oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. július 05. 06:55,  Mit látsz az ablakodból? 296 komment

2014. július 05. 06:55 Határátkelő

Mit látsz az ablakodból?

Határátkelésnél sok szempont érvényesül, amikor lakást keresünk, elsősorban persze anyagiak. Ám azért az sem teljesen mindegy, hogy amikor reggel felkelünk, és kinézünk az ablakon, mi az első dolog, ami a szemünkbe ötlik, hiszen akár az egész napunkat meghatározhatja a látvány. A mai poszt ezt próbálja meg körbejárni, egyben reményeim szerint egy jó ötlet megvalósulásának első lépcsője is.

donkartasch1.jpg

Az ember, ha külföldre költözik, nem biztos, hogy elsőre ott, és olyan helyen lakik, ahol valóban szeretne. Így egyáltalán nem mindegy, mikor jön el a lehetőség arra, hogy olyan környezetben, akár béreltben, akár sajátban lakjon, amit a magáénak érez, amit komfortosnak tart.

Lakásvásárlásról született már néhány poszt Angliából és Németországból is. Legutóbb Berlin volt soron, a poszt pedig arra indította a törzskommentelők egy részét, hogy megosszák, mit látnak ők saját ablakaikból, legyen ez akár Svájcban, Németországban, Ausztriában vagy Angliában. Die Nanny, Der echte Weinachtsmann és Papagály küldte el a tőlük látható kilátásról a képeket, köszönet értük.

Svájcban például a hegyek látványára nem lehet rossz felébredni reggelente, pláne ha a munkahely sincs túl messze. És a környék sem semmi.

Die Nanny: „Óriási, 100 évben ha egyszer előforduló mázlim volt! A házat megvette kb. 3 éve egy idős házaspár, amiben volt 2 lakás, meg 2 kis iroda mellékhelyiséggel.

Az irodákat gyönyörűen felújították, majd hirdetést tettek ki a kórház személyzeti öltözőjének falára, mert arra gondoltak, ilyen kicsit csak egy pár napot, hetet, hónapot ittlévő dolgozó fog csak kivenni. (Mivel nincs konyha.) Tesóm meglátta a hirdetést, telefonált, 2 hét múlva megkaptam a kulcsot...”

Don Kartasch azt írta, az ő panorámájuk nem túl szép, azért szerintem nem rossz…, viszont csendes, nyugodt és biztonságos a környék. „Amúgy ez úgy néz ki, hogy itt van 4 ilyen „blokk”, mint amit lefényképeztem. A hosszúkás blokk 2 „vége” társasház jellegű (annak a bejárata látszik). 3 szint, szintenként 3 lakás.

A kép bal oldalán végigfutó sétálóutca két oldala mentén pedig sorházas kiosztású a blokk „közepe”. Szóval ezek itt a két végén 45-60 nm-es lakások (mi is ilyenben vagyunk a legfelső szinten), középen pedig a klasszikus, keskeny, 3 szintes angol sorház kiosztás található meg.

Ez amúgy a legfrissebb része a kisvárosnak. A legszéle, ami kb. tíz éve épült. Szóval szerencsére ezek nem a „klasszikus”, gyerekbetegségekkel küszködő angol lakások / házak, hanem újépítésű, frankón leszigetelt, duplaüveges, műanyag nyílászárós és világos, nagy ablakos modern épületek.

Ami innen nem látszik, hogy a miénk a városban az utolsó sor ház, mögöttünk már kezdődnek a mezők-legelők tehenekkel, lovakkal, vadnyulakkal, rókákkal, ludakkal, stb. Szeretek oda kijárni futni.

Itt teljesen normális és megszokott, hogy az emberek délutánonként, hétvégente kiviszik a lovakat és ügetnek egyet a környező utakon. Lovasrendőr is rendszeresen megfordul a környéken. Én meg persze nem győzöm a bringával kerülgetni a lócitromokat.

A kukák viszont zárt tárolókban vannak, mert a rókák különben esténként széttúrják a szemetet. Mondjuk, néha a szomszédok tesznek ki nekik maradékokat.”

Papagály a központban lakik: „mert ha biciklivel járhatok munkába, az számomra sport és élvezet (mondhatni: negatív munkaidő, hiszen általa nő a szabadidős tevékenységem). Ha buszozni, autózni kell, az kellemetlen időveszteség, amiért minimum a munkával töltött időért járó ellentételezést várom.

Ha az agglomerációból napi 1 órával többet kéne a munkába járással tölteni, akkor az számomra azt jelentené, hogy havi 20 óra fizetetlen túlórát végzek (mivel azt az 1 órát „elvesztem” a szabadidőmből; munkahelyhez naponta bebiciklizhető távolságra eső lakóhely esetén ennyivel kevesebb időt kéne a munkára és a bejárásra szánnom).

30 eurós túlóradíj esetén tehát az olcsóbb lakás havi 600 eurós jövedelem kiesést jelent. Tehát, ha ennél nagyobb a havi lakbérben mutatkozó különbség (központ vs távolabb), akkor anyagilag megéri kiköltözni, ha ennél kisebb, akkor viszont nem.

Ráadásul a munkába járással töltött idő nekem (sokkal) kellemetlenebb, mint maga a munka (mivel a munkám szeretem, a napi buszozást, autózást meg utálom), ezért a túlóradíjamnál magasabb óradíjra tartanék igényt a plusz munkába járással töltött időért cserébe.

Sőt, mivel jóval magasabb fizetést kapok, mint amire az igényeim kielégítéséhez szükségem van, ezért számomra a szabadidő értéke nagyon magas (csekély a plusz számlaegyenlegből származó motiváció), a sima túlóradíjért nem mondanék le róla önként és dalolva. ergo, nekem nem is havi 600-at ér a közeli lakóhely, hanem inkább 1000-1200-at.”

Der echte Weinachtsmann a kertre néz.

weichnachten.jpg

Jess G pedig a szomszéd kertjére.

jesseg.jpg

Ha kedvet éreztek hozzá, hogy az előzőekhez hasonlóan ti is megosszátok, hogy mit láttok az ablakotokból, esetleg néhány sorral megspékelve az előnyökről, hátrányokról, mit szerettek és mit nem a környéken, ahol éltek, tegyétek bátran. Küldjétek el a képeket a hataratkelo@hotmail.com címre, hogy hasonló posztok születhessenek belőlük.

Valamint továbbra is szívesen látnék a „gasztrorovatba” posztokat, ha ettetek vagy főztetek mostanában valami érdekeset, különlegeset, finomat.

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: fotó sorozat lakás Ausztria Németország Anglia Svájc Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr906474517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

firg_firg 2014.07.05. 08:24:36

Erdekes volt, koszonjuk!

Taxomükke (UK) 2014.07.05. 09:17:24

Ezeket már mintha olvastam volna korábban is... Na most én is beküldöm HÁ-nak a sajátomat.

NIKI LAURA 2014.07.05. 09:22:09

SHABBAT SALOM!

Korabbi idokbol orok dilemma volt: egy Francia kisvaros kis appartman ablakabol a tenger latvanya,de 1200€ havi fizetes....VS mosokonyhara nezo Londoni egyszobas,de 2000£ fizetes+bnefit.

Határátkelő 2014.07.05. 09:24:48

@Taxomükke: Helyes! Küldjetek minél többen és minél többet, akkor lesz igazán érdekes a dolog! :)

adg 2014.07.05. 09:55:12

Nagyon jok. Ket eve nem lattam oreg epuletet, talan az az, ami nagyon hianyzik innen. Valami, aminek van egy kis tortenelme. Nevetseges, hogy 40-50 eves hazakon kell csodalkozni, hogy micsoda regi epulet. Ami ennel regebbi, azt majdnem mindet szetbombaztak a japanok, es most romkent orzik. Max egy par darab 100+ eves epulet van a varosban.

Nanny hegyei nagyon tetszenek, foleg a hatso kertbol, akarcsak Kartasch oreg hidja.

Kinek van hasmenese? :)

Taxomükke (UK) 2014.07.05. 09:59:32

@NIKI LAURA: A fizetés egy dolog, a havi fix költségek a másik dolog. Mint tudjuk.

adg 2014.07.05. 10:00:49

Ja, es hol lakik papagaj? Az o kilatasa sem rossz...

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.05. 10:07:13

Ez tetszett. :)

Papagály levezetésénél nem mindig tudtam felvenni a fonalat - igaz, még csak most jutottam a reggelimhez is.
Én is kerekezek, és szempont lenne a biciklivel bejárás, de nem hiszem, hogy neki állnék euróra átváltani kilométereket, max. a vesztett kilókat :D

A kártékony rókák etetésében némi ellentmondást vélek felfedezni. :D

A képek mindenkinél nagyon tetszenek, Nanny szerencséjének külön örülök. :)

Muscari 2014.07.05. 10:28:39

@adg [Au, Darwin]: Salzburgban. Gyonyoru egy varos, hegyekkel korbeveve, a latkepet pedig a var uralja, ami az egyik foton is lathato.

Muscari 2014.07.05. 10:36:02

@nezzazegfele: valoszinuleg nem ugyazok etetik a rokakat, akik kartekonynak tartjak oket :-)

Itt Londonban sok helyen muanyag zsakokban teszik ki a szemetet es ugy gyujtik. A rokak is rajarnak, de hogy a siralyok mit muvelnek! Itt ugyanis, bar a tenger messze van, eleg sok a siraly. Reggelente meg az Oxford Street kozepen is szoktak setalni :-)

Szoval a siralyok a galambokkal es a rokakkal karoltve szetcincaljak a szemeteszsakokat, mit mondjak, nem szep latvany. Meg szerencse, hogy minden reggel szepen osszetakaritjak, ugyhogy nyolc orara mar nyoma sincs mindennek.

poggY 2014.07.05. 10:37:22

Ah de hulye vagyok, bocsi HA
Azt hittem ez is ilyen rapid poszt mint a karacsonyi, nem irtam hozza semmit :D
Nahszoval! HAnak kuldtem ket kepet az egyik jo gaz, mert csak lattam a facebookon a kiirast es gondoltam ugy fair ha az elso ablakhoz megyek oda es keszitek kepet :D De raktam be egy panorama fotot is.
Szoval a hazrol:
Nem az enyem, en cseppet sem dolgoztam meg erte, en csak behazasodtam a joba... Nem is vegleges mert a parom csaladjaval lakunk itt, meg majd elkoltozunk az egyetem miatt szeptemberben de utana mindenkepp itt fogunk lakni amig talpra nem allunk.
A hazat 1945ben epitettek az ut tuloldalan levo templomhoz, paplaknak. No hat en nem sokat tudok a vallasokrol, de azoknak intezmenyesiteserol meg annyit se, de a kifejezesrol, hogy paplak nekem egy kis lakas ugrik be ami a templomhoz lett csatolva, hogy legyen hol alomra hajtania a papnak a fejet. Eleve a szo is, paplak nem egy palotara utal sztem...
Nos, errol a finnek anno egesz maskepp velekedtek. A papnak az egesz csalada itt elt, cseledek hadaval. Maga a haz 310 negyzetmeter a ket szinttel es pincevel, de van meg egy 220 negyzetmeteres epulet aminek a 3/4e garazs illetve raktar, de az elulso reszeben van 3 szoba kialakitva, nyari napokra. Biztos van valami jo magyar kifejezes ra, en nem ismerem, finnul "aitta" a neve.(ra tudtok keresni, kb olyan, csak a vegebe van meg epitve egy nagy epulet :) de persze csinalok kepet ha erdekel)
Persze ott van a kert is , kb 400 negyzetmeter lehet ha az erdoket nem szamolom (kerites meg szomszed helyett igy hatarolodik a telek: eszakrol, keletrol es nyugatrol dus erdo, delrol meg to). Szauna termeszetesen elmaradhatatlan resze a tajkepnek, az sem mai, korulbelul 80 eves. Aposek 2006ban koltoztek ide, olcson jutottak hozza mert a haz romos allapotban volt, ezt ertsetek ugy hogy egy felorult no lakta, es 1945 ota nem volt rajta semmilyen felujitas. De nem hiaba vagtak ebbe a fejszejuket, ugyanis aposnak epitoipari cege van, tehat minden szepen rendbe lett hozva. A szauna is fellett termeszetesen ujitva, sot egy itteni korzetben neves designer tette bele a mindworkot, iszonatosan durvan jo, imadok ott lenni, legszivesebben ott elnek a kert vegeben :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.07.05. 10:40:45

@nezzazegfele: "A kártékony rókák etetésében némi ellentmondást vélek felfedezni. :D"

Arra próbáltam kilyukadni, hogy nagyon bátrak és szemtelenek az itteni rókák. Simán belógnak a céges telephelyünkre akár fényes nappal is. Volt már rá példa...

Szóval ha a szemetesek nem lennének bezárva egy külön tárolóba, akkor felborogatnák és széttúrnák a szemetet kaja után kutatva, hatalmas kuplerájt csinálva. De ugyanakkor senki nem akar nekik rosszat, ezért páran a maradékot kiteszik nekik kis tálkában. Így a maradék is elfogy, a róka sem marad éhes és a szemetes sincs széttúrva. :)

Határátkelő 2014.07.05. 10:48:08

Köszi mindenkinek a képeket, aki eddig küldött! A folytatásra is bíztatok! A küldött képek nem ebbe a posztba kerülnek utólag bele, hanem lesz belőlük következő, úgyhogy csak bátran, hogy minél változatosabb lehessen.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.07.05. 11:10:39

Ez jó, de én inkább a határátkelők lakására lennék kíváncsi(már akinek van ugye..). Nem sokat árul el az élettéről az hogy mit látunk az ablakból... nem hiszem hogy a gipszkartonnal leválasztott irodarész (vagy bármivel) a komfort netovábbja...nem is értem...én is elég ramatyul állok a lakhatás terén de én jól érzem magam a konyhámban is. Ehhez viszont hozzátartozik az hogy a testvéremmel élek..idegennel képtelen lennék így élni.

adg 2014.07.05. 11:11:46

@Muscari: Na, en meg nem ismertem fel...
Egyszer volt szerencsem eltolteni ott egy kis idot, valoban nagyon szep varos. Sajnos igazan nem tudtam kello alapossaggal megismerni, arra keves volt az az egy ora. :)
Dania eszaki csucskebol ballagtunk hazafele, egy szakadt pickuppal, mert az en kocsim hirtelen hasznalhatatlanna valt az idulas elott 2 nappal termeszetesen, es csak ezt sikerult szerezni. Salzburg mar az ut vegefele volt, tokunk tele volt mindennel, nem akartunk tobb idot eltolteni varosnezessel. Igyekeztunk minden erdekesebb helyet legalabb egy kis idore megnezni.
Remelem meg jarok arra, Dania es Ausztria is megerne meg egy utat boven. Meg a tobbi eszaki orszag, meg a deliek, esetleg Svajc.
Anglia nem, ott csak fisendcsipsz van az esoben, es a kodtol nem is latszik semmi. :)

Igaz Barát 2014.07.05. 11:27:09

Jól látom, hogy Die Nanny háza előtt vagy egy hinta?

Határátkelő 2014.07.05. 11:46:10

@Chang Yai: Köszi, megkaptam. Még a hétvégén válaszolok.

Furos 2014.07.05. 11:57:52

@házelőtthinta: Egy dolog vigasztaljon egykomam! Neked ha 160 evig elsz akkor szem lesz jobb a szarnal :)
Szepek a kepek, en inkabb nem kuldenek mert hintapalinta be talalna tomni egy doboz xanaxot azt lekiseri egy liter hubertussal, vagy csak siman a kardjaba dol ha latja hogy nyomorgunk :)

SzZoole 2014.07.05. 12:29:00

@Furos: hej azok boldog '80-as evek 2 szem elenium vagy seduxen ra egy kis cherry es minden happy volt utanna:))))
Hol is laksz pontosan?Holnap jo ido lesz es meg nincs proramunk.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.05. 12:39:13

persze, majd pont a lakást belülről, hogy Hinta azon csámcsogjon.
Jess, Kartasch, valljátok be pl, hogy ezek a képek is a konyhaablakból vannak. naugye.
ja, megint elfelejtettem,hogy Hintára nem reagálunk.
valahol van nekem is egy képem arról, amikor még Thaiföldön néztem, hogy jön fel az árvíz a szomszédnál (én megúsztam, épphogy). meg tán Yangonban arról is, amikor a riot police szétverte a fociszurkolókat és végigkergette őket az úton alattunk, egy meccs után, mert felgyújtották a stadion egy részét.

Morgo1229 2014.07.05. 12:44:40

@Határátkelő: tutyimutyi alak vagy amiert engeded hogy hintat naponta biztassak hogy.... be se fejezem.

adg 2014.07.05. 12:46:26

@Chang Yai: Javasolnam, hogy hazelottinga kedveert mindenki mellekelje a payslipjet is, meg az utlevelet es a bnkszamlakivonatat is, mert hat egyebkent sose lehet tudni. Es persze a hazrol reszletes fenykepeket es a hivatalos dokumentumokat.Ja, meg egesz alakos fenykepet, lanyokrol lehet ruhamentes is, lenyeg, hogy a sajat hazban keszuljon.
Aszongya, hogy: "én is elég ramatyul állok a lakhatás terén de én jól érzem magam a konyhámban is". Vagyis a tobbiek nem erzik jol magukat?

Na mindegy is. Jobban vagy gyomorilag?

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.05. 12:53:02

@adg [Au, Darwin]: köszi, jobban vagyok, kb semmit nem eszek, és így nincsen fennakadás az output részlegen. tegnap egész nap várost néztem, éjjel a vonaton, most meg kómázok. kilátás egy sivatagi városra, kb mint az Al-Kaida gonoszok kergetéséről szóló NatGeo-s dokumentumfilmek helyszínei, nagyon furcsa, minden homokszínű. (jön a homoklobbi is, figyelj :-D )
a ruhamentes képet nem vállalom, lakásom perpill nincs (hopp, tegap még volt, most járt le a bérleti szerződésem, még én írtam al meg fizettem ki előre, de már egy ideje mások laktak ott), a dobozaimról egy kép jöhet? a ruha nélkülin meg gondolkozom. úgy lehet, hogy ruha nincs rajtam, de a képen csak a szemem látszik?

Quercus a favágó 2014.07.05. 12:59:50

@Chang Yai:

Szerintem se menj bele ebbe a ruhamentes dologba. Még az kéne, hogy ezeknek a kiéhezett kandúroknak csorogjon a nyála, meg beinduljon a piszkos fantáziájuk. DDD.

Persze most így belegondolva, azért valami köztes megoldás jó volna.......Megvan! Küldj nekem egy ilyen képet, én meg majd mesélek róla a többieknek! Na.......

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.05. 13:04:24

@QUERCUS: ööö, pont most akartam írni, hogy még mindig várom a privátodat, mert kb 3 napja nagyon akartál valami tkérdezni, de ez most félreérthető lenne :-)
szerintem a kiéhezett kandúrok azonnal önkéntes ramadánba kezdenének, mellesleg. mondhatjuk úgy is, hogy a BMI-m kisebb, mint az IQ-m, bár mondjuk ezzel semmi érdemlegeset nem árultam el :-D

Határátkelő 2014.07.05. 13:07:49

@Morgo1229: Nem hagyom, mert múltkor is kivettem, egyébként pedig Hinta folyamatosan provokálja a népet. Valóban meg kellene próbálni nem reagálni rá, akkor talán abbahagyja. A másik variáció, hogy nem engedem be, de akkor meg mi van a véleménynyilvánítás szabadságával.

Quercus a favágó 2014.07.05. 13:10:01

Úgy látom,hinta teso megint kiverte a biztosítékot(jó szokása szerint) sokaknál. Én valahogy immunis vagyok vele kapcsolatban.
Pedig tegnap találtam egy oldalt, ahol a depresszióról van szó. Egy pár napja érhető el magyar nyelven. Van ott egy teszt, amit ha kitöltesz, megtudhatod, depis vagy-é. Kitöltöttem. Az eredmény: Maradj ott ahol vagy, mindjárt megyünk! Lehet, hogy komoly a dolog?

ifightdepression.com/hu/index.php?id=6846

DieNanny CH 2014.07.05. 13:15:25

Annyival kisebbíteném az érdemeimet, hogy az utolsó 2 kép nem az én kilátásom, csupán abban a házban is van kiadó lakás, ahonnan ezeket a képeket készítettem.
Amúgy kösz, HÁ!

tableno 2014.07.05. 13:15:30

@házelőtthinta: te teljesen meghülyültél... Vagy ha direkt trollkodsz, akkor ügyesen csinálod! :)

Furos 2014.07.05. 13:16:37

@Morgo1229: Koszonom az aggodasod. Most mar visszaterhetsz a
Black Holes and Baby Universes and Other Essays cimu nagysikeru konyv tanulmanyozasahoz. Remelem ebben valaszt talalsz az elet nagy kerdeseire! Talan lesz valami labjegyzet a fereglyukakrol is.....

Quercus a favágó 2014.07.05. 13:16:46

@Chang Yai:

A válasz határeset. A kérdés eldöntéséhez vizuálisan kell szemrevételeznem a fennforgás tárgyát.

Ami a kérdést illeti, még privátban sem akarok a magánéletedben turkálni. Na meg majd jó rám fogják a többiek, hogy egy vén kéjenc vagyok, aki hamvas fiatal lányokra vadászik.DDD

adg 2014.07.05. 13:20:00

@Chang Yai: "mondhatjuk úgy is, hogy a BMI-m kisebb, mint az IQ-m" :DD Nagyon bizom benne, hogy nekem is. :)

DieNanny CH 2014.07.05. 13:21:05

@NIKI LAURA:

Én tudom a megoldást! Menj Londonba, a pluszpénzből meg tölts el 2havonta 1 hetet Franciaországban. Ott, ahol tetszik. Hm?

DieNanny CH 2014.07.05. 13:26:24

@adg [Au, Darwin]:

Hát, akkor ehhez mit szólsz:

kepfeltoltes.hu/140705/SAM_3335_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A jobboldali a felirat szerint 1597 óta áll, földszintjén egy butikkal (Zug városban)
Szerintem, úgy állapítják meg a ruhaneműk árát, hogy hány éves az épület... Ez a zöld felső kb 500 frankot kóstál...

SzZoole 2014.07.05. 13:33:30

@Furos: megkaptam es valaszoltam.

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.05. 13:46:38

@QUERCUS: ez érdekes, nekem se sok bajom van vele. ma pl semmi.

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.05. 13:47:57

@házelőtthinta:
"Nem sokat árul el az élettéről az hogy mit látunk az ablakból"

nem is ez a cél...

Furos 2014.07.05. 13:52:03

@Zoole[uk]: kuld mar el az emilemre direct mert nem az van ide megadva
most csereltem.

rezsöatya 2014.07.05. 13:54:10

@házelőtthinta: epp most cígölöm ki az agyamat a konyhaba, es ugy fenykepezem majd, mert az egyenlo eselyek hive vagyok!
Ne hallgass rajuk, en veled vagyok!

adg 2014.07.05. 13:55:09

@DieNanny [SZ,CH]: Nem rossz, vegulis. Erdekes lehet ilyen hazakban lakni, bar en nem feltetlenul valasztanam, egy csomo kotottseg jar veluk altalaban. Plane, ha valami vedett epulet. Egy ismerosomnek a budai varban volt egy lakasa, meteres falak, boltozatos fodemek, nagyon klassz volt, persze az kozel sincs otszaz eves. A szuleim haza is 1800-as evek masodik feleben epult, pontosan nem tudni mikor, de a felujitaskor talaltunk az alapja mellett bitumenes szigetelest, amit a helyi ujsagra kentek fel, es meg olvashato volt az 1870akarhanyas datum. Amugy az nem egy kulonleges haz, sok ilyen van, de megvan a hangulata. Meg a gazszamlaja is. :)

Ez meg Darwin es az egesz territorium legregebbi europai jellegu epulete (ertsd: nem sziklahasadek), ami Government Housekent funkcional, es az 1870-es evekben epult, amikor anyamek alapjat szigeteltek.
Itt mukodik a kormany, erdemes megnezni a biztonsagi keritest. :)

rezsöatya 2014.07.05. 13:55:49

@DieNanny [SZ,CH]: lehet, hogy a ruha is azota all ott? :-)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.07.05. 13:56:34

@házelőtthinta: Nah hallod, ma jó kedvem van. Úgy döntöttem, hogy rajtam nem múljon a boldogságod. :)

Itt egy Flickr album a lakásról:
www.flickr.com/photos/96320486@N04/sets/72157645512633372/

Akkor a kérdéseket megelőzvén:
- Igen, jól látod, nincs elmosogatva. :)
- Igen, a korriander szegény haldoklik az ablakban. Nem tudok vele mit csinálni. Én öntözöm meg forgatom, hogy mindenhol érje a napfény, de valami nem tetszik neki... biztos honvágya van. :(
- Igen, a nappaliban a falon az óra nem jól jár. Sosem volt beállítva, nem is érdekel. Le kéne szednem, csak sosem foglalkoztam vele.
- Igen, a TV is egy régi darab a nappaliban. Soha nem kapcsoltuk be. Én speciel vagy 7-8 éve már, hogy nem nézek TV-t. Szólni kéne a főbérlőnek, hogy vigye el mert egy konyvespolcot szeretnénk majd a helyére.
- Igen, fel kéne mopozni az egész lakást mert már gyűlik a por itt-ott.
- Igen, a biciklit az előszobában tartjuk. Ez nem tudom igazából, hogy miért alakult így. Tarthatnánk a folyosón is akár. Szomszéd is ott tartja. Nah sebaj, nem foglal sok helyet.
- Nem, a hálóban a plüssmacik nem az enyémek. Asszonyé. :)

A lakás amúgy circa 45 nm. Újépítésű, így szerencsére a klasszikus "angol házas" betegségekben nem szenved. Az erkély, terasz nagyon hiányzik. Nomeg onnan egy szép hegyes-fjordos kilátás... nah, majd Norvégiában. :)

És ha mondasz egy címet, akkor rögtön postázom a közjegyző által hitelesített oltási kiskönyvem másolatát. Jah, a laboreredményeket illetően, 30 napnál régebbi vérvétel eredményt el tudsz fogadni? :)

Ohhh és igen, a 14 velünk lakó afgán azért nincs rajta a képeken mert leküldtem őket kecskesajtért. ;)

Quercus a favágó 2014.07.05. 13:57:06

@Babette.:

Mondjuk engem nem egyszerű dolog fölbosszantani. Akinek ez a szándéka, annak komolyan rá kell gyúrni. A virtuális világban meg egyszerűen lehetetlen. Nincs mögötte ember.
Egyébként meg hinta, max, vaj mi, stb, egy egy megnyilvánulásával több kommentet generál,mint a legpöpecebb poszt. Szóval tudnak valamit.

SzZoole 2014.07.05. 13:59:40

@QUERCUS: en is igy gondolom,kar volt oket elvaditani a blogrol.

rezsöatya 2014.07.05. 13:59:51

Most eppen ez, de mert csak kéményfelujitas van...:

kepfeltoltes.hu/140705/view_hehe_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

(Es csalok, mert ez a konyhaablak, de Hintanak megigertem...!)

:DDD

adg 2014.07.05. 14:04:00

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Az ora tenyleg rosszul jar. 21.33 van, allitsd be!

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.07.05. 14:04:37

@rezsöatya: A barna ülőgarnitúrát szoktam néha áthúzni a sütő elé ha épp olyanom van. ;)

Furos 2014.07.05. 14:04:49

@Zoole[uk]: Megvan koszi valaszoltam is.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.07.05. 14:06:13

@adg [Au, Darwin]: "allitsd be!"

Mármint, hogy az ozzie időt mutassa? :)

KanáriHajni 2014.07.05. 14:07:49

Jó ötlet, majd megpróbálom nyálcsorgatósra fotózni, és ha sikerült, küldöm, mindenesetre addigis nem ártana odaírni, hol lakik az illető (tudom, illene már tudni, de az ember feje nem káptalan - vagymi)! Szép szombatot!

Quercus a favágó 2014.07.05. 14:12:11

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

"- Igen, jól látod, nincs elmosogatva."

Na hallod, ha egész nap ezt csináljátok, nem csoda, hogy otthon már nincs kedvetek.

"- Igen, a korriander szegény haldoklik az ablakban."

Szólj Rezső atyának, feladja neki az utolsó kenetet.

"- Igen, a nappaliban a falon az óra nem jól jár."

Miután még nem heverted ki a kivándorlás okozta depressziót, úgyis egybe folyik az idő.

"- Nem, a hálóban a plüssmacik nem az enyémek. Asszonyé."

Még az előző házasságából hozta őket.

rezsöatya 2014.07.05. 14:14:11

... es a szobatarsaim. En azert nem vagyok a kepen, mert epp mosogatok!

kepfeltoltes.hu/140705/2014-07-05_13.08.53_www.kepfeltoltes.hu_.png

:-))))))

rezsöatya 2014.07.05. 14:19:18

@Zoole[uk]: Te Zoli! A pornokepet biztos, hogy nekem.akartad kuldeni, nem Furosnak?

:-)))

SzZoole 2014.07.05. 14:20:17

@rezsöatya: hat ez qva jo:))))Ezek utan aztan magyarazkodhatun,hogy nem mosogatunk es nem 15-en lakunk egyut masokal.
Kuldtem neked kepet amit a mi konyhankbol lottem,ki tened legyszives,koszi.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.07.05. 14:21:35

@QUERCUS: ""- Nem, a hálóban a plüssmacik nem az enyémek. Asszonyé."

Még az előző házasságából hozta őket."

Jobb ma egy plüssmaci, mint holnap egy kamasz mostohafiú. :)
Jóbarátom szokta mondani minden egyes esküvőn a vőlegénynek:
"Mindig szeresd a gyerekeidet! Sosem tudhatod... lehet a tiéd is köztük lesz." :D

firg_firg 2014.07.05. 14:21:45

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: gondolom azert nem tartod a bicajt a folyoson nehogy ellopjak. Jo, meg ha nem is jellemzo hogy lopnanak, de akkor is, jobb az lakason belul, mert hatha megis. Nalam legelabbis ez az indok, pedig tok nincs valosagalapja. Ez amolyan magyaros beidegzodes amit otthonrol hoztam. Mondhatni, a kultura resze.

SzZoole 2014.07.05. 14:22:13

@rezsöatya: furosnak csaladja van,Te meg maganyosan elsz 12 pakival egyutt,neked nagyobb szukseged van ra:))))

firg_firg 2014.07.05. 14:26:19

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: ja, az a szurke kocsi ami a haz elott parkol, az is a tied? :)

pappito · http://pappito.com 2014.07.05. 14:27:49

off
@Határátkelő: a minden poszt alatt megjelenő trollkodásnak mi a köze a véleménynyilvánítás szabadságához?
nemoff

Quercus a favágó 2014.07.05. 14:28:25

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

Nekem két gyönyörű lányom van. Hála Istennek megcsalt a feleségem.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.07.05. 14:32:50

@firg_firg: Szomszéd is kinn tartja a bringát a folyosón és még mindig megvan neki. Plusz vannak kinn babakocsik is. Tekintve, hogy a lépcsőház bajárati ajtaján is kulccsal lehet csak bejönni nem hiszem, hogy eltűnne ha kinn hagynám. Plusz akár le is lakatolhatnám a lépcsőkorláthoz ha kéne. De tényleg nem foglalnak sok helyet az előszobában.

Nem, a Porsche Cayman sajna nem az enyém. :)

adg 2014.07.05. 14:32:50

@rezsöatya: Nem te vagy a jobb also sarokban? O nem paki.

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Jo szoveg. :)

Na, nem maradhatok ki a sorbol, csinaltam en is egy kepet a konyhaablakbol. kepfeltoltes.hu/140705/DSCN5226_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

adg 2014.07.05. 14:33:56

@pappito: Na basszus, 2 perccel megeloztel... :)

PannonBoy 2014.07.05. 14:44:08

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Végignéztem a képeket, és szerintem semmi kivetnivaló nincs bennük. Rendesen berendezett lakás.
Biztos jó lehet ott élni.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.07.05. 14:45:19

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

Jó kis kecó! :) Akkor jöjjön az én életterem. Nem fotóztam le csak az én részlegem. Előszoba,tesóm szobája, fürdő nem szerepel.

fekvőhelyem : kepfeltoltes.hu/140705/4__2__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

ruhás"szekrény": kepfeltoltes.hu/140705/4__1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

íróasztal,ha főzök akkor lehajítom róla a dolgokat és indulhat a móka :
kepfeltoltes.hu/140705/4__4__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

főzőrészleg:
kepfeltoltes.hu/140705/4__3__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A szekrény mellett van még egy hűtő de az nem látszik egyik képen se.

firg_firg 2014.07.05. 14:48:02

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: jaja nalunk is ilyen, Mindenki kint tart mindent, kenyelmesebb is, es ugyse lopnak, ha meg lopnanak is, nem az en a helyi viszonyok szerint is ocska legalja biciklimet lopnak el. Csak az olyan KEuropeer bevandorlok mint en, na csak ezek viszik le a pincebe het lakat moge a szottyadt ocska kerekparjukat, mert "hatha" ellopjak. De inkabb magamrol beszelek, es nem rolad.

firg_firg 2014.07.05. 14:53:28

@házelőtthinta: tudod laktam en is ekkora helyen, igaz amerikai konyham nem volt. De rendet tartottam benne.

rezsöatya 2014.07.05. 14:57:50

Beranyasagot vallaltam, @Zoole[uk]: megkert, hogy toltsem fel a konyhaablakat, es az azon keresztul eleterulo latvanyt:

kepfeltoltes.hu/140705/image-2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kepfeltoltes.hu/140705/722193858image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.05. 15:01:21

@firg_firg: egy London környéki kisvárosi ismerősnek nemrég lopták el a lelakatolt biciklijét lezárt tárolóból, azt mondja, amióta minden tele van bolgár és román "bevándorlókkal" a környéken, ijesztően megszaporodtak az ilyesmik, eddig senki nem zárt semmit, most meg járványszerűen tűnik el minden, ami mozdítható :-(

pappito · http://pappito.com 2014.07.05. 15:02:44

@rezsöatya: az a rombusz-rács az ablakon az biztonsági funkció vagy csak dísznek van?

rezsöatya 2014.07.05. 15:04:50

@pappito: Zolit kerdezd, ove az ablak (meg a szomszed is! Lehet, hogy azert... pedig "az ellen nem ved!")

Quercus a favágó 2014.07.05. 15:06:05

@Chang Yai:

Mondjuk Magyarországon is egyre több hirdetést lehet olvasni, ilyen szöveggel:

Alig használt jobb kormányos kerékpár eladó.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.05. 15:10:24

kilátás Yangonban a kilencedikről egyik irányban, meg a másikban, ahol először laktam. a második helyről egyszerűen nem találok :-(
kepfeltoltes.hu/140705/IMG_9574_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
kepfeltoltes.hu/140705/IMG_9501_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Thaiföldön kilátás a hálószobaablakból árvíz idején (najó, a víz nemigen látszik ott a dzsungel alján, de sajnos ott volt. a szomszéd kertjét állandóan benőtte a növényzet, és kb háromhavonta nekiesett egy láncfűrésszel és mindent letarolt (ok, a pálmafát nem).
kepfeltoltes.hu/140705/DSCF0385_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

SzZoole 2014.07.05. 15:18:13

@pappito: olombetetes disz.Az haz osszes ablaka ilyen.

pappito · http://pappito.com 2014.07.05. 15:25:09

@Zoole[uk]: és nem zavaró ilyen rács mögött lakni?

SzZoole 2014.07.05. 15:27:09

@pappito: ez nem racs.Az ablakokba be epitett olombetetes disz.

pappito · http://pappito.com 2014.07.05. 15:28:36

@Zoole[uk]: értem én, de akkor is rácsnak látszik a képen

biztos jól néz ki amúgy, csak nem értem mi a baj a sima üveggel amin csak úgy kilátni :)

SzZoole 2014.07.05. 15:44:14

@pappito: nem zavaro,tisztitani is konnyu,mert dupla uvegezesu es a kulsu uveg belso oldalan van.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.07.05. 15:50:03

@nezzazegfele: Nekem az egyik volt kollégäm a Schaffhausen-PfäffikonSZ tävot nyomja le bicajjal, ha nappalos müszakja van...88km...igaz, ö iroman-ezik. :-)
@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Jopär éve még St. Gallenben a Naturmuseumban volt egy kiällitäs, és ott volt szo a värosi rokäkrol is. Kicsit megdöbbentett amikor olvastam, hogy szeretik a sültkrumplit. :-)))
"Nem, a hálóban a plüssmacik nem az enyémek. Asszonyé. :)"
Ne szégyelld! (lätnäd a mi gyüjteményünket... :-)))) )
@Furos: Én csak simän irigykedni akarok, ugyhogy küldjed! :-)
@rezsöatya: B+ :-)))))
@firg_firg: Egyik öcsém (igaz otthon lakik) mesélte, hogy zärt biciklitäroloban tartja a bringäjät. 10lakäsnak / embernek van hozzä kulcsa. Egyszer rajtahagyta a bicajän a lämpät (kb 500Ft-os tétel). Mäsnap mär nem volt rajta... :-(

rezsöatya 2014.07.05. 15:50:14

Pappito: "értem én, de akkor is rácsnak látszik a képen"

@Zoole[uk]: nyugodtan valld be, barkivel megtortenik. Luxus bortonben laksz! :-)))

PannonBoy 2014.07.05. 16:18:48

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Ja, és köszi, hogy nem a gagyi kepfeltoltes-t használod, hanem a Flickr-t! :)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.07.05. 16:29:26

@PannonBoy: Gagyi, nem gagyi, azt legaläbb meg tudom nyitni... :-)
Én amugy a képhostot hasznälom, de itt (mh) azt sem tudom megnyitni. :-)

DieNanny CH 2014.07.05. 16:48:35

@Igaz Barát:

:-DDDDDDD

(Azt nem a lakásomból fényképeztem, hanem 300 méterrel feljebbről, egy másik kiadó lakás elől.)

**mimi** 2014.07.05. 16:58:20

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
tudom nem az én boldogságomért linkelted, de akkor is....nagyon szépen laktok...:))
helyes...:)
derék dolog :))

**mimi** 2014.07.05. 17:04:10

@házelőtthinta:
édes fiam...nagyon rendetlen vagy!!!! :)
Vegyél szépen példát Don Kartaschról, nála milyen szép rend van...nah...:)))

Muscari 2014.07.05. 17:05:39

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: nagyon cuki a lakasotok.

Annyit jegyeznek meg, hogy szignifikansan kevesebb cipotok, kabatotok es taskatok van, mint nekunk :-) Es nem azert, mert mi negyen vagyunk, a lanyomnak es nekem egyutt van tobb, mint 20 par ciponk (a flip-flop-tol a csizmaig bezaroan minden), a fiuknak meg nehany par. Csak nekem szemely szerint van vagy nyolc taskam... Alig tudom hova tenni oket.

Muscari 2014.07.05. 17:09:22

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Nalatok ezt hogy hogy lehet?
Nalunk szigoruan semmit nem lehet a lepcsohazban tarolni, tuzvedelmi okokbol. Szegeny szomszedasszonyom a nappaliban tartja a dupla babakocsijat.

Muscari 2014.07.05. 17:10:41

@pappito: ez mi? Fekete tehenek az ejszakaban? ;-)

Muscari 2014.07.05. 17:15:20

@Chang Yai: milyen keves auto van az uton, erdekes. Azokert a palmafakert meg utallak ;-))

Muscari 2014.07.05. 17:18:03

@pappito: regi hazakban is latni ilyesmit, ott szimpla uveg van, es konkretan kis rombuszokbol all ossze az ablak. A nagyon regieknel latni, hogy egyenetlen, kicsit ossze-vissza hullamos az ablak. Ha legkozelebb ilyen helyen jarok, majd fenykepezek egyet.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.05. 17:18:49

@Muscari: Rögtön gondoltam, hogy nem ugyanazok panaszkodtak. Ez mindig így van :D
Hazai példákat is lehetne erre zsákszámra hozni :D :D :D

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Engem az döbbentett meg, amikor valamikor tavaly talán, bekerült a hírekbe, hogy Londonban a rókák bejárnak a belvárosba.

Akkoriban volt, hogy nyestünk volt és rá pár napra nálunk is loptak a rókák, volt elég bajunk velük. Azokra a keresésekre jött fel a londoni hír is, amikor megoldást akartam találni rá :)

Valahogyan bennem az a kép élt, hogy ha nagyváros, akkor patkány, csótány és hasonlók.
Onnantól kezdtem az ilyen részleteket is keresgetni a költözési információkhoz.

Bár a gyerekek biztosan nagyon örülnének egy rókával való találkozásnak :D

Mr Long 2014.07.05. 17:19:17

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Nemar, hogy szobainason tartod a farmered es a kockas inged! Te vetted, vagy ott volt?

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.07.05. 17:22:08

@Muscari: Férjem multkor keresett valamit a szekrényben, és közölte velem, h qrva sok täskäm van, mert akärhovä is nyul, täskät taläl. Multkor mondjuk a cipöimtöl volt kiakadva... pedig mär selejteztem is...:-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.05. 17:23:32

@nezzazegfele:
Miért kártékonyak a rókák?
Angliában nincs veszettség és nincs háztáji állattartás.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.05. 17:25:54

@Muscari: itt elfúló hangon felröhögtem. nem sokkal később elkezdték a város összes útját EGYSZERRE felújítani, ami kb egy évig tartott. nagyon durva dugók voltak. akkoriban nagyon hirtelen nagyon sok új autó is lett, eltűntek egyik napról a másikra az olyan taxik, ahol a lábad ki tudtad dugni az alján mint a Flintstone család autóján tekerni, meg a kezedben maradt az ajtó, mikor becsaptad. aztán hirtelen csupa új kínai autók. fogalmam sincs, most milyen állapotok lesznek, mikor visszamegyek látogatóba, öt hónap eltelik majd addigra.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.05. 17:31:20

@Muscari:
Ez a sirály dolog érdekes.
Nézd meg London térképét.
Elképesztően sok tavat és folyót, csatornát látni.
De csak a térképen.
Egyszerűen úgy el vannak rejtve hogy jártunkban-keltünkben, közlekedés közben szinte semmit nem látni belőlük.
Nemegyszer látom a navigációmon hogy egy hatalmas tó mellett megyek el és semmit sem látok.
A térképeken látszik hogy London a vizek városa.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.05. 17:34:40

@Chang Yai: :D

@DieNanny [SZ,CH]: Szép a ház, a ruhák meg varázslatosak :)

@rezsöatya: Mivel az első szavak ékezetesek így egyértelműen szó szerint olvastam a mondatodat és felnyerítettem, mert vizuális típus vagyok. :D

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Szépen nyomorogtok, tetszik :)
Az afgánokról szeretnék képeket :D
Komolyra fordítva:
A koriandernek adj egy-két számmal nagyobb cserepet, vagy levéldísznövényekre locsolható tápoldatot.

DieNanny CH 2014.07.05. 17:35:51

@rezsöatya:

Jé, ők is 12-en vannak. Szerintem csalsz!!! Csak kölcsönvetted őket Kartácstól!!!
:-)))

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.05. 17:40:24

@adg [Au, Darwin]: Ez nagyon szép.

@rezsöatya: Ez fölöttébb érdekes. Én is kiköltöznék a konyhába így :D

2014.07.05. 14:14:11 : Igen, ez így jó. Kellett nekem... :D :D :D

@Zoole[uk]: 12 lakótárssal hogy lehetne magányos? Igaz, a társas magánynál nincs rosszabb... :D

@pappito: Ez meg azért jó, mert látjátok a fényt. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.05. 17:44:25

@Furos:
Nabazmeg. Ha te beküldenéd, az vinne mindent.
Én ha meghalnék és a mennyországba jutnék valami csoda folytán akkor valami olyasmi helyet képzelnék el.

Utólagos engedelmeddel valami ilyesmi:))))))))))))

diggerdriver.blog.hu/2013/08/11/megvilagosodas_106

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.07.05. 17:45:08

@nezzazegfele: Pär éve az akkori autom benzinkäbelét rägta szét egy menyét vagy nyest, vagy mi a neve, nekem egyformänak tünnek. :-) Pedig az auton folyamatosan macskäk tanyäztak, és azt mondjäk, hogy ahol macska van, ott nincs menyét...Hät én mostmär tudom, hogy dehogy nincs! Elindultunk, és kicsit benzinszagot éreztünk. Elöször nem gyanakodtunk semmire...aztän a benzinszag egyre erösebb lett. Fölhivtuk a legközelebbi autoszerelöt, és bearaszoltunk a kocsival. 1tank benzinünk bänta, mert elözö nap telitankoltam a kocsit. :-(
De azért még mindig cukiknak tartom öket. :-)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.07.05. 17:46:20

@PannonBoy: @**mimi**: :)

@Muscari: Elméletileg nálunk is ez a szabály. Gyakorlatilag meg le van szarva. :) Az a helyzet, hogy elég széles a folyosó még ha kinn is van egy bringa simán elfér mellette egy túlsúlyos ember is.

Amúgy a kabátok el vannak téve így a jó időben. A bringák mögötti ajtó egy kis tárolóhelységbe vezet. Ott vannak a kabátok. Az asszonynak van egy szép kis táskagyújteménye is, azok a gardróbban laknak, a cipők nagy része pedig a cipősszekrényben van (annak van nekidöntve a 2 bringa).

@nezzazegfele: Én imádom a rókákat. Rendszeresen találkozunk. Szerintem haláli jófejek. :)
Kösz a tippet a növénnyel. Megpróbálom.

@Mr Long (UK): Esküszöm azt hittem, hogy arra való a szobainas hogy ruhát tartsunk rajta. :) Én vettem.

DieNanny CH 2014.07.05. 17:47:47

@házelőtthinta:

Jó ez, te! Semmi gond nincs vele!

Na, akkor jöjjön az enyém. Észak felé fordulva:

kepfeltoltes.hu/140705/SAM_3483_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Dél felé fordulva:

kepfeltoltes.hu/140705/SAM_3485_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A zuhanyzót nem fényképeztem.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.05. 17:50:22

@adg [Au, Darwin]: Azok a hatalmas fák pálmák? Jobbról a kettő. Nem tudom kivenni a képen.

@rezsöatya: Könnyezek... :D

@Chang Yai: A második képen nagyon tetszik a középső ház, kicsit balra lefelé. :)

@Naschkatze (Mostindien / CH): Az ironmanes kolléganőd dicséretre méltó. Ahhoz kell igazán a kitartás. Sokat nem tudok róla, csak amit a közös munka során egy illető mesélt róla, de már attól dobtam egy hátast.

@Muscari: :D Amikor költözni fogtok, az a nagyobb és több bútor szükségessége miatt lesz? :D

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.07.05. 17:51:53

@**mimi**: "édes fiam...nagyon rendetlen vagy!!!! :)
Vegyél szépen példát Don Kartaschról, nála milyen szép rend van...nah...:)))"

Nah, ez mondjuk nagyon nem az én érdemem. Asszonynak van egy enyhe rend- és tisztaságmániája. Szerencsére. :)

SzZoole 2014.07.05. 17:53:17

@nezzazegfele: en 12 paki kozt feher emberkent nemhogy maganyos,de meg elet unt is lennek.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.05. 17:54:52

@morsels: Ahhh... :D Itt negyven fok volt délután. Mikor fotóztad azt a képet? :D

@diggerdriver: Plusz munkát csinál a takarítóknak, azért :)

@Naschkatze (Mostindien / CH): Mi is abban a hitben éltünk, hogy ahol annyi macska van, mint a mi környékünkön, ott nem lehet nyest. Mások is megerősítették ezt. Szerencsére nem csak mi találkoztunk vele egy este, hanem a szomszéd is, így biztosan tudtuk, hogy nem mi hülyültünk meg. :D

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.05. 17:58:05

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Szívesen. Kíváncsi vagyok, egy hónap múlva hogy néz majd ki, ha átraktad. :)

@DieNanny [SZ,CH]: Kismamaként egy ilyen kagylófotelbe beleültem. A férjem szedett ki... :D

@Zoole[uk]: Isten őrizz :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.05. 17:58:27

óhogyaza. ezt ide akartam, nem a tegnapiba.

nakéremszépen.
nekem majdnem van itt 10 paki a konyhában.
nyakonvágnának érte, ha ezt hallanák, mert indiaiaknak mondják magukat (habár mint Mirjam nemrég kifejtette, semmi különbség nincs, csak hogy ki melyik oldalára került a határnak, ja 120 km ide a határ). muzulmánok, böjtöltek egész nap (a gyerekek nem, és nekem is adtak ebédet), és itt a képen várják a napnyugtát éppen. a háttérben a Jaisalmer fort (világörökség). szerintem tiszta Pakisztán, bár még nem voltam ott.

kepfeltoltes.hu/140705/IMG_3323_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.05. 17:59:25

@morsels: Megnyugtató. :)

Megzavarodnék, ha a mindjárt palántázandó paradicsomaimat meglepné reggelre egy ilyen havazás... :)

montroyal ( CAN qc) 2014.07.05. 18:01:26

kezdodik a mecs.. most nem nezek ki az ablakon ...

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.07.05. 18:06:00

@nezzazegfele: Férfi. Nem semmi pali amugy, 2x volt Hawaii-on, ha jol emlékszem 46volt amikor mäsodszorra indult. Az biztos, hogy ez egy teljesen mäs életforma.

SzZoole 2014.07.05. 18:09:27

@nezzazegfele: ahh,mar megszoktuk,hogy igy elunk a Don is csak ugy ollozta ossze azokat a kepeket,szerinted van nekunk penzunk a mosogatoi fizetesbol rendes alberletre;)))

Muscari 2014.07.05. 18:20:25

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: akkor jo :-)

En is nagyon birom a kis Vukokat. A kornyekunkon is vannak, csak sajnos nagyon felenkek. Egy ismerosnek meg a kertjebe keszitett odut egy roka es oda ellett tavaly. Szegeny csaj egesz nyaron hallotta a kisrokak sirasat es nem tudott mit tenni, mert az osszes allatmento csak tobb szaz fontert vitte volna el oket.

Muscari 2014.07.05. 18:21:57

@DieNanny [SZ,CH]: mintha kicsiket rendszeretobb lennel, mint a Hinta csalad :-)

DieNanny CH 2014.07.05. 18:28:20

@Muscari:

:-DDD

Van 2 nagy beépített szekrényem, amiben mindent el tudok süllyeszteni.

Muscari 2014.07.05. 18:29:10

@nezzazegfele: tobbek kozott :-)

A rohej az, hogy otthon anyueknel egy szoba tele van pakolva a cuccainkkal, butorainkkal. Itt most egy ketszobas lakasban lakunk (plusz nappali) es mar zsufoltan vagyunk. Nem tudom, mit fogunk majd kihozatni, de a cuccaink egy reszet majd el kell adnunk a Vateran, attol felek. A konyhafelszerelest biztosan, a mikrotol az utolso vagodeszkaig, mert mar mindent duplikaltunk. Vagy szetosztom a rokonsag kozt, nem tudom.
Legkozelebb mar butorozatlan lakast berlunk, az biztos, csak kanapet es ebedloasztalt kell majd vennunk, meg agyakat. Itt ugyanis a "butorozott" lakasban csak ennyi minden volt.

Meg az a jo, hogy talaltunk egy olyan charity shop-ot, ahol butorokat arulnak, ott vettunk sok mindent. Vagy pl. szuper porszivot a hasznaltcikk piacon 10 fontert.

Muscari 2014.07.05. 18:33:49

@Chang Yai: tenyleg tisztara Pakisztannak latszika sok "haloinges" pasival. Ebbol is latszik, hogy Mirjamnak igaza van ezzel kapcsolatban.

Ma jobban vagy mar?

Muscari 2014.07.05. 18:35:05

@DieNanny [SZ,CH]: Mit lehet erre mondani? Gyonyoruek...

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.05. 18:37:23

@Muscari: köszi, sokkal jobban vagyok, meglátjuk, mi lesz hosszútávon, nem akarok örökre rizsen és banánon élni.

montroyal ( CAN qc) 2014.07.05. 18:51:09

@DieNanny [SZ,CH]: 500 eves .. akartam en is nezni kepeket tolunk ... ja ...350 evvel ez elott nem is letezett Montreal...

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.05. 19:16:51

@Naschkatze (Mostindien / CH): Hawaii-on versenyen, vagy lakni?

@Zoole[uk]: Ja, bocs, mindig elfelejtem, hogy mosogattok, csak mosogattok, és mosogattok... :D
Én is bakker, de mindig újratermelődik és ha én nem rakom arrébb, akkor maximum arrébb megy magától, egyszer csak... :)

@DieNanny [SZ,CH]: Mesebeliek. :) A 3. képnél olyan érzésem támadt, hogy mindjárt legurulnak onnan az emberek... :D

@Muscari: Hasznos infók, köszi! :)

@Chang Yai: Az a sárga, édesburgonya középen?

**mimi** 2014.07.05. 19:16:52

@DieNanny [SZ,CH]:
óóóóó...ezek nagyon nagyon...:))))

**mimi** 2014.07.05. 19:19:10

@Muscari:
nekem nem találja a google a linket...ti hogy csináltátok?

Sütemény1975 2014.07.05. 19:35:36

Nekem olyan a kilatas az ablakomon, mint egy jo kepernyovedo :) Mindig mas.

DieNanny CH 2014.07.05. 19:46:58

@**mimi**:

Ez az:
kepfeltoltes.hu/140705/IMG_3323_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Be kellett jelölni az egész sort, aztán bemásolni felülre és úgy rákattintani.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.05. 20:00:51

Szepek a kepek, koszonjuk!

Majd mi is kuldunk, nem tudom mik a parameterek. Kep + egy kis leiras?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.05. 20:11:35

@házelőtthinta:
Ma reggel voltunk ejtoernyozni (tandem). Irto jol ereztuk magunkat, ket fonek 5500 korona (600 eur) volt, siman megerte.

Nem, nem kellett ra sporolni, talan egy honapja talaltuk ki es lon...

Nem, nem fogunk vajaskenyeren elni a honap vegeig...

Nem, nem fogjuk hitelbol fizetni a szamlakat sem...

Sved ceg volt, svedekkel ugrottunk, beszeljuk a nyelvet is.

Remelem elhiszed, hogy nem el minden kulfoldon elo szornyu korulmenyek kozott, maganyosan es boldogtalanul.

DieNanny CH 2014.07.05. 20:19:24

@montroyal ( CAN qc):

:-)))

Svájc első 6 kantonjának Parlamentje. 1482-ben itt üléseztek:
kepfeltoltes.hu/140705/SAM_3015_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

DieNanny CH 2014.07.05. 20:22:11

@Kövérmadár [swe]:

Nálatok aztán drágán mérik! Itt 170 frank - kb 140 euro/fő.

montroyal ( CAN qc) 2014.07.05. 20:29:19

kepfeltoltes.hu/view/140705/st.patrick_163_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kepfeltoltes.hu/view/140705/IMG_2258_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

csak kiprobalom ezt a tarhelyet ... egyebkent szep a kilatasunk de nyaron csak zold fakat latunk
tolunk befele csak tobb millios luxus villak vannak mi csak veletlenul kerultunk ide mert egy zsido oregekhazat condositottak es itt vettunk lakast rogton az elejen nagyon olcson de hamar rajottek mert 2x aron aruljak azota is a lakasokat ..

montroyal ( CAN qc) 2014.07.05. 20:32:25

@DieNanny [SZ,CH]: wow ... ugye mi meg a felfedezesig sem jutottunk el ekkor ..

montroyal ( CAN qc) 2014.07.05. 20:36:10

@Kövérmadár [swe]: bravo de en ejtoernyo nelkul is megprobalnam mint a cigany .. ha eljutok 2 meterre a foldtol . onnan mar ernyo nelkul is leugrok ...DD

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.05. 20:39:28

@DieNanny [SZ,CH]:
Ez egy draga orszag :)
De cseppet sem banjuk.

@montroyal ( CAN qc):
Ez 3000+ meterrol volt :) 2m-rol olcsobb azert :)

montroyal ( CAN qc) 2014.07.05. 20:41:00

@morsels: erdekes .. pedig akik benne laknak ( a pajzsok) nem latszanak olyan oregnek ...DDD

jo van varom a kovetkezo mecset addig lazulok ..

montroyal ( CAN qc) 2014.07.05. 20:42:25

@Kövérmadár [swe]: jo .. akkor en ott kezdem .. a nejem nagyon akarja de en meg nem vagyok kesz orokseget hagyni ..

firg_firg 2014.07.05. 20:45:21

@Naschkatze (Mostindien / CH): nekem is van par ilyen kollegam. A nagy joletben nem tudjak mihez kezdejenk magukkal. Ez a maslowi piramis csucsa.

DieNanny CH 2014.07.05. 20:46:19

@Kövérmadár [swe]:

"Ez 3000+ meterrol volt :)"

Ja, ahol én láttam "csak" 1600. Akkor gondolom ez is beleszámít az árba...
:-)

firg_firg 2014.07.05. 20:47:10

@Muscari: helyes, a rendszeretet nem penz kerdese

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.05. 20:49:02

@montroyal ( CAN qc):
Kevesebben halnak meg ebben, mint repulogep szerencsetlensegben ;)

@DieNanny [SZ,CH]:
Lehet.
Kb. 1 perc szabadeses volt es par perc ereszkedes.
Szabadeses elejen fejhangon visitas, ezert lehrt felarat szamoltak fel ;)

montroyal ( CAN qc) 2014.07.05. 20:52:06

@DieNanny [SZ,CH]: hat errol beszelek .. a kulombseget nem fizetem ki ... azt atugrom ...

DieNanny CH 2014.07.05. 20:59:34

@Kövérmadár [swe]:

Hát, itt tovább tartott... Kis ideig videóztam az ugrókat, és 10 perccel később még szerintem 1000 méterig sem jutottak le. Mondjuk, tó fölé ugrottak, ott talán több a felhajtóerő.

videa.hu/videok/sport/ejtoernyo-Oiko78MSoIYW0Gy9

firg_firg 2014.07.05. 20:59:37

@Kövérmadár [swe]: azt hallottad hogy lengyelorszagban lezuhant ma egy gep? Tudod kik utaztak rajta?

DieNanny CH 2014.07.05. 21:05:01

@Kövérmadár [swe]:

Te! Lehet, hogy két malomban őrlünk? Én hegyről való ugrásról beszélek. Te esetleg repülőgépesről?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.05. 21:10:43

@DieNanny [SZ,CH]:
Persze, ez repülőből ugrós történet volt.

@firg_firg:
Igen, de csak az ugrás után hallottuk.

@montroyal ( CAN qc):
Meghalást én sem tervezem, de szeretem érezni, hogy élek és ezért nyitott vagyok majdnem minden hülyeségre.

firg_firg 2014.07.05. 21:19:14

@DieNanny [SZ,CH]: sikloernyozes? Ket balesetet lattam eloben, koszi en inkabb kihagynam. Eegy csavot a pilatuson visszadobott a szel a teraszra es hozzavagta az epulethez,erte helikopter jott, a masik meg akkor volt mikor valami to parton kajaltunk, egyszer csak egy nagy ejtoernyogomolyag nagy suhogassal becsapodott a to kozepebe, beleakad a huzalokba meg osszomlott az ernyoje vagy mi, a hajosok megprobaltak kiszedni de sajna mar keson. Annyira biztonsagos hogy extra biztositast kell ra kotni ha ilyesmit csinal az ember.

Quercus a favágó 2014.07.05. 21:20:54

@Kövérmadár [swe]:

"Ma reggel voltunk ejtoernyozni (tandem). Irto jol ereztuk magunkat, ket fonek 5500 korona (600 eur) volt, siman megerte."

Mi az asszonnyal a 400 eurós ugrást választottuk. Igaz, itt nem adnak ejtőernyőt.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.07.05. 21:25:52

@nezzazegfele: Versenyen. Küldtem privit, hogy kiröl van szo. ;-)
en.wikipedia.org/wiki/Ironman_World_Championship
@firg_firg: Nem egészen, ö mär régi motoros ebben.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.05. 21:29:19

@QUERCUS:
Az még mindig nagyobb élmény, mint a 200 euros, amikor meg repülőt nem adnak, csak ernyőt és maradsz a földön :)

DieNanny CH 2014.07.05. 21:41:45

@Kövérmadár [swe]:

Ja, akkor ahhoz képest nem volt drága.

2014.07.05. 21:42:06

Én ezt látom Szudánban az ablakból ha éppen ott vagyok:
kepkezelo.com/images/edpigl5zp60gcnlu4s8z.jpg

DieNanny CH 2014.07.05. 21:48:34

@Turchi:

És ha nem Szudánban vagy, akkor hol?
Amúgy szép fák.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.05. 21:53:35

@Kövérmadár [swe]: Irtó jó lehetett :) Fotókat csináltatok? Megnézném.
Egy ismerős hegyről leugrós történetben cseszte szét a bokáját.
Én nem vállalnám be, azt azért hozzáteszem. :D
Leragadtam a roncsderbinél.

@DieNanny [SZ,CH]: Olyan, mint egy hütte... :)))

@Turchi: Nálam első helyezett. :)

2014.07.05. 22:05:30

Inverz, google-helyett-hataratkelo street view :)) Ez nagyon jo otlet, a kaja tema mar amugy is olyan klise. :D Erdekes kornyekek vannak, akkor majd legyen olyan is, hogy a szokasos utvonalakon milyen a vezetes / vonatbolkilatas / stb. (Health and safety, termeszetesen, sohanefenykepezz vezeteskozben! Utitars csinaljon kepeket vagy fedelzeti kamera!)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.05. 22:09:28

@nezzazegfele:
Hegyről azért én sem szívesen ugranék. Annak sokszor szokott csúnya vége lenni. A repülősben igazából maximum az ernyővel lehet probléma, azzal pedig nem szokott.

Jövőre befizetjük apósomat is egy ugrásra, akkor szerintem mi is ugrunk megint egyet, remélhetően rövidebb halálsikollyal :)

Képek természetesen készültek, majd felteszek párat FBre és a blogomra. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.05. 22:12:14

@Muscari:
Az üveg nem szilárd anyag.
Száz év múlva egy üvegtábla alul vastagabb mint felül.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.05. 22:14:28

@nezzazegfele:
Mi az hogy bejárnak a belvárosba?
Ott laknak.

Érdekes hogy nyestnek a nyomát sem láttam itt pedig dagadtra hízhatnának a mókusokból.

2014.07.05. 22:15:41

@DieNanny [SZ,CH]: Most éppen Pesten, nyári szünetet tartunk. Szép fák. Kivágtak egy csomót. Ok ismeretlen.

2014.07.05. 22:16:37

@nezzazegfele: Látványra szerintem is DD

morsels (törölt) 2014.07.05. 22:18:17

@diggerdriver:
Mi a szilard anyag definicioja szamodra? :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.05. 22:22:20

@Naschkatze (Mostindien / CH):
A nyest kb ötször akkora mint a menyét.
A nyuszttal lehet összetéveszteni csak a nyuszt nem él emberi környezetben. Ezért régen az élőhelyük szerint nevezték el őket.
A nyuszt volt a fanyest a nyest volt a kőnyest.
A különbség az hogy a nyuszt torokfoltja sárga és félkör alakú mig a nyestté fehér és villásan lehúzódik a lábára is.
A menyétet a hermelinnel tévesztik össze mert a barna nyári bundában a hermelin csak fekete farokvégében különbözik a menyéttől.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.05. 22:23:57

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Mi van minden nő táskamániás?
A nejemnek is köbméterben lehet mérni a táskáit.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.05. 22:25:39

@morsels:
Nem végeztem egyetemet de úgy gondolom olyan anyag ami a gravitáció hatására nem változtatja formáját.

morsels (törölt) 2014.07.05. 22:27:46

@diggerdriver:
Taska, cipo, bluz, nadrag, szoknya... ezen kivul gyujtenek valamit.
Elefant, beka, teknosbeka, nyul, macska, mokus, sundiszno zsiraf, parduc, oroszlan, delfin vagy valami mas allatos mutyuroket, amik lehetnek kituzok, fulbevalok, nyaklanc fuggo, gyuru, ovcsat, tetovalas, cipofuzo-csomo.

morsels (törölt) 2014.07.05. 22:33:42

@diggerdriver:
Amenyire en tudom, van a legnemu, folyekony es szilard halmazallapot. (meg a plazma, de az maskepp van felizgatva)
Az uveg, az szilard halmazallapotu.

Namost abban sem vagyok biztos, hogy 100 ev utan az uveg alul vastagabb, mint felul, abban plane nem, hogy ez a gravitacio hatasa (csak es kizarolag), arrol nem beszelve, hogy ugye az uveg (marmint az ablakuveg) eleve hatranyos helyzetbol indul mas formakhoz kepest. Mert ugye egy keskeny reszre nehezedik az egesz, a funkciojat tekintve, mig mas anyagok (szinten szilardak) altalaban szetterulnek, vagy 'megereszkednek' a rajuk terhelt sulytol, ami szinten a gravitacionak koszonheto.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.05. 22:41:42

@morsels: @diggerdriver:
"Az üveg amorf állapotú szilárd anyag, bár egyes kémiai tulajdonságai általában folyadékokra jellemzőek; technológiai szempontból folyadéknak minősül, viszkozitása 1040 Pa·s.

Más definíció szerint: az üveg egy olyan szervetlen összetételű keverékanyag, amely lehűlés közben kristályosodás nélkül jut mechanikailag szilárd állapotba."

Forrás: Wikipédia

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.07.05. 22:52:38

@diggerdriver: Köszi, ezeket mär én is olvastam... viszont az a beste nem äll meg, hogy megällapitsam, hogy melyik a sok közül. :-))) Németül Marder a "gyüjtönevük", amig vidékb+-re nem költöztünk nem lättam még ilyet élöben. :-) Mondjuk patkänyt is itt Sväjcban, Luzernben lättam elöször...

morsels (törölt) 2014.07.05. 22:54:58

@Kövérmadár [swe]:
"technológiai szempontból folyadéknak minősül"
Ez mit jelent? :-)

De kozben utana olvastam, tevedtem.
Ettol meg az eredeti kerdesem jogos, miszerint mi a szilard definicioja. Persze ha digger el tudja magyarazni, miszerint a molekularis kotodesek nem kristalyosodasra jellemzo kapcsolatot mutatnak, akkor igy kellett volna kezdenie.

morsels (törölt) 2014.07.05. 22:55:54

@diggerdriver:
Hat, akkor igazatok van.
En tudtam rosszul.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.07.05. 23:03:20

@morsels: Valójában van még egy csoport. Az amorf anyagok. Tulajdonságaikat tekintve félúton vannak a szilárd és a folyékony között. Sokkal-sokkal közelebb a szilárd anyagokhoz (egyesek a szilárd anyagok egy speciális csoportjába sorolják). :)
Ide tartozik az üveg is. Meg még egy pár cucc, pl. a viasz vagy a szurok. Az amorf anyagok többnyire szilárd anyagokra jellemző tulajdonságokat produkálnak, de kristályszerkeztük nem rendezett. Ez az tjelenti a gyakorlatban, hogy melegítés hatására fokozatosan lágyulnak (változik a viszkozitásuk), nincs egy kimondott olvadáspontja mint a klasszikus szilárd anyagoknak. Minél melegebb, annál könnyebben folyik bizonyos tartományon belül.

És igen, az üveg hajlamos szobahőmérsékleten is kúszáshoz (creep) hasonló dolgot produkálni. Nem szemmel láthatóan, de megfolyik. Több százéves ablakok alul mérhetően vastagabbak.

De ennek ellenére a hétköznapi életben az üveg azért leginkább mégis szilárd. :) Ez olyan, mint hogy a paradicsom is biológiailag gyümölcs, de attól még az átlagembernek zöldség marad. :) Az üveg is technikailag amorf, de a laikus számára csak simán szilárd. És ez rendben is van így. :)

@diggerdriver: Megfigyeléseim alapján két nagy csoport van a nők között, a cipő-fetisiszták és a táska-fetisiszták (persze vannak halmazon kívül eső példányok is, de azok viszonylag ritkák). A két halmaz keresztmetszete nagyon brutális! :DDD

2014.07.05. 23:04:48

Hehe, amorf anyagok erdekes tema, altalaban azt jelenti, hogy nem kristalyosan kapcsolodnak egymashoz a reszecskei, ezert lehet merni peldaul a viszkozitasukat is, de ettol en meg nem neveznem ezeket folyadeknak, a muanyagok is ilyenek altalaban (nem mind), szoval emberi leptekekben nyugodtan szamithatunk ezekre az anyagokra, hogy szilardul viselkednek, ahogyan az uveg is. :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.07.05. 23:06:40

@morsels: "mi a szilard definicioja"

Szabályos a kristályszerkeztük. Az anyagot alkotó atomok elrendeződése jól kivehető mintát mutat.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.05. 23:08:30

Ha valakit a meccs helyett / mellet érdekel, képek az ugrásról.

1. Még izgatottan várjuk a felkészítést:
kepfeltoltes.hu/140705/G0019488__1024x768__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

2. Vonulunk a repülőhöz:
kepfeltoltes.hu/140705/G0039532_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

3. A majdnem őszinte mosoly:
kepfeltoltes.hu/140705/G0049594__1024x768__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

4. A levegőben:
kepfeltoltes.hu/140705/G0049622__1024x768__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

@morsels:
Nem tudom megmondani.
Ha tippelnem kellene, akkor azt mondanám, hogy technológiailag szilárd mondjuk a fém, amit ha békében hagysz, nem szenved alakváltozást (leszámítva az ilyen olyan, súly miatti hajlásokat, de az anyagszerkezete akkor is állandó). Az üveg pedig "folyik", tehát elvileg részecskéi közlekednek, helyzetet változtatnak egymáshoz képest.

Üveggel sosem dolgoztam, csak tipp :)

**mimi** 2014.07.05. 23:10:11

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
"Megfigyeléseim alapján két nagy csoport van a nők között, a cipő-fetisiszták és a táska-fetisiszták (persze vannak halmazon kívül eső példányok is, de azok viszonylag ritkák). A két halmaz keresztmetszete nagyon brutális! "

Te tudsz valamit....:))

**mimi** 2014.07.05. 23:12:39

@Kövérmadár [swe]:
hát én nem mernék kiugrani...bátrak vagytok! :)

Sokat fogytál, szemmel látható a régebbi képekhez mérve, ügyes :)

morsels (törölt) 2014.07.05. 23:15:29

Oke, ti okosabbak vagytok, mint en.
Az uveg nem szilard anyag.
Igazatok van.

Diggertol meg elnezest kerek.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.07.05. 23:18:20

@morsels: Ne ostorozd magad. Mondom, szilárdként viselkednek többnyire. Ez csak ilyen kis technikai szőrszálhasogatás. :)

2014.07.05. 23:18:39

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Hat ez van, igy jar aki lassan reagal mert meccset nez, delegalabb nem irtam f*ssagokat, hamaregyszer eletemben eloszor "szakertek" az interneten :D

SzZoole 2014.07.05. 23:20:09

@Kövérmadár [swe]: most mar kicserelheted nicked fessmadar-ra:)))
Par honap mulva me izmosmadar-ra:)))

2014.07.05. 23:21:20

@morsels: De szilardnak szilard csak nem ugy :D

morsels (törölt) 2014.07.05. 23:24:36

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Ohh, ez nem ostorozas.
Nem, vagy rosszul tudtam. Van ilyen.
Es meg egy csomo dolog van, amihez nem ertek.
Sot.

morsels (törölt) 2014.07.05. 23:28:25

@mojyo:
Hat ha akarod, akkor toled is elnezest kerek.

2014.07.05. 23:33:06

@morsels: Toleeeeem? Miert? :D En tokre orulok, hogy elojott az anyagtema, ez egy erdekes dolog. Meg ugyis olyan k*rvaunalmas ez a meccs.

En amugy is mindig latok, tehat nem is tudok "el" nezni. :D

morsels (törölt) 2014.07.05. 23:35:11

@mojyo:
Hat mert tevedtem. Hibaztam. Rosszul tudtam. Vagy nem is tudtam.

Hat ezert. Mert te is tudtad, meg mindenki tudta.

SzZoole 2014.07.05. 23:43:38

@morsels: en sem tudtam,bar ez teged nem vigasztal,de mentsegemre szoljon,hogy nekem,csak 6 elemim van:)

morsels (törölt) 2014.07.05. 23:44:02

@mojyo: Robbennek meg mar akkor is sargat adnek, ha megbotlik a sajat lababan.

2014.07.05. 23:44:03

@morsels: Te amugy japan vagy? :D

morsels (törölt) 2014.07.05. 23:45:04

@Zoole[uk]:
Igazad van, nem vigasztal.

Mondjuk nincs is szuksegem vigaszra.

SzZoole 2014.07.05. 23:47:42

@morsels: mar akartam kerdezni,mi van Gyuri baratodal?

morsels (törölt) 2014.07.05. 23:48:28

Ja, egyebkent pecsi vagyok, ott szulettem, az eletem elso 29 evet ott eltem le, KISZ titkar is voltam,

De nem ez az oka annak, hogy azt nem tudtam, hogy az uveg nem szilard anyag :-)

morsels (törölt) 2014.07.05. 23:49:22

@Zoole[uk]:
Hat tudod, a Gyuri nem a baratom.
Persze ha van meg kerdesed, szivesen valaszolok.

2014.07.05. 23:50:15

@morsels: Tudtaaamm! :D Hat abbol, hogy elnezest kertel mindenkitol kulon, mert valamilyen reszletkerdesbol hianyosak voltak az ismereteid. Ilyesmikert bocsanatot kerni japanokra jellemzo szokas. :D

M. Péter 2014.07.05. 23:51:28

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: "Több százéves ablakok alul mérhetően vastagabbak." Ez legenda, lásd pl. www.glassnotes.com/WindowPanes.html . Még egy milliárd v alatt sem lenne észlelhető. Az egyszerűbb magyarázat az, hogyha az üveg egyi vége vastagabb, azt praktikusabb alulra rakni.

A kátrány viszont tényleg folyik szobahőmérsékleten:
en.wikipedia.org/wiki/Pitch_drop

SzZoole 2014.07.05. 23:53:17

@morsels: ok,de tudsz rola valamit?

morsels (törölt) 2014.07.05. 23:58:39

@Zoole[uk]:
Nezd, nem tudok rola semmit es nem is akarok rola tudni semmit.
Persze lehet, hogy tevedek, de te dumaltal vele maganban, ott biztos megtalalhatod.
De ha nagyon kivancsi vagy ra, akkor az index foruman biztos megtalalod ligsi nick alatt.
Vagy legalabbis az volt az egyik nickje, amit regebben hasznalt.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.06. 00:01:14

@**mimi**:
Köszi!
Ha az ember felszállt a gépre és hozzácsatolódott a másik emberhez, akkor nincs visszaút :)

Egyébként az instruktor (vagy bárminek is nevezik) ugrott, nekem semmi dolgom nem volt.

@Zoole[uk]:
Köszönöm, de fessen a fene :)
Az izmossághoz szerintem még évek fognak kelleni, nem hónapok. :(

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
"Megfigyeléseim alapján két nagy csoport van a nők között, a cipő-fetisiszták és a táska-fetisiszták (persze vannak halmazon kívül eső példányok is, de azok viszonylag ritkák). A két halmaz keresztmetszete nagyon brutális! :DDD "

Nóri azt mondja, hogy tökéletes a megfigyelés! :)

SzZoole 2014.07.06. 00:04:18

@morsels: igen beszelgettunk email utjan is,de miutan kirugatta a blogrol magat az utolso leveleben azt irta,hogy ha mar nincs a blogon akkor nincs mirol beszelgetni es elkoszont,en meg ugy vagyok vele,hogy ami nem megy azt nem kell eroltetni.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.06. 00:07:09

@Naschkatze (Mostindien / CH): Nekem egy szegedi étterem teraszán, egy asztal alatt volt szerencsém látni életemben az elsőt... Fantasztikus élmény volt. :D

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Remekül elbeszélgetnétek ti a férjemmel... :D
Amúgy halmazon kívül esek, én könyveket gyűjtök.

@M. Péter: Egyszer a barátainkkal beszélgettünk erről, de a fiúk már órák óta ecsetelték ezeket a dolgokat, amikor valaki ugyanezt az érvet felhozta az üvegre.
Itt szólaltam meg kb. először, addig csak érdeklődve figyeltem és kérdezgettem őket, érthetően szép lassan el is fáradtam tőlük, majd valami olyasmit mondtam, hogy egyszer ha sok időm lesz, akkor leülök és megvárom, amíg elfolyik az üveg alja, és hogy kinek csinálhatok szendvicset?
Onnantól a téma az volt, hogy ki hogyan szereti. :)))

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.06. 00:09:34

@Kövérmadár [swe]:
Az izmosságod alakul a háj alatt is. Jó, egy ideig nem látszik meg, de ha megfeszíted, vagy olyam tevékenységet végzel, amiben megfeszül, akkor érezni fogod és ki is tapintható alatta.
Mondom ezt úgy, hogy megszabadultam 25-30 kilótól az elmúlt időszakban én magam is.

morsels (törölt) 2014.07.06. 00:15:04

@Zoole[uk]:
Kirugatta magat???
Aztan te mar nem is voltal fontos, erdekes???

Te most tenyleg tolem kerdezed, hogy hogy kerulhetsz vele kapcsolatba?

SzZoole 2014.07.06. 00:18:59

@morsels: nem akarok vele kapcsolatba kerulni,csak gondoltam ha mar egy helyen laktok neha osszefutsz vele,ennyi.
Ne gondolj bele hatso szandekot en vagyok olyan mint O volt.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.07.06. 00:19:28

@Kövérmadár [swe]: Milyen kis helyes pasi vagy! :-) Nem tudom, hogy mit agonizälsz, egyätalän nem vagy kövér(madär)!

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.07.06. 00:22:40

@morsels: Én voltam 1x még NDK-ban egy üveggyärban, és a bätrabbak (én nem tartoztam közéjük) fujhattak is üveget...hät vicces volt. Elöször gömbölyödött, tök szépen, majd a végén "lekonyut"... :-))))

morsels (törölt) 2014.07.06. 00:22:46

@Zoole[uk]:
Talalkoztunk parszor.
De nem ezt kerdezted eddig, ugye.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.07.06. 00:26:46

@morsels: Naaa! Ne legyél mär ilyen! :-))) Ez kb 25éve volt... (igen, ilyen öreg vagyok... :-((( )

morsels (törölt) 2014.07.06. 00:29:32

@Zoole[uk]:
Akkor meg valaszoltam a kerdesedre.
Igen, talalkoztam vele.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.06. 00:30:10

@Naschkatze (Mostindien / CH):
Elolvastam a cikket.
Amit az ismerősöd véghez vitt a sportban, munka és család mellett, az figyelemre méltó.
Én az ilyen embereket és családjukat támogatnám, ha tehetném, és döntéshelyzetben lennék, nem a fizetésért sportoló kétballábas focistákat.

SzZoole 2014.07.06. 00:32:28

@morsels: ma mindenkivel ilyen baratsagtalan vagy?Semmi bantot nem kerdeztem.

morsels (törölt) 2014.07.06. 00:37:18

@Zoole[uk]:
Baratsagtalan???

Nem tudok Gyurirol semmit. Szerintem egy utolso faszfej, egy asshole, akivel szerintem mindenki jobban jarna, ha nem allna szoba.. dehat mindig vannak ollyanok, mint te, akik szerint figyelemremelto..

Namost tolem aztan mindenki azt csinal, amit akar. Te is.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.06. 00:39:13

@Kövérmadár [swe]:
Tiszta lökött vagy! Rengeteget fogytál. Ha valaki elém rakta volna ezt a képet és megkérdezte volna, hogy láttam-e valaha ezt az embert fotón, nyugodt lelkiismerettel rávágtam volna, hogy soha.
Hozzád képest pl. sehol sem tartok.

Illetve @Tableno-nak jelentem, hogy annyira nem is szar az önbecsülésem, mert eddig pl. teljesen elégedett voltam a fogyásommal, de Kövérmadár új fotóját megnézve megállapítom, hogy a neve már egyáltalán nem igaz rá, és a mínuszaim semmik... :)
:)

SzZoole 2014.07.06. 00:47:43

@morsels: akkor ezek szerint en is egy faszfej asshole vagyok mert beszelgettem vele email utjan,ez erdekes megvilagitas a reszedrol.
Rajta kivul,meg beszelgetek Kovermadaral,Diggerel,Muscarival,Donal,nyuszigonoszal,black hairel,Rezsoatyaval,Pedroatyaval,furosal es elnezest attol akit kihagytam volna.
Egyebkent O kereset meg engem,kerdezett en meg valaszoltam,es ennyi,szoval en voltam erdekes az O szamara.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.07.06. 00:48:22

@morsels: Te most szivatsz engem! :-)))
@nezzazegfele: A cégünk pl nem szponzorälta...abban sem nagyon tämogatta, hogy rendesen föl tudjon készülni. Beosztäs az ahogy esik ugy puffan volt...

morsels (törölt) 2014.07.06. 00:56:47

@Zoole[uk]:
En csak azt irtam, hogy en mit gondolok Gyurirol.
Amit megmondtam neki is.

Namost ettol fuggetlenul teged nem tartalak kulonosebben erdekesnek, fuggetlenul attol, hogy persze, egy csomoan kedvelnek teged.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.06. 00:57:29

@Naschkatze (Mostindien / CH): Ennél jobb reklámfogás nem kellett volna nekik, mint amit ez a srác megcsinált. Akármennyivel is támogatták volna, ahhoz képest, amit nyertek volna vele, a kiadásuk csak aprópénz lett volna.

SzZoole 2014.07.06. 01:02:38

@morsels: nem is tudtam,hogy itt nepszerusegi verseny is van.
Nekem semmi problemam nincs veled,nem is volt,akivel meg van ahoz meg nem szolok.Na mindegy azert jot beszelgetunk annak ellenere,hogy erdektelen vagyok a szamodra.

Na joejt mindenkinek mert itt mar ejfel elmult.

morsels (törölt) 2014.07.06. 01:03:11

@Zoole[uk]:
Egyebkent meg haver en is 183 centis vagyok es inkabb v alaku. Csak mondom.

Mert ugy nez ki, hogy te ezt erted.

morsels (törölt) 2014.07.06. 01:03:59

@Zoole[uk]:
Nem?

Hat pedig nekem nagyon ugy tunik.

adg 2014.07.06. 01:13:23

@nezzazegfele: Igen, azok. Azota kivilagosodott, itt vannak:
kepfeltoltes.hu/140706/DSCN5227_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
kepfeltoltes.hu/140706/DSCN5228_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ha jol tudom, akkor carpentaria palmak, a tovukben levo "bokor" pedig egy gumtree csemete, vagyis eukaliptusz magyarul. Van meg a jobb also sarokban egy kis vizipalmaszeruseg, meg mellette egy banan.
A palmak rengeteget teremnek, olyankor egesz ejjel gyumolcsdeneverek veszekednek rajta, nappal meg mindenfele madarak. Ezeknek a palmaknak jo 5 meteres levelek vannak, foleg a vastagabbnak, van egy kepunk, amikor a viharban leesett levellel jatszanak a gyerekek. Harman tartjak a levegoben (legalabb 20 kg), es mindket oldalt boven leer a foldre.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.06. 01:13:42

Giráppáá a holland továbbjutásnak, de egyúttal q nagy kár Costa Rica kieséséért...Valahogy rehabilitálni kéne őket a bronzmeccsre.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.06. 01:38:16

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Kartács, ott a szobában az a hegyes kép az Moskenesöya, de legalább is minimum Lofoten... mit nyertem? :-))))))))))))))))))))))

pappito · http://pappito.com 2014.07.06. 01:38:20

@Muscari: tudom én mi az ólomablak, nincs nekem ezzel semmi bajom, a régi villákon a sima ablakok felett itt szokott lenni kis díszablak ilyenből, vannak tök szépek is www.renovate.org.nz/assets/Uploads/_resampled/SetWidth696-Claddings-Fig-5-3.15.jpg

csak amíg a hetedik kerületben laktam kellett rács az ablakokra (gangos ház) és nem dísznek. utáltam hogy rácson kell kinézni. csak csodálkoztam h modern ablakra is tesznek ilyet dísznek amikor nem muszáj :)

én a hatalmas ablakokat szeretem ahol dől be a fény

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.06. 01:56:02

@Naschkatze (Mostindien / CH): Jaja, kis rohadékok, de kurva édes pofájuk van.Nehéz rájuk haragudni... :-)

adg 2014.07.06. 01:57:11

@pappito: Ez nekem csak egy fekete kocka, nincs semmi a kepen.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.06. 02:06:46

@Kövérmadár [swe]: Ez ilyen repülőből kiugrás volt? Nekem asszem firkálna a sportszelet a gatyámban...Lehet, hogy koznék visszafelé ezerrel ott a repülő ajtajában... :D
Direkt ilyen profilú szolgáltató cég volt?Ha igen, dobd már át a linket.Jó tudom, gugli, meg minden, de jobb szeretem az ajánlásokat.Kösz.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.06. 02:10:55

@Kövérmadár [swe]: Na jól van, csak tovább kellett volna olvasnom...

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.06. 03:42:56

@adg [Au, Darwin]: Köszönet a képekért és a sztoriért. Adtál velük egy jó ötletet. :)

@pappito: Nekem is egy fekete kocka. :)

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.06. 04:20:56

@pappito: No, most véletlenül sikerült elővarázsolni egy középső egérgomb görgetéssel.
Az a háttérben milyen erdő?
Ez a kilátás is nagyon tetszik.
A kerítés viszont fura. Mind a két oldalon deszkákat szegeltek fel?

pappito · http://pappito.com 2014.07.06. 04:46:25

az nem erdő, hanem az un. Lynn Reserve, lehet benne sétálgatni, az utcánk végében kezdődik. Tele van kaurifával. De a szomszéd utcákban is van, még csomó másik reserve van a környéken (pemberton, manuka, glendhu, glendhu east, arcadia, whiteford, stb.). itt van egy kis leírás a környékről: walksinauckland.com/tag/lynn-reserve/
ez meg a guglimap kb: https://www.google.co.nz/maps/@-36.7749891,174.7063702,1312m/data=!3m1!1e3

egészen messze meg az egy domboldal erdővel, aminek az aljában mangrove van, dagálykor feljön benne a tenger. A domb mögött meg az autópálya megy nyugat-aucklandba.

a kép jobb alsó sarkában a kerítés a mi kerítésünk, a másik meg a szomszédé, a kettő között meg van driveway a másik szomszédhoz aki mögöttünk lak. ez nem kifejezetten egy kerítésfetisiszta ország, úgyhogy ha már építenek kerítést, a legpuruttyábbat építik, csak olcsó legyen :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.06. 07:13:54

@pappito: fekete, mert yourphotos a link. ez mar jo

Muscari 2014.07.06. 07:31:28

@DieNanny [SZ,CH]: az sikloernyo, nem ejto. Akar orakig a levegoben lehet lenni, ha megtalalod a megfelelo termikeket. Tobb regi ismerosom csinalta, az egyik aztan egy bokorban landolt es eleg csunyan nezett ki utana. Nem tort el semmije, de kegyetlenul osszekaristoltak az agak.

DieNanny CH 2014.07.06. 07:32:36

@nezzazegfele:

Már az egy ideje. Vagyis, étterem.

Muscari 2014.07.06. 07:36:08

@morsels: az uveg amorf anyag, nincs kristalyszerkezete. Olyan, mint egy nagyon nagy viszkozitasu folyadek.

DieNanny CH 2014.07.06. 07:40:18

@Kövérmadár [swe]:

Hűűűűű!!!! Ez nagyon jól néz ki!!!!

(Amúgy tudom, hogy csaltál. Hogy lehetne a levegőben állóképet készíteni??? Valld be, hogy egy poszter előtt lógtatok a plafonról! :-DDD)

Amúgy. komolyan: ki fényképezett?

Muscari 2014.07.06. 07:52:15

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: ott a pont, koszonjuk a kimerito valaszt :-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.06. 08:08:50

@nezzazegfele:
Es a boroddel mit tudtal kezdeni? Visszament magatol vagy kented, esrtleg mutet? 30kg nem keves! Gratulalok!

Az az igazsag, hogy mig 90kg voltam, annyira nem zavart a hasam. Most, hogy 73kg vagyok viszont baromira kovernek erzem magam.

Hol lattal rolam regebbi kepet?

@DieNanny [SZ,CH]:
Kertunk fenykepezest, ugrott velunk egy - egy srac meg, akik fenykepeztek.

@geegee:
www.nyfk.se - naluk ugrottunk, a Skavsta folott. Latszott a tenger, a varos, a repter. Bar eleinte nem erre figyeltem :)))

@Naschkatze (Mostindien / CH):
Kis helyes pasi? ;)

Quercus a favágó 2014.07.06. 08:21:40

@Kövérmadár [swe]:

A Nóri nagyon csinos, szemrevaló lány. Nem mondom, Te is egy jóvágású srác vagy.......csak az a baj, hogy hátul van a vágás.DDD.

Na irány a gyapotföldek.

Herr Géza 2014.07.06. 08:43:23

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Te maestro, UK-ben mennyi az üvegbetét? Merthogy láthatólag abban tartod a megtakarításodat..... :DDDDD

Herr Géza 2014.07.06. 08:44:21

@QUERCUS: Azok a gyapotföldek vasárnap sincsenek zárva ? Hát milyen ország az, brrrr....

nyuszigonosz 2014.07.06. 08:48:34

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Olyan jó és kényelmes a lakásotok, Kartasch, olyan ahová biztosan szivesen megy haza az ember és szeret lakni benne.

Meg minden felrakott kép érdekes, jó volt végignézni öket.

nyuszigonosz 2014.07.06. 08:50:39

@Herr Géza: Erdönek nincs nyitvatartási ideje, mondta egyszer a Quercus.

Túlélted a német továbbjutást? :-)))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.06. 09:00:57

@Kövérmadár [swe]: Köcce.Elrakom, oszt hátha egyszer jól jön majd...

Herr Géza 2014.07.06. 09:53:10

@nyuszigonosz(D): Kösz, túl..... Szerencsémre van egy (!) török srác is az osztályban, ök jellemzöen hozták a közelebbi rokonságot is (papa+srác+2 ffitag), így aztán komoly "francia"-szektor jött össze, nem is kellett kussolnunk. De sajnos "kevesek" voltunk...
Na majd a brazilok elintézik öket remélhetöleg. Úgy felszívták most magukat Neymar elvesztése miatt (na meg Thiago sem játszhat), hogy amolyan "jetzt erst recht" alapon le fogják gázolni a germánokat. A németek sztem esnek szét, jól látszott ez pl. azon a majom Mülleren. Már egyre inkább azzal foglalkozott a foci helyett, hogy akkor is tizenegyest/szabadrúgást/kiállítást reklamált ha csak a haját megborzolta a szél.... A színházban vastapsott kapott volna, de Brazíliában a brazilok ellen nem vele lesz a bíró, az tuti.
Én egy brazil-holland döntöre szavazok !!!!

Herr Géza 2014.07.06. 09:57:26

@Kövérmadár [swe]: Tegnapról elmaradt egy hsz.-em úgy látom (lehet, hogy a meccs közben elfelejtettem a "küldésre" rányomni :DD), szóval még egyszer:
Respect, hogy mennyit fogytál....!!! Nekem viszont ezentúl max. Kolibri leszel. :DDDDDDDDDDDDD

SzZoole 2014.07.06. 10:00:33

@morsels: "Egyebkent meg haver en is 183 centis vagyok es inkabb v alaku. Csak mondom.

Mert ugy nez ki, hogy te ezt erted."

Es,mit akarsz ezzel mondani,183 centis vagy es?3 centivel magasabb vagy tolem,ja hogy meg V alakod is van,huha,most akkor meg kellene ijednem?
Tudod mit,ha meg akarsz ijeszteni oltoz fel indianak vagy kormozd be magad,akkor hatha megijedek.
Ja en csak 40 leszek,haver,csak ugy mondom.

Mert ugy nez ki,hogy ezt meg Te fogod erteni.

nyuszigonosz 2014.07.06. 10:01:32

@Herr Géza: Hát a bíró mindenképp a brazilokkal lesz, bárki ellen játszanak majd. Jó, elöször pont a német válogatott ellen. :-)

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.06. 10:28:55

@pappito: A linkekért, beszámolóért köszönet! Szívügyem a természetvédelem :)

A mangrove az egyik kedvenc nem honos fám. Még gyerekkoromban láttam egy útifilmet, amiben csónakkal közlekedtek köztük és az egyedülálló szaporodási módszerükről beszéltek közben.
Aztán mutattak egy bejátszást, amikor visszahúzódik a víz, akkor meg teljesen vadregényes volt az egész. :)

A következő képen csak az a három pálma egy kisebb vagyon itthon becserepezve. :)

@DieNanny [SZ,CH]: Elképzeltem, ahogyan belengenek a plafonról... :D

@Kövérmadár [swe]:
Köszönöm :)
Sok meló volt benne.

Elöljáróban annyit - ld. blogom legújabbja. :)

Azóta megint fogytam, már feljönnek a régi 40-es ruháim, de még borzalmasan állnak.

Általában a testemen gond nélkül visszaállt a bőröm, a hasam a problémás terület. Úgy látom azonban, hogy lassan, a derekam felől húzódik vissza a bőr, de nagyon lassan.
Igyekszem nem foglalkozni vele, és olyan holmikat felvenni, amik takarnak a kényes helyeken.
Volt egy időszak, amikor minden úgy állt rajtam, mint egy krumpliszsák :D

Nálam is jellemző érzés, ami Nálad, hogy így, kb. 83-85 kg körül jobban zavarnak az amorfabb részeim, mint amikor mázsa 20 körül jártam, mivel akkor szabályosan kerek voltam, az meg legalább egy forma. :D

Réges-régen tettél fel magadról a blogba képet. Gondoltam, hogy meg fogod kérdezni, visszatekertem benne, de a műtét körülig nem találtam, aztán a gyerekek miatt nem kerestem már tovább.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.07.06. 10:34:08

@M. Péter: Mindig tanul az ember. :)

@**mimi**: @nezzazegfele: @Muscari: @Kövérmadár [swe]: :D

@geegee: Lofoten biza. :) Méghozzá az Å nevű településben készült a kép. Néha szoktam nézni albérleteket és eladó házakat a finn.no-n, ha olyanom van (elég sűrűn van olyanom :)). Egyszer találtam egy házikót Å-ban, aminek hajszálpontosan ez a kép volt a kilátása az ablakból. Uhhhh, gondolhatod. :) Még jó, hogy nincs a számlámon 1 millió NOK mert rögtön megvettem volna. Gondolkodás nélkül. :D

@Herr Géza: Nincs üvegbetét UK-ben. Ez csak úri hóbort, alternatív lakásdíszítés. :)

@nyuszigonosz(D): Köszönjük. Igen, szeretjük ezt a lakást. :)

Muscari 2014.07.06. 10:52:26

@Kövérmadár [swe]: hat Madae, en ezert nagyon irigyellek. En is ki akarom majd probalni egyszer. Olyanon mar voltunk, hogy csonakkal huztak minket az ejtoernyovel kb 10percig, az is nagy elmeny volt (es csak 60euro), egy igazi ejtoernyozes meg, huhu, de jo lehet.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.06. 11:55:20

@Zoole[uk]:
Ne foglalkozz vele, időnként rátör a kötekedhetnék és olyankor az élő fába is beleköt.

@Muscari:
Csónakkal vontatós dolgot Thaiföldön csináltunk, az is érdekes volt, de a kettő nincs egy súlycsoportban.
Mondjuk ott a hangulatot adja az is, hogy kizárásos alapon vízparton csinálja az ember és meleg van. :)

@nezzazegfele:
Elolvastam :)
Nem sámli, hogy mit tud művelni a terhesség az emberrel. Illetve én így vettem ki a leírtakból.
Minden elismerésem, rengeteg kitartás kell ehhez, neked ráadásul nem csak a korábbi étkezési szokásaiddal kell(ett) megkűzdeni, mint nekem.

Csak így tovább! :)

SzZoole 2014.07.06. 12:21:40

@Kövérmadár [swe]: csak beszelgetni probaltam,kulturember modjara.

morsels (törölt) 2014.07.06. 13:02:15

@Kövérmadár [swe]:
Szerintem nem kotottem bele a Zoliba, de biztos igazatok van.

SzZoole 2014.07.06. 13:28:54

@morsels: nem kotottel belem,nincs igazunk en ertettem felre.Elnezest erte.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.06. 14:04:44

köszi, hogy ezek a siklóernyős baleset sztorik nem akkor jöttek, amikor másfél napig szenvedtem, hogy rávegyem magam :-))))

morsels (törölt) 2014.07.06. 14:29:40

@Zoole[uk]:
Megkerdezhetnem en is azt, hogy te diggerrel mennyit beszelgetsz, plane hogy ismeritek egymast szemelyesen is. Es ha beszeltek, akkor ugy megis miert kerdezed tolem, hogy mi van a Gyurival.

Persze elfogadom azt, hogy sokan szivesebben latnak ot itt, mint engem, ez is megoldhato.
Nade az azt hiszem egyertelmu volt regebben is, hogy nekem nem baratom. Nagyon nem.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.06. 16:30:11

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Elhiszem, nekem is soxor van olyanom, hogy fel kéne ugrani oda egy fél éves vakációra... :D És azok ott valszeg már rohadtul unhatják, a sarkifénnyel együtt...Ehh, olyan ez, mint a szép csajokra történő beszólás... :-))

SzZoole 2014.07.06. 21:59:18

@morsels: szoktam beszelgetni Diggerel,de nem a blog a tema,masrol is tudunk beszelni.
Nem ertem,hogy miert mondod,hogy nem szivesen latlak a blogon ez nem igy van semmi bajom veled.Te azutan itelsz meg engem,hogy beszelgettem Gyurival is.Nem ertem miert fujod fel ezt az egeszet.Tudtam,hogy nem vagytok joban,mert itt a blogon is elege szidtatok egymast.Lehet,hogy nem kellet vona megkerdeznem toled,hogy,mi van Gyurival,de Te is le tudhatad volna annyival,hogy neha latod,de nem tudod,hogy mi van vele es nem is erdekel.Ennyi.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása