oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Gazdagisztán

2017. december 03. 06:30,  Mindenhol hiányzik valami? 92 komment

2017. december 03. 06:30 Határátkelő

Mindenhol hiányzik valami?

Az utazás köré szerveződik ez a vasárnap, hiszen mindegyik ajánlott posztban így vagy úgy ez áll a középpontban, legyen az a menni vagy maradni nagy kérdése, egy meglepetésszerű magyarországi hazalátogatás vagy egy út a szürrealitásba.

Miért szereted azt a várost / országot, ahol élsz? Szedj össze 10 okot, és írd meg a hataratkeloKUKAChotmail.com címre!

szocsi_cim.jpg

Rögtön kezdjük a Végtelen… talán blog posztjával, annál is inkább, mert felettébb érdekes kérdést feszeget: van-e olyan hely (például esetükben most Olaszország), ahol minden maradéktalanul jó, ahol teljesen otthon érzed magad, vagy az életünk egy nagy keresgélés?

„Egy kis időt kell adnom ennek az országnak! Merthogy nem lehet tudni, hogy miről van itt pontosan szó? A kezdeti nehézségekről vagy állandóakról, vagy arról, hogy kezdjük megunni az utazgatást, folytonos költözést? 

Lehet, hogy máshol is ugyanez lenne. Hogy most már mindenhol hiányozna valami. És azért továbbállni, mert megviseltek a kezdeti nehézségek, belekezdeni egy másik költözésbe, ahol megint csak vannak kezdeti nehézségek, nos, azért az necces. 

Most még ki kell pihennem az itteni kezdést. És hátha jobb lesz. Végül a gyerek végül kapott sulit és ráadásul abba vették fel, amelyik két utcára van és a két plusz nyelv az angol és a spanyol, amelyeket mégiscsak jobban tudja, mint az olaszt. 

A munkahelyemen is változnak a dolgok, talán alábbhagy a stressz, vagy csak én találok valamilyen formát arra, hogy elviseljem. A második az időszerű lenne, hiszen mikor egy szervezet igazgatót keres a fundraising osztályra, akkor mindig gondban vannak. Szóval az én pozíciómban adott a stressz, az inkább a kérdés, hogy hogyan tudom kezelni ezt magamban? 

Egyébként is azért Olaszország egyszer már megadta magát nekem, akkor kínálta az összes jót is és most meg ezekhez már hozzászokva csak a nehézségekkel szembesültem. 

Azaz például marhára természetesnek veszem, hogy jó itt a kaja, az ételek kiválóak, a borok szintúgy, hogy van kultúra és sétálható mérete van a városnak is. Ezeket valahogy adottnak veszem és nem örülök neki extrán. 

Meg hát már a nyelv sem igazán új, nem tetszik annyira, mint mikor az ember először tanul egy nyelvet, nem akarok benne elmerülni és örömködni, inkább csak sürgetem magam, hogy mindenféle erőfeszítés nélkül, most már aztán azonnal jöjjön vissza a korábbi olasz tudásom és kész. Pedig hát lássuk be, azért ehhez is kellene némi erőfeszítést tennem. 

Milyen országok is jönnek szóba akkor, ha elköltöznénk? Most például csinálhatnánk kicsit másképp, nem a „mit dob a gép” elvvel, hanem valamiféle jobb tervezéssel. 

Kereshetnénk egy országot, ahol el tudjuk képzelni, hogy otthont alakítunk ki. Persze mondjuk nem árt, ha legalább egyszer már jártunk ott. Mindketten. Most például ezt tűztük ki magunknak célként, hogy tudományos módszerekkel listázzuk az országokat, pontokat osztogatva a szempontjaink szerint és úgy osztályozva őket, majd ha megvan a legelső 2-3, akkor ellátogatunk oda. 

A szempontok kicsit persze változtak idő közben, mert most elég fontos az iskola, az egészégügy, az sem elhanyagolható, hogy ne legyen nagyon messze. Azért nekem még mindig fontos, hogy jó idő legyen, nem tudom elképzelni, hogy boldog tudnék lenni hosszútávon egy esős, szürke országban. (...) 

Na de hova költöznénk, ha bárhova költözhetnénk? Mik vannak a listán és miért? Melyik országok a legjobbak, melyik városok a legélhetőbbek? Szóval most pontozunk és értékelünk és közben pályázok az ilyen állásokra. 

Persze azt is ki kell gondolni közben, hogy mit akarunk csinálni. Én éppen most csak ülni egy fenyőerdő közepén és nézni a fákat, hallgatni a tenger hangját… mint Korzikán. Azaz eljátszottam a gondolattal, hogy akár nyithatnánk egy kempinget valahol, vagy csak vennénk lakásokat és kiadjuk azokat…" 

A teljes posztot itt találjátok, olvassátok el! 

Magyarország nem mászott a képembe 

A hazaút ilyenkor, év végén sok határátkelőnek aktuális kérdés. A Norvég életünk blog szerzője és családja voltaképpen köztes megoldást választottak, amikor ősszel látogattak Magyarországra – nem kevés tapasztalatot szerezve.

magyarorszag_1.JPG

„Őszöltünk. Magyarhonban. Nem véletlenül nem írtam, mert nincs mit. Szar volt. Na nem az, hogy volt egy kevés időnk összefutni barátokkal, haverokkal, ismerősökkel, ez jó volt. Csak kevés. 

De Carmen annyi programot szervezett, hogy végig úton voltunk, a fél nyaralást Budapesten és az autóban (6.500 km) töltöttük. Katasztrófa. 

Ja, egyébként úgy mentünk haza, hogy szinte senki sem tudta, hogy megyünk, meglepetésnek szántuk, volt, akinél működött. Amúgy így utólag kérek elnézést, a váratlan betoppanás utáni angolos távozásért is. 

Konkrétan kiégtem a szabadság végére. Soha több ilyet, inkább nem megyek sehova. Amúgy sejtettük, hogy ez lesz, de ez nem enyhíti az érzést. 

Már eleve a kompos utazást is átaludtam lényegében, nagyon nem hat már meg, nem tudom mit lehet szeretni a végtelen tengeren, lehet, ha viharos legalább izgalmas, most azért szerencsére nem volt az. 

Aztán odahaza sem a legszebb szeptember volt, pedig a gyalázatos idei időjárás után reménykedtünk azért benne. Szóval a kevés találkozáson kívül tényleg semmi de semmi érdemleges nem történt. De milyen jó volt látni a régi arcokat. 

Ami viszont meglepetés volt, talán mert nem volt rá idő, hogy Magyarország nem mászott a képembe, most annyira nem éreztem negatívnak a közeget. 

Jó volt hazajönni, az az igazság." 

A teljes posztért ide kell kattintani.

Utazás a szürrealitásba 

Őszintén szólva a Mindjárt jövünk blog legutóbbi posztját olvasva már az meglepett, hogy egyáltalán létezik még olyan, hogy Világifjúsági és diáktalálkozó. Az, hogy ha már van, akkor Oroszország rendezi (mint idén Szocsiban), már sokkal kevésbé lepett meg. Mindenesetre a blog szerzői újítottak egy meghívót és elmentek megnézni. Mit mondja, megérte…

szocsi.jpg

„Pár emlékezetes jakatyerinburgi nap után érkeztünk meg, és egyből meg is kaptuk a szobakulcsokat, s regisztrálnunk kellett volna egy jó hangulatút, hogy megkapjuk a fesztiválra készült azonosító kártyáinkat is. Azonban senki nem tudta, hogy ezek hol lehetnek... 

Elindultunk hát megkeresni őket, majd bő két óra múlva feladtuk, s megcéloztuk a szobánkat, hogy végre kialudjuk magunkat. E épület, negyedik emelet, kettes szoba. 

- Jé, volt recepció a földszinten?

- Biztos csak nem vettük észre...

- Miért nem nyitja a kulcs a szobát?

- Ez a virág az előbb is itt volt?

- Kérdezzük, meg a recepción, hogy miért nem jó a kulcsunk! 

A recepción nagy mosolygás közepette a Google translate segítségével közölték velünk, hogy mi egy másik hotelben vagyunk és épp egy vadidegen szobába próbálunk bejutni... 

Itt egy hotel 15-20 négyemeletes épületből áll, van négy-öt hotel egymás közelében plusz az összes épület egyszerre épült az olimpiára, ráadásul ugyanolyan krémszínűek is... Jó tájékozódást! 

Míg kialudtuk magunkat megoldódott az azonosító kártya problémánk és másnap fitten fedezhettük fel az itteni programokat. Tudtuk, hogy ez egy baloldali ifjúsági találkozó, de amivel itt találkoztunk arra nem voltunk felkészülve... 

Valószínűleg az összes nagyobb kommunista párt képviselte magát, például találkozhattunk észak-koreai standdal, emberekkel és prospektusokkal is. Itt megtapasztalhattuk, hogyan kell létrehozni egy alternatív valóságot. 

Például gondoltátok volna, hogy az amerikai imperializmus elvesztette a hidegháborút? Azonban nem kell ettől megijednünk, mert Kim Dzsongun szavai bevezetnek minket az aranykorba! 

Volt itt egy srác az ausztrál kommunista párt képviseletében, gond nélkül beült az észak-koreai stand és a beloruszok közé - egy olyan országból érkezve propagálva a kommunizmust, ahol 3000 Ft feletti a minimál órabér, és sok szektorban munkaerőhiány van. (...) 

Ezek után a programokon csak igen-igen óvatosan vettünk részt, inkább turista üzemmódba kapcsoltunk és elindultunk felfedezni a környéket. Megnyugodva láttuk, hogy a fesztivál résztvevőinek jó része is csak kirándul. Napközben több mint húsz fok volt, s a tenger is elviselhető hőmérsékletű, ezért sokan inkább strandoltak, októberben, Oroszországban. (...) 

Itt is megtapasztaltuk azt, amit már a világ több pontján is, hogy legjobban kelet-európaiakkal értjük meg egymást. Azok a társaságok akik sörözéssel, borozással töltötték az estéiket szinte mind szlovákokból, horvátokból,  szerbekből, bolgárokból, magyarokból álltak. 

Bár ennek az is lehetett az oka, hogy sokan voltak arab, afrikai országokból és a fesztivál 25 ezer részvevőjéből legalább 10 ezren oroszok voltak, és ők majdnem mindannyian tizennyolc, tizenkilenc évesek lehettek." 

A teljes posztot jó sok képpel itt találjátok, szerintem nem érdemes kihagyni.

HÍRMONDÓ 

Hat érdekes téli munka (meg egy nyári)

Beindultak a téli külföldi szezonmunkák, még nem késtél le semmiről. Akkor meg pláne nem, ha már a nyárra gondolsz.

A kormány szerint egyre kevesebb orvos megy külföldre 

A kormány szerint kevesebb orvos hagyta el Magyarországot, mi több nőtt a friss diplomások száma is. Vajon ha minden héten elmondják, akkor minden jó lesz? 

A németek súlyos ajándékokkal készülnek az adventi időszakra 

A németek szigorú biztonsági intézkedéssel készülnek az idei adventi időszakra, hogy elkerüljék a tavalyihoz hasonló támadásokat. De milyen meglepetést tartogatnak? 

Özönlenének a milliókat ajánló svájci faluba a külföldiek 

Világszerte hatalmas szenzációt okozott az a svájci falu, amely közel 20 millió forintot fizetne azoknak, akik odaköltöznének. Persze a feltételeket nem mindenki olvasta végig, nem csoda, hogy a lakosok kissé kiborultak a több száz jelentkező miatt.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Olaszország Magyarország Oroszország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr3913411035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golf2 2017.12.03. 06:59:41

Talán a Paradicsom jó lenne nekik.

Hari Seldon 2 2017.12.03. 07:56:40

Az olaszországi család rájött, hogy optimum tervezéssel érdemes megkeresni az új országot. Nagyjából most már látja a saját szempontjait így van esély az optimális megoldásra.

Arthamyr 2017.12.03. 09:49:17

Nekem tök furcsa, hogy egy igazgatónak (amit - lehet, hogy hibásan - jól fizetett felsővezetőnek gondolok) a lakhelyét "dobja a gép". Főleg, ha tényleg akárhol tud dolgozni, és nem kell bejárni az irodába. Tovább olvastam a blogot, kiváncsi lettem volna, mi a legjobb 2-3 célpont, de sajnos nincs benne. Ilyen tervek vannak, hogy "vagy csak vennénk lakásokat és kiadjuk azokat". Aki több lakást tud venni, aminek a kiadásából megél, azért már alapból elég jól áll.

Arthamyr 2017.12.03. 09:53:10

Ez a baloldali ifjúsági találkozó meg ütős, a kommunisták (?) elutaznak Ausztráliából egy orosz üdülőparadicsomba, hogy hirdessék az igét. Mi vihette rá honfitársainkat, hogy odamenjenek? Bár végülis biztos jó buli volt...

Bredpitt Monika 2017.12.03. 10:03:32

" Kim Dzsongun szavai bevezetnek minket az aranykorba! "

Meg Donald Trump-é, aki először Little Rocket Man-nek hívta, most meg Sick Puppy-nak. Kezet foghatnának egymással. Egyik őrültebb , mint a másik.

Szerintem nem ígérgetni kell, hanem velük kapcsolatban most már cselekedni. Az I. világháború után is végig nézte Európa, hogy Hitler hogyan gyártja a fegyvereket..................

Putyin sokkal normálisabban reagált, valami olyasmit mondott, hogy csak magas fokú diplomáciai érzékkel lehet a koreaiakhoz közeledni. Na, ez az ami Trumpnak nincs (meg nekem sem, aki már most lerohanná őket??)

Bredpitt Monika 2017.12.03. 10:14:10

A kormány szerint kevesebb orvos hagyta el Magyarországot, mi több nőtt a friss diplomások száma is. Vajon ha minden héten elmondják, akkor minden jó lesz?

Az lehet, hogy nőtt a friss diplomások száma, de vajon meddig lesznek itthon. EGy hete el kellett kísérnem egy kislányt a Szentkirályi utcai fogászatra. Olyan érzésem volt, hogy középiskolás dokik között vagyok.

A gyermekorvosi rendelőkben meg a másik véglet van. Szó szerint kihalnak az orvosok. A miénk már meghalt, most egy dokibácsihoz járunk, aki 2000 forintot kér, de sokszor el sem kéri, mert hivatásból rendel, de már elvették a jogsiját..............

A magánpraxis annyiban nem jó a szülőnek, hogy nem tud táppénzre venni senkit, de nálam ez már nem számít amúgy sem, mert 12 éves gyerekkel nem lehet táppénzre menni.

Bredpitt Monika 2017.12.03. 10:24:13

Szívesen elmentem volna erre a szocsis (vagy szocis) találkozóra, biztos érdekes volt, kommunisták mindenhol vannak és voltak és lesznek.

Amerikában is vannak komcsik:

www.bbc.com/news/magazine-26126325

MI már most is a kommunizmusban érezzük magunkat itthon, csak ez annyiban sokkal rosszabb, mint a gyerekkorom kommunizmusa, hogy most bizonytalan az emberek jövője, akkor legalább mindenkinek volt munkája, a törlesztőrészlet a házra volt mondjuk 500 forint, és az annyi maradt egészen addig , amíg vissza nem fizetted............................

el sem hiszem, hogy ezt leírtam

gabors 2017.12.03. 10:34:24

@Bredpitt Monika: "Amerikában is vannak komcsik:" persze wellfare-en !!! :-)

Golf2 2017.12.03. 10:48:14

@Bredpitt Monika: putyin meg a diplomácia...sugárzik néha...

Bredpitt Monika 2017.12.03. 10:48:56

@gabors: mi van, nem bírsz aludni?

Azért AMerika is egy érdekes ország, ott meg ment a komcsi üldözés egy időben, az is egy fekete korszaka az USA-nak, de sorolhatnánk a többit is:

pl: en.wikipedia.org/wiki/Kent_State_shootings

A lényeg, hogy Csodabogarat idézzem: mindenhol jó, de a legjobb sehol.

Bredpitt Monika 2017.12.03. 10:50:35

@Golf2: igen, éreztem, hogy Putyin nem a tökéletes példa, de a Koreával kapcsolatos összes reagálásra hivatkozva hoztam elő őt példának és bizony ezzel kapcsolatban, bizony, hogy nem Trump kerül ki győztesen

Csodabogár 2017.12.03. 11:10:39

@Bredpitt Monika: Biztos sokaknak jó volt, de nekem egyáltalán nem. Nem szeretem ha gátolnak a szabad mozgásomban. Inkább élek kicsit rosszabbul, de tudjam, hogy akkor és oda megyek amikor akarok.
Perspektiva meg mi volt? Osztályvezető valahol, vagy TSZ elnök? Feltéve ha belépett a pártba.
Gondold csak át mégegyszer mit irtál.

gabors 2017.12.03. 11:14:16

@Bredpitt Monika: "Azért AMerika is egy érdekes ország, ott meg ment a komcsi üldözés egy időben, "

Ja usa-ban mindenkit uldoznek vagy uldoztek valamikor nem? Meg teged is:-) legyen az kis ember, neger, indian kinai, most eppen mexikoi ... stb.

Ugy alapbol szar hely ... meg a kulcsok is forditva vannak meg konyhai merleget sem lehet kapni ... (fujj)

amugy a komcsik uldozese mint latjuk egy jo dolog volt most mar Orban elvtars is atvette a vonalat

Bredpitt Monika 2017.12.03. 11:17:04

@gabors: nem írtam, hogy szar hely, de nem tökéletes,

nem kell úgy a szívedre venni,

tökéletes helyek egyébként sincsenek, de csak azért, mert mi emberek, nem bírjuk elviselni a tökélyt....

Bredpitt Monika 2017.12.03. 11:21:08

@Csodabogár: átgondoltam mit írtam, nekem is furcsa, hogy leírtam, én gyerek voltam akkor, én csak arra emlékszem, hogy sokkal nyugisabb világ volt, de nyilván megértem azt is, amiről te írsz,

itt már egy párszor elhangzott az a mondat, hogy a fidesz szavazók IQ ját meg kéne nézni......

szerintem nem IQ függő, ismerek embereket, akik úgy nőttek fel, hogy egész életükben azt hallották a szüleiktől: büdös komcsik

nyilván azért , mert volt okuk szidni őket, ezeket az embereket nem fogod meggyőzni arról, hogy van más alternatíva is, mint a Fidesz, ők baloldalra soha nem fognak szavazni (a libsiket meg felejtsd el alapból) a Jobbik meg be van feketítve, hazugságokkal, karaktergyilkossággal...................na de már megint politika, még a végén elrontom a napját a vidám határátkelőknek. ................................

gabors 2017.12.03. 11:23:24

@Bredpitt Monika: " törlesztőrészlet a házra volt mondjuk 500 forint, és az annyi maradt egészen addig , amíg vissza nem fizetted............................"

akkor itt usa-ban mar kommunizmus van a torleszto reszletem nem valtozik 30 evig !!! sot elotorlesztesi buntetes sincs tiszta havaj miert nem maradtal ha Mo olyan szar !!!

amugy nem igazan ertem a korabbi posztodat most akkor ekezed a Trumpot vagy biztatod hogy csinaljon valamit ... eldonthetned mar ..

amugy nem kell rettegeni a trumptol nem lesz mar sokaig max 3 evig (de lehet addig se) es utanna is lesz usa.... alkotmanyt itt (mint tudod) nem faragjak mint a szekely kaput ...

most faszan migszivatjak az elfeledett dolgozokat. pont az olyan kozeposztalyt mint a nehai hagyma (ezek eszre sem veszik) meg a felsobb kozeposztalyt a partokon (akik meg ott repikre szavaznak) .. lehet uszik majd a kongressz 2018-ban azutan meg trumpnak marad a golf palya !!!

gabors 2017.12.03. 11:31:55

@Bredpitt Monika: " ők baloldalra soha nem fognak szavazni a libsiket meg felejtsd el alapból" ez jo Orban volt a leglibsibb 1990-94 ben SZDSZ-nel is balrabb es libsibb hogy a Soros osztondijrol ne is beszeljunk !!!

Fidesz szavazok eszre sem veszik hogy BALRA szavaznak mert az milyen ahol gyakorlatilag allamositjak a gazdasag tobbseget, a teljes mediat, az iskolakat egyetemeket sportot, (a tobbi meg megy a meszarosnak vagy a vonek) pontosan olyen mint regen .. meg az szerencse hogy a fonok a focit szereti es nem mondjuk a szinkron uszast vagy a golfot !!!

Bredpitt Monika 2017.12.03. 11:41:49

@gabors: "Fidesz szavazok eszre sem veszik hogy BALRA szavaznak "

igen, ez úgy tűnik, így van, valóban

DieNanny CH 2017.12.03. 11:42:09

Valahogy nem fog az agyam, mi az értelme ennek a mondatnak:
"s regisztrálnunk kellett volna egy jó hangulatút, hogy megkapjuk a fesztiválra készült azonosító kártyáinkat is. Azonban senki nem tudta, hogy ezek hol lehetnek... "

Mármint, hogy hol lehetnek a jó hangulatú- mik? Valaki megfejti? Köszi.

Tetszik mindhárom ajánló.

Bredpitt Monika 2017.12.03. 11:43:46

@gabors: "ez jo Orban volt a leglibsibb 1990-94 ben SZDSZ-nel is balrabb es libsibb hogy a Soros osztondijrol ne is beszeljunk !!! "

Ezt nekem nem kell mondanod, mondd ezt bircanak, üdv

Helyzetjelentés Budapest XX. kerületből:

ESIK A HÓ, HURRÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!

Bredpitt Monika 2017.12.03. 11:50:41

@gabors: "amugy nem igazan ertem a korabbi posztodat most akkor ekezed a Trumpot vagy biztatod hogy csinaljon valamit ... eldonthetned mar .."

A kettő megfér egymással, igen, ekézem a Trumpot, mert egy barom, már a kezdetektől ekézem, Koreával kapcsolatban meg nem csak neki, hanem az egész értelmes világnak kellene valamit lépnie, de az amit Trump csinál csak olaj a tűzre.

Azt meg hogy miért jöttem haza, már megírtam egy párszor, bocs, de attól, hogy rohadt maffiózók rontják a légkört itthon, még nem lesz kevesebb fegyver az USA, ban, meg kevesebb idióta, aki az utcán lövöldözik, meg kevesebb hurrikán, meg kevesebb tornádó, meg kevesebb pedofil................

És még mindig szeretem Amerikát egyébként, de nem értem a kérdésed, ami enyhén szólva elmegy irracionális irányba. Miért ne jöhettem volna haza?

Elvégre Bill Maher is megkapta a magáét annak idején, amikor őszintén beszélt AMerika problémáiról, már nem tudom melyik vendége volt aki ezt kiabálta neki: te nem szereted Amerikát!

A kérdésed egy kicsit egy női hisztis kirohanásra emlékeztet. Miért is ne jöhettem volna haza? Én továbbra is itt szeretnék élni, az egy dolog, hogy ha férjem nem hajlandó ide jönni, akkor lehet, megint ott kötünk ki.

Dikusz 2017.12.03. 12:14:10

Nem szoktam(gyakran) a poszttól eltérő témákat felemlegetni.
De most van az Indexen egy cikk, amelyik megemlíti, hogy (aki ismerős Újbudán/Budafokon, az tudja miről van szó) átadták a
6 milliárd forintért épített Budafoki remízt.
Kicsit csodálkoztam is, hogy miért nem állnak már bent villamosok, most kiderült:
az 1-es villamosok nemrég vásárolt szerelvényei nem férnek be a kocsiszínbe. Tulajdonképpen nem néznek ki rosszul az épületek -messziről. Hasonlítanak az új villamosokra. Közelről már nem olyan csudálatosak.
Még nem jelent meg a sajtóban magyarázkodás, de az egyik fészbukos kommentelő tökéletes magyarázatot adott:

"Éjjel Soros György pakolássza az oszlopokat." :)))

A végén valóban ezzel fogják megmagyarázni, meg a fakockákkal...

Csodabogár 2017.12.03. 12:43:30

@Bredpitt Monika: Biztos, hogy gyerekként nem érezted azt amit én. Nálunk nem mondta senki, hogy büdös komcsik. Nem kellett. A családunk tönkre lett téve, nem volt erről mit mondani. Bennünk volt a tudat. Sajnos egyre többen nosztalgiáznak Kádár után, pedig ha komolyan bele nézel, nem volt az annyira jó. Kádár kezdeti idejéről meg már nem is beszélek. Nekem sok barátom ült 56 után egyiket ki is végezték. Nekem aztán kedélyeskedhetett Kádár, egy véreskezü gyilkos maradt.

Csodabogár 2017.12.03. 12:49:34

@gabors: Minden esetre Trump személy szerint is remekül jár az új adótörvénnyel és nem csak ő hanem általában a felső középosztály. A sok más hülye aki rá szavazott, meg le van sajnálva.

gabors 2017.12.03. 12:53:27

@Bredpitt Monika: "Ezt nekem nem kell mondanod, mondd ezt bircanak, üdv"

ezt nem kimondottan Neked irtam csak ugy jott a tobbi utan .. csak olyan kinyilatkoztatas meg hogy azert jo ha mindenki emlekszik mi is volt mondjuk kb 30 eve ....sajnos mindenki csak a szepre emlekszik ... ezert tudott a kadarizumus bocs orbanizmus vissza maszni a szonyeg alatt .. vannak megint parttitkaork meg seggnyalok ... igaz most sokkal gazdagabbak birnak lenni az ismerosok meg rokonok mint regen ..

MindjartJovunk 2017.12.03. 13:43:30

@DieNanny CH: Senki nem tudta, hogy merre lehettek az azonosító kártyáink.

Nagy kámpics · http://akinemlepegyszerre.blog.hu 2017.12.03. 13:52:30

@Hari Seldon 2: @Arthamyr:

"Az olaszországi család rájött, hogy optimum tervezéssel érdemes megkeresni az új országot."
"Nekem tök furcsa, hogy egy igazgatónak (amit - lehet, hogy hibásan - jól fizetett felsővezetőnek gondolok) a lakhelyét "dobja a gép"."

Ez a "lakhelyét dobja a gép" nekem is ismerős, pillanatnyi hangulatok, benyomások alapján dönt az ember (legalábbis némelyik ember).
Ha jól emlékszem, ők például úgy kerültek korábban thaiföldre, hogy az anyukát felvették dk-ázsiába a greenpeace-hez, és ajánlottak neki 3 országot, hogy melyiket választja. Olyasmit válaszolt, hogy nem tudja, egyikben sem járt még, tkp mindegy, mondják meg ők.

Hát ilyen ez (és egyébként ezzel én tök tudok azonosulni).

Érdekes, és most már több éves sztori egyébként az övék, mindig fel szoktam hozni példának (bántó szándék nélkül), amikor az expat-élet hullámvasútja szóba kerül, ők azok, akik "politikai menekültek" magyarországról (tehát nem anyagi vagy kalandvágyi okból mentek el), és úgy mentek el, hogy "jaj, csak gyorsan pakoljuk be a bőröndöt, fussunk, amerre látunk (és soha ne is jöjjünk vissza, ne hagyjuk, hogy a gyerekünk itt nőjön fel)".

Ha jól emlékszem, a kanári-szigetekre futottak (ezt dobta a gép), de az persze unalmas, ezután kerültek tök véletlenül thaiföldre (és ezt szoktuk itt megmosolyogni kicsit: elmenekülni a mo-i "diktatúrából" egy igazi diktatúrába, tetszik érteni), de thaiföld meg bizarr és idegen, és azért csak hiányik mo, és csak fontos, hogy a fiú mégis rendes iskolába járjon. Szóval visszamentek, de aztán a jelek szerint továbbsodródtak megint.

Szerintem tök érdekes és jellemző expat-történet, és minden girbe-gurbaságával meg tökéletlenségével közelebb áll hozzám, mint a hidegfejű számítások/tervezések. Kíváncsi vagyok, merre sodródnak még. Meglepne, ha azt szűrték volna le tényleg, vagy az csinálnák most, hogy "optimum terveznek". Meglátjuk.

gabors 2017.12.03. 14:08:49

@Bredpitt Monika: "Koreával kapcsolatban meg nem csak neki, hanem az egész értelmes világnak kellene valamit lépnie, de az amit Trump csinál csak olaj a tűzre."

ugy kb mit kellen csinalni ??

500k katonaval elsoporni oket ? Ja ezt mar probaltuk Kina es a ruszkik akkor is kisegitettek oket .. most is igy lenne ..

leatomozni a kis kovert ? ezt Trump lehet megprobalja de konnyen megtortenhet hogy siman tuleli valamelyik ovohelyen akor mi van meg tobb atomot rajuk ?

kivancsi vagyok hogy szerinted MIT LEHET csinalni (amik a kinai kommunista es a ruszki kommunistak tamogatjak)

gabors 2017.12.03. 14:17:33

@Csodabogár: "@gabors: Minden esetre Trump személy szerint is remekül jár az új adótörvénnyel és nem csak ő hanem általában a felső középosztály. A sok más hülye aki rá szavazott, meg le van sajnálva. "

igy van. en biztos rosszul jarok a kornyeken MINDENKI pedig itt sokan szavaznak republikanusokra... es a tobbsegnek van mortgage-a ES ami meg inkabb fajni fog hogy az allamnak fizetett adokat mind jovedelmi mind a vagyon adot NEM lehet majd levonii. A hazra az ado errefel atlag 10k minumum de inkabb 15k mar ez kb 3000 extra adot jelent (hiszen ez mind a magasabb savba esik) aki pedig meg mindig fizeti a lakas hitelt az kb megegyszer ennyivel fog tobbet fizetni ...

De a valoban gazdagok nagyon jol jarnak foleg akik "small businisse"-be utazanak mint Trump es ugynevezet push through modon adoznak (hasonlo mint otthon a KATA azt hiszem)

A kozep de foleg az dolgozo osztallyal meg nagyon kibasztak .. mert azt a trillio dollart a Medicare/Medicaid es hasonlo szocialis halokbol fogjak visszavenni mert hogy nem a hadikiadasokat fogjak csokkenteni az tutti mashol meg mar nincs penz.. erre mondta Steve Bannon hogy "starve the beast" de lehet csak idezett valaki mast.

Arthamyr 2017.12.03. 14:35:15

@Nagy kámpics: És akkor a céges döntéseket is "dobja a gép"? És pillanatnyi hangulata, benyomásai alapján dönt az igazgató? Na akkor ezért szoptam én világ életemben! :)
Irigylem az embereket, akik ilyen döntéshozási mechanizmussal olyan sikeresek, amilyen én sosem leszek, érdekelne, hogy mi a titkuk.

Nagy kámpics · http://akinemlepegyszerre.blog.hu 2017.12.03. 16:12:08

@Arthamyr:

Én nem hiszem, hogy van ilyen összefüggés a munkabeli döntések meg a magánéleti döntések meghozatala között. :)

(Azt nem tudom, a civil szervezetekben mennyire menő vagy nem menő egy igazgatói állás. Például az iskolaigazgató is "igazgató" - - bármit jelenthet.)

Bredpitt Monika 2017.12.03. 16:12:10

@gabors: az jó kérdés, hogy mit lehetne csinálni, nem vagyok katona, de erről az egészről az jut eszembe, amit most láttam nemrég itthon,

Tvrtko Vujity mesélte egy műsorban, hogy anno, amikor ellátogatott Észak Koreába, megvendégelték őt, és felajánlották neki, hogy a felesége kosárlabda csapatát is szívesen látják, ő meg csak nézett nagyokat, mert soha nem beszélt a feleségéről

mielőtt kimentek mindent leellenőriztek Tvrtko személyével kapcsolatban......

szerintem ez oda vissza működik, a CIA biztos be tud segíteni, ha ötleteket kell adni, nyilván én sem arra gondoltam, hogy az egész koreai népet kell letörölni a térképről, de nem kéne megvárni , amíg ez az elmebeteg valami nagyon nagy őrültséget csinál,

FutureFry 2017.12.03. 16:15:08

@gabors:

“S ami meg inkabb fajni fog hogy az allamnak fizetett adokat mind jovedelmi mind a vagyon adot NEM lehet majd levonii … aki pedig meg mindig fizeti a lakas hitelt az kb megegyszer ennyivel fog tobbet fizetni ... ”

A törvénytervezet jelenlegi (mind a szenátus és az alsóház által elfogadott változataiban) $10K-ig levonható marad a szövetségi adóalapból az ingatlanadó (property tax). A jelzálogkölcsönre fizetett kamat (mortgage interest) levonhatóságán a szenátus törvénytervezete nem változtatott (azaz maradt az első $1 millió kölcsönre fizetett kamat levonhatósága) az alsóház ezt a limitet $500K-ra csökkentené. Viszont igaz, hogy az állami jövedelemadó (state income tax) és a forgalmi adó (sales tax) egyáltalán nem lenne levonható a törvénytervezet egyik változata szerint sem.

Bredpitt Monika 2017.12.03. 16:18:31

@Nagy kámpics: " de felidézett az írás ezt-azt a saját gyerek-/kamaszkoromból, és hát b.sszameg, mocsokul rühelltem az egészet elejétől a végéig. Hm, furi tényleg, nem vagyunk egyformák. "

bocs, hogy ezt ideraktam, ez egy másik poszt alatt íródott általad, aztán később megint beraktál valamit a gyerekkoroddal kapcsolatban, azóta is ezen jár az agyam valamiért

(bocsánat, ez poszt témán kívül, de legalább nem politika)

mire gondoltál Keszthely és környékével kapcsolatban volt valami rossz élmény, vagy úgy általában (persze megértem , ha nem akarsz válaszolni)?

2017.12.03. 16:59:14

@Bredpitt Monika: kevesebb hiteltelen alak van, mint tvrtko...

Arthamyr 2017.12.03. 17:04:47

@Nagy kámpics: Szóval valaki impulzusszerűen dönt a magánéletében, de a munkabeli döntéseket hosszas mérlegelés után hozza meg? És emellett ez az ember elég értelmes ahhoz, hogy több lakásra valót összeszedjen, de nem eléggé ahhoz, hogy a kiszámított döntéseket a magánéletébe is alkalmazza? Come on! :)

(Az iskolaigazgató is komoly poszt, sok ember felett gyakorol munkáltatói jogokat, a pénzügyi részért is felel, komoly felelőssége van (bár lehet már ezt megváltoztatták), de igen, az igazgató sokmindent jelenthet)

Arthamyr 2017.12.03. 17:09:40

@Nagy kámpics: Amúgy ránéztem a blogjára, és igen hamar kiderült, hogy bevállalósságban, bátorságban, kezdeményezőkészségben legalább 10x annyival rendelkezik, mint az a környezetemben jellemző, lehet, hogy ez a kulcs a sikeréhez.

Bredpitt Monika 2017.12.03. 17:16:54

@LepesMez: annyira nem követtem a pályafutását, most van egy reggeli műsora, és egyszerűen nem bírom nézni, szerintem a könyvírásnál kellett volna maradnia,

Bredpitt Monika 2017.12.03. 17:17:49

@LepesMez: egyébként miért mondod, hogy hiteltelen? nem kekeckedés, csak őszinte kíváncsiság a kérdés

gabors 2017.12.03. 17:24:21

@Bredpitt Monika: "a CIA biztos be tud segíteni, ha ötleteket kell adni, " tul sokat nezed a TV-t azt hiszem ha ilyen jo velemenyed van a CIA-rol nem tudom emlekszel-e mit csinaltak del-amerikaban vagy akar afganisztanban .... (Ja Castro-t sem birtak kinyirni az meg csak kb 50 merffoldre volt)

igen kerdezem szerinted mit kellene mar csinalni ? en szerintem SEMMIT mert nincs megoldas addig amig ez az egesz nem faj elegge kinanak es ;putyinnak majd akkor lesz valami.. szerintem Trump mar igy is TUL sokat csinalt.

gabors 2017.12.03. 17:33:17

@FutureFry: OK koszi a pontositast de egyelore ezek kozul meg semmi sem biztos ... en a legrosszabb forgatokonyvet vettem figyelembe valoban valtoznak kicsit a parameterek (pont a Californiai delegatusnak is koszonhetoen)

A legnagyobb gond pont ott van hogy a legtobb adofizeto azt sem tudja mennyi adot fizet mit vonhat le mit nem ... en mar 25 eve mindig magam csinalom a bevallasomat igy tudom is hogy mit es mennyit fizetek ... akkor amit irsz (ha tenyleg ez lenne a vegleges) akkor kicsit kevesebbel fogok tobbet fizetni (a property tax-em tobb mint 10k ) es fizetek nem keves allami jovedelem adot is kb 7000 ennek az adojaval is tobbet kell majd fizetnem ... bummer !!!

Csak kerdezem, hiszem talan jobban kepben vagy mi lesz a "dependent" exemption-nal ?? mert az sem keves foleg akinek mondjuk van 3-4 gyereke ...

Bredpitt Monika 2017.12.03. 17:38:01

@gabors: valamit biztos lehet csinálni........

en.wikipedia.org/wiki/Charlie_Wilson_(Texas_politician)

neki is sikerült (végül is csak a hidegháborúnak lett vége)

Charlie Wilson's War: How one man changed history

ld az Independent cikkét

a film Tom Hanks el meg állati jó

gabors 2017.12.03. 17:45:41

@Bredpitt Monika: nem lehetsz ekkora naivite !!! pont ebbol nott ki az alkaida !!!! tudod milyen sokba kerult mindez eletekben es millioi es milliard dollarokban !!!

Pont EZERT felejthetned el a CIA-t !!

amugy ezt komolyan irtad ? tenyleg azt hittem egy okos valaki vagy.. ez volt az elmult 50 ev legnagyobb elbaszott CIA otlete (azon kivul hogy a ruszkikat ugyan megszopattak de az sem tartott sokaig putyin vissza epitett mindent es szep lassan a teruleteket is vissszalopja vagy igy vagy ugy ..)

DieNanny CH 2017.12.03. 18:26:45

@MindjartJovunk:

Az oké. De ezt a félmondatot nem értem: ""s regisztrálnunk kellett volna egy jó hangulatút, "

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.12.03. 18:32:12

@Csodabogár: ugy tunik, az USA egy resze nagyon jo bennfentes kapcsolatokkal, es szuper gyors konyvelokkel rendelkezik, mert meg az adotorveny megszavazasa elott megcsinalta az adobevallasat, es,maris tudja, rosszul fog jarni :)) en megvarom a konkretumokat, utana nyilatkozom :))

Hari Seldon 2 2017.12.03. 18:44:17

@gabors: Szerintem is fölösleges az észak koreiai atomizét fenyegetésként értékelni. Mit tunak egy csóri ország csinálni? Most legyártottak kb 3 db atombombát. Ez lo...izé. Kit érdekel? Van valami kis rakétája. Simán leszednék még a fejük fölött, ha célra tartana. Nehogy már probléma legyen az a pár rakéta leszedése. A baj pont az, hogy Trump a Koreát fölöslegesen felnagyítja. Legalábbis ebből a szempontból, fölöslegesen.
Abban viszont veszély lehet, hogy ha a csóri az ország, és etetni kell a népet, a technológiát megpróbálja valamilyen közel keleti latorállamnak jó pénzért eladni. - Ebben van inkább a veszélye.

2017.12.03. 18:45:26

@Bredpitt Monika: Többször lebukott már kamu riportokkal, pont mint Fridi, anno. Egy szánalmas médiakurva. Már mindkettő.

gabors 2017.12.03. 19:09:47

@Zsuzsi65: ha magad csinálod vagy legalább érted hogy kb mit fizetsz adóként federal state local (property/income + sales) akkor azert esetleg tudod hogy neked ez mit jelent az rendben is van hogy van 3-4-5 vagy tobb varacio egyelore en mindegyikkel rosszabbul jarok (amire számítottam is) nem is szavaztam Turmp-ra (mert nem volt valasztojogom meg)

De azok akik ra szavaztak tudjak-e hogy rosszuljartak (na persze itt nem a Koch testverekre vagy a Mercere-re gondolok meg csak nem is a Kuchner felekre mert ezek MINIDIG jol jartak 1920 ota !!)

gabors 2017.12.03. 19:13:13

@Hari Seldon 2: "Abban viszont veszély lehet, hogy ha a csóri az ország, és etetni kell a népet, a technológiát megpróbálja valamilyen közel keleti latorállamnak jó pénzért eladni. - Ebben van inkább a veszélye. "

tokeletesen igaz de ezt mar megtettek a pakik kb 20 eve !! semmi uj nincs ebben ....

szerintem is a raketa a komolyabb nem az atombomba mert azt nem olyan konnyu csak hozni vinni vigyazni ra van nem kis akar napi molyozas is vele (nem konnyu az ilyesmit fenntartani ) ... iszonyu hatter kell hozza !!! nem a filmeket kell alapul venni

gabors 2017.12.03. 19:16:40

@libslobsi fuszal: ez az EMP egy nagy totalis butasag nem tudom ertesz-e hozza vagy csak belinkeled !!!!

persze hogy vannak ilyen "jelentesek" csak semmi alapja nincs mind az USA mind a ruszkik sot a kinaiak is robbantottak magaslegkorben nem is egyszer es soha semmi lyen nem tortent ...de lehet rocket man valami uj fizikat talalt ki ...

Bredpitt Monika 2017.12.03. 20:22:01

@gabors: mar írtam azt is, hogy nézte végig Európa mit művel Hitler, volt egy egyezmény, ami szerint nem lehet fegyverkezni, ehhez képest mindenki tudta mi folyik Németországban,

Svédország még acélt is szállított nekik, és aztán kitört a II. Világháború, ez sajnos megint megtörténhet, és az hogy Nikki Haley mivel fenyegetőzik, szerintem nem véletlen, de hát nem vagyok katona ........

az meg hogy mi lett a Wilson féle ötlet után........vannak akik mindig tudják mikor kell színre lépni, attól még a hidegháborúnak vége lett

Bredpitt Monika 2017.12.03. 20:26:38

@gabors: " nem lehetsz ekkora naivite !!! pont ebbol nott ki az alkaida !!!! tudod milyen sokba kerult mindez eletekben es millioi es milliard dollarokban !!!"

Az al kaida kinőtt volna másból is. Előtte meg éppen a ruszkikat utálták, nekik tök mindegy ki az ellenség , csak legyen egy.
Szerintem meg az a butaság, hogy az al kaida létezését ráfogod bármire is.

gabors 2017.12.03. 20:33:38

@Bredpitt Monika: "Az al kaida kinőtt volna másból is. Előtte meg éppen a ruszkikat utálták, nekik tök mindegy ki az ellenség , csak legyen egy. "

szerintem nem igazan ... maradt volan ISI (paki) bullshit !!! Wilson felepitette oket ! es elfogadhatova tette a jihadi orultseget .. te is ugy tunik ezt teszed .. valszeg sem O sem Te nem erted hogy Mohammed azt mondta hogy a Jihas addig tart amig allah !!! neve nem zeng MINDEN HEGYCSUCSOK felett !!

erted ?? -e ??

Bredpitt Monika 2017.12.03. 20:36:50

@gabors: nem ezt valóban nem értem, azt, hogy embereket arra rávegyenek, hogy repülőgépet vezessenek a WTC-be, ez érthetetlen,

azt meg továbbra is állítom, hogy nem Wilson bűne a terrorszervezet, üdv

gabors 2017.12.03. 20:39:09

@Bredpitt Monika: :"Szerintem meg az a butaság, hogy az al kaida létezését ráfogod bármire is. "

ez semmi masbol mint a hitukbol indul ki TE es EN eltiporni valo gyaurok vagyunk szerencsenk van mert nem fognak idaig jutni (remelhetoleg) a kovetkezo 40-50 evben de a lanyod ... csadort fog viselni mielott meg meghal . plane ha ott marad az EU0ban ha lesz unokad MIND allah-hoz fog imadkozni ... Orban keritese semmit nem segit ezen mar !! csak fogadd el vagy gyere vissza itt van meg kb 200 ev !!!

gabors 2017.12.03. 20:42:23

@Bredpitt Monika: "azt meg továbbra is állítom, hogy nem Wilson bűne a terrorszervezet, üdv " nyilvan nem szemelyesen az ove mert rajta kivul pl a CIA sem tudta ... se te se en ... DE most igy 30-40 ev tavlatabol abszolut biztosra lehet mondani hogy igen Wilson ez NAGYON NAGYON elkurta !!! persze jot akart mert barmi amivel a komcsikat szivatni lehetett zold palyan volt

Bredpitt Monika 2017.12.03. 20:45:06

"Orban keritese semmit nem segit ezen mar !! csak fogadd el vagy gyere vissza itt van meg kb 200 ev !!! "

Na, ebben egyetértünk (bár a 200 évhez nem tudok hozzászólni), szerintem sem segít a kerítés sokáig. Egyébként meg pont most szólta el magát egy kedves ismerősöm, aki végre színt vallott.

Idáig is gondoltam , hogy fidesz párti, de miután azt mondta, hogy Viktorunk nemsoká találkozik Trumppal........(itt abbahagytuk a beszélgetést, inkább elbúcsúztam tőle) végleg bizonyítást nyert kire fog voksolni.

A lényeg, hogy azt mondta, a munkahelyén már vannak olyan migránsok, akik az EU ból jöttek ide, hozzánk, mert úgy gondolták itt jó lesz nekik. Ennyit a kerítésről.

Shaktee 2017.12.03. 20:50:36

@gabors: inkább golfot nézz lecsó, tiger felmászott a kilencedik helyre..:)

gabors 2017.12.03. 20:50:55

@Bredpitt Monika: "@gabors: nem ezt valóban nem értem, azt, hogy embereket arra rávegyenek, hogy repülőgépet vezessenek a WTC-be, ez érthetetlen,"

tenyleg ezt nem erted ???

nagyon sajnallak olvass akar ha mast nem kereszteny SZENTEKROL akik kb hasonlo orult dolgokat csinaltak es most UNNEPELJUK oket !!!

bocs tobbet varam

gabors 2017.12.03. 20:53:56

@swing gitan: "
@gabors: inkább golfot nézz" igazad lehet miert is irok hulyeknek ??

mert TERJED jobban mint az influenza !!!

Just Say NO !

gabors 2017.12.03. 20:57:14

@Bredpitt Monika: "nem erted hogy Mohammed azt mondta hogy a Jihas addig tart amig allah !!! neve nem zeng MINDEN HEGYCSUCSOK felett !!"

ezt sem erted ??? mar 1500 eve a papa megmondta SEMMI ujat nem mondott a sivatagi rablo !!! Ezt akarod valamiert magyarazni ??

Kerlek ! Please !

Bredpitt Monika 2017.12.03. 21:17:23

@gabors: úgy látom, kezdesz kivetkőzni magadból (megint ) jobb ha most abbahagyjuk a beszélgetést, azért kösz, hogy szóba álltál velem,

blackhairlady 2017.12.03. 21:52:02

@gabors: Honan vetted ezeket? En nem pont igy olvastam a tervezetet.

Hari Seldon 2 2017.12.03. 21:53:47

@Bredpitt Monika:
OK. Európa végignézte, hogy Hitler fegyverkezik. És akkor mit kellett volna tenni? Gondold végig, mondjuk 1937 van. Egyenlőre Hitler SEMMIT nem csinált, ami ezen felül a nemzetközi relációban okot adna mondjuk egy angol francia katonai beavatkozásra.
Hogy magyarázzák meg a francia és angol kormányok az éppen háború ellenes közvéleményüknek , hogy CSAK azért mert Hitler fegyverkezik, megtámadják, és megint 1 millió halottat várnak? - Mondom például 1937-ben? Azt az antant kormányt azonnal elzavarják.
Emlékezz vissza a korabeli felvételeket Chamberlain-t mekkora "hősként önnepelték", amikor kiállt, hogy "megállapodtam Hitler Úrral". És ezzel párhuzamosan Churchill-t meg háborús uszítónak tartották.

Most fog jönni egy nagyon jónak ígérkező film pont erről a defetista hangulatról (is) szól:
www.youtube.com/watch?v=0ll0Bba2Zx8

És persze 1939/40-ben már késő volt.

gabors 2017.12.03. 21:54:20

@blackhairlady: mivel nem idezel semmit nem tudom mire kerdezel ...

idezd mar be be hogy melyik resze volt amit nem ertesz vagy honnan vettem ...

gabors 2017.12.03. 21:57:51

@blackhairlady: " azért kösz, hogy szóba álltál velem" mi az amivel gondod van en be szoktam idezni mint most is hogy MIVEL van gondod foleg hogy nem is neked irtam amire ugy tunik nalad valami ki-akadt legyszi irj mar valamit a CIA "butasagra" aka Senator Wilson ....:

Poalba 2017.12.03. 22:07:40

@Nagy kámpics: Pontosan ezért imádom a kommentjeidet, meg a blogodat, mert én meg abszolút nem tudok ezzel azonosulni. És mégis sokszor egyezik a véleményünk. Csúcs! :)

Márminthogy, én pl. 3 gyerekkel igenishogy pontosan kiszámolom, kiértékelem, hova, mikor érdemes menni, megindoklom jobbról-balról-középről. És HA minden stimmel, na akkor. Akkor indulás. És utána nem ugrálunk - előbb azt is pontosan kigondoljuk, átgondoljuk. Meg minden. :D

blackhairlady 2017.12.03. 22:29:08

@gabors: kattints ra a nevedre es oda fog ugrani a kommentedre.

Bredpitt Monika 2017.12.03. 22:32:06

@gabors: te most be vagy rugva?
Komolyan kerdezem, osszekevered az embereket ugy latom, amit black hair nek ideztel vissza azt en irtam, nem o

Bredpitt Monika 2017.12.03. 22:33:53

@gabors: szerintem pihenj le egy kicsit

gabors 2017.12.03. 22:36:25

@Bredpitt Monika: szo nincs rola

"Komolyan kerdezem, osszekevered az embereket ugy latom, amit black hair nek ideztel vissza azt en irtam, nem o"

bocs hol ?? ezert lenne kurva jo ha idezned ... hoe kevertem barmit ossze (nem mondom hogy nem )

az tenyleg elofordulhat hogy mas is irt valami hasonlot ...

Bredpitt Monika 2017.12.03. 22:38:57

@Hari Seldon 2: mar az is jo pont lett volna, ha legalabb nem adnak el nekik acelt,

Hitlert kellett volna kinyirni, nem Kennedy t, Lincoln t, meg Martin Luther King et

gabors 2017.12.03. 22:41:50

@blackhairlady: valoban itt valami nem stimmel bocs... valamit elneztem vagy a CTRL-C nem jol mukodott eppen ...

Bredpitt Monika 2017.12.03. 22:42:12

@Pink Petsch: nem tudtam, hogy kamu riportokat csinal,
most nagyon ott van a kepernyon valamiert

Bredpitt Monika 2017.12.03. 22:46:11

@gabors: szo sincs mirol?
Arrol, hogy nem ittal?
Pedig nagyon gyanus vagy, ossze vissza beszelsz, de most legalabb jo kedvem van, szorakoztato lettel hirtelen

gabors 2017.12.03. 22:48:55

@Bredpitt Monika: "Komolyan kerdezem, osszekevered az embereket"

igen valami nem volt rendben... altalaban idezek es arra probalok valaszolni ..

de mit is mondtal az Eszak Koreval kapcsolatban??? tovabbra sem ertem Te szerinted mennyit kellene lemoszerolni par szaz ezret ? Es csak kerdezem US GI-ok tegyek vagy kinaiak vagy ruszkik vagy te kuldened a "romaniai" igazi magyarokat hogy rendet tegyenek mar ott ?? csak kerdezemKomolyan kerdezem, osszekevered az embereket lehetne persze a francia idegen legio is Dien Bien Phu ott van meg beegve az agyukban ..

szerintem SEMMIT nem kene tenni

Bredpitt Monika 2017.12.03. 22:52:28

@gabors: Komolyan, mi finomat iszol?
Most meg ugy erzem Pinkkel keversz, nekem semmi kozom Romaniahoz.....

Hari Seldon 2 2017.12.03. 22:54:06

@Bredpitt Monika:
A történelem a mi életünkre is befolyással van. Azért vagyunk itt, mert a múlt eseményei valamiképpen úgy alakultak, ahogy. Például én sem léteztem volna, ha nem lett volna 2-ik VH. ÉS sokan szintén nem léteztek volna, ha nem lett volna a "borzalmas" Trianon (pl) Ezért mondom, hogy mi, akik most élünk, örüljünk a történelem úgy alakult, hogy vagyunk. (tudom, fura filozófia. - de én őnző modon a mai létezőkre gondolok, azzal együtt, hogy sajnálom, akik a múltban szenvedtek)

gabors 2017.12.03. 22:54:49

@Bredpitt Monika: "Hitlert kellett volna kinyirni, nem Kennedy t, Lincoln t, meg Martin Luther King et " ez megint totalis butasag ..

eloszor is CIA nem volt Hitller idejen ... foleg nem Lincoln idejeben.....azert ha lehet valami smilet-t is kitehetnel ha nem akkor egyre nehezebben lehet teged komolyan venni vagy iszol???

gabors 2017.12.03. 22:57:14

@Bredpitt Monika: "Most meg ugy erzem Pinkkel keversz, nekem semmi kozom Romaniahoz..... "

dehogy keverlek ...

good bye !!! :-)

Bredpitt Monika 2017.12.03. 23:05:05

@Dikusz: az nem baj, hogy nem fer bele a villamos, mint ahogy az sem, hogy a stadionba a kutya sem vesz jegyet

Bredpitt Monika 2017.12.03. 23:10:15

@gabors: ki beszel a CIA rol, az egy par sorral feljebb volt, es tok mindegy ki olte meg a harom altalam emlitett embert, a lenyeg, hogy Hitlert kellett volna kinyirni,

Bredpitt Monika 2017.12.03. 23:23:05

@Hari Seldon 2: nekem az a nagyon erdekes, hogy miert nem sikerult Hitlert megolni az osszeeskuvoknek, pedig tobbszor is megprobaltak....ilyenkor azert elgondolkodik az ember azon, hogy mi miert tortenik az eletben es kinek miert vannak orzo angyalai, masoknak meg miert nincsenek

blackhairlady 2017.12.04. 04:05:59

@gabors: Most komolyan azt mondod, hogy nem tudod, hogy ha a nevre kattintasz akkor odaugrik ahhoz a kommenthez amire valaszolsz es nem kell idezgetni allandoan?

gabors 2017.12.04. 04:30:09

@blackhairlady: "odaugrik ahhoz a kommenthez"

persze csak van (sokszor) hogy a komment tobbrol is szol ...plane ha mar 50-el korabban van abszolult nem lehet tudni mirol van szo.

szerintem erdemes beidezni azt reszt amire/amirol eppen szo van de lehet en nem ertem az egeszet ....en meg az sms-t sem tudom hasznalni :-)

FutureFry 2017.12.04. 06:32:25

@gabors:

A “dependent exepmtion”-t (mint más hasonló “exemption”-oket) mindkét tervezet eltörölné, helyette a “standard deduction” nőne (kb. duplázódna, bár kicsit eltérő mértékben a két tervezetben).
Ezen felül a jelenlegi $1K “child tax credit”-et mindkét terverzet megemelné, kicsit más mértékben ($1.6K/$2K), de ha jól tudom mindkét változatban továbbra is csak $1K lenne “refundable” (ami az a rész ami negatívba is viheti az adót (azaz ami akkor is “vissza”jár ha nincs adó amiből levonható lenne)). Plusz még ezzel kapcsolatos elavulási/jövedelmi/életkori változások is vannak a tervezetekben.

gabors 2017.12.04. 07:12:18

@FutureFry: "
A “dependent exepmtion”-t (mint más hasonló “exemption”-oket) mindkét tervezet eltörölné, "

koszi szoval a szegeny sokgyerekesek meg tobbet szivnak ... ugyes !!! nagyon ugyes koszi Trump !!

nalunk nincs gyerek de a feleseg nem dolgozik vagyis eltartott ez lehet nekem kijon egyenlore !!! de jo hogy kutyat hoztunk el a menhelyrol es nem 3 gyereket !!! koszi trump egyre fasszabb orszagot epitunk

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.