oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2019. május 30. 06:30,  Csaliautó és iskolai tehenek Kanadában 17 komment

2019. május 30. 06:30 Határátkelő

Csaliautó és iskolai tehenek Kanadában

Pár hete már olvashattátok itt, a blogon Birdie és családja kezdeti kanadai tapasztalatait, pontosabban azt, miként terjesztik a fair play szellemét a gyerekek között az iskolában. Most két rövidebb, de szerintem nagyon érdekes írás következik tőle, az egyik főszereplői (a gyerekek mellett) a tehenek, a másik pedig egy kifejezetten érdekes kezdeményezés.

tehenesnap3.jpg

Tehén a suliban 

Azaz, a 2 hetes tavaszi szünet után, hogyan rázzuk vissza a gyerekeket a suliba.  :-D 

A tartományi tejszövetség BC Dairy Association meghirdetett egy programot. Helyi farmerek egy tehénnel, valamikor bocival együtt, járják a tartomány iskoláit és bemutatót tartanak.

tehenesnap1.JPG

Kicsit nézelődtem a neten. Azt írták, azért, mert a szövetség szerint az urbanizáció miatt egyre kevesebben vannak tisztában azzal, hogy honnan származik az élelmiszerük, ebben az esetben ezek szerint a tej.

tehenesnap2.JPG

Az előadáson egy képen bemutatták a fajtákat. Egy vödörben, hogy mit eszik. Megfejték a tehenet a gyerekek előtt. Mindkettő gyerkőc ezt találta a legérdekesebbnek az egészből.

tehenesnap5.jpg

Beszéltek a tejtermékekről. A farmokról, ahol és ahogyan a teheneket tartják. Magáról a tejfeldolgozásról, pasztőrözésről :-) nem esett szó. 

Ilyen mélységben nem érintették a témát. 45 percig tartott egy előadás 4-5 osztálynak. Utána jöttek a többiek.

tehenesnap4.jpg

A gyerekek azt mondják, hogy ha kék tehén fehér juharlevéllel látható a tejes dobozon, akkor az tuti kanadai tej. Ezentúl keresni fogom a kék tehenet.  :-D  :-D 

A képeket a www.dairyclassroom.ca oldalról gyűjtöttem. Azokat tettem fel, amire azt mondták a gyerekek, pont így volt  :-) Pont ilyen kocsival jöttek, pont ilyen táblát mutattak, pont így fejték a tehenet.  :-D 

Bait car avagy csaliautó 

Működik egy úgynevezett baitcar program Kanadában. (Én most találkoztam először ezzel a rendszerrel, képekkel az egyik parkolóban.)

baitcar1.jpg

Ez azt jelenti, hogy különböző típusú járműveket (motorokat, motoros szánokat, hajókat, bérautókat, quadokat, lakókocsikat, teherautókat) és számtalan csali tartozékot elhelyeznek a város különböző pontjain. 

Ezeknek a járműveknek a rendőrség a tulajdonosa. Felszerelik mindenfajta rejtett hang és képrögzítő eszközzel, illetve nyomkövetővel. Amikor ellopják és elindulnak vele, azonnal követik. 

Amint a rendőrök odaérnek a járműhöz, a motort távolból leállítják, így a lehető leggyorsabban el tudják kapni a tolvajokat. 

Egy csapat (az IMPACT) fejleszti folyamatosan a baitcar rendszert. Cél, hogy minél trükkösebb csalikat eszeljenek ki a járműlopások csökkentésére. Kreatív munkakör lehet.  :-)

baitcar2.jpg

Akinek van ideje és érdekli ez a téma, itt talál több infót a rendszerről. 

Van fent néhány videó, például egy egész gyűjtemény, hogy éles helyzetben, hogy reagálnak az emberek, amikor kiderül, hogy bait car-t loptak el. 

A fotók erre a rendszerre hívják fel a figyelmet. Érdekes, hogy amellett, hogy nem cifrázzák túl, a Monopoly társasjátékra hajazó módon fogalmaznak a Go To Jail szöveggel.”

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Kanada

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr7914867120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fhdgy 2019.05.30. 10:31:22

Mindenki alszik?

Egy-két csali EU finanszírozású projekt nem kellene?!

kardio1 2019.05.30. 13:09:56

@fhdgy: meg egy-két csali EU csúcsjelölt ? :)

gabors 2019.05.30. 13:38:24

"Működik egy úgynevezett baitcar program Kanadában. (Én most találkoztam először ezzel a rendszerrel, képekkel az egyik parkolóban.)"

ez evekig reality shw volt az USA-ban kiraktak az autot egy "gyanus kornyeken" es teljesen mgbizhato modon mutattak hogy kik jelentettek mobilion majd jott valaki "gyanutlanul" elsetalt melette es utanna jottek akik elvittek .. a legjobb hogy mivel be van kamerazva mindent latni hallani ami bent tortenik foleg mikor a csucs amikor leall a motor es bezarodnak az ajtok ... minden penzt meger

Shaktee 2019.05.30. 14:48:25

@gabors: már megint Bezzeg amerika
:PP

Mester.Tamás 2019.05.30. 15:11:43

Pedig ha van kábeltévé és azon Zone Reality, ott én is sokáig néztem: www.imdb.com/title/tt1594333/

gabors 2019.05.30. 15:34:42

@Shaktee: "@gabors: már megint Bezzeg amerika
:PP"

nem volt semmilyen "bezzeg" gondolatom de ilyen van evtizedek ota az USA nagon sok reszen (az a gyanum hogy Kanadaban is csak a posztolonak volt ez uj)

miert gond hogy valami ami jo de amerikaban talaltak ki ????

mit akarsz mondani ...??? (semmit gondolom)

csak arra reagaltam hogy a posztolo ezt mekkora ujdonsagkent elte meg .. amivel nincs is gond hiszen a poszt azzal indult hogy "kezdeti " tapasztalatok ... ez olyan mint par honapja uj kanadai buszken irta itt hogy az utcaja milyen "kulonleges" mert ott a tabla hogy "Snow Route" ....:-)

Platonica 2019.05.30. 15:57:41

Nem rosszak ezek az ismeretterjeszto iskolai bemutatok. Me'g jobb, ha nem csak passzivan nezik, de aktivan be is vonodnak a gyerekek a hasonlo tevekenysegekbe.

Shaktee 2019.05.30. 16:09:19

@gabors: az egész belváros le van zárva..itt a homály Mike Pence, gondolom a NAFTA alárrása miatt.

gabors 2019.05.30. 16:29:40

@Shaktee: "@gabors: az egész belváros le van zárva..itt a homály Mike Pence, gondolom a NAFTA alárrása miatt."

ez meg nem az alairas (szerintem) csak vegso laca-facazas most eppen neztem valami abortusz panaszt akar atnyomni Trudeau

amugy az elnok hiaba ir ala ilyesmit ezt a Kongresszusnak kell jova hagyni es ez akar 2020 -utanra is maradhat majd a kovetkezo elnok gondja lesz/lenne atnyomni .. ami azert pillantanyilag nem is egy tutti dolog...

lasd W. Bush alairta de Clinton-nak kellett atvinnie a kongresszuson ezert nem is a Republikanusok sara lett a NAFTA hanem a demokrata Clintone, pedig a teljes targyalast a repik vittek vegig kezdve R. Reagan majd Bush szoval minden ami belekerul repik sara foleg ... de a vize lepedot megis Clintonra es a demokratakra huztak ra kesobb (csak mint tortenelmi adalek 25+ ev tavlatabol)

Shaktee 2019.05.30. 16:34:54

@gabors: Uj NAFTA is done.

Abortusz panasz miatt nem jonne ide a Pence, de arrol is fog hallani..

Shaktee 2019.05.30. 16:36:09

@gabors: VP is meeting with Justin Trudeau to encourage passage of the new NAFTA

www.cbc.ca/news/canada/ottawa/mike-pence-ottawa-visit-trudeau-1.5154856

gabors 2019.05.30. 16:41:37

@Shaktee: "@gabors: Uj NAFTA is done."

miota ? lemaradtam valamirol ?

az hogy alairtak (tavaly novemberben ??) gyakorlatilag semmit nem jelent ..

melyik orszag ratifiklta? azt hiszem egyik sem

USA-ban meg vitara sem volt bocsajtva egyelore es a Demokrata "House"- ban akarmi is tortenhet a lassitastol elkezdve addit hogy esetleg nem is szavaznak errol a mostani Trump ciklusban ....

Shaktee 2019.05.30. 16:48:10

@gabors: Le vagy maradva. Drump verte a blattot aztan kihatralt ahogy szokott

Fart of the Deal

s3pooler 2019.05.31. 12:48:34

A magyar rendőrség is nagyon régóta tesz ki csaliautókat, és kapkod el velük tolvajokat, orgazdákat, fekete bontókat.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása