oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2021. január 11. 06:30,  „Kalandvágyból úgy döntöttem, hazamegyek” 38 komment

2021. január 11. 06:30 Határátkelő

„Kalandvágyból úgy döntöttem, hazamegyek”

Hanna lassan hét éve él Olaszországban, ahová voltaképpen egy szerencsés véletlennek köszönhetően került. Aki követi a blogot, az talán emlékszik még rá, hogy körülbelül két éve megírta már történetét, miként sikerült elkezdeni operaházakban rendezőasszisztensként dolgozni. Most arról mesélt, miként jutott el egy újabb nagy váltásig az életében.

008_1.jpgTeatro Ristori, Verona, Sevillai borbély, világításpróba, rendezőasszisztensként

Hanna anno egy Erasmus-ösztöndíjnak köszönhetően került (egyébként eredeti célja, Berlin helyett) Milánóba. Akkor már ott tartott, hogy szinte mindegy hova, csak el Magyarországról, így bár nem beszélt olaszul, belevágott a kalandba, ami aztán élete meghatározó (és legjobb) döntésének bizonyult.

Fél évig az Accademia delle Belle Arti di Brera-n tanult díszlet- és jelmeztervezést, majd úgy döntött, marad még fél évig – ebből lett aztán egy hatéves olaszországi kaland.

Minden munka egy újrakezdés

„Az opera luxusműfaj, 200-300 ember dolgozik egy-egy produkción, minden perc ki van számolva. Ez nem kísérleti színház, ahol néhány színész 3-4 hónapig próbálhat a rendezővel. Az operában stopperral mérik az időt, és maximum két ötleted lehet: ha az egyik nem jön be, akkor a másik lesz a végleges megoldás. Ennyi fér bele.

A legjobban egyébként a pszichológiai részét élvezem: hogy ennyiféle és ennyi különböző szakmájú emberrel kell tudni szót érteni és meggyőzni az ötleteidről.

Máshogy beszélsz a díszletmunkásokkal, a 60 fős kórussal, a vezetőséggel, a varrónőkkel, a dívákkal, a karmesterrel – de a célod mindig ugyanaz: meggyőzd őket arról, hogy segítsenek megvalósítani az álmaidat. Folyamatos kihívás, és emiatt állandóan lüktet benned az adrenalin.

Azért írok ennyit a szakmámról, mert az olaszországi életemet és élményeimet 90 százalékban ez határozza meg. Nem egy fix munkahelyre kellett beilleszkednem teljes állásban, az állandó munkatársaimmal összeismerkednem, és egy új városban gyökeret eresztenem.

Minden egyes produkció egy új munkahelyet jelent, egy új operaházat, ahol mindig „vendégként” vagyok jelen, és együtt kell dolgoznom egy hónapig az ottani állandó stábbal, új, ismeretlen kollégákkal (kórus, varroda, díszlet-munkások, színpadmesterek, szakemberek, vezetőség) és meg kell tanulnom minden egyes alkalommal a helyi szabályokat, hagyományokat, az új neveket, kiismerni a helyi dinamikákat és abban lavírozni tudni" - írta akkor (a teljes posztot egyébként itt olvashatjátok el, nagyon ajánlom).

Születésnap Türkmenisztánban

Most egy vele készült interjút ajánlott nekünk. „Ebben sok minden elhangzik a külföldön élésről, Olaszországról, a hazaköltözésről (!), a járvány hatásairól, a szakmámról, amit ugye most a Covid teljesen földhözvágott. Talán érdekes lehet a folyamat, hogy akkor miről szólt az az írás, és hogy az élet azóta merre sodor, ebben nekünk milyen döntéseket kell hoznunk - vagy egyáltalán tudunk-e” – írta.

„Türkmenisztánban volt a 26. születésnapom és azzal ünnepeltem, hogy elájultam a sivatagban. Azon a munkán voltunk ötszázan 40 különböző országból, az esemény (az ázsiai harci játékok) nyitó- és záróceremóniáján én volt a jelmeztervező asszisztense. Tizenegyezer jelmez volt – egy megalomán diktatúra nagyon reprezentatív műsorában” – mesélte egyik kalandjáról.

002_1.jpgTürkmenisztán, AIMAG, 5th Asian Martial and Indoor Arts Games, Opening Ceremony, jelmezasszisztensként

Ez a projekt is része volt annak a 4-5 évnek, amit mestere szerint (és szerinte is) be kell fektetni az ember életéből ebbe a szakmába. Kedvence a velencei operaház, ahová már többször visszatért különböző munkákkal, jelmezasszisztensként és rendezőasszisztensként egyaránt.

A „nemszeretem” rutin

„A velencei operaház egy nagyon jól szervezett, nagyon elegáns, nagyon méltó hely, de közben nagyon emberi is. Nem az arrogáns Velence, hanem az elegáns és humánus arca. Oda mindig nagy örömmel megyek vissza” – mesélte.

Hannának szokásává vált, hogy minden operaházba, ahol dolgozik, visz valamit a kelléktárba, cserébe kér valamit. Bolognából egy gyönyörű serleget kapott, Velencéből egy kókuszdióból faragott karkötőt, ami túl kicsi lett, csak az ő csuklójára ment fel, így neki adták.

„A végtelenségig lehet csinálni azt, hogy elmegyek egy munkára, visszajövök, utána megint elindulok. De ebben is kialakult egyfajta rutin és én azt nem szeretem.

A jó értelemben vett rutin jó. Ilyenkor kialakul valamilyen koreográfia, ismered azt, amit csinálsz. Nekem viszont ez olyan rutin volt, amit nem akartam csinálni. Ezért egyfajta kalandvágyból úgy döntöttem, hazamegyek” – mondta Hanna.

Görcs a gyomorban

Hanna hisz abban, hogy az ember életében hétéves ciklusok vannak, Olaszországban neki most telt el hat év és már érzi a váltás szükségét. Azt elismeri, hogy döntésében alighanem szerepet játszott a koronavírus is, ha az nincs, akkor lehet, hogy nem most hozza meg ezt a döntést – de meghozta volna.

„Az a nagy ellentmondás, hogy amikor külföldön élsz, még ha ismered is a környezetet, beszéled az adott ország nyelvét, a kultúráját, metakommunikációját, akkor is minden reggel van egy görcs a gyomrodban, hogy miként nézz szembe a mai nappal.

Minden nap egy nagy kihívás, akár a nyelvi akadályok miatt, akár azért, mert szabadúszóként nincs munka, márpedig az albérletet ebben a hónapban is fizetni kell… de ez a hullámzás rendben van.

Mégis kialakul egyfajta komfortzóna. Öt-hat év nagyon hosszú idő, átformálja a személyiséget, különösen egy pálya kezdetén, amikor egyetem után kikerülsz egy biztonságos hálóból” – fogalmazott.

Mindig előre menni

Hanna úgy érzi, amit Veronától megkaphatott, azt megkapta, most másik irányba kell elindulnia.

„Ezek befektetési évek voltak, amikor minden a munkáról szólt. Az elején mindegyik munkába belehaltam – azt is meg kellett tanulni, hogy ennek nem kell így lennie.

Az út soha nem nyílegyenes, ami nem baj, csak mindig előrefele kell menni és soha nem szabad megállni.”

Nézzétek meg az alábbi videót is (Mihályi Barbara - BarbART munkája), amiben Hanna még részletesebben mesél az életéről!

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Olaszország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr4916379370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

puhacica 2021.01.11. 09:27:26

nekem nincs minden reggel gorcs a gyomromban ¯\_(ツ)_/¯

nyuszigonosz 2021.01.11. 13:14:08

Hát akkor mit is tudtunk meg? A felvezetö szöveg arról szól, Hanna Olaszországban él. De hát nem ott él, hiszen most sem ott van.

Erröl az érdekes munkáról itt már volt szó, és igen, ez egy szabadfoglalkozású meló vagy van, vagy nincs, arra lettem volna kiváncsi, ha nincs akkor mi az a más ami mégis van? De ezek szerint más sincs.
Ebben az esetben viszon mit is akar jelenteni ez a "kalandvágyból hazamenni" Azon kívül, hogy érdekesen hangzik, csak azt jelenti : hazamenni a szülökhöz/családhoz, ahol van hol lakni, van kaja és fizetni sem kell, na az nem kalandvágy. Miért nem lehet nevén nevezni a dolgokat? Bezárt az opera/ nincs meló, megélhetés, na akkor még jó, ha vannak szülök/barátok, tudomisénki, akihez oda lehet költözni.

A nap mint nap görcs a gyomorban, mert nyelvi problémák, miböl/hogyan fizetni a lakhatás mint szabadúszó....: hát akkor mégsem ez az a meló/életforma, ami Hannának tényleg megfelel. De akkor miért is nem konkrétan ez van leírva?

fhdgy 2021.01.11. 15:20:16

@nyuszigonosz: Általában nem voltam/vagyok gyomorgörcsös típus. Nem sokszor, de néha előfordult az életemben, hogy gyomorgörcs...

Viszont soha sem a munkám miatt.

Ha valakinek a munkája miatt van gyomorgörcse, akkor rosszkor van rossz helyen, és amilyen gyorsan csak lehet, meneküljön!

A természet, előbb-utóbb benyújtja a számlát! Pénzzel nem lehet fizetni, csak egészséggel!

Analóg Telepes 2021.01.11. 16:17:09

@nyuszigonosz:
Nyúl Úr, Ön túl szigorú.
Nehéz beismerni a vereséget, akkor is, ha az 100%-ig a körülmények, az egyénen kívülálló okok következménye.
Mert hát ki állítaná, hogy a díszlettervező hibája, hogy nincs munkája, miközben a vírus miatt nyilván nincsenek előadások?
Egyébként ez a "kalandvágyból megyek haza" csak viccesen hangzik el a videóban is, nem pedig komoly, valódi okként.
Tessék együttérezni szegény előadóművészekkel és mindazokkal, akiket az átlagnál jobban sújt a vírus által hozott balsors.

Csodabogár 2021.01.11. 16:18:10

Hannának szerintem nagyon érdekes munkája van. Biztos nem lehet megunni. Egy ilyesfajta melónál megértem az időnkénti gyomorgörcsöt, ami feltehetően csak egy kis szorongás.
Sajnos ez a szakma, minden ami művészet most megszünt, már lassan 1 éve. Nem lehet tudni mi van az olaszoknál, németeknél minden esetre igényelhetők voltak vagy talán még mindig is vannak túlélési segélyek. Ha van is ilyen, én is inkább haza jönnék, ahol talán nincsenek állandó rezsi költségek mégis van tető a fejem felett. Majd ha egyszer Covid is úgy akarja, elmegy a leányzó megint, mert itthon operával kapcsolatban nemigen lehet megélni ha csak nem nyergel át valami sportra. Ott mindig van pénz elég.:-(

gabors 2021.01.11. 17:06:22

mar megint ez kibaszott bulvar cim ! unalmas hogy arrol nincs szo ami a cim ...

kék madár 2021.01.11. 17:40:36

@gabors: mar megint! Ne huzd fel magad :)

gabors 2021.01.11. 18:33:16

@kék madár: I dehogy ez csak "szabad" velemeny nyilvanitas volt :-)

nyuszigonosz 2021.01.11. 20:52:51

@Nagy kámpics: Az írásod elején feltett kérdésedre a válasz: nem.

Az írott szöveg alapján írtam amit írtam. Pont. Napközben nem igazán és nem mindig erek rá még plusz videókat is nézni, szöveget átfutni az általában megvan.
A téma érdekelt, ezen felül pont az, hogy a különbözö szabadfoglalkozású emberek ( mint magam is) mit tudnak kihozni a nagyon korlátozott lehetöségekböl.

Az elöbb tényleg megnéztem a videót is, mivel @Analóg Telepes: is felhívta a figyelmem arra, hogy a videóban ez a kalandvágyból hazamenni inkább viccesen hangzik el. És tényleg.

Hanna szimpatikus, az eddigi élete, munkája és minden így, ahogy ö mondja el, érdekes, változatos és valami egész más, mint a szöveg, amit nem ö írt, hanem gondolom a Ha szedte össze, csak sajnos elég pontatlanul.

Arthamyr 2021.01.11. 22:37:23

@nyuszigonosz: mitől lesz valaki "szabadfoglalkozású ember"?

Pöffetegecske 2021.01.12. 14:54:55

@Arthamyr: nem pálya neki a rabszolgaság?

Arthamyr 2021.01.12. 18:36:37

@Pöffetegecske: Tehát akkor "szabadfoglalkozású ember" = ember? Én ugyanis egy darab olyat sem ismerek, akinek pálya a rabszolgaság, sőt, hallani sem hallottam ilyenről, sőt, elképzelni sem tudom...

Sejtem, mire gondolt, de ha jól sejtem, akkor az nem igaz, hogy a "szabadfoglalkozású emberek" lehetőségei nagyon korlátozottak lennének, ezért szerettem volna tisztázni.

nyuszigonosz 2021.01.12. 19:09:00

@Arthamyr: Ha így jobban érted: magyarul rendesen úgy mondják: szabadúszó - de ez nekem nem igazán tetszik :-) és mivel az utóbbi idöben elég különös szavak is vannak elsösorban magyar újságírók szövegeiben, úgy gondoltam, úgy írom, ahogy én akarom. :-) Igazán nem gondoltam, hogy problémás lenne a megértése.
( Freiberuflich/ Freelancer)

De, sokak lehetöségei tényleg eléggé korlátozottak. Ez mindig attól függ, mi az, amivel foglalkoznak: ha valaki, mint a posztban szereplö Hanna operaelöadásokkal foglalkozik ( foglalkozott, mivel mint a videóból kiderült, még az operaházak zárása elött úgy gondolta, most majd valami mással/máshol szeretne foglalkozni) hát az most nincs. Mármint opera elöadások.
Engem pont ezért is érdekelt volna, most mivel foglalkozik akkor, na de ez nem volt sem a szövegben, sem a videóban.

Pöffetegecske 2021.01.12. 19:28:19

@Arthamyr: úristn, majd jelzem, hogy vicc
szabad- rab
foglalkozik- szolgál
ember- ASSZONYSÁG

frappáns kérdésre frappáns válasz

Arthamyr 2021.01.12. 21:12:20

@nyuszigonosz: Én így értettem. Viszont az ilyen embereknek nem szükségszerűen korlátozottak a lehetőségei, és ha igen, akkor nem attól, hogy ilyenek (szabadúszók/szabadfoglalkozásúak), hanem attól, hogy a pandémia miatti korlátozások által sújtott szektorokban tevékenykednek/-tek/-nének, ahogy te is írtad.

odamondó 2021.01.12. 22:09:16

@Analóg Telepes: valakik ismernek embert aki meghalt, de nagyon sokan ismernek vagy fognak ismerni embert akinek az élete felfordult vagy megsemmisült a covid miatt.

@Pöffetegecske: szabadúszónál nagyobb rabszolga nincs. Egy jó munkahelyen tudom az időbeosztásom van fizetett szabadság és betegszabi. Szabadon úszhatsz és hajthatod magad.

Ekrü 2021.01.12. 23:50:35

Szóval,Olaszországban minden nagyon szép és jó csak éppen,nincs munka,nincs pénz,viszont van helyette reggelente görcs a gyomorban,no meg az albérletet is fizetni kéne,csak épp munka híján nincs miből.Ezért aztán "kalandvágyból" hazajön.Még véletlenül sem a fenti okok miatt...Most úgy őszintén,ezzel a szakmával itthon sem fog tudni mit kezdeni,azt majd lesz részéről megint a fikázás,az itthon minden rossz meg a "Akkor már ott tartott, hogy szinte mindegy hova, csak el Magyarországról,".Az olyan aki képes ezt leírni minek jön haza?

ulpius66 2021.01.12. 23:50:36

Ennek kéne a természetesnek lenni!

Kalandvágyból úgy döntött, hogy külföldre megy (az mindegy is, hogy hová) megtanulja a nyelvet, megismeri szakmája mesterfogásait, nyitott szemmel jár-kel------ majd 7 év után kalandvágyból úgy döntött, hogy hazajön.

Ha tényleg elleste a mesterfogásokat, és nyelveket beszél, akkor itthon a szakmájának kiemelkedő tudású (és fizetésű) mestere lesz!

Mindenkinek így kéne csinálni!

Che21 2021.01.12. 23:50:36

Ettől az "inspiráló" szótól hányingerem van.

Mindegyik "egyéniségnek" tartja magát, de csak az aktuális közhelyeket és divatszavakat puffogtatják.

desw 2021.01.13. 14:33:31

@odamondó:

" szabadúszónál nagyobb rabszolga nincs. Egy jó munkahelyen tudom az időbeosztásom van fizetett szabadság és betegszabi."

Cserébe 52 hétből 50-ben a főnököd mondja meg, hogy mit, mikor és hol csinálj.

Szabadúszóként meg te határozod meg, hogy mikor, mit és mennyit dolgozol, ott élhetsz, ahol akarsz, nem kell ott, ahol a munkád van.

"Szabadon úszhatsz és hajthatod magad. "

Miért kellene hajtanom magam?

Alkalmazottnál nagyobb rabszolga nincs!

Measurer 2021.01.13. 17:25:56

"Akkor már ott tartott, hogy szinte mindegy hova, csak el Magyarországról"-

ehelyett azt mondja, hogy azért ment, hogy "kinyíljon előtte a világ".
ezt a szakmát nem is érdemes másként elkezdeni.

Nem mindegy!
Sok sikert, Johanna!

odamondó 2021.01.13. 19:40:27

@desw: húha megmondja a főnök mit kell csinálni. Rettenetes. Ja vagy mindkét fél értelmes ember és megbeszélik mi a munka...

Miért kéne hajtani? Mert szabadúszóként nem akar az ember elszalasztani egyetlen alkalmat se így nyakig pakolja magát. Én legalábbis ezt láttam minden rokon/ismerősnél.

Továbbá évi 158 napot dolgozom ezt semmilyen szabadúszó nem fogja alulmúlni. (per pillanat aztán covid most beleokádott a levesbe)

Hasdrubai Barcas 2021.01.13. 21:02:04

@desw:

Egyebekben te szabadúszó vagy?

... és ha igen, akkor milyen témában úszol szabadon?

desw 2021.01.14. 07:59:15

@odamondó:

"húha megmondja a főnök mit kell csinálni. Rettenetes. Ja vagy mindkét fél értelmes ember és megbeszélik mi a munka..."

Jaja, és ha nem csinálod meg, akkor ki vagy rúgva.

"Miért kéne hajtani? Mert szabadúszóként nem akar az ember elszalasztani egyetlen alkalmat se így nyakig pakolja magát."

Baromság! Ha nem költesz felesleges dolgokra, akkor nem kell sok pénz az élethez.

"Én legalábbis ezt láttam minden rokon/ismerősnél."

Rosszul csinálják, hülyeségre szórják el a pénzt.

"Továbbá évi 158 napot dolgozom ezt semmilyen szabadúszó nem fogja alulmúlni."

Én átlagban napi ~1-2 órát, ez ~90 munkanap 8 órás munkarenddel számolva. Ez kb úgy jön ki, hogy néha hónapokig nem dolgozom, utána többet.

"(per pillanat aztán covid most beleokádott a levesbe) "

Programozó vagyok, úgyhogy egész konkrétan soha a büdős életben nem volt/lenne ennyi munkám.

odamondó 2021.01.14. 15:41:45

@desw: sok hülyeségre. Gondolom vannak gyerekeid. Ez költői kérdés volt. Nyilván nincs senkid.

Programozókat is idővel eléri a válság.(meg mindenkit, mert nem lehet függetlenül működni a gazdaságtól)

"Jaja, és ha nem csinálod meg, akkor ki vagy rúgva."
Tehát szabadúszóként van egy munkád és azt nem csinálod meg. Vagy itt mire gondolsz konkrétan?

Arthamyr 2021.01.14. 17:04:06

@odamondó: "Programozókat is idővel eléri a válság.(meg mindenkit, mert nem lehet függetlenül működni a gazdaságtól)" - Mindenkit akkor ér el a válság, a ha a fő bevételi forrását/a pótolhatatlan fogyasztási forrását eléri. Nem egy olyan embert/céget ismerek, akik/amik töretlenül fejlődtek/szinten maradtak, és soha nem fogja őket elérni (ez) a válság. A gazdaságnak milliónyi szegmense van, és mindenki különbözőktől függ, különböző mértékben.

desw 2021.01.14. 17:54:39

@odamondó:

A 2008-as válságnál is nőt az IT/programozók iránti igény, és ez most is így van.

Tovább nincs fix munkám és megrendelőm, így számomra még annak sem lenne jelentősége, ha 1-2 bedőlne.

. . .

Nem izgulok ezen!

Egy alkalmazott nem nagyon mondhatja a főnökének, hogy "Ezt most nincs kedvem megcsinálni!", egy szabadúszó simán. (én is mondtam már ezt csomószor)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2021.01.14. 20:26:20

@nyuszigonosz: plusz háromezer lájk.Kösz, hogy nekem már nem kell beírnom.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2021.01.14. 20:30:41

@desw: Oké, de:
1. Mondj még másik 3 szakmát az ítén kívül, amit jól lehet űzni távolról, meg nomádként stb.
2. Nem lehet mindenki ítés, kellenek tűzoltók, s katonák, vadakat terelő juhászok (ki látott már ilyet?vagy csak be volt szívva a költő? :D ) is, továbbá kőfaragók és balettáncosok.Vagy legyenek ezek is mind szabadúszók, digitális nomádok?

desw 2021.01.14. 21:13:34

@geegee:

A szabadúszó talán egyenlő az egyéni vagy céges vállalkozóval, nem? Vagy vmi nagyon hasonló, nem tudom a pontos definicióját.

Egy szabadúszó villanyszerelő mondhatja azt, hogy nem csinálja meg a villanyomat (vagy olyan árat mond, hogy ugyse fogom kérni [én is ezt csinálom, ha büdös vmi meló]). Egy alkalmazott villanyszerelő nem nagyon mondhatja ezt a főnökének.

Egyébként én csak @odamondó: -ra reagáltam, miszerint "szabadúszónál nagyobb rabszolga nincs" Ez hülyeség!

Montroyal 2021.01.15. 03:37:29

ha egy szabaduszonak ( vallalkozonak ) vannak koltsegei akkor azzal meg van fogva . de ha nem csak par évrol beszélunk pl nalam 23 év , én hatarozom meg mit csinalok megcsinalom-e és mennyiert ... nalam minden kliens
kiralyként van kezelve . . és a kiralyok nem alkudoznak ... :-)

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2021.01.15. 07:13:42

@desw: azert azt tegyuk hozza, hogy alkalmazott programozohoz sem valoszinu hogy egyszercsak beallit a fonok hogy itt ez a szar melo, mostantol ezt kell csinalni. allasinterjun, de legrosszabb esetben probaido alatt kiderul, hogy a csapat mit, kinek, hogyan, mivel, mennyire dolgozik. nagyobb cegnel meg az is jatszik hogy kitalalod hogy te nem is ezt akarod csinalni, es megprobalnak neked cegen belul masik helyet talalni. pl azt hiszed magadrol, hogy szeretsz osszetett problemakat megoldani, teszteket irni ra, dokumentalni, masoknak tamogatast adni hozza, aztan kiderul hogy 1-2 oras feladatokra tudsz/akarsz csak koncentralni es sose irtal teszteket es az szar melo. akkor atneveznek devrol devopsra es mehetsz jira/jenkins/bitbucket/stb webszervizeket menedzselgetni es scriptelgetni.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2021.01.15. 07:13:42

@geegee: mondj 3 munkat amit irodaban gep elott ulve vegeznek es mondok 3 munkat amit lehet tavolrol vegezni.

desw 2021.01.15. 08:56:04

@droid_:

" azert azt tegyuk hozza, hogy alkalmazott programozohoz sem valoszinu hogy egyszercsak beallit a fonok hogy itt ez a szar melo, mostantol ezt kell csinalni."

Igen, ez nyilván igaz. Akartam is írni, hogy azért a lehetőségek nagyban a szaktudásból következnek. Ha vki csak arra képes, hogy dobozokat pakoljon, akkor neki szabadúszóként sem lenne nagy ugri-bugri és ugyanúgy rabszolga lenne.

" . . . aztan kiderul hogy 1-2 oras feladatokra tudsz/akarsz csak koncentralni . . . "

Értem én a célzást! :D :D :D Nem éri meg nagyobb projektekkel bajlódni. (vannak saját nagyobb melóim, azokon meg akkor dolgozgatok, ha éppen úgy érzem kedvét)

Albu 2021.02.07. 21:56:10

Csak a hazamenős rész hiányzik : D

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása