oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. szeptember 06. 06:45,  Ablakomból utoljára 378 komment

2014. szeptember 06. 06:45 Határátkelő

Ablakomból utoljára

Úgy tűnik elérkezett utolsó válogatásához az „Ablakomból” projekt. Minden határátkelőnek ezúton is még egyszer köszönet, akivel együtt kinézhettünk az ablakából. Aztán persze ki tudja, lehet, hogy előkerül egyszer még ez a téma, őszintén bevallom, én nagyon élveztem ezeknek a posztoknak a szerkesztését, a szebbnél szebb képeket és a személyes információkat is, amiket megosztottatok. Ma is járunk még járt és kevésbé járt utakon, az országokat tekintve, persze az egyedi képeken keresztül. Ha van kedvetek, folytathatnánk a képes beszámolókat, akár a városaitok olyan arcával, amit egy egyszerű turista nem láthat, vagy ha van egyéb ötlet, azt is nagyon szívesen fogadom: hataratkelo@hotmail.com címen vagy a kommentekben.

London3_1.jpg

(Flamy képe Londonból - Canary Wharf éjszaka)

Mai utunkat kezdjük talán a legtávolabbi ponttal, Torontóval, ahonnan István küldött képet.

Toronto_1.jpg

Majd rögtön egy igen méreteset lépünk az Egyesült Arab Emírségekbe, Abu-Dhabiba, ahol Aliz fényképezett házuk tetőteraszáról.

„A város egyik belső részében élek férjemmel, ahonnan rálátunk a közeli "Reem Island" felhőkarcolóira. Emellett tipikus közel-keleti villák és egy utcarészlet látható az ablakunkból, ill. a házunk tetőteraszáról.”

4M Bajorországi képeket osztott meg velünk, ahol ha csak a sörfőzdék számát vesszük nem csak a táj szép, hanem a hangulat is jó lehet.

„Én egy észak-bajor (pontosabban frankóniai) kisvárosban élek a családommal. Ez a kilátás (egy része) az ablakunkból. A környék hasonló, mint a magyarországi középhegységek, csak egy "kicsit" több vár, kastély és apátság van a környéken. Ja és ezen a környéken a legnagyobb a 100 lakosra ill. 1 km-re jutó sörfőzdék száma a világon. :-)”

Dóra Hollandiából az időjárás gyors változását is dokumentálta a képein.

Tilburg1.jpg

„Hollandiából, azon belül is Tilburgból jelentkeznék 2 képpel. Tipikus holland sorházak egy tipikus holland kis téren, viszont ami érdekes, hogy a képek egy napon, sőt pár órán belül készültek. Ilyen gyorsan változik itt mostanában az időjárás. Egy-egy pár perces eső után pedig persze azonnal "élvezhetjük" a 80-90% körüli páratartalmat.”

Tilburg2.jpg

Roxi, spanyolországi országfelelősünk, az iroda ablakából küldte a mindennapi munkahelyi kilátását.

officeview.jpg

A válogatás végére pedig, nem véletlenül a legtöbb magyar határátkelőt vonzó Anglia kerül, ahonnan többen is küldtek képeket. Jo-Jo Anglia déli részéből, Bordonból.

Bordon, Anglia.jpg

Christine Cheshamből, Buckinghamshire-ből.

Chesham1.jpg

1. Az utcafront, ha kinézek a hálószoba ablakon. Ez lényegében a belvárosunk "háta".

Chesham2.jpg

2. Az átjárón túl az ott a mi kis belvárosunk.

Chesham3.jpg

3. és 3a kilátás a nappaliból az udvarra.

Chesham4.jpg

4. ha kihajolok a nappali ablakán.

Chesham5.jpg
4a. amikor épp jólfésült az udvar a kertészek által.

Chesham6.jpg

Végül, de nem utolsó sorban pedig Flamy küldött képeket London Canary Wharf „kerületéből”, ami azt hiszem stílusos zárása fotósorozatunknak.

London1_1.jpg

A kilátás a klasszikus angol időjárásban

London2_1.jpg

Ugyan ez reggel, amikor a felhőkarcolók visszaverik a napfényt és bevilágítják a lakást.

London4.jpg

És néhány életkép a környékről – Strand rögbi

London5.jpg

Strandröpi

London6.jpg

Autókiállítás

London7.jpg

Karácsonyi vásár

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: fotó ablak Németország Toronto Anglia Abu Dhabi Hollandia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr866674067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.09.07. 12:37:55

@Babette.: Ez elmondható azokról is, akik ugyan imádják Mo.-t, de azért nem itt élnek. Pff. :)))

Igaz Barát 2014.09.07. 12:41:28

@sodalisO [eng]: Nincs túllihegve. Ez a hozzáállás tesz valakit igazán jó szakemberré, ezen apró nüanszok miatt tud kiemelkedni a szürke, utálom a hétfőt emberek közül.

SzZoole 2014.09.07. 12:44:20

@Simon Hasonmasa (Roch): igen ez igaz,eleinte en is csak neztem.A nejem sokaig nem is mert arra menni,mindig nekem kellet vezetni,pedig eleg sokk minden van arrafele amit meg kell kozelitenunk pl.a GP.Egyszer mondtam neki,hogy en marpedig nem viszem el,erre bepattant a sajat autojaba es elment mergesen.Amikor haza jott,csak vigyorgott es mondta,hogy tenyleg nem is bonyolult.

Tudom,tegnap tapasztaltam,mikor jottunk vissza fele az autovasarlasbol volt 1-2 nagy,tobb savos korforgalom,de eleg jol vette Digge es ott volt vegig mogottem,mintha hozzam lett volna kotve:)))

2014.09.07. 12:48:17

@sodalisO [eng]: Örülök neki, hogy te ilyen karakán vagy, jó lenne ha gyakorolnád mások iránt is az elveidet, meg az értékrendedet, mert az láthatólag nem megy. Mivel nem ismersz, nem kellene úgy csinálnod, mintha ismernéd a problémáimat, és osztani a kéretlen tanácsaidat, mert nem vagyok rájuk kíváncsi. Köszönöm.

tucano 2014.09.07. 12:49:39

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Nem, kkv-k is offshoreoznak keményen. A 2000-es évek közepétől volt az aranyszabály, hogy 1 mil forint havi profittól megéri már az offshore. Namármost offshore-ral meg nagyon könnyen összejött az 1 mil profit. Mióta Unió van azóta mindenki megy jobbra-balra. Előnyösebb adózás, könnyebb üzletmenet, mindenki megtalálja magának a megfelelőt, akár EUs helyet vagy egzotikusat, attól függően, hogy mit tesz lehetővé a biznice. Viszont az oroszok (és persze nemcsak ők)most otthon nyitnak sorban cégeket, mert nekik Magyarországon nagyon jó, nekünk meg külföldön :D

2014.09.07. 12:50:57

@Babette.: Oh, ezt nem jött át akkor egyből. Itt is vannak páran.

Simon Hasonmasa (TW) 2014.09.07. 12:51:56

@Zoole[uk]:
:)))))) Ugyesen ravezetted. Anno, en azt mondtam a paromnak: a legfontosabb, hogy a felezo vonal mindig a jobb kezedre essen. Mukodik, azota is emlegeti. Korforgalmaknal pedig azt: hogy ha bizonytalan, kovesse az elotte levo autot, nem gond ha megy 1-2 kort, amig kitalalja mi van:))))) Ez is mukodik

tucano 2014.09.07. 12:59:24

@lexrex: Majd akkor fog lépni az EU, ha bevallják, hogy az adóztatás célja a cégek lerántása. Addig meg vannak szabályok, akik azokat megszegik, azok adócsalók. Akik meg betartják azok meg okosak és keresnek sok pénzt. Mondjuk én eleve nagyon ellene vagyok annak, hogy bármilyen külföldi bevételt sarcoljanak, semmi közük hozzá. Azt sem gondolom, hogy a multiknak kellene megfizetniük az én szociális kiadásaimat vagy felvirágoztatniük a közszektort. Az is elég lenne, ha meg tudnák fizetni az alkalmazottaikat a mindent lehúzó állami adóteher helyett.

SzZoole 2014.09.07. 13:14:44

@Simon Hasonmasa (Roch): ha idegen helyen vezetek akkor a korforgalmakba mindig a kozepso savban megyek be,onnan mindig konnyen lehet korrigalni,hogy ki tudj menni vagy tovabb tudj menni,ez is egy jo tipp.

Simon Hasonmasa (TW) 2014.09.07. 13:24:32

@Zoole[uk]:
Igen, ez is jo, mert te atlatod a helyzetet. Erted benne a logikat.
Sokan nem veszik ezt eszre. Haladunk a 2-3as korforgalomban, kozepen. Ilyenkor, altalaban ketto a kihajto sav is. Sokan, a kulsobol haladnak tovabb a korforgalomban, amig mi teljesen szabalyosan a kozepsobol kihajtunk. Baleset eseten a kulso savban levo a hibas.
Napi szinten latok ilyeneket, de nem mind jar balesettel. Csak sokan nem ertik.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.09.07. 13:44:23

@Simon Hasonmasa (Roch):
Igen. Ez is igaz.
Meg az is hogy irhatnék róla...
:))))))))))))))))))))))))))

2014.09.07. 13:46:03

@Simon Hasonmasa (Roch): "Pl, ebbol is lehetne tanulni otthon. Atvenni a jo dolgokat."

Jó lenne, csak nincsen rá igény.

Simon Hasonmasa (TW) 2014.09.07. 13:57:06

@Philosoraptor:
Merthogy, a rossz dolgokat nagyon konnyen atvesszuk es peldamutatoan kovetjuk.
Lasd:
HACCP,
Finom banki lehuzasok,
Apro betus reszek
Stb...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.09.07. 13:57:56

@Zoole[uk]:
Köszi. Baszod beállok egy sávba és kivezet a második kijáraton mikor a harmadikon akarok kimenni.
Ez még mindig nem lenne baj de ahány körforgalom annyi változat.

SzZoole 2014.09.07. 14:21:23

@diggerdriver: minel tobbet hagyod el London hatarat es vezetsz a videki Angliaban annal tobb tapasztalatod lesz es egy ido utan at fogod latni es nem lesz gond,hogy nekem:)))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.09.07. 14:24:55

@Philosoraptor: Ez ugyanúgy rád is vonatkozik !!! Kéne kicsit vetíteni magadra is ám, ha marad néha pár szabad perced ! .-))

és...vettem :-P " Ez elmondható azokról is, akik ugyan imádják Mo.-t, de azért nem itt élnek. Pff. :)))" :-D
De nyugodtan tűzd oda direktbe is!!! Csak szólok, hogy tudjad, sok tizen" évet leéltem Magyarországon, volt benne minden, jó is rossz, akkor is "imádtam", most átmenetileg külföldön dolgozom, mindenféle harag vagy sértődés nélkül, és ....most kapaszkodj!!!! Még mindig imádom!!! És már nem sok van hátra a kitűzött tervemből, így bizony...most kapaszkodj, megyek haza, a fertőbe!!! És imádni fogom tovább !
Na erre varrjál egy rohadt nagy gombot !!!

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.09.07. 14:42:19

@Philosoraptor: Egyel kevesebben lesznek számodra.
Így virtuálisan szólok, hogy tudjad, nem a hátad mögött sunyi módon!
Szűrlek ha nem nagy baj.:-P
De úgy érzem, ha sokáig olvaslak, még a végén kimegyek ide a ház mögötti akácosba és felkötöm magam még a végén szégyenemben!! :-D

2014.09.07. 15:14:04

@sodalisO [eng]: Nekem nem kell magyarázkodnod, azt csinálsz, amit akarsz, te tudod, hogy neked mi a jó.

2014.09.07. 15:16:00

@sodalisO [eng]: Nem tudom, hogy tudok-e majd élni ezzel a teherrel, amit rám raktál. Nyugodtan szűrj, legalább nem kell olvasnom az okosságaidat.

2014.09.07. 15:16:57

@Simon Hasonmasa (Roch): Ugyan már. Mo.-n minden a legnagyobb rendben van. Ne merd kritizálni, mert akkor aztán jönnek a turbómagyarok, akik megmagyarázzák az ellenkezőjét.

Taxomükke (UK) 2014.09.07. 16:01:05

@sodalisO [eng]: Én csak azt nem értem, hogy ha ennyire rühelled a színesbőrűeket, akkor miért nem mész tovább olyan városba, ahol az angolok vannak túlnyomó többségben?

Ugyandehogy (törölt) 2014.09.07. 16:01:51

@Zoole[uk]: most mit izéled, a vasmalac után biztos fura neki autót vezetni.

Ugyandehogy (törölt) 2014.09.07. 16:02:39

@sodalisO [eng]: de miért kiabálsz ennyi felkiáltójellel?

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.09.07. 16:07:36

@Taxomükke: mondassz nekem parat? :-) De olyanokat, ahol a mostaninal nem kell magasabb rentet fizetni.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.09.07. 16:09:59

@Babette.: kiabalni nyomtatott nagybetuvel szoktunk, ......
az annyi, az meg 3 felkialto jel volt, a legtobb,visszaneztem....azzal meg nyomatekositunk.

2014.09.07. 16:13:03

@sodalisO [eng]:

" HAZAM...

Minel tepettebb rongy lesz szep ruhad,
Minel csapzottabb tiszta homlokod,
Nagypenteknek ego kinjait
Minel faradtabb vallal vonszolod,
Minel arvabb es lenezettebb leszel,
Hogy erted ujjal mutatnak ram,
Annal poganyabb daccal hirdetem,
Hogy az a koldusasszony AZ ANYAM! "

Nem emlekszem a vers irojara sajnos.

Taxomükke (UK) 2014.09.07. 16:15:24

@sodalisO [eng]: Hát a rentnek nézz utána te, te utálod a lakhelyedet, én jól megvagyok itt Stainesben. :)
Exeter pl. klassz város, de szerintem Délnyugat-Angliában eleve sokkal kisebb a színesek részaránya. És oda bejárhatsz a környező kisvárosokból is.
Én biztosan nem élnék tartósan olyan helyen, amit nem szeretek.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.09.07. 16:25:28

@Taxomükke: hat, koszi, de mar ezen reg tul vagyok, azok a varosok ahol a populacio tisztabb ott en a rentet nem birom fizetni.Maradtak a kisebb falvak meg, de ott is ugyanez a helyzet.
Igy mas nem maradt, mint ezt a bekat benyelni. Vannak olyan szituk amik nem kivansagmusor kategoriasak sajnos.

SzZoole 2014.09.07. 16:29:57

@sodalisO [eng]: Devonban,Paignton,Torquay,Brixham,Minehead ez mind tapasztalatbol mondom,de ha nekem nem hiszel kerdezd meg Rozamamit.
Isle of Wight,ez is tapasztalat.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.09.07. 16:30:46

@Babette.: annye na, de most komolyan, jól túlzásba vittem akkor!! /kettő/
Mindjárt ráérek és elmegyek a sarokba, ott a kukorica leszórva / csak 1/
:-P

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.09.07. 16:31:45

@Cascabel: <3
/Jujj, bujjunk el, sztem , oszt úgy olvassuk! / :-D

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.09.07. 16:32:11

@diggerdriver: Én egy szóval nem mondtam, hogy rosszul választottál, sőt!!!
Én is ilyen, vagy hasonló kocsit választottam volna a helyedben.

SzZoole 2014.09.07. 16:32:37

@Babette.: az biztos,hogy van kulombseg a ket jarmu kozt,de amugy nem vezet rosszul szemely autoval.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.09.07. 16:42:17

@Jani haverja:
Tudom hogy nem mondtad csak vázoltam a szitut.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.09.07. 16:45:11

@Babette.:
A "vasdisznó" régi vidékies elnevezése a munkagépeknek.
Engem már szólítottak meg úgy hogy" gyűjjék mán oszt túrjék mán egyet azzal a vasdisznóval". Egyszerű emberek használják.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.09.07. 16:47:48

@Zoole[uk]:
Zolika már annyit vagy kénytelen védeni hogy azt hiszik van köztünk valami.

2014.09.07. 17:07:13

@sodalisO [eng]:
Hogy en mit kaptam, amiert kritizalni mertem egyes dolgokat Kanadaban!:)
A fold ala sullyedtem szegyenemben:( Alig eltem tul. Azota rozsaszin szemuveget hordok.
Fel a fejjel fodraszkisasszony! :)))
We're proud of you! :) You have the guts! :)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.09.07. 17:14:53

@diggerdriver: Én itt egy Dacia Logan-nal közlekedek, pont az általad felvázolt okok miatt :)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.09.07. 17:22:24

@Cascabel: Hát na, nem is értem, honnan vetted a bátorságot ?! :-D
Ne hordj rózsaszín szemüveget, mert buzis! :-) :-P /csak hülyülök, ezt nem hagyhattam ki, meg különben is hiányzik birca :-D /

SzZoole 2014.09.07. 17:23:26

@diggerdriver: nem gondolom,hogy ra szorulsz barki vedelmere,meg tudod Te vedeni magad,eleg nagy darab Tino vagy hozza:)))

blackhairlady 2014.09.07. 17:28:29

@Simon Hasonmasa (Roch): Olyan furcsa olvasni ahogy forditva beszeltek a kozlekedesrol )marmint akozlekedes van forditva:D)
Tegnap majdnem megkerdeztem Diggert hogy sikerult neki nagyivben jobbra fordulni, szerencsere idoben leesett a miertje:)))

2014.09.07. 17:34:19

@sodalisO [eng]:
Nem csak hogy rozsaszin szemuveget hordok, de meg a cowboy csizmam es a derekszijam is rozsaszinu:) A retikulom sajnos nem:( Halal frankon, igy fogok menni Londonba! Most dontottem el:)
Pink Panther a la Mexico:)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.09.07. 17:39:20

@Cascabel: Haha!
Van egy jó hírem! Ott annyi hülye meg fura alak van, hogy ha valahol, hát ott senkinek nem fogsz feltűnni! :-D
Mindenki azt csinál amit akar és úgy néz ki ahogy akar!
Na úgy is néznek ki! :-D

Simon Hasonmasa (TW) 2014.09.07. 17:41:15

@Philosoraptor:
Nem arrol van szo, hogy Magyarorszagon minden rendben van, ezt tudjuk, hanem inkabb arrol, hogy nyugaton sincs minden rendben.

Ahol emberek vannak sokan ott nehez rendet tenni.

blackhairlady 2014.09.07. 17:44:12

@Simon Hasonmasa (Roch): A bankok legtobbje kulfoldi tulajdonu, igy termeszetes, hogy behozzak a kulfoldon hasznalt (akar jo, akar rossz0 dolgaikat.
A kozlekedes helyi, magayrorszagi tulajdonban van, a dontoshozok valoszinuleg meg kulfoldon sem jartak, fogalmuk sincs mit kene behozni a magyar rendszerbe.

Egyebkent a korforgalom nagyon jol mukodik Magyarorszagon, szerintem. En jobban szeretem mint a lampakat, dinamikusabb kozlekedest tesz lehetove. A bena vagy vagany soforokrol meg nem a kozlekedes szervezo tehet.
Amugy vicces, hogy minden jogositvannyal rendelkezo szemely azt gondolja, hogy csak o tud jol vezetni, mindenki mas libaert vette a jogositvanyt:))))

2014.09.07. 17:44:44

@sodalisO [eng]:
De Putyin polo lesz rajtam es magyar kokarda! :)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.09.07. 17:49:15

@Cascabel: Hehe, jó bátor vagy ! :-)
De így majd ne csodálkozz, ha előbb vagy utóbb berántanak egy kapualjba és jól meg@g valaki, utána a kokárda miatt leköpnek és a végén meg egy Kalasnyikovval megszórnak!:-))

Simon Hasonmasa (TW) 2014.09.07. 17:54:17

@blackhair-lady:
Kivul allokent furcsa lehet, de tenyleg csak 1-2 nap es raall az ember agya. A masodik, harmadik europai utazas utan azonnal fordit a szem/agy. Nem hittem volna, nincs optikai kavalkad. Itt igy vezetunk, ott ugy.

Simon Hasonmasa (TW) 2014.09.07. 18:00:15

@blackhair-lady:
Igy van, az otthoniak pedig atveszik. Azert csak nem kellene ugyvedi segitseg egy egyszeru szerzodes alairasahoz, pedig de.

Simon Hasonmasa (TW) 2014.09.07. 18:01:53

@Cascabel:
Cascabel, a demjeni furdo var! Nagyon szepen fejlodik.

blackhairlady 2014.09.07. 18:08:51

@Simon Hasonmasa (Roch): Nekem az itteni osztottsavos kozlekedest volt nehez megszokni, idonkent 9az elejen) forgalommal szembe autoztam:)))))) Persze nem volt senki akkor eppen ott, azert is sikerult rossz savba fordulni. De aztan belejottem,

Jut eszembe. Tegnap elmentunk a plazaba a legujabb Sims jatekot megvenni a lanyomnak, es a parkoloban volt egy truck akinek sikerult gyonyoruen leparkolnia. Mertani pontossaggal beallt a 4 parkolohely kozepebe (ketto egymas mellett es ketto egymes mogott).Visszafele lattuk, hogy van rajta egy nagy cetli, elolvastuk: Nice parking ASSHOLE! felirat volt rajta:))

Simon Hasonmasa (TW) 2014.09.07. 18:17:06

@blackhair-lady:
Pl, mint Pesten. Ebbol is lathato, hogy mindenhol emberek vannak. A magyar ember sem rosszabb mint a nyugati:)

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.09.07. 18:31:19

@wuaaa [nor]:

szóval Norvégiában jóval magasabb az életszínvonal mint mondjuk Ausztriában? Akkor egész Németország költözzön oda?

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.09.07. 18:36:29

@blackhair-lady:" Amugy vicces, hogy minden jogositvannyal rendelkezo szemely azt gondolja, hogy csak o tud jol vezetni, mindenki mas libaert vette a jogositvanyt:)))) "
És ez tényleg igy van! :-)))) Csak itt tehénért vették.
Vasärnap és jo idö gyilkos kombinäcio Sväjcban... ekkor 2lehetöség marad: vagy anyäzol folyamatosan, vagy mély levegö, wuuuzaaa és fölveszed a "tempot". :-)))) Én még gondolatban meg is szoktam elözni öket....segit. :-)))
@Simon Hasonmasa (Roch): Szegeden van egy nagyobb körforgalom. (8www.delmagyar.hu/szeged_hirek/5_sav_is_lesz_a_korforgalomban/2119389/) Szerintem zseniälisan van megoldva, mindig az a säv van kivilägitva, amelyiknek zöld van. Sötétben olyan érzés, mintha kifutopälyän lennék. :-) Annak ellenére, hogy elötte täbläk vannak, hogy melyik säv merre vezet, a sävok lämpäval vannak ellätva és ki is vannak vilägitva, vannak akiknek még igy sem megy... és szidjäk a "sz@r" körforgalmat. (Van egy mäsik is ahol kb hasonloan nem tudjäk megoldani az emberek a közlekedést...ott dupla körforgalom van.)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.09.07. 18:41:59

@blackhair-lady: Fénykép? :-)
Tegnap én is anyäztam egyet, és jo helyi modjära cetlit irtam. Ki van irva a parkolohelyünkre, hogy privät. A häz oldalänäl van amugy. Ez azért lényeges, mert a häz elött volt 3db, a häz mögött szintén 3db, a mäsik häz mellett még 2db szabad (lätogatoknak) parkolohely. Én ezen ugy fölhuztam magam, hogy cetlit gyärtottam...

wuaaa 2014.09.07. 20:37:28

@házelőtthinta: Sok osztrák és német (meg sok más is) jött ide az utóbbi 4-5 évben ha már erről van szó. Amúgy meg azt hiszem, statisztikailag Európában éppen Norvégiában a legmagasabb az életszinvonal. Valamikor így volt, nem tudom mi a jelenlegi állás.

blackhairlady 2014.09.07. 20:39:58

@Naschkatze (Mostindien / CH): Sajnos nem jo a szazeves telefonomon a fenykepezo, a lanyom Iphonja meg megrepedezve, termeszetesen ott is ahol a kamera van:( Eszunkbe jutott amugy, eddig csak youtubeon lattunk ilyet, de ez igy eloben nagyon ott volt. Mertani pontossaggal 4, taxasi leptkkel mert parkolohelyet elfoglalni mar tenyleg muveszet:)))

Elhiszem, hogy merges voltal, nem ertem miert ennyire erdektelenek az emberek, eljenek barhol is a vilagban.:(

SzZoole 2014.09.07. 21:24:24

@blackhair-lady: nekem lesz egy iPhone 5-os elado,ha gondolod?:)

Simon Hasonmasa (TW) 2014.09.07. 21:45:03

@Zoole[uk]:
Nekem is:)
Dodjuk fel licitre.
Mar jon a 6. Azt varom:))))

SzZoole 2014.09.07. 21:50:18

@Simon Hasonmasa (Roch): en is,csak 2het mulva lehetesz kapni addig meg varni kell:(((
Mar tobben kertek tolem,de nem hiszem,hogy eladom.Arra meg jo lesz,hogy Mo. hasznaljam,ugyis eleg surun jarok haza.

Simon Hasonmasa (TW) 2014.09.07. 22:03:32

@Zoole[uk]:
Ugyan ez. En is arra jatszok, hogy atteszem a magyar kartyam.
Mostmar itt lejtmenet van. Kevesen kattintanak ide. Neked es Diggernek nagy kapcsolati halotok van. Ezert kerdezem/mondom, van itt melo megbizhato embernek ha van ilyen. Szallitas. Nem tul nagy penz, de egy ezres megvan konnyu munkaval es hivatalosan. Kezdesnek uberf@asza. Ha van valaki ismeretsegi korodben, esetleg Diggernek/tudom ot sokan megkeresik, kerlek szolj. Koszi

SzZoole 2014.09.07. 22:19:47

@Simon Hasonmasa (Roch): figyelj,tudnek sokat,de en mar meg egettem magam a magyarokkal.A mai napig kint van tobb ezer fontom amivel tartoznak.Egy eve egy rendkivul hatranyos leanyt hoztam ki,aki a lanyom gyerekkori baratnoje volt es nagyon meg egettem vele magam,meglopott ,hazudott stb.Soha tobbet senkinek nem segitek.Vagy legalabb is nagyon meg valogatom,hogy kinek.
Digger lehet,hogy tud,kerdezd meg Ot.O meg szeret jotekonykodni.
Amugy en is szallitassal foglalkozom.

Simon Hasonmasa (TW) 2014.09.07. 22:27:28

@Zoole[uk]:
Igen tudom, evek ota itt vagyok a blogon. Csak olvasok.
Megertelek, semmi sem egyszeru es pont ez az a penz amiert mar az angol nem jon el. Ami, jobb is.
Tudom, hogy Digger nagyszivu, majd megkerdezem. Koszi

SzZoole 2014.09.07. 22:32:08

@Simon Hasonmasa (Roch): nincs mit:)
Mar akartam kerdezni,hogy hol van az a Roch?

Simon Hasonmasa (TW) 2014.09.07. 22:34:36

@Zoole[uk]:
Rochester, az M25-tol keletre. Azonnal az A2 menten ahogy mentek Doverbe.

SzZoole 2014.09.07. 22:59:44

@Simon Hasonmasa (Roch): igy mar tudom.
Doverbe mindig az M2 A2-on megyek,sokkal kevesebb a forgalom,mint az M20-on.Tavosagban tobb,de idoben kevesebb.

Simon Hasonmasa (TW) 2014.09.07. 23:03:36

Az lesz az! Orulok, hogy beszltunk. Eloszonok. Ra kell gyurnom a holnapi napra!!!

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.09.07. 23:49:27

@wuaaa [nor]:

:DD rettentő sok német megindulhat északnak..tényleg..így képzelem..szerintem több magyar van Norvégiában mint német...

blackhairlady 2014.09.07. 23:55:15

@Zoole[uk]: Meg fogom orokolni a ferjemet hamarosan, ha mar egyszer ujat vesz maganak akkor ne vesszen karba a regi:))))
De azert koszi:)
Nem vagyok ellenere az uj technikanak, sot, de eddig valahogy nem ereztem, hogy vennem kene egyet, meg hat a gyerekek az elsok ugye:) a tablet es a laptop eddig tokeletesen megfelelt a sima telefon mellett az igenyeimnek. Na de most megoroklom a levetett arut:D

blackhairlady 2014.09.07. 23:55:59

@Simon Hasonmasa (Roch): Adok erte 2$-t plussz postakoltseg:)))

SzZoole 2014.09.08. 00:02:49

@blackhair-lady: en is az ujra varok par het mulva ha itt is megjelenik mar a zsebemben lesz:)))
En elfogadom a simonak tett ajanlatod,$2 a telefonert+$400 a postakoltseg,ez eleg jo uzlet nem?:))))
(Csak vicc volt)

adg 2014.09.08. 00:38:25

@Zoole[uk]: De legyen rajta a 400 dollar belyeg, nem am feketen szallittatunk. :)

blackhairlady 2014.09.08. 04:31:32

@Zoole[uk]: 50 $-ert megveszem a telefontarsasagnal:))))

Ugyandehogy (törölt) 2014.09.08. 07:39:39

@sodalisO [eng]: helyes, kicsi terdeddel szepen raterdelsz, na...

Ugyandehogy (törölt) 2014.09.08. 07:42:04

@diggerdriver: hat ez itten vazsmegye, meg kulonbeket is mondanak

SzZoole 2014.09.08. 08:17:44

@adg [Au, Darwin]: feketen???Elmultak mar azok az idok:)))
Belyeget,persze,10 centes belyegekkel tele ragasztgatom:)))

SzZoole 2014.09.08. 08:19:01

@blackhair-lady: persze,tudom tudom,csak vicceltem:)))

SzZoole 2014.09.08. 08:21:15

@Babette.:nem fogod elhinni,de mar a gyerekeim is ramragasztottak ezt a jelzott:)))

2014.09.08. 08:56:51

@Simon Hasonmasa (Roch): Sosem írtam, hogy nyugaton minden tökéletes, csak sajnos sokan csak szelektíven tudnak olvasni, meg azt olvassák ki a hozzászólásból, ami benne sincs.

wuaaa 2014.09.08. 09:03:59

@házelőtthinta:
Az hogy szerinted mi van, ..... inkább hagyjuk. Kár rád az időt pazarolni.

wuaaa 2014.09.08. 09:57:49

@házelőtthinta:
":DD rettentő sok német megindulhat északnak..tényleg..így képzelem..szerintem több magyar van Norvégiában mint német... "

Új munkavállalók száma Norvégiában 2012 első FÉLÉV :
Németországból : 940
Magyarországról : 318
Ausztriából : 68

Új munkavállalók száma Norvégiában 2013 első FÉLÉV :
Németországból : 815
Magyarországról : 400
Ausztriából : 150

www.nrk.no/okonomi/arbeidsinnvandring-fra-europa-oker-1.11156094

Na? Csak nem tévedtél? Vagy rosszul hittél valamit? Ejnye-ejnye..

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.09.08. 18:29:53

@wuaaa [nor]:

80 milliós ország!! És lelépett Norvégiába 815 ember tavaly első félévben? Micsoda számok...az osztrák 150 is nagyon jelentős..kb az összes tipikus expat meló lehet...kihelyezték őket oda gondolom...egy osztráknak meg se fordul a fejében hogy elmenjen kulimelózni északra...minek menne? szivatni magát a nyelvvel? Norvégiából is mentek el ennyien szerintem más országba. Vagy onnan senki nem megy el ugye? Tündérkert...:DDD

wuaaa 2014.09.08. 18:59:50

@házelőtthinta: Mindenesetre nem úgy néz ki, hogy több lenne a magyar mint a német.

Muscari 2014.09.08. 19:15:56

@Babette.: halkan mondom, szerintem nincs. A honvagy becsapja az ember erzekeit, az a helyzet, Sodalis biztosan nagyon jol erezte/erzi magat otthon, es ezt az illatot azert erzi.

Muscari 2014.09.08. 19:19:35

@sodalisO [eng]: szerintem te egyre rosszabbul erzed magad itt, biztosan a gyerekeid is nagyon hianyoznak. Akkor fogsz csak helyrebillenni, ha hazamesz, remelem, megtalalod a helyed otthon es tovabbra is fogsz majd kommentelni. Irhatsz akar Szeged szepsegeirol is, hidd el, lesz akit erdekel.

Ugyandehogy (törölt) 2014.09.08. 22:21:00

@Muscari: igy sejtem en is, azert kerdeztem.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.09.08. 23:52:03

@Muscari: @Babette.: a valaszt Quersus megadta.
Amugy meg szinte teljesen tokeletesen jobban tudjatok mit ereztem. Ez fantasztikus. :-)
Es ezt teljesen komolyan is gondoljatok!
Az meg nagyon gaz.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.09.09. 00:08:50

@Muscari: igy igaz.egyre rosszabbul.csak egy gyerekem van.
Teljesen helyre vagyok billenve,csak lehuztam elsokorben masfel evet egyedul.egyszeruen csak utalok itt lenni, a szerencse az, hogy tudom hol a vege es mi lesz a kovetkezo fejezet. En mindig valamit valamiert teszek.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.09.09. 05:30:03

aww, Canary Wharf, de hianyzik:O

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.09.09. 18:36:18

@blackhair-lady: valami hasonlo:) Amint kilepek az utcara, ott ahol lakom,kb. az elso amit latok: Canary Wharf.

Meg majd ket het itt , tul az operencian. Canary wharf, meg London, igen, hianyzik. New York is rendben van, de mas. Nagyon mas. Turistaskodni teljeen rendben van. Komolyan, mint egy kisgyerek, ugy csodalkozok ra a dolgokra. A legksiebb jeges kave is akkora, mint otthon a legnagyobb. Vagy hogy egyik reszrol nagyon modern midnen, masreszrol meg lepukkant. Mintha 20 evet visszarepulne az ember az idoben. Es nem is az , hogy regi, mert otthon a Victoria station sem mai darab, hanem olyan, mintha elhanyagolt lenne. Tudom, ki jar tomegkozlekedessel .....

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.09.09. 18:52:37

@blackhair-lady: plusz a havidij. Amugy nem tudom kijon-e az uj addig, mikorra megyunk haza. most atszamoltam ami nalunk £540 font, az itt kb £390-re jon ki.

blackhairlady 2014.09.10. 14:38:11

@tildy[UK]: En megertelek, most mar te is latod, hogy idonkent miert hianyzik annyira Magyarorszag az itt lakoknak es miert van honvagyuk. Mert mas. Nagyon mas. Reszemrol rendbe van ahol lakom, szeretem, csak ido kell amig az ember megszokja azt a "mast" ami itt van. Gondolom egy amerikainak pont ilyen lehet Europa.
Erezd jol magad, turistaskodj, aztan emlekezz a szepre:)

blackhairlady 2014.09.10. 14:45:17

@tildy[UK]: Szeptember 19-en jon ki, Nagy-Britanniaban egy idoben az USAval.

Nekunk jobban megeri a havidijas megoldas. Havonta 160$-t fizetunk negyunknek, ebben korlatlan sms es hivas van egesz Amerikan belul, 32 G, nekunk jobban megeri. De ezt is mindenki maga tudja eldonteni.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása