oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2021. április 11. 06:30,  A londoni szobabérlés kemény valósága 69 komment

2021. április 11. 06:30 Határátkelő

A londoni szobabérlés kemény valósága

A brit fővárosban semmivel sem könnyebb 2021 elején kilépni a szobabérlés világából, mint volt mondjuk másfél évvel ezelőtt. Ráadásul elég sok mindennek össze kell jönnie ahhoz, hogy ez megvalósuljon.

london_lakas.jpgA kép illusztráció

A Londonban élő Hanna például most éppen lakást keres, ami érthető, mert a környék nem túl jó, ellenben legalább drága. Lássuk, milyen nehézségekkel kell szembesülnie!

„Legutolsó albérletemből azért jöttem el, mert eladták a fejünk felöl a lakást. Szuper kis ingatlanos sztori. A munkás angol család megvette anno kedvezményesen az önkormányzati segélylakásukat az államtól. Majd később vidékre költöztek és kiadták a londoni ingatlant.

Harminc évvel később pedig elképesztő pénzért, 500 000 fontért találtak vevőt (egy közel 40 éves panellakásra) és hozzásegítették magukat a korai nyugdíjazásukhoz. Ez az ő „sikertörténetük”, ami persze nem segít rajtam (rajtunk).

Abban az albérletben úgy egyeztünk meg hárman először, hogy közösen megyünk tovább. Együtt keresünk egy ingatlant és kilépnénk a szobásbérlés világából.

Majd az egyik csaj utolsó pillanatban meggondolta magát, mikor pont találtunk egy potenciális albérletet. Akkor nagyon mérges voltam, hogy továbbra is benne maradtam a „csöves” szobás opcióban. És persze erre rájött, hogy a mostani helyem nagyon kínkeservesen és hosszadalmas hetek után találtam meg.

2019 decemberében vitték a szobákat, mint a cukrot és sorban álltak az emberek az kiadó helyekért. Egy-egy szobanézős este alatt 5 perceként adtuk egymás kezébe a kilincset, tolongtunk a szobákért. Remélem, hogy a Covid és a Brexit ennek odavág, oda fog vágni, mert kezdett gusztustalanul elfajulni a helyzet.

Jelenleg egy lakótelepen élek, szokásos cucc. Valamikor a 70-es évek táján készültek el az épületek, Margaret Thatcher kormányzása körül. Négy 20 emeletes panel van a mi telepünkön, az egyiknek az 5. emeletén élek.

Az egész épületben alig van magántulajdonban lakás, a többség mai napig állami segélylakás. Ritka az, mikor jó vágású arcokat látok a liftben. Főleg nem fehéreket. Én a kis szobámért jóval többet fizetek, mint többen nálunk az egész lakásért.

Tavaly a felső szomszéddal volt problémánk. Mint kiderült egy angol nő, 5 félvér gyerekével (white trash tipikus szituáció) lakott felettünk. A karantén alatt, iskolabezárás mellett, a nő egyszerűen elvesztette a kontrolt a gyerekei felett.

A napirendjük felborult és este 11 – hajlani 3 között lettek a legaktívabbak. A gyerekek éjfélkor ugráltak a padlón, berezegtetve nálunk a plafont. A nő hajlani 1-kor mosott, a centrifuga kisebb földrengést okozott szintén a plafonunkon stb.

A tetőpontot számomra a hajnali 2-kor való porszívózás hozta el. Panaszleveket írtam és csendháborítás miatt elkezdtem (lakótársam is) feljelentgetni őket az önkormányzatnál, lakótelep menedzsmentjénél.

Addig tapostuk az illetéseket, míg két alkalommal látogatást nem tett egy felelős személy náluk. Utána javult a helyzet, majd ősz közepétől teljesen megszűnt. Kaptak egy nagyobb segélylakást az 5 gyerek miatt, és el tudtak költözni.

Ennnyit a jelenről. Mi lenne a jövő? Szívem vágya, hogy kilépjek a szobabérlés világából. Ez csak úgy valósulhat meg, ha valakivel párban (együtt) bérelnék. Értem én itt azt, hogy a fiúbarátommal. Rejtegetett álmom jó ideje.

Titkon bíztam benne, hogy az online párkereséses oldalról találok valakit, akivel ez rövidtávon megvalósulhat. Erre bevonzottam Mr. Darcyt a két gyerekével és a szituációjával, hogy a szüleivel él.

Gyerekestül bérelni, az ő estében egy minium 3 hálószobás ingatlant… lehetséges, de nem a könnyen (olcsón) járható menet. Az egyszerűbb út teljes mértékben egy szingli pasi lett volna ingatlanbérlés szempontjából, akivel 1 hálószoba és nappali lakásban simán gondolkozhattam volna.

Annak a felét tudom (tudnám) fizetni a keresetemből. És bing, a lakhatásom csettintésre rendeződhetne, arról nem is beszélve, hogy nem lennék idegenekkel „összezárva” sem. Ilyen egyszerű. De nem nálam, valamiért nem ezt az opciót osztotta le a sors most.”

A teljes posztot itt találjátok, olvassátok el!

Húzós túra Új-Zélandon

Janekék a korábban már beidézett kirándulások és boros kalandok mellett bevállaltak egy izmosabb túrát is Új-Zélandon. A copland egy közkedvelt, de nem rövid túra, ahol nagyrészt az időjárástól függ, hogy járható-e az út vagy nem.

uj-zeland_14.jpg

„Aki ide menne túrázni, az bizony rá kell, hogy készüljön és legyen nála rendes túra felszerelés, és tudja, mit csináljon. A „szoktam 10 km-t sétálni párizsis szendóval a szimatszatyorban egy sörrel” mentalitás ide nem elég.

Van sátorhely, vannak nagy kommunális szobák, és van egy kicsi önálló kuckó rész, 4 főnek „luxusban” (ez alatt értsd, van önálló fűthető zuhany, fa/szén kályha, fény és tűzhely).

Mi ide foglaltunk helyet, mert így legalább a főzős cuccot nem kellett cipelni magunkkal, ami súlyban azért könnyebbség volt, és bizony jól jött az extra „kényelem”.

Szóval röviden, aki ide látogat, előre foglaljon helyet. Személyes tanács, hogy érdemes legalább 1 napi extra kaját csomagolni, mert ha leszakad az ég, akkor bizony a szállásról nem tudsz elindulni vissza (tényleg életveszély) és indul az „éhezők viadala”…

Az odaút nagyon hangulatos volt, gyönyörű napfelkelte fogadott minket, és nagyon jó hangulatunk volt.

Ekkor még nem sejtettük.

Szögezzük le az elején. Menyus volt az egyetlen, aki készen állt a túrára, és hát zsiráf kantározó méreteivel viszonylag könnyen viselte az utat hosszú lépésekkel falva a kilométereket. Meg jó formában is van / volt. Én dagadt vagyok, Józsi meg vén, szóval mi megszenvedtük rendesen. :)

Egy irányba 18 km az út, HA ÉPPEN NINCS ELTERELÉS amiatt, mert a túraútvonalat elmosta az időjárás… Nya. Mi kb. 22,5-et mentünk odafelé (670 m emelkedő, 300 m lejtő), és vissza 24-et (az órám szerint).

A parkolót viszonylag könnyű megtalálni (van egy sorompó, ami nincs zárva, kiszállsz, felemeled, áthajtasz és visszazárod), itt le lehet zárni és parkolni a járgányt pár napig. Semmi kiépített dolog, füves kavicsos parkoló, de van pár toi-toi, ami életmentő lehet.

Érdemes a csomagtartóban sört és vizet hagyni, mert hosszú a visszafelé út… Ahogy hallottam a túrázóktól, nem nyomták fel az autókat (de ettől még értéket ne hagyjatok benne).

Bár pirkadat előtt indultunk, mégis sokan voltak a parkolóban, mire odaértünk (mert aki visszafelé indult a Flat Hutból, az még nem hagyta el a parkolót), de ettől eltekintve azért volt még szabad hely.

Összeszedelőzködtünk és jó hangulattal elindultunk. Ahogy lenni szokott, az elején még jókedvűek voltunk, poénkodtunk, aztán… egyre kevésbé.

A túra gyönyörű helyeken vezet, én különösen élveztem a folyómedret a mindenféle színes sziklákkal, és a semmi fölött lengedező drót hidakat. Ez kicsit lassított is minket, mivel egyikünk MINDEN VACAK LEVELET ÉS KÖVET LEFOTÓZOTT, ugye Józsi?

Menyus egy 5 km után megunta a csigatempót és előre sietett, fontosabb állomásoknál (hidak, pihenők, gyönyörű helyek) bevárt minket.

A parkolóból indulással a vendégházig érkezésig 7 óra telt el, amiből kb. ötöt sétáltunk. A túra közkedvelt, így nem telt úgy el fél óra, hogy ne találkoztunk volna valakivel aki éppen ment vagy jött.”

A teljes posztot további fotókkal itt találjátok, a fentiek alapján mondani sem kell, hogy kattintsatok!

Kolumbia ott kezdődik, ahová az átlag turisták nem jutnak el

Kolumbia egyik legszebb falujára teljesen véletlenül bukkant rá a Mirador csapata. Simacota (mert róla van szó) ötvözi Baricharát, Villa de Leyvát és Ambalemát, így a kedvenc településükké vált.

kolumbia_3.jpg

„A Rio Suárez partján van egy aprócska falu, Simacota. Nem sokat tudunk róla, csak azt, hogy a valószerűtlenül zöld Cobardes-hegység lábánál fekszik, így jó ötletnek tűnik felkeresni.

Nem várunk nagy csodát, úgy tervezzük, délután utazunk is tovább, de amint leszállunk a falu főterén, revideáljuk magunkat. Az elmúlt pár napban volt szerencsénk pár szép településhez, de Simacota az összest kenterbe vágja.

Ódon, macskaköves utcák, több száz éves vályogházak, díszesen faragott erkélyek, lóháton közlekedő rancherók és öszvéreket terelgető parasztok adnak olyan faluképet, amihez utoljára Ambalemában volt szerencsénk.

Plusz pont a klíma, ami a lehető legkellemesebb. Ráadásul a főtéren van egy játszótér, ami Kolumbiában ritka intézmény. Barangó azonnal birtokba veszi, pár perc múlva pedig már együtt ugrándozik néhány helyi lurkóval. Kisfiunk csak most kezd beszélni, az első szavait az „apa” és „anya” kivételével spanyolul mondja.

Többen szóba elegyednek velünk, kérdik, mi járatban vagyunk. Megtudjuk, hogy van a faluban egy vendégház, ahová csak úgy kíváncsiságból betérünk. Egy idős hölgy üzemelteti.

A szálló egészen zseniális, igazi gyarmatkori hacienda, ahol egy szoba ára mindössze 40 000 peso (kb. 3300 forint – HÁ). Ha tudtuk volna, átköltözünk ide Socorróból.

A néni annak ellenére gyümölcslével kínál minket, hogy nem szállunk meg nála. Azt mondja, rengeteg szép dolog van a környéken, és nem érti, miért nem jönnek ide turisták, miközben Barichara és San Gil tömve van. (...)

A néni szerez nekünk fuvart. Két helyszínt akarunk felkeresni, az egyik a Mirador de la Virgen, a másik a Pozo El Salto. A terepjáró sofőrje 90 000 pesót kér, ami nem kevés az elmúlt napok kiruccanásai alapján, de lévén nem tudjuk, a két hely pontosan milyen távolságban van Simacotától, rábólintunk az árra. És de jól tesszük!

Nagyjából félórás zötykölődéssel érjük el a kilátót, ami egy itt felállított, apró Mária-szoborról kapta a nevét. A kilátás egészen zseniális. Nem csak Socorrót, de San Gilt és Baricahrát is látni a kiszögellésről.

A Salto El Pozo egy apró vízesés a másik irányba. Kicsit félünk tőle, mert az eddigi vízesések az aszály miatt csalódást okoztak. A Salto El Pozo azonban tele van vízzel, s bár nem nagy, jól esik a szemnek ennyi vizet látni.

Simacota az elmúlt napok legnagyobb meglepetése. Feltöltődve térünk vissza Socorróba, ahol azonban hidegzuhany fogad minket. A laptopom nem indul el, beköszöntött a kékhalál.

Hirtelen felindulásból elviszem egy helyi szervízbe, ahol rövid vizsgálódás után közlik, hogy nem tudnak vele mit kezdeni, mert a vinyó összetört. Ilyesfajta hibákat és adatmentést csak Bogotában végeznek, de nem lesz olcsó.

Az elmúlt fél év minden fotója rajta van, lustaságomnak köszönhetően nincs róluk biztonsági mentés. A telefonomat pár napja San José de Suaitában hagytam el, így itt az ideje mihamarabb visszatérni a fővárosba...”

A teljes posztot sok fantasztikus fotóval itt találjátok.

Barangold be velünk az egész világot!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Határátkelő (@hataratkelo) által megosztott bejegyzés

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Új-Zéland Nagy-Britannia Kolumbia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr3016496964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzZoole 2021.04.11. 09:34:34

Jaj, szegény Morzsi már kezdem nagyon sajnálni, de komolyan, sírok is.

Arthamyr 2021.04.11. 10:01:29

@SzZoole: Kell is. Milyen rossz lehet hosszú évekig szobát bérelni?! Főleg, ha az illetőt alvásmegvonásos kínzással kényszerítik, hogy Londonban éljen. Hallatlan!
Még szerencse, hogy majd a brexit meg a covid miatt úgy leseggel az ottani ingatlanpiac, hogy egycsapásra mindenki is saját lakást tud majd bérelni. Sőt, milyen lakást?! Egyből házat, azt is sajátot vesznek.
Ha ez a vonal mégsem működne, akkor sincs baj. Az eddigi helyein még tanult is, látta, hogy a segílyesek milyen sikeresen másznak felfele az "ingatlanlétrán" (erre biztos van valami sokkal szebb magyar kifejezés/szó is), ezért ezt a vasat is a tűzbe helyezvén egyből egy kétgyerekes apukát újított be magának. Hiába, ha a sors nem osztja azokat a fránya opciókat, akkor cselekedni kell!

SzZoole 2021.04.11. 10:17:09

@Arthamyr: olvasd el az eredeti posztot is, és szörnyűködj

Csodabogár 2021.04.11. 10:38:26

@dikusz.: Ki tudja? De úgy látszik mindenki ismeri rajtad és rajtam kívűl.
Minden esetre elég bizarr ötlet nekem, azért keresni társat, hogy majd egy hálószobába alhassak vele és fizesse a lakbért.

SzZoole 2021.04.11. 10:54:33

@dikusz.: @Csodabogár: az első poszt írója. Az blogja címének köszönhetően ragadt rá a név :-))

eletemmorzsai.wordpress.com/2021/04/03/lakhatas-gondolatok/

nyuszigonosz 2021.04.11. 10:54:46

@Csodabogár: @dikusz.:
Morzsinak páran az Életem morzsái blog íráját hívják. Ma az ö blogjáról van az elsö írás.

dikusz. 2021.04.11. 11:18:28

@SzZoole: @nyuszigonosz:
Köszönöm a választ. Csak nem tudtam miért Morzsizzátok, azt hittem ismeritek őt, mint régi törzskommentelőt.

nyuszigonosz 2021.04.11. 11:28:22

@dikusz.: Azthiszem nem kommentelt itt eddig.

SzZoole 2021.04.11. 11:40:42

@nyuszigonosz: én úgy emlékszem, hogy jó pár évvel ezelőtt megjelent posztjára reagált egyszer kétszer itt a blogon, szerintem :-)

Arthamyr 2021.04.11. 11:58:19

@nyuszigonosz: @dikusz.: Kommentelt ő ide (egy régebbi posztja alá), de nem örömében tette.

@SzZoole: Elég volt ez a kivonat is. Egyébként elsőre még meg is álltam reakció nélkül, de a hozzászólásod kihozta bennem lakozó trollt.
Inkább hagyom is ennyiben, és örülök, hogy nem kell félvér, de ezzel együtt valahogy white trash népség közt bérelnem (vagy csak az anyukára vonatkozott a "white trash tipikus szituáció", és a gyerekek már félvérré váltak?)...

nyuszigonosz 2021.04.11. 12:03:43

@SzZoole: @Arthamyr:

Nem emlékeztem erre, de most, hogy írjátok, valami rémlik.
Föleg az, hogy nem örömében írt ide.

SzZoole 2021.04.11. 12:47:21

@nyuszigonosz: néha azaz érzésem, hogy a HA mintha egy kicsit szándékosan teszi be a posztját, nem is tudom, hogy fogalmazzam meg.......

SzZoole 2021.04.11. 13:05:13

@Arthamyr: én beleszoktam olvasni a blogjába mazochista módon :-)

Volt már Las Vegasban és rácsodálkozott arra, hogy hotelben a receptciohoz menet játék gépek vannak elhelyezve, érted, Las Vegasban játék gépek vannak! Kb olyan ez, mintha a Fradi-Diósgyőr meccsen a tömegverekedése közben kitörne a focimeccs :-)))

Vagy amikor 2020 karácsonya és szilveszterkor unatkozik otthon és el megy haverokhoz covid rave partyra meg tűzijátékot nézni, és rá egy hétre meg elmegy a két gyerekes családhoz nannyskedni, jaj!

Namegugye itt picsog, hogy 32 éves korára nem volt pasi “lakótársa”, meg 7-8 év után is gettókban szobákra telik csak, a korábbi posztjaiban meg leírja, hogy milyen jó itt élni, mert eljutott olyan helyekre a világban, amit Mo-on élve nem tudott volna megtenni. :-)

Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de ha nagyon ráérsz olvass bele a blogjába :-))

Arthamyr 2021.04.11. 14:06:01

@SzZoole: Hát tuti, hogy nem véletlen, mert "ezt dobta a gép". És az is feltételezhető, hogy nem beleegyezés nélkül szemlézi mások blogját.

SzZoole 2021.04.11. 14:15:25

@Arthamyr: tudom tudom, így hozták a körülmények :-))

Csodabogár 2021.04.11. 14:18:39

@nyuszigonosz: Aha! Köszönöm a választ. Elég ritka az a poszt amire hosszabban emlékszem, de az én koromban ugye, öröm ha még a nevem tudom.:-)

Csodabogár 2021.04.11. 14:23:22

A londoni poszthoz csak annyit, hogy pl. az én 30 éves takarító lányom, egészen jól megél a keresetéből. Van egy társa, mint ő nevezi és egy nagy kertes házban élnek kettesben, ami saját tulajdonuk. Nem itt bent a városban, de félóránként jár a vonat és 40 perc az út. Londoni viszonylatban ez szinte belvárosnak számítana. Ez természetesen nem hangzik olyan jól, mint a Londonban élek, de sokkal emberibb a környezet.

Golf2 2021.04.11. 14:42:50

20 emeletes panel még itt sincs.Rémálom.

Fringe minority with unacceptable views 2021.04.11. 17:22:58

Az a columbiai poszt mikori? Egyik kepen sincs senkin se maszk

Csodabogár 2021.04.11. 17:31:32

@Se vasalo se munka: Kirándulás közben maszk, minek? Szabad ég alatt!

Fringe minority with unacceptable views 2021.04.11. 18:34:24

@Csodabogár: ertelmet, en sem latom. Nem arra vonatkozott a kerdes.
Gondolom az atlag columbiai ember hasonloan viselkediek, mint az emberek Europaban vagy Eszak-Amerikaban
Megszamolni nem tudom hany maszkos kirandulos, tengerben uszos, tengeren kajakozo, vitorlazos, tengerparton napozo, sajat kocsijaban maszkot hordo embert lattam/latok. Rengeteget.

Csodalkozom, hogy ezeken a kepeken, nezz ra a blogjara, egy maszkos sincs.

négyzet 2021.04.11. 20:48:57

Költségmegosztásért nem érdemes bepasizni. A költségmegosztás nem is olyan könnyű, sokszor nem is tud fair dolog lenni. Ezt az ember elnézi, ha más oka van együtt lenni valakivel, mint költséget megosztani...

Csodabogár 2021.04.11. 23:34:43

@SzZoole: NEM! AfD szélsőjobb párt.

London2009 2021.04.12. 09:23:21

Lemaradtam Morzsarol. Oh micsoda veszteseg. Azert elkepeszto ez a stilus. White trash, felver, wow. Mondjuk magat meg lecsovesezi. Legalabb valami onkritikaja is van. :D

SzZoole 2021.04.12. 09:36:57

@London2009: véletlenül nem keresel egy megbízható nannyt? :-)))

tanato 2021.04.12. 10:43:18

Sziasztok,megjöttem két évnyi hallgatás utám,Sajnos 2019-ben majdnem 3 hónapot voltam kórházban kétszer is a túlvilág szélén egyszer órákra tőle egyszer néhány percre vagy másodőpercre a kaszástól.Szerencsére túlvagyok az innenen és már újra olvasom a blogot.A Digger blogjában már néhány hete résztveszek.

Hari Seldon 2 2021.04.12. 11:04:27

@tanato:
örülök, hogy jól vagy.

dikusz. 2021.04.12. 11:09:38

@tanato: Örülök, hogy itt vagy, és jól vagy.

tanato 2021.04.12. 11:15:24

@Hari Seldon 2: @dikusz.: Köszi majd írok a betegségemmel kapcsolatrban/arról a részről persze ami publikus./de kétségtelen sok "élményem" volt a mai EÜ.-ről alulnézetben/Pedig még akkor COVid sem volt,vagy legalábbis nem tudtunk róla.

kardio1 2021.04.12. 11:24:29

@tanato: Isten hozott újra a fedélzeten !

tanato 2021.04.12. 11:27:05

@kardio1: Köszi neked is!Remélem elöntöm majd kommentekkel a blogot,Diggernél is alaposan beindultam már.

London2009 2021.04.12. 13:56:58

@London2009: szerencsere van nannym es nem Morzsa kategoria. Hanem olyan aki kepzett, szereti a gyereket, a csaladot es becsuli a munkaadojat es a munkajat. Felhaborito ahogy a csaladokrol ir, ahogy kritizalja oket es anyuka meg apukakent hivja a munkaadojat de nem kedvessegbol. Nem ertem miert nem probal mas munkat vegezni ez egyertelmuen nem neki valo.

SzZoole 2021.04.12. 14:09:05

@London2009: ugye nem feltételezed rólam, hogy komolyan tettem fel e remek kérdést az irányodba :-)))

tanato 2021.04.12. 14:16:33

@London2009: SZia!
Neked van gyermeked,vagy azóta született amióta nem vagyok itt jelen?Mindenről lemaradok ami itt történt két éve.

London2009 2021.04.12. 15:18:31

@SzZoole: nyilvan nem...de tudod, hogy mennyiere ertekelem morzsat...

London2009 2021.04.12. 15:20:26

@tanato: azota szuletett! Mar 19 honapos es kislany. Van egy kiskutysm is, o ket eves lesz. Mar nem Londonban elunk, videkre koltoztunk. A munkam nem valtozott. Velem diohejban ennyi a valtozas. : )

tanato 2021.04.12. 15:49:05

@London2009:Gratulálok!A kutyushoz is magam is nagy gyermek és kutyabarát vagyok.Várnám már az unokáimat ,de még nem jönnek!
Visszatérő kérdésem:A nanny bejárós vagy bentlakós?Angol vagy k-európai bevándorló?
Na egyelőre ennyi majd még írok.

Taxomükke (UK) 2021.04.12. 16:09:18

@SzZoole: Tudjuk, hogy komolyan mondtad. Te mindig komolyan mondasz mindent.

tanato 2021.04.12. 16:10:59

@Taxomükke (UK): Neked is köszönöm az üdvözlést!

London2009 2021.04.12. 16:22:00

@tanato: majd jonnek az uncsik, nyugi.
Nem itt alvosnak indult, de messze lakik tolunk igy egy heten ketszer inkabb nalunk alszik es igy 3 napot tolt a nannyvel. A maradek ket napon bolcsibe jar. Egy magyar gyogypedagogus a dadus. Csak magyar anyanyelvu erdekelt. Igazabol csak a nyelv miatt foglalkoztatjuk, kulonben most mar eleg nagynak tartom ahhoz, hogy egesz napra is mehetne a bolcsibe.

London2009 2021.04.12. 16:22:46

@London2009: egesz hetre. Nathas vagyok, nem tudok gondolkozni rendesen.

SzZoole 2021.04.12. 16:44:02

@tanato: hello doki, még én is itt vagyok, a temető meg üres, itt a blogon meg csak küszködnek velem :-)))

tanato 2021.04.12. 17:23:57

@London2009: Na és a bulgár taki nénid még megvan vagy mostmár egyedül csinálod otthon?

tanato 2021.04.12. 17:46:14

@London2009: Uncsik,család.Először a jó hírekkel kezdem,betegségem,halálközeli élményeim majd néhány nap múlva kerülnek itt terítékre.SZóval a jó hírek.Nagyobbik lányom tavaly októberben ment férjhez,ott már csak a várakozás feszült percei,órái,napjai hetei hónapjai,évei? vannak hátra mikor esik már teherbe..Most vettek egy házat a közeli megyeszékhelyen,egy igen jó városrészben./Csak földszeintes házak vannak arrafelé,csend,nyugalom,közel egy kis erdő stb,mégis közel a közpoönthoz.
Kisebbik lányom gyógyszerész lett mint az anyja,együtt is dolgoznak a megyei kórház gyógyszertárában,ő jövő májusban megy férjhez.Szerencsére a kórházban összejöttek egy fiatal onkológus/Illetve onkológus szakorvosjelölt/sráccal egy igen szorgalmas sváb származású gyerek németes neve is van.Sajnos a szülei nem adták át neki a nyelvet/arra hivatkozván hogy nem nézték volna jó szemmel ezt régebben,szerintem csak egyszerűen lusták voltak/hál Istennek a srác egyetem alatt jól megtanult németül kipótólva szülei hanyagságát.Na ők meg a városközpontban vettek egy új építésű házban egy lakást,majd később házat szeretnének,de csak a gyerekek után.
Mi meg így vén fejjel nekifogtunk egy építkezésnek.Jelenleg a területen csak gaz meg szemét van,nehezn tudom még elképzelni álmaink otthonát,de az építészmérnök már bemutatta a tervrajzot ami azért nagyon tetszik mindkettőnknek.A telek ugyan gazos de olyan mint egy luxuskurva,jó a fekvése,azaz a nagyváros igencsak jó helyén fekszik,két utcával a nagyobbik lányomék mellett:Diggerrel a másik blogon beszélva azt írta ne aggódjak,egy jó képességű digger egy nap alatt építési telket varázsol a gazos szeméttelep helyén.ELvileg jövő május 31-ig kell kulcsrakészen átadni az ingatlanos cégnek a házat,különben ők fizetnek kötbért,nem mi építési díjat.Persze először el kell adni feleségem nagyanyai örökség lakását egy másik városban,de az ingatlanos cég emberei azt mondták,ne foglalkozzunk vele ők azt rövid időn belül értékesítik és az árát beledolgozzák a ház árába.Úgy legyen!Na egyelőre jó hírekből elég ennyi vannak még jó híreim de arról majd még holnap írok,a rosszakról meg kicsit később/Mármint az elmúlt évek betegségekkel kapcsolatos rossz hírekről/Ja unoka:Igazi ugyan nincs de a nagyobbik lányom férjének előző kapcsolatából/azt a nőt nem vette el de vannak gyerekek/való két nagyon jópofa ovodáskorú kisfiú azért kéthetente láthatáskor megaranyyozza a hétvégéket,lehet velük pótunokázni,strand, állatkert játszótér vagy benti játékok,ígaz lízingelt unokák és csak kéthetente unokák de azért jól elvagyok,vagyunk velük.

London2009 2021.04.12. 18:31:54

@tanato: ah nem, o maradt Londonban. Egyelore meg nincs olyan allapotban az uj haz, hogy takaritot lehetne es erdemes lenne ide hivni. Viszont amint elhuznak a munkasok, keresek valakit.

puhacica 2021.04.12. 19:37:57

@tanato: jo itt latni, doki! azt meg kell hagyni, hogy nem unatkoztal, miota nem jartal erre. :)
"olyan mint egy luxuskurva,jó a fekvése" :D

blackhairlady 2021.04.12. 22:36:59

@tanato: Orulok, hogy minden rendben veled es visszatertel :)

tanato 2021.04.13. 07:07:41

@puhacica: @blackhairlady: Köszönöm nektek is az üdvözlést.

tanato 2021.04.13. 07:09:44

@puhacica: Tényleg jó a fekvése és nem akármilyen házak épülnek mellettünk,nem is akármilyen népességgel.Guránycigányt pl. nem láttam itt építkezni,gyárigazgatót,mérnököt nagyválalkozót annál inkább.

tanato 2021.04.13. 09:43:36

@puhacica: SZóval pl. a szembe szomszéd egy gyárigazgató pl.két telket vettek és szinte egy palotát húztak fel rá,hozzá képest ami nekünk lesz egy 90-100 nm majdhogynem putri,igaz a jelenelgi 62 nm-es lakótelepi lakásunkhoz képest meg egy kastély.Minden relatív.Hogy mit igazgat a szembe szomszéd azt még nem tudtam kideríteni,egyelőre csak a feleségét a lányát és a babakocsis unokáját láttam és egy egészen rövidet beszéltünk egymással.De majd kiderítem. SZóval a telek tényleg luxuskurva ,és nagyon közel van a munkahelyemhez is, hiába az egy másik város.

puhacica 2021.04.13. 13:56:43

@tanato: az a lenyeg, hogy ti elegedettek vagytok vele, a tobbi ugyse szamit :)

tanato 2021.04.13. 14:47:50

@puhacica: Igen szép környezet tényleg,a mi utcánknak még csak a másik fele vanúgy ahogy kiépülve, a mi oldalunkon ali-alig.

tanato 2021.04.13. 14:50:19

És nem messze van egy erdő is ahová már többször besétáltunk.Érthető okokból sok a fiatal és gyermekes család,ez is egy jó változás nekünk a lktp .után ahol meg szinte csak nyugdíjasokkal vagyunk körülvéve.

London2009 2021.04.13. 16:05:33

@tanato: annyit szeretnek ehhez hozzafuzni, hogy a feszult varakozas helyett inkabb oromteli legyen az a varakozas! Majd jon az a baba es a lanyodnak ez biztos nem segit ha kerdezgetitek...ennel keves rosszabbar tudok elkepzelni es tapasztalatbol beszelek.
Nagyon jol hangzik az uj haz terv. Kivanom, hogy egyszeruen menjen az atadas es a koltozes!
Irto jofejek vagytok, hogy meg a potunokakat is igy szeretitek. ❤️

puhacica 2021.04.13. 16:31:31

@tanato: egyetertek, a szep kornyezettel kapcsolatban, mi a haloszobabol kilatunk a tengerre es imadjuk. :)
jot tesz nektek ez a kornyezetvaltozas, ez egyertelmu.

tanato 2021.04.13. 17:05:47

@London2009: Ja nem ,nem sürgetjük a lányunkat,majd ha teherbe esik örülünk,ha nem jön össze akkor sem fogjuk elásni.Ma beszéltem az egyik ingatlanossal,valszeg még a héten szerződés.

tanato 2021.04.13. 17:06:20

@puhacica: Na azunk nincs,tengerünk sajnos nincs, pedig jól jönne.

puhacica 2021.04.13. 19:43:23

@tanato: kepzeld, ha lenne, milyen sokat kellene utaznotok munkaba ;)

tanato 2021.04.13. 21:53:28

@puhacica: ja főleg hajóval a másik partra.

tanato 2021.04.13. 21:57:15

@London2009: A pótunokákkal már megvan azn e hétvégi program is/Most van az apás hétvége/Mégpedig a TÁoiószentmártoni kincsem park:Van ott minden ami szem szájnak ingere,kis állatkert nagy játszótér,minigolf,Lovaglás,lovaskocsizáskilátódomb stb.
www.kincsemlovaspark.hu/

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása