oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2019. június 17. 06:30,  A betolakodó 161 komment

2019. június 17. 06:30 Határátkelő

A betolakodó

A kanadai hétköznapok apró-cseprő történeteit gyűjti össze Birdie, akinek legújabb posztjából kiderül, miként készül fel egy helyi iskola arra, ha váratlan helyzet adódik (például olyasvalaki/valami lép az iskola területére, akinek ott semmi keresnivalója) és azt is megtudhatjuk, ki az a tanulóvásárló.

iskola_foto_beecitycanada_org.jpg(Fotó: beecitycanada.org)

“Intruder – betolakodó

Tegnap az iskolában úgynevezett lockdown (lezárás) gyakorlat volt. Nem mondták meg a tanárok, hogy pontosan milyen intruder “ellen” gyakorlatoztak. 

Gondolom, nem akarták megijeszteni a gyerekeket, másrészt szerintem csak a nem anyanyelviek nem értik, hogy mit értenek intruder alatt. A többiektől azt az információt szedték össze a gyerekek, hogy a betolakodó lehet állat vagy ember is. 

A gyakorlat ebben az esetben a következő volt. A hangosbemondóban bemondják, hogy nem kívánatos személy van a suliban. Abban a pillanatban el kell sötétíteni minden teremben. (Mindenhol van reluxa.) 

A gyerekeknek el kell a pad alá bújni, vagy ha nincs pad bárhova, ahol biztonságosnak találják. A cél, ha benyit a betolakodó, akkor ne azonnal vegye őket észre, úgy tűnjön, üres a terem. 

Addig kell csendben, elbújva lenniük, amíg a hangosban be nem mondják, hogy vége, nincs már intruder a suliban. Azt mondták, hogy kb. 15 percig tartott a gyakorlat. Persze nem bírták csendben végig a próbát.  

Lucával szokás szerint beszélni kellett még itthon erről, szegénykém nagyon meg tud ijedni még a gyakorlatoktól is. Érthető, otthon nem volt ilyen.

Tetszik, hogy felkészítik őket ilyen esetre is. Ugye Amerikában többször volt már lövöldözés iskolákban és nem egy esetben úgy mentettek meg tanárok diákokat, hogy elbújtatták őket. Nem dugják homokba a fejüket. 

Tudják, hogy pánikban, félelemben a kreativitás, az agy, az IQ lekapcsol. Ilyen gyakorlatok után talán hamarabb jut eszükbe majd vészhelyzetben ez a “védekezési” lehetőség. 

Cougar - puma

Ma egy órával hamarabb kellett menni a gyerekekért, 14-re tanári értekezlet miatt. 13:10-kor kaptam egy e-mailt az iskolából, miszerint pumát láttak az iskola környékén. Egy szülő jelentette az iskolának. 

A levél harmadik mondata az volt, hogy nyugi minden gyerek biztonságban van. Ezután hosszan és részletesen leírták, hogy mikor kapták a bejelentést. Ők ezután azonnal milyen intézkedéseket tettek illetve kiket értesítettek. 

Például felvették a kapcsolatot a tankerület azon személyével, aki a környékbeli iskolákat tudja erről értesíteni. 

A gyerekeket a bejelentés után nem engedték ki az udvarra és minden osztályban beszéltek a történtekről, hogy mindig párban menjenek, ne mászkáljanak most a suli mellett lévő kis erdőben. (ahol egyébként játszani szoktak)

Ezután csatoltak egy linket, hogy medve, puma, stb. vadállat feltűnése esetén mit kell tenni. 

A végén pedig tájékoztattak, hogy ma a személyzet kint lesz, amikor a gyerekek mennek haza. Figyelik, hogy párban / csoportban menjenek, biztonságban távozzanak az iskola területéről.

És igen. A kicsengő előtt feltűnt az igazgatónő walkie-talkie-val a kezében (ez egyébként is mindig nála van, ha nem a szobájában van) és kiállt egyedül a legveszélyesebb helyre, az erdő szélére. Itt vezet egy kis átjáró, híd az egyik utcába. Sokan járnak erről/ erre. 

Szóval még a pánikot megelőzve, hogy ne a gyerektől tudja meg a szülő részletesen tájékoztattak mindenkit mindenről. Ez tetszett. 

Bevallom, én nagyon megijedtem. Több gyerek szaladva jött ki és örömmel újságolta, hogy “képzeld, anya, puma van a környéken". Luca teljesen kétségbeesve és sírva is fakadt, hogy ő fél.  Még szokni kell ezt a tudatot is. 

Az elhagyott ragasztó esete 

Tegnap bevásárlókörúton voltam. A magyar iskolába a kézműveskedéshez vettem ragasztót az itteni papírboltban. Otthon kerestem, de nem találtam. Valahogy összeállt a fejemben, hogy nem hoztam el. A pénztárnál maradt, csak a kartonlapokat tettem be az autóba. 

Annyira természetes volt, hogy ma visszamegyek érte és ott fogom találni. És igen. Bár nem én mentem érte, hanem Feri, de ott volt. Még nagyon a számlát se nézték.

Tudom, hogy otthon is van hasonló példa. Csak arra az érzésre csodálkoztam rá magamban, hogy ezt mennyire természetesnek és alapnak veszem már. 

Customer in training – tanulóvásárló

Egy aprócska jópofa dolog. Otthon is vannak kis bevásárlókocsik nagyobb boltokban, amit tologathat a gyerkőc. Itt zászlót is tesznek rá, hogy könnyen nyomon tudd követni, ha előre menne a tömegben. Itt a “kezdő pénztárost” (“cashier in training”) is külön jelzik, hogy értsd, ha picit lassabb.

customer_in_training.jpg

A boltokkal kapcsolatban még annyit, sok helyen van olyan szolgáltatás, hogy ha már nincs házhoz szállításuk, akkor neten megrendeled, nem hozzák ki, de összekészítik, csak fel kell venni, el kell hozni. Ilyen vásárlóknak külön parkolót tartanak fenn.

Az alap általában, hogy bepakolják a táskába a pénztárnál az árut vagy vissza a kocsiba. Legtöbben viszik magukkal a táskát, környezetkímélő módon. 

Legutóbb csak egy nagy ikeásat vittem és megkérdezte a pénztáros, hogy szükségem van segítségre (az autóba betenni a táskát)? Nagyot néztem. 

Ilyenkor odahív egy férfi kollégát és az kikíséri a vevőt az autójához és átteszi az autóba az árut a bevásárló kocsiból. Hogy illik vagy kell-e ezért külön borravalót adni, azt még nem derítettem ki.

Egy másik nagy boltban pedig külön ember van a pénztárnál, aki visszapakolja azokat az árukat a kocsiba, amit feltettünk a szalagra. A pénztáros pedig közben elbeszélget mosolyogva a vásárlóval. Kicsit másabb így a hangulat.”

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Kanada

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr5014889420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shaktee 2019.06.17. 19:36:28

@skye8: 2 millio ember uvolt, Kawhi Re sign!!!!! :-)

kardio1 2019.06.17. 19:36:44

@Shaktee: Trump egy jelenség. Szétszakadó társadalom, a prosperáló vidékek, azok lakói lenézik a leszakadókat, nincs társadalmi szolidaritás, előbb-utóbb jön valaki, aki a magára hagyottak nyelvén kezd beszélni. Amerikában ez Trump. És akik ellene vannak, nem jó stratégiát választanak ahhoz, hogy elvegyék előle a levegőt. Továbbra is lenézik, címkézik a szavazóit. Ez csak dacot fog szülni bennük, nem fogja őket a demokraták felé vinni.

gabors 2019.06.17. 19:40:33

@skye8: "loridaban megszavaztak-e parkland utan. egyebkent nem tartom jo megoldasnak, a tanaroknak tanitani kellene, a rendorsegnek,"

ebben teljesen egyetertek ... sokszor evekig szolgalo rendorok sem tudjak eles helyzetben hasznalni a fegyveruket rendesen ezert van hogy negy rendor 45 lovesebol 1-2-3 talalja el a gazembert.

Felfegyverzett tanarok semmit nem oldanak meg sot novelik a veszelyt. Csak egy pelda ha helyi diak csinalja elore tervezve (Columbine vagy eppen Parkland) akkor nagy valoszinuseg szerint mar azt is tudni fogja majdnem biztosra melyik tanar visel fegyvert esetleg azon kezdi a gyilkolast es igy van meg egy fegyvere ...

Ha meg kulso a tamado akkor pl a rendorok honnan fogjak tudni hogy melyik fegyveres kezeben 9 mill a jo fegyveres es melyik a rossz ??:-)

" oroknek meg vedeni az iskolat. ugy tudom a parklandi lovoldozes alatt az iskolaor felt bemenni az iskolaba, az aldozatok hozzatartozoi be is pereltek."

a perrel nem nagyon ertek egyett de ez is mutatja hogy egy fegyveres or sem sokat segit tanar sem foleg ha nem kezifegyvere van a tamadonak ... arra azert mar gondolni sem hiszem hogy akarnank hogy M-16-es rendorok vedjenek iskolakat ... 9/11 utan voltak helyek NYC-ban ahol igy jaroroztek vonat/metro allomasokon repter stb honapokig !!!

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2019.06.17. 19:42:17

@Shaktee: mindig tanul valamit az ember:) en tudod mire gondoltam a szo etimologiajaval kapcsolatban? Hogy azert redneck, mert ezek altalaban falusi (agricultural videkek) emberek, akik sokat vannak a napon, igy lebarnul/leeg a nyakuk:)))
Mint ahogy a "kilog a kapa a szajabol; szorodik a vetomag a zsebebol" kifejezesek is a paraszti munkara utalnak:)

Shaktee 2019.06.17. 19:47:56

@kardio1: Trump is full of shit, a csaladja s gazdagok zsebét tomi.

Ha bukik 2020-ban megy a sittre.

gabors 2019.06.17. 19:49:34

@Shaktee: "nincs meleghazassag, elmebeteg abortusz tovenyeket hoztak"

ne keverd mert meleg hazassag szovetsegi torveny nem tudjak az allamok felulirni... abortusz torvenyes szinten szovetsegi szinten, persze a helyi megnehezitesek mar valoban balkani probalkozasok... (na most hogy meddig lesz Row v Wade ervenyben nem lehet tudni legkorabban kb 1 ev mulva varhato valami nagyobb dolog mikor a kovetkezo ciklusnak vege lesz a Legfelsobb Birosagon)

a tobbivel lehet neked van igazad ....

Ja halal buntetes is szovetsegi szinten legalis MINDENHOL az mas kerdes hogy vannak allamok amik allami buncselekmenyek eseten ezt megszuntettek de a tobbsegeben 30 meg mindig van pl California (most a kormanyzo eppen felfuggesztette a vegrehajtast) .... kicsit lehetnel pontosabb is

gabors 2019.06.17. 19:52:15

@kardio1: a felsorolasodat kesobb lattam, de elobb irtam a kommentemet arra hogy Florida is "lejjebb van" ... .

gabors 2019.06.17. 19:57:15

@Shaktee: "@skye8: 2 millio ember uvolt, Kawhi Re sign!!!!! :-)
"

melyik ez a Kawhi nagyon osi kanadai nevnek tunik :-)

na nem semmi a legjobb veletlenul (nem) eppen az angyali varosbol valo :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))

gabors 2019.06.17. 19:59:16

@kardio1: tok igazad van ebben ....

tiszta balkan :-(

Shaktee 2019.06.17. 20:01:23

@gabors: savanya a szolo mi? :-)

soroljam a cancuk NHL jatekosokat? :-)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2019.06.17. 20:04:49

@Shaktee: haha, hat WV a redneck allam definicioja:)))

Shaktee 2019.06.17. 20:05:44

@gabors: Trump nemigen beszel irodalmi angolt(sem), persze hogy ertik a gyokerek :-)

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=151615741&t=9233731

Shaktee 2019.06.17. 20:13:09

@Zsuzsi65: yes, but! WV es Kentucky az amerikai zene bolcsoje..

Shaktee 2019.06.17. 20:26:54

@Zsuzsi65: illetve a jazzé NOrleans :-)

gabors 2019.06.17. 20:50:40

@Shaktee: "soroljam a cancuk NHL jatekosokat? :-)"

muszáj mert sok helyen ahol bar van NHL csapat jeg sincs termeszetes modon talan ezert is az igazi sportos kawhi es hasonlok nem "hokiznak" plane nem jegen....

kék madár 2019.06.17. 21:29:36

@kardio1: ebben az az ironikus, hogy pont a szavazoival szur ki leginkabb. Illetve forditva az a sok szerencsetlen annak ellenere rajong erte, hogy a "kormanyzasa alatt" ok jarnak a legrosszabbul.
Kb, mintha a zsidok Hitlerre szavaztak volna

kék madár 2019.06.17. 21:31:04

@Shaktee: "Trump nemigen beszel irodalmi angolt(sem)"
en ha odafigyelek nem is ertem amit mond, teljesen ertelmi fogyatekos, ha nem felolvassa, nem tud egy tomondatot se megfogalmazni magatol

Birdiev 2019.06.17. 21:35:05

Huh, bár jó pár hozzászólással feljebb merült fel a kérdés. A poszt BC-ből származik. A fotó csak illusztráció. Kizárólag azért írom le, hogy aki akar számolhasson :-) 27 fős osztályból 13 fehér, a másikban 21-ből 9. Egyébként itt ez tényleg senkit nem érdekel.

kék madár 2019.06.17. 21:37:55

@kardio1: "a Bible Belt alatti " nyilvan ugy ertette hogy ami a belt alatt van, a felso szele alatt. Nagyon feszult vagy ma, pedig en itt se voltam

kardio1 2019.06.17. 21:47:33

@Shaktee: az mindegy, hogy hiteles-e, vagy sem. Jókor jó hívószavai voltak. Az érdekes, hogy az amerikai társadalom ugyanolyan megosztottá vált Trump kapcsán, mint a magyar Orbán kapcsán. Mindegy, ki milyen programot képvisel, az számít, hogy viszonyul az adott személyhez: vagy gyűlöli, vagy rajong érte, de középút, higgadt értékelés nincs. Börtönbe vsz nem kerül akkor se, ha bukik jövőre. A gazdaság tudtommal elég jól döcög mostanában, ez sokaknál számít Amerikában, úgy hallottam. De majd megmondjátok.
A republikánusok amennyire tiltakoztak ellene, mostanára mintha megbékéltek volna. Nekem nem a stílusom Trump, dehát a partvonalon állva nem számít a véleményem.

kardio1 2019.06.17. 21:49:05

@Zsuzsi65: pedig nem is déli állam.

Bredpitt Monika 2019.06.17. 21:49:10

@kék madár: azert egy mondatot meg tudott fogalmazni anno:
"You are fired!!!"

kardio1 2019.06.17. 21:50:30

@Shaktee: az utóbbi ráadásul Lincolnt adta az északiaknak, Jefferson Davist a délieknek.

kék madár 2019.06.17. 21:50:55

@kardio1:
"Mindegy, ki milyen programot képvisel" - semmilyet
"Börtönbe vsz" - erre nagyban ne fogadj, egy atlagember Trump egy napi buneiert elete vegeig a bortonben rohadna meg
"középút, higgadt értékelés nincs" azert a New York Timestol tobbszaz lapon at VAN
"A gazdaság tudtommal elég jól döcög mostanában" a felrobbant deficittel egy qrva nagy lufi

Mrs. Clayton 2019.06.17. 21:51:51

@Birdiev: mondjuk 7.5 milliardbol kb 1.3 feher, innen nezve nem vilagos h miert is akkora latvanyossag, ha tortenetesen a tobbseg nem feher egy olyan orszagban ahova sokan vandorolnak be. Raadasul tok gusztustalan es suttyo parasztsag GYEREKEKre mutogatni a borszinuk miatt.

gabors 2019.06.17. 21:55:16

@kék madár: "@Shaktee: "Trump nemigen beszel irodalmi angolt(sem)"
en ha odafigyelek nem is ertem amit mond, teljesen ertelmi fogyatekos, ha nem felolvassa, nem tud egy tomondatot se megfogalmazni magatol"

erre megy ki az egesz harom szavas szlogenek azokat konnyu megjegyezni es skandalni mint a regi szep idokben....

lock her up
build the wall
drain the swamp
make america great again (ez negy szo ezt mar csak a felsoseknek kell megjegyezni) amugy ezt meg R. Reagen-tol lopta

kardio1 2019.06.17. 21:57:33

@kék madár: rövid távon gondolkoznak : láttam egy riportot egy pennsylvaniai elnéptelenedő kisvárosból, ahol mindenki nagyon boldog most, mert a szénbányát újra megnyitották, megéri a kitermelés. Ezeket az embereket azzal nem lehet megszólítani, hogy Trump gyôkér, csaló stb. Meg hogy a szavazói is gyökerek. Azzal igen, ha segíted őket átképződni vmilyen megújuló energiàt elôállító üzemben való munkára.

skye8 2019.06.17. 21:59:54

@gabors: columbine-t allitolag le akarjak bontani...too many bad memories.

kwhi tudtommal kaliforniai...a lakers allitolag megkornyekezte de sztem Nehez less LeBron melle egy masodik sztart beszervezni...en KD-re vagyok nagyon kivancsi, egy evre leserult :(

kardio1 2019.06.17. 22:00:13

@Shaktee: az a szomorú, hogy Bródy ugyanúgy része mindennek. A szadesz szekerét tolta, ami 94-ben pálfordult és összeállt az MSZP-vel.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2019.06.17. 22:01:08

@kardio1: oh, ha latnad, milyen redneck-ek vannak par eszaki allamban is:) nem feltetel, hogy delen eljenek. Wyoming-ban lakott egy ismeros lany, es konkretan olyan volt neki, mintha szamuzetesben elne:) most nagyon orul, hogy sikerult elkoltozniuk, es vegre civilizacio kozeleben van:)

kék madár 2019.06.17. 22:01:39

@kardio1: ezt Hillary szo szerint beigerte nekik. El lett nekik magyarazva lassan, szotagolva, hogy jon a napelem gyar. De hat az nem volt jo, jobb volt az, hogy visszamehetnek abban a szenbanyaba amibe az apjuk meg a nagyapjuk is belerokkant, es lehetett gyulolni az arabokat meg a zsidokat. Mert a gyuloletbeli egyetertes miatt szavaztak ra nem azert mert ok is szeretik a macskas anim gifeket.

kardio1 2019.06.17. 22:03:22

@kék madár: a Belt nem egy vonal, maguk az államok alkotják. A Mason-Dixon vonal nem egyenlő a Belt határával.
Feszült nem vagyok, de Shaktee kezdeti stílusa zavart.

kék madár 2019.06.17. 22:04:25

@Zsuzsi65: a redneckseget a varostol valo tavolsag hatarozza meg, nem a foldrajszi szelessegi kor. New Hampshire-ben ugyanolyan incest redneck-ek laknak mint Alabama farmjain es Atlantaban ugyanolyan intelligensek az emberek mint Bostonban

kék madár 2019.06.17. 22:07:27

@kardio1: en ezt ertem, hogy mi a belt, de ha valaki azt mondja a belt alatt, (foleg mivel a belt alatt mar nincs semmi csak a mexikoi obol) akkor nyilvan a beltre gondol.

kardio1 2019.06.17. 22:08:49

@kék madár: hát ez az, hogy ő nem egy átlagember: még üzletemberként is megúszott olyat, amin te meg én rajtavesztettünk volna, volt elnökként se lesz ez másként.
Persze, újságok szintjén van elemzés, de a társadalmi vélekedés szokatlanul polarizáltnak tűnik innen nézve.

A deficit érdekelte valaha is az amerikai átlagembert ? :)

kardio1 2019.06.17. 22:11:06

@Mrs. Clayton: azért, mert Kanada sokáig erősen fehér többségű ország volt.

kék madár 2019.06.17. 22:12:26

@kardio1:
"A deficit érdekelte valaha is az amerikai átlagembert ? :)"
hehe
Trump azzal kampanyolt, hogy elso dolga lesz megszuntetni a deficitet

akkor rohadtul fog minket erdekelni, ha jon egy ujabb great recession, es az latvanyosan jon, a tarifakkal, kulpolitikaval, 0 gazdasagelenkitessel, demokrata allamok buntetesevel, stb.

kardio1 2019.06.17. 22:14:19

@Zsuzsi65: én ezt értem, de fentebb talán Shaktee fejtette ki, hogy Bible Belt=Balkán, balkáni=redneck. Kicsit sommás egyszerűsítés.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2019.06.17. 22:15:58

@kék madár: ez igy van! kb. a falusi suttyo a megfeleloje, igy fuggetlen, hol lakik, a lenyeg, hogy nem egy ertelmisegi :)))

kardio1 2019.06.17. 22:16:27

@kék madár: HC közben nem lelkesítette őket, hogy Make America Great Again :))

kardio1 2019.06.17. 22:18:18

@kék madár: feltételeztem egy angolul tudóról, hogy a Beltet Belt értelemben használja, és nem line-ként...

kardio1 2019.06.17. 22:20:57

@kék madár: meglepő, de a kínaiak a vámháborúban, úgy tűnik, többet vesztenek, mint ti. Lesz vmilyen megegyezés.

kék madár 2019.06.17. 22:24:04

@kardio1: pontosan. Ezt nezte be Hillary, hogy akik ezt a dumat megeszik ha a szoveg azzal kezdodik, hogy all Mexicans are rapist, es azzal fejezodik be, hogy MAGA, arra a Hillary "Obama v2" szovege at fog esni a lyukon.

kék madár 2019.06.17. 22:27:19

@kardio1: "meglepő, de a kínaiak a vámháborúban"
az lehet, hogy tobbet vesztenek, de az USA is veszit, ez egy lose-lose jatszma, nagy eszement baromsag, a fogyasztok isszak meg a levet, meg a farmerek, meg az autogyarak, stb.. Inkabb golfozna a baromarcu, abban tud csalni es nyerni.

Bredpitt Monika 2019.06.17. 22:29:34

@gabors: kihagytad a grab her by the pussy t

kék madár 2019.06.17. 22:31:02

@Bredpitt Monika: haha! az is bejott a sok gyokernek, meg nok is hordtak olyan polot, hogy "he can grab my pussy"

kék madár 2019.06.17. 22:34:30

@kardio1: " feltételeztem egy angolul tudóról, hogy a Beltet Belt értelemben használja"
elvileg en is tudok angolul megis ossze-vissza beszelek :)

gabors 2019.06.17. 22:49:35

@kék madár: " redneckseget a varostol valo tavolsag hatarozza meg, nem a foldrajszi szelessegi kor. New Hampshire-ben ugyanolyan incest redneck-ek laknak mint Alabama farmjain es Atlantaban ugyanolyan intelligensek az emberek mint Bostonban"

ezzel nem ertek egyet.... inkabb

nem minden videki redneck es nem minden redneck videki (az meg plane nem hogy deli,) vannak boven varosi, sot belvarosi redneckek is boven ....

gabors 2019.06.17. 22:53:54

@kék madár: "Trump azzal kampanyolt, hogy elso dolga lesz megszuntetni a deficitet"

igen, de O akkor meg ugy gondolta hogy ugy szunteti meg ahogy mint Trump az "uzlet" ember tette hogy a hitelezoknek NEM FIZET ergo nincs tartozas sem... ezt meg is kerdeztek tole amire hatarozottan valaszolta hogy igen nem kell kifizetni a tartozast es O ezt nagyon jol tudja hiszen O a king of debt :-((((((

gondolom kesobb valaki felvilagositotta hogy ez azert nem egeszen igy megy

gabors 2019.06.17. 23:00:33

@kardio1: a valasztast a demokratak leginkabb (az oroszok is kavartak de az kb hangyafingnyi volt) azert vesztettek el mert a feketek szartak elmenni szavazni (15-20%-al az Obama alatt volt sok helyen) es ez harom allamban ha minimalisan de eleg volt Trumpnak (pl WI vlami 0.1% volt) ...

Na de ok szivtak/szivnak a legnagyobbat azota is ... lehet megjott az eszuk lehet nem .... mar csak 509-et kell aludni es megtudjuk ki a kovetkezo elnoke az USA-nak (turelem) ... :-)

Shaktee 2019.06.17. 23:01:20

@kardio1: nem szeretem a szadesz szót, azokat se kedvelem akik állandóan köpködik. Libsizni is fogsz érvek helyett?

gabors 2019.06.17. 23:02:34

@kék madár: "Ezt nezte be Hillary, hogy akik ezt a dumat megeszik ha a szoveg azzal kezdodik, hogy all Mexicans are rapist, es azzal fejezodik be, hogy MAGA, arra a Hillary "Obama v2" szovege at fog esni a lyukon."

nem azokon mulott de nem irom le megegyszer ... :-)

Shaktee 2019.06.17. 23:03:56

@kardio1: Miért ne kerülne börtönbe?

Treason, money loundering, obstruction of justice...etc..etc.

gabors 2019.06.17. 23:06:46

@Bredpitt Monika: "@gabors: kihagytad a grab her by the pussy t"

az egyelore meg nem szlogen de nem jarok gyakran Trump-gyulesekre lehet azota mar ezt is skandaljak :-))) Gondolom foleg az "evangelical christan" tombot lehet ezzel jobban motivalni mint barmivel ...

Shaktee 2019.06.17. 23:10:09

@gabors: skandáljatok csak, mi elvagyunk itt jól :)

youtu.be/1v7DM6x6muY

gabors 2019.06.17. 23:15:43

@Shaktee: "Treason," ez megint igen nagy hulyeseg ezt mar leirtam itt is, haza-arulasnak forditva talan mint irodalmi munkassag resze meg van benne valami, de jogilag nincs persze trump is dobalkozik a szoval feleslegesen

egyelore nem tud treason-t elkovetni mert az USA alkotmanya szerint azt csak deklaralt haboru eseten lehet elkovetni az ellenseget segitve ... haborut uzenni (megint csak alkotmany alapjan) csak a kongresszusnak van jogi alapja ez viszont utoljara a japok ellen volt 1942-ben (utana a nemeteknek is meg lehet eppen nekunk magyaroknak)

sok minden masert azert kerulhet talan bortonbe de nincs nagy valoszinusege juniornak nagyobb eselye van mint neki.

gabors 2019.06.17. 23:23:23

@Shaktee: "@gabors: majd egyszer lesz parádé NY-ban is. De ma nem :))"

volt mar miota itt lakok tobbszor Yankees 4x Giants 2x, Rangers 1x (ez a canadai hockey), Nelson Mandela ... ja meg volt a nagy Iraqi gyozelem utan is

"Canyon of Heroes" ala ticker tape parade a teljes lista itt:

en.wikipedia.org/wiki/List_of_ticker-tape_parades_in_New_York_City

ja NBA talan meg nem

Shaktee 2019.06.17. 23:23:36

@gabors: kiderül.

Farmerek, melósok is ébredeznek hogy megkajolták a szarházi vasporos dumáját, nem hiszem hogy megint sikerül neki..

Csak Joe tűnjön el, s találjanak a demik a Kamala mellé egy választható elnökjelöltet már.

gabors 2019.06.17. 23:36:05

@Birdiev: ja es mi van a pumaval ?????

remelem nem lottek ki .... jobban sajnalnam mint hogy egy ket gyereknek gyakorlatoznia kellett

kék madár 2019.06.17. 23:38:25

@gabors: en se mondtam, hogy minden videki redneck, csak azt, hogy a redneckseg nem deli sajatossag, hanem videki

kék madár 2019.06.17. 23:43:08

@gabors: nem azt mondtam, hogy kin mult, hanem, hogy a sajat kovetoi mit esznek rajta

Shaktee 2019.06.18. 00:01:44

@Birdiev: azért a kínai..honkongi ingatlanbefektetőkkel nem ennyire rózsás a bc helyzet...

gabors 2019.06.18. 02:41:11

OFF

MTA TK felmeres hataratkeloknek

www.surveymonkey.com/r/PQCLBHN

ON

kardio1 2019.06.18. 09:36:21

@Shaktee: jaj de érzékenynek tetszik lenni ! :) Akkor SZDSZ, vagy Szabad Demokraták Szövetsége, a mondandómon nem változtat. Libsizni nem szokásom, egyébként meg az érvelésben, és nem helyette használtam a szadesz szót.

kardio1 2019.06.18. 09:39:26

@Shaktee: nem amiatt vannak kétségeim, hogy nem lehetne mit ráhúzni, hanem, hogy rá fogják-e. A politikusok meglehetősen védett állatfajnak tűnnek...

gabors 2019.06.18. 18:48:18

@Shaktee: "NEW YORK INVESTIGATORS COULD 'INDICT' DONALD TRUMP WHILE HE'S STILL PRESIDENT, WATERGATE PROSECUTOR SAYS"

ez csak egy teoria .... vagy inkabb csak egy jogasz velemenye... az hogy valami lehetseges es hogy valami meg is tortenik teljesen mas kerdes ...

es utanna meg jonnek a birosagok is allami majd a szovetsegi korok ...

kardio1 2019.06.18. 22:31:47

@Shaktee: ha nem Kálmán Olgát indította volna a DK főpolgármester-jelöltként, hanem egy férfit, akkor most egy más értelmű linket tettél volna ide ?
A nők természetesen egyenrangúak, est senki sem vitathatja. Ugyanakkor az ilyen jellegű kvóták nem mindig segítik, hogy mindig a legalkalmasabb ember kapja meg az adott feladatot. Dél-Afrikában pl pozitív diszkrimináció segíti a feketéket, ez viszont az ország egészének nem mindig válik a javára.

Shaktee 2019.06.18. 22:43:40

@kardio1: a tartalommal vitatkozz, ne kvótázz, szadeszozz, komcsizz.

kardio1 2019.06.18. 22:54:48

@Shaktee: nem veszed észre, hogy te szadeszozol, komcsizol ?
Belinkeltél ezredszerre egy DK-s propagandaanyagot, amelyben DK ajánlja KO-t főpolgármester-jelöltként, ennek kapcsán értekezik a nők részarányáról a politikában, parlamentben és arról, hogy ugyanarra alkalmasak, mint a férfiak. Erre reagáltam, korrektül. Én elfogadom, hogy más a véleményed a világról (noha nehezen értem, hogy vonzódhatsz a DK-hoz), mint nekem, te is tedd ezt az enyémmel.

Shaktee 2019.06.18. 22:56:36

@kardio1: whatever, vitatkozzon veled a munchausen tesó :)

acycloren 2019.06.19. 07:32:46

@midnightcoder2: Amerikában simán besétál a sértődőtt gyerek a suliba egy fegyverrel és lelő egy csomó tanárt, felnőttet. Magyarországon esetleg egy kissé temperamentumosabb, etnikailag színezett szülő megy be és széklábbal veri a tanárt. Utóbbi se jó, de teljesen más súlya van, mint az amerikai iskolai tömegmészárlásoknak.

A customer in training azért ha belegondolunk, elég ijesztő felirat. Lehet aranyosnak is tekinteni. De más értelmet is meg lehet benne találni: egy szélsőliberalis fogyasztói társadalomban már a kisgyerekeket is fogyasztásra, hitelkartya használatra, a rendszerbe belesimulásra nevelik, hogy ne kérdőjelezzen meg semmit, csak fogyasszon. Ez a dolga.

acycloren 2019.06.19. 08:39:41

Ezek a betolakodó riadók nagyon jók arra, hogy a gyerekeket hozzászokjanak, hogy folyton veszélyben élnek, az okát viszont ne kérdezzék és feltétel nélkül bízzanak az egyenruhásokban, az államban, akitől mindig várják majd az iránymutatást és utasításokat.

30-06 2019.06.19. 16:08:31

@gabors: Hát nem egészen. Timothy McVeigh igen jól kiképzett tengerészgyalogos volt és pontosan ezért használt robbanóanyagot és nem lőfegyvert Oklahoma Cíty-ben. Ha lőfegyvert használ, akkor kilövi egy rendőr, egy biztonsági őr vagy egy fegyveres polgár egy minuteman és nem 168 halott van, hanem max 16.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.06.19. 16:42:09

Basszus!Puma a kertek alatt?Hol is van ez?Kanadában?
Na akkor oda sem megyünk!
:))

kardio1 2019.06.19. 23:43:47

@Shaktee: Ha valami csoda folytán nyerne Klárikád 2022-ben, az a minimum, hogy iziben hazaköltözöl, hiszen a sötét diktatúra leáldozik, és épül-szépül hazánk, az Európai Egyesült Államok ! :)))

Shaktee 2019.06.20. 00:08:27

@kardio1: az biztos hogy szivesebben látom majd viszont a várat, a balatont, a dunát egy egy hazalátogatás alkalmával ha nem ez a tolvaj, tahó gechuszár szintársulat bitorolja majd hazámat.

S te miért élsz kint ha orbanisztán annyira smakkol neked?

Mióta is élsz kint, a múltkor is elbújtál válasz helyett?

kardio1 2019.06.20. 00:14:02

@Shaktee: ha még csak nem is akarsz hazaköltözni, miért érdekel ennyire az otthoni politika ? Amennyire kampányolsz itt a DK mellett, ez lett volna az alap ! :)
Az évek száma nem egy nyilvános blogra tartozik, de privátban megírom, ha érdekel.
Én nem politikai okokból mentem el, így a visszatérés esélye is független tőle.

kardio1 2019.06.20. 00:17:53

@Shaktee: mégsem vagy rá kíváncsi ?
És mi lenne, ha magyarul társalognánk ?

kardio1 2019.06.20. 00:19:14

@Shaktee: mobilon nem megy a privát üzenet nekem. Neked igen ?

kardio1 2019.06.20. 00:32:51

@Shaktee: azt hittem, érdemi kommunikációra törekszel te is. Tévedtem. Jó éjszakát !

Shaktee 2019.06.20. 00:33:12

@Shaktee: wahorn bandira különösen figyelj..

Shaktee 2019.06.20. 00:34:21

@kardio1: ezen a blogon senki nem titkolja hogy mióta él kint..ergo privát nem érdekel a dolog.

kardio1 2019.06.20. 00:39:10

@Shaktee: a senki már nem áll, én biztosan nem írtam meg. Egyébként rólad se tudom. Annyit igen, hogy több néven is futottál már. Egyébként voltam már HA találkozón, úgy egészen más személyesen beszélgetni. Az internettel általában vagyok ilyen bizalmatlan, nem a személyednek szól. Az adat a mai világban hatalom. Sajnos.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.06.22. 14:10:27

@kardio1: Akkó fészbúk profolod sincsen,mert azt megfigyeli a cia meg az efbéegy?

kardio1 2019.06.22. 22:48:42

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: de van, elég sokára lett, de nem sok személyes dolgot találnál rajta. Nem kell a CIA-ra vagy az FBI -ra gondolni, már az is zavar, hogy a Facebook működtetői mit tudnak rólunk és azt mire használják fel. Tudod, vannak olyanok, akik az életük egészét megosztják a Facebookon, még a gyerekükről is mindent posztolnak, nyilván annak beleegyezése nélkül. Ezt hajmeresztőnek tartom.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása