oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2018. július 13. 06:30,  Kivándorlás Kanadába – tanácsok a kijutáshoz 96 komment

2018. július 13. 06:30 Határátkelő

Kivándorlás Kanadába – tanácsok a kijutáshoz

Kanada igencsak népszerű célország az Európán kívülre vágyóknak, ám hiába kifejezetten barátságos ország a határátkelőkkel, hivatalosan munkát vállalni és letelepedni mégsem olyan könnyű. Ráadásul elég sok össze-vissza információ kering a neten, úgyhogy remélem, hasznos lesz Lívia posztja, aki korábban Vancouverről írt már ide, a blogra, mi több, azt is megírta, mi az a 10 dolog, ami miatt jó ott élni.

kanada_vizum.jpg

„Ennek a posztnak az adta az alapját, hogy 2018-tól a magyarok részéről igencsak megnőtt az igény a Kanadába, mint célországba való bevándorlásra leginkább új életkezdés reményében, vagy épp nyelvtanulási szándékkal, a világszemlélet bővítése céljából, vagy egyszerűen csak jobb megélhetési körülmények teremtése végett.

Az utóbbi időben nagyon sokan fordultak tanácsért kanadai közösségi oldalakon, de rengeteg személyes megkeresést is kaptam. A legtöbb kérdés ott kezdődik, hogy „hogyan kezdjek hozzá?” Remélhetőleg ebben a cikkben erre választ talál az olvasó, és amennyiben komoly a szándék és az elkötelezettség, úgy rengeteg használható és praktikus információt is talál.

Először is az ilyen kérdések, mint „mennyit lehet keresni”, „hogy lehet elhelyezkedni”, meg „milyen az idő Kanadában?” Annyira általános, hogy ezekre lehetetlen teljeskörűen válaszolni. Mégiscsak a világ második – területileg – legnagyobb országáról beszélünk. Aki mégis így kezdene hozzá, annak a legnagyobb a segítség a Google lesz.

Csak hivatalosan!

Volt említés róla korábbi posztokban, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a kanadai bevándorlás alfája és omegája annak hivatalos oldala. Nem Sanyi bácsi, aki 56-ban emigrált, és az ő útja, hogy ő miként jött ki, meg hátha ki tud hozni, mert gyerekként a szomszédja voltam stb. Nem a kanadai facebook csoportok, és hangsúlyozom, nem a bécsi kirendelt nagykövetség.

A kutatómunka a linkelt oldalon kezdődik és innen lehet tovább indulni. A kérvények beérkezhetnek a bevándorlási hivatalhoz mind papíralapon, mind elektronikusan, de az elbírálási idő sokkalta rövidebb, amennyibben a kérvényt elektronikusan küldik be.

Természetesen min. társalgási szintű, vagy már-már középfokú nyelvtudás megkívánt az info megértése végett, ugyanis megpályázható bevándorlási programok követelményei alapján (meg természetesen a beilleszkedés, napi szintű életvitel szempontjából) nem fog működni a kanadai bevándorlás vagy az angol, vagy a francia nyelv ismerete nélkül.

Talán erősnek hathat, hogy habár Kanadának rengeteg olyan része van, ahol sem az angolt, sem a franciát nem beszélik (helyette van mandarin, kantoni, hindi, bengáli, inuit stb.), de amennyiben valaki nem beházasodás révén tervezi a letelepedését, hanem más utakon, úgy, ha nincs meg a nyelvismeret, akkor bármilyen kérvény beadása előtt azt bizony szintre kell hozni, illetve nyelvvizsgával kell bizonyítani, hogy megvan a megfelelő szint.

Nyilván ez után persze jogosan felmerülhet a kérdés, hogy

„ha megvan a nyelvismeret, meg a nyelvvizsga, akkor hogy lehet kijönni?”

Kanadában a legális munkavállalás nem lehetséges valamilyen fajta munkára jogosító vízum nélkül. Ezért mindazok, akik úgy gondolják, hogy „kijönnek szerencsét próbálni” turistaként, hogy majd bepróbálkoznak cégeknél, vagy egy olyan cégnél, ahol van személyes ismeretség, igen sokat kockáztatnak.

Egyrészt épeszű munkáltató nem fogja alkalmazni őket, mert irdatlan büntetést kell megfizetniük illegális foglalkoztatásért, illetve be is zárhatják a céget, másrészt amennyiben ez kiderül, úgy a delikvens akár 10 évre is kitiltható az országból.

Amennyiben turistaként pályáznánk állásokra, szintén nem fog menni, mert az első kérdés az interjún pontosan az, hogy mi a státuszod. Az országban, akármilyen provinciáról is beszéljünk, a rendszer kijátszására való kísérletet ily módon, akármennyire is elkeseredettek vagyunk, nem nézik jó szemmel.

„Jól van, oké, értem, de mégis hogyan lesz akkor vízumom?”

Mielőtt válaszadásra kerülne a kérdés, fontos tisztázni, hogy mi a cél? Ideiglenes munkavállalás, vagy letelepedés? (A tanulást e kérdéskörben nem tárgyalom.) Mindkettőre vonatkozóan számtalan, változó követelményrendszerrel és eltérő kvótaszámmal rendelkező program közül lehet választani a kanadai bevándorlás hivatalos oldalán.

Arra nincs releváns infó, hogy melyik út a „könnyebb”, mert ez bizony már csak egyénfüggő. Milyen diplomák, képesítések vannak? Van-e releváns, több évre visszanyúló, leigazolható munkatapasztalat? 20 és 29 év között van-e a jelentkező? Van-e magas szintű nyelvtudás nyelvvizsgával igazolva?

Nem kell elkeseredni, ha ezekre nemleges a válasz, mert ezeknek a fontossága jelenleg csupán egyetlen, habár a legnépszerűbb és a legnagyobb létszámmal pályázott programnál kiemelt, ami az Express Entry (EE), mely 2015 januárja óta van érvényben.

Az EE-n túl azonban vannak tartományi programok (PNP), hogy csak néhány példát említsek, meghatározott feltételekkel, követelményrendszerrel és kvótaszámmal. (Például ez és ez, no meg ez.)

Reményt adhat a tanulói munkavízum 3-6-12 hónap időtartamra vastag pénztárcával rendelkező pályázóknak (csak a 6 hónapot meghaladó kurzusra szükséges tanulóvízumot igényelni). 

Ne feledjük el azt sem, ha valakinek pusztán a tanulás a szándéka, és tanulói vízumot igényel (mert min. 6 hónapos a kurzus, amire jelentkezett), úgy a pályázó jogosult heti 20 óra munkavállalásra.

Ha hosszabb távú tanulás a cég (főiskola, egyetem), akkor az intézménytől függően Kanada tárt karokkal vár, bár egy főiskolai képzés díja 10-35 ezer dollár körül mozog évente. Ha ezt követően meg lesz a diploma, lehet pályázni akár 2-3 évre szóló munkaengedélyre.

Ezekhez hozzáadva amennyiben valaki határon túli magyar a környező kelet-közép európai országokban, vagy néhány meghatározott ország állampolgára (pl. ír, vagy brit) úgy olyan vízumok is elérhetőek, amelyek Magyarországról sajnos (még) nem, ez a Young Professional, és a Work & Holiday visa.

Mindezeken túl természetesen vannak más lehetőségek is, melyekről informálódni ismételten a kanadai bevándorlás honlapján lehet.

„Nahát, akkor van remény! És van sok opció, amiből lehet választani! Olyan nincs, hogy munkaadó megszponzorál, mert jó munkavállalónak tűnök?”

Van erre opció, de nagyon hosszú, nehéz, körülményes, és a cég számtalan követelménynek kell, hogy megfeleljen, illetve bizonyítani is kell a kanadai állam felé, hogy helyi munkavállaló által a pozíció nem betölthető. E program neve Labour Market Impact Assessment.

„Akkor most mi van előbb, legyen meg egy vízum, és keresek állást, vagy keresek egy állást külföldről, és megpályázom a vízumot? Esetleg pályázok ideiglenes vízumra, és utána keresek egy céget, aki ad állásajánlatot, és megpályázom a végleges letelepedést?”

Hát igen. Ez a 22-es csapdája. Hogyan vállaljunk, meg egyáltalán keressünk munkát vízum nélkül? Vagy ha megvan a vízum, hogyan kapjuk meg a letelepedési engedélyt? A válasz a bevándorlási lehetőségek és programok ismeretében rejlik, nem biztos, hogy az, ami Petinek bejött, nekünk be fog.

„Nem beszélek valami jól angolul, de találtam emigrációs céget, aki elvállalta az ügyemet $6000-ért. Szóval sínen vagyok.”

Először is ezekkel az oldalakkal csak óvatosan, mert bizony sok olyan intézmény állítja magáról, hogy tud segíteni, akik valójában nem, illetve ezek nem is feltétlenül Kanadában vannak. Érdemes utánajárni, mennyire megbízható az adott cég.

A másik pedig, hogy nyelvtudás, valamilyen féle végzettség, munkatapasztalat, és megfelelő anyagi háttér nélkül hiába minden szép ígéret, de akár letelepedési, akár vízumkérelem, a dolog nem fog működni.

„Na de a mocskos anyagiak… Mennyi pénzzel érdemes nekivágni?”

A „nekivágás” programok szerint különbözik. Amennyiben PR-kérelemről van szó, úgy a minimum tőke egy főre $12475 és ezen felül személyenként körülbelül $3200-$3300-al emelkedik, amennyiben nem egyedül, hanem többen érkezünk.

„Amennyiben már kanadai állampolgár vagyok, úgy gondolom, szponzorálhatok magyarokat mind munkavállalás, mind családegyesítés céljából.”

Munkavállalás céljából: nem.

Családegyesítés céljából: kizárólag partner, akivel igazolható a min. 1 éves együttlét, illetve egyenesági hozzátartozó szponzorálható, testvér sajnos nem tartozik bele, de előny lehet az elbírálásnál (EE-nél jelenleg +15 pont).

„Ez jó sok infó. De mi a helyzet a megélhetéssel? Annak milyenek a költségei Kanadában?”

Erre nem lehet választ adni egész Kanadára vetítve, ezért ismét a Google a legjobb barát, név szerint városra, provinciára keresni, és bőszen olvasni az információt. Segítségül íme egy oldal, amely nemcsak országok, de konkrét városok megélhetési költségeit veti össze.

„De jó, és mondjuk lakásárakat, meg úgy mindenfélét, bútorokat, használt autót, egyéb cuccokat, amik kellhetnek, nézegetni hol lehet?”

Bár furának tűnhet, de a legnépszerűbb oldal egész Kanadában erre a célra: a craigslist. Persze a link elé be kell írni, hogy mely város craigslist oldala érdekel, a torontói link tehát ez lesz.

E célból szintén népszerű a kijiji, szintén van minden városnak külön, íme az Edmontoné.

És persze a jó öreg Facebook marketplace, ami miután megváltoztattuk lakóhelyünket, automatikusan feldobja azokat a lehetőségeket, amik a környékünkön vannak.

Tanácsom azoknak, akik akár ideiglenes tartózkodáson, akár a végleges letelepedésen gondolkodnak: végezze el mindenki a házi feladatát, ez pedig a kutatómunka, a lehetőségek felmérése!

Kanadába kijutni bármilyen európai országgal összevetve nehéz, de nem lehetetlen. Sokféle opció áll rendelkezésre, és az információszerzés nem ott kezdődik, hogy bekommentelünk egy fórumba, hogy „eldöntöttem, megyek Kanadába, hogy lehet kijutni.”

Azoknak pedig, akik már megkezdték az ismeretszerzést: csak óvatosan kezelni azokat az infókat, amelyek nagyon általánosítóak, pl. „Kanadában nehéz munkát találni”, mert ez kb. annyira releváns, mint kijelenteni, hogy a „matek nehéz”. Nyilvánvalóan nem próbálna Kanada bevándorlókat behozni, ha ennek bármilyen alapja lenne.

Amennyiben szívesen olvasnál a kanadai életről, úgy látogass el a blogomra!

Nagyon sok sikert kívánok mindenkinek!

*A bevándorlási információk hónapról hónapra változhatnak. A cikk relevanciája a legközelebbi szabálymódosításig mérvadó.”

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Kanada

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr1014108501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.13. 07:37:04

Bolgár ismerősöm 15 éve úgy ment ki Kanadába, hogy elment egy tüntetésre Szófiában, rátámadt egy rendőrre, persze az visszaütött, erről kép is megjelent a sajtóban, majd erre hivatkozva kapott politikai menedéket Kanadában.

Valószínűleg ma ez már nem működne, túl sok a kamumenekült már, de korábban könnyű volt átverni a kanadai hatóságokat,

Golf2 2018.07.13. 07:50:10

Előnyben: Bármilyen színüek a fehéren kivül,melegek,gazdagok. Tuti tippeket lehet kapni itthoni kissebbségtől ők ismerik a kiskapukat mindet próbálták próbálják.Sok sikert.

adg 2018.07.13. 10:20:37

Szerintem aki a világ másik végén Kanadában keresgél új hazát az végleg kiírta magát a szülöföldjéről,de talán jobb is,nyilván nem véletlenül ment ilyen messze

puhacica 2018.07.13. 10:38:30

nahat, mar megint hogy kitort a pozitivizmus! :D

Hari Seldon 2 2018.07.13. 10:40:01

@adg:
Igaz. - Annál jobban csak a fejjel lefelé élők írták ki magukat! :-)

Hari Seldon 2 2018.07.13. 11:24:11

@adg:
Ja, hogy 5000 km után nem számoljuk a távolságot...

geeeteee 2018.07.13. 14:41:59

A kenguruvízumnak mi a kanadai megfelelője? Elkeresztelte már valaki?

geeeteee 2018.07.13. 14:42:04

@Golf2: Több önérzetet :) Soknak sikerül ám. Nem kiskapuval kell kezdeni, hanem a főbejárattal.

Shaktee 2018.07.13. 14:42:09

@Golf2: mar megint irigykedsz :-)

geeeteee 2018.07.13. 15:11:08

@geeeteee: Monológ. Eszkimó pus(sy)zi?
Működik-e a válasz gomb?

geeeteee 2018.07.13. 15:11:15

Mióta öreg az fb marketplace? Segítség! Lemaradtam. Nem győzöm tartani a lépést a világgal. Noticeboard-faliújság? Az a rajzszöges. Azt is érdemes megnézni, jövet-menet, még a kicsi bevásárlóközpontoknál biztos van. Gumtree arrafelé?

geeeteee 2018.07.13. 15:34:08

Favágó nemzetnél még lehet próbálkozni az "Áll még a jegenyefa" jelszóval.

geeeteee 2018.07.13. 15:34:11

@Shaktee: A WC*-t meg le se húzta. Amatőr. :D
*Worker Compensation

Golf2 2018.07.13. 16:22:50

@geeeteee: főbejárattal...Ott le is lőnek ha nem üldöz senki.

geeeteee 2018.07.13. 16:35:56

Nem tudom megnézni a posztoló blogját. Örökzöld Lívia name error.
:( Rossz a link?

geeeteee 2018.07.13. 16:36:02

@adg: Még a nyolcvanas évek derekán szerződtettek a helyi Volántól forgalomszámlálónak. Szakközepes kopaszt. Statisztikának. Húztam a rovátkákat, ahogy kérték.

- Engem ne írjál fel!
- Oké, oké, te leszel a kihúzott vonal, a kereszt.
- Magadat se írjad fel... :(

geeeteee 2018.07.13. 16:36:12

@maxval balcán bircaman: Mégis hogy vagy? A small-talk-on túl. Nem vagyok ráérős ember, mégis feltűnt. Virtuális vállveregetést vígan felajánlok, de semmi buzulás(Torrente).

Latcho Rom 2018.07.13. 16:36:19

@geeeteee 2018.07.13. 15:34:08
Favágó nemzetnél még lehet próbálkozni az "Áll még a jegenyefa" jelszóval."

Muhaha

geeeteee 2018.07.13. 16:51:10

@Golf2: Valami mást akartam mondani, csak az exem, az egyik megzavart. Pedig olyan fontos lett volna.

Shanarey 2018.07.13. 17:22:27

@Golf2:

Amit írtál, az nettó ökörség.
A kisebbségről csak annyit hogy rengeteget hazazavartak már onnan is, azok az idők elmúltak, amikor csak úgy bemehettek, mert "menekülnek" Ja a munka elől.
:-)

geeeteee 2018.07.13. 17:28:35

Precum, the taste.:D

geeeteee 2018.07.13. 17:28:38

Dúdoljuk együtt: youtu.be/V-7u9usC22o
You can't always get what you want.

Dikusz 2018.07.13. 18:28:35

Ehhez a témához nem tudok hozzászólni.
Azt azonban megkérdezném tőletek, hogy a nagytudású Országgyűlés elnökének az ötletéhez mit szóltok?

"Fizessenek a nyugati országok a határátkelőkért?"

gabors 2018.07.13. 19:02:55

@Dikusz: "Azt azonban megkérdezném tőletek, hogy a nagytudású Országgyűlés elnökének az ötletéhez mit szóltok?

"Fizessenek a nyugati országok a határátkelőkért?" "

Nem az a lenyeg hogy mi mit szolunk hanem hogy a nyugati orszagok mit szolnak ... :-)

Latcho Rom 2018.07.13. 19:09:38

@geeeteee:

ránk se bacik a moon princess :P

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2018.07.13. 19:09:41

@Golf2: A legtökéletesebb megfogalmazás. Nincs mit hozzátenni.

Csepp a tengeriben · http://www.vasalobolt.hu 2018.07.13. 19:41:40

Ott azért mintha hidegebb lenn mint nálunk és azt nem szeretem

dhrbikes 2018.07.13. 19:41:48

Rendszeresen munkavállalásról van itt szó, de mi van akkor, ha az ember nem akar munkát vállalni? Van európai cégem, ami működik, nem akarok alkalmazott lenni. Kidobhatnak az országból egy idő után?? Szóval csak vennék egy lakást és odaköltöznék.

HighTroller 2018.07.13. 19:41:56

Nekunk ugy volt fel ev elintezni mindent es kijutni, hogy ervenyes allasajanlat, diploma, nyelvvizsga es minden egyeb megvolt, ja es munkaltato altal megbizott erre szakosodott kanadai ceg intezte. Szoval meg egy fontos dolgot a poszthoz: turelem. Az LMIA nelkul nem kapsz munkat es azt nem ket perc elintezni.

gabors 2018.07.13. 19:44:55

kint van a poszt az index fooldalan ... lassan jon majd a cunami ....

gabors 2018.07.13. 19:53:23

@Csepp a tengeriben:

"Ott azért mintha hidegebb lenn mint nálunk és azt nem szeretem "

Persze ha Yucon-ba mennel aranyat asni akkor az mas. De Vancouver peldaul teljesen Mo-hoz is hasonlithato (tobb esovel de semmivel sem hidegebb telen , nyaron nem olyan meleg ) a nyugati parton, keleten Toronto szinte teljesen hasonlo mint Mo...

Shanarey 2018.07.13. 21:52:46

@LepesMez:

A mély magyar Kövér Lacika álmodozik.

Dikusz 2018.07.13. 21:52:59

@LepesMez: A mai poszt végén, a bekeretezett cikk.

Dikusz 2018.07.13. 21:55:04

@Shanarey: Sok jelzővel tudnám illetni őkelmét, ez speciel nem jutott eszembe...

exterminador 2018.07.13. 22:01:23

@gabors: sőt, Vancouver télen szignifikánsan melegebb. Jobb az éghajlata, mint Magyarországé.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2018.07.13. 22:58:28

A fél családom ott lakik, előtte én is évekig éltem Kanadában, szóval van némi rálátásom. Mindenféle "én jobban tudom" nélkül. Az élelmiszerek jelentős része szar. Tele van mindenféle testtömegnövelővel, antibiotikumokkal, illetve felfedezheted a rengeteg E meg egyéb betűket. Rengeteg szart ehetsz és ihatsz odakinn- nincs semmi étkezési kultúra.
Az élet kibaszott drága. Torontóra van rálátásom, ez tény, mert ott éltem és a családom is ott él. A lakásbérlés drága, a kocsi fenntartása hihetetlen összegbe kerül, a gyereked óvodai vagy iskolai fenntartása százakba kerül havonta... nem tudod kicsengetni. A fizetésed nagyjából 1,500-1,700 dollár, és akkor már jól keresel.
Az utcákon egyre több a gyilkosság és erőszak. A metró-busz-villamos tele van büdös és koszos színesekkel, akik java része nem dolgozik, csak "valamit csinál". közöttük vannak a Magyarországról "menekült" cigányok is. Sokszor azt veszed észre, hogy egyedüli fehérként kitűnsz közöttük - mert nincsenek fehérek ott veled, hiszen ők dolgoznak...
A metró például hihetetlenül ócska. Ha egy transzformátor kiesik, akkor leáll a közlekedés. Ez hetente többször előfordul, és ilyenkor csak ülsz és vársz.
A munkalehetőségekről. Ha valóban dolgozni és jövőt építeni mennél oda. Egyre több cég, sokszor óriáscégek is kivonulnak az országból. Csak míg ott voltam pár évig, addig bezártak száz meg száz áruházat/boltot/elérhetőséget, megszűntek cégek, például apósom cége is olyan leépítésbe kezdett, hogy rettegett a család a munkanélküliségtől. Ha valahová fel is vesznek alkalmazásba, olyan alacsony az órabéred, hogy sokszor nem jössz ki a hó végén a fizetésedből - lásd lakásbérlés, óvoda és iskola, ruházkodás, étel.
Szóval nem biztos, hogy azért, mert az ország propagandája ennyire jó, hogy ezért megéri oda áttelepülni. Manapság egyre inkább csak egy erős angolszász propaganda, ami körbevesz, ezt ne feledd - gyere, élj velünk Kanadában, Ausztráliában, az USÁ-ban és Új-Zélandon, mert az csodás! De közben az alma rohadtul rohad belülről - és ezt te nem látod.

Ettől függetlenül klassz odakinn élni, teljesen más, mint Európában, és ha valaki csak azért menne ki (legálisan), hogy pár évet élhessen és dolgozhasson, arra jó Kanada. De örök letelepedésre...
Még egyet ide.
Ha odakinn lehúzol 40-45 évet, és aztán kapsz egy csinos 900-1000 dolláros kevéske kanadai nyugdíjat, az állam megszabja, hogy csak akkor adja, ha 6 hónapot ott élsz az országban. Vagyis nyugdíjasként nem mehetsz haza a szülőföldedre, hogy "vagizzál" a pénzeddel meg a múltaddal - mert minden fél évben vissza kell menned szűkölködni valami nyugdíjasházban abból a kevéskéből, amit kapsz...

Gondold át. Vitaalapnak ez most jó lesz.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2018.07.13. 22:58:31

@exterminador: És 7 napból 5-ször esik az eső, aztán meg olyan pára van, hogy nem tudsz lélegezni - ja, ez teljesen jó. :-)

gabors 2018.07.13. 23:10:59

@Tom Bobb: ". A fizetésed nagyjából 1,500-1,700 dollár, és akkor már jól keresel." mar bocs a ralatason kivul mit csinaltal ? (es melyik evben)

"As of September 2017, the average wage for Canadian employees was $986 a week – or just over $51,000 a year. This represents a 3.1% increase over the same period last year." ez kb $4200/ho es toronto kb 10% magasabb mint az average

ja mosogatni kanadaba sem erdemes menni

Dikusz 2018.07.13. 23:49:27

@gabors:
"kint van a poszt az index fooldalan ... lassan jon majd a cunami .. "

Igazad lett.:)))

adg 2018.07.13. 23:52:22

@Tom Bobb: igen, ez van a cukormaz alatt, sok hulye beveszi a maszlagot, kimegy, aztan jon a pofaraeses. Ott kell az ehenhaltak hullait kerulgetni a mocskos utcakon a lerobban buszok kozt, szakado esoben 5-szo egy heten, ovodasok bandaznak mindefele, mert a szulok nem tudjak fizetni az ovit, hiaba dolgoznak ejjel meg este a rapszolgahajcsarjaiknak, szarra sem eleg a fizetes, elmegy az egesz az E meg mindenfele betus felfujt hormonkeszitmenyekre, amit kajanak neveznek. Autorol meg csak almodnak, oly rettenet draga, csak csorog a nyaluk szegenyeknek, hogy bezzeg az usaban futja autora is.
Egy vicc az orszag, de hat mit varunk, ha egy mikiegeres zokniban feszito makako a miniszterelnok?
Csaladod is menekulne, ha lenne penzuk ra, ebben biztos vagyok, de ugyesen kitalaltak ezt a kanadaiak. Meg a tobbi angolszasz orszag is.
Es legyszives ne terjessz hulyesegeket, Ausztralia nem letezik, az csak egy hoax, azert talaltak ki az angolok, mert nem mertek elmondani a vilagnak, hogy a bunozoiket behajigaltak a tengerbe!!

Herr Géza 2018.07.14. 00:09:43

@adg: Hagyd már, neki rálátása van....
Ez a legjobb: “Sokszor azt veszed észre, hogy egyedüli fehérként kitűnsz közöttük - mert nincsenek fehérek ott veled, hiszen ők dolgoznak...” Akkor a nagyon tisztafajú, nagyon fehér elvtárs mit csinál ott a metróban éppen? Hiszen neki is dolgoznia kéne az elmélet szerint... A büdös színesek meg nyilván azzal ütik el az unalmukat, hogy körbemetrózzák a várost. Jaja, nyilván ingyen van, körhinta helyett is tök jó buli...
Egy klasszikust idézve: eszemfaszommegáll....

adg 2018.07.14. 00:17:24

@Herr Géza: kanada egy szopas, meg minden mas angolszasz orszag, ezt lasd be, es ne engedj a marketingnek. Nezz a dolgok moge, es akkor nem csak a rozsaszin kodot fogod latni, majd te is rajossz, hogy Kanada eszak amerika kongoja, csak meg hideg is. Brrr

Herr Géza 2018.07.14. 00:30:24

@adg: Na várjál csak: van egy haverom, aki pár hónapot eltöltött már Kanadában, és azt mesélte, hogy ott nem fejjel lefelé lógnak az emberek, nincs rózsaszín köd, de hideg, az van biza... Akkor most higgyem el a dumáját, vagy marad a Kongó???

Herr Géza 2018.07.14. 00:32:36

@adg: Dilemma, vsszavonjam a menekültkérelmemet vajon?

adg 2018.07.14. 00:36:10

@Herr Géza: kongo. Legalabb egy oszinte orszag, nem csomagoljak marcipanba a szart.

Herr Géza 2018.07.14. 00:44:33

@adg: Marcipánt még életükben nem láttak (nincs is benne a szótárban), a szarral meg tüzelnek... Kongó, nehogy félreértse valaki. :))))

2018.07.14. 00:54:14

@Dikusz: haa-haa, azt nem is lattam. Azt hittem a nyugati orszagok mar tobb mint egy evtizede toljak az irdatlan lovet, hogy magyarorszag fel tudjon zarkozni a nyugati szintre, vagy valamit rosszul tudok? :D

montroyal ( CAN qc) 2018.07.14. 01:37:16

@Tom Bobb: mi koszi elvagyunk én 28 éve .. .. mondjuk Toronto rossz példa ... nalunk a megelhetés arak joval alacsonyabbak ... kereset ja ha masnak dolgozol, az nem hoz sokat de el vagy belole én az elso naptol kezdve alakitottamm tobb allas asztal alatt maszekolas végul 20 éve egy karosszeria muhelyem van ... elég jol elvagyunk mivel szeretunk utazni 103 helyen jartunk 73 orszagban ... kozbiztonsag csend rend fegyelem mar a nevelésbol fakadoan is sehol semmilye oraban no-go zona nincs a leglerobbant helyeken sem ... ha van a 3.5 millios korzetben egy évben 25 gyilkossag az osszes média tele van hogy ez nem elfogadhato es kulomben is semmilyen eroszakos buncselekmeny nem divatos erre de vagyon elleni sem .... szoval semmi bajunk politika nincs az emberek életében senki sem foglalkozik vele .. az 2 éve arado illegalis emigransokkal sem akik USA felol jonnek .. segitenek nekik a szervezetek ... ja nyugdij minimum kb 1200 ha nincs meg kiegeszitest kapsz ...az alap nyugdijat barhol élsz megkapod az egészség ugyi ellatast 6honap utan tenyleg elveszted de ujra kerelmezheted ... na ennyi ... én maradok ..:-)

2018.07.14. 02:34:39

@montroyal ( CAN qc): viszont hulyen mondjatok, hogy about :D

gabors 2018.07.14. 02:43:49

@adg: "@Herr Géza: kongo. Legalabb egy oszinte orszag, nem csomagoljak marcipanba a szart. "

kongo amugy nagyon fasza hely feherken ha van egy ket gyemant vagy nemesfoldfem banyad .... vagy te vagy a tutti fegyverellato parszaz kilomiteren belul

ha nem azert ott az elet nem sokat er

gabors 2018.07.14. 02:47:20

@montroyal ( CAN qc): "az alap nyugdijat barhol élsz megkapod az egészség ugyi ellatast 6honap utan tenyleg elveszted de ujra kerelmezheted ... na ennyi ... én maradok ..:-)"

tudtam hogy valamit nagyon elnezett Bobb mikor ralatasa volt valszeg nulla angollal feketen keresett anyitt ami meg fele sincs az atlagnak ....:-)

2018.07.14. 03:23:26

ja 1700 kanadai dollar. nem annyit keresnek az aldi penztarosok mo-n mostanaban? :D

ez alapjan:

www.monster.ca/career-advice/article/minimum-wages-across-canada-in-2017

mindenhol tobb a minimal ber, mint 10 dollar, ami napi 80 dollar ami havi 1600-1700. hmm nem lehet, hogy Tom Bobb valamit benezett, es veletlenul mexikoban elt eveket? Forditva tartotta az eszakamerikai terkepet :)))

azota meg magyarorszagon hulyen neznek ra allasinterjun, amikor az angol resznel spanyolul kezd beszelni :))))

gabors 2018.07.14. 04:11:04

@LepesMez: "mindenhol tobb a minimal ber, mint 10 dollar, ami napi 80 dollar ami havi 1600-1700. hmm nem lehet, hogy Tom Bobb valamit benezett, es veletlenul mexikoban elt eveket? Forditva tartotta az eszakamerikai terkepet :)))
"

ebbe azert ne legyel ennyire biztos usa federal minimum wage MA $7.25 es sok allamban EZ a minimum wage !!!! Persze van ahol tobb de pl NY state (ott laksz nem ) 11.75 New York City-in kivul ahol most 13.50

2018.07.14. 05:07:40

@gabors: kanadarol beszeltem, es az alapjan a weboldal alapjan 10-12 CAD. Ami pont kiadja az 1700-as alomfizut. :) csak egy plusz adalek volt, hogy baratunk valoszinu valami illegalis munkabol tartotta el magat aztan ebbol a tapasztalatbol levonta, hogy kanada mekkora ocska hely. kb mintha elmennek magyarorszagra kozmunkasnak valami videki faluba, ahol kb csak az van, es utana elmondanam, hogy magyarorszag arrol szol, hogy havi harmincert ertelmetlen melot csinalnak az emberek, es ezert meg kezet is csokolnak a pogarmesternek, kulonben nincs melo kovetkezo honapban

Latcho Rom 2018.07.14. 08:17:49

@montroyal ( CAN qc): azért torontóból jó kis lőteret csináltak a kedves karibi kanuk testvéreink :(

geeeteee 2018.07.14. 08:17:56

@Herr Géza: Csak magyarul lett klasszikus. Tudod mit mond az eredetiben? Ánbelíviböl(unglaubliche).
-Nehmen Sie das nicht persönlich. Er steht immer eine halbe Stunde vor mir auf. Das ist normal.

zsblog 2018.07.14. 08:18:04

@gabors: @LepesMez a kanadai bérről írt.

zsblog 2018.07.14. 08:18:19

Én baromi jól elvagyok Winnipegben, talán az egyetlen város, ahova hajlandó lennék átköltözni, Montreal. Pontosan két éve költöztünk ki, eletem egyik legjobb döntése volt. Igen, télen nagyon hideg van, de meg lehet szokni, még nekem is, aki a mediterrán éghajlatot szereti. De most például baromi meleg van, imadom a munkám, ami jól is fizet, a természet egyszerűen fantasztikus, a gyerekeim minden nap örömmel mennek iskolába. Na jó, most épp nem, mert nyári tábot van. Ja, a kaja meg teljesen oké, csak nem kell szar gyorskajákat enni a Tim Hortonsban.

gabors 2018.07.14. 13:47:00

@LepesMez: "
@gabors: kanadarol beszeltem, es az alapjan a weboldal alapjan "

bocs ... gondolhattam volna :-)

gabors 2018.07.14. 13:50:06

@LepesMez: "csak egy plusz adalek volt, hogy baratunk valoszinu valami illegalis munkabol tartotta el magat aztan ebbol a tapasztalatbol levonta, hogy kanada mekkora ocska hely."

ezt en is megirtam ... foleg ha a nyelvet sem tudta .... valamikor ez nagyon ment 90-es evek vegen meg a vizummentesseget is buktuk par evre ... eppen mentem eskuvore es ott kellett bohockodni a konzulatuson vizumert es "gyanusnak" neztek csomo kerdes miert nem otthon kertem vizumot ... basszus akkor mar 10 eve New Yorkban elteml legalis munkaval meg minden.. a vicc az volt hogy elotte mar 5x voltam amikor meg nem kellett vizum

gabors 2018.07.14. 13:52:09

@Elmehunyt Fanyűvő: nem rad vadasznak hanem egymasra nem kell nagyon aggodni ... ez kb itt is igy van az aldozatok donto tobbsege drog terjeszto banda tag ... nagy ritkan rendor ... persze van hogy artatalanok is keresztuzbe kerulnek de nem jellemzo

Latcho Rom 2018.07.14. 15:00:40

@gabors: bent a belvárosban is lőnek, bloor, yong..ha ismered to-t.

mikkamakka74 2018.07.14. 17:15:51

A blog és a hozzászólások egy része elég jól összefoglalja a lényeget (bár a hozzászólások alapján világos, hogy mi magyarok az információ nélküli észosztásban világbajnokok vagyunk).

Talán érdemes hozzátenni a fentebb írtakhoz, hogy a kanadai bevándorlás esetén (elsősorban a nyugati parton) a legnagyobb donor országok India, Kína és a Fülöp Szigetek (estleg Brazília). A kanadai hatóságok és munkaadók vért izzadnak, hogy a Kínából és Indiából érkezők esetében ellenőrizni tudják az iratok valódiságát és igazságtartalmát. Ha jól tudom, 2014-ben volt egy komoly bevándorlási reform, ami után bevezették a blogban is említett Express Entry digitális alapú iratkezelést. Ezt megelőzően, milliós nagyságrendű, évek óta halmozódó feldolgozatlan pályázatállománnyal dolgoztak. Ehhez képest a mostani állapot szuper.

A bérekről és az életszínvonalról annyit, hogy Vancouverben jalenleg 12 dollár és az apró a minimálbér, ami zéró, nulla, gagyi, semmire nem elég figyelembe véve, hogy egy nem belvárosi, jó minőségű 2 szoba + nappalis 70-80 m2-es lakás havi bérlete 2000 dollárnál kezdődik. DE és ez egy nagy DE, a minimálbér a kezdő bolti eladóknak szól akik magyarországon sem a keresenk fényesen.
- Ha valaki fizikai szakmát végez, pl. villanyszerelő, vízvezetékszerelő, úgy általában szerelő-ben végződő szakmát végez és nem keres LEGALÁBB 30-40 dollárt óránként, akkor ott valami baj van. Nyilván angolul kell tudni, és a kihívás itt is az, hogy mindenféle helyi iskolát el kell végezni a honosítás érdekében. Ugyanakkor, óriási igény van a szakemberekre és finoman szólva nem mimimálbért fizet.
- A British Columbia PNP (állami bevándorlási program) külön tartalmaz egy "tech pilot" programot, ami elsősorban technikusi vagy mérnöki ismeretekkel rendelkező szakembereket támogat. Egy Fülöp szigeteki IT's ismerősöm 3 hét alatt ment át a programon. Ha nem tévedek, ez kiváltja a blogban említett munkaerőpiaci elemzést. Nyilván nem ismerem a fizetéseket, de meglepődnék, ha akár nem 50.000 dollr / évnél kezdődnének belépő szinten.

Minden szakma egy úgynevezett NOC kategóriában esik (00, 0, A, B, C, D) ahol a 00 a csúcsmenedzseri kategória, a C kb. a bolti eladó. Ha valakinek van munkavállalási engedélye és egy munkaajánlata minimum B kategóriájú munkára, akkor a házastársa is kap(hat) nyitott munkavállalási engedélyt.

A személyes véleményem az, hogy - feltéve, hogy nem céhen belüli transferrel érkezik valaki - Európából nehéz a munkavállalási engedély intézése. Talán az IT kívételével.
Ha én rendelkeznék otthoni "szakmával" és angol nyelvtudással automatikusan egy hasonló szakmát adó 8 hónapnál hosszabb képzésre pályáznék Vancouverbe. A 8 hónapnál hosszabb képzést követően kb automatikusan lehet pályázni egy ugyanolyan hosszú munkavállalási engedélyre, ami egy szakma esetében már nyitott kapunak felel meg. Nyilván pénzbe kerül (sokba) de szerintem hosszú távon megéri.

mikkamakka74 2018.07.14. 17:48:04

Elnézést az elírásokért

montroyal ( CAN qc) 2018.07.14. 18:02:48

@Luka Modric: igen foleg Toronto nyomja fel a bunugyi statisztikat .. nalunk hosszu éve lecsuktak az osszes motoros bandat es a gensterizmus magaban sulyos buntetes vagyis a bandazas ... fu alatt biztos mennek dolgok de az atlagember mindenhol biztonsagban van .. @zsblog: van boven hely Montrealban ...

nem tudom hogy szamoljak a fizetest nalunk Quebecben alacsonyabb de az arak is alacsonyabbak .. pl haz .. keson olvastam mert akkor nem adtam volna a munkasaimnak (2) 800-1000
$ tisztan hetente ...

Latcho Rom 2018.07.14. 18:19:19

@montroyal ( CAN qc): nálatok viszonylag nyugi van mióta az angels s a rock machine elintézték egymást.

skye8 2018.07.15. 05:07:13

Az idojarason kivul szerintem toronto egy nagyon jo varos annak aki megengedheti maganak. A minimalber $14-ra emelkedett januartol, ezzel Egyutt a szolgaltatasok is megdragultak. Viszont minimalberbol nem torontoban erdemes elni. Bevandorolni lehet munkaajanlat nelkul is, lasd skilled workers vagy Canadian experience programok ameleyek az express entry alatt futnak. bevandorlas utan jo munkat szerezni mar mas kerdes. Penzugyrol tudok nyilatkozni, jo munkat networkinggal vagy ismeroson keresztul lehet szerezni Es kellenek referenciak. Egy friss bevandorlonak ilyen kapcsolatrendszere tipikusan nincs. Sok ismerosom mondta hogy az elso allast volt nehez megkapni, erre utana lehet epiteni.

zsblog 2018.07.15. 09:45:41

@montroyal ( CAN qc): köszi, de a franciatudásom a nullával egyenlő, meg egyébként is most vettünk lakást :). Talán pár év múlva, ha nagyon nem bírom a melót itt. Igaz, állami alkalmazásban vagyok, ami nagyon jó fizu meg jó a nyugdíj is...

Buchhalter 2018.07.15. 12:43:41

@Shanarey: hát kiábrándítalak : az elmúlt 10 évben közel 25 ezer roma ment el Kanadában.Haza a többség nem jött ,erről volt a Duna tévén is dokumentu film tán tavaly.Nem is tudnának haza jönni ,mert a legtöbb mindent felszámolt idehaza . A doku filmben kérdezgették erről a pár hazatérőt ,szerintük sokan Amerikába ill Latin-Amerikába mentek tovább.Hivatalosan a kiment romákból napjainkig alíg ezer jött vissza. Álltólag 2-3 ezer kapott állampolgárságot.Ők hülyék lennének hazajönni.

Shanarey 2018.07.15. 14:06:29

@Buchhalter:

Nem azt mondtam hogy nem maradt ott senki, hanem azt hogy a többségük nem maradhatott, vagyis ki lettek toloncolva. Azt hogy hová mentek, nem tudom biztosan, mert sosem érdekelt. Azzal a bőrszínnel, én is inkább Latin Amerikába mennék.
:-)

Buchhalter 2018.07.15. 19:50:03

@Shanarey: Különben a zömük Borsodból,(Miskolc,Ózd,Kazincbarcika és a környékbeli falvak) Heves ( Eger,Gyöngyös) és Baranya (kiemelten Mohács!) vándoroltak ki romák Kanadában. Most is mennek folyamatosan, de most már ésszel és szervezetten csinálják : max 2 hetente 2-4 család megy ki biztos helyre.Hadd menjenek. Sokan találta kis kaput: aki állampolgár azzal kötnek házasságot mármint fajtán belül.

Thorfin 2018.07.25. 14:22:52

@mikkamakka74: "Minden szakma egy úgynevezett NOC kategóriában esik (00, 0, A, B, C, D) ahol a 00 a csúcsmenedzseri kategória, a C kb. a bolti eladó. Ha valakinek van munkavállalási engedélye és egy munkaajánlata minimum B kategóriájú munkára, akkor a házastársa is kap(hat) nyitott munkavállalási engedélyt."

Szia!
Ez nekem kicsit zavaros volt. Már nem az amit te írtál, hanem a NOC-ot nem teljesen értettem. Az OK, hogy van szakmakód, ami alapján meg tudom nézni hogy ki vagyok, de pl a diplomám alapján be tudtam magam sorolni x-be ami A szint, de a szakmai tapasztalatom alapján (azaz a papírokkal igazolt mintegy tizeniksz évnyi vezetői beosztás) már egy senior szint ami nullás. ezek közül ezek szerint célszerű a magasabbat választani?
Ja és bonyolítja, hogy viszont az utóbbi két évben más területen (IT) dolgozom, de ahhoz nincs végzettségem, csak munkaköröm. :)
És a másik, hogy mi családostól mennénk ki, a nejemnek olyan végzettsége, tapasztalata van, hogy a self employed programban meg lazán megugorja a minimumot. (100 pontból 35 a minimum, neki az angol skillt nem számolva van 80). De mindenképp szeretnénk stabilra érkezni, ergo nekem kellene ott előbb állást keresni, és ehhez kellene valami testhez álló programot keresni.
Már kinéztem melyik cégnél szeretnék dolgozni, lehet hogy célszerű írni nekik és tolni egy önéletrajzot, aztán megnézni mit ajánlanak? :-)
A döntés kb. már megvan, csak a kezdőlépés irányát keresem. :)
Köszönöm előre is.

mikkamakka74 2018.08.01. 08:57:12

@Thorfin: Kérlek, ne tekintsd 100%-nak amit írok, én a saját speciális szituációmat ismerem, a minden mást max. érintőlegesen.
Ja és én British Columbiában (BC) élek, az itteni helyi szabályokat ismerem. Azt érdemes tudni, hogy a szabályok léteznek Federal és Provincial szinten. A Provincial szabályok államonként különbözőek.
Gondolom ezt az oldalt és az aloldalait ismered:
www.canada.ca/en.html
Itt minden hivatalos információ megtalálható a munkavállalásról.

NOC itt található:
www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/immigrate-canada/express-entry/eligibility/find-national-occupation-code.html

El kell választani a bevándorlást a munkavállalástól. Ezek lehetnek egymásra épülő folyamatok, de egy munkavállalási engedély megszerzése más mint egy Permanent Residency (PR) Express Entry folyamat. Nyilván a PR-al már jár a munkavállalási engedély is.
Az NOC szempontjából az számít, hogy milyen munkát végzel, milyen munkaajánlatod van Kanadában. A múltbeli tapasztalat NOC-ja csak akkor számít, ha be akarod számíttatni plusz pontokért az immigrációs eljárásban. Ebben az esetben fontos, hogy a kanadai munka NOC-ja és a múltbeli tapszatalat NOC-ja hasonló legyen (pl. Kanada sofware engineer (NOC 2173), MO. programozó).

Az iskolai végzettség szakiránya a bevándorlási paprírmunka szempontjából (úgy tudom, hogy) nem számít, csak a szintje. Ugyanakkor a munkaadókat ez érdekelheti.
Bevándorlás esetén a diplomát akreditáltatni kell a megfelelő szervezettel. Ez azért szívás, mivel csak az iskolád küldheti el nekik a hivatalos angol nyelvű transcriptet. Én a múlt évezredben diplomáztam, az egyeten azt sem tudták, hogy mi az a transcript, képzelheted. Ezt 2006-ban vezették be Magyarországon, az azt követő diplomát kiadó intézmények már ismerik.

Érfemes megnézni mind a bevándorlási folyamatot mind a munkavállalóit. Ha fiatal(osak) vagytok max. 35 év, jól beszélsz/beszéltek angolul és van legalább főiskolai végzettségetek, akkor érdemes végignézni az express entry pontokat itt:
www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/immigrate-canada/express-entry/eligibility/criteria-comprehensive-ranking-system/grid.html#a1

Előfordulhat, hogy ez egyszerűbb mint a munkavállalási.

Munkavállalási engedély:
- Kell, hogy legyen egy munkaajánlatod.
- A cégnek több hétig hirdetni kell a pozíciót adott felületeken
- kell kapnod egy pozitív munkaerőpiaci elemzést (LMA) arról, hogy te vagy az egyetlen alkalmas ember a pozícióra.
Sok szerencsét:)

DE:
BC-ben van egy provincial program az IT-ben dolgozóknak, ami iszonyúan leegyszerűsíti és lerövidíti az itt (potenciálisan) dolgozók engedélyezését.Itt olvashatsz erről:
www.welcomebc.ca/Immigrate-to-B-C/B-C-Provincial-Nominee-Program/BC-PNP-Tech-Pilot

Ide is kell egy munkaadói ajánlat, de néhány hét alatt le lehet zongorázni a dolgokat, feltéve ha megvannak a papírjaid. Ha PNP jelölt vagy az 600 pontot, azaz kb automatikus bejutást jelent az express entryben. Az egyik barátom 3 hónap alatt kapta meg a teljes bevándorlsái engedélyt, de a munkaváálalóit már 3 hét alatt.

mikkamakka74 2018.08.01. 08:57:55

@Thorfin: Ja, lehet, hogy van hasonló PNP program (Provincial Nominee) IT dolgozóknak Ontarióban is, ha odavágysz.

mikkamakka74 2018.08.01. 08:58:12

Este 11 után már nem jár az agyam.
Vancouverben marla nagy hiány van tapasztalt IT szakemberekből minden területen. A SW fejlezstésre a legjobb példa az Amazon. Ők már most ezerszám foglalkoztatnak feljesztőket, és most akarnak felvenni + 3000 embert.
Ugyanakkor rendszer üzemeltetőkből, system analystekből is hiány van.
Minden szarkazmus nélkül, szerintem az engedélyek megszerzése sok utánajárást és türelmet igényel, de (a ti esetetekben) megéri.
Ja. és a honlapok a fenti bejegyzésemben megbízható és teljes körű információt tartalmaznak, bár kissé bonyolultak. Érdemes komolyan áttanulmányozni mindegyiket.

Arthamyr 2018.08.01. 09:22:40

@mikkamakka74: Ha ekkora emberhiány van, akkor elképzelhető, hogy az Amazon sokkal többet fizet, mint mondjuk az USA-ban? :D Vagy azért van hiány, mert nem fizet többet?

mikkamakka74 2018.08.01. 16:36:25

@Arthamyr: Őszintén szólva nem tudom. Tényleg nem szeretnék találgatni az IT piaccal kapcsoltaban mert semmi rálátásom.
Azt ne felejtsük el, hogy az USA az egy 350 milliós ország az ennek megfelelő munkaerőpiaccal és komoly belső mobilitással. Ezzel szemben Kanada egy 30 milliós, szegmentált ország.

Thorfin 2018.08.02. 23:47:48

@mikkamakka74: Szia! Köszi! Az egyik opció az nálunk is BC. Úgyhogy megnézem. IT vonalon (teljes munkaidőben) csak két éve dolgozom. De nem programozó-fejlesztő vagyok, hanem kb a szolgáltatásmenedzser írja le legjobban a munkaköröm.
Átnézem amiket linkeltél, hátha találok valami érdekeset.
Még egyszer köszönöm!

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2019.03.09. 19:12:03

@gabors: És tegyük hozzá, hogy eközben Magyarországon is már 400 ezer a hivatalos fizetés - miközben a népek 100-150-200 ezrekből élnek. Kemény munkával. Szóval...

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2019.03.09. 19:12:04

@gabors: Szépen kerestem padlósként, nekem megvolt a 2-3 ezer euróm is, miközben kanadai feleségem a diplomájával és több nyelvű készségével éppn megkereste az 1,800-at. Szóval igen... Van rálátásom.

Shaktee 2019.03.09. 19:24:05

@Tom Bobb: Hol fizetnek kanadában euróban? ;)

Shaktee 2019.03.09. 19:26:36

@Tom Bobb: Hazamehetsz a nyugdijjal, nem kell a hathónapos itttartózkodás. Ki mesélte be neked ezt a marhaságot?

Shaktee 2019.03.09. 19:29:50

@Tom Bobb: Nem sok rálátásod van ha csak a “koszos színeseket” vetted itt észre. Elég ergye környéken lakhattál torontóban..

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása