oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. február 19. 21:07,  Hova meneküljünk Londonból? 60 komment

2015. február 19. 21:07 Határátkelő

Hova meneküljünk Londonból?

Az elmúlt tíz évben 90 százalékkal (!!) emelkedtek meg a londoni ingatlanárak, és a helyzet csak egyre rosszabb lesz. Nem csoda, hogy a brit fővárosban dolgozók közül egyre többen költöznek egyre messzebb, de azért lehetőleg olyan távolságra csak, ahonnan még éppen be lehet járni. Kis ízelítő a Határátkelő oldal kínálatából.

nagy-britannia_bath.jpg

Szó szerint az egekben járnak a londoni ingatlanárak, és az emelkedésnek messze nincs vége, elemzők szerint 2019-re szerencsésnek mondhatja majd magát az, aki félmillió font (200 millió forint) alatt tud majd ingatlant venni magának a brit fővárosban (nyilván átlagárakról van szó).

Így aztán nem meglepő, hogy a Londonban dolgozók egyre-másra hagyják el a fővárost és annak környékén keresnek maguknak otthont. A Knight Frank ingatlanügynökség szerint az egyik legnépszerűbb cél Bath városa, olyannyira, hogy a gazdát cserélő ingatlanok vevőinek 22 százaléka Londonból érkezett (az előző évben ez az arány 14 százalék volt).

A trend érthető, hiszen egy három hálószobás ház Bathban durván fele annyiba kerül, mint London egy-egy jobb környékén, ami azért nagyon nem mindegy. Ráadásul Bathból vonattal viszonylag stabilan 1,5 óra alatt be lehet jutni a fővárosba, és egyre többen gondolják úgy, megéri nekik naponta kétszer ennyit utazni azért, hogy kényelmes otthonuk legyen.

Ami persze elkezdte felnyomni a bathi ingatlanárakat, szóval beindult az ördögi kör – további részleteket a Határátkelő közösségi információs oldalán olvashattok.

Miért nem fizetnek a britek?

Ha már Nagy-Britanniában járunk, akkor következzen egy szerintem meglehetősen botrányos helyzet, ugyanis a brit kormány (a jogszabályokat sajátosan értelmezve egyszerűen nem fizeti ki a munkanélküli segélyt azoknak a kelet-európai állampolgároknak, akik munkájuk elvesztését követően visszatérnek a saját országukba.

Nagy-Britannia csak a szlovákoknak már több mint 7 millió euróval tartozik, de több ország is tiltakozott már, például a visegrádi négyek szociális és munkaügyekért felelős miniszterei is kritizálták a gyakorlatot, de hollandok és németek is érintettek (hogy ne csak kelet-európaiakról legyen szó).

London ezzel szemben azt mondja, csak annak fizetnek, aki a segély kérvényezésekor még mindig a szigetországban tartózkodik. További részleteket erről is a Határátkelő közösségi-információs oldalon olvashattok.

A moderálási alapelveket itt találod.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: ingatlan Anglia Nagy-Britannia Bath

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr417190309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2015.02.19. 21:14:26

"csak annak fizetnek, aki a segély kérvényezésekor még mindig a szigetországban tartózkodik"

Es szerintem helyesen.

Mme.Brioche 2015.02.19. 21:47:04

Már miért kéne munkanélküli segélyt fizetni egy olyan embernek, aki nem is él abban az országban?!

P.Elliot 2015.02.19. 22:10:37

Ha munkanelkuli segelyen van az illeto es hazamegy a sajat orszagaba akkor hogy keres munkat? Vagy nem kell igazolni a segely irodaban hogy o keresi a munkat? Ott Angliaban?
Mert itt a Usaban bizony igazolni kell, meg el sem utazhatsz vakaciora mert ha nem kerested azalatt az ido alatt akkor arra nem jar! Megmondhatod hogy most pl. 2 hetig nem keresed mert vakaciora mesz es arra az idore akkor nem fizetnek.
Miert is kene utanakuldeni az illetonek a penzt?

pappito · http://pappito.com 2015.02.19. 22:16:02

nálunk is ez van, az elmúlt öt évben 52%-ot emelkedtek a házárak :(

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2015.02.19. 23:12:43

Valahányszor Londonban járok, hálát adok a sorsnak, hogy nem kell ott éljek.

2015.02.19. 23:24:15

Szerintem London egy felfujt lufi... Nemreg voltam ott, iszonyu sok ember, gondolom mind azert koltoztek oda, mert ott sok a lehetoseg? De amikor korbeneztunk, hogy pl ennenk valamit, mindenhol csak a lancok, kiveve elvetve egy-egy hagyomanyos pub, de azokon kivul meg tenyleg csak a lancok, mindenhol Pret, Prezzo, Nandos meg a tobbi szar ameddig a szem ellat... engem megijesztett, hiszen pont ez az a jelenseg, ami konzervalja a "minimalberes kulimelot" (copyright hinta), nem? Es akkor ez a sok ember ezzel a sok szar munkahellyel, az hol lakik, ha ilyenek az ingatlanarak? Tudom, berel, mert eselye se lesz soha az eletben, hogy lakashitelt vegyen fel, de de de.... ez normalis? :D A masik a nemlondon, hanem a turistas helyek, videken, ott is ez van ugy tudom, hogy nehez lakast talalniuk a helyieknek, mert az ingatlanokat masodik-harmadik otthonnak, nyaralonak veszik meg es iszonyuan folertekelodtek az ingatlanok, es akik esetleg ott laktak mindig is, es ott dolgoznak, nekik is kevesebb eselyuk van ra, hogy lakastulajdonosok legyenek... de szerintetek ez OK, vagy ez miert van, es meg fog ez valtozni a jovoben, vagy ez mi? En ezt nem ertem, valaki el tudja ezt magyarazni nekem? :D

Herr Géza 2015.02.19. 23:25:13

Én meg remélem,hogy mifelénk meg majd ezután fognak 50 %-ot emelkedni az ingatlanárak.....:)))))))

pacilecsenye 2015.02.19. 23:58:26

úgy tudom, ha valaki magyaro.-n munkanélküli volt, és kimegy külföldre, akkor ott külföldön jogosulttá válik a munkanélküli segélyre. ha ez így van, akkor értelemszerűen az elhagyott országban meg nem jogosult. aztán persze valószínű, hogy az országok anyagilag lerendezik ezt egymás között. (ergo, ha valaki magyarországon fizetett járulékot, akkor magyarországnak kell állnia végső soron a munkanélküli járadékának költségeit - akkor is, ha németországban veszi azt fel.)

tehát angliának helyt kéne állnia ilyen esetben, de nem pityi palkónak kéne fizetnie (hiszen ő angliában nem álláskereső), hanem annak az államnak, aki pityi palkónak munkanélküli járadékot fizet (ahol palkó álláskeresőnek minősül).

de ez csak a józan ész, a jog "nyilván" mást mond... :)

M. Péter 2015.02.20. 00:32:34

Ha az EU-n belül valaki A országból B-be megy munkát keresni, akkor az A országban fizetett járuléka után B-ben is kaphat munkanélküli segélyt. Tehát ha egy magyar az angliai munkája után visszatér Mo.-ra, akkor a brit NI fizetésének az igazolásával Magyarországon kérhet munkanélküli segélyt.

Szilvana1[Bucks, UK] 2015.02.20. 00:52:59

Azért engem marhára érdekelne hogy pl. a szlovákok mennyi munkanélkülit fizetnek az Angliába kiment (és még munkanélküli) állampolgároknak..

2015.02.20. 06:19:29

@mojyo: Laikusként az mondom, hogy ez egy kib@szott nagy lufi, ami egyszer biztosan ki fog durranni.

Hari Seldon 2 2015.02.20. 07:35:02

"a jogszabályokat sajátosan értelmezve egyszerűen nem fizeti ki a munkanélküli segélyt azoknak a kelet-európai állampolgároknak, akik munkájuk elvesztését követően visszatérnek a saját országukba"

Ez miért botrányos?
A segély annak jár, aki a munka elvesztése UTÁN IS OTT keres állást.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2015.02.20. 08:02:52

Na ez a napi 3 óra ingázás az amit soha semmiféleképpen nem vállalnék, csak ha szó szerint az éhhalál fenyegetne.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.02.20. 08:42:46

Recseg-ropog az EU. A gazdag tagállamok nem hajlandóak fizetni, de közben minden előnyt élveznek. S közben a szegényebb tagállamokat a legkisebb szabálysértésért is megróják.

fhdgy 2015.02.20. 08:42:46

Ha valaki pl. Németországban dolgozik, akkor tudtommal fizet szolidaritási járulékot, ezzel válik jogosulttá a munkanélküli segélyre. Így szerintem, szerzett jogról van szó. Ilyen alapon, ha elmegy az országból, akkor vissza kellene neki fizetni ezt a járulékot. Vagy se olló se posztó?

fhdgy 2015.02.20. 08:42:46

@brioche: Akkor nyugdíjat sem kell neki fizetni, ha elmegy?

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.02.20. 09:01:38

@brioche:

Mert ez egy szerzett jog. Ezen az alapon, ha sose vesz igénybe segélyt és elmegy az országból, visszakapja az adóját?

M. Péter 2015.02.20. 09:02:16

@fhdgy: Mint fentebb már írtam egyszer, a Németországban fizetett járulékot más tagországban is beszámítják a munkanélküli segélyre való jogosultságba.

Mme.Brioche 2015.02.20. 09:11:39

@maxval bircaman szerkesztő: és azt honnan kéne tudni Angliának, hogy ő otthon nem vállal-e munkát? hogy tudja ellenőrizni, hogy tényleg jogosult-e rá, ha nincs az országban sem? Gondolom, ha visszatért az országba, akkor újra kapja.

Én sem vettem igénybe Magyarországon segélyt, de fizettem adót, jogosult lennék segélyre. Talán kérvényeznem kéne, és adjam meg a franciaországi bankszámlámat, hogy ide utalják?

fhdgy 2015.02.20. 09:14:05

@M. Péter: A reagálásom nem neked szólt. Azoknak írtam, akik nem tudják elfogadni, hogy adott esetben a munkanélküli segély nem ajándék. Persze, akik csak a segélyekre hajttanak, azok tényleg annak fogják fel, de most beszéljünk csak a dolgozni akaró emberekről!

2015.02.20. 10:11:04

@Philosoraptor: En nem kernek a durranasbol, ha lehet, azt nem lehet, hogy felismerjuk, hogy ez egy lufi, es szepen leeresztjuk bekeben? :D Es mondjuk athelyezunk Londonbol mashova is bizonyos kozpontokat, hogy oda is menjen a toke, de nem egy helyre hanem kicsit egyenletesebben, hogy azok se fujodjanak fol... :D Es Londont meg hagyjuk egy kicsit lehulni, es akkor hatha a kisvallalkozok is megengedhetik maguknak az uzlethelyseget, es nem csak azok a k*rva lancok... :D

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.02.20. 10:14:18

@brioche:

Ha megfelelsz a feltételeknek, miért ne igényelnéd?

Mme.Brioche 2015.02.20. 10:34:38

@maxval bircaman szerkesztő: hát mert leégne a képemről a bőr a szégyentől azért. Sose alacsonyodnék le ilyen ügyeskedéshez.

Igaz Barát 2015.02.20. 11:06:25

@brioche: Nem tudom olvastad e a kommenteket az elmúlt napokban, de te most egy olyan embert akarsz meggyőzni a tisztességről, aki szerint a korrupció jót tesz az országok gazdaságának, feltéve ha nem lopnak a politikusok 20%-nál többet.

McZozo 2015.02.20. 12:27:37

Valami felreertes lehet itt, mert ilyen nincs, ha munkanelkuli segelyt, azaz allaskereso segelyt igenyel valaki annak regebben 2 hetente, mostmar hetente meg kell jelennie egy elbeszelgetesen, ahol bemutatja mit csinalt az elmult heten azert hogy talaljon melot illetve mit tervez a kovetkezo hetre. Ha nem jelenik meg akkor nem irjak ala az adott hetet es nem utalnak neki semmit. Igy nem is ertem hogy mukodhetne egyaltalan ez a hazamegy de kapja a munkanelkulit.

McZozo 2015.02.20. 12:27:37

@brioche: Nem ertem miert kell ezt a segely dolgot tuldimenzionalni.Elofordulhat az ember eleteben hogy szukseg van benefitre. igen en se ertek egyet azzal ha valaki kijon es anelkul hogy letett volna barmit is az asztalra csak benefittet ker azonnal. Deaki figyeli kicsit is az itteni politikat az mar reg tudja hogy ilyen mar nem nagyon van. MAr igen sok dolgot ellenoriznek mielott barmit is megkapnal. De peldaul en mar tobb mint negy eve vagyok kint es sosem a minimalberes mosogato voltam de ket munkahelyvaltasom kozott en is kertem jobseekert. Mindig csont nelkul megiteltek. Mivel ez minimalis osszegnem baziroztam arra hogy ebbol fogok megelni, ez egyszeruen arra volt jo hogy kicsit lassitotta a tartalekaim fogyasat. De lekopogom szerencsemre mindketszer kb csak egy honapig kaptam mert mar talatam is uj helyet. Ettol nem leszek se tobb se kevesebb es a negy ev alatt szerintem a tobbszoroset befizettem annak amit visszakaptam e ket alkalommal.

Mme.Brioche 2015.02.20. 13:07:51

@McZozo: ki dimenzionálta túl? kábé három mondatnyi szöveget reagáltam a poszt témájához. Én nem azt mondtam, hogy a segély a lealacsonyító, hanem a csalás. Semmi bajom a segéllyel, főleg ahogy te is mondod, dolgoztál, aztán nem, és jól jött, kihúzott a csávából, közben kerestél másik munkát, tiszta sor, teljesen rendben van. Ezért van a segély, és nagyon jó, hogy van. Nyilvánvalóan nem leszel kevesebb tőle, és más sem. A poszt teljesen másról szólt.

madbalee 2015.02.20. 14:48:56

Es ha valaki masik orszagban keres melot? Spanyol ismerösöm pl Spanyolorszagbol ugy kapta kb. 1,5 even at a "melokeresesi penzt", hogy csak neten elküldte mikre palyazik itt, valamint a nyelvsuli dijahoz is kapott tamogatast. Belga srac is igy volt.
Mondjuk ahhoz, hogy ezt kapjak otthon volt elötte rendes keresetük.

Mr Long 2015.02.20. 14:50:32

@mojyo: Most voltam lakasokat nezni, uj albit keresunk. Azert nezem az elado lakasokat is (daydreaming), de egyik szarabb, mint a masik... Nekem nem a gipszkarton falakkal van bajom, hanem milyen hazakat csinalnak. Itt MCRben ket irany van. Akvarium szeru uj epitesu, vagy regi gyar atalakitva es kurva dragan arulva, mint meno tarsashazak. Mit meg nem adnek egy rendes gangos lakasert itt..

2015.02.20. 16:33:41

@Mr Long (UK): Mi az az MCR? Rendes pesti gangost en nem tudom elkepzelni a hugyszagu lepcsohaz nelkul, attol meg mar csak jobb egy akvarium is, nem? :D En regi gyarba is koltoznek, az tenyleg meno... jartam mar vizimalombol csinalt galeriaban meg egy csomo ilyen helyen, viztoronyban is van egy meno epitesz iroda valahol meg magtarbol epitett lakasokat is lattam.... ezekbe en nagyon szivesen :D Van itt egy lepukkant malomepulet vagy nem is tudom micsoda, itt sok ilyen mezogazdasagi ize van, de tok jo helyen van kozel a tengerhez, ha megnyernem a lottot megvennem es atalakitanam kavezonak, konyvesboltnak es muveszeti galerianak, a folso szintre meg bekoltoznek a studiommal... bar lehet, hogy mire annyi penzem lesz inkabb Japanba koltoznek, ott ugyis csak ilyen ciposdobozokba lehet :D Na mindegy, pentek delutani almodozas az egesz, szerintem nincs sok esely ra, hogy ertelmesen leeresztodjon ez a lufi es ne durranjon k*rvanagyot :(

Mr Long 2015.02.20. 16:56:25

@mojyo: Vannak jo gangosak is, pl havermeke a kilencben. Ott nincs hugyszag.
MCR = Manchester, mindent roviditenek az angolkak, megszoktam ezt en is.
Ezek regi nagy gyarepuletek kialakitanak bennuk vagy 100+ lakast es berelheted. Most pl egy olyanban voltam, ahol a szoba kozepen vegigmegy egy cso. A masik erdeklodovel arrol beszelgettunk, hogy remelhetoleg nem a szenyviz (siman lehet), de az ingatlanos eskudozott, hgy nem az. :) Az egyik halo en-suit, van benne egy kis szoba, ahol van csap, budi es az egesz egy zuhanyzo, de pl nincs fuggonye az ajtojuknal, szoval siman kivizezel, mert a zuhanyrozsa ez mellett van.

2015.02.20. 17:41:52

@Mr Long (UK): A kilencben? Marmint, Budapest, Magyarorszag fovarosa 9. kerulete, es szerinted ott nincs hugyszag? :D Az csak egy nagyon kiveteles haz lehet, muzeumi latvanyossagga kellene nyilvanitani az osszes ilyet, ahol nincs hugyszag Budapesten, de persze lehet, hogy csak en nottem fel rossz kornyeken, en egy igazi pesti sznob vagyok, bocsanat. :D

Szerintem a cso a szoba kozepen, meg ezek az ipari elemek nem rosszak, teglafal, meg egyeb brutalizmus, en kedvelem azt a stilust, a kivizezes se akkora problema ha ilyen lapos az egesz es mindenhol van lefolyo :D De berelni nem akkora buli, ugy az igazi, ha te veszed meg a gyarat, ujitod fel, es aztan kiadod hipsztereknek jo dragaert. :D

Ladislav 2015.02.20. 18:00:34

Szerintem jogos, ha valaki már nem tartózkodik az országban, akkor ne kaphassa a segélyt, véleményem szerint. A segély időtartama maximalizálva van, vagyis addig vehető igénybe, amíg a befizetés alapján jogosult arra az illető, de nem kell a teljes időtartam alatt igénybevenni. Vagyis, ha lehet helyezkedjen el, keressen munkahelyet, amit csak akkor tud megtenni, ha azon a munkaerőpiacon tartózkodik. Jogosult vagyok a munkanélküli segélyre, ha mondjuk, például 5 évet dolgoztam, akkor fontos, hogy x ideig ne maradjak védőháló nélkül, de köteles vagyok állást keresni.
Még Pest is túl nagy, hát még egy 8 milliós dzsumbuj, ezért ha van választási lehetőség, akkor inkább vidék, vagy London külváros, minthogy napi 2-3 órát utazzak a munkahelyre.

pacilecsenye 2015.02.20. 20:25:30

@mojyo: nyilván a ferencváros renovált része. a jelek szerint még nem jártál arra. nem olcsók ott a lakások.

2015.02.20. 20:52:57

@pacilecsenye: Nahat, van a Ferencvarosnak renovalt resze? :D Tenyleg nem jartam arra, de mar egy ideje leleptem, es amugy sem pont ott laktam. Ha tenyleg renovaltak viszont akkor valoban eleg dragak lehetnek, bar tobbeket is ismerek akik arrafele vettek lakast ugy tudom, de az meg a valsag elott volt es szerintem ok a hugyszagos reszen :D

PannonBoy 2015.02.20. 21:13:11

@Mr Long (UK): Én imádom az akvárium jellegű újépítésű steril modern környezetet. Egyedülálló vagyok, így nekem az egy szobás all-in lakás tökéletesen megfelel. :)

pacilecsenye 2015.02.20. 22:30:15

https://www.google.at/maps/@47.481728,19.069535,3a,75y,13.22h,90t/data=!3m4!1e1!3m2!1smrm300TJG3mWX2q60rUu5w!2e0?hl=de

Mr Long 2015.02.21. 09:34:21

@pacilecsenye: @mojyo: Nem a renovalt belso resz, kulsobb terulet. De valoban nincs hugyszag, tobb babakocsit lattam az udvaron a motorok mellett, szoval jobb a kozosseg. Igaz egyszer betortek hozzajuk (eleg elkulonult helyen van a lakas a hazon belul, senki sem latja mi tortenik ott) sajnos.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.02.21. 15:55:18

@brioche: Mert a munakenelkuli segely nem az alapjan jar, hogy hol elsz, hanem az alapjan, hogy hol es mennyit dolgoztal, az alapjan valhatsz jogosulta.

blackhairlady 2015.02.22. 00:46:53

@tildy[UK]: Ez az amit megvesztek? Jol nez ki, csak azt akisszobat tudnam feledni. Pont akkora mint a szoc. berlakasunk volt a 10 emeletes panelban, tenleg csak az agy fert be, meg egy kis szekrenyke sem. Ennek ellenere mennyire orultunk neki az exemmel:))

Mr Long 2015.02.22. 10:35:07

@tildy[UK]: Kurva elet, hogy itt a lakasokba az egesz orszagban egy boltbol. veszik a konyhabutort...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.02.22. 10:47:08

@blackhair-lady: nem, nem ezt, de hasonlot. Nekunk kert is lesz.

@Mr Long (UK): nekem is ugy tunik:(

nyuszigonosz 2015.02.22. 11:06:02

@tildy[UK]: Hány négyzetméter egy ilyen lakás? Nekem így olyan szüknek tünik. Hová rakja egy ilyenben az ember a saját cuccát meg lényegében saját magát?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.02.22. 11:16:15

@nyuszigonosz(D) ESTP: 64 nm.
Most egy 40-esben lakunk, eleinte meg ez is sok volt, sokszor a haloszobat ki sem hasznaltuk.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.02.22. 11:17:35

@blackhair-lady: Amerikaban azert joval nagyobbak a terek. ket gyerekig egy fenti lakas meg oke, idovel mi is koltozni fogunk szerintem. De mivel crossrail melletti ( 3 perc gyalog, 3 ev mulva mar kesz is a kelet-nyugat jarat) , igy nem egy rossz vetel.

nyuszigonosz 2015.02.22. 11:19:40

@tildy[UK]: Akkor nem is olyan kicsi. Csalnak a képek.

Herr Géza 2015.02.22. 14:19:30

@fhdgy: Keversz valamit, a szolipótlék (Solidaritätszuschlag) a német újraegyesüléskor lett bevezetve, a keleti tartományok gyorsabb felzárkóztatását hivatott támogatni, gyakorlatilag egy plusz adó. Van munkanélküli járulék is, de az kvázi biztosítás jellegű, ezért nem kapsz vissza semmit, ha nem veszed igénybe (ugyanúgy mint az eü-járulék sem jár vissza, ha sose vagy beteg...)

blackhairlady 2015.02.22. 16:35:33

@tildy[UK]: Oh ne hidd, hogy itt minden olyan nagy. lattam en apartmanokat furcsa meretben. Otthon meg a 35-40m2-es panelekben ez teljesen elfogadott. Az en gyerekeim egy picit nagyobb, vagy inkabb mas formaju szoban osztoztak igen sokaig.
Szoval semmi lesajnalas nem volt a hozzaszolasomban, inkabb csak emlekeket hozott elo bennem:)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.02.22. 17:27:00

@blackhair-lady: nem is ertettem ugy, hogy lesajnalas lenne, de az usakoknal nekem mindegy nagy volt. Meg kis kave is:D

Lehetne nagyobb, de nagy lakas az tobb hely rendetlensegre, tobb munka takaritani, azt meg utalok.

Itt is az lesz idovel szerintem, hogy mi a parommal koltozunk majd be a nappaliba -> ez Magyarorszagon is tok megszokott- aztan meg idovel majd nagyobb lakas.

Elvileg kb 2 honapon belul koltozes. Mar varom, de szerintem eskuvo utanra halasztjuk.

Janos Mohacsi 2015.02.22. 17:57:28

Pedig az ala0munkanelkuli tudtommal csak 50 font/het (lletve 72 25 ev felett-kb. 75 000 huf/honap).
Szerintem itt a child-benefit rol van inkabb szo..

blackhairlady 2015.02.22. 18:00:21

@tildy[UK]: Sot, sok helyen nappali sincs, mint pl. a szuleim haza(ami az enyem is volt sokaig), csak ket szoba, eloszoba, konyha, pici furdo. A vendegek is a "haloszobaba" ultek el, de ez szinte termeszetes otthon. Jo esz ez, meg nagyon sokaig:)
Es igen, nagy haz, nagy rendetlenseg, sok takaritas, volt abban is reszem mielott kikoltoztunk.
A mostani eppen idealis, normalis meretu szobak, szerencsere itt a gardrob alap mindenhol, igy nem kell szekreny csak fiokos, a konyha nappli etkezo egyben. Bar ha most kikoltozik a fiam, akkor o egy ideig a nappaliban fog aludni, mondhatnak a "konyhaban":)))) Az lesz am a nagy kihivas, hogy megusszuk mindenfele osszezorrenes nelkul:(

Mr Long 2015.02.23. 09:31:56

@blackhair-lady: Miert nem rendeztek be neki egy szobat a pinceben? Az amcsi filmekben sokszor az a fiu szoba, vagy a csaladfo sorozohelye a haverjaival. :)

@tildy[UK]: De legalabb lecserelheted, ha bekoltozol. Viszont tenyleg felelmetes, hogy 12 egy tucat a berelheto apartmanok felszerelese es sokszor ezt a szar mubor kanapet futattjak. Tudom, jobban ellenall, meg nem megy bele (annyira), de hogy az ember segge szetizzad rajta, az turhetetlen...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.02.23. 09:37:36

@Mr Long (UK): nekunk lengyelektol van szetnyithato kanape. Nem szeretem amugy sem a mubort.

2015.02.25. 15:56:44

Nahat ezt most talaltam, pont errol beszeltem:

444.hu/2015/02/25/a-varosbol-kiszorulo-londoniak-uzennek-egy-reklamkampanyban/

Annyit hozzateszem, a videki turistas helyekkel is kene ilyen kampany, hogy az ottaniak is rendes lakashoz jussanak es ne a londoni csilliardosok vegyek el eloluk nyaralonak :D

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása