oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2017. március 28. 06:30,  Azért jöttek, hogy lássák az életem 174 komment

2017. március 28. 06:30 Határátkelő

Azért jöttek, hogy lássák az életem

Londonban bemutatták a Diggerdrájvert. Ezzel nagyjából mindent el is mondtam a mai posztról, de azért a biztonság kedvéért: szóval Budapest után a brit fővárosban is bemutatták a Digger blogjából készült darabot (ami Magyarországon is nagy sikerrel megy), nekünk pedig most nincs más dolgunk, mint elolvasni, hogyan élte át ezt a bemutatót maga Digger.

nyitokep.jpg

A mai beszámoló előtt szerintem érdemes elolvasni azt az írást, amit Digger a magyarországi bemutatót követően írt, és amiből pár rövid, de szerintem fontos részletet idemásolok, mert szerintem sokat elárul magáról a darabról. 

„ [Epres] Attila zseniálisan megoldotta, csodálatra méltó teljesítményt nyújtott. Utólag hallottam, bár én nem vettem észre, hogy lámpalázas volt, mert én ott voltam. Tény és való, hogy szinte végig egymás szemébe néztünk és valami elképesztő érzés volt magamat hallani vissza. (...) 

Az előadás a blogomból kiragadott részletek tömörített változata, hiszen bele kellett férni egy óra negyvenöt percbe. Viszont az egész darab VÁLTOZTATÁS NÉLKÜL szóról szóra az én szavaimat adja vissza. 

Nem szerkesztett, nem moderált szöveg, hanem teljes egészében az én írásom. Talán 4-5 szó volt, amit módosítottak benne. Ez nagy meglepetésként ért, hiszen én felhatalmazást adtam a szerkesztésre. Viszont ha nem éltek vele, akkor úgy jó, ahogy van. (...) 

Mi a darab üzenete? 

Egy kérdés. Egy kiáltás. 

A fejezetek csapongó rendszertelenségben követik egymást. Viszont minden Angliáról szóló vagy visszaemlékező fejezet vége a dramaturgiai csúcspont. Minden ilyen jelenet végén Attila merengve a távolba réved és lassan lehajtja a fejét majd másodpercekig így marad. Ezek a másodpercek a mű legszomorúbb pillanatai. 

Ezekben a pillanatokban benne van a kérdés MIÉRT KELLETT ÍGY TÖRTÉNNIE?? Miért kellett egy beérett jó szakembernek, aki csak tisztességesen akart élni, elhagyni az otthonát? 

London csodálatos. Kiszámítható élet, jövőkép a gyereknek, biztonság és megbecsülés… 

DE MIÉRT KELLETT ÍGY TÖRTÉNNIE?” (A teljes posztot itt olvashatod el.)

És akkor most térjünk rá a londoni bemutatóra, át- (vagy vissza)adom a szót Diggernek: 

„Mielőtt a részletekbe belemennék, minden nézőnek szeretném megköszönni, hogy megtisztelt jelenlétével. Ahogy megköszönöm a szervezőknek, a szereplőknek, valamint a háttérembereknek az áldozatos munkáját. Talán nem kell hangsúlyoznom, hogy mindez mit jelent nekem. 

Majdnem két év telt el a Diggerdrájver magyarországi bemutatója után, mire Londonba is sikerült elhozni az előadást. 

A magyar premier után a feleségem megkereste a Stage in Londonból Editet, hogy lenne-e kedvük lebonyolítani a szervezést. Edit, aki egyébként egy rendkívül kedves, elbűvölő hölgy, első szóra beleegyezett és azután sem változott a véleménye, hogy végigolvasta a blogomat. Tisztelet érte. 

Innen kezdve mi semmit nem tudtunk a szervezés állásáról, csak mikor karácsonykor beszéltem Mácsai Palival, ő mondta, hogy sínen van az ügy. Kitűzték az időpontot március 24-re. 

Fotózás és interjú 

Aztán hogy a szervezésből nekem is jusson valami, kaptam egy emailt az Index hírportál újságírójától, hogy csinálnának velem egy riportot és szeretnék, ha egy profi fotós tőlük a munkahelyemtől kezdve fotózna a nap végéig. 

Ebből a munkahelyi fotózás volt a kemény dió. Egy angol építkezésre nem lehet csak úgy bemenni és fotózni. Ezt elintézni, engedélyeztetni óriási dolog. Hogy Frei Tamás szállóigévé vált mondásával éljek, ez olyan csak nekem, csak most kategória volt. 

Na, lényeg a lényeg, néhány emailváltás után pontosítottuk, hogy pénteken reggel hatkor ott leszek érte South Ealingben a szállásuk előtt. Hatra jött is Timi, akinek nagyon nem volt egyszerű napja. 

A nap forgatókönyve úgy alakult, hogy fél tizenkettőig dolgozom, azt végigfényképezi, majd hazamegyünk, ahol csatlakozik hozzánk Bálint, az újságíró és átöltözés után irány Aldgate East, a Frei kávézó, ahol közönségtalálkozó lesz, utána irány a színház, bevilágítás, próba és előadás. Majd utána a nap levezetése a legközelebbi PUB-ban. 

Timi elképesztő munkabírással reggel hattól éjfélig végigfotózta a napomat a tízkilós fotóstáskát cipelve. Nem mondtam neki, hogy az előnyös oldalamat fotózza, nem akartam lehetetlen feladat elé állítani. 

Nem láttam a képeket, ő a profi, megbízom benne. Egyébként is le a kalappal előtte, A munkahelyen jó érzékkel kiválasztott egy helyet, ahol senkit sem zavar és nincs útban senkinek, oda beállt és onnan fotózott végig. 

Érdekes egyébként, hogy az egész idő alatt soha nem éreztem tolakodónak vagy zavarónak, ahogy végzi a munkáját. Kösz Timi. 

Szóval délre hazaértünk, ahol gyors pelenkacsere és öltözködés után metróval mentünk a kávézóba. 

Az angol hozzáállás 

Itt ragadjunk le egy kicsit. Egy anekdota és egy epizód erejéig az angol hozzáállás szemléltetése okán. Valamikor régen, a hetvenes években történt, hogy egy magyar újságíró Londonban telefonálni akart egy nyilvános telefonnal. 

Bedobta a pénzt de a gép elnyelte és nem adott vonalat. Próbálkozott még néhányszor, de a gép mindannyiszor elnyelte a pénzt. Az újságíró meglátott a közelben egy bobby-t. 

Odament hozzá és mondta, hogy rossz a készülék, elnyelte a pénzét, hol talál legközelebb telefont. A rendőr kérdezte, hogy mennyit dobott be? Mondta az összeget és a bobby zsebébe nyúlva kifizette neki. Kérdezte, hogy miért fizeti ki? Azt mondja, majd jön a telefontársaság embere, aki visszaadja neki a pénzt. OK, de honnan tudja, hogy én bedobtam? Onnan, hogy ön MONDTA. 

Szóval mentünk a metróállomásra, ahol feltöltöttem a bérletemet 10 fonttal. Összesen 16 font lett rajta. A kapun viszont nem akart átengedni. Odajött a metrós mókus és némi húzogatás után kinyílt a kapu. 

Tény, hogy ötéves az Oyster kártyám, már olyan kopott, hogy festék sincs rajta és egy éve nem használtam. Na mindegy, beengedett, de Aldgate East-nél már nem engedett ki. 

Odaintem az ajtónálló embert, mutatom, hogy nem működik. A saját kártyájával kiengedett, majd odamentünk egy ellenőrző géphez és próbálta megnézni, hogy mi a baj. Beütötte a kártya számát, a gép kiírta hogy rossz a kártya és 0 font van rajta. 

Az ember megkérdezte, hogy mennyinek kellene lenni rajta. Mondom, hogy Golders Green-ben volt 16 font, most talán 13. Beüti a gépbe, hogy 13 font, megnyom egy gombot és kiesik egy vadonatúj Oyster kártya 13 fonttal feltöltve. Mert azt MONDTAM, hogy 13 font van rajta. Szóval így működnek a dolgok errefelé. 

A Frei kávézó egy kellemes hely, erős késztetést érzek, hogy többször felkeressem. Nem azért, mert a találkozó alatt fantasztikusan finom kávét ittunk és minderre a kávézó vendégei voltunk, hanem mert tényleg olyan hely, ahova vissza kell menni. 

Az első ajándék 

Mikorra odaértünk, már ott volt Epres Attila és Bagossy Laci. Valamint itt találkoztam először Edittel, a szervezővel. 

Mivel szűk időkorlátok közé voltunk szorítva, péntek délután kettőre tömegeket nem vártunk, mégis jött rajongó Attilához. Itt kaptam az első csodálatos ajándékot. A Diggerdrájver dedikált szövegkönyvét. 

Egy óra nagyon kellemes beszélgetés fotózás és kávézás után a stábot autóval átvitték a színházba próbálni, mi pedig Bálinttal beültünk egy török étterembe ebédelni és ott csinált riportot velem. 

Irány a színház! 

Némi Efes török sör elfogyasztása és valami darált bárányhúsos történet magunkévá tétele után mi is elindultunk a színházba. Ott már folyt a bevilágítás, próba, stb... 

Mivel a feleségemet és a fiamat két szereposztásban játsszák, de én mindkét alkalommal a másik párost láttam, itt ismerkedtem meg Ágival és Leóval, akik a családomat alakítják. Ági végtelenül közvetlen, barátságos hölgy, a fia pedig igazi tőről vágott vagány gyerek. (Na, Ági, ezt a tőről vágottat fordítsd le angolra, a férjednek :)))))))) 

Megint életem egyik kiemelkedő élményét éltem át. Láttam Bagossyt rendezni. Elképesztő a figura. Nem mondom, hogy akkora tehetség, mint ide Lacháza, mert keveslem a távolságot. 

Laci egy csendes, könyvelő kinézetű ember, akiről azt hinnéd, kettőt nem tud szólni. Aztán mikor látod munka közben, akkor elképedsz. Mindent észrevesz, mindent szóvá tesz, és csak a tökéletes szorozva tízzel elég jó neki. 

A munkánkból születik valami 

Valamint volt ott még valaki. Egy szakállas, joviális figura, Tóth Péter. Ő csinálta a bevilágítást és a díszleteket. Kell róla néhány szót ejtenem. Sokszor beszéltem már szakértelemről meg tehetségről. Elvileg ezek kellenek a jó munkához. Ez igaz. 

Van viszont valami, ami még kell hozzá. Ami szavakkal nehezen kifejezhető. Ami összefogja a szakértelmet és a tehetséget egy egésszé, amiből megszületik egy kifogástalan MUNKA. Vagy produkció. Vagy nevezzük, ahogy akarjuk. 

Néztem Petit és magamat láttam kívülről munka közben. LÉLEK van benne. SZERETI, amit csinál, bazmeg... SZERENCSÉS ember. Aki tehetséges, jó szakember, de kényszerből csinálja, amit csinál, az látszik a munkán. Vagy produkción. Vagy nevezd, ahogy akarod. 

Peti rokon lélek. Ő is, mint én, a munkánkkal KISZOLGÁLUNK embereket, akiknek ettől KÖNNYEBB. A munkánkból születik valami. Az övéből egy ház, az enyémből egy művészi produkció. Vagy fordítva? Jól van Peti csak vicceltem. :)))))))))) 

Figyu, Peti, elmondok egy sztorit. Volt egy nagyon okos, egyetemet végzett barátom, aki rácsodálkozva a City toronyházaira azt találta mondani, hogy EZ az igazi építészet, nem az árokásás. Igaza van. 

Én valóban, te pedig átvitt értelemben, de árkot ásunk. Erre viszont ÉPÜL valami. Mindegy, hogy egy épület vagy művészi produkció, de a mi háttérmunkánk nélkül senki nem csodálkozna rá a végeredményre. 

„Mert felül a gálya...” 

...de ha nincs alatta víz, akkor az a gálya egy métert sem megy előre. 

Szóval kurva jó hangulatban telt a délután. A világítás, a díszlet összeállt (a darab egyik főszereplője az asztal, Editék saját étkezőasztala volt a lakásukból). Lacitól megtudtam, mi az mikor a színész hátba, vagy mellbe kapja a tapsot, Attilával elnyomtunk néhány vidám sztorit, úgyhogy hamar telt az idő.

1_7.jpg

Hét órakor elkezdték beengedni a nézőket. Most láttam harmadszor a darabot, de ez a pillanat bennem mindig egy furcsa érzést kelt. Nézem a bejövő embereket, akik nekem teljesen idegenek, és azért jöttek, hogy lássák az életemet. 

Már otthon, amikor álltam a színház előterében és jöttek a nézők, arra gondoltam, hogy uramisten, ők most az én életemet jöttek megnézni. Furcsa érzés. Persze nagyon sok barát és ismerős is eljött. Köszönöm mindenkinek. 

Az előadás 

Nem lehet szavakba önteni. Ha még Bagossy Laci is azt mondja, hogy ez volt a legjobb, akkor tényleg ez volt a legjobb. Attila lubickolt. Sziporkázott. A gesztikuláció, a mimika, a csendek mind-mind a helyükön voltak. 

Néha bevonta a közönséget és a nézők készségesen játszottak alá. Elképesztően jó közönség volt. Mint kivándorolt emberek, közel érezték magukhoz a történetet. Leo szépen artikulálva, gyönyörűen mondta el a mesét a végén, szinte észrevétlenül csúszott át a szöveg magyarból angolba. 

A végén óriási siker, óriási vastaps. Négyszer tapsolták vissza a színészeket. Rengetegen gratuláltak nekem is. Aztán valami csodálatos következett. Ajándékot kaptam. Az Örkény színház homlokzatára volt kitéve a Diggerdrájver egy méterszer négyméteres plakátja vászonból. Ezt hozták el nekem.

2_4.jpg

3_4.jpg

Valamint egy dobozt, amiben Bagossy Levente díszlettervező munkája volt, a Diggerdrájver berendezett színpadjának makettje, hihetetlen precíz aprólékos munkával kivitelezve. Örök emlék. Mindig eszembe fogja juttatni, hogy csináltam valamit, ami örömet okoz az embereknek.

4_4.jpg

5_1.jpg

Köszönöm az ajándékokat, és köszönöm ezt a csodálatos estét mindenkinek. 

Viszont még nem volt vége a napnak. Az igazi közönségtalálkozó most következett. A stábbal és vagy tíz magyarral beültünk a legközelebbi PUB-ba, Csatlakozott a társasághoz jónéhány pohár Mr Ale és Mrs Cider, úgyhogy a hangulat meg lett alapozva. Olyan igazi jóféle hangzavaros sztorizós kocsmai hangulat. 

Valamikor éjfél felé hazakeveredtem és bedőltem az ágyba, mert reggel menni kellett dolgozni. 

Szóval így telt ez a nap.”

HÍRMONDÓ

Minden hatodik magyar gyerek külföldön születik

A legfrissebb adatok szerint 2010 óta közel 78 ezer gyermek született külföldön, ami nagyságrendileg megegyezik az éves hazai születésszámmal, és azt jelenti, hogy minden hatodik magyar gyerek immár külföldön születik.

Osztrák melók építkezéstől a kórházig

Ma Ausztria felé vesszük az irányt, a szomszédban kínálunk nektek szokás szerint három állást, és mivel zászlónkra a változatosság van hímezve, most is három különböző területről válogattunk. Ha másik ország érdekel, akkor ide kattints!

Idegen nyelven nehéz hazudni 

„Vajon milyen lett volna az életem, ha nem hagyom el a hazámat? Nehezebb, szegényesebb, de kevésbé megtört, kevésbé magányos és talán boldogabb.”

Összegyűltek a rengeteget kereső londoni magyarok 

Vezető befektetési bankárok és más csúcskeresettel rendelkező magyarok csődültek össze a londoni Cityben lévő a BlackRock-központban, hogy meghallgassák, mit tervez a cégük Budapesten. Marketingeseket, pénzügyi modellezőket és más szakmák képviselőit keresik az itteni bővítéshez.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.  

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: kultúra színház Nagy-Britannia Diggerdrájver

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr4212375853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shaktee 2017.03.28. 20:09:06

@gabors: Gratula jenki dudli boy :-))

gabors 2017.03.28. 20:13:35

@P.Elliot: " Most mar mehetsz katonanak is, /csak vidaman hulyulok/..."

Azt mar megprobaltam 1991 Aprilisaban bementem a Time Square-i toborzoba. Eleg hosszan elbeszelgettek velem (mar amennyit akkoriban tudtam angolul) de kiderult minimum zold kartya kellett a belepeshez ... de nagyon erdekelte oket hogy voltam katona mar Mo-on ott mit csinaltam (plusz villamos mernok stb)

"Azon tunodok hogy mit is irhattam errol....
Emlekeztetnel? " Valami olyasmit hogy amikor abban a nagy teremben a tobbiekkel egyutt feleskudtetek valami "felsobb" "boldog" erzes fogott el es mikor kimentetek maskepp erezted magad az uj hazadban (elfogadottkent talan fogalmaztad)...

Nem tudom mivel mert majd 27 eve elek New Yorkban (nem usa tudom) ezert szellem nem jart at, de a biro beszede valamennyire megfogott (Elis Island, olasz nagyszulok stb)

De mit mondjak maga a procedura tenyleg az 1920-as eveket idezte 3 ora-t varakoztunk nagyjabol semmire, maga a ceremonio kb 15 perc ... utanna meg 1 ora attol fuggoen hogy eppen hanyadik az ember a listan mikor osztjak a papirokat ....

Shaktee 2017.03.28. 20:15:38

@gabors: Voltak magyarok is az uj polgarok kozott?

tanato 2017.03.28. 20:17:20

@diggerdriver: Gratulálok!
Én mindig tudtam ki rejtőzik benned.

tanato 2017.03.28. 20:18:29

@diggerdriver: Gratulálok!
Én mindig mondtam ki rejtőzik benned.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.03.28. 20:23:40

@gabors: Nem érhető el sehol. Magyarul volt az előadás magyaroknak. Egyébként van benne angol szöveg.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.03.28. 20:26:07

@tanato: Ajjaj azt tudja a feleségem is...
Nem boldog tőle.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Köszi.

Shanarey 2017.03.28. 20:28:42

@gabors:

Neked is gratulálok.

De remélem azért te nem zizzensz meg úgy mint az a bizonyos föld alatt termő egyéb.
:-)

gabors 2017.03.28. 20:31:33

@swing gitan: " Voltak magyarok is az uj polgarok kozott?"

persze en biztos ... !!!

de mas nem hiszem mert a neveket hangosan olvastak fel en egy kicsit a fele utan voltam addig tutti mas nem volt utanna meg nem maradtam vegeig .. 143-an voltunk 43 orszagbol !!! ilyenek hogy Taiwan, Vietnam, Cote d'Ivore, Uzbegisztan HUNGARY, Jamaica, Tobago a kevesbe ismertek kozul (volt lengyel, cseh is)

Dikusz 2017.03.28. 20:35:32

@montroyal ( CAN qc): unokahúgom hajón dolgozott 14 évig. Többnyire folyami hajókon, de talán kétszer-háromszor járt tengeren is. Ő is azt mondta, soha többet Indiába, és csak az tudja mi van ott, aki saját szemével látja is.

gabors 2017.03.28. 20:36:01

@Shanarey: "De remélem azért te nem zizzensz meg úgy mint az a bizonyos föld alatt termő egyéb.
:-) "

En az alkotmanyban (Constitution) hiszek nem istenben. Sot ahogy ma fel is eskudtem a Republic-ra abban is melyen hiszek (bar ugy tunik a "csalad kezd be-epulni az allamba")

Nem vagyok konzervative (bar feher ferfi az vagyok) errefele azok a nezetek amiket tole hallottunk nem igazan nepszeruek ... most ugy tunik jol behuzta oket Trump a csobe !!!

blackhairlady 2017.03.28. 20:43:22

@gabors: Gratulalok!:)

Szerintem ezt a monodramat nem lehetne megcsinalni angolul, mert a lenyeg veszne el.

gabors 2017.03.28. 20:52:54

@blackhairlady: Koszonom (mindenkinek masnak is ha nem is mindenkinek valaszolok)

"nem lehetne megcsinalni angolul, mert a lenyeg veszne el."

ebben azert nem hiszek mert ha a Moby Dick-et vagy Shakespeare-t le lehet forditani ... magyarra (bibliarol nem is beszelve) akkor azert diggert is lehet forditani angolra talan (nem en nem vallakozonek ra de azert tutti lehetseges)

gabors 2017.03.28. 21:00:25

@swing gitan:

Igen koszi de ez IRISH (but he is the BOSS !!)

Shaktee 2017.03.28. 21:05:21

@gabors: ! and Americand Land! :-)

a hunky magyarokat nem emliti, csak az olaszokat, zsidokat az irek mellett

gabors 2017.03.28. 21:09:38

@swing gitan: " ! and Americand Land! :-)

a hunky magyarokat nem emliti, csak az olaszokat, zsidokat az irek mellett "

Igen de a zene ... az ir !! ez alapvetoen egy ir dal arrol szol hogyan elnek az irek (a tobbiekkel egyutt) az uj Americaban de lehet nem ertem :-(((

majd mekeresem a "levies are dry"-t :-)))) az nagyon New Yersey-- (P.Elliot) es nagyon amerikai (east coast of course)

gabors 2017.03.28. 21:13:58

@swing gitan: Na ez az igazi Springsteen ....

persze ram nem vonatkozik de IGAZI American ...

www.youtube.com/watch?v=EPhWR4d3FJQ

Shaktee 2017.03.28. 21:15:13

@gabors: www.youtube.com/watch?v=Qv_N5zTx4Yo

a kvaliti sux, de en is ottvagyok a tomegben :-)

Shaktee 2017.03.28. 21:22:11

@gabors: Jo sokan felrertettek, Reagen papa is :-)

gabors 2017.03.28. 21:26:32

@swing gitan: "@gabors: Jo sokan felrertettek, Reagen papa is :-) "

melyik reszt ??? amikor azt mondja hogy I am not going to die in a foreign land ??? azt sokan nem hallottak jol !!!

Es aki itt szuletett annak nem is kell !

gabors 2017.03.28. 21:28:38

A deerhunter filmet keresem ma valahogy nagyon megneznem de sehol nincs meg (magyar is van benne az operator !!)

Sehol nincs ott a teljes film pedig meg fizetnek is a netflixen pl-ul ez kb 40 eves film !!! miert nem lehet megnezni ??

Shaktee 2017.03.28. 21:32:27

@gabors: Kuldok majd egy linket ha leteszem a lantot

gabors 2017.03.28. 21:33:44

@swing gitan: west-cost ??? de koszi nem talalom se a netflixen se a felesegem ipod izen sem ...

de elore is koszi

Shaktee 2017.03.28. 21:35:56

@gabors: Az akusztikus verzioban talá jobban atjon amit Bruce valoban akart mondani..

www.youtube.com/watch?v=d8TwMqpBeL4

Shaktee 2017.03.28. 21:38:36

@gabors: ...

Born down in a dead man's town
The first kick I took was when I hit the ground
End up like a dog that's been beat too much
Till you spend half your life just covering up

Born in the U.S.A., I was born in the U.S.A.
I was born in the U.S.A., born in the U.S.A.
Got in a little hometown jam
So they put a rifle in my hand
Sent me off to a foreign land
To go and kill the yellow man
Born in the U.S.A., I was born in the U.S.A.
Born in the U.S.A., born in the U.S.A.
Come back home to the refinery
Hiring man said "son if it was up to me"
Went down to see my V.A. man
He said "son, don't you understand"
I had a brother at Khe Sahn
Fighting off the Viet Cong
They're still there, he's all gone
He had a woman he loved in Saigon
I got a picture of him in her arms now
Down in…

gabors 2017.03.28. 21:48:52

@swing gitan: you are right here are the clues

the "dog" i wouldn't mention

"in a little hometown jam"

"Come back home to the refinery"

Soha nem lattam igy leirve kb 75% megvolt azert ...

De ez a 60-as evek kozepe 70-es evek eleje akkor meg csak 10 ev korul voltam es gyujtottuk a ceruzet a yellow-man-ek nek es Saigon (ha igaz) Ho-Chi-min city volt :-)))

Shaktee 2017.03.28. 21:51:48

@gabors: mi meg cuclista szombatokon dolgoztunk a Hó apónak :)

jojó78. 2017.03.28. 21:52:27

Gratulálunk az elért sikereidhez Digger!!

Shaktee 2017.03.28. 22:09:05

Facebook comment:

Donald Trump is such a raging pussy/dick of a man. He couldn't undo Obamacare so now he's going to destroy the environment just because Obama made it a better environment. Donald Trump is a mentally ill fucking asshole. I can't believe our government and our people are letting him remain president of the United States of America. What a worthless human being he is

M. Péter 2017.03.28. 22:20:40

@gabors: Akkor még pont Saigon volt. A háború után lett Ho Si Minh-város.

Dikusz 2017.03.28. 23:33:16

@swing gitan: nekünk meg kellett siratnunk, amikor meghalt...

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.03.28. 23:36:28

@gabors: "Azon tunodok hogy mit is irhattam errol....
Emlekeztetnel? " Valami olyasmit hogy amikor abban a nagy teremben a tobbiekkel egyutt feleskudtetek valami "felsobb" "boldog" erzes fogott el es mikor kimentetek maskepp erezted magad az uj hazadban (elfogadottkent talan fogalmaztad)..."
Tobb ismerosom, aki resztvett az eskun, hasonlo elmenyrol szamolt be :) marmint hogy tenyleg unnepelyes, es felemelo. Azt meg kell hagyni, hogy az amerikaiak hazafisaga tenyleg gyorsan atragad az itt elokre, es szerintem ez jo dolog. Emlekszem, hogy talan 2 eve eltunk itt, amikor elmentunk egy air show-ra, ahol a God Bless the USA . ismert hazafias dalt adtak elo, es libaboros lettem tole, pedig akkor meg tenyleg nem sokat ertettem me'g az amerikai "lelekrol" :) Ezt a dalt szinte mindenki tudja, es jul.4-en meg hasonlo alkalmakkor tele torokbol fujjak :)
www.youtube.com/watch?v=yH61hFsma24

"God Bless The USA"

If tomorrow all the things were gone I'd worked for all my life
And I had to start again with just my children and my wife
I'd thank my lucky stars to be livin' here today
'Cause the flag still stands for freedom and they can't take that away
And I'm proud to be an American where at least I know I'm free
And I won't forget the men who died, who gave that right to me
And I'd gladly stand up next to you and defend her still today
'Cause there ain't no doubt I love this land
God bless the USA
From the lakes of Minnesota, to the hills of Tennessee
Across the plains of Texas, from sea to shining sea
From Detroit down to Houston and New York to LA
Well, there's pride in every American heart
And it's time we stand and say that
[2x]
I'm proud to be an American where at least I know I'm free
And I won't forget the men who died, who gave that right to me
And I'd gladly stand up next to you and defend her still today
'Cause there ain't no doubt I love this land
God bless the USA

A lanyom altalanos iskolai ballagasan (5. osztaly) a gyerekek adtak elo:) (ha most visszanezne 15 evesen, biztos nagyot nevetne magan es mondana, hogy "I looked awful" a nagy piros viraggal a hajaban :)))))))
www.youtube.com/watch?v=suAdYhwYOPQ

Shaktee 2017.03.28. 23:39:14

@Dikusz: most néztem a wikin, nem tudtam hogy francia állampolgár is volt, dual.

Shaktee 2017.03.28. 23:41:56

@Zsuzsi65: ezt fújta a Lee Greenvood a trampli beavatásán is.

Giccs a köbön, szerény véleményem szerint, de én nem vagyok jenk.

Shaktee 2017.03.28. 23:49:20

@Zsuzsi65: Én inkább ettől leszek libabőrös, most is

youtu.be/sFAoWwUwknc

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.03.28. 23:59:48

@swing gitan: nekem S & G az, amitol nem leszek libaboros :) a 60-70s "viragos-making-love-not-war" zene valahogy nem en vilagom :) de hat izlesek, es pofonok, ugye:)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.03.29. 00:02:15

@swing gitan: "ezt fújta a Lee Greenvood a trampli beavatásán is. "
hat, miutan az o notaja, nana', hogy ezt fujja :))))

Shaktee 2017.03.29. 00:13:29

@Zsuzsi65: hát csak fújja a donáldnak, más nemigen akadt arra a magasztos alkalomra.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.03.29. 00:17:49

@swing gitan: haha, neked aztan nagyon a bogyodben van DJT :) Na, de ez mar nagyon OFF, szerintem nem kell belemennunk a temaba :))))

Shaktee 2017.03.29. 00:19:05

@Zsuzsi65: :) s & g is szigorúan tin pan alley, annyi közük volt a hippikhez mint hedrixnek, semmi, csak vették a zenéjüket :)

Tudom, a Neil is giccsbazár, csakhát őt imádom, az egynótás, hazafias Greenvoodot nagyon nem :)

S mióta fellvállalta az orange anuszt azóta még kevésbé :)

Shaktee 2017.03.29. 00:20:15

@Zsuzsi65: Már alszik európa, offtime van.

De ennyit a nyomoroncról :)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.03.29. 00:22:22

@swing gitan: jaja, csak mi vagyunk fent itt az Operencias Tengeren tul :))

Shaktee 2017.03.29. 00:22:31

@Zsuzsi65:

65 ezer szenes job versus:
6-700 ezer clean energia job

Mindent megpróbál széttaposni amit Obama megcsinált.

Shaktee 2017.03.29. 00:23:15

@Zsuzsi65: kék madár figyel :) s tán a pinki mutter is :))

kék madár 2017.03.29. 00:46:10

@swing gitan @Zsuzsi65:
En kerulom a diggeresk posztokat, nem vagyok nagy rajongoja, inkabb udvariasan hallgatok :)
De
Trumprol az a facebook-os comment meg visszafogott is volt. De az, hogy ilyen az Orangina nemcsak az o hibaja, hanem a rajongoie is. Ok juttattak ilyen melyre/magasra.
Zsuzsinal meg ott a pont, hogy Paul Simon valoban fake :)

Shaktee 2017.03.29. 00:52:40

@kék madár: nemaszonta hogy fék, csakhogy nem veszi a hippi rezgést :) de ha nálad is bejön a Lee, akkor mindennek vége közöttünk, Hop on the Bus Gus ;)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.03.29. 01:25:24

@swing gitan: jo'vanna :)))...Lee kb. annyira szirupos, mint S & G :)) en csak arra akartam ramutatni, hogy az amerikaiakban van egyfajta hazafisag, amit mi, magyarok soha nem fogunk megerteni...nem is kell, mert teljesen mas alapokbol epitkezunk, mas a tortenelmunk, mas a temperamentumunk, es meg sorolhatnam...

Shaktee 2017.03.29. 01:32:27

@Zsuzsi65: Hála a jó istennek a mai Gallup szerint már csak 36 százalékban van meg ez a fajta "hazafiasság".

Mi a szirupos/fake Paul Simonban? Mint zeneszerző, költő, gitáros, énekes, mint előadó szirupos, SŐT! Greenvood gatyaletépős USA number One költői munkásságával hasonlítható?? Egyedül szirupos vagy csak a Garfunkellel??

Mondjátok meg nekem, könyörgöm :)

Shaktee 2017.03.29. 01:35:19

@Zsuzsi65: Ez a hölgy említi a kaliforniai vizes dolgot is ebben a kis nótában :))

sandyandrichardriccardi.bandcamp.com/

kék madár 2017.03.29. 01:36:13

@swing gitan: nekem altalaban bejon a 60-as evek, (az Almost Famous helyszinetol 1/2 kilometerre lakom : ) csak a Paul Simontol kapot kiutest.

kék madár 2017.03.29. 01:42:09

@swing gitan: S&G-t sokaig "elveztem", de mindig is volt egy furcsa erzesem. Aztan amikor tobbet olvastam, hallottam Paul Simonrol, es megismertem milyen ketszinu, beleereztem ugyanezt a nagyon bena megjatszos oncelu hippiskedest a zenejebe is es azota hanyok tole. Kb. annyira mű mint Britney Spears, csak Britney Spears nem is akar se coolnak se eredetinek tunni

Shaktee 2017.03.29. 01:55:47

@kék madár: ergo, minden ok vele zeneileg -csak az ember, s amit irnak rola, attol lett necces.

Britni s Paul, egy mondatban, ezt is megértem hát :)

gabors 2017.03.29. 01:56:24

@M. Péter: "Akkor még pont Saigon volt. A háború után lett Ho Si Minh-város. " biztos igazad lehet mert meg nem voltam 10 mikor a hos vietkong nyert :-)))

Shaktee 2017.03.29. 02:00:36

Paul "Fék" Simon receives highest honors :)

youtu.be/R9u1hxvz54Y

george W how i frikken miss you! :)

gabors 2017.03.29. 02:00:41

@swing gitan: " Giccs a köbön, szerény véleményem szerint, de én nem vagyok jenk. " kb pont annyira, mint isten ald meg a magyart, .... a Hazdnak renduletlenul ... blah blah.... csak ez angolul van nem magyarul

Shaktee 2017.03.29. 02:01:37

@gabors: Nem a szöveg gábor..

gabors 2017.03.29. 02:07:28

@swing gitan: ez jo ... min 30 eves felvetel ....

Shaktee 2017.03.29. 02:12:07

@kék madár: ha valahol akkor sd-be tudnék még élni egy életet :)

gabors 2017.03.29. 02:12:42

@swing gitan: ne aggodj a szen nem az executiv order- miatt jon fel vagy marad a foldben ... it is the economy stupid ... szinte minden villamos eromu atallt mar foldgazra ami joval olcsobb es tisztabb konnyebb szallitani stb .. ezt nem lehet visszacsinalni a szen es az eromuvek nem foglalkoznak Trump-pal masnak meg minek a szen ?? a regi szep idok mar regen elmultak .... csak egy nagy paras kodos baramsag ez a Bennan/Birt Bart/Trump/Kushner bagazs ... nem a health care az utolos amibe bel torik majd a bicska ... ott lessz a 10 millio/mile fal peldaul ..

gabors 2017.03.29. 02:22:18

@swing gitan: hat a zene sem egy nagy szam egyiknel sem pont a 19 szazad leggiccsesebb idejen keszultek csak a magyarok hiszik hogy milyen nagy dobas .. a himnuszon es a Bank Ban-n kivul pl Erkelnek nem is igen van ertekelheto muve ... a bank ban-ban is csak a megint igen giccses hazam hazam ... amire esetleg barki emlekszik az csak a "hos tenorok" miatt

kék madár 2017.03.29. 02:46:41

@swing gitan: "ergo, minden ok vele zeneileg"
ez az, hogy nekem nem. De ezt nem tudtam megfogalmazni.
Mondjuk zeneileg egy elvetemult nerd vagyok, tudni akarom, hogy milyen kepek voltak a zenesz gyerekszobajaban.
SD-nek megvan a maga bája, meg hatranyai is, de itt
"ragadtam " :)

geeezzzr 2017.03.29. 06:28:25

@gabors: Filmvadaszon nézzed meg, az hiszem ott fent van. Digger, GRATULA!

2017.03.29. 09:52:44

Gratulalok a szerzonek, es koszi a beszamolot!

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.03.29. 09:54:38

@swing gitan: de miért szirupos....? (A késeibb dalait nagyon szeretem. Szövegeit, zenét... bár belefér az életembe, olyan borzalmak mellé, mint a Rammstein és a Nutini. Különféle melókhoz különféle zene kell :-))

Payrollerwitch 2017.03.29. 10:50:03

Csendes olvasó vagyok többnyire, de nagyon gratulálok, innen az ismeretlenség homályából. Elmegyek és megnézem a darabot! :)

Shaktee 2017.03.29. 12:03:47

@kisrumpf: Nutini? :) előben láttad? Mi igen..

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.03.29. 12:09:55

@swing gitan: Áá, jó lehetett. Nem láttam. Nem igazán vagyok koncertjáró, mert alig látnék valamit. S itt eszméletlen jegy árakkal dolgoznak, sajnos. Csak pár koncerten voltam, beérem, ha itt muzsikálnak nekem a háttérben.

Which reminds me... Ideje ráijeszteni a szomszédra, hehehe.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.03.29. 12:27:17

@swing gitan: ahhh

Closely followed by: m.youtube.com/watch?v=W3q8Od5qJio

Most elleszek egy darabig an unalmas dekor közben.

Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.03.29. 12:31:52

@London2009: "zerintem probald meg! Kivancsi lennek, hogy sikerul e. Tenyleg az lennek. Arra tippelek kulonben, hogy interjud sem lenne. Ennek az oka a megfelelo nyelvtudas, relevans szakmai tapasztalat illetve a londoni tapasztalat hianya"

- penzugyi munkakorben nem dolgoztam soha. En is.rohadt kivancsi lennek egyebkent, hogy mennyire humbuk ill. nem. Most ezt ugy ertem, hogy memnyire hamar tudnek belejonni munka kozben. Mert ez nem egyforma am minden embernel. Palyakezdo koromban 16 eve meg biztos bajban lettem volna, most viszont mar, miutan kiprobaltam magam tobb dologban is belelertve sajat business.es vilaghiru multi is, valamint van egyfajta egeszsegesen szkeptikud ralatasom a vilagra, ezert ugy gondolom par honap alatt siman belejonnek. Alkalmazkodni nehezen, de ha kell, tudok, illetve el tudom szineszkedni. Matematikabol vilageletemben jo voltam.
A fizetes: 25 k-ert az agybol nem kelnek fel, jelenleg is megvan a duplaja. Ez mar nem lenne keves az elfigadhato szintu elethez, de hogy ennyit megkeressek, ahhoz mar tul sok idot kell munkaval tolteni. Tehat itt van a csoborbol vodorbe esete.
Nyilvan ha mar fake oneletrajzot keszitek, akkor 100k-s allashoz igazitanam.
Az interju sikeressege azon mulna, hogy mennyire sikerul osszeollozni egy fake oneletrajzot/linkedin page-t.

Background check: nem tudom mennyire megszokott a banki teruleten, muszaki teruleten nem az. 2 kulonbozo cegnel tapasztaltak alapjan siman allithattam volna magamrol barmit, mondjuk azt hozzatennem hogy muszaki teruleten lehet kamuzni, de probaido alatt kiderulne, hogy mennyire ertek hozza, es ez nem olyan dolog, amit el lehet sajatitani munka kozben par het alatt.

Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.03.29. 12:32:01

@diggerdriver: "Ha 20évesen kijövök már saját házam és cégem van."
- valoszinuleg igen. Ha 20 eves korodban nem lett volna kommunizmus, akkor meg az orszagot sem kellett volna elhagynod.

Hazad igy is van, nem tudom szebb-e de biztosan jobb minosegu, mint egy milliomosnak Londonban.

Shaktee 2017.03.29. 12:38:59

@kisrumpf: :
Vagy 50 kanadai lúd húzott el ..elteszem megint a télijózsimat :)

Shaktee 2017.03.29. 12:48:12

@kisrumpf: Csak most érkeztek floridából :)

Dikusz 2017.03.29. 16:25:39

@swing gitan: és ha eltetted a télijózsit, akkor már elbírnak húzni? Ennyire nem lehet nehéz az a kabát:))) viccvót

Shaktee 2017.03.29. 17:28:25

@Dikusz: Ha nem látom el se hiszem...közelben a repterünk, alacsonyan szállnak felénk - megfordult a csapat s fél pecig követték a gépet, aztán folytatták az útjukat :-)
Azt hihették hogy a mama a repcsiről..

Igy megy ez :-)

Dikusz 2017.03.29. 17:38:47

@swing gitan: egyébként ez a télijózsi amolyan franzstadti.szlenges:)

Biztos kerestem volna a vadludak között Nils Holgerssont Márton lúd hátán. Nagyon szerettem azt a mesét:)

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.03.29. 17:41:03

@Dikusz: a kedvetekért a húsvéti libáimat vadludakká színezem.

Shaktee 2017.03.29. 17:54:40

@Dikusz: Viziváros/Fehérgyarmat, bár laktunk a franzstadban is.

El ne mond senkinek, titok! :P

Shaktee 2017.03.29. 17:55:41

@swing gitan: avagy, élvezték kicsit az áramlatot amit a repulo huzott maga után..?

Shaktee 2017.03.29. 17:59:23

@kék madár: nem volt nálam a telefonom :(

kék madár 2017.03.29. 18:06:00

@swing gitan: hat a gyakran jarnak arra a dagadekok, akkor a fenykepezogepet is bekeszithetned :)

Shaktee 2017.03.29. 19:41:43

@kék madár: Festmény a falon Kondor Bélára emlékeztet..

kék madár 2017.03.29. 19:52:49

@swing gitan: a stilus hasonlo.
A zene engem meg M. Wardra :)

Shaktee 2017.03.29. 23:05:16

@kék madár: csak most fülelhettem bele, jó..

Ez is
youtu.be/dlIYkt2wrIE

Sütemény1975 2017.04.01. 05:39:54

Gratula, digger! Lemaradtam itt az esemenyekrol mint a borravalo!

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása