agitatorblogod :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.24. 20:44:18

@Magyar Vitéz:
7,2 millió... ha már szájkarate, csináld rendesen! :)

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Nem vagyok nyelvész, de a baszkok és az írek között, mi az összefüggés?

Sanyi9 2013.06.24. 20:46:11

@Kovermadar: minden ir baszik, de nem minden baszk ir.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 20:46:26

@Sanyi9:

Persze, ha az etnikai arányokat nézték volna, akkor északon, keleten, délen 30-40 km-rel kijebb kellett volna lennie a határnak, nyugaton meg ugyanennyivel beljebb. Ezek után csak a Székelyföld maradt volna külföldön a komolyabb magyar tömbök közül.

Lásd - Ferenc Ferdinánd főherceg tervezete a XX: sz. elejlről persze akkor ezt hatalmas felháborodás fogadta Mo-n: maxval1967.files.wordpress.com/2013/04/naea.png

magyarázat:

A – külföld

B – az OMM nem magyarországi részei

C - az OMM magyarországi része, a tervezet szerint nem maradt volna Magyarország része, jelenleg Magyarország része

D - az OMM magyarországi része, a tervezet szerint nem maradt volna Magyarország része, jelenleg nem Magyarország része

E - az OMM magyarországi része, a tervezet szerint Magyarország része maradt volna, jelenleg Magyarország része

F - az OMM magyarországi része, a tervezet szerint Magyarország része maradt volna, jelenleg nem Magyarország része

1 – országhatár

2 – az OMM magyarországi részének határa

3 – tervezett nagy-ausztriai tartományhatár

4 – trianoni határ

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 20:48:19

@Barátusz: azért az a második még érdekes lehet!!!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 20:49:36

na most mi van
nem látom az előző kommentem, de oldalt a legfrissebbek közt ott van...

Magyar Vitéz · http://objektivmagyarsag.blog.hu 2013.06.24. 20:50:46

@Kovermadar: 7.2m vagy 10 millió magyar?
én mindig beleszámolom a cigányokat meg a svábokat is, szóval maradjunk a tíz milliónál.

a baszk és az ír nyelv valóban nem rokon, csak annyiban hasonlóak, hogy mindkét harákolós slejmfelköpős nyelvet csak egy maroknyi duzzogó kis törzs beszéli, akik gyakorlatilag csak azért értenek ma szót a civilizált világ túlnyomó többségével mert még idejekorán kolonizálta őket egy kultúrnemzet.

Sanyi9 2013.06.24. 20:53:01

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: ne haragudj, de nekem az a terkep nagyon nem tetszik. Peldaul mik vannak Ausztriatol eszakra? Morvaorszag meg Bohemia? Miert nincsenek normalis nevek rairva? Meg az a 4 szinu hatar is nehezen ertelmezheto. Amugy azt hiszem, hogy ertem amit mondsz, de a terkep furcsa.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 20:53:31

@Magyar Vitéz:

Szegény szerencsétlen hollandok, svédek, dánok, most az őskőkorban szenvednek, mert senki sem kolonizálta őket.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 20:59:44

@Igényes: @Taxomükke: Mi meg szervezzük nektek a magyar bulikat Whave-vel és London2009-cel! De London2009-cel enyém az első kör pia! Ha ráborítom, akkor viheti a következő próbálkozó!
Bár ha olyat bulit akarunk szervezni, mint Barátusz által reklámozott "Magyar kanok és ribancok egyesüljetek" lehet be kellene venni váj mi-t is. Hozza csak a húsokat!

GERI87 2013.06.24. 21:02:26

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

valószínű, azért retardált, mert ezzel foglakozik:)

2013.06.24. 21:02:56

@Mr. Long: ezt siman kihozzuk egy tizesbol (ez ala sajnos nem mehetunk, kell az ar-szinvonal, hogy Toki se erezze megalazonak a helyzetet)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 21:03:26

@Sanyi9:

Én készítettem a térképet, a neveket nem írtam rá, mert úgyis tudom fejből... :-)

A fekete vonalak a tervezett Nagy-Ausztria tartományai, ezek igyekszem balról jobbra mondani, fentről kezdve:
- Német-Bohémia,
- Német-Morávia,
- Csehország.
- Morvaország,
- Nyugat-Galícia,
- Kelet-Galícia,
- Német-Ausztria,
- Magyarország.
- Erdély,
- Székelyföld,
- Tirol,
- Trieszt,
- Szlovénia,
- Horvátország,
- Vajdaság,
- Bosznia-Hercegovina.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.24. 21:04:21

@Magyar Vitéz:
Nem szeretnék kötekedni, de birca nem Magyarországon él... annak az országnak a lakossága pedig 7,2 millió (ahol él).

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Pontosabban egymást kolonizálták (norvégok, dánok, svédek).

Nem is értem...

GERI87 2013.06.24. 21:08:59

@Sanyi9:

terkepek.adatbank.transindex.ro/legbelso.php?nev=127

C térkép, vannak nevek, bár nem tudom mi nem érthető...ha nem tudod mi merre, miért foglalkozol határkérdésekkel?:)

Shanarey 2013.06.24. 21:09:49

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Nem, nem gondolom.

De őket is azért üldözték, mert nem azok voltak, mint a többiek, ráadásul sok gazdag volt közülük. Az oroszoknál ugyanez ment, pedig ott a gazdagok aránya nem volt akkora mint a Németeknél.

Shanarey 2013.06.24. 21:11:25

@33621:
Olyan volt amilyen, tényleg ezt kell a képein észrevenni?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 21:11:28

@Whave: hogy Tökinek is jó legyen majd Ő 20 fontot fizet tagdíjnak, az olyan upperclass, persze elfogadunk AmEx kártyát is, bár nem tudom, az menő még? vagy már csak raj?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 21:11:37

@Kovermadar:

A harákolós, slejmfelköpős, duzzogó kis törzsek egymást kolonizálták? Hát akkor ez az oka a példátlan nyomornak, ami manapság ezekben az országokban uralkodik!

:-)

GERI87 2013.06.24. 21:14:53

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Nem akarok kukacoskodni, de azért eléggé elcsúsztál itt-ott a határoknál:)

Mondjuk az is röhej hogy a Ferenc Ferdinánd féle tervezet az etnikai határokat veszik figyelembe, a határőrvidéki szerbek mégis kimaradtak és ott maradt a horvát bánsági határ.

Itt egy másik felirattal:

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/97/Greater_austria.png

nyuszigonosz 2013.06.24. 21:17:23

@DieNanny: Tudom, hogy te is sokat olvasol. Ezért sikerült. :)
(A Makarenkon kívül nekem is abban a korban ez mind már "elolvasódott, lenyelödött," amiket írtál. Meg még egy vagonnyi többi könyv.)

Shanarey 2013.06.24. 21:22:49

@nyuszigonosz:

Ugorjunk a krimikre?
:-)
Néhány író ezügyben így hirtelen
Ed Mcbain
Erle Stanley Gardner
Raymond Chandler

nyuszigonosz 2013.06.24. 21:25:59

@Shanarey: Hehe, ezektöl már jó régen ovlastam krimiket, de jók voltak!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.24. 21:27:07

OFF

Tud valaki segíteni E121-es nyomtatvány ügyben?

A következő a helyzet: apósom édesanyját (81 éves) szeretnénk bejelenteni Svédországban, mint állandó lakost (már 1 éve itt él, azóta nem jutunk 1-ről a 2-re).
A svéd hivatalok addig nem hajlandóak foglalkozni a dologgal, míg be nem adunk egy E121-es nyomtatványt.

A probléma az, hogy ameddig viszont nincsen svéd lakcíme, addig nem adják ki a nyomtatványt.

Ez az "ellentmondás" hogyan oldható fel? Van valakinek ebben tapasztalata?

Köszi!

Almandin 2013.06.24. 21:27:59

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Én turistautakon tapasztaltam azt, hogy vannak, akik képtelenek alkalmazkodni a más konyhához, még ha napokról is van szó. Pl. volt olyan útitársam, aki nehezményezte, hogy Olaszországban nem levessel kezdődik egy meleg vacsora. Én meg jókat ettem.

33621 2013.06.24. 21:30:56

@Shanarey:
Nem kötekedni akartam de elsőnek ez látszik legjobban változás a képein!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.24. 21:32:34

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: nem lesz soha a spanyol es egyaltalan nem lehet barki amerikai
angol lehet meg osztrak
amerikai nagyon nehezen
es egyre nehezebben
lassan elektronikusan befalazzak a deli hatart /es fizikalisan is/
es az idekoltozott spanyolok gyerekei is minimum 2 nyelvuek es inkabb hasznal;jak az angolt
otthon meg spanyolul, de az eletben mar angolul
3 generacio es csak angolul

GERI87 2013.06.24. 21:33:43

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Csak a cseh, morva, osztrák rész szembetűnő...

Látom Románia szépen megkapta Besszarábiát is, helyes.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.24. 21:34:13

@GERI87: nem fog megtorteni
van valtozas az etnikumban, az ketsegtelen, de itt a feher nok is szulnek es nem is egyet es eleg koran
sokkal hamarabb mint otthon

nyuszigonosz 2013.06.24. 21:35:31

Mostani kedvencek: Simon Beckett, Fred Vargas, Jean-Marc Souvira, Peter James, Jean-Christoph Grange, meg persze a svédek: Stig Larsson, H.Mankell, Helene Tursten, de közben voltak Patricia Cornwell könyvek, csak ö már sajnos nagyon ismßétli magát, ugyanúgy mint a Mary Higgins Clark.
Külön kategória a Dan Brown könyvek és még sorolhatnám...

nyuszigonosz 2013.06.24. 21:37:31

@Shanarey: az elöbbi írás neked ment . Ez:@nyuszigonosz:

GERI87 2013.06.24. 21:39:01

@hagyma:

Becslések szerint a fehérek aránya 50%-ra csökken kb 2050-re...de ez csak becslés és bármi történhet addig.
Azt hogy ki mennyire váltanak angolra, nyilván te tudod jobban.
Én csak azt látom, a latin népesség nő, arányaiban, számszerűleg. És olyan helyeken is megjelenik a spanyol, ahol addig nem (keleti part.)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.24. 21:45:13

@GERI87: 50 szazaelek is rengeteg ha a masik 50 azsiai , del amerikai, fekete, azon belul afrikai fekete kelet europai menekult stb
majd 2050-ben visszaterunk ra

2013.06.24. 21:50:31

@GERI87: haa, ilyen becsleseket Europarol is hurrognak, hogy 2050-re gyakorlatilag Ny Europa muzulman lesz min 59%-ban. Sot az USA csinalt egy tanulmanyt, hogy a vallasi valtozas mit fig eredmenyezni az Europa-USA kapcsolatban.
Na, ezekrol is vannak fenntartasaim

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.24. 21:53:20

sot indianok is vannak
es azt azert latni kell ,hogy az elit, mint a politikaban mind a gazdasagban, az feher
a honfoglalaskor az ok oseik szereztek meg a legnagyobb vagyonokat, foldeket, teruleteket uzleteket
amerika valtozott persza az elmult 40 evben, hogy legalizaltak az afroamerikaiakat, sot most sokkal inkabb pozitiv a diszkriminacio felejuk, de azert meg nem a befott rakja el a nagymamat
a spanyolok meg kifejezetten az a reteg aki robotolni jon es csinalja is
van aki megy is haza, ha megvan a szep haza mondjuk chilebe es van eleg kp-ja
a 10 millio spanyolbol 2-3 tuti nem akar itt maradni

Shanarey 2013.06.24. 22:04:24

@Kovermadar:

Javaslat: Kérdezd meg őket hogy milyen iskolai végzettség kell ahhoz hogy ezt a logikai hibát ne vegyék észre, mert akkor te is tovább képzed magad és jelentkezel az ő helyükre.

:-))

Igényes 2013.06.24. 22:05:09

@Mr. Long: És akarunk? Nem nagyon csípem a ribancokat. Kivéve néhányat, ha pont velem akar egyesülni, meg amúgyis jó, de az most nem ide tartozik.

Shanarey 2013.06.24. 22:09:40

@nyuszigonosz:

Gondoltam.
:-)

Én mostanában a fantasy kategóriát nyúzom, és ha megunom akkor előhúzok valami másfélét a könyvtáram mélyéről. Van ott sokféle könyv volt rá idő hogy összegyűljön.

Igényes 2013.06.24. 22:10:00

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Van olyan ismerősöm, aki a gaelre vonatkozó sorért megölné. :)

PannonBoy 2013.06.24. 22:22:57

Aranyos a poszthoz beválasztott kép.
Érdekes, még egy rövid látogatás során turistaként is többször hallottam magyar beszédet. Jó lenne ezen változtatni.
Mondjuk szerencsére azon a szakterületen, ahova én készülök nem a magyar-lengyel-román triumvirátussal kell versenyeznem, hanem British angolokkal. Ez nagy különbség.

nyuszigonosz 2013.06.24. 22:22:58

@Shanarey: Nekem ha éppen elegem van a sok gyilokból, akkor a középkor jön. :)
Jó, hat ott is volt éppen elég gyilkosság.

GERI87 2013.06.24. 22:26:32

@hagyma:

jójó

@charlieharper:

"haa, ilyen becsleseket Europarol is hurrognak, hogy 2050-re gyakorlatilag Ny Europa muzulman lesz min 59%-ban"

Azért Európában jóval kevesebb a muszlimok aránya, mint Amerikában a nem fehéreké.

2013.06.24. 22:27:58

@GERI87: kifelejted a nivekedesi ratat. Nem 59, 50-et akartam irni

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 22:32:11

@Igényes: Akartok, mert meg akarunk ismerni egy upper class csajt!meg váj mi munkatársnőit, vagy beosztottjait, vagy mittudomén mijeit.

2013.06.24. 22:33:21

@PannonBoy: nezem mar egy ideje a hozzaszolasaid, es nem tudom eldonteni, hogy egy ilyen mu-artatlan naiva-troll vagy, es akkor elsoosztalyu az act, vagy tenyleg letezik ennyire modoros emberke :D

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 22:33:33

@PannonBoy: ausztrália? pont múlt héten sítr nekem két srác a céges partin, hogy lejárt a kiküldetés, haza kellett jönni onnan.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.24. 22:33:40

@GERI87: csak itt a feketek bnagy resze kereszteny...
foleg ba[ptista de kereszteny nem moszlim
csaxolok
es a spanyolok is
nagy kulonbseg van ha a borszin dominal esetleg vagy a vallas

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.24. 22:35:46

@PannonBoy: Mondjuk a Királyságban is lehet versenyezni British angolokkal. Lehet hogy mégiscsak Londonba, vagy Nagy Britanniába mész?

Mrs. Clayton 2013.06.24. 22:36:53

@Kovermadar: nekem nincs, de áttelepülő nyugdíjas címmel ez van fent a neten
www.euvonal.hu/index.php?op=egeszsegugy&id=163

Almandin 2013.06.24. 22:37:15

@hagyma: Pedig finom, mézzel különösen. Kínaiaknál lehet M.o.-n kapni.

GERI87 2013.06.24. 22:37:43

@charlieharper:

a népességük ettől még nőhet, de azért többségbe nem kerülnek.

Németországban ez legalább 40-50 millió muszlimot jelentene, Franciaországban, Angliában 30-40-et...az nagyon sok.

Akkor se jön össze ha kiürül egész Törökország.

2013.06.24. 22:39:39

@GERI87: ezert mondom, hogy fenntartasokkal kezelem a 2050-es hurrogasokat.

GERI87 2013.06.24. 22:40:24

@hagyma:

Ki mondta hogy muszlimok feketék, latinok?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.24. 22:45:41

@GERI87:
"Azért Európában jóval kevesebb a muszlimok aránya, mint Amerikában a nem fehéreké. "
Te hoztad fel
en tettem kulonbeseget
es te kerdezel?
@Almandin: amellett, hogy utalom, eletem legnagyobb csalodasa volt
meg nem tudtam angolul mutogattam , hogy azt azt meg azt
es az csirke volt meg sult banan
a csirkevel semmi bajom nem volt de a sult banant sult krumplinak neztem..
elotte nem ettemm sult banant, azota nem ettem
amugy nyersen sem vagyok rajongoja
szerintem a banannak sokkal nagyobb a hajpja, mint amennyit er
sokkall szivesebben eszek dinnyet ananaszt szolot almat, mindenfele berryket:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.24. 22:49:10

@Jess G:
Koszi!
Nem egyszeru az eset, sajat farkunkat kergetjuk :(

Almandin 2013.06.24. 22:55:29

@hagyma: Amerikában nagyon fura ez a felosztás. Egyrészt a kaukázusi kifejezésen a fehér embert értik. Másrészt a Kaukázus félig Ázsiában van, de ázsiain a statisztikában ott ferdeszeműt értenek (pedig Ázsia lakosságának csak egy része mongolid típusú). A spanyolokon meg gondolom a mexikóiakat értik, akiknek többsége mesztic. Gondolom, egy európai spanyolnak a "kaukázusi" típusba kell beírnia magát. Ugyanígy a grúznak is, az örménynek is (Kaukázus stimmel), de az a vicc, hogy ezek az országok Ázsiához tartoznak, mégsem az ázsiai kategóriába tartoznak az amerikai felosztás szerint.
Pl. egy kazah hova sorolja magát? A kazahok tipikus eurázsiai nép, van, aki ferdeszemű, van, aki nem. Az indiaiak, pakisztániak elvileg "kaukázusiak", de nem fehér bőrűek, tetejében ázsiaiak is.
Tehát logikátlan ez a felosztás. Arról nem is beszélve, miért kell ezt nyilvántartani, papírokon szerepeltetni, könnyebb lenne egy fotót mellékeltetni, azon az ilyesmi úgyis látszik.

Almandin 2013.06.24. 22:56:12

@hagyma: A csokoládés csirke is nagyon finom! Szintén kínaiaknál volt szerencsém hozzá.

GERI87 2013.06.24. 23:01:44

@hagyma:

Nincs a megfelelő helyen vessző vagy nem tudom mit értesz félre.

GERI87 2013.06.24. 23:06:21

@Almandin:

A kaukázusi magában foglalja az europid rasszba tartozókat, európaiakat, indiaiakat, arabokat stb.

A "fehér" az tipikusan az európai.

A kazah pedig átmeneti rassz (turáni) ázsiaiak nincsenek köztük...kaukázusinak számítanak úgy tudom.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.24. 23:27:54

@Almandin: ah. ez itt maskeppen mukodik, amugy haggyal mar a csokoladas csirkeddel, szerintem te meg a mesesajtot is szeretted volna
@GERI87: szerintem itt kettonk kozul en vagyok aki nem ert felre semmit
azt mondtad europaban kevesebb a muszlim, mint itt a fekete-spamyol
en meg azt mondtam, hogy a kulonbseg oriasi
mert itt a fekete-spanyol kereszteny, mint a feher
mig angliaban a muszlim az muszlim
nem ertem, mit nem ertessz
egy orszagot megvaltoztathat egy uj eletmod lsd muszlim
de borszin nem, tehat amerikat nem veszelyezteti az ami angliat pl.
remelem...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.24. 23:31:30

@GERI87: itt nem, itt a feher ember megfeleloje, de nem irjak ki, hogy white\
bar van ahol igen
lehet latino
hispanic stb
rengeteg helyen rakerdeznek
sima munkavallalasnal is
jogositvanynal, zoldkartyanala stb egyertelmuen
ebbol itt nincs problema

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.24. 23:39:38

@hagyma: igaz 2.7% a muszlimok aranya itt, nalatok meg csak 0.8, de azert meg nincs akkora nagy veszely.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.24. 23:47:33

@tildy:): szamomra egyaltalan nem is veszelyesek
semmi bajom veluk, meha nem ertem ha idejonnek, miert nem alkalmazkodnak
volt no aki kendoben akart felszolgalni
mondta neki a fonok, hogy nem lehet
ez a dresszkod
es erre hazment...
akkor minek jon ide?
/ ja es GM meg hozzatette hogy lehet kendot viselni az irodaban meg a konyhaban, ott dolgozhat, ott meg nem akart, hat akkor minek jon ide?
bezzeg ha en elmegyek egy oltyan orszagba es bebaszok meg elszivok egy vigyorgos cigit, ami ugye pl hollandiaban nem tilos, akkor felakasztanak nagy valoszinuseggel/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.24. 23:49:19

en sosem akarnek olyan orszagba koltozni ahol turbant kell viselni, de aki europaba megy pl. az nem tudja elkepzelni hogy levegye a csadorjat, de azert odamegy
en meg nem megyek a turbanosokhoz
erdekes ez

BTBTBT 2013.06.24. 23:50:01

@Mr. Long:
Próbáld ki azt a "kanok/ribancok"-party-t, és majd szólj, hogy érdemes volt-e. :D

BTBTBT 2013.06.24. 23:58:06

@Mr. Long:
Csak most jutottam el odáig: váj mi-vel nem közösködöm. Az a hús, amit ő hoz, nem köll. :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.24. 23:58:37

amugy en lezarnam a hatarokat
legyen vam
export-import
meg turistanak mennyen mindeki 2 hetre ha akar
es itt kesz
ezentul akit kifejezetten hiv egy ceg es a bevandorlasi hivatal rabolint, tovabba hazassag
mindenki mas dolgozzon otthon

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.25. 00:17:02

@Barátusz: Elvileg Ő a bödönöket hozná, a húst a fiúk adják bele ;) Nem járok magyar bulikba, mert Hippper uppper classs vagyok. Magyarul, hogy te is megértsed: derogál.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.25. 00:21:10

@tildy:): Nem baj Tildy! ha sok lesz a muszlim megyünk hagymához, csak befogad minket árva menekült magyarokat!

Tényleg hagyma!
Ez az amerikaivé válni dolog hogy megy? Kimész élsz ott x ideje és azt mondod egyik reggel: Mától amerikai vagyok?
Vagy az állampolgársággal leszel igazán az. Mert te mondtad az azt adja pluszba igazán, hogy szavazhatsz. Meg mint kiderült téged az amcsi állampolgárságoddal nem figyelnek meg annyira, mint minket nem amcsikat.

BTBTBT 2013.06.25. 00:27:36

@Mr. Long:
"Hippper uppper classs vagyok"
Na, akkor én sem bulizom veled. :DDD

Sanyi9 2013.06.25. 00:33:31

@Kovermadar: ket lehetoseg van. Vagy munkat kell vallaljon es akkor elintezodik, vagy szuloi engedelyre van szukseg ( mindket szulo irasos beleegyezesere).

GERI87 2013.06.25. 00:40:02

@hagyma:

"egy orszagot megvaltoztathat egy uj eletmod lsd muszlim
de borszin nem, tehat amerikat nem veszelyezteti az ami angliat pl."

ja értem, de nem értünk egyet mert a bőrszínhez ott is társul más kultúra .

"itt nem, itt a feher ember megfeleloje, de nem irjak ki"

Régen biztosan használatban volt a kaukázusi megnevezés mert a fehér kategóriába nem tartozott bele pl az indiai mert "nem volt elég fehér..." a hétköznapi értelemben.

Amúgy a ha még jobban lebontjuk a dolgot, és a nem spanyol nyelvű fehéreket vesszük, csak, akkor 64% a 'angolszász fehérek' aránya...az az 50% nincs is olyan messze:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.25. 00:40:09

@Mr. Long: ez gondolom szemlyreszolo dolog
en mindig ide akartam jonni, kisebb nagyobb szunetekkel
azutan ugy hozta az elet hogy kijottem
es elso naptol szerettem itt elni
azutan so sok ev utan, megtalaltam a szerelmet is
a zold kartyat is meg kesobb az allampolgarsagot is
nem vagyok jobban amerikai mint illegalis koromban, mert mar akkor is annak tartottam magam, de meg van hogy neha vezetek es eszembe jut
hu bazmeg Te amerikai vagy, amire 10 eve eselyed sem volt
de alapjaiban nem valtoztatott meg
szoval ez egy folyamat
mondjuk en torekedtem is ra, hogy felvegyem az itteni szemleletet, ami azert nem volt nehez, mert kozel van az enyemhez
sokan hazamentek hujeamerikazasokat kovetve
/van aki meg svedorszagban nem tudna elkepzelni.../

amugy nem is a szavazas, de azert van abban egy plusz, hogy ahol elsz es elni akarsz, allampolgarava fogad
zold kartyaval is elhetnek en itt eletem vegeig, de en ezt akartam

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.25. 00:44:51

@GERI87: a kaukazusi kategoria most is hasznalatban van, kulonbozo cegek, intezmenyek kulonbozkeppen jelolik meg

tarsul mas kultura nagy valoszinuseggel, de ahogy emlitettem az afroamerikai a spanyol es a feher is kereszteny, azert az csak mas, mintha muszlimokhoz hasonlitjuk
a mas kultura az foleg a kajaban, az oltozkodesben jon ki
bar ugyanazt esszuk csak maskeppen, szoval ez sem igaz, meg egy jo mexikoi etterem mindig jo ha keznel van

ah nem, ez itt a koznyelvben regen nem kerdes
hogy ki mit gondol a haloszobajaban, vagy a nappaliban az mas kerdes

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.25. 00:48:28

de ketsegtelen, hogy meg hasonlo vallasu es felfogasu embereknel is meg van a kulonbseg
de azert tyobb fekete-feher hazassag van itt aranyaiban, mint otthon cigany-magyar
erdekesen, meg inkabb a kinaiak zarkozottabbak
mar csaladilag persze

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.25. 00:52:32

de itt is vegyes a kpe
Mary testvere elvalt olyan 10 eve, azutan hozzament egy feketehez
volt a csaladban aki megszakitotta vele a kapcsolatot/ nem kozvetlen testver, hanem annak ferje... 10 eve... es mint a mozikban, a halalos agyan kert elnezest/
ez van
zsidozas negerezes arabozas mindig volt es lesz, de itt azert jobban mennek a dollgok
a problemak ellenere

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.25. 00:55:41

@hagyma: :) olyan szépen tudsz mesélni erről, szeretem olvasni amikor az amerikai létedről írsz.
Mert érdekel ez a hova is tartozik az ember dolog. Én is próbálok most megkapaszkodni itt az uk-ban, ahova mindig is vágytam és tudom angol nem leszek soha, de brit még lehetek. Mondjuk látom a problémákat az országgal, tehát nem rózsi napszemüvegben nézem, de még így is tetszik. Remélem én is pár év múlva ide tartozónak mondhatom magam. És igen a kurva életbe, Brit leszek! :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.25. 01:03:52

@Mr. Long: nezd
nehogy azt hidd, hoy nem latom a hulyeket a hulye mindenhol hulye
a hulyeseg mindenhol hulyeseg
ha az idiota eppen fekete siman leniggerezem Mary elkepedesere - O is ezt gondolja de nem meri - hehe
de ez a hulyesegnek szol nem a borszinnek
sokan mondtak es irjak, hogy en istenitem amerikat
pedig loszart
csak en egyszeruen itt erzem jol magam:)
kellett hozza egy csodalatos feleseg meg ez varos es kornyeke, nem hiszm hogy tudnek NY-ban elni, pedig az is amerika

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.25. 01:22:06

@hagyma: De elobb kiutasitanak azokat, akik korabban belogtak, milyen kiraly is lenne. Jaj hagyma, megcsak szent se vagy, megis magad fele hajlik a kezed.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.25. 01:30:26

@tildy:): amerikai allampolgart mar nem lehet kiutasitani, mert akkor vissza kene menni Colombuszig
hehe
ja es en nem logtam be
hivatalosan erkeztm, tobbszorosen hivatalosan hosszabitva
majd kicsit tulmaradva
ja es jobb ha tudod, akkor is azt mondtam vagy csinaljanak uj amnesztiat, vagy mindenkit kuldjenek haza vagyis csinaljanak uj amnesztiat es aki nem felel meg most is kuldjek haza
ezt tartom is
az elet ugy hozta, hogy amerikaikent tehetem meg
engem nem zavarnak az illegalisok, de nem helyeslem, hogy a szenatus nem talal megoldast
de jelzem nem csungok a szenatusi kozvetiteseken naponta
most eppen jeopardyt nezunk es sorozok

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.25. 01:35:43

@hagyma: en csak ugy mondom, hogy konnyu ugy beszelni, hogy mar "benn: vagy, akkor mar dogolhet az a szomszed tehen.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.25. 01:48:44

@tildy:): de errol nincs szo
mikor illegalis voltam , akkor is ezt mondtam
dontsek mar el mit akarnak
vagy kuldjenek haza, vagy maradhassunk
most is ezt mondom
tarthatatlan, hogy tobb mint 10 millio illegalis van itt
/ez a szomszed tehen meg nagyon szar hasonlat, arra illene, ha illegalis lennek es hazakuldenenek es feljelentenem a masik illegalist/
de mivel amerikai vagyok nem erint a dolog, de igy gondolom
amugy ha erdekel a 8 eve kidolgozott Kenneddy /D/- Spencer/R/ altal kidolgozott amnesztia tokeletes volt, siman rendezte volna a dolgokat
par szavazaton elbukott
amugy ha komolyan kerdezed, a dolog nem erdekel es mar nem is erint halistennek
vagyis annyiban erint, hogy jo lenne ha fizetnenek adot, vagy huznanak haza:)

Shanarey 2013.06.25. 02:08:15

@hagyma:
Amnesztia ügyben úgy általában igazad van. Olvastam az Obama féle verziót, az sem rossz. Én pont azért akarok lelépni Magyarországról, mert nem vagyok rasszista, nem haragszom senkire. Aki engem nem bánt, azt én sem bántom. Engem nem zavar sem a bőrszín, sem a vallás, amíg nem akarnak megtéríteni.

Amúgy vallás ellenes vagyok, de senkit nem piszkálok azért mert az.
Amerikába csak azért nem mennék, mert túl messze van, na meg manapság oda nem egyszerű bejutni, legalábbis hosszútávra.

Shanarey 2013.06.25. 02:12:06

@hagyma:

Érdekes módon az osztrákok erre már rájöttek, miért is jó nekik a sok betelepülő.

Több adóhoz jutnak a betelepülők által, mint amennyi szociális juttatást azok igénybe vesznek. Ellentétben a helyi lakosokkal.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.25. 02:16:05

@Shanarey: az Obama valtozat egy latszatmegoldas
semmit nem oldana meg
a magyatrok azt mondanak ra , adtunk a szarnak egy pofont

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.25. 02:20:48

@Shanarey: nincs itt a bevandorlokkal baj
mexikoval is meg van a kvota, meg boliviaval, meg a fene tudja, meg a zoldkartya stb.
a baj az illegalisokkal van, ami en is voltam, de hat en es az europaiak csepp a tengerben
mexikot kellene rendezni, hiaba kapnak sok kvotat, rohangalnak be az orszagba dolgoznak, azutan szaladnak haza
nehez ugy
nem vagyok en eleg ennek a megoldasahoz, de annyit tudok mondani ha a cel minden illegalis hazakuldese lenne, kb 1 ev alatt megtehetnek
en illegalis koromban voltam birosagon, mert ervenyes jogsi nelkul vezettem e s a kutya nem kerdezte meg minek vagyok itt stb
eddig csak 2 allam van ahol a rendor elkerheti a tartozkodasi engedelyedet...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.25. 02:26:14

off/julius 8-an temetik Horn Gyulat
na azt figyeljetek ki mennyi rengeteg ember lesz
ez lesz a baloldali bekemenet /on

Almandin 2013.06.25. 02:27:28

@hagyma: Valóban szerettem a mesesajtot, jó lenne, ha ma is csinálnák.
Amúgy az átlag magyarnak bizarr ételeket is általában gyorsan megszokom és megszeretem.

Shanarey 2013.06.25. 02:43:07

@hagyma:

"eddig csak 2 allam van ahol a rendor elkerheti a tartozkodasi engedelyedet...

Na ezt nem értem, demokrácia ide, demokrácia oda, főleg a mostani terrorveszélyes időkben (legalábbis az USA-ban), én ezt minden államban lehetővé tenném, a helyükben.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.25. 02:57:53

@Shanarey: ez nem demokracia kerdese
nem a rendorseg hataskore
sok oka van ennek
mondok kapasbol kettot
kozlekedesi balasetnel az illegalisok rogton elhuznanak
buncselekmeny seten nem tanuskodnanak
de meg van sok mas is
van ra szervezet aki/ami/ barmikor ellenorizhet es kiutasithat de az nem a rendorseg vagy a sheriff
a homeland security, de ok nem az utcan mozognak
mondtam 10 eve keresik a jo megoldast, ami jo amerikanak, a tisztesseges bevandorloknak, az amerikaiaknak, meg nincs megoldas
lesz elobb utobb csak ne az Obama felet, mert az egy baromsag, kb azokat tenne legallissa kik mar igyis azok
vicc
na mindegy, mar annyira nem kovetem
oszinten megvallva 10 eve napi szinten kovettem, a szavazasnal huztam a rublikakat, hany igen hany nem
itt ugy van a szenatusban, hogy szavazaskor nem gombot nyomogatnak, hanem mikor ugy erzi valaki kesz a szavazasra odasetal a pulpitushoz es mond egy Yest vagy egy Not, azutan kimegy a buffebe, vagy tudom en hova:)
ha jol remlik a 100-bol 60 igen kell akkor megy a dolog

PannonBoy 2013.06.25. 03:07:06

@Whave: Én egy elég összetett személyiség vagyok, így a hozzászólásaimból biztos nem fogsz teljes képet kapni. Kicsit az a csodabogár kategória. Alapvetően sértettnek érzem magam a magyar társadalomtól, ezért is keresem a kiugrási lehetőséget. A sértettségnek köszönhetően saját szabályrendszereket alkotok magamnak, melyet érvényesítek. Nem vagyok az a könnyű eset. xD

PannonBoy 2013.06.25. 03:08:11

@Mr. Long: Ausztrália nem (ott könnyen eltévednék, meg nagyon messze van), de UK igen. :)

2013.06.25. 05:55:12

@hagyma: Mondok én is egy okot. Az amerikai gazdaság. A húsipari mamutok előszeretettel alkalmaznak veszélyes munkára illegális bevándorlókat, több okból kifolyólag. Az egyik az, hogy kihasználják a kiszolgáltatott helyzetüket, és ebből fakadóan a dolgozók nem is mernek fellépni a rossz körülmények és a terror ellen. A másik az, hogy pótolhatóak. Néha nagy kegyesen feldobják a szerencsétleneket ezek a vállalatok a hatóságoknál, és ők mossák kezeiket. Ezért ilyen olcsó a marhahús pl. Amerikában.

Ha bővebben érdekel a téma, olvasd el Eric Schlosser: Fast Food Nation című könyvét, vagy nézd meg a Food Inc. című filmet.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.25. 07:44:44

@PannonBoy: na mifene az UK-ban a British angolok is nekiálltak mosogatni, felszolgálni?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.25. 07:56:30

@Sanyi9:
A nagymamának?
Az valamelyest nehézskes lesz :) De a munkavállalás is kissé bonyolultnak tűnik (egy fal vállalkozással még csak-csak, de az elég sok pénz).

@tildy:):
Érdekes, nálunk csak 2,5% a muszlim... az nem túl sok, tekintve, hogy mennyien vannak...

2013.06.25. 09:09:39

@PannonBoy: szoval modoros, okostojas-jellegu inflalodott egoju trollszeruseg, ertem :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.25. 11:26:35

@tildy:): akkor felkotheti a gatyajat. milyen angolok vannak meg a britisheken kivul? mert tudtommal ezt a megkulonboztetest csak az angol nyelvre hasznaljuk.

adambrisbane (törölt) 2013.06.25. 15:40:38

rég nem kommentelek már erre a szennyblogra, de ez az irás nagyon jó, gratulálok a posztolónak

PannonBoy 2013.06.25. 16:29:59

@Mr. Long: British angol alatt az UK-ban élő (tehát nem amerikai) natív angolokat értem. Természetesen nem a mosogatós-felszolgálós rétegre gondoltam, hanem a businessman társadalmi osztályra.

PannonBoy 2013.06.25. 16:32:06

@Whave: Értsd úgy ahogy akarod. A személyiségtípusom: lángelme (racionalisták), ha érdekel, olvass utána.
Amúgy meg nem érdekel más véleménye erről a dologról, nekem mesterdiplomám van!

2013.06.25. 16:40:14

@PannonBoy: :D ne hagyd, hogy ilyen kis aljas kotekedes, mint az enyem, kirantson a szerepbol, ahhoz eddig tul jol nyomtad ;)

PannonBoy 2013.06.25. 17:55:09

@Whave: Oké, maradok a szerepemnél. xD

RozsaNiki · http://nikkiblog.blog.hu 2013.06.26. 16:18:18

Jó cikk, egyetértek a posztolóval. Gyakran hallom a magyarokról, hogy csak őket kerüld, mert biztosan átvernek. Persze, ilyenek is vannak, de szerintem ez inkább függ az egyes emberektől, mint a nemzetiségtől. Aki átver másokat, azt jobb kerülni, származástól függetlenül. Egyébként pedig össze kellene fogni és segíteni egymást. Nem azért, mert én is magyar vagyok, ő is magyar, így kötelességem rögtön szállást meg munkát szerezni neki, mire ő annyit mond, hogy "szia" és hazamegy (ilyenről is olvastam), de jobb kölcsönösen segíteni egymásnak, ha megtehetjük. Persze könnyebb semmit sem tenni és panaszkodni, mennyire rossz nekünk (ez viszont tipikus magyar mentalitás), pedig már a hozzáállásunk megváltoztatásával jobbá tehetjük az életünket. És akkor jóval kevesebb történetet hallanánk honfitársaikat átverő magyarokról.

2013.07.04. 06:16:22

@RozsaNiki: mas nemzetek osszetartok,mi szethuzok,nem lesz maskepp.

2013.07.04. 06:20:27

@hagyma: tesznek ok a kvotara:)) 20 ,30 ev mulva tanulhatsz spanyolul

Bredpitt Monika 2015.01.27. 09:39:04

Szia Péter, ha még megkapod ezt. Köszi ezt a posztot egy kicsit megkésve, én kései rajongója vagyok a blognak.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása