oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2019. szeptember 22. 06:30,  Hollandia és a feltámasztott rabszolgaság 41 komment

2019. szeptember 22. 06:30 Határátkelő

Hollandia és a feltámasztott rabszolgaság

Hollandiára is igaz az, hogy nagyon érdemes odafigyelni, milyen szerződést ír alá az ember, különösen ha határátkelő. Ami azért is érdekes, mert közben az országban nagy hagyománya van az önkéntes munkának.

holland_munka.jpg

Hollandiában a helyzet azért is ellentmondásos, mert miközben sokan mennek önkéntesnek, ha tehetik, nem mennek a fizetős, igazi munkahelyükön túlórázni – írta a Frízföld.

„Mivel anyagilag általában nem kényszerülnek rá ezért ha mód van rá inkább kihátrálnak alóla: ha nem kötelező bemenni akkor inkább a családjukkal töltik az idejüket. Igazuk is van…

És - a párom történetei alapján - biztosítanak helyet, hogy más odaférjen a munkához. Ő úgy mesélte, hogy többször előfordult, amikor megkérték a kollégák segíteni, mert valamivel nem boldogultak aztán nyugodt lelkiismerettel hagyták ott és húztak el kávézni, mivel a probléma szerintük a másik segítségével meg is van oldva.

Kivételek persze vannak. Én is tudok olyan személyről, aki szinte benn él a munkahelyén, ő főnök, középvezető. Bemegy munkaidő előtt vagy után. Eleve tovább marad benn, de még aztán is visszanéz - hétvégén is. Valószínűleg hamar megy még feljebb a ranglétrán.

Ilyen főnököm nekem is volt otthon, ő, ha úgy hozta a helyzet, bent aludt az irodájában a kanapén. Neki az volt a véleménye, hogy egy nő, ha már három gyereke van, nem megfelelő munkaerőnek és a lehető leghamarabb meg kell tőle szabadulni.

Nekem addigra szintén megvolt a három csemete, ennek ellenére teljes lelki nyugalommal jegyezte meg - és nem rám gondolt, illetve nem nekem címezte. Mondjuk úgy, hogy cefet rosszul esett.

Ő is nő volt, mint az eddigi legprofibb vagy a legrosszabb főnököm is. Az utóbbinál történt, hogy a terhes kollegina a mosdóban lett rosszul, majdnem elvetélt.

Kihívtuk a mentőt, a Vezető Asszony - csupa nagybetűvel írandó - pedig csak azzal volt elfoglalva, hogy neki most plusz munkája maradt a dolgozója után. Mivel a lánynak határozott időtartamú szerződése volt és akkortájt, még a kórházban töltött ideje körül járt le ezt nem is hosszabbították meg neki természetesen.

Ilyet már itt is láttam: a terhes nőt a holland cégtől is simán kirakták, ahogy a fix idejű szerződése lejárt, eszük ágában sem volt hosszabbítani. Gondolom törvényesen, de etikusan-e?

Egyébként Hollandiában előszeretettel írnak határozott időtartamú munkaszerződést, amit vagy meghosszabbítanak vagy nem. (Most változik a szabályozás.)

Határozatlan idejűt lehetőleg csak minél kevesebben kapnak, inkább a többszöri hosszabbítgatás megy, ameddig csak a törvény engedi. Ennek a végén gyakran hiába jó és fontos az illető általában mennie kell, ezt eljátsszák a következő munkahelyén is és így tovább.

Talán emiatt is egy kisebb felmérés eredménye szerint a munkavállalók legkedveltebb része a munkaidőből (meglepetés!) a kávészünet - úgy gondolom ez Magyarországra is igaz.

Egyébként általában a hollandok az otthoniakhoz képest lazábban veszik a munkát és nyugodtabbak is, talán mert kevésbé vannak széthajtva, illetve itt nem korbácsos hajcsárok állnak mögöttük - képletesen értve -, mint otthon.

Ott volt olyan munkaközvetítő által másik munkahelyről érkezett csoport, akik a feletteseiket csak szimplán kápónak hívták - ez eléggé egyértelmű szemléltetése az alá- fölérendeltségi viszonynak és a vezetők emberségének. azt hiszem. (Tudom, hogy nem mindenütt ilyen a helyzet, szerencsére.)

Sejtem, hogy itt is vannak emberevő vezetők, de mi láttunk olyat is, hogy a főnöknek nem derogált az üzem területén seprűt ragadni, ha épp más nem ért rá. Azt mondta ez természetes, mert egymással - egymásért dolgoznak, ugyanazon a munkahelyen.

Na persze mindig lehet hallani a munkaközvetítős érdekességekről, ahol feltámasztják a modern kori rabszolgaságot, (köztük van pár magyar is) aki fűt- fát ígér.

Később pedig fizetés legfeljebb a minimálbérig, de abból levonnak áfát, béfát, céfát. Kosztot, biztosítást, munkába járás költségét. Szállást, ami papíron Hilton, gyakorlatban többen egy szobában, esetleg kulcs nélkül.

Extra azért jár mellé: háziállatot tarthatsz. Csótányt. Egeret. Ha valami nem tetszik, költözz ki, de azonnal, oldd meg. Pénzt pedig nem, vagy alig- alig kapsz, mivel a sok levonás után örülhetsz, ha nem te vagy az adósuk.

Állítólag ugyanez a helyzet némelyik kínai büfés munkával is. Szóval mielőtt valaki egy igen tetszetős hirdetésre kiutazna: nem árt alaposan utánanézni. – Ez hál ‘Istennek nem saját tapasztalat volt, ezekbe a beszámolókba a neten, Facebookos csoportokban bárki belefuthat rendszeresen.

És mindenekelőtt: nyelvet tudni! Aki csak magyarul tud, azt itt eladhatják a piacon egy kiló répáért.”

A teljes posztot itt olvashatjátok el, érdemes!

Szabadság

A szabadság sok mindent jelenthet, akár azt is, hogy az ember elindul egy bringával a városba… különösen, ha éppen szabadságon van, mint a Vaku villan szerzője esetében.

kerekpar.jpegA kép illusztráció (Fotó: pexels.com)

„Félúton kint ül a szupermarket előtt a szakállas öreg pénztáros, akitől egyszer kaptam fél liter rakit, csakúgy, mert a sajátja, kalimérázunk mosolyogva.

Bringázok tovább a jázminillatban (amikor megérkeztem, akkor is épp virágzott, és most megint, úgy fest, 4 havonta tud ilyet), az olívafák alatt, ragyogó késő nyári napfényben, a kanyarokban fel-felcsillan világoskék Földközim.

Eltekerek az autókölcsönző előtt, ahonnan Anyunak béreltem a kocsit, és ahonnan azóta mindig integet a tulaj, plusz, ahol dolgozik a moldáviai srác, aki egyszer visszatette a bringámra a leesett láncot, és ezért másnap beadtam neki egy müzliszeletet.

Beérek a városba, belefutok az ikrek egyik tagjába. Az ikrek voltak az első két hónapom meghatározó társasága, a kollégám bárjában lettek törzsvendégek, két harminc éves srác, picit a város bolondjainak vannak kikiáltva, de semmivel sem zizibbek az átlagnál szerintem, kicsit furcsán beszélnek, de rém jópofák, és jószívűek.

Egyszer szkanderoztattam őket, nagyon nevettem. Megállok vele dumálni, rég látott, igen-igen, nem járok már a kolléga bárjába, mióta rákaptam az írkocsmára, és mióta annyira kimondhatatlanul elegem lett a kollégából, meg a főnökből, és az összes krétai kreténből, de ezt nem mondom, mert rosszul esne neki, és naná, hogy nincs is így.

Inkább elújságolom, hogy ez szabadságom első napja, reggel 10 van, és itt bringázgatok, különösebben nagy tervek nélkül.

Őszintén örül, azt mondja, igyunk egy kávét, de rájövök, hogy mégis van tervem, pénzt tenni a telómra, és hívni az athéni thai nagykövit, úgyhogy passzolom a kávét, amúgy is másnapos szívdobogásban vagyok, inkább narancslé kell majd erre.

Tekerek tovább, a bringakölcsönzős rám mordul (haragszik a főnökömre, így közvetve rám is, de a szeme közben mosolyog, nem veszem túl komolyan), kedvesen holázok neki, még mindig azt hiszi, hogy spanyol vagyok. (…)

Kibicózok a világból, egyszer még a zöldségesembe is belefutok valami lehetetlen helyen, amikor épp egy kavicsos köves kitérőn próbálok átrallyzni egy eddig ismeretlen part felé, ahol végül akkora a szél, hogy mégsem fogok strandolni, ő pedig pecabottal a vállán jön szembe.

Négy hónap alatt elég sok embert megismertem, ilyenkor jövök rá, illetve arra is, hogy mennyire pici ez a hely, mindig ugyanazokat az arcokat látod mindenhol.

Hihetetlen szabadság érzés tölt el, ahogy csak így tekerek toronyiránt, gyönyörű a víz, szeles friss levegő, nagy zöld hegyek szemben, énekelek és vigyorgok.

Valahol belefutok egy táblába, amin azt a gyrosost hirdetik, ahol az első itteni szabadnapomon ettem, és hirtelen rámtör a vágy, hogy ismét elmenjek oda, úgyhogy arra fordulok, és lám, az út szélén itt egy gazdabolt, eszembe jut, hogy Balázs kért padlizsánmagot, mert az anyukája ültetett egyszer görög padlit, és állítólag az a legjobb. Egyetértek, baromi jó itt a padlizsán!

De mi nem jó itt? A zöldség-gyümölcs alapanyag egyszerűen csúcs minőség, évek óta nem ettem ilyen ízű paradicsomot, barackot, dinnyét, mint itt. Szóval mielőtt bemegyek, kiguglizom egy padlizsán fotóját, és miközben mutatom, nagyon bézik kiejtéssel hozzáfűzöm a képhez, hogy magot szeretnék, mire a srác tökéletes angolsággal elkezdi magyarázni, hogy 3 féle padlizsán magja van, melyik milyen, és mikor kell elültetni. Ennyit az előítéleteimről.

Odaérek a gyrososhoz, és pita burgert rendelek, frissen facsart narilével, közben hagyom udvarolni magamnak a pincér srácot (szokásos műsor, unalmas egyébként, mégis jót tesz az ember önbizalmának), és a baromi hangos zenéről is eldumálunk, ami tradicionális krétai, naná. Befalom, fázni kezdek a szélben és árnyékban, fizetek, és visszabringázok a napfényre. Kezd határozottan nyár vége hangulat lenni.”

Aki szeretne még ebből a hangulatból, olvassa el a teljes bejegyzést ide kattintva!

Milyen volt a kanadai nyár?

És ha már nyár, akkor lássuk, milyen volt a nyár Torontóban a Juharszirup blog szerint. Apropó, tudtátok, hogy a kanadai nagyváros nagyjából Milánóval van egy szélességi körön? Mégis, micsoda különbség van a klímában…

kanada_ho.jpgKanada május 20-án - igen, az a fehér ott hó...

„A hideg idő Dél-Ontarióban 6 hónapig tart, decemberben általában megjön a hó (néha korábban), majd kb. május közepe az az időszak, amikor már biztosan lehet számítani a tavasz érkezésére és nincsenek már reggeli fagyok.

Vannak persze kivételek, néha korábban jön a tavasz, de 2019-ben május elején még a szokásosnál is sokkal hűvösebb volt. Néhány napig úgy tűnt, hogy megjön a kellemes tavaszi időjárás, de aztán jött egy hosszabb lehűlés, amikor nappal 9-10 fok sem volt.

Aznap otthonról dolgoztam, nem is igazán figyeltem mi van odakint, de arra lettem figyelmes, hogy a 19 fokon felejtett thermosztát bekapcsolta a fűtést. Jól meg is lepődtem, mert addig már felmelegedett annyira a kinti hőmérséklet, hogy a fűtésre nem volt szükség, de a hirtelen jött lehűlés miatt a belső hőmérséklet 19 fok alá esett, azaz a kazánunk ismét bekapcsolt.

Ez a szenvedős idő egészen május végéig eltartott, néha igazi tavasz volt, néha inkább tél vége. (...)

Júniusban azért Dél-Ontarióban is melegszik a levegő, akadtak kellemes nyári napok, amikor a nappali max. hőmérséklet 20-25 fok között volt, de éjszaka 13-16 fokra is simán visszahűlt a levegő. Jól esett reggel kinyitni a teraszajtót és az ablakokat és átszellőztetni a lakást.

Új otthonunkban az ablakaink nagy része déli fekvésű, ennek ellenére június végéig nem kellett bekapcsolnunk a légkondicionálást. A hőmérséklet a legtöbb napon 22-25 fok között volt, de ez csalóka, mert Waterloo a Lake Eerie, Lake Ontario, Lake Huron között kb középen helyezkedik el, ezért a levegő nagyon párás is tud lenni és a hőérzet 25 foknál akár 30-32 fok is lehet.

Visszatérve a hőhullámhoz, amikor júniusban a legmelegebb volt Európában, akkor nálunk átlagos kora nyári időjárásunk volt, sok napsütéssel, gyakori délutáni záporokkal, ami szintén a nagy tavaknak köszönhető.

Emlékszem, hogy az iskolaév utolsó hetében (június 25-én) Márk osztályát elvitték a Waterloo parkban lévő splash pad-re (vizes játszótér) és kint kellemetlen szél fújt és talán 20 fok sem volt.

Én egy vékony pulcsit is felhúztam munka közben, néztem ki az ablakon és abban bíztam, hogy a vizes játszóteres programot törlik, de nem, a gyerekeket simán fürdőruhában beengedték a normál csapvizet köpködő játszótérre és elintézték, hogy Márk az iskolaév utolsó napjait kötőhártya- és torokgyulladással otthon töltse. (Kb. ekkor volt a legmelegebb Magyarországon.)

Nálunk június végére, július elejére az éjszakai hőmérséklet szépen emelkedett, és a kezdeti 15-16 fokhoz képest július elejére már 20 fok volt reggel és délután annyira tűzött a nap, hogy a légkondikat is bekapcsoltam a nap közepén, amikor itthonról dolgoztam.

A kanadai kánikulára július közepéig kellett várni, amikor néhány napig a hőérzet a magas páratartalom miatt 40 fok környékére is felkúszott, bár erről mi csak hallomásból értesültünk, mert éppen Magyarországon voltunk.

Augusztus elején volt néhány kellemes hetünk, ekkoriban kétszer is voltunk strandolni a Lake Huronnál, de augusztus közepén aztán tartósan hűvösek lettek a reggelek és nappal is ritkán emelkedett a hőmérséklet 30 fok fölé.

Timka mondta is, hogy szerinte itt az ősz. Az egyik nap megemlítettem ezt a véleményt a munkatársaimnak, akik nagyon röhögtek, de csak kb. 2 percig, aztán elgondolkodtak és bevallották, hogy ők is észrevették, hogy milyen hűvös van mostanában és lehet, hogy a feleségemnek mégis igaza van.

Idén tehát Dél-Ontarióban a nyár kb. 2 hónap volt, és az sem volt a igazán meleg.”

A teljes posztot itt olvashatjátok el.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Határátkelő Klub!

El tudnád képzelni magad digitális nomádként? Vagy nem tudod elképzelni, de érdekel az életforma? Esetleg csak beszélgetnél egy jót kötetlenül? Gyere el szeptember 24-én kedden 18 órától a Prosit Buda Bistróba a budapesti Móricz Zsigmond körtéren és beszélgess két tapasztalt digitális nomáddal, Vigh Borival és Majsai Richárddal! 

További részletek itt!

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Görögország Kanada Hollandia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr2015141468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Din Serpahis 2019.09.22. 08:43:11

A biciklis szerintem ketyos es a stilusa remes, nem tudtam vegigolvasni.

Hari Seldon 2 2019.09.22. 09:11:54

@Din Serpahis:

Nem tudom hogy az-e, de az ilyen kifejezésektől rosszul vagyok:
"telómra, és hívni az athéni thai nagykövit"

teló, nagykövi,
vagy később a "narilével"

nyuszigonosz 2019.09.22. 09:39:56

Hát a mai válogatásból tán csak a kanadai nyár érdekes.

O1.G 2019.09.22. 11:13:14

Tök ketyos a 2kerekü.

Csodabogár 2019.09.22. 11:58:19

@Hari Seldon 2: Ezektől én is rosszul vagyok mindig. Piacon is ilyen kiírások vannak, hogy "ubi, pari", stb.

Torontoban komolyan elgondolkoznék a globális felmelegedésen, amitől most hisztiben van a fél világ. A nyár egyébként, az én fogalmaim szerint, itthon se volt az idén olyan igazi. Napok óta fűteni kell a lakásban.:-(

Csodabogár 2019.09.22. 11:59:45

@Din Serpahis: Tipikus eset. Nincs semmi mondanivalóm, de írok, lehetőleg szlengben.

nyuszigonosz 2019.09.22. 12:15:09

@Csodabogár:
Nyár volt.
Söt, nagyon meleg nyár volt. 30+, söt 40+ fokokkal.
Most is kellemes az idö.

nyuszigonosz 2019.09.22. 12:31:50

@Dikusz: Itt válaszolok: kösz a cikket az Állatkertröl Nyíregházán.

Golf2 2019.09.22. 14:00:30

@Csodabogár: 100 év óta a második legmelegebb nyár volt itthon alig vártam a végét.

Csodabogár 2019.09.22. 17:40:45

@nyuszigonosz: Az ilyesmi nagyon szubjektiv. Attól, hogy egy nyáron 3 négy alkalommal itt-ott felmászik a hőmérő 40 fokra, még az egész nyár nekem nem jó. Itthon nem is volt ilyen extrém meleg. Tavaly volt igazi nyár, az idei csak olyan éppen hogy volt, nekem. Éjszaka pl. mindig erősen lehült. Nyári takaró talán egy hétig volt használatban.
De tudom, hogy vannak akik már 25 foknál sóhajtoznak a meleg miatt, de ez nem én vagyok.:-)

nyuszigonosz 2019.09.22. 17:50:33

@Csodabogár: Hát itt meleg volt, hosszantartó meleg, közben persze voltak 30 fok alatti nyári napok is, kimondottan kellemesek voltak a sok sok nagyon meleg nap között. Csak ezekböl volt a jóval kevesebb.

A hivatalos mérések a 40+ fokokról: volt több, mint pár nap, és persze azok valahol árnyékban mértek, hát akkor elképzelheted, milyen az nem árnyékban lenni. Ahová a nap odasütött, és bizony ezt tette, nap mint nap megvolt a 43-46 fok mindenhol.
És éjjel is a 20 fok körül, vagy afölött. Összesen egy hét volt augusztus elején, amikor nem volt egy nap sem 30 fok felett a hömérséklet. Ez a hét jó volt.

Benikuty 2019.09.22. 17:51:19

@Shaktee: Nem téged hiányol a viccblogon a szőröstalpú baggeres? :D

Dikusz 2019.09.22. 18:42:37

@nyuszigonosz: Nagyon szívesen!
Ha valaha is jársz arrafelé, nagyon ajánlom, hogy látogassatok el oda. Az Állatpark vezetése nem tudom mit tesz/tett, de profi módon csinálják. A budapesti Állatkert a füstös nyomába sem érhet szerintem, pedig annak is profi az igázgatója.

Golf2 2019.09.22. 19:54:36

@Dikusz: profi az igázgatója...profin kinyírta a vidámparkot,valami óriás förmedvény iesz helyette,vidámpark meg sehol...Majdnem annyi kárt csinál a városligetben mint a másik fdesznyik a baán.

Csodabogár 2019.09.22. 20:03:11

@Dikusz: Lehet. Minden esetre két éve egyszer nosztalgiából, mert vagy 50 éve nem voltam ott, elmentünk az állatkertbe itt Pesten. Életem csalódása volt. Gyerekkoromban nem messze laktunk és nagyon sokat jártak velem a nagyszülők az állatkertbe. Most nem lehet ráismerni, az utak valami járhatatlan burkolatuak, az állatokat többnyire nemigen lehet megtalálni, soha többet nem megyek oda az biztos.
Az igazgató szakszerűségét nem tudom megitélni, de a közönség szempontjából pocsék a hely. Egyetelen pozitivum, hogy ujra felfedeztük a Gundel kertjét, ahol jókat lehet enni, kellemes körülmények közt. Sajnos az idén egyzser se voltunk, csak készültünk egész nyáron, ami nem volt nyár, nekem.

gabors 2019.09.22. 20:22:33

@Golf2: "mint a másik fdesznyik a baán."

az allatkert igazgatoja a volt SZDSZ-es Persanyi aki kornyezetvedelmi miniszter volt anno (szemlyesen talalkoztam is vele szerintem egy rendes valaki) .. ha jol tudom meg mindig O az igazagato de ha valtozott (es valaki tudja ki most irja meg mondjuk forrassal egyutt)

gabors 2019.09.22. 20:31:13

@Benikuty: "@Shaktee: Nem téged hiányol a viccblogon a szőröstalpú baggeres? :D"

????

nincs eleg godor UK-ban amit lehet kiasni vagy fa amit lehet kifvagni f...sz tudja melyik qerdoben?

gabors 2019.09.22. 21:40:23

@somlobodog: OK akkor a linked alapjan jol tudtam hogy meg most is Persanyi az igazgato (aki soha nem volt ha jol tudom fidesznyik)

vagy valamit felre-ertek ???

nekem is ezt hozta ki a google csak nem voltam teljesen biztos hogy a NER nem asta meg el ...

en evek ota azt hallom a csaladtol hogy az allatkert egyre jobb szuleim szerint is meg a unokatesok stb ...

persze en nem voltam arra 30 eve

gabors 2019.09.22. 21:43:00

@gabors: "persze en nem voltam arra 30 eve"

most jut eszembe hogy dehogynem !!!

voltam az allatkertben egyszer mikor hazalatogattam ugy kb 15-16 eve es jobbnak tunt akkor mint amire gyerekkorban emlekeztem

Dzsínom Dzsánom, dzsanázod? 2019.09.22. 22:19:20

@Csodabogár:
"utak valami járhatatlan burkolatuak, az állatokat többnyire nemigen lehet megtalálni, soha többet nem megyek oda az biztos"

Pedig lehet, hogy nem az állatkert romlott, csak 50 éve még se kerekesszék, se bot nem kellett, ezért nem az útburkolattal foglalkoztal. Meg talán a szemed, füled is jobb volt. Vagy akkoriban még tudtad, hogy a zsiráfokat nem érdemes se a madarhazban, se a pingvinek medencéjében keresni.
Never say never. Még akár a jövő nyarat is megérhetjük. Semmi se lehetetlen. ;)

Dzsínom Dzsánom, dzsanázod? 2019.09.22. 22:19:24

@gabors: útburkolattal elégedett voltál? :) Vagy már gyermekkorodban se volt az igazi?

Dzsínom Dzsánom, dzsanázod? 2019.09.22. 22:29:25

@gabors:
Persanyi nem csak Gyurcsány minisztere volt, a fidesz alatt miniszteri biztos lett:
alfahir.hu/a_fidesz_ujabb_szdsz_es_politikust_tamasztott_fel_es_allitott_maga_melle
m.origo.hu/itthon/20160809-persanyi-miklos-liget-projekt-miniszteri-biztos.html

Egyébként szerintem ez pont annak a jele, hogy szakmai érdemei, és nem nyelvtechnikaja (jól nyal) miatt tölt be magas pozíciókat.

blackhairlady 2019.09.22. 22:37:08

@Csodabogár: Hat az allatok mar csak olyanok, hogy ha nincs kedvuk nem buknak elo, meg ha annyira latni is szeretnenk oket. Gondolom ez 50 evevl ezelott is igy volt meg 50 ev mulva is igy lesz, legyen barki is is az igazgato :))

gabors 2019.09.22. 22:40:38

@Öreg Tőgy (Erdei Galand): "Egyébként szerintem ez pont annak a jele, hogy szakmai érdemei, és nem nyelvtechnikaja (jól nyal) miatt tölt be magas pozíciókat"

nem tudom de ha ez igaz akkor ez JO sot NAGYON JO b vagyis JO miniszter volt bar SZDSZ-es volt ...

mint mar irtam par percet beszelgettem vele az evet nem tudom 2000-es evek elejen orban2 elott....

de ha jol tudom/ertem az szdsz sem a nyelvtechnikaja miatt valasztotta hanem mert pont ahhoz ertett amire valasztottak ....

de ez egyre kevesvbe tunik valosnak....

Dikusz 2019.09.22. 23:03:03

@Golf2: Persányi mi kárt tett a Városligetben? Személyesen az ő közbenjárására nyírták ki a Vidámparkot? Alig hiszem, hogy ő tette volna tönkre, mert a bezárása előtt sok évvel már nem ért egy kalap szamócát sem az a kóceráj.

Dikusz 2019.09.22. 23:12:06

@gabors: Mi tűnik kevésbé valósnak? Az, hogy Persányi a szakmai hozzáértése alapján lett újra az Állatkert igázgatója? Mert igaza van @Öreg Tőgy (Erdei Galand):-nek, bárki is legyen, tényleg amiatt lett.

Biztos nem jól emlékszem, de mintha a miniszteri posztot is úgy vállalta volna el, hogyha lemond, akkor visszakerül az Állatkert igazgatói székébe.

Mi volt a pár perc beszélgetés témája, úgy slágvortokban, ha szabad kérdeznem? :de )))

gabors 2019.09.23. 00:12:13

@Dikusz: "@gabors: Mi tűnik kevésbé valósnak" nem Persanyi hoszzaertese hanem hogy meg nem talaltak meg valamivel es meg nem kellett a legkisebb orban focista fianak egy jo kis allas...

nagyon orulok hogy meg mindig ott van ....

gabors 2019.09.23. 00:43:56

@Dikusz: valamit tudhat !!!!! orbanrol vagy asszonyrol ... mert ha ez igaz akkor akkor meg a leggicbbet is tuleltele

Golf2 2019.09.23. 07:50:00

Ezeknek az óriásvibrátoroknak el kell költözni a Vidám Parkból” – mondta az Állatkert és a Vidám Park összevonásával kapcsolatos terveiről Persányi Miklós, aki jelenleg még csak Demszky Gábor jelöltje az Állatkert igazgatói posztra...Pofátlan volt már akkor.

Dikusz 2019.09.23. 08:33:55

@Golf2: Bizonyára mondta, ha írod, még Demszky idejében. De a Vidámpark megszüntetését (ami működése utolsó éveiben egy csődtömeg volt, és nagyon drága) nem gondolom, hogy kizárólag ő intézte el.
"Pofátlan volt már akkor." Ezt mire írtad, csak a Vidámpark miatt?

Dikusz 2019.09.23. 08:37:55

@gabors: De még mindig nem árultad el, miről beszéltetek pár percig... :)))
"leggicbbet" - ezmiez? Kit élt túl?

Golf2 2019.09.23. 11:00:24

@Dikusz: Igen csak az miatt mert még ki sem nevezték már akkor erősködött a vidámpark ellen.Igazi napraforgó.De van belőlük 100 most.Eszük ágában sincs vidámparkot csinálni pedig ezt is megigérték már vagy 8 éve...

gabors 2019.09.24. 02:22:22

@gabors: "nincs eleg godor UK-ban amit lehet kiasni vagy fa amit lehet kifvagni f...sz tudja melyik qerdoben?"

ugy tunik a maszturbalas mellett olvassa a HA-t ahelyett hogy godrokkel foglalkozna ott rasszista angolok kozott

gabors 2019.09.24. 02:34:20

@Dikusz: "@gabors: De még mindig nem árultad el, miről beszéltetek pár percig... :)))"

ez mar igen regen volt az akkori fonokom hivott oda (egy fogadas volt en ha jol emleksze fenykepezni voltam ott) merthogy van neki magyar beosztottja es hat itt van a magyar kornyezetvedelmi miniszter ... ugy remlik a felesege is ott volt bemuttak egymasnak je magyar itt is miiota elek New Yorkba ... semmi kulonos dologra ezenkivul nem emlekszem (de van vele kepem is, de az ilyesmit soha nem szerettem de a politikusok azt hiszik mindenki veluk akar pozolni )

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása