oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2019. augusztus 31. 06:30,  Elszabadult indulatok 47 komment

2019. augusztus 31. 06:30 Határátkelő

Elszabadult indulatok

A mindennapokban (legyen szó magánéletről és közéletről) egy ideje már elég durván elszabadultak az indulatok. Ha visszamennénk akár csak 10-15 évet az időben és megmutatnánk pár mostani megnyilvánulást az akkori énünknek, lenne csodálkozás. A helyzet nem speciálisan magyar, így van ez mondjuk Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban is.

tuntetes_foto_pixabay_com_stocksnap.jpg

Mindez arról jutott eszembe, hogy a héten úgy hozta az élet, hogy két nagy vihart kavart poszt is megjelent a blogon. Elsőként Balázs írása arról, hogy hazalátogatva mennyi pozitív élmény érte, majd pár nappal később Ábel írása arról, mennyi negatív.

Mindkét esetben egészen komoly gyűlöletcunami ömlött a szerzőkre (és hát persze a blogra), ami külön érdekes, hogy mindkét oldalról… Az emberek jelentős része ugyanis csak a saját perspektíváján keresztül képes látni a dolgokat, minden, ami azon túl esik, biztosan hazugság, propaganda és nem létezhet.

(Hozzáteszem, mindkét szerző többször írt már a blogra, ami igazán érdekes, hogy Balázs például a múltkor azért kapott, mert képes volt leírni, milyen ellátásban részesült egy osztrák kórházban.)

De nem erről szól a mai poszt, hanem arról, hogy elindult a Los Angeles-London-Budapest-tengely második évada (az amerikai nagyvárosból továbbra is Tamással, a brit fővárosból Bandosszal), amiben a Brexittel kezdtünk és egészen az elszabadult indulatokig jutottunk el.

A Brexitről annyit, hogy Boris Johnson miniszterelnök a héten ledobta a bombát, amennyiben azt kezdeményezte az uralkodónál, hogy a parlament a szokásosnál később, október közepén üljön össze a szünet után, amit II. Erzsébet jóvá is hagyott, ezzel gyakorlatilag meggátolva a képviselőket a megállapodás nélküli Brexit jogszabályi úton történő megakadályozásában.

Bandosz szerint a felháborodás hatalmas, de azért „nem kószálnak zombihadak az utcán”, magyarán London éli az életét. Mindkét oldal a demokráciával érvel, az egyik oldal azt mondja, hogy ha a kilépésre szavaztak az emberek, akkor annak meg kell lenni, a másik szerint a parlament felfüggesztése nem demokratikus lépés.

„Van egy hatalmas patthelyzet. A múltkori adásban beszélgettünk a szomszédról, aki átjött és közölte, hogy ő a Brexit ellen szavazott, de most már csinálják végig minél gyorsabban. Úgyis végig kell vinni, akkor legyen meg akár alkuval, akár anélkül” – mondta Bandosz, aki szerint valakinek fel kell oldania a patthelyzetet és lehet, hogy Boris Johnson lesz az, akármilyen sajátos is a megoldása.

„Az emberek nagyon belefásultak, akad, aki már nem akar vele foglalkozni. Valószínűleg ezért van az, hogy nagyobb azok aránya, akik szerint ezt most már be kell fejezni és ki kell lépni” – tette hozzá.

„Olyan ez, mint egy válás. Senkinek sem kívánom, de amikor odajut az ember, akkor valakinek mennie kell, aztán majd utána valahogyan fölépíti az ember az életét” – hozott példát Bandosz.

Az elmúlt évek teljesen felforgatták a brit politikai kultúrát, amiből eltűnt az azt eddig jellemző visszafogottság, kiegyensúlyozottság, „mostanra itt is úgy vagdalkoznak a politikusok és a médiaszereplők, mint Magyarországon”.

Tamás szerint hasonló jelenség figyelhető meg az Egyesült Államokban (és a világ több más részén is), azaz hogy nagyjából egy időben megváltozott a hagyományos jobb-baloldal feloszlás.

Érdekes kérdés az is, hogy az elnökválasztás előtti szokásos előválasztási hercehurca mennyire használja el a jelölteket (ez ugye általában az éppen ellenzékben lévő oldalra érvényes, esetünkben a demokratákra), mennyire harcolja ez a másik oldal malmára a vizet, marad-e idő egy egységes üzenet átvitelére.

„Úgy tűnik, mostanában már mindent lehet, lebontani értékeket. Azok mennek a közösségi médiában, akik nagyot mondanak” – vélte Bandosz.

„Olyan szinten tudnak elszabadulni az indulatok a hétköznapokban (pont azért, mert a politikában és a médiában is mindent szabad), hogy egészen furcsa és etikátlan támadások indulhatnak el emberek ellen, amit az emberek nagyon nehezen viselnek.

Eddig nyugalom volt, az emberek toleránsabbak voltak. Sok emberrel beszélgetve úgy látom, őket is sokkolja, hogy milyen típusú támadások indulhatnak el akár nem politikusok ellen is, csak azért, mert más népcsoport, vagy vallási csoport tagja. Miközben Amerika azért Amerika, mert mindenki máshonnan jött” – mondta Tamás.

És ezzel nagyjából vissza is jutottunk a poszt elején említettekhez…

Természetesen sok minden másról is beszélgettünk még, hogy miről, kiderül, ha meghallgatjátok a podcastot!

Miről beszélgettünk még – rövid sorvezető

Mit gondolnak Amerikában erről az egészről, gondolnak-e egyáltalán valamit? (5 perctől)

Milyen lehetőségei vannak a lázadóknak? (9 perctől)

Vajon Bandosz elkezdett már tartalékolni tartós élelmiszert, gyógyszert? (10 perc 45 másodperctől)

Mennyire formálta át a Brexit a politikát és az emberek gondolkodását? (14 perctől)

A sorozat korábbi adásait itt hallgathatod meg, és fel is iratkozhatsz a Határátkelő YouTube-csatornájára. (Mi több, iratkozz is fel!) Ha inkább letöltenéd a podcastot, akkor azt például ezzel a programmal teheted meg.

Ha van Spotify-od, akkor ITT TALÁLOD MEG a beszélgetést.

(Fotó: pixabay.com/stocksnap

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

A Határátkelő podcastjai most már nem csak a YouTube-on, de a Spotify-on, az Anchoron (ahol hangüzenetet is küldhettek!) és a legtöbb szolgáltatón megtalálhatók. Folyamatosan kerülnek fel az adások, hallgassátok meg őket (újra)!

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: podcast Nagy-Britannia Egyesült Királyság Brexit Los Angeles - London - Budapest tengely

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr1515031890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabors 2019.08.31. 07:00:40

most akkor nincs relevantism ... elso :-)))

gabors 2019.08.31. 07:06:28

"Az emberek jelentős része ugyanis csak a saját perspektíváján keresztül képes látni a dolgokat,"

ez tevedes ... az emberek (mind) csak a SAJAT valosagat latja mert nincs is mas ... az empatiat lehet szeretni meg hirdetni de attol meg minden ember csak egy a sajat valosagabol lat mindent ... innen kezdve a poszt tobb aposztulumat (nem tudom ezt pont hogy kell magyarul leirni) sem igazan lehet kovetni ...

ja meg WTF podcast ...

ja mint amerikaban elo a poszt meg az ovodas szintet sem eri el

Arthamyr 2019.08.31. 07:51:52

@gabors: Pár évtizede még érezhetően jobban kellett viselkednie az embereknek, főleg olyanoknak, akik reflektorfényben vannak. Ez szépen erodálódott, és ki tudja, hol a folyamat vége. És ehhez a folyamathoz nagyon sok ember lelkesen tapsol.

Pöffetegecske 2019.08.31. 09:01:48

@Arthamyr: Igen is meg nem is. Sok ember tapsol, még több meg hallgat.
Nem érzem, hogy itt a blogban ne férne el a véleménykülönbség, ne lehetne több perspektívának helye. Sokkal ijesztőbb a csend, a ne szólj szám, nem fáj fejem. Utolsó pesti munkahelyeimen ez volt, tudom, mit kerestem ott...

UtazóTódi · utazotodi.blog.hu 2019.08.31. 09:09:22

Én is Brexit ellenes vagyok, rühellem Borist, de abban egyetértek vele, hogy most már történjen meg így vagy úgy, mert az elmúlt három év egy vicc és ez az átmeneti állapot senkinek sem jó. Szerintem hülyeséget csinálnak, de most már csinálják végig.

Bredpitt Monika 2019.08.31. 09:31:13

Most mar csinaljak vegig a Brexitet, en is azt gondolom, ha mar kiirtak egy nepszavazast es a nep a kilepesre szavazott. Ha nem igy tennenek az az emberek arcul kopese lenne.

Az mar egy masik kerdes, hogy azok, akik a kilepesre szavaztak, most par ev utan hogy latjak, jol dontottek e.
szerintem meg beleferhetne elviekben egy ujabb nepszavazas, de lehet, hogy ebben nincs igazam..

Mindenesetre kivancsi lennek egy ujabb szavazas eredmenye re...

Bredpitt Monika 2019.08.31. 09:35:54

Azt a koltoi kerdest akartam feltenni, hogy vajon Cameron megbanta e a donteset a nepszavazassal kapcsolatban, de most belebotlottam egy videoba, aminek a cime: Cameron doesn't regret calling brexit referendum.

Bredpitt Monika 2019.08.31. 09:37:29

@Pöffetegecske: nagyon egyet ertek, es napi szinten vagyok kepben, kivancsi vagyok a mai demonstracion hany kollegat latok majd....

Bredpitt Monika 2019.08.31. 09:39:28

@gabors: eloszor is, nem vagy mindenhato, szoval nem kene azt irnod, hogy mind...
ha itthon jarsz menj el a Lathatatlan kiallitasra...

2019.08.31. 09:48:41

@Pöffetegecske: Nemrégiben volt egy közvélemény kutatás Németországban, ha jól emlékszem májusban. A németek kétharmada azon a véleményen volt, hogy nagyon oda kell figyelni mikor, hol, mit mond az ember. Nem tanácsos a politikai korrektség elvárásaival ellentétes álláspontot képviselni. Mindezt Németországban.
Tehát az emberek már önmagukat is cenzúrázzák, és nem csak a németek. Ezért lenne jelentősége annak, ha legalább a neten szabad lehetne a vélemény. Sajnos ez sem működik.

Arthamyr 2019.08.31. 09:52:57

@Pöffetegecske: Az, hogy itt a blogon mi van, nem annyira releváns, szinte mindegy, hogy van-e véleménykülönbség (egyébként szerintem van bőséggel), még az is, hogy ki hogyan fejezi ki a egyet nem értését, még ha időnként irritáló is. Ugyanis innen el lehet menni, és senki életét sem befolyásolja, ami itt történik.

Olyasmire gondoltam, hogy amikor én voltam gyerek, akkor a tanárok tudták szankcionálni a rossz gyerekeket, és ilyen esetben sokkal ritkábban merült fel, hogy a család (ok, csürhe) bemegy emberkedni az iskolába, vagy a tanárt előveszik. Az emberek nem csapattak az utakon 150-nel (a ladával meg a trabival nem is nagyon lehetett) lakott területen. Ritkább volt az ilyesmi: index.hu/belfold/2019/08/30/amokfuto_fiestas_video_piros_athajtas/
Az élet legtöbb területén kevesebb volt az erőszakos, öntudatos ember, akinek a szótárában a kompromisszum nem szerepel, vagy legalábbis kénytelenek voltak visszafogni magukat, mert olyanok voltak a normák.
Az őszödi beszédnél amerikai kollégáim hüledeztek, hogy hogyan maradhat helyén egy miniszterelnök azután, hogy beismerte, hogy hazudott, ma meg van egy Trumpjuk, és ki tudja, mit hoz a jövő.

Nem állítom, hogy jobbak voltak az emberek, de jobban viselkedtek, konfliktusokat jobban kezelték, és jobban kerülték a konfrontációt, mint manapság.

Nekem egyáltalán nem azokkal van a bajom, akik hallgatnak, hanem azokkal, akik egyre tovább feszegetik a határokat ("szuper, ez is átment, akkor szarjunk az arcukba még, megnézzük, hogy azt is benyelik-e"), ami miatt egyre több ember kénytelen felhagyni a hallgatással, tétlenséggel, és a frusztrációtól átsodródik az erőszakosak oldalára.

Bredpitt Monika 2019.08.31. 09:54:13

@gabors: mitol nem eri el a poszt az ovodas szintet?
Magyarazatot kernek.

Bredpitt Monika 2019.08.31. 09:57:52

@Arthamyr: jol bele fogsz illeni az itthoni tarsadalomba ezzel a nincs bajod azokkal, akik hallgatnak gondolattal....

Arthamyr 2019.08.31. 09:58:57

@Bredpitt Monika: Tudom, én minden társadalomba jól beleillek. :)

Platonica 2019.08.31. 10:01:08

Jot mosolyogtam, epp George Eliot 19. szazadi regenyet olvasom, amelynek egyik szala az akkori valasztasok korul zajlo mizeriat elemzi. Hat, ajanlom mindenkinek, aki azt hiszi, hogy van uj a nap alatt, meg hogy mennyire uj es mas a mostani helyzet:-D

Bredpitt Monika 2019.08.31. 10:03:55

@Arthamyr: ugyanakkor az sem jo, valoban, amit szinten megemlitettel, az eroszakos oldalra huzodas, de valahogy a fenti soraid nagyon szerencsetlenul vannak egymasba fuzve..

Ma, itt, ebben az orszagban, aki hallgat, az asszisztal..
..mihez is????

Egy ujabb hir, a zalaegersxegi korhazban lemondott egy orvos a vezetoi posztjarol, pont azert, mert o ilyen legkorben nem tud dolgozni, ahol megmondjak a felso vezetoknek mit szabad mondani es mit nem...

Arthamyr 2019.08.31. 10:06:55

@Bredpitt Monika: Az egy ordas nagy demagóg faszság, hogy aki hallgat, az asszisztál. Kevés gusztustalanabb dolog van a "vagy velünk vagy ellenünk" koncepciónál.

Hari Seldon 2 2019.08.31. 10:11:35

Nem hiszem el, hogy az UK-ban komolyan felmerül a lehetőség, hogy a "parlamenten" múlik a deal-no deal.
- Deafult-ban okt 31-én kiesnek, HA: 1. Boris bohóc nem vonja vissza a kilépést. 2. Az európai állam és kormányfők nem támogatják a halasztást.

Bredpitt Monika 2019.08.31. 10:32:55

@Arthamyr: a vagy velunk vagy ellenunk..????
Nem erted mirol beszelek, gondolom vagy azert, mert nem itt elsz, vagy nem is akarod erteni...
ez nem ordas nagy faszsag, hanem allampolgari kotelesseg ....

Az, hogy valaki hallgat, az asszisztal....veszelyes vizekre erkezett a magyar tarsadalom....nagyon rossz uton jarunk, es az emberek felelossege, hogy tegyenek vegre azert, hogy legyen valtozas...
vedheted magad a fenti szoveggel, de nem mindenki fogja bevenni...

Bredpitt Monika 2019.08.31. 10:38:54

Meg a poszthoz annyit, hogy a telekommunikacio segitsegevel, sokkal tobb informaciohoz jutunk , mint mondjuk negyven eve, amikor en voltam gyerek, es a szuleim sokkal nyugodtabbak voltak, ezaltal nekunk is nyugodtabb legkort tudtak biztositani..

Pl, mar megint elkovettem azt a hibat, hogy a cnn re kapcsoltam, ujabb hir, ujabb lovoldozes Alabama ban....kellett ez nekem?

Csodabogár 2019.08.31. 11:00:10

@Bredpitt Monika: Hol demonstrálsz és miért?
Sajnos a hazai demok mindig nagyon gyengék. Mikor a lengyelek neki indulnak, kimegy 100ezer ember és demonstrál. Itthon mikor egyszer régen voltak 10 ezren, már csodának számított.:-(

Csodabogár 2019.08.31. 11:06:54

@Bredpitt Monika: Szerintem aki hallgat, annak jó úgy ahogy van minden. Ezek ellen nincs mit tenni, mint azok ellen se, akik nem mennek el 4 évenként szavazni, "mert minek?"
Ma az ország az én szememben egy nagy bamba tömeg, kevés kivétellel, de a kivételek se értenek többnyire egyet.
Persze nem vagyok képben, nagyon kívűlről szemlélem a dolgokat és biztos nincs is igazam, de én így látom.

Platonica 2019.08.31. 11:10:58

@Bredpitt Monika: Babits Mihaly: Jonas konyve

" mert vétkesek közt cinkos aki néma"

2019.08.31. 11:15:06

@Bredpitt Monika: Valami ilyesmiről beszéltem. Nem tudod, vagy nem akarod megérteni, hogy ez a szekértábor dolog nem működök. Ami ennél nagyobb baj, hogy sajnos nem vagy egyedül.

Arthamyr 2019.08.31. 11:16:31

@Bredpitt Monika: Nem keverendő össze az, hogy valaki nem ért valamit azzal, hogy nem ért vele egyet. Itt az utóbbi áll meg. Az állampolgári kötelességeket szerencsére nem te definiálod, nyilván az olyan országot, ahol igen, úgy kerülném, mint a romagettót. :)

Nem foglalkoztat, hogy ki mit vesz be, és az sem különösebben érdekel, ki mit gondol rólam. Bennem nem okoz törést, ha más nem ért velem egyet, és az sem, ha egy szar alaknak gondol. Szóval felőlem puffogtathatod itt a buta hamis dilemmádat, amilyen keményen csak akarod.

Bónuszként esetleg azt is vezesd le, hogy aki elment külföldre, ahelyett, hogy Magyarországon demonstrálna a szerinted vélt állampolgári kötelességét teljesítve, az hazaáruló, végülis nem is kell hozzá sok nagy logikai ugrás. :)

négyzet 2019.08.31. 15:23:36

@Arthamyr:
Lehet, hogy furcsán fog hangzani, de szerintem ez az egész a tévével kezdődött, pontosabban a gagyi tévés műsorokkal, amik hamis, valójában soha nem létezett társadalmi normákkal kezdték bombázni az egyszeri tévénézőt, akik az új viselkedésmintákat szépen el is sajátították. Én például jól emlékszem, amikor egynémely családtagom a tévében látott szappanoperák fogatókönyvét kezdte képzelegni és ráhúzni a saját családjára, interpretálni a viselkedésüket az eltúlzott, elnagyolt, nevetséges karakterek szerint. Mindez aztán prímán megágyazott a populizmus térnyerésének, ami aztán tovább erodálta a normákat, beemelte a közbeszédbe azt, ami addig elfogadhatatlan volt, és normává tette az intoleranciát. És ezekbe nem csak az tartozik bele, hogy migránsoznak az emberek, hanem hogy például az együttélés szabályai nagyon sok helyen gyakorlatilag eltűntek.

Arthamyr 2019.08.31. 16:01:24

@négyzet: Annyira nem hangzik furcsán, a gagyi tévés műsoroknak szerintem sem volt semmilyen pozitív hatása. És a gagyi szappanopera még mindig jobb, mint mondjuk a valóságshow-k...
A nagy szabadság sem tett jót, sok ember egész egyszerűen alkalmatlan erre, sokkal jobban szabályok/korlátok közé kellene szorítani, hogy ne szopassa meg magát/másokat. És persze az internet és azon belül is leginkább a közösségi média, ahol mindenféle kontroll nélkül ömölhet a szar, és a szabályozók nem igazán azzal vannak elfoglalva, hogy ne ömöljön, hanem inkább azzal, hogy ők is akadályok nélkül odaszarhassák a saját kis kupacukat.

Én pl. a "migránsozás" alapgondolatával egyetértek (nincs szükség a lepukkant migránsokra, szelektíven csak olyanokat kell beengedni, akiknek nem esik nehezére betartani az együttélés - ahogy írtad, ma már sajnos nem igazán létező - szigorú szabályait és képesek az önfenntartásra a célországban). A mikéntjével van gondom: azzal, hogy egy országban a migránsozás mértéke nincs arányban a migránsok számával és minőségével, és az egész egy primitív és politikai célokra használt propaganda.

2019.08.31. 17:01:28

@négyzet: @Arthamyr:

Szerintem nem a tévé tehet róla. Tévé bazi régóta van, és szar tévéműsorok is régóta vannak.

Szerintem az internet a hibás, a közösség média, és hogy a platformok úgy vannak kialakítva, hogy elősegítsék a gyűlölködést.

@pametno:

"Ezért lenne jelentősége annak, ha legalább a neten szabad lehetne a vélemény. "

Szerintem a neten elég szabad a vélemény. Én inkább azt látom, hogy pont az a baj, hogy mindenki (oké, nem mindenki, sokan) azt gondolja, hogy az ő véleményét érdemes is meghallgatni, és hogy van benne valami érdekes, és hogy jobb hely lesz a világ, ha el is mondja. Pedig nem jobb lesz, hanem rosszabb. Vagy legalábbis most így tűnik.

2019.08.31. 17:08:13

@Arthamyr:

" a szabályozók nem igazán azzal vannak elfoglalva, hogy ne ömöljön, hanem inkább azzal, hogy ők is akadályok nélkül odaszarhassák a saját kis kupacukat."

Ja, ez meg egy hobbilovacska témám nekem. Ahogy én látom, a szabályozók általában 60+ éves, (jó esetben) jogász végzettségű férfiak, és egyszerűen nem értik, hogy mi történik körülöttük.

Nagyon jól látszik, hogy a való világ meg a szabályozás között jó 20 éves fáziskésés van minden területen, legyen szó környezetvédelemről, emberi jogokról, adózásról, bármiről.

Az internetet, a videojátékokat, a popzenét, a harry pottert, az akármit, legyen szó tényleg bármiről, az adott kor politikusai látványosan nem szokták érteni.

Túl öregek, túl lassúak, túl avíttak, túl műveletlenek, túl szűklátókörűek, túl nagypapásak. ¯\_(ツ)_/¯

(a jelenlevő fiatalos gondolkodású nagypapáktól természetesen elnézést kérünk)

Arthamyr 2019.08.31. 17:20:31

@Nagy kámpics: Azért 30 évvel ezelőtt sokkal kevesebb trash-reality volt, legalábbis én nem szembesültem vele. Szerintem civilizáltabb volt a tv. Szerintem akkor indult el a tv a lejtőn, amikor megjelent a mákos kettes (tv2) meg a rtl klub. Persze van amiben jobb lett, és vitathatatlanul szórakoztatóbb lett az átlag számára, de a hatása rosszabb lett.

Az internetet elég jól jellemzi a mai beszélgetésem @Bredpitt Monika: -val, látszik, hogy nem kell messzire menni, hogy valamit találjon az ember.
Két (tudtommal) diplomás ember, az egyik finoman beszól a másiknak, mert nem harcol az ellenségei ellen, a másik meg finoman elküldi a picsába ezért, úgy hogy valamennyire az ellenség közös, csak harcolni nem kíván. És ez még nem is a legrosszabb oldala, vannak pl. csodadoktorok, laposföld hívők, ezek mind szabadon tenyésznek, igazából nincs alsó limit. :)

Arthamyr 2019.08.31. 17:23:38

@Nagy kámpics: Van az 200+ év is, bizonyos területeken. :)

Arthamyr 2019.08.31. 17:26:15

@Nagy kámpics: És sztem a 60+ éves még lehet teljesen jó, nem tudom, mi a rosszabb, a 60+ vagy a 30-. Én biztos nem annyira szoktam jó szemmel nézni, ha valaki olyan írja a szabályokat, aki nemhogy az adott területen, de igazából sehol máshol nem tudott semmiféle teljesítményt felmutatni az életében.

shak_ti 2019.08.31. 18:38:13

@Bredpitt Monika: Nem kellene nyegle embereken idegelni magadat.

Kína már nem sokat sokat fog lacafacàzni, sok jó embert le fog mészàrolni hongkongban..

Csodabogár 2019.08.31. 19:08:53

@Arthamyr: Szerintem 20-25 éve még elég sok értelmes műsor volt a magyar televizióban és ahogy mondod nem a privátoknál RTL és társai. De ez pl. a német tv-ben is hasonló. Ott se nagyon van a privát adóknál értelmes műsor. Néha egy-egy jobb film, amit nem nézek, mert rengeteg a reklám benne. Manapság már meg se kisérelem a magyar tv-t nézni, mert csak bosszant.

Csodabogár 2019.08.31. 19:14:02

@shak_ti: Ne hongkongot nézd! Sokkal kellemesebb az angol tüntetéseket nézni. Jó tábláik meg felirataik vannak.:-)

shak_ti 2019.08.31. 21:05:41

@shak_ti: :))

Bianca Andreescu, Canada, advanced to the Us Open semifinals.

Yupeeeeee

Arthamyr 2019.08.31. 21:09:17

@Csodabogár: Kb. 15 évig nem volt TV-m. :D Most 3 éve van, de nincs bekötve semmi, csak netflix van, meg meccseket szoktam nézni néha.

négyzet 2019.08.31. 22:31:17

@Nagy kámpics: Szerintem inkább az van, hogy az interneten még hatványozottabban igaz, hogy a nézettségért/kattintásért mindent. Régebben nem csak, hogy nem tudtak az emberek annyi mindenről internet hiányában, de ha olvasták a híreket, azok nem voltak ennyire kihegyezve a zsigeri reakciókra. Amíg nézettségből/kattintásból élnek ezek a médiumok, addig ez így lesz.

A közösségi média pedig könnyen elhiteti, hogy a hangos hülyék véleménye a többség véleménye, mert ugye hangosak. Így aztán tényleg keletkezik egy ilyen sajnálatos ál-tömeg hatás, ami viszont már valójában is képes továbbgyűrűzni. Szerény véleményem szerint.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2019.08.31. 22:39:33

@Arthamyr: ha mar tv-nel tart a kommenteles:) Amazon Prime-ja akinek van (nem tudom, ez mashol mennyire erheto el). Nagyon feljottek jo tartalom kinalat teren (lepest kell tartani Netflix-szel :) Nemregen 2 minisorozatot is nagyon kedveltem, az egyik tobb Emmy dijat is kapott: The Marvelous Mrs. Maisel. 50-es evek Amerikaja, es egy felso-kozeposztalybeli ny-i zsido csalad felnott lanya stand-up cmoedy karriert kezd...Kepzelheto, mennyire nem illett bele az akkori vilagba...

www.youtube.com/watch?v=76bH1b9XreE

A masik jopofa sorozat Good Omens. Ez kicsit a fantasy/szatira vilaga, egy angyal es egy ordog "munkalkodasa" a Foldon...:)

www.youtube.com/watch?v=hUJoR4vlIIs

Platonica 2019.08.31. 22:45:49

@Zsuzsi65: En szeretem az Amazon Prime-ot:-) Tevenk ugyan nincs, de egy kis hazimozi-rendszerunk igen, heti ket-harom filmet biztos megnezunk. Most epp Ingmar Bergman van teriteken, nagyon jo a kinalat tenyleg!

Arthamyr 2019.09.01. 01:04:29

@Zsuzsi65: Én ezt kicsit sajnálom, mert fragmentálódik a piac. És nem az lesz, hogy akkor lesz több szolgáltató, és nagyobb verseny, és jobb szolgáltatások/tartalom, hanem ugyanaz lesz, mint a tv-csatornáknál, csak darabjáért lehúznak egy tizest havonta. És sok exkluzív tartalom lesz, tipikusan a legjobb dolgok, így simán előállhat a helyzet, hogy 5-10 ilyen szolgáltatásra "kellene" előfizetni. Nekünk azért van most netflix, mert pár éve még csak az volt szabad szemmel is látható tartalommennyiséggel, de ma vagy jövőre már nem vagyok benne biztos, hogy az éri meg legjobban.

Mondjuk a tartalomgyártással foglalkozóknak legalább jó, mert így több helyre beférnek, és kisebb a verseny, de én ugye fogyasztó vagyok.

shak_ti 2019.09.01. 09:17:36

@Zsuzsi65: Maiselt szeretjük :)

na nem o volt az egyetlen, sok zsido komikus nő volt a hatvanas evektol, a leghiresebb Joan Rivers,

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása