oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2021. január 10. 06:30,  Csak pozitívan 79 komment

2021. január 10. 06:30 Határátkelő

Csak pozitívan

Alighanem egyre többen vagyunk úgy, hogy elegünk van már a járványból és 2020 ekézéséből és jó lenne pozitívan előre tekinteni. Úgyhogy próbáljuk meg most ezt és megnézni, mi az, ami jó volt tavaly és ami jó lehet idén!

japan_1.jpeg

Kezdjük rögtön Japánnal, ahonnan a Tokyo Reloaded írta meg, mi az, ami jó volt tavaly, azaz mit köszönhetünk a járványnak (mert azért ilyen is van, bizony)!

„Először is, a környékbeli csavargásokat. Az áprilisi-májusi „első hullám” volt az az időszak, ami legközelebb esett az „európai értelemben vett” lezárásokhoz.

Azért ez sem volt olyan véresen komoly, jártunk boltba, sétálni, biciklizni. Setagaya-ku-ban, (ku = kerület*), lakunk, adta magát, hogy járjuk be a környéket.

Kiderült, hogy bőven van felfedeznivaló, remek kis templomokat, shinto szentélyeket és sok más apróbb-nagyobb érdekességet találtunk, posztoltam is róla néhányat. Vagyis ha nincs koronavírus, valószínűleg soha nem jutunk el a Macskatemplomba...

Azt is (újra) megtanultuk, hogy milyen szépek a japán hegyek. A járvány miatt elmaradtak a szokásos ázsiai kalandozások, de az országon belül szabadon lehetett utazni, sőt, még állami támogatás is volt rá! és ezen belül a túrázás elég biztonságos opciónak tűnt, különösen, ha nem vonattal, hanem autóval közlekedtünk.

Így aztán nyáron-ősszel sok szép túrát csináltunk és reveláció volt, hogy milyen gyönyörű tájak vannak, nem is lehetetlenül messze. Hiába zsúfolt Japán, ha elkerüljük a leghíresebb helyeket, szinte alig van valaki.

Továbbá jelentem, hogy a 100 híres japán hegy, Hyakumeizan - 百名山, megmászásában most már 23-nál tartok. Nem hiszem, hogy valaha is meglesz mind a száz, de azért még remélem, begyűjtök néhányat!

A harmadik kényszer-szülte örömforrás a főzés lett, gondolom, sokan voltak ezzel így tavaly. Megtanultunk sütni-főzni jónéhány japán klasszikust, amit eddig inkább csak étteremben ettünk, vagy boltban vásároltunk meg. Helló tamagó-yaki, tonjiru, kinpira és társai!

Az továbbra is igaz, hogy itt Japánban nincs sok értelme ezeket otthon készíteni, de ha egyszer hazaköltözünk, fontos készségek lesznek ezek majd! Az év kulináris megkoronázása pedig a saját készítésű összerakású újévi osechi-ryóri volt, szerintem egészen csinos lett!

Itt azért be kell vallanom, hogy az alkatrészek nagy részét készen vásároltuk, de az japán háziasszony vesse rám az az első követ, aki mindent maga főz az újévi menüben.”

A teljes posztot jó sok képpel itt találjátok!

Egy kapcsolat kezdete

Hanna 2020 január elsejének első másodperceiben a Chelsea hídon állt a barátjával és nézték a londoni tűzijátékot. Ki tudta még akkor, hogy milyen időszak is áll előttük… Nos, visszatekintése szerint kissé hullámvasútszerű volt az év, de a végére felcsillant a remény.

lovak_2.jpg

„Október közepén találkoztam az online térből valakivel, azóta is látjuk egymást rendszeresen. A részleteket nem ismerve, minden olyan egyszerűnek és szépnek tűnhet.

A férfin, akin megakadt a szemem, és aki ugye nagyon bejön, egy bonyolult helyzetből jön. Most a kezdeti fázisban nem szeretnék erről írni. Majd idővel, ha valamerre elmozdul ez a kapcsolat, őszintébben fogok beszélni róla.

Elöljáróban annyit, hogy nagyon rugalmasnak, türelmesnek kell lennem jelenleg. Egyáltalán semmit sem erőltethetek nála, mert azzal csak tönkretenném az eddigi, s jól haladó ismeretségünket.

Most csak adni és adni tudok magamból, hogy érezze fontos nekem. És ha az Égiek is szeretnék, akkor ezáltal idővel elérem, hogy ő jobban beengedjen majd az életébe. Kérdés az, hogy mikor fog ez bekövetkezni. Addig viszont mérhetetlen türelem és megértő magatartás szükséges részemről.

32 éves felnőtt vagyok, sok mindent elszúrhatok még az életben, de ezt nem szeretném. Igenis meg akarom mutatni magamnak, hogy megértem arra, hogy odaadó legyek valaki felé és elköteleződjek, még ha minden bizonytalan is pillanatnyilag.

Az év végét vele töltöttem. Együtt voltunk Szilveszterkor. Maradjon ez egy jó előjel a 2021-es évre. (És éppen ezt a cikket is mellette írtam a kanapén, nála :). Milyen jó, hogy a magyar az egy „kódnyelv” Angliában.)

Tömören összegezve: séták, futások, magánéleti fel-le hullámok jellemezték a 2020-as évemet. Nem unatkoztam és aktív, mozgalmas évet zártam.”

A teljes posztot itt olvashatjátok el.

A fák lelke

A világnak ezen kicsiny szegletében, ahol élek, nincsenek nagy fák, legfeljebb a parkokban… Valójában olykor hiányzik egy erdei séta, hiányzik az erdei levegő – írta a huisje, boompje, beestje.

erdo_1.jpg

„A világnak abban a kis szegletében, ahol éltem, 102 éve kis megszakításokkal diktatúra van. Sokféleképpen hívták ugyan: proletárdiktatúra, szélsőséges diktatúra, szocialista diktatúra, Nemzeti Együttműködés Rendszere. Néhány dologban megegyeznek:

1. Kivágnak minden fát.

2. Kiirtanak minden erdőt, a helyükre sivatagot ültetnek. A lelkekbe is.

3. Maguk alatt vágják a fát.

4. Igyekeznek megtanítani rá, hogy véletlenül se lássuk meg a fától az erdőt.

5. A nagy testvért felküldik a legmagasabb fa tetejére, hogy onnan azután mindent lásson.

6. Mikor eljön az idő ereszcsatornákon menekülnek.

A világnak abban a kis szegletében, ahol élek, koronajárvány ide vagy oda, nem volt favágás az évünk. Mindazonáltal volt időnk fákat ültetni saját örömükre, felnevelni saját és gyerekeik boldogságára. Volt időnk az árnyékába húzódni. Aki akarta, meg is ölelgethette a fákat, senki sem nézte bolondnak.

Olykor hiányoztak a nagy diófák...

Az év végi értékelésben – ahogy néhány éve már megszoktuk - a jó oldalon felsorolt dolgok győztek a rosszak fölött 90:10 arányban.”

A teljes írásért ide kattintsatok!

Barangold be a világot a Határátkelővel!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Határátkelő (@hataratkelo) által megosztott bejegyzés

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Japán Nagy-Britannia Hollandia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr9716378892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bredpitt Monika 2021.01.10. 10:39:36

Januar 20 an hivatalosan is Joe Biden lesz az elnok. Hurra!!!!

Bredpitt Monika 2021.01.10. 10:41:07

3. pont es 5. pont , elkepzelem........ez is pozitivum, bar ez majd jovore lesz, hurra !!!!!!

Bredpitt Monika 2021.01.10. 10:42:06

Januar elsejen itt, Budapesten vegre sutott a nap, talan egy jo jel.

Bredpitt Monika 2021.01.10. 10:46:17

Egy erdekes cikk,, talan nem tul pozitiv elso benyomasra, de mar az onmagaban pozitiv, hogy ennyi ember magara talalt benne, talan ennek hatasara kicsit atalakitjak az eletuket (ez ram is vonatkozik).

Boldog uj evet, ha meg nem mondtam.

tldr.444.hu/2021/01/10/fiatal-felnottek-akiknel-a-kieges-az-alapallapot

Hajra !!!!

Bredpitt Monika 2021.01.10. 10:48:32

Meg egy vicc a vegere, az orok panaszkodoknak.

Mi van a hipochonder sirjara irva?

NA UGYE!!!!!!

nyuszigonosz 2021.01.10. 12:10:23

Ma az elsö poszt jó meg érdekes.

gabors 2021.01.10. 14:33:10

Mi van? Itt soronkent kell kommentezni ?

gabors 2021.01.10. 14:33:48

@Bredpitt Monika: "Januar 20 an hivatalosan is Joe Biden lesz az elnok. Hurra!!!!"

Igen de van meg 10 igen hosszu nap ... (ez most ket sor lett).

Bredpitt Monika 2021.01.10. 14:56:44

@gabors: nezopont kerdese a tiz nap, ahhoz h osszu, hogy el kelljen viselni ezt az embert, de ahhoz meg lehet, tul rovid, hogy el lehessen tavolitani ugy, hogy soha tobbet ne lehessen az usa elnoke.....

Bredpitt Monika 2021.01.10. 14:58:33

@gabors: ram celoztal? miota van megszabva, hogy hanyt sort irok egy hozzaszolasban...?

mi ujsag veled, ritkan latlak mostanaban (bar neha lemaradok sok mindenrol)?

Bredpitt Monika 2021.01.10. 15:09:39

„Ne bántsd a fát, hisz ő is érez,
Szép gyöngén nyúlj a leveléhez.
Ágát ne törd, lombját ne tépjed,
Hadd annak, ami, épnek, szépnek.
Szeresd a fát!” (Benedek Elek)

ezert kulon koszonet huisje, boompje, beestje blogjarol, a suliban a gyerekeknek fel fogom olvasni, mert dobbenetes modon gyepaljak neha a fakat.....

Shanarey 2021.01.10. 15:57:47

@Bredpitt Monika:

Magyarországon, a fakivágás, és a városokban, a parkosítás címszó alatt értendő térkövezés, valami új nemzeti hagyomány lett. Aztán meg panaszkodnak hogy sok a szálló por, és a szmog. Na már ezért is megérte közép Angliát választani, itt ez nem létezik. Londonban, viszont igen.

desw 2021.01.10. 16:31:54

Hujse mujse bestye: annyira demagóg, hogy már fáj . . .

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2021.01.10. 17:33:31

magyarorszagon kb hatszor annyi erdo van mint hollandiaban, kicsit tobb mint fele annyi lakosra, elhiszem hogy buslakodik.

Bredpitt Monika 2021.01.10. 17:57:07

@Shanarey: 24.hu/belfold/2020/12/11/lakopark-keszthely-kemping/

en itt nottem fel,, ez a kemping tele volt (vagy van) fakkal, de ezt te is tudod, ugy gondolom, ha jarsz Hevizre

ha Balatonszentgyorgy felol jottunk haza, akkor ez a kemping volt amit meglattal, mielott befutott a vonat, pont az a sok fa volt lenyugozo benne, a lakopark utan nem tudom mennyi marad beloluk

ha zold es fak, akkor nekem Skocia jut eszembe, ott fantasztikus tajak vannak.......jo lenne mar utazni

desw 2021.01.10. 18:04:00

@droid_:

Ne kötekegyé! Má' megin' gondokocc'! Itt nem kell.

Ott hujnemüjnenben több a tulipán! Na ugye! Ez a nyerő. Pont!

Annyira bírom én is az ilyen posztolókat :D:D

Elég lenne csak minden nap annyit ideböfizni, hogy "Orbán monnyon le! Diktatúra!"

FutureFry 2021.01.10. 18:06:06

@Bredpitt Monika: "... ahhoz meg lehet, tul rovid, hogy el lehessen tavolitani ugy, hogy soha tobbet ne lehessen az usa elnoke..... "

Jogi elemzések/tanulmányok szerint a kongresszus utólag (azaz mandátumuk lejárta után) is felelősségre vonhat volt szövetségi tisztviselőket (köztük az elnököt is) [1]. (Ezt még a nagy Trump-támogató republikánus floridai képviselő Matt Gaetz is így véli: “You actually can impeach a former President, FWIW” [2].) A jelentősége ennek az, hogy a szenátus (2/3-os elítélés esetén) a (volt) tisztviselőt megakadályozhatja (egyszerű többséggel), hogy újra állami (pontosabban szövetségi) tisztséget töltsön be.

[1] papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=286277
[2] twitter.com/mattgaetz/status/1202334061504716801

Bredpitt Monika 2021.01.10. 18:21:24

@FutureFry: par perce mosogatas kozben azon gondolkoztam, hogy mi lenne, ha ez most megtortenne, vajon ezek a feltuzelt emberek mit tennenek, hogy az altaluk nagyra tartott Trump nem lesz elnok ujra negy ev mulva

amugy kosz, mint mar mondtam, te vagy itt az elo lexikon

probaltam megnyitni a linked, de leallt a pc (komolyan)

gabors 2021.01.10. 18:25:10

@Bredpitt Monika: "@gabors: ram celoztal? miota van megszabva, hogy hanyt sort irok egy hozzaszolasban...?"

persze persze vicc "vot" csak ha egy sort sem akarsz kommentelni az is jo :-)

"mi ujsag veled, ritkan latlak mostanaban (bar neha lemaradok sok mindenrol)?"

en sem lattalak mar kezdtem azt hinni hogy vegre megerkeztel NJ-be oszt annyi..

Bredpitt Monika 2021.01.10. 18:29:14

@FutureFry: jaj, a twittert lattam, akkor most kellene kikapcsolni a gepet...

most admired man???????

Bredpitt Monika 2021.01.10. 18:33:12

@gabors: pont most neztem ra a vizum oldalra (hatha vegre adnak nekem is igy ot ev probalkozas utan)
a ferjem nem mer elindulni, de mar egy eve nem lattuk es ez igy nagyon nem jo...nem tudom mitol fel jobban, magatol a virustol, vagy a hosszu utazastol egy maszkkal az arcan......

mivel en oktober 24 lettem beteg, most utazhatnek meg majdnem negy honapig , ha jol emlekszem ez volt az info
komolyan, irok egy levelet Bidennek 20 utan, hatha beengednek

gabors 2021.01.10. 18:35:13

@Bredpitt Monika: "mi ujsag veled, ritkan latlak mostanaban (bar neha lemaradok sok mindenrol)?"

ja valaszolni is illett volna szoval megvagyunk ... szerencsemre 100%-ban home office. Ami neha demoralizalo tud lenni egyedul a kutyam boldog hogy nem marad egyedul (persze eddig sem maradt hiszen a felesegem eddig is otthon volt de O nem ugy latja).

Vigyazunk amennyire lehet, hordjuk a maszkot, nagy ritkan szupermarketezunk minden mas amazon.

Mentem szavazni ... talan azt megirtam mar...

A poszthoz is: mi is tobbet fozunk es kiprobaltunk olyanokat is amiket eddig eszunkbe sem jutott csinalni. Pl eltettem vagy 10 kg zold paradicsomot savanyusagnak, (annyi volt a vegen az eretlen es kidobni nem akartam)... tettem el kb 3kg normal lefozottet. Es amennyi elfert a fagyasztoban.

Ami nalam igazan pozitiv volt hogy nem kellett napi szinten ingazni. Az autot marcius 16 ota (akkor kezdtuk a 100% home officet) osszesen 3x kellett megtankolni ... na ez jo ! Ja ami rossz hogy WC-papirra tobbet kellett kolteni meg kezfertotlenitore is ... :-)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2021.01.10. 18:37:24

Ha mar tobben az USA-t hoztatok fel.ez is a hirekbol: azzal egyet kell ertsek, hogy egy maganceg -nehany dologtol eltekintve - azt csinal, amit akar. Igy a Twitter letilthatja az elnokot v barkit, az o dontese. Az viszont, hogy a Google letiltotta a Playstore-rol a Parlert, mert sokan odamentek Twitter-alternativakent, mar nem Ok. Ez nekem mar kicsit a diktaturak deja vu-je.Mint amikor Kina letilt bizonyos app-eket, mert a rendszer ellen szolnak...szoval a demokracia haldoklasanak kezdeteinek vagyunk szemtanui...Igaz, okosok mar megmondtak, hogy a demokracia nem lesz orok eletu...

Bredpitt Monika 2021.01.10. 18:42:29

@desw: szerintem ez a demagog: emberek tomege megy az onkormanyzatokhoz, mert nem tudnak enni adni a gyerekuknek, vagy valasztaniuk kell, hogy futes legyen v . etel, ezert elmennek az Akacfa utcaba es sorban allnak annal az etteremnel, aminek a tulajdonosa egy fiatal par, akik most a sajat vagyonukbol segitenek masokon,

az onkormanyzat pedig nem tud segiteni, mert ingyen van a parkolas a varosban, ,mert a nagy segitseg az volt, hogy nem kell befizetni az iparuzesi adonak, csak a felet es kozben azt hallod az M1 en, hogy Karacsony Gergely nem jo polgarmester

UNDORITO!!!!!!!

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2021.01.10. 18:44:17

@Zsuzsi65: egyebkent minden rosszban van valami jo (visszautalva a mai temara). Remelem,hogy ez a letiltosdi elindit egy IT haborut, es a nagyok monopoliuma megszunik vegre...

Bredpitt Monika 2021.01.10. 18:49:29

@Zsuzsi65:"szoval a demokracia haldoklasanak kezdeteinek vagyunk szemtanui.."

mondod ezt te, aki Trumpra szavaztal, vegtelenul kiabrandito es oszinten remelem Zsuzsi, hogy nem voltal ott Washingtonban, ,mert a fenti szavaid bizony nagyon sutara sikeredtek

ha ezek utan a negy ev amokfutas utan meg le meri valaki irni, hogy ez a demokracia haldoklasanak jele, gratulalok !!!!!!!

es meg valami, a multkor azt irtad, hogy mivel republikanus szavazo vagy kenytelen voltal erre a bohoc baromra szavazni, mert ot allitottak jeloltnek, ha Hitler lett volna a jelolt, akkor is ezt tetted volna ??????

Bredpitt Monika 2021.01.10. 18:55:55

@Zsuzsi65: minden rosszban van valami jo.....

Trumpban semmi nem volt jo, ez kiderult szerdan....es a sok gyava republikanus politikus meg az America first szlogenbol ennyit vett le> my bank account first, ezert nem mertek ellenszegulni, meg most is felnek a szavazoktol, undorito bagazs, remelem eszhez tersz....jol atvertek benneteket, most kiderult

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2021.01.10. 18:57:36

@Bredpitt Monika: en a minden rosszban van valami jot arra ertettem, hogy talan a nagy IT cegek monopoliuma kezd megszunni ezzel a kezdodo info haboruval. Valami mar elindult, mert a nagyoknak felbulkantak az "alternativai"

Bredpitt Monika 2021.01.10. 19:03:40

@Zsuzsi65: utolag is elnezest a kifakadasert, szemelyed ellen semmi bajom, de mivel itthon is ezt a demagog uszito bandat kell elviselni, ezert most kijott belolem, Orban is ezt csinalja, csak o nem ilyen nyiltan , mint ez a ti bohocotok, es most a jarvany leple alatt aztan lehet jo sok mindent csinalni, meg tobbet lopni, csalni ,, hazudozni, es akkor jonnek a rokonok, meg a baratok, hogy inkabb ne politizaljunk

hu.wikipedia.org/wiki/Polit%C3%A9sz

nemhiaba hivtak a gorogok idiotesznak, azokat, akik kivontak magukat a politikabol.....

na jo, abbahagyom

Bredpitt Monika 2021.01.10. 19:04:30

@Zsuzsi65: hat,, jol elterelted a temat a Trumprol

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2021.01.10. 19:08:39

@Bredpitt Monika: soha nem voltam egy fanatikus Trump-hivo, es hidd el, oszinten remelem, hogy Biden - aki azert nem egy szelsobalos - kordaban tudja tartani majd az egyre inkabb erosodo szelso bal hangjait. Nem tudom, mennyi usa belpolitikat olvasol, de vannak hajmereszro dolgok...;)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2021.01.10. 19:10:34

@Bredpitt Monika: nem tereltem, hanem ahogy az elobb is irtam, nekem nem mindig Trump lebeg a szemem elott :)) o szerintem egy kortunet, a mostani tarsadalom termelte ki...szoval nem ok, hanem okozat szvsz

Bredpitt Monika 2021.01.10. 19:18:26

@Zsuzsi65: kozben pont a CNN t nezem,, ugy latom, hogy van azert egy par R kepviselo aki egyetert, hogy le kell mondania Trumpnak, eleg ovatosan fogalmaznak......

Bredpitt Monika 2021.01.10. 19:22:49

@Zsuzsi65: Nem tudom, mennyi usa belpolitikat olvasol, de vannak hajmereszro dolgok...;)

akkor megint sikerult a lenyeget megfogni.......nem kell ahhoz sok usa belpolitikat olvasni, ,hogy azokat ne tudd megerteni, akik erre az emberre szavaztak, foleg a szerdai esemenyek utan....

nem vagy Trump hivo, ez egy jo hir......most is ra szavaztal? komolyan kerdezem Zsuzsi

Csodabogár 2021.01.10. 19:29:57

@Bredpitt Monika: Na meg a senatus jan. 19. szabadságon van.:-(

Bredpitt Monika 2021.01.10. 19:31:21

@gabors: a lanyom epp most csinalt egy kiserletet, fizikabol javitania kell es kapott szorgalmi feladatot, egy 9 voltos elemre grafitot kell rakni (egy rotring belsejevel csinalta) gyufat kell a grafitra rakni, a gyufa meg kellene, hogy gyulladjon

azt mondja, erezte, hogy melegszik a grafit, de nem sikerult vegul
(valakinek van otlete, meddig kell ezt csinalni?)

nekem most jol j0n, hogy tovabbra sem mennek a kozepiskolasok suliba mert a vonaton sokkal kevesebben vannak, igy kenyelmes az utazas.......

a zold paradicsomot en is szeretem, szoval jol vagytok , ez a lenyeg, ennyi mindent meg nem irtal magadrol egy szuszra, en szerencsere dolgozom, nem volt jo itthon lenni ilyen hosszu ideig, gyerekek nelkul eleg nehez a szakmamat gyakorolni....

gabors 2021.01.10. 19:31:53

@Zsuzsi65: valamit felre ertesz a GOOGLE es amugy az Apple (is letiltotta) szinten magan cegek es azt tiltanak le a platformjukrol amit akarnak. Pont azert NEM diktatura mert nem az allam mint hatalom teszi ezt meg. Szoval egy etterem aki csak vegan dolgot arul (nincs hus) az valami diktatura? Egy magan mozi olyan filmet vetit le amit akar az nem diktatura hogy a kedvence mozid nem addja le Pal utcai fiukat vagy eppen a pozsonyi csatat ... remelem erted.

Amugy ha az apple-t ekezned meg valamennyire igazad is lehetne mert arra tenyleg CSAK az apple-store-bol tudsz installalni barmit sot apple meg le is torolt mar installalt appokat. Egy andriod eszkozre viszont NEM csak a Google-store-bol tudsz minden problema nelkul alkalmazast feltenni ...

szoval nincs igazad ! magan ceg sajat maga donti el mit enged mit nem ha nem tetszik ne hasznald.

desw 2021.01.10. 19:35:40

@Bredpitt Monika:

Mondjuk nem értem, hogy a kommented miként kapcsolódik ide, de ha már KariGeri, akkor remélem megvannak a sztorik (parkolási biznisz, közterület karbantartás), amíg zuglói polgi volt.

Szóval én nagyon progresszív vagyok, nem akarok kirekesztő és diszkriminatív lenni, így lesz@ . . t az összes balról és jobbról is.
(mondjuk kezdésnek jöhet a kis kleopátrás fekete mszp-s csajé, azt még élvezném is)

Aki azt hiszi, hogy az egyik jobb mint a másik, az csont hülye, a diktatúrázókat meg inkább nem is "méltatnám" . . .

gabors 2021.01.10. 19:38:17

@Bredpitt Monika: "komolyan, irok egy levelet Bidennek 20 utan, hatha beengednek"

level iras nem hulyeseg DE nem neked hanem az amerikai allampolgar ferjednek lenne erdemes levelet irnia a kepviselojenek es a szenatoranak ... szemelyes tapasztalat hogy gyakran segitenek ! DE erdemes azert pontosan leirni a helyzetet mert ha ugy dontenek hogy megnezik akkor szarul sulhet el ha valami nem ugy van ... (gondolom erted).

Nem akarok szemelyes adattal visszaelni DE ismerek olyat akinek az adott allam szenatora segitett felgyorsitania az ugyet nem is kicsit ... (jo ugyert sokszor fellepnek ...)

Csodabogár 2021.01.10. 19:44:00

@Bredpitt Monika: Én már öreg vagyok a kirohanásokhoz, de itt magamban igen nagyon egyetértően bólogattam. Amit ez a bohóc művelt, az Amerika degradálása és akik rá szavaztak azok pont olyan korlátoltak mint a haza Orbán hívők. Nagyon szomorú, hogy a népség majdnem fele, képes volt rá szavazni.

Bredpitt Monika 2021.01.10. 19:45:39

@desw: akkor a te olvasatodban en csont hulye vagyok, a 22 es valasztasok egy dologrol szolnak, Fidesz vs nem fidesz

en nem fidesz szavazo vagyok, nekem eleg volt a 10 ev beloluk, en nem ezt vartam toluk, az , hogy mit fog csinalni egymassal ez a nagyon szines tarsasag Orban utan, az egy mas kerdes, de muszaj megprobalni, nem tudom te hol elsz, ilyen megosztott magyar tarsadalom az en eletemben meg nem volt es mivel volt dolgom tankerulet vs iskola temaban megtapasztalni milyen alarendelt viszonyban vannak az intezmenyvezetok, es milyen az, ,amikor meg a kretaert is konyorogni kell.........szep vilag ez, na, ,ezt nem akarom en, de azert ja, csonthulye vagyok......meg meg sorolhatnank miert is jobb, ha ok eltunnek

gabors 2021.01.10. 19:47:31

@Zsuzsi65: "szoval a demokracia haldoklasanak kezdeteinek vagyunk szemtanui.."

en meg pont azt latom hogy ellenkezoleg .. viszonylag civilizalt modon ahogy demokraciakban egyelore szokas oldottak meg. A kinai megoldast is valaszthattak volna le is lohettek volna par szazat vagy ezret ... vagy tankokkal is el lehetett volna taposni oket DE nem ezt tortent.

Mondjuk meg kozel sem olyan erovel leptek fel a "white supremacy" ellen mint egy normal BLM tuntetesen ahol pancelozott jarmuvek lovas rendorok gumi lovedekek robbano granatok voltak az alap.... gondolom azert mert a rendorok tobbsege is tamogatja a feherek hatalmat .. az orszagos rendori szakszervezet Trumpot tamogatta nyiltan es nem keves rendfentarto szervezet is. Nem lennek meglepve ha akar valami kordinaciot is talal majd az FBI ... hetek ota mast sem lehetett olvasni mindefele trumpos oldalakon mint hogy balhe lesz 6,-an ... es hogy erre nem keszultek fel nem veletlen ...

gabors 2021.01.10. 19:55:02

@Zsuzsi65: "az egyre inkabb erosodo szelso bal hangjait."

Ezt nem mondod komolyan hol van szelso bal? meg AOC vagy Sanders is csak lightos kereszteny demokrata maximum. Meg vagy nagyon vezetve ... amugy NAGYON sokan republikanusok NEM szavaztak Trumpra ... csak nezd meg hogy meg azokban az allamokban is ahol nyert az adott republikanus szenatorok tobb szazelek ponttal tobb szavazatot kaptak mint Trump. (hmmm )

Ja is ki ment puszilkodni a "NEM" kommunsta dundi korea-val ?? emlekszel meg ? Vagy a szinten csak lightos kommunista Putyinnal nem inkabb ezekkel volt baj ?

Bredpitt Monika 2021.01.10. 19:58:58

@gabors: igen, ertem, de nekem nincs felnivalom

, a torvenyt azzal sertettem meg nagyon, hogy az estaval nem harom honapig voltam, hanem egy evig, akkor is kozel voltam a zold kartyahoz, de aztan hazajottunk...

az volt az en ittletem (HA) kezdete (amikor pszichiaterhez kuldott sok ember),

az volt a reakciojuk az estas tultartozkodasra, hogy harom evre kitiltottak, de az mar lejart, aztan mire a konzul kezdett megismerni, es vegul szemelyesen is lathatta a csaladom, amikor a lanyom utlevelet csinaltattuk es o esketett fel minket, hogy az adatok a valosagnak megfelelnek, mar kezdtem remenykedni, hogy legkozelebb megadja a vizumot, de a harmadik alkalomnal meg mar masik konzul volt.........
szep, hosszu tortenet......

erre mondjak vigyazz mit kivansz, mert megkapod, hat en Magyarorszagot kivantam, meg is kaptam

gabors 2021.01.10. 20:03:30

@Csodabogár: "@Bredpitt Monika: Na meg a senatus jan. 19. szabadságon van.:-("

Ezt honnan veszed ? until 19 azt jelenit hogy 19-en ulnek ossze legkozelebb deli 12 kor ... ennek konnyu utanna nezni nem is teszek be linket.

kihasznaljak hogy 5 naponta 1 percre megnyitjak es le is zarjak

DE legkozelebb akar 15-en is osszeulhetnenek ha akarnanak de Jan 19 12:00-nal tovabb nem lehet huzni akkor a szabalyok alapjan meg kell nyitni az ulest (de hogy mi tortenik csak McConnel-tol fugg) es legalabb 24 orat el tudjak huzni formalitasokkal

Bredpitt Monika 2021.01.10. 20:07:09

@Csodabogár: marmint ki szavazott fele aranyban, itthon nem ez volt, itthon en azt tartom nagyon rossz dolognak, hogy milyen sokan nem mentek el szavazni, na , azokat kellene most megfogni valahogy.......en nem adom fel a remenykedest, hogy lesz itt jobb vilag

a 18as valasztasok elott itt a keruletben kint allt az egyik part a varoskozpontban es azt mondta az egyik jelolt, hogy regen is volt lopas, meg korrupcio, de legalabb nem feltek az emberek....nem volt megtiltva intezmenyvezetoknek, korhazigazgatoknak....stb, hogy nyilatkozzanak a medianak......sorolhatnam

gabors 2021.01.10. 20:13:20

@Bredpitt Monika: "ennyi mindent meg nem irtal magadrol egy szuszra,"

lehet nem figyeltel az operaciomrol majdnem egy posztnyit irtam valamelyik korhazi poszt alatt. Igaz annak masfel eve.

A graitrol annyit hogy talan erdemes kicsit megtisztitani hogy jobban vezessen. azokon kivul van valamifele bevonat ...

A 9V-os elem is lehet kicsit gyenge ... a cel hogy minnel nagyobb aram menjen keresztul mert annak a negyzetevel aranyos a ho ...

Masik otlet vastagabb ceruzabelet keresni (kisebb ellenallas nagyobb aram ) gondolom ezt probaljak bevesni .. Esetleg kettot parhuzamosan persze nehez a ket grafitot elektromosan osszekotni ... remelem segit ha nem lehet lesz meg otletem...

Ja amugy manapsag nem minden ceruzabel van grafitbol. De arra nincs otletem honnan lehet meg grafitot talalni erre.

gabors 2021.01.10. 20:22:21

@Csodabogár: "Nagyon szomorú, hogy a népség majdnem fele, képes volt rá szavazni."

Nem a nepseg bar ilyen sokan 155-156 millioan, soha nem szavaztak de csak a szavazok majdnem fele . De ez a nepesseg kevesebb mint fele 330 millio korul van de a regisztralt szavazok ennel joval kevesebben vannak

81 millio vs 74 millio Biden vs Trump

ami kb 51/47% a tobbi 2% meg mit tudom en kire bar volt par harmadik mint Kanye West.

gabors 2021.01.10. 20:33:03

@Bredpitt Monika: "a torvenyt azzal sertettem meg nagyon, hogy az estaval nem harom honapig voltam, hanem egy evig, akkor is kozel voltam a zold kartyahoz, de aztan hazajottunk..."

ez azert tevedes ! vigyazz! ha volt mar zold-kartya kerelmed beadva avval egy idoben az ESTA-t hasznalni torvenysertes ... csak szolok, meg rovid tartozkodasra is. (Olvasd el az egyik kerdes pont ez.) Lehet kapni vizumot a normalis modon de NEM lehet az ESTA-t hasznalni. (nem vagyok ugyved es ez nem jogi csak "jo" tanacs) ...

A gond meg ezenkivul hogy mar volt kitiltasod ami MINDIG negativan fog hatni a kerelemre (ugyanis nincs garancia hogy barmikor is megadjak) most hogy Biden nyert a bevandorlasi politikaban valoszinuleg valtozas lesz. Steven Miller 0-ra akarta csokenteni a zold-kartyakat ... de mar az elso negy evben is drasztikusan csokentettek a kvotakat ... es jelentosen nott a varakozasi ido. ennek volt egy pozitiv hatasa hogy az allampolgari elbiralasra tobb ember maradt az meg felgyorsult (sok helyen).

Bredpitt Monika 2021.01.10. 20:50:45

@gabors: en nagyon sok esetet lattam, de ugy latom, hogy ha van egy amerikai ferjed, akkor nagy eselyed van visszajutni, mondjuk nem pont turista vizummal, de hat a beadott K3 as vizumra sem reagaltak meg, ami tobb, mint harom eve van beadva, ugye akkor mar a bohoc volt es akkor nagyon lelassult az ugyintezes....

hat, kivancsi vagyok, latom e meg Amerikat, a ferjemet szeretnem latni minden esetre

gabors 2021.01.10. 20:52:33

@Zsuzsi65: nem tudom lattad-e de a google-store lesz a legkisebb gondja a Parlor-nak a kozeljovoben. Amazon felfuggesztette a hozzaferesuket ... mehetnek a "nem kommunista" oroszorszagba tarhelyert es a "nem cenzurazott" halozati hozzaferesert ... igaz igy majd rubelben kell fizetni es KGB egyszerubben tudja majd manipulalni is ...

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2021.01.10. 20:52:53

@gabors: ha egy ceg megakadalyoz egy teged abban, hogy szabadon donts arrol, milyen termeket vasarolsz, es az adott ceg uzletet rontja ezzel, az minek minosul?
Gondolj bele abba, ha te lennel a Parler ugyvezetoje, es egy masik ceg egyszwruen megakadalyozna, hogy uj ugyfeleket szerezz. Akkor is egyetertenel a letiltassal?

Bredpitt Monika 2021.01.10. 20:58:10

@gabors: most mondja lanyom, hogy kettetort egy ceruzat es kivette a grafitot, azzal is megprobalta, de nem megy, a grafit meleg lesz, de nem gyullad meg a gyufa.....azert remelem nem fog megbukni, nekem sikerult egyik felevben a bukta, a fizikat nagyon utaltam.....

koszi a segitseget, a multkor nekem herr Geza segitett , mert egyszeruen meg a google segitseg;vel sem tudtam kitolteni a tuz es balesetvedelmi online tesztet, nem tudtam rajonni, hogy nez ki egy foldelt konnektor, hiaba voltak ott akepek, vegul az o magyarazata segitett......szoval hasznos a HA oldala es remelem meg @Zsuzsi65: is szoba all velem......

jo ejszakat minden csonthulye szavazonak (pedig en nem is Trumpra szavaztam)

gabors 2021.01.10. 20:59:28

@Bredpitt Monika:

talaltam 2 linket biztos van tobb is, ami kb az amit a lanyodnak kell csinalni (ugy tunik ez egy alap kiserlet... en nem emlekszem ilyenre a kozepiskolaban)

www.sciencebuddies.org/science-fair-projects/ask-an-expert/viewtopic.php?t=11023

www.greenkidcrafts.com/electricity-science-graphite-circuit/

nem tudom meg mindig idoszeru-e ugy tunik hasonlokat javasolnak csak tobb magyarazattal remelem az angol nyelv nem gond :-)

Bredpitt Monika 2021.01.10. 21:00:44

@Zsuzsi65: a csonthulyet nem neked szantam, hanem mint latszik feljebb , en kaptam egy uzenetet, udv

Bredpitt Monika 2021.01.10. 21:02:17

@gabors: koszi meg is nezzuk, dehogy gond az angol, tud a lanyom is, udv

gabors 2021.01.10. 21:15:15

@Zsuzsi65: szo nincs errol (te is tudod) SENKI NEM koteles nekem eladni semmit ha nem akar. Foleg ha meg a leirt szabalyokat sem tartom be... tudom mindenki csak kattint a faszbuknal hogy OK minden amit feltoltok azt arra hasznaljak amire akarnak...

Tok egyszeru pelda biztos ismered NO shirt NO service ! Mehetsz ahova akarsz panaszkodni.

Ha Parlor-nak nem tetszenek a google vagy apple vagy most az amazon altal allitott szabalyok akkor vegyen szolgaltatast mashol. De egyik sem akadalyozza meg hogy uj felhasznalokat talaljon.

Teged beengednek pl Mara Lago-ba tagnak ? NEM a rohadtak ...

Nincs olyan hogy egy magan ceg koteles szerzodest kotni barmire is egy masik magan ceggel. Itt meg egyszerubb a helyzet Parlor nyilvan beleegyezet a szabalyokba amikor ott szamlat nyitott az hogy eddig sem tartottak be az mas kerdes. Pont azert OK hogy visszavonjak a hozzaferest mert ez a googlnak/amazonnak a hirnevet rontja es mar nem eri meg hogy tovabb is elnezzek amit a Parlor csinal. Masokat ennek tizedert ki szoktak zarni.

gabors 2021.01.10. 21:19:03

@Zsuzsi65: Nem NER-es KDNP-s hanem a klasszikus mondjuk Dan/Nemet/Sved modra. De azt gondolsz amit akarsz ha Trump-ra tudtal szavazni ezt is megertem.

Vigyaz mar csak 10 nap van es mennek a blm hordak a kulvarosodat feldulni ahogy Trump megjosolta arra az esetre ha ellopjak tole a "gyozelmet"....

gabors 2021.01.10. 21:28:03

@Bredpitt Monika: bocs a masodik nem fog segiteni ott csak azt mutatjak hogy a grafit vezet.... de az elsoben vannak amik segithetnek...

de ugy tunik ez nagyon alap kiserlet erdemes meg guglizni ...

mint elektro-mernok talan azt probalnam meg hogy ha van rezdrotok otthon akkor azt csavarni a grafit ket vegere (minnel vastagabb grafit annal jobb es minnel rovidebb annal jobb) igy az elektromos kapcsolat jobb lesz nagyobb eselyel lehet novelni az aramot amire itt szukseg van. Azert igy vigyazni kell nehogy a drotok osszeerjenek. Az a gyanum hogy az erintkezesnel fellepo nagyobb ellenallassal lehet gond (ez tudja jelentosen csokkenteni az aramot).

Ezt videora kell venni ? csak kerdezem mert ha jol sikerul akkor a grafit piff puff el tud egni...

desw 2021.01.10. 21:30:40

@Bredpitt Monika:

"akkor a te olvasatodban en csont hulye vagyok, a 22 es valasztasok egy dologrol szolnak, Fidesz vs nem fidesz"

Jó, legalább van önkritikai érzéked.

"en nem fidesz szavazo vagyok, nekem eleg volt a 10 ev beloluk, en nem ezt vartam toluk"

Kire szavaztál 2010-ben? Fidesz?

", az , hogy mit fog csinalni egymassal ez a nagyon szines tarsasag Orban utan, az egy mas kerdes,"

:DDDD ilyen egy tudatos választópolgár, mi? Utálom a demokráciát, mondtam már?

"de muszaj megprobalni, nem tudom te hol elsz, ilyen megosztott magyar tarsadalom az en eletemben meg nem volt es mivel volt dolgom tankerulet vs iskola temaban megtapasztalni milyen alarendelt viszonyban vannak az intezmenyvezetok, es milyen az, ,amikor meg a kretaert is konyorogni kell"

Bezzeg 2010 előtt, mi?? Dehát akkor miért nem szavaznak az emberek az ellenzékre? Miért vezet még mindig vastagon az Orbán szekta? Az egész ellenzéknek összesen nincs annyi szavazója, mint a Fidesznek egyedül.

".........szep vilag ez, na, ,ezt nem akarom en, de azert ja, csonthulye vagyok......meg meg sorolhatnank miert is jobb, ha ok eltunnek "

Mondjuk szerinted mi fog változni, ha csak a vezetők változnak, de az álompolgárok nem? Vagy szerinted ha holnaptól nem Orbán lesz, hanem egy másik balfasz, akkor a most adót csaló emberek holnaptól becsületesek lesznek? A tolvaj holnaptól úrifiú lesz? A buta holnaptól okos? . . .??? Most komolyan?

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2021.01.10. 21:30:53

@Bredpitt Monika: hat ez tenyleg nem tartozik ide, de a hotermeles a teljesitmennyel aranyos, tehat minel nagyobb aramot kell inditani a grafitban. minel nagyobb aram akkor indul, ha kicsi az ellenallas. adott anyagu vezeto ellenallasa egyenesen aranyos a hosszaval (ez ugye fix lesz: az elem erintkezoi adjak) es forditottan a keresztmetszettel. a rotring azert nem jo, mert vekony, valami vastag kell. tehat vastag -> kis ellenallas -> nagy aram -> nagy teljesitmeny -> magas homerseklet)

regi tanulmanyok alajan irom, villamos szakik javitsak ki ha ugy erzik.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2021.01.10. 21:31:03

@gabors: hat azert vannak anti-trust torvenyek, pont most kellett a szokasos fejtagitasok kereteben ilyen minitanfolyamot csinalnom, ez eppenseggel a dominans piaci pozicioval valo tisztessegtelen visszaeles jo peldaja lehet. ezek a torvenyek a vegso fogyaszto vedelmeben vannak, ebben a konkret esetben is a vegso fogyaszto erdeke serul.

desw 2021.01.10. 21:31:18

@Bredpitt Monika:

"a 18as valasztasok elott itt a keruletben kint allt az egyik part a varoskozpontban es azt mondta az egyik jelolt, hogy regen is volt lopas, meg korrupcio, de legalabb nem feltek az emberek....nem volt megtiltva intezmenyvezetoknek, korhazigazgatoknak....stb, hogy nyilatkozzanak a medianak.."

Ez inkább ezeket a vezetőket minősíti, nem gondolod? Akkor ezek meghunyászkodó, szervilis, csicska fostalicskák . . . az emberek jó része ilyen. Hányok ezektől!

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2021.01.10. 21:56:27

@gabors: meg szerencse, hogy nem azon a reszen lakom :) nezd meg mit csinalt tavasszal a csocselek Santa Monica kornyeken...akik arrafele laknak (magyarok is) tudnanak meselni...

gabors 2021.01.10. 22:24:32

@droid_: hol serul a vegfelhasznalo erdeke ?

itt szerzodes jogrol van szo amikor egyik ceg adott feltetelekkel egy masik cegnek valamit hajlando eladni X osszegert. Ezt a szerzodest a feltetelek megsertesekor fel lehet mondani ennyi. Itt most nem akarja felvasarolni senki a Parlort ahogy a twiterrel tortent az valoban jo pelda (engem az sem zavar mert nem kivanom hasznalni egyiket sem)

Itt sima szerzodes szegesrol van szo. Eddig is igy tett a Parlor csak de a gazdasagi erdek egy darabig erosebb mint a rossz hirnev ... most ez latvanyossan megfordult.

Egy magancegnak azt torvenyt kell betartania ami van az allam feladata meg hogy azt betartassa. A torvenyhozok feladata meg az (lenne) hogy hasznos torvenyeket alkosson. DMCA az usa-ban igy kimondottan elbaszott torveny. Jol emlekszem az akkori vitakra ahol sokan mondtak hogy ebbol baj lesz. Azert hoztak hogy az akkor nagy telekom cegeket vedjek meg (foleg az egyre fajobb 230 section) ... szo nem volt meg akkor faszbuk/google/twitter ... mostanra meg a fagyi visszanyalt. A torvenyhozok sem akkor sem most nem ertik (vagy nem akarjak hogy mukodik a digitalis vilag).

Erdekes hogy Trumpot abszolult nem zavarta a Twitter monopoliuma amig nyert vele. Amig neki barmit megengedtek mert kulonleges valakinak tartottak mint O maga is azt hiszi magarol. Akkor volt eloszor igen merges amikor kiderult hogy O NEM TILTHAT ki senkit az O csatornajarol... ugye akkor is a fagyi esete volt.

Csodabogár 2021.01.10. 23:12:39

@Bredpitt Monika: Különböző fórumokon már rengetegszer leírtam, hogy nem nyirvákolni kell, hanem 4 évenként elmenni szavazni és meggondolni hova huzzák be az x-et, mert ez a legális lehetősége mindenkinek megvan.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2021.01.11. 00:18:04

@gabors: "Ha Parlor-nak nem tetszenek a google vagy apple vagy most az amazon altal allitott szabalyok akkor vegyen szolgaltatast mashol. De egyik sem akadalyozza meg hogy uj felhasznalokat talaljon."

Lehet, hogy elsikkadt a lenyege a mondanivalomnak. Az rendben, hogy nem kotelezo xy cegnek szolgaltatast nyujtania egy masik cegnek (jelen esetben Google es tarsai nem kotelezhetok egy szolgaltatasra). Ami a porblemas az az, hogy arra hivatkoznak, a Parler eroszakot terjeszt stb. Az nem volt problema, amikor BLM protestert szerveztek es/vagy egyeb "community rules" ellen meno dolgok vannak a neten...ehhez kepest egyvalakit peceznek ki, megpedig azt, aki nem az o (liberalis/progressive) szemszogukbol latja a vilagot. Nekem ez kicsit double standard...de ahogy mondtam, ez valahol jol is sulhet el (remelhetoleg), es megindul egy IT "forradalom" a big corporations ellen...

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2021.01.11. 00:33:11

@gabors: ott serul a vegfelhasznalo erdeke, hogy nincs valasztasa, nincs valodi verseny. errol van szo amugy:
en.wikipedia.org/wiki/United_States_antitrust_law
sajnos meg ez is hosszabb annal hogy most vegigolvassam, de mindenesetre azert az nem ugy van, hogy maganceg azt csinal amit akar, azzal es ugy uzletel akivel es ahogy akar.

gabors 2021.01.11. 01:20:50

Egy masik immigrant a szomszedbol !!!! Republikanus California egykori kormanyzoja. Zsuzsi ez is szelsobalos gondolom.

www.youtube.com/watch?v=x_P-0I6sAck

Taxomükke (UK) 2021.01.11. 02:18:46

@Bredpitt Monika: Kb. egy evig, addigra mar teljesen demens lesz (meg jobban, mint most), ugyhogy Harris a helyebe lephet.

FutureFry 2021.01.11. 05:52:24

@Zsuzsi65: “… Ami a porblemas az az, hogy arra hivatkoznak, a Parler eroszakot terjeszt stb. Az nem volt problema, amikor BLM protestert szerveztek es/vagy egyeb "community rules" ellen meno dolgok vannak a neten.. …”

Végül is teljesen lényegtelen mire hivatkoznak, hiszen a legtöbb private szolgáltatás/szerződés jogi feltételeiben általában benne van, hogy a szolgáltatást tkp. bármiért felfüggeszthetik (pl. “offensive” (sértő) tartalom miatt és azt, hogy mi a sértő - ha nem is ütközik törvénybe - azt a szolgáltató a szíve joga szerint határozza meg).

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2021.01.11. 07:42:53

@gabors: a legjobb arnold mozi evek ota (a kommentekbol) :D

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2021.01.11. 17:08:14

@FutureFry: na, majd ha a cegnek mar eleg husbavago lesz a veszteseg,akkor a politika helyett megint a penz fog beszelni ;)
index.hu/gazdasag/2021/01/11/twitter_reszvenyek_trump/

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2021.01.11. 17:09:45

@FutureFry: vegso soron mindig a penz beszel...ezert koltoznek sorban a nagy IT cegek Ca-bol Texasba

FutureFry 2021.01.11. 19:06:02

@Zsuzsi65: A Texas-ba költözés pénzügyileg logikus lépésnek tűnik, pláne most, hogy a COVID miatt (és valószínű utána is) a legtöbben (pláne tech. cégeknél) amúgy is távmunkában dolgoznak. Viszont szerintem valószínűsíthető, hogy ha Trump-ot most visszaengedné a Twitter akkor a másik oldalon lenne egy egy “backlash”, kérdés, hogy pénzügyileg melyik a kisebb veszteség. Egyébként meg a hosszútávú részvényárfolyamtendenciákhoz képest ezek relatíve elég kis kilengéseknek tűnnek (“Even after Monday's big drop, though, shares of Twitter are still up about 45% over the past 12 months.” [1]), szóval én nem erre alapoznám a döntéseket (igaz manapság sajnos sok céget a rövidtávú haszon vezérel).

[1] www.cnn.com/2021/01/11/tech/twitter-stock-trump-account-suspended/index.html

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása