oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2021. február 28. 06:30,  Kínai nyomulás 37 komment

2021. február 28. 06:30 Határátkelő

Kínai nyomulás

Kína nyomul. Általában is persze, ám most a vakcinakérdésről lesz szó, már csak azért is, mert a leginkább felkapott nyugati gyártók nem tudják kielégíteni az igényeket. Az Európai Unióban még egész jó a helyzet, azon kívül azonban még rosszabb a helyzet.

kina_oltas_foto_xinhua.jpg

Vannak azonban játékosok keletebbre is. Az oroszok maguk is erős gyártási problémákkal küzdenek, így valószínűleg mérsékelten veszik ki a részüket a történetből (legalábbis egy darabig még). Így aztán tulajdonképpen csak egy nagy szereplő maradt, aki viszont szárnyal és minden létező babért igyekszik learatni: Kína - írta Liping.

„Bár a saját, közel másfélmilliárdos lakosságát beoltatni sem kis feladat, Kína megteheti, hogy a vakcinációs programja relaxált légkörben haladjon előre. A hatóságok hathatós intézkedéseinek hála, az országban normálishoz közeli állapotok uralkodnak már bő fél éve, s minden új gócot csírájában fojtanak el. Minap 2 (!) új esetet találtak, s a kezdeti kitörés óta a legrosszabb napon sem érte el a szám a 200-at.

Mivel a belföldi helyzet kezelhető, Kína most gőzerővel igyekszik kihasználni a vakcinák jelentette előnyöket. Természetesen van egy jól értelmezhető monetáris haszon, hiszen a vásárlók fizetnek a hatóanyagokért.

Bár nyugaton erős szkepticizmussal állnak hozzájuk, ádáz harc dúl a világban értük. (Nagyjából ennek is köszönhető, hogy Kínát erősen mérsékelten érdekli, ha az EU-ban kifogásokkal élnek. Van bőven kinek eladni. Ezzel a piaccal eleve nem számoltak.)

Kínától vásárol Délkelet-Ázsia, Pakisztán, az arab államok nagy része, Brazília, Peru, Mexikó, Chile – lényegében a fejlődő világ teljes fizetőképes része. A kevésbé szerencsés térségek számára eredetileg India lett volna a megoldás, a náluk gyártott, olcsósított AstraZeneca vakcina révén.

Az első egymilliós dózis el is jutott Dél-Afrikába, azonban úgy fest, hogy hatása az új, helyi vírusvariánssal szemben nagyjából a placebóval megegyező mértékű.

Itt jön kézbe a vakcinadiplomácia, mint a puha diplomácia új eleme. Kína kapacitásai lehetővé teszik, hogy néhány millió dózist gond nélkül áldozhassanak imidzsépítésre.

Több mint 50 szegény országnak visznek (inkább jelképes, nagyjából az egészségügyi személyzet oltására elegendő mennyiségű) oltóanyagot, elsőként Zimbabwe kap egy kétszázezres szállítmányt. (...)

Az elemzői vélemények Kína afrikai, latin-amerikai és karibi pozícióinak további javulásával számolnak, ami Afrikában inkább a már jelenleg is egyre jelentősebb kínai hegemónia bebetonozását jelenti.

Ezen nincs mit csodálkozni: az optika soha nem látott módon kedvező. Amíg a nyugati, gazdag államok magukkal vannak elfoglalva, Kína ténylegesen jön és segít. Természetesen nem altruista motivációktól fűtve, de ne legyünk naivak, a többi szereplő sem agenda nélkül érkezne, ha tehetné.

Bár a nyugati sajtóban erről nem nagyon olvasni, Kína jött, látott és győzött. Tavaly ilyenkor nagyon nem így tűnt, de az ország a pandémia nyertese lett. Amihez kellett szerencse is, de leginkább komoly munka eredménye.”

A teljes posztot itt találjátok, érdemes elolvasni!

Hollandia választások előtt

Március közepén Hollandia választ, természetesen szavazhatnak azok a magyarok is, akik jogosultak rá (azaz állampolgárságok). Hogy milyen a helyzet alig több, mint két héttel azelőtt, hogy a Tweede Kamer 150 helyéről döntenének, kiderül a Hollandokk írásából.

hollandia_foto_kliknieuws_nl.jpg(Fotó: kliknieuws.nl)

„A jelenlegi, harmadik Rutte kormány már csak ügyvezetőként szolgál, hiszen január közepén a családtámogatási botrány következményeként lemondott. Nagy rizikót azért nem vállaltak a lemondással, hiszen a választások időpontja akkor már ismert volt.

A jelenleg 16 pártból, illetve frakcióból álló holland alsóház 4 pártja alkotja a kormányt. A 4 párt közül a D66-et középen állónak, a többi három pártot – VVD, CDA, ChristenUnie – inkább jobboldalinak tekintik, melyik bizonyos kérdésekben baloldalinak besorolt témák – például a környezetvédelem, vagy az abortusz - mögé is beállnak. Azaz a most leköszönő kormányt nem lehet a hagyományos bal-jobb kategóriákba besorolni. (...)

A normál választási kampánybeli témák most persze egy kicsit háttérbe kerültek koronavírus, a korlátozások és az oltás árnyékában, de azért az elmúlt időszak összes fontos témája előkerül a pártok programjaiban: óvodák, tanárhiány, támogatási rendszer, tömegközlekedés, lakáshiány, biztonság, környezetvédelem. Új elemként talán csak az elmúlt egy évben sokak számára általánossá vált otthonról dolgozás szabályozása bukkant fel. (...)

A gazdaság megítélése nem könnyű egy olyan év után, amikor komplett szektorok álltak le teljesen és sokak megélhetése került veszélybe. A koronavírus okozta nagy visszaesést követően mindenesetre 2020 második felében növekedést és csökkenő munkanélküliséget jelentett a CBS, a holland Statisztikai Hivatal.

A harmadik miniszterelnöki ciklusát befejező Ruttének jó esélye is van az újrázásra, ha rajta múlik, folytatná a kormányzást. Úgy tűnik, hogy a kormány lemondása, illetve az azt kiváltó toeslag botrány sem tépázta meg Rutte pártját, hiszen a VVD magasan vezet a közvélemény kutatásokban.

Az összes induló párt bemutatására nem szívesen vállalkoznánk, hiszen idén rekordszámú, 37 párt próbálkozik. (...)

Még sok minden előfordulhat március közepéig, de talán most nem történik olyan választást befolyásoló esemény, mint legutóbb 2019-ben. Akkor az azóta életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt török származású terrorista Utrechtben 4 embert ölt meg egy villamoson tüzet nyitva.

A merényletet követő második napon tartott tartományi választásokon az addig 0 hellyel rendelkező, idegenellenes szólamokat hangoztató Forum voor Democratie – FvD – vált a legnagyobb erővé. Az FvD azóta újra kicsivé vált belső viszályok, pártszakadás, illetve rasszista botrányok mentén.”

Pár ismert arcról (köztük akad miniszter, aki különleges cipőiről ismert) az eredeti posztban olvashatsz itt.

Régi szép londoni idők

Mivel egyelőre ugye senki sem megy sehova (vagy legalábbis nagyon korlátozottan), ilyenkor nem nagyon jut más, mint az emlékek felidézése. Nem tett másként Edit sem, aki egy őszi londoni emléket elevenített fel.

london_22.jpg

„Így utólag visszatekintve elég jól tettük, hogy belevágtunk. Mivel ismét csak szigorú szabályok szerint nem sok mindent csinálhatunk. Az üzletek nagy része, még karácsony előtt jóval bezárt, csak élelmiszerbolt, drogéria, gyógyszertár és még egy-két dolog lehet nyitva.

Például teljesen logikusan az outletben a Lindt és a Storck márkaboltok nyitva vannak, mert a csokoládé az mégiscsak csokoládé, ezekben az időkben szükség is van rá.

Iskola nincs, illetve próbálkoznak az online oktatással, ami a nullával egyenlő. Elküldik a leckét, a gyerek meg oldja meg, és dolgozza fel a tananyagot kb. egyedül. Tényleges online óra nincs. Viszont a végzős osztályok járhatnak iskolába.

Nem minden szabály logikus, de sokat nem tudunk tenni. Egy családhoz maximum 1 ember mehet látogatóba. Tehát egy nagyszülőt unokával meglátogatni sem épp egyszerű. Mindegy, így utólag belegondolva az lett volna a hiba, ha nem használjuk ki a lehetőséget, hogy Londonba utazzunk.

A járatunkat a délelőtti indulásról áttették hajnalra, így kettőkor kellett kelnünk, hogy oda is érjünk Berlinbe. Ébredés után az első kérdésünk az volt, hogy most akkor elinduljunk-e, vagy aludjunk tovább. Nyáron már voltunk Horvátországban, Magyarországon, most akkor ezt is bevállaljuk. Eldöntöttük, indulás.

A reptér finoman szólva is kihalt volt, nem mondom, hogy nem voltam még ennyire üres reptéren, mivel jártunk már olyan kis reptéren, ahol eleve kevés ember fér el, de ekkora repteret még soha nem láttam ennyire üresnek.

A maszkokat már a kocsiból kiszállva felvettük, most nem a sima kétrétegű maszkjainkat hordtuk, hanem vettünk olyat, amibe lehet szűrőbetétet tenni, amit gyakran cseréltünk is.

A táskámban volt kézfertőtlenítő, nem a játék típusú, hanem annál egy kicsivel komolyabb. Ennek ellenére nem voltunk abban biztosak, hogy nem fogunk elkapni semmit.

A repülő nem volt tele, a Zuram mellett mindkét hely szabad volt, én meg a lányokkal ültem. Minden gond nélkül érkeztünk meg, majd találtuk meg a vonatot, amivel bejuthattunk a városba.

A vonat is elég üres volt, nem tudom, hogy amiatt, mert még mindig elég korán reggel volt, vagy azért amiért a reptér is üres volt, gondolom inkább ez utóbbi.

Bevonatoztunk Londonba, és mivel elég korán keltünk fáradtak is voltunk. Metróval jutottunk el a Paddingtonra, mivel a Paddington állomáshoz pár percre volt a szállásunk, amit szintén nagyon gyorsan megtaláltunk.

A szobáinkat elvileg csak délután kettőkor vehettük volna át, de némi megbeszélés után még délelőtt hozzájuthattunk a szobáinkhoz, csak egy órát kért a szimpatikus lengyel recepciós fiatalember, aki miután megtudta, hogy magyarok vagyunk, közölte, hogy ő meg lengyel tehát akkor mi jóban vagyunk, csupán ezért említettem meg a fiatalember nemzetiségét. Egyébként tényleg nagyon segítőkész volt az ott tartózkodásunk teljes időtartama alatt.

Az egy órát kihasználtuk és visszasétáltunk az állomásra, ahol is beültünk egy Starbucksba inni egy kávét, csomagjainkat a szálláson hagytuk. Szinte hihetetlen, hogy ez alig pár hónapja történt, minden nyitva volt, még ha bizonyos szabályok betartásával is, de nyugodtan lehetett inni egy kávét, beülni egy étterembe, most pedig ismét az itthoni négy fal, valamint a séta a környéken maradt.

Megittuk a kávét, majd visszatértünk a szállásra, ahol át is vehettük a szobáinkat, szobáinkat, mivel a lányoknak külön szobát foglaltunk, elég nagyok már ahhoz, hogy ne pótágyon aludjanak. És remekül kihasználva az időt lefeküdtünk aludni.

Délutánra foglaltunk időpontot, hogy megnézhessük a Towert, és, hogy ne csak ténferegjünk ott álmosan, inkább egy kis alvás mellett döntöttünk.

Minden helyre ahová el szerettünk volna menni online előre lehetett, kellett jegyet venni, és meghatározott időpontban lehetett ezekre a helyekre bejutni, de nem mertünk túl sok helyre foglalni otthonról, mert mi van, ha mégse indulunk el. Egyedül a Tower és a Harry Potter stúdió volt fix, a többit mind előtte való este terveztük meg, foglaltuk le.

Amikor pár éve Londonban jártunk, akkor a Towert csak kívülről néztük meg, mivel annyian voltak, hogy már a bejárat előtt álló sor elrettentő hatással volt ránk.

Most amikor odaértünk, nem hogy sor nem volt a bejáratnál, de nagyjából csak a jegyellenőr állt ott magányosan, aki széles mosollyal üdvözölt bennünket, ellenőrizte a belépőinket, mi pedig besétáltunk.

A Tower közel üres volt, pont, amikor beértünk, akkor volt őrségváltás, amit nem hogy az első sorból néztünk végig, de még a környékünkön is csak pár ember álldogált.

Ennek ugye nagy előnye, hogy mindent jól láthattunk, sőt még fel is vettem majdnem az egészet, hátránya, hogy amikor nagyobbik hangosan felnevetett az egyik őr szerinte viccesnek ítélt lépésein, akkor mindenki tudta, hogy ki volt az, mondjuk nagyobbikat ez nem különösebben zavarta és valóban vicces volt a jelenet. (...)

Nagyjából mindenki viselt maszkot, sokan még az utcán is, erre egyébként mi is rászoktunk, nem azért mert annyira szeretünk maszkot hordani, hanem mert sokszor egyszerűen elfelejtettük levenni, és senki nem nézett ránk furcsán.

A metrón csak az ismerősök, vagy azok ültek egymás mellé, akik együtt voltak, egyébként egy szék mindig kimaradt. Mindig, de tényleg mindig volt ülőhely a metrón, nem úgy, mint pár éve.”

A teljes posztot jó sok képpel itt találjátok.

(Nyitókép: Xinhua)

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Kína Nagy-Britannia Hollandia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr10016441796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hari Seldon 2 2021.02.28. 08:18:50

"Bár a saját, közel másfélmilliárdos lakosságát beoltatni sem kis feladat, Kína megteheti, hogy a vakcinációs programja relaxált légkörben haladjon előre. A hatóságok hathatós intézkedéseinek hála, az országban normálishoz közeli állapotok uralkodnak már bő fél éve, s minden új gócot csírájában fojtanak el. Minap 2 (!) új esetet találtak, s a kezdeti kitörés óta a legrosszabb napon sem érte el a szám a 200-at."

Persze, véletlenül talának csak kettőt naponta. Miközben a világ másik felében milliókat.
Ilyen torzulást egy pandémiában nem lehet "véletlenül összehozni".
Nem lehet, hogy csak hazudják, hogy nincs több? Ki fogja ellenőrizni? A WHO?
Ja, és kb tesznek magasról a lakosságra, a fő hogy eportálhassanak.

Nem csak Vuhanban volt, hanem más nagyvároskokba is eljutott a vírus. És micsoda véletlen ott nincs. - Ahogy a szerencsétlen kínai orvos sincs. már aki először nyiltakozott.

seigyo_zoufukuki · densha.blog.hu 2021.02.28. 08:34:08

Kedves Liping!

Ismét köszönjük kiváló írásodat, melyért ezúton utaljuk a szerződésben rögzített fél jüant. Szeretnénk felhívni a figyelmed, hogy "Little Pink" csoportjainkba a felvétel folyamatos, ha csatlakozni szeretnél, bátran keresd fel bármelyik pártközpontot Kínában és bábállamaiban.

Tisztelettel:
A Kommunista Párt Nyugati Idióták Dezinformálásáért Felelős Minisztere

Taxomükke (UK) 2021.02.28. 08:45:24

Az alkalmatlan tesztek altal pozitivnak itelt teszteredmenyeket is beleszamolva Angliaban hetente 100000 emberbol 94 kapja el a virust. Nem enny lesz beteg, nem ennyi hal meg, hanem atlagosan ennyinek lesz pozitiv a tesztje.
Ez tehat kevesebb mint 1 EZRELEK.
A retteges fokat es a korlatozasokat ehhez kellene igazitani.

seigyo_zoufukuki · densha.blog.hu 2021.02.28. 08:54:35

Fantasztikus, hogy valakit tier 1-2 kirakatvárosokban töltött néhány év meg a Xinhua / Global Times ennyire elvakult, fenntartások nélküli agymosottá tud tenni. (Már csak a debil Chaoyang hiányzik innen és teljessé válna a magyar Wumao Duett.)

"néhány millió dózist gond nélkül áldozhassanak imidzsépítésre" - A legutóbbi, sós vizes affér pont jó volt imidzsépítésre, miközben Kína meg a sátáni, ármánykodó nyugat mérgével üti fel a saját készleteit.

www.bloomberg.com/news/articles/2020-12-16/china-secures-100-million-doses-of-biontech-shot-to-boost-supply

"Kína ténylegesen jön és segít [...] Kína jött, látott és győzött." - Kína mindenkinek segít és folyton győz, odahaza meg a lakosság fele havi 40 ezer forintból középosztálykodik.

@Hari Seldon 2: "A hatóságok hathatós intézkedéseinek hála" - A lakóépületek ajtainak lehegesztése, a településekről kivezető utak elbarikádozása, meg a kijárási tilalmak alatt a mindennapi szükségleteket kvázi jegyrendszer jelleggel fedező porciózgatás vitathatatlanul hatékony.

fhdgy 2021.02.28. 09:12:56

@Hari Seldon 2: Kérlek orvosi szemmel mondj véleményt arról, amit most írni fogok!

Kínában nem jártam, de Indiában igen, az ottani tapasztalatim alapján írom azt, amit.

Mielőtt kimentem, Singer varrógéppel kaptam sorozatban az injekciókat. A higiéniás állapotok, hát mit is mondjak, milyen volt ott, inkább semmit sem mondok, de elképzelhető.

A sok injekció ellenére komoly megpróbáltatásokban volt részem. A rumot nem szerettem, de kénytelen voltam nagy mennyiségben, szigorúan gyógyászati célból, magamba töltögetni vagy inkább döntögetni.

Ennyi bevezetés után:

Nem lehet, hogy a "bennszülöttek" tökéletesen immunisak azokra a dolgokra, amikre mi messze nem? Ők fel sem veszik, mi meg szenvedünk?

Nem lehet, hogy pl. Kínában évezredek óta létezik korona vírus, amivel szemben ők már többé-kevésbé védettek, csak a világ maradék része most kapott az "áldásból", mert eddig nem jutott ki a térségből?

Hari Seldon 2 2021.02.28. 09:19:04

@fhdgy:
MmeSeldon az orvos. De előre két gondolat:
1. Akkor Indiában akik állítólag "hozzászoktak", miért van annyi eset? Ott éppenséggel elképesztő számok vannak.
2. Kínán kívül mindehol van sok eset. Még a többi "sárga országban" is. Ahol azért feltételezhető, hogy hasonló mikrobiológia van (Vietnam, pl) Jóval kisebb ország, és több eset. - A statisztika szerint ez nem lehetséges.

fhdgy 2021.02.28. 09:31:04

@Hari Seldon 2: India egy szubkontinens, a Himalája eléggé elszeparálja őket Kínától, tehát ők is lehetnek védtelenek. Kína az utóbbi időkig eléggé zárt világ volt, az utóbbi időben ez rohamosan változik.

Nem biztos, hogy a klíma a meghatározó.

A nagy földrajzi felfedezések idején történt, hogy az európaiak nálunk jelentéktelen betegségeket hurcoltak be az új területekre és ott a nálunk jelentéktelen dolgok kiirtották az őslakósokat.

Valami hasonló dolgot feszegetek.

Fülig José 2021.02.28. 09:45:18

@Hari Seldon 2: ott nem akarnak találni fertőzést, emitt akarnak, amennyit csak lehet.... ott nem kell meggyőzni a birkákat, az van amit mao mond: beoltod magad oszt kuss! emitt adnak a látszatra, mutogatjak is a médiában a világvégét (minnemghalunk jájjjanyám!), a centire ugyanolyan birkák meg szaladnak oltásért a semmi ellen... esetleg itt keresd a talált fertőzések közötti - általad is szembeötlőnek vélt- különbséget
ui: itt azé' majdnem abbahagytam az olvasást: ", hogy a vakcinációs programja relaxált légkörben haladjon előre."
szép mondat....de mit jelent?!

Liping 2021.02.28. 12:20:47

@seigyo_zoufukuki: Fengjie, Xianning és Ala'er egészen biztosan tier 1 és 2 városok. A többit rádhagyom.

Liping 2021.02.28. 12:22:30

@Fülig José: Azt, hogy nincs olyan nyomás, mint Európában, így lassabban halad a vakcináció.

seigyo_zoufukuki · densha.blog.hu 2021.02.28. 13:45:11

@Liping: És mi köze van ezeknek mindehhez? Gondolom nem ezek, hanem a tier 1-2-ben lehúzott szemellenzős éveid miatt posztolsz pártlapokat megszégyenítő ömlengéseket.

Liping 2021.02.28. 14:45:01

@seigyo_zoufukuki: dehogyis, az az emlegetett fél jüan miatt van. Ezért tartanak. Feljebb már megfejtetted.

A hülyeséggel meg nem tudok mit kezdeni, így inkább rádhagyom.

SzZoole 2021.02.28. 15:23:48

Szerintem én sejtem, hogy mire van ez az egész covid vírus, és az oltás mizéria, és miért a kínaiaktól ered. A túl szaporodás miatt!!

Aki olvasta/látta az Inferno című könyvet/filmet Dan Brown-tol, az tudja miről beszélek. A világ ivóvíz készletet próbáltak egy olyan vírussal megfertőzni, ami megakadályozná a túlszaporodást.

Az oltóanyagok nanotechnológiát és smartblood-ot tartalmaznak, amivel tudják szabályozni a nők teherbe esését, hányszor és, hogy fiú legyen e vagy lány.

Ez a tényállás beigazolódni látszik az idősebb korosztálynál akiket elsőként oltottak be, ugyanis egy sem esett teherbe a 70 éven felettiek közül.

A covid passport-ot is ki tudják váltani vele, mert a smartblood miatt műholdon keresztül nyomon tudják kivetni a beoltott embereket, lásd Elon Musk többszáz műholdja az égen.

Persze mindez csak a vasárnapi unatkozó fantáziám szüleményei, azaz, Csak vícc volt :-)))

Shanarey 2021.02.28. 16:08:47

Kína, vírus ügyben, már bebizonyította, hogy nem zavarja ha hazudni kell. Az hogy ott hány eset létezik, azt sem lehet készpénznek venni, figyelembe véve az ottani hozzáállást, ha emberéletekről van szó, és azok az emberek átlag emberek, vagyis a hatalomnak nem számítanak, hiszen úgyis túl sokan vannak. A WHO okoskái, akik Vuhanba mentek kutatni, sem arról számoltak be hogy a hatóság, hű de támogatta a munkájukat.

nyuszigonosz 2021.02.28. 17:05:01

Kína jön és segít - írja a poszt írója. Aha.

Azt nem, hogy amikor még csak Kínában, és azon belül Wuhanban - akkor annyi volt tudható, kitudja hol mindenhol Kínában még, amit a kínai kórmány sosem mondott, hiszen pont Kínában ha akár egy millió ember meghal, senki nem veszi észre, mindent el lehet hallgatni, minden információt ami az országból kifelé megy elörendezni lehet - volt a vírus: akkor Kínának sok sok ország segített bizony. Nem saját magukkal voltak elfoglalva, hanem Kínába küldtek irtó sok egészségügyi cuccot. Csak ugye az már régen volt, egy éve.

De mindegy is.

SzZoole 2021.02.28. 17:47:48

@nyuszigonosz: jaj ne legyél már ilyen gonosznyuszi :-) persze, hogy vissza segítették, elárasztották a világot a gagyi használhatatlan maszkkal, kesztyűvel, tesztekkel stb......

gabors 2021.02.28. 17:58:21

@Taxomükke (UK): Ezt honnan veszed ? Amit en talaltam az azt mondja hogy 1 a 60-bol 1 1 70-bol talalnak pozitivat !!! Attol fuggoen hogy Skocia Anglia Del-Anglia vagy Wales NEM ezrelek hanem egy szazalek es ket szazalek kozotti ...

valamit nagyon felre ertesz vagy csak virus tagadasrol van szo ...

Golf2 2021.02.28. 18:06:50

@gabors: A vírustagadókat bevinném a kórházba a haldoklókhoz ültetném pár órára őket,gondolom maszkot se kérnek.

fhdgy 2021.02.28. 18:47:09

@Golf2: És mit csinálnál azokkal, akik nem vírustagadók, de erősen kételkednek a dolgokban, leginkább akkor, ha a politikusok és a vírus egymáshoz való viszonya a kérdés?

Taxomükke (UK) 2021.02.28. 19:34:14

@gabors: Tegnapi adat a gov.uk-rol. 94/100.000 heti uj eset.
Nyugodtan rettegjen, aki nem szegyelli.

Hari Seldon 2 2021.02.28. 21:10:03

Kínai adat:
www.worldometers.info/coronavirus/country/china/
Tehát lényegében március eleje óta nincs csak pár eset.
Aki azt elhiszi, a ennyi erővel hihet a "Bill Gates elméletben" is.

Hari Seldon 2 2021.02.28. 21:11:24

@Hari Seldon 2:
Tehát lényegében egy éve csak pár esetük van. Aha reális egy 1,4 milliárdos országban.
Pártállam, azt hazudnak az irányított médiába amit akarnak.

fhdgy 2021.02.28. 22:31:23

@Hari Seldon 2: Másokat ki ellenőriz, hogy mit hazudnak?

fhdgy 2021.02.28. 23:40:19

Most láttam egy TV műsort a koronavírusról.

Ebben tudósok szerepeltek ( Pl. Karikó Katalin ) nem sz.rházi politikusok.

Eddig azt mondtam, hogy nem oltatom be magam.

Most azt mondom: Egy tudósnak hiszek, nekik szót fogadok!

Ámen! ( Szigorúan ateista alapon! )

M. Péter 2021.03.01. 01:54:39

@Taxomükke (UK): Ennél sokkal több olyan fertőzött van, akinek nincs tünete, vagy van tünete, de mégsem megy el magát tesztelni, nehogy karanténra kötelezzék. A koronavírus megmutatta tavaly szeptemberben, hogy Sunak segítségével egy hónap alatt tízszeresére tudja növelni a fertőzések számát. Jelenleg 16000 koronavírusos beteg van kórházban, ez a kórházi kapacitás kb. 12%-a, egy hónappal ezelőtt a csúcson kb. 28% volt. Több, mint 2000-n vannak lélegeztetőgépen.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2021.03.01. 04:27:26

@Taxomükke (UK): nalunk is hasonlo a helyzet: a kb 10 millios Los Angeles megyeben:
16.5 uj eset/100 ezer
5.1% pozitivitas (7 napos atlag) a tesztek aranyaban
Naprol napra csokken a korhazban levok, es halalozasi szam
publichealth.lacounty.gov/media/Coronavirus/data/index.htm

public.tableau.com/views/COVID-19Planforreducingcovid-19wregionsmap/CountyFilter?%3Adisplay_count=y&%3Aorigin=viz_share_link&%3Aembed=y&%3AshowVizHome=no

Ehhez kepest meg mindig egy csomo korlatozas (pl. csak outdoor dining, iskolak zarva, szolgaltatasok 20% kapacitassal stb) A legrosszabb az iskolak zarva tartasa...

FutureFry 2021.03.01. 04:54:11

@SzZoole: Lehet éppen az “Utopia” című (fekete humorú konspirációs thriller) sorozatot nézted? Nem a tavalyi amerikai (Amazon) utánzatot, hanem az eredeti 2013-14-es angol (Channel 4) 2 évados változatot (ami fenn van az amerikai Amazonon is (bár sajnos megvágva)). Mintha a Covid-19 konteók egy része ebből a sorozatból származna :). Egyébként jól megírt és mégjobban fényképezett mű, igaz - bár gondolom embere válogatja - néhol azért gyomor kell hozzá.

Hari Seldon 2 2021.03.01. 07:41:29

@fhdgy:
Hát azért máshol átlátható, hogy mennyi eset van. Például vannak olyan országok, ahol egy kórház vezetése nem feltétlenül a hatalom kinevzettje. Tudom nem könnyű elképzelni, de próbáld meg.
Sőt esetleg konkrétan másik párt szimpatizánsa lehet valami kórházi/klinikai vezető csupán azért mert, mert megpályázta és elnyerte.
Na ilyen helyeken létezik egy kormányzattól független network, aki bármikor rájuk húzhatja a vizes lepedőt ha hazudnak. Ja, és persze van olyan média ami meg meri jelentetni, és nem csak az online felülten.
Na ezekben az országokban a kormányzatok nem kockáztatják meg, hogy hazudjanak (túl nagyot).

fhdgy 2021.03.01. 09:49:07

@Hari Seldon 2: Jó lenne, ha én is ilyen világban élhetnék!

Sajnos, de nem tudom elhinni, hogy Mo.-ra ez egy kicsit is igaz lenne.

Tegnap csináltam egy osztást, meg egy szorzást.

Azt mondják, hogy a világban 2.5 millió koronavírusos halott van. Nálunk tegnapi állapot szerint majdnem 15 ezer. Ha osztok, szorzok, akkor a világ átlaga alapján ( lakosság arányában ) nálunk 3500 körül kellene lenni-e a halottak számának, ha 10 millióval számolok, ha csak 9-cel akkor 3214. A 15 ezer majdnem négyszeres, a második esetben bőven négyszeres.. Ez rendkívül elgondolkodtató.

Ha ezt bárki is leírná fekéten-fehéren a széles publikum számára, szerinted lenne vizes lepedő? Én nem tudom elképzelni.

Ma reggel csináltam újabb osztásokat és szorzásokat:

Nézzük Németországot: ott arányosan kb. 30 ezernek kellene lennie a halottak számának, de kb. 71 ezer a valóság. Ott ráhúzták valakire a vizes lepedőt?

Most nézzük Indiát: Arányosan 357 ezer halottnak kellene lennie, a valóságban(???) kb. 157 ezer van.

Akkor az indiai egészségügy nyolcszor jobban teljesít mint a magyar?

Vagy inkább annyira rossz, hogy nem is tudják, hogy mennyi az annyi?

Nézzük USA-t: ott arányosan kb. 117 ezer halottnak kellene lenni, a valóság pedig kb. 525 ezer.

Nézzük Kínát: ott kb. félmillió halottnak kellene lennie, ezzel szemben ők kb. 4600-at jelentettek ( vagy hazudtak ).

Hogy van ez?

Vagy a statisztikák semmit sem érnek?

Vagy mondjuk azt, hogy a koronavírus a gazdag, fejlett országok lakóit pusztítja inkább? Ha így lenne, akkor Kína 4600-as veszteséggel tényleg megölt ebben a biológiai háborúban 2.5 millió ellenséget?

Vagy a győztesek mindig letagadják a veszteségeik nagy részét, az ellenségét meg felnagyítják?

Ui. : nem vagyok vírustagadó és konteóhívő sem. Csak azok a fránya számok! Nem hiszem, hogy Kína szánt szándékkal szabadította világra ezt a vírust! De akkor mondja meg valaki, hogy mi van?!

SzZoole 2021.03.01. 09:56:03

@FutureFry: nem, nem láttam, én saját magamtól vagyok ilyen “fantáziadús” :-)

Egyébként az elméletem beigazolódni látszik, ugyanis a carehome lakói egy-egy éjszakai “huncutkodás” után a 60 feletti csoroszlyák, nem esnek teherbe, tehát, a covid vakcina 100%-ban működik :-)))

Golf2 2021.03.01. 10:18:34

@fhdgy: És mit csinálnál azokkal...Nyugodtan kételkedjenek.Maszkban.

Bredpitt Monika 2021.03.01. 10:40:44

@fhdgy: szia, apukám pénteken kapta meg a kinai vakcinát, második adag után értesítlek ay eredményről, most jól van (este rácsörgök) 2. adagot három hét múlva kapja, üdv

én is oltáspárti vagyok

pénteken a 2 es villamossal utaztam, rengetegen voltak a rakparton, 10 ből 1 emberen volt maszk, kezdődik a csendes lázadás.......

Golf2 2021.03.01. 11:23:36

@Bredpitt Monika: Elég baj hogy sokan, főleg a fiatalok nem hordanak maszkot.A rendőrség meg fütyül rá,központilag.

dikusz. 2021.03.01. 13:15:02

@Bredpitt Monika: Én viszont pénteken utaztam a négyes-hatoson, és 10 emberből 9 emberen volt maszk. Tegnap este a Blahánál szintén. Mindkettő zsúfoltabb útvonal a 2-es villamosnál.

Nem kétlem, hogy így láttad, de én nem ezt tapasztaltam.

Bredpitt Monika 2021.03.03. 09:33:05

@dikusz.: "pénteken a 2 es villamossal utaztam, rengetegen voltak a rakparton, 10 ből 1 emberen volt maszk, kezdődik a csendes lázadás......."

ebből a rengetegen voltak a rakparton a lényeg, nem írtam, hogy a villamoson nem volt maszk a honfitársakon, igaz, azt sem, hogy a rakparton nem volt rajtuk, de akkor most ideírom: akik a rakparton sétáltak, azok között nagyon sokan nem viseltek maszkot.....

szóval, így korrekt a mondatom......

seigyo_zoufukuki · densha.blog.hu 2021.04.11. 17:06:00

@Liping:

www.scmp.com/news/china/science/article/3129053/china-considers-mixing-covid-19-vaccines-offer-more-protection

"It was the first time a top Chinese scientist has publicly discussed the relatively low efficacy of Chinese vaccines."

Tudom, mindenki hazudik és csak kiforgatják szegény, győztes kínai szavait. Azért remélem a pártlapokat még megkapod a dezinformációs kampányodért cserébe.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása