oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2021. február 12. 06:30,  Az amerikaiak és a szex 77 komment

2021. február 12. 06:30 Határátkelő

Az amerikaiak és a szex

Kissé rendhagyó a mai poszt (ez már a címéből is kiderül…), ám mivel nyakunkon a Valentin-nap, talán ennyi belefér. Steve összefoglalójából egészen érdekes dolgok derülnek ki az amerikaiak és a szexualitás kapcsolatáról.

szerelmespar_foto_flickr_com_courtney_carmody.jpg

„Köztudott, hogy a hagyományos közvéleménykutatás, ebben (és más) tárgyban a véletlenszerűen kiválasztott kérdőívekre adott válaszokon és telefoninterjúkon alapul. Gyakran (különösen, amikor a szexről van szó) az emberek nem mindig az igazat mondják.

Mi lehetne erre jobb bizonyíték, mint az az Egyesült Államokban végzett felmérés, amelyben egyebek mellett arra kérdeztek rá, mennyit szexelnek az ameriakaiak és mennyi óvszert használnak el.

Nos, a férfiak válaszából évi 1,9 milliárd, míg a nőkéből 1,1 milliárd aktusra derült fény. Melyik az igaz? Egyik sem, mert a Nielsen szerint évi 600 millió óvszert adnak el az egész Egyesült Államokban.

A megkérdezett nőtlen férfiak átlagosan évente 29 óvszert használnak saját bevallásuk szerint. Ami azért érdekes, mert ha a két adatot összeszorozzuk, akkor kiderül, ez már önmagában több, mint az évente összesen eladott óvszerek száma, és akkor még hol vannak a házasok…

Szex vagy beszélgetés? Nem kérdés…

A szex gyakoriságát persze az egyedülállók és a házasok is szeretik eltúlozni. Akkor honnan szerezhetünk kicsit megbízhatóbb adatokat? Például a Google adataiból.

A keresőben a leggyakoribb panasz a „sexless marriage”, azaz a szex nélküli házasság. Erre három és félszer annyian keresnek rá, mint a boldogtalan házasságra és nyolcszor annyian, mint a szerelem nélkülire.

Van egy még érdekesebb adat: a szex hiányára tizenhatszor (!!) annyian panaszkodnak, mint arra, hogy a partnerük nem akar velük beszélgetni.

A Google-kutatások gyakoriságában a szex nélküli viszony szoros második a kapcsolaton belüli erőszak után. Ki gondolta volna, hogy a nők gyakrabban panaszkodnak arra, hogy a barátjuk nem akar szexet, mint fordítva?

A keresésekből kialakuló kép azt sugallja, mintha sok lenne a panasz, ami alighanem így is van – ennek oka azonban a szakértő szerint inkább a saját kételyeink, aggályaink, márpedig ezek jó része alaptalan és felesleges.

Mire kíváncsiak a férfiak?

A férfiak esetében például a péniszre vonatkozó keresések száma meghaladja bármilyen más szervre (szív, tüdő, stb.) vonatkozó kérdéseket. Nyilván elsősorban a méret érdekli a legtöbbjüket, és az, hogy az öregedéssel kisebb lesz-e.

Vajon érdekli a nőket a pénisz mérete? Sokkal kevésbé. Olyannyira, hogy a férfiak 170-szer gyakrabban keresnek rá, mint a nők.

A férfiak második leggyakoribb aggodalma a korai magömlés. A második leggyakrabban feltett kérdés az, hogy miként hosszabbítsák meg az aktust? A nőknél viszont ez a kérdés nem játszik ilyen fontos szerepet.

A hosszabb aktust kívánó kérdések száma a nőknél durván egyenlő azokkal, akiket rövidebbet szeretnének.

A közvélekedés szerint a férfiak jóval kevésbé hiúk, mint a nők. Ám talán ez sem teljesen igaz. A szépségre és az alakra 42, a fogyásra 33, a plasztikai műtétekre vonatkozó kérdések 39 százaléka ered férfiaktól.

És a nők?

Mit mondanak az adatok a nők bizonytalanságairól? Talán nem meglepő a válasz, elsősorban a legfontosabb kérdés a mell méretével kapcsolatos. Minden évben hétmillió alkalommal keresnek rá a mellnagyobbításra.

A nők második aggodalma a fenekük mérete. Ugyan a szokásos aggodalom az, hogy túlságosan nagy, újabban a túl kis méret is egyre többeket zavar.

Alaptalan aggodalmak

Összességében a helyzet az, hogy a legtöbb aggályunk arra vonatkozik, hogy a partnerünk milyennek lát minket és ezek a kételyek általában alaptalanok. Annál is inkább, mert sokkal inkább a saját problémáikkal vannak elfoglalva, mint a mieinkkel.

Szóval, ha kevesebbet aggódnánk a szexszel kapcsolatosan, talán gyakrabban élvezhetnénk.”

A poszt alapjául szolgáló cikk itt érhető el.

(Fotó: flickr.com/Courtney Carmody)

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Egyesült Államok

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr3116424220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2021.02.12. 07:13:56

Nahat, ez nagyon vicces :) Mar arra gondolam, hogy Steve (HA egyik "hazi szerzoje") az utazasi posztjai mellett ebbe a temaba is belekostolt, de kiderult, csak az eredeti cikk szerzojenek neve Steve (Seth-Stephens-Davidowitz)...LOL
HA, nagyon cseles!! LOL

arncht 2021.02.12. 08:05:45

csak kotonban lehet szexelni? altalaban az ember olyan szeretne lenni, ami mas, mint amivel megaldotta a termeszet :)

Csodabogár 2021.02.12. 09:44:17

Vicces poszt. A férfiak "gondjain" jót szórakoztam, különösen mikor elképzeltem, hogy a teremtés koronái colstockal a kezükben méregetik legfontosabb szervüket.:-)

A tanulság meg az, hogy a statisztika mindig hazudik, akár akar akár nem.

dikusz. 2021.02.12. 10:13:37

@Zsuzsi65: Én is azt hittem...:)))

2021.02.12. 10:40:45

Először is, tök érdekelne a HÁ metodikája. Mi alapján választja ki ezeket a cikkeket vajon? Ez például 2015-ös. Mit csinál, kattingat random az interneten? (Vagy lehet, hogy összeállított egy párszáz elemes listát még valamikor 2015-ben, és azon lépeget végig? Kérdések, kérdések.)

És akkor lefordítja, és kivonatosan beteszi, hogy aztán igazából ne nagyon mondjon semmit? Kár, mert a szexuális (meg esetleg a pornófogyasztási) szokások állati érdekesek... csak nem így.

Két példa. A kondomhasználat meg az aktusok száma közötti viszony valóban nincs kibontva, plusz az, hogy a férfiak több aktusról számolnak be, mint a nők, nem feltétlenül jelenti, hogy bármelyik oldal hazudik (vagy akár csak téved).

Attól függ, mi számított aktusnak, amikor számolták. Ha csak az, hogy valami kis izénket beledugjuk valami kis testnyílásba, akkor a homoszexuális férfiak egész komolyan el tudják tolni ezt a statisztikát a férfiak felé. Abcúg homokosok, nem igaz? Egy rendes statisztikát nem lehet miattuk összerakni.

Meg aztán ez sem értelmes így:
"Vajon érdekli a nőket a pénisz mérete? Sokkal kevésbé. Olyannyira, hogy a férfiak 170-szer gyakrabban keresnek rá, mint a nők."

Lehet, hogy a férfiak azért keresnek rá annyiszor, mert TUDJÁK (tudni vélik), hogy a nőket érdekli? El tudnám képzelni akár ezt is.

Vesd össze: a férfiakban általában van valamennyi halovány érdeklődés a női emlők irányába, mégis ritká(bba)n keresnek rá a mellnagyobbításra. Most akkor következik-e ebből, hogy férfiakat nem, vagy kevésbé érdekli a női mell (mérete, állaga, formája), mint a nőket? Milyen süketség már ez így?

Gyanítom, hogy ez a Steve nevű koma ezeket mind tök szépen kibontja meg végigveszi, csak ide nem csurog le a valódi infó sajna-bajna, úgyhogy kénytelenek vagyunk itt szomorkodni meg a péniszkénket méregetni. Sóhaj.

sci_dev 2021.02.12. 11:05:22

@Zsuzsi65: hat nagyon nem, az illeto keresztneve Seth a vezetekneve meg double barrelled

nincs1agy 2021.02.12. 11:05:29

Ma egy fordított viktoriánus korban élünk, ami a szexhez való viszonyt illeti. Akkoriban tabutéma volt, és jóval többet csinálták, mint amennyit beszéltek róla. Ma állandóan erről van szó, és jóval kevesebbet csináljuk, mint amennyit beszélünk róla.:D

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2021.02.12. 11:05:32

Erre mondaná két világháborút átélt, boldogult nagyanyám: “ gyerekek, irígylem a problémáitokat..”:)

SzZoole 2021.02.12. 14:00:26

@Nagy kámpics: semmilyen Steve nevű koma nincs az eredeti posztban. Vettem a fáradságot és az eredeti posztba olvastam bele.

A szerző neve Seth Isaac Stephens-Davidowitz. Az apja neve Mitchell Stephens, az anyja neve pedig Esther Davidowitz,(tősgyökeres newyorki zsido család) szóval nem értem, hogy jött ki a Steve név!

en.m.wikipedia.org/wiki/Seth_Stephens-Davidowitz

Az új blog gazda jobban utánna nézhetne az összetákolt posztjának, szerintem :-)

Rubasov et. 2021.02.12. 14:13:53

A férfiak és nők által bevallott aktusok száma közti 800 milliós gap tulajdonképpen nem meglepő.
A magyarázat is egyszerű erre: a férfiak fölfele kerekítenek ha a partnerek, vagy a szexuális aktusok számáról van szó, míg a nők lefele hazudnak, azaz kevesebb partnert és aktust vallanak be mint a férfiak.

lionatheart 2021.02.12. 14:13:59

@Nagy kámpics: vagy péniszkÉnt méregetni :D

littke 2021.02.12. 14:46:41

@SzZoole:
Hello. Egy kis magyarázat:

Az írás egy NYT cikk összefoglalója, (nem egyenes fordítása). Én csináltam, Steve néven megyek ezen a bloggon, írásaim általában pénteken jelennek meg.

SzZoole 2021.02.12. 14:51:23

@littke: hello Pistabá’ :-)

Így már érthető.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2021.02.12. 16:39:42

@sci_dev: :) Hataratkelo Steve-esitette kicsit a nevet, tudod LOL

lionatheart 2021.02.12. 17:30:39

@Zsuzsi65: elvenném a szavazat jogát, sőt..Yesre változtatnám azoknak a GOP szenátoroknak a szavazaták akik kisétáltak, vagy elfordították az arcukat amikor a Kapitolium ostromát mutatták a síró
szenátorok. Botrányos.

Elnézést az offért.

lionatheart 2021.02.12. 17:30:46

@Nagy kámpics: can I call you mr vitriol? :))

littke 2021.02.12. 18:15:46

@Nagy kámpics:
Volt egy idő amikor sok NYT cikket fordítottam, avagy "összefoglaltam" ha túl hosszúak voltak. Ez most alkalmasnak tünt.
Nos, a fordítónak van valami "szabadsága" az összefoglalónak még több. Más valaki másképpen értelmezheti ugyanazon írást. Fő az, hogy a lényeg megmaradjon.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2021.02.12. 18:40:21

@lionatheart: az erem masik oldala, csak hogy egyensulyban maradjon a dolog:
Amellett, hogy MINDENKINEK el kellene itelnie, ami tortent, az hogy ilyen erzelmi manipulativ eszkozzel el a baloldal, nem igazan szolgalja az annyira ahitott egyesitest. A Biden altal igert "unity" me'g tavolabb kerult a megvalosulastol...:(

lionatheart 2021.02.12. 19:17:30

Határátkelő akire nagyon büszkék lehetünk.

La femme qui peut sauver le monde - Egy asszony aki megmentheti a világot

www.bfmtv.com/replay-emissions/ligne-rouge/la-femme-qui-peut-sauver-le-monde-revoir-l-enquete-de-bfmtv_VN-202102010453.html

lionatheart 2021.02.12. 19:17:30

@Zsuzsi65: Érzelmi manipulálás hogy Nancyt meg akarták ölni, hogy Pencet fel akarták akasztani?

Ugyan már.

Nikki most nagyon nyomul, remélem - bár nem kedvelem - hogy a GOP ejti a szőke ciklonodat, végleg.

lionatheart 2021.02.12. 19:17:30

@Zsuzsi65: valós lehet a unity ha feladjátok a vérgőzös trumpizmusokat.

De úgy tűnik hogy a vesztét jóslod, minden ok nélkül.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2021.02.12. 20:34:34

@lionatheart: well, it takes two to tango ahogy mondjak...mindket felnek kellene kozeledni szvsz :) kar, hogy mindket fel a masikra var...but God's in control :)

gabors 2021.02.12. 20:50:27

"Ami azért érdekes, mert ha a két adatot összeszorozzuk, akkor kiderül, ez már önmagában több, mint az évente összesen eladott óvszerek száma,"

az USA-ban eleg nagy divat az ujra-hasznositas ujra-felhasznalas nincs ebben semmi :-)

lionatheart 2021.02.12. 20:53:32

@Zsuzsi65: God? S donald az ő apostola? :))

gabors 2021.02.12. 20:59:30

@SzZoole: "@Nagy kámpics: semmilyen Steve nevű koma nincs az eredeti posztban. Vettem a fáradságot és az eredeti posztba olvastam bele."

Ha csak ennyi gond lenne a poszttal ... a forditas minosege igen gyenge sot ugy tunik (nekem) nem teljesen azt szurte le amirol a cikk szol (szerintem). Az eredetit olvasva (nem vegig mert az eleg hosszu egy csomo szammal, KEP NINCS BENNE a mereteket illusztralni) azert nem kell kattitani.

gabors 2021.02.12. 21:02:53

@lionatheart: akkor a mai hogy "teccik"? ma kiderult hogy Trumpnal soha nem volt kumbajassabb elnok mindenkit ugyanugy szeret (nem tudom ebben Obama is benne van ? vagy a mindenkit az ugyved ugy ertette hogy feher kereszteny csak az ember...

gabors 2021.02.12. 21:09:30

@Zsuzsi65: ", nem igazan szolgalja az annyira ahitott egyesitest." MOST beszelnek egyesitesrol a GOP kollegak 6-an meg egyik sem errol beszelt ...

akkor a mait szereted fasza zenei alafestes is van hogy ne legyen semilyen " ilyen erzelmi manipulativ eszkoz.."

Amugy Nancy "megoleset" tobb esetben birosagi dokumentumokbol ideztek es szelfi videokbol szoval lehet tudni pontosan hogy melyik Trump tamogato mondta ... nyilvan minden "erzelem" nelkul.... de tudom halottam magyaroktol is hogy ez egesz egy Hollywood-i mozi volt semmi ilyen nem is tortent....

gabors 2021.02.12. 21:12:11

@lionatheart: " a szőke ciklonodat, végleg."?? most inkabb narancshaju (durcas ovodas) soha nem volt szoke ... nezz meg 20-30 eves kepeket akkoriban lehet sotetitette a hajat de hogy SZOKE nem volt az biztos...

gabors 2021.02.12. 21:15:18

@Zsuzsi65: "A Biden altal igert "unity" me'g tavolabb kerult a megvalosulastol...:("

Biden NEM igert unity-t Trumppal, csak azt hogy O minden amerikainak szeretne az elnoke lenni (ez amugy nem hiszem hogy sikerulhet de ha legalabb megprobalja mar jo) Trump meg sem probalta ...

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2021.02.12. 21:19:15

@gabors: "akkor a mait szereted" nem igazan kovetem az esemenyeket,szoval nem tudom, mi a kontextusa annak, amirol irsz :)
Fox es CNN ket szelsoseg, egyiket sem nezem, a tobbire meg sajnalom az idot pocsekolni :)
Sokkal jobb a szep napsutest es gyonyoru kek eget meg 20c-t elvezni, megyek is kicsit friss levegot szivni :)

gabors 2021.02.12. 22:03:03

@Zsuzsi65: az elo kozvetitesrol beszelek mindketto mutatta eloben ! magad donthettel mit hiszel el es mit nem foleg mikor video bejatszasok voltak ... ma peldaul voltak nagyon fasza zenei alafestessel 2-3 masodperces reszletek osszevagva

most lesznek a kerdesek es valaszok NEM azt nezem amit CNN mond errol hanem (amikor lehet nezem eloben) FOX-on is megy eloben amugy

ja hogy nem koveted ... ertem

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2021.02.12. 22:14:07

@SzZoole: "szóval nem értem, hogy jött ki a Steve név!"

Hat Stephens-bol :)) HA "Steve"-nek irta, igy nem derult ki rogton, hogy egy cikkbol mazsolazik/fordit, mert tobben azt hittuk, valamelyik hazi szerzo alkotta meg :))

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2021.02.12. 22:18:23

@gabors: "Biden NEM igert unity-t Trumppal, csak azt hogy O minden amerikainak szeretne az elnoke lenni"

Szerinted az, hogy o MINDEN amerikainak szeretne az elnoke lenni, mit jelent? Mert nekem azt, hogy - Trumppal ellentetben, akirol, ugye azt gondoljak, csak a "feher/konzervativ stb stb." emberek elnoke - Biden MINDENKIT akar kepviselni...Na ez az, amiben ketelkedem, de ne legyen igazam!

SzZoole 2021.02.12. 22:19:49

@Zsuzsi65: hát igen, utólag kiderült, mert Pistabá magyarázatot adott.

Úgy látszik a HÁ. sem a régi már :-)))

Arthamyr 2021.02.12. 22:33:36

@littke: És megmaradt? Csak mert ezek a statisztikák még a szokásos statisztikáknál is értelmetlenebbek. :D

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2021.02.13. 00:27:42

@lionatheart: haha, hat attol eleg messze van Donald LOL

lionatheart 2021.02.13. 08:37:24

@Zsuzsi65: Pedig ezt állitja sok vallásos közösség, délen különösen.

Analóg Telepes 2021.02.13. 08:37:48

Nagy butaság az egész cikk, de ez nem Steve hibája, hanem a N. Y. Times kolumnistájáé. Kutatásmódszertanból garantáltan megbukna az egyetemen.
Nonszensz azt állítani, hogy aki a Googleba írja a kérdéseit, az mindig valamire 'panaszkodik'.

Ha beírom a Gugléba, hogy Piros Ájfon, akkor én a piros ajfonra panaszkodom??
Nem lehet, hogy a szextől tudvalevő módon egyre nagyobb távolságot tartó generációk épp a vágyaikat fogalmazták meg, amikor a sexless marriage esélyeiről faggatták a modernkori orákulumot?

Most olvastam (hallgattam) egy érdekes könyvet a témáról, Kámpicson kívül mindenki ledöbbenne, ha megismerné a benne idézett statisztikákat a tinder-generáció szexualitásáról. Ő gondolom már olvasta is, a többieknek is csak ajánlani tudom, nagyon érdekes:
WORK MATE MARRY LOVE
How Machines Shape Our Human Destiny
us.macmillan.com/books/9780374200039

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2021.02.13. 17:54:14

@lionatheart: apologetikai es teologiai diskurzus nem ennek a blognak a profilja, de ha erdekel, maganban megoszthatjuk a nezeteinket :)

lionatheart 2021.02.13. 20:30:44

@Zsuzsi65: semmi gond, de a bukott elnöknek nincs köze a kereszténységhez, azt szögezzük le.

kék madár 2021.02.13. 21:10:17

Trunpot nem lehet elitelni a Parlament ostromaert, mert megnyerte a valasztasoka Venezuelaban es Biden nem kezdte el 2020 vegen beoltatni az embereket covid ellen

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2021.02.13. 21:16:41

@lionatheart: ha ez alatt azt erted, hogy Trump kereszteny-e (nem csak kulturalis ertelemben, hanem valoban born again Christian), azt csak o meg az egiek tudjak :) De hajlok a te velemenyedre :)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2021.02.13. 21:32:11

@kék madár: De legalabb valami jo hir is van...;) Az amerikaiak grass root kezdemenyezesei me'g adnak egy kis remenyt :)

recallgavin2020.com/

lionatheart 2021.02.13. 23:37:00

@kék madár: Moscow Mitch nyitva hagyja neki az ajtót.

Ennyike.

kék madár 2021.02.14. 00:10:12

@Zsuzsi65: a Gavin visszahivasa egyebkent lenyugozo, ha sikerulni fog, Trump szetcsalta szetlopta az egesz eletet, kormanyzasat, es csak egyre hatalmasabb es gazdagabb lett, Gavin elment egy vacsorara es ebbe bele fog bukni. You just can't make this stuff up

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2021.02.14. 00:49:30

@kék madár: "Gavin elment egy vacsorara es ebbe bele fog bukni. You just can't make this stuff up"
Te ezt komolyan elhiszed, hogy csak az a bune, hogy elment vacsorazni? LOL

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2021.02.14. 00:56:34

@kék madár:
"Yuba City, CA – A California State Superior Court finalized its ruling Friday declaring that Governor Newsom abused his authority by changing state law in violation of the California Constitution during the COVID-19 pandemic.

More importantly, Judge Sarah Heckman’s final ruling places a permanent injunction against the Governor which prevents him from unilaterally making or changing state law moving forward. The Court also denied Newsom’s request to delay the enforcement of today’s decision."
Source:
eastcountytoday.net/judge-issues-final-ruling-declares-governor-newsoms-abuse-of-power-unconstitutional/

"“Today, the Court confirmed that Gavin Newsom does not rule California and that we are still a nation of laws," said Assembly members Gallagher and Kiley. "California has not been well-served by one-man rule. A return to representative government will be best for public health and the economy. The governor must accept this ruling as a fundamental principle of our democracy and govern himself accordingly.”
www.thedesertreview.com/news/judge-issues-final-ruling-declares-governor-newsoms-abuse-of-power-unconstitutional/article_01baa0da-2787-11eb-8bba-ff75b229bd5e.html

verkagrafomanka 2021.02.14. 07:27:43

"A Google-kutatások gyakoriságában a szex nélküli viszony szoros második a kapcsolaton belüli erőszak után. Ki gondolta volna, hogy a nők gyakrabban panaszkodnak arra, hogy a barátjuk nem akar szexet, mint fordítva?"
1. Google-keresések! Nem kutatások.
2. A szex akarása nem egyenlő a párkapcsolati erőszakkal. És ugye nem gondolja komolyan se Steve, se a cikk eredeti szerzője, se a HÁ, hogy a nőket nem zavarhatja, ha nincs elég szex a kapcsolatukban? Ezen így "kacarászni" (hahahahahaha nekik is van libidójuk, erre senki se számított) azért minimum kínos.

Analóg Telepes 2021.02.14. 09:35:09

@Nagy kámpics: a társadalom megismerésének nélkülözhetetlen eszközei a különböző statisztikák. Nem is kérdés.
De ha valaki saját magát szeretné belőlük megismerni , akkor azért csóválnám a fejem.

Az alábbi adatok azért érdekesek, mert egy egész generációról árulnak el valamit. Nem egy maroknyi freakről vagy a fura japánokrol van itt szó:

No Sex Please, We’re Millennials
www.economist.com/united-states/2019/05/02/no-sex-please-were-millennials
The portion of Americans aged 18 to 29 who claim to have had no sex for 12 months has more than doubled in a decade—to 23% last year. (megjegyzés: a cikk 2019-es)
Since 2008 there has been almost a threefold rise in the share of men under the age of 30 who claim to be having no sex. At the same time, the portion of sexless women increased by only 8%.

Why Are Young People Having So Little Sex?
www.theatlantic.com/magazine/archive/2018/12/the-sex-recession/573949/
In 2005, a third of Japanese single people ages 18 to 34 were virgins; by 2015, 43 percent of people in this age group were.

In fact, in 2015, only 41 percent of American high school students reported having had sex (down from 54 percent in 1991) and 15 percent of people ages twenty to twenty-four reported having had no sexual partners at all since the age of eighteen.
In the United Kingdom, the frequency of sexual relations fell by roughly 20 percent between 2000 and 2013; in Japan, fully 43 percent of single people between the ages of eighteen and thirty-four were virgins in 2015

Analóg Telepes 2021.02.14. 14:40:30

@Nagy kámpics:
Ezekkel az állításokkal nem vitatkozom, mert egyetértek.
De a napokban úgy tűnt, mintha te akkori is a statisztikákat ütnéd fel a saját bérpapírod helyett, ha a havi fizetésedre vagy kíváncsi. ;)
Erre értettem, hogy az embernek a saját életéről lényegesen pontosabb információk állnak rendelkezésére, mint amit a KSH tud rólunk.

Az indirekt adatok, amiket pl. a FB lát, mi meg nem ismerünk, egy kicsit más téma. Ott lényegében a viselkedésed közvetlen és objektív, 'részrehajlás nélküli' megfigyeléséről van szó. De azért még itt is nagyítóval kéne keresni azokat az információkat, amiket én nem tudok magamról, de a FB feedemből vagy a Google kereséseim alapján felállított személyiségprofilból kiolvasható.

(Az akciós gyereknevelés kapcsán pontatlanul fogalmaztam korábban: arra gondoltam, hogy Miskolc Lyukóbányán egy átlagos roma gyermek felnevelésének egész más a költsége, mint Telkiben vagy Budán a második kerületben.)

horrorpornó bábszínház 2021.02.15. 00:18:06

"A hosszabb aktust kívánó kérdések száma a nőknél durván egyenlő azokkal, akiket rövidebbet szeretnének."

Ez a mondat milyen nyelven van?
Mert magyarul teljesen értelmetlen, szóval magyarul nem lehet.

Egy kérdés hogy kívánhat bármilyen hosszú aktust?

Egyenlő azokkal, akiket rövidebbet szeretnének? Mármint rövidebb kérdéseket? Akiket micsoda?

horrorpornó bábszínház 2021.02.15. 00:18:19

@Nagy kámpics:
Ha magyarul sem tud (márpedig az írás alapján nem tud), milyen alapon várod el, hogy angolul tudjon, pláne olyan szinten, hogy bármit képes legyen megérteni és az üres papírlapon kívül lefordítani?

És ha valaki valamit szarul csinál, arra nem mentség, hogy csak hobbiból. Tudod, ahogy Yoda mester mondta: Vagy csináld, vagy ne csináld, de ne próbáld. (Tudom, nem egészen így fordították magyarra, de így kellett volna.)
Pláne igaz ez, ha ezzel keresi a (talmi) népszerűséget.

horrorpornó bábszínház 2021.02.15. 00:18:26

@littke:
Hát ha ilyen minőségben "fordítottad", az elég siralmas, mert ez inkább ferdítés.
És akkor a pocsék magyarságról és helyesírásról még szó sem esett.
A félrefordítást a fordítói szabadságra fogni pedig szánalmas.

horrorpornó bábszínház 2021.02.15. 00:18:36

@Zsuzsi65:
Ezzel csak az a probléma, hogy az utónév az Stephen (és v-vel ejtik, nem f-fel, mint a magyarok szokták), míg a Stephens (meg kb. az összes többes számú utónév) mind családnév, mert az angolban (meg az olaszban és egyéb nyelvekben is) a családnevek formailag igen gyakran többes számúak (az almás Steve Jobs sem a munkáról kapta a családnevét, hanem a bibliai Jóbról).

lionatheart 2021.02.15. 06:57:23

@horrorpornó bábszínház: tegyél fel egy posztot, ne másokat ekézz, lehet kicsit talmi is. Pretty please :)

Valóság nevű unokahúgotok 2021.02.15. 06:57:55

Én néhány évvel ezelőtt szexelgettem egy ideig egy olyan magyar pasival, aki az USA-ban nőtt fel. Ottani tapasztalatai után meglepőnek találta, hogy Európában a nők sokkal könnyebben mennek bele alkalmi szexbe és közben sokkal kevesebb a "megjátszott élvezet". Azt mondta, hogy az amerikai lányoban ez zavarta a legjobban, hogy színészkednek és szerepet alakítanai.

gabors 2021.02.15. 14:17:57

@Zsuzsi65: "azt csak o meg az egiek tudjak :) De hajlok a te velemenyedre :)"

na ne mar TE NEM tudtad hogy nem "igazan" sot meg csak szoban sem kereszteny ???

mindezek utan is szavazol ra ? 2024-ben ? mert akkor I. Trump of USA lesz ... nem vitas ... es jonnek meg Ivanka a jew, es II Baron of Trump

sci_dev 2021.02.15. 15:38:58

@horrorpornó bábszínház: van aki Stephennek van aki Stevennek irja mindegyik elfogadott, viszont a Stephens valoban nem keresztnev hanem vezeteknev.

horrorpornó bábszínház 2021.02.15. 15:39:04

@lionatheart:
Bocs, de aki szart rak ki a netre, az ezzel vállalja, hogy kiteszi magát az ekézésnek is, azaz hogy megmondják az írásáról, hogy szar.

Tudod, ahogy a mondás tartja: nem tudok tojást tojni, de azt megtudom mondani róla, hogy záp.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2021.02.15. 16:56:20

@gabors: szinte fascinating (ezt talaltam a legmegfelelobb szonak ra, bocs a Hunglish miatt) latni, a media mekkora felelmet es gyuloletet tudott generalni a narrativajaval Trumppal szemben :) Nem gondoltam, hogy te is ennyire a hatasa ala kerultel ...:)
Amikor egy ugyvednek nagyobb integritasa van mar, mint a medianak, eleg szomoru...lsd. a videot a linken itt: notthebee.com/article/trumps-impeachment-lawyer-just-took-the-entire-media-establishment-out-behind-the-shed-on-live-tv-and-put-it-out-of-its-misery

lionatheart 2021.02.15. 17:21:33

@gabors: Kamala nyer(marad) 24-ben. Idetettem 50 dollcsit rá.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2021.02.15. 21:08:08

@lionatheart: na most akkor black vagy Indian? LoL oh ertem, more than one race...:)

horrorpornó bábszínház 2021.02.15. 23:48:18

@lionatheart:
Maradhatunk.
De mondjuk ha te nem tudsz zenélni, azt ugye azért meg mered mondani valakinek, aki szintén nem tud, de azért mégis zenélni kezd, hogy szarul játszik, hamis, mellényúl stb.?

Vagy a szemforgató PC-ségbe ez már nem fér bele?

horrorpornó bábszínház 2021.02.16. 21:07:00

@lionatheart:
Akkor meg pláne. :-)

A lényeg csak az volt, hogy jó pár dolog van, amit nem kell jobban űznöd, mint az, akit megbírálsz, hogy jogosan megbírálhasd.

Ez igaz a zenére, irodalomra, sportra - a kritikusok többsége közel sem tudna annyira jól eljátszani zenéket (vagy pláne írni zenéket), mint akiket bírálnak, vagy az irodalomkritikusok sem írnának jobb könyveket, mint a bíráltak.
Arról most nem is beszélek, hogy a sportújságírók a saját szakmájukban is szarabbak, mint azok a sportolók (mondjuk focisták), akiket szidnak, nemhogy az adott sportágban.

Mellesleg bár nem írok blogot, de határozottan jobb helyesírással és nyelvtannal írok, mint jelen cikk elkövetője, és tartok tőle, hogy jobban is fordítok angolból, szóval talán még némi alapom is van a bírálatra.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása