oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. augusztus 09. 06:54,  A kimondhatatlan nevű vulkántól a napos Kaliforniáig 133 komment

2014. augusztus 09. 06:54 Határátkelő

A kimondhatatlan nevű vulkántól a napos Kaliforniáig

Újra elérkezett a szombat, így ideje, hogy újra kinézzünk az ablakon. Köszönöm szépen a folyamatos képutánpótlást, aminek köszönhetően újra közreadhatok egy igen szép válogatást a határátkelők kilátásaiból. Ma egy kicsit észak felé kirándulunk Norvégiába, Izlandra, de képviselteti magát Anglia, Franciaország, Svájc, Ausztria, Málta, Izrael, az Egyesült Államok és Brazília is. Valamint bíztatásul jelzem, hogy jövő héten is folytatjuk.

Norvégia2_nyitó.jpg

Induljon hát a kirándulás Katával, Norvégiából.

Norvégia2_1.jpg

„Mi Norvégiában, Levangerben élünk, Trondheimtől északra kb. 80 km-re. A kilátás tökéletes, ha szélcsend van (ami ritka) akkor ilyen gyönyörű a táj és szuper képeket lehet készíteni. Többnyire azért elég változatos az idő!"

Szintén Norvégiából küldött egy májusi, ráadásul hajnali 2-kor készült, képet Andrea.

Norvégia_Andrea.jpg

Nikolett a varázslatos Izlandon él, a szinte kimondhatatlan nevű vulkán közelében, amely pár éve komoly szenzációt okozott Európában.

Izland_Nikolett.jpg

„Sziasztok, az én ablakom a híres és kimondhatatlan nevű Eyjafjallajökull gleccserre (ami alatt egy vulkán nyugszik) néz. Ez a vulkán bénította meg Európa és Amerika légiközlekedését 2010-ben. A következő kép az éjféli napról készült a főúton, amitől 2 percre lakom. Augusztusig hasonló lesz, aztán lassan jöhetnek az északi fényes képek. :)”

Izland2_Nikolett.jpg

Eddig méltatlanul keveset szerepeltek a Facebookon keresztül érkezett képek, így most rögtön jöjjön onnan három angliai kép. Az első Ildikótól, a második Róberttől Oxfordból. A harmadik pedig az észak-angliai kikötővárosból, Prestonból, Lászlótól.

Ildikó_Anglia_most.jpg

Oxford_1.jpg

Rendszeres kommentelőnk Hari Sheldon éppen költözés előtt áll, így elküldte a még aktuális kilátását. Reméljük, később megörvendezteti a blog közönségét az új panoráma képeivel is.

Sheldon_a torony felé 2-ik kép.jpg

„Remélem, még megjelenik, amíg itt lakunk. Augusztus végén költözünk Thionville-be. Addig még itt vagyunk Forbach-ban, ebben a gazdasági válság sújtotta kisvárosban. Miután bányászváros, elég kevés műemléke van. Ennek ellenére nagyon szerettünk itt lakni. Éppen a költözés kapcsán tudatosult bennem, hogy életemben ez az első hely, amit sajnálok itt hagyni.

Sheldon_1 kép ablakból a torony felé.jpg

Persze, most is erősebb bennem az új hely megismerésének vágya. Három képet küldök, Kettőt az ablakunkból, egyet meg a házunkról egy szokatlan helyről. Első kép az ablakunkból készült a város és a torony felé.

Sheldon_ebédlő ablakából 2-ik kép.jpg

A második, egy jellegzetes eső utáni kép, a kertről. Hinta, ugráló, medence, játékház és csúszda a kert alaptartozéka. Igazság szerint ezzel nem is vagyunk egyedül, látható a szomszéd házban is hinta.

Sheldon_3-ik kép a toronyból a házunk felé.jpg

A harmadik rendhagyó módon nem az ablakból készült, hanem az első képen látható toronyból készítettem, és látható rajta a házunk.”

Svájc is duplán képviselteti magát ma, a természettel és a nagyvárossal egyaránt. Emese Scuolból küldött képet.

Scuol_Svájc.jpg

Zita pedig Zürichből.

Zurich2.jpg

„Kinéztem az ablakon Zürichben. Az első fotó az utcakép az erkélyről, ebben az irányban van a reptér. Nyugis környék, nagyon sok olyan külföldivel, mint mi magunk is. 20 percre van a belváros villamossal, a villamosmegállóig a gyönyörű patakparton is mehetünk, ha el akarjuk kerülni az építkezéseket. Ebben a városban folyamatosan épülnek az új házak, megállás nélkül.

Zurich1.jpg

A második fotó az udvar, imádom ezt a kertet a járdákkal, a szintkülönbségekkel. Nem akartam telibefotózni a szomszédaim lakásait, mert nagy a nyitottság, függöny szinte elvétve, hatalmas ablakok, szinte második nappalinak berendezett erkélyek. Szeretem :)”

Gábor és Viki az osztrák alpokat képviseli ma. Ausztria - Vorarlberg – Tschagguns

Ausztria1_1.jpg

Ausztria2.jpg

Kicsit melegebb tájak felé indulva jöjjön először Málta. Innen küldött képet Tucano.

Málta_Gozo.jpg

„Nekem ez van az ablak előtt, Málta/Gozo, kicsit ferde, de kék.”

És Zsanett is.

Málta_1.jpg

„Ez a kép az erkélyünkön készült, imádok itt kávézni reggelente munka előtt a párommal.”

Katalinék a mostanában nem igazán nyugodalmas Izraelben élnek.

Izrael_1.jpg

„Nyolc éve élünk ebben a kisvárosban (Givat Zeev) Jeruzsálem és Ramallah között félúton, de ez a kilátás csak egy hete a "mienk", amióta beköltöztünk az új lakásba. Már a kilátásért megérte.”

Innen pedig egy nagyobbat lépünk egészen az Egyesült Államokig, ahonnan Susan, egyik országfelelősünk, küldött képeket.

usa1.jpg

„Itt van 2 kép a mi környékünkről. Az első a mi utcánk, az épülő házunk a piros tetős kétszintes:) (Azóta már bevakolták, és beköltöztünk.) A második pedig a mellettünk lévő utca.
Sunland-ben, Los Angeles egyik kertvárosában élünk. A lakókörnyezet tipikus kertváros, kis előkertekkel, a mi környékünk viszonylag idősebb, a házak többsége az 50-es években épült, így legtöbbjük tipikusan egyszintes, un. bungalow típusú. A mi házunk ezzel ellentétben kétszintesnek épül.

usa2.jpg

Érdekességképpen csatoltam egy téli képet is. A kisvárosunkat körülvevő hegyek kb. 1600-1800 m magasak, így télen előfordul, hogy amikor "hideg" van, és lent, a völgyben eső esik, a hegyekben hó esik, ami kb. 2-3 napig meg is marad.”

usa_Sunland winter.jpg

Végül mai utolsó állomásunk Dél-Amerika, ott is Brazília, ahol néhány hete még igencsak pezsgett az élet a foci vb miatt. Innen küldött képet Jutka.

„Brazíliából, Belo Horizonteból küldöm a kilátásunkat. Próbáltam körbefényképezni. Egy újépítésű, 15 emeletes házban lakunk, annak is a tetején. Innen szép kilátás van a városra, és a Pampulha negyedre. Az utolsó képen talán látszik a vb-re feldíszített porta.”

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: fotó ablak Izrael Ausztria Brazília Anglia Svájc Norvégia Franciaország Izland Egyesült Államok Málta

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr306589107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.08.09. 13:29:48

Azért az első képen az a dupla szivárvány, nagyon ott van!! Elkapni egy ilyen pillanatot....huh....
Régóta tervezek egy új fényképezőt, lehet ma lesz a napja ??!!

Hari Seldon 2 2014.08.09. 13:31:56

Gondolom, Belo Horizonte-ban, a nemetek a meccs utan nem voltak tul nepszeruek.

Gondolom mar sajnaljak, hogy a meccset ott rendeztek meg.

Most Baraziliaban 20 evig ugy fogjak emlegetni a varosotokat, mint a magyarok Irapuato-t a 0-6 utan. "minden Irapuato-ban kezdodott..."

(csak vicc, nem tudom mennyire veszik komolyan a meccset a helyiek, ne vedd komolyan)

2014.08.09. 13:38:51

@Hari Seldon 2: Szerintem a "helyiek" egy resze utalta az egesz vb-t a korrupcio miatt.

Masreszt en azt hallottam, hogy inkabb tiszteletet vivtak ki a nemetek, es mindenki nekik drukkolt a dontoben, mivel az argentinok ellen jatszottak :D

Szoval lehet, nem volt olyan rossz hangulat, en kiprobaltam volna. :D

Ja igen, a poszthoz: azt a prestoni szocrealt elfelejtettem megemliteni, de nagyon tetszik :D

2014.08.09. 13:41:58

@mojyo: Vagyis bocsanat, a szocrealos nem is Preston, hanem?

Hari Seldon 2 2014.08.09. 13:54:41

@mojyo:
Igen, en is hallottam, hogy voltak tuntetesek a VB ellen a korrupcio miatt.

Nem baj, majd jon Oroszorszag es Katar ott nem lesznek tuntetesek a korrupcio ellen... - Nyilvan azert mert ott nincs.

2014.08.09. 14:02:58

@Hari Seldon 2: Hatperszehogynincs. :D

Tegnap lattam amugy, azt hiszem az Indexen, hogy hogyan mallik szet az atheni olimpiara epult sok stadion meg palya, mert mar nem hasznaljak, meg nincs penz atalakitani se. Szoval ilyen szempontbol egeszen tamogathato otlet, hogy legyen innentol kezdve az osszes olimpia, foci vb es egyeb ilyen banzai egy helyen, innentol kezdve csak Dubajban vagy Katarban, vagy ahol nem sajnaljak az ilyesmi rongyrazast. :D

tucano 2014.08.09. 14:08:33

@Hari Seldon 2: @mojyo:
Semmi gond nem volt most a németekkel. 2006-ban volt ki a kapca a franciákra. Támaszkodom a kocsmában a caipirinhámmal, erre odajön egy forma pisztollyal a kezében, hogy: "Bonjour!", várva, hogy mit válaszolok....
Ehelyett a németek adtak sok pízt, meg jótékonykodtak, meg egyáltalán nagyon kulturáltan viselkedtek.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.08.09. 15:48:42

Hintät azért meg kellett emliteni Harinak... :-)))

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.08.09. 16:01:15

@Hari Seldon 2: "Szia legikaloz! Reg voltal itt."

Jah, mostanában nincs annyi szabadidőm. De megmondom őszintén sokszor affinitásom sincs kommenteket olvasni. Azért a posztokat max. 3-4 nap késsel, de mindig elolvasom. :)

@mojyo: Izland jeeeee... mar csak nehanyat kell aludni, majd enis kuldok kepet, de majd csak akkor, ha a Feroer-szigetekre is eljutok, hogy legyen mivel osszehasonlitani, bar az meg messzebb van :D

Feröer messzebb? Hol a francba laksz te, hogy messzebb van Feröer, mint Izland? Csak nem Grönlandról pötyögsz? :DDD

@sodalisO [eng]: "Azért az első képen az a dupla szivárvány, nagyon ott van!! Elkapni egy ilyen pillanatot....huh...."

Mindjárt előtúrom a gépemről, nekem van egy fotóm egy triplaszivárványról is!!! Rögtön Angliába érkezésem másnapján "futottam bele". :)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.08.09. 16:10:37

@mojyo: Én is csak lusta vagyok beküldeni a képeket...pedig van 1pär.
Szerdän pl hédereztem az erkélyünkön, amikor patäk zajät hallottam...kinéztem a résen és1kiscsajt lättam egy b@szott nagy lovon...

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.08.09. 16:14:52

@mojyo: @Hari Seldon 2: Nekem a telomon van még 1-2 Foto a brazil tüntetésekröl. Férj pont akkor volt ott, és küldött "utcaképet"...

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.08.09. 16:16:28

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Akkor lehetne szivärvänyos képeket is föltolni... HA közönsége meg szavazhatna, hogy kinek van szebb szivärvänyos fotoja. :-))))

blackhairlady 2014.08.09. 16:34:44

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Valamiert ha meghallom, meglatom ezeknek az orszagoknak a nevet, azonnal te jutsz az eszembe. meg nem latam embert ennyire vagyni egy orszagba (kiveve magamat:))), remelem egyszer osszejon a koltozes:)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2014.08.09. 16:47:43

@Babette.: ha nem is hivatalosan, de mar a hazban vagyunk:) az HGTV-s kezrazos-kulcsatados-unnepleses hazavato meg varat magara, de vegre nem a lakokocsiban "kempingezunk" :-)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2014.08.09. 16:48:42

@adg [Au, Darwin]: "Ma Kalifornia nyert nalam.
A nyertes ugorjon be egy kavera, ha erre jar. "

Lehet, hogy szavadon fogunk egyszer :))

vivike22 2014.08.09. 16:52:52

@Naschkatze (Mostindien / CH): A kamionosok munkahelyi fotoi vinnenek mindent :D Es meg bele is fernek a mit latunk az ablakbol kategoriaba :)))
Sutemeny nyerne a versenyt tuti :D

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2014.08.09. 16:53:17

@puhacica: "Érdekességképpen csatoltam egy téli képet is." - :D ezen jot derultem! "

:-))) hat igen, a tel itt Del-Kaliforniaban erdekessegnek hat, az biztos :))) ha valakit flip-flopban, sortban es poloban latnak mondjuk E-Kalifornia sipalyainak a kozeleben, rogton tudjak, hogy delrol jott:))) Egyebkent amikor idekoltoztunk, nekem is cask a szereotipiak eltek a fejemben Kaliforniarol: napsutes, palmakak, ocean, hullamok. Ehhez kepest E-Kaliforniaban van az orszag egyik legjobb siterepe, es 1964-ben (ha jol emlekszem), Squaw Valley-ben rendeztek a teli olimpiat.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2014.08.09. 16:54:03

@Babette.: koszi:) a blogomat mar frissiteni kene :))

blackhairlady 2014.08.09. 16:57:35

Nekem ismet az osszes kep nagyon tetszett, meg a kaves, hamburgeres is:)
Zsuzsi, klassz helyen laksz!:)
Tucanoval cserelnek, en is az oceant/tengert szeretnem latni az ablakombol, nem a szomszed haztetojet:(
Az a szivarvany meg olyen mintha festettek volna.
En reszemrol koszonom, hogy megosztottatok a lakohelyetek kepeit, megmondom oszinten, en ezt a posztot varom a legjobban egesz heten:)
Harieknak pedig jo koltozkodest kivanok, es onnan is varunk kepeket.

adg 2014.08.09. 16:58:31

@Zsuzsi65: Barmikor. Nagyon klassz hegyetek van az ablak alatt. :)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2014.08.09. 17:04:56

@adg [Au, Darwin]: igen, azt elvezem legjobban (arrol lemaradt a foto, de majd talan legkozelebb:), hogy ha kiulok az erkelyre, onnan is a hegyeket latom:) tervek kozott szerepel, hogy egyszer majd talan meg is maszom:))

2014.08.09. 17:26:35

@vivike22:
"A kamionosok munkahelyi fotoi vinnenek mindent :D Es meg bele is fernek a mit latunk az ablakbol kategoriaba :)))
Sutemeny nyerne a versenyt tuti :D "
Ugy hiszem, en is dobogos lennek a munkahelyi fotoimmal:) Nem csak olyan helyeken dolgoztam, ahol magyar, de meg feher ember, sot ember sem jart:) Ezert nem is teszek fel roluk kepeket:) Par perce a digitalis kepeim kozott bongeszve vagy 50 kulonbozo, egymastol par ezer kilometer tavolsagra levo melos kepet talaltam elegge egzotikus kornyezetben. Es mindez csak az utobbi 10 ev termesebol (majd' 40 evig vegeztem "csavargo" munkat) El is fogott a nosztalgia:(

33621 2014.08.09. 17:38:51

@Cascabel: Oszd meg velünk had irigykedjünk!

2014.08.09. 17:45:16

Szep kepek, mindegyik tetszett, koszonjuk! A vilagon mindenhol van szepseg, csak ki kell nyitni az embernek a szemet ra. Ha valaki pont nem az ablakabol latja, hanem utana megy, az se baj. :)

Kepsorozat hasonloan adg otletehez: mutasd be a varosod szep/jo es csunya/rossz oldalat kepeken. A ying es a yang. :)

@diggerdriver: Milyen aranyos vagy hogy gondolsz rank. :)

2014.08.09. 17:55:54

@HardPötty: A szabadido eltoltese is nagyon jo otlet! :)

HardPötty 2014.08.09. 18:22:06

Ha már fényképek most jut eszembe... elszállt a vinyóm durván és elég sok kép volt rajta amiről balfax módon nemkészíte

HardPötty 2014.08.09. 18:22:47

tem copyt. Valaki tud egy jó magyar labort ahol megmentik a cuccost?

vivike22 2014.08.09. 18:41:37

@Cascabel: Kivancsian varnank szerintem a fotokat, es ez is lehetne egy tema: extrem melok, akar a kornyezet, akar mas miatt is :)

A rendorautok szupereeeek :D :D :D

2014.08.09. 18:44:01

@HardPötty:
adatmentes.kurt.hu/hu/arak
A vilag egyik legjobb adatmento cege (aszongyak). Nem olcso az adatmentes sehol sem.
Attol fugg, mi tortent a harddrive-oddal, lehet, hogy csak a vezerlo szallt el, csereje relative olcso, hazilag is elvegezheto. Tudni kell a harddrive tipusat, ebayen rendelheto hozza vezerlo. Altalaban ez a leggyakoribb problema. Vannak ingyen letoltheto harddrive diagnosztalo softwarek, a gyarto cegek honlapjairol letolthetok, ez is hasznos. Ha fizikailag serult meg a harddrive, pl. leesett, az kemenyebb dio:(

HardPötty 2014.08.09. 18:49:06

@Cascabel: vezerlő csere meg volt de nem ez volt a gond. Amúgy egy csúnya túlmelegedés után nem látta a gép. Tippet koszi. Oldalt lesem. Nem kell csak reszleges mentes a .jpg kiterjesztések kellenek csak. Talán így olcsóbb

2014.08.09. 18:49:38

Zürich! Tátva maradt a szám.
Soha nem láttam még szivárványt. Más meg csak úgy lekattintja DD
A nem európai követségekről lenne mit írni, csak nem tudom mennyire lehet konkrét, mert hát mégis csak politikai téma. A ki hol szórakozik képekben is jó ötlet.

2014.08.09. 18:50:11

@vivike22:
A blog "torzsgardaja" mar ismeri nehany fotom eleresi helyet, ahol van nehany munkahelyi kep is:
indafoto.hu/zopilote
Egy extreme a sok kozul:
indafoto.hu/zopilote/40_c_hideg_saskatchewanban_199

vivike22 2014.08.09. 19:06:41

@Cascabel: O jaj, en oda pusztultam volna... A hideget nem birom :(

Szep kepek nagyon!

2014.08.09. 19:09:18

@HardPötty:
" Amúgy egy csúnya túlmelegedés után nem látta a gép."
Tobb, mint valoszinu, hogy "csak" a fentebb emlitett board szallt el, nagy az esely, hogy minden megmentheto, bar lehet, hogy a platterek eldeformalodtak a hosegtol, bar nem valoszinu, jol birjak a hot. Legjobb megnezetni szakemberrel, aki lehet egy megbizhato ismeros "geek" is :)

2014.08.09. 19:14:17

@vivike22:
" O jaj, en oda pusztultam volna... A hideget nem birom :( "
Dolgoztam ennel hidegebben is:( De +48C - ban is:( Az kellemetlenebb volt, nem volt mit levetni:) Ettol fuggetlenul en is jobban preferalom a tropusi meleget, mint a kanadai telet:)
Az ember amugy mindent kibir:)))

puhacica 2014.08.09. 19:31:55

@HardPötty: én is a Kürtöt javaslom. drágák, de a legjobbak.

@Zsuzsi65: hát mondjuk nekem se a hófödte hegycsúcsok jutnak eszembe Kaliforniáról. :)
hirtelen, ahogy ránéztem a téli képre, fel sem fogtam, mitől téli. :D

Ugyandehogy (törölt) 2014.08.09. 19:39:27

@Zsuzsi65: akkor tedd meg. de fenykepekkel am!

Quercus a favágó 2014.08.09. 19:43:29

@puhacica:

" hát mondjuk nekem se a hófödte hegycsúcsok jutnak eszembe Kaliforniáról. :)"

Hanem az erdőtüzek.

UFF!!!

Végeztünk az első turnus lecsóbefőzéssel. És még mindig van egy vagon paradicsom, meg paprika.

33621 2014.08.09. 20:03:27

@HardPötty: Kürt zrt. keresd meg a neten ők mentették az adatot a Word Trade Center összeomlása után is.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.08.09. 20:17:33

@QUERCUS: Uff! Jó van, ami meg nem fogy el azt tedd el nekem,ha megyek haza útközben felveszem !!!! :-)))))

firg_firg 2014.08.09. 20:30:22

@Naschkatze (Mostindien / CH): meg a vegen az a vad erne hogy nyugaton mindennapos a szivarvany, sot, allando.

Quercus a favágó 2014.08.09. 20:30:23

@sodalisO [eng]:

Megbeszéltük. Mi nem cseresznyézni fogunk egy tálból, hanem lecsózni. DD

2014.08.09. 20:31:38

@Jani haverja: Biztos, csak őket még nem ismerem D

2014.08.09. 20:32:45

@sodalisO [eng]:
Nem hiszem, hogy utbaesne neked, de ha igen, beugorhatsz nehany jobb furdobe is utkozben: Egerszalok, Demjen,Eger, Bukkszek, Bogacs, Mezokovesd-Zsori, esetleg Miskolc-Tapolca Barlangfurdo:) Felteve, ha szereted a jo hazai furdoket:) En imadom!! Gondolom, feletek is vannak azert Csongradban:) Pl. Martely, Csongrad, stb. (Csongradon voltam katona, osmerem a kornyeket) :))))

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2014.08.09. 20:52:51

@cougarcat: "mutasd be a varosod szep/jo es csunya/rossz oldalat kepeken. A ying es a yang. :) "

Szerintem ez nagyon jo otlet! fotozasra fel! :)) nekem mar van par otletem, hova is menjek fotozni:)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.08.09. 20:55:09

@Cascabel: Háááát, sajna nem esik útba, mert Pestről nyílegyenesen tartok majd délnek.......De Bogácson voltam , a fürdőben is, egy hétig a tesóimmal, gyerekekkel talán 12 éve, nagyon jó volt, a fürdő mint a patika, imádtam!!
De!!!!!!!!! Nem ér az egészzzzzzz!!! Te csalsz!!!!!!!!!! Vagy valamit tudsz! Mártélyon születtem, ott nőttem fel!!!!!!!!! :-)))
A fél életem a Holt-Tisza parton töltöttem, az ártéren, mint valami erdei manó, fára másztunk, dzsungeleztünk, őzeket lestünk és menekültünk a vaddisznók elől, vízi akácból bunkert építettünk a rotyogó melegben, mire kész lett az összes levél lefonnyadt az ágakról, de büszkén ültünk a roskadozó gallyak alatt és majd megfulladtunk a hőségben.... a homokos , löszös , meredek Élő- Tisza partján ezerszer szakadtunk be a folyóba........Jaaaajjj, nem is olyan rég volt !! :-)))))

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2014.08.09. 21:21:51

@QUERCUS: " hát mondjuk nekem se a hófödte hegycsúcsok jutnak eszembe Kaliforniáról. :)"

Hanem az erdőtüzek."
Hat, arrol nem akartam kepet felrakni, pedig 2009-ben volt abban is reszunk, a hazunk mogott lathato hegy oldala (is) egett, meg a Angeles National Park eleg nagy teruleten. Akkor nalunk estenkent beindult a "katasztrofa turizmus, az emberek az utcan setalgattak, es fenykepeztek a sotetben igencsak latvanyos (meg kicsit ijeszto) izzo hegyoldalt. Utana pedig honapokig soporgettem a hatso kertben a finom, porszeru hamut, amit a szel hozott le a hegyekbol. Ez volt egyebkent az utobbi evek egyik legnagyobb bozottuze...interwork.sdsu.edu/fire/resources/StationFire.htm

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.08.09. 21:24:48

@firg_firg: És nem is tévednének sokat. :-)))
@sodalisO [eng]: Märtélyrol nekem 2 dolog jut eszembe: az a szuros termése valamelyik fänak, amivel tele volt a part és a viz; valamint az a mérhetetlen mennyiségü szunyog...:-)

rezsöatya 2014.08.09. 21:38:57

@sodalisO [eng]: Martelyon muvesztelepen voltam es Hodmezovasarhelyen voltam katona.
Az nem messze van Martelytol, ismered?:-)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.08.09. 21:42:58

@Naschkatze (Mostindien / CH): :-D Azt úgy hívják , hogy vízi hínár és a termése volt a fekete sulyom", végig a parton....Gondolhatod, hogy mennyi tört bele a talpunkba anno!! Na igen, szúnyog, ahol víz van , ott szúnyog is!!! Deee! Kittttérdekkelllt ez akkor !? Bennünket soha! Vakartuk, oszt kész!! .-D

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.08.09. 21:48:43

@rezsöatya: Teeee atya! Látod amit én látok ??? :-D
...... dátum?! Megvan ?? :-)

2014.08.09. 21:53:51

@sodalisO [eng]:
Ez a Martely csak veletlenul jott be, illetve vasarhelyi katonatarsaim es a kornyekbeliek sokat meseltek a Martelyi-torol, azert emlitettem, szinte legendakent ill. paradicsomkent emlegettek. Ezert emlitettem meg, gondoltam, ta'n csak hallottal rola:) Micsoda veletlen:) En is szerettem a Tisza partot, a laktanyank is ott volt, sokat jartunk taborozni Tiszaugtol Szentesig, plusz mezogazdasagi munkakra is bevetettek minket parszor, a Ma'mai komptol kezdve Mindszentig. A kubik-godrok is emlekezetesek a szamomra, hegyi gyereknek. Meg a tajjelegu szavak, mint kupas (kapa's horgaszasnal), a kotla, stb,:)
Milyen kicsi a vilag, ugye?:)
En a Tarna partjan nottem fel, egesz nyarat ott toltottem, a pataknal: horgasztunk, furodtunk, bunkereket astunk, kunyhokat epitettunk, kesobb elso szerelmek, berugasok, stb. Oh Istenem! Micsoda gyerekkor!!! Halat adok a Sorsnak erte!!!!!!!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.08.09. 21:55:46

@Turchi: Hát némelyik itt Európában is hozza a "színvonalat"...
Amikor pl. becsöngetsz, aztán csak albánul tudó (született albán, aki egy mukkot sem tud magyarul) van a kaputelefon túlvégén...
Nekem ez nem baj, mert én tudok albánul, de azért elképzeltem az egyszeri turistát, aki mondjuk elveszti az útlevelét itt, és mondjuk angolul sem tud, és megkeresi a követséget ezügyben...

2014.08.09. 21:59:07

@rezsöatya:
Mikor voltal katona? En 74-76. Sokat radioztam a vasarhelyi loveszekkel, meg a szentesi raketasokkak, kalocsai 37-esekkel, kiskorosi tuzerekkel. Egy hadosztalyhoz tartoztunk, a felegyhazihoz. Mintha tegnap lett volna:)

rezsöatya 2014.08.09. 22:03:09

@Cascabel: '77 oszetol - '78 augusztusaig. Egyetemi szazad. Es akkor mar 22 eves voltam (tudod, keson ero tipus voltam/vagyok)

puhacica 2014.08.09. 22:04:36

@QUERCUS: no akkor azt a vagont akar el is indithatnad erre! :)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.08.09. 22:06:46

@Cascabel: " Oh Istenem! Micsoda gyerekkor!!! Halat adok a Sorsnak érte!!!!!!!....."
Hát bizony, ugyanezt mondom én is .....és egyre többször....:-D
/tudom,öregszem, jönnek elő a hosszútávú memória adatai....a rövidtávú meg szakadozik, akadozik.....:-) /

Érdekes, hogy sokszor arra gondolok, a világgal együtt mennyi minden megváltozott...../persze gyerekek voltunk, nem agyaltunk, gondolkodtunk túl sokat, éltük a gyerekek szokásos életét/...de , mégis, szegények voltunk, mint az isten nyila,
/ nem volt laptop, telefon, tablet, még babánk sem, csak egy fapuskám, amit apukám faragott , de olyan jól sikerült , hogy a fiú bandatagok örökösen kunyerálták tőlem..../ , de az életem egyik legszebb része volt a gyerekkorom, gyönyörű és elképesztően jó volt ott és akkor gyereknek lenni....Simán újra megtenném, ha holnap jönne a kis aranyhal, hogy kívánjak....:-))

Tudoooom, öregszem!!! :-))

2014.08.09. 22:10:30

Errol a szamrol a gyerekkorom jut mindig eszembe. Nem szegyenlem, szivesen hallgatom, pedig egy eleg kemeny, harcedzett ven csatalo vagyok:)
www.youtube.com/watch?v=fG4_wPrPjQs

2014.08.09. 22:13:04

@rezsöatya:
"(tudod, keson ero tipus voltam/vagyok) "
Me too:) Sot, en soha sem erek meg:) Baaaaaa" :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.08.09. 22:14:45

@blackhair-lady: Ne is mondd, asszonyon látom néha, hogy már sírba teszem a beteges rajongásommal, de jófej, nem panaszkodik. :D

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.08.09. 22:16:05

@sodalisO [eng]: Azaz, hogy szäradjon el! :-)))
Szunyog csak azért volt gäz, mert ebédidöben, a höségben tetötöl talpig be voltunk bugyolälva (melegitö, az alsora rähuzva a zokni), és a dögök az arcot és a fejbört vették célba. És még az sem segitett, hogy boogie-ztunk össze-vissza, hogy ne tudjanak ränkszällni. :-)))
Szegeden pär éve nem lehetett este a töltésen kutyät sétältatni, mert szo szerint felhökben voltak a szunyogok...

rezsöatya 2014.08.09. 22:22:04

@sodalisO [eng]: "/ nem volt laptop, telefon, tablet, még babánk sem, csak egy fapuskám..."

Akkor azert vagy neha olyan harcias!

2014.08.09. 22:29:09

@Jani haverja: 7 évvel ezelőtt a kairói magyar nagykövetség weblapján a következő tájékoztató volt a magyaroknak: "A hivatalos állami szervek és hatóságok a hozzájuk forduló külföldivel szemben (általában) udvariasak. Dolgukat az elõírásoknak megfelelõen, megfontoltan és ennek következtében nem kapkodva végzik.
Rendészeti helyzet:
Az ország rendészeti viszonyai nem igazán áttekinthetõek, a külföldiek szempontjából ugyanakkor nem hátrányosak, mert a kapcsolatos rendészeti ügyeket a helyi hatóságok – éppen a megfelelõ és számon kérhetõ jogi háttér és gyakorlat híján – általában kellõ rugalmassággal kezelik. "

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.08.09. 22:43:11

@rezsöatya: Hát nem a fapuska miatt, hanem mert mindig fiúkkal játszottam! :-D Nem szerettem babázni, meg kergebergézni, valaki állandóan megsértődött vagy sírt!
A fiúktól sok mindent megtanultam!!!! :-D

2014.08.09. 22:50:19

@Naschkatze (Mostindien / CH):
"tetötöl talpig be voltunk bugyolälva (melegitö, az alsora rähuzva a zokni), és a dögök az arcot és a fejbört vették célba."
Na, en ma reggel voltam igy, zokni rahuzva a melegitore, de nem a szunyogok, hanem a hideg miatt: +12C. Szerencsere itt nincsenek szunyogok. Egy jo haverom nem tudott aludni es kiugrott hozzam kavezni reggel 6-kor:( 5-kor fekudtem le, ugyanis most veletlenul nem dolgozom a hetvegen. Adtam neki friss kovaszos uborkat, habanero, thai es magyar paprikat. Beszelgettunk egyet, megvitattuk a vilag dolgait es utana nem tudtam visszafekudni. Talan majd most, du 3/4 3-kor.
www.asuswebstorage.com/navigate/s/DDC45B627BBD4BCB9021CC1128D6BE404

Quercus a favágó 2014.08.09. 22:52:13

@sodalisO [eng]:

"mindig fiúkkal játszottam!"

Ezzel a legtöbb lány így van. Aztán elér egy bizonyos kort, és már a fiúkéval játszik. DD

blackhairlady 2014.08.09. 23:24:29

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: nem baj az ha az embernek vannak almai ami annyira nem is alom mint a te esetedben:) En mar alig varom a kepet amit Norvegiabol kuldesz:)))

blackhairlady 2014.08.09. 23:25:48

@QUERCUS: Hova csapjalak hozza?:)))))))))) Csak aztan ne hogy nagyot nyekkenj:D

montroyal ( CAN qc) 2014.08.10. 00:27:42

@QUERCUS: ovodaban a kisfiu a kislanynak;
-nekem van vali ami neked nincs!!!
mire a kislany ;
- nem baj nekem mondta az anyukam , ha megnovok nekem is lesz annyi amennyit csak akarok ...

bpetya75 2014.08.10. 00:29:26

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

Hiányoltalak már Hombre! Merre jártál?

@blackhair-lady:

Kigyúrtad magad, mióta nem láttalak? :-P

bpetya75 2014.08.10. 00:32:49

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

Ha bogarasan is kellesz neki, akkor becsüld meg. Ritka, ha nem akarnak átnevelni ;-)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.08.10. 01:08:30

Bahhh, mit kell csinálni, hogy a blogom ne legyen folyamatosan címlapon az origón???? Én egyáltalán nem akarom, hogy ott legyen!! Indapassos Nickem van, de Origós a blogom....le lehet valahogy tiltani, mert már átnéztem minden beállítást, de semmit nem találok!! Vagy csak simán írni kell nekik???

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.08.10. 01:09:56

Jók a képek, nem is tudok választani közülük.Talán csak a méretük kicsi még, lehetnének szép nagyok, egész képernyősök...
Belo Horizonte meg a brazil foci Irapuatója... :-)))))))))))

Öt-nulla a félidőben, a végén meg hét-egy...lol , jaj de teccett az a meccs...
:DDD

blackhairlady 2014.08.10. 01:19:30

@bpetya75: Ja, hiztam bokaba 2 dekat:))))))))
Milyen volt a kulfoldi tura? Jol birtak a lanyok?
Orulok, hogy tudtunk talalkozni:)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.08.10. 01:19:49

@Hari Seldon 2: Navazze, megismételtem a kommentedet.De akkor még nem kezdtem el olvasni őket... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.08.10. 01:22:13

@mojyo: "en azt hallottam, hogy inkabb tiszteletet vivtak ki a nemetek, es mindenki nekik drukkolt a dontoben, mivel az argentinok ellen jatszottak :D"
A népsport címlapja konkrétan valami olyasmi volt, hogy 150 millió új német drukker, a 7-1 ellenére is. Loller... :-)))

Quercus a favágó 2014.08.10. 07:10:39

@sodalisO [eng]:

Ha haza jössz, menj be a szerkesztőségbe, és egyszerűen rúgd tökön őket. DDD

Quercus a favágó 2014.08.10. 07:25:43

@blackhair-lady:

Kemény vagy, mint a Rolling Stones.D

PeTTeR 2014.08.10. 09:06:10

én olyan képes "témára" gondoltam, hogy:

"a lakóhelyed akkor és most"... gondolok itt a kikerülési időpontra és az azóta eltelt időben történt változásokra...

és még egy ötlet:

"a lakóhelyed jó és rossz időjárási körülmények közepette"

amúgy jók a képek, Izland meg <3 :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.08.10. 10:54:41

@bpetya75: Nincs már annyi szabadidőm + ahogy Hárinak is mondtam, megmondom őszintén nincs is sokszor kedvem hozzászólni a témához. Meggyónom, néha még a posztokat is 1-2 nap késéssel olvasom el. De azért el szoktam. A kommenteket már nem mindig.

Az asszony meg már el van jegyezve. Nincs menekvés. :)

@blackhair-lady: "En mar alig varom a kepet amit Norvegiabol kuldesz:)))"

Igyekszem majd. :)

bpetya75 2014.08.10. 11:14:25

@blackhair-lady:

A leszállás volt nehéz. Kifelé a középső, hazafelé a kicsi bukott ki a nyomásváltozás miatti fülduguláson. Egyébként minden rendben volt :-)

Én is örülök, hogy találkoztunk.

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

Megértelek.

Sütemény1975 2014.08.10. 14:03:36

@vivike22: valtozatos a kilatas az biztos :)
Annak idejen, mikor az iskolaban, az ora kozbdn bamultam ki az ablakon, megjegyezte a tanarom: Fiam, abbol nem fogsz megelni, hogyha bambulsz ki az ablakon!
Mekkorat tevedett! :))

M. Péter 2014.08.10. 15:14:53

@33621: Ezt valahogy nem hiszem. Az origo forrása egy cikke hirhatar.hu-n, amely egy név nélküli jobcentre-s ügyintézőre hivatkozik, és az állítólagos jelentést nem mutatják.

M. Péter 2014.08.10. 15:39:29

@33621: Mennyire jellemző, hogy egy jobcentre-s ügyintéző bizalmas jelentést olvas? Ha tényleg hozzáfért, akkor miért nem mentette el vagy másolta le valahgy? Egy ilyen bombahírt, hogy a hivatalos statisztikáknál 10-szer több magyar van az Egyesült Királyságban, mért a Hírhatárnak adott át, miért nem pl. a Daily Mail-nek, amely címlapon hozta volna le?

Mennyire reális, hogy tényleg annyi magyar van Egyesült Királyságban? Lengyelből láthatóan több van, az ember mindefelé találkozik lengyel nevű alkalmazottal, minden második sarkon van lengyel bolt, a Tescoban van külön lengyel polc, stb. így ha magyarból van 1 millió, akkor lengyelből is kell, hogy legyen kb. 5 millió a hivatalos kb. 500000 helyett, vagyis a lakosság majd 10%-a lengyel lenne.

Magyarországon nem tűnt volna fel, hogy a lakosság majd 10%-a, a munkaképes korúaknak még nagyobb százaléka hiányzik?

Szóval akkor hiszem el, ha látom azt a jelentést.

vivike22 2014.08.10. 17:55:01

@Sütemény1975: Hihihihi, hat ha csak bamulnal kifele, abbol lenne baj, azt hiszem, de persze ertem hogy erted :D :D

Rogton el is meseltem ezt ferjemnek, most indult a kamionnal, es jot nevetett, megy aszondta, bamul egy kicsit :D :D

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása