oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2016. március 14. 06:49,  Rémálomtól rémálomig Londonban 132 komment

2016. március 14. 06:49 Határátkelő

Rémálomtól rémálomig Londonban

Az Egy napom sorozat mai részében a brit főváros következik, Magda meséli el hogyan is telik egy átlagos napja, amit a kutya és a (rémálomszerű) tömegközlekedés fog keretbe, de közben kiderül az is, miért öltöznek úgy az irodai munkához is a nők, ahogy, és melyik kantin az igazi. (A képekért köszönet a szerzőnek.)

Neked hogyan telik egy napod? Írd meg, készíthetsz mellé fotókat, videót is akár - és ne feledd, nincs unalmas nap és unalmas munkahely! :) A cím: hataratkeloKUKAChotmail.com.

A sorozat korábbi részeit itt találjátok!

cim_58.jpg

„A napom azzal indul, hogy hét körül ébredek, és megpróbálom kikönyörögni a kiskutyát az ágyából. Ő sem szeret korán reggel kelni, teljesen megértem. Ami persze igazságtalan is valahol, mert én ihatok kávét, ő meg nem.

Irány a park, ahol még mindig könyörögnöm kell, hogy haladjunk, mert ő tényleg nem egy morning person. Dog. Mindegy. Szerencsére a szomszéd utca már a park, ami akkora, mint a Városliget a Pecsa, a Közlekedési Múzeum és a műjég nélkül.

Ha több időm van, akkor lesétálunk a Temze partra, ami teljesen futurisztikusan néz ki. Egyik oldalon Chelsea gyönyörű házai, másik oldalon csillogó üveg mindenhol, felhőkarcolói magasságokba érnek az épületek, a vízen lakóhajók, úgy néz ki, mintha egy nyaralóhelyet véletlenül a Manhattan közepére építettek volna.

fullsizerender_5.jpg

Először irigykedtem is ezekre a csodaházakra, milyen szép a kilátás onnan, este üldögélhetnénk a teraszon a naplementében borozva. De egyik ismerősünk itt lakik a tizennegyedik emeleten, és nemhogy nem lehet kiülni a teraszra, még cigizni se lehet kimenni, mert a folyamatosan süvítő szél kifújja a kezedből. 

Közben elhaladunk az Albert híd mellett, ami az Erzsébet híd kiköpött mása kicsiben.  Igen, az olvasó láthatja, hogy Pesttől még mindig nem sikerült elszakadnom. (Hát higgyék el, tényleg nem. Ahogy leszállok Ferihegyen, átkapcsolok pesti üzemmódba, és amíg itt minden nap iszom kávét a Costában, addig Pesten megláttam, hogy ezer ft egy tejeskávé, felháborodottan kérdeztem a meglepett pultoslánytól, hogy MICSODA? EZER FORINT? Na jó, nem kérek! Viszlát!)

fullsizerender_3_1.jpg

Ha hazaértem adok enni a kutyának, és kiírom egy cetlire, mert amíg ezt nem vezettük be, addig az volt, hogy reggel kivittem sétálni, amíg a fiúm aludt, hazajöttem, megetettem, és elmentem dolgozni. Ő mindig később kel, kivitte sétálni, hazajött, megetette, elment dolgozni.

Délután hamarabb ér haza, kiviszi sétálni, utána megetette, és ment találkozni a barátaival. Én később értem haza, kivittem sétálni, hazajöttünk, megetettem. A kutya meg egyre csak hízott és hízott, amíg rá nem jöttünk, hogy négyszer kap enni kettő helyett, a kiskutya meg nem szólt volna!

A munkába járás rémálma

A reggeli utazás Londonban felér egy rémálommal. A munkaidő kilenc-fél tízkor kezdődik, reggel nyolckor a belváros még kihalt teljesen. Egy óra alatt közlekedik több millió ember, és sokszor előfordul, hogy csak a hatodik-hetedik metróra tudok felszállni.

Viszont a londoniak rettenetesen jók sorbaállásban. Szerintem ez az egyik hobbijuk. Más magyarázat nincs arra, hogy sztoikus nyugalommal szobroznak húsz perceket száz méteres EGYES SORBAN a buszokhoz, nincs lökdösődés, nincs gyurcsányozás/orbánozás/demszkyzés.

Olvasnak, zenét hallgatnak, nyomkodják a telefont, és csöndben araszolnak előre. Hihetetlen, komolyan. Nekem főleg Pest után, vagy Tel Aviv után, ahol az első nap azt tanultam meg, hogy itt nincs olyan, hogy sor. Azt hiszem erre nincs is megfelelő héber szó, mindenesetre én egyszer se hallottam.

Az Allenbyn vártam a serutra (iránytaxi), ahol teljes meglepetésemre kilöktek a sorból, ahogy megérkezett a kisbusz. A következőnél valaki megfogta a könyököm, és lependerített a lépcsőről.

A harmadiknál már nem hagytam magam, ott csak simán átgyalogoltak a lábamon. A negyediknél egy idős néni megszánt, és „új bevándorló!” felkiáltással utat kért nekem, persze két percen belül kiderült, hogy magyar volt. Gondolom ez csak az egyik ok, miért nem hemzsegnek Izraelben az angol turisták.

Nagyon nehéz volt megszoknom ezt a tömeget, és sokszor visszasírtam a hármas metrót, ahol a reggeli csúcsidőben se volt olyan, hogy ne férjek fel a metróra, még a metróégéseket is bevállalom és a pótlóbuszt, de a londoni közlekedés csúcsidőben tényleg minden képzeletet felülmúlóan rémisztő.

Különben a jegyárak is változnak a metrón és a londoni vonatokon: hétfőtől péntekig 6.30-9.30-ig, és 16.00-19-00-ig drágább, ezalatt az időszak alatt nem lehet biciklit szállítani a DLR-en, a vonaton, és az Overgroundon.

fullsizerender_4.jpg

Viszont egy előnye van, Londonban mindenki láthatatlan. A metrón általában olvasnak / filmet néznek / zenét hallgatnak / körmöt lakkoznak / sminkelnek / fésülködnek / pötyögnek a laptopon / eldobálják a Metro újságot. Senki nem foglalkozik a másikkal, még szerintem krumplit is pucolhatnék, azt se vennék észre. Egyébként a metrón szoktam sminkelni, ha itt is lehet, minek húzzam ezzel otthon az időt.

A nagy tömeget jól jellemzi, hogy a forgalmasabb állomásokon, pl. Canary Wharfnál egy üvegfalat (tudom, hogy nem üveg az anyaga, nem kérek kommentárt) húztak fel a metró és az utasok közé, az ajtók akkor nyílnak, amikor a metró beérkezik. Ez segíti a gyorsabb haladást, és nem lökik egymást a mélybe.

Munkahely – kezdés előtt

Az irodába kilenc-tíz körül ér be mindenki, de azt nem mondanám, hogy azonnal nekiállnak dolgozni. A mi épületünkben van egy hatalmas biciklitároló, az alagsorban öltöző, zuhanyzó, szárító szoba, vasaló, hajszárító.

Itt általában mindig nagy a forgalom, és nem egyszer téptük ki egymás kezéből a hajszárítót. Aztán egy idő után elromlott, de szerintünk valaki direkt csinálta. Tehát az épületbe érkezés még nem jelenti, hogy automatikusan el is kezdenek dolgozni, a földszinti kantin ilyenkor csúcsra jár. Olcsóbb a kávé, mint a mellettünk lévő Caffe Neróban, de ugyanolyan.

Én viszont rájöttem, hogy a mellettünk lévő irodaépület kantinja még a miénknél is olcsóbb, így oda járok reggelente kávézni, croissant enni, a belépőkártyám megfordítva pont ugyanúgy néz ki, mint bárki másé.

Visszatérve az irodához. Nem vagyok meggyőződve, hogy az angolok a munka hősei. Reggel ugye húsz perc a reggeli, az oké. De hogy két-három óránként tea szünetet tartanak, és egy órás ebédszünetet is, délután ötkor pedig mindenki eldobja, ami a kezében van, az eredményez számításaim szerint nettó három óra érdemi munkát a nyolcból. Ami inkább hét.

fullsizerender.jpg

Ruha (és smink) teszi?

Az öltözködés a nőknél nekem nagyon vicces. Business casual az előírt, ezt a férfiak be is tartják, szigorúan öltönyben. Persze azért harminc alatt nálunk is angol ficsúrok a jellemzők a teljesen szűkre szabott nadrággal, amiben néha nem tudom, hogy tudnak létezni, némelyik annyira szűk, hogy hogy tud benne egész nap ülni? (Ja, nem ül, hát teázik, reggelizik, ebédszünetre jár, félóránként cigizni.)

A nők viszont akik nem vezető beosztásban dolgoznak, úgy néznek ki, mint akik életük bulijára igyekeznek. A 12 cm-es de sokszor magasabb és platform cipő a minimum, enélkül nem nő a nő. A miniszoknya inkább, mint a térdig érő, és vastag smink. De a nagyon vastag. Műszempilla. De a felragasztható. Feltűnő rúzs. Ez tényleg elmaradhatatlan, és a Mulberry táska természetesen.

Néha nem is értem, hogy a férfiak hogy tudnak a munkára koncentrálni, mikor az egy főre jutó dekoltázsok száma nagyobb, mint egy random szórakozóhelyen Siófokon. És az nyár.

Persze, persze, értem én, hiszen a legtöbben férjhez akarnak menni, ahogy azt az egyik kolléganő is megjegyezte, mikor kérdeztem, hogy de csinos vagy, színházba mész? Ja, nem, csak szeretnék egy gazdag férjet.

Szóval mindenki nagyon jól néz ki. Kivéve engem. De ezen hamar túlteszem magam, mert így legalább senki nem gondol riválisnak, és bátran odamehetek bármelyik férfi kollégához öngyújtót kérni, nem terjed szélsebesen a pletyka másnap, hogy lefeküdtünk. Igen, a munkahelyi pletyka az itt is munkahelyi pletyka országtól függetlenül.

Délután ötkor, legkésőbb fél hatkor hosszú tömött sorokban hagyjuk el az irodát, hogy benépesüljenek a környékbeli pubok. Először nem értettem, hogy miért kezd mindenki későn, dolgozni, és nem fél 8-8-kor, mint minden normális ember, de nem tartott három napig, hogy rájöjjek.

Munka után, hazafelé

Hazafelé ugyanaz a rémálom a közlekedés, mint reggel, megspékelve azzal, hogy csütörtök a kispéntek, és este kilenc körül kezdődik a második csúcsidő a becsiccsentett hazafelé tartó cityben dolgozók hadával.

Szóval hazaérve megint kutyasétáltatás, és utána a pubban találkozó a barátainkkal, akik úgy járnak a helyi kocsmába, mint a saját nappalijukba. Itt meleg van, kandalló, tisztaság, tágas tér - mindenki elfér - mindig van étel és ital, ezek közül nem mind mondható el az angolok nappalijáról. Különben a pub rövidítése a public house-nak. Így már érthetőbb a nappalival vont párhuzam.

fullsizerender_1.jpg

Szóval ez egy átlagos nap Londonban, nem mondom, lehetne érdekesebb is. Néha emlékeztetnem kell magamat, hogy a világ egyik legcsodálatosabb városában élek. Úgyhogy most azonnal biciklire is pattanok, és lemegyünk a Richmond parkba a kiskutyámmal, hogy azért vidék is legyen.”

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: sorozat egy napom London Anglia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr278473214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szukicsmagda 2016.03.14. 10:17:23

@Csodabogár: mert reggel egy orat kutyat setaltatok, tole nem vennem el az idot. kulonben 10/kor kezdodik a munkaido. es daily task assistant. vagyis icuka vagyok.

2016.03.14. 10:21:16

@Szukicsmagda: Azt hittem, Magda vagy! :)

Szukicsmagda 2016.03.14. 10:46:05

@Mirjam2: haha igen:) de az icuka vagy marika sokkal jobban hangzik erre a munkara. icuka! fenymasolja le legyen szives ezt a szerzodest, es hozzon be egy kavet!

Muscari 2016.03.14. 11:01:22

@Hobbiszakács: vettem észre, én csak alkalmakra szoktam sminkelni :-)))

pinkunicorn (UK) 2016.03.14. 11:10:37

AHHHHHH, a metron sminkeles!!! Tudom en, hogy mindenki azt csinal, amit akar; plusz itt tarsadalmilag elfogadott, hogy sminkelnek a nok mindenhol... de itt mindenhol, minden sarkon, mindenki sminkel! Mintha a nok otthona egy alternativ univerzumban lenne, ahol nem letezik smink!
Na, de az nagyon is igaz, hogy itt a nok 200 kg sminket tesznek fel es ez amugy kb 30 percukbe telik a metron. Amikor nem mellettem ulnek, akkor nem szamit (kiveve, amikor jokat nevethetek az 5 percig tatott szajjal szempilla-spiralozason), de amikor mellettem ul es a konyokevel fel oraig probalja kiszurni a szememet, mikozben sminkel... ARRRGHH.
Mivel itt nem sok napsutes van, a nok hulla sapadtak es gondolom ezert erzik szukseget a rohadt vastag sminknek. De kerdem en, 10 perc otthon, indulas elott nem eleg egy alapozo, szemceruza, szempillaspiral, ruzs kombohoz?

Muscari 2016.03.14. 11:12:20

@Szukicsmagda: az a baj ezzel, ezek a nevek már mind kikoptak, a mai hatvanas koroszálynál fiatalabbakat már nemigen hívnak így :-) Attól még persze jól hangzik, csak előttem mást nem egy fiatal vagy középkorú nő képe jelenik meg, hanem kb a szomszéd néni otthonkában :-)

Hari Seldon 2 2016.03.14. 11:32:17

Nem tudom mi ez a nagy felhajtás a smink körül. Van aki sminkel, van aki nem.

HardPötty 2016.03.14. 11:52:06

@Hari Seldon 2: nekem pl nem a sminkel van bajom, mert rengeteg nő ízlésesen sminkel. Nekem az nem tetszik, amikor valaki ízléstelenül és/vagy rengeteg sminket visz fel az arcára... amikor gyakorlatilag egy másik nő arca néz rád.
A feleségem ritkàn visel sminket és akkor is szájfény+ szempilla spirál kombót használ, de mondjuk mázlista vagyok, mert ő termeszetes szépség.. meg reggel ébredés után is. Ebből fakadhat, hogy a túl sok smink számomra nem vonzó vagy esztétikus.
A kevesebb néha több.

©________ 2016.03.14. 11:59:33

@BircaHang Média:

Te csak tudod, olyan regen elsz a magyar mindennapokban...
Ja, nem is...

@Mirjam2:
Kicsit megteveszto a nev :-)
www.port.hu/megall_az_ido/pls/w/films.film_page?i_film_id=1618
(Bocs Magda:-))

P.Elliot 2016.03.14. 12:20:33

A New Yorkba meno vonaton en is lattam sminkelo noket, mondjuk 10-bol egyet de teljesen termeszetesnek tunt hogy erre hasznalja azt a majdnem egy orat amig beviszi a vonat. Egyszer vegig asszisztaltam egy ilyen kikeszitest, vekony semmilyen kepu no volt, 30-as, miutan felszallt, kipakolta a cuccait az olebe a lapos taskajara, megfesulte a hajat, hatrakototte egy hajgumival, szepen felvitte az alapozot, szemfesteket, mindent, nagyon lassan, kenyelmesen, kozben meg a kavejat is iszogatta, nagy muvesze lehetett a dolognak mert semmi sem volt rajta utana feltuno, nem eros a festek, annyira termeszetes volt hogy megcsodaltam es megjegyeztem nehany dolgot, nem igazan lattam rajta hogy kifestett volt inkabb hogy meg voltak erositve rajta a dolgok, a ruzst is sikerult ugy felkenni hogy alig latszott raja de gyonyoruen kiemelte a szajat ami festek nelkul egyszeru volt, kifestve szep formas, megneznivalo. Valoszinu hogy minden reggel ezt csinalta, ideje volt, jol kitanulta. nezegettem hogy milyen markas kozmetikumot hasznal, de nem lattam csak igen egyszeru dolgokat nala, de mondom muvesz volt. Amikor befejezte mar kozel jartunk a varoshoz, akkor a hajat hozta rendbe nehany jol benyomogatott hullammal, elovett nehany divatekszert, feltette, megrazta magat es egy megnezni valo szep kis not lehetett latni, a festekektol az a kicsit sovany nyuzottabb arca is kikerekedett. A kifestes utan furcsa modon meg a fejtartasa is megvaltozott, tudta hogy megszepult, a tulso oldalon ulo ferfi is elismeroen nezegette kis felpillantasokkal.
Legszivesebben gratulaltam volna neki hogy milyen tunderi lett, / a ruhaja is szep volt, divatos kosztum/ de nem illik itt velemenyt nyilvanitani.
Megtanultam tole tobbek kozott azt hirtelenul hogy amit a kozmetikusok allitanak hogy a szem belso reszere feher szint kell rakni es nagyobbnak latszik a szem. Nem, plusz latszik ugy hogy affele "indian" kikeszites.Hat a no nem rakott, semmi extrat nem tett amit tanitani szoktak csak mindent kirajzolt, felnagyitott magan, a szemoldok vonalat sotetebbre vette, szep puhan, nem feltunoen, a szemet kirajzolta korbe de ugy hogy alig volt vastagitva es a nem tul nagy szemet magasabbra rajzolta egy kicsit a szem belso zuga fele amitol a szeme megnagyobbodott, kitagult, erdekes pillantasa lett, a szajan is megrajzolta a vonalat de ugy hogy elkente utana hogy ne lasson a rajzolat es a ruzzsal kicsit a felso szajreszt vastagabbra rajzolta egy kicsit amitol olyan szepvonalu, kicsit szexibb lett de nem volt erosen ruzsozott .
Na ott akkor megtanultam a szemceruza hasznalatat hogy olyan szemet rajzolok magamnak amilyet csak akarok, szemoldokot is tudom formalni es minden termeszetes lesz ha jol elsimitom es nem hagyom hogy festettnek lasson, illetve ne erosen festettnek.
A kozmetikusok a teveben nem egeszen igy csinaljak ahogy ez a no csinalta, tehat tanultam nehany fogast.
A vegen egy tip-top szep kis no szallt le a vonatrol es igaza volt hogy ott keszitette ki magat szep kenyelmesen, minek is szant volna erre idot otthon.
Szoval en semmi rosszat nem latok benne ha valaki erre hasznalja az utazos idot. Meg a kozeli utasok sem unatkoznak ha latjak, vegig asszisztalhatjak a muveletet, meg okulnak is belole....

Csodabogár 2016.03.14. 13:08:01

Sminkelés. Fiataé koromban nem is volt divat. Viszont én valahogy igen sápadtnak születtem. Már az iskolában is mindig orvoshoz küldtek, pesig makk egészséges voltam.Ma már ha orvoshoz megyek is sminkelek, mert különben rögtön laborra küld. No meg ma már nem akarok betegesnek kinézni. Fiatalon ez nem zavart. Soha nem dolgoztam olyan irodában, ahol ez számított volna. Igaz azokon a helyeken 15 perc kávészünet 45 perc ebédidő, különben meg hajtás ezerrel. Svájc!.:-)
Lógni lötyögni munkahelyen csak Svédországban sikerült, de ott mindenki ezt csinálta és nem is volt annyi munka, hogy hajtani kellett volna.

Szukicsmagda 2016.03.14. 13:11:19

@Babette©: de igen, ezért szukics magda. az igazi nemvem persze nem ez.

P.Elliot 2016.03.14. 13:18:26

@Csodabogár: Ez mulatsagos volt hogy festetlenul rogton laborba kuldenek....
Valoszinu hogy igen feher lehet a borod, sajnos nekem is de azert meg nem ijeszto, valoszinu hogy kesobb majd ahogy az evek mulnak meg jobban kivilagosodik.
Istenem, ez meg m indig jobb mint egy baratnomnek akinek sargas, foltos a bore, sot szurkes, o sem tudja mitol bar a multban volt maj problemaja, talan annak az utohatasa.

P.Elliot 2016.03.14. 13:21:54

@Szukicsmagda: Ugy jo kis poszt, udito igy hetfon, szep kis kutyad van. Az eb nem jelentette hogy mar reggelizett? Az en macskaim sem, ha nem erek haza ebedidoben megeteti a csalad. Aztan ha nincsenek itthon mire hazaerek a macskak szemrebbenes nelkul hazudjak a nyomomban jarva hogy meg nem ettek, termeszetesen hozom az ennivalot de a hazugsagra gyorsan rajovok ha hagynak az etelbol....kutya ugy tudom sosem hagy. Nehez rajonni....

Pernilla 2016.03.14. 14:49:30

@Hari Seldon 2: sőt, van aki leggingset is hord mellé ;-)

Virago_1000 2016.03.14. 15:23:15

@Hobbiszakács: en meg mellszort, labszort nyirok a metron.

LondonFashion 2016.03.14. 15:41:10

@Szukicsmagda Ezért örülök sokszor, hogy nem csúcsidőben dolgozom az Oxford Circus-nal (11-7pm), így nem igazán volt még részem tömegnyomorban a metrón (máshol igen). Néha előbb leléptem, 6 körül, de rájöttem, hogy felesleges, mert kb. 7-ig tartana amig leérnék a platformra, akkora a tömeg már az utcán a lejáróknál, így ilyenkor inkább busszal megyek haza.
A sminkelést a metrón/buszon én is megrökönyödve néztem először, de ha ezzel tényleg csak extra alvásidőt szeretnének, akkor elnézem... :))) Én is alig bírok reggel kikelni az ágyból. A metrón mindig az ingyenes hírújságokat olvasom, reggel a Metrot, este az Evening Standard-et. A barátaim meg szoktak lepődni, hogy milyen informált vagyok... :)))

gaszton15 2016.03.14. 15:41:14

Tetszett az írás! Sok mindennel egyetértek. Az angol nő sminkel a metrón, de sminkel a piros lámpánál is a kocsiban. De a gyerekért a suliba is majd perfect sminkbe mennek. Hozzátenném, ezekkel a fejekkel, ez kell is! Aki meg nem akar szenvedni a tömegközlekedéssel, tömeggel, az vegyen egy scootert és tizedannyiból megoldja...

skye8 2016.03.14. 15:59:18

Most vagyok csak igazan halas hogy kertvarosban lakom es 25 perc alatt beerek a munkahelyre az autopalya HOV savjan.

Herr Géza 2016.03.14. 16:32:39

@Hari Seldon 2: Így van. Én például nem szoktam. :))))

Herr Géza 2016.03.14. 16:34:11

@Virago_1000: Mert nehogy már ezért tíz perccel hamarabb kelljen felkelned... :))))

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.03.14. 16:41:15

@P.Elliot:
"vekony semmilyen kepu no volt, 30-as, miutan felszallt, kipakolta a cuccait az olebe a lapos taskajara, megfesulte a hajat, hatrakototte egy hajgumival, szepen felvitte az alapozot, szemfesteket, mindent, nagyon lassan, kenyelmesen, kozben meg a kavejat is iszogatta"

Élethű képet festettél, nagyszerű a kommented!

montroyal ( CAN qc) 2016.03.14. 16:55:09

Off udv mindenkinek Singaporebol. Munka meg munkabajaras. Nem tudok hozzaszolni meg masfel honapig amig korbe nem jarom a vilagot Hamar le lehet szokni a munkarol nekem sikerult de raszokni szornyu lesz
kepfeltoltes.hu/160314/1299309332image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
kepfeltoltes.hu/160314/783993261image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ezek a tiltasok buntetesek nagyon jol mukodnak nalam ez a varos a csucs eddig Mindenert buntetes jar pl nem hozhatsz be a hataron ragogumit nem ragozhatsz itt
3 napunk van itt azutan Thailand. Nagyon meleg van erre fele de inkabb a melegtol izzadjak mint a munkatol
Sziasztok

Herr Géza 2016.03.14. 17:32:07

@montroyal ( CAN qc): Tök jók a képeid, csak mindig, mindegyiken van egy igen randa fazon. Ez a manusz mindenhol ott van? Vagy direkt veletek utazik ?????
:))))))))))))))))

Demi78 2016.03.14. 17:50:18

Sziasztok, kicsit OFF, bocsanat, de infot keresek egy temaban.

Ha van olyan forumozo, aki (mindket szulo magyar) kinn vallalt gyereket (orszag nem szamit), tudna nekem irni privatot? Lenne egy-ket kerdesem. Ha sokan vagytok, az elso egy-kettonek valaszolok, a tobbieket nem tartom fel:)

Nyugi, nem kozvelemenykutatas es nem a gyerehazafiatal programtol vagyok:), csak hasonlo cipoben jarunk nemsokara (FR)es fontos lenne tudni az elso lepeseket a ketnyelvuseg fele.

Koszonom!

Herr Géza 2016.03.14. 17:58:19

@Demi78: Nem baj, ha itt? Ne "csináljatok" semmit, ne ti próbáljátok a gyerkőcöt kétnyelvűvé tenni (úgysem fog sikerülni :D), ellenben vigyétek mihamarabb francia bölcsődébe/oviba, az semmi perc alatt megteszi a magáét. Ti inkább a magyart próbáljátok nála fejleszteni.
Már ha jól értettem a problémátokat. :))

Taxomükke (UK) 2016.03.14. 18:00:58

@Herr Géza: Mindig tudtuk, hogy kedves, am oszinte uriember vagy...
:)))))))))))))

Herr Géza 2016.03.14. 18:14:14

@Taxomükke (UK): @**mimi**: Hát, igyekszik az ember... :)))))

Dragonlady (Bp, Hun) 2016.03.14. 18:42:07

Húsz éve nem sminkeltem. Asszem akkor is csak véletlenül. Mennyi időt megsporoltam alvásra :-)

SzZoole 2016.03.14. 19:31:20

@Dragonlady (Bp, Hun): nagyon helyes tetted:)
Sose tetszettek azok a nok akik minden reggel bele esnek a festekesvodorbe.Kirakati babuk.
A termeszetes szepseg az igazi szepseg.

youtu.be/I67Lj8EK92s

2016.03.14. 19:34:08

En mondtam, hogy hulyeseg a kilenctol-otig tarto munkaido, lehetnenek rugalmasabb munkaidok a nagyvarosokban igazan...

Amugy a metron sminkeles elonyet ertem, hogy nem kell elobb felkleni hozza, de az nem idegesito, hogy egesz nap cipelni kell a smink cuccot? Tudom, nem foglal sok helyet, de nem torik ossze a taskaban a szemfestek, meg ilyenek? Meg kifolyik a szempillaspiralbol a tinta es annyi a nagy mugonddal megtordelt hataridos dokumentumnak, satobbi? :D

De ha mar semmikepp sincs ra ido otthon, akkor tenyleg inkabb metron csinaljatok, mint a nyilvanos WC-ben, gondoljatok igenytelenebb lanytarsaitokra is, akik kaveval emelik ki leginkabb a szemeiket, de azert megneznek magukat a tukorben, ha odafernenek :D

DieNanny CH 2016.03.14. 19:39:15

@Dragonlady (Bp, Hun):

Én emlékszem, középiskolában a barátnőm egyszer szemceruzával körberajzolta a szemem... Régen volt, tán igaz sem volt...
Helyette inkább 20 percen keresztül alaposan megreggelizek.

Dragonlady (Bp, Hun) 2016.03.14. 19:50:25

@Zoole[uk]: a szépségtol én messze állok, rajtam a smink se segítene :-D egyébként ugyanaz az érzés, mint a nejlonharisnya, amikor sikitani tudnék attól h nem kapok levegőt.

@Nanny nek e m ebredestol indulásig max 20 perc a szintido. Reggelizni vagy kilogtunk becsekkolas után (túlkkorán kellett bejarni) , vagy a harmadiktol az iskolabuszig (yangonban). Esetleg motoron is be tudok dorgolni f e l kézzel egy b a nant. Kávé menet közben mármint reggel valahol pl el s o óra alatt. :-)

SzZoole 2016.03.14. 19:53:53

@Dragonlady (Bp, Hun): figyelj,en lattam rolad kepet,semmi baj nincs veled:)
Az igazi szepseg belulrol fakad.Persze tudok olyat is aki kivul csunya,de belulrol is rosszindulatu es romlott.

Dragonlady (Bp, Hun) 2016.03.14. 19:55:18

@mojyo: én már eleve nem értem h egy csomó munkát miért nem otthon csinálnak mondjuk heti egy meetinggel. Tesóm multinál dolgozik ma itthon laptoprol megcsinalta a szokásos hétfői össz európai beszámolót. Más hétfőn minek bemennie? Úgy örült neki h süt a nap és boklaszott kint is aztán most fejezi be (gondolom).
nyilván agysebesz okmanyirodas markolos tanár futoszalagos teszko penztaros stb nem játszik, de a többit nem értem.

Dragonlady (Bp, Hun) 2016.03.14. 19:59:32

@Zoole[uk]:
te figy tegnap már tisztáztuk , h nem veszel feleségül , nem? Ha mégis, lecci szólj, mert perpill külön szervezest igényel az is, ha hajat akarok mosni (gyerek feláll és eldől korszakát éli), szóval jól jönne egy kis segítség. Kösziiiiike :-D

SzZoole 2016.03.14. 20:04:11

@Dragonlady (Bp, Hun): persze,hogy segitek,meg a hatad is megmosom:)))
A gyerkekhez is nagy turelmem es tapasztalatom van,komolyan:)

2016.03.14. 20:06:15

@Dragonlady (Bp, Hun): Hat igen, vagy ha benn is kell lenni peldaul archivalni vagy ilyen dolgokat csinalni, akkor is hatekonyabb lenne az egesz, ha akkor lehetnel benn, amikor te akarsz. Ennek nyilvan meg lenne a maga hatranya, peldaul mikor van a munkaido, mikor lehet zavarni ugyebar, az azert nyilvan nem lenne jo, ha elmosodnanak a hatarok munka es maganelet kozott es mindenkit 24/7-ben hivogatnanak, de az nem annyira hatekony, hogy mindenkinek ugyanakkor kell dolgoznia, fuggetlenul attol, hogy mikor van topon a szellemi teljesitmenye.

A Tyne folyó déli partja 2016.03.14. 20:11:29

jó munkahely lehet, én szintén irodában dolgozom, mi bizony rögtön elkezdünk dolgozni, sőt, korábban megyünk, meg későig maradunk, mert sokszor annyi a munka. ma pl. 9-5 közt voltam (ez a normál), a távolabbi kollégák ki is röhögtek minket, hogy mi van, hazamentek ötkor? a múlt héten ugyanis reggel 8-tól minimum hatig, de egyik nap nyolcig voltunk ( csak azért nem tovább, mert bezárják az épületet.)

kávé, reggeli, stb szünetek???? ugyan már. a "kávészünet' nálunk úgy néz ki, hogy elmész a kávégépig és megveszed a kávét/engedsz forró vizet a bögrédbe, s megcsinálod a kávét, aztán visszamész az asztalodhoz, és míg dolgozol, elkortyolgatod.
ebédszünet minimum félóra kötelező, akkor is annyit vonnak le az idődből, ha 28 percet voltál. de mivel általában rohadt sok a munka, nem szoktuk nagyon elhúzni.

egyéb kajálás meg max szendvics, meg rágcsa, ilyesmi lehet,főtt kaja nem, csak amit az asztalnál - munka közben - el tudsz fogyasztani.

blackhairlady 2016.03.14. 21:31:02

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: nekem tovabb tart reggel a fogmosas mint a sminkeles. Csak gyakorlat kerdese.

SzZoole 2016.03.14. 21:31:31

@ladyamerica: persze,igy szulettem:)
De hogy jon ez a sminkeleshez?

blackhairlady 2016.03.14. 21:33:16

@Zoole[uk]: "Az igazi szepseg belulrol fakad"
A problema csak annyi, hogy eloszor a kulsejet latod meg az illetonek, aztan lehet, hogy meg sem szolitod, igy a belsejet sem tudod megismerni:D

blackhairlady 2016.03.14. 21:37:31

@Zoole[uk]: azt mondtad, hogy a smink nem termeszetes, en meg visszakerdeztem, hogy a tetko az-e? Ennyire egyszeru volt a kerdesem:)

blackhairlady 2016.03.14. 21:40:37

@Szukicsmagda: Nagyon tetszett a posztod, jol szorakoztam rajta:)
Eddig a kutyas ismeroseimnek az volt a legnagyobb problemaja, hogy a kutyus ebresztette oket hajnalok hajnalan, itt meg pont forditva. Szegeny kutyus, es meg kavet sem kap:)))

SzZoole 2016.03.14. 21:50:35

@ladyamerica: en ha polot/inget veszek fel nem latszik a tetovalasom.
Volt nekem olyan kolleganom aki mindig ki volt pingalva.Aztan egyszer beteg volt es a ceg engem kuldott el,hogy valamit elhozzak tole.Hivtam a kolleganom,hogy 5 perc es ott vagyok,mire Ö mondta,hogy a haz elott(tarsashaz) fog varni.Odaertem es vartam.Lattam,hogy egy hasonlo alkatu no ott all a hazelott,de az nem ugy nezett ki mint a kolleganom.Vartam 1-2 percet es hivtam,hogy hol van mar,mire Ö mondta,hogy bejaratnal var.
Oda neztem es tenyleg ott allt egy no,telefonnal a fulen.
Nem ismertem meg azt az embert akivel evek ota egyutt dolgoztam.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.03.14. 22:04:01

Na szóval...
Drága Magdika. Az előző írásod is nagyon jó volt ez meg legalább olyan jó. Kezdek irigy lenni:)))))))))))))))))))))))))))))))
Nagyon jól írsz, van humorod van öniróniád és ez már félsiker. Azért mondom hogy félsiker mert a blog felének van humorérzéke a 90%-ának meg nincs:)))))))))))))))))))))))))))
Nagyon remélem hogy megtartod jó szokásod és gyakran írsz ide.

Az igazi gumicsontot meg senki sem vette észre. Az Albert híd semmilyen rokonságban nincs az Erzsébet híddal. Még csak nem is hasonlít rá. A régi Erzsébet híd sem hasonlít. Az Erzsébet híd kábelhíd. Az Albert híd módosított kábelhíd teljesen egyedi felfüggesztéssel. A fő tartó, ahonnan a kábelek indulnak viszont a Lánchíd pontos mása.
kepkezelo.com/images/xc6bkske85u6bqqo6cv7.jpg

Egyébként van Londonban Lánchíd.
kepkezelo.com/images/s4pwt9alr5zrpi53l2xy.jpg

kepkezelo.com/images/v6gqlucf6ouk0ikud1fn.jpg

Aztán van Londonon kívül a Marlow híd ami szintén lánchíd.
kepkezelo.com/images/31l70f2ds60v2vumk31g.jpg

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.03.14. 22:05:03

@ladyamerica: Mi vagy te belgyógyász?
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

blackhairlady 2016.03.14. 22:07:49

@Zoole[uk]: De akkor meg minek ha nem latszik?:)))
En meg ismerek olyat aki igy is ugy is majdnem ugyanugy nez ki, csak egy kicsit feljavitja az arcboret ami az ido mulasaval bizony nem olyan friss mar mint huszon evesen. Nem kell mindig az exterem sminkre kilyukadni, vannak normalis sminkelosok is, persze elismerem, hogy sokan nem ertenek hozza es kicsit tulzasba esnek.

blackhairlady 2016.03.14. 22:08:25

@ladyamerica: tobbek kozott az is:)))))))))))

P.Elliot 2016.03.15. 00:37:56

@Hobbiszakács: Koszi szepen....hat csak ugy irtam le ahogy lattam.

2016.03.15. 07:59:42

Nekem tetszik a londoniak munkatempója.Teljesen korrekt.

Taxomükke (UK) 2016.03.15. 08:04:49

@diggerdriver: Igy van, a Marlow hidat ugyanaz a mernok tervezte, mint a Lanchidat. Egy emlektabla is hirdeti ezt.

SzZoole 2016.03.15. 08:14:41

@ladyamerica: a kettő nem ugyanaz,szerintem:)

micsoda? 2016.03.15. 08:28:35

Nagyon klassz irás, köszönöm.

Demi78 2016.03.15. 09:41:07

@Herr Géza: dehogy baj, hogy itt, csak nem akarom szetoffolni a topikot:) jol erted es el is mondom miert: ismeretsegunkben van egy magyar lany / francia pasi paros egy 2.5 eves kisgyerekkel, aki mar jarkal neha ovodaba. Otthon a paros francia/angol-t beszel, a gyerekkel az anyuka magyarul beszel, a bolcsi ertelemszeruen francia. A gond ott van (bar lehet ez nem gond), hogy a lany magyaraz, magyaraz, mondja mar a dolgokat, de teljesen keveri a nyelveket, nem is formalja a szavakat. Bolcsodebol is erkezett panasz, hogy angolul beszel, a chicken szot ertettek, de kozben a csu:ccs volt (mar mint leulni, csuccs).

Azert tartanam ezt fontosnak, mert mi ugy tervezzeuk, hogy a otthon magyarul beszelunk majd vele, bolcsodebe meg megy fel eves koratol (vagy korabban), ott meg francia lesz. Ha jol sejtem, igy soha nem fog megtanulni magyarul irni/olvasni, ami eleg gaz, de nekem az nagyon fontos lenne, hogy a csaladdal ttudjon majd magyarul beszelni. (4 eve vagyunk itt, lehet maradunk, mlehet nem, de rajtunk kivul mindket csalad, osszes rokon MOn van).

Határátkelő 2016.03.15. 09:42:31

@Demi78: Szerintem ez megérne egy posztot, nincs kedved megírni? Akár a kérdéseidet, az ismerősök tapasztalatait, stb. - és akkor nem is lenne off. :)

Mit gondolsz?

adg 2016.03.15. 10:22:17

@Demi78: Nalunk a ket kisebbik 5 es 7 eves volt, amikor megerkeztunk. Ugyhogy egy picit mas, de talan azert annyira megsem.

Egyik sem jart iskolaba meg otthon, nem tudtak irni es olvasni. Itt tanultak meg, angolul persze. Neha probalkozunk a magyar olvasassal, de eleg remenytelennek tunik. Ki birjak olvasni, de hat eleg ize.

3,5 eve vagyunk itt. A nagyobbiknak nincs semmi baj a beszedevel, szepen beszel magyarul, neha nem jut eszebe egy-egy ritkan hasznalt szo, vagy olyan, amit itt tanult mar angolul a suliban, es amugy magyarul nem hasznaljuk itthon.

A kicsi viszont rendesen keveri, ha nagyon akar mondani valamit. De csak a magyarba az angolt, forditva nem. Par napja azt talalta mondani, hogy "a lion king akkorat roaringolt, hogy twenty thousand leaves jott le a farol." Ez csak akkor van, ha izgatott, vagy nagyon el akar mondani valamit, normal korulmenyek kozt teljesen rendben a magyar beszede, de az angolja jobb. Es szerintem ez lesz a ti esetetekben is. Ezt latjuk a kornyezetunkben masoknal is, akik kicsikent erkeztek. Az ismeros kissrac eppen "megstretchcselte a backjet a gymben", es rengeteg hasonlot hallunk. :)

Szoval alapvetoen nem nagyon keverik a kettot, csak ha nagyon mondani akarjak. Azonban a magyar az mar csak egy olyan nyelv, amivel anyaekkal lehet beszelni, es ennyi. Mindenkivel angolul beszelnek, minket kiveve. Meg neha a nagyszuloket, ilyesmi.

A ti esetetek szerintem ugy fog kinezni, hogy siman megtanulja a magyart, majd amikor kozossegbe kezd jarni, vagy mar a tvbol, gond nelkul megtanulja a masikat is. Viszont mivel a masikat fogja gyakrabban hasznalni, azon beszel a barataival, az lesz az erosebb nyelve, azon lesz nagyobb es naprakeszebb a szokincse, stb.

A lenyeg, hogy szerintem nincsenek elso lepesek a ketnyelvuseg fele.Az csak ugy jon magatol, ti beszeljetek vele magyarul, a kornyezet megoldja a franciat. Akkor legalabb nem a ti akcentusotokat fogja megtanulni. :) Nalunk kulon kihangsulyoztak, hogy NE tanitsuk angolul oket. Szerintem is jobb volt igy, ma, ilyen rovid ido utan, mar nem jonnek ra a helyiek, hogy nem az angol az anyanyelvuk. Ha mi is veluk vagyunk, akkor azt gondoljak, a gyerekek mar itt szulettek. :)

Az olvasas es iras meg rajtatok mulik, hogy mennyire tartjatok fontosnak, mennyi idot tudtok raszanni, mennyire hajlando ra a gyerek. Nyilvan, ha megtanulna jol olvasni magyarul, es olvasna is sokat, akkor a szokincse, valasztekossaga is sokkal jobb lenne. Nalunk ez sajnos nem mukodik.

Sok sikert hozza!

2016.03.15. 11:16:26

@BircaHang Média:

Pontosabban...
Kicsit szarabb, mint itthon, de látszólag több a pénz..

Demi78 2016.03.15. 11:16:32

@Határátkelő: Szia, igen, tudom, megerne es nagyon regota igergetek egy posztot, ami osszefoglalja kozel ot ev FR tapasztalatat, jot, rosszat egyarant, kepeket, kerdeseket. El is kezdtem, nagyjabol 3-4 oldalnal jarok, de ez inkabb konyv meretu lesz, majd darabolva kuldom el ide, ha egyszer befejezem...:).

Szabinho 2016.03.15. 11:16:38

Ha a kutyus nem szeret reggel felkelni, miért nem a barátod sétáltatja reggelente?

Demi78 2016.03.15. 11:16:41

@adg: Szia, nagyon koszonom!!! Az akcentusrol annyit, hogy mi pont amiatt nem akarjuk itthon tanitani, mert ha a mi szokincsunket, kiejtesunket veszi alapnak, orok eletere meg lesz belyegezve:)))

Szukicsmagda 2016.03.15. 12:59:17

@Szabinho: a kutyus tíz előtt nem szeret felkelni, addig meg már mindenki lelép otthonról. szóval mindegy, hogy ki rángatja végig könyörögve, én vagy a barátom. csóóórii fiona.

N. Barbie 2016.03.15. 13:13:55

Nem tudom irta-e mar valaki, de tudomasom szerint egyes metroknal az uvegfal az ongyilkosok ellen van, az ongyilkosok altal "kedvelt" allomasokon telepitik. Nem forgalomfuggo. Canary Wharf-nal pl. sokkal nagyobb King`s Cross vagy Victoria, ott megsincs.

Alick 2016.03.15. 13:14:04

@pinkunicorn (UK): az angol nőkre rá is fér a smink, hogy legalább látszata legyen a szépségnek... :)

N. Barbie 2016.03.15. 13:56:59

@Alick: Az biztos. Van pl. egy angol munkatarsnom, nagyon erosen sminkeli magat, kifestve szep arca van.
Egyszer kimentem az irodabol egy idore, mikor visszajottem, latom, hogy ul valaki ennek a nonek a helyen. Hat mondom ez meg ki a tokom. Eltartott par percig, mire rajottem, hogy ez ugyanaz, csak lemosta a sminket es epp rakta ujra. Minden tulzas nelkul nem is hasonlitott a kifestett enjere, smink nelkul kifejezetten ronda arca van.

VT Man 2016.03.15. 13:57:05

En se tudom, hogy mi a remalom ebben.
Talan a reggeli metrozas.
Na, AZ valoban halal!

Ha szerencsed van, akkor nem egy regi vonalon kell jarni (ahol a metrokocsik kisebbek joval, mint egy budapesti metrokocsi, mert kicsi az alagut).

Nalunk munkaido 9-17:30, kozben 1 ora ebedszunet. Munkaido eleje-vege szigoru, de azert lattam mar embereket kesobb jonni vagy korabban menni.

Ja, es fizetes a HONAP UTOLSO MUNKANAPJAN! Ezt kapjatok ki :-)

Szerintem az uvegfal azert van, mert a DLR tud automata uzemmodot (is), ahhoz pedig az a jo, ha garantalhato, hogy ajto zarodas utan senki se log ki a szerelvenybol.

VT Man 2016.03.15. 13:57:15

@A Tyne folyó déli partja:
"a múlt héten ugyanis reggel 8-tól minimum hatig, de egyik nap nyolcig voltunk ( csak azért nem tovább, mert bezárják az épületet.)"

Erre mondjak azt, hogy itt ket hiba lehet:
- Az egyik, hogy alkalmatlan vagy arra, hogy megcsinald a dolgodat a napi 7.5 oraban. Akkor sajnos ki kell rugjanak
- A masik lehetoseg, hogy a menedzsered rosszul tervezi az idodet, ez viszont az o hibaja

Itt 17:30-kor mar mindenki sprintel haza. Utana raadasul tulorat kellene fizetni, azt a ceg se szereti, az mindenkeppen hibat jelez.

adg 2016.03.15. 14:13:52

@VT Man: Lehet meg tobb hiba is azert:
- hirtelen osszejott sok munka
- kronikus munkaerohiany. (nalunk pl ez van, meg neha az elozo pont is) Egyszeruen tobb munkank van, mint ami mindig belefer 8 oraba.

BéLóg 2016.03.15. 14:48:32

Nekem is nagyon tetszett az írás!
Egyébként én is leírtam már nemt'om hányszor, hogy a britek (skótok, walesiek, angolok) q...ra nem dolgoznak.
Mondjuk ez segít abban hogy pl. engem megbecsüljenek, mert én helyettük gályázom olyan területen amit hála Istennek nagyon szeretek.Értékelik is.

BéLóg 2016.03.15. 14:48:32

@Taxomükke (UK): Én ezt a kérdést igen gyorsan (!) megoldottam egyszer. Fogtam egy jó kis münsteri sajtot, érleltem még szobahőmérsékleten aztán bevittem az ebédlőbe és közöltem, hogy nekem meg jogom van büdös sajtot enni.
(A vicc az hogy imádom, de általában ugye nem osztom meg az élvezetet a széles nyilvánossággal. Kivéve akkor...)
Soha többet senki (!) nem gyújtott rá.
Próbáld ki!

PannonBoy 2016.03.15. 14:49:10

Nekem tetszett az írás, nagyon kellemes, könnyed hangvétele volt, szóval szerintem ilyen egy jól megírt cikk.

Sajnos viszont kikerült az index főoldalára, így biztosan jönnek majd szétszedni a posztot, hogy majd jól lehúzzák Londont.
Meg majd jönnek a mosogatós beszólásokkal, ami (mint látható is) egyáltalán nem igaz.

SzZoole 2016.03.15. 15:33:19

@Szukicsmagda: a kepen szereplo szoszidzs(sausage) tacsirol van szo?
Lusta vagy oreg mar?

Szukicsmagda 2016.03.15. 15:37:12

@Zoole[uk]: negy eves, szoval csak tok lusta:(

Pöff 2016.03.15. 15:40:45

Ez valami mennyország munkahely....

McZozo 2016.03.15. 17:02:49

@Hobbiszakács: Kerdes cask hogy hol borotvalkozol ? :)

McZozo 2016.03.15. 17:03:00

NEm tudom en dolgoztam a Canary Wharf on, de nekem masok voltak a tapasztalataim, Nem tudom a poszter milyen irodaban dolgozik. En bankban voltam de ott reggel 8 ra bent kelett lenni es 5 kor nem esett ki a kezunkbol semmi. 6-7 ig siman benn kellett lenni mindig.
Nem is ertem hogy jon ki a napi munkaideje a poszternek ha 10 re megy egy 5 kor meg mar kiesik a kezebol a munka.
Metro tenyleg horror de nekem annyira azert nem volt gaz mint a poszternek. Kerdes honnan hova mesz. De en mondjuk az esetek95% ban az elso metroval elmentem mindig de max a masodik ha valami nagyon gaz allomason voltam csucsidoben.
Az igaz hogy imadnak sorban allni de pl a busszal nincs olyan jo tapasztalatom mert itt n incs olyan hogy ket busz ugyanott aljon meg. igy nem egyszer volt hogy hiaba altam elol vagy hatul a sorban az ajto mindig masutt nyilt ki es az eppen szintben levok jutottak fel nem a sorban elol allok.
A ruha a ferfiakra igaz, viszont en pont a noknel nem lattam ezt amit leir a magas sarkut meg munkahelyen bankban pont hogy szinte hirbol sem ismertek. A csajok tobsege sportcipobe jot ment es a munkahelyen tartott valami elegansabb am de szigoruan lapos cipot. Ruha esetebe meg pont azt tapasztaltam hogy slamposabbak mint a pasik mert a pasiknal a casual eseten ing oltony nadrag a fix mig a csajok ezt igen tagan tudjak ertelmezni.

2016.03.15. 17:03:24

@Pöff: Én is úgy látom.
Mondhatni majdnem a mennyország. Tag besétál nem túl korán, az egészséges ébredés idejében. Besétál, reggelizget, kávézgat, sminkelget. Körmét megreszelgeti itt -ott. Meghallgatja a legújabb pletykákat . ( én elolvasnám a világ híreit gyorsan) . Majd elkezdi felvenni a laza munkatempót.Dolgozgat max 3-4 órácskát. Majd ebédszünet, újabb pletykaparti és utána már csak úgy tesznek, mint ha dolgoznának. Mindezért király jó fizetés. Azért ez szerintem nem lehet rossz munkahely. Mellesleg a francok sem különben ahogy olvastam róluk. Kb ugyan ez megy ott is. Már csak azt nem értem, ki végzi náluk a termelő munkát, ha ott is tele van minden ezekkel a business centerekkel?

2016.03.15. 17:58:54

@Demi78: ti legalabb tudtok a kicsivel beszelni. Kolleganom ugy jart, hogy o romanul, a ferje norvegul beszelt a gyerekukhoz, kozosen pedig angolul. Gondoltak a gyerek majd egyszerre megtanulja mind a harmat. Arra nem szamitottak, hogy a gyerek az ovodaban megtanul danul es csak ezen a nyelven hajlando kommunikalni a szuleivel, igy szerencsetlenek nem ertenek egy szot sem abbol, amit mond :-)))) Gondolom, idovel majd helyreall a dolog, de most nagyon el van keseredve a kolleganom, hiszen a kisfia ket ev koruli es eppen elmulasztjak a legcukibb gyerekszaj sztorikat, hiszen nem ertik ot :-)

zuulululu 2016.03.15. 18:00:42

@PannonBoy: Te is mosogatsz Londonban bolcsesz diplomaval? :)

PannonBoy 2016.03.15. 18:15:00

@zuulululu: Neeem, dehogy. Egyik sem igaz rám. Egy multinál dolgozom pénzügyi pozícióban Budapesten. Nyáron indulok Londonba folytatni a karrieremet. :)

2016.03.15. 19:10:55

A fejlett nyugat..

2016.03.15. 19:52:04

@McZozo: Nekem se sikerult soha ilyen laza helyen dolgoznom Londonban, kozel sem. Arra gondoltam hogy talan a muveszi szabadsaggal elt a posztiro; jol hangzik, de minimum szokatlan ha tenyleg ennyire keveset kell dolgozni es ennyi kaveszunet van stb. Mindenhol ahol en dolgoztam, ugy mukodott hogy ha pl. 9kor kezdtunk, akkor pontban 9kor szigoruan mindenki az asztalanal ult, szamitogep-telefon bekapcsolva, munka indul - ha valaki kavezni akart, ahhoz elobb kellett beerni az irodaba, mert munkakezdes utan szigoruan munka volt, sokszor meg az ebedido egy reszeben (vagy egeszeben) is. De nyilvan minden munkahely mas.

A Tyne folyó déli partja 2016.03.15. 20:34:02

@VT Man: egyik se. nálunk nincs olyan, hogy egy napra való munka, folyamatos munka van. bírom, hogy sokan azt hiszik, mindenki munkája olyan, mint az övék. pl. most nincs sok munka (azaz van, de még nem tudjuk csinálni), ma haza is jöttünk ötkor.

túlóra most van nálunk folyamatosan, évekig nem volt. most annyi a munka, hogy van.
de amúgy is rugalmasban dolgozunk, reggel fél nyolc és este fél hat közt flexibe megy. értsd, sok a munka, mindenki bemegy korábban/marad később.

a mi munkakörünk olyan, hogy értelmezhetetlen, hogy "napi munka".

A Tyne folyó déli partja 2016.03.15. 20:34:06

@adg: bizony.

mi a helyi önkormányzat bérszámfejtése vagyunk. egy metropolitan boroughé. hozzánk tartoznak a leisure centrek, iskolák (tanárok, takarítónénik, caretakerek, mindenki), a kukások, a parkőrök, a housing company alkalmazottjai, mindenféle szolgáltatásban dolgozók, amelyeket a council nyújt. 12-13 ezer ember fizetését dolgozzuk fel, nyilván nem ismerünk mindenkit. szóval, folyamatos az, hogy Kati menzásnéni az egyik általánosban úgy döntött, hogy inkább heti 10 órát vállal 15 helyett (vagy mások döntöttek úgy), és erről minket elfelejtettek időben értesíteni, vagy visszajött valaki gyesről, vagy szülni ment, vagy visszajött táppénzről, stb stb. s mivel ugye nem ismerjük az összes alkalmazottat, akinek a fizetését csináljuk, az ő részlegének le kell adnia az infót az HR-ra, az meg továbbítja nekünk. aztán új dolgozók, elmennek emberek, túlórák, stb stb. nincs olyan, hogy egy napi munka, folyamatos.
zárás van, de még a zárás napján is jönnek az új dolgok, s mikor zárunk, már ott van halomban a következő hónapra való munka.

A Tyne folyó déli partja 2016.03.15. 20:34:10

@Mirjam2: ja, s nálunk nem lehet netezni munkaidőben, meg mobilozni se, bár ezt - ha nem teszed túl gyakran, s sokáig - még elnézik. néha. nem mindig. rám pl ma szóltak rám.

M. Péter 2016.03.15. 21:13:28

@Mirjam2: Az viszont rettenesen zavart, amikor az USA-ban egyszer a vezető elkezdte magát sminkelni. Szépen megkértem, talán mégse vezetés közben tegye, mert én élni szeretnék. Rajtam kívül még a két gyerek is a kocsiban volt.

A Tyne folyó déli partja 2016.03.15. 21:40:43

@Mirjam2: amúgy, én sok helyen dolgoztam, mielőtt idekerültem, de egyik se volt laza.

mozgássérült otthonban kezdtem, 7 órás műszak alatt kétszer 15 perc szünet (kávészünet, ugyan már), a dupla műszaknál (14 óra, végig talpon), járt egy ötperces (az meg mire elég), meg egy 15 perce reggel, húsz perc ebéd, kétszer 15 délután.

aztán voltam learning support assistant autistáknál, meg viselkedési problémás gyerekeknél, a szünet az volt, hogy állj be velük focizni, pl, ebéd velük együtt, minden szünet velük együtt, marha laza...sőt, a gyerekeknél nem lehetett kávézni, de még egy csokit megenni se, mert azzal rossz étkezési példát mutatunk nekik. voltam supply teacher is, mondanom sem kell, az se volt laza. de ez az irodai munka, ami most van, se. végképp nem.

McZozo 2016.03.16. 15:36:08

@Mirjam2: Hallani en is szoktam ilyen varosi legendakat, hogy angliaban nem kell dolgozni es tarsai, de ezt en eddig nem tapasztaltam, pedig mar a 6. munkahelyemet nyuvom. De lehet en valasztok mindig rosszul. De nem zarom ki hogy letezik olyan amit a poszter mond csaken meg nem talakoztam ilyennel sajna.

McZozo 2016.03.16. 15:36:08

@A Tyne folyó déli partja: Ez munka specifikus. Volt nekem is olyan ami periodikus volt attol fuggoen hol tartunk az adott evben es mi a feladat. Volt olyanom ahol projecten dolgoztunk itt ahogy kozeledett a hatarido egyre brutkobb let, egesz odaig mikor az elesbemenetelkor a vegen aproject csapat 4 napot benn volt ugy hogy egyes meeting roomokba aludtunk par orakat. Es volt olyan is mikor napi tradekrol kelett napi kimutatast csinalni. itt nem volt kecmec minden napp ugyanazt kelett legyartani ha esett ha fujt, ha idoben megjott minden adat es nem volt semmi akkor keszel lehettunk akar 3 ra is de ha barmi nem klappolt akkor bennultunk 8-9 ig is akar

2016.03.16. 16:54:16

@McZozo: Detto ugyanez, en is mindig hallom ezeket a sztorikat a lusta / laza angolokrol (nem a posztra gondolok, hanem altalaban), de eddig meg nem lattam, sot @A Tyne folyó déli partja: -hoz hasonloan azt tapasztaltam hogy nagyon is sokat dolgoznak (meg kulfoldon dolgozo briteknel is ezt tapasztaltam).

2016.03.16. 17:02:11

@M. Péter: Hat ez engem is zavart volna :(

A Tyne folyó déli partja 2016.03.22. 20:55:17

@McZozo: hát ez az. pl. definiálja már nekem valaki, hogy egy recepciós, pincér, bolti eladó munkájában mit takar az egy nap alatt elvégzendő munka...

nálunk se napokra van leosztva, és mindig jön, egyszerűen nem lehet belőni, mert sose tudod. zárás van, de még a zárás napján is jöhet sürgősen elintézendő.

2016.03.26. 20:17:08

Te jó anyag! Akkor mi a gond a magyarok munkamoráljával?
Itthon mindenki a belét kidolgozza ehhez képest, és nem képletesen értem!

A Tyne folyó déli partja 2016.04.02. 22:46:42

@Lady Scarlett: nyugi, ahol én dolgozom itt Angliában, mi is kidolgozzuk a belünket. és nem vagyunk vele egyedül.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása