oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. május 20. 06:50,  Igyál egy sört egy határátkelővel! 701 komment

2014. május 20. 06:50 Határátkelő

Igyál egy sört egy határátkelővel!

Igen, már ilyen is van. Ez konkrétan egy kezdeményezés, ez is mutatja, hogy mennyire forró téma a bevándorlás Nagy-Britanniában. Sok az ellendrukker, ahogy ez már több posztban is megjelent, de azért vannak olyanok is, akik nem hangulatot akarnak kelteni, hanem inkább az egymás megismerése felé próbálnak lépéseket tenni. 

pub vidék 2.jpg

Ezért kezdeményezte egy diákügyeket intéző fiatal (egyébként maga is bevándorló, Brazíliából), Daniel Stevens, hogy május 21.-én, az ottani európai parlamenti választások előestéjén, aki teheti, igyon meg egy pint sört, de persze lehet kávé is, egy bevándorlóval.

A dolog persze szimbolikus, de kezdeményezés légyege felett ettől még nem kell elsiklani. Ugyanis a legkönnyebben azok vezethetők félre politikai lózungokkal, akiknek nincsen személyes tapasztalatuk, akik valójában nem ismerik a másikat, csak a sztereotípiák vagy a média által gyakran torzított hírek alapján próbálnak tájékozódni, például a bevándorlókkal kapcsolatban.

Ahogy éppen a napokban, a statisztikák kapcsán írtam, az a probléma, hogy a számok mögött leggyakrabban éppen az ember vész el. Ugyanezt mondta Daniel Stevens a Huffington Postnak: a bevándorlásról szóló beszéd nagyon rossz szájízűvé vált az utóbbi időszakban, és ez aggasztó, ugyanis, amikor a bevándorlók tömegeiről beszélünk, akkor emberekről beszélünk.

„Én egyre kellemetlenebbül érzem magam annak kapcsán, ahogyan ezt a témát taglalják” – mondta az esemény kezdeményezője. Természetesen az ötletgazda nem vitatja, hogy a téma vitára és megbeszélésre szorul, de ennek jelenlegi módját, különösen ahogyan azt például a brit UKIP teszi, igen veszélyesnek és károsnak tartja.

Holott a dolgokat lehet sokkal könnyedebben és sokkal pozitívabban is szemlélni, ahogy a kisebb közösségekben ez gyakran meg is történik.

Sőt a makro adatok is azt mutatják, hogy összességében Nagy-Britannia gazdaságilag nagyon is jól járt a bevándorlókkal, és bizony komoly veszély fenyegetné a rendszert, ha ők egyszer meggondolnák magukat, kollektíve felállnának, és elhagynák a szigetországot.

Más kérdés, hogy a társadalom – annak ellenére, hogy ennek egyébként évszázadok óta részese a korábbi gyarmatok és a brit birodalom miatt a bevándorlásnak és a keveredésnek, éppen ezért egyébként szerintem messzemenően toleránsabb más társadalmakkal, így például a magyarral is összehasonlítva – mennyire készült fel egy ilyen mértékű bevándorlási hullámra, amit az Unió bővítése és a gazdasági válság egyaránt hozott.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: választás bevándorlás Európai Parlament Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr676183663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Muscari 2014.05.20. 22:06:21

@házelőtthinta: miert baj az, ha az ember szeretne elmenni nyaralni? Ha tobbre vagyik, mint a biologiai szuksegleteinek kielegitese? Ha neked ez egyenlo a penzhajszolassal, angyon sivar lehetett az eleted.

A penz nem cel, csak eszkoz, hogy az ember megvalosithassa almait, elmenyeket szerezzen, egeszsegesen eljen, stb.

2014.05.20. 22:09:19

@Muscari: Jaja, annyira nem is lepett meg, nem arról van szó, hogy "hűűűű-ezt-nem-gondoltam-volna" . Dehogynem.
Csak éppen diggernek próbáltam meg elmagyarázni, hogy nem a magyarságra lett értve, hanem azokra a lófaszjóskákra, akiket sikerült újra megválasztani, kb. 1/3-al.

Muscari 2014.05.20. 22:11:49

@lexrex: azt hiszem, ebben igazsagod vagyon. Putyin nem hulye.

Papagály (törölt) 2014.05.20. 22:18:44

@Kövérmadár [swe]:
"Vakargatni a fülét, simogatni a hátát, reggel én etetem meg. Ha rossz megkergetem."

ez az előjáték?
és ezeket szereti is vagy csak (jobb híján) eltűri (mert te vagy a gyorsabb)?
a kergetés maga a büntetés? tudja, hogy kergetés vagy simogatási szándékkal közeledsz?

Papagály (törölt) 2014.05.20. 22:18:44

@Rebarbaraa:
"Nemi presszio segithet, ezt mar masoktol is hallottam. "

igen, ezt ő maga is mondta, bár más szavakkal. de a nemi presszió pontos kifejezés. ;)

Papagály (törölt) 2014.05.20. 22:18:44

@Rebarbaraa:
"(komolyan, piccadylin lattam hirdetesben) a haboru miatt nincs intim betetre valo sem."

veszélyes terület, garfield nem lesz a barátod... :)

2014.05.20. 22:23:56

@Papagály: Garfield már előadta a ROFLMAO-t erre ;).
De ládd, milyen önmegtartóztató voltam, nem szóltam be neki. Legalábbis nem ezért ;).

Rebarbaraa 2014.05.20. 22:27:39

@házelőtthinta: "Ezt pedig állandóan egy közös ritmusra tagadja szinte mindenki és mindig előadják hogy menekültek a nyomorból. Mégis miféle nyomor? A 175 ezres nyomor amiből a fővárosban is simán megélsz egyedül?"

Nem eltem egyedul, 3 kisgyermekemet egyedul nevelo anyuka vagyok aki menekult a nyomorbol, hogy ne havi 125 ezer+ csp-bol kelljen eltartanom oket. Mert az mar maga a nyomor volt. Szoval itt nem azokrol van szo akik eltek mint marci hevesen hanem azokrol, akik azert jottek el mert nem birtak megelni, nem tudtak a csaladjukat eltartani.

@diggerdriver: Elolvastam az az igenhosszu postodat es hat ...fergeteges volt, koszonet erte. Nehany szosszenet mit ereztem olvasas kozben:
"Az emberi ostobaság határtalan"
Igen ez igy van, nagy az isten allatkertje es alacsony a kerites:)

"Még mindig a választások számháborúján rugózni."
Felesleges, ugysem vagyunk otthon, es hat elertek, hogy nem is megyunk haza, meg az se egy ideig aki nem akart kulfoldon letelepedni.

"Sokadszor mondom hogy egy NÉPET nem lehet felelőssé tenni egy választási eredményért."
Ha tehetetlennek erzi magat az ember akkor hajlamos mast hibaztatni. Mivel magat nem tudja ezert a 2/3-ot hibaztatja akik elcsesztek az o eselyeit.

"Azért hülyegyerek mert egyenként szavazott és délelőtt tízkor nem tudhatta a végeredményt."

A mondat elso harom szava olvasva sirtam a gyunyorusegtol, nevetve, mert bar ugyan nem ismerlek de apam sokszor kezdte ezzel a 3 szoval amikor ocsemet oktatta a szakma rejtelmeire es az O hangja sejlett fel :D

Minden amit irtal szivembol szolt ugyanakkor fetrengve nevettem neha, konnyezve:) A stilusod..hibatlan:)

"Eljöttem abból az országból az Orbán kormány alatt bár az elhatározás és a felkészülés előbb kezdődött.
Tudtam hogy hová tart az ország.
Nem kérek belőle. "

Felalltam es megeljeneztelek mint az Arsenal meccset Hul ellen:)). Pontosan! En is!

"Holnap megyek és szembeköpöm az orosz munkatársamat akivel már több hónapja együtt dolgozok.Jó lesz úgy?"

Bevallom itt egy kicsit megijedtem (na jo csak kepletesen) de tokeletesen ertettem amit mondani akartal. Igazad van.

2014.05.20. 22:28:02

@Muscari: ohh, remelem egy nap koran vegzek es be tudok ugrani hozzajuk. Szoval Northern Line. Hol szallok le, melyik exit es merre fordulok?
@Cascabel: a blog egyenisege. Kedvelem. Hintat is. Amennyire egy cyber kozossegben ez lehet.

Chamroe 2014.05.20. 22:29:38

@diggerdriver: Hahhhahaaa. Még véletlenül sem azért véded, mert ő volt az egyetlen csaj, aki osztotta a tegnapelőtti agymenésedet :DDD

Na most szántam rá időt, és megnéztem, volt kb 3-4 pasek is, aki nyíltan egyetértett, de valahogy elkerülte a figyelmemet az éljenző "FÉÉÉRFI" tömeg, aki a diggeri út mellett érvelt volna :D

És most ne gyere azzal, hogy: „Azért milyen érdekes hogy mikor konfrontálódok néhány nővel itt ebben a témában csak kevés férfi áll ki nyíltan mellettem.
A háttérben annál többen.”

Perszehogy... Már valóságos háttér mozgalom alakult ki. Kijelöltétek már a "siratófalat" ahová a feminizmus áldozatai elzarándokolhatnak?!

Megjegyzés 1: nemde te voltál az, aki shaktit annakidején lehúztad azért, mert a háttérben machinált, meg folyton az FB-t emlegette? Hja, hogy amit szabad Jupiternek..

Megjegyzés 2: most viccen kívül, ugyan már mennyire legyenek "FÉÉÉRFIAK" a szemünkben az általad említett "háttérben egyetértők", ha még a véleményüket sem merik felvállalni névtelenül egy blogon...

Kijelentetted, hogy : „A nők nagyon tévesen azt hiszik hogyha alárendelt szerepet kapnak akkor ők alsóbbrendűek. Ez a legnagyobb tévedés amit elkövethetnek.
A kettő nem függ össze.”

Ha utánanéztél volna az alárendelt szó jelentésének, nem írtál volna ekkora f@szságot.
Jelentése: csekélyebb, alsóbbrendű, vesztes, legyőzött.

Puhacica, zöldeketbeszélek, Muscari és a lánya is tisztában volt a szó jelentésével, vissza is kérdeztek, de hát mint tudjuk:
„Mondjuk érvelni még nem tudnak de azt következetesen.
Odáig eljutnak hogy nem értek semmit.
Ez az érvrendszerűk csúcsa.”
Pedig ők érvelnek becsülettel, mire te:
„@zöldeketbeszélek:
Még mindig nem érted a lényeget.
Attól ha egy nő alárendeli magát a férfinak attól nem lesz alsóbbrendű.”
valamint:
„@puhacica:
Rosszul látod.
Pont a nőket illető pozítív diszkriminációt preferálom.
Hát te sem érted?”

Ez mi volt, az érvrendszered csúcsa? :DD

Majd 22:18- kor kihátrálsz a rádrohadt szituációból:
"Na akkor a magam részéről lezártam a feminista témát és közölném hogy Maxal sok mindenben nem értek egyet de A feministaellenes ás homofób nézeteit mindig MAXimálisan támogatom és kiállok a védelmében. "

Elegáns ;) :D

Rebarbaraa 2014.05.20. 22:32:37

@Papagály: "eszélyes terület, garfield nem lesz a barátod... :) "

Ez a velemenyem: kepkezelo.com/images/stshrh0ev3s34hsouhyn.jpg

2014.05.20. 22:35:51

@Papagály:
Londonban lenne munkam par nap alatt, kozel annyit kereshetnek, mint itt. Mexikoban nem, oda, hogy a felet megkeressem az itteninek, be kellene fektetnem penzt. Igaz, abbol a fele penzbol az itteninek 4X-e lenne az eletszinvonalam:) Ja, es napi 4 oranal tobbet nem szeretnek munkaval tolteni:)

" a haboru miatt nincs intim betetre valo sem "
Mindig tudtam, hogy xar dolog az a haboru:)))

Rebarbaraa 2014.05.20. 22:36:39

@Papagály: Te degecen szulettel? :) Ekezet nelkul irok bakker a (most mindjart bogaraszok betuket a postbol :D ) némi és a nemi nem osszetevesztendo, na dehat...akinek se némi se nemi az kepes barmit "beleolvasni" barmibe:D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.20. 22:37:32

@Muscari:
Az polónium volt, nem plutónium.

@házelőtthinta:
Igen, a pénz miatt vagyok itt. Még több pénzért még arab országba is mennék. És akkor mi van?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.20. 22:41:05

A multkori temara visszaterve : nem, nem lottunk melle a heti koltessel:

www.telegraph.co.uk/news/politics/ed-miliband/10842953/Ed-Milibands-weekly-shopping-bill-Er...-70-More.html

egy atlagos negytagu csalad 100 font korul kolt UK-ben heti bevasarlasra ( lelmiszer is ilyenek) , ergo az a heti 50-60 ket emberre, amit mondtam az abszolut rendben van.

2014.05.20. 22:42:10

@tildy[UK]: Ez euróban is ennyi kb.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.20. 22:43:01

@lexrex: "A '73-as olajválság is egy előre megírt forgatókönyv alapján zajlott."

Ez teny.
Azt nem tudom, hogy az ukrajnai esemenyek hogyan befolyasoltak az olaj arat mert nem kovetem ilyen szinten. De tekintve, hogy - ha jol tudom - US tervezte azt, hogy ertekesiti a keszletei egy jelentos reszet csak hogy lentebb nyomja az olaj arat, igazad lehet. Feltetelezem hogy US probal keresztbe tenni az oroszoknak ezen a teren ahol csak tud es vica versa.

De amugy szerintem nem titok, hogy az olaj exportor orszagoknak ez az elsodleges szempontjuk. Marmint az olaj/gaz piaci ara. Legalabbis tudtommal az OPEC-nek (Organization of Petroleum Exporting Countries) az a hivatalos nyilt strategiajuk, hogy az olaj arat maximalizaljak ugy, hogy meg a vilaggazdasagot nem lokik bele az arokba.

Muscari 2014.05.20. 22:47:11

@charlieharper: elkuldtem privatban

@Kövérmadár [swe]: ja tenyleg, de hulye vagyok

Rebarbaraa 2014.05.20. 22:47:48

@Cascabel: Probald ki:) Verezzel egy hetig ugy, hogy csorog le a labadon es semmit nem tetehtsz ellene :) Brutal jo erzes lesz, szep latvany es jo szagu. Ne zavarjon h minden, ismetlem minden allat gyulni fog a verszagra. Kisebbek, nagyobbak es meg nagyobbak egyarant :D LOL, mar latom is ahogy varod az adomanyomat szarnyasbetetre :D

Muscari 2014.05.20. 22:49:09

@charlieharper: Azt kifelejtettem, hogy igazabol ket kijarat van, de kozvetlen egymas mellett, a jobb oldalin menjel ki. Ez egy picike allomas, ne egy Bankot kepzelj magad ele :-)

Rebarbaraa 2014.05.20. 22:51:17

@Muscari: "a jobb oldalin menjel ki."

Jobb oldali...de hogyan, ha szemben all vele vagy ha hattal? :))

SzZoole 2014.05.20. 22:52:32

@charlieharper: bar nem engem kerdeztel,de enged meg,hogy valaszoljak.
A Northern Lines edgwarei vegallomasan kell leszalni es ha ki jossz a stationbol jobbra kell menned kb.150 metert es megtalalod,de ha idoben szolsz utanna haza is viszlek az kocsimal,igerem:)))

Muscari 2014.05.20. 22:54:51

@Rebarbaraa: ahogy kilep az oyster-kezelo kapun, vagy hogy hijjak, onnan nezve jobbra :-)))))

Chamroe 2014.05.20. 22:56:05

@diggerdriver:
Az én véleményem a feminizmusról az, hogy nincs gond addig vele, míg arra törekszik, hogy kiegyenlítődjön a két nem súlya a társadalomban. Hogy a nőknek legyen ugyanannyi joguk érvényesülni, mint a férfiaknak, de egy hajszállal sem több. A pozitív diszkriminációt nem tartom fair-nek.

Szerintem egy férfi-nő kapcsolatban nem az alá- vagy fölérendeltségre kellene törekedni, hanem arra, hogy egy erős egységet alkoss a pároddal. Társként kell tekinteni a másikra.

A feminizmust pedig jórészt magatoknak köszönhetitek. Hiszen ez csak egyfajta válasz a férfiak viselkedésére.

2014.05.20. 22:58:30

@Zoole[uk]: ok, koszonom. Az edgewarre emlekszem, hogy mondtad, csak a kinaratokkal vagyok bajban. Jo, egyeztetunk. Remelem lesz nemsokara egy rovidebb napom

2014.05.20. 23:00:23

@Zoole[uk]: es ott van meg tobb pekseg es hentes, ahol tudok nezelodni?

2014.05.20. 23:00:26

@Rebarbaraa:
Azert ennyire naivnak nem kell lenni. 50 eve mit hasznaltak, intim betet? Ja, akkor meg nem volt. Erdekes, nem ettek meg oket az allatok. Ja, akkor azok sem voltak verszomjasak meg, a haboru tette az allatokat is azza. Lesz intimbetet, lenyugszanak a vadallatok. Gondolom, a charity szervezet jelkepe egy bekegalamb, intimbetettel es csekkonyvel a szajaban.

SzZoole 2014.05.20. 23:02:15

@Muscari: sot,ha kijon az epuletbol egy kis taxi allomast talal,ha azt is elhagyja akkor a Station Road-ra er,ha a station epuletnek hattal all akkor balra nezve az Argost latja,szembe a Santander bankot jobbra pedig a carphone warehouse uzletet latja,na ott kell jobbra menni:)))

Mr Long 2014.05.20. 23:02:19

@Rebarbaraa: Ha csak sima vesszot akarsz tenni a betukre é stb, akkor altgr+az ekezet nelkuli betu.

2014.05.20. 23:02:24

@Cascabel: :))) maradjunk annyiban, hogy mar azon is csodalkoztam, hogy van, aki a reklamot beveszi. Bullshit baffles brains. Gobsmacked.

Mr Long 2014.05.20. 23:04:14

@Cascabel: egy csekkony csak, aminek a lapjai szarnyasbetetek.

SzZoole 2014.05.20. 23:07:33

@charlieharper: van 2hentes es megegy pekseg,de a kornyek tele van koser uzletel,ettermek delik edessegbolt bor,meg mit tudom en van vagy 10-15 kulombozo uzlet.

SzZoole 2014.05.20. 23:11:38

@diggerdriver: elkuldtem uzenetben,amugy ott Goldersben is van uzletuk,toletek kb.10 perc seta,ott is tudsz venni a Judit alltal keszitett sutikbol.

Papagály (törölt) 2014.05.20. 23:11:46

@diggerdriver: .
"Sokadszor mondom hogy egy NÉPET nem lehet felelőssé tenni egy választási eredményért."

van egy rossz hírem: sajnos sokadjára is hülyeség. tartok tőle, hogy holnapra se lesz jobb, egyben megelőlegezem, hogy emlékezni fogunk rá, így felesleges elmondanod újra meg újra.
tényleg, már most kezdesz hasonlítani maxhoz meg hintához... biztos, hogy ezt akarod?

Papagály (törölt) 2014.05.20. 23:11:46

@Rebarbaraa: @Pink Petsch:
a nagyívű, viharos találkozások a megélt mély érzelmeken keresztül gyakran vezetnek igazán szoros, bensőséges, tartalmas kapcsolatokhoz. you seem to be on the right track. ;))

Papagály (törölt) 2014.05.20. 23:11:46

@Kövérmadár [swe]: fúúúúj! fogadok, hogy te csak a fizetésért jársz dolgozni is, mi? korrupt egy világban élünk!
amúgy mennyi plusszal lehetne tényleg elcsábítani, mondjuk szomáliába vagy iránba? (tegyük fel, hogy nóri tökéletesen egyetértene a hibátlan döntéseddel, bármi is legyen az.)

Papagály (törölt) 2014.05.20. 23:11:46

@charlieharper:
beletörődtél vagy van valamilyen terápiás célú programterved?

2014.05.20. 23:14:32

@Papagály: Kizárt, egy idő után nagyon idegesítenek a butácska nőnemű lények.

2014.05.20. 23:14:39

@Cascabel: Te, a Szigeten meg ez sem gond. Mohat hasznaltak az indian asszonyok valamikor, es abbol rengeteg van, kulonbozo vastagsagban (nappali, ejszakai, stb). :)))

2014.05.20. 23:18:26

@Papagály: a szomszedaim nem hiszem, hogy ireknek eladnak a hazukat (meg nem elado a kozvetlen szomszed hazak). Mindenesetre mi koltozunk

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.20. 23:19:35

Ezt az intim betet temat azt hiszem nem fogom tudni megerteni. Bar tegnap mar megkaptam itthon, hogy nagyon nehezen tudok mas fejevel gondolkodni. Teny es valo.

2014.05.20. 23:19:58

@Zoole[uk]: egyszer muszaj (vagy muszaly) lesz beiktatnom

SzZoole 2014.05.20. 23:27:27

@charlieharper: persze,de tobbit majd privatban

M. Péter 2014.05.20. 23:43:33

@Kövérmadár [swe]: Kelet-Timorban és Gabonban is olaj meg földgáz van és viszonylag kis lakosság, ezért olyan magas az egy főre jutó GDP.

2014.05.20. 23:48:46

@Cascabel:
Ilyen erovel - es penzszerzesi vaggyal - bromot gyujtenek afrikai katonaknak:) Meg lehetne elozni vele az eroszakoskodasokat. Az intim betet az allatokat, a brom pedig a katonakat nyugtatna le.
@cougarcat:
Igen, a moha dologrol hallottam. Sot nehany allat - szarvas, medve - gyakran olyan noket tamad meg Kanadaban, akik '"on the rag". Mindegy, hogy mit hasznalnak, mohat, intim betetet vagy tampont. Pedig itt haboru sincs.

Rebarbaraa 2014.05.20. 23:52:46

@Papagály: "a nagyívű, viharos találkozások a megélt mély érzelmeken keresztül gyakran vezetnek igazán szoros, bensőséges, tartalmas kapcsolatokhoz. you seem to be on the right track. ;)) "

Ez esetben ketlem. A csokifium olyan adottsagokkal es borszinnel rendelkezik amit feher ember nem tud uberelni. Pl beepitett, genetikai kockahas:) De en ugyebar nem csak a kuldosegekre adok, szoval okos is a szentem. Es nem bunkozott velem soha mint pl nemes baratod Pink :) Udvarias, okos meg minden szooooval a nagy ivu szoros kapcsolat foleg mely erzelmekkel viharos talalkozasba fog torkollani minden este amikor parom hazaerkezik. De nem Pink a neve :P

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.20. 23:53:39

@Papagály:
Mondtam már hogy jól érvelsz?
"hülyeség"
Ennyire telik?
Nagyon nem dicsekednék vele.

Rebarbaraa 2014.05.20. 23:59:02

@Pink Petsch: "Kizárt, egy idő után nagyon idegesítenek a butácska nőnemű lények. "

Ismered azt a mondast, hogy a legnagyobb hiba a harcban ha lebecsulod az ellenfeledet. Ha valamelyk butacska nonemu lenyhez hasonlitasz akkor en csak nevetek:) A meglepetes ereje...nos igen:) Gazdagidot az altalam csak "toketlenek"-nek nevezettek taborat:D
(nem akarlak am bantani csak szurkalodom;) )

2014.05.21. 00:04:31

@Rebarbaraa: Jézusom. Még a hangsúlyt is hallom.
Te, annyi eszed sincs, hogy felfogd, nő vagyok. Ezek után, mit gondolhatnék az észbeli képességeidről? Már azon kívül, hogy korlátozottak.

Rebarbaraa 2014.05.21. 00:17:09

@Pink Petsch: A jo isten aldjon meg, tudom, hogy no vagy:)) Hat ezek utan, hogy meg mindig nem fogtad fel, hogy a bunkosagod ellenere igyekszem viccelodo hangsulyt megutni es poenkodni mar mas nem tudok mondani, mint, hogy megmutattad, hogy milyen ostoba vagy! Osssstoooobaaaa! Jujj az isten mentsen az ilyen nonemu lenyektol, pfujj! Hat ev golyozapor!

2014.05.21. 00:22:32

@Rebarbaraa: Persze, most, hogy leírtam, áperté.
Miért is voltam bunkó, te észlény? Nah, figyelj kicsi szívem, mi lenne, ha a családod boldogítanád ezen túl. Ők kénytelenek elviselni. Én nem.

SzZoole 2014.05.21. 00:24:53

Huha,cat fight ,hol lehet fogadni ?:))))))))))))))))))))

2014.05.21. 00:28:24

@Zoole[uk]: Tetszene, mi? ;))))))

2014.05.21. 00:34:47

@Zoole[uk]: Ki kell ábrándítsalak... én zárom a napot. De álmodni, álmodhatsz róla ;).

SzZoole 2014.05.21. 00:37:38

@Pink Petsch: de Pinky,tudod,hogy nos tobb gyerekes csaladapa vagyok :))))
Jo ejt,almodj szepeket,mondjuk rolam:)))))))

M. Péter 2014.05.21. 00:46:04

@charlieharper: Nem minden fehért, hanem csak bizonyos fehéreket.

Rebarbaraa 2014.05.21. 00:49:14

@Pink Petsch: LOL. Latom, hogy le kellett sullyednem a te szintedre, mert eddig nem vagtad az en kifinomult stilusomat:)Boldogitani meg te boldogitottal engem, ha derogal a szemelyem, tegyel szuresbe, vagy ne irj semmit rolam/nekem.
Buta vagy edesem:) Semmi ketseg:)
Joejt mindenkinek :))

Papagály (törölt) 2014.05.21. 01:01:54

@Pink Petsch: szerintem nem ész dolga tudni, hogy ki nő, meg ki nem az. főleg nem egy-két nap után, mindenkinél.

Papagály (törölt) 2014.05.21. 01:01:54

@Cascabel:
aha, így már értem. menj mégis mexikóba, mert oda vágysz! nem baj, ha nehezebb.

Papagály (törölt) 2014.05.21. 01:01:55

@Chamroe:
' Megjegyzés 2: most viccen kívül, ugyan már mennyire legyenek "FÉÉÉRFIAK" a szemünkben az általad említett "háttérben egyetértők", ha még a véleményüket sem merik felvállalni névtelenül egy blogon...'

attól, hogy valaki nem szól, nem feltétlen annak a jele, hogy "nem meri" felvállalni a véleményét. ha minden alkalommal protestálnék, amikor valami sületlenséget, homofób, rasszista, vállalhatatlan megszólalást, összeesküvéselméletet, stb. olvasok, akkor egész nap oszthatnám az igét, tele lenne vele a blog, és itt kéne ülnöm naphosszat - semmi haszon fejibe' (mert másnap ugyanazok, ugyanazokat a blődségeket újult erővel, mindent feledve kántálnák, wie immer).
senkinek se lenne az jó, ebben az egyben bizonnyal mindenki egyetért velem. ;)

Papagály (törölt) 2014.05.21. 01:01:55

@Chamroe:
"Szerintem egy férfi-nő kapcsolatban nem az alá- vagy fölérendeltségre kellene törekedni, hanem arra, hogy egy erős egységet alkoss a pároddal. Társként kell tekinteni a másikra."

szerintem a prédikátorunk se issza ám ezt a zavaros löttyöt, amit belénk akar diktálni. fogadok, hogy ő is társként tekint a feleségére, csak nekünk akar villantani a talpig macsó szereppel.

Papagály (törölt) 2014.05.21. 01:01:55

@Pink Petsch: az orvostudomány ma már csudákra képes. ma még nő, holnap ki tudja...

Papagály (törölt) 2014.05.21. 01:01:55

@Muscari:
"Ugy latom uj aktiv kommenteloje van a blognak Rebarbara szemelyeben akinek maris sikerult osszakasztania a bajszat Vaj Mi-vel. Hiaba, ket dudas egy csardaban..."

úgy látom quercus bealudt, így kénytelen vagyok megkérdezni, honnan vannak barbara bájairól információid?

**********************************
nem tudom, hogy jól emlékszem-e, hogy te vagy "a kertész", de ha igen, akkor biztosan tetszene bill bryson at home-ja:

In the autumn of 1850, in Hyde Park in London, there arose a most extraordinary structure: a giant iron and glass greenhouse covering nineteen acres of ground and containing within its airy vastness enough room for four St Paul’s Cathedrals. For the short time of its existence, it was the biggest building on earth.
(...)
Nothing – really, absolutely nothing – says more about Victorian Britain and its capacity for brilliance than that the century’s most daring and iconic building was entrusted to a gardener.

mit tudnak az angol kertészek? :)

(a szövegben a paxton által tervezett crystal palace-ről van szó, google képet is tud róla mutatni.)

Papagály (törölt) 2014.05.21. 01:01:55

@házelőtthinta:
'vagyok. Nem tudom kinek tűnt fel eddig, de nem fura hogy ebben a kis blogos mikroközösségben mindenki teljesen elégedett az életével? Soha, senkitől nem olvasni negatív dolgokat (kivéve ha Magyarországot kell szidni), csak csupa pozitív örömáradat. '

te! nem lehet, hogy
a) vagy reszocializálódtunk, és megtanultuk, hogy nem biztos, hogy az a menő, ha vég nélkül panaszkodunk (ami közismerten az uralkodó és elvárt - önsorsrontó - magyar mentalitás), vagy
b) eleve kicsit kilógtunk a magyar sírva vigadók közül, s itt sem szeretnénk a kedvedért újra sebnyalogatósdit játszani?

biztos vagyok benne, hogy mindenkinek megvannak a maga problémái (ilyen a psziché, ha nincs, kreál magának). persze, lehet, hogy ezek más jellegűek, mint amik létéről te meg vagy győződve.
nem hiszem, hogy a többséget naponta mardossa az egyedüllét, a kitaszítottság, amit te szeretnél a hasunkba beszélni. elhiszem, hogy neked vannak ilyen gondjaid, de ettől még nem feltétlenül lenne szükséges ránk is kivetítened. próbáld elhinni, hogy aki 5-10-20-30 éve van már kint, az nem a tiédhez hasonló problémákkal küzd.

ezen kívül, egy ilyen blog nem is biztos, hogy az egzisztenciális válság kifejezésének legmegfelelőbb terepe.
meg vagyok róla ugyanakkor győződve, hogy ha te pozitívan, a problémáidra keresnél itt válaszokat, megkapnád, mert "belefér" némi gyámolítás.
a gond az, hogy te nem ötleteket, megoldásokat vársz, hanem azt várod tőlünk, hogy veled kórusban sírjunk, kiáltsuk az égre a (legtöbb esetben nem is létező) világfájdalmunkat. attól tartok, hogy ehhez a jövőben sem fogsz itt értő és közreműködő hallgatóságot találni.

'Én vagyok az, aki kimondja azt amit igazából mindenki tud, vagy legalábbis érez, de nem elég bátor kimondani, vagy csupán nem akarja árnyalni a nyugati mézesmustáros életet. Leírom rendszeresen hogy a nyugati egyszerű munkásember élete is csak arról szól hogy paycheck to paycheck és nem igazán több. '

a vicces az, hogy ezt szerintem senki nem vitatja itt a közönségből. egyetértünk veled, a képzetlen munkás minimálbérrel itt sincs sokkal előbbre, mint otthon egy pedagógus vagy egy röntgenorvos. nem fog luxusautót venni és luxuslakásban lakni. de megél a fizetéséből.

'tudom hogy az itt jelenlévők többsége otthon is simán megélt. Ezt pedig állandóan egy közös ritmusra tagadja szinte mindenki és mindig előadják hogy menekültek a nyomorból. '

nem hinném, hogy a blog betűvető közönségének többsége a nyomorból menekült, és azt sem hiszem, hogy a többség ezt "adná elő".

'Tessék bevallani őszintén hogy azért léptetek le mert nem voltatok megelégedve azzal hogy nem jutott elég pénz nyaralni meg a többi konzum dologra.'

ezt a leghevesebben madár képviseli, de abban azt hiszem többségben egyetértünk vele, hogy ebben nincs semmi szégyellnivaló. egy érvényes lehetőséggel él az, aki többre vágyik és elköltözik. ez egy motívum a sok közül, ami vélhetőleg a legtöbbeknél valamilyen súllyal jelen van. bevalljuk őszintén, így van. rendben?

'És ne engem bántsatok aki azért él Nyugat-Európában mert itt legalább úgy ahogy meg tud élni. '

azért senki sem bánt téged, mert itt élsz. azért bántunk, mert naponta ismétled a panaszaid, s nem kívánod meghallani a - még mindig nem ritkán - segítő szándékú válaszainkat.

Papagály (törölt) 2014.05.21. 01:01:55

@diggerdriver:
köszönöm, tisztában vagyok a képességeimmel, bár dicsekedni valóban nem szoktam velük. :)

egy felvetést egyszer szoktam érdemben megcáfolni. biztos vagyok benne, hogy - goethével szólva ;) -
"görbén se mehet agyába
mi egyenest se ment".

leköteleznél, ha magadévá tennéd te is ezt az alapelvet, és feltételeznéd, hogy egyszer elég egyvalamit elmondanod. másodjára, harmadjára, sokadjára már unjuk. tudod: max- és hinta-effektus.
vagy már elsőre is értjük, vagy másodjára se fogjuk, hiába ismételed meg ugyanazt. ráadásul a többség az ismétlésszámmal arányosan válik egyre ingerültebbé. :)
béke veled!

Papagály (törölt) 2014.05.21. 01:09:29

@charlieharper: a coming out-od a mentális állapotodra vonatkozott, az én kérdésem szintúgy.

pappito · http://pappito.com 2014.05.21. 02:33:14

vimeo.com/95899599 - nesztek szép táj, most hétvégén készült

adg 2014.05.21. 05:14:12

@Papagály: "a vicces az, hogy ezt szerintem senki nem vitatja itt a közönségből. egyetértünk veled, a képzetlen munkás minimálbérrel itt sincs sokkal előbbre, mint otthon egy pedagógus vagy egy röntgenorvos."
Ez nagyon jo. :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.05.21. 05:53:08

@házelőtthinta: ha tudnék 175 nettót kapni tanárként Magyarországon, akkor egyébként simán felmerülne, hogy visszamegyek valamikor a jövőben. mert sose lehet tudni. kicsit nyomaszt a tudat, de egyben jót is tesz, hogy tudom, nincs visszaút. (azért tesz jót, mert nincs könnyű menekülési útvonal, boldogulni kell.)

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.21. 06:14:51

@Rebarbaraa: azert azt elkepzelem, hogy olnankor mesz az utcan, es egy csorda allat lohol utNad...
en ilyet nem tapasztaltam,a kutyk is szarnak ra.
a bakkecske nem,de az sosem.
oroszlannal meg nem probaltam.
capaval sem

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.05.21. 06:20:13

na, és pedig nem is olvastam a fentebbi röntgenorovosos és pedagógusosat, mikor válaszoltam. :-)

dehogy nincsenek problémáim nekem is. de majd pont 30 ezer olvasónak írom ide le, hogy elegem van a chiliből / a bankszámlámmal valami baj van és nem tudom megoldani, meg pénzt kivenni sem / mééér nincs csak édes kenyér / meleg van, de télen fázon / a főnököm már megint annyira kiakasztott, hogy egész nap bőgtem / állandóan kínoz a vesegyulladás / a pasim már megint hazudik / még mindig nem tudok baloldalon vezetni rendesen, és ráadásul a rendőr mindig megállít / televan a gumicsizmám monszunesővel / a termeszek megették a függyönyt, amíg nyaraltam / nincs rendes bor, csak aranyáron / minden televan szúnyoggal / három hete várok a vízumomra / hiányzik az ahanyuhukáhám / hógolyózni akarok / miaz, hogy ma sem látszik a Himalája / a hónapban harmadszor kell behívnom Mohamed anyukáját, mert ezúttl péniszeket rajzolt az énekkönyvébe / és már megint nem működik az okostáblám / és utálom áramszünet alatt felvonszolni a sötétben a harmadikra a heti bevásárlást / leesett a taxi ajtaja, amikor becsaptam, és most lila a lábam / az útépítők reggel hétkor is dolgoznak, vasárnap / és már megint áramszünet van, amikor épp elkezdtem főzni / már megint katonai puccs van, és tizenhárom aggódó emailt fogok kapni / elhervadtak a kaktuszaim / és egy egér randalírozik a konyhában / lekéstem az iskolabuszt / és véletlen strandpapucsban mentem iskolába / már megint dengue lázat kapott valaki az osztályban, és én nem akarok / utálok osztálykirándulást szervezni / van 20 kiló extra csomagom, hogy fogom felvinni a gépre már megint / a legjob bbarátnőm szomorú, és nem tudok neki segíteni, mert másik országban van / és már megint áramszünet van, és elszállt az exceltábla.

én nyavalygásban egyébként nagyon jó vagyok :-)

a fenti problémák legalább fele képzelt, vagy nem csinálok belőle problémát több mint félóráig, nehogy elkezdjétek megoldani az életemet :-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.21. 06:25:39

@Papagály:
Szereti ezeket :)
Nem olyan, mint egy kutya, aki annak is orul ha hozzaszolsz. Ha nincs kedve a simogatashoz, odebb megy. Ilyenkor nem szekalom tovabb.

Kergetest neha jateknak fogja fel :)

Fizetes - elcsabitas:
Nehez kerdes. Jelenleg olyan helyen dolgozom, ahonnan csak akkor tesznek ki, ha egy lepesre vagyunk a csodtol. Ezt a biztonsagot nagyon nehez lenne feladni.
Ha nem lenne ilyen biztonsag, akkor fuggene attol, hogy mit es milyen feltetelekkel kellene csinalni. Es mennyire biztosan. De mondjuk +20%-ert, ha Nori is johetne es a nyul is valahogy, akkor szerintem igen.
De ennek adott esetben alaposabban utana kellene jarni.

@M. Péter:
Nah, Magyarorszagon meg az sincs... :)

2014.05.21. 07:27:44

@Papagály: az csak Dr Andaluzra es ram tartozik

Evain 2014.05.21. 08:59:19

@Chang Yai: esküszöm ez az egy hsz jobb volt, mint azt egész napi termés. :D

Rebarbaraa 2014.05.21. 10:44:48

@Babette_: Engem a hulye kutyak allandoan "betamadtak" "olyankor" :))

Quercus a favágó 2014.05.21. 12:57:56

@lexrex:

Kösz, de nem hiszem, hogy ez a dolog erre a blogra tartozna. Ez nem erről szól. Az utóbbi időben is olvastam érdekes dolgokat, és ha majd egyszer lesz időm összefoglalom, hogyan látom a gengszterváltás óta eltelt időszakot. Aztán majd keresek valahol egy helyet, ahol vitára bocsájtom. Lehet, hogy egy saját blog,még nem tudom.

2014.05.21. 15:44:54

@QUERCUS(a favágó):

Te tudod. A saját blog nem rossz ötlet.

2014.05.21. 16:00:01

@QUERCUS(a favágó): Ha olyan stílusban fogsz írni a blogodon mint itt, akkor én leszek az első olvasód :-)

2014.05.21. 16:02:40

@Chang Yai: A való élet. Néha ránézhetnél a blogodra, tettem fel 1 kérdést, meg fogok is ha látom hogy többször rajta vagy. Tudod te milyen kincs az a blog? Tisztában vagy vele?

2014.05.21. 16:06:22

Naiv kérdés, de ki az a Vaj Mi ?

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.05.21. 16:08:44

@Turchi: szia, bocs, nem találom a kérdést, mostanában volt? elvileg mindenről jön email, akkor is, ha nem nézek be. bocs, ha valami nagyon kimaradt, nem volt szándékos :-(

2014.05.21. 16:11:21

@Chang Yai: Már tényleg régen volt, de megkeresem. Utazgatás közben még a computert sem tudom elővenni, ugye gyerek, férj, idegbaj, stb..DD

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.05.21. 16:16:21

@Turchi: írtam privátot gyorsan. megkerestem, válaszoltam annó, csak angolul, bocsánat :-(

2014.05.21. 16:17:42

@Chang Yai: Haha, egyszerre írtuk ugyanazt

DieNanny CH 2014.05.21. 19:40:36

Hahó, érdemes elolvasnom a majd' 700 kommentet, vagy ugyanazok, amiket az elmúlt 2 évben itt olvasni lehetett?
(Most 4 napig nem dolgozom, időm elvileg lesz rá... :-)))

2014.05.21. 20:31:32

@DieNanny [SZ,CH]:

Nem tudom. Én nem olvastam.

DieNanny CH 2014.05.22. 10:31:19

@Turchi:

Az volt a neve Pinkynek, csak nemrég beújított.

2014.05.22. 10:34:48

@DieNanny [SZ,CH]: Húha, tájékozatlanságom határtalan DD

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása