oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. január 04. 06:54,  Ahol buzognak az elemi ösztönök 28 komment

2013. január 04. 06:54 Határátkelő

Ahol buzognak az elemi ösztönök

Noha pár napja már elkezdődött az új év, most egy poszt erejéig térjünk még vissza a szilveszterhez, annál is inkább, mert nem akárhová megyünk, hanem Törökországba. Petra írásából kiderül, hogy a törököknél ehhez az ünnephez ugyanis egy külföldi szemével nézve igencsak furcsa szokások kapcsolódnak.

cím_12.jpg

„Az itteni lányok, nők, és asszonyok többsége tradicionálisan piros alsóneműt visel szilveszter éjjelén. Én ezt akkor tudtam meg, mikor az egyébként rendkívül modern és közvetlen anyósom egy szép piros melltartóval lepett meg egy pár évvel ezelőtt.

Aztán persze ragaszkodott ahhoz, hogy azt egyből felpróbáljam - merthogy az ugyebár szerencsét hoz. Máig sem tudom, hogy hogyan volt képes pontosan eltalálni a méretemet, de ez egy olyan részlet, amire lehet, hogy jobb, ha soha nem derül fény. Mondjuk csak azt, hogy a véletlen bizony csodákra képes!

December 31. kora estéjén mi általában összeülünk a szűkebb családdal, hogy elfogyasszuk a hagyományos szilveszteri pulyka-vacsorát. Míg Magyarországon nem szokás szárnyast fogyasztani az újév kezdetekor, itt azok (is) szerencsét hoznak.

A hentesek kirakatai a szilveszter előtti pár napban megtelnek pulykákkal, némelyik jópofán ki van díszítve, vagy szó szerint fel van öltöztetve. Egy amerikainak az lehet az érzése, hogy itt épp Hálaadás (Thanksgiving) van.

Törökországban szilveszterkor általában (adventi) gyertyát gyújtanak, és már hetekkel az esemény előtt feldíszített fával dekorálják a lakást! Itt a piros szalag, a csengő, a fenyőfa és az ajándékok nem a karácsony (amit persze a muzulmánok nem ünnepelnek), hanem az új év jelképei. Hát legyen!

cikkbe.jpg

Ráadásul Törökországban a télapó is szilveszterkor jön! Minden harmadik fiatal Mikulás-sapkát és alkoholtól vörös orrot visel, hogy illően megünnepelje a vadonatúj évet. A szakáll és nagy pocak legtöbbször elmarad, de az ajándékok nem.

A télapó mindig meglepi a családtagokat és közeli barátokat valami aprósággal. Ennek köszönhetően a piros alsónemű kollekcióm évről évre bővül. Ez is bizonyítja, hogy a Közel-Kelet bizony csak első pillantásra prűd, a felszín alatt nagyon is buzognak az érzelmek és az elemi ösztönök.

Ne aggódjatok, erről is vannak a tarsolyomban jó kis történetek. Addig is boldog 2013-at mindenkinek! Amúgy törökösen."

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: szilveszter Törökország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr404993077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.01.04. 07:03:20

Az elsö kepet Istvan (aka Pi) blogjarol kölcsönöztem, utolag is köszönöm neki!
isztambul.info/blog/2012/12/28/isztambuli-szilveszter-piros-fehernemuben/

Alice in Wonderland 888 2013.01.04. 08:29:27

Boldog új évet neked is!
Még olvastalak volna, elég rövid lett a poszt...

nigara 2013.01.04. 09:00:17

Jó, hogy írtál - mert így megnéztem a blogodat (ill kettőt is...). Nagyon klassz, érdekes, gratula!

www.aonang.hu (TH) · http://cooperbudapest.typepad.com 2013.01.04. 09:13:46

Itt Thaiföldön is keverik a szezont a fazonnal, nincs nagy különbség a karácsony és a szilveszter között. Nemhogy nincs karácsonyuk, de az igazi újévi buli is áprilisban van.

Mareth Ravenlock 2013.01.04. 09:27:14

Igen, kicsit rövid lett.
alkoholtól vörös orrot visel - úgy tudom nem igazán alkoholizálnak, szóval ez érdekes.

Pernilla 2013.01.04. 09:46:42

Tényleg kicsit rövid lett, de tetszett. A blogodra rákaptam egyből :)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.04. 09:56:16

Végülis a karácsonyfa nem karácsonyi és nem keresztény jelkép, így ez tök mindegy. A keresztény Oroszországban is szilveszteri-újévi jelkép a karácsonyfa.

Magyarországon is csak a XIX. sz. második felében terjedt el a karácsonyfa.

Vörös Szonja, a tetovált lány 2013.01.04. 10:23:00

@MajanBaken: nem tudom, mi lehet a törökökkel e téren, én amikor az Ezel sorozatot néztem, akkor furcsálltam, hogy több whisky vagy mi fogy, mint anno a Dallasban :)

Ez meg posztnak igen karcsú volt :( úgy örültem, hogy végre valami más ország van terítéken, de ez előételnek is kevés volt ám :)

2013.01.04. 10:24:02

A nagyon rövid nagyon finom kifejezés erre a valamire.

Sanyi9 2013.01.04. 12:25:14

Hat, nem tudom pontosan ez a tortenet mit keres itt. De na... Amugy ha az anyosatol egy piros melltartot kapott, vajon mit kapott a torok ferjetol, mikor meglatta a piros melltartoban... Hmmm. :D

mommmmo 2013.01.04. 12:26:17

@MajanBaken:

Kemal Ataturk, a legnagyobb tiszteletnek orvendo allamferfiuk peldaul annyira alkoholista volt, hogy majzsugorban is halt meg.

Csak mondom, mielott barki is rakezdene a szokasos "szent muszlim szabalyok, jaj hogy lehet ott ugy elni" dologra.

A cikk jo volt, de tenyleg lehetett volna 2x ilyen hosszu.

Mertcsak 2013.01.04. 13:05:09

@MajanBaken:

Jajj dehogynem alkoholizálnak!
Láttam én török sofőröket, akik a kamion platója alatt kuporogva ittak...mer úgy allah nem látja.:)

PanelProli 2013.01.04. 14:10:46

Allah csak a piát tiltja, a pinát nem :-)

(Bár a piát se túl jó hatásfokkal...)

bahahaha 2013.01.04. 14:25:48

@mommmmo: De mondjul Ataturk konkretan mindent megtett azert, hogy szekularizalja Torokorszagot, konkretan betiltotta a mindenfele hagyomanyos fejfedoket, kendoket meg a muzulman szerzetesrendeket, szoval o azert nem olyan jo pelda arra, hogy mit is gondolnak a muzulman torokok (akik azert eleg nagy szamban leteznek). Raadasul Petra valoszinuleg Isztanbulban el, ami ugy nehany szaz ev tavolsagra van Torokorszag azsiai reszetol.

Anti Anyag (törölt) 2013.01.04. 14:32:39

Ja, nálunk inkább a malachús megy. Szerintem sokkal finomabb is mint a pulyka, amit én ráadásul eleve nem is szeretek.

mommmmo 2013.01.04. 15:03:09

@dabadab: Persze, ez igaz, de az Ataturk fele vonalnak is eleg sok kovetoje van arrafele...foleg Isztambulban, es mas nagyvarosokban, ahogy mondod.

Gerry. 2013.01.04. 16:35:51

@MajanBaken: "úgy tudom nem igazán alkoholizálnak, szóval ez érdekes" Eppen ugy ahogy minden katolikus szuzen hazasodik, ugye? :) Ezzel nem kell Ataturkig visszamenni, a pl. Mo-on is jol ismert II. Szulejman nem volt egy szent ezen a teren (sem), mielott kicsit ajtatosabbra vette a figurat. De ez persze igaz a nagy szultanjaik elsopro tobbsegere.

A poszt egyebkent erdekes, kar, hogy ilyen rovidke lett..

spangola 2013.01.04. 19:22:05

Neked is boldog új évet!

A blogodon megnéztem a titkárnői önéletrajzokon szereplő képeket, teljesen ledöbbentem.

Egy időben nekem is el kellett látni önéletrajz szűrési feladatokat, max. olyat láttam, hogy a középkorú miniszoknyás nő az asztalon ülve vigyorog.

Vagy olyat, hogy buliképet tett fel az illető, de ezek a képek...

Ledöbbentem.

Valaki írta a blogodon, hogy a facebookon ráírkálnak a csajok az idegen pasikra,
na, én ezt fordítva tapasztalom, az online tanfolyamon folyamatosan rám írogatnak török férfiak, hogy vegyem fel őket ismerősnek, szerelmet keresnek, bla-bla-bla. Úgyhogy a férfiak sem különböznek a nőktől úgy tűnik.

Egyébként kíváncsi lennék rá, hogy a török főnökök hogyan fogadják ezeket a részletes (mellméret, lábméret, intim fotók) önéletrazokat, evidens, vagy kiakadnak, vagy mi.

2013.01.04. 20:21:07

@MajanBaken: En ugy tudom, hogy itt a többseg alkoholizal, csak van, aki titokban. Mi több, latom is a sajat szememmel, hogy meg hetköznap is tömve vannak a kocsmak, es peldaul szilveszter delutanjan is alig fertünk az italos-polchoz, akkora tömeg volt. :)

Itt van egy szamodra erdekes kep (az ötödik), ami Ramadan alatt keszült:
nagyutazas.wordpress.com/2012/08/18/uton-hazafele-augusztusi-pillanatkepek-ankarabol/

2013.01.04. 20:25:03

@Karinette: @nigara: @www.aonang.hu: @Pernilla:
Köszönöm, legközelebb irok majd többet!

spangola 2013.01.04. 20:57:27

@PetraBee: Ilyen képekkel itthon erotikus masszázsszalonba szoktak jelentkezni. Húúúúú....

Ha a titkárnők csak takarító munkakört vagy felszolgáló-reprezentáló cicababa munkakört látnak el,
akkor ki látja el a titkárnői feladatokat, a gépelést, szövegszerkesztést, szervezést, táblázatok készítését, ügyviteli feladatokat, szerződéselőkészítést és a többit?

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása