oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2019. június 07. 06:30,  Tényleg idegengyűlölők a britek? 48 komment

2019. június 07. 06:30 Határátkelő

Tényleg idegengyűlölők a britek?

Sok minden elhangzott az elmúlt években a britek kapcsán, például az, hogy az uniós kilépésről szóló népszavazás után felszínre tört az idegengyűlölet. Valóban így lenne? A kérdésre a Londonban élő ír író, komikus, Peter Flanagan válaszolt.

breaking_point_farage_foto_jack_taylor_getty_images.jpgAz a bizonyos Farage-plakát

„A lengyel függetlenség napján Varsóban sétálva egy pillanatra úgy éreztem, hogy rossz repülőgépre szálltam, és hirtelen az Angol Védelmi Liga (English Defence League - EDL) tüntetésére kerültem. 

Az utcán menetelő csoportok által lengetett lengyel piros és fehér zászlót ugyanis össze lehet keverni a Szent György-keresztes lobogóval. Az angol szélsőjobbosokban és lengyel társaikban több közös van, mint gondolnánk – kivéve azt, hogy az ilyen események Lengyelországban a fősodorhoz tartoznak, míg Nagy-Britanniában nem. 

A barátaimmal be is ugrottunk az első ír sörözőbe, menedéket keresve. A pubban egy másféleképp homogén társaságot láttunk: néhány turista, ahogy a sörét szürcsölgeti. 

Talán pont ezért nem vert gyökeret a fasizmus Angliában, mert túl nehéz lett volna meggyőzni a másnapos embereket arról, hogy bármelyik felsőbbrendű rasszhoz tartoznak. 

Európai példák 

A Brexit miatt könnyen elfeledkeztünk arról, hogy Európa többi része mennyire szélsőjobbra tolódott. A Lengyelországban 2015 óta kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt a migránsválság közepén került hatalomra, és azóta megtisztította a közszférát, vádat emeltek békés tüntetők ellen és ellenségnek állították be a gyerekek előtt az LGBT-közösséget. 

Magyarországon Orbán Viktor kormányfő magát a kereszténydemokrácia vezetőjeként aposztrofálja, amit a kereszténység mellett és a migráció ellen határoz meg. 

A határra felhúzott, 4 méter magas kerítésbe áramot vezettek, hogy távol tartsák a menekülteket, akiket emellett drónokkal és hangszórókból áradó arab nyelvű üzenetekkel is eltántorítanák a belépéstől. 

Tavaly az ENSZ illetékeseit nem engedték be a menekültközpontokban. Az EU megpróbált szankciókat életbe léptetni Magyarország ellen, mondván, megszegi az alapértékeket, de ezeket pont a lengyelek vétózták meg. 

Közben Ausztriában Sebastian Kurz kancellár osztrák-olasz-német tengelyt akart alkotni a migráció megállítására, míg az olasz belügyminiszter, Matteo Salvini nagytakarításról beszélt, amelyet utcáról utcára hajtanának végre. 

Mit mutatnak a statisztikák? 

Angliában élve nehéz elképzelni, hogy ilyen kijelentések a közbeszéd részévé váljanak. A UKIP is kampányolt migránskaravánt ábrázoló, Breaking point feliratú plakátokkal a Brexit-szavazás előtt, de Nigel Farage, egykori pártvezető sosem volt esélyes a kormányfői posztra. 

Sőt, a statisztikák azt mutatják: a britek kevésbé idegengyűlölők, mint azt néhányan gondolják. A YouGov-Cambridge felmérése azt mutatta meg, hogy a brit emberek mindenki másnál pozitívabban tekintenek a migráció hatásaira. 

Csak a britek 37 százaléka tartja ezt negatívnak, míg például a liberálisnak tartott Svédországban 49 százalék ez az arány. 

Uniós adatok szerint az Egyesült Királyságban az egyik legalacsonyabb a rasszista indítékból elkövetett zaklatások aránya, az emberek 3 százaléka tett bejelentést ilyen esetekről. Írországban ez az arány 13 százalék. 

A Brexit-népszavazás óta a hatóságok több gyűlölet motiválta bűncselekményről tudnak, de ez általános trend a kontinensen is.

Bosszantó egyenlőtlenség 

Két éve élek Nagy-Britanniában, és általánosságban nem tapasztaltam nagyobb idegengyűlöletet, mint bárhol máshol. Ennél sokkal bosszantóbb az egyenlőtlenség: az egyik legszegényebb kerületben élek, ahol a luxusapartmanokkal szemben tanácsi toronyházak is vannak, és a lakók kölcsönös gyanakvással figyelik egymást. 

Az ENSZ tavalyi jelentése szerint a brit lakosság ötöde szegénységben él, egy másik tanulmány pedig azt állapította meg, hogy Észak-Európa öt legszegényebb régiója egyaránt az Egyesült Királyságban van. 

Az olyan politikusok, mint Nigel Farage és Boris Johnson lehetőséget adnak az embereknek, hogy bemutassanak az elitnek és meg is teszik ezt. 

Megtévesztett emberek 

Bár nem mindenki rasszista, aki a Brexit mellett szavazott, nagyrészt megtévesztettek. Hibásan hisznek abban, hogy Nagy-Britannia egyedül is újra nagy szereplője lehet a világ politikájának, hibásan hisznek abban, hogy jobb lehet az EU-tagság által garantált jogok nélkül, és hibásan hisznek abban, hogy a Farage-féle politikusok bármit is tesznek a saját személyes hasznukon kívül. 

Az mindegy, hogy a Brexit végbemegy vagy lefújják, ezek az emberek már nem kapják meg, amit ígértek nekik, ez pedig olyan szintű megalázottságot és elárulást okoz, amit nem éreztek a 2008-as gazdasági válság óta. 

A Brexit-katasztrófa hosszú távú hatásai többek lesznek gazdaságiaknál és politikaiaknál. A létezést érintik, azt, hogy mit jelent britnek lenni. Közben az EU egy filozófiai krízissel néz szembe, és ez sokkal rosszabb, mint a britek távozása. 

A britek távozni akarnak, míg Magyarország és Lengyelország maradni és befolyásukat kihasználva próbára tenni azokat a liberális értékeket, amelyekre az EU épült. Amennyire fájdalmas a britek távozása, ideje figyelembe venni, hogy mit hagynak maguk után.” 

Peter Flanagan véleménye eredetileg itt jelent meg.

Ez pedig egy kis előzetes szombatra:

(Fotó: Jack Taylor/Getty Images) 

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével. 

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr1814882494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Európai téridő 2019.06.07. 08:59:53

Az őrült ír is a füllentő médiából tájékozódik félre. "Terepen" pedig csak a polyákoknál volt, a következtetései pedig felületesek, amolyan brit agitproposak.

2019.06.07. 09:43:05

“Az mindegy, hogy a Brexit végbemegy vagy lefújják“

Végbe fog menni, az új passport-on nincs rajta az európai unió felirat.

Snedronningen 2019.06.07. 10:21:00

A legfőbb gond - nemcsak a Brexittel - hogy iszonyú bonyolult lett a világunk, és sok időt, energiát igényel a tájékozódás pl elemző cikkeket, könyveket olvasni, többféle hírforrást követni, intézmények saját honlapjait is figyelni, jogszabályokat figyelni, mindennek utánaszámolni, utánagondolni, elkenőrizni stb. Őszintén, kinek van erre kapacitása?

Pl egy adott politikus - tökmindegy ki, tökmindegy milyen ország - elmegy egy konferenciára, fórumra, egyzetetésre, találkozik valakivel stb, majd tart egy sajtótájékoztatót és mond róla valamit, amiról a média majd beszámol valahogy. Egyszeri állampolgár vezeti a kis autóját munkából hazafele és közben a rádió beszámol az ügyről. Ha hazaér, fogja ellenőrizni a hírt, utánaolvasni, rákeresni? Nyilván nem! El fogja fogadni, amit hallott, mert fizikailag lehetetlen ellenőrizni minden egyes hírt, információt stb., amivel egy ember a napja során tv-ből, rádióból, újságból, webportálokról, facebookról szembetalálkozik. Ezért aztán emberünk megvezethető. El fogja hinni, amit lát-hall-olvas, és ez alapján hoz majd döntéseket, lesz politikai véleménye, és ezek alapján fog szavazni.

Most biztos lesznek, akik elkezdenek majd nekem beszólogwtni, hogy ők aztán hú, de ismerik a világot és kizárt, hogy őket bárki megvezesse, mert mindent százszor ellenőriznek és mindent tudnak, mert így születtek, és napi száz órát töltenek olvasással és az események értelmezésével... Pedig sajnos, kedvesem, téged is megvezetnek. Engem is, mindenkit. Több nyelven, többféle forrásból tájékozódom, sokmindent elolvasok, gondolkodom a világ eseményein, próbálom történelni-kultúrális-társadalmi-gazdasági stb összefüggésekbe helyezni, mégsem biztos, hogy jól látom, mert minden esemény és döntés mögött olyan komplex folyamatok, motivációk, háttéralkuk, pénzügyi-politikai-egyéb folyamatok stb vannak, hogy lehetetlen belelátni és minden részletet megtudni. A polihisztorok kora Leonardoval véget ért, nem értünk mindenhez, ez van. Innen kezdve pedig az ember kiszolgáltatott a manipulációnak, egyszerű üzeneteknek, információs buboréknak stb.

Maximum annyit lehet tenni, hogy az ember legalább tudja ezt, és igyekszik ellenállni és kételkedni. Ez viszont sok figyelmet és energiát köt le. Aronson amerikai szociológus Rábeszélőgép című könyvében azt állítja, hogy a hallott-látott-olvasott információ akkor is hatással van ránk, ha nem értünk vele egyet. Hiába mondjuk rá, hogy hülyeség, az kevés, mert pontosan ugyanakkora erővel kell ellenállni a sulykolt információnak, amennyivel azt tolják be a fejünkbe. Ehhez van egy szemléletes rajz mellékekve, ahol az anyuka ölében ül egy gyermek, nézik a tévét, és az anyuka folyamatosan kommentálja: nem, ettől a sampontól valójában nem fog így kinézni a haja, hanem.... Most gondoljuk el, mi szellemi munkát jelent, ha a napunk folyamán ezt meg kell tenni minden egyes hír, információ, újság cím, plakát, reklám stb esetében.

arncht 2019.06.07. 12:35:29

Szoval a lengyelek rasszistak, az angolok pedig megtevesztettek... aham. Lehet szepen gyurni a sz*rt. Nem a lengyelek pusztitottak le a fel harmadik vilagot az elmult par szaz evben, csak mivel az a 20. Szazad elott tortent tobbnyire, mennyivel jobban hangzik, mint pl a nemetek nepirtasa, amiert jelenleg is megbelyegzik oket.

midnightcoder2 2019.06.07. 13:50:32

"Csak a britek 37 százaléka tartja ezt negatívnak, míg például a liberálisnak tartott Svédországban 49 százalék ez az arány. "

Vajon a 63 százalékot alkotók közül hány százalék olyan van, akinek a nagyapja még nem Európában született ?

gabors 2019.06.07. 14:39:20

hmm ez is egy allaspont ... nyilvan "onnan" nezve a lengyelek a rasszistabbak "innen" nezve meg az angolok

ami igazan szomoru hogy ebben rangsort allitanak fel ...

takarék-láng 2019.06.07. 16:17:07

@FresssPrinssz: penzt tennek ra hogy nem lesz brexit. Mar 1 honapja ezt dumalom.

doppeladler 2019.06.07. 16:33:58

@arncht:

Úgy érzed, a gonosz gyarmatosító fehérember még mindig nem savazza önmagát elég szorgalmasan?

Hari Seldon 2 2019.06.07. 17:02:20

@takarék-láng:
Nagy valószínűséggel veszíteni fogsz.

2019.06.07. 17:07:42

@takarék-láng:

Látod pont ez a baj doktor urr, dumálni dumálsz, de nem mondasz semmit &===}

FutureFry 2019.06.07. 17:14:22

@takarék-láng: Mint szinte mindenre, úgy látom ilyesmire is lehet fogadni, pl.: www.oddschecker.com/politics/brexit
Mennyi pénzt tettél rá?

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.06.07. 17:40:45

"Sőt, a statisztikák azt mutatják: a britek kevésbé idegengyűlölők, mint azt néhányan gondolják. A YouGov-Cambridge felmérése azt mutatta meg, hogy a brit emberek mindenki másnál pozitívabban tekintenek a migráció hatásaira.

Csak a britek 37 százaléka tartja ezt negatívnak."

Volt egy híres brit, bizonyos Churchill. Tőle idéznék most:

“Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok”

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.06.07. 17:41:00

"hogy Európa többi része mennyire szélsőjobbra tolódott."

Ne ma józanabb európia országok tolódtak szélsőjobbra, hanem sajnos a korábban szélsőbalos nézeteket erőszakolták be a politikai centrumba folyamatosan a 90-es évek közepétől bizonyos körök, nem sajnálva erre pénzt paripát fegyvert..

2019.06.07. 18:13:16

@Hari Seldon 2:

Te Heri, nem lehetne egy érthetőbb nyelven belinkelni?:-)))

en.m.wikipedia.org/wiki/FIFA_Women%27s_World_Cup

Vagy akar magyarul is, tudod ez egy magyar oldal, magyar pógároknak és vannak akik írás/olvasás tudatlanok, habár már több éve külhonban élnek :-)))))))))))))))))))))TSUNAMI)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Női_labdarúgó-világbajnokság

Shanarey 2019.06.07. 18:39:25

Aha, az angolok nem rasszisták, nos én úgy mondanám, ahogy egy bizonyos rég mondás befejező része: De lenne rá igény.
Tény hogy a többség nem rasszista, de hogy ez a többség mekkora arról nem szokás beszélni. Akik a BREXIT-re szavaztak, azért tették, mert még hisznek a mesékben, s egyrészük még mindig a múltban él. Én azt tapasztaltam hogy azért akad itt rasszizmus, csak jól el van dugva. A raktár, ahol dolgozom, ott például fél éve meghirdették, hogy lehet jelentkezni manager pozícióra. Van itt egy marékkal, de akad némi fluktuáció. Nos a jelentkezők származását tekintve a mezőny nemzetközi lett, s akik befutottak, azok mind angolok, voltak, s az egyikük az még véletlenül sem volt jó választás. Részemről, engem nem zavar, mert ha van egy román avagy bármilyen szláv országbéli, akkor a dolgozók egy része elfelejti hogy angolul kell a munkahelyen beszélni. Amikor a raktár megnyílt, vagyis 3 éve, akkor még volt lengyel és román manager is az éjszakai műszakban, de elfogytak. Ja és az oka ennek, az éjszakai műszak fő managere, csak ágyban szereti a külföldieket, manageri pozícióban nem.

nyuszigonosz 2019.06.07. 19:12:33

Hát Határátkelö blogtulaj: elég gyakran raksz ide a The Irish Times -ban megjelent írásokat. Csak nemtudom miért.

Jó a te blogod, ezek szerint te ezt szereted olvasni és/vagy
úgy gondolod, mások is, mivel neked tetszenek és elhiszed a bennük írottakat.

Elolvastam az egészet, és az a véleményem róla, hogy Peter Flanagan ezt leírta, mert pénzt kap érte, abból él, de: nagyon nem kiindulópont úgy semmiben ez az írás.

Itt-ott belekap pár részletbe, úgy tünik ö saját maga sem érti az összefüggéseket, de hát ír róluk, aztán meg sokan el is hiszik.

erkölcsi hulla 2019.06.07. 19:36:46

Mindenkinek joga van idegengyűlölőnek, és rasszistának lenni.

gabors 2019.06.07. 19:56:04

@FresssPrinssz: sajnos es sem lett link ... kar a bitekert :-(

Hari Seldon 2 2019.06.07. 20:13:39

@FresssPrinssz:
Persze, hogy lehet. Csak azért ment automatikusan így, mert nekem a google címlapján így volt. (A link meg erre mutatott)

- Egyébként meg feltételezem a határátkelő tárasaságától mindenképp, hogy egy kattintással át tudja váltani bármely nyelvre... :-)

árnyékgyuri 2019.06.07. 22:38:51

Az emberek egyformák. Mindenki rasszista. Ezer éve mondom: a brit magyar-lengyel ellenesség a mai antiszemitizmus. Mert nem a migráns az ellenség, aki egy tök más rétegben él mint a brit, hanem az a lengyel-magyar munkás-orvos stb. aki az én életteremben veszi el előlem a levegőt. Mint a zsidó a pl. magyar századfordulón (nem a cigány=migráns): öt forintból egy szobában századmagával élt, tanítatta a gyermekét, és kb. 20-50 év alatt szignifikánsan lehagyta a magyart, aki persze az öklét rázta a parazitára. Most mi vagyunk a zsidók nekik: évi 20-30 ezer fontból, vagy 30-40 ezer eur-ból ő éppen hogy él, mi meg félre tesszük a felét. A gyerek mindenképpen egyetemre megy kint de legalábbis addig tanul, amíg bír... aztán egyszercsak észreveszik, hogy mi feljebb léptünk ők meg nem.... Na ezért nem a migráns a baj, hanem a magyar meg a lengyel.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2019.06.07. 22:39:01

"Az angol szélsőjobbosokban és lengyel társaikban több közös van, mint gondolnánk – kivéve azt, hogy az ilyen események Lengyelországban a fősodorhoz tartoznak, míg Nagy-Britanniában nem."

Ez az ember Lengyelországban azt látta, hogy a legnagyobb nemzeti ünnepen a lengyelek a saját fővárosukban a saját zászlójukat lobogtatták. És ebből arra következtet, hogy Lengyelországban a szélsőjobbos irányvonal uralkodik. Jól értettem?

arabok balrol 2019.06.07. 22:49:00

"A határra felhúzott, 4 méter magas kerítésbe áramot vezettek, hogy távol tartsák a menekülteket"

Innentol valt komolytalanna az urge. Kit erdekel, hogy mi a velemenye?

Kb. semmi kozunk az irekhez, az utso kapcsolat annyi volt veluk amikor a 2 gyereket elgazolo ir cegvezetot a ballib vezetesunk hagyta meglepni az orszagbol, aztan hosszas huzavona utan sokkal kesobb Orbanek idehozattak es eliteltettek (a buntetest otthon toltotte/tolti)

Ennyit errol meg a reszeges irekrol.

gabors 2019.06.07. 23:43:54

cimlapos meg "rasszista" is poszt es igy is 30 alatt marad ....

mindenki elment otthonrol vagy a Hableany-t nezi ???

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.06.07. 23:52:59

@arabok balrol: te, 2000-ben a maszop vezette az országot? Mert a Tobin nevű ír gázoló akkor lépett le. 2014-ben kértük a kiadatását, amit az írek megtagadtak.
De azok a mocsok komcsik, hogy hagyták futni 2000-ben!

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2019.06.07. 23:53:02

@Shanarey:

De mivel nektek ez teljesen megfelelő, így nem probléma.

Shaktee 2019.06.08. 01:07:13

@arabok balrol: Morvai Hiszti intézte nem a basi.

gabors 2019.06.08. 01:27:42

@arabok balrol: miert kell konnyeden bizonyithato hazugsagot terjeszteni ... vagy nalad ami/barmi rossz az maszop ...

itt egy eleg reszletes leiras amibol lathatod hogy a Orban-ek alatt tortent maga a baleset vagyis Orbanek "hagytak" elmenni (szo szerint visszakerte az utlevelet amit az akkori kormany ORBAN vissza is adott bye bye) , aztan az EU csatlakozas utan 2004-ben EU elfogato parancsot adnak/kernek nem masok mint MASZOP !!! csak az irek leszartak (2x)

Vegul megis visszakerul Mo-ra leulni a buntit de nem MAS MINTA az ORBAN kormany (Navracsics) 2014 januarjaban 3 nap mulva hazaengedi hogy ott ulje le ... nem tudom mennyit ult vegul ....

hazudni csak szepen mint a csillag megy az egen ugy erdemes mert kulonben a godorbe esel :-)

forras :

en.wikipedia.org/wiki/Ciar%C3%A1n_Tobin_extradition_case

gabors 2019.06.08. 01:30:55

@Shaktee: lasd elobbi poszt ... mit intezett Morvai ??? hogy csatlakoztunk az EU-hoz ? vagy meggyozte az ireket hogy fogadjak el az EU szabalyokat ? vagy rabeszelte Navracsics-ot ? vagy mit ?? nem hiszem hogy barmikor ilyen kiraly (kiralyno) lett volna Morvai ... az a par ev New Yorkban nem tudott kiszallni a fejebol pedig ott is csak 193-ik senki volt

Shaktee 2019.06.08. 01:40:02

@gabors: 24.hu/kulfold/2012/07/04/morvai-krisztina-az-ir-gazolo-nyomaban/

Ezenkívül mem sok jót tudok róla mondani..

Ismerem azt akinek a tesvére gyerekeit ütötte el az ír, ő se egy Morvai hivő, de ezért kapott a nő egy nagy piros pontot.

gabors 2019.06.08. 01:40:07

@Shaktee: Ja amugy ilyen fasza egy valaki volt Morvai

hvg.hu/velemeny/20060801morvai

Amugy MASZOP kuldte ki a CEDAW-ba gondolom akkor nem volt gondja meg a gender szakkal vagy a feminizmussal .... epp ideje hogy kikopott az EP-bol is

gabors 2019.06.08. 01:41:30

@Shaktee: "@gabors: Az ír gázolót."

akkor gondolom mar elore be volt igerve hogy nem Mo-on fog ulni ez akkor meg gennyesebb mint gondoltam ...

Shanarey 2019.06.08. 08:11:23

@Horthy Miklós cselédje:

Nem, mert az éjszaka műszak ama bizonyos vezetője, most lesz kirúgva, ugyanis az utolsó román manager csaj leadott egy 16 oldalas jelentést, arról, hogy bánt vele a fickó, az elmúlt 3 év alatt. Na meg én már több managernek is bebizonyítottam hogy jó melós vagyok. Lassan 3 éve leszek a cégnél, s már az első évben alkalmazni akartak, de ahogy írtam fentebb, nekem az akkor még nem volt jó. Ugyanis amíg ügynökségi melós vagyok, szinte akkor, s annyit megyek szabadságra, amennyit akarok, ha alkalmazott vagyok akkor ez már nem ilyen egyszerű. emiatt csak egy éve vagyok alkalmazott a cégnél.

Ám ha már ilyen okosan hozzászóltál, mesélj mennyi év munkaviszony van a hátad mögött, s ebből mennyi a maximum, amit egy helyen dolgoztál?

arabok balrol 2019.06.08. 08:32:14

@Igazamvanvagyigazamvan?: "Tobint többen is látták, amikor 18.30-kor a dublini járattal megérkezett Budapestre. Úgy tudjuk, hogy csak néhány napot tölt magyar börtönben, majd ír fegyintézetben ül tovább. Tobin az elmúlt hetekben megtört a politikai, jogi és médianyomás hatására, azért ment bele abba, hogy Magyarországra jöjjön."

Sa la la

arabok balrol 2019.06.08. 08:32:26

@gabors: A maszop 8 eve alatt nem sikerult Tobint hazahozatni soha, hisz az elvtarsakat kirohogtek.

Orbanek meg leultettek Tobint, ennyi tortent. A kulpolitika is sikertortenet volt a lippsik idejen, akarcsak a gazdasagpolitika.

M. Péter 2019.06.08. 13:34:25

@arabok balrol: Igen, Orbán személyes érdeme, hogy az írek 2009-ben megváltoztatták a törvényt úgy, hogy Tobint mégis ki lehessen adni.

gabors 2019.06.08. 14:10:22

@arabok balrol: az eredeti hazugsagodrol meg nem irsz semmit ... hogy ki is engedte haza ???????

CSAK azert egyezett bele hogy visszajon mert ELORE lepapiroztak hogy 3 (kiirom betuvel is harom) napot toltott Mo-on bortonben .. amugy a MASZOP alatt iteltek el....

Ez csak a tipikus fideszes propaganda resze volt "gyoztunk" de az asztal alatt a keresztapa mar elore rezsirozta az ugyet.

Mint mas is irta (meg lasd a forrast is ) az EU belepes elott nem sok keresnivaloja volt Mo-nak (ha fidesz ha maszop) ilyen kiadatassal mert, sot utanna is az Ir torvenyek voltak a mervadok vagyis nem a MASZOP-on hanem az ir legfelsobb birosagon mulott (nem mindenhol talpnyalok ulnek fekete pizsamaban a kuriakon partutasitasokra varva )

De nyugodtan hidd amit eddig is hogy a MASZOP haza engedte es nem csinalt semmit mig a FIDESZ az "igazsag" legfobb bajnokakent leultette .... igy a tenyek nelkul sokkal jobban hangzik a tortenet ...

gabors 2019.06.08. 14:14:06

@arabok balrol: lassan kiderul es te azt is el fogod hinni hogy az azeris baltas gyilkost is a MASZOP engedte haza pedig a FIDESZ kormany alatt peldas buntetest szabtak ki ra (30 ev) ... ebbol is latszk milyen aljasak a komcsik :-)

Dikusz 2019.06.08. 14:26:34

Hát ez csodálatos... (nem a poszt)

ocso79 2019.07.08. 10:34:30

@árnyékgyuri: Ott a helyes valasz. Amikor mondtam a kollegaknak hogy nekem a kislanyom szuletese utan az voltaz elso hogy nyitottam neki egz Junior ISA-t csak neztek hogy minek.

A UK-ban az eladott autok 94% hitelbol tortent!!!
En egy ugynevezett suburb reszen lakok egymast licitaljak az emberek ki tud nagyobb autot venni.
A berelt hazak elott £30k auto all,de sajat ingatlanra nem futja.

Platonica 2019.07.08. 11:38:35

@ocso79: A Junior ISA es tarsai helyett sokan inkabb a gyerek maganiskolaztatasaba fektetnek. Nem hulyeseg az sem az itteni viszonyok kozott.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása