oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2019. október 13. 06:30,  Választási kampány Magyarországon és Kanadában 56 komment

2019. október 13. 06:30 Határátkelő

Választási kampány Magyarországon és Kanadában

Szex, drogok, jachtok - aligha túlzás azt állítani, hogy a rendszerváltás óta tartó időszak talán legmocskosabb választási kampánya zajlott Magyarországon az elmúlt hetekben. Kanada is választ – hogyan zajlik mindez az észak-amerikai országban?

kanada_valasztas.jpg

Kanadában idén októberben szövetségi választásokat tartanak, két nagy esélyessel, a progresszív konzervatív Andrew Scheerrel és a jelenlegi miniszterelnök liberális Justin Trudeau-val. Hogyan zajlott/zajlik ott a választási kampány? Kiderül a Juharszirup írásából.

„Ha nem olvasnám a híreket az interneten, akkor a kampány szinte észrevehetetlen lenne a mindennapokban. Kanadában ugyanis nincsenek óriásplakátok, főleg nem politikai jellegűek, kevés tehát a vizuális politikai inger. A kampány pedig hivatalosan 1 hónapig tart, ekkor lehet a közterületen reklámot elhelyezni.

2018. júniusban tartományi választások voltak Kanadában és akkor sokkal több nyomát láttam, hogy kampány van, mint manapság. (...)

Nekem egyébként az a teóriám, hogy az embereket sokkal jobban érdekli, hogy ki az, aki a városukat vezeti vagy a tartományt ahol élnek, de a szövetségi állam minden tekintetben messze van.

Fizikailag különösen, mert például British Columbiától Ottawa 4.300 km-re van, ami 43 óra vezetés. Elképesztő nagy ez az ország. (...)

Felületesen követem a magyar önkormányzati választásokat is, de többnyire elképedek, hogy milyen mélypontra jutott a magyar politika. Kamu jelöltek, hangfalas motorcsónak, bohócnak öltözött emberek, Tarlós megafonnal, Fideszes polgármesteri szexvideó, lehallgatás, stb.

Nos, verseny Kanadában is van és itt is megy az árokásás, de nem exkavátorral, hanem mondjuk csak ásóval. Persze itt is vannak piszkos húzások, mint azt a következő eset mutatja.

Justin Trudeau az 1980-as években egy bulin arabnak öltözött és befestette az arcát barnára. Akkoriban ez még elment, manapság viszont inzultusként értelmezhető. Ezt húzták elő és Trudeau megint bocsánatért esedezett. Immáron sokadjára.

Hogy mennyire zavarja az embereket, hogy a miniszterelnök közel 30 éve mit csinált azt nem tudom, de ez a téma 100%, hogy be volt készítve a kampányra és most húzták elő, hogy gyengítsék az amúgy nem túl népszerű liberális miniszterelnököt.

Lehet, hogy sikerült is, mert mielőtt ez az ügy előjött volna, a liberális és konzervatív támogatottság teljesen azonos volt, azóta viszont a konzervatívok vezetnek egy hajszállal.

De hol van ez ahhoz, hogy az országgyűlési választáson Vona Gáborral kapcsolatban azt a képet festették, hogy a Jobbik miniszterelnök jelöltje valójában muzulmán és meleg.”

A teljes írást itt találjátok, tanulságos elolvasni.

Állatok és vásárlók Amerikában

A múltkoriban már beszámoltunk arról, hogy a Modern Wander szerzője visszatért a mókuskerékbe és ismét alkalmazottnak állt Amerikában. Nem is akárhol, hanem a Petco nevű, állatokat, állateledeleket és nekik való mindenféle kiegészítőket áruló boltban. Lássuk az első időszak tapasztalatait!

kutya_4.jpg

„Az én feladatom a kisállatokról (is) gondoskodni, vagyis megetetni őket, kitakarítani az akváriumokat, és megbizonyosodni arról, hogy nem betegek. Nyilván nem vagyok állatorvos, igy nem tudom megállapítani, hogy ha beteg egy állat, de betegségre utaló jeleket lehet rajtuk látni. Például kevesebb táplálkozás, mozgáshiány, letargia, hasmenés.

Amikor ilyet tapasztalok, akkor hátra kell őket vinnem egy úgynevezett „Wellness room” nevű helyiségbe, ami el van zárva a vásárlók elől.

Itt tartjuk a betegnek vélt állatokat 1-2 napig, ahol megfigyeljük őket óránként, hogy esznek-e, mozognak-e rendesen, valamint van-e még hasmenés. Amennyiben ezek továbbra is fent állnak, így valamelyik dolgozó azonnal elviszi a betegnek vélt állatot az állatorvoshoz.

És, hogy milyen kisállatokat árul a Petco? Halak (a mi üzletünkben csak édesvízi halak vannak, de másik városban lehet kapni sósvízi halakat is), hüllők (kígyók, gyíkok, kaméleonok), tarantulák, egerek (kígyók etetésére, de árulunk fagyasztott egeret is), hörcsögök, csincsillák és tengeri malacok.

Árulunk még tücsköket is kicsi, közepes és nagy méretben, a gyíkok és kaméleonok etetésére. Ezeket a tücsköket 3 különböző (méretük miatt) műanyag hordóban tároljuk tojástartókkal. Amikor valaki jön venni tücsköket (napi szinten legalább 20-an jönnek), akkor a tojástartók és egy nagy tölcsér segítségével tudjuk őket összeszedni.

Ezen kívül minden hétvégén örökbefogadás is van nálunk, amikor is különböző állatmenhelyek önkéntesei hozzák be az üzletbe a cicákat, nyulakat és kutyusokat, amiket bárki örökbe fogadhat.

Valamint minden második hétvégén állatorvosi szolgáltatást is igénybe lehet venni időpont foglalása nélkül. Egyszerűen csak besétálhat bárki és igénybe veheti a szolgáltatást. Valamint található még nálunk kutyakozmetika is.

A Petco is csinál kisállat-örökbefogadást, amely a hét minden napján folyamatosan van. Nagyon sokan megveszik a halakat, hörcsögöt, tengeri malacot, majd pár nap, hét után visszahozzák őket különböző okok miatt. Sokan nem kérik vissza a pénzüket, hanem a Petcónak adományozzák a kedvencüket, igy mi pedig örökbe fogadásra kínáljuk. (...)

Hogy szeretem-e a munkámat? Azt az időt, amit az állatokkal töltök, nagyon. A nehezebb része a vásárlókkal van. Sokszor be kell állnom a pénztárba, és ilyenkor van az, hogy eszembe jut miért is szokott sok pénztáros olyan flegma és mogorva lenni.

Aki már dolgozott bármiféle ügyfélszolgálati munkakörben, annak gondolom, nem kell elmagyarázni, hogy milyen sok féle embertípus és temperamentum létezik. És igen, nagyon sokszor megtépázzák annak az idegszálait, aki segíteni próbál.

A legtöbbször az van, hogy bejönnek tanácsot kérni, hogy milyen ételt adjanak az állataiknak. A Petcóban csakis tartósítószer- és hozzáadott adalékanyagtól mentes, egészséges kutya- és macskatápot és konzervet, valamint hüllő- és kisállat eledelt adunk el.

Sok vásárló teljesen fel van háborodva, hogy miért nincs a megszokott és olcsóbb áru a polcokon és nehezen tudják megérteni, hogy ha valami egy embernek ártalmas, akkor az a szeretett kiskedvenceiknek is az lesz. Ilyenkor van az, hogy tanácsot kérnek, hogy melyiket is válasszák, de a végén sosem fogadják meg a tanácsot.

A pénztárnál fizetéskor is szoktak cifrákat alakitani, amit most nem ecsetelnék, mert nekem, mint egy állatkereskedésben dolgozónak ezt egy szép nagy mosollyal kell tolerálnom. De maradjunk annyiban, hogy kell ehhez a részhez bőven türelem.”

A teljes írást itt olvashatjátok el.

Csőtörés svájci módra

Lakásban mindenféle hibákat elhárítani mindenhol kell, és sehol sem nagy öröm. Zuzzeréknél egy helyre csőtörés figyelt be, a másodikon pukkant el valamilyen cső. A helyreállítás sem megy olyan egyszerűen…

vizvezetekszerelo_foto_wikimedia.jpg(Fotó: Wikimedia)

„No, hívtam is a nemzeti gárdát, szétverték a házat itt-ott, mert hogy mi folyik, honnan és miért, az nem volt tudott még akkor.

Így aztán alulról-felfelé, odalett a csempe az első emeleti WC-ben, a fürdőszobában, majd a második emeleten is lett egy szíííp lyuk a mosókonyhában, estébé…

Emellé meg egy halom fejét vakargató szaki, mert istennek se derült ki, hol a probléma, az a gyökér. Vagyis a gyökere nekije. Végül tudományos módszerekkel nyomatták a csöveket, lent a kolléga meg ordítozott, hogy lát-e valami változást.

Egyszer csak látott, beköszöntött a Niagara kora, meglett a hibás cső. Azzal mákunk volt, egy kisebb átmérőjű cuccról volt szó, amit falbontás nélkül ki lehetett húzni és helyettesíteni.

Jómunkásemberek le is léptek, meg küldtek 1200 frankról számlát, meg mondták, hogy „bonsansz” a továbbiakat illetően, mert a fekete leves még csak most jött.

Miután a biztosítóval lezongoráztam a dolgokat, jöttek a falszárító szakemberek, a ház maradványait edami sajttá változtatták, szétfúrtak mindent és beinstalláltak néhány iszonyúan hangos dehumidificatort, vagy mit, amik aztán egy hónapra meghatározták a napjainkat.

Installáció közben azért egy darabig Hitetlen Tamás voltam, mert a felfedezés pontjától kiindulva egyre távolabb fúrták szét a nappali kerámia burkolatát; sajnos igazuk volt, a padlófűtés csöveit fedő porózus anyag 10 méterre is elvitte a vizet, gyakorlatilag vízfalú és padlójú házban laktunk egy ideje.

Az egy dolog, hogy tilos volt szellőztetni mielőtt elértük a 30 C meleget és 30% relatív páratartalmat, de a zaj…. Mintha egy csapat megvadított orbánviktort odakötöztek volna a mikrofonhoz!

Mindezt persze a jószomszédság alapjaira helyezkedve a szomszédok felé kidobatva, zajt és elszívott nedves levegőt illetően (másfelé nem lehet). Még jó, hogy a szomszéd öregek csak nyaralónak használják a kérójukat, így inkább nem is jöttek a környékre, mert szóltam nekik, hogy hangtámadás érte őket felőlünk.

Na, most ott tartunk, hogy gazsulálok a csempéseknek, hogy ugyan jöjjenek már kijavítani a lyukakat, de sajna most pont őszi szünet van Sajtföldén, szal mindenki el van szenvedő szerkezetben utazva.

Mellesleg meg nem tudok ikszszáz négyzetmétereket ajánlani, így valszeg nem is vagyunk prioritás; állítólag jövő héten jönnek.”

A teljes történetet itt találjátok, olvassátok el!

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Svájc Kanada Egyesült Államok

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr4915219780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabors 2019.10.13. 07:33:12

a PETCO eleg jo hely...

ami nem tudom miert kimaradt hogy errefele menyetet is arulnak nekunk is volt ketto csak nem elnek sokaig de nagyon okos aranyos allatok ...

gabors 2019.10.13. 10:03:50

masodiknak ...

"Mintha egy csapat megvadított orbánviktort odakötöztek volna a mikrofonhoz!"

ez jo de kar volt ... amugy csotores mindig szar ugy ...

Arthamyr 2019.10.13. 10:22:46

"Hogy szeretem-e a munkámat? Azt az időt, amit az állatokkal töltök, nagyon. A nehezebb része a vásárlókkal van." - Nem azt írtad, hogy szereted az állatokkal töltött időt? :D

Csodabogár 2019.10.13. 10:34:03

Ezért jó a normál, konzervativ fűtőtestes fűtés. Ha csepeg valahol, gyorsan kiderül, egy fűtőtestet még házilag is le lehet cserélni.

shakti rom 2019.10.13. 14:05:18

Ha ránézel erre a inkább konzervatív cég felmérésére, az derül ki hogy szoros a verseny, de inkább Justin vezet egy hajszállal

www.nanos.co/reports/

shakti rom 2019.10.13. 14:05:24

Ha már Kanada..

Welcome back Greta soon

Heading north again. Now follows a few days of well needed rest while enjoying the spectacular nature of Wyoming, Idaho and Montana. Then on to Alberta, Canada! #slowtravel

sírjatok 2019.10.13. 14:51:04

"Justin Trudeau az 1980-as években egy bulin arabnak öltözött és befestette az arcát barnára. "

Nem egyszer történt meg, ha jól tudom.

"Kamu jelöltek, hangfalas motorcsónak, bohócnak öltözött emberek, Tarlós megafonnal, Fideszes polgármesteri szexvideó, lehallgatás"

Monika Lewinsky, NSA, Trump... ha a poszter akarna, akkor Kanadához jóval közelebb is találna cinkes dolgokat, nem kell ezért Magyarországig jönni.

Mercyful Fate 2019.10.13. 17:21:50

Kedved blog író amikor elképed azon h itthon mi tortenik miért nem ír a baloldal által elkövetett dolgokrol? Drog, budaors baloldali polgarmestere akinek kikerült a prostizos videója meg sincs említve. Ha már szapulja az itthoni helyzetet úgy lenne fair ha nem csak az egyik oldalról írna. Imádom amikor valaki más országból osztja az észt. Eddig kedveltem a blogot most abbahagyom az olvasását.

Taxomükke (UK) 2019.10.13. 17:26:40

@Mercyful Fate: A Határátkelő blogon külföldről oszták az észt.
Beszarás.
Az a helyzet, hogy 1. nem tilos, 2. éltünk otthon eleget, én speciel 45 évet, szóval csitt.

Dikusz 2019.10.13. 17:50:20

@Mercyful Fate: Budaörs polgármestere baloldali? Most újat mondtál...
Tipikus reakció, hogy "de a másik is csinálja". Hadd kérjelek meg: mutass egy olyan kormánypárti portált, ahol ha ekézik a baloldalt, akkor előszedik a saját politikusaikat, hogy ők is csináltak ilyet.
Vagy olyan kormánypárti oldalt, ahol engedik a kommentelést. Megköszönném.

Din Serpahis 2019.10.13. 17:58:46

Svájc furi... Tavaly egy hétig nem volt nem a házban mert a házmester nem engedte be a UPC szakiját a pincébe ahol a dobozuk volt. A csóka szerdán akart jönni, a házmester meg váltig állította, hogy igazából csak jövő hétfőn kellene jönnie, és addig ő nem engedi be. Felhívtam a ház tulaját, aki kijött, és sűrű elnézéskérések közepette kinyitotta az ajtót. Másnapra megint be volt zárva, mert a házmester bezárta. Megint kihívtam a tulajt, a telefonban anyázott nekem, hogy a házmester egy idióta, aztán itt az ajtóban hajlongott, hogy ne haragudjak, személyesen fogja megvárni a szerelőt.

Na most a tulaj egy milliomos, több társasháza is van :D Biztos örült a dolognak, két hónapra rá a házmestert kirúgták és odaadták a házat egy profi ingatlan kezelő cégnek :D

Din Serpahis 2019.10.13. 17:59:58

@Din Serpahis: Azaz nem volt net a házban...

gabors 2019.10.13. 18:13:04

@Mercyful Fate: "most abbahagyom az olvasását."

azert ennyire ne basszal ki velunk hogy nem olvasod .... kotelezo sirnunk miattad ??

Arthamyr 2019.10.13. 18:28:10

@Din Serpahis: Az ilyen történeteket mindig örömmel olvasom, legalább jó a vége. :) A profi ingatlankezelő mondjuk nem garancia semmire, mi egy hónapja cseréltük le a mi profi ingatlankezelőnket egy másikra, remélve, hogy az jobb lesz.

gabors 2019.10.13. 18:51:04

Na mikor lesz mar eredmeny hirdetes ???

Azt latom hogy meglepoen (illetve nem is) magas a reszveteli arany nem kovettem es kinek lehet jobb eddig ugy volt hogy a kokelmeny fidesz mag (30-40%) ha alacsony volt a reszvetel tarolni tudott foleg mert nagyon sok "masik" oldal volt ...

kivancsian varom hol mi lesz foleg gyorben:-)

Csodabogár 2019.10.13. 18:52:16

@shakti rom: Remélem kizárólag biciklivel és vitorlással közlekedik.
Hallottad hisztikét az UNO-ben? A birkanyáj meg még tapsol is neki.:-(

Csodabogár 2019.10.13. 18:57:42

@Din Serpahis: Mindjárt gondoltam.:-)

Pesti változat. Miután balhéztam, hogy hol marad már az a megigért üvegszál, közölték, hogy mi aláírtuk, hogy nekünk nem kell. Mondtam mutassák már meg azt az aláírást. Most már bent van a házban, majd a jövő héten megpiszkálom, hozzák már be a lakásba is.

Csodabogár 2019.10.13. 19:01:56

@gabors: Ez téged ennyire izgat, vagy ilyen unalmas az élet felétek?:-)

Én reggel röhögtem, hogy "hatalmas részvétel 9 óráig már 7,2% szavazott"

shakti rom 2019.10.13. 20:12:10

@Csodabogár: miért tenné? Így több fiatalt tud mozgósitani.

A tóbbi csak púder.

shakti rom 2019.10.13. 20:12:11

@Csodabogár: nem tudom melyik hiszti..a morvai, a petike?

shakti rom 2019.10.13. 20:12:11

@Mercyful Fate: mert az nem közpénzből rúgott ki a hámból.

shakti rom 2019.10.13. 21:16:51

Izenem a tesóimnak hogy egyenlőre a Geri vezet.

Vidéken természetesen tarol a rohadt ukrán krumpli.

shakti rom 2019.10.13. 21:16:55

@Hari Seldon 2: Pár ponttal vezet.

Általános népvélemény hogy kisebbségi kormánya lesz.

gabors 2019.10.13. 21:19:22

@shakti rom: "@Csodabogár: nem tudom melyik hiszti..a morvai, a petike?"

Hat a Petike-hez kepest mondjuk mas kategoria bar en is csak egy feltunesi vagynak latom azt hogy mozgositani a fiatalokat ??? ugyan mar ez a duma mar 30 eve 1992-ben rio-ban is voltak a mozgosito fiatalok oszt semmi nem lett belole, ott van ti tavalyi sztarotok valami benszulott kanadai indian az is beszelt a zoldfal elott tavaly "mozgositani" (ezt Petranak nem adtak meg) a nevere emlekszel meg ? Tele voltak vele is a hirek ....

shakti rom 2019.10.13. 21:50:13

@Hari Seldon 2:

Kaját csomagol a szegényeknek, holnap Háladás van Kanadában. Tudom hogy ez egy foto op, de az ellenzék nem kommunikál ilyeneket.

www.facebook.com/21751825648/posts/10158160101960649?sfns=mo

shakti rom 2019.10.13. 21:50:15

@gabors: miért vagy ilyen negativ mindenben koma?

Csodabogár 2019.10.13. 22:01:53

@shakti rom: Greta kelti a teljesen felesleges hisztériát. A többit nem ismerem, tehát nem hisztizik annyit és ott, hogy hozzám is eljusson.
Mellesleg ma hallottam mivel kampányol Trudeau ellenfele. Most még jól is jöhet a kis aspergeres lány Trudeaunak ha széditi a népet hisztijével.

gabors 2019.10.13. 22:42:52

@shakti rom: "@gabors: miért vagy ilyen negativ mindenben koma?"

hiszen kb tudod hosszu es szemelyes tapasztalataim vannak ebben a zold fal elotti beszedekkel fiatalok meg aktivistak es hasonlok de mar kifejtettem amit most Greta vagy Petra elmondott mar hallottuk 1992 Rio sokszor azota is 2012 Rio ban volt Agenda 21, Millenium Development Goals, most eppen SDGs ott van a Convention of the Rights of the Child, es csomo hasonlo megallapodasok amikre a fiatalokt agitaltak Kyoto, Parizs stb.... ez a Greta sajnos nem kulonb (nem az amit mond mert azzal meg egyet is lehet erteni, foleg ha tenyleg nem szul gyereket) de maga amit O maga illetve amit korulotte keltenek egy ertelmetlen PR egy folosleges potcselekves gondolom a Terminator is kurva buszke magara hogy Tesla-t adott kolcson...

Amugy annak lenne amugy a legtobb ertelme amit nem nagyon szoktak hansulyozni mert taboo hogy valami olyasmit is mondott hogy nem lesz gyerke ... na ez mar a 1970-es evek ota egy jol megfogalmazott teoria volt hogy az egesz kornyezetrombolas kornyezetszennyezes es az ezek kovetkezmenyei egy egyszeru okra vezetheto vissza tulnepesedes foleg a vilag legszegenyebb reszein ahol SOHA nem lesz eleg forras ... legjobb peldak a 70-es evekben fuggetlenedo afrikai orszagok akik meg komoly gazdasagi fejlodest is fel tudtak mutatni de mindent elvitt a nepesseg robbanas ... ez noveli a migraciot az erdoirtast talaj erozoiot nagyvarosba koltozest stb...

viszont ezzel foleg a konzervativ vallasos nemzetek nem akarnak foglalkozni ide ertve pl usa-t is de egesz del-amerika es afrika nagy resze ... egyedul Kina-ban volt meg a politikai akarat es persze a diktatura hogy ezzel valamit is kezdjenek...

Na de tul hosszura sikerul a hulye kerdesedre valaszolnom...

Greta aranyos de egy aljas PR kampany beszippantotta teljesen ertelmetlenul egy evet veszitett az iskolabol is ...

taga20 2019.10.13. 22:44:16

@shakti rom: a csútigeciék ma szopóágra kerültek.
és egyre kevesebb lesz az eus pénz, ezért szét fogják szedni egymást.
ennyike.

ja és tarlós elhúzhat nyugdíjba, ahová már rég el kellett volna húznia!:)))

shakti rom 2019.10.13. 22:44:20

@Csodabogár: Nem tűnik hisztinek, Trumpnak igen. S neked s másoknak itt..ami a ti dolgotok.

shakti rom 2019.10.13. 22:49:34

Pezsgő nincs itthon, de egy kis veresbor is megteszi :)

kis reménysugár hogy egyszer vége lesz a fidesznek..

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=152701116&t=9240771&openwith=1

gabors 2019.10.13. 22:50:39

na ugy tunik BP eluszott mint a hableany a fidesznek...

otleteket nem akarok adni de 2/3-al akar a fopolgarmestri poziciot konnyu lesz teljesen kiuresiteni vagy akar teljesen megszuntetni es mind "fovarosi" intezmeny szolgaltatas allamositani es Tarlos-t akar minszteri biztoskent a fopolgarmester fole lehet tenni ....

azt hiszem erre gondoltak a fidesz kongresszusan is amikor fontos alkotmanyvaltozasokrol beszeltek

jobb lesz ha nem iskolak es templomok utan a BKV-t es az osszes ami BP-el kezdodik allami iranyitas alla kell helyezni ... oszt jonapot a fopolgi meg mehet majd koszoruzni biciklivel

Ja es minden videki varossal ahol eppen nem nyert a fidesz ugyanezt meg lehet tenni mert miert ne ? a 2/3 az 2/3 !!!

Benikuty 2019.10.13. 22:55:59

@shakti rom: "Vidéken természetesen tarol a rohadt ukrán krumpli".
Azért rendesen színesedett a térkép, az előző ciklushoz képes!
Győrben sok volt az érvénytelen szavazat, nyilván iksz helyett sokan pinát rajzoltak :D

taga20 2019.10.13. 23:05:13

@Benikuty: győr, magyarország szégyene. ennyike!

shakti rom 2019.10.13. 23:05:14

@gabors: PR hogy száv év múlva lakhatatlan lesz a föld? Ugyanmá

shakti rom 2019.10.13. 23:05:14

@Benikuty: :)))) hát, a Borkainak már fingott fábián.

Arthamyr 2019.10.13. 23:13:38

@gabors: "egyedul Kina-ban volt meg a politikai akarat es persze a diktatura hogy ezzel valamit is kezdjenek" - Azért ez sajnos ott sem volt egy egyértelmű sikersztori, más országokat követésére inspiráló példa meg főleg nem.
Egyelőre ott tartunk, hogy ahol megfelelő a demográfiai helyzet, ott erre nagy prioritású megoldandó problémaként tekintenek, és nagy erőket mozgósítanak a szaporodás érdekében. Ahol az alacsony fogyasztás és átlagéletkor kompenzálja a szaporodást valamennyire, ott arra tekintenek problémaként, és gőzerővel dolgoznak a megváltoztatásán.
Korántsem biztos, hogy eljut erre a felismerésre valaha is a világ, és gyakorlatban létre fog jönni. Persze majd a természet megoldja ezt (is), de azért nem fogunk mindannyian tapsolni örömünkben (még azok sem, akik megélik).

Taxomükke (UK) 2019.10.13. 23:24:15

@taga20: Ja, remelem, elkezdodik a maradek koncokon valo osztozkodas, es osszedol a tetves maffia.

Benikuty 2019.10.13. 23:24:33

@gabors: előbb dől ránk a szemétszállítás és a viziközmű szolgáltatás. Egyéb romhalmazok lassan ölnek. Persze lehet a húrt feszíteni.

gabors 2019.10.14. 00:18:22

@taga20: "@Benikuty: győr, magyarország szégyene. ennyike!"

nem gyor hanem borkai es a maffiozo baratai .... az hogy meg ez sem volt eleg ahhoz veszitsen ... mas kerdes de nem hiszem hogy sokaig polgi marad ... tutti lemond .. nem tudom arra mi menetrend uj valasztas ? vagy a kozgyules valaszt vagy hogy ...

gabors 2019.10.14. 00:27:08

@Arthamyr: "sikersztori, más országokat követésére inspiráló példa meg főleg nem."

de az, Kinaban, sikerult a nepessegrobbanast megelozni (persze eleg piszkos eszkozokkel de valszeg csak igy lehet) Ellen peldakent nezd meg pl Indiat ami mar le is hagyta Kinat (nepessegben legalabbis) hasonlo a helyzet (tragikus) tobb afrikai orszagban pl Nigeria fuggetlenseg eveben 1960 45 millio tavaly kozel 200 millio !!! kb 50 ev alatt tobb mint negyszeresere novekedett a lakossag szama es jo par millio el is koltozott jobb helyre

gabors 2019.10.14. 00:35:49

@shakti rom: "@gabors: PR hogy száv év múlva lakhatatlan lesz a föld? Ugyanmá"

nem figyeltel mar irtam hogy az uzenettel kevesebb gondom van azzal nagyreszt egyet lehet erteni.... a hogyannal meg amit csinalnak avval van gondom ami szintiszta PR social media bullshit es ugy tunik ingyen eszakamerikai vakacio iskola helyett .. ugyes nem mondom ....

gabors 2019.10.14. 00:38:30

@shakti rom: "@gabors: megint negatív vagy."

a FIDESZ (Orban) eddigi tenykedese alapjan NER Alaptorveny es hasonlok nem lehet nagyon sok pozitivumra szamitani de ne legyen igazam :-))))

shakti rom 2019.10.14. 09:28:37

Namost...

Vissza kell a krumplit adni, vagy levonják az árát?

Arthamyr 2019.10.14. 10:13:00

@gabors: Tény, hogy a nagy népességrobbanást lecserélték egyéb problémákra. Ezért, meg azért sem nagy sikersztori, mert még így is gyorsabban növekedett (és növekszik) a népesség, mint pl. több európai országban.

shakti rom 2019.10.14. 14:06:29

Kanada történelmében Justin Trudeau volt az első államfő akinek golyóálló mellényt kellett viselnie tegnap.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása