oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2016. március 30. 06:42,  Öt főnökkel Londonban 156 komment

2016. március 30. 06:42 Határátkelő

Öt főnökkel Londonban

Az Egy napom írásokban azt szeretem a legjobban, hogy általában érezni rajtuk, mennyire szeretik a szerzőik a munkájukat. Nincs ez másként Andi esetében sem, pedig elsőre azt gondolná az ember, hogy egy személyi asszisztensi munkán nem sok szeretni való van, pláne, ha az embernek öt (!) főnöke van. És mégis… (A képekért ezúttal is köszönet.)

Írd meg te is, hogyan telik egy napod - készíthetsz fotókat, videót is. Nincs unalmas munka, mert mindig izgalmas bepillantani a hétköznapokba! A cím: hataratkeloKUKAChotmail.com.

morning_breakfast.jpg

„Elöljáróban annyit, hogy nem vagyok régi motoros Angliában, a harmadik évemet taposom a Királynő Földjén (megszakításokkal), és 2015 júniusa óta vagyok újra Londonban.

Többször, mint sem hallottam már a kérdéseket, hogy „Mit is csinálsz te tulajdonképpen?”, „Jó, és az mit is jelent pontosan?”. Finance & Investor Relations assistant-ként vagy, ha nagyon szigorúan vesszük, akkor személyi asszisztensként (PA) dolgozom és remélem, hogy a poszttal sikerül megmutatnom, ez egyáltalán nem az a munka, mint ahogy azt sokan a mai napig gondolják.

A készülődés

Az ébresztő reggel 6:30-kor szól. Nem olyan régen – kb. másfél hónappal ezelőtt költöztünk új lakásba, már csak ketten a barátnőmmel, és vagyok olyan szerencsés (és persze célirányosan kajtattuk az új lakást), hogy átszállás nélkül durván 20 perc alatt bent vagyok a munkahelyemen. (Hármasból 1-es zónába.)

Igen, tudom, hogy ez hatalmas luxus ebben a varosban. Miután igyekszem nem 26-szor lenyomni a szundit, kicsattogok kávét főzni a konyhába, ahol álmosan kerülgetjük egymást ketten barátosnémmal, majd ki-ki nekiáll a reggeli készülődésnek.

Mivel irodában dolgozom, és a munkámból adódóan folyamatosan magas beosztású emberkék vesznek körül, ezért a megjelenésemnek angol mércével mérve is hibátlannak kell lennie – hétköznapi ruhatáram elegáns ruhákból, szoknyákból és blúzokból áll, továbbá mesterivé fejlesztettem a sminkelést is.

Utóbbival volt némi gondom, de rá kellett jönnöm, hogy itt bizony elvárás a full smink, úgyhogy nincs apelláta, gyakorolni kell(ett). Azért azt a kellemes szokást én is felvettem, hogy a kosztümhöz reggel sportcipőt húzok, majd az irodában jöhet a magassarkú.

A londoni közlekedés

Hipp-hopp már 7:35 van, amikor is el kell hagyjam a lakást, hogy a 7:49-es vonat elrepítsen az irodáig. Igen, vonat. Nem metróvonalon lakunk, aminek az egyik, vagyis majdhogynem egyetlen hátránya, hogy nem jön 2 percenként a következő járat, és van, hogy 10-12 perc is eltelik a következőig; ez kimondva/leírva semmi, csúcsidőben viszont felérhet egy halálos ítélettel.

tube_note.jpg

Sokan leírták már a rémálmot, ami a csúcsidő (peak time) londoni közlekedést jellemzi, úgyhogy ezt nem részletezném most, maradjunk annyiban, hogy osztom az előttem szólók véleményét.

Érkezés a munkahelyre

Ha minden jól ment, és nem késett a vonat / nem volt leállás / az embertömeg hagyta az ajtókat becsukódni, stb., akkor 8:15-kor az asztalomnál vagyok. Old street-nél dolgozom, ami a város egy frekventált pontja, több szempontból is: az egyik oldalunkon van a „City” (Moorgate, Bank, Barbican, Liverpool Street, öltönyös, pénzügyi fellegvár), a másik oldalunkon indul Shoreditch, a hipster negyed, ahova lelkesen kijárnánk ebédelni, ha az időnk engedné, mert fillérekért lehet finomat enni.

Szeretek korán beérni - ilyenkor még kevesen vannak az irodában, és aki bejön, az azért teszi, mert tényleg dolgozni akar, nem pediglen trécselni. Jöhet a második kávé, és nekifekszem az éjszaka érkezett emaileknek.

Mint kiemeltem a poszt elején, személyi asszisztensként dolgozom. Angliában ez nem egy himi-humi foglalkozás, ez itt nem a „Főnök Mancikája” kategória, olyannyira nem, hogy komoly karriereket építenek rá azok, akik már 19-20 évesen elkezdenek ezen a területen dolgozni (férfiak is!).

Mint mindenhol, itt is alulról illik kezdeni, és feldolgoznia magát az embernek az évi 60-70 ezer fontokat fizető szintig. Nekem ez az első ilyen munkaköröm, véletlenszerűen kaptam az állást, amiben már 8 hónapja dolgozom.

A kezdetek

Tempként kezdtem (kvázi munkaerő-kölcsönzés), majd egy hónap után felajánlották az állandó munkát. Szigorúan 6 hónapnyi próbaidővel, ami alatt egyetlen szó nélkül elküldhetik az embert.

Egy viszonylag kicsi, 1500 fős, de a maga területén piacvezető nemzetközi cégnél dolgozom (nem multinál, ez nagyon fontos!), ahol a pénzügyi osztály 5 vezetőjét támogatom egyszerre. Igen, ötöt.

Már az első körös interjúban kiemelték, hogy csak akkor vállaljam el, ha tudom állni a sarat, mert egyedül leszek, ők viszont öten, mindenkinek megvan a saját osztálya, mindenki tolja a szekeret, baromi elfoglalt, és nincs kire ráosztani a feladatokat.

Az összes kolléga elképesztően segítőkész volt az első naptól kezdve, úgyhogy lehet, ha nem élvezném a munkám, az emberek miatt akkor is itt maradtam volna. Itt a dicséret, a jó szó, a köszönöm nem klisék és nem is ritkák, mint a fehér holló, hanem a mindennapi kommunikáció szerves részei.

img_9476.JPG

Beindul a nagyüzem

Mire végignézem az éjjeli email-dömpinget, 9 óra van, megtelik az iroda és megindul a nagyüzem. Mind az öt emberkémnek (szeretem őket így hívni) igen szoros menetrendje van, amiért egyes egyedül én felelek.

A hónapok alatt kitanultam, hogy melyik találkozó élvez prioritást, milyen projektek futnak, és ki az, akit bizony, kellemetlen vagy sem, de le kell rázzak. Oda kell figyelnem mind az ötük preferenciáira; van, aki az ebédidejét is meetingen tölti, van, akinek „félre teszek” időt arra, hogy délben kimenjen a levegőre, van, akire pedig egyszerűen csak rácsukom az irodája ajtaját egy bögre teával, amikor már a hangjából hallom, hogy igény van rá.

Sokan a személyi asszisztenskedést egy irodai házassághoz hasonlítják, és ezzel maximálisan egyet tudok érteni. Annyira szorosan együtt dolgozom mind az öt emberrel (2 nő, 3 férfi), hogy elkerülhetetlen, hogy belelássak a magánéletükbe, és hogy elmeséljék ügyes-bajos dolgaikat.

Ezzel természetesen soha nem szabad visszaélni, és cserébe tisztelettel bánnak velem is. Nem állítom, hogy soha nem volt nézeteltérésem egyikkel sem, de az inkább fakadt az eltérő személyiségből, mintsem szakmai konfliktusból.

A napom jelentős részét az teszi ki, hogy le-fel száguldozom különböző meetingek (és emeletek) között, felvezetem a vendégeket, akikkel kedélyesen elcsevegek a liftben, megbizonyosodom róla, hogy minden előre megrendelt frissítő a helyén, a prezentációk a kivetítőn, aztán magukra hagyom őket tárgyalni.

Az én dolgom az, hogy minden találkozó (legyen az házon belül, vagy kívül) logisztikai szempontból zökkenőmentesen fusson le, magyarul reggeltől estig szervezek.

Mivel majdhogynem szabad kezet kapok és az én kezemben fut össze mind az öt naptár, ügyelek arra, hogy ha megoldható, ne rakjak két hasonlóan fajsúlyos találkozót egy időpontra – pusztán azért, mert egy személyben nem tudok két helyen lenni.

Amennyiben ez mégsem sikerül, úgy prioritást élvez a nagyobb / külsős résztvevőkkel folytatott találkozó, és ilyenkor előre szólok a többieknek, hogy sorry, de most nem tudok ott lenni velük, mert máshol van rám szükseg. Soha nem volt meg probléma belőle, mindenki van annyira önjáró, hogy ilyenkor maga oldja meg a dolgokat.

Kifogás nincs

Amíg mindenki a saját meetingjein ücsörög, addig nekem vissza az emailekhez, én már fejben hónapokkal előre járok. Skandináv körutat - roadshowt - szervezek (utazással, szállással, autóbérléssel és magukkal a találkozókkal) a befektetői kapcsolatokat (Investor Relations) ápoló főnökömnek.

A munkám elvileg több, mint felét kellene kitöltse csak az ő támogatása - tehát alapvetően szakmailag is benne vagyok a befektetések & részvényesek mélységeiben - a gyakorlati életben ez úgy néz ki, hogy folyamatosan egyensúlyozok az idővel és feszegetem a határidőket.

Szerencsére elég jó szervezőkészséggel és munkamorállal áldott meg a Teremtő – és nagyon jó példát hoztam otthonról – úgyhogy mindig minden készen van időre. Hozzátenném, hogy errefelé bármilyen nemű kifogás, illetve a „nem volt időm ár” ismeretlen fogalmak.

Miután túl vagyok pár telefonhíváson, tucatnyi újabb emailen, és már épp állnék fel, hogy futok a következő meeting irányába, jön az sms az egyik főnökömtől, hogy megcsúsztak, tudnám-e szóval és kávéval tartani a következő látogatóját.

Az első nap a kezembe nyomtak egy céges telefont, ami jobban ég néha, mint a forródrót - volt már rá példa, hogy este 9-kor meg emaileztem, vagy 10-kor (időeltolódás) a nappalink kanapéján ülve magyaráztam az amerikai hotelnak, hogy márpedig én dupla szobát rendeltem, nem dohányzó szinten, reggelivel.

Tehát sprint az újabb vendégért, sűrű elnézéseket kérek, ő csak mosolyog, elmondja, hogy ez mindenkivel megtörténik, és hálás köszönettel veszi a felajánlott forró italt (mégiscsak Londonban vagyunk, naná, hogy esik…).

umbrella.jpg

Még néhány udvarias szó – amibe általában szeretik beleszőni, hogy a „Goulas” (gulyás) milyen kiváló étel, és Budapest milyen csodálatos város – majd megérkezik a főnök, én pedig elköszönök és megyek a dolgomra.

Egy óra van, igyekszem lejutni a kantinunkba, ahol a szokásos ebédemért nyúlok, majd 5 perc múlva újfent az asztalomnál ülök, és bőszen pötyögök tovább.

A fejvadászok

Közben felhív néhány fejvadász, akikkel úgy cseverészünk, mintha ezeréves ismerősök lennénk. Pontosan tudják, hogy ha el akarnak adni nekünk egy embert, akkor rajtam keresztül vezet az út.

Ez egy íratlan / kimondatlan szabály, amit menet közben szoktam meg; az elején nem értettem, hogy minek zaklatnak engem ennyien telefonon, hát mi hatásom van nekem arra, hogy kit veszünk fel?

Természetesen nem én döntöm el, hogy valaki jöjjön-e interjúra / megfelel-e az állásra, de én tartom a kapcsolatot a fejvadászokkal, nekem ajánlgatják az embereiket, és némi irányított előszűrés (szigorúan utasítás alapján) után a főnökeim rajtam keresztül szervezik meg, hogy kit szeretnének élőben meghallgatni.

Eljön a délután három óra, amikorra általában az energiaszintem a bokám körül gyűrűzik (mint mindenki másnak), úgyhogy magamhoz veszek egy újabb kávét és közben 5 perc catch-up van a barátnőmmel.

Már megint meetingek

Kávéval és laptoppal a kezemben futás tovább, most épp a saját meetingemre. Az egyik főnökömmel hetente kétszer összeülünk és megbeszéljük kis részlegének (húszan vannak) ügyes-bajos dolgait, illetve szerződéseket nyomok a kezébe végső átolvasásra és aláírásra. Cserébe ő is a kezembe nyom jópárat, amivel már végzett és mehetnek scannelésre.

Amint vele végeztem, újra csörög a telefonom, a recepció az, újabb vendégek érkeztek. Négy óra van, bezárt a kantin, így a kávét, teát én készítem el. Mindenki hálás és mosolyog, sűrű elnézéseket kérnek, hogy ilyesmivel terhelnek,a  főnököm pedig 86-szor elmondja a vendégeknek, hogy jobb teát készítek, mint egy vérbeli angol.

img_9380.JPG

Udvarias mosolygás, majd halkan távozom. Amíg ő a meetingen ül, addig az asztalára készítem az elkészült hétfői prezentációt, és emlékeztetem (emailben), hogy ma van a határidő az egyik projekten.

Következő etap, most én hívom fel az egyik partnercégünknél az ismerős PA-t, hogy átbeszéljük a keddi meeting utolsó részleteit. Mivel kb. naponta beszélek vele telefonon, így a már-már jó ismerősi kapcsolatunkba belefér, hogy megkérdezzem, mik a hétvégi tervek (mégiscsak péntek van), és hogy meggyógyult-e már a kisfia. Egy-két perc csevej és mindenki megy a dolgára.

Haladok tovább – példának okáért jövő héten nyugdíjba megy egy 1986 (!) óta itt dolgozó, mélyen megbecsült kolléga, akinek a búcsúztatását én szervezem, de én rendelem a teljes pénzügyi részleg írószerellátmányát, illetve én hagyom jóvá az ügynökségeken keresztül időszakos alkalmazásban álló kollégák heti számláit is.

Lazítás a nap végén

Péntek lévén ötkor nyit a földszinten lévő bár, fél 5-kor már nagy a mozgolódás a szintünkön, tudvalévő, hogy a pénzügyesek isznak a legtöbbet. Nekem odébb még a nap vége, jövő hét sűrű lesz megint.

Ötkor kiürül az emelet, úgyhogy nyugiban tudom lezárni a hetet. Még pár email, aztán megpróbálok leosonni, de persze soha nem sikerül észrevétlenül felszívódnom, mindig van valaki, aki utánam szól ilyen-olyan kérdéssel.

Mire fél 6 után leérek, a bár már tömve van, ami annak is köszönhető, hogy negyedannyiba kerülnek az italok, mint a környező pubokban. Ide péntek esténként még az is lejön, aki egyébként tisztes családi életet él, egy pintot majdhogynem kötelező legurítani a kollégákkal.

Itt az is belefér, hogy az a főnököm, akivel a leghivatalosabb a viszonyom, a kezembe nyomjon egy gintonicot és lázasan ecsetelje, hogy „date night” lesz a feleségével.

old_street.jpg

A céges bárt kollégák önkéntes alapon irányítják, lehet jelentkezni az un. „Bar Committee-ba” és rotációban negyedévente került az emberre a sor, amikor péntek este 5 és 9 között a pult mögül méri a jókedvet a többieknek.

Szépen lassan kezd elszivárogni a nép, és mindenkinek elindul a hétvége. Visszabattyogok az asztalomhoz, összepakolok, és nyakamba veszem a péntek éjszakát.

Irány a belváros, egy ismerős kiszúrta, hogy a szokásos happy hour helyett 1-et fizet 4-et kap akció van egy újonnan nyílt koktélbárban a Sohóban, ezt persze nem lehet kihagyni… Holnap úgyis szombat van… és ez a város soha nem alszik.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével!

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: sorozat egy napom London Anglia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr418545052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

*Andi* 2016.03.30. 14:01:30

@P.Elliot: Nem annyira regen, 8 honapja. elotte is olyan munkam volt, ahol szerveztem, de azert lenyegeben mas. Parkapcsolatom jelenleg nincs, de az idomben beleferne amugy siman ( tudod, arra jut, amire akarod, hogy jusson :) Hol van az az "itt" amit emlitesz?
Nem tudom mirol irhatnek meg posztot, London ugy cakli - pakli ki lett mar vesezve, esetleg ossze lehetne hasonlitani mas orszagokkal? Vagy van konkret otleted?

*Andi* 2016.03.30. 14:02:36

@Evain: Koszii ! Megkerdezhetem, hogy te most mit csinalsz? Hogy lassam, hova van tovabb :D

*Andi* 2016.03.30. 14:04:19

@LittleG (uk): Igen, azt en is utalom amikor hadarnak, meg nem artikulalnak. Egyebkent az indiai akcentust a mai napig van, hogy nem ertem, kulonosen nem telefonon. Ciki vagy sem, de ha kell addig kerdezek vissza, amig meg nem ertem vegre, hogy mit mond :D

Evain 2016.03.30. 14:15:21

@*Andi*: Hah, én váltottam közben, mikor rájöttem, hogy mit szeretek csinálni. :) Meg közben család is lett, szóval változtak a prioritások :)
De a huszas éveimet semmiért nem cserélném el máséra. ;)

LittleG (uk) 2016.03.30. 14:19:53

@*Andi*: hát honnan jöttél, mikor, miért, hogy állsz Londonhoz, Angliához, tudod, kicsit mint az anonim alkoholisták klubjában, Pityu vagyok, 34 és 10 éve iszom :)

LittleG (uk) 2016.03.30. 14:20:38

@Evain: és mi az amit csinálni szeretsz?

Evain 2016.03.30. 14:36:12

@LittleG (uk): amit most. Legyen benne minden. Rendezvényszervezés (van), oktatás (van), utazás (van), tervezés (van), grafika (van), fejlesztés (van), kommunikáció (van). Mindezt angolul.
Mellé még a családra is legyen időm (na ezért dolgozom csak négy napot, hehe).

FutureFry 2016.03.30. 14:44:59

@Evain: @pappito:
Amerikában a kormány legtöbb tagja is titkár(nő) - legalább is tükörfordításban (pl. "Secretary of State")

Evain 2016.03.30. 14:52:42

@FutureFry: a kommunizmusban is volt főtitkár államigazgatásban. :) Ez csak azért maradt meg, mert ezek az emlékezetes titulusok elég viccesek voltak gyerekszemmel: a KISZ központi bizottságának főtitkára. :D

2016.03.30. 14:54:22

@FutureFry: Az hagyjan, de a kommunista partnak is a fotitkara volt a fonok, ezt azt hiszem amugy Sztalin talalta ki, mert az ove volt ez a pozi, es nagyon kellett neki a hatalom, es akkor igy erte el, hogy az ove legyen, hogy ha Sztalin nem jut el a leghatalmasabb poziba, akkor matol Sztalin pozijae a legtobb hatalom, es akkor igy lett, bumm, es azt hiszem az ENSZ is toluk vette at ezt, hogy az ENSZ-nek se elnoke van, vagy igazgatoja, hanem fotitkara, de ebben az egeszben ugy en bloc nem vagyok amugy biztos, majd lehet, hogy jon a @Maxval vagy a @Google es jol kijavit.

Golf2 2016.03.30. 15:18:03

@fhdgy: ha orbán egyszer is elolvas...Szerintem meg betíltja,kinyírja 1-2 éven belül,meg a többit is.A tegnapi trollvihar se volt véletlen...

**mimi** 2016.03.30. 15:23:04

Huhhh....ez nagyon pörgös de tetszik :)
Business look is bejön :)

Golf2 2016.03.30. 15:26:56

@Herr Géza: nagyon bírom a cikkeiket.Te ott a Paradicsomban,önként foglalkozol ilyen szennyáradattal,idegőrlő mocsokságokkal? Nem nyomasztó?Én nem bírnám.

*Andi* 2016.03.30. 16:00:41

@Evain: Ha mindezt Londonban teszed, kerlek szolj, ha van nalatok uresedes!! :-) ha Nemetorszag, Svajc vagy Ausztria, akkor is johet :D

Muscari 2016.03.30. 16:05:15

@Shanarey: én ehhez nem tudok hozzászólni, eddig nem tudok olyan helyéről Angliában, ahova ne merném betenni a lábamat.

Evain 2016.03.30. 16:10:59

@*Andi*: á, "csak" Hollandia. :)
Bár szerintem neked az itteni céges multikulti bejönne. Tegnap ettem házi készítésű szusit, amit az egyik japán kollégám felesége készített. :) Két hete meg Indiai étteremben voltunk az indiai kollégákkal.
Egy hónapja meg koreai étteremben ebédeltünk, az indonéz kolléganőm kérésére.
Ja, tegnap a bolgár kolléganőm szórt szét egy doboz csokitojást húsvét alkalmából az irodában. :P
Imádom, ennyi hülyét egy rakáson (velem együtt, hehe)!

kardio1 2016.03.30. 16:52:49

@fhdgy: nahát! Hogy nekünk még diktatúrábol is csak ilyen silány jutott, ahol nem képesek a rendszerellenes sajtoorganumokat egyszerűen betiltani ! :-P

fhdgy 2016.03.30. 16:59:13

@kardio1: Látod, hova korcsosul a világ?!

A bonsai duce-k már csak ilyenek!

kardio1 2016.03.30. 17:04:37

@Golf2: érdekes élményem volt tegnap este. Egy céges vacsorán voltam, és javarészt arról folyt a beszélgetés, hogy alacsonyabb és magasabb szinteken, az állami, meg a magánszféraban milyen korrupciós meg kéz kezet mos ügyletek zajlanak. Igazi lebukás meg nincs. 2 évvel ezelőtt a kereskedelmi allamtitkar le kellett mondjon, mert "adminisztratív fóbia" (ő mondta így) nem fizetett sem adót, sem a párizsi lakása után lakbért három évig. Azóta is nemzetgyulesi képviselő, és újra akar indulni jövőre is, mert "ennyivel tartozik a valasztoinak". Könyvet is írt a nagy elhivatottságarol.
Lehet, hogy ilyen dolgok csak Magyarhonban meg a galloknal fordulnak elő.

London2009 2016.03.30. 17:16:35

@mojyo: meg sem merek szolalni. Ma is 8 15 kor sikerult csak kikelnem az agybol...9 15 re bent is voltam, csak 9 30 kezdodik a munkaidom. Na es ebben is benne volt a smink, reggeli es kave!
De nekem ez volt a celom kulonben. Minel kevesebb munkaval, minel tobb penzt keresni. Minel kesobb kezdeni es korabban vegezni!
Nem is merem megirni, az egy napomat. Londonrol mar amugy is lehuztak annyi bort, amennyit lehetett :D

kardio1 2016.03.30. 17:25:20

@fhdgy: vagy annyira "elkorcsosult" hogy már nem is diktátor...inkább nem liberális demokrata. Hogy ez szitokszo, vagy dicséret, attól függ, mit értünk liberális, meg demokrata alatt.
Egyébként, az jutott eszembe, amikor az eszmecserét olvastam a ritkán hozzaszolokkal, hogy az inkább hitvita volt, esélytelen volt, hogy meggyozzetek egymást. Mindenki abból altalanosit, amit maga körül lát, meg amit ő és pl a szülei korábban megtapasztaltak. Nem mindegy, hogy Putnokon élsz, vagy a budai hegyvidéki kerületekben. Vagy francia viszonylatban egy parizsi bevandorlogettoban vagy Neuillyben, vagy horvát példával Vukovaron vagy Dubrovnikban.

*Andi* 2016.03.30. 17:29:32

@Evain: Itt is ugyan ez van :D nalunk mondjuk viszonylagosan sok az angol, magyar csak en vagyok, de van ugye indiai, sri lankai, lengyel, kinai, ausztral, uj-zelandi, holland (!) es allandoan masfajta eteleket probalunk ki, neha mar kicsit sok is, es egy paprikasrumpliert sok mindent adnek :) ez amugy Amszterdam? Utrechtben laktam kicsit tobb mint fel evet, nagyjabol ismerem az ottani dolgokat :)

2016.03.30. 17:29:50

@London2009: De azt hogy csinalod? Marmint, hogy ennyi ido alatt elkeszulsz? Neked ilyen alapruhatarad van, hogy minden nap elore tudod, mit veszel fel, vagymiacsoda? :D Nekem kell egy ora az ebresztooratol az utcaig, pedig en nem is reggelizek es sminkelni se sminkelek.

europass8 2016.03.30. 17:29:54

@*Andi*: jo poszt. engem az a resz erdekelne amikor a fejvadaszok probalnak eladni valakit. en most Hollandiaba hataratkelek, de szivesen kiprobalnam magam Londonban (is). hogy kepzeljem ezt el? nem kerestek senkit nincs uresedes ennek ellenere a fejvadasznak van egy top jeloltje megis felveszitek?

europass8 2016.03.30. 17:30:00

@Evain: Te mere vagy?? en most a csodas Haga-ban koptatom az aszfaltot bar sajnos az en csapatom egyaltalan nem nemzetkozi, az egesz emeleten a 30-bol rajtam kivul csak 1 nemHolland van..

2016.03.30. 17:35:57

@Muscari: @Shanarey: Szerintem Angliaban nincsenek no-go zonak. A cikk Nemetorszagban Neukollnt emliti ilyenkent, de annak alapjan amit hallottam meg videon lattam, az is messze van a no-go zonatol. Mikor Parizsban nyaraltunk, kifejezetten kerestem ilyen no-go zonat mert ki akartam probalni hogy mi lesz ha bemegyek. Teljesen kiakasztottam a ferjemet, vegighurcoltam a metrovonalon kulonbozo 'arab gettokat' keresve, vegul kenytelen voltam feladni, nem talaltam no-go zonat. Ha tudja valaki hol van, irja meg :). Bar allitolag foleg Parizson kivul vannak.

Viccen kivul, egyedul Svedorszagban tudom elkepzelni hogy tenyleg vannak no-go zonak. Errol lattam egyszer egy videot, ami nagyon meggyozo volt es annak alapjan elhiszem hogy ott tenyleg vannak olyan varosreszek ahol 'idegenek' nincsenek biztonsagban, de persze ezt egy videorol nem lehet megitelni. En is kivancsi lennek szemelyes tapasztalatokra.

*Andi* 2016.03.30. 17:38:41

@Mirjam2: en azert pld Stratford foutcajat vagy Tottenham Halet sotetedes utan elegge elkerulom, bar nem tudom, hogy azok mennyire szamitanak legit no-go zonanak...

London2009 2016.03.30. 17:41:59

@mojyo: Fel ora nekem boven eleg elkeszulodni, neha meg zuhanyzassal is, bar altalaban este furdok. Mindig azzal kezdek, hogy meg fekszem az agyban es kitalalom mit veszek fel. Abba beleugrok, max tiz perc alatt kipingalom magam. Utana egy nespresso kave, ket piritos, aztan mar tuzok is a metrohoz, ami 10 percre van kocsival otthonrol. Utana egy megallo es mar az irodaban is vagyok! Juhejj!! Simaliba!
Mondjuk annyi, hogy ebbe nem fer bele az, hogy valami nincs a helyen, vagy csak szakadt harisnyat talalok. Ehhez egy nagyon rendszerezett gardrob kell. Talan nokent ez a titok. God only knows! : )

*Andi* 2016.03.30. 17:45:48

@europass8: A fejvadaszok megadott szakmaban toborozzak az embereket, es sokszor anelkul telefonalnak, hogy lenne barmilyen meghirdetett pozicioja az adott cegnek. Sokszor ez csak amolyan "fishing" hiszen elofordulhat, hogy mi mar tudjuk, hogy lesz uresedes, de meg nem hirdettuk meg. Aztan vannak az un. courtesy callok, amikor kvazi azert hive fell, hogy emlekeztessen, hogy o meg amugy van es letezik, es ne felejtsuk el ot. Vegyunk mondjuk egy evi £50.000-et fizeto poziciot, ha felvesszuk az emberet, akkor az o ( vagyis a cege) markat megallapodastol fuggoen kb 10-15% jutalek illeti, ami baratok kozt sem keves, es ez csak egy pozicio. A fejvadasz tulajdonkeppen saleses, aki az eladasabol el, ezert eleg eroszakos tud lenni egyik masik. De termeszetesen, ha nincs ures pozicio, csak azert nem veszunk fel valakit, mert jo a CV-je. Tudom, hogy vannak ilyen cegek ( nem tudom pontosan az aranyt) de nalunk speciel ez nem divat.

2016.03.30. 17:47:29

@Mirjam2: "Teljesen kiakasztottam a ferjemet, vegighurcoltam a metrovonalon kulonbozo 'arab gettokat' keresve"

:D Ezt enis megcsinaltam, csak nem arab negyedekkel, hanem lepukkant ipari romokat kerestem, fotozas celjabol. Nekem a mostani fium elott csak egy baratom volt, ot is kertem, amikor a csaladjanal voltam, hogy vigyen el a kornyekukon levo gyarvarosba de nem vette a lapot, az anyja megmutatta a piacot, meg a varoskozpontot, ami szerinte "szep", aztan gyorsan pucolnunk kellett. Bezzeg a mostani fium, o korbekalauzolt az osszes gazos reszen amit ismert, innen is tudom mar, hogy mindenkepp o az igazi. :D Mi mindig ezt csinaljuk kb az osszes helyen ahol jartunk, az osszes ismerosom ki szokott borulni a vakacios kepeimen, hogy lepukkant benzinkutak vannak rajtuk a "rendes" nevezetessegek helyett.

Amugy a no-go zona kerdesre visszaterve: szerintem Londonban van egy par, ha a burzsuj reszek annak szamitanak? :D Ugy ertem, bemenni valoszinuleg bemehetek azert peldaul a Harrods aruhazba, de lehet, hogy kineznenek (nem tudom, meg nem mertem sose bemenni :D) es gondolom van egy csomo mas elit hely is, ahol arc kontroll van, vagy csak siman nem engednek be egy olyan prolit, mint en? :D

2016.03.30. 17:52:46

@Mirjam2: Most olvasom az eredeti cikket hogy a magyar kormany egy hivatalos kozlemenyben miket irt a no-go zonakrol... Hat nem akarom elhinni hogy ez megtortenhet. Szintiszta hazugsag, akarmire megeskuszom hogy Londonban nincsenek no-go zonak, ez szandekos felrevezetes. Abszurd.

2016.03.30. 17:57:29

@London2009: Uristen, meg a zuhany is belefer? :D Azt enis az agyban szoktam kitalalni, hogy mit veszek fel, de ahhoz az is kell, hogy megnezzem az aznapi elojerelzest a mobilon, es utana, hogy milyen hangulatom lesz ehhez kepest, vagy, mit kell csinalnom aznap (jon-e ugyfel, vagy kell valami muhelymunkas dologhoz kenyelmesebbnek lenni), aztan fol kell tapaszkodni, felora fetrenges utan, aztan lehet, hogy borul a terv, mert szarul all a hajam, ossze kell fogni amihez nem illik, amit kitalaltam. Es akkor meg ahhoz melyik ekszer legyen, de ossze van gabalyodva a nyaklanc vagy nem talalom a fulbevalo parjat, vagy mittudomen. Es a cipo, es a kabat, es a tobbi. Es ha esni fog, akkor ahhoz kalap is kell, vagy valami. A kavet meg kell inni, a reggeli vitaminokat be kell venni, en csak egyesevel tudom, es akkor valamit enni is kell, aztan a kocsiban meg ki kell talalni, melyik zenehez van hangulatom, es akkor indulok vegre. :D

2016.03.30. 17:59:49

@mojyo: Ez jo sztori az ipari romokkal :). A Harrodsban van egy kimondottan nagy reszleg ahol olcso kutyuket lehet kapni, pont azoknak szanjak akik nem tudnak designer cuccokat megengedni maguknak de megis szeretnenek valamit Harrods logoval. Ezen kivul van egy nagy food hall ami nem draga, meg parfumeria ahol atlagos arak vannak, stb.

Londonban sehonnan nem neznek ki, mar csak azert sem mert egy csomo gazdag ember 'atlagosan' nez ki. Persze egy elit klubba lehet hogy nem engednenek be egy szakadt csovest de ez mindenhol a vilagon igy van. En a munkam miatt voltam eleg draga ettermekben es hasonlo helyeken es sehol soha nem ereztem hogy kineznek, pedig eleg nyilvanvalo lehetett hogy nem tartozom a penzugyi elithez.

2016.03.30. 18:03:11

@Mirjam2: Azt el is felejtettem irni hogy en regen ebedelni jartam a Harrodsba, a food hallba, mert a kozelben dolgoztam. Nem neztek ki :)

London2009 2016.03.30. 18:05:21

@mojyo: ahhh!! :DD Nem jo!! At kell rendezni a gardrobod. Peldaul az ekszereknek van egy eleg nagy tobbszintes dobozom. Minden fiokjaban megvan mindennek a helye, igy sosem vesznek el, gabalyodnak ossze stb. Az egyetlen felelmem, hogy ha egyszer betornenek hozzank, nem lesz nehez dolga a betoronek. :D
Angliaban miutan nagy kilengesek az idoben nincsenek, igy nekem nem okoz gondot, hogy az epp majdnem ugyanolyan idohoz telen nyaron mit vegyek fel! :D
Kabatok egymas mellett beakasztva, cipok, csizmak egymas mellett sorakozva, kalapok felakasztva es indulhat a banzaj!
Rend a lelke mindennek gyerekek! :D

London2009 2016.03.30. 18:07:23

@Mirjam2: szerintem ez azert nem teljesen igaz. Ha nem is kifejezett no go zonak, de azert nagyon sok olyan resze van Londonnak, ahol nem szivesen jarkalok egyedul, illetve sotetedes utan kizart, hogy arra tevedjek. Deptford, Brixton, Tottenham most ami hirtelen eszembe jutott. Arra en biztos, hogy nem koricalnek.

London2009 2016.03.30. 18:10:12

@mojyo: @Mirjam2: A Harrods mar annyira turista latvanyossag lett, hogy oda igazan barki bemehet. De egyetertek Mirjammal, mert en sem tapasztaltam soha, hogy barhonnan is kineztek volna. De mondjuk nyilvan ha valahol strict dress code szerint kell megjelenni, akkor oda nem fognak beengedni mas ruhaban, mint ami meg van adva. De ez a meghivokban mindig egyertelmuen fel van tuntetve. Ezt peldaul kifejezetten szeretem.

2016.03.30. 18:10:13

@Mirjam2: Sejtem en, en csak vicceltem a Harrodsszal igazabol, azt akartam kihangsulyozni, hogy ilyen "no-go" zona nevvel gyakorlatilag barmit illethetunk, ahol nem erezzuk tulsagosan otthonosan magunkat, es mindegy, hogy ennek kulturalis, vagy anyagi kulonbseg-e az oka. :D

Amugy, ha ilyen lepukkant reszt szeretnel latni Parizsban, vagy mashol, ne "arab getto" cimszo alatt keresd, hanem egyszeruen kerdezz meg valakit, hol tudsz drogot venni. :D

2016.03.30. 18:18:10

@London2009: Az ekszereknek nekem is van nagy dobozom, csak kicsit dugig van rakva mar ahhoz, hogy szepen rendben legyenek! :D A kabatjaim nekem is fel vannak szepen akasztva, de egy vallfan mar harom-negy is van, es a ruhakkal is ugyanez, es az agynemutarto is tele van veluk, ahonnan raadasul barmikor elo kell, hogy vegyem oket, mivel az idojaras elegge kiszamithatatlan... ja es ezenkivul minden aprora van hajtogatva a szekrenyben, ugy meg nehez megtalalni, illetve mi van, ha amit keresek, az gyurott, akkor ki kell vasalni meg, meg ilyenek... Szoval konnyu rendet tartani, ha az embernek nincsen annyi cucca, mint nekem, sajnos en eleg sulyos fuggo vagyok, nem csak sokat vasarolok, hanem ujra is hasznositok, raadasul soha, semmit sem dobok ki, csak ami menthetetlen!

London2009 2016.03.30. 18:23:39

@mojyo: azt hiszem "fiatalkoromhoz" kepest ebben mar valtoztam az utobbi evekben. Mar konnyebb szivvel valok meg cuccoktol es viszem el oket a charity shopig. Valamint mar nem veszek szinte csak dragabb ruhakat es ebbol kifolyolah nyilvan kevesebbet. Regebben beszabadultam egy Mango nyari learazasba es ket zacsko ruhaval tertem haza, aminek a felet soha nem vettem fel, vagy ket mosas utan tonkrement...
Egyebkent en nagyon szeretnek koran kelo ember lenni, de keptelen vagyok ebbol a szempontbol megvaltozni. Esetleg ha lesz gyerekem, gondolom majd akkor nem lesz valasztasom. De munkat is utasitottam vissza emiatt, mert tobbet kellett volna utaznom es korabban kelnem es rajottem, hogy nekem ez nem eri meg, sorry... :D

2016.03.30. 18:26:16

@London2009: En Tottenhamban laktam hat honapig, ket kozeli baratnom most is ott lakik. Meg egyikunknek sem tortent semmi baja ott, pedig maszkaltunk egyedul is, ejjel is. Brixtonba jartunk regen bulizni egy ismeroshoz, szinten ejjel, lanyok, semmi problema. Persze barhol, barmikor erhet atrocitas sajnos, de pont ezeken a helyeken en nem tapasztaltam.

pamut 2016.03.30. 18:28:42

Akit érdekel:

hvg.hu/gazdasag/20160330_kelet_europi_fiatal_munkavallalok_angliaban_olcson_dolgoznak_kevesebb_szocialis_juttatasert_es_tobb_idot_mint_az_angolok

A magyar fiatal szerepe Angliában: gürizni, olcsón elvégezni az alantasabb munkát

Az angol statisztikák megerősítik, amit eddig is sejtettünk: elég nyomorúságos a kint dolgozó magyarok helyzete. A kelet-európaiak – köztük a magyarok – az Egyesült Királyságban többet dolgoznak, de jóval kevesebb pénzért, mint a helyiek, és többnyire olyan munkákat végeznek el, amelyekért az ottani fiatalok nem akarnak vagy nem tudnak lehajolni. Eközben kevesebb szociális juttatást vesznek igénybe, mint a született britek, ráadásul a külföldről érkező munkavállalók magasabban kvalifikáltabbak, mint az adott munkakörben dolgozó britek.

2016.03.30. 18:30:57

@mojyo: Ertem amit mondasz, de ez a no-go zona amirol beszelnek, teljesen mas. Nem 'lepukkant' reszt akartam latni, hanem azt hogy tenylegesen problemam lesz-e abbol ha idegenkent / feherkent bemegyek a varosreszbe. Na, ilyen varosreszt nem talaltam Parizsban. Viszont amit videon lattam Svedorszagbol, arrol el tudom kepzelni hogy tenyleg ilyen. Ez nem ugyanaz mint hogy te kenyelmetlenul erzed magad egy ismeretlen helyen.

London2009 2016.03.30. 18:32:33

@Mirjam2: lehet, hogy en vagyok akkor ilyen gyavabb tipus, de nem jarkalok ilyen szedett vedett kornyekeken egy magamban ha nem muszaj. De egyebkent ez tenyleg igy van, hogy barhol elofordulhat, de jobb nem kiserteni a sorsot.

2016.03.30. 18:33:26

@London2009: Hat, ez nem csak eletkor/jovedelem fuggo, en barmikor veszek dragat is, olcsot is, ujat, hasznaltat is, szakadtat, vagy atalakithatot, kb barmit, szamomra a textil az nem ilyen fogyasztasi, vagy "stilus" dolog csupan, hanem szivugy :D

Koran kelni en se tudok, amugy, viszont barmeddig fennmaradok, nekem ez megy es kesz, tudom, hogy kisebbseg vagyok ezzel is, de azt nem szeretem, amikor intoleransak egyesek (pl regi es uj tanaraim :D) ezzel kapcsolatban. Hagyjanak beken, en tudom, hogy mikor vagyok a leghatekonyabb es kesz. :D

London2009 2016.03.30. 18:39:56

@pamut: el sem olvasom ezt a cikket mert mar ez a kiemelt resz is felidegesitett, ne haragudj, nyilvan nem ellened szol.
Tehat a magyarok kvalifikaltabbak es szocialis jutattast sem vesznek igenybe es megis kevesebbet fizetnek nekik, mint a briteknek. Atyagatya, komolyan mondom eszem megall.
A magyarok akik nem keresnek eleget az esetek tobbsegeben 10 szonal tobbet nem beszelnek angolul. Ezt tapasztalatbol mondom, mert egy csomo magyar munkassal dolgoztatok es elkepeszto, hogy egy arva szot nem beszelnek angolul! Akikre en gondolok ezek festok, mazolok, parkettasok, vizvezetekszerelok stb. Ebbol kifolyolag egy magyar managernek dolgoznak es nyilvan olcsobban. Nekem is megeri, mert az egesz munka olcsobb lesz a vegen. Egy csomo esetben csak a munkara jonnek ki es hazaternek egy szep kis osszeggel. Win-win.
Nagyon sok a gyari munkas, ilyen olyan munkas, NULLA nyelvtudassal szinten. Itt nincs boritekbafizetes, annyit kapnak, mint a tobbi munkasnak ugyanabban a munkakorben.
Valamint rengeteg a jo nyelvtudassal rendelkezo es rendesen megfizetett kollega.
Bar meg ok is meg tudnak neha lepni, hogy hosszu evek ota itt elnek es nem torekednek a jobb nyelvtudasra. Na de ez egy masik tema.
Vegul csak elolvasom a cikket...remelem errol szol! :D

2016.03.30. 18:41:12

@London2009: Oke, hat en meg az ismeroseim ilyen szedett-vedett kornyekeken lakunk / laktunk, ott is kell lakni valakinek :). De az biztos hogy nem no-go zona, leven en is es a szoban forgo baratnoim is feherek es megis eletben vagyunk.

London2009 2016.03.30. 18:41:20

@mojyo: ertelek! :D
Delutan kezdek eledni es kb hajnal hasadtaig teljesen porgok. Szerintem valami hiba van az en rendszeremben is.

London2009 2016.03.30. 18:49:14

@Mirjam2: elolvastam a cikket es az alapjan valoban nem no go zona, de nem is olyan kornyek ahova vagyna az ember. Legalabbis en. : )

2016.03.30. 18:59:01

@London2009: Jo, de ez irrelevans a no-go zona tema szempontjabol. Minden varosnak vannak 'rosszabb' reszei.

2016.03.30. 19:04:03

@Mirjam2: Mint pl. Bp.en a 8. kerulet. Az most akkor egy no-go zona?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.03.30. 19:10:34

Az utóbbi hónapok legjobb posztja volt. Mind tartalmilag mind stílusát tekintve. Kiváló írás.
Minden elismerésem.

Shanarey 2016.03.30. 19:20:41

@Muscari: @Mirjam2:

szövegértés ???
:-))
A cikk arról szól hogy az újságírók szerint sem igaz ez, de a Magyar kormány propagálja ezt így mintha Európa olyan rettentő veszélyes kezdene lenni, és persze ezt prognosztizálja Magyarországra is, a menekültek okán. Akik ráadásul csak szállingóznak, mert a többség már tudja hogy a nagy Magyar vendégszeretet, nem nekik szól.

Nem azért tettem be a cikket, mert úgy gondolom vannak ilyen No-go zónák, hanem azért hogy akik ezeken a helyeken laknak, netán megírhatják a 444.hu nak hogy tényleg nem igaz.

Hiszen a cikk végén az újságíró ezt kéri.

Shanarey 2016.03.30. 19:25:26

@Mirjam2:

Ennyi erővel az is No-go zóna, de ez ugyanúgy nem igaz ahogy más Eu városokra sem.

Ám a felsorolás hiányos a VII. a VIII. a IX. és a X. kerületek egy része nem éppen emberbarát környék, de mégsem No-go zóna, mert annyira azért nem veszélyes.

Csodabogár 2016.03.30. 19:33:06

@Mirjam2: Malmöröl szokták mondani, hogy van ilyen része. Ugyanakkor mikor a több mint 50 éve Malmő közelében élő barátnőmet kérdeztem, aki Malmöbe jár társaságba, szinházba, fodrászhoz, orvoshoz stb. nagyon elcsodálkozott és nem tudott róla. Néha van olyan érzésem, hogy akik nem ott laknak többet tudnak mint az ott lakók. Jellemzően, amikor még kint laktam, a gyakori vendégek mindig kioktattak engem a helyi szokásokról. Azóta tudom, hogy a magyarok mindent jobban tudnak.

blackhairlady 2016.03.30. 19:37:42

@mojyo: Ezert kell mindent vallfan tartani, polotol a pulcsiig, igy szem elott van. mi hajtogatva van az gyurodik es nem is latszik a fiokban, igy elfelti az ember lanya hogy egyaltalan letezik:)) Fiokban csak fehernemu es farmer tartzkodhat nalam.

Csodabogár 2016.03.30. 19:37:48

@Mirjam2: Nem hinném. Néhány éve egy barátnőm ott vett egy vadonatúj házban lakást és soha nem mondta, hogy kényelmetlenül érezné magát.

2016.03.30. 20:01:29

@Shanarey: Nem a szovegertessel van bajom, csak nem olvasok napi szinten (sot, szinte egyaltalan nem) magyar sajtot ezert nem ismertem az elozmenyeket.

2016.03.30. 20:03:58

@Csodabogár: Pont ezt mondom hogy ugyanannyira vannak Pesten no-go zonak mint Londonban.

2016.03.30. 20:09:28

@Shanarey: Orulok hogy belinkelted egyebkent, feldobta a napomat! Nelkuled sosem tudtam volna meg hogy en a magyar kormany hivatalos allaspontja szerint no-go zonaban laktam :)

2016.03.30. 20:17:48

Egy újabb bizonyíték, hogy mi magyarok, képtelenek vagyunk a mosogatásnál feljebb jutni. Azért volt már valamelyik okostojástól sírás, hogy miért mindig mérnökök, IT-k, meg orvosok írnak posztot, és hol maradnak a kétkezi munkások?! :DDD

2016.03.30. 20:18:13

@blackhairlady: En sose felejtem el, ha egymillio darab is van, akkor is tudok mindegyikrol, ne felj. :D A vallfan tartas az a rud hosszusagatol fuggoen bir el dolgokat, akkor jon az egy vallfan harom-negy darab, ami ugyanugy nem latszik, mint a fiokban, es ugyse fer el mind a rudon, szoval egyszeruen mindent be kell vetni. :D

2016.03.30. 20:20:34

@pamut: Akkor mégis igaza van Bircának. A NYUGAT kétszeresen jól jár. Először is, hazaporszívózzák a pénzt. Másodszor, elszívják a fiatalokat a csóró k-európai országokból, hogy náluk dolgozzanak. Akarsz róla komolyabb kifejtést? :O

DieNanny CH 2016.03.30. 20:58:50

Köszi a posztot!
Meg kellett állapítanom, hogy ez a munka nem nekem való.

2016.03.30. 21:31:27

@Shanarey: MEG nincs, de KELL! :D

blackhairlady 2016.03.30. 21:41:17

@mojyo: Bocs, mindig az en kertvarosi closetombol indulok ki ahol kenyelmesen elferunk a ferjemmel ruhailag, pedig o sem kispalyas:))))))))))))

blackhairlady 2016.03.30. 21:45:54

@*Andi*: Na vegre valaki erti mi a sminkeles:)) Miert gondol mindenki mindjart a szinhazi sminkre?
En kb olyan gyorsan keszulok el reggel mint te.
Nagyon tetszett a posztod, a munkad is erdekes lehet, de az biztos, hogy nem mindenki alaklmas erre. Kordinalni 5 fonok munkajat, le a kalappal elotted. Sok sikert a tovabbiakban is!:)

2016.03.30. 22:05:39

@blackhairlady: Jolvan, nyertel, kertvarosi hazba tobbminden elfer :D Akkor is inkabb korabban kelek fel reggelente, hogy kibanyasszam a ruhaimat, mint, hogy ilyenbe koltozzek :D

fhdgy 2016.03.30. 22:08:17

@Mirjam2: szerintem Magyarországon csak egyetlen no go zóna van. Magyarország. :-)

*Andi* 2016.03.30. 22:44:32

@diggerdriver: Koszonom az elismero szavakat, kedves toled :)

*Andi* 2016.03.30. 22:46:53

@blackhairlady: Latod, azt en sem ertem.. :) pedig annyi fele smink van, de valahogy nalunk az terjedt el hogy aki sminkel, annak fekete a szeme es piros a szaja :) Nagyon aranyos vagy, koszi a biztatast! :)

Csodabogár 2016.03.30. 22:50:36

@mojyo: A szekrény kapacitás sajnos véges, viszont így érnék néha érdekes meglepetések. Véletlenül rátalálok valami jó darabra, ami évek óta nem volt rajtam, de még mindig jó.

pasztasuta 2016.03.30. 23:42:24

@LittleG (uk): kis limonádé, de cuki. az outfitek meg... ;)

blackhairlady 2016.03.31. 00:45:27

@mojyo: Vegre!!!!! Ugye nem csak ugy mondtad, hogy nyertem, komolyan is gondolod?:))))))))))))))

En egyebkent mar otthon is kiszortam a szekrenysort es gardrobot epittettem, stabil rudak 3 oldalrol, ebbol 1 oldalt 2 sorban, felette polcok, ruha, cipo, kiegeszitok gyonyoruen elfertek. Itt meg ez alap, van a master bedroom, abbol nyilik a master bathroom es abbol a closet. A kisebb szobaknal van amelyikhez van, van amelyikhez nincs furdoszoba kapcsolodas, de beepitett szekreny ott is van.

blackhairlady 2016.03.31. 00:47:45

@pasztasuta: tobbszor megnezem egy evben, Anne Hathaway es Meryl Streep oriasit alakit benne:)

P.Elliot 2016.03.31. 02:29:21

Nem ertem ezt a reggeli keszulodest hogy kapkodas van hogy mit vegyunk fel.
En ugy ereztem hogy erre reggel se idom, sem idegem hogy akkor valasszak ruhat, mar este eldontottem, kikeszitettem, cipostol egyutt, fehernemut, mindent , reggel csak annyi volt hogy beugrottam a zuhany ala, keszulodes kozben megiszogattam a kavemat, smink is volt mindig, affele egyszeru, konnyu, nem holmi esti kikeszites. A ferjem is kipakolta elore a homijat, a lanyomat direkt erre szoktattam tehat gyors gordulekeny volt a reggeli keszulodes es meg egy kicsit tovabb is alhattunk emiatt.
Persze van aki reggel szereti eldonteni hogy mit vesz fel a hangulatahoz illoen, na ezt en mar este megbeszeltem magammal es szinte sosem valtoztattam...

adg 2016.03.31. 05:16:18

Oh, reggeli keszulodes, kabatok???
Ugyan mar. Ceges polo, egy nadrag, cipo, indulas. Fel perc. Mi az a kabat?? :) Rendes helyen nem kell olyan.

Viszont kv az agyban, az minimum fel ora. :D

2016.03.31. 06:07:14

@P.Elliot: Nem akartam beleszolni, de en is mindig elozo este keszitem ki a ruhaimat. Eddig eszembe sem jutott hogy van aki nem. Mindenki magabol indul ki :)

Taxomükke (UK) 2016.03.31. 07:15:57

Valahogy mi pasik kicsit keveset kommentaltunk az utobbi 24 oraban...

Evain 2016.03.31. 14:08:01

@*Andi*: @europass8: mi egy nagyon kisvárosban élünk a családdal, én pedig Hoofddorpban dolgozom, amit szintén nem neveznék nagyvárosnak (viszont közel a reptér, ezért rengeteg nemzetközi cég központja települt ide). :P

Dragonlady (Bp, Hun) 2016.03.31. 21:52:17

@P.Elliot: @Mirjam2:
és ha váratlanul szakad az eső vagy öt fokkal kevesebb van?

Warlimont 2016.04.01. 13:51:17

@*Andi*: " Szia! nem annyira a kiejtesen, mind inkabb a folyekony nyelvtudason van a hangsuly. Valoszinuleg soha nem lesz annyira valodi brit az akcentusom, mint annak, aki itt szuletett, de aki akar, az megert :) neha van, aki visszakerdez, de ez szemelyisegfuggo inkabb.."

Sved tapasztalatom, hogy amikor rakerdeznek, hogy honnan jöttem, dicserik, hogy milyen jol beszelek svedul, meg megy a milyen szep varos Budapest tema, akkor eppen banthatja a fuluket a benszulött szamara nyilvanvalo akcentusom. :)

Svejcifarkas 2016.04.01. 17:11:54

Szuper írás, átjött a flow-érzés, ami nagyon pörgős, de támogató közösségekben kapja el az embert, ilyenkor egy perce sincs felesleges gondolatokra, kitisztul minden s meglepően koncentrációképes. Ilyen napok után a fáradtság is jóleső.
Talán még az in-house pubozás után megemlített londoni éjszakai életet részleteztem volna ki jobban, az is van annyira tartalmas, sokszínű és mély emberi kapcsolatokkal telített, mint egy munkanap.

LondonFashion 2016.04.01. 17:12:00

@London2009: Vegigolvasva a kommenteket, nagyokat mosolyogtam es ugy velem hogy @*Andi*, @mojyo, te es en tok jo tarsasag lennenk! :)) Nincs kedvetek osszefutni egyszer Londonban egy kavera? @mojyo nem jarsz errefele mostanaban?

A Tyne folyó déli partja 2016.04.01. 22:50:45

@Pernilla: pedig a barátnőmnek az egyik helyen, ahol recepciós volt, előírás volt a rúzs.
Meg a szoknya is.

Màs: végre nem egy olyan poszt, mint a múltkori, hogy hű, de laza, kávézgatással, meg trécseléssel telik el a munkaidő.

A Tyne folyó déli partja 2016.04.01. 22:50:45

@*Andi*: persze, hogy nem lesz olyan akcentusa az embernek, mint ha itt született volna, ez szimplán biológia.

A belekötésről: nekem egy tízéves mondta (mert direkt nem akart megérteni), hogy azért nem érti a magyarázatomat mert nem tudok angolul, (angoltanár vagyok:)
Mire szünetben a másik kissrác megkérdezte tőle, hogy dehát most is folyamatosan beszélgetsz Missel, most érted? :)

A Tyne folyó déli partja 2016.04.01. 22:50:45

@London2009: nem csak Londonból áll ez az ország...s máshol se csak mosogatók meg infósok vannak.

A Tyne folyó déli partja 2016.04.01. 22:50:45

@mojyo: és mi a fenét csinálsz? Én egy óra alatt reggelizek, hozzá újságot olvasok, zuhanyzok, megetetem a macskát, s egy ötperces smink is belefér.

LondonFashion 2016.04.02. 00:25:41

@A Tyne folyó déli partja: Van egy teoriam. Ha sok idod van reggel, akkor talalsz tennivalot, ha nincs sok idod, akkor rutinszeruen csak azt csinalod, ami tenyleg szukseges. Peldaul en utalok es nem tudok koran kelni, igy mikor egy evig 6-14-ig dolgoztam egy 15percre levo kavezoban, akkor 5:20-kor keltem, zuhanyoztam, felvettem akarmit, mert bent ugyis atoltoztem egyenruhaba, semmi smink, reggeli vagy ilyesmi, csak uzsgyi be. 5:50-re beertem, atoltoztem es 6-kor kezdtem. Kb 15-20perc volt a reggeli keszulodes. Most mikor 11-kor kezdek, 8:30 korul kelek, elmegyek zuhanyozni, feloltozok jatszosba es korbenezek a nappaliban. Ilyenkor en vagyok mar csak otthon. Altalaban kupi van (en rendmanias vagyok, ugyh szamomra mindig kupi van), igy intezkednem kell, pl.: gyorsan rendbeteszem a kanapet, egy helyre teszem a 3! ossze-vissza hevero laptopot (jo, negyen lakunk egyutt, igy mar ertheto), letorlom a dohanyzoasztalt, ha eppen nagyon poros, felsoprok, a konyhapultot attorlom (amit a fiuk altalaban ragacsosan hagynak a reggeli utan). Miutan minden kesz, nekiallok reggelit csinalni, ha van meg idom, akkor elvitelre ebedet is. Csinalok egy kavet es jo esetben 10-re kesz vagyok es nekiallhatok keszulodni. Egy kis smink, csak alapozo, bronzosito, szempillaspiral, de ha vmiert tobb idom van, beprobalkozok egy macskas szemhejtussal is (google cat eyeliner), ami legalabb extra 10 perc, mert sosem lesz egyforma a ket szem, akkor egyik torol es ujrakezd stb. Nagy harc ez. :) Na es csak ezutan toprengek el, hogy mit is vegyek fel. Neha gyorsan megy, minden klappol, neha nem tetszik semmi, ebben kover vagyok, ahhoz vasalni kellene, ez tul sokszor van rajtam, ahhoz milyen cipot vegyek fel stb. Kb. 10:30-kor indulok el, de sokszor meg kesobb is. Viszont ha valamiert korabban kell bent lennem vagy ha ejszakai filmmaraton utan csak 9 korul sikerul kimasznom az agybol, akkor csak akkor csak a zuhany-oltozes-enyhe smink kombinaciora koncentralok es futok is.

LittleG (uk) 2016.04.02. 04:40:54

@pasztasuta: mielőtt az este lefeküdtem volna, odaraktam letölteni. Egy-kettőre lejött, mondom belenézek. De csak 5 percet.

...

Most lett vége :)

A Tyne folyó déli partja 2016.04.02. 22:46:50

@LondonFashion: hát én nem rohanok, meg nincs is olyan rengeteg időm, mondjuk, én alapban 9-re járok (de flexi, úgyhogy fél nyolctól lehet menni, és néha megyek is - sajnos úgy rugalmas csak, hogy csúsztathatsz, meg mehetsz előbb, maradhatsz később, úgy nem, hogy mondjuk elegem van, most hazamegyek, vagy hogy ma később megyek be, ezekhez előbb engedélyt kell kérni).
munkahely öt perc sétára van, 8 körül szoktam felkelni, reggeli, kávé, újságolvasás, zuhany, öltözés - elvileg kell, de annyira nagyon nem, csak ne legyen farmer - smink hol igen, hol nem.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása