oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Gazdagisztán

2017. április 04. 06:30,  Mi lett volna, ha... 197 komment

2017. április 04. 06:30 Határátkelő

Mi lett volna, ha...

Alighanem mindenkinek eszébe jut néha, hogy mi lett volna, ha… Például mi lett volna, ha Puhacicáék két éve nem a londoni költözés mellett döntenek. Mert akármilyen furcsa is, de már két éve, hogy mindannyiunk (virtuális) szemeláttára nekivágtak. Úgyhogy most jöjjön egy beszámoló az elmúlt két évről.

cim_17.jpg

„Eljátszottunk már a gondolattal, mi lett volna, ha. Ha minden ugyanígy történik velünk, csak nem ott, hanem itt. De mivel ott történt, most itt folytatjuk. Két éve már, hogy Londonban vagyunk otthon. Visszaolvasva a költözéskor írt posztot, ma sem írnám másképp. Egyetlen dolog nem jött be: valahogy nem akar véget érni ez a nászutas időszak. :)

tengerpart.jpg

Szóval ott tartottunk, hogy beköltöztünk az átmeneti stúdióba, munkát kerestünk és vártuk az első hivatalos levelünket, hogy végre nyithassunk bankszámlát.

Röpke két hét után át is költöztünk a frissen felújított lakásba, ami azóta megkapta a „diggersegglyuk” becsületes nevet.

Mint ismeretes, ő segített a hajléktalálásban, barátságunk érdekből indult, úgy is maradt, sose fogunk beilleszkedni... ja, ez egy másik történet, elnézést. :D 

Belaktuk a kis lakást, asztalunk még nem volt, de cicabútorunk már igen, prioritás ugye, az nagyon fontos egy újrakezdés esetén. Megjött a hivatalos levél is, amire végül nem volt szükség, mert közben találtunk munkát és a szerződés elég volt a számlanyitáshoz. 

Sok újat nem mondok a munkakereséssel kapcsolatban, a kommentekből kiderült már, mennyire vittük. Kerek egy évet dolgoztam a 5Guys nevű műintézményben, az első 3 hónapban mint mindenes, leginkább a vendégek után rámoltam és takarítottam, aztán beraktak kasszázni, a fennmaradó 9 hónapot ott is töltöttem. 

Nero, a kegyetlen 

A végére iszonyúan elfáradtam, de ez nem is csoda, amikor egy átlagos műszakban átment a kezem alatt 3-4000 font bevétel. Sok volt, váltani kellett. A lehető leghamarabb leléptem és elkezdtem barista karrierem a Caffe Neroban. 

Az üzlet, ahova kerültem egy rendkívül posh környéken van, posh vevőkkel. Hát, nem lettünk barátok. :D Az én problémám viszont nem ők voltak. Hanem. Nem is tudom, hogy mit gondoltam, de valahogy az volt bennem, hogy majd én barista leszek és akkor az milyen menő lesz és kapok egy új szakmát ingyen, blablabla. 

Aztán rájöttem, hogy egy bizonyos szint felett ez tényleg egy nagyon jó szakma, elképesztő, miket tudnak az igazán jó baristák, de ezeknél a láncoknál ebből semmit nem tapasztalsz, csak gyártod a koffeinmentessoványtejesamerikanókat szakmányban, hát köszi, de inkább nem. 

A menedzserem meg egy kígyó volt, a többiek mondták, hogy nagyon jól bírom és hogy el ne menjek, mert jobb vagyok, mint bárki az utóbbi időben, de ez kevés volt a maradáshoz. Egy hónapig tartott a karrier. :D 

A laza cukrászda 

Innen egy kis cukrászdához igazoltam, ott vagyok azóta is. Egy közeli bevásárlóközpontban vagyunk, a nagyobb, beülős üzletünket bezárták, a kisebbet kibővítették, itt dolgozom most. 

Könnyű munka, cupcake-eket, tortákat árulunk elvitelre, rendeléseket veszünk fel. A pláza nyitvatartási idejéhez igazodunk, nem kell korán kelni, nem kell késő éjjel bóklászni hazafelé, stresszmentes, laza hely.

bevasarlokozpont_1.jpg

A lassan egy év alatt híztam 3-4 kilót, köszönhetően a finom és választékos kínálatnak. Ezzel a melóval kibékülnék hosszabb távon is, de csak ha nem dagadok tovább. 

Annak ellenére, hogy alapvetően nem annyira kívánom az emberek társaságát, elég jól megy ez a vevőszolgálat téma. Klassz visszajelzéseket kapok a vásárlóinktól, volt olyan, aki konkrétan azt mondta, hogy minden boltba kellene legalább egy ilyen eladó. 

Van, aki inkább megvárja, hogy én szolgáljam ki, még ha később is kerül sorra. Ezek azért jól esnek. Egyetlen problémám, hogy a csapat nem az igazi. Részben ezért szeretnék átmenni egy másik üzletünkbe, de ez még a közeljövő zenéje.

suti.jpg

Az uramról is essen pár szó: egy barkács- és festékboltban kezdett anno, most is eladóként dolgozik, csak már egy másik, kisebb hálózatnál, magasabb pozícióban. Nagyon jó helye van, szereti csinálni és szépen lépked előre a ranglétrán. 

Meglepetések 

Ért azért bennünket néhány meglepetés, mi otthon elég keveset láttunk az emberekből, vevőszolgálaton csak vevőként jártunk, álmunkban se gondoltuk, mennyire egyszerűek a népek. De tényleg, mindenféle nagyképűsködés nélkül, elképesztő kaliberek vannak. A negatív tartományban. 

  1. Kérek egy sajtburgert sajt nélkül.
  2. Almazöldet kérek. De mi legyen almazöld? Festék a falra. Ilyen, mint a képen itt, a telefonomon. De ez fehér. A feleségem azt mondta, ez zöld.
  3. Van meleg milkshake is?
  4. Dobozban vagy szalvétán kéred a süteményt? Igen.
  5. Te sütöd a sütiket? Nem, én nem tudok sütni. Pedig kellene. Én eladó vagyok, nem kell tudnom sütni. De kell. Szerinted itt szemben a Teslánál az eladók tudnak Teslát összerakni? Az engem nem érdekel, de neked tudnod kellene sütni.
  1. I no speak... swim swim hat hat... O.O (úszósapkát keresett a szerencsétlen a festékboltban).

Komplett regényt tudnék írni, lehet, hogy meg is gazdagodnék belőle. :D 

Fő a nyugalom 

Na igen, ez mind szép is meg jó is, de hol marad a vágás, hát nem vittük semmire, a vak is látja. Nos, van ez a poszttraumás stressz szindróma, gondolom mindenki hallott már a jelenségről. Eszembe nem jutna viccelődni vele, de valami ilyesmi van nálunk is. Egyszerűen túl sok volt a stressz. 

Írhatnék már a volt cégünkről, letelt a két év titoktartás, de minek. Elmúlt. Nincs az a pénz, az az állás, amiért visszamennénk. Hogy itt hogy működnek a produkciós társaságok, nincs rálátásunk. Gyanítom, jobb lehet a helyzet, mint otthon volt. Mindenesetre nem feszít annyira a téma, hogy utánajárjak. 

Nem akarok alkalmazott vágó lenni. Jó ez így, vége a munkaidőnek, kilépek az ajtón és el van felejtve minden. Ez a fajta nyugalom megfizethetetlen. Ezért sem vállaltam végül például a kensingtoni Hiltonban felajánlott recepciós állást. Fő a nyugalom. 

A „médiabirodalom” építése 

Viszont attól, hogy volt már pár lélekölő partnered, szerelmes lehetsz még és leszel is - mondaná Coelho... én csak annyit mondok, hogy vágni, fényképezni, filmezni továbbra is szeretünk, nem véletlen tanultuk, csináltuk. 

Ezért aztán elhatároztuk, hogy felépítjük a saját kis „médiabirodalmunkat”. Nagyon kezdeti fázisban vagyunk még, épphogy kisült a weboldal, ami a nevem melletti linkre kattintva érhető el, lehet, hogy erről a szezonról le is maradunk. Nem sürget bennünket semmi, majd berobbanunk a következőben. :D 

De komolyan, ha csak pár melót csinálunk meg évente, akkor is tiszta haszon, ami ezzel bejön, miközben kiéljük a kreatív hajlamunkat is, ha másra nem, a magunk szórakoztatására. Némi drukk nem árt azért, küldhetitek a csít bátran, az egyik nagy álmom, hogy itthonról dolgozva is meg tudjuk teremteni a cicakajára valót. :) 

Lesajnálás nélkül 

Most, hogy így kidolgoztuk magunkat, forduljunk rá az elmélkedésre, pihenésre! Továbbra is azt gondolom, hogy jól választottunk. Nekünk tetszik itt, bejön az élni és élni hagyni légkör. 

Írhatnék a Brexitről, de nem nagyon tudom, hogy mit. Én semmi idegenellenességet nem tapasztaltam, senki nem szólt rám, nem akart megverni, nem nézett rám csúnyán. Nem tapasztaltam lenézést azért, mert „csak” egy eladó vagyok, sőt, ha meglátják a logót az ingemen, meg is szólítanak, hogy ismerik ám a Lolát! 

Nyilván itt is megvan az értéke minden melónak, mindenki tisztában van vele, hogy a bolti eladó vagy a takarító nem agysebész vagy űrkutató, viszont nincs az a fajta lesajnálás (vagy mi nem találkoztunk vele), mint Magyarországon, hogy ja, te csak ilyen aljamunkát végzel. 

Minden buszon van legalább egy hangosan telefonáló és miatta legalább egy összenézés. És hány összenézésből alakult már ki beszélgetés, ahol a kelet-európaiságom nemhogy hátrány, de érdekes beszédtéma lett, így került már szóba Bartók, a kommunizmus vagy éppen a lángos. 

Vidéken járva ugyanez fogad, turizmusukról nem annyira híres falvakban lépten-nyomon megszólítanak, hogy miért épp oda mentünk, láttuk-e már a templomot, milyen jó kis hely ez, csak közel az autópálya, régen bezzeg minden jobb vót... mi nem vagyunk valami beszélgetős típusok, magunktól az életben nem szólnánk senki idegenhez, de valahogy mindig megtalálnak bennünket, ha akarjuk, ha nem. Hát ennyit a kirekesztésről, lenézésről.

haz.jpg

A csavargók háza

A szabadidőnket többnyire csavargással töltjük. Meseszép kis falvakra bukkantunk, híres városokat csámborogtunk be, a tengerpart pedig örök kedvenc marad, az se számít, hogy eddig csak a kisujjunkat dugtuk bele, olyan hideg.

A „tengerentúli” nyaralásainkról posztok is születtek, voltunk Mallorcán, Barcelonában, Portugáliában, most éppen Fuerteventuráról értünk haza, aztán ezzel valószínűleg le is zárul az idei év, mármint utazás szempontjából. Oka is van, nem is tartom titokban.

fuerteventura_1.jpg

fuerteventura_2.jpg

Volt nekünk néhány nagyobb álmunk, ezek közül az egyik egy saját ház vagy lakás akkorra, amikorra megvénülünk. Ez még nincs meg. A másik egy olyan autó volt, amiről az uram álmodozott, ez már megvan. A harmadik: utazni, utazni, utazni. Ez részben teljesítve. 

Most azonban az első számú álom miatt a harmadik számút hanyagoljuk egy kicsit. A két/három éves terv a kezdőtőke összegyűjtése a hitelhez. Bizonytalan még minden, ki tudja, mit hoz a Brexit, merre mozdulnak az ingatlanárak Spanyolországban, mert az öregkori láblógatást ott képzeljük el, de a következő pár évben talán tisztábban látunk majd, mint most.

birkak.jpg

Tudnék még írni, novellát, regényt, háború és béke hosszút, annyi mindent tapasztaltunk, láttunk, éreztünk, de túl közhelyes lenne. A lényeg, hogy jól érezzük magunkat, az álmainkból egy szép napon valóság is válhat, konfettieső, giccsparádé, londoni mosogatónak lenni jó. :D Aki nem hiszi, járjon utána, vagy várjon pár évet! Kívánom magunknak, hogy legyen miről újabb posztot írni!"

HÍRMONDÓ

Már látszik, hogy élethalál harc lesz a Brexit

Nagyon csúnyán összerúgta a port Spanyolország és Nagy-Britannia Gibraltár miatt, egészen elképesztő vádak is elhangzottak a felek (elsősorban a britek) részéről. Ha a dolgok így mennek tovább, aligha lesz békés válás a Brexit.

Óóó, Riviéra

Cannes-ról elsősorban a Riviéra, a tenger, meg a filmfesztivál jut az ember eszébe, a legkevésbé sem a lakatos munka, pedig hát a francia városban is szükség van rájuk.  

Vendégmunkások nélkül egyre rosszabb lesz a helyzet

Nem csak Magyarországon okoz egyre nagyobb problémát a munkaerőhiány, hanem például a lengyeleknél is, ahol vészesen csökken az aktívak száma, márpedig ha ez így folytatódik, akkor sokkal több ukrán vendégmunkásra lesz szükség, mint most.

Puszigondok 

Külföldön élve a beilleszkedés egyik fontos kérdése a másokkal (főleg a helyiekkel) folytatott kommunikációs kódok elsajátítása. Magyarul, nem mindegy, hogy bemutatkozáskor például kezet fogunk, puszit adunk, esetleg másképp üdvözöljük a többieket.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével. 

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr7912399395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Demi78 2017.04.04. 16:27:35

Jo cikk volt (vegre:) ). A spanyol nyugdijas evek nalam is megvannak, legalabbis terv szinten. Kis haziko a park Gûell felett Barcelonaban... Nem lenne rossz:).

macamuca [IHUN] 2017.04.04. 16:28:47

@P.Elliot:
Kérem a pontos címet, tűpontos ajtószámmal.

macamuca [IHUN] 2017.04.04. 16:31:01

@doktornoo:
Én a fodrászommal vagyok hajszálra (:D) ugyanígy.
:))

Demi78 2017.04.04. 16:42:12

@swing gitan: tudom, mi egy ismerosnel laktunk ott, akinek szinten tele volt a töke a turistakkal. Ezert mondtam a Park feletti reszt, az csendesebb. Illetve akkor mar nem turista lennek, hanem nyugdijas magyar-francia allampolgar:)

Shaktee 2017.04.04. 16:43:13

@Demi78: tudnék én is nyuggerkedni arrafelé :-)

SzZoole 2017.04.04. 16:45:50

@puhacica: az tuti,ha macskanak szuletnek akkor nalunk vagy nalatok akarok elni,mert ilyen jo dolga sehol nincs ezeknek a gyalogszörösöknek

Demi78 2017.04.04. 16:47:12

Hat ja, zabalni ketpofara az empanadasokat, tengerpartra lebuszozni es el-eljarogatni a katalan fuggetlensegi rendezvenyekre sört kortyolgatni. Bar nekem meg hianyzik 24-25 ev a nyugdijig, de mar most mondtam a lanyomnak, hogy ugy keszuljon, kap itt egy lakast, szulok meg mennek delre. Azt valaszolta, hogy "babababababmamamamama". 8 honapos:D

SzZoole 2017.04.04. 17:04:28

@charlieharper: akarsz huvelygombat Charlie?
@adg: azt mondta egyszer,hogy naluk a tuncikertben a GP-n a hazi orvos receptre fel irja ha szukseged van ra:)

Shaktee 2017.04.04. 17:10:03

@The Devil Himself as. Zoole: pfujjj, még a herpeszed sincs rendesen kikezelve :P

SzZoole 2017.04.04. 17:24:25

@swing gitan: herpeszem sose volt,volt viszont tripper/kanko/szifilisz,mondta is a nejem,hogy ez a Zoole mindent haza visz:)))

Shaktee 2017.04.04. 17:24:51

@Demi78: Havonta két fiesta :-)

2017.04.04. 17:44:01

@swing gitan: És te ezen meglepődsz?

Shaktee 2017.04.04. 17:47:16

@Pink Petsch: Aha, mert olyan kis naíva vagyok.

puhacica 2017.04.04. 18:20:05

@London2009: en meg olyan hazba nem megyek, ahol ember van, ha nem muszaj. :D

@Demi78: na igen, bcn az orok kedvenc. de arra sajnos nem lesz penzunk.

@blackhairlady: koszi! hejj az a kep! na de nem lehet mindig fesziteni :D

@gabors: nem, telikabat van rajtam 2 eve, az volt rajtam a "naszuton" :)

@doktornoo: :D hat az nagy vagas volt. :)

2017.04.04. 18:20:32

@swing gitan: Na, hát akkor ébresztő. Magyarországnak megint sikerült legyőznie önmagát. Nem először, és ahogy elnézem, nem is utoljára.

Shaktee 2017.04.04. 18:37:15

@Pink Petsch: Ha a 10ezer helyett megint 100ezres tömeg világított volna a telefonokkal vasásnap, talán nem tolták volna keresztül ilyen könnyen a törvényt..lásd a netadós ügyet.

Mondom..talán.

doktornoo 2017.04.04. 18:40:17

@charlieharper: aaa, megkerdeztem az illetekest, mar nem ove a HA ;)

vándor madár 2017.04.04. 18:42:02

"A spanyol nyugdijas evek nalam is megvannak, legalabbis terv szinten."

Nem tudni mit hoz a jövő, de aki Spanyolországban szeretne nyugdíjas lenni, az remélem utánanézett, hogy ott a nyugdíjakat elég komolyan megadóztatják - 20% körüli adóra számítani kell.

A helyzet jelenlegi állasa szerint Spanyolországban már 11.200 Euró évi nyugdíjtól kell jövedelemadót fizetni. Még szerencse, hogy van az adóalapból levonható szabad összeg.

Spanyolországban van kamatadó, ingatlanadó és valószínű vagyonadó is, úgyhogy nem árt alaposan mérlegelni a helyzetet és a körülményeket, mielőtt az ember oda invesztálja minden vagyonát.

Igazán nem akarok vészmadárkodni, de nekem az mindig intő jel, bárhogy is süt a nap és bármilyen kék is a tenger, ha egy országból milliószámra vándorolnak ki az emberek.

www.expatica.com/es/finance/Taxation-in-Spain_471614.html

www.enterspain.com/?Arbeiten-in-Spanien/Steuer-IRPF

www.expertsforexpats.com/expat-tax/expat-tax-advice/tax-in-spain-for-expats/

www.eu-info.de/leben-wohnen-eu/immobilienkauf-eu/6002/

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.04.04. 18:44:44

Beste cafka cica, az anyja valagát, de gyönyörűség ez a dög.
Megint el akarom kapni egy fordulóra...Már múltkor is meg akartam...
Úgy megfociztatnám pingponglabdával, hogy megizzadna bele.
:-)))
A "szülőknek" meg sok sikert, szuper életfelfogás, zsirály poszt volt.
"Feszítős" képek vannak még Fuertéről, publikus helyre kirakva?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.04.04. 18:49:11

nepitelet.hu/autok/daihatsu/yrv_2001/kubu_a_kis_maltai_rohadek/

Ezt véletlenül nem Tucano írta?Nem lepődnék meg... :D

***
travelo.hu/utrakesz/2017/04/02/jo_tudni_nem_csak_egy_sydney_van/

Mindenek előtt persze bróhaha, de hogy én mennyire rühellem az ilyet...Mi a faxért nem lehet totálisan különböző városneveket kitalálni...?Elfogytak a földrajzi nevek, kimerült már az összes betűkombináció??

***

velvet.hu/europa/2017/04/03/mivel_tobben_laktak_egy_hazban_ket_honap_utan_kijott_beloluk_a_magyar/

Külföldi magyarok, együtt lakva, tipikus... :D

2017.04.04. 18:53:00

@swing gitan: De keresztültolták volna, Putyin kezd türelmetlenné válni, Oroszhonan sem mennek éppen jól a dolgok.

2017.04.04. 18:59:52

@geegee: Khm, van egy Budapest az USA-ban is, Georgia államban. London meg azt hiszem, minden földrészen.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.04.04. 19:33:12

@Pink Petsch: Ááá, van sok ilyen, soxor csak pár száz km távolságban.Vagy mondjuk csak egy betű különbség, az is durva tud lenni.

2017.04.04. 19:34:43

@geegee: A gyarmatositás, édesegykomám, az a fránya gyarmatositás tehet arról, hogy egyesek Kanadában kötnek Ausztrália helyett ;).

Golf2 2017.04.04. 19:36:26

Ezek a szarháziak még az amerikai magyar nagykövetet is visszahívták a Ceu miatt...

2017.04.04. 19:54:13

@Golf2: Ne izgulj, meglesz ennek a böjtje ősszel, amikor a kvóta-kérdés újra teritéken lesz. Nagyon meg fogja szopni ezt még Magyarország.

Shaktee 2017.04.04. 20:01:05

@Pink Petsch: @Golf2: Junius végén hivják vissza..

bájjercájtung.

2017.04.04. 20:06:43

@swing gitan: Ja, szerintem én félreértettem, merthogy holnapra ekérették az amcsi meg a német ügyvivőket a külügybe. Azt hittem, arról van szó ....

Shaktee 2017.04.04. 20:09:08

@Pink Petsch: Hiranyag.

Nezem eloben, hangosak az ifjak..

2017.04.04. 20:10:02

@swing gitan: Viszont az őszi szopás kb. garantált ... de legalább nem lesz egyedül, a lengyelek is csatlakoznak.

nyuszigonosz 2017.04.04. 20:10:47

Nagyon szép képek és érdekes írás.

Shaktee 2017.04.04. 20:12:28

@Pink Petsch: Varjuk meg a francia valasztasokat

2017.04.04. 20:17:22

@swing gitan: A kvótarendszerből nem farolhat ki Franciaország, pláne, hogy nagyon nem érdeke, akárki is nyeri a választásokat. Úgyhogy ebben nem nagyon reménykednék, hogy majd a francia szélsőjobb megmenti a magyarok meg a lengyelek seggét.

Shaktee 2017.04.04. 20:27:01

twitter:

#dontsignitJanos!

2017.04.04. 20:48:07

@swing gitan: Az a marionett-figura? Ugyanmár ... de aranyos, hogy te ezt tényleg elhiszed. A twitter különben nem igazán népszerü Magyarországon.

Herr Géza 2017.04.04. 21:07:57

@Vityo641(AT): Hát te meg a humort nem érted? Mennyi szmájli köll utána? :)))))))))))))))))))))) Így jó?
Azért azt tényleg nem gondoltam komolyan, hogy azt sem tudod benzines-e vagy dízel... De elárulok egy titkot: bérautó, azt mondja az átadó, "vigyázzon, ez dízel". Elteperek vele 250 km-t, nagyon gyanús... Mintha benzines lenne, tök úgy viselkedik. Otthon a fiam ranéz, rögtön köpi, "papa hülye vagy, ez benzines". Nézem a forgalmit, tényleg az. Tanknyílás: Only Bleifrei 95. Még jó, hogy a dízel pisztoly bele se menne a benzines lyukba..... :))) Viszem vissza, mondom a fazonnak, hogy nagyon vicces tetszett lenni, ez biza benzines. Mire ő: kizárt, itt van a nyilvántartásban meg a kulcson is, hogy dízel. Hát akkor nézd meg a forgalmit meg a tanknyílást... Azannya, tényleg. De jó, hogy szólt uram...... :)))))))))

jojó78. 2017.04.04. 21:14:00

@The Devil Himself as. Zoole: @NomádMatyi: Végre!! Nem csak engem hagy hidegen a foci. Már kezdtem azt hinni, egyedül vagyok. :))))))))))))))) Az autóbuzériámba meg inkább ne menjünk bele. :))))

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2017.04.04. 21:17:29

@jojó78.: köszöntelek a "milyen férfi vagy te?" klubban :D (de lehet hogy nekem külön klubot kell alapítani az autóérdektelenségem miatt :D )

Herr Géza 2017.04.04. 21:19:53

@P.Elliot: "En befogadok egyebkent mindenkit aki az ajto elott jelentkezik hogy nincs senkije..."
Na véged. Ha hamarosan egy rosszarcú kétméteres őrült áll az ajtód előtt, az Hinta lesz. Jobban jársz, ha szimplán odaadod neki a pénztárcádat a hitelkártyákkal, de nem engeded be. :)))))))

jojó78. 2017.04.04. 21:19:53

@puhacica: Tetszett a poszt, sűrűbben is elkövethetnél ilyesmit :)))
A vevői kérdéseket gyűjthetnéd és néha kirakni egy posztnak. :))

jojó78. 2017.04.04. 21:23:39

@NomádMatyi: Anyira nem érdekel hogy mit gondolnak rólam. Nem az én bajom :))))))))
Na de az autóérdektelenséget kezeltesd :)))))))))))))))))))))))))))))))
Angol Barátomat se mozgatták nagyon az autók, de már látom rajta a tüneteket. Hatásos volt a velem töltött idő. :))

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2017.04.04. 21:26:54

@jojó78.: az helyes ... ez csak reflekció volt Zolika felém intézett kérdésére :D

hát ahogy öregszem még az autóérdeklődés is hamar felszínre törhet, ki tudja :D

bár egyre inkább a lakatlan szigetek érdekelnek, és hogy hogy és mennyiért lehet olyat venni :D

DieNanny CH 2017.04.04. 21:29:38

Túl jó a poszt, már elkanyarodott a téma.
:-)

jojó78. 2017.04.04. 21:30:48

@NomádMatyi: Az is egy jó terv, igaz nem olcsó. De közlekedni ott is kell :)))))))))))))))))))))))))
Egyébként nekem is tetszene egy sziget. Nincsenek szomszédok, idegesítő emberek (rajtam kívül) :)))

Golf2 2017.04.04. 21:35:34

@Pink Petsch: Böjt az lesz.A csóróknak,nem nekik.A bajuszos elnökbáb pedig már szorongatja a tollat a lába közt.

mojyo (törölt) 2017.04.04. 21:36:13

Ez tetszett, nekem mindig a kepek foleg tetszenek a posztolotol, de most foleg a legcukibb az utolso kep a barikakkal :) Honnan van, hogy ilyen felulnezetbol lettek lekapva?

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2017.04.04. 21:37:43

@jojó78.: igen, ez a nem olcsóság a legnagyobb probléma ... viszont akkora sziget azért nem is kell hogy autóval kelljen közlekedni :D

így van, a legközelebbi szomszéd a következő szigeten

erről jut eszembe, én inkább helikoptert, sőt magángépet szeretnék ... na tessék, aza utóimádat helyett gyorsan eljutottam ide, köszi az inspirációt :D

jojó78. 2017.04.04. 21:41:20

@NomádMatyi: Nincs mit. Vagy így, vagy úgy de megfertőzlek motorizált közlekedési eszközökkel :)))))

M. Péter 2017.04.04. 21:45:34

@Pink Petsch: Washingtonból és Lincolnból van kb. 40 az USA-ban, az is megesik, hogy egy államon belül van 2 azonos nevű helység.

2017.04.04. 22:32:13

@M. Péter: Na, ez az igazi kibaszás a tájékozatlan jónéppel :DDD

puhacica 2017.04.04. 22:51:59

@adg: koszi! nem sietunk, nem szorit bennunket (az ido). :D

@geegee: bar olyan gyomoszolos lenne! tokeletes macska, csak a bujasbol/dorombolasbol kapunk keveset. napi 5-10 perc, kalap-kabat. :D vannak kepek, video is, ha a nevem melletti linkre kattintasz, a menuben megtalalod a blogot, az utolso 2 poszt Fuerteventurarol szol.

@jojó78.: koszi, de semmi extra nincs az eletunkben, amirol gyakrabban is erdemes lenne irni. :) viszont az otlet jo, ha mas nem, a sajat blogomon lehet erdemes lenne elkezdeni a gyujtest.

@NomádMatyi: jaj a lakatlan sziget! arra szivesebben befizetnek, mint a spanyol ingatlanra. :)

@mojyo: koszi! a birkuszokat Beachy Headnel lottem, fentrol a sziklarol.

Hari Seldon 2 2017.04.04. 22:57:50

@Pink Petsch:
Pont azért nézem ki a Putyinból hogy szervezett egy a KGB-jével egy kis terrort a metroban. Gyorsan lett egyből fénykép minen. Erdogan ugyanezt játszotta el tavaly. Így megy ez errefelé.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.04.04. 23:00:45

@Pink Petsch: sot, van egy Balaton nevu varos is Minnesota-ban :))
www.balatonmn.com/

puhacica 2017.04.04. 23:08:19

@Vityo641(AT): "Cicat csak azért irigylem , mert van 20 ev forja..." - na hallod, a huszonegypar eves kollegaimmal en is igy vagyok, mennyivel tobb idejuk van, mint nekunk. mostanaban valahogy mintha minden ev duplan szamitana. :(

Shaktee 2017.04.04. 23:22:41

"Azt beszéli már az egész város,
Ne írd alá Áder János"
#istandwithCEU

:)

Shaktee 2017.04.04. 23:26:05

Kedvenc :)

"Két forint a sajtos lángos, Ne írd alá, Áder János!" #istandwithCEU #VETO #AcademicFreedom

2017.04.04. 23:26:53

@Hari Seldon 2: Valami kirgiz terroristát ráncigáltak elő most bünbaknak, aki 6 éve éldegélt magányosan Szentpétervárott. Ahham. Kirgiz terrorista. Akkor már miért nem egyenesen ukrán?

2017.04.04. 23:31:21

@Zsuzsi65: És még tavuk is van! Bár az nem a Balaton. De ha jól láttam, a jó balatoniak, nem igazán biztosak abban, hogyan kapták a nevüket. Te, hogyan ejtik? Tutira nem ismerném fel a "Balaton" szót, ha a város nevét kimondanák.

Shaktee 2017.04.04. 23:33:20

@Pink Petsch: bálátonnak kedvesem, tres simple la :)

Dikusz 2017.04.04. 23:37:52

@puhacica: már úgyis mindegy, mert késő van, meg annyian leírták már: nagyon aranyos az a cicus. Tényleg olyan, hogy az ember egész nap simogatná, de ha nem engedi, akkor nem lehet:))

Barátaimnak 3 cicája van a lakásban, többet etetnek a ház előtt. Szerintem nagyon felelős gazdik, mindegyik macsek ivartalanítva van. Amelyik nincs a lakásban, az is. Mindegyik egyéniség, és az ember tényleg úgy érzi, hogy kiválasztott, ha megengedik, hogy simogassák őt:)

Hari Seldon 2 2017.04.04. 23:45:20

@Pink Petsch:
Van nekik a bőven a kgb börtönében pár bármikor elővehető muzulmán. (egyiket megdolgozzák, rokona családja azoknak is lehet)

2017.04.04. 23:46:03

@swing gitan: Hm, biztos vagy te benne? Persze, ez a kézenfekvő, de én nem ismerem az minnesotai tájszólást, szóval azért érhetnek meglepetések ...

2017.04.04. 23:54:01

@Hari Seldon 2: Hát mindenesetre, ha lehet minuszba menni a hitelességi mutatókkal, akkor azt Putyin és az ő Oroszországa már réges rég megtette.

Shaktee 2017.04.04. 23:58:44

@Pink Petsch: Fargot láttad? (Szinkron nélkül)

puhacica 2017.04.05. 00:16:48

@Dikusz: jo ilyenrol olvasni, az ivartalanitas es a felelos allattartas meg nagyon gyerekcipoben jar otthon.
hagyja o magat amugy, csak menet kozben. olbe is lehet venni, kb. 23 masodpercre :D egy izgaga sajtkukac, es ahogy mondod, egyedi es megismetelhetetlen. ugy jon velunk mindenhova, mint az arnyek, var az ajtoban, amikor hazaerunk, stb. :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2017.04.05. 00:36:51

Puhacica: az a five guys az egyikleghajtosabb volt Londonba. Ettol fuggetlenul meg mindig isteni a burgeruk. Ahh en is logok meg egy allampolgarsaggal kapcsolatos cikkel ide, nameg hogy bemutassam a nem allami egeszsegugyet is itt, merthogyugye. Az apropo mondjuk szomoru :(

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2017.04.05. 00:51:14

"Dobozban vagy szalvétán kéred a süteményt? Igen."

Ezt pont ma fejtettem meg egy masik beszelgetes soran: a logika elvileg az, hogy az elso opcio helyett ajanlod a masodikat, azaz az igen valasz arra vonatkozik, a nemlegessel pedig az eredeti verziot kerik. Elvileg.

gabors 2017.04.05. 03:08:27

@Pink Petsch: honnan tudod ?? en nem voltam naszuton ... csak felteteleztem..

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.04.05. 03:22:49

@Pink Petsch: Haha, na jah...
De spec a németeknél is van olyan, hogy Puttgardet - Putgarden:

https://www.google.se/maps/dir/Puttgarden/Putgarten,+N%C3%A9metorsz%C3%A1g/@54.1938262,11.3192998,8.38z/data=!4m13!4m12!1m5!1m1!1s0x47ad6442884ec387:0x880abdabe97badd8!2m2!1d11.2123327!2d54.4965982!1m5!1m1!1s0x47ab52285c292757:0x4251ae8ad84ae70!2m2!1d13.416023!2d54.6730436

Ráadásul mindkettő egy -egy félsziget végén a riviérán...

Vagy Frankfurt a lengyel határon, meg Frankfurt a francia határ közelében...
Ehhez azért kevés köze van a gyarmatosításnak...Egyszerűen csak hülye embereknek nincs fantáziájuk.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.04.05. 03:31:13

@puhacica: Hát, süsd meg, úgy kellett volna nevelni.Nekünk annó minden kurva macska olyan szinten kapta az ívet már 15 centis korától, gyömöszölve, fociztatva, stb; hogy esélye sem volt másmilyen habitusra... :D

Azokat asszem már láttam mindet.Szívesen olvasnék véleményt, szállásról, kajáról, látnivalókról, repülőútról stb.Mi is készülünk, igaz másik szigetre augusztusban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.04.05. 03:32:34

@puhacica: Vagy nem 0 kilométeresen került hozzátok?Mert akkor az úgy más, persze...

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2017.04.05. 07:42:53

@Herr Géza: Most lebaszol hogy nem tettem smilet? Akkor most jol elbeszéltünk egymás mellett...
Azért en mar tankoltam dizelbe , benzint...jo csak ot litert...de megnyugtattak ...legálabb kieg a motor..

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2017.04.05. 07:59:48

@puhacica: ezért egy villácska a spanyol tengerparton vagy akárhol, az sem rossz :)

puhacica 2017.04.05. 09:07:23

@tildy[UK]: na igen. es a burgerrel kapcsolatban is igazad van, idonkent visszajarunk. :)

@geegee: 3 honapos volt mar, akkor mar bachattuk. mondjuk a jatekossagaval nincs gond, sot! annyit szoktunk rohogni, meg mindig ugy viselkedik, mint egy kolyokmacska. :D csak a dedelgetest nem szereti.
na majd erot veszek magamon, ugyis terveztem rola posztot irni. rovoden: a kaja isteni volt, bebikecske, halak, tengeri szerkentyuk... a seafood levesuk ajulat finom. a kanari krunpli pico mojo szosszal is probara erdemes. ja es ne hagyjatok ki a sajtos, fuges fuetet (kolbasz), illetve a honey rumot se! repulout hosszu, foleg ha a gepen levo egyetlen gyerek mogotted ul, vegig nyekereg es a hattamladat rugdossa. :D a latnivalok: mi nem igazan vagyunk muzeumosak, a termeszet szepseget pedig lathattad a kepeken. de majd irok akkor bovebben. melyik szigetre esett a valasztas?

@KennyOMG: elvileg. de van, amikor latod, hogy a logikanak nemhogy a valaszhoz, de emberunkhoz sincs sok koze. :D

puhacica 2017.04.05. 09:08:08

@NomádMatyi: hat en se fakadnek sirva, az tuti. :)

tanato 2017.04.05. 18:12:21

@NomádMatyi: @puhacica: Viszont kihasználni meg csak akkor lehetne ha már öreg nyugdíjas vagy/bár akkor sem rossz/.Dolgozni viszont ott spanyol tengerparton nem kifejezetten lehet kellemes mondjuk 40 fokban reggeltől késő délutánig.

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2017.04.05. 18:38:54

@puhacica: :)))

@tanato: korai nyugdíjba vonulásról van szó, ki akar dolgozni? :D :D

tanato 2017.04.05. 18:44:39

@NomádMatyi: Ja az más úgy már volna értelme,fiatalon magas összeggel nyugdíjba vonulni.

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2017.04.05. 18:51:30

@tanato: ami sajnos kb a mission impossible, de hát ez van

puhacica 2017.04.05. 19:20:11

@tanato: van azert ott is olyan munka, ami elviselheto a 40 fokban, de teny, hogy nem ez a cel. :)

tanato 2017.04.06. 07:34:39

@NomádMatyi: @puhacica: Igen pl. az úszómester,vagy az elsősegélyes fiatal srácok vagy lányok a magasfigyelőn,azokat mindig irigyeltem,egész nyáron a strandon és még pénzt is kapnak érte.

puhacica 2017.04.06. 08:27:47

@tanato: illetve a legkondicionalt irodak, bankok, stb alkalmazottai sem panaszkodnak gondolom. :)

tanato 2017.04.06. 08:46:41

@puhacica: Ez csalk félig igaz,mivel kint szép napos ,meleg idő van,kikívánkozunk a szabadba meg a strandra az irodából vagy a műhelyből és ez a munka rovására mehet.Nem teljesen véletelen,hogy az északabbi népek igázták le a trópusiakat anno nem fordítva,pedig a trópusiak akkor is többen voltak már.
Szóval dolgozni hűvösebb szomorkás időben sokkal könnyebb,mint forróságban és ezáltal hatékonyabb is.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.04.06. 19:30:00

@puhacica: Cafka cica: aham, hát igen, az már lehet, hogy kései.Mi annó mindig 0 km-esen hoztunk, mondjuk ilyen 15 centisek voltak és azon nyomban kézhez, gyámbáláshoz lettek szoktatva.Nem is tiltakoztak sose. Be is bökött volna.Ha meg nem akart odajönni, akkor csak ki kellett várni, előbb-utóbb úgyis megéhezik...:D
Az a jó, ha játékos, a legjobb hüje macskák az ilyenek. Valszeg én se tudnék rajta eleget röhögni.Egyszer lepjétek meg egy zsák pinyonglabdával, lehetőleg parkettán, vagy járólapon...Lehet, hajnalig csinálná a műsort.Ha lesz ilyen, videót kérünk! :D

Sárga kismadarak szigetei: kaja és mindenféle poszt jöhet.Tenerifére megyünk, látnivalókat én is inkább a természeti dolgokra értettem.Megyünk majd ilyen viziparkba, meg a Teidére, meg gondolom a növényáradat is csoda lesz...Haha, utazáskor az üvöltő, nyekergő gyerek az ölünkben lesz.Háttámlát azért már csak nem fog rugdosni... :D A kétórás Stoki-Pest utat már egész tűrhetően bírja, pláne hogy van már tablet, meg mesefilm, néha kussban van végig.Remélem, a hatórás utat is jól bírja majd.Hat és fél éves lesz, hát mégse pólyás már.A tengeri szerkentyűk közül én csak a halat szeretem, de az jöhet.Meg még az ilyen spanyolos kolbászkás, húsos falatkákra vagyok kéváncsi, ha igaz sebtapasz a nevük. :-)
Szóval jöhet sok praktikus infó és még feszítős képek! :D
Hova írod, ide, vagy a színszerkesztősre, netán az officialra?
Dobj már egy privátot lécci, ha lesz poszt, mostanság kevesebbet vagyok itt, illetve késve olvasok mindent.Kösz.

lolligagger 2017.05.02. 06:04:31

Vagobol betanitott munkassa kuzdi le magat valaki es erre buszke.

Ez vicc volt? LOL

A poszt arra jo hogy "igy ne csinald"...

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása