oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. április 11. 06:46,  A cél adott, lehet érte küzdeni 103 komment

2015. április 11. 06:46 Határátkelő

A cél adott, lehet érte küzdeni

A London Angels HC szerintem az elmúlt évek egyik legérdekesebb kezdeményezése. Aki nem tudná, egy londoni női kézilabdacsapatról van szó, aminek különlegessége, hogy magyar játékosokból áll. Sport- és emberi szempontból is sikeresek, amit (az eredményeken túl, persze) mi sem bizonyít jobban, mint hogy az állandó fejlődés jegyében most férficsapatot próbálnak összehozni. A klub ötletgazdájával, motorjával, Kondor Gáborral készítettem ennek kapcsán egy rövid beszélgetést, de előtte felidézném, hogyan jutottak el idáig.

ferfi_toborzo.jpg

Kondor Gábor még 2011 augusztusában érkezett Londonba, oly sok más társához hasonlóan azzal, hogy új életet kezdjen. A csapat ötlete 2012 októberében fogalmazódott meg benne, és alig negyedév elteltével a London Angels HC csapata már meg is született (természetesen sok társ segítségével).

A csapatot elsőként a Facebookról toborozták, majd a különböző fórumok is felkapták a hírt, így viszonylag gyorsan összeállt a csapat, amely első edzését 2013 februárjában tartotta meg.

A lányok a sportot természetesen munka mellett hobbiból, a kézilabda szeretetéért csinálták és csinálják, és persze egymásért is küzdenek a pályán.

Nem is sikertelenül, annak ellenére sem, hogy a legutóbbi hír arról szólt, hogy a csapat kiesett a kupából (igaz, meglehetősen érdekes körülmények között kaptak ki a Coventrytől 19-18-ra egy, a leírás nyomán meglehetősen izgalmasnak tűnő meccs végén).

Visszatérve a klubvezetés hétköznapjaira, Kondor Gábor korábban itt, a blogon azt nyilatkozta, hogy könnyűnek nem nevezné a dolgot, először az indulás nehézségein kellett túllendülni, a csapat fejlődésével, a klub bővülésével azóta másfajta nehézségek adódtak. Így ebből logikusan következett az első kérdés …

1. Miért gondolták úgy. hogy legyen egy férfi csapat is?

Az életben nagyon fontos az egyensúly, és rengeteg levelet kaptunk már eddig is, hogy ha lenne férficsapat, akkor jelentkeznének. Emiatt döntöttünk úgy, hogy mintegy „visszabillentjük az egyensúlyt” a férfi és női nem között.

2. Mennyire erős az angoloknál a férfi szakág, erősebb-e mint a női?

A férfi szakág sokkal erősebb mezőnyt képvisel, és sokkal több csapat is van, mint a női vonalon. Az első osztályban ugyanúgy nyolc csapat van, mint a nőknél, de a másodosztályban már vagy 10-12 csapat szerepel, és közben alakul a harmadosztály is.

3. Mennyire kell alulról kezdeni az építkezést, egy új klub hányadik osztályban indulhat el?

Nem tudom, mi melyik osztályban indulhatunk, de szerintem a lányok példáját követve alulról kezdenek a fiúk is, és onnan kell majd felküzdeni magunkat. Nem lesz könnyű, sőt, szerintem sokkal nehezebb lesz, mint a lányok esetében, de bizakodó vagyok. Az eddigi jelentkezők láttán minden bizodalmam megvan.

4. Eddig mennyien jelentkeztek és hány játékosra lenne szükség?

Eddig 12-13-man jelentkeztek, a jövő évi szezonnak 20 fős kerettel szeretnénk nekivágni. Egyelőre tehát túlzás lenne túljelentkezésről beszélni, de bízom abban, hogy a legjobbak nem maradnak ki. Valószínűnek tartom, hogy meghosszabbítják az április 11.-i jelentkezési határidőt. Persze az is könnyen előfordulhat, hogy az utolsó pillanatban jönnek a legtöbben.

5. Az elsődleges cél a közösségépítés, vagy szeretnék megismételni a lányok sikereit?

Mint minden ilyen kezdeményezés, ez is elsősorban a sport, és ezen belül a kézilabda szeretete miatt indul, de természetesen ha a fiúk is úgy állnak neki, mint a lányok, akkor az ő esetükben is a nemzetközi kupaindulás kiharcolása lehet a végső cél.

Látva az eddigi jelentkezőket, előzetesen ez sem elképzelhetetlen cél, de azért ahhoz rengeteg munka kell majd, hogy az új kolléganőmmel kialakítsunk egy jó kis csapatot. A cél adott, lehet érte küzdeni.”

Aki kedvet, erőt és tehetséget érez magában, az ne habozzon jelentkezni. A jelentkezési lapot és minden egyebet megtalál a London Angels HC oldalán ide kattintva!

A moderálási alapelveket itt találod.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: sport kézilabda Anglia Nagy-Britannia London Angels

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr707357076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flamy (fat cat wannabe) 2015.04.11. 10:19:47

Nem akarom szettrolkodni a postot, de megint az jut eszembe amikor a torok/muszlim/lengyel/stb. bevandorlok kapcsan megy a szoveg hogy nem tudnak beilleszkedni es egymas kozott gettosodnak. Elhiszem hogy ez egy hasznos es jo kezdemenyezes, de valaki magyarazza meg hogy ez miert kulonobzik a mas lenezett gettosodastol?

NIKI LAURA 2015.04.11. 10:27:32

Eloszor azt hittem a logo alapjan,valami elvonalbeli atrakcio.
..de aztan olvasom hogy facen toboroztak,de hat akkor ez egy hobbi klub,unatkozo anyukak,munkanelkuli apukaknak.

Meg itt is tudnank HA kommentelo csapatot- legyen a neve Hataratkelok FC,- mezet varatunk valamelyik svajcban unatkozo anyukaval,En intezem a sportklub bejegyzest,akar -kajman szigetekre is-persze fizumat osszedobjatok gyujtesbe:)

De viccet felreteve jo idotoltes,kis mozgas,tracsparti de semmi tobb,persze jobb mint cigizni/ kokozni/v epp dolgozni egesz nap.

Határátkelő 2015.04.11. 10:38:02

@NIKI LAURA: Néha komolyan elgondolkodom azon, mi értelme van annak, hogy állandóan trollkodással indítod a napot. Jó lenne, ha felhagynál ezzel, ha a whitelisten szeretnél maradni

Egyfelől nem értem, miért kell lebecsülni mások erőfeszítéseit, másfelől azért messze nem kutyaütők.

www.englandhandball.com/women-super-8-league-201415/

2015.04.11. 13:09:13

@Határátkelő: Milyen politikai érdekeltség húzódik a HÁ mögött? Csak mert a minap olvastam egy jól értesült embertől, akinek rögeszméje az összeesküvés, és gondoltam, hátha van erre van valami épkézláb magyarázat. A liberálisok fizetik ezt a blogot, hogy arra buzdítsák az embereket, hagyják el a szent anyaföldet? Mert maguktól gondolom, nem mennének... :)))

adg 2015.04.11. 13:37:15

@Philosoraptor: sot, en is kaptam a liberansoktol penzt, hogy lelepjek. Meg a fenti csapatot is a liberalisok verbuvaljak.

Te meg nem kaptal toluk penzt? Menj, es kerjel. Ha nem tudod hol vannak, akkor kerdezd maxot, vagy csak siman menj a deviancia iranyaba. Sok sikert!

(A tovabbi magyarazkodasok elkerulese erdekeben kivanom leszogesni, hogy fentiek nem tukrozik a szemelyes velemenyemet, mindossze az ironia eszkozekent megfogalmazott gondolatok. A benne szereplo szemelyek es ideologiak es azok jelzoi pusztan kitalaltak, a valosaggal valo hasonlatossavuk a veletlen nyuve.)

2015.04.11. 14:50:35

@adg [Au, Darwin]: Ha nem kell semmit sem csinálni, akkor szívesen fogadok el érte pénzt. :)

wuaaa 2015.04.11. 15:02:50

Londonban nem lehet gond összehozni egy csapatot. Sőt.
Összejöhetne akár egy egész hungarian dishwasher division.. :)

Nekem ez az Angels nem igazán tűnik egy uniszex csapatnévnek.
De azért hajrá ! :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.04.11. 15:06:11

Hol lehet jelentkezni azert a penzert?
Vegre jo ido van. Hintaagy a napon. Egeszen ugy erzem, vegre elek. :-)

Igaz Barát 2015.04.11. 15:07:08

@svájci sapka (ch): Hinta megint ki lett hajítva a közösségből, és most senki sem jut szóhoz a döbbenettől. :)

2015.04.11. 15:25:18

@Dragonlady (Bp, Hun): Adg tudja, csak nem akarja elmondani nekünk! Minden pénzt magának akar! :(((

adg 2015.04.11. 15:39:28

@Dragonlady (Bp, Hun): neked nem jar, te mar le vagy lepve. Csak most hazasunnyogtal felvagni egy kicsit, meg szediteni a szegeny otthoniakat.
Penzt csak azok kapnak a liberanuszoktol, akik most mennenek el. Raptor biztos kaphatna. Ezzel biztatjak a zembereket, hogy huzzanak el, es akkor egyedul marad a viktor, senki nem fogja ujravalasztani, es vegre felviragozodik az orszag. Vagy valami ilyesmi a terv, aminek reszekent HA is kapja a zset.

Igaz Barát 2015.04.11. 15:41:36

@adg [Au, Darwin]: Azt nem tudod, hogy nekem jár-e pénz?
Azért vannak kétségeim, mert már megvan a repülőjegyem, és félek, hogy én már lelépettnek számítok.

adg 2015.04.11. 15:44:42

@Philosoraptor: ilyenek a magyarok. Irigy vagyok es szethuzok. Jellemzo...

----------
Tobbiek még doglenek az agyban? Vagy tenyleg cianozas volt.
Ortodoxoknak jo husvetot. Tegnap lepni nem lehetett a gorog templom korul, annyian voltak. Bircanak is sok locsolot, meg a jani haverjanak a felesegenek is.

adg 2015.04.11. 15:46:29

@Igaz Barát: raptor haverjat kene jol meginterjuvolni, o biztos tudja. :)

adg 2015.04.11. 15:47:43

@Igaz Barát: ja, hova szol a jegyed? Ha publikus, persze.

Igaz Barát 2015.04.11. 15:50:44

@adg [Au, Darwin]:
Remélem figyeli a hozzászólásokat, és elhárítja a kétség sötét fellegeit a fejem fölül.

Kanadába megyek, Winnipegbe. Majd tesztelem, hogy mennyire utálják a magyar útlevelet a határon.

adg 2015.04.11. 16:05:43

@Igaz Barát: she'll be alright. Azt azert ne mondd a vamosnak, hogy refjudzsi, arra ugranak. :))

Igaz Barát 2015.04.11. 16:12:01

@adg [Au, Darwin]: Ja, azt nem kéne. Szerintem nem olyan fából faragták őket, hogy túlzottan értékeljék az importált ungarische humoromat. Hátha azt mondanák, hogy ott a kassza, amott meg a check-in, lehet indulni visszafelé amíg szépen beszélek. :)

2015.04.11. 16:19:44

@Igaz Barát: Az csak attól függ, hogy milyen messze leszel a szent anyaföldtől.

Igaz Barát 2015.04.11. 16:23:12

@Philosoraptor: Gugli mapszal néztem, ha jól állítom be a nagyítást, akkor kb egy arasznyira.

Andras125 · http://elet-uton.blog.hu/ 2015.04.11. 16:53:20

@wuaaa [nor]: valoban nem kellene megtartani az angels nevet a fiuknak. En azt mondon probalkozzanak a 'London Devils'-el :)

Barhogyan is benevezek.

@NIKI LAURA- t meg le kene tiltani ezzel a hozzaalassal. Szerintem sok Londoni magyarnak (sportoloknak, szponzoroknak es szurkoloknak egyarant) es szinfolt ez a csapat.

Andras125 · http://elet-uton.blog.hu/ 2015.04.11. 16:53:27

@Igaz Barát: En Winnie the Pooh-tol 2 oranyira voltam az USA oldalon, Grand Forks-ban... meleg ruhat vigyel ;)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.04.11. 17:02:43

@rezsöatya:

Szia Fater.
Mesélj mit tudsz? Mit tudsz arról hogy valami zselégerincű azt terjeszti hogy pénzért kényes hozzászólásokat vettem le a blogomról? Mennyiért vettem le bizonyos hozzászólásokat a blogomról és mit fizetsz nekem ha mind ott van?

Igaz Barát 2015.04.11. 17:27:06

@Andras125: Nem viszek. Majd ott veszek :)
Igazából nincs is meleg ruhám, a teleket itthon simán át szoktam vészelni egy bőrkabáttal meg egy túrabakanccsal.

Igaz Barát 2015.04.11. 18:04:34

@Andras125: Ezzel a Micimackóval meg haggyámá! :)Mindenki ezzel szivat az ismerőseim közül, és akkor még a tartományt meg se mondtam :)

@qkuc: Ok, ha esetleg lesz valami érdekes, akkor majd elmondom ;)

Shanarey 2015.04.11. 18:49:37

@svájci sapka (ch):

Állandó éjszakai műszak, legalábbis nekem.

Sok sikert kívánok a hölgyek csapatának.
Amit eddig letettek az asztalra az nem semmi.
A férfi csapatnak ha lesz szintén.

@NIKI LAURA:

Ismét troll vagy, mint úgy általában.
Netán olvass utána először, mielőtt hülyeségeket beszélsz.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2015.04.11. 19:35:47

@rezsöatya: Az a szemét...az igénytelenség...de gondolom, ez azért nem egy általános látvány (?).

Ugyandehogy (törölt) 2015.04.11. 19:51:27

@Igaz Barát:

meg szerencse, hogy ujrahuztam az egesz cugehort, mit csinalnek nelkuled, ha te is elmesz:-)

Ugyandehogy (törölt) 2015.04.11. 19:53:10

@Igaz Barát: es mit fogsu csinalni wiinniepoohban?

pasztasuta 2015.04.11. 19:57:04

Nekem tetszik ez a kezdeményezés, hajrá lányok, hajrá fiúk! Viszont emlékszem, hogy a Londonos menjünkmaradjunk film végén a kisbuszos srác vitt haza egy London Angels játékost meg az edzőt, és a pihenőnél cigi szünetet tartottak. Nekem ez fura volt, mert azt hittem a sportolóknál ez ki van csukva.

De én mondjuk nem sokat értek a sporthoz, azt tudom csak, hogy ha mindenki lilába jön az irodába akkor aznap játszik a Fiorentina, és ha másnap mindenki meg akar hívni a barban egy kávéra akkor "nyertünk", ezzel szemben a lehajtott fejek és szomorú tekintetek a "vesztettünk de nyilvánvalóan a bíró hibájából"-t jelzik. :D

Igaz Barát 2015.04.11. 20:03:52

@~~Babette~~: Akkor azért nem jelentkeztél, hogy szétverjük szolgáltatás oldalról a rendszeredet. Szerintem jó döntés volt :)

Mit fogok csinálni? Kérlek szépen én állítólag egy nagy tapasztalattal rendelkező kamionsofőr vagyok, ezért ott leszek a legkevesebbet. A tervek szerint be fogom járni Kanadát meg USA-t keresztbe-hosszába.

nyuszigonosz 2015.04.11. 20:18:49

Akkor sok további sikert a hölgyek csapatának és remélhetöleg sikeres lesz a férfiak csapata is.

Nekem tetszik ez a dolog, és a hölgyek csapatáról már volt itt egyszer írás.

nyuszigonosz 2015.04.11. 20:20:27

@Igaz Barát: Mint turista járod be keresztül-kasul Kanadát és az USA-t, vagypedig mint kamionsoför?
Mindenképp nagyon érdekes lesz, gondolom.

2015.04.11. 20:23:01

@zöldeketbeszélek: Csak azt nem értem, hogy miért ülnek le a földre, picsa szoknyában. Úgy látszik, hogy nem érdekli őket az esetleges következmény.

wuaaa 2015.04.11. 20:24:29

@Igaz Barát: És még fizetést is fogsz kapni érte? Ááááá...! :)) Szóval akkor a lakásköltséget megspórolod, hiszen az ott lesz a hátad mögött mindig. Hogy néz ki az ottani AETR megfelelője? Van egyáltalán?

Igaz Barát 2015.04.11. 20:29:14

@nyuszigonosz(D) ESTP: Dolgozni megyek. Összekötöm a kellemest a hasznossal :)

@wuaaa [nor]: Lakás kell, mert elvileg utánam jön a család, hacsak a feleségem nem ezzel a furmányos módszerrel akar megszabadulni tőlem. :)
Nem tudom pontosan, hogyan vannak a szabályok, de vannak, az biztos. Lesz egy hónapos tréning a cégnél, ahová megyek, ott fogják ezeket a fejembe verni.

2015.04.11. 20:46:18

@diggerdriver: gratulalok a szindarabhoz. Nem olvastam vegig a belinkelt cikket. Ha jol vettem ki te vagy a rendezo muzsaja

@Igaz Barát: Wiinipegben egyszer voltam 2 napra. Azonkivul, hogy felejtheto varos, annyi maradt meg bennem, hogy volt egy bolt, ami egyben arult csirket es ugyanabban a boltban lemosathattam az automat. Diverzifikalt a tulajdonos.

wuaaa 2015.04.11. 20:48:30

@Igaz Barát: Ja így már más. Azt hiszem azért lesz majd néhány fuvarod olyan helyre is, ahol ha feladsz egy képeslapot az asszonynak, előbb megkapja, mint hogy te hazaérnél.. :))
Gondolom az a kontinens volt megálmodva, azért mész egészen addig, mert munka lenne közelebb is, ha már német belföldre is lasszóval fogják az embereket mostanában. Biztosan jó lesz, remélem megtalálod majd a számításaidat ott ! Sok sikert ! :))

2015.04.11. 20:49:29

@Igaz Barát: es Sok sikert!
Mikor elkoltoztunk Kanadabol, az elso dolgom az volt, hogy a -40-ig vedo meleg ruhakat bevittem egy charity boltba leadni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.04.11. 20:50:07

@charlieharper:
Kösz Charli.
Akik ismernek azoknak az álmaiban a múzsák nem az én képemben jelennek meg...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Ugyandehogy (törölt) 2015.04.11. 20:57:58

@diggerdriver: dehogynem, multkorota, amikor is lefestetted, hogy egyszal szemuvegben kiserted rosszakaroidat, azota nem alszanak nyugodtan es az ablakot is becsukjak.

SzZoole 2015.04.11. 20:59:41

@Igaz Barát: Gratula neked,remelem bejonnek a szamitasaid:)

SzZoole 2015.04.11. 21:03:41

@charlieharper: Innentol el lehet felejteni a foldturo,arokaso es egyebb megszolitasokat.
Az uj megszolitasa;Horvath muvesz ur:)))
Egyebkent en elvalatam a muvesz ur managereset,Te lehetnel a penzugyi tanacsadoja,na mit szolsz hozza?:)))

Igaz Barát 2015.04.11. 21:06:07

@wuaaa [nor]: Persze, most egy nagyon régi tervet sikerül talán megvalósítani. Jelenleg annyi a sofőr munka Európában, hogy akinek van egy kis esze, az tud válogatni is közülük. Ez úgy értem, hogy én itt helyben tudok négy vagy öt olyan céget, akinek szívesen dolgoznék, ha úgy alakulna. Remélem ez így is marad, és nem sikerül olyan hamar bevezetni az automata autókat, mint ahogy ijesztgetnek vele.

@charlieharper: @Zoole[uk]: Köszi szépen.

Ugyandehogy (törölt) 2015.04.11. 21:07:05

@Zoole[uk]: ezek szerint épségben megerkeztetek.:-)

Igaz Barát 2015.04.11. 21:07:37

@Zoole[uk]: Lehetek én a sofőrje? Ha tényleg igazán nagy emberré válik, akkor a "kis" személyautódba talán bele se fog férni. :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2015.04.11. 21:16:29

@pasztasuta: A kerületünkben van egy fodrász-kozmetikus suli, onnan szoktak a fiatal lánykák kitódulni délutánonként. Szinte még a kapun sem léptek ki, de már rágyújtanak. Érdekes, hogy senki sem mondja meg nekik, hogy az ügyfelek számára visszataszító lesz a bagószag, ami majd körbelengi őket, miközben mondjuk arcmasszázst végeznek...De mit csodálkozom, egyszer láttam egy osztályukat ahogy kocognak tesióra keretében, a tesitanár meg cigizett közben...

SzZoole 2015.04.11. 21:16:46

@~~Babette~~: Koszi,meg.
Kicsit faraszto volt,de epsegben megerkeztunk:)

SzZoole 2015.04.11. 21:20:27

@Igaz Barát: Epp kerni akartalak.
Az utak,helyszinek leszervezesehez eleg az en autom is,de a turnekra,felepesekre mar komolyabb track kell:)))

Igaz Barát 2015.04.11. 21:26:18

@Zoole[uk]: Majd olyan pótkocsit kell szerezni, amire felfér egy közepes digger meg egy kb 30 köbméteres munkagödör is. Az elejében lehetne egy ketrec a disznóknak, a hátuljában meg egy hűtőszekrény a készterméknek.
Már most mondom, hogy kell szerveznünk egy céges kiküldetést Franciaországba, mert ott gyönyörű cirkuszos szerelvényeket lehet látni, akár még négy-öt pótkocsival is egy szerelvényben. Nem ragaszkodom az ötcsillagos szállodához, a pezsgőhöz meg a kaviárhoz minden este, de azért jól esne, ha beleférne a költségvetésbe.

wuaaa 2015.04.11. 21:31:39

@Igaz Barát: Automatákból pedig szerintem egyre több lesz. Azt tudod már, hogy milyen a járműpark a kanadai munkaadódnál? Milyen lesz a munkaidőd (munkanap/szabadnap arány) és mondjuk hogy milyen típusú szállítmányaid lesznek? (tartály, hűtő, fa, stb.) Ja és merre? Észak-dél vegyesen?

SzZoole 2015.04.11. 21:33:28

@Igaz Barát: Te,lehet,hogy most elvicceljuk a dolgot,most csak egy szin darab azutan egy konyv es meg az is lehet,hogy film lesz belole,na majd akkor fogjak igazan le cummantani magukat azok akik eddig gunyolodtak a nagyfejun:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.04.11. 21:39:39

@Zoole[uk]: @Igaz Barát:
Ha...
Terítsétek már ki a bőrömet bibasok:)))))))))))))))))))))))))))))))

qkuc 2015.04.11. 21:48:33

@Igaz Barát: Nem kell aggódni emiatt, nem véletlenül nincs full automata repülő sem ...., :).

Ugyandehogy (törölt) 2015.04.11. 21:55:40

@Igaz Barát: bocs, de szerintem egy barmekkora godor felfer barmekkora helyre, hiszen a godor az tulajdonkeppen a semmi:-P:-)

Ugyandehogy (törölt) 2015.04.11. 21:56:41

@Zoole[uk]:

hat majd akkor szoljatok, amikor angelina jolie orokbe akarja fogadni diggiet:-):-):-):-):-)

Igaz Barát 2015.04.11. 21:57:18

@wuaaa [nor]: Annyit tudok biztosra, hogy dobozos pótokat kell húzni, és az elején az USA-ba kell járni. Mondás szerint Alaszkán és Hawaii-n kívül minden államba.
@qkuc: Nem aggódok túlzottan, mert szerintem a szélesebb körű elterjedésnek feltétele, hogy minél kevesebb ember vezette jármű legyen az utakon. Az emberi hülyeséget nagyon nehéz lesz kivédeni bármilyen programmal.

Igaz Barát 2015.04.11. 21:59:07

@diggerdriver: Majd annak is eljön az ideje, csak először hozz valami hasznot. :)

Igaz Barát 2015.04.11. 22:01:25

@~~Babette~~: Ez egy régi Maksa hiradóban volt, hogy jött az IFA és lebillentett egy munkagödröt. Az ilyen dolgok valami miatt örökre bevésődnek az agyamba. :)

SzZoole 2015.04.11. 22:02:52

@diggerdriver: Tisztelt muvesz ur,bocsasd Meg tudatlansagomat,csak azt tudnam,hogy Te miota vagy ilyen kikupalt:)))

SzZoole 2015.04.11. 22:03:58

@~~Babette~~: Angi fogja rendezni a filmet:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.04.11. 22:11:54

@Zoole[uk]:
Rezsőfatert fogom felkérni rá.
Művészember. Miért pont filmrendező szakmája ne lenne?
A zsebemben való turkálást már magas szakmai szinten űzi.
Minden feltételnek megfelel.
:)))))))))))))))))))))))))))

SzZoole 2015.04.11. 22:19:42

@diggerdriver: Te tudod,a Te baratod.....

wuaaa 2015.04.11. 22:27:32

@Igaz Barát: Ja hogy úgy automata.... én a váltóra gondoltam.. mea culpa.

Igaz Barát 2015.04.11. 22:35:42

@wuaaa [nor]: A váltó az állítólag automata lesz bennük, amit egyáltalén nem bánok.

wuaaa 2015.04.11. 22:49:21

@Igaz Barát: Azt mondjuk teljesen meg is értem. Nincs is a mostani automatákkal semmi gond ha szoftverileg jól össze van hangolva a többi lényeges dologgal. Láttam hogy arrafelé kezdenek elterjedni az LNG üzemű nyergesek is mostanában, ami eléggé meglepett, hogy pont ott..

2015.04.11. 22:50:12

@Igaz Barát: meg mindig nem tudom, hogy oruljek -e az automata autonak. Van nehany vezeto, akiknel mindenkeppen jobb lesz.

@wuaaa [nor]: a kozlekedesi eszkozokrol jut eszembe... eddig azt hittem az Airbusokban van valami intelligens muszer, ami nem engedi a pilotat belevezetni a foldbe. A technologia letezik elvileg. A Merci pl meri, hogy elalszik -e a sofor a szekben es rezeg az ules/massziroz, ha ugy gondolja, hogy alszol

wuaaa 2015.04.11. 23:09:54

@charlieharper: Műszer van, de csak jelez... de ez nem az Airbus sajátossága.
www.youtube.com/watch?v=F1UJ_283TEA

qkuc 2015.04.11. 23:18:38

@charlieharper: Elviekben távirányítással is le lehetne rakni egy gépet, csak .... Na és akkor itt jön az a hosszú lista, hogy miért nem valósították ezt meg eddig. Többek között biztonsági okok miatt. A robotpilótát sem használják a landoláshoz, mert az ember "megbízhatóbb" krízis helyzetekben ...

montroyal ( CAN qc) 2015.04.11. 23:47:32

akkor magyarok osszefogunk ... kapaszkodni... es tancolgatunk, magyarkodunk egy kicsit ma este ...

www.kepfeltoltes.hu/view/150411/11042686_10155280094235153_6560924554917293570_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

wuaaa 2015.04.11. 23:56:40

@qkuc: "A robotpilótát sem használják a landoláshoz..."
Kivéve amikor mégis.. :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.04.12. 00:28:25

@charlieharper: bmw-nel van olyan, ha hirtelen fekezel iszonyat nagyot , akkor hirtelen egy hang hallatszik a kocsiban, amely azt kerdi, jol vagy-e kell-e segitseg.

Muscari 2015.04.12. 00:30:39

@Igaz Barát: szuper, gratulálok! Ez nagyon nagy kaland lesz :-) A család megy veled, vagy majd csak utánad?
Ugye írsz majd posztot?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.04.12. 01:54:01

Nem tudom, lehet hogy félreértem, de itt most profikat keresnek, vagy kint élő, be(ki)vándorolt hobbistákat?
Az első esetben ugye tök egyszerű, feltételeket kell biztosítani, szerződést és vastag fizetést, utána jönni fognak a jelentkezők.
Az utóbbi esettel meg az a baj, hogy a kézilabda az egy eléggé réteg sportág, nem játsszák túl sokan.
Nem is igazán tudják, manapság egy közterületi sportpályán százszor inkább fociznak, vagy esetleg kosárlabdáznak a fiatalok.
Nincs nagyon honnan kinőjön egy ilyen igényű réteg.
De azért sok sikert nekik, jöjjön össze a kellő csapatni ember, hajrá, hajrá... :-)

Igaz Barát 2015.04.12. 08:18:46

@wuaaa [nor]: Azt szeretem nagyon, amikor a tempomat igyekszik lejtőn lefelé is megfogni a szekeret, visszavált, bekapcsolja a kipufogóféket. Aztán persze vagy sikerül neki, vagy nem.

@charlieharper: @qkuc: Még annyit tennék hozzá, hogy ennek bevezetése lehet hogy jogi akadályokba fog ütközni. Ugyanis ha egy számítógép vezérelte jármű karambolozik, akkor nehéz lesz eldönteni, ki a felelős. A tulajdonos? A gyártó? A programozó?

@Muscari: Család majd augusztus - szeptemberben jön. Úgy volt, hogy én is akkor megyek csak, de aztán felgyorsultak az események, és hamarabb is lehet menni.
Posztot? Nem tudom, tudok e annyira fogalmazni, de lehet megpróbálom. Csak kell valami bizonyítékot fényképeznem majd hozzá, nehogy rám fogják, hogy kamuzok. :)

Ugyandehogy (törölt) 2015.04.12. 08:32:38

@tildy[UK]: nekem a kisautomban is van ilyen. igaz,sokat eszik, deha jol tartom karban, az auton ki ul is tudja a funkciot, es meg szexelni is lehet vele.

Ugyandehogy (törölt) 2015.04.12. 08:34:07

@charlieharper: azrt ez nem semmi, hallode, 200nal alszol, esmeg massziroz is kozben, es megse tomegkozelekedes:-):-):-)

wuaaa 2015.04.12. 09:14:56

@Igaz Barát: "Nem tudom, tudok e annyira fogalmazni..."
Ezzel úgy néz ki nem lesz gond.
"Csak kell valami bizonyítékot fényképeznem majd hozzá, nehogy rám fogják, hogy kamuzok."
Ezzel viszont lehet.. :)))

qkuc 2015.04.12. 10:25:19

@wuaaa [nor]: Lehet, :). Én csak Légikatasztrófák sorozatból informálódom, onna rémlik, hogy az egyik bátya említi, hogy landoláskor nem használják a robotpilótát, de ez lehet az egyik légitársaságánál volt így.

wuaaa 2015.04.12. 11:35:57

@qkuc: Rossz látási viszonyok esetén lehetőség van rá. Aztán van aki bevállalja és van aki 1 próbálkozás után inkább kér egy másik repteret ha van erre lehetőség és ott jobbak a viszonyok. De amúgy az autoland, autobrake és autorollout opciója adott.
(ezért van az, hogy nem pont ideális körülmények között is vannak járatok, melyek terv szerűen leszállnak és vannak amelyek eggyel odébb szállnak le)
Itt 3:14-nél kapcsolják ki az AP-t.. :
www.youtube.com/watch?v=mSNE3SmYA-8

Igaz Barát 2015.04.12. 12:37:20

@wuaaa [nor]: De itt van aki felügyeli a rendszert, és ha nem tetszik neki valami, közbe tud avatkozni. Majd ha úgy mennek a repülők, mint a négyesmetró, akkor beszélhetünk igazából automatizációról.

Iván_a_muzsik 2015.04.12. 14:50:38

Azon a blogon hirdetik az összefogást ahol ,sokszor lehet olvasni úgy mint hogy "itt minden rossz" kint persze "minden szuper" és "kerülöm a magyarokat" és "magyar férfiak lúzerek" ,ez kicsit ellentmondás nem:)
Ráadásul a legtöbb magyar kint úgy veti le az identitását mint egy kényelmetlen cipőt így hogy lesz összefogás ha ezen emberek többsége megváltozik és elkezd gyűlölködni:) ?

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása