oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. július 12. 06:53,  Mit látsz még az ablakodból? 458 komment

2014. július 12. 06:53 Határátkelő

Mit látsz még az ablakodból?

Csodálatos utazásra invitállak benneteket a határátkelők ablakaiból és környékükről. Múlt héten kezdtük el a sorozatot, amit ma és remélem, még pár hétig folytatni tudunk szombatonként. Nagyon sokan küldtetek képet, tényleg, döbbenetesen! Gyönyörűek a fotók, élvezet volt összeállítani a posztot. Ezért nagy köszönet. Mindenkinek a képei sorra fognak kerülni, ahogy írtam is, folytatjuk a jövő héten! Csak tartani szeretném az emészthető mennyiséget, így is utazunk ma Angliában több helyszínen, Írországban, Németországban, Finnországban és Ausztráliában.

Írország_Éva_part2.jpg

Írország (a kép küldője Éva)

Először POGGY ablakából nézünk ki a Finnországra, Etela-Savoban, a Saimaa-tóra.

„Nem tudtam melyik ablak legyen, ezért odamentem az elsőhöz, amit a kiírás után találtam. Küldök egy olyat is, amit a kertből csináltam. Egyelőre családdal együtt lakunk itt :)

Nem az enyém, én cseppet sem dolgoztam meg érte, én csak beházasodtam a jóba... Nem is végleges, mert a párom családjával lakunk itt, meg majd elköltözünk az egyetem miatt szeptemberben, de utána mindenképp itt fogunk lakni, amíg talpra nem állunk.

A házat 1945-ben építették az út túloldalán lévő templomhoz, paplaknak. No, hát én nem sokat tudok a vallásokról, de azoknak intézményesítéséről még annyit se, de a kifejezésről, hogy paplak nekem egy kis lakás ugrik be, ami a templomhoz lett csatolva, hogy legyen hol álomra hajtania a papnak a fejét. Eleve a szó is, paplak nem egy palotára utal szerintem...

Nos, erről a finnek anno egész másképp vélekedtek. A papnak az egész családja itt élt, cselédek hadával. Maga a ház 310 négyzetméter, a két szinttel és pincével, de van még egy 220 négyzetméteres épület, aminek a ¾-e garázs illetve raktár, de az elülső részében van 3 szoba kialakítva, nyári napokra. Biztos van valami jó magyar kifejezés rá, én nem ismerem, finnül "aitta" a neve.

Finno2_Poggy.jpg

Persze ott van a kert is, kb 400 négyzetméter lehet, ha az erdőket nem számolom (kerítés meg szomszéd helyett, így határolódik a telek: északról, keletről es nyugatról dús erdő, délről meg tó). Szauna természetesen elmaradhatatlan része a tájképnek, az sem mai, körülbelül 80 éves. Apósék 2006-ban költöztek ide, olcsón jutottak hozzá, mert a ház romos állapotban volt, ezt értsétek úgy, hogy egy félőrült nő lakta, és 1945 óta nem volt rajta semmilyen felújítás. De nem hiába vágtak ebbe a fejszéjüket, ugyanis apósnak építőipari cége van, tehát minden szépen rendbe lett hozva. A szauna is fel lett természetesen újítva, sőt egy itteni, a környéken neves designer tette bele a mindworkot, iszonyatosan durván jó, imádok ott lenni, legszívesebben ott élnék a kert végében.:-)"

Majd egy kicsit dél-nyugatnak, Angliába indulunk. Először TAXOMÜKKÉVEL.

Staines (London mellett) Taxomükke.jpg

„Mi London közelében, Stainesben lakunk, egy hagyományos sorházban. Amikor lejövök reggel, ez a látvány fogad (ld. a csatolt fotót).

Nagyon kellemes környék, és ami nekünk fontos: a közelben (gyalog elérhető távolságban) 3 park is van, plusz a Temze-part, ha autóval mennénk kutyát sétáltatni, 5-10 perces autózással további 4-5 park, illetve a folyópart további szakaszai állnak a rendelkezésünkre.

Nekünk bevált ez a rész, a közelben dolgozunk, de ha éppenséggel be akarnánk menni Londonba, vonattal 40 perc alatt bent vagyunk a Waterloo pályaudvaron. Kocsival több, de minek mennénk kocsival?”

Szintén Angliából, az ország észak-nyugati részéből küldött képeket JÓZSEF.

eny-anglia_jozsef.jpg

„Ez az a látvány, ami fogad reggelente. A kis kertünknek nagyon örülök, feldobja picit az embert, ha ki lehet ülni valahová. Persze, ha az idő engedi..”

ERNŐ pedig Manchesterből.

Manchester2_Ernő.jpg

„Kép a manchesteri lakásunk ablakából. Télen rosszabb, mert akkor csak a szemben lévo nagy házat látod meg az üres faágakat. Esetleg a kunyeráló mókust.

Manchester_Ernő.jpg

Azonban itt áll meg a villamos és 10 perc alatt Manchester központjában vagy. Illetve ABC, benzinkút és gyorsétterem is van a sarkon. Nem mellesleg pedig 5 perc gyalog a munkahelyem.

Lehetne szebb es csöndesebb, de ilyen keveset még az életben nem 'utaztam' munkába, úgyhogy gyerek nélkül egyelőre tökéletes.”

ÉVA és RICHÁRD egy festői ír halászfaluból küldött képeket.

Írország_Éva_part.jpg

„A helyszín Írország, Skerries, Dublintól északra egy csöndes kis halászfalu.

Az apartmanunk egy 4 lakásos ház beépített padlástere, 1 szoba, konyha-nappali-fürdő, összesen 44 négyzetméter (erkéllyel). Havi bérleti díj 675 euró, ami ezen az úri környéken olcsónak számít. Villany kéthavonta kb. 70 euró, gáz télen kéthavonta kb. 150 euró. Szemétdíj fél évre 55 euró. Parkolás az utcán, 2 éves bérlet 20 euró. Már 2 éve lakunk itt, a landlord-ék nagyon rendes, segítőkész emberek, mindig elsőre ugranak, amikor tennivaló akad. A tenger miatt télen azért olykor huzatos, de ez a kilátás megéri.

Írország_Éva_vihar előtt.jpg

A városka pici, csendes, hangulatos, két hosszú beach van, mellékelek egy képet róla madártávlatból is, a piros nyílnál lakunk a parton. Turizmusból élnek papíron, bár a forgalom nem eget rengető, talán a szokásos ír időjárás miatt.

Írország_Éva_Skerries birds eye view.jpg

Adalék: a vicces kedvű helyiek újabban egy ilyen feliratú pólóban flangálnak: Skerries - a quaint little drinking town, with a fishing problem.”

KRISZTINA egy csodálatos németországi naplementét küldött.

Rheinlad-Pfalz, Urbar.jpg

„A mi kilátásunk :) Helyszín: Rheinland-Pfalz, Urbar”

Végül, de nem utolsó sorban irány a világ másik vége, Ausztrália, ott is Darwin, ahonnan adg küldte a képeket.

„A képek tavaly novemberben készültek, a száraz évszak végén, az esős kezdetén, ezért a növények kicsit még hiányosak, a fű ki van kopva. Akkor költöztünk ide. A papayát sajnos lezabálták a madarak, a banánt meg kidöntötte a szél, viszont a mangó igazán jól sikerült. Azóta lett új papayatermésünk is, amiből nekünk is jutott, valamint egy újabb fürt banán is beértett.


Mivel nekünk nem túl érdekes a kilátás, lévén se hegy, se tenger nincs az ablak alatt, csak mi és a szomszédok, így küldtem pár képet az utcáról is.”

Továbbra is várjuk a „kilátásokat” a szokásos email-címre (hataratkelo@hotmail.com)!

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: fotó ablak Ausztrália Németország Anglia Finnország Írország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr516501181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.12. 07:40:29

Szep jo regelt, napot, estet mindenkinek!
Ismet mindegyik kep gyönyörü.
Adg-re tenyleg lehet irigykedni, de Eva es Richard se egyszerü. Öt is el lennek.

rezsöatya 2014.07.12. 07:41:45

@Kövérmadár [swe]: ne panaszkodd ossze itt a netet, tegyel erte! (az elso lepes, ki a konyhabol!!!)
:DDD

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.12. 07:42:12

@Kövérmadár [swe]: Madár, te ilyenkor mér nem alszol? be kell menni melózni befejezni azt a rohammunkát? (remélem, már kész lett.)
nekem perpill egy nagyon szép falra van kilátásom + légkondis dobozra. de ma ez van. tegnap volt hegy tetején vár kilátás, meg tükörből a plafon a szobában. háááát.... ezt is meg kellett egyszer nézni :-D

Muscari 2014.07.12. 07:42:52

Tovabbra is adg-t irigylem a legjobban. Mutattam a ferjemnek a kepeket, hogy mango, banan meg kakao erik a kertben, a valasz az volt, hogy ilyen nins is, ez csak alom.

Egyik nap volt a teveben az Ausztalia c film, lattam mar regen, de akkor nem tunt fel, hogy reszben Darwinban jatszodik. Ha huen lettek abrazolva a tortenelmi esemenyek, akkor bizony a japcsik sz@rra bombaztak a varost annak idejen.

Muscari 2014.07.12. 07:43:47

@Kövérmadár [swe]: nem olvastam a kommentedet, mielott elkuldtem az enyemet :-)

Muscari 2014.07.12. 07:45:38

@Dragonlady (ex Chang): de jo, hogy megvaltoztattad a neved, ez ugyis jobban illik hozzad. Nem vagy te elefant :-)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.07.12. 08:00:19

Csatlakozva az előttem írókhoz, sárgul a májam.
:)
Cserélnék szívesen, én a szomszéd seggét látom...

tableno 2014.07.12. 08:02:35

A darwini képek tényleg szépek, de azért kíváncsi lennék, milyen mérges állatkák bújnak meg az avarban és a bokrok közt...

Quercus a favágó 2014.07.12. 08:03:08

@rezsöatya:

"az elso lepes, ki a konyhabol!!!)"

Haggyad mán! Hinta megmondta, részegen kell fetrengeni a konyhában. Madár meg imádja hintát. Mindent utána csinál. DDD

tableno 2014.07.12. 08:04:38

Mondjuk a finn kilátás szerintem mindent ver!

pappito · http://pappito.com 2014.07.12. 08:05:15

hú, klassz képek!

kár, hogy nálunk ilyen retek idő van

tableno 2014.07.12. 08:09:09

@tableno: pedig itt elvileg nyárnak kéne lenni...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.12. 08:09:23

@Dragonlady (ex Chang):
Csuortokon este keszen lett a munka.
Azert nem alszom, mert nem tudok... :(

Mostanaban borzaszto rossz alvo vagyok, orulok annak is, ha 6 orat tudok.

@rezsöatya:
Igazad van, sajnalom :(

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2014.07.12. 08:12:42

Az én ablakom egy parkolóra néz. Vagy a másik oldalon a mi kis "börtönudvarunkra". Egyik se túl fotogén. :) Szóval a szép kertes meg tengerpartos kilátások elég nyálcsorgatóak meg bőrsárgítóak. :))

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.12. 08:14:01

@Muscari: dehogynem. még vagy egy év indiai koplalás kéne. de már csak két hét :-)

@QUERCUS: @rezsöatya: ha ma is hintázni fogunk, én sikítok.

papajafa seperc alatt megnő, ugyanúgy mint a banán, mert ezek nem rendes fák, hanem valami fűfélék. de ez nekem soha nem tűnt fel. elmentem nyaralni pár hétre és mire hazamentem, ott volt egy kétméteres papajafa a kertemben, mondom wtf?
aztán cserébe a papaja 5 hónapig érik. na ez se volt ráírva a piacon. onnan lehet tudni, hogy már ideje leszedni, hogy a madarak zabálják.
sokmindent kicsit még éretlenül kell/szokás leszedni, és pár nap alatt a piacon + konyhában megérik magától (banán, narancs, papaja, mangó), ettől azt hiszik, hogy az eper is így működik, na én ettől sírni tudnék. soha nem ettem még rendes érett epret.

Quercus a favágó 2014.07.12. 08:15:24

Úgy látom Angliában ez a kutya kennel udvar a divat.

Quercus a favágó 2014.07.12. 08:17:31

@Dragonlady (ex Chang):

"ha ma is hintázni fogunk, én sikítok."

Csak jó hangosan add elő. Tudod, mi a faterral már öregek is vagyunk, süketek is vagyunk, na meg jóóó messze is vagyunk. D

pappito · http://pappito.com 2014.07.12. 08:23:40

@Kövérmadár [swe]: á nem, hideg most nincs, 14-15 fok biztos van odakinn, de ilyen aprószemű, nyálas eső esik, minden nyirkos odakinn és az ablakból csak az látszik, hogy a völgyben derékig ér a felhő.

Majd ha süt a nap, akkor csinálok fotókat, de semmi extra nincs, a ház mögött a reserve, elől meg a völgyre látunk. Ja, linkeltem a múltkor

rezsöatya 2014.07.12. 08:30:09

@QUERCUS: :DDD

@tableno: @svájci sapka (ch): "én a szomszéd seggét látom..."

no comment... :-))))))))))

rezsöatya 2014.07.12. 08:31:23

@QUERCUS: magad neveben beszelj, most tartok 7 merfoldnel bringaval es meg nincs vege a napnak! :-)

Quercus a favágó 2014.07.12. 08:34:19

@svájci sapka (ch):

"én a szomszéd seggét látom... "

Azt néha én is, ha nincs otthon a férje. D.

pappito · http://pappito.com 2014.07.12. 08:43:15

@QUERCUS: én a seggem a földhöz vertem volna, ha bp-en ennyi kertem lehetett volna.

Quercus a favágó 2014.07.12. 08:52:40

@rezsöatya:

A Tour most Angliából indult. Mondtam a lányomnak, ő nézi, ha lát egy reverendás papot, aki szarrá veri a mezőnyt, szóljon.

Ha elállna végre ez a kurva eső, nekem is meglenne a 7 mérföld, de gyalog. Elmennék gombázni.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.07.12. 08:52:47

@Turchi: @rezsöatya: @QUERCUS: Még hezitálok, hogy lefotózzam-e, vajon HÁ kitenné-e?
:DDD

Az idő itt is trágya, egy hete ömlik az eső, 12 fok. Este befűtöttem a kandallóba.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.12. 08:55:57

@pappito:
Most mar teged sem szeretlek! ;)

Az ocean mennyire van toletek?

@svájci sapka (ch):
Itt vegre elkezdodott a nyar! 25-30 fokok, ragyogo napsutes es neha egy nagyon rovid zapor (vagy zivatar? :) )

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.12. 08:59:08

@Babette.:
A hus pedig kivaltkepp nem szereti az utoeresi folyamatot :)

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.07.12. 09:05:29

Én nem merem megmutatni milyen a kilátás:) Elég ócska :)

pappito · http://pappito.com 2014.07.12. 09:12:49

@Kövérmadár [swe]: a guglimap szerint 490 méter a legközelebbi vízpart, de azért az csalóka, mert ott nem lehet pancsolni, csak dagálykor van víz ott. A csendes óceán (keleti oldal), ahol bele is lehet menni legközelebb öt és fél km (légvonalban)a tasmán tenger (nyugati oldal) meg harminc. Boatramp az van 1.3km-re.

pancsolni menni az 10-20 perc autózás minimum, szörfözni meg (tasman oldal) a kecótól kb 40 perc

szóval nem csak kisétálunk a kert végében és csobb, de azért nem kell megfeszülni egy kis tengerért szerencsére.

a guglimap biciklis távolságmérőcskéje tök jópofa

rezsöatya 2014.07.12. 09:18:21

@QUERCUS: na, en meg azt irigylem! :-P
Mennyit gombat szedtem anno, most meg Skociaban volt ugy ahogy, de itt Delen csak elvetve...

@svájci sapka (ch): az egesz romantikus estedet meseld el... kandallotuz, szomszed se@@e... pezsgo is volt? :-)))

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.07.12. 09:24:55

@Kövérmadár [swe]: Indulok. :)

@rezsöatya: az majd ma lesz... :)
Egyébként, el tudod képzelni az első élményt? Végre bemászol az ágyba, feltámasztod a párnát, hogy még netezz egy kicsit, amikor elmerengsz és azt látod, hogy a szomszéd letolja a gatyáját, majd a löttyedt seggét bevonszolja a zuhany alá? :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.12. 09:31:59

@Kövérmadár [swe]:
Haggyadmá' szar helyen lakik.
Az első épen milyen durván fel van fagyva a járda széle.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.12. 09:33:05

@Kövérmadár [swe]: de elég az a 6 óra, vagy utána mosott szar állapotban vagy, de mégse tudsz aludni? :-(

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.12. 09:34:23

@rezsöatya:
Hiába mondd neki.
Falra hányt borsó.
Azt evett tegnap.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.12. 09:35:52

@Muscari:
Micsoda különbség...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Quercus a favágó 2014.07.12. 09:36:21

@svájci sapka (ch):

Tehát, ha Svájcban akarok lakást bérelni, első lépésben megnézem a lakás, és azt hová néz az ablak. MásodIk lépésben átmegyek a szomszédba, ahová az ablakom néz, és kiderítem ki lakik ott. Ha egy harmincas, vörös hajú, nagymellű csaj, kibérelem a lakást.
Hiába no, az ember mindig tanul.DDD

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.12. 09:37:43

@pappito:
Azert ez tobb, mint irigylesre melto ;)

Nekunk is 40p autoval a legkozelebbi pancsolos tenger, bar ebben nem olyan elmeny a csobbanas, mint nalatok.
Egyszer probaltam, 3 eve augusztusban es be kell valljam, nem volt melegebb 3 centinel ;)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.12. 09:38:22

@tableno:
Van a tölcsérhálós pók mi emberekre vadászik és miután megmarta őket elfolyósodik a testük és azt issza fel a pók.
:))))))))))))))))))))))))))

Quercus a favágó 2014.07.12. 09:40:58

@Kövérmadár [swe]:

"Mostanaban borzaszto rossz alvo vagyok, orulok annak is, ha 6 orat tudok."

Te Madár! Annak a faszinak ott a hátadon -tudod, mikor ejtőernyőztél- nem volt tán semmi "hátsó" szándéka? Mert, hogy ennyire megviselt vagy.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.12. 09:41:59

@Kövérmadár [swe]:
Az már az öregség jele baszod...
Én még azért 12órát lazán tudok.
Bár más is úgy menne...
:))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.12. 09:45:22

@pappito:
Az az aprószemű az igazán rossz.
Pláne ha vízszintesen esik.
Hatvan centire van a térdem az ablaktól és elázok.
Még senki nem világosította fel az esőt hogy van gravitáció és illene lefelé esni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.12. 09:45:36

@Dragonlady (ex Chang):
Attol fugg.
Mosott mokus allapotba csak akkor kerulok, ha valami extrem korulmeny is van (mondjuk 4 ora alvas utan vezetek 1000 kmt).

Alapesetben mar megszoktam a dolgot. Neha van, hogy regeneralodnom kell es akkor sikerul 8-10 orat aludni. Ez altalaban 2-3 hetente van. Utana ujra 2-3 hetig napi 5-6 ora.

Eddig nem erdekelt, de miota terembe jarok, fontos lenne az alvas.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.07.12. 09:46:52

@QUERCUS: Ez is egy opció.
:)
Sajnos, nálunk akkor épült a másik ház, amikor már itt laktunk. Nem kérdeztek meg, hogy mit szólok..
:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.12. 09:47:38

@rezsöatya:
Neked még nem szóltak hogy helyváltoztatásra már találtak fel kevésbé fárasztó módszert is?
:))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.12. 09:50:17

@svájci sapka (ch):
Fotózd le. Küld be.
Mármint a szomszéd seggét.
:)))))))))))))))))))))))))))

Ok mostmár én is lefotózom és beküldöm.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.12. 09:51:27

@Kövérmadár [swe]:
Élvezd ki azt a három napot. Kedden leesik a hó.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))

tableno 2014.07.12. 09:52:46

@diggerdriver: ma este az lesz az avatarod?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.12. 09:56:07

@QUERCUS:
Már befizetett a következő körre:))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.12. 10:02:54

@tableno:
Igen.
Az egyetlen halálos mérgű madárpók.
Nekem a veszélyességben utána következő Pterinochilus Murinus volt.
Az egy kistermetű afrikai faj de a marása után kinéz két hét intenzív osztály.
Mikor a szópós egeret odaadtam neki az a marás pillanatában elpusztult.

tableno 2014.07.12. 10:14:14

@diggerdriver: amikor a feleségeméknél nyaralunk, ott is lehet a kertben madárpókokat találni, különösen eső után, amikor kijönnek a lyukaikból. Ilyen tenyérnyi szőrös fekete bestiák vöröses potrohhal. Viszont meglehetősen szelídek és ártalmatlanok, hálistennek.

Mondjuk otthon olyat sem tartanék, nemhogy mérgeset... :S

pamut 2014.07.12. 10:19:09

Be kell vallanom, besárgultam az irigységtől.
Nem tudom melyik a jobb a finn vagy az ír, maradjunk abban hogy egyik jobb mint a másik. Pálmafa az ír tengerparton? wtf?
És mit keresek én még itthon? :(

DieNanny CH 2014.07.12. 10:19:31

Nekem a finn tetszett a legjobban. Tópart, nyírfák, enyhén lejtős telek, ligetek...

De amúgy kösz minden képért!

tableno 2014.07.12. 10:21:27

@pamut: igen, ez egy meglepő dolog, de Írországban annyira enyhe a tél, hogy megél a pálmafa. A gond inkább csak az, hogy nyáron sincs sokkal melegebb...

firg_firg 2014.07.12. 10:23:49

Ezek a kepek ezerszer motivalobbak hataratkelesre, mint barmi. Latni hogy el a kivandorolt magyar.

A kutya kiraly. O is kivandorolt vagy mar kint csatlakozott?

DieNanny CH 2014.07.12. 10:24:44

@pappito:

Itt is ugyanilyen az idő... Aprószemű, nyálas eső, gyerekekre sapkát, harisnyát kellett adnom - mert azért kimentünk -; nem semmi, hogy itt nyár van, nálad meg tél... :-(((

Oké, tegnap pár órára elállt, de egész éjjel esett, most meg be van borulva, de van kb 20 fok.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.12. 10:25:46

@tableno:
Nekem volt 50darab 36fajból.
Most előadhatnám hogy micsoda életveszélyben éltem de ez hülyeség.
A média generálja körülöttük a feszültséget.
Nem veszélyesebb mint nyulat tartani.

firg_firg 2014.07.12. 10:26:39

@QUERCUS: az ilyen lakasok a helyieknek jutnak. Bevandorlokent csak a lottyedtseggut kapod. :)

rezsöatya 2014.07.12. 10:26:59

@diggerdriver:
"Fotózd le. Küld be.
Mármint a szomszéd seggét.
:)))))))))))))))))))))))))))
Ok mostmár én is lefotózom és beküldöm."

Te is a szomszed sejhajaval vagy elfoglalva... :DDD

DieNanny CH 2014.07.12. 10:28:46

@svájci sapka (ch):

Az miért van, hogy ha szomszéd hátsója jól megfogdosni való, az eleje meg még inkább, akkor arról a kilátásról senki nem panaszkodik???
:-)))

tableno 2014.07.12. 10:32:01

@diggerdriver: halálos mérgű nyulat? :)

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.12. 10:34:37

@tableno: Nannynek van egy pokevöje. Az majd lerendezi a nyuszit is.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.12. 10:35:04

@QUERCUS:
Nem tudom :)
Régebbi a "probléma".

@diggerdriver:
Havat csak szerdára mondanak, kedden jégeső lesz.

Quercus a favágó 2014.07.12. 10:37:56

@DieNanny [SZ,CH]:

Te kis kéjenc! Mindig csak az a bűnös erotika.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.12. 10:48:38

@diggerdriver:
Tudom, mióta átléptem a 30-at, érzem, hogy közeleg a kapuzárási pánik, ropognak az izületeim, itt fáj, ott fáj és rohadó halszagom lenni.

Gondolkozom a Hollandiába költözésen és az euthanasian. Innen már csak lefelé vezet az út...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.12. 10:56:03

@Kövérmadár [swe]:
Bizony igazad van.
Én ha úgy kelek fel reggel hogy nem fáj semmim akkor meghaltam.
Mostmár a számítógépem is gyorsabban áll fel...
A képgyűjteményem elvesztettem...
Talán húzom még két hétig...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))

poggY 2014.07.12. 10:56:31

@Kövérmadár [swe]: ahogy olvasom a posztokat mi itt eszakon orulhetunk. Mar vagy egy hete konstans 25+ fok van, imadnivalo idojaras, ma is megyunk kajakozni egy 30ast.

Pappitot meg akkor sem irigyelnem ha a kert vegeben lenne a tenger/ocean. Sosem cserelnem le az edesvizet a sosra, sohasohasoha :)) mondjuj ez kenyelmi kerdes is, nekem a tenger 300 km, a to meg 15 meter.
Persze pappitot attol meg irigylem csak nem a tengerek miatt :))

poggY 2014.07.12. 11:00:16

@poggY: persze azt hozzateszem hogy cserebe egesz juniusban befagyott a seggunk(meg a szomszede) meg ho is esett...

Muscari 2014.07.12. 11:00:25

@pappito: hany fokos a viz nyaron? Mert tenger itt is van, az oke, de hogy en nem furdok benne, az biztos. Nekem kell legalabb 23-24 fokos viz.

pamut 2014.07.12. 11:02:23

@tableno: Az enyhe nyár az én szememben külön pozitívum.

pappito · http://pappito.com 2014.07.12. 11:02:42

@poggY: tavon nem lehet szörfözni, tengerben viszont lehet kajakozni! :)

édesvíz is 4.5 km-re van amúgy, a gyerek iskolája mellett van egy tó mindjárt a tenger mellett :
3.bp.blogspot.com/_oYWWBxuA2MU/TJ7IIe9So1I/AAAAAAAAixA/sJPWBltB-I0/s1600/The+North+Shore+-+Lake+Pupuke.jpg

:)

poggY 2014.07.12. 11:07:47

@pappito: johat szorfozest meg sose probaltam, meg igazi oceanhoz se volt szerencsem, eszaki, egei, adriai meg a balti tenger volt meg, egyik se az igazi. En leragadtam az uszasnal es az edesvizben hatarozottan kenyelmesebb ( eddigi tapasztalataim alapjan)
@pamut: pappito asszondja naluk 15 fok van, azert sztem az tul enyhe nyar doleg a szitalo esovel brrrr. Nalam az enyhe nyar az 25-30 fok kozott, a jokis meleg 30-40 kozott, onnantol meg csak a paratartalmat kell emelni a gyilkolashoz :)

poggY 2014.07.12. 11:10:47

@pappito: kozbe megneztem a kepet. Szoval gondolom a toltes tuloldalan az mar tenger? Erdekes hogy edes tudott maradni. Bar ahogy nezem olyan szinten korbe van lakva hogy jaj, balatonfeeling setalsz 343 kilometert mire talalsz egy szabad szakaszt ahol pancsolni is lehet.

By the way, nalatok legalis a vadkemping? Tehat ez a elmesz kirandulni es csak valahova felvered a satrat ejszakara. Mon ugye nem es itt igen, es nem is ertem mon miert kenyszeritenek kempingekbe..

pappito · http://pappito.com 2014.07.12. 11:12:26

@Muscari: nem tudom, nincs hőmérőm, de ez nem a karib meg samoa, itt nem 28 fokos a viz. szerintem 23 néha szokott lenni, de inkább hűvösebb asszem. nyáron simán lehet benne klottgatyában pancsolni (a helyiek meg olyankor is bemennek amikor én nem) de van wetsuit, szóval kutyát nem érdekli, hogy hány fokos a víz igaziból. délebbre azért mostohábbak a viszonyok, minden hidegebb

most szerintem 15-16 lehet a víz a tasmán tengerben, az óceán általában 1-2 fokkal melegebb, ha süt a nap

pappito · http://pappito.com 2014.07.12. 11:13:18

@poggY: te, itt tél van, nem nyár :)

pappito · http://pappito.com 2014.07.12. 11:14:54

@poggY: "En leragadtam az uszasnal es az edesvizben hatarozottan kenyelmesebb"

??

pappito · http://pappito.com 2014.07.12. 11:22:39

@poggY: "Szoval gondolom a toltes tuloldalan az mar tenger?"

az, de nem töltés, természetesen ilyen, a tó egy vulkán helyén van

persze, hogy körbe van lakva, ahogy a feneketlen tó is, a városban van... egyébként terméeszetesen szabadon mehetsz bele, ahogy a tengerbe is. van 15ezer km partja újzélandnak, ami mind szabadon megközelíthető, igazából sennkit se izgat a pupuke tó :) de van még egy nagy másik a taupo, az elég klafa, de az innen messze van.

az állami kezelésű területeken (kb. 8 millió hektár) szabadon sátorozhatszt, ha ezt külön valamiért nem tiltják, jöhetsz-mehetsz, vannak campsite-ok (ingyenes) ahol általában van viz meg pottyantós budi meg vizszintes hely a sátraknak, vannak túraösvények, kunyhók/menedékházak, stb.

DieNanny CH 2014.07.12. 11:24:04

@Muscari:

Nekem 28. Minimum, de akkor a levegő legyen 35.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.12. 11:25:10

@diggerdriver:
Azért az ilyen gyűjteményeket semmi perc alatt pótolni lehet :)

@poggY:
:)

pappito · http://pappito.com 2014.07.12. 11:27:18

@DieNanny [SZ,CH]: azt én is birnám, de ilyesmi itt nincs sajna

poggY 2014.07.12. 11:30:13

@pappito: Nem tudom. Bele megy a so a szemembe meg az orromba es azt nagyon nem szeretem :( De sokat nem probalkoztam, az osszes tengeres elmenyem hideg volt, csak azert usztam bennuk egyet merthat "ha mar itt vagyok" :D

poggY 2014.07.12. 11:31:54

Lattam egyebkent hogy sokaknak tetszett a kert, gondoltam kimereszkedek a napfenyre es lovok meg parat. Az egyiken az egyik haziallatunk is felfedezheto :D

4.ii.gl/cflALEqH.png
1.ii.gl/uffhD6o3.png
1.ii.gl/arL5gDSB.png
3.ii.gl/_Nbr68pP.png
2.ii.gl/lWOGwEzo.png
2.ii.gl/389EVtCt.png
1.ii.gl/Jao3l9E.png

pappito · http://pappito.com 2014.07.12. 11:33:53

@poggY: nagyon klassz hely, bírnám!

SzZoole 2014.07.12. 11:38:31

@poggY: basszus az a hely!!!!
Nincs meg egy leanyzo a csaladban?Szivesen benosulnek ebbe a csaladba en is:)))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.12. 11:43:30

@poggY:
Tökéletes környezet, ilyenről álmodnék én is, ha mernék álmodni :)

SzZoole 2014.07.12. 11:46:20

@Kövérmadár [swe]: miert ne mernel?
Azt teszel amit akarsz,csak Nori mondja meg,hogy mit akarsz:))))

SzZoole 2014.07.12. 11:51:01

@pappito: azert Te sem panaszkodhatsz,Te is nagyon szep es csodalatos helyen elsz:)))
Csak ne lenne olyan meleg.

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.12. 11:54:53

@Kövérmadár [swe]: miert nem merwz almodni? Tan az Elm utcaban laksz?

skylla 2014.07.12. 12:12:57

en az ablakombol egy african shopot latok, söt hallom is, mert a fekete lanyok a parokaval kimennek telefonalni az utcara. es hangosan. miert minden nigger shop parokaval üzletel? es miert ORDIT mindegyik az uccan? ;)

pappito · http://pappito.com 2014.07.12. 12:16:00

@Zoole[uk]: meleg? na ezt se mondta még senki...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.12. 12:16:30

@Zoole[uk]:
:)

@Babette.:
Az még csak csak, de a 30 fokon, 4 napig érlelt azért túlérettséget eredményez :)

@Der echte Weinachtsmann:
Korábban laktam :D

SzZoole 2014.07.12. 12:17:57

@pappito: nem most telen,a nyari idoszakban gondoltam.

pappito · http://pappito.com 2014.07.12. 12:20:53

@Zoole[uk]: hát 25 foknál nyáron sincs melegebb általában, itt nicns kánikula meg ilyen 30+ fokok, enyhe, kellemes a nyár

földrajzórán úgy mondanák, hogy hűvös tél, meleg nyár asszem :) egész évben 5-25 fok között van itt északon. a déli szigeten van hó meg zima rendesen

SzZoole 2014.07.12. 12:54:35

@pappito: ohh,nezd el tudatlansagom,a nelkul irtam valamit,hogy utanna neztem volna.
Igy termeszetesen minden celbol megfelelne nekem ,hogy ott eljek:)
Megneztem a kornyeket amit irtal,ezek szerint ott elsz,nekem tokeletes lenne,egyik oldalrol az ocean a masikrol meg a to,tokeletesen kielegitene a horgaszat iranti imadatomat:))))

pappito · http://pappito.com 2014.07.12. 12:59:17

@Zoole[uk]: hát tóban nincs hal, max angolna, de a pupuke tóban az sincs. de a tengerben annyit horgászhatsz amennyit akarsz, a pecákolás igen népszerű hobbi itten.
de édesvízben itt csak a pisztráng ehető, (meg van ponty, de az szeméthal, azt itt nem eszi senki, csak agyonverik és eldobják, invazív faj) de az itt a környéken nincs, csak délebbre, a flyfishing is menő, bár nekem ez a tökig a vízben álldogálva dobálódzás kicsit magas :)

a csónakból pecálás az jópofa

ittvagyokottlennek 2014.07.12. 13:02:08

a finn "aitta", valyon nem ugyanazt jelenti mint a magyar "pajta" ?
csak modernebb kihasznalasban

Lukas Meier (törölt) 2014.07.12. 13:02:08

Jól látom, hogy szinte minden határátkelő vagy ősfás vagy tengerparti területen lakik?

Természetesen a hiba nem a beküldőkben van, csak a mintavétel igencsak torzított. A határátkelők nagy része sokkal csúnyább vidékeken lakik, általában a városok szegényebb, lepukkantabb, bevándorlós részein, ilyen helyekre, amik itt vannak, csak jól kvalifikált munkával és sok éves küzdéssel lehet elérni.

A rosszabb környékeken élők természetesen nem küldtek be képet, mivel egy koszos főútvonal meg néhány lerobbant épülettel nem büszkélkedik az ember. Azzal sem villog senki, ha az utcájában nem lehet látni, csak percenként fehér embert.

Éppen ezért gratulálok a beküldőknek, akik ilyen helyeken laknak és ezt elérték.

poggY 2014.07.12. 13:11:07

@pappito: en is itt szerettem meg a horgaszatot. Nem ismerem a halfajtakat de itt eleg valtozatos a menu: ponty, keszeg, melyvizi halak, fokak ( bar ha egy fokat kifogsz es meghal akkor jobb ha menekulsz egy masik orszagba :D iszonyatosan vedett anno majdnem kiirtottak)
En vilageletemben azt gondoltam hogy a horgaszas unalmas es szar, de nem! Igaz en meg csak egy halat fogtam az is kisebb volt mint a csali (:D) de nekem nagyom bejott. A finnek ugy huznak vissza a kikotobe csonakostul mert en meg maradnek :D
Bar elkell ismernem finnorszag is hozza adja a magaet. Mökki(nyaralo) mindenkinek van, benne szauna meg plane ( 1.5 szauna jut minden emberre az orszagban kb). Elozo hetvegi horgasz esemenyem:
Kruzoltunk egyet a motorcsonakkal , 1 orat ha voltunk vizen nem volt kapas. Visszaertunk, a sporttol kimerulve megvacsoraztunk( csilisbab erospistaval, palacsinta edesturoval, hogy legyen valami hazai is) majd lecsoszoktam a partra a szaunaba. Ultem egy 20 percet a 80 fokban majd usztam egyet a toban. Feloltoztem kaptam a horgasz felszerelest meg a soromet es kiultem a stegre horgaszni a kellemes 20 fokban. Eldobalgattam ott a csalit 1 oran keresztul persze nem fogtam semmit... de bevallottam magamnak, hogy nem is azert mentem :Dddd

Korkerdes, turo: a te orszagodban milyen turo van? Vilagjarasom elejen azt hittem a turo az turo azt kesz. De gyorsan ra kellett h dobbenjek, nagyon nem igy van. Itt finnben pl ilyen lemezkes, darabos a turo es sokkal vizesebb mint otthon. Szerintem sokkal rosszabb is egyebkent..Raadasul a finnek elkepzelni sem tudjak milyen az a cukros(edes) turo...
Nalatok(mindenkinel) hogy van?

2014.07.12. 13:11:29

Ezek tokre jok, errol a drinking townrol with a fishing problem mintha mar hallottam volna... Az a palmafas utolso az az az azenodamost... :D

poggY 2014.07.12. 13:12:29

@ittvagyokottlennek: keress ra google picen hogy aitta, ha azok a cuki hazacskak neked pajta megeszem a kalapom :)))

pappito · http://pappito.com 2014.07.12. 13:14:38

@poggY: ja, a peca jópofa, ha nem komolykodja el az ember :)

túró meg cottage cheese és tvorog van, utóbbi közelebb van a magyar túróhoz, de nem vagyok szakértő a kérdésben, az se hatna meg, ha soha többet nem ehetnék túrót az életben, a fontossági sorrendemben a gesztenyepürét eggyel előzi, valahol a hétmilliomodik helyezés környékén :)

2014.07.12. 13:16:04

@Lukas Meier: 'ilyen helyekre, amik itt vannak, csak jól kvalifikált munkával és sok éves küzdéssel lehet elérni.'

Igen, es ha Mo.on maradtam volna akkor pontosan hany evi kuzdessel is jutottam volna el oda ahol most vagyok? :) Ja es igen, nalunk is ritkan lehet feher embert latni, illetve Londonban direkt egy teljesen indiai reszre koltoztem mert ott laktak a barataim es ott ereztem jol magamat, engem nem zavar hogy kevesen vannak feherek es remelem a nem-fehereket sem zavarja hogy en itt vagyok, neked mi a problemad?

adg 2014.07.12. 13:16:49

@Muscari: Kakao nincs, ami magasan van, az papaya a kepen, ami pedig a foldre log, az meg mango. Van meg passionfruit meg egy kis gyomber is, meg valami uborkafa. Az olyan savanyu, hogy ehetetlen nekunk, de a benszulottek szeretik allitolag.

@poggY: Erre nincsenek szavak, marha jo az a kert. :)

pappito · http://pappito.com 2014.07.12. 13:20:07

@Lukas Meier: " A határátkelők nagy része sokkal csúnyább vidékeken lakik, általában a városok szegényebb, lepukkantabb, bevándorlós részein,"

mondja az osztrák statisztikai hivatal, ugyebár. hagyjuk már

a posztban van egy tengeres egy tavas kép meg angol kiskertek meg egy utca. bődület. tényleg nem piszkálásból, én is tök átlagos helyen lakom, de azért ez egyik se beverli hillsz. jó, persze a finn hacienda az kurvajó, de finnországban nehezebb nem találni tavat, mint de.

szóval nem értem a nyafogást

vagy csak kifúj végre a konyhás nick és bevezetődik a második?

pappito · http://pappito.com 2014.07.12. 13:21:18

@Mirjam2: " neked mi a problemad?

ne már, most meg fogja írni...

:)

poggY 2014.07.12. 13:27:11

@pappito: ja a finn nem rossz, de pont pelda arra hogy nem is kell olyan kemenyen dolgozni :DDDD
Es egyebkent itteni hazakhoz kepest ez kicsit erosebb mint az atlag. De azt is csak a kozvetlen topart es a nagy kert miatt. Itt nem becsulik meg a regi hazakat, minel ujabb annal dragabb.

2014.07.12. 13:30:29

@pappito: Igen, miutan elkuldtem, rajottem hogy hiba volt...

2014.07.12. 13:35:38

@pappito: A tobbi orszagban nem voltam meg, de tanusithatom hogy az Angliabol kuldottek teljesen 'atlagos' kornyekeken keszultek. Remelem ezzel nem vonok le a fotok ertekebol, termeszetesen szep helyen laknak a bekuldok, nem negativ ertelemben mondom, csak tenykent hogy abszolut nem a milliomos-negyedben keszultek a kepek (ha megis akkor elnezest :)).

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.12. 13:44:25

A képek gyönyörűek, egy Adg-féle kiskertet el tudnék képzelni az Ír szigeti kilátással és a finn ligettel... :)))
Köszönet a képekért a posztereknek és poszterináknak :)

@poggY: Szép! :)

@diggerdriver: Látod, pedig tegnap segíthettünk volna megkeresni, de nem reagáltál rá. :)

@pappito: Ez kép a tóról nagyon jól néz ki :) A klíma egészen elviselhetőnek tűnik a leírásod alapján. Mondjuk nem tudom, hogy hogyan magyaráznám meg a gyereknek, hogy kislányom, itt az augusztus, lassan hógolyózunk... :) Állandóan meg akar fagyni. De a fáid nagyon tetszettek neki, ott az utca végében :D

@Der echte Weinachtsmann: :)

@CJKrisz: A hideg kirázott... Mekkorát ugrott, anyám, ott tojnék be... :)

tableno 2014.07.12. 13:45:51

@Lukas Meier: "ilyen helyekre, amik itt vannak, csak jól kvalifikált munkával és sok éves küzdéssel lehet elérni." - teljesen igaz. Ezért is érdemes tanulni és küzdeni.

pappito · http://pappito.com 2014.07.12. 13:56:44

@nezzazegfele: itt nálunk nem esik a hó, szóval inkább "kislányom, kimegyünk a partra barbizni karácsonykor, kend be magad napkrémmel" :)

adg 2014.07.12. 14:02:46

@Muscari: Ja igen, a filmben valoban Darwint bombazzak szarra. Viszont akkor meg nagyon kezdetleges kisvaros volt, kb 2500 lakoval. Itt raktak fel a hajokra a marhat, ahogy a filmben is teszik, ez volt a varos lenyege. De a haboru utan ugy-ahogy ujjaepult, es akkor kezdodott az igazi novekedes, de 74-ben egy hurrikan gyakorlatilag az egesz varost elpusztitotta. Azota normalisan epitenek hazakat, igy meg is maradt a varos, es mara 120-130 ezren laknak csak Darwinban, meg a szatelit Palmerstonban meg 40 ezren. Es a fejlodes annyira nem allt meg, hogy a csak a mi cegunk tervez ket toronyhazat, 17 es 21 emeletesek, es nem mi vagyunk az egyetlenek. Tele van a varos epitkezessel, Palmerstonban meg most osztanak tobb szaz telket.
Szoval a japanok altal lebombazott resz az kb egy suburbnek felelne meg ma.

@tableno: Ha tenyleg kivancsi vagy ra, akkor itt nem az avarban bujik a veszely. Van nehany kigyo, foleg a varoson kivul, ami veszelyes lehet, viszont itt nincs tolcserhalos pok, az sydneyben nagyobb gond, de ott sem akkora, mint a natgeon meg a spektrumon. Vannak szep nagy pokok, de kb artalmatlanok, pl huntsman, vagy a golden orb weaver, ami eleg szep pok. Az igazi veszely a tengerben es a folyokban lakik. Az esos evszakban kockameduzakkal lehet talalkozni (annyira ez sem veszelyes, bar bele lehet halni, de ahhoz nagyon sok csipes kell), es a legnagyobb mokamester a krokodil. Fishingelesnel be kell tartani a szabalyokat, nem pucolni halat a folyoparton, nem furodni ahol nem szabad, stb. De ezekkel lehet egyutt elni.
A krokodilra vannak ilyen kis huvelykujj szabalyok. Edesvizi nem halalos, csak akkor bant, ha piszkaljak. De kicsi es gyenge az allkapcsa, igy nem olyan nagy fenyegetes. Bordas kroki, 2 meter alatt nem ol meg, 4 meter felett biztos halal, a ketto kozt lehet interpolalni. :)

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.12. 14:04:46

@nezzazegfele: ha nalunk ilyen maszkalna a falon, en szkafanderben elnek itthon az biztos.
Ja, es en nem ekkorat ugrottam volna, haben egyenesen ki az ablakon. Az ilyen mar nem csip, haben harap.

@Lukas Meier: biztos van igazsag abban amit irtal. De ez kicsit olyan "hinta"-s hozzaszolas volt.

SzZoole 2014.07.12. 14:06:23

@pappito: ez szep,egyre jobban vagyodok oda:)))

tableno 2014.07.12. 14:09:38

@adg [Au, Darwin]: "annyira ez sem veszelyes, bar bele lehet halni" - hát köszi... :) és a veszélyes, az milyen?

"A krokodilra vannak ilyen kis huvelykujj szabalyok" - például, hogy ne dugd bele a szájába... :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.12. 14:23:13

@Lukas Meier: a percenként fehéremberrel kapcsolatban tiltakoznom kell, a két év alatt asszem 4-6 másik fehért láttam a saját környékemen :-))))

adg 2014.07.12. 14:49:04

@tableno: "és a veszélyes, az milyen?" Hat pl a krokodil, az veszelyes. Meduzaba az elmult szaz evben 60-an haltak bele az egesz orszagban. Szerintem funyirasba is tobben halnak bele. :) Nalunk evek ota nem volt komolyabb baleset ebbol, pedig azert paran furodnek az esos evszakban is. Ezek azert nem elkerulhetetlen veszelyek, tok egyszeru szabalyok betartasaval siman elkerulhetok. Nem grasszalnak meduzak meg krokik a varosban, nem jon fel a mosogatokagyloban, nem ut el a zebran, nem esik a nyakadba a jatszoteren...

Mindenesetre teny, hogy vigyazni kell, nem mindenkinek valo ez a hely sem. Nekunk bejott, es akiket ismerunk, altalaban azok is szeretnek itt lakni.

tableno 2014.07.12. 14:55:15

@adg [Au, Darwin]: jó, én sem gondolom komolyan, hogy folyamatos életveszélyben éltek... Sokat járok a trópusi Latin-Amerikában, ott is vannak kevésbé barátságos állatkák, tudom hogy azért nem olyan vészesek, mint azt egy európai gondolná. :)

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.12. 15:07:29

@tableno: +1

@pappito: Meggyőztél :)

@adg [Au, Darwin]: Ez csúcs, annyira nem veszélyes, de bele lehet halni... :D

@Der echte Weinachtsmann: Ne is mondd, megint kirázott a hideg... :D

@Dragonlady (ex Chang): Nahát, csak nem szomszédok vagyunk? :D
Tetszik az új neved! :)))

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.07.12. 15:08:31

@Der echte Weinachtsmann:

Kísért a szellemem is itt :D Egyébként meg tényleg az van amit ír. A bevándorlók általában lepukkantabb részeken laknak. Akiket én ismerek pl azok is. Ócska paneltömbökben meg hasonlók megoldások. Nem is nagyon ismerek olyat aki pl házban él itt...

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.12. 15:35:59

@házelőtthinta: ezert is irtam (nem ironikusan) hogy van benne igazsag.
Azonban itt, vagy Ott, könnyebb elerni mint mo-n. Nem panaszkodni kell, hanem tenni erte. Ezt most altalanossagban ertem. Nem rad.

pontiustolpilatusig 2014.07.12. 15:40:17

15 dolog, ami történik veled, ha te is belépsz
a határátkelők népes táborába:

Mottó:"Elhagyom otthonom,
a jó barátoktól sem búcsuzom" /Máté Péter/

1/ Az emberek azt fogják kérdezgetni tőled, miért mész el.
2/ Aztán rögtön azt kérdezik, mikor költözöl vissza.
3/ Egyesek nem fogják érteni, miért kell elmenni, és kritizálnak emiatt (inkább csak a hátad mögött)
4/ Mások egynesen a szemedbe mondják, hogy irigyelnek, és bárcsak ők is mehetnének.
5/ Amikor először hazalátogatsz, elfog majd a nosztalgia érzése.
6/ De aztán eszedbe jut, hogy mi késztetett arra, hogy elmenjél.
7/ Azok ,akikkel hosszú idő után találkozol hazalátogatásod után, megjegyzik, hogy mennyire megváltoztál/más vagy,mint a suliban.
8/ Egyébként a barátaiddal már régóta csak legfeljebb LIKE-ken keresztül kommunikálsz a különböző portálokon.
9/ Kint észreveszed, hogy kicsit akár büszke is vagy a volt otthonodra, de az már nem az otthonod.
10/ Ha hosszú idő után hazalátogatsz, olyan emberek, akik ÉVEKIG eszedbe sem jutottak, találkozni akarnak veled.
11/ Ugyanezek az emberek, ha összejön az, hogy ÉVEK UTÁN találkozol velük, elmondják neked, hogy a növérük barátjának unokatestvére SZINTÉN abban a városban lakik külföldön,ahol te laksz/élsz, és megadják a telefonszámát, amit külön azért szereztek meg, hogy neked odaadják.
12/ Ugyanezen vagy további ismerőseid, akiket lehet, hogy nem is igazán kedveltél, vagy csak homályosan emlékszel rájuk, elkérik tőled az összes elérhetőségedet külföldön, csak, úgy, mondván, hogy marhára érdekli őket, mi is van veled, valójában azzal a ki nem mondott szándékkal, ha ne adj isten felbukkannának az új városodban, asszisztálj nekik.
13/ Amikor először hazajössz, hiányoznak neked azok a dolgok is, amik korábban őrületbe kergettek, csak elfelejtetted. Ezek egy kis idő múlva mind előkerülnek.
14/ Amikor hosszabb idő után először hazalátogatsz, rájössz, hogy a helyi pletykák abszolúte de abszolúte nem érdekelnek.
15/ És annak ellenére, hogy akár még boldog is lehet a hazalátogatás, a látogatás végén tudod, hogy helyesen döntöttél, amikor elmentél

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.12. 15:43:08

@Dragonlady (ex Chang):
Vannak ilyen gettók, nah. Egész Afrika, egész Ázsia és még Dél-Amerika is... Szingapúrnál csóróbb gettót még soha nem is láttam.

Bolondok ezek, álomvilágban élnek :)

2014.07.12. 15:59:47

@Kövérmadár [swe]: Ez mar csak igy van, a Fold egy szar hely, a legtobb ember nem feher. Mar en is gondolkodtam pont emiatt hogy ki kene vandorolni, mondjuk a Holdra.

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.12. 16:03:44

@pontiustolpilatusig:
Hu bakker! Ez sajat tapasztalatod, vagy evek ota tanulmanyozod a hataratkelök lelektanat?
Egyebkent egyetertek minden egyes ponttal.
A 2-es egyebkent az a tipikus "ugysem fog sikerülni" hozzaallas.
A 4-es pedig: nem kell irigykedni, lehet menni nekik is!
A 12-hez meg csak annyit, hogy ha nem csak kihasznalni akarnak, meg aszisztalnek is. Csak altalaban az a baj, hogy ök csak a vegeredmenyt latjak es ez egy nehez ut, amin at kell hogy essenek ha tetszik ha nem. Es altalban ilyenkor mar jön a feladas gondolata.

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.12. 16:07:05

@Babette.: haben = hanem.
Rohadek, büdös szofelajanlo!

tableno 2014.07.12. 16:13:29

@házelőtthinta: képzeld, ez nem csak a bevándorlókra, hanem a magyarországiak többségére is igaz. Na, most aztán meglepődtél, mi?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.12. 16:25:41

@adg [Au, Darwin]:
Az milyen, amikor egy betépett medúza elüti az embert a zebrán?

2014.07.12. 16:59:11

Another day, another contemporary piece of propaganda in Magyar Hirlap: magyarhirlap.hu/cikk/844/Bevandorlok_kimeljenek

Miutan tegnap Tableno felhivta a figyelmemet erre az ujsagra, ma is megneztem a cimlapot (igen, kitalaltatok, nincs jobb dolgom :)) es lass csodat, ma is van benne egy propaganda-cikk arrol hogy mennyire utaljak Nyugaton a bevandorlokat akik egyebkent mind kulimunkat vegeznek. Fizet ezekert a cikkekert valaki?

Kedvenc mondatom: 'Nyugaton ugyanis a munkaviszony jelenti a belépőt a fogyasztói társadalomba.' - erdekes, eddig azt hittem hogy Keleten is, de lehet hogy el vagyok tevedve, Keleten szocializmus van es nincs fogyasztoi tarsadalom, vagy nem kell penzt keresni ahhoz hogy bekeruljel? Vagy az is lehet hogy ezt a mondatot egy az egyben kimasoltak egy Rakosi-korabeli cikkbol?

2014.07.12. 17:07:03

@nezzazegfele: Nagyon koszi!!! A Holdrol csak jokat hallottam, biztos forrasbol tudom hogy egyelore meg csak egy orosz pasi es egy kutya van ott. Az oroszok feherek, sot a legtobben szokek, igy bajom nem lehet. Majd irok egy posztot ha osszejon az atkoltozes.

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.12. 17:15:29

@Mirjam2: es a holdon tenyleg kolbaszbol van a kerites, a hazikok meg mezeskalacsbul

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.12. 17:18:50

@Der echte Weinachtsmann: ezt lattam a teleszkopommal.
Az orosz pasi a hazat a kutya meg a keritest ettek.☺

Mr Long 2014.07.12. 17:26:08

@Lukas Meier: Kvalifikalt munkat szerezni tobb evi kulfoldon kuzdes nelkul is lehet. Meg jo helyre koltozni. Mindenki maga donti el, hogy mire kolt. Mi is rosszabb (de nem rossz) kornyeken elunk, mivel inkabb felretesszuk a penzt, vagy elutazzuk. Most egy edinburghi szallodabol irok epp teazas kozben peldaul.

pontiustolpilatusig 2014.07.12. 17:30:15

@Babette.: Az igeidő ugyanaz, mint Hofinál: was haben hier gezűrzavar?

Quercus a favágó 2014.07.12. 17:35:58

@Mr Long (UK):

" Most egy edinburghi szallodabol irok epp teazas kozben peldaul."

Iszod,vagy fölszolgálod?D

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.07.12. 17:39:06

Finnorszáááááááág :)!
Azt a kulipintyót meg a kertet bármikor bevállalnám :).

Mr Long 2014.07.12. 17:43:16

@QUERCUS: Felszolgalom asszonynak, meg kozben iszom en is :DDDDDD

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.12. 17:43:19

Szép szép a finnországi kert de tennék én fel innen a kutyakennel kertes Londonból képet január 5.-én meg onnan szintén akkor.
Lehet hogy megváltozna a vélemény.

SzZoole 2014.07.12. 17:44:25

@QUERCUS: "Iszod,vagy fölszolgálod?D"

Egyiket sem,csak mosogatja a cseszeket:)))

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.12. 17:50:18

ki mit tippel focimeccs ügyben?
engem megüt a guta, ha pont akkor is áramszünet lesz. volt egy jó kis vihar és egyfolytában elmegy az áram :-/
ide is hozhatna teát a szobaszerviz. pincééér!

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.12. 18:06:11

@Mirjam2: Azért az órádra csak vigyázz... ;)
www.youtube.com/watch?v=tz0AEjVCfso

@Der echte Weinachtsmann: :D

Erről jut eszembe, ma szuperhold van. Este lehet kukkolni.

@zöldeketbeszélek: Füvet szeretnél nyírni kollegina? :D

@Dragonlady (ex Chang): Nyisd ki az ablakot :) Fénypost. Kapcs. Ford. Vagy Vauxhall.

@QUERCUS: Ott biztosan nem fázna a lábam. :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.12. 18:23:26

@nezzazegfele: késő. felakadt a szúnyoghálón és szanaszét szóródott a cukor.
nekemsemmisemjó
:-)

**mimi** 2014.07.12. 18:45:41

Nagyon jó képek!!:)
poggY és Adg megosztott első helyen nálam ...
még a felfagyott járdával is :)))

**mimi** 2014.07.12. 18:46:47

@QUERCUS:
na tessék...:)
csomagolok.....

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.12. 18:47:11

@Mr Long (UK):

Most annyira felbasztad az agyamat a blogomon tett sértő gyalázkodással hogy hirtelen felindulásból azonnal megírtam a választ.

diggerdriver.blog.hu/2014/07/12/hanyatlo_kapitalizmus

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Ferenc Szeghalmi 2014.07.12. 18:48:57

Ha megtalálom a módját , en is töltök fel fotót Greystonesbol, Co Wicklow, Írország

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.07.12. 18:48:58

@Mirjam2:

Ez tényleg egy megrendelt cikk. Nagyon erős leírni hogy nálunk bezzeg nincs fogyasztói társadalom. Akkor mégis mi van? tervgazdaság?

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.07.12. 18:48:58

@QUERCUS:

Mosogatja a csészéket! Ugyanis mindenki mosogat Nyugaton!! 444:D

@Mr Long (UK):

Mit jelent az hogy rossz környék? Közbiztonság necces? Közlekedés?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.12. 19:05:40

@**mimi**:
Ugye milyen felháborító.
Zsenge harmatos második gyerekkoromat élem, most tettek tisztába néhány perce, és tatázik.
:)))))))))))))))))))))))))))))))

**mimi** 2014.07.12. 19:08:02

@diggerdriver:
felháborító...de neki ezt még meg kell érnie :))))

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.12. 19:08:38

@diggerdriver: küldtem meg del körül egy kepet madarnak.
Neked is szol

Sütemény1975 2014.07.12. 19:19:23

@Mirjam2: semmi gond ezzel a cikkel, persze lehet csurni-csavarni a mondanivalojat. semmi valotlansagot nem allitott a cikk.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.12. 19:21:40

Madárnak ropognak a csontjai?
Mi a fasznak nyújtózkodik?
:)))))))))))))))))))))

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.12. 19:27:34

megnéztem nagyban is, még mindig skerries vezet:D

**mimi** 2014.07.12. 19:34:12

Taxomükke kertje tök jó, nem is olyan tipikus angol csőkert...
na és a kutyája ....:)))))))))))

**mimi** 2014.07.12. 19:35:01

@Babette.:
szerintem le kéne ellenőriznünk személyesen a helyeket, mindenhol eltölteni egy kis időt, aztán dönteni :))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.12. 20:05:26

@diggerdriver:
Mert én ilyen kis madárcsontú vagyok :)

@Dragonlady (ex Chang):
Az én tippem egy kellemes 3:1 a braziloknak. Muszáj lesz bizonyítaniuk, a hollandok pedig (sajnos) olyan borzasztóan semmilyenek voltak az elődöntőben, hogy nem érdemlik meg a bronzot.
A brazilok sem, de a hollandoknak drukkoltam korábban ;)

Mr Long 2014.07.12. 20:12:15

@diggerdriver: Lattam, de nem olvastam meg, koszi.
Par kollegam kitalalta, hogy atmegy contractorba (de meg nem igazan tudnak rola semmit, csak jobb a penz, mint permanentben, kb ketszeres) es kivancsi vagyok mivel jar a kiadasi oldalon ez.

@házelőtthinta: Nem szep, kicsit szemetes, sok very low class ott hesszel egesz nap az utcan es uvolt a gyerekkel. Meg magas a kocsi biztositasa.

poggY 2014.07.12. 20:14:55

@diggerdriver: Dehogy, januar az kiraly, nem kell fuvet nyirni es lehet sielni a tavon. Korcsolyazni sajna altalaban nem mert tele van hoval. :D a tel legalabb sok oldalu itt mint a nyar, rengeteg mindent lehet csinalni. A lekhorgaszas megfelelo mennyisegu vodkaval meg egyenesen kiralysag.

A meccsre en hollandokat tippelnem, jobbak mint a brazilok. Sajna en nem latom, valami elhagyatott szigeten satrazunk ma estere. De a holnapi dontot mindenkepp megnezem, ha kell hazauszom. Hajra argentina! Ok is kekfeherek :)))

Quercus a favágó 2014.07.12. 20:54:19

@diggerdriver:

Magyarországon már előfordult, azért dobták vissza az adótörvény tervezetet, mert túl egyszerű, és átlátható volt.

Quercus a favágó 2014.07.12. 20:56:08

@Taxomükke:

Látom a kutya nálatok is bejáratos a házba, Nálunk is.

blackhairlady 2014.07.12. 20:56:13

@QUERCUS: Nem csak Angliaban, Amerikaban is, ha csak nem ranchen laksz. A foldterulet nagyon draga. Nekunk minden evben kikuldik, hogy az akkori piaci ertek szerint mennyit er a hazunk es mennyit a foldterulet amin fekszik, es bizony a zutobbi a nagyobb ertek.

nyuszigonosz 2014.07.12. 20:58:14

@Taxomükke: Szép kép, és nagyon szép kutyus.

@QUERCUS: Mert a kutya családtag és ott lakik, ahol a családja lakik.

blackhairlady 2014.07.12. 20:58:28

Nagon szuper kepek, en nem is hirdetnek gyoztest, mindegyik kalssz es mindegyik masmiatt. En adg lakhelyere koltoznek egyebkent, az idojaras miatt (tudom, unalmas, meg a hideget is lehet szeretni, meg angli nem is hideg, de azert en megis:)))))

**mimi** 2014.07.12. 21:05:32

@QUERCUS:
nálunk az ágyba is...de pssszt:)))))))))

**mimi** 2014.07.12. 21:06:37

@diggerdriver:
Te ne olvasd amit fentebb írtam...:)
még a végén kitagadsz :))))

Taxomükke (UK) 2014.07.12. 21:08:50

@QUERCUS: Sajnos igen, ha nincs elég sok pénzed. Cserébe viszont bőven van zöld és szépen karbantartott zöldterület.

DieNanny CH 2014.07.12. 21:13:24

Mindenki meccset néz? Mert akkor megyek aludni...

nyuszigonosz 2014.07.12. 21:16:04

@diggerdriver: Jóvan Digger, ha neked lesz kutyád, az lakjon az udvaron.

Ez én kutyusom nem ott lakik, és még a tengerparti nyaralásokra is jött mindig, meg szeret autózni is.
Igaz, ö sosem mászik fel a fotelba vagy az ágyra vagy ilyen helyekre, mert nagy bundája van, ezért ö a hüvösebb helyeken szeret elterülni és aludni.

Taxomükke (UK) 2014.07.12. 21:16:17

@firg_firg: "A kutya kiraly. O is kivandorolt vagy mar kint csatlakozott?"
Az egy komondor, te, hát persze hogy kivándorolt. :))
Az angolok megvesznek érte, mindenki beszélgetni akar róla, az autósok lelassítanak, hogy jobban megnézhessék, néhányan meg is állnak, és kiszállnak. Pulcsi állandó jelzői: gorgeous, amazing, lovely, massive.
Többen fényképeszkedtek már vele, a csúcs az volt, amikor egy rasztahajú csaj kérte a közös fotót, gondolta, jól mutat majd a raszta kutya mellett. :))))

nyuszigonosz 2014.07.12. 21:18:12

@Taxomükke: Hogy kell a bundájával törödni?

SzZoole 2014.07.12. 21:19:55

@diggerdriver: itv,9- kor kezdodik.
Van jo sorom nem erdekel?

Mr Long 2014.07.12. 21:21:07

@nyuszigonosz(D): En hagynam a leendo mienknek, hogy a halonkban aludjon. Ezt mondjuk asszony nem akarja, mert eleg neki, hogy en horkolok ejjel, nem.akarja, hogy a szolozasom kiegeszuljon duova. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.12. 21:22:39

@Zoole[uk]:
De igen Jövő héten hétvégén lemegyek dumálni egyet.

nyuszigonosz 2014.07.12. 21:23:40

@Mr Long (UK): Hálóban - is - alszik, de ott, ahol nincs szönyeg, és közel a nyitott ablak.

Mr Long 2014.07.12. 21:23:59

@blackhair-lady: Azt hiszem Tokio olyan, hogy leteve a legnagyobb cimletu papirpenzuket nem fedezi a letakart teruletet.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.12. 21:24:40

@nyuszigonosz(D):
Autóba. Kutyát?
A lába se érné a földet.

SzZoole 2014.07.12. 21:30:08

@montroyal ( CAN qc): majdnem ugyan olyan hazban lakunk,mint a masodik kepen van baloldal.
Digger a tanum ra:)))

DieNanny CH 2014.07.12. 21:31:40

@Zoole[uk]:

Lehet, hogy most fog kiderülni, hogy szomszédok vagytok??? :-DDD

Taxomükke (UK) 2014.07.12. 21:31:52

@házelőtthinta: "Mosogatja a csészéket! Ugyanis mindenki mosogat Nyugaton!! 444:D"
Nem mindenki, sokan öregek seggét mossák.

nyuszigonosz 2014.07.12. 21:34:51

@diggerdriver: Perszehogy autóba kutyát. :-)
Hidd el, hogy:- nem szór szét kaját, mert nem eszik ott.
- nem önt ki ragacsos üdítöt, mert nem iszik ott
- nem beszél semmibe bele, mert általában vagy alszik, vagy néz ki az ablakon.

Taxomükke (UK) 2014.07.12. 21:35:27

@QUERCUS: Nálunk nem, csak amikor sétálni megyünk, mert akkor - sorház lévén - nincs más út az utca felé, mint a házon át.
Amit látsz, az a conservatory (vagyis üveges veranda).
Így is bejön a kutyaszőr, ha még bent is lakna, nem látnénk tőle a macskaszőrt. :)))))

Taxomükke (UK) 2014.07.12. 21:37:16

@nyuszigonosz(D): Ne kezdd már te is ezt, mint az angolok!
:))))
A bundájával törődjön mindenki saját maga.
Mondjuk tavaly, mikor belehempergett a tehénszarba, muszáj volt megfürdetnünk, de amúgy öntisztuló. Vagy legalábbis mi annak tekintjük.

nyuszigonosz 2014.07.12. 21:38:46

@montroyal ( CAN qc): Irigylem ezt a tengerre kilátást.

montroyal ( CAN qc) 2014.07.12. 21:39:13

@Zoole[uk]: jo lehet Nektek mert itt millio felett vannak ezek a hazak es ezek meg a kerulet szelen az oregek mert beljebb csak villak vannak.. a mi blockunk csak veletlenul kerult oda mert zsido oldege home volt de eladtak lakasoknak ..

sarkon ez a haz van de etterem lett a parom ott all de nem ugy... a sarkonDDD
kepfeltoltes.hu/view/140705/janv._008_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Quercus a favágó 2014.07.12. 21:40:21

@blackhair-lady:

Akkor én mi nagyon "gazdagok" vagyunk. Csak a kertünk közel fél hektár.

montroyal ( CAN qc) 2014.07.12. 21:40:30

@nyuszigonosz(D): gyere at .. mitchet sutok es mecset nezhetunk nem sokara kezdodik ...

SzZoole 2014.07.12. 21:40:53

@DieNanny [SZ,CH]: marmint kivel?Diggerel vagy Montroyal-al?

Taxomükke (UK) 2014.07.12. 21:41:16

@diggerdriver: @nyuszigonosz(D): Miért ne lehetne autóba kutyát?
Van csomagtartó, ott utazik. Hülyének nézhetsz, de az is szempont volt az autóvásárlásnál, hogy a kutya beférjen. Hosszabb távra az én kocsimmal megyünk, a nejemnek a Honda Jazzébe is elfér a kutya, rövid távon az is OK.

blackhairlady 2014.07.12. 21:41:56

@pappito: "ahol gyakorlatilag úgy kell visszarugdosni a halakat, mert összeverkeszenek, hogy melyik harapjon a horogba elébb."

Ezen besirtam:)))
Ja, es a befejezes: visszamegyunk:)))))))))))))))

nyuszigonosz 2014.07.12. 21:41:58

@Taxomükke: Pont erre voltam kiváncsi, mert az én kutyusomat is csak fésülni lehet, mert dupla bundája van ( alsó bunda mint a birkáknak és plusz a hosszú, börét nem látni sehol ) maximum tiszta vízzel lezuhanyozni, ha nagyon sáros.

A kérdés meg azért, mert a komondort meg nem lehet fésülni, ugye?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.12. 21:45:05

@nyuszigonosz(D):
Ja csak a redvás seggét törli a kárpitba. A koszos lábával tapos az ülésen.
Haggyadmá'

Taxomükke (UK) 2014.07.12. 21:46:56

@nyuszigonosz(D): A komondornak tudomásom szerint három rétegű a szőrzete. Lehet éppen fésülni egyes testrészein, de inkább csak széttépdesni szoktuk a gyapját. Persze más testrészeken összeáll hosszú rasztába, azt hagyjuk, mert ha egyszer elkezded, sosincs vége.
Az angolok mindig megkérdezik diszkréten, hogy "ugye,nehéz rendbentartani", de sajnos tényleg piszkosfehér. Ez van. Mi nem hordjuk 2-4 hetente kutyakozmetikushoz, mint itt sokan.

blackhairlady 2014.07.12. 21:47:24

@nezzazegfele: " egy Adg-féle kiskertet el tudnék képzelni az Ír szigeti kilátással és a finn ligettel... :)))"

En is pont erre gondoltam mikozben neztem a kepeket:))

SzZoole 2014.07.12. 21:47:33

@montroyal ( CAN qc): itt nalunk egy ilyen haz £400.000 korul van,de ez egy 82 ezres kisvaros Londontol eszakra.
Bajos parod van:)))
Szep kis kohaziko ott a parod mogott.
En is mennek szivesen a miccset nagyon szeretem:)))

nyuszigonosz 2014.07.12. 21:48:53

@diggerdriver: Digger, nem.
Kutyaponyva van a kocsiban, ahol ö utazik, és az nem engedi át a nedvességet sem, ha esöben jönne a kutyus vizes lábbal, vagy bundával, plusz azon van az o plédje meg egy rakat törülközö is van, és mivel nem szörhullató, igy még az sincs. Csak már nekem kell öt berakni a kocsiba, mert megöregedett és már nem tud beugrani meg kiugrani.

**mimi** 2014.07.12. 21:50:52

@nyuszigonosz(D):
milyen kutyád van?
csak nem bobtail? :))

blackhairlady 2014.07.12. 21:53:02

@nezzazegfele: "Nahát, csak nem szomszédok vagyunk? :D"
Mondtam mar, hogy szeretem a humorod?:))))))

Taxomükke (UK) 2014.07.12. 21:53:14

Na, menjünk meccset nézni.
Hajrá jó foci!

nyuszigonosz 2014.07.12. 21:54:54

@**mimi**: Köszönöm, az. :-)

Söt, sokkal szebb, mint a guglis képeken láthatóak. A legszebb. :-)

montroyal ( CAN qc) 2014.07.12. 21:55:28

@Zoole[uk]: koszi johetsz csak mar a mecs kezdeteig nem ernel ide ... nalunk is vannak olcsobb hazak de ez itt a Rozsadomb ..

amit szeretek itt hogy a kohaz mogott van egy irodahaz es ott megy elotte 2 legnagyobb autopalya es azon a kis oton lemegyunk felmegyunk ra ot percre van 3 nagy shopping center gyalog meg a negyedik a sarkon.. downtown 5 min autoval ..
a muhelyem gyalog 10 perc ..

Quercus a favágó 2014.07.12. 21:56:09

@Taxomükke:

Mondjuk nálunk sem volt divat, hogy a kutya a lakásban legyen. Aztán a lányom kapott a barátjától egy spánielt kölyköt.
Karácsonykor. Megoldás, bent marad a lakásba. Azóta is. A spánielnek van egy "jó szokása". Állandóan vedlik. A porszívóból, hetente kijön egy fél kutya. De ettől függetlenül imádom.
Ha kapnék lehetőséget külföldön egy jó munkahelyre, de őt nem vihetném, inkább nem vállalnám el. Tudom, hülye vagyok, de ez van.

Egyébként itt fekszik mellettem, és helyeslően bólogat.

montroyal ( CAN qc) 2014.07.12. 21:56:32

@nyuszigonosz(D): ja ... azert gyalog ne indulj el ...

blackhairlady 2014.07.12. 21:59:18

@Der echte Weinachtsmann: Es ha elfogy a kaja akkor az orosz pasi eszi meg a kutyat vagy a kutya a pasit (az oroszt)?:))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.12. 22:01:25

Tudja valaki hogy a blogomon hogyan lehet törölni egy posztot?
Képeket tettem fel és kitette az üres posztot.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.12. 22:02:24

@**mimi**:
Olyan tömödszőrű fajta.
Maga nyalja a seggét.
:)))))))))))))))))))))))))))

nyuszigonosz 2014.07.12. 22:05:06

@montroyal ( CAN qc): Már amúgy is elkezdödött a meccs. :-)

2014.07.12. 22:09:05

@diggerdriver: diggerdriver.blog.hu/admin/
Bal oldalt kattints a bejegyzésekre és annak a posztnak a címénél a piros x-re katt

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.12. 22:10:05

@blackhair-lady: na ez egy rendkivül jo kerdes!
De en a kutyusnak drukkolok

rezsöatya 2014.07.12. 22:12:04

@blackhair-lady: Nem! Ismered a klasszikus viccet?:

Egyiptomi régészek találtak egy szarkofágot. Felnyitják, és csodát látnak benne: Egy élő fáraót, az élő tevéje társaságában. Napok alatt összeszalad a világ összes tudósa.  Megpróbálják kideríteni, hogyan maradhatott életben ennyi ideig. Nehezen tudják tolmácsolni, a rég elfeledett nyelvet. Annyit azért kezdenek kibogozni, hogy a módszer egyszerű. Amit a teve szart, azt ette a fáraó, és amit a fáraó szart, azt ette a teve. Az orosz tudós hátul áll, nem nagyon érti a fordítást, ezért közelebb tolakodik, és mondja, hogy fordítsák neki angol helyett oroszra. Ekkor a magyar tudós beleszól:
-Nem kell itt fordítani, ők ketten a szarkofágban feltalálták a KGST-t!

morsels (törölt) 2014.07.12. 22:15:56

@rezsöatya:
Es amikor a ket hataror beszelgetnek, hogy mi legyen a szajreval, amit lefoglaltak..
Az orosz: testveriesen megosszuk.
A magyar: a lofaszt, majd elfelezzuk.

SzZoole 2014.07.12. 22:18:26

2:0,hat ez szep es hol van meg a vege....

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.12. 22:18:29

Visszaszivom hogy brazilia a befuto

nyuszigonosz 2014.07.12. 22:20:01

@Zoole[uk]: A brazilok nyamvadt vackot adnak elö.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.12. 22:21:12

@Turchi: Köszi.
Mindent láttam csak a piros csillagot nem.

blackhairlady 2014.07.12. 22:22:06

@montroyal ( CAN qc): Nagyon szep a szobad, a berendezes, a kilatas, es az erkelyed is:)

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.12. 22:22:29

@nyuszigonosz(D): össze van törve ez a csapat.
Na ezert nem szabad ket emberre epiteni az egesz team-et.

SzZoole 2014.07.12. 22:22:45

@nyuszigonosz(D): azt hiszem gyaszba borul Brazilia

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.12. 22:23:57

@rezsöatya:
Ez mekkora Fater:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Nem ismertem de jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó

morsels (törölt) 2014.07.12. 22:24:27

Szerintem ez kell nekik. Egy masik nagy zako.
Mert a brazil foci, mint olyan, mar nem letezik. Csak eddig ez nem volt ennyire nyilvanvalo.

nyuszigonosz 2014.07.12. 22:25:17

@Zoole[uk]: Én meg azt, hogy amint lemegy a vb, hát pusztításba kezdenek.

morsels (törölt) 2014.07.12. 22:26:42

@morsels:
Mondjuk ez a brazil csapat semmivel sem rosszabb, mint a del-koreai 2002-ben :-)

**mimi** 2014.07.12. 22:27:20

@QUERCUS:
nem vagy hülye :)))

@diggerdriver: mindegyik maga nyalja :)))

blackhairlady 2014.07.12. 22:27:29

@montroyal ( CAN qc): Szep holgy:) Ugyanilyen kabatom van csak feher, nagy fekete gombokkal. Egyszer volt olyan tel, hogy vegre ezt is felvehettem a 4 ev alatt. Szerencsere:)
Hogy sikerult a nyaralas?

SzZoole 2014.07.12. 22:28:16

@nyuszigonosz(D): nem baj a hollandok majd adnak nekik tulipant meg fapapucsot vigasztalasul.

blackhairlady 2014.07.12. 22:32:29

@Der echte Weinachtsmann: Vagy megyeznek, hogy egyszer az egyik harap egy darabot utana meg a masik:)

Quercus a favágó 2014.07.12. 22:33:04

@rezsöatya:

Akkor ezért vonyít a kutya az udvaron, Na megyek, leváltom.

nyuszigonosz 2014.07.12. 22:33:58

@morsels: Meg a meccs elött azt beszélte valamelyik szakértö, hogy a Scolari egy öskövület, nem hajlandó haladni a korral és bebetonozta magát egy játékstílusra és képtelen átlépni a saját árnyékát.
Tudomisén, én nem vagyok fociszakértö.

blackhairlady 2014.07.12. 22:34:29

@morsels: Ezt a testverekkel ismerem, osszuk el testveriesen. Lofaxt, inkabb fele-fele:)

nyuszigonosz 2014.07.12. 22:35:19

@Zoole[uk]: Aha, A tulipánhagymákkal majd ki lehet csúzlizni az üveg ablakokat a fapapucsokkal meg gyújtogatni...

SzZoole 2014.07.12. 22:36:04

@rezsöatya: nezzem a holdat?Hat mi vagyok en kutya.meg meg ugasak is,mi:)))

rezsöatya 2014.07.12. 22:36:09

@QUERCUS: itt csend van! Mondjuk erre jo a vb. Napkozben valami Temze folotti air show volt, aztan a (3-ik, vagy 4-ik) szomszed gyerekek jatszottak kalozosat.
De most nyugi...

nyuszigonosz 2014.07.12. 22:38:38

@**mimi**: Milyen jó kép!
Na itt csak a felhök vannak egyelöre a Holdat egyáltalán nem látni.

SzZoole 2014.07.12. 22:38:41

@nyuszigonosz(D): basszus erre nem is gondoltam,akkor nem jo otlet az ajandek:)

montroyal ( CAN qc) 2014.07.12. 22:39:18

@blackhair-lady: koszi akkor ha talalkoznank nehogy osszeteveszelek benneteket... super jo volt Alaska ..1600 honfitarsad volt a hajon .. jo buli volt ... mar tervezzuk a kovetkezo utat a caribra floridabol es elotte egy 4-5 napos walt Disney kiterovel ..

montroyal ( CAN qc) 2014.07.12. 22:42:15

@blackhair-lady: koszi .. a kicsi lakasnak az az elonye hogy mindig kimegyunk valahova nincs miert otthon ulni ..

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.12. 22:44:36

@nyuszigonosz(D): egyebkent csoda hogy eddig viszonylag nyugalom volt. Meg az elejen lehetett olyat hallani, hogy egy meccset bojkottalni fognak.
Ha meg a vegelszamolasnal kiderül hogy veszteseges volt az egesz buli, akkor Ott kitör a polgarhaboru.

morsels (törölt) 2014.07.12. 22:44:50

@nyuszigonosz(D):
Hat, 2002-ben a brazil csapatban olyanok voltak, mint Ronaldo, Ronaldinho, Rivaldo, Roberto Carlos, Cafu.
Most meg olyan jatekosokat nem talalsz. Par kivetel van, de talan de ahogy elnezem, ok sem tartoznak abba a kategoriaba.
Talan Neymart kiveve, ami kerdeses meg mindig.

nyuszigonosz 2014.07.12. 22:47:15

@Der echte Weinachtsmann: Szerintem veszteséges. Óriási összegbe kerül az ilyen, és valahol hallottam, hogy eddig ez volt legddrágább vb.

nyuszigonosz 2014.07.12. 22:51:07

@morsels: Igen, a felsorolt játékosok azok még tényleg tudtak focizni.
A Neymar meg, hát én eddig soha sehol nem hallottam még a nevét sem.

morsels (törölt) 2014.07.12. 22:52:05

@Der echte Weinachtsmann:
Minden ilyen veszteseges.
Az olimpiak is.
Az alapelkepzeles az az, hogy egyfajta lokest adnak a gazdasagi fellenudleshez, de azt hiszem hogy ez nem szokott megtortenni. Kiveve azt a jopar evet, amig az epitkezesek vannak.
Dehat mar ezt is 'kitalaltak', mindenhol rendesen 'mutyizasas' van. Mindenhol.

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.12. 22:52:34

@nyuszigonosz(D): en is igy gondolom. Mint ahogy minden ilyen mervü rendezveny veszteseges.

nyuszigonosz 2014.07.12. 22:56:04

@Der echte Weinachtsmann: Szerintem is minden ilyen veszteséges, mint ahogy Morsels is írja.
Míg az építkezések tartanak, addig ugye van sok mindenkinek munkája, és aztán míg egy egy ilyen tart, hát vannak látogatók, laknak, étkeznek vesznek ezamazt, de aztán? Aztán van nagyjából a semmi.

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.12. 22:57:07

@morsels: az a par ev is veszteseges. Pont a mutyi miatt, ami tenyleg mindenhol van. Lsd. itt nalunk berlini repter.
Legalabbis az allamnak veszteseges, egy ket jo madarnak biztos jol jön.

Quercus a favágó 2014.07.12. 22:57:23

@rezsöatya:

Nálunk az asszony a sportfelelős. Szokott nekem tájékoztatót tartani. Ilyenkor megpróbálok értelmes, és érdeklődő pofát vágni. Nem mindig sikerül.

morsels (törölt) 2014.07.12. 22:58:10

@nyuszigonosz(D):
En is csak az EB-t, meg a VB-t nezek, meg a BL meccseket,a csoportmerkozesek utan, ha epp raerek, de azok annyira nem fontosak.
Meg olvasni szoktam a BBC foci oldalat :-)

Neymart csak azert emlitettem (azon kivul, hogy a srac tenyleg nagyon tehetseges), mert a brazil valogatottban nyujtott teljesitmeny alapjan egyedul o az, aki a brazil valogatottban kitunik a tobbiek kozul.

rezsöatya 2014.07.12. 22:59:02

@QUERCUS: a kutya ebben is jobb...! :-)

2014.07.12. 23:00:03

@morsels: Neymarrol az a velemenyem, hogy a Nike gepezetenek a resze, es az apja menedzseli aki nagyon ert hozza, ezert van ugy hajpolva, de amugy Oscar peldaul sokkal jobb, ezt en mar tavaly megmondtam a konfod kupa utan amikor mindenki a Neymarrol aradozott.. :D

Scolarirol pedig az a velemenyem, hogy elaludt, semmi otlete nem volt, semmit se valtoztatott a kezdo formacion pedig tudta, hogy hianyoznak fontos emberek, es csak most cserelte Jo-ra Fredet amikor mar csak a bronz a tet es igy se akar neki sikerulni. :D

Tudom, senki se kerdezett, megyek vissza meccset nezni, csak reklam volt es becsekkoltam :D

blackhairlady 2014.07.12. 23:00:19

@montroyal ( CAN qc): Orulok, hogy jol sikerult:)
Florida szuper, Key Westben volt a naszutam, Disney megh jobb, ott a gyerekekkel voltunk, de szerintem en jobban elveztem:))))
Jo tervezest:)
Amugy nehezen tevsztenel ossze bennunket, en azert megkockaztatom, hogy egy huszassal idosebb vagyok:)))))))

morsels (törölt) 2014.07.12. 23:04:19

@Der echte Weinachtsmann:
A gazdasag mesterseges felporgetese mindig veszteseges az allamnak.
Ettol fuggetlenul csinaljak mindenhol, sportesemenyektol fuggetlenul is, mert ettol remelik azt, hogy utana talpraall az egesz

Mint a CPR.

Azt mar csak halkan jegyzem meg, hogy igen, ilyen szaraz dolgokban is, mint a nemzet gazdasagi jolete, sokat szamit egyfajta osszefogas, ami ha nincs, akkor megette a fene, az meg hogy hogyan lehet ezt az osszefogast elerni, arra kulonbozo lehetosegek vannak.
Igen, a sport sikerek, a propaganda, az 'agymosas' akulonbozo variacio... vagyishat most oszinten.
Hogyan lehet egy csomo embert ravenni arra, hogy egy kozos celert dolgozzon, adja fel az egyeni erdeket? Barmit mondasz, minden propaganda, agymosas, meg ilyesmi lesz. Es igazad is van.
Es akkor mi marad?

morsels (törölt) 2014.07.12. 23:07:23

@mojyo:
Szerintem Oscar nem jobb es azt hiszem a VB-n ez latszott is.
Az meg, hogy minden jatekos hajpolt, az nem kerdes... az sem, hogy a hajpolt jatekosok kurva sok penzt csinalnak reklamokbol. Nem csak Neymar, hanem a tobbiek is.

Altalaban azok az igazan sikeresek, akik bevaltjak a hajphoz fuzott igereteket, sikereket.

A hajpolas a jatek resze. Es ennek lett aldozata ez a brazil csapat.

montroyal ( CAN qc) 2014.07.12. 23:08:33

@Kövérmadár [swe]: igen ragalyos ... lehet toletek kaptuk el ..@blackhair-lady: 20 talan sok... o 43 eves.. na nem a korodat akarom tudni ...

en mar minden felesegemmel ,sot egy baratnommel is voltam walt disneyben .. a mostaninak is elerkezett az ideje

morsels (törölt) 2014.07.12. 23:09:14

@mojyo:
Egyebkent meg Scolari nem elaludt, hanem kidolgozott egy taktikat a nemetek ellen; a problema az volt, hogy a jatekosai nem voltak kepesek azt vegrehajtani... a felidore meg mar keso volt valtoztani.

Jo meg semmivel sem jobb, mint Fred. Ez az igazsag.

Muscari 2014.07.12. 23:10:12

@adg [Au, Darwin]: koszi szepen toriorat, termeszetesen eszembe jutottal, mikor neztem a filmet.

morsels (törölt) 2014.07.12. 23:18:07

@Mirjam2:
Szerintem sincs kulonosebb problema ezzel a cikkel.

Lassa ti is olyanok lesztek, mint a magyar blogszfera tobbi kommenteloje.

Es ezzel sajat magatokat szoritjatok sarokba.

2014.07.12. 23:18:24

@morsels: Aham, en csak azt mondtam, hogy Neymarnak kismillio egyeni szerzodese van kismillio ceggel akiknek o a reklamarca. Sokkal-sokkal tobbnek, mint a tobbi brazil jatekosnak, megha oket is hajpoltak nyilvan. Tehat megegyeszer: nem hajppal van bajom meg az egyeni szerzodesekkel, csak megmagyaraztam a sok Neymar hashtaget. :D

A Barcelonanal iden peldaul kifejezetten gyatra volt, es meg ezen a vb-n a sajat csapataban sem nala volt a legtobbszor a labda, Oscarrol pedig csak azert ez a velemenyed, mert nem lathattad olyan sokat jatszani, ez van, Scolari egy f*sz. ;-))))

morsels (törölt) 2014.07.12. 23:22:16

@mojyo:
Teny, nem kovetem a klub meccseket, mint ahogy irtam :-)
Dejjo, Neymar is egy masodosztalyu jatekos.
Ezen nem fogunk osszeveszni :-)
(mondjuk nem ertek veled egyet, de nem fogunk osszeveszni rajta)

2014.07.12. 23:22:57

@morsels: 15 perc utan, 3-0-nal en lehet elkezdenek azert amugy legbelul gyanakodni, hacsak nem alszom epp, hogy nem jo a taktikam, es lecserelnek valakit, valahol, valamilyen poszton.... :D

SzZoole 2014.07.12. 23:23:30

A kutyakrol jutott eszembe egy vicc;
Szekely csalad vacsorazik,a kemence elott fekszik a kutya es a toket nyalogatja.
Megszolal a szekelyfiu;Ejj idesapam,de jo vona,ha ezt en is meg tudnam csinalni.
Vacsoraznak tovabb,majd az oreg kis ido elteltevel megszolal;csinald,de szerintem meg fog harapni:))))))

morsels (törölt) 2014.07.12. 23:26:20

@mojyo:
Ez nem egeszen igy volt....
A masodik es otodik gol kozott volt 7 perc. A golok csak jottek... mas sportagakban van idokeres, a fociban nincs ilyen :-)

morsels (törölt) 2014.07.12. 23:27:18

@mojyo:
A masodik gol a 23. percben volt, az otodik meg a 29.-ben.

2014.07.12. 23:28:40

Jo, hat az igaz, hogy Jo nem jobb mint Fred, de Scolarinak ez jutott, igy ki kell probalni, barki jobb lehet mint Fred :D

@morsels: En nem mondtam, hogy Neymar masodosztalyu, azt mondtam, hogy gyatra volt. A Barcelonaban b*zmeg, a tobbi barcashoz kepest nem nyujtott kiemelkedo teljesitmenyt, de az egy nagyonis elso osztalyu csapat azert...:D

Senki se akar veled veszekedni, istenments, foleg, hogycsak negyevente nezel focit :D Csak azt akartam mondani, hogy Neymar nem emelkedik ki annyira a mezonybol, a tobbi csapattarsahoz kepest, mint amennyire a mediaban talalva van. Bocs, ha erzekenyen erint, ez az en velemenyem. :D

Megyek is inkabb meccsetnezni... :D

morsels (törölt) 2014.07.12. 23:30:45

@mojyo:
Miert erintene erzekenyen? :-)
Meg ahogy irtam, ket evente nezek meccseket.. VB, meg EB :-)

pappito · http://pappito.com 2014.07.12. 23:31:45

@morsels: csúsztató propagandacikk gonosz nyugattal, gonosz globalizációval, a szokásos polbullshit a droid olvasóknak.

nem kéne sokat húzni belőle, hogy az ötvenes évek antikapitalista propagandablabláját hozzuk ki belőle. amúgy értékelem, hogy a szerző, akit gerincbántalmak biztosan nem fenyegetnek, egy bevándorlási kérdésben jelentéktelen, EU-s országból oszt egy kis eszet a haldokló nyugatnak...

2014.07.12. 23:32:40

@morsels: Jo hat erre nem emlekeztem, hogy hanyadik percben voltak, de attol meg cserelhetett volna azert 2 kozepkezdes kozott :D Az, hogy felido utan is csak 1-et cserelt, nekem ugy jott at, hogy otlete sincs, vagy elaludt.

De mondom, ez az en velemenyem volt csak, nem akartalak kizokkenteni :D Tenyleg megyekmar...

pappito · http://pappito.com 2014.07.12. 23:35:23

kisütött a nap! (már elmúlt persze, de reggel sütött)

úgyhogy csináltam egyet a konyhaablakból is :)

lh3.googleusercontent.com/-Dul1zkiSu48/U8GePsyY0PI/AAAAAAAASQ8/0nirhvLdQhQ/w785-h589-no/IMG_20140713_084414.jpg

a meccset meg nem látom, remélem a brazilok kapják a parasztlengőst

morsels (törölt) 2014.07.12. 23:36:02

@pappito:
Ez most komoly?
Es ez ugy altalban, vagy mondatrol mondatra bizonyitani tudod azt, amit most irtal.
Vagy esetleg a koncepciot le tudod leplezni.

Szerintem ami a cikkben van, az megallja a helyet. Teny, vannak dolgok, amiket vitatni lehet, de az inkabb finomitasnak tunik szamomra, mintsem teljesen elvetni az alapot.

Tenyleg nem ertem, hogy akar neked is mi a bajod a cikkel. Szerintem egy velemeny, amit lehet megkerdojelezni es persze nem egyedi tanacsadas, hanem egyfajta altalanos nezet, de tenyleg nem ertem, hogy mi az, ami szamotokra ennyire kiakasztonak minosul.

morsels (törölt) 2014.07.12. 23:39:04

@mojyo:
7 perc alatt kaptak 4 golt.
Te mikor csereltel volna? :-)

Engem kizokkenteni.. mibol?

Kezdem ugy erezni magam, hogy elnezest kell kernem, hogy hozzadszoltam. Vagy ugy altalaban hozzaszoltam.

Elnezest kerek.

pappito · http://pappito.com 2014.07.12. 23:39:21

@morsels: nekem semmi bajom a pénzért véleménnyel, a szerző úr szépen igazodik, de hát különben nem a MH-ba irna.

amúgy nekem miért is kéne bizonyítanom a magánvéleményem, ha a faszikámnak nem kell a propagandaújságban?

egyébként már az első bekezdésbe bele lehetne kötni, tekintve, hogy szerzőnk elég fogalmatlannak látszik k-európai bevándorlóügyben, de hát neki lehet

hagyjuk már ezeket

pappito · http://pappito.com 2014.07.12. 23:41:49

na találtam streamot az itteni királyi tévén :)

morsels (törölt) 2014.07.12. 23:43:42

@pappito:
En csak azt kerdeztem, hogy mi a baj a cikkel.
De rendben, igazad van, a cikk az ugy rossz, ahogy.

Elnezest, hogy kerdeztem.
Pedig tenyleg kivancsi lettem volna, hogy speciel neked (meg mirjamnak, meg masnak) mi a baja vele, dehat ha mar alapbol ez megkerdezhetetlen, akkor jo.

Mondjuk ettol meg mindig nem ertem, de biztos en is valahol Ausztriaban forgatom a burgert.

2014.07.12. 23:46:05

@morsels: Tegnapelott csereltem utoljara amugy, egy villanykortet, egyebkent pedig amator fociedzo, es biro is vagyok, mint a tobbi 7milliard ember a foldon :D

De te mar mondtad, hogy japan vagy, mert allandoan elnezest kersz.... :D

morsels (törölt) 2014.07.12. 23:49:44

@mojyo:
Nem az volt a kerdes, hogy te mit csereltel utoljara, hanem az, hogy azon a meccsen te mikor csereltel volna. A 7 percben.

Es hat persze, hogy elnezest kerek, mert ugy nez ki, mintha kotekednek.

3:0

SzZoole 2014.07.12. 23:53:32

Na most nem tudom,hogy gyaszba vagy langba borul Brazilia?

pappito · http://pappito.com 2014.07.12. 23:59:12

@Zoole[uk]: na, a brazilok kiviselkedték magukat a futball élvonalból, azért bronzmeccsen egy gólt se szerezni azért elég izé

de hát szar játékkal ide jutnak

2014.07.13. 00:02:22

@morsels: Jolvanna, felszemmel a meccset neztem, nem olvastam el jol a kerdest, raadasul megprobaltam elhumorizalni, aszittem tegnap mar megbeszeltuk, hogy mi mind kretenek vagyunk ;-)

Amugy a masodik gol utan csereltem volna, emlekszem, mert haborogtam a kanapen a hapsimnak, hogy miaf*szert nem szedi le mar Fredet es kezd el vedekezni, a masodik utan total feladtak, ezt lehetett latni, ezt lett volna ertelme megakadalyozni, de nem tudom, mennyire lett volna kivitelezheto, kanaperol mindent sokkal konnyebb megmondani, neviccelj, ezert csinalom, aszittem erre valo a foci, hogy kanapen / kocsmaban / internetesblogon fenyezzuk magunkat vele. :D En minden heten csinalom, nem csak ketevente, tokre jo dolog amugy :D

Nem tunik ugy, hogy kotekednel egyebkent, en csak elmondtam a velemenyem Neymarrol meg Scolarirol, es reagaltal aszerint ahogy Te erzed, ez tokre normalis, ebben nincs se kotekedes, se veszekedes, mi igy szoktunk beszelni a focirol, szoval nepara, nem kell igy ragorcsolni :D

(Most ezt meg ugy fogod venni, hogy en azt mondtam, hogy ragorcsoltel, es megint elnezest fogsz kerni, gnyahahaa! :D)

(Sejtettem, hogy sima holland gyozelem lesz amugy, megerdemeltek a 3-0-t szerintem :))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.13. 00:04:09

@mojyo:
Én nem értek a focihoz. És a politikához sem. A közgadaságtannak is csak az alapjait kapizsgálom.

Pedig mindhárom veleszületett tulajdonság a magyaroknál :) Lehet én is japán vagyok, mint morsels?

SzZoole 2014.07.13. 00:05:46

@pappito: morselsnek igaza van addig voltak jok mig Ronaldo,Ronaldinyu,Rivaldo meg Roberto Carlos jatszottak,de hat ugye az emlekekbol nem lehet meg elni.
A nyito meccsen a horvatoktol is ki kellet vona kapniuk,ha nem lett volna az az idiota japcsi biro,aki meg angolul sem tud ki is kaptak volna.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.13. 00:06:33

@Taxomükke: :) Gyönyörű mackó :)

@QUERCUS: Ha lenne fél hektárom, a fejem se fájna... Na, de majd! :)

@blackhair-lady: :)

2014.07.13. 00:11:57

@Kövérmadár [swe]: Oh, ez attol fugg, mit ertesz kozgazdasagi alapok alatt, ha azt, hogy 10 ev stagnalasra es deflaciora es 1 csillios adossagra a penznyomtatas a jo valasz, akkor minden ketseget kizaroan japan vagy. :DDD

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.13. 00:15:53

@Zoole[uk]:
A brazil válogatott a magyar útra lépett. Úgy veszem észre az itt elhangzottakból, hogy az ő aranycsapatuk a Ronaldo, Roberto Carlos... éra a 98-as és 2002-es VB-ről (mintha ott verték volna a németeket a döntőben?).

1-2 megmozdulásuk ma egyébként szakasztott magyaros volt. Többször sikerült a védőken indítani, beadni a kapusnak és hasonlók. Úgy látszik, hogy az a csapat kap ki, amelyiknek drukkolok :)

Majd holnap remélem a németek behúzzák a kötelezőt!

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.13. 00:16:43

@nyuszigonosz(D): Istenkém. De jó helye van valakinek. :)

@blackhair-lady: Még nem. De köszönöm. :)

@QUERCUS: :)

@rezsöatya: Ez nagyon jó!!! :D

@morsels: :) A TSZ-ben ez gyakran elhangzott félig viccesen :)

@**mimi**: Itt gyönyörű volt. VÉgre egyszer látszott valami. HÁrom év alatt ez az első... Mindig felhő volt. :D

@montroyal ( CAN qc): Közgazdasági házatok van: A kicsi szép :) Nekem is tetszik. :)

@Zoole[uk]: :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.13. 00:17:43

@mojyo:
Nem, nem... én csak annyit tudok közgázól, hogy pV = nRdT. Vagy ez egy másik tantárgy? :)

morsels (törölt) 2014.07.13. 00:19:06

@mojyo:
Es tenyleg. Az USA egeszen mas megoldast valasztott.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.13. 00:19:36

@montroyal ( CAN qc): Utána még meddig tartottak?

@pappito: Akkorát dobbant a szívem, szerintem odaáig hallatszott... :)

morsels (törölt) 2014.07.13. 00:25:06

@pappito:
Az elso paragrafus:
"Svájcban, Nagy-Britanniában vagy Svédországban erősödnek a bevándorlásellenes pártok, egyre több országban szigorítják az újonnan és kívülről érkezőkre vonatkozó szabályokat.

A valós ellenszenv nemcsak a harmadik világból érkező – zömükben – gazdasági menekültekkel szemben jelenik meg, hanem immáron a kelet-közép-európai uniós országokból százezerszám útra kelt vendégmunkásokkal szemben is. Hozzá kell tenni mindjárt, ez sem új dolog, száz éve ugyanezt láthattuk az Óvilágból az Újvilágba „kitántorgó” milliók kapcsán. 1910 körül az Egyesült Államok lehúzta a rolót, amit csak évtizedek múlva engedett fel újra a bevándorlók előtt. Az európai helyzet megértéséhez azonban elég a második világháború befejezéséig, vagyis 1945-ig visszamenni az időben."

Azt hiszem az teny, hogy nyugat-europaban erosodnak a jobboldali partok, amik alapvetoen bevandorlas ellenesek Es az erosodesuk alapvetoen azert lehetseges, mert az adott orszag lakoai bevandorlo ellenesek lettek idovel.

Mi ezzel a baj? Pontosabban a cikk melyik reszet tartod propagandanak?
Mert elfogadom azt is. Ennyi erovel a magyarorszagi Jobbik is csak propaganda, nem is leteznek.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.13. 00:25:42

Holland-brazil 3-0:

Éljen, éljen, így van jól.Az orangének így kellett volna játszania az argok ellen is.És akkor mindjárt meglett volna a német-holland álomdöntő.Ezeket a brazilokat meg lazán szélnek kell ereszteni.Eddig úgy voltam, hogy az igazi focit Európában játsszák, meg még Dél-Amerikában; a többi csak ugatja.Na, mostantól a brazilokat is az ugatósok közé sorolom.Ez van...

2014.07.13. 00:26:22

@Kövérmadár [swe]: Haaaaaaa :D Te is olyan mernok vagy aki a Praktiker kataloguson rohog, hogy energiatakarekoskompaktizzohahaha? :D

(Vagy nalatok csak OBI van, kenobi? Jezusomdefaradtvagyok, mostmar enis elnezestkerek. :D)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.13. 00:26:53

Jövök majd posztot, kommenteket olvasni, beszólogatni mindenkinek... :-))

blackhairlady 2014.07.13. 00:30:27

@montroyal ( CAN qc): Hu, akkor nagyon jol tartja magat:)

pappito · http://pappito.com 2014.07.13. 00:40:45

@morsels: felejtsd el, a cikk király, végre valaki kimondta, a kormánynak igaza van, stb.

morsels (törölt) 2014.07.13. 00:44:13

@pappito:
Szerinted en azt mondom, hogy a kormanynak igaza van?

En csak azt kerdeztem, hogy a zsigeri ellenkezesen tul mi az, ami miatt szerintetek a cikk rossz. Hazug. Propaganda.

pappito · http://pappito.com 2014.07.13. 00:45:33

@morsels: semmi, én tévedtem, minden fasza a cikk király. oké?

morsels (törölt) 2014.07.13. 00:51:57

@pappito:
Most tenyleg, miert nem lehet leirni, hogy miert?
Mert azt olvastam, hogy masok is nevetsegesnek talaltak a cikket, de senki nem irta le azt, hogy miert?

De rendben.
Ahogy elnezem, en sem vagyok az, akit itt szivesen latnak.
Vallvonas.

pappito · http://pappito.com 2014.07.13. 00:53:05

@morsels: nem vagy ma valami gyors.
de segítek:

én tévedtem, minden fasza a cikk király. oké?

ugorgyunk

2014.07.13. 00:55:12

@morsels: Nem szoritok en senkit sarokba b*meg, Ramadan van plusz foci VB, unalmamban elolvastam ezt a cikket, leirtam mit gondolok rola, nem kell velem egyeterteni - senki nem halt meg, az eg kek, a nap sut(ni fog holnap), a brazilok megint vesztettek, ennyi.

morsels (törölt) 2014.07.13. 00:58:55

@Mirjam2:
Nem vitatkozni akarok, csak jelzem, hogy azt azt irtam, hogy sajat magatokat szoritjatok sarokba.

Szoval nem irtam azt, hogy te barkit sarokba szoritanal :-)

morsels (törölt) 2014.07.13. 01:01:36

@Mirjam2:
De akkor toled is megkerdezem.
Mi a problemad a cikkel?
Azon kivul, amit kiemeltel. Ami eleve torzitva jelent meg, te meg ratettel egy lapattal.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.13. 01:02:51

Finn: csak az a szép ződ gyep, csak azt irigylem nagyon... :D
Fantasztikus az a kert, nagyon kéne nekünk is, ilyen csodás fűvel, irigylem.
Persze tudom, sok meló is van az ilyennel, azt már kevésbé irigylem.

Taxomükke: nagy köszönet a képértTöbbieknek: Taxomükke nikkje nagyjából
azt jelenti, hogy nagy köszönet.Helyesírásilag nem pontos, de kiejtésben szinte majdnem.
Mindig röhögök, amikor eszembe jut, és már
én is igy mondom a svédeknek... :-)))

Írország: nagyon faja lehet így a tenger mellett lakni, vagy akár tó mellett.
Nem tudom arrafelé mi van, de a svédeknél a vízparti élet a rohadék szélről szól.
Állandóan vaddisznó légmozgás van, ha kell, ha nem, szélkabát nélkül nem tudja az ember kitenni a lábát.
Egy idő után rohadtul idegesítő.Azonban ha van egy kis erdősáv, vagy az ember fia nem a közvetlen parton
lakik, hanem egy utcával beljebb, akkor már minden sokkal normálisabb.Csak az már nem vízparti ház, lakás... :-(

Adg: jók azok az állatok, simán natúrban teremnek a kertben? :D
Eccer azért nagyon elmennék ozziba, enzébe egy olyan szoros másfél-kétéves szabadságra, vagy 20 kiló százdollárossal;
csak quuuuurva messze van... :-(

És ezennel megfenyegetem a Hát, hogy nagyon vigyázzon, mert én is fogok küldeni képeket!
:-)

Most meg had jöjjenek a kommentek.

montroyal ( CAN qc) 2014.07.13. 01:03:01

@blackhair-lady: igen nem latszik annyinek nem tudom a kinezete v az esze miatt ...

mindjart kapok egyet..

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.13. 01:03:53

@geegee: "Taxomükke nikkje nagyjából
azt jelenti, svédül..."

pappito · http://pappito.com 2014.07.13. 01:06:24

@geegee: "Eccer azért nagyon elmennék ozziba, enzébe egy olyan szoros másfél-kétéves szabadságra, vagy 20 kiló százdollárossal;
csak quuuuurva messze van... :-("

nem kell gyalog jönni, cipeli a százdolcsisokkal tömött kuffert a repcsi :)

montroyal ( CAN qc) 2014.07.13. 01:07:04

@nezzazegfele: Közgazdasági házatok van: A kicsi szép

jo jo de a penztarcank is az ... es nekem nem tetszik...

montroyal ( CAN qc) 2014.07.13. 01:10:48

@nezzazegfele: Utána még meddig tartottak?

pl az utolso amig fel nem nottek a gyerekei kiiskolazva auto lakas stb .. utana mentem a levesbe ,o meg a fele kiralysagommal a masik iranyba ...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.13. 01:15:17

@QUERCUS: Christina Hendrix ezexerint bejön? :D Nekem is, illetve csak bejönne...Az asszonnyal valahogy csak ellennének, legalább tudna fecsegni valakivel a női dolgokról... :-)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.13. 01:17:52

@pappito: Igen, végül is igazad van.Mint a vicc:

-Miért üvölt a főnök?
-Tajvaniakkal beszél..
-De miért nem hívja fel őket telefonon...?

Remélem azért összejön, vannak elvileg rokonok arrafelé, valamelyik délebbi nagyvárosban, meg kéne látogatni őket...
Csak először el kell menjek a bankba zárás után a 20 kiló cuccért...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.13. 01:33:03

@skylla: Esetleg azért nem hallják egymást, mert a többi is ordít?Mint a sárhányózörgés... :-)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.13. 01:40:55

@adg [Au, Darwin]: jaj, ha már itt tartunk, mi a bánat az a passziógyümölcs?Hogy a rákba lehet ennyire ostobán elnevezni?Mi köze van a passzióhoz? Esetleg Pappitó?

2014.07.13. 01:46:54

@morsels: Nem fogom a te meg masok idejet vesztegetni ezzel, biztos neked is van jobb dolgod, de roviden: a cikk tok nyilvanvaloan propaganda. Az 'egesz kepet' kell nezni, nemcsak a reszleteket.

Eloszor is temavalasztas: semmilyen aktualis hirhez nem kapcsolodik a cikk, csak pont teljesen veletlenul tegnap is meg ma is megjelent egy-egy cikk ugyanabban a lapban arrol hogy baj van a kelet-europaiak Nyugatra koltozesevel. Valodi hirek, amik az olvasok igenyeit akarjak kielegiteni, aktualis tortenesekre reagalnak, nemugy mint ez a cikk. Pl. felduhodott sved nacionalistak kivegeztek egy roman bevandorlo csaladot, ehhez szolgaltat elemzest, hatter-informaciot egy normalis cikk ami nem propaganda. Semmi ilyen nem tortent eppen, igy minek a kapcsan irodott a cikk?

Masodszor, a cikk nem hivatkozik semmilyen forrasra, semmilyen konkretumot nem emlit. Nincsenek benne szamok, konkret nacionalista partok nevei, konkret tortenesekre valo hivatkozas, semmi. Osszedobal egy csomo altalanos tenyt - es igen, onmagaban mindenre amit allit ra lehet mondani hogy igaz - de olyan kombinacioban vannak ezek osszeallitva es olyan szemszogbol, hogy alapvetoen felrevezeto az egesz. Az uzenet gyakorlatilag az hogy Nyugaton utaljak a keleti bevandorlokat es hamarosan konkret lepeseket fognak bevezetni a bevandorlas korlatozasara, ami igy nagyon sarkitott es nem igaz, ha pedig megis, akkor tenyekkel kene alatamasztani - milyen intezkedeseket vezet be ki, mikor; milyen modon fejezik ki a nyugatiak utalatukat a keletiek irant, stb.

Harmadszor, hangvetel: most nem fogom meg egyszer elolvasni, de alapvetoen van ez a felelemkelto, kioktato hangneme, pl. 'megtelt a csonak' felkialtojel, vagy valami ilyesmi az alcim, a cimben is felkialtojel van, meg egy csomo ilyen kis dologra emlekszem meg. Ugy tunik mintha arra akarna inspiralni az olvasot hogy ne probaljon Nyugaton munkat keresni, letelepedni, mert 'az a hajo mar elment', es miert kene egy ujsagnak eldontenie az olvaso helyett hogy neki megis mi lenne a jo? Az ujsag, ha nem propagandacelokat szolgal, akkor tajekoztatasra van meg hogy az olvasok erdeklodeset kielegitse, nem arra hogy burkolt formaban keretlen tanacsokat adjon nekik.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.13. 01:48:27

@adg [Au, Darwin]: Mocsok krákágyilok... :D Az nem játszik, mint a meségen volt, hogy a kitátott pofájába kereszte belenyom az ember egy botot, ágat?Mondjuk kellhet hozzá lélekjelenlét...Vagy esetleg kacsaszalaggal lekötni a csőrét?Után a már csak hemperegni tud, nem?

morsels (törölt) 2014.07.13. 01:54:14

@Mirjam2:
Szoval megerzesen alapul az ellenerzes.

A temavalasztassal kapcsolatban. Igazad van, irhattak volna a gazai raketatamadasokrol is, dehat azt hiszem az itteni olvasokozonseg is naponta beszel a hataratkelesrol.

Igazad van, nincs forras. Dehat nem is tanulmanynak keszult, azt hiszem. Meg hat az nem vonhato ketsegbe (szerintem), hogy nyugat-europaban erosodik a jobboldal, ami bevandorlo ellenes, ugye?

A 'kioktato hangnem' meg megint erzelmi hozzaallas. Szerintem.

Egyebkent csak azt kerdeztem, hogy nektek miert volt (minden erv nelkul) egyertelmu az, hogy ez fizetett propaganda.

Szerintem egy velemeny volt, raadasul messze nem tartom annyira rossznak, mint ahogy ti gondoljatok.

Peace.

2014.07.13. 01:56:54

@morsels: Az elso mondatodat olvastam el - nem, nem megerzesen alapul, konkret erveket soroltam fel neked de te semmi mast nem akarsz csak kotozkodni. Ha akarnek elolvashatnam ujra a cikket es mondatonkent elemezve levezethetnem hogy miert propaganda, de tudod mit, jobb dolgom van. Kotozkodj valaki massal, koszi.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.13. 02:01:52

@poggY: Nem szokták arrafelé felcsiszolni a jeget a tavakon?Itt, eggyel barla tőletek sok helyütt van, hogy nagy gépekkel rámennek és ilyen 2x1sáv szélességben elkotorják, felcsiszolják és lehet korizni.Állatjó...

2014.07.13. 02:03:01

@morsels: Ja es meg annyit, tudod miert nem nevez meg konkretan egy nacionalista partot sem Nyugat-EU-bol? Mert akkor parhuzamot kene vonni a Jobbikkal, az meg tok kinos lenne, ugye.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.13. 02:07:04

@diggerdriver: Alapvetően egyetértek.De itt az van, hogy nincsenek kerítések, esetleg csak sövény, vagy ha lécből van, akkor akkora csak, hogy ha nem figyelsz, elbotlasz benne... :-)
Így meg nem lehet szabadon kint hagyni, mert elkószál, megkergeti a postást (aki jellmezően autóval jár... :D ).Ha meg láncra vered, akkor meg jönnek a állatjogi aktivisták, stb, hogy téged böribe kell vetni, mert hogy bánsz az állattal...És emiatt az összes svéd kutya a lakásban lakik.Soxor pl két huski egy második emeleti kétszobásban, egy négyfős családban.Barom egy rendszer, de nincs jobb.Ezért nem lesz nálunk kutya, bármennyire is fog majd a lányom akarni...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.13. 02:17:34

@montroyal ( CAN qc): Úúú, zsirály az a terméskő(?) burkolat a házon...

pappito · http://pappito.com 2014.07.13. 02:28:55

@geegee: angol nyelvterületen passionfruitnak hívják, amúgy marakuja :)
A passion meg onnen jön, hogy a passzióvirág valami rokona (passiflora edulis) vagy gyümölcse vagy mi a bánat.

pappito · http://pappito.com 2014.07.13. 02:31:52

@morsels: "dehat azt hiszem az itteni olvasokozonseg is naponta beszel a hataratkelesrol."

a határátkelő blogon? azannya

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.13. 02:35:06

@morsels: Igen, az nem kicsi döbbenet volt.És ha belegondol az ember, akkor a gólörömmel, középkezdéssel, stb nem is kéne kijönnie az időből... :-)))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.13. 02:39:49

@pappito: Az a marakuja??Óhhogy tegyem a kopaszok közé hajasbabának azt a barmot, aki ezt kitalálta... :-))
És milyen a passzióvirág?
Én úgy voltam vele, hogy az ember, mikor nem dolgozik, csak henyél, pihenget, stb; az a passzió.Olyankor meg bármilyen gyümölcsöt lehet eszegetni...

Köszi.

Kacsaszalag... :-)))
Na látod, ezt meg én tudom: az igazi neve a duct-tape, de van, aki télleg ducknak hívja.Az a széles, vaddisznó-erős leragasztó-szalag.Amúgy meg az autószerelés egyik alapkelléke.
A tétel pedig:

Mozog, de nem kéne?Javítsd duct-tapéval...
Nem mozog, pedig kéne?Javítsd wd-40-nel..

:-))))))

Ezzel a két cuccal bármiféle hibát el lehet hárítani... :D

pappito · http://pappito.com 2014.07.13. 02:44:35

@geegee: a passiónak keresztény vonatkozása is van eredetileg, a névadásnak is. a passióvirág meg paraguay nemzeti virágja :) ezt én mind a guglitól tudom ám :)

a duct-tape pedig ne legyen már kacsaszalag, jó? a légvezetékek illesztésére találták ki (duct) azért van ezüst színe, mint a vezetékeknek amikben a bruszvillisz úgy szeret kúszni

amúgy jó cucc, hasznos a ház körül tényleg.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.13. 02:45:19

@pappito: na, itt is van:

tw-projects.s3.amazonaws.com/twduckbrand/prod/images/products/00-03023-01-resized_resized.jpg

Ez elbírja a krokodil erejét is, nem, ha lekötik vele a pofáját...?

És itt a tétel:

ddhr.org/img/wd40-ducttape.jpg

Nagyon ostoba, ugye? :-)))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.13. 02:46:37

@pappito: Hádde' látod, linkeltem...Náluk tessék panaszkodni... :D :D

pappito · http://pappito.com 2014.07.13. 02:47:42

@geegee: hát az első az fotosopp, nézd meg az apróbetűst :)

a második képet ismertem, csak nem WD40-el, hanem CRC-vel, itt az a tájjellegű univerzális kenőcs/spré

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.13. 02:48:44

@pappito: Jó, én mondjuk kevésbé vagyok vallásos, a paraguayiak meg amúgy is ritkán jutnak eszembe.De kösz az infókat :-)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.13. 02:53:31

@pappito: Jó, lehet, nincs kizárva a fotósopp se, de ha így ck-val beírod a gugliba, akkor jön egy csomó kép.Mind manipulált lehet?Fene tudja.Nem olyan ez, mint a jeep meg a mirelit stb, ami átment köznévbe, jelzőbe, hogy duct ez is valóban, csak hülyén/értelmesebben neveztük el?
Minden esetre én bizony röhögök rajta... :D Az is igaz, hogy én elég debil vagyok... :-)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.13. 03:03:45

Najóvann, én lassan el, Pappító, kérlek maradj ha tudsz, őrizd kérlek a rendet, ha valaki hangoskodik, szemetel, stb, az rúgjad jól v@lagba, nemsokára jönnek a reggelesek, a hajnali válltáska... :D

A bőröndke, meg a ridikülke beszélgetnek az őrségben:

-Te, meddig kell még itt lennünk?
-Nem tudom,, de szerintem nem sokára fog jönni a válltáska...

Elnézést...

pappito · http://pappito.com 2014.07.13. 03:05:20

@geegee: azt simán el tudom képzelni, hogy valaki duck névvel csinál duct-tapet de spec a duct-tape esetén a köznévből lett tulajdonnév, nem mint a mirelit esetén amikor a tulajdonnévből/brandnévből lett köznév :)

viszont ez teljesen lényegtelen, ezt belátom :)

pappito · http://pappito.com 2014.07.13. 03:08:03

@geegee: usankát? fotelt? megannyi kérdés :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.13. 03:12:28

Na, utolsó utáni:
Tessék, kutya hatástalanítva.
Igy kell bánni a krákágyillal is:

localtvwnep.files.wordpress.com/2013/03/pike-duct-tape-dog-e1362434654592.jpeg

adg 2014.07.13. 04:04:24

@poggY: " januar az kiraly, nem kell fuvet nyirni" Hú, dehogynem. :) Januárban hetente kell füvet nyírnom, úgy nő a sok esőtől, mint a gomba. Ha két hétig meghagyom, már fél lábszárig ér. :D

@blackhair-lady: Hát, hogy Anglia nem hideg, az gye relatív. :) Az a téli takony idő, az nekem hideg lenne. Én pont azt utáltam othon is, amikor nulla körüli idő volt. Ha meleg van, le lehet vetkőzni, ha hideg, fel lehet öltözni, a 0-5 fok kötzi izével nincs mit tenni, vagy fázom, vagy izzadok és meghűlök. Nagyon nem volt barátom az otthoni tél. Inkább lett volna -10.
Amúgy jöhetsz nyugodtan, van még hely. Szerintemnem lenne túl nagy váltás neked időjárásilag. :)
Nekünk ilyen a part, 10 percet kell sétálni hozzá. Itt el tudnék képzelni valami házat. plus.google.com/photos/110399305424378283249/albums/6035351718316437777

@geegee: Igen, az állatok simán a kertben teremnek. A pálma törzsén egy galléros gyík van, az esős évszakban elég sokat látni errefelé. Szokott posszum is lenni, főleg, ha terem valami, akkor éjelente lehet hallani, ahogy keresgél. De ha kint vagyunk este, akkor odajön néhány méterre. Jópofák. Van tonnányi gyík a 3 cm-től a fél méterig mindenféle, millió gekkó esténként az ablakon, néha bent is. Volt nemrég két nagyon pici gekkónk idebent. Itt laktak velünk, nem zavartuk egymást, Gyuri és Gergő volt a nevük. Azok a békák meg ketten vannak, hónapok óta lent laknak a mosókonyhában. Hol a kagylón, hol a szárítón ülnek, néha a lépcsőn. Nagyon barátságosak, a gyerekek meg szokták simogatni őket. Nem félnek. Ha pl a szárítón ülnek, és az asszony tergetni akar, akkor simán át lehet őket tenni máshová. Meg még a madarak, mindenféle giccses tilitarka madarak nyüzsögnek, papagájok, kakaduk, bozóttyúk. Hát így élünk itt ötezren egy udvarban. :)
A krokodilnál a bot persze nem működik, mert túl gyors, és nincs nálad bot. Ellenben a torkán lezáró rész megütésével már szabadultak páran. Az a rész zárja le a torkát, hogy nem follyon bele a víz evés közben, ha szerencséd van, és belül van a kezed, és még élsz, akkor ha megütöd ezt, befolyik a víz és elenged. Kurva nagy szerencse és lélekjelenlét kell hozzá. Inkább meghalnak az emberek.

blackhairlady 2014.07.13. 04:11:03

@geegee: En csak duck talenek hivom, athallasosan a kacsamesek zenejebol:)))))))))) Egyszer igy is kertem az uzletben, neztek ram butam, a lanyom meg majd osszepisilte magat a rohogestol. Aztan elmeseltem az eladonak, hogy miert mondtam ezt, o is jot nevetett:))))))

pappito · http://pappito.com 2014.07.13. 04:13:43

@adg [Au, Darwin]: nagyon klassz a part, be is lehet menni a vizbe lubickolni, szörfözni, bodyboardozni, vagy inkább csak szép?

blackhairlady 2014.07.13. 04:14:06

@geegee: En meg az esti muszak vagyok, itt meg csak eppen 9 mult:)

adg 2014.07.13. 04:22:05

@pappito: Ilyenkor be lehet, de nincsenek nagy hullámok. Amit a képen látsz, annál nagyobb ritkán van, olyankor meg nem akarsz belemenni. :)
Esős évszakban nem annyira ajánlott belemenni, legfeljebb felöltözve a meduzák miatt. Szóval inkább látványelem.
Meg lehet krokodil is, de az inkább a parton dolgozik, ott meg figyelik.

blackhairlady 2014.07.13. 04:29:08

@adg [Au, Darwin]: Nagyon klassz kepek:) Nekunk kb masfel ora autopalyan a Golf of Mexiko. Majd keresek kepet rola.
De a Googleban is vannak jo kepek

www.google.com/search?q=Galveston+seawall&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=7-3BU5beMYmD8AGR4IGwBg&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1280&bih=687#q=galveston+beach&tbm=isch

www.google.com/search?q=Galveston+seawall&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=7-3BU5beMYmD8AGR4IGwBg&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1280&bih=687#q=galveston+beach+pleasure+pier&tbm=isch

https://www.google.com/maps/place/Galveston+Island+Historic+Pleasure+Pier/@29.288254,-94.790457,3a,75y,181.72h,82.56t/data=!3m4!1e1!3m2!1sxykt64PX0DL-Xva99KSAQA!2e0!4m2!3m1!1s0x0:0x61584f6f5b09b36d!6m1!1e1

blackhairlady 2014.07.13. 04:31:11

@adg [Au, Darwin]: Hu ezt az eletkepet elkepzeltem:))) Nem te vagy az az allatdoki a filmbol aki erti az allatok nyelvet?:)))))))))) (most nem jut eszembe a neve:D)

pappito · http://pappito.com 2014.07.13. 04:57:36

@adg [Au, Darwin]: hú, megbolondulnék, ha ott lenne az a nagy tenger és nem lehetne akármikor belemenni, el vagyunk itt kényeztetve piszkosul :)

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.13. 05:28:15

@montroyal ( CAN qc): Esetleg ha veszel egy nagyobbat? Vagy egy bankot? Most lehet olcsón kapni azt is... :) ;)

@geegee: A virágáról kapta a nevét. :) Nem passzió, hanem passió, keresztrefeszítés, etc.

@pappito: :D

@adg [Au, Darwin]: Gyönyörű az a tengerparti rész. Az állatok, a gekkó a szobában, fantasztikus lehet :)
Sokáig egy baziliszkusz szerettem volna a fürdőkádba... :D

"Hát így élünk itt ötezren egy udvarban. :)"

Na és hol hagytatok helyet a 12 pakisztáninak? A palláson? :)

@blackhair-lady: Ez is csodás :)

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.13. 05:32:00

@montroyal ( CAN qc): Érdekes mentalitás... :(

---------------

Mai példamondat a nyelviskolától:

It's a good thing if you don't have any financial worries.

Na ja... :)

@Dragonlady (ex Chang): Ez de durva...

DieNanny CH 2014.07.13. 06:43:49

@nyuszigonosz(D):

Érdekes, én ezeket elég gyakran átélem... A furcsa benne, hogy nincsen kutyám... :-DDDDD

**mimi** 2014.07.13. 07:30:32

@blackhair-lady:
hááát...el tudnék itt lébecolni :)))))

tableno 2014.07.13. 09:25:21

@morsels: Nekem így kapásból az egyik bajom vele az, hogy "elfelejti" megemlíteni azt az elhanyagolható körülményt, hogy a szabad munkaerő-áramlás az EU egyik alappillére. Tehát az USA 1910-es évekbeli bevándorlási politikájával párhuzamot vonni eleve teljesen értelmetlen. Arról nem is beszélve, hogy egy olyan ország kormánylapjában osztja az észt a befogadó országoknak, ahonnan konkrétan tömegével menekülnek az emberek - az említett befogadó országokba...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 09:49:19

@geegee:
Na ez a legszimpaikusabb hozzáállás.
Én falusi gyerek vagyok megragadtam abban a rendszerben.
Nálunk a macska bejöhetett a konyhába de csak oda és csak addig amíg fel nem ment az asztalra vagy be nem szart.
Ez általában az életébe került.
Akkor lett másik macska.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 10:05:56

@morsels:
Morzi figyu én is megnyilvánulhatok?
Ez a cikk azon kevés írások közé tartozik amik teljesen rendben vannak.
Egy dolog süt belőle.
A cikk szerzője soha nem élt nyugaton.
Viszont onnan nézve ahol van ez korrekt cikk.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 10:18:44

@pappito:
Légvezeték?
Szerintem a földben lévő védőcsövek (duct) illesztésére van.
Merhogy mindennap látom mivel már napok óta duct csöveknek ásom az árkot.

pappito · http://pappito.com 2014.07.13. 10:31:20

@diggerdriver: mivel millió különböző cajgot hívnak duct tape-nek, akár a védőcsövekre tekergélt bigyó is lehet az

most olvastam, hogy még a holdon is használták (apollo17) és korábban is az űrben (apollo13)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 10:36:37

@pappito:
Ok persze mindenre használják de a légvezetékekre nem értettem mert pont ott nem láttam még.
El nem tudom képzelni hogy ott mire használják.

Muscari 2014.07.13. 10:40:46

@montroyal ( CAN qc): az utolso kepen mi az a sok kerek valami a jobb oldalon? A kilatasert meg sargulok rendesen...

A nejed meg nagyon csinos es milyen fiatal;-)

@geegee: magyarul golgotaviragnak hivjak, kulonleges felepitesu a viraga, van, aki bele tudja magyarazni Jezus szenvedeseit. Halal komolyan.

morsels (törölt) 2014.07.13. 11:08:50

@tableno:
Igen, az egyik alappillere. Es ez okoz feszultsegeket. Ugy ertem, hogy ha nem volna EU, nem volna szabad mozgas, akkor nem irodhatott volna meg a cikk sem.
Sot, nem lennenek tomeges elvandorlasok sem.
Lennenek hataratlepesek, hisz mindig is voltak, de nem ilyen merteku mozgas, mint ami most van.

Az meg, hogy a kormanypart kormanylapja... ezt ertem, nade ebben a cikkben mi az, ami itt ennyire kiverte a biztositekot? Ertem en, hogy Orban rossz, meg stadionok, meg minden, nade a cikk szerintem - bar megkerdojelezheto, nehol akar vitathato is - egy velemeny, ami alapvetoen megallja a helyet.

De semmi baj, ha a tobbseg szerint fizetett propaganda, akkor az.

morsels (törölt) 2014.07.13. 11:19:13

@diggerdriver:
Haver, te most viccelsz?
A hataratkeles szerinted csak a hataratkelokrol szol?
Nadehat pont ez a lenyege az egesznek, legalabbis szerintem. Az ilyen merteku vandorlas hatassal van mind a fogado, mind a kibocsato orszagokra. Egesz Europa atrendezodik.

Vilagos, ezen a blogon az egyen tortenete a szempont, a lenyeg, de az egyeni torteneteken keresztul - amibol akar 20 evvel ezelott is joval kevesebbet lehetett volna osszegyujteni vajon miert - azert fel lehet ismerni osszefuggeseket.

De lehet, hogy nektek van igazatok es minden magyarorszagi cikk vagy a hataratkelok elleni fizetett propaganda, vagy a kormany kemeny kritikaja miatt irodott. Illetve ez valoszinuleg igy is van, de ettol fuggetlenul (vagy inkabb ezzel egyutt) szerintem - tulnezve az egyeni tapasztalatokon - az europai 'nepvandorlas' letezik, amiknek vannak mellekhatasai. Amikkel nem szamoltak.

Azt hiszem, hogy tenyleg meg kevesebbet fogok irni.

tableno 2014.07.13. 12:03:41

@morsels: azt hittem, érveket vársz arra, mi a baj a cikkel. Megkaptad, erre megsértödsz?

tableno 2014.07.13. 12:10:15

@morsels: nem azzal van a baj, hogy a cikk felveti a mostani népvándorlás negatív hatásait. Hanem az, ahogyan teszi est. Egyoldalúan, leegyszerüsítve, csúsztatåsokkal. Ezért nyilvánvaló, hogy propagandacéllal íródott.

morsels (törölt) 2014.07.13. 12:16:15

@tableno:
Nem vagyok megsertodve.
Az ervek egyreszt viccesek, mert ugye a legnagyobb erv az volt, hogy kormanylap fizetett propagandaja, masreszt meg eleve azt kaptam meg a kerdesemre (amikor meg csak az volt, hogy fizetett propaganda a cikk), hogy kotozkodok.

Igazatok van, elsore latnom kellett volna, hogy manipulacio, hogy propaganda, dehat nem lattam.

Viszont nem vagyok megsertodve. Elfogadom az 'iteletet'.

tableno 2014.07.13. 12:24:48

@morsels: mi lenne, ha sértödés helyett inkább vitatkoznál?

morsels (törölt) 2014.07.13. 12:40:36

@tableno:
Egeszen pontosan min kene vitatkozni? :-)
Azon, hogy meg vagyok sertodve?
Vagy hogy szerintem a cikk nem ir hulyesegeket, fuggetlenul attol, hogy akar propaganda is lehet?

Nadehat ha mindketto mar el van dontve, akkor ha barmit irok, akkor az jon, hogy kotozkodok, es/vagy meg vagyok sertodve.

Pedig hidd el, nekem tok mindegy :-)

Csak azt tartom erdekesnek, hogy tenyleg a nagy nyitottsag mogott azelfogadasnak is vannak korlatai.

tableno 2014.07.13. 14:30:22

@morsels: na, akkor pontról pontra, hátha így megérted:

A cikk főbb állításai a következők:

1. Nyugat-Európában túl sok a bevándorló

Nem igaz. Ezt pont neked kéne tudnod, aki Kanadában élsz, ahol nagyságrendekkel több az első generációs bevándorló, mégis elvannak valahogy. Ezen felül Európában szinte mindenhol népesedési deficit van, így hosszú távon igenis szükség van bevándorlókra.

2. A nyugat-európaiak nem szeretik a bevándorlókat

Ennyire sarkítva ez sem igaz. Ami igaz belőle, hogy a gazdasági válság miatt kevesebb a munkalehetőség, és ilyenkor mindig megindul a bűnbakkeresés, amire a bevándorlók mindig remekül megfelelnek (a politikusoknak, akik a saját felelősségükről próbálják így elterelni a figyelmet). Ami a beilleszkedett, dolgozó bevándorlókat illeti, csak nagyon keveseknek van velük baja. Ráadásul ha a teljesen más kulturális háttérrel rendelkező, és bizonyos esetekben valós biztonsági kockázatot jelentő muszlimokkal hasonlítják össze őket, a kelet-európaiakkal az égvilágon semmi gond nincs. A kelet-európaiak második generációja általában már helyinek számít.

3. Nyugat-Európa hamarosan le fogja zárni a határokat, sőt, minél előbb, annál jobb.

Na hát ez igen méretes baromság, ugyanis a határok lezárása csak at EU megszűnése árán lenne lehetséges, azt pedig a szélsőséges pártokon kívül senki sem merné vagy akarná bevállalni. A töbeges bevándorlás SOKKAL kisebb károkat okoz, mint amit az Unió szétesése jelentene.

Végezetül: Magyarország az utóbbi időkben igen fontos kibocsátó országgá vált. Miért? Mennyit veszít ezzel az ország? Mit kéne azért a MAGYAR kormánynak tennie, hogy ez ne így legyen? A cikk erre ki sem tér, így leginkább azt sugallja, hogy mindenki maradjon csak szépen a seggén, mert nyugaton úgyis csak lenézést, utálatot kap, és nemsokára úgyis hazazsuppolják a bevándorlókat. Mindezt egy teljesen nyíltan kormánypárti lapban adja elő. Ez kérlek, a propaganda tankönyvi definíciója.

Te jössz: miben nincs igazam? Miért gondolod, hogy a cikk megállapításai teljességel helyénvalóak?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.13. 14:32:00

@adg [Au, Darwin]: Haha, köszi a beszámolót, jó fej jószágoknak tűnnek... :-) Érdekes lehet nagyon egy európainak...Szét fényképezném magam egy ilyen környezetben...

@pappito: Hát ja, remélem én is, hogy nem ok nélkül csinálták.Vagy csak viccből egy percre a fotó kedvéért... :-)

@blackhair-lady: :-))) Hát igen, ilyen ez...
Na, lassan beosztódik a nap körbe, 24 órába, hogy ki mikor van ügyeletben... :D

@nezzazegfele [Hu ]: Jó, oké, erre montam én Pappitónak, hogy kevésbé vagyok vallásos, nem értek nagyon hozzá... :D

@Muscari: Köszönöm, na eddig ez a leginkább a szintemnek való magyarázat... :-)

Na jó, megyek át én is a mai posztra.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.13. 14:37:13

@diggerdriver: Túl szigorú vagy, nem kellene azért megölni.Nagyon sok állat tud tanulni már egy esetből is.Anyám csak egyszer kevert le egy hatalmasat a a vizes felmosóronygyyal a kis ribanc macskánknak, amelyik lerángatta a tiszta, frissen mosott ruhát a földre.Többet soha se kellett nevelni, vigyázzállásban ment el a kiteregetett cuccok mellett... :-)
De nem akarok nagyon beleszólni a nevelési módszeredbe, csak sajnálom azt a sok állatot.Jó eséllyel, amíg kicsi, mind beszarik egyszer, akkor meg egy se éri meg az egy éves kort...Durva.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.13. 14:39:51

megnéztem a magyarról magyarra tolmácsolós videót, hátizéééé, nemértem, vagy most megint velem a baj? :-)

az jutott eszembe, milyen jól ért magyarul minden tout meg taxis, aki makacsul jön utánam, és ha elsőre szépen nem érti, akkor elküldöm az anyjába magyarul, nyomban kuss van :-/

Quercus a favágó 2014.07.13. 14:55:36

@nezzazegfele [Hu ]:

Itt a szomszédokban több hektár kert lenne, amit odaadnának, csak műveld.

morsels (törölt) 2014.07.13. 15:22:41

@tableno:
1. Nyugat-Európában túl sok a bevándorló

Nem, nem azt irja, hogy tul sok a bevandorlo, hanem azt, hogy "Ezek a folyamatok sokkal gyorsabban és spontánabbul zajlanak, mint ahogyan arra társadalmak és embertömegek reagálni tudnának." Es ilyet irtam mar en is regebben, hogy a tomeges mozgas mindig problemat okoz. Azt hiszem ezzel nem lehet vitatkozni. Az is teny, hogy bar a szabad mozgas Europan belul az EU egyik alappillere, ez kihat egy csomo dologra, amit valamilyen modon kezelni kell.

Kanadaval a parhuzamot nemigen latom, hisz kanadanak van bevandorlasi politikaja, mig EU-ban (jelen pillanatban az eu orszagok kozott) nincs ilyen. Sot, a bevandorlas gyakorlatilag ertelmetlenne valt, hisz barki mehet barhova. Az is egy erdekes dolog, hogy idovel allampolgarsaghoz lehet jutni, aminek elvileg - a te ertekelesed szerint is igy van - semmi ertelme.

2. A nyugat-európaiak nem szeretik a bevándorlókat
Igen, igy sarkitva ez nem igaz, bar szerintem a cikkben nem ez van, hanem az, hogy erosodik a jobboldali, bevandorlasellenes oldal nyugat-europaban. Ami viszint igaz.. Az is teny, hogy a jelenlegi szabalyozasi rendszerek egy olyan szellemet engedtek ki a palackbol, amire senki nem volt felkeszulve. Es azt hiszem a cikk inkabb ezzel foglalkozik (marmint ezzel a 'szellemmel'), nem pedig azzal, hogy most mar aztan senki ne akarjon hatart atkelni.

3. Nyugat-Európa hamarosan le fogja zárni a határokat, sőt, minél előbb, annál jobb.

Ilyet sem olvastam a cikkben. A cikkben arrol volt szo, hogy valoszinuleg kell valamifele megoldas, leginkabb az erosodo jobboldalisag miatt, aminek az egyik lehetseges megkozelitese a szabad mozgas bizonyos foku korlatozasa. Peldaul pont kanadai modra.
Namost nekem szemely szerint ez a 'fennakado' pont, hisz vagy van szabad aramlas, vagy nincs, hisz ha van korlatozas, akkor az mar nem szabad.

De itt utkozik ki az EU jelenlegi laza szervezettsegebol adodo komoly problemak. Az alapvetoen jo elkepzeles hatasara egy csomo olyan problema vetodik fel, ami elotte fel sem merult es most sem tudjak, hogy hogyan kezeljenek.

tableno 2014.07.13. 15:56:26

@morsels: ok, ha így értelmezzük a leírtakat, akkor valóban rendben van a cikk. Csak akkor többek között nem egészen világos, miért "Bevándorlók kíméljenek!" a címe?

És nem tudom, hogy feltűnt-e, de a cikk EGYETLEN EGYSZER sem említi az EU-t, semmilyen formában, mintha ilyesmi nem is létezne, vagy nem lenne a témával kapcsoltban semmi jelentősége.

Csak a "globalizációra" utal haloványan, de arra is csak úgy, mintha az valami elvont, felfoghatatlan, az európaiak döntésétől független természeti csapás lenne. Önmagában már ez a mulasztás hiteltelenné teszi az egész érvelést.

tableno 2014.07.13. 16:00:28

@morsels: ja, és nem tudom olvastad-e a két napja ugyanebben a lapban megjelent írást ugyanerről a témáról. A kettő együtt már kissé más perspektívába helyezi a lap szándékait:

magyarhirlap.hu/cikk/767/A_jovo_seregei

morsels (törölt) 2014.07.13. 16:14:58

@tableno:
Igen, ez egyertelmuen koncepciokra epulo cikk, tele csusztatasokkal, felinformaciokkal, torzitasokkal.

De akkor a masik cikknek is annak kell lennie?
Erre irtam azt (es nem sertodesbol), hogy hat legyen.

morsels (törölt) 2014.07.13. 16:18:55

@tableno:
Ujsagirok (vagy a fonokeik) hajlamosak figyelemfelkelto cimeket adni. Ez alol egyik sem kivetel.

Namost az EU-n beluli 'nepvandorlas' eseteben miert kell kiemelni az EU-t? Szerintem adja magat.

De azt is megertem, hogy a Magyar Hirlap, mint media, eleve elkotelezett, igy zsigerbol el kell itelni barmit, ami ott megjelenik. Ezzel sem vitatkoztam, csak amikor ezt irtam, akkor le lettem baszva erte.

Mindenesetre erdekes, hogy az tobbet szamit, hogy hol jelenik meg, mint az, amirol szol. Marmint azoktol erdekes ez, akik elvileg nyitottak.

morsels (törölt) 2014.07.13. 16:26:36

@tableno:
De mondok neked mast.
Szerintem a Jobbikra szukseg van. Egyszeruen azert, mert bar ugyan ok sem lennenek kepesek europai modon megoldani a problemat, de veluk legalabb olyan szintre emelkedett a problema, amivel mar muszaj foglalkozni.
Illetve muszaj lenne, dehat inkabb politikai haboru dul, a problema maga meg marad az, ami. Urugy.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.13. 17:08:50

@QUERCUS: Hol is? :)

@geegee: Én sem a vallás miatt tudom. Kertész vagyok. És már azt is tudom, hogy Te nem vagy az... :D :D :D

@Muscari: Amikor én először hallottam erről, hanyatt vágtam magam és próbáltam annyi kávét inni, hogy én is belelássam. Aztán rájöttem, hogy a kávé ehhez kevés. :)))

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.13. 17:19:17

@QUERCUS: Érdekes, amikor még szilárd elhatározásunk volt, hogy itthon maradunk, arrafelé kerestünk házat.
A Bükk miatt, ahová a férjem vágyik, ahol nekem rengeteg jó élményem volt, és mert mégiscsak még az Alföld vége :)
Így win-win lett volna.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 17:38:58

@pappito:
Szerintem ez valami vízáló speckó tapasz.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 17:40:57

@morsels:
Nem értelek.
Teljesen egyetértettem veled.
Jó cikk.
Otthonról teljesen ilyennek látszik a nyugat.
Mi a probléma?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 17:47:03

@geegee:
Igazad van ha beszart akkor miután beleverte az orrát a szarába anyám, adott még egy esélyt neki.
Többet nem. Ha felment az asztalra az azonnali halálos ítéletet jelentett.

morsels (törölt) 2014.07.13. 20:50:52

@diggerdriver:
Szerintem nem csak onnan latszik ilyennek, de lehet, hogy igazad van.

montroyal ( CAN qc) 2014.07.14. 03:38:45

@Muscari: gyertyatartok, az a sok kerek ... ne irigykedjetek a kilatasert igaz 3 eve hoztam Mo-rol a tapetat de mar ott se divat nehez kapni ..

montroyal ( CAN qc) 2014.07.14. 03:47:34

@geegee: erre mondjek a hirdetesbe : ne a not nézze!
@nezzazegfele [Hu ]: erdekes mentalitas ... nem hiszem ... csak ANYA.. es a gyerekek erdekeit nezte ...
nem kell nagyobb penztarca.. unatkozna az a kis penz benne meg nagyon viszhangos lenne ..

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.14. 10:28:33

@nezzazegfele [Hu ]: Hátnem, nagyon nem... :D Kb. minden kerti munkát utálok, bár ha kell, megcsinálom.A virágokat csak fotózni szeretem... :-)

pappito · http://pappito.com 2014.07.14. 12:23:54

@diggerdriver: nem, van a légvezetékre olyan ami bírja a meleget (kép) meg ami nem, mert a sima szellőzőben nincs meleg levegő. Ami fűtöttet is nyom oda kell ez a fényes basz, oda nem elég a sima DT ami tök elég, ha csak a fals levegőt akarod elkerülni.

2014.07.14. 19:00:17

Az az első kép... Elképesztően jó lehet ezt látni reggelente legelőször. :)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása