oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2019. augusztus 10. 06:30,  Mi lenne, ha hazajönne félmillió magyar? 432 komment

2019. augusztus 10. 06:30 Határátkelő

Mi lenne, ha hazajönne félmillió magyar?

A külföldön élő magyarok számára csak becslések vannak, de abban alighanem egyetérthetünk, hogy minimum félmillió határátkelőről beszélhetünk. Vajon mi történne akkor, ha ez a rengeteg ember a külföldön megszerzett tudással, megtapasztalt másfajta kultúrával, életszemlélettel egyszer csak megjelenne Magyarországon?

Szerinted mi történne, ha hazaköltöznének a magyar határátkelők? Min kellene és hogyan változtatni? Írd meg a hataratkelo@hotmail.com címre!

budapest_szabadsag_hid_foto_pixabay_com_pokati3_1.jpg

A kérdést a Svédországban élő Bandirepublic vetette fel beszélgetésünk során (aminek első részét itt olvashattátok), melyben arról is beszéltünk, hogy szerinte mi az, ami ma a leginkább hiányzik Magyarországon.

Nos, ő úgy látja, hogy leginkább a közös cél, akarat, tervezés, döntéshozatal nincs meg – magyarul az együttműködés hiányzik a Nemzeti Együttműködés Rendszeréből.

A béka és a forró víz esete

Van az a hasonlat, hogy a forró vízbe dobott béka kiugrik, de ha a hideg vizet folyamatosan forralod, akkor meg tudod főzni: „Ti itt, Magyarországon, halálra vagytok főzve. Én meg vagyok az a béka, aki jön a hűvös Skandináviából és látom, hogy már nagyon forró a víz.

Amikor hazajövök minden egyes alkalommal van valami, ami megdöbbent és amitől elszörnyülködöm, hogy 2019-ben, egy globális világban, egy Európai Unióban olyan gondolkodásmód uralkodik, ami 100 évvel ezelőtt is kőkorszaki volt” – tette hozzá.

„Hiányzik a hazám, akkor is, ha aggódom érte, akkor is, ha 2-3 millió honfitársam kirekeszt – nekem akkor is hiányzik és vagyok annyira idealista, hogy szeretném hinni, ha itt élném a mindennapjaim, akkor minden különösebb aktivitás nélkül, de picivel jobbá tenném az országot” – mondta Bandirepublic.

Mi lenne, ha hazajönnének?

Ebből pedig következik a gondolatkísérlet: mi történne akkor, ha mindazok, akik külföldre költöztek, egyszer csak hazaköltöznének?

„Nagyon erőteljes társadalmi kísérlet lenne, ha a ma külföldön élő magyarokat felültetnénk egy óriási „hajóra”, visszahoznánk őket és egyszerre belépnénk a mai magyar társadalomba jobbító szándékkal.

„Nem kell politikai pártot alakítani, csak elkezdenénk európai módon, normálisan, egymásra odafigyelve, együttműködve élni a hétköznapjainkat. Én azt remélem, hogy akkor Magyarország egy sokkal jobb ország lenne.

Azért fáj a szívem Magyarországért, mert Budapestet nagyon szeretem, itt nőttem fel és mindig az van bennem, hogy annyira jó lehetne. De akkor miért nem az?” – tette fel a kérdést Bandirepublic.

Kitartana a külföldön szerzett tapasztalat?

Ugyanakkor azért az érdekes probléma, hogy elég erős-e mindaz, amit a határátkelők magukba szívtak külföldön ahhoz, hogy kitartson Magyarországon?

„Ez függ a személyiségtől is. Én a nyolcvanas években voltam gyerek, akkor is lázadoztam, amiért meg is kaptam a magamét, mert felszólaltam, ha igazságtalanságot tapasztaltam. Kérdés tehát, mennyire vagy hajlandó csöndben nyelni csak azért, hogy kerüld a konfliktust.

Aztán van mindennek egy olyan vetülete is, hogy mennyi ideig éltél kint. Ha már 7 éve külföldön élsz, a gyereked ott nő föl, akkor neki az lesz a norma. A gyerekem itt nem viselné el a számára ismeretlen autoriter viselkedést. Én bízom benne, hogy már elég nagy ahhoz, hogy nem tudnánk betörni.

Van 2-3 millió kormánypárti szavazó és ugyanannyi csöndes ember, akinek nem tetszik, ami van, de nem szól. Ez a csöndben lévő 2-3 millió és az a félmillió-egymillió, aki hazajön, az már egy nagyon durva kritikus tömeg, akik ha látnának alternatívát, lelkesebbek lennének, de a mai politikai palettán aligha van alternatíva” – vélte Bandirepublic, aki a svédországi hétköznapok mellett Halottnak a coach címmel is vezet blogot és Facebook-oldalt.

Amiről még beszélgettünk:

Miben különbözik leginkább a svéd és a magyar társadalom? (a podcast elején)

Mit jelent svédnek lenni a svédek szerint? (7 perctől)

Mi volt az első benyomása Budapesten és érez-e változást az előző látogatásokhoz képest? (8 perctől)

Közép- és hosszútávú tervek, lesz-e belőle svéd nyugdíjas, hol fognak élni? (9 perctől)

Mi Svédországban a legnagyobb probléma? (17 perc 30 másodperctől)

Hallgassátok meg a beszélgetést, vagy ha ez most nem megy, akkor mondjuk ezzel a programmal le is tölthetitek. Érdemes feliratkozni is a Határátkelő YouTube-csatornájára, akkor biztosan nem maradtok le semmiről! A podcastok már a Spotify-on, az Anchoron (ahol hangüzenetet is küldhettek!) és a legtöbb szolgáltatón megtalálhatók. Folyamatosan kerülnek fel az adások, minden nap egy új rész, hallgassátok meg (újra)! 

A beszélgetést a Spotify-on IDE KATTINTVA hallgathatod meg.

(Fotó: pixabay.com/pokati3)

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével. 

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: podcast Magyarország Svédország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr9915002126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csizkek 2019.08.12. 10:39:36

@morgo1229: Turistakent, kulfoldikent Mo faksza hely. Ott van a hata mogott egy jogallam, igy nincs beragadva a magyar posvanyba. Nem erti a nyelvet, igy nem erti a sok savanyu frusztralt embert es nem kell udvari felszoponak lennie ha munkat akar.
Ellenben "kemeny valutaval" fizet es .. (azt akartam irni, hogy minden olcsobb, de ez mar nem igaz. )

csizkek 2019.08.12. 10:39:42

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: Nem a magasabb fizu a lenyeg. Hanem a mentalitasbeli kulonbseg. Persze ha vki az urambatyamozashoz van szokva annak sz.r lesz az Eu, maradjon udvari bohocnak Mo-on.

Arthamyr 2019.08.12. 10:47:23

@Auralianus: Akkor nem sokan maradnának. Jelenleg elég kevés ember van, aki 100 évig fog élni, és képes addig türelmet gyakorolni (ez kisgyerekeknek nem jellemzője, a 120 éves kor meg az embereknek nem jellemzője, egyelőre legalábbis).

sebesbal 2019.08.12. 11:00:43

@morgo1229: "En nem tudtam hogy le lehet bontani templomot." Vétek lerombolni, jobb esetben könyvtárat vagy kocsmát rendeznek be benne a hollandok.

sebesbal 2019.08.12. 11:01:44

@Arthamyr: Azt próbáltam kifejteni, hogy vannak folyamatok amiket nem lehet siettetni, akármilyen erősen próbáljuk. Egy konkrét példa a napokból a kokakólás cirkusz. Eltelt 30 év a rendszerváltás óta, volt egy rakás pride meg felvilágositó kampány, és idáig jutottunk. Nyugaton is hosszú érési folyamat volt mire elértek a tolerancia jelenlegi fokára, és még messze nincs vége. Nem mégtöbb plakátra van szükség meg felháborodásokra, hanem békén kell hagyni az embereket, meg kell várni hogy szép nyugodtan, lassan, évtizedek alatt elvigye őket a koleszterin, és majd a következő generáció talán jobb lesz. Kb. ugyanez iszlamofóbiára és xenofóbiára.

csizkek 2019.08.12. 11:01:45

@sebi77: "2. Számításba kell venni hogy Mo-n évszázados késéssel indult be a polgárosodás, ezt a folyamatot nem lehet siettetni. Nem jótanácsokra van szükség hanem még 100 év türelemre"
Mo-on most sincs polgarosodas es nem is lesz. Pont arrol van szo, hogy kiuritik akozeposztalyt. Es ennek ellenkezojere tarsadalmi szinten sincs igeny. Mert a propaganda szoponc elvan a maga kis vilagaban, mindenki hulye rajta kivul. Amugy is alkalmatlan arra, hogy barmifele onallo otlete legyen vagy vallaljon barmilyen felelosseget barmi irant is. Jomunkas, nagymagyar nosztalgival. A kegyeltek meg udvari bohocok. Aki polgari eletet akar elni, elhuz a fakszba. Pont ez az amiert az a felmillio 80-90%(sajat velemeny) a budos eletben nem fog visszamenni magatol Mo-ra.

csizkek 2019.08.12. 11:01:45

@morgo1229: "Hol nincs uram batyam ? EUs koztviselo vagyok. Miert van az hogy szamtalanszor megjelenik a megversenyeztetett allasban a csapatvezeto frissen szult felesege ? Ja tuti o volt a legratermetebb a 80 jelentkezo kozul. Vagy a HR es apja bekerul a biztonsagi orok koze. Sorolhatnam. Sok dolgozo valakinek a valakije."
Szalmabab ervelesi hiba.

ALLASBAN:) Mo.-on meg helybol ellopjak a projekt 70%-at, a tobbit meg 90%-ban viszi a csalad. Es a leghulyebb nem biztonsagi ornek ul be a projektbe, hanem ugyvezetonek. MErt o bologat a legjobban.

Arthamyr 2019.08.12. 11:34:59

@sebesbal: Miért használsz több accountot? :/

"és majd a következő generáció talán jobb lesz" - Vagy rosszabb.

Auralianus 2019.08.12. 13:11:02

@Arthamyr:

"Akkor nem sokan maradnának."

... még mindig nem látom a problémát. Hacsak nem tekintjük a tetszóleges helyen és időben (szigorúan legális keretek között) végrehajtott önmegvalósítást rossz dolognak, igazán nincs mit ezen egymás szemére hányni...

... bort inni és vizet prédikálni pedig egyetemes alapjog, de azt már taglaltam :Đ

N. Barbie 2019.08.12. 14:08:04

Mi lenne ha egyszerre hazamenne (also hangon) 600e magyar?

Akkor megmutathatna I. Nemzetvedo viktor, hogy mennyi is igaz a propagandabol, miszerint a munkanelkuliseg a kormany zsenisege miatt olyan alacsony meg a fizetesek is azert nonek, mert utolerhetetlen zseni a fidesz, nem pedig azert, ami a valosag, hogy azert, mert egyenlore ott van az a 600e magyar, ahol.

desw 2019.08.12. 14:08:22

@csizkek:

"Pont arrol van szo, hogy kiuritik akozeposztalyt. Es ennek ellenkezojere tarsadalmi szinten sincs igeny"

Ez a szocik műve! Ők akarják mégjobban megfejni az amúgy is szétszopatott középosztályt, hogy a proliknak osztogathassanak. Ez az egyik oka, hogy sokan még mindig Orbánra szavaznak.

"Pont ez az amiert az a felmillio 80-90%(sajat velemeny) a budos eletben nem fog visszamenni magatol Mo-ra. "

Dehogynem! Legkésőbb akkor, amikor megkapja az első nyugdíját. Hamar rájön majd, hogy abból 3-500 fontból kb éhendöglik Angilában'.

desw 2019.08.12. 14:08:57

@csizkek:

"Turistakent, kulfoldikent Mo faksza hely. Ott van a hata mogott egy jogallam, igy nincs beragadva a magyar posvanyba. Nem erti a nyelvet, igy nem erti a sok savanyu frusztralt embert es nem kell udvari felszoponak lennie ha munkat akar.
Ellenben "kemeny valutaval" fizet es .. (azt akartam irni, hogy minden olcsobb, de ez mar nem igaz. ) "

Fuuu de buta általánosítás ez!

desw 2019.08.12. 14:09:11

@Szaktanár:

"van egyébként vmi célja ennek az eszmecserének azon túl, h görcsösen próbáljátok páran bebizonyítani, h mo-n egzisztenciát építeni meg külföldön egzisztenciát építeni az egy és ugyanaz? egyre hevesebb az az érzésem, h tök fölöslegesen írom le, h mekkora különbség van a kettő közt, a saját butthurt-ségetekből adódóan ezt úgysem fogjátok érteni. "

:DDDDDDDDDD

Az elmúlt 10 évből kb. 3-at Angilában', 3-at meg DK-Ázsiában töltöttem, és lassan készülök a szokásos 6-8 hónapos vietnám utamra telelni . . .

Csak butuska az a megállapításod, hogy az 1-2 évig szociológus diplomával Londonban takarító Gizike talpraesettebb lenne, mint a bp-i mérnök, akinek nem kellett elmennie egy jobb élet reményében. Na mindegy . . .

Auralianus 2019.08.12. 14:28:28

@desw: Némi belső ellentmondásra utal adott helyen úgy érezni magunkat jól, hogy az évből 6-8 hónapot máshol töltesz... (vagyis vélhetőleg még többet, mert aki "telel" az szokott "nyaralni" is)

... persze úgy is lehet jól élni, hogy nem ott érzed magad jól ahol élsz...

... de ez innentől kezdve messzire vezet...

Szaktanár 2019.08.12. 15:40:04

@desw: remélem, h nagyon jól fogod magad érezni, jó pihenést kívánok!

Arthamyr 2019.08.12. 15:46:28

@Auralianus: Probléma? Az nincs, csak senkinek nincs és nem is lehet 100 év türelme, így ez nem lehet döntési alap.

M. Péter 2019.08.12. 15:57:59

@gabors: Akkor lesz a magyar GDP része, ha Mo.-n elköltik. Ha csak ott van a pénz a bankszámlán, vagy Mo.-n kívül költik el, akkor nem számít bele a magyar GDP-be.

sebesbal 2019.08.12. 16:07:28

@Arthamyr: Nem egészen értem min vitatkoztok, de a 100 évet mégegyszer kifejtem: Nem azt irtam hogy senki se vegyen levegőt 100 évig amig a magyar társadalom fejlettsége utoléri az EU átlagot, még csak azt se mondtam hogy ezt az időt Mo-n kell kivárni. Annyit mondtam hogy tenni ellene semmit se lehet, és fölösleges Mo. és a nyugat közti különbségeken rugózni végtelenitett körben, meg kiselőadásokat tartani az elmaradott otthonmaradottaknak. Tudomásul kell venni a helyzetet hogy ez csak történelmi időskálán fog változni. Elég körülniézni a visegrádi országokban, kb. mindenhol ugyanaz megy. Olyan ez mint hogy D-Amerikában egy időben meg mindenhol junta volt, mert az felelt meg a fejlődési szakaszuknak.

sebesbal 2019.08.12. 17:00:14

@Auralianus: "... persze úgy is lehet jól élni, hogy nem ott érzed magad jól ahol élsz..."

Ha valakinek nincs családja akkor talán a legjobb a digitális nomád életmód, utazgatni a világban és távdolgozni. Manapság Schengen és a fapados társaságok korában egyszerűen nem aktuális hogy az ember egész életét Bácsalmáson élje le, mert hogy itt élned halnod kell meg akkor leszel jó hazafi. Az a jó hazafi aki nem lopja szét az országot és nem árt a népének többet mint amennyit használ. Egyre kevesebb jelentősége lesz annak hogy fizikailag hol tartózkodik az ember, az meg hogy hol fizet adót mint morális alap még viccnek is rossz, főleg magyar kontextusban. Négy gyereket meg szüljön a Kövér. Amúgy is túlnépesedett a Föld, 15 éven belül a munkahelyek fele megszűnik az automatizáció miatt, 30 éven belül talán lesz általános mesterséges intelligencia, és akkor megszűnik a másik fele is. De itt és most mégis az a legfőbb probléma hogy 500 év múlva is legyenek magyar keresztények a Kárpát medencében...

sebesbal 2019.08.12. 17:01:54

@Auralianus: "... persze úgy is lehet jól élni, hogy nem ott érzed magad jól ahol élsz..."

Ha valakinek nincs családja akkor talán a legjobb a digitális nomád életmód, utazgatni a világban és távdolgozni. Manapság Schengen és a fapados társaságok korában egyszerűen nem aktuális hogy az ember egész életét Bácsalmáson élje le, mert hogy itt élned halnod kell meg akkor leszel jó hazafi. Az a jó hazafi aki nem lopja szét az országot és nem árt a népének többet mint amennyit használ. Egyre kevesebb jelentősége lesz annak hogy fizikailag hol tartózkodik az ember, az meg hogy hol fizet adót mint morális alap még viccnek is rossz, főleg magyar kontextusban. Négy gyereket meg szüljön a Kövér. Amúgy is túlnépesedett a Föld, 15 éven belül a munkahelyek fele megszűnik az automatizáció miatt, 30 éven belül talán lesz általános mesterséges intelligencia, és akkor megszűnik a másik fele is. De itt és most mégis az a legfőbb probléma hogy 500 év múlva is legyenek magyar keresztények a Kárpát medencében...

desw 2019.08.12. 18:57:14

@Auralianus:

" Némi belső ellentmondásra utal adott helyen úgy érezni magunkat jól, hogy az évből 6-8 hónapot máshol töltesz... (vagyis vélhetőleg még többet, mert aki "telel" az szokott "nyaralni" is)"

Nincs itt semmi ellentmondás, csak pusztán annyi, hogy utálom a telet és a hideget, és szeretem a napsütést és utazgatni is.

Gyanítom, hogy pl az Angliában vagy Svédországban élő magyarok többsége sem szereti az ottani időjárást, de ettől még szerethetik az életkörülményeket.

Most komolyan! Bandita kartárs lebalkánozza Budapestet, pedig ő is csak a felesége svéd szülei segítségével tud kint élni Stockholmban??? Ne bassz!

Határozott véleményem az, hogy méltánytalanul köpködi itt a HA-n a többség Magyarországot, és mondom ezt úgy, hogy nem vagyok NER kegyelt.

Csóróként mindenhol szar élni, még Kaliforniában és Bernben is, de erről nem az ország tehet, hanem saját magad/magatok.

Nézzetek magatokba!

(na, átmegy ezt itt??)

Határátkelő 2019.08.12. 19:01:06

@desw:

1. Egyrészt Bandirepublic, de nyilván véletlenül tévesztetted el a nevet, nem akartál bunkó lenni.

2. "„Úgy két és fél év elteltével megkérdeztem tőle, hogy figyelj, akkor hazaköltözünk vagy nem? Addigra kapott szerződést a Svéd Királyi Balettben, nekem is éppen nagyon jó állásom volt, elég sokat kerestem, jó helyen laktunk, a gyereknek jó volt az óvoda, nem nagyon volt olyan ok, ami miatt érdemes lett volna hazaköltözni” - emlékezett vissza Bandirepublic."

Tehát a Svéd Királyi Balett táncosa és egy multinál jól kereső szakember.

hataratkelo.blog.hu/2019/08/03/kulfoldre_koltozni_mindig_aldozat

Örülök, hogy segíthettem két félreértés tisztázásában, így nem marad rajtad esetleg az, hogy szándékosan ferdíted az igazságot vagy csak szimplán össze-vissza beszélsz.

desw 2019.08.12. 19:20:22

@Határátkelő:

Eskü, hogy BandiTrepublicnak olvastam. Azt bevallom, hogy egy kicsit bunkó akartam lenni . . . lehetek whitelistes?

A 2. pontot nem értem, mire írtad. A felesége nem svéd? A szülei nem Svédországban élnek? Így azért elég könnyű kiköltözni.

Határátkelő 2019.08.12. 19:28:31

@desw: Hát persze, hogy Banditának olvastad, nyilván.

Nem, a felesége nem svéd, hanem magyar (a szülei élnek kint). Mindketten Budapesten éltek, úgy mentek ki és mindkettőjüknek jó állása volt és van.

De hát persze, könnyű nekik. Mindenkinek könnyű. Egyébként sem látom, mi köze annak, hogy milyen munkája van külföldön ahhoz, hogy milyennek látja Magyarországot. És nem, nem kell elmagyaráznod, mert nem érdekel.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2019.08.12. 19:29:16

@sebesbal: ja, mikor a kombajnt kitalaltak, akkor is ez volt, es azota is ott allnak szegeny parasztok vegig a foldek mellett, mert mar nincs mit csinalni.

desw 2019.08.12. 20:06:33

@Határátkelő:

"Hát persze, hogy Banditának olvastad, nyilván."

Most mit ferdítesz??? BandiTrepublicnak olvastam, ahogy írtam.

"Nem, a felesége nem svéd, hanem magyar (a szülei élnek kint). "

Oké, a felesége nem svéd állampolgár, de kint nőt fel.

"Mindketten Budapesten éltek, úgy mentek ki és mindkettőjüknek jó állása volt és van."

Und??

"De hát persze, könnyű nekik. Mindenkinek könnyű."

:DDDD ??? Mi baj van???

Nem könnyebb úgy kiköltözni, hogy a szüleid ill. anyósodék kint élnek?

"Egyébként sem látom, mi köze annak, hogy milyen munkája van külföldön ahhoz, hogy milyennek látja Magyarországot."

Pardon me?? Ez mikor is írtam??

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.08.12. 20:06:43

@sebi77: 100 év türelem?!
Ember!
Az a baj,hogy itt még 100 év múlva is 100 évre leszünk a változástól!

Határátkelő 2019.08.12. 20:08:54

@desw: "Bandita kartárs lebalkánozza Budapestet"

Egészen pontosan ezt írtad, de nem érdekes. Részemről én itt befejeztem.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2019.08.12. 20:39:31

@Határátkelő: "Egyébként sem látom, mi köze annak, hogy milyen munkája van külföldön ahhoz, hogy milyennek látja Magyarországot. "

Ugye valahol ott fent az volt az alaptétel, hogy aki kiment az hiperszuper, mindent átlátó, a világot bármikor megváltó géniusz, aki itthon maradt az pedig a lusta, ostoba, semmirevaló.
Szóval azért hadd legyen már köze hozzá, hogy éppen mosogat, vagy mérnök.

desw 2019.08.12. 20:39:32

@Határátkelő:

:DDDDDDDDDDDD

Én azt mondtam, hogy BandiTrepublicnak (t-vel) OLVASTAM.

desw 2019.08.12. 20:39:32

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"Deaszocik!Még most is! "

Ez megvan??

mszp.hu/fizessenek_a_gazdagok

A szocik és a másik része a félhülye ellenzéknek akar többkulcsos adót. Sok jobbmódú ezért szavaz minden gané ellenére Orbánékra.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2019.08.12. 20:39:32

@csizkek:
"Mo.-on meg helybol ellopjak a projekt 70%-at, a tobbit meg 90%-ban viszi a csalad."
Hmm. És ez akkor hogy jön össze azzal az általatok hangoztatott lózunggal, hogy a 4% növekedés az uniónak köszönhető? Most akkor ellopják, vagy mégsem?

Határátkelő 2019.08.12. 20:42:41

@desw: Ne fárassz már, hát ODA VAN ÍRVA, hogy mit írtál. (18:57:14-es komment)

(És mielőtt nekiállsz, a kommentet csak beengedni vagy nem beengedni lehet, belenyúlni nem.)

De OK, jó röhögtem így hétfő este.

desw 2019.08.12. 21:21:09

@Határátkelő:

:DDDDDDDD itt is kurva meleg van!

A posztodban félreOLVASTAM:

"A kérdést a Svédországban élő Bandirepublic vetette fel beszélgetésünk során . . ."

Eskü, ezt BandiTrepublic-nak (t-vel) OLVASTAM. Innen költöttem át Bandita kartársra (ENG => HUN, bandit => bandita)
És elismerem, bunkó voltam ezzel, de ez is volt a szándékom, mert nagyon utálom, ha vki visszaköpköd. (régóta irogatok ide, és ezt sokszor számonkértem)

Határátkelő 2019.08.12. 21:22:22

@desw: Na, akkor maradjunk ennyiben.

VT Man 2019.08.13. 10:18:36

@sebi77:
"Megy az intrikázás, rinyálás folyamatosan, ember embernek farkasa. Ugyanez a munkahelyen."

Ezzel teljesen egyetertek.

Neha azt gondolom, hogy ha az emberek ehelyett dolgoznanak, termelnenek, epitenenek, akkor meg szinte USA-t es Svajcot is lekoroznenk gazdasagilag.

Hihetetlen, hogy mennyi idot pazarlunk panaszkodasra, politizalasra.

Auralianus 2019.08.13. 11:37:36

@sebesbal: szerintem ez egy eléggé szélsőséges társadalomfejlődési felfogás, se a gyakorlat, se a legújabb kori történelem nem támasztja alá a helyességét.

Természetesen jogod van a véleményedhez.

Auralianus 2019.08.13. 11:54:33

@desw: Gyaníthatóan nem ugyanarról beszélünk...

... aki a NER-t nemszereti az ugye nem Magyarországot nem szereti...

... akinek akad némi problémája azzal, hogy hogyan mennek a dolgok "odahaza" az nem féltétlenül "köpköd" (bár akad aki annyira szalonképtelen stílusban fogalmaz, hogy nehéz másnak minősíteni a véleményét)...

*****

Ha szabadon, jómódból épült burokban élsz, úgy élhetsz akárhol is, max az irányítószám lesz más. Ha az év több, mint felét máshol töltöd + a jólétből fakadó függetlenségedből adódóan zéró a kapcsolatod a társadalmi problémákkal. Innentől kezdve viszont nehéz megérteni miért érdekel a tiéddel párhuzamos univerzumban élők véleménye az aktuális irányítószámodról amit egy virtuális fórumon írnak.

Persze lehet valamit félreértek, de az általad leírtakból úgy tűnik, hogy nem az "átlagjóska" valóságában élsz, hanem egy szinte párhuzamos univerzumban. Anyagi gondok és kötöttségek nélkül, rengeteg szabadidővel, kedvedre utazgatva a világban. Innentől kezdve nehezen áll össze a kép...

Ha a "helyhez" kötődsz, akkor ugye nem utazgatsz agyba-főbe, ha pedig "pénz nélkül bárhol szívás" + "carpe diem" akkor mit foglalkozol az "átlagjóskákkal"? Gyaníthatóan zéró közös pont avan az életetekben. Nem ott, nem azt, nem úgy csináljátok, ugyanannak az éremnek az ellentétes oldalán élve fura is lenne, ha adott helyet ugyanolyannak látnátok.

Ezért írtam, hogy belső ellentmondásra vall...

Auralianus 2019.08.13. 12:06:21

@Arthamyr: Már hogyamanóba ne lehetne? :Đ

Bármi alapján is dönthetsz... lehet a klíma, a beszélt nyelv (dialektus) dallama... a politikai rendszer, nagypapa meséiből sugárzó nosztalgia... attól kerek a világ, hogy nem egy kaptafára gondolkodunk.

Egészen addig rendben a dolog - szerintem - amíg valaki nem keveredik teljesen nyíltan önellentmondásba. Joga persze simán van a saját véleményével, korábbi kinyiltakoztatásaival totálisan ellenkező döntéseket hozni...

... csak ugye ez egy pont után a külső szemlélő számára mosolyogtatóvá válik ;)

desw 2019.08.13. 14:04:34

@Auralianus:

" ... aki a NER-t nemszereti az ugye nem Magyarországot nem szereti..."

Akkor ne Magyarországot köpködjék!

"... akinek akad némi problémája azzal, hogy hogyan mennek a dolgok "odahaza" az nem féltétlenül "köpköd" (bár akad aki annyira szalonképtelen stílusban fogalmaz, hogy nehéz másnak minősíteni a véleményét)... ""

Budapest lebalkánozása nálad minek számít?

Kik használják nyilvános WC-nek a Nyugati téri aluljárót? Kik futtatják ott a fogatlan ribancokat? Kik miatt gettók BP (Magyarország) egyes részei?? Hány londoni magyar esne nekem, ha Londot lekarachiznám pl. SE London miatt?

Másrészt kérkedni alapból sem szép dolog, de az igazán pofátlan az, amikor valaki úgy kérkedik, hogy semmi köze ahhoz, amivel kérkedik. Fikázni a magyar eü-t, tömegközlekedést, . . . Londonból, Stockholmból úgy, hogy csak beleültetek a mások által létrehozott készbe?? Pöffeszkedtek a német, angol, svéd, . . . állampolgárok által seggetek alá tolt eü-ben, oktatásban, . . . és visszaköpködtök a magyarra?? Van arc, bazzz!

Aztán ha tényleg olyan balkáni Magyarország, akkor vajon a papit-mamit miért hagyja itt senyvedni a sok szuper okos és talpraesett magyar emigráns? Ja, arra azért jó a sok buta otthonmaradt magyar, mi? Ti majd kintről diktáljátok az iramot és az irányt, és a nyakunkba szavaztok vmi félhülye ellenzékit és adóemelést, mi? (nem, én nem járok választásokra, mert inkorrektnek érezném, mivel többnyire nem Magyarországon vagyok)

" Ha szabadon, jómódból épült burokban élsz, úgy élhetsz akárhol is, max az irányítószám lesz más. Ha az év több, mint felét máshol töltöd + a jólétből fakadó függetlenségedből adódóan zéró a kapcsolatod a társadalmi problémákkal. "

A kérdés az, hogy ezek a társadalmi problémák vajon a kormányok rossz működését, vagy netán az álompolgárok rossz hozzáállását mutatja? Utóbbira tippelnék.

Azt ugye könnyű látni, hogy más országokban adott esetben jobb és szebb valami. A kérdés az, hogy a "miért"-eket is látjuk-e? A hozzászólok jó része kb az "O1G" és "Nem kell stadion és lesz pénz mindenre!" igen egyszerű véleményt képviseli. Aki tényleg elhiszi, hogy pusztán egy kormányváltástól egyszeriben minden jobb és szebb lesz, az idióta.

Nem! Se szebb, se okosabb, se kedvesebb, se becsületesebb nem lesz senki egy kormányváltás után sem. És hiába költözik egy suttyó vagy ügyeskedő magyar Londonba, attól még suttyó és ügyeskedő marad.

" Persze lehet valamit félreértek, de az általad leírtakból úgy tűnik, hogy nem az "átlagjóska" valóságában élsz, hanem egy szinte párhuzamos univerzumban. "

Nincsenek mindennapos anyagi problémái, de nem vagyok gazdag. Pusztán csak -- az átlagtól igencsak eltérően -- nem az anyagi javak birtoklásától remélek jobb életet. Nem dohányzom, nem iszom és nem szórom el a pénzemet "menő" cuccokra, így bőven marad pénz utazásra és kevesebbet is kell dolgoznom.

shakti rom 2019.08.13. 15:00:36

@desw: Ird nyugodtan amit érzel, ne fogd magad vissza :-))))))

shakti rom 2019.08.13. 15:00:39

@desw: "Nem! Se szebb, se okosabb, se kedvesebb, se becsületesebb nem lesz senki egy kormányváltás után sem."

Az lehet, de az ország gazdagabb lesz ha visszaveszik az elmutyizott javakat az orbánmaffiátol.

shakti rom 2019.08.13. 16:00:04

@desw: " "Nem! Se szebb, se okosabb, se kedvesebb, se becsületesebb nem lesz senki egy kormányváltás után sem."
"

Már most ezerrel piszkitjátok a fedhetetlen eletu Ivanyit. a Donath csaladot. mert be vagytok szarva toluk.

desw 2019.08.13. 16:00:14

@shakti rom:

"Az lehet, de az ország gazdagabb lesz ha visszaveszik az elmutyizott javakat az orbánmaffiátol."

Jaja! Emlékszem! Így volt ez a szocik által ellopott milliárdokkal is a leváltásuk után. Ohh, wait . . .

És persze Orbánék után csakis Szent Szüzek jönnek, aki egy fillért sem fognak ellopni.

shakti rom 2019.08.13. 17:38:22

@desw: Hát akkor maradjatok igy,

4 és félmillio mélyszegénnyel. aiket már az egész Balkán lekoroz.

desw 2019.08.13. 17:40:29

@shakti rom:

"Már most ezerrel piszkitjátok a fedhetetlen eletu Ivanyit. a Donath csaladot. mert be vagytok szarva toluk."

Engem te nem cimkézzél, ok?

Utálom Orbánt, mint a szart, de az ellenzéket mégjobban. Soha a büdös életben nem szavaztam Orbánra, és max csak protest szavazatott remélhetne tőlem, mert az egész ellenzék baltaarcú félhülyék gyülekezete.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.08.13. 17:45:05

@desw: Haver!Én ha kint lennék,nem köpködnék.
Okádnék!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.08.13. 19:22:49

@desw: Ja,pöffeszkedni a kintiek által létrehozott eü ben oktatásban?
Amibe most már ők is beleadnak,hiszen kint dolgoznak.
Többet adnak bele,többet is kapnak vissza.És esetleg még meg is becsülik őket.
Igen szidják az itthonit,amibe szintén beleadtak de nem sokat kaptak vissza cserébe.
Lehet eeeemúúútnyóóócéévezni de ez már tíz éve viktorék sara.
De tudom te nem vagy fideszes.

desw 2019.08.13. 19:23:02

@shakti rom:

"4 és félmillio mélyszegénnyel. aiket már az egész Balkán lekoroz."

Papíron biztos ennyi! Csak szólok, hogy milliók feketén ill. szürkén dolgoznak, így ők papíron baromi mélyszegények.

És nyílván 2010 előtt nem voltak szegények, és Orbán leváltása után egyből megszünne a szegénység is. Mondjuk vicces, mert pont vidéken erős a Fidesz, Pesten kevésbé.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.08.13. 19:23:05

@desw: Igen ezt ismerjük:
Én nem vagyok fideszes,deeeeee....

shakti rom 2019.08.13. 21:19:00

@desw: azon kivul hogy hátramutogatsz, bezzegezel, nem sok érvet tudtal felsorakoztatni az O!G rezsim mellé..

desw 2019.08.14. 09:48:49

@shakti rom:

"azon kivul hogy hátramutogatsz, bezzegezel, nem sok érvet tudtal felsorakoztatni az O!G rezsim mellé.. "

Szerencsére az ellenzék mellett tengernyi érv van, így könnyű a választás. :DDDDDDDDDD

desw 2019.08.14. 09:49:04

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"Igen ezt ismerjük:
Én nem vagyok fideszes,deeeeee.... "

Politikai hívőként neked furcsa lesz, amit mondok, de én sosem pártokban gondolkodtam, hanem ötletekben. Egy-egy adott intézkedésről van vélemény, és nem érdekel, hogy Gyurcsány, Orbán vagy akárki más mondja. Orbánéknak is van rossz ill. jó ötlete, Gyurcsányéknak is, Vonáéknak is, stb . . .

Pont ez a baj veletek, hogy most per pillanat Orbán-fóbiásként mindent elleneztek, amit Orbán mond, de persze ti ugyanezt tettétek Gyurcsánnyal 10 éve, mert akkor ő volt a gonosz.

Pöffetegecske 2019.08.14. 10:01:53

@droid_: Tok mindegy milyen szemu, letorli a hasadat. Magyarorszagon ott tartunk, hogy senki sem torli le a hasadat.

Arthamyr 2019.08.14. 10:44:14

@desw: Elég kevés olyan dolog van, amit egyértelműen a Fidesznek köszönhet az ország, és nem rossz. Ezek meg vitathatóak (pl. nem mindenki örül az egykulcsos adónak).
Te kezdtél el ellenzékezni, előtte csak egészséges ekézése folyt a kormánynak, nem nagyon beszélt senki az ellenzékről, meg a megelőzőkről. Nem tudom, ez téged miért zavar, ha utálod az orbánt, mint a szart, és sose szavaztál rá. A hozzászólásaidból nem ez jön le. Ilyen vehemensen ellenzékezni tipikusan a fidesztrollok, fidesz-szavazók szoktak, főleg, amikor a beszélgetés témája épp a magyar kormány ekézése. :)

desw 2019.08.14. 12:40:23

@Arthamyr:

"Elég kevés olyan dolog van, amit egyértelműen a Fidesznek köszönhet az ország, és nem rossz."

Sajnos ez a fideszes kevés jó dolog egyelőre többnek látszik, mint az ellenzék kb nulla értelmes ötlete, de ez nyilván elég szubjektív.

Nem mellesleg ti kezdtetek el cimkézni engem, mert mertem azt mondani, hogy jó érzem magam Magyarországon. Ez nyilván (a csökkent képességű ellenzékiek szerint) csak akkor lehetséges, ha NER lovag és/vagy Fideszes vagyok.

"Nem tudom, ez téged miért zavar, ha utálod az orbánt, mint a szart, és sose szavaztál rá. A hozzászólásaidból nem ez jön le. Ilyen vehemensen ellenzékezni tipikusan a fidesztrollok, fidesz-szavazók szoktak, főleg, amikor a beszélgetés témája épp a magyar kormány ekézése. :) "

Én Bp lebalkánozása és az ellen szóltam, hogy az emigráns magyarok sokkal okosabbak és talpraesettebbek lennének az otthonmaradottaknál. Mindkettő baromság!

Egyébként pedig hitéleti kérdésekkel nem foglalkozom. Az, hogy ti mit HISZTEK rólam, az nincs egy ligában azzal, amit én TUDOK magamról.

Pöffetegecske 2019.08.14. 13:03:11

@desw: Az ellenzek otletei irrelevansak, mert mindent lesopor a kormany az asztalrol. Ha te kover vagy, akkor sem erdekes, ha rajtad kivul mindenki meg koverebb, az szamit, hogy TE kover vagy. Ezt mar szoktak fogni az ovis kolykok is, hogy az fontos o mit csinalt, nem az, hogy a tobbi husz mit tett, plane nem az, hogy mit tenne, ha tehetNE.

Pöffetegecske 2019.08.14. 13:08:55

Egyebkent miert ne lehetne Budapestet lebalkanozni? Ha minosegjelzo, hat izles dolga, ha meg foldrajzi meghatarozas, akkor targyi tevedes, de ezen porogni... Szerintem is igen tre allapotban van a varos.

Arthamyr 2019.08.14. 13:14:26

@desw: "Sajnos ez a fideszes kevés jó dolog egyelőre többnek látszik, mint az ellenzék kb nulla értelmes ötlete, de ez nyilván elég szubjektív." - Ok, és? Inkább vegyük figyelembe, hogy összességében jó-e a Fidesz, jobb lett-e az ország nekik köszönhetően. Felesleges a szarhoz hasonlítani.

"Nem mellesleg ti kezdtetek el cimkézni engem, mert mertem azt mondani, hogy jó érzem magam Magyarországon." - "Ti"? Én ugyan nem... A hozzászólásokra kellene érdemben válaszolni, legalább részben, nem harcolni egy vélt közösség ellen (ami igazából annyira heterogén, hogy nem is egy közösség).

"Én Bp lebalkánozása és az ellen szóltam, hogy az emigráns magyarok sokkal okosabbak és talpraesettebbek lennének az otthonmaradottaknál. Mindkettő baromság!" - De azért sikerült úgy szólnod ez ellen, hogy a Fideszt védted. Tedd enélkül.

desw 2019.08.14. 14:10:47

@Pöffetegecske:

" Az ellenzek otletei irrelevansak, mert mindent lesopor a kormany az asztalrol. Ha te kover vagy, akkor sem erdekes, ha rajtad kivul mindenki meg koverebb, az szamit, hogy TE kover vagy. Ezt mar szoktak fogni az ovis kolykok is, hogy az fontos o mit csinalt, nem az, hogy a tobbi husz mit tett, plane nem az, hogy mit tenne, ha tehetNE. "

Választásról és választási programokról és ígéretekről beszélek. Nekem jobban tetszik a fideszes járulék- és szjacsökkentés, az adókedvezmény, mint az ellenzéki "Fizessenek a gazdagok!" és alanyi jogú CSP. stb, stb . . .

"Egyebkent miert ne lehetne Budapestet lebalkanozni?"

Tényleg nem zavar ez itt szinte senkit? Mi lenne, ha lekarachiznám Londont?

Egyébként arról beszélnek itt sokan, hogy milyen önérzetesek lettek a kinti évek alatt. Már nem engedik, hogy pl megmotozza a bizt.őr. De okés!

" Szerintem is igen tre allapotban van a varos. "

Köszönd a sok csöves trógernek! A nyugati városok szebb részei nem azért néznek ki jobban, mert az ottani kormányzat többet költ takarításra, hanem azért, mert nincs annyi igénytelen tróger, aki WC-nek nézi az aluljárókat, stb, stb . . . Alig adták at az új villamosokat, aztán valamelyik húgyagyú vagánynak gondolta magát és bebaszta az üvegét.

Miért néz ki pl London vagy Leeds gettósabb része úgy, mint máshol egy szeméttelep? Mert igénytelen fehércigány angolok és pakik lakják.

desw 2019.08.14. 14:52:03

@Arthamyr:

"Ok, és? Inkább vegyük figyelembe, hogy összességében jó-e a Fidesz, jobb lett-e az ország nekik köszönhetően. Felesleges a szarhoz hasonlítani."

Pompás! Csak ugye egy választáson valakiRE kell szavani, nem valakire nem. Olyan lehetőség nincs, hogy mindegy, csak NE a Fidesz. Tehát a kérdés az, hogy Fidesz vs. MSZP, Fidesz vs. LMP, . . .

A Fidesz a középréteget "támogatja" a prolikkal szemben, az ellenzék meg a prolikat akarja eltartatni a középréteggel a tipikus szoci módi szerint. Ha mindenképpen szavaznom kellene, akkor hányások közepette a Fideszre szavaznék. De nem járok választásokra, mert többnyire külföldön vagy, és szarok is az egészre egyébként.

A sok idióta álompolgár azt hiszi, hogy azért szar az életük, mert a Gyurcsány, mert az Orbán, mert . . . pedig csak tükörbe kellene nézniük, csak az meg fájdalmas lenne.

Biztos vagyok benne, hogy a most Orbánt köpködők többsége pont ekkora vehemenciával köpködte anno Gyurcsányt és szavazott a Fideszre 2010-ben.

Egyébként jószívvel egy pártra sem tudnék szavazni, mert én kb libertáriusnak tartom magamat, ilyen párt meg sehol sincsen Magyarországon.

" De azért sikerült úgy szólnod ez ellen, hogy a Fideszt védted. Tedd enélkül. "

Itt kezdtek el cimkézgetni, így került bele a politika.

Egyébként szidni lehet, védeni nem? Aki szidja Orbánt, az mind Soros bérenc hülyelibsi??

Pöffetegecske 2019.08.14. 16:21:55

@desw: Nezd, alapvetoen semmiben sem ertunk egyet, de ebbe a WC temaba hadd kapaszkodjak mar bele, mert ugye azt vitathatatlanul mindenki hasznalja. Egyreszt nincs. Alig van kozvece, de orommel tapasztalom, hogy egyre tobb plazaban fizetos, ergo oda sem rongyolhat be csak ugy senki, hogyha kell pisilnie. Nezzuk azt ahol van. Szanalmas. Nem csak a kozvecek, mar ha valaki bemereszkedik egy palyaudvaron, amiert amugy fizet, hanem pl. miniszteriumokban is, kincstarban is. A korhazakrol, iskolakrol, tuzoltosagokrol meg mar ne szoljunk ugye. Mindenutt csovesek, trogerok, ugye? Ja meg olvasok a gondolataidban, hogy minek kitenni, ugyis ellopjak ( ok termeszetesen, nem mi) es minek kitakaritani, ugyis osszebrunyaljak. Igy hat koszosak a budik, koszosak az utcak, a parkok, a kortermek, az iskolak, lepattantak az epuletek, az utak, a kozepuletek, a korhazak, a repter, a vasutallomasok, a metrok, igen a felujitott is, omlanak a vakolatok, szaradnak a fak, az epitkezeseken rendetlenseg van, belog az utra a fel epitkezesi tormelek meg tabla, az egesz orszagban virit a parlagfu es koszos az egeszsegugyi miniszter korme is, mert hat a trogerok meg csovesek miatt, es helyesen irod, AZOKnak jobbat? Csak hogy igy en meg te is budos trogerokka valunk, mert a kormany szerint ennyire vagyunk erdemesek, 38 fokos lerohadt metrokra, meg dizelt boffento buszokra, meg kurvamocskos budikra egy- ket szazase, ja meg a rohadtsokadoert. Es nem erdekel a tiz evvel ezelott, vagy a szaz evvel ezelott, most rohadt budosek a budik a korhazakban, most koszosak a kozepuletek, most nincsenek kozvecek meg ivokutak az egesz varosban csak elvetve, most tiszta szemet a klinikak kornyeke es van kiszaradva a kozszolg egyetem irto fontos parkja. Es igen lepukkantnak latom a varost, evrol evre lepukkantabbnak. Ha te nem azt latod, amit en, abban sincs semmi hiba, izlesek es pofonok, de lehessen mar leirni, ha valamit trenek latok. Es igen Londont is le lehet balkanozni, mar miert ne lehetne? Maximum rohadt sokan nem ertenek vele egyet.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.08.14. 17:01:10

@desw: Áááááááááááááááááááááá!!!!!!!
Ne fussunk le fölösleges köröket ,kérlek!XD

Arthamyr 2019.08.14. 17:34:41

@desw: "Pompás! Csak ugye egy választáson valakiRE kell szavani, nem valakire nem. Olyan lehetőség nincs, hogy mindegy, csak NE a Fidesz" - Ehhez az áll talán legközelebb, ha nem szavazol, vagy valahogy kisorsolod, kire szavazz, ami nem a Fidesz. Jelenleg nem kötelező szavazni. Te ezt is teszed, én is. Miről beszélünk?
Minek véded a Fideszt, miért próbálod olyasmivel összehasonlítani, ami potenciálisan kedvezőbb színben tünteti fel, ha utálod, mint a szart? Hol ebben a logika?

"A sok idióta álompolgár azt hiszi, hogy azért szar az életük, mert a Gyurcsány, mert az Orbán, mert . . . pedig csak tükörbe kellene nézniük, csak az meg fájdalmas lenne. " - Biztos van sok ilyen, de ide nem elsősorban ilyenek írnak. Az, hogy valaki nagyon helyesen szilárdan tartja magát a véleményéhez, hogy jó lenne, hogy Orbánt/Gyurcsányt stb. lehúznák a wc-n, nem jelenti azt, hogy azt gondolja, hogy miatta szar az élete, és azt sem, hogy szar lenne.

"Egyébként szidni lehet, védeni nem? Aki szidja Orbánt, az mind Soros bérenc hülyelibsi??" - Lehetni lehet (be lett engedve sok kommented, ahogy látom), de minek, főleg, ha egyszer utálod, mint a szart? Azt sem tiltja senki, hogy felköpjél a levegőbe, és aláállj, de miért tennél ilyet?

Arthamyr 2019.08.14. 17:46:25

@desw: "Tényleg nem zavar ez itt szinte senkit? Mi lenne, ha lekarachiznám Londont?" - Mi lenne? Lehetne rajta röhögni. :) Vagy azért, mert vicces, vagy azért, mert szánalmas, kontextustól függően. Ugyanezt lehet érdemes tenni a "Balkánozással" is. :)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.08.14. 18:45:38

@desw: De basszus!Már visszasírjuk azt,amikor fecóékat szidtuk!

desw 2019.08.14. 18:45:38

@Arthamyr:

AKkor mégegyszer. Én adott intézkedések mellé rakom a voksomat (virtuálisan, mert nem szavazok), nem párt mellé. Ha holnaptól az LMP és Karácsony Gergő fog 10% pontos adóékcsökkentésről beszélni, akkor ezt fogom helyeselni és támogatni. A magyar adóék még az egykulcsos szjá-val is kurva magas, és szégyen gyalázat, de a Fidesznek jutott először eszébe a rendszerváltás óta, hogy ez így nem frankó, és javítgatnak is rajta, ahogy lehetséges.

Fideszes intézkedés, de totál baromságnak tartom pl az egyes termékek áfa-csökkentését és a CSOK-ot is, de pl az áfa-emelést helyeseltem.

Én csak azt mondom, hogy az ellenzéknek -- sajnos -- kevesebb jó és/vagy több rossz ötlete van, és ti ezért cimkéztek engem Fideszesnek. Ha ez jól esik nektek, hát élvezzétek!

Arthamyr 2019.08.14. 19:07:04

@desw: Akkor még egyszer: az intézkedések mellé nem rakhatod sajnos a voksodat, mert az egész csomagot kapod. Ha tudatosan rakod a (virtuális) voksodat, akkor bizony a stadionépítésre is rakod, a nyugdíjmutyira is rakod, trafikmutyira, vasútmutyira, a gusztustalan, arrogáns, megosztó kommunikációra, a folytonos szabadságharcra stb. Nincs olyan, hogy az egykulcsos adót kéred, de azért a NER-es elit gazdagodására meg az egyéb korrupcióra/pazarlásra ne folyjanak el ezermilliárdok.

Én is helyeslem az egykulcsos adót, meg a földönfutók bevándorlásának megállítását, meg még pár dolgot, de ettől függetlenül a (virtuális) voksomat soha nem adnám a Fideszre, és eszembe sem jutna védeni a Fideszt.
Egy-egy intézkedést, koncepciót lehet védeni, az értelmes, de elkezdeni "ellenzékezni" szánalmas. Azt is lehet persze, mint fentebb írtam, kevés dolog tiltott.

Értelmes (és nem hazudós) politikus nem beszélhet 10%-os elvonáscsökkentésről, mert ez nem lehetséges a nagy ellátórendszerek további szűkítése nélkül, ami nem eladható a szavazóknak. Először arról kéne beszélni, hogy honnan vonja el a pénzt, ez meg sajnos nem megy.

desw 2019.08.15. 17:58:43

@Arthamyr:

Remélem abban azért egyetértünk, hogy korrupció és társai van volt és lesz! Mindehol és mindenkor!

Azon persze lehet merengeni hogy vajon a következő branch többet vagy kevesebbet fog-e lopni, csak nem sok értelme van.

Lásd az LMP-s szüzikét, Karácsony Gergőt. Sikerült neki elbasznia Zugló 30 milliárdos költségvetéséből 1,5 milliárdot a parkolási mutyira.

Innentől kezdve nálam nem sok vizet zavar, hogy mennyit lopnak, mert max csak az arcok fognak cserélődni, mutyi mindig lesz => nekem az fontos, hogy egyébként mit csinálnak a gazdaságban, pl adó, stb . . .

Arthamyr 2019.08.15. 18:46:18

@desw: Én azt gondolom, hogy nem kéne, hogy legyen, persze abban egyetérthetünk, hogy azért a realitások talaján maradva lesz, a közeljövőben mindenképpen.

És de, érdemes azon merengeni (vagyis nem merengeni, hanem köpködni a kormányra), hogy a következő "branch" mennyit fog lopni, és nagy bizonyossággal kijelenthető, hogy kevesebbet. De mint mondtam, nem az számít, hogy várhatóan mennyit fog lopni a következő csapat, hanem az, Orbánéknak nem kellene (kellett volna ennyit lopnia). És egész biztos nem kellene kétharmaddal garázdálkodniuk mindenféle kontroll nélkül.

Nekem sajnos az is számít, hogy milyen példával járnak elöl az embereknek, én a Németh Sz., Orbán, Rogán, Kósa stb. viselkedésével, kommunikációjával nagyon nem tudok kibékülni (akkor sem tudnék, ha ezen kívül minden flottul menne), és nem örülök, hogy ezt a fajta gusztustalan viselkedést terjesztik, hogy a közbeszéd szekértáborokról szól, és a kompromisszumot hírből sem ismeri senki.

desw 2019.08.15. 19:22:47

@Arthamyr:

Ja, ha már Zugló. Lesd meg, hogy milyen mutyik voltak még pl a parkok felújításánál.

Ugyanúgy ment, mint Orbánéknál. Idióta feltételeket írtak elő, hogy csak egy cég tudjon pályázni és így nyerni, stb . . .

desw 2019.08.15. 19:22:48

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"De basszus!Már visszasírjuk azt,amikor fecóékat szidtuk! "

:DDDDDDDDDD Mondtam én!

Nézzél tükörbe, nem mástól várd a megváltást.

Arthamyr 2019.08.15. 20:22:36

@desw: Ok, ez már megint ugyanaz, amit mondtam, hogy értelmetlen, felesleges, irreleváns.
Itt senki sem éltette Karácsonyt, sőt, senki sem beszélt róla előtted (hacsak nem siklottam át ezen), én biztos nem, hogy jön ide? Fentebb már megmondtam, hogy nem a szarhoz kell hasonlítani, és problémás, ha megpróbálod jó színben feltűntetni Orbánékat.
Más is biztos tudna 100 másikat mondani, ami rosszabb, de nem kell. Szépen lásd be, hogy Orbán és sleppje egy szarkupac, azt ennyi. Nem kell hasonlítgatni egy másik, szerinted még nagyobb szarkupachoz, ez igen káros. Egyelőre az egyetlen elfogadható cél Orbánék befolyásának csökkentése. Én sem mondom, hogy jobban járna az ország tetszőleges szereplővel az ellenzékből kormányon, szóval nekem felesleges Karácsonyoznod (az ellenkezőjét sem, mielőtt valaki megtalál ezzel), de abban 100%-ig biztos vagyok, hogy nagyon hasznos lenne, ha nem lenne kétharmad, vagy még jobb esetben egyszerű többség sem.

Miért akarod a kelleténél jobbnak láttatni ezt a párját ritkítóan kártékony bandát, ha egyszer saját bevallásod szerint utálod, mint a szart?

desw 2019.08.15. 20:35:59

@Arthamyr:

Senkinek sem kellene lopnia, ez egyértelmű, de ennek megvalósulásában hinni . . . hát . . . rózsaszín álom. Innentől kezdve viszont megint ott vagyunk, hogy a lényeg az, hogy a lopáson túl mit fog csinálni az adott branch. Az ellenzék adóemelést akar, mert "Fizessenek a gazdagok!" Köszi, ebből én nem kérek!

Ja, érdekes sztori ez egyébként. Az ellenzék azt mondja, hogy Orbánék baromi sokat lopnak, és nyilván az ellenzék nem fog lopni, mert ugye ők szüzek és jófiúk. Na most ha mindkét állítás igaz, akkor baromi sok plusz pénz lenne a költségvetésben a jelenlegi adórendszer mellett is. Akkor mi a kurva anyjukért akarnak adót emelni?

Nem mellesleg a feketegazdaságot a dzsídípí ~20%-ra becsülik itthon. Mennyi is ez? 8.000 (nyolcezer) milliárd ÉVENTE. És ezt a T. álompolgárok hozzák ám össze.

shakti rom 2019.08.15. 20:35:59

@desw: Az szamit hogy mik a korrupcio kovetkezmenyei.

Nalunk ugy nez ki hogy Justinnak csak kissebsegi kormanya lesz, vagy meg az sem. S nem a sajat zsebet toltotte...

Elkepzelheto ez O1G fonokoddel?

desw 2019.08.15. 20:56:39

@Arthamyr:

"Szépen lásd be, hogy Orbán és sleppje egy szarkupac, azt ennyi."

Végre valamiben egyetértünk!

"Nem kell hasonlítgatni egy másik, szerinted még nagyobb szarkupachoz, ez igen káros. Egyelőre az egyetlen elfogadható cél Orbánék befolyásának csökkentése."

Ok, csak ugye ez vagy forradalommal működne, vagy pedig úgy, hogy Orbánék helyett találunk vki alkalmasabbat. Forradalmat én nem akarok, így maradna az, hogy mondasz nekem legalább 1 alkalmasabb olyan jelöltet, akinek lenne is esélye győzni. Várom

desw 2019.08.15. 20:57:34

@shakti rom:

"Az szamit hogy mik a korrupcio kovetkezmenyei.

Nalunk ugy nez ki hogy Justinnak csak kissebsegi kormanya lesz, vagy meg az sem. S nem a sajat zsebet toltotte..."

Elkepzelheto ez O1G fonokoddel? "

(Nem cimkézz!)

A választóktól függ, hogy nekik mi a fontos. Gyanítom, hogy Kanadában jóval kisebb a korrupció az ÉLET MINDEN TERÜLETÉN, így nyilvánvalóan érzékenyebbek erre a választók.

Magyarországon mindenhol van korrupció, így feltehetően kevésbé érzékeny erre a nép.

Arthamyr 2019.08.15. 22:00:26

@desw: Igazából a cselekvéseddel (=nem szavazol) semmi gondom nincs, én is egész életemben hasonlóan cselekedtem (leszámítva az EU/NATO szavazásokat). És nincs olyan illúzióm sem, hogy esély lenne a közeljövőben eltakarítani a kormányt, de legalább ne erősítsük, azzal sem, hogy jobb színben tüntetjük fel. Pl. ha az ismeretségi körben csak pár gondolkodásra képes Fidesz-szavazó nem megy el szavazni (nem kell, hogy az ellenzékre szavazzon), az már jó, ezt nem az segíti elő, hogy erősíted az érzeted, hogy az ellenzékben is gazemberek vannak (még akkor is, ha tényleg így van). Első körben a legfontosabb lenne, hogy ne legyen újabb kétharmad soha többé, és már ez sem triviális. Az adócsökkentéshez (és egyéb népszerű + potenciálisan értelmes intézkedésekhez) nem kell kétharmad, szóval emiatt nem kell aggódni, sőt, többség sem, azt csak megszavazná más is az ellenzékből, ha meg senki sem, akkor húzzanak a gecibe.

Arthamyr 2019.08.15. 22:02:59

@desw: "Forradalmat én nem akarok, így maradna az, hogy mondasz nekem legalább 1 alkalmasabb olyan jelöltet, akinek lenne is esélye győzni." - Ilyet logikusan nem tudok mondani, mivel jelenleg, és ha minden megy tovább, ahogy eddig, a következő választáson sincs senki másnak nincsen esélye győzni.
Viszont mint írtam, ez nem is szükséges, de legalább újabb kétharmad ne legyen.

shakti rom 2019.08.15. 22:20:06

@desw: Ha ez igy van akkor ne mutogass másfelé fidesznyik.

desw 2019.08.16. 08:32:08

@Arthamyr:

". . . de legalább ne erősítsük, azzal sem, hogy jobb színben tüntetjük fel. Pl. ha az ismeretségi körben csak pár gondolkodásra képes Fidesz-szavazó nem megy el szavazni (nem kell, hogy az ellenzékre szavazzon), az már jó, ezt nem az segíti elő, hogy erősíted az érzeted, hogy az ellenzékben is gazemberek vannak (még akkor is, ha tényleg így van). "

Már megbocsáss, de én mindig a saját véleményemet képviselem még akkor is, ha ez sokaknak (akár a többségnek mint pl itt) nem tetszik. A véleményem pedig az, hogy mindegyik párt egy szarkupac, de -- sajnos -- a Fidesz a legkissebb.

Arthamyr 2019.08.16. 09:34:57

@desw: A lényeg, hogy szarkupac (akkor is, ha szerinted épp a legkisebb és legkevésbé büdös), és mivel nem kötelező választani, szavazni, támogatni, kampányolni stb., a koncepció, hogy a kisebb rosszat választja valaki, alapvetően hibás.

Egyébként lehet indokolt módon a _Fideszre szavazni_ is: pl. valaki azt mondja, hogy számára fontos az egykulcsos adó vagy az új vállalkozási formák vagy a CSOK vagy a családi adókedvezmény, tökéletesen érthető és elfogadható indok, de azért nem árt, ha tisztában van azzal, hogy az egész csomagot kapja vele, és egyszerre szánalmas és gusztustalan, ha valaki bármilyen kontextusban a negatív hatású akciókat próbálja védeni.

Na mindegy, én lezárom a dolgot, szerintem rég megértetted a lényeget, és én is.

desw 2019.08.16. 12:51:26

@Arthamyr:

"A lényeg, hogy szarkupac (akkor is, ha szerinted épp a legkisebb és legkevésbé büdös), és mivel nem kötelező választani, szavazni, támogatni, kampányolni stb.,"

Bocs, de ti toljátok azt, hogy aki jól érzi magát Magyarországon, az csak Fideszes lehet. Én csak erre válaszolgattam, nem kampányolok.

"a koncepció, hogy a kisebb rosszat választja valaki, alapvetően hibás."

Ebben akkor nincs egyetértés. Rossz a fék, aztán vagy fa vagy búzatábla. Jó megoldás nincs, csak kissebbik rossz.

A középréteg miért szavazzon az ellenzékre? mert talán ők kevesebbet fognak lopni? Viszont biztos több adót vetnek ki a "gazdagokra". Lófaszt!

"és egyszerre szánalmas és gusztustalan, ha valaki bármilyen kontextusban a negatív hatású akciókat próbálja védeni."

Én ilyet biztos nem csinálok, nem rajtam kérd számon!

Arthamyr 2019.08.16. 13:02:22

@desw: Mint mondtam lezártam, a T/2-t meg tartogasd azoknak, akiket érint.

shakti rom 2019.08.16. 16:35:19

Hazavinnék a CEU-t?

nepszava.hu/3046821_soros-gyorgy-uzent-a-ceu-kozossegenek?fbclid=IwAR2fKVAnRjwEUzMEykoCNNmSmepkpZFGui_nIfDse-FNSL3uFAYaR7kqA5A

"Szeretném megköszönni a CEU közösségének a Michael Ignatieff elnök-rektor vezetése alatt - a nehéz körülmények ellenére - tanúsított kitartását és az intézmény iránti lojalitását. Ugyancsak hálás vagyok azért a támogatásért, amelyben az egyetem részesült a magyar és a nemzetközi akadémiai világ részéről. Ez a támogatás hozzájárult ahhoz, hogy a CEU az akadémiai szabadság világszerte ismert szimbólumává váljon" - zárta az üzenetet Soros György.

desw 2019.08.17. 09:06:59

@Arthamyr:

"a T/2-t meg tartogasd azoknak, akiket érint. "

=>

"Ilyen vehemensen ellenzékezni tipikusan a fidesztrollok, fidesz-szavazók szoktak, főleg, amikor a beszélgetés témája épp a magyar kormány ekézése. :) "

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.08.17. 22:19:26

@desw: De ugyanazért,amiért fecóékat szidtuk,ne szeressük már viktorékat!

desw 2019.08.18. 10:25:34

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"De ugyanazért,amiért fecóékat szidtuk,ne szeressük már viktorékat!"

Én egy politikust sem szeretek. Mindegyiket utálom, csak vannak fokozatok.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása