oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2016. augusztus 31. 06:40,  Londoni karrier: szobalányból középvezető 61 komment

2016. augusztus 31. 06:40 Határátkelő

Londoni karrier: szobalányból középvezető

Akár sablonosnak is nevezhetném Ági történetének kezdetét, hiszen a frissen végzett egyetemista a diploma után három társával úgy dönt, hogy nekivág Angliának. Aztán a történet ott válik érdekessé, hogy gyorsan egyedül marad, majd évek során bebizonyítja, hogy ki lehet törni a szobalányi szerepből. A mai posztból emellett az is kiderül, hogy mi rejtőzik az angol cukormáz alatt.

cim_81.jpg

„Londonban magyarként is lehet karriert csinálni, még akkor is, ha gyakorlatilag a nulláról indul az ember. Hogyan lettem szobalányból óriáscég középvezetője? A történet 2005-ben indul, amikor is lediplomáztam Magyarországon angol-kommunikáció szakon és diploma után úgy döntöttünk néhány csoporttársammal, hogy akkor mi most nekivágunk Londonnak pár hónapra.

Négyből egy

Négyen indultunk, de végül három hónap elteltével már csak én maradtam, a többiek nem akarták tovább folytatni a „szenvedést”. Nálam nem állt fent az a lehetőség például, hogy apukámnak saját jól menő vállalkozása van, amit majd én irányíthatok egyszer; arról nem beszélve, hogy azért én nem akartam csak így feladni néhány hónap után, hittem, hogy azért itt még valami jobbnak is jönnie kell. Így maradtam Londonban és próbálkoztam.

Kőkeményen megdolgoztam azért, hogy kikerüljek a felszolgáló iparból és végre „irodai” munkám legyen. Tanítottam angolt és állampolgársági ismereteket; valamint angoloknak önéletrajzírást, interjútechnikákat; dolgoztam sok-sok évig recruitment cégeknél.

Öt éve felvettek egy multihoz és azóta a kitartó munka és a sok-sok túlóra meghozta a gyümölcsét, ma már a saját Quality Management team-emet irányítom egy amerikai fordító cégnél és mivel a csapat nemzetközi, van lehetőségem utazgatni is akár Madridba vagy épp a New York-i irodába.

Mennyire volt nehéz a beilleszkedés?

Azt kell mondjam, 23 évesen még elég rugalmas az ember, és gyakorlatilag mindent elvisel, ha muszáj: értem én ezalatt a hajnali 3-as kelést, hogy beérjen az ember, mire nyitni kell a kávézót 5-kor.

Vagy azt, hogy másik 12 emberrel osztozzon egy házon, vagy éppen ne legyen pénze hazarepülni karácsonyra. Nyilván mások a körülmények, gyakorlatilag minden más, mint Magyarországon, de szerintem hozzá lehet szokni fiatalon viszonylag „könnyedén”.

Így 11 évvel később már el sem tudnám képzelni viszont, hogy tömegszállásra kelljen hazamennem, ahol a konyhában és a fürdőben is ki kell várnom a soromat este 9-kor, amikor végre hazaérek a munkából egy hosszú és fárasztó nap után, ahol folyamatosan problémamegold az ember, illetve másokat és projekteket irányít.

Egy ilyen nap után már semmi másra nem vágyunk csak egy kellemes fürdőre – ha van energiám, körberakom gyertyával a kádat és addig ülök benne, ameddig jólesik – sőt ha van otthon egy kis pinot grigio a hűtőben, akkor megajándékozom magam egy pohárral a kádban és próbálom kikapcsolni az agyamat.

A cukormáz alatt

A beilleszkedésre visszatérve egyébként van, amit a mai napig nehezen tudok megszokni. Ilyen például az időjárás. Szerintem nincs az a magyar ember, aki hosszútávon képes lenne elviselni az állandó szürkeséget, a nap folyamatos hiányát. Most már tudom, miért lehet mindig az időjárásról beszélgetni az angolokkal.

Az angolokról egyébként azt tartják, hogy a világ legudvariasabb népe. Nos, látszatra ez tényleg így is van. Minden mondatban szerepel a „sorry” és a „please”, még akkor is elnézést kérnek, ha én taposok a lábukra véletlenül. Ez viszont csak egy cukormáz és az álarc alatt azért ők is olyanok, mint más, ergo kibeszélik és leszólják sokszor a másikat.

Nem tudtam még például megszokni a hideg-meleg csap kérdését sem, azt hogy miért nem lehet egy csapból folynia mindkettőnek, miért kell, hogy külön-külön vagy lefagyassza a kezemet vagy leégjen a szőr róla.

London továbbá egy igazi „melting pot”, vagyis tényleg minden nemzet és szín, amit az ember csak el tud képzelni megtalálható itt. Igazi kulturális olvasztótégely. Ez megint egy olyan dolog, amit van, aki meg tud szokni, van aki nem. Nekem sikerült.

Relatíve jóindulatúak

Az emberek hozzáállása az, amit viszont általában mondhatom, hogy szeretek Angliában. Amíg otthon mindenki (tisztelet a kivételnek) negatív, irigy és keserű addig itt általában relatíve jóindulatúak és normálisak az emberek és nincs meg annyira a „szomszéd fűje mindig zöldebb” mentalitás.

Az is nagyon szimpatikus továbbá, hogy Angliában 8 munkaszüneti nap van egy évben és ehhez tartják magukat, ha törik ha szakad, ha valami hétvégére esik, akkor bizony megkapjuk a hétfőt helyette és senkinek eszébe sem jut szombaton ledolgoztatni egy-egy napot.”

dedikalas.jpg

Aki további részletekre kíváncsi Ágival kapcsolatban, az olvassa el nemrégiben megjelent könyvét (ebben egyébként a saját tapasztalat mellett gyakorlati tudnivalókról is szó esik), illetve megkereshetitek a Facebookon is.

HÍRMONDÓ

Ennyit kereshetsz takarítóként Londonban

A brit főváros drágasága nem csak a lakhatás, de a szolgáltatások ára terén is megmutatkozik. Ami persze kétélű dolog, hiszen egyfelől kifizetni nem kis teher, ugyanakkor az is kétségtelen, hogy ha mi nyújtjuk ezeket a szolgáltatásokat, akkor még londoni mércével mérve is egész kellemes összegeket lehet keresni. Hogy mennyit is, azt itt nézheted meg.

„Kétszer is meggondolom Angliát”

Érdekes helyzetbe kerültek az elmúlt hónapokban azok, akik korábban azt tervezték, hogy Nagy-Britanniában keresik a boldogulást, pláne, ha több nyelven beszélnek. Bea például Budapesten tanul vendéglátást, angolul felsőfokon, franciául pedig közel középfokon tud. Már régóta azt tervezi, hogy a diplomája megszerzése után külföldön vállal munkát – eddig egyértelműen az Egyesült Királyságban gondolkodott. Most azonban másfelé venné az irányt - hogy merre, az itt derül ki.

„Tudtam, hogy otthon nem lehet maradni”

A jövőkép megléte vagy éppen hiánya értelemszerűen az egyik legfontosabb tényező, amikor valaki meghozza a döntést arról, merre is folytatná tovább az életét. Viktória szerint „akik picit is gondolkoznak azon, hogy külföldre mennének tanulni vagy dolgozni, hogy menjenek. Még hogy ha végül mégis hazatérnek, az a pár hónap vagy év örök emlék marad." A teljes cikket itt találod.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével! 

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Anglia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr7911663548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.08.31. 07:22:04

Nekem az egyik legkellemesebb csalódás az időjárás. Teljesen jó.

Taxomükke (UK) 2016.08.31. 07:55:39

@diggerdriver: Igy van... mas is irt mar arrol, hogy allandoan szurke az eg... en nem ezt tapasztalom. Mondjuk ez itt sunny Surrey. :))

puhacica 2016.08.31. 08:11:50

@Taxomükke (UK): @diggerdriver: nemreg ebredtem, szazagra sut a nap, mint 2-3 hete minden reggel, csiripelnek a madarak... jo reggelt! :)

Taxomükke (UK) 2016.08.31. 08:22:15

@puhacica: Jo reggelt neked is.
Dorombol a macska?
:)))

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.08.31. 08:23:36

Akkor most szobalány volt vagy felszolgáló kávézóban? Amikor ennyire ellentmondásban van a cím és az első bekezdés a poszt többi részével, akkor ott valami kozmetikázás történt...
Egy multis csoportvezető egyébként nem középvezető, legfeljebb akkor, ha mégse annyira óriáscég az a fordítóiroda...

Nekem a kedvenc karriertörténetem az egyetemi tanár, aki pizzafutárnak ment ki, amíg megtanult angolul, de azóta angol egyetemen tanít.

puhacica 2016.08.31. 08:35:15

@Taxomükke (UK): nem, most pukkad, mert csak egyszer kapott reggelit. :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.08.31. 08:36:42

@Taxomükke (UK):
Rágja a nyerget a biciklin….
:))))))))))))))))))

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2016.08.31. 08:38:19

Nem értem mi a probléma az időjárással.
A poszt eleji ellentmondás nekem is szemet szúrt és bár csak gratulálni lehet az elért sikerekhez a posztja nem hozta meg a kedvem a könyvéhez.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.08.31. 08:38:28

@puhacica: e
Ejjjj micsoda képzavarok micsoda képzavarok.
:)))))))))))))))))))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.08.31. 09:00:03

Off
Reggeli vidámság, eszetlen jószágok:

index.hu/mindekozben/poszt/2016/08/29/melyik_legyen_az_ev_legviccesebb_allatos_fotoja/

A gepárdon szétszakadok, de Pelikán József is odabax rendesen...
:D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.08.31. 09:07:28

A poszthoz:

Hjaaaa, hát én aszittem, hogy OTT lett középvezető, ahol szobalányként kezdett...
Az lett volna az igazi nagy durranás, persze ez sem kevés nyilván.Le a kalappal.

firg_firg 2016.08.31. 09:25:55

A masodik kepet magyarazza mar el nekem valaki.

Herr Géza 2016.08.31. 09:26:30

Jaja, a szobalánykodás ugye nem " felszolgálóipar" (eleve ebyhe képzavar...), aztán meg kiment 11 éve, amiböl az eljén sokat küzdött az irodáért, 5 éve a multinál van, közben meg "sok-sok" évet dolgozott HR cégeknél... Hát nekem a "sok-sok" valahol a tíz fölött kezdődik. Nála mennyi volt? Három? Öt? Na ja..... :(

Hari Seldon 2 2016.08.31. 09:29:29

A magyarok többsége abba szokik bele, hogy nyáron 38 fok van, és alig kapnak levegőt, télen meg szétfagynak. Ezt szeretik. Ha kicsit több az eső, az már rossz. Nálunk nem annyira óceáni az éghajlat mint Londonban, de a Kárpát medencéhez képest élmény. - Nekem. Emléxem, volt egy poszt a szomszédunkból, Saarbrückenből, ahol szintén probléma volt a eső.
Eső nélkül nem lesz zöld a táj. - Amit viszont a magyarok többsége szintén mindig csodál, amikor eljön nyugatra.

Herr Géza 2016.08.31. 09:29:58

@geegee: Hát ha a csoportvezető középvezető, akkor az egy szállodában akár egyszerűbb is lenne: szobalány csop. vez. :D

Hari Seldon 2 2016.08.31. 09:33:33

A „Kétszer is meggondolom Angliát” részre:

"„Már elbizonytalanodtam. Nem vagyok biztos, hogy tényleg Angliába kéne mennem, Franciaország vagy éppen Belgium sokkal biztosabbnak tűnik. Most ráfekszem a franciára, van még pár évem a döntésig, de a Brexit miatt szerintem aki megteheti, kétszer is meggondolja, hogy érdemes-e Angliát választani, ha van más lehetőség”"

Majd Franciaországból is Párizsország lesz, meg Belgiumból Brüsszelország, mint az UK esetében? :-)

Csodabogár 2016.08.31. 09:40:08

@Hari Seldon 2: Itthon nincs 38 fok, de ha lenne se veszélyes, mert nem párás. Telente viszont elég ritkák mostanában az erős minuszok. Vitathatatlanul kellemesebb az időjárás, mint Angliában vagy Normandiában. Persze aki szereti az esőt, annak ott a helye.

Csodabogár 2016.08.31. 09:43:06

Könyvet ezután se veszem meg. Mintha lett volna már ilyen könyv promocio itt, bár lehet, hogy az valaki más volt.
Szerintem nincs ellentmondás. Volt kiszolgáló, szobalány meg minden. A végén sikerült bekerülni irodába. A sok sok év, szerintem is tulzás, de lehet, hogy neki nagyon soknak tünt az a pár év. De minden jó, ha jó a vége. Sok sikert a továbbiakban is.

ocso79 2016.08.31. 09:44:19

@Taxomükke (UK): majd beszurkul ha hazat akarsz venni :)

Hari Seldon 2 2016.08.31. 09:48:54

@Csodabogár:
Hogyne volna. Egy hónapon keresztül beáll a kánikula. A kárpát medencébe nyáron a hőség áll be, télen meg a fagy hosszú időre. Pont a földrajzi viszonyok még ráerősítenek a kontinentális éghajlatra. - Ettől még egy egy évben lehet ettől eltérés.

(Tavaly például kétszer is pont akkor voltam Magyarországon amikor "rámrohadt" a ruha. Utálatos időjárás, ha éppen nem a Balaton parton van az ember. - Én pedig nagyon nem szeretem, ha 30 foknál több van. (meg télen 5 foknál kevesebb) )

tanato 2016.08.31. 10:33:16

@Hari Seldon 2: Figyelj tényleg kétszer meg kell gondolni a Brexit után Angliát,aki tud németül vagy franciául stabilabb lesz a helyzete ott.Éppen pár napja olvastam valahol Teresát a neten hogy ha beélesítik a törvényt,még azokat is felül kívánják vizsgálni/káeurópaiakat/akik a Brexit előtt érkeztek.Persze lehet hogy nem lesz ebből semmi,de olyan se lesz hogy mindenki mehet oda.

tanato 2016.08.31. 10:36:58

@Online Távmunkás: Én meg egy fogorvost ismerek aki szemetes-kukásautón dolgozott Londonban amíg meg nem tanulta rendesen a nyelvet.Most már persze saját praxisa van és milliomos/hozzánk hazaiakhoz képest persze/.Elmondása szerint nagyon jó csapat volt a kukásoknál,lengyel mérnök,szlovák tanár stb .és a kukáskocsival bejárták a várost nagyon jó helyismeretre is szert tett.

London2009 2016.08.31. 11:14:57

Kicsit ossze lett csapva ez a cikk, vagy lehet, hogy mashova keszult erdetileg es ide csak reszleteiben be lett dobva. Szivesen olvastam volna egy jobban osszeszedett irast. Ettol fuggetlenul sok mindennel tudok azonosulni. Egyetertek azzal a resszel es magam is ezt vallom, hogy fiatalon sok mindent be lehet vallalni, fel sem tunik igazan az embernek. Bantam is en 24 evesen, hogy egy mini garzonban laktam. Tenyleg aludni jartam haza, fozni nem foztem, ot evig tevem sem volt. (Televizio keszulekre gondolok, nem a sivatagi allatra. Sivatagi allatom sajnos most sincs. ) Mikor eszembe jutott, hogy lehet, hogy egy TV nem is lenne rossz, ugy bamultam az elso heten, mint aki meg TV-t sem latott meg eleteben. No de nyilvan az idok vegezeteig tomegszallason lakni nem erdemes. Ebbol kitorni pedig nem mindig egyszeru.
A munka mellett a maganelet sem egyszeru. Sok ismerosom van sajnos abban a helyzetben, hogy szuper munkajuk lett, itt vannak lassan tiz eve, mindenuk megvan, de egyedul vannak evek ota. Kivancsi lennek, a szerzo megtalalta e a szamitasait e teren is. Ugy lenne igazi happy end a tortenet!
Egyebkent pedig ez a tortenet, hala az egnek nem egyedi. Nekem nagyon sok ismerosom, baratom van, aki babysitterkent, vendeglatoskent kezdte. Majd egyre jobb munkajuk lett az evek soran, ingatlant vettek, meghazasodtak, boldogan elnek remelem mig meg nem halnak.
Tovabbi sok jot kivanok a szerzonek az elet minden teruleten!

Csodabogár 2016.08.31. 13:04:17

@Hari Seldon 2: Én szeretem a meleget. Az idén talán 5 napig volt kánikula, de az se volt vészes, mert éjjel mindig lehűlt. Nyilván te jobban tudod, hiszen te élsz itt nem én.:-))

Hari Seldon 2 2016.08.31. 14:31:25

@Csodabogár:
Hát igen, mindenki mást szeret.
Például Mme Seldon szülei nagyon imádják a hőséget.
Én ki nem állhatom.
(Egyébként idén valószínűleg Normandiában is szárazság volt. Amikor Caen-ben jártunk most Augusztusban a főelég kiégett volt mindenfelé, ami érdekes, mert előtte Rennes, ami alig 150 km volt onnan, meg zöld volt.)

Bredpitt Monika 2016.08.31. 14:50:24

Agi, sok sikert, a konyved keresni fogom.
A nyegle hozzaszolokkal ne foglalkozz...

meghogy fagy van, evek ota cipoben jarunk, olyan enyhe telek vannak
udvozlet a foldi paradicsombol

Herr Géza 2016.08.31. 15:54:36

@Bredpitt Monika: Miért, ha hideg van mezítláb járkálsz? :)))))))

montroyal ( CAN qc) 2016.08.31. 18:41:28

felszolgáló iparból és végre „irodai” munkám legyen.

hogy ne keljen annyit olyan kemenyen dolgozni .. persze az irodai munkasok vedik a munder becsuletet hogy milyen kemenyen dolgoznak , megis az a csucs bekerulni egy irosztalhoz es akkor lehet lazitani ... vagyis ugy csoportositani a semmittevest hogy az lazas tevekenysegnek latszek , de semmiképp ne fajuljon munkava..

oszinten a fiatalok mondjak amikor tanulni mennek .. miert hogy ne keljen dolgozni es sok penzt keressenek .. nem hivatastudatbol megy egy fiatal itt kint a rendorfoiskolara ... az eredmeny sokszoros tuljelentkezes es a befejeze utan nincs ures allas

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2016.08.31. 18:49:44

@Csodabogár: július augusztusban 3 hetet voltam Magyarorszagon, ennek a több mint felében 30 fok feletti idő volt, tehát az 5 nap megvolt.

London esossegerol meg annyit, hogy úgy látom vagy nem eltel itt vagy nem eleget. Fogalmam sincs mikor esett utoljára, talán 1-2 hete, de abszolút nem esős uk.

Nekem jobban bejön mint a magyar időjárás.

Csodabogár 2016.08.31. 19:16:28

Kinek a pap, kinek a papné. Nem, nem éltem ott, csak turistáskodtam. Egyszer augusztusban egyszer sütött ki a nap 3 hét alatt. De azóta már biztos ott is minden más. Ezen kívűl még különböző évszakokban voltam néhányszor, de akkor is pechem volt. Nem pont a magyar időjárás jó csak nekem, hanem Német ország nyugati része és Ausztria keleti része is megfelelő. MOndjuk úgy, hogy közép Europa időjárását szeretem.

montroyal ( CAN qc) 2016.08.31. 19:42:39

@Online Távmunkás: @tanato:

Ok elismerem a forditott karriert még nem hallottam ,bar lehet leépules lezulles stb .. valaki kepzetlenul jo pozicioba kerult de aztan kemény munkaval sikerult lecsusznia szobalannya v pizzafutarra ...

M. Péter 2016.08.31. 19:54:21

Off: Tudja-e valaki, hogy frissen Mo.-ra költözött, magyarul nem tudó gyereket hogy lehet iskolába beíratni? Két iskolából már kidobták a szülőket, hogy ezzel nem akarnak foglalkozni.

Chamroe 2016.08.31. 20:09:59

@M. Péter: ha a kora szerint tanköteles, a körzetes sulinak kötelessége felvenni, én úgy tudom.
Ehhez persze szükséges lenne egy lakcímkártya is.
Ha ez megvan és így is szívóznak, rögtön jelezni kell a felügyeleti szerveknek.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.08.31. 21:04:38

@London2009: Azért egy garzon egyedül sokkal magasabb életszínvonal, mint 10 emberrel együtt tömegszálláson...

@M. Péter: Kéttannyelvű iskolával is lehet próbálkozni.

jojó78. 2016.08.31. 21:54:47

Mi a baj az időjárással?? "Ködös Anglia, folyton esik", otthon többet láttam ködöt mint itt. Ja és szerintem többet süt a nap is.

jojó78. 2016.08.31. 21:55:28

Mármint Angliában.

Csodabogár 2016.08.31. 22:03:51

@M. Péter: Vannak nemzetközi iskolák, pl amerikai, osztrák, német stb. Igaz azok pénzbe kerülnek.

puhacica 2016.08.31. 22:46:14

@Csodabogár: nyilvan te meg itt elsz Angliaban, hogy igy ismered az itteni idojarast...

tanato 2016.09.01. 07:04:26

@montroyal ( CAN qc): Én ismerek egy két ilyen orvost aki alkoholizmusa miatt lecsúszott és alkalmi fizikai munkákból él.

tanato 2016.09.01. 07:06:21

@M. Péter: Nálunk/alföldi kisváros/simán felvettek gimibe egy válás miatt fr.-ból hazaköltözött anyuka csak franciául tudó kislányát.Fél év múlva már tökéletesen beszélte anyukája anyanyelvét.

FutureFry 2016.09.01. 07:52:59

@Csodabogár: "Itthon nincs 38 fok, de ha lenne se veszélyes, mert nem párás."

Budapesten kb 70%-os az átlagos éves páratartalom. Nagyon is párás. Londoni szintű. Az igazi jó száraz éghajlaton az átlag éves páratartalom 20-30% körül alakul. Pl. Las Vegas: Akkor a 46 °C is egész bírható. Egy darabig.

M. Péter 2016.09.01. 10:37:27

@Chamroe: Az egyik pont a lakásukkal szemközti iskola volt, és annak a körzetébe tartoznak. Azt persze nem tudom, hogy lakcímkártyával hogy állnak, de úgy vettem ki, hogy az iskolában nem azt mondták, hogy jöjjenek vissza lakcímkártyával, hanem hogy nem akarnak velük foglalkozni.

M. Péter 2016.09.01. 10:41:13

@Online Távmunkás: @Csodabogár: Spanyol anyanyelvű a gyerek, magyar-spanyol két tannyelvű gimnázium van, de ő még általános iskolás. Magániskolára nincs pénz, de abból sincs spanyol.

Chamroe 2016.09.01. 10:48:31

@M. Péter: Szerintem ha rendelkeznek lakcímkártyával, és ha a körzeti lista szerint oda tartoznak, kötelesek lennének felvenni.
A szülők helyében visszamennék, megkérdezném hogy milyen indokkal utasítják el a gyereket, ha egyszer az a körzetes iskolája..
Majd rögtön kérném is az igazgatótól az iskola felügyeleti szervének az elérhetőségét. Sokszor ennél a kérésnél már visszakozni szoktak, hogy nem is úgy gondolják, stb...

Tavaly kezdte a fiam az első osztályt, az első sulijából egy hónap után el akarták küldeni, mert nem akartak külön foglalkozni vele (pedig a sulinak saját gyógypedagógusa is volt). Az ottani igazgató azt mondta, keressek másik iskolát neki.
10-12 suli igazgatója mondta nekem, hogy a diri nem küldheti el a gyereket, körzeti suliként kötelesek házon belül megoldani a problémát.

Szerintem ez a nyelvi problémákra is ugyanúgy áll.
Nem szabad nyuszinak lenni, menni kell reklamálni eggyel feljebb, az megoldás lehet.

Chamroe 2016.09.01. 11:01:43

@Csodabogár: "Itthon nincs 38 fok, de ha lenne se veszélyes, mert nem párás."

Ahhhaaa, persze...
Ha van valaki, akkor én aztán számon tartom a meleg, párás napokat, és közlöm, hogy (ezt nem tudom szebben írni) G*CI meleg volt egész nyáron, nem beszélve a páráról.
Már akkor is szakadt rólam a víz, amikor egyet lapoztam a könyvben... Hát ha még ki kellett mozdulni.

Rühellem ezt az egész időszakot május végétől szeptemberig.
Mondjuk Győrben legalább a levegő jár szinte mindig kicsit, de amíg Baranyában éltünk, csak a fülledt, cuppogó gusztustalan nyarak voltak a jellemzőek.

PannonBoy 2016.09.01. 17:44:00

@montroyal ( CAN qc): "persze az irodai munkasok vedik a munder becsuletet hogy milyen kemenyen dolgoznak"
Ezt remelem csak viccbol mondtad. Ha nem, akkor valoszinuleg meg nem lattal irodat belulrol es nem tudod, hogy a jo fizetesert kihajtanak beloled mindent. Pl. JP Morgan gyakornoki halalesetek.
Persze ott is talalni ugyeskedoket, lebecolokat, de nekik elobb-utobb kiteszik a szuruket.

PannonBoy 2016.09.01. 17:45:09

@firg_firg: Oke, hogy konyvpromo, amig nem lesz online valtozata, addig biztos nem fog erdekelni.

blackhairlady 2016.09.01. 18:04:04

@montroyal ( CAN qc): Ezt amugy mondtad mar a konyvelodnek is szmtol szembe amikor a konyvelesedet, adovisszateritesedet csinalja? Kivancsi lennek mit szolna hozza, hogy szerinted o csak labat logat :)

kuki123 2016.09.02. 22:30:24

a hideg melegcsap megoldása
ebay rendelsz közös csapot...felszereled...

szevasz.

nekem 1 bajom van csak az a közlekedés

kuki123 2016.09.02. 22:30:32

@Csodabogár:
reggeltől estig szakadt a víz rólam.
Az elköltözésem egyik oka ez a kibaszott meleg lesz.
Az hogy tél nincs már csak nonplusz extra.
Mindig is utáltam a nyarakat.
jah és a mostani munkám is oylan, hogy hosszú gatya zárt cipő.(pedig nagyrészt irodai meló)
mintha kint +18 fok lenne, bent meg 21 fokos klíma.
+26-27 fokban főlni rohadt jó.
Az agyam szó szerint szétsül. nem tudok aludni.
A testem szinte vész üzemmódban van napokig, mert nem tudja leadni a hőt.

Azt mondják londonban szar az idő.
mikor kint voltam pár napig 1 óra eső 1 óra semmi 1 óra napsütés...elképesztően változatos és imádni való.

itt mi van?
5-15 nap sivár nyomor vagy eső, vagy 40 fok árnyékban.
Vagy latyak.

A levegőt fűteni még mindig könnyebb, mint hűteni.

kuki123 2016.09.02. 22:30:36

@Chamroe: csak megerősíteni tudom

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.09.03. 00:52:49

en nem tudom milyen az idojaras angliaban /nem is akarom megtudni, hamarabb koltoznek kinaba/ de a soccer szeretem
es nezem a tv-ben
10-bol kilencszer esik az eso
a kudos albion sem veletlen megfogalmazas
Irorszagban el tudnam kepzelni magam, ha nem amerikaban elnek

M. Péter 2016.09.03. 01:43:00

@hagyma: Az ír időjárás még rosszabb, mit gondolsz, mitől annyira zöld Írország?

tzh 2016.09.03. 13:52:40

@diggerdriver: Nekem is jobban bejön az itteni időjárás, abszolút nem irígylem az otthonmaradtakat a sorozatos hőhullámokért.
Nekem még itt is melegem van nyáron, ezért növekvő gyakorisággal merül fel, hogy vajon milyen frankó is lehet skóciában átvészelnem a nyarat?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.09.04. 07:07:38

@M. Péter: felreertes forog fenn
en szeretem az essot
kodot meg angliat nem annyira
egy videki irorszagbai hazban el tudnam kepzelni magma, ha eppen nem a vilag egyik legszebb helyen elnek
cask reflektaltam
nekem ne mondjak mar itt hogy angliaban sosem esik, mert mar az jott ki a veen
nem az idojaras miatt nem kedvelem angliat, hanem mert eltuntek az angolok

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása