oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. augusztus 24. 06:49,  Sokan nem értik, miért térünk vissza Magyarországra 180 komment

2014. augusztus 24. 06:49 Határátkelő

Sokan nem értik, miért térünk vissza Magyarországra

Az eheti blogajánló három posztja közül kettő számvetés, hiszen a Mishpaha szerzője három év után döntött úgy, hogy Izraelből visszaköltözik Magyarország, Balázs dániai egy évére tekint vissza. A harmadik poszt pedig egy könnyedebb, de szerintem érdekes téma, nevezetesen megtudhatjuk, miért éppen úgy jelölik a fontot a britek, ahogyan.

cím_114.jpg

Számvetést készített tehát a Mishpaha blog szerzője, ő családjával 1211 nap után költözik vissza Izraelből Budapestre. 2011 tavaszán egy próbaévre érkeztek Izraelbe, végül több mint három év lett belőle egy kibucban.

„Sokan értetlenkedtek, hogy miért jöttünk Izraelbe és most sokan nem értik, hogy miért térünk vissza Magyarországra. A tényleg nagyon-nagyon jóleső baráti aggodalmakon túl, azért vannak, akik ennél tovább mennek és valamiféle alig rejtett doktriner kispolgári attitűdtől vezérelve szólnak meg minket: “mi tudjuk, hogy neked mi a jó és nem félünk számon kérni, ha nem úgy élsz, ahogy mi jónak gondoljuk”. Ismerős?

Ebben a szellemi koordináta-rendszerben mi csak dekadensek vagy hibbantak lehetünk. Természetesen egyik sem vagyunk - mint kritikusaink, úgy mi is csak a legjobbat akarjuk magunknak.

Az emberi életben három év soknak számít és ennyi időnként érdemes mérleget vonni. Úgy éreztük, hogy ez most egy természetes korszakhatár és a személyes jövőnk szempontjából jobb, ha váltunk.

A döntésen sokat rágódtunk, nyűglődtünk, mert másokkal ellentétben mi nem tudjuk a frankót. Ha nem is ugyanolyan lelkesedéssel, de a változásra szavaztunk, mert ebben több lehetőséget látunk.

Maradni mindig könnyebb, mint változtatni. Kilépni a megszokott életedből pedig luxus. De legalábbis elsőre őrültségnek tűnik. Hát mi néhány éve megléptük és megléptünk, most meg újra dobbantunk. Hogy miért? Az élet sokkal bonyolultabb annál, mintsem, hogy mindig a szívünkre hallgassunk. Nem lehet büntetlenül az örökké termő fa árnyékában élni. Ahogy gyermekkorunk Misi mókusa, úgy mi is ráuntunk a banánra. (…)

Szerintem mindenképpen szerencsés dolog így felállni valahonnan, még akkor is, hogy ha vannak kételyeink, hogy tényleg jó döntést hoztunk-e. Meglehet, hogy nem. Viszont azt a bő három évet, amit Ein Gevben töltöttünk már soha senki sem veheti el tőlünk. Azért ez az élet nagy ajándéka!”

Ha hosszabban is kíváncsiak vagytok három év összegzésére, akkor ide kattintva olvashatjátok el.

Egy éve Dániában

A napokban volt egy éve, hogy Balázs, a Balázs in the world blog szerzője Dániában él. Ebből az alkalomból írt egy számvető posztot, és úgy érzi, élete legjobb döntését hozta, amikor jelentkezett az aarhusi egyetemre.

Aarhus egyetem.jpg

„Habár az év eleje lakás, munkahely híján nagyon nehezen indult, most, ahogy olvasgattam vissza a régebbi bejegyzéseimet, még sincs bennem egy csepp rossz érzés sem. Minden, ami történt és akár balul is sült el, tanulságos volt és azt gondolom, fontos leckék voltak az élettől.

Az iskoláról csak jót tudok mondani. Az otthoni éveim alatt sose éreztem ilyen baráti hangulatot, összetartás, egymásra való odafigyelést, mint ami a mi évfolyamunkon volt. Azt is elképzelhetetlennek tartottam, hogy reggel mikor felkelek, jó kedvvel, mosolyogva menjek be tanulni. Pedig így van.

Most, a nyári szünet közepén egy egyhetes kurzuson veszek részt (mert utazom Kínába) és az első nap előtt az volt az érzésem, hogy atyavilág, nyár közepe van, végre van néhány szabadnapom és a suliban fogok szenvedni egész nap. Ehhez képest, a reggel 8-tól késő délutánig tartó tanítás szinte egyik pillanatról a másikra véget ért. (...)

Azt gondolom, hogy Dánia a lehetőségek országa hosszú távon. Otthon elképzelhetetlen, hogy diákként saját lakást bérelj, eltartsd magad, ÉS emellett még utazz is. Itt, némi munkával ez kivitelezhető.

Nem mondom, hogy könnyű, hiszen nyelvtudás nélkül csak szar munkát lehet találni, de inkább most, egyetem alatt szeretnék nehéz, piszkos munkát végezni, mint hogy életem végéig mekibe legyek eladó. Vagy rosszabb, mosogató, mint én az elmúlt egy évben. Ugyanakkor nincs okom panaszra, mert rengeteg új barátom lett a munkahelyemnek köszönhetően. (...)

12 nap múlva indulok Shanghaiba, ahol 3 hónapot fogok tölteni a Shanghai Jianqiao University-n. Húszan megyünk, ebből 18 dán ifjonc plusz a litván leendő szobatársam (én pedig képviselem a magyarokat).”

Akit érdekelnek további részletek, az ne habozzon, és olvassa el az eredeti bejegyzést (ide kattintva érhető el)!

Miért az a font jele, ami?

Vannak olyan dolgok az ember életében, amit olyannak fogad el, amilyen és nem nagyon gondolkodik el a miérteken. Aztán néha mégis és olyankor akár érdekességek is kiderülhetnek. Ez történt az Úton blog szerzőjével, aki annak járt utána, miért is éppen Ł a font jele. Íme:

font.jpg

„Korábban 240 penny volt egy sterling, 12 penny az egy shilling, 20 shilling tett ki egy fontot. Tehát 42 penny nem több és nem kevesebb, mint 3 shilling és 6 penny.

Az angolok jól ismert logikájának megfelelően ez biztosan egy könnyen követhető rendszer volt. És akkor a hárompennyseket (threepence), amikből 4 tett ki egy shillinget, még meg sem említettem...

Az ókori Rómában a mérleget „libra” néven emlegették. Latin. Ez később mint mértékegység is megjelent. Libra pondo. Pound weight. Ami kb. mért súly vagy adott mérték lehet lefordítva. Valami ilyesmi."

No, ezt is megtudtuk, aki az eredeti bejegyzést is elolvasná, az ide kattintva teheti meg!

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Izrael Dánia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr816629743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

braue 2014.08.24. 15:58:16

@tildy[UK]: Miért költöznék vidékre, mikor más az őseim is budai polgárok voltak?

A lányom jól elvan, a fiam (soha nem is élt külföldön) még jobban. Igaz van diplomájuk, beszélnek nyelveket, de hát nem lehet mindenki szántóvető.

i got my (törölt) 2014.08.24. 15:58:19

@Cascabel: szerintem digger nem is tudja, mi az a vegán. :)

Taxomükke (UK) 2014.08.24. 16:03:48

@QUERCUS: Bazmeg, ezek nem rendőrök, hanem hidegvérű gyilkosok.

blackhairlady 2014.08.24. 16:04:04

@svájci sapka (ch): gyere hozzank, itt tegnap is 100 F volt:)

DieNanny CH 2014.08.24. 16:04:43

@braue:

Új vagy errefelé? Ugyanis azért kellene a vidékre költözést kipróbálni, mert többen írták már korábbi posztoknál, hogy Mo-on belül Pestről vidékre költözve ő csak gyüttment maradt, és nem tudott beilleszkedni. Még unokatesóm is, aki születésétől fogva nagymamánk falujában töltött minden iskolai szünetet, oda is ment férjhez, de még most, 21 év elteltével is ő csak "az a pesti jány!"

A "lenézett, megtűrt idegen" érzést én sehol nem tapasztaltam. Ha a lányodban ilyen érzések voltak, akkor jól tette, hogy visszament Mo-ra.

Ladislav 2014.08.24. 16:10:03

@Taxomükke: Egyszerűen hihetetlen, miért kellett lelőni azt az embert. Megadta magát, ellenállást nem tanúsított, stb.

blackhairlady 2014.08.24. 16:14:51

@rezsöatya: Szerintem a racsodalkozassal nincs semmi baj, az meg nem jelenti azt, hogy nem erti meg. Ha valami ujat latunk, hallunk, akkor szerintem elkerulhetetlen, hogy akar hangosan, akar magunkban megjegyezzuk, hogy jeee, ilyet sem lattam meg. Aztan ez elmulik egy ido utan.
Most visszagondolva, en is rengeteg mindenre racsodalkoztam itt Houstonban (a lovakra nem:) amikor kikoltoztunk, 20-an mult 4 eve. Aztan megszoktam. Szoval csak azt akartam mondani, hogy a racsodalkozas egy termeszetes emberi megnyilvanulas, semmi pejorativat nem talalok (en) benne.

i got my (törölt) 2014.08.24. 16:19:01

@Dragonlady (now on holiday in Myanmar):
szerintem akkor lennél britebb a britnél, ha akkor is azt ennéd, ha igaziból nem ízlene, vagy ha irritálna hogy a kollégád minden nap telefingja a tanárit miatta és nem szólnál mégse semmit.

nagyon pozitív kép rajzolódik ki belőle a britekről. ;)

i got my (törölt) 2014.08.24. 16:19:24

@braue:
elhiszem, hogy van, akinek az az érzése, hogy lenézik és megtűrik külföldön. azt is elhiszem, hogy van olyan tősgyökeres honpolgár, aki ilyen érzésekkel viseltetik a bevándorlókkal szemben (ehhez külföldre sem kell menni, van bőven a magyar tősgyökeres honpolgárok között is belőlük).

vélelmezem, hogy a lenézők és megtűrők döntő többsége a munkaerőpiacon relatíve kevésbé versényképes (alulképzett) rétegből kerül ki. ellenséges érzelmeik részben racionálisak: munkájukat, segélyüket a hozzájuk hasonlóan képzetlen bevándorlóktól joggal félthetik.

a magasabb képzettséget igénylő munkát végzők a hétköznapokban elvétve találkoznak ezekkel az érzelmekkel, elutasítással, megvetéssel. a képzettséget nem igénylő tevékenységeknél viszont valóban lehet ez az alaphang. a külföld és a külföldi társadalom sem homogén.

Quercus a favágó 2014.08.24. 16:22:00

@Taxomükke:

A rendőrségi magyarázat szerint azért lőtték le, mert kést vett elő. Miután fölszólították, hogy rakjon ki mindent a zsebéből.
És ez nem egyedi eset. És természetesen a rendőrök megúszták.
Na akkor most tessék belegondolni, ha ez mondjuk Magyarországon történik, vagy mondjuk Oroszországban. Tele lenne vele a világsajtó, rendőrállamról vizionálva.. Az amerikaiak meg hülyére aggódnák magukat az emberi jogok lábbal tiprása miatt.

Muscari 2014.08.24. 16:24:18

@macamuca [IHUN]: Macamucaaaaaa! Merre jartal mostansag?
Sajnalatos viszont, hogy ilyen hirrel tersz vissza. Mikor hallottam rola, egybol rad gondoltam, sejtettem, hogy ott dolgozol :-(

@braue: mar elnezest, tudom hogy Reka meg tudja vedeni magat, de szerintem baromira nem szolgalt ra erre a leereszkedo stilusra, es tudtommal a tulajdonneveket nagy kezdobetuvel irjuk. Ez igy kifejezetten serto.

Azt hiszem, jobb, ha ott is maradtok a budai polgarok kozott ezzel a felsobbrenduseggel. Ha a lanyod is ilyen, nem csoda, ha nem fogadtak be.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.08.24. 16:32:21

@braue: simán elhiszem.
de te meg azt hidd el másoknak, hogy nem mindenkivel ez történik.
csak ennyi, egyszerűen ennyi.

2014.08.24. 16:35:10

@Muscari: +1. Ismerem ezeket a 'tosgyokeres budai polgarokat'... Kulfoldon ugy kezelik oket mint barmelyik masik atlagos embert, nem az altaluk megszokott 'tisztelettel' (ertsd: nem veszik eszre, milyen kulonlegesek), ettol megsertodnek. Az persze nem zavarja oket hogy ok leneznek maguk korul mindenkit, a 'szantovetoket', a 'videkieket' vagy akar a 'pestieket' is.

SzZoole 2014.08.24. 16:39:52

@Mirjam2: Diggernek itt vannak a idos testverei Mo.-rol es most epp varos nezesen vannak,keddtol mar lesz:)

Taxomükke (UK) 2014.08.24. 16:43:43

@DieNanny [SZ,CH]: Azt hiszem, braue hozzászólása alapján én érezném magam "lenézett, megtűrt idegennek", ha az ő szomszédságába költöznék...

SzZoole 2014.08.24. 16:46:36

@braue: "Miért költöznék vidékre, mikor más az őseim is budai polgárok voltak?

A lányom jól elvan, a fiam (soha nem is élt külföldön) még jobban. Igaz van diplomájuk, beszélnek nyelveket, de hát nem lehet mindenki szántóvető."

Hogy ez mekkora lekezelo nagykepu duma. Ismered azt a mondast,hogy ha a paraszt nem szarik akkor a budai ur nem eszik.
Ezen gondolkodj el kicsit mielott leparasztozol masokat.

2014.08.24. 16:50:21

@Mirjam2: ugyan. Tucano is es en is tosgyokeres Szabadsag hegyi "polgarok" vagyunk. A bunkosag nem foldrajzhoz kotott.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.08.24. 17:01:35

@braue: nagyon nagy. Többen, többféleképpen megmagyarázták már. Az, hogy a lányodnak nem jött be külföldön, az bizony nem a külföldi közeg hibája és nem is nekik kell azokat orvosolni. Örülök, hogy a lányod megtalálta a helyét és jól érzi magát, ez a fő minden családban. Azt is megértem, hogy te, mint szülő, az ő pártját fogod és véded körömszakadtáig, valamint hogy az ő narratíváját feltétel nélkül elfogadod valóságként. De ezt nem várhatod el tőlünk, akiket nem fűz családi szál hozzá.
Azt pedig, hogy a lányod rosszul érezte magát külföldön, általános igazságként kivetíteni minden határátkelős helyzetre, enyhén szólva is unintelligens dolog. Gondolom, a lányod iránti elfogultság beszél belőled és egyébként képes vagy árnyaltabb következtetések levonására is.

wuaaa 2014.08.24. 17:03:52

Mindig azokra a hozzászólásokra van leginkább kedvem reagálni, amelyekre sajnálom az időm pocsékolni.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.08.24. 17:04:01

@Muscari: meg ám, ettől függetlenül jólesik ezt olvasni!

Taxomükke (UK) 2014.08.24. 17:06:57

@wuaaa [nor]: Nem vagy ezzel egyedül. :)))))

Taxomükke (UK) 2014.08.24. 17:31:15

OFF
Most lőttem a Facebookon:
"Nincs annal felemelobb erzes, mint amikor az ember egy hete nem hall magyar szot maga korul, halalos nyugalomban fekszik a tengerparton a konyvevel, korulotte francia-olasz-nemet visszafogott duruzsolas es akkor egyszercsak a kovetkezo mondat zeng az eterben: "Ott egy kibaszott kurva wurst kerult 11 euroba!"
Oly buszke vagyok ilyenkor a magyarsagomra.."
ON

NIKI LAURA 2014.08.24. 18:03:09

MEGSZULETETT A HA KOMMENTELOINEK JELLEMZESE:

1.) A gyűlölködők. Ők azok, akik a poszt íróját személyes ellenségüknek tekintik. Véresszájúak, ellenségesek, kemények, szigorúak, gyakran személyeskedők és szókimondóak. Fel sem tételezik a blogger felkészültségét és azt, hogy tudja, miről beszél. Fő céljuk: földbe döngölni a szerzőt, hogy soha még csak eszébe se jusson újra „tollat ragadni” és posztírásra vetemedni.

2.) A kicsinyes pitiánerkedők. Ők azok, akik a poszt egyetlen mondatába kötnek bele, a végsőkig ízekre szedve és agyonfikázva az adott kijelentést, miközben egy betűt sem pazarolnak a cikk más részeire, vagy a poszt egészének mondanivalójára és következtetéseire. Pitiánerek, faszirágik és a végletekig kukacoskodók. Órákig rugóznak az általuk kipécézett részleten és képtelenek leállni, vagy továbblépni.

3.) A tudálékoskodók. Ők azok, akik legfontosabbnak azt tartják, hogy hangsúlyozzák: a témában ők a leghozzáértőbbek az összes kommentelő között. Okoskodnak, szakszavakkal dobálóznak (többnyire helytelenül alkalmazva azokat), eszmefuttatásokat írnak esszé formában. Néha csak fölényeskedő rébuszokban beszélnek érzékeltetve: ők aztán tényleg tudják mi a valódi igazság, csak épp nem árulják el a pórnépnek.

4.) Trágárkodók. Ők azok, akik csak pejoratív jelzőkkel képesek kommunikálni, minden mondatukba elhelyezve egy „vazze –t” vagy b+ -et. Színes választékban alkalmaznak megszólításokat a „köcsögtől” az egyéb szemléletes „címekig”. Ráadásul ha kombinálódnak az 1-es csoportban leírtakkal, akkor a legalpáribb hibrid-típus jön létre: a „trágár gyűlölködő”!

5.) A mindenbe politikát keverők. Ők azok, akik képesek a zsiráfok nemi életéről szóló poszt hozzászólásai közé is betenni egy Gyurcsányozást, vagy egy Orbánt bíráló kommentet, esetleg egy kis elmútnyócévezést. Mindenben politikát látnak, és bevált sémáik, paneljeik vannak, melyeket szemrebbenés nélkül vetnek be szinte előre megírtan, kopizásra előkészített formában.

6.) Az összeesküvés terjesztők. Ők azok, akik az adott poszt témájától szinte teljesen függetlenül a kedvenc összeesküvés teóriájukat vezetik elő, rafinált átkötésekkel. Mint azt, hogy a világot titkos társaságok (pl. illuminátusok) vezetik, vagy, hogy zsidó összeesküvők irányítanak mindent, és hogy chemtrail-repülőgépek mérgezik a lakosságot. Különleges csoportjuk a Kurucinfón szocializálódott szélsőjobbos nagymagyarok, akik szerint a piramisokat magyarok emelték, Jézus is magyar volt és valójában az élet földi megjelenésétől kezdve jelen van a magyarság a bolygó múltjában.

7.) A Caps Lock guruk. Ők azok, akik mindent CSUPA NAGYBETŰVEL írnak, a füledbe ordítva mondanivalójukat. Tekintélyes részük totális kezdő a neten, és vagy az idősebb korosztályokból kerül ki (néha fél óráig írnak egy-egy mondatot), vagy alig egy napja mutatták meg nekik, hogy hogyan kell kommentelni. (Kis részüknél cserére érett a klaviatúra, mert beragadt a Caps Lock billentyű.)

8.) Kioktató tanácsosztók. Ők azok, akik küldetésüknek érzik, hogy hihetetlenül magas szintűnek tartott tudásukból és mérhetetlen mennyiségűnek gondolt tapasztalataikból megsegítsék szerénytudású, csetlő-botló és amatőr embertársaikat. Kéretlen tanácsokat adnak a posztkészítőnek, hogy „ezt legközelebb ne így csináld …, ezt máskor ne így ird” stb. Felsőbbrendűeknek tartják magukat, akiknek hálásak lehetnek azok, akikre kegyeskednek drága idejükből néhány percet pazarolni.

9.) A nyelvtannácik. Ők azok, akik kizárólag a helyesírási hibákra „mennek rá”, és úgy próbálnak maguknak kéjes örömöket és kétes tekintélyt szerezni, hogy a posztolót saját helyesírási hibáival szembesítik. Néha gúnyos poénkodással fűszerezik a nyilvános megaláztatást, és ezzel igyekeznek nyerő nagymenő értelmiséginek látszani.

10.) Adatmániásak. Ők azok, akik egy-egy közgazdasági, műszaki, vagy természettudományos témában ügyesen kimásolt adathalmazok bekopizásával érvelnek. Ha vitába keverednek egy másik kommentelővel, akkor óriás mátrixokat helyeznek el válaszaikba, vagy méretes grafikonokat, táblázatokat szednek elő a másik elé vetve, megvető fölényeskedéssel.

NIKI LAURA 2014.08.24. 18:05:02

11.) Hazudozók. Ők azok, akik szemrebbenés nélkül behazudják mondjuk egy külföldi vonatkozású bejegyzéshez, hogy 10 évet éltek a kérdéses országban (sőt ott is születtek), vagy hogy jelen voltak egy adott eseményen (pl. tüntetésen, megmozduláson), illetve hogy ők már éltek akkoriban és ők bizony emlékeznek arra, hogy az úgy volt.

12.) Szimultánozók és trollok. Ők a legmegszállottabb kommentelők, a "kedvenceim". Minden idejüket a gép előtt töltik, 8-10 nick névvel egyszerre operálva. Részben azért készítenek ilyen sok regisztrációt, mert simán kitiltják őket egy-egy blogról, így visszatérhetnek egy másik előkészített nick névvel, részben pedig azért multiplikálódnak, mert így egyidejűleg több színtéren „küzdhetnek”. Sajátos csoportjuk a politikai trollok, akik vagy valamiféle jutalmazásért (hivatásosak) vagy csak megszállottságból harcolnak pártjukért. A kormánytrollok vannak közülük a legtöbben, ma már minden politikai blog olvasóinak 20-30% -át alkotva. A szimultánozóknak szinte semmi magánéletük nincs, mert minden percüket a neten töltik. Ez többnyire bizonyos fokú személyiség-torzulással jár náluk, amivel a figyelmes szemlélő előtt többnyire lebuknak.

13.) Szleng lovagok. Ők a kúl (cool) csávók, akik minden mondatukban minimum három szlengesített kifejezést használnak. Mert, hogy ők lazák, faszák, eredetiek, modernek, fiatalosak, vagányak. „Csővázzal” vagy csácsumival köszönnek, sőt újabban teljesen érthetetlen elfajzott nyelvezetet használnak, amit rajtuk kívül már csak kevesen értenek.

14.) Kétszavasok és rövidítők. Ők azok, akik mindenre két szóval reagálnak és rövidítésekkel, hangulatjelekkel fejeznek ki mindent. Egyre többen vannak, valószínűleg a legfiatalabb korosztályokból „érkeznek” a kommentelők társadalmába.

15.) Sértődősek. Ők azok, akik minden szaron megsértődnek, és mindent félreértenek. Leggyakrabban a többi kommentelővel kerülnek konfliktusokba, amikor egy-egy mondatot magukra vesznek és vadul visszavágnak. Általában azonnal érzelmi reakciókat produkálnak, patetikus megnyilvánulásokkal.

Copy right by koznaplo blog.

2014.08.24. 18:08:58

@charlieharper: Ne mar, ki mondta hogy mindenki aki 'budai' bunko? Te mikor panaszkodtal itt hogy 'kulfoldon' leneznek? Na ugye... Egyebkent en meg 'pesti' vagyok de nem nezem le a 'szantovetoket', mint ahogy te sem. Ez tenyleg nem foldrajzhoz kotott.

2014.08.24. 18:11:57

@Taxomükke:
Hasonlo torteneteim nekem is vannak am:) De nincs kozuk se a magyarsagomhoz, se a buszkesegemhez. Sot, mas nepek fiaival is megesek ilyesmi, pl. nagyhangu, curvazo lengyelekkel Angliaban, kanadai reszeg turistakkal Mexikoban, stb. Szoval tevedes azt hinni, hogy ez is "hungaricum".
Jo par eve tortent, valahol mexikoi Sonora allamban, egy jobb udulohelyen, Guaymas kornyeken, San Carlos kikotojeben. Setalgatok, nezelodok, eccer csak latom, hogy egy szep, 30 labas vitorlas keszul kikotni. Hallom, ahogy kozelebb erek a kovetkezoket: " A budos, retkes q.. anyadba fiam, hogy dobtad ki azt a kotelet ma' megint! Nememmontam ezerszer, hogy kell? " Igy, szep izesen, matyarul, egy tenyeres-talpas idosebb ciganyasszony szajabul, ahogy leteremti a csori kis ciganyembert, aki szerintem a ferje lehetett vagy valami hasonlo:) A dobbenettol lemeredtem, nem akartam hinni a fulemnek! Vegre honfitarsakra lelek, itt, a vilag vegen!!! :) De azert nem mentem oda hozzajuk lebratyizni:) Kesobb a kanadai juharleveles es a magyar trikolort lobogot meg eszrevettem az arbocukon. Olyan szurrealisztikus volt a jelenet, amig elek, nem felejtem el:) Kesobb tudtam meg, hogy van a kornyeken egy "hungaro" kolonia is, halaszatbol es illegalis dolgokbol tengetik vidam eletuket:) Biztosan oket latogattak meg a vitorlassal erkezo rokonyok a messzi kanadabul:) Vagy hitteritok voltak? Nem is tudom.

2014.08.24. 18:18:38

@Mirjam2:
" Egyebkent en meg 'pesti' vagyok de nem nezem le a 'szantovetoket', mint ahogy te sem. Ez tenyleg nem foldrajzhoz kotott. "
Ez igy van.
" Mert nem az a paraszt, aki szant, vet, arat, kapal, hanem aki ugy viselkedik" :)))

Muscari 2014.08.24. 18:23:11

@Taxomükke: ilyesmi elmenyem mar nekem is volt. Reggebben meg volt olyan nyaralaskor, hogy rakoszontunk a magyarokra, akikkel egyutt mentunk hajokirandulasra. Zavarodott felrenezes volt a valasz, nem esett valami jol.

2014.08.24. 18:34:03

Off
Elerkezett a kanaan kis lakokocsimba, a "Villa Negraba". Sikerult osszeraknom, installalnom a laptopomhoz a Sound Blaster Omni Surround 5.1 USB hangkartyat egy 5.1 hangszororendszerrel. Tokeletes hangzas, "beremegtek a fuggonyok is" :) Ez hianyzott mar csak a boldogsagomhoz, a jo kis muzsika. (van vagy ezer surround zenem, ac3 es dts formatunokban) Itt a varos szelen nem zavar senkit a 70 wattos hangero. A varjak es szarkak is imadjak, azota ratelepedtek a kocsi tetejere, zenet hallgatni:) Ideszoktattam oket, szorok ki nekik madareledelt naponta tobbszor is. Csak melozni ne kene:( Mindjart indulok - igen, vasarnap delelott! - van ket oras falcsiszolasom, Holnap pedig koltozom a varos deli reszere, ott van a kovetkezo 3 hetes munkam. Szep az ELET!!! Csak tudni kell elvezni:)
Peace!
On

Taxomükke (UK) 2014.08.24. 19:02:24

@Cascabel: Tulajdonképpen mit is dolgozol a "gyaotföldeken"?

rezsöatya 2014.08.24. 19:02:39

@Dragonlady (now on holiday in Myanmar): "nemtom, láttál-e már gyereket mértékegységeket átváltani tanulni, megszenvedik rendesen a tizest is"

Lattam!!!

Erettsegire keszitettem fel egy sracot matekbol. A szulei konyorogtek, hogy legalabb annyit erjek el, hogy atmenjen!
Na, o volt az, aki amikor 10-zel el kellett osztani valamit, elovette a zsebszamologepet. Amikor szigoruan neztem ra, megjegyezte: "miert, az iskolaban is lehet hasznalni!?"
(Azert azt elertem, hogy 2-esre leerettsegizett... maig sem ertem, hogyan! :D )

rezsöatya 2014.08.24. 19:13:24

@Mirjam2: "Egyebkent hol van Digger 4 napig?"
Szerintem orokbe fogadott egy edes-aranyos kiskutyat es azt dedelgeti az agyaban... :D

i got my (törölt) 2014.08.24. 20:26:38

@rezsöatya:
délutánonként meg a zsírszegény vegetáriánus étrend előnyeiről, továbbá az élelmiszeripari adalékanyagok és tartósítószerek ártalmas voltáról győzködi london utcáin a járókelőket?

blackhairlady 2014.08.24. 20:30:41

@Kövérmadár [swe]: Remelem nem az USAban tortent valami ami miatt nem tudtal eddig jonni.

rezsöatya 2014.08.24. 20:33:05

@i got my: az is lehet, hogy elkoltozott Nemetorszagba, annyira megtetszett neki a nemet nyelv... :D

Mr Long 2014.08.24. 20:41:34

@Dragonlady (now on holiday in Myanmar): Nem az fingat, hanem a 10 deka tatar bifsztek meg fel iveg whiskey. Mondjuk az ki is tisztitja a belet :D

Mr Long 2014.08.24. 20:45:42

@házelőtthinta: Ha lenne helyi lakos a helyemre nem koltoztettek volna ide. Ugyanis nem keresek kevesebbet, mint egy helyi. BTW en is tudok lenezo lenni, akkor szerintem kvittek leszunk a masik lenezovel :)

Mr Long 2014.08.24. 20:52:23

@charlieharper: Kiraly utca? Bocs, de ez a sztori total rajtad maradt! :DDDDDDDDDD

Herr Géza 2014.08.24. 21:02:42

@Mirjam2: YES! Plusz szerény véleményem szerint, ha valakit itt "lenéznek, megtűrt idegenként" kezelnek, az
1. képtelen alkalmazkodni, játsza itt is agyát, csak ugye nincs mire,
2. képtelen megfelelni az elvárásoknak, magyarul: "kevésnek" bizonyul, és mivel ezt nem lehet hazafelé lekommunikálni, ezért sokkal egyszerűbb a befogadó országra fogni, hogy lenézett és megtűrt.......

Herr Géza 2014.08.24. 21:05:36

@Kövérmadár [swe]: Na jónapot errefelé... Lehet tudni valamit a titokzatos eltűnésről??.

33621 2014.08.24. 21:09:23

@Ladislav: Ezek is csak egy fegyvertelen ember ellen ilyen bátrak hárman egy kutyával. Kíváncsi lennék ha az új arab szervezet ellen kellene így fellépniük persze nem az országukban, akkor is ilyen fasza gyerekek lennének? Vagy inkább ott beszarva lennének!

2014.08.24. 21:10:44

@Taxomükke:
Glettelek. Magyarul drywall taper vagyok, jelenleg. Gipsszel simitom a falakat. Nem szegyenlem, buszke sem vagyok ra, ez a munkam, ezzel keresem meg a mindennapi betevot. Meg egy csomo tobbit is:) De en inkabb muveszetnek veszem, ugy jobban ki lehet birni, konnyebben lehet elviselni:) Diploma, iskola nem kell hozza, csak gyakorlat. De az sok:) Ja, es egy buta fej es ket eros kez:) Bar ha gyenge a kez, idovel megerosodik:)

2014.08.24. 21:14:48

@Herr Géza:
Ezek a szempontok azert altalanossagban is ervenyesek, orszagtol, helysegtol fuggetlenul.*
*akinek nem inge, koltozzon el:)

33621 2014.08.24. 21:17:17

@QUERCUS: Három fegyveres férfi meg egy kutya megijed egy zsebkéses férfitól! Ezt nekik puszta kézzel el kellene intézniük vagy egy bottal esetleg! Fososak!

macamuca [IHUN] 2014.08.24. 21:29:24

@Muscari:
Volt némi lakásfelújítás, pár hétig erősen szanaszét voltunk, poszt-olvasás, olykor némi komment-olvasás pihenésképpen, de beszállni a beszélgetésekbe már nem volt érkezésem.
Voltunk egy hétig pihenni is (ott-hon, aztán hazajöttünk és itt-hon vagyunk.... tényleg, ha netán lépek külországba /kezdésként tuti egyedül, család majd utóbb/, akkor oda hova megyek majd?? :D), volt kirándulás, nomeg a benti haccáré... hááát, eseménydús nyaram volt, ami azt illeti.
A strandon pirultam/áztam, amikor megkaptam a főnök üzenetét, hogyaszongya.... kész szerencse, hogy hazatérve itt-honra kezdtük a lakásbabrálást=ez teljesen lefoglalta a gondolataimat, nem volt érkezésem tépelődni.
Hát ilyenformán teltek az elmúlt heteim :)
Annyi azért megvan, hogy Madár is eltűnt, közben vett egy kocsit :))) és ma ismét felbukkant :)))

rezsöatya 2014.08.24. 21:30:41

@Cascabel: a munkat soha nem kell szegyellni! Amugy, eppen tegnapelott csodaltam meg itt egy csapatot, 3-an voltak es egy delelott (10-tol delig) ugy kigletteltek egy nappali szobat mennyezetestul, hogy jo volt ranezni a falakra. A legy lecsuszott rola, olyan sima volt! S mivel otthon csinaltam ezt a sajat hazamnal, hat tudom, hogy nem konnyu munka, foleg a mennyezet.

Quercus a favágó 2014.08.24. 21:41:10

@33621:

Nem tudom, hogy az amerikai emberek tisztában vannak-é vele, milyen jövő vár rájuk. Ha rendőrállamról beszélünk, az az én szememben az USA. Iszonyatos méreteket ölt a rendőrség katonai eszközökkel, fegyverekkel történő fölszerelése. A Pentagon 2014 első félévében 752,3 millió dollár(kb. 175 milliárd forint) értékű katonai fölszerelést és fegyvert adott át az amerikai rendőrségnek.
Tehát a rendőrök ugyan azokkal az eszközökkel, módszerekkel lép fől a saját állampolgárai ellen, mint amivel Bagdadot ostromolták.
Az USA rendőrsége, és határőrsége már gyakorlatilag félkatonai szervezetek, akik a törvények fölöttinek képzelik magukat.
És erről a demokráciáról kellene példát venni a világnak.
Szánalmas.

2014.08.24. 21:51:16

@Zoole[uk]: Koszi az infot, mar kezdtem aggodni.

2014.08.24. 21:56:08

@rezsöatya: En kimondottan csodalom az olyan embereket mint Cascabel, mivel szemely szerint teljesen ketbalkezes vagyok, az eletben nem lennek kepes meg egy szobat sem 'kiglettelni'.

33621 2014.08.24. 21:57:48

@QUERCUS: Na ezek a határörök és rendőrök vajon mit kezdenének egy arab vagy más náció elvetemült fanatikus tagjával szorult helyzetben?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.08.24. 22:09:16

@braue: Azert, mert akkor tudnad milyen magyarhonban magyarkent idegenkent elni. ( a tobbiek most csukjak be a szemuket,mert mar lattak ezerszer) Hogy milyen az, hogy kisvarosbol falura mesz, ahol igaz ott el a rokonsagod jo resze, netan edesapad is odavalosi, es amit te meg az edesanyad megkapsz, az az, hogy "idegenek, nem idevalosiak, varosiak" vagytok.

Meg aztan sosem tudhatod, hogy akit epp konkretan leparasztozol videkikent, annak hany diplomaja van ( konkretan ketto, muszaki, mernoki) , hany nyelvet beszel a magyaron kivul ( jelen esetben kettot), es hogyan elt otthon ( nem voltak megelhetesi gondjai) , azt meg vegkepp nem tudod milyen Magyarorszagon szuletett magyarkent, Magyarorszagon elve evekig idegennek maradni ( es ehhez meg nem is kell Budapestrol elkoltozni, mint esetunkben volt, eleg csak 30 km is).

Hat ezert koltozzon le a lanyod azok koze a szerinted szantoveto videkiek koze, akik kozt ugyanugy elnek diplomasok, ertelmisegiek, meg ha azt hiszed, az osszes ertelmisegi csak a budai hegyekben el.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.08.24. 22:12:22

@QUERCUS: Most mar ertem egy korabbi hozzaszolasod. Tobbek kozt ez is az okok kozt van.

Quercus a favágó 2014.08.24. 22:15:50

@33621:

Ez egy beteg nemzet. Betegesen retteg mindentől, és mindenkitől, de leginkább önmagától. Kialakított egy hamis képet az amerikai álomról, az amerikai demokráciáról, amit egyre nehezebben tud fönntartani. Nagyon komoly problémák, feszültségek forrnak a mélyben, ami előbb-utóbb robbanni fog. Ezt nem tudja kezelni, csak egyetlen választ tud erre adni, az erőszakot. Azzal viszont nem old meg semmit.

Quercus a favágó 2014.08.24. 22:20:50

Ha valakit érdekel, milyen jövedelem különbségek vannak az USA-ban a vallási hovatartozás tekintetében:

www.pewforum.org/2009/01/30/income-distribution-within-us-religious-groups/

2009-es adatok, de nem hiszem, hogy jelentősen változott volna a helyzet.

i got my (törölt) 2014.08.24. 22:47:30

@QUERCUS:
engem az USA-ban bebörtönzöttek aránya riaszt, talán sehol a világon nem olyan magas, mint náluk. ha jól emlékszem, kb. 2 millió ember ül. persze az oroszok is élenjárnak ebben. asszem ez a két állam az elrettentő példa.

a rendőr és megfigyelési állam európában UK-re jellemző a leginkább. sehol nincs annyi térfigyelő kamera (több mint 4 millió, minden 13 polgárra jut egy), és sehol nem olyan érzéketlenek / közömbösek a polgárok a titkosszolgálatok tevékenységével szemben, mint ott. a lakosság több, mint 10%-ról van DNS-adatbank, ez is világrekord.
nemrég szavazták meg extra sürgősséggel a törvényt, hogy minden brit összes emailje, telefonhívása (kivel, mikor, mennyi ideig), fb-chatje, stb. korlátlanul hozzáférhető legyen a hatóságok számára. hajrá brave new world, orwell fantáziátlannak számítana ma: a valóság messze túlszárnyalja a legdurvább disztópiákat...

2014.08.24. 23:05:55

@Mirjam2:
Koszonom az elismero szavakat, de ki kell, hogy abranditsalak a "ketbalkezessegrol" alkotott velemenyedbol:) Nalam ketbalkezesebb szemely keves elt a Foldon:) Amikor tanultam a szakmat, mindig mondtam az elejen, hogy "Nekem ez nem megy, normalis ember ezt keptelen megtanulni", ami szalloige lett szukebb szakmai es barati koreimben:) Tobbszor dobtam el a szerszamot, nagy duhosen, hogy "Eleg volt, az eletben nem veszem a kezembe tobbszor, inkabb ehen halok":) Es evekig meg az epitkezesek kornyekere sem neztem. Sokszori nekifutasra sem voltam kepes megtanulni a legelemibb fogasokat sem. Pedig rendkivul jo mestereim voltak, raadasul joindulatuak is velem szemben. Altalabanl felesben dolgoztunk a partnerjaimmal, oktatoimmal, akik a haverjaim is voltak egyben, es akik 5x annyit teljesitettek 10x olyan minosegben, mint en, de a fizetest azert megfeleztek velem. Az az igazsag, joval az atlagon felul fizetik meg ezt a szakmat, ami nem egy leanyalom azert: koszos, poros, talpon egesz nap, illetve golyalabon, extreme magassagban, neha lehetetlen testhelyzetekben, veszelyes korulmenyek kozott, stb. Megis feladtam, tobbszor is. Egyszer, sokadszorra sikerult megereznem a "titkot", pedig elotte annyian megmondtak a "tutit", hogy igy csinald, ugy csinald, stb. Raallt a kezem a dolgokra. Magatol:) Azota elvezem a glettelest, bar meg ma is tanulok uj dolgokat, fogasokat, "short cut:-okat, stb. Pedig az en koromban inkabb mar felejteni szeretnek, nem tanulni:)
A lenyeg az, hogy nincs "ketbalkezes"!!!! :)))

Muscari 2014.08.24. 23:06:49

@QUERCUS: ezt most a masodik sor miatt linkelted be? En ezt fejbol megmondtam volna, a hinduk masodik helye mondjuk meglepett.

Csak annyit szertnek kerdezni, hogy ez mit szamit? Nem ertelek.

Muscari 2014.08.24. 23:18:29

@i got my: sajnos ez a dolog (foleg a britekre gondolok) a terrorizmus terjedesenek hozadeka.
En nem banom, ha lehallagatnak, vagy elovassak az emailjeimet. Csinalja ezt az MI6 vagy 5 vagy akarmi, inkabb, minhogy felrobbantsanak a metron. A terroristakat baromi nehez meg igy is elkapni.

A ferjem egyszer jott elem, egy forgalmas kavezoban dolgoztam. Kesve vegeztem, de nem talalt engem, mert hatul voltam, igy egy darabig ide-oda jarkalt, nyujtogatta a nyakat, nezelodott befele. Majd azt vette eszre, hogy harom ember elkapja, a falhoz nyomjak, lefogjak, majd felszolitjak, hogy igazolja magat.
Persze nagyon fel volt zaklatva, de megbeszeltuk, hogy sajnos kivulrol nezve gyanusnak tunhetett a viselkedese.

Mindenhol ott vannak a titkosszolgalatok is, en azt mondom, hogy hala istennek. Igy is ott vannak a brit allampolgarok Sziriaban meg Irakban, legalabb itt ne gyilkoljanak.

blackhairlady 2014.08.24. 23:30:31

@Muscari: Teljesen egyet ertek veled. Engem nem erdekel a felszerelt rendor meg a lehallgatas, mert semmi rosszban nem santikalok. Azok pedig akik igen, csak feljenek es haborogjanak. En csak megjobban biztonsagban erzem magam a fokozott biztonsagi intezkedesektol.

fabatka2 2014.08.24. 23:33:18

@Cascabel 2014.08.24. 13:20:39

A "piece of eight" név jelentése nem "egy a nyolcból", hanem az általad említett spanyol "dollárra" utal. Az a kb. tallér (dollár) méretű korabeli (17-18. századi) spanyol ezüstpénz ugyanis 8 real értékű volt, nyilván ezért hívták egyszerűsítve "nyolcas"-nak az angol anyanyelvűek.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.08.24. 23:56:37

@Muscari: en igen. Az utcai terfigyeles nalam oke, de a mailjeimben illetve telefonjaimban ne kurkasszanak. Akkor sem, ha semmi rosszban nem santikalok. Legyen megalapozott gyanujuk, bizonyithatoan, de amugy nulla kozuk hozza.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.08.24. 23:58:45

@Muscari: Azok a brit allampolgarok meg kb ugy brit allampolgarok, mint ahogyan en vagy joparan itt par ev mulva leszunk. Nagyon sokan nem tosgokeres angolok, hanem bevandorlok gyermekei, unokai. Es ha ugy vesszuk "hazamennek" harcolni.

Muscari 2014.08.25. 00:13:51

@tildy[UK]: persze alegtobbjuknem tosgyokeres angol, bar sajnos az is akad kozottuk, eleg csak a Feher Ozvegyre gondolni. Sokan mar masodik generaciosok, akik keptelenek voltak beilleszkedni, a legtobb termeszetesen erosen vallasos csaladbol jon.
Szerintem ez azett akkor is hatborzongato.

Valahol olvastam,hogy a Metropoloitan egyetemet kulonos figyelemmel kiserik, mert ott van a legtobb szelsoseges, az osszes diakszervezete meg mindent szemmel tartanak a hatosagok. Tetszik,nem tetszik ,muszaj sajnos.

Muscari 2014.08.25. 00:19:03

@tildy[UK]: meg valami. Azt irtad, hazamennek harcolni. Sokan valoiszinuleg igen, de a vilag legszelsosegesebb terrorista szervezetehez csatlakozni kicsit mast jelent. Azok elvetemult fanatikusok, es szamomra az a megdobbento, hogy valoszinuleg nagyreszt itt valtak azza.

2014.08.25. 00:26:33

@i got my:
A WASP-ok egyik legnagyobb erossege a fear megalapozasa es allando ebrentartasa az alattvaloiknal, beosztottjaiknal, ellensegeiknel, szinte az egesz vilagon, szinte az elet minden teruleten. Ez mindig bejott nekik, ezert olyan "sikeresek". Iskolapeldaja ennek a Mutiny On The Bounty c. film.
"Szabadnak lenni annyi, hogy nem felni"
Peace!
(sajnos, mas nepek, hatalmak is megtanultak ezt toluk az idok folyaman)

2014.08.25. 00:33:07

@Muscari:
"Sokan mar masodik generaciosok, akik keptelenek voltak beilleszkedni, a legtobb termeszetesen erosen vallasos csaladbol jon. "
A miertet is kellene keresni azert. Ettol fuggetlenul minden kornak, helynek meg van a maga scapegoatja. Peldakat inkabb nem hozok.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.08.25. 00:41:48

@Muscari: A Metropolitan hol van ? Hát persze, Whitechapel, illetve Aldgate környékén, ahol egyébként is sok muszlim él , vagy tartózkodik.

Amúgy nem lennék meglepve, hogy jól koreografált, kifundált terv ez. Akár terrorizmusra, akár az Isis-hez csatlakozásra.

Nem tudom, talan BBC-n volt egy sorozat, most pont nem találom, egy pakisztáni fiatal srác is votl benne (meg egy kirgiz lány, meg egz afrikai fiú), akik ideköltöztek, új életet kezdtek, akkor kezdtek angolul tanulni. Na amit a pakiszténi srác mondott a "Szent Háborúról" meg minden, hátborzongató volt. Uhh, msot is borsódzik a hátam tőle.

2014.08.25. 00:43:50

@Muscari:
"a hinduk masodik helye mondjuk meglepett "
Azert, mert me'g nem ismered oket:) Ha majd dolgozol veluk, elsz kozottuk, lesznek ismeroseid kozuluk, ha jobban belelatsz az eletukbe ez termeszetes lesz:)

2014.08.25. 01:04:09

@tildy[UK]:
" Amúgy nem lennék meglepve, hogy jól koreografált, kifundált terv ez. Akár terrorizmusra, akár az Isis-hez csatlakozásra. "
Egy erdekes film errol pl. a Closed Circuit (2013) brit-amerikai film, ami Londonban jatszodik.

montroyal ( CAN qc) 2014.08.25. 04:12:15

@QUERCUS: ennek eleresehez gyartottak a bostoni merenyletet... es be is jott nekik ..azota halgatnak az egeszrol a ket testver nem fog beszelni , az egyiket megoltek ,miutan filmfelvetelek tanulsaga szerint ( nem erdekel igaz v nem de egyertelmuen felismerheto)meztelenul megbilincselve rendorautoba tuszkoltak ( miert kellet utana tuzharcba megolni ) a masikat szeltlottek szinten es nem kepes beszelni tobbet serulesei kovetkezteben (?)...ezutan hagytak jova(?) a rendorseg extra koltsegveteset a felfegyverkezesre ...ugy latszik semmi sem tortenik semmiert ...

2014.08.25. 06:41:41

@Cascabel: Erdekes megkozelites, mindenesetre tovabbra is minden elismeresem, en nem birnam az ilyen munkat, de komolyan tisztelem azokat akik igen.

Muscari 2014.08.25. 06:49:21

@Cascabel: koszi az ajanlot, majd megnezem.

Nekem a Four Lions jutott eszembe, ha nem lattad meg, akkor mindenkepp nezd meg. Negy ketbalkezes terroristarol szol, angol film, itt jatszodik Londonban.

Muscari 2014.08.25. 06:52:16

@tildy[UK]: ha eseyleg rajossz, hogy mi a cime, tudasd velem, mert szivesen megneznem.
Tegnap este en a Quercus altal belinkelt videotol lettem rosszul, az is nagyon durva.

2014.08.25. 07:28:15

@Muscari:
Erdekes meg a Spooks cimu angol TV sorozat. Az ev elejen letoltottem es vegigizgultam az osszes evad osszes reszet:) Az angol belso elharitasrol szolt. Lehet, hogy ott mas cimmel ment.
Masik erdrkes sorozat a Nikita volt. Az eredetije egy francia film, ugyan ezzel a cimmel. Az is erdekes.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.08.25. 11:46:30

@Muscari:www.channel4.com/programmes/britain-my-new-home/episode-guide

Channel 4-on ment, mt new home, azt hiszem a második rész az érdekes nagyon....

Ladislav 2014.08.25. 12:04:44

@33621: Igazad van, de az új arab szervezet emberei sem a korrektségükről híresek, vagyis egy kalap alá lehet venni őket.
Mint Quercus is írta, lehetne ez a szlogen, hogy rendőrállamot építünk, itt, a nyugati, felvilágosultnak mondott világban, ami semmi jóra nem vezet. Ezt figyelem egyre jobban aggódva már vagy 10 éve, amióta egy picit jobban átlátom a helyzetet.
Valamelyik amerikai filmben láttam, hogy valaki a telefonjával készített egy képet a barátnőjéről, akit titokban keresett a titkosszolgálat és rövid időn belül már a készítés helyét is beazonosították. Jó-jó, bűnözés elleni harc, de ez már megfigyelésen alakuló terrorállam.

Ladislav 2014.08.25. 12:35:52

@Muscari: "a férjem...azt vette eszre, hogy harom ember elkapja, a falhoz nyomjak, lefogjak, majd felszolitjak, hogy igazolja magat."
Ez szerintem már túlzás. Addig oké, hogy nincs félnivalód, mert nem teszel semmi "rendszerelleneset", de, hogy már a mindennapi életedben is megfigyelnek, így már egy diktatúrára emlékeztet, ahol azt kell tenni, amit a rendszer mond, vagy lecsuknak. A rendszer mindig, mindentől fél, ezért mindent megfigyel, természetesen a mi biztonságunk érdekében.

Quercus a favágó 2014.08.25. 18:20:13

@Muscari:

Nem a zsidók miatt. Azon senki nem lepődik meg, hogy bármely országot nézünk, ők a leggazdagabbak.

Azért tettem föl, mert egyrészt él egy olyan tévhit, hogy a klasszikus értelemben vett fehér emberek a legvagyonosabbak az USA-ban. Amint látszik, ez nem igaz. Másrészről a táblázat jól mutatja, a feketék(néhány kivételtől eltekintve) nagyon komoly szegénységen élnek. Most mondhatnánk azt, azért, mert nem képesek többre(na erre a fél blog rasszizmust kiáltana).
Én inkább azt mondom azért, mert igen jelentős hátránnyal indulnak, mert a piacinak mondott gazdaság, az "amerikai álom" egy merev struktúra, amely elsősorban a társadalmi kapcsolatokra, a társadalmi értékrendre épül, ahol a feketék nem igazán rúgnak labdába.
Ezért forranak az indulatok, ami egy szikrára(pl.Ferguson) lángra lobbannak, és ezért kell militarizálni az USA rendőrségét.

Muscari 2014.08.25. 20:10:31

@QUERCUS: Azt kell mondjam, hogy maximalisan egyetertek veled

blackhairlady 2014.08.25. 23:06:10

@QUERCUS: Es azert enm rugnak labdaba, mert ha nem jol vegzi a munkajat es ki akarjak rugni, akkor egybol jon a "mert en afroamerikai vagyok" szoveg. es ez nem rasszizmus, hanem a szomoru valosag, Taszaron is volt hozza szerencsem eloben vegig asszisztalni, es itt is az elmult 4 ev alatt.

blackhairlady 2014.08.25. 23:07:01

@zöldeketbeszélek: Es teged is:) mindannyian az emlitettek kozul nagyon eltuntek, veled egyutt.

macamuca [IHUN] 2014.08.25. 23:49:32

@Babette.:
@zöldeketbeszélek:

Köszönöm, ez jólesik :)
Hiányoznak nekem is a beszélgetések...
Node a mai napom is olyan sűrűre sikeredett, hogy csak most jutottam oda, hogy megnézzem az emileket a fiókban, még a mai posztot sem olvastam el. Majd a holnapival együtt...
(azért igazából nem panaszkodom: 1 nap alatt 3 jelentkezésből 2-re jött válasz, egy telefonos beszélgetés megvolt, folyt.köv.; egy másik interjú megbeszélve = nem reménytelen a szitu, úgy néz ki, mégiscsak lesz valami munkám :D Csak azt nem tudom, Mo.-on, vagy külföldön: egyik ilyen, másik másmilyen....)

macamuca [IHUN] 2014.08.25. 23:50:49

@blackhair-lady:
Rossz pénz nem vész el (legfeljebb meg :))))))))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.08.26. 07:18:46

@blackhair-lady: Olvasom a blogot, csak nem mindig van időm kommentelni. Végre nagyon elfoglalt vagyok :).

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása