oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. március 19. 06:52,  Külföldi esküvő? Készülj fel a leglazábbra! 200 komment

2015. március 19. 06:52 Határátkelő

Külföldi esküvő? Készülj fel a leglazábbra!

Nem is olyan régen jelent meg Janicsár posztja, melyben egy külföldi esküvő kapcsán végigjárt kálváriát ecsetelt. Az egy Európán kívüli országban történt, a mai (részben talán válasz-)poszt egy unión belüli történetet mesél el El Chango tollából.

eskuvo_2.jpg

„A külföldön történő házasságkötés cikkére szeretnék reagálni, mert én (mi) teljesen eltérő dolgokat tapasztaltunk a magyar bürokráciáról, mint aki pár napja erről írt itt a blogon. Ezért leírnám én is tapasztalataimat és most szólok, hogy nem is olyan nehéz - csak annak, aki annak akarja.

Habár az illető EU-n kívüli országban járta ezt végig, mi az EU-n belül.
(Előrebocsátom, hogy nem fogom a poszt után elolvasni a saját cikkemet és reagálni se fogok rá.)

Hát hadd kezdjem is:

Történt az Európai Unióban, 2014-ben. Ország lényegtelen. Szóval több év együttélés után, már majdnem iskoláskorú gyerekkel asszony unszolására (másik EU tagállam állampolgára) elhatároztuk, hogy 2014-ben nagy levegőt veszünk és összeházasodunk. Vagy így lesz, vagy így lesz alapon, és nem húzzuk tovább. Nem leszünk „barátok” vagy élettársak.

Szóval asszony bejelentkezett a szülővárosa anyakönyvi hivatalában, ahol tartottuk is később egyébként az esküvőt, ahol szóltunk, hogy én külföldi, de EU-s polgár vagyok.

Hivatal: semmi akadálya, megnézték az Ő rendszerükben, asszony még hajadonként volt nyilvántartva és potom összegért kiállítottak nekünk egy 1 oldalas igazolást, hogy a részükről a lány rendben és házasodhat. Az ügyintéző elmondta, hogy szerezzük be részemről is a papír magyar megfelelőjét.

Felhívtam a Magyar Nagykövetséget, ahol készségesen elmagyarázták, hogy a magyar hatóságok EU-s tagállamok felé többé már nem állítanak ki ilyen papírt, és tudják, megértik, és nagyon sajnálják, de a helyi illetékes bíróságnak kell megállapítani, hogy én házasodhatok-e itt az asszonyommal. (Nem így lett, mármint a bürokrácia része.)

Nőtlenségi igazolás, három hónapra

Közben telt-múlt az idő, vagy 2 hónap is talán, amikor újra felhívtam a nagykövetséget, hogy akkor most mi legyen. Ott örömmel közölték a hírt, hogy a magyar kormány eltörölte az előbb említett jogszabályt és adhatnak ki nekem igazolást, de csak az adott ország nyelvén, nem magyarul.

Csakis az adott országban használhatom, sehova máshova nem érvényes, 3 hónapra szól, egy A/4-es oldalnyi papír (az esküvő 2014 augusztusában volt és június közepén lett meg ez a papír), és 35 EUR volt az ára. És itt jönne a lényeg, hogy semmivel sem bonyolultabb innen, mintha otthon lennék.
Születési anyakönyvi kivonatot kértek (csak bemutatni kellett), érvényes személyit vagy útlevelet, a páromtól ugyanezeket, valamint az Ő igazolását, hogy hajadon, mert csakis azokra a nevekre állítják ki, akik házasságot fognak kötni, azaz nem egy olyan igazolást kapok, miszerint bárkivel házasságot köthetek 3 hónapon belül.

A hölgy mondta, hogy mivel rálátásuk van az otthoni rendszerre, össze vannak kötve vele, ezért max. fél óra alatt ki is állítják az igazolást. Azért volt fél óra, mert késtünk és a konzulnak közben már be volt ütemezve egy tárgyalása, amit nem tudott lemondani. Ezért külön elnézést kértek, mert neki is alá kellett írni a kiállított igazolást.

Szóval kiállították a papírt, sok boldogságot kívántak és mehettünk vissza az asszonyom városába az anyakönyvvezetőhöz, hogy megvan a három hónapig érvényes igazolásom, bele van írva, hogy nőtlen vagyok, és ami a magyar hatóságokat illeti, felőlük házasodhatok.

Esküvő zökkenőmentesen

Nem is kérték, hogy személyesen vigyük vissza az anyakönyvvezetőhöz, hanem egy borítékba bele kellett tenni és egy másik város anyakönyvi hivatalába mentünk el (ami 30 perc volt az időnkből), hogy ott hitelesítsék (ami annyi volt, hogy ránéztek, mindketten aláírtunk egy másik papírt, amiben igazoltuk, hogy igen, mi vagyunk azok), mert egy aláírásért nem akartunk 2x250 km-t utazni (ennyire lakunk asszonyom szülővárosától) feleslegesen, és ők is kérték, hogy ezért ne pocsékoljuk az időnket.

Kb. 3 nap múlva az anyakönyvvezető hívta a párom, hogy megérkezett a paksaméta és részükről rendben, várnak minket a megbeszélt időpontban. Így is történt.

Megvolt a házasság, kaptunk róla házassági anyakönyvit és csak egy dolgot felejtettünk el, ami időközben derült már ki. Az itteni hatóságok ugyanis bevonták a magyar születési anyakönyvi kivonatomat, amit csak utólag tudtunk meg és nem is kapom már vissza.

Idén januárban visszamentünk a Magyar Nagykövetségre, hogy a magyar hatóságok is bejegyezzék a házasságunkat. Na, itt tartunk most. Várjuk tőlük a hivatalos házassági anyakönyvi kivonat magyar verzióját, ami teljesen ingyen van, és ők elintéznek mindent. Fordítást, hitelesítést, semmit sem kellett megtennünk.

Még arra se mondtak nemet, hogy a születési anyakönyvi kivonatom ugyebár most már hiányzott, hanem csak annyit mondtak: ezt majd mi elintézzük, ezért se fájjon a fejem, ha mégis valamiért kellene, akkor ők megkeresnek maguktól.

Csak higgadtan, céltudatosan

Szóval egy szó mint száz, az egészből az a tanulság, hogy akinek az tetszik, hogy elmegy 100 kört a semmiért, az menjen csak, de nekünk csak kellemes tapasztalataink voltak az itteni magyar nagykövetséggel és a hozzáállásukkal.

Az egész jogszabálydzsungel-bürokrácia gáncsban (ami valójában inkább minimális) nekünk mindig a lehető legjobban sikerült kijönnünk.

Semmiféle bevándorlási hivatal, fordítóiroda, hiteles pecsét hitelesítése, semmi, de semmi nem kell a magyar hatóságok részéről, csak egy igazolás, hogy az illető, akivel házasságot szándékozol kötni, és nem magyar állampolgár, az hajadon / nőtlen és 35 EUR készpénz.

Ha ez megvan, Ők is készségesek és igen jól tudják a dolgukat, amiért az asszonyom is elismerően szólt, hogy bárcsak nekik is ilyen hozzáállást kéne megtapasztalniuk otthon a saját hatóságaiktól.

Zárásként annyit még hadd tegyek hozzá, hogy mindenkit csak bátorítani tudok, aki hasonló helyzetben van, hogy nyugodtan, higgadtan menjen végig ezen. Nincsenek rejtett aknák az úton csak annak, aki azt akarja. Hívjátok fel a helyi magyar nagykövetséget, és pikk-pakk teszik majd a dolgukat. Sok sikert hozza mindenkinek!

El Chango (nem kormányalkalmazott, nem bértollnok, csak egy átlagos magyar állampolgár)”

A moderálási alapelveket itt találod.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: esküvő ügyintézés Európai Unió

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr457282443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.19. 12:31:44

@Der echte Weihnachtsmann: napkitörés van. állítólag itthonról is látszott az elmúlt napokban sarki fény, gondolom tiszta ég meg alacsony fényszennyezettség azért kell hozzá.

@mojyo: sőt, egyszerűen úgy kell annak, aki külföldivel akar házasodni, pláne EU-n kívülivel, meg is érdemli, hogy szívjon vele!!
tetszettünk volna egy másik magyarral összeállni, ahogy azt kell!!

TilosazA (UK) 2015.03.19. 12:31:48

@Der echte Weihnachtsmann: Én nem tudom, te hol vagy, de hivatalosan holnaptól tavasz van... :) Oké, én is fázom.

2015.03.19. 12:41:28

@Dragonlady (Bp, Hun): Ja igen, ezt ki is felejtettem. #hazaarulok

SzZoole 2015.03.19. 12:42:47

@Bredpitt Monika: Megnyugtatlak,hogy nem rolad van szo.A regi kommentelok tudjak,hogy mirol beszelek.
Te,teljesen mas eset ala esel:)))

2015.03.19. 12:45:05

@Dragonlady (Bp, Hun): Bocs de tenyleg sokan luzerek itt a forumon, nalunk kellemes 25-30 fok van napkozben ok meg kabatban fagyoskodnak Europaban, vagyonokat koltenek a futesszamlara (vagy tuzifat lopnak, ki hogyan oldja meg). Ha lenne annyi eszetek hogy idejottok Szaudiba, mindjart nem faznatok, mit nem lehet ezen erteni? :)

SzZoole 2015.03.19. 12:47:07

@adg [Au, Darwin]: Na hamar szoba kerult a polgarmester jeno ur hivatala,akkor belinkelem a videot is hozza,vagy nem?Az kizart dolog mert nem lehet:)))

youtu.be/jR9BPSqFQZE

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.19. 12:49:43

@Mirjam2:
én azért nem vagyok Szaudiban, kéremszépen, van alibim, mert akkor már börtönbe küldtek volna házasságon kívüli szex miatt. (vagy csak simán kitoloncoltak volna?)
én meg azt nem értem egyébként, hogy te miért hordasz abayát, amikor itt Pesten meg nem kell :-)

adg 2015.03.19. 12:52:57

@Réka ‎: nem is volt rossz, nem hallottam meg. Van a temarol millio feldolgozas, ez pl eleg nepszeru. youtu.be/E22gszljklc kicsit tok mas a stilusa.

Kis szoszedet:
Waltzing: jon megy
Matilda: batyu, hatrakotott csomag.

A dal vegen meg a waltzing matilda cimu dalnak a dallama megy harmonikan. Ez annyira nepszeru (volt) hogy majdnem ez lett a himnusz, csak aztan megis ugy dontottek, ne legyen mar az orszag himnusza egy dal, ami egy csavargo birkatolvajrol szol, aki ongyilkos lett, amikor elkaptak. :)

adg 2015.03.19. 13:10:07

@~~Babette~~: nem kerek, en meg ejropai polgar vagyok, igaz kiiratkoztam mar, vagy mi, de akkor is. Magyar utlevelem van, pont ma volt vele egy kaland, a bankban megkert az ugyintezo, hogy forditsam le neki a kiallito hatosag nevet, de olyanra, amikyen van a listajan. Ez ugye a "nyilvantarto hivatal". Eljatszottam a gondolattal, hogy "apparently supporting office", de aztan azt mondtam, hogy niem tudom. Erre beirta, hogy government, oszt jo napot.

Csak ugy az angliaban szamlat nyitok kedveert tennem hozza, hogy a 14 eves lanyomat kisertem el a bankba, ugyanis online nyitott egy onallo szamlat, de be kellett mutatnia a fiokban az utlevelet. Nem, nem kellett NI, es a cim is jo volt bemondasra, mert nincs lakcimet mutato dokumentuma. Sot, tulajdonkeppen a diakigazolvanyan kivul semmilyen ausztral dolumentuma sincs. Munkahely sem kellett. En is csak azert kisertem el, mert meg nem volt ilyen helyen, az ugyintezo azt a nyilvantarto hivatalos dolgot leszamitva nem mutatott semm erdeklodes felem. :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.03.19. 13:13:44

@Mirjam2: azt hiszem itt UK-ben is van iyen, hogy ott kell lakni, csak nem tudom fejből 1 hét, vagy 1 hónap.
1 hét, úgy néz ki www.gov.uk/marriages-civil-partnerships/giving-notice-at-your-local-register-office

28 nap várakozási idő is van.

Amúgy direkt ironikusan írtam amit, azt hittem vetettek a lapot.

2015.03.19. 13:14:27

@Dragonlady (Bp, Hun): Nem vagyok vevo a negativ hozzaallasodra, maradjunk annyiban hogy en higgadt, celtudatos vagyok es ezert csak jo dolgok tortennek velem!

2015.03.19. 13:17:50

@tildy[UK]: Bocsi, azt hiszem alapbol azt kellett volna felteteleznem hogy ma mindenki ironikusan ir, ami elegge ertheto reakcio a posztra :). Igen, UK-ben is ott kell lakni, ami nem gond ha eppen UK-ben laktok :) viszont ha Mo.on akartok hazasodni es nem laktok ott akkor gond. Azt hiszem a legtobb helyen van egy minimum ido amit ott kell tolteni az eskuvo elott, kivetelek pl. Dania, Las Vegas, stb.

SzZoole 2015.03.19. 13:26:53

@diggerdriver: Te,mar akartam kerdezni,hogy milyen aza penzmoso?
A sok koszos papir penzt be rakjak egy nagy mosogepbe es tisztara mossak?
Irhatnal rola egy posztot?

adg 2015.03.19. 13:27:37

@diggerdriver: csak a lanyom...
Ezek a mai fiatalok, bezzeg az en idomben.

rezsöatya 2015.03.19. 13:32:28

@Dragonlady (Bp, Hun): ne piszkald Mirjamot, eleg abaya! :-P

rezsöatya 2015.03.19. 13:35:57

@adg [Au, Darwin]: " obviously holder office" :DDDDD

2015.03.19. 13:36:30

@rezsöatya: ...es akkor Geszti Peter hangos zokogasban tort ki.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.19. 13:36:40

@adg [Au, Darwin]:
Belegondoltál már hogy a lányod most éli az ő idejét?

**mimi** 2015.03.19. 13:51:36

hova keveredtem? :)))

blackhairlady 2015.03.19. 13:52:19

@tildy[UK]: Lathatunk majd valahol kepeket?:) Nagyon sok boldogsagot kivanok nektek! Bar tudom, hogy ez csak egy papir, es nem sok minden fog valtozni ahetkoznapokban, de akkor is:)
A cukrod erteke lejjebb ment?

blackhairlady 2015.03.19. 13:53:04

A posztrol. Jot vagy semmit. Szoval nem irok semmit.

blackhairlady 2015.03.19. 13:56:09

@Bredpitt Monika: "s a kislányunk elmondhatta , hogy részt vett a szülei esküvőjén, ez is ritka. "
Nem is annyira ritka, hidd el:))

blackhairlady 2015.03.19. 13:57:44

@qkuc: En is imadtam a Kacsa meseket:)

blackhairlady 2015.03.19. 14:02:26

@Bredpitt Monika: A mi anyakonyvvezetonk olyan szuper volt, hogy a munkaido elott fel oraval betette a mi eskuvonket, mert csak egy hetvege volt jo a ferjemnek, akkoriban eppen Koszovoban vagy Albaniaban dolgozott, es nem tudott barmikor hazajonni. Szombaton 2-to kezdodnek a hazassagkotesi ceremoniak, mi mehettunk fel 2-re. Szoval ez is ugyintezo fuggo:)

blackhairlady 2015.03.19. 14:08:04

@~~Babette~~: Ezerotccazat bealdoztal egy karifaert egy ilyen draga eskuvo utan? Pazarlo egy nepseg a magayr, mindig tudtam
:)

blackhairlady 2015.03.19. 14:10:25

@Mirjam2: "Higgadtan, celtudatosan masik orszagokban kell szuletni, ennyi a titok"
:)))))))))))))))))))) Ez kesz, Adg, Geza, te, ma mindenki bolondos gombat evett, ugy latom, olvasom:DDD

adg 2015.03.19. 14:11:15

@rezsöatya: igy a legjobb :DD

@diggerdriver: Lassan kezdi elni az o idejet. Eljott ez is, kivancsi leszek mikor hoz haza valami sospuskaravalot. :))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.19. 14:14:39

@adg [Au, Darwin]:
Ha nem látja senki mutasd be az ajtófélfának mint Zolika.
:)))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.19. 14:16:27

@adg [Au, Darwin]:
Amúgy én már rúgtam ki kandúrt...
:)))))))))))

SzZoole 2015.03.19. 14:34:48

@**mimi**: Mimike,szeretsz keverni?:)))

SzZoole 2015.03.19. 14:41:04

@diggerdriver: Miert irsz ilyeneket rolam,meg azt hiszik,hogy olyan vagyok mint Te:)))

@adg [Au, Darwin]: Ne higy neki,az kizart dolog,hogy en olyan legyek:)))
Amugy ha tanacsra van szukseged ezugyben szivesen adok:)))

soad1221 2015.03.19. 14:43:15

@adg [Au, Darwin]: most lebuktattad magad!
nem elég, hogy csak így kiiratkozol, még a 14 éves lányoddal akarsz pénzt mosatni??? Mert mi másért kellhet neki bankszámla, munkahely, meg ausztrál papírok nélkül???
szőőőőőrnyűűűűű

soad1221 2015.03.19. 14:45:38

@adg [Au, Darwin]: @diggerdriver: francba.. már ellőttétek...
na jó akkor előbb elolvasom a kommenteket sorban :)

soad1221 2015.03.19. 14:49:23

@rezsöatya: :D

ez a nap elég jóra sikerült, lássuk be emiatt már köszöntet érdemel a posztíró... :)

adg 2015.03.19. 14:54:21

@soad1221: "szőőőőőrnyűűűűű"
O a Sir Légy gyereke?
Na jol van, mentem aludni. Ennyi eleg mara. :))

adg 2015.03.19. 14:55:44

@Zoole[uk]: Szerintem is ki van zarva, mert en nem tudom.
Remelem, most meg kicsit korai lenne, majd talan 1-2 ev. Majd akkor kereslek ujra. Koszi; :))

soad1221 2015.03.19. 14:56:41

@adg [Au, Darwin]: igen, Lady Csontival közös zabigyerek... "mint az köztudott, Uram"

Jóéjt! :)

adg 2015.03.19. 14:59:21

@soad1221: Koztudott?? Viccelodik velem, Safranek? Jojjon csak kozelebb!

Herr Géza 2015.03.19. 14:59:44

@Der echte Weihnachtsmann: Nagyon rossz felét választottad N.o.-nak. Nálunk tegnap is, mai is 20°C, azt sem tudom már, milyen az a pulóver.... (Na jó, hajnalra azért lemegy még 0 alá is...) :)))

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.03.19. 15:00:07

@Mirjam2: hat Magyarorszagon epp most nem lakunk, marmint allando lakcim ott van, meg van ideiglenes kulfoldi tartozkodasos papir is de rendben ment minden.

@blackhair-lady: Igen, lesz majd kep :) masfel het van hatra, uramatyam, jol meggondoltam en ezt?
A cukorral most annyi van, hogy ilyen merot kaptam www.amazon.com/CareSens-POP-Blood-Glucose-Meter/dp/B00CJAVTLI es hat nekem is durvan folemer, lehe tnem is kene inzulonizni magam, ugyhogy kertem egy bayer contour merot, hatha az jo lesz.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.19. 15:00:28

@adg [Au, Darwin]:

Amikor jövendő feleségem először jött Mo-ra, 1986-ban, kellett szobát bérelnünk. Akkor ez egyetlen helyen volt lehetséges: az IBUSZ-nál. Magánszemélyek kizárólag az IBUSZ-on keresztül adhattak ki szobát/lakást rövid távra. (A szálloda sokkal drágább lett volna.)

Viszont volt egy szabály - ez nem vicc! -, hogy magyar állampolgár nem szállhat meg kereskedelmi vagy magánszálláson ugyanazon a településen, ahol eleve lakik. Azaz pl. budapesti lakos nem vehetett ki szobát Budapesten, sem szállodában, sem IBUSZ-magánszálláson.

Így formailag ő vette ki a szobát. Bemutatta a bolgár személyi igazolványát, abben persze 100 %-ban minden bolgárul volt (nem adtak ki útlevelet akkoriban BG-ban, ha az ember másik szoc országba utazott, csak egy betétlapot a személyihez). Persze akkoriban azért minden hivatalos alkalmazott ismerte a cirill betűket, így ez nem volt gond. Viszont az akkori bolgár személyi egy 32 oldalas könyvecske volt, a fénykép az 5. oldalon volt, a személyes adatok meg a 4. oldalon. A fénykép alatti szöveg a kiadó hatóság megnevezése volt tehát, nem a személy neve. Így aztán a magyar IBUSZ-alkalmazott beírta a szobabérlési papírra, hogy "bérlő neve: DIMITROVSZKO RU" - ez azt jelenti "Dimitrov kerületi körzeti igazgatóság".

Még évekig nevettünk ezen aztán.

Herr Géza 2015.03.19. 15:01:02

@blackhair-lady: BTW, tényleg gombát ettem... Igaz még a "sziporkámat" azelött írtam... :))))))))))))))

SzZoole 2015.03.19. 15:08:03

@adg [Au, Darwin]: Kicsit korai???
Ugy gondolod?Szerintem Te vagy el maradva 1-2 evel:)

soad1221 2015.03.19. 15:13:31

@adg [Au, Darwin]: ajjajjj... a kezemben van a borotva....

SzZoole 2015.03.19. 15:13:32

@maxval bircaman szerkesztő: Max,Te egyutt aludtal egy szobaban a jovendobelidel hazasag elott?
Ejnye,hat szabad ilyet csinalni?:)))

blackhairlady 2015.03.19. 15:21:46

@tildy[UK]: Persze, hogy jol emggondolad, eszedbe se jussanak negativ gondolatok!:))
A folemer azt jelenti, hogy tobbet mutat mint amennyi?

blackhairlady 2015.03.19. 15:22:41

@Herr Géza: A gomba szele mar megcsapta a sziporkadat:)

**mimi** 2015.03.19. 15:27:56

@Zoole[uk]:
keveredni..azt igen :)))))))))

Herr Géza 2015.03.19. 15:54:27

@Dragonlady (Bp, Hun): Csak a rend kedvéért, Gézának 10-12 óra kocsival.... :))))) Ha má', akkor má'.....

Herr Géza 2015.03.19. 15:56:55

@blackhair-lady: Hihi, a gomba "szele" még nem csapott meg semmit, érkezése későbbre várható..... :))))))

2015.03.19. 16:04:29

@tildy[UK]: Igen, erre mondtam hogy magyar allampolgaroknak nem problema de ha valamelyik fel kulfoldi allampolgar akkor bizonyitani kell hogy bizonyos ideje Mo.on lakik. Legalabbis regen igy volt. Tudom hogy ez titeket nem erint mert magyar allampolgarok vagytok, kezdettol fogva arrol az esetrol beszelek ha valamelyik fel nem az, es nem is laknak Mo.on.

montroyal ( CAN qc) 2015.03.19. 16:28:21

@Zoole[uk]: milyen aza penzmoso?

azt nem tudom, de a buszjegymosast csinaltuk annak idejen Bécsbe ... osszeszedtuk a hasznalt jegyeket behypoztuk igy a datum pecset kijott belole es levasaltuk ... , mindennel probalkoztunk ...

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.19. 16:32:09

@Zoole[uk]:

Egyébként mai szemmel ez kifejezetten vicces.

Ha az esküvő előtti 2 hétet nem számoljuk, összesen 2 azaz kettő éjszakán aludtunk együtt.

montroyal ( CAN qc) 2015.03.19. 16:32:24

@blackhair-lady: részt vett a szülei esküvőjén

sot az eskuvon , a te gyereked meg az en gyerekem veri a mi gyerekunket ... sem ritka ..

ABL CA 2015.03.19. 16:52:30

@Bredpitt Monika: Egyetertek, mi is Vegasban hazasodtunk, a vilag legegyszerubb dolgakent. Annyi kiegeszitest meg hadd irjak, hogy annyi keresuk van a hazasulandok fele, hogy ha elotte hazas(ok) volt(ak), tudja(k) a valas datumat, valamint az anyak lanykori neveit! Meg csak bemutatni sem kell a valasi dokumentumot! :D Mi odatelefonaltunk az altalunk szimpatikusnak tartott Chapel-be, hogy foglalni szeretnenk egy idopontot, "AA nem kell, jojjetek ide amikor akartok, aztan majd sorra kerultok. Hol szeretnetek hazasodni: a kertben, a kapolnaban, vagy egy sima teremben, de ha akartok, a Drive-in-ben is megtehetitek" Mire vege volt a ceremonianak, mar kesz is volt az ideiglenes Married license, majd par hetre ra a lakcimunkre kikuldtek a jegyzo altal hitelesitett valtozatot, amit elore megrendeltunk es kifizettunk a kapolnaban.

blackhairlady 2015.03.19. 17:08:57

@montroyal ( CAN qc): Bizony, ez igy van. az en gyerekeim ott voltak szepen feloltozve, ami gyerekunk meg rugdalozott a pocakba:)

blackhairlady 2015.03.19. 17:11:13

@ABL CA: Ez de jo!
Most komolyan mondod, hogy van drive-in is? Az eszem megall:))

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.03.19. 17:32:27

@blackhair-lady: Igy van. 2mmollal, ami azert eleg jelentos.

SzZoole 2015.03.19. 17:33:28

@montroyal ( CAN qc):
"mindennel probalkoztunk "
Miert nem csodálkozom:)))

SzZoole 2015.03.19. 17:35:40

@maxval bircaman szerkesztő: csak aludtatok mi?semmi kézi munka meg ez meg az...
Max,a pokol tuzen fogsz égni ezért a tettedert:)))

Taxomükke (UK) 2015.03.19. 18:24:08

@soad1221: Ja, elég jól összehozta a társaságot, milyen egységfront kovácsolódott, nem?

Bredpitt Monika 2015.03.19. 18:34:35

@blackhair-lady: A Te férjed amerikai?

@ABL CA: Tényleg, jó, hogy írtad, egyébként ez volt az egyik indok, hogy odamentünk, hiszen New Jerseyben kérték a válóperi papírokat a bíró hiteles eredeti aláírásával, ha jól emlékszem lefordítva (kb hat oldal volt) ekkor megnéztem a neten mi újság ezen a téren Vegasban és ott nem kellett semmi, de tényleg be kellett írni a válás dátumát. Mit is mondhatnék?
Viva Las Vegas !!!!

Bredpitt Monika 2015.03.19. 18:37:39

@Zoole[uk]: A teljesen más eset alá esel is elég ijesztően hangzik. Inkább ne jellemezz, a fapina ellentéte valami borzasztó dolog lehet.

Bredpitt Monika 2015.03.19. 18:38:44

@~~Babette~~: Ok. Remélem nincs harag. Tudom, hogy van humorod.

qkuc 2015.03.19. 18:43:01

@Dragonlady (Bp, Hun): Hm, nem hiszemm hogy látható lett volna itt, ahhoz nagyon combos napszélí6kitörés kellene, de pár éve valóban volt. Itt lehet nézegetni, hogy mikor és hol vrható aurora borealis (déliek aurora australisos oldalakat keressenek, :) ).

qkuc 2015.03.19. 18:44:24

@Mirjam2: ODamennék abba a melegbe, akkor már semmit sem kellene fizetnem, mert megállna a ketyegőm, :D.

qkuc 2015.03.19. 18:48:48

@blackhair-lady: Hát, kicsit megrombolom a piedesztált, de érdemes megnézni a "scientifically accurate ducktales"-t, :D
www.youtube.com/watch?v=_1v_EcjeIkg

Bredpitt Monika 2015.03.19. 18:48:58

@Taxomükke: Én mikor elolvastam a posztot, akkor azért kicsit megértettem a fickót. Most nekem lehet esni, de amikor én először keveredtem ide, akkor nekem is az volt az érzésem, hogy HA oldalán sokan szidják Magyarországot és , hogy azok kapnak dicséretet akik eljönnek és ilyeneket irkálnak:

a 173-as buszon vér folyik, hogy a buszra fel lehessen szállni.

Ez a mondat elhangzott. Bocsánat, de én ezen a buszon utaztam két és fél évig, BKV miatt talán kétszer ha késtem, és a 173-as buszra néha nem férsz fel, de a következő jön kb egy vagy két percen belül, amire már tuti, hogy felférsz.
Tudom, hogy nem ilyen egyszerű, mert nem mindenki így vélekedik, de ez visszatérő téma és nem alaptalanul jönnek ilyen vélemények, persze nem mindegy hogy írja le valaki a véleményét. Nekem is sok ember mondja, hogy túl sok a rosszindulatú megjegyzés (én aztán kaptam belőle bőven).

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.19. 18:52:24

@qkuc: én nem láttam itt Pesten, de tényleg volt, elég szépen van dokumentálva online

qkuc 2015.03.19. 18:52:50

@blackhair-lady: Ha mekivel kombinálva is van, ott fogok házasodni, :D.

qkuc 2015.03.19. 18:54:40

@Dragonlady (Bp, Hun): Ja, közben rákerestem. Remélem lesz ennél még erősebb is. Egyszer már én is szeretném látni.

blackhairlady 2015.03.19. 19:02:00

@qkuc: Szinte biztos, hogy talalsz par meteren eblul valami gyorskajaldat:)
De egyebkent a penz automataknal, bankoknal, mosodanal, gyogyszertarnal is van drive thru.

ABL CA 2015.03.19. 19:20:37

@Bredpitt Monika: Pont ezert mentunk mi is CA-bol, ott is vacakoltak volna, itt meg semmi macera! Es a meleg! Novemberben spagettipantos eskuvoi ruha! :)

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.19. 20:08:40

meg sosem volt itt ekkora osszhang:-):-):-):-)

SzZoole 2015.03.19. 20:18:24

@Bredpitt Monika: ne haragudj nem akartam ijesztő dolgokat irni:)
Csak azt akartam mondani vele,ha nem lennék nos,akkor pont az en esetem lennel:)))
Igy mar erted?:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.19. 20:39:09

@Bredpitt Monika:
Na figyu Mónika...
A fapina az a humortalan bepókhálósodott feminista emancipunci.
A humortalan jelző fokozottan kiemelendő.
Ezek közül melyik illik rád?
Azt gondolom egyik sem.
Mindettől függetlenül fenntartom hogy az egyik legellentmondásosabb személyiség vagy a blogon.
Ez nem negatív jelző, sőt...

Muscari 2015.03.19. 22:12:04

A kommentek haláli jóra sikerültek ma, a poszt és a posztló meg @£&£#%®¢€$

Naschkatze (Mostindien / CH) 2015.03.19. 23:31:56

Köszönöm nektek a mai 185db kommentet! :-)

FutureFry 2015.03.19. 23:54:19

@ABL CA: @Bredpitt Monika: Egy pár poszttal ezelőtt már ki lett tárgyalva, de még egyszerűbb ha olyan államban házasodik az ember ahol van "common law marriage". Akkor semmilyen papír nem kell, csak együttélés (az adott államban, lehet néhol csak 1 nap (pl. Texas)) meg ráutaló magatartás (pl. hogy férj/feleségként mutatkozzon a pár, közös számla, stb.). Ha akarnak írhatnak róla papírt maguknak.

2015.03.20. 00:50:19

@~~Babette~~: Amióta Tudjukki Voldemort eltűnt, azóta nyugodtabb a közösség élete...

M. Péter 2015.03.20. 01:16:25

@maxval bircaman szerkesztő: A konzult le lehet tartóztatni. (Bécsi egyezmény 41. cikk: "1. A konzuli tisztviselőket őrizetbe venni vagy előzetes letartóztatásba helyezni csakis súlyos bűncselekmény elkövetése esetén és az illetékes igazságügyi hatóság határozata alapján lehet.")

Bredpitt Monika 2015.03.20. 08:07:45

@diggerdriver: Most érzem úgy magam, mintha egyenes Don Corleone vett volna védőszárnyai alá.
Jó érzés.

Bredpitt Monika 2015.03.20. 08:11:12

@Zoole[uk]: Erre már csak privat levelet lehet írni azt hiszem. Ha nem bánod. Lenne egy két kérdésem.

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.20. 10:11:20

@Turchi:

Na tisztázzuk a dolgot.
Teljesen felesleges mind a fenti jópofizás, mint az utóbbi lekezelés.
Főleg nincs rá szükség, ha közben a saját blogodon meg köcsögözöl.
Nem kell szeretni engem, senki nem kérte tőled. Én nem is szólok hozzád, mióta ezt kinyilvánítottad.
De az nem járja, hogy mocskolódó és pocskondiázó posztokat írsz rólam, és másokról a blogodban,
majd kitiltasz onnan (mint múlt héten észrevettem),
aztán idejössz nekem nagydés vigyorgással jópofizni,
és ezek után én vagyok a köcsög a blogodban.
(Előre szólok, kár törölni, csináltam képernyőképet.)

Semmiben nem különbözik ez a viselkedés hintáétól, amiért ő ki lett innen tiltva.

Ja de, különbözik, mert ő legalább vállalja, nem törölgeti sunyiban és nem jópofizgat.

Tényleg szeretném, ha hanyagolnál, itt is és ott is.

2015.03.20. 10:26:18

@~~Babette~~: Összekevered a sorrendet. Én jóindulatúan nevettem a beírásodon mire te elküldtél a p*csába. Mégis mit vártál hogy mit fogok utána írni? Azt meg végképp nem értem minek jársz a blogomra olvasni ha ennyire nem bírod a képem, ami persze kölcsönös. Fölösleges volt még meg is örökíteni a lapomat, ami egyébként megtiszteltetés, nem állt szándékomban törölni. Ha valaki hintával összekever akkor akár diggerrel is keverhetne, ugye ő is volt már ilyen helyzetben hogy a blogján véleményt mondott másról. Amúgy engem csöppet sem érdekel ha bárhonnan kitiltanak, ha esetleg a bejegyzéssel ez volt a célod, én jól megvagyok a blogok nélkül is, nem fogok más néven visszaregisztrálni. Nem sunyiskodok hiszen nem töröltem semmit, a sunyi te vagy aki kíváncsiskodni jár mások blogjára miközben cseppet sem érdekli. Én eddig is hanyagoltalak, arról nem tehetek hogy egy smile jel ennyire kiborított. Ami utána jött az meg a te rosszindulatú bejegyzésed következménye. Nem is tudom ezen miért csodálkozol. A blogomon pedig a véleményem bármiről leírhatom, sem nevet, sem blogot nem írtam, egy helyzetet írtam le amit bárki engedélye nélkül megtehetek. Ahogy te is lehetsz rosszindulatú indokolatlanul bárkivel. Ilyen alapon nem írhatnék a külföldi életről sem mert más blogon is téma ugyanez. Az utolsó mondatodat én is igénylem a magam számára. Soha nem kötök bele senkibe de ha más ezt megteszi velem szemben akkor válaszolni fogok. Milyen meglepő.

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.20. 10:58:12

@Turchi:

pontositani vagyok kenytelen, en nem kuldtelek sehova , kulonosen oda nem, ahova irod.en nem beszelek igy senkivel.

2015.03.21. 05:01:07

@~~Babette~~: Szó szerint nem de burkoltan igen és nem először és nem csak velem szemben. Részemről befejeztem, persze ha neked sincs válaszolás kényszered. Talán ha privátban
folytatnád, ha még mindig kikívánkozik belőled valami, persze ha itt akarod folytatni a kizárásig akkor csak nyugodtan.

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.22. 10:40:01

@Turchi:

"burkoltan igen"

nem.
en irtam, csak tudom...

2015.03.22. 10:43:54

@~~Babette~~: Ja hát így könnyű, ha te írtad akkor csak úgy lehet érteni ahogy te akarod. Mivel nem magadnak írtad ezért más meg máshogy érti. Én már csak tudom...

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása