oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2021. február 18. 06:30,  Krokodilhús és tengeri sün – piaci kalandok 10 komment

2021. február 18. 06:30 Határátkelő

Krokodilhús és tengeri sün – piaci kalandok

Piacra járni élvezet, persze akadnak országok, ahol gyomor is kell hozzá. Ilyen a Fülöp-szigetek is, ahol Met tapasztalata szerint még a tisztának nevezett piachoz is kell idő, megszokni a sajátos szagokat (és akkor még finomak voltunk).

cim_6.jpeg

„Heti kétszer megyünk a piacra vásárolni. Több piac van a városban, de mi a New Marketba járunk. Elég messze van tőlünk, de legalább „tiszta”.

A tiszta szót úgy kell elképzelni, hogy itt az orrfacsaró bűz hamarabb megszokható, talán jobb a szellőzés és nem vered fel a lábadra a véres sáros vizet a flip-flop papucsoddal, mikor klaffan a lépted után.

6_2.jpeg

Szóval elautózunk a piacra. Nincs építve hozzá parkoló. Van egy pár nagyobb placc ahova beálltak a buszosok, mert buszpályaudvar is egyben. Nem szeretek odaparkolni közéjük, ezért mindig valahol az út szélén parkolunk.

Érdekes, hogy milyen nehezen múlik el az az érzés, hogy jönnek a közterületfelügyelők, vagy a parkolóőrök. Mindig megnézem, hogy jó helyen állok. De ITT ILYEN NINCS! Megállsz és kész!

Nagy a piac, több területre felosztva.

Van egy nagy rész a bútorosoknak. Sok használati cikk készül bambuszból.

Külön vannak a kókuszosok, ahol mindenki megáll inni egy pohár jó hideg kókusztejet.

3_4.jpeg

Most láttuk, hogy van külön részleg a szárított halasoknak. Kellemetlenül büdös van náluk.

Külön vannak a zöldségesek és gyümölcsösök. Vagy ezt, vagy azt árul.

4_3.jpeg

5_1.jpeg

Húsosok és halasok. Olyan más állagú itt a hús. Nem mertünk még venni. Nagyon lágy, de nem kiolvasztott. Aztán egyszer láttam, hogy nyitás előtt hoztak egy malacot.

Nem láttuk a malac további sorsát, de rendszeresen látunk friss malacbelsőségeket a pulton. Nem tartom kizártnak, hogy ott vágják le a malacot és azért ennyire lágy a hús, mert annyira friss.

1_4.jpeg

2_3.jpeg

És ha belegondolok, az élő állat tovább marad friss és nem igényel hűtést. A nagy áruházakban csak fagyasztott hús van.

Tengeri dolgokból is van választék bőven. Sok halat eszünk. Végre megfizethető számunkra is. Rákaptunk a vörös tonhalra 1250 Ft/kg. Kis só és tört bors, kókusz olajon megsütve. Nincs is jobb ennél. Sajnos a rákokat mellőznöm kell, mert allergiás lettem rá.

Egy kedves barátunk talált tengeri sünt és feltétlen nekünk meg kellett kóstolnunk. Megpucolva, a házban egy sárgás ikrás rész van, ami ehető belőle. Kis kalamansit nyomott rá. Mindenki bátor volt és megkóstolta. Legalább ilyet is ettünk!

7_1.jpeg

8_1.jpeg

Nagyon finom a krokodilhús is, rendszeresen eszünk. Van egy kis büfé, ott csinálják a legjobban a krokodil szisziget a városban.

Batarazzánál, ahol voltunk lent, sok hatalmas kroki éldegél, rendszeresen megtámadva halászokat. Ebből kifolyólag vadásszák őket, így mindig van friss helyi krokodilhús.

Ha szívesen olvasnál még Meték történeteiből, látogass el az oldalukra!

Barangold be a világot a Határátkelővel!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Határátkelő (@hataratkelo) által megosztott bejegyzés

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Fülöp-szigetek

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr2716430978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hari Seldon 2 2021.02.18. 08:53:48

Met olyan lelekesen tud mesélni egy "ilyen" helyről (hangyák más élősködők a lakásban előzőleg, most véres sár a piacon... stb...)
,hogy a végén el is tudom hinni neki, tetszik neki a hely.

dikusz. 2021.02.18. 13:15:25

Tényleg érdemes ellátogatni Meték oldalára. A legutóbbi poszt ide is kikerülhetett volna.

gabors 2021.02.18. 18:26:32

A kepek jok a korkodilhus is, ettem en is, DE meg ezert sem mennek a Fulop Szigetekre meghagyona fulopszigetieknek a hangyakkal csotanyokkal egyutt.

Arthamyr 2021.02.18. 20:09:19

@gabors: +1, a krokodil tényleg nem rossz, de a fogyasztásához felesleges hangyákat tenyészteni a lakásban.
Bár lehet, hogy azoknak is van olyan fajtája, ami finom? :) Mondjuk akkor a saját életteremben tenyészteném...

littke 2021.02.18. 21:28:17

A tengeri sün nagyon finom. A Fülöp szigetegre érdemes ellátogatni.

gabors 2021.02.18. 21:48:25

@littke: "A tengeri sün nagyon finom." Ez is igaz, sot vannak egyebb tengeri dolgok amik nem rosszak, de meg ezert sem fogok odamenni. A fulopszigetiek akiket ismerek (munkan keresztul de amugy NYC-ben nem ritka) nem igen koltoznek vissza sot a trend inkabb az, hogy ha egy valahogy allampolgar lesz, jon a csalad nem pedig mennek oda innen.

littke 2021.02.18. 23:01:01

@gabors: Na ja. Tengeri sünt sok más helyen lehet kapni.
Odaköltözni. azt én sem tenném, ámbár nagyon kis pénzből is ki lehet jönni, és nagyon szép ország, főleg azoknak akik szeretik a trópusi beacheket,szgetecskéket,stb.

Fiatalabb fiam felesége innen származik, ők Hong Kongban élnek.

A nej egy jómódú családból való, akik azonban Ausztráliába vándoroltak ki vagy 30 éve.

gabors 2021.02.18. 23:19:49

@littke: "akik azonban Ausztráliába vándoroltak ki vagy 30 éve." hat a leirasok (es kollegak elmondasa) alapjan nem csodalom meghagytak a Fulop Szigeteket a fulopszigetieknek szep toluk :-)

Ha meg tropusi beach-rol van szo akkor inkabb Costa Rica, Barbados vagy Jamaica, Kuba vagy Dominican Republic ebben a sorrendben ... (persze ezek vannak hozzam sokkal kozelebb, igaz most mar Kuba kihuzva amig Biden meg nem valtoztatja a szabalyokat (megint) ) ....

lionatheart 2021.02.19. 07:25:17

@gabors: btw..Cruz mekkorát bukott :)))

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása