oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. július 28. 06:43,  Két álom vált valóra egyszerre 491 komment

2014. július 28. 06:43 Határátkelő

Két álom vált valóra egyszerre

Miközben olvastam a mai posztot, azon gondolkodtam, mennyit veszített megint Magyarország azzal, hogy Péter és felesége Angliába költöztek: elment egy halmozottan hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó, az angolt felsőfokon beszélő tanítónő és egy keményen dolgozni akaró és tudó férfi, mert megunták, hogy mindennek ellenére sem jutnak egyről a kettőre. Tanulságos történet következik.

cím_a jelenlegi munkahelyem.jpgA jelenlegi munkahelyem

„Két álmom volt. Arról álmodoztam, hogy milyen lehet külföldön élni és arról, hogy egyszer majd gondtalan életet élek. Három éve, de talán pontosabb, ha azt mondom, hogy másfél éve ez a két álom valóra vált és ráadásul egyszerre.

Az én történetem onnan indul, amikor a családunkban két év leforgása alatt 5 embert veszítettünk el, de az alatt a 24 hónap alatt összesen 12 temetésen kellett részt vennem. Eltemettem három nagyszülőmet, barátokat, közeli hozzátartozókat és édesapámat. Őt, aki úgy döntött, hogy eldobja az életét, mert már nem látja értelmét az egésznek. És én vele együtt eltemettem az addigi életemet is, ami akkor nem volt túl happy.

A stressz

Apám elvesztésekor már házas ember voltam, volt lakásom, normális fizetést biztosító munkahelyem. A főiskola után pár kisebb állomástól eltekintve egy multi lett a munkahelyem. Az észak-magyarországi helyzetben ez egy jó lehetőség volt és így nem kellett se segélyből sem pedig minimálbérből élnem.

Napi 8 órában egy lyukban ültem és a vásárlóközönséget valamint dolgozókat ellenőriztem egy kamerarendszerrel, hogy lopnak, vagy bármi szabálytalanságot csinálnak-e. Nem volt egy álommeló, de a csapat, akikkel dolgoztam nagyon a szívemhez nőtt és a 80.000 Ft-os nettó fizu a városban már jónak számított.

Egy öreg Suzukival gurultam mindenhová, a feleségemmel pedig az új, hitel terhelte lakásunkat rendezgettük be az esküvőn befolyt pénzből. Ő akkor tanító volt, 1-4 osztályos, halmozottan hátrányos helyzetű (értsd: kisebbség) gyerekeket tanított egy szomszédos falucskában.

Minden rendben ment addig, míg elő nem léptettek. Ennek örülni kéne tudom, de elmesélem mi történt. Ekkor ütött be a gazdasági válság és a multik elkezdték a belső struktúrájukat átszervezni, azaz alulról fölfelé szabadultak meg az emberektől, hogy a gigafőnökök pénze ne csökkenjen.

Az én főnököm elment és a helyére kellett valaki. Annyi kérdeztek, hogy előre lépek-e a helyére, mert ha nem, akkor mehetek. Szóval nem volt választásom és utána jött a fekete leves. Fentről olyan nyomás alá helyezték a biztonsági osztályt és így vele engem is, mint vezetőt, ami igen nagy stresszel járt.

Azt várták el, hogy a legkisebb hibát is találjuk meg a dolgozók munkájában, hogy jogszerűen rúghassák ki őket. Persze e mellé társult, hogy az áruház vezetése a kevésbé szimpatikus (értsd: véleményt nyilvánító) kollégákat is velem vadásztatta le. Gyűlöltem. De ha nem csináltam volna, elvesztettem volna az állásom.

Ez így ment és a válság közben olyan szintet ért el, hogy a pénzünk egyre kevésbé volt elég. Kifizettem a számlákat, mert utáltam megcsúszni velük, törlesztettem a diák-lakás-személyi hitel szentháromságát. Megvettem az alap élelmiszereket és ennyi. Ennyi. Nem fért bele más. Se mozi, se ruházkodás, se esély egy nyaralásra, jobb autóra. A nagy semmi.

Persze ha vettem egy farmert a kínaiban, vagy mégis mozira vetemedtem fizetéskor, akkor már csak akkor nem csúsztunk meg semmivel, ha a feleségem bevállalt egy kis korrepetálást. Később az is kevésnek bizonyult és ott tartottunk, hogy tanítóként és multis osztályvezetőként a hónap végén 200 Ft-unk volt és én egy szellemi roncs voltam a stressztől. Élet ez?

Az ihlet

Az unokatestvérem és a párja akkor már Angliában élt és a feleségem rendszeresen tartotta is a kapcsolatot velük. Ők csábítottak minket el. Hallgattuk a meseszerű történetet a stressz-mentes életről.

Bár sosem mondták vagy ígérték, hogy ha kimegyünk, akkor csilliárdosok leszünk két hónap alatt. Elmagyarázták, hogy bár tudnak segíteni, ha már kint vagyunk, de munkát egyikünk helyett sem találhatnak. Albérletet tudnak keresni és az elején segítenek mindenhova eljutni.

De a legfontosabb, hogy döntsük el, hogy kint akarunk-e élni vagy sem, mert annak hogy kimegyünk „szétnézni” semmi értelme sincs. Akik így mennek külföldre, az esetek 80-90%-ban vissza is térnek Magyarországra. Ide egy erős elhatározás kell és tudni azt, hogy az első kudarc nem fog padlóra vinni. A drágámmal úgy gondoltuk, hogy a nagy magyar valóságnál még egy rizikós angliai utazás is többet nyújthat és szervezkedni kezdtünk.

az új hobbim.jpgAz új hobbim

A család persze először kóbor ötletnek hitte és úgy néztek ránk, mintha attól a naptól csak kínaiul beszéltünk volna. Semmit nem értettek. Nem hitték el, hogy én feladom a top munkámat, a feleségem pedig hátat fordít 20 ordító és piszkos kiskölyöknek. De amikor látták, hogy „elment a józan eszünk”, akkor már ráparáztak rendesen.

Mi is, amikor kiderült, hogy egy ilyen „életátültetés” azért kemény költségeket jelent. Összesen kb. 700 ezer Ft-ot kellett összeszedni úgy, hogy az ne hitelből vagy kölcsönből legyen meg és még a rezsit is hiánytalanul fizessük. Mission impossible? Nem, nem az!

A pénz előteremtése

Először eladtuk a vadonatúj bútoraink nagy részét, a frissen felújított és minden igényünket kielégítő álomlakásunkból. Minden egyes eladott darabnál valaki elvitte a szívem egy részét. Lehet, hogy valahol az országban egy nagy fenék ül most rajta.

Persze volt, aki egy az egyben cserélt volna egy Simson motorra, de az ajánlat éppen marhára nem érdekelt. Ekkor döbbensz rá, hogy mennyi ütődött ember él a földön. Közben lett vevő az autóra is, és szép 450.000 Ft-os áron megváltunk a mi fehér paripánktól. A feleségemmel sírtunk és csak azzal nyugtattuk magunkat, hogy ez az ára egy jobb életnek.

Spóroltunk, árultuk a szívünk egy-egy darabját és a pénz lassan összegyűlt. Mire pedig megfordult volna a fejünkben, hogy ez jó ötlet-e, addigra az unkatestvérem meg is vette a repülőjegyeket. Ez több mint féléves szervezést jelentett. Ha azt gondolod, hogy egy hét elég arra, hogy külföldre kiszervezd az életed hosszútávra, akkor tévedsz.

A lakás problémája

A lakáskérdés viszont nem oldódott meg. Mi legyen a lakással, ha már Angliában leszünk? Ugyebár a hitel nem szűnt meg és rezsiköltségek a téli időszakban igen szép terhet jelentenek. A központi fűtés miatt a tél egy rémálom volt, mert nem lehetett lemondani a szolgáltatást, így azt fizetni kellett.

Végül arra az elhatározásra jutottunk, hogy kiadjuk. Szerencsénkre egy ismerős pont albérletet keresett, ezért ő lett a szerencsés, aki a lakásunkba költözött. Úgy egyeztünk meg, hogy ha fizeti a számlákat és vigyáz a lakásra, akkor nem kérünk bérleti díjat.

Azért döntöttünk így, mert semmi kedvünk nem volt Angliából az adóhatósággal ujjat húzni, hogy adózatlan bevételem van és „kedves” emberek mindenhol vannak, akik szívesen felnyomnak az irigység miatt. Ugye-ugye?

Az egész először az anyósom nyakába szakadt, mert ő ellenőrizgette csekkigazolókat. Mert hát ismerős ide vagy oda, azért nem szívesen kockáztattam volna egy több százezres tartozást. De az anyósom is kiköltözött hozzánk később, ezért az egész az anyukám nyakába szakadt, de állja a sarat. Sok puszi neked!

Az utazás

Megvettük a világ két legnagyobb bőröndjét és próbáltuk az életünket belecsomagolni. Közben mindenfélék kavarogtak bennünk és csak egyre azt éreztem, hogy mennyire szeretem a feleségemet és tudtam, ő is szeret, hogy egy ilyen döntésben teljes szélességben mellettem áll.

Kezdtem egy álmomat valóra váltani. Külföldön fogok élni! Bepattantunk a másik unokatestvérem fekete verdájában és az amúgy kétórás pesti út nem tűnt röpke 10 percnél többnek. Éreztük, hogy ez már megállíthatatlan és átadtuk magunkat az élménynek, hogy egy új életet építhetünk fel.

A feleségem annyira átadta magát, hogy gyorsan le is gurított egy kis pezsgőt a repülő indulása előtt - mégis csak először utaztunk repcsivel. Üzenem annak, aki még nem repült, hogy semmi extra, olyan, mint a vonat... csak négyszázzal szál fel és a landolás sem sétagalopp. De semmi extra. :D

London-Luton reptérre megérkezve megfagyott a vér az ereinkben. Megremegett a térdünk és a szívünk ki akart ugrani a helyéről. Hát itt vagyunk, elkezdődött. Megszorítottuk a bőröndök fülét és belekezdtünk a világuralmi terveink megvalósításába.

kedvenc napszakom.jpgKedvenc napszakom

Minden kezdet nehéz

A feleségem felsőfokú angoltudással, én magam viszont csak egy alap angol nyelvvizsgával rendelkeztem. A drágám viszonylag hamar belerázódott a beszédbe, persze az elején volt, hogy sírva fakadt, mert egy mukkot sem értett egy telefonbeszélgetésekből például.

Én viszont teljesen rá voltam utalva és egyedül csak nagy nehézségek árán tudtam megérteni mit is mondanak nekem, a válaszok minőségét pedig hagyjuk is...

De az angolok 99%-a nagyon türelmes volt hozzám és értékelték a próbálkozást. A próbálkozást, aminek köszönhetően a szavak mondatokká alakultak a számban és most már nem félek beszélni, annak ellenére, hogy a nyelvtanom khmm... hagy még kívánnivalót maga után.

Fantasztikus érzés, hogy ilyen toleránsak az emberek. Senki nem idegbeteg attól, hogy te bevándorlóként zagyva angolt beszélsz. Nem ez érdekli őket, hanem hogy milyen ember vagy és hogy hogyan dolgozol. Nem tudom, másnak vannak e rossz tapasztalatai ilyen téren, de nekem nagyon pozitív eddig minden.

Mégis azt mondom, hogyha nem beszélsz angolul, akkor nagyon fontold meg, hogy kiutazol-e ide élni. Nem akarok senkit megijeszteni, de akkor hatványozottan megnehezíted a dolgodat.

Márpedig beszélni és beilleszkedni kell! Ha már itt vagy, a teljes magyarságod mellett egy kicsit angolosodnod is kell. Itt leszel itthon, így alkalmazkodni is muszáj. Cserébe hamar hátrahagyod a magyar depressziót és kinyílik a szemed. Szembe jön veled a nagyvilág.

Kemény volt az elején egy szobában lakni. Nehéz volt rámondani az első munkára, hogy oké, megcsinálom. Mi takarítóként kezdtünk. Olyan mázlista voltam, hogy egy szerdai napon landoltunk a géppel és csütörtökön már dolgozhattam. A párom két hétre rá kezdett egy másik cégnél.

A könny majd kicsordult a szememből, amikor felfogtam, hogy bizony biztonsági osztályvezetőből takarítóvá váltam. Szégyenérzetem volt. De tudjátok mit?! Három év takarítás után büszke vagyok a munkámra.

munkahelyem_1.jpgMunkahelyem

Most Anglia egyik patinás magániskolájában vagyok takarító és imádom. Vasárnap esténként várom a hétfőt, hogy dolgozhassak és láthassam a munkatársaimat. Gyönyörű helyen dolgozok. Nem felejtem el, hogy mennyi mocskos WC-n keresztül vezetett ide az út. És azt sem felejtem el, hogy a kemény munka, hogy vált egyre könnyebbé, hogy bár nem spóroltunk még, a pénzünk is folyamatosan gyűlt/gyűlik. Ne érts félre, mert nem két kézzel szórtam!

A takarító munka rossz, pedig jó

Az elején nagyon szenvedős volt a takarítás. „Nem állt rá a kezem”. De azt hiszem, az első hónap után, amikor már nem küzdöttem a munka ellen és elfogadtam, hogy én most takarítok, sokkal könnyebb lett.

Gyönyörű házakat láttam belülről és nagyon sok kedves embert megismertem a társadalmi ranglétra szinte majdnem minden fokáról. Persze, hogy voltak nagyon mocskos házak is, amikor a gutaütés kerülgetett. Ez normális. Itt is van, hogy utálod a melódat, csak hamarabb túlteszed magad a nehéz helyzeteken.

Porszívózás és kárpittisztítás, mosogatás és felmosás volt a repertoáromban magyar szemmel szemtelenül magas összegért – igaz, itt csak minimálbérért. Sokat vezettem a munkák között és egész Berkshire megyét vagy tartományt bejártam már.

A munkatársak jöttek és mentek mellettem. Volt, aki a szívemhez nőtt és volt olyan is, akitől már nagyon szabadulni akartam. A hónapok elteltével a „szakma” a kisujjamban van. :D :D Micsoda tehetség!! :D A mai napon meglepődök magamon, hogyan szerettem ezt meg ennyire.

Money money money

Angliában az a csodás, hogy ha dolgozol és van egy fő és egy mellékállásod mondjuk napi 10-12 órában, akkor tényleg élvezheted az életet. 10-12 óra? Elhiheted nekem, nem sok, ha nem riadsz meg a munka szótól.

Megkeresed a pénzed, bérelsz egy szobát vagy lakást és emellett fenntartasz egy normális autót - nem újat, de nem Suzukit - és még mindig marad pénzed kikapcsolódásra. Menj és vásárolj ruhát úgy magadnak, hogy nem kell aggódnod a hónap vége miatt! Vagy fizess be egy nyaralásra, vagy kettőre egy évben - megteheted és meg is érdemled. Csak ne felejts el keményen dolgozni abban a napi 10 órában!

Persze az hozzátartozik a dologhoz, hogy párban könnyebb. Sokszor úgy látom, hogy a magányos farkasoknak sokkal nehezebb, mert őket hamarabb megtalálja a honvágy. Ezért azt javaslom, ha teheted, ne egyedül utazz!

Fel nem foghatom az elmúlt 18 hónapot. Takarító vagyok én is és a párom is fő- és másodállásban. Saját házat bérelünk, vettünk egy kocsit nekem, majd a páromnak egyet. Két gyönyörű Seatot. A házassági évfordulónkat Rómában töltöttük, a legutóbbi karácsonyt és szilvesztert a Kanári-szigeteken ünnepeltük az unokatestvéremmel. Meghívtuk a barátainkat Angliába nyaralni egy kicsit.

ezt látom az ablakomból.jpgEzt látom az ablakomból

Aztán a maradék cuccunkat kiköltöztettük otthonról. És most a testvérem családját és a drága anyukámat várjuk egy kis pihenésre, természetesen a mi költségünkre. Van megtakarítási számlám, magánynyugdíjam és életbiztosításom. Az utóbbi 18 hónap alatt és takarító melóval.

Képzeld, hogy milyen életet élhet egy magyar mérnök srác, vagy egy tolmács magyar csaj, stb. De soha nem felejtem el, hogy ez kemény munka ára. Kitartás és alázat, emberszeretet és az élet élvezete nélkül nem megy. Igen az első 16-18 hónap kőkemény mégis látszott a fény és a második 18 hónap el is hozta a jobb életet.

Álmodd meg!

Ezt javaslom! Álmodd és tervezd meg. Döntsd el, hogy akarod a külföldi életet vagy nem. Ha akarod, legyen egy B terv is kéznél. Sosem tudhatod, mi történik. Tanuld a nyelvet, mielőtt utazol és legyen tartalékod, ha úgy indulsz neki, mint én és a párom, hogy nem fogadott biztos állás.

Ne feledd én szerencsés voltam, hogy rögtön dolgozhattam, de a párom sokat küzdött. Akkor indulj külföldre, ha dolgozni akarsz, mert a meggazdagodás itt sem vár rád, csak nagyobb rá az esély, mint Magyarországon. És végezetül ne felejtsd el a hazádat, akármiért is kell elhagynod, mert oda mindig hazatérhetsz.”

a kedvenc angol tengerpartom.jpgA kedvenc angol tengerpartom

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Anglia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr726523717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pappito · http://pappito.com 2014.07.28. 07:27:07

ez király volt, kösz, hogy megosztottad.

soksok meló meg tökösség, well done.

tableno 2014.07.28. 07:31:44

Egyetértek az előttem szólóban. Nagyon, nagyon jó poszt!

Link elek 2014.07.28. 07:34:25

A biztonsagi allast meg sem probaltad, vagy nem sikerult?
Vegul is abban volt gyakorlatod.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.07.28. 07:35:12

Jó írás.
:)
Ebben teljesen igaza van: " kint akarunk-e élni vagy sem, mert annak hogy kimegyünk „szétnézni” semmi értelme sincs."

A nyelv fejlődésével én megpróbálnék a szakma környékén elhelyezkedni.
Sok sikert nektek!

tableno 2014.07.28. 07:37:27

@svájci sapka (ch): Nekem úgy tűnik, a takarítás jobban bejön neki.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.28. 07:38:21

ma lesz itt sikítás, hogy ez kamu.
mert hát tényleg minden klisé benne van, ha kéne írnom egy kamu történetet, én is ezt írnám.
csak azt nem értem, hogy ennyi idő után a nő miért takarít még mindig, amikor elindulhatott volna afelé, hogy teaching assistant, supply teacher legyen, vagy akár teljesen más pálya. ok, semmi közöm hozzá, de nekem ez majdnemhogy fáj innen nézve, így elpazarolódni három év után is (nyilván érkezés után, amikor kell minden fillér, az más).

Morgo1229 2014.07.28. 07:42:07

Nem tetszik a mutyi orszag ? De az fel sem merul, hogy az adot is ki lehetne fizetni a lakasberles utan ? Inkabb ingyen odaadja.

Morgo1229 2014.07.28. 07:44:21

Volt eleve egy diakhitel arra pluszban meg felvettek egy lakashitelt. Ez tulkoltekezes. Alomlakas? Azt akkor kell megvenni mikor van ra penz.

Morgo1229 2014.07.28. 07:46:47

@Dragonlady (now in Thailand): rengeteg sebbol verzik a poszt. Ez az ami. Egy takaritos poszt Angliabol.

tableno 2014.07.28. 07:50:26

@Morgo1229: Ez pont azt mutatja, hogy tisztességes ember. Nem akar adót csalni, de nem is akar kettős adóbevallással bajlódni (amit teljesen megértek).Viszont mutyizni sem hajlandó, így inkább lemond a plusz jövedelemről. Ennél korrektebb nem is lehetne.

Morgo1229 2014.07.28. 07:55:32

@tableno: fel se merult, hogy adozzon. Felt a feljelentotol.

Quercus a favágó 2014.07.28. 08:02:44

Eddig szemérmes hallgatás a multinál végzett munkáról. Azzal minden oké. Gondolom ez a civilizált nyugaton is így működik.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.07.28. 08:05:48

Gyonyoru kezdokep. Mindjar jon Harry Potter egy seprun :)
Gratula a posztolonak, megalltak a helyuket. Kicsit en is sajnalom, hogy mintha nem neznek ki magukbol, hogy tovabb tudnanak lepni a takaritasbol, foleg a feleseg, akinek lehet erdemes volna megprobalkozni egy angol tanitokepzovel. Viszont ha ok jol erzik magukat igy, akkor tenyleg senkinek semmi beleszolasa.

Legjobban a bringas kep es a kepalaairas tetszik, mert olyan jol osszefoglalja, hogy miert eri meg annyira az egesz hataratkelosdi: van egy hobbijuk. Van egy olyan stresszmentes eletuk, ahol van helye hobbinak: van ra penz es legfokeppen van ra lelki beke es nyugalom, hogy gorcsoles nelkul lehessen hodolni valami tulajdonkeppen teljesen ertelmetlen, ido- es penznyelo tevekenysegnek, csak azert, mert az jo.

(Kotekedok kedveert: bizonyara Mo.-n is van hobbit uzo ember, de tovabb mar nem fejtegetem, aki akarja, zarojeles magyarazat nelkul is erti, mire gondolok)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.07.28. 08:06:09

@tableno: ok, átmenetileg megértem.
Ellenben, ha már beszéli a nyelvet, sokkal nagyobb lehetőség lenne a saját szakmában.

tableno 2014.07.28. 08:06:41

@QUERCUS: Nem, nem így működik. A magyarországi multi elsősorban magyar cég, magyar vezetéssel. És olyan is.

tableno 2014.07.28. 08:09:33

@svájci sapka (ch): Ebben nem vagyok biztos. Takarítást is lehet magas szinten csinálni, és azt jól is fizetik.

tableno 2014.07.28. 08:13:09

@Morgo1229: A tényen nem változtat, hogy tisztességesen járt el.

pappito · http://pappito.com 2014.07.28. 08:17:01

@tableno: hát ha mondjuk a multi a teszkó volt vagy hasonló akkor nem csodálkoznék semmin. (a vásárlóközönséget is meg a dolgozókat is kellett nézegetnie)

persze ennek a multisághoz semmi köze, ha ez egy húszfős cég lett volna, ahol nem jelent be a főnök meg nem rendszeres a fizetés akkor nem lehet mibe belekötni... de így, hogy multi (mint a mol meg az otp, hehe) így lehet kicsit multizni.

na mindegy

pappito · http://pappito.com 2014.07.28. 08:17:59

@tableno: nem tudom mi a baj a takkerozással, szerintem az eggyel jobb meló, mint egy lukban ücsörögni és bámulni a cctv képét

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.07.28. 08:22:30

@tableno: Ne érts félre. Nem degradálni akarom a munkát, de ha már otthon tanult, akkor talán szerencsésebb lenne azt hasznosítani.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.07.28. 08:24:06

@pappito: Nem minősítem, de feltételezem, hogy amikor otthon tanulásba fogott, akkor azt az érdeklődésének megfelelően tette.
Megtanulta, van tapasztalata. Így érdemes lenne folytatni.
Persze, ha valaki a takarítást szereti, az is ok, csak akkor minek a sok tanulás?

**mimi** 2014.07.28. 08:25:21

Nagyon nagyon jó...

Sesamelmo (Q) 2014.07.28. 08:27:56

Értem, hogy boldogok, minden szép és szuper. Felsőfoku angol tudással & tanári diplomával a feleség miért nem dolgozik ugyanekkora akarással es szorgalommal a szakmájában?

Morgo1229 2014.07.28. 08:35:15

@**mimi**: mi tetszett ennyire ?Nalam kiverte a biztositekot.

Morgo1229 2014.07.28. 08:35:56

Ja meg volt egy kis ciganyozas is.

nyuszigonosz 2014.07.28. 08:37:19

@Sesamelmo (Q): Mert ami pl. Magyarországon felsöfokú angol tudás, az nem is olyan biztos, hogy Angliában is az.

Vagy nem is akar tanítani.

Morgo1229 2014.07.28. 08:41:48

Az ferj embereket rugdosott ki. A no piszkos ciganyokkal orditozott. Megis Hataratkelonek miert faj hogy elmentek?

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.07.28. 08:43:49

@Morgo1229: Jaj, azért ennyire ne sarkítsd le. Aki vezető beosztásban van, annak bizony meg kell válni munkatársaktól. Ez a való világ. :)

Herr Géza 2014.07.28. 08:53:26

Lehet itt sok mindenen fanyalogni, élböl sumákolással gyanúsítani,meg sokmindent kritizálni. Én e miatt a mondat miatt emelem meg a kalapom:
"Vagy fizess be egy nyaralásra, vagy kettőre egy évben - megteheted és meg is érdemled. Csak ne felejts el keményen dolgozni abban a napi 10 órában!"
(Mármint a második mondatra gondoltam....)
Ennyi az alfája és az omegája a jó hozzáállásnak. Innentöl kezdve bármilyen munkát végez, bárhogy él, jó úton van.
(Arról a lakáskiadásról pedig: èszak-Magyarország, nem Rózsadomb, kiadod a lakást "piaci alapon" mondjuk 100.000 Ft-ért (??), amiböl, ha nem tévedek 20% az adó, cserébe rossz esetben beköltözik valaki a lakásodba, aki leamortizálja a kéglit semmi perc alatt. Mire mindezt Angliából észre veszed, már milliós lehet a kár. Volt bérlönk, amíg a lakásban volt, semmi gondunk nem volt vele. Elköltözött, azóta folyamatosan derül ki, hogy mit barmolt szét, tett tönkre, nem is szándékosan, csak szimplán azzal, hogy leszart bizonyos dolgokat, aminek java részénél csak annyit kellett volna tennie, hogy szól nekünk. De nem, "a mi közöm hozzá, én csak bérlö vagyok" hozzáállás sokkal egyszerübb volt... Most én is ott tartok, hogy jobban jártam volna, ha csak rezsiért beköltöztettem volna egy havert-rokont...)

Herr Géza 2014.07.28. 08:55:07

@Morgo1229: Ölég egyszerüen látod a világot. Mint a faék.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.28. 08:58:49

@Herr Géza: anyukám ugyanezért nem akarja kirakni a bérlőinket, akik asszem 15 éve vannak ott, azóta nem emelt lakbért, meg néha nem tudnak fizetni, de legalább nem lakták le az egészet, és nem csináltak tartozásokat, rendbetartják a lakást, figyelnek rá. amíg ilyen állapotok vannak, és a bérbeadók nem tudják megvédeni magukat, meg a bérbevevők is ki vannak szolgáltatva, ha éppen a tulajdonos a kretén fél, hát én valahol megértem, hogy az emberek nagy része inkább évszázados adósságba veri magát, csak hogy sajátja legyen. miközben ahol meg lehet rendezett körülmények között bérbeadni meg bérbevenni, és nem kell attól tartani, hogy nagyon megszívod, ott nincsen ez a plusz kényszer is.
mér van olyan érzésem, hogy iszonyatosan messze van ez még a mi kis önkéntes Balkánunkról.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.07.28. 09:02:08

@Herr Géza: A mentalitással van a gond, illetve a TV. a bérlőt védi.
Nagyon nehezen lehet valakit legálisan kipenderíteni.

Morgo1229 2014.07.28. 09:02:30

@svájci sapka (ch): nem hiszem hogy alulpozicionaltak volna magukat. A helyukon vannak. Es boldogok. Sok sikert a tovabbiakban.

Morgo1229 2014.07.28. 09:04:42

@svájci sapka (ch): nem hiszem hogy alulpozicionaltak volna magukat. A helyukon vannak. Es boldogok. Sok sikert a tovabbiakban.

Morgo1229 2014.07.28. 09:07:28

@Herr Géza: minek engem minositgetni ? Miert nem a posztrol beszelsz Geza ?

Morgo1229 2014.07.28. 09:09:06

@Herr Géza: rokon is megszivathat. Tied is megszivatott. Szoktad sztorizni

Morgo1229 2014.07.28. 09:10:24

@Herr Géza: tulkoltekeznek itthon is ott is. Csaxolok. :-)

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.28. 09:18:54

nekem a jo allas es jo fzetes nem jon ossze a 80ezer forinttal...

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.28. 09:19:54

@Morgo1229: es akkormi van? valasztott helyette egy egeszen tisztesseges megoldast. ha ebbe belekotsz, akkr csalodom benned

Taxomükke (UK) 2014.07.28. 09:38:10

@Dragonlady (now in Thailand): A hölgy alighanem nem volt tisztában vele, hogy itt is lehet belőle tanár. Persze a felsőfokú nem a nyelvtudása volt, legfeljebb a nyelvvizsgája. Meg aztán lehet (a képekből ítélve), hogy olyan részén laknak az országnak, ahol nem lehet folyamatosan keresni a supply teacher melóból. Nekem is ez a bajom, iskolaszünetekben nincs pénz, ezért van két (na jó, másfél) másik munkám is. Fő a változatosság.
Amúgy ügyesek, kitartóak, sok sikert!

firg_firg 2014.07.28. 09:38:25

Szep tortenet igy reggelre volt benne sok nehezseg, siras es a vegen happy end.

Hosszutavra en is az javasolnam hogy lepjenek tovabb foleg ha csaladot akarnank gondolom az egykeresos talaritos csaladmodel annyira ott se nyero, meg az onmegvalositas miatt is de csak aklor ha valami magasztosabbra vagynak a takaritasnal.

pamut 2014.07.28. 09:42:26

Öröm olvasni az ilyen érzelmileg mélyen átélt, és ezt az olvasókkal őszintén meg is osztott kivándorlást. Ilyenkor szinte mindegy is mi a konkrét történet, azt érzem hogy megnyílik előttem az író, és közel enged magához.

Másrészről biztos vagyok benne hogy az ilyen, a tipikus magyar szegénység elől menekülő kivándorlók egyfajta pszichés csapdába esnek: Meghatározza a tudatukat, hogy milyen szegénységből és kilátástalanságból jöttek, ez lesz a lelki referencia-pontjuk, ehhez mérnek ettől kezdve. És emiatt leragadnak az első, jellemzően takarító-pincér-gyári melós, stb melónál. Ami angol mércével nézve elég szerény, de az ő magyar-kilátástalan mércéjükkel mérve nagyon jó szint, hisz megadja a biztonságot, és egy minimális szórakozást is, ami számukra már erős életszínvonal-ugrást jelent. És innen már nem is mernek, nem is akarnak tovább lépni, mert az is kockázattal járna, és pont a bizonytalanság elől menekültek.

Mélyen megértem, bennem is megvan ez, illetve meglesz ha kivándorlok, de közben egészen biztos vagyok benne hogy miden szempontból többre vihetné az Péter. Pont Angliában még sokkal könnyebb és gyorsabb felfelé haladni, míg nálunk évekig tartó képzések után lehet érdemi váltást összehozni, azaz nagy és beláthatatlan a fejlődési lépcső, ott napokban-hetekben mérhető tanfolyamokkal már lehet váltani (persze nem eggyel, de kezdetnek már egy is elég), azaz sok kisebb lépéssel, gyorsabb visszajelzéssel és hamarabb eljövő sikerélményekkel lehet felfelé haladni. Remélem Péterék is tovább fognak lépni, sok sikert.

HardPötty 2014.07.28. 09:42:43

Hello! Mivel én vagyok a poszt elkövetője gyorsan írok pár választ.

Lakás: a barátom esetén aki meg volt szorulva lakásügyileg igazából fel sem merült hogy pénzt kérjek pluszba... ez van.

Párom munkája: ő is a magánsuliba dolgozik ahol én. Nem tett le róla hogy tanítson. Akar suliba menni de egyenlőre választas előtt állunk. Mert gyereket is már nagyon szeretnénk. Keressük a lehetőségeket.

Én munkám: szeretek takarítani most már. Ha gyerekprogramunk rendeződik és a feleségem tovább lépett akkor majd jövök én. De egyenlőre ha így maradok is boldog leszek.

Hitel: havi 5eFt mellé 20eFt hitel lakásra két végleges szerződessel rendelkező emberenek olyan irreális? A harmadik hitel havi 2e ft volt. De kifizettük a személyit, a diák hitelt most havi 10e Ft toljuk hogy kopjon. A lakashitel meg kb 100£ de az sem gond szerencsére.

Álomlakás: nem összekeverendő egy milliomos kéglivel. Igen álom lakás volt nekünk mert minden olyan volt ahogy megálmodtuk bele.

Tovabbi részletek itt:

hovarjuk.blogspot.co.uk

vivike22 2014.07.28. 09:43:01

Nem biztos, hogy menni kell tovabb. En idosgondozasban voltam vezeto beosztasban, es eszemben sincs visszamenni. Takaritok en is, van hogy van munka, van hogy nincs. Evek ota igy van ez, es amikor a nyari 45 fokban bekapcsolom a gozolos vasalot, arra gondolok, ez meg mindig jobb, mint 65.000 forintert fegyelmi felelosseggel tartozni az eves KSH jelentes hibatlansagaert es sok masert. Ha itt mennek idosgondozasba, a fizetesem picit lenne tobb mint amit takaritassal keresek. Es nekem ennyit nem er a stressz.

Nekem eszemben sincs egyelore valtani, megertem, hogy jo neki/nekik a takaritas, en latom ezt az oldalat is.

A poszt egyebkent nagyon jo! Es tovabbi sok sikert nektek.

Curly2 2014.07.28. 09:43:06

Nekem tetszett a poszt, elèg rèszletes volt ès mègsem unalmas.
Van munkàjuk, amit megszerettek, van hobbijuk, elègedettek az èletükkel. Csak így tovàbb.

vivike22 2014.07.28. 09:44:14

@Morgo1229: Minek ezen allandoan lovagolni hogy tulkoltekezik valaki???? Neki igy jo? Akkor jo. Megszivja? O szivja meg.

A tulkoltekezes pedig relativ, mint minden. A matekot ismeri mindenki, osszeadas kivonas, a ho vegen ha minusz van, akkor igy jart. Es nem lesz kisegitve azzal sem, hogy ha beirod ide, hogy te megmondtad hogy tulkoltekezik.

HardPötty 2014.07.28. 09:44:14

@Babette.: Észak-Mo-on a minimàl bèr felett màr jò keresőnek szàmìtasz :(

ana.ana 2014.07.28. 09:44:14

Gratulalok a szerzonek, hogy megtalalta a boldogsagat!

De azt mondja mar el nekem valaki, hogy hogy a fenebe lehet hazat berelni, 2 autot fenntartani es evente 2x nyaralni Angliaban minimalberbol?!

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.07.28. 09:44:14

@Herr Géza:

Én is keményen dolgoztam az intézményben, szívvel-lélekkel gyártottam a kaját, mikor pedig leírtam nektek hogy én nem igazán látom ennek a jólétnek a lenyomatát, akkor mindenki nekem esett hogy mégis mit várok, hiszen nem is csinálok semmit, meg lusta vagyok... valóban..kíváncsi vagyok hány ember bírna innen egy 8 órás műszakot az 50 fokban a grill mellett.

Egyébként tényleg a tipikus mézes-mázos kivándorló poszt ez a mai. Nem tudom hol stresszmentes az élet, én nem tartom az enyémet annyira annak, de ma is görcsbe volt kicsit a gyomrom a munkaügyiben.Jövő héttől elvileg kezdek! :) De szeptembertől biztosan. A mekiben keveset stresszeltem, mivel alapvetően flow élményre mentem mindig is és jól éreztem ott magam. De azért közel sem nevezném stresszmentesnek. A kapitalizmusban nincs olyan hogy stresszmentes élet.

Jól írta tegnap az öreg. A világunk mindenhol ugyanaz. A díszletek cserélődnek illetve kicsit mások, az előadás viszont ugyanaz. Királyok és koldusok, nyertesek és vesztesek, teli hasúak és korgó hasúak.

svajcineger 2014.07.28. 09:45:25

Rakerdezhetek? A Tesco volt az a bizonyos multi? :-)

Határátkelő 2014.07.28. 09:46:48

@Morgo1229: Ha nem hagyod abba a cigányozást, leveszlek a listáról. Csak szólok.

firg_firg 2014.07.28. 09:47:53

@Herr Géza: rokonnak fenntartasert cserbe kiadni a lakast meggondolando itt az erem masik oldala

Ez jo otlet egeszen addig amig meg nem kered a kedves rokont hogy koltozzon ki. Na akkor megy a nagy bociszemmel nezes hogy mert vagy te ilyen geci miert akarod visszakapni a tulajdonodat meg kitenni oket az utcara amikor nincs is arra olyan nagy szukseged hiszen te mar rotschild baro vagy ott nyugaton.

Egy ideggennel nem akkora gond birosagra jarni mint haverral rokonnal.

négyzet 2014.07.28. 09:48:19

Ha ez így ilyen, akkor miért van az, hogy a brit barátaim nem tudnak megélni a minimálbéres állásukból? Pedig párocska, értelmesek, nem is Londonban laknak és nem is bérelnek házat.

négyzet 2014.07.28. 09:51:30

@négyzethálós: ja és nincs is két kocsijuk... nyaralni meg Bp-re járnak, nem Kanárira.

**mimi** 2014.07.28. 09:53:23

@Morgo1229:
nálam nem...az tetszett, hogy igenis lehet boldogulni, nem szégyen takarítani,dolgozni kell (és lehet, mert van munka), lehet tervezni, élni nyaralni...ez ma sajnos itt nem mondható el.

Morgo1229 2014.07.28. 09:55:35

@Határátkelő: a poszter irta, hogy kissegbseget tanit es, hogy piszkosak. Kulonben meg levehetsz. Kikerem magamnak, hogy ciganyoztam !!!!! Ennyire messzire meg nem jartal a valosagtol !!!!

Evain 2014.07.28. 09:55:54

@firg_firg: mi két évig bírtuk ezt a bérlelősdi pénznyelőt, aztán inkább eladtuk a fenébe. A tartozásokat azóta sem tudtuk behajtani, hiába a bírósági végzés. Jobb volt azt az összeget itt befektetni.

@négyzethálós: lehet, hogy ha a két pár havi költségvetését egymás mellé tennéd, akkor kiderülne. Így látatlanban nem lehet megmondani.

pamut 2014.07.28. 09:57:55

@HardPötty: Észak-Mo-on már a minimàl bèrrel is jò keresőnek szàmìtasz.

@négyzethálós: Több millió brit (és más náció is) meg tud élni az angol minimálbérből. Nyilván ami egy bevándorlónak nagyon jó, az egy oda született britnek nagyon kevés.

HardPötty 2014.07.28. 09:58:03

@négyzethálós: hàt ùgy hogy a magàn suliba màr nem a minimàlt kapom nem ùgy mint az első munkàimon :)

Morgo1229 2014.07.28. 09:58:26

@vivike22: mert nem realis, tudod, ezt itt sokan olvassak, akik kifele keszulnek.

Herr Géza 2014.07.28. 09:58:52

@firg_firg: Az igaz, hogy maga a rokoni státusz nem garancia. Maradjunk annyiban, hogy megbízható/kipróbált rokon...
Mondjuk, ha így alakult volna, azért a rokont semmi perc alatt kinyesem, ott a bíróság nem is opció. Legfeljebb örök életében fúj rám, de hát több is veszett már Mohácsnál...

Taxomükke (UK) 2014.07.28. 10:04:47

@ana.ana: Ki mondta, hogy minimalbert keresnek? Raadasul ket fizu van, es nem 8, hanem 10 orakat dolgoznak.
Figyelj oda, hogy ne ess ugyanabba a hibaba, mint itt oly sokan: azt olvasd, ami le van irva, ne azt, amit te elkepzelsz.

Herr Géza 2014.07.28. 10:05:02

@Morgo1229: Barátom, te minösítetted magadat....

négyzet 2014.07.28. 10:07:48

@HardPötty: ahaaa, köszi. az elég jó akkor, nem csodálom, hogy nem sürgeted a váltást.

amúgy merrefelé laktok?

Herr Géza 2014.07.28. 10:07:50

@Morgo1229: Ebben igazad van, rossz volt a fogalmazás: legyen családtag. (Olyan szintü szegröl-végröl rokonnak, akinek a munka/lakás ügyben itt segítettem, élböl nem adtam volna oda a kéglit, pont azért, mert öt nem is igazán ismertem.)

Morgo1229 2014.07.28. 10:20:22

@Herr Géza: Baratom, igy nagy betuvel ? Szia Geza. I love you too.

Herr Géza 2014.07.28. 10:30:43

@Morgo1229: Miért, csupa kicsivel kellett volna írnom ? Nincs nekem veled semmi gondom, csak néha a nézeteiddel... Na sag' schon... :DDD

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.07.28. 10:31:28

Először szimpatikus volt a posztoló, de mire a reptérre értek, elment a kedvem a poszttól.

rezsöatya 2014.07.28. 10:32:58

@HardPötty: gratulalok en is!

@Morgo1229: hetfo van? Bal labbal keltel???
Azt kene felfognod, hogy itt Angliaban nem nezik le, ha valaki takarit!
Dolgozik!
Becsulettel. Es nyilvan jol. Itt masok az ertekrendek! Egy jo szakembert, szakmunkast kurvara megbecsulnek!
Irigykedsz? Csinald utana!
Pont.

@ana.ana: lehet.
Korabban leirtak tobben az arakat. Berkshire nem London, a berleti dijak joval alacsonyabbak. Uszkve az egyikojuk fizetesebol az osszes havi kiadas megvan, a masik mehet megtakaritasra ill. Utazasra, nyaralasra. Tapasztalatbol mondom.
Es csak egy pelda: vannak olyan akciok, hogy meg itteni szemmel is hihetetlen! A National Express most hirdet utankent 2(!) £-ert barhova az orszagba jegyeket oktober 18-ig. A lanyom korabban 1 £-ert utazott Irorszagba komppal oda-vissza. Laktam Bournemouthban 5 csillagos szallodaban ejszakankent 10 £-ert.
Figyelni kell a lehetosegeket...

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.28. 10:33:26

@HardPötty: hja, azt ertem, csak ugy mondtad, mintha nektek is az lett volna. erted.

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.28. 10:35:01

@házelőtthinta: "50 fokban a grill mellett."
becsi mekiben nincs legkondi? gyere haza:)

Morgo1229 2014.07.28. 10:38:23

@rezsöatya: en is egesz reggel azon gondolkoztam, hogy vajon mi verte ennyire ki a biztositekot. Keves iras huzott fel ennyire, mint ez a mai. Nem nezem le a takaritast. Hol irtam, hogy lenezem ?

tableno 2014.07.28. 10:46:58

@Morgo1229: mi verte ki? De most komolyan?

Gizi06 2014.07.28. 11:03:08

@pamut: Kedves Pamut! Ez egy kicsit hülyeseg , amit irtal. Ugyanis nem csak diplomaval lehet sokat es jol keresni---- hanem pl takaritassal is .Plane ha maszek vagy . Sokan ugy gondolkoznak, mint te es nincs becsülete a ketkezi munkanak .Probalj meg tisztessegesen takaritot, kömüvest, villanyszerelöt, asztalost talalni !Nem könnyü , hidd el nekem , aranyban merik a sulyukat.

2014.07.28. 11:03:48

Egyetlen kritikam van a poszttal kapcsolatban, hogy mar megint Anglia. Viszont kudos, hogy nem London :)

Igen ritka, hogy leszall a geprol es masnap dolgozik egy olyan orszagban, ahol igazabol nincs hattere. Ugyes.
A magannyugdij, amirol neszel a poszter, az gondolom ceges.

UKban egy valami nagyon idegesit, most a takaritasrol jut eszembe, ez a szonyegpadlo fetish. Meg az irodakban is, nem a felmoshato padlolapot rakjak le, hanem mindenhol a szonyegpadlo, ami egy ev mulva borzasztoan nez ki.
Arrol mar nem is beszelve, hogy az uj epitesu hazakban is majdnem mindenhol ez az alap, eloszobaban es az osszes szobaban. Ha mast akarsz, plussz penz. USAban is ez van.

britblog 2014.07.28. 11:05:32

Well done and thanks for taking the time to share it. A brave move. So sad that it does not look as if it is getting any better here unless you can break into the nepotism culture that only seems to be growing in significance.

Evain 2014.07.28. 11:10:58

@britblog: Well well. Am I sensing a hint of an idea of moving back to the UK? :/

2014.07.28. 11:15:47

@britblog: on the birght side, you can always move back and enjoy the benefit/chav "culture" with an incompetent gov't.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.28. 11:17:24

@HardPötty: Szerettem olvasni a történetedet. A végén csak annyi hiányérzetem volt: és a gyerek? :)
Aztán ott volt az egyik válaszban ő is. :)
Megyek a blogodra, köszi!

@Morgo1229:

Hétfő van nálad és hóvége? Just relax :)

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2014.07.28. 11:17:52

@HardPötty: Gratula az eddig elértekhez, csak így tovább!

@ana.ana: Meg lehet hidd el. Még csak bűvésznek se kell lenni hozzá, hanem egyszerűen csak oda kell figyelni. Plusz amit már mások is mondtak vidéken lehet olcsón bérelni lakást/házat, a két autó fenntartása meg végképp nem nagy kunszt, az autó itt az élet szerves része ha nem extrém luxuskocsit veszel akkor ugyanúgy ki tudod finanszírozni mint ahogyan a számláidat is simán kifizeted.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.07.28. 11:20:36

@charlieharper: neeeeee! Irodaba muanyag padlo = remalom. A regi irodankban szonyegpadlo volt, istenien elnyelte a zajt, ami a gusztustalan nyilt legteru irodakban egy istenaldasa. 100 beszelo/telefonalo emberke mellett is nagyobb csend volt, mint itt 25 fos helyen.. A mostani helyemen ugyanis linoleum van, na az egy hettel a polirozas utan mar kopott, dzsuvas benyomast kelt, raadasul visszhangos-zajszetszoros az egesz iroda. Jovore elvileg vadiuj epuletbe cuccolunk at, remelem, ott is szonyeg lesz.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.07.28. 11:27:16

@QUERCUS: Érdekes, hogy ott nem gyötörte a szégyenérzet a munkája miatt...nekem minden reggelem a tükör takarításával kezdődne egy ilyen melótól...a takarítást viszont szégyellte, pedig milliószor tisztességesebb munka volt.

pamut 2014.07.28. 11:31:13

@Gizi06: Sehol nem írtam hogy nem becsülöm a kétkezi vagy takarítói munkát. Pont ellenkezőleg, becsülöm. Most komolyan ha az ember nem írja oda kötelezően minden ilyen mondata mellé, hogy becsüli, akkor jön valaki aki szerint nem becsülöm, csak mert szerintem van jobb is? Azt hittem ezen a szinten már túl vagyunk.

Evain 2014.07.28. 11:32:57

@zöldeketbeszélek: dehogynem, többször is írta, hogy utálta csinálni.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.07.28. 11:37:32

@Evain: "Azt várták el, hogy a legkisebb hibát is találjuk meg a dolgozók munkájában, hogy jogszerűen rúghassák ki őket. Persze e mellé társult, hogy az áruház vezetése a kevésbé szimpatikus (értsd: véleményt nyilvánító) kollégákat is velem vadásztatta le. Gyűlöltem. De ha nem csináltam volna, elvesztettem volna az állásom."

Egy helyen írta, hogy gyűlölte. Nem azt, hogy nem tudott a tükörbe nézni miatta. Persze lehet, hogy így értette...

Na de most végigolvastam a posztot és végképp nem értem, miért is olyan nagy veszteség is az országnak a távozásuk?

britblog 2014.07.28. 11:45:25

@charlieharper: I have no intention of moving back, but it is always a brave move to make a break like this and i wish them well. I find their despair all the more in folks and understand a little more with each conversation.

SzZoole 2014.07.28. 11:48:18

@HardPötty: szerintem nincs mit szegyelnetek a takaritoi munkan,ha vallalkozasban csinalnatok meg jobb lenne.A fanyalgoknak leirhatnal egy ar listat,hogy mi mibe kerul,hadj csodalkozzanak,hogy milyen pezt lehet ezzel keresni.
Pl. az ablak mosas,kivulrol 7 ablak 2 ajto £15/20 perc alatt vagy a padloszonyeg/karpit tisztitas £80-100 es egy nap alatt 2 hazat is rendbe lehet rakni.
Ez 2 embernek napi 10-12 orai munkaval atlag £200,van amikor tobb es van amikor kevesebb.Nem is olyan rossz penz ez.
Meg annyit hadj tegyek hozza,hogy ezt a munkat mi felnek nem bevandorlok csinaljak,hanem itt szuletett angolok.
Nem rossz mi?Egy koszos alja magyar bevandorlonak egy angol takarit Angliaban.

@Morgo1229:
Veled meg mi tortent ma?
Megjott vagy a banyalaz gyotor?

britblog 2014.07.28. 11:49:17

@charlieharper:
Sorry a PS. In the end you choose your poison and whilst I'd agree with the tendency to "chavishness", from what folks here have said, many would prefer the "incompetence" of the UK government.

Morgo1229 2014.07.28. 11:50:10

@nezzazegfele ♥ 2 darabban [Hu ]: Hétfő van nálad és hóvége? Just relax :)
Es az eg fele nezek es jaj, regota nem volt igy beborulva.

Evain 2014.07.28. 11:51:24

@zöldeketbeszélek: hmm, nekem az jött át, hogy azért gyűlölte, mert spiclimeló volt. Meg amikor top munkaként hivatkozik rá, azért az eléggé szarkazmus. Aztán lehet, hogy tévedek.

A távozásos-veszteség részbe nem szeretnék belemenni, eddig sem tettem, most sem szeretnék.

britblog 2014.07.28. 11:51:56

@Evain: Not unless I get kicked out:) As long as I don't watch the news I'm fine - a bit like in the UK.

^LutheR^ 2014.07.28. 11:54:34

Nem egészen értem, miért kell "csekkeket nézegetni", át kellett volna írni a bérlő nevére.

Evain 2014.07.28. 11:57:22

@britblog: Heh, how on earth can you isolate yourself like that in a country, where everybody is cursing the politics and the economical situation? :)

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.28. 11:59:27

@Morgo1229: Így van, egy öntözés kilőve. Az eső sokkal hatékonyabb... :)

SzZoole 2014.07.28. 12:01:02

@rezsöatya: igazad van atyam,mint mindig:)))
Sokan el nem tudjak kepzelni,hogy mennyi penzt lehet keresni az ilyen fajta munkaval akar a hazon belul vagy kivul vegzi az ember.

Morgo1229 2014.07.28. 12:05:32

@Zoole[uk]: @Morgo1229:
Veled meg mi tortent ma?
Megjott vagy a banyalaz gyotor?

Nagyon esik. Amugy egyik se. Orulj Zoole nem szedlek szet egy ilyen kommenter amugy. :-)
Erre alapesetben kardot rantok, mikor egy nonemu egy ferfinak nemtetszo velemenyt mondd akkor vagy menstrual vagy klimaxol. Ez olyan diggeres volt most.

Morgo1229 2014.07.28. 12:09:20

@nezzazegfele ♥ 2 darabban [Hu ]: tok jo lehet igy elni, hogy mindenben a jot latod !
Es eso ess holnap delig ess. Igy jo lesz? Aztan, akkor legyen eleg. :-)

britblog 2014.07.28. 12:09:31

@Evain: Same as here, you adapt or go into politics. To be serious, as for politicians and politics, there is a lot of debate at the moment on really key issues - i.e. Scottish devolution and staying in the EU, so there is bound to be some cursing in amongst all the different views.
The reality is that there is a light at the end of the UK's economic situation and that makes a difference. The UK is forecast to outpace Germany by 2020, so anyone there now will share in it. The irony is that a lot of the success will be due to the huge influx of people from the rest of the EU that is currently creating debate!

Morgo1229 2014.07.28. 12:10:15

@Réka ‎: tiszta hulye vagyok, igazad van !!!! mekkora ziccer.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.28. 12:13:29

@Morgo1229:
Nézd Morgó, mindenkinek más a túlélési stratégiája. Amiken én átmentem az életben, abba mások belehaltak vagy beleőrültek, vagy elkallódtak.
Inkább a jóra és a jövőre koncentrálok, mint hogy sírjak a sorsom felett.
Mindkettőnk nick neve beszédes: te morogsz, én meg előre nézek, felefelé. Nem a földet bámulom. Anélkül is érzem, hogy beázott a cipőm.
Tudomásul veszem és igyekszem javítani az állapoton.

Egy icipicit ha megállsz és észreveszed a jót is az életedben, neked is sokkal könnyebb lesz :)

rezsöatya 2014.07.28. 12:14:01

@zöldeketbeszélek: Nemeth Kalmannal tanultam fafaragast Foton. Neki volt egy szobra, egy szlogennel:
"Tiszteljetek az utcaseprot, mert eltunteti a kulturember szemetet!"

jewel79bp 2014.07.28. 12:16:12

Továbbtanulás külföldön: nekem magyar tanár szakos diplomám van. Utánanéztem, úgy lehetnék tanár Hollandiában, ha 2 évet tanulnék (természetesen nappali tagozaton) tovább itt. Utána szakmai gyakorlat egy iskolában. Ezalatt mást természetesen nem tudnék komolyabb munkát végezni, azaz az a fizetés kiesne. Plusz a suli, sulibajárás pénzbe kerülne. Ezt az tudja bevállalni, akinek sok félretett pénze van, vagy nem kell dolgoznia. Sokkal jobban megérte egy teljesen új szakmába belevágni, ami ugyan csak középfokú végzettséget ad, de nem kellett teljes munkaidőben iskolába járni miatta, és sokkal olcsóbb. Amúgy ahol én élek, egy tanár kb 400 euróval keres többet, mint egy főállású takarító. Egyszerűen nem éri meg. Hacsak nem a tanárság valaki legkedvesebb hivatása. (A párom mérnöki diplomáját amúgy nem kellett honosítani, csak az én tanári diplomámat kellett volna.)

2014.07.28. 12:16:29

@britblog: i dont follow hun politics but i honestly dont think Orban is any worse than Berlusconi or Sarkozy for that matter.

To say there is no dodgy behaviour, consistent trickery, in the UK is simply not true. At all levels. Do i need to remind you of the MP expense scandals; an MP is expensing a helipad for ducks landing another for building a moat around his mansion just to name a few.

i know i made my own bed..... Not exactly thrilled with the propspect of having a Miliband gov't next year either. Fortunately, ill be long gone by then :))

Morgo1229 2014.07.28. 12:24:29

@jewel79bp: de az a 2 ev nem sok, gondolom meg tervezel elni egy 20-30 evet ?! :-) Akkor se jo befektetes ?
400 euro havi plusz azert nem rossz szerintem. Persze nem vagyunk egyformak.

SzZoole 2014.07.28. 12:25:40

@Morgo1229: nezd a jo oldalat az esonek,nem kell locsolni.En mar hetek ota minden este locsolom a fuvet es a viragokat,mert ha nem kiszaradnanak,pedig en a kodos Albionban lakok:)

Ha gondolod probalkozhatsz a szetszedesemel,bar szerintem rossz fat probalnal lehugyozni:)

A rossz kedved ra foghatam volna a kieleguletlensegedre is,de az kicsit etikatlan lett volna a noi bajok az olyan mindenhonaposak,tudod,jon-megy:)

Nem hiszem,hogy diggeres lettem volna,kulombozoek vagyunk,lehet,hogy azert jovok ki vele olyan jol.De kepzeld el,tegnap is egyutt toltottuk el a napot.A digger csalad es mi egyutt voltunk egy falu napon es tudod mi volt a leggjobb,nem volt zsidozas,ciganyozas,fekazas,fideszezes,ballibsizes semmi politika.Volt helyette jo kedv,fish&chips,sorozes es jo sok napsutes.

jewel79bp 2014.07.28. 12:30:18

@Morgo1229: az az igazság, bármennyire is megtanultam a nyelvet, én egy kisiskolás osztályt nem mernék soha bevállali. A nyelv, a kultúra, stb miatt soha nem érezném biztonságban magam. Persze tudom, más gondolkodás nélkül bevállalhatja. De valahogy a felnőttekkel egyszerűbb együtt dolgozni, szerintem toleránsabbak. De ez csak a személyes véleményem.

rezsöatya 2014.07.28. 12:33:04

@nezzazegfele ♥ 2 darabban [Hu ]: megkerdezhetem, kezdesz osszeallni? Korabban 3 darabban voltal...
Ez most akkor jot jelent?

HardPötty 2014.07.28. 12:33:57

Minden kommentnek nagyon örülök. Jò vègre egy kèpet làtni arròl hogy màsok hogy làtjàk az èn törtènetem. Mindenki vèlemènyère adok akàr negatìv akàr pozitìv. Köszönjük jòl èrezzük magunkat ebben nem igen ingat meg pàr negatìvabb mondat :) A kedves vàlaszok elèg jòl feltöltenek bàr a mai napom csodàsan alakul. Windsor Legoland 3 gyerekrokonnal ès a csalàddal de azèr a kivàncsisàg csak ide hajt nèha :)

ès igen a top melòzàs az ironikus volt. Tesco amùgy...

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.07.28. 12:37:34

@HardPötty: :)
Ugyan nem kérdésként tettem fel, csak megjegyeztem valamit, de most megkérdezem:
Nem ledegradálva a munkát, de ha már tanultatok és a nyelv is megy, nem akartok váltani, ami a szakmába vág?
Sok sikert nektek!

Morgo1229 2014.07.28. 12:38:50

@jewel79bp: teljesen megertem. Hasonlokeppen gondolom, en is elhagytam a palyat. En a magyar gyerekek szamara sem talaltam magamat eleg felkeszultnek. :-)

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.28. 12:39:09

@rezsöatya: Igen :) Itthon van a nagylány.
A tegnapi nap történései pedig reményre adnak okot :)
Majd meglátjuk mi lesz, hogy alakul, egyelőre nem élem bele magam semmibe... :)

Gizi06 2014.07.28. 12:40:05

@pamut: Megmondom öszinten, ha az eletemet ujra kezdhetnem asztalosmester lennek vagy profi takarito maganszemelyeknel ......Ha valaki jol es örömmel vegzi a munkajat az meglatszik az erdmenyen. Szerinted ez nem eleg? Ha ö igy es ezzel boldog..... vagy legyen egy tingli-tangli diplomaja..... Ahhoz , hogy tanarkent dolgozhasson a nej meg egy par angol vizsgat le kell tennie.
En nagyon ritkan olvasom a hozzaszolasokat--- ezert nem tudtam, hogy ez nalad leragott csont, de ha tudod, hogy felreerthetö vagy, akkor miert nem valogatod meg jobban a szavaidat?

2014.07.28. 12:42:02

@britblog: dont want you to think that i hate the UK. Took off the rose-tinted glasses years ago.

We discussed the UK school system the other day. One of the bloggers, a newbie in the UK, said that kids never ever skive off school in the UK. Eastern Europeans genuinely believe in lala land when it comes to the UK

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.28. 12:42:11

@^LutheR^: tokmindegy, a vegen ugyis a tulajdonosnak kell kifizetnia, ha a berlo nem fizet.

jewel79bp 2014.07.28. 12:43:24

@HardPötty: sose mások véleménye alapján ítéld meg magad... A lényeg, hogy jól érzitek magatokat, amire szükségetek van, megvan. A stresszmentes élet fontosabb, mint hogy végzettségednek megfelelő munkát végzel-e.

HardPötty 2014.07.28. 12:44:53

@svájci sapka (ch): mindenkèpp tovàbb kell lèpnünk. A gyerekvàllalàs most a következő lèpcső ès utàna közben a felesègem szeretne egy sulit bevàllalni amit lehet a munkahelyünk tàmogatna is. Èn sem gondolom hogy nyugdìjig takarìtok majd de az èn angolom meg fejlesztèsre szorul. Hamarosan mennem kel suliba tanulni. De a szinte mondom szinte felelősèg mentes takarìtàs nagyon bejön. De ha nem lennènek tovàbbi àlmaim az gàz lenne. De csak aprànkènt jòl megalapozva.

Herr Géza 2014.07.28. 12:45:56

Kicsit OFF, kicsit nem. Ajánlom figyelmetekbe (nem tagadom, megosztásában a személyes ismeretség is közrejátszik) a középsö blokkot (Czibere úr...).

hetlovet.com/2014/07/26/czibere-felzarkoztato-allamtitkar-leuzen/#more-5165

ON

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.28. 12:47:39

@HardPötty: azt felreertettem, bocs.

amugy csak irigykedek.

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.28. 12:48:45

@jewel79bp: tudod,milyen gyorsan szall el ket ev? eszre sem veszed.

Herr Géza 2014.07.28. 12:52:22

@nezzazegfele ♥ 2 darabban [Hu ]:

"....én meg előre nézek, felefelé. Nem a földet bámulom. Anélkül is érzem, hogy beázott a cipőm."

Tetszik ez a filozófiai hitvallás. Sok emberen segítene, ha ök is...

1+++

jewel79bp 2014.07.28. 12:53:25

@Babette.: csak addig is enni kell, lakbért fizetni, stb. A diákhitelhez pedig öreg vagyok. De nem panaszkodásból mondtam, csak azért, hogy megírjam, hogy az én szempontjaim szerint nem éri meg.

Morgo1229 2014.07.28. 12:54:30

@jewel79bp: aze semi baj nincs azzal, ha a negativ dolgokkal is foglalkozik az ember. Miert baj ez ? Fejlodes lehet abbol is.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.28. 12:56:36

@HardPötty: Tetszenek a tervek és olyan érzésem van, hogy el is fogjátok érni.

@Herr Géza: :)

jewel79bp 2014.07.28. 12:58:54

@Morgo1229: ja, persze. Csak szerintem nem kell szégyent éreznie a munkája miatt, ha amúgy élvezi. Nem feltétlen diplomás munkakörben boldog az ember. Én Magyarországon köztisztviselő voltam. Stressz, depresszió. Amikor kijöttem külföldre, takarítóként kezdtem, most állatmenhelyen dolgozom. És sokkal jobban érzem magam, mint régen.

vivike22 2014.07.28. 12:58:59

@Morgo1229: Micsoda nem realis? A tulkoltekezes? Az az o sajat dolguk, hogy mire es mennyit koltenek. Az, hogy valaki ezt olvassa, hat, a te hozzaszolasaid nem fogjak megakadalyozni a kifele menetelben, az tuti. Ha valaki menni akar, megy is, barmit olvas.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.07.28. 12:59:18

@jewel79bp:

Nem a pénz miatt jobb tanárnak lenni..a takker a belét is kihajta..a tanár ücsörög 6 órát...össze sem hasonlítható a kettő...nem kell mindent pénzben mérni. a tanárkodás elit meló.

Morgo1229 2014.07.28. 13:01:51

@jewel79bp: en is igy gondoltam par honapja meg. De az elmult fel evet egy olyan kollegaval dolgoztam vegig, akinek lejart a szerzodese nalunk, 40+ eves es tudatosan keszult arra evek ota, hogy most mar pedig munkanelkuli lesz es tanulni fog, mert van meg tobb, mint 20 eve munkaerokent. Nem is keresett allast, nem palyazgatott, helyette beiratkozott. Engem total meggyozott.

Morgo1229 2014.07.28. 13:03:47

@HardPötty: Igy mar azert jobban hangzik, hogy irtal valamit a jovorol. Mert arrol a posztban egy szo sem esett.

2014.07.28. 13:03:50

@házelőtthinta: ezert fogsz ma kapni. Jogosan

Evain 2014.07.28. 13:08:32

@házelőtthinta: már bocs, de ez nettó baromság. Aki jó tanár, az nem lesz feltétlenül jó takarító, és aki jó takarító, az nem feltétlenül lenne jó tanár. Arról nem is beszélve, hogy az is fontos, hogy szeresse amit csinál.
Ráadásul az említett esetekben a nyelvtudás is fontos, főleg kisiskolásoknál, akinek még folyamatban van a beszédfejlődése.

Ha te csak azért mennél tanárnak, mert a takarításhoz képest ülhetsz, akkor az én gyerekeimet tuti nem adnám a kezedre.

britblog 2014.07.28. 13:08:55

@charlieharper: I don't think I referred to MP's bad behaviour, or expenses fiddling, but at least they got caught, and some are no longer MP's. I am not sure I want to get into comparing Orban with Cameron et al, as that will take a comment longer than the original post.
As for school systems, there is a lot wrong in the UK, but everyone comes from a different perspective and some aspects here need fixing. My kids have done very well out of the Hungarian education system both socially and educationally it so its all about weighing up the pros and cons. In the UK it depends entirely on the school and catchment area.
On another note, when folks move, if it works for them, then everything will seem rosy, over time perspectives evolve and the faults rise to the surface, but the writer was a security guard who on promotion had to find reasons to fire people for his bosses and then to grass on those who criticised the company (was it Tesco!!?). No wonder its better for them. The concerns people have over government come when they feel that their criticisms of it may affect their future.

pappito · http://pappito.com 2014.07.28. 13:26:38

@charlieharper: hát ahogy nézem azok akik őt tanították anno tényleg csak ültek hat órát

pamut 2014.07.28. 13:35:34

@Gizi06: látom csak sikerül kihoznod, hogy velem van a baj.
nézd, nekem ehhez semmi kedvem, ha ilyen vansapka-nincssapka kötekedőst akarsz valakivel, fordulj Morgóhoz, úgy látom ő ma fogékony az ilyen játszadozásra.

rezsöatya 2014.07.28. 13:41:19

@zöldeketbeszélek: ... es en mar csak egy kavet kerek...! :-)

(@házelőtthinta: te kerested a bajt! :-) )

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.28. 13:41:35

@jewel79bp: abszolut ertelek.

de igerd meg, ha megbanod, gondolsz ram ;)

bpetya75 2014.07.28. 13:44:06

@házelőtthinta:

Ugyanaz a provokatív stíl, mint Maxnál. Ha nem feltételezném róla, hogy egoistább annál, hogy a saját "szellemi termékét" álnéven publikálja, azt hinném egyek vagytok. Így csak azt gyanítom, hogy padavan vagy. Annak se valami jó :-P

A posztban leginkább az őszinteség tetszett. Sejthető volt, hogy kapni fog a kezdetben szégyellt takarítós meló, meg az itthoni miatt is, de bevállalta. Respect!

Sok sikert!

Herr Géza 2014.07.28. 13:46:01

@rezsöatya: Nem öt, te.... Bár, ha ismerném, ezek után biztos letagadnám...
A blog szerzöje a haver.... :DDD

Herr Géza 2014.07.28. 13:47:38

@bpetya75: Tessen mondani, mi az, hogy "padavan" ??? Merénmácsakilyenkisbuta vagyok... :))))

2014.07.28. 13:48:31

@rezsöatya: en mar csak Mirjamot es Changot varom, hovy valaszoljanak a Hinta ene nagyszeru kommentjere. Megis ok a tanarok, akik allitolag napi 6 orat ulnek

bpetya75 2014.07.28. 13:50:17

@pamut:

Érdekes dolgot feszegetsz szerintem. Mérhetetlen empátiám azt mondatja velem, hogy kezdetben biztos így lehet, ahogy írod, hogy a minél nagyobb biztonság a cél. De pár év elteltével már az válik megszokottá, és akiben van ambíció, annak simán megnőhet a rizikóvállalási kedve. Szerintem.

tsabus UAE 2014.07.28. 13:52:21

Kedves Posztoló !
Öröm volt olvasni, hogy megtaláltátok a számításotokat, úgy lelkileg, mint anyagilag. Ha nem titok, elárulod, hogy melyik részén vagytok Angliának ? (Csak kíváncsiság és nyilván nem lakcímet akarok látni.)
Én a 48. évemet taposva, októberben csatlakozom a feleségemhez odakint. (Igaz, most sem Magyarországon vagyok, már egy ideje) A sok stressz után, most én is elgondolkodtam, hogy valami teljesen másba kellene kezdeni. Egyre többször érzem, hogy szívesen lennék postás, egy hegyi faluban. És ez nem is annyira vicc... :-) Vagy jó lenne repülőgépek közelében lenni, mert a repülés gyerekkori szerelmem. Szóval, megértem, hogy jól érzitek magatokat és még jól bele is tudom élni magam egy ilyen helyzetbe.
Sok sikert a jövőbeli terveitekhez, nektek pedig jó egészséget és sok szerencsét kívánok !

bpetya75 2014.07.28. 13:52:32

@Herr Géza:

Jedi-tanítvány, Te kis buta :-P

rezsöatya 2014.07.28. 13:54:09

@Herr Géza: google a baratod...

Kulonben jobb hogy van neki, mert a padanincs az olyan szomoru... :-(

rezsöatya 2014.07.28. 13:55:48

@charlieharper: ...raadasul harom honap szabadsaguk is van! :-)))

Evain 2014.07.28. 13:57:32

@charlieharper: no igen, nekem azóta nőtt meg egetverően a respektem minden olyan ember iránt, aki azt választotta hivatásul, hogy kisgyerekekkel foglalkozzon (ez nagyon hangsúlyos), mióta gyerekeim lettek. :)
Engem már a kettő is lefáraszt, hát még 10+

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.28. 14:02:52

@házelőtthinta: Ez egy esetben igaz lehet, ha mozgáskorlátozott az a tanár...
Neked fogalmad nincs róla, hogy egyetlen tanítási órára mennyit kell készülnie egy tanárnak, ismernie a gyerekek (adott esetben nem csak 20, hanem ha szakja is van, akkor x osztálynyi gyereknek) a családi hátterét, képességeit, ha osztályfőnök, akkor a tanulói családjai mindennapos életét nagy vonalakban, fejben tartani kisezer papírmunkához fontos jogszabályt, kitalálni mitől és hogyan lesz érdekes minden egyes nap az osztályban 10 hónapon keresztül.
A sokat szidott két hónapnyi szünetük se két hónap, ugyanúgy bejárnak, kielemeznek, értékelnek, új tanrendet készítenek, közreműködnek az iskolai órarend kitalálásában, tudod, amikor egy két négyzetméteres papíron vannak 2x1 cm-es kis téglalapok, amiben helyet kap minden tanerőnek minden órája, és ezt össze kell hangolniuk, van idejük ugyebár, ott a nyár... Amikor te nyaralsz, az ilyen benyögéseket próbálják kipihenni, meg a sok stresszt, ami éri őket egész évben, hogy lehetőleg ne a saját gyerekeiken töltsék ki.
Ha pedig olyan a személyiségük, és 99%-uk olyan, akkor felkarolnak és istápolnak lelkileg sérült, vagy tehetséges gyerekeket, míg bírják.
Sokszor a saját kajájukat adják oda a rászorulónak, vagy a csokijukat, mert sajnálják, és nem bírják nézni, ha kifordul a gyerek a padból az éhségtől.

Szerintem gondold át ezt...
Esetleg itt a lehetőség, hogy a kulimelódtól megszabadulj, menj és tanulj tanárnak, ücsörögj elképzelésed szerinti 6 órákat per nap.
Csak előtte valahogyan tudasd már légyszi, hogy milyen irányba ne menjünk, nem szeretném rád bízni a sajátjaimat...

vivike22 2014.07.28. 14:04:17

@Evain: teljesen igazad van! +1

firg_firg 2014.07.28. 14:05:08

@jewel79bp: "A párom mérnöki diplomáját amúgy nem kellett honosítani, csak az én tanári diplomámat kellett volna"

A mernoki melo gondolom annyira nemzetkozi mint a fizika torvenyei a MAGYAR tanari diploma erthetoen meg HOLLANDIABAN nem passzol annyira a helyi tantervhez. Matektanarral nem tudom mi lenne. Azt is szivatjak?

2014.07.28. 14:06:13

@tsabus:
" A sok stressz után, most én is elgondolkodtam, hogy valami teljesen másba kellene kezdeni. Egyre többször érzem, hogy szívesen lennék postás, egy hegyi faluban. És ez nem is annyira vicc... :-) "
En is valtani akarok, 60 evesen:) Azert megyek most is melozni, mert kell egy kis penz a valtashoz: kecskeket akarok tartan British Columbiaban novembertol:) Es ez nem vicc! Mexikoba koltozes elott ki akarom probalni. Meg vissza a gyokerekhez, elvegre parasztgyerek vagyok:) Tele van mindenem a varosi elettel, a sok hulyevel, aki korulvesz ugy a munkaban, mint a hetkoznapi eletben.
Engem is erdekelt regebben a repules, helikopterpilota akartam lenni, vezettem motoros gepet is, Miskolcon. Szerencsere kinottem ebbol az almombol.
Most irany a gyapotfoldek:)
Ja, nyaron szeretnek tanar lenni, telen pedig farmer:) (kanadai alommunka, nem az en otletem, de tetszik) :)))

firg_firg 2014.07.28. 14:07:14

@tsabus: "Egyre többször érzem, hogy szívesen lennék postás, egy hegyi faluban"

Ez angliaban tenyleg nehez lesz. A repulogepes dolog megoldhato.

rezsöatya 2014.07.28. 14:09:12

@Evain: erdekes hozzaallas... engem nemhogy a sajat harom nem faraszt(ott) le, de pl. ifjukoromban ovobacsi szerettem volna lenni, csak akkor meg nem lehetett ffi, de kesobb is szakkoroket vezetve, vagy barmikor megtalaltam a kozos hangot piciktol nagyokig.

rezsöatya 2014.07.28. 14:10:31

@nezzazegfele ♥ 2 darabban [Hu ]: postast is kerestek nemreg itt a faluban... a Temze volgye sem csunya hely

jewel79bp 2014.07.28. 14:11:47

@firg_firg: persze, teljesen érthető. Szerintem a matekot is más módszerrel magyarázzák, pl máshogy tanulnak osztani, az biztos. A szakkifejezésekről nem is beszélve. Amúgy még a folyóírást is máshogy tanulják, mások a betűk.

bpetya75 2014.07.28. 14:11:50

@Evain:

Hát igen. Komoly tapasztalás 2-3-+ gyerek ;-)

Mi is észrevettük magunkon, hogy kipihentebben mennyivel jobban tudjuk kezelni a lányok játszmáit. A skanzen szigeten sétáltunk Helsinkiben (nem ez a neve, de a rossebb tudta megjegyezni), amikor a kicsi előállt vele, hogy ő anya kezét akarja fogni, de pont azt, amit a nővére. A másik kéz nem volt jó, mert azon karkötő van, nem gyűrű. Az enyém se volt jó, meg a nagylányé sem. Kisnővérét akarta mindenáron kitúrni. Szerencsére volt türelmünk a hisztihez, így végül elfogadta a helyzetet, de csak 5-6 perc sikertelen könnyezős, üvöltős ráhatás után. Aki egy osztálynyi gyereket tud kezelni, pláne tanítani, az szerintem is maximális tiszteletet érdemel.

tsabus UAE 2014.07.28. 14:13:39

@Cascabel: "Szerencsere kinottem ebbol az almombol."
Szerencsére ??
OFF
Egy ismerősöm (volt kolléga) már a negyvenes éveiben járt, mikor polgári pilóta lett. Most hol B737, hol B747, hol pedig A380 fülkéjéből nézi a napkeltét. Nyilván, nem a nulláról kezdte, de akkor is... Habár, az élet néhány dolgában számomra elfogadhatatlan nézeteket vall, én lélekben kalapot emelek előtte.
ON

SzZoole 2014.07.28. 14:15:13

@Evain: varjal,Te meg nagyon az elejen jarsz a gyerekneveleben,hiszen a tieid meg nagyon fiatalok.
Az en lanyom decemberben lesz 18 a fiam meg aprilisban volt 15 eves.
Ha most lefarasztanak mi lesz meg kesobb?
Tudod,hogy mennyire igas a mondas,hogy kis gyerek kis gond nagy gyerek nagy gond
En mar csak tudom,40 evesen mar kopasz vagyok:))))))))))))

bpetya75 2014.07.28. 14:15:31

@rezsöatya:

Szerintem @Evain: hozzáállása nem különösebben érdekes, inkább normális. Ha ez neked ilyen jól ment, akkor vagy nagyon jó természetű ember lehetsz (és/vagy a gyerekeid azok) vagy Isten adta tehetséged van a kölkekhez ;-)

rezsöatya 2014.07.28. 14:16:11

Amugy szerintem vannak a kommentelok kozott ffiak, akik szivesen takaritananak ebben a suliban! :-P

www.somersetcountygazette.co.uk/news/taunton_news/4569614.GCSE_results__Praising_standards_at_Wellington_School/

Es ajanlom megtekintesre a Good Will Hunting c. filmet...

tsabus UAE 2014.07.28. 14:17:17

@HardPötty: Mi meg Derby-ban fogunk lébecolni :-)

Evain 2014.07.28. 14:18:23

@rezsöatya: miért? Szerinted mindenki születetten képes angyali türelemmel kezelni a gyerekeket? Ez teljesen habitus kérdése. Viszont azt sem mondhatod, hogy aki nem a megfelelő habitusú, az ne vállaljon gyereked, nemde? Ám ha már így adódott, akkor a más habitusúak is igyekezhetnek a legjobbat kihozni a helyzetből.
Bevallom, nekem nem megy csípőből, függetlenül attól, hogy bármit megtennék értük, és imádom őket.
Tudom, hogy te látatlanban nem kedvelsz túlzottan, és lehet, hogy emiatt még kevesebb leszek a szemedben, de nem szégyellem bevallani, hogy nekem ez nem az erősségem. Próbálom máshogy ellensúlyozni. :)

rezsöatya 2014.07.28. 14:19:39

@bpetya75: nem tudom. Nekem az a normalis, hogy nem farasztanak a gyerekek, hanem epp hogy pluszt kapok toluk. Akar sajat, akar mase

Az megvan?:

"Az idegbaj oroklodik. En is a gyerekeimtol kaptam...!" :-)))))

Evain 2014.07.28. 14:20:47

@Zoole[uk]: látod, én ilyen hülyén vagyok bekötve. Ahogy fejlődnek, egyre könnyebb. :s

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.28. 14:22:17

@rezsöatya: Hm... Oxfordból is kaptunk ajánlatot :)

@Zoole[uk]: A hajhullást csak a padló állíthatja meg... :D

SzZoole 2014.07.28. 14:23:32

@HardPötty: akkor nem is laktok olyan messze tolunk 40-50 perc autoval,de @rezsöatya: ott lakik nem messze toletek.

rezsöatya 2014.07.28. 14:25:59

@Evain: ???? Hogy lehet valakit latatlanban nem kedvelni? (Valami remlik, hogy nem tetszett a posztod, de egy csomo hozzaszolasod igen, bocs, hogy nem dicserlek minden alkalommal! :-) )
A kis robogos Evaint (latatlanban)
elkepzelve belevalo csajszinak tartom!

Szoval a kornyezetemben csupa olyan szulo volt, hogy en ereztem magam kellemetlenul, hogy soha egy pillanatig nem ereztem nyugnek a gyerekeimet...
Bennem lehet a hiba... :-)

SzZoole 2014.07.28. 14:26:54

@Evain: ne szivd,ugy fel,csak vicceltem.Termeszetesen minden perc egyut let orom szamomra a gyermekeimel,szerintem neked is:)))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.07.28. 14:27:46

@rezsöatya: Én meg a Németh Kálmán általános isibe jártam Fóton, fafaragást viszont Erzsébeten tanultam :).

adg 2014.07.28. 14:28:06

@^LutheR^: @Babette.: Nem csak, hogy tök mindegy, hanem egyenesen sokkal rosszabb átiratni az órákat. A számla a tulajnak kell, és hajtsa be a bérlőn a rezsit. Ha a bérlő kapja meg a csekket, könnyebben ki tudja játszani a tulajt. "Ó, elkevertem a számlát, de istibizti befizettem." És meg sem mondják a tulajnak, hogy tartozás van.
Aztán, ha majd egyszercsak eltűnik a bérlő, lehet szarakodni az óra visszaszerzésével.
Max telefon, net, amit nemfizetés esetén kikapcsolnak gyorsan, de gáz-villany-víz soha.

Én játszottam már ilyet, nem buli. Mi is kiadtunk egy lakást aprópénzért egy szerencsétlen családnak. Azt sem nagyon tudták fizetni, egyszer meg csak úgy eltűntek. A hűtővel, a szekrénysorral együtt, csak pár csekket hagytak. A végén kiszámoltuk, hogy annyit fizettek, ami pont betakarta a ránkhagyott csekkeket. Így csak a bútor lett a bukta, nem nagy kár. És legalább nem cseszték szét a lakást...

2014.07.28. 14:28:34

@bpetya75: te vagy az igazi lanyos apa. Nekem csak azt kell tulelnem, hohy minden pokot elfogjon es a kezere csapjon, hogy vegre spiderman lehessen

rezsöatya 2014.07.28. 14:29:38

@Zoole[uk]: dolgos emberek laknak errefele... :-)))

SzZoole 2014.07.28. 14:30:29

@nezzazegfele ♥ 2 darabban [Hu ]: nem esik le odaig,minden masnap borotvalom,most kepzeld el kopasz agyon tetovalt nagy fekete pobedas vagyok:)))

bpetya75 2014.07.28. 14:30:34

@rezsöatya:

Már nem vagyok újszülött, Atyám ;-P

Nem is arról van szó, hogy folyton fárasztóak lennének, de olykor igencsak. Minap panasz volt a középsőnkre a nyári napköziből. Kiderült, hogy szabályosan őrjöngve nekiesett a nővérének.

Ahogy lassan összeállt a kép kettejük, meg az egyik rájuk felügyelő barátunk elmondásából, mindkettejükkel komolyan el kellett beszélgetnünk. Ha ez a szitu egy feszültebb napon esik be, akkor bizony közel kerülünk az agybajhoz.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.28. 14:32:17

@charlieharper: a fürdőszobában szőnyeg mennyire tipikus Angliában? én több helyen is láttam (de nem tudom, ez mennyire jelemző). na az még egy wtf élmény.

én vetettem fel először a tanárként takarítást, nem akartam lenézni ezt a munkát, nem nézem le, de ilyen háttérrel szerintem a legtöbb ember visszalépésnek élné meg, ezért furcsállottam és értetlenkedtem.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.07.28. 14:32:21

@bpetya75: Én is leveszem a kalapom a pedagógusok előtt (azért vannak kivételek...). Szerintem a nehézségi pálya valahogy így néz ki:

a bölcsi még remek, aranyos kis picurok, keresik a gondozónők kedvét

az ovi még oké, már beszélnek, önállóak, azért vannak már problémásabb kiskölykök

alsó tagozat, kb mint az ovi, a gyerekek szeretnek a tanító kedvére tenni, igyekeznek

fölső tagozat, kinyílik a csipájuk, már a haver a mérce, nem a tanár, még kevésbé a szülő, katasztrófahelyzetek egy-két kezelhetetlen gyerkőc miatt

középiskola, vegyes, vegyes, lassan felnőnek a kölykök

főiskola, egyetem, szuper, végre felnőttek között

SzZoole 2014.07.28. 14:32:30

@rezsöatya: hat nem semmi kornyek a tietek az biztos:)))

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.28. 14:33:16

@adg [Au, Darwin]: berlonek se buli lenni. en hosszu ideig bereltem egy lakast, neha csusztam csekkel, de a tulaj rendes volt, nem hoborgott. a dijat alig emelte, kifizetodobb volt neki, h evekig nem kell berlot keresnie.
meg ki is festettuk a lakast.
a vegen megis tok boszme volt, a kodos kepviselo nem konyvelt le ket csekket a kozos koltsegrol, es hiaba mutattam a befizetest, ujra ki akarta fizettetni.
9 ev jo kapcsolat utan csak ezert rosszban valtunk el.
nekem ez tok rossz elmeny.

rezsöatya 2014.07.28. 14:35:19

@Zoole[uk]: csak az ablakbol a kilatast tudnam feledni!!! :-))))

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.28. 14:35:41

@bpetya75: Nálunk most van a fordulópont. A két hét távollét alatt mindkettő rájött, hogy egymással sokkal nagyobb buli lenni, mint külön. Végre játszanak, végre a nagy tanítja a kicsit, a kicsi meg segítséget kér tőle.
Hosszú, rögös út vezetett eddig, legyőztünk pár (házi)sárkányt, de csak kialakul... :)

@Zoole[uk]: Elképzeltem... :)))

SzZoole 2014.07.28. 14:36:22

@rezsöatya: meg 10 imadkozo pakit:)))

Evain 2014.07.28. 14:37:34

@rezsöatya: hopp, akkor én kérek elnézést, valamiért az volt a benyomásom, hogy nem csípsz. :D

Azért ufónak ne érezd magad, inkább kivételesen szerencsésnek. Bevallom nekem lelkiismeretfuralást okozott nagyon nagyon sokáig, hogy nem vagyok képes olyan természetesen csinálni, ahogy te meséled. :)

@Zoole[uk]: nem vettem zokon. :)
Most mesélek valamit. Múlt héten vettem egy új gombfesték készletet a gyerekeknek. Semmi extra, egy teljesen átlagos készlet. A fiam még aznap ki akarta próbálni, meg is kapta a szokásos üres lapot, ecsetet, vizet, papíralátétet. 5 perc múlva egy olyan festett lapot tett elém, amitől leesett az állam, aztán elpityeredtem magam. Mi volt a lapon? Tök mindegy. Azért pityeredtem el magam, mert ezt a kézséget minden kétséget kizáróan tőlem örökölhette csak, és tudom, hogy ez a kézség, ha odafigyelnek rá, mennyi örömet okozhat még neki. Ezért. Bah, a gyerekeim születése óta többet pityeregtem, mint az azt megelőző 35 évben. :P

adg 2014.07.28. 14:37:35

Azt a "biztonsági" melót nem volt kár otthagyni. Az kb olyan nagyszerű karrier (legalábbis az elmondott formában), mint magyarországi viszonyok közt az adóellenőr, parkolóőr, bkv jegykezelő, behajtó, vagy valami középkori ítéletvégrehajtó és társaik.
Van aki élvezi, és lekesen csinálja, de annak nem szabadna, aki meg normálisan csinálná, az meg általában nem akarja, legfeljebb rászakad valahogy, mint a posztolóra.

Sose bánd a tecsós állásodat, nem kár érte. :)

rezsöatya 2014.07.28. 14:37:39

@Zoole[uk]: es mind Kelet fele nez...! :-)))

Szilvana1[Bucks, UK] 2014.07.28. 14:37:57

Én esküszöm nem értem ezeket a sztorikat. Kimegyek Angliába takarítani és hú de jó nekem, révbe értem. Sehol egy cél, motiváció a többre, jobbra, tanulni esetleg a nyelvet, szakmàt és tovább lépni a mosogatok/takarítok/raktàros vagyok körből? ?

bpetya75 2014.07.28. 14:38:25

@charlieharper:

Mindenkinek a maga keresztje :-D

@zöldeketbeszélek:

Nagyjából. Az alsó, főleg a 3-4. már inkább a felsőhöz írtakhoz hasonlít.

SzZoole 2014.07.28. 14:38:32

@nezzazegfele ♥ 2 darabban [Hu ]: jovohet csutortokon indulunk latogatoba haza,biztos,hogy ne kanyarodjunk el feletek?:)))

rezsöatya 2014.07.28. 14:44:14

@Evain: nem csipsz. Sult krumpli! :-P

Es most unnepelyesen megdicserlek(!): a leheto legjobb, ha ceruzat, ecsetet adsz a kezukbe (vesszoparipam ez, meg hivatasombol kifolyolag is!). Van olyan rajz a gyerekeimtol, amit kihoztam magammal Angliaba, pedig mar felnottek...

bpetya75 2014.07.28. 14:45:26

@nezzazegfele ♥ 2 darabban [Hu ]:

Ők is jól el tudnak lenni egymással, de ha vannak más gyerekek is, akkor könnyen meg van a baj. A nagyból ugyanis még nem sikerült "kipofozni" a megfelelési kényszerét. Ő konkrétan mindenkinek meg akar felelni. Talán az egyetlen kivétel a nagyhúga. Aki viszont piszkosul temperamentumos, ugyanakkor vágyik a nővére figyelmére és szeretet megnyilvánulásaira. Ha nem kap eleget és besokall, akkor durván fúriásodik. Szerencse, hogy az érintés az elsődleges szeretetnyelve, mint nekem, így ki tudom dögönyözni belőle a kisördögöt. Idővel. Nagylánnyal meg asszonykámnak kell ilyenkor foglalkozni, neki más kell a megnyugváshoz.

SzZoole 2014.07.28. 14:45:35

@rezsöatya: akkor nyugat felol 10 segget latsz?:)))

adg 2014.07.28. 14:46:23

@Babette.: Hát ez is szép. Nem lehetett az egy akkora összeg, hogy megérje a vitát, inkább a "ködös" képviselőt kellett volna előszedni, hogy ha megvan a nyugta, akkor mi van?

A képviselővel mi is szívtunk, egyszer csak elveszett, és elvitte a ház 8 millióját is. Plusz jó ideig nem fizetett a gázért. A teljes könyvelést, meg minden vackot szintén elvitte, hogy nehezebb legyen visszafejteni az adatokat. Azért részben sikerült az új csajnak összerakni a dolgokat, de a nyolc misit össze kellett hirtelen dobni. 50 lakásnak. Jó poén volt. Egyszer a fűtést is kikapcsolták, tél közepén. Volt boldogság, szerencse, hogy nem laktunk ott...

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.28. 14:47:06

@házelőtthinta: mintha azt mondtad volna, anyád tanár volt vagy óvónő? akkor szerintem azért tudod, hogy nem napi 6 óra láblógatás. vagy ha ezt láttad a családodban, akkor jobb is, hogy az illető már nem tanít. ha tisztességesen csinálja az ember, nemcsak bemegy az osztályba és hadovál, akkor "kicsikét" többet kell dolgozni, és egy "kicsikét" stresszesebb a dolog.
de ezt szerintem kb mindenki tudja, te is, csak megint direkt kevered a szart.

Evain 2014.07.28. 14:50:12

@rezsöatya: No pont ezért meséltem ezt a sztorit, mert gyerekkorom egyik legszebb és legmeghatározóbb élménye volt a festés/rajzolás/szobrászkodás. :) A hagyatékom egyik darabja a rajzmappám, amiben gyerekkorom óta gyűjtögetem a kreálmányaimat. :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.28. 14:53:34

@charlieharper: ami az ülést illeti, amikor otthon dolgozok (okostáblára megcsinálni mindent pl a laptopon, akármit javítani, kötelező olvasmányt előre elolvasni, stb, jobban szeretem otthon, a suliban soha nincs az embernek öt perc csendje és nyugta), akkor azt általában ágyban párnák közt szoktam, a hasamon a laptoppal.
szóval csak (meztelenül) fetrengek napi több órán át munka címszó alatt :-)

bpetya75 2014.07.28. 14:54:40

@Babette.:

Teljesen máshogy fogalmaznak. Meg mi lenne benne a buli? Persze attól még lehet igazad, hogy én nem értem, mi a jó benne, ha így van.

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.28. 14:58:14

@Zoole[uk]: imadkoznak? akkor nagy baj nem lehet.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.07.28. 14:58:58

@nezzazegfele ♥ 2 darabban [Hu ]:

Tehát a tanáraink anyáink helyett anyáink...ugye? Annyira jó fejek ezek a tanárok hogy engem csak háromszor akartak kirugatni a gimiből, egyszer rámkentek egy lopást is és a rendőröknek is előadták hogy teljesen elképzelhető hogy én tolvaj vagyok. Folyton szivattak, mert a kevésbé szorgalmas diákoknak ez volt nálunk a sorsa.

Mi volt a bűnöm tulajdonképpen? Nem voltam túl jó tanuló, ennyi az egész. És ez az ország egyik legjobb gimnáziumában történt. Na ennyit a jó tanárokról akik élnek halnak a gyerekekért.

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.28. 15:00:17

@Szilvana1: honnan tudod, h nincs? csak mert nem irta le?

SzZoole 2014.07.28. 15:00:43

@Babette.: az imadkozasbol nem,csak ne a jihadra keszuljenek.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.07.28. 15:01:20

@bpetya75: karkotot attenni masik kezre, mindenki hepi :) nalunk olyan varians volt, hogy mindketto a karkotos kezemet akarta fogni! Es sajnos nem volt nalam extra csingilingi.

Evain 2014.07.28. 15:03:33

@Babette.: jogos, elírtam, nem is egyszer. :s

bpetya75 2014.07.28. 15:03:51

@házelőtthinta:

Szóval a tiéd az egyetlen létező valóság? Az emberek pont olyanok, amilyennek te ismered őket, meg a világ is pont olyan. 13. emelet. Nézd meg.

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.28. 15:04:08

@adg [Au, Darwin]: obaszki. milyen emberek vannak.

elmentunk a kk-hoz, o megmutatta, h nincs lekonyvelve, es allitotta, h az bizonyitek, a csekkjeim nem, es nekem kene a postan lekovettetni oket 5ezerert.
a ket csekk 12 ezer volt.
mondtam, nyaljanak sot, engen nem huznak le.
a konyveles egy dosos program volt, amiben a szemem lattara irt at adatokat kozvetlenul.

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.28. 15:05:46

@bpetya75: azt en sem tudom.

de neked nem gyanus, h mindig csak egy ilyenunk van? eloszor toki, majd max, most hinta.
?

Herr Géza 2014.07.28. 15:06:20

@bpetya75: @rezsöatya: Na most azért már, ámbár: nem akarok olyan kis nyelvi .... lenni, de mifelénk a neveket nagy bötüvel írják, ráadásul a Padawan dupla "vé"-vel vagyon + én valahogy kimaradtam a Star Wars örületböl, hát akkor honnan kéne tudnom ???
A Google-bácsi is csak így segített, mert a Jedivel párban, már tiszta volt az ügy...
Jól van na, hát hülye vagyok. :))))

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.28. 15:07:39

@Evain: csak ezert mondtam:D
es akkor meg Zolee-nak nem is mondtam,hogy nem hadj, hanem hadd.
es mindezt csakis rezsoatya kedveert, h ne csalodjon bennem.

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.28. 15:08:46

@Herr Géza: hat en ugy tudom, ez a szo nem a star warsbol ered...

2014.07.28. 15:12:10

@házelőtthinta:

Tanárnak lenni baromi nehéz fizikailag is. Épp úgy végig kell állnod a napot, mint a hambisütő mellett. Plusz beszélned kell órákon keresztül. Vannak megúszós tanórák persze, ahol pl. dolgozat van, ott le lehet ülni, meg csendben lehet maradni. De a nap nagyrésze akkor is szopóág fizikailag is.

Egyébként én sem nagyon szeretem a tanárokat... vagy inkább mondjuk úgy, bizalmatlan és gyanakvó vagyok velük szemben.

De ennek pont az az oka, hogy az egy nehéz meló. Érzelmileg is baromi nehéz, ki is szoktak égni tőle -- és pont ezért találkozik annyi beleszarós, rosszindulatú, tökfej tanárral az ember, mert azalatt a 20-30 év alatt, amióta csinálják, valami eltörött.

Nem tudnának nekem annyit fizetni, hogy iskolában tanítsak... tényleg az ultimate szopóroller munka, fizikailag, érzelmileg, mindenhogy.

rezsöatya 2014.07.28. 15:13:12

@Babette.: most ezt muszaj???

Akarhanyszor hibat latok/vetek, most mar ugyis te jutsz eszembe... mondd, csuklasz rendesen???

:D

SzZoole 2014.07.28. 15:16:06

@Herr Géza: akkor a hires Jedi koszonest sem ismered?
Az ero legyen veled!!!
(A csajod meg velem):))))))

Evain 2014.07.28. 15:16:27

@Réka ‎: hát bármennyire is hízelgő az érdeklődésed, azért ezeket nem teszem ki a netre, túl személyes. :)

@Babette.: eddie? Te vagy az? :D

2014.07.28. 15:19:08

Szepek a kepek nagyon. Meg sose lattam ilyen lapos beachet. :D

Herr Géza 2014.07.28. 15:19:24

@Babette.: Ne nálam reklamálj, én csak bevertem a Goggle-ba a szót és csupa Jedi-s/Star Wars-os találat jött.... :)))

SzZoole 2014.07.28. 15:20:26

@Babette.: hat igen ez soha nem volt az erosegem.

Evain 2014.07.28. 15:23:57

@Herr Géza: erre mondok jobbat. Múltkor kerestem anyagot, és a következő kulcsszavakat írtam be a google.com-ra:
blueprint+camera+outline

A találatok között a negyedik a Millenium Falcon blueprintje volt, a kábé tizedik meg az AT/AT birodalmi lépegető blueprintje. Fél délután ezen röhögtünk a kollégákkal. :D

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.28. 15:24:16

@Zoole[uk]: Ezt a helyet úgy akarom elfelejteni, hogy rémálmomban se jöjjön elő. Egy semleges helyen lehet szó találkozásról, ha minden jól megy, és összejön amit tervezünk a gyerekeknek meglepiként.
Térjünk rá vissza később, a holnapig nem látok most el...

@bpetya75: Akárha az én gyerekeimről írtál volna...

@Dragonlady (now in Thailand): :)))

@házelőtthinta: Olvasd el figyelmesebben amit írtam.

A gimiben szívattak, ezért egész életedre cipelni akarod azt a terhet? Tedd le.
A fogalmazásmódod alapján sokkal több van a fejedben, mint amit sugalmazol magadról.
Nem véletlen, hogy mindenki arra biztat: tanulj valamit. Bármit. Csak tanulj.
Ha a tanulásban ezek a rossz élmények hátráltatnak, akkor szeretném elmondani, hogy a felnőttképzésben kissé másképpen van.
Egyenrangú félként kezelik a tanulót.
Neked arra lenne szükséged.
Szerintem megerősödnél lelkileg.

@Th's child: Erről jut eszembe: nem találkoztam olyan tanárral, aki 1-2 év után ne kapott volna rendszeresen hangszálgyulladást.

2014.07.28. 15:25:21

@Th's child: Ez nagyon-nagyon szomoru, hogy ilyen sokan igy latjak, vagyishogy sokaknak van ilyen rossz elmenye.

En szivesen tanitanek, ha oreg mester leszek mar :D Nekem ugyanis nagyon jo tanaraim voltak (nyilvan nem mind :D), de akik nyomot hagytak bennem mind lelkesek voltak azert, ami az o tantargyuk volt, es imadtak ezt atadni, lelkiismereti kerdes volt nekik, hogy mi mind megkapjuk azt a csodalatos sok tudast az o csodalatos targyukrol :D Engem is inspiralt, hogy en is elmelyuljek bizonyos dolgokban, es fejlodjek, nagyon sokat kaptam toluk, minden ertelemben.

Es ha oreg leszek, enis ilyen szeretnek lenni :D

Herr Géza 2014.07.28. 15:26:12

@Zoole[uk]: Az elsö felét igen.... :DDD Mit csináljak, annak idején a filmet (az elsöt) láttam ugyan, de olyan mély benyomást nem tett rám, hogy onnantól kezdve Jedi-nek öltözzek meg lézerkardozzak, etc.Addigra már túl voltam a hard-core sci-fi-rajongáson (Asimov és társai, na meg a Galaktika magazin lesése az újságosnál...). Hiába no, vén vagyok.... :)))))

Herr Géza 2014.07.28. 15:30:01

@Evain: Beee, az "én" Google-om nem azokat adja az élen.... :)))))

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.28. 15:30:59

@nezzazegfele ♥ 2 darabban [Hu ]: hangszálgyulladást még soha nem kaptam, agyvérzés közeli állapot viszont gyakran szokott kerülgetni. március 7-én dolgoztam utoljára, még mindig nem hiányzik az iskola :-)
megjegyzem, az alkalmankénti hülye főnök, töketlen kollégák, avagy a teljesen megkergült szülők szerintem durvább, mint egy csoport gyerek átlagos napon.

Evain 2014.07.28. 15:31:32

@Herr Géza: a témához kapcsolódóan akkor most jól lerombolom az eddigi imázsomat, és töredelmesen bevallom, hogy nekem a bakancslistámon dobogós helyet foglal el az egyik Comic Con meglátogatása. Természetesen jelmezben. :)

SzZoole 2014.07.28. 15:34:02

@Herr Géza: az elso fele valos csak.A masodik csak vicc,persze nem mindenkit fogott meg a film.
Ugye legeloszor volt a 4-5-6.resz,utanna fogattak az 1-2-3 reszt es most van egy ujjabb trilogia kilatasban a 7-8-9.resz.

2014.07.28. 15:34:44

@házelőtthinta: De ha nem voltál szorgalmas, mit kerestél az egyik legjobb iskolában? Nem volt felvételi vagy csak a körzet miatt tévedtél oda? Nem, a tanárnők nem az anyjuk a diáknak. A tanárnő a saját gyerekének az anyja. Ahogy te sem lelkesedsz a munkádért, legalábbis nekem úgy tűnt eddig, minden szakmában vannak, még a tanárok közt is olyanok aki belecsinálnak az egészbe. Na de mindenki? Ugye te sem így gondolod. Eddig csak a munkáddal volt gond, az országgal, az állammal, a fizetéssel, most már megyünk visszafelé az iskolába? Remélem a szüleid nem kerülnek be a sorba. Miután még sosem szóltam hozzád azt azért el kell mondanom, csak azért nem kötözködtem veled mert én sem vagyok oda a külföldi életért és nagyon szeretek otthon lenni. Igaz az én helyzetem egy kicsit speciális, de ettől függetlenül tökéletesen értem és elfogadom a külföldre kitelepülők indokát és el is hiszem a beszámolóikat, veled ellentétben. Mondá ezt egy volt tanár DD
Ui. Sokkal jobban szerettem a vagány, ámde nem mindentudó diákokat mint a sunyi kitűnőket. Azt kell mondjam, peched volt. Már az iskolában is.

SzZoole 2014.07.28. 15:35:08

@rezsöatya: ertettem atyam,engedelyt kerek kussolni:)))

Szilvana1[Bucks, UK] 2014.07.28. 15:35:25

@Babette.: Igazad van, lehet hogy a kisebbséghez tartozik és van más cél is. De miért ne írnà le??

Herr Géza 2014.07.28. 15:36:01

@Evain: Az király lesz !! Küldjél képet! :))))

rezsöatya 2014.07.28. 15:36:14

@Babette.: "... mindig csak egy ilyenunk van..."

Errol ez jut eszembe:

Egy luxusvendéglőben egy házaspár ebédel. 
Egyszer érkezik egy gyönyörű, csinos, fiatal nő és megcsókolja a férjet.
A felesége felháborodva, önmagából kikelve kérdi:
- Ki ez a ku..va? 
A férj, teljesen nyugodtan
- A szeretőm.
-Én ezt nem tűröm, elválunk, visszaköltözöm a szüleimhez - ordítja a feleség.
- Jó szívem - mondja a férj - váljunk. De tudod, hogy akkor nincs több hawaii nyaralás, karácsonyi bevásárlás Párizsban, sízés az Alpokban, és még sorolhatnám...
Mély csend következik, csak az evőeszközök csilingelése hallatszik.
Egyszercsak belép az étterembe a család egyik barátja, jobbján szintén egy csinos fiatal nővel. 
A feleség ismét felháborodva:
- Ki az a nő ott Bélával???
- A szeretője - mondja a férj ugyanazzal a nyugalommal.
Kis csend következik, majd a feleség megszólal
- A miénk szebb!

Herr Géza 2014.07.28. 15:38:58

@Zoole[uk]: " Ugye legeloszor volt a 4-5-6.resz,utanna fogattak az 1-2-3 reszt es most van egy ujjabb trilogia kilatasban a 7-8-9.resz."

What the fuck? Elöször a 4. rész ? Most már teljesen összezavarsz, mondjuk eddig azt sem tudtam hány készült belöle.... Jónak mondod. :)))))))

Evain 2014.07.28. 15:39:10

@Herr Géza: Jó. Hivatalosan ígéretet teszek rá. :)

SzZoole 2014.07.28. 15:42:01

@Herr Géza: tudod Geza a google es a Wikipedia a baratod:)))

Herr Géza 2014.07.28. 15:42:17

@rezsöatya: Bruhahaha.... K. jó! Thanks!!! :)))

Herr Géza 2014.07.28. 15:43:52

@Zoole[uk]: Ha sokat hecceltek, mindjárt átváltok a másik nickemre.... :))))))

rezsöatya 2014.07.28. 15:47:11

@zöldeketbeszélek: igen. Mert a jatekboltokban is a Barbi 10 £, az elvalt Barbi meg 1500 £. Ugyanis ahhoz jar még Ken nyaraloja, Ken autoja, Ken jachtja is...

:D

SzZoole 2014.07.28. 15:48:34

@rezsöatya: nekem nincs bajom vele,sot meg szorakoztato is,hogy milyen indulatokat valt ki masokbol.
A nyakam mernem ra tenni,hogy csak szivatja a jo nepet.A nepnek meg cirkusz kell,hat meg kapjak:)))

SzZoole 2014.07.28. 15:49:59

@Herr Géza: halvany lila fingom sincs,de komolyan:)))

Herr Géza 2014.07.28. 15:50:48

@rezsöatya: A Herr Schaukel. (Vazze, kb. 1 percig tartott, mire beugrott hogy van németül.....) :))))

Herr Géza 2014.07.28. 15:53:27

@Zoole[uk]: Mr. Swing ! Mondjuk fingom sincs, hogy korrekt-e így... ???

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.28. 15:54:45

@rezsöatya: o, ne is mondd, tegnap arra ebredtem, hogy csuklok:D

SzZoole 2014.07.28. 15:55:24

@Herr Géza: yes Mr. Gejza it's correct.

rezsöatya 2014.07.28. 15:55:34

@Herr Géza: jawohl, schwer zu denken in einen Küche...

Morgo1229 2014.07.28. 15:56:04

@bpetya75: biztos hallottal mar errol az uriemberrol. Most idekopizom. Szoval a lenyeg kabe (az en egyszeru lenyemnek), ha unnad elolvasni, hogy mikor eljutottal egy szintre akkor tudsz a kovetkezoert aggodni. En magamon azt vettem eszre, hogy peldaul mikor kisebb volt a fiam gyakran betegeskedett. Amint ritkultak a betegsegek elkezdtem magammal foglalkozni, eljartam tornazni mondjuk... Ez igy ertheto ? Bocs ha nem :-)
Nem arrol van szo, hogy nem tudok multitaskingolni...

Abraham Maslow szerint az emberi szükségleteket hierarchikusan lehet rangsorolni.
A sokféle motívum, a sokféle szükséglet a cselekvés szempontjából nem egyenrangú. A motívumkutatások szerint az emberek először a legfontosabb, legsürgősebb szükségleteiket elégítik ki. A fontossági sorrend felállítása sokszor konfliktusokhoz vezet.
1.A piramis alján az alapszükségletek, a létfenntartáshoz kapcsolódó szükségletek helyezkednek el.
2.A létfenntartás megteremtése magával hozza a biztonsági szükségletek kialakulását: ez a megszerzett javak megóvását, védelmét jelenti.
3.A szociális szükségletek az ember társas lény mivoltából fakadnak. A szociális szükséglet kapcsolatteremtési, összetartozási szükséglet. Ennek kielégítése érdekében törekszik jó családi, érdeklődésének, gondolkodásmódjának megfelelő baráti, munkahelyi kapcsolatokra.
4.Az ember igyekszik megtalálni helyét a többiek, a társai között, ebből fakad az elismerés iránti szükséglete: igyekszik elfogadtatni magát, elismertetni egyéniségét, képességét, rátermettségét.
5.A piramis csúcsán az önmegvalósítás szükséglete áll. Az emberek egy része erős késztetést érez arra, hogy képességét, tehetségét maximálisan kihasználja.

wuaaa 2014.07.28. 15:56:05

@házelőtthinta:

"...egyszer rámkentek egy lopást is és a rendőröknek is előadták hogy teljesen elképzelhető hogy én tolvaj vagyok.."

wallstcheatsheet.com/wp-content/uploads/2010/04/ronald-mcdonald-is-arrested-in.jpg

vivike22 2014.07.28. 15:56:11

@Szilvana1: Leirta fentebb a hozzaszolasokban.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.07.28. 15:56:15

@bpetya75:

Véletlenül benéztem. Mit látok: rólam van szó, miután hetek óta nem vagyok itt. Igen, én is tudtam, hogy nélkülem a blog nem fog menni. Hinta képtelen betölteni az általam hagyott hatalmas űrt, bár valóban igyekszik.

Herr Géza 2014.07.28. 15:59:05

@Zoole[uk]: Állj, te honnan ismered Gejzát ???

Morgo1229 2014.07.28. 16:00:34

@maxval, a gondolkodó birca: Udv !
Melyik blog nem fog menni ? A Hataratkelo ?

Herr Géza 2014.07.28. 16:01:07

@maxval, a gondolkodó birca:

"Véletlenül benéztem." Aha. Óránként, és most végre bingóóó... :)))))))

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.28. 16:19:05

@nezzazegfele ♥ 2 darabban [Hu ]: ez nem fog menni. ez jatszma. tok bajban lenne, ha egyszer nem lenne miert panaszkodnia.

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.28. 16:21:18

@Szilvana1: lehet, hogy azert, mert egyszeruen eszebe sem jutott, hogy errol beszeljen, csak az oromet akarta megosztani.

NIKI LAURA 2014.07.28. 16:26:39

@tsabus: ne ulj fel mindennek,
egy 737 utan 747 eg es fold,rengetek training,repult ora,total mas.
Egy Boeing utan egy Airbus ,annyi az azonossag,hogy mindkettonek szarnya van.
Total masok a kezelo szervek,a sebessegek,a karok,kapcsolok,kormanyok....ajellemzobb,ha A319,320 repult,majd 4 hajtomus A340 transatlanti jaraton...utana A380..de hogy Boeingrol valtott,az nem hiheto.

tableno 2014.07.28. 16:29:47

@rezsöatya: erre viszont Gábor Zsazsa örökbecsű mondásával felelnék: "remekül értek a háztartáshoz. Ha elválok egy férfitől, mindig megtartom a házát!"

NIKI LAURA 2014.07.28. 16:31:19

A tanari allasrol: sirnak,rinak...de 2-3e/h korrepetalnak,nem kell fizikai munkat vegezni,egesz nyar szabad,es a Mo kepzes foximaxi akreditaciok csinaljak.

Nem is erdemelnek tobbet,mint egy minimalber...azt nem elvitatva,hogy - reszben- "kezukben" a jovo..

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.28. 16:35:10

@Zoole[uk]:
Legközelebb ha találkozunk hajtsd a vállamra a kopasz fejed és sírd ki magad.
:)))))))))))))))))))

SzZoole 2014.07.28. 16:40:41

@diggerdriver: csak akkor,ha meg is simogatod:)))

rezsöatya 2014.07.28. 16:48:29

@diggerdriver: tenyleg MELEG van Angliaban!!!

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.28. 16:50:31

OFF
szóval többször kértem itt tanácsot kindle-ügyben korábban, pár napja megérkezett a gyönyörűség Angliából.
szépen összekötöttem a hitelkártyámmal, ami történetesen magyar, így birkamód beírtam a magyar címem.
aztán amikor elkezdek könyveket keresgélni, látom, hogy más árakat ír ki nekem, mint korábban csak úgy alapból (gondolom, a thai IP címre hivatkozva). nézek mint a luki nyúl, mert nem szeretnék kétszerannyi fizetni, mint Indiában egy puhafedelű verzióért (imádtam a könyvesboltokat, szívtam is a csomagommal).
kis google, aztán most az indiai amazonról (amazon.in) töltöttem le könyveket, miután bekamuztam egy indiai címet. a magyar kártya meg a thai IP mellé.
ezt érti valaki, hogy mire jó és miért jó? vagy hogy hogyan fogom megjárni valamikor? vagy mi ez az egész? miért kerül feleannyiba a könyv, ha máshol kattintok rá (és angolul jött le, nem hindiül)? és ha feleannyiba kerül, akkor miért nem ott veszi mindenki, mitől nem húzta még le a rolót az amazon.com könyves szekciója? (ok, az megvan, hogy nincsen meg minden könyv mindenhol.)

SzZoole 2014.07.28. 16:56:56

@rezsöatya: nem most itt esik az eso,mar nincs az a nagy MELEGSEG:)))

2014.07.28. 17:14:50

@Dragonlady (now in Thailand): Sajnos a konyvkiadas fajdalmasan nemliberalizalt (pedig manapsag meg a repules is az :D) A konyvkiadasra igy nagyon eltero torvenyek vonatkoznak orszagonkent (van ahol cenzura is van) ezert a kiadok is maskent dolgoznak es ez nagyban befolyasolhatja az arakat is. Nem tudom egyebkent, miert jo, hogy ilyen bonyolult ez az egesz rendszer.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.28. 17:22:43

@mojyo: odáig még értem, hogy nagy árkülönbségek vannak a nyomtatott könyveknél (az indiai kiadásokra rá van írva, hogy csak Nepálban, Bangladeshben, Sri Lankán és Indiában árusíthatóak, mivel kb 30-40%-kal olcsóbbak, mint Thaiföldön - más régiókat én nem ismerek egyáltalán, hogy milyenek a viszonyok). de hogy egy elektronikus izénél három kattintással át tudom állítani, hogy de én most indiai / Indiában vagyok, na én itt megakadtam.
ahogy olvasom, USAban alapból két dollárral több minden, mint Kandában, valami adó miatt. de ugyanúgy három kattintás és már Kanadából rendelsz.
namindegy, nem reklamálok, megyek Coelhot olvasni portugálul :-))) (ez egy privát perverzióm.)

2014.07.28. 17:30:04

@Dragonlady (now in Thailand): Hat igen, ez szerintem is hulyeseg, valoszinuleg azert van igy, mert az e-konyveket is ugyanazok a kiadok adjak ki, akik a papir valtozatot (jogdijak igy maradnak pl.) Szoval szerintem az e-konyv igy, ebben a formaban rablas, de a lenyeg, hogy kijatszhato, ahogyan te is hasznalod :D

SzZoole 2014.07.28. 17:31:38

@Herr Géza: nem tudom mirol beszelsz....
Milyen Gelyza:)))

2014.07.28. 17:32:27

@mojyo: Marminthogy, ezzel azt akartam mondani, hogy valoszinuleg az osdin szabalyozott kiadoknak nincsenek meg az eszkozeik az ilyen technologiai vivmanyok rugalmasabb ertekesitesere es akkor igy marad ez, a lenyeg, hogy ki tudod kerulni :D

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.28. 17:50:02

@mojyo: biztos, hogy próbálják szabályozni, csak valamiért nem megy. mondjuk lehetnének még olcsóbbak azért.... még így is rablás.

Herr Géza 2014.07.28. 18:15:00

@Zoole[uk]: A böcsületes nevem hivatalosan pont három keresztnévböl áll (ebböl egyet nem használok), de az egyetemen a felsöbb éves "haverok" a szolíd gólyabuli alkalmából kitalálták, hogy az egyébként tök hétköznapi neveinket a kutya nem tudja megjegyezni (?), így ad-hoc átkereszteltek minket: így lett egy Zoliból Elemér, egy Tiborból Egon, stb., én meg lettem Géza, a helyi "dialektusban" Gejza, ill. Gejjza... Ez persze olyan szinten rajtam ragadt, hogy a családom is már az atyámat is öreg Gézának hívta (:DD), a volt egyetemi társaim meg így 30 év után gyakran nem is tudnak mit kezdeni a rendes nevemmel, de a "Gejjza" rögtön megvan mindenkinek...
Miután te is így írtad le, már kezdtem azt hinni, hogy van valami közös ismerösünk esetleg és te meg azonosítottál..... :DDDD

SzZoole 2014.07.28. 18:23:43

@Herr Géza: nem en '74-es vagyok te kb.'62 vagy '63-as vagy,ha jol figyeltem,a Gezat meg felenk is(Nyiregyhaza)Gejzanak hivtak,igy talan csak veletlen lehet:)
3 keresztnev a becsuletes neved?
Tudod mi a buzi 3 kivansaga?
Sandor Jozsef Benedek:)))))))))))))

Herr Géza 2014.07.28. 18:27:51

@Zoole[uk]:
"Tudod mi a buzi 3 kivansaga?
Sandor Jozsef Benedek:)))))))))))))"

Kösz, hál' istennek ebböl egyik sincs nálam, de van három magyar király is rólam elnevezve... :))
Jól figyeltél, 62-es vagyok. :D Bár a 12 év difi nem feltétlenül zárna ki egy közös ismeröst....

SzZoole 2014.07.28. 18:35:12

@Herr Géza: mint irtam en szabolcsi vagyok,de az orszag nagy reszen megfordultam az eloeletemnek koszonhetoen.
Az iskolat kizartnak tartom,mert nekem csak 6 osztalyom van,2 elso es 4 masodik:)))
De az is lehet,hogy(lyuk)sogorok vagyunk valahonnan:))
Ki tudja?Barmi elo fordulhat:)))

tsabus UAE 2014.07.28. 18:58:37

@NIKI LAURA: Hidd el, ezt mind tudom. De a saját szememnek inkább hiszek, mint neked. Ja, A380-on nem olyan rég vizsgázott. (Fél éve talán ?) Előtte St. Maarten-re járt, csaknem heti szinten, B747-tel. Néha EU-n belül B737...

Sesamelmo (Q) 2014.07.28. 19:00:16

@Dragonlady (now in Thailand): simán enged indiai cimet megadni a magyar kártyádhoz? Én csomószor szenvedek a katari kártya & katari cim miatt. ha átirom másra a cimet, legtöbbször jelzi, hogy nem egyezik a banknál a kártyához megadott cim es az eppen beirt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.28. 19:04:22

@rezsöatya:
Elférsz közöttünk.
:))))))))))))))))))))))))))))))

Szityi82 2014.07.28. 19:06:29

Nekem nagyon tetszett a posztod! Tobb ponton talaltam hasonlosagot az en eletemmel. Iszonyatosan felhaborit azonban, hogy tobb kommentelo allitom otthon a s.gget meresztve semmirol semmit nem tudva, csak egy beszukult vilagban elve felelotlenul kritizalnak! El se tudjak kepzelni, hogy milyen lehet megerkezve egy szinte teljesen idegen orszagba megteremteni egy uj egzisztenciat. Ahol nem ismered a szabalyokat, a torvenyeket es mar egy tomegkozlekedesi eszkoz igenybevetele is problemat okozhat. Tovabbi nagyon boldog eletet kivanok nektek!!!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.28. 19:11:30

@Zoole[uk]:
Amúgymeg teljesen igazad van.
Kis gyerek kis gond nagy gyerek nagy gond.
Charli még előtte van, te pont benne vagy a közepében én már túl vagyok az első két felvonáson a harmadik még messze van.
Én már tudom azt hogy milyen kirúgni a lányom pasiját.
Tudom milyen az mikor éjszaka megyek pisilni és egy pár fiúcipőt látok a lányom szobája előtt.
Túl lehet élni.
Olyankor hirtelen végigfut az ember agyán hogy miket tett a lányokkal és most az ő lányával teszik ugyanazt.
Bizony bizony a te lányoddal is meg majd a Charliéval is...
:))))))))))))))))))))))))))))))))

montroyal ( CAN qc) 2014.07.28. 19:32:11

wow ... nagyon szimpatikus nagyon tetszett es sok sikert oromot kivanunk .. meg nem olvastam a kommenteket de megdobbent a magyar valosag , bar mas irasokbl ismerem dehihetetlen nagy szar az egesz.. jo HA-t kivanok mindenkinek... ( a politikai elitnek bunozoknek es holdudvaruknak termeszetesen nincs ra szuksege meg se fordul a fejukbe

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.28. 19:35:37

Na szóval...

kepkezelo.com/images/pf9cnpcxtmiq2ebeixag.jpg

Rendkívül jó poszt volt, gyakorlatilag menekülés a pokolból.
Mindig elképeszt az emberi gonoszság.
Az hogy egy multi vezetői odáig presszionálnak valakit hogy emberi életeket tegyen tönkre a saját túlélésének feltételeként az valami elképesztő gonoszság.
Van aki bírja van olyan is aki élvezettel csinálja de szerencsére a poszt írója nem ilyen.
Elismerésem hogy felismerte a helyzetét és tudott változtatni.
A másik vonulata a posztnak az elégedettség a jelenlegi állapottal.
Kérem szépen, az elégedettség egy kellemes állapot.
Régóta próbálom mondani hogy az emberek nem ugyanarra vágynak.
Sokan a szemére vetik hogy nem akar előrébblépni.
Először is, a legnagyobb lépést előre már megtette.
Most él. Mondom ÉL. Milyen alapon rangsoroljuk feljebb vagy visszalépésnek a munkákat?
Egy biztonsági szolgálat kápójának lenni az aljamunkánál is alantasabb.
Onnan nincs lejjebb.
Ez a két ember most takarít. Ez egy megbecsült és elismert, sőt anyagilag is elismert szakma Angliában.
Semmivel sem alábbvaló mint az én szakmám például.
Az idősgondozás ugyanúgy.
A piszkos munka itt nem alantas munka hanem megbecsült munka.
Valahogy nekem a tipikus magyar gondolkodásmód jut az eszembe valahányszor azt olvastam hogy miért nem lép ELŐRE.
Mert nem akar. Mert MÉG nem akar. Lehet hogy később sem fog akarni. Mert már éppen eléggé elől van.
Ilyen egyszerű.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.28. 19:39:49

@Sesamelmo (Q): én is azt hittem, hogy ezen fogok megbukni, de simán beírhatok akármi címet, kipróbáltam, hogy thai, mert az is olcsóbb, mint a magyar, aztán egy indiait, és az még olcsóbb, és engedett rendelni így is. még csak meg se néztem, hogy igazi irányítószám legyen, csak írtam valami számokat, mert az kérte, hogy legyen irányítószám.
lehet, hogy mert a magyar kártyáknál nincs szigorúan billing address, mint máshol?
(engem legalábbis ezért vágott ki a paypal, először, a thai kártyámmal, hogy miért nincs billing address. mert itt nincs. ezt sehogy nem fogta fel az amerikai (??) ügyintéző agya. aztán nem mentem utána, hogy mások hogy oldják ezt meg, mert a burmai IP miatt teljesen tiltólistára tettek.)

@Szityi82: nem tudom, pontosan mivel volt bajod, de a kommentelők túlnyomó többsége túlvan már legalább egy nagy határváltáson, és pontosan tudjuk, milyen új életet kezdeni. csak szólok....

Kiég3tt 2014.07.28. 19:47:40

A történet nagyon olvasmányos volt... ha a mostani meló elveszíti a varázsát, szívböl javaslom HardPöttynek, hogy próbálkozzon meg az írással, nem veszett az ügy :)
Egyébként további munkasikereket és kitartást kívánok!

Quercus a favágó 2014.07.28. 19:51:27

@Határátkelő:

A tegnapi poszt kommentjeinek a végén kértem Tőled valamit. Vess rá egy pillantást, ha lesz időd. Köszönöm.

bpetya75 2014.07.28. 19:59:06

@Morgo1229:

Elsőre nem értettem, de második nekifutásra asszem igen ;-)

@maxval, a gondolkodó birca:

Menj a francba Max! Direkt kiprovokáltad a korlátozást, most meg primadonnáskodsz? Ennyire nem lehetsz narcisztikus!

@Réka ‎:

Na persze! Csakhogy nem a gyűrű a lényeg, az csak ürügy volt. Mert már van annyi esze, hogy valamit kitaláljon. Ki akarta túrni a kisnővérét. Ez a lényeg neki. A kis dög! ;-)

SzZoole 2014.07.28. 19:59:33

@diggerdriver: mar tul vagyok 1-2 bemutatkozason.Eloszor bemutetkoztunk egymasnak,mikor a lanyom nem figyel bemutatom az ajtofelfanak is.Utanna megkerdezem,hogy tudja e,hogy milyen rossz egy kezzel ki torolni a segget,mert ha bantani meri a lanyom,letorom a kezet es a seggebe dugom.Aztan erdeklodok az egeszsegugyi allapotarol is,megkerdezem,hogy magas e vernyomasa,ha nemet mond akkor elmagyrazom neki,hogy akkor biztos nem szereti ha verzik az orra.Hidd el meg ertik:)))
Meg aztan itt tenyleg elonyomre vallik a kulsom,tudod,kopasz,tetovalt,napszemuveges nagy fekete pobedaval.Volt olyan srac aki megmondta a lanyomnak,hogy azert nem beszel vele mert lattak engem es,hogy en biztos,hogy gengszter vagyok es nem akarja,hogy egy este megkocsikaztasak.
Ez nem vicc.

morsels (törölt) 2014.07.28. 20:01:29

@diggerdriver:
"Tudom milyen az mikor éjszaka megyek pisilni és egy pár fiúcipőt látok a lányom szobája előtt."

:-))

ana.ana 2014.07.28. 20:06:28

Bocs, nem tudok minden hozzaszolast vegigolvasni, szoval azoknak szol akik bizonygatjak, hogy milyen jol lehet minimalberbol elni Angliaban:
En nem mondtam, hogy nem lehet megelni. De ha osszeadom, hogy berleti dij (mi is egy hazat berelunk ketten videken), szamlak, council tax, berletek (mer' addig is kell munkaba jarni valahogy, amig nincs autod), kaja...ez nalam also hangon 1200£.
Mi kb 1 eve butorozzuk be folyamatosan a lakast, es nyaralni csak Magyarorszagon voltunk, megis be kell osztani a penzunket, pedig a kolok csak heti 2 napot jar bolcsibe, es ketten egyutt joval tobbet keresunk, mint a minimalber.
Nrm azt mondom, hogy szukolkodunk, de arra nem telik, mint amit a poszter felvazolt...

rezsöatya 2014.07.28. 20:06:44

@Zoole[uk]: "de az orszag nagy reszen megfordultam az eloeletemnek koszonhetoen"

Tokol, Vac, Szeged...?

rezsöatya 2014.07.28. 20:08:09

@diggerdriver: nem rajongok a husgolyokert....

SzZoole 2014.07.28. 20:09:10

@rezsöatya: ja ja,Vacon pl.Dunara nezo ablakom volt:)))
(Ez csak vicc volt)

rezsöatya 2014.07.28. 20:14:00

@diggerdriver: nem lehetsz ennyire soher, egy hamburgerert 7 £ nem olyan sok... :-))))

onewayticket 2014.07.28. 20:16:19

"Azt várták el, hogy a legkisebb hibát is találjuk meg a dolgozók munkájában, hogy jogszerűen rúghassák ki őket. Persze e mellé társult, hogy az áruház vezetése a kevésbé szimpatikus (értsd: véleményt nyilvánító) kollégákat is velem vadásztatta le."

Ilyen munkahelyem/főnököm nekem is volt! :P
Nem rúgtak ki, mert baromi sokat túlóráztam, de a mai napig bánom, hogy nem mondtam fel _én_ akkor! (A mostani melóhelyemet szeretem, a tervem az, hogy amíg nem megyek el /külföldre/, addig itt szeretnék dolgozni...)

"Az unokatestvérem és a párja akkor már Angliában élt és a feleségem rendszeresen tartotta is a kapcsolatot velük. Ők csábítottak minket el."

Nekem is van külföldön élő rokonom, de sajnos olyan országban él, amelyikbe nem szeretnék menni és a nyelvet sem beszélem. :P
Bárcsak lenne nekem is valami ismerősöm, legalább egy volt osztálytársam vagy valaki, aki "kivarázsolna" engem innen...
(Valszeg én is azt csinálnám, hogy eladnék mindent, azt csá'.)

Takarítás: most szellemi munkát végzek, de nem "derogálna" nekem a takarítás sem, legalább nem ülnék egész nap. Szerintem az fárasztóbb/egészségtelenebb is, mint mozogni.
Persze azért nem ártana valamilyen szakma, azzal azért csak ütőképesebb az ember, bárhová is kerül.

"Angliában az a csodás, hogy ha dolgozol és van egy fő és egy mellékállásod mondjuk napi 10-12 órában,"

Amióta csak dolgozom (10+ éve) mindig ennyit dolgoztam, egyszer volt egy olyan állásom, ahol 16:30-kor el lehetett menni, de az meg olyan rohadt unalmas munka volt, hogy jobban kifáradtam tőle, mint a korábbi túlórázóstól.

Happy end: nekem is az a vágyam, hogy legyen egy párom, akivel/akihez megyek + egy piros Seat. :)))

Örülök, hogy Nektek sikerült, mert ez azt mutatja, hogy ez megvalósítható álom! (Akár az enyém is valóra válhat...)
Kívánom, hogy maradjon is így, legyetek egészségesek és gyarapodjatok!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.28. 20:18:34

@Zoole[uk]:
Elhiszem. Mondom hogy te most vagy bent a sűrűjében.
Ezen túl kell lenni nincs ezzel semmi gond.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.28. 20:20:32

@morsels:
Sőt azon is régen túl vagyok mikor a fiam nem jött haza.
Akkor az ő cipőjét csodálta valaki.
:))))))))))))))))))))))))))

montroyal ( CAN qc) 2014.07.28. 20:21:23

@HardPötty: mindig ha egy uj kivandorloval talalkozok az a tanacsom csinalj barmit takaritas, funyiras, festes csak ugy dolgozz masnak hogy egyszer majd MAGADNAK fogsz dolgozni szerezz tapasztalatot klienseket kapcsolatokat es kezd el sajat vallalkozasodat .. ha ide oda kapkodsz mert itt v ott tobbet fizetnek de mindig alkalmazott maradsz az nem perspektiva ...

azokat a munkakat viszont nem ismerem ahol konyorogni tolakodni nyalni allandoan bizonyitani kell hogy alkalmazzanak mert azok a tanulos diplomas szakmak .. megertem de nem az en vilagom , nekem nincs fonokom ...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.28. 20:22:32

@rezsöatya:
Mi a bajod?
Én csak megmutattam hogy Magyarország milyen gazdag ország.

2014.07.28. 20:23:45

@NIKI LAURA: Először tájékozódni kéne, aztán jöhetnek a világmegváltó gondolatok. A megnyilatkozásaid alapján te sem érdemelsz többet mint egy hanyag tanár. Valóban van köztük "linkek" és nem sírnak, még a nem linkek sem, teszik a dolgukat vagy otthagyják a pályát és akkor beállhatsz te is oktatni, ha értesz hozzá, mert bizonyára értesz hozzá. A tanárok 2/3-a nem korrepetál mert nincs kit, ugyanis a szülők nem tudják megfizetni az órákat, kivéve az idegen nyelv, az jobb esélyekkel indul. Fizikai munkát az iskolában nem kell végezniük, de igen sokan takarítanak a szabadidejükben, mert muszáj, és nem derogál nekik. Én is takarítottam annó, mikor már nem volt kit korrepetálni. Nem vagyok nyelvszakos. A szabadságolásokat ajánlom újra számolni, mert úgy látom, azzal sem vagy tisztában. A foximaxi akreditáciokat nem önként csinálják és még hülyeség is. Ez sem az ő hibájuk. Igazad van, nem is erdemelnek tobbet,mint egy minimálbér...Sőt, a diákok sem érdemlik meg hogy bárki tanítsa őket akiknek ilyen szüleik vannak mint te. Ezáltal a jövőjük inkább az ilyenek kezében van mint te, azaz eleve halálra van ítélve az eredmény. Mondá ezt egy volt tanár aki sosem rinyált, egyszerűen otthagyta az egészet. Ezt még sokan fogják megtenni és akkor érdekes lesz a helyzet.

SzZoole 2014.07.28. 20:41:19

@diggerdriver: meg csak a suru elott allok,ezutan jon az egyetem,de allok elebe.

morsels (törölt) 2014.07.28. 20:47:59

@diggerdriver:
Nalunk ez ugy volt, hogy egy idoben reggel az elso dolgom volt, mikor jottem le az emeletrol reggel, hogy kavet csinalok, hogy odaneztem a bejarati ajtohoz, hogy van-e olyan par cipo, ami nem ismeros szamomra :-)

SzZoole 2014.07.28. 20:56:32

@morsels: es ha egy ismeretlen cipot fedeztel fel akkor mit tettel?

Muscari 2014.07.28. 20:58:01

@montroyal ( CAN qc):

OFF
Tudsz nekem ajanlani valami weboldalt vagy egyeb olvasnivalot, ahol karosszerias szakmai szokincset lehet felszedni?

Muscari 2014.07.28. 21:04:48

Nekem is tetszett a poszt, bar az nyilvanvalo volt, hogy nem Londonban laknak, nagyon helyesen, teszem hozza. Ahhoz kulon gratulalok, hogy tud napi 12 orat dolgozni. Nem azert, hogy kepes ra (na jo azert is), hanem hogy talal. Sokan szeretnenek tobbet dolgozni es egyszeruen nem tudnak.
Tovabni sok sikert?

morsels (törölt) 2014.07.28. 21:07:00

@Zoole[uk]:
Csinaltunk meg egy adag reggelit :-)

rezsöatya 2014.07.28. 21:08:26

@Zoole[uk]: kipucolta... szaloncukrot tett bele...

SzZoole 2014.07.28. 21:14:07

@morsels: 1-2 baratnoje mar aludt itt,fiu meg nem a lanyok kaptak reggelit a fiunak mast adnek:)
Komolyan,tenyleg nem tudnam,hogy mit csinalnek,de szerintem nem sokara kiderul.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.28. 21:15:34

@Zoole[uk]:
Na és te mit teszel?
Kicseréled betoncsizmára.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Muscari 2014.07.28. 21:15:40

@Zoole[uk]: nalunk mar megtortent parszor. Nem nekem kellett reggelit adni, a lanyom megcsinalta maguknak :-)

SzZoole 2014.07.28. 21:16:21

@rezsöatya: lehet,hogy en az egyikbe belepisalnek a masikba meg bele kakantanek,aztan rafognam a macskara:)))

morsels (törölt) 2014.07.28. 21:17:01

@Zoole[uk]:
Ohh, nekunk fiunk van, szoval lanyok jelentek meg delelottonkent a lepcso tetejen.
Bar sokszor volt, hogy megvartak, mig kimentunk a kertbe, vagy a boltba, vagy valami, a lenyeg az, hogy ne is lassuk a lanyt :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.28. 21:17:51

@Zoole[uk]:

Elmondom én neked.
Jó képet vágsz hozzá.
Ennyi amit tehetsz.

SzZoole 2014.07.28. 21:18:35

@diggerdriver: valami olyasmit,meg kotnek neki sziciliai nyak kendot:)))
Igazabol nem tudom,meg nem fordult elo.

firg_firg 2014.07.28. 21:18:41

@montroyal ( CAN qc): van neked is fonokod csak ugy hivjak hogy "kedves ugyfel". Ugyanakkora barmok tudnak lenni mint egy igazi fonok. A lenyeg a penz.

SzZoole 2014.07.28. 21:19:26

@Muscari: es a ferjed hogy fogadta?

onewayticket 2014.07.28. 21:23:18

@zöldeketbeszélek: "Egy helyen írta, hogy gyűlölte. Nem azt, hogy nem tudott a tükörbe nézni miatta. Persze lehet, hogy így értette...

Na de most végigolvastam a posztot és végképp nem értem, miért is olyan nagy veszteség is az országnak a távozásuk?"

Addig, ameddig nem kerülsz hasonló helyzetbe, nem tudhatod, TE hogyan cselekednél...

Ha az lenne a tét, hogy téged rúgjanak ki (hitelekkel a nyakadban), vagy mást, nem magadat választanád. Még akkor sem, ha tudnád, hogy előbb-utóbb kirúgnak téged is.

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.28. 21:23:42

@Zoole[uk]: na ez az amiert örülök, hogy fiaim vannak. Nalam nem csak az ajtofelfaval Lenne tegezö viszonyban a Legeny, hanem magaval az ajtoval, a küszöbbel, kifele haladva a garazskapuval es kint van meg egy szep nagy fa, annak a kerget meg megkostoltatnam vele. Hu, en megörülnek.
Tetkot kiveve, hasonlitunk külsöre es a nagyobbik haverjai eleinte nalunk sem mertek bejönni. Most meg mar nem lehet öket kirakni

SzZoole 2014.07.28. 21:25:07

@morsels: a fiam meg csak 15 es fel eves,mondtam neki,hogy eloszor nekem mutasa be a leanyzot mert egy tapasztaltabb velemenye sokat szamit:)))
A viccet felre teve,ot meg egyenlore a gitarozas es a gordeszkazas jobban erdekli.

SzZoole 2014.07.28. 21:26:32

@diggerdriver: hat nagy valoszinusegel az lesz.

pamut 2014.07.28. 21:32:57

Hű. Ha nekem lányom lenne, és egy fiú cipőjét látnám meg a szobája előtt, kb. ott helyben kapnák szívinfarktust. Nem viccelek.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.28. 21:33:01

@Zoole[uk]:
Persze. Aminek meg kell történni az úgyis megtörténik.
Akkor meg már inkább őszinte körülmények között történjen.

@Der echte Weinachtsmann:
Mit érnél el vele.
Másnap valamelyik bokorban dugnák.
Az jobb lenne?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.28. 21:34:58

@pamut:
Ugyan már...
Kicsit megállnál, elgondolkodnál hogy de megöregedtünk a mamával aztán elballagnál a szobád felé.

pamut 2014.07.28. 21:38:21

@diggerdriver: Nem, azt hiszem inkább az infarktus. Sajnos :(

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.28. 21:38:23

@onewayticket: mi trat vissza!? Adj el mindent es csa. Melyik az az orszag ahova nem szeretnel menni es nem beszeled a nyelvet?

SzZoole 2014.07.28. 21:39:35

@Der echte Weinachtsmann: hat a fiukal mas a helyzet az teny,ha szep lanyt hoznak haza az orom az apanak es anyanak is:)))
A kulsom olyan amilyen,nagyon szeretem a tetovalasokat mind egytol egyig muveszi munka,nem sittes tetkok,ket het mulva megyunk haza,15.-ere egy egesz delutant foglaltam le magamnak es a lanyomnak,o is szereti,most a hatam also reszet es a derekem fogjak varni,csak birjam ki mert az a resz eleg fajdalmas lesz,de hat a szepsegert meg kell szenvedni,nem igaz?:)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.07.28. 21:40:36

@rezsöatya: ......nem nézik le....de azért nem is nézik professzornak, ezt te is tudod......ami , persze teljesen rendben is van, mert hogy valóban nem professzor ! :-D
...és hát , az , hogy megbecsülik a jó szakmunkást ......van , hogy igen , és te is tudod, hogy olyan is van, hogy nagy ívben szarnak rá.......és tudod, hogy miről beszélek, mire gondolok.......

micsoda? 2014.07.28. 21:52:07

Jó volt olvasni a posztot. Szerencsés ember tele életkedvvel, szeretettel. Szerintem is élni kell az életet, és nem azon tökölni, hogy mi is a munkám?

Hari Seldon 2 2014.07.28. 21:52:36

Sziasztok.
Csak most kerültem gépközelbe, és csak gyorsan pár megjegyzés. A történet maga jó lenne, ha… Nem tudom, nekem nagyon nőies érzelmes, hogy azt ne mondjam néhol Coelhosan csöpögős. Mondom a sztori rendben van,de ilyen megfogalmazást egy férfitól?

Erre gondoltam:

„Azt várták el, hogy a legkisebb hibát is találjuk meg a dolgozók munkájában, hogy jogszerűen rúghassák ki őket. Persze e mellé társult, hogy az áruház vezetése a kevésbé szimpatikus (értsd: véleményt nyilvánító) kollégákat is velem vadásztatta le. Gyűlöltem. De ha nem csináltam volna, elvesztettem volna az állásom.”

Nekem ez olyan nőies megfogalmazásnak tűnik.

„Az unokatestvérem és a párja akkor már Angliában élt és a feleségem rendszeresen tartotta is a kapcsolatot velük. Ők csábítottak minket el. Hallgattuk a meseszerű történetet a stressz-mentes életről.”

Tényleg meseszerű a megfogalmazás.

„De a legfontosabb, hogy döntsük el, hogy kint akarunk-e élni vagy sem, mert annak hogy kimegyünk „szétnézni” semmi értelme sincs. Akik így mennek külföldre, az esetek 80-90%-ban vissza is térnek Magyarországra. Ide egy erős elhatározás kell és tudni azt, hogy az első kudarc nem fog padlóra vinni. A drágámmal úgy gondoltuk, hogy a nagy magyar valóságnál még egy rizikós angliai utazás is többet nyújthat és szervezkedni kezdtünk.”

Ez igaz, tényleg erős elhatározás kell. Meg ugye szervezettség. De megint ez már: „drágámmal úgy gondoltuk…” Nem hiszem el, hogy nem „lektorálta” feleség. Semmi baj, de azért ezt is nyugodtan oda lehetett volna írni, hogy ketten írták.

„Minden egyes eladott darabnál valaki elvitte a szívem egy részét. Lehet, hogy valahol az országban egy nagy fenék ül most rajta.”

Áááá. Coelho hasonmás. Egy férfiember így ír? Digger szerinted? „elvitte a szívem egy részét…”

„Persze volt, aki egy az egyben cserélt volna egy Simson motorra, de az ajánlat éppen marhára nem érdekelt. Ekkor döbbensz rá, hogy mennyi ütődött ember él a földön. Közben lett vevő az autóra is, és szép 450.000 Ft-os áron megváltunk a mi fehér paripánktól. A feleségemmel sírtunk és csak azzal nyugtattuk magunkat, hogy ez az ára egy jobb életnek.”

"Spóroltunk, árultuk a szívünk egy-egy darabját és a pénz lassan összegyűlt."

Megint: „a feleségemmel sírtunk” "szívünk egy-egy darabját" Mi ez már? Valami dél amerikai szappanopera?

„Mire pedig megfordult volna a fejünkben, hogy ez jó ötlet-e, addigra az unkatestvérem meg is vette a repülőjegyeket.”

Azért a mai világban ne lehessen megvenni a repülőjegyet saját magának? Ha ezt sem tudja,akkor miféle felkészülés volt?

„Megvettük a világ két legnagyobb bőröndjét és próbáltuk az életünket belecsomagolni. Közben mindenfélék kavarogtak bennünk és csak egyre azt éreztem, hogy mennyire szeretem a feleségemet és tudtam, ő is szeret, hogy egy ilyen döntésben teljes szélességben mellettem áll.”

Muszáj volt ez a dagályosság?

„A feleségem annyira átadta magát, hogy gyorsan le is gurított egy kis pezsgőt a repülő indulása előtt - mégis csak először utaztunk repcsivel. Üzenem annak, aki még nem repült, hogy semmi extra, olyan, mint a vonat... csak négyszázzal szál fel és a landolás sem sétagalopp. De semmi extra. :D”

OK tényleg semmi extra. Szerintem ezt rendben is van.

Na, a stílust nagyon lehúztam most, pedig a történet még jó is lehetne.

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.28. 21:54:06

@diggerdriver: na ez a puszta gondolat is megörjitene.
De komolyra forditva, igazad van!
Mondjuk a fiamnal meg mar vegigsöpört az agyamon, hogy vajon mit fogok mondani mikor a Rend Öre hozza haza.
(Nem olyan beallitottsagu es meg csak a 14.-ben van, de akaratlanul is vele kerülhet valamibe.)

morsels (törölt) 2014.07.28. 21:58:52

@Zoole[uk]:
Az enyem sem 15 evesen kezdte hazahordani oket :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.28. 22:00:13

@Hari Seldon 2:
El kell ismernem van igazságod.
A szóhasználat a megfogalmazás hordoz feminin jegyeket.
Igazából nálam még a mércén belül van.
Én igazából amire ugrok az az amikor egy mondatban halmozzák a jelzőket. Nekem az a nyálas, de mondom van igazságod.

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.28. 22:02:37

@Zoole[uk]: :DD
Tatooval semmi bajom nincsen. Neuem nincs mert nem szeretnek magamon, de ettöl meg nem itelem el, söt lattam mar egy parat ami tenyleg jol nez ki.
Marmint Mo.-ra mentek ket hez mulva? Mi harom het mulva megyünk es nagyon kivancsi vagyok, milyen lesz. Azon tul higy rohangalas fele ala, mindenkihez.

SzZoole 2014.07.28. 22:04:45

@morsels: hordtam en 16 evesen,vissza gondolva szegeny edesanyam....
De ez mar kint tortent?

morsels (törölt) 2014.07.28. 22:05:30

@Zoole[uk]:
Persze. 6 eves volt, mikor kijottunk.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.28. 22:07:26

@Der echte Weinachtsmann:
Tudod az ember az olyan mint a bor.
A fiatal tőkét gondosan kell kezelni, nyesegetni, formálni.
Az a gyerekkor.
Amikor meghozza termését az először forrni kezd. Egy zavaros fortyogó lé ami mérges gázokat termel.
Ez a kamaszkor.
Aztán mikor letisztult onnan már csak az idő múlásával nemesedik.
Ez a kamaszkor utáni élet.

Abba fortyogó katyvaszba még a rendőrség is belefér sőt bármi aminek nincs hosszabbtávú hatása mint a kamaszkor.
Sajnos mi szülők hajlamosak vagyunk elfelejteni hogy mi is kiforrtuk magunkat valamikor.

SzZoole 2014.07.28. 22:08:54

@Der echte Weinachtsmann: igen 7.-en indulunk es 18.-an jovunk vissza.Mi nem tervezunk nagy joves-menest,csak 1-2 barat es 2-3 helyre szeretnenk elmenni a tobbi csak a csalad,szulok testverek semmi extra.

SzZoole 2014.07.28. 22:13:09

@morsels: varjal csak,ha 24 eve mentetek ki Te akkor voltal 29 eves akkor most Te 53 vagy 54 eves vagy a fiad meg 30 korul van akkor most,de lehet,hogy en figyeltem rosszul:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.28. 22:14:10

@Zoole[uk]:
Amúgy Zolika, a tegnapi nap hároméves ittlétem egyik legjobb napja volt.
Meg kéne írnom egy posztban de nem tudom milyen felvezetéssel lehetne kitenni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.28. 22:15:23

@morsels:
Naponta három könyvet olvasok tőle, de ki az a koélió?

SzZoole 2014.07.28. 22:16:33

@diggerdriver: talan lehetne,hogy mi a kulombseg London es a videki Anglia kozt?

morsels (törölt) 2014.07.28. 22:18:33

@diggerdriver:
Hat most mondhatnam, hogy ezoterikus, new age spiritualis iro, aki ilyen metaforokat hasznal, mint te az elobb, de akkor megint masfel orat toltesz a google-on :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.28. 22:18:46

@Zoole[uk]:
Na. Ez például egy jó ötlet.
HA-val meg kéne beszélni.

SzZoole 2014.07.28. 22:19:09

@diggerdriver: nem koelio,hanem kohero:)))

SzZoole 2014.07.28. 22:21:42

@diggerdriver: tedd azt.A Te maniad a poszt iras:)))

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.28. 22:22:16

@diggerdriver: es te valami munkagep kezelö vagy?
Vagy ezt plagizaltad?

rezsöatya 2014.07.28. 22:23:09

@Hari Seldon 2: "Azért a mai világban ne lehessen megvenni a repülőjegyet saját magának? Ha ezt sem tudja,akkor miféle felkészülés volt?"

En is vettem innen masnak repulojegyet es nem azert, mert az illeto nem tudta volna, hanem mert megtehettem...

"éreztem, hogy mennyire szeretem a feleségemet és tudtam, ő is szeret, hogy egy ilyen döntésben teljes szélességben mellettem áll.”
Muszáj volt ez a dagályosság?"

Kepzeld, van akit eltolt a szeretet. Miert ne szerethetne valaki a tarsat? Igen lehet ugyis kijonni ide, hogy pontosan kiszamolom, mennyit fogok keresni, mennyit koltok, mennyi marad, de eppoly fontos, hogy kivel osztom meg az erzeseimet...
Miert lenne ez dagalyos? Nem ertem...

SzZoole 2014.07.28. 22:23:28

@morsels: akkor Te mar nagyapa vagy/lehetnel:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.28. 22:23:34

@morsels:
Imádom az ezoterikus sprituszt.
Otthon Magyarországon mindig néztem a tv-ben a távgyógyítókat.
A Gyorscsók Béla volt a kedvencem.
Meg a másik amelyik gerincműtétet csinált.
Itt van ni:

www.youtube.com/watch?v=OBcPGORIq1o

morsels (törölt) 2014.07.28. 22:28:23

@diggerdriver:
Hat, van aki fakacsakat gyujt :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.28. 22:29:22

@Der echte Weinachtsmann:
Elmondok egy mesét.
Valamikor az idők kezdetén Bacchus talált egy kicsi szőlővesszőt.
Egészen apró volt még és ezért beültette egy kismadár koponyájába hogy ott növekedjen tovább.
Amikor kinőtte a koponyát akkor egy oroszlán koponyájába tette bele de az már elég rossz állapotban volt így hamarosan keresett neki egy szamárkoponyát.
A szőlővessző növekedett, szaporodott majd elterjedt az egész világon.
A bor megőrizte származásának lépcsőfokait.
Mikor valaki iszik belőle akkor először úgy érzi magát mint egy kismadár. Ahogy még többet iszik oroszlánná válik.
Végül pedig egy szamár lesz belőle...

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.28. 22:31:51

@diggerdriver: te most tuti epp könyvet olvasol a boraszat es szölleszet rejtelmeiröl nem?

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.28. 22:33:27

@Zoole[uk]: akkor pont valtjuk egymast. Jo utat es pihenest kivanok.
BP.-re mesz-e?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.28. 22:34:23

@Der echte Weinachtsmann:
Nem. Nem szeretem a bort.
Ötévente iszok egy pohárral.
Nem ízlik.
Ettől még amit írok az igaz.

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.28. 22:35:01

@diggerdriver: utoljara ca. 37 Eve mondtak nekem meset. De azt Grimmek irtak

SzZoole 2014.07.28. 22:35:22

@Der echte Weinachtsmann: koszi,viszont:)
Nem csak elkerulom,Nyiregyhaza a celallomas

rezsöatya 2014.07.28. 22:37:06

@Der echte Weinachtsmann: "utoljara ca. 37 Eve mondtak nekem meset"

Te sem nezel Hiradot?

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.28. 22:41:39

@Zoole[uk]: ott ismertem , egy autosboltost. Qrva jo fej volt, vagy meg az is. Akkoriban jartam elöször ott es csodalkoztam milyen szep es tiszta varos. Legalabbis ahol en jartam.

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.28. 22:45:57

@rezsöatya: de a "Tagesschau"-t nezem minden nap. Csak az nem hogy nem alszok el, hanem felmegy a vernyomasom es legszivesebben egy baltaval indulnek el berlin-be

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.28. 22:46:53

@Der echte Weinachtsmann:
Na most meg egy 50éves földipari munkás mondott neked egyet.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.28. 22:47:43

@diggerdriver: Azt mondja egy ismerősöm, hogy neki könnyebb volt elfogadnia azt, hogy a vérszerinti fia csajozik, mint hogy a nevelt lányához megérkezett az udvarló.

Nálunk még kicsik a lányok, de nem sok idő már, hogy itt is megjelenjen az első barát.
De szerintem normális, hogy (különösen a mai világban) nagyon félti egy szülő a gyerekét, főleg ha lány.

@morsels: @rezsöatya: :)

@pamut: Neuralgikus pont nálunk is... :)
Egy másik ismerősöm azt mondta a lányának, hogy szóljon, hogy mikor vegyen papucsot a fiúnak.
Kérdeztük, hogy mikor lett ilyen laza?
A válasz: inkább itthon csinálják...

Ha belegondolunk, igaza volt.
Évekig működött utána a kapcsolat, azóta mindketten mással élnek, felnőttek. :)

@Hari Seldon 2: Keress rá Lakatos Leventére. Ő is így ír.
Valamelyik nap belefutottam, kétszer néztem meg a nevét, olvastam tőle mást, máshol, és teljesen eltérő stílusban írta.
Van ilyen is.

SzZoole 2014.07.28. 22:48:16

@Der echte Weinachtsmann: az utobbi 10 evben sokat valtozott a varos,szerintem ra sem ismernel.
Emlekszel meg ki volt az es a varos melyik reszeben volt?

onewayticket 2014.07.28. 22:53:16

A fizikai munkáról (takarítás és hasonlók) még egyszer! Itt lehet, hogy az ilyen munkákat semmire nem becsülik, másrészt, egy érettségivel is bőven betölthető álláshoz is 2 (büfé-ruhatár szakos...) diplomát kérnek, de "nyugaton" (=piacgazdaságban) ez nem így működik.

Minden szakmára szükség van. Azt a gyerek is tudja, hogy egy bolti eladó vagy egy pincér nem kereshet annyit, mint egy orvos vagy egy egyetemi tanár. Nem erről van szó! Hanem, hogy egy társadalomban szükség van mindenkire, ezt hívják munkamegosztásnak. Nem ér kevesebbet (hasznosság szempontjából) a varrónő vagy a kertész munkája az ügyvédénél vagy a könyvelőénél.

Lényeges különbség csak a kiemelkedő tehetséget igénylő hivatásoknál lehet: tudós, művész, író/költő, sportoló. Mi, azaz a többség nem leszünk világhírű színészek, olimpiai bajnokok, stb., úgyhogy tökmindegy, mit csinálunk, ha azt szeretjük és megélünk belőle.

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.28. 22:54:36

@Zoole[uk]: több mint tiz eve volt ez mar ugy hogy biztos nem ismernek ra.
Balint Pista (Balint Autosbolt) de nem tudom a varosresz nevet.

rezsöatya 2014.07.28. 22:55:57

@nezzazegfele ♥ 2 darabban [Hu ]: neveles es szulo gyerek kapcsolat kerdese az egesz.

onewayticket 2014.07.28. 22:57:24

@Der echte Weinachtsmann:
"mi tart vissza?"

Egyelőre nincsenek meg a feltételek ahhoz, hogy kimenjek.

"Melyik az az orszag ahova nem szeretnel menni es nem beszeled a nyelvet?"

Németország.

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.28. 23:03:30

@onewayticket: na akkor en mar nem fogok tudni segiteni.
De beszelsz valamilyen nyelvet (a magyaron kivül)?
Mert anelkül szerintem ne is indulj el sehova. Vagy ahhoz akkor mar nagyon ketsegbeejto helyzetnek kell lennie.

Hari Seldon 2 2014.07.28. 23:05:23

@rezsöatya:
OK. Pontosítok. Szerintem nyálas, ha egy férfi írja.
Az egész stílus egy kimódolt szöveg.
Mondom, a történet rendben van, de ez egy kimódolt/nyálas/Coelho-s, női szöveg.
De ismétlem: szerintem.

SzZoole 2014.07.28. 23:06:44

@Der echte Weinachtsmann: ismerem Balint Pistat a korut es a Bujtos utca sarkan van a boltja es a muhelye is nem messze a Plazatol.

2014.07.28. 23:07:29

@Der echte Weinachtsmann: @Zoole[uk]:

Próbálom óvatosan mondani, amit mondok, meg nekem nincs is gyerekem, és eleve nem is tudom, mennyire vicceltek ezzel a féltő apukás fellépéssel (és most jön a mondatban a de), DE két hibát is látok a megközelítésben.

Az egyik, hogy ha a házba behozott barátról/barátnőről van szó, minek mindjárt elrontani magunkról a benyomást? Engem még soha egy csajom faterja sem próbált megfélemlíteni, de ha valaki bepróbálkozott volna (vagy a jövőben bepróbálkozna, sose zárjuk ki a lehetőséget, hogy egyszer megint 16 évesekkel kezdek randizni) (oké, ebben vicceltem), szóval ha előjött volna ezzel az orrvérzős dumával, elképzelhető, hogy szigorúan néztem volna vissza rá, és esetleg ugyanazt válaszoltam volna: öreg, ha bántani mered a lányodat, letépem a karod, és feldugom a seggedbe. Értékelnétek egy ilyen kezdő fellépést?

Mondom, a kérdés ugyanaz: minek kell orbitális seggarcnak látszani? Ráadásul mindjárt a bemutatkozásnál?

Plusz nem tudom, ti voltatok-e ilyen helyzetben, nekem a faterom akart egyszer összakaszkodni a lánytestvérem udvarlójával. A srác 16 volt, végig baromi higgadt maradt (és egyébként szerintem lehet, hogy összecsomagolta volna a fatert, ha egyszer nekiáll), úgyhogy nem volt verekedés, de ne higgyétek, hogy ilyenkor az apuka jópontokat kap, hogy mittudomén, milyen védő meg oltalmazó meg macsó. Lóf.szt. Attitűdbeli problémái vannak, ami kontraproduktív is, mert elidegeníti a lányát.

De ez itt mellékvágány, nyilván nem az udvarlóra próbáltok jó benyomást tenni. Viszont azt szögezzük le, hogy maga az a tény, hogy valaki hazaviszi hozzátok a csaját/fickóját, egy baromi szerencsés dolog. Ha emlékszünk a saját kamaszkorunkból, ha nem is magunkra, de a tágabb környezetre, hány meg hány olyan ismerős volt, akinél ittak otthon, vagy verekedtek, vagy mittomén, és emiatt a panelház pincéjébe jártak le szexelni 16 évesen, meg a domboldalba, ha odakint már jobb volt az idő?

Mi a fenének elidegeníteni őket? Nincs lányom, de ha lenne, és kamaszkorában lenne udvarlója, én megkínálnám a csávót teával, meg váltanék vele két szót, hiszen még a végén az is kiderülhet, hogy ő is ugyanolyan védett kis környezetből származik, neki is vannak otthon szülei, meg mittomén, van második keresztneve meg ez az egész középosztálybeli rózsaszín nyálmeleg marhaság, amiről mind álmodozunk. Minek kapásból agresszíven fellépni? Egy 16 évessel szemben? Édesf.szom már.

--

Oké, elgurult a gyógyszer.
Többször leírtam a "seggarc" szót, de azt én is vágom, hogy ha kezelhető viszonyban vagytok a gyerekeitekkel, akkor egészen nyilvánvalóan nem vagytok seggarcok. Ezt a részt semmiképp ne vegyétek magatokra, csak hangosan gondolkodtam.

Szülőellenes ötpercünket halloták.

rezsöatya 2014.07.28. 23:09:42

@Hari Seldon 2: elfogadom, hogy igy erzed. En meg ferfikent aterzem...

(Lehet, hogy en is nyalas vagyok... hol egy zsebkendo...? :-) )

tableno 2014.07.28. 23:19:18

@Th's child: Szerintem egyáltalán nem mondasz hülyeséget.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.28. 23:20:28

@Th's child:
Nyugodj meg, senki sem gondolta komolyan.
Értelmes emberek tudják kezelni az ilyen helyzeteket.
Zolika sem maffiózó hanem egy szelíd hülye akinek legfontosabb a családja.(ha már lelepleztél múltkor:)))))))))))))
Én ugyan rúgtam ki udvarlót de az más okból történt.

SzZoole 2014.07.28. 23:21:39

@Th's child: persze,hogy vicceltem,inkabb csak ideztem(forras nelkul) kulombozo hasonlo tematikaju filmekbol,nem vagyok en egy vadallat:)
Amugy a lanyomnak volt egy baratja,egy angol fel arva kisfiu,nem reg mentek kulon kb.1 evig tartott a kapcsolatuk.
Hetkoznap iskola,tanulas es csak hetvegeken jart hozzank,de soha nem aludt itt.Velunk reggelizett,ebedelt es vacsorazott,sokszor vittuk magunkal kirandulni is.Valami nem mukodott koztuk,de nem mi valasztottuk szet oket az o dontesuk volt.
Ennek tukreben azert remelem mar nem tartasz akkora seggarcnak:)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.28. 23:24:38

@Zoole[uk]: Pfff... :-))
Aztán meg csodálkozol, hogy 50 évesen se fog elkelni a lányod...Kerülgetheted még 70 éves korodban is... :D

SzZoole 2014.07.28. 23:25:44

@rezsöatya: ismerem,nagyon nagy film,tenyleg egy alap:)

2014.07.28. 23:25:54

@diggerdriver: @Zoole[uk]:

Ok, fejleszteni kell a viccdetektoromon.:)

És mondom, ha valaki meg tudja őrizni a jó viszonyt a gyerekeivel, az maga egy bizonyíték, hogy az illető nem seggarc. :)

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.07.28. 23:26:04

@onewayticket:

ajaj, ebből bajok lesznek. Itt nem szabad olyanokat leírni hogy a kulimelós munkája is ér annyit mint a mérnök úré. Valóban, tök mindegy hogy élnek a mosogatók, de akkor a mérnök urak is egyenek koszos tányérokból ha mindegy!

SzZoole 2014.07.28. 23:27:10

@geegee: geegee,mar tobszor irtam,hogy csak vicceltem,nem kell komolyan venni:)

2014.07.28. 23:27:12

@mojyo:

Haha, a feminist father marha jó.:)

rezsöatya 2014.07.28. 23:28:07

@diggerdriver: mint az oregur a kupiban?

- jo napot kivanok, egy nooot akarok!
- bacsi, maga mar tul van rajta...
- igeeen? Es mivel tartozom...?

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.28. 23:30:05

@Th's child: remelem az atment azert, hogy a nyilaszaroknak valo bemutatas a komolytalan kategoriaba sorolando. Ha lenne lanyom es hazahozna a baratjat azert elbeszelgetni, elbeszelgetnek vele
(Normalisan).
Ha a fiamhoz jönnek a haverjai, azokkal is kerdez-felelek-et jatszok, hogy megismerjem mi az erdeklödesi kore, milyen közegböl szarmazik. Probalom nevelni ill. befolyasolni ami a barati kör valasztast illeti, mert nekem nem mindegy kikkel haverkodik.
Ezert nyugodtan tarthattok maradinak, en ilyen vagyok.
Es igen, annak idejen bemutatkoztam baratnöm apjanak (aposomnak), mondtam hogy, hogy hivnak, ö meg melden a szemembe nezett es annyit mondott: en meg ennek a lanynak az apja vagyok. Közben meg ugy szoritotta a kezem, hogy majd beszartam. Nem volt szükseg mar elbeszelgetesre

SzZoole 2014.07.28. 23:30:26

@Th's child: igen jol mondod a jo viszony megorzese nagyon fontos,talan a leggfontosabb.
Nalunk inkabb van barati viszony a gyerekek es mi koztunk,mint szuloi.Mindent meg tudunk beszelni egymassal,szoszerint mindent.

Muscari 2014.07.28. 23:33:34

@diggerdriver: szerintem Gyurcsok es nemBela, hanem Janos asszem. Az nagy varazslo

Furos 2014.07.28. 23:35:02

@Zoole[uk]: Kepzeld el a Dorka leendo udvarloit ha meglatnak engem :)
Lehet adok mnekik valami sziverositot csak hogy magukhoz terjenek a sokkbol:)

Muscari 2014.07.28. 23:36:30

@Zoole[uk]: teljesen jol, megbeszeltuk. Mi is ugy voltunk vele, hogy inkabb tudjunk mindenrol, ne kelljen bujkalniuk, mert abbol csak a baj van :-)

A baj inkabb a fiu szuleivel volt, mert o a fiatalabb, tobb, mint egy evvel. Most kepzeld el, a lanyom mar nagykoru, a fiu meg meg nem.

morsels (törölt) 2014.07.28. 23:37:15

@Th's child:
Ohh, ez azert nem szokott ilyen meredek lenni. Mondjuk nekem nincs lanyom, csak ismerek lanyos apukakat es hat mindegyik ilyesmiket mond, de nem igy szoktak viselkedni :-)
Az meg, hogy elore felnek, az ertheto. Egyreszt emlekszenek, hogy ok mit csinaltak, masreszt azert mindenki belefutott olyan lanyba, akit nagyon nem szeretne, ha a sajatja olyan lenne :-).

montroyal ( CAN qc) 2014.07.28. 23:38:09

@Muscari: www.wk-transport-logistique.fr/lexique/?lexique_id=27
tenyleg csak guglizok erre nem is gondoltam en MO-on autotech szakkozepbe jartam itt meg angolul el kellet vegeznem megegyszer az iskolat-muhelyt 1 eves napi 8h ..93 ban azota ram ragadt...
www.classic-garage.net/lexique.php
autoanglaise.free.fr/?page_id=123

biztos magyar angolba is vannak ilyen helyek ...

Határátkelő 2014.07.28. 23:39:59

@házelőtthinta: Nos, szeretném, ha tisztáznánk pár dolgot. Talán nem tűnt fel, de a TELJES mai poszt arról szól, amiről szerinted itt nem lehet írni. Tovább megyek: szerintem biztos, hogy 100 felett van az olyan posztok száma, amelyben határátkelők leírták, hogy külföldön milyen kétkezi munkát (ez az, amit te kulimelónak nevezel) végeznek, és abból hogyan élnek meg. Erről szerinted ezen a blogon nem lehet írni.

Azzal nem kívánok foglalkozni, hogy a saját blogodon miket hazudozol össze a Határátkelőről, mert ez a te dolgod, egyetlen egy dologra mégis reagálnék belőle, mert az ide tartozik: amikor nem engedem be valamelyik kommentedet, az azért van, mert nap nap után próbálod ismételgetni ugyanazokat a mániáidat, nem egyszer mások zsebében turkálsz, mások életmódját minősíted, márpedig ez a blog nem a te blogod, és a jövőben sem fogom hagyni, hogy rátelepedj. Így is túl sokszor szól rólad egy-egy kommentfolyam, ami persze a rád reagálóknak legalább olyan hibája, mint a tiéd.

2014.07.28. 23:40:42

@morsels:

"azert mindenki belefutott olyan lanyba, akit nagyon nem szeretne, ha a sajatja olyan lenne"

Ezt milyen finoman mondtad. :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.28. 23:41:21

@Furos:
Nabazmeg aki hozzátok beházasodik annak is csak megszületni volt nehéz.
Egy sörgyáros após megtízszerezi a lánya értékét.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Te, akartam már kérdezni hogy a Pepin még nem jelent meg?
Nem baj meg fog...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

montroyal ( CAN qc) 2014.07.28. 23:42:53

@firg_firg: az igaz ...tudod sokat benyelek de az uj szlogenem ; nekem SEMMIT sem KELL csinalnom ,de ha csinalok valamit , NEKED FIZETNI KELL!!
tenyleg nem a munka a nehez mert az egy honapra elore napi 2-3 kocsi megvan .. fizettetni a nehez ..

SzZoole 2014.07.28. 23:45:46

@Furos: hajaj, meg neked nagyon tavol van az az ido,addigra Te mar 50 eves oreg ember leszel mint digger:)))
De tudod mit,addig meg remelem sok alkalmunk lessz meg es edzunk ra mi azzal a sziverositovel :)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.28. 23:45:52

Amúgy csak közlöm hogy mától két és fél hétig egyedül vagyok.
A csend és a nyugalom megfizethetetlen.
Minden másra ott a Mastercard...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

33621 2014.07.28. 23:46:43

@Zoole[uk]: Egy találkozó majd ha itthon lesztek?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.28. 23:48:40

@Furos: @Zoole[uk]:

Na a taknyos suhanc levénemberezett minket...
:))))))))))))))))))))))))))))))

Furos 2014.07.28. 23:50:30

@diggerdriver: Gyere el felenk ugyis le kelenne lapozni a BBQ kornyeket :)

SzZoole 2014.07.28. 23:51:08

@diggerdriver: melyik volt az,utom agyon asom el:)))
(Ez is csak vicc volt )

Furos 2014.07.28. 23:51:23

@Zoole[uk]: Amig a fejem fole tudom loditani a 110 kilos hordot addig nagy baj nem lehet :)

SzZoole 2014.07.28. 23:53:39

@33621: egy napot a nanasi strandon fogunk eltolteni,szerintem az 10.-ke vasarnap lesz,de meg nem biztos,addig meg ugyis beszelunk:)))

SzZoole 2014.07.28. 23:55:09

@Muscari: en is erre gondoltam,szerintem a leggjobban jarhato ut.

rezsöatya 2014.07.28. 23:55:18

@Muscari: "ugy voltunk vele, hogy inkabb tudjunk mindenrol..."

webkamera beszerelve???!!!

:D

SzZoole 2014.07.28. 23:56:36

@diggerdriver: milyen MasterCard-rol beszelsz?
Egyszer probaltad hasznalni akkor is be nyelte a gep:))))))))

SzZoole 2014.07.29. 00:00:27

@Furos: na es mig a fejed folott tartod,ugy igyuk a whiskey-t belole?:)))

montroyal ( CAN qc) 2014.07.29. 00:02:30

ez tetszik... de egyik oldalt sem ismerem a gengster valtas elott jottem el tolem mindenkinek igaza lehet

gepnarancs.hu/2014/07/kicsi-zsarnok-vadolunk/#.U9bBTJeQ1gU.facebook

2014.07.29. 00:06:20

@Határátkelő:

www.theguardian.com/tv-and-radio/2012/nov/09/confessions-of-an-internet-troll

"Look at the misspelling of "atheists" – what pedant could possibly resist that bait? Not many, and I must have had a dozen catches almost straight away." >>> vesdossze: "kulimelo" + "koszostanyer" (nempenzkerdesatisztasag - errol nem reg volt itt szo ugye, vajon ki ugrik erre, es ki marad a kulimelos vitanal, jaaaaaajdeizgalmas! :D

Szerintem ez mar mesterszint amugy, csak az idozitest kellett volna kicsit jobban, hogy tobb legyen a reakcio :D

i got my (törölt) 2014.07.29. 00:14:19

Szóbakerült a napokban a legutóbbi orbáni beszéd. Egy magyar jogászprofesszor érdekes véleményt fogalmazott meg róla: docs.google.com/file/d/0ByN-895khr-YNmRJWjRsQ1dkZmc/edit

na4 2014.07.29. 00:14:37

Jó nagy átverés a cím. Azt hittem volt valami giga találmányod, aztán kinnt csináltál egy start-up-ot, és a terméket veszik mint a cukrot. Erre kiderül, hogy milyen jó dolog a szart merni a krotyóból. Hú bakker, ezért kár volt kimenni. Nekem itthon a többszöröse van meg annak, ami neked odakint.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.29. 00:41:50

@Zoole[uk]: Oksa, én meg le voltam akkor még maradva az olvasásban... :-)

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.29. 00:48:33

@na4: Az is megvan, hogy ő külföldön akart élni?

tucano 2014.07.29. 00:51:09

de szép poszt, tetszett.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.29. 04:46:37

@mojyo: @Sesamelmo (Q): na, mára rámszálltak az amazontól persze, country of residence, anyád. most akkor az lesz, hogy átviszem a kindlet egy indiai haverom nevére, az ő kártyájára? utálom az egészet. ha már valamivel ugrálni akarnak, akkor az IP-m alapján árazzák be a dolgokat. nekem mindig is ez lenne a logikus. ez a country of residence egy mekkora anakronisztikus dolog egyébként is, soha nem tudok vele mit kezdeni. (ázsiai ország az életbe nem ad residencyt.)

jó lenne, ha lenne valakinek tippje. azonkívül, hgy most még töltsek le gyorsan mindent.

pappito · http://pappito.com 2014.07.29. 05:07:53

@Dragonlady (now in Thailand): igazából jogi issue-k szoktak lenni, nem minden kiadványra szerzik/veszik meg a terjesztési meg ilyenolyan jogokat, ezért szőröznek azzal, hogy hol laksz. a webshopnak tulképpen mindegy lenne, de ha mondjuk nincs meg a terjesztési jog az APAC régióra és mégis árulják a motyót errefelé, abból súlyos gondok lehetnek. nem neked, a kiadónak.

ahonnan én vásárolom a zenéimet pl. nincs terjesztési joguk a legtöbb EU-n kívüli országra, viszont amikor elkezdtem 2006-ban vásárolni tőlük, még a magyar hitelkártyámmal fizettem és elkönyvelték, hogy EU. Azóta persze már rég nincs magyar bankkártyám, de nem változtattam meg a lokációm... elvileg bele lehetne kötni ebbe az egészbe, de mi értelme lenne?

Ez ugyanaz, mint a dvd-k régiókódjai, az is mekkora marhaság volt, a lejátszógyártók simán gyártottak olyan motyókat amik nem törődtek a régiókódokkal...

pappito · http://pappito.com 2014.07.29. 05:10:49

@Dragonlady (now in Thailand): a country of residence az tartózkodási hely, független a jogállásodtól, hogy kaptál-e letelepedési engedélyt vagy sem. csak, hogy hol vagy :)

egyébként okos ötletem nincs, sajnos, amióta megpurcant a hat éves ebook olvasóm nemrég, nem foglalkoztam a dologgal. mi a bookdepository-tól szoktunk rendelni könyveket, de tudom,hogy a papir nagyon macerás, ha sokat jössz-mész

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.29. 05:21:18

@pappito: igen, ez a baj, a jövés-menés.
és érteni értem,csak azt nem tudom, hogy oldjam meg.
amikor évekig jövök-megyek, mi a country of residencem? ok, amikor volt itt munkavállalásim, beírtam Thaiföldet. de Burmát nem, mert úgy értékeltem, abból csak baj lehet. most meg sehol nem vagyok. aki állandóan utazik, annak elvileg mi ez? ha épp két hónapig Indonéziában vagyok turistavízummal, akkor mi lesz a residencem? (csak mert minden immigration formon rajta van.) ja és ezekszerint az amazon szerint a residence az valami állandó, nem az a hely, ahol fizikailag is be tudnál menni egy könyvesboltba.
most hogy átállítottam Thaiföldre a kindle accountot, kíváncsi vagyok, mit fognak szólni, mert az IP stimmel. én kiegyeznék ebben, mert ezt tartom korrektnek, de az EU-s árakat nagyon nem szeretném kifizetni. sajnos amikor regisztráltam ezt az izét, akkor beírtam, hogy Mo, mert a kártya onnan van, és a thai kártyámmal nem tudok fizetni amazonon :-( nem is tudom átállítani, nem találom, hol, alighanem dereisztrálni kéne az egészet és újra előről. ha megint jönnek, mint a paypal, hogy kell a nevemre egy közműszámla akármelyik országból, muhaha.
szóval érteni értem, csak nem tudom, hogy oldjam meg a dolgot perpill.
ja és persze a haverom, aki meghúzta ezt az indiásat, az azóta is vígan használja (angol kártyával), nekem meg egy nap alatt jönnek.

pappito · http://pappito.com 2014.07.29. 06:05:22

@Dragonlady (now in Thailand): sajnálom, de nem tudok okosat mondani, ha az indiás megoldás működik, akkor próbáld meg újra regisztrálni az egész motyót úgy, ahogy a haver csinálja...

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.29. 06:08:46

@pappito: köszi. ő angol kártyával csinálta ugyanezt, mint én, random cím, de valamiért nem volt gyanús.
nekem ez magas, ha megkérem az indiai haverom, hogy legyen az ő nevén a kindle, és az ő bankkártyájával, de soha nem lesz indiai IP cím, az alighanem jó nekik. csak utálok szívességeket kérni, a paypalom is ismerős nevén van a burmai affér óta :-(

Muscari 2014.07.29. 06:13:54

@Der echte Weinachtsmann: az sajnos mindig ilyen. Mi listat szoktunk irni a tennivalokrol, hogy biztosan ne maradjon ki semmi.
Meg jo, hogy a latogatando rokonok viszonylag egy kupacban laknak, igy nem tart annyira sokaig a vegiglatogatasuk.

Mi a jovo heten megyumk, mar rettenetesen varom.

Sesamelmo (Q) 2014.07.29. 06:41:17

@Dragonlady (now in Thailand): én átérzem minden kínodat. Es nem tudom mi a megoldas. Azt feltételezik, hogy ott a kartyad, ahol a residency. Ami altalaban igaz is.

Katarnak NINCS irányitószáma. 11111 gyel néha megoldhato, neha nem. Cimek sincsenek (ahogy postas sincs) csak postafiokok, igy a bankkartyam is postafiokhoz van kotve (a cegehez ráadásul) De pár oldal nem engedi, hogy más cimre szállittassak, mint a kartyamhoz megadott cim. Egy amerikai webbolttal valtottam vagy 10 emailt, hogy oldjuk mar ezt meg valahogy, de nem. Erti amit kerek, de mi van ha bankkartyacsalo vagyok.

Hari Seldon 2 2014.07.29. 07:35:59

@rezsöatya:
OK, köszi. Nekem mindjárt háromszor kell megnéznem. :-)

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.07.29. 07:37:52

@Határátkelő:

Én is szeretnék tisztázni pár dolgot. Nincs bajom a bloggal, nincs bajom veled, nem tartok senkit hazudozónak ÉLBŐL.Viszont pár füllentés már nyilvánosan is kiderült. Hadd ne soroljam fel az eseteket. Az ok egyszerű : önigazolás. Amiket írok a blogomba az valóban az én dolgom és azt írom le amit érzek. Én ezt érzem, ennyi az egész. És mivel tényleg sokszor nem engednek ki ide,ezért szerintem jogos is a felvetés hogy van cenzúra. Ha ezek után leírom hogy az én véleményem nem jelenthet sokszor meg, holott engem itt naponta küldenek el a picsába, akkor szerintem ezzel nem hazudtam.Aláírom hogy elég provokatívan fogalmazok és szeretem kiugrasztani a bokorból a népet, de ez van, én ilyen vagyok. Szerintem én egyetlen embert se mocskoltam még se itt, se pl a blogomon. Nem a blogodat neveztem hazugnak, hanem azokat az embereket akik sarkítanak mikor előadják a nyugati életüket.De ezt hagyjuk is, mert igazából nem erről szeretnék beszélniÉrtem hogy zavarja a többséget a "mániám", de páran azért már mellémálltak és egyetértettek, illetve erősítettek. Pl. Lukas Meier.

Tisztázhatnánk egy nagyon fontos dolgot ha már arról van szó hogy kinek is a blogja ez. Nagyon jó hogy felhoztad a témát, mert szerintem van egy apró szösszenet amit kifelejtesz. A blogodat emberek látogatják, teljesen átlagos hétköznapi figurák mindenféle korosztályból. Klikkelnek, megnyitnak, véleményeznek. Nélkülük nem működik a dolog! Ha ők nincsenek, posztok sincsenek! Ha ők nincsenek, kommentek sincsenek! Ha ők nincsenek, nem látogatja senki a blogodat. Én csak egy egyszerű melós(elnézést,betanított munkás) vagyok, de annyit én is tudok hogy napi 10-15 ezres oldalbetöltéssel (és ezek csak az új posztok...) nyilván nem két fillér a reklámok után járó jutalék sem. Mi pedig ugyanúgy építjük a blogodat, mint te, csupán a másik oldalon állunk! Te közvetítesz tartalmat, mi közvetítunk véleményt és generálunk látogatottságot.Együtt csináljuk.Mi megkapjuk a tartalmat és a reklámot,te megkapod a jutalékot a blogos munkádért. És mivel együtt csináljuk, a minimum az hogy egyenrangú félként bánunk az emberekkel, nem? Így pl nem értem hogy engem miért lehet elküldeni mindig a tudjuk hová. De mindegy is.Nem célom rátelepedni a blogodra.Ezt a lehető legőszintébben mondom. Azonban ne felejtsd el hogy ez rólad és rólunk szól. Nincs olyan hogy blogom, blogunk van, mert mi tartjuk életben.

Nzoltan 2014.07.29. 07:37:59

@tableno: Hát, persze. Azért csinálják a bevándorlók.

Hari Seldon 2 2014.07.29. 07:42:48

@diggerdriver:
Próbáld meg a német Aldi-ba...

Mondom neki: Mastercard.
válasz: Nein.
Mondom neki: Visa.
válasz: Nein, nein, Maestro!! (Einfach Maestro)

Majdnem lementem hídba. Maestro?!?
Köszi, ezt még a nepáli kecsketenyésztők sem használnak már.

tableno 2014.07.29. 07:57:59

@Nzoltan: nézd, én bevándorló vagyok és nagyvállalati középvezetőként dolgozom. Akkor ezek az is aljamunka lehet...

tableno 2014.07.29. 07:59:46

@házelőtthinta: "Viszont pár füllentés már nyilvánosan is kiderült. Hadd ne soroljam fel az eseteket." - de, sorold fel az eseteket! Különben csak üres vádaskodás, amit írsz.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.07.29. 08:01:38

@Dragonlady (now in Thailand): az Amazon supportot probaltad? Nekem is volt Kindle gondom es nagyon kedvesen megoldottak.
Egyebkent en Amerikaban vettem Kindle-t, es hogy olcsobb legyen, a "reklamos" valtozatot valasztottam: naponta uj ajanlatok jelennek meg a kepernyovedon. Ezeket sokszor ki is hasznaltam, sok jo konyvhoz jutottam igy, szinte ingyen. Viszont amikor visszaerkeztem Europaba, ugyanugy kaptam az ajanlatokat, viszont mar nem tudtam megvasarolni oket, ugyanilyen regios problema miatt... a support pedig ingyen (amugy 20 dollar) leszedte a reklamot a Kindle-rol. Viszont konyvet tovabbra is az amazon.com-on vasarolok, itt Svedorszagban, es nem volt vele soha gond. Azt nem probaltam, hogy pl. amazon.co.uk-n mennyibe kerulne ugyanaz a konyv...

Határátkelő 2014.07.29. 08:07:23

@házelőtthinta: Köszönöm a kioktatást.

"Ezen a blogon nem lehet olyan véleményed ami a közösség költői hitvallásának nem felel meg. (...) A brancs bárkit elküldhet a picsába, nekem már nem egyszer írtak ilyeneket hogy (“akaszd fel magad”, “húzzál a picsába innen”), azonban az én szinte sosem személyeskedő véleményeim legtöbbször a fiókban maradnak, mert más a véleményem mint nekik. (...) Az alapvető séma az hogy Nyugaton gyakorlatilag minden jól működik, míg Magyarországon gyakorlatilag minden rosszul. Ezt naponta megtudhatjuk minden poszt alatt." Nem kívánok tovább idézni abból a posztból, ami után még képes vagy itt azt állítani, hogy neked semmi bajod a Határátkelővel, de még egyszer megkérlek, ne torzíts!

A másik, hogy ha szeretsz provokatívan fogalmazni, akkor ne csodálkozz, ha van, akinél kiborítod a bilit. Ezzel együtt már többször leírtam, hogy ha valaki személyében sértőnek érez egy kommentet, akkor szóljon, és kimoderálom, ha olyan. Ez rád is vonatkozik. Én próbálom követni a hozzászólásokat, de képtelenség mindig minden kommentet elolvasni. (Egyébként a rád vonatkozó ilyen jellegű hozzászólások közül sokat anélkül is kimoderáltam, hogy szóltál volna.)

Ne csodálkozz, ha sokan nagyon unják már, hogy minden egyes posztnál ugyanazokkal jössz, ugyanazokat hajtogatod. Én is nagyon unom egyébként, ennek ellenére beengedlek, kivéve, amikor ugyanaznap már tizedszer írod ugyanazt.

A harmadik dolog: az első pillanattól kezdve hangsúlyoztam (sokszor), hogy ez a blog nem az enyém, hanem azoké, akik a történeteket írják, a közösségé. Ennek a közösségnek ugyanúgy vannak szabályai, mint bármelyik közösségnek a világban, és aki ezeket nem tudja elfogadni, az nem lehet tagja.

Egyébként most sem írtam azt, hogy az én blogom lenne (noha én indítottam és én vagyok a gazdája), tehát megint csúsztatsz, amikor ezt állítod, amit kikérek magamnak!

Utolsóként pedig a reklámokról (megint mások zsebében turkálsz, ugye...): a nyitóoldalon a posztok között látható reklámot a blog.hu / Index / CEMP értékesíti, én abból egy fillért sem látok, ilyen értelemben semmivel nem vagyok beljebb, ha 10 ezren olvassák egy nap, mint ha 1000-en. Természetesen mindenki szeretné, ha sokan olvasnák, de ebből nekem anyagi hasznom nem származik. (Teszem hozzá: a blog rengeteg munkával jár, mást ne mondjak, jelenleg is nyaralok, ennek ellenére minden nap van poszt, legrosszabb esetben is óránként ránézek az adminra, hogy be kell-e engedni külsős kommentet, és kora reggel a te csúsztatásaidra reagálok. Talán ez is hozzátartozik a képhez...)

Azért válaszoltam neked ilyen hosszan, mert egyszer s mindenkorra szeretném lezárni ezt a kérdést és azt akarom, hogy világosan lásd: a mások zsebében turkáló, nagyon gyakran trollkodó, önismétlő bejegyzéseidet a jövőben sem fogom beengedni. Ez szerintem nem cenzúra, hanem a közösség (aminek én vagyok, fogalmazzunk úgy, hogy a koordinátora) önvédelmi reflexe.

Amennyiben úgy ítélem meg, hogy a kommented senkit nem sért, érdemben hozzászól az aznapi poszthoz, természetesen helyed van itt is.

Minden másra ott a saját blogod.

Nzoltan 2014.07.29. 08:08:35

@svájci sapka (ch): Munkatársaktól?
Az alattad lévő ember a hierarchiában nem munkatárs.
Alkalmazott.
Nem ugyanaz. Benne van a nevében.

tableno 2014.07.29. 08:15:40

@Nzoltan: Nem munkatárs? Na a te alkalmazottad se szívesen lennék...

Taxomükke (UK) 2014.07.29. 09:17:33

@Nzoltan: OMG. Veled aztan nem szeretnek dolgozni, sem folotted, sem alattad, de meg azonos beosztasban sem...

Mérges 1234 2014.07.29. 09:29:04

@Nzoltan:

Ez nagyon nem így van. Jogi értelemben van minden cégnél egy munkáltató, neki vannak alkalmazottai. De rajta kivül, mindeki mindenkinek munkatársa.

Legfeljebb még beosztottságról beszélhetünk, de az is munkatárs lesz.

blackhairlady 2014.07.29. 17:10:33

@Dragonlady (now in Thailand): Toltsel le ingyenes oldalakrol konyveket, nincsgond a rendelessel:))

blackhairlady 2014.07.29. 17:12:10

@Muscari: Jo nyaralast kivanok, erezzetek jol magatokat otthon! :)

Fekete Pestis 2014.07.29. 21:28:54

@jewel79bp:
igen, NLben a betük gömbölyübbek [p.l. az m], mint ahogy én írom.
Én csak az NL számokat tanultam meg, amelyek hasonlóak ahhoz, ahogy az évszámokat a késöközépkori-koraujkori házak homlokzatára vésték még anno.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.07.29. 23:07:51

@Határátkelő: Értettem! Lezártnak tekintem ezt én is! Nincs harag,béke!

Badeni_lakos 2014.07.29. 23:31:07

Nagyon jó a cikk!

Pontosan így megy ez: Szorgalmas alázatos munka, kitartás a végsőkig, vasakarat, és türelem :
Eközben önfejlődés, tanulás, és végül a saját szakmádban is dolgozhatsz ott kint! Ez definiálja magát a harcos embert!

Az Ember teremt:

Megteremti Újra saját magát, saját egzisztenciáját.
Az igaz Ember Soha nem adja fel, szívós, kemény mint az acél,
edződik; fehéren izzik 1000 'C on,
a legnemesebb acéllá edződik a küzdelmeiben,
mert addig küzd amíg el nem éri a célját!

Mert az Embert küzdelemre született,
az Embert nem lehet leigázni, nem lehet legyőzni,
az Embert el lehet pusztítani, De legyőzni soha!!!

Le a kalappal a házaspár előtt!

Küzdjetek Ti is eltökélten a céljaitokért!!!

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.30. 00:30:05

köszi, aki válaszolt kindle ügyben.
Myanmarban sincsenek irányítószámok. és még örülhettem, ha az IP alapján nem tiltottak le mindent, amit csinálok.
viszont legalább a billing address kapcsán soha nem volt problémám.
nekem fel se merült volna egyébként, hogy mindenhol mások az árak (kis naiv), de a telefonomon (ahol nem voltam belogolva, csak thai IP alapján mondott valamit), meg a laptopon, ahol magyar kártya az account mellé, volt egy laza kis 4-6 dollár különbség az árak között, én még néztem, hogy akkor most mivan.
úgyhogy most majd megpróbálom deregisztrálni, illetve lelevelezni a supporttal, hátha.
ja és persze utánanézek majd az iingyenes lehetőségeknek.... végülis nem nagy buli ugyanannyit kifizetni, mint a könyvesboltban :-( (főleg, hogy ott a new arrivals! polcon alapból van egy húsz % kedvezmény)

megérkeztem haza, persze a vonat csak akkor nem késik 1-2-3 órát, ha ez azt jelenti, hogy így hajnali fél ötkor köp ki a hiénák karjaiba. Indiában is ez volt mindig. nemrég volt egy nagyon durva gyilkosság egy éjszakai vonaton, a személyzetből volt a tettes ráadásul, úgyhogy egész éjjel villany és járkáltak a rendőrök. ami tulképp jó, csak aludni nem lehetett rendesen :-( most meg mindjárt reggel van.

DieNanny CH 2014.08.06. 11:02:44

@bpetya75:

Gyűrűs kéz vs. karkötős:

6 éves neveltem reggelinél elkezdett hisztizni, hogy a 3 éves nem ülhet az asztal bizonyos helyén, mert az a Mami széke. Én megcseréltem a - amúgy teljesen egyforma! - székeket, és így már minden rendben volt...
(Nálatok lett volna még egy opció a hisztielviselésen túl: megcserélni az ékszerek helyzetét...)
:-)

bpetya75 2014.08.06. 13:25:51

@DieNanny [SZ,CH]:

Köszi a tippet, de az ékszercsere nem lett volna megoldás, valójában nem a gyűrű miatt állt a bál. A nővérét akarta kitúrni. Az a kéz kellett neki, amit a tesó fogott. Azt hiszem el fog tartani még egy darabig, amíg leszokik erről a kisajátítósdiról.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása