oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2018. október 06. 06:30,  Magyar vagy? 181 komment

2018. október 06. 06:30 Határátkelő

Magyar vagy?

Őszintén szólva a magam részéről én soha nem firtatnám senkinek a magyarságát, mert szerintem magánügy, ki minek vallja magát. A posztot indító idézet mégis elgondolkodtató, már csak azért is, mert nem akárki mondta és főleg azért, mert nem akármilyen dolgok következnek belőle elsősorban a határátkelő magyarokra.

orban_viktor_es_dardai_pal_foto_blikk.jpgOrbán Viktor és Dárdai Pál (Fotó: Blikk)

„Sokat vitatkoztak Magyarhonban arról, hogy ki a magyar. Van, aki szerint az, akinek a nagyszülője magyar volt. 

Tetszetős válasz, de a korszellem, amelyet kialakítottunk, a fejlődés, amit megindítottunk, az országépítés és nemzetegyesítés, amelybe belevágtunk, a lelkület, amely magával ragadott bennünket, egy új választ is ad arra a régi kérdésre: ki a magyar? Barátaim, az a magyar, akinek az unokája is magyar lesz. 

Ennek a háznak az a küldetése, hogy hozzásegítsen bennünket ahhoz, hogy az unokáink is magyarok lehessenek. Legyen ez a hely a magyar népi kultúra főhadiszállása. Legyen az a hely, ahol kitalálják annak a módját, és megtalálják az az utakat, hogy elvihessük népművészetünk értékeit a magyar fiatalokhoz.” 

A fenti mondatokat nem más mondta, mint Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a felújított Hagyományok Háza átadóján a minap. (A teljes beszédet itt olvashatja el, akit érdekel.) 

A logika az ugyan mi? 

Ez a pár mondat elgondolkodtatott. Kezdjük ott, hogy vannak bajok a gondolatmenet logikájával. Hiszen hogyan lehetne egy még meg sem született utód hovatartozása alapján meghatározni egy most élő ember magyarságát? Ha valakinek az unokája nem lesz magyar 30 év múlva, akkor ő már ma sem magyar? 

Hogyan lehet garantálni ma, 2018-ban, hogy bárkinek az unokája Magyarországon fog élni és/vagy magyarnak vallja majd magát? És ez alapján hogyan lehet megítélni valakinek a magyarságát? Egyáltalán, mi ez az egész? 

Ez persze „csupán” egy nem kis logikai bukfenc, amin persze túl lehetne lendülni azzal, hogy „tudjuk, mit akart mondani a költő”, hagyjuk is. 

A probléma inkább ott van, hogy van a magyaroknak egy csoportja, akit ezzel a beszédrészlettel (akarva vagy akaratlan), de nagy eséllyel sikerült kizárni a magyarok közösségéből (már ha komolyan vesszük azt, amit Orbán Viktor mondott és nem csak félresikerült retorikai fordulatnak tartjuk). 

Hiszen egy Angliában, Németországban, Ausztriában, Hollandiában vagy bármely más külföldi országban élő magyarnak az unokája elég jó eséllyel vallja majd magát inkább angolnak, németnek, osztráknak, hollandnak, mintsem magyarnak, hiszen neki már csak a nagyszülők voltak teljesen magyarok. (Kérdezzük meg pár 56-ban emigrált magyar unokáját!) 

Vegyünk példaként egy külföldön élő magyar párt. Mindketten magyar állampolgárok, Magyarországon születtek, magyar szülőktől, de valamiért úgy döntöttek, hogy külföldön folytatják az életüket. 

Pár évre tervezték a külföldi életet, de aztán megszületett az első, majd a második gyermekük, aki már Angliában, Németországban, Ausztriában, Hollandiában járt óvodába, kezdte az iskolát – és úgy alakult, hogy ott ragadtak. 

Kialakult az életük, otthon magyarul beszélnek, magyar könyveket (is) olvasnak, de a gyerekek már kettős állampolgárok, és ha megkérdezik őket, legalább annyira érzik magukat angolnak, németnek, osztráknak vagy hollandnak, mint magyarnak. 

Szerintem elég sok ilyen magyar család van (és egyre több lesz) szerte a világban, és ahhoz sem kell nagy fantázia, hogy az ember belássa, ezeknek a gyerekeknek a gyerekei már inkább érzik majd magukat az adott ország polgárának, mint magyarnak. Így működik ugyanis az asszimiláció, ilyen az élet. 

Vajon ezek alapján megkérdőjelezhető-e annak a magyar párnak a magyarsága, aki legalább annyira magyar, mint aki Szegeden vagy Miskolcon él, csak éppen az életük úgy alakult, hogy külföldön telepedtek le? 

Magyar-e Dárdai Pál? 

Mondok egy konkrét példát: megkérdőjelezhető-e Dárdai Pál magyarsága? A 61-szeres magyar válogatott labdarúgó, majd a nemzeti együttes szövetségi kapitánya (a futballban kábé a jelenleg legismertebb magyar) ne lenne magyar? Csak azért, mert a fiai már a német utánpótlás válogatottban játszanak, jó eséllyel német párjuk lesz, akitől felerészben német gyerekeik születnek?

Érdemes egyébként felidézni, mit mondott nem is olyan régen Dárdai Pál a magyarságáról és arról, miként maradtak Berlinben. 

„A kilencvenes években, a rendszerváltás után sokan gondolták úgy a magyar futballban, hogy gyorsan alá kell írni külföldre, ahol az ember nagy futballista lehet, profiként jó pénzt kereshet, meg lehet gazdagodni és utána haza kell menni. 

Ezért aztán én is házat építtettem Pécsen, és úgy rendezkedtem be, hogy a pályafutásom végén visszatérek. Ez volt az álmom. Aztán másképpen alakult, és ebben a szerencse is közrejátszott. (…) 

Nekem az volt a szerencsém, hogy nem kisvárosba kerültem, ahonnan az ember tovább vágyik, hanem egy világvárosba, Berlinbe, ahol a futballtudásom mindig elég volt a német és a nemzetközi szinthez. (…) 

Nekem pedig a játék a mindenem, mindig is ezzel akartam foglalkozni, ráadásul a gyerekeken is láttuk, hogy nemcsak szeretik a sportágat, ügyesek is, jó közegbe kerültek. 

Úgyhogy elkezdtünk telket keresni Berlinben, amelyen aztán felépült a mostani házunk, és mire eljutottunk idáig, úgy alakult, hogy Pécshez sajnos már nagyon kevés kötődésem maradt. 

Az összes gyümölcsfámat édesapám ültette, Pécsről kerültek ide. Ennyi maradt a szülővárosomból: két alma, egy körte, két meggy, egy cseresznye. A fügék már nem magyarok. (...) 

A Balaton viszont gyönyörű, és szerettem volna, hogy Magyarország a fiúkban is megmaradjon – sikerült is, mert szívesen jönnek, én pedig úgy érzem, így tudtam a magyarságomat legjobban megőrizni, és így tudtam legjobban összekapcsolni a berlini életünkkel. 

Mindhárom fiam beszél magyarul, kettős állampolgár, a legkisebb, Bence automatikusan megkapta, a többieknek a Német Labdarúgó-szövetség intézte el. Szóval, így lettem én berlini, és így maradtam magyar.” 

Ezek után lehet-e azt mondani, hogy abban a pillanatban, amikor Dárdai Pál nagypapa lesz, megszűnik magyarnak lenni, mert unokái legalább annyira németek, mint magyarok? Esetleg németebbek? Vagy ha valamelyik fia német válogatott lesz, akkor ő már nem lesz magyar? 

Hajlok arra, hogy Orbán Viktor beszédének ez a része inkább csak egy kellően át nem gondolt, rosszul megfogalmazott pár mondat, ami ugyanakkor magyarok tíz- vagy százezreinek a magyarságát kérdőjelezi meg, ami finoman szólva nem szerencsés. 

Talán érdemes lenne újragondolni.

Október 12. - az első Határátkelő Klub találkozó!

Találkozhattok vendégekkel (az egyikük régi ismerős, a másik szakember, a harmadik pedig...), beszélgethetünk határátkelésről, hazatérésről. Ha érdekel a külföldi élet, vagy határátkelő vagy, esetleg hazatértél - gyere el! A belépés ingyenes (sőt, senki nem távozik üres kézzel :) ), de csak 70 hely van, szóval minél hamarabb jelentkezz itt! További részleteket itt találsz.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Orbán Viktor Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr7514283615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.10.06. 07:05:18

Legalabb ezzel tisztaztuk a bazisok nobeldijas es feltalalo magyarsaganak a kerdeset is :)))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2018.10.06. 07:08:12

En madarnak vallom magam es kifejezetten sert, hogy sem az utlevelemben, sem a jogositvanyomban nem szerepelhet a nememnel, hogy kiwi madar.

Az mar csak hab a tortan, hogy az uj-zelandi kovetsegrol is elhajtottak, mondvan nem kaphatok utlevelet, mert nem vagyok allampolgar. Ki lehetne nalam uj-zelandibb uj-zelandi?!

Rettenetes vilagban elunk!

#ITooYouNo #GoodTooYouNo

kék madár 2018.10.06. 07:50:46

A disznotestu, csigafeju csuti gnom szerint nem vagyok magyar, jJaj jaj de kivagyok

tnt 2018.10.06. 08:04:06

aki sok eu pénzt lop, hülyeségeket beszél és még sok idióta magyar meg is választja az az igazi magyar ... :-)

puhacica 2018.10.06. 08:07:29

a fonokom ciprusi gorog szarmazasu, angliaban szuletett faszi, akinek a csaladja egyebkent Ciprus eszaki reszerol valo volt eredetileg. inkabb gorognek erzi magat, mint angolnak. megrendelt egy dns-tesztet, ami reszletes eredmenyt ad majd az "osszetetelerol". most azon izgul, hogy mi lesz, ha kiderul, hogy tobb benne az arab vagy torok vervonal, mint a gorog. hogy akkor o hogy lesz azutan gorog. namost a kerdest se tudom ertelmezni, ha rolam most barmilyen teszt kimutatna, hogy 99% kinai es 1% nigeriai vagyok, attol en meg minden porcikammal magyar maradok, mindenem magyar, a kulturam, a meseim, a nyelvem, magamban hordozok mindent, amit ott tanultam, tapasztaltam, hat ha akarnek se tudnek mas lenni mint magyar. es ezen az se valtoztat, ha az "igazi" magyarok a fejuk tetejere allnak. ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2018.10.06. 08:27:21

@kék madár:
Igye?
Te is minden este telesirod a parnadat?
En csak banatosan ulok a tojasaimom, feszkelodok es nem tudom, hogy mi lesz igy velem.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.06. 08:44:20

A nemzetiség nem genetikai kérdés, így magyarnak lenni se az.

Az magyar, aki magát annak tekinti, s akit a magyar közösség is annak tekint. Mindkét feltétel szükséges.

Aki kitántorog, annak az unokája, a legnagyobb valószínűség szerint, nem lesz magyar.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.06. 09:11:35

@Kövérmadár [swe]:

Ez már a liberális nemzetkép. Mely szerint az országhatár dönti el ki milyen. A valósághoz persze semmi köze.

IT Knight 2018.10.06. 09:11:36

Nagyon tetszik a rekurzív definíció.

Akkor vagyok magyar, ha az unokám magyar. De ugyanezzel a definícióval az unokám akkor magyar, ha az ő unokája is magyar, stb.

Ezen most csámcsoghatnak a libsik jó sokáig :)

IT Knight 2018.10.06. 09:11:36

Ha majd hazatérek Londonisztánból, akkor én is mehetek a határátkelő találkozóra?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2018.10.06. 09:38:04

@maxval balcán bircaman:
Liberalis nemzetkep ide, keresztenydemokracia oda, Gyuri bacsi meg amoda: kezdek ehes lenni es ezen egyetlen orszaghatar sem tud valtoztatni, maximum a huto kinyitasa :)

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2018.10.06. 09:40:29

És ha nem lesz unokám, akkor én már nem is létezem?

werecke 2018.10.06. 09:41:36

Az a magyar aki otthon a gyerekeivel magyarul beszél.

puhacica 2018.10.06. 09:46:35

@werecke: te jo eg! nekem nincs gyerekem es nem is lesz. soha nem voltam magyar es mar nem is leszek? :O igencsak elszomorodtam most. :(

2018.10.06. 09:53:44

@ChristineK: Depontosan ez jutott eszembe :DDD

Orbán meg egy populista, opportunista, politikai kalandor, aki, ha arról van szó, hogy a hatalmát megtartsa, akkor holnap simán muszlim lesz.

Nem is értem, értelmes ember, akinek nem muszáj, minek hallgatja, olvassa a hülyeségeit? A reggeli kávé is megdobja a vérnyomást ;)))

Arthamyr 2018.10.06. 09:56:32

Ez a poszt úgy kellett szombat reggelre, mint egy falat kenyér. :)

1. Kit érdekel, ki a magyar Orbán szerint? Amit egy lényegtelen eseményen mondott, fel sem tűnt volna, hogy mond valami ilyet, ha nem posztolsz ide. Ez egyébként egyáltalán nem "félresikerült retorikai fordulat", az emberek többsége fel sem figyelt rá, és biztos van, aki meg csodálattól csillogó szemmel hallgatta.
2. Kit érdekel, ki a magyar? Ez a magyarság (meg akármilyen nemzetiség) egy elavult koncepció, remélhetőleg előbb-utóbb kinövi az emberiség fejlettebb része. Leginkább jogi jelentősége van, de az meg jelenleg nem aszerint dől el, hogy kinek milyen unokája vagy nagyszülei vannak, hanem attól az egyszerű dologtól, hogy van-e állampolgársága. Ha van, magyar, ha nincs, nem. Tudtommal ehhez még magyarul sem kell tudni...

tanato 2018.10.06. 09:57:05

A mai globális világban ez a kérdés egyszerűen nem eldönthető.Magyar apa,francia Svájcba megrált olasz anya,Angliában élnek ott is jöttek össze.A gyereknek milyen identitása lesz?Beszélnek magyarul,angolul olaszul franciául.Valós példa távoli rokonom,kollégám,egyetemi tanár Angliában egy orvosi egyetemen,felesége is ott tanít csak ő a bölcsészkaron.És mi van pl. egy magyar kína magyar mongol,magyar vietnami,magyar algériai,magyar szíriai,magyar kameruni,magyar banglhadesi pár gyermekei esetében akik itt nevelkedtek,magyar kultúrában tökéletesen csak magyarul beszélnek,bár a másik szülő nyelvét is beszélik alapfokon.Ráadásul nem is szőke vagy barana fehérbőrű gyerekek illatve ma már fiatal felnőttek.Mind valós példa ismerem őket.Ők magyarok?

2018.10.06. 10:01:47

@tanato: Csak, ha az unokájuk is az lesz :PPP De egy magyar-mongol gyerek, illetve az unokája lesz csak az igazi magyar! Legalábbis jobban fog hasonlítani a honfoglalókra, mint a ma élő magyarok :DDD

tegnaptuska 2018.10.06. 10:02:50

Engem mondjuk biztosan nem sértett meg a kedves beteg, ha ő magyarnak tartja magát, én nem akarok az lenni. Így vagyok még sok más jobboldalival, meg főleg a birkákkal. Ha ők magyarok, akkor én nem. Amúgy szerintem valamit nagyon lopni készülnek, akkor szoktak ilyen gumicsontot dobálni a híveknek.

tanato 2018.10.06. 10:05:17

@Pink Petsch: Nagyon szép két bölcsödéskorú mongol magyar kislány,pér hete hogy adtam nekik védőoltást amikor helyettesítetem egy szomszéd kis faluban.Anyu nem tud még magyarul csak angolul meg mongolul beszél,nemrégen jöttek a kicsik még ott születtek.Apu aki a faluból való dolgozott kint sokáig

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2018.10.06. 10:15:43

@Arthamyr:
Fedezekbe vonulok, mert ezert biztosan kapni fogsz... :D
De legalabb mar ketten vagyunk, akik igy gondoljak ;)

Nem veszunk egy szigetet a Csendes oceanon? Nyugdijas korunkra... :)

@tegnaptuska:
Ellopjak az identitasunkat :D

tanato 2018.10.06. 10:29:30

@Kövérmadár [swe]: Jó a személyi igazolvány angol neve:Identitáskártya.

Arthamyr 2018.10.06. 10:30:06

@Kövérmadár [swe]: Á, ahhoz túl sokat kéne dolgozni, azt meg én annyira nem szeretek, és tudtommal te sem. :) Egyébként görög szigeteket néztem a válság után, de azok is rettentő drágák voltak (200k+-nál indult a licit, és azok a semmi közepén lévő kis szigetek voltak, a jobb fekvésű/nagyobb szigetek nagyon drágák voltak), és akkor még a fenntartásról/ellátásról nem is beszéltünk. Az is biztos frankó lehetett volna, ha kiköt nálam egy migri lélekvesztő megpihenni. :D
Egyébként jó lenne egy saját, korrupt politikus és buta állampolgár mentes és ország, de problémás. Próbálkoztak ilyesmivel, és nem láttam sikeres példát. Ehhez a sziget egyébként is kevés, attól még, hogy pl. felétek Ibrahimovicnak (ősi svéd ő is, ugye-ugye? :)) saját szigete van, vonatkoznak rá is a svéd törvények, és másra is az ő privát szigetén. Még a hülye svéd törvények is...

Arthamyr 2018.10.06. 10:35:37

@tegnaptuska: "Amúgy szerintem valamit nagyon lopni készülnek, akkor szoktak ilyen gumicsontot dobálni a híveknek. " - Ezzel nem mondtál sok újat, mivel mindig valamit lopni készülnek, kivéve akkor, amikor épp lopnak. :D

Csodabogár 2018.10.06. 10:37:45

@ChristineK: Na pontosan ez az, soha nem vágytam gyerekre, így unokám se lesz. Az itt olvasott definició szerint én soha nem voltam magyar, bár kb. 200 évre visszamenően megvannak a papírok, miszerint összes felmenőm szinmagyar volt. Viszont a népi művészettől mindig is a hideg lelt, nem csak engem, hanem már a szüleimet is. Akkor mi mind visszamenőleg nem vagyunk magyarok?

2018.10.06. 10:53:55

@tanato: Elhiszem, szerintem a kevert rasszokból származó emberek a legszebbek.

Arthamyr 2018.10.06. 10:54:28

@Kövérmadár [swe]: A biznisszel nem lenne gondom, csak akkor nem akarok ott lakni. Az ilyen élelmiszeripari feldolgozóüzem ugyanis általában nem szagtalan/zajtalan. A hús minőségével kapcsolatban is vannak kétségeim, szerintem ezt igényesebb (és fizetőképes) helyeken már nem fogadnák el, bár pl. állateledelként lehet.
Másrészt ugye egy húsfeldolgozó gyárhoz nagy sziget kell, ami megintcsak sok tőke. Csinálsz rá valami crowdfunding kampányt? Szerintem az összes platform túl pol.korrekt (meg talán valamiféle törvényességet is elvárnak, ez meg egy országban sem az), és letiltanák, vagy azért ment nincsenek pontosan megfogalmazva a célok, vagy azért, mert meg vannak. :)
Csinálj inkább crowdfundingot (kövér)madár-rezervátum működtetésére. ;)

2018.10.06. 10:56:15

@tegnaptuska: Ez hülyeség, a nemzetiség független attól, hány bunkó, tapló, gyökér, sültparaszt tartozik még ugyanahhoz a nemzetiséghez. Nehogymár ők határozzanak meg téged!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2018.10.06. 10:59:15

@Arthamyr:
Ezen mar gondolkoztam korabban. Azt gondolom semmi sem tiltja, hogy elonyugdijra gyujtogessek adomanyokat. Ha csak par ezer ember kuld par dollart, maris beljebb vagyok sokkal. Ha lehet gyujteni szivmutetre, miert ne lehetne nyugdijra? :)

2018.10.06. 11:02:09

@Kövérmadár [swe]: @Arthamyr: Bebukjátok fiúk, ahhoz, hogy kurváramegérje a legolcsóbb hússzármazékok kellenek ... az meg a desznyóból gyün ... ;)))

Arthamyr 2018.10.06. 11:02:18

@Kövérmadár [swe]: Meglepne, ha működne (=gyakorlatban összejönne valami legalább 5 jegyű euroösszeg), de ha igen, szóljál, mert hozzálátok én is. :D
Próbáltam én sok úton-módon minimalizálni a munkát, a jelenleginél sajnos nem találtam jobbat.

Arthamyr 2018.10.06. 11:04:29

@Pink Petsch: Már mé' jönne a desznyóból, annak enni kő adni, hogy megnőjön? A gumicsónak meg csak hozza a sok ingyenhusst, még szállítási költség sincs, csak feldolgozni kell... :)

2018.10.06. 11:06:36

@Arthamyr: Aztán majd szépen csődbe mécc a Kurui-kór perek miatt :DDD

tegnaptuska 2018.10.06. 11:09:49

@Kövérmadár [swe]: :D Á, ezt a szót nem is értik. Sima útszéli gazemberek ezek, csak a pénz, ékszer, ház, ruha, stb számít nekik. Egy Németh Szilárd identitást lopni? Azt mihez kezd vele?

Arthamyr 2018.10.06. 11:10:17

@Pink Petsch: Mondtam is én madárnak, hogy csak a baj van ezzel a húsüzemmel!

2018.10.06. 11:15:36

@Arthamyr: Ja, meg büdös is :DDD

Te, mikor költöztök haza, ha még egyáltalán ... ? (Szerintem a spanyol bungaló faszább lenne, és talán még olcsóbb is ;) ).

Arthamyr 2018.10.06. 11:23:54

@Pink Petsch: Jövő hónap hazamegyünk vásárolni, aztán majd valamikor jövő tavasszal-nyáron-ősszel megyünk, mivel előtte még inkább írek leszünk, biztos, ami biztos, ez ugye nem tudni, mennyi időt vesz igénybe (ha nem zavarnak el a vérbe :)). A mait posztot olvasva is látom, hogy kell valami, ha már magyarok nem lehetünk a szaporodás/gyereknevelés/gyerek szaporodása eseménysorozat bekövetkezte előtt.
A két dolog amúgy nem zárja ki egymást, lehet, hogy lesz később spanyol bungaló is, csak inkább nyaraló/telelő jelleggel, valami kisebb/olcsóbb településen. Tudod, kis lépésekkel kell haladni, hogy ne essünk nagyot, vagy legalábbis van valami ilyen tartalmú mondás.

Határátkelő 2018.10.06. 11:30:05

@Kövérmadár [swe]: Lehet, hogy szombat reggel nem működik a humorérzékem, de ezt szerintem nem kéne. Úgyhogy kiveszem. Kösz.

2018.10.06. 11:33:04

@Arthamyr: Te, hallod, azért becsülöm a kalandvágyatokat! Most, a mai helyzetben, a mai ismereteimmel és tapasztalataimmal, én azt mondom, hogy Magyarországra aktívként semmiképp sem, nyugdíjasként is legfeljebb csak akkor, ha a jelenlegi rezsim már csak a történelemkonyvek lapjain szerepel majd csak, elrettentő példaként .... De félek, nem élek olyan sokáig :DDD

neurotikus bunkocska 2018.10.06. 11:42:53

Ha az a magyar, akinek az unokaja is magyar, de ugyanakkor az unoka magyarsaga is azaltal definialodik, hogy az o unokaja is magyar lesz-e, akkor kijelenthetjuk, hogy magyar ember nem letezik :)

Arthamyr 2018.10.06. 11:43:31

@Kövérmadár [swe]: Látod, még itt is rádtapos a cenzúra szigora, pedig még el sem kezdtél gyűjtögetni! :)

Hari Seldon 2 2018.10.06. 11:45:02

@tegnaptuska:
"Amúgy szerintem valamit nagyon lopni készülnek, akkor szoktak ilyen gumicsontot dobálni a híveknek."

Ez a legjobb mára! :-)

Arthamyr 2018.10.06. 11:45:03

@Pink Petsch: Mi nem vagyunk igazán aktívak, és leszarjuk a rezsimet, remélhetőleg a rezsim is hasonlóan tesz velünk.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2018.10.06. 11:57:28

@Határátkelő:
Semmi gond, van, aki nem szereti a loncshust. En pl. a halat nem eszem meg, van ilyen. ;)

@Arthamyr:
Olyan kis finnyasak :D

Arthamyr 2018.10.06. 12:03:39

@Kövérmadár [swe]: Akkor egy jó kis Surströmming nem lesz holnap reggelire? Milyen svéd vagy te?
A hal pedig egészséges és tápláló, van, amelyik finomabb, mint a löncshús.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2018.10.06. 12:08:20

@Arthamyr:
Az biztosan nem lesz :D
Elhiszem, hogy vannak finom halak, de ameddig nem hasonlit az izuk egy jo fasirthoz vagy marhasteakhez, addig nem elnek a lehetoseggel ;)

Milyen sved? Nincs sved unokam, sem fekete borom, sem blankolt himtagom, ugyhogy semmilyen. :D ;)

Arthamyr 2018.10.06. 12:18:24

@Kövérmadár [swe]: Ahogy gyúrós kollégám mondta: nem azért eszel, mert finom, hanem azért, hogy tápláld a tested. :)

Mi lesz így veled a swexitnél? Mész majd fekete testvéreid közé menedékjogért, vagy a hímtagod áldozod be?

IT Knight 2018.10.06. 12:18:58

Tapasztalatom szerint a kitántorgóknak nem fontos a magyarság.

Akkor miért vagytok felháborodva a definíción? Titeket úgysem érint.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2018.10.06. 12:27:44

@Arthamyr:
Nem latom az osszefuggest egy swexit es a menedekjog kozott.

Na jo, jo, de a hal engem nem taplal. Az ott jon ki, ahol befele is ment :)))

@IT Knight:
Hol latsz itt felhaborodast? Szerintem maximum jol mulatunk a dolgon :D en mindenkeppen...

Shanarey 2018.10.06. 13:02:02

Az útlevelem, magyar, a személyi igazolványom is, a születési helyem is az, az őseimé dettó, persze akad olyan aki, a mai fogalmak szerint nem az mert az a terület már nem magyar.

Az hogy a dagi O1G mit mond rohadtul nem érdekel, a magyarságom ma már csak egy jelző, amire hivatkozhatok, ha itt valaki kérdezi, honnan jöttem. Amúgy meg ha az a magyar, aki ezt a barmot élteti, és két pofára migránsozik, és azon retteg mikor jönnek a migránsok, elfoglalni a házát, és a családja nőtagjait, akkor én nem lehetek az. Sebaj, több is veszett Mohácsnál.

:-)))))))))))))))))))

Arthamyr 2018.10.06. 13:06:21

@Kövérmadár [swe]: Esetleg téged is kibasznának. Bár addigra már mész magadtól is, valami kellemesebb klímájú helyre, a jól megérdemelt pihenésért. :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2018.10.06. 13:11:11

@Arthamyr:
Miert tennenek ilyet? Allampolgarkent erre igen keves az esely.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2018.10.06. 13:20:31

@Arthamyr:
Persze, azt meg visszavonhatjak, mert nem vagyok igazhitu muzulman. Ki tudja mi lesz itt 4-8 ev mulva?!

puhacica 2018.10.06. 14:01:05

@Shanarey: hm, mennyit jartunk a flori teri langososhoz! tenyleg nagyon jol csinaljak.

puhacica 2018.10.06. 14:02:08

@Csodabogár: teged is nagyon letort a hir, ha jol sejtem.

Shanarey 2018.10.06. 14:04:57

@puhacica:

Most nyáron én Hévízen ettem finom lángost.

2018.10.06. 14:07:27

@IT Knight: Te egészen pontosan, mikor is tántorogsz ki? :PPP

2018.10.06. 14:08:12

@Arthamyr: Imádom az optimizmusodat .... ;)))

2018.10.06. 14:12:23

@Shanarey: Ja, erre emlékszem, volt is valami pofakönyves cicaharc egy vidéki lángosozóval.
Amíg Pesten laktam párszor megfordultam náluk, tényleg nagyon jó lángost készítettek, nem volt agyonáztatva olajban, és a műfajhoz képest nem volt nehéz sem a tésztája. Kár, hogy rólót húznak ... :(

tegnaptuska 2018.10.06. 14:17:41

@IT Knight: Én például nem tántorogtam ki, de tapasztalatom szerint nekem sem annyira fontos a magyarság, amennyiben te oda sorolod magad. Másrészről nekem sokkal fontosabb, hogy valaki szarember-e, minthogy magyar-e. :D

tegnaptuska 2018.10.06. 14:17:41

Orbán Viktor titkársága : “Magyar az, akinek az unokája is magyar.”
Aradi Vértanúk titkársága : “Anyád!"

olvaso.nl 2018.10.06. 14:17:41

az osszes unokanak magyarnak kell lennie vagy eleg ha egy unoka az? vagy mi a konkret definicio? eleg beteg egy gondolat ez de nyilvan a lenyege az hogy aki emigral az nem magyar az ofelsege szemeben:)

fordulo_bogyo 2018.10.06. 14:17:41

Logika:
-az a magyar, akinek az unokája is magyar lesz

Hogyan allapitjuk meg az unokarol, hogy magyar-e?

-az az unoka a magyar, akinek az unokája is magyar lesz

Hogyan allapitjuk meg az unokarol, hogy magyar-e?

-az az unoka a magyar, akinek az unokájajanak az unokaja is magyar is magyar lesz...

ugye tudjatok folytatni, vegtelen sor, dontes nelkul.

2018.10.06. 14:18:03

@maxval balcán bircaman: Igazad van Birkuci ! Itt ebben az országban, csak te és orsós --vagytok magyarok ! De ti is csak a sorosgyurkó zsoldosaiként, pénzért !
A többiek csak ide születtek, ingyen és térítésmentesen !

Latcho Rom 2018.10.06. 15:08:48

@Kövérmadár [swe]: egyé badár, abból nem lehet gond, ha ugye nem néz ki egy kubu a frigóból :)

2018.10.06. 15:09:26

@Shanarey: Ja, ezt most vettem észre. Nekem sem az útlevelem, sem a személyim (olyanom már nincs is, azt szépen visszaadtam a román államnak, merthogy nuku romániai állandó lakcím), sem a születési heleyem nem magyar(országi), de előkaparom a kutyabőr és a hétszilvafa alól valahonnan a belezőbicskát, ha valakiben kétségek merülnének fel .... már csak a miheztartás végett :DDD

puhacica 2018.10.06. 15:26:11

@Shanarey: en meg tavalyelott a winter wonderlandben :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2018.10.06. 15:26:30

@Latcho Rom:
Azota sem tudom, hogy mi az a kubu :D
(feltetelezem, hogy nem a gyumolcslere gondolsz)

Golf2 2018.10.06. 15:36:44

A labdarúgó szövetség állampolgárságot is tud szerezni? Akkor az annyit is ér.

2018.10.06. 15:44:31

@Golf2: Hm, de azért gondolom, nem köpködnél egy német állampolgárságtól, akárki szerzi is meg? ;) :P
Mellesleg, szerintem a fogalmazás volt hülye, dehát focista az istenadta, nem klasszika-filológia prof.

NorthPier 2018.10.06. 15:48:18

Nem mennék bele a "ki a magyar" analizálásába, de az tuti nem normális, aki napi szinten képes orbitális baromságokat kiengedni a száján.

kék madár 2018.10.06. 16:00:47

@IT Knight: en ertem a Zorban logikajat baszki, a szulok magyarsagarol nem beszel, mertha az kriterium lenne, akkor most o is mehetne vissza kirgizisztanon keresztul az oshazaba,

Egyebkent a hivatalban lesz valami ablak ahol le lehet/kell adni majd a magyarsagot, pirospaprikaval, bekemenetes kokardaval, matyohimzeses fidesz mellennyel egyutt?

kék madár 2018.10.06. 16:02:15

@NorthPier: attol meg, hogy valaki nem normalis, lehet magyar, sot.

NorthPier 2018.10.06. 16:07:46

@kék madár: Nem is ennek az ellenkezőjét állítottam :-)

NorthPier 2018.10.06. 16:10:15

@Golf2: Óriási biznisz a sport világában. És közérdeknek számít, szükség esetén pár nap alatt is nyélbeütik.

2018.10.06. 16:11:55

de legalabb most nem raktak bele a definicioba, hogy kereszteny

Golf2 2018.10.06. 16:14:04

@Pink Petsch: Már nincs sok értelme,anélkül is ott lebzsel boldog boldogtalan. Én már a 80as években megkaptam volna,ha kinn maradok, akkor még nagy szám volt.

2018.10.06. 16:27:49

@Golf2: Hm, ezt azért nem értem. Mi az, hogy értelme? Az ember nem váltogatja az állampolgárságát, mint a fehérneműjét .... Soha, fel nem merült bennem, hogy magyar állampolgár legyek, és éppen ezért basz fel mindenféle ilyen csúti-törpe faszság. Nekem senki se akarja meghatározni a magyarságomat, mert minimum telibehányom! Pláne nem, egy Orbán-féle opportunista, gerinctelen faszfej, aki a saját népe jövőjét adta el nagy "nemzetfétésében"
Egyébként Németország nem véletlenül migrációs célpont, ugyanis errefelé nem a politikai lózungok számítanak, hanem az eredmények.

2018.10.06. 16:32:58

@LepesMez: Várd csak ki a végét! Lesz még pár ilyenféle semmire-sem-jó-fal szarság, ahol lehet repizni, aztán előkerül majd az is ... meg a fehér is aka. európai :PPP

2018.10.06. 16:51:21

szerintem amugy kicsit (vagy nem kicsit) tul van fujva ez a dolog. Minden nap ezer ilyesmit mondanak az emberek (mi a szepseg, mi a batorsag, mi a sikeresseg). Azokat nem vesszuk fel, mert tudjuk, hogy ez egy magan (vagy valamekkora csoport) velemenye, aztan max nem ertunk vele egyet. Utalom orbant, mint a keresztenyseget, de ezzel szerintem nem kovetett el akkora disznosagot, sot, valahol igazat is adok neki - nyilvan en nem vagyok akkora nagy magyar es igaz hazafi, mert a sajat (gyerekeim) josorsa jobban erdekelt, mint hogy epitsem az orszagot - ugyanakkor csak a magyar hagyomanyapolas meg a magyarorszagon-eles edeskeves ahhoz, hogy valaki "igaz magyar" legyen - egy orszag/nemzet fejlodesehez ennel joval tobbet oda kell rakni (pl nem lopni meg adotcsalni meg minden kiskaput kihasznalni)

2018.10.06. 16:54:44

@Pink Petsch: tudom en azt. alig varom, hogy elkezdjek jobban baszkuralni az abortusz temat a keresztenysegbol levezete - ha azt atnyomjak az emberek torkan, akkor onnantol nem latok semmi hatart (bar mar most sem sokat)

adg 2018.10.06. 17:02:37

Nem semmi, hogy egy ilyen hulyesegen kepesek vagytok porogni. :D
Hogy a fenebe lepi at barkinek az ingerkuszobet, hogy mit mond egy miniszterelnok valami megnyiton?

Es milyen dolgok kovetkeznek belole? De komolyan. Mi lesz most?

Ez mar csak a vicc kedveert. “Kérdezzük meg pár 56-ban emigrált magyar unokáját!”
Megkerdeztem egyet, magyarnak vallotta magat. :)

arncht 2018.10.06. 17:09:56

Az a magyar, aki magyarnak vallja magat, a szarmazas masodlagos. Eleg csak az aradi vertanukra gondolni, a magyar szabadsagert haltak meg, sokan nem magyar szarmazasuak voltak.

kronikas 2018.10.06. 17:29:46

@Shanarey: Shanarey
4 órája
Az útlevelem, magyar, a személyi igazolványom is, a születési helyem is az, az őseimé dettó...

Yes!

Benikuty 2018.10.06. 17:32:50

@IT Knight: Kíváncsian várom, hogy részletezd tapasztalataid eredetét...

Csodabogár 2018.10.06. 17:34:33

@adg: Az 56-osok majdnem mind nagy magyar volt. Gyerekeiket is úgy nevelték. Ismerek olyat ahol a gyerek haza költözött rendszerváltás után. Itthon nősült és igen élvezte. Nem tudom hol van most, elvesztettem a fonalat.

Benikuty 2018.10.06. 17:37:36

@puhacica: @Shanarey: A Fény utcai piac felső szintjén elég jó lángost kapni. Habár a hely a hülyék piaca, árait tekintve a lángosozóra ez nem vonatkozik.

négyzet 2018.10.06. 17:50:29

Elég szomorú, hogy ilyen marhaságokat bír összehordani Magyarország miniszterelnöke. Úgy látszik, folyamatosan azon ügyködnek, hogy valami módon a gyerekeiken keresztül (is) frusztrálják az embereket. Egyszerűen nem tudják abbahagyni!
btw
személy szerint én pont elszarom, hogy ő vagy bárki mit gondol arról, ki vagyok én, vagy hogy bárki másnak mi a nemzetisége.

négyzet 2018.10.06. 17:56:25

@LepesMez: Hát nem, miniszterelnökként ő nem csak egy ember, akinek véleménye van. Sokkal nagyobb felelőssége van, s az is látható, hogy ezek a fentről jövő vélemények azért leszivárognak a társadalom rétegeibe - illetve meghatározhatja a hatalom hozzáállását az emberekhez. A miniszterelnök nem mondhat embercsoportokról csak úgy véleményt, még kevésbé kérdőjelezheti meg mondjuk a nemzetiségüket egy tulképp rajtuk kívül álló ok miatt (az unokájáról még akkor sem dönthet valaki, ha ő maga sosem lépi át az országhatárt). Van erre megfelelő kifejezés, hogy titulálják az ilyen politikai magatartást, és a huszadik század történelméből ismerős lehet...

Golf2 2018.10.06. 18:17:09

@Pink Petsch: értelme-előny 1 eus-nak.Szerintem meg azért özönlenek oda mert jó a segély és könnyű palira venni a németeket.az orbán meg csak félig magyar, az is szégyen.

geeeteee 2018.10.06. 18:23:01

grub rescue>set prefix=(hd9,msdos1)/boot/grub
insmod magyar
normal

Majd ha ráérek, visszaolvasok, ígéretesek a témák, kár, hogy lemaradtam.

Golf2 2018.10.06. 18:29:19

@Pink Petsch: ezt láttad már? Ő már 20 éve megmondta.. youtu.be/CkeVEdyEi-c

négyzet 2018.10.06. 18:35:33

@olvaso.nl: természetesen igen, ez a lényeg. az eccerűbbje majd kezdheti ízlelgetni hogyan utálgathatná meg a távolba szakadt rokonokat, ismerősöket verbálisan.

Szaktanár 2018.10.06. 18:58:27

hú akkor most az orbán viktor megmondta h kell definiálnom a saját identitásomat? nagy szerencse h van nekünk ez a fénylő fáklyánk az éjszakában, aki mindig utat mutat.
mennyire sajnálom azokat a szerencsétleneket, akik tényleg önhibájukon kívül nem tudják otthagyni abszurdisztánt, ahol ez az őrült a király. a többiek viszont már réges-rég elhúztak, és a legkevésbé az érdekli őket, h mit gondol róluk az orbán viktor.

geeeteee 2018.10.06. 19:03:33

@IT Knight: Láncöltés, meghúzod a szálat, visszabomlik, Evvel vannak levarrva a rizseszsákok. Én szoktam kinyitni, tudom, hogy hol kell vágni meg húzni. Hímzést meg gombot is tudok.

Szambázok még, ha feláll, míg nem alszok be. -a, -e, smbd, nmbd..

Khonsu 2018.10.06. 19:03:42

Orbán rég megmondta, hogy nem azt kell figyelni amit mond, hanem azt amit csinál.

Szerintem kár ekkora jelentőséget tulajdonítani egy egy alkalomra szánt beszédének, mert csak a fontosabb problémákról tereli el a figyelmet, arról, amit csinál...

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2018.10.06. 19:04:09

Lefordítom a mondanivalóját : Arról beszélt hogy az a magyar aki szeretné a magyarságot megőrizni, aki nem akarja Magyarországot elveszejteni, akinek fontos ez az egész, amit leginkább Magyarország néven ismerünk és szeretünk. Mert aki a hazáját igazán szereti, az csak így gondolkodhat.
Én magyar vagyok, egyetértek a miniszterelnök kijelentésével is.
Nekem szimpatikus hogy Orbánék próbálják erősíteni a magyarság nemzettudatát, egyfajta pozitív sznobériát gerjeszteni a magyarokban a hazájuk iránt. Ránk fér, nincs elég önbizalmunk. Orbánék visszaadják az önbizalmunkat.
Én szeretek magyar lenni és szeretem hogy egyre jobb magyarnak lenni, emelkedő pályán vagyunk.

2018.10.06. 19:53:13

@Horthy Miklós cselédje: te Melák, az hogy lehet, hogy a bótai cigókat rüheled, ennek a dagadt zsirgolyó cigónak meg engednéd, hogy rátolasson a 21/5-re......

Byk001 2018.10.06. 20:11:49

Szóval, ha bejön néhány (száz, ezer) migráns, és itt asszimilálódnak a gyerekeik, és ezután persze az unokáik is, akkor végülis nem is voltak migránsok, csak hazatelepült magyarok?

Byk001 2018.10.06. 20:11:55

@Horthy Miklós cselédje: ja, ezt az emelkedő pályát megmutatta a Sargentini-jelentés szavazása is (bár tény, hogy ott csak a kormányzatról mondtak véleményt, de OV szerint a magyarságot támadták, szóval hogy is van ez?)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2018.10.06. 20:12:14

Szép napbarnitott most is ez a Viktor, pedig már vége van a nyárnak. És még ő kérdőjelezi meg mások magyarságát? Jól hallom? Arról ne is beszéljünk, hogy hogyan gazdálkodik mások pénzével, hogyan folyatja át a haverjainak, hogy azok meg repülőztessék bőrfoteles bizniszjettel jobbra balra. A köz pénzén urizál, ha én ezt csinálnám a munkahelyemen már rég picsán rúgtak volna.

sörm 2018.10.06. 20:33:29

Hűde beindultatok... ez egy retorikai fordulat, szónoki elem, ne értelmezzétek jogszabályként :) A célja az hogy elgondolkodtasson és felhívja a figyelmet, nem definiál, nem is próbál logikailag adekvát lenni.

De lám elérte a célját, mennyi komment :) Viktátorunk tehetséges szónok, ezt meg kell adni neki. Bár ne lenne...

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2018.10.06. 20:33:55

Most akkor az a gond, h OV kijelentése alapjan az számít magyarnak, aki fontosnak tarja, hogy átadja magyarságszeretetét, magyarsagtudatát a gyermekének? És a posztoló szerint ez majd rosszul edik azoknak, akiknél a nemzettudat nem elvez prioritást? Hát, nem esik rosszul nekik. Mert nem élvez prioritást naluk a nemzettudat.
Ja, az pedig valóban magánügye mindenkinek, hogy magyarnak vallja-e magat, de ettől a nemzettudat ápolása még nem magán-, hanem közügy.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2018.10.06. 20:33:57

@Byk001: Ha magyarnak érzik majd magukat, akkor igen. Ahogyan a jelenlegi magyarok dontő többségére igaz ez. Vagy talán mindegyikere.

2018.10.06. 20:49:13

Érdekes rávetítése ez a "magyarság" kérdésének egy olyan mondat alapján, amit egyébként elég nehéz kifogásolni abban a közegben, összefüggésben, ahol, amiben elhangzott.
De végül is mindenkinek szíve joga, hogy mindenben valami rosszat lásson, bár elég nehéz lehet ilyen szemlélettel élni, kivéve, ha ez csak mások manipulálása szolgál.
A magyar történelem során mindig az számított magyarnak, aki annak vallotta magát. A betelepülő népeknek alapból magyarrá kellet válni, mert a Szent-Korona csak így tudta befogadni. Ez nem jelentette azt, hogy a szúk értelemben vett, nemzeti alapú magyarsághoz tartoztak ezentúl, mellette mindenki lehetett szláv, román, horvát, kun, besenyő, sváb, stb. . Ez alol kivételt jelentett a nemesség, ezért nem merült fel pl. Zrínyi Miklósban, hogy ő esetleg horvát lenne, neki magyarnak kellet lennie , mert földet birtokolt a Magyar Királyság területén, .. ezzel párhuzamosan a horvát területeken horvát volt.
Sokak szerint a mai globalizálódó világban a nemzeteknek befellegzett, remélhetőleg ebben csak a pénzügyi, gazdasági lobbi bízik az érintettek nem!
A globalizáció előnyeit ki kell használni, de a hátrányai ellen a liberális elit által kitalált atomizáció /Az egyén teljes kiszolgáltatottságára találták ki./ nem képes megvédeni, arra a csak a közösségek képesek /Legalább a lehetőség szintjén./.
Minden közösséget fenn kell tartani, ami nem irányul más közösségek vagy az egyén ellen, hogy legyen kikhez fordulni segítségért.
Nyolc-kilenc milliárdszor egy ember semmit sem ér, közösségek nélkül teljesen kiszolgáltatokká válik mindenki.
Magyar lehet olyan ember is, aki nem tud magyarul, főnemeseink nagy része is így volt magyar régen.
A mű rettegőknek viszont nem kell ennyire megijednie egy hagyományőrző ház avatása miatt, vagy ha mégis így megijeszti őket, akkor nekik a címben feltett kérdés már régen eldőlt, .. akkor viszont nem érinti őket a kérdés.

2018.10.06. 20:55:02

@négyzet: "leszivárognak a társadalom rétegeibe - illetve meghatározhatja a hatalom hozzáállását az emberekhez"

hmmm. igaz...

Taxomükke (UK) 2018.10.06. 21:00:04

Nem egy hazaarulo tetves tolvaj gazember fogja eldonteni, ki a magyar.

Zed is not dead yet 2018.10.06. 21:03:38

Orbitális ívben leszarom, mit szól Dárdai Pál. De hogy rengeteg magyar, aki ebben a kibaszott országban evickél (még) mit szól erre a genyó definícióra, azt pontosan tudom, mert én is azt mondom: húzzon már el a picsába innen ez a pöcs!!

DFK 2018.10.06. 21:50:36

Azért az vicces, hogy azok háborodnak fel a legjobban, akik ahol csak lehet elhatárolódnak a magyar hazától és nemzettől.

2018.10.06. 21:51:12

@Byk001: Egy muszlim ember számára a vallása tiltja, hogy más vallású, valláson kívüli emberekkel keveredjenek, tehát kizárt, hogy amíg megtartja a vallását, addig bárhová betagolódjon, asszimilálódjon! Amíg nálunk egy felekezeten kívüli vagy katolikus pl. felveheti a zsídó vallást és fordítva, addig ha egy muszlim elhagyja a vallását, akkor a többi muszlim kötelessége őt megölni /forrás: islam.com/ .
A Korán alaptétele, hogy törvényt csak isten alkothat, ember nem, ezért különülnek el és ha többségbe kerülnek egy adott területen, akkor saját törvénykezést /saria/ vezetnek be /pl. pár hónapja Indonézia Aceh tartománya vagy Nigéria északi tartományai egyenként, ahogy elfoglalják a teret /forrás: wikipedia Nigéria, Indonézia /.
A Sargentini jelentés nem Orbán Viktor ellen irányul, a pénzeket az országtól vonják el, ha pl. nem engedjük át az országon a migránsokat.
Maga jelentés abban a formában, ahogyan az ET elé kerül, itt olvasható; www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=TA&reference=P8-TA-2018-0340&language=HU&ring=A8-2018-0250#title2

tom656 2018.10.06. 21:51:22

Olyanokat írok, akiről talán O1G is hallott! Tehát akkor nem magyar Puskás Ferenc, Kubala László, Czibor Zoltán, Tarics Sándor, Zádor Ervin, Szőke Kató. De nem magyar pl. Szentgyörgyi Albert, Teller Ede, Kármán Tódor, Szilárd Leó és még sorolhatnám.

Byk001 2018.10.06. 22:03:29

@Fermentátor: De akkor miért is kell félni a migránsoktól (mármint az orbáni retorika szerint kell)? Hisz lehet, hogy magyarok, csak még nem tudjuk.

Bredpitt Monika 2018.10.06. 22:22:07

Szerintem az a magyar akinek tetszik Pit Bull es Enrique Iglesias Freak videoja.
Nekem tetszik.

patkányarcúáginéni 2018.10.06. 22:39:03

Provokáció a vitaindító, de visszaüt.

Byk001 2018.10.06. 22:39:26

@Érzelem Nélkül: Ahogy a kereszténység sem egységes, úgy az iszlám sem az, így elég nehéz általánosságban bármit is kijelenteni róla. De ennél jobban nem mennék bele a dologba, lévén nem ástam bele magam egy vallásba sem (nem gondolom, hogy kell valaki, akire rá lehet fogni a dolgokat, hogy ő irányít, meg minden úgy van, ahogy ő kitalálta).
A jelentésről meg csak annyit, hogy az EU-nak nincs joga beleszólni sem a tagállamai kormányának munkájába, sem az azt alkotó emberek életébe, így maradnak az olyan jellegű szankciók, amelyek az egész országot sújtják függetlenül attól, hogy kire akarnak hatni. De azért felhívnám a figyelmed a hivatkozott oldalon az EP állásfoglalás E pontjára "... a magyar hatóságok (...) a helyzetet nem kezelték ...", illetve a 3. pontra "... a mindenkori magyar kormány a felelős azért, hogy felszámolja az EUSZ 2. cikke szerinti értékek súlyos megsértésének veszélyét, ...". Szóval nem az országgal van bajuk, hanem a hatóságokkal és a kormánnyal.

Latcho Rom 2018.10.06. 23:10:19

Én csak azt nem értem hogy a müncshausen tesó mire magyarkodik annyira a kanadai welferen, hiszen nem csinált gyereket, onokája se lesz, Orbán szerint őkelme is egy vacak ingyenélő migri, nem magyar ember.

Uff :)

Szia Móni, megvagy jól?

2018.10.06. 23:10:26

Ki a magyar?
Aki magyarnak vallja magát!

Ki nem magyar?
A hazug tolvaj emberek. Azok akik maguknak és a baráti, haveri, rokoni körüknek lopják szét az országot.
Azok, akik már a módszerváltás óta pöffeszkednek a parlamentben, önkormányzatoknál, hivatalokban és csak lopják a közpénzt meg az Eu-s milliárdokat. Akár éppen kormányon vannak akár éppen ellenzékben.
Na azok biztosan nem magyarok!
Nálam se orbán, se gyurcsány nem magyar.
gyurcsány hazaáruló!
orbán hazaáruló!

2018.10.06. 23:10:34

@Horthy Miklós cselédje:

Az a baj, hogy ez csak üres lózung, propaganda.
Nincsenek észrevehető tettek a hétköznapi életben.
Azzal magyarkodik, hogy a rokonai, haverjai kapják az állami megrendeléseket miközben még arra sem pazarol energiát, hogy a pártkatonáit erkölcsileg és morálisan megdorgálja azok törvénytelen lopásaik, sikkasztásaik miatt.

OrbánJ 2018.10.06. 23:10:39

én 10 éve vok magyar, mert akkor kaptam meg a magyar állampolgárságot és belekerült a személyimbe ez a címke, azon kívül a Föld nevű bolygón születtem és a többit leszarom XD

2018.10.06. 23:38:58

@Érzelem Nélkül:
"Érdekes rávetítése ez a "magyarság" kérdésének egy olyan mondat alapján, amit egyébként elég nehéz kifogásolni abban a közegben, összefüggésben, ahol, amiben elhangzott."

Ilyen jellegű kifogás vagy támadás nagyon ismerős a fidesz háza tájáról.
Mármint, hogy szövegkörnyezetből kiemelnek dolgokat és azt sulykolják a nép fülébe, de lehetőleg egy nap 100 fideszes 500 médiumba 5000-szer.

2018.10.06. 23:39:04

@Horthy Miklós cselédje:

Én szeretek magyar lenni.
És végre szeretnék egy olyan Magyarországot, ahol a múlt emberei a partvonalon túlra kerülnek. Ide értve orbán elvtársat is!

2018.10.06. 23:39:55

@Byk001:
Az iszlám valóban nem egységes, de a Koránban benne vannak azok, miket írtam, ebből következően nem az a kérdés, hogy a felszámolásunkba bele fognak-e kezdeni, hanem az, hogy mikor.
A kereszténység nevében elképesztő bűnöket követtek el a múltban, de egyetlen egy olyat sem, amit a Bibliában előírtak nekik. Egy igazhitú muszlim azonban nem tehet mást, mert elő van neki írva a legszentebb könyvben.
Ha most akarnánk alapítani egy olyan egyházat, mint az iszlám, azt nem engedélyeznék. Ha nagyon erősködnénk, akkor egész életünkre börtönbe csuknának minket, mert nem csak az EUSZ 2-be ütközik a szellemisége. Érdemes körbejárni a dolgot, de csak reggel, hogy később menjen az alvás, mert ilyen szintű horrorral még a filmekben sem lehet találkozni! /Férfiak-nők aránya, .. nők megcsonkítása, nők halálozási rátája, férfiak szexualitásának "kezelése", stb. /. A kulturális és vallási antropológia, társadalomszociológia mentén meg lehet találni azt, ami miatt retteghet tőle bárki.
A jelentésben a migrációval kapcsolatos rész, ami életveszélyes. Nem írja, hogy baja van a kerítéssel, de a EUSZ 2.-be ütközőnek ítéli, hogy nem engedjük be a zöldhatáron őket, illetve, ha bejönnek, akkor összefogdossuk és visszavisszük. Magyarul az felelne meg az "európai értékeknek" /Ez valami olyan manna lehet, ami kizárólag Európa nyugati felén terem./, ha 2015-ös viszonyokat visszaállítanánk.
Az európai értékrendbe ütközik az is, hogy a hat elemis, politikai kinevezett főbíróinkat nyugdíjaztuk, ahogyan a lengyelek is tették és most szintén a 7-es cikkelyre hivatkozva hurcolják meg őket.
Velünk kapcsolatban még az is komoly hibaként van feltüntetve, hogy nem engedjük az azonos neműek házasságát, ..
Az a kevés konkrétum, ami benne van már régen meg van oldva, olyan módon, amit az EU is elfogadott, a többi meg politikai nézetkülönbség a szélsőségesen liberális nyugat és a konzervativizmusba kapaszkodó volt szocialista országok között.

kronikas 2018.10.07. 01:07:32

@Érzelem Nélkül: "Minden közösséget fenn kell tartani, ami nem irányul más közösségek vagy az egyén ellen, hogy legyen kikhez fordulni segítségért."

Pont ezeket verte s veri szét a NER... és a szolidaritást. A jó magyar ott egybites agyu, sikhülye, a propagandát zabálja s visszhangozza.

kronikas 2018.10.07. 01:09:28

@kronikas: s igazi magyar fogságban nem szaporodik :-)

2018.10.07. 08:08:19

@Pár dollárral többért:
Ez nem "fidesz" jellegű alkalmazás!
Minden érdekkommunikáció ilyen, legyen az politikai, gazdasági vagy pénzügyi indíttatású. Kissé meglepett, hogy még itt is ez van és szóvá tettem.

geeeteee 2018.10.07. 08:08:44

Találós kérdés:
"Bízunk a közösen alakított jövőben, a fiatal nemzedékek elhivatottságában . Hisszük, hogy gyermekeink és unokáink tehetségükkel, kitartásukkal és lelkierejükkel ismét naggyá
teszik Magyarországot."
Magyarország Alaptörvénye, www.alkotmany.hu/
Az értetlenkedőknek érdemes elolvasni, hogy világosabb legyen a zagyvaság, illetve világos legyen, hogy miért zagyvaság(mert az).
NEMZETI HITVALLÁS, az első másfél oldalon, a legfontosabb részlet:
"Nem ismerjük el történeti alkotmányunk idegen megszállások miatt bekövetkezett felfüggesztését.Tagadjuk a magyar nemzet és polgárai ellen a nemzetiszocialista és kommunista diktatúrák uralma alatt elkövetett embertelen bűnök elévülését.
Nem ismerjük el az 1949. évi kommunista alkotmányt, mert egy zsarnoki uralom alapja volt, ezért kinyilvánítjuk érvénytelenségét .
Egyetértünk az első szabad Országgyűlés képviselőivel, akik első határozatukban kimondták, hogy mai szabadságunk az 1956-os forradalmunkból sarjadt ki.
Hazánk 1944. március tizenkilencedikén elveszített állami önrendelkezésének visszaálltát 1990. május másodikától, az első szabadon választott népképviselet megalakulásától számítjuk. Ezt a napot tekintjük hazánk új demokráciája és alkotmányos
rendje kezdetének."
Tehát a Kállay-kormányt tekinti jogelődnek és a második világháborút lezáró békéket aláírót nem. Mégegyszer mondom:
"Bízunk a közösen alakított jövőben, a fiatal nemzedékek elhivatottságában . Hisszük, hogy gyermekeink és unokáink tehetségükkel, kitartásukkal és lelkierejükkel ismét naggyá
teszik Magyarországot."
Fasiszta fröcsögés.

2018.10.07. 08:40:26

Én legjobban azt bírom, hogy ezek hívják magukat " nemzeti érzelműnek", miközben ez a "nemzeti érzelem" abban nyilvánul meg, hogy folyton meg akarják határozni, ki a magyar, lehetőleg minél jobban szűkítve. Képtelenek a teljes nemzetben gondolkodni.

Tenkes Kapitánya 2018.10.07. 08:40:34

Ahelyett, hogy belekötne a szerző, inkább gondolkodjon el a mondás igazságán.

2018.10.07. 08:40:47

@Érzelem Nélkül:
Speciel én ismerek olyat, aki muszlimmal házasodott, és nem kellett felvennie a vallást. Nem tudom, hogy fordítva is így van, ebben az esetben a feleség katolikus, a férj muszlim. Volt persze muszlim esküvő illetve a a férj részéről rá kellett bólintania a vallasi vezetőnek, aki amúgy csak akkor engedi ha a férj elég jól áll anyagilag, hogy eltartsa a feleségét (gazdag családból származik viszont ez kb. formaság, mert a feleség mérnökként dolgozik azóta is, szó sincs eltartástól), illetve a családfőnek, aki ez esetben a legidősebb bátyja volt, szintén ra kellett bólintania. De ezek muszlim feleség esetében is meg lettek volna.

Igazából eleinte jobban rinyált a feleség mélyen katolikus anyja.

Ja, és nincs több feleség, sőt az nagyon ritka, pedig ez esetben az anyagi gátja nincs meg. Mondjuk total gondolkodású a férfi, és a barátait nézve is abszolút multikulti, nem csak muszlimokkal veszi körül magát.

2018.10.07. 08:40:55

@Érzelem Nélkül:
Az Ószövetségből simán levezethető pl. az eretnekek megölésey mert benne van hogy a varázslót öld meg. Persze lehet mondani hogy az Újszövetség az ilyeneket felülírja, csakhogy ahány teológus, annyi féleképpen értelmezi eszt, és megy a cherry picking az ószövetségből ha valami szimparikus nekik, ha nem, akkor meg hivatkoznak rá, hogy csak az Újszövetség override-olta.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.10.07. 08:57:43

@Zabalint: ja.lehet nem.muszlim feleség..de a gyerekeket muszlimnak kell nevelni.

Tenkes Kapitánya 2018.10.07. 09:13:38

@Határátkelő: A teljes idézetet nézd, ami szerint ez egy korszellemnek megfelelő új válasz, nem visszamenőleges. Miért vonatkozna azokra, akik politikai okokból emigráltak a múltban? Semmiért.

2018.10.07. 09:13:43

@FILTOL:
Akkor szerencsey hogy nincsen gyerekük (már nem is lesz), mert a feleség részéről meg a katolikus egyház várja el ugyanezt..

Tenkes Kapitánya 2018.10.07. 09:21:29

@Határátkelő: Majd utólag megtudjuk, hogy Dárdai unokája magyar lesz-e.

Határátkelő 2018.10.07. 09:22:46

@Tenkes Kapitánya: Köszönöm a választ, pontosan ezért nincsen az égvilágon semmi értelme az orbáni meghatározásnak. Mert nem lehet MOST meghatározni valakinek a magyarságát egy JÖVŐBENI helyzet alapján.

Tenkes Kapitánya 2018.10.07. 09:35:26

@Határátkelő:
Így van.
Az emberek mai viselkedéséből legfeljebb következtetni lehet rá (mondjuk egy nem Magyarországon élő magyarnak neveli-e a gyerekét, magyar iskolába járatja-e).

Szaktanár 2018.10.07. 10:37:44

@Tenkes Kapitánya: te, és mi van azzal, aki külföldön él, de szeret elmenni a helyi boltba tepertőért, magyar híreket olvas, a gyerekének magyar mesét, a youtube-n magyar zenét hallgat, csupán csak nem hajlandó egy újabb repülőt venni lőrincéknek?

az nem magyar?

wantirna 2018.10.07. 10:39:32

Egyszerűen azt mondta, hogy a nem magyar nyelvi környezetben élő családoknak erőfeszítést kell tenni azért, hogy a gyerekek a magyar nyelvet és kulturát megkapják. A nem magyar környezetük nyelvét és kulturáját erőfeszítés nélkül is felszedik.

Ezen a témán ennyit rugózni, minimum elképesztő badarság.

Ranó Matyi 2018.10.07. 10:39:48

Dádray nem magyarr

Orrbán sem

Kispangit 2018.10.07. 10:40:07

akkor viszont a migrancs magyar, mert az onoka már az lesz

nu pagagyí 2018.10.07. 10:40:14

Ez lehet majd az új gyűlöletkampány témája. Egyrészt kiválóan lehet hergelni a hazai rabszolgákat azokkal szemben, akik képesek arra, hogy külföldön is megállják a helyüket, másrészt valódi ellenzék már csak a Parlamenten kívül létezik és annak legerősebb képviselője pont a Momentum, akikre (milyen furcsa?) pont passzol a vád.

Azt hiszem, ha én Magyarország ellensége lennék, nem is kívánhatnék jobbat Orbánnál. Ő képes szétbaszni a nemzeti szolidaritást, agyatlan, identitás nélküli zombivá változtatni a népet, tönkretenni a kultúráját, kiölni mindenféle ambíciót az emberekből. A nem szerethető ország immár a megvalósulás küszöbén áll.

2018.10.07. 11:38:20

@Zabalint:
Nemrég volt a hírekben, hogy egy kiscsajszi kiugrott a kilencedik emeletről, két bordája eltört, saját lábán ment be az ügyeletre, de én ebből nem vonnám le azt a következtetést,hogy bárki nyugodtan ugráljon olyan magasról, így van ez a muszlimokkal kapcsolatban is.
Érdemes elgondolkodni azon, hogy miért van az, hogy az összes muszlim többségű országban csak diktátor vezetheti jól az országot, esetleg monarchia, de az ugyanaz csak más a neve.
Muszlimnak lenni nem csak vallás, hanem életforma is, nem olyan laza, mint egy katolikus élete.
A legjobb példa a veszélyre a mostanában sokat támadott Erdogan török elnök "zsarnoki ambíciói". Atatürk kemény eszközökkel világi államot hozott létre az I. Világháború után.. Modernizálta az ország nyugati részét, keletre, főként délkeletre már nem futotta a pénzekből, az szekuláris maradt.
Azóta eltelt száz év és a szekuláris állapotban hagyott területek túlszaporodták a modern részen élőket. Egy ilyen országot viszont már nem lehet európai módon kormányozni, marad a más muszlim országokban bevált, általunk diktatúrának nevezett modell, vagy a szekuláris gondolkodású embertömeg ráborul Európára, mint a XIV.-XVIII. század között.
A helyzeten rontott, hogy az iraki "diktátort" megdöntötték, a szíriait meg megpróbálták, ez felerősítette a népszaporulat növekedésének dinamizmusát Dél-Törökországban.
Azokon a területeken, ahol nincs erős központi hatalom visszaállt az eredeti muszlim, folytonos háborúra berendezkedett, többnejű családmodell. Ha Európában háborút vívtak, akkor a népességszám mindig lezuhant, de pl. Afganisztánban már a sokadik generáció nő fel háborúban, ennek ellenére a népesség az elmúlt negyven évben megháromszorozódott, pedig ott tartott évtizedes "lőgyakorlatot" a Szovjetunió, USA, Nagy-Britannia és Franciaország.
Lehet a bibliában is találni olyat, amitől kirázza az embert a hideg, de a Koránban egyértelmű utasításokként szerepelnek olyan dolgok, viszonyulási kötelezettségek, ami a Bibliában csak történetként.
Fentebb írtam több példát, szerintem legalább Nigéria történetét át kellene futni, mert ott ez elképesztő ütemben zajlik most az északról demográfiai és fegyveres módokon támadó muszlimok és a délen élő keresztények között! Nem azért történnek a dolgok, mert valaki félreértelmezte a Koránt, pontosan le van nekik írva, mit kell tenni, azt teszik.
A gyerekeinknek, unokáinknak később hiába mondjuk majd, hogy de elsőre jó ötletnek tűnt befogadni őket!

Határátkelő 2018.10.07. 11:39:56

@Érzelem Nélkül: Azért a szekuláris jelentését nézd meg a szótárban, mielőtt csodálatos történelmi eszmefuttatasokba fogsz, különben kiröhögnek.

nu pagagyí 2018.10.07. 11:41:02

Orbán rátámadt a saját fiára. Neki nem igen lesz unokája.

Sir Galahad 2018.10.07. 11:41:52

Ez egy szónoki megnyilvánulás. Aki szó szerint veszi és elkezdi ennek megfelelően elemzi, vagy ostoba, vagy annak tetteti magát.

Európai téridő 2018.10.07. 11:42:03

Mekkora egy kekec-kukac vagy, Szerzőkém! Annak alapján, amit az EU-tagság és az EU-alapelvek "segítségével" viszonylag frissen külföldre szakadt hazánkfiai találtak mondani, akár tényleg mondták, akár a médiamunkás ferdítette el a gazdási intenciói alapján, ellentmondanak annak az Orbán-beszéd következtében megindult bizonygatósdinak, amire most rárepült a balmédia. Amúgy pedig, a Sors, alias magyar történelem úgy hozta, hogy megesik, hogy a magyarság felvállalása bizony közügy. De a történelmi Magyarország nemzetiségei sem gondolták másképpen, amikor a bécsi udvar "felajánlotta" nekik a "nemzetiségi kérdés" "megoldásában" való közreműködésüket, amíg úgy vélte, hogy ez a Birodalom érdeke. Königgrätz veresége döbbentette csak rá Ferenc Jóskát is, hogy ez tévút, mert a "hű csehek" már akkor is a Birodalom szétesésére spekuláltak. Szűk fél évszázadra rá a háború közepette az akkori hűtlenné vált hűségesek javasolták Ausztria-Magyarorszá szétzúzását. Az "eredményben" pedig benne élünk. És bizony, minden látszat ellenére a nemzet(iség) felvállalása Nyugat-Mucsaröcsögén sem magánügy.

négyzet 2018.10.07. 12:34:24

@sörm:
Te tanár vagy, nem? Egy kő alatt élsz, vagy követted az elmúlt 8-15 év magyar belpolitikai eseményeit? Ezekből feltűnt, hogy hogyan alakult a különböző ellenségképek dinamikája? Hogy éppen kikre kell fújni, és ezeket a dolgokat hogyan adagolják be az embereknek?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.10.07. 12:37:15

@nu pagagyí: melyik szolidaritasra teccik gondolni..a 23 millio romanozas fajtara?

2018.10.07. 12:59:58

@Határátkelő: Nem kell megnéznem, mert alapból tudom és csak az röhög ki, akinek fogalma sincs róla, .. de beteszem. Remélem a wikipedia megteszi!"A szekuláris állam azt jelenti, hogy az állam nem avatkozik be a vallásba, nem részesíti sem előnyben, sem hátrányban a vallásokat"
Törökország keleti felében azt a helyzetet használták, ki, hogy egyébként hagyták őket "fejlődni" a saját útjukon, hasonlóan az Európai Unióba települt muszlimokkal.
Amíg Törökország nyugati felében az állam keményen beavatkozott a vallási szokások visszaszorításába, addig ez keleten és dél-keleten a rossz infrastruktúra miatt nem történt meg, ebből alakult ki a mostani helyzet.
Az EU-ban nem a közutak hiánya miatt nincs rálátás a szegregált környezetben élő muszlimokra, egyszerűen a pc. miatt hunynak szemet a gyerekházasságok, megcsonkítások, stb. felett.

kronikas 2018.10.07. 13:33:44

@Tenkes Kapitánya: akkor jó mert a többség már bevallottan politikai okból emigrál most is.

morph on deer 2018.10.07. 13:44:47

@Sir Galahad:
“Ez egy szónoki megnyilvánulás. Aki szó szerint veszi és elkezdi ennek megfelelően elemzi, vagy ostoba, vagy annak tetteti magát.”

Ez egy félművelt tahó megnyilvánulása, aki lusta, vagy képtelen végiggondolni a mondanivalóját, mielőtt beszél.

Egy félművelt tahóé, aki nagyot akart mondani, aztán ez a se füle, se farka baromság lett belőle, de a teljesen gyökér rajongótábor elalél, mert a viktor mondta, és nyilván az a hülye, aki nem érti!

Az a hülye, aki ilyesmit mond!
A királyod már megint meztelen, már megint kibújt a felcsúti bugris, aki képtelen egy értelmes mondatot megfogalmazni!

De nincs is rá szüksége, mert a szektája tagjai “értik”, bármi legyen is az!

Csak arra a pár másodpercre lett volna szükség, hogy rájöjjön, mekkora ordas baromság ez, ha például eszébe jut, hogy hoppá, akinek a leszármazottja külföldön válik szülővé, az ettől itthon azonnal elveszíti nemzeti identitását?
Mi van?!
Valóban?
Mert a viktor azt mondta, egyik “szónoki megnyilvánulása” alkalmával?

Szégyen és gyalázat, hogy egy ennyire sötét, gagyi dumákkal operáló kis suttyó csinál hülyét belőletek, és még büszkék is vagytok rá!

Hát lehettek is, van mire...

0214 (törölt) 2018.10.07. 15:17:13

@kronikas: "@Tenkes Kapitánya: akkor jó mert a többség már bevallottan politikai okból emigrál most is. " Lehetne kérni erre az állításra egy hiteles kutatási eredményt?
Egyébként a fejlett világon belül, bizonyos szinten természetes a költözködés egyik országból a másikba. Pl. míg a magyarok legkedveltebb célállomása Németország, addig onnan % arányosan majdnem ugyanannyi német költözik el másik országba, mert nem felelnek meg neki az ottani állapotok.
www.korkep.sk/cikkek/tarsadalom/2017/02/13/terkepre-raktak-mennyien-es-hova-vandorolnak-el-az-europai-orszagokbol

]{udarauszkasz 2018.10.07. 15:17:21

Jomagam 2 nyelven nottem fel, vannak kapcsolataim osztrakokkal, magyarokkal egyarant. Es bizony jopar olyan dolog van Ausztriaban, amivel nem tudok azonosulni (pl.egymas hata mogotti megfuras a melohelyen, fekete listak a munkanelkuliekrol, vagyis, ha valahonnan kirugnak, nemkonnyen talalsz munkat tobbet....)
Es jopar dolog van, ami Magyarorszagon egyszeruen nem megy le a torkomon. Ilyen a szomszed tehene mentalitas, az irigyseg, a masban csak a rossz keresese, vagy epp a gyengeje keresese, hogy hogyan lehessen vele kib***ni kesobb.
Na, most en akkor milyen nacio vagyok? Osztrak? Magyar? Klingon-Romulan keverek...? Fene se erti ezt a mai vilagot, biztosan oregszem mar....

Tothotto 2018.10.07. 15:17:27

@Sir Galahad: És az mi,aki ezeket "szónokokja"?
Egyáltalán tistaban van azzal,hogy mekkora baromságot beszél?

Habony Árpád. 2018.10.07. 17:42:01

Azt hogy ki a magyar, azt mi mondjuk meg, ugyhogy belehet fogni !

0214 (törölt) 2018.10.07. 17:42:10

@kronikas:
A Publikus kutatása sem támasztja alá a "többség" jelzővel ellátott állítást, pedig nagyon igyekezett a cikk szerzője "másként" értékelni a számokat.
A jelenlegi politikai környezet miatt 24%-ék, ami a negyedet sem éri el. publicus.hu/blog/kivandorlas-tovabbra-is-tobb-mint-egymillio-fo-menne/

0214 (törölt) 2018.10.07. 17:42:26

@LepesMez:
Ezzel a részével nem kívántam foglalkozni, de ha belegondolok, akkor ahhoz, hogy biztonságban legyen a társadalom, a jelenleginél erősebb vallási "felügyeletre" lenne szükség.
A téma szempontjából az érdekesebb, hogy a "hagyjuk békén a vallásos embereket" felfogás kifejezetten előnyös az iszlám számára. Ha így haladnak a törökországi események /Ráadásul még a szélsőségesen liberális európai vezetők így támadják Erdogant!/, akkor még maximum másfél évtized és Törökország ugyanolyan ország lesz, mint a XIX. században volt, azzal a különbséggel, hogy most több millió emberét már bejuttatta Európába.

BiG74 Bodri 2018.10.07. 18:37:55

Ha megosztó hülyeségeket beszélő pocakos 50 -es fiatalnak mondott demokratának nézek ki, én is lehetek milliárdokat lenyúló fityiszes politikus?
Apropó megosztó. Ez a beszéd a legjobb népesség megosztó. A hülyék bólogatnak és kezet csókolnak érte vitya bácsinak. A többi.. nem ennyire hülye.

HighTroller 2018.10.07. 22:18:09

nekem Orban Viktor ne mondja meg, hogy ki magyar es ki nem.

Tenkes Kapitánya 2018.10.07. 22:42:18

@Sir Galahad: Így van, igazad van.
Aki félművelt tahónak nevez emiatt, annak nincsenek érvei.

kronikas 2018.10.08. 00:58:32

@Érzelem Nélkül: ilyen többséggel ott 2/3 van.

Sir Bates dö Hól 2018.10.08. 07:04:43

@Zabalint: persze, mert a lé határozza meg a tudatukat, az meg egyre kevesebb... még jó, hogy szűkitik a kört...

Sir Bates dö Hól 2018.10.08. 07:05:13

@Érzelem Nélkül: szép eszmefuttatás, kár, hogy nem 100 méteres síkra neveztél, hanem magasugrásra... te minden bizonnyal bírod az arab irodalmi nyelvet, mert ott kétnyelvűség van ( gepeskonyv.btk.elte.hu/adatok/Okor-kelet/Okori.es.keleti.nyelvek.es.irasok/index.asp_id=95.html), hiszen anélkül nem ismerheted, értelmezheted a Koránt.
Én francia muszlimok között is élek, akik különböző eredetű muszlim vallású franciáknak tartják magukat, élvezik a laicizmus előnyeit, nem kívánnak sariját bevezetni, egyértelműen elítélik mind a politikai iszlám fundamentalizmust, mind az iszlamofób helyi tudatlan idiótákat. Ápolják kapcsolatukat az ún. anyaországukkal, a kérdésre, hogy esetleg "hazatelepülnének"- e, túlnyomórészt azt válaszolják "tu est fou? il n'y a pas de liberté" (megőrültél? ott nincs szabadság). Biztos szerencsés vagyok... vagy tényleg vonzó a rothadó nyugat életformája.

DFK 2018.10.08. 09:14:29

@morph on deer: attól, hogy külföldön él, a gyerekei lehetnek magyarok. Tudod, Ahmed hiába születik Svédországban, nem lesz svéd; bármennyire is ezt toljátok, akkor sem. Ahogy az erdélyi magyar sem román, a kárpátaljai sem ukrán.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása