oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2021. március 16. 06:30,  Elképesztő napok a sivatagban 7 komment

2021. március 16. 06:30 Határátkelő

Elképesztő napok a sivatagban

Jó ideje nem hallottunk már Nikiékről, akik ugye lakóautóval vágtak neki Amerikának. Valahol az év végén tévesztettük szem elől őket, most viszont szerencsére előkerültek, lássuk, hogyan telt a tél közepe számukra!

utazas_9_resz_valley_of_fire_state_park_nevada_foto_parks_nv_gov.jpg

„Időnk lejártával összeszedtük a házikót és belőttük az Ünnepi Helyszínünket, a Big Benddel megegyező érkezési sorrendes rendszert alkalmazó lélegzetelállító Tüzek Völgyét (Valley of Fire State Park). Még mindig Nevada, bár egy csöppet északabbra. Ezt akkor még nem tudtam pontosan mit is fog jelenteni...

Korábban olvastuk a helyről, hogy szinte egész évben „harc megy” a helyekért itt, amit a képek alapján kb. el is tudtunk hinni. Karácsony előtt két nappal tehát megérkeztünk a csudavölgybe.

Mázli a köbön

Gondolom, mondanom sem kell, hogy bár hihetetlen, de pont egymás mellett megint volt két drycamp hely.

A végcélunk természetesen a hookup helyek voltak, de megint szerencsénk volt, hiszen 5 RV-s hagyta el a kempinget másnap, amikor mi, akik reggel 7 óta az autónkban ülve lesben álltunk, gyorsan le is csaptunk a 2 legjobb helyre. Természetesen egymás mellett! És természetesen a szikla tövében!

Hát így kérem teljes nyugalommal tehát csak a halászlére a rántott halra az ecetes burgonyasalátára és a Xmas coctailunkra tudtunk koncentrálni másnap, azaz Szenteste. Jól sikerült, még a síkabátot követelő naplemente utáni hideg sem árnyékolta be a karácsonyi piknikünket...

Kirándulás orrvérzésig

Erről egy gondolat csak. Azért ez a sivatag elképesztő időjárást képes produkálni... Gyerekek reggel 10-kor rövid naciban, pólóban mászták a minket körülvevő sziklákat egészen du 3-ig.

Onnantól kezdve 1 óra alatt kb. el is jutottunk a síkabát sínadrág felszerelésig - legalábbis, ami minket, felnőtteket érint. Jó a kölkök hőháztartása nyilván elmebeteg, nekik kb. egy mackófelső is elég, amikor nekem már lila a szám.

Ezen a helyen is persze orrvérzésig kirándultunk, és egyre csak nem hittünk a szemünknek. Azok a kanyonok, azok a sziklák, azok a színek és megint azok a színek - egyszerűen hihetetlen egy hely volt ez.

utazas_9_resz_cikk.jpg

Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy alkalmunk volt nem csak ún. néptraileken menni, hanem fogtuk magunkat és nekivágtunk a lila&pink&sárga&orange&fehér színekben pompázó szikláknak és mentünk, amíg csak bírtuk, és persze amíg a vizünk kitartott.

Szavakkal nehéz leírni, amit láttunk a Tüzek Völgyében nap mint nap, cserébe az ott készült 34567 fotó SEM adja vissza. Ember drónfelvételeiben bízhatom csak.

Az érem két oldala

Határozottan s szerintem mindannyiunk nevében mondhatom, elvarázsolt minket ez a hely, DE tényleg igaz, hogy az éremnek mindíg két oldala van.

Egy hét után azért az a nyomorult 1 Celsius fok reggelente és délutánonként partial hookup-on (mert ebben a parkban nem volt full hook up, tehát csak áramra és bejövő vízre tudtunk rácsatlakozni, leengedni már nem tudtuk a konkrét helyünkön a szennyvizet) elég vékony öröm, lássuk be.

Nem fürödhetsz, nem mosogatgatsz annyit és úgy, ahogy mondjuk, jól esne egy hideg téli napon, mert a tartályod könyörtelenül telik.

Mobil? Az mi?

Ezen kívül egyetlen egy dolog volt, ami előszőr akár áldásnak is tűnhetett, de mondjuk szintén az ominózus egy hét után kimondott zavaróvá vált számomra, a mobilhálózat komplett hiánya. Értsd úgy, ahogy írom, se T-mobile se At&t se Verizon... SEMMI!

Ezt persze tudtuk előre, s mivel Árpi az évvégiMuszájKivenniAmegmaradtNapokatKülönbenElvész típusú szabin volt, gyerekeknek meg nem volt már suli, ez elsőre nem tűnt problémának.

Aztán jött, hogy hú gyorsan felhívom Anyut mizu...ja nem / küldök pár fotót barátnőimnek...ja nem / hú meglesem a neten azt a frankó kis diós süti receptet ...ja nem / hú megnézem, hol van a legközelebb Walmart... ja, azt sem és semmit se nem, mert pont zéro nulla nyista internet állt rendelkezésünkre.

Ez volt ám az igazi izoláció!

Megint Arizona – de miért?

És noha bármikor újra csinálnám, most örömmel ülök a hátsómon úton a melegebb civilizáció felé. Ezúttal ismét Arizona. Joggal jöhet a kérdés, hogyhogy arra vissza?

Nos, Kaliforniát a súlyos vírushelyzet miatt teljesen lezárták ismét. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne léphetnénk be az államba minden további nélkül, de azt viszont nagyon is jelenti, hogy nem tudnánk csak és kizárólag ingyenes boondock helyeken éjszakázni, mert minden klasszikus kemping zárva van.

És míg a boondockolásnak is megvan a maga varázsa, azért hetekig egyhuzamban nem választanám. Mivel északnak még nem mehetünk, hiszen ott nem 1C és nem csak éjjel várna ránk, hanem kb. a fagyhalál, de állandóan, plusz a lakókocsink kipurcanna, ily módon úgy döntöttünk, hogy visszamegyünk Arizonába kicsit felmelegedni és megbeszélni/eldönteni hova tovább.”

Ha érdekelnek az út eddigi részei, irány Niki blogja!

Barangold be velünk az egész világot!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Határátkelő (@hataratkelo) által megosztott bejegyzés

(Nyitókép: parks.nv.gov)

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Egyesült Államok

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr6516465988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FutureFry 2021.03.16. 16:50:25

“ … megnézem, hol van a legközelebb Walmart... ja, azt sem … ”
Sok (ingyenes) app tud a telefonra előre letölthető térképet. Pl. google offline maps:
support.google.com/maps/answer/6291838

Golf2 2021.03.16. 19:16:55

Jé ott még lehet engedély nélkül drónozni? Itt már csak engedéllyel mióta a vezírnek kellemetlen volt.

blackhairlady 2021.03.16. 19:22:14

Nagyon szeretem olvasni Nikiek beszamoloit. Mi is RV-zunk, eleg sok helyen jartunk mar ahol ok is, erdekes mas szemevel is latni ugyanazaokat a helyeket :)

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2021.03.16. 22:32:06

batran lehet magyarul irni a koktelt, letezo szo. foleg ha angolul nem birjuk lebetuzni.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2021.03.17. 05:30:23

Valley of Fire szuper hely! Imadtuk, amikor mi is voltunk. Mint mindig, jo elore be szoktam gyujteni az infot, es a "muszaj-latni" helyeket, igy eleg jol bejartuk es rengeteg erdekes dolgot lattunk.
E az oldal nagyon jo tippeket adott, kb. ugyanezeket a helyeket jartuk mi is be:
www.earthtrekkers.com/valley-of-fire-las-vegas-day-trip/
Pink Canyon, Fire Wave, White Domes, Atlatl Rock fantasztikus volt!
www.youtube.com/watch?v=iYiPJ6YkyLQ
www.youtube.com/watch?v=7P85bfotl20

...es egy jo hir: Los Angeles megye (LA Conty) vegre atlepett a lila (legszigorubb) COVID besorolasbol a piros savba, hurra! 5.5 pozitiv eset/100K fo, 2% pozitivitas rata.
Vegre sok minden kinyithat 25%-os uzemelessel (ettermek, mozik stb.) A legfontosabb lenne az iskolak megnyitasa, de sajnos ott meg vannak problemak az akadekoskodo szakszervezet miatt...

Örömhernyó 2021.03.17. 08:28:00

Angolul még nem tudnak (a cocktail szót se sikerült helyesen leírni, aminek rádásul van magyar írasmódja: koktél), magyarul már elfelejtettek: a pink az magyarul rózsaszín lenne, az orange meg narancssárga. A lilat érdekes módon le tudták írni magyarul, nem purple-nek írták.
Tipikus rossz értelemben vett amerikás magyarok.

Amerika tájai, természeti szépségei amúgy lenyűgözőek, én is sok helyen jártam.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2021.03.20. 13:34:08

@Örömhernyó: "a pink az magyarul rózsaszín"
nem sok magyar novel lehetett dolgod ha igy gondolod. azt tudtad hogy a nok lenyegesen tobb szint latnak a ferfiaknal a piros "kozeleben"?

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása