oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2016. augusztus 11. 06:43,  Barátok közt 107 komment

2016. augusztus 11. 06:43 Határátkelő

Barátok közt

Nem, nem a tévésorozatról lesz ma szó, hanem egy érdekes kiruccanás még érdekesebb feldolgozásáról. Történt ugyanis, hogy két törzsszerző / törzskommentelő, Digger és Puhacica családostól közösen ejtettek meg egy kirándulást, és arra gondoltak, hogy egy párhuzamos posztban írják meg az élményeket. Én meg arra gondoltam, hogy ez milyen jó ötlet – jöjjön tehát a Határátkelő történetének első ilyen írása, melyet Digger kezd és sötéttel kiemelve Puhacica mesél el – a fotókat is ők készítették.

Szívesen megosztanád nyaralásod történetét? Csináltál egy csomó jó képet, van egy-két jó sztorid, vagy egyszerűen csak jól érezted magad? Oszd meg velünk, küldd el a hataratkeloKUKAChotmail.com címre!

nyitokep_2.jpg

„Idén is megejtettük szokásos látogatásunkat Tibor barátomnál, és az általa vezetett Ramsbury sörgyárban. Több posztot is írtam már róla, most ez annyiban lesz más, hogy eljöttek a szomszédék is, akik egy fiatal pár, másfél év óta élnek Londonban és régóta jó barátságban vagyunk.

Azért írom így, mert ez a poszt kikerül a Határátkelő blogra, ahol ismerik őket, de kikerül a blogomra is, ahol nem mindenki tudja, kikről van szó. Szomszédasszonyt megkértem, hogy írja meg ő is a nap történéseit és együtt jelentessük meg, mintegy felváltva mondjuk el, hogyan láttuk az eseményeket.

A fiam térdsérülése miatt itthon maradt, így négyen indultunk útnak. Már az út sem volt látnivalók nélküli, mert valahol Uxbridge környékén oldtimer találkozót tartottak és az A40-es autópálya tele volt veteránautókkal. Előttünk ment egy múlt század eleji gyönyörűen felújított tűzoltóautó, nyitott fedélzetén három vidám fickóval.

Aztán az autópálya után jött a csodálatos angol vidék szűk utakkal és kétoldalt az út fölött összeboruló fákkal. Végül megérkeztünk a birtok kapujához, amin behajtva mindjárt meg is álltunk, mert a marhakarám oszlopáról pont akkor csapott le a fűbe egy ölyv, gyászba borítva egy egércsaládot a családfő likvidálásával. Ott előttünk néhány méterre. Sajnos mire feleségem elővette a fényképezőgépet, addigra egérpapa utódai az árvaellátást is elköltötték.

Aztán néhány száz métert megtéve a háznál várt Tibor a tündéri kislányukkal. Mikor először meghívtak minket, akkor volt néhány hónapos, most meg már három éves.

Ha Isten hosszú életet ad akkor előttünk fog felnőni Dorka. Mondtam is Tibinek, hogy SZERENCSÉRE az anyja szépségét örökölte. Persze ez csak vicc volt, mert a barátom igazán jóvágású férfiember, bár hogy jó helyen van-e a vágás, az vita tárgyát képezi.

„Egyik ámulatból a másikba estünk, alighogy megérkeztünk Portugáliából, volt egy remekbe szabott délutánunk Zoliék hemeli rezidenciáján, majd érkezett a meghívás Ramsburybe, amit ezúttal örömmel elfogadtunk.

A Digger házaspárral utaztunk, útközben láttunk hitleri Németországot idéző, egyszerűbben fogalmazva karlendítéses indexszel szerelt régi tűzoltóautót, csodálatos Ford-T modellt és még csodálatosabb oldtimer Volvót, mindenki integetett, villogott nekik, igazi öregautó felvonulás volt az autópályán. Találkozójuk volt, el is haladtunk mellette, sőt, visszafelé is láttunk egy-egy régi szépséget, de mennyi minden történt közben, hajjajjjjj...”

Némi beszélgetés után sétáltunk egyet a birtokon. A Kennet folyó kristálytiszta vizében méretes pisztrángok úszkáltak. Potom háromezer fontért akár horgászengedélyt is válthatunk.

A vízben egy tartályban folyami rákok vártak sorukra. A patak karbantartója oda gyűjti őket és a konzorcium PUB-jában tálalják fel őket rákkoktél formájában. Kacsák és hattyúk tanyáztak a parton a sövények formára vágva a fűszálak jobbra igazodva díszlépésben egyirányba belőve parádéztak. Minden gondozott tiszta ápolt, de ugyanakkor hatalmas vadvirágmezők is vannak érintetlenül burjánzásnak indulva.

Látogatást tettünk a konyhakertben, ahol a terményekkel szintén a konzorcium PUB-ját látják el. A lányok ettek valamilyen paradicsomot, amitől teljesen odavoltak, hogy milyen finom, de ehhez nem tudok hozzászólni, mert nem szeretem nyersen.

„Először is megérkeztünk Tündérkertbe, csak épp zárva volt a kapu. :D Telefonos segítségkérés és a „busy” gomb sűrű emlegetése közepette végre megnyílt az út, beléphettünk a birtokra, ahol vendéglátóink már vártak minket.

Első körben apukával és kislányával találkoztunk, beinvitáltak minket, majd rövidke pihenés után sétáltunk egyet. Láttuk az égigérő paszuly helyi verzióját, kóstoltunk édes, napérlelte paradicsomot, meglestük a kristálytiszta patakban élő rákokat és pisztrángokat.

Felvilágosítottuk a házigazdát, hogy a kecske nem meghízott, hanem fel van töltve kisgidákkal, megszámoltuk, hogy a susuflynak 10 lába van, még ha csak 6, akkor is, majd mire anyuka is megérkezett, hazafelé vettük az irányt az Óperencián túlról. Rövidke készülődés és hosszas sakkozás után, hogy ki, mit és hol eszik és nem eszik, elindultunk ebédelni.”

Közben megjött Éva, Tibi felesége és rövid megbeszélés után eldöntötték, hogy a Ramsbury-i Bell PUB-ba megyünk ebédelni. Egy hatalmas nagy épület a falu közepén saját parkolóval, kerthelyiséggel.

Belépve egyből feltűnt a járólapokból, gerendákból, hogy többszáz éves épület. Ez a konzorcium saját PUB-ja, ahol a saját sörüket mérik, saját kertjükből származó zöldségeket tálalnak fel.

Ódákat zenghetnék a sörtésztában sütött halról meg a háromszor sült krumpliról, bár ahogy elnéztem szomszédasszony gombás rizottóját egy olyanért még vissza kell mennem oda.

Ezek már mind így együtt egy élménnyé teszik az ott tartózkodást. A PUB-ot öt éve vette meg a konzorcium, majd felújíttatta és azóta elnyerte az Év Étterme, és az ÉV PUB-ja címet. A séf Michelin-csillagos étteremből lett szerződtetve és mindez együtt eredményezi, hogy szinte mindig telt ház van.

Éva két évet dolgozott a PUB-ban és gyakorlatilag minden vendéget ismer, Tibi mint a helyi Nirvana igazgatója szintén. Sőt, még én is láttam ismerőst, azt az öregurat és feleségét, akikhez Tibor két éve elvitt megnézni a múlt század eleji Rolls Royce Maharaját. Erről itt írtam. Hazafelé indulva egy a gyönyörű Morgan-t láttuk a parkolóban.

„Kár lett volna kihagyni, csak ez járt a fejemben. Míg a többség fish&chipsezett, én rizottót választottam, legnagyobb megelégedésemre. Olyan isteni finom volt, szezonális, helyben termesztett hozzávalókból készítve, amilyet még talán nem is ettem. A friss rókagomba vitt mindent.

A desszert epres trüffel volt, a sört pedig természetesen a helyi főzde szolgáltatta. 5 csillag, 10/10, nem tudom hova ragozni, tökéletes volt minden.

A séf egy Michelin-csillagos étteremben szerzett gyakorlatot, láttuk, hogy honnan jön az alapanyag, ráadásul a „The Bell at Ramsbury” volt már az év pubja és étterme is, szóval a minőségre egyfajta garanciát kaptunk, még mielőtt betettük volna a lábunkat. :)

Ejtőzés, beszélgetés, „kicsi a világ” rádöbbenés után házigazdánk megmutatta birodalmát, ez volt az „utolsó csepp a pohárban” aznapra. Szó szerint.

Utána ejtőztünk egy kicsit Tiboréknál, majd tisztelgő látogatást tettünk a sörgyárban. Első utunk a 12 fokra klimatizált lefejtő csarnokba vezetett, ahol a hordókból frissen csapolt söröket kóstoltunk. Ez az a hely, ami felé fordulva minden környékbeli férfi szőnyegen térdelve, naponta háromszor hajlongva mond hálaimát a puszta létezéséért is.

Immáron hétféle sört gyártanak, köztük egyik új termékük neve Red Ram (Vörös Kos). Ezt a nevet a svéd király adta neki, aki szinte minden évben meglátogatja a birtokot, elsősorban vadászni, de természetesen állandó vendég a sörfőzdében is, aminek bárpulttal berendezett konferenciaterme kiváló hely némi iszogatásra.

Aztán van még a Hell’s Highway (Pokol országútja) díjnyertes sörük, ami a második világháborús holland Operation Market Garden hadművelet (A híd túl messze van) 70. évfordulója tiszteletére kapta nevét.

Aztán átballagtunk a vodkalepárló csarnokba. Én ugyan minden évben meglátogatom a sörgyárat, de minden évben kézzelfogható a fejlődés, a kicsi, de biztos lépésekkel való haladás.

Az utóbbi évben a márkaarculat kialakítása kapta a legnagyobb hangsúlyt. Írnék néhány szót a dizájnról. Elmúlt már az az idő, mikor a söröscímkéhez lefényképezték a marhacsorda vezérbikáját és azzal a skót highlander jószággal adták el a sört. A vodkához ennél több kell.

Neves dizájncéget bíztak meg a vodkásüveg megtervezésével. Kiváló munkát végeztek. Egy üres vodkásüveget kézbe véve a legelső meglepetés a súlya. Két centi vastag tömör üveg az alja és a falvastagság sem elhanyagolható.

A súlynak önmagában is üzenete van. A teli vodkásüveg azt sugallja, hogy igen, van benne anyag, hogy igen, nem semmiért fizetsz. Olyan ez, mint mikor az autótervezők a páncélszekrény ajtajának tompa puffanásához hangolják az autók ajtajának hangját. Az a biztonságot sugallja, azt hogy egy páncélszekrényszerű súlyos tárgy vesz körül és ez biztonságot ad.

Ugyanazt az üzenetet közvetíti, mint a vodkásüveg, hogy a pénzedért kapsz valamit. A vodkásüveg ék alakúan szűkül lefelé. A tartalom elfogyasztásától kicsit bizonytalan kézbe is biztonságosan beékelődik, nehezen csúszik lefelé.

A kupak zárórésze nyersgumi, az üvegen kívüli rész tömörfém a céget jelképező kosfej domborítással. Ahogy pillantásunk lefelé halad az üvegbe öntött Ramsbury felirat alatt egy remekbeszabott dombornyomott címke tűnik fel. Sötétkék háttérben ezüst domborítással hirdeti, hogy ez egy Ramsbury Vodka.

Lejjebb haladva egy kerek arany matricát látunk. Ez kérem szépen az Alkoholbogarak Világtalálkozójának a San Francisco-i alkoholverseny első helyét elhozó Ramsbury Vodka aranyérem emblémája. A minőség aranyérme.

Végül legalul is van egy információs címke. Rajta van a lepárló címe, a búza termesztésének GPS koordinátái és a búzatábla neve, a búza fajtája valamint a vetés-aratás-lepárlás dátuma.

Gondoljunk bele! Két éve üzemel a lepárló. Ezalatt a márkaarculat felépítve, a dizájn kitalálva, a legrangosabb aranyérem elnyerve. Ez a Tibi gyerek tud valamit…

Én még nem jártam sörfőzdében, annyit tudok, hogy van a maláta meg a komló, abból valahogy sör lesz, aztán azt jól megiszom. Hát most láthattam, hogy is megy a móka, megkóstolhattam a különféle pörkölésű malátákat, sőt, még a komlót is, túravezetőnk pedig csapolt nekünk a legfrissebb sörökből egy-egy nyeletet, amit nagy örömmel, bár kicsit megfagyva kortyolgattam, bent ugyanis kb. 12 fok volt.

Aztán megnéztük és megkóstoltuk az új fejlesztésüket, a díjnyertes vodkát. Összehasonlítási alapom nincs, ugyanis ilyen minőségű vodkát nem minden talponállóban kínálnak, annyit viszont mondhatok, hogy nagyon finom volt. Ennél már csak a télre készülő mézes változat lehet jobb, amibe beleszagolhattunk kicsit, hát mit mondjak... nem volt rossz. :D

Egyik ámulatból a másikba estünk, olyan jól ki van találva minden: üvegek, grafikák, mintabolt... nagyon nagy élmény volt látni az egyes állomásokat a bezsákolt nyersanyagtól a palackozott, kiállított, kész termékekig.

Meg eleve a rendezettség, a tisztaság kívül-belül, az egész azt a benyomást keltette, hogy jó kezekben van minden. Írhatnék még a vendéglátóinkról, de egyrészt ki tudja, mennyire szeretnek szerepelni, másrészt meg nem szép dolog a másikat kibeszélni a háta mögött - :D -, szóval legyen elég annyi, hogy örülünk, hogy személyesen is megismerhettük őket és szívből köszönjük a meghívást és a vendéglátást is! :)"

HÍRMONDÓ

Odacsap a kisiparosoknak is a munkaerőhiány

A szakemberhiány egyes településeken a szolgáltatások ellátását veszélyeztetheti, illetve akadályozhatja a pályázatokon való indulást is, mert a kiírások általában foglalkoztatásbővítést írnak elő. További részletek itt.

Mennyire bíznak a magyarok a rendőrségben?

Készült egy nagyon érdekes felmérés, amely azt vizsgálta, vajon egyes európai országokban mennyire bíznak az emberek a rendőrségben. Talán nem meglepő, hogy Európa nyugati és keleti fele ebből a szempontból (is) kettészakadt, ám mi, magyarok, nem is állunk olyan rosszul. Hogy mennyire is bíznak a magyarok a rendőrökben, és hol a legjobb, valamint a legrosszabb a helyzet, az itt kiderül.

Falat építenek a britek

Nagy-Britannia egy 4 méter magas és mintegy 1 kilométer hosszú falat épít a franciaországi Calais városánál. Így szeretnék megakadályozni, hogy a menekültek átjussanak a szigetre. A fal költségeit itt tudhatod meg.

A Nagy Törülközőháború vége

Aligha akad ember, aki ne találkozott volna azzal, amikor egy szállodában a medence körül, vagy éppen a tengerparton kora reggel lerohannak az emberek, hogy a törülközőket ledobálva elfoglalják a jobb helyeket. Nos, jó hírünk van: utóbbinak mostantól Olaszország egy részén vége. További részletek itt.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével! 

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: nyaralás Anglia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr9110117200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.08.11. 08:21:45

@Zoole[uk]:
Készülj szombatra. A mi lányaink lesznek a legszebbek mind között.

puhacica 2016.08.11. 08:39:45

@diggerdriver: te leirod, hogy mi volt, en meg leirom, hogy hogy volt :)

puhacica 2016.08.11. 08:40:18

@Zoole[uk]: azert tulzasokba nem kell esni!

puhacica 2016.08.11. 08:41:31

@Taxomükke (UK): mindenkepp erdemes egyszer arra kanyarodni, nem egy orult tavolsag es valoban nagyon jo hely :)

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2016.08.11. 09:30:42

Köszönet a szemléletes beszámolóért. Férjem tudná értékelni ezt a helyet, ebben biztos vagyok. Én maximum bámészkodnék, na jó azt a rizottót megkóstolnám. :)

SzZoole 2016.08.11. 10:11:51

Off
6 éve pont ilyenkor 9:10-kor esett meg a halálom időpontja:(
De,sokak örömére es bánatára,most itt boldogitok mindenkit:)

2016.08.11. 10:17:12

Muszáj vetíteni az itthoni csóróknak, meg előadni, hogy kint minden milyen fasza. Közben meg mindenki szenved a honvágytól, meg hogy az angolok csicskája kint... Bezzeg itthon lehetnétek valakik, ezt már többen is megmondták, ugye.... Ejejj, ki fogja felépíteni az országunkat, ha mindenki gyáva módon dobbant, amikor ég a ház? Itthon kellett volna tenni a szebb jövőért, és akkor most nem kellene külföldön szenvedni. :/

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2016.08.11. 10:39:35

@Zoole[uk]: Ha jól értem, akkor boldog újraszületésnapot kívánok neked.

SzZoole 2016.08.11. 10:47:20

@ChristineK: jol erted:)
De,de ma delutan 14:30-kor lesz ,hogy 42 éve,először megláttam a napvilagot

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2016.08.11. 10:50:26

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Vetíteni? Vetítés hogy itt van fürdőszobám, míg otthon sose volt? Vetítés, hogy itt sose kell fáznom otthon meg reggel 5-6 fok volt a lakásban? Vetítés, hogy itt a férjem egy keresetéből élünk hárman, míg otthon kettőnk három munkahelyről jövő fizetés se volt elég hogy ketten fenntartsuk magunkat?
Tizensok évig próbáltuk építeni, szebbé, jobbá tenni kis hazánkat. Jobb lett? Volt benne köszönet? Megbecsültek érte? Lófaszt! Egy vadidegen országban, ismeretlenként, nyelvtudás nélkül több emberséget és megbecsülést kaptunk mint kis hazánkban valaha is. Azt még csodálkoznak hogy ennyien elmennek....

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.08.11. 11:01:31

@Zoole[uk]: Te vagy a hibás. Minek dohányzol? Minek támaszkodsz? A majom is megnézi el bírja e az ág amire ugrik.
:))))))))))))))))))

Golf2 2016.08.11. 11:02:51

@ChristineK: Köztudottan viccelget,mêg mindig ekkora az ellenszenv kis hazánk iránt?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.08.11. 11:04:47

@ChristineK:
A férjednek ott figyel a polcomon egy Ramsbury Hell's Higway.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.08.11. 11:08:39

@Zoole[uk]:
Csúszik a nyúl a fagyon, Zoli napja ma vagyon. Ahány göröngy van a fagyon annyi ménkű csapjon agyon.

Boldog születésnapokat Birkapásztor.
Két hetet le is tagadhatnál a 60-ból.
:)))))))))))))))))))

London2009 2016.08.11. 11:10:48

@ChristineK: O ezeket viccbol irja, vagy tevedek? Azt hittem idaig, hogy ez csak egy ironikos vicc komment. Tevednek?
Ezt az angolok csicskaja vagy ugyis kommentet nem tudom egyszeruen komolyan venni. Tenyleg van olyan aki ezt elhiszi, hogy igy van? Vagy ez valami fizetett berkommentelo? Megall az eszem.

LittleG (uk) 2016.08.11. 11:11:37

Vegre egy regi pub, ahol padlo van, nem szonyeg :)
Pia nem hoz lazba, de a hely nagyon szep.

London2009 2016.08.11. 11:12:41

@diggerdriver: Koszi a kedvcsinalo cikket Digger. Ha ott megjelenek es bekopogok, hogy megjottem, szet szeretnek nezni, akkor elkuldenenek? Vagy Digger a varazsszo es szezam tarulj? Viccet felreteve, latogathato ez a hely bejelentkezes alapjan? Hogyan mukodik ez?

LittleG (uk) 2016.08.11. 11:12:53

@London2009: En is ugy tudom, hogy ez a napi poen-trollkodas

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2016.08.11. 11:18:33

@diggerdriver: Köszi. :)

@Golf2: 11 éve nem voltunk otthon, lassan kezdhetnék lenyugodni, aztán nekiállok híreket olvasni és oda az egész. No meg amúgy sem vagyok az a könnyen megbocsájtó típus. :) Igaz az se könnyítette meg az ember dolgát mikor a múlt utánam nyúlt. Anno már két éve éltünk a tengerentúlon mikor a volt munkahelyem még mindig zaklatta a családomat és még mindig követelődzött. Végtére is példát akartak velem statuálni, bíróság elé citálni, mert hát hogy jövök én a sehonnai kis ember hogy csak úgy beadjak egy azonnali felmondást. Nem kaptam én erre engedélyt....mindegy, a kormánynak dolgozni még közvetve sem érdemes. Mert nem kicsit bosszúállóak. :)

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2016.08.11. 11:20:34

@London2009: Tudom hogy troll, meg hogy nem kéne reagálni rá. De ha ilyet olvasok akkor a bennem élő sárkány piszok gyorsan megébred. :)

London2009 2016.08.11. 11:31:40

@ChristineK: De o regebben normalisan kommentalt, vagy el vagyok tajolva?
Milyen szintu merhetetlen tudatlansag kell ahhoz, hogy valaki ilyen boduletes marhasagokat irjon le. Honvagy, angolok csicskaja, vetites es orszagepites… Mondjuk legalabb azt kihagyta, hogy itt mindig esik az eso es mindenki minimalberen van. :D

London2009 2016.08.11. 11:35:31

@LittleG (uk): hmmm...akkor majd nevetek mostantol kezdve! : )

Muscari 2016.08.11. 11:44:39

Köszönjük a beszámolót MINDKÉT szerzőnek, nagyon érdekes volt

Muscari 2016.08.11. 11:53:29

@London2009: mostanában kicsit túltolta :-)

Régebben kommentelt rendesen is, de az utóbbi időben csak bohóckodik. Nem kell komolyan venni, így látszik, hogy tudjunk helyére ácsingózik.

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: hallod, Raptor, szerintem térj vissza a régi önmagadhoz, ez a szerep nem áll jól neked :-)

Muscari 2016.08.11. 11:54:30

@Muscari: úgy látszik, és tudjukki. Hülye telefon.

London2009 2016.08.11. 11:56:59

@Muscari: akkor jol gondoltam en, hogy ez csak valami vicc lehet. Igen, titokban hintazasra vagyik ugy latom...

2016.08.11. 12:20:04

@Muscari: A veteránokat is sikerül átvernem a palánkon. Hiába na, van ehhez tehetségem. Nem szabad ezt veszni hagyni.... :DDD

2016.08.11. 12:22:48

@London2009: Angliában mindig esik (most is), mindenki minimálbérért dolgozik, és 18,5 pakisztánival lakik együtt, hogy legyen mit félrerakni. Aztán hazajönnek a fos országukba, hogy villogtassák a fontocskákat, meg előadják a nyugati meséket.

2016.08.11. 12:24:01

@Muscari: Az már uncsi. Okosokat mondani mindenki tud, ahhoz nem kell tehetség. Nah de felbaszni a másikat úgy, hogy valójában nem gondolod komolyan, na az már művészet! :D

London2009 2016.08.11. 12:24:04

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: nem, nem! Azert nem vertel at teljesen, de majdnem!! :D
Legkozelebb ne hagyd ki az idojarast, minimalbert, tomegszallast es az ugyis mehettek vissza a balettbe ugralni a Brexit miatt.

2016.08.11. 12:30:06

@London2009: Tényleg! A BREXIT! A kurva életbe, hogyan tudok kihagyni egy ekkora hendikeppet. Mindannyian szépen vissza fogtok jönni, ami nagyon helyes, és támogatandó. Nehogy már ide-oda utazgassatok kedvetek szerint! Ott kell tenni a boldogulásért, ahová születettek. Az sem baj, ha ti, személy szerint nem boldogultok, csak szopjatok a többiekkel szépen itthon, együtt. Mi, magyarok, különbek vagyunk bármelyik népnél, össze kell fognunk ezekben a vészterhes időkben, minden munkáskézre szükség van itthon, hogy megálíccsuk a zsidók meg a melegek ármánykodását. Elakarják venni földjeinket, erőszakot akarnak tenni asszonyainkon, rabszolgasorba taszítják népünket! Ezt nem hagyhatjuk. Azonban, aki az imperialistáknál él és dolgozik, az nem rombolja a rendszerüket, hanem építi, ezáltal hazaárulóvá minősül, büntetése pedig örök száműzés, és megvetés lesz.

London2009 2016.08.11. 12:45:59

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Azt se felejtsd el, hogy mikent hagyhattuk hatra a csaladunkat es a baratainkat.

London2009 2016.08.11. 12:59:03

@London2009: Azt is kihagytad, hogy sosem lesz olyan angolul beszelni, mint magyarul. Sosem fogjuk tudni egyforman kifejezni magunkat egy masik nyelven. Ez is elviselhetetlen es a depresszio melegagya.

Pernilla 2016.08.11. 13:03:52

@London2009: és beleültetek a készbe!

Ginix 2016.08.11. 13:11:10

hát ez remek volt, köszönjük!
az ilyen helyek(ről tartott beszámolók, képek) miatt bánom néha, h nem szeretem a sört. tök irigylek mindenkit, aki csípi, úgy szeretném, h nekem is ilyen jól essen!

azt meg nem akarom elhinni, h vmi teljesen új kommentelőtől eltekintve bárki komolyan veszi raptort! :) mármint ezeket az ironikus kommentjeit.

puhacica 2016.08.11. 13:20:28

@Muscari: koszi MINDKETTONK neveben ;D joreszt a muvesz ur es felesege fotozott, ezuttal en inkabb csak a beepitett lencseket hasznaltam :)

2016.08.11. 13:49:46

@London2009: Tényleg. A depresszió melegágya. Nem elég, hogy idegen vagy, még a szeretteid is távol vannak. De legalább a pénz kárpótol. Ugye, vannak olyan normális emberek, akik jobban szereti k a családjukat, mint a pénzt... :-)

@puhacica: Csak az állandó vetítés megy. Undorodom már tőletek.

@Zoole[uk]: NEVER!

Csodabogár 2016.08.11. 14:17:25

@Zoole[uk]: Akkor az összes alkalomból minden jót és még sok születésnapot kívánok neked.

Csodabogár 2016.08.11. 14:24:27

Jó poszt volt. Sört direkt megkívántam, vodka engem totál hidegen hagy.

Ginix 2016.08.11. 14:29:57

@Zoole[uk]: basszus, egy napon volt a baleseted meg a szülinapod? talán, mintha rémlene, h említetted, de hallod!!! tudsz élni! :) isten éltessen!

Muscari 2016.08.11. 14:49:05

@puhacica: azert jok a kepek. az a risotto meg... hat mar csak azert elmennek oda :-)

London2009 2016.08.11. 14:55:57

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: sosem lesz sajat ingatlanod. Ha megis veszel valamit, azt is csak hitellel, tehat akkor is csak a banke, nem a tied. Egy kivert, hazatlan kutya leszel. Az angol konyhat is kihagytad. Nagyon felmunkat vegeztel.
Az angol konyha nem letezik. Nem ismerik a fuszereket, csak a sot es a borsot. Hol van ehhez kepest a magyar konyha, ami meg a paprikat is ismeri a so es a bors mellett? Hiaba elsz Londonban, a vilag legvaltozatosabb ettermeivel es barmelyik konyha remekeitol keznyujtasnyi tavolsagra, penzed ugysem lesz ra es a magyar konyhatol ugy sincs jobb.
A magyar nok a legszebbek. A lanyoknak pedig nem art eszben tartani, hogy magyar szajba, magyar kolbaszt.
Tovabb is van, mondjam meg? :D

Határátkelő 2016.08.11. 15:14:51

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: @London2009: Szerintem itt az ideje, hogy összedobjatok egy ilyen posztot... Szerintem tökéletes lenne. Na? :)

London2009 2016.08.11. 15:19:01

@Határátkelő: londoni sztereotipiak, azaz mit gondol az atlagember a londoni valosagrol?
Tul hosszu lenne a poszt attol tartok! :D

London2009 2016.08.11. 15:23:07

@Pernilla: es beleultunk a keszbe, nekunk konnyu, szerencsenk volt, jokor voltunk jo helyen, kulonben is ki tudja, hogy mibol szedtuk meg igy magunkat, valoszinuleg nem alszunk nyugodtan, de vegul is mindegy, hiszen ugyis minden csoda a Brexitig tart!

London2009 2016.08.11. 15:23:49

@London2009: vegulis egy szo. A helyesirasunkat is elfelejthetjuk ha kikoltozunk.

nyuszigonosz 2016.08.11. 16:47:08

Nagyon szép képek! Érdekes és szép kirándulás volt ez.
Tetszett a poszt is, pedig a sört nem szeretem. :-)

Puhacica, Digger - jó volt olvasni, amit írtatok.

P.Elliot 2016.08.11. 17:05:10

Erdekes, elvezetes iras mindkettoe, latszik hogy melyiket irta no, melyiket ferfi.
Jo kis kirandulas lehetett, most nem erek ra de kesobb kicsit figyelmesebben atnezem, / figyelmesebb az azt jelenti hogy nemcsak atfutom ido hianyaban hanem csemegezek rajta, eltunodok hogy hogy is volt, merre mentek es meg terkepen is megnezem....
A napi kirandulasokat erdekes helyekre nagyon tudom ertekelni.

2016.08.11. 17:29:51

@London2009: Azta... Te magasabb szinten vagy. De hidd el, tudok fejlődni én is. Mindig lehet ebben fejlődni. Mindig van újabb érv ellenetek, meg amit "képviseltek". Mivel alapból kevesebben is vagytok, ezért már alapból hátrányból indultok.

Mindenáron be kell bizonyítani, hogy kint is minden ugyanolyan szar, mint itthon. Persze ezt is csak a rosszindulat meg az irigység fűti. Ha kiderül, hogy valami esetleg máshol jobban v. normálisan működik, akkor összeomlik a magyar álom... :O Vagy jó magyar vagy, vagy pedig rossz. Jó magyar akkor még lehetsz a külföldi lét ellenére, ha nem hívod fel a nyilvánvaló problémákra a figyelmet, mert ugye minden jó, úgy ahogy van. De nagyon könnyedén rossz magyarrá tudsz válni. Elég csak megemlíteni valami pozitívat, v. ami másképp, de sokkal jobban működik, jön a vörös posztó, és megindul a teljes pályás letámadás. Szóval nagyon, de nagyon vigyázni kell, 2016-ban még mindig ott tartunk, hogy felnőtt emberek nem képesek felnőtt módjára viselkedni, és frusztrálja őket, hogy van, aki mert változtatni. ;)

2016.08.11. 17:32:38

@Határátkelő: Közhelygyűjtemény lenne az egész. Nincsen két egyforma élet, kint sem természetesen. Mindenkinek mások a prioritásai. Viszont az vitathatatlan, hogy ez az egész külföld hisztéria még mindig borzalmas nagy lelki törést okoz sok embernek.

blackhairlady 2016.08.11. 17:53:26

@Muscari: En pont Londonban ettem eletem legfinomabb rizottojat, meg mindig a szamban van az ize ha ragondolok :) Es a terkep is ahogy a muzeumtol mentunk eszekra egy kicsit jobb kez felol, es ott volt a jobb oldalon egy olasz etterem. Bementunk, egy pici kis helynek latszott, aztan tovabb vezettek bennunket, egy joval nagyobb helyisegbe ertunk, itt kaptunk asztalt, aztan amikor a mosdoba mentem, kozben volt meg egy jo nagy etkezos resz. Minden pincer olasz volt, igen jo hangulatu helyet sikerult talalnunk:)

blackhairlady 2016.08.11. 17:55:46

@puhacica: @diggerdriver: Ez jo volt, :) Kiscsaj nagyon tunderi, a hely meg tenyleg Tunderkert.

London2009 2016.08.11. 18:08:10

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Egyebkent ez igy mind szep es jo, de en mar mint, annyiszor megint csak azt tudom erre mondani, hogy semmi sem fekete vagy feher. Van akinek tenyleg otthon a legjobb, van akinek viszont mindenutt jo, csak otthon nem… Nagyon sok embernek nem valami a kulfoldi let, megis erolteti. Ugyhogy tenyleg igy van, minden szituacio mas es mas. Viszont tenyleg jo lenne ha mindenki tudna a helyen kezelni a dolgokat es nem kijelenteni, hogy valami mar pedig ugy van es kesz. No de hat erre nem sokan kepesek, mint a mellekelt abra mutatja…

puhacica 2016.08.11. 18:13:24

@blackhairlady: hogy lenne mar tunderkert! mi Angliaban lakunk! :D es kulonben is csak olyan helyekre jarunk, ahova a legcsorobbak es kozben meg vetitunk itt, hogy milyen jol megy. ;)

Határátkelő 2016.08.11. 18:52:42

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Pont az lenne benne a vicces, hogy közhelygyűjtemény lenne. :)

montroyal ( CAN qc) 2016.08.11. 19:06:33

SZERENCSÉRE az anyja szépségét örökölte... es az apja eszét ...

mert ha forditva lenne az szornyu baj ..
ez is csak vicc ...:-)

SzZoole 2016.08.11. 19:16:56

@ChristineK: @diggerdriver: @Csodabogár: @P.Elliot: @Ginix:
Mindenkinek koszonom a jokivansagokat,Meg azoknak is akik a pokolba kivannak,igaz voltam ott is egy par pecig

svédnyugger 2016.08.11. 19:20:59

Jó poszt! Jó szöveg - köszi Digger, jó képek - köszi Puha cica.
Ez az az idyll, ami rosszabb és rosszabb nálunk északon.
Most pillanatnyilag Pesten vagyok,(kicsit kényszerbôl) immár egy hónapja. nagyon vágyok haza, ami még mindig Svédország számomra. Tisztaság, rend igényes környezet ami sokat nyom a latban.

SzZoole 2016.08.11. 19:21:28

@montroyal ( CAN qc): Zolibatyo,nalunk ez ugy mukodik,hogy a gyerekben ,minden ami szep es jo azt tolem orokolte,a tobbit az anyjatol:)))
Ez is csak vicc volt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.08.11. 20:25:42

@blackhairlady: @montroyal ( CAN qc):
Na most az a helyzet hogy az a kislány 20év múlva a legjobb parti lesz a világon. Gondoljatok bele, egy gyönyörű fiatal lány sörgyárigazgató apukával. Kész. Ennél feljebb nincs...
Tibi barátom már most gyúr az ostromra és szerzi be a feketepiacon a fegyverarzenált. Szerintem egy atomtengeralattjáróra is szüksége lesz.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.08.11. 20:27:44

Köszönjük mindenkinek a jókívánságokat. Egy másik posztra való anyag már megvan és most hétvégén megyünk az év eseményére.

SzZoole 2016.08.11. 20:42:38

@diggerdriver: rendesen oltozz fel szombaton,ne felejsd,hogy retro fesztivalra mesz:)))
Legalabb igy:)))

kepkezelo.com/images/gcg190pxaytxgyky9grj.jpeg

Vagy igy.

kepkezelo.com/images/hucxwagj95cirpsote5k.jpeg

puhacica 2016.08.11. 21:10:07

@svédnyugger: koszi, ezuttal a digger csalade az erdem a fenykepezes teren. :)
mihamarabbi hazaterest kivanok!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.08.11. 21:18:36

@Zoole[uk]:
Nagyon remélem hogy a gyíkbőr csizmádban jössz.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.08.11. 21:20:24

@P.Elliot: Köszi. Majd válaszolok az emailedre de most itt vannak a lányomék és semmire nincs idő.

SzZoole 2016.08.11. 21:35:40

@diggerdriver: Meg szep,hogy azt,meg himzett rock&roll farmert egy csikos retro inget es fejkendot:))

jojó78. 2016.08.11. 22:03:03

@Zoole[uk]: Boldog születésnapot Zoole!!
Szerintem én most nem tudok jönni a retro fesztiválra :(

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.08.11. 22:09:33

Hehe, érdekes dolog ez a szimultán blogposzt.Szép a témaként szereplő környék is.Én már nagyon mennék Angliába, Skóciába, Északírekhez, sima írekhez; valami jó kis ütős kört bejárni.Csak hát amig a kölök túl kicsi, nincs sok értelme.Így hát várhatok vele még vagy 5-6-8 évet...Nem baj, akkor is jó lesz majd, nem szalad el.

Ez az olasz riviérás törölközőháború meg totál vicces.Mi a bánat tud jó hely lenni a digó tengerparton, ahol egy árva fűszál nem sok, annyi sincs sehol.Épp nemrég jártunk arra, szóval frissek az infók.Kb. tök mindegy, hová teszed le a törülközőt.Max a bárpult/zuhany/klozet közelsége lehet különbség.Az meg ne legyen már tényező, bakker...

Csodabogár 2016.08.11. 22:17:15

@svédnyugger: Ki kényszerít téged ilyen szörnyűségre, mint a pesti lét?:-)

SzZoole 2016.08.11. 22:19:55

@jojó78.: koszonom:)
Mi van az asszony megtudta,hogy 2 ilyen elvetemultel akarsz talalkozni es nem enged?:)))
Csak vicc volt.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.08.11. 22:39:34

Mennyire bízom a magyar rendőrségben? A 0-100-as skálán olyan mínusz 200... :-(
Sz@rházi pénzbehajtó banda, szondázunk és mérünk, szunyókálva pihengetünk a trafis rendőrautóban, ha el kell szaladni fánkért és dugó van, felnyomjuk a kéket, stb, stb. ugye...És ezen az sem változtat, hogy esetleg parancsra teszik...
Tisztelet a kivételeknek, találkoztam már párral, meg egy barátom is rendőr, igaz neki meg lehet bocsájtani, mert határőrből kellett kényszerből átavanzsálnia.
Hát na, ez van... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.08.11. 22:43:38

@svédnyugger: Hát, nemtom, nekem általában nem a tisztaság jut eszembe erről az országról, bár még csak kilencedik éve élek itt.Azt simán elhiszem, hogy régen még jó volt, meg hogy most sem a bennszülöttek dobják ki a kocsiból a szemetet...
De azt, hogy itt van ez a "réteg" (hinnyje de óvatosan fogalmazok...), arról a svédek tehetnek...

jojó78. 2016.08.11. 22:51:22

Az a "gond" hogy ő is akar találkozni a "2 elvetemülttel" :))))))))))
Meg a 3 hónapos gyereket még!! nem érdekli ez a sok retró cucc :)))))
Remélem legközelebb sikerül eljutni. Nektek pedig jó szórakozást.
Azért remélem képek/poszt lesz majd :))

jojó78. 2016.08.11. 22:53:22

@Zoole[uk]: Az előző hozzászólást neked szántam,

SzZoole 2016.08.11. 22:56:54

@jojó78.: semmi gond,majd legközelebb;)

blackhairlady 2016.08.12. 00:31:39

@puhacica: Nem akartam ebbe belemenni, de te kezdted. Szoval elviitettetek ingyer magatokat egy gazdag csaladhoz, meghivattatok magatokat pialni meg jot kajalni, talan meg to gora (bocsi, take aweyre ha mar anglia) is rendeltel, plussz a a mradekot a najlonzacsiba gyujtotted (mondvan, a macsek majd megeszi, ne menjen mar karba), a kertbol begyujtotted a hetvegi levesbe valo zoccseget a szutyodbe, majd mindezt lefojtva egy jo kis ingyen vodkaval, elegedetten hatradolve visszautaztal a kis rokalukadba. A pakik elol vajon megtudtad-e menteni a maradekokat?
Mondtam, te kezdted, szoval ne sertodj meg ha az igazsag utat tor(ik) maganak :)))))))))

Shanarey 2016.08.12. 01:02:39

@geegee:

Magyar rendőrség? Azokra az integetős fickókra gondolsz akik akik az átlag autóstól akarják beszedni a költségvetési hiányt? Akik rohadt sok pénzt képesek költeni egy bizonyos telefon ellopása okán, ám a bűnügyet kell felderíteni akkor, attól függően ki a sértett, akár bármi, vagy akár semmi sem történik.

montroyal ( CAN qc) 2016.08.12. 05:20:50

@Zoole[uk]: @diggerdriver: ha mar viccelodunk eszembe jutott ez a régi ..tulajdonkeppen minden noben lehet valami szép ... amig ki nem huzzak ...
bocs holgyeim csak manikurozok es minden hulyeseget irogatok ...:-)))

svédnyugger 2016.08.12. 05:48:30

@geegee: késôn jöttél, 10-15 éve kezdôdött fôleg a nagyvárosokban.

puhacica 2016.08.12. 08:25:28

@blackhairlady: hat ez pont igy volt, egy-ket aprosagot kiveve... :D

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2016.08.12. 08:43:25

na én csak most jutottam ide .. .végre megjelent :)

szokás szerint szuper volt!

P.Elliot 2016.08.12. 12:32:49

@diggerdriver: Semmi sem sietos, jo szorakozast a lanyodekkal, meg inkabb jobb ha kicsit elszorakozol azzal a dologgal amirol szo volt es csak utana irsz hogy bevalt-e a mobilos fajtaja.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.08.12. 23:24:24

@Shanarey: Igen, pontosan azokra. :D Hogy rohadnának meg majdnem mind...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.08.12. 23:26:15

@svédnyugger: sajnálom én is.Bár azóta rájöttem, hogy a korábban szintén részemről magasztalt Ausztria, Svájc sem a régi már...80-as évek, még gyerekként vs. jelenleg...Szomorú.

kardio1 2016.08.14. 18:08:36

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: nameg ihatnanak rendes italt is, például bort. :-)

2016.08.14. 21:59:10

@kardio1: Azt csak a sznobok isznak, meg a csövesek. Magyar ember sört iszik.

:-)

kardio1 2016.08.14. 23:33:12

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: de a magyarok sznobok. Némelyikük meg csöves. :-)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása