oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2020. május 17. 06:30,  Különcségek japán módra 1 komment

2020. május 17. 06:30 Határátkelő

Különcségek japán módra

Nyugati szemmel nézve Japán a különc dolgok kimeríthetetlen tárháza, mást ne mondjak, éppen a napokban volt itt egy poszt arról, az ázsiai országban a hivatalban elszundizni szokásos, és kulturálisan elfogadott dolog. És ez még semmi…

japan_cim.jpeg

Útikönyvből tájékozódva is sok érdekességet láthat az ember, de az igazi japán furcsaságokra nincs útikönyv a Tokyo Reloaded szerint. Lássunk párat ezek közül a japán főváros egyik kerületéből.

„Járvány idején nem árt az óvatosság, ki tudja, hogy a köztéri szobrok biztonságosak-e? Külön felhívnám a figyelmet a maci csipkés maszkjára, nem, nem állítom biztosra, hogy ez egy női fehérneműből készült, de...

maci.jpeg

Köztéri szobrokra maszkot tenni már a már az egész világszerte afféle mozgalom lett, így nem állíthatom, hogy ez egy akkora nagy nóvum, no de az autókra! - az azért mégse annyira elterjedt.

Így valóban nyugodtan lehet menni a forgalomba, biztosan nem fertőzünk meg más autókat (lásd a nyitóképet)! Persze ez nem a koronavírus miatt van, hanem a #nemfértbe egy alkategóriája.

Igazi megtiszteltetés, hogy amikor biciklizés közben véletlenül rábukkantam a TOHO STUDIOS-ra, Godzilla ennek a stúdiónak a gyermeke, a bejáratnál a King of the Monsters személyesen fogadott!”

A teljes posztot még sok érdekes fotóval itt találjátok.

Kreatív hollandok az emelőkosártól az ölelőfalig

Hollandiában az emberek rendkívül kreatívak, pláne ha a szeretteikről van szó. Ezekben a hetekben erre a kreativitásra nagy szükség is van - erre hozott példákat Vera.

hollandia_olelofal.jpg

„Hogyan lehet megünnepelni egy házassági évfordulót, ha a pár külön kell, hogy éljen? Illetve mit lehet csinálni, ha már nagyon-nagyon meg szeretné valaki ölelni a gondozóházban élő szeretteit - mindez nehezítve a korona miatti szigorításokkal? Mindenre van megoldás. (...)

Volt, ahol emelőkosárral álltak oda a hozzátartozóknak segíteni, abba beleállt a látogató, felemelték az emeletig ahol a papa/ mama lakik és onnan beszélgettek.

Előfordult, van róla felvétel, hogy haldoklóhoz is így ment elbúcsúzni a családja. mert így lehetett… És hálásak érte, mert meg lett szervezve, valahogy legalább ez meg lett oldva.

Voltak bohócok, akik ugyanezt a megoldást vették igénybe és onnan szórakoztatták a lakókat és voltak, akik ablakot pucoltak bohóc-ruhában. Rendszeresek a különféle előadások/éneklés a gondozóházaknál.

A legutóbbi kettő ötlet, szerintem aranyérmesek: egy párnak, akik a 62. házassági évfordulójukat érték el, úgy oldották meg a közös ünnepi ebédjüket, hogy az ablak két oldalára terítettek meg egy-egy asztalt, ami összetolva egynek látszott (persze közte az üveg). Egyik oldalán a gondozóház lakója benn, másik kinn, de mégis egy asztalnál, fehér terítő, minden, ami kell. (...)

A másik esetben a fizikai kapcsolat, az ölelés hiányát akarták leküzdeni. Ehhez építettek egy különleges falat lyukakkal (nem olyan lyukak, mint amit korábban írtam a bordélyokról szóló hírben).

A lyukak akkorák, hogy egy jól megtermett ember karja is tövig elfér benne, különböző magasságokban vannak elhelyezve és egy műanyag zsákszerű van hozzájuk rögzítve, a végén kesztyűkkel.

Ebbe lehet belenyúlni - persze ezen felül is még lefertőtlenítve, olyasmi gumikesztyűvel, amit a szarvasmarhák hátulról történő vizsgálatánál használnak az állatorvosok, tuti, ami tuti, de így valóban meg lehet ölelgetni, akit szeretnének. Vagy csak megfogni a kezét. Megsimogatni.

Nem mondom, hogy százas az ötlet, de ha már két hónapja semmi más lehetőség nincs… Tökéletes. Kedvelem ezt, hogy mindig mindenre van megoldás.”

A teljes posztot további ötletekkel itt találjátok.

Májusi hó aranyat ér (vagy nem)

Miközben mi Európában azt nézzük, 15 vagy 25 fok van-e, Kanadában még ilyenkor, május közepén is durvább a helyzet. Dél-Ontarióban például mostanában nincs szerencséjük az ott élőknek (köztük a Juharszirup szerzőinek), mert sarkvidéki levegő köröz a magasban, ami erősen lehűtötte az amúgy sem túl combos tavaszi hőmérsékletet.

kanada_7.jpg

„Tegnap délutánra már gigászi 10 fokra emelkedett a hőmérséklet, ezért a családunk jó kanadaihoz méltóan sétált egyet a közeli erdőben, majd én még bicajozni is elmentem a csepegő esőben.

Ehhez képest amire ma reggel ébredtünk, az még a mi gyomrunkat is megfeküdte.

A szomszéd kislány reggel kiment szánkózni a domboldalra, a kollegák meg reggel 8 órakor hóemberes képeket osztanak meg a vállalati chaten. (Mikor építették? Felkeltek ezért korábban?)

Mi éppen tegnap pakoltuk el a téli ruháinkat, de ez úgy sem számít, mert március vége óta egyikünk sem hajlandó télikabátot felvenni, inkább húzunk még egy pulcsit a vékonyabb tavaszi kabátunk alá.

De nagyon nem kell a májusi havazáson meglepődni, Waterloo éppen a Snowbelt határán van, bármikor eshet váratlan hó a Nagy Tavak óriási vízfelülete miatt, ha a hőmérsékleti és a szélviszonyok ezt lehetővé teszik. És most éppen ilyen időszak van.”

Akinek van idegrendszere további havas képekhez, az ide kattintson!

Kövesd a Határátkelőt az Instagrammon is!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

�Bath �: @balazsromsics

Határátkelő (@hataratkelo) által megosztott bejegyzés,

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Japán Kanada Hollandia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr4115700440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dikusz. 2020.05.17. 13:12:39

Vera ajánlott posztja meg lett mókolva?

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása