oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. július 16. 06:40,  A siker ára 168 komment

2015. július 16. 06:40 Határátkelő

A siker ára

Őszintén szólva a poszt eredeti, a szerző Kata által adott címe az volt, hogy Itthon és otthon is jó, amit eléggé el nem ítélhető módon megváltoztattam, mert úgy éreztem a történetből, hogy a sikeres walesi karrier ellenére a hiányérzet is ott van az életében. Ami tulajdonképpen a siker ára (de lehet, hogy tévedek). Mindesetre olvassátok el Kata történetét, a képekért is köszönet neki.

cim_20.jpg

„Hét éve lesz, hogy nem otthon élek. Hét éve lesz, hogy nyáron hiányzik a meleg, a Duna parti nyitott szórakozóhelyek, a Bambi a Bem téren, a Liszt Ferenc téri kávézók, a Kolossy téri antikvárium...

Hét éve lassan, hogy hiányzik a jó kis mákosguba, vagy az igazi csirkepörkölt nokedlival, meg a Sziget, a gimnáziumi emlékek, a barátok, a család.

Igazi pesti lány vagyok, a 20-as éveim közepén jöttem el otthonról, amikor a munka és a bulizás tette ki az életem. Jó állásom volt otthon, jó pénzt kerestem, saját lakásban éltem (azóta hálistennek végtörlesztettem és eladtam az iszonyú svájci frank hitelemet a kis leány-lakásommal együtt).

Egy nap úgy döntöttem, próba szerencse, egy évet eltöltök külföldön, majd hazahozom a tapasztalatot, és még jobb munkám lesz, még több pénzzel. Na, ez nem így alakult.

Ne add lejjebb!

2008 őszen vettem egy repjegyet Bristolba, de nem Angliában, hanem Walesben vállaltam munkát. Eredetileg középvezető voltam egy nagy amerikai szállodaláncnál otthon, ide is ugyanabba a pozícióba jöttem, ugyanahhoz a céghez (ne add le a szintet csak azért, mert új vagy és külföldi, még lehetsz vezető rögtön a kezdetekkor is).

A beilleszkedés jól ment, itt is lehetett bulizni, itt is voltak jó fej kollégák, olcsó repjeggyel lehetett hazamenni minden évben vagy háromszor, félre is tudtam tenni pénzt, tehát optimális volt az ittlét.

Én sosem laktam hatalmas, bevándorlókkal teli, rossz minőségű házban, én biztos nem jöttem volna el otthonról, ha nem beszélem a nyelvet, tuti nem fizettem volna egy ügynökségnek, hogy közvetítsenek ki valahova, majd tegyék el a fizum 25%-át.

Engem nem kergetett otthonról a munkanélküliség, én csak kicsit meg akartam állni a saját lábamon, kicsit messzebb a szülői háztól. És sikerült. Tudom, nem tartozom az átlag határátkelők közé.

Azóta osztályvezető lettem, ami karrierem szintjén az abszolút cél volt, az angolomat addig csiszoltam, amíg mostanra gyakran nem veszik észre az angolok / velsziek, hogy külföldi vagyok (öreg hiba, ha csak magyarokkal lóg az ember, meg magyar tévét néz, én csak angolul tévéztem, hogy jobban értsek minden akcentust és a magyar kollégákkal is sokat beszéltünk angolul, ez mondjuk céges szabály is volt).

A cégnél tudom, és örülök, hogy elismernek, de az biztos, hogy világ életemben érezni fogok egy pici kivételezést a helyiekkel... ez van, én élek külföldön.

Nyolc, max. 10 órákat dolgozom, ez főnökként elvárt dolog amúgy is, heti 2 szabadnappal, rendszeres szabad hétvégével, szóval a munka jó, elvégezhető és normális fizetést kapok ezért. Soha azzal probléma nincs, hogy nem fizetik a magánnyugdíjamat, vagy késne a fizu.

Itt minden nagyon más, mégis általában jó

Úgy szültem, hogy orvos nem látott, csak a szülésznő, nehezen barátkozom meg a gondolattal, hogy a gyereknek karácsonykor majd a Mikulás hozza az ajándékot, nem a Jézuska, meg hogy 4 évesen már pre-schoolba mennek, csak 9 hónap a gyes, de itthon maradok 1 évig, majd kibírjuk valahogy anyagilag.

Szeretem, hogy illedelmesek az itteniek, tudnak sorban állni, szelektíven gyűjtik a hulladékot, amihez az önkormányzat biztosítja a szemeteskukákat és a zsákokat.

Szeretem, hogy úgy tudnak örülni a 20 fokos nyárnak, hogy flipflop papucsba bújik még a miniszterelnök is, hogy nyitottak minden nemzet ételeire, hogy csak úgy mosolyognak az utcán, mikor elmennek melletted.

Szeretem, hogy vidéken élünk, nem Londonban, hogy itt nő majd fel a gyerek, aki majd ismeri a Szaffit, és a János vitézt, és már most felkacag, ha meghallja a Cirmos cica hajt, vagy a Három szabó legényeket, amit a Youtube-ról játszom neki.

Bírom, hogy egy velszi rugbymeccsre az egész térség összegyűlik, együtt sírnak együtt nevetnek, hogy az első kerti sütögetést megejtik márciusban 12 fokban, mert süt a nap.

Wales gyönyörű, olyan tájai vannak, hogy az ember szája tátva marad, Cardiff, Tenby, Swansea, Caerphilly, a Wye Walley, Brecon, csak sorolhatnám.

1_74.jpg

Maradtam

A szállodában időközben megismertem a férjemet, és most van egy 5 hónapos kisfiunk, úgyhogy nem mentem haza egy év után. Egy 3 hálószobás, kis kertesházat vettünk itt vidéken (hitelre, csak itt kiszámíthatóbb a kamat és az élet, mint tudjuk), egy évben úgy háromszor hazamegyünk és itt országon belül kirándulgatunk a hétvégéken - azt gondolom jó, ha az ember tudja, hol él.

A család / szülők szintén nézik, mikor olcsók a repülőjegyek és jönnek hozzánk rendszeresen. Az életünk nagyjából kiszámítható, nem érzem annak semmi jelét, hogy a politika, vagy a gazdaság erőteljesen befolyásolhatja a kisfiam jövőjét, vagy akár az én helyzetemet.

Maradunk egyelőre, majd a gyerek esetleg járhat otthon az orvosira, olcsóbb lesz még 18 év múlva is, mint itt, csak ne hiányozna minden nap annyira a család, a barátok, a meleg nyár, a Bambi a Bem téren, a Liszt Ferenc téri kávézók, a Duna parti nyitott szórakozóhelyek, a mákosguba...”

A moderálási alapelveket itt találod.

FELHÍVÁS!!

Itt a nyár, aki csak teheti, nyaralni megy - küldjetek képeket arról, merre jártok, írjatok pár (vagy több sort) a kellemes (vagy akár kellemetlen, de remélhetőleg olyan kevés lesz) élményeitekről, hadd szülessen belőle a maihoz hasonló poszt. A cím a szokásos hataratkeloKUKAChotmail.com. Előre is köszönet! (Ha az email tárgyába beleírjátok, hogy Nyaralás, az sokat segít. :) )

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Anglia Nagy-Britannia Wales

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr237631034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Herr Géza 2015.07.16. 15:52:07

@Herr Géza: 2014.-ben még biztos volt (Ibolya Presszó, Ferenciek tere 5.) Valaki onnan ????

2015.07.16. 16:25:44

Szivembol szolt ez a poszt, ensem vagyok tipikus nyelvetnembeszelo, tomegszallason lako hataratkelo, enis "pozicioba" jottem ki Monacoba, bar az igaz, hogy engem akkor meg koroztek otthon, meg az Interpol is, szoval nem volt egyszeru de azota mar beilleszkedtem es szeretek itt lakni, igaz, kicsit dimbes-dombos es emiatt allandoan egetem a Maserati kuplungjat meg az elso Rolex meg nekem se volt igazi persze de azota mar az van, es azota meg senkit se erdekel, szoval alapvetoen jo nekem itt, de neha nagyon hianyzik a KoKi aluljaro presszoja meg a Sibrik saroknal a langosos, es akkor ha igy nagyon ramjon, akkor igy titokban felvizezem meg cukrozom a Bollingert, hogy olyan ize legyen mint a KoKis froccsnek, neha meg be is teszem a Toten Hosent, mert azt nagyon sokat hallgattuk szipuzaskor a telepi sracokkal, de mar mind bortonben van, vagy Ukrajnaban elasva valahol, szoval elegge szetszeledt a regi tarsasag es mar sose lesz olyan, mint regen, es itt meg csak gourmet ettermek vannak meg Michelin csillagosok, en meg nem tudok fozni, es fogalmam sincs, hogy kell olyan undorito zsirban tocsogos langost csinalni, mint amilyet a Sibrik sarkanal arultak. Hat mindegy, szoval sose lesz olyan mint regen, de azert persze jo, hogy van tanuvedelmi program, meg Maserati, meg Bollinger.

P.Elliot 2015.07.16. 16:44:57

@Csodabogár: Ertem. Nem tudtam hogy egy presszo neve is ez volt.

P.Elliot 2015.07.16. 17:07:27

@Csodabogár: Na, pont en is igy ereztem mindig hogy nem szamit az akcentusom, en ugyis betelepulo vagyok, a beolvadas nem feltetlenul a tokeletes angolhoz kell hogy kotodjon. Az amerikai barataim, baratnoim pont ezt talaljak bennem kulonlegesnek hogy mas vagyok, tobb erdekes idegen szokassal, am keszsegesen hajlando vagyok felvenni az ittenieket es hasznalom is, Hogy beszedes vagyok, hogy sokfelerol tudom meselni, tobbfele megfordultam mint ok es ertekelem ezt az orszagot ugy ahogy van mindenestol. Mint mar irtam, mas a hajviseletem/ az atlag idos szemely oszes-szokes, neha homokszinu gondoritett hajat visel, en a barna arnyalatait, ugy hordom mint 20 eves koromban, siman, valligerot, hogy szemceruzaval mindig kihuzom a szememet de csak azzal, nem csinalok magambol maskarat,a rozsaszinu, enyhen lilas ruzs nagyon jol all, hogy nem oltozkodok ugy mint egy idos szemely hanem felveszem bizony azt a ruhat ami jol all rajtam, nem szamit hogy nem eppen az oregek szamara gyartottak. Nem kell arra gondolni hogy kihivo vagy tul modern ruhakrol van szo, szolid, divatos de nem oreges. Ettol aztan az ember joval fiatalabbnak is nez ki.
A ferjemre eppen ugy rahuzom a modernebb oltozeket, amikor eloszor rabeszeltem hogy fesse be a mar oszes hajat barnara, azt mondta hogy amikor bement az irodaba senki sem szolt semmit mert itt tapintatosak az emberek de tuti hogy megbeszeltek, 1 het mulva az iroda tulajdonosa aki a kozvetlen fonoke szinten barna hajjal jelent meg, azota is festi, sok-sok evvel neznek ki fiatalabbnak a koruknal es miert ne, miert ne nezne ki jol aki mar idosebb.
Latni kellene a ferjemet mennyit idozik a tukor elott egy-egy hajfestes utan, hehehe...
Szoval, mi kulfoldiek masok vagyunk ha hagyjuk kibontakozni ezt magunkbol es vagyunk batrak masok lenni, fognak minket ertekelni pont a massagunk miatt.
Lanyom fonoke egy lengyel no, jo vastag akcentussal, orult jo pozicioban van, fizetes, minden mert erti a dolgat. Elmeny beosztottjanak lenni annyira humoros, munkatarsait vedo, masfajta szokasokat hozo szemely mint a lanyom mondja, elnek, halnak erte. Van olyan amerikai munkatars akinek mar felajanlottak hogy a lakhelyehez kozelebb is tudnak munkat adni nem vallalta el mert azt mondta hogy ilyen fonokot a budos eletben nem talal tobbe, inkabb leautozza a 2 orat ami az oda vissza ut.

Muscari 2015.07.16. 17:08:32

@Herr Géza: sose lattam meg, A Szechenyi furdoben biztos nincs, marciusban jartam ott es volt alkalmam letesztelni a bufek kinalatat (siralmas es raadasul pocsek, viszont legalabb draga).

Muscari 2015.07.16. 17:13:46

@P.Elliot: de jol csinalod, gratulalok! Itt sem oltozkodik mindenki oregesen, az otthonban nemelyik neninek olyan ruhaja van, hogy meg en is felvennem!
Lattam aztan 65 eves not terd folott ero szoknyaban, es meg sorolhatnam. En elmultam 40 de siman folveszem ugyanazt a ruhat, amit a lanyom, van tobb egyforma ruhank is, csak az enyem egy szammal nagyobb :-)
A ferjemnek is siman megmondom, ha eppen nagypapasan talal feloltozni :-D

Herr Géza 2015.07.16. 17:13:46

@Muscari: Lehet, hogy csak pult alól kapni ? A retróhoz dukálna :))))))))))

Herr Géza 2015.07.16. 17:15:58

@mojyo: De lökött vagy.... De jól nyomod! :)

Herr Géza 2015.07.16. 17:17:14

@mojyo: Ja, és megfogtál... What the fuck is Bollinger ????

Herr Géza 2015.07.16. 17:22:00

@Zoole[uk]: Gyere megoldjuk, ha van patád, ha nincs... :)))

P.Elliot 2015.07.16. 17:27:53

@Muscari: Igen, miert is kene elasni magunkat, amig valami jol all addig hordjuk csak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.07.16. 17:40:43

@Zoole[uk]:
Hülye vagy???
Van bír???
FÁJV titpák barátom minimum fájv.
:)))))))))))))))

2015.07.16. 18:00:28

@mojyo: ezen meg mindig hangosan rohogok pedig mar legalabb ot perce olvastam a kommentedet :D :D :D

kék madár 2015.07.16. 18:02:51

@mojyo: ez ismet nem volt kimeletes. Itt azert a kertvaros is befigyelt: "Egy 3 hálószobás, kis kertesházat vettünk itt vidéken (hitelre, csak itt kiszámíthatóbb a kamat és az élet, mint tudjuk)"

Csodabogár 2015.07.16. 18:03:36

@P.Elliot: A helyzet az, hogy már egész fiatalon is elég konzervativan öltöztem. Azóta is úgy maradtam. Talán a konzervativizmusomnak köszönhető, hogy nevetségesnek találom a festett haju pasikat, annál már csak a tupé rosszabb. De a te férjed, ha nektek tetszik, kit érdekel más véleménye? Ez viszont szerintem valami amerikai mánia, nem láttam még Europában festett haju pasit. Nekem nagyon tetszik a külügy miniszeretek feje/haja.
Saját hajam persze festem. Meg van még egy gyerekkori copfom, az a szinminta. Akár lehet, hogy ez homokszinű, de ezt szoktam meg.

2015.07.16. 18:04:00

@Herr Géza: Aki ilyet kerdez az nem lehet sikeres ember! :D

(Egy g*cidraga pezsgo amugy, egy uveg parszaz euro siman.)

@Mrs Rumcajsz CA: Ennek igazan orulok :)

puhacica 2015.07.16. 18:04:03

@LittleG (uk): 8 eve, az ominozus eset kb. 4 eve tortent. mikor kiment, alapszinten beszelt spanyolul, de mivel rajtunk kivul senkivel nem beszel magyarul es folyamatosan kozvetlen kapcsolatban volt/van (munka, elettars, iskola...) a spanyolokkal, gyorsan tanult.

kék madár 2015.07.16. 18:08:19

@puhacica: igen, de tokeletes valaszokat mindenre mint birca akkor sem adott, az akcentus (hianya) nem minden

2015.07.16. 18:09:24

@kék madár: Nem egeszen, a kerteshaz onmagaban nem feltetlenul jelent olyan szuburbanumot, foleg ha videken van, akkor lehet, hogy egy kisebb varosrol, vagy falurol van szo, ahol lehet kerteshaz viszonylag kozel a kozponthoz is, nem? En a Manics ota sejtem, hogy Wales egy depressziv hely lehet, de azert kozel sem ugy kepzelem el, mint az a floridas pokol az elozo posztban. :D

kék madár 2015.07.16. 18:09:43

@mojyo: ha neked parszaz euros pezsgo ihatonak szamit te sem lehetsz sikeres!

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.07.16. 18:10:36

@Csodabogár: Burmában több pasi ken a hajába vöröses színezőt, mint nő, elég viccesek :-)

2015.07.16. 18:11:34

@kék madár: Mondom, hogy cukrozom, meg vizezem, en egy igazi K-Europai oligarcha vagyok, kivul megvan minden flanc, de belul meg mindig az a kobanyai proli vagyok aki mindig is voltam :D

2015.07.16. 18:13:03

@mojyo: miutan abbahagytam a rohogest es kitisztult az agyam eszembe jutott, hogy mire hasonlit a kommented. Tiszta Karinthy Igy irtok ti. :D mondjuk nekem az eredeti poszt is tetszett, de siman vennek egy ilyen konyvet, amiben olyan posztok vannak, mint a komnented :D :D :D

Herr Géza 2015.07.16. 18:14:12

@mojyo: Jól van na, gondoltam, hogy tudnom kéne... :D Na én nem vettem ilyeneket, ezért összespóroltam annyi lóvét, hogy megsúgom neked, enyém egész Monaco szöröstöl-böröstöl. Csak nem költöztem oda, mert ,milyen már az albérlökkel meg cselédekkel egy birtokon lakni... :)))))))))))))))))))

**mimi** 2015.07.16. 18:17:02

@mojyo:
Monaconál felcsillant a szemem....hogy jéééééé és megtudtuk...aztán lekonyultam :))))

©________ 2015.07.16. 18:21:54

@Herr Géza: nincs itt valaki, aki nagy tudos budapest terkepben?

P.Elliot 2015.07.16. 18:22:30

@Csodabogár: Nekem tetszenek a festett haju pasasok ha visszafogottan csinaljak, tehat nem fekete mert az azonnal latszik hogy festett, inkabb kozep vagy sotetbarna. Amitol rosszul vagyok a nagyjabol 10 eve lathato ferfiarc szilikonozasa, ranctalanitasa, hat az borzalmasabb minden noi arcmegorzo praktikanal. Olyan sima kepu politikust te nem latsz itt aki nem csinaltatta meg a kepet, csak a szaja mozog, az arca merev, Akkor figyeltem fel amikor az alelnok Biden jelent meg ilyen keppel, azota mindenki aki fontos embernek hiszi magat, teves szemelyisegek, szineszek figyeld csak meg oket a teven.,
Na, ez tiszta hanyinger ahogy kineznek. Eltorzult arcok,csak hasonlitanak a regire, kivancsi lennek hogy honnan van ez a divat es miert? En peldaul semmifele rancfelvarrast, szilikont nem csinaltatnek mert az mar nem en vagyok, elvesztenem az arcvonasaimat. Ha egy no hiu, oke, ilyennek szulettunk. De hogy egy ferfi az arc sebeszetig fusson, az mar erosen tulzas.

kék madár 2015.07.16. 18:24:06

@mojyo: Az itteni Magyar hazba kene jarnod es belehallgatni a beszelgetesekbe, olyan gyongyszemeket irnal belole, hogy visonganank

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.07.16. 18:34:28

Oszinten szolva, nekem kicsit lenezos, bezzegelos ez a poszt, na mindegy. NEm vagyunk egyformak.
Csirkeporkolt bizony ugyanaz tud lenni itt nokedlivel, mint otthon, makot a gubahoz a lenti litvan boltban siman kapok, es meg leehtne sorolni.

2015.07.16. 18:34:36

@Mrs Rumcajsz CA: Hat ez nagyon kedves de nem kell eltulozni azert, ez csak ilyen amator humorizalas a reszemrol, engem itt mar nagyon sokmindenkihez hasonlitottak mar, olyanokhoz is, akiket nem is olvastam soha :D Szoval en nem vagyok egy nagyon muvelt valaki :)

@kék madár: Hat ezt siman elhiszem. :D

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.07.16. 18:37:49

Aztan lehet en ertelmezem rosszul , de van par igen eros mondat a szovegben.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.07.16. 18:45:29

@Csodabogár:

Ha igazán jól akarsz beszélni egy nyelvet, akkor mindenképpen kell, hogy zavarjon az akcentusod.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.07.16. 18:48:18

@Demi78: " "öreg hiba, ha csak magyarokkal lóg az ember, meg magyar tévét néz, én csak angolul tévéztem, hogy jobban értsek minden akcentust és a magyar kollégákkal is sokat beszéltünk angolul, ez mondjuk céges szabály is volt""

Nincs magyar tv adasunk, a magyar kollegakkal en is angolul beszeltem munkahelyen, foleg ha nem negyszemkozt voltunk, de neha meg akkor is.
De whatever, mi ebben a nagy was ist das?

"Én sosem laktam hatalmas, bevándorlókkal teli, rossz minőségű házban, én biztos nem jöttem volna el otthonról, ha nem beszélem a nyelvet, tuti nem fizettem volna egy ügynökségnek, hogy közvetítsenek ki valahova, majd tegyék el a fizum 25%-át.
"

En igen, es tudod mit? Orulok neki, ket IGEN jo baratom is lett onnet, az egyikuk eskuvoi tanu volt.
Be kellett vallalnunk, mert nem fix munkara jottem ki. Igy tudtunk penzt is megtakaritani.

"Engem nem kergetett otthonról a munkanélküliség, én csak kicsit meg akartam állni a saját lábamon, kicsit messzebb a szülői háztól. És sikerült. Tudom, nem tartozom az átlag határátkelők közé.
"

"Azóta osztályvezető lettem, ami karrierem szintjén az abszolút cél volt, az angolomat addig csiszoltam, amíg mostanra gyakran nem veszik észre az angolok / velsziek, hogy külföldi vagyok"
Ezt nem fogom elhinni, ne hargudj.

Engem sem. Mar 18 eves korom ota a sajat labamon alltam, nem veletlen tudtam annyi penzt felrerakni, hogy egyaltalan elinduljak.
De sokan nem tudjak ezt megtenni, ettol meg ok ugyanugy erdemesebbek jobb sorsra.

Az meg, hogy tartom magyarokkal is, meg portugalokkal, horvatokkal meg minden mas nemzetiseggel a kapcsolatot.... Nekem tokmindegy ki hnnet jott, csak jo ember legyen. Csak azert mert epp magyar, nem fogom paros labbal rugdosni.

2015.07.16. 18:48:44

@mojyo: azert iparmuvesz letedre jol nyomod a kommentbizniszt :) a konyvedbol pedig dedikalt peldanyt kerek :D

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.07.16. 18:50:54

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Kivetelesen 100%-osan egyetertek veled. Lehet beszel valaki anyanyelvi szinten, de biztos lesz mindig egy kis akcentusa, helyieknek is van, whatever.

kék madár 2015.07.16. 18:53:30

@mojyo: a kedvencem egy nyugdij elott allo neni volt, aki varta, hogy elerje a nyugdijkorhatart es visszakoltozhessen Bekasmegyerre a paanelba. Egyfolytaban es felvaltva szidta a buta Amerikaiakat, meg a csoro magyarokat, mikozben bizonygatta, hogy mennyivel jobb neki most itt, de amikor otthon lesz mennyire jobb lesz neki ottt es hogy fog sajnalni engem, hogy itt rohadok meg a sok ertelmi fogyatekos kozott. Ha nem latom az "ertelmet" a szemeben, azt hittem volna, hogy viccel

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.07.16. 18:53:59

@Csodabogár:
Európában férfi hajviseletben a legnagyobb arc Joszip Kobzon.
Hihetetlen a figura...:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2015.07.16. 18:54:32

@P.Elliot: Nincsenek felvarrt arcu politikusok, nekik az elso es legfontosabb a haza, es a nepert valo dolgozas, nem jut idejuk magukra, nem tehet rola sem a jokepu es stilusos Silvio ur, sem pedig a szexis es macso Vlagyimir Vlagyimirovics, hogy termeszetellenesen vonzonak szulettek es stresszes feladataik ellenere is keptelenek megoregedni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.07.16. 18:57:07

@**mimi**:
Én meg már régen...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.07.16. 18:58:05

@Beth A.:
Ajánlhatok egy amerikai jogászt?
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2015.07.16. 18:58:32

@kék madár: Csak ovatosan, lehet, hogy itt kommentel koztunk. :D

kék madár 2015.07.16. 19:01:21

@mojyo: hat ha kiderulne, hogy te voltal, biztos rafagyna az ujjam a wtf billentyure

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.07.16. 19:01:40

@tildy[UK]:
Mikor elkezdtem olvasni én is ezt gondoltam. Klisé és közhelyek gyűjteménye. Aztán amikor a végén elkezdte megismételni megbocsátottam mindent.
Így volt felépítve. Ez is egy írói stílus.

2015.07.16. 19:04:22

@tildy[UK]:
OFF hali, kuldtem PM-t a letelepedes bejelenteserol, de az engedely keresrol meg mindig nem talaltam semmit ON

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.07.16. 19:07:43

@Mrs Rumcajsz CA: ranezek, lehet valahol elveszett a dolog, kicsit suruk a napjaink, ma kaptuk meg a lakasunk kulcsait, felig mar ossze vagyunk pakolva, holnap meg - ha a gyerek is ugy akarja- szulok. Ranezek.

2015.07.16. 19:13:20

@tildy[UK]: gyaaaaa zajlik az elet!:) gratula a lakashoz es minden jot a bebihez!!:) nem surgos, ha lesz meg infom kudom majd azokat is

kék madár 2015.07.16. 19:30:02

@tildy[UK]: "holnap meg - ha a gyerek is ugy akarja- szulok"

meg meg se szuletett de mar most rahagysz mindent :)

2015.07.16. 19:33:06

@tildy[UK]: Huha, akkor sok szerencset :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.07.16. 19:45:12

@kék madár:
Ez de nagy dumaaaaa:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

MrsGavand 2015.07.16. 19:45:44

@tildy[UK]: vannak magyar barátaim itt is, nem rugdosom őket. Az akcentussal kapcsolatban mar magyarazkodtam előző kommentben, hogy hogy értettem, olvasd vissza. Es soha senkiről nem írtam azt, hogy nem érdemes jobb sorsra. Sajnálom, ha lenezősnek érzed, amit írtam.

LittleG (uk) 2015.07.16. 19:53:34

@Hari Seldon 2: Hat mostmar megkerdezem, mit fed a +1 ? Erzem, hogy arra hasznaljak, hogy kifejezzek mennyire tetszik valami, eloben gondolom huvelykujj felemeles vagy "ez mekkora, oregeem" lenne, de en mi dog kiolcasom hogy plusz egy es igy nem olyan vagany

LittleG (uk) 2015.07.16. 19:56:18

@LittleG (uk): Mi dog kiolcasom = mindig kiolvasom (meg nem reszeltem le az ujjaim es a buszsofor is nagyon siet valahova, igyekszem nem kirepulni az ulesrol)

kék madár 2015.07.16. 19:56:51

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:
"A helyieknek akkor van, ha idegenek."
mindig megtalalod a modjat, hogy gyengeelmejunek erezzem magam, ezt rajtam kivul biztos mindenki mas ertette

DieNanny CH 2015.07.16. 20:02:27

@Csodabogár:

Európában festett hajú pasi??? Már volt 18 évvel ezelőtt is, az egyik ovisom apukája. Teljesen átlagos pasi, csak éppen adott magára. Ja, és gondolom a jó festést nem lehet észrevenni, ezért nem láttál te még egyet sem.

Giddy Lamb 2015.07.16. 20:03:09

@mojyo: "(Egy g*cidraga pezsgo amugy, egy uveg parszaz euro siman.)"

Hát, megint olyanról írsz, amit soha nem vettél/kóstoltál...:)
A Bollingert az átlag ember a James Bond filmekből ismeri 45 GBP vagy 60 EUR az átlagára... A Tesco Finest champagne többször verte a Bollingert vakteszten és a Sainsburys-é is 20 GBP-ért.
Kevered a Bollingert a Roederer Cristallal, a gengszterek azt isszák inkább, sokkal finomabb és 5-10 x drágább is.
www.tesco.com/groceries/product/browse/default.aspx?N=4294792556
www.selfridges.com/en/bollinger/foodhall/

www.selfridges.com/webapp/wcs/stores/servlet/FhBrowse?freeText=cristal+roederer&srch=Y

www.weinco.at/produkt/Bollinger-Champagne+Ros%C3%A9+im+Geschenkkarton-67263728

www.weinco.at/produkt/Roederer-Champagner+Cristal+Brut-65727027.2006

puhacica 2015.07.16. 20:06:45

@kék madár: igen, neki sajnos a szerénységen kívül egyéb hibái is vannak. mint mindannyiunknak.

2015.07.16. 20:21:56

@Giddy Lamb: Orulok, hogy megfogtad a lenyeget a kommentemben, es, hogy levetted te is, hogy arra apellaltam, hogy a Barclays-botrany ota elterjedhetett a nemzetkozi kozbeszedben ez a pezsgonev, es, hogy mire es kire lehet rola asszocialni, ez a fo, hogy ez eljutott. :D

kék madár 2015.07.16. 20:37:14

@mojyo: ez egy eleg emlekezetes nap lesz, kiderult, hogy mojyo nem ert a pezsgokhoz es P.Elliotnak festett haj fetise van, lehet ezt meg fokozni?

Giddy Lamb 2015.07.16. 20:40:19

@mojyo: Én csak arra próbáltalak kedvesen rávezetni Téged, hogy a lánc olyan erős mint a leggyengébb szeme.

2015.07.16. 20:48:25

@Giddy Lamb: Koszonom szepen, valoban nagyon kedvesre sikerult, szuksegem is van ra, mert en amugy nagyon komolyan szoktam kommentelni! En tenyleg azt szeretnem, hogy engem valodi monacoi gengszternek nezzenek, es el is higgyenek mindent amit irok!

SzZoole 2015.07.16. 21:14:48

@mojyo: Es tessek mondani kedves monacoi gengszterneni,milyen vonalon mozogsz?:)))

Muscari 2015.07.16. 21:16:31

@diggerdriver: Jezusom, ezt a bilifejet :-)

2015.07.16. 21:18:25

@Zoole[uk]: Hogyhogy milyen vonalon, hat megbeszeltuk mar, hogy porfogokat gyartok, tehat mutargyakat hamisitok, csak nagyon idoigenyes, es nehez teriteni, ezert neha besegitek a hamisitott fmcg csomagolasok reprodukalasaba is :)

SzZoole 2015.07.16. 21:18:38

@tildy[UK]: Delutan jottem keresztul Uj Sonka negyeden,eleg sok uj haz van es szep szinesek is.A sok kozul melyik a tietek?

SzZoole 2015.07.16. 21:27:14

@mojyo: Ja igen,a porfogok,mar emlekszem.
Ha szukseg van uj emberre,csak szolj.
A profilom;jo vagyok informacio szerzesben,aztan a szalitoi tevekenysegben is van tapasztalatom,vegul de nem utolso sorban eleg nagy tapasztalatom van meg gazdasagi teruleten is,mint usurer,repoman es hitman.
Szolj ha van valami,a szazalekban megegyezunk

Hari Seldon 2 2015.07.16. 21:31:32

@LittleG (uk):
Nem tudom másnál mit jelent.
Nálam azt jelenti, hogy tetszett ez a paródia.
(egyébként máskor is elég jó szokott lenni mojyo "összefogalalója")

macamuca [IHUN] 2015.07.16. 22:53:39

@diggerdriver:
A hatterkeped, illetve az eredetije jobban tetszik :))))))

Muscari 2015.07.16. 23:00:40

@diggerdriver: hozol nekem vagy menjek érte? :-D

Én isteni barackot vettem ma, rendesen érett volt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.07.16. 23:00:40

@nyuszigonosz(D):
Mostanában rászoktam. Minden héten megeszek néhányat.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.07.16. 23:35:07

@kék madár: Sajnos nem. Sajnos az orvosokra hagytam, inditanak, ( tisztara mint valami Nasa kiloves...._ de ismerve ezt a jomadarat itt benn, szerintem tesz o rajuk. :D Ezert irtam, hogy.
Szivem szerint en megvarnam azt, amikor o maga donti el, hogy elobujik, viszont nem akarok magunknak bajt. Igy is ezt az egy plusz hetet is ugy kellett kikonyorogni.

kék madár 2015.07.16. 23:47:34

@tildy[UK]: Ismeros, a fiam is igy szuletett, nem tudtuk kivarni. Azota se az az izgulos fajta. Nagyon fogok izgulni, irj majd amint tudsz

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2015.07.17. 00:20:46

@P.Elliot: "Ha egy no hiu, oke, ilyennek szulettunk. De hogy egy ferfi az arc sebeszetig fusson, az mar erosen tulzas. "

Hidd el, a ferfiak tudnak ugyanolyan hiuak lenni, mint a nok...so"t! :))

pappito · http://pappito.com 2015.07.17. 00:24:22

@MrsGavand: nálunk egyszerűbb, megkérdezik honnan jöttél, megmondod, aztán megkérdezed a kérdező honnan jött :)

senki se rugózik senki akcentusán

SzZoole 2015.07.17. 03:43:30

@tildy[UK]: ezt tudom hol van,megismertem a szomszedhaz vörös tégla faláról:)))

montroyal ( CAN qc) 2015.07.17. 04:43:53

@Csodabogár:

a Bambi es az Utas .... a boldog bekeidok amikor csak ezt a 2 fele udito italt lehetett kapni ... piros a masik sarga volt es csatos uvegben ... az Utas volt a sarga es amikor bejott a cola emlekszem sokaig szoke colanak hivtak az utast foleg a rejtett eroforrasok ..

montroyal ( CAN qc) 2015.07.17. 05:03:44

@P.Elliot: nekem sokszor mondjak foleg regi ismerosok akikkel regen talalkoztam hogy szerencses vagyok mert nincs osz hajszalam :-) persze rogton bevallom hogy azert mert be van festve ... es feketere de termeszetes feketere mert az az eredeti hajszinem .. ja es 25 evvel ezelott is festette a hajamat Bécsbe egy baratnom de akkor sotet kékes feketere es akkor tuskes kockasra volt nyirva a hajam ... ja ... rég volt ... fiatalsag bolondsag .. de nekem a mai napig is festett a hajom ..

P.Elliot 2015.07.17. 06:03:37

@montroyal ( CAN qc): Jol is teszed ha jol all, miert ne.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.07.17. 06:36:43

@kék madár:

Csak kőkemény tényeket mondtam. Mi köze ennek a gyengeelméjűséghez?

Pl. egy helyi londoni pakisztáni, arab, indiai, lengyel. stb. jellemzően erős akcentussal beszél angolul.

SzZoole 2015.07.17. 06:42:33

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: a lengyelt meg lehet érteni,de a többire amit felsoroltál,meg nem találtak fel azt a szót,ahogy azok beszélnek:)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.17. 07:51:09

@LittleG (uk): a plusz egy az a parasztlájkolás.Akiknek nem tellik péniszkönyvre (mint pl nekem) azok találták ki... :D

©________ 2015.07.17. 08:19:18

@LittleG (uk):

Igen, arra szolgal. Amolyan "enis mondhattam volna" v "jot szoltal"

ez a fb-on a Like, a disquson az upvote, az origon a szivecske, a googlepluson pedig a +1.
Onnan jott at.

kardio1 2015.07.17. 10:06:28

@montroyal ( CAN qc): a nagymamám meg sárga bornak hívta a narancs üdítőt...

LittleG (uk) 2015.07.17. 14:22:33

@geegee: akkor +1 neked :P

eztán folyton pluszegyelni fogok :) nagyon megszoktam a lájkolást

Alíz Olga Szecső 2018.11.20. 06:35:11

Nem vagy egy kicsit elszállva magadtól, úgy hogy közben picsogsz? "nem adjuk lejjebb, mint a vezető pozíció" "nagyon jó az angolom" "otthon is jól kerestem" "rég rossz ha magyarokkal barátkozol" -
egy kicsit undorítóan felsőbbrendű a hozzáállásod, ahhoz, hogy egy bármilyen képet is fess Wales-ről, és a tényleges megpróbáltatásokról. A te megpróbáltatásaid egy hipermarketből már unalmasan öltözködő, és végletekig unatkozó nő írása volt. Ha meg ennyire nagyon hiáznyik a mákosguba, meg a csirkepaprikás, akkor miért nem csinálsz, vagy jössz "haza", ahol IS jól kerestél? Tipikus példája vagy annak akinek igazi problémája nincs, és miközben magasabbra emeli magát másoknák, azért szenved a kitalált és számára könnyen megoldható hisztiktől.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása