oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2017. április 07. 06:30,  Határátkelés két gyerekkel, egyedül 258 komment

2017. április 07. 06:30 Határátkelő

Határátkelés két gyerekkel, egyedül

Teljesen egyedül, vagy családdal sem olyan könnyű nekiindulni, de egyedül, két gyerekkel pláne nem az. Márpedig mai szerzőnk, bj így vágott bele a franciaországi életbe, de úgy érezte, muszáj megpróbálnia.

Te is hasonló helyzetben vagy, társ nélkül vágtál bele, esetleg gyerek(ek)kel a külföldi életbe? Írd meg a történeted a hataratkeloKUKAChotmail.com címre!

no_gyerekkel_foto_pixabay_com_marcisim.jpgA kép illusztráció 

„Reggel 4.00 óra van és mivel már több, mint egy órája nem alszom, azon gondolkodván, hogyan is oldom meg, ha a kisebbik gyermekemnek kórházba kell feküdni - ki marad a nagyobbikkal, az jutott eszembe, akár meg is írhatnám, hogyan kerültem ebbe a helyzetbe. :) 

Régóta olvasója vagyok a blognak, kommentelni nem szoktam, de pl. az ünnepek körül küldtem be képeket a menüről (ami aztán ki is került a Facebook-oldalra).

Én sok írásból hasznos információkat szereztem - vagy csak egyszerűen jó volt olvasni őket - íme hát az én történetem, hátha valakinek ezzel tudok segíteni. 

A Határátkelőn elég sok profillal találkoztam, de a sajátomhoz hasonlóval nemigen (ezért néha fel is merül bennem, vajon normális vagyok-e. :). A határátkelésre 2 gyerekkel (12 és 5 évesek) vállalkoztam, egyedül. Még csak nem is egy szuper állásajánlatra érkeztem, viszont régi vágyamat teljesítem be. 

Több, humán területen szerzett diplomával rendelkezem, a volt férjem amerikai, ami duplán jól jött, mert egyrészt a gyerekek eleve kétnyelvűek (tehát bármilyen országba is megyek, angolul megértetik magukat), másrészt, mivel az apjuk nem él Magyarországon, nem gördített akadályt a határátkelés elé (bár erősen próbálkozott, de tekintve, hogy nagyon ritkán jár látogatóba, én pedig jogász (is) vagyok, gyorsan belátta, ez nem fog sikerülni. 

Emellett éltem már külföldön, több országban is megfordultam (még a házasságom alatt) és a baráti köröm jelentős része szintén „elvándorolt”. (Ez talán azzal is összefüggésben állhat, hogy északkelet-magyarországi vagyok eredetileg. 

Az a rémes 2015 

A határátkelésem úgy indult, mint nagyon sok más történet: egy vidéki kisvárosban volt egy közepesen jó munkám (sok szempontból szerettem, de a fizetésemet pont nem), nem volt lakásom (így bérelnem kellett), igyekeztem egy válás- és egy „nagy szerelem-gyors összeköltözés-gyors szakítás” után egyenesbe hozni az életem. 

Aztán a 2015-ös év - életem eddig (és remélhetőleg jövőbeni) legrosszabb éve - sok változást hozott. Egy éven belül meghalt több rokonom is, köztük a nagymamám, akit nagyon szerettem. 

Emellett a szüleim mindketten (szinte egyszerre) veszítették el az állásukat, majd depressziósak lettek, majd anyukám rákos, a testvérem pedig majdnem elveszítettem egy közlekedési balesetben. 

2016 év elejére úgy tűnt, kitisztulnak a dolgok, valahogy helyrehozunk mindent. A szüleim a fővárosba költöztek, a testvérem is ide került (a baleset után sokáig nem maradhatott egyedül), ezért én is itt kerestem lakást, a gyerekeknek új iskolát-óvodát.. 

Majd egyik napról a másikra kiderült, engem is műteni kell, ha szerencsém van, még időben, így talán megúszom a kemoterápiát, egyebet - szerencsém volt. Persze, nem hülyeség, hogy a rák a legyengült, összetört embert támadja, sokszor lelki okai (is) vannak. 

Miért nem működött a magyarországi munkakeresés? 

Néhány hónap után úgy éreztem, itt az ideje, hogy változtassak az életemen, új állást keressek, rendszert vigyek a káoszba. Egy rövidebb időszak után, amíg a „stabil” állásom mellett kerestem, ugrottam az ismeretlenbe, otthagytam a munkám. 

És itt talált meg az első komolyabb pofon. Több humán diplomával, felsőfokú nyelvismerettel sem sikerült normális (tehát anyagilag és szakmailag is vállalható) helyet találnom magamnak - a fővárosban!! 

Több hónapos keresésem tapasztalatait az alábbiakban foglalnám össze. 

A munkavállalásra az alábbi lehetőségeid vannak: 

Baromi jó kapcsolatrendszered van 

Ez előbb utóbb politikát jelent - vagy elmész közvetlenül (közigazgatás, állami vonal) a „rendszert” szolgálni, vagy ha szerencséd van, bekerülsz olyan céghez, aminek megfelelő összeköttetései vannak a megfelelő helyeken. 

Elmész egy multihoz 

Ez csak akkor működik, ha minimum középfokú nyelvismereted van (nekem volt) és vállalod, hogy napi 12-14 órákat dolgozol. Kipróbáltam régebben, de gyerekkel sem anyagilag, sem szervezésileg nem működött volna hosszútávon. 

Saját vállalkozás 

Ezt felejtsd el, ha csak nem régóta működő, családi cég, vagy valamilyen nagyon különleges dolog, amit csinálsz. Én egyébként ebben gondolkodtam (saját iroda hosszútávon) és egy ismerősöm segítségével meg is próbáltam, de egyedülálló anyaként egyszerűen vállalhatatlan, hogy hónapokig, évekig teljesen bizonytalan bevételed legyen. 

Még mielőtt darabokra szednének a kommentelők, :) természetesen nem állítom, hogy a fővárosban nem lehet állást találni (csak ott lehet szinte), csak a saját tapasztalatomat írom le, azt illetően, nekem miért nem működött a magyarországi munkakeresés. 

Már semmit nem tudtam volna fizetni 

Mire idáig jutottam a felismerésben, már 2016-nak is eltelt jó része, és még mindig ott voltam, ahol a part szakad. Konkrétabban: egy elég jó, budai környéken, egy olyan bérelt lakásban, aminek a bérleti díját nem tudtam volna kifizetni, ha késik a gyerektartás. 

Sőt, egy idő után semmit nem tudtam volna kifizetni, ha késik a gyerektartás, mert a havi bevételem még a lakbér összegénél is kevesebb volt. 

Közben elnéztem a szüleim, akik nyugdíj előtt kerültek az utcára, és kezdtek mindent újra egy idegen közegben, 60 évesen. Úgy éreztem, én még mindig sokkal jobb helyzetben vagyok, ha a 30-as éveim közepén kell valamit a nulláról felépítenem, mintha ugyanezt dupla ennyi idősen tenném. 

Ekkor már 2. éve elkezdtem a PhD-képzést az egyetemen, de nem különösebb idő- (energia) befektetéssel tudtam részt venni a projektben. 

Nem volt veszítenivalóm 

Viszont 2016 őszén, amikor elkapott az a bizonyos „már tényleg elég volt - nincs tovább, valamerre el kell induljak, semmilyen reális esélyem nincs sem saját lakásra, sem az anyagi helyzetem stabilizálására”, akkor megláttam az egyetemen az Erasmus-pótfelvételi kiírást. 

Az Erasmus egyébként egy kiváló dolog, fiatal egyetemisták néhány hónapos külföldi tapasztalatszerzésére. Na most én se fiatal nem voltam, se a klasszikus egyetemista kategóriába nem tartozom. 

Mindkét diplomámat már gyerek mellett fejeztem be, az elsőt még nappalin, a másodikat már levelezőn, közben persze dolgoztam. 

De: se állásom, se lakásom, se pénzem, se párkapcsolatom nem volt. Ergo: veszítenivalóm se. 

Volt viszont: nyelvtudásom, diplomám és két belevaló, angolul beszélő, a magyar iskola-rendszerbe nem illeszkedő gyerekem. 

Gyors mérlegelés után beadtam a pályázatot és mivel az Erasmust nyelvtudás (pipa) és tanulmányi átlag alapján osztogatják (PhD-n nem nagy dolog a kitűnő átlag), nem volt kérdés, megkapom. 

Hát így kerültem ide, Párizs mellé, jelen pillanatban egy beteg gyerekkel, de valahogy mégis könnyebben, nyugodtabban, még ebben a helyzetben is. 

A tanulság? 

Semmi különös, hacsak az nem, hogy soha nem vagy túl idős / túl bonyolult helyzetben lévő / túl akármicsoda ahhoz, hogy elindulj.

Ha érdekel valakit, szívesen megírom a folytatást, hogy hogyan találtam lakást, iskolát, és ezek szerint az egészségüggyel kapcsolatos tapasztalataimat.” 

HÍRMONDÓ

Mit szólnál egy izlandi kalandhoz?

Azért nem mindennap fut bele az ember izlandi munkalehetőségbe, most ez is megtörtént, és ha már északon vagyunk, elnézünk Norvégia felé is. A hagyományosabb célországok és munkák kedvelőinek is akad ajánlatunk. Részletek itt.

Hazatérő várandós kismamát szívattak a hivatalok

Dóri és Tamás az észak-angliai Bristol mellett élt 4 évig, ahol egy logisztikai cégnél dolgoztak. Aztán úgy döntöttek, hazatérnek – és megkezdődött a kálvária.

Angliai magyarok egymás közt: a sötét oldal 

Volt egy iskolák közötti sportesemény, amelyre kikérőt írtak a gyerekeknek, és a testnevelő tanár megkérdezte a fiamat, hogy „anyukád tud angolul olvasni?”. Ezen kiakadtam, mert sajnos a tudatlan helyiek egy kalap alá vesznek a valóban tudatlan másik magyar családdal.

Mi London vészforgatókönyve? 

A brit kormány még fel sem mérte azokat a gazdasági, jogi és egyéb kockázatokat, amelyek abból erednének, ha a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről folytatandó tárgyalások megállapodás nélkül zárulnának - áll a londoni alsóház Brexit-bizottságának átfogó jelentésében.

(Fotó: pixabay.com/marcisim)

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével. 

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Magyarország Franciaország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr6712406927

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Külföldi munka nyelvtudás nélkül 2017.04.07. 14:51:06

Mónika gondolt egy merészet, és egy este írt az egyik külföldi magyarok Facebook-csoportba, hogy holnap jön ki nyelvtudás nélkül és szeretne segítséget kérni, kéne neki munka, meg szállás. Mit gondoltok, mi lett a történet vége? Ilyen és ehhez hason...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

almaza 2017.04.07. 08:05:21

Coool! Ezt szeretem. Amikor valaki keresi a lehetoseget, megtalalja, megnyeri, kikotlozik es megvalosit.

Van sok tenyezo mindig, megis a legfontosabb az, hogy valaki bevallalos-e, mer meglepni dolgokat, vagy kifogasokat keres. A nepesseg donto tobbsege keres - es aki keres talal - kifogasokat es szepen marad a langyosban, varja a csodat az allasrol, ahol nem kell dolgozni de atkozottul jol fizet, stb. .... a csoda meg nem jon persze - az nem ezt a fajtat szereti.

A kornyezetemben szinte mindenki fontolgatta (ment a duma rola) a hataratlepest negy eve, mikor kimentem es biztos kitalaltatok, hogy senki de senki nem kovetett :-).

Mielott meg kijottem 2013-ban volt az arviz a kornyekunkon es kuldtem otvenvalahany kollegamnak mailt ugy kedden, hogy szombaton kimegyek egy napra onkentesnek a gatra lapatolni, van negy hely a kocsiban, nem kell koltsegbe beszallni, jojon aki akar. Irnom se kell, hogy egyedul mentem... Egyikuk viszont kolcson adta a laptjat, csak hogy arnyaljam a kepet, mert megis azzal dolgoztam :-).

Szoval poszterina nem ez a kategoria; O a minosegi emberanyagot kepviseli, akinek vannak almai es batran kuzd azokert.

Elore!

CSomagolok 2017.04.07. 08:05:53

Mindenképpen írd meg a folytatást és sok erőt Neked !

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.04.07. 08:46:34

Hajrá. Jól csinálod.
Meg jól írsz.

lapetiteparisinne 2017.04.07. 09:03:26

@diggerdriver: Kösziii :) vártam a véleményed! te is jól irsz, a darabot sajnos még nem láttam :)

SzZoole 2017.04.07. 09:15:04

@lapetiteparisinne: sajnalatosak ezek az esemeny sorozatot amik tortentek veled,de a ki ut erdekeben mindent,keep positiv:)
Az Erasmus mennyi ideig tart,amerikaban nem lehetett volna kimenni,a gyermekeid apja nem tud segiteni?
Amugy enis kelet magyarorszagi vagyok,nyiregyi:)

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2017.04.07. 09:21:33

Egyedülálló anyák mindig is magányos hösök pardon hösnök voltak a szememben. A mai sem kivétel. KIváncsian várom a folytatást... :)

SzZoole 2017.04.07. 09:27:21

@flash.gordon: en is igy gondolom,nem leragad,sirankozik es a segitseget varja,hanem tesz,hogy a dolgok jobba legyenek es mindezt egyedulalokent ket kis gyermekkel,tenyleg egy hosno:)

2017.04.07. 09:37:24

Én nem szedem szét a posztert, ugyanis tudom, hogy humán területen Budapesten csak kapcsolatok által juthatsz melóhoz. Még multinál is.
Viszont az Erasmus, az nem fél-egy éves buli? Szóval, hogyan tovább? Franciaországban, de bármelyik országban humánterülen elhelyezkedni azért eléggé kihivás. Persze, ha nemzetközi jogász, akkor egy kissé jobb helyzetből indul.

lapetiteparisinne 2017.04.07. 09:52:07

@The Devil Himself as. Zoole: I definitely stay positive :)
Az ösztöndij fél évre szól, de már tervezem a folytatást, nem feltétlenül Erasmusos kereteken belül. Az USA egyedült nekem nem volt opció, ha megirom a folytatást, majd elmesélem, miért.

EDit Kalocsáné 2017.04.07. 09:52:10

Kérlek, folytasd!
Nagyon érdekel, hogyan tudtál tudsz talpraállni.

Payrollerwitch 2017.04.07. 09:52:13

Nagyon jól írsz, és nagyon bátor vagy, le a kalappal előtted. Végül hogyan oldottad meg a problémát?
Én is olvasnék szívesen még a tapasztalatokról. Egyedül készülök a gyerekkel költözni, és alig-alig találni hasonló írásokat.

Dikusz 2017.04.07. 09:52:54

@lapetiteparisinne: sok sikert a továbbiakra, jöhet a folytatás:)

Saját magam tapasztaltam egy részét annak, amit a posztodban említesz. Olyan megyei hivatalban dolgoztam nyugdíjba menetelem előtt pénztárosként, ahol egy osztály csak jogászokból állt. Az akkori osztályvezető még a nagy "szélnek eresztés" előtt fiatal jogászokat vett fel az osztályra, ami persze nem volt baj, jól jött a frissítés.
Tényleg nehezen ment összeköttetés nélkül bekerülni az államigazgatás bármely területére, nem csak jogászként. Egyszer próbáltam én is segíteni egy jogász hölgynek, aki az egyik budai kerületben dolgozott közjegyző helyettesként, hogy bekerüljön a hivatalba. Tényleg azt hittem, hogy jót teszek, mert nem érezte magát jól az akkori munkahelyén.
Jót derült rajtam, azt mondta nem azért dolgozott öt évig, hogy beüljön egy hivatali osztályra. Azóta már közjegyző a megyében:))

SzZoole 2017.04.07. 10:02:51

@lapetiteparisinne: definitely carry on,please:)

Amugy en is a koz es allamigazgatasban huztam le 13 evet egy nyiregyhazi megyei hivatalaban,igaz parades kocsiskent,hivatalvezetoket,osztaly vezetoket es jogaszokat hoztam-vittem a megyeben es az egesz orszagban,szoval orszagos szinten is eleg sok jogaszt ismerek/ismertem,tobbek kozt miniszteriumi foosztalyvezetoket is,igy tudom mennyire belterjes ez a szakma es mennyire a kapcsolatokon mulik egy ilyen munka.

lapetiteparisinne 2017.04.07. 10:05:33

@Payrollerwitch: Ezért irtam meg a tapasztalataimat én is, mert valóban, nem sok hasonló irást találni a neten. Nyilván gyerekkel macerássabb/ kockázatosabb/ a másik szülő beegyezése hiján szinte lehetetlen külföldre költözni. Majd igyekszem redszerezni a tudnivalókat, hogy valóban hasznos legyen.

Herr Géza 2017.04.07. 10:15:09

@lapetiteparisinne: Igen, részemről is minden tisztelet, de én is pont a folytatásra vagyok kíváncsi, mert őszintén szólva egy féléves Erasmus azért elég karcsú első lépésnek tűnik két gyerekkel, egyedülállóként. Meg a közelében sem jártam az Erasmus témának, de nem úgy rémlik, hogy abból családfenntartást lehet megoldani. Anélkül, hogy a zsebedben turkálnék, ez a része hogy jön össze a francia életnek?

lapetiteparisinne 2017.04.07. 10:22:46

@Herr Géza: Családfenntartásra kevés az Erasmus, mellé mindenképp kell egyéb forrást is bevonni. Ez hangsúlyozandó és kiemelném.
Ugyanakkor : -az ösztöndij több, mint amennyit sokan otthon keresnek (és igen, jogászok is, számos ismerősöm minimálbér körüli összeget kap. évekig.)
- Más ösztöndijból, vagy megtakaritásból (esetleg családi- egyéb kölcsönből) ki kell egésziteni
- a legegyszerűbb megoldás az, ha dolgozol (akár részmunkaidőben is :)) -De otthon nem ugyanezt kell csinálni ? :)))

Herr Géza 2017.04.07. 10:31:32

@lapetiteparisinne: Tiszta sor, csak én (bocsi...) ezeket kerestem volna pont a posztban. Mit, hogy sikerült találni, hogy tudtad a melót/tanulást a gyerekek ritmusával összeegyeztetni, stb.
Meg amit nyitásként feldobtál, mi van akkor, ha "helyzet" van?
Na de remélem, a folytatásból kiderül. :D

2017.04.07. 10:33:43

@lapetiteparisinne: Hm, nos ez igy egy kicsit általános ;). Az Erasmusból, jó ha kijön a lakhatási költség, a gyerekek apja küldi tartásdijat, és te vállalsz részmunkaidően takaritást, mondjuk. E két utóbbiból legfeljebbb a mindennapi költségekre futja. Hogyan tervezd tovább fél év múlva, amikor kiesik az Erasmusos ösztöndij? Gondolom, Franciaországban szeretnél maradni. A gyerekek hogyan illeszkedtek a be a francia nyelvi környezetbe? Hogyan boldogulnak az iskolában-oviban? Egyáltalán, milyen oviba-suliba járnak, mivel azt nem irtad, hogy franciául is tudnának.
Megannyi kérdés! Bocs, de ezek felvetődnek amellett, hogy minden tiszteletem, amiért a gyerekekkel együtt vágtál neki.

lapetiteparisinne 2017.04.07. 10:38:34

@Pink Petsch: Örülök, hogy felvetődnek ezek a kérdések ! Ez a poszt arról szólt, hogy 2 gyerekkel, egyedül sem lehetetlen meghozni egy ilyen döntést. MInt a bevezetőben jeleztem, leginkább azért irtam meg, hogy hasonló helyzetben lévőket bátoritsak és - ha érdekel valakit - szivesen megirom a folytatást. A kérdésekből itélve, érdekel :))

2017.04.07. 10:45:05

@lapetiteparisinne: No, akkor láss neki bátran annak a folytatásnak! :)

Payrollerwitch 2017.04.07. 11:14:34

@lapetiteparisinne: Eddig azt olvastam, hogy a ha a másik szülő nem egyezik bele, akkor a gyámhivatal engedélyezi. Azt tudom, hogy nekem kell majd állni a gyerek hazautazásának költségeinek nagy részét, ha nem az egészet, de ez nem probléma.

macamuca [IHUN] 2017.04.07. 11:29:33

Jöjjön a folytatás. Minél előbb.
Pardony a hasonlatért, de ez csupán a petting volt: jó volt, node nem ez a lényeg! (fontos!, lényeges, de...)
Pardony again :))

London2009 2017.04.07. 11:33:16

@lapetiteparisinne: Sok siker helyett egy kalap szaxt kivanok a tovabbiakhoz!

Viszont a multival kapcsolatos resszel nem ertek egyet. Ez nem igaz, hogy a multikban 12-14 orat dolgoznak az emberek. Tehat reggel kilenctol este 10-ig illetve ejfelig? (beleszamoltam az 1 oras ebedidot is) Ez egyszeruen nem igy van. Tobb multiban is dolgoztam Budapesten, meg jelenleg is ott dolgozom es senki sem dolgozik 12-14 orat. Sot, akinek gyereke van es mennie kell, az egyszeruen elmegy. Ez mindenhol igy van. Ha a gyerekert menni kell, akkor menni kell. Nekem pont az a tapasztalatom, hogy ilyen szempontbol a multik sokkal jobbak, mint a kis cegek, ahol jon a csunyan nezes meg a fenyegetozes, lelki terror. A multinal nincs ilyen, mert ha egyszer mar fel vagy veve, akkor mar baromi nehez onnan kitenni. Persze ezzel nem azt mondom, hogy nem kell dolgozni, meg alkalomszeruen nincs tulora, de az nem igaz, hogy 12-14 orakat kell rendszeresen dolgozni. Nekem mindenhol mindig sikerult befejeznem a munkamat a munkaido alatt, de nyilvan ebbe is bele kellett jonni.

Nescafé 2017.04.07. 11:34:42

Én is egyedül vágtam neki 2 gyerekkel, 46 évesen. Kb. mintha bekötött szemmel a szakadékba ugrottam volna 2 gyerekkel, akik akkor 5 és 11 évesek voltak. Még nem tudom megírni a történetünket, de amiken keresztül mentünk, hát az is regénybe illő. Szívesen felvenném a kapcsolatot a cikk írójával.

lapetiteparisinne 2017.04.07. 11:35:18

@Payrollerwitch: EngedélyezHETi. Ez természetesen ugyanolyan eljárás, mint bármely másik a gyámhivatalban. Ergo, nem fáklyásmenet. Mindkét felet meghallgatják, bizonyitékokat gyűjtenek.- és a végén hoznak egy döntést. Mindenképp egyszerűbb, ha sikerül a gyerek másik szülőjével megegyezni. Ha mégis eljárás a vége, arra kellően fel kell készülni, 'csak úgy szeretnék kimenni, majd találok állást, lakást stb.' nem fog menni. Ami egyébként azért vicces, mert előfodul, hogy kint könnyebben találnál állást(lakást, iskolát stb.),- az, hogy itthon nem sikerül, az nem sok mindenkit érdekel :))

Határátkelő 2017.04.07. 11:35:37

@Nescafé: Pedig én örülnék neki, még ha csak az elejét is írod meg.

lapetiteparisinne 2017.04.07. 11:38:41

@Nescafé: Persze !!! Irj határétkelőnek !! rajta keresztül cserélhetünk e-mail cimet! melyik országba mentél?

P.Elliot 2017.04.07. 12:07:14

Nagyon jo poszt, en is varom a minel elobbi folytatast.
A gyerektartas nagyon jo hogy van, es lehet ra szamitani/ remelem/, egy kis alap a kiadasokhoz, ahogy elnezem a posztolot fog ez menni, nagyon ugyes.
A 12 eves az mar eleg nagy, egy-ket ev es mar szinte felnott, illetve nem annyira gyerek, jol ossze tud dolgozni anyuval a kicsi felugyeletevel, lehet ra szamitani.
Hogy megy nekik a nyelv?
Engem az lepett meg hogy a gyerekek angol tudasa mellett megis francia nyelvteruletre ment de egy gyerek konnyen tanul es igy ket anyanyelvu szintu nyelvtudasa lesz idovel vagyis egyaltalan nem rossz.
Sok szerencset nekik es gratulaciot a kis csaladnak, nem fogjak megbanni az biztos.
A gyerekek hogy erzik magukat az uj helyen?

Golf2 2017.04.07. 12:10:43

@lapetiteparisinne: Az apa beleegyezett hogy nem nagyon láthatja a gyermekeit?

lapetiteparisinne 2017.04.07. 12:13:17

@Golf2: ??
"mivel az apjuk nem él Magyarországon, nem gördített akadályt a határátkelés elé (bár erősen próbálkozott, de tekintve, hogy nagyon ritkán jár látogatóba, én pedig jogász (is) vagyok, gyorsan belátta, ez nem fog sikerülni. "

Payrollerwitch 2017.04.07. 12:23:07

@lapetiteparisinne: Ó, ezekre én már felkészültem. Eleve csak akkor megyek ki, ha már van, illetve lesz állásom. Egyébként, ha nem írja alá, akkor megmondom, hogy nincs gond, vele marad a gyerek. Nálunk amúgy nincs gyerektartás, a láthatásokat hellyel-közzel tartja, mert minden mindig fontosabb. Szóval csak azért mondja, hogy betartson.

christophe 2017.04.07. 12:38:11

Ahogy irod,fèlèv az osztondij,hogyan tovàbb,azèrt Franciaorszàgban elèg nagy a munkanèlkulisèg,ès nem valoszinu,hogy az osztondijad bàrmifèle segélyre jogositana,arrol nem szolva,hogy Pàrizsban elèg huzoasak a lakbèrek,hacsak ne a ''périfben''laksz.komolyan érdekel a folytatàs,ès èrdekelmilyen realizàlhato elkèpzelèseid vannak.

lilyhammer 2017.04.07. 12:46:48

Ahol az izlandi munkáról van szó ott mellette ott van a norvég is.
Na most az a norvég munkaerőkölcsönző cég főleg lengyelekkel foglalkozott eddig, de nem is ez a fő gond velük hanem rettentő problémásak, elrángatnának csak állásinterjúkra, többre is majd utána jöhetsz haza ha nem ott élsz. Több VOLT ügyintézőjükkel is tartottam fenn kapcsolatot, végén nem olyan ajánlattal amit kerestem, rábólintottam a cég meg meggondolta magát mégis kellett a norvég nyelvtudás.
Ezt többször is megteszik, több kört is lehet velük futni, és ez sem garantál semmit. Lakhatást, albérletet, de inkább szobabérletet te fizess, ők nem. Nekem még csak jó ajánlatot sem adtak ahhoz képest hogy Norvégia.
Ez a munka amit hirdetnek ráadásul lehet hogy saját cégprofilbővítés mint vállalkozó, valószínűsítem lengyel vezetéssel. Azt hiszem sokba fog fájni annak anyagilag aki velük akar dolgozni, és akkor még nincs benne még egy szobabérlet kaucióval sem és a napi élelmiszerellátás sem ami ugyanúgy húzós tétel.

Határátkelő 2017.04.07. 12:47:09

@lilyhammer: Kösz szépen, ez hasznos információ!

Golf2 2017.04.07. 13:04:11

@lapetiteparisinne: Ez eléggé övön alulinak tünik...Nem mindegy hol él,fizeti a tartást miért ne láthatná a gyerekeit,elintézted jogászként.

lapetiteparisinne 2017.04.07. 13:09:43

@Golf2:Nem értem, amit irsz! pont azt próbáltam kihangsúlyozni a post-ban is, hogy nálunk ilyen probléma nem volt! NEM azért, mert ne láthatná a gyerekeit. Ellenkezőleg. Soha nem akadályoztam a láthatást (bár elég ritkán járt mindis is), de azért NEM PROBLÉMA, mert NEM MAGYAR ÉS NEM ÉL MAGYARORSZÁGON. TEhát : neki teljesen mindegy, hogy Mo-ra jön a gyerekeivel találkozni, vagy Fro-ba. Egyébként teljesen véletlenül könnyittettem az életén (én nem nehezitettem) :) -Párizsba közvetlen repülőjárat van abból az országból, ahol él, Budapestre nincs.
A gyerekek is mehetnének egyébként, ha az USA_ban élne, de mivel nem igy van, az a lehetőség, hogy a gyerekek menjenek hozzá, fel sem merült soha.

lapetiteparisinne 2017.04.07. 13:13:01

@Golf2: És valóban próbálkozott, hogy megakadályozza a költözést, de csak a szokásos 'kötözködés' rész miatt, semmi racionális alapja nem volt. Egyébként utóbb megbékélt.

Golf2 2017.04.07. 13:24:04

@lapetiteparisinne: Bocsi nem láttam át a helyzetet! Hajrá!

Csodabogár 2017.04.07. 13:28:36

Jó poszt és nagyon tisztelem a bevállalós poszterinát. Nem lehetett egy könnyű elhatározás. Nem kellene azon kekeckedni, hogy az apa látja, nem látja, hogy látja a gyerekeket. El lett intézve és kész. Csak remélni tudom, hogy lesz további jó ötlet is az életvitelre és minden úgy sikerül ahogy szeretné. No persze izgatottan várom a folytatást.

Shaktee 2017.04.07. 13:42:59

@lapetiteparisinne: Kituno poszt, sok sikert a tovabbiakhoz is, koloknek gyogyulast!

Vadalmaaaaa 2017.04.07. 14:03:49

Big thumbs up,nem vagyunk messze egymastol,osszefuthatnank:)

orient 2017.04.07. 14:04:17

"Ez csak akkor működik, ha minimum középfokú nyelvismereted van (nekem volt) és vállalod, hogy napi 12-14 órákat dolgozol. Kipróbáltam régebben, de gyerekkel sem anyagilag, sem szervezésileg nem működött volna hosszútávon. "

20 eve multiknal dolgozom. Egy kezemen meg tudom szamolni mikor kellett 10 orat dolgozni naponta. 8oranal tobbet is csak elvetve kulonleges esetekben, es termeszetesen kifizetve.

"Nem volt veszítenivalóm
Volt viszont: nyelvtudásom, diplomám és két belevaló, angolul beszélő, a magyar iskola-rendszerbe nem illeszkedő gyerekem. "

Elobb azt irta nem beszel nyelveket, most akkor beszelt vagy nem?

Ertem en a kimenetelt es meg is ertem, de ha indulatbol es panikkal tortenik akkor annyira nem sul mindig jol el. Ezt higgadt fejjel kell meghozni es megtervezni, nem tortenetek alapjan, meg ketsegbeesesben. Multikrol valaki nagyon nagyokat hazudott a posztolonak, vagy szimplan bevette a propagandat.

lapetiteparisinne 2017.04.07. 14:13:07

@orient: Hol olvastad, hogy nem beszélek nyelveket? (most próbáltam átfutni az irást mégegyszer, de még véletlenül sem láttam ilyet.)

" multikról valaki nagyon sokat hazudott a posztolónak, vagy szimplán bevette a propagandát".- A SAJÁT tapasztalataimból indultam ki (mint irom is, hogy kipróbáltam) dolgoztam multinál. Nem mondom, hogy nagyon sokáig, (és elég rég volt) de ahol én dolgoztam, ott munkaidő 8-18.00 (menedzseri beosztás,, rugalmas munkaidő stb..) -és néha hétvégén. Mégegyszer: nem mondom, hogy mindenhol ez van-nyilván vannak más tipusuak is, ez az ÉN tapasztalatom.
"nem történetek alapján, higgadt fejjel kell tervezni":- 4 hónapig terveztem előre, következő posztban majd elmesélem, hogyan :)

szent eltvíz 2017.04.07. 14:17:44

Nekem is tetszett, inspiráló, köszi :)
Kíváncsi vagyok, merre lesz tovább. Gondolom nem maradtok Fro-ban, ha ott nem lesznek lehetőségek, de hazajönni meg minek, akkor inkább tovább nézelődni, hátha lesz jó állás x országban.

orient 2017.04.07. 14:17:58

@orient: elneztem a nyelvet elnezest, akkor beszel nyelveket. Viszont akkor a munkakereses itthon is eleg konnyu jelenleg legalabbis...

Lordmotor 2017.04.07. 14:18:28

Pedig most biztos találnál akárhol, akármilyen jól fizető munkát itthon.... Vagy ha nem, akkor a hiba az ön készülékében van.
És továbbra sem csak Budapestből áll az ország.
Én multinál dolgozom, nyugati országrészben. A pénz jó, és folyton emelik, és marhára nincs napi 12-14 óra meló (nem is szabályos, az ellenőrzések folyamatosak, ha ilyen van, jön a bünti a cégnek.)

Ismét egy olyan sztori,nagyon nem általános, így nem is túl hihető. (itt nem arra a részre gondolok, hogy egyedülálló nő 2 gyerekkel dobbant, hanem hogy agyonképezve nem talál munkát pesten, meg hogy 2015 ben, a válság után hirtelen rúgnak ki tömegesen embereket... de biztos így volt)

lapetiteparisinne 2017.04.07. 14:18:31

@Taxomükke (UK): Most nagyon röhögök. Mélységes meggyőződésem, hogy ezt a történetet SEMMIBEN és semmilyen szinten nem befolyásolja, hogy apukának milyen a bőrszine/vallása/politikai/ avagy szexuális beállitottsága. :)))De mint irtam, amerikai. és nem, nem afrikai.

orient 2017.04.07. 14:25:55

@lapetiteparisinne: elneztem a nyelvet elnezest. Nyilvan munkakor es cege valogatja, de en mar 6-7 multinal huzom az igat es nem jellemzo a tulora. Ha valahol tulzasbavinnek akkor nem biztos, hogy azonnal elkoltoznek csak ez miatt. Van tobb szaz multi magyarorszagon. Ha mas oka vana koltozesnek akkor termeszetesen megertem.

orient 2017.04.07. 14:26:04

@lapetiteparisinne: ez jo volt. Elegge eloiteletes volt a komment de jo a valasz. Egyebkent afrikai is lehetne abban sincs semmi kulonleges szerintem, de egyebkent is maganugy. Igy mar ertheto a Francia koltozes amennyiben ez is szempont volt.

lapetiteparisinne 2017.04.07. 14:30:12

@Lordmotor:
" 2015 után a válság után tömegesen rúgnak ki embereket"- itt felteszem a szüleimre utalsz. Nem tömegesen, kettejüket. És nem, nem a válsággal volt összefüggésben. Ez egyszerűen igy alakult. még csak különösebb ok sem kellett, egyszerűen egy szemét ember, szemét döntése, ami aztán kettejükre kihatott. Utána sok szerencsét ÉK Mo-on állást találni, 2 nyelvtudás nélküli hatvanasnak..

Külön kiemeltem, hogy

"Még mielőtt darabokra szednének a kommentelők, :) természetesen nem állítom, hogy a fővárosban nem lehet állást találni (csak ott lehet szinte), csak a saját tapasztalatomat írom le, azt illetően, nekem miért nem működött a magyarországi munkakeresés. "
Olyan munkát kerestem, ami SZAKMAILAG ÉS fizetésileg IS rendben van, vállalható. és ilyet nem találtam, ezért eljöttem. :) ilyen egyszerű.

gabors 2017.04.07. 14:31:12

"ha késik a gyerektartás. "

azert ennelkul mar erdekesebb lett volna... majdnem sirtam eddig

gabors 2017.04.07. 14:33:24

alig varom hogy London vagy a szerelo mikor mondja meg a tuttit hogy ugyis haza koltozik hamarossan :-)

Shaktee 2017.04.07. 14:43:29

@gabors: :-)

(1 piros pont trumpnak)

Lordmotor 2017.04.07. 14:50:56

@lapetiteparisinne: Tudom, hogy semmi közöm hozzá, de ilyenkor mindig nagyon furdal a kíváncsiság, hogy mit is jelent egyeseknek a "SZAKMAILAG ÉS fizetésileg IS rendben" levő meló.
Tudod az embereknek van egy olyan ösztönös tulajdonságuk,hogy ha egy alapvetően kereknek tűnő történetből kimaradnak részletek, azt hajlamosak hozzágondolni amúgy józan paraszti eszükre hagyatkozva. Találkoztam már olyan emberrel, aki szintén 2 diplomás, nyelveket beszél, és ugyanilyen panasszal jött. Aztán kiderült, hogy valójában jobbnál jobb melókat kapott volna, csak zéró tapasztalattal, nagyon észrevehetően elviselhetetlen természettel bírt, és egy adott poziban jónak mondható fizetés kb 5 szörösét akarta kérni mindenhol (itt erősen 7 számjegyű havi bruttóra gondolok). Ő is dobbantott, mondván "ebben a pöce országban nem lehet élni". Na jó, nem vagyunk egyformák, de továbbra is normáltalannak tartom az ilyet.

gabors 2017.04.07. 14:55:36

@swing gitan: piros pont inkabb fekete ??? for shooting war 59x 1.5 million dollar ?? babies !!! inocnet babies !!!

az egesz gaz tamadas egy teljes kitalacio ... nincs olyan sziriai katona aki ilyen barmosagot kitalal es megcsinal (hacsak nem az ellenzek)

a vilagon semmi ertelme nincs ilyet csinalni egy ket repulovel... halabdja az mas ott egesz falvakat gazositottak el 40-50 EZER halottal par ora alatt na azt megertem (plane hogy kurdok voltak)

lapetiteparisinne 2017.04.07. 14:59:22

@Lordmotor: REndben, akkor konkretizálom, ha akarod :) 200 nettót kerestem, vidéken (közig). Ennyit szerettem volna -a saját szakterületemen, nem közigben. Csakhogy a mi szakmánk olyan, hogy ez irreális (amig nincs szakvizsgád, és sok év tapasztalatod) - számos barátom keres minimálbért, ami rendben van, ha belefér az a pár év (vagy van mellette más) de 2 gyerekkel nagyon nem. És nem, nem kaptam volna sem jobbnál- jobbat, sem semmilyet- próbáltál már nőként 2 gyerekkel Mo-on állást találni ? :) és nem, nem irtam bele az önéletrajzomba, sokszor rendben is volt minden, amig ki nem derült..

gabors 2017.04.07. 14:59:33

@swing gitan: "(1 piros pont trumpnak) "

it smells ISRAEL and Jared ... senki masnak nem volt ebbol haszna !!! (kiveve persze McDonnell Douglas 59 uj raketat szallithatnak)

gabors 2017.04.07. 15:04:49

@Lordmotor: "(itt erősen 7 számjegyű havi bruttóra gondolok)"

nem kellene reszleteket kihagyni ... ez forintban es havonta ??? vagy hogy kell erteni ??

Shaktee 2017.04.07. 15:08:17

@gabors: Esetleg nem fog Assad / Putin idegázzal olni gyerekeket a jovoben.

Ennyi.

gabors 2017.04.07. 15:12:42

" már nőként 2 gyerekkel Mo-on állást találni ?"

nem kellene ezt ismetelni ... 12 eves gyerekkel 30-as evekben ?

nem lehetett volna "gondolkodn" vagy coca colat a terd koze ? inkabb??

gabors 2017.04.07. 15:21:28

@swing gitan: "Esetleg nem fog Assad / Putin idegázzal olni gyerekeket a jovoben."

gondolod ? hogy a KGB ornagy-ot ez meghatja nem emlekszel mit csinalt Grozny-ban ? Assad-ot sem hiszem hogy ez erdekli Damaszkusz-ban halottal Hama-rol 1982-ben ? a papa es a nagybacsi ilyeneket csinalt .. nem 80-100 "babies" ....

gondolkodj egy kicsit ...

most mi lesz Trump belemegy egy Iraq-i szintu konfrontacioba? ahol meg oroszok is vannak ? mai morden legvedelemmel S-300 S-400 rendszerekkel ? ehhez meg hasonlok sem voltak sem Iraq-ban sem Lybia-ban de meg az akkori Yugoszlaviaban sem ... ott megis lelottek a lopakodot F-117 .... vege is volt ott

Shaktee 2017.04.07. 15:24:30

@gabors: Errol a repterrol egy ideig nem fog ideggázos gepeket kuldeni assad.

Golf2 2017.04.07. 15:25:52

Off. Terror Stockholmban! Megint gázolás:(

London2009 2017.04.07. 15:27:39

@orient: @Lordmotor: ugyanezt irtam en is fentebb. Nem kell a multiban 12-14 orat dolgozni, ez tiszta hulyeseg. Mondjuk a kozigazgatashoz kepest, nyilvan a multi sokkal tobb munkat jelent.

gabors 2017.04.07. 15:29:30

@swing gitan: "Errol a repterrol egy ideig nem fog ideggázos gepeket kuldeni assad."

A videok alapjan a repteret szinte semmi kar nem erte... sem a felszallo sem a kiszolgalo palyakat nem erte semmi komolyabb kar.

Ha igaz egy par gepet szetlottek de azok valszeg nem is voltak mukodkepesek.. hiszen az oroszoknak majdnem 6-8 oras figyelmeztetest adtak ...

Sot a ruszkik mar pontosabban tudjak mit is tud vagy nem egy Tomahawk ... igy legkozelebb nem felet hanem az osszeset le fogjak lonni amugy mar Iraq-ban is voltak gondok ezekkel a robot-repulokkel ...

good job Mr. President ... save the babies !!

ez semmi

Shaktee 2017.04.07. 15:33:00

@gabors: Nem sirna Putin mint a furdoskurvak ha ez semmi lenne...
Hmm?

gabors 2017.04.07. 15:36:48

@swing gitan: "nem fog ideggázos gepeket kuldeni assad. "

Assad nem kuldott eddig sem igeggazos gepeket ... azt hogy volt vagy nem Sarin nem tudom de hogy nem Assad kuldte oket az 1000%

nem nem vagyok sem Assad sem Putyin hive SOT ...de ez annyira hihetetlen baromsag hogy csak arra tudok gondolni hogy ez kb tail wagging the dog !!!

orient 2017.04.07. 15:38:32

@London2009: No igen, dolgozni tobbet kell az biztos es van hajtas, de tulorat nem eroltetik.

orient 2017.04.07. 15:38:41

@lapetiteparisinne: termeszetesen elhiszem, foleg mert videken realis, de pesten en nem ismerek senkit aki 400k brutto alatt keresne multinal. Ez az alap a beleposzint barmilyen poziciora, de termeszetesen ha van vegzettseg es tapasztalat akkor csak ettol felfele. Lehetett volna esetleg pesten probalkozni.

Shaktee 2017.04.07. 15:40:57

@gabors: Tultolod a bicajt, szvsz.

gabors 2017.04.07. 15:41:32

@swing gitan: "Nem sirna Putin mint a furdoskurvak ha ez semmi lenne..."

atejtettek Ot hiszen Putin oroszorszaga garantalta hogy nincs vegyifegyver Assad birtokaban ... az ENSZ-elott (akkor sem volt hiheto) de nagy drama volt kihoztak mindent a tengeren megsemmisitettek stb ... vagy akkor hazudtak (nyilvan) vagy most ... ezert volt ugyes ...(nem hiszem hogy megelem a 35eves titkositast) de ha ez nem a Mosszad akkor valami nagyon furcsa, de hogy nem Assad/Putyin az tutti.

London2009 2017.04.07. 15:42:33

@lapetiteparisinne: Azert remelem a jogasz munkakeresos tapasztalat nem ert olyan nagy meglepeteskent? Ha igen, akkor az szomoru. Szerencsemre vagy sem, en ezzel nagyon koran szembesultem. Az egyetem alatt evekig gyakornokoskodtam jobbnal jobb helyeken a fovarosban. A fizetesem kemeny 20k HUF volt! Mondjuk, akkoriban ez nem szamitott igazan. Aztan miutan szamtalanszor vegigneztem, hogy a jelolti eveket koveto szakvizsga utan hogyan valnak meg szinte azonnal a frissen szakvizsgazottaktol es vesznek fel uj jelolteket, akkor atgondoltam, hogy kell ez nekem? Ugyhogy en mar akkor eldontottem, hogy ezt az utat tenyleg tok folosleges vegigjarnia annak, akinek nincs sok felretett penze, illetve kapcsolatai. Kivetelt kepeznek meg a hiperszuper tehetsegesek, vagy kulonleges nyelvtudassal rendelkezok (orosz, kinai stb). Igy valasztottam vegul egy teljesen masik szakmat es evickeltem at a multik vilagaba es penzugyi teruletre.
2 gyerekkel, szakvizsga, illetve gondolom igy relevans tapasztalat nelkul, tenyleg csak a kozigazgatas marad sok esetben. Ez teljesen realis.

gabors 2017.04.07. 15:48:56

@swing gitan: "Tultolod a bicajt, szvsz. "

Szerintem nagyon ugyesen megjatszottak ezt es valamivel 100 millio dollar alatt maradtak (59x1.5 mil ) ... better than Apprentice ..

es a kinai fotitkarnak is torkan akadhatott a floridai hal ... :-)

lapetiteparisinne 2017.04.07. 15:53:15

@London2009: Nem, nem ért olyan nagy megleptesként, hogy nem egyszerű.. csak az a része, hogy nem láttam a szakvizsga utáni egyértelmű biztonságos-boldogságos idillt :)
Viszont nyilván megpróbáltam.

Szerencsétlenségemre szeretem, amit csinálok, (és de, még tapasztalatom is van :) - igy nem játszott sem pénzügyi- sem kereskedelmi - szakmaváltás vonal.

lapetiteparisinne 2017.04.07. 15:55:37

@London2009: Márhogy nem a szakvizsgát próbáltam, az elhelyezkedést :)) hogy nem jött össze, az más kérdés. Egyébként azt gondolom, ha most akarnék hazamenni (külföldi tanulmánnyal az önéletrajzban), lehet, hogy több szerencsém lenne- viszont még mindig kb. 200 bruttót lehet keresni.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2017.04.07. 16:00:57

Terrortámadás érte Stockholm központi részét...
:-((((

gabors 2017.04.07. 16:01:41

@swing gitan: nem igazan nezek meg ilyesmit ..

de nem ertem miert kellene egy "szineszno" velemenyet egy gazdag senki ellen barmi miatt is komolyan vennem .... (csak a focimeket neztem meg lehet hogy valami ertelmeset is mondott a "pretty woman")

puhacica 2017.04.07. 16:03:23

itt ma megint mindenki nagyon tudja, hogy kellene/kellett volna csinálnia a poszterinának... gondolom mindenki tökéletes életet épített fel magának, ezért van ideje és bátorsága másét menedzselni. :D

gabors 2017.04.07. 16:03:33

@Hobbiszakács: " Terrortámadás érte Stockholm központi részét.."

pedig szinte soha nem a sved apacak olik halomra a bekes hithu mohamedanokat .... :-(((

London2009 2017.04.07. 16:09:00

@lapetiteparisinne: Ez igy van. Nincs idill a szakvizsga utan sem. Valamint akkor is valami extrat muszaj tudnod ahhoz, hogy vagy megtartsanak ott ugyvedkent, ahol addig jelolt voltal, vagy felvegyenek mashova. Ez lehet szakirany, nyelv vagy ugye ismeretseg. : ) Nem tudom, hogy a fel ev francia Erasmusos ido mennyit szamit. Friss egyetemistakent biztos, hogy jo pont, foleg ha a nyelv szakmai ismeretevel parosul. De ha meg fel is vesznek valahova, a penz nagyon keves lesz es abbol nem lehet alberletet fizetni meg ket gyereket penzelni. C’est la vie.

London2009 2017.04.07. 16:12:04

@lapetiteparisinne: Ja es amugy tudod, hogy hol kell 12-14 orat dolgozni? Az ugyvedi irodaban. Meg a mai napig fel szoktam nezni az egyik iroda ablakaba ahol par evig dolgoztam, ha ott megyek el mellette. Teljesen mindegy, hogy hany ora van eppen, de mindig eg a villany. Ilyenkor mindig tudom, hogy jol dontottem. :D

lapetiteparisinne 2017.04.07. 16:16:32

@London2009: :)))) kösziiii. Igazából én erre gondoltam, persze, próbáltam én is. itt-ott. De nem jogászok ezt ugye nem is nagyon hiszik el, hogy több diplomával (meg felsőfokú nyelvtudással) emberek minimálbért keresnek. évekig. Aztán vagy jobb lesz- vagy nem..ugye. (amugy kereskedelmi multinál is volt jogi osztály- és ott tényleg mindenki 12-14 órákat dolgozott- a jogászok IS) :)

gabors 2017.04.07. 16:19:43

@swing gitan: ez sokkal erdekesebb....

index.hu/belfold/2017/04/07/kis_ortodox_egyhaz_szeretne_megszerezni_ot-tiz_magyar_iskolat/

legjobb ez a resz : "öt-tíz magyarországi iskolának szeretne a fenntartója lenni, " FENNTARTOJA ??? az adokbol .. egy fillert nem akarnak erre kolteni de a papjaik OTT FIZETESERT dolgoznak majd ... tenyleg ilyen hulyek a magyarok ?? hogy egy gyutment miniszterelnok helyetteskent ilyeneket csinaljon

London2009 2017.04.07. 16:29:44

@lapetiteparisinne: Ha jogaszkent szeretnel dolgozni, annak teljesen mas a menete. Ugyhogy ez a resze ertem, hogy miert nem ment. Haaat…jah, szar az egesz. :D

gabors 2017.04.07. 16:52:48

@London2009: "Ha jogaszkent szeretnel dolgozni,"

ez amugy mit jelent ? ugyesen irni es olvasni ?? akar tobb nyelven ?

blackhairlady 2017.04.07. 16:58:14

@lapetiteparisinne: Kerlek folytasd, engem erdekelne hol tartotok es milyen terveid vannak.
Remelm a kisfiad meggyogyult mar azota. Sok sikert kivanok nektek:)

London2009 2017.04.07. 16:59:26

@gabors: mi mit jelent? Elolvastad, hogy mirol folyt a diskurzus fentebb? Kozigazgatas, ugyvedi irodak, szakvizsgak, jogi osztalyok stb.

gabors 2017.04.07. 17:02:52

@London2009: igen olvastam ... ezert is kerdezem ez alami jolly joker munka ? ahol jokat kell irni (es olvasni)

lattam ilyet nem keveset (nem akarok az alkatreszes baratunk hibajaba esni es nem irom ide hogy ennek a google veget vetett)

Shaktee 2017.04.07. 17:07:03

Off
"Miniszterelnök Úr!
A múlt század utolsó harmadában a kitáguló Közép-Európa sokféleségének érdeklődő és megcsodáló felfedezése adott sokunknak örvendő otthonosságot a fölpezsdülésük által mind érdekesebbé váló hazáinkban.
Megértettük, hogy tanulnunk kell egymástól, és a diákok szerteszét Európában és a földkerekségen felneszelve kedvet kaptak tanulmányozásunkhoz.
Tisztelet és köszönet illeti Soros Györgyöt, hogy a tehetségével felhalmozott vagyona jelentékeny részét ennek a tanulmányozásnak adta.
Saját, és nem az állam vagyonából sok kiváló intézményt alapított a magyar hazában, amely 1944-ben olyannyira vonakodott az ő hazája is lenni, hogy majdnem meg is ölte, de mikor Gyuri, a gyilkolási előkészületet, nagyjából úgy, mint én, túlélte, kamaszkorában úgy döntött, hogy nem akar olyan földön élni, ahol ilyesmi előfordulhat, ahol az ember kiszolgáltatott, és nem rendelkezhet szabadon önmagával.
1948 táján, amikor Magyarországon rövid szünet után a nemzeti szocialista bőrkabátos fiatal férfiakat a kommunista-szocialista bőrkabátos fiatal férfiak váltották fel, hogy elbánjanak az egyet-nemértőkkel, az apjától kapott tíz dollárral fölszerelkezve nekivágott a nagyvilágnak.
Hogy most az ön propagandagépezete göbbelsi lendülettel a zsidó Sorosban mutatja fel a nemzetnek és a világnak minden bajok okozóját az 1933-as náci jelszóhoz (a zsidók a mi szerencsétlenségünk) hasonlóan, gyászosan emlékeztet az undorító példára.
Ha csak egyszer-egyszer utalt volna Sorosra, az még kaphatna egy elnéző magyarázatot, de hogy folyamatosan suhogtatott bunkót fabrikált annak az embernek a nevéből, aki több jót adott a magyar és máshonnan jövő tanulni vágyó fiataloknak, mint ön és baráti köre együtt véve, engem arról győzött meg, hogy ön a hatalmának önkényes meghosszabbítása érdekében a ravasz és képmutató politikai antiszemitizmus szólamtárából két marokkal merít.
Akinek a Közép-európai Egyetem nem kell, annak a sokféle Közép-Európa sem kell, sőt, a még sokfélébb Európa sem.
Ahogy Magyarország neve angolul Hungary, úgy a Közép-európai Egyetem neve Central European University. Mi a baj ezzel?
Kicsoda micsoda Brüsszel? Belgium fővárosa és az EU, meg a Nato központjának a székhelye?
Vagy egy ellenséges megszálló hatalom fővárosa?
Nem ön képviseli Magyarországot az ott székelő Európai Bizottságban?
„Külföldi pénzből kitartott hálózatok?” ez áll az ön nekünk, állampolgároknak küldött levelében.
Kire-mire gondol? Magyarországra, amely beruházásainak kilenctizedét brüsszeli pénzből, más európai országok adófizetőinek támogatásából fedezi?
Milyen beruházásokból gazdagszik olyan meglepő ütemben az ön kedvenc falujának a polgármestere és baráti köre? Vagy az a sok milliárd mind csak az ő zsebébe megy? Mert olyan ügyes, okos üzletember? A sikerének semmi köze ahhoz, hogy falubeli játszótársa a miniszterelnök?
Az átláthatóság Önnek ebben az esetben is szívügye?
Miért haragszik Magyarország miniszterelnöke az Európai unióra?
Mert onnan jön a pénz? Mert meg kéne köszönni, mert el kellene számolni vele?
Mennyit adott a gonosz Brüsszel? És mennyit adott a jó Oroszország?
Mennyit az ördögi Soros, és mennyit az angyali Orbán?
A külföldi pénz büdös, ha a „civilekhez” megy, és jó szagú ha a kormányfő családjához.
Az előbbiek „kitartottak”, mint a kurvák, utóbbiaknak jár?
Nemzeti függetlenségünket és biztonságunkat valóban Brüsszel veszélyezteti, és nem Ön, akinek sikerült ledolgoznia országunkat az „új demokráciák” ranglistájának aljára?
Ön húsz évvel ezelőtt lett kormányfő, tizenegy évet töltött hatalomban, vagy annak a közelében. Nem volt elég?
Meggyőződésem, hogy a rendszerváltozás óta Ön volt a legkártékonyabb magyar politikus.
Senki másnak nem sikerült annyi megalapozatlan állítást és igaztalan rágalmat felhalmoznia, Ön a bajnok.
A legderekabb hazafias cselekedete az lenne, uram, ha lemondana az állásáról.

Nyugdíjas éveiben szórakozzon a játék-vonatocskájával meg a stadionkájával, és rugdossa egyedül a labdát az üres kapuba.

Üdvözlettel, Konrád György"

ON or Off ON

APMKZS 2017.04.07. 17:07:08

@lapetiteparisinne: Minden elismerésem az erőfeszítéseidért, gyógyulást kívánok a fiúcskának és drukkolok, hogy jól alakuljanak a dolgaitok. Kíváncsian várom a folytatást.

gabors 2017.04.07. 17:07:08

@London2009: "ugyvedi irodak, szakvizsgak, jogi osztalyok stb. "

nem csodalom hogy Te sem ezt csinalod... mikor "ugyvedi" tanacsra volt szuksegem jobban jartam a google-al (kb 10x-er jobban mint az ugyveddel akinek fizettem sajnos) .... meg bunteto esetben sem hiszem el amit az ugyved mond(ana) persze jo hogy vannak lasd a fel kormanyt

de az ilyen vegzettseggel rendelkezok nagyon jol tudnak irni mindenfele jelenteseket ...

gabors 2017.04.07. 17:11:11

@swing gitan: koszi hogy bemasoltad sajnos nem sokat szamit :-(

Taxomükke (UK) 2017.04.07. 17:12:05

@lapetiteparisinne: Ki mondta, hogy barmit befolyasol? Csak tippeltem, hogy ha Parizsba van direkt jarat a hazajabol, Budapestre nincs, akkor alighanem Afrika.
Tevedtem.
Nem beszolasnak szantam.

Taxomükke (UK) 2017.04.07. 17:16:11

@orient: "Elegge eloiteletes volt a komment..."
Eloiteletes? Azt irtam, afrikai, ez a szo eloiteletes?
A "zsido" szo eloiteletes? Hat az "azsiai"? Vagy mondjuk a "roman"?
Nem kell belelatni rosszindulatot abba, amiben nincs.

macamuca [IHUN] 2017.04.07. 17:18:58

@gabors:
Esetleg lehetett volna.
De az, hogy esetleg!!! mit csinált volna valaki másként valamikor régen, az mennyiben teszi könnyebbé a jelenlegi helyzetet??? = a multra vonatkozó szemelyeskedo jótanácsod a jelenben mire/mi ellen ÉRV?
Semmire.
De úgy érezted, ezt a visszamenőleges hatályú kioktatást le kellett írnod...
Csaxólok, hogy ez téged minősít, és egyáltalán nem pozitívan...

Shaktee 2017.04.07. 17:19:41

@gabors: ilyen s ilyenebb kommenteket kapott egy forumon a fidesztrollnokoktol:

"Még egy érv, hogy Orbán beszántsa és sóval vesse be George Szaros Szadesz-fiókakeltetőjének helyét."

Shaktee 2017.04.07. 17:22:40

@Taxomükke (UK): "A "zsido" szo eloiteletes? Hat az "azsiai"? Vagy mondjuk a "roman"?"

szövegkörnyezet függő a dolog.

gabors 2017.04.07. 17:25:56

@Taxomükke (UK): "Csak tippeltem, hogy ha Parizsba van direkt jarat a hazajabol, Budapestre nincs, akkor alighanem Afrika."

nem a hazajabol (bar most onnan sincs Budapestre kozvetlen jarat ha jol tudom) hanem ahol el Valami nemzetkozi szervezetnel tortent az eset 20on eves KE-bol jottnek csinaltak 2 gyereket ... nem szokatlan. ...

gabors 2017.04.07. 17:30:39

@macamuca [IHUN]: "De úgy érezted, ezt a visszamenőleges hatályú kioktatást le kellett írnod...
Csaxólok, hogy ez téged minősít, és egyáltalán nem pozitívan... "

felreertesz (nyilvan veletlenul) ... hiszen nem a multra vonatkozik hanem mostanra nezted hanyszor hangzik ez el ???...

ES nem en irtam hanem a posztolo ... most akkor minosit vagy nem visszamenoleg ??? 30 eve is ezt mondtam volna :-)

London2009 2017.04.07. 17:32:17

@gabors: hahaha. Haaaat...ez is egy velemeny. Osszefoglalva en csak azt gondolom, hogy nem eri meg a befektetett energiat. Ahhoz vagy nagyon jonak kell lenni, vagy irto jo korokben kell mozogni, vagy hosszu evekig kemenyen kell zsebpenzert dolgozni, hogy vegul elerj valamit.
Meg en utaltam az egesz kozeget. Ennyi arrogans, frusztralt, bekepzelt alakot egy helyen talan azota sem lattam.

gabors 2017.04.07. 17:43:26

@London2009: Eddig egyszer kaptam jo tanacsot egy ugyvedtol aki kb azt mondta (miutan 20-30 EZER DOLLART) koltottem el naluk ... hogy ezt/azt jobb ha en magam csinalom meg mert ezert nem is tudnak annyit kiszamlazni amibe ez nekik kerul nekem meg max fel nap ...

na ennyit ... azota nem is koltottem egy fillert (centet) sem ugyvedre...

es zoldkartyatol, allampolgarsag ... (egy bunteto ugy) es tobb megnyert rendorsegi ticket (nem tudom hogy hivjak most telapo's task)

gabors 2017.04.07. 17:48:15

@puhacica: "gratulálok "

mihez ? nekem KE-pai (guess) szoke cicababak soha nem jottek be (akkor mar inkabb valami karib szigeti legyen )

London2009 2017.04.07. 17:52:02

@gabors: most nezem, de mar latom melyik kommented verte itt ki a biztositekot. Lehet, hogy 39 eves a holgy. Az is harmincas evek, nem? Akkor pedig 27 evesen lett anyuka. ugyhogy ezen tenyleg folosleges gondolkodni. Amugy meg ahogy a nagyanyam szokta mondani. Ha tudtam volna, hogy el fogok esni, akkor leultem volna...
Ennyi.

puhacica 2017.04.07. 18:08:52

@gabors: a joindulatodhoz es a tomerdek eszedhez

gabors 2017.04.07. 18:10:48

@London2009:

nem vert ki semmi semmit .... olvasd megegyszer ... harmincas evek kozepe (legyen 2-7) .... akkkor mar inkabb lehet alig huszonevese (minusz 9 honap nem?)

" Az is harmincas evek, nem?" AHA

Nem tudom ... kicsit tobb mint furcsa ... (nekem) foleg hogy 12 es 5

gabors 2017.04.07. 18:12:11

@puhacica: " a joindulatodhoz es a tomerdek eszedhez "

minkettobol van boven "tomerdek" hogy idezzelek

gabors 2017.04.07. 18:14:52

@puhacica: " a joindulatodhoz es a tomerdek eszedhez "

ha elmondanad hogy miert kellene joindulatomat mutatnon valaki fele aki elmeseli hogy egyetemista koraban hogy "kurta el" az eletet ... (ezert lehet kitiltanak de a vicc miatt megeri)

puhacica 2017.04.07. 18:26:20

@gabors: es miert rejtegeted oket?

egyebkent meg elmesz te a bubanatos p.....a! feltetelezel, de semmit nem tudsz. tudod, hogy hany evesen szult? a 7 ev korkulonbseg arra enged kovetkeztetni, hogy gyorsan felcsinaltatta magat az amcsi apukaval? hogy nehez anyakent visszatalalni a munka vilagaba, azert az anya a hibas? honnan veszed, hogy szoke cicababa? miert nem rogton "karrierista" ciganylany a keleti vegekrol? rosszindulatu es ostoba dolgokkal vagdalkozol. de nyilvan nem tunt fel.

aztan pedig:
1. ha nem szul a no, akkor egy karrierista, onzo dog
2. ha fiatalon szul, akkor elbaszta az eletet es szetdobta a labait az elso jo partinak
3. ha kesobb szul, akkor egy karrierista cafka, akinek nem fontos a csalad
4. ha meg kesobb szul, akkor mit akar mar, majd beteg lesz a gyereke, a termeszetet nem lehet megeroszakolni es egyebkent is, az oreganyja is akar lenni a gyerekenek?
LOL

montroyal ( CAN qc) 2017.04.07. 18:33:59

@lapetiteparisinne: ha talalgathatok ugye sak a kissebb gyerek az ove .... mar a korkulombseg miatt meg egy bizonyos kor utan oldalkocsikent jon 1-2 gyerek a nokkel ... bocs ha tevedek ..

2017.04.07. 18:40:18

Esküszöm, b+! ... nem vagytok normálisok! az egyik a férj nemzetiségét firtatja, a másik azzal jön, hogy a francnak szült 20-on évesen, a harmadik meg találgatja, hogy melyik gyerek kié?
Hát, mi ez itt? Vénasszonyok gyülekezőhelye Hajdúpusztaalsón?
Mi rákos nagynyavalya közötök van hozzá, he?

Csodabogár 2017.04.07. 18:43:30

@Hobbiszakács: Megnéztem a svéd híreket. Nem estek kicsit túlzásba ezzel a elzárunk mindent. Még az IKEA Kungens Kurvan is lezárt! Megáll az ész. Annyit sikerült kiderítenem, hogy egy teherautó belehajtott a népbe. 3 halott meg sebesültek. De le és bezárt a fél város.:-(

Golf2 2017.04.07. 18:48:10

A terror már a spájzban (Stockholmban) van. ..

puhacica 2017.04.07. 18:51:14

@Pink Petsch: ritka kiveteles alkalmak egyike, amikor tokeletesen egyetertek veled :D

Payrollerwitch 2017.04.07. 18:54:11

@Pink Petsch: +1
Már én is épp írni akartam. :(

Shaktee 2017.04.07. 18:55:53

@kisrumpf: tudom mi kell most ide, Cat s egy faszi szárnyakkal :-)

www.youtube.com/watch?v=MVGgGW1ZalY

Shaktee 2017.04.07. 18:58:32

@Pink Petsch:

szőröztél te már sokkal kevesebbért is mamacita :D

Golf2 2017.04.07. 18:59:47

@Csodabogár: belehajt és áruházba ês elsêtálhat....Balfaszok

Shaktee 2017.04.07. 19:03:35

Hátha érdekel valakit hogy mit mondanak a gittegyletben..

www.rt.com/on-air/383940-un-syria-strike-briefing/

Dikusz 2017.04.07. 19:12:12

@London2009: én sem nagyon láttam túlórázni a hivatalban a jogász kollégákat. A fizetés, legalábbis a pályakezdőké valóban nemigen volt nettó 200e Ft-nál több. Ebben benne volt már a nyelvpótlék (max 2 beszélt nyelv után fizetik). A 12 év alatt viszont egyetlen egy esetben sem hallottam, hogy használták volna bármelyik idegen nyelvet is. Inkább átpasszolták egy olyan kollégának, aki valóban beszélte is az adott nyelveket.

Ez a 200e Ft azért még a pályakezdőknél is összejött, és ez öt éve volt. Nem vitatkozni szeretnék veled, és a posztolóval, hiszen a jogászok ti vagytok, én viszont ezt tapasztaltam a munkahelyemen.

gabors 2017.04.07. 19:29:47

@swing gitan:

itt van eloben

webtv.un.org/live-now/watch/security-council-the-situation-in-the-middle-east-syria-7919th-meeting/5367210932001

ezt mondjak most ...

kesobb megnezheto on-demand az orosz nagyon fasza volt

sziria sem rossz a nyugati gyarmatositok ... es keresztesek...

gabors 2017.04.07. 19:31:15

@puhacica: " hogy gyorsan felcsinaltatta magat az amcsi apukaval?"

igen ... nem ??? akkor szerinted ???

gabors 2017.04.07. 19:32:15

@puhacica: ""karrierista" ciganylany a keleti vegekrol? " nem tudtam volna jobban leirni magam sem :-)

Shaktee 2017.04.07. 19:34:06

@gabors: dühíted itt az asszonykórust az algebrával az élükön :D

gabors 2017.04.07. 19:42:33

@Pink Petsch: "Mi rákos nagynyavalya közötök van hozzá, he? "

semmi ... addig amig poszterina nem irta meg ide nyilvanosan ... he???

puhacica 2017.04.07. 19:42:45

@gabors: nagyobb a baj, mint gondoltam.

lapetiteparisinne 2017.04.07. 19:44:58

:))))) na, egész jó kis hangulat kerekedett. még az is lehet, hogy egyszer irok egy könyvet, ha ilyen érdeklődést vált ki a történet - de legalábbis mégegy posztot :)
VOltam én már sokminden egyébként Kelet-európai számitó k./zsidó/cigány/ *nem kivánt rész törlendő, avagy aláhuzandó :)

puhacica egyébként nagyon jól összefoglalta :
aztan pedig:
1. ha nem szul a no, akkor egy karrierista, onzo dog
2. ha fiatalon szul, akkor elbaszta az eletet es szetdobta a labait az elso jo partinak
3. ha kesobb szul, akkor egy karrierista cafka, akinek nem fontos a csalad
4. ha meg kesobb szul, akkor mit akar mar, majd beteg lesz a gyereke, a termeszetet nem lehet megeroszakolni es egyebkent is, az oreganyja is akar lenni a gyerekenek?
LOL

gabors 2017.04.07. 19:45:10

@swing gitan: "dühíted itt az asszonykórust "

mivel ?? irtam valami ujat ?? (van/volt nagy ujjam)

gabors 2017.04.07. 19:50:23

@puhacica: de hogy is van ez a posztbol csak ...

.. poszterina megirja hogy valami miatt nagyon nem megy az elete ... mar elso Ph-d-jet is gyerekkkel szerezte meg (miert) van valami hasznalhatatlan (2) diplomaja es most mar 30-as evek kozepen jar ...

DE mi van ha nem jon meg a gyerektartas ... akkor a jobb budai lakast mar nem tudja fizetni .... (ohhhhhhhh)

bocs nem tudom sajnalni ... DE nagyon is tudom ertekelni hogy valamit megprobal sajat maga !!!

gabors 2017.04.07. 19:54:17

@lapetiteparisinne: "VOltam én már sokminden egyébként Kelet-európai számitó k./zsidó/cigány/ *nem kivánt rész törlendő, avagy aláhuzandó :) "

csak akkor meg nem tudtad es abban sem voltal (meg) biztos talan most sem melyiket kellene torolni ... de ez nem baj az elet ilyen :-))

Shaktee 2017.04.07. 19:55:00

@gabors: mit ettél ma reggelire?? :P

gabors 2017.04.07. 19:58:26

@swing gitan: " mit ettél ma reggelire?? :P " 2 sort ....:-)) es nezem a majmokat az ENSZ-ben

2017.04.07. 20:00:35

@gabors:

Most nem bántásiból mondom, de ritka nagy fasz dolgokat írsz.

montroyal ( CAN qc) 2017.04.07. 20:01:12

@gabors: +1..legalabb nem rozsdasodnak azok a missilek a raktarban a gyartoknak meg lesz lové.. szoval jokor fott ez a gazos tamadas .. csak ki csinaltak .. mert sem a sziriai sem az orosz nem ismeri el sot tagadjak .. ja hazudnak ... elo azokat a poros raketakat ..

meg kulomben is legyen vegre rend ott es hagyjak az amerikabarat kozelkeleti foldgazt atszallitani Szirian es elletni Europat ezzel az oroszok meg szivjanak a a foldgazukkal ..

na ehhez vagyunk nagyon kicsik, hogy ezt megertsuk ..

puhacica 2017.04.07. 20:02:58

@gabors: szerintem kurvazd le egybol, nemtom mit kell itt korulmenyeskedni.

idejon valaki, megirja a tortenetet, ertelmes is... es akkor jonnek az ilyen megmondogaborok mint te es lehurrogjak a faszba. nem baj, hajtsd csak el, aztan ertekezhettek tovabb onoroffon baratoddal zavartalanul.

gabors 2017.04.07. 20:04:23

@Nagy kámpics: "Most nem bántásiból mondom, de ritka nagy fasz dolgokat írsz. "

szinte mindig bemasolom hogy azt amir valaszolok.... "dolgok" .... az mi ??? "ritka" az mi ??? mar bocs ird mar ide hogy mi az amivel nem ertesz egyett (az hogy miert csak extra lenne)

2017.04.07. 20:06:32

@gabors: Leirta, hogy van két gyereke, erre te elkezdtél matekozni, meg baszogatni, hogy miért szült 20-on éves korában?
Mekkora fasznak kell lenni ehhez, úgy mégis, he? :PPP

puhacica 2017.04.07. 20:07:11

@lapetiteparisinne: nekem az 1. pontrol van regenyrevalo tapasztalatom. :)

gabors 2017.04.07. 20:07:12

@montroyal ( CAN qc): "a hazudnak ... "

szerintem nem hazudnak .. fogalmam sincs ki csinalta de 99% hogy sem az oroszok sem a sziriaik ... (pedig utalom mindkettot) ...

ha tippelni kell akkor 1 Moszad. 2. Hezbollah 3 Nem tudom de lehet Jared ... (bar ez benne van az elsoben)

Dikusz 2017.04.07. 20:09:40

@swing gitan: hagymát, hagymával (hippodrom)
Viccvót

Shaktee 2017.04.07. 20:09:43

@gabors: Ja-ja, a moszatot is lattak a 9/11 korul setalni a Jareddel az elukon.

Hattyad má gábor,,

montroyal ( CAN qc) 2017.04.07. 20:12:34

@Pink Petsch: bocs én nem olvastam a commenteket nem tudtam mibe csoppen bele a kommentem de csak feltetelezunk dolgokat .. es a gyerektartas pedig nem ugyanaz egy gyerekre ha valszeg csak a kissebbik kapja a big $$... de lehet tevedunk ..

gabors 2017.04.07. 20:13:49

@puhacica: "idejon valaki, megirja a tortenetet, ertelmes is."

bocsika de nem azert irta meg ide (mint mar sokan) hogy kommenteljunk...

nem tudom mi gondod azzal hogy valamirol kicsit mas a velemenyem (meg akkor is ha nem pozitiv, mikor az azt is megirom) sot meg is irtam hogy talan X ev utan jol dontott hogy valamit megprobalt ... valami olyat ami egy kicsit a biztonsagi zonajan is kivul van ...

a posztolo is "viccesre" gondolta es en sem akartam bantani mert tudom milyen konnyu rosszul lepni (ami akar evtizedekre valtoztatja meg egy ember eletet) ....

Payrollerwitch 2017.04.07. 20:16:29

@gabors: Az eddig kommentjeidből úgy tűnt, hogy te vagy a világ esze, erre kiderül, hogy nem tudod értelmezni, amit Nagy kámpics írt. Segítek kicsit. A ritka, az olyan, mint az értelem a mai kommentjeidben. A többit guglizd ki!

gabors 2017.04.07. 20:17:06

@Pink Petsch: mert ugy tunt (5x talan) hogy mint ket gyerekes egyeduli anya... volt a gondja.

Most gond amikor munkat keres ... akkor nem volt ... mar bocs ..

montroyal ( CAN qc) 2017.04.07. 20:18:08

@gabors: nincs allasfoglalasom nem erint de nagyon csunya lenne azt mondani hogy kevesebben mennek majd az EUba meg ide hozzank is a szart keverni , sokasodni stb .. de bar igy lenne .. amugy a baj mar megtortent , de biztos jo valakiknek ....

2017.04.07. 20:22:37

@montroyal ( CAN qc): Benne van a posztban, csak egy kis figyelem kellett volna: "... az apjuk nem él Magyarországon, ...". Érted, mindkettőé. Van úgy, hogy egy házasság képes megromlani egy jó évtized múltán is, nemcsak a statisztikai 2-3 éven belül.

2017.04.07. 20:25:41

@gabors: Az nagyon fasza, hogy nálad van a jövőbelátó gömb, mert legalább te pontosan tudod, hogy neked 12 év múlva mi okozna gondot, igy te elkerülheted.
Szerintem, te ma már ne igyál többet.

2017.04.07. 20:25:52

@gabors:

"ird mar ide hogy mi az amivel nem ertesz egyett"

Mivel kicsit szétfolyik a mondandód, ezért nehéz konkrétan idézni belőle. Például ilyet írsz:

"igen ... nem ??? akkor szerinted ???"

Van ennek valami jelentése?

Meg ilyet:

"mar elso Ph-d-jet is gyerekkkel szerezte meg (miert) van valami hasznalhatatlan (2) diplomaja "

Csak az egyik diplomát tudjuk, az éppen jogász, viszont mi az anyámat jelent az a "miért" ott a zárójelben? Mi az, hogy miért? Talán mert már volt gyereke, és nem röstellt tanulni mellette, azért. Milyen negatív, mögöttes szándékra próbálsz itt utalni?

Mondom, nehéz érteni, hogy pontosan mire akarsz kilyukadni, a rosszindulat meg a lekezelés viszont érződik belőle, és az nem jó kombó. Azért meg, hogy szerinted a felcsináltatása helyett tarthatott volna kólásüveget a térdei között a számító kelet-euópai cigány k.rvája, na azért meg külön jár a pluszpont.

Gané dolog így hozzállni más emberekhez.

Persze ha félreértettem, amit írsz, vagy úgy érzed, hogy kiforgattam, akkor elnézést.

gabors 2017.04.07. 20:26:08

@Payrollerwitch: Oh, koszi nagyon okos volt ... ha barmit a kommentejimbol be is ideznel hogy kb "mint az értelem " ...

Nyilvan nem ertesz egyet velem akar semmiben sem, miert is tenned. De ha meg azt sem irod meg hogy mi az amit, szerinted, nem tudok ertelmezni akkor bocs de miert irsz ?

puhacica 2017.04.07. 20:27:07

@gabors: vannak itt paran, akiknek kicsit mas a velemenye, aztan olyanok is, akiknek meg nagyon mas a velemenye. ez nem baj. a baj az, hogy neked fel sem tunik, mennyire gaz, amiket osszehordasz "kicsit mas velemeny" cimszoval. te ugyanis feltetelezesek alapjan minosited a poszt irojat. kis osszefoglalo a mai teljesitmenyedbol. veregesd vallon magad, szep volt.

"hogy gyorsan felcsinaltatta magat az amcsi apukaval?"
igen ... nem ??? akkor szerinted ???"

""karrierista" ciganylany a keleti vegekrol? " nem tudtam volna jobban leirni magam sem :-)"

"VOltam én már sokminden egyébként Kelet-európai számitó k./zsidó/cigány/ *nem kivánt rész törlendő, avagy aláhuzandó :) "
csak akkor meg nem tudtad es abban sem voltal (meg) biztos talan most sem melyiket kellene torolni ... de ez nem baj az elet ilyen :-))"

".. poszterina megirja hogy valami miatt nagyon nem megy az elete ... mar elso Ph-d-jet is gyerekkkel szerezte meg (miert) van valami hasznalhatatlan (2) diplomaja es most mar 30-as evek kozepen jar ...
DE mi van ha nem jon meg a gyerektartas ... akkor a jobb budai lakast mar nem tudja fizetni .... (ohhhhhhhh)
bocs nem tudom sajnalni ... DE nagyon is tudom ertekelni hogy valamit megprobal sajat maga !!!"

Payrollerwitch 2017.04.07. 20:34:30

@gabors: Erre bármit válaszolhatnék, valamint az ellenkezőjét is, ha őszinte akarok lenni.

somlobodog 2017.04.07. 20:35:26

@gabors: ja az IT is pont ilyen kamu szakma. Ott a help menu mindenhol. Minek a programozó ha kinyitom a könyvet és ott van feheren feketén hogy kell gépelni. Tok egyszerű. Igaz a Google is kiad vagy 1 millió találatot mindenre. Na megyek és gyorsan osszedobok egy új Windowst itt ebédidőben.:))) Vagy kihuzom a szomszéd fogat. Ahhoz se kell diploma csak egy fogó.... Hát komolyan, minden oké nálad?:))

puhacica 2017.04.07. 20:35:48

@Nagy kámpics: forditok.

igen... = igen, felcsinaltatta magat az amcsi apukaval.
nem? akkor szerinted? = hiszen mi mas is tortenhetett volna, mint hogy felcsinaltatta magat az amcsi apukaval.
miert = miert csinaltatta fel magat az amcsi apukaval, aztan meg sir a szaja hogy gyerek mellett kell pehadezni, de bezzeg ha nem csinaltatta volna fel magat az amcsi apukaval...

gabors 2017.04.07. 20:36:11

@Nagy kámpics: "Mivel kicsit szétfolyik a mondandód, ezért nehéz konkrétan idézni belőle. Például ilyet írsz:"

"igen ... nem ??? akkor szerinted ???" \\

ezt nem talalom de valami volt elotte ... nem ?

Meg ilyet:

"mar elso Ph-d-jet is gyerekkkel szerezte meg (miert) van valami hasznalhatatlan (2) diplomaja "

Csak az egyik diplomát tudjuk, az éppen jogász, viszont mi az anyámat jelent az a "miért" ott a zárójelben? Mi az, hogy miért? Talán mert már volt gyereke, és nem röstellt tanulni mellette, azért. Milyen negatív, mögöttes szándékra próbálsz itt utalni?"

Mogottes? semmi mogottes nincs benne csak annyi hogy miert dontott hogy az "egyetem" alatt mar jo lenne gyereket is vallalni ... ez lehet hogy jo csak nem tudom "miert" es ha ugy dontott isbarmiert ... nem ertem miert kellene ezt jo vagy rossz ertelembe felhozni.... (olvasd el megegyszer hanyszor van hogy nem birta egyeztetni ezzel vagy azzal munkavalva etc)

"Mondom, nehéz érteni, hogy pontosan mire akarsz kilyukadni, a rosszindulat meg a lekezelés viszont érződik belőle, és az nem jó kombó. Azért meg, hogy szerinted a felcsináltatása helyett tarthatott volna kólásüveget a térdei között a számító kelet-euópai cigány k.rvája, na azért meg külön jár a pluszpont."

Nincs ebben semmi lekezeles addig amig emiatt akart valami "jo" erzest kivaltani ... kis kutya hol maradt (ha a laba is torott annal jobb) ???

"Gané dolog így hozzállni más emberekhez.

Persze ha félreértettem, amit írsz, vagy úgy érzed, hogy kiforgattam, akkor elnézést. "

Semmi gond hogy te maskepp latod foleg ha ironiarol sem halottal...

Shaktee 2017.04.07. 20:37:28

@Nagy kámpics: Kiforgattad biza. Gabesz meggyont már, sert reggelizett.

slussz :-)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2017.04.07. 20:38:10

@Csodabogár: A rendőrség Märsta-ban, az észak.stockholmi külvárosban elfogta a könnyebben megsérült tettest.

Shaktee 2017.04.07. 20:38:29

@gabors: a kámpics csivavának van humora :-)

gabors 2017.04.07. 20:40:46

@puhacica: amiert Te annyira merges vagy ... abbol SEMMIT nem en irtam ... csak ideztem masokat tobbek kozott Teged es feltetelzem az posztolot ... TE irtad azokat mondatokat nem en csak nezd vissza ...

ha a "kommentekben" nem latod az ironiat/ (sarcasms) arrol nem igazan tehetek ...

gabors 2017.04.07. 20:41:59

@swing gitan: " kámpics csivavának van humora :-)" ha ez egy kerdes (mert nagyon vigyazok)

akkor a valasz "talan" .... de ez mind @ironia

gabors 2017.04.07. 20:43:48

@Payrollerwitch: "Erre bármit válaszolhatnék, valamint az ellenkezőjét is, ha őszinte akarok lenni"

ez jo ezt elmentem hogy ne kelljen google-ni :-)

gabors 2017.04.07. 20:47:57

@puhacica: " @Nagy kámpics: forditok.

igen... = igen, felcsinaltatta magat az amcsi apukaval.
nem? akkor szerinted? = hiszen mi mas is tortenhetett volna, mint hogy felcsinaltatta magat az amcsi apukaval.
miert = miert csinaltatta fel magat az amcsi apukaval, aztan meg sir a szaja hogy gyerek mellett kell pehadezni, de bezzeg ha nem csinaltatta volna fel magat az amcsi apukaval...
"

en ilyet meg legsotetebb pillantaimban sem gondoltam, foleg nem irtam volna a interwebre !!! ugyhogy ha lehet nem kellene mindezt ellenem (is) felhasznalni (koszi Trump)

Golf2 2017.04.07. 20:48:57

Bár az összes magyar tudna úgy összezárni mint itt a nők...És mindig csak a nők.

gabors 2017.04.07. 20:53:14

@somlobodog: " Na megyek és gyorsan osszedobok egy új Windowst itt ebédidőben.:))) "

errol lekestel Billy mar megycsinalta milliardjat ... ubuntu meg ingyen van (nem tudom mi van ebedre azert a ceg fizet ?? mert ha nem minden centet az ablakon dobnak ki ami ott vagy)

lapetiteparisinne 2017.04.07. 20:54:23

@gabors: Akkor mégegyszer :))

Ez egy történet. Nem akartam semmilyen "jó érzést' kiváltani (rosszat meg aztán semmiképp) - főleg nem sirok, hogy milyen nehéz dolog' gyerek mellett péhádézni"' , vagy akármilyen diplomát szerezni.

Olvasva a kommentjeidet viszont azt gondolom, hogy bárhol is élsz (lehet otthon, nem tudom, nem keresgéltem) - egy elég tipikus hozzáállásod lehet a nőkhöz :) egy interjúban olvastam, néhány napja, hogy "nincs alternativája a fehér, keresztény FÉRFIAK' által irányitott világrendnek.. hátööö.. vannak otthon, akik ezt igy gondolják- ez is egy látásmód, de sajnálom azért néha magunkat, nőket, mert valóban :

-ha egyetem alatt szülsz- hülye vagy
-ha külföldinek - kurva (esetleg büdös imperoialista kém ? ::)))
- ha tanulsz is gyerek mellett- miért is nem dolgozol?
- ha dolgozni akarsz : miért csodálkozol, ha gyerekkel nem vesznek fel sehová ??

De mégegyszer :
külön magamat nem akartam sajnáltatni :) tök jól vagyok, szép helyen, (egyelőre nem egyszerű és még nem kényelmes, de) megfelelő körülmények közt, azt csinálom, amit szeretek. Miért is kéne sajnálni ?
Ez a poszt pedig arról szól, hogyan jutottam el odáig, hogy meghozzam a döntést, hogy nem próbálkozom azzal, hogy otthon folytassam a próbálkozást :)

puhacica 2017.04.07. 20:58:09

@gabors: ahh, hogy ez ironia lett volna! nice try...

Shaktee 2017.04.07. 20:59:57

@lapetiteparisinne:

jo helyen él a ficko, sot a puncisapkat is felteszi amikor kell, ne ragozd ezt tul, kicsit bemolézott.

ça va alors?

gabors 2017.04.07. 21:00:19

@Nagy kámpics: " @puhacica: " hogy gyorsan felcsinaltatta magat az amcsi apukaval?"

igen ... nem ??? akkor szerinted ???"

meg van

szoval mint irtam volt valami (nyilva) ott a kerdes es ott ket valasz ... igy sem ertheto ? szoval nem tudom csak kerdeztem puhacica kommentjebol idezve ...

Shaktee 2017.04.07. 21:00:31

@puhacica: nagy az unalom odaát, hinta szabin van?

Payrollerwitch 2017.04.07. 21:01:03

@lapetiteparisinne: Azt kihagytad, hogy ha dolgozol, és gyereked van, akkor megkapod, hogy veled kivételeznek a gyerek miatt, és a többiek helyetted dolgoznak. :(

2017.04.07. 21:02:28

@lapetiteparisinne: Hm, nemcsak otthon gondolják a keresztény, fehér férfiakos világrendes maszlagot, van egy ország, ami erre az elképzelésre épült, bár ők tovább mentek, mert a sima keresztény nem volt elég exkluziv nekik, igy ők a wasp-ra alapozták az alternativa-nélküliséget. Igen, igen, az USA lesz az, és ott él a mi jó Gáborunk is, aki kissé bereggelizett. És bár az amcsi sör lóhúgy-szintü, a szervezete úgy látszik, elszokott a rendes piától.
Ja, a folytatást azért ne feledd.

soad1221 2017.04.07. 21:03:07

@gabors: jaja, kampics nem erti am az ironiat.... :D nem sok kommentjet olvastad te sem...

lapetiteparisinne 2017.04.07. 21:10:49

@swing gitan: külváros- az Université Paris Sud az egyetem.. úgyhogy dél felé

puhacica 2017.04.07. 21:16:01

@swing gitan: neha itt is kezelni kell az apoltakat. :D

puhacica 2017.04.07. 21:17:23

@Golf2: kampics pedig tiszteletbeli nove avanzsalt :)

soad1221 2017.04.07. 21:22:05

@puhacica: huha, akkor ezt en mar reg megleptem? :)

puhacica 2017.04.07. 21:25:13

@soad1221: gyanus, hogy a sotetseg 101%-os szelleme hatassal van rad valamilyen mertekben. :D

Shaktee 2017.04.07. 21:31:16

@Pink Petsch: mé nem usákolsz egy kicsit szivem szottya, pothagyma :-))

Lassan leteszem itt a lantot s megyek a wallmartba vacak/gyari/edes kenyeert s lohugyos sorert :-))

waspi djuri

Shaktee 2017.04.07. 21:33:57

@lapetiteparisinne: en.wikipedia.org/wiki/University_of_Paris-Sud

arrafele nemigen vagyok ismeros, valamikor a 16-ban laktunk.

2017.04.07. 21:41:39

@swing gitan: Egyem azt a túlérzékeny lelkedet :DDD
A póthagyma meg gabors .... ma mindenképpen. Hátha holnapra kialussza.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.04.07. 21:43:58

@lapetiteparisinne:
Nagyon jól megírtad, ne törődj semmivel. Várjuk a folytatást.

gabors 2017.04.07. 23:02:26

@Pink Petsch: "nemcsak otthon gondolják a keresztény, fehér férfiakos világrendes maszlagot, van egy ország, ami erre az elképzelésre épült, bár ők tovább mentek, mert a sima keresztény nem volt elég exkluziv nekik, igy ők a wasp-ra alapozták az alternativa-nélküliséget. "

hm semmi hasonlot eddig nem irtam sot mindezt ellenzem, trumppal egyutt, de ki tudja ?

Sot kereszteny sem vagyok ...

de ha beidezek meg egy ket ilyet feher kereszteny naci is lehetek hamarossan... :-)

gabors 2017.04.07. 23:13:03

@lapetiteparisinne: Nem ertem miert irsz nekem ... mint irtam nagyon tamogatom hogy valamit probalsz ...

talan nem kellet volna sem a sok PhD sem a gyerekeket annyira nyomni ... azt valoban nem tudom milyen nehez ma orbanisztanban "jogasz"kodni ha nem vagy csokos (ha az vagy akkor konnyu azt tudom)

"egy interjúban olvastam, néhány napja, hogy "nincs alternativája a fehér, keresztény FÉRFIAK' által irányitott világrendnek." nem engem halottal de mivel megint idezek valakit par ora mulva en lehsze a kereszteny feher ferfiak szo szoloja holott szerintem illyen mar regen nincs (wasp sem)

de ki tudja ...

2017.04.07. 23:23:27

@gabors: Mondtam én, hogy te mondtad? Nem. Ezt én irtam, Magamtól, A poszternek. Tényleg ne igyál ma már többet.

gabors 2017.04.07. 23:34:32

@Pink Petsch: "Igen, igen, az USA lesz az, és ott él a mi jó Gáborunk is, "

hm

"A poszternek. "

Csodabogár 2017.04.07. 23:39:00

@Hobbiszakács: Ügyesek, már ha tényleg a tettes volt.
Anno a Palme gyilkosságnál is sok tettest elfogtak, de máig se tudják ki ölte meg. Én mondjuk nem sirattam, de mégis.

gabors 2017.04.07. 23:39:59

@lapetiteparisinne:

A poszternek csak annyit hogy a "life beautiful" olyan csak az olasz filmben van meg az amerikaiban sincs... (sajnos)

azert erdekelne pl hogy az amerikai nagyszulok hogy allnak a helyzethez ... (ha nem tul szemelyes a dolog...) mert van nagyon kozeli ismerosom hasonlo helyzetben es ott peldaul a nagyszulok voltak akik "segitettek" a valas utan mert jobban szerettek az unokakat mint a fiu-t

2017.04.07. 23:40:21

@gabors: Basszus, nézd már meg kinek cimeztem, és pontosan mit irtam bele. Először irtam az USA-ról, majd azt irtam, hogy te is ott élsz. Ennyi. Te ezt meg kurvára összemostad a faszom tudja mivel, de nem is lérdekel, mert most már idegesit a hülyeséged.
Feküdj le, b+, és aludd ki a mai söröket.

gabors 2017.04.07. 23:41:52

@Csodabogár: MOSZAD nem vicc ...

majd kb 20 ev mulva tuttira meg lesz

nem volt az veletlen ...

gabors 2017.04.07. 23:44:29

@Pink Petsch: "@gabors: Basszus, nézd már meg kinek cimeztem"

???

2017.04.07. 23:45:57

@swing gitan:

Ööö... van konkrét oka, hogy ezt belinkelted nekem, vagy csak irodalmi ajánló úgy általában?

2017.04.07. 23:49:19

@gabors: Az eredetit bejegyzést, te szerencsecsomag. Azt a poszternek, és nem neked. Érted máááár, Tompika?
Ja, és megkérlek valamire, amig annyira hülye vagy, mint Hagymási, addig hanyagolj, mert rohadtul nincs türelmem hozzád, és olyat találok mondani, amit magam is megbánok.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.04.07. 23:53:21

@swing gitan: "@gabors: Tultolod a bicajt, szvsz. "

+1 :)

@gabornak biztos ertesulesei vannak az "Intelligence community"-tol, csak nem akarja ezt a nagykozonseg ele tarni...;) nem Assad volt, es nem volt gaztamadas...az csak Trump propagandaja, hogy vegre bevethesse a fegyvereket ;)

gabors 2017.04.07. 23:56:55

@Pink Petsch: "olyat találok mondani, amit magam is megbánok. "

ezt most akkor hogyan kellene felfognom (politikailag korrekt vagy fidesz vagy mi ??)

Shaktee 2017.04.08. 00:04:07

@Zsuzsi65: :)

Ma még a cnn se basztatta, mccain sem, sok dem is támogatja.

Ami engem illet - bár a donald valóban úgy fejezi ki magát mint egy 13 éves gyerek - néztem a reakcióját a szír gyerekekről szólva, az bizony emberi volt. Semmi kamuság.

Most már ideje lenne hogy beengedje a szír családokat is amerikába.
Illene.

kék madár 2017.04.08. 00:14:43

nem tudom offnak szamit-e a posthoz hozzaszolni, ha igen, elnezest, beneztem:
jo kis izgalmak egy sokdiplomas, fel vilag bajat a hatan hordo ketgyerekes elvalt nonek, de nem akarom sajnalni, sokkal nagyobb problemai vannak a liliputinnak es gengszter haverjainak, hogy nem all meg a kisvasut az orszaghaznal es a CEU-t nem lehet "még" vorosiszappal leonteni es eldozerolni. Forog a bicska az ember zsebeben amikor ilyen torteneket olvas

gabors 2017.04.08. 00:19:49

@Zsuzsi65: "nem Assad volt, es nem volt gaztamadas...az csak Trump propagandaja, hogy vegre bevethesse a fegyvereket ;)
"

azt eddig sem mondtam hogy "tudom" csak annyit hogy semmi ertelme nincs es nem is volt hogy Assad ilyen amatore modon csinalja ha gazzal akart(akarna) tamadni akkor nem repulovel csinalna (kurva komplikalt es nagyon sokba kerul) agyukkal tarackokkal ez sokkal egyszerubb repulokkel gaztamadast senki nem csinal tul kompliklat es lehetetlen titokban tartani es semmi ertelme nincs .... ezert nem is csinaljak ...

de bocs ehhez semmilyen inteligence forrasra sincs szukseg ...

hogy ezt ki csinalta nem tudom de en a izraelre tippelek mert rajtuk kivul eddig ez senki masnak nem volt jo .. hezbollah-t es az iraniakat igy lehet (talan) az amerikaiakkal megtamadtatni ... ha trump beleugrik ... masnak eddig ez nem volt jo trump talan nyer 10% ot de meg akkor is joval 50% alatt marad ... semmi ertelme

2017.04.08. 00:21:02

@gabors: Akármit szedsz, többet már ne igyál rá.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.04.08. 00:21:45

@swing gitan: "Ma még a cnn se basztatta, mccain sem, sok dem is támogatja"...haha, igy van:)

attol fuggetlenul, hogy a szokincse valoban nem egy Harvard-educated embere, azert lehetnek emberi erzelmei (annak ellenere, hogy ezt sokan nem feltetelezik rola:)
A szovetsegesek tobbsege tamogatta a mostani akciot
"...a wide range of U.S. allies from Asia, Europe and the Middle East expressed support..."
www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-syria-reaction-idUSKBN1790M4

Shaktee 2017.04.08. 00:24:09

@Zsuzsi65: Harvard? Khm :)

Shaktee 2017.04.08. 00:25:45

@kék madár: scroll back to the Konrád cikkhez.

kék madár 2017.04.08. 00:29:36

"attol fuggetlenul, hogy a szokincse valoban nem egy Harvard-educated embere"
ma szomorkodtak rajta paran, hogy ez az ertelmi fogyatekos meg olvasni se tud, ugy kellett bevarni SNL proban, mert leizzadt egy oldaltol. De elnoknek azert jo lesz, elvegre miert is kene oda olyan magas kvalifikacio mint egy felmosorongyoperatori vizsgara.

Shaktee 2017.04.08. 00:32:41

@kék madár: miattam lehet belzebub is vazze ha putint megállítja.

adg 2017.04.08. 00:36:56

@gabors: "nem lehetett volna "gondolkodn" vagy coca colat a terd koze ? inkabb??"

Wow, meg ekkora suttyo bunko beszolast...
A mai napot te vitted szerintem, bar meg csak itt jarok.

Gyonyoru...

gabors 2017.04.08. 00:42:12

@swing gitan: Wharton School ... eddig ment Trump (nincs 2 PhD-je) .... (nem mondom hogy ez nem egy jo iskola .... de nem Harvard for sure)

gabors 2017.04.08. 00:47:48

@kék madár: ""attol fuggetlenul, hogy a szokincse valoban nem egy Harvard-educated embere"
ma szomorkodtak rajta paran, hogy ez az ertelmi fogyatekos meg olvasni se tud, ugy kellett bevarni SNL proban, mert leizzadt egy oldaltol. De elnoknek azert jo lesz, elvegre miert is kene oda olyan magas kvalifikacio mint egy felmosorongyoperatori vizsgara. "

ez jo honnan van??? ...

azert jobb ha az IP-cimedet VPN-en vagy TOR-on kezded titkolni :-)

gabors 2017.04.08. 00:50:16

@adg: "Wow, meg ekkora suttyo bunko beszolast...
A mai napot te vitted szerintem, bar meg csak itt jarok.

Gyonyoru..."

koszi ez jo esett :-))) a coca colat terd koze ??? most hallottad eloszor ? mert akor meg jobban erzem magam

Shaktee 2017.04.08. 00:50:17

@gabors: nem írta ki a nevét..:)

kék madár 2017.04.08. 00:53:54

@gabors: "azert jobb ha az IP-cimedet VPN-en vagy TOR-on kezded titkolni :-)"
soha nem probaltam titkolni a velemenyem, inkabb mindig oda koltoztem ahol toleraltak.
De igazad van elnezest kerek az ertelmi fogyatekosoktol, hogy Trumpot hozzajuk hasonlitottam
www.dailymail.co.uk/news/article-4386798/Taran-Killam-says-Donald-Trump-moron-SNL-host.html

gabors 2017.04.08. 00:55:28

@swing gitan: "vazze ha putint megállítja. "

nem vagyok biztos benne hogy Trump meg tudja allitani Putyint, meg ha akarna is katonailag szinte biztos nem (most) de politikailag sem igen ... foleg nem EU-ban lehet rosszul latom de most megint a keleti aramlat tunik erosebbnek ... (sajnos, majd meglatjuk)

Shaktee 2017.04.08. 00:59:51

@gabors: nem a megtudásról van csak szó, elemi érdeketek, nekünk is, hogy az európai piacot ne nyúlja le az orosz. A területek már nem is számitanak...

Ha ezt a buksi fejedben tartod(én is) akkor kevesebbet fogsz hülyéket gondolni a moszatról, hamaszról..fasznak kell agyonkomplikákni ezt? Elég komplikált magától is...

gabors 2017.04.08. 01:02:03

@kék madár: "soha nem probaltam titkolni a velemenyem, "

nem a velmenyed lehet a gond ... mert azt (legalabbis az usa-ban) a torveny vedi... de amit mondasz az mar korantsem vedett nem vagyok az ugyveded de komoly kulonbseg van a velemeny es ez kozott " De elnoknek azert jo lesz, elvegre miert is kene oda olyan magas kvalifikacio mint egy felmosorongyoperatori vizsgara. " lehet ez meg belefer az alkotmany elso kiegeszitesebe ... (ha nem amerikaban elsz akkor ez sokkal rosszabb lehet)

gabors 2017.04.08. 01:07:40

@swing gitan: "hogy az európai piacot ne nyúlja le az orosz. A területek már nem is számitanak..."

pontosan errol is van szo (talan) miert nem gondolod hogy a moszad all mindezek mogott ... israel az egyik legnagyobb katonai elado .. foleg ha ugy nezzuk hogy mennyit szallitanak "be" az amerikai fegyverekbe ... 30-40% !

pont nekik lenne a legnagyobb veszteseg az eszak afrikai arab terulet menne az orosz/iran zsebbe ...

Shaktee 2017.04.08. 01:21:56

@gabors: ne menjen, us, brits, france, germany erdeke is.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.04.08. 01:22:18

@adg: "A mai napot te vitted szerintem, bar meg csak itt jarok.

Gyonyoru..."

hat meg ha tovabb olvasod a kommenteket...:)) ma valami kulonleges vilagnap volt, vagy napfolt-tevekenyseg, vagy valami nagy trauma erte @gabors-t ;))

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.04.08. 01:26:33

@gabors: "israel az egyik legnagyobb katonai elado .. foleg ha ugy nezzuk hogy mennyit szallitanak "be" az amerikai fegyverekbe ... 30-40%"

haha, ez is egy jo conspiracy theory ;)
"The motivations for nations starting, entering, or ending wars are often brought into question by conspiracy theorists. Munitions suppliers are often blamed for devising, coordinating and precipitating the events that lead nations into war, either in part or entirely. According to this view, there is always a party within a nation that benefits from war, on whatever pretext: the suppliers of weapons and other military material. "

adg 2017.04.08. 01:35:52

@Zsuzsi65: jaja, kozben vegigolvastam, jo kor volt. Errol a posztolorol sem hallunkntobbet, johet meg tobb statisztika es brexit. :D

kék madár 2017.04.08. 01:58:59

@gabors: nem ertem mit mondtam, ami ne ferne bele, de mindegy ne fokozzuk a fennforgast tovabb

Shaktee 2017.04.08. 01:59:22

@adg: dont jinx her away mate

kék madár 2017.04.08. 02:48:20

@gabors: szerintem maskor kommenteles kozben ne igyal. Vagy ivas kozben ne kommentelj.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.04.08. 03:15:11

@adg: szerintem aki olyan bator, hogy 2 gyerekkel egyedul nekivag, azt egy ilyen kis trollkodas nem ijeszti el.:) Gabor sem szokott ennyire elszallni, most tenyleg kicsit "sokkos" allapotban van:))

Bredpitt Monika 2017.04.08. 09:37:36

@lapetiteparisinne: Sok sikert kívánok nektek !

Egy dolgot kell szerintem fejben tartani. Minden döntés, amit hozunk a jó döntés. Egyedülálló szülőnek lenni szerintem azért nagyon nehéz, mert a döntések súlya a te válladon van és tiéd minden felelősség.

Még egy pár sor:

" Sosem lehet tudni, hogy a rossz, milyen jót,
illetve egy látszólag jó milyen rosszat takar.
Mielőtt bármiről ítéletet mondanál,
gondolj az öreg kínai paraszt történetére...

Egy öreg kínainak olyan csodálatos fehér lova volt,
hogy az ország leggazdagabbjai irigykedtek rá.
Valahányszor sok pénzt ajánlottak fel neki a lóért cserébe,
az öregember csak a fejét rázta.
- Nem, nem.
Ez a ló sokkal többet jelent nekem, mint egy állat,
ő inkább barát, nem adhatom el.
Egy napon a ló eltűnt.
Az üres istálló előtt összegyűlt
szomszédok máris ítélkeztek:

- Látod, milyen bolond vagy!?
Sejthetted, hogy el fogják lopni tőled ezt a csodás állatot.
Ha eladtad volna,
most legalább a pénzed meglenne.
A paraszt megint a fejét rázta.
- Ne túlozzunk!
Mondjuk csak azt,
hogy a ló nincs az istállóban.
Ez tény.
Minden más csak a ti értékelésetek.
Honnan lehetne tudni,
hogy ez szerencse vagy szerencsétlenség?
A történetnek csak a töredékét ismerjük.
Ki tudja, mi fog történni?
Az emberek kinevették.
Jó ideje már bolondnak tartották.
Meghálálta a szeretetet

Két hét múlva visszajött a fehér ló.
Nem lopták el,
csak kiszabadult,
és tizenkét vadlóval együtt tért vissza szabad portyázásáról.
A falusiak újra összegyűltek:
- Igazad volt,
nem szerencsétlenség történt,
hanem áldás!
- Én azért ezt nem mondanám még.
Elégedjünk meg annyival, hogy a ló visszajött.
Honnan tudhatnánk, hogy ez szerencse-e vagy baj?
Ez csak egy mondat.
És vajon meg lehet-e ismerni
egy könyv tartalmát egyetlen mondat elolvasása után?
A falusiak szétszéledtek,
meg voltak győződve arról,
hogy az öreg összevissza beszél.
Kap tizenkét gyönyörű lovat,
szinte ajándékba, és nem örül neki.

A paraszt fia elkezdte betörni a vadlovakat.
De az egyik ledobta a hátáról és összetaposta.
A falubeliek megint összegyűltek,
hogy elmondják véleményüket:
- Szegény öreg, igazad volt!
Ezek a lovak nem hoztak neked szerencsét.
Lám, az egyetlen fiad nyomorékká lett.
Ki segít majd neked idős napjaidban?
Igazán sajnálatra méltó vagy.
- Ne szaladjatok ennyire előre - válaszolta nekik a paraszt.
A fiam nem tudja többé használni a lábát,
ez minden.
Ki tudja megmondani, mit hoz ez majd nekünk?
Az élet apránként mutatkozik meg,
senki nem tudja megmondani egy cserép láttán,
milyen is a váza maga?

Nemsokára kitört a háború,
és a falu összes fiatal emberét besorozták,
kivéve az öreg nyomorék fiát.
- Nahát, öreg, megint igazad volt.
A fiad ugyan nem tud járni többé,
de legalább melletted marad.
A mi fiaink pedig mennek a halálba.
- Kérlek benneteket - válaszolta a paraszt -, ne ítélkezzetek rögtön.
A fiaitokat besorozták a hadseregbe,
az enyém itthon maradt.
Ennyit tudunk csupán.
Isten tudja csak, hogy ez jó-e vagy rossz?."

Bredpitt Monika 2017.04.08. 09:39:28

@kék madár: még mindig imádom a humorod, este bemásolom ide az egyik kedvenc hozzászólásom, ami tőled jött egy régebbi poszt alatt

Buchhalter 2017.04.08. 11:57:09

@gabors: ahogy elnézem a beszólásaid ritka egy bunkó és önelégült egoista vagy.Szerintem keres fel egy pszihiátert,rád fér.

Bredpitt Monika 2017.04.08. 19:06:21

@kék madár:

Ezt te írtad egyszer, valaha:

"a kertvarosban felszalltam egy railjetre, atvettem a vezetest es agyonkuplungoltam az utat Korzikaig, el is egettem parszor, de nem tunt fel mert kozben nagyon rossz magyar borokat ittam del-afrikai hordobol. Aztan megjelent digger par vodor KFC csirkeszarnnyal es Pappito rasszista meduzas kepeivel traktalt egeszen addig amig le nem nyult erte a joisten es leejtette a helyere Monikat, neki be nem allt a szaja a kenyer illatarol meg a hulye Amwayes amerikai televangelist legeslegszebb nok Pesten temarol. Csak akkor hallgatott el amikor egy utas (wuaaa [nor]) elkezdte verni a vezetofulke ajtajat, hogy ez nem is railjet, szerencsere Pink Petsch helyretette es bevagta egy 10 fokos fjorba, a nemet turistaknak meg a kesztyujuk is belefagyott.
Jo, ma mar nem iszom tobbet, mert nem talalom a gyogyszereim. "

Üdv

kék madár 2017.04.08. 19:36:33

@Bredpitt Monika: oh boy, az internet nem felejt :)

Hari Seldon 2 2017.04.09. 09:12:09

@lapetiteparisinne:
Csak most tudtam írni, ezért nem tudom olvasod-e még. Eddig jó volt, de ez egyenlőre csak az előzmény. Majd érdekes lehet a letelepedés is.

Vadalmaaaaa 2017.04.09. 18:32:20

Olyan irjon posztot ,aki hatter nelkul indul el az ismeretlenbe,se szuloi,se gyerektartas ,se osztondij nyujtotta hatter nincs....van ilyen?

Demi78 2017.04.10. 12:10:30

Gratulalok a posztironak, nem semmi!

Lordmotor 2017.04.10. 13:46:17

@gabors: igen. Forintban, havonta.

DieNanny CH 2017.04.16. 17:48:45

@vöribaba:

Nem is egy. Úgy 5 éve, egy asszem 3 gyerekes család vágott neki, 4 vagy 5 bőrönddel. Semmijük nem volt, úgy érkeztek Angliába.
Sajnos nem emlékszem a posztoló nevére, asszem idős-ápoló lett.

De még sokan voltak rajtuk kívül is.

adg 2017.04.16. 17:52:41

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: nekunk is csak a borondjeink voltak es par honapra elegendo penz, semmi mas. :)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása