oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

  • fhdgy: @Arthamyr: Azt áruld el nekem, hogy milyen szándékkal írtad azt, hogy "Hello 21. század! "? Abban... (2022.05.20. 10:40) A varázslatos Szicília
  • Arthamyr: @fhdgy: És akkor sem mekegnek rosszallóan, ha a mindennapos morgolódásod közé a megszokottnál nagy... (2022.05.20. 06:07) A varázslatos Szicília
  • fhdgy: @Arthamyr: Én nem tehetek róla, hogy egy kötözködő. mindig nagyot mondani akaró valaki vagy. Össze... (2022.05.19. 22:24) A varázslatos Szicília
  • Arthamyr: @fhdgy: Inkább veled akadnak problémák: "abban az időben, amikor még nem volt turizmus, miből élte... (2022.05.19. 22:07) A varázslatos Szicília
  • fhdgy: @Arthamyr: Még mindig nem tudsz olvasni! Kifejezetten Krk-ről írtam. Hogy kerül oda Monaco meg Ne... (2022.05.19. 21:53) A varázslatos Szicília
  • Utolsó 20

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2021. április 09. 06:30,  Kalandos élet Magyarországtól Kanadán át Ausztráliáig 60 komment

2021. április 09. 06:30 Határátkelő

Kalandos élet Magyarországtól Kanadán át Ausztráliáig

Nem akármilyen sorsról mesél ma nekünk Steven. A történet természetesen Magyarországon kezdődik, van benne Olaszország (kétszer is), Kanada, Ausztrália, szerelmek, csalódások, nők, autók… mindez nem minden tanulság nélkül.

ausztralia_tasmania_fa_foto_pixabay_comjonny_joka.jpg

„Egy osztályba jártunk gimnáziumban. Jóképű srác volt. Sokszor mentünk az akkori menő helyekre, a Kisöreghez és a Béka Emberek Klubjába szombatonként bulizni.

A Lukácsban megismerkedett egy nagyon csinos csajjal, az teherbe esett, feleségül vette. De a házasság nem tartott sokáig. Később más egyetemre járt, elvesztettük a kapcsolatot. Hallottam, disszidált Jugóból Olaszországba, nejét és kisleányát otthon hagyván.

Kb. három évre rá, amikor mi disszidáltunk feleségemmel és Olaszországba kerültünk, ő már Kanadában volt. Más városban élt, de Kanadába érkezésünk után meglátogatott minket Torontóban.

Elvitt vacsorázni. Steaket ettünk. Megmutatta, hol lehet fánkot kapni, amit itt doughnutnak hívnak. Még mindig népszerű volt a hölgyeknél. Volt jó állása, egy piros Alfa Romeo Spidere. (Nem a legjobb kocsi a kanadai télben).

A trükk

De bajok kezdtek gyülekezni. Költekező volt. Komoly adósságba keveredett, nem tudta törleszteni. Akkoriban ha nem fizettél, bizony fizikailag is veszélybe kerülhettél.

Kiagyalt egy tervet és végrehajtotta. Mindig is jó művész volt. Papírjait kissé megmásította és visszarepült Olaszországba. Ott feltűnt új néven mint új friss menekült. Senki sem vette észre, kivéve a menekülttábori magyar pap, de az nem szólt.

Rómában új (most ausztrál) vízumára várva festményeit árulta a Spanyol Lépcsőkön. Ott ismerkedett meg második feleségével, aki Angliából iskolakiránduláson vett részt.

Szerelmesek lettek egymásba. Feleségül vette. Kimentek Ausztráliába, egy fiú született. De felesége nem szerette az ottani életet. Visszamentek az asszony szüleihez Angliába.

Itt tragédia érte őket, kiderült, hogy kisfiúk halálos beteg. Hamarosan meg is halt. A hölgy szüleinél laktak, de az apósa ki nem állhatta. Nehéz napok voltak, végül elhatározták, hogy még egyszer megpróbálkoznak Ausztráliával.

Hosszú, jó idők következtek. Két gyerek is született. Hamarosan egyetemi tanári állása lett. Jól érezték magukat, az asszony húga is követte őket. Egyszer Európába utazva írt, meglátogathatna itt Kanadában?

Amikor megláttam a reptéren, nem hittem a szememnek. A karcsú, daliás ifjoncból hatalmas, nehézkes ember lett. Az időskorú Marlon Brandóra emlékeztetett. Egy hétig a házunkban lakott. Minden este a teraszunkon ült és várt, egy üveg vörös már nyitva volt. Elbúcsúzáskor meghívott, látogassuk meg Ausztráliában.

Látogatás Tasmániában

Történt, hogy fiatalabb fiam Ausztráliába költözött (vagy 3 évig Sydneyben élt) és mi ott meglátogattuk. Feleségemnek csak két hét szabadsága volt, de én kivettem egy extra hetet és elrepültem, meglátogattam.

Tasmaniában éltek. Ott várt a kis reptéren. Egy Mercedes-Benzt hajtott, elvitt a tanyasi házukba. A nagy gyümölcsöskert roskadozott a gyümölcsöktől. Itt nyár volt, Kanadában kemény tél.

Mondta, vigyázzak, ne járjak mezítláb a füvön, olykor van mérgeskígyó. A tanyán itt-ott voltak régi Mercedesek, régebbi kocsijai, ezeket javítgatta, plusz volt egy kiselejtezett elektromos vízmelegítő is, amit szeszpárlónak akart átalakítani.

Nyári szünet volt, lévén egyetemi tanár, nem dolgozott. Naponta elvitt a környéket megmutatni. Elbeszélgettünk a régi időkről. A feleség valahol dolgozott, leánya egyetemre járt más városban. A tizenéves fia néha előkerült. Este jókat vacsoráztunk, fogytak a vörösborok. A feleség elejtette, hogy barátom naponta egymaga megiszik egy litert.

Megemlítem (ugyan nem találkoztam vele), hogy első házasságából származó nagylánya is kijött utána. Ez egy külön történet. Először magyar vőlegényével sokáig náluk laktak. Dolgozni, munkát keresni nem akaródzott nekik.

Az angol feleség ultimátumot adott, mire a leányát a vőlegénnyel együtt kiebrudalta. Ezek egymást otthagyták. Végül is a leány művészkedni kezdett és akkorra már egyenesbe került.

Sikeres festőművészként egy másik városban élt és apjával kibékült. Négy nap elteltével elmentem, tudván soha sem jövök ide vissza. Azzal a tudattal, hogy itt minden jól megy.

A fordulat

Ő nem egy nagy kapcsolattartó. Hosszú szünet következett. Aztán pár éve, karácsony előtt egy rá nem jellemző részletes e-mailt írt. Közölte, hogy felesége bejelentette, hogy őt megcsalta és viszonya van egy nálánál jóval fiatalabb német származású csapossal.

A felesége közel 30 évi házasság után otthagyta. Elváltak, a ház a nőé lett, ott él a csapossal. Ő már nyugdíjba vonult, egy bérlakásban él bent a városban. A válás után bánatában visszament látogatóba Magyarországra.

Meg is ismerkedett egy elvált nővel, aki fiával él. Szerelem lett, a nő és a fiú kijöttek vele élni. De nem bírták Ausztráliát megszeretni. Honvágy gyötörte őket és egy év után visszaköltöztek Budapestre.

Ő maradt. Tartják a kapcsolatot. A nyugdíjának felét nekik küldi, kb. havi ezerötszáz dollárt. Panaszkodott, hogy ezért persze most kevés a pénze, utazni sem igen tud. El volt keseredve. Írtam neki, de azóta sem válaszolt.”

Barangold be velünk az egész világot!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Határátkelő (@hataratkelo) által megosztott bejegyzés

(Fotó: pixabay.com/jonny_joka)

 A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Ausztrália Olaszország Magyarország Kanada

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr3916494968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golf2 2021.04.09. 07:19:44

Ennyi kalandból egész jól jött ki.

Arthamyr 2021.04.09. 10:30:18

Azért örülök, hogy a környezetemben nincs ilyen kalandos művész, vagy legalábbis nem jut eszembe egy sem most.
Meg tudom érteni az apóst, nem tudom, ki repesne az örömtől azt látva, hogy a lánya egy ilyen kalandozót szed össze, bónuszként meg még egy fedél alatt is kell vele lakni.

A norvég képeket látva valamiért tiszta írországi fíling fogott el.

nyuszigonosz 2021.04.09. 11:53:46

Én annak örülök, hogy a környezetemben remélhetöleg nincs senki, aki mások életéröl ír - már amennyit tudni vél belöle.
Autorizált az írás, hogy nyilvánosságra került?

Csodabogár 2021.04.09. 13:01:00

Én is tudnék írni egyik barátnőm, igaz nagyon pozitiv kimenetelü életéről. Sajnos már nem is él. Ameddig élt biztattam, hogy írja le vagy mesélje el valakinek aki majd leírja az életét. A kezdet csak annyi, hogy 1936-ban teljesen egyedül hagyta el Magyarországot, egy zsidó karmester által vezetett női zenekar tagjaként, nem kalandvágyból.
Kaland lett aztán bőven, egy férje volt egész életében. A kalandok nem innen jöttek.

SzZoole 2021.04.09. 14:49:08

Jaj, UK gyászba borult

Golf2 2021.04.09. 15:06:58

@SzZoole: Meddig kellett volna élnie 120ig? Az emberek kb.95%a nem él ennyit.1 szerencsés ember volt.

Golf2 2021.04.09. 15:09:49

@SzZoole: Koronavírusban meghalt az olimpiai bajnok Igaly Diána 56 évesen...Ez szomorúbb.

Csodabogár 2021.04.09. 18:13:10

@SzZoole: Pont ma reggel jutott eszembe, hogy vajon él-e még, de Emberem megnyugtatott, hogy igen. Ő látta vagy olvasta valahol, hogy már otthon van.
Ennyi ideig élni, nekem még a gondolat is kész horror. Szerintem már engem is csak itt felejtettek.:-)

SzZoole 2021.04.09. 18:18:25

@Csodabogár: reggel halt meg a windsori kastély otthonában, békében, legalábbis ezt mondták a hírekben. Dél óta az összes tv csatornában a róla szóló hírek és memoárok vannak műsorban.

Mikkamak 2021.04.09. 19:03:57

@nyuszigonosz: Remélem, hogy kapott engedély a közlésre, vagy sürgősen leveteti, mert az írás nyomán simán lehet az illetőt azonosítani és mivel "kicsit megváltoztatott papírokkal", új néven hamisan tüntette fel magát menekültnek és ment Ausztráliába, bűncselekményt követett el.
Nem tudom, Ausztráliában mi a vonatkozó törvény, de az USA-ban évtizedek után is állampolgárság visszavonás, csak oda repülőjegy és két hivatalos kísérő jár az ilyenért.

Csodabogár 2021.04.09. 22:56:14

@Mikkamak: Gondolod, hogy valaki veszi a fáradtságot és elkezd nyomozni? Mire lenne jó? Vagy te vagy az igazság hős bajnoka?

Ezzel együtt soha nem írnám le más életét, még ha csupa pozitivum a kaland vége, akkor sem.

dikusz. 2021.04.09. 23:19:47

@Golf2: Nekünk biztos, és ez természetes. Én is nagyon sajnálom, mert emberként is kedves volt.

De az angoloknak biztos Fülöp herceg halála szomorúbb, nem gondolod?

taga20 2021.04.10. 00:01:33

@SzZoole: meghalt brezsnyev, vagy mi van meseországban?:)))

apám, te nem vagy ekkora!

taga20 2021.04.10. 00:01:39

@SzZoole: egy belterjes szerencsétlen flótás volt. egy luzer, akinek a felesége mondta meg, hogy merre hányméter.

ez a mai anglia, egy vic:)))

Golf2 2021.04.10. 07:00:41

@dikusz.: Drámát csinálnak a természetesből(99).Mi lesz ha a királynőjük hal meg,1 hónap gyász?

SzZoole 2021.04.10. 08:23:57

@dikusz.: @Golf2: szerintem, ez nem vita tárgya, hogy kinek a halála szomorúbb, nem gondoljátok?

Én egyiket sem ismertem személyesen, de elszomorít amikor egy ember meghal!

SzZoole 2021.04.10. 08:31:27

@Golf2: fogalmatlan vagy, azt is megmondom, hogy miért. Minden országnak más tradíciójára van, kb. 200 ország van és ez 200 különféle szokás.

SzZoole 2021.04.10. 08:32:38

@taga20: ne haragudj de én ebből nem csinálnék viccet!

dikusz. 2021.04.10. 09:26:31

@SzZoole: Hát, hogy őszinte legyek, ezt most nem tudom miért kaptam.
Mindig elszomorít. ha egy ember nincs többé, mindegy, hogy híres, vagy nem. Még akkor is, ha azt az embert nem kedvelem, mert vannak szerettei, akiknek fáj az elvesztése.

SzZoole 2021.04.10. 09:33:50

@dikusz.: csak a “szomorúbb”-ra próbáltam reagálni.

Golf2 2021.04.10. 09:57:03

@SzZoole: Na má megint kezded a sértegetést. Szerintem túlzásba viszik a gyászt 99eves akár "hercegnek született" miatt. Pont most amikor ott is ezrek halnak meg fiatalon is a vírus miatt.

SzZoole 2021.04.10. 10:28:52

@Golf2: jaj ne haragudj! Távol álljon tőlem az a szándék, hogy bárkit is sértegessek, hiszen nem olyan családból származom én, meghát jó neveltetésben volt részem. Nem sértésnek szántam, tényként írtam :-))

dikusz. 2021.04.10. 10:34:18

@SzZoole: Pedig szerintem így van, még ha furcsán is hangzik.
Egy közeli ismerős, halála jobban megérint, szomorúbb vagyok tőle.

puhacica 2021.04.10. 10:39:18

@Golf2: gyaszt nem lehet tulzasba vinni. aki ilyet ir, az egy erzeketlen tusko. akinek a szerette meghal, annak tokmindegy, hogy 9 vagy 99 eves volt, akit gyaszol.
de ha mar a kor. a kozelmultban elment par nagy oreg, Captain Tom es Balint gazda is 100 eves volt. vagy itt van peldaul David Attenborough, o meg "csak" 94, de jot tenne a vilagnak, ha meg maradna ugy minimum 100 evet. es nem azert, mert hires, hanem mert olyan tudasnak, embersegnek a birtokosa, a tobbiekkel egyutt, ami veszesen kihaloban van.

Golf2 2021.04.10. 10:39:19

@SzZoole: El kell ismerni hogy van humorod,meg azt is hogy az angolok extrem hagyományosak.

SzZoole 2021.04.10. 10:39:46

@dikusz.: nyilván így van. Egy közeli hozzátartozó elvesztése jobban megviseli az embert és személyesen szomorúbb is, ezt nem vitatom.

De nekem sem Filip herceg és sem Iglay Diána nem volt ismerősöm, így számomra mindkét ember halála “csak” szomorú.

SzZoole 2021.04.10. 10:46:34

@Golf2: látod, mondom én, hogy fogalmatlan vagy. Mint fentebb írtam, minden országnak/népnek megvannak a saját tradíciói.
Írhatnék példákat is, csak az a bibi, hogy nincs kinek, mert szerintem rajtad kívül mindenki érti, hogy miről írtam.

Golf2 2021.04.10. 10:47:12

@puhacica: 1.Tuskó a neniked ha van! 2. Bálint gazda kapott 5 perc megemlekezest.3 de jó hogy csak pár havonta esz ide a fene...

dikusz. 2021.04.10. 10:50:56

@Golf2: Szerintem nem volt olyan sértő, amit Zoli írt, vitatkoztatok ti már ettől keményebb hangnemben is, és nem volt gond belőle.
Nem maradtál te sem adós neki soha.

Golf2 2021.04.10. 10:51:07

@SzZoole: pedig már egész angol vagy 12 év alatt csak ezt nyírségi kocsmai piszkálódás maradt meg.:)

dikusz. 2021.04.10. 10:54:56

@SzZoole: Mindkettejüket sajnálom, Diánát azért jobban, mert magyar.

SzZoole 2021.04.10. 11:06:06

@dikusz.: a fogalmatlan nem sértő szó, szerintem :-)

SzZoole 2021.04.10. 11:07:04

@Golf2: szabolcsi te, nem nyírségi.....te fogalmatlan :-)

puhacica 2021.04.10. 11:23:25

@Golf2: na most jol megsertettel! kepzeld, van, pont akkora tusko, mint te, nem is beszeltem vele evek ota. mondjuk nemtom veled is minek, kar beled a betu.
de ha ennyire hianyzom, szivesen irok neked minden nap valami szivhezszolot. :D

dikusz. 2021.04.10. 13:11:15

@SzZoole: Akkor a volt főnöknőm nyírségi!:)))

dikusz. 2021.04.10. 13:13:40

Hehehe...:))) Ilyenkor szoktam azt írni a kerület fészbuk-csoportokba, hogy:
"pattogatott kukorica, kóla, kávé, fotel, műsor kezdődik..."

dikusz. 2021.04.10. 13:16:48

Ne marjátok már egymást.

taga20 2021.04.10. 15:44:13

@SzZoole: ne haragudj, de te mindenből viccet szoktál csinálni, amivel semmi gond, de akkor most, hogy meghalt fülöp, ne játszd el a hattyúhalálát, me kicsit vicces részedről.

u.i.: fülöp szerintem csak röhögne rajtad.

444.hu/2021/04/09/fulop-herceg-az-utolso-nagy-nem-pc-humoristak-egyike

taga20 2021.04.10. 15:44:26

@dikusz.: és elégedetten mormolod magad elé, hogy ma is milyen eredeti voltam:)))

jut eszembe, evvel az üggyel mi van?

ezalenyeg.hu/kozugy/vegtelen-a-fideszes-bunlajstrom-budafok-tetenyben-1635

SzZoole 2021.04.10. 16:36:05

@taga20: szerintem te is, meg mások is, félre értettél. Én csak annyit írtam, hogy a UK gyászba borult az öreg halála miatt.

A többi csak már ragozva volt.

Sem az öreg és se nem a magyar sportoló halála nem érdekel, szomorú, de nem érdekel. Nekem nem lesz attól sem jobb sem rosszabb.

Szerintem ha az én hozzátartozóm meghalna, az sem érdekelne senkit.

Teccik érteni? :-)

taga20 2021.04.10. 17:57:52

@SzZoole: bakker értelek, de még mindig össze-visszamaszatolsz.

u.i.: mindentől független téged bírlak itt a legjobban, független attól, hogy nem vagyunk egy véleményen;)

u.i.: tudod még kit bírok? azt a csajt, aki olyan szabadszájú, de mostanában nincs itt:)

SzZoole 2021.04.10. 18:51:51

@taga20: mivan veled taga, fiús napod van? Azért remélem gender tanulmányt nem akarsz rajtam eszközölni :-)))

élhetetlen 2021.04.10. 19:05:37

@taga20: Azt hiszem, szeretnél te olyan „belterjes szerencsétlen flótás„ lenni, aki csak kilencvenöt fölött került pár napra kórházba, egyébként sok nyelven beszélt, évente átlagosan 342 - hivatalos programot teljesített, 637 külföldi látogatást tett - többször járt Magyarországon is -, 5500 beszédet tartott, emellett 780 társadalmi és jótékonysági szervezet elnöke, fővédnöke vagy tagja volt, és bírta. Ezen kívül kitűnően krikettezett, squasholt, lovaspólózott, vitorlázott, evezett, lovagolt és hajtott kocsit, és 1997-ig 59 különböző típusú légijárművel repült összesen 5986 órát. És 1961-ben ő lett a WWF első elnöke, tehát már jóval azelőtt foglalkozott a környezetvédelem ügyével, hogy az menő témává vált volna. Arra figyelmeztetett, hogy a "természet önző és értelmetlen kizsákmányolásának" nem lesz jó vége. Rendkívül izgatta a tudomány és a technológia. Már 1982-ben az üvegházhatású gázokról beszélt, stb. És még szerinted is volt humora, amihez ész kell. Szerinted ilyen egy belterjes szerencsétlen flótás. Mennyivel vagy jobb?
„egy luzer, akinek a felesége mondta meg, hogy merre hányméter”. Azt hittem, azt azért tudod, hogy nem a királynő dönti el, hogy hova kell elutazni protokolláris kötelezettségek miatt, vagy kit kell fogadni. Nem a felesége mondta meg, hogy a hivatalos teendőknél merre, hány méter. Arról, hogy a szabadidejükben mi, hogy működött, te sem tudsz semmit. (Ez már csak kérdés, ha férfi vagy, akkor attól vagy nyerő, hogy te mondod meg otthon, hogy merre hány méter? Mert az lenne igazán szánalmas).

taga20 2021.04.10. 19:34:17

@SzZoole: cica, ez még terelésnek is gyenge volt:)))

meséjj inkább az ágyútalpasról ott britanniában!

itt is kéne egyet tartani a felcsútistadionban, igény lenne rá:)))

jút eszembe, ez olvastad má?

hvg.hu/itthon/20210409_kovacs_zoltan_interju_al_dzsazira_koronavirus_jarvany_jogallamisag_demokracia

taga20 2021.04.10. 19:34:27

@élhetetlen: "és 1997-ig 59 különböző típusú légijárművel repült összesen 5986 órát."

"Arra figyelmeztetett, hogy a "természet önző és értelmetlen kizsákmányolásának" nem lesz jó vége."

:)))))))))))

nincs több kérdésem.

u.i.: szerintem kezd elölről. ha hatost dobsz még kósalala is lehet belőled:)))

taga20 2021.04.10. 19:34:30

@élhetetlen: "évente átlagosan 342 - hivatalos programot teljesített, 637 külföldi látogatást tett "

hogy? egy nap két országban járt?

"emellett 780 társadalmi és jótékonysági szervezet elnöke, fővédnöke vagy tagja volt, és bírta."

ez komoly?
szerintem fülöp 10 nem tudott volna felsorolni ezek közül:)))

élhetetlen 2021.04.10. 19:36:44

@SzZoole: Tudom, itt zömmel ismeritek egymást. én idegen, itthon élő vagyok, de ezt a „belterjes szerencsétlen flótás„-t nem bírtam szó nélkül. Lehet, hogy taga20 értékesebb ember. mint Fülöp herceg volt, de biztos vagyok benne, hogy a herceg nem húzta volna le tagát, ha foglalkozott volna vele, ilyen szöveggel, hogy azt sem tudja, hogy ki volt az ük-ükapja, tehát egy jöttment. Vagy, ha tudja, és számon tartja, akkor ő is lehet belterjes. Na, csak ezért szóltam bele. bocs.

SzZoole 2021.04.10. 19:47:36

@taga20: “ ágyútalpasról” ezmiez?

Amúgy mit szeretsz jobban, ha feltörik a csokigyárat, vagy a torokselymesitést :-)))

Nem olvasok magyar hireket, csak az itteni hírforrásokból a Mo.-ról szólókat.

nyuszigonosz 2021.04.10. 19:48:52

@taga20:
Marhaságokat azért már ne írjál! Nem szóltam, mikor olvastam a buta megjegyzésedet, szerencsére @élhetetlen: leírt sok mindent, amivel Fülöp herceg foglalkozott, dolgozott.
Akiröl semmit nem tudsz, mint Fülöp hercegröl ezek szerint nem, azokról ne irkáljál már ennyi butaságot.

SzZoole 2021.04.10. 19:51:02

@élhetetlen: nem szóltál bele semmibe és bocsánatot sem kel kérned, azzal beszelsz akivel akarsz és akkor amikor szeretnél.

Az itteni részvételnek nem feltétlenül a feltétele a külföldön való élés.

taga20 2021.04.10. 20:14:09

@nyuszigonosz: csókolom, melyik része vot marhaság?
előre is köszönöm válaszát:)))

u.i.: én csak a macskakörmöt és a vesszőket írtam.

élhetetlen 2021.04.10. 20:54:49

@taga20: „nincs több kérdésem.”. Ne is legyen, ha nem tudod elképzelni, hogy egy bevetés előtt kellhet kiképzés. Nem, nem tudom, hogy miért repült, de te sem. Azt sem tudod, hogy Erzsébet miért állt sofőrnek a háború alatt, mikor el is bújhatott volna, az már nyilvánvaló, hogy gépkocsi szerelést azért tanult, hogy egy egyszerű hibát tudjon javítani, mert nem hívhatja a szervizt út közben. Vagy Vilmos herceg, aki mentőpilóta volt. Csak akkor lehetne környezetvédőnek tekinteni, ha 90 kilométerre lovas kocsival ment volna ki a sérültért, és nem helikopterrel? Te ne kezd előről, mert még hatossal sem jön ki belőled egy kósalala sem. „hogy? egy nap két országban járt?”. Ez neked képtelenség? Erre mondhatnám, hogy nincs több kérdésem.
„szerintem fülöp 10 nem tudott volna felsorolni ezek közül:)))”. És? Nem az a lényeg, hogy ő hányra emlékszik, hanem az, hogy akiknél ott volt, azok hogyan emlékeznek az eseményre. Ha ezt felfogod, akkor írj valami értelmes választ. Csak kitérő, London, Tower, belefutottam valami műsorba, ahol elverik a Tower határköveit, egy ceremóniával. Egyházi és világi méltóságok, nem ragozom. Van egy fotóm, ahol valaki rám mosolyog, és bebókol a fotó kedvéért. Itthon, később egy filmből kiderült, hogy a koronaőr volt. Zavar engem, hogy nem tudta ki vagyok? Nem. Ezeket a dolgokat azért átgondolhatnád.

taga20 2021.04.10. 21:11:27

@élhetetlen: köszönöm szépen a válaszodat.

magyarul írtál, és még sem értem mit mondasz, mert semmi értelme amit írsz.

az már csak hab a tortán, hogy ugatod a magyar helyesírást:)))

élhetetlen 2021.04.10. 22:07:22

@taga20: Ok. Írd meg, hogy mit nem értettél, képes vagyok elmondani más szavakkal is. És, ha nem esik nehezedre, sorold fel azokat a helyesírási hibákat is, amitől esetleg érthetetlen lett a szövegem. Amit most válaszoltál, az nem több, mint mikor azt írtad, hogy Fülöp herceg egy „belterjes szerencsétlen flótás„. Azt a kijelentésedet meg sem próbáltad megvédeni. Most egyszerűbb az eset, itt vannak a leírt soraim, elemezhető, hogy mi nem érthető, és a helyesírási hibáim is tételesen felsorolhatók.

dikusz. 2021.04.11. 07:11:40

@élhetetlen: Végtelen a türelmed.:)))

Nomad_ 2021.04.11. 17:23:04

@élhetetlen: “ Azt a kijelentésedet meg sem próbáltad megvédeni.”
Egyetlen önálló érvelése sem volt, csak közhelyeket puffogtatott.
Azon gondolkozom, hogy a legelemibb chatbot teszten is elbukna, kb
angol -> belterjes
Felesége nagyobb rangú -> szerencsétlen flótás
Vitatkoztak -> értelmetlen amit írsz + helyesírás, hehe
Percek kérdése ilyet leprogramozni.
Komolyan, nem ott bukik el a turing teszt, hogy a gép elég kifinomult -e, hanem, hogy humanoid mennyire ostoba tud lenni.
Mindezt olyan emberrel kapcsolatban aki egy pénzhegy tetején ült és ennek illetve a korlátozások ellenére sporteredményei voltak, katonai karrierje, művelt és nem mindent a szolgákra hagyott.
És hallod lesajnálja, a messziről is fájdalmas szinvonalán.
És nem gond ha valaki ilyennel is viccelődik, morbid humor is mehet, de legalább vicces lenne, ahhoz is agy kell, de ez....
kb egy húszperces kód, egy bullshigyüjtemény meg egy véletlengenerátor szintje... AI meg ezekből tanul, jaj...

Golf2 2021.04.12. 12:48:37

@SzZoole: Nincsenek túlságosan elragadtatva a britek attól, hogy Fülöp herceg haláláról és temetéséről szóló hírek uralják a BBC műsorait...mai hír! Ennyit a gyászmániátokról macska és társa.

SzZoole 2021.04.12. 13:22:10

@Golf2: te meg attól is ostobáb vagy mint eddig gondoltam.....

Hol írtam, hogy gyászolom az öreget? Annyit írtam, hogy a uk gyászba borult, se többet se kevesebbet.

68 millió lakosából pár ezren reklamáltak az ofcom-nál, mert nem tudtak nézni az itteni barátok közt, jóban rosszban meg hasonló szarságokat.

A BBC meg az itteni közszolgálati tv csatorna, hogy értsd állami tv. A BBC-n kívül többszáz tv csatorna van amit lehet nézni. De ezt én hiába magyarázom neked, mert ez kb olyan, mintha egy galambbal sakkoznék, bár szerintem az is könnyebb lenne.......:-)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása