oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2017. április 04. 06:30,  Mi lett volna, ha... 197 komment

2017. április 04. 06:30 Határátkelő

Mi lett volna, ha...

Alighanem mindenkinek eszébe jut néha, hogy mi lett volna, ha… Például mi lett volna, ha Puhacicáék két éve nem a londoni költözés mellett döntenek. Mert akármilyen furcsa is, de már két éve, hogy mindannyiunk (virtuális) szemeláttára nekivágtak. Úgyhogy most jöjjön egy beszámoló az elmúlt két évről.

cim_17.jpg

„Eljátszottunk már a gondolattal, mi lett volna, ha. Ha minden ugyanígy történik velünk, csak nem ott, hanem itt. De mivel ott történt, most itt folytatjuk. Két éve már, hogy Londonban vagyunk otthon. Visszaolvasva a költözéskor írt posztot, ma sem írnám másképp. Egyetlen dolog nem jött be: valahogy nem akar véget érni ez a nászutas időszak. :)

tengerpart.jpg

Szóval ott tartottunk, hogy beköltöztünk az átmeneti stúdióba, munkát kerestünk és vártuk az első hivatalos levelünket, hogy végre nyithassunk bankszámlát.

Röpke két hét után át is költöztünk a frissen felújított lakásba, ami azóta megkapta a „diggersegglyuk” becsületes nevet.

Mint ismeretes, ő segített a hajléktalálásban, barátságunk érdekből indult, úgy is maradt, sose fogunk beilleszkedni... ja, ez egy másik történet, elnézést. :D 

Belaktuk a kis lakást, asztalunk még nem volt, de cicabútorunk már igen, prioritás ugye, az nagyon fontos egy újrakezdés esetén. Megjött a hivatalos levél is, amire végül nem volt szükség, mert közben találtunk munkát és a szerződés elég volt a számlanyitáshoz. 

Sok újat nem mondok a munkakereséssel kapcsolatban, a kommentekből kiderült már, mennyire vittük. Kerek egy évet dolgoztam a 5Guys nevű műintézményben, az első 3 hónapban mint mindenes, leginkább a vendégek után rámoltam és takarítottam, aztán beraktak kasszázni, a fennmaradó 9 hónapot ott is töltöttem. 

Nero, a kegyetlen 

A végére iszonyúan elfáradtam, de ez nem is csoda, amikor egy átlagos műszakban átment a kezem alatt 3-4000 font bevétel. Sok volt, váltani kellett. A lehető leghamarabb leléptem és elkezdtem barista karrierem a Caffe Neroban. 

Az üzlet, ahova kerültem egy rendkívül posh környéken van, posh vevőkkel. Hát, nem lettünk barátok. :D Az én problémám viszont nem ők voltak. Hanem. Nem is tudom, hogy mit gondoltam, de valahogy az volt bennem, hogy majd én barista leszek és akkor az milyen menő lesz és kapok egy új szakmát ingyen, blablabla. 

Aztán rájöttem, hogy egy bizonyos szint felett ez tényleg egy nagyon jó szakma, elképesztő, miket tudnak az igazán jó baristák, de ezeknél a láncoknál ebből semmit nem tapasztalsz, csak gyártod a koffeinmentessoványtejesamerikanókat szakmányban, hát köszi, de inkább nem. 

A menedzserem meg egy kígyó volt, a többiek mondták, hogy nagyon jól bírom és hogy el ne menjek, mert jobb vagyok, mint bárki az utóbbi időben, de ez kevés volt a maradáshoz. Egy hónapig tartott a karrier. :D 

A laza cukrászda 

Innen egy kis cukrászdához igazoltam, ott vagyok azóta is. Egy közeli bevásárlóközpontban vagyunk, a nagyobb, beülős üzletünket bezárták, a kisebbet kibővítették, itt dolgozom most. 

Könnyű munka, cupcake-eket, tortákat árulunk elvitelre, rendeléseket veszünk fel. A pláza nyitvatartási idejéhez igazodunk, nem kell korán kelni, nem kell késő éjjel bóklászni hazafelé, stresszmentes, laza hely.

bevasarlokozpont_1.jpg

A lassan egy év alatt híztam 3-4 kilót, köszönhetően a finom és választékos kínálatnak. Ezzel a melóval kibékülnék hosszabb távon is, de csak ha nem dagadok tovább. 

Annak ellenére, hogy alapvetően nem annyira kívánom az emberek társaságát, elég jól megy ez a vevőszolgálat téma. Klassz visszajelzéseket kapok a vásárlóinktól, volt olyan, aki konkrétan azt mondta, hogy minden boltba kellene legalább egy ilyen eladó. 

Van, aki inkább megvárja, hogy én szolgáljam ki, még ha később is kerül sorra. Ezek azért jól esnek. Egyetlen problémám, hogy a csapat nem az igazi. Részben ezért szeretnék átmenni egy másik üzletünkbe, de ez még a közeljövő zenéje.

suti.jpg

Az uramról is essen pár szó: egy barkács- és festékboltban kezdett anno, most is eladóként dolgozik, csak már egy másik, kisebb hálózatnál, magasabb pozícióban. Nagyon jó helye van, szereti csinálni és szépen lépked előre a ranglétrán. 

Meglepetések 

Ért azért bennünket néhány meglepetés, mi otthon elég keveset láttunk az emberekből, vevőszolgálaton csak vevőként jártunk, álmunkban se gondoltuk, mennyire egyszerűek a népek. De tényleg, mindenféle nagyképűsködés nélkül, elképesztő kaliberek vannak. A negatív tartományban. 

  1. Kérek egy sajtburgert sajt nélkül.
  2. Almazöldet kérek. De mi legyen almazöld? Festék a falra. Ilyen, mint a képen itt, a telefonomon. De ez fehér. A feleségem azt mondta, ez zöld.
  3. Van meleg milkshake is?
  4. Dobozban vagy szalvétán kéred a süteményt? Igen.
  5. Te sütöd a sütiket? Nem, én nem tudok sütni. Pedig kellene. Én eladó vagyok, nem kell tudnom sütni. De kell. Szerinted itt szemben a Teslánál az eladók tudnak Teslát összerakni? Az engem nem érdekel, de neked tudnod kellene sütni.
  1. I no speak... swim swim hat hat... O.O (úszósapkát keresett a szerencsétlen a festékboltban).

Komplett regényt tudnék írni, lehet, hogy meg is gazdagodnék belőle. :D 

Fő a nyugalom 

Na igen, ez mind szép is meg jó is, de hol marad a vágás, hát nem vittük semmire, a vak is látja. Nos, van ez a poszttraumás stressz szindróma, gondolom mindenki hallott már a jelenségről. Eszembe nem jutna viccelődni vele, de valami ilyesmi van nálunk is. Egyszerűen túl sok volt a stressz. 

Írhatnék már a volt cégünkről, letelt a két év titoktartás, de minek. Elmúlt. Nincs az a pénz, az az állás, amiért visszamennénk. Hogy itt hogy működnek a produkciós társaságok, nincs rálátásunk. Gyanítom, jobb lehet a helyzet, mint otthon volt. Mindenesetre nem feszít annyira a téma, hogy utánajárjak. 

Nem akarok alkalmazott vágó lenni. Jó ez így, vége a munkaidőnek, kilépek az ajtón és el van felejtve minden. Ez a fajta nyugalom megfizethetetlen. Ezért sem vállaltam végül például a kensingtoni Hiltonban felajánlott recepciós állást. Fő a nyugalom. 

A „médiabirodalom” építése 

Viszont attól, hogy volt már pár lélekölő partnered, szerelmes lehetsz még és leszel is - mondaná Coelho... én csak annyit mondok, hogy vágni, fényképezni, filmezni továbbra is szeretünk, nem véletlen tanultuk, csináltuk. 

Ezért aztán elhatároztuk, hogy felépítjük a saját kis „médiabirodalmunkat”. Nagyon kezdeti fázisban vagyunk még, épphogy kisült a weboldal, ami a nevem melletti linkre kattintva érhető el, lehet, hogy erről a szezonról le is maradunk. Nem sürget bennünket semmi, majd berobbanunk a következőben. :D 

De komolyan, ha csak pár melót csinálunk meg évente, akkor is tiszta haszon, ami ezzel bejön, miközben kiéljük a kreatív hajlamunkat is, ha másra nem, a magunk szórakoztatására. Némi drukk nem árt azért, küldhetitek a csít bátran, az egyik nagy álmom, hogy itthonról dolgozva is meg tudjuk teremteni a cicakajára valót. :) 

Lesajnálás nélkül 

Most, hogy így kidolgoztuk magunkat, forduljunk rá az elmélkedésre, pihenésre! Továbbra is azt gondolom, hogy jól választottunk. Nekünk tetszik itt, bejön az élni és élni hagyni légkör. 

Írhatnék a Brexitről, de nem nagyon tudom, hogy mit. Én semmi idegenellenességet nem tapasztaltam, senki nem szólt rám, nem akart megverni, nem nézett rám csúnyán. Nem tapasztaltam lenézést azért, mert „csak” egy eladó vagyok, sőt, ha meglátják a logót az ingemen, meg is szólítanak, hogy ismerik ám a Lolát! 

Nyilván itt is megvan az értéke minden melónak, mindenki tisztában van vele, hogy a bolti eladó vagy a takarító nem agysebész vagy űrkutató, viszont nincs az a fajta lesajnálás (vagy mi nem találkoztunk vele), mint Magyarországon, hogy ja, te csak ilyen aljamunkát végzel. 

Minden buszon van legalább egy hangosan telefonáló és miatta legalább egy összenézés. És hány összenézésből alakult már ki beszélgetés, ahol a kelet-európaiságom nemhogy hátrány, de érdekes beszédtéma lett, így került már szóba Bartók, a kommunizmus vagy éppen a lángos. 

Vidéken járva ugyanez fogad, turizmusukról nem annyira híres falvakban lépten-nyomon megszólítanak, hogy miért épp oda mentünk, láttuk-e már a templomot, milyen jó kis hely ez, csak közel az autópálya, régen bezzeg minden jobb vót... mi nem vagyunk valami beszélgetős típusok, magunktól az életben nem szólnánk senki idegenhez, de valahogy mindig megtalálnak bennünket, ha akarjuk, ha nem. Hát ennyit a kirekesztésről, lenézésről.

haz.jpg

A csavargók háza

A szabadidőnket többnyire csavargással töltjük. Meseszép kis falvakra bukkantunk, híres városokat csámborogtunk be, a tengerpart pedig örök kedvenc marad, az se számít, hogy eddig csak a kisujjunkat dugtuk bele, olyan hideg.

A „tengerentúli” nyaralásainkról posztok is születtek, voltunk Mallorcán, Barcelonában, Portugáliában, most éppen Fuerteventuráról értünk haza, aztán ezzel valószínűleg le is zárul az idei év, mármint utazás szempontjából. Oka is van, nem is tartom titokban.

fuerteventura_1.jpg

fuerteventura_2.jpg

Volt nekünk néhány nagyobb álmunk, ezek közül az egyik egy saját ház vagy lakás akkorra, amikorra megvénülünk. Ez még nincs meg. A másik egy olyan autó volt, amiről az uram álmodozott, ez már megvan. A harmadik: utazni, utazni, utazni. Ez részben teljesítve. 

Most azonban az első számú álom miatt a harmadik számút hanyagoljuk egy kicsit. A két/három éves terv a kezdőtőke összegyűjtése a hitelhez. Bizonytalan még minden, ki tudja, mit hoz a Brexit, merre mozdulnak az ingatlanárak Spanyolországban, mert az öregkori láblógatást ott képzeljük el, de a következő pár évben talán tisztábban látunk majd, mint most.

birkak.jpg

Tudnék még írni, novellát, regényt, háború és béke hosszút, annyi mindent tapasztaltunk, láttunk, éreztünk, de túl közhelyes lenne. A lényeg, hogy jól érezzük magunkat, az álmainkból egy szép napon valóság is válhat, konfettieső, giccsparádé, londoni mosogatónak lenni jó. :D Aki nem hiszi, járjon utána, vagy várjon pár évet! Kívánom magunknak, hogy legyen miről újabb posztot írni!"

HÍRMONDÓ

Már látszik, hogy élethalál harc lesz a Brexit

Nagyon csúnyán összerúgta a port Spanyolország és Nagy-Britannia Gibraltár miatt, egészen elképesztő vádak is elhangzottak a felek (elsősorban a britek) részéről. Ha a dolgok így mennek tovább, aligha lesz békés válás a Brexit.

Óóó, Riviéra

Cannes-ról elsősorban a Riviéra, a tenger, meg a filmfesztivál jut az ember eszébe, a legkevésbé sem a lakatos munka, pedig hát a francia városban is szükség van rájuk.  

Vendégmunkások nélkül egyre rosszabb lesz a helyzet

Nem csak Magyarországon okoz egyre nagyobb problémát a munkaerőhiány, hanem például a lengyeleknél is, ahol vészesen csökken az aktívak száma, márpedig ha ez így folytatódik, akkor sokkal több ukrán vendégmunkásra lesz szükség, mint most.

Puszigondok 

Külföldön élve a beilleszkedés egyik fontos kérdése a másokkal (főleg a helyiekkel) folytatott kommunikációs kódok elsajátítása. Magyarul, nem mindegy, hogy bemutatkozáskor például kezet fogunk, puszit adunk, esetleg másképp üdvözöljük a többieket.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével. 

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr3412399395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.04.04. 07:11:57

Szép macska...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Dikusz 2017.04.04. 07:12:57

Puhacica: Nem dagadsz tovább, ha nem eszel a sütikből :)))) (viccvót)

A csavargásaitokról: az nagyon jó, tegyétek amennyiszer csak tudjátok. Tényleg bármerre jártok, bárhol a világban, csodaszép emlékeitek lesznek, amire mindig visszaemlékezhettek. Saját tapasztalatból írom.

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2017.04.04. 07:33:27

végre puhacica poszt :)

drukkolunk a médiabirodalomhoz is meg a spanyolországi hajlékhoz is

ha kérdés van a PTSD-ről, kérdezz bátran, tudod a szakértője vagyok :D :D (csak vicc)

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2017.04.04. 07:44:58

Ez jó volt. A képről bevillant hogy ezer éve nem gyömöszöltem macskát. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.04.04. 08:42:46

@NomádMatyi:
Valami olyasmi hogy Pump Duse Turbo Direkt Injection.

SzZoole 2017.04.04. 08:42:56

Szep az a perzsaszonyeg ágyelö:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.04.04. 08:44:21

@NomádMatyi:
Magyarul, adagolófúvókás direkt befecskendezéses turbódízel.

SzZoole 2017.04.04. 08:46:25

@NomádMatyi: ejnye Davidka ezt nem tudni ferfi letedre:))
A Wolksvagen motor csoportnak egy fajtaja,az 1.9 PDTDI jo a 2.0 PDTDI szar,ezt minden ferfi tudja:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.04.04. 08:46:45

@The Devil Himself as. Zoole:
Ja. Ha hozzávarrnánk a tiétekét is akkor már elférne rajt a 46-os lábam.
:))))))))))

SzZoole 2017.04.04. 08:48:40

@diggerdriver: en benne lennek,de ezt szerintem beszeld meg a lanyokkal,lehet a Te bundad hamarabb lenne ágyelö:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.04.04. 08:49:49

Ne offoljuk szét a mai posztot.
Kiváló írás, Cica hozta a tőle megszokott magas színvonalat.
Örülök higy egy kis részben hozzájárulhattam a segítségemmel az itteni indulásukhoz.

Hari Seldon 2 2017.04.04. 08:53:44

„Egyetlen dolog nem jött be: valahogy nem akar véget érni ez a nászutas időszak. :)”

Valószínű, hogy azért mert mindig oda vágytál.

„Van meleg milkshake is?”

Nekünk egy ismerősünk a cukrászdában a sütemény mellé, csapvizet kér, langyosítva.

„ Bizonytalan még minden, ki tudja, mit hoz a Brexit, merre mozdulnak az ingatlanárak Spanyolországban, mert az öregkori láblógatást ott képzeljük el, de a következő pár évben talán tisztábban látunk majd, mint most.”

Láthatod, most éppen egymásnak mennek Gibraltár miatt… (persze a végén csak csillapodnak a kedélyek)

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2017.04.04. 09:07:37

@diggerdriver: ki nem találtam volna, köszi :)

@The Devil Himself as. Zoole: hát sajnos az autók nem érdekelnek annyira (a technikai dolgaik meg még kevésbé)

és most kapaszkodj meg, a foci sem érdekel, semennyire :D

SzZoole 2017.04.04. 09:14:11

@NomádMatyi: Davidka,még kapaszkodtam ,engem sem erdekel a foci:)))

SzZoole 2017.04.04. 09:15:29

Amugy erdemes elolvasni a mai posztot,van benne valami erdekes?:)))

Na jo kave szunet vege dolgozok tovabb......

SzZoole 2017.04.04. 09:17:48

@NomádMatyi: biztos van tobb is,csak nem volt eleg idonk beszelgetni:))

Azert ne higgy el mindent,annyira sultparaszt azert nem vagyok

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2017.04.04. 09:19:49

@The Devil Himself as. Zoole: tudom hogy nem vagy az

majd legközelebb bepótoljuk a londoni HÁ találkozón :))

Pernilla 2017.04.04. 09:28:51

@The Devil Himself as. Zoole: nem tudom, én elakadtam a macskás képnél
*.*

tanato 2017.04.04. 09:53:37

@diggerdriver: Gratulálok én is,a poszterinának és neked is a segítséghez.Hólabda effektus,minél többen vannak kint annál több kikívánkozónak tudnak egyengetni.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.04.04. 10:09:02

MACSKA! A spanyol házhoz drukk, távoli álomként felmerült, de inkább másnak drukkolok, higy sikerüljön.

(Utáltam kiszolgálni, nem tagadom. Legjobban a pulton áthajoló rendőrfeleséget utáltam, aki mindig lepöckölte a legfelső szelet sonkát a saját kis kezével, hogy az neki nem kell. Pedig adtam volna neki frisset, de nem várta meg. Szerencsére ennyire barom nem volt a kávézóban senki, ott inkább az ment, hogy mi mindentől mentes cuccot ennének. Türelmet hozzájuk!)

SzZoole 2017.04.04. 10:10:39

@diggerdriver: csak annyira mint te Alpárlol:))

Herr Géza 2017.04.04. 10:18:39

Hát a mai poszthoz annyit tudnék hozzászólni, hogy a poszterina nagyon hadilábon áll a magyar nyelvvel, nyilván ő is már olyan "nem beszélni magyar" típusú szörnyella de frász, mert nézzétek mit találtam:
"....a tengerpart pedig örök kedvenc marad, az se számít, hogy eddig csak a kisujjunkat dugtuk bele, olyan hideg."
Mármint a tengerpartba nem dugták bele az ujjukat.... Hahahahaha.

Na, akkor: "vicc vót"... :))))) Nem tehetek róla, talán a személyes ismeretség okán is, de nekem az egyik legjobb, legszimpatikusabb összefoglaló poszt! Nagyon "well done" !!!!! És az álom többi része is teljesülni fog, én biztos vagyok benne!!!! Csókacsaládnak. :))))

puhacica 2017.04.04. 10:25:48

jo reggelt, koszi mindenkinek a kedves szavakat!

@The Devil Himself as. Zoole: hogy epp a napokban toroltem le azt a kepet, amin a macska fekszik rajtad! eloadjatok itt a vaganyt, kozben meg ti is vajszivuek vagytok. :P

@NomádMatyi: koszi! :)

@Hari Seldon 2: hogy mindig ide vagytam volna, azt nem tudom. viszont mindig kulfoldre vagytam es szerencsere nem csalodtam. de nekem konnyu, en nagyon sokfele helyen otthon tudom magam erezni. :)

@kisrumpf: :D ba..tam volna olyat a kezere! :D nagyon sok hulye van es mindig meg tudnak lepni valami ujabb baromsaggal. raadasul nekem minden latszik az arcomon, gondolhatod... :)

puhacica 2017.04.04. 10:27:26

@Herr Géza: es tenyleg! :D koszi Geza ur, a profeta szoljon beloled! :)

Herr Géza 2017.04.04. 10:56:28

@puhacica: Ha akarod, simán váltok nicknevet: Herr Géza, der Prophet :))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.04.04. 11:11:48

@Herr Géza:
Várjámá Géza, Cica legnagyobb aranyköpése akkor volt mikor kihozatta a biciklijét.
A Grazi Terminátornak írtam hogy azt látnád hogy rágja a macska a nyerget.
Erre Puhacica odaírja hogy de hát nem is engedjük le az udvarra.
Kész bazmeg. Kiestem a fülkéből.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Dorjan 2017.04.04. 11:34:49

Hello. Van why linketek a weboldalhoz?

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.04.04. 11:34:55

Ez jó poszt volt.
Sose tudtam ilyen pozitívan hozzáállni az élethez.

Ha lenne egy aranyos barátnőm talán én is így állnék hozzá...

Golf2 2017.04.04. 11:52:34

Off. Halálra gázoltak 2 kislányt Angliában magyarok és elhajtottak...Lófaszt magyarok fenn van a nevük Kalányos,órsós jogdíjak se volt.

gabors 2017.04.04. 11:53:15

a birkak nagyon jok ...

Soros Putin Csarli (törölt) 2017.04.04. 11:59:25

@puhacica: micsoda csalodas ez a poszt! Kihagytad a szellemet a diggersegglyuka roka lyukbol
Szolj a HAnak, hogy a trademark villanypoznas fotodat is tegye be. Termeszetes vagassal of course

Azt hittem a cim alapjan, hogy parhuzamos univerzumban megmutattad volna, a "mi lett volna, ha nem UK...."

@Horthy Miklós cselédje: elobb lesz nekem huvelygombam, mint neked baratnod es/vagy munkad

London2009 2017.04.04. 12:17:21

@charlieharper: :DDDDD
Anyam borogass, hogy lehet ilyet mondani! Ah! Vegem van! :DDDDDDDD

P.Elliot 2017.04.04. 12:24:47

Na vegre tettel fel a cicarol kepet. Gyonyoru annyit mondhatok, meg az az edes kis pofacskaja amit olyan jol meg tudnek cibalni meg meggyurogetni a fulikeket meg megmasszirozni a nyakacskat meg a vallait, meg osszeszoritani az arcunkat hogy erezzem azt a selymes kis pofacskajat, es melyen a szemebe nezve meselnem neki hogy o milyen szep, amit tud ugyis de ok szeretik hallani.
Meg a karomba olelve setalgassak vele odakinnnt az udvaron es beszelgetve, elmondani neki hogy amit lat az mi, meg megszagoltatni vele a viragokat meg a fak agait, turelmesen varva hogy hozzadorzsolozzon, ragcsalgassa. Meg a csaladban fellelheto legjobb fesut neki ajandekozni,/ igaz tortenet, a kinevezett fesut a csalad nagyon szerette, mikor nem talaltak es kozoltem hogy azert mert ez ezentul a cica fesuje lesz mert jobb mint a szor kefeje, van itthon fesu eppen eleg, hasznaljatok azokat, ezen nagyon felhaborodtak/.
Szoval csak azt csinalnam a cicacskaddal mint az enyemekkel.

macamuca [IHUN] 2017.04.04. 12:41:09

Nyamiiiii.... Ezjóvót,denagggggyon.... Egy gond van vele, na jó, kettő: 1: vége van. Olvastam volna még...., de megoldom... 2: ritkán van. Kétévente egy poszt..., de ezt is megoldom... ;)
Összefoglalva: "Kívánom magunknak, hogy legyen miről újabb posztot írni!" + olvasni.

:)

P.Elliot 2017.04.04. 12:47:04

A poszt nagyon jo, emlekeztet a mi eletkezdesunkre, szerintem teljesen mindegy hogy az ember az elso evben, evekben mit dolgozik mert abban a munkakorben hacsak nem valami nagyon jo vagy penzes nem szokott megmaradni senki, az elso evek tapasztalat szerzesre jok csak hogy kikutassa az ember hogy hogy menjen tovabb.
Az hogy maris gondoltok a jovore, az is emlekeztet a mienkre, mi is azt csinaltuk hogy penzt gyujteni, megalapozni azt az idot amikor mar tehetetlen az ember es nem tud dolgozni, elso kezbol valo tapasztalat hogy milyen jol tettuk, korulottunk latom hogy milyen az amikor valaki csak a kapott nyugdijra alapozhat amit ha nem novelt fel valamivel az bizony nem lesz olyan gondtalan ha meg lakast is kell majd fizetni es gondolkozhatunk hogy vajon mifele lakberek lesznek akkor majd.
Ugyesek vagytok. Ha ki tudjatok adni kozben a hazat az szerintem kitermeli a reszletet, ingyen kaptok egy hazat idovel, kozben nyugodtan utazgathattok.
Amig el nem rendeztetek a haz dolgat addig kirandulhattok orszagon belul, mennyi jo hely van mindenhol!
A fotos szakmahoz sok sikert, szerintem meglesz....
Amit irtal hogy a vendeg koffeinmentes, sovanytejes kavet ker, hat ha nem ihat mast, a ferjem pont ebben a cipoben jar de kave nelkul nem tud elni, az meg hogy nem ker sajot a burgerre az szinten egeszsegugyi vagy fogyokuras dolog, esetleg utalja mint en, sosem eszek burgert sajttal csak nelkule.
Nem tudom ott hogy van de itt a vendeg kivansaga szent, amit ker az ugy lesz mert ez a vendeg vissza fog jonni ha azt latja hogy figyelnek ra hogy ugy legyen ahogy keri.
Biznisz szempontjabol elsoszamu dolog a vendeg megelegedese, tokmindegy hogy milyen hulye kivansagai vannak.
Amit itt kisrump irt hogy atnyult a vendeg es lesoporte a sonka szeletet az viszont az a kategoria amikor kirugjak a vendeget mert az ennivalohoz nyulas amig meg nem kerult a kezebe szabalyellenes, egeszsegugyi problemak lehetnek belole, ha nagyon szivoskodik meg a rendort is oda lehet hivni aztan az majd intezkedik. Es hivnak is ha kell.
Szoval sok-sok szerencset nektek, a cicacskanak is jo egeszseget, adj at neki egy puszit a nevemben, / en azert sem adhatnek mert megcsokolni nem szoktam a macskakat csak valami kozeli de megis a levegoben valo puszit szoktam a ket fuluke koze lehelni a feje tetejere....

P.Elliot 2017.04.04. 12:54:02

@Horthy Miklós cselédje: Azt hiszem ez a baj veled hogy nem tudsz pozitivan hozzaallni az elethez, nem tudod megtalalni benne a szepseget, a konnyedseget, az elfogadast hogy most ez van, oruljunk annak ami van.
Nem baratno kerdes ez. Az nem tud feldobni, magadnak kell feldobodni magatol mert maskeppen meg a baratnot is lehuzod a magad szinvonalara es az megszokik toled.
Szoval kicsit tobb eletoromot, elfogadast kivanok neked es minden rendben lesz, meg fogod latni.

P.Elliot 2017.04.04. 13:00:38

@Golf2: De bizony magyar mert magyar allampolgarok, itt sem azt nezik hogy magyar vagy mexicoi vagy mas orszagbeli hanem amerikai allampolgar, tehat amerikai, kesz.
Szegeny kislany,....es rohadek vezetok, meg meg sem alltak segitseget nyujtani neki....
Remelem hosszu idore teszik oket a huvosre...

puhacica 2017.04.04. 13:09:38

@diggerdriver: nekem ez most esett le. asszem. :D

@Dorjan: nem tudom, hogy mi az a why link. ez van a weboldalhoz:
www.koloreditors.co.uk

@charlieharper: ha mindent beleirok, akkor abbol folytatasos regeny lett volna. :)

@P.Elliot: na ja, ha meg az a karonulos fajta lenne... de ez egy picsamacska, akkor van szeretgetes, ha az o szervezete is ugy kivanja. vagy ha elkapom a bundajat. :) de puszilgatas azert van, nem lehet megallni, olyan puha.

@macamuca [IHUN]: :)

Herr Géza 2017.04.04. 13:12:20

@Horthy Miklós cselédje: Nem öcsibogyó, azért (se) nincs barátnőd, mert nem így állsz az élethez.

Muscari 2017.04.04. 13:15:01

@Herr Géza: ne hivd ot Szornyellanak, azt a szerepet manapsag Teresa May jatssza, nezzetek csak meg jobban egy kepet :-)

Cica, nagyon orulok, hogy ilyen jol erzitek magatokat, csak igy tovabb!

Herr Géza 2017.04.04. 13:16:15

@charlieharper: Hű de hardcore tetszik ma lenni a Hintával.... :)))))

**mimi** 2017.04.04. 13:16:46

@puhacica:
Bonit azonnal felismertem :)
És ki az a Lola?
Különben meg jo írás, és engem a másik történet is érdekel

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2017.04.04. 13:17:07

@The Devil Himself as. Zoole: Bsszus...most mondjatok....
Tegnap vettünk egy galaxyt...
Bar ha jol emlékszem 1,9-es... :)...
Gratulálok cica... Remélem ez nem szexizmus...

**mimi** 2017.04.04. 13:19:32

@Herr Géza:
Gezam milyen új külsőd lett?
Meg se ismertelek... :)))

Tucanus 2017.04.04. 13:20:38

@puhacica
Kèrlek: mèg 2 èvig lefelè mennek az ingatlanárak Spanyolországban, aztán hirtelen drágulás. (Ua. mint otthon)

puhacica 2017.04.04. 13:40:05

@P.Elliot: a hazzal kapcsolatban pont ez a terv, a banktol kapott ajanlat es a jelenlegi allas szerint olyan havi 200 euro korul lenne a torlesztoreszlet, vagyos ha kiadnank, az teljesen betakarna a torlesztot es meg maradna is belole. ez az idealis helyzet persze. :)
a vendeg: itt is kiraly. a koffeinmentes sovanytejes verzio itt azert nagyobb aranyban fordul elo valasztasbol, mint kenyszerbol. a hamburgert sem igy ertettem, van lehetoseg hamburgert es cheeseburgert kerni, de ha valaki cheeseburgert ker cheese nelkul, az azert minimum fura. :D
koszonjuk a jokivansagokat!

puhacica 2017.04.04. 13:41:53

@Tucanus: akkor jobb lesz, ha osszekapjuk magunkat es mihamarabb osszeszedjuk a kezdoreszletet.

tucano 2017.04.04. 13:48:50

@puhacica: Spanyol banktól akartok felvenni hitelt? Hú, azt nem irigylem. Mintha otthon lennél :D
De persze menni fog, meg sok sikert!

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2017.04.04. 13:53:47

@**mimi**: hát mehetnénk lassan, bár most asztana a terv

mert ha még valaki nem értesült volna, elstartolt a közvetlen budapest-asztana wizz air :)

puhacica 2017.04.04. 13:54:29

@tucano: hat, az ajanlatra is vartunk vagy masfel honapot. :D nincs mas valasztasunk, az angolok nem adnak hitelt ugy, hogy nem ott akarunk lakni. csak a buy to let verziot hajtogattak, aminek olyan feltetelei vannak, hogy eselyunk sincs ra.
tesom spanyolorszagban el lassan 10 eve, legalabb a forditassal nem kell tokolodnunk. :)

Herr Géza 2017.04.04. 13:57:21

@Vityo641(AT): Khm, khm. A Galaxy az Ford. Abban meg 2006. óta van (volt) 1.6-os, 1.8-as, meg 2.0-ás, és 2.2-es. Ebből az 1.8-as a Ford saját alkotása (nem sok jót jelent), a többi PSA motor.
Ha 2000.-2006. közötti első generációs a szerzemény, akkor viszont valóban a VW 1.9 PDTDi motorja van benne.
Remélem nem az 1.8-asat vetted??? Már ha dízel egyáltalán? :))))

Herr Géza 2017.04.04. 13:59:18

@NomádMatyi: Azannya, végre van Budapest-Asztana járat? Hurrááá..... :)))))

tanato 2017.04.04. 14:00:07

@P.Elliot: Kérlek szépen anno amikor migráns romániai cigányok megerőszakoltak és megöltek egy olasz nőt kb. úgy 8 éve Rómában.A román miniszterelnök meg egyéb méltóságok kifejezetten kikérték maguknak hogy román bűnözők voltak,hanem kihangsúlyozták az olasz médiában hogy ugyan román állampolgárok,de cigányok voltak.

Herr Géza 2017.04.04. 14:00:37

@**mimi**: Aki ritkán jár erre, az meglepődhet... :))))

adg 2017.04.04. 14:00:50

Na mar megint statisztika meg brexit...

Na mindegy, azert sok sikert a projektekhez, szoritok, hogy ki tudjatok maszni digger segglyukabol. :)

tanato 2017.04.04. 14:01:50

@Golf2: Az eset nem most hanem tavaly történt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.04.04. 14:09:19

. @puhacica:
Hinnye de nyeretlen kétéves vagy. Még sokat kell a társaságunkban kupálódnod.
:)))))))))))))

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2017.04.04. 14:11:21

@Herr Géza: hurrá bizony :D (mondjuk szerintem nem lesz hosszú életű de nem baj)

2017.04.04. 14:12:10

@P.Elliot: Úb+ ... szerezz valami pasit, nőt, ürlényt vagy akármit ... jesszus!

P.Elliot 2017.04.04. 14:12:12

@tanato: Hat ha nemzetiseg szerint nezzuk akkor igen de ilyen alapon akkor minden orszagban ezt lehetne csinalni hogy elkuloniteni mindenkit mindenkitol.
Neked ezek voltak az oseid akkor ez vagy. Viseld a sulyat hogy hova szulettel...
Beolvasztani, gatyaba razni kellene mindenkit akar eroszakkal es akkor nem kellene cimkezni.
Bemutatni, peldat mutatni hogy hogy kell elni, nem lenezessel hanem egyszeruen siman ahogy egyik ember beszel a masikkal, nem faji megkulonboztetessel. Ha nem nem megy akkor nyakukra lepni, szabadsag vagy nem szabadsag, ott nincs szabadsaga masoknak ahol felni kell valakitol.
Persze a jo pelda fenntrol kellene hogy kezdodjon. Ne lopj!
En ha lopsz akkor rohadek nagy buntetes mindenkinek.
Szoval orszagvezetesi peldaval kezdeni odafonnt peldat mutatni es ha kell terorr, hogy ugy legyen. A jovo generaciojat csak ugy lehet felnevelni ha megtanulnak normalisan elni es nem kell felni senkitol.
Tudom hogy csak abrand sajnos.

P.Elliot 2017.04.04. 14:15:53

@Pink Petsch: Te nem szereted a cicakat? Van emberi leny illetve tobb akit szerethetek de a cicak megolvasszak a szivemet...
Olyan nagy baj ez? Nem, nem olyan nagy baj ha egy cica szeret minket mi meg viszonozzuk, sot hosszabb utra el sem merunk utazni mert cicacska olyan hidegen fogad mar 2 nap utan ha hazajottunk es olyan agressziven mintha apjat, anyjat megoltem volna, hehehe....

2017.04.04. 14:19:04

@P.Elliot: Elvagyok velük, de ez too much.
A macsekok a legönzőbb kis rohadékok, ha elcsúsznál a lépcsőn otthon, és ne adj'isten elhaláloznál, hamarabb kezdene megebedélni, minthogy kihülnél. Csak mondom.

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2017.04.04. 14:21:31

@Herr Géza: Na tudtam...egy egyszerű hirt mondok...es az okosok egyből leoltanak...szegeny ffiui büszkeségem...
Hogy tudok en tovább élni igy...
Es most en is bevallom nem ertek a kocsikhoz...a focihoz...a Hintához...a NŐKHÖZ... csak szép lassan éldegélek es lépegetek előre...
Cicat csak azért irigylem , mert van 20 ev forja...
2004. BJ. 234 Km. Diesel. :)...
Fonok...igy rendben vannak a paraméterei? Szoktam hallgatni nálam okosabbra...

Golf2 2017.04.04. 14:25:40

@P.Elliot: Nem értünk eggyet,van ilyen. Az csak 1 papír.

P.Elliot 2017.04.04. 14:33:09

@Pink Petsch: Nem minden macska, voltam mar nagyon beteg es sosem felejtem el hogy heteken at a pont szoban forgo fesus macska hogy kaparta az ajtot hogy bejohessen hozzam, odabujt mellem, ramtette a fejet es csak bamult a levegobe , idonkent megmarkolaszta a karomat, / sem azelott, sem a gyogyulasom utan nem csinalta ezt/, erezte hogy baj van mert alig evett, kimenni nem akart, illetve ha kitettek rohant be es hozzam, egyszeruen orzott,ahogy kezdtem gyogyulni ugy szedte vissza az elozo szokasait, meg gondoltam is hogy ez mar a gyogyulas utja ha a macska igy erzi.
Egyebkent en nem is varom el senkitol, emberi lenytol sem hogy sirasson vagy ne legyen etvagya az ebedhez csak azert mert meghaltam, az elet megy tovabb, majd talalkozunk odaat ha lehet, ha meg nem akkor csak ennyi volt, szep volt ugye?
Csak erre emlekezzunk.

A szobanforgo macska 8 eve halt meg julius 25-en delutan fel haromkor, az egesz csaladot megviselte, ra azt lehet mondani hogy minden idok legkedvesebbje volt. Eletemben osszesen volt 20 macskam, egy kivetellel mind az utcarol befogadott, a kivetel pont ez az emlekezetes macska volt akit a menhelyrol azert hoztam el mert ilyen szomoru macska szemeket meg eletemben nem lattam.
En befogadok egyebkent mindenkit aki az ajto elott jelentkezik hogy nincs senkije, Cornelius is igy kerult ide...

P.Elliot 2017.04.04. 14:35:56

@Golf2: Nem is kell egyeterteni mindenben, hat nem?
Akkor nem is lehetne mirol beszelgetni.
Nekem menni kellene kezdeni a napot de zuhog az eso, az uszodat elhalasztottam kesobbre a kert miatt amibol nem lett semmi, azt hiszem megis elhuzok uszni, nem lesz itt ekkora sarban kertezes....

2017.04.04. 14:39:44

@P.Elliot: Ok, nem akarlak megbántani, és hát ha elmondanám a véleményem az ennyire tulzó állatszeretetről, tutira megbántódnál. Igy ezt hagyjuk. Mindenesetre sokatmondó, hogy az állatokról "akikként" beszélsz.

doktornoo 2017.04.04. 14:46:02

Nekem nemreg vagtak pro bono es maximalisan meg vagyok elegedve, ajanlom oket mindenkinek.

Mondjuk ti fizessetek erte
:)

doktornoo 2017.04.04. 14:46:06

Na most vagy lepottyantam a white listrol, vagy nem email cim alapjan megy.

2017.04.04. 14:58:49

@P.Elliot: Hm, ja és félreértettél, a macsek nem általában fog megebédelni, hanem téged fog megebédelni mielőtt kihülnél ...

P.Elliot 2017.04.04. 15:06:33

@Pink Petsch: Nezd, en szeretem az allatokat, attol meg nem kevesbe az embereket, meg szeretem a novenyeket, a folyokat, a vilagot, annyi sok szeretet van bennem, miert mondanek le barmelyikrol is meg ha tulzo is. Nekem nem tulzo.
En otthon, innen kinntrol, 3 csaladot tamogattam anyagilag ugy hogy szemelyesen nem is ismertem oket, / mara mar csak ketto maradt/, orokoltem a testveremtol aki a kevesbol is adott amije volt a raszoruloknak. Atvettem oket tole a halala utan, ezek affele szemermes szegenyek akik elfogadni is alig akarjak mert szegyellik hogy igy elnek, rokkantak is, mit mondjak.
Az allatok es masfelek szeretete nem azt jelenti hogy emiatt az embertol elfordulunk.
Itt a neten is beszelgetek egy hogy ugy mondjam kutyabolond novel aki viszont kornyezete hatalmas segitoje, osszefogja az oregeket, segit neki, en inkabb azt mondanam hogy az allatszeretet megtanit az emberek szeretetere is hiszen ha visszagondolok nem voltam en macska manias gyerekkoromban, nem erdekelt, az emberek sem, most viszont mind a ketto....

Rugdossatok el mar abba az uszodaba, ilyenkor reggel nem szoktam en ennyit netezni, van boven eg dolgom ma csak ittragadtam Puhacica cicacskaja temanal.....
Az enyimek meg odalennt atkozzak az esot, latom a kepukon ahogy kibamulnak az ablakon, hehehe...

Soros Putin Csarli (törölt) 2017.04.04. 15:07:54

@doktornoo: szolj a Babettenek, hogy tegyen a feher listara
@Pink Petsch: +1

P.Elliot 2017.04.04. 15:08:13

@Pink Petsch: Igen, voltak ilyen esetek, a macskak meg nem hallotak arrol ha eheznek mert ossze vannak zarva a halottal akkor az kanibalizmus ha esznek belole....
Na de tenyleg megyek, majd visszajovok ha megjottem...

London2009 2017.04.04. 15:08:45

@P.Elliot: @Pink Petsch: Szivembol szoltal PP. Ki nem allom a macskakat. Meg olyan hazba sem megyek ahol macska van, ha nem muszaj. Meg a szomszedok macskajat is eluztam a kertunkbol. Allandoan atmaszott es ott kuporgott a madareteto alatt es varta a kis vorosbegyeimet, meg cinkeimet. Na ezt megelegeltem es tettem ellene. Nem tudom mi szeretheto van bennuk. No mindegy! :D

2017.04.04. 15:11:58

@P.Elliot: Jajjj, nyugi már, nem támadtalak, mit védekezel itt nekem? Semmit meg nem kérdőjeleztem a kétlábúakhoz való viszonyulásodat illetően, szóval tényleg nyugi.
És most, mars az uszodába!

2017.04.04. 15:15:48

@London2009: Engem egyik háziasitott állat sem zavar különösebben, igaz, nekem nem kellene otthonra még egy aranyhal sem. De azért nyugtass meg, hogy a cinkékhez és a vörösbegyekhez nem úgy viszonyulsz, mint Elliot a macsekokhoz ;)

Soros Putin Csarli (törölt) 2017.04.04. 15:19:09

@London2009: macskaval ugy vagyok, mint a bicikisekkel.
Kozelemben ne legyen

gabors 2017.04.04. 15:23:55

V „Egyetlen dolog nem jött be: valahogy nem akar véget érni ez a nászutas időszak. ”

meg mindig az eskuvi ruha van rajtad .... nem birta leszedni az urad ???

Dikusz 2017.04.04. 15:30:54

@P.Elliot: én nem rugdoslak el az uszodába, hanem felajánlom neked (de tényleg)a holnap megvásárolandó húsvéti füstölt termelői hátsó csülköt. Jó lesz úgy? Mézga-postával továbbítom...

2017.04.04. 15:32:47

@gabors: Nászutakon ritkán van az ifjú hitves az esküvői ruhájában :DDD

soad1221 2017.04.04. 15:48:43

@Pink Petsch: csak ha nem tudta leszedni rola az ura :)

blackhairlady 2017.04.04. 15:49:28

@puhacica: Wow, gratulalok Ms.Puha, a posthoz, az eltelt 2 evhez, a nagy terveitekhez. Kuldom a csiiiit! :)
A kepek a szokasos szinvonal, birkas kulonosen tetszik, ksi feher foltok a zold mezon :) Bar ahogy Charli irta, a illanypozna/palmafa kep nagyon hianyzik.

blackhairlady 2017.04.04. 15:51:16

@NomádMatyi: Meg mindig Indiarol almodsz? :))))))))

blackhairlady 2017.04.04. 15:53:38

"Aprilis negyrol szoljon az enek, felszabadulva zengje a nep..."
Csak ugy eszembe jutott :DDD

London2009 2017.04.04. 15:55:36

@Pink Petsch: Szeretem oket nezegetni. Olyan kis ugyesek. Az elmult heten pedig nem viccelek, de minden reggel hallom a fakopancsot. Mar a ferjem is tudja, ugyhogy amikor meghallja mar mondja is, hogy fuckoppunch! :D
Imadom a kornyekbeli papagajokat, mokusokat, rokakat, sunoket. Tiszta orulet mindez egy nagyvarosban. De allatot nem szeretnek a hazamba. Egy kutyat elfogadnek, de jobban szeretem a kutyat annal, mint, hogy befogadjak egyet. Nem lenne nalunk jo dolga. Keveset vagyunk otthon es sokat utazunk.
Egyebkent en sokkal jobban szeretem az allatot, mint az embert. Na tessek. Ilyen is van. :D

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2017.04.04. 16:04:55

@blackhairlady: szerencsére nem, már Kazahsztánról de arról pozitivan, nem rémeket :D

boldog felszabadulás napját :D :D

Demi78 2017.04.04. 16:27:35

Jo cikk volt (vegre:) ). A spanyol nyugdijas evek nalam is megvannak, legalabbis terv szinten. Kis haziko a park Gûell felett Barcelonaban... Nem lenne rossz:).

macamuca [IHUN] 2017.04.04. 16:28:47

@P.Elliot:
Kérem a pontos címet, tűpontos ajtószámmal.

macamuca [IHUN] 2017.04.04. 16:31:01

@doktornoo:
Én a fodrászommal vagyok hajszálra (:D) ugyanígy.
:))

Demi78 2017.04.04. 16:42:12

@swing gitan: tudom, mi egy ismerosnel laktunk ott, akinek szinten tele volt a töke a turistakkal. Ezert mondtam a Park feletti reszt, az csendesebb. Illetve akkor mar nem turista lennek, hanem nyugdijas magyar-francia allampolgar:)

Shaktee 2017.04.04. 16:43:13

@Demi78: tudnék én is nyuggerkedni arrafelé :-)

SzZoole 2017.04.04. 16:45:50

@puhacica: az tuti,ha macskanak szuletnek akkor nalunk vagy nalatok akarok elni,mert ilyen jo dolga sehol nincs ezeknek a gyalogszörösöknek

Demi78 2017.04.04. 16:47:12

Hat ja, zabalni ketpofara az empanadasokat, tengerpartra lebuszozni es el-eljarogatni a katalan fuggetlensegi rendezvenyekre sört kortyolgatni. Bar nekem meg hianyzik 24-25 ev a nyugdijig, de mar most mondtam a lanyomnak, hogy ugy keszuljon, kap itt egy lakast, szulok meg mennek delre. Azt valaszolta, hogy "babababababmamamamama". 8 honapos:D

SzZoole 2017.04.04. 17:04:28

@charlieharper: akarsz huvelygombat Charlie?
@adg: azt mondta egyszer,hogy naluk a tuncikertben a GP-n a hazi orvos receptre fel irja ha szukseged van ra:)

Shaktee 2017.04.04. 17:10:03

@The Devil Himself as. Zoole: pfujjj, még a herpeszed sincs rendesen kikezelve :P

SzZoole 2017.04.04. 17:24:25

@swing gitan: herpeszem sose volt,volt viszont tripper/kanko/szifilisz,mondta is a nejem,hogy ez a Zoole mindent haza visz:)))

Shaktee 2017.04.04. 17:24:51

@Demi78: Havonta két fiesta :-)

2017.04.04. 17:44:01

@swing gitan: És te ezen meglepődsz?

Shaktee 2017.04.04. 17:47:16

@Pink Petsch: Aha, mert olyan kis naíva vagyok.

puhacica 2017.04.04. 18:20:05

@London2009: en meg olyan hazba nem megyek, ahol ember van, ha nem muszaj. :D

@Demi78: na igen, bcn az orok kedvenc. de arra sajnos nem lesz penzunk.

@blackhairlady: koszi! hejj az a kep! na de nem lehet mindig fesziteni :D

@gabors: nem, telikabat van rajtam 2 eve, az volt rajtam a "naszuton" :)

@doktornoo: :D hat az nagy vagas volt. :)

2017.04.04. 18:20:32

@swing gitan: Na, hát akkor ébresztő. Magyarországnak megint sikerült legyőznie önmagát. Nem először, és ahogy elnézem, nem is utoljára.

Shaktee 2017.04.04. 18:37:15

@Pink Petsch: Ha a 10ezer helyett megint 100ezres tömeg világított volna a telefonokkal vasásnap, talán nem tolták volna keresztül ilyen könnyen a törvényt..lásd a netadós ügyet.

Mondom..talán.

doktornoo 2017.04.04. 18:40:17

@charlieharper: aaa, megkerdeztem az illetekest, mar nem ove a HA ;)

vándor madár 2017.04.04. 18:42:02

"A spanyol nyugdijas evek nalam is megvannak, legalabbis terv szinten."

Nem tudni mit hoz a jövő, de aki Spanyolországban szeretne nyugdíjas lenni, az remélem utánanézett, hogy ott a nyugdíjakat elég komolyan megadóztatják - 20% körüli adóra számítani kell.

A helyzet jelenlegi állasa szerint Spanyolországban már 11.200 Euró évi nyugdíjtól kell jövedelemadót fizetni. Még szerencse, hogy van az adóalapból levonható szabad összeg.

Spanyolországban van kamatadó, ingatlanadó és valószínű vagyonadó is, úgyhogy nem árt alaposan mérlegelni a helyzetet és a körülményeket, mielőtt az ember oda invesztálja minden vagyonát.

Igazán nem akarok vészmadárkodni, de nekem az mindig intő jel, bárhogy is süt a nap és bármilyen kék is a tenger, ha egy országból milliószámra vándorolnak ki az emberek.

www.expatica.com/es/finance/Taxation-in-Spain_471614.html

www.enterspain.com/?Arbeiten-in-Spanien/Steuer-IRPF

www.expertsforexpats.com/expat-tax/expat-tax-advice/tax-in-spain-for-expats/

www.eu-info.de/leben-wohnen-eu/immobilienkauf-eu/6002/

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.04.04. 18:44:44

Beste cafka cica, az anyja valagát, de gyönyörűség ez a dög.
Megint el akarom kapni egy fordulóra...Már múltkor is meg akartam...
Úgy megfociztatnám pingponglabdával, hogy megizzadna bele.
:-)))
A "szülőknek" meg sok sikert, szuper életfelfogás, zsirály poszt volt.
"Feszítős" képek vannak még Fuertéről, publikus helyre kirakva?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.04.04. 18:49:11

nepitelet.hu/autok/daihatsu/yrv_2001/kubu_a_kis_maltai_rohadek/

Ezt véletlenül nem Tucano írta?Nem lepődnék meg... :D

***
travelo.hu/utrakesz/2017/04/02/jo_tudni_nem_csak_egy_sydney_van/

Mindenek előtt persze bróhaha, de hogy én mennyire rühellem az ilyet...Mi a faxért nem lehet totálisan különböző városneveket kitalálni...?Elfogytak a földrajzi nevek, kimerült már az összes betűkombináció??

***

velvet.hu/europa/2017/04/03/mivel_tobben_laktak_egy_hazban_ket_honap_utan_kijott_beloluk_a_magyar/

Külföldi magyarok, együtt lakva, tipikus... :D

2017.04.04. 18:53:00

@swing gitan: De keresztültolták volna, Putyin kezd türelmetlenné válni, Oroszhonan sem mennek éppen jól a dolgok.

2017.04.04. 18:59:52

@geegee: Khm, van egy Budapest az USA-ban is, Georgia államban. London meg azt hiszem, minden földrészen.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.04.04. 19:33:12

@Pink Petsch: Ááá, van sok ilyen, soxor csak pár száz km távolságban.Vagy mondjuk csak egy betű különbség, az is durva tud lenni.

2017.04.04. 19:34:43

@geegee: A gyarmatositás, édesegykomám, az a fránya gyarmatositás tehet arról, hogy egyesek Kanadában kötnek Ausztrália helyett ;).

Golf2 2017.04.04. 19:36:26

Ezek a szarháziak még az amerikai magyar nagykövetet is visszahívták a Ceu miatt...

2017.04.04. 19:54:13

@Golf2: Ne izgulj, meglesz ennek a böjtje ősszel, amikor a kvóta-kérdés újra teritéken lesz. Nagyon meg fogja szopni ezt még Magyarország.

Shaktee 2017.04.04. 20:01:05

@Pink Petsch: @Golf2: Junius végén hivják vissza..

bájjercájtung.

2017.04.04. 20:06:43

@swing gitan: Ja, szerintem én félreértettem, merthogy holnapra ekérették az amcsi meg a német ügyvivőket a külügybe. Azt hittem, arról van szó ....

Shaktee 2017.04.04. 20:09:08

@Pink Petsch: Hiranyag.

Nezem eloben, hangosak az ifjak..

2017.04.04. 20:10:02

@swing gitan: Viszont az őszi szopás kb. garantált ... de legalább nem lesz egyedül, a lengyelek is csatlakoznak.

nyuszigonosz 2017.04.04. 20:10:47

Nagyon szép képek és érdekes írás.

Shaktee 2017.04.04. 20:12:28

@Pink Petsch: Varjuk meg a francia valasztasokat

2017.04.04. 20:17:22

@swing gitan: A kvótarendszerből nem farolhat ki Franciaország, pláne, hogy nagyon nem érdeke, akárki is nyeri a választásokat. Úgyhogy ebben nem nagyon reménykednék, hogy majd a francia szélsőjobb megmenti a magyarok meg a lengyelek seggét.

Shaktee 2017.04.04. 20:27:01

twitter:

#dontsignitJanos!

2017.04.04. 20:48:07

@swing gitan: Az a marionett-figura? Ugyanmár ... de aranyos, hogy te ezt tényleg elhiszed. A twitter különben nem igazán népszerü Magyarországon.

Herr Géza 2017.04.04. 21:07:57

@Vityo641(AT): Hát te meg a humort nem érted? Mennyi szmájli köll utána? :)))))))))))))))))))))) Így jó?
Azért azt tényleg nem gondoltam komolyan, hogy azt sem tudod benzines-e vagy dízel... De elárulok egy titkot: bérautó, azt mondja az átadó, "vigyázzon, ez dízel". Elteperek vele 250 km-t, nagyon gyanús... Mintha benzines lenne, tök úgy viselkedik. Otthon a fiam ranéz, rögtön köpi, "papa hülye vagy, ez benzines". Nézem a forgalmit, tényleg az. Tanknyílás: Only Bleifrei 95. Még jó, hogy a dízel pisztoly bele se menne a benzines lyukba..... :))) Viszem vissza, mondom a fazonnak, hogy nagyon vicces tetszett lenni, ez biza benzines. Mire ő: kizárt, itt van a nyilvántartásban meg a kulcson is, hogy dízel. Hát akkor nézd meg a forgalmit meg a tanknyílást... Azannya, tényleg. De jó, hogy szólt uram...... :)))))))))

jojó78. 2017.04.04. 21:14:00

@The Devil Himself as. Zoole: @NomádMatyi: Végre!! Nem csak engem hagy hidegen a foci. Már kezdtem azt hinni, egyedül vagyok. :))))))))))))))) Az autóbuzériámba meg inkább ne menjünk bele. :))))

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2017.04.04. 21:17:29

@jojó78.: köszöntelek a "milyen férfi vagy te?" klubban :D (de lehet hogy nekem külön klubot kell alapítani az autóérdektelenségem miatt :D )

Herr Géza 2017.04.04. 21:19:53

@P.Elliot: "En befogadok egyebkent mindenkit aki az ajto elott jelentkezik hogy nincs senkije..."
Na véged. Ha hamarosan egy rosszarcú kétméteres őrült áll az ajtód előtt, az Hinta lesz. Jobban jársz, ha szimplán odaadod neki a pénztárcádat a hitelkártyákkal, de nem engeded be. :)))))))

jojó78. 2017.04.04. 21:19:53

@puhacica: Tetszett a poszt, sűrűbben is elkövethetnél ilyesmit :)))
A vevői kérdéseket gyűjthetnéd és néha kirakni egy posztnak. :))

jojó78. 2017.04.04. 21:23:39

@NomádMatyi: Anyira nem érdekel hogy mit gondolnak rólam. Nem az én bajom :))))))))
Na de az autóérdektelenséget kezeltesd :)))))))))))))))))))))))))))))))
Angol Barátomat se mozgatták nagyon az autók, de már látom rajta a tüneteket. Hatásos volt a velem töltött idő. :))

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2017.04.04. 21:26:54

@jojó78.: az helyes ... ez csak reflekció volt Zolika felém intézett kérdésére :D

hát ahogy öregszem még az autóérdeklődés is hamar felszínre törhet, ki tudja :D

bár egyre inkább a lakatlan szigetek érdekelnek, és hogy hogy és mennyiért lehet olyat venni :D

DieNanny CH 2017.04.04. 21:29:38

Túl jó a poszt, már elkanyarodott a téma.
:-)

jojó78. 2017.04.04. 21:30:48

@NomádMatyi: Az is egy jó terv, igaz nem olcsó. De közlekedni ott is kell :)))))))))))))))))))))))))
Egyébként nekem is tetszene egy sziget. Nincsenek szomszédok, idegesítő emberek (rajtam kívül) :)))

Golf2 2017.04.04. 21:35:34

@Pink Petsch: Böjt az lesz.A csóróknak,nem nekik.A bajuszos elnökbáb pedig már szorongatja a tollat a lába közt.

mojyo (törölt) 2017.04.04. 21:36:13

Ez tetszett, nekem mindig a kepek foleg tetszenek a posztolotol, de most foleg a legcukibb az utolso kep a barikakkal :) Honnan van, hogy ilyen felulnezetbol lettek lekapva?

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2017.04.04. 21:37:43

@jojó78.: igen, ez a nem olcsóság a legnagyobb probléma ... viszont akkora sziget azért nem is kell hogy autóval kelljen közlekedni :D

így van, a legközelebbi szomszéd a következő szigeten

erről jut eszembe, én inkább helikoptert, sőt magángépet szeretnék ... na tessék, aza utóimádat helyett gyorsan eljutottam ide, köszi az inspirációt :D

jojó78. 2017.04.04. 21:41:20

@NomádMatyi: Nincs mit. Vagy így, vagy úgy de megfertőzlek motorizált közlekedési eszközökkel :)))))

M. Péter 2017.04.04. 21:45:34

@Pink Petsch: Washingtonból és Lincolnból van kb. 40 az USA-ban, az is megesik, hogy egy államon belül van 2 azonos nevű helység.

2017.04.04. 22:32:13

@M. Péter: Na, ez az igazi kibaszás a tájékozatlan jónéppel :DDD

puhacica 2017.04.04. 22:51:59

@adg: koszi! nem sietunk, nem szorit bennunket (az ido). :D

@geegee: bar olyan gyomoszolos lenne! tokeletes macska, csak a bujasbol/dorombolasbol kapunk keveset. napi 5-10 perc, kalap-kabat. :D vannak kepek, video is, ha a nevem melletti linkre kattintasz, a menuben megtalalod a blogot, az utolso 2 poszt Fuerteventurarol szol.

@jojó78.: koszi, de semmi extra nincs az eletunkben, amirol gyakrabban is erdemes lenne irni. :) viszont az otlet jo, ha mas nem, a sajat blogomon lehet erdemes lenne elkezdeni a gyujtest.

@NomádMatyi: jaj a lakatlan sziget! arra szivesebben befizetnek, mint a spanyol ingatlanra. :)

@mojyo: koszi! a birkuszokat Beachy Headnel lottem, fentrol a sziklarol.

Hari Seldon 2 2017.04.04. 22:57:50

@Pink Petsch:
Pont azért nézem ki a Putyinból hogy szervezett egy a KGB-jével egy kis terrort a metroban. Gyorsan lett egyből fénykép minen. Erdogan ugyanezt játszotta el tavaly. Így megy ez errefelé.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.04.04. 23:00:45

@Pink Petsch: sot, van egy Balaton nevu varos is Minnesota-ban :))
www.balatonmn.com/

puhacica 2017.04.04. 23:08:19

@Vityo641(AT): "Cicat csak azért irigylem , mert van 20 ev forja..." - na hallod, a huszonegypar eves kollegaimmal en is igy vagyok, mennyivel tobb idejuk van, mint nekunk. mostanaban valahogy mintha minden ev duplan szamitana. :(

Shaktee 2017.04.04. 23:22:41

"Azt beszéli már az egész város,
Ne írd alá Áder János"
#istandwithCEU

:)

Shaktee 2017.04.04. 23:26:05

Kedvenc :)

"Két forint a sajtos lángos, Ne írd alá, Áder János!" #istandwithCEU #VETO #AcademicFreedom

2017.04.04. 23:26:53

@Hari Seldon 2: Valami kirgiz terroristát ráncigáltak elő most bünbaknak, aki 6 éve éldegélt magányosan Szentpétervárott. Ahham. Kirgiz terrorista. Akkor már miért nem egyenesen ukrán?

2017.04.04. 23:31:21

@Zsuzsi65: És még tavuk is van! Bár az nem a Balaton. De ha jól láttam, a jó balatoniak, nem igazán biztosak abban, hogyan kapták a nevüket. Te, hogyan ejtik? Tutira nem ismerném fel a "Balaton" szót, ha a város nevét kimondanák.

Shaktee 2017.04.04. 23:33:20

@Pink Petsch: bálátonnak kedvesem, tres simple la :)

Dikusz 2017.04.04. 23:37:52

@puhacica: már úgyis mindegy, mert késő van, meg annyian leírták már: nagyon aranyos az a cicus. Tényleg olyan, hogy az ember egész nap simogatná, de ha nem engedi, akkor nem lehet:))

Barátaimnak 3 cicája van a lakásban, többet etetnek a ház előtt. Szerintem nagyon felelős gazdik, mindegyik macsek ivartalanítva van. Amelyik nincs a lakásban, az is. Mindegyik egyéniség, és az ember tényleg úgy érzi, hogy kiválasztott, ha megengedik, hogy simogassák őt:)

Hari Seldon 2 2017.04.04. 23:45:20

@Pink Petsch:
Van nekik a bőven a kgb börtönében pár bármikor elővehető muzulmán. (egyiket megdolgozzák, rokona családja azoknak is lehet)

2017.04.04. 23:46:03

@swing gitan: Hm, biztos vagy te benne? Persze, ez a kézenfekvő, de én nem ismerem az minnesotai tájszólást, szóval azért érhetnek meglepetések ...

2017.04.04. 23:54:01

@Hari Seldon 2: Hát mindenesetre, ha lehet minuszba menni a hitelességi mutatókkal, akkor azt Putyin és az ő Oroszországa már réges rég megtette.

Shaktee 2017.04.04. 23:58:44

@Pink Petsch: Fargot láttad? (Szinkron nélkül)

puhacica 2017.04.05. 00:16:48

@Dikusz: jo ilyenrol olvasni, az ivartalanitas es a felelos allattartas meg nagyon gyerekcipoben jar otthon.
hagyja o magat amugy, csak menet kozben. olbe is lehet venni, kb. 23 masodpercre :D egy izgaga sajtkukac, es ahogy mondod, egyedi es megismetelhetetlen. ugy jon velunk mindenhova, mint az arnyek, var az ajtoban, amikor hazaerunk, stb. :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2017.04.05. 00:36:51

Puhacica: az a five guys az egyikleghajtosabb volt Londonba. Ettol fuggetlenul meg mindig isteni a burgeruk. Ahh en is logok meg egy allampolgarsaggal kapcsolatos cikkel ide, nameg hogy bemutassam a nem allami egeszsegugyet is itt, merthogyugye. Az apropo mondjuk szomoru :(

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2017.04.05. 00:51:14

"Dobozban vagy szalvétán kéred a süteményt? Igen."

Ezt pont ma fejtettem meg egy masik beszelgetes soran: a logika elvileg az, hogy az elso opcio helyett ajanlod a masodikat, azaz az igen valasz arra vonatkozik, a nemlegessel pedig az eredeti verziot kerik. Elvileg.

gabors 2017.04.05. 03:08:27

@Pink Petsch: honnan tudod ?? en nem voltam naszuton ... csak felteteleztem..

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.04.05. 03:22:49

@Pink Petsch: Haha, na jah...
De spec a németeknél is van olyan, hogy Puttgardet - Putgarden:

https://www.google.se/maps/dir/Puttgarden/Putgarten,+N%C3%A9metorsz%C3%A1g/@54.1938262,11.3192998,8.38z/data=!4m13!4m12!1m5!1m1!1s0x47ad6442884ec387:0x880abdabe97badd8!2m2!1d11.2123327!2d54.4965982!1m5!1m1!1s0x47ab52285c292757:0x4251ae8ad84ae70!2m2!1d13.416023!2d54.6730436

Ráadásul mindkettő egy -egy félsziget végén a riviérán...

Vagy Frankfurt a lengyel határon, meg Frankfurt a francia határ közelében...
Ehhez azért kevés köze van a gyarmatosításnak...Egyszerűen csak hülye embereknek nincs fantáziájuk.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.04.05. 03:31:13

@puhacica: Hát, süsd meg, úgy kellett volna nevelni.Nekünk annó minden kurva macska olyan szinten kapta az ívet már 15 centis korától, gyömöszölve, fociztatva, stb; hogy esélye sem volt másmilyen habitusra... :D

Azokat asszem már láttam mindet.Szívesen olvasnék véleményt, szállásról, kajáról, látnivalókról, repülőútról stb.Mi is készülünk, igaz másik szigetre augusztusban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.04.05. 03:32:34

@puhacica: Vagy nem 0 kilométeresen került hozzátok?Mert akkor az úgy más, persze...

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2017.04.05. 07:42:53

@Herr Géza: Most lebaszol hogy nem tettem smilet? Akkor most jol elbeszéltünk egymás mellett...
Azért en mar tankoltam dizelbe , benzint...jo csak ot litert...de megnyugtattak ...legálabb kieg a motor..

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2017.04.05. 07:59:48

@puhacica: ezért egy villácska a spanyol tengerparton vagy akárhol, az sem rossz :)

puhacica 2017.04.05. 09:07:23

@tildy[UK]: na igen. es a burgerrel kapcsolatban is igazad van, idonkent visszajarunk. :)

@geegee: 3 honapos volt mar, akkor mar bachattuk. mondjuk a jatekossagaval nincs gond, sot! annyit szoktunk rohogni, meg mindig ugy viselkedik, mint egy kolyokmacska. :D csak a dedelgetest nem szereti.
na majd erot veszek magamon, ugyis terveztem rola posztot irni. rovoden: a kaja isteni volt, bebikecske, halak, tengeri szerkentyuk... a seafood levesuk ajulat finom. a kanari krunpli pico mojo szosszal is probara erdemes. ja es ne hagyjatok ki a sajtos, fuges fuetet (kolbasz), illetve a honey rumot se! repulout hosszu, foleg ha a gepen levo egyetlen gyerek mogotted ul, vegig nyekereg es a hattamladat rugdossa. :D a latnivalok: mi nem igazan vagyunk muzeumosak, a termeszet szepseget pedig lathattad a kepeken. de majd irok akkor bovebben. melyik szigetre esett a valasztas?

@KennyOMG: elvileg. de van, amikor latod, hogy a logikanak nemhogy a valaszhoz, de emberunkhoz sincs sok koze. :D

puhacica 2017.04.05. 09:08:08

@NomádMatyi: hat en se fakadnek sirva, az tuti. :)

tanato 2017.04.05. 18:12:21

@NomádMatyi: @puhacica: Viszont kihasználni meg csak akkor lehetne ha már öreg nyugdíjas vagy/bár akkor sem rossz/.Dolgozni viszont ott spanyol tengerparton nem kifejezetten lehet kellemes mondjuk 40 fokban reggeltől késő délutánig.

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2017.04.05. 18:38:54

@puhacica: :)))

@tanato: korai nyugdíjba vonulásról van szó, ki akar dolgozni? :D :D

tanato 2017.04.05. 18:44:39

@NomádMatyi: Ja az más úgy már volna értelme,fiatalon magas összeggel nyugdíjba vonulni.

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2017.04.05. 18:51:30

@tanato: ami sajnos kb a mission impossible, de hát ez van

puhacica 2017.04.05. 19:20:11

@tanato: van azert ott is olyan munka, ami elviselheto a 40 fokban, de teny, hogy nem ez a cel. :)

tanato 2017.04.06. 07:34:39

@NomádMatyi: @puhacica: Igen pl. az úszómester,vagy az elsősegélyes fiatal srácok vagy lányok a magasfigyelőn,azokat mindig irigyeltem,egész nyáron a strandon és még pénzt is kapnak érte.

puhacica 2017.04.06. 08:27:47

@tanato: illetve a legkondicionalt irodak, bankok, stb alkalmazottai sem panaszkodnak gondolom. :)

tanato 2017.04.06. 08:46:41

@puhacica: Ez csalk félig igaz,mivel kint szép napos ,meleg idő van,kikívánkozunk a szabadba meg a strandra az irodából vagy a műhelyből és ez a munka rovására mehet.Nem teljesen véletelen,hogy az északabbi népek igázták le a trópusiakat anno nem fordítva,pedig a trópusiak akkor is többen voltak már.
Szóval dolgozni hűvösebb szomorkás időben sokkal könnyebb,mint forróságban és ezáltal hatékonyabb is.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.04.06. 19:30:00

@puhacica: Cafka cica: aham, hát igen, az már lehet, hogy kései.Mi annó mindig 0 km-esen hoztunk, mondjuk ilyen 15 centisek voltak és azon nyomban kézhez, gyámbáláshoz lettek szoktatva.Nem is tiltakoztak sose. Be is bökött volna.Ha meg nem akart odajönni, akkor csak ki kellett várni, előbb-utóbb úgyis megéhezik...:D
Az a jó, ha játékos, a legjobb hüje macskák az ilyenek. Valszeg én se tudnék rajta eleget röhögni.Egyszer lepjétek meg egy zsák pinyonglabdával, lehetőleg parkettán, vagy járólapon...Lehet, hajnalig csinálná a műsort.Ha lesz ilyen, videót kérünk! :D

Sárga kismadarak szigetei: kaja és mindenféle poszt jöhet.Tenerifére megyünk, látnivalókat én is inkább a természeti dolgokra értettem.Megyünk majd ilyen viziparkba, meg a Teidére, meg gondolom a növényáradat is csoda lesz...Haha, utazáskor az üvöltő, nyekergő gyerek az ölünkben lesz.Háttámlát azért már csak nem fog rugdosni... :D A kétórás Stoki-Pest utat már egész tűrhetően bírja, pláne hogy van már tablet, meg mesefilm, néha kussban van végig.Remélem, a hatórás utat is jól bírja majd.Hat és fél éves lesz, hát mégse pólyás már.A tengeri szerkentyűk közül én csak a halat szeretem, de az jöhet.Meg még az ilyen spanyolos kolbászkás, húsos falatkákra vagyok kéváncsi, ha igaz sebtapasz a nevük. :-)
Szóval jöhet sok praktikus infó és még feszítős képek! :D
Hova írod, ide, vagy a színszerkesztősre, netán az officialra?
Dobj már egy privátot lécci, ha lesz poszt, mostanság kevesebbet vagyok itt, illetve késve olvasok mindent.Kösz.

lolligagger 2017.05.02. 06:04:31

Vagobol betanitott munkassa kuzdi le magat valaki es erre buszke.

Ez vicc volt? LOL

A poszt arra jo hogy "igy ne csinald"...

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása